Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 353 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 13:26:00
 Ambro

Ett gäng VDs och kompetenta styrelser har ju dock inte varit av åsikten att problemet ligger i det du vill belysa. Kan det vara så att det finns andra saker än det du konstant påtalar?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 13:22:00
 í dag erum við öll Íslendingar 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 13:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
... Och vi har ju även samma scoutingchef som misslyckades med det mesta under samma period. Jättehöga krav!

Ja, vi har nog till mångt och mycket stoppats av en rädsla för att misslyckats snarare än främjats av en vilja att vinna. Därav har vi nöjt oss gott med missade titlar, avdankade 2-4:e platser och att aldrig överprestera.

Det är också det som har skiljt oss från exempelvis MFF som levt på en vilja att vinna och därmed gått igenom en helt annan hög av tränare trots otaliga framgångar.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 13:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro

Ja om man antar att alla placeringar vi haft varit minst lika och sedan adderat allting bättre men billigare och yngre så hade man fått tid. Men högst sannolikt hade vi med mindre etablerade trupper, billigare spelare också haft fler placeringar utanför topp tre. Det är det tålamodet jag pratar om. Sen tror jag faktiskt att många AIKare varit "nöjda" och accepterat mer eller mindre konstanta topplaceringar istället för mer svajiga insatser. Var väl inte så ovanligt att vi blev femma exempelvis förutom att åka ur och ha 2010 års härdsmälta i inledningen av 2000-talet. Där åtta? andra klubbar vann ligan varav Dif tre. I kontrast till den perioden har nog både vår lägstanivå och kraven höjts. Gör man ett dåligt år så ryker man. Alltså missar både cupen, gruppspel och nästa års kvalspel genom ligaplacering. Sen kan man ju diskutera det djupare än bara tabellplacering så klart. Men jag tror också att det spelar in att MFF sedan 2013? Haft en ekonomisk särställning där man rimligtvis inte kan kräva guld. Däremot är jag enig i att det borde ha kunnat rendera i 1-2 titlar till. Det hade vi gjort om våra tränare förmått att vinna fler matcher mot MFF. Alternativt förlorat färre möten. Vi hade satt en enorm press på MFF sex år under det senaste decenniet om vi "bara" inte förlorat de inbördes mötena mot MFF. Mot resten av lagen i serien är vi lika bra.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 12:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nabbes upprullning:

Vi har en titel det senaste decenniet som ekonomiskt näst starkast en majoritet av tiden. Vi hade en tränare i fem år och en annan i fyra år. Hur kan man då påstå att vi har så höga krav? Inte ens exemplet Potter fick mycket längre tid, och han överpresterade kontinuerligt, till skillnad från våra tränare.

Problemet är nog snarare motsatsen. Kraven har varit för låga.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 12:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SiggeSluk

Absolut var de ett grymt team. Men de fick också tiden, alltså inte bara tiden, utan tiden utan krav. Säkert mål, men inga resultatkrav.

Sen ska du om det lyckas i AIK, trots allt, kunna göra det igen och igen. Med AIKs kravbild. Inte ens MFF lyckas med det, knappt enskilda år.

Sen det här med Ackerman. Absolut att man kan ifrågasätta honom. Men man MÅSTE väga in vår helhet. Vi satsar stenhårt på vår egen akademi och Stockholm. Det är i min bok i så fall det man borde ifrågasätta snarare än att vi inte upplever oss finna, av många fans, önskad talang utifrån. Och att han nästan bara tar in gamla stjärnor som inte behöver scoutas. Vi verkar ju också aktivt söka nya billigare marknader. Sannolikt för att få behålla mer av kakan som säljs.

Personligen tycker jag inte att vi saknar potential tack vare vår akademi och måste därför inte gå över ån… sen kan man göra det också, men behovet är mindre tack vare akademin. Nu verkar vi ha fokuserat på Kenya, som år en billigare marknad.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2022-07-05 11:52:00
 Håller med Akirfa angående Ring bl.a, varför får han inte chansen efter mål mot ÖSK i träningsmatchen? Han skapade en del då. Det är det jag menar med BG, han har ingen fingertoppskänsla, Ring gjorde väl en stabil match där, när någon har fått lite självförtroende måste man väl utnyttja det och låte honom iallafall få ett inhopp, då menar jag inte ett på 4/5 minuter. Jag anser att BG inte är AIKs man. Sedan att placera flera spelare i positioner där de aldrig har lyckats är ju bara knasigt. Aldrig Zach till vänster eller Stefanelli till höger anser jag. Ytterbackarna måste träna och nöta inlägg, nu är det inte allsvensk nivå.
Vem kan skjuta i AIK? Seb och Nabbe. Sen då? Inte Otieno, Zach. Bilal och Ayari skjuter kråkor. Ring borde kunna. Strannegård knallpulver. De nya junisarna, bara en av dem kan skjuta. Ahmed eller nåt. De övriga verkar skjuta lösa skott. AIK saknar en ledare på tränarsidan som kan lyfta spelarna, någon som kan ta tag i problemen vi har. Mellanmjölk känns det som nu.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 11:26:00
 AIK Robin Vi å gårdarna får inte spela våra hemmamatcher på samma dag . 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 11:25:00
 Bara jag som helt missat att vår hemmamatch i Europa hamnade på en onsdag och inte en torsdag?

 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 11:11:00
 Nabbes upprullning / Potter var grymt bra för ÖFK. Identitet och kvalitet på spelet.
Men där fanns en chefsscout som gjorde ett minst lika bra jobb. Att Ackerman inte ifrågasätts mer än han gör är en gåta för mig. Kompisgäng?
 

Namn: Akirfa   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 10:52:00
 Har behövt några dagar att kyla ner mig efter de två senaste matchernas fiasko.

• Presspelet är helt borta förutom i enstaka situationer. Precis som förra året (speciellt på bortaplan) så kan motståndarna enkelt spela igenom våra lagdelar trots att vi är rätt låga och passiva. Hur många gånger kunde t.ex inte mjällby spela över från vänster mittback till en spelare som var fri på deras högerkant? Någonting som Barre och laget inte klarade av att justera. Pressspelet är prio just nu att fixa. Blir varken hackat eller malet just nu. Vi blir överspelade och får slita för att vinna tillbaka bollen och sedan när vi vinner tillbaka den så måste vi spela igenom hela motsståndarlaget.
• Uppspelen är alldeles för beroende av Blal just nu. Barre måste få ordning på hur vi kan spela upp på spelare så att de blir rättvända. Allt för ofta när våra spelare får bollen så är de felvända och allt för många saknar kvalite att kunna vända upp på egen hand.
• AIK kan bli så otroligt lättlästa, men vet exakt vad som kommer att hända i offensiven är känslan. Förutom när AAA får bollen, på gott och ont. Matchplanen i alla fall i andra halvlek borde ha varit att försöka få AAA i 1v1 mot deras högerback. Istället flyttades AAA in i mitten allt mer. Oförståeligt enligt mig.
• Varför får inte Ring chansen i dessa två matcher? Totalt 4-5 min speltid? Han har en genombrottskraft som kunde ha gjort nytta i dessa matcher. Efter en bra insats i träningsmatchen mot Örebro. Känns som att det räcker med en dålig insats för Ring så blir han tokpetad till skillnad mot andra i truppen, ex Zach och Nico.
• Barre är en otroligt bra ambassadör och ledare för AIK, vill ha kvar honom. Dock måste man konstatera att han är en usel matchcoach. Han lyckats inte ändra matchbilder med sina byten, och ibland tar det flera minuter innan spelarna hittar sina nya positioner på plan. Dessutom helt oförståerligt att han flera gånger gör ett byte med några minuters mellanrum när man bara har 3 bytestillfällen. Otroligt irriterande. I just matchcoachningen känns det som att man har mycket att förbättra.
• Spela Nico på en position och låt han göra det han är bäst på. Tycker synd om honom att han ska spela på positioner som han inte är van vid. Ibland spelar han på 2-3 postioner under samma match och förväntas ta 100 procentigt hemjobb i alla postioner. Det är en spelare som trots mycket missade målchanser ifjol gjorde 12 mål!
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 10:32:00
 Men de kommer sällan från Trollhättan? De kommer oftast från egna led alternativt så har någon träffat någon vid poolen i Dubai eller liknande.

Det är skrämmande.
 

Namn: RK AIK   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 10:14:00
 -> Krille

Håller med dig men om det är något vi kan falla tillbaka till relativt snabbt så är det vår trygghet bakåt. Det finns mycket att önska och Barre har inte lyckats väl ut med att balansera laget. Förra året var vi trygga bakåt, lite stabbiga framåt men det fungerade tack vare Nico och Bahoui som tillsammans hängde 20 baljor + en del ass.

Sedan blir jag inte klok på Zack. Han har bra speed, drar ofta sin gubbe men sedan får han härdsmälta och så blir det pannkaka. Han lyckas okey på träning vad jag hört men i skarpt läge låser det sig. Dessvärre är det så med vissa spelare dvs de pallar inte trycket när de skall leverera i en storklubb.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 10:10:00
 Businesswithmoney

Någonstans tror jag ändå att man måste försöka acceptera att vi sannolikt har bland landets bästa/bättre ledare på olika positioner. Det vore konstigt annars. Vare sig de kommer från egna led eller från Luleå eller Trollhättan.

Det är ju inte så att andra svenska storklubbar tar in massa ledare i någon position som sedan får fina utlands karriärer. Någon enstaka ledare går till förbundet mellan varven. Någon kan få ett jobb i norska eller danska mellan/bottenklubbar. Det borde ju tyda på att kvaliteten inte sticker ut i positiv mening på andra håll i serien.

Att finna en Potter är ju önskansvärt, men det händer nog svenska klubbar lika ofta som det kommer fram en Isak. Sen är frågan om Potter hade kunnat få tid att göra det han gjorde i Östersund.

Det känns som många bara vill ha något utifrån bara för att det är något utifrån och inte för att det är bättre för AIK eller ger högre kvalitet.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 10:05:00
 Varför ska Barre få arbetsro och fortsätta spela Nico på mitten och låta vårt lag förfalla. Finns väl ingen som har koll på vårt lag förutom just Barre som skulle placera vår bästa forward som mittfältare. Och så tar han i Ayari senare som ytter i tremannaanfallet.....

Vad ser han på träningarna som han absolut inte får ut i matcherna? Är Nico Xavi på mittfältet och Kimpoika Henry? Det är så uselt coachat så man blir mörkrädd.

Vågar inte någon i ledarstaben säga, -Vi har faktiskt vår bästa målgörare frisk och hel i laget, varför inte låta honom spela på hans bästa position.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 10:02:00
 Överlag lyckas vi i offensiven med det Bartosz i stor del kan påverka och det är att skapa lägen.

Vi kommer till många avslut och ofta ganska bra. Det finns det statistiskt underlag på. (även mot mjällby)

Vad som blir problematiskt är dock att ingen av våra spelare har varit speciellt bra på att avsluta. Det är mycket avslut som går långt utanför och rakt på målvakt.

Mot mjällby skapar vi vad jag kommer på i huvudet minst 3 lägen som man nästan kan kräva ett mål och borde resultera i iallafall 2 mål. Men där avsluten är usla.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:41:00
 RK AIK: Kan iofs tycka att ett minst lika stort problem isåfall tycks vara att vi misslyckas med optimerandet av det offensiva spelet… 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:40:00
 2015-16 35 matcher 7 mål
2016-17 23 matcher 3 mål en ass
17-18 8 matcher i celta sedan 17 matcher i alaves med 3 mål å 3 ass
18-19 22 matcher 2 mål en ass
 

Namn: RK AIK   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:35:00
 I vår iver att optimera vårt offensiva spel glömmer vi bort vårt defensiva spel. Vi släpper i år in fasligt mycket mål och i de senaste fyra matcherna har motståndarna gjort första målet mot oss. Tryggheten stavas stabil backlinje men i år är den allt annat än stabil. Precis som Nordanvind skriver så behöver vi återgå till det som fungerat tidigare. Tätt bakåt, Nico på rätt position och med en frisk Bahoui och en tänd JG så kommer målproduktionen komma (förhoppningsvis).

Gällandes Barre skall han givetvis få arbetsro och stöttning och utvärderas efter säsongen. Kraven är stora, nu har fått ett par fönster att forma sitt lag och sätta sin spelidé. Upp till bevis nu.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:34:00
 Heron Stone rat JG va väl så gott som ordinarie i celta vigo under 2 säsonger efter u 21 . Även 2 första åren i Alves . Är väl nu senaste 3 säsongerna han hamnar på bänk ? Spenderade bla en halv säsong och zwaite Bundesliga.. 

Namn: Heron Stone rat   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:23:00
 Att tränarna åker mellan helgonförklaring till total sågning är en gammal god tradition här på GF. Själv vill jag nog vänta lite med slutbetyget på BG, även om jag kan ha synpunkter på matchningen de senaste matcherna.

Sen vill jag varna lite för haussen kring JG. Jag tror inte på honom som en frälsare. Faktum är ju att ingen väl sett honom göra en bra match sen typ U21-EM 2015. Det finns väl en anledning till att han inte var ordinarie i Spanien.
För övrigt är Nordfelt den mest överskattade målvakten vi haft i Gnaget. Hans tavlor är väl i klass med Linnérs.
 

Namn: Isakk   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:21:00
 Jag kan inte sia i framtiden och Cifuentes kanske får ordning på sitt anfallsspel så småningom. Men jag kan garantera till 100% att avgångskraven hade varit höga även mot Cifuentes om vår säsong hade sett ut som bajens. En vinst på 8 matcher? Bollinnehav utan slutprodukt osv.

Bartosz har fått en halv säsong där han räddade kontrakt, en hel säsong där vi är målskillnad från att vinna och nu inte ens en halv säsong innan vissa ropar på avgång.

Nu ökar pressen efter onödiga poängtapp och jag tycker själv att förändringen i formation efter uppehållet(som Bartosz själv inte verkar tycka spelar så stor roll) har gjort oss vilsna. Kanske kan det lösa sig med rätt spelare in och en skadefri Nabbe. På pappret ser 433 spännande. Men vi saknar offensiv spets mot Mjällby och Degerfors. Är ganska övertygad om att vi hade vunnit i alla fall en av dessa med exempelvis Berg i anfallet eller en vassare högerytter. Troligtvis båda. Är det då grundspelet som är felet eller är det värvningar och värvningstrategin som i dessa två matcher slog fel? Dvs smal trupp med en superstark startelva och juniorer som fyller ut. Strategin kommer säkerligen drabba oss i enskilda matcher. Men över en eller två säsonger kanske det visar sig vara helt rätt?

Nu är dock pressen på laget och tränarna stor. Svår match redan på söndag och jag som brukar vara optimist har svårt att se framför mig hur vi ska vinna den med senaste matcherna på näthinnan. Men jag vet även att det är då AIK brukar överraska.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:16:00
 AIK har ju en ide om att anfalla snabbt med hög intensiva löpningar och direkta bollar när vi vinner boll.
Så det är klart att det kommer vara bollar som går åt helvete och ser ut som lycka till bollar.

Men det ger också fler avslutslägen än att som bajen välja det säkra alternativet hela tiden för att hålla bollen.

2 Olika filosofier som hittils gått lika bra.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:14:00
 Hade gärna velat se scoutrapporten av Atola. Jag ser en div 5-spelare hittills. Undrar vad han kostat i nedlagd tid, resor etc.

Man blir ju livrädd för hur amatörmässigt allt känns.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:13:00
 Ingång-G / Fast det har ju sett väldigt vilset ut vårt anfallsspel.
Vi har släppt in första målet i typ 4 matcher på raken.

Något är väldigt fel.

Som Resse skrev har vi räddats av Jordan.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:09:00
 Ingång G/

Förklara gärna vad vårt grundspel är, jag ser inget sånt iaf.
Bara massa lycka till bollar
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:05:00
 Resse,

AIK saknar inget grundspel,
Är det bara för att du tycker bajens spelstil är roligare än våran som du tycker deras spelstil är tydligare?
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 09:01:00
 Barre har snart varit i klubben i 3 säsonger, och vi letar fortfarande efter ett grundspel, hur är det ens möjligt?

Kolla ex Cifuentes i Bajen han har satt ett väldigt tydligt grundspel på 3 månader därför dom lekte i matcherna vi har problem med just nu.


Och som många säger spela Nicolas på rätt plats..

Barre räddades upp av att allt spel gick genom Jordan men nu då?


Hönsgård deluxe
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 08:48:00
 Barre splittade ett anfallspar som mellan sig gjorde 22 mål förra säsongen. Nu fallerar vår offensiv.

Det måste ju anses vara ett av de absolut dummaste dragen en tränare gjort i AIK sedan 2020?

Flytta tillbaka Stefanelli. Återgå till det som funkade 2021. Spela honom och Nabbe på topp. Låt Guidetti bytas in istället för ut de första matcherna och alternera mellan att byta ut Stefanelli och Bahoui så han får matchtid med båda och lär sig hur de beter sig under match. Spela sedan de starkaste 2 varje vecka från start men låt den som sitter på bänken komma in i typ 70:e med energi och vilja.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 08:42:00
 @nikodemus33

Vi vill ha in Saletros för att han är en kvalitativ central mittfältare med tydliga ledaregenskaper som skulle fungera fint i nuvarande system men främst för att han skulle vara en duglig ersättare till Seb Larsson och vi vet att han brinner för skölden på bröstet när han spelar hos oss.

Men sure. Lämna över rodret till Ackerman att hitta en bättre spelare. En klar majoritet av skribenterna här inne är ju extremt nöjda med hans prestation...
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 07:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Enligt Linus Johansson forward i Färjestad BK i ishockey så började marschen mot guldet när spelarna själva började inse att de måste ta eget ansvar. Jag tyckte mig se att alldeles för många spelare inte tog ansvar i matcherna mot Mjällby och Degerfors och lämnade över allt ansvar till Seb Milo Jordan och Lustig.
Är AIK fotboll ett vuxendagis?
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2022-07-05 03:42:00
 Vi måste ju börja ta in folk utifrån. Vi påminner ju om gänget i sista färden med all inavel. Måste få in någon annan som inte har AIK glasögon. Och nu vill många ha in Saletros. Suck. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 23:57:00
 CPL

Han sa väl att om vi får behålla Jordan så tycker han inte vi behöver förstärka. Eller jag minns inte riktigt.

Forumsanning? Varenda expert och journalist har väl sagt att AIK har för tunn trupp. Det behöver ju inte betyda dålig trupp.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 23:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nabbes upprullning:

Taktiska detaljer som kan förbättras i nuläget kan man alltid diskutera, och visst är taktiken en del av vår utveckling. Personligen är jag mer intresserad av hur vi kan utvecklas övertid för att exempelvis ta fler titlar under 2020-talet än vad vi lyckades med under 2010-talet. Jag förväntar mig att AIK ska ha större framgång och ta fler titlar än exempelvis Bajen, Dif, Göteborg, Häcken, Östersund, Helsingborg, mfl, vilket vi misslyckades med under 2010-talet (vilket är en bedrift i sig!).

Behöver Barre bara skruva på lite taktiska detaljer för att vi ska nå dit?I min bok handlar det absolut om att vi måste hänga med i den taktiska utvecklingen, som vi till mångt och mycket stått stilla i under 2010-talet. Men det handlar också om att ställa högre krav på transfers, bygga ekonomi, välja kvalité för identitet och framför allt ställa krav om att det längre inte är tillräckligt att bara prestera efter resurserna längre. Då kommer vi alltid som bäst bli tvåa. Det är upp till oss supportrar och medlemmar att se till att vi inte accepterar ett till 2010-tal.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 23:26:00
 Seguis Omfamning

Om vi hårdrar det så är det självklart att det finns en del skillnader mot Norlings absurda handbollsspel på egen planhalva. Jag får kanske omformulera mig för att poängtera/punkta min kritik tydligare:

Jag tycker att tendenser, stundtals och ibland är alldeles för dålig utveckling över två år. Ibland/stundtals osv är något jag kan acceptera under försäsongen eller en bit in på våren men att två år senare uppträda som om man glömt bort vad man vill göra på fotbollsplanen får verkligen varningsklockorna att ringa.

Min förhoppning och den bild jag hade av hur AIK och Bartosz ville spela ligger ju självklart till grund för hur jag bedömer utfallet såhär två år senare. Det kan verkligen vara så att jag skruvat upp förväntningarna för högt och därför är mer missnöjd över resultat och utveckling än exempelvis dig.
Men jag har aldrig haft problem med ”stängda” fotbollsmatcher där man inkasserar säkra 1-0 segrar vilket varit/är en del av vårt DNA, precis som du skriver. Det finns en skönhet i ett sådant odjur också tex. 2018.

I slutändan är det resultatet som styr. Hade vi inkasserat kassaskåpssäkra 1-0 segrar så hade min hippocampus kunnat förtränga ”offensiv fartfylld fotboll”-målsättningen. Men när vi bjuds på tempo och idéfattig fotboll i merparten av matcherna samtidigt som resultaten uteblir… ja då finns det inget förtroendekapital kvar hos mig.

Håller helt med om en offensiv mitt om nu Bartosz fortsätter med sitt 4-3-3. Det måste vara prio.

Nabbes Upprullning//

Ja det är jätteintressant varför Nico inte får spela centralt i anfallet. Forbollseuropa rör sig ifrån släktet ”target” och satsar på tekniska och rörliga anfallare då fotbollen utvecklats till mer explosivt och tekniskt. Nico känns ju som gjuten för den rollen då. Men vi ligger kanske ett par år efter i Sverige. Man blir ju inte förvånad när man läser ” il pesce pazzo” inlägg från igår apropå det.

Tre4Tre//

Nog för att man kan tycka att truppen ska spetsas här eller där. Men Bartosz satt ju i bland annat ”Testa Stör” och basunerade ut hur nöjd han var med truppen inför säsongsstarten? Han förespråkar ju själv en liten trupp dessutom. Han skrev även på ett nytt långtidskontrakt så han måste ju ha känt sig trygg och bekväm med trupp och vision. Vi kan verkligen inte förvänta oss samma kvalité på bänken som vi har på startelvan dvs flertalet landslagsspelare och ex landsslagsspelare. Det är bara Malmö som kanske kan det. Vi har även JG tillgänglig snart och har haft Jordan tillgänglig fram tills senaste matchen. Vi får liksom inte göra det till en forumsanning att vi sitter på en dålig trupp.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 23:26:00
 För några veckor sedan skrattade man åt Göteborgs fiaskosäsong, snart är dom också ikapp oss….. det vänder snabbt på gott och ont. Vi måste ta oss ut ur vår usla form och köra igen, som sagt vänder snabbt och hittar vi tillbaka till bättre spel och 3or kan det fortfarande bli en bra säsong. Men just nu känns det Inge vidare 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 22:49:00
 Nabbes

Jag håller med dig i allt du skriver men tyvärr så är det ju på tok för kännbart när bästa elvan inte spelar, det räcker med att Nabbe är borta, då kryssar vi mot Degerfors, när både Nabbe och Jordan är borta så förlorar vi mot Mjällby och har faktiskt inte ett enda vettigt skott på mål. Och det tror jag just är pga att vi har stjärnor och juniorer. Glappet är för stort. Och det ska det vara, u19 motsvarar väl div 2-3 så det är ju inte konstigt.

Bartozs belyste detta efter förra säsongen, att vi saknar mellanskiktet men det verkar inte ha nått uppåt.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 22:21:00
 Bra inlägg Nabbes… 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 22:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro


Jag är inte nöjd med vår bredd. Men köper om vi måste välja så här. Fler stjärnor och fler ”juniorer” snarare än fler mellan 25-20 och färre stjärnor och juniorer. Och hoppas på att juniorerna tar kliv.

Jag är inte nöjd med vårt spel på slutet. Men har varit det innan, sett förbättringar alltså (inte färdig produkt)

Jag gillar (generellt) att man kan byta både uppställningar och typ av spel. Men det har man uppenbarligen inte satt, iaf inte med offensiva spelare borta/skadade. Keep it simple tills man kan det andra. Så jag gillar inte att man skiftar.

Jag gillar inte att använda spelare på fel positioner (även om det är okej om man ibland tvingas till det. Jag antar att man tränat in 4-3-3 nu under uppehållet för att ta nya kliv och att man då inte ville återgå till 4-4-2 eller vad man nu kallar det, med Nabbe skadad. Och då ansåg att Kimpioka gjorde störst nytta med Nabbe borta (Nico är inte stöpt att vara target). Och har visat tidigare att han kan vara en god spelfördelare. Tyvärr är ju Jordan också förlorad. Förhoppningsvis har man gjort något under uppehållet som kommer löna sig sedan. Men som sagt i stycket ovan, jag är missnöjd med att man använder något som inte sitter eller som man inte har spelare till just nu.

Jag är missnöjd med målproduktionen på slutet likväl bristen på klara chanser. Vi hade nyligen bäst XG i serien.

På rak arm. Finns säkert tio saker till jag kan komma på om jag ger mig själv lite tid. Allt handlar inte heller om senaste tiden på planen. Men jag ser, eller vill se att saker är i förändring och att det inte alltid är smärtfritt fram tills dess.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 21:59:00
 CPL

Nu tycker jag nog ändå att vi har sett en stor förändring på AIKs spel med Bartosz som tränare, mer offensiva aktioner och stundtals väldigt effektiv och energisk fotboll. Vissa matcher, som nu mot Mjällby, får även mig att slita mig i håret.

Som någon skrev så saknar vi en offensiv mittpjäs, och enligt mig finns stora brister med kantspelet. Det krävs att Otieno gör en 60-meterslöpning och slår ett perfekt inlägg för att vi ska få ett farligt vapen på kanten.

1-0 sitter i AIKs DNA och det kommer att ta tid att förändra det. Om vi nu vill förändra det.

Sen måste jag bara säga det att vi gnagare ofta grovt överskattar våra egna spelare. Vi har några guldkorn men i det stora hela en rätt tunn trupp.

För att bli en "large sized dog with a big dog attitude" så behöver vi nog både tid och pengar.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 21:15:00
 Vi saknar en offensiv mittfältare som har kraft, fart och teknik att vinna 20 meter med boll. Visst vi saknar Jordan redan och med Nabil skadad samt att enda kvarvarande äkta forwarden Stefanelli används som mittfältare snarare än forward gör att vi är tunna på de fyra fem platser längst upp i banan.

Då blir det svårt att spela en offensiv allsvensk toppfotboll. Ser i stället ut som mot Degerfors eller Mjällby eller… Tyvärr.

 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 21:10:00
 Nabbes upprullning:

Vad är du inte nöjd med?
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 20:44:00
 Lekstuga på Ullevi just nu. Hade varit intressant att se vad Stahre skulle kunna ha gjort med Barres material.

Thern, Svensson och Berg har växlat upp rejält. Lägg till en hel del annat intressant. Vi kommer åka på dyngpisk borta mot Blåvitt om vi ställer upp med det vi gjorde mot Mjällby.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 20:35:00
 Varför vill man se oss värva yttrar? Bartozs anpassar ju sig helt efter materialet. Har vi inga yttrar så spelar han inte med några yttrar. Eller har jag missat något? Det har han ju sagt i intervjuer.

Vi har ju riktgt riktgt bra wb i Otieno/Björnström och Mendes/Zac. Varför spelat vi inte med den typen av yttrar med en 3-backslinje med Lustig-Milosevic-Sotte? Det ör ju det solklara valet med tanke på materialet.

Vi släpper in för mycket mål och alla verkar tycka att vi saknar tillräckligt bra yttrar. Varför envisas vi då med att spela som vi gör?

Svaret hade självklart kunna vara att BG är en 442 tränare och inte spelar så. Det hade jag köpt men som det är nu så är ju det problemet. Vi och laget har ju ingen aning om vad han ör för tränare.

BG ändrar hela tiden och vi saknar den grundtryggheten i spelet som gör att vi vinner med uddamålet på en dålig dag och kryssar på en usel dag.

Nu spelar vi 433 helt plötsligt och spelare hamnar på helt nya positioner och laget. Helt plötsligt är vi tre centralt i försvarsspelet och har betydligt högre positioner på våra yttrar. Precis det som Nabil var tänkt som men som pga 442 skolades om till central anfallare. Nu ska det ändras igen.

Inga lag spelar 442 längre och ändå vill folk se yttrar. Var ska vi hitta dom? Är det 433 yttrar vi vill ha så har vi redan Nabil och Stefanelli. Vi har haft en superytter till höger i Jordan hela våren men inte spelar honom där. Inte ens när vi spelat 433. 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 20:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Seguis Omfamning

Vad sägs om argumentet som lyftes fram vid hans (BG) anställning?
Vi skulle få se fartfylld och offensiv fotboll sades det. Det är två år sedan(!).

Vi pratar alltså om:
Två hela försäsonger
Två hela sommaruppehåll
Nästan en helt ny startelva och trupp
Flertalet landslagsspelare
Handplockade värvningar
Osv osv

Det som vi har blivit serverade hittills är en tempofattig och statisk zombiefotboll där vi enögt förlitar oss på antingen inlägg eller fasta situationer som vi dessutom, som grädden på moset, har blivit mycket sämre på. Så mycket för utveckling!

När Jordan lämnat och Nabbe varit skadad så använder vi kanske truppens bästa anfallare som mittfältare och fortsätter att använda Kimpioka helt fel vilket är en annan provocerande iakttagelse. De fåtal gånger vi sett Kimpioka blixtra till, ex. Degerfors där han får ett mål bortblåst för gruff, uppstår då vi vågar spela bollen vertikalt framåt i djupled - precis så som Kimpioka ska användas. Det finns inte många utrspelare i allsvenskan som vinner en löpduell axel mot axel mot honom. Han är också otroligt stark när han får bollen felvänd vid straffområdet och kan ta emot och pegga upp/vidare till annan medspelare. Men vi vågar ju aldrig spela bollen centralt!

Istället fortsätter vi maniskt att match ut och match in söka långsidorna och spela runt tills någon ruttnar och slår ett för dåligt inlägg på första försvararen och så repeteras det i 90 minuter. Jag tycker det är bedrövligt att vi inte kommit längre under dessa två år och vi är ett relativt fåtal skribenter som flaggat för detta under en längre tid.
__________________

Jag har skrivit det förr men det tål att repeteras. Jag tror att merparten av supportrarna och kanske även sportsliga ledningen fortfarande är ärrade efter 2020. Det är tyvärr något som gör oss handlingsförlamade i nuet och vi tuffar hellre på med det vi har än att våga sikta högre, igen.
Det är därför heller inte konstigt att vissa nöjer sig med att vi åker på däng mot brödlagen eftersom att ”konkurrenterna också gjorde det”. Det är den inställningen och det synsättet som cementerar oss som en ”medium sized dog with a big dog attitude”.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 20:13:00
 Berg, mångas hackkyckling när han spelade i landslaget.
Nu i allsvenskan dominerar han och gör mål på halvchanser. Kan Guidetti göra detsamma?
 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Hemort: Sundbyberg
Sänt: 2022-07-04 19:53:00
 Vem kom 2a och 3a 2003? Det kan ingen svara på utan googla.. det enda som räknas är titlar den här loosermentaliteten som började med försvarstal från BW med Alm som tränare har bara fortsatt genomsyra klubben.. första intervjun Jurelius kom samma skit "ideel topplaceringar, ingen bryr sig dif höll på att missa elitlicensen för ett par år sen nu utklassar dom oss i ekonomi och har tagit lika många titlar den dess.

"Either your first or you're last" //Ricky Bobby
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 19:46:00
 Sigge;

Jepp….

Sen är myten av alla våra vinnarskallar synad. Såhär beter sig inte vinnarskallar.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 19:38:00
 Vi behöver en högerytter av kvalite som kan kliva rätt in i elvan. Bör vara prio i detta fönster . Sen e jag enig med dom flesta att en offensiv mittfältare skulle behövas . 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 19:24:00
 PAL

Begreppet ”nöjd” behöver du inte försöka smeta på mig. Ingenstans har jag uttryckt mig nöjd över någonting.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 19:14:00
 AIK18911991

Jag skulle sträcka mig så långt som två yttrar, en kreativ offensiv innermitt och en vänsterfotad mittback
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 18:57:00
 Frågan måste ställas; varför lyckas inte Bartosz tagga till laget inför möten mot enklare motstånd?
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 18:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är det bara jag som ser problemet?
AIK behöver bredda med 2 etablerade yttrar för att förbättra bredden
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 18:31:00
 D-Mon

Känner ändå att jag vill replikera på det du skrev för två dagar sedan (2022-07-02 18:17:00), där du försökte smeta "barre-lover"-stämpeln på mig.

Jag tror att problemet är mycket mer komplext än att vi kan skylla på en specifik roll. Det har skett massiva förändringar i klubben AIK senaste fem åren skulle jag säga, från topp till tå. Ny styrelse, ny sportslig ledning, nytt allt egentligen.

Vi har en ny riktning för klubben, en långsiktig färd som förhoppningsvis tar oss i hamn på en plats där vi alla (nåja) kan trivas och klubben kan frodas.

Det finns några ganska stora sjöminor i vägen dock, varav de flesta utplacerade av personer som tidigare haft mycket att säga till om. Dessa hör vi inte mycket av nuförtiden, men de kommer fram i stunder av kris där det finns chans att splittra leden.

Är Barre den perfekta tränaren för AIK?
Är Jurre den perfekta sportchefen för AIK?

Förmodligen inte, men tillräckligt för att spela en viktig roll i detta framtidsbygge som är AIK.

Om man är på allvar med att vi ska bli bäst så finns det absolut inga argument för att att sparka sportsliga ledare i lägen som dessa.

 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 18:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vill man att AIK ska bli ett vinnande lag ska man inte bara vara lite missnöjd med våra prestationer de senaste decenniet.

Vi har tagit färre titlar än sju (!) andra svenska lag. Helsingborg, Bajen och ÖFK har legat i superettan en stor del av decenniet men lyckas ta lika många titlar. Lag som Dif, IFK Göteborg och Elfsborg har legat i botten i stora delar men tagit fler titlar.

Då har vi varit överlägsna dessa ekonomiskt en majoritet av decenniet. Idag är vi sämst ekonomiskt bland topplagen och har sämst bredd på truppen. Det är skrattretande usla resultat av de sportsligt ansvariga, särskilt efter den första ekonomiska uppsvingen 2012.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 17:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
//Nabbes upprullning
Om man är nöjd med att det ser ut som skit och vi kommer tvåa, trea så kommer det helt otippat se ut som skit medan vi slutar tvåa eller trea.

Vi borde kunna så mycket bättre och vi har definitivt möjligheterna att se till att så sker vilket tyvärr aldrig kommer hända så länge ”stått på Norra” eller skolad av Baxter ses som några inofficiella grundkriterier för att jobba inom AIK.

Eller är det en naturlag att BK Skogsstjärnans glada grabbar kan spela one touch medan vi ser ut att ha dykarskor på oss så fort det vankas match?
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 17:43:00
 IsaksSpelintelligens

Du har säkert rätt i det och det är klart som fan man är frustrerad över att vi sällan vinner med mer än en max två bollar. Haha, förstår vad du pratar om. Silverräv innan 40.
 

Namn: IsaksSpelintelligens   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 17:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
@Nabbes

Absolut, jag håller med, vi hade inte varit i toppen och fightats så ofta som vi gör om vi hade tappat många poäng mot just bottenlagen.

Du får påminna mig, har uselt minne och orkar inte googla, men jag har för mig att guldet 2018 vanns till största del då vi typ samtliga 3poängare (förutom mot MFF) mot samtliga topplag som konkurrerade om guldet och hängde av dem på det sättet (samtidigt som de tappade poäng mot varandra). Kan ha väldigt fel, kanske var något annat guld vi tagit alternativt ett annat lag jag tänker på något guldår.

Jag tror iaf inte att det enbart är det folk klagar över, även om man tar en 3p kan det se förjävligt ut, när det gör det vet man att man inte är många matcher ifrån det där frustrerande poängtappet.

Du vet vilka matcher jag syftar på, de vi vinner men knappt.. obekvämt. Tack vare en straff vi inte förtjänade, eller ett självmål i sista minute eller eller eller.. inte för att såna mål som leder till poäng inte räknas.. men jag tror du kan läsa mellan raderna vad jag menar.
Alltså inte de matcher Malmö (tex) tappar poäng men samtidigt haft 37 stolpträffar, 2 bortdömda offside mål osv osv..

Det är de matcher folk flippar ur, när man klart och tydligt ser att saker inte fungerar (vinst, kryss eller förlust).


Edit: innan du ”ja men det händer alla lag” kommer, ja det gör det.. det känns dock som AIK suttit lite i den situationen LÄNGE. Alltid på målsnöret, med kniven mot strupen. Fan, 90% av mina vita hårstrån är garanterat pga AIK haha..
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 17:18:00
 Isak

Med tanke på att vi alltid är topp 2-3 så antar jag att vi för det mesta gör det vi ska också? Om vi bara förlorar poäng vi bara ska ta så hade vi inte hamnat däruppe med få undantag.

Men det är en onödig diskussion. I vanlig ordning går inte saker fram utan det tolkas som att man är kanonnöjd.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 17:12:00
 Kan vi få in lite ten Hag stuk i AIK? Hehe.

Länk: https://www.fotbollskanalen.se/bloggar/sillybloggen/2022/07/04/uppgifter-spelare-straffas-om-bollen-inte-spelas-framat/
 

Namn: Etuhus Krogrundor   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 17:03:00
 Nabbes

” Om alla ska avgå så fort det sker får vi se en karusell ala SHL både vad gäller ledare och spelare.”

Hur många år till med scoutingen?
 

Namn: IsaksSpelintelligens   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 16:59:00
 @Norrort
Hmm, inte ens tänkt på det, autogiro är något jag avskyr just av den anledningen... får kolla upp det men tar för givet att det inte är så...@Nabbes
Ja, det sker i alla ligor, alla lag.. men tycker du att topplag i respektive ligor gör det lika ofta som AIK? Möjligt, utan att titta på statistiken tar jag för givet att det inte är så. För det mesta gör de sitt, för det mesta gör de det bekvämt.. sen kommer det där överraskande poängtappet nån gång per år följt av samma bekväma vinster efteråt så topplagens supportrar knappt hinner reagera.

I AIKs fall kan det ske flera matcher irad, som i år...

För att inte nämna att när vi väl gör vårt mot "skitlagen" känns det ofta som att vi knappt lyckades med det ens en gång, med kniven mot strupen.. sällan vi bara vinner matcher ganska bekvämt.
Jag kan minns få år då vi "gjort det vi ska" mot bottenlagen, annars är det ett återkommande problem och har varit sedan jag kan minnas (35 bast).
Oavsett tränare, sportchef eller vad det än må vara...

Ja det är en jämn liga, men vi har bättre förutsättningar än nästan samtliga lag och därför också högre förväntningar än gemene lags supportrar.

Vet inte ens vad jag vill ha sagt egentligen, tycker det är mer än ok att folk kräver mer sett till förutsättningarna vi har.
Att folk uttrycker sig olika om detta är en annan sak, alla är olika helt enkelt. Köp det, vare sig du vill eller inte.
 

Namn: Norrort^   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/aik-fotboll-och-sportlib
Hemort: Råsunda
Sänt: 2022-07-04 16:50:00
 Fråga till er, har även ni blivit fortsatt debiterade av SPORTLib trots att projektet lades ner September 2021?

Bägge parter kommunicerade tydligt att samtliga befintliga abonnemang skulle pausas tillsvidare.

Gissar att jag inte är den enda, skänker hellre dessa pengar till AIK-Tifo än låta pengarna gå till någon hipster-bajare i Sjöstaden..
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 16:40:00
 PAL/Bergsget

Givetvis inte okej. Men det sker fortfarande på liknande sätt i alla ligor i hela världen. Ibland även i mästerskap. Okej är det inte, men ändå händer det och kommer fortsätta hända under alla tränare och hos alla lag. Om alla ska avgå så fort det sker får vi se en karusell ala SHL både vad gäller ledare och spelare.
 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 16:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nabbes upprullning/
Det är inte ok att förlora på det sätt vi gjorde.
Ta MFFs match mot Sundsvall, dom hade ramträffar och massor av lägen och spelade ut Sundsvall men förlorade. Där kan man säga att det händer ibland.
Våra poängtapp har motståndarna förtjänt, det var t.o.m. vi som hade flyt och rånade Degerfors på 2p. Våra senaste matcher har inte varit ok öht, vi är helt impotenta och allt går så långsamt. Jag tror inte det är spelarnas fel iaf, AAA som är junis klev fram och räddade en poäng mot Degen tex.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 16:25:00
 //Nabbes upprullning
Bara för att serien egentligen är så jävlas dålig ska inte AIK behöva göra nån kollektiv Teddy Lucic.

Faktum är att alla lag kan misslyckas men om Celtic har en dålig säsong då vinner Rsngers. I Sverige har vi ett Celtic nere i Skåneland och när nu de underpresterar bör en klubb som drar mer folk mot Mjällby och Sirius än vad de två lagen får ihop tillsammans på en hel säsong faktiskt kunna prestera bättre än en tröstlös icke aggressiv 0-0 fotboll, tre matcher i rad. Vi är Sveriges Rangers men agerar som Gefle.

D e t ä r i n t e o k n å g o n s t a n s
Och tacka apa för att folk börjar tvivla på BWs och Norlings assistenter…
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 16:12:00
 BK

Då är vi väl av olika skolor helt enkelt. Och även om jag kan känna det ni beskriver så agerar jag inte på det och kan efter en stund se "klart".
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 16:03:00
 Nabbes upprullning:

Nu känner jag mig personligen inte speciellt träffad när det gäller att ”spy ut mig flyktiga känslor om anställda”(även om möjligen Jurelius fått sig en och annan smocka, med all rätt), men det kanske ändå får vara så på det här forumet?

Jag blir lika provocerad när du skriver ”upp med hakorna” mindre än 24 h efter den hädiska katastrofen i lördags. Helt ofattbart att skriva ett sådant halleluja-inlägg om man återigen lagt en heldag och genomlidit den sämsta matchen i en rad av fyra riktiga rövmatcher.

Skit ska skit ha. Och AIK har varit skräp oavsett om Malmö förlorar borta mot Sundsvall.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 15:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dixi: Det var en märklig match.
Fick också en impuls att gå därifrån i paus, man trodde verkligen inte på att något skulle kunna ändras.
Jag har aldrig någonsin buat åt laget men just i lördags dröjde jag mig kvar efter slutsignal för att göra just detta. Matchen var verkligen en provocerande uppvisning.

Jag fortsätter gå när jag kan men lusten att ta ledigt försvann ju.

Det enda positiva är väl att Tihi får sin plats i backlinjen nästa år. Hur fina toppar Sotte än har så ursäktar dom inte såna här insatser. Milo och Tihi blir bra.

Vad ska vi värva förutom Guidetti då? Förstärkningar behövs ju tyvärr.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 15:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Björn Kindlund

Du har både fel och misstolkar mitt inlägg.

Försvarar absolut ingenting. Jag lägger fram en poäng i att allt inte är nattsvart hos oss. Somliga beskriver AIK och alla dess anställda som skräp, vilket känns ganska felaktigt med tanke på vår poängskörd kontra andras både i år och föregående år. Har aldrig någonsin påstått att någonting är okej. Men jag förstår också att vi verkar i allsvenskan. Vi har svårt att hög internationell klass någonstans i någon klubb. Och var sig scouting, truppbygge, spelide eller resultat är kanon år efter år i någon allsvensk klubb.

Att beskriva att och vad man önskar se förbättras är en sak, men att svartmåla allt och alla en annan.

Och jag åker på matcher och lägger pengar på merch. Om nu det finns något syfte med att prata om saker på det sättet. Jag ser mig inte ha någon rätt att spy ut mina flyktiga känslor mot anställda inom AIK för att jag lägger 10 000 Sek och 10 000 mil och 10 000 timmar på AIK per år.

Bygger om AIK gör man på årsmöten.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 15:39:00
 I lördags så var det första gången sedan jag började gå och titta på AIK (1989) som jag tänkte gå hem i paus under en AIK-match. Jag vandrade fram och tillbaka i korridoren bakom norra, det var faktiskt direkt efter målet så jag tänkte nog gå innan paus. Men jag stannade kvar och led och blev argare och argare.

Sa till en kollega i morse att jag funderade på att sluta att titta på sport, han är bajare så han fattar vad jag menar....

Så kommer det tyvärr inte bli, jag kommer plågas resten av mitt liv, men jag kommer inte orka gå dit nästa match tror jag.....

Jag har varit på IK Telje borta då vi var typ 4-5 personer vid samlingen vid Centralen inför avfärd. Men då var man lite yngre och mer naiv.
 

Namn: Gnaget-förevigt69   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 15:38:00
 Förlorar gör alla lag... men dom senaste 2 matcherna såg det ut som man inte gav allt och det borde man kunnat kräva när vi har kontakt med toppen. 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 15:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nabbes upprullning:

Alltså jag lägger ingen värdering i ditt ständiga försvarande av spelare, ledare och organisation.

Men, Jag är ändå ganska säker på att du är en supporter som ser nästan allt på TV. Vi andra som åker land och rike runt, försakar familjer och lägger 10 000-tals kronor varje år känner annorlunda. Om vi ska orka så måste det se bättre ut än det gjort de fyra senaste matcherna. Vi förtjänar bättre än det här och jag är tveksam till att åka till Borås på söndag. Risken att jag blir så bottenlöst ledsen är så stor att jag inte orkar. Tror många känner precis som jag.

Det är ok att du känner som du gör, att det spelar ingen roll om vi spelar som skit för det gör andra lag också ibland.

Hoppas dock att du kan förstå och respektera att vi är många som känner annorlunda.
 

Namn: Manthem   Visa profil  
Hemort: Tyresö
Sänt: 2022-07-04 15:09:00
 Om man byter ut bortamatchen mot Sundsvall mot HBK borta förra året, samt HeIF borta mot ÖFK borta. Så ligger vi just nu +7 poäng på förra årets resultat i samma matcher.

2021: 16-15 17p
2022: 18-15 24p

Blir svårt att tangera poängskörden mot elfsborg från förra året. Men lyckas vi med det så ligger vi fortsatt bra till.
 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 15:04:00
 På tal om Mellberg - jag såg honom ett par tre gånger när han tränade BP12 tror jag det var, hans son spelade i laget, efter en av matcherna sa jag till honom - Olof kom till AIK.
Ingen aning om han skulle funka bättre än BG.
 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:39:00
 @Nabbes

Jag tror att ett problem (tydligt mot Mjällby) är att när vi inte får vårt spela att stämma så ser prestationen så enormt usel ut pga energilöst, statiskt tempofattigt spel. Lag som sliter och krigar ser ser ofta ut att göra en bättre prestation utan att kanske för den skull göra bättre resultat.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:32:00
 Dixi

Ja alltså jag menar det inte som en ursäkt att det är okej för att det sker för andra lag. Poängen är bara att det sker får alla lag varje säsong. Men hos oss låter det som att det bara sker hos oss och alla andra vinner alla matcher mot skitlag lätt.
 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:25:00
 Dixi.

Det blir lite missförstånd för vi diskuterar ett stort område med många vinklar.

Ja jag har också hört att Danmark har bättre ungdomsledare och utbildningsprogram.
Varför är de bättre beror på flera saker. Jag gissar lite här.
En sak är nog som du var inne på att de inte är så rädda att forma professionella spelare väldigt tidigt.
Det räcker med att se hur det är i svensk skola med betyg och satsning på de bästa. Barn ska vara barn säger många. Det är också loggan som riksidrottsförbundet har - så många som möjligt ska vara aktiva så länge som möjligt.
Sen kan det också bero på filosofin - när vi kollar danska landslaget o danska lag i EL/Cl. Man ser att de spelar mer sydeuropeiskt s a s.

Men vi bör också tänka på geografin - varmare därnere och det går att träna nästan året runt. Dessutom inte långa avstånd. Du kan pendla till en elit klubb om du är talang nästan från var som helst. Vad ska en 13 årig från Dalarna el Värmland osv göra?

AIK börjar med akademin vid 13 år och jag tycker det är bra ålder. BP börjar däremot vid 8-9 men till deras försvar kan man säga att de satsar också på bredd. De har kanske 20 lag i varje årskull vilket betyder att de gör en stor insats för idrotten i allmänheten.
Men de toppar tidigt och det är bara deras bästa 2 lag som åker på (inbjudna) elitcuper, också i Europa.
Det är fröjd för ögat att se deras lag spela men man ser här o där andra lag som spelar lika vackert.
Det betyder att det finns bra exempel på bra utbildning också i Sverige.
Tar det kanske stopp lite senare när spelarna hamnar i AS/SE lag. Att det är där man prioriterar fysik?

Hur som helst - det är sällan vi ser tekniska spelare likt K Olsson i vårt kära lag. Och vänta och se när vi ska möta ukrainarna. Det skulle inte förvåna mig om de kommer kontrollera matcherna utan att ens träna ordentligt.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:21:00
 PAL The terrace . Finns fortfarande kvar .. på annan adress i city . 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dags att tänka om på söndag, en av årets tuffaste matcher.
Det går fort där på plasten. Byt genast till 4-4-2.
Nordfelt-Lustig-Milo-Pertan-Otieno-Mendes-Seb-Bilal-Ring-Steffanelli-Bahui( Atola).
Vidrigt att må så här. Vi kommer igen!!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:19:00
 Apropå på appar och andra kommersiella kringaktiviteter, nån som minns vad den där klädbutiken hette som AIK drog igång i Moodgallerian där runt 2007?

Offside? The Corner, var väl nått sådant?
 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Länktips: http://www.fotmob.com/match/3804992/matchfacts/aik-vs-mj%
Sänt: 2022-07-04 14:12:00
 1.89-0.26 i xG.
Men, vi var inte tillräckligt bra likväl.
 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:10:00
 Nordfeldt 1
Lustig 2.5
(66' Mendes\) 2
Papagiannopoulos 1
Milosevic 2
Otieno 2.5
Stefanelli 1.5
(83' Meja) för kort tid
Hussein 2.5
S. Larsson 2
Elbouzedi 1.5
(63' Ayari) 2
Kimpioka 1
Ahmed 2

Grzelak 1 - slarvar bort vår bästa offensiva spelare Stefanelli med vald taktik
Publiken 2
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:08:00
 Lämpligt att granska alla unga orutinerade spelare vi har under kontrakt.

Vi har tex 4 stycken orutinerada forwards kontrakterade som inte är i närheten att färga i Gnaget. Sen har vi Stefanelli som inte får spela forward, Nabbe som ofta är skadad, Guidetti som inte är spelklar än.

Sen på mittfältet så har vi en hel del potential men inga som är färdiga att komma in och förändra matchbilden. Vi har Ayari, Ring, Strannegård, AAA och Ceesay. Här blev balansen knas när vi släppte Rogic och Ring, Strannegård, Ayari har tagit steg tillbaka i år hittills. Strannegård lämnar nog i vinter.

Jag har förtroende för Jurelius och Bartosz är viktigt att påpeka, tills det eventuellt ändras. Vi ska helt klart vara med att konkurrera om guldet ända in. Nu minskade förtroendet för BG ett hack efter en till tveksam insats.

Vi måste värva ett par offensiva spelare för att få en bättre bredd på offensiven. Vi kommer tillbaka till kanterna som inte håller måttet fortfarande och forwards som inte kan göra mål. Vi har inga lån, vilket generellt är bra men nu kan det faktiskt vara vettigt då vi har knutit upp oss med tillräckligt många spelare. Saletros vore fint som ersättare för Stefanelli på mittfältet och sen en inlånad eller köpt ytterforward av kvalité.

Målvakter:
[v] Brolin (2023-12-31, utlånad till Mjällby 2022)

Backar:
[v] Tihi (2024-12-31, utlånad till Värnamo under 2022)
[v] Lucas Forsberg (2023-12-31, utlånad till Sollentuna FK under 2022)
[v] Bonde (2025-12-31, utlånad till Vasalund till 2022-07-15)
[  ] Mendes (2025-12-31)
[  ] Ahmad Faqa (2026-12-31, utlånad till Västerås SK till 2022-12-31). Lån brutet 2022-06-30.
[  ] Sichenje Collins (2026-12-31)

Mittfältare:
[  ] Ring (2024-12-31)
[  ] Ayari (2025-12-31)
[  ] Strannegård (2022-12-31)
[  ] AAA (2024-12-31)
[  ] Ceesay (2025-12-31)

Anfallare:
[v] Radulovic (2023-12-31), utlånad till HJK Helsingfors till 2022-07-31 med köpoption.
[  ] Meja (2026-09-01)
[v] Calvin Cabuye (2024-12-31), utlånad till Vasalund till 2022-07-15.
[  ] Benjamin Mbunga Kimpioka (2024-12-31)
 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:03:00
 Samtidigt kan man förlora på olika sätt.
Både bajen o mff skapade tillräckligt för att göra 2-3 mål medans vi knappt skapar något. Det går för långsamt och blir för omständigt när vi ska anfalla.
Att inte BG spelar Stefanelli som anfallare är helt sinnessjukt.

Nu måste vi rada upp 3-poängare om vi vill ha 20k+ på våra hemmamatcher.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 14:03:00
 Nabbes upprullning, det är en ursäkt som inte håller. Nu har jag inte sett matchen Giffarna mff, men enligt vad jag hörde så var det typ som CSKA mot AIK i den matchen. SÅdana matcher kan hända, men de ska inte hända.

Jämför våra tre senaste matcherna, som är mot väldigt dåligt motstånd och vi får med oss fyra poäng med uselt spel. Det ska vara nio poäng, om vi inte åker på en sån där match där inget vill in trots att vi spelar skitbra.

VI ska ha mycket högre krav än att ursäkta skiten. De år mff svajar ska vi vara där och ta hem det. Det måste bara vara så...
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 13:38:00
 Samtidigt är allsvenskan så här. Bara att se hur den här säsongen sett ut.

MFF torsk mot Sundsvall och vinner mycket knappt mot Helsingborg och förlorar hemma mot Häcken kryssar mot Värnamo

Sveriges bästa tränare förlorar hemma mot Sirius och kryssar borta mot Mjällby förlorar hemma mot Varberg

Hammarby torskar borta mot Värnamo och Kalmar

Dif torskar mot Kalmar och kryssar hemma mot Helsingborg förlorar mot Mjällby

Häcken kryssar mot Helsingborg


Vi kan inte ha både usla spelare, sportchef, scouting, spelidé och tränare om vi ligger i guldstrid med enbart en poäng och målskillnad på Häcken bortom egna händer.
 

Namn: Jontalinen   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 13:27:00
 Kimpioka och Zach ska hålla mot lag som Mjällby på vår hemmaplan. Så bra är spelarna och vårt lag i övrigt.

Att vi förlorar igår är för att vi inte kan spela anfallsspel. Med tillräckligt skickliga individer sminkas detta faktum - det hade vi inte igår.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 13:26:00
 Känns fortsatt lika flott att vi suktat efter att det lättare spelschemat skulle ta vid och så singlar banemännen in efter en i form av Sirius, degen samt Mjällby. Märk väl så har vi haft med marginal över 20 000 båda hemmamatcherna.

Har inte känt mig så mörk i hjärta och själ på säkert 3-4 år. Fy fan, ellos borta på plasten inom kort. Vinn bara vinn!
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 13:24:00
 illusionisten: Håller med till 100%. Det finns kopiösa mängder oupptäckt talang både vad gäller spelare och tränare men hur ska vi lyckas hitta dom?

I och för sig är problemet extremt lätt att lösa. Värva scoutingansvarig och sportchef som har bevisat sig i andra klubbar. Då är man en väldigt bra bit på väg.

Hos oss lär det bli Henok på sitt allra första tränaruppdrag och Seb som får sitt första jobb efter karriären som sportchef.

Säger inte att det varken är fel eller dåligt men det är chansningar när det kommer till lämplighet och kompetens.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 13:11:00
 Onödigt att lägga pengar på en app tycker jag. Det räcker med youtube tex.

Spela bra fotboll istället för fn...
 

Namn: guernica   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 13:09:00
 Inget mer AIK på youtube?

Jag tror man går helt fel väg med att låsa in allt innehåll i en app. Helt emot vad stora klubbar i Europa gör. PSG, Man C, Real osv.
Man går miste om extremt mycket gratis exponering.

Ta videon om Guidettis ankomst till klubben. 2-3k views i en intern app, eller 50-100k på youtube, vad kommer ge mest i längden?

Appen blir förbehållslöst hyllad i TS-podden för att det är så smidigt att skapa en profil? Har vi något jäv här lr vad pågår? Tänk lite!

F.Söderbergs trevande svar angående "succén" med appen i intervju med TS var talande.


 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 12:48:00
 triffids, tror du inte herr Klopp hade satt upp Stefanelli på topp? 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 12:46:00
 >>Koltrast

Point taken, om de två tomtarna ska välja kan vi lika gärna slå en tärning.

Jag är bara så less på alla redan kända namn som ”kan klubben”, men som helt saknar kompetens att leda ett lag som helst ska ut och konkurrera i Europa.

Är det för mycket begärt att få se bästa anfallaren som striker åtminstone ett par matcher per säsong?

Jaja, BG kanske kommer igen, men det har sett obegripligt ut på slutet.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 12:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
illusionisten: Och vem ska scouta en sån tränare? Ackerman eller kanske Jurelius?

Det är frustrerande för det finns självklart massor av tränartalanger i lägre divisioner ute i Europa som skulle vilja ta över AIK. Fast hur i hela friden ska vi kunna hitta rätt där?

Det är väl en tydlig inkompetensindikator att vi värvar hemvändare och folk inom klubben. Det går ju inte jättebra när vi måste göra allt jobb själva.

Vi får vara glada om vi värvar en dyr tränare som bevisat kompetens tidigare, fast det lär ju bli Henok. Kan bli hur bra som helst men det kan också ge en tre-fyra bortkastade säsonger.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 12:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hittar man inget bra skottläge runt straffområdet eller någon att passa till så borde man försöka dribbla och söka straff eller frispark eller rent av en fin målchans.
Det var bedrövliga avslut i matchen mot Mjällby. Tuffa till er och ta några smällar.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 12:11:00
 Med den offensiva uppställning vi hade senast så hade inte ens Klopp kunnat trolla. Det var ju givet redan i mars att våra yttrar inte håller för att vinna SM guld.
Zack och Zimbioka är hämtade från gärdsgårdsligor i England och ingen annan har sett talang i dem så självklart så blir de inte toppspelare i Allsvenskan
 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 12:08:00
 När vi tar in nästa tränare ska han inte ha varit i närheten av att läsa i en enda pärm från SvFF och han ska någon form av erfarenhet från spel i Europa. Måste vara slut på inaveln och inkompetensen.

Ta någon holländare som harvar i en lägre division eller vad som helst.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 11:35:00
 Bergsget , igår förslog jag Henok eller Mellberg... 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 11:30:00
 Dixi:

Tvingas var fel ord, men tror ärligt talat det hade sett lika illa ut med Ring/Ayari på plan.

Kändes ändå givet att Zach skulle starta. Tyvärr är det nackdelen när tränare får ”handplocka” spelare. Viktigt som fan för Barres trovärdighet att han lyckas.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 11:27:00
 Fast Resse hur går det för han som skulle leka hem guldet i Peking ;-)

Poya kan väl vara intressant, noll procent ”kan klubben” 0 procent Baxtermarinerat DNA. Bara där två rätt…
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 11:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nu lär det hagla kommentarer men skiter i det.

Hade viljat se vad Poya kan göra med Gnaget.
Tycker han fick alldeles för mkt skit i IfK


Barre: Vi har tränat på offensiven i Sommar. Jo tjena på FM eller?
 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 11:08:00
 Jag tycker att det bara blir tydligare för varje match i år hur otroligt lätta vi är att läsa. Vi saknar helt omställningsspel vilket gör att vi i princip alltid möter ett helt låg på rätt sida. Vi blir ofta såpass låga med bollen att djupledsbollar inte går att slå även då någon bemödar sig med en ansats till löpning. Som försvarande lag behöver man knappast slita ut sig i pressspelet heller då vi oftast gör några långsamma spelvändningar innan en ytterspelare ska försöka slå sin gubbe. Otroligt förutsägbart, skulle iofs kunna funka om vi hade tillräckligt med individuell kvalité framåt vilket vi tyvärr inte har. I år när gratisluncherna i form av bra utdelning på fasta uteblivit så ser det jäkligt magert ut framåt. Vi saknar helt dynamiska spelare som klarar av att förändra beteende utifrån förutsättningar istället för att bara nöta sin grej trots att det inte ger resultat.

Som SiggeSluk skrev tidigare så vill jag och se mer gemensam desperation från minut ett. Vi är helt inte tillräckligt bra individuellt för att promenera in fler mål än vi släpper in.
 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 11:06:00
 Dixi

Igår föreslog du Henok som tränare och idag Olof.
Tycker du en tränare måste ha en AIK koppling?
Själv skulle jag mycket hellre se att vi gick för någon som inte haft nåt med AIK att göra.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 10:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Björn Kindlund, han tvingas ju inte att starta dessa två. Han väljer ju det framför att ha Nico på hans rätta position och ta in Ayari på mitten. RIng har ju visat fina, kraftfulla löpningar i senaste träningsmatchen, han hade kunnat starta istället för Zack.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 10:52:00
 il pesce pazzo, mitt inlägg var inte riktat mot dig, ber om ursäkt att det kunde tolkas så. 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 10:51:00
 Barre skulle fåt sparken efter Helsingborg. Sitta och vara väldigt nöjd med vårsäsongen och bli självgod. Folk kan säga att vi tagit si och så många poäng och det var jättebra. Men spelet var skit, och gömma sig bakom att Guidetti minsann kommer bla bla.

BG:s spelide och uppställning håller inte och till och med skitlagen har läst det med enkelhet och har inte stora problem att ta bort oss helt.

Vill man spela 433 så ska man spela med Ayari, Larsson och Bilal på mitten och Larsson, Bahoui och Stefanelli på topp. Och då ska de tre forwards trycka upp så att motståndarna inte vågar flytta upp backar och minst en mittfältare. Istället hittar Barre på något mellanting med Nico på mitten/eller på kanten och får inte ut ett skit av vår bästa målgörare. Det är så dåligt så man blir gråhårig.

Det är så uselt, och jag har sedan förra året varit tydlig med att Sotte inte platsar i AIK han är helt enkelt för dålig och gör horribla misstag. Misstag som Per Karlsson aldrig gjort under hela hans karriär.

Jag har varit så arg sedan Degerfors-matchen, är inte längre sugen på att gå och titta på AIK.

Om tränaren gör sitt bästa, och spelarna gör sitt bästa så kan man acceptera en förlust mot ett lag som var bättre, men när tränaren inte är tilräckligt kompetent så ska han ryka.

Man ska inte gå ut med ett pinsamt inlägg på Facebook att nu ska vi stå tillsammans och stödja laget. Barre är inte tillräckligt kompetent.

In med Mellberg som tränare och Per Nilsson som sportchef. Olof har ju tackat nej till lag för att han har kopplingen till AIK. Det trodde jag inte om honom och det visar tydligt att han vill till oss.

Det är dags att styrelsen visar att de kan ta beslut som måste tas...
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 10:48:00
 SiggeSluk:

Håller med. Och sen tvingas han starta matchen med 9 man(Zach och Kimpioka kan väl omöjligt varit på plan för att spela fotboll för AIK?) och med en bänk utan någon form av spets. Enbart alibi-bredd…
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 10:40:00
 Barre klarar inte av att preppa laget inför matcher vi förväntas vinna. Klarar inte att sätta ett anfallsspel. Det finns ingen välbehövlig desperation.

Man känner en stor trötthet.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 10:34:00
 Än en gång slänger vi bort matcher som bara ska vara 3 poäng.

Nu är djurgårn om oss, innan dessa 2 omgångar hade vi 5 poäng upp, hur fan är det möjligt!!??

Vi kan glömma guld och Europa.

Avgå Barre och ta med dig din kompis Jurre!
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 10:31:00
 Fortfarande vansinnig efter våra senaste såkallade insatser. 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-07-04 10:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
KU65 och Dixi

Då har ni nog missförstått mig en hel del, det handlar inte om selektering.
Den är bra att AIK tagit bort, jag är den förste att skriva under på det, det handlar om att vi är långt efter i Sverige i utbildningen/skolning av spelare (från första ålder) för ALLA spelare.

Bättre vore att göra som många länder, att ha 1 september till 31 december (året efter) som spann. Då kan man anpassa efter kroppslig utveckling etc. för att få en mer jämlik utveckling tillsammans och det skulle följa mer fotbollens årstider (höst-vår).

Scholes

Ja, men hur tror du dessa spelare har utbildats i de andra klubbarna innan de kommer till "storklubben" i 12-14-årsåldern, de följer ungefär samma utbildningsplan oavsett vilken klubb du växer upp i och du ska veta att storklubbarna har bra inflytande i de omkringliggande klubbarna.
Toppspelarna i Sverige må vara bra när de kommer till 14-15 årsåldern, men de (få) skulle vara bra oavsett vart de spelat, men bredden är långt ifrån den kvalitet som krävs, så urvalet blir väldigt litet i Sverige i den åldern.
Det räcker med att åka till Danmark för att se hur många bra lag det finns där i varje årskull, de har en mycket bättre utbildad bredd, vilket gör att urvalet sen blir större när det är dags för åldrarna att ta sig vidare ett steg.
Vad beror det på, med en halv svensk befolkning, jo, utbildningen.
Så det är egentligen inte ett AIK-problem utan ett svenskt fotbollsproblem, men nu är jag AIK:are och de som kom in i AIK hävdar att de jobbar efter ett europeiskt synsätt men jag, med erfarenhet av detta, ser igenom bluffen och då jag vet hur missnöjet ser ut inom AIK, hur ålderskullarnas kvalitet ser ut och hur många som lämnat AIK så är jag orolig på riktigt och tycker det är tråkigt att spelare som börjar hos oss kommer få otroligt svårt att gå hela vägen. Gör man det är det pga att man är född supertalang, inte att utbildningen har gjort dig till det.
Men AIK kommer alltid att locka in duktiga spelare i 14-15-årsåldern (typ Bilal), men hur bra är de egentligen?
Jag tycker inte vi ska nöja oss med att skeppa spelare till havldassiga lag i halvdåliga ligor. Med vårt lands ekonomi, intelligens bland befolkningen och förutsättningar ska vi, precis som jämnstora länderna, kunna producera spelare till bättre lag i bättre ligor. Och det KONTINUERLIGT, och inte ha flyt att vart 5-10:e år få fram en supertalang som Zlatan, Isak, Kulusevski, Forsberg, och nu kanske nästa är Swedberg.
Men att BP skulle vara någon bra måttstock? Aldrig, inte en chans, jag tycker lika om deras utbildning.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 08:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Angående ungdomsidrott.

Det är ca fyra gånger stärre sannorlikhet att du blir elitspelare i tex fotboll och ishockey om man är född i januari än om du är född i december. Det beror på selektering av barn innan de fyllt 17 år. Det är ungefär vid den åldern barnen har vuxit ikapp.

Tänk er själva ett barn som är född 1/1 2021 kontra ett barn som är fött 31/12 2021. Hur mycket mer kan inte barnet som är fött 1/1? Det är väl självklart att de inte kan konkurrera om samma saker fysiskt och kunskapsmässigt, den ena kryper och den andra springer omkring. Det vi gör är att vi tappar talanger som selekteras bort på helt fel grunder i tidiga år,

Läs gärna Martin Åslunds intervju i AB om BP och selektering där han redogör för den selektering som han sett genom åren.

Detta ska inte blandas ihop med att barnen inte ska får lära sig vinna eller annat trams som man kommer med som argument. Det är inte det man håller på med i AIK nu tex. Man försöker se till personliga tillväxten och tar hänsyn till när barnen är födda. Jag tycker att Riksidrottsförbundet ska dra in stödet till alla föreningar som har någon form av selektering av barnen innan de är 16-17. DÅ skulle vi få fram fler elitspelare och fler barn skulle bli lyckliga då de inte selekterats bort i tex 13-årsåldern. Jag har sett så mycket skit där man förstört årgångar för att det är idiotföräldrar som tror att de kan se vilka som kommer bli elitspelare och selekterar och gör nya lag i 10-13 -årsåldern.

Och det är bara i en mindre förening på Kungsholmen..
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/dplus_sportSE/status/15436067817583001
Sänt: 2022-07-04 08:10:00
 Haha, såg ni domaren som fällde Varberg spelaren i straffområdet igår? Solklar straff..

Otroligt dålig känsla av domaren att springa in där.

https://twitter.com/dplus_sportSE/status/1543606781758300161?t=Rag_F9vjKbI0EYcm01VHuQ&s=19
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 02:10:00
 Vi måste få hårdare konkurrens så att bänken blir bättre och således även de sista platserna i startelvan.

Det finns en super rising star i T.O 18 med landslagsmeriter som skulle till Peking men som kanske blickar åt vårat håll. Same agentnätverk som Otieno bla.
 

Namn: Sulovic   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 00:43:00
 Så fort vi närmar oss straffområdet så blir vi nästan paralyserade och helt stillastående och hoppas att polaren ska lösa det. När vi närmar oss straffområdet så måste vår bollförande kille få massor av löpningar runt sig helst i djupled så att vi får försvararna i rörelse. Det kan öppna upp en skottlucka eller ett livsfarligt instick eller en enklare vrickning för att komma till ett snabbt skott. Som det är nu så kan försvararna stå helt still och bara täcka bort oss. Hur lätt som helst för dem att täcka både skott och passningar för vi står ju bara bredvid varann o hoppas polaren ska fixa steken.

Likadant när våra yttrar har bollen. Då måste det komma en polare i hundra knyck på en överlappslöpning. Det händer nästan aldrig när vi lirar.

Allmänt så måste våra gubbar få upp blicken o spana in var det finns en ledig yta och springa till den. Om alla gör det så ofta vi kan och orkar så lovar jag att vi kommer få ett mycket bättre flyt i vårat spel och kunna ta mark framåt mer effektivt istället för vårt nuvarande handbollsspel runt runt o runt. Vi står alldeles för stilla på plan o bara glor om vi inte får passningen i första läget. Får du inte passningen så leta för guds skull upp en ny ledig yta o rör dig ditåt. Vila får du göra på rätt sida när vi tappat boll. Amen!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-07-04 00:36:00
 Kanske har det skett en stor förändring men det man kan se ör ju att tidigare har alla storstjärnor kommit till de större akademierna i sitt land i 12-13 års åldern. 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 23:43:00
 Il Pesce.

Den här diskussionen har pågått i väldigt många år och den pågår nu och kommer göra i framtiden.
Det är en komplex fråga med väldigt många faktorer,

Först om det att AIK tagit bort elitsatsning i tidigare år.
Många blev förvånade när klubben bestämde det.
Men generellt - det finns en del bevis på att det är omöjligt att selektera så tidigt. Det är omöjligt att se så tidigt vem som ska lyckas senare. Jag har också levt runt den här ungdomsfotboll världen i många år och jag kan hålla med från egen erfarenhet. Det är omöjligt.
Elitsatsning ska börja senare. En del säger när man börjar gymnasiet. Runt 15-16.

Oron runt vår verksamhet - P17 vann SM guld 2021. Vi producerar en del talanger, vi har Henok i P19 och Nisse Johansson i P17 och du behöver inte vara så orolig att andra lag kommer göra det bättre (utom BP).
Sen finns det också en del praktiska problem för att öka verksamheten - finns inte många träningsplaner och det är dyrt. Vi har inte lika mycket pengar som säg Benfica.

Att de är bättre på att uppfostra ungdomar i södre grader. Det säger många. Men också en komplicerad fråga med många faktorer.
Finns t ex praktiska skillnader. Du får inte bygga i Sverige typ en La Masia i Barcelona. Dvs fotbollsskola för så unga som plockas från hela landet och lämnar sina hem. En politisk fråga då.
Många och jag med tror att den spontana fotboll är enormt viktigt. Zlatan lirade boll hela tiden. Du kan inte få allt på träningarna. Det är kallt i Sverige och ungar spelar inte fotboll som i Copacabana.
Alla konstgräs planer är därför väldigt positivt.

Men en sak håller jag verkligen med dig, även om det har blivit bättre. Vi i Sverige generellt fortfarande ser mest till fysiken än tekniken.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/nyheter/bilal-hussein-den-lag
Sänt: 2022-07-03 23:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
edit: redan postat
 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-07-03 22:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Det här är varför det inte går att ha en stor, komplex diskussion här om detta område.
Om du tror att föräldratränare, eller med fördel en akademitränare i Stockholm, som står och skriker högre fart, ta bollen med rätt fot ur någon övningsbank är jämförbart med en färdig utbildningsplan där varje övning är designad för ett ta fram ett beteende (vilket gör att tränaren måste veta exakt vad i just den övningen det är man ska lägga vikt på, kräver utbildning inom den filosofin).
Det är en enorm skillnad på kunskap som krävs, jag har även en bra koll på flera av våra konkurrenters akademier så jag vet hur tränarkompetensen ser ut där.

Men der är bra att BP, som är Europas största klubb i antalet utövare, får fram alla dessa världsstjärnor på löpande band som t.ex. en flera gånger mindre klubb som Sporting Lissabon inte får. (OBS, kan finnas spår av ironi).

Behövs inget pris, ge alla barn samma utbildning, problemet är att utbilda dessa tränare på rätt sätt när vi i Sverige är låsta vid den, framförallt, dåliga C-utbildningen.
Men jag kan förstå detta när folk inte sett andra typer med egna ögon, eller framförallt sett tränare som verkligen vet vad de gör genomföra såna här utbildningar (men som det vimlar av utanför Sveriges gränser). Det räcker med att åka till Danmark.

Men varför ska vi vaska de som stolt börjar i AIK i 5-årsåldern?
För mig, som AIK:are, ska AIK ha en gedigen fotbollsutbildning för ALLA i AIK från 5-års ålder, en utarbetad plan från första träningen. Såna finns många varianter på, bara att någon ska förstå hur dom utförs......
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2022-07-03 22:24:00
 AIK hade många svåra matcher i början av allsvenskan, då var det många som skrev att när laget får enklare motstånd då har vi ett enormt bra läge. Men som vanligt som de senaste 10 åren, ca, så klarar inte AIK av att föra matcherna. Gick väl inget bra med det vare sig med Alm eller Norling. Med BG funkar inte det heller. Sirius H 2-2, Helsingborg som ligger i botten en knapp seger med 2-1. Degen B 1-1. Mjällby H 0-1. Förra året många svaga matcher mot bottenlag. BG kan inte få spelarna att lyfta som Tommy Söderberg kunde. Jag tror att AIK måste byta till en tränare som kan få spelarna att tro på sig själva. Känns som inte som BG kan det. Som jag skrivit ett flertal gånger, att förra årets många bottennapp är BGs oförmåga att leda laget, han är otaktisk, min åsikt. Vi förlorade guldet på det. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 22:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
il pesce pazzo

Sedan finns det troligtvis ett pris att betala för att bli bättre generellt inom ungdomsfotbollen. Ett pris som vi i Sverige kanske inte är beredda att betala. Alldeles för många ambitiösa föräldrar därute är min erfarenhet av ungdomsfotboll.

Det kan man såklart tycka vad man vill om men så är väl Sverige rent generellt.

Men det är ju en nationell fråga. Om AIK kommer vara så långt bakom de svenska konkurrenterna om 3-4 är får vi se. I så fall lär man lägga om kursen. Är aldrig för sent att byta riktning.

Att låte en norrortsunge spela i Täby, Frej, Danderyd, Djursholm, Stocksund tills han blir 12-13 för att sedan värvas till AIK ser jag inga som helst problem med.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 22:12:00
 //l pesce pazzo
Om det är så illa som du säger lär det väl som tur är bara gå några år innan man skrotar det systemet. Bättre med en rejäl kraschlandning än att gneta på i något som nästan tycks fungera…
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 22:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
il pesce pazzo

Fast det vet väl alla ungdomstränare nu för tiden? Är ju akademier i hela Storstockholm med tränare som inte gör något annat än att träna in de sakerna. Spelare som sedan när de börjar närma sig tonåren kan gå vidare till AIK mfl.

Blir ju larvigt att tala om koner och kösystem. Det existerar inte längre.

Även utbildade föräldrartränare i breddlagen försöker göra detsamma. Övningar och material finns ju tillgängliga för precis alla nu för tiden. Det enda man lärt sig med tiden är att det är så lite som handlar om träningen utan bara gener. Hockeyn tar tyvärr många talanger pga framtida pengarna. Ser man speciellt i områden där hockeyn är ett val bland de bästa talangerna tex i Täby där jag har erfarenhet från. Något BP:s upptagningsområde inte lider lika mycket av. 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-07-03 21:50:00
 Scholes

Det är just det synsättet som gör att Sverige ligger ljusår bakom de europeiska utbildningarna, tro mig, jag har erfarenhet av dessa och de tränar barnen redan från första början på ett helt annat sätt än här.
Detta är som sagt ett enormt område och går inte att ta här, men kortfattat handlar det om en övningsdesign som är gjord att få fram det beteende man ska träna på utan att behöva robotstyra barnen (och definitivt inga kösystem med dribbla koner).
De lägger stor vikt vid funktionell teknik (dvs. teknik i spelmässiga, designade övningar) och redan från start lär sig barnen att ta med bollen med rätt fot i rätt riktning etc., vilket gör att när de blir äldre och hastigheten ökar så sitter allt redan i ryggmärgen och de kan koncentrera sig på mer avancerade saker i de (ofta) olika block som det jobbas i.
DÄR kunde vi fått stor nytta av Marti Cifuentes som är utbildad i just detta.
 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-07-03 21:42:00
 Du ska nog inte stirra dig blind på den rankingen.
Om du är nöjd att vi då och då producerar fram en spelare som får sitta på bänk i nåt holländskt lag från mittenskicktet (OBS, exempel) så är du det, jag tycker det är ruskigt dåligt med tanke på vår storlek på klubb, oavsett en påhittat rankingsystem eller ej (där t.ex. värdegrund är en av rankingkriterierna).
Då är något fel, och då jag har väldigt bra insyn hur det ser ut i de kommande generationerna som genomgår AIK:s "nya" utbildning från 5 år och uppåt så anser jag (och många med mig med koll) att det ser extremt mörkt ut med egna spelare utan vi kommer behöva värva in de flesta spelarna utifrån när det är dags för akademi (13 år) för att ens kunna konkurrera med de under toppklubbarna.
Det tycker jag inte är värdigt en klubb som AIK utan det borde vara en utbildning som formar spelarna från det att de startar spela fotboll och fortsätter uppåt (ALLA spelare, inte några utvalda).
Vi borde kontinuerligt kunna producera spelare som går till topplagen i t.ex. Holland, och några spelare då och då som går till topp 5 klubbarna i topp 5 ligorna.
Vad gör t.ex. Danmark, Kroatien (båda hälften så stora som Sverige) och Portugal, Belgien (ungefär lika stora som Sverige) som KONTINUERLIGT får fram dessa spelare och som vi inte gör, bara för att ta några exempel.

Detta är egentligen inte ett AIK-problem utan ett Sverige-problem, dock har AIK (de som kom in) hävdat att deras sätt kommer producera mängder med duktiga spelare framöver. Dock får AIK-lagen som följer detta dyngstryk och vår första kull akademi (09:or) får storstryk av våra konkurrenter.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 21:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
il pesce pazzo

Var ligger problemet att barnen får sin start av utbildningen någon annanstans? Är väl jättebra.

Känns naivt att tro att vi ska utbilda ungar från Solna med omnejd till världsstjärnor när vi kan låta tiden visa vilka som i Stockholm med omnejd som är tillräckliga talanger för att satsa på.

Handlar ju tillslut bara om antal. Ju fler man har inom paraplyt läs BP desto fler talanger få är du fram. Har ytterst lite med själva utbildningen att göra i de åldrarna. 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 21:25:00
 Tittar man på highlights från Tele2 så ser man hur långt efter vi är just nu. Hur tar vi oss tillbaka i spelide, tempo, avslut, målchanser, självförtroende.
Vi måste omgående.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 21:23:00
 il pesce pazzo Senast jag kollade rankas vi som landets 3e bästa efter MFF och BP . Eller menar du att den rakningen inte stämmer ? Har du något eget räknesätt ? 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-07-03 21:23:00
 PAL

Leif tog in de som förändrat allt, ett gäng från en liten klubb (Älvsjö) och någon med riktigt tvivelaktigt förflutet (fått sparken från många klubbar), vissa kallar sig forskare (både inom AIK och runt i andra klubbar skrattar man åt dessa via diverse öknamn).
Det finns också väldigt tvivelaktiga papper runt den som är högsta hönset i detta (med styrelsens goda medvetande).
Missnöjet är utbrett inom AIK, dags för någon inifrån att öppna munnen någon gång bara.......istället drar personer från AIK med hela lag, sitt ideella arbete och med sin stora sponsring istället.

hifdif och BP jobbar totalt tvärtom, selekterar extremt tidigt och är rent elittänkande (bredden är enbart till att finansiera akademierna), ett helt fel sätt enligt mig, men att göra som AIK totalt tvärtom är inte heller rätt väg att gå.
Sen är det kanske inte där problemet ligger, problemet är att de inte förstår hur man utbildar den fotboll man hävdar man bedriver, men det är en alldeles för stor och lång fråga för att gå in på här.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 21:05:00
 Vi skulle haft 6 pinnar, tidigt ryck men vi gör som vanligt… 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 20:58:00
 // il pesce pazzo
Vem är det som har det ideologiska ansvaret för U-fotbollen nu när både BW och Leif är borta? Och varför har den eller de fortfarande en vad det verkar radikalt annorlunda syn än jämförbara klubbar som hifdif och BP?
 

Namn: Svebbe v2   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 20:37:00
 En sak som störde mig var att Brolin tilläts fejka skada så att hela Mjällbys elva fick byta skor och snacka ihop sig efter vår fina inledning. Solklar varning.


Därefter föll vi tillbaks i pressen och tappade greppet. AAA och Kimpioka tar inte det jobbet i presspelet som Nico och Jordan gör.

Dessutom är dessa två alldeles för statiska när vi ha bollen, nico rör sig hela tiden och är spelbar. Där måste AAA snäppa upp. Blir extra viktigt med rörelse när mjällby ställer upp handbollsförsvar.

Förövrigt noterade jag att elvan skrevs upp som 433 nu. Men jag tycker vi ställde upp ungefär som vi alltid gjort, men med mindre rörelse från de som fick vara offensiv trio i anfall.

Zach behöver en växeldragande Mendes som HB om han ska spela höger. Men lär inte hända att Lustig bänkas om inte en huvudstark Nabbe eller JG är inne på plan. Vi behöver 3 huvuden på fasta.

 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-07-03 20:32:00
 Solnajojje

Arbetssättet/filosofin ska genomsyra alla åldrar, så ja, han undrade vad vi höll på med.
Du tycker vi är en av landets främsta, ja, vi värvar in en del duktiga spelare i högre ålder som vi lyckas förädla till att bli halvhyfsade spelare där någon går till en halvhyfsad liga, och emellanåt slinker det fram en spelare som spelat större delen av sin uppväxt i AIK, men mig veterligen så producerar vi knappast spelare som färgar i de 7-8 bästa lagen i topp 5-ligorna, förutom Isak.
Det är inte direkt ett bra betyg på "landets främsta".
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 20:32:00
 0-1 för oss, 0-1 för Bajen och 0-1 för Malmö.

Men sen upphör likheterna. Malmö skapar sådär 9 expected goals-lägen med bl.a. två i ribban och ett i stolpen.

Bajen har 8 riktigt farliga lägen att göra mål och avslutar med två klockrena i ribban sista 10 minuterna.

Både Malmö och Bajen spelar en fartfylld offensiv fotboll.

Sanningen är att vi med nära Max-utdelning igår hade petat in en boll på de nära noll chanser vi skapar på 90 minuter.

Igår, och mot Degerfors var vi tillbaka i en fotboll med så många usla insatser att uttrycket roligare att se målarfärg torka än att se AIK spela fotboll verkligen stämmer.

Hur är det bara möjligt att leverera på så usel nivå? Igen…
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 20:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi kan alla vara överens om att det bara kan bli bättre.
Vi ligger dock på delad andraplats.

Övertygad om att man analyserar senaste bottennappen och går starkare ur detta.

Men jävligt tungt just nu. Ofta När vi har chans att ta tag i taktpinnen, mycket publik osv så skiter vi på oss och allt låser sig av någon anledning.

Upp på hästjäveln!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 20:09:00
 pesce pazzo Nu jobbade väl han inte inom barn/Ungdom ? Utan i våran akademi ? Där vi iallafall senast jag kollade är en av landets allra främsta ? Så jag fattar inte riktigt hur du får ihop dom 2 delarna ? Han såg att våran barn/ungdom inte va något bra . Så därför ville han inte vara i våran akademi å drog till Norge ? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 20:05:00
 Vilken besvikelse man fortfarande känner. Vi har underpresterat i fyra raka matcher mot sämre motstånd. Anfallsspelet ser ut som skit, vi är inte ens vassa på offensiva fasta situationer. Barre verkar inte fixa att förbereda laget mot sånt motstånd.

Nu krävs överprestationer i en rad matcher. Men det kan man inte se att det ska hända.

Hur ska vi ens kunna vila spelare inför viktiga europamatcher?

 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2022-07-03 19:50:00
 Som några redan har vart inne på så är det dags att börja ifrågasätta Ackerman på allvar. Vi lyckas inte alls med vår scoutingverksamhet, den är under all kritik. Vad gör han om dagarna? Vad är planen? Hur utvärderas potentiella spelare? Varför blir det bara mellanmjölk (om ens det) av allt som tas in? 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-07-03 19:49:00
 Vi kunde haft en riktig tränare, en som är skolad i den spanska fotbollen (dvs. riktigt fotbollsspelande), Marti Cifuentes, som AIK tog hit till ungdomsfotbollen.
Tyvärr så håller vår ungdomsfotboll inte måttet, de hävdar att de jobbar enligt sydeuropeiska/europeiska modeller men de har inte fattat någonting av den utbildningen, vilket Marti Cifuentes upptäckte relativt snabbt efter han kommit hit, och flyttade till Norge efter ca. 1 år.
När Marti fått de spelartyper han vill ha i bajen (kanske redan i sommarfönstret) så kommer de bli livsfarliga lång tid framöver. Bara hoppas någon klubb utanför landets gränser plockar honom rätt fort.
Allt de gör går snabbare (passningsspel, rörelse, vändningar), de spelar sig ur situationerna lugnt och fint. Ett modernare och mer europeiskt spelande fotbollslag än AIK.
Men, han kunde varit den som tog över AIK A om vi i denna förening inte skulle ha så många ryggkliande nickedockor och där allt måste ha en AIK-koppling för att komma till klubben (både som spelare, ledare eller organisation) istället för att ta in kompetens.
Och ja, vi kommer nog fortsätta kriga oss till topplaceringar under många år, det kommer inte vara vackert men vi kommer gneta oss dit, jag föredrar att vi spelar oss dit istället...........för det spelet kommer inte funka i europaspelet.

Och innan ni skriker om min sågning av ungdomsfotbollen (då vi får fram såååå många talanger), jag hävdar att det är mest propagande från AIK då nästan alla spelare har kommit i 13-15-årsåldern och således fått sin prägel, och grundutbildning, från andra klubbarnas fotbollsfilosofi under sina första, viktiga 8-10 års fotbollsspelande.
Förädling i de höga åldrarna, ja, egen produkt, nej.

Och som det ser ut nu i åldrarna som jobbar enligt "den nya filosofin" (2009 och nedåt), då ser det extremt mörkt ut med att få fram spelare från egna leden på den allra högsta nivån.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:43:00
 Ni kan lassa på Bartoz hur mycket ni vill men det är spelarna som inte håller.
Spela 433,422,532 eller 1000.
Är det nått som är fel så är det scoutingen i denna klubb.
Vi har en Stefanelli som underpresterar i varje match men som av någon outgrundlig anledning hyllas. Enligt mig underpresterar han inte han är bara dålig men duktig
på att få det att se ut som han jobbar genom att springa som en tok hemåt.
En Bilal som är MIL ifrån att axla rollen som speluppläggare på mitten.
Irländaren vet vi alla att han bara kan springa rakt fram.
Gillar honom men han håller ju inte alls.
Panikvärvningen på topp när Guidetti sprack....vad ska man säga. Inte är det Bartoz fel och det hjälper ju inte honom att han inte får en enda vettig boll att jobba med.
Skiten vi ser trattar alltid ner till skiten i ledningen.

 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:38:00
 Gnagare2000

I rådande konkurrens ska han givetvis spela. Det jag menar är att i en seriös organisation med toppambitioner så bör AAA lira när resterande anfallspartners är mer rutinerade och framförallt bättre.För övrigt. Om nu Bilal säljs och ersättaren är Saletros får vi hoppas det klickar. Personligen såg jag inte Saletros storhet hos oss sist, men han kanske har vuxit. Ayari, som så många säger är så jäkla bra, hade också kunnat växa av en sejour någon annanstans.

Gravius-Saletros sågs ju som framtiden hos många. Ingen lyckades i AIK men har ändå fått hyfsade karriärer. Saletros verkar kunna hålla för en toppklubb men inte visat det i AIK än.

Nu är det Billy och Ayari som är nästa stora mittfältstjärnor. Bilal har slagit sig in och gjort många fina matcher. Däremot har han en bit kvar när det kommer till att äga och dominera ett mittfält. Dock blivit mycket bättre fysiskt iår. Personligen tror jag han skulle gynnas av att stanna nåt år till i Sverige för att växa in i det lite mer. Enligt mig inte helt redo för nästa steg än. Ayari kan inte nöta bänk en säsong till, lär bli en utlåning där om inget sensationellt händer.Kryss i Häcken- Elfsborg. Elfsborg är extremt fysiska. Lär inte bli lätt på söndag. Väl mött!
 

Namn: Big Phil   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:32:00
 Gillar Bartosz men börjar få mina dubier.
Något som står helt klart är att han inte bör handplocka en spelare till till AIK. Horribelt facit.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:22:00
 Zach har blivit sämre, tycker han var helt ok i höstas.

Rikard Olof Norling har gjort sitt i AIK. Det var länge sedan han var på topp.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:11:00
 "AAA - en spelare i kategorin "försäljningsbar" som det så fint heter. Bör få speltid men inte hela tiden. När hans anfallskollegor heter Kimpioka, Elbouzedi samt en iskall Stefanelli finns det inte mycket man kan förvänta sig att AAA ska hitta på på egen hand."

Vem ska spela före menar du? Våra kanter är genant svaga, så svaga att en 18 årig talang är vår bäste spelare där.

Elobouzedi är den sämsta spelaren jag sett i AIK med så mycket speltid. Han måste vara uppe i nästan 30 matcher och han är så jävla svag i match efter match.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:11:00
 PAL
Haha! Ja, men som jag fattat det hade BG och Kimpioka en relation från U-21 sedan tidigare och att det vägde in.

 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:05:00
 @Dulles advokat:

Ja vi har ju recyclat gamla Baxterlärlingar och folk som KAN KLUBBEN i 20 år. Vore dumt att sluta nu.
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 19:03:00
 Solnajojje: fair enough! Det är nog pengar som käkas upp direkt av JGs kontrakt.

Bävar inför 2 stundande matcherna. Ellos borta och Kälmäh hemma kan mycket väl bli 0-1p på båda.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:58:00
 //Kiwi
Kimpioka är ungefär lika handplockad pulvermos är gott. Killen var snarare Jurres kvar över fem-ragg utanför krogen en kall januarinatt på temat har man inget bättre kan man ju chansa att det bara är vi vinterjackan som är tjock…

Jurre borde tacka översteorchen…
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2022-07-03 18:53:00
 Ryker Norling om Peking torskar ikväll? AIK presenterar Norling på torsdag. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:50:00
 Haha, sorry bjuder på den... 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:45:00
 Kvittar vad vi tar in för anfallare när vi har ett mittfält som har NOLL kreativitet. 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:35:00
 Nordin:

Haha, och kaffet har blivit dyrt som fan. Jävla Norling!!!
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:26:00
 När vi har alla spelare tillgängliga har vi en fruktansvärt tung elva. Inget snack om saken.

Men när vi, likt gårdagen, har ett gäng skador. Då funkar ingenting längre. För det är nämligen så att vi har några spelare som knappt håller allsvensk nivå, aldrig bevisat att de kan spela seniorfotboll, eller är extremt överskattade. Igår startade flera spelare som kan räknas in i någon av dessa kategorier.

Vi har två spelare som vår huvudtränare handplockat som startar igår. Kimpioka, en spelare som aldrig visat att han håller på seniornivå och som under alla sina minuter i den svartgula tröjan knappt gjort ett rätt. Det är en stor jävla skandal att en så pass usel fotbollsspelare ska få starter på topp i AIK.

Elbouzedi såg frejdig ut när han kom men nu ser killen helt död ut självförtroendemässigt. Han backar när han får bollen och skiter nästan på sig av rädsla. Elbouzedi är bland det värre man sett och är givetvis alldeles för begränsad för att spela fotboll i AIK.

AAA - en spelare i kategorin "försäljningsbar" som det så fint heter. Bör få speltid men inte hela tiden. När hans anfallskollegor heter Kimpioka, Elbouzedi samt en iskall Stefanelli finns det inte mycket man kan förvänta sig att AAA ska hitta på på egen hand.

Bilal Hussein - allas gullgosse. Visar totalt noll gånger igår varför han kommer lyckas utomlands. Blir överkörd i varenda närkamp samt misslyckad i passningsspelet. För mig ska en så pass hajpad spelare kunna styra och ställa hemma mot Mjällby.

Yasin Ayari - också extremt hyllad spelare i AIK som uträttat nada på fotbollsplanen. Så långt ifrån att förändra en matchbild som inhoppare att det är löjligt.

Sättet många dreglar över egna "fötsäljningsbara" spelare är både skadligt för våra egna spelare samt kontraproduktivt för klubben. De bästa ska spela och just nu är våra reserver alldeles för dåliga.

Det vi kan hoppas på nu är att vi håller oss skadefria samt att JG blir extremt lyckad. Annars kan det bli en förjävlig säsong.

Framåt!

 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nordin_ //

Fan tränar Norling Sirius nu, missat helt….
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:24:00
 Rotborsten / Det ligger givetvis helt på BG och hans tränare. Dom ska utbilda och utveckla samtliga spelare framåt. Gör man inte det jobbar man fel.
Ser lite av det hos Bilal. Men alltför sällan.
Ett sätt är att träna ofta i moment att du ej får passa bakåt.
Värva en anfallare till av klass men vet ej vem.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:23:00
 Rogic mittback i Sirius. Norling fortsätter med rotera runt på fel positioner alltså. 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:22:00
 Ritorpsdrutten //

Inte lite skillnad heller gällande målskillnad apa +16 vi + 3
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:18:00
 Ritorpsdrutten Han var ordinarie i AFC. Som då låg i allsvenskan . Där han gjorde det riktigt bra . Hos oss blev han totalt misshandlad där han slängdes in som både fw och ”pocket ” spelare . Trots att han alltid varit en defensiv spelare .
Om jag minns blaskan rätt har han runt 90 000 i månaden .
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:16:00
 @Vi är överallt

Michel lyfter nog inte mer än 50k i månaden. Han kom väl från bänken i Dalkurd??
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:14:00
 Ja va ska man säga - från 5p före dif till ligga efter på målskillnad på två matcher.

O-bra.
 

Namn: RK AIK   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:12:00
 Det finns i regel två sätt att tjäna stora pengar på och det ena är spelarförsäljningar, det andra att kvalificera sig till någon av de europeiska cuperna. Mot den bakgrunden hade jag velat vara en fluga på väggen inför säsongen för att höra hur tongångarna gick i styrelse/ledning. Alla var medvetna om att vi skulle få tufft schema från andra hälften av juli och framåt och att vi skulle behöva en bredare trupp med spets.

Sensmoralen är att när alla är skadefria, friska och ej avstängda så har vi en bra elva. Vår bänk däremot är knäckebrödstunn. Ja, vi har flera utvecklingsbara lirare över tid men i år är tanken att vi skall försöka kvalificera oss till UCL och då behövs bredd och spets för att kunna rotera optimalt. Våra utvecklingsbara lirare kommer inte att ta oss till Europa-kval och de kan inte själva axla bördan i serien när flera av de etablerade lirarna kommer att vilas. Å andra sidan, när vi väl spelar två matcher i veckan så skall en elitspelare kunna klara av det utan problem. Däremot när/om de lirar tre matcher/veckan så fattar jag att det kan behövas roteras en del.

Skall bli jäkligt spännande att följa årets sommarfönster för att se vad som går ut/in. Det gäller för eventuella nya lirare att försöka förstå vad Barre vill med laget och dess taktik, vilket med facit i hand inte är helt enkelt att förstå. I alla fall inte som åskådare.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:12:00
 Då har Jeremejeff gjort lika många mål (12) som Nico gjorde på hela förra säsongen…dags för honom att gå ner på mittfältet… 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 18:01:00
 Jurelius och co styr inte ekonomin… det gör styrelsen .. 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 17:59:00
 Dagens ljuspunkt:
Om 12 dagar går vår utlånade forward Felix Michels kontrakt ut så måste ju finnas plats i truppen utöver JG ;) Förmodligen har han 200k i månaden.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2022-07-03 17:40:00
 Håller med Pelle. Det är nåt jag efterlyst sen KO blev proffs. Han vända upp med bollen istället för att stanna den och spela tillbaka. Det är nåt BG missat, att man tappar tempo med alla dessa bakåtpass och stopp av bollen. Så gör ju ytterbackarna ofta, istället för att ta med sig bollen i en snabb attack.
Börjar AIKs tapp i tabellen nu, Elfsborg borta nästa blir svårt. Blir vi mittenlag med BGs tråktaktik? Kan Guidetti rädda oss, det är frågan...
 

Namn: abrahamsberg   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 17:40:00
 Har vi några spelare på gång in eller tror Jurelius och co att Guidetti ska lösa allt?

Önskemål 3 etablerade spelare, inga juniorer.

Ngn som hört ngt, är ju dödstys kring Gnaget.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 17:36:00
 Okej att Mendes kanske borde ha spelats istället för Lustig i en match som igår, men blir lite konstigt att rikta ilskan på honom då det var runt 8 spelare på planen som var klart sämre igår. Lustig försökte iallafall och visade vilja som flertalet inte visade igår. 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 17:12:00
 Nu bryter vi ihop och kommer igen. Vi har guldet i egna händer sånär som på tre poäng och målskillnad på Häcken, vi år tre pinnar före MFF när vi mött de två gånger.
Det kunde ha sett ännu bättre ut och gårdagen sög verkligen. Och man ska inte ursäkta oss men det år slarv oförmåga och oflyt. Senast var de offside och igår vette fan vad Sotte höll på med. Utan dessa saker hade vi i alla fall haft tre poäng fler. Sen ursäkter det inte vår oförmåga att göra mål. Men vi som varit med och följt allsvenskan i mer än ett par år vet om att inget lag är formtoppad i 30 omgångar, vi vet att inget lag vinner alla matcher där man ska köra över motståndet och vi vet alla att inget är kört efter omgång 13.
Så upp med hakorna.
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 16:34:00
 Det jag tycker saknas tydligt hos oss är förmågan att vända upp med boll. Kolla t ex bajen där mittfältet tar emot boll från backlinje och vänder upp i ett och samma moment. Hos oss känns det som det måste tas emot, läggas upp, vända runt, titta och sen spela. 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 16:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nä, man är fortfarande förbannad...

2 poäng mot Sirius, Degerfors och Mjällby. Med enormt fin publiktrend och i förarsätet mot guldet, snacka om självmål.
Det är en sak att ha otur, domaren emot sig eller bomba skotten i virket men detta...

När ska man använda sig av Rings kvaliteter om inte igår? Och så Mendes. Lustig är inte bra alls längre.

Jösses vad avslaget det är på Tele2... Det blir väl så när lag nära vänner möts kanske.
 

Namn: Sunnegnagare   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:59:00
 Klart dom kan vara det. Idrottspsykologi är svårt att förstå. Tycker de matcherna inklusive Örebro matchen tyder på det. Många felpass, allt tar längre tid i spelet. Tydligt att löpningar inte sitter. Jag vet att samtliga kan betydligt bättre, men just nu är vi rätt lätta att möta. 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:51:00
 Sunnegnagare
Hur kan dom vara det efter ett långt uppehåll?
Vi har 2 riktiga bottennapp efter långledigt.
 

Namn: Sunnegnagare   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:43:00
 Spelarna är mentalt utslagna efter våren. Märks så tydligt att vi inte kan spela mot en 10-backlinje. Blir bättre mot Elfsborg då vi får stå för den. 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:39:00
 Fortfarande helt matt efter härdsmältan igår.
Tyvärr en uppföljning av härdsmältan borta mot degen.
Jag får nog krypa till korset och erkänna att BG har nog inte det som krävs, synd då jag gillar honom i övrigt. Utan att gå in på enskilda spelare så känns vi lama, det finns ingen desperation eller jävlar anamma att vinna matcherna. Vi är bara loja rakt igenom.

Inför 2023 ser jag gärna ny tränarstab, ny chefsscout och ny sportchef. Vi måste ta tag i inaveln på riktigt om vi ska ta oss vidare.

Tycker Ambro summerade det bra igår.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:32:00
 Otroligt dött på läktarna på Teletubbies. Bajen hörs ingenting, samtidigt som Dif gör det uselt för att ha hela arenan. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:23:00
 Bra fysik är ingenting om man har fel tyngdpunkt, dålig balans. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:11:00
 För 2-3 år sedan var Rasmus Wiedesheim-Paul en av de mest eftersökta spelarna i Sverige, han gick till Rosenborg. Igår var han inhoppare i Mjällby och fick 5 minuter. Under de minuterna såg han ut att ha mer spelförståelse än Kimpioka visat de matcher han spelat. Kimpioka ska ha bra fysik påstås det men han förlorar varenda närkamp. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 15:10:00
 Inte ett dugg orolig för Ellosmatchen, boråsarna gillar att spela fotboll, vi kan ligga i nån DNA-shape och klara 1-1.

Värre när vi ska prestera.
 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Hemort: Sundbyberg
Sänt: 2022-07-03 15:00:00
 Hawaii007// ja och våra 2 senaste sportchefer har som främsta merit tränare för juniorlaget, Div.6 lag i Nacka och klippa tifo rullar bakom Norra .. men dom "kan ju klubben" hatar det jävla uttalandet ge mig kompetent folk inte någon jävla bingolotto försäljare 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan.

Håller med dig till 100.
Så fort vi hämtar en okänd spelare från nånstans i världen blir det fiasko. Väldigt få undantag, för få.
Så man ska kanske sluta med det och kolla här, div 1, SE och tom div 2.
Och återvändare.

Tom Nico lever inte helt till förväntningarna. Han är ok.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:46:00
 Två X idag tack så känns gårdagens härdsmälta förmildrande. 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:46:00
 Om inte Lustig har inställningen längre så ska Mendes spela, borde bänkas. Plocka hem Haliti om han är hel. Hur man inte kunde plocka in Ring i går övergår mitt förstånd.

Han på topp hade skapat tryck i djupled och kanterna hade öppnat sig. Sedan att han har lite brister hade i går spelat mindre roll.
Tror vi behöver 1-2 spelare för att slåss i toppen. De andra värvar. Behövs en central playmaker av klass och en kantspringare på bra nivå.

Kimpipka ska nog gå på kant och utnyttja fysik och speed.

 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:45:00
 Riv Kimpiokas kontrakt 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:41:00
 Måste finnas massor av spelare även i Superettan som håller högre nivå än vissa av våra offensiva startspelare, vår scouting i utlandet är ett skämt tyvärr, facit har vi fått gång på gång. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:34:00
 Fortfarande sur sen igår. Undrar varför vi alltid ska spela bort oss själva. 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:15:00
 BK/ man börjar bli fundersam hur scoutingen och önskan att få spelare in går till.
Sen att vår form har totalt rasat under uppehållet trodde väl ingen.
Hur vänder vi detta i Borås på söndag?
Hur kunde vi missa en sån bra spelare som Adam Ståhl. Hade varit helt perfekt på vår känt.
Det måste tas in något nytt. Men tunt med rykten.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-07-03 14:11:00
 Det som förvånar är att spelare med landslagsmeriter gör juniormisstag. Ok om AAA slarvar lite men backlinje och målvakt är bäst i serien "på pappret".

För övrigt vet jag inte om vi haft en sämre anfallstrio sedan 2004 om man ser till de tre som spelade där uppe i går.
 

Den här sidan har laddats 127482989 gånger sedan 1999-09-14