Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 526 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga Allsvenskan tabell och statistik

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 13:30:00
 Västra 132: Sök på ditt eget nick och ctrl-F "Avdic". Gott och väl en fjärdedel av dina inlägg handlar ju om honom? Du verkar lätt besatt av en enstaka mindre lyckad värvning.

Det är bara tugga i sig och gå vidare. Det kommer hända igen. Precis som vi också kommer göra succévärvningar. Men att dra upp den gång efter annan ger ingenting om du inte åtminstone kvalificerar inlägget med vad vi kan lära oss av affären? Vad har vi gjort för fel som vi bör tänka på till nästa gång?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 13:23:00
 Västra 132 du har dragit upp Avdic antal ggr senaste dagarna. Vi fattade redan första gången att du tycker det är en usel värvning... 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 13:19:00
 Krille S

Ute efter?
Skrev ett svar till Gordon om att det är värre när vi tar in spelare som misslyckas.
Har jag skrivit att AIK misslyckas mer än någon annan?
Hitta inte på något själv för att ha något att skriva om
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 13:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Asså, jag brukar egentligen inte vara den som ropar könskvotering men när det gäller Nathalie Bergström är jag beredd att sätta min högra arm på att den progressiva mediefalangen bara har henne som alibi för att kunna stoltsera med att vara den första sportpodden med en kvinna som programledare.

Tjejen har verkligen noll koll. Skulle aldrig låta henne föra oss supportrars talan.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 13:12:00
 Västra 132: Det är ofrånkomligt att vissa värvningar kommer misslyckas. Det sker alla lag. Förstår inte riktigt poängen med att dra upp samma misslyckande varannan dag? Menar du att AIK misslyckas oftare eller mer spektakulärt än andra klubbar?

För om felet inte är systematiskt så förstår jag inte vad du är ute efter? Precis som misstag sker på planen kommer misstag ske utanför planen.

Tidvis värvar vi ju spelare som presterar långt över sin kostnadsnivå istället.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 12:53:00
 Gordon

Det är värre när vi spenderar miljoner på spelare som inte levererar, typ Avdic
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 12:42:00
 Celso Borges till Göztepe i Turkiet. Vore kul att se honom i AIK igen om, tre år. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 12:28:00
 Västra/ Tack, känns betryggande.

Jag menar, om jag väljer IFK-AIK, då utgår jag från att jag beställer biljetter till den matchen
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 12:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har svårt att bli missnöjd över att vi spenderar pengar på bra spelare. Hela poängen med att bygga ett starkt eget kapital är väl att omsätta det i sportsliga framgångar.

Det viktiga är som jag ser det att satsningen leder till resultat, dvs. att vi slår BP på söndag. Det är nog svårare än man kan tro. BP har inget att förlora och kommer göra allt för att parkera bussen.

Just nu känns nästa allsvenska match alltid viktigare än resultatrapporter.
 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:45:00
 Steken, Jag ändrar mig igen.

Det ser faktiskt ut som att en del av signonen faktiskt aktiveras på balansräkningen som IA. I synnerhet som den har ökat från årskiftet samtidigt som vi skrivit av mer än tidigare. Om du vill kan vi ta det i PM.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:40:00
 Siddharta

Gjorde samma tabbe fast mot Sirius borta förra året, kontaktade dem och fick tillbaka pengarna
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:33:00
 Eftersom Seb står med som spelare in i rapporten, men inte Panos o Rashidi, så måste det vara hans sign-on kostnad på 4 miljoner. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:28:00
 Info till er som ska köpa biljetter till IFK-AIK!

Kolla ordentligt. Även fast ni klickar "Köp biljett" under matchen IFK-AIK kommer ni till ett annat steg där det står "Nästa Event - Köp biljett"

Eftersom man från början valde IFK-AIK antar man att man är inne i just den matchen/bokningen, men icke.
Så nu har jag 5 biljetter till IFK-IFK. Klantigt av mig men ändock missvisande.

Riktigt usel sida
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:21:00
 Steken

Efter första halvåret har vi ju gjort ett resultat på -16 miljoner efter skatt och har nu ett EK på 64 miljoner. Då måste vi gå back -17 miljoner efter skatt andra halvåret (eller -33 miljoner på helåret) för att nå 47 miljoner i EK.

Dräpande vet jag inte men Q3 brukar vi väl gå med vinst, då måste vi gå back över 20 miljoner under Q4 för att totalt backa 33 miljoner, det ser jag inte komma.

 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:18:00
 Bra 08fotboll.

Pertan är underskattad. Riktigt stabil försvarare. Skulle han skada sig vore det tufft att ersätta.

Håller med de i 08fotboll när de snackar om BW och värvningar. Vår ledarstab har visat att den kan och har ett bra samarbete. Tex att vi inte tog in Erik Johansson. Det hade varit dyrt och dessutom behövde vi ingen innerback. Vi gör bra värvningar som behövs... en back från div1, en ytter från Dalkurds bänk... och de går direkt in som ganska omedelbara förstärkningar i startelvan. Bättte det, än att som Bosse värva på sig mittback efter mittback bara för att nån bra mittback blir fri. Så eloge till BW och hans team.

Hur kan AIK gå så mycket minus..? finansieras allt långsiktigt på spelarförsäljningar, medan sponsorer bara täcker de omedelbara hålen och biljettintäkter bara ger fickpengar.. eller? Tur att man slipper vara ekonomiansvarig i en sån rörelse. Vart kommer fotbollens pengar ifrån. Är det hela finansierat genom reklam och att Real Madrid säljer tröjor i Asien? Så har Real råd att köpa spelare för en miljard och de pengarna rullar ner i hierarkin? Intressant.. kunskapslucka hos mig. Kommersen ligger i tiden... hoppas äkta fankultur överlever dess stålbad. Jag såg lite av Arsenal-Manchester City nämligen. Sjukt tråkigt! Där kan man snacka noll klubbkänsla. Inget av äkta värde kan köpas för pengar! ...men pengar kan rasera sakers värde avsevärt... stackars alla gamla City- och Arsenalfans...

Meddelande till Saxen: Det sämsta med censur är ####
 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:14:00
 Steken > Rätt av dig. My bad. Bosman aktiveras ju inte på tillgångssidan, enbart rena transfers. 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:09:00
 steken //

Då förutsätter du med andra ord att vi har lägger lika mycket pengar på värvningar andra halvåret, som första.

Normalt så brukar vi ju ha ett kostsamt sommarfönster där vi köper sent o gör att detta hamnar på kvartal 3.
Nu har vi väl bara Rashid och Panos i kvartal 3?
Inga stora summor.

Nä jag tror vi har goda möjligheter att uppvisa någonstans -5 till 0 i resultat andra halvåret. (helår -25 till -20)
Gör vi försäljningen av KO innan nyår så lär vi hamna på +10 till +20 på helår.

Rena spekulationer givetvis, men jag tror dessa resultat är rimliga.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 11:09:00
 Mange

Vi behöver väl backa 15m (och inte 17m) och det är nog min gissning ja. Generellt sett brukar jag vara ganska försiktig så jag kanske är för defensiv i detta fall. Som du skrev har vi ett fullsatt derby snart men det motsvarar ungefär de två derbyna vi hade första halvåret. Men har du några dräpande argument varför vi ska gå bättre så vore det ju fantastiska nyheter.


Jag är lite förvirrad avseende sponsorintäkter, fattar inte riktigt om vi på helårsbasis trendar att vara upp eller ner jämfört med förgående år? Nu kanske jag skriver något uppenbart men just sponsorintäkter medför inga direkt kostnader och galen bruttovinstmarginal (i jämförelse med exempelvis Merch). En ökad omsättningskrona i Merch ger ju ungefär 50 öre i bidrag till driftsresultatet medan en ökning i spons med 1 kr ger ungefär 90 öre bidrag i driftsresultatet.

Det är precis därför större klubbar har sån galen uppsida att kapitalisera på sitt varumärke (hej den Moderna Fotbollen!).
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:37:00
 tito_ortiz
Sorry, menade mer att både Nico och KO är kostnader som kapitaliserats i balansräkning (och utgör förmodligen minst 90% av tillgångsposten). Varken Nisse eller Anton låg del där (Anton var egen produkt och Nisse kom som Bosman). Det är enbart köpeskillingen som inkluderas i Licensierade spelare så ingen av Seb/Panos ligger med, likaså påverkar inte egna produkter (Bilal) -> allt går i resultatet.

Solnajojje det är sant det du skriver, har inte tänkt så mycket på det tidigare. BW får ett lugnare fönster än vanligt. Men, saker och ting har ju tendens att inte gå som plan, vårt vinterfönster var ju ett fullkomligt skämt sett till oförutsedda händelser.

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:36:00
 Panos och Rashidi kan väl knappast fått 4 miljoner i sign-on?

Vi har lagt 12 miljoner på sign-on i år, resultat efter skatt är -16 miljoner, jag har svårt o se oss gå back mer än 10 miljoner under Q3 och Q4, vi har bl a ett nästan fullsatt? derby om en månad. Gissar att vårt EK ligger runt 55 miljoner inför 2019.

Steken
För att nå 47 miljoner i EK måste vi gå back -17 miljoner efter skatt på andra halvåret, tror du det?

 

Namn: Kurres rödpåkar   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:27:00
 För att göra en jämförelse så är ett eventuellt EK på 47 MSEK väsentligt starkare än exempelvis Bajen som förra året hade 16 MSEK. Om det nu skulle vara så att AIK medvetet satsar något större i förtid i väntan på nya tv-avtalet medvetet så är det smått genialiskt. Det är väl egentligen enbart Djurgården och Malmö som har möjligheten att göra samma ryck och distansera övriga klubbar. Bajen skulle exempelvis vara på obestånd med samma satsning. Givet att de faktiskt har något spännande på gång som kommer ju detta scenario oerhört lägligt för oss och mycket olägligt för projektet Hammaböh. Tror att vi kommer kunna fortsätta fnissa åt Bajen i många år framåt. Det är ju en tröst i tråkiga rapporttider.

Gäller ju såklart att musklerna levererar sportsligt och därmed ekonomiskt nästkommande 2-3 år dock.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:23:00
 Angåande nästa säsong så känner jag i alla fall ingen panik att värva spelare in. Så gott som alla våra bärande spelare sitter på kontrakt inför nästa säsong. E bara henok vars kontrakt går ut. Avdic å Hauks kontrakt går ut. Vi får igen Lundström och Nyholm från skador. Gravius kommer hem från utlåningen. Såvida vi inte säljer koffe eller Nico har vi i skrivande stund ingen jätte panik att förstärka laget. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:20:00
 Spelare med äkta klubbkänsla är extremt svåra att finna i dagens fotboll, och när man hittar en som förenar ren klass med kärlek till klubbens färger så ska man vara tacksam och beredd att göra uppoffringar. Vi kommer att behöva Stefanelli när vi ska ta nästa steg - och steget därefter - i vår utveckling från sleeping giant till landets dominerande klubb. Det är jag helt övertygad om. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:11:00
 Steken

Någon försäljning av nico ser jag inte i dagsläget kommer rädda ett resultat, om han inte plötsligt får spela i höst och vinner skytteligan eller dylikt. Det lämnar Koffe som nu dels ska rädda resultatet och kommande satsning, utöver att vinna guldet som alla iofs redan räknat hem. Känn ingen press Koffe... 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:09:00
 Och jag tror även att det är så att vi redan nu börjat anpassningen till det nya tv-avtalet som börjar gälla från 2020. Vi har sytt upp kostymen lite i förtid kan man säga. 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 10:03:00
 Steken >

Nico, ja. KO nej. Han kom väl i Januari 2017. Men dessutom har vi ju skrivit av Nisse vilket bör kunna påverka avskrivningen totalt sett samt försäljningen av Anton.

Så: Nico samt de som kommit/skrivit a-lagskontrakt under 2018 (eller förlängt, här minns jag ej): Silva, Milosevic, Tarik och till viss del Ekstrand, Jansson samt Bilal. Vid Q3 bör det synas tydligare, samt att även Sebastians och Panos kontrakt inkluderas.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 09:54:00
 dast
Om jag minns rätt brukar vårt första halvår spegla andra halvåret rätt väl. Så jag utgick från -20m och sen förbättrade jag det andra halvåret det aningens pga av lägre sign-ons. Därav -15m andra halvåret men det kan vara en för grov förenkling. (eller jag vet att det är det men jag pallar inte att justera för allt som sig bör).

Mange/Finansekonomen

Om vi nu backar kring 35m på årsbasis kommer det ge ett eget kapital kring 47m per sista december och då tror jag att vi kommer hamna i samma situation som året vi sålde Isak. Den initiala budgeten kommer att vara betydligt lägre än förgående års så länge vi inte sålt Nico/KO (eftersom vi inte vågar riska att backa 35m även för 2019), det betyder att vi gör det betydligt svårare för BW/Ackerman att bygga laget för 2019 eftersom vi alla väntar på ’triggern’.

tito_ortiz:

Borde väl vara Nico plus KO för ökningen av Licenserierade spelare?
 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 09:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Flix > Sebastian Larsson ingår nog inte i de 11,9 Mkr (för hela perioden Jan-Jun) som du skriver. Under Apr-Jun finns bara 3,9 Mkr med vilket i sammanhanget låter mindre än rimligt för Sebastian. Minns att även Sebastian Larsson tillkom under Juli, trots att kontraktet skrevs i juni. Det är först när han kommer till klubben som det syns i resultaträkningen, men där vi med allra största sannolikhet betalat ut Sign-on under juni av skattetekniska skäl (när Sebastian fortfarande var skriven i GB). Sen misstänker jag att vi likt Dif gjorde med Kim la detta i en pensionsförsäkring snarare än pengarna i handen.

Kassaflödet från investeringsverksamheten (där majoriteten förmodligen kan härledas till spelartransfers) för perioden Apr-Jun var alltså -6,6 Mkr och under denna period har vi alltså även sålt Anton till Ryssland vilket bidrar positivt.

Edit:
Även av intresse:

Licensierade spelare
30 Juni 2018: 24,6 Mkr
30 Juni 2017: 13,2 Mkr

Även avskrivningar under perioden Jan-Jun per år är av intresse:
2018: 6,7 Mkr
2017: 3,4 Mkr

Detta visar att vi investerat rejält i spelartruppen.

Andra noterbara saker:
Vi har byggt på varulagret med 4 Mkr sedan 31 december 2017, men ligger i nivå med samma period föregående år, men där vi hittills verkar ha lyckats öka omsättningshastigheten iom ökad Souvenirförsäljning. Nästan 50% upp Jan-Jun från 2017-2018, det är bra.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 09:15:00
 Resultaträkningen kommer att snyggas till av en hyfsat dyr spelarförsäljning i höst. Handlingsutrymmet försämras ju när vi skämmer ut oss i europaspelet. Tror inte det ingick i planerna. 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 08:59:00
 F.ö. tror jag inte att vi backar 35 Mkr i år. Första halvåret som normalt sett är svagare än det andra halvåret, backade vi 20,6 Mkr, varav 11,9 Mkr var sign-on ersättningar och då är Larsson inkluderad. Visst övriga två sommarförvärv tillkom under juli men kan aldrig ha kostat mer än 3 Mkr totalt i sign-on.

Jag skulle tro att vi får ett resultat på mellan -24-28 Mkr, beroende på om vi tar guld eller inte.
 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 07:42:00
 Från kassaflödesdelen av rapporten (nedan). Mest notabelt är att vi under jan-jun haft pengar in från ”investeringsverksamheten” på 43 mkr. Vad detta avser är våldsamt svårt att sia om, men gissningsvis handlar det om ytterligare betalningar för Isak, men kan även vara en del vidareförsäljning samt utbildningsbidrag. Då det ffa hänförs till Q1 får man nästan anta att det primärt är Isak.

Fö har vi alltså 38,5 mkr i likvida medel.


April – Juni 2018
Kassaflödet under det andra kvartalet var negativt med -14,8 MSEK (6,8). Den löpande verksamheten bidrog med ett negativt kassaflöde under perioden med -8,2 MSEK (-2,5). I den löpande verksamheten ingår en skattebetalning uppgående till 5,5 MSEK. Investeringsverksamheten redovisade ett negativt kassaflöde med -6,6 MSEK (9,3) vilket främst är hänförbart till spelartransfers i tidigare perioder.
Januari – Juni 2018
Kassaflödet under det första halvåret var negativt med -12,1 MSEK (24,8). Den löpande verksamheten bidrog med ett negativt kassaflöde under perioden med -19,5 (-21,0) MSEK. Kassaflödet påverkades bland annat av en skattebetalning uppgående till 5,5 MSEK under perioden. Investeringsverksamheten redovisar ett kassaflöde med 31,5 MSEK (45,8) vilket främst är hänförbart till spelartransfers i tidigare perioder.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 00:43:00
 Finansekonomen

Jag ser fortfarande inte ett problem här, att vi kunnat investera pengarna i nya spelare är väl bara positivt rent krasst.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 00:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mangeman

Rent tekniskt klassades Isak som en högre än klass VI-försäljning, vilket innebar en resultatpåverkan på ett absolut minimum om 70mkr. Närmast föregående redovisade eget kapital var 34mkr när Isak såldes i januari. Att säga aldrig högre än 80mkr är visserligen sant (i en traditionellt svag kvartalsrapport för q1 och med signon för bla koffe mfl), men även direkt vilseledande. Att en del av pengarna ”investerats” i allt från koffe till krpic betyder inte att de aldrig funnits.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-16 00:02:00
 Enda sättet att ta "nästa steg" är att satsa pengarna på bättre o dyrare spelare. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:59:00
 Finansekonomen

Vi har aldrig haft mer än drygt 80 mijoner i EK efter Isak så 64 nu är väl fullt rimligt sett till satsningen. Poängen i slutändan är ju att prestera på planen, inte att bygga EK (även om det vore en bonus inför framtida planer på egen arena)
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag e ingen expert och absolut inte nu(nitad) men att vi fortfarande har så mkt egenkapital i förhållande till omsättning måste vara unikt och kanske för mkt eg? Ut o köp BW!!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stor del av det egna kapitalet borta och borta. Knappast i mitt tycke.

Vi har en trupp som är värderad till mer än på länge. Även om värderingen är i ständig rörelse.

Man ska man inte underskatta vår nuvarande situation.

Man kan ha ett högt eget kapital men en medioker trupp och en usel kontraktssituation. Vi har idag ett starkt eget kapital, i mitt tycke en fantastisk trupp samtidigt som vi har en grym kontraktssituation. Att vara där vi är idag har ett implicit värde mer än att bara titta på eget kapital och resultat.

Att ha dessa komponenter på god sida samtidigt skapar kontroll och makt. Både över det sportsliga och det ekonomiska.


Att ta lite extra risk i år inte fel.
Att gå back ca 35 miljoner i år är inget problem med vårt egna kapital så länge vi fortsätter sälja spelare för 15 miljoner netto i snitt (Isak borträknad) och vi snart får 20 miljoner extra för nya tv avtalet. Vårt tidigare egna kapital rättfärdigar en sådan satsning. 2019 behöver vi ”bara” casha in 20-40 miljoner på spelare eller CL/EL.

Kommande år 2020 och framåt kommer vi att gå back ca 15 miljoner med nuvarande kostnadskostym om man lägger på intäkter för nya tv avtalet. Det täcker vi med vårt snitt på nettoförsäljning av spelare.

Så länge det inte blir sämre så ser jag på det sol att vi maximerar sporten utefter våra ekonomiska muskler. Strålande.
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:40:00
 Steken//

Varför tror du vi kommer backa så mycket andra halvåret?
Vi har ju andra kvartalet ett plusresultat på 3 milj.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:28:00
 aleex-x

Ja! Haha, pinsamt, tack.

 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Steken

Då är jag med, my bad. Dock hade vi 34mkr i eget kapital (2016) innan vi sålde Isak, så det är betydligt mer än hälften borta i sådant fall. Vilket då får det strategiska fokusområdet ”Hantering av intäkterna från försäljningen av Alexander Isak” att vara ett mer eller mindre ett ”fullbordat faktum” ...


//dvsg

Du läste siffran för sista december 2017.
 

Namn: DVSG   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:24:00
 Mangeman.

Var läste du 38mkr? Jag såg säkert fel men tyckte det stod 26.

Kan inte riktigt greppa sign off. Hur påverkar det resultat?
 

Namn: aleex-x   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:16:00
 Satin
Kommenterar du en repris?
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:16:00
 
Intressant intervju med Simon Thern!

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:14:00
 Vi har 64 miljoner i EK och 38 miljoner i kassan. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 23:07:00
 Vi fick 500.000 euro för Saletros, knappt 5 miljoner. 

Namn: DVSG   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 22:56:00
 Ultimat.

Eget kapital är inte samma sak som antalet kronor på kontot. Det är mer ett mått på skillnaden mellan tillgång och skuld.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 22:55:00
 Driftresultatet exkl sign-on är ju markant bättre i år jämfört med förra året, misstänker att sign-OFF för Isak ställer till det? Annars är det anmärkningsvärt med tanke på att truppen nu borde vara dyrare i drift. 

Namn: ultimatenico   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 22:45:00
 DVSG/

Va inte det intäckterna?

64 i eget kapital eller missuppfattade jag allt?
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 22:42:00
 Finansekonomen

Kanske var lite otydlig, det jag menade var att vi första halvåret backar 20m före skatt och att vi förmodligen backar runt 15m andra halvåret. Per sista juni hade vi 62m i eget kapital vilket innebär att vi yutn 35m netto in för KO har ett eget kapital kring 47m (så ungefär hälften av Isakpengarna är borta). Hänger du med?
 

Namn: DVSG   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 22:36:00
 Ang delårsrapporten.

AIK Fotboll har alltså 26mkr på kontot den sista juni. Har alla pengar för Isak kommit?

Utan att ha kollat igenom rapporten nogrannt men tycker 26mkr känns lite?
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 22:28:00
 Satan vilket mål av Man U 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 22:01:00
 Steken

Tolkar jag dig rätt att du tror på ett nollresultat OM vi säljer koffe för 35mkr netto?

Att det, allt annat lika, skulle innebära en förlust på 35mkr om vi inte säljer koffe och att koncernens egna kapital då minskat till under riktlinjen 30mkr?

Det skulle göra mig lite orolig i alla fall...
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 21:59:00
 På rummet igen

Tänk Amartey vilken jävla spelare dif hade där, på planen nu mot Man U. BoA krängde till FCK och fick en bråkdel i vfk
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 21:20:00
 Kungsan, lots of kids

Men... vi håller på AIK
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 21:07:00
 Sven Ehrenflycht

Haha han är skön. Såg slutet.
 

Namn: Smokinglir med skruvdobb   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 21:05:00
 /Groggi

Sanning!
Thern hade inte vad som krävdes i AIK.
Så enkelt är det.
 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 21:05:00
 Underhållande att se Adus livevideos på Instagram 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:54:00
 Hej Simon Thern!
När du fick chansen hos oss levererade du inte. När vi sen släppte på handbromsen och du fick komma in levererade du inte. Vi kör samma taktik i år och din kompis Koffe är landslagsmässig och får dig och framstå som en junis.

Din nya välspelande klubb har gjort mindre mål än oss och släppt in fler. Vi är bättre än er på samtliga positioner och endast slarv gav er en poäng mot oss på Friends.

Slutligen, sluta snacka skit om din tidigare klubb, din tränare och dina lagkamrater. Det klär endast en apa.

Slut på ord.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:54:00
 TonySnow

1 959 dagar. Lincoln från Gibraltar. 14 raka ligatitlar och noll förluster på 5,5 år. Rätt färskt rekord. Sträcker sig från maj 2009 till september 2014.

Den blir tuff att slå. I de större ligorna i Europa har inga lag haft sviter på mer än 58 matcher i följd.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:36:00
 Vasagatan 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:32:00
 JOnz: Vad menar du med puts väck? Spelarna är ju kvar i Frankfurt?

Vad du menar är alltså att vi ska sätta spelare i frysboxen bara för att de inte är tillräckligt bra för att färga i startelvan bara för att de är dyra? Trots att de kämpar på och ger allt på träning och match?

Tror det är värdelöst för truppmoralen och för attraktiviteten på marknaden. Hur skulle en sån som Sebastian Larsson ha sett på en sådan policy?

I fallet Majstorovic så uppförde han ju sig som en idiot och for ut i pressen. Men något sådant har ju Avdic aldrig ställt till med.

Ibland gör man bra affärer och ibland dåliga. Det är bara att tugga i sig.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Går på kungsgatan o sjunger que sera sera(våran)

Edit: Bonden i stan
 

Namn: TonySnow   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:30:00
 Någon som vet vad rekordet i obesegrad(tid) är då? 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tack Anbo!

Ok, Steaua, 104 matcher. Tar vi dom 2021? Eller e det bara i inhemska ligan du redovisade?

/Hagi
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:24:00
 Steken: Rimligen fel. De andra tabellerna är ju för 16/17. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:23:00
 solnajojje

Tar man in en spelare på ett av de dyraste kontrakten så förväntar jag mig att det ska löna sig för laget.
Det pratades om en AS skytteligavinnare.
Naturligtvis är det inte Avdics fel och han har inte gnällt ett skit.
Felet är BW:s då han trodde att Avdic skulle vara lika bra som han var 2010.
Snacka om att gå på gamla meriter...
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:21:00
 satin

ASEC Mimosa (Elfenbenskusten) har rekordet. 108 raka matcher utan förlust. Steaua är bäst i Europa med 104 matcher i sträck. Långt dit (förbjuden smiley)
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 20:07:00
 Lite smånitad nu men på business i stockholm, jiddrar med en bartender som jobbade på east mellan 2006-2009, kuken va vi ägde på den tiden. Kom bara!!!! 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:58:00
 JOnz: Så länge en spelare hedrar sitt kontrakt så är det inte så mycket att göra. Okej om Avdic misskött sig och liknande, men mig veterligen kämpar han på och ger alltid 100 % när han får spela. Sedan att han inte är tillräckligt bra för att slå sig in i startelvan, det är ju en annan femma, men det är ju knappast hans fel. Detta ligger ju på de som värvade honom.

I överlag tycker jag det är bra att AIK behandlar sina kontrakterade spelare med värdighet och respekt - i AIK ska man ställa hårda krav på spelarna men man sticker liksom inte kniven i ryggen på dem.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn:

Såg du min 11:a 19.03 idag? Med den uppställningen så behövs inte Alex; 3-3-3. :p

Skojjar bara, eller? Men undrar om vi någonsin kommer förlora en match? Vad är världsrekordet?

 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:53:00
 Angående sponsringen så borde vi ta hjälp av Fabege för att hitta kontaktytor mot deras hyresgäster. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:52:00
 OM vi vinner SM-guld så är det ju naturligtvis värt att göra en rejäl satsning på 2019, särskilt då vägen till åtminstone EL-gruppspel är mycket kortare. Frågan är ju inte enbart om vi behöver värva något nytt i anfallet. Om vi tappar Olsson i vinter, vilket vi väl troligen gör, så måste vi ha in ett toppnamn på innermitten. Vem skulle det kunna vara...?

Därutöver lär vi kanske tappa Alex Milosevic så ett toppnamn måste in i backlinjen också.

Vi kommer som sagt säkerligen tappa några duktiga spelare så viktigt att värva in smart och rätt.

Men först ska ju det där guldet tas i år...
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:52:00
 JOnz

Hur skriver man det avtalet, över säg 3 år?
 

Namn: JOnz   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/tyska-ligan/hrgota-fast-i-f
Sänt: 2018-08-15 19:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker detta är helt rätt av Frankfurts tränare mot Hrgota mfl som tillhör A-truppen. Är man dyr och inte presterar, nöjd över att träna lite och fika på dagarna ska man puts väck. Markera!

Sedan Avdic kom 2015 har han varit en av våra dyraste spelare som presterat minst på planen. Men nej, vi ska vara gulliga och trevliga i AIK. Hade vi gjort något liknande så hade Avdic lämnat oss för längesedan.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:39:00
 Maggie

Intressant, men ingen förlängning med Goitom då eller tänker du?
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:24:00
 Krille S

Hur sjutton kan 2018 års siffror visas i tabellen? Eller står det fel årtal, 2017 jämförs med 2016?
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:18:00
 Maggie ingen dum ide! 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:16:00
 Vad tror ni om att göra ett rejält jävla försök att få hem Hrgota nästa säsong på en Tarik-liknande pånyttfödelse-deal. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:16:00
 Som Krille S precis påpekat kan vi inte jämföra mot lag som äger arenan, de har helt andra kostnader också.
Vi får jämföra mot Göteborg, Bajen och plastapa, tyvärr har även den jämförelsen ofta sett ganska halvrisig ut för vår del, vi borde vara solklar etta där.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Länktips: http://www.idrottensaffarer.se/ey/2018/04/minskade-intakt
Sänt: 2018-08-15 19:10:00
 tito_ortiz, Groggi, PAL: Det går som PAL konstaterar inte att jämföra med lag som äger sin arena.

Om ni följer länken ser ni att Elfsborg har tredje högst sponsorintäkter i landet just pga man äger sin arena. Men då har man ju samtidigt betydligt högre utgifter eftersom man får stå för arenans underhåll, kapitalostnader, värdeminskning mm på ett sätt som en hyresgäst inte gör. Arenaägarklubbarnas sponsringsförsprång kan alltså till stor del inte omsättas på planen.

Ska man jämföra får man göra det med lag som Hammarby och IFK. Men redan där är det ju irriterande att ligga (lite) ef
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 19:03:00
 Kör en 4-3-3 för skojs skull:


Henok-Stefanelli-Silva

Koffe-Adu-Tarik

Robin-Pertan-Seb-Alex

Linner
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:34:00
 Ovan situation att sitta i serieledning och vänta in matcherna.

Räknar med att 8 segrar till räcker för guld, 8-4-1 ger 67 poäng.
Säg förlust mot Norrköping, kryss mot Dif, ÖFK, Malmö och Kalmar. Segrar mot BP, Trelleborg, Häcken, Örebro, Hammarby, Dalkurd, Göteborg och Sundsvall.

Går vi rent i de sex återstående hemmamatcherna så lär det räcka att besegra BP och Dalkurd borta.
 

Namn: ultimatenico   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:33:00
 Steken/

Snyggt skrivet! Tack för den förenklingen. Låter toppen i mina ögon. Verkar som att AIK har rätt tänk just nu. Det satsas men skenar inte iväg som jag hade fasat.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:28:00
 ser fram emot Therns gnäll efter matchen när vi vunnit med 0-1 och stängt igen varenda passningsväg av Peking under 90 minuter.
 

Namn: AIK Dempa   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:26:00
 AIK i USA
En betydande anledning till att vi har lägre sponsorintäkter är konkurrens. Medan vi i Stockholm har 3(!) storlag i fotboll samt även ett ungdomslag i form av BP, andra sporter som hockey, bandy, m.m. är det inte helt lätt att sticka ut i konkurrensen. Lägg därtill hur snårigt det är för bolagen. Väljer de att sponsra oss men inte hifdif blir det lätt att vissa börjar bojkotta det företaget/märket, samtidigt som det är svårt för en företagsledning i Stockholm att sälja in internt till sina medarbetare att man endast ska sponsra ett av lagen (många medarbetare hejar på de andra lagen).

Malmö har det betydligt lättare; det finns många resursstarka företag i regionen och inte samma konkurrens i Malmö vad gäller storlag i fotboll eller alternativa sporter. Det blir således lättare för Malmös marknadsavdelning att sälja sponsorpaket, och lättare för företagen att rättfärdiga att man ska sponsra just Malmö ff. Därför inte så konstigt att Malmö har större sponsorintäkter än oss.

Istället bör vi i första hand jämföra oss med hifdif och säkerställa att vi har större sponsorintäkter än dem, det är mer rättvisande.
 

Namn: uaGnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:20:00
 Angående Thern så är han bra på att snacka, lite Henrik Rydström över det hela. Käftar och kaxar men levererar inte alls i proportion till hur mkt dom låter. Thern blev ju petat här för att han levererade för dåligt, AIK är ingen klubb där man kan växla upp långsamt och få 25 matcher på sig att göra sitt första mål.

Är man fet, slö, självgod och har ett av allsvenskans i särklass sämsta sikte när man skjuter så hamnar man på bänken eller i en mindre klubb. Jämför Koffe och Therns utväxling i AIK tex.

fivethirtyeight.com ger Norrköping 4% chans att vinna allsvenskan i år, vi har 79% chans.

Nu behöver det naturligtvis inte betyda så jäkla mycket men att Peking går sop-rent resten av säsongen tror jag är lika sannolikt som att Pertan vinner skytteligan i år (inget illa menat om kung Karlsson).
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:11:00
 Västra 132 Allt handlar väl om förväntningar ? När vi tog hit Avdic tänkte jag mest att det skulle bli spännande . Mindes honom från ellos tiden. Men hade inga jätte förväntningar . Med Thern förväntade jag mig att han skulle dominera på plan. Va en poängspelare å leda våran offensiv. Han lyckades knappt med något av det. 

Namn: Haldor   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:08:00
 Söker 1 biljett till derbyt,
Östra sektion 115-109

Är sent ute, JA.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 18:03:00
 Avdic har väl vart största floppen varje år sen han kom.
Inför 2017 så sa Norling och BW att det var Avdics år, han såg så bra ut på träningarna så nu skulle han leverera.

Hur det gått med den leveransen vet alla.
Dyraste spelaren som BW "jagat i flera fönster".
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:46:00
 Poorkid

100%
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK:s upplaga 2009 var också duktiga på att snacka. Tänker närmast på Bojan och Mutumba.

Jag tycker vi har borrat ner huvudet och kört på de senaste åren medan våra motståndare snackat i media desto mer. Tänker på Mange inför samtliga derbyn mot oss och Rosenbergs arroganta uttalanden om oss. I år har Tankovic och Hamad varit ute och snackat om att dom är så jävla bra. Vidare gick Djurdjic ut inför matchen mot Peking och sa: "Det blir roligt att möta Norrköping, till skillnad mot AIK så vill de spela fotboll"

Jag gillar när det vässas på i media då det spär på rivaliteten mellan klubbarna men jag tycker samtidigt om den stilen vi kör på nu, vi håller käften och kör över alla på plan istället.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:28:00
 Thern är bra på att snacka och vara totalt enögd (det ska han givetvis vara, han spelar i ett lag i Allsvenskan då har han inte helikopterperspektiv direkt). 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad jag ogillar Simon Thern.

Sanningen är att han inte är tillräckligt bra eller har skallen för att spela i en storklubb. Självklart var en om inte den största flopparna i AS 2017. Helt menlösa prestationer hos oss både sett till poäng och prestation i övrigt. Rättmäktigt petad.

Njut av tillvaron i skuggan nu Simon.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:21:00
 Krille S och RW: Det gick väl att konstatera redan före säsongen att MFF skulle tappa något i slagkraft pga. generationsväxling. Truppen 2018 är inte svag men mindre överlägsen än den de hade förra året. Spelare som Strandberg, Rosenberg, Lewicki, Bachierou, Traustasson, Dahlin, Rieks .m.fl. håller definitivt hög allsvensk klass.

Det är möjligt att det inte var självklart att MFF skulle vinna guldet men de borde definitivt ha varit med där uppe. Tycker för övrigt att MP:s meriter talar för sig själva. Han har ett SM.guld men då var truppen överlägsen och mer eller mindre ett självspelande piano.
 

Namn: uaGnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:19:00
 Krokko: Tack så mycket. 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:13:00
 Krokko

Thern tycker alltså att Norrköping är överlägset bäst spelmässigt. Samma lag som har raden 2-4-2 på bortaplan och inte vunnit utanför Östergötland sedan 13 maj? Ett lag som bara vunnit fyra matcher med två måls marginal i år?

Nästan hybris att komma med en sådan kommentar. Peking leder inte serien, de är varken bäst hemma eller borta och de har inte heller gjort flest mål.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 17:10:00
 Pepprade igenom rapporten ganska snabbt, ber om ursäkt för ev. slarv - om man inte pallar läsa allt kan man hoppas ner till sista stycket.


Tre saker som är positivt i rapporten:

Match och Event

2018 sålda vi 11% färre årskort vilket naturligtvis är en besvikelse, trots detta har antalet besökare ökat med 14% vilket betyder starkare lösbiljettförsäljning. Om vi sen går in på Match och Event så ser vi följande:

Intäkter H1 2018: 26m
Intäkter H1 2017: 21m

en ökning med ungefär 25%. På något vänster har vi blivit betydligt mycket bättre att kräma ut högre antal kronor per besökare. Förklaras det enbart av fler lösbiljetter måntro? Vi verkar få ut ungefär 196 kronor per besökare (att jämföra med 177 kr 2017), här krossar vi förmodligen Bajen. Har för mig att Krille S hade någon typ av jämförelse mot Bajen.


Spons:

Som tito_ortiz är inne på har vi ökat vår spons på halvårsbasis med ungefär 10%, bra jobbat team. Någon vet vad som kan driva detta? Nike-avtalet?

Merch

Även Merch går fint eller snarare strålande. Upp hela 47% i termer av intäkter. Hoppas det är samarbetet med Stockholm Live som lyft det hela och att det kan fortlöpa i framtiden.

Dessa tre puckar ovan gör att vi summerar ihop första halvåret bättre än min förväntan (vad det nu innebär) och vi har ett eget kapital på 64m kronor.

En av våra viktigare nyckeltal, driftsresultatet justerat för sign-ons, verkar ha förbättras från -12,4 till -9,1m. Jag tror jag tänker rätt att det är riktigt skickligt att förbättra detta trots att vi plockat in så pass dyra spelare (sett till lön och inte sign-on).

Är jag orolig över ekonomin? Njaaa, alltså det negativt driftsresultat är för stort enligt mig men det låter som en uttalad strategi från ledning/styrelse så det är väl bara att garva och gå vidare. Får vi in netto 35m för KO i vinter gör vi kring nollresultat före skatt i år och då kan jag andas ut när det kommer till budgeten för 2019. (som förmodligen sätts lika aggressivt som för 2018).

Med tanke på hur turbulent första halvåret var i AIK måste jag skicka ett stort tack till AIK som organisation och självklart ledarskapet från ’ekonomen’ Håkan. Jag vet inte exakt vad som föregåtts på kansliet men det som gjorts är minst sagt skickligt och jäkligt viktigt för oss som klubb.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 16:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Simon Thern i stor intervju om misslyckandet i AIK, Twitter och Norrköpings SM-guldchanser: ”Vi kan gå rent”

NORRKÖPING. Ta betäckning.

Simon Thern har skaffat Twitter.

– Du kan få skit för att du tycker en massa grejer. Men who the fuck cares? Skriv att jag är så jävla dålig och dum i huvudet då. Jag bjuder på mig själv, säger 25-åringen i en lång intervju om lyckan i Norrköping, olyckan i AIK och vilka som är svensk fotbolls fem största profiler.

Simon Thern är inte typen som försiktigt trippar in på tå i nya sammanhang. "Här blir jag livsfarlig" förkunnade 25-åringen när han i början av sommaren sände ut sitt jungfrumeddelande på Twitter. Sedan dess har smålänningen tagit plattformen med storm. Han har sågat mediernas klickjournalistik, brutalt dömt ut sin moderklubb, ifrågasatt allsköns fotbollsexperter i mer eller mindre vassa ordalag, men också fört en nyanserad fotbollsideologisk debatt. Kort sagt: det har varit underhållande.

Man undrar ju: varför dröjde det så länge innan du skaffade ett konto?

– Det är nog tur att jag inte har haft Twitter tidigare. Egentligen var det inte min grej, men sen så under fotbolls-VM så kände jag att – va fan – det är ett bra ställe att få lufta sina åsikter. Jag har ju ganska starka sådana.

Jo tack. Simon Thern har sedan tonåren varit ett av allsvenskans mest tacksamma intervjuobjekt. Inte för att han är en effektsökande pajas, utan för att Thern med väl underbyggda argument innanför västen aldrig tvekat att ta fram storsläggan i den i övrigt rätt ljumma svenska fotbollsdebatten.

– Jag vill inte provocera utan bara berätta hur jag känner. Folk tycker väl att man är dum i huvudet, det är möjligt, men då får det vara så. Det är väl roligare för er journalister om jag tycker något i stället för att som alla andra spelare bara skriva: "Tre poäng! Tack för i går. Publiken gav oss ett fantastiskt stöd" på sociala medier efter matcher. Jag vill i stället vara konstruktiv, spetsig och vettig. Du kan få skit för att du tycker en massa grejer. Men who the fuck cares? Skriv att jag är så jävla dålig och dum i huvudet då. Jag bjuder på mig själv.

Sportbladet träffar Thern i en loge på Östgötaporten. Han stapplar en smula efter en smäll på ena foten från senaste matchen mot Hammarby, men smålänningen för inga haltande resonemang när han snabbt lägger ut texten om sakernas tillstånd.

– Ni journalister har till exempel en viktig roll i att nyansera fotbollen. Men många av er är helt odugliga. Man läser och känner: "vad i helvete?". Då kan jag inte bara sitta tyst. För folk som läser kan få fel uppfattning om vad som faktiskt händer på planen.

Ska du inte bli expertkommentator, då?

– Jag känner att jag kan hålla flera tankar i huvudet och vara nyanserad. Jag ser vad som händer i en match. Experterna på tv... inga namn nämnda, men många är bara ordbajsare. Det finns inget innehåll. Och vissa journalister som intervjuar en efter matcher. Man får så dumma frågor. Ibland vill jag bara sätta dem på plats: "Vilket system spelade vi i dag? Vilka mönster hade vi i spelet? Hur ser du på min position?". De hade bara stått och gapat och inte kunnat ge något svar. Ändå skriver de om våra matcher, skrattar Thern och mildrar tonen något:

– Äh, jag förstår väl egentligen att alla inte kan kunna lika mycket om fotboll.

Men nu har han ändå fått upp farten. Thern känner nämligen att Norrköping blev styvmoderligt behandlade i pressen efter måndagens toppmöte med Hammarby där Peking – trots en utmärkt insats – bara mäktade med ett kryss. Sportbladets krönikör Simon Bank kallade Norrköpings flygande fotboll för mästerlig, men att den inte räcker för att bli mästare, då laget har svårt att avgöra matcher och är bättre på själva bollrullandet än målskyttet.

– Jag tycker att Bank, som jag gillar mycket, hade helt fel i sin text. Min kritik måste du ta med i den här intervjun. Han kallade oss mästerliga i spelet, men att vi inte kan bli mästare. Men min motfråga är då: vilka europeiska mästare bygger inte sitt spel på att ha bollen mest? Kanske möjligen Mourinhos lag, men inga andra. Därför stör jag mig på: "fin spelat, men ni kan inte vinna guld". Har du majoriteten av bollinnehavet så är det förstås mindre chans att släppa in mål, och större chans att göra mål. Hade Bank skrivit samma sak om vi lyckats toffla in någon boll mot Bajen? Hans bedömning blir resultatbaserad snarare än prestationsbaserad. Faktum är att vi spelar bäst fotboll i allsvenskan.

Simon Thern framstår som totalharmonisk. I Norrköping känner han sig inte trängd, begränsad eller instängd. Här får han vara fri både på och utanför planen. Vid samma tid förra året var situationen precis tvärtom.⁠

Han kom till AIK som ett yrväder en februarimorgon förra året. På ett plan hade Simon Thern perfekta förutsättningar i Solna. Han hade lärt känna Rikard Norling några år tidigare i Malmö FF och tycke uppstått. De var båda slängda i käften, fotbollstaktiskt belevade och litade på varandra. Det kändes som att Thern skulle bli Norlings förlängda arm ute på gräset.

– Det framstod som rätt val. Men samtidigt hade jag inte på ett och ett halvt år gjort två raka fotbollsmatcher. Självförtroendet var lågt, jag var inte fullt frisk och åt fortfarande smärtstillande. Allsvenskan är en bra liga, så det var inte möjligt för mig att kunna dominera direkt.

Våren 2017 var AIK:s offensiv torftigare än den här sommarens alla gulnande gräsmattor. Det var Stipe Vrdoljak, Eero Markkanen och Sulejman Krpic som blev Therns lekkamrater. Fram till sommaren var Thern den mittfältare i AIK som alltid spelade. I ett lag med stukad offensiv bidrog – Norling lät vid den tiden knappt wingbackarna gå över mittlinjen – den bollberoende Thern med ett konstant sug efter passningar och ett kynne där första tanken nästan alltid var konstruktivt modig. De flesta väntade sig nog ändå fler avgörande insatser från mittfältaren, men faktum är att han plockade flest poäng i laget under våren. Det räckte inte.

– Jag kände inte att jag hade det förtroendet som jag hade blivit lovad. Jag var förstås inte jättebra under våren i AIK, men det var logiskt sett till att jag ringrostig. Jag behövde en startsträcka. Men när jag väl hittat rytmen bänkades jag i tretton matcher.

Varför – var du för dålig i defensiven?

– Nej, tvärtom. Rikard Norling hade högre förväntningar på vad jag skulle prestera offensivt. Det är den enda rimlig förklaringen. Jag gjorde för få poäng. Men en mittfältare kan inte bara bedömas utifrån poängproduktion. Det är inte svart och vitt på det viset. Men tränaren förväntade sig fler mål och framspelningar. Då hade jag ändå gjort flest poäng av mittfältarna i laget, säger han och fortsätter:

– Det var inte lätt att vara offensiv i AIK våren 2017. Vi hade inte livsfarliga spelare på offensiv planhalva, om man säger så. Det kändes som att vi spelade med en man mindre hela tiden. På sommaren kom Obasi, Lindkvist och Stefanelli. Laget gjorde dubbelt så många poäng under andra halvan på säsongen. Men då var jag bänkad.

Hur påverkade det din relation med Norling?

– Jag är tacksam för allt han gjort för mig, särskilt i Malmö, men det var en enorm besvikelse. Det är klart att jag blev besviken eftersom jag hade haft Rikard tidigare och han då hade ett enormt förtroende för mig. Relationen tog ju skada. Men jag får ge mig själv att jag gav allt hela vägen under säsongen och in i mål. Jag ville ibland skita i det och tänkte: "nu jävlar går jag in till Björn Wesström och löser det här och drar tillbaka till Holland". Men i stället kämpade jag på under träningarna.

Thern uppskattades av lagkamraterna under hela året. Han var frispråkig, spred positiv energi och ville utveckla lagets spel. Han tog – på gott och ont – stor plats.

Blir det inte jobbigt att ha en så dominant personlighet, och sen inte ens platsa i laget?

– Klart det är. Folk vet ju hur jag är. Jag säger vad jag tycker. Då kan det sticka i ögonen hos en tränare. Jag sitter inte och snackar skit med lagkamraterna, utan jag går direkt till tränaren och försöker förändra. Det uppskattas inte alltid. AIK:s defensiva spelsystem var så fastlåst förra året, så det kanske stack i ögonen på tränaren när jag kom med mina synpunkter.

För att förklara skillnaden mellan AIK våren 2017 och Norrköping 2018 bjuder Thern på ett enkelt räkneexempel. I Gnaget spelade han ofta med fem renodlade försvarare under matcherna.

– Men titta på hur vi ställer upp i Norrköping. Våra "backar" är egentligen mittfältare som Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Gudmundur Thorarinsson och Filip Dagerstål. Kolla vilket lugn det gänget utstrålar med bollen. Den ende renodlade backen är hyperoffensive Ian Smith. Och så är resten anfallsspelare. Då blir det en annan typ av spel. Vi utvecklas markant mycket mer som spelare – vi är delaktiga och får säga vad vi tycker utan att det är några problem – än i ett defensivt system, säger Thern och avslutar resonemanget med ett slagord:

– I Norrköping får du använda din egen hjärna.

Enligt Thern kan inget annat lag hävda sig mot Peking vad gäller ren och skär spelkvalitet.

– Efter matchen mot Hammarby, där vi hade fantastiskt roligt när vi spelade, sa motståndarna att vi var det överlägset bästa laget de mött i år.

Spelar ni bäst fotboll i allsvenskan?

– Klart bäst fotboll. Och mest vägvinnande, för vi rullar inte för rullandets skull, utanför för att skapa målchanser. Dessutom utvecklar vi därmed också spelare som du senare kan sälja av. Men när vi spelar ut motståndarna blir det en kort notis i tidningarna, samtidigt som man skriver spaltmeter när Malmö eller AIK gör samma sak.

Jag vet att det knorrades lite i Norrköping över att värvningen av Alexander Fransson inte fick större rubriker i rikspressen. Håller du med?

– Alltså... han är sommarens bästa nyförvärv. Klart att det borde ha varit större rubriker. Jag skulle inte byta honom mot någon annan mittfältare i serien.

Inte Bachirou, Christiansen, Adu eller Olsson?

– Nej. Ingen! Vi är lika, har bra driv med bollen och tittar alltid framåt i planen. Fransson är enorm på att hålla bollen och hans vader är fan som lår.

Själv gör Thern sin klart bästa säsong på många år. Stundtals har han tilldelats ett stort defensivt ansvar eftersom han emellanåt spelat med offensiva ess som Alexander Jakobsen på innermittfältet. Sedan Thern snaggade sig så ser han ut att vara en mer köttig typ av mittfältare, och faktum är att han i år utvecklats till en bättre balanserad tvåvägsspelare. Lika snabb och finurlig som förr, men numera också stark.

– Det kommer med åren. Jag känner mig så jävla stark nu. Vi kan gnugga ner motståndare. Jag vet inte hur många bollar jag vann senast mot Bajen. Så var det inte under tiden i MFF, till exempel. Jag kan springa in bättre och lite fulare i duellerna. Jag tar fler varningar och är aggressiv. Om någon tar sig förbi mig så försöker jag klippa spelaren.

Precis som vanligt Thern också gjort stor succé i sin närmiljö. Lokala supportrar njuter när de ser honom glida runt på sin elcykel i centrum med hjälm på huvudet och solsken i blick.

– Jag är så dålig på att cykla. Jag vill inte ramla och få en hjärnskada. Hjälm är viktigt!

Så efter ett blott halvår i klubben går det att, utan att överdriva, beskriva Thern som älskad i Norrköping. Inte för att han är sliskigt insmickrande. I stället är det den här attraktiva självgodheten – busfrö och vinnarskalle i samma sprakande person – som sätter supporterhjärtan i brand.

– Jag tror folk gillar att jag är öppen och säger saker med glimten i ögat. Många andra är ju så jävla tråkiga alltid. Man läser en intervju och så säger inte spelaren ett skit. Men jag försöker inte aktivt att bli populär. Jag är ingen som springer och hämtar mikrofonen efter matcherna och sjunger ramsor med fansen. Det är inte min stil. Jag är bara mig själv.

Han är dessutom en extremt klubblojal ambassadör för IFK Norrköping. Jag får träta i en kvart med Thern innan han går med på att laget eventuellt kan ha några som helst svagheter:

– Ja, jo. Kanske ligger vi på minus i fasta situationer. Och så får vi kämpa rätt hårt för varje mål vi gör. Vi borde ha vunnit fler matcher med tre-fyra bollar.

När somliga supportrar gav upp SM-guldet efter poängtappen mot Sundsvall och Hammarby ställer sig Simon Thern oförstående till inställningen. Han bad fans att morska upp sig på sociala medier och är själv helt övertygad om att IFK Norrköping fortfarande har en god chans att vinna allsvenskan.

– Vi har AIK, Malmö, Östersund och Göteborg kvar på hemmaplan. Vi ska vinna alla våra hemmamatcher. Det bör vi. Sen tar vi lag som Trelleborg, Dalkurd, BP och Sirius på bortaplan. Vi kan gå rent. Vi måste gå för guld. Det är en fjäder i hatten när flera motståndare säger att vi spelar bäst fotboll, men jag vill vinna också.
 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 16:51:00
 @Groggi

OM det här läget skulle fortsätta över till nästa år känns det ju ändå lite okej? MFF har spelat in 17 miljoner genom att bara ta sig till playoff till EL (tredje CL omgången mao). Det borde vi kunna göra även nästa år och på så sätt ta igen en liten bit av den kakan?

Sen tror jag att vi som klubb kommer vara konstant beroende att odla fram bra talanger som vi kan sälja vidare. Tror även MFF är det för att gå runt utan CL-gruppspel. Sen verkar de få mycket större summor än oss för sina. Förhoppningsvis kan vi växa vår kostym några nummer om allt går vägen och på så sätt få större snurr likt de.
 

Namn: uaGnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 16:49:00
 Någon med plus som kan klippa ut artikeln om Thern?

Han pratar om tiden med Norling i AIK "jag ville skita i det".. vad fan han nu menar med det.


https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/p6jEzj/skriv-att-jag-ar-sa-j-a-dalig-och-dum-i-huvudet/promo
 

Namn: Trefemtvå   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 16:45:00
 Spelarn - tror tyvärr Isaks marknadsvärde är långt mycket högre än 15m och om inte Dortmund kan få igen mer än så av sin investering vid försäljning så kommer de nog låna ut honom med säljklausul till - som du nämner - typ Belgien, Holland eller Italien. Skulle såklart mer än gärna se honom i AIKs tröja igen, men en värvning känns ändå väldigt långt borta. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 16:33:00
 MFF äger sin arena. Bröndby äger sin arena. Rosenborg äger sin arena.

Samtliga dessa räknar troligtvis in intäkter från detta i sina sponsorintäkter. MFF som exempel tar väl med intäkterna för namnförsäljning av arenan?

Och i så fall finns det kostnader på andra konton för arenaförvaltningen.
 

Namn: Snarf   Visa profil  
Länktips: http://www.idrottensaffarer.se/ey/2018/04/minskade-intakt
Sänt: 2018-08-15 16:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK i USA: En enkel anledning till att vi ligger långt efter MFF i sponsorintäkter är att de äger sin arena. Äger man sin arena finns det större möjligheter att sälja olika typer av paket inklusive loger m.m. Det är säkert också anledningen till att Elfsborg ligger högt upp i listan trots sportslig kräftgång.

Dock är AIK:s sponsorintäkter alldeles för låga även om man tar hänsyn till arenaaspekten. Ett SM-guld skulle nog kunna ge lite skjuts i arbetet att rekrytera nya sponsorer...
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-08-15 16:19:00
 Finns analysen varför vi har (betydligt) mindre sponsorintäkter än MFF och andra klubbar? Att det är så enkelt som att vi säljer för dåligt stämmer inte.

Det finns fortfarande företag som är rädda att visa sitt varumärke tillsammans med AIK för att de är oroliga för våld, hot och rök. Detta är ett faktum och ska AIK ta sig upp i den här helt nödvändiga ligan måste vi över tid visa att vi klarar av att ge sponsorerna vad de vill ha.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 16:11:00
 tito_ortiz

Du har rätt. Jag jämförde dock detta kvartal med förra årets.
Att vi däremot har så lite i spons kontra iff gör en lite brydd. Där borde vi således kunna steppa upp - big time.
 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 15:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Groggi & Nordanvind >

Sponsring och reklam är upp 1,5 Mkr för Jan-Jun 2018 kontra 2017. 14 483 (12 858)

Även rullande 12M är upp jämfört med helår 2017.

Nordanvind >
Med tanke på att intäkterna från sponsring knappt når över 30 Mkr torde detta i allra högsta grad vara under lupp. Det är ju egentligen ett sorgebarn utan dess like.

Ställ detta mot MFFs nästan 70 Mkr.
I t.ex. Danmark har Bröndby 50 MDKK (motsvarande 70MSEK) och Rosenborg har enligt vad jag hört nästan 80 MNOK (87 MSEK). *Edit

Närmast milsvid skillnad. Det krävs att något stort händer här för att vi ska ha en chans att komma ikapp, men sen vet vi alla att detta inte sker över en natt. Frågan är bara hur i hela friden vi ens ska minska avståndet med 30-40%. För det lär behövas på lång sikt.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 15:46:00
 Tänk vad många hyllmeter det skrivits i ämnet vinnarmentalitet här ibland oss.
Nej, inget är vunnet än så länge men ser man inte att den sådda vinnarkulturen har fallit i bördig jord med stora möjligheter att växa upp till ett äppelträd så har man bestämt sig för att inte vilja se, eller så vill man promt ha päron.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 15:36:00
 Nordanvind
Ja, vi får hoppas det. Finns ju ändå mycket potential när det kommer till sponsorer. Fanns väl siffror på att vi inte ens var topp-3 i AS och laget (var det MFF) som låg först drog in 25-30 procent mer än oss. Det är ändå en ganska bra sommarvärvning i pengar.

Vad gäller spelarförsäljningar har du väl rätt men det är lite tråkigt att det ska behöva vara så. Ett dåligt år eller två och man kan hamna i en riktigt jobbig spiral. Vi har sett det med både hos vraken och apa, senast hos HeIF och just nu hos fisk.

Nåväl, det nya avtalet sägs ju ge en del. Gör kanske att man kan chansa lite utan att riskera hela sitt kapital.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 15:23:00
 Groggi >

Jag vet inte om man ska lägga för mycket vikt kring sponsorintäkter. Vi har ju tagit över det själva igen och måste bygga upp det. Min gissning är att vi passerar 2017 resultat kring sponsintäkter 2019 eller 2020 och därefter konstant ökar.

Klubben kommer alltid vara beroende av spelarförsäljningar pga hur Allsvenskans ekonomi är strukturerad och 51%-regeln.

Det sättet vi kan bli självförsörjande på är att fortsätta få fram egna talanger och sälja dem vidare. Det är det "billigaste" sättet för AIK att gå med vinst.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 15:21:00
 Krokko

Visst fan är det mysigt!
Denna vecka tar priset i mysighet.
Mff med ett DYRT lag, presterar som Örebro.
Å kommer du ihåg Bosses tårar?
De har nu förvandlats till bittra saltstänk på skorna.

Vi går upp i tydlig serieledning samtidigt som dif förlorar med 5-0 kryddat med mffs uttåg.

Sämre kan man må, vårt egna solkiga europaspel svider mindre å mindre.

Dubbel skadeglädje och serieledare får man njuta av någon dag till, tills det är dags för matchnerverna att börja dribbla med ens psyke, numera oavsett motstånd.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 15:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om vi vinner SM-guld och därmed får kvala till Champions league - vore det helt sience fiction om vi kunde värva tillbaka Isak..? Jag menar, han har ju ingen framtid i Dortmund och måste få snurr på karriären igen. Han måste bort därifrån. Visst, det finns ju alltid Holland och Belgien osv men i AIK så vet han vad han får. Och kommande CL-kval och kanske Europa league-spel vore perfekt för Isak då han kan visa att han hör hemma på den internationella scenen. Han måste helt enkelt leverera på kontinenten för att få tillbaka sin stjärnglans igen.

Vette tusan vad han skulle kosta men för 15 miljoner kanske vi kunde få honom..? Tyskarna borde ju veta att detta var ett misslyckat köp och de kommer ändå inte kunna sälja Isak för några större summor. När de köpte honom var han en av Europas hetaste talanger, men så är det knappast idag.

Nu kommer detta säkert inte att hända, men för AIK och Isak vore det nog riktigt bra. Och för Dortmund... ja, livet går vidare för dem också.

Edit: Om AIK köper Isak kommer han ju få gå ner rejält i lön, men i detta skede av hans karriär är väl det sportsliga viktigare än ekonomin. Han kommer skriva feta kontrakt i framtiden, men nu måste han ju kicka igång karriären och återupprätta sitt anseende igen, liksom. Och han kommer nog inte leva på existensminimum i AIK heller.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:58:00
 Utan att vara alltför insatt i Alexander Isaks situation så känns det ju rätt uppenbart att han inte verkar ingå i Dortmunds planer för denna säsong. Frågan är om han kommer att ingå i deras planer överhuvudtaget i framtiden?

Trots allt fyra tränare nu som inte har velat satsa på honom. Thomas Tuchel (satsar på unga spelare), Peter Bosz, kom från Ajax och satsar även han på unga spelare, Peter Stöger (ingen koll på honom) och nu nye Lucien Favre som verkar ha bestämt sig för att Isak inte kommer att ingå i Dortmunds planer kommande säsong som sagt. En sak är säker: Isak behöver kontinuerlig speltid och då ingen? klubb verkar vilja köpa loss honom så bör han självklart lånas ut. Om hans rådgivare motsätter sig detta så borde nog Alexander Isak se sig om efter andra rådgivare.

Personligen tror jag att Isak skulle passa in bra i den holländska ligan i tex Heerenveen. Han platsar tyvärr inte i någon av dom tre stora klubbarna där. Det kan jag lova. Men lånas han ut 1-2 säsonger till den holländska ligan tex och gör det bra där (d v s en massa mål) så är chansen definitivt större att Dortmund kan ge honom en ny chans sen. Om inte, så lär han iaf knappast ha problem att hitta några nya klubbar om han gjort det bra i Holland. Lätt att glömma att Isak bara är 18 år gammal också (19 i September). Han har framtiden för sig. Bara grabben har ett starkt psyke och bra människor runtomkring sig.

Jag tror på grabben. Gäller bara att ha bra folk runtomkring sig som sagt och se till att välja rätt val nu.

Och som jag själv tror är Holland eller kanske Bundesliga 2 som ändå är en riktigt bra liga med plus att han kommer mer in i den tyska fotbollen också.

Avd: Övrigt

Edit: Sorry för stavfel eller dylikt. Osammanhängande text. Jobbat natt och ännu inte lyckats somna men snart så...
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:53:00
 Tycker det ser rätt bra ut. Inte minst att vår kassa ökat sedan första januari. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:49:00
 Kontentan e alltså att allt ser helt ok ut. Trots denna satsning som gjorts iår , med dom spelare vi tagit in? 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:38:00
 Är väl lite som förväntat.

På plussidan:
Merch går bra.
Mer publik
Våra spelarförvärv kommer på fri transfer i stort sett
Mer än stabilt EK även om vi inte kan fortsätta såhär (back 16 mille efter skatt under det första halvåret)
AIK Herr som leder AS (!)

På minussidan:
Sponsorer minskar
Inte mycket in på spelarförsäljningar
Att vi fortsatt är beroende av spelarförsäljingar eller EU-spel
AIK Dam, skulle inte de ta klivet upp i år?
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker att det är bra att MP fick lämna Malmö. En skicklig tränare som vi haft svårt att besegra oavsett om han tränat Dif eller Malmö. Tycker dansken innan också verkade bra.

Tysken tror jag inte riktigt på.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:31:00
 Solnajojje >>

Det finns säkert de som är mer insatta än jag men överlag ser det faktiskt bra ut. Min känsla är att vi framförallt täppt igen de svarta hålen vi hade i verksamheten. Något som oroar lite är att vi redan bränt igenom cirka 20 miljoner av de totala 84 miljonerna vi fick för Isak. Mycket av det är "ökade personalkostnader" vilket även är ink sign on men planen för pengarna behöver nog arbetas fram i "snabbare takt".

Annars ser det väldigt balanserat ut mot förra året och det är lite extra glädjande att Shoppen äntligen verkar gå bra. Keep up the good work!

 

Namn: ultimatenico   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:30:00
 Förstår inte ett ord i princip av den där rapporten. Finns det någon som på dagis nivå kan förklara? Är det bra eller dåliga siffror? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 14:28:00
 Någon ekonomiskt kunnig som kan sammanfatta rapporten? Såg i slutet att vi har ett eget kapital på 64 mille? 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/aik-fotboll-ab-delarsrap
Hemort: DSM
Sänt: 2018-08-15 14:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Delårsrapporten ute

April - Juni 2018

* Rörelsens intäkter ökade med 3,2 MSEK från 42,1 MSEK föregående år till 45,3 MSEK i år. Ökningen beror främst på spelartransfers som har ökat med 3,7 MSEK från 0,9 till 4,6 MSEK medan intäkterna från internationellt cupspel har sjunkit från 1,1 till 0,0 MSEK.

* Rörelseresultatet för perioden minskade från 4,4 MSEK föregående år till 3,0 MSEK i år. Minskningen beror främst på lägre intäkter från spelartransfers. Rörelseresultatet fördelas mellan driftsresultat 1,8 MSEK (5,4) och transfernetto 1,2 MSEK (-1,0). Kostnader för sign-on har belastat driftsresultatet med 3,9 MSEK (0,0).

* Resultat per aktie uppgår till 0,11 SEK (0,17) för kvartalet.

* Kassaflödet för perioden uppgår till -14,8 MSEK i jämförelse med +6,8 MSEK föregående år.

* Under perioden har herrlaget spelat 6 (6) hemmamatcher i Allsvenskan med en snittpublik på 22 209 (19 563).

Januari - Juni 2018

* Rörelsens intäkter minskade med 75,2 MSEK från 141,0 föregående år till 65,8 MSEK i år. Minskningen beror främst på spelartransfers som där intäkterna har minskat med 83,5 MSEK i jämförelse med samma period föregående år. Minskningen balanseras något av ökade intäkter från match och event 5,3 MSEK samt souvenirförsäljning 3,5 MSEK.

* Rörelseresultatet för perioden minskade från 60,9 MSEK föregående år till -20,6 MSEK i år. Minskningen beror främst på lägre intäkter från spelartransfers. Rörelseresultatet fördelas mellan driftsresultat -21,0 MSEK (-18,8) och transfernetto 0,4 MSEK (79,7). Kostnader för sign-on har belastat driftsresultat med 11,9 MSEK (5,3).

* Resultat per aktie uppgår till -0,73 SEK (2,19) för kvartalet.

* Kassaflödet för perioden uppgår till 12,1 MSEK i jämförelse med 24,8 MSEK föregående år.
Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

* AIK Fotbolls herrlag leder vid tidpunkten för avgivandet av denna rapport Allsvenskan med 39 poäng.

* AIK Fotbolls damlag ligger vid tidpunkten för publicering av denna rapport på nionde plats i Elitettan med 18 poäng.

* Jens T Andersson tillträdde den 1 augusti 2018 som VD i AIK Fotboll AB och Håkan Strandlund har per sedan samma datum utnämnts till Vice VD.

* AIK Fotboll och Eero Markkanen har kommit överens om att bryta kontraktet. Spelaren har per den 10 augusti 2018 lämnat AIK Fotboll som fri transfer.

* AIK Fotboll kom den 2 augusti överens med Al-Khor SC från Quatar om en övergång för Ahmed Yasin.

* AIK Fotboll och Dalkurd FF kom den 4 juli överens om en övergång gällande spelaren Heradi Rashidi.

* AIK Fotboll och Panajotis ”Panos” Dimitriadis kom den 4 juli överens om ett avtal. Panos representerade senast den turkiska klubben Giresunspor och ansluter till AIK Fotboll som fri transfer.

* AIK Fotboll förlorade i den andra kvalomgången till Uefa Europa League mot FC Nordsjaelland och är därmed utslagna från fortsatt spel i Europa.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 13:58:00
 Gordon: Det tror jag inte alls på. Truppbygget inför säsongen var ju under all kritik. Det är snarare Daniel Andersson som ska ha skopan innan Magnus Pehrsson. Ingen kan väl säga att det sett särskilt mycket bättre ut under vare sig DA som tränare eller nu under Rössler. Visserligen hyggliga resultat under Rössler men en stor plump mot Vidi och ganska krampaktig vinst mot Dalkurd.

Självfallet kommer MFF studsa tillbaks. Förmodligen redan till nästa säsong då de har förstärkt ordentligt nu under sommaren. En Christiansen i gammal god form är ju fantastisk. Men i år ska de ju inte hinna ikapp med mindre än att både vi och Bajen totalkollapsar.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 13:50:00
 Måste säga att jag också får känslan att Isak skaffat sig ett riktigt sopigt rådgivarteam som har helt andra bevekelsegrunder för ögonen än Isaks långsiktiga fotbollsframgång. Han skulle ha stannat med Patrick Mörk. 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 13:30:00
 Säljer 2 klackplåtar tills söndag. Inköpspris (340) Dma 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 13:22:00
 VincentS

Sektion M
 

Namn: VincentS   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 13:17:00
 Någon som har koll på vilken sektion vår klack håller till på på söndag? 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 13:03:00
 Alltså, det enda jag oroade mig över var Isaks psyke och jag förstod det i en del intervjuer att han länge "levde på sin talang" utan att göra jobbet. Det var när den polletten trillade ner som han också fick sitt genombrott i AIK.

Han har ett långt kontrakt med Dortmund. Om de inte tror på honom, fine, då ska han självklart hitta en ny klubb men om klubben gärna ser att han lånas ut för att utvecklas ytterligare så MÅSTE han ta det steget. Om det finns personer runt honom som säger att det är bättre att gå någon annanstans så har dem fel. Isak är 18 år. Krigar han på i 2-3 år till så kommer han få sitt genombrott men det kräver att han gör det tuffa jobbet och inte slänger in handduken eller tackar nej till utlåning.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 12:58:00
 Krokko: Visst är det spännande. Jag misstänker att det handlar om MP-viruset. En tränare utan vinnarinstinkt som infekterar en hel klubb med förlorarmoral. Bara att titta på Dif som ännu inte har repat sig efter hans period i klubben. 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 12:32:00
 PAL
Medvetna är de nog såklart men jag är inte lika säker på att man vill ta taktiska varningar. Tror du tränarstaben beodrar det i så fall eller är det mer spelaren själv som styr?

Till Isaksoppan som jag också tycker är skittråkig. Han har ju knappt fått chansen. När de sålde Aubameyang fick han visserligen några matcher från start och gjorde det ganska bra men hade otur att inte målen gick in. Sen kom Batshuayi och levererade direkt och sedan dess har han sjunkit ordentligt i rangordningen. Trots att han är den mest renodlade anfallaren i truppen.
Klart som fan han ska lånas ut. Tror t o m att han skulle kunna få spela i ett lag i högstaligan. Varför inte dominera lite tillsammans med Quason i Mainz?
Får dock en mycket dålig känsla av hans "team". Ngt som inte klingar rätt med hela övergången och det nätverk som ingår där.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:55:00
 Tongångarna här inne efter 1-3 mot Helsingborg innan premiären... 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sitter fortfarande och myser över MFF:s obegripliga kräftgång. Inför säsongsstart var de guldfavoriter medan vår hybris fått sig en rejäl knäck efter de usla cupmatcherna. Men alla förhastade slutsatser är nu glömda och begravna.

Kan inte minnas ett MFF med så många mediokra spelare, där de mediokra dessutom drar med sig de bra nedåt i stället för tvärtom. Skulle tippa att floppen fortsätter i EL-kvalet, samtidigt som sannolikheten att de missar en EL-plats till nästa år ökar för varje dag som går.

Dessutom, som grädde på moset, deras klack som sjunger I Just Called to Say I Love You i extra makligt tempo.

Mysigt, som sagt.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:44:00
 Bägge mötena var ju tuffa mot BP under guldåret. Har för mig att vi vände till 2-1 väldigt sent på Råsunda. Det klassiska Bojan utbrottet. 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:39:00
 Tyvärr verkar det som om Dortmund får göra samma resa som de flesta proffsklubbar gör när de köper en allsvensk spelare.

I Isaks fall tror jag dock inte att han psykiskt vikt ner sig, vilket så många svenska s.k " superstars" gör när de lämnar den trygga hemmamiljön med allt serverat omkring sig till en främmande miljö där alla i nya laget ser på dej som nykomling som en konkurrent om din plats i laget.

Isak, bortsett från den fantastiska övergångssumman och den trevlige kille han verkar vara, har troligen samma problem som majoriteten av de sådär 85% av spelare som misslyckas i sin proffskarriär, när de lämnar allsvenskan, nämnligen rätt usla, egotrippade agenter.

Hoppas någon klok person kan få " Isak-klanen" på rätt tankar och därmed en utlåning till en klubb där Isak garanteras speltid.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:32:00
 Konstigt att Isaks rådgivare inte vill att Isak ska gå på lån till något lag.
Isak måste få spela och att då hindra en utlåning låter väldigt konstigt.
Finns ingen anledning att tänka ekonomiskt i det här läget tycker jag iaf
 

Namn: DonMarre   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:31:00
 Krille S: Du har helt rätt förutom att det var oavgjort i paus. Minns att Obolo hängde en riktig drömbalja innan paus så att vi fick med oss 2-2 till andra.

Matchen mot Sirius var faktiskt en större bedrift eftersom vi var i underläge i paus och det kändes faktiskt inte som att vi skulle komma undan med mer än en pinne.
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:22:00
 Det är inte många spelare i Allsvenskan som hade haft en suck i Bundesliga. Det är enorm skillnad på spelkvaliteten. Nästan att jämföra med skillnaden herrlandslaget-damlandslaget.

Dortmund har helt enkelt gjort bort sig. AIK, och även Isak, kan tacka för kaffet.
 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
BP-matchen 09 påminner mycket om årets bortamatch mot Sirius.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 11:18:00
 Det stämmer! Magiskt mål efter assist av Obolo, hela laget omfamnar klacken, vilka minnen (smiley) 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 10:48:00
 AIKrasmus: Senast vi vann SM-guld satt det dock hårt inne mot BP borta. Vi låg under i paus minns jag och till slut tryckte Jagne in segermålet på övertid. Också på Grimsta om jag minns rätt. 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 10:46:00
 Krille S > Ja det är ärligt talat helt obegripligt. Sparka rådgivarna.

Fönstret är ju fortfarande öppet i flera bra ligor, bl.a. Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien samt Holland. Klart det skulle kunna finnas alternativ att hitta där.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 10:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
tito_ortiz: Förstår inte riktigt varför hans rådgivare motsätter sig en utlåning? Känns ju helt idiotiskt? Måste ju vara bättre för Isak att få speltid i nåt bottenlag i 2. Bundesliga eller liknande?

Han lär ju ändå ha en lön i Dortmund som är högre än vad han kommer få efter en försäljning och köpande klubb lär ju bara betala växelpengar för honom så finns inte mycket att skära emellan där.
 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/fotboll/bundesliga/hoppet-
Sänt: 2018-08-15 10:22:00
 Så jävla tragiskt om det finns en sanning i detta. Hoppas att Alex får spela i någon annan klubb på hög nivå istället för att ruttna ihop i frysboxen!

Kämpa Alexander!
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 10:11:00
 Vi ångar på!

Mot BP är det 3 säkra pinnar, vad har vi för målskillnad mot dem historiskt egentligen? Känns alltid som att vi vinner med 3-4 bollar.

Elvan? Tycker vi vilar Sebb mot BP och trycker ner Tarik istället, in med Nico, perfekt match för han med hattricket senast i färskt minne.

Annars samma guldelva! Snuskigt bra är vi nu, kom och se AIK på söndag! En jävla fröjd är det. Mot 30 raka utan förlust!
 

Namn: AIK_hela_veckan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 09:59:00
 Smartaste sättet att ta en varning på måste vara att filma i offensiva straffområde. Då finns ju faktiskt en liten chans att få straff istället.. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 09:57:00
 >>Groggi
Tror snarare tvärtom att man är väldigt medveten om avstängningshot kontra spelschema och att man inte drar sig för att försöka fördela ut avstängningarna mot lämpligt motstånd.

Så mot BP: Henok målar, firar med fansen. SEB gör en Championship-tackling


 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.com/2018/08/hogst-och-lagst-
Sänt: 2018-08-15 09:49:00
 Högst och lägst GF-betyg i alla matcher. 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 09:40:00
 Viket sätt är smartast att ta ett gult på? Tjafsa med domaren? Maska? Ta av sig tröjan vid mål? 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 09:04:00
 Tre4Tre

Frågan är om man resonerar öht? Med tanke på Norlings detaljstyrda taktik räknar han nog med att ha alla spelare tillgängliga i den mån det går oavsett motstånd. Detsamma gäller nog spelarna. Klart det kittlar mer med de stora matcherna men samtidigt vill de såklart spela alla matcher. Tror snarare det handlar om att inte ta ett gult för att alltid vara tillgänglig. Det skulle möjligen vara om man har en känning där du vet med dig att en match vila kan vara bra. Annars tror jag inte spelarna medvetet tar ett gult för då blir nog Norling rätt förbannad.

 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 09:00:00
 Adu och Olsson bör inte vara avstängda samtidigt.
Ett gult på en av dem samt Henok mot BP skulle nog vara bra.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 08:31:00
 Hur ser ni på det här med varningar?

Henok
Adu
Olsson
Lindkvist

Alla de står på två, visst, vi har bred trupp men jag vill inte ha någon av dessa avstängda mot varken Peking eller Bajen. Hade gärna sett att någon av de tagit gult mot ellos så de varit borta mot BP sen att några tar guld mot BP så de missar Trelleborg.

Undra hur tränarna resonerar, förmodligen att vi ska ha så starkt lag som möjligt varje match och skulle någon bli avstängt så tar man det då
 

Namn: Jari Hudd   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 08:27:00
 Kollade på höjdpunkterna från i söndags och det är svårt att inte imponeras av våra mittfältare. Olssons två mackor till Sundgren, Larssons långboll som prickade foten på en löpande Tarik och Adus genomskärare till Sundgren innan Henoks jättemiss. Sanslöst att det inte blev mål på nån av de chanserna.
Springer bara anfallare och wingers smart så kommer bollarna att komma.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 02:58:00
 Mangeman

Ja jag är inställd på en lång kamp mot vraken i höst. Osannolikt att ÖFK utan Ghoddos ska kunna haka på.

Tarik! Vilken skön vattendelare ändå! Kallats allt ifrån superflopp till att man borde hjärnröntgas om man inte ser hans kvalitéer. Wow! Själv är jag otroligt glad över att vi har tre anfallare av allsvensk toppklass. Tror vi blir mästare oavsett vilka vi startar med på topp i resten av matcherna
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 02:53:00
 Helt plötsligt är vi sju poäng före Norrköping, vinner vi mot BP och de tappar poäng borta mot Elfsborg så är de i praktiken också avsågade. Bonus om också vraken och/eller Öfk tappar poäng såklart. 9-10 poängs försprång på typ 10 omgångar ska vara omöjligt att tappa. Snart lär det bara vara vi och vraken som det handlar om. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 02:09:00
 Tyckte inte att var särskilt klart öht, bortamatchen borde vi fått minst kryss med oss och gjorda mål, då hade hemmamatchen blivit helt annorlunda. 

Namn: Pogue Mahone   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 01:27:00
 Satan vad bra Tarik är. Hatten av, Wesström. Missar man vad Tarik erbjuder laget minut efter minut, match efter match, borde en hjärnröntgen ligga nära till hands. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-08-15 00:08:00
 Man kan också säga att om man färlorar så klart som vi gjorde mot Nordsjälland så har man inte i gruppspel att göra. 

Namn: Pohlman   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 23:21:00
 >>> Gnaget1968

Alla svenska lag är inte ute. Malmö är fortfarande kvar.

Sen vilken nivå allsvenskan håller...

Vi hade lite otur som fick spela hemmamatchen mot Nordsjälland på Tele2. Dom var tillräckligt passningsskickliga för att spela bort oss där när försökte sätta press. Hade vi bara varit tyngre på fasta hade vi tagit dom tror jag. Vi är tyvärr helt ofarliga på offensiva fasta. Samt brände för mycket chanser framförallt borta.

Dif åkte ändå i förlängning. Hade dom inte haft Jonas Olsson hade dom säkert gått vidare.

Häcken fick trots allt möta Leipzig. Vad kunde man begära?

Visst dåligt för svenska lagens rankning men vi spelare på vår egen ranking så för oss gör det detsamma.
 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 23:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Råkade köpa köpa 2 plåtar till ståplats på söndag utan vetskapen att vi redan hade 2 på sittplats.

Någon intresserad att köpa båda För inköpspris? (340 kr) dra ett DM isåfall
 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 23:09:00
 @Gnaget1968
Tycker du ska läsa diskussionen tidigare idag. Att hävda att Stefanelli MÅSTE starta känns sådär när vi de facto vunnit många matcher utan honom från start. Och ser vi till våra senaste guld och årets säsong så funkar det prima med 1-0 vinster!
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:52:00
 Jag ser gärna att MFF kommer trea i år. Europaspelet kan ge dem en (för oss) välkommen distraktion efter sommaruppehållet och eventuellt under hösten. Samtidigt är pengarna inte i närheten av dem i CL. I den bästa av världar investerar de riktligt i truppen inför säsongen och under sommaren, men tappar välbehövliga poäng i Allsvenskan under kvalspelet samtidigt som de åker ut i playoff. 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:43:00
 Gnaget 1968

Tarik iskall? Det är hans delikata framspelning som möjliggör målet senast, en pass med precision och tajming i den högre skolan
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:43:00
 Gnaget1968: Vinner vi varje match med 1-0 så är i alla fall jag sjukt nöjd! Då är ju serien avgjord i september. Om det som krävs för idel vinster är bänkning av Stefanelli så är det ett rätt billigt pris.

Men jo, Stefanelli bör ju förstås starta mot BP.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:25:00
 nää, inte håller allsvenska hög klass alla 4 lagen ute nu från europakvalen.

stefanelli MÅSTE starta i nästa match, vi kan inte vinna med 1-0 i varjematch

tarik får gärna bänkas, är tyvärr rätt iskall för tillfället
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:20:00
 ilimor

FC Midtjylland är ett bättre lag än FC Nordsjälland. Just saying. Håller FC Midtjylland som favoriter mot MFF. Knappa favoriter men ändå favoriter. Spelar också likt FC Nordsjälland en 3-4-3 taktik.

Avd: Övrigt
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:15:00
 Fan vad skönt att iff inte gick vidare till CL kval. Hoppas nu Midtjylland slår dem över 2 matcher. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:13:00
 Bra om Mff med sin köpetrupp missar Europacupen och topp 3 i allsvenskan.
Kan säkert bli friktion när Carlos Strandberg & Co får dåligt med speltid.

Nästa säsong får dem klara sig utan Rosenberg som trots alla värvningar är den vassaste dem har.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:13:00
 Bra för Ungersk fotboll om inte annat. 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:12:00
 Ha! Tänkte exakt samma som Shearer. Det här är på riktigt bra för svensk fotboll.

Avd. Great minds..
 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:03:00
 Det här var bra för Svensk fotboll. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:02:00
 Ja, Mffs ramsor.
Rena rama Zombieallsången.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 22:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ilimor

Tror faktiskt inte det. .. Fcm är uppe i varv nu, får inte mff tillbaka bengtsson blir dom flådda
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:59:00
 Herregud! Stora, tuffa och europavana iff åker mot det klart sämsta laget av samtliga lag som de svenska lagen mött. Knappt ett skott på mål. 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:57:00
 Sköna resultat den här veckan!

Speciellt att Malmö missar CL, men playoff mot Midtjylland för att nå EL gruppspel är ju ett läge de flesta svenska lag på förhand varit väldigt nöjd med. Tror dom har bra chans att nå gruppspelet där.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:55:00
 Grattis Vidi! Välförtjänt resultat, det där laget i babyblå tröjor imponerade inte. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:54:00
 JA!

F.a.n vad härligt att MFF missar CL, ovärderligt viktigt nu när vi har chans på guld och faktiskt lite möjligheter att ta ikapp en aning på det vi hamnat efter förutsättningsmässigt på senare år. Låt dem missa EL nu också (tufft motstånd i Midtjylland).
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:53:00
 €10 mil til Vidi, som minimum, grattis Vidi 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:53:00
 Yes! 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:53:00
 Yes! 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:40:00
 Krokko

Haha festligt! Men snäppet bättre än "Blå blå är kärleken" ändå va?
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:40:00
 Krokko

Måste ju dessutom vara Stevie Wonders sämsta låt?
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:40:00
 Håll i nu då videomix/hemmakväll eller vad fan ni nu heter! 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:39:00
 Hahaha Krokko! 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:33:00
 Fransosen Loïc Nego i Vidi har varit väldigt bra men vi har ju rätt bra täckning på högerkanten redan. Bara hoppas Vidi håller detta, straffen var verkligen usel. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:33:00
 MFF-fansens favoritsång är alltså "I Just Called to Say I Love You". 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:25:00
 Haha vilket jävla skämt till straff sedan hänger serben ner hela målet...fy fan 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:24:00
 Brorson och nielsen, hoppas dom spelar mot oss, maken till hönsgård 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 21:22:00
 Dahlin är inget vidare tycker jag. 

Namn: MountEverest   Visa profil  
Länktips: http://ifknorrkoping.ebiljett.nu/Home/tickets/150/False
Sänt: 2018-08-14 20:51:00
 Dax för att boka Peking away 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 20:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kanske värt ett försök med Ekstrand i svenska cupen. En halvlek lite drygt borde han klara innan kroppen börjar bråka.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 20:00:00
 Gjorde inte Pertan 1-2 offensiva passningar i söndags? Vill minnas att jag och mitt sällskap tittade på varandra med öppna munnar.

Tillägg: Pertan är grym! Inget annat anges

Peeertan till landslaget tjalala
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/32419/Videoton_vs_Malmo_FF.ht
Sänt: 2018-08-14 19:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Videoton-Malmö på länken för den som inte har något bättre för sig.

Avd: Övrigt

Edit: Malmös startelva. 3-5-2

Brorsson-Nielsen-Lewicki

Larsson(wingback)-Bachirou-Bonke Innocent-Christiansen-Rieks(wingback)

Rosenberg-Strandberg
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 19:42:00
 Rasmus, Safari o traust. borta för mff. Nielsen, brorson o levicki som backlinje, oh my gud. Bonke in oxå. MP satte dem i skiten när de inte prioriterade backlinjen. Larsson/vindheim är ett kapital för sig.

Bye bye mff bye bye
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 19:15:00
 Akerman

Det är väl just det som vi har, en bred trupp. Vi har en hel del skador men kan ändå ställa ut en sjukt bra startelva + bra bänk.
I nuläget har vi Nyholm och Lundström långtidsskadade, Ekstrand som varit borta länge och Rasmus som är skadad titt som tätt i år. Även Nisse som fick lägga av innan serien starta är ett oväntat avbräck.
Ändå ställer vi upp med seriens starkaste backlinje.
Offensivt har vi dock inte varit lika skadebenägna i år, är väl Silva och Tarik som varit borta lite bara. Men där har vi också väldigt många valmöjligheter med Tarik, Silva, Henok och Nico på topp. På mittfältet har vi även där Tarik som kan hoppa in samt Panos (som även kan spela i backlinjen), Avdic (MF/fwd) och Bilal.

Eftersom vi är ute ur EL så vet jag inte om vi kan ha så mycket bredare trupp än det vi har nu, är väl bara en match i veckan nu till slutet i princip och att ha ännu bredare trupp kanske bara hade vänt det till det negativa (för många bra spelare som inte får spela).

Inte alla lag som kan slänga in en Stefanelli, Tarik eller Silva från bänken. Eller ha flera tänkta ordinarie klassbackar borta så pass länge.
 

Namn: Skogsgnagarn   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:57:00
 Nån med stream, gärna svensktalad (Eurosport) till Videoton - mff? 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:56:00
 Hur länge har Ekstrand varit skadad nu? Är det två och en halv säsong? Kommer han tillbaka är han vår bästa back, men känns ändå som avsevärd Özkan-varning... tyvärr. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:46:00
 Akerman Joel tränar för fullt å är snart uttagningsbar för match. Silva är en bra spelare. Som dock behöver spela matcher . Tycker vi har en riktigt bra bänk just nu. 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:17:00
 satin:

Joel är väl inte i speldugligt skick än? Rasmus småskadad? Silva verkar inte superhet för tillfället och varit borta ganska länge. Stefanelli går däremot rätt in i en startelva.

Apropå Adu trodde jag vi lärde oss från europacup-spelet att han behövs framför backlinjen. Ser hellre Seb i Blomberg/Saletros-rollen och Koffe i sin vanliga. Tycker Adu söker mer passningar framåt på sistone vilket varit positivt. Visst kan Seb axla hans roll, men kräver att han agerar mer defensivt ankare då, vilket gör att vi kanske tappar en del av hans mer tekniska kvalitéer. Adu tycks mycket mer klippt och skuren för ankare-rollen i hur han ofta per automatik väljer att agera i situationer, dvs safe framför risk.

 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:14:00
 Stabila AIK.

Hållit nollan i 10 av 17 matcher (26 av 34 halvlekar)
Gjort mål i 16 av 17 matcher (23 av 34 halvlekar)

Antal dagar obesegrade hemma:380 dagar (30 juli 2017)
Antal dagar obesegrade borta: 369 dagar (10 augusti 2017)

Hemmafacit sedan senaste förlusten: 11-4-0 (34-11)
Bortafacit sedan senaste förlusten 7-7-0 (24-9)
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:11:00
 Sorry med spam men det är bara jag!

Oscar Linner, hur jävla bra va inte reflexräddningen efter stått iskall i 80 minuter så kommer han Per Frick som "alltid" är bra mot oss.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Joel, Rasmus, Silva, Stefanelli e heeelt ok att ha på bänken också.

Övrigt: När lillebror åkte på torsk senast underhöll Tarik/Henok 5 diffare innan målet, detsamma skedde mot ellos. Hur överlägsna e vi egentligen?

Liten liten sak har jag med mittfältet; byt Adu's position med Seb. Annars perfekt.

 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 18:00:00
 Ellos ville ha Obasi 2006, tjena. Det var då vi nästan hade Figo första gången väl?

 

Namn: Latch   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 17:55:00
 Fyfan nu taggar vi till ordentligt under hösten och tar hem guldet!
Jag har inte alltid varit nöjd med hur spelet sett ut.
Men senaste matcherna inklusive Nordsjälland X 2 så har vi definitivt skapat tillräckligt med chanser för att producera 2-3 mål per match.
Har förövrigt på känn att Avdic kommer vara den som säkrar guldet med ett mål senare i höst.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 17:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko:

Värt att nämna att det också är 68 år sedan ett lag gick obesegrade genom allsvenskan. Går AIK lika bra som i den första halvan gör vi den bästa allsvenska säsongen sedan 1950 - då i en allsvenska med bara 12 lag.
 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 17:47:00
 Vi har inte en så bred trupp som många tror, enligt mig. I söndags slängde vi in Haukur och Avdic. Två spelare som definitivt inte får förlängt efter säsongen. När man säger "bred trupp" tänker i alla fall jag på spelare som sitter på bänk men som skulle kunna starta. Kan varken se Haukur eller Avdic starta i ett AIK som jagar guld/EL-gruppspel. Gillar Avdic, men tycker han håller tillbaka andra yngre spelare, men förstår att en tränare väljer att spela den äldsta om det står mellan honom och en yngre. 

Namn: Pyromanerna från huvudstaden   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 17:38:00
 Köp slut på biljetterna nu mot BP borta! Fetton! :) 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 16:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sjukt svårt att fokusera idag...därav "Önskeresultat omgång 18":

* Sirius – Dalkurd (1:a). Sirius tar in på Göteborg och Elfsborg. Dalkurd ska ut!
* Malmö FF – Trelleborg (2:a). MFF tappar poäng och TFF får större chans att hålla sig kvar (en nära bortamatch för mig)
* GIF Sundsvall – BK Häcken (1:a). Ointressant match men Giffarna kanske kan störa MFF & Dif något.
* Elfsborg – IFK Norrköping (1:a). Obasi dunkar in mål och isolerar Norrköping än mer från guldstriden.
* Djurgården – Kalmar FF (2:a). Djurgården ska alltid förlora.
* Brommapojkarna – AIK (2:a). AIK ska alltid vinna. Stefanelli ska alltid göra 3 mål mot BP.
* Hammarby – Örebro (2:a). Såklart.
* IFK Göteborg – Östersund (1:a/X). Dags för ÖFK att tappa poäng men vill samtidigt att Göteborg ska förankras i bottenskiktet. Halvgardering.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 16:24:00
 solnajojje:
Ja, vi är nog ganska överens i den här frågan. Han är ju en jävla gigant i det övriga spelet.

Pertan, Pertan, gå ner i spagat!
Avd. Ge oss en sång
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 16:11:00
 Ganska Grå Självklart är inte Pertan en total katastrof i uppspelsfasen. Dock är det långt ifrån hans starkaste sida, så att säga. Å jag tror våra motståndare även är medvetna om just detta. 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 15:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK-SL

Ja jag delar dina känslor. Med tanke på att vi har ett sånt unikt läge i år när MFF halkat lång efter samtidigt som vi i första hand ser ut att göra upp med en Stockholmsrival om guldet ställs verkligen allt på sin spets. Blir dock lite lugnare när jag tänker på hur det måste kännas att vara djurgårdare just nu som Black Ben tog upp. Där snackar vi ÅNGEST!
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 15:37:00
 När chartras tåget till Kalmar? 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 15:34:00
 Raffeman

Preliminärt nästa vecka.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 15:34:00
 Black Ben:
Ett tillägg till din korrekta beskrivning, är att det även är en effektiv defensiv att agera så. Motståndarna tvingas springa och pressa mer, och tröttas därmed ut (ingen slump att många lag till slut kroknat i andra halvlek och vi gjort flera mål då). Minns en träning från Norlings förra sejour där han gick och upprepade ”vila med bollen nu” åt spelarna. Och nej, det är inte alltid svindlande roligt att se, första halvlek mot Ellos var ett sömnpiller. Men det ger även att så länge våra spelare håller i bollen, så kan motståndarna inte hota oss. Så enkelt ibland.

Så länge spelet varieras. Så länge spelarna blixtrar till plötsligt och överraskar motståndarna. Då kommer jag aldrig kritisera ”rull i backlinjen”, när det leder till vinster och en sån tung defensiv som vi har nu.

Solnajojje:
Ja, mot Elfsborg fick Pertan ingen press alls på sig, medans pressen kom väldigt snabbt så fort han passade till Alex. Det gjorde att Alex passningar var lite sämre än vanligt, men också att Pertan fick tid på sig och ibland slog en bra passning. Dock är det noll rörelse när Pertan har bollen, eftersom ingen förväntar sig en passning. Det borde tränarstaben utnyttja och träna kombinationer på. Så dålig fot har han faktiskt inte, det är den offensiva speluppfattningen när han är under press som är Pertans akilleshäl imho.
 

Namn: raffeman i u-sala   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 15:29:00
 Någon som sitter på info om när biljetter till Kalmar borta släpps?

Kan inte hitta något...
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 15:18:00
 AIK-SL /

Känner mycket som du.

Men något som jag är 100% säker på är att spelarna inte har samma känsla.
För det första så vet de, till skillnad från oss, läget i truppen, planen för matchen mm.
Dessutom är man i princip aldrig nervös när men är på planen och spelet börjar.

Men vi supportrar får nog finns oss i är vara nervösa in i det sista.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 15:07:00
 AIK-SL: Du har helt rätt och jag tror väldigt många kan instämma i det du skriver. Jag är likadan men har helt enkelt valt att se det positivt och njuta av situationen vi befinner oss i. Man vet aldrig hur det slutar och står Bajen eller ÖFK där med SM-guldet i november så har jag i alla fall njutit en del på vägen. Det är första gången på 9 år vi leder serien och tamejfan om jag ska sitta och se det negativa då. Istället konsumerar jag allt som har med fotboll att göra för tillfället.

Jag menar inte det som en diss mot dig, jag är minst lika nervig under match men har ändå börjat förlita mig på "Maskinen AIK". Jag vill sitta på tåget, vare sig vi når slutstationen eller kraschar dessförinnan.

Angående det där med första 15 min så var det väl så i våras att vi ofta gjorde mål i första 15 (och sen vann med 1-0) medan vi nu gör mål i andra istället.

Jag tror att livet som supporter och som spelare är väldigt, väldigt annorlunda. De sitter väl knappast och vevar scenarion, lusläser formkurvor etc utan fokuserar på sitt och nästa match - om än kanske blickar framåt längre än så. Det är klart att de kan dras med i supporterruset men huruvida vi är nojiga, misstroende och koleriska så är de nog långt ifrån likadana.

Tur som fan för oss att både ÖFK och MFF öppnade serien så genomuselt. ÖFK såg ju ut att åka ur efter 5 omgångar! När de plockade poäng mot våra toppkonkurrenter tyckte man det mest var härligt men nu får man absolut räkna med dem. Frågan är ju som sagt hur mycket de bara går på ångorna från våren och huruvida deras segersvit är relevant för hösten. Ett tapp av Ghoddos MÅSTE ju vara kännbart för dem. De har dock ett rätt lätt schema i kommande 10 också men avslutningen är mycket tuff. Vi möter dessvärre ÖFK 1:a november - förmodligen med -10 och snöstorm.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.com/2018/08/allsvenskans-rek
Sänt: 2018-08-14 14:50:00
 Av de 11 längsta sviterna i Allsvenskans historia har AIK stått för fyra! 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:45:00
 Östersunds form är ju verkligen något i hästväg, trots tappet av huvudtränaren Graham Potter. Samtidigt har man sålt spelare som Sema, Sotte, Nouri, Bachirou och nu sannolikt även Ghoddos. Lägg där till Somi och Gero som även dom har lämnat så är prestationen än mer imponerande, att ett så pass ungt lag med så många tunga spelartapp kan prestera den resultatraden dom gör är riktigt vasst.

Känns som man sagt det 100 gånger vid det här laget men nu måste väl ändå saker och ting rämna i och med försäljningen av Ghoddos? Visst har man byggt upp ett nödvändigt kapital för att återigen kunna bygga upp laget inför nästa år men jag skulle bli väldigt förvånad om Östersund återfinns i topp 3 när vi summerar säsongen 2018.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:40:00
 AIK SL: Ja, nu var det sannerligen ett tag sedan man hörde "nästa år då jävlar!".

Underlig säsong, detta...
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:37:00
 Vi har en trupp för att klara av EL och AS samtidigt, så vi kommer att kunna hantera avstängningar bättre än konkurrenterna som ligger närmast.

Om laget bara har fullt fokus på nästa match och inget annat känner jag viss optimism.
 

Namn: AIK-SL   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:33:00
 Varför känns det så jäkla nervöst?
Varför känns som att vi kommer börja tappa poäng och inte motståndarna?
Varför känns varje match som att "nu är det dags för förlust" - trots bottenlag?
Varför känns som att har vi inte gjort ett mål första 15 min så kommer stressen?
Varför dominerar vi inte mer än vad vi gör spelmässigt - även mot sämre lag?
Varför, varför, varför?

Går jag till mig själv så är det nog för att jag som supporter inte är van att vara den som leder och är den som blir jagad.
Jag är van att vi ligger hopplösa 5-10 p efter så här års och jagar = mindre stressande, mer uppgivande, mer deprimerande, bättre för nerverna.

Hopas,hoppas, hoppas verkligen inte spelarna/ledningen känner detsamma som vi supportrar gör, jag tror det är fler än jag som känner detsamma....väl?
Men som sagt; bättre att ligga poleposition och vara nervös än tvärtom.

Jag kanske är en "neggo-typ" för att det finns historisk anledning, jag blir mörkrädd och målar fan på min vägg när jag ser att många redan nu börjar guldsurra, beräknar "i vilken omgång vi tar guldet, mm.
Jag säger bara: sitt ner i båten och ta en match i taget, mycket kan ändras, man vinner inte en sässong i augusti, inte i september, kanske kan man börja surra mitten/slutet av oktober.
Skador, gula/röda kort, ej ännu stängt transferfönster, dåliga domslut (minns Gbg förra året), otur mm kan förändra förloppet och utgången.
Vi har enbart Bajen av topplagen (enligt aktuella tabellen) att möta hemma, svåra bortamatcher mot Norrköping och Östersund väntar, därtill bortaderby mot DIF och svåra hemma mot ett allt starkare MFF.
Även borta mot IFK Gbg räknar jag som svår då de alltid höjer sig mot oss och får både domslut och stolpe-in med sig.
Om jag gör en neggo-kalkyl av de här 6 matcherna om ovannämnda inträffar kanske vi utav de 18 p bara får 3-6 p med oss....då är nog avståndet till största hotet MFF + Östersund + Norrköping uppätet. DIF tror jag är ofarlig utmanare men de kan göra livet surt för oss. Lyckligtvis har DIF enbart Hammarby och Östersund kvar att möta av topplagen, så det finns inte marginaler för dem att "lägga sig", tror knappast de ger bort HIF-derbyt för att de hellre vill att de ska vinna framför oss, däremot kan de bjuda Östersund på 3 p och börja hota deras spelare (minns K Walker) om de spelar bra och vinner.
Sedan får vi inte heller glömma att det går att göra plumpar både mot Häcken, Sundsvall, Kalmar. Det är inga promenadsegrar precis.
Jaha; vad säger man.....vilken jäkla AIK-höst som väntar, redan nu nervös för samtliga återstående matcher, i synnerhet de 6 jag nämnt här ovan.
Pallar mina nerver det här? Ska man börja ta Valium kanske för att gå på matcherna?

Men: 1000 gånger hellre det här scenariot!!!!!!

Ska bli skönt när hockeyn drar igång i sept, så man kan se AIK utan att vara nervös och sönderstressad.

En fråga till er därute; är jag ensam med de här känslorna?
Bara så jag vet om jag ska gå till psykolog.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:18:00
 Allsvenskan slutställning och poäng 2008 – 2017
2008 slutställning / 17 omg
1 KFF 64 / 38 (1)
2 IEF 63 / 37(2)
3 IFKG 54 / 35 (3)
4 HIF 54 / 34 (4)
5 AIK 45 / 28 (6)
2009
1 AIK 61 / 31 (5)
2 IFKG 57 / 32 (4)
3 IFE 55 / 33 (3)
4 KFF 50 / 33 (2)
8 HIF 43 / 34 (1)
2010
1 MFF 67 / 36 (2)
2 HIF 65 / 41 (1)
3 ÖSK 52 / 32 (3)
4 IFE 47 / 27 (4)
11 AIK 35 / 16 (15)
2011
1 HIF 63 / 41 (1)
2 AIK 58 / 32 (3)
3 IFE 57 / 35 (2)
4 MFF 54 / 25 (8)
5 Gais 51 / 29 (4)
2012
1 IFE 59 / 35 (1)
2 BKH 58 / 29 (4)
3 MFF 57 / 34 (2)
4 AIK 54 / 30 (3)
2013
1 MFF 63 / 32 (2)
2 AIK 58 / 32 (3)
3 IFKG 54 / 29 (4)
4 KFF 52 / 28/ (6)
5 HIF 49 / 37 (1)
2014
1 MFF 63 / 40 (1)
2 IFKG 56 / 26 (6)
3 AIK 52 / 34 (2)
4 IFE 52 / 31 (4)
5 BKH 46 / 31 (3)
2915
1 IFKN 66 / 35 (2)
2 IFKG 63 / 35 (1)
3 AIK 61 / 30 (6)
4 IFE 55 / 34 (3)
5 MFF 54 / 30 (5)
6 Dif 51 / 33 (4)

2016
1 MFF 66 / 38 (1)
2 AIK 60 / 30 (3)
3 IFKN 60 / 37 (2)
4 IFKG 50 / 29 (2)

2017
1 MFF 64 / 40 (1)
2 AIK 57 / 31 (2)
3 Dif 53 / 30 (3)
4 BKH 52 / 25 (8)
7 Sirius 40 / 30 (4)
2008 - 2017
Antal guld: Malmö FF 5, AIK 1, Helsingborgs IF 1, IF Elfsborg 1, IFK Norrköping 1, Kalmar FF
Stora silver: AIK 4, IFK Göteborg 3, BK Häcken 1, Helsingborgs IF 1 och IF Elfsborg 1.
Lilla silver: AIK 2, IF Elfsborg 2, IFK Göteborg 2 samt Djurgårdens IF 1, IFK Norrköping 1, Malmö FF 1 och Örebro SK 1
Brons: IF Elfsborg 3, Kalmar FF 2 samt AIK 1, BK Häcken 1, Helsingborgs IF 1, IFK Göteborg 1 och Malmö FF 1.
Antal medaljer: AIK 8, IF Elfsborg och Malmö FF 7, IFK Göteborg 6, Kalmar FF 3, Helsingborg 3, IFK Norrköping och BK Häcken 2 samt Djurgårdens IF och Örebro SK 1.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:16:00
 Fyra lag kvar i kampen om guldet

Efter 17 omgångar har AIK 39 poäng (= snitt 2,46) under de senaste tio åren (2008-2017) har endast två lag haft minst 39 poäng efter 17 omgångar.
MFF 40 poäng (2014 och 20 17) bägge gånger vann man allsvenskan på 63 respektive 64 poäng.
Helsingborgs I F hade 41 poäng (2010 och 2011) efter 17 omgångar. Ändå snuvade MFF HIF på seriesegern 2010, Malmö hade 36 poäng efter 17 omgångar tog 31 poäng på de sista 13 omgångarna och nådde 67 poäng, medan HIF kom två på 65 poäng, efter att ha tagit endast 24 poäng på de 13 sista omgångarna. 2011 fick HIF revansch och vann allsvenskan på 63 poäng, fem före AIK.
Det har bara hänt sex gånger under dessa tio år att något lag har haft över 37 poäng, vid samtliga dessa tillfällen, utom HIF 2010, har lagen tagit guld.
Endast tio lag har haft över 35 poäng efter 17 omgångar samtliga dessa har kommit etta eller tvåa. MFF (2010) och IFKN (2015) är de lag som tagit flest poäng under de 13 sista omgångarna; 31 poäng (snitt 2,38).
Om MFF och Dif skulle lyckas med en så stark spurt i år, så skulle de kunna nå, 59 poäng. Det har endast hänt en gång att något lag vunnit serie på så lågt poängtal under de senaste tio åren, Elfsborg 2012 vann på 59 poäng 2012, men då ledde lagret serien efter 17 omgångar, nu har MFF/Dif fyra lag framför sig, därav ett som har ett försprång på 11 poäng och ett med ett försprång på nio poäng, så MFF/Dif är redan avsågade från guldstriden. Nått av dem kan kanske kasta sig in i medaljkampen.
Om AIK fortsätter med sitt poängsnitt så når AIK 70 poäng. Om snitt minskar till 2,0 når AIK 65 poäng.
För att nå 65 poäng måste ÖFK ta 32 poäng (snitt 2,46) och Norrköping 33 poäng (snitt 2,54), vilket är väldigt bra prestationer. Så om AIK inte helt klappar igenom borde man komma minst tvåa). Men ÖFK hr ju haft ett ännu högre snitt de senaste tio matcherna…
Teoretiskt sett är därför Hammarby det största hotet mot att AIK ska ta guld. Men det har ju hänt förr att lag har darrat under slutspurten, AIK 1999 och HIF 2014. Ett bra tips är att det i år kommer att krävas omkring 65 poäng för att vinna allsvenskan och dit kan nog bra fyra lag nå.

 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:14:00
 Form tabeller:

Tre senaste matcherna:
AIK, MFF 9 och ÖFK 9
Hby 7
Dif 4
Peking 2

Fem senaste matcherna:
AIK 15
MFF och ÖFK 13
Hby 11
Peking och Dif 8
Tio senaste matcherna:
ÖFK 26
AIK 22
Dif 20
Peking 19
Hby 18
MFF 17

Obs ÖFK:s snitt 2,6 över tio matcher, det är ruggigt bra, skulle de fortsätta så blir laget en riktig guldkandidat. Ett högt snitt över några få matcher säger inte så mycket eftersom man kan ha haft tur att möta dåliga lag eller lag helt ur form, men under tio matcher…
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pertan och uppspel, plus minimera sidledspelet:

Det momentet ändras den dagen Seb blir riktig DM, som i Hull, vi kommer nog få se det inom snar framtid (inte..) :-) Men iaf, Adu upp ett hack närmare Koffe, de känner varandra bra.

Så slipper Seb virra runt i Koffes fotspår också, som det är nu är det väl grötigt.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 14:00:00
 tegang satu

Jag upplever det tvärtom med Pertan.
Av 10 långa passningar går kanske 2 fram så Pertan ska slå sina korta passningar
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 13:54:00
 Jag tror inte att Pertan är så himla dålig på att slå längre passningar, Jag tror att det handlar mer om osäkerhet hos honom. När han några gånger gått framåt och slagit längre bollar har det ofta blivit bra, men ibland har han misslyckats och han vill minimera riskerna och slår därför hellre än boll till någon av de andra backarna, som förvisso är mer vana och därför bättre på att gå framåt och spela fram bollen.
Jag tycker dock att han fungerar bättre nu med två spelande backar på var sida. När vi körde med fyrbackslinjen, kändes det som om han spelade 90 procent av bollarna till Nisse. Mycket bättre variation nu. Vi såg också vilken hönsgård det blev i försvaret han Petan blev justerade mot Peking. Pertan är en viktig kugge i dagens AIK.
 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2018-08-14 13:44:00
 För allas kännedom finns statistiken att läsa här: https://1x2.se/fotboll/sverige/allsvenskan/statistik

Vad som är underlag vet jag inte, men antagligen någon sammanställning från typ Livescore etc.

Macko >
Det där är nog ganska mycket huvudet på spiken. I år ska de ändå ges cred. De spelar förvisso ganska chansartat, men det relativt sett bra spelare på banan lönar det sig nog mer, och det förklarar nog antalet avslut också. Hamad, Tankovic, Khalili och Serge tar gärna skott. Och resonemanget kan jag ändå köpa, skjuter du inte kan du inte göra mål. Men givet utfallet av alla skott skulle jag säga att det inte är speciellt bra.

Q15 >
Jag kan till viss del hålla med om att Tarik kanske bör komma med fart snarare än användas som ren striker, men personligen tycker jag att det han bidrar med i inital press och återerövring är minst lika viktigt. Nico är ju en renodlad striker som hugger som en kobra och är betydligt tryggare i avslutssituationen än Tarik.

Vad jag tror är att vi vill ha en tydligare dynamik i anfallsspelet där i dagsläget Tarik, Goitom, Seb och Olsson omväxlande kan droppa och andra komma med fart bakifrån samtidigt som vi skjuter på med yttrarna. Tycker kanskek inte det klaffar till 100% då utdelningen från kanterna är relativt dålig, men jag tror detta är tanken. Nico är inte riktigt lika delaktig i spelet som övriga, något som funkar bättre mot sämre lag men kanske inte riktigt lika bra mot bättre.

My 5 cents.
 

Den här sidan har laddats 94858378 gånger sedan 1999-09-14