Kategori:

Just nu är det 270 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:57:00
 För evigt trogen mitt lag

Såklart det svider för dem att torska ett derby, Pelle har alltid haft (för) mycket respekt för AIK sedan tiden i Gefle IF, men att han kommer fortsätta att stabilisera Djurgården är jag helt övertygad om. Jag tycker det handlar om att spela utifrån förutsättningarna och på så sätt ta så många poäng som möjligt, men vad vet jag.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:54:00
 Dudde
Tror du att AIK:s insatser under året hade med saken att göra?

Det var ju ett typex på separationsångest: vi kunde inte förmå oss till att byta tränare under året och - kanske - delvis rädda säsongen. Nu fick vi uppleva det pinsamma Herfölge-debaclet i UEFA-cupen, ett av klubbens absoluta lågvattenmärken.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:53:00
 FabioGrosso> gårdare verkar inte särskilt impornerade av POs fotboll direkt, helt handlingsförlamad i derbyt dessutom! nä du dif kommer med all säkerhet att i vanlig ordning rasa i tabellen. Men Högmo visste vad han snackade om, en jävla tur att det tog slut snabbt där! 

Namn: Chucky   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:51:00
 ingen 08 idag? 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-23 17:50:00
 Krokko,

Baxter avgick eftersom han saknade uppbackning och stöd. VD hade ju redan sin man klar i kulisserna: Olle Nordin.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FabioGrosso

Högmo satte upp DIF till den nivå där dom har trupp för. plats 4-8. Att MP var usel har inte så mycket med Alm och AIK att göra. Mer än att AIK 2010 var i fritt fall men nte pga dålig tränare. Sedan kom Alm. Om man nu vill se det så snävt. Sedan har Alm kanske inte maxat allt som går ur våra spelare.
Men han har verkligen inte misslyckats heller.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:42:00
 Dudde
Obs att det var Baxter själv som avgick. Han meddelade när han gick att han inte längre sig motiverad, vilket framgått under hela året då vi ofta lyckades spela erbarmlig fotboll utifrån de förutsättningar vi hade.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:42:00
 Det tar emot att säga det men kolla Djurgården under först Högmo hösten 2013 och Pelle Olsson hittills under 2014. Djurgården var ett lag i spillror med en Magnus Pehrsson som är bra på att snacka men inte får ut speciellt mycket. In kommer Högmo med en fotboll där han vill ha ett stabilt försvarsspel och ett anfallsspel där man spelar relativt enkelt och effektivt. Högmo försvinner, nästa värvning blir Pelle Olsson som vill ha i princip samma typ av fotboll.

Här tycker jag resultaten talar sitt tydliga språk. Djurgårdens trupp är inte lika bred som den AIK besitter, startelvan är inte heller lika bra som den AIK har. Trots det har Högmo och Pelle gjort bra resultat.
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-23 17:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko,

Baxters avgång 2000 var ju ett väldigt lyckat beslut, eller hur?

Allt för att tillfredställa en del lata spelare och en VD som ville vara tupp på dynghögen.

Olle Nordin, Peter Larsson, Dusan Uhrin, Richard Money och så Patrick Englund snurrade karusellen. Sen var det Superettan, ekonomisk ruin och undergångsstämning.

Catenacci, Börje Andersson och Norling fick ordning på saker och ting.

Sen, när klubben var stabiliserad, så var helt plötsligt vissa styrelsemedlemmar, som radikalt ökade vår kostnadsmassa på icke-sportsliga "satsningar", som aldrig gav intäkter, viktigare än en skicklig tränare.

Exit Norling.

Stahre surfade hem ett guld med Norlings trupp. Men redan i december 2009 så krattade samma klick i styrelsen manegen för nya äventyr 2010. Sms-lån och spelarkorgar istället för att skära i icke-sportsliga kostnader och genomföra en rejäl nyemission. Kraftig bantad spelarbudget däremot. Hela centrallinjen släpptes och ersattes av en skadad Eguren samt att man gav Mutumba tröja nummer 10.

Klubben var i fritt fall. Igen.

Som tur var hade klubben ett sportsligt arv sen Baxter. Jag tror att såväl Norling som Wesström, Stahre och Alm ser sig som led i den kontinuiteten.

Med Wesström och Alm i mer beslutande positioner är det stabilt igen. Jag vet att Stora Silver inte är något för dig, men 2-4-2 är sportsligt OK.

Det finns ingenting mer överskattat än rika ägare och ständiga tränarbyten. Exemplen Atletico och Tottenham förskräcker. Utom på internet förstås.
 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:32:00
 Ett populärt förslag som dyker upp ibland är ju att försöka hyra in Söderberg som assistent/inspiratör. 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:30:00
 Norling är en knepig person som vill styra allt själv och inte kan samarbeta med någon. Dessutom har han inte fullföljt ett kontrakt någonstans. Inte det vi behöver nu om Alm får gå. 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-23 17:24:00
 Krokko,

De brister som sticker ut hos Atlético Madrid över tiden är a) galen självsvåldig ägare och b) ständiga tränarbyten och brist på kontinuitet.

Det är väldigt svårt att se vad AIK har att lära av Atlético Madrid. Inte mycket alls skulle jag vilja påstå.

Det finns betydligt mer intressant att hämta hos t ex Bayern München vad gäller ägande, ungdomsakademi, återanvändning av gamla spelare som ledare, tränare och funktionärer... tja, kontinuitet helt enkelt.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:23:00
 Capybara
Inget nytt under solen. Alltid när en tränare kört fast i AIK så drabbas klubben av något slags avskedsångest som gör att man drar ut på processen i all oändlighet, medan supporterleden hinner splittras i grupperingar av nostalgiker och folk som vill framåt.

När jag krävde Baxters avgång 2000 fick jag flera mordhot och en post där ett charmtroll hotade att slita käken av mig om jag visade mig på Norra igen fick sitta kvar i fem timmar. Det var t o m en omröstning om jag skulle uteslutas ur GF.

När Norling suttit i ett drygt år och sagt "vi kom inte upp i vår vanliga nivå" efter var och varannan match uppstod samma situation. Många insåg att han inte skulle komma längre, medan andra ville ha kvar honom till varje pris.

Argumenten 2000 pro-Baxter hade inte mkt med fotboll att göra: många hävdade att AIK skulle återgå till 90-talets publiksiffror på 4000 om Baxter stack (varför?). När Norling avgång närmade sig hävdade många att vi fr o m 2009 skulle hamna i en ny "tränarkarusell" och åka ur serien om vi inte förnyade kontraktet med honom.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:21:00
 Vem vet kanske Johan Mjällby plockar med sig Lewis Toshney ifall han följer sitt hjärta och går till AIK. 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:19:00
 Jag gillar Norling men han är inte rätt man för AIK.

Dessutom skulle han inte vara en långsiktigt värvning.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:17:00
 Jag ser gärna Mjällby i AIK's organisation, han borde kunna berätta för ungtupparna vad som krävs ute i Europa.
Däremot saknar han erfarenhet av huvudtränarskap, så det är trots allt en chansning.

Jag anser att vi skall vänta tills Norling är ledig med att byta huvudtränare.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker det var intressant att se Atletico spela igår.

Deras uppställning påminner ju om vår. En 4-4-2 fast med två väldigt offensiva yttrar. Två forwards där den ena droppar ner och spelar djupliggande medan den andra ligger på topp.

Till saken hör - OK jag ber om ursäkt för att jag upprepar mig nu - att man använder sitt centrala mittfält på ett helt annat sätt. Backlinjen jobbar upp bollen till det centrala mittfältet som sedan driver bollen fram till sista tredjedelen (med hjälp av yttermittfältare som går in mer centralt och hjälper till) - för att sedan välja att portionera ut bollen sista tredjedelen på kanterna.

Nu gjorde Chelsea en bragdmatch rent taktiskt defensivt när man parkerade bussen, så Atletico fick inte så mycket klara målchanser. Däremot gillar jag hur man spelar.

Jag har hela tiden hävdat att jag tycker bollen ska spelas för och främst via vårt centrala mittfält med Borges som dirigent, gärna med hjälp av våra yttrar i uppbyggnadsfasen som kanske går in lite mer centralt istället för att stå längst ut på kanten och vänta på en pass.

När vi sen kommer till sista tredjedelen, då kan man bredda spelet och spela ut den på kanterna. Detta ger även stor chans till att utnyttja ett mer effekt djupledsspel.

Så som det ser ut nu, och som det även gjorde förra säsongen är att:

1. Milo kliver upp och spelar bollen över vårt centrala mittfält och ut på kanten direkt.

2. Vårt centrala mittfält hämtar bollen från backlinjen och spelar snabbt ut den på en ensam ytter. Sen stannar spelet / helt beroende av att vår ytter drar sin gubbe.

Anledningen till att vi vann mot APA var för att vi vann den centrala mittfältskampen och för att Panos/Borges tilläts ha lite jävla boll.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:13:00
 Ordet "kontinuitet" missbrukas på de mest otroliga sätt. Kontinuitet as such är varken bra eller dålig: Bajen har en imponerande kontinuitet vad gäller att slå på arslet och fatta misslyckade beslut medan andra klubbar lyckas klippa av en skadlig kontinuitet.

Klubbar som Atlético, Liverpool och Dortmund är typex på hur man varit modig nog att se sina egna brister och visat vilja att utvecklas.

Brendan Rodgers är DISkontinuitet så det sjunger om det. Från den gammaldags fotboll som LFC spelat under många år har de skakat fram en kille som vuxit upp med Ajax' totalfotboll som inspiration och som tillbringat tid i Barcelona för att förkovra sig. Det är annat än våra svenska halvkufar till tränare, som ofta bara har teoretiska grunder att stå på och vars sociala kompetens ofta är minst sagt bristande.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:13:00
 Harry Potter från Östersund var ju en snackis förra året. Själv har jag ingen aning. Alm får nog några matcher till.

Vad gäller matchen mot Peking tycker jag att deras mittfältsmotor och lagkapten får jobba väldigt ostört. Hur kan det vara, är Ulf K på semester?
Känns inte helt stabilt detta.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:12:00
 De senaste dagarna har tonen oss emellan här på GF hårdnat och i vissa fall passerat gränsen för respekt och värdighet. Vi kallar varandra saker vi inte ens skulle kalla motståndarsupportrar en matchdag, folk är "dumma i huvudet", "idioter" och ""troll". Varför? För att de inte delar din/min uppfattning om hur vår klubb ska skötas? Varför är det så viktigt för vissa att förminska och förlöjliga fellow rodents? Jag är övertygad om att alla här inne, t o m FE och G61, vill AIKs bästa. Vi behöver inte hålla med varandra i allt men ta det lugnt med påhoppen och behandla och tilltala andra Gnagare med respekt. Det blir ett trevligare GF då! 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:12:00
 Krokko:

"1996 spelade vi också strålande fotboll långa stycken och tog oss till CVC-kvarten tär vi torskade totalt 2-4 mot Barcelona med Ronaldo, som sedan vann cupen"

Och

94-95 torskade vi mot Parma (1-0 / 2-0) som sedan vann cupen.

Och

03-04 torskade vi mot Valencia (1-0 / 1-0) som sedan vann cupen.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:02:00
 Zepanski
Det lag som vann SM-guld 1992 vann inte pga övriga lag var skit. IFK Göteborg kom den hösten tvåa (efter Milan men före FC POrto och PSV) I CL:s ena semifinalgrupp, Öster var mkt bra, Norrköping likaså. Vi hade begränsade tillgångar ekonomiskt och stockholmarna gick bara på hockey - ändå presterade vi finfin fotboll. 1993 kunde vi ha vunnit SM-guld igen om inte Tommy S "tackat" Vadde för SM-guldet genom att peta ut honom på kanten till förmån för ett par ungtuppar.

1996 spelade vi också strålande fotboll långa stycken och tog oss till CVC-kvarten tär vi torskade totalt 2-4 mot Barcelona med Ronaldo, som sedan vann cupen. Vi lyckades sedan locka över folk som Limpár, Mellberg, Andreas A, Tjernström till klubben. Hade inte AA haft sån otur med skador kunde han ha blivit en av klubbens stora genom tiderna.

Det var CVC-kvarten 96/97 som lade grunden till publikboomen, som 2000-talet sedan surfat gratis på.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:58:00
 ViCi

Haha nej exakt. Bra att du säger det själv.
Haha du gör dig dummare för varje inlägg.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:54:00
 Bojan,
När har jag snackat spelare? Sluta hallucinera.
Klopp har förändrat Dortmunds sätt att spela fotboll.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:49:00
 Hydro

Parden my "stavfel".
Du vet vem jag menar och förstår poängen.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:43:00
 Bojansfulamuche

Aguero från Liverpool?
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://rasundafc.se/2014/04/23/rasunda-fc-soker-malvakt/
Sänt: 2014-04-23 16:40:00
 "Det har en lite speciell målvaktssituation i AIK-supporterlaget Råsunda FC. Vi har en förstekeeper och en reserv på det, men det räcker inte. För att öka konkurrensen, samt säkra upp bakåt, söker vi nu en ny målvakt.

Som det varit nu har det sällan varit två målvakter under våra träningar på Skytteholm och det är förstås ingen bra situation. Vi vill förstås ha två målvakter i träning hela tiden.

De krav vi ställer är ganska enkla: målvakten i fråga ska förstås vara AIK:are precis som alla andra i detta sköna gäng och den vi söker bör ha spetskvaliteter. Snackar vi om utfyllnad kan vi lika gärna ställa en utespelare mellan stolparna.

Intresserad eller vet någon som kan tänkas vara det? Skicka ett mejl eller ring omgående. Nästa träning är i morgon, torsdag.

Mvh Joakim Hall, ordförande

joakim@rasundafc.se / 070-726 85 62"
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mjällbys Kaptensbindel

Det är väl klart att spelarna är viktigast.
Ta bort Messi och Xavi från Barca. Ronaldo och Bale från Madrid. Aguero från Liverpool Lewandowski Hummels Reus från Dortmund osv. Vad hade framgångsrike och heta Klopp varit utan väldigt bra spelare? Är väl samma i alla ligor.

ViCi tror ju Klopp kan göra vad som helst med ingenting och att dom spelare han basar över plockades upp på gatan och gjordes till världsklasspelare över en natt. Har inget med organisationen som helhet att göra.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:31:00
 AIKrasmus

Är troligen en av de okunniga för jag tror att ytterbackarna är precis så offensiva som Alm vill att de ska vara och de var inte ett dugg offensiva mot Norrköping och det var inga hål bakom dom.

Däremot bakom yttermittfältarna. Hade vi tryckt upp ytterbackarna hade det hålet kanske inte uppstått men då kanske det hade öppnat upp sig för mycket bakom dom som deras anfallare kunde löpt in i. Att Telo lurar brallorna av Lorentzon några gånger betyder inte att det är några luckor bakom ytterback eller att de varit för offensiva.

Jag ser heller inte någon större skillnad i offensiven utöver att truppen förbättrats. Vad i offensiven anser du har förbättrats och vad i defensiven är det som har försämrats?
 

Namn: AVGÅALLA   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:21:00
 Någon som har en uppfattning om hur storlakarna på T-shirts från The Black Shop är? Måtten som anges på siden ger mig intrycket av att de är stora i storlekarna. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Phobos (09:56:00)

Bra, hatar den här inställning att vårt lag är så överlägset alla andra. Inte konstigt det smittar av sig på spelartruppen efter ett tag. Läs bara vad Milo, sa: "Ja i derbyt så gav vi allt, sen så kan man inte bara tro att man ska gå ut och köra över Norrköping på hemmaplan, det här är allsvenskan, typ..." Näe har man den inställningen och saknar ödmjukhet mot motståndarna och även inte tar jobbet som behövs, då kan man t.o.m torska mot lag som ramlar ner i 2:an.. oups. (Sen det här med "Inte AIK" Inte fan hjälper det oss iaf, kul idé men den failar ganska hårt, och förstärker bara bilden av överlägsenhet, sorry)

Vi har ett bra Allsvensk lag (när dom gör det dom ska) Men det har även ett flertal klubbar till, med MFF i spetsen för närvarande.

---

Byter spår nu.... Tar gärna in Mjällby i nån roll i AIK:s ledarstab. Den energein som Celtic visade upp mot Barcelona, och även ellos hemma, kan vi bara få in en bråkdel av den mentaliteten så kommer det att räcka långt.

Sen är inte Skottska ligan så jävla kass som många vill påskriva den heller.
St. Johnstone slog ut Rosenborg förra året i Europa League.
Skulle tippa att ovanstående tillsammans med Motherwell, Aberdeen & Dundee United håller minst samma klass som oss iaf.

Att MFF mötte ett lag i oordning som nyss hade bytt tränare och tappat spelare får inte göra oss helt blinda. (och som även fick platsen på grund av att dom förlorat en cupfinal hör jag för mig, klart sämre än lagen ovan iaf)
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:21:00
 Jag är sjukt kluven i Alm-frågan. Vet varken ut eller in. Tänker att i en så kackig serie som Allsvenskan har stjärnspelare som Mohamed och Teteh Bangura en enorm inverkan. Ibland undrar jag om inte 2011 års andraplats och 2012 års Europaplats enbart kan tillskrivas M och T Bangura? På samma sätt som 2009 års Tripplish i mångt och mycket kan tillskrivas Ivan Obolo. När spelet gick i lås dessa säsonger kunde man bara tjonga upp den till en Obolo eller Bangura och till slut löste det sig.

Hur hade vi sett på Stahre om vi inte haft Obolo 2009? Hur lyckades Stahre efter att Ivan stack? Vi har bra spelare nu, men ingen som är så outstanding som Obolo eller Bangura. Malmö har Molins och 2013 hade de även fenomenale Hamad, utöver ytterbackar som är bättre offensivt än AIK:s. Ändå var vi bara en domarskandal och ett mål på bortaplan från att kanske ha hamnat på samma poäng som MFF 2013.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ViCi, har de väl inte sagt? Snarare tvärtom? Citat? Länka något?
Spelidén syns tydligt vissa matcher när dom lata divorna gör sitt JÄVLA JOBB. Vilket är allt för sällan.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:14:00
 Falcken//

Har vi mött d.o fler gånger? Trodde vi vann med 3-2
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ViCi

Du tycker alltså AIK sen match ett 2011 efter det "fina" 2010. Fram tills hur det såg ut från sommaren och in i mål förra året inte har utvecklats.

Du är en sån jävla kappvändare att man blir mörkrädd. Så fort ett spännande namn från Östersund eller vart som helst i världen dyker upp. Eller om en gammal ikon är arbetslös. Så är den alltid bättre än det vi har.
Får du Mjällby så ska du snart ha nästa.

Jösses.

Kan du inte berätta om alla dina tränarutbildningar också.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:09:00
 AIKRasmus//

Jag har inte heller märkt att spelet utvecklats! Det är en sak hur tränaren vill att laget ska spela (det är jag också bra på), tricket är att få laget att göra det!
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:09:00
 AIKrasmus,
Och ändå ser några av de främsta experterna(Fjällström och Hasse Backe) i Sverige inte vad Alms spelidé är.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:05:00
 ViCi, har inte spelet utvecklats? Hur okunnig är du? Det är enorma skillnader på 2011 års AIK och 2014 års AIK, ständigt utvecklat vårt offensiva spel och jobbat in ett annat tänk i spelartruppen. Solklar förbättring offensivt, desto sämre defensivt men det är ju såklart ett resultat av den mer framåtlutade inställningen vi nu mera har.

Problemet i vårt spel är att våra ytterbackar inte klarar av att vara så offensiva som Alm vill att de ska vara, så det blir enorma luckor defensivt, det såg vi många exempel på mot Peking senast.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-23 15:59:00
 å vi e AIK//
Jag är rätt så säker på att Segui var den enda(?) i styrelsen som motsatte sig värvningen av Majstorovic.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:56:00
 JacobAIK,
Det handlar inte om resultat. Det handlar om spelidé och utveckling.

Alm har haft 4 år på sig att utveckla spelet sitt men det står still.
Jämför med Klupp när han tog över Dortmund.
 

Namn: å vi e AIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:53:00
 Ger AIK bort guld? Tror inte man känner så i Malmö och Borås. Det är väl så att man tävlar och någon kommer upp kort.

Det finns inte en chans att en sportchef fattar beslut om 10-12 miljoner för Majstorovic. Det är ett styrelsebeslut där Segui deltagit att fatta det beslutet. Skulle vara intressant att höra vad han har att säga om det, han gillar ju att uttala sig. Sportchefen kan rekommendera men ett ekonomiskt åtagande i den storleksordningen är ett styrelsebeslut. Sportchefen vid den tidpunkten var Jens Andersson, som är på AIK:s lönelista nu igen.
 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:52:00
 JacobAIK >> Enligt mig handlar det mesta just nu om spelet som ser totalt värdelöst ut. En ny tränare skulle få chansen att bygga upp ett bra grundspel vilket Alm inte är kapabel till. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:49:00
 Om vi skulle anställa en ny tränare så är ju guld ett måste redan första säsongen.. annars har vi ju redan en tränare som presterar likadana resultat redan. Och om vi inte vinner guldet, ska den nya tränaren få kicken då? Eller är det helt plötsligt ok att komma tvåa för att man har en ny tränare? 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:47:00
 Kim Bergstrand och Tolle verkar ha lika stora problem att motivera sina spelare i mindre matcher, eller hur ska man tolka deras hemmafacit i superettan?

Noterar att förra årets hetaste kandidat till att ersätta Alm, som närmast framställdes som en demontränare av vissa på GF, verkar knäa ganska rejält med sitt Östersund i superettan.

Assyriska och Valentic Azrudin har förstås producerat sprudlande fotboll under säsongsinledningen.

Har Huskvarna något intressant namn på tränarposten?

Nej okej, vi kör på "något oprövat namn från Holland/Tyskland/Spanien". Det är den största snilleblixten man har läst i alla fall.

Om jag tycker att Alm är rätt man att leda AIK? Jag är långt ifrån säker på det. Det handlar inte om att beskydda Alm för sakens skull, men det här jävla hamsterhjulet som ni springer runt i är oerhört tröttsamt. Skrik högt så fort det blir en motgång och peka fram någon tränare som lyckats i några matcher.

Faktum är trots allt att AIK gång på gång stött på samma minor under de senaste säsongerna trots att man är medvetna om det och säger sig jobba på det. Man lyckas uppenbarligen inte hitta motmedel. Har man kört fast? Jag hoppas innerligt att man bevisar motsatsen och får igång maskineriet under de sista matcherna innan uppehållet. Börja vinna matcher, prestera jämnare och bra fotboll, sluta bjuda bortalag på poäng när de kommer till Solna. Om inte, då bör man på allvar se över huvudtränarrollen under vm uppehållet.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:35:00
 bz: Man kan inte GE BORT guld, speciellt inte om man inte ens är favorit till gulden i fråga eller har bäst trupp eller förutsättningar jämfört med konkurrenterna.

Guld VINNER man. Punkt.
 

Namn: bz   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:31:00
 Tycker det minsta vi kan begära till AIK är en tränare med riktiga framgångar på elitnivå där han själv är huvudtränare. Vi omsätter 130 miljoner om året men skriver ett långtidskontrakt med Alm som saknar huvudtränare erfarenhet. I samma veva slänger vi ut var det 12 mille på majsan? Man behöver ju inte vara Einstein för att fatta att den personen som fattade dom besluten behöver ha en aktiv chef över sig. Kan aldrig tänka mig att dom som styr AIK sköter sin egen ekonomi på samma sätt.

Angående Alm så gillar jag han som person men tror inte på honom som tränare. Anser också att vi gett bort minst ett guld sen han tillträdde på grund av hans oerfarenhet. Tycker inte man ska behöva hålla på och laborera med tränare i en klubb av AIK:s dignitet. Finns mindre klubbar man kan bekänna färg i som typ kimpa/tolle gör i Sirius. Hade gärna sett dom träna AIK.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:24:00
 bladi

Nja, fortsätter vi så här kommer vi komma 10a i år. Det är där vi ligger nu.

Vårt bortaspel har aldrig varit bättre.

Bortafacit i år just nu:
Gefle: Vinst 2-1
djurgårn: Vinst 2-1

Säger inte att jag är nöjd med säsongen hittills eller känner mig lugn över hur inställningen i truppen pendlar från match till match men man kan ju iaf lyfta upp hela myntet om man ska utvärdera det.
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:22:00
 ViCi//

"Eller så vill man att AIK ska ta steget och bli den dominerande kraften i svensk fotboll som vi faktiskt har alla förutsättningar att bli."

Fattar inte vad du menar i förhållande till mitt påstående att 80-90 talisterna är curlade och bortskämda?

Det finns en väldigt klok devis som många företag använder sig av vid rekryteringar:

"Hire for attitude - train for skills"

Ser inte varför detta inte skulle tillämpas inom AIK fotboll.
 

Namn: bladimir   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Haha förlåt menade såklart att om vi fortsätter på samma skitnödiga spel så kommer vi åka ur i år.

Andreas Alm har gjort det bra i 4 säsonger men nu är det dags att lämna över stafettpinnen till någon annan!

Det står still.

Hemmmafacit i år just nu
Göteborg: förlust 2-0
Örebro 1-1
Peking förlust 2-1
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:10:00
 Est1891: Jag påstår inte att Mjällby är dålig, bara att vi inte vet vad vi får. På många här låter det som att alla våra problem skulle försvinna om vi bytte Alm mot Mjällby. Men det har vi som sagt ingen aning om, det kan bli bättre, men det kan också bli sämre. Vi vet inte. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:08:00
 Bladimir
Jo det kan bli sämre tyvärr. Ganska stor risk att det blir sämre än 2a, 4a, 2a.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:07:00
 Dulee's Partysinne:

Moyes är väl ledig nu för tiden?
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Phobos // Å andra sidan så visste väl ingen det om Alm eller för den delen Stahre heller när dom kom.

Sen ta ett namn som Dusan Urhin, framgångsrik ute i Europa men här blev det bara skit av det. Finns aldrig några garantier, bara titta ute i Europa. En del lyckas i en klubb och sen pannkaka i en annan.

bladimir // det kan definitivt bli mycket mycket sämre...

ALLTID AIK
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mjällby har varit assisterande tränare i ett Celtic som varje vecka spelar, och vinner mot försvarsinriktade lag.
Fråga Celtic-fansen hur det gick för Celtic innan Mjällby anställdes.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är ett vågspel med nya tränare. Lätt att säga bort med Alm, in med Mjällby! Men vem vet att att Mjällby skulle lyckas? Han har en personlighet, men det räcker inte långt. Och vem tar ansvaret om då tex Mjällby förlorar de första tre matcherna. Ska han sparkas då och ha återstående lön samtidigt som Alm ska ha ut sin återstående lön?
Och alla andra namn, är de ens intresserade, är de tillgängliga, ska de lösas ut, hur långt kontrakt, hur mycket lön och vilka garantier finns det för att de ska lyckas? Om det går dåligt i början, vad händer då?
 

Namn: bladimir   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:01:00
 Kim Bergstrand
Valentic Azrudin
Johan Mjällby
Något oprövat namn från tysk/Holland/Spanien

Kan inte bli sämre än Andreas tyvärr.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:57:00
 Mjällby är naturligtvis ett intressant namn med sin historik, men i ärlighetens namn så har ingen här någon aning om hur han skulle fungera som huvudtränare, förmodligen inte han själv heller. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:57:00
 Har Mjällby visat något än som tränare?
Han har endast varit ass tränare så svårt att se vad han har för spelidé lr hur hans tänk är.

När vi byter tränare någon gång i framtiden så vore det intressant med en internationell tränare, som varit ute i Europa fast kanske är för dyr för oss.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:54:00
 Dulee,
Johan Mjällby.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:51:00
 Vilken fotboll står Mjällby för? Nån som vet det ens?

Vinner vi inte guld iår hade inte jag vart emot Mjällby som huvudtränare, men jag skulle gärna vilja veta mer om hans "spelidé".
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:51:00
 ViCi/Bladimir,

Är ni samma person eller skriver ni bara samma saker?

Presentera ett bättre namn än Alm.

Har ni det så är jag med.

Vilka kom 2:a i ligan förra året.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:25:00
 Alla vet att prestation och resultat är färskvaror i fotbollsvärlden. Gamla meriter ger ett visst tålamod, men inte mer.
Själv är jag för att stödja den tränare vi har så länge han tränar laget. Någon gång byts tränaren ut och då stödjer man den tränaren osv. Sen är det bra med en smula tålamod också. Alternativen är inte självklara och osäkerheten stor kring många namn. Inte många klarar jobbet.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:20:00
 Phobos

Jag förstår hur du tänker men jag tror inte att Alm är rätt man att få fart på AIK. Mycket möjligt att de har fått en utskällning som du säger, det har dock inte bitit speciellt bra i såna fall. Ge mig Johan Mjällby så ska jag sluta gnälla.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:18:00
 FabioGrosso: Som sagt, jag har inte pratat om några enskilda fall, tycker bara att man förenklar verkligheten lite när man säger att spelarna behöver en rejäl utskällning så ordnar sig allt. Speciellt eftersom vi inte har den blekaste om de har fått en utskällning eller inte. De kanske de har? 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:16:00
 Phobos

Eliasson såg skitnödig ut på Tele2 i derbyt. När fyra spelare går hemåt efter bolltapp i matchen på Peking så är jag helt övertygad om att det handlar om en dålig inställning...
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:14:00
 skjut Nurmi skjut

Det hade ju inte skadat om det handlat om Örebro, IFK eller Peking så vi hade fått in några gratispoäng på kontot...
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:14:00
 FabioGrosso: Jag menar mest att det som vi uppfattar som att spelare inte kämpar kanske inte beror på dålig inställning utan osäkerhet och nervositet, en utskällning i ett sånt läge lär knappast hjälpa. Framförallt tror jag inte att det finns en quick fix som gäller på alla spelare, då skulle vilken idiot som helst kunna motivera spelare. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:09:00
 FabioGrosso /
Åtvid
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:08:00
 Tycker att folk presenterar andra namn hela tiden. Vet inte hur många gånger folk skrivit "någon tysk eller holländare"... det är iofs inte namn men åtminstone har man klart för sig vilken nationalitet efterträdaren ska ha. Det tyder på att det är genomtänkt.

 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:07:00
 "Allsvenska tabellen kan räknas om. En av vårens stora succéspelare saknar arbets- och uppehållstillstånd."

Vilken spelare och vilket lag gäller det här?
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:06:00
 Phobos

Ganska trött jämförelse men visst finns det olika typer av ledarstilar. Tror inte att det funkar med en snäll ledare när Goitom (som ska vara en ledare i laget) själv säger att de har svårt att spela som ett lag så länge det inte är viktiga matcher (derbyn).
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:04:00
 Bladimirs brorsa

Nej men helheten ligger helt klart på plus med Alm som coach för AIK
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:02:00
 AR,
Eller så vill man att AIK ska ta steget och bli den dominerande kraften i svensk fotboll som vi faktiskt har alla förutsättningar att bli.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:58:00
 Bojansfulamuche... Alm ska alltså vara kvar på gamla meriter men man ska inte räkna med hans plumpar? 

Namn: Dobbarna   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:56:00
 All kritik mot Alm.... jag är själv inte övertygad att han är rätt man för uppgiften men att spy galla över honom utan att presentera ett bättre namn är dåligt. Kritik är ok , men kom samtidigt med ett motförslag, annars kan det va!

Tycka är lätt, vara konstruktiv kräver något.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ViCi

Alm ska alltså sparkas på gamla plumpar men man ska inte räkna med hans bedrifter.


Undrar spontant hur det hade gått för Man U om man sparkat tränaren varje gång man missade guldet åkte ur CL i åttondel-kvart
Eller åkt ut inhemska ligacupen eller FA cupen mot något brödgäng.
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:50:00
 Utan att generalisera allt för mycket så kan man ju säga att de sena åttiotalisterna samt nittiotalisterna är så vansinnigt curlade, bortskämda, kräsna och itutade att de kan få vad dem vill utan att själva prestera så detta är givetvis inget AIK-problem utan mer ett generationsproblem.

Att det sen skrivs fler artiklar om tex Bahoui/Quaison än tex Melker Hallberg eller någon annan ung talang för den delen, det kan lägga ett onödigt ok eller en skev självbild på dessa spelare...
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:46:00
 FabioGrosso: Samtidigt finns det ungefär lika många spelare som har hyllat tränare som använt en mjukare hand ala Tommy Söderberg. Att skälla ut spelare är lika lite en universell lösning som att slå stökiga barn. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:46:00
 "Allsvenska tabellen kan räknas om. En av vårens stora succéspelare saknar arbets- och uppehållstillstånd." 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Hemort: Förnärvarande Pretoria, SA
Sänt: 2014-04-23 13:40:00
 Krokko/
Är du seriös när du skriver följande?: Vi var faktiskt en mer seriös och professionellt skött
klubb när vi var utfattiga på 90-talet och hade usla
träningsförhållanden än idag".

Hur menar du då i detalj?
 

Namn: FlavioKung!   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:39:00
 Dulee's Partysinne:

Laget fungerar ju uppenbarligen när spelarna är upptaggade som t.ex. derbyt senast. Problemet kommer så fort vi möter skitlag, alla spelare tittar ner i marken och det ser ut som att de är tvingade att spela.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dulee,
Så Alm ska leva på gamla meriter?
Sandviken i cupen, vem var tränare då?
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:38:00
 Dulee's Partysinne... Du verkar inte minnas Sandviken i cupen. Undra vem som tränade AIK då... 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:36:00
 Phobos

Till viss del kan jag hålla med, det behövs ett inre driv hos spelarna för att hela tiden ta nästa steg. Samtidigt finns det många spelare som har en eller flera tränare att tacka för sina framgångar, tränare som har stått med blåslampa i arslet på spelarna för att få dem att förstå vad som krävs för att lyckas.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:36:00
 Ingen verkar minnas sista året på Råsunda när vi spelade i Europaleague och slog lag som PSV, spelade jämt med Napoli hemma och skickade CSKVA Moskva åt helvete.

Undrar vem som tränade AIK då...

Presentera ett bättre namn eller håll käften!
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:34:00
 Jag kanske är för modern i mitt tänk här men i mina ögon är det svårt att få spelare mer motiverade och ambitiösa genom utskällningar, det måste komma inifrån spelarna själva. Det spelar liksom ingen roll hur stora talanger vi har inom truppen, gör de inte jobbet som krävs kommer de bli lika stora parenteser i svensk fotboll som Jonny Rödlund. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:28:00
 Krokko

Det är kanske sant, men det går ut på att vinna. Som det är med Alm nu så tar vi varken poäng eller spelar bra i den utsträckning som kan förväntas.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:26:00
 FabioGrosso
Jovisst, något lag måste ju nödvändigtvis vinna serien. Men MFF:s spel hackade ju nästan hela säsongen och med tanke på spelarmaterialet var det inte mycket till fotboll de presterade.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:24:00
 Krokko

Norling vann guld med MFF förra året, glömmer du det?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:21:00
 FabioGrosso
Jag tror säkert att Alm kan bli en bra tränare med tiden. Däremot är det väl ganska uppenbart att han inte är mogen att träna en storklubb ännu, och risken är att hans karriär kommer att förknippas med svårigheterna att få ordning på AIK:s spel.

Detsamma gällde väl även Norling: han behöver få sig en del törnar och skaffa sig erfarenhet. Även han kan kanske bli en bra tränare för AIK om 6-7 år om han förmår utvecklas, men han kom alldeles för tidigt till oss och hade svårt att växa i kostymen.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:03:00
 Krokko

Jag förstår att du inte är Alms största fan av det jag läser, men jag håller med dig.

Det är ingen idé att prata om och skriva böcker om speluppfattning när man inte får ut det mest primära, det vill säga attityd och inställning.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:01:00
 Krokko /
Tiden mellan Baxter och Norling präglades av allt annat än kontinuitet.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:59:00
 Skulle hellre se Jesper Hofmann i 08-fotboll än denne Björn. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:55:00
 Alla måste vara medvetna om att svenska fotbollsspelare hör till det lataste och lojaste som går att hitta inom professionell idrott. Det saknas inte talanger, men det daltas med spelarna och det mjäkas i situationer där det enda som fungerar är en sjuhelvetes utskällning.

En tränare får inte vara alltför demokratisk och absolut inte kompis med spelarna. Att ha karisma och en viss förmåga att skrämma spelarna till ansträngningar är faktiskt inte helt fel. Att däremot gå omkring och se knäckt ut hela tiden och suga på sin jacka har jag däremot svårt att se som ett korrekt tränarbeteende.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:51:00
 Felix Magath

Jag gillar verkligen din syn på det hela. Vi har flertalet spelare som någon gång kommer bli utlandsproffs. Det är viktigt att ha ett fungerande lag som vinner matcher för att inbringa så mycket pengar som möjligt. Ett lag som ligger topp tre säljer spelare dyrare än ett mittenlag.
 

Namn: Felix Magath   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:47:00
 Många som kan bli hur bra som helst?
Vad betyder det egentligen.

Antingen presterar man eller så gör man det inte. Det är dags för våra gamnackar till stjärnor att sluta snacka en massa och fatiskt börja leverera i mer än var femte match.

I annat fall är man inte bättre tyvärr.

Milosevic t.ex. var grym året han kom, extra mycket med tanke på hur ung han var. Men just nu presterar han inte alls som någon toppmittback i allsvenskan och just nu är det så bra han är, varken mer eller mindre.

Det är dags för dessa lirare att äta lite taggtråd och sluta drömma om bättre ligor, bli bäst i AIK först, sedan bäst i allsvenskan, efter det kan man börja drömma om ett proffsliv.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:44:00
 Om man tänker på hur många som bryr sig om AIK är det under all kritik att vissa spelare i truppen inte gör ett hårdare jobb än i dagsläget. Vissa spelare är bekväma till sin natur och då krävs det någon som sätter ner foten och får dem att lägga ner den kraft och energi som krävs, alternativt låter andra spelare spela.

En spelare som förtjänar att hyllas är Panos. Där snackar vi någon som är på jobbet varje dag, underbar karaktär.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se
Sänt: 2014-04-23 12:42:00
 Idag för ett år sedan: en spansk tidning rankar Norra Stå som Europas sjätte bästa supporterläktare. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:33:00
 Kristianstadsgnagaren: Äh. Fluff om potential.

För det första så skulle långt ifrån alla hålla med dig om att AIK-spelarnas potential är högre. För det andra är det inte alla spelare som levererar på hög nivå hela tiden. Det är inte självklart fördelaktigt med spelare vars insatser går upp och ned jämfört med spelare med lägre toppar och jämnare kvalitet.

Måste dock säga att jag har svårt att se att potentialen skulle vara högre i AIK än i andra topplag.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:33:00
 Trashed
Men kontinuitet är väl snarare något vi haft nästan för mycket av i AIK? Ända sedan "Lill-Lotta" på 70-talet, Roffe Z på 80-talet, Baxter på 90-talet och Norling/Stahre/Alm har vi haft extremt svårt att uppträda med auktoritet. Vi har fått kämpa till oss poängen snarare än att vinna med kombinationer, possession, variation, kreativitet och mod.

Likaså finns det en kontinuitet i underpresterandet, men det är en kontinuitet som förstärks år efter år. Vi var faktiskt en mer seriös och professionellt skött klubb när vi var utfattiga på 90-talet och hade usla träningsförhållanden än idag.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kristianstadsgnagaren

Precis. Kan bli, om. Det som skiljer mot MFFs kan bli, om. Är att dom redan Är i större utsträckning.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:17:00
 Ni kan ha rätt i att malmoe e bättre. Men potentialen i vårt lag är riktigt hög. Sen är det jävligt svårt att jämföra spelare för spelare. När vi spelar hemma och ska anfalla är inte Nisse i närheten av Ricardinho. Däremot Ofori kan bli hur bra som helst. Men folk verkar vilja hänga en när man föreslår att bänka Nisse, eller flytta in honom som mittback. Borges e i mina ögon allsvenskans bästa im. Bahoui kan bli as bästa ym. Milo e fan klassen bättre än Pontus Jansson, jag ser inte storheten i honom. Quaison håller fan PL klass i sina bästa stunder. Problemet verkar va att få alla att prestera alltid. Kanske nåt för Mjällby att bita i. Malmö var ju ganska bra förra året också, men så som vi spelade ut dom hemma säger en del. Synd att vi blev rånade dock. 

Namn: Lebowski   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:15:00
 Herregud vad "hatet" mot Alm överdrivs, speciellt av Björn i 08-fotboll. Jag stöttar Alm, han är rotad i föreningen och har gjort ett fantastiskt jobb. 

Namn: Trashed   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:12:00
 Jag står bakom Alm och är för kontinuitet, något vi inte är direkt bortskämda med i AIK-läger. Men med det sagt, denna säsong är det verkligen upp till bevis.

Tanken att se Mjällby leda vid sidlinjen är oerhört kittlande. Jag hoppas att den drömmen slår in en dag. Vore guld att få in honom i staben redan nu, även om jag tror att han är sugen på ett huvudtränarjobb nu.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:02:00
 Framgångar når man genom att en bunt skickliga individer drar åt samma håll. Prio nu måste vara att få det befintliga laget att borra ned skallarna och jobba stenhårt. Klubbikoner tycker jag passar bäst på hedersläktaren. 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:58:00
 Snälla ge oss Jesper Hoffmann i 08 nu! 

Namn: maumaubi   Visa profil  
Länktips: http://www.svenskafans.com/fantv/live/774.aspx
Sänt: 2014-04-23 11:54:00
 08-fotboll i länktips! 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:54:00
 Loffe: Alm har sagt i maj någon gång. 

Namn: Loffe   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:53:00
 När kommer T Bangura in i matchen? Blir det innan hyreskontraktet går ut i augusti?
Vem har svaret?
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jake:

Tjerna jobbar väl inte i tränarstaben utan på kansliet?
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:47:00
 Jag uppfattade det som att tanken med att erbjuda Tjerna en fortsatt anställning i klubben var att han bl.a. skulle förmedla kämpaglöd och AIK-värderingar. Men visst, in med Mjällby också. Själv väntar jag fortfarande på att Nebo ska lyckas lära spelare att träffa mål oftare än de skjuter över/utanför. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:24:00
 Wellington

Neil Lennom som är huvudtränare i Celtic har flertalet gånger hyllat Mjällby för hans betydelse för laget. Sen är den ligafotbollen i Skottland inget att hänga i julgranen men jag är helt övertygad om att Mjällby skulle kunna lyfta AIK bara med sin attityd och sätt att vara.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:15:00
 Jäkla märkligt timing det här med Mjällby.

Har vi någon som helst koll på hur han har skött det i Celtic?

Sen även: GJRODE VI ÅTTA MILJONER FÖRLUST FÖRRA ÅRET?!?!?
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:59:00
 PMK

Håller med dig om att vissa spelares prestationer är höga berg och djupa dalar. Därför behöver laget en attityd och en spelidé att luta sig tillbaka på.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:56:00
 Felix Magath

Jag håller med dig! Det är extra jobbigt när vi alla vet hur bra AIK kan vara i lagets bästa stunder.
 

Namn: PMK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:55:00
 Fler än jag som minns hur dålig Nabbe var förra våren för att sen blomma ut till toppklass sommar/höst. Hoppas att allergin släpper. Tyvärr är det för många spelare i AIK som har för låg lägsta nivå. Läs Goitom, Robin, Nabbe, Martin, Kennedy. Det är en ruskig berg- och Dalbana på dessa spelare. På våren för två år sedan var Lundberg den spelare som imponerade mest för att sedan försvinna helt sommar/höst. Är det så att spelare med inställning klarar våren bäst innan det fotbollsmässiga sitter på riktigt? Bara en spekulation från min sida.. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:54:00
 Bojansfulamuche

Självklart blir en jämförelse som min väldigt stel, jag ville dock bara på ett enkelt sätt visa på att vi inte har Allsvenskans bästa startelva.

Det du skriver om individualister är väldigt intressant och jag håller med dig till 110%. Här kommer en hel del saker in, bland annat om Andreas Alm är rätt man att få spelarna att underkasta sig ett stenhårt kollektivt jobb för att därefter ge varandra möjligheter att visa upp sina spetsegenskaper.

Som det är nu tar det väldigt lång tid för oss att vinna tillbaka bollen och när vi väl gör det är det ofta långt ner i planen, vilket gör det svårt att anfalla därifrån. Skulle laget jobba stenhårt kollektivt skulle det skapa bättre möjligheter att spela ett positivt anfallsspel.
 

Namn: Felix Magath   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:53:00
 Jag vill se ett lag och spelare som först gör ett jävla jobb, stänger igen sitt eget mål och sedan kryddar det med det lilla extra coh snackar först efter att detta är utfört och inte innan.

Som det är nu är allting i AIK tvärtom.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kristianstadsgnagaren

Du har både rätt och fel.
Det var längesedan AIK hade så många bra individualister med massvis med olika spetsegenskaper.

Men du har fel i att vi har en bättre trupp än MFF. Det är så, inte för att jag tycker det. Sen är det väldigt jämt även om jag tycker FabioGrossos stela jämförelse mellan spelarna visar ungefär hur det ligger till. Fördel MFF.

Det är ganska lätt att konstatera att vi är ungefär lila bra defensivt och på målvaktsposten. Deras ytterbackar slår våra klart i teknik och offensiv.
Sen skulle jag nog ranka trion Mange, Molins Rosenberg som något vassare än Borges, Nabbe och Goitom.
Deras talanger är inte sämre än våra i nuläget. Vad Eliasson kan bli får vi se.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:40:00
 Kristianstadsgnagaren

Jag håller med dig i detta. Tänk dig Johan Mjällby som får spelarna att döda sig varje träning och varje match, för att sedan ha ett taktiskt geni vid sin sida. Bara där skulle mycket vara vunnet, att få varje spelare att spela med hjärtat och ge 110% för klubbmärket.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:28:00
 Phobos: Det jag menade var att om en tränare som Brendan Rogers av någon outgrundlig anledning skulle träna AIK så skulle vi ligga ljusår före dom andra allsvenska lagen. Vissa verkar tro att tränaren knappt spelar nån roll. Bara laget kämpar. Och jag håller med dig om malmö, dom har också en bra trupp. Men vår e fan bättre. När hade AIK senast så många klassspelare på så många positioner? Jag vill så jävla gärna att Alm ska vara rätt man för jobbet, men han måste få fart på spelet nu. Det känns som detta är vår chans att verkligen ta kommandot i svensk fotboll. Det hade varit jävligt tråkigt att bara slarva bort den chansen. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:20:00
 Tycker Sverigescenen skriver det bra med anledning av dödsfallet i Helsingborg med en del viktiga klargöranden. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:18:00
 bladimir:

Jag skulle också se att vi börjar spela in Carlgren då han är framtiden, något som Kenny inte är. Anledningen till att Carlgren inte får chansen kan vara att han gjorde en svag försäsong. Det skulle även kunna vara att det inte är schysst mot honom att slänga in honom i en utsatt position nu när det kollektiva försvarsspelet framför målvakten inte fungerar.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:16:00
 bladimir

Jag gissar att man inte vill göra en till Tomi.
Dvs sätta en grymt talangfull målvakt på för mycket press innan denne är redo.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:16:00
 Malmö FF har blivit lite som Skellefteå AIK i ishockeyn, det vill säga laget som är lite bättre än övriga och som har blivit laget att slå.

Jämför man AIK och Malmö FF spelare för spelare så tycker jag att vi ligger några steg efter tyvärr.

Kenny Stamatopoulos / Robin Olsen LIKA
Martin Lorentzon / Mikko Albornoz MFF
Alexander Milosevic / Pontus Jansson LIKA
Per Karlsson / Filip Helander LIKA
Nils-Eric Johansson / Richardinho MFF
Nabil Bahoui / Guillermo Molins MFF
Celso Borges / Simon Thern AIK
Panajotis Dimitriadis / Markus Halsti LIKA
Robin Quaison / Emil Forsberg LIKA
Henok Goitom / Magnus Eriksson MFF
Eero Markkanen / Marcus Rosenberg MFF

Vissa spelare är svårare att jämföra än andra men det där känns rättvist och då blir det 5-1 till MFF totalt. Lägg där till att MFF har ett grundspel och en spelidé som AIK saknar så är det inte speciellt konstigt alls att MFF leder och AIK ligger där dem ligger.
 

Namn: bladimir   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:11:00
 Kan någon förklara för mig varför inte Patrik Carlgren får chansen?

Kenny är ingen guldmålvakt och Patrik är en grym talang!
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:00:00
 PAL
om det, till skillnad mot åren innan som ju varit tämligen framgångsrika, nu börjar gå dåligt för Alm och laget och de förlorar ett antal matcher i rad (kanske några fler än de två nämaste) så kommer Alm, med all rätt, att ifrågasättas och kanske bytas ut. Det är självklarheter och gäller alltid i alla stora klubbar. Alla vet vad som gäller.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 09:56:00
 AIK har många unga spelare som redan nu är stommen i ett lag som ska vara med och slåss om platser i toppen av en otroligt jämn serie. Som jag ser det behöver dessa spelare en tydlig spelidé att luta sig tillbaka på.

När vi försvarar oss är vi otroligt utspridda, vilket ställer otroligt höga krav på individen, något som exempelvis Lorentzon hade extremt jobbigt med mot Peking senast.

När vi anfaller finns det inga tydliga mönster att jobba utifrån utan det handlar i princip alltid om individuella prestationer. Senast mot Peking var det att hitta ut med bollen till Quaison och sen hoppas på att han löser det på egen hand.

Jag skulle vilja se ett stenhårt kollektivt jobb defensivt, något som skulle leda till att vi vinner tillbaka bollen enklare, mer energisnålt och snabbare, vilket i sin tur leder till att vi får anfalla mer.

I anfallsspelet skulle jag vilja se ett rakare spel där vi kommer till inläggs-, inspels- och avslutslägen både snabbare och oftare än nu. Målen står på kortsidorna.

Om vi kan få till det här med Alm eller om det behövs nytt blod vet jag inte. Min känsla är dock att Alm har det väldigt svårt med att få laget att jobba som en kollektiv enhet och det är för mig grunden i ett fungerande lag.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 09:56:00
 Kristianstadsgnagaren: Sprungit hem Allsvenskan ganska enkelt?

Den där inställningen stör mig för det gör jobbet som tränare för AIK nästan omöjligt. Kollar man till exempel in MFF så ser man att de har minst lika stor potential i sin trupp om inte mer, spelare som Mange Eriksson, Molins, Rosenberg, Pedofilen, P Jansson och ungtuppar som Thern, R Olsson, och Helander är alla riktigt bra spelare med stor potential.

Illusionen att våra talanger och toppspelare är klasser bättre än toppkonkurrenternas diton är just bara en illusion, visst vi ska vara med där i toppen av serien när den summeras, men att tro att vi har en trupp som kan leka hem Allsvenskan är läskigt enögt och naivt.
 

Namn: Volleykungen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 09:44:00
 På tal om Mikko.. så debuterade den andra fostrade fällde BP-SPELAREN Seth Hellberg i helgen. Han gick ett steg längre än nämnde Mikko han gick all-in på en gruppvåldtäkt i Tensta och blev fälld i rätten. 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 09:40:00
 Enligt mig är detta den bästa truppen vi haft på väldigt många år. Potentialen hos spelare som Milo, Bahoui, Borges, Carlgren och ett par till är enorm. Hade varit sjukt spännande att se hur långt typ Brendan Rogers eller Alex Ferguson kunnat ta detta laget. En bit in i Europa League hade nog inte varit helt orealistiskt. Och AS hade vi nog sprungit hem ganska enkelt. Hoppas Alm och grabbarna får fart på skiten snabbt som fan nu så vi slipper jaga hela vägen. Jag tror Bahoui är nyckeln. Kommer han bara igång blir han ostoppbar. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 09:29:00
 Häcken - AIK: etta
AIK - Helsingborg: tvåa
Och det finns nog ett ledigt tränarjobb i Sverige...
 

Namn: Bat Fastard HH   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 09:24:00
 Ang Mjällby. Är det inte jävligt konstig timing att vända hem till Sverige om man skulle vilja bli huvudtränare för ett lag?

Ok, dom spelar väl höst-vår och deras säsong är snart klar. Men det kan ju inte finnas ett enda tränarjobb från Allsvenskan till div.3 just nu.
 

Namn: CAS   Visa profil  
Länktips: http://www.blackarmy.se/Nyheter.html?news=26284
Sänt: 2014-04-23 09:16:00
 VAKNA NU!

Häcken away nu på Söndag! Än finns det platser kvar i bussen. Boka din plats nu - betala direkt eller ombord!

Häng med till Götet och se Gnaget lira hem tre poäng till Huvudstan!

Nu på Söndag den 27:e April rullar vi ner mot Sveriges baksida för att hämta hem tre friska poäng.

Bussen bränner iväg 08:30 från Klarabergsviadukten på Stockholm Central, och matchen börjar 17:30. (Observera att matchen spelas på Ny-gamla-nya-gamla-Ullevi!)

Resan kostar ynka 400 pix och du anmäler dig enkelt via vår Webshop.
Är du inte redan medlem klickar du i "Resa + Medlemsskap".

Då det varit mycket utgifter denna månad och lönen kommer först nästa helg går det även bra att Mailanmäla sig till denna resa, betalning sker då kontant på bussen. Glöm inte skriva med telefonnummer (Anmälan är bindande, vilket betyder att du får svar om du fått plats på bussen).
Maila: Petter@blackarmy.se
Den mailen gäller även om du har frågor eller om du vill bli upphämtad längs vägen.

OBS! Du som väljer att "skriva upp dig" och betala ombord, kan komma att bli ersättningsskyldig kostnaden för din plats till Black Army, om du inte dyker upp.

I år skall vi vara fler än någonsin på bortaplan, så kamma till dig nu och boka in dig på bussen!
Raketforskarna på SMHI utlovar 20 grader och strålande sol dessutom!

Vi återkommer inom kort med samlingspub.

Frågor? Maila Petter@blackarmy.se

"Alla Gnagare till Götet!"

// Black Army-Stockholm
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 08:43:00
 Nyreggade borde ha någon slags startspärr som förhindrar inlägg de första 12 timmarna alt begränsat antal inlägg första veckan. Jiddret igår är bara jobbigt.

Pekingångesten börjar lägga sig så smått. Den var ovanligt tung att bära den här gången.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 08:27:00
 Mata inte nyreggade troll. 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-23 08:04:00
 Läs hur responsen från SvFF och läs responsen från AIK. Begrunda (Läs: Vi har riktigt bra människor inom AIK just nu, helt rätt människor till och med. Vi får inte vara så jävla snabba med att göra oss av med dem när det inte finns fog för det. Aosk får stå för dif.) 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 07:58:00
 Skitsnack 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 05:25:00
 Fekonomen//

Ännu ett bajsinlägg från Fekonomen. Hen verkar lida av mundiarre'!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 05:10:00
 Och här respekterar vi meningsmotståndare ser jag... 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 03:00:00
 >>anders h

Jadu, två torskar mot Norrköping är ju sjukt bra jobbat! Bildligt talat.
 

Namn: anders h   Visa profil  
Länktips: http://www.flickr.com/photos/anders-h-foto/sets/721576442
Sänt: 2014-04-23 02:47:00
 Nu ligger bilder från U21-matchen AIK-IFK Norrköping uppe på länken ovan.

//anders h
 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 01:31:00
 gregory61: Kan bara ansluta mig till din kommentar om Spelarn! Alltid läsvärda inlägg! 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 01:04:00
 >>gregory

Din dignitet sjunker för var dag. Inte ens nära samma storhet. Du kallar bara andra för massa namn!
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 00:31:00
 JacobAIK. Det var ett tips jag fick men du har helt rätt. Det lutar nog mer åt solnalicious. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 00:27:00
 highpriest är inte East End. East End skrev väldigt konstigt, helt osammanhängande och sällan man ens förstod vad han skrev förutom att det var gnäll.

Han trivs bra i AB:s kommentarsfält där han skriver varje dag.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 00:06:00
 Godnatt, Andreas! 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 00:05:00
 Shisu. Ja, djävlar vad stolt jag skulle vara om jag var Andreas Alm. Tyvärr inte. Fick ett tips från coachen att heighpreist kunde vara East End i egen hög person. Så kan det ju också vara. Aja, jag får sova på det. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 00:01:00
 Och Gregory 61 är Andreas Alm. ;) 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:56:00
 Aha. Så här kan det nog vara. ViCi är Shisu för det är ju den enda som kan sitta och skriva att Shisu har rätt. Då borde ju heighpreist vara solnalicious, en av dom största katastroferna som skrivit här på GF. Svårt det där. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:53:00
 Det verkar som om AIK är indelade i två läger? Sjunger man inte alltid enat? 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:48:00
 ViCi
Jag är ju den nya Shisu enligt noll koll gregory:) Förvisso brukar jag sällan ha fel, men Alm skall bort den snarast!
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:46:00
 Kristianstadsgnagaren// Håller helt med dig. Oforis teknik kombinerat med det vesslesnabba steget var härligt att skåda. Kan han möjligtvis byta av Lorentz en stund. Han skulle nog må bra av att vila och sedan komma igen. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
gregory 61

Har verkligen försökt men icke.


Shisu

Som någon sa så kommer du alltid få rätt till slut. Då Alm inte kommer träna AIK tills hans dör.

AIK kommer hamna i svackor om man så klonade Klopp med möjlighet att stoppa in ett chip i skallen med kontinuerliga uppdateringar och instruktioner från den tränare som är mest "het" för tillfället in i evigheten.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:34:00
 Shisu har aldrig haft rätt om någonting. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>gregory
Varför skickar du inte det där i ett PM till honom? Svårt att förstå?
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:30:00
 gregory,
Är Shisu han den där som har haft rätt om Alm hela tiden?
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:25:00
 Bojans. Förstod du det där? Jag gjorde det inte. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:21:00
 >>Bojans

Lyssnar på överheten gör du/ni/gregory även i tysthet. Och det oavsett vad överheten säger:) Spela apa behöver du/ni inte inte göra, tack.
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-22 23:20:00
 AIK är inte bättre än så här just nu. 

Namn: shervo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:16:00
 Hur kan man tro att Mjällby lämnar sin roll som assisterande i Celtic för att komma till Sverige och bli assisterande i AIK? Inte mycket till "större utmaning" som verkar vara anledningen till att han lämnar Celtic i första hand. Troligtvis är han ute efter att vara huvudtränare och såvida AIK inte kan erbjuda det är han nog inte aktuell eller intresserad. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:14:00
 gregory 61


Ska sluta med det.


heighpreist


Lyssnar gör folk när man har något vettigt att komma med även om man inte nödvändigtvis håller med.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 23:07:00
 Bojans. Ställ inte sådana där krav på Shisu/heighpreist. Det blir alldeles för svårt för honom/henne. 

Namn: Inkognito1   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:58:00
 Vinna borta mot Häcken? Det blir tufft. Klarar vi kryss är jag nöjd iaf. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:51:00
 >>Bojansfulamuche

Vad spelar det för roll? Det bästa är när man håller det inom sig självt. Ingen vill lyssna på en ändå. Men JacobAIK har en stor poäng.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:49:00
 Vinna hemma, kryssa borta är ju ett trevligt motto. Om det bara hade gått i praktiken så jääävlar. Vi tar det nästa år. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:43:00
 heighpreist

Vad är felet? Utveckla!!!
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:42:00
 >>december

Nej, det är väl inget fel på baksidan. Utan snarare mer inom våra egna led.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:33:00
 Häcken omsätter i runda slängar hundra+ miljoner vilket gör att dom kan med god scouting, lite tur och bra verksamhet ha en trupp som slåss mellan 1-5. Det är alltså ingen självklarhet att åka till Hisingen och plocka poäng.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:30:00
 -Stam är inte tillräckligt bra

-Bahoui är inte tillräckligt bra

-Nisse är inte tillräckligt bra

-Eliasson hyllas till skyarna efter ett ok inhopp mot Fisk och andra godkända insatser.

-Sam sågas efter ett inhopp där han presterar lika bra som Eliasson presterat.

-Finns ingen spelidé

-Guld är ett krav

-Att inte vinna borta mot Häcken är dåligt

Detta är alltså bara lite utav all smörja som visar hur lite kunskap det finns bland vissa skribenter.

Heja heja AIK.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko/

Myten om Kenta Olssons klacksparksbajen är djupt rotad hos vraken liksom deras syn på att skita i resultaten.

Fin fotboll har i min värld noll och intet värde om den inte genererar resultat.

SM-guldet 1998 liksom 2009 kom inte till genom skönspel, men smakade sött.

Vinn, bara vinn ...
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:13:00
 heighpreist

Hehe nog för man kan ha en viss inställning till baksidan.
Men lagen är inte dåliga för att staden och fansen är si.
Att påstå att Häcken är ett dåligt lag som man bara ska vinna mot ÄR sjukt okunnigt.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 22:09:00
 >>december
Nejdå, det var väl GAIS då. Baksida som baksida.

>>Bojansfulamuche
Kallar du ett Baksidan-lag för bra? Det kan man väl kalla okunnigt om något!?
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:58:00
 Är det bara jag som blev sjukt imponerad av Ofori när Pertan var avstängd? Jag gillar Nisse som fan, men han är inte en modern ytterback. Vi behöver verkligen den farten och energin Ofori bidrar med. Tycker även att Carlgren ska få chansen. Spelet med fötterna är jävligt viktigt för målvakterna idag, och jag tror Carlgren är bättre än Kenny där. Känns som han kan vara en riktig matchvinnare också. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:51:00
 heighpreist: Jag har aldrig jämfört Stam med en av Skandinaviens bästa målvakter de senaste tio åren.

Turina var en spelare för de större ligorna i Europa, någon i hans klass lär vi inte hitta på länge. Nu pratar jag både om målvakten och människan Ivan Turina.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:51:00
 Spelarn: Så kan man naturligtvis se på saken och självklart ska vi sikta på guld, jag tror dock att vi kan lugna ner sig framförallt under matcher. Jag vet inte hur många tröga matcher jag sett där spelet låst sig mot ett parkera-bussen-lag där våra egna spelare nästan blir utbuade när de misslyckas med en dribbling/svår passning/skott, precis den typen av aktioner som behövs i den typen av matcher. Hur skulle det vara om vi istället stöttade laget och spelarna som i det läget faktiskt försöker? Få spelare blir bättre av att buas ut av sin egen publik.

Det blir konstigt också om vi ska nagelfara ledning, styrelse och spelare utan att för en sekund rannsaka oss själva.

Och precis som du säger "Detta är AIK Fotboll, pallar man inte press så får man söka sig någon annanstans", men man kan också säga "Detta är AIK Fotboll, laget som inte vinner guld så ofta men är störst ändå". Ibland kanske man inte kan få allt på samma gång...
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-22 21:51:00
 Nu gjorde i och för sig Kenny ett par kvalificerade räddningar mot Norrköping...

Våra problem har ingenting med Kenny att göra, byt fokus.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
heighpreist


Är det juste att jämför Ivan och Stam över huvud taget?FlavioObolo

Beror ju helt på vad man är ute efter.
Långsiktighet och utveckling eller kortsiktighet och enstaka
lyckoträffar.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:46:00
 >>Spelarn

Du kan aldrig jämföra Ivan med Stam. Vem som helst märker hur Ivan:s räddningar är mer kvalifiserade i jämförelse med Stams. Och speciellt i närduellerna. Kolla bara Norrköping.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Phobos

Ja kanske det. Men det alternativet tror jag inte är realistiskt.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
heighpreist: När spelade AIK 0-0 borta mot häcken? Jag hittar nämligen inget 0-0 resultat mot laget från hisingen. Jag hittar däremot 1-1 resultat borta.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Phobos: Du är väl medveten om att "mindre press" från oss fans skulle resultera i mindre intäkter till AIK Fotboll i form av mindre sålda årskort?

För man kan inte sälja över 16 000 årskort om man inte slår sig lite för bröstet också, man kan inte slå rekord all time high om man siktar på något annat än guld.

Säljer vi rekordmycket årskort och intresset är skyhögt för AIK Fotboll så leder detta till fina intäkter men då kommer också kraven automatiskt.

Detta är AIK Fotboll, pallar man inte press så får man söka sig någon annanstans.

Gregory 61: Jag gillar dig också!
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:41:00
 6-1-6 är bättre än

2-4-2
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:41:00
 Spelarn

Klart att Stam har gjort ett antal kanonräddningar men det är väl därför han står i målet, saken är att han gjort några kostsamma misstag där vi tappat poäng men förhoppningsvis har han fyllt sin del av dessa misstag som kostar poäng.
Vet inte om Carlgren är där än, hur var han i u21 matchen?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
heighpreist

Är det inte okej att spela 0-0 borta mot ett riktigt bra lag?
För då är Alm kass och ska sparkas. Då han förlorade ett givet guld. Minst.

Fan vad man spyr på okunnigt folk som dig.Phobos

Instämmer.


Spelarn

Ja det övergår mitt förstånd när man anser att Kenny är en dålig målvakt eller till och med en av dom sämsta målvakterna i serien.

Han har redan gjort flera tok räddningar.
Man kan säga att han kunde ha tagit nicken mot Peking. Ivan gjorde det i premiärderbyt som slutade 0-0 för ett par år sedan på en näst intill identisk situation. Men långt från någon tavla att inte hinna med där. Bollen kommer lite närmare huvudet än den nick Ivan räddade. Vilket gör det klart svårare.

Tillbakaspelet som studsade upp är ju bara något man i efterklokhetens namn säger att "han borde ha" tagit mot bollen.

Stam är knappast vårat problem.

Snarare lagbygget.


 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:39:00
 Spelarn. Du närmar dig snart 8000 inlägg på 6 år. Trots allt så tröttnar jag aldrig på dig och ditt skrivande. Du är en av flera föredömen här på forumet. Keep it up. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:38:00
 Scholes (med flera) stirrar sig blint på 2-4-2. De förstår inte att vi hade guldet i våra egna händer. 0-0 borta mot häcken är inte okej då! 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes: Det finns ett tredje alternativ också; mindre enögd hybris hos oss fans så att pressen på laget och ledningen i vissa fall blir lite mer realistisk.

******************************

Spelarn: Samtidigt är det välbetalda professionella elitidrottsmän med i vissa fall höga ambitioner för karriären vi pratar om. Jag säger som Eldebrink sa, det är spelarnas uppgift att motivera sig själva, klarar man inte det ska man inte spela på den här nivån.

Det är dessutom omöjligt att helt utan insyn recensera matchgenomgångar så det tänker jag inte försöka mig på, men om spelare saknar rätt motivation för att vinna blir jag i första hand irriterad på spelarna i fråga, inte ledningen.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:34:00
 Vad beträffar Kenny Stam så har han under dessa första fem matcher gjort ett flertal grymt viktiga räddningar i rätt svåra lägen.

Mot Göteborg tog han väl två frilägen. Mot Gefle ett friläge. Mot Örebro gjorde han en monsterräddning när Örebro bara skulle lägga in den i öppet mål. Mot dif behövde han väl inte göra någon monsterräddning och så mot Norrköping räddade han ett friläge.

Så visst är det en målvakt som kan göra räddningar.

Vad beträffar AIK:s sämre resultat mot de sämre lagen så tror jag mycket ligger psykologiskt. Jag vet inte hur Alm och tränarstaben laddar spelarna inför de lite mindre heta matcherna, men det KÄNNS som att matchladdningen är densamma oavsett vilka AIK möter.

Kanske borde ledarstaben försöka "elda på" truppen lite mer inför matcherna mot de mindre lagen, verkligen få spelarna att förstå hur VIKTIGT det är med vinst, och att man vinner genom HÅRT ARBETE.

Detta är allsvenskan, det går inte att bara ställa ut skorna i någon match, inte ens om det är mot Syrianska hemma inför 43 500 pers på läktarna. Ingen trepoängare kommer lätt i denna serie.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Phobos

Det vet vi inte. Nackdelen med att ha en tränare som inte bevisat något någon annanstans. Får väl ändra det till att Alm med dagens trupp inte klarar det. Ny trupp eller ny tränare.

Krille s

Har inte sagt att en 2:a plats är ett misslyckande. Håller även helt med dig angående Norling och Mjällby . Det skulle krävas en enorm ömsesidig respekt för att få det att fungera. Men då skulle det vara svårslaget på det berömda pappret.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:27:00
 Som sagt tidigare, ingen här behöver vara orolig för att Alm är kvar 2015 om vi på riktigt gör en dålig säsong och hamnar 7-8 i tabellen typ. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:24:00
 Det hade varit barockt att sparka Alm med de resultat han har uppnått, som helhet. Man kan vara kritisk till flera saker ändå. Men ge sparken, då skulle vi få byta tränare flera gånger per år.
Skulle det fortsätta gå dåligt i år, som det börjat, då blir läget ett annat. Då kan det kanske behövas en förändring.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:23:00
 Heighpreist

Hmm om så var fallet hade jag kanske begripit det du precis skrev. Krävs än skruvad hjärna för att göra det.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:22:00
 Scholes: Hur vet vi att det är Alm som inte pallar trycket och inte spelarna?
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes: Att ha krav på spelet är fullt rimligt. Där tycker inte jag heller att man kan vara nöjd. Men att kalla andraplatser i ligan för ett misslyckande är bara löjligt. Man är helt enkelt uppenbart oinsatt i de relativa styrkeförhållandena mellan lagen i Allsvenskan.

Däremot är ju de upprepade svaga säsongsinledningarna och de miserabla cupinsatserna fullt legitima grunder att ifrågasätta Alm på.

För övrigt har jag svårt att se Norling fungera ihop med Mjällby. Mjällby känner gissningsvis att han har gjort tillräckligt mycket andratränande för att ta nästa steg och Norlings kompatibilitet med andra viljor är ju omvittnad dålig.
 

Namn: Likblek   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:17:00
 Både Vibe och målvakten i sillstryp långtidsskadade.
Helsingborg ser ut att kunna åka ut i år.
Elfsborg har inte bredden vad jag har förstått.

Den enda naturliga och lika självklara utmanaren måste vara AIK.
Kan bara spelarna få in lite harmoni i truppen och en självkänsla som inte blir en belastning så fort något går emot så tror jag fortfarande vi har chansen.
Det FINNS kvalitet i truppen, inget snack. Nu måste spelarna bara få ut den...alltid...även mot t.ex häcken borta.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:17:00
 Norling och Mjällby det vore något det den dagen Alm känner att han inte kan ta laget längre. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:14:00
 >>Scholes

Samtisigt som Stam inte är en av Allsvenskans bästa målvaketer?!

Jag tycker du låter som en fjortistmentalitet. Tror du ligger på samma nivå som Mikko?
 

Namn: Fruktsallad   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:11:00
 Det viktigaste är inte att byta Alm, utan snarare att byta ut greken i målet.

Man vinner inte Allsvenskan med en av ligans sämsta målvakter.
 

Namn: Defectio solis   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:09:00
 Antefrånstart,

Stämmer det? Det skulle behövas.
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:08:00
 Mjällby in i tränarteamet vore grymt. Kung! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:06:00
 Misslyckandet förra säsongen var innan Turina dog. Sedan var vi underdog igen och började prestera. Favoritskapet har väl Alm tydligt visat att han inte klarar av. Vare sig det är i cupen eller under den delen av serien när det börjar närma sig.

Jag tycker inte det är bajenmentalitet att även ha krav på själva spelet. Det är bajenmentalitet att nöja sig med endast det men det är en helt annan sak.
 

Namn: antefrånstart   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:04:00
 När Mjällby klev in som assisterande i Celtic hade laget precis torskat mot St Mirren med 0-4. Då hoppade Mjällby in på första träningen och köttade sönder Celticspelarna för att visa hur det skulle gå till. Tydligen kunde inte Mjällby gå normalt på några veckor pga hand knän. Men laget började spela med hjärta... 

Namn: Defectio solis   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:04:00
 Hur mycket sämre skulle vårat lag kunna bli? Dem spelar ju på sin lägsta nivå väldigt många minuter per match. Det är svårt att veta utan att byta. Men jag tror inte det hade blivit mycket sämre då jag anser vår trupp som bäst eller näst bäst i allsvenskan.

Mjällby känns rätt men Alm känns inte fel heller. Låter dem med makten avgöra.
 

Namn: Boyd   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:03:00
 Se nu till att binda upp Mjällby till AIK, fan va sur jag blir om han går till Elfsborg eller annan norsk klubb. 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2014-04-22 21:01:00
 >>heighpreist,

annars, hur går bilen?

 

Namn: Pagge Liljebäck   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 21:00:00
 Får vi Diego Simeone är jag beredd att göra Alm till assisterande. Annars är jag nöjd med Alm till skillnad mot många som har fel. 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:58:00
 Nu är jag helt säker. Kämpa Shisu. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:58:00
 Å vi e AIK

Du glömde Alm.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:55:00
 >>gregory 61

Dra inte din fula skepnad... över en annan själ!
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:51:00
 Undrar om Shisu har dykt upp i en ny skepnad i form av heighpreist. Kusligt lika. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:49:00
 Slå på 6an och njut av bra fotboll. Glöm allsvenskan för en stund. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:48:00
 Finansekonomen kommer med ännu ett påhopp på en annan gnagare.
#alltärsomvanligt
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:47:00
 gregory 61 & å vi e AIK

Ni kan ju fortfarande skaka varandras händer! :)
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Länktips: http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?matchid=258135&pa
Sänt: 2014-04-22 20:46:00
 Dulee's Partysinne 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:46:00
 >>å vi e AIK
Historien har väl talat sitt tydliga språk när vi kommer till ditt kommentarsfält? Bäst att du passar på krama Alm själv.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:43:00
 å vi e AIK. Klassigt inlägg. +1. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:43:00
 heighpreist

Minst ett guld. Utveckla gärna??
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:42:00
 Enligt idioten capybara är en andra plats nästan succé (samma lag åkte nästan ut året innan), en fjärde plats där vi utmanat om sm-guld ända in på upploppet samt spelat gruppspel i EL är ett misslyckande och slutligen ett år där vi kommer tvåa trots att Turina DÖR är också ett misslyckande. 

Namn: å vi e AIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:39:00
 Vi borde vinna guld varje år -allt annat är ett fiasko och då ska alla bort. Så har ju historien sett ut med guld varje år, det är enkelt att ta guld- eh - eller var det 3 guld på 76 år?
Nu när Johan Mjällby är ledig så rekommenderar jag honom som tränare, vi har ju en stolt tradition i klubben med f.d. spelare som huvudtränare, speciellt när det är första uppdraget som ansvariga. Peter Larsson och Patrick Englund är väl de senaste exemplen på hur bra det kan gå.
Med Capybara som strateg och kravställare är framtiden ljus.


 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:36:00
 Någon som har stream till dagens CL?

Tacksam.
 

Namn: antefrånstart   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:34:00
 In med Mjällby i organisationen! 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Capybara: Varför "borde" fjolåret ha varit ett guld? MFF och Norling hade väl på alla sätt och vis MINST lika goda förutsättningar för att ta guldet som vi hade i fjol?

Ett misslyckande kan det rimligtvis bara vara om man har klart bäst lag och förutsättningar att ta guldet och inte gör det. Att man förlorar mot en jämbördig motståndare kan rimligtvis aldrig vara ett "misslyckande".

Man framstår som en oinsatt kravmaskin när man rapar ur sig dylikt utan vare sig intresse eller kunnande om våra allsvenska konkurrenter. Det finns andra som försöker vinna den här serien - varav en del har riktigt hyggliga förutsättningar att göra det.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:32:00
 Goofy: Det var ju Bangura som var AIK då?! Till alla ni Bang Bang, hatare! 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:29:00
 2-4-2 är ingenting kontra det vi skulle ha haft! Minst ett guld. Vi hade till och med ett guld i våra egna händer när vi spelade 0-0 borta mot Häcken! 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:23:00
 Heighpreist
Och gjort det jävligt bra kanske du ska tillägga. Europa för första ggn sen 99 och chans på det i år igen. Han är bäst i vår moderna historia. Inget sm-guld ännu men vi har 3 stycken sen andra världskriget.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:22:00
 Phobos//

Alla snackar om 2-4-2 som att det är så jäkla fantastiskt. Jag tycker att den första 2an är att likna vid succe', 4an vid ett misslyckande och den andra 2an (förra säsongen) borde varit ett guld. Och, ja, med tanke på tiden han haft på sig och truppen han förfogar över tycker jag att Alm just nu gör ett på gränsen till uruselt jobb!
Gregory 61 (18:15)//
Jag verkligen menar det här: tack!
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:20:00
 Ännu ett påstående från en kappvändargnällare/ Knäppsägarhejare: Om man får tro rapporterna från U-21 matchen har vi från att ha alssvenskans bästa trupp till att ha 3-4 stycken spelare som håller allsvensk klass, resten vill inte ens bajen ha. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:17:00
 >>Goofy

Vadå just nu? Alm har ju haft fyra säsonger på sig?!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:15:00
 Ett alt är väl om man skulle ha två huvudtränare, Mjällby får komplettera Alm, han kanske klarar av att ha en kommunikation med spelarna i varje fall, så kan Alm fokusera på den mer nördiga/analytiska delen. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:14:00
 Krokko
Fast allt det där har ju pekat uppåt de senaste åren jämfört med åren innan, förutom dina synintryck då. Och dina synintryck är dina men ingen sanning och du har inte lyckats backa upp dem med din godtyckligt valda statistik.
Sen får vi vänta lite och se hur det går i år. Svagt hittills är det, med spel och resultat.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:14:00
 ViCi & Erik Lo: Det dröjer inte länge innan Alm får lämna! 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:12:00
 Varför tror alla jämt att det är någon annan som ska göra det. Tror inte ett skit på att göra sig av med Alm. Just nu går det lite tungt då får man jobba hårdare och göra bra saker. inte köpa ett nytt fotbollslag och en ny tränare. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:08:00
 Erik Lo,
Jo, han vill nu bli huvudtränare.
Men det passar ju bra i tiden.. Alm ut och Mjällby in.
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:04:00
 Har inte Mjällby antytt att det bara är huvudtränare som gäller om han skulle gå till AIK? 

Namn: Pagge Liljebäck   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 20:01:00
 Här en konstruktiv kommentarAlla här inne är sämst. Jävla kappvändargnällare. Gå å lägg er.
Väl mött
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:52:00
 Mjällby kan väl bara köra peptalk med spelarna så skulle vi vinna alla matcher med 10-0. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mjällby längtar hem till AIK!

Intressanta kommentarer om Mjällby på deras forum;
"Good luck to him. He's played a massive part in turning the club around. Hope he gets a managers job somewhere."

Forumet; http://www.talkceltic.net/forum/forumdisplay.php?s=bfa9a1a0e2d20eee200a872891faab64&f=27
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:49:00
 Ok kan tillägga lite på det Goofy säger.

Håller med om Eliasson (spelade till höger större delen av 2a), imponerade inte ett dugg, Lundholm ser mycket piggare ut och vågar misslyckas mer. Eliasson drar nån överstegare och tjongar in svaga inlägg. Pavey fyller på bra men får nästan aldrig bollen utav Eliasson.

Moro var inte bra. Slår bort väldigt många bollar, svåra som enkla. Han tänker dock rätt hela tiden men det brister i utförandet för ofta. Utgick skadad med lindat ben. Blev imponerad utav Maripuu, han tänker fotboll lika bra som Moro man utförandet är klart bättre och tycker nog han var bland de bästa i andra halvlek.

Sonko stark, smart och stabil, Owusu inte lika stabil men ändå ok. Det spelades inte så mycket på vänsterkanten i andra och därför såg jag inte Ofori i offensiva aktioner så mycket, men han är bolltrygg och vänder bort några spelare vid ett tillfälle.

Nikolic stark, extremt skicklig med boll på små ytor och är bäst offensivt. Kennedy gör inte mycket rätt, om ens något.

Carlgren räddar ett friläge i andra efter en indianpassning från Owusu eller Ofori. Gjorde en fin räddning på ett annat läge också.

Tycker det kan vara dags att låna ut Moro också, jag tror han behöver komma till en miljö där han kan utvecklas i lugn och ro utan att känna kravet att prestera som han måste känna varje match i AIK. Vi har trots allt Maripuu m.fl som kan prestera lika bra. Helst att han lånas ut till AS.
 

Namn: bobjones   Visa profil  
Länktips: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&a
Sänt: 2014-04-22 19:48:00
 Riktig länk. 

Namn: bobjones   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:48:00
 Vilken öppning! Mjällby lämnar Celtic samtidigt som Alm visar
sig allt mer olämplig som tränare: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=5843205&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:45:00
 Goofy

Haha.., det låter som ett referat från i söndags.

Tack för sammanfattningen !
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:45:00
 Goofy /Nej jag såg inte U21-matchen men förstår att Mora blev skadad.
Behmont/
Nisse är kapten och har inte lyckats med att driva på lag-kompisarna och inte levererat spelmässigt heller, så då förstår jag inte varför han ska spela men jag är ingen Nisse-kramare och ganska ensam om det. Det kan helt enkelt bero på att jag inte sett allt bra han gjort i år. Jag har väl missat det.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:44:00
 super-g
Om synintryck och tabellrad, publiksiffror osv pekar i en och samma riktning så är sannolikheten att man råkat ut för ett synvilla mindre.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:43:00
 super-g. Det är ju inte bara Krokko fast han har ju sitt favoritområde i att skriva negativt om AIK. Sen har vi ju alla dom som ägnar sig åt att skriva så negativt som möjligt om tränare, spelare, arenan och all annan möjlig skit som kan grävas fram. Undrar var dom har sina sympatier och vad avsikten är? 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:36:00
 joppepi
Jag såg 80 minuter. Kortfattat.
AIK ställde upp med våra reserver.
Pavey-Sonko-Owusu-Ofori
Sam-Moro-Maripuu-Eliason
Kennedy-Nikolic

Norrköping gjorde 1-0 tämligen omgående, sen var det otroligt sömnigt till mitten av första halvlek då Peking kom igenom igen och gjorde 2-0 på sitt andra skott på mål. AIK hade ett par inläggs lägen men ingen riktig farlighet under dom första 45. Genomgående dåligt och oinspirerat, kändes inte som någon riktigt ville och kommunikationen på planen var obefintlig. Det var knäpptyst.

I andra hade AIK betydligt mer boll men skapade i princip ingenting. Nikolic tog dock mer egna initiativ och hade mer boll i andra. Han var bäst i AIK tycker jag.

Reflektioner: Pavey har långt till matchform och slog bort dom frisparkar och hörnor vi fick. Eliason måste ta för sig mer, var sopren på sin kant flera ggr i första utan att få passen och fick han den kom den för sent. Vill se spelarna skälla mer på varandra på planen och Eliason hade all anledning i världen. Moro och Ofori gör det okej tillsammans med Nikolic resten får ett klart icke godkänt.

Vilka växlar ska man dra, INGA, det brukar se ut såhär när U21 spelar.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:34:00
 aikstefan,

Ska Alm ha skit för hur damlaget presterar?

joppepi,

Jag såg bara 2a halvlek så avvaktar om nån annan som sett hela matchen skriver något.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:32:00
 Krokko >>> Som sagt. I sak håller jag med dig helt och hållet. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:25:00
 Krokko
Varför pratar du då årskort, publik, procent osv hela tiden?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:19:00
 super-g
Mina åsikter bygger inte på statistik, de bygger på vad jag ser.

AIK är AIK, inte ett potentiellt Bajen eller Dif. Det är en del av Bajens identitet att vara fatalistiska och överslätande och Dif har smeknamnet "järnkaminer" därför att de historiskt sett ofta spelat en glanslös tjongarfotboll.

Men AIK är AIK: vi har en historia att respektera och en heder att försvara.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:18:00
 
Nån som såg u21 eller kan göra en kort sammanfattning?
 

Namn: aikstefan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:17:00
 18' Linköpings FC (W)
2-0 (-) AIK Fotboll (W)


Hej Mjällby

Hejdå Alm

 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:12:00
 Krokko
Tycker du det är vettigt att dra slutsatser efter varje enskild match? Blir ett ständigt byte av slutsatser då. Problemet är att du enbart letar statistik som stödjer dina förutfattade meningar. Allt är inte svart eller vitt. Det finns lite om och men också. Du kan lika lätt hitta statistik som stödjer åsikter motsatta dina.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:10:00
 Trollet
Du var uppenbarligen inte och såg U21 matchen nyss.
 

Namn: Behemont   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 19:05:00
 Trollet:

Så länge Nisse inte har 40graders feber eller svårartade frakturer så ska han spela.. Han är en av få med ryggrad, hjärta och psyke i denna klubb för närvarande..
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Länktips: http://www.celticfc.net/newsstory?item=5744
Sänt: 2014-04-22 19:04:00
 Johan Mjällby lämnar celtic.....

Rikard som huvudtränare och Mjällby som assisterande efter sommaren??
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:58:00
 Hoppas Alm vågar efter den urusla hemmastarten:
Ut med Nisse, Borges Nabbe och Lorentzon.
In med Efori, Moro, Eliasson Peavey.
Då blir det i alla fall mer kämpa i laget.
Inget daltande med spelare som tror att dom är stjärnor utan att behöva visa det.
Man är aldrig bättre än sin senaste match....
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:58:00
 Est1891
Vi har i 20 år haft ojämförligt mkt större publik än Bajen, helt enkelt därför att vi varit en mer seriös klubb och bjudit på bättre fotboll. Om vi tappar greppet om Stockholmspubliken till förmån för ett lallargäng i SE så är det inte helt lyckat, kan man tycka.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:57:00
 Hade bajen förlorat 2 matcher och spelat 1 oavgjord hemma av de 3 första matcherna hade de inte haft 15000 vrak på läktaren, vänta och se när de förlorar några till.
Ni som vill få bort Alm, tror ni att han kommer få sparken??
Jag tror det inte, vi har inte förlorat 5 matcher, vi har 2-1-2 och -1 i målskillnad så hade vi haft 5 förluster kanske det hade blåst lite kring han men BW agerar nog inte på ett bra tag.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:56:00
 Moro skadad i U21. Högerben lindat från fot upp till knät. Såg ut att ha väldigt ont och haltar mycket.

Blev klart överglänst utav Maripuu som var grym. Eliasson hade det svårt. Nikolic väldigt lik honom men tycker Marko har bättre teknik och är mycket starkare.. ser inte varför han inte ska ta en plats på Eliassons kant.

Kennedy lika dålig som vanligt..
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko...men vad har bajens publiksiffror för relevans på våra?

ALLTID AIK
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche
OK... och det är förstås felaktigt att Bajen - Bajen!!! - drog mer publik än vi, trots att vi kom från en derbyseger och de spelade mot ett landsortsgäng i Superettan??

Tobias
Återigen: det är inte siffrorna som är intressanta utan deras betydelse. Om vi kommer till en kritisk punkt där inte ens säsongarna dyker upp så ligger vi illa till. Ekonomiskt, av begripliga själ. Men även sportsligt, eftersom det är tröstlöst att spela på en avfolkad arena. Men framför allt vore det en knäck för vår identitet, som mer handlar om passion och engagemang än att vinna titlar och spela bra fotboll.

Som sagt: på Råsunda kunde det funka med 8-10k stammisar, men på NA är det en smärre katastrof.
 

Namn: CAS   Visa profil  
Länktips: http://www.blackarmy.se/Nyheter.html?news=26284
Sänt: 2014-04-22 18:38:00
 HÄCKEN AWAY PÅ SÖNDAG! Än finns det platser kvar i bussen. Boka din plats nu - betala direkt eller ombord!

Häng med till Götet och se Gnaget lira hem tre poäng till Huvudstan!

Nu på Söndag den 27:e April rullar vi ner mot Sveriges baksida för att hämta hem tre friska poäng.

Bussen bränner iväg 08:30 från Klarabergsviadukten på Stockholm Central, och matchen börjar 17:30. (Observera att matchen spelas på Ny-gamla-nya-gamla-Ullevi!)

Resan kostar ynka 400 pix och du anmäler dig enkelt via vår Webshop. (Länk längst ner)
Är du inte redan medlem klickar du i "Resa + Medlemsskap".

Då det varit mycket utgifter denna månad och lönen kommer först nästa helg går det även bra att Mailanmäla sig till denna resa, betalning sker då kontant på bussen. Glöm inte skriva med telefonnummer (Anmälan är bindande, vilket betyder att du får svar om du fått plats på bussen).
Maila: Petter@blackarmy.se
Den mailen gäller även om du har frågor eller om du vill bli upphämtad längs vägen.

(OBS! Du som väljer att "skriva upp dig" och betala ombord, kan komma att bli ersättningsskyldig kostnaden för din plats till Black Army, om du inte väljer att dyka upp.)

I år skall vi vara fler än någonsin på bortaplan, så kamma till dig nu och boka in dig på bussen!
Raketforskarna på SMHI utlovar 20 grader och strålande sol dessutom!

Vi återkommer inom kort med samlingspub.

Frågor? Maila Petter@blackarmy.se

"Alla Gnagare till Götet!"

// Black Army-Stockholm
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:28:00
 Krokko

Du säger.

"Ifjol drog vår andra hemmamatch 5200 MER än antalet årskort, den tredje drog 2300 mer.

I år drog den andra hemmamatchen 200 FÄRRE än antalet årskort, den tredje 1600 färre."

Ja det stämmer. Vad är det du vill ha sagt med det?
Det är fakta.

Det du försöker påvisa finns inte.

Anledningen till att det var fler människor på plats till säsongens andra match förra året än antalet sålda årskort stavas MFF.
Det kommer se likadant ut i år. Men kanske något mindre plus då vi sålt fler säsongsplåtar.

Angående den tredje matchen så kan du ju räkna av det antal extra säsongsplåtar vi sålt i år.

Vissa lag drar bara en viss mängd publik. Ganska lika från år till år.
Går bajen upp och FFF åker ur så lär du se en ganska stor ökning i publiksnittet.


Lägg ner detta nu.

Du visar fakta men det du försöker få fram av den är direkt felaktig. Att du orkar dra detta ett varv till och inte fattade förra gången.
 

Namn: aikstefan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:15:00
 u21 har väl lärt sig av a laget och hockeyn att förlora det börjar vi bli jävligt bra på..

 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:15:00
 Capybara. När du skriver "jag skiter väl i Andreas Alm som person" då visar du tydligt ditt rätta jag. Han är faktiskt chefstränare i AIK för fjärde säsongen i rad och då känns det som att sportchefen har ett stort förtroende för honom och då har jag det också. Du kan väl skicka ett mail till BW med dina åsikter så får vi se om ni tycker lika. Med det sagt ska jag inte kommentera dig något mer då du inte är värd att ödsla några tangentslag på.
AIK i med och motgång. ALLTID.
 

Namn: Likblek   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 18:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Falkman - U21 my ass! BARA A-lags spelare i startelvan, haha.

Samtidigt är det många som kvalar in åldersmässigt som U21 vilket måste ses som ett plus.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Capybara:

"Med den trupp han har och med den tid han fått på sig tycker jag att han gör på gränsen till ett uruselt jobb!"

Med nyktra ögon och bra koll på våra motståndare (ja det finns faktiskt fler lag i Allsvenskan som vill vinna) så kan man konstatera att vi under Alms ledning inte en enda gång haft den tydligt bästa truppen, snarare så har de lag som vunnit i slutändan gjort det ganska logiskt. Vi har absolut EN av de bästa trupperna och har haft lag som man kan förvänta sig ska vara med i toppen (vilket vi också varit), men det är ett extremt hypotetiskt och nästan naivt resonemang att tro att en annan tränare hade kunnat göra extremt mycket bättre ifrån sig. Det kanske hade sett annorlunda ut, men handen på hjärtat, vi hade ändå inte haft bättre spelare än MFF 2013, eller Ellos 2012, eller HeIF 2011.

Med det sagt är det naturligtvis inte bra att torska hemma mot Peking eller lalla bort sig ur cupen mot Sandviken och ÖIS, det är alla (även Alm) extremt överens om. Men så länge vi hamnar på logiska placeringar i tabellen och sakta men säkert etablerar oss som ett topplag i Allsvenskan år efter år såväl sportsligt som ekonomiskt så väntar åtminstone jag ett tag med katastrofrubrikerna.

Ingen behöver heller vara orolig för att Alm skulle träna AIK 2015 om vi slutar typ nia i år.

Avd: Sitt ner i båten
 

Namn: Falkman   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:55:00
 Enbart sett till startelvorna måste man ställa sig frågan vad AIK U21 sysslar med... 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:39:00
 å vi e AIK//

Ja, jag hatar inte Alm, precis som jag inte hatade Patric Englund heller när han tränade AIK. Vad spelar det för roll hur länge nån har spelat i AIK? Har han större rätt att vara en sämre tränare då? Jag ser bara hur guld och europaplatser åker världens väg, hur ännu ett guld är kört redan i April för att vi har en tränare som inte kan leda! Med den trupp han har och med den tid han fått på sig tycker jag att han gör på gränsen till ett uruselt jobb! Hur många år spelade Franzen i AIK? Hur mycket respekt fick han?
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:27:00
 Capybara. Du får skriva vad fan du vill för min del men du behöver väl inte skriva samma sak flera hundra gånger. Framför allt ska du inte inbilla dig att det du skriver är bra för AIK. Det är precis tvärtom. 

Namn: å vi e AIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:27:00
 Bäcklin till Leksand - nu slipper AIK betala för honom i alla fall

Capybara - underbar ton - "nordkoreansk syn".... Skärpning.

Hur kan du "skita i Alm som person" . Han har spelat i AIK och varit ledare i AIK i många år. Då förtjänar man respekt. Om man förlorar några matcher ska man bara slängas bort då tycker du ?
 

Namn: Likblek   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:16:00
 Mästare2009 - Jag tycker tvärtom att han hade säkert varit en bra back för oss i allsvenskan med sin energi och fysiska spel. En av dom spelarna som jag överhuvud taget tyckte syntes på isen.

Sen är väl inte han i sig en katastrof att förlora utan det är snarare signalerna eller rättare sagt bristen på signaler som AIK Hockey skickar till fans, sponsorer och alla andra som kan tänkas bry sig. Det är snarare "flatline" sen vi åkte ut.

En tränare måste spikas nu. Sen spelare. Helst inte efter att alla andra har shoppat.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko >>> Jag förstår inte att du känner ett behov av dra sådana hårdvinklade statistiska slutsatser som du nu håller på med. Ännu mer obegripligt blir det ju då du förmodligen ändå har rätt i sak. Det vill säga att publikutvecklingen utvecklas negativt av ett AIK som tar få poäng och dessutom uppträder förvånansvärt håglöst. Men som sagt. Det finns alltid fler än en omständighet som påverkar publiksiffrorna.

För vår senaste match mot Norrköping kan det väl sammanfattas:

Positivt:
*Matchen efter en derbyseger

Negativt:
*Motstånd som inte bruka locka några extra åskådare
*De två tidigare hemmamatcherna var skittråkiga att titta på
*Påskhelg, med traditionellt många bortresta

Summa summarum. Hade vi förlorat derbyt hade det förmodligen varit färre åskådare på matchen mot Peking. Nu tog derbyvinsten förmodligen ut det faktum att de två föregående hemmamatcherna var alltför tråkiga att titta på samt att matchen spelades på påskdagen. Och vi landade på en siffra som i alla fall jag tycker var helt väntad. Varken bättre eller sämre.

Till nästa hemmamatch mot Helsingborg har vi
Positivt:
*Inte påskhelg
*Lite attraktivare motstånd

Negativt:
*Tre skittråkiga hemmamatcher i följd som track record.

Summa summarum. Publiksiffran blir antagligen snuddande nära densamma som mot Norrköping.

Ja, du fattar säkert.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Greg 61//

Då läste du väl sista stycket också?
Så mycket skit som du ger mig och andra skribenter för att vi inte delar din syn på verkligheten är - sorglig. Jag är glad att GF inte styrs av dig och att det finns supportrar som gillar olika, det leder oftast till utveckling och att man kan se saker från andra perspektiv vilket leder till förståelse. Med din Nordkoreanska syn på det här forumet skulle allt stå still!

AIK i USA//

Jag skiter i Alm som person, jag vill det bästa för AIK och ingen är större än klubben. Se mitt inlägg 15:58!
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:12:00
 Aspeqvist kunde ju inte försvara, bra att han lämnar.

Tyckte han var mycket bättre som forward när han spelade där vissa matcher.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: Tampa Bay
Sänt: 2014-04-22 17:07:00
 Capybara

Hur manga ganger kan du upprepa samma sak? Tror alla fattat vad du vill men tror du att din negativa retorik och ton bidrar till att AIK blir battre. Har inte sett nagot konstruktivt i ditt gnall. Kan du skilja pa sak och person? Ar det Alm som person du ar ute efter eller hans resultat som tränare? Pllaceringarna 2-4-2 och gruppspel i Europa League, poäng/allsvensk match etc ar val en av AIK:s framgangsrikaste perioder någonsin om du studerar historien.
Tror alla haller med om att sasongstarten inte varit bra, inkl Alm.
 

Namn: Mästare2009   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:07:00
 "Likblek" Att Aspeqvist lämnar ser jag som ett sundhetstecken för AIK Hockey. Det är bra att man kämpar men personligen tycker jag att det ska krävas lite mer än så.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:06:00
 Capybara. Sandberg4 hade ett bra inlägg 14.08 där han på ett bra sätt beskriver sin syn på Alm, både positivt och negativt. Du är alltid 100% negativ och det tycker du är bra för AIK? 

Namn: Likblek   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 17:01:00
 Där förlorade vi en av våra bättre backar till SSK.
Det är ju skönt att AIK Hockey visar framfötterna och verkligen satsar inför nästa säsong...Har vi någon under kontrakt 2014/15?

Snart är marknaden tömd och i AIK Hockey står Rudan med hatten i hand och kan välja och vraka bland alla duktiga div 2 spelare...

Sen att AIK Hockey ska ha 4 kakor för att se på "hockeyn" är ju bara blähäää.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:57:00
 Greg 61//

Hur kritiserar man Alm konstruktivt enligt dig?
 

Namn: Stolt Gnagare i Brajenland   Visa profil  
Hemort: Johanneshov - Norra Mellan
Sänt: 2014-04-22 16:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För mig är det en gåta hur man efter varje omgång skriker avgå. Vi totalt slaktar d.o.
2:a placering 2013 efter all skit som skedde. Klubben går nu framåt rent generellt.
Dom mål vi har släppt in är riktiga jävla skitmål baserat på individuella försvarsmisstag men som går att jobba på och förbättra. Det AIK behöver är arbetsro. Utvärdera resultat efter halva säsongen. Sitt ner i båten.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:51:00
 Capybara. Jag skulle inte skriva något alls om du och dina Almhatarkompisar kunde sluta spamma forumet med hundratals likadana inlägg. Det finns många bra skribenter här som skriver om fotboll och även riktar kritik mot Alm på ett konstruktivt sätt. Du tillhör inte dom. 

Namn: Seigo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:49:00
 Snälla, ta bort reklambanern som kommer upp i 6 secunder. Jag har inget problem med reklam runt omkring men den stör mig så in i helvete! 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:48:00
 11:an i AIK, har han svenskt medborgarskap? 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-22 16:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko >>>

bajens andra hemmamatch (dvs. igår) drog ca. 400 mindre än vår 2:a hemmamatch (dvs. mot Örebro).
Vi får se vad bajen har på sin tredje hemmamatch för att jämföra med vår mot Norrköping.

Vi spelade dessutom vår match mot Norrköping på en värdelös dag (mitt i påsken, då många är bortresta) medan bajen spelade sent på sista påsklediga dagen (då folk åkt hem någon timme tidigare för att gå på match).

Dock imponerad av bajens publiksiffror (så här långt) men rätt ska vara rätt om man jämför.
 

Namn: superD   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:40:00
 Inte ofta jag skriver här, men jag läser desto oftare.

Jag är säsongskortsinnehavare och bondegnagare(20 mil enkel resa till hemmamatcherna). Hittills har jag sett alla matcher den här säsongen, men jag vet att jag kommer att missa flera stycken.
Jag köper mitt säsongskort med inställningen att även om jag inte är på plats varje match, så stödjer jag ändå AIK ekonomiskt.

Jag är helt säker på att många resonerar som mig när de köper sitt säsongskort.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sandberg 4//

Kanske yttrycker mig otydligt, men givetvis kan man inte såga resp hylla nån på grund av enstaka matcher men i Alm ser jag nu ett mönster jag inte gillar. De poängförluster jag räknade upp känns bara så onödiga, så typiska Alm!Poängförluster som förra säsongen kostade oss ett guld och i år kanske en europaplats.

Greg 61//

Jag är ingen Alm-hatare, jag vill det bästa för AIK. Men du, som Alm-kramare kanske kan förnya dina inlägg nån gång!
 

Namn: Felix Magath   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:35:00
 Jag ställde mig lite frågande till BW och då fick jag svaret att han är det bästa och viktigaste vi har, då kan vi ju kallt konstatera att ansvaret ligger hos Alm och Nebo.

Det är inte omöjligt.

Det enda jag kan konstatera är att många av de senaste årens hajpade nyförvärv har ett stort steg till att ta.
Om det är felscoutade spelare som inte kan det eller om det är Alms oförmåga att få dom till det är frågan.

För mig lutar det än så länge åt att många av dom kan göra vad som helst med en boll men saknar blick för spelet som är mycket svårt att lära ut.

Den som lever får se.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:33:00
 Capybara. Att du bara orkar skriva ett oändligt antal inlägg med samma innehåll. Har ni Almhatare någon tävling där det gäller att skriva flest inlägg som beskriver hur dålig han är som tränare? 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:31:00
 Fortainz
Ok, tycker hur som att han måste sänka kraven lite.
 

Namn: abercrombie   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2014-04-22 16:28:00
 Någon som hört något mer om samarbetet med Boca Juniors?

 

Namn: Sandberg4   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Capybara

Jo visserligen, men med samma resonemang så kan man ju vända på det och hävda att vissa matcher som laget och Alm inte skulle vunnits med ett annat spelsätt? Då måste ju Alm få cred för det lika mycket som han får skit för vissa poängtapp? Lag vinner vissa matcher samt tappar poäng vissa matcher. Rent känslomässigt kan jag hålla med dig, men analysen haltar ju på det viset att vi ändå kom 2:a förra året. Eller är dina förväntningar, även föregående år, enbart guld?

Det går ju att kritisera Alm och laget för missarna mot Syrianska exempelvis förra året, men då ska han och laget ha cred för kanske Helsingborg borta.

Sen som sagt kan man diskutera hur Alm väljer att ställa upp sitt lag, men ska man ge skit för vissa enskilda matcher måste man ju hylla de matcher som vunnits för vi måste ju vunnit en del om vi kommer 2:a?

 

Namn: Fortainz   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:19:00
 Goofy: Nabil fyllde 23 i år. 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:17:00
 Ang Bahoui
Behöver ju inte överdriva. Bahoui är en bra allsvensk spelare men mer än så har han inte visat ännu. Hans största problem är att han inte klarar att leva upp till den bild man målat upp av honom. Han är 25år och har endast spelat allsvenskt en säsong. Jag tror det han behöver är lugn och ro, få spela efter sin egen nivå och komma in i det. Känns som han gått på myten om sig själv lite grann och är urbesviken och förvånad vare match han inte dominerat. Sånt brukar leda till stress och prestationsångest.

AIKs spelare är inte bättre än vad tabellen visar just nu och så enkelt är det. Fötterna på jorden och hårt jobb är det som gäller.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 16:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rekord i antalet sålda årskort två år i rad, dessutom nordiskt rekord, publiksnittet förra året bättre än på länge, årets publiksnitt hittills bättre än förra årets.
Två hemmamatcher under påskveckan när många åker bort, dessutom ett derby däremellan. Tre AIKmatcher i Stockholm på en vecka. Påsklovsveckan! Tycker 14500 mot Örebro är en ovanligt bra siffra under dessa förhållanden.
Idioti att jämföra enstaka matcher med varandra. Omöjligt att dra några som helst slutsatser av det.
Och ju fler årskort desto större variation i faktisk publik.
Krokko, vad försöker du säga egentligen? Fast du har ju redan sagt det. Att det är Alms fel att vi inte har 25500 i snitt! Varför inte ta en annan siffra ur luften, 40000. Då blir han ju ännu sämre!
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://onedrive.live.com/view.aspx?resid=4FE4712A1E3EA4FA
Sänt: 2014-04-22 16:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
miroslavklose:
23 Juni.

På länken hittar du en tidig preliminär uppdelning (lag som spelat klart sin serie har ett streck under sitt namn, annars så är det de aktuella ledarlaget eller högst rankade som ingår)
Du hittar oss i omg 2.

OBS: Klicka på knappen "EL" längst ner först, för länken går till CL (Champions League) uppdelningen.

Håller med nedan att karaktär fattas i laget. Och att lagbygget som bygge haltar. BW får ta och tänka mer på laget än jaget tycker jag.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-22 16:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko//
Vår andra hemmamatch spelades mot MFF förra säsongen, i år spelades den mot ÖSK.

Edit//
Vi har dessutom sålt fler årskort denna säsong. Se där, ytterligar en parameter du inte tar hänsyn till.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:58:00
 Sandberg4//

Visst kan, bör man vara nöjd med en topp3-placering, men vad många verkar missnöjda med är, mig själv ink., är att utan 'onödiga' och slarviga poängtapp som t ex Syrianska och HBK hemma förra säsongen hade vi vunnit istället för att komma 2a. Vi borde/skulle vunnit de matcherna, precis som vi borde ha vunnit mot ÖSK och Peking den här säsongen och då känns en topp3-placering säg 4-5 poäng från ett guld som ett misslyckande, speciellt med den trupp vi har. Platsar nån överhuvudtaget ens i vår trupp från Peking eller ÖSK. Alm får ta på sig de här poängförlusterna med sitt sätt att vilja spela och sin inkompetens att få spelarna att göra som han vill! Vi kan inte heller skylla på enskilda spelare och/eller dålig inställning, det är Alms jobb att ta ut bästa uppställningen och är nån skadad eller omotiverad, ta in nån annan!
Bort med Alm asap!
 

Namn: Behemont   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:50:00
 Det känns som att karaktär får vara huvudspåret om vi ska värva i sommarfönstret. Tror förlusten av Backman är ganska kännbar gällande just denna egenskap. Skulle vilja ha en mittfälstsgeneral som gnuggar hälsenor under match samt framförallt träning. Tror att NEJ besitter dessa egenskaper och även Pavey men han behöver finnas i planens nav och tillhöra gruppens absoluta toppskikt såväl spelmässigt som hierarkiskt. Dessa spelare växer inte på träd och kostar oftast en stadig kasse kosing, men drömma ska ju vara gratis har jag hört.

Får jag drömma vidare så lägger vi även Afrika-spåret på is, tar hellre en superskolad 33-årig bänkspelare från Argentinare än en ytterligare afrikansk "supertalang" som taktiskt sätt ligger mil efter.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:49:00
 Tango,
Bahoui är kung, synd att vi inte kan utnyttja hans styrkor på ett bättre sätt. Men det gör vi ju inte med någon spelare i laget, kanske Markkanen då, med alla långbollar.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tango8,

Antar att PL-klubbarna som visade intresse kan mindre om fotboll än du då?

Medveten om hans allergiproblem?

Suck..
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:40:00
 Fotbollsgräs
Kan det vara så att du inte vill se ett obehagligt faktum?

Ifjol drog vår andra hemmamatch 5200 MER än antalet årskort, den tredje drog 2300 mer.

I år drog den andra hemmamatchen 200 FÄRRE än antalet årskort, den tredje 1600 färre.

Vår match mot Peking drog 1100 färre än Bajens match mot Knäckebröhult i Superettan.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko//
Problemet är inte statistik i sig. Problemet är att en del av den statistik du presenterar är alldeles för snedvriden för att den ska bli intressant. Du jämför förra årets premiär med årets och konstaterar att publikintresset sjunker? Det är som att du försöker pressa cirkelfiguren genom hålet ämnat för triangeln och när du till slut lyckas så tar du det som en definitiv sanning på att det faktiskt är där den ska igenom...
 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:37:00
 Tango8.

Kanske för att han gjorde fler poäng förra säsongen än någon annan ytter i AIK på 2000-talet? Detta under sin debutsäsong i AIK. Rubarth gjorde väl tvåsiffrigt 2003 men Rubarth var ju kung också.
 

Namn: Tango8   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:26:00
 Angående Nabil Bahoui. Redan efter dom första matcherna i AIK fick han hajp. En hajp jag inte riktigt förstod och nu inför den här säsongen är han ordentligt hajpad. I Radio Råsunda beskrev man honom som AIKs största talang och den nya Zlatan. Det kan jag inte alls förstå. Han gjorde en del poäng förra året men i spelet är han ju ganska dålig. Hans koordination och kroppshållning hämnar honom rejält. Det är bara rakt fram och ihopslag när han ska framåt. Bra skott har han dock. Ta en kille som Telo i Norrköping, hade han lirat hos oss hade han varit lika hajpad han!

Jag tycker att vi ska tona ner hela grejen kring han för ärligt talat är han inte så bra som vi vill tro eller som väldigt många tror. Fråga vilka tränare som helst ute i landet som inte har AIK koppling och om ni får ett ärligt svar så anser de inte han vara bättre än deras egna yttrar i laget.

Tillsammans är vi AIK, en lagmaskin som kämpar och springer tills vi stupar. Tyvärr är så fallet inte i år och inte förra heller för den delen. Vi måste sluta överskatta våra spelare och se till att alla kämpar för laget ist!
 

Namn: miroslavklose   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:24:00
 Någon som har koll när EL-lottningen kommer att ske?? 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:20:00
 Jag tror tyvärr att Alms tid är kommen. Man kan vrida och vända på det hur man vill, men att Alm nu fått fyra säsonger på sig ger inte resultat i form av titlar SM eller Cup-guld. Alm har ett högt poängsnitt men det beror nog också på att han har fått en bra. Men vi har aldrig varit riktigt nära att ta någon titel. Avancemanget till Europa-League kan man inte ta ifrån honom dock det var bra resultat.

Kontinuitet ska ju vara någonting bra, men det finns ju inget självändamål med kontinuitet om det inte blir resultat. Dessutom finns det, vilket tillsvidareanställningen av Nebbo och Lee vittnar om, möjlighet till kontinuitet utan att behålla huvudtränaren. Jag tror att det bästa vore att man i lugn och ro letar efter rätt ersättare under denna säsong och därefter av slutar Alms sejour efter säsongen. På så vis kommer man kunna behålla de saker som fungerar bra och kan få in en tränare som med ny energi och karisma kan få fart på gänget från start nästa år. Även vi supportrar som slår rekord i årskort måste få något att se fram emot.
Efter ett tag behövs det en ny röst. Alternativet är att man blir som ett Arsenal som är ”nöjda” med CL plats varje år och värdesätter kontinuitet mer än allt annat. Om då Alm skulle vara en dokumenterat duktig tränare, karismatisk ledare och visionär som unisont hyllades av spelarna så kanske jag skulle kunna ansluta mig till kontinuitet och Alm, men jag tror bara att jag har läst vid ett tillfälle att en spelare (Mutumba 2012)har hyllat Alm och det är brukar snarare höra till vanligheterna att spelarna lyfter sin tränare.

”Om Syrianskas tränare har en del att fundera över så tycks inte detsamma gälla AIK:s dito, Andreas Alm. I alla fall inte om man får tro Martin Mutumba som svarar såhär på frågan om varför AIK startat så bra.
- Tränaren. Tränaren gör oss bra. Han får oss tillsammans, han gör oss sammansvetsade så att vi går in och kämpar för varandra.”

Jag tycker man kan se på spelarna och spelet att man inte krigar för laget!

Sedan har vi ju det här med publiken och reaktionerna på läktaren. Jag tycker vi i nästa hemmamatch ifrån minut ett ska dra igång med ramsor som ”kämpa AIK” ”kom igen Gnaget” ”attack” etc samt att hela jävla arenan ska leva sig in i situationer, reagera på domslut och köra in med bollen på hörnor, samt även regera när gubbarna inte gör jobbet. Jag tror nog att vi på läktaren kan hjälpa till att skapa lite attityd även på planen.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:17:00
 Phobos
Jag skulle vilja att de tog fram stats på hur många långbollar vi slagit hittills. Långbollar är ju det ultimata erkännandet att man inte har en aning om vad man vill göra med bollen. Ingenting är så effektivt om man vill boosta motståndarlagets självförtroende.
 

Namn: Roccard   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:07:00
 
Kram på er allihopa!
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:05:00
 Krokko: Vårt tränarteam för statistik över extremt många parametrar i spelet för samtliga spelare i laget, samt även i motståndarlagen om jag inte minns genomgången tokigt. Samma system som används i de större ligorna. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 15:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
I.Nils,

Det är väl fantastiskt att en ung, utländsk och väldigt talangfull spelare ser AIK som sin drömklubb utan att ha någon direkt koppling till oss? Det visar ju verkligen hur mycket The Banguras betydde och fortfarande betyder för oss.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:55:00
 ViCi
För den som är beredd att betala för det finns det siffror på precis allting, åtminstone i de lite större ligorna. Generellt ligger dock fotbollen långt efter vad gäller relevanta stats, även beroende på att fotbollen är svår att kvantifiera.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Länktips: http://hockeynumbers.blogspot.se/2007/11/corsi-numbers.ht
Sänt: 2014-04-22 14:51:00
 Krokko,
Jag vet att i hockey så finns det 'Corsi numbers'.
Vet du om det finns något liknande i fotboll?
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:50:00
 Daniellow,

Fantastiskt?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fotbollsgräs
"Tyvärr" så är statistik relevant i fotboll? Om du inte räknar mål, vilket lag ska då vinna matcher. Om du inte räknar poäng, vilket lag vinner då titlar? Om du inte räknar intäkter/utgifter, hur ska du då få ordning på ekonomin?

Tyvärr är det så att AIK blivit en alibiklubb: vi tar fram siffror och fakta som smickrar oss - antal sålda årskort, antal följare på fb eller twitter o likn - men vi väljer att inte se till det relevanta: 1 (ett) SM-guld och en nedflyttning under 2000-talet, bara för att ta den mest chockerande.

Vi har blivit experter på att vifta bort obehagliga sanningar, och just därför är vi där vi är idag.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:40:00
 Felix Magath...och hur många har varit lyckade? Atakora och DG tex, inga stjärnspelare men habila truppspelare. Var dom värvade för något annat? Den typen behövs också. Crespo tycker jag var svårbedömd, men är en värvning som troligtvis inte kostat speciellt mycket. Majsan, definitivt tokfel och tokdyr men tror faktiskt att Jens hade mycket med den att göra...

Man måste titta på värvningar på fler plan som risk, ekonomi, avkastning etc för att kunna säga om den var bu eller bä. Alla värvningar kan ju omöjligt sätta samma avtryck som Obolo, Ortiz, Bangura mfl hur gärna man än skulle vilja det och det är med all säkerhet inte ens tanken heller.

ALLTID AIK
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:39:00
 Tycker det har blivit en tråkig ton på forumet nu. Kan ni skärpa till er nu kanske? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Alltså förlåt. Men är du dum i hela huvudet med din jävla statistik ang sjunkande publiksiffror och jämförelser.
Återigen så finns det absolut ingenting som styrker din tes där du försöker använda statistiken som stöd.

1. Gissa om det hade kommit över 40 000 till årets premiär också med öppet etage tre? Det var ju liksom slutsålt på det som fanns.
2. Tror du det kommer fler personer och ser mötet med MFF än Örebro?
3. Tror du att påsklovsfirande på annan ort har svårare att gå på matchen än om dom är hemma?
4. Förstår du att det finns en rad andra faktorer som påverkar antal personer på match?

Ja det är mycket möjligt att det blir ett litet tapp på några hundra när vi inte spelar bra men är med. Ett par tusen om vi ligger i botten. Plus ett par tusen om vi ligger i topp mot föregående år och samtidigt spelar fint.
Självklarheter.
Men inget som din framlagda statistik stödjer. Över huvud taget.
 

Namn: Daniellow   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:37:00
 I.Nils

Fantastiskt!
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:35:00
 Felix Magath,

Haha BW är en utav de enskilt viktigaste personerna i denna klubb och en utav de mest kompetenta.

Koppinho,

Självklart umgås man med dom man har mest gemensamt med. Men det är inte som du tror. Jag har hört flera spelare säga att stämningen i laget är grymt bra och att man utan problem kan snacka med vem som helst. Sedan att dom hellre går och fikar med dom i sin åldersgrupp är bara naturligt, kan lova dig att det är likadant i alla världens klubbar. Sedan tror jag det fanns något klipp från försäsongen där spelarna under frukost/lunch satt ganska utspritt och inte alls i de grupperingar du nämner.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:30:00
 felix Magath

tror många lag skulle vara avundsjuka på värvningar dom senaste åren.

Atakora floppade aldrig, Crespo fick aldrig riktigt chansen.

Två spelare som tydligen "är bra" se hur det går för dom nu.

DG och Majsan kan jag hålla med om.

Men hur många har vi prickat rätt på om du vänder på frågan?
 

Namn: J8   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag har inte särskilt stora krav på AIK egentligen, en tydlig idé om hur vi ska anfalla och försvara så är jag nöjd. Om det vore lättare att urskilja vart vi är på väg så skulle resan nog inte kännas så jobbig.

Förhoppningsvis så kommer vändningen mot BK Häcken.

Edit:

Det måste väl ändå vara tränarens jobb att se till så att alla drar åt samma håll? Jag kan inte tänka mig ett mer grundläggande krav på en gruppledare.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Koppinho

Det jag varit inne på.
Och där har BW ett stort ansvar.
Visst har Almen ett stort ansvar. Men det går inte trolla så att folk börjar gilla varandra eller drar jämt. Visst kan han kräva av alla att man drar åt samma håll i att med hjärtat göra vad som är näst för AIK och respekterar varandra. Alla gillar inte varandra på någon arbetsplats.
Men här ligger ett stort stort ansvar på Wesström. Han får välja bana lite.
 

Namn: Felix Magath   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:17:00
 Kanske dags att byta ut vår sportchef som inte gjort många rätt dom senaste åren.
Dags för honom att bygga ihop spelare till ett lag, istället för att värva spelare med högt tekniskt kunnande men noll spelintelligens.
Hur många spelare har vi inte värvat de senaste åren som floppat rejält. Atakora, Crespo, DG, Majsan m.m m.m.
Vet ej exakt vilken Jens eller Björn ligger bakom men flipparna är få och flopparna är rejält många.

Stöd AIK
 

Namn: Sandberg4   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:08:00
 SNS

Visst är det så och det tror jag som sagt de flesta håller med om. Kommer AIK topp 3, vilket är målsättningen så bör de flesta vara nöjda. Att det sedan finns folk som har en annan syn på fotboll än vår chefstränare är väl inte konstigt? Att han/laget får mer skit när inte resultaten kommer är väl inte heller märkligt, eller? Även att vissa har svårt att se det som en långsiktig lösning då man själv anser att det kanske skadar ens AIK mer än det gagnar. Folk får väl ha olika åsikter och olika tro på hur man når framgång. Det är ju ändå det vi är överens om härinne. Alla vill att AIK ska bli så bra som möjligt. Forumet underlättar för folk som vill diskutera ifall det finns andra vägar till framgång än nuvarande. Man bör även göra skillnad på kortsiktig och långsiktig framgång kan jag tycka. Bara för att vi vinner/förlorar en match är ju inte allt kanon/skit.

I och med att jag själv inte är inblandad i allt kring AIK så är det ju svårt att veta allt jobb bakom kulisserna, men jag kan uppleva både exempelvis Stahre och Alm som kortsiktiga tränare. Jag ser ingen tydlig vision när jag hör dom prata. Det är mycket vad som gäller att vinna nästa match, vilket såklart är en bra grej och bör såklart prioriteras. Dock saknar jag den där visionen om vad vi ska sträva mot för att bli en riktigt dominerande klubb på planen. Vad vill laget utveckla på längre sikt. Under en 2-3 års plan. Alm säger många kloka saker i intervjuerna hos RR, men får fortfarande ingen bild av hur han vill att ett lag ska spela för att få ut max.

Många hånar personer som jämför ens egna synsätt med större klubbars. När det bara är snack så förstår jag det humoristiska, men jag har inga problem med att folk kan jämföra ett större lags spel för att på ett enkelt sätt berätta vad en själv vill få ut av sitt lag på längre sikt. Visar sedan spelarna det på planen så tycker jag inte det är så märkligt att göra en jämförelse utan att säga att man kommer vara lika kvalitétsskickliga. Kombinationen och balansen av kortsiktig samt långsiktig framgång är intressant och jag upplever att Alm är en tränare som värderar det kortsiktiga i balansen mer än vad jag själv gör. Kanske måste det vara så i AIK, kanske inte. Kanske uppfattar jag Alm helt fel på grund av för lite insyn. Jag ser inte den stora visionären som jag tycker ändå ska finnas där hos en AIK-tränare. Jag såg den hos Rikard. Jag vill se den för att få en långsiktig känsla av att något riktigt bra händer min klubb.

Resultaten talar dock för att Alm är inne på rätt spår hittills. Det går inte förneka under hans tid som chefstränare. Det måste respekteras tycker jag på alla sätt och oavsett vad som händer framöver hoppas jag han blir ihågkommen som en tränare som definitivt fixade resultat.

Tycker det blir intressant när olika synsätt lyfts på forumet. Sedan kan vi nog bli mer konkreta i vad vi menar, även jag. Det här matchfenomenet när allt är kanon eller skit beroende på en prestation känns dock iskallt och jag hoppas vi har förmågan att sortera bort detta för det påverkar tydligen många som antingen måste ge igen vid ett senare tillfälle (förlust, vinst) och så fortsätter den onda cirkeln.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-22 14:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ViCi//
Topp tre? Det bör innebära större ekonomiska ramar vilket borde ge större chanser att värva bättre spelare osv... Spelidén faller väl på Alm att utveckla. Så länge han når topp tre så finns ingen anledning att bryta kontraktet men för att en förlängning ska kännas bra så behöver spelet utvecklas och ta nästa kliv.

--
Jag tror att vi har ett nytt namn på tränarposten 2014.
 

Namn: JoeyBarton   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=SD13NASf0pg
Sänt: 2014-04-22 14:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ganska intressant video om hur Manchester City använder samma videoprogram som Gnaget, om än på en mycket större skala.
Otroligt intressant hur man involverar akademin för att spelarna ska ha rutinen inne när de väl kommer upp i A-laget.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 14:01:00
 Fotbollsgräs,
Innebär det en större chans att utveckla en spelidé?
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Länktips: http://nyheter24.se/sport/fotboll/754435-20-mal-pa-sju-ma
Sänt: 2014-04-22 13:59:00
 Daniellow,

Lite om Mohamed Buyaka Turay på länken, från 2013.
Björn känner till honom.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:59:00
 Statistik hit och dit.

Alla som sett AIK i år vet att vi spelat fördjälva dåligt i samtliga matcher med derbyt som undantag.

Malmö har ett stort försprång, och vi måste bli bra redan nästa match om detta lag ska ö.h.t ha någon chans att kämpa gentemot Malmö om guldet.

Alla i laget måste ta sitt ansvar och vända på steken NU!

 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-22 13:58:00
 Krokko//
Du och statistik... Värt att påpeka att vi har stängt ned det övre etaget helt och att det är MFF samt ÖSK som stått för motståndet i match nummer två på NA?

Topp tre är långt ifrån oväsentligt. Bara genom att nå dit så har vi fått klubben att utvecklas åt rätt håll och väl där så får vi chansen att kvala in till europeiskt cupspel vilket bör ge extra skjutsar åt rätt håll.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:47:00
 Krokko
Det enda hederliga är att publiksnitt över en lång räcka matcher. Publiksnitt över säsong tex. Och där ligger vi över fjolårets snitt. Alltför mycket påverkar i enstaka matcher för att du ska kunna dra dina absurda slutsatser. Tex ny arena, motståndare, gratisbiljetter, kampanjer, resultat, tråkiga händelser typ upplopp, påsklov, väder osv, osv.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:45:00
 Man kan också ta hänsyn till vilka lag vi mött jämfört med förra säsongen.

Göteborg hemma -3
Gefle borta +-0
Örebro hemma (inget möte men vi vann båda hemmamötena med förra årets nykomlingar Öster och BP så) -2
DO borta + 2
Norrköping hemma -3

Så vi är alltså 6 poäng sämre än förra säsongen i dagsläget.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko...men bedömningen blir orättvis. Till premiären vara 3.e etaget stängt i år. Andra matchen var MFF, sett historiskt en större publikmagnet än Örebro. Halmstad kontra Peking vet jag inte riktigt, men har för mig att vi brukar ha rätt risig siffror hemma mot Peking (kan ha fel). Förra året var den under 12000 ivarje fall, så sätt motståndsmässigt en förbättring i år.

ALLTID AIK
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:38:00
 Ifjol hade vi
1:a matchen : 43.500, i år: 30.600 = -12.900
2:a matchen : 19.600, i år: 15.800 = -3800
3:e matchen : 16.700, i år: 14.400 = -2300

Sammanlagt 19.000 minus på bara tre matcher.

Detta trots kraftig ökning i årskort.
 

Namn: Daniellow   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:38:00
 Hur får man tag i AIK's scouting personer??

Någon bör åka till Västerås och kolla in Mohamed Buyaka Turay.
Spelar i Juventus IF (div.3). Förra säsongen gjorde han 20 mål på 7 matcher.

Iår har han inlett med att göra 7 mål på 2 matcher.
Han är ursinnigt målfarlig. Är från Sierra Leone, 19 bast.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:34:00
 Krokko...-24% sett till omgångar och inte till motståndare. För tittar vi på det ser det ungefär motsatt ut, till och med något bättre om man skulle sätta Öster som en motsvarighet till Örebro. Men det är svårt att titta på siffror så här och dra slutsatser redan nu. Exempelvis så var det ju iår bestämt att vi endast skulle ha två etage öppna till premiären. Och inkomstmässigt har vi ju redan säkrat en större del i årskort än föregående år osv osv.

ALLTID AIK
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:34:00
 Krokko
Man ska vara hederlig med statistik. Årets tre matcher har väl setts av ca 60000, vilket inte alls ger minus gentemot förra årets snitt.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:29:00
 1998 hade vi 21 poäng efter halva serien (13 matcher)vilket gör ett poängsnitt på 1.6. Vi vann serien på förhållandevis låga 46 poäng efter 11 segrar, 13 oavgjorda och 2 förluster och poängsnittet 1.76 på 26 matcher.
Inte spelade vi särskilt sprudlande gladfotboll det året med endast 25 gjorda mål men ändå gladdes man enormt bara poängen ramlade in. Tackar än idag Häcken för hjälpen.
När jag läser inläggen här får jag känslan av att inte alltför många av er var med då. För mycket knattenivå på texterna. Framför allt igår och i söndags. Idag är det bättre.
Vi ses på Ullevi på söndag. Kämpa AIK.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:27:00
 Det finns konstiga sätt att argumentera. Ett sätt är att bara påstå något och sedan argumentera utifrån det.
Tex. Vi borde haft 25000 i snitt på läktarna. Vi har inte det så det måste vara Alms fel. Faktum är att vi haft bättre publiksiffror än på länge. (Hur det går framöver vet vi ännu inte).
Eller. Vi skulle tagit två guld de senaste tre åren. Det har vi inte så det måste vara Alms fel. Faktum är Alms resultat är mycket bra, historiskt sett.
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:25:00
 Som sagt, grupperingar fanns väl även under 2009 men de flöt ihop till ett dynamiskt "Crazy Gang" som stred och blödde för varandra. Lite som i lumpen; man har sina smågäng man hänger med när man är ledig, men när uppgifter ska lösas så svetsas man samman med folk från den egna gruppen samt från periferin och löser problemen.

Dock oklart om detta är fallet i AIK. Med en bra säsongsstart så får man ju naturligt ett "Crazy Gang" tänker jag.

Dagens mest intressanta inlägg i debatten är emellertid AIKrobbans som slaskar upp obestridliga fakta om att AIK är ett topplag med bra underlag (plast). Det förklarar kanske också varför vi kommer igång under sommaren och är bra på hösten, så länge planerna är okej.

Sjukt om det är så enkelt.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:22:00
 skjut Nurmi skjut
Bajen är ett typexempel på klubb som gjort brunkarfotbollen till sin identitet. Ända sedan de gick upp 1997 med Roffe Z och tog SM-guld med Cratz har långbollandet blivit deras signum. Det var lite bättre under Anders Linderoth, men sedan dess har det varit bonnfotboll av värsta slag på Söder.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:19:00
 super-g
Jodå, det tippades att vi skulle slå rekord, inte minst därför att flytt till ny arena i de flesta fall boostar publiksiffrorna ordentligt.

Ifjol hamnade vi på 18.900, inte minst tack vare premiären mot Syrianska och derbyt. I år ligger vi på -24% hittills och ingenting tyder på att vi ska ha med guldstriden att göra. Risken är att höstderbyt inte blir den kassapjäs det brukar vara, och då blir det verkligt kännbart för våra finanser.
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:17:00
 gnagetfrälst ->Jag tycker att det är intressant att jämföra våra säsongsstarter med varandra eftersom det, i princip, alltid är där vi tappar mark.

super-g ->Problemet är om grupperna inte kan arbeta tillsammans. Jag vet inte om det är det som är problemet, men vi ser inte ut som ett lag på fotbollsplanen. Det gör mig riktigt förbannad. Grundläggande. AIK känns väldigt spretiga.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:12:00
 Resultatmål måste vara mätbara.

Målsättningar som att spela fin fotboll är bajenmentalitet.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:08:00
 Koppinho
De grupperingarna är väl självklara i vilket lag som helst och återspeglar bara samhället runtomkring.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:03:00
 Krocko
Det tippades inte allmänt att vi skulle nå 25000. Vi har inte alls dåliga publiksiffror, tvärtom sett till de senaste säsongerna. Sen är det väl självklart att ju fler årskort det säljs desto större variation hur många som faktiskt dyker upp.
Scholes
Håller med. Lite dystert i år med framtidstron men vi har ju sett AIK spela bra fotboll också, ffa derbyt!
 

Namn: gnagetfrälst   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 13:02:00
 McNasty:

tyvärr är det inte så enkelt så att det bara handlar om hur många poäng vi har i jämförelse med våra andra säsonger vid samma tid, utan.........:

........ i allra högsta grad också om hur många poäng efter vi är toppen främst vid sommaruppehållet i Juni.

Det är i mina ögon snarare det man ska titta mest på egentligen - då det ju finns gränser för hur många poäng det känns möjligt att ta in på ett visst antal omgångar.

Ja, som sagt väldigt viktigt att vi är någorlunda med där fram till dess - annars kan guldet dessvärre vara alltför långt borta poängmässigt redan då om vi inte börjar röra på oss på allvar ganska snart.
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 12:54:00
 En fågel viskade i mitt öra att truppen inte är något vidare sammansvetsad. Det finns 3 grupper inom laget:
"Svennarna" som består av våra svenska spelare + kenny, Borges, Panos och Pavey.
"Afrikanerna" som består av våra afrikanska spelare.
"Orten-grabbarna" som består av våra unga killar från linje blå.

Enligt min källa gör dessa grupperingar att Alm har svårt att få ihop laget till EN grupp. Pavey var tänkt som den som skulle ena grupperna, men tydligen går det sådär.
Jag tycker mig nästan kunna se grupperingarna i match. Matchen mot plastapa var de enda gången laget har jobbat som en enhet under hela säsongen (gemensam press osv). Resten av matcherna har man sett ett splittrat lag.
Alm måste få ordning på dessa bitar omgående om vi ska nå en Europa plats i år igen (för guldet är väl borta..?).
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 12:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIKs säsongsinledningar med Andreas Alm som huvudtränare:
2011
3 omgångar: 5 p
5 omgångar: 8 p
10 omgångar: 14 p

2012
3 omgångar: 5 p
5 omgångar: 9 p
10 omgångar: 15 p

2013
3 omgångar: 2 p
5 omgångar: 5 p
10 omgångar: 13 p

2014
3 omgångar: 4 p
5 omgångar: 7 p
10 omgångar: ? p

Guldsäsongerna med Baxter respektive Stahre som huvudtränare:
1998
3 omgångar: 5 p
5 omgångar: 7 p
10 omgångar: 12 p

2009
3 omgångar: 6 p
5 omgångar: 12 p
10 omgångar: 19 p
 

Namn: Sandberg4   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 12:42:00
 Scholes

Exakt!

Jag kan inte vara mer enig. Gillar inte när diskussionen ska handla om att antingen få resultat eller att spela "vacker" fotboll. Det tror jag aldrig är någon tvekan om för de flesta supportrar inom AIK att nästintill alla väljer resultat, om dessa måste vägas mot varandra.

Skillnaden är bara att vissa tror på en viss spelmetod i längden medan vissa tror på en annan. Även om det enstaka år kan ge framgång kan man ju själv tro att en annan modell kommer vara mer framgångsrik över tid och därav inte vara lika frälst. Inte så konstigt att förstå tycker jag även om man ska respektera de nu styrande.

Så bara för att vissa förespråkar en annan fotboll innebär det inte att vi inte vill ha resultat. Det är det primära, men skillnaden är att vi i längden tror att en annan sorts fotboll ger oss större framgångar.

Jag blev dock glad över Celsos mer offensiva position mot Norrköping. Han var väldigt ofta inne i straffområdet när det började hetta till. Saknat att vi fyller på med folk när vi väl anfaller. Celso kommer stundtals, men tyckte att han nu befann sig där nästintill vid varje anfall. Glädjande. Sen om det berodde på det tidiga underläget eller annat är ju svårt att spekulera i.

Vi ska inte förlora mot Norrköping hemma. Jag tycker inte peking gör en sådan bra defensiv match som dom själva vill printa in. Har vi en aningen bättre dag så skulle det blivit ett rejält målkalas. Spelet fungerar inte, men våra offensiva kvaliteter hos vissa individer är fortfarande så galet hög att vi kan såra rätt mediokra defensiva lag.

Offerviljan var dock betydligt högre hos peking. Deras mittback täckte ju skott som Terry brukar göra, även om han är väldigt begränsad i övrigt.

Vi gör en riktigt dålig lagprestation och förlorar rättvist mot ett offensivt betydligt skickligare lag. Sedan tycker jag Peking borde hittat ytan bakom våra yb betydligt tidigare. Kom en del bollar dit, men ytorna var enorma och med den match deras forwards gjorde så var jag glad att dom inte sökte den ytan oftare. Blev lite mer efter ca halvtimmen.

Måste berömma Andreas Johansson också. Alltid en jobbig jävel att möta som även är skicklig med boll. Där måste vi visa mer hjärta om vi ska vinna den mittfältskampen. Tycker Panos gör en riktigt svag första halvlek, med derbyt på näthinnan.

Hela laget kändes lojt och om Alm anser att dom sprang med hjärta även denna match så känner jag mig rätt tveksam till det faktumet. Glassigt och en tro att det ska ordna sig attityd. Kan varit en bra smäll att få så vi är medvetna om det hårda jobb som krävs framöver.

Häcken borta är inte lätt och där krävs en 100% arbetsinsats för att få med sig något. Det går inte att gå på halvfart och tro det ska fixa sig självt. Så stor skillnad är det inte mellan trupperna.

En själv blir så fokuserad på AIK under försäsong och höjer upp ens egna spelare rätt mycket, men sen ser man exempelvis Sam Larssons första halvlek mot oss i premiären samt Telo senast och inser att dessa spelare, när dom gör en bra match, är betydligt vassare än våra spelare när dessa har en mindre bra sådan. Inte så stor skillnad när våra spelare går ner sig något.

Måste bara inflika sist att Rosenberg ser riktigt vass ut i Malmö. Syns att han, liksom Henok i hans prime, att han lirat på en högre nivå. Imponerande...
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 12:42:00
 Om vi vunnit SM-guld med en annan tränare är omöjligt att gissa om, men vad som är säkert är att den typ av fotboll vi spelar och spelade ifjol kostar oss massor av pengar. Ifjol tippades det allmänt att AIK skulle slå ÖIS' allsvenska rekordsnitt på 25.500, men vi landade på 18.900 och hade i flera matcher färre åskådare än årskort. En gång i tiden publicerades alltid antalet biljetter dagen före match och man kunde räkna ut ungefär hur många som skulle infinna sig. Numera är det omöjligt, eftersom uppåt hälften av de som har säsongskort ibland inte dyker upp. De som köper biljett på matchdag är färre och färre.

Jag tror att det är en utopi att vi ska kunna fortsätta på den inslagna linjen. AIK skadas av att förknippas med den här typen av fotboll och med allt ödsligare läktare.

Om vi hade nöjt oss med den här typen av tabellpositioner och den här sortens fotboll så borde vi ha valt att spela på nya Sös, där 10k ändå är acceptabelt - på NA är det definitivt inte det.
 

Namn: Råsundafetto1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 12:14:00
 Kopiorna vann tydligen hockeyguldet. Grattis.....
Då nu dom så gärna vill kalla sig AIK så kanske vi skulle kunna komma överens om att de nästa säsong tejpar på det riktiga AIK-emblemet på bröstet? Då skulle vi få ordning på ekonomi, spelartrupp, sponsorer och publiksiffror i ett nafs. Samtidigt behöver man inte ha dåligt samvete för att man aldrig går och kollar. Man borde ju även kunna fixa så att den avgörande finalmatchen samt hemmaderbyt spelas på hovet.
 

Namn: reklejmthelennart   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:59:00
 Någon som har en Norra Ståplats-hatt och möjligtvis en Norra Ståplats hoodie? Den med MDMF på ryggen. PMa. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:46:00
 super-g

Visst handlar det om resultat. Men det handlar väl även om hopp om framtida resultat.

Spelar man tex som MFF gjorde igår mot DO och tappar poäng så skapar det ändå en tro att det kommer gå bättre nästa match. Jag tror hela MFF truppen känner att de är det bättre laget och det var bara tillfälligheter att DO tog poängen.

Tappar man poäng som vi gjorde mot Örebro och Norrköping så blir man bara uppgiven och känslan är att inget har förbättrats från förra säsongens skitinledning. Och då har vi två säsongsinledningar gått in med i stort sett intakt trupp.

Det känns som att vi först behöver bli underdogs innan vi kan prestera. Har vi en tränare som har ett fungerande spel och mentalitet för att vara favoriter? Vill vi det?
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:41:00
 PAL. Ryck upp dig nu. "Alm har kostat oss två guld". Du har väl inte en aning om vilka placeringar vi hade haft med en annan tränare. Eller? 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-22 11:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL,

Du är ju de facto en Alm-hatare. Allting har varit oacceptabelt i din värld under tre år trots att Alm är en av våra resultatmässigt bästa tränare genom tiderna.

Sedan ska man absolut inte vara nöjd med årets inledning, eller att vi bara plockat två stora silver på två år, och bara gått till ett gruppspel i Uefa Europa League. Man ska alltid sträva mot att bli bättre. Aldrig vara nöjd.

Problemet är att du konsekvent negligerar det som fungerar. Du har dessutom låst på tränaren Alm. Problemet är kanske att vi har fel attityd på planen hos en eller flera äldre nyckelspelare? Som inte tar den där extra löpningen tillbaka för att visa vägen som AA eller Obolo? Det kanske brister i utvärderingen? Eller så är den sportliga ledningen medvetna om våra svagheter, men det finns en begränsad budget? Eller så jobbar de helt enkelt kontinuerligt och systematiskt med identifierade svagheter?

Diskussionen för eller emot en tränare kan väldigt ofta vara fel fråga. Eller snarare, det är en fråga av betydligt flera.

Du har emellertid tjatat samma svar i tre år på en enda fråga. Det blir väldigt trist och enahanda. Då får du räkna med risken att bli generaliserad.
 

Namn: abstar   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:35:00
 Nu mer än någonsin är det viktigt för Alm att få spelarna att förstå att dom som kollektiv är sämre än ALLA andra lag i Allsvenskan. När dom är som sämst. Ingen match skall föregås av någon som helst hybris eller övermod som leder till underskattning eller slappt beteende på plan. Något så grundläggande som rätt attityd kan inte vara så jävla svårt att ordna. Gnaget har fortfarande allt att bevisa i mina ögon 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Defectio solis

Det är väl precis det vi gör just nu. Vi spelar ju en sjukt rak fotboll, det kan inte bli enklare.

Man läser att vi inte ska försöka spela som Barca och att spelarna inte ska tro att det spelar i Barca etc. Men är det någon som ser någon sorts ambition till tika tika spel?

Vi spelar väl hur basic som helst men det fungerar inte.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL
Det finns de som hatar Alm och det finns de som är kritiska. Har aldrig pådyvlat dig något epitet.
För mig är fotboll resultat. Tråkig fotboll är det om vi tappar poäng, inte annars.
Resultat utan att för den skull kräva guld varje år. Alms resultat är historiskt sett mycket bra. Men ett guld borde kunna räknas in på tränare som har fem år på sig. Inledningen i år är inte godkänd, men vi får ge det några matcher till.
Att påstå att Alm kostat oss två guld känns lite väl hypotetiskt att börja diskutera.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:28:00
 
aikrobban-

Mycket intressant statistik som som knappast kan ljuga, även om jag ej kollat motståndet i varje enskild match.

Helt klart passar våra tekniska spelare bättre på konstgräs.

Bort med naturgräsprestigen, det viktigaste är att vinna och spelet blir vackrare då våra tekniker kan briljera mer
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:28:00
 Finns det någon särskild anledning till att man låter taket på Nationalarenan vara stängt en dag som denna eller vill man bara hjälpa gräsdöden lite extra på traven? 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:24:00
 aikrobban: Jag var inne på det där redan i vintras som en alternativ förklaring till våra dåliga starter historiskt sett. kollar man på vilka lag som generellt startar Allsvenskan bäst så hittar man MFF och Helsingborg i topp, två lag som oftast är de enda med bra gräsmattor tidigt under säsongen.

Lägg dessutom till att vi under försäsong mer eller mindre bara brukar kunna träna på plast (förutom på läger) så inser man att vi sällan är vana vid gräsplaner i början på året.

Hur stor betydelse det här har är omöjligt att säga, det kan ha jättestor eller noll betydelse för våra starter. Men det är ändå en detalj som tål att funderas på.
 

Namn: aikrobban   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:19:00
 En reflektion....:

AIK har iår spelat 15 matcher mot andra lag (inkl träningsmatcher på Skyttan, träningsläger och allsvenskan).

Av dessa har 9 st spelats på naturgräs och 6 st på plast.


Segrar på naturgräs - 0! och målskillnad 9-19

Segrar på plast - 5 st och en oavgjord, och målskillnad 17-8

Nån som börjar se en tendens?
Häcken borta på naturgräs nästa...
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:11:00
 //SuperG
För det första betackar jag mig för öknamnet Almhatare och även om jag verkligen avskyr den antifotboll han verkar vara expert på att locka fram varje vår så hoppas ( om ej tror) jag fortfarande på att han vet vad han sysslar med.

Sen att vi får rätt tillslut kan lika väl vändas till att vi haft rätt hel tiden medan Almkramarnas okritiska hållning varit det som hållit tillbaka klubben och kostat oss två SM-guld. Ditt resonemang går liksom att vända på utan att för den skull varken bli mer eller mindre rätt eller fel.

Men oavsett vad vi tycker om tidigare säsonger, en poäng på tre hemmamatcher varar en mot en nykomling är under alla omständigheter fullständigt oacceptabelt.
 

Namn: Julgranen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:10:00
 Defectio solis
Exakt, man måste bemästra det enkla spelet innan man kan ta sig an de svåra. Tycker att AIK saknar en grundtaktik att luta sig tillbaka på när inget funkar. En taktik där vi bara spelar ett rakare spel och där spelarnas uppgifter förenklas och bara kan nötas på.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:10:00
 Mjällbys Kaptensbindel

Riktigt bra poäng där: Att förbättra Alms svagheter - det är hans första roll med huvudansvar för en Allsvensk klubb och självklart är han inte fullärd. För att man ska kunna förbättra ens svagheter måste man börja med att erkänna det för en själv, med tanke på att du skrev ett frågetecken efter ordet uppenbar antar jag att du också ställer det lite tveksam till om Alm faktiskt håller med om detta förbättringsområde?

Oavsett vad så vill jag att Alm ska stanna säsongen ut, efter det kan prestationen utvärderas (och jag måste erkänna att jag är ruggigt resultatorienterad, så länge AIK tar poängen så skiter jag hur det ser ut, vill jag se på vacker fotboll kan jag kolla CL/VM)
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mjällbys Kaptensbindel: I alla lag på den här nivån görs det regelbundna utvärderingar av ledningen, i dessa brukar spelarrådet medverka och hade spelarna saknat förtroende för Alm och den övriga ledningen hade de knappast fått inleda sin fjärde säsong.

Sen kan detta naturligtvis ändras över tid, inget förtroende är konstant, men att vi skulle gå ut publikt med spelarnas aktuella förtroende för ledningen är knappast något som skulle få oss att vinna fler fotbollsmatcher. För det är väl det vi vill?

************************************

En sak som var extremt tydligt under matchen mot Peking var kantspelarnas dåliga samarbete med varandra, ytterbackarna var helt ensamma i defensiven och yttermittfältarna lika ensamma i offensiven. Det fick till följd att våra centrala mittfältare fick täcka upp och hjälpa till vilket i sin tur gjorde att Peking ganska enkelt kunde vinna kampen om det centrala mittfältet och vi kom fel i positionerna.
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
super-g > Problemet är att folk tycker väldigt olika om Alm. Det finns inte en bred uppslutning kring honom, eller emot honom för den delen heller kanske. Vissa har avskytt karln från dag ett, vissa har hyllat. Vi vet inte vad den exakta opinionen är. De mest högljudda åsikterna når alltid fram, men vad tycker den stora (svarta) massan?

Det enda "officiella" uttalandet om Alm är väl FB:s inför säsongen där de var försiktigt optimistiska, med reservation för tvärvändning om säsongen börjar lika uselt som 2013 samt om vi fuckar upp cupen än en gång.

I mitt eget AIK-nätverk (100-talet personer) har majoriteten varit positiva till Alm fram till Örebro hemma. Sen började det knaka, för att stabiliseras efter derbyt. Efter Peking är majoriteten plötsligt emot honom. Även de forna Alm-kramarna.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 11:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
bladimirs brorsa -

joppepitt , haha, kanske ska ändra till det nicket
 

Namn: Defectio solis   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:59:00
 Jag tycker vår spelide verkar hämma oss tror laget hade mått bättre av att spela lite mer basic och kämpa istället för att försöka rulla tre hundra gånger i backlinjen och belasta kanter hit och dit på olika sätt. Det är bara en känsla. Vi börjar i fel ände varje säsong. Istället för att gå på finliret direkt borde man bara trycka på att kämpa och låta offensiven växa fram. 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:54:00
 Jag reviderar mitt krav på SM-guld som enda skäl att ha kvar Alm efter säsongen. Det enda jag kräver är ett fungerande spel och bättre inställning (mer mod) samt att ingen fuskar i det defensiva arbetet. Kommer vi 3:a med ett fint och uppoffrande spel är jag okej med det. Tills vidare.

Jag kräver transparens in i den sportsliga ledningen och att det framläggs hur Alm uppfattas av spelarna på det personliga planet. Som motiverare. Om tränare som Norling och Söderberg är 5/5 i det arbetet - var ligger Alm? 1/5? 2/5? Detta vore verkligen intressant att veta, samt hur man jobbar för att förbättra denna uppenbara (?) svaghet hos Alm?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:53:00
 Dom som i typ tre år kritiserat/hatat Alm har haft fel. Alm har gjort en helt godkänd insats, resultatmässigt, spelmässigt, utvecklingsmässigt. Toppinsatser varvat med div bottennapp, men som helhet klart godkänt. För tidigt att säga hur det går i år, men inledningen är dålig. Några matcher till så vet vi. Lyckas laget inte vända detta kommer tränarfrågan i fokus. Kanhända det vore rätt med ett byte då. Om pengarna finns och rätt ersättare finns. Det skulle i så fall inte betyda att Almhatarna haft rätt. Det skulle betyda att dom med sin rigida hållning oftast har fel men ända råkar få rätt då och då. Säger man Alm måste avgå hela tiden får man rätt till sist, även om man haft fel hela tiden innan dess. Till sist händer det alltid. Tills vidare stöttar vi Alm och hoppas han klarar upp det igen. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:51:00
 Inkognito1

Nej jag tycker inte det. Är han inte 100 så använd han som supersub och spela Pavey eller Eliasson till höger.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:44:00
 Jag tror inte alls det handlar om inställning. Jag tror alla i laget ger 100. Men får du det inte att fungera kollektivt springer du en massa i onödan. Då kommer du inte in på motståndarna och det ser lojt ut.

Nabil springer tills han kolappsar men resultatet blir ändå inte bra.

Eftersom vi inte etablerar passningspelet på mitten så blir det jävligt svårt att nå yttrarna i djupled bakom motståndarnas backlinje. Det blir hela tiden de som måste utmana sin back.

Vi tyckte nog alla att Lorentzon hade det jävligt jobbigt mot Telo men ändå så kan jag nästa lova att Quaison slog sin back fler gånger.

Tror resultaten kommer.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:41:00
 Jag tycker att det är tjänstefel att byta ut Eero mot Kennedy senast. Vi ligger under mot ett lag som leder backar hem mer och mer. Då tycker i alla fall jag att man ska försöka komma till så många inlägg som möjligt. Nu försökte man med instick och med spelare på kanterna som hade fel inläggsfötter på deras kant.

Det var fan den sämsta coachingen sedan jag konfimerades.
 

Namn: Inkognito1   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2014/04/22/bahoui-om-probleme
Sänt: 2014-04-22 10:41:00
 "Bahoui om problemen: ”Kan inte prestera 100 procent”

Om nu nabbe inte är helt frisk ännu, ska han då vara en startspelare?
 

Namn: Captain Curt   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:41:00
 > Steken

Naturgräs då de spelar på samma arena som blävitt.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lirar Häcken på naturgräs eller konstgräs?

Känns konstigt att säga men jag hoppas det är på plast, verkar ju vara enklare för årets upplaga att bärga tre pinnar än på naturgräs
 

Namn: Inkognito1   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:36:00
 Träffade en spelare igår som jag fick lite tid att snacka med då polarn min är vän med honom. Sa att dom var grymt missnöjda med sin insats mot peking(även hans personligen)samt att dom igår gått igenom matchen på video med laget för att se hur dom låg i sina positioner m.m. Man kan väl alltid hoppas att det blir skärpning nu mot BK Röv, risk för ett par baljor i arslet annars mot ett så pass duktigt offensivt lag som BK Röv är. 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:34:00
 Tyvärr tappar man mycket publik när det är sådana här bottennapp hemmamatch efter hemmamatch. Grymt tråkigt både sportsligt, åskådarmässigt och ekonomiskt. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:29:00
 Tycker också det är inställningen som brister, känns som våra spelare tror dom är barca och mff är RM resten är strykpåsar. Jag tycker det är enormt frustrerande när vi får chansen till omställningar och t.o.m. publiken vaknar men tyvärr inte spelarna, springer 10-15m och lägger en bakåt pass.

Sen håller vi bollen för länge innan passningarna slås, vi måste slå djupledsbollar mycket tidigare även inlägg blir farligare om dom slås tidigt när motståndarbackarna springer eller är riktade mot eget mål lite ur position.

Sen håller jag med om att vi ska inte behöva byta taktik inför varje match, kanske 3-4 matcher i AS vi bör göra lite anpassningar resten ska vi kunna vinna med vårt eget spel.

Chansen finns fortfarande nu gäller det 3p mot häcken
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:21:00
 Teatino / halvloj, taskig inställning på hemmaplan match efter match inför rekordmånga säsongskortsinnehavare är ett mycket större problem. 

Namn: gnagetfrälst   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Visserligen ska man väl dock ALLTID sträva efter att vinna guld innerst inne, även om man kanske inte sätter upp det som första målsättning och krav.

Sedan att jag i och för sig anser att vi på papperet dock har en TRUPP som är potentiellt god för ett guld är en annan sak.

För en RIKTIGT BRA trupp på papperet är det väl ändå i princip omöjligt att hävda att vi INTE har ändå.

Så, Europaspel borde väl kanske vara minimum med tanke på det om det ska vara någorlunda godkänt med de förutsättningar vi realistiskt och potentiellt sett i dagsläget har i mina ögon.

Men, men:

sedan är väl kanske också den innestående potentialen, förväntningen och hur det blir i verkligheten dessvärre nödvändigtvis inte heller samma sak i och för sig.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 10:03:00
 Teatino
Att "det enda som räknas är guld" stämmer inte på långa vägar: AIK:s publik är extremt stryktålig och lyckas ofta hitta en strimma ljus även i de mest intetsägande fotbollsmatcher.

Skulle AIK missa guldet men ta en EL-plats, spela hygglig fotboll under resten av säs och dessutom göra en eller två bra matcher i EL så kommer supportrarna att vara lyckliga, vissa euforiska.
 

Namn: Teatino   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:58:00
 Inställningen "det enda som räknas är guld" blir alltmer frekvent i våra supporterled. Det är beklagligt, problematiskt och ett betydligt större hot mot AIK på sikt än Alm, NA, plastgräs och annat som diskuteras här dag ut och dag in.

Topp 3 är en rimlig och bra ambition. Man kan alltid diskutera hur vi når ett sådant mål rent spelmässigt, men det blir löjligt när vi glömmer att vi har vunnit Allsvenskan tre gånger de senaste 25 åren. Innan guldet 92 hade vi väntat i 55 år. Lite ödmjukhet.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:53:00
 joppepitt:

Den grekiske havsguden CH avgjorde mot bajen 2009 och räddade poäng mot aporna året innan. Plus att han gjorde det jävligt viktiga 3-2 målet mot BP 2009.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:34:00
 
Spelarn-

Det var väl det målet Jagne gjorde i AIK ...
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:31:00
 "Topp tre" i Allsvenskan betyder i princip ingenting, eftersom den genomsnittliga kvaliteten är minst sagt låg. Bättre att sätta upp ett spelmässigt mål, att vi ska förbättra rörligheten och variationen osv, så kommer placeringarna på köpet. Ifjol tog vi en andraplats, men det var inte många minuter sevärd fotboll publiken fick se. I längden kan man inte bjuda fansen på så mager kost om man inte vill spela inför halvtomma läktare. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:22:00
 Kan tycka att en topp-tre målsättning är lite luddig. Därmed helt okej att torska mot Peking hemma efter en otroligt sömnig inledning och helt okej att tappa segern efter att försöka bara spela av matchen mot ÖSK?

Tycker man borde ha som målsättning att vinna allt på hemmaplan eller åtminstone vara otroligt mån att göra livet surt för motståndarna och offra allt. Det är våran borg. Ingen ska komma och skoja med oss. Ingen.
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:14:00
 Det Norrköping gjorde mot oss senast är någonting vår trupp själva bör göra i offensiven. Nå kanterna bakom ytterbackerna. Antingen med yttrarna eller anfallarna. Vi köper många gratismeter för innermittfältet på detta vis och med vårt andravågsspel (som ärligt talat är bra) och inläggsfötter på kanterna så kommer det bli bra. Plus att vi har kanter som kan utmana från dessa lägen.

På detta sätt slipper vi se Nabbe peta och sticka mot tre försvarande spelare gång på gång. En mot en har han övertag 8/10 gånger men en mot tre. Nja.
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:13:00
 Kan vi prata om varför Kenny var utanför truppen mot Peking? Har inte för mig att han ska ha varit sjuk eller skadad. 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-22 09:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi vann derbyt, topp tre är långt ifrån kört och cupen startar efter VM-uppehållet så det finns ingen anledning att sparka ut Alm i ren desperation redan nu. Däremot så hoppas jag att man påbörjat med arbetet med tränarfrågan och det är väl tveksamt om bara topp tre ska räcka som underlag för att ge Alm ett nytt kontrakt. Vi vill alla se vårat spel, ffa mot lag som backar hem och krymper ytorna, utvecklas.

AIKrasmus//
Om man läst intervjuer med Norling så är det lätt konstaterat att han själv insett att snurrandet han höll på med var fel väg att gå. Han lärde sig av sina misstag och är nu en mästare. Dessutom så var det han som var ytterst ansvarig för vårat återtag, 2006 och fotbollen vi spelade 2007 var inte helt utan ljusglimtar. 3-1 segern mot Malmö är fortfarande den enskilt bästa fotboll jag sett AIK spela sedan 99. Som en extra bonus så fungerade han dessutom som en enande kraft när han var i AIK.

Slinkan//
Ni måste ta itu med alla dessa reklam pop-ups som dyker upp. Banners över och till höger är en sak men dessa pop ups är inte okej. Sitter man på en smartphone/surfplatta så skickas man dessutom direkt till Appstore/Google Play. Det är riktigt frustrerande.
 

Namn: Martin Krook   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 09:09:00
 Ang nästa års tränare.

Ett grundkrav måste vara att den nye tränaren har en meritlista där ordet mästare ingår. Det utesluter alla "framgångsrika" ungdomstränare och andra "spännande" kort.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.it/2014/04/aiks-snittbetyg-2
Sänt: 2014-04-22 09:03:00
 Här kan ni jämföra spelarnas snittbetyg hittills i år med förra säsongens. 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 08:48:00
 Kan vi inte förnya någon gång? Måste vi plocka hem RN? Vill inte ha tillbaks Norlings sista tid i AIK igen, bytte start 11/spelsystem inför varje match, det var riktigt irriterat där ett tag. Dessutom lär han börja jiddra med styrelse/övrig personal som vanligt, kommer vilja styra BWs och Ackermans jobb dessutom, kommer bli problem.

Nej, in med Kim Bergstrand från Sirius, där finns det mycket fotbollskunnande, framför allt så finns det en vilja att anpassa spelsystemet efter materialet. Annars gärna en Tysk tränare, Holländsk.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 08:32:00
 AIK Fotbolls officiella målsättning är topp-3.

Norling är alltid välkommen hem till AIK.
 

Namn: Pagge Liljebäck   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 06:49:00
 Man kan se det framför sig hur Eliasson blir en ny Gerndt eller Pierre Bengtsson. Hoppas inte. Eliasson har högre potential än båda dem. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-22 01:04:00
 Kommer ihåg när jag såg AIK-Häcken 2009 på Råsunda. Man hade Obolo och CH Jagne på topp - härlig duo förresten...

AIK:s taktik var mycket enkel. Man tjongade en tjongboll mot Obolo som stod nära deras mittbackar, Obolo vann såklart nickduellen och skarvade nicken framåt mot CH som rusade förbi mittbackarna med 100 km/h. Mycket riktigt så avgjorde CH på ett friläge som uppkom på detta sätt.

Vore det helt omöjligt att köra samma taktik med Goitom eller Markkanen med Kennedy på topp?
 

Namn: adde+2   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 23:16:00
 Vi har ett sånt utspritt lag så att det inte blir något tryck och det är för mig helt otroligt när vi har en videocoach ! När Martin var i laget så hade vi bara en utspridd spelare och det var han. Nu tokcheckar Henok och orkar sen inte hem...sen tokspringer Ero och springer vilse...sen får Borges ett ryck och börjar checka framför Henok vaaaaa faaaan är det för nåt !! Samlat anfall om vi inte kontrar och ALLTID samlat försvar ! och vad är det med Lorentzon !!!!

 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 23:05:00
 Avsaknaden av djupledsspel är enligt mig den största bristen i vårt spel. Motståndarna behöver aldrig oroa sig för att bollen ska komma och kan därför ligga rätt i sina positioner hela tiden utan att känna sig hotade.

Det är för mig helt oförståeligt att det inte görs något åt det. Alm snackade ju om att dom tränat mycket på det under försäsongen, något resultat har det dock inte gett.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Länktips: http://fuskbugg.se/dl/3VYY0A/tak.jpg
Sänt: 2014-04-21 23:04:00
 Ungefär sådär ser vårt anfallsspel ut just nu. Det gjorde det även förra året och jag kritiserade det även då. Bollen ut till yttrarna, sen kan de välja om de vill fortsätta rakt fram eller skära inåt i banan. Har vi tur överlappar ytterbackarna men det sker ytterst sällan nu för tiden, vilket gör att vi har en ensam ytter ute på kanten och spelet stannar upp om han inte drar sin gubben.

Vad vi tappar är det centrala djupledsspelet. Jag tycker det är konstigt eftersom när man lyssnar på Alm i exempelvis Radio Råsunda så är tydligen djupledsspelet det absolut viktigaste.

Anfallet känns extremt endimensionellt och är inte jättesvårt för försvarande lag att räkna ut.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:59:00
 Wellington. Kennedy byttes ju in redan i den 53:e minuten så han fick ganska mycket speltid. Han har definitivt inte samma form som när han var som bäst förra året. 

Namn: shervo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hur kommer det sig att vi aldrig, eller nästintill aldrig, slår djupledsbollar överlag, framförallt centralt i banan? Och hur kommer det sig att KI sällan TAR djupledslöpningarna centralt? Tycker mig ha sett flertalet tillfällen där löpningarna kunde (och bör) ha tagits av KI centralt i banan. Är det för att han vet att bollarna trots allt inte kommer där? För det har ju ofta hänt att tillfällen dykt upp där bollarna inte kommer i djupet.
 

Namn: adde+2   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:50:00
 
Wellington //

Det kommer inga passningar till Kennedy i år....alla kantspringare ska göra sin gubbe själv vilket gör att allt stannar upp eller dom tvingas skära in och skjuta ett misslyckat skott eller inlägg ser ut så till 90% känns det som.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:46:00
 Jag tyckte dessutom att det var fel av Alm att spela Eero/Goitom mot Peking. Missförstå mig rätt nu, jag hyllar Eero lika mycket som någon annan här, men att ha två klossar som inte kan springa djupled mot Peking? Njäe, vi hade verkligen behövt Kennedys djupledshot där för att skapa ytor åt andra, även om han är "ur form" vilket jag inte heller håller med om. 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:26:00
 Mjällbys Kaptensbindel: Samma gällde matchen mot Örebro. Jag satt på Östra nedre, och under första halvlek stod Eliasson, bara meter från oss i publiken, helt omarkerad och väntade på boll vid säkert 5-6 tillfällen utan att få en endaste pass.

Det var ganska absurt efter ett tag.

Jag gillar Eliasson som tusan och den mannen kommer bli en riktigt bra spelare. Skillnaden på honom och Quaison är att Eliasson verkar vara beredd att kämpa till 120% för att hamna där. Quaison tror att det ska komma av sig självt, och det har jag kritiserat honom för länge.

 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:24:00
 Capybara: Tack.

Alm sa innan matchen senast att det är en ny motståndare och då kan vi inte spela på samma sätt som mot djurgården, för då förlorar vi.

Min tanke är att man spelar sitt egna spel om man inte möter en allt för stor drake? Varför skulle vi inte kunna köra samma taktik mot två olika motstånd? Jag förstår verkligen inte resonemanget.
Det är inte Europeiskt toppklassat motstånd vi talar om. För då förstår jag att man ändrar matchplanen helt.


 

Namn: Julgranen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:23:00
 Någon som vet när skynket på etage tre kommer vara bytt? Känns som om det är något som riskerar att försenas om och om igen.

Och något nytt rörande "plexisköldarna"?
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:20:00
 Plastmatta=Usch! 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2014-04-21 22:18:00
 Jag vill ha plastgräs NU!!!

Mattan e ett skämt o kommer va ett skämt

Frågan är inte OM vi kommer byta utan NÄR vi kommer byta

Lika bra o gör det iaf tills nästa år
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 22:13:00
 Dirty Dennis > Det var samma sak mot Gefle. Vi var några som skrek oss hesa av frustration för att ingen spelade Eliasson. Allt skulle gå genom Henok och Nabbe. I derbyt hade han några fina moment men försvarsspelet på hans kant var obefintligt. Mest p.g.a. hans underlägsna fysik. Han får bygga lite överkropp i sommar... 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-21 22:05:00
 Coach: Bra observerat ;) .

Dängroth:

Angående Eliasson i derbyt så var han sopren på sin vänster kant och flaxade med armarna som en fågel varje gång vi vann boll på mittfältet, men vi skar snett in till höger ut till bahui vilket oxå funkade.

Men jag satt och svor att vi inte spelade mer ut till vänstra kanten för jag lovar att vi gjort en balja därifrån oxå.

Sen blev han utbytt men han fick ju inga bollar , typ 2 pass vad ja kan minnas

Eliasson kommer bli något riktigt stort! hatten av till gubbarna som styrde upp den värvningen, bara vi inte förstör han så han lämnar till något annat brödgäng och blommar ut där.

Bahuoi och Quaison i all ära men lovar att Eliasson kan generera pengar om vi låter han blomma.

Vi är på god väg men det gäller att förvalta vårat kapital på bästa sätt , men det är lätt att sänka talanger är det någon som vet det så är det vi , gör om gör rätt....

Frammåt stolta AIK
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fjällström sa att vi spelar ok dvs vi har det spel som behövs för att vinna men vi glömmer kämpa/jobba ibland och då förlorar vi. Han menade att om vi bara kan få in det i skallarna på spelarna att man måste kämpa precis lika mycket som i derbyt även mot hbk, mjällby etc då trodde han vi skulle vunnit även de matcher vi förlorat.

Jag tycker det ligger en del i det, ibland känns det som spelarna har samma inställning som vi supportrar, dvs här ska det bli 3-0 och så glömmer dom att man ska spela matchen också inte bara vara närvarande.

Det måste bli några 3 poängare i rad nu för att det ska kännas bra.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:42:00
 december (kl 16:34)//

Grattis till ett av dagens bästa inlägg!
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:39:00
 Angående säsongen so far och sådant som är lätt att säga, men svårt att genomföra i praktiken:

Fotboll är en psykologisk sport. Alla människor går upp och ned in sin psykologiska status och för en grupp blir samspelet än mer komplext.

Att tränarteamet och spelarna är överens om att spela ett med hög press och mycket bollinnehav är uppenbart.

När alla tar sina ytor och löpningar, släpper bollen rätt och är distinkta med låg felprocent i sina agerande blir resultatet dominans. En viktig komponent är att ha tillräckligt hög mental energi för att genomföra allt detta. Det syntes mot DO, men inte mot Peking.

EL TACTICO pratade för någon vecka sedan om hur svårt det är att spela skolboksfotboll med bibehållen kvalitet över tid. Det är nog endast de bästa spelarna som fixar att alltid hålla hög kvalitet oavsett förutsättningarna.

Man skulle kunna tycka att vi redan skulle vara i ett läge där vi spelar ut hela registret, enligt "skolboken" och plockar seger på seger, men hur lätt är det egentligen att vara favoriter med skyhöga krav på sig både från oss supportrar, men också på sig själv?

Våra motståndare spelar i de flesta fall "årets match" och har ytterst lite att förlora och då är det enkelt att tagga till.

Naturligtvis vet alla om att man underpresterat och jobbar stenhårt med spelet till matchen mot Häcken.

Ska vi vara Sveriges bästa lag måste spelarna över tröskeln. Först när motståndarna "vet" att en bortamatch mot Gnaget nästan säkert år lika med torsk kommer vi ha ett mentalt övertag.

Att rörligheten med och utan boll och passningstempo varit dåliga bottnar nog mer i osäkerhet än ovilja att kämpa. Det känns snarare som att man vill för mycket och agerar mer med hjärnan än med ryggmärgen.

Får laget lite flyt med sig framöver kanske krampen släpper? Det kan räcka med väldigt små förändringar och justeringar så kan saker och ting se väldigt annorlunda ut inom ett par omgångar.

Dock måste vi sluta släppa in billiga mål omdelbart! Det är inte AIK att läcka så lättvindigt.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:28:00
 Captain Curt. Jo, det är möjligt. Även jag förbehåller mig rätten att ändra mig. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag nöjde mig med att matchen som våra huvudantagonister Djuf spelade i landets högsta serie i dag. Alltså såg jag inte Bajen-matchen. Ni som såg godbiten. Såg det bedrövligt ut, eller fick man bara intrycket av att det var ett olycksfall i Nannes arbete?
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:25:00
 Eliasson såg inte direkt oförskämt pigg ut mot dif, var väl därför han var bänkad. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:22:00
 Kommer ihåg när jag lirade sjumanna back in the days. Jag fullkomligen öste in mål, och avslutade nästan alltid med en tåfjutt.

Håller med om att det används på tok för sällan i dagens fotboll. En bredsina eller vrist ser målvakten i förväg när man ska avsluta, men en tåfjutt kan man bara klippa till i steget - som ett vasst skorpionstick.

Grymt effektivt.
 

Namn: Captain Curt   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:22:00
 > gregory 61

Men om Alm nu inte lyckas med att göra det du säger är småjusteringar i vårt grundspel, trots ett någorlunda intakt och toppat lag från förra året och med en enormt lång försäsong att fixa till dessa små(?) problem, är det då inte dags att börja fråga sig om Alm är rätt man att leda AIK efter VM uppehållet?
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn:
"Hur går det med bajens fotbollsrevolution...?"

Verka hacka lite.

Hörde/läste att dom tydligen var ljusår före oss och dif tidigare. Vill inte möta Ängelholm isdf.
Back to earth pajasbajen.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:20:00
 Så där då var Bajen sämst i världen igen. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:15:00
 Torsk för vraken mot ängelholm 1-2
busvisslas på nya sös oxå
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan,
Teteh Bangura är också bra på tåfjuttar.
Ett av de effektivaste skotten i fotboll, används på tok för lite.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:12:00
 Ängelholms El Kabir, en anfallare som kan skjuta tåfjutt, så grymt effektivt, Den Riktiga Ronaldo var mästare på tåfjuttar. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:10:00
 5 min tillägg på nya sös, 1-2 

Namn: Captain Curt   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:07:00
 Ha ha, fan vad skönt med lite glädje idag i alla fall, även glädje av den bästa sorten.

Är det lillebror El Kabir det där?, jävlar vilken speed och kyla han visade på där i alla fall!
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:05:00
 Captain Curt. Jag är övertygad om att vi har ett grundspel som räcker till för att vinna Allsvenskan och att byta bort 4-4-2 eller tränare nu går bara inte. Alm bör sätta en startelva han tror helt och fullt på, sen spela den konsekvent om inte skador ställer till det.
Ett problem som flera pekat på är inställningen hos vissa spelare. Om inte alla ger 100% för laget så kan vi omöjligt lyckas spela hem guldet. Det måste fungera redan på söndag mot Häcken. Vi har vissa stunder i alla matcher spelat riktigt bra och att få det fungera 90 minuter är ett måste.
Slutligen måste avslutningarna förbättras avsevärt. Det får inte vara som vid Henoks friläge igår t.ex. att dra upp bollen på läktaren.
Lite småjusteringar bara, eller hur? Förbjuden glad gubbe.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:04:00
 Nu blev det tyst igen.... 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:04:00
 vraken kvitterade till 1-1 och 30 sek senare gör ängelholm 1-2 

Namn: Julgranen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 21:04:00
 Lär ju får skit för detta men men...

Kanske ligger problemet inte hos Alm, utan hos Nebo. Alm har ju självklart yttersta ansvaret då han är huvudtränare. Men jag kan tycka att Nebo tyvärr väger för lätt för att vara andra tränare.

Tränar teamet skall kunna stötta varandra, lösa problem tillsammans och framför allt motivera laget tillsammans.
Alm kan mycket om fotboll, Nebo's största styrka är hans passion och offensiva tips.

Har sagt det förut på mitt gamla konto men jag säger det igen. AIK förlorar på att ha flera tränare som är tidigt i sin utveckling, och jag hade gärna sett att AIK tog in en mer erfaren tränare som kan: 1. Ta överhuvudansvaret för A-laget och vara mentor för Alm (som tar Nebos plats) eller 2. Tar Nebos plats rakt av och hjälper Alm (som fortsätter som huvudtränare).

Jag tror på Alm. Jag tror på långsiktigt tänkande och kontinuitet på tränar sidan. Men jag tror att kortsiktigt så behövs en mer erfaren tränare som kan hjälpa (alternativt leda) Alm och laget. För faktum kvarstår att vi är en storklubb som förväntas vara i toppen år efter år, och då kan vi inte låta oerfarenhet kosta oss poäng.

Backe kanske kan tänka sig en mentor/hjälptränar roll (vet att han inte vill ta över ett helt lag). Han skulle kunna stödja Alm ett par år tills Alm är mer redo.


Nebo tycker jag skall fokusera 100% på att hålla i träningar för offensiva spelare.

Men så har vi ju en budget att följa med...
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:57:00
 Gawain: Det är välorienterat och välmenat att kalla andra för vrak? Knappast ridderligt. Nej, du är nog ingen bra allmän förebild. Och nu skönk ditt namn rejält i dignitet! 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:57:00
 Hur går det med bajens fotbollsrevolution...? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:55:00
 Mjällbys Kaptensbindel

Mycket möjligt men då är det i varje fall inte underlaget det är fel på, många verkar ha fått uppfattningen att vi påverkas negativt av att spela på naturgräs samtidigt som våra konstgrässpelande motståndare inte gör det.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:53:00
 Mjällbys Kaptensbindel/

Norrköping kom från en usel insats, mötte ett lag de har svårt mot som dessutom imponerat i matchen mot Dif. Svårt att inte känna sig motiverad i det läget. Svårare för Alm att motivera våra även om det egentligen inte ska behövas.

Fokus på att vinna varje match var det som tog oss till guldet 2009.
 

Namn: Coach   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:51:00
 Dirty Dennis: jag håller med dig fullständigt om Eliasson och Alms obefintliga förmåga att få spelare att lyfta sig. I Alms huvud verkar bara taktik och teori finnas, så mycket teori att han själv snurrat bort sig och ingen spelare verkar fatta hur vi ska spela. När Karikari faktiskt till slut lyckades bli glödhet (både i Allsvenskan och i EL), så tog det inte lång tid innan han hamnade i frysboxen, då obegripligt. Nu menar jag inte att det är Karikari vi saknar idag, men det visar tydligt att Alm totalt saknar en mycket viktig ledarskapsförmåga, sannolikt viktigare än all teori. Spelare behöver självförtroende!

Tre år i rad har vi startat säsongen uselt och det har och kommer kosta oss mycket förlorad publik och såklart uteblivet guld. Jag är tränare i division 4 och det är fan större underhållsvärde där än att se AIKs matcher hittills i år (inklusive matchen mot Gefle, derbyt såklart ett undantag).
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:49:00
 MangeMan > De kanske har tränare som lyckas motivera dem till att ta närkamper på naturgräset sen? 

Namn: Buzz   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:43:00
 Hopfan. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:42:00
 Haha vilken jävla frispark! 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:42:00
 oups.... nu blev det tyst. Haha 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:42:00
 CAS

Hade vraken haft en poäng efter 3 hemmamatcher så hade de haft ca 10-11000.

ängelholm gör 0-1
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:39:00
 Men våra motståndare, typ Örebro och Norrköping, spelar också försäsongen på konstgräs, dessutom spelar de den riktiga säsongen på konstgräs. 

Namn: CAS   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:38:00
 Pinsamt att bajen har högre publiksiffror än oss.. 

Namn: Captain Curt   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
> gregory 61

Den bjuder jag på för att jag skulle bli minst lika glad som dig ifall det händer, och jag hoppas verkligen det, tro mig.

Men vad ser du för möjligheter till att vi skulle klara det?, vad måste vi (laget, tränarna) ändra på/fixa till för att det ska ske tycker du?

Jag har blivit mer och mer pessimistisk i motsats till dig då varken jag och mina bänk kamrater ser några förbättringar alls i spelet eller attityd till matcher från föregående säsonger.

Men att sparka Alm nu?, aldrig.

Men om ingen förbättring sker med framför allt spelet, och hur vi kommer tillrätta med den bristande jävlar anamma inställningen så hoppas jag att AIK inte ställer sig främmande inför ett tränar byte vid VM uppehållet.
 

Namn: adde+2   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:37:00
 Hammarby tappade precis som vi 50 % av premiärpubliken och då vann dom premiären med 5-0 ! 15000 på plats på Tele 2 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:36:00
 adde+2 > Ja, rent spontant känns det ju som att AIK, som spelat en stor del av sin försäsong på plast, bygger upp och blir trygga i, ett spel som inte kräver lika mycket närkamper, vilket blir kostsamt på naturgräs. Skulle ju vara märkligt om det var så enkelt. Kanske är det en liten delförklaring. "Många bäckar små..." o.s.v. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:32:00
 Jag tycket gårdagens publiksiffra var helt ok, var rädd att det kunde hamnat närmre 10.000 när jag var på väg dit, vi har helt klart lite mer publik i år känns det som, frågan är bara hur länge publiken fortsätter att komma med tanke på vad som utspelas på planen. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:30:00
 Ni som sett våra matcher på tv när vi spelat hemmamatcher.
Hur låter det från Norra?
Låter det bättre än förra året?
Ser på vraken mot ängelholm, låter väl sådär.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:27:00
 För de som tyckte gårdagens publiksiffra vat dålig kan det ju vara värt att notera att trots en miserabelt dålig hemmastart (som vanligt) och en sämre matchdag (semestern tar slut idag) så hade vi en marginellt högre publiksiffra än MFF som börjat med fem raka vinster. 

Namn: adde+2   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
På TV 4 sport sa dom precis att det är 80% mindre närkamper på plastgräs !!!!! Någon som kan utveckla det mot vår prestation hittils.
 

Namn: jessel   Visa profil  
Länktips: http://www.ladda-upp.se/bilder/spvoqhuifeftp/
Sänt: 2014-04-21 20:19:00
 Bajen - Ängelholm 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:16:00
 När Malmö mötte Götet så dominerade man totalt i första, i andra var det ett under att Götet inte kom ikapp. Malmö föll igenom och tappade allt, Götet missade allt och Malmö kunde men andan i halsgropen kontra in ett avgörande. Men Malmö känns tunna utan sin trio där framme.

Nu är det 2 veckor till nästa hemmamatch då heif kommer på besök. Oavsett hur det går mot Häcken hoppas jag alla sluter upp till den matchen. Jag hoppas på minst 20.000.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:13:00
 Oj oj. Mff blåsta på minst en straff. Grattis era jävlar, hoppas den poängen kostar er guldet!
Karmas mamma!
 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-21 20:12:00
 Sen hur man kan bänka Eliasson som sett oförskämt pigg ut när han spelat, jag får känslan av att han är utfryst på något sätt.

Lek med tanken om man har en tränare som tar en kille som Bahoui eller Eliasson lr Milosevic för den delen, åt sidan någon gång då och då och har ett riktigt (pappa) samtal med dem och målar upp en karriär väg mot stjärnorna.

Får spelaren i fråga som dessutom besitter talang att tro på detta stenhårt då har man spelare som säljs dyrt till bra lag.

Jag tror inte att Alm gör så , han har fastnat i någon konstig dryg Guardiola imitation , kall och dryg tystlåten.

Han må ha Elit licens osv men han är ingen människo kännare det kan man inte utbilda sig till det är något man är.

Jag vill tro att tex Norling skulle sopat rent med denna truppen för på pappret ser vi bättre ut än på länge.

Där hade vi en kille med glimten i ögat , Alm saknar ögon !!

Que sera sera

 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:12:00
 Captain Curt. Det där inlägget ska jag med glädje spara och ta fram i höst. Ingen kan få mig att sitta här och ge upp med 25 matcher kvar. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:09:00
 Med dagens resultat så har vi faktiskt det helt i våra egna händer, vinner vi alla våra matcher som är kvar så tar vi GULD!!!
Långsökt, självklart men nu vänder det när vi krossar bk arslet!!
Det är misstagen som måste bort, Stam har gjort ett par och det brukar Mv göra så förhoppningsvis har han fyllt sitt förråd av misstag och förhoppningsvis hörde spelarna missnöjet i söndags så att de kämpar som FAN i nästa match.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:08:00
 Det är klart att MFF inte kommer jogga hem den här serien. De kommer tappa sina poäng och det kommer vara hyggligt tajt i slutet.

Däremot är det ju osannolikt att det är oss det är tajt emot.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:06:00
 En stilla undran, ni som säger att serien är körd nu i 5:e omgången är ni seriösa?

Viker man ner sig i 5:e omgången bör man inte ställa krav på andra.
 

Namn: Captain Curt   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
> gregory 61
19:22

Om du säger att MFF har problem i försvarsspelet, vad kallar du då det vi visar upp?
Jag skulle byta deras problem mot våra sju dagar i veckan.

19:35
Du verkar inte inse problemet.
Ok om MFF kanske tappar sitt försprång i år så som Hif gjorde förra året, men problemet är att VI är så långt efter redan från början. För oftast finns det något eller några lag till som vi måste jaga ikapp och gå om som inte kommer att tappa formen så totalt som du hoppas på sker i MFF´s fall, lag som KFF, Ellos, blävitt och Häcken.

Förra året var ett extremt år för laget som slöt sig samman kring Turinas tragiska bortfall och radade upp segrar efter det under en period som gav oss hopp om att något stort var på gång, som tillslut gav en hedrande andra plats i tabellen.
Men att hoppas på att dessa mirakel spurter varje år börjar bli tröttsamt.

Så ja du är optimist i överkant om du tror att AIK kommer att vinna guld i år med det "grund" spel vi visar upp.

 

Namn: J8   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:01:00
 Gawain//

Och i en demokrati måste det få finnas olika åsikter.

Beslutet ligger hos BW, det är (mig veterligen) ingen som sagt något annat.

Min personliga övertygelse är att vi kommer att vinna majoriteten av våra matcher med Alm, sedan får vi (som klubb) utvärdera hur viktigt det är att spela en fotboll som vi (som klubb) kan vara stolta över.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 20:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes:
Menar mest att mot Malmö lirar vi bra, för dom respekterar vi. Skulle även vunnit mot dom nere i Skåne. Men en släpphänt keeper (1 skott = 1 mål vid första stolpen) och en het i andra målet förstörde den dagen.

Men annars är vi nog (ganska) överens.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2014-04-21 19:56:00
 >>heighpreist,

Och var kom du ifrån? Gårdare eller vrak?

Hur kan det komma sig att i dessa stunder dyker upp välorienterade personer som i all välmening ska ställa skåpet på,plats?

Ett annat nick för att mitt gamla har förlorat dignitet?
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:56:00
 heighpreist. Vad har jag skrivit som får dig att tycka så? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:51:00
 mr.e

Ja och vi kommer göra fler bra matcher under Alm och vinna en hel del också.

Jag gillar bara inte det jag ser allt för ofta. Men det är ju en smaksak.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2014-04-21 19:49:00
 Ska det vara så svårt. Varför är det så många som föredrar en "Putin-process"? Vi som klubb har en sådan som bygger på gamla hederliga demokratiska sådana. Vi förordar att välja representanter som utser...

Men ett flertal väljer att dra igång det vanliga smutskastningskampanjerna för att föregå processen.

För mig går Klubben först. (Förmodligen säger en del, därför måste vi kringgå processen).

Avd: Trött och besviken - Ja, men fortfarande AIK:are.

 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:47:00
 mr.e: Antar att det gick för många här ikväll som dessutom höll på aporna.

gregory: Varför flyttar du inte till Skansen eller åtminstone Skåne? Ta på dig pyjamasen!
 

Namn: norrvalla   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/DKristoffersson/status/455723442457690
Sänt: 2014-04-21 19:42:00
 ja vi har problem med mattan, men det e mycket mer än mattan som inte fungerar i AIK just nu. 

Namn: farmerstrret   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:42:00
 Hur jävligt allt är just nu så vill jag bara påminna alla att vi har fortfarande allt i våra egna händer..

Så länge det går matematiskt så tror jag på guld i år…
Ser inte ljust ut men det gör det ju ändå aldrig..
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:37:00
 Antar att det gick för Fjällström idag med ett x nere i Skåne mellan båda hans lag. Men det var väl OK, bra att BP kvitterade mot ÖSK också.

Scholes:
Fast hemma mot MFF förra året så spelade vi riktigt bra, en av Moros (och han backen:s) bästa matcher också och vi skulle som sagt även haft ett mål. Dom kontrade sen in ett skitmål i slutsekunderna, rent jävla robbery.

trappa7:
Aha vad det det dom sa...
 

Namn: Stolt Gnagare i Brajenland   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nu kan väl några få här slå över till 4-sport och hylla Nanne,vraken och deras spel medans ni är igång...

Avgår
 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-21 19:36:00
 Väldigt intressant skrivet AR angående förortsstjärnor.

Men problemet ligger hos Alm , han är inget mentor som utvecklar spelarna till deras fulla potential.

Går man omkring och ser ledsen ut och låtsas tänka mycket och pratar inte med spelarna då blir det såhär.

Jag tjatade om Bojan innan vi tog hem han och fick vårat förra sm tecken, nu vill jag att bojan ska utbilda sig till tränare .

Allting runt planen är minst lika viktigt som match coachningen och Alm failar kraftigt på den punkten.

Jag förespråkade Lagerbäck när vi hade en teoretisk chans att få han, kolla vad han gjorde efter det...

Bojan får skaffa elit licens , sen tar vi hem Mjällby då jävlar ska vi få njuta.

Truppen kan vinna Skitsvenskan men det behövs rätt person bakom rodret.

AVGÅ ALM!!!!!!!!!!! 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:35:00
 ViCi. Båda matcherna förra året mot mff spelade vi mycket bättre än dom. Även då efter en dålig säsongstart. 6 poäng fram till mff och vi har allt i egna händer. Optimist i överkant? Kanske, men vi kan väl inte redan nu placera guldet i Malmö.
Avd. Stöd AIK i med och motgång.
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:34:00
 Straffsituationen i slutet på MFF-apa ska inte vara straff. Johanssons första skott skjuter han på en medspelare som står offside så det ska vara den avblåsning som ska ske först innan straffsekvensen sker sekunden efter.

Avd: lätt att vara domare med tv-kameror.
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:32:00
 Hade AIK presterat det man kan förvänta sig av den aktuella truppen, hade vi legat max 1 poäng bakom MFF nu. Nu är ju säsongen långt ifrån över, men det är liksom inte det som är problemet utan det faktum att vi år efter år måste vara sura på våren för att Alm inte klarar av att få spelarna att prestera mer än mediokert.

1/9 poäng på hemmaplan hittills. Fullständigt bedrövligt. 2015 kommer inte att bli annorlunda, var så säkra. Alm och AIK var ju så välförberedda inför den här säsongen och detta är vad vi får. Jag kommer under hela 2014 envist hålla fast vid att jag vill se en ny tränarstab i AIK fr.o.m. 2015. SM-guld är det enda som kan få mig att tänka om.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:32:00
 Som sagt, detta är Allsvenskan alla tar poäng av alla. Malmö imponerar stort stundtals och faller genom helt stundtals. Mange, Rosenberg och Molins är riktigt bra ihop, Thern också rätt bra sen är det rätt mediokert. Jag tycker inte alls det är givet att Malmö vinner guld i år.

Sämst på plan var hur som helst domaren. Vilken jävla katastrofmatch han gör. Chibsah skulle för all del varit utvisad runt 65:e minuten men blir sen helt felaktigt utvisad i 93:e. Malmö har 2 solklara straffar alltså riktigt solklara och domaren friar båda.

dif gör som dom gjort varje match, står i sina positioner och ställer om bra. Dom gör framförallt en jävla massa mål. Trots litet bollinnehav.

För mig är denna serie en så länge VIDÖPPEN. Alla kan vinna och alla kan åka ur.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:31:00
 Obs att vi hade mer publik igår än MFF idag. Vår publik ska fanimej ha en tapperhetsmedalj. Så misshandlad men så evigt trogen. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
gregory 61

Ja vi hoppas att vi kan stoppa MFF och de hoppas att vi inte ska klara det. Jag hade som sagt hoppats att det hade varit tvärtom.

Bojansfulamuche

Vet inte hur många försäsoängsmatcher de fick tillsammans och vad resultatet då blev men de fick en match i AS där vi även får en man utvisad. Kanske bör man få några till.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Ja definitivt rimligt och logiskt.

Men när Kennedy visar noll och inget både under försäsong och i upptakten av serien. Så är det ju svårt att peta någon som har visat det motsatta.


Lite det jag menar. Att Alm har inte rätt spelartyper för sitt sätt att se på fotboll. Eller så passar inte personligheterna med varandra. Och letar och letar där det inte fungerar.

Som Fjällström sa igår. Som mittbackspar måste man känna varandra i ryggmärgen. Förstå varandra och veta hur den andra agerar. Inte behöva tänka det utan bara veta. Instinktivt.
Upplever att det inte riktigt finns på innermittfältet. Inte heller i ytterzon. Stundtals finns den mellan anfallarna. Inte lagdelarna emellan eller inom laget som helhet heller.
Lagdelarna blir ofta långa. Alla försöker men gör det var för sig.
Ibland klickar det trots allt rätt i någon briljant dribbling, fin hörna, djupledspass som gick rätt, bra väggspel ett sjukt skott. Det räcker ibland med en så bra backlinje.

Hade det varit så enkelt att behålla anfallsparet som inte presterar. Säga åt ytterbackarna åt löpa så. Och skrika åt alla att kämpa. Så hade han nog gjort det redan.

Massvis med talang och spetsiga egenskaper finns. Men väldigt lite samspelthet och samförståelse.

 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:27:00
 mff skanderar skandal skandal en domskandal. Efter dom fått en felaktig frisspark med sig precis. Samt att dif fått en man utvisad felaktigt.

Respekt!
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:27:00
 gregory 61,
Ja, problemet är att vi ska försöker få stopp på Malmös spel istället för att utveckla vårt eget.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:24:00
 Patera. Läs in ironin. Riktat mot dom som hyllar mff. 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:22:00
 Scholes. Det är nog inga problem att få stopp på det där spelet som mff visar. Det gjorde vi förra året trots resultaten och det ska nog gå bra i år också. Dom har klara problem med försvarsspelet. 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:21:00
 gregory 61 - Hyllar Alm,dissar MFF,imponeras av apa 

Namn: adde+2   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:20:00
 Ser inte en enda grästuva på planen och då är det spelat 90 min..... 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:18:00
 gregory 61

Ja själva spelet. Hade våra poängtapp sett ut på det sättet hade jag varit väldigt nöjd eftersom jag tror att du kommer vinna på det i längden.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:13:00
 Bojansfulamuche

Ja han sa även att en av de största fördelarna inför den här säsongen var att han gick in i den med ett samspelt och ordinarie anfallspar.

Det låter både rimligt och logiskt. Att inte spela det sedan är det inte. Han avlsutar försäsäongen med Borges och Quaison centralt för att sedan helt ändra.

Eero gör mål och då är allt frid och fröjd men hur påverkas resten av spelet att helt ändra spelstil för att sätta en ny anfallstyp i spel för att få ut max av honom.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:10:00
 Shisu

Det vet jag vettu. Men det är inte så enkelt vettu.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:09:00
 Att iffiff har 2-2 mot apa efter 78 minuter är såklart imponerande. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2014-04-21 19:04:00
 Om inte nöff blir totalt uppköpta i sommar så kommer dom lattja hem detta, så överlägsna är dom.
Får vi ordning på saker å ting så kan vi mycket väl komma 2-3. Men då måste ffa våra sk talanger samt "stjärnor" hitta en jämn nivå. Å inte som nu, prestera var fjärde match....
Ellos, fisk å apa ser jag som våra primära motståndare om medaljplats.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche,
Bra i djupled? Vad menas ens med det?
Det är väl bara för Alm att instruera spelarna gällande löpningar om de nu inte är tillräckligt bra.
En del av tränarens jobb vet du.

Men varför ska de vara bra i djupled förresten? Ingen slår bollen i djupled när löpningar kommer.
 

Namn: J8   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:01:00
 Krokko//

Precis, och erfarenheten av att förbereda Celtics taktik inför matcher mot Barca, Juventus etc. har nog gett väldigt mycket. Som jag har uppfattat det så har han i stort sett delat ansvar med Lennon så övergången till att bli ensamt ansvarig kanske inte är så stor.

Sheva7//

Men är det inte tränarens ansvar att förbereda spelarna mentalt så att de kan prestera i matcherna? Den mentala aspekten av tränarjobbet är det som skiljer Mourinho, Sir Alex, Klopp etc. från tränarna som har enormt fotbollsmässigt kunnande men inte kan få sina spelare att prestera varje vecka.

Men jag vill ha kvar Alm, iaf hela den här säsongen.
 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:01:00
 Imponerar nöff eller? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 19:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Får han?
Nyligen sa han ju att han bara säger att han vill att spelarna ska vara bra i djupled. Att man ibland rådfrågar honom och att han ibland är med och tittar på en spelare.
Men att han litar på att Björn gör det jobbet.

Nu hyllar inte jag Alm eller dissar Björn.

Utan jag tycker att Björn är bra på sin grej. Våra spelare är bra på sina grejer. Alm och Nebo är bra på sina grejer.
Men det klickar inte riktigt som helhet.
 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-21 18:59:00
 Fan vilket antiklimax, var så hypad och glad efter derbyt.

Oron fanns där innan derbyt men gick över, dock efter gårdagens fiasko början man fundera ifall vi står på ruinens brant Alm.

Målvaktsfrågan måste lösas ASAP.


För evigt trogen AIK
 

Namn: Sheva7   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:57:00
 Ja för härinne skall vi bara hylla Alm annars är man inte AIK:are. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:56:00
 Bojansfulamuche

Alm får det han pekar på. Men att passa Alms syn på fotboll är ju en omöjlig uppgift. Ena matchen vill han spela med Kennedy och andra med Eero. Ena dagen vill han spela med felfotade yttrar och andra inte.

Det är ju väldigt tydligt att Alm inte har någon fast syn på vad han vill ha. Han har därför fått alla verktyg som finns i lådan.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:54:00
 Dom som vill hylla mff-s spel kan väl göra det på deras forum. 

Namn: Sheva7   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:52:00
 Malmös "stjärnor" levererar till skillnad från AIK:s dito och därför skiljer det åtta poäng i tabellen. Jävligt störande dock att en av deras stjärnor är från AIK och en spelare som AIK missat att behålla i klubben trots en tydlig "Stockholms-satsning".. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:52:00
 Jag ska väl förtydliga att det inte är nån särskild spelare som det är fel på utan hur kollektivet/laget är sammansatt i stort. Fattas vissa egenskaper. Men om en annan röst kan få ordning på det, so fine... kör på det vi har. Alla är bra spelare i grunden. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:50:00
 Scholes

Både ja och nej.

Alm får göra det bästa med det Björn ger honom.

Björn måste hitta spelartyper som passar till Alms syn å fotboll och människor som passar ihop i gruppen.
Det jobbet gör ju inte Alm.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:46:00
 J8
Spontant känns det som om Mjällby borde ha en ruskig auktoritet och att han aldrig skulle tillåta slarv och slapphet varken på träning eller i match. Att han dessutom spelat EM o VM och klubbfotboll på hög nivå är också lovande.
 

Namn: adde+2   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:44:00
 Nu kunde vissa från UN och SI inte hålla sig längre då hoppar man på dom som inte tycker som dom ! 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:42:00
 Så det är fel att hylla den fotboll som Malmö spelar? Kom in i matchen. Ytterst sällan som vi kan dominera en fotbollsmatch på hemmaplan. Diverse skitgäng kommer till Solna och för matcherna gång efter jävla gång. Man är spyfärdig på skiten. 

Namn: Company Of Heroes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:38:00
 8 poäng efter Malmö nu... god natt säsongen 2014. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:33:00
 Scholes:
Alm får forma det som han vill. BW köper hem materialet.
Bägge får ta del av kritiken är det inte funkar.
Och likaså hyllas när det funkar, tillsammans med laget då som ska göra det i slutändan.
Och just nu så felar det hela vägen (i mitt tycke)
 

Namn: AIKGnagaren1995   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=OErSjmEYBSQ
Sänt: 2014-04-21 18:31:00
 Nu finns filmen från AIK-Peking uppe på min kanal! 

Namn: J8   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko//

Johan Mjällby känns som en Simeone/Klopp men det kanske bara är en ytlig jämförelse med tanke på att JM inte har någon erfarenhet som huvudtränare.

Edit:

Hylla ett annat svenskt lag som spelar en underhållande fotboll = medgångare. Bara på GF.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:30:00
 Vi spelade ut apa fullständigt i onsdags, men det är väl roligare för en del av er att sitta vid ett tangentbord och hylla mff. Håller med antefrånstart. Dra åt helvete så syns vi mot hif. Personligen finns jag på plats mot Häcken på söndag men dit kommer väl inte ni som klagar på allt och alla i AIK. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:26:00
 Scholes (17.56) : Exakt! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:26:00
 Bojansfulamuche

Det är väl ändå Alms uppgift.
 

Namn: Stolt Gnagare i Brajenland   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:25:00
 Men flytta ner till Skåne era jävla muppar.. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:25:00
 bojansfulamuche,
Trams.
 

Namn: AIKStockholm68   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2014-04-21 18:24:00
 Det är så oerhört provocerande av Alm att ens antyda att supportrarnas höga krav är problemet. Det hans eget jävla ansvar att AIK har 1 poäng av 9 på hemmaplan. Det är hans jävla ansvar att AIK åkte ur Svenska cupen två gånger förra året mot små skitlag. Det är hans eget jävla ansvar att spelet inte har utvecklas för fem öre de senaste tre åren. Det är hans eget jävla ansvar att AIK spelar en Drillo-fotboll värdig ett landsortslag med målsättning att klara sig kvar i Allsvenskan. Det är hans eget jävla ansvar om spelarna inte gör sitt bästa i match efter match. Alm är ansvarig. Punkt slut.

Tålamodet är sedan länge borta, han har nu haft flera år på sig och all skit bara upprepar sig varje säsong. Alm håller inte, tyvärr. Frågan är bara hur länge hans kompisar Wesström och Edselius orkar hålla ut i hans försvar. Alm borde avgå nu, inte efter säsongen när allt redan gått åt helvete. Det finns ingen anledning att vänta.
 

Namn: djungelmannen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:24:00
 antefrånstart:

"Give credit where it's due"
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche:
Japp.

farmerstrret:
Börjar också få vissa farhågor om Kim & Tolle har den rätta pondusen som krävs för våra spelare, är tveksam. OM, OM vi ska ha in en ny röst, så måste det vara nån som spelarna att uppträda som ett LAG.
 

Namn: djungelmannen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:22:00
 Malmö spelar riktigt intressant, ingen gåfotboll där inte. One touch anfall... kontrasten mot Alms fotboll är slående. 

Namn: antefrånstart   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:22:00
 Mycke malmörunkande härinne. Är detta verkligen ett AIK-forum? Attacker till höger och vänster på AIKare samt beröm åt Malmöiter och till och med utvecklingsstörda apor. (Tibbling)

Nä dra åt helvete så syns vi mot hif.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:22:00
 Zepanski
Skulle snarare säga att bristen på krav är AIK:s verkliga akilleshäl. Efter ÖSK-matchen hade över 50% förtroende för Alm, trots att vår fotboll sett ut som tre gånger utskitet äppelmos hela våren, och efter derbyt mot Dif var siffran naturligtvis ännu högre.

Problem med AIK är att vi odlat en förlorarmentalitet som numera sitter djupt i klubbens själ. Just därför behöver vi hitta vår Brendan, vår Cholo, vår Klopp och just därför kan vi inte nöja oss med en byråkratiskt lagd tränare som bara förvaltar medelmåttighetens arv.
 

Namn: Company Of Heroes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:21:00
 Moyes är ju snart arbetslös och han kanske gillade AIK i matchen mot Man U förra hösten. 

Namn: farmerstrret   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:21:00
 Om vi inte tar 3 poängare framöver så ser jag ingen annan utväg att byta tränare. Inte för att Alm är dålig. Bevisligen är han en framgångsrik tränare.
Så vem ska träna vårar lag??
Tolle/Bergstrand har det pratats gott om.. Men det är skillnad på att vinna massa i Div 1.. Torsk idag igen för Sirius.
Jag vill ha nån med pondus, nån som vet vad det krävs för att bära en AIK tröja.
Johan Mjällby låter bra men tveksam till hans kunnande..
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:20:00
 1-1 AIKstefan 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Börjar mer och mer luta åt att Björn Wesström är väldigt bra på att hitta talanger med intressanta egenskaper. Klart sämre på att bygga ett lag.


Shisu/LalaweleAtakora

Ni fortsätter jämföra MFFs toppar mot våra dalar. Orättvist synsätt.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:18:00
 Vilket jävla anfall av Malmö. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:17:00
 Hahaha alltså tänk ifall vi kunde spela som Mff om så bara för ett par minuter.

Vi är pinsamma.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:15:00
 Att Alm kommer få sparken kommer inte hända, han har BW som chef, iaf så kommer det inte hända om vi nu inte hamnar i en bottenstrid och är nära att åka ur, kanske då.
Den stora frågan är, varför hamnar vi i detta år efter år?
Är vår försäsong för snäll mot spelarna, dvs att de får gå o slappa och mysa istället för att köra stenhårt?
Lättast är naturligtvis att gnälla på tränaren men minns tillbaka i slutet av förra säsongen så var det merparten här inne som ville skriva livstidskontrakt med Alm.
Klarar vi inte topp 3 i år så då tror jag på tränarbyte.
 

Namn: Company Of Heroes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vilken skillnad på spel när man ser Malmö jämfört med AIK. Hittills har de inte spelat en enda långboll, när AIK skulle ha skickat upp en 25 stycken vid det här laget. Malmö träffar även målet med sina skott försök, när AIK sätter dem på tredje etaget.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:10:00
 Om Alm är rätt eller fel man vid rodret kan vi träta om länge...

Kanske är grundproblemet mer av det Alm själv nämner: självbilden och kraven från oss fans? Vår hybris och våra smått romantiserade krav på ständig framgång ställer ofta till det, och detta trots att historien säger något annat rörande hur framgångsrika vi har varit.

Kanske ska Alm lämna men då först efter säsongen. Innan dess blir mest skit om man inte får hit någon kanontränare men vilka riktigt bra är lediga/möjliga under sommaren?

Lite mer is i magen måste vi nog ha och visa trots allt eller hur?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:04:00
 j8

Den dagen Norling kommer tillbaka, eller någon annan tränare som vill se ett spelande lag.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Skorr,
I 4 år har vi haft tålamod med Alm trots värdelöst spel.
Vad är tålamod för dig?

Scholes,
AIK spelade inte direkt champagnefotboll under sista åren med Norling.
Inte heller Malmö förra året.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:03:00
 Jag vet att jag frågade samma sak för ett bra tag sedan men jag fick inget svar. Är det någon som hört en spelare hylla Alm i något sammanhang? Vid landslagsuttagning, efter vinst eller i något annat sammanhang?

Nebo har jag hört få en massa lovord vid olika tillfällen gällande olika saker men Alm?

Behöver ju inte betyda någonting alls och det kanske har hänt vid flertalet tillfällen men jag missat det men det känns ändå konstigt.
 

Namn: J8   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 18:02:00
 Man blir ju enormt bitter av att titta på MFF, kommer vi någonsin att se en liknande fotboll på NA?

 

Namn: PQ   Visa profil  
Sänt: 2014-04-21 17:58:00
 aikstefan// Undra vilket år du skriver något positivt om AIK.

år 980002 kanske?

 

Den här sidan har laddats 59183794 gånger sedan 1999-09-14