Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 390 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-02-23 08:46:00
 Slinkan

Har också funderat i såna banor. I min tanke var det att skapa en ”fansens spelare” med någon sorts fond. Som köps in typ vartannat vinterfönster för dom pengar vi då skramlat under året som gått. Den kanske kunde få spela i tröja nummer 1 osv. Alla eventuella transferoengar man får för denna spelare skulle oavkortat gå till nästa ”fansens spelare” eller läggas på hög över tid för investeringar som ej här till truppen. Fonden skulle vara AIKs och alla pengar skulle vara skänkta. Men dom skulle ändå vara särskilda från den vanliga ekonomin. Just för att bygga en hype kring att vara med i ”fansens spelare”.
Men nja, jag vet inte.
 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/aikbiljett
Sänt: 2019-02-23 08:22:00
 Polisens 1000 platser på Norra är så jäkla bittert. Intäkterna och stämningen vi går miste om är en sak. Men det var på Norra många av oss började sitt supporterskap, och att man nu med över en månad till premiären inte kan köpa biljetter dit är ett tecken på hur fint det hade varit med en större klacksektion för att ge fler den chansen.

Finns det något vi kan göra för att lösa problemet?
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-23 07:42:00
 Que sera sera... Vi håller på AIK... 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.co.uk/lawrence-shankland/profil/
Sänt: 2019-02-23 02:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Någon som minns Corks skyttekung Seán Maguire? Vet att han nämndes härinne förut. Kanske 1-2 säsonger sedan? Öste in mål för Cork, 38 mål på 51 matcher. Blev sedan Bosman och jag tyckte han verkade intressant liksom ett antal andra men självklart drog han till sig intresse från Championship bland annat och skrev på för Preston där sen. Där har han gjort det riktigt bra.

Såg honom nu senast där Milosevic hade full koll på honom och plockade ner honom ganska bryskt ibland och ska vara glad att han klarade sig från en guling kanske hahaha men denne Seán Maguire hade/har onekligen fotboll i sig så det verkar onekligen att gå att hitta guldkorn borta i Irland tex. I dom trakterna så att säga. Och verkar inte kosta multum heller om man har tur.

För denne Seán Maguire tex var runt 175 cm lång och långt ifrån en brunkare. Var bra på huvudet trots sin längd, sög in bollar bra, fin teknik och slet arslet av sig på planen (den bilden hade jag iaf av honom/Irländare).

Då jag följer Mainz (Quaison), Willem II (Isak), och Nottingham (Alex), (kanske blir De Graafschap med p g a Nabbe) så läste jag i Nottingham Post häromdagen att en skotsk forward vid namn Lawrence Shankland (född 95) och som lirar i Ayr United i den skotska andradivisionen (klubben ligger 2:a där) drar till sig intresse från klubbar i både Championship och League One bland annat.

Denne Lawrence Shankland (född 95 så 23 år gammal) har gjort 30 mål på 30 matcher! och 8 assist. Oavsett liga ett jäkligt fint facit och näsa för mål verkar grabben ha. 185 cm lång och högerfotad (för den som undrar). Han får prata med klubbar redan nu då han blir Bosman 2019-05-31.

Vore det inte härligt med en målfarlig skotte på topp!? En av klubbarna som ryktas vilja ha honom är Oldham i League One och sådana klubbar ska vi lätt kunna konkurrera med. Börjar däremot Championship-klubbar lägga bud så...

Gäller att vara snabbt ute om man vill ha en chans på en sån här spelare. Ungefär som HJKs tidigare forward Alfredo Morelos som öste in mål för HJK. Såldes för ynka 1 milj Euro till skotska Rangers där han gör succé. Denna säsong på totalt 38 matcher så gjort 23 mål & 10 assist. Snacka om ett kap av Rangers. Ung var han med, född 96. Kommer bli en storförsäljning för Rangers.

Hursomhelst, själv aldrig sett denne Lawrence Shankland lira men verkar som sagt ha näsa för mål.

Då hans kontrakt går ut om drygt 3 månader så skulle nog BW, om dom fann honom intressant, redan nu kunna kolla läget med honom. Tror säkert att CL-spel kan locka. Även att bo i Stockholm och spela inför fans som våra och på en arena som NA. Men som sagt, kommer Championship-klubbar in i bilden så kan det bli tufft så antar man bör agera fort i detta fall. Om han är en tillräckligt bra spelare. Upp till BW och Ackerman att ta reda på isåfall. ”Shankland”. Gillar namnet iaf.

Avd: Silly Season på lite whisky. Skål!
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-02-23 02:11:00
 Så länge Obasi kan nå samma nivå som mot Braga 2017 kommer mina CL-drömmar vara ytterst levande 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2019-02-23 00:51:00
 Borges Bolltouch: Om det är något jag har lärt mig de senaste 10 åren så är det att aldrig räkna ut Goitom. Generellt lär de äldre spelarna ha svårare att tagga till i träningsmatcher och cupmatcher mot sämre lag. Det är naturligt. Däremot blir deras rutin livsviktig i Europa. Se på Rosenberg som bär MFF nästan helt själv i Europaspelet.

Jag känner mig trygg med vår rutin. Hade varit orolig om vi ställt upp med bara 22-23-åringar. Bara vi på läktaren kan hålla ihop oss själva och fokusera på en match i taget tror jag det här blir bra.

En annan grej: Det är så sjukt mycket fokus på anfallsvärvningar och offensiv i sillytider. Det är lätt att glömma att vi är ett av de försvarsstarkaste lagen någonsin i Allsvenskan. Peking, MFF och Bajen har alla försvaret som sin akilleshäl (även om MFF:s försvar är rätt ok).

Kan vi förbättra både anfallsspelet och försvarsspelet något snäpp blir vi tunga att möta för vilket lag som helst. Vi är liksom inget klacksparksgäng utan vi gillar att suga livslusten från våra motståndare och hugga med livsfarliga blitzar.
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2019-02-23 00:48:00
 Går vi in i CL med denna elva är jag rätt nöjd:

Hrgota-Obasi
Rashidi-Tarik-Adu-Larsson-Sundgren/Lundström
Jansson-Pertan-Lustig
Linnér
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2019-02-23 00:44:00
 PAL--Med mig och Pavey kan vi slå allihop. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-02-23 00:29:00
 Millwall vinner FA-cupen i år och spöar sen Bajen i dubbel bemärkelse (naturligtvis efter att vi vunnit cupen) 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 23:56:00
 Tror att många skulle gilla en match mot Millwall 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 23:34:00
 Är väl ingen poäng i att möta kvalificerat motstånd i en träningsmatch under sommaren när det redan är så många matcher ifall vi ska kvala till Europa? 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 23:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Slinkan

Det vi kan göra är väl att försöka få till ett möte med FC Köpenhamn och ett med Rosenborg varje försäsong.
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 22:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbelhakan

Jag tänker inte Barca..

Jag tänker mittenlag i Premier League/Serie A/Bundesliga eller kanske någurlunda toppklubbar i Holland eller så?

Till och med toppklubbar från lite sämre länder skulle nog kunna locka en helt ok publik och ge erfarenhet osv?

Bottenlag i PL som Newcastel, Fulham osv skulle också dra 15-20k i publik.
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 22:53:00
 En annan sak som jag inte vet om det är möjligt att styra upp på grund av att AIK är börsnoterat osv men det är en "Svarta massan-satsning" men alla pengar ska gå till att förstärka A-laget i Fotboll då det är den största sektionen och den som har absolut mest intresse så klart.

Tror vi är ett par tusen personer som skulle kunna tänka oss att på autogira skänka 50kr-500kr i månaden till en sån satsning om vi visste att det gick rakt in i A-laget för att förstärka laget varje år?

Ringa alla som har årskort osv och fråga om dom kan tänka sig skänka en liten summa varje månad för att förstärka laget?

5000 pers som skänker 200kr i månaden är 1m i månaden och alltså 12m på helåret det är en rätt fin extra summa att lägga på att förstärka truppen?
12m för att täcka en toppvärvnings lön på 600k i månaden + en signon på 6m som får denna att skriva på ett kontrakt det ger oss en jävla spelare som vi sen kanske kan sälja vidare för 30-50m.

Är det ett dödsdömt projekt eller skulle det kunna funka?

"Fredags-natt-tankar"...
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 22:50:00
 Slinkan

Vad skulle Barcelona få ut av det?

Storklubbarna kräver många miljoner för att komma och lira sånna matcher (under deras försäsong).

Bara att glömma. Ska vi möta storlagen så får vi gå till gruppspel i europa.

Vad händer med Silva?
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 22:43:00
 Skulle det inte vara en idé för AIK att försöka anordna 2-3 tränings/jippomatcher varje år mot bra europeiskt motstånd?

- Träna på att möta europeiskt motstånd vilket är bra för vårt Europaspel
- Otrolig erfarenhet för våra yngre spelare
- Vi borde kunna vara 20k pers om vi möter ett Europeiskt topplag och säg 250kr/biljett i snitt blir en fin summa på 5m per match x 2-3 matcher varje år.

Eller kostar det mer än det smakar med arenahyra osv eller är det för svårt att styra upp?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 22:36:00
 Ser också en anfallare om vi värvar, inte minst för att Tarik går att flytta ner. 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2019-02-22 22:34:00
 Ska vi ut i Europa måste vi ha målgörare, inte målsumpare. Steppar vi inte upp framåt så blir det en kort session. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 22:29:00
 Frågan man bör ställa sig är: ifall vi ska värva; ska vi då värva en mittfältare eller en anfallare?

Värvar vi en mittfältare så har det tjockt på mittfältet, men "bara" tre anfallare i laget.
Värvar vi en anfallare så har vi det tjockt på mittfältet och tjockt i anfallet i och med att Tarik kan spela på två positioner.

Jag vidhåller fortfarande att vi behöver en till anfallare. En djupledsanfallare av rang. Branimir Hrgota är det namn jag vill se. Han har alla kvalitéer som vi behöver för att komplettera laget.

Goitom och Obasi lär missa ett par matcher var den här säsongen. Av det jag sett av Goitom hittills den här försäsongen så känns det som att han blivit trubbigare. Inte alls förvånad ifall han gör sin sista säsong som fotbollsspelare.

Starta Hrgota bredvid någon av de Goitom och Obasi. Och sedan roterar man.

Tarik ned på mittfältet primärt som en offensiv katalysator. Fördelen är att han såklart kan konkurrera i anfallet ifall det skulle behövas.

Saku är ett intressant namn för mitten, men jag vet inte ifall man kan lägga alla ägg i en korg och lita på att han är den offensiva injektion vi behöver.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 22:24:00
 Scholes

Obasi ser jag som förstärkning, Saku är egentligen omöjligt att ha en åsikt om än men jag antar att det är en försvagning, å andra sidan OM vi spelar med Obasi och Henok på topp samt flyttar ner Tarik så ser jag oss inte svagare än i höstas.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 21:16:00
 Spelarn:

Gissar;

- Toronto
- Kiruna AIF
- Brynäs
- AIK
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 21:15:00
 Rat man

Unibet ger 50 mille mer per säsong totalt till allsvenskan, ca

Tv avtalet ger oss 30-40 mille / säsong beroende på placering.

Jämfört med dagens 17 mille som vinnaren får
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 21:07:00
 MangeMan

Ger nya TV-avtalet verkligen 50 miljoner mer?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 21:05:00
 Hmm, Börje Salming på Skavlan nu... ÄR han AIK:are eller..?

Rätt bra spelare när det begav sig.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 20:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan

Vi har ekonomin för att en skada eller två inte ska riskera att inte bli topp tre. Med tanke på tvavtalet så måste vi självklart rusta för det relativt konkurrenterna. Norrköping tappar Moberg-Karlson och trots att de har en Larsson som inte spelade men är en naturlig ersättare värvar de Nyman och Haksabanovic. Alla inser att det är en ordentlig förstärkning.

Vi har ersatt Stefanelli och Olsson med Obasi och Saku. Personligen ser jag det som en försvagning. Hur ser du det?
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 20:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mangeman

Allsvenskan är vi rustade för, det vissa har synpunkter på är ifall vi är rustade för både Allsvenskan och Europa.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 17:59:00
 Utöver det nya TV avtalet så börjar även ett avtal med Unibet gälla from 2020 som ger ca 50 miljoner mer per år än vad Svenska spel gav så vi kan nog räkna med minst 20 miljoner extra nästa år, kanske 25 till och med, så länge vi håller oss topp 3.

Att vissa anser vi inte har en startelva ens för topp 5 är ju lite obegripligt, skulle vi starta med Tarik som pocket och Henok-Obasi på topp är det väl bara MFF som kan matcha den startelvan (ja jag vet, Tarik är anfallare osv)
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 17:33:00
 Zzzzzzzzzzzzz 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 16:58:00
 Själva åldersstrukturen av truppen så är det på forwardsidan och wb som behövs komma in yngre spelare in i framtiden 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 16:00:00
 Skar det sig inte med Stefanelli?

 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:38:00
 Lammkött

Haha sorry, trodde du kallade AIK för ordningsmakten

Haha av någon jävla anledning
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:30:00
 Tre4tre

Jo, men polisen sitter fortfarande på 1000 biljetter. De där som var öronmärkta för årskort var inkluderade i de 4500 som säljs.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbelhakan:

Jag följer inte den ligan han spelat i, men har däremot specifikt följt Kevin Alvarez sedan hans namn blossat upp i svensk media. Det vill säga de senaste 3-4 månaderna åtminstone.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:22:00
 Lammkött

Måndag kl 10 släpps de, dock endast som årskort.

Säljer de inte slut lär det komma ett släpp till
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:17:00
 Lite sanning med modifikation att Norra är slutsålt va.. Ordningsmakten sitter fortfarande på minst 1000 platser. Hoppas det släpps upp längre fram.

Köp årskort!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:17:00
 starre Fast ska vi ha våran bäst betalada spelare som dessutom kostade massor på bänken? Han är köpt för att ta steg och sen säljas och ge oss en vinst. Det kommer han inte göra på bänken.
Han är köpt för att vara en startspelare och en ledande forward. När våran chefstränare anser att han max är en 3e anfallare. Så är det bättre att han lånas ut så han får spela mat vet varje vecka . Min åsikt i frågan..
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:17:00
 Starre

Ja dels har man väl använt pengarna man sparar genom att ej betala hans lön till Obasi men framförallt så skulle hans värde sjunka ännu mer om han agerar 4:e anfallare. Förhoppningen var väl att han skulle spruta in mål i Cypern men så verkar ju inte vara fallet.

Sedan gjordes ju det valet när man satsade på Silva. Tycka vad man vill om Silva men som reserv i pocket och som 4:e anfallare så håller han väl alla gånger. Förutsatt att Saku håller.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 15:07:00
 Ja personligen tycker jag det är konstigt att man gör sig av med Stefanelli då vi kommer spela många matcher i år men misstänker att Norling sagt till BS att han inte kommer spela honom. Vår forwardsbesättning är ju rätt gammal och skadebenägen så hade varit perfekt att ha honom som fjärdeanfallare om inget nytt kommer in. Men kan ju vara så att han behövde lånas ut för att vi skulle kunna ta in Obasi. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:49:00
 Kan nog tycka att man har en väldigt selektiv syn på marknaden om man påstår att det inte finns spelare tillgängliga i samma stund som detta skrivs.

Fotboll är världens största sport.

Bör finnas spelare där ute som aldrig satt sin fot i Norden och som skulle kunna flyga i allsvenskan.
Möjligt att selektiviteten är en trygghetsfaktor, det är lättare att träffa rätt med spelare som känner den Nordiska marknaden eller åtminstånde den Europeiska.
Men jag kan tycka att man borde kunna satsa på åtminstone en spelare från någon av de resterande världsdelarna.
Ett litet tekniskt monster som pratar främmande språk vore mumma.
Å jävligt mycket mer spännande, men i spänningen ligger också risken.
Det är en risk att värva Avdic:ar med.
Nä släpp skygglapparna å importera från soligare breddgrader.
Sänd en scout med missionen att återvända med en oslipad diamant.
Visa lite kreativitet va fan.
Honduras eller Korea vad vet jag, jag är inte scout.


Eller kalla hem Stefanelli och ge honom förtroendet han förtjänar. För mig är synen på honom en gåta.
Han är en möjlig skytteligavinnare uppbackad av så fina spelare som vi har strax bakom hans strikerrygg.

 

Namn: Henning på Skeppargatan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:43:00
 Fan vad skönt att Chelsea tryckte dit dem till slut! Måste erkänna att jag var orolig efter Malmös spel de första 30, och intensivt publikstöd i ryggen (som varit ett av deras hjälpmedel på hemmaplan i Europa - men fan inte på bortaplan).

De får gärna fortsätta uppträda omotiverat på svenska fotbollsarenor (tänker t ex på deras senaste svenska cupen-match, som de vann med små marginaler mot Degerfors och på bortamatcher på plast).

Vi kan kriga till oss ett guld även i år! Ses på Hovet i helgen!

 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:28:00
 BB

Imponerad att du följer costaricanska ligan så ingående.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:24:00
 Av det jag sett av Kevin Alvarez så är det en fantastisk värvning. Ytterback, men en extremt offensiv sådan. Gör otroligt mycket poäng trots sin position.

Rent spontant är det en otrolig värvning av IFK Norrköping. Sedan ska han ju få förtroendet, speltid och möjlighet att anpassa sig till hur laget spelar.

Om Alvarez lyckas acklimatisera sig till Norrköpings 3-5-2 så kommer han vara allsvenskans vassaste högerwing. Det är jag fullkomligt övertygad om.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:22:00
 Q15

Gotiom har väl nytt 3 års kontrakt. Kommer spela så länge som han presterar innan han växlar över till tränare. Det är iallafall så jag har tolkat hans kontrakt och hans egna ord.

Viktigaste blir nog vad som händer med Stefanelli. Kan vi hitta en rimlig försäljning av honom så lär en klassanfallare värvas i sommar. Annars så välkommnar jag honom som bra komplement till de andra som vi redan har.

Håller Saku så tycker jag vi är helt ok rustade för våren. Min oro är ju egentligen helt baserad på att han inte gör det.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:17:00
 Precis, det är bättre spelare tillgängliga i sommarfönstret. Det enda problemet är väl att sommarfönstret inte stänger förrän en bit in i CL-kvalet och att spelare tenderar att vänta till högre ligor stängt innan de börjar se Allsvenskan som ett alternativ. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:16:00
 Fan vad spännande det ska bli att se Saku i helgen. Spelar ingen roll att det är mot sämre motstånd. Nästan ännu viktigare att han är tongivande i sådana matcher. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 14:08:00
 Businesswithmoney
Skulle vilja se en som kan spela både Forward och pocket...
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:59:00
 Skönt

Peking tog Honduras
 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:37:00
 Businesswithmoney

Finns nog väldigt många spelare i superettan eller lägre klubbar som vill agera backup i AIK - men dom ska hålla en viss kvalitet också !!!!!
Dessutom ska dom passa in i Norlings spelsystem

Då blev det inte så många kvar, eller hur?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:36:00
 solnajojje

Vi ligger före MFF i tv racet även om vi är en placering bakom dom så länge vi är i toppen.
 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:28:00
 https://www.youtube.com/watch?v=25ezV-8cQfo 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:23:00
 Anledningen till att vi inte värvat namn likt Milosevic, Olsson, Tarik denna vinter är ju för att dom inte funnits tillgängliga till det priset eller villkoren vi kan acceptera.

Sead, Lustig och Rakip var ekonomiska lösningar som inte passar oss och/eller spelare som föredrar spel hos våra rivaler.

Berget hade säkert vart intressant om vi inte redan värvat Obasi.

BW har en lista med spelare för varje position som han är intresserad utav, om då de 3 främsta alternativen på den positionen inte går att lösa så är det mycket troligt att alternativ 4 är en spelare utav kvalité eller prisklass som inte är intressant för oss just nu.

Ska vi då forcera en sådan värvning redan nu när vi redan har ett bra lag, eller ska vi vänta till sommaren då väldigt många bra spelares kontrakt går ut och truppsituationen för dessa spelare förändras?

För mig är det självklart att vi ska vänta om det inte finns spelare som rejält förbättrar vår trupp och konkurrens.
Sett till ekonomiska villkor och potential så är jag mycket nöjd med värvningen utav Saku kontra Sead och Rakip iaf. Återstår att se om det är rätt beslut att vänta ut Lustig till fördel för Granli och Ødegaard.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:21:00
 Måste in en till nu.
Ni måste väl vilja ha in en till anfallare?Måste finnas någon bra anfallare i superettan/lägre allsvenska klubbar som vill gnugga backup i dagens AIK. Men vem?
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:10:00
 Nu är jag kanske för optimistisk, men jag tycker att Obasi är ett jävligt offensivt och bra nyförvärv. 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 13:02:00
 >>Scholes

Tror du är rätt på det, vi kanske upplevs som defensiva och försiktiga i detta fönster men det kan ju finnas en god anledning till det. Med Silva-gate så kan det bli så att vi tvingas agera ändå, men jag skulle inte bli förvånad om den ersättaren heter Avdic. Jag hoppas verkligen att jag är helt fel ute här men det hade varit logiskt. Han är införstådd med det taktiska och skulle inte behöva någon startsträcka, näst intill gratis, gnäller inte om speltid och skulle sannolikt vara villig att skriva på ett 6-månaders kontrakt. Det finns en del som talar för den transfern oavsett vad man anser om Avdic som spelare.

Så som den övriga anfallssituationen ser ut med utgående kontrakt för samtliga så måste vi agera. Tariks kontrakt lär man vilja förlänga och det är väl bara att hoppas att Tariks vilja är densamma. Obasi lär utvärderas under säsongen och kanske kan få ett nytt 1-årskontrakt om prestationen är där. Stora utmaningen blir ju att ersätta Goitom, jag hoppas den arvtagaren heter Hrgota och att denne ansluter i sommar. Anledningen till varför han ännu inte värvats av någon klubb kan ju ligga hos hans nuvarande klubb eller rent utav hans egen vilja. Hur som helst den som lever får se.

Lustig är ju ytterligare ett envist rykte som vägrar avta och skulle vi signa båda dessa herrar så kan man ju förstå varför vi tvingas vara så defensiva och "tråkiga" under detta fönster.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 12:34:00
 Ok så man kan tro att en top 3 placering ger iallafall nästan 20 Mkr mer än vad den gav i år. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Länktips: http://sillyseason.se/allsvenskan-prispengar-fördeln
Sänt: 2019-02-22 12:24:00
 Vad jag kan se får vinnaren 38,3 milj kr. Skummade bara igenom men den som har tid får gärna kika eller om det finns någon annan bättre sida!?

Vi fick tex ca 17 milj kr för guldet 2018
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 12:18:00
 Scholes Kommer vi före Malmö iår så kommer vi etta sett på senaste 5 åren. Såvida vi inte kommer 14-13 då vill säga. Å då får vi maxsumman på 20. Iallafall vad jag förståt. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 12:16:00
 Stämmer det att nya TV avtalet kommer ge oss 20Mkr mer per år från om med nästa år dvs vi hade visat positivt resultat förra säsongen allt annat lika?

Är inte det ännu ett tecken på att vi borde jacka upp betydligt mer i år än vad vi gör? Kanske sker i sommar då det kommer finnas fler kvalitetsspelare tillgängliga.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 12:04:00
 Daniel Andersson dementerade att de ens tittade på Alvarez, inte för att det brukar betyda ngt men ändå. 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 12:03:00
 Köpfest i Peking? Finns en morgondag också.

Varför allt gnäll?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:59:00
 Kingpin Hoppas du har rätt . Blir lite lugnare då! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:56:00
 Jag tippar på att Peking presenterar högerbacken Kevin Álvarez. En chansning från min sida men han är Bosman och Pekings högerback från Costa Rica, Ian Smith har sagt att han är redo för nästa steg och kan säkert komma att säljas i sommar då. Gjorde en fin första säsong nu i Peking ändå. Och antar då att Kevin Álvarez kan vara ersättaren.

Skulle dock spy om Peking överraskade med antingen Berget eller Hrgota....

Avd: Övrigt
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:54:00
 Nordin_
Peking kör pk varje gång
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:51:00
 Jaha, Norra Stå är alltså slutsåld till premiären om 37 dagar. Häftigt! En del Årskort är dock reserverade till måndag och löning, så då får folk verkligen hänga på låset om man ska stå på Norra Stå säsongen 2019! Kul med sånt drag.

Nu borde vi förövrigt ha som mål att komma upp i 15.000 i sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Ju större intresse vi kan visa den breda massan att det finns, desto större chans är det att dom som tvekar på att köpa årskort/köpa biljetter tidigt till premiären, investerar i det så fort som möjligt. Det är vad jag tror i alla fall!
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:50:00
 Presskonferens för en honduransk ytterback? Känns ju inte rimligt direkt. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kevin Alvarez kan det också vara
 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:44:00
 Kan väl så vara. Men dif har öppet jagat och fyllebosse har kommenterat att man i försökt få till en deal med Mange. Så känns där som dif skulle bli mer snuvade än mff.

Men bara min känsla såklart. Fasen om peking får in ett toppnamn. usch
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:39:00
 Kolla discos lista ...Matsrubarth23 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:38:00
 Mff är väl inte intresserade av Berget så borde vara apan eriksson då...

Känns som de andra topplagen har förbättrat truppen medans vi går in med en svagare trupp än 2018..


 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:36:00
 aikmaster91

NJA..han snor dom väl isf mer från dif än mff?
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:30:00
 Mange E ? 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:29:00
 Matsrubarth23

Urk får hoppas att det inte är Berget...
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:29:00
 Matsrubarth23 Berget till Peking ? Då får dom en löjligt stark anfalls besättning . 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/hofmannjesper/status/10988899200458997
Sänt: 2019-02-22 11:27:00
 Okej!
Ser nu att Hoffmann antyder på twitter att peking "snor" eventuell värvning från MFF.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:26:00
 Matsrubarth23

Mest troligt Boo-Wiklander som återkommer.
 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:20:00
 Peking har presskonferens kl.14 idag.

Inte kan det väl vara Silva som ska dit? Vet att jag spånar och chansar hej vilt. Vart tror ni Stefan annars hamnar?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:20:00
 Scholes En lite friare roll där han utgår från vänster å kan röra sig in i planen alltså? Vad jag minns av han känns det som en roll som borde passa han bra. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:19:00
 nikodemus33 Startelva för startelva tycker jag vi matchar mff rätt bra. Dom har dock än betydligt bättre bänk än vi. Något man kan unna sig med deras ekonomi. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:13:00
 Utmana MFF? Det är väl snarare tvärtom, de som ska utmana oss. 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:11:00
 nikodemus33

Ja.
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:08:00
 Är det någon på riktigt som tror att vi kan utmana Malmö i år med denna trupp? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:08:00
 Solnajojje

Den matchen jag såg med Norrköping så försvarar de fortfarande i 343 med Haksabanovic till vänster i 3-manna anfallet. När de sedan anfaller så centrerar han och i det här fallet Larsson så att Haksabanovic hamnar i en pocket roll samtidigt som Larsson blir mer en central anfallare även om han utgår mer från höger.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:07:00
 Groggi Vad jag minns från hans tid i HBK va att han va ytter i ett 442. Med en liknande roll som nabbe hade hos oss under alm i ett 442. Dvs väldigt lite defensivt ansvar. Å en rätt fri roll där hans offensiva egenskaper utnyttjades . Känns spontant som en sådan spelare skulle fungera kanon som ytteranfallare i ett 343 spel. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:07:00
 Peking var väl det enda laget ifjol som vi hade rejäla problem med? Iofs var första matchen lite hattig när Sundgren fick spela mb och Pertan gick av tror jag?

Iaf, lär bli tuffa matcher mot dem i år, helt klart.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 11:03:00
 Borges Bolltocuh

Javisst kan man pressa högt mot alla lag. Jag pratar bara om effekten av det. Resultaten mot de sämre lagen var 100%. Så om man gör analysen att det inte är som du säger det bästa sättet att vinna mot de sämre lagen så köper jag det. Men det förutsätter ju att man själv är så pass skickliga i det etablerade anfallspelet att man som vi ifjol klarar av att göra mål ändå.

Men som sagt jag vill gärna se AIK pressa högt. Det ger energi till laget och till publiken och är mycket roligare att se på. När vi dessutom tappat i kreativ kvalitet så tror jag också det är ett måste.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:59:00
 solnajojje

Då är han väl flexibel. Vad jag minns var han vänsterytter/anfallare i HBK när det begav sig.

Sägs det inte att peking sneglar mot ett 3-5-2 och man då kan sätta honom i pocketen? Visst kan han spela på DMKs plats men frågan är om han gör sig bäst där.

Nåväl, vi släpper det så får vi se några omgångar in i AS. Förhoppningsvis floppar han oavsett.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:50:00
 McNasty

Ja, Obasi har så fin teknik och explosivitet att det är möjligt. Rabbe kan ta sig förbi på speed och även Sundgren har visat upp lite lurig teknik emellanåt.

Jag lutar mer åt en Mutumba-typ, eller som nedan nämnda DMK, eller Aiesh. Den här jobbiga flaxiga jäveln som man inte kan ge en cm för då gör han 1-3 spelare på en gång. Som du säger så bryter det mönstret och gör att motståndaren inte heller kan sticka upp för mycket och till viss del blir begränsade i sitt presspel.

Det går såklart att justera pressen då. Vi såg väl det igår från mffs sida. Spelare som Willian fick inte mycket att jobba med. Dock så överarbetade man (imo) pressen och åter igen hade man inte så mycket att ge efter minut 60.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:48:00
 Groggi I cupen senast byte sead av skrabb. Skrabb har enbart spelat i någon av topp 3 positionerna under hela förra säsongen vad jag kan se? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:44:00
 Capybara

Om han bara sköter sitt jobb? Vad innebär det exakt? Vet du vad Lustigs krav eventuellt är? Vad kräver han i lön och sign on? Snackat med honom?
Sen är ju det din åsikt att just Lustig behövs och ingen annan.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:44:00
 Groggi Fast Peking spelar väl 3-4-3. Där deras yttrar i 4 på mitten e väldigt offensiva backar? Å sead lär med största sannolikhet spela på någon av kanterna i 3 manna anfallet? Skulle bli väldigt överraskad annars. Deras 2 centrala på mitten är redan uppbokade av thern och Fransson . 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:42:00
 solnajojje

DMK är väl högerytter, primärt i ett 4-3-3. Sead är väl som bäst på andra sidan och har väl dessutom lite lägre utgångsposition. Antar att det var därför man såg honom som pocket hos oss?
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:40:00
 Groggi ->Håller med, även om jag vill lägga till Obasi i skaran över spelare som "kan göra det själv".
Men med Silvas uttåg så skulle jag vilja se en spelare in som bryter mönstret.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:37:00
 En fördel med att ha fått in den lite snabbare Granli i backlinjen e väl att vi förhoppningsvis borde kunna pressa högre utan att tappa lika mycket hemmåt? Så att säga? 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:29:00
 Vettiga åsikter Scholes.

Tycker dock att nu när vi har Larsson från start så är det en enorm förstärkning som gör sammanräkningen styrkor/kvalitet mm av de tre startinnermittfältarna är bättre på pappret än de var vid starten förra året. Nabil, Yasin eller Avdic är inga innermittfältare. Nabil gjorde en del mål men han bör inte spela på den platsen tycker jag.

Vi har Tarik att plocka ner om Saku inte fungerar och då kan vi även ha alla bästa sperna på plan, det är väl bara Rikard som är emot det.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:29:00
 Scholes:

Det är klart att man kan spela med hög press mot alla lag. Däremot måste man, som du delvis är inne på, justera sitt presspel utifrån motståndarnas startelva, formation och sätt att spela.

AIK borde pressa sönder motståndarna oavsett om dom heter Malmö FF eller J-Södra i mitt tycke.

Jag köper inte att det blir massvis med ytor ifall vi skulle pressa högt mot sämre lag. Snarare tvärtom. Pressar vi högt så ger vi motståndarna extremt lite tid. Eftersom de är under hög press så kommer motståndarna tjonga iväg bollen – antingen till inkast eller till våra försvarare som står rättvända och som kan attackera boll framifrån.

Vi borde vinna varenda långboll 8 av 10 gånger och kunna ställa om därifrån.

De långbollar som vi förlorar, 2 gånger av 10 alltså, så borde det rimligtvis innebära att motståndarna är på tok för ensamma på vår sida av planen för att utgöra något hot. Vi har tre mittbackar hemma konstant, samtidigt som vi minst har en central mittfältare hemma i balansrollen. Vi har alltså fyra man hemma hela tiden.

Ett dåligt lag som till exempel J-Södra har knappast fyra man ståendes högst upp som väntar på långbollar i sådana trånga lägen när motståndarlaget. De har en anfallare, kanske två anfallare som väntar där uppe. En duell där vi har fyra försvarare och motståndarna två anfallare är en situation som AIK bör vinna 99 gånger av 100. Speciellt mot ett så pass mycket sämre lag som exemplet J-Södra.

Hela grejen med att sätta hög press på motståndarna är ju att de antingen kommer spela bort bollen till oss – eller så kommer de tvingas till passningar i extremt pressade situationer, vilket leder till långbollar med betydligt sämre kvalité. Är det så att vi sätter hög press med tre, fyra, fem spelare, men motståndarna ändå lyckas slå bollar med kvalité till sina offensiva spelare så är det fel på vårt presspel. För det ska inte vara möjligt att gång på gång hitta kvalité i dessa bollar.

Mina fem cent.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:27:00
 Bojansfulamuche

Precis. Mittfältet i år har inte alls samma spets som det under -18. De kommer inte på samma sätt klara av att ta sig igenom samlade försvar oavsett om det är genom Olssons geniala passningar eller Nabil eller Yasins förmåga att slå ut sin gubbe.

Kommer krävas ännu mera från Norling/staben i år vad gäller offensiven. Det känns verkligen som de själva iallafall har precis samma analys. Nu får vi bara se om de klarar av att utföra det i praktiken.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:23:00
 Groggi Varför inte se han om DMKs ersättare ? E väl på exakt den positionen han ska spela? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dixi

Jag vill börja med att jag också vill se en högre press från AIK i år.

Men en anledning till att vi inte ser det i så stor utsträckning kan vara att sämre lag speciellt i AS inte försöker spela sig ur utan lägger en lång boll och jobbar däriftån och på det sättet tar udden av en hög press. En hög press gör även att de får ytor att kontra i och på det sättet göra mål. Dvs vi riskerar mer. Det kommer givetvis oftast vara en framgångsrik risk eftersom vi är det bättre laget.

Däremot är de sämre lagen oförmögna att göra mål mot ett mer samlat försvar då de inte är tillräckligt skickliga. Det var kanske därför vi var 100% mot de sämre lagen.

Norling tog över ett lag som släppt in 14m ål på 8 matcher och låg i mitten av tabellen. De svängdörrarna fortsatte direkt när han tog över även om vinsterna kom. Sedan organiserade han upp det under uppehållet och sedan dess har vi haft en liknande balans med vissa få perioder som undantag.

När vi gick in i förra säsongen så hade vi ett tänkt mittfält med Adu, Olsson och Tarik med Saletros, Avdic, Nabil och Yasin som alternativ. Har vi verkligen ett mycket bättre mittfält idag?

En högre press mot topplagen däremot borde vara något vi eftersträvar den här säsongen då det tar på självbilden att vinna med ett underdog spel mot lag som tex Bajen. Mot de bra lagen så borde vi få en betydligt bättre effekt av en hög press då de ofta liskom vi försöker spela sig fram till chanser.

Man kan se Liverpool i år som mot de sämre lagen inte alls har samma press som tidigare år men däremot numera håller tätt och vinner även de matcherna. Mot de bra lagen däremot så är de fortfarande lika bra.
 

Namn: Heron Stone rat   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:16:00
 Fischer
Tack för tipset. Det blev mycket bättre med Chrome
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:13:00
 solnajojje

Dock ska det sägas att peking fyllde på med Sead (jag ser inte honom som DMKs ersättare) medans vi ersatte Olsson med Saku.

Det jag kan sakna i truppen är kanske några fler spelare som kan göra sin gubbe. Alltså en dribbler som ständigt utmanar när vi är lite tröga eller behöver luckra upp lite. Som det är nu har vi väl egentligen bara Rashidi? Saku kan jag inte bedöma ännu och möjligen Tarik men tycker han har andra egenskaper som är starkare.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 10:04:00
 Vi har tagit in 2 mittbackar från Norge som verkar vara av god AS kvalitet med hög potential hos den ena. Varför ska vi då lägga mer pengar på backlinjen i form av ytterligare en 30+:are ?

Vinnarskallar har vi så det räcker och laget har garanterat slagkraft att kriga om 1:a platsen fram till sommaren.

Hoppas Saku spelar nu i helgen.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:57:00
 cj//

Jo du! Kommer Lustig in, om nu BW sköter sitt jobb, är ingen av dom spelarna ordinarie!
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:54:00
 Applåder PAL 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:48:00
 Om vi ska ta och göra en jämförelse med tex Peking ? Då många skribenter verkar hylla dom .
Peking har plockat in en ung talang i sead. Sågs som en av landets största talanger. Sen mest suttit bänk i west ham och i Malaga. Kan bli en väldigt bra värvning om han får en bra utveckling i Peking.
Vi har värvat in Saku. Som i vårat grannland i öst ses som en av deras största talanger . Gjort 2 år i en av Europas bästa å största talangfabriker i Ajax. Precis som sead handlar mycket om han kan få rätt utveckling i vårat system. Men på förhand känns väl dessa herrar som två unga lovande spelare . Men ingen VET hur dessa värvningar kommer falla ut?

Peking har tagit hem Nyman. En värvning av hög AS klass. Vi har tagit hem Obasi. En värvning av hög AS klass.

Peking har tappat sin ledare i backlinjen i Ante. Ersatts av en danskback med fin statistik från danskaligan.
Vi har tappat våran ledare i Alex . Å tagit in två norska backar med antalet matcher i norska högstaligan. Varav den ena sätts som en av landets bästa å lovande talanger. Men stannat av i utvecklingen å behöver en nystart.

Summan av allt e väl att på förhand så känns väl våra värvningar och våra tapp rätt jämbördiga?
 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:47:00
 Heron Stone rat

Surfa med Chrome och installera Ad-blocker om reklamen stör dej.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:42:00
 Capybara

Vinnarskalle - Anton
Up and comer - Saku
Startspelare - Granli

3/3 capybaras för BWs vinterfönster.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:40:00
 PAL//

Kanske för att det infinner sig en mättnadskänsla efter att man vunnit! Därför behövs nyförvärv i form av vinnarskallar, uppcomers och startspelare så att hungern bibehålls. Ja vi vann guld förra säsongen men det är knappast någon garanti för någonting den här säsongen. Det trodde jag alla förstod!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:37:00
 Dixi

Håller med, och det krävs mer av Rikard och ledarstaben i år när vi inte har Olssons briljans som löste upp många knutar i vårt annars ganska avvaktande spel. Jag tror att vi kommer behöva spela i ett högre tempo i år och vara mera framåtlutade.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:34:00
 Håller helt med PAL - mycket bra sammanfattat!! 

Namn: Heron Stone rat   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:32:00
 Jag läser oftast GF på min laptop och blir väldigt störd av att reklamen på höger sida tar bort en stor del av texten. Varför måste det vara så? Så blir det inte när man läser i telefonen. 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:27:00
 PAL

Tack för ditt inlägg. Härligt med lite reson här inne.

Solnajojje

Exakt. Alla stirrar sig helt blinda på vad vi har tappat, men bortser från vad de andra konkurrenterna har tappat. MFF är väl det laget tillsammans med oss som står för mest kontinuitet in i denna säsong 2019
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:11:00
 Vi har helt klart ett mer färdigt lag än vi hade vid samma tid förra året.

Vi har två nya mittbackar från Norge som helt klart kommer täppa till Milosevics plats.

Mittfältet är helt klart bättre totalt sätt. Vi startar med Adu och Larsson och en enorm talang i Saku. Som sagts tidigare så kan jag inte se att han ska floppa i den miljön han nu får spela i.

Han får minst två av Henok, Tarik och Obasi framför sig.

Håller såklart med PAL i hans mycket pricksäkra iakttagelse nedan.

Det vi måste göra är att våga spela högre upp med laget, pressa mer och bättre. Sämre lag har naturligtvis ännu svårare att spela ur sig ur en jobbig press, förstår inte att man generellt inom fotbollen ofta pressar högre mot bättre lag än sämre.

När Rikard kom och bytte spelsystem så tycker jag att vi hade en mycket högre utgångsläge, men när nästa säsong startade så var vi fega och låga. Undrar om det var Andreas framåtlutning som låg kvar säsongen ut.

 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:10:00
 Ingen som har hört något om Silva och GBG? Eventuellt Örebro då Yasin har kopplingar till båda och jag tror inte det gäller Häcken. (Silva hängde med Yasin igår) 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 09:03:00
 @PAL

Haha spot on!

För övrigt bör alla ta sig tid att läsa Simons text väldigt bra! Framåt med reformen!
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:59:00
 PAL

Kudos
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:54:00
 Capybara

Det kan ju även vara så att Wesström resonerar precis som du och har värvat därefter. Att du sedan inte delar Wesström verklighetsbild om satsa gör inte klubben oambitiös.
 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:40:00
 Förra året kändes det som att vi prioriterade ner Europa. Fokus låg helt på allsvenskan. Det gällde såväl spelare, stab som fans.

I år känns det tvärt om. Tror de flesta är nöjda med topp 3 men alla vill gå all in på Europa och nå minst EL grupp. Jag tror vi kommer få se nyckelspelare som vilas i allsvenskan när europaspelet börjar.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:30:00
 Tre4Tre ja får vi skadeproblem som förra året kommer det givetvis bli nervöst. Särskilt då man behöver få se mera av våra nyförvärv . Granli gjorde en helt ok match mot j södra. Men ställdes i ärlighetens namn inte på
Några större utmaningar . Vill väldigt gärna de Saku på söndag! Å även se oss spela mera som första halvleken mot New york. Med en högre ”shape”.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:25:00
 PAL Tack för morgonens garv! 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:23:00
 Alltså tror folk att varje år börjar om från 0 som nått jävla PS2 spel utan minneskapacitet? Eller hur ska man annars förklara varför folk verkar tro att detta lag som vann serien på poängrekord i november fyra månader senare ska vara usla för att det inte värvats in tillräckligt många nya spelare, obegripligt!

Och allt som oftast ropas det på en ersättare till Kristoffer Olsson men ingen verkar göra analysen av att Kristoffer Olsson version 2018:11 kostar ca 50 000 000 kr i inköpspris och därmed är ouppnåelig för hela Allsvenskan, södra regionerna inräknat.

Kristoffer Olsson version 2017:3 finns dock att tillgå men att låna in denna version sex månader med lönekrav överstigande version 2018:11 och med noll kontroll över spelaren när sommarfönstret öppnar är fullständigt idiotiskt. Om vi då istället plockar en liknande spelare på köp från världens bästa ungdomsakademi för en spottstyver av vad det där andra lånet skulle kostat är det ett ju ett kap. Men hej killen har ju aldrig spelat storklubben Halmstad och är ju okänd så han måste ju vara dålig...

Sen har vi visst förlorat en mittback till Sheriffens lag och ja det känns ju lite mindre bra. Å andra sidan, denna mittback löstes förra året efter att andra mittbackar råkade ramla in nån ny version av Agatha Cristies "Tio små n-pojkar" och vad jag vet så var vi redan innan denna nyversion väldigt nöjda med truppen. Så nu när vi ersatt även denna plats med spelkvalité borde vi vara nöjda. Men ok, ett häftigt namn vinner ju alltid matcher, speciellt när det handlar om landslagsmittbackar från Celtic...

Och som sagt, ifall Sevilla värvar 11 nya spelare, innebär det att Barcelona måste tokvärva eller kanske håller Messi o co ett år till?
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:10:00
 Solnajojje

Håller med. Många tänker nog att Hamad var ganska medioker men han var kanske seriens bästa spelare under våren, totalt under säsongen gjorde han 19 poäng, 13 av dessa kom under våren.

Tycker vi har en bra trupp men det får inte hända så mycket på skadefronten efter fönstret stänger.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 08:01:00
 Dagens trupp skall kunna slåss om topp-3. 

Namn: aikbojan   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=D6dYnVrnZms
Sänt: 2019-02-22 07:56:00
 
Inspo till årets bussmottagning
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 07:47:00
 Om man ska diskutera vad andra klubbar värvat in. Bör man då inte även diskutera vad dom tappat?
Peking har tappat sin ledare ante Johansson . Sålt av Moberg Carlsson mm
Vraken har seriens bästa keepr i wiland skadad. Junior fortfarande skadad. Tappat paulsen och Hamad.
Gårdarna har tappat Isaksson , mbrati. Olsson mm
 

Namn: PS1891   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 07:12:00
 Att det diskuteras vilken klubb som värvat bäst under silly är fullt naturligt, vårt fönster hittills är inte speciellt vasst sett till de namn vi fått in.
Det finns säkert en anledning till att BW inte slår på stora trumman och presenterar mer namnkunniga spelare.
Faktum är trots allt att med dagens trupp så klarar vi (förmodligen) inte stå upp mot topp 1-5.
Låt oss hoppas att ett stabilt namn kommer in inom kort så att vi inte är borta redan under våren.
Jag vet att Berget är för dyr men jag kommer inte sluta att hoppas då det han vore skillnad mellan mitten och topp!
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 07:03:00
 Capyman harju rätt i konstaterandet att våra värvningar inför säsongsstarten är mediokra jämfört med de spelare vi tappat i framförallt Milo och Olsson.

Om vi sen jämför med de värvningar som MFF gjort, men även ser hur Norrköping agerat så är vi försvagade sett ur konkurrensläget.

Jag kan inte ge BW godkänt för detta fönster.
Frågetecken kan bli utropstecken i vår klubb som i andra klubbar men vi har en luckai mittförsvaret, inte ens nära att fylla luckan efter Olsson och frågetecken kring Obasis fysik kvarstår. Luktar inte guld....
 

Namn: Dusan_Uhrin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 07:02:00
 Jag kan tänka mig att BW och AIK har haft en uttänkt strategi för hur de senaste fönstren skulle hanteras. Genom att investera hårt och signa upp spelare förra vintern behöver man inte konkurrera i detta fönster om spelare som signas till överpriser drivna av det nya tv-avtalet utan kan överlåta det till öfk och vraken etc. När de klubbarna har bundit upp sina transfermedel kan vi gå in vid sommarfönstret och få bättre spelare till mindre pengar (tillgängligheten på spelare större vid sommarfönstret också) 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 06:40:00
 Capybara>>
Du säger kravlös, jag menar att det är just krav mot klubben vi har, att värdera värvningarna rätt.

Vi har kommit bort från det vi började med, du vägrar svara på alla skribenters frågor gällande varför du menar att alla andra klubbar värvar bättre än AIK i detta fönster, men jag lämnar den frågeställningen och går vidare.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 04:47:00
 Alvedon//

Du är precis som så många andra: kravlös, nöjer dig med ett guld vart tionde år och skriker hellre ”nästa år då jävlar!” än att du vågar ha krav och förväntningar på den förening du samtidigt hävdar är störst bäst och vackrast. Ska en tränare sparkas blir ni livrädda för ”vi vill inte tränarkaos som på 90- talet” och ska det satsas på att försvara ett sällsynt guld och på att komma ut i Europa drar ni åt både livrem och säkerhetsbälte och blir livrädda för ”kommer ni ihåg den där gången när vi satsade helt huvudlöst? Det slutade i Superettan! Bättre då att inte satsa alls!”. Är målsättningen att försvara guldet, komma ut i Europa och försöka komma ifatt MFF måste man investera (det är så det kallas), värva smartare, värva lovande men också färdiga startspelare. Självklart kostar det, men har vi råd att inte satsa eller är det så att vi skiter i Europa, hoppas på det bästa liksom, och nöjer oss med plats 4-5 i As? Måste vara jätteskönt att alltid kunna skylla på ”dom ekonomiska förutsättningarna” för att inte satsa på att vinna och kanske till slut få in någon sorts vinnarkultur. Vinner inte vi vinner någon annan, med allt vad det innebär, tänk på det!
 

Namn: HM   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=ASVs3L4aInw
Sänt: 2019-02-22 00:44:00
 Tror han fylde Globen x 2?

Saknad.

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.co.uk/jo-inge-berget/leistungsda
Sänt: 2019-02-22 00:37:00
 Om Berget hamnar i Allsvenskan så lär det bli MFF. Tycker redan Malmö har en jäkligt stark elva och bänk men breddar på med både Rakip (ingen som behövdes värvas in egentligen eftersom Bachirou blev kvar och som är tokgiven) men man gjorde det ändå och sedan kanske Berget på det? Känns som att MFF spänner musklerna i Skandinavien.

Berget annars en spelare och spelartyp jag gillar. Ger alltid allt och kan spela på många positioner. Gör även poäng.

I norska ligan så totalt 125 matcher och 30 mål & 26 assists= 56 poäng. Och då verkar han mestadels ha spelat som AM= Attacking Midfielder. Vår ”pocketroll” kanske?

I Malmö spelade han totalt 77 matcher och gjorde då 25 mål & 12 assist= 37 poäng. Spelade forward en hel del men även som ytter med.

Bra facit i Svenska Cupen med. 13 matcher där och 11 mål & 6 assist=17 poäng.

Champions League Qualifying så spelade han totalt 17 matcher och gjorde 3 mål & 4 assist= 7 poäng.

Även spelat 6 matcher i Champions Leagues gruppspel samt 10 matcher i Europa League och 2 mål gjorda där.

Nu i MLS och NY City så lirade han 23 matcher varav han startade i 19 av dom. Hade säkert startat i fler matcher men verkar ha missat 9 matcher p g a skada.

På dessa matcher i MLS så gjorde Berget på 23 matcher (varav 19 från start) 8 poäng. 4 mål & 4 assist.


Summa summarum: Berget är en jäkligt bra fotbollsspelare. Flexibel och ger alltid allt. Vore en förstärkning för dom flesta lag i Skandinavien.

Då han är Bosman så lär han knappast sakna anbud direkt.

Avd: Övrigt
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-02-22 00:21:00
 Ett tips till er som längtar tills det drar igång: Gå på hockey så länge. Det är faktiskt galet kul att vara året-runt-gnagare.

Har trott på AIK Hockey de senaste 3 åren och därför kan det vara svårt att skilja den jätteförväntan jag har på årets upplaga från de tre andra åren. Det är den där känslan som infinner sig. Vi har det bästa laget i mannaminne och det är vår tur i år.

Oavsett förväntningar så kommer slutspelet att bli gastkramande inför fullsatta läktare på Hovet. Det finns verkligen inget bättre. Detta lag skulle åka åttor runt det AIK som trillade ur 2014. Vi har en jättemöjlighet.

Den som vill ha ett minne för livet bör besöka Hovet kommande matcher.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:48:00
 Malmö var bra så Bill, jag såg ett Chelsea dom gjorde vad som krävdes sa Bull

Undrar om J Södras konkurrenter darrar...
 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:48:00
 Capybara>>
Du skriver i ditt senaste inlägg att AIK ska värva det man behöver värva, detta stämmer givet dom finansiella ramar styrelsen ger OK för samt dom spelarna som finns tillgängliga. Att, som du förespråkar, göra likt våra motståndare och värva hej vilt för att det är stora namn, det Är fel! Basta!

AIK har gjort ett exemplariskt vibterfönster sett till behov kontra utgift, du hade hellre sett ex antal miljoner på en/två namn som hade varit lvdrbetalfs, detta utan att förklara varför (inte i ett enda inlägg).

Min (och jag tror flera) åsikt är att strategin styrelsen valt (i samarbete med sporten) som BW har att rätta sig efter är rätt

Men om du vill gå i klinch så måste du kunna förklara vad du menar, gärna med annat än 'men durå'.

Väl mött.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:37:00
 Vill gärna ha in Berget men kostar för mycket 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:36:00
 Tittar på Guldåret 2018, fan vad jag längtar tills det drar igång igen 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:30:00
 Utmedpacket: Stryptorsk? 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:24:00
 Mangeman

Speltorsk?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:18:00
 Carlos lär de knappast få igång, både karriär och privatliv går åt helt fel håll där. 

Namn: grillan   Email Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2019-02-21 23:12:00
 Skottas skitinlägg om mff. Tycker de stod upp ganska så bra. Rosenberg är en bra spelare. Namnet mff suger, men laget är bra. 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 23:04:00
 Krasnodar slog i alla fall ut Leverkusen (1-1 totalt). Koffe blev utbytt i början av andra halvleken. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:59:00
 Får de igång Carlos så blir tappet inte så stort men Rosenberg betyder ju väldigt mycket utöver själva spelet. Lär ju öka chanserna för att få in Berget. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Härligt att se Malmö utrullade. 5-1 över två matcher får anses som underkänt.
 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:51:00
 Malmö står för fina insatser mot chelsea hemma såväl som borta. Imponerande! 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:47:00
 Har inte kolla på hela matchen, men jag upplever att malmö gjort det de brukar vara bra på, nämligen att få upp laget högt och operera över ganska stora ytor. Tack vare bra fysik, aggresivitet och hårt arbete kan man ha lite större avstånd mellan spelarna än många andra svenska lag.

När man tröttnade en bit in i andra halvlek kunde ju ett passningsskickligt och rörligt Chelsea operera väldigt fritt i de alltmer obevakade ytorna.

Tycker de gjorde en bra insats, men nära var det ju aldrig.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:44:00
 skjut Nurmi skjut: Rättvisan är sällan perfekt. Jag nöjer mig med en knäskada. Vill honom inget illa egentligen, bara han inte spelar fotboll. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:43:00
 Vi må önska Rosenberg all olycka men vi skickar i alla fall inga blommor till Chelseaspelaren... 

Namn: maxoftime   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:40:00
 Noterbart att Celtic också åkte ur EL ikväll. Vågar man gissa att det troligtvis innebär en transfer för Lustig? 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:37:00
 Det som Rosenberg har samlat ihop till är hjärnskakning orsakat av en armbåge. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-02-21 22:37:00
 Nu tog Chelsea in Amanda Lind.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:34:00
 Man ska inte fira framför motståndarbänken och man ska inte hoppas på skada på konkurrentens nyckelspelare.

Men ibland blir det sä.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:31:00
 Yum Yum:

Du tycker inte att Rosenberg har samlat på sig en lång jävla korsbandskada som avslutar karriären?

Jag säger att han har det.
 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:30:00
 Grisbonde nr 2 ut 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:28:00
 Är man en spelare som inte har någon respekt för motståndarnas säkerhet genom sitt eget spel så kan jag glädjas åt den spelarens skada till 100%. 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:24:00
 Oavsett vad man tycker om hur en spelare beter sig på plan frossar man inte i eventuella skador.

Är faktiskt ganska pinsamt att läsa vad vissa skriver här.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Falcken:

Håller med vanligtvis men Rosenberg är spelaren som bekräftar regeln i detta fall.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:21:00
 Ruskigt ruskigt tråkigt att den sympatiske Rosenberg är skadad.

Hoppas alltid på det värsta när det gäller honom.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:20:00
 Alltid trist med skador. Jag vinner hellre för att vi är bäst än för att våra motståndare har sina bästa spelare skadade.

Tråkigt att se reaktionerna här när Rosenberg fick gå av.
 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:20:00
 Överstegrisen skadad. Synd. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:19:00
 Haha 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:18:00
 Vet att de är lågt men fan vad jag hoppas på korsband. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:17:00
 Rosenberg knäskadad... 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:13:00
 Haha ljuvlig musik 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:04:00
 OH -> Ja det är MFFs klack som sjunger ut Chelsea. Inget konstigt, utan säger mer brittisk ”läktarkultur” än om MFF, som också har den största bortamatchen på en väldigt lång tid.

 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:04:00
 Ramstarka Gnagethockey. Lika många vinster som Oskars, men bara åtta helförluster.
Det finns nåt i det här laget. Snart bäst av fem. Tar vi den så serie mot shl-lag .
Ingen vill missa detta.
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:03:00
 Kom igen nu Chelsea 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 22:00:00
 Malmö FF gör det extremt bra. Är ruskigt imponerad; inte bara i dag, utan generellt under hela deras EL-resa.

Och ja. Chelsea må vara inne i en formsvacka, men vad spelar det för roll? Utifrån förutsättningarna som finns i svensk fotboll så är Malmös framgångar i Europa League fullständigt fantastiska.

Det är klart att man är avundsjuk på att MFF gör det så bra. Men förhoppningsvis kan vi själva ta ytterligare kliv i vår utveckling och ta Europa med storm i sommar när det är vår tur. Och över tid kanske vi kan segla förbi Malmö FF och deras framgångar i Europaspelet.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:58:00
 Tycker det ör bra att MFF visar den här självklara attityden i Europa. Förvarar sig även i samma formation som vi. Dagens AIK är ju fan gjort för att spela ett sådant presspel.

Ha Larsson och Tarik i pocketrollerna i Europa som verkligen orkar ta de jättelöpningarna vid varje överflyttning men ändå har rutinen att våga hålla i bollen när man får den.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:56:00
 Kristianstadsgnagaren

Fast vi var inte i närheten av att kvala in.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:54:00
 Bystedt kommer nog få fler röster än bara medlemmar som röstar på honom för att "hämnas"... 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:54:00
 Klart att man e en smula bitter över att det är malmö och inte vi som lirar EL ikväll, men även de objektiva fotbollsälskarna måste ju hålla med om att gröthalsarna haft en jävla flyt i lottningar och dylikt dom senaste åren. Finns inget bättre tillfälle att möta Chelsea än nu. Totalt under isen. Ser trötta och obrydda ut. Senaste CLplayoffet 2016? landar lotten på Celtic, just på, liksom hela Skotska ligan, på väg ner och förmodligen bästa tillfället att möta dom senaste 10 åren. Absolut gör malmö en väldigt bra Europasäsong, men satan vad man e trött på deras uppblåsta jävla grisattityd, med ärkesvinet rosenberg grymtandes i spetsen. Jävligt jobbigt även med allt snack om hur mycket mer pengar dom har och att dom ska jogga hem AS i år. Från att vara en obetydlig skitklubb till att vara Sveriges gullegrislag nr 1, med allt vad det innebär, på ett par år, har ju blåst upp deras huvud till Mr Mackey(south park) proportioner. Upp till oss att plocka ner dom i år och sätta stopp för skånehybrisen. Det klär inte skåningar med hybris, det borde tillochmed vara förbjudet för övriga lagen. Bara Gnagare som bär hybrisen med stil. Smokinglirarhybris. Framtiden e Svart. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:47:00
 Rosenberg är vidrig internationellt också ser jag. En gång ett svin alltid ett svin I guess. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:36:00
 Äh fyy fan va uselt Simon Strand!
Hoppas du skäms över påhoppet på folk med läs och koncentrationssvårigheter!!
Tappar förtroende för dig och funderar på att lägga det jag kan av röster på Bystedt bara för att hämnas!!!!

Vilken tråkig text sen, somnade redan vid rabblandet av de gamla sk kloka grekerna, vad ledde deras tankar i det blå till? Ett kraschat land med ett pensionssytem som värvade pensionärer på lågstadiet, särskillt om du hade som dröm att bli frisör eller bagare. Nu ligger landet där i samma skick som Akropolis där ett stänk dagsljus kan fälla hela skiten, ja de ruiner och söndermutade grundlagar i demokratins vagga som finns kvar dåra.

Vi med läsvårigheter och div defekter känner oss kränkta en del av oss har svårt att fatta humor särskillt i mediet internet.
Ständigt samma visa, rullstolsburna har sina ”never ending” huvudsakliga bekämpningsagendor i form av höga trösklar och försämringen av gummit i innerslangarna på rullstolshjulen att bekämpa, vi andra har elitismen och wwwironin på nätet att göra uppror mot, nu jävlar är det krig!

Gnagare kan också få punka på rullstolen, ha svårt att läsa långa texter, som i ditt och många andra fall är jävligt tråkiga, eller förstå de nya övergångsställesskyltarna med kjoltyg.
Vafan var det för fel på herr gåman som singel era jävla trafikverksnötter, var det han som saknade Eva eller var det ni som drabbades av könsfeber, vad nu det är för sjuka, nu är det fan krig!!!!

Jag lever efter mitt egna lilla devis som Gnagare:
Jag skriker allstå finns jag.

Jag trivs bäst på Norra.
Jag överlägger dock att lägga ner min röst för att bojkotta demokratin bara för att jävlas med de så kloka gamla Grekjävlarna.

Hata alla!

Ink dif


Avgår 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
@Seguis Omfamning - Till deras försvar tror jag de flesta lag i Allsvenskan hade haft svårt med en match i svenska cupen mot en riktigt taggad motståndare på en dålig plastmatta efter en urladdning i EL.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:29:00
 Man kan inte jämföra olika matcher på det sättet, vi gjorde flera grymma matcher i EL hösten 2012, samtidigt kunde vi inte slå Gävle, Kalmar eller Syrianska på hemmaplan. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:29:00
 Seguis Omfamning

Fast MFF roterade väl en hel del mot Degerfors? Dock har dom en tillräckligt stark bänk/bredd så dom borde kanske ha vunnit enklare.

Just nu spelar dom rätt bra ändå. Kör på med sitt eget spel med hög press bland annat. Dock tror jag inte att dom kommer att orka hela matchen. Sedan slänger Chelsea in Hazard och Higuain och då blir det garanterat mål. Om det inte redan har blivit det.

Avd: Övrigt
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:27:00
 Är det Malmös klack som håller låda på Stamford Bridge eller lurar mina öron mig? 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:25:00
 LalaweleAtakora

De hade svårt med Degerfors häromdagen. Deras topp är klart bäst i Allsvenskan men dalarna är djupa.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:22:00
 Malmö är dock riktigt jävla bra. Blir någonting att bita i det under året. Dom har varvat upp ytterligare i kvalité efter det dom presterade på friends här senast.

Oroväckande

 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:15:00
 AIK-hockey klart för allsvenska finalen! 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 21:14:00
 KO ser ut att klara sig utmärkt även på denna nivå. Ytterst nära en hockeyassist efter en patenterad KO-passning. Ska vara gjuten i landslaget framöver också, förhoppningsvis. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/41585/Chelsea_vs_Malmo_FF.htm
Sänt: 2019-02-21 21:01:00
 Chelsea-Malmö på länken (bra kvalité) för den som vill se matchen med engelska kommentatorer.

Avd: Övrigt
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi kan passa på att minnas när vi efter Sebs kvitteringsmål i höstas fick halva mediasverige efter oss inklusive en rosenrasande Uwe.

Alla gånger vi blivit fullständigt rånade av mff och svenska domarkåren tidigare år var föga förvånande helt bortglömt.

Olof Lundh är fortfarande jättearg.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:57:00
 Väl formulerat i vanlig ordning Simon, jag tackar dig för ditt idoga arbete samt engagemang! 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:49:00
 9:an kör alltså 1.5 timmes försnack inför Chelsea mff.

Satsar en tung peng på att vi hade fått max 1 halvtimme vid samma match..

*unket vet som vanligt inga gränser när det gäller skånelaget..


 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:36:00
 HM:
Alldeles riktigt, den ena målare och den andra polis.
Tämligen värdelöst vetande som aldrig gett spinoffeffekt vare sig på krogen eller jobbet.
Men ändå så ovärderliga minnen.
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Berns

Dubbel 11.

Yrken?

Den ena var väl mest käbd som tränare i gnaget, och ryssen har jag bott nära i Helenelund. Målare.
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:24:00
 Simon mycket bra som vanligt 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:22:00
 Det var mycket bra skrivet av Simon, texten ger mig hopp om ett öppnare och mer enat AIK. Om alla som har möjlighet att gå på mötet gör det vill säga.
Det är märkligt hur mycket AIK påverkar ens humör, koncentration på jobb mm man var nog inte jätterolig att arbeta med de sista dagarna innan guldmatchen i höstas.
Man kan gå en kurs på jobbet som man dagen efter har glömt, men man minns vilket tröjnummer Ove Rubsamen och Peter Gradin hade, samt vad de jobbade med.
Eftersom jag är värdelös på fotboll så kan jag inte hjälpa till på planen, då återstår bara årsmötet för mig att få AIK åt det håll jag tror på.
Därför går jag på årsmötet.
Vi ses där.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 20:07:00
 Återigen. Gå på årsmötet.

Nu finns ju absolut möjligheten att påverka i den riktning man nu tycker klubben ska ta.

Simon presenterar i texten nedan förslag kring hur vi skapar en fungerande struktur på klubbens styrorgan. Antagligen på sikt betydligt viktigare än personfrågor. Det är såklart mer tilltalande att hetsa upp sig över olika halmgubbar och konstruerade fiender. Det blir därför extra viktigt att den här typen av initiativ lyfts upp och engagerar så många som möjligt. Oavsett om man nu håller med eller inte.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Länktips: http://medium.com/@simonstrand/mot-%C3%A5rsm%C3%B6tet-den
Sänt: 2019-02-21 20:03:00
 Mycket bra text av Klgnhr/Simon Strand.

Hoppas på en uppdatering när vi får mer information i frågan kring hur speglingen av styrelserna ska ske i praktiken et cetera.

http://medium.com/@simonstrand/mot-%C3%A5rsm%C3%B6tet-den-5-mars-9f5db81d9005
 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:58:00
 Biljetterna släpptes igår och nu är det mindre än 200 plåtar kvar till Norra till premiären, med 38 dagar kvar, bra jäkla drag!!

Minst 40k ska vi vara, köp årskort NU!!
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:56:00
 solnajojje//

Varför ska vi ha deras spelare? Vi ska ha det vi det vi behöver? Du kanske är nöjd, du kanske tycker vi kan vänta x antal omg till sommarfönstret innan vi kompletterar/spetsar till/breddar truppen, eller varför inte vänta till nästa år (då jävlar)! Ska man försvara ett guld behövs nya vinnarskallar och nya startspelare. Ska man ut i Europa behövs rutin, spets och bredd. BW har inte levererat det man kan kräva av en sportchef om man har ambitioner att försvara guld och vill ut i Europa!
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:53:00
 Simon

Bra postat. Låååångt!, men gillade verkligen kopplingen till ICA! ... Mao hjärta först.

Och varför öppnar inte vi en ICA Maxi i Solna/Bromma?

Vissa har sagt att det enklaste sättet att bli miljonär är att bli ICA-handlare.

Varför? Egen arena.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:51:00
 Med vissas logik är Barcelona en kravlös klubb om Sevilla värvar fem nya spelare...
 

Namn: Agent B14   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:51:00
 Koffe startar för Krasnodar i Europa league mot Leverkusen. Nån som har förslag på bra stream?

Tack!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:43:00
 Capybara å du bara forsätter. Samma sak om å
Om igen. När folk ger dig kritik å ber om bra svar. Så svarar du med samma frågeställning . Om igen. Vilken av vrakens apas eller Pekings nyförvärv hade passat in i vårat sätt att spela tycker du? Å då menar jag inga lån då vi inte är i det behovet just nu.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:41:00
 Ambrosini Så ja tackar! Betydligt bättre inlägg! Det är vad jag kallar sakligt inlägg .
Kag har som sagt alltid kravet att AIK ska vara topp 3. Å ja jag anser att denna trupp håller för topp 3. Anledningen varför jag just nu inte tror på 1a plats e väl osäkerheten kring Granli och Saku. Om dessa två herrar kommer att kunna bidra och utvecklas i vårat spel? Tycker värvningen av Saku är helt rätt. Ung lovande spelare som ska växa i våran klubb och sen kunna säljas. Precis en sådan värvning jag ville se in efter koffe. Vad hade du hoppats på få in?
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:16:00
 Bra att man siktar mot 40 000 på premiären men jag tycker 50 000 är mer för hybris-gnaget. Tänker att vi ska sikta mot Europa på alla fronter i år och då bör vi publikmässigt jämföra oss med tyska, spanska och engelska lag. Känns lite ostimulerande att sikta mot Hammarby.

Hoppas man erbjuder något när vi passerar 30 000, 35 000, 40 000, 45 000 och vad nu fullsatt innebär. Vid fullsatt bjuder Nisse alla på korv, eller så.

Man kan också göra om räknaren lite så att vi bockar av övriga arenors publikkapacitet/publikrekord.
 

Namn: Klgnhr   Visa profil  
Länktips: http://medium.com/@simonstrand/mot-%C3%A5rsm%C3%B6tet-den
Sänt: 2019-02-21 19:11:00
 Här publicerar jag ett svar på valberedningens förslag till styrelse i AIK Fotboll, och lanserar idén om Den Stora AIK-reformen.

Allt gott,
Simon Strand
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 19:09:00
 Alvedon, B Kindlund, solnajojje m fl//

Så lag som apa, MFF, Peking och vraken hittar det dom behöver och vill ha men inte vi? ”Vänta till sommarfönstret!” är det nya mantrat för alla kravlösa efter ”Nästa år då jävlar!”! Jag tycker BW gjort bort sig den här sillyn! Direkt pinsamt för ett lag med guld- och europaambitioner.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 18:50:00
 Någon som kan pma vad som hände med Silva?
Vill veta vem jag ska bli besviken på.
Det som skrivs stannar i inkorgen
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 18:39:00
 https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/l1q1ky/odesaret-i-allsvenskan-nu-gar-pengarna-upp-100-procent

Någon som kan klistra?
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 18:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje:

Det är både ett sakligt och viktigt argument att hävda att truppen inte ser tillräckligt stark ut som helhet inför säsongen. Det är ju utefter den som förväntningarna på våra prestationer egentligen bör ligga. Just nu kan det verkligen inte krävas guld av Norling och det ska inte heller krävas en andraplacering.

Men istället verkar det ständigt alltid bli så. Det förväntas överprestationer från tränarens håll, men inte från truppbyggaren. Detta har sagts på GF bara idag:

"De har helt enkelt inte funnits i det här fönstret", "Handlar om vad man söker kontra vad som finns på marknaden", "Utbudet av bra spelare är större i sommarfönstret än vinterfönstret", m.m.

Återigen. Min enda deal är följande: Är det okej att försvaga truppen ska det också vara okej för tränaren att försvaga tabellplaceringarna. De höga kraven kan inte bara komma från ett håll, då blir det väldigt snedvriden kritik likt ex 2017.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 17:18:00
 Obasi 14 mål är mitt tips 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 17:09:00
 Tarik bästa anfallare?
Men målgörandet saknas

Jag bettar på att Sundgren vinner skytteligan i år

Men vi kommer tokvärva i sommar
 

Namn: murnau   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/play/fredrik-soderberg-om-biljet
Sänt: 2019-02-21 17:08:00
 Riktigt skoj att det siktas på över fyrtiotusen i premiären! Helt fantastiskt om vi skulle lyckas med det. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 17:06:00
 Vi omsatte alltså 147 miljoner exklusive transfers och EL spel. Norrköpings motsvarande omsättning är ca 60 miljoner?

Våra intäkter från match&event är lika stora på våra sista tre hemmamatcher som vad Norrköping har på hela året.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 17:01:00
 FlavioObolo

Snabbheten skulle jag säga är hans främsta styrka, målsinne
 

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 17:01:00
 Västra 132
Orsaken till att gf-experterna sågar Saku är naturligtvis att dom aldrig hört talas om honom.
Deras självbild av att vara silly-experter får sig en knäck om någon dom inte hade koll på skulle leverera.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 17:00:00
 Hur bra är Julian Larsson?
Främsta styrkor?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:57:00
 Nu är jag inte insatt i turerna där men är det inte märkligt att en klubb (Norrköping) köper aktier för 25 miljoner av sin egen ordförande?

Dessutom verkar det som Norrköping ska amortera för 40 miljoner under 2019, inget litet utflöde ur den kassan i sånt fall.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:49:00
 Gnagare2000

Håller med dig om Saku, undrar också varför några tror att han inte alls kommer leverera?
Han kanske var alldeles för billig?
Bara för att en spelare är dyr så betyder det inte att det blir bra....

 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:40:00
 Vet inte om det har avhandlats än men Silva hänger med Yasin i vad man får anta, Göteborg. Någon som vet mer? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:15:00
 Ambrosini Vettig och saklig kritik mot truppbygget går alldeles utmärkt. Finns flera vettiga skribenter som framfört just detta . Å är väl endå en daglig diskussion här på forumet ?
Å då menar jag inte ”men va fan värva nån da” argumentet vissa slänger sig . Kan vara bra att förklara vad man tycker bor förstärkas å varför . Kallas att debattera . Något antal personer inte verkar lärt sig.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:12:00
 Spelarn

Läste ditt inlägg nu efter jag skrivit mitt, lite liknande tankar.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:07:00
 Oforis ofelbarhet

Överens.
Om man inte klarar av att ha is i magen behöver man en alltför stor summa att spendera på säkra kort, där är vi inte ännu som säljande klubb för att använda BWs ord.

Kingpin

I takt med att man förstod att Ekstrand skadat sig och får börja om med rehab på obestämd tid, så ökade även min osäkerhet kring truppen.
En frisk Ekstrand, en paradox, hade gjort mig lite tryggare. Dagens backlinje kan funka, vet inte.

Det jag sett av Tarik i år gör mig också frågande. Något som slog mig idag är att Tarik mer och met känns som en Larsson/Saletros-typ med fina egenskaper i löpstyrka, söka rena ytor och grymt presspel med ett och annat tekniskt nummer, försöker påminna mig om de där Henke- egenskaperna jag såg i början av förra säsongen. Tarik sumpar för många mål och utamanar inte som en forward ändå måste göra då och då.
Det är bara aningar men han borde kännas mer trygg i sin anfallroll än jag ser honom just nu med evigt sökande efter frisparkar och närkamper istället för att finta bort och dra ifrån. Bara hoppas att han stänker in några mål och med det får tillbaka ett tillsynes tappat självförtroende.
Obasi är också ett frågetecken. Hur är formen? Håller kroppen etc, etc.
Skulle vilja påstå att en Obasi i form skulle göra oss självklara i toppen medans en Obasi ur form kan bli jävligt knepigt, tror på ett mellanting.
Goitom är med dessa farhågor en synnerligen viktig spelare! Han behöver leverera från start.
Frågan är om han gör det?
Nä, vi behöver en forward anser jag.
Lämnar Silva är det solklart.
Mittfält och kanter borde man väl känna sig hyfsat trygg med?

Som helhet är känslan inte jättetrygg direkt och förhoppningar om ett mer offensivt spel är sänkta.

 

Namn: Dusan_Uhrin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:05:00
 Kan det vara så att skiljelinjen mellan "de som vill satsa" och oss lite mer ekonomiskt konservativa är huruvida man var med och minns hur genom vidlyftiga ekonomiska satsningar AIK under tidigt 2000-tal ådrog sig ekonomiska problem som bidrog till besöket i superettan och som tog åratal att åtgärda? 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:03:00
 Nästa år då jävlar! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 16:00:00
 Spelarn

Med dagens trupp så håller jag helt med. Saku måste vara riktigt jävla vass för att hålla någon av Obasi, Goitom och Tarik på bänken.

Är han dock så vass eller en sådan spelare värvas så är det ju väldigt bra att ha 3 likvärdiga anfallare som alla kan spela med varandra och på ett helt annat sätt mot ifjol kunna rotera.

Att Tarik är bäst som anfallare verkar både Norling, Tarik och Lagerbäck kommit fram till så det i sig är inget fel enligt mig men det handlar ju om vad det innebär att spela honom som anfallare.
 

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 15:58:00
 OK AIK är värdelösa i år, nu har vi hört detta till leda av en nästan enig gf-expertis.....frågan är vad man ska syssla med den här säsongen i stället för att kolla på fotboll?
Är segling kul?
Man kanske ska tjacka sig några golfklubbor.....

Herregud vilka pessimister det finns här, det här börjar nästan bli pinsamt.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 15:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nej, kritik på truppbygge är tabu, det är sedan gammalt. Det är så klart istället huvudtränaren som ska få ta all skiten om vi inte förbättrar oss med en sämre trupp! Precis som säsongerna 2016 och 17 när det nästan var avgångskrav trots att vi överpresterade sett till truppbygge.

Om det är helt okej att försvaga truppen, då är det också helt okej för huvudtränaren att försämra placeringarna. Det är den enda dealen jag kan gå med på i det här fallet.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 15:29:00
 Jag har tidigare skrivit härinne att jag tycker Tarik är rätt lik Borges i spelstilen - och ja, de har lite samma utseendetyp också, hehe. Proper gentlemannalook som är som klippt och skuren för en smokinglirare.

Borges var ju som sagt en extremt intelligent och hårt arbetande spelare precis som Tarik, och bägge var goda för runt 10 mål per säsong, men några målspottare är de inte. Borges kom till sin absoluta rätt på mitten och det är väl där Tarik skulle fulländas också.

Han ÄR ingen killer i boxen, men han skulle vara världens kung på mitten. Han har drivet i steget, han har arbetskapaciteten, spelskickligheten, en oerhörd fin förmåga att trä in bollarna i exakt rätt hundradels sekund till våra anfallare och skulle vara perfekt att komma i andravågen och dunka in bollen i mål. Precis som Borges.

Det skulle ge oss Goitom och Obasi på topp vilket vore en ruggig anfallsduo - och så värvar vi in någon spännande speedig anfallare att byta in.

Varför inte?

Nu hoppas jag ju dock att Saku eller Saletros kan ta Olsson-rollen men Tarik känns som det säkraste kortet vi har. Och Obasi är lite för bra för att sitta på bänken också.

OM Obasi eller Henok blir skadad så flyttar man bara upp Tarik och tar in Saku eller Saletros.

Vi HAR ett bra lag - gäller bara att lägga pusselbitarna rätt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 15:20:00
 Kanske kan vara värt att värva random spelare för 15 mille bara för att få tyst på de som gapar högst på div forum. 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 15:16:00
 Capybara: Vad tröttsam du är ibland. Klart AIK o BW också vill satsa, men vi måste ju också göra det på rätt spelare för vår trupp. De har helt enkelt inte funnits i det här fönstret. Iallafall inte för de pengar som vår ansvarsfulla ledning tycker att de varit värda. Du framstår faktiskt som ett barn som tycker att pappa är snål. 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 15:13:00
 Capybara>>

Tjaa, vi slår både vraken & dif i "marknaden" i förhållande till behov & planering. Vad är det som får dig att tänka annorlunda? Varför slår alla dessa lag oss på fingrarna enligt dig?
Du undviker konsekvent att svara.
 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 15:00:00
 Koltrast >> Får inte heller ihop att det skulle vara 10 matcher fram till sommarfönstret som alla skriver. Det är 16 matcher fram till 15/7 då fönstret öppnar. 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 14:53:00
 Alvedon mfl//

Ska vi jämföra oss med dom bra lagen eller dom sämre? Ska vi leta ursäkter eller ska vi satsa?
 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 14:44:00
 Capybara>>

Hur har marknaden fungerat för söder grön/blå och hur har dom nyttjat denna marknad i sitt truppbygge?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 14:37:00
 Gnagare2000 Hade man fått köpa Buya för en vettig peng hade jag gärna sett han i våran trupp. Dock på lån som apa gjort nej tack. Gör han en bra vår lär hans belgiska klubb sälja han kvickt.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 14:19:00
 Capybara: Vilka av Bajens och Djurgårdens nyförvärv är det du suktar över? Knappt en enda av deras värvningar hade stärkt vårt lag. Haksabanovic hade varit spännande såklart, men nu har vi Saku som är minst lika spännande bara det att han inte är svensk och därför inte lika hypad. Skillnaden mot Norrköping är att vi äger spelaren.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 14:17:00
 Capybara Å du forsätter att inte svara på frågan eller förklara dina egna små påhittade historier . Seriöst sluta skäm ut dig i ämnen du uppenbarligen inte behärskar . Blir helt ärligt rätt pinsamt... 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 14:05:00
 Solnajojje//

Förstår, marknaden funkar alltså för alla andra utom för oss! Ursäkter ursäkter......
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 13:50:00
 Hoppas att du har fel Kingpin, men det är tyvärr väldigt troligt.

Det är en gåta att inte bara flytta ner Tarik som jag helt klart tror skulle kunna vara ännu bättre än Olsson i den rollen.

Men Rikard är Rikard, tycker dessutom att det var konstigt att förlänga hans kontrakt nu innan säsongen.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 13:36:00
 På drift med Svullo

Förstår vad du menar och håller med dig gällande Sead. Hade gärna sett honom i Gnaget med men stämmer allt om West Ham och vad dom ville ha etc etc så... Pass på den.

I år tror jag vi kommer få se ett mer ”destruktivt” AIK. Tappet av Olsson, vår otroligt fine playmaker kommer visa sig vara jäkligt stort. Saku kanske kan bli bra på sikt (gillar den typen av värvningar dock) och Saletros gillar jag men han är ingen Olsson direkt.

Vi skulle utveckla vårt offensiva spel i år enligt Norling men det tror jag blir svårt utan en riktig ersättare till Olsson. Dom två man först trodde på i Sead & Rakip hamnade ju i Peking respektive MFF.

Och handen på hjärtat, har det offensiva spelet sett bättre ut hittills? Ser det ut som att vi tagit kliv framåt där sedan förra säsongen? Och då har vi ändå 9/10 spelare kvar i elvan. Jag tycker då inte det.

Just nu håller jag föga förvånande MFF som solklara favoriter till guldet med Peking som 2:a. Tror vi får fightas hårt om 3:e platsen. Med beteckning på tror. Hoppas självklart att jag får tokfel på allt men som sagt, hittills ser vi spelmässigt inte ut att ha tagit kliv framåt.

Även jag såg Ekstrand som en mycket god ersättare till Milosevic och han var fullt frisk, hade tränat på bra med, tränat för fullt och sett bra ut och så åker han på en ny skada... Lider verkligen med Ekstrand. Övertygad om att han skadefri skulle vara en toppmittback i Allsvenskan. Hur Granli & Magnar Ødegaard kommer stå sig i AIK? Återstår att se men förhoppningsvis bra.

Väl mött allihopa.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 13:07:00
 Ett märkligt lugn har infunnit sig hos mig. Truppen känns bra. Jag är taggad på Saku och vi bör kunna segla hem den här våren utan att göra bort oss. Kan inte riktigt se vad vi ska värva nu bortsett från ev en fjärdeforward.

Q4 fick mig verkligen på gott humör. Äntligen fingrar vi lite på den där potentialen som den här klubben har. Resten av fotbollssverige bör och ska vara rädda. Hur många år tar det innan Malmös storhetstid är ett minne blått? 2-3 kanske?
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/herrar/spelschema
Sänt: 2019-02-21 13:07:00
 Vad är det jag missar i spelschemat som får det till 16 allsvenska matcher innan sommarvärvningarna kan ansluta? Alla skriver 10 matcher. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 13:04:00
 cj

Håller med dig. Konstaterade bara att de närmat sig. Tittar inte på något sätt med avundsjuka ögon på Norrköping vare sig vad gäller sportslig ledning, arbetsätt eller trupp.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 13:00:00
 Capybara Seriöst nu. Läste du ens vad jag skrev ? Det handlar väl vad man söker å behöver tills sin trupp? Vi är inte behov av några lån som apa eller Peking . Vi har inget behov av ännu en spelare i äldre åldersspannet som vraken gjort. Å att jämföra sig med mff å deras ekonomi är fortfarande idioti . Dom kan backa 30 mille om året i flera år å endå ha grymma finanser . 

Namn: Oforis ofelbarhet   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 12:51:00
 @På drift med Svullo

Håller helt med om Haksabanovic, han verkar vara en bra kille och tror tyvärr att han kommer göra bra ifrån sig under sina 18 månader i peking

Sen tror jag att vi kanske ska försöka ha lite is i magen med nyförvärv, tio matcher i allsvenskan + förhoppningsvis fem matcher i cupen ska den här truppen kunna klara av riktigt bra! Efter det får man väl helt enkelt utvärdera hur Salétros/Saku har presterat och möjligtvis leta efter bättre alternativ, samtidigt som man förhoppningsvis kommer få in Lustig efter att hans kontrakt i Celtic upphör (=Ödegaard ut).
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 12:33:00
 Scholes

Vi har precis som du säger inte tagit såpass många steg framåt som norrköping har. Att vara nära superettan 2014 för att sedermera ta guld och etablera sig som ett stabilt topplag är en resa som verkligen är imponerande. Hade vi gjort något liknande hade vi vunnit oftare och tagit oss till europa minst en gång. De är odiskutabelt skickliga. De har ett riktigt bra lag i år också.

Utöver att växa sportsligt så har det ju också gjort det ekonomiskt. Främst drivet av god scouting, den egna ungdomsverksamheten och bra utvecklingsmiljö. Man har gjort det samtidigt som man genomgående levererat över förväntan sett till sin omsättning.

Men. Det finns ett ganska rejält tak som såklart inga Pekingsupportrar vill känna sig vid eller andra intresserade ofta glömmer. De har presterat riktigt bra i en ganska liten kostym som de lyckats fylla ut riktigt rejält. De har dock rejäla begränsningar i deras förhållandevis blygsamma dagliga verksamhet.
Exkluderat transfers och europaspel så levererade de med matchdag och reklam intäkter strax under 60 miljoner 2017. Vi hade nästan det dubbla. Avståndet har med all säkerhet ökat ytterligare 2018. När man inte ens mäktar med att locka över 10 tusen i den sista hemmamatchen med chans på guldet så har man ju en del att jobba på..

För enkelhetens skull kan jag underdriva och göra det enkelt. Drar vi in 50 miljoner extra i vår smör och brödverksamhet varje år så kan du säkert greppa att det krävs en hel jävla del för att de ska kunna konkurrera över sikt. Det krävs alltså regelbundet europaspel och genomgående pangtransfers varje för att de ska hålla jämna steg med oss. Kort och gott vi ska underprestera samtidigt som de ska fortsätta prestera långt över sina tillgångar. Det kan hända men det är inte speciellt sannolikt.

Nu kan ju alla välja att stirra på andra fixerade parametrar såsom plus minus och eget kapital men det här är långt viktigare.

Om man nu ska oroa sig för att någon klubb ska hota vår position över tid är det solklart och olyckligtvis bajen. Börjar de få in transferpengar eller gud förbjude lyckas tråckla sig till europa så kan de absolut komma upp i våra ekonomiska nivåer och för den delen också segla förbi om vi blandar bort våra kort.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 12:32:00
 solnajojje//

Konstigt att marknaden verkar funka för apa, MFF, Peking och vraken!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:25:00
 Solnajojje

Ja helt rätt angående Nico. Tycker fortfarande det är synd att vi släppte honom istället för att satsa på Tarik i pocketrollen. Hade varit väldigt mycket skönare att ha Nico, Saku och Saletros som reserver för både starter och inhopp. Då hade truppen känts komplett.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:22:00
 aikrobban Sebbes sigon låg på 6-7 om jag inte minns fel. Sen kan väl Tarik fått något liknande ? Båda kom som Bosman . 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:21:00
 Västra 132

Han platsade inte i deras reservlag. Det behöver såklart inte betyda någonting. Kan ha varit omänsklig konkurrens men att tro att bara för att man tillhört Ajax reserver är en kvalitetsstämpel i sig är ju väldigt snett tänkt. Tvivlar inte på hans talang men han ska prestera i helgen inte under hösten.

Men vafan klart han ska få visa hur bra han är innan man skriker efter nyförvärv men det är väl så det är under Silly.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:21:00
 Scholes Nej självklart kan vi inte släppa Silva utan ett bra allternativ . Väldigt tveksam dock om det alltenativet ska vara Denni?
Sen bör man även ha nicco’s situation i åtanke . 4 matcher på Cypern med 0 mål. Kommer han inte igång bättre lär buden på han inte direkt hagla in. Å lär komma ”hem i sommar” skulle ge oss Obasi/Tarik i CL matcher. Å Henok/Nicco i AS tex.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:17:00
 Kontrar er som dömmer Haksabanovic som korkad och icke önskvärd efter att ha lyssnat på Studio A.

Han verkar vara som vilken 19-årig jugge med för mycket pengar, en fet klädstil och sträng pappa som helst.
Inga konstigheter där, de har en viss stil balkanfolket.
Typiskt fundamentalism befriad från objektivitet att förklara honom ointelligent mm.
Anar avund. Hade han suttit i AIK-tröja i studio allsvenskan hade förmodligen ord som skön yngling, supertalang balkanstyle dykt upp.

När jag hör händelsernas gång nere i Malaga och Westhams tro på pojken bekräftar det min bild av Sead som värd ett bättre öde än att bränna sina hamstrings på en solblekt bänk i Malaga.
Speltid är inget som kan garanteras jag vet, se på fallet Isak, jag vet, svär över hans bittra öde men han kommer få sin revansch så även Haksabanovic.
Killen blir livsfarlig i år med Thern som uppbackning.
Ja, jag är bitter. Jag ville ha Sead i Gnaget och vill verkligen inte se honom springa i åttor i peking.
Fan att det inte gick i lås.
Ylätupa är jävligt spännande får erkännas men
just nu ser jag peking som ett bättre lag än oss.

Som så många andra anser jag att vi måste ha in förstärkning, det förstår alla, frågan är bara när vi får det.
Vi är i dagsläget inte ett lag som slåss om guldet och inte kan erövra Europa, jag ser inte Rikard lyfta detta lag till nästa nivå offensivt.
Det finns för många frågetecken.
Men va fan, vi borde kunna jogga med i uppstarten av allsvenskan det tror jag för att köpa oss lite tid att rusta för de stora striderna.
Hade ändå varit nice med en i det närmaste färdig trupp redan nu med ett spelmässigt facelift.

Tror BW är frustrerad på motgångarna detta fönster.
Men snälla, snälla BW, ingen Avdic, det sänder fel signaler och gör oss bara plufsiga istället för trimmade.

Tack alla inblandade för de fina ekonomiska siffrorna på sista raden. Satsningen krönte oss till regenter och gav återbetalning.
2018 får ses som en i det närmaste 100% lyckad satsning med några avdrag på ”dödgrävarfotboll” och en pinsam Europasorti. Jag tror inte vi hade orkat med både EU och S samtidigt, det visade väl matchen på guldfågeln ganska tydligt.

Framgång föder framgång.
Finns ingen anledning nu att dra åt svångremmen, tvärtom, kör så det ryker.

En å annan insparkad öppen dör i detta inlägg.Vad gäller dumskallar med tomma bås i stallet enär många fålar sprungit vilse, är Djurdjic min måttstock eller referens.

Frågar journalister vad klockan är å vrålar Sm-guld så den redan stela försäsongstruppen fryser till is.
Stackars guldfisk, som mjölkas på rubriker som får de gröna tomtarna att leta efter en kudde eller gömma sig i skägget och hela Sverige att skratta.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:16:00
 solnajojje

Tarik finns såklart som kanonalternativ så länge som Obasi och Goitom är hela och kan spela 90 min varje match. Men då saknas helt offensiv kraft på bänken. Men du säger ju själv att Silva måste ersättas med en bra backup dvs en som kan leverera direkt så vi alla menar ju samma sak egentligen.

Kan inte tänka mig att Wesström bara släpper Silva utan att ersätta eller att ersätta honom med Avdic.
 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hade väl varit intressant att ta in någon talang som dragit ut tidigt men som endast får speltid i juniorlagen. Typ lån på ett år med fast utköpsklausul och VFK.

Tänker på exempelvis Mohamed Said Adan som tillhör Empoli eller Benjamin Mbunga-Kimpioka som tillhör Sunderland, båda bofasta i P19.

För övrigt svingar Bagdad Bob på Twitter, alltid ett säkert vårtecken och ytterligare en anledning för alla vettiga själar att komma på årsmötet.

Köp årskort, gå på hockey och kom på årsmötet!
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:14:00
 Jag tror också på Saku, att han inte platsade i Ajax är inte konstigt.
Kanske blir så att han redan blir eftertraktad i sommarfönstret om han levererar direkt.
 

Namn: aikrobban   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:13:00
 För oss som mentalt redan tagit helg (ja jag är ledig imorgon) och tänkt klart, kan nån utveckla till vilka de ca 14 miljonerna i sign on 2018 var till och hur mycket varje idivid ungefärligen fått.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:03:00
 Östranedre Håller med. Fungerar det inte alls med Saku eller Anton finns alltid Tarik att plocka ned om det skulle bli kris. Dock blir då det stora frågetecknet angående Silva. Lämnar han ha vem ersätter . Vi behöver då en bra backup på den positionen . 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:03:00
 Västra 132/   
 "Ang årsmötet och om Bystedt ska sitta i styrelsen lr inte.
Han representerar minoritetsägarna och jag själv tycker att dem ska ha en plats i styrelsen."

Varför?
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:02:00
 DT4ever/

Tack för att du tar mitt inlägg på rätt sätt.

När du nu lägger fram dina argument så är det lättare att diskutera.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 11:00:00
 Scholes

Håller med dig, jag tror iofs mycket på Saku, mest från det jag såg mot New York.

Jag tycker vi är lite väl känsliga för skador offensivt. Tror även att vi behöver konkurrens på Janssons position, ska han utvecklad och hålla kvaliteten uppe så tror jag han behöver någon som flåsar han i nacken
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Givet att Silva lämnar är det väl inte helt omöjligt att en ersättare kommer in, Vilket iof skulle kunna vara Avdic med tanke på att han tränar med laget denna vecka och blir allt mer desperat att hitta en klubb.

Jag ser det som att Tarik kan täcka upp för Saku. Och då skulle fjärdealternativet i form av Avdic/nyförvärv kunna täcka upp i anfallet.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:58:00
 Sir Jonas

Som jag förstått det kommer besked om Silva idag.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag är ändå imponerad över lugnet över att Saku ska erstätta Olsson.

Var Saku under kontrakt? Släppte Ajax honom gratis alltså trots att han var under kontrakt? Jag har inte läst någonting om någon övergångssumma. Kanske rimligt med tanke på att han inte fick speltid i deras reservlag och man bara ville bli av med lönekostnaden men känns ju knappast betryggande vad gäller hans kvaltitet.

Skulle han inte leverera direkt så är vi alltså bara en mindre skada på någon av våra +30 anfallare från att starta med Saletros och inte ha ett enda offensivt vapen på bänken. Nä en offensiv spelare måste in om Silva lämnar.

Väldigt viktigt att vi är med i absoluta toppen hela våren så att några poängtapp under en förhoppningvis hektiskt sommar/höst är hanterbara.
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:52:00
 Är det klart att Silva lämnar? 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:50:00
 Silly season:

Ser gärna en förlägning med Robin, Sundgren och Tarik redan nu.

Signa upp Claus Royo på 3-4 år.

18-20 åring för att ersätta Silvas roll som 4:e anfallare.
 

Namn: Kalle Berg   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:46:00
 Q15 och alla andra,

Bra och klokt inlägg - men jag håller inte med. Åtminstone inte vad gäller hanteringen av Olssons position. Vi har blivit av allsvenskans kanske bästa spelare 2018 och har både ett SM-guld att försvara och ett stundande CL-kval. För mig helt ofattbart att AIK inte bättre har försökt täcka upp den förlusten. Finns väl inget som säger att det måste vara en ungtupp med utvecklingspotential? Sådana spelare kan värvas in på andra positioner, dessutom har vi ju Saku som förmodligen kommer få rotera en del under säsongen.

Vi kommer aldrig komma i kapp Malmö utan Europaspel. I år har vi verkligen en god chans att åstadkomma något, tycker det är synd att vi inte bättre tar tillvaro på den chansen. "Nu eller aldrig" är starka ord men nästan så känner jag. Och även om CL inte skulle gå vägen är chanserna goda för EL - där minst 80 härliga miljoner väntar.

Nu är fönstret fortfarande öppet så ingen är klart än. Min hittills är jag besviken och hade hoppats på mer. Det tycker jag, och många andra, har rätt till att vara.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:42:00
 Q15

Jag saknar en ersättare till Silva som dels konkurrerar direkt med Saku och som även kan agera reserv till anfallarna och vill därför se en till offensiv spelare innan fönstret stänger. Värderar Saletros väldigt högt men tycker det saknas alldeles för mycket offensiv spets på mittfältet och att ett mittfält med Adu, Larsson och Saletros är för defensivt balanserat. Jag skulle säga att Adu, Olsson och Larsson var snudd på för defensivt på pappret även det.

Så jag förstår tanken att gå ännu offensivare i ersättaren till Olsson när man gått för Haksabanovic och Saku. Så ser därför inte Saletros som tillräckligt vass för det utan mer som en offensivare ersättare till Larsson.

Såklart förväntar jag mig inte att han redan ska vara på plats då man tydligt såg Silva i den rollen. Men nu när det blivit som det blivit med honom hoppas jag man agerar innan fönstret stänger.

Men som jag skrivit tidigare så beror ju detta på osäkerheten för Saku. Om AIK inte är det och därför anser att truppen räcker till sommaren så köper jag det. Men om inte han imponerar de nästkommande två matcherna så kommer ju verkligen pressen på Wesström öka.

Låt oss hoppas att han skingrar alla tvivel redan i helgen.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:37:00
 Ang årsmötet och om Bystedt ska sitta i styrelsen lr inte.
Han representerar minoritetsägarna och jag själv tycker att dem ska ha en plats i styrelsen.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:35:00
 Problemet med GF är att vissa använder det som ett gapigt klotterplank. Någon dricker morgonkaffet och ser att en konkurrent värvat en spelare. Vederbörande är oförmögen att se vårt truppbygge kontra motståndarna och skriver på GF:

”Agera BW, vi MÅSTE värva”

Sen går vederbörande och ser en mastodont-film medan alla duktiga skribenter tålmodigt försöker förklara varför vi agerar som vi gör. Vår vän har gått vidare i livet, inte har han orkat läsa långa inlägg på GF...
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:31:00
 Q15

Bra skrivet
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:16:00
 Alla personer som skriker efter nyförvärv. Läs Q15 inlägg. Fundera lite. Läs det en gång till . Fundera lite mera. Å kom sen väldigt gärna med ett vettigt svar. 

Namn: AIK_hela_veckan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:13:00
 Solnajojje:
Tyvärr är det inte mycket han fattar...
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:13:00
 Q15

WORD!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Groggi Runt 30 in enligt min källa (som brukar bara trovärdig ) .
Jag förstår din poäng. Men ser betydligt ljusare på situationen bara.
 

Namn: Family guy   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Undra hur arbetet går i orterna med Mutumba? Tycker det har varit väldigt tyst om det sedan nyheten dök upp.
 

Namn: DT4ever   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:08:00
 hjelmen

Inte mitt jobb att värva eller scouta spelare. Tänker bara att gå in i en säsong med vad det verkar en trupp på 17 utespelare varav flertalet är skadebenägna. Pratas om nyförvärv i sommar, men det jag vill ha är en trupp som spelats samman till Europakvalet. Vi måste gå till något av gruppspelen i Europa, då jag tror att Malmö kommer slakta allt i Allsvenskan..

Nabbe har jag tagit men inte till vilket pris som helst. Nu gick han till Holland till en troligtvis lägre lön än vad han hade fått i AIK. Tanken där är väl att spela till sig ett bättre kontrakt i ett bättre lag i Holland. Tror knappast han gör det för pengarna ett halvår och sedan kommer till AIK.
Sen kan han mycket väl hamna i AIK i sommar av olika anledningar.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:05:00
 Steken

Just fan!
Just nu en klass II, förhoppningsvis en kommande VI.

solnajojje

Ok, mer än vad jag trodde. Var lite defensiv där. Dessutom vågar jag inte hoppas på den fina publiktillströmningen som vi hade under Q4. Därav plus-minus-noll.
 

Namn: AIK Johan   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:03:00
 Groggi

Du glömde Ylätupa. Tanken är väl att han ska utvecklas till en stor försäljning. Sedan kan man fråga sig hur många potentiella försäljningar över 20 miljoner vi suttit med i truppen samtidigt de senaste åren?

Känns som att folk överdriver dagens situation en aning.
 

Namn: Burgic   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 10:01:00
 Q15

Bästa inlägget här på länge!
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Q15

Jag håller med tillfullo att vi ska hålla i degen.

Våra tre forwards (exkkusive Silva/Nico) har kontrakt som löper ut 2019, med den kontraktssituationen känns det ganska vettigt att värva en solklar etta nu i sommar, exempelvis Hrgota, över 3/4 år. På så vis säkrar vi upp en del kontinuitet 2020 plus att det inte känns helt otänkbart med förlängning av Tarik/Obasi.

Däremot ser jag gärna av förlängning av Jansson asap


Groggi: Saku?
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gjorde ett halvhjärtat försök till värdering av ev. försäljningar. Försökte ta hänsyn till ålder, kontrakt och speltid. Ex. kan Bilal kliva upp ett par steg om han får spela mer. La också in Anton som "vår" spelare där han kritat på nytt.

Inte extremt mycket pengar in att vänta och där flertalet i det nedersta spannet snarare lägger av än säljs vidare.


I 0 2 500
Tarik Elyounoussi, Chinedu Obasi, Daniel Sundgren, Per Karlsson, Bilal Hussein, Henok Goitom, Panajotis Dimitriadis, Sebastian Larsson, Stefan Silva, Christos Gravius
II 2 500 5 000
Robin Jansson, Enoch Kofi Adu, Rasmus Lindkvist, Budimir Janošević
III 5 000 10 000
Daniel Granli, Heradi Rashidi, Nicolás Stefanelli
IV 10 000 20 000
Anton Salétros (om han kritar på nytt för oss)
V 20 000 40 000
Oscar Linnér
VI 40 000 70 000
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:54:00
 Groggi Vi fick in runt 30 för koffe. Så tar vi dom 17 mille vi gick back är vi fortfarande 13 plus. Sen precis som många skrivit så är -14 mille sigon kostnader . Hade vi gjort som mff å apa å skrivit av under kontraktslängden hade det sätt ännu bättre ut. Tex . 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:50:00
 Alltså ni som skriker efter värvningar av mer meriterade spelare, har ni tagit någon som helst hänsyn till vår truppsituation? På vilken/vilka positioner saknar vi så tydligt kvalité att ett meriterat nyförvärv krävs? Vad är det ni saknar?

Satsningen som gjordes förra året gav oss en stark grund att stå på, sedan dess så har vi tappat både Milosevic och Olsson. Det är i alla fall de enda tappen som är av betydelse. När Granli värvades så var det sannolikt tänkt som ett 4:e alternativ då Ekstrand äntligen verkade ha kommit till bukt med sina skadebekymmer. Själv så tycker jag att Ekstrand håller tillräckligt hög kvalité för att ersätta Milosevic. Ska jag kritisera något så är det väl att det verkade vara en aning övermodigt med tanke på den just nämnda skadehistoriken.

Olsson var ren och skär kvalité och den absolut viktigaste att ersätta på ett bra sätt. Att köpa en färdig spelare med likvärdiga kvalitéer hade kostat multum, värvningen skulle också passa in i vår strategi. Spelaren skulle vara tillräckligt bra för att bidra från och med dag 1, han skulle vara ung, utvecklingsbar och med en väldigt hög försäljningspotential. Att hitta en sådan spelare inom våra egna ekonomiska ramar är sannolikt ingen lätt uppgift. Att vi lyckas knyta till oss en spelare som fortfarande var under kontrakt hos Ajax är bara det en bedrift.

Hur som helst, med nuvarande truppsituation hur hade ett meriterat nyförvärv påverkat truppen? Jag kan inte riktigt se det behov ni verkar göra. Det enda orosmolnet jag har över truppen är väl huruvida Granli och Ödegaard håller tillräcklig kvalité för att spela regelbundet i vår startelva. Men skulle BW ha agerat annorlunda och värvat en meriterad mittback från första början? Med Ekstrand fit så hade det varit dumdristigt att spendera stora belopp på en spelare som sedan skulle hamnat på bänken alternativt förpassat Ekstrand dit. Helt ologiskt!

Så här i efterhand så är det så klart lätt att säga "vad var det jag sa? " men BW tvingas agera efter verkligheten och inget annat. Den verkligheten sa att Ekstrand var redo för spel!

Sedan Silva bränt sina broar så har det återigen uppkommit ett plötsligt behov av ett nytt 4:e val, för inbilla er inte att man kommer degradera någon av Goitom, Tarik eller Obasi. Det hade varit lika dumdristigt det som i situationen med Ekstrand. Hur mycket deg ska man spendera på ett 4:e val som sannolikt kommer få nöja sig med väldigt få och korta inhopp? Personligen så är jag av åsikten att kostnaden också måste spegla rollen. En högre övergångssumma kan ju vara försvarbart om det är en yngre spelare, en spelare man ser ett stort framtida värde i annars så är det nog vettigare att hålla hårt i stålarna.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:45:00
 Varför sådan hets med "stora namn"? På senaste tiden har vi värvat in Adu, Elyounussi, Obasi, Ekstrand, Bahoui, Milosevic och Olsson. Visst att de flesta har suttit men det är ingen garanti.

Viss tillit bör väl ges till ett lag som vann guld förra året att man vet vad man gör.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
DT4ever/

"Etablerade namn in nu! inte i sommar"

Ett tips. Det är lättare att köpa vad du säger om du lägger fram några argument.

Varför etablerade namn och inte satsa på ungdomar?

Tycker du att vi ska göra som de senaste åren? Satsa långsiktigt och bygga upp laget o klubben steg för steg. Eller är det "det är i år det gäller"?

Vill vi ha långa eller korta kontakt i så fall? Vad gäller om vi vill ha t ex 3-årskontrakt. Är pris/kvalitet billigare på vintern eller på sommaren?

Om flera andra klubbar kommer att satsa kortsiktigt och riskera sin ekonomi, vilket jag uppfattar att de gör i år, ska vi följa med i racet till varje pris?

Vill vill naturligtvis vinna både cupen , allsvenskan och hela CL i år. Vilken ska vi prioritera högst?

Jag känner precis som du och de flesta andra att jag saknar ett par kvalitetsspelare. Men har man vuxit upp med en ganska taskig ekonomi så har man lärt sig att man kanske vill ha en Ferrari men att det bästa köpet just nu är en begagnad Fiat Punto.
Alla här vill ha bättre spelare på alla positioner nu. Men eftersom vi har den ekonomi vi har så får vi kanske nöja oss med Seb, Per Karlsson och de andra.


Så. I all välmening. Lägg fram lite argument så vinner du lättare diskussionen. Annars riskerar du att jämföras med ungarna som ligger i affären på fredagen och skriker att de vill ha lördagsgodis inte i morgon utan nu.


 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:36:00
 Att Norrköping plussar 11 msek är väl såklart kul för dem men då har de sålt spelare för 65 msek. De är således beroende av att sälja 3-5 tongivande spelare varje år.

Vi backar 17 msek men om jag läst rätt sålde vi spelare för endast 6 msek. Med Koffe försäljning är vi i stort sett break even redan för 2019.

Vi har trots det ett betydligt starkare EK, betydligt mer i kassan. Visserligen högre personalkostnader (som Steken skriver) men vi har väl också en större organisation, alltså flera avlönade anställda.

Vi ska kvala till CL (och ev. till EL) som ger oss edge mot deras kval till EL.
Vi har större publikunderlag, bättre merchhantering.

Vi är svenska mästare, vi spelar på gräs.

Jag kan ge peking att deras fotboll kan se mer fröjdig ut än vår men som sagt, svenska mästare.

Är det någon som vill byta?
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:28:00
 Peking har, just nu, större potential i sin trupp vad gäller framtida intäkter genom transfers. De har en betydligt yngre åldersstruktur i truppen. Vi har däremot en fördel i år med en "enklare" väg in till Europaspel. Vi har dessutom en stor fördel när det kommer till oss supportrar och den positiva inverkan vi kan ha, det visar inte minst Q4 på intäkter matchdag & event samt merch. Den kraften finns definitivt inte hos Peking.

Peking har gjort mycket rätt senaste åren, AIK likaså.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:22:00
 //Steken
Svaret på den frågan:

Inget
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:17:00
 Capybara Handlar om vad man söker kontra vad som finns på marknaden. Borde t.o.m du fatta... 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:13:00
 Tog mig in på Pekings forum och dom citerar alla mindre bra kommentarer om vår ekonomi.

Jag försökte iaf jämföra så gått det nu går mellan våra klubbar:

Eget Kapital
AIK 63m
Peking 59m

kan inte minnas att Peking gjort någon försäljning efter årsskiftet. Vi kan nog minst addera 20m på vårt EK så ganska säker att vi ligger minst 25m före i termer av eget kapital.

Hela syftet med alla intäkter är att maxa förutsättningarna på planen och ställa ett vasst/dyrt lag på planen.

Personalkostnader
AIK 91m
Peking 68m

Verkar som att vi lägger ca 23 m eller ca 33% mer på löner än Peking.

Över tiden finns det väl en tydlig koppling mellan dyr truppp och tabellplacering (med vissa undantag, ex ÖFK överpresterade länge och typ Newcastle underprsterar konstant) men över tiden känns det som att vi ligger ganska långt före Peking och vet inte riktigt vad som talar för deras fördel?
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 09:12:00
 Gordon//

Funkar tydligen för Bajen, apa, Peking och MFF!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 08:53:00
 SiggeSluk

Ännu mera imponerande när man tänker på att de anställde en socut först 2017.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 08:53:00
 Fler sålda årskort på Norra nu än det slutade på förra året, samt abra 500 platser på Norra kvar till premiären.
Köp på förmiddagen idag för att undvika att bli utan.
 

Namn: DT4ever   Visa profil  
Sänt: 2019-02-21 08:51:00
 Vad fan håller BW på med?
Agera!! Etablerade namn in nu! inte i sommar
 

Den här sidan har laddats 99941939 gånger sedan 1999-09-14