Kategori:

Just nu är det 299 besökare på forumet.


Regler 
Sätt in 500 kr på Unibet, få 500 kr i presentkort på ett stort urval kända butiker. En av butikerna säljer AIK-tröjor – läs mer här!


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 14:43:00
 Kom igen nu BW, ge oss en fin försäljning! 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 14:43:00
 super g // Så lysande enkelt och klart uttryckt. Man kan faktiskt gilla både Alm och Norling. Givetvis går det ej för de som ser allt i svart och vitt.
Å dom e många.
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 14:29:00
 AIK krigare //
Håller helt med!
Sjukt onödigt att älta samma skit om och om igen. Diskutera hellre vad vi kan göra för att locka mer/ny publik. Ältandet skulle jag säga är raka motsatsen.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 13:48:00
 bra att gal8 granskar vår klubb så vi får slut på tramsandet i ledningen och styrelsen.. in gal8, segui och norling we trust! 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 13:48:00
 //Krokko
Jag håller med om att gräs är en statusfråga. Jag föredrar det framför plats och gummikulor. Samtidigt finns det en ekonomi att ta hänsyn till.

Men Elfsborgs storhetstid byggde inte på arenans underlag. Utan mer på att de dels lyckades bygga den billigt men även att de med hjälp av bidrag kommunen lyckades få ned den effektiva hyran till ca 4 miljoner per år. Det hade man aldrig lyckats med om man valt riktigt gräs. Det gjorde att man kunde lägga pengar på att värva skickliga spelare på långa kontrakt.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 13:25:00
 >> Jokern
Det var en diskussion om dessa gossar i samband med att halvårsrapporten släpptes. Blev väl inte så mycket till diskussion dock då de flesta med något undantag (du kan säkert gissa vem) tyckte att de var AIK-fientliga rättshaverister.

Men har de gjort mer väsen av sig utanför ansiktboken?(använder inte detta medium)
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 13:21:00
 Kör man bil till matcherna som jag så är NA tusen gånger bättre än tvillingarnas arena tex. Gott om parkeringsplatser platser i närheten, rimliga priser och ett stenkast från e4. 

Namn: Jokern   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 13:10:00
 Nu har jag inte varit så aktiv här på senaste tiden, så jag vet inte om det finns någon tyst överenskommelse att inte yppa något ord om dårarna som kallar sig Isidors Vänner...

...men vad har egentligen Mikael Ahlerup gjort mot Galotta för att få sistnämnde att försöka få igång ett drev mot honom? Är det någon som har någon info eller aningar? Har det slutat delas ut fribiljetter eller är det, för AIK ogynnsamma, sponsordeals från Galotta som har blivit strypta?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 13:00:00
 Bojansfulamuche
Att underlaget man spelar på skulle vara en irrelevant variabel.. det är väl vidskeplighet på hifdif-nivå.

Ska man se mer nyktert på det hela så håller svensk elitfotboll på att delas upp i två klasser: en "överklass" som spelar på gräs, vinner titlar och ibland kvalar in till EC-fotboll - och en "underklass", som alltmer utgör utfyllnad och sällan tar titlar eller kvalar in till någon cup. Visst kan det i vissa fall finnas undantag, som Ellos under Anders S-åren eller Peking, men den oförutsägbara Allsvenska vi hade 1997-2009 ca - då nio klubbar vann SM-guld och ingen vann mer än tre titlar på 13 år - är nu långt borta.

hifdif vann fyra SM-guld på fem år mellan 2001 och 2005, och vi inser alla hur mycket science fiction det är att det någonsin skulle kunna upprepa sig på plasten i Johanneshov.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 12:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nån jämförde Pekings 4-4-2 med vårt 3-5-2 och fastslog att deras var mycket bättre överlag. Själv tror jag inte spelsystemet i sig där är den stora skillnaden, utan hur lagen agerar utan respektive med boll. Sjuk skillnad i hur Peking pressar sina motståndare när de inte har bollen mot hur vi oftast agerar. Jämför Kalmar-Norrköping med vår match mot bajen så ser ni vad jag menar. (ÖSK hemma och MFF borta är väl det närmsta vi kommer där) Sen har även Peking bättre rörelse utan samt med boll och är mer direkta i sitt anfallsspel. Ofta snabba inlägg t ex. Men de har också spelat in sitt system i några år nu. Vi har nyss "börjat om" Sen måste vi även plussa för vår defensiv som är mil bättre än tidigare under året. Där har Norling verkligen lyckats. Nu gäller det att spetsa till helheten ytterligare ett snäpp.

Men imponerande hur det bara maler på för Peking oavsett vilka som lämnar, men det kan inte hålla (väl?) hela vägen, spelartappen måste snart kännas.

Trist eftersmak efter helgen bara, guldet känns ännu mer avlägset. Nu gäller det att i första hand säkra upp 3:e platsen. Och eftersom vi nu tappade på hemmaplan så måste det nog till en seger ytterligare på återstående borta-schema. Helst mot GBG.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 12:29:00
 Alvedon

Heder till dig som är villig att ändra åsikt.
Saletros gör en godkänt derby. Jäkla trist att Anton blivit allas hackkyckling, helt oförtjänt också..

Sen säger Norling nått intressant i intervjun på AIKplay där han kritiserar våra mittbackar för ett undermåligt passningsspel och tempo vilket faktiskt stämmer. De måste nog ta mer risker för att spelet inte ska stanna upp helt. Jos spelsinne och ambitiösa passningsspel saknades nog i söndags. Det kan vara en del i att både Ishi och Affane i underpresterade.

De facto har vi enorma problem när motståndaren packar ihop mitten och står högt. Lösningen är nog ett bättre djupledsspel, problemet är bara att vi inte har någon central mittfältare som hotar vilket gör det väldigt lättläst.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 12:07:00
 >> MangeMan m fl

Det handlar naturligtvis inte om att försöka framställa Alm som bättre än Norling, utan att visa att det faktiskt inte skiljer sig så mycket resultatmässigt. Förhoppningsvis kommer Norling att ta AIK till nya höjder, men detta förringar på inte sätt Alms prestation som tränare i AIK. Det är Alm som lagt grunden till AIK som stabilt topplag i allsvenskan.

Jovisst kan det vara dumt att göra jämförelser mellan Alm och Norling genom titta på poängsnitten. Men en orsak till detta är det gång på gång har upprepats här på forumet av dem som gillar Norling hur mycket bättre AIK har blivit under hans tid jämfört med vad laget presterade under Alm. Det finns faktiskt ingen fog för detta om man ser till resultaten. Som Starre visat tog till och med AIK i fjol fler poäng mot samma motståndare som Norling har matchat laget mot i vår.
Omgång 9 -20 tog AIK 24 poäng under Alm i fjol, medan det under samma omgångar blivit 25 poäng med Norling vid rodret.
Tyvärr fick Norling i år börja ur ett dåligt läge. Men orsak till att AIK i år liksom i fjol hade svaga starter kanske inte helt är Alms fel, bägge de senaste åren har man startat serien utan att ha en ihopspelade elva. I vår hade man ett helt nya toppforward som inte ens hade spelat samma i någon träningsmatch. I fjol tvingades Alm spela med unga och oerfarna backar som gjorde poängavgörande misstag, När laget sedan fick in förstärkningar på sommaren blev det både bättre spel och fler poäng.
Sedan Norling kom in i år har truppen successivt förstärkts. Den största skillnaden i spelet som man kan märka är att försvarsspelet har blivit bättre. Det ska Norling har cred för. Skillnaden mellan Alm och Norling är dock inte så stor – Norling verkar våga experimentera mer med uppställningar – på gott och ont, dock mest på gott hittills, även om senaste matchen innebar ett frågetecken.
Det är naturligtvis svårt för att inte säga omöjligt att jämföra prestationerna – efter som resultaten inte bara beror på den egna prestationen utan också på motståndaren. Både de egna laget och motståndarnas lag förändras dessutom mycket mellan säsongerna och även under säsongerna.
Jag tycker till exempel att AIK presterade mycket bättre i fjor – under Alm – mot MFF, än i år – under Norling – främst resultatmässigt, men även spelmässigt. Men i år kunde resultatet ha blivit ett annat om vi fått straffare med oss. Mot bajen presterade vi bättre hemma ifjol, men sämre borta.
Jag tror dock inte att några av dessa olika resultat i dessa bägge matcher har berott på tränarbytet – utan de har haft andra orsaker.
Jag tycker att det är rättvisare att granska Norling för vad han uträttar utan att ständigt jämföra med vad Alm uträttade. Nu tränar Norling AIK, precis som Alm, är han en tränare som faktisk har känsla för klubben. Det känns bra – Jag hoppas att det går bra för honom och att han på sikt ger oss ett SM-guld. - Apropå att Alm inte tog några tittar så ska vi vara medvetna om att både Alm och Norling har haft otur (domarmisstag och vattenpolo) och därför missat att ta guld med Gnaget.
De som nu använder framgångar för Norling som slagträ mot Alm, dissar den tränare som förde AIK till ett stabilt topplag, efter 75 år av av en ständig upp- och nedgång för AIK:s fotboll. Vi som varit med lite längre – i mitt fall över 60 år – är nog väldigt nöjda med epoken Andreas Alm. Förhoppningsvis kommer vi att vara lika nöjda med Norling den dag han lämnar jobbet som huvudtränare i AIK.
Precis som super-g är jag nöjd när AIK presterar bra – utan att för den skull älta hur mycket bättre han är än forna tränare.

tegang
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 11:53:00
 AIK krigare
Precis så är det. Nu är det Friends och det är Norling. Och det som går att göra bättre ska göras bättre men ältandet är meningslöst.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 11:46:00
 >>Krokko
Oavsett vilket håll du ska åt behöver du aldrig traska längre än till pendeltåget eller tvärbanan och om några år den nybyggda tunnelbanan. Om sen resan i dagläget innebär flertalet byten, ja kanske men så hade varit fallet för flertalet besökare om så arenan placerats innanför tullarna.

Så nej, arenan ligger inte i någon ytterförort i periferin men tyvärr är invånarna i Stockholms län programmerade i att tunnelbana alltid är nära och pendeltåg långt bort oavsett om det så handlar om Karlberg vs Hässelby strand. Här hade vi kanske en del jobb att göra men se det slipper vi när tuben kommer fram.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 11:41:00
 det snackas 70% dåtid och 30 % arenafrågor på det här forumet.

Snacka om att fastna i det gama hela tiden. Det går liksom inte att ändra på att Norling är tränare nu istället för Alm. Det går inte att göra något åt att vi spelar på NA. Råsunda är nog inte ett alternativ igen?

Vore kul om flödet öste på med framtiden eller iaf nutid ( utanför matchdagar ).

Eller iaf lite mer positivitet.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 11:29:00
 Krokko


Vårt poängsnitt kommer att öka i takt med att vi blir bättre i kvalitet än våra motståndare i snitt. Oberoende om fotbollen spelas på grus plast gräs asfalt eller gummi.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 11:14:00
 Starre

Men nu har vi bytt tränare, många är uppenbart inställda på att den nya ska sågas från dag ett oavsett resultat, den gamla tränaren kommer inte komma tillbaka inom den närmaste framtiden, gripandet efter div halmstrån för att försöka få den nya tränaren att framstå som sämre än den gamla är ju helt meningslöst och bara destruktivt.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:53:00
 Tobias
Att påstå att NA ligger i en tätort är att gå väldigt långt. Läget är perifert så det duger och för den som efter matchen inte ska söderut och evenemangsbussar saknas så är det lååånga vandringar som väntar.

Jag tror att framtida generationer kommer att ha en helt annan inställning till fotbollen och inse dess sociala funktion på ett helt annat sätt än dagens (främst) politiker. Under 2010-talet har det funnits obegränsad plats för köplador men nästan ingen plats alls för vår nationalsport. I takt med att erkännandet av fotbollens sammanhållande kraft i ett splittrat och segregerat samhälle ökar så kommer sportens behov att tillgodoses på ett annat sätt än hittills.

Men för att det ska ske måste fotbollen - och AIK - börja ställa krav på ett helt annat sätt.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vilken spännande diskussion om poängsnitt mellan en tränare som har hållit på ett halvt decennium och en annan tränare som har hållit på en tredjedels säsong!

Krokko >>> Vad hade du tänkt dig? Bygga nytt på Gärdet? "Exilen" du pratar om pågår i den definierade tätorten Stockholm som successivt utvidgas allt mer. Mer centralt i denna än där vi nu spelar lär det vara helt omöjligt att hamna. Kommunbegreppet i Storstockholm blir ju successivt allt mindre intressant.Frederiksberg i Köpenhamn är ju som jämförelse också en egen "kommun".
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:38:00
 Bojansfulamuche
AIK:s poängsnitt kommer sannolikt att öka oavsett tränare eftersom vi är en av allt färre klubbar som inte spelar på plastgräs. Det leder dels till klar fördel på hemmaplan (medan vi bemästrar plasten lika bra som de som de andra) samtidigt som vi inte sätter fotbojor på oss själva i EC-matcher. Och det är i EC det finns pengar att tjäna.

För eller senare kommer det säkerligen att uppstå plastgräsmästerskap medan ett regelverk kommer att begränsa användandet av träningsplaner på tävlingsnivå till ett minimum. Men allting går förtvivlat långsamt i svensk fotboll och under resans gång kommer vi att kunna casha in stora fördelar, om vi bara spelar våra trumfkort slugt.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:25:00
 Krokko

Omöjligt att ställa 5.5 år mot 4 och dra slutsatser kring det. Kom tillbaka om 2-3 år och ställ Norlings poängsnitt mot Alms.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:24:00
 Det går att gilla både Alm och Norling. Försök! Man behöver inte bli okritisk för det. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:23:00
 MangeMan // Håller med om att Norling stabiliserat försvaret och att spelet ser bättre ut men det gjorde det även på Sommaren/Hösten under förra året utan att vi bytte tränare. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIKmittLIV
Jag är helt övertygad om att AIK en vacker dag kommer att lämna Solna, helt enkelt därför att vi är ett Stockholmslag och att en exil inte kan vara i evighet. För att vi ska kunna hitta dit måste klubbens vassaste hjärnor utarbeta en långsiktig plan, samtidigt som mer kortsiktiga strategier är nödvändiga.

Vad som är viktigt här och nu är att AIK snarast möjligt får igång sin fotboll igen och att publiken slipper uppleva fler karbonpapperssäsonger där vi år efter år efter år faller på exakt samma svagheter (oförmågan att föra matcher och dyrka upp defensivt motstånd, svagt anfallsspel och lågt bolltempo osv).

Det finns tecken på att publiken håller på att tröttna på denna eviga grötlunk, men det finns ändå något hoppfullt att glädjas över, och det är att vi äntligen slutat förlora hemmamatcher i tid och otid, som vi så ofta gjorde på Råsunda.

Om vi kan rätta till våra spelmässiga buggar så kan det bli både SM-guld och EC-spel redan nästa år, och då kan vi också känna att NA är en ointaglig borg som faktiskt bidrar till att ge oss framgångar, inte bara högt poängsnitt på hemmagräs.

Under tiden är det viktigt att vi inte börjar gnälla på det som faktiskt är 1) arena med riktig fotbollsplan, 2) som vi bevisligen presterar bra i och där vi 3) kan slå alla möjliga publikrekord bara vi presterar.

Vad som inte får ske är att vi fastnar i den spelstil som inte leder någonvart samtidigt som publiken fortsätter att minska. Då kan våra drömmar om storhet och egen arena bli omöjliga, annat än i våra vildaste fantasier.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:16:00
 Förra året hade vi Bangura och en Goitom i storform i anfallet.

Norling har helt uppenbart stabiliserat försvaret, offensiven haltar stundtals men när Isak blev sjuk hade vi i princip inte en enda bra anfallare skadefri och i form. Eero gör det okej efter förmåga.

Sen är minnet tydligen kort hos många, matchen mot vraken var inte bra offensivt men den var helt fantastisk om man jämför med premiärmatchen mot Sundsvall som var det överlägset värsta jag sett sedan 2010, div cupfiaskon borträknat.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:15:00
 Jag saknar också de långa inkasten. Ett bra vapen, speciellt i tillknäppta matcher. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:13:00
 AIKmittLiv
Jovisst. Men samtidigt gäller det att det blir så bra som möjligt där vi är. Finns inget att vinna på det ständiga dissandet av vår hemmaarena och hyllandet av Tele2. Det är bara demoraliserande och destruktivt. Vi vill att att folk ska trivas och gilla att komma och se AIK spela fotboll. Endast så håller vi alla alternativ öppna. Dessutom är Friends en bra fotbollsarena, bättre än de flesta. För jävligt om avtalen är dåliga men då är det dom vi ska kritisera.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:11:00
 Apropå att kasta långt. Vi hade tre som kunde det. Sonko,Bangura och Brustad. Nu kan vi bara kasta kort.
Märkligt och oerhört oturligt att ett av våra verkligt vassa vapen bara försvann.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:07:00
 >>Ritorpsdrutten
Vad tycker du om hemmamatcher mot Gif Sundsvall och J-Södra då, på förhand svåra matcher där ett kryss är ok?

Och planenliga segrar mot brögäng tillskillnad från förluster mot finska skogshuggare och oavgjort mot nordirländare.

Nej Alms facit mot sämre lag imponerar inte och har väl aldrig gjort det, ja förutom möjligtvis förra hösten när Goitom agerade Zlatan och Bangura kastade långt.
 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko, Super-g:

Är det inte konstigt i en situation vår kära klubb kan ställa två konkurrenter mot varandra till slut tvingas skriva ett slavkontrakt som suger ut varje möjlighet för klubben att (glöm växa) stabilisera sig ekonomiskt och således även sportsligt...

Finns det inte inte nu ett TYDLIGT värde i att vi alla som håller AIK extra kärt att tydligt signalera för en "aggresivare" hållning gentemot de intressenter som är involverade i en omförhandling?

Vi borde göra det klart och tydligt att det spelar ingen roll vart vi spelar, att båda alternativen är lika eländiga. Men bara ett luktar till sig vår svaghet - vi bundna till en geoprafisk plats och utnyttjar det hänsynslöst i förhandlingar. AIK borde ha fått ett sockerdoppat kontrakt, istället fungerar vi som någon sorts ankare för Friends att inte konka. Det håller inte.

Dom av er som vill hålla kvar AIK på NA- Solna (och är vokala om detta) gör ingen annan en tjänst än att spela dom människor som är våra parter i en förhandling rakt i händerna. Vi borde därför utåt signalera att en flytt är i allra högtsta grad aktuell. Vad vi tycker kan vi hålla internt.

Detta är ingen fight AIK vs hifdif, detta är en fight mellan AIK och arenabolagets företrädare och ska hanteras därefter. Det får va slut på självmålen.

Frågan alla gnagare borde ställa sig är AIK större än Solna (och arenabolaget)?


ps. för övrigt anser jag Anton Saletros fått rollen som en oförtjänt hackkyckling. Visst han briljerade inte igår men det är inte med han AIK vinner eller faller, han gjorde både gott och sämre insatser på sin kant. Surt men Nanne vann denna coachingsrond. Kung Rikard vs Snok Nanne 1-1.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 10:00:00
 starre
Jag håller helt med dig, och jag tycker dessutom att Norling och Alm är alltför lika varandra för att man ska kunna förvänta sig någon "revolution". Jag tror att Alm tappat omklädningsrummet under sista månaderna och att den relativa uppgången har mycket med det att göra.

Men vi har fortfarande kilometer till avslut, även mot riktigt svaga motståndare, och det kommer troligen att kosta oss guldet i år igen. Dessutom är vi väldigt beroende av Ishizakis inspiration för att det ska hända saker i vårt spel, som annars blir statiskt, förutsägbart och monotont.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:53:00
 Ritorpsdrutten,Krokko // Precis dessutom kan man jämföra med samma matcher förra året. Visst inte samma trupp men kan nog ses som komplement när man jämför poängsnitt när man mött helt olika lag.

Lag --------------- Norling -- Alm
Djurgården H:---------3---------3
Falkenberg B :--------3---------3
Gefle B :-------------3---------3
Bajen B :-------------3---------0
Bajen H :-------------1---------3
Falkenberg H----------3---------3
Helsingborg H---------3---------3
Örebro H--------------1---------3
Örebro B--------------3---------1
Malmö H---------------1---------3
Malmö B---------------0---------1
Kalmar B--------------1---------1
Totalt---------------25--------27
Samtliga utom Örebro bottenlag som vi SKA vinna mot.


 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Eftersom varken Sundgren eller Saletros kan "slå" sin gubbe måste dom få perfekta löpbollar. Då både Ishi och Ofori enl min mening underpresterade och brast både i bollvinnande och i precisionen i passningsspelet så föll det mesta av AIK:s spel och som jag tror, Norlings upplägg.
Men allt är inte över. Kanske gröthals målproduktion kommer att gnissla nu då islänningen blir israel.
Att Peking kommer att tappa är ganska givet.
Kommer Obasi,Chibuike o Isak igång kan det bli en ruggigt spännande avslutning.
TRETTIO poäng är kvar att fördela.
AIK på gräs och is.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se/2016/08/spelarranking-201
Sänt: 2016-08-30 09:44:00
 Spelarranking hittills i år. 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:34:00
 MangeMan:

Förvisso. Men vilka lag har vi mött i de segrarna?

Djurgården
Falkenberg
Gefle
Bajen
Falkenberg
Helsingborg
Örebro

Samtliga utom Örebro bottenlag som vi SKA vinna mot.

Kryss och torsk mot: Örebro, Malmö*2, Kälmääh, Bajen.

Därtill planenliga segrar mot diverse europeiska brögäng innan vi gick på pumpen när det började brännas (Grekerna) i EL.

Mot Bajen såg det exakt ut som det brukade göra när Alm fick som mest skit här på forumet. Norling har en hel del kvar att bevisa.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:32:00
 Det är sant att vi tar mycket mer poäng under Norling än under Alm: 69 procent poängutdelning mot 50 procent.

Det är defensiven som blivit bättre: 0,58 insläppta pr match mot 1,50 under Alm.

Men offensiven är fortfarande mycket svag, och vi har ju blivit nollade två gånger på hemmagräs - av ÖSK och bajen - och med sådan dålig punch framåt är det aldrig sannolikt att man kan slåss om SM-guld.
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:27:00
 Med 3-5-2 är det bra om yttrarna vid tillfällen kan få bollen med fart samt att de faktiskt då och då kan göra en gubbe. Vid optimala passningr ut på kanterna kan nog både Sundgren och Haukur ta sig förbi med fart. Kpozo är väl den enda som har teknik nog just nu.

Ofta får yttrarna nu istället bollen i lägen som motsvarar ytterbacksplatsen i 4-4-2 vilket inte sällan leder till att bollen efter ett par passar hamnar hos mittbackarna istället alternativ ett lång, sent inlägg.

Jag tror att centrala mittfältet samt en anfallare behöver vara mer aktiva i ytan så att yttrarna får chansen att vara i numerärt överläge och faktiskt komma i offensiva lägen.
Dessutom känns det som att vi har svårt att fylla på i straffområdet när vi då och då får lägen.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:21:00
 Bara jag som tycker Norling har stabiliserat AIK i den korta tid han varit chefstränare? Jävligt få insläppta mål som MangeMan skriver. Visst har inte bollarna kanske rullat in på löpande band som Goitom & co såg till. Men vad har han haft att laborera med?
Isak sjuk. Markkannen fått spela in sig i form. Obasi från långtidsskada. Avdic under isen.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:07:00
 Kingpin

Norling har på 12 allsvenska matcher 7 segrar, 4 kryss och 1 förlust. 7 gånger har vi hållit nollan. Din kritik mot spelsystemet som gör dig spyfärdig aningens överdriven. Vårt spel såg sju resor värre ut under våren.

 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:06:00
 Kunde han inte lämnat MFF för några matcher sen.. 

Namn: ajlo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:04:00
 ME,

Tack för morgonens garv. Man slutar aldrig att förvånas.
 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 09:01:00
 Har sett matchen i repris nu, och jag skulle vilja att andra gör det oxå, och efter det skriver ner matchminut och vad som Saletros gör fel, för jag kan bara inte se det.
Jag var besviken efter matchen, klagade enormt på Saletros men främst på Ishi, men efter reprisen så får jag helt ändra åsikt. Ishi var nog den som låg markant under sin nivå, Affane hade väldigt mycket felpass och lågt bolltempo, men våra wingers ska inte belastas för det låga tempot. Där lägger vi det centrala spelet tillsammans med forwards.

Nåväl, nu hoppas man att uppehållet går fort så vi får se Allsvenskan igen.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:56:00
 Ja det mest skrämmande med MFFs siffror är att det bara är 25 miljoner trots att de lönemässigt måste ligga på en helt annan nivå än oss och detta visar väl bara att vi måste upp en nivå till. Så nytt avtal, nya sponsorer, fördubblat snitt, nått måste ske.

Sen ska man dock komma ihåg att övergångssummor inte i förstaläget redovisas som kostnad men att pengarna likförbaskat ska ut.

 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:46:00
 Jag gissar att Saletros följde Norlings direktiv till punkt och pricka. Norling ville ha det på det sättet. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:41:00
 Svagheten med Norlings system är att om motståndaren stänger mitten som Bajen gjorde så krävs två skickliga yttrar som kan utmana. Det kan inte Saletros.

Visst borde Isak startat istället för Eero men det hade varit trångt för honom också. Största misstaget var att inte se tidigt att Anton var fel gubbe på fel plats och antingen byta ut honom alt. byta spelsystem.

Det oavgjorda resultatet känns grymt onödigt och svårt att släppa.
 

Namn: ME   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/wor
Sänt: 2016-08-30 08:37:00
 Söderfamily har fått en ambassadör? 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:36:00
 AIKmittLiv
fortsätter sin envetna kamp för söderbrödernas överdimensionerade gympasal med plastunderlag på fel sida av stan.
Den som saknades i söndags var inte akustik. Det saknades dramatik.
Det hördes mycket bra de gånger då det togs i från alla håll och kanter.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:30:00
 Utan spelarförsljningar backar vi också 25m. Trodde faktiskt att MFF skulle göra än sämre resultat. Betydligt dyrare trupp och inget Euro League kval 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:26:00
 hahaha.. 25 miljoner back för oss = KK.
25 miljoner back för MFF = dras in på fikabrödet på kansliet.

Lite olika verkligheter.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2016-08-30 08:20:00
 Riktiga ekonomer... 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:11:00
 AIKmittLIV
Jag fick med damen på derbyt och satt på tredje etage och kan meddela att det inte var något fel alls på akustiken. Norra Stå var mäktigt och det nådde fram, det kan jag lova.

Låt oss sluta gnälla på arena där vi faktiskt är i princip oslagbara och koncentrera oss på det verkliga kruxet i AIK.

Nämligen: Varför är vi - fortfarande! - så offensivt impotenta? Själv tycker jag det var fel att satsa på en storvuxen kille som Markkanen i en match där alla visste att motståndarna skulle krympa ytor och bara satsa på att förstöra. Eeros kvaliteter i all ära, men i sådana matcher blir han inte särskilt användbar: om du har ett minimalt parkeringsutrymme så är det bättre att ha en Smart än en stor jeep.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:09:00
 Joakim

kan mkt väl vara så. Såg ingen annan situation där han skulle kunnat få "bulan". Bajaren tar ett steg mot Eero innan han trycker till också. Domaren är 20 meter ifrån på rätt sida..linjemannen nästan i linje.

Så du har med störst sannolikhet rätt.
 

Namn: Family guy   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:03:00
 Kan inte riktigt släppa att Isak inte startade mot bajen, köper inte heller argumentet att skynda långsamt med honom. Vi är i ett läge där vi typ behöver vinna varje match, då ska bästa laget självklart ställas på banan, och alla är nog överens om att Isak totalt sett är en bättre spelare än Eero.

Han är ung och fräsh i kroppen, verkar ruggigt stabil i sinnet så jag förstår verkligen inte hur Norling tänkte där, blir så less bara. Han är 17 år gammal men är ingen liten valp för det!
 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 08:02:00
 Det önskvärda vore att Isak lämnar avtryck i AIK-tröjab innan han drar vidare, varför inte ett SM-guld nästa år?

30+K betalande men med etage 3 öppet såg det ut som en halvtom felbyggd lada. Ingen akustik värd att nämna heller. Hur kan dom ha lyckats bygga den så fel för så mkt deg? Och ett slavkontrakt som förtappar AIK på sina sista korvören på det...


Låt oss göra det rätta hur svårt det än är. låt oss titta efter eget eller flytta till lillebröderna om några år...
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 07:40:00
 Kingpin har det gått dåligt för oss? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 07:29:00
 Ber att Norling ska skrota 5-3-2... Taktiken får mig att vilja spy. Visst i enstaka bortamatcher kanske eller när man vill stänga matchen men från start på hemmaplan mot vraken tex!? Fy fan... Peking spelar en effektiv 4-4-2 med Sebastian Andersson & Kalle Holmberg! som forwardspar! Går ju bra för dom minst sagt trots spelartapp och att Party-Janne lämnat med. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 07:21:00
 Varför ha Etuhu på bänken när han inte ens får hoppa in i sådana här matcher när bolltrixarna på mitten helt har kört fast? Varför så tillbakadraget ytterspel hela matchen, in i det sista, när det inte fungerade? 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 01:11:00
 Vette fan vad jag tycker om 5-3-2 med tre bolltrillande mittfältare. Det finns ju ytor på kanterna men samtidigt blir yttrarna väldigt isolerade (likt Saletros igår) och då krävs det ju spelare som kan utmana på egen hand och tycker inte vi har så många sådana spelare i dagens trupp. Dessutom envisas ju Norling med att spela med ytterbackar på kanterna. 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 01:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Med vinst mot Sunsvall och Gefle, lite flyt med andra resultat så kan vi skapa lite guldnerv. Efter sundsvall så kommer vi kunna starta mwd Obasi och Isak. Etuhu är åter i spel samt Chibuike har fått ytterligare viktig tid med laget. Vi är dåliga på våren samt bra på hösten.Norlung och Nebbo har inte gett upp än - det ska inte vi hellee
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-30 00:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Saletros är gnagare och gör alltid sitt bästa. Han är lovande och i grunden central något defensiv mittfältare. Han gjorde det helt okej på en ovan position.
Vi är alla besvikna på att vi inte vann men Saletros är ingen direkt wungback. P.g.a skadan på Kpozo tidigare började man undersöka Saletros som backup till Kpozo (mkt p.g.a vänsterfoten) och då Kpozo inte var redo för spek tyckte man Saletros var det bästa alternativet. Tror vi återser Kpozo som wingvack mot Sundsvall och Saletros på bänk ekler centralt mf. Saletros är ung, lär sig och blir bättre med tiden
 

Namn: ANALYS   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2016-08-29 22:53:00
 Scholes,
Grabben, Du behöver nu glasögon eller ett starkare par när Du hävdar att Saletros tog sig runt någon motståndare på ymf. Tyvärr, tyvärr han hade stora ytor att utmana, inget hände, förutom ett antal meningslösa inlägg. Eliasson är klasser bättre, hur är det möjligt att släppa honom till Peking??Underbetyg till både Alm och Norling!!
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/joakimhall/
Sänt: 2016-08-29 22:37:00
 Tomas eller någon annan: Var armbågen i pannan? För på flera av mina bilder ser man Eero med jordens bula. Jag trodde att det var en riktig jävla inombordare. Ja, sånt vi när jag var ung kallade finnar för då de ännu inte brutit ut. Ja, alltså ni fattar vad jag menar med finnar... 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/turkiet/avslojar-dimitriadi
Sänt: 2016-08-29 22:21:00
 Panajotis Dimitriadis lämnar Genclerbirligi för spel i den turkiska andraligan.

Avd: Övrigt
 

Namn: ANALYS   Visa profil  
Hemort: solna
Sänt: 2016-08-29 22:10:00
 Fick tröst i att se Las Palmas-Granada, 2:a halvlek när jag kom efter matchen, vilken fotboll 5-1 tror att Saletros möjligen hade platsat som bollkalle. Norling kan ha denna halvlek som en instruktionsfilm för våra ymf...Snabbhet--teknik--utmana backen--inlägg..!!!
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 22:01:00
 Kommer i september innan starten. Själv köpte jag nog också i april och brukar inhandla tidigt men få sent. Dock du kan lita på Sevve.Han e äkta. 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 22:00:00
 Måste ge ett + till AIK:s Facebooksida. Tycker att det är ett bra go där. Kul med återblickar m.m. 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 21:50:00
 köpte klackkort i april men har inte fått ännu. Ngn som vet när dom skickas ut? Det börjar ju snart. 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/kvallsposten/sport/maccabi-haifa
Sänt: 2016-08-29 21:47:00
 Kjartansson på g till Israel för 33 milj. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 20:55:00
 Mitt i mörkret måste man jaga solstrålar. Har just sett zoran Lucics askgrå nuna. Hans Ljungskile torskade då AFC United avgjorde i 89:e UNDERBART ! 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 20:32:00
 > joppepi

Dålig kvalité på Antons inlägg igår liksom det var på löpningarna från de som skulle ha varit där,
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 20:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi får ju problem i 352 när inte yttrarna (eller va fan man säger. Vägrar säga wingback) kan gå fram med fart.
Igår hade vi inget alternativ på vänstern ( och säg inte HH som bevisat en match att det inte går).

Då hade man väl sagt till Anton: - slå inlägg tidigare, eftersom du inte kan slå din gubbe. OK.

Varför är vi då inga i boxen ??

Att också spela upp på Eero med Ajdå i ryggen fattar jag inte heller riktigt.

Och Isak skulle självkart fått minst en halvlek !

Ufo
håller med fullständigt om det sista. Känns som att Norling var
väldigt rädd att förlora.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 20:21:00
 Förstår inte dom som tycker vi gjorde en ok match eller undanflykten att vi möter ett samlat försvar, etc, etc.

Vi möter alltid samlade försvar eftersom vi har 5 sidledpassningar och 9 bakåtpassningar innan vi kommit fram till mittlinjen och att vi sen utan rörelse ska skapa målchanser finns inte vilket också kan utläsas av matchstatistiken.

Att vi passar runt en massa i backlinjen och ibland upp till mittfältet betyder inte att man spelar bra tyvärr. Vi saknar fart och målsättning med spelet känns det som.

Sen undrar jag om det bara är AIK-spelare som varnas när man snackar med domaren, har inte sett nåt annat lag få såna varningar.

Vi är för rädda att förlora matcherna så vi krampar och kan inte vinna. Hellre förlora 1p när man jagar 3, det lär betala sig i längden.

Over and out
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 20:15:00
 Tänkte också på den armbågen!
Armbågar e ju typ det värsta du kan göra känns det som. Alltid kort.


Finns det ingen som har matchen och som kan klippa lite?
Klippa ihop misstag av domarkåren?
Var en jäkla massa offside som va onside också för båda lagen.

 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 20:13:00
 Såg precis knocken på Eero precis innan Sundgrens ribbträff på Cmore där matchen går i repris.
Fy f-n vilken armbåge.
Att Johannesson missar den kan jag förstå men linjedomaren står i perfekt linje om han står rätt.
Obegripligt att linjedomaren inte agerar.
Rött direkt med några matchers avstängning är rätt beslut egentligen.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 20:08:00
 Domarinsatsen var bedrövlig sist. Vi ska vinna den här matchen ändå. Hade Isak fått 90 minuter istället för Eero hade vi nog gjort det. Norling får ta på sig det här. Det börjar bli lite väl många usla insatser under Norling och är det inte dags att fundera på att överge den här 3-5-2 uppställningen mot sämre lag? 

Namn: Beaver   Visa profil  
Hemort: Haninge
Sänt: 2016-08-29 19:59:00
 Ja det är väl knappast någon som inte uttryckt att vi var för dåliga och att bajen lyckades med sin taktik.

Det börjar bara kännas för mycket det här med ständiga domartabbar som är högst avgörande för i alla fall matchbild och förutsättningar.

Trist att gnälla så mycket, men va fan det räcker nu. Få ordning på domarnivån, SvFF.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 19:56:00
 karl4712, Yougo, Kaladze & Fotbollsgräs:

Gick in på SvFFs hemsida, de skriver inte ens ut en e-postadress det går att kontakta dem på.. Höjden av tillgänglighet.

Det här behöver ju redas ut vem som kan anmäla. Senaste protokollet (suck) ligger inte uppe på hemsidan, men det går att läsa på tidigare att det verkar alltid vara antingen "SvFF Riksombud (Person)" eller "Lars Helmersson, SvFF" som gjort anmälningar. Den senare är bl.a. ansvarig för anmälan gällande Carlos Strandberg. Är det han som tolkats som privatperson i tidigare diskussioner här på forumet? Han är anställds som tävlingschef av SvFF.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 19:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bajen gjorde det bra. Med det mittfältet och med förutsättningar att gå in som rejäla underdogs så är resultatet ganska väntat.


Ibland får man acceptera att motståndaren för det bra även om vi borde vunnit ändå.

 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 19:40:00
 Sawyer3,

Jag håller helt med dig. Att domaren var kass ursäktar inte den katastrofala laginsatsen. Det blir hellre inte bättre av att ett par spelare briljerar stundtals. Vi körde fast å det grövsta. Sönderlästa av Nanne?
 

Namn: Sketcher   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 19:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag vet att alla vi gnagare har svårt att släppa gårdagens match. Vi känner en klump av frustration och försöker fokusera på annat men det kommer tillbaka lika klart som den där nyårsfesten för flera år sedan. När du var alldeles för full och sa saker som du fortfarande i knivstark upplösning kommer ihåg. Samma känsla, och samma sätt att hantera på. Att fantisera om en tidsmaskin. Reser tillbaka i tiden genom svarta hål och kommer fram innan tolv-slaget där du byter ut din jordgubbsvodkacocktail mot ett glas saft. Reser tillbaka till gårdagen och punkterar Salétros
moped så han inte kan ta sig lagets samling. Samtidigt kan man passa på att investera i aktier och köpa lotto, eftersom man ändå komemr från framtiden.

Pling! 1 - 0 till Gnaget mot bajen i min returmatch på FM16. Vi kanske inte ska vara så uppgivna ändå, Hammarby leder allsvenskan överlägstet på min sparfil.
Inga förluster och Magsätra i mittlåset har bättre pluppar i 'jumping reach' än Christiano Ronaldo.
Men min självmordsformation på 3-3-4 verkar fungera än så länge, motståndarna blir förvirrade. Slänger vi på min nya träningsanläggning för 140m:- och försäljning av alla som fyllt 26 år så ser framtiden ljus ut.

Framåt AIK
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 19:34:00
 Kul att se när Obasi hade lekstuga i vrakens straffområde iaf. Kommer väl vara i kanonform när kontraktet går ut dock. Förhoppningsvis kan han panga in några kassar innan dess. 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 19:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Trodde att jag skulle ha hämtat mig från gårdagen och kanske skyllt på domaren som många andra men tvärtom. En fullständigt själlös prestation i en usel match, risigt på riktigt! Har svårt att hantera att spelarna såg helt ok ut individuellt men fullständigt osams som ett lag. Hur är det möjligt med denna trupp? En sak om vi skapat chanser och missat eller blivit bortdömda men här var det bara sämre inställning än ett gäng lallare från söder. Saknar vi vinnarskallar i i truppen?

Och. Ja, jag vet. Eero missade öppet mål och domaren var dålig...
 

Namn: LundholmSam   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 19:22:00
 Funderar på om inte Sauli skulle va mer klinisk som skriker än Eroo. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://www.hockeyallsvenskan.se/blog/4/2016/08/aik-nyckel
Sänt: 2016-08-29 18:57:00
 RW / Om jag ändå var lika säker som du. Både fisk,Örebro och Häcken lurar i vassen ju.

I länken en koll på vårt favorittippade hockeylag. Tänk om vi kunde få avgörande fighter mot Dalabajen till våren.
Köp årskort !
 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 18:55:00
 William Sheriff lämnar AIK för Karlbergs BK enligt Anton Zetterman på Fotboll Direkt. Har tydligen fått det bekräftat av Karlbergs sportchef. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 18:53:00
 Black Ben,

Eftersom vi under 20 omgångar misslyckats med att skapa ett kontinuerligt bra spel så bedömer jag sannolikheten till att vi vinner SM-guld till 0.

Vi är svårslagna, men vinner bara de matcher där vi har lite tur på vår sida.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Länktips: http://www.kalkyleramera.se/spel-och-gambling/rakna-ut-sa
Sänt: 2016-08-29 18:20:00
 Sannolikheten att vi vinner SM-guld är nu 2.1% enligt länken (baserat på ett odds på 45 hos Unibet). Frågan är om sannolkheten att Goitom kommer tillbaka till 2017 är större eller mindre? 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 18:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK kommer ta 30 poäng sista 10 omgångarna, Alltså gå rent. Och om dem inte gör det ska jag skänka 300kr till AIK-tifo.

Blackben, jag tror det är tänkt att han ska komma till våren när hans kontrakt är över i USA. Dessutom spammar han på twitter om AIK hela tiden, följer varje match osv.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 18:09:00
 Jag såg armbågen i huvudet på Eero live. Utöver detta blev Eero och Obasi nerdragna varsin gång när de sökte position för att ta emmot passning. Eero blev nedragen ett flertal gånger utöver detta. Säkerligen hände det mer i denna stil som jag missade.

En otroligt usel domarinsats. Svensk fotboll måste göra något. Det här riskerar dra ner allmänhetens intresse för fotboll.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 17:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hoppas verkligen vi kan få till minst en fin försäljning nu när vi är avsågade. Tredjeplatsen känns ändå nästan tråkigt given. Alla vet ju att vi kommer börja spela drömfotboll nu när vi har behörigt avstånd till toppen.

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 17:51:00
 Går bra för Pontus Engblom i Norge (andradivisionen) minst sagt. 36 mål på 49 matcher. Sitter även på ett utgående kontrakt.

Avd: Övrigt

http://www.fotbolldirekt.se/2016/08/29/engbloms-ruggiga-malfacit-i-norge-forre-aik-talangen-kan-sla-malrekord/
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 17:38:00
 Mange

Vi bägge har ju skrivit på detta forum sedan urminnes tider men begreppet 'driftsresultat' (alltså där driften definieras rörelseresultat minus spelarintäkter + sign-ons), är det inte snarare något GF enbart lever efter?

Jag menar, inte har AIK kommunicerat något enligt definitionen ovan?

Min poäng är att driftresultat är något som efterlevs av GF och isf kan man ju välja att inkludera lite vad man själv vill.

Eller har jag bara extremt dåligt minne?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 17:20:00
 Steken

Men det är inte samma sak som driften, i nuvarande driftresultat tar man bort intäkter från transfers samt kostnader för transfers när man köper av en annan klubb. Däremot ingår alla sign-on kostnader som räknas som personalkostnader, när BW har en förkärlek till att värva bosmanspelare hamnar nästan alla värvninskostnader i driften men inga intäkter när vi sen säljer samma spelare. Vårt driftresultat blir då extremt missvisande och väldigt många missförstår det.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 17:10:00
 MangeMan

Vi redovisar ett rörelseresultat inklusive spelarförsäljningar, dom tas inte alls bort.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 17:09:00
 MangeMan

Det förklarar en del av det
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 17:02:00
 Sign-on kostnader ingår i driften, finns ingen poäng med att försöka " gå runt" på driften när det redovisas på det sättet. Värvar vi en Nabbe för 1 miljon i sign-on och sen säljer för 15 så har vi sänkt driftresultatet med 1 miljon och folk blir upprörda över det här.

Vi borde redovisa drift exklusive sign-on kostnader för att få ett mer rättvisande mått.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:54:00
 AIK i USA

Tyvärr blir det kostsamt om med misslyckade värvningar.
Avdic kan fortfarande leverera även om det inte ser ut så just nu. Det som är skrämmande är att vi inte klarar av driften varje år utan är beroende av spelarförsäljningar för att inte gå back och om det dessutom blir fiasko av dyra värvningar så är det ännu värre.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:46:00
 Vi kan tyvärr inte sälja Isak om två år, då går hans kontrakt snart ut. Vi lär sälja i vinter, affären kan dock göras upp när som helst under hösten. Senast nästa sommar måste vi sälja om vi ska få bra betalt. Med tanke på ekonomin tror jag vi gärna vill sälja nån spelare redan nu, allra helst Ofori.
 

Namn: TheDonAIK   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:38:00
 AIK i USA:

Vi har dragit under 11000 två gånger under 2015 och 2016, om än inte med mycket.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2016-08-29 16:34:00
 AIK har i de fyra stora hemmamatcherna (DIF, Bajen, Blåvitt och MFF) dragit 58.000 färre åskådare än förra året. Räkna på det med ett snittpris på 200 kr/biljett och det hamnar kring 11 miljoner kronor. I 7 av 10 hemmamatcher har det varit mindre folk än 2015 och i kvarvarande 5 hemmamatcher är det väl bara Norrköping som kommer dra mer än förra året. Klart det får ekonomiska konsekvenser på det sportsliga, kanske vi måste sälja Isak nu i stället för om två år när han är värd mer osv.
Varför minskar publiken? Är det för dyrt, skulle det vara ekonomiskt smartare att ha lägre priser och få dit mer folk? Vad som däremot är bra är att vi inte enda gång dragit mindre än 11.000 de sista två åren, det gjorde vi ju med jämna mellanrum på Råsunda.

Med den här utvecklingen har AIK inte råd att misslyckas med dyra spelaraffärer typ Avdic och Etuhu. Precisionen från BW måste bli bättre.
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:31:00
 Fotbollsgräs o Kaladze // Privatpersoner anmälde ju Östersundsspelarna då de attackerade "17-åringen". Så bara att skicka en anmälan till Lotto... 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:14:00
 Fotbollsgräs.

Ja, antingen AIK eller någon privatperson väl? Eller var det där med att det var en privatperson som anmälde Carlos bara skitsnack?

Hur som helst, så verkar Johannesson ha tagit över titeln "Sveriges sämsta domare" efter ärkesopan Lerjéus. Kommer aldrig glömma den solklara straffen som Bojan skulle haft i vårderbyt mot dif 2010.
 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:14:00
 Jag tycker balansen på mittfältet var fel igår.

Ishizaki, Affane och Ofori är för offensiva för att starta tillsammans. Det gör att våra ytterbackar måste vara försiktigare offensivt än de borde behöva vara. Samtidigt så vinner inte innermittfältarna tillräckligt med andra bollar. En Etuhu i form (något som i och för sig är orimligt att vänta sig) eller till och med Saletros skulle passa bättre bredvid Ofori än Affane.
 

Namn: Har man sagt A får man säga IK   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:13:00
 Har för mig att det är så att om domaren inte redan utdelat varning / rött kort så kan man i efterhand ge den skyldige vad han förtjänar.Det som talar emot att det skulle ske är att Rosenberg, efter 137 "oupptäckta" armbågar ännu inte blivit avstängd i efterhand.Å andra sidan spelar han i malmö, ett lag med andra bedömningsregler än tex AIK. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:08:00
 Om man tvunget måste jämföra är ju snittpoäng per match det enda vettiga att jämföra med, där ligger Norling på drygt 2 poäng per match vilket är vad som krävs för guld över en hel säsong. 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / ASK
Sänt: 2016-08-29 16:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har man sagt A får man säga IK//
Armbågen, bensaxen, Isaks uteblivna straff och Bajens frispark när de skjuter bollen i ansiktet på varandra. (Vi hade väl dessutom ett rätt så bra anfall då också vill jag minnas.) Det borde definitivt vara tillräckligt många misstag för en liten paus från domaryrket.

Kaladze//
Eftersom Johannesson missade det så måste det väl gå att anmäla i efterhand? Men då måste väl AIK göra det?
 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 16:05:00
 Har man sagt A får man säga IK.

Jag såg det inte live, men nu kollade jag din länk. Armbågen är ju helt solklar och påföljden skulle naturligtvis blivit ett lika solklart rött kort. Går det att anmäla i efterhand? Inte för att det förvandlar en poäng till tre, men det är ju Rosenbergklass på det där.
 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 15:55:00
 Det är inte så många saker som känns inspirerande i dag. Så kan man väl sammanfatta läget. Enfaldig som jag är, så fanns det inte på min karta att vi skulle tappa poäng i går. I andra omgångar kanske, men inte mot bajen. Nu gjorde vi det och därför har guldchanserna gått från små till mikroskopiska. Mycket, mycket tungt.

Jag famlar efter något att hålla fast vid. En vision, eller en tydlig strategi. Som berättar exakt hur vi ska bli maximalt framgångsrika. Nu rullar säsongerna på, och vi kommer 2a, 3a eller 4a. Vi vinner inte. Vilket är djupt nedbrytande.

Jag talade med en person som kan AIK extremt bra för en vecka sedan. Han sa: - Det finns en enorm outnyttjad potential i AIK inom alla områden: sporten, varumärket, försäljningen. Jag lyssnade på honom och tänkte: - Tänk om någon kunde konvertera denna vetskap om outnyttjad potential till världshistoriens tydligaste strategi, där också supportrar, företagare och privatpersoner kan bidra till att våra mål uppnås. Men då är vi inne på ännu en fråga: vilka mål har AIK? Kan alla supportrar väckas mitt i natten och omedelbart dra AIKs verkliga målsättning? Skulle inte tro det. Den kanske finns, men fyller liten funktion. För den är inte kommunicerad och paketerad på ett proffsigt sätt.

Underskatta aldrig en tydlig vision och proffsiga strategier. Det är det – tillsammans med riktig kompetens – som har skapat all utveckling på jorden. Vi kan också. Men frågan är hur mycket vi vill.

Nu åter till jobbet. Fan också.

 

Namn: Beaver   Visa profil  
Hemort: Haninge
Sänt: 2016-08-29 15:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fortfarande sjukt irriterad över domarinsatsen.

Det måste blir ett slut på eländet med dessa horribla missar som görs.

Jag tror enda vägen framåt för att förbättra är en ordentlig utvärdering efter varje omgång. Någon form av oberoende offentlig poängsättning så att den här stämpeln av "untouchable" försvinner. De topp-tre domare med högst poäng får löpande döma de "större" matcherna, övriga tar resten. Justering av lön och bonussystem kopplat till poängen så att fler incitament finns.

Det måste ju till en förändring.
 

Namn: Har man sagt A får man säga IK   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/video/3492172/hojdpunkter-k
Sänt: 2016-08-29 15:35:00
 Har säkert redan tagits upp, men den där Wiklander ska ju ha ett jävligt rött kort för armbågen han sätter i Eeros ansikte (ca 40 sekunder i klippet).

Är så jävla trött på dessa horribla domarmisstag som drabbar AIK i match efter match.Blir krigsrubriker och regeringssammanträden om AIK skulle få med sig en felaktig frispark, men när vi återigen blir rånade på en solklar straff gör Aftonbladet en skojfrisk artikel som utmålar Isak som en fjant.

Fyfan.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 15:31:00
 Det behövs en ny nyans av grått för att beskriva gårdagen. Under promenaden hem från arenan var man långt, oerhört långt, inne i psyket och irrade. CL-kvällar en mysig tisdag i soffan lockade, landskamp på friends? Ja varför inte, låter trevligt. NHL och World cup? Spännande. Premier League? Ja men visst.

Som tur är var det bara dumt dravel som uppkom efter besvikelsen. Idag är skallen på plats igen och besvikelsen har satt sig.

Det är inte i år vi ska vara som bäst. Vi kan inte utmana MFF om guldet med spelare som inte är samspelta och en tränare som precis börjat brodera. Det är nästa år vi ska vara som starkast. Starkare än på många år, ja kanske än någonsin.

Denna höst kommer vi att fortsätta på inslagen väg, spela bra fotboll och med marginal sluta topp tre. En andraplats är fullt möjlig då Norrköping kommer att tappa och vi kommer att bli mer och mer bekväma med alla förändringar som skett senaste tiden.

Under min tid som supporter har vi nog aldrig haft en bättre trupp och inför nästa säsong behövs bara några få finjusteringar samt förlänga med några spelare.

Vi ska fortsätta kämpa och göra allt för att komma så högt upp som möjligt i tabellen. Det kommer att bli bra det här, vänta bara. Gå på matcherna som är kvar, stötta Gnaget och håll huvudet högt. Vi är inte ett lag som klappar ihop, vi är AIK, vi slutar 1a, 2a eller trea. Vi är inte ni.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 15:21:00
 DubbelV

Ofori, nämn fem spelare till i vår trupp som skulle ta en tröja i MFFs elva.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 14:50:00
 RW//
Är vår defensiv verkligen så fantastisk? Min känsla igår var att endast Hammarbys usla forwards tillsammans med ett par prakträddningar av Carlgren räddade oss från baklängesmål.

I övrigt imponeras jag av alla som försöker analysera derbyt. Matchen var så tråkig att t.o.m. potentiella planstormare somnat långt innan klockan tickat upp mot 90 min.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 14:39:00
 Längtar redan till nästa år. Kan vi ha samma defensiv från start bör vi bli svårstoppade. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 14:17:00
 DubbelV

Har vi en bättre trupp än MFF? Jo tjena...
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:56:00
 Anledningen till att vi är 8p bakom mff illustrerades tydligt igår. De har Kjartansson, vi har Markkanen.

Utöver det skulle jag nog säga att vi har bättre trupp än mff.
Vad Norrköping gör rätt förstår ingen.
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=LWAD767hodM
Sänt: 2016-08-29 13:55:00
 Så här svårt är det att göra en glidtackling i mål på övertid...
3.45 in i klippet
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:46:00
 Avgå Money!!! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fotbollsgräs

Beror ju på vilka lag som ligger framför och vilka som är i toppen och hur många matcher det är kvar. Skulle säga att chansen till guld var betydligt större efter åtta omgångar än vad den är nu. Nu är det fler poäng ifrån med klart färre matcher och färre sexpoängsmatcher då vi avverkat 3/4 av matcherna mot toppen.

Torskar man första mtchen av serien med 0-5 och ligger på plats 16 så är man ju närmme guldet än om man ligger tvåa 8 poäng bakom med 10 omgångar kvar,
 

Namn: Stolt Gnagare i Brajenland   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:42:00
 Bajens Tifo var bland det fulaste på år och dar. Dock stor eloge till vår Tifogrupp.

För övrigt ska bollen som Markkanen får serverad av Isak sitta!
Små marginaler i fotboll.

Johannesson, var han bakis igår?
Man blir mörkrädd...

 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / ASK
Sänt: 2016-08-29 13:37:00
 Bojansfulamuche//
Vi har två poäng fler att ta in jämfört med efter åtta spelade omgångar men å andra sidan så har vi avancerat från en 9e till 3e plats. Är en 9e plats verkligen närmre guldet än en 3e?

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:35:00
 PAL

Nej det säger jag verkligen inte mellan raderna. Jag säger det för att folk tycker att det är Alms fel att Norling tappat i jakten på guldet. Norling har på egen hand tappat på MFF och Peking. Har inget med Alm VS Norling att göra.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:30:00
 Kan vi inte lägga Alm vs Norling bakom oss nu, snälla. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:22:00
 Urbota korkat. Alms skapelse gör en horribel premiär och en sju resor värre match mot J-södra men bara för att MFF är något trögstartade så är hans insatser mer ok än när Norling tappar poäng mot MFF och Kalmar.

För det är det du säger mellan raderna, att Alms insats var mer ok och det var den absolut INTE!
 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:20:00
 Gårdagens resultat känns onekligen som en förlust. Kan inte sluta gräma mig över Eeros miss i slutet, men det är väl bara att inse att i slutet av en match är dom flesta trötta och musklerna kanske inte fungerar riktigt som dom ska.

Det tråkigaste med gårdagen är dock att det är så lätt att låsa vårt 3-5-2. Återigen ser vi ett lag som centrerar sig varpå vårt spel går helt i baklås. Två bottengäng på hemmaplan i rad har lyckats alldeles för bra med den taktiken. Jag hade hoppats att Norling skulle hittat nycklar efter Helsingborgsmatchen, men vinsten över ÖSK kanske gjorde att han trodde att det skulle gå av sig självt mot bajen?

Bajen då? Riktigt skitgäng, men dom gör det bra efter sina resurser. Skönt dock att kunna konstatera att dom inte blir ett hot i toppstriden på åtminstone några år.

Stämningsmässigt ett uselt derby. Satt på min vanliga plats på västra 129 och bajen hörde jag knappt förrän på slutet. Norra försökte väl hålla igång, men det gick sådär. Som vanligt speglas det som händer på planen även på läktarna. Det är svårt att hitta energi när spelet är så segt och tråkigt.
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:17:00
 tegang satu // http://www.everysport.com/ 

Namn: Greken   Visa profil  
Länktips: http://www.nifs.no/tabell.php?land=5&t=34&u=67230
Sänt: 2016-08-29 13:14:00
 tegang>>

Se länktips.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:12:00
 Det känns lite som sista chansen för Avdic nu att göra avtryck i kommande match mot Sundsvall i och med att Isak är avstängd. Avdic känns i detta läge som den mest naturliga inhopparen, då jag antar att Chibuike lär gå in från start och ta över Oforis roll, om den inte tillfaller Gravius. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:12:00
 Eeros frispark r var väl ganska bra slagen, synd bara att kennedy lämnar muren och lyckas styra bort den. 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 13:10:00
 Kan någon tipsa om fotbollstabeller, där man kan se ställning omgång för omgång under flera säsonger. Jag hade det inlagt innan datorkrasch, men hittar det ej åter.

tegang
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 12:47:00
 PAL

inte alls. Norling har tappat mot Peking och MFF. Fakta om Alm så legat 12 poäng före eller efter dessa lag när han tog över.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 12:43:00
 Ja och hade MFF spelat fem matcher mellan Norlings första och andra match hade han också tappat även om vi så vunnit med 100-0. Urbota korkat resonemang. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 12:15:00
 Herr Kolsäck

Tror skilĺnaden mellan Messi och Barcelona mot La Ligas skitlag är större än den är i allsvenskan.


PAL

Ja på ett sätt. Men hur det än gick för Alm. Så har Norling tappat på MFF och Norrköping.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 12:04:00
 >>Bojansfulamuche
Jo men det synsättet är inte rättvisade eftersom det inte tar hänsyn till övriga lags prestationer. Att Alm har tur (eller "skicklighet" som han själv skulle säga) och gör dåliga insatser samtidigt som MFF gör detsamma gör knappast hans poängtapp bättre än Norlings bara för att MFF numera trampat igång.

 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 12:04:00
 Bojans fula musche/ Arbogagnagarn

Var det inte förresten Messi som klagade på motståndet när Sverige mötte Argentina på NA? Men vad kan han om fotboll för han har bara varit en av världens bästa fotbollsspelare under de senaste åren. Messi kanske vill spela mot Sundsvall på plastgräs?
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 12:02:00
 Obey

Det var en variant som faktiskt var rätt nära att resultera. Någon i deras lag lyckas precis täcka den lucka vi försöker skapa vid sidan av muren. Går den igenom så hade den nog suttit..
 

Namn: oBey   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:57:00
 Något som gnager och fortf irriterar mig såhär dagen efter är den där frisparken i slutet som Ishi släpper till Eero. Kan inte i min vildaste fantasi förstå hur det kan gå till, kände i magen att Ishi skulle skruva in den...
Och Eero dessutom, måste väl vara längst ner på listan över frisparksskyttar
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:56:00
 Herr Kolsäck

Ibland är det bra att möta lite sämre lag då du får spela ut på ett annat sätt.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Analys!
Vilka möter vi borta nästa match då? Jaha, Sundsvall borta på plastgräs...
Det hade varit mer givande för våra spelare att möta IFK Stockholm på gräsmatta full av hundskit.
Jag blir inte en bättre bordtennisspelare om jag spöar min 74 åriga morsa med 5-0 i set. Jag måste möta bättre eller jämbördiga motståndare varje vecka för att utvecklas.
Krymp Allsvenskan till 10 lag!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
arbogagnagaren

Så kan man se det. Man kan också se det som att Norling är längre från guldet än Alm var när han lämnade.


Herr Kolsäck

tror inte det är riktigt sant att man blir bättre av att enbart möta bättre lag. Viktigare att man möter olika typer av lag.

 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:38:00
 Helt riktigt Arbogagnagarn. Krysset mot silverfisk kan man köpa men tapp mot Sundsvall, Jsödra och heif är inte hållbart om man ska vara med i absoluta toppen. Bajen må vara ett bottengäng som vi ska slå alla dagar i veckan men ett derby är ju ändå ett derby så sådant som igår kan hända och bör vara med i kalkyleringen. Men att inte vinna mot giffarna och jsödra hemma är totalt oacveptabellt som tilltänkt guldaspirant.

 

Namn: AIK-SL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:10:00
 Värsta besvikelsen har nog lagt sig, men det känns fortfarande surt och som en "förlust" igår.
Försöker mig på en amatöranalys varför det blev som det blev igår och tycker (med viss besvikelse kvar som filter) att vi trots allt gör en hyfsat bra match, jag ger det en 3a som betyg på 5-gradig skala.
Vi spelar bra defensift, förutom 2 bra långskott så kom inte Hammarby in i vår box annat än vid ETT tillfälle i andra (då Bajaren kom fri från kanten men sköt över/utanför).
Offensivt så är det "ok" då vi möter et väl samlat försvar, första halvleken går oftast åt att "mjuka upp" försvarslinjerna, om det inte ramlar in nått mål på fasta så brukar det oftast uppstå luckor i andra, jag tcker vi hade pjäserna Obasi och Markannen med var sina olika egenskaper och en bra backup på bänken till andra att byta med. Jag tyckte Norling skötte de offensiva bytena bra, dock tycker jag att de borde gjorts tidigare, då främst Isak försändrade bilden avsevärt med sina egenskaper, Chibuike gav tyvärr ingen förändring, tyckte det var bra att Markannen fick vara kvar för höjdspelets skull.
Vi skapade ju ändå tillräckligt med chanser för att gör minst 1-2 mål igår. Så offensivt säger jag "ok".
Det jag saknade mest igår var 2 saker som MÅSTE fungera mot defensiva uppställningar:
1)kantspelet, främst från våra utterbackar, som egentligen i en 3-5-2-uppställning ska spela mer som yttermittfältare, Sundgren var ok på sin kant, men Saletros bidrog enbart vid några tillfällen med offensiv kraft (annars tycker om grabben och vill ha kvar honom i AIK men mer som en innermitt).
2) ingen bollvinnare mitt-mitt, vi förlorade massor med andrabollar här, tappar man den här delen och låter motståndarna komma ur sina defensiva block så tappar man också den intensiva pressen så motståndarna blir fastlåsta där nere, nu fick Bajen emellanåt komm ur sina defensiva positioner då de vann mycket här trots av vi på pappret hade ett 5-mannamittfält!!! En Dickson/Panos/Helg-typ saknades igår som kund vunnit mitt-mitt-kampen oftare.

Domaren....FY FAN, vi kan inte påverka reslutatet, men kan inte IAK göra anmälan....dvs påtala hans totala inkompetens för förbundet, förhoppningsvis slipper vi honom i framtida matcher.
Gula kortet på islänningen i första hade avsevärt höjt våra chanser att vinna, solklara straffen han missade, solklara 2 lägen där vi skulle haft farliga frisparkar strax utanför Bajens straffområde (tänker främst på när Ischi trampades bakifrån på vad/häl), Bajen får frispark när de träffar varandra i huvudet (?!?), samt en solklar hörna när Bajare nickar på Bajares rygg och ingen AIKare är i närheten.
Gör AIK nånting här eller skiter förbundet helt i anmälningar? De borde ju ligga i deras intresse att ha kompetenta domare på såna här matcher.

Angående Isak som många nämner "borde spelat från start"...
Jag tycker Norling gör rätt som matchar honom försiktigt. Det är lätt att man bränner ut en 16-årig pojke som ännu fysiskt inte är färdigvuxen, lätt att få skador som kan förstöra ens karriär, eller att man kommer i en formsvacka (som han var i för ett tag sedan) som kan vara svår att ta sig ur. Här säger jag bara; ta vara på den talang vi har och matcha honom försiktigt, inhopp som igår (visst, han kunde ha spelat 10-15 min tidigare) eller starta men byt ut i 60-70 min. Det är en guldklimp vi har, men det är inte förrän vid 17-18 års ålder som han fysiskt är klar - även om hans spelmognad är betydligt "äldre". Bra här Norling med stab.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:06:00
 Poorkid

Det är mycket möjligt det hade vart bättre drag där men då skulle vi spela på plast och delat arena med hifdif, förhoppningsvis kommer det aldrig hända
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 11:04:00
 Tyvärr så är det vår start av AS som gör att vi inte har råd med oavgjort mot vraken.
Premiären mot giffarna 1-1. Oavgjort mot fisk 3-3. Torsken borta mot henkeborg 2-1. Oavgjort mot Jönköping hemma 0-0.
Är 8 poäng vi skulle haft och då skulle vi vart med, även oavgjort mot ösk hemma så det är där vi tappat i guldstriden som vanligt egentligen
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:58:00
 >>ostranedre (2016-08-29 00:27:00)
"Enligt regelboken är det straff, men tyvärr friar domarna oftast när backen täcker ut bollen, på vilket sätt det än är, så jag kan köpa det."
Märkligt resonemang. Så du tycker alltså att fribrottning ska vara tillåtet i straffområdet. Att i sådana fall gäller inte regelboken, eftersom andra domare tidigare har sett mellan fingrarna på syndarna.
En mer solklar straff en den Isak borde ha tilldömts är svårare att tänka sig. Dessutom är det upprörande att vraket motiverar sitt övergrepp - inte med att han vill förhindra ett mål - utan att han vill sätta Isak på plats. Hur lågt kan en bajare sjunka.

tegang
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:46:00
 Aldrig varit med om ett sämre drag på ett derby. Otroligt att det finns folk som upplever bra stämning på den där arenan.

Vi lät dubbelt så högt med hälften så många på teletubbies.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:39:00
 PAL. Kolla matchen först och hör av dig sedan om vad du tyckte om den. Det handlar för min del inte alls om att jämföra tränare utan det jag såg igår var en extremt tråkig defensiv taktik från båda lagen som fullt naturligt slutade 0-0. Mot lag som bajen föredrar jag faktiskt 4-4-2 med mer naturliga yttrar än Sundgren och Saletros. Att slå en mängd inlägg från 15 meter in på motståndarens planhalva ger ytterst sällan resultat. Nu har Anton spelat två matcher i rad helt omarkerad på sin kant och det har inte gett någon utdelning alls och jag tycker inte han ser bekväm ut i den rollen. Aja, det är bara att ta nya tag och att bli trea är inte så dåligt. 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Med Isak och Ofori avstängda mot Sundsvall så tror och hoppas jag att vi startar såhär: Carlgren,NEJ,Pertan,Väsinen,Kpozo,Ishi,
Etuhu,Chibuike,Sundgren,Obasi,Eero

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:12:00
 I veckans 08 fotboll hoppas jag att den som deltar i AIK stolen ska håna Jompa om den dåliga uppslutning i derbyt från vraken.
De är så vana att få gratisbiljetter att de vägrar gå om de inte får några
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:10:00
 Det är ju otroligt att presskonferensen inte ligger på AIKPlay. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:01:00
 Varför får Dickson inte ens göra ett inhopp? Passar inte in i Norlings system, eller? Varför får Isak spela så lite? Varför ingen fart på kanterna? Varför inga långa inkast, ingen som kan längre? 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 10:00:00
 Beaver // På övriga lags hemsidor (i varje fall dom flesta) kör dom presskonferensen som service till de supportrar som vill höra tränarnas analyser utan att behöva läsa journalisternas tolkningar.Ngt som intresserar mig mkt. Där krävs det ej att man innehar fb. Varför kan inte stora mäktiga AIK fixa den lilla detaljen ?
Ja,ja nu ska jag sluta sura över det. Backlinjen o Carlgren suveräna igår. Obasi visade glimrande trolleritrick. I övrigt MÖRKER över Mordor.
 

Namn: Beaver   Visa profil  
Hemort: Haninge
Sänt: 2016-08-29 09:51:00
 //Gnagarskalle

Kolla AIK's feed på facebook, där finns den.

Jag har lärt mig det den hårda vägen :-)

Matchen då, det går självklart inte att vinna i fotboll med den här loja inställningen vi visade upp. Mittenriket var som ett outnyttjat hav med märkliga gigantiska tomma ytor. Bajens försvarslinjer såg stundtals helt ogenomträngliga ut. Brist på rörelse, energi, fantasi har aldrig fungerat mot den typen av motstånd och kommer aldrig göra det heller. Ofori är en glimrande spelare allt som oftast men igår undrar jag om inte tankarna mest var kring kommande utlandsflytt eller något.

Jag har ofta klagat på domare genom åren, inget att hymla om. Frisk, Slangmartin, Flöjten, Ingvarsson och Hamlin är och har varit emellanåt sjukt ojämna domare som har varit tacksamma objekt att spy galla över. Ingen av de har väl dock någonsin varit så usel som Johannesson var igår. Man häpnade, tappade liksom all ork. Mannen har alltså dömt 275 matcher i allsvenskan, man förväntar sig en viss nivå baserad på den erfarenheten, även om han har en dålig dag.

Johannesson visade återigen igår att han inte kan hantera den här typen av matcher, även om den var ganska snäll och loj i största allmänhet.

Det första man märker det på, innan man själv går loss, är spelarna. Det klagas och klagas, ingen acceptans hos knappt någon. Visst en del spelare klagar för jämnan, men om alla klagar på precis allt, då är det något fel.

Det andra är mängden kort som okontrollerat haglar för småsaker medan grövre förseelser passerar utan åtgärd. Inkonsekvent och fruktansvärt illa.

Det tredje och slutgiltiga tecknet på att domaren tappat är pipan. I första halvlek igår var det balans men i andra steg avblåsningarna till en helt omotiverad nivå.

Nä usch vad tråkigt. Finns det någon avhandlingen gjord kring svenska domare och deras agerande? Känns som man sitter på en del material efter 35 år på läktarna...
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 09:50:00
 bladimir // det var ju det jag gjorde och länkade DÄRIFRÅN. Varje match vi spelar går jag in på MOTSTÅNDARENS hemsida för att hitta presskonferens. Varför har inte VI den servicen?

I övrigt. Har läst igenom det mesta men min reflektion igår var att vi tappade mkt beroende på Ishi och Ofori. Dom har en tendens att drälla med boll och slå bort alldeles för enkla bollar. Med den kvalitet dom besitter ska det banne mig inte behöva ske så ofta som det faktiskt gör. Jag älskar dom men vill se mkt mer alert spel där. Då kommer vi att vinna sådana här matcher.

P.s Fy faan vad bengaler e tråkiga nuförtiden. DEFINITIVT inga stämningshöjare,enbart pubertal fjantig "titta vi gör som vi vill vi"
 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 09:48:00
 Jag förstår fortfarande inte hur Eero kunde missa den där 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 09:48:00
 >>gregory 61
Nu såg jag inte matchen igår pga sjukstuga hemma men gällande matcher mot Nannes Hammarby kan man i alla fall konstatera att där Norling är obesegrad och har en nolla i insläppta så är Alms facit något man förväntar sig att se hos typ Falkenberg.

Så hur det hade gått igår med Alm, ingen som vet men...
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 09:45:00
 Domaren var riktigt svag igår men det som oroar är att vi i en av årets viktigaste matcher, inför 30000 på vår hemmaplan och med en skadefri trupp (som på pappret är en av de starkaste på mycket länge)Inte förmår att spela bättre eller lyckas förändra en matchbild. Isak borde ha spelat från start men i övrigt så tycker jag att rätt gubbar startade. Det är inte direkt något genidrag i matchplanen från Nanne utan det är så här motståndarna kommer att spela under hösten bortsett från toppmatcherna. 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Länktips: http://www.facebook.com/aik/?fref=ts
Sänt: 2016-08-29 09:28:00
 gnagarskalle.. svårt att hitta eller? herregud.. gå in på bajens sida.. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 09:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag säger som Daniel Kristoffersson: Man vinner inga SM-guld med Eero Markkanen i startelvan. Obasi & Isak måste vara startspelare enligt DK med. Jag kan bara instämma.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://www.hammarbyfotboll.se/
Sänt: 2016-08-29 09:16:00
 Det är ju själva faan att man aldrig kan hitta presskonferensen hos oss. Men här e den om än märklig eko-effekt. 

Namn: enlighted   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 08:49:00
 @Alx
"Wennman: Föd en ny turnering
Allt är så förutsägbart – så här vill jag att CL ska spelas
LONDON. Äntligen börjar festen, säger dom.
Åh, jag vet inte.
Jag tror inte ens gamle fine Lennart Johansson, som gav Uefa detta kärleksbarn 1992, tycker att Champions League är särskilt intressant längre.
Det är värt en klapp på huvudet, men nu behövs det födas nytt.
Dela Tweeta

Så vitt jag förstår föreslog förre Uefa-bossen Michel Platini en förändring i form av fler lag från fler ligor i Europa.
Det blir förmodligen tvärtom – fler direktkvalificerade lag från de största ligorna, färre från de mindre länderna, men fortfarande 32 lag i gruppspelet.
Jag anser att man ska lägga ner hela den här gruppspelsskiten. Jag vill inte ha 32 lag (efter kval).
Jag vill ha 256 lag, rätt upp och ner. Fri lottning och cupspel från början.
Som det har varit i så många år nu har formatet överlevt sig självt. Jag ser inte dramatiken. Spänningen börjar först efter en höst där två klubbar, max tre, på vårkanten gör upp om gruppsegern i en liten tabell om fyra lag.
Allt är så förutsägbart.
Money talks, givetvis
Där står pampar och gamla storstjärnor och skruvar på bollar med papperslappar i och lottar matcherna som ska spelas den här säsongen. I själva verket är allt så tillrättalagt att själva lotten – om Ian Rush lyckas skruva åt rätt håll – bara kan generera ett litet visst intresse för en enstaka match här eller där.
Det är regler som måste följas; inga matcher mellan lag från samma nation, inga hemmamatcher samtidigt som andra lag från samma land, ingenting som kan äventyra tv:s upplägg. Money talks, givetvis.
Så vi får de givna favoriterna: Arsenal och PSG går vidare från grupp A. Bayern München och Atletico Madrid går vidare från grupp D. Real Madrid och Borussia Dortmund går vidare från grupp F. Och så vidare.
Det enda man kan inbilla sig är att Mönchengladbach eller Celtic överraskar mot Barcelona och Manchester City. Eller ett par andra överraskningar i grupper som den mellan Leicester, Porto, Brügge och FC Köpenhamn.
Men hur många i den neutrala fotbollsvärlden är intresserade av matcher mellan Ludogorets och Basel? Mellan Monaco och CSKA? Mellan Eindhoven och Rostov? Legia Warszawa och Sporting?
Hur många går inte omkring under denna transportsträcka och längtar efter dagen det verkligen börjar, med åttondelsfinalerna?
Kul om gamla vinnare fick utmana
Det har förvisso hänt att storlag kraschat i gruppspelet förr, om de ens nått dit. Vi behöver inte gå längre än till Manchester United och Liverpool. Och 2012 års mästare Chelsea är inte ens kvalificerat för Europa i år.
Men, handen på hjärtat, skulle det inte kännas rätt kul om lag om gamla CL-vinnare som Man United, Liverpool och Chelsea – precis som klassiker som Milan och Inter – fick vara med och utmana i detta stängda format?
Enligt min mening bör Europa League, denna evighetslånga krångelturnering, läggas ner.
Enligt min mening bör alltså 256 lag, de högst rankade i Europa efter nåt slags sunt system, spela en rak cupturnering. Möjligen med de åtta bästa klubbarna i kvartsfinalseedning.
Enligt min mening skulle detta ge spänning från första matchen till den sista. Det skulle bli FA-cupatmosfär över det hela. Vi skulle få lillebror mot storebror i direktutslagning. Vi skulle få lag från samma länder mot varann i bäst av två matcher. Vi kunde få Man United–Liverpool i första omgången. Vi skulle få sensationer och intressanta matcher hela hösten. Vi skulle kunna få AIK-Arsenal, Norrköping-Real Madrid eller Malmö FF-Barcelona.
Med 256 lag från start blir det 128 kvar, sen 64, sen 32, sen 16, sen 8, sen 4 – och därefter final. Det ger med dubbelmöten max 15 matcher för finalisterna. Ingen större skillnad på dagens ointressanta snigelgrupper som kan betyda 13 matcher för finalisterna.
Jag tror till och med Lennart Johansson tycker att jag har en poäng. Sen får de stå och vifta med Champions League-skynket och spela den där pompösa melodin hur mycket de vill."
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 08:30:00
 Efter att ha sett bilderna på Adoos fasthållning på Isak när han petar in den i spel igen...alltså att han inte blåser straff där är HELT av banan. Hur kan man vara så jävla blind? Vågar han inte blåsa straff eller?? Det är så jävla inkompetent och om så är fallet, han ska han inte döma professionellt en enda match igen.

Att med fast grepp runt Isaks mage DRAR ner han, alltså verkligen sliter ner han i straffområdet, jag FÖRSTÅR INTE hur det inte kan vara straff. Bollen ligger ju still någon meter där ifrån. För att sedan börja puttas och ha sig. Pajasdomare och även om Aidoo (tyvärr) är en bra spelare så betedde han sig riktigt svinigt och regelvidrigt. Att också det mopsa upp sig mot en liten 16 åring på max 70 pannor är så jävla lågpannat så det finns inte. Synd att han ingen från norra hoppa ner å sänkte fanskapet.

avd: Vi får se om du flinar....
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 08:12:00
 Med två tränare som verkar vara livrädda för att släppa in ett mål så blir en match oändligt tråkig som den blev igår. Som någon skrev tidigare, om Alm varit tränare igår med det spel som visades upp hade det här forumet exploderat av hat mot honom. Det är helt ok att prioritera defensiven men det finns väl gränser mot ett skitlag som bajen, dom ska bara köras över likt matchen för 5 veckor sedan på plasten. Matchen kan beskrivas med tre ord, tråkigt, tråkigt, tråkigt. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 08:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
0-0 mot ångloket som ska utveckla svensk fotboll..
För andra hemmamatchen (Helsingborg) irad blir vi neutraliserat av ett passivt men högt stående och centrerat lag. 2 av seriens sämsta lag förmår försvara sig såpass enkelt mot oss vet man att vi har problem. För andra hemmamatchen irad lyckas vi inte hitta in bakom deras backlinje. Utcoachade x två..

Vi skapar otroligt lite samtidigt som vi öppnar upp oss rejält defensivt när Ofori är den enda på mitten som håller sin position något sånär. Trots att vår trebackslinje fullständigt demolerar bajens svaga offensiv dimper flertalet rensade bollar ned på fötterna på distansskyttar som smarrarson och Kennedy. Det var ju nära och straffa sig.

Positivt igår Backtrean och Carlgren. Tycker Ofori var betydligt svagare än vi har vant oss med på sensommaren (fortfarande riktigt bra).
Hetsjakten på våra spelare är ovärdig. Saletros är klart gk. Eero har en tuff match men ska stödjas och inte hånas. Samtidigt hyllas Obasi som visserligen är klass men såg inte direkt inspirerad ut igår om man säger så..

För övrigt borde Johanesson aldrig mer få döma AIK. Parodi igår. Domarinsatserna den här säsongen är fan bottenlöst usla,
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 07:22:00
 Anledningen att han friar beror väl på att första gula kortet var rätt billigt på Smarasson, åtminstone fick väl Smarasson honom att känna det då han protesterade och menade kanske att han bara ville fortsätta spela bollen och så "råkade" han skjuta på Nisse.

Då när denna tackling sker typ precis efter så kanske Johannesson kände att okej, han släpper detta för denna gång.

Jag säger inte att det var rätt beslut, jag försöker bara lite förstå hur han tänker. Sedan är det väl också så att domare inte gärna delar ut rött i derbyn, då det typ är en oskriven regel att dessa matcher ska vara lite tuffare.

Men som ni säger, hade Smarasson sedan gjort mål på den där projektilen så hade det ju knappast dämpat ens besvikelse...

Nu är det fokus på att vinna nästa match. Även om det blir svårt med guldet så har vi fortfarande ett derby kvar, vi har Göteborg borta om Europaplatsen osv. Säsongen lever i allra högsta grad. Och i fotboll kan det svänga snabbt både till det sämre och bättre.
 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 07:16:00
 Någon som kan klippa in artikeln om CL som Wennman skrivit?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennman/article23408623.ab?teaser=true

Kan vara intressant och se vad det är för tokerier han plitat ner på sitt papper.
 

Namn: AIK_hela_veckan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 06:39:00
 @Ambrosini

Exakt samma känsla här. Att göra misstag är mänskligt och det händer hela tiden och kommer fortsätta hända. En missad straff, en lätt tilldömd straff, missad offside osv. Att domarna kommer att missa saker och göra felbedömningar är tyvärr sånt vi får leva med.

Men det där med frisparken var bara helt stört. Som jag ser det finns det två alternativ för honom att blåsa. Antigen fria helt och göra bedömningen att Smarason "gick på bollen först" eller blåsa frispark. Och blåser han frispark då ska det vara gult kort.

Men Johannesson har ju tidigare visat sig inte kunna regelboken.
 

Namn: LundholmSam   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 01:22:00
 Varför i hela fridens namn gav Ishi bort frisparken strax utanför straff området till eroo ? Är det en intjänad variant så ger jag tamefan upp. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 01:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Någon undrade hur man kan vara så lack över Johannessons röda kort-miss, och att straffmissar är värre.

För mig är det som hände idag värre än missade straffsituationer eller feldömda straffar. Sådant är hemskt men tyvärr en naturlig del av fotbollen som man tvingas få räkna med.

Johannessons "bedömning" på Smárasons bensax kan inte alls ses som något misstag eller naturlig felbedömning. Johannesson står precis i närheten och ser tacklingen solklart - han vet också om att det är gult kort och hade själv gett gult kort hundra gånger av hundra... om det inte var så att han gav Smárason ett gult strax innan.

Johannesson följde därmed inte regelboken för sina egna intentioner, trots att han tydligt såg vad som hände. Det är extremt tydligt.

För mig är det totalt oacceptabelt att göra som en domare, oavsett vad för bedömningen man gör. Det är det absolut värsta "misstaget" en domare kan göra och borde aldrig få tillåtas inom något sport. Det är genuint fusk.

Om det är något som förtjänas att straffas för domare är det att medvetet inte följa regelboken för sina egna intentioner.

Johanesson ville ha en mer spännande match idag och det fick han också. Men regelboken finns av en anledning - det gör röda kort också. Att Johanesson MEDVETET kan ha kostat oss guldet gör mig så frustrerad att det var längesedan jag hade samma irritation.

Jag surar sällan på domare. Titta gärna igenom min historik och försöker hitta om ni vill. Men när något görs tydligt medvetet, då går det över alla sorters gränser.

Tur att Smárason inte gjorde mål på sitt ribbskott senare i matchen. Vet inte vart jag hade tagit vägen då...
 

Namn: BärkaPerka   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 00:35:00
 Grymt att få se klippet på Svullo, ett av mina roligare minnen från förr, trodde inte det fanns att se. Halvtidsvilan AIK – Parma 1994 när Spirella Girls sjöng Brolinlåten är ett annat fint minne. Undrar om Norra buat så mycket nån gång i en pausvila.

Matchen då, rätt seg, kom aldrig igång känns det som. Lite för stillastående samtidigt som det är rätt svårt för bollförande lag att såga sig igenom ett kompakt försvar, oavsett nivå. Synd att bajen bytt mittbackspar, de gjorde det riktigt bra till skillnad från tidigare klåpare. Apropå klåpare, Johannesson. Skyller inte poängtapp på domaren men han som var så bra för typ 5-6 år sen, eller är det längre tillbaka? Vet att många med mig tyckte han var överlägset bäst i serien, men det kanske bara var för att Flöjtfelt fortfarande dömde. Tveksam de senaste åren. Dock så gillar jag att han inte blåser sönder matchen och låter spelet gå, tyvärr blir det fel några gånger. Solklart andra gult men det verkar inte som så många här har uppmärksammat det som är mycket värre och det är den armbåge Boo Wiklander drar mot bröst/ansikte på Eero i minut 27-28 innan Sundgren prickar ribban, syns på klippet på fotbollskanalen. Solklart rött och avstängning i flera matcher om den träffar ansiktet. Svårt att se på reprisen men ett rött känns solklart. Så två röda i första borde det varit. Men vi ska inte vara beroende av domaren för att vinna. Ser ändå intressant ut inför fortsättningen. Lär bli svårt med guld men mer förvånande saker har ju hänt genom åren, lex En gång är ingen gång.

Kan man införa en tidsspärr på GF så att det man skriver måste godkännas en halvtimme efter att man skrivit? Då kanske en del av de värsta känslorna har runnit av och så kan man ta tillbaka det man skrev i affekt. Tror på den idén. Fast vissa hackar ju på utvalda spelare ändå oavsett, så det kanske inte hjälper trots allt…
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 00:30:00
 Är innerligt trött på att se Eero på planen, att han missar öppet mål gör det hela bara värre. Trots hans enorma storlek så vinner han inga höjddueller, han tävlar inte ens om dom de flesta gångerna, han står på hälarna bara. I duellspelet är han inte heller speciellt imponerande, hans fysik kommer verkligen inte till nytta.. Han är inte den uppspelspunkten som han bör vara, det får mig att undra vad fan han gör på planen.

Han var medioker om än något bättre under hans första sejour här, men även då tyckte jag hans värde på planen var ytterst marginellt, han gjorde några mål och det var det liksom.. Detsamma nu.

Ishi får ta o rycka upp sig också, har senaste 1-2 månaderna vart under isen för det mesta, detsamma gäller Sundgren i flera matcher.
 

Namn: ostranedre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 00:27:00
 Förövrigt, visst enligt regelboken är det straff, men tyvärr friar domarna oftast när backen täcker ut bollen, på vilket sätt det än är, så jag kan köpa det.
Att inte islänningen blir får sitt andra gula när han tacklar Ofori är däremot skandal, var det inte i år man skulle stävja tackling bakifrån, kunde nästan varit direkt rött.
 

Namn: ostranedre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 00:19:00
 5-3-2 där två av innermittfältarna säkrar först mot ett lag som överlyckliga över 1p, då blir det inte roligare än så här.
När man äntligen börjar se ett ljus blir det mörker igen.
Imorgon är en ny dag.
 

Namn: Blåsa Kallt   Visa profil  
Sänt: 2016-08-29 00:12:00
 Jaha 5-3-2 mot ett bottenlag.
Bra tränarbyte
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/qg67al4Tn6c
Sänt: 2016-08-29 00:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Johannesson syn på brottning i straffområdet är ingen nyhet. Kolla från 3.03 i länktipset t.ex.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 23:39:00
 Haha, Svullo alltså. Kommer ihåg hur jag och en polare hyrde de flesta av Svullos filmer på VHS back in the days. Vi betade också av varenda (typ!) Clintan-western.

Jag anser helt klart att detta hör till folkbildningen.

Apropå dagens match... ja, inte vet jag. Känns liksom inte som att vi är som bäst när det gäller som allra mest. Man väntar fortfarande på den där säsongen då vi får den perfekta plankträffen.

Nu träffar vi typ inte ens plankan men lär ändå komma 2-3, imponerande i sig.

Men TÄNK OM vi skulle få en perfekt plankträff från start någon gång... då skulle vi verkligen flyga.

 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 23:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
starre

Tänkte på det igår ang Eliasson.
Borde kunna passa bra i en 352roll där vi ska ha initativet.
Vem vet? Norling kanske tar tillbaka honom till nästa säsong.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 23:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Aftonbladet skriver "Joseph Aido var stenhård i markeringsspelet och höll Isak under kontroll..." och försöker sedan att beskriva Aido överfall på Isak dom om de har trallats in sig i varandra och citerat sedan Aido " Jag vill visa honom att han inte är någon kung. Han är en liten pojke."
Givetvis fick brottaren Aidoo beröm av Nanne

tegang

 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:55:00
 Straffen är lika solklar i andraläget. Bollen ligger på plan och Isak blir hindrad när han ska springa in och skapa målchans. Bajaren skulle dessutom haft rött för att han slog till Isak.Sen har vi bajaren som skulle varit utvisad i första halvlek.

Otroligt dåliga och fega domare i AS.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:52:00
 Scholes,

Affane förstår jag mig inte på alls, vad är tanken att han ska bidra med? Det blir ibland lite överflödigt med tre innermittfältare. Spelsystemet är starkt defensivt, men har stora brister offensivt.

Hade varit mycket intressant att se Isak - Obasi på topp. Med det anfallet tror jag man skiter i hur mittfältet ser ut.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:52:00
 Tar tillbaka. Han har inte armen runt halsen
Förstorade bilden.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:47:00
 Antagligen för Isak håller han runt halsen på första bilden? Så det ser ut som han drar lika mkt ?

Pratas om situationen på apas forum också...
Hade det inte slutat med att dom föll ut från plan hade han nog inte haft något annat val än att blåsa
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:46:00
 AIK har i slutminuterna i tre av de senaste sju machterna blivit berövade straffar på grund av domarimkompetens, fasthållning av Sauli hemma mot MFF vid en hörna. sparken i huvudet på samma spelare borta mot MFF och nu nedbrottning av Isak. De detta verkar pressen inte bry sig om, men när AIK mot HIF däremot för en tveksam straff mot sig, då blir de rubriker. Inte heller reagerar förbundet. Samma inkompetenta domare får fortsätta att springa om kring på de allsvenska planerna med en pipa i munnen.

tegang

 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:39:00
 "genidrag" var ironi. En wingback med offensivt förbud leder såklart till att det blir löjligt trångt i mitten.

Men jag håller med om att laginsatsen var dålig. Trots individuell briljans från Obasi och Isak skapade vi bara 2 målchanser.

Vi var bra mot Örebro, vilket skapade visst hopp. Efter denna match är vi tillbaka på ruta två. DEfensiven sitter, men offensiven är beroende av individuella genombrott.
 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:29:00
 Micke Dubois, rest in peace!
 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:22:00
 Tack RW, otroligt kul att se hela klippet... Slipper man tänka på dagens match! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:17:00
 karl4712

Ja Ishi och Affane borde skapat mer. Kanske inte ska kalla det genidrag att lägga det ansvaret på dom två istället för på en wingback i matchplanen men svårt att kritisera i teorin.

Näh dålig laginsats vilket är Norlings ansvar.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:17:00
 >>Tack för bilden, starre. Självklart skulle AIK haft straff. AIK bör se till att dessa bilder publiceras och åtminstone sänds till Förbundet för att visa på domarinkompetens.
Men VARFÖR får inte AIK bäste forward mer speltid? På den korta tid Alexander Isak var med i matchen skapade han AIK:s vassaste chans - tyvärr lyckades Eero inte sätta den - och så detta solklara straffläge.
Jag brukar inte ha synpunkter på laguttagningar - jag tror att tränarna faktisk har mest kompetens för att ta ut rätt lag. Men jag har svårt att förstå varför inte Isak efter sina två senaste matcher, fick mer speltid idag.

tegang
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:16:00
 Saknade Kpozo som fan idag. Fans oceaner av yta på den sidan. Och han hade ju lekstuga i förra mötet. Tycker Dickson borde kommit in i andra också, ishi såg slut ut med typ 20 kvar 

Namn: RW   Visa profil  
Länktips: http://m.youtube.com/watch?v=N8gKkqyhYlo
Sänt: 2016-08-28 22:13:00
 3 minuter in i klippet är helikopterscenen. 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:12:00
 Vi springer inte över deras centrala mittfält.
Vi Dulle-duttar oss fram. Tyvärr blir det då bara typ en målchans
per halvlek.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:11:00
 Det var inte Saletros, han följde nog direktiven, det var den roll han hade. Så otroligt defensivt.
Och varför inte släppa in Dickson. Trixeriet fungerade inte. Hade behövts lite tyngd och raka hårda bollar på mitten.
Och Isak kom in alldeles för sent. Känns som om AIK inte fick ut det som finns. Onödigt.
 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:07:00
 Krille s

Du har ej drömt, svullo kom mycket riktigt med helikopter och blev innan en match startat nedfirad med matchbollen. Han gör sen en löpning mot norra för att sen få kramp och bli liggandes. Detta var en del i en film eller sketch han spelade in.. Borde väl finnas på youtube?
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 22:01:00
 Scholes,

Jag tycker Saletros gör det bra utifrån förutsättningarna. Detta taktiska genidrag leder dock till mycket små möjligheter att skapa en målchans. Förstår din frustration över att Eero missade, men sån är fotbollen. Ibland behöver man skapa mer än 1 målchans om man ska vinna en match.
 

Namn: starre   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/jojjesplejs/status/769952695855771649
Sänt: 2016-08-28 21:56:00
 Vet inte om detta postats men solklar straff!!

https://twitter.com/jojjesplejs/status/769952695855771649
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:55:00
 En dag kommer man kunna säga att man såg redan 2016 - när Alm släppte fram honom - att Isak kulle bli något stort.

Minns hur imponerad man blev när Alexander Östlund fick chansen från start som 16-åring. Det gick ju rätt bra för honom med rätt många a-kamper. Synd han valde en så dålig klubb bara.

Alexander Isak är dock på en helt annan nivå. I nuvarande form är han i sina bästa stunder vår klart bäste spelare.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Que sera sera

Räcker väl att vara hyfsat AIK intresserad för att ha koll på Saletros och Sonkos VM. Men nej det är såklart de kan kritiseras. Det trista är bara när det kommer utan grund. Såg du matchen mot Örebro på TVså hade du i alla fall hört hur A.Andersson haft en helt annan bild av hans prestation. Han lyfte verkligen på hatten. Hans åsikt är såklart ingen sanning och förbundskaptenen som spelade han där och nu Norling och Nesh behöver ju heller inte ha rätt.

Att du vill ha en annan spelartyp som wb är ju en helt annan sak än att Saleteos spelar på fel position.

Det är ju ett taktiskt drag idag att han har en lägre position än han tex hade mot Örebro. En position från där han idag hittade de offensiva mittfältarna rättvända med passningar flera gånger.

Sedan är bajens högerback inte direkt usel vilket jag tror spelade in i vilken roll han fick. Jag tycker Kpozo varit jätteduktig i den rollen och tycker Saletros gjort det jättebra som reserv på den positionen.

Sedan är det surt att vi inte vann. Eeros miss är till och med värre än vad jag uppfattande den live. Borde gett oss en viktig seger trots krampaktigt spel. Stabiliteten just nu ger oss den möjligheten att vinna ändå. Jävligt trist helt enkelt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/DKristoffersson/status/769977282668683
Sänt: 2016-08-28 21:46:00
 "Avslöjar: AIK nobbade Romas bud på Alexander Isak. Även Inter sugna. Erbjudit paket med utlåning till Cagliari."

Är Alexander Isak smart så går han INTE till någon storklubb. Lex Valmir Berisha & Lex Carlos Strandberg. Inga mer liknelser för övrigt. Isak mår nog bäst av att stanna säsongen ut. Sedan gå till en klubb där chansen till speltid är stor. Tror han är smart nog att förstå det med.
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:45:00
 Tredje 0-0 matchen och fjärde krysset för i år på hemmaplan. Då ligger man 8p efter täten, inga konstigheter egentligen.

Det här var en match som hade fått forumet att koka av Alm-hat för 4 månader sen. Oförmågan att dyrka upp kompakta försvar förblir intakt oavsett huvudtränare tycks det.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:38:00
 Tobias. Ja jäklar. Kunde svurit på att det var längre sedan.

Bland det roligaste jag sett på Råsundas matta i hård kamp med när Svullo kom med matchbollen i helikopter.... Ellet har jag bata drömt det?
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:21:00
 Jag tycker den här 3-5-2 (eller är det 5-3-2) uppställningen norling kör med är lite märklig. Speciellt när man mot bottenlag inte spelar med offensivare yttrar. Idag hade det varit intressant att se en offensiv ytter som Eliasson på kanten istället för Saletros. Då hade bajen fått helt andra problem. 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:17:00
 Scholes

Spelar det någon roll om spelaren kommer från våra egna led eller inte när det gäller bedömningskriterier? Eller är man skyddad från allt vad negativ kritik är, men mottaglig för positiv?

Jo, jag såg ÖSK borta, och jag imponerades inte nämvärt över hans insats på den positionen. Visst, han va "ok" för att va ny där, men knappast mer än så. Snarare så att vinsten mot ÖSK är en affekt av hur man ser på hans prestation. Hade vi kryssat/förlorat tror jag inte många hade lyft på hatten för hans deltagande på kanten.
 

Namn: LundholmSam   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:16:00
 Korpen Ero i ett lag som utmanar om guld, say No more... 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:15:00
 Konistigt att många ville ha in Yasin i elvan (i efterhand såklart), såg dom inte matchen mot Luleå?

Que Sera Sera// Nä Alm var inte Coach mot Örebro hemma.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:13:00
 Totalt sett en extrem ttråkig fotbollsmatch. Ungefär som AIK - Öster 1988. 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:12:00
 Med lite distans till dagens match har jag en tanke gnager i mitt huvud.
Jag undrar hur matchbilden hade sett ut om dickson hade kommit in i början på andra?

Han har visat att han orkar minst en halvlek, spelet på mittplan var inte speciellt snabbt och vi behövde någon med kraft som vann dueller och andrabollar.

Oavgjort kändes som ett rättvist resultat trots vårt innehav och det byte jag tror skulle ha gjort skillnad utöver Isak är dickson.

Fy fan vilken sur jävla känsla man har just nu inte minst med tanke på att danskjävlarna går in och gör sitt jobb mot giffarna.


 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:11:00
 Gnagare2000:

Självklart bär inte Saletros allt ansvar. Men AIK:s offensiv hänger mycket på att yttrarna är väldigt offensiva och hotar. Saletros var på tok för stillastående och defensiv. Jag brukar tycka att han gör det bra men idag var han en curlingspelare. Han höll sig på kanten men gick inte framåt samtidigt som han slarvade bakåt. Det säger väl något att bajarna släppte den kanten nästan helt nästan hela matchen, samtidigt som de hade dubbel och ibland trippel bevakning på Sundgren?
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:10:00
 RW

Örebro hemma var Alm coach vill jag minnas. Men jag håller helt med dig. Jag kan ta kryss mot Malmö och IFK på hemmaplan de år de slåss där uppe. Men aldrig mot lag som Sundsvall, Jönköping, Örebro och Bajen. Där ska våran kvalité fälla avgörandet under 90+tillägg.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:10:00
 Jag tycker valet av Anton till vänster var dåligt bara om vi hade Kopozo som alternativ. Varken Haukur eller Sundgren hade gjort det bättre, det är min bestämda åsikt. I övrigt får Norling ta på sig denna torsk (kryss), vilket Alm också fick i liknande läge ifjol. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:10:00
 Sen är det konstigt att dom bästa spelarna alltid sitter på bänken eller är skadade efter en dålig insats. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:09:00
 Que Sera Sera

Du måste ha missat Örebro matchen helt. Men det är så dumt egentligen så vi kommer ingen vart. Skönt för Saletros att alla tränare som jobbat med honom inte delar dina åsikter.

AIK gjorde en dålig match offensivt medans Bajen fått till defensiven efter sitt spelskifte. Så klart ska det kritiseras. Men jag tycker dock att det är trist att det hamnar på en av våra egna produkter speciellt när de kreativa spelarna som är betydligt mer etablerade inte lyckades med någonting.
 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:08:00
 Märkligt att läsa att nån tyckte Bajen hade nåt att komma med på läktarna. Jag satt på långsidan nära mitten och det var total dominans från Gnaget. Bajarna hördes lite mer sista kvarten (när AIK körde "här är vi från...") men i övrigt var det inget match på läktarna. Tifomässigt var det rätt trist från Bajen också. En sorglig, hängig trasa och rök (som ser bättre ut på stillbild än det gjorde i verkligheten). AIK:s tifo var mer ambitiöst men saknade det där sista lyftet.

I övrigt var det kanske det tråkigaste derby jag sett, spelmässigt. Vill inte klanka ner på enskilda spelare egentligen men Saletros var en katastrof på vänsterkanten idag. Förstår inte hur Norling missade det, Haukur fanns ju på bänken. Det var öppen gata matchen igenom men Saletros joggade och passade hem nästan hela matchen.

Domaren var parodi. Bajen får frispark när nån täcker boll med ansiktet, exempelvis.

Väldigt avslagen och trist eftermiddag allt som allt.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:07:00
 Sämsta derbyt på länge. Bajen backade ju enbart hem och väntade på omställningar och vi hade ett bedrövligt passningstempo.

Tycker ändå Saletros gjorde det ok och hittade in med några fina pass. Däremot saknades ofta löpningarna från forwards vid inläggslägen. Visst han utmanade inte på kanten men det vill ju inte Norling se i sina yttrar i 3-5-2(varför spelar han annars med Saletros, Sundgren, Kpozo och Haukur där).

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:07:00
 Hur fan kan fokus ligga på Saletros efter att hela laget varit så bottenlöst dåliga? Är det Saletros som ska vara nyckeln till vår offensiv? 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:06:00
 Okej, så om Affane står i mål, Carlgren spelar på topp i anfall med Nisse och Markkanen agerar utifrån Oforis roll på mittfältet, är inte samtliga spelare då på fel position?

Eller anser Du att spelarna är på sina rätta positioner där dom får ut sitt fulla register?

Nej jag hade absolut inte koll på att han spelat på vänsterkanten i u17. Och skulle Krokko göra en undersökning om det med så skulle det med största sannolikhet visa sig att majoriteten inte visste det heller.

Olika spelsystem kräver vissa typer av spelare för att kunna få sina dimensioner i spelet. Väljer man ett spelsystem med wingbacks så bör de två som spelar där vara just det också.

Men som du resonerar så skulle jag inte bli förvånad om du skulle försvara att sätta Avdic på en wb-position.
 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Riktigt usel match från AIK. Men derby är derby. Men det saknades lite jävla derby tändning.

Angående Saletros: tycker verkligen inte att han visar tillräckligt för att vara startspelare i AIK. Det jag däremot irriterar mig på! Det är att han har verkar ha nära till gamnacke och som det verkar? Aldrig tar maxlöp.

Skitmatch.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:03:00
 Om man nu ska prata om idiotiska kommentarer så var det alldeles nyss signaturen Scholes som stod för den.

Vad som hände i U17 VM är inte relevant överhuvudtaget. T.o.m bajen fattade att Saletros på kanten inte utgjorde ens skuggan av ett hot. De sket t.o.m i att markera honom. De ville att vi skulle rulla 100 passningar i backlinjen och sen skicka den på Saletros.

Långsamt och förutsägbart. Funkar bra när vi leder.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:02:00
 Norling har inte lyckas vinna hemma mot Örebro, Malmö och Bajen. Tycker vi med normal utdelning ska vinna 2 av 3. 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 21:01:00
 Saknade Yasin idag. Hans energi och fart hade behövts mot ett defensivt spelande bajen. Många som inte når upp till godkänt. Inte ens Ishi som brukar vara jäkligt stabil stod att känna igen. Carlgren får högst betyg av mig. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:56:00
 Där kom den, "fel position" kommentaren. Så otroligt idiotisk men väntad.

Finns inga fel positioner. Om tränaren vill ha en kantspelare som hela tiden ska utmana sin motståndare och komma till inlägg eller avslut så hade han nog inte valt en spelartyp som Saletros.

Att man sedan inte har koll på att tex Saletros spelade vänstermittfältare i U-17 VM kanske får en att skriva kommentarer liknade de att det är helt oförstårligt att ens diskutera Saletros som kantspelare innan vi såg han göra det i AIK. Kan inte vara lätt.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:56:00
 Scholes

En spelare som Saletros ska inte spela matcher där man behöver inkludera samtliga 10 utespelare, eller åtminstone de 7 framför de tre centrala mittbackarna, tyvärr. I dag var en sådan match. Tyvärr för hans del så är det en utsatt position han spelar på då det krävs kvalité i båda riktningarna i spel med som utan boll.

Nu har han fått chansen där utan att ha tagit den. Det finns fler spelare som jag gärna inte ser där och som säkert inte skulle överträffa hans bidrag till positionen, men det är irrelevant att skriva om det som aldrig hänt, och därför får Saletros kritik och inte andra.

Jag vill som många andra och möjligtvis även du att han ska blomma ut till något stort. Om det händer, jag är tveksam. Men jag hoppas.Karl4712

Det gjorde han definitivt. Men ingen är skyddad från ris, så som ros. Hyllas den som bör hyllas och ifrågasätt den som bör ifrågasättas.

Det kanske är det som skiljer AIK från teletubbies-lagen. AIK har krav på prestation, dom andra på deltagande.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:46:00
 Hydro

Nej elvan behöver inte mer fart eller mer kreativitet för att slå ett defensivt Bajen. Den behöver bara prestera bättre. Vi har ett centralt mittfält med Ofori, Ishi och Affane som borde skapat mer. Är betydligt mer besviken på dom och Eero än Saleteos och Sundgren.

Man ser olika på fotboll helt enkelt.

 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:41:00
 Vem/vilka försvinner innan fönstret stänger på torsdag?
Nääästa ååår, dååå jävlar!!

ja e inte bitter
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:38:00
 Saletros spelade på fel position så eventuell kritik bör isåfall drabba någon annan. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:37:00
 Uppspelen gick via Saletros eftersom bajen struntade i att markera honom.

All det hopp jag kände efter matchen mot ÖSK försvann under eftermiddagen. Startelva är ett mysterium. Varför började vår klart bäste spelare på bänken?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:35:00
 Que sera sera

Det beror ju på vad man förväntar sig. Saletros visade i sin senaste match att han både har förmågan att ta sig förbi motståndaren på sin kant och slå bra inlägg. Men då kombinerade vi på ett bättre sätt så han fick visa det för alla tvivlare.

Såg ingenting av att han ofta blev överspelad eller är låg så fel i pressen. Rent defensivt tycker inte jag att vi hade några större problem med Bajen alls på någon position.

AIK var dåliga idag. Saletros var inte sämre än någon annan. Därför blir kritiken mot honom jäkligt trist tycker jag. Borde landa på de betydligt etablerade spelarna som Ofori, Ishi, Obasi och Eero som tillsammans med Affane skapade väldigt lite idag.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En sak som jag reagerade på var Ackermans kommentar (iDN-intervjun?) om att Obasi var en "typisk" AIK-spelare. Tycker det känns tvärtom om i de intervjuer jag har läst. Inte impad av vare sig lag eller fans och på plan så levererar han klass som vi nästan aldrig sett stundom för att sedan strunta i att löpa på Antons enda lyckade inlägg för dagen p g a misstro + en allmänt
loj inställning.? Bra med 6 mån på honom!

Och för att vara övertydlig så är det en grym fotbollsspelare men med t e x Obolo så kända man kärlek direkt tack vare det defensiva och kompromisslösa arbetet varje match.
 

Namn: Dogbert   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:27:00
 En riktigt sömnig match. Bajen gjorde det bra rakt igenom. Förstår inte varför majoriteten av våra uppspel ska gå via Saletros? Sen är Eero uppenbarligen inte bra på huvudet.

+ Ofori. Obasi
- Norra (Känns det bra i magen att få 'varför sjunger inte ni?' från östra?). Ni kan så mycket bättre
- övrig publik (inkl jag själv) 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:27:00
 Scholes

Örebro går framåt och blottar sig bakåt, då funkar den elvan, mot Bajen så behövs mer fart, mer kreativitet, då funkar inte elvan, uppenbarligen.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:21:00
 Dängroth

Klockren kritik efter en match med identisk startelva som den som precis slog Örebro borta.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S >>> Nja, jag minns att händelsen avhandlades på GF efteråt, och att det var en i övrigt rätt tråkig och händelsefattig match. Så vårderbyt 01 borde det kunna vara. De andra Bajenderbyna däromkring är ju minnesvärda av andra, olika anledningar.

Edit: Bingo!

Namn: Sportsman Visa profil Skicka ett meddelande till Sportsman
Sänt: 2001-05-23 11:09:00
//BD (#13)
Faktiskt rätt kul. :o) Du tyckte att det var bra alltså? Förutom att det kändes otroligt roligt att hela Matte Werners uppenbarelse signalerade ’vrak’ så tyckte i alla fall jag det kändes som något som hade passat bättre på ett barnkalas. Väntade nästan på den där leken där man springer runt stolar och ska sätta sig när musiken tystnar, och den som inte får plats åker ut. ’Hela havet stormar’ heter den nog. Kanske något för deras hemmaderby mot DIF? Då får de dessutom en anledning att gräva upp ännu fler gamla profiler. :o)=

*övrigt, sägs det att man ska skriva*
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:18:00
 Tröttaste derbyt jag kan minnas. Trött spel, trött publik och en trött domare.

Säkra andraplatsen.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:17:00
 Om man är nöjd med vad Saletros bidrag till dagens match så är det inte svårt att övertyga. Ofta överspelad, pressade vid fel lägen, har inte förmågan att ta sig förbi på sin kant, stannar upp med boll och lyckas inte med ett enda inlägg. Vill inte se han på kanten nå mer. Skola om han till mittback där han knappt är delaktig med boll och i de lägen som uppstår får chansen att visa det han faktiskt är bra på, crossbollar.

Chibuike hade inte mycket rätt men förmodligen kastades han in för tidigt i spel. Kanske borde ha lite mer träningar i sig.

Eero helt ok i spelet idag, och hans miss sätter inte prägel på hans totala insats, även om det är svagt att missa i situationen.

Ishizaki börjar bli mindre och mindre delaktig i spelet och om han inte är i en svacka nu så har han tyvärr gått ner sig.

Affane var dock en av få ljusglimtar som jag hoppas på får mer chansen framöver från start.

Sundgren ser "sliten" ut, eller iaf inte lika rapp som i början på säsongen. Kanske dags att "vila" honom i form och låta Haukur få lite speltid som är en minst lika begåvad spelar på samma position.

Ofori kändes "borta" på något sätt. Han var där men inte i tanken. Kan det va något på G för hans del?
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:11:00
 Norling var upprörd att sista träningen innan derbyt var dålig. Dålig inställning på killarna.

Kan nog ha en samband..
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:10:00
 Krymp Allsvenskan ned till tio lag (AIK, Djurgården, Göteborg, Örgryte, Malmö, Helsingborg, Kalmar, Halmstad, Elfsborg, Norrköping) med start 2018 anser jag. Bilda ekonomisk kartell mot kommunerna som envisas med att deras lag ska spela på plastgräs i Allvenskan.
Att vinna mot skitlag som Falkenberg, Gefle, Luleå och Hammarby m fl med två-tre mål ger oss ingenting. Vi måste möta bra motstånd för att utvecklas.
 

Namn: LundholmSam   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 20:07:00
 Saletros spelade helt ok positions spel idag och helt okej. Men inläggen va fruktansvärda så dålig klass. Håller med om att Rikard ö nebo va sämst idag tyvärr 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:59:00
 Yasin är på VM-kval med Irak. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:56:00
 Jag e lite förvånad att en spelare får sin debut i ett derby. I en match som har sjukt stor betydelse.
Svårt att komma in där och glänsa med press på sig.
Hade gärna sett yasin idag
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:52:00
 Tycker nog inte att Sundgren gjorde det så mycket bättre än Saletros idag. Haukur känns som en derbyspelare. Märkligt. 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:50:00
 Som sagts tidigar, spelsystemet fungerar inte om man inte har två bra yttrar som kan komma med fart, ibland slå inläg och ibland slå sin gubbe. Tyvärr blir det mer riskminimering än något annat med Saletros på positionen.

Sedan undrar jag om Markanen, har han order om att han absolut inte får nicka långbollarna? Han är 50cm längre än försvararna idag och bollar som kommer rakt på honm förlorar hela tiden och detta för att han försöker, ja jag vet inte vad?

Sedan undrat ja om det var rätt att inte nyttja alla byten, truppen kanske inte är så vass ändå.

I övrig känns det bara tomt typ: När ska det där rekordderbyt som alla pratade om för några dagar sedan spelas?
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:48:00
 Hade det på känn, så går det när man tror att utgången är en given seger.

Riktig skitomgång men nu laddar vi om, tar nya tag...
 

Namn: RoC   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
På rak arm tänker jag på 0-0 mot Dif 99 när vi torskade guldet.
 

Namn: Trustguru   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:40:00
 Förstår inte varför så många gnäller på Saletros, han gjorde en helt OK match, den man borde klaga på är Norling och Nebo, dom var sämst på att coacha idag, för att inte prata om bytten som gjordes för sent, direkt i andra borde man bytta ut spelare som inte orkade eller spelare som inte gav så mycket idag.....och dom är många tyvärr.....medioker insats från samtliga, extra + för Ofori, kanske lite Affane och Saletros enligt mig, resten kan vi diskuttera. Isaak lämnar jag utanför då han fick för lite speltid, bra assist till Zero...oj menade Eero, saknade mycket Gravius och Kpozo idag .... 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:39:00
 Med Alm på sidlinjen hade vi torskat den här matchen. Vraken hade garanterat fått kontra in en balja. Nu har vi istället en riktigt bra defensiv och parkerar på vrakens planhalva under stora delar av matchen. Tycker vi emellanåt spelar oförskämt bra. Men sen gillar jag den typen av fotboll som Norling försöker spela. Att vi inte får in bollen tack vare individuell oskicklighet kan inte Norling lastas för.

Hattande med startelvor och konstiga laguttagningar? Möjligtvis Saletros som borde fått nöta bänk idag men annars en klockren startelva.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:37:00
 Ja det var tyvärr en väldigt intetsägande match idag där rädslan att förlora var större än viljan att vinna.

Å jag måste tyvärr, återigen, ställa mig frågande till vad Norling ser hos Affane och Saletros!? Visst, ingen av dem var direkt dålig men dom tillför ju fasen ingenting!
Att Norling väntande så länge med bytena är ju oxå högst märkligt.

Nej, det blev tyvärr precis som vanligt när AIK ska mobilisera inför en stormatch - plattfall
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:32:00
 Tobias: Det där med Matte Werner som letade efter en ölback var väl ändå på 90-talet? 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hydro //

Klart det ska vara straff där. Situationen påbörjas ju i straffområdet.

edit: Har för mig också att linjerna ska dras "rätt ut, utanför planen" när det ska dömas om en situation. Inte säker på detta dock o orkar inte leta i regelbok ikväll.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Saknade derbydödaren Hauk på hörnorna. Annars lojt, långsamt och omständligt. Hade hoppats på bättre.
För mycket bolltapp på mitten också. Tillbaka till gamla synder.

Och peking, gbg, ösk & mff vinner. Antiklimax de luxe!
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:27:00
 Steken>>> Hammarby - AIK 2001 slutade i alla fall också mållöst. Jag har för mig att det också var det derbyt där pausunderhållningen bestod i att någon av bröderna Leback samt främst Matte Werner letade efter en ölback på innerplanen med förbundna ögon. 

Namn: Hydro   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=wzP5AwYkNh4
Sänt: 2016-08-28 19:25:00
 Steken

2011
 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:23:00
 För den som undrar så gick Quison just sönder tyvärr. 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:22:00
 Kan inte minnas ett mållöst derby sista 20 åren.

Någon annan som minns? Krokko kanske har statistik
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:21:00
 Markane kan kolla in Leipzig på Eurosport
Deras 2-2 är en klockren glidtackling i mål.
 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det som vi bör klaga på är Björns agerande under vinterns silly. Yasin och Avdic är inte ens med i truppen idag.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:19:00
 Är ganska beredd att hålla med aftonbladet om att bajen hade högre volym än oss.
Inte under växelramsan men övrigt... hur fan är det möjligt?
Ja men kör man " på norra stå..på norra stå" och annat sås..ja då blir det så.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/user/17124blogg
Sänt: 2016-08-28 19:15:00
 Fyra klipp på AIK-klacken från dagens derby:

https://www.youtube.com/user/17124blogg
 

Namn: R.Goofy   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:13:00
 Hmm festen uteblev på alla fronter.

Vi får väl helt enkelt plocka fram den gamla devisen "VI VET VAR DU BOR"

Och pinsammast idag är bajens bortafölje. Lite större tårtbit uppe i hörnet nästa gång tack. Eller ta 295:-
per plåt så räcker den tårtbiten som finns.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Frågan är om vi ska titta över spelsystemet nu när Obasi och Chibuiki anländit.

Fast känns ju som Norling gör det hela tiden. Men jag hoppas Kpozo kommer tillbaka. Jag tycker inte Saletros klarar av när motståndarna pressar. Och han har ingen fart alls att ta sig förbi själv. Så den enorma yta han får leder oftast inte till så mycket tyvärr.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:11:00
 sNs: Vadå "knipa" tredjeplatsen? Vi ligger ju redan på tredjeplats och har ett starkare lag än vi haft under hela säsongen. Det är klart vi kan och bör ta hem den då. 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:10:00
 Nu känns det som förr igen .Rikard blandar och ger i startelvan och vi bollar gris på mittfältet. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:09:00
 Riktig usel match men allt hade varit förlåtet om Eeros ben kunde rätats ut.

Tycker Isak visar mycket bra spel när han kom in, borde kommit in tidigare. Nu är det bara försöka hålla tredjeplatsen som gäller.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:08:00
 sNs, såklart vi kan ta tredjeplatsen. Förhoppningsvis kan vi haka på toppen igen. Men nu gick nog tåget då malmö verkar vinna över sundsvall. Vi har 2 poäng plus på göteborg som jag inte alls tror är starkare än vad vi är. 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:07:00
 Vraken gick in i matchen med planen att spela destruktivt och hoppas på någon janne av oss, precis som alla andra bottengäng. Tyvärr lyckades vi inte luckra upp dom som vi borde. Kände på mig att det skulle bli en sån match. Domaren behöver man knappt nämna, vi alla visste väl hur det skulle se ut när man såg vem som skulle döma. 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:04:00
 Hur lyder reglerna, kan Isak få straff för fasthållningen som sker utanför planen då bollen är i spel i straffområdet?

Känns ju som att det är målchans om inte "Ajdå" drar ner Isak.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Detta var det tråkigaste derbyt på länge, troligtvis helt enligt Nannes matchplan.
Vi kan fortfarande knipa tredjeplatsen om vi skärper oss.
 

Namn: R.O.G.   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 19:01:00
 Sektion 219//

För nära mål för ishi,,bättre o gå på kraft i det läget..
 

Namn: AIKristian   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:59:00
 Råttskit
En dag som denna känns rettstavning rätt sekundärt. Verkar gått utmärkt för RW att förstå inlägget ändå. Men helt rätt av dig. Poäng till dig.
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:58:00
 Håller med Scholes om att Saletros sköter sin roll. Främst att hålla bredden.
Problemet är att han är på tok för långsam och kan därför inte utnyttja det hav av yta han fick genom hela matchen. Delvis fick han fel krossbollar att jobba mer då de slogs på honom istället för den fria ytan framför honom.
Han blev ett lätt byte att springa ikapp. På slutet av matchen så var det tom så att spelarna valde att inte passa till honom, säkerligen pga att hans långsamhet.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:58:00
 Men vilken mespropp till domare i Sundsvall. Solklart andra gult. 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:55:00
 Kingpin//

Undrar vad det är för apa som har betygssatt spelarna på den sighten du bifogar.

Håller med om att Markannen inte var bra men enligt statistiken var obasi näst sämst på plan och Carlgren sämre än vrakens keeper som skulle vara bäst på plan....

Kan någon förklara varför Markannen tog frisparken i andra halvlek som han drog rätt in i muren.
Ishi var ju kvar på plan.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:55:00
 AIKristian,

Om du ska använda dig av stora akademiska ord kan du väl åtminstone stava dessa rätt: kausala sambandet ska det vara, eller kausalitet, men för att vara tydliga: orsakssambandet.
 

Namn: RoC   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:55:00
 Är Norling/Wesström verkligen rätt män att leda AIK? Hur det är möjligt att underprestera så till den milda grad som skedde idag är obegripligt trots domarens värdelösa insats. 

Namn: AIKristian   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:54:00
 Jag har mycket svårt att se på vilket sätt matchen skulle gått annorlunda bara om vi inte kört en kampanj innan. 2009 kördes hifdif kampanjen (tillsammans kan vi).

Nåväl, spelar ingen roll. Jävla skitdag detta.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:54:00
 Visst hade Saletros en konstig roll idag? Så otroligt defensivt, återhållsamt och försiktigt. Så fria ytor där och ändå så tillbakadraget även när vi kontrollerade bollen. Var ju ändå vi som bättre lag och på hemmaplan skulle komma fram mer och vinna matchen. 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:51:00
 Norling,Eero och Johannesson får alla samma betyg utav mig.

Startar Eero före Isak igen så är jag ett steg närmare självmord.
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:51:00
 Inte för att det spelar någon roll nu, men så fort jag kommer över matchen kan jag utlova ett klipp på samtlig domslut från matchen med titeln "AIK-Bajen - domarinsatsen".

Johannessons inkompetens behöver belysas!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Symboliserar bara vad som verkar vara viktigt. Minns inga kampanjer 2009.

Nu rök målet. 1-0 Malmö.
 

Namn: AIKristian   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:43:00
 RW - Hur fungerar det kasuala sambandet mellan att starta en kampanj för att få fler supportrar på plats och att inte vinna matchen? Bara nyfiken. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.whoscored.com/Matches/1037704/Live/Sweden-Alls
Sänt: 2016-08-28 18:39:00
 Enligt denna statistik var Markkanen sämst på planen av samtliga spelare: https://www.whoscored.com/Matches/1037704/Live/Sweden-Allsvenskan-2016-AIK-Hammarby 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:39:00
 Hur kan Johannesson få döma när han har gjort bort sig i samtliga derbyn han dömt? Domare som gör bra derbyn, typ Hakim, borde få fortsätta döma dessa stormatcher då det troligen är de roligaste matcherna att döma.

Vi har väl inte haft ett ända hemmaderby på friends där inte grova tabbar har gjorts..?
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:38:00
 Ofori Obasi Isak, hade vi haft dem från start nästa år, så kan det vara något. Men det kan tyvärr bli så att vi tappar alla 3. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:37:00
 Den här matchen var körd så fort kampanjen startades. Kan inte tänka mig att Malmö sysslar med kampanjer utan vinner titlar istället.

 

Namn: Kenta K   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:33:00
 Kollar reprisen igen och igen och igen. Hur fan kan man få frispark om man får en boll i huvudet??? Och Isaks situation är helt klart en frispark var som helst på plan. VILKEN JÄVALA SOPA TILL DOMARE. Tre avblåsningar för offside som inte en blind Japan hade missat 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:31:00
 > MangeMan

Ok, sorry! I min värld så var det en förlust. Om jag hade kunnat skylla den på en domare eller en enskild spelare så hade jag gjort det men tyvärr, insatsen var inte tillräckligt bra och idag förlorade (kryssade) vi mot ett klart sämre lag som hanterade matchen och dess förutsättningar bättre. Plus att domaren var helt jävla kass!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:24:00
 Sawyer3

Varför tjatar du om att vi förlorade matchen? Det blev 0-0. Vi var det bättre laget, hade domaren dömt korrekt hade våra chanser att vinna ökat dramatiskt eftersom han missade en utvisning och en straff. Inga små marginaler i dom domsluten.

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://wiz1.net/channel72
Sänt: 2016-08-28 18:21:00
 Inter-Palermo på länken. Quaison från start.

Avd: Övrigt
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:21:00
 > MangeMan

Tycker du att vi förlorade matchen p g a domaren eller borde vi slagit Bajen trots domarens insats?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:19:00
 Addes Hörnflagga

Nej ingen hemlig masterplan utan precis så som han spelade. Hålla bredden, vara spelbar och vårda passningsspelet. Kombinera mellan inlägg och instick.

När du skriver lunka runt närmaste bajare menar du då i defensiven? Var det där du tyckte han var dålig?

Han och Sundgren gjorde sitt jobb bra. Däremot lyckades inte Ishi och Affane lika bra.
 

Namn: abercrombie   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:16:00
 Urusel domarinsats. Jag hoppas att Johannessons licens blir ifrågasatt. Det är dags att Svff och Sef ser över detta.

Inte så mkt positivt idag. Skulle väl vara tifo-gruppen i så fall
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:16:00
 Gavius är SJUK, Kpozo precis tillbaka från skada, kan vi sluta tjata om dom nu??? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/article2341
Sänt: 2016-08-28 18:15:00
 "Mållöst och händelsefattigt i 88 minuter.
Då hade Eero Markkanen ett jätteläge att avgöra derbyt – men missade öppet mål från nära håll.
– Spontant tänker jag på basketspelare, säger C More-experten Anders Andersson."

Markkanen borde kanske testa basket istället.
 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:14:00
 Så både Isak och Ofori avstängda mot Sundsvall. Bara att gilla läget med alla kort vi har. Avstängningarna kommer att dugga tätt för oss.

För mycket fokus på domarn. Det är vårat eget spel vi skall fokusera på främst och vi var väldigt omständiga och långsamma idag precis som vi var i cupen mot bajen. Har inga förhoppningar att vinna guld i år men tredje platsen ska vi banne mig inte släppa.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Håller med Scholes ( för en gångs skull ) ang Anton. Självklart var Kpozo ett bättre alternativ och speciellt som han spelade i förra derbyt men han var uppenbarligen inte fit för truppen och då var valet av Anton bra mkt bättre än Haukur eller Sundgren. Inget byte hade gjort vänsterkanten bättre idag även om jag inte tycker att Anton var utmärkande idag,
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:13:00
 Skandal om Gravius sitter på läktaren om han är skadefri. Vår enda tempostarka mittfältare.

Nej satsa på ungdomen resten av serien. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sawyer3

När ett vrak skjuter bollen i ansiktet på ett annat vrak och vraken får frispark så är det ganska talande för hus usel domaren är.

Isak håller bollen i spel i straffområdet, blir wrestlingöverfallen och fasthållen när han vill komma åt bollen, hur är det inte straff jämfört med Saulis handklapp mot Örebro? Johanesson har ännu en gång missat regelboken, bara för att Isak blir nerbrottad utanför sidlinjen så gäller inte regelboken. När Johanesson ändå bläddrar i regelboken så kan han passa på o läsa om vad som gäller för bensax bakifrån.
 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:11:00
 Orkar ej scrolla och läsa just nu.... Men måste få ur mig lite frustration.....
Svenska domare är så jävla fucking dåliga att man kräks! Varför granskas dom ej av en oberoende part som kan stänga av dom när grova missar görs? Nej dom granskas likt polisen internt och alla vet ju vad det leder till... Ingengenting leder det till.
Men vi ska vinna denna trots en sopa till domare. För dålig prestation av laget som helhet med några få undantag... Avgå alla ! Domarasen gör att jag tappar sugen på att se svenskfotboll överhuvudtaget... Så nu har jag grinat klart för nu , hej då
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:07:00
 Tyvärr så gick nog den mini chans vi fortfarande hade på guldet.
Så jävla synd men bara gå för EL plats
 

Namn: Addes hörnflagga   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:07:00
 Scholes, du menar att Saletros fyllde en roll i någon form av "master plan"? En roll som innebar att han skulle lunka runt 10 meter från närmsta bajare, röra bollen max 10 gånger under matchen och i 50% av de 10 gångerna vända in i banan för att inse att han inte har en högerfot och bli tvungen att spela tillbaka till backlinjen.. Ok. 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:03:00
 Jösses, det måste vara någon nivå på gnället. Domaren missade (ev) ett andra gula kort som isf hade gett ett rött som isf hade gett oss ett numerärt överläge, som vi isf hade hanterat bra eller dåligt. Jävla skillnad på detta och på en missad solklar straff tycker jag iaf. Jag är supermissnöjd med domarinsatsen idag men betydligt mer missnöjd med spelare och ledare i AIK. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:02:00
 Som vanligt är de på bänken bättre än de som startar. Norlings ansvar dvs Norlings fel men det handlar ju inte om en spelare hit eller dit. Välbalanserad elva som har all kvalitet i sig att slå Bajen.

Själv jättebesviken på att man behöll Eero på planen när man tog in Isak. Kändes som vi var tvungna att kombinera oss igenom deras mur och då jag velat se Obasi kvar på banan. Ändå så var det sjukt nära att Eero avgjorde. Ett annat irritationsmoment utöver domaren så var det när Ishi släpper frisparken. Hur fan kan han göra det?

Sjukt hur man kan klaga på Saletros. Gör en stabil match. Bara för att man inte förstår sig på olika roller i ett lag så behöver man inte spy galla över egna produkter. Trist att läsa.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 18:00:00
 Kpozo är väl småskadad. Spelade cupen men fick ont igen?

 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:55:00
 Ja, det är verkligen mer regel än undantag med kassa domarinsatser från Johannesson. Han och Hamlin har jag mycket svårt för. Övriga är mer ojämna än dåliga. 

Namn: SvartgulGataFram1891   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:54:00
 Någon jävla tomte på Twitter skriver det här. Noll respekt!

"Förstår Ivan Turina. Hade också fått hjärtfel av att titta på den här skiten match efter match."
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:53:00
 Spelade inte Kpozo Luleå-matchen? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:52:00
 Kpozo startar inte för att han varit skadad det kan ju inte vara så svårt att förstå. 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:50:00
 Håller med om att detta var en bedrövlig dommarinsats men det var inte detta som gjorde att vi inte vann. Bara erkänna att Nannes taktik var bra. de stängde ner vårt mittfält genom att bara spela med 1 anfallare. Roligt NE. Effektivt JA.

Fattar inte hur ofori kan utses till matchen lirare.

Tar med mig två positiva saker från denna match.
Obasi innan han blev trött och hela vår trebackslinje, i synnerhet sauli. Spelar lugnt och enkelt.

Nästa år då jävlar!!!
 

Namn: sista_bossen   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:50:00
 Hur länge ska domarna få stå för så pass dåliga insatser utan åtgärd? När hammarbyaren fick bollen i ansiktet av sin polare och får frispark, smarrasons bensax och straffen i slutet? Hade någon rivit ner Isak sådär på planen hade man dömt frispark + gult kort alla gånget. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:48:00
 Tomas vafan babblar du om? Norling har kommit in och gjort det bra. Jag tror det finns anledningar till allt. Och för att vi kryssar mot bajen så är han plötsligt en ådlig tränare?

Kpozo kanske inte är helt hundra efter skadan? Eero har varit våran bästa anfallare senaste matcherna i allsvenskan.

Jag tror vi kommer lära och bli bättre av det här. Vi har fått in en riktigt bra anfallare i Obasi samt att Isak är redo för att starta nu.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:48:00
 > Tomas

För tidigare års förluster mot Bajen under Alm var bättre än dagens kryss?
 

Namn: Conta   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:48:00
 Kan någon förklara varför Kpozo inte startar?
Enligt min uppfattning är Kpozo den huvudsakliga anledningen till att wingbackspelet fungerat även på vänstern.
 

Namn: Family guy   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:47:00
 DubbelV: Kan bara instämma, jävligt märkligt utav Norling... Alla ser att Isak är helt given från start så vad gör han på bänken egentligen.
Riktigt uselt Norling
 

Namn: Henokkomtbx   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:46:00
 Det här är den sämsta domarinsatsen jag någonsin varit med om. Och vad i hela håller Eero på med? Isak kommer in och visar klass som vanligt sen Nisse lika bra som vanligt! 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:45:00
 > MangeMan

Vi kunde dock ha spelat betydligt bättre och därigenom inte försatt oss i en situation där våra förhoppningar står till en domares bedömningsnivå och våran förmåga att utnyttja detta. Vi borde gjort som sist och bara kört!

Helt ofattbart att vi inte kan sätta Bajen under mer press än vi lyckas med under slutminuterna.
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:45:00
 Någon har valt Norling som tränare. Då blir det så här.
Riskminimering och med Nanne på andra sidan så kan man sätta väckarklockan så man vaknar efter sömnpillret.
Obegripligt att inte spela med mer tempo. Saletros har i hela matchen ett världshav av yta dom inte användes. Sidled i backlinjen ...


 

Namn: zerman   Visa profil  
Länktips: http://www.flickr.com/photos/jesperzerman/albums/72157672
Sänt: 2016-08-28 17:44:00
 Nu finns bilder från derbyt uppe på:

https://www.flickr.com/photos/jesperzerman/albums/72157672093976481
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:41:00
 Dagens sämsta måste tyvärr bli Norling.

Fel 1. Saletros före Kpozo. Knappt ett rätt från en som vanligt trög och initiativlös Anton. Fruktansvärt lättläst med sina tidiga inlägg.

Fel 2. Eero före Isak. Som att bänka Messi för Clecio. Så gör man bara inte.

Fel 3. Byta ut Obasi istället för Eero. Som att byta ut Zla.... ja ni fattar.

Uselt
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:37:00
 Matchens bästa är när Samba-Nisse tunnlar ett vrak. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:35:00
 Sawyer3
Det är ofta väldigt små marginaler som avgör i allsvenskan, en utebliven utvisning i första halvlek är en jättemarginal i sammanhanget.

Sen gör vraken troligen en bra match efter förutsättningarna, de är ett bottenlag som spela på plast och spelar borta mot ett topplag på gräs, de fokuserar på att inte släppa in mål och lyckas med det.

Trots att vi gör en dålig match är vi det uppenbart bättre laget, med en domare som inte fallerar utan bara gör sitt jobb får vi de marginaler vi kanske behövde just idag.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:35:00
 Sawyer3
Det är ofta väldigt små marginaler som avgör i allsvenskan, en utebliven utvisning i första halvlek är en jättemarginal i sammanhanget.

Sen gör vraken troligen en bra match efter förutsättningarna, de är ett bottenlag som spela på plast och spelar borta mot ett topplag på gräs, de fokuserar på att inte släppa in mål och lyckas med det.

Trots att vi gör en dålig match är vi det uppenbart bättre laget, med en domare som inte fallerar utan bara gör sitt jobb får vi de marginaler vi kanske behövde just idag.
 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:35:00
 Nu blir det djävligt tufft.

Vinner iffiff ikväll är det bara att börja bygga inför nästa år och då finns det mycket att göra i o m att vissa spelare inte lär bli yngre/bättre (ishi, nisse) och då vi riskerar att tappa flera (ofori, carlgren, isak) och då obasi samt chibuike har korttidskontrakt.

JaJa så funkar det i AS. Svårt att bygga långsiktigt men det är samma för alla lag.

Vi kan bara hoppas att vi får bra betalt för isak och ofori.

Nästa år då jävlar!!!
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:34:00
 Det händer mycket märkliga saker när Johannesson ska döma oss. Trist.
Bra jobb av AIK-tifo och alla inblandade. Vackert!
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:34:00
 träningarna har sett dåliga ut, det visade sig idag. Norling var inte upprörd för intet häromdagen. 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:30:00
 Visst är det omöjligt att se matchen igen just nu om man inte har den på en Tivo eller liknande? Ifall någon skulle ha den digitalt den får ni gärna skicka PM 

Namn: THUNDER   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:28:00
 Gnagarsvans
Vi förlorade det viktigaste av allt.
Chansen till guld.Nanne besegrade Norling. Johannesson gjorde årets sämsta match IGEN.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:28:00
 > MangeMan

Håller jag med om men eftersom vår egna insats var ganska kass så tycker jag att fokus borde vara där snarare än på yttre omständigheter. Vi mötte ändå ett bottenlag och då får inte skillnaden hänga på enskilda domarinsatser.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:27:00
 Om Saulis handpålägg mot Örebro är straff vad är då inte Aijidoojojooos överfall och nerbrottning av Isak? Det är Isak som håller kvar bollen i spel i straffområdet, sen blir han nerbrottad. 

Namn: Kenta K   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:27:00
 Kan inte annat att hålla med dig Ambrosini! Så jävla dåligt. Isak skulle kommit in direkt halvtid.

Bra räddningar av Carlgren och synd att Ofori blev trött.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:24:00
 Sawyer3

Nej vi gör en dålig match, trots det är vi klart bättre (vraken är således usla) plus att domaren gör en rad miserabla insatser som kunde ökat vår chans till seger rätt rejält om han dömt korrekt.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:20:00
 > gnagarsvans

Ok, vi tappade denna match. Du tycker att insatsen är bra och hade bara Smarason blivit utvisad så hade det varit lugnt?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:20:00
 Bortdömda... Visst fan är det straff även om man fortsätter att brotta ner någon utanför straffområde/planen men förseelsen börjar där? Det, bensaxen och skottet i ansiktet frisparken är ju för mycket. Ändå skulle vi vunnit om inte Eero missar tajmingen på slutet när han har öppet mål. Ok om man inte når bollen men när man når den men ändå missar är för dåligt. Hade bara krävts ett mål mot ett sjukt defensivt bajen.

Vilken jävla besvikelse.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:12:00
 Vi förlorade inte, sen är det ju uppenbart att Smarason skulle visats ut, kalla det en dålig ursäkt eller kalla det för vad det var, en dålig domarinsats. 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:12:00
 Trögt idag, minst sagt.
Bajen spelar islandsfotboll och det funkar om man inte vill åka ut. Klassiskt recept. Du hittar inte ditt spel, börjar spela tråkfotboll med elva man bakom boll och mkt brunk.

I övrigt jävligt avslaget över lag. Låg publiksiffra, dåligt tryck på läktarna och få chanser. Johannesson har inte många rätt idag. Aldrig förstått tanken med att skona ngn från ett andra kort bara för att de fått ett första. Smararson tar visserligen boll men det med en duktig bensax.

Obasi fortsatt klass men kännns lite trött. Det är som att han har minst två växlar till att lägga men inte väljer att utnyttja dessa. Chibuike ngt trög och ville kanske lite väl mkt idag men vi vet vad han kan.
Carlgren är iaf stabil i mål. Gör räddningarna han ska göra på den icke utvisades skott och spelar fint med både händer och fötter.

Det som saknades idag var snabbare rullning av bollen. Vi såg det ibland, bl a på Eeros jättechans men tyvärr inte tillräckligt.

Sen att Eero inte sträcker ut benet. Jag tror att han ser att målvakten kommer ut och täcker skottlinjen. Därför avvaktar Eero med att sträcka så att han kan vinkla in bollen istället får att peta den direkt på målvakten.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:09:00
 Sawyer3
Vi förlorade inte. Tycker spelarna hade bra inställning men Bajen gjorde allt för att förstöra allt spel. Hade Smarason blivit utvisad hade vi haft mycket större chans att vinna matchen så en viss del är domarinsatsen avgörande.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:08:00
 Både Sundgren och Saletros för långsamma idag. Haukur och Kpozo in. 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:05:00
 Två bra saker tar jag med mig. Verkligheten knackade på hos Isak vilket var viktigt och vilket han hanterade bra! Chibuike borde inte ha kommit in men nu gjorde han det och fick förhoppningsvis viktiga minuter.

Vi förlorade denna match på dålig inställning, inte p g a domare, Saletros, Eero eller valfri ursäkt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:05:00
 Isak såg till att bollen var kvar i spel, blir sen överfallen och nerbrottad. Samtidigt får vraken frispark för en boll i ansiktet och slipper gult för en klockren bensax bakifrån. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:04:00
 Som vanligt när vi är haussade går vi inte in och gör jobbet. Med Nebo i spetsen passar vi också på att testa några usla varianter.

Laguttagningen felaktig och byten sådär. Chibickui bidrog inte med mycket. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Så äckligt usel domarinsats av Johannesson så man saknar ord. Jag kan köpa att domare ser saker fel emellanåt, men så fort en domare börjar lägga i sin egen vilja och önskemål i saker går det så extremt för långt att det är tjänstefel och då borde dom inte få göra sitt jobb.

ALLA på arenan ser att Smárasons bensax i slutet av första är minst gult alla dagar i veckan. Finns INGEN domare som inte ger gult för en bensax-tackling bakifrån(!) som inte ens snuddar boll. Det är klart närmare rött än gult. Johannesson såg det också mycket väl, stod ju precis i närheten.

Men juste... sedan var det ju så att Johannesson nyligen gett Smárason ett gult. Och då är det ju lite tråkigt att ge ett gult till så tätt inpå, ellerhur Johanesson? Då blir det ju lite synd om Bajen, eller?

Är det frivilligt att göra vad man vill så länge man fått ett gult nyligen i första halvlek i ett derby?

Du har ETT JOBB Johannesson - Du ska FÖLJA regelboken. Sekunden du skiter i det kan du skita i att döma fotbollsmatcher.

Som om inte det var nog är resten av matchen en rent patetisk domarinsats också. En bajensspelare skjuter bollen på en bajenspelare så den går ut... men det blir inte hörna för AIK.

Två minuters tilläggstid(!) som det spelas ungefär en minut av.

Grattis Bajen, grattis Johanesson!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:03:00
 Trist att tappa poäng mot tråkbajen. Måste beundra deras fans som valllfärdar för att varje vecka titta på ett gäng grönklädda brottare med träben.

Vi är inte ett färdigt lag ännu. Försvarsspelet börjar sitta men inte offensiven. Hoppas att Isak kan ta tillbaka sin plats och bli injektionen som vi behöver!
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:02:00
 Avgå alla. Vissa spelare borde ta sig en funderare över sin insats idag. I övrigt så kan jag ibland fundera på om Norling förbereder sig FÖR mycket, vilket gör att man drar upp så många olika vägar att man missar den rakaste och snabbaste. Men, det vara bara en känsla. Men om Eero hade satt den så kanske man inte skulle sitta här och spekulera om sådant.

Helt sjukt att han inte satte den. Kan ju vara så att han började få någon typ av mindre kramp eller liknande, vilket gör benet stelt. Det fungerar att springa, men man är inte så flexibel. Men i vilket fall så skall man bara sätta den. Kuka in den om inte benet eller skallen fungerar.

-> Valfri finsk svordom.

 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:01:00
 Och vem fan dömer frispark för boll i ansiktet ?

Detta måste va hans sista match?
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:01:00
 Hur kan Johannesson vara betrodd att döma ett derby? Fråga 100 domare om vrakets sax i första ska vara kort. 99/100 svarar ja, Johannesson svarar nej.

Vi gör en usel första halvlek, bättre i andra men det duger inte att tappa guldhänget hemma mot Bajen. Markkanens miss är ofattbar.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:01:00
 Uselt!

Man vinner inga matcher med att bolla runt i backlinjen, dessutom i gåtempo.

 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 17:01:00
 Undrar hur en bensax bakifrån inte kan ge ett gult kort helt plötsligt. Skulle vilja veta hur Johannesson tänker där. Matchavgörande situation. 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:59:00
 jimper
Det ligger nåt i det där. Samma sak med hockeyn.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:59:00
 Vinner heller inga matcher genom att rulla boll bakåt majoriteten av passarna. Det är inte rugby vi spelar.

 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:59:00
 Herregud,vad är det för nått jag suttit och tittat på idag?

Må detta aldrig ske igen!
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:58:00
 Hur många kinesmiljoner får markannen för den där missen? 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:58:00
 9,5/10 blir det inte straff i såna situationer 

Namn: klepzo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:58:00
 Trist derby!
Vilket fegspel under 1:halvlek! Inte Norlings fel.
Jag klagar aldrig på domaren, men jag gör ett undantag i denna match.
 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:57:00
 Ett utsträckt ben ifrån vinst .... 

Namn: MutumbasDojja   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:57:00
 SOLNASTAD

Ja han förhindrar spel när isak vänder för att ta upp bollen
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:57:00
 Domarens bedömningsnivå gick fan upp och ner snabbre än bajen växlar serier. Horribel insats, sen borde vi kunna skapa mer än såhär över 90min på årets bajen ändå. 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För dåligt av spelare och tränare, punkt slut!

P.S missen av Eero är sådana man missar guld på.
 

Namn: jimper   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:56:00
 Som vanligt när publiken mobiliserar på Friends så vinner inte AIK 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det måste vart såhär Manchester United kände sig igår när hull city försvarande med 10 man. Skillnaden att rashford gjorde mål på sitt läge, markanen missade.

Trist att spelet alltid låser sig och blir tillknäppt när vi har storpublik på NA.

Johannesson kan han inte bara sluta som domare snart.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:56:00
 Domaren asså. Synd att markanen får bli syndabock när han får öppet mål. Men ska det inte vara straff när han drar ner Isak utanför plan? 

Namn: RoC   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rekordderbyt blev dåligt på alla sätt! Johannesson sämst alla kategorier
 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:55:00
 Tyvärr Markkanen, ett sådant läge får man inte missa på den här nivån. Svaghetstecken av oss att inte kunna vinna mot Bajen, riktigt usla är dom men vi klarar inte av att höja oss över den låga nivån. Isak och Obasi ska starta där fram i fortsättningen! 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:55:00
 Måste vara medvetna strategier hela tiden av Svff att ge oss den jävla pissdomaren.

Framförallt linjedomarna idag, katastrof!!!!
Inte ett rätt åt båda hållen
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:54:00
 Missar man öppet mål blir det svårt att vinna. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:54:00
 0-0 hemma mot vraken. Inte på lååååånga vägar okej. Vill inte se Saletros som wingback igen och vill definitivt inte se Markkanen från start heller. Fy fan vilken skitmatch. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:54:00
 Inte ens Scholes kan vara nöjd med detta.

Typiskt AIK att bli sämre ju fler spelare som går att välja på. 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:54:00
 Nästa år 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:54:00
 En av de sämsta domarinsatserna på väldigt länge. Märkliga beslut efter varandra. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:53:00
 Sämst idag: Eero och Johannesson. Helt otroligt att han fortfarande dömer allsvenskan


Avgå Norling?
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:52:00
 Mkt klagande idag,men et misstag var nog att inte starta med Isak.

Killen kommer loss en gång och skapar öppen målchans.
 

Namn: Mattias199292   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:51:00
 skicka domar fittan åt helvete 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:50:00
 Bland det sämsta jag sett på länge av en forward... Hur Markkanen kan missa där är en gåta. Fan t o m sopan Antonsson (mittbacken) hade satt den!

Göra mål mot FC Europa m.m kan Markkanen... Mot bajslag.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:48:00
 Norling blandar och ger. Varför spelar han Markkanen och Saletros när vi har Isak och Kpozo?

Hammarby gör det bra med tight Pelle Olsson-defensiv. Men Saletros tidiga ofarliga inlägg och Markkanens träben har fått avsluta åtminstone varannat anfall.

OCH VAD F*N EERO HUR KAN DU MISSA DÄR
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:47:00
 Värva en fw. 

Namn: Mattias199292   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:47:00
 MARKKANEN !!! FAN! 

Namn: Partyman   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:46:00
 Sluta böga i mitten hela tiden det är stängt. Kan någon tala om för grabbarna att man kan får använda kanterna? 

Namn: Mattias199292   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:46:00
 somnar snart! Mer tempo Mer offensivt spel!!! gå för 3p sista 6min fullt ös bara! 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bajen har haft flyt med en hel del domslut den här matchen. Om man kan kalla det "flyt".
MARKKANEN! Sträck på benet och det är 1-0. Seriöst.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:45:00
 Johannesson har varit minst sagt dålig idag. 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:45:00
 Det man helt klart kan fastslå en gång för alla av den här matchen är att Johannesson är totalt färdig som fotbollsdomare. Sällan skådat en sådan vek insats av en domare. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:42:00
 Herregud Johannesson kan du åtminstone försöka gömma dina sympatier. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:41:00
 0-0 på hemmaplan mot vraken... Suck. 

Namn: AIK_sedan_1970   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:40:00
 @Poesner konstrktiv kritik är bra men mobbning är fel och det känns som vissa har bara spyr ut sitt hat. 

Namn: ragulf   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:39:00
 Dom tar ju bollen från oss hela tiden... 

Namn: Karikaris slaka   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:35:00
 Ut med jönsson nu för i helvete! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:32:00
 Hur kan man låta ett träben som Markkanen ta den där frisparken??? 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:32:00
 Regel nr 1. Ishi ska alltid slå alla frisparkar. 

Namn: liamking   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:32:00
 Vilken fantastisk pass av saletros till affanes läge! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:28:00
 Bedrövligt av Saletros.
Skulle slagit en direktpass till Affane som var ren i mitten.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:28:00
 KÖR NU ISAK! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:25:00
 In med Chibuike, Dickson, Isak 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:20:00
 Isak in snart känns logiskt.
Kan med sin teknik luckra upp det låsta positionerna sista tredjedelen
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:19:00
 Frispark för att man får en boll i ansiktet, fantastiskt. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:18:00
 Står och väger med viss fördel till AIK. Första målet vinner är känslan just nu. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:17:00
 Haukur och Kpozo saknas på flankerna. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:16:00
 Johannesson skrämmande usel som vanligt. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:16:00
 Bajen får frispark för att han fick bollen i ansiktet. Bra domarinsats. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:15:00
 snälla byt ut/sälj/ge bort Eero! Isak måste in. Sen skulle det va kul att få se Chibuike men enligt Kristoffersson har han en bit till toppformen. Vad nu det innebär.

Btw: Haglund är fantastisk! Vilken ärkesopa! Fortsätt ge honom bollen så löser sig nog det här
 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:11:00
 Vafan håller Johanesson på med? Ställer muren 1.5-2 meter längre ifrån än korrekt avstånd. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:07:00
 Inga byten? Galet. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:03:00
 Kopozo och Gravius. Två fartspelare som hade behövts. 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 16:02:00
 > Tobias

Bajen har fått matchen dit dom vill.

Vi har bra gubbar på bänken men då Ishi, Ofori, Affane Obasi varit bra så är det inte helt lätt att lösa.
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:59:00
 Det är ju knappast enbart Saletros fel att passningsspelet generellt går rätt långsamt och att fler spelare inte löper i ytor. Vraken gör ju ett skapligt jobb defensivt dessutom; har Sundgren kommit loss med fart en enda gång än så länge? 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:58:00
 Hur kan det vara så låg intensitet i ett derby? Ser ut som vilken dussinmatch som helst, eller till och med tråkigare. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:57:00
 Vraken har inte haft ett enda avslut, trots att de firar vm guld på sitt forum.

Johanesson får läsa på regelboken igen, bensax bakifrån tycker han inte är gult kort.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:56:00
 Vi känns inte helt påkopplade. Många felbeslut och dåligt tempo. Troligtvis en effekt av hammarbys spelförstörande mittfält samt höga press och aggressivitet. Tror inte de kommer orka hålla den i andra. Talade gott om Saletros innan match, men vi behöver få nån som trycker upp mer. Hoppas Haukur kommer in i andra. Vill även ha in chibuike. 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:55:00
 In med fart på vänsterkanten och på topp. Det är ju löjligt segt. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:53:00
 Långsam gåfotboll igen, vi måste kunna hålla ett högre tempo.
Tycker faktiskt Nisse börjar bli en bromskloss, åtminstone idag.

Högre tempo i andra nu och våga vinn
 

Namn: THUNDER   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:53:00
 Ett rekord blev det i allafall.. Rekordtråkigt derby. 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK_sedan_1970

Man måste få kritisera. Allt går i sidled från Saletros när han är mitt-mitt och nu vet jag inte vad han håller på med. Förstår inte hypen.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:53:00
 Alldeles för dålig inställning! Vi behöver höja oss hela vägen ffa i jobbet utan boll, varför lämna över initiativet när vi har spelare som Obasi, Ofori, Ishi och Affane i bra form? 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:52:00
 Bedrövlig, sömnig och otroligt långsamt spel.. Saletros är så långsam och han vet själv om det och slår därför på vinst eller förlust inlägg från mittplan som till 90% hamnar åt helvete. Bajen känns tyvärr hetare.

Bäst i AIK är Obasi som är i en klass för sig, även Ofori bra.

Dags att steppa upp ordentligt till andra!
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:52:00
 Obasi håller grym AS-klass.

Helt väntat med 0-0 i paus med Norling och Kurt-Arne som tränare.
Hoppas Isak kommer in snabbt i andra och ha lekstuga med Obasi.

ps när är det årsmöte för Saletros-hatarnas Vänner ?
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:51:00
 Går för långsamt med saletros. Sidled, bakåt.. Enstaka framåt.

Dock är kpozo en säkerhetsrisk men grym när han är bra.


Undrar också när capon avgår?
Mummelramsorna på derby ? Sluta!!!!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:51:00
 Sömnpiller till match. Hoppas på tidiga byten. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:48:00
 Saletros brister i spel utan boll tyvärr, när han sätts under press får vi problem.

Sätt press på Smarasson nu så han åker ut.

 

Namn: AIK_sedan_1970   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:48:00
 Saletros = Kibebe. Jag tror Norling kan mer om fotboll än ni mobbare. Sorgligt att vissa som kallar sig AIKare ägnsr sig åt mobbning av egns spelare.. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:45:00
 Är Kopozo i spelskick är det årets felbedömning att han inte spelar. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:45:00
 Dags och korta bajarna, dom kommer undan med eftersläng hela tiden 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:44:00
 Vi har inte sett sådan klass sedan Boateng och Obolo. 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:42:00
 Zzzzzzzzzzzz 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:42:00
 Saletros är helt väck tyvärr 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Matchens stora behållning är ju att se Obasi förnedra sopan på deras vänsterback.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:38:00
 3-5-2 har gett oss en defensiv stabilitet vi inte haft sedan 2009, eller tycker ni vraken haft många målchanser? Ens en enda? Snyggt av Nisse att fixa två varningar på vrakens grisigaste spelare i samma sekvens. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:38:00
 Obasi har lekstuga idag. Hoppas att han får utdelning snart. 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:33:00
 Obasi är fantastisk i allt han gör! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:33:00
 Denna jäkla 5-3-2/5-3-1-1... 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
> Kpozos spis

Ja, vi startar bra och skapar lägen direkt med en kvalité som Bajen inte är i närheten av sen tycker vi uppenbarligen att vi är världsmästare och gör inte jobbet och därmed flyttar vi initiativet till Bajen.

Individuellt många bra prestationer. Ofori, Affane, Sauli, Obasi! Nisse
 

Namn: liamking   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:31:00
 Är gravius på bänken? In med han isåfall, bäst i laget på att passa bollen framåt. Stefan är alldeles för slarvig i vanlig ordning. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:31:00
 Poorkid: Trodde att det var ljudupptagningen det var fel på. Sitter i stugan och lider. Hatar att kolla på derbyn bakom skärmen. 

Namn: ragulf   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:30:00
 Vi är ju inte vän med bollen idag.. 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:29:00
 Bajen är klart bättre, Saletros lika urusel som jag misstänkte, makalöst hur man kan vara så jävla långsam i hans ålder.. Ut med han i paus tack! 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:29:00
 Sawyer

Bra kvalité? Detta är uruselt så här långt. Vi känns otroligt baktunga med 5backslinjen och ställer aldrig om och kommer upp i banan.
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:28:00
 Usel stämning i vanlig ordning på den här arenan.

VAKNA NORRA!

Hör på riktigt Bajarna mer från sittplats.
 

Namn: Karikaris slaka   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:26:00
 Släpp fallskärmen Jönsson!
Dags för Norling att göra tidigt byte?
Jönsson ska ut i halvtid!
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:25:00
 Bra kvalité men risig inställning så här långt. 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:23:00
 Svarta rökbomber i minut 19, varför?!! 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:12:00
 Kan någon väcka Saletros? 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2016-08-28 15:11:00
 Saletros är läskigt långsam. Hoppas vraken inte töjer hans kant för hårt! 

Den här sidan har laddats 76371956 gånger sedan 1999-09-14