Kategori:

Just nu är det 296 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:53:00
 Jyrki 9 eller någon annan

Hur är det nu igen, dels kommer det byggas nya pendeltågsstationer som går från Centralen via Odenplan till Solna Station?
Och dessutom som byggs det en ny tunnelbana? Vart ligger dom stationerna? Hagastan eller vad det kallas där vid Norra länken?
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:49:00
 Ufo
Det kostar pengar att bryta kontrakt (vilket AIK gjorde i det här fallet), och troligtvis är detta betalningen för det brutna kontraktet. Mer än så är det nog inte.

Tycker det var en bra lösning istället för att betala motsvarande summa kontant vilket troligtvis hade varit fallet annars.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:43:00
 Hur kan publikbortfallet vara pga dålig poängskörd? Alm har ju de högsta poängsnittet för en AIK tränare, åtminstone i modern tid. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Länktips: http://svenskfotboll.se/landslag/herrar/arkiv/landslag/20
Sänt: 2015-04-28 17:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Att arenen är "för stor" är ju inte för att AIK gör saker dåligt eller spelar för oattraktiv fotboll.

Att det ser ödsligt ut ibland för ögat är en annan sak.

Sen är det knappast så att landslaget alltid spelar inför 50 000 betalande. Hemma mot Portugal i ett play off eller andra stormatcher absolut. Men knappast hemma mot Liechtenstein. Som till exempel drog dryga 22 500 i höstas.

Du ställer en positiva ytterligheter mot negativa ytterligheter och skapar falska sanningar i det.

Vilket återigen betyder att motståndet och matchens dignitet spelar roll.
En match mitt i EM--kvalet mot Portugal precis som en avgörande play off mot Portugal kommer sannolikt sälja ut arenan i båda fallen.
En match mot Liechtenstein mitt i kvalet eller en avgörande sista match som avgör EM-biljett eller ej kommer inte i något av fallen sälja ut arenan.
Oavsett hur bra eller dåligt Sverige spelar eller har spelat. Eller oavsett om man vann VM guld två år tidigare.
 

Namn: Jerkerulf   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:39:00
 Hej!

Är det någon som har 3 lediga platser från Åtvidaberg hem efter matchen imorn?
PMa gärna.
 

Namn: KalleP   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:34:00
 Till derbyt dvs 

Namn: KalleP   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:19:00
 Har 2 st biljetter till Norra jag säljer till inköpspris, 210 kr st. PMa vid intresse 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:19:00
 Bra Koltrast. Bortskämda och gnälliga supportrar kan gott stanna hemma. Dom tillför iaf. ingenting. Jag går från Sundbybergs station t.o.r. varje match. Det ger mig kanske rätt att gnälla men icke då det är värt varenda steg att se AIK spela.
Avd. Skärp er.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kan inte AIK börja med färdtjänst också? Sällansupportern kan välja att bli upphämtad inne i den egna bostaden och försiktigt buren av chauffören ända in i taxin eller hellre limousinen för färd till den avlägset belägna nationalarenan. Sedan följer en rogivande färd ståendes på en pirra a´la Hannibal Lector till sin plats på arenan och sedan försiktigt hjälpt till sittande läge. Applåderingshjälp kan också fås vid behov för den som drar sig för att se en match på plats på grund av risk för slitningar på handleder och handflator.

Någon måtta får det vara för sällanbesökarna och de 14000 som var där senast räcker gott för mig. Det är inget straff att se AIK spela det är en fin upplevelse. Nabil har kanske bara 4 hemmamatcher kvar i laget och enbart det borde vara anledning nog att ta sig dit.

För övrigt så är truppen uttagen och det verkar inte vara någon som saknas.
 

Namn: Jyrki 9   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 17:00:00
 Black Ben. Håller med om allt, vill bara tillägga att jag tror att redan nya pendeltågsstationen vid Odenplan blir ett stort lyft. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=us0BLNB2Wx4
Sänt: 2015-04-28 16:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
På 70-, 80- och 90-talet hade frånvaron av solljus varit en större brist än den är idag: på den tiden varade våra säsonger mellan mitten av april och slutet av oktober. Någon CL eller EL med gruppspel som går långt in i vintern fanns inte att tänka på då, men det gör det bevisligen idag.

Sista året på Råsunda visade det sig ju att den arenan inte klarade höstfotboll. PSV:s Dries Mertens sa att det var den sämsta plan han sett i hela sitt liv och Napolispelarna sa efter avslutningsmatchen av de var livrädda eftersm inga dobbar i världen kunde ge dem fotfäste på glidbanan. Vi som var med på 80-talet minns hur det såg ut när bajen mötte 1. FC Köln i UEFA-cupen en höst (länk): ospelbar plan och snödrivor på läktarna där publikbortfallet var nästan totalt.

Sverige är ett subarktiskt land och då är det bra att ha en arena som är byggd för det.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:57:00
 Dags att inkassera första bortavinsten nu i morgon. Hårda krav, men så är det om man vill fortsätta hänga på i toppen. Malmö lirar hemma mot HBK och lär heller knappast tappa igen, väl? (båda lagen har med morgondagens match spelat 3 hemma & 3 borta också) Visst skulle ett x inte vara jordens undergång heller, men det känns som att poängen mot lagen utanför "de fyra" kommer att bli väldigt viktiga i år. Hittills har vi gått rent mot dom lagen också. OK att det varit på hemmaplan, men då är det bara upp till bevis i morgon att vi vill va med på allvar i år.

Såg nedan att Panos tydligen gick av träningen. Tråkigt, men skulle han inte kunna spela så gjorde iaf Saletros en riktigt bra match sist borta mot Åtvidaberg (3-0) Och även inhoppet senast lovade gott.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2015-04-28 16:53:00
 Har han haft affärer med AIK Fotboll också ?
Varför fick han så många biljetter till den enda matchen som säljer sig självt till 100% ?

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:46:00
 Black Ben:

Jag är helt med dig på punkt 1, alltså den angående solljuset. Förutom naturgräset, som är den mest vitala delen på en fotbollsstadion, så är det solljuset som jag anser vara viktigast gällande själva arenautformningen i sig.

Inte nog med att vi har massa balkar och en stor jumbotron i taket, öppningen är även ytterst liten och tar inte in solljus. Nu har jag ingenting emot jumbotronen då den faktiskt fyller sitt syfte, men om man börjar tala om att eventuellt bygga en egen arena - möjligtvis ihop med AIK Hockey - så måste man sträva mot att ha en så stor taköppning som möjligt för att maximera solljuset.
 

Namn: Kolangen   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:43:00
 Ang. arenautformningen och möjligheter att göra känslan "intimare", måste ju placeringen av bortasupporters ses över igen. Jag påpekade i någon enkät efter första året på friends, att den oftast lilla bortaklacken, måste flyttas ned till etage 1 el 2. AIK svarade att det inte var aktuellt samt att bortasupporters trivdes däruppe. Var den infon kommer ifrån vet jag inte, men det jag läst och hört av bortasupporters är att de tycker det är riktigt illa att hålla till på etage 3.
Visuellt skulle det kunna göra en del att skärma av hela etage 3, samt att lägga till de få bortaåskådarna på nedre etager.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker nog som de flesta som inte (heller) är helt hardcore att:

1. NA är betydligt bättre som arena när man väl är inne på arenan, jämfört med Råsunda. Det enda (enda!) jag tycker är sämre med själva arenan är frånvaron av solljus, dvs att takhålet är för litet.

2. Att arenans läge är rätt mycket sämre än gamla Råsunda. Jag gillar inte pendeltåg i allmänhet och framförallt inte trängseln.

3. Vägen till arenan är tråkig och lite för lång. Jämfört med Råsunda kom man ju upp direkt vid arenan och kunde höra sånger så fort man steg utanför stationen.

----
Så vad kan man göra?

1. Hålet kommer inte förstoras men arenan kan finjusteras till det bättre med tex bättre kioskutbud.

2. Detta tror jag, likt tidigare skribenter, kommer få ett stort lyft med nya MOS och gula linjen. Ett STORT lyft. Lägg därtill att det tillkommer p-platser framöver.

Jag tror vi kommer få ta del av betydligt större andel turister som passar på när de ändå är där. T-bana till området kommer göra jätteskillnad.

3. Vägen till arenan kommer ju förkortas när t-banan byggts. Snart så kommer ju också det bli en normal väg dit och inte genom en byggarbetsplats. Då kommer förhoppningsvis vägen kantas av lite uteserveringar och barer men det vet inte jag.

Jag tror det mesta som är svårt med NA just nu stavas kultur. Kultur kring ett område byggs inte på en dag men tids nog kommer man återkomma till samma dunge vid Råstasjön och dricka sin öl, gå förbi samma hak och hälsa på polarna på vägen dit samt erinra sig hur man badade i en viss fontän vid SM-guldet 2017.

Denna kultur kan vi endast bygga själva.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:15:00
 Att NA inte skrämmer bort folk visar ju landslagets publiksiffror. När vi hade ett av världens bästa landslag runt 1992-94 kunde vi ha 20.000 pers på VM-kvalmatcher på Råsunda, nu har vi haft nästan 50.000 ett gäng gånger. Jämför det med VM 1958 t ex: då hade vi 34.000 i premiären mot Mexiko och knappa 32.000 på kvartsfinalen mot Sovjet, som betraktades som världens bästa lag då.

AIK:s relativt svaga siffror på NA har inte med arkitektur eller geografi att göra, utan med spel- och resultamässiga besvikelser.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:12:00
 Krokko//
Att spela på plast är uteslutet och kan i AIK:s fall aldrig vara föremål för diskussion. Det är illa nog att man tvingas kolla på inomhusfotboll på lagets och rikets hemmaplan. Such is life..
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:07:00
 Jake
Tele2 är ju en bandyhall med konstgräs. Dessutom känns den billig. Myten om den arenan måste ju snart vara stendöd.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:06:00
 När Mall Of Scandinavia öppnar och tillslut nya tunnelbanelinjen (gula) öppnar upp, så kommer det garanterat bli ett lyft.

Man får säga vad man vill om turister och en gångs besökare men att h mycket folk i anslutning till arenan kommer locka och inte minst charma "nya" och fler AIKare till matcherna.

En personlig önskan är även att man öppnar ett "Bås" inne i MOS där en eller två personer säljer säsongskort eller gör reklam för nästa match och säljer lös/säsongskort på plats.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:06:00
 Jake
Jag tror inte att den stora fotbollspubliken tycker att Friends är så dålig. Jag tror att de flesta tycker att arenan är ganska okej men jag tror också att de inte bryr sig värst mycket om själva arenan.
Krokko
Håller med om att det borde vara lite mer folk för upplevelsens skull. Kanske runt 18000 som minst för att det ska kännas som mycket folk.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:01:00
 Jake
Men att föredra nya sös före NA går ju inte. OK att NA är en evenemangsarena, men det är en evenemangsarena med fotbollsplan: sös är en evenemangsarena med träningsplan. Grönköpingsvarning så det sjunger om det.

Grejen är att bajen just nu har en tydlig känsla av att vara på väg i rätt riktning, medan vi - som är AIK och inte ett modifierat hifdif vilket många envisas med att tro! - hamnat i de för oss ovana situationen av att inte ha varit i närheten av några titlar öht på sex år. Skulle vi tvåla till bajen ordentligt så kommer pendeln att långsamt börja svänga tillbaka till det normala läget igen.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 16:00:00
 Spelarn:
Nu när gräset verkar mycket bättre håller jag helt med dig!
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:54:00
 super g//
Jag säger inte att snittet på NA är dåligt utan att det borde vara bättre. Precis som Sverige hade förtjänat en bättre nationalstadion än den vi fick för en rysligt massa pengar.

Krille S//
Hammarby har länge önskat sig en bättre hemmaplan än Söderstadion och njuter nu i fulla drag. Dif ville helst vara kvar på den fantastiskt vackra men ur åskådarsynpunkt usla Stadion. Dif har ju även ökat sitt snitt trots kräftgång i tabellen, fast inte i nivå med Hammarby.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Den gemene AIK-publiken gillar NA mer än Råsunda, ja, om man ser på statistiken för de senaste åren. Eller NA har i alla fall lättare att dra folk.

Vi hade 14 300-någonting mot Örebro och på Råsunda hade vi väl haft runt 11-12000 på en sådan match.

Sedan har vi ju ett gäng sk hardcores som ser det som jätteviktigt att ösa så mycket skit man kan på NA medan man höjer Råsunda men också Tele2 arena till skyarna, men det förändrar inte det faktum att NA lockar mer publik till matcherna än Råsunda.

Personligen tycker jag NA är en mycket fin arena, ja, helt makalös om man jämför med tele2. Det jag saknar mest med Råsunda är sommarmatcherna där man antingen stod i klacken eller satt på östra och kände de ljumma vindarna fläkta och hela arenan liksom puttrade och kokade.

Men NA har också väldigt fina sidor. Det är en fräsch och pampig arena som håller hög internationell klass. Utvändigt är den kanske lite klossig men invändigt är den skitsnygg om man ser planen och läktarna. Det är ljust och luftigt och kioskutbud osv är lååångt bättre än Råsunda.

Och riktigt gräs, och numera bra sådant om man jämför med plasten på tele2.

Diggar även promenaden till arenan och trapporna vid arenans fot. Svartgul pyntning och "STÖÖÖÖÖD AIK-TIFO!!"... och området kommer bara bli bättre.

AIK Fotboll mår prima på NA och här ska vi vinna många guld och spela stora Europamatcher. Förhoppningsvis börjar vi redan i år.

Edit: Och om någon vecka så vankas det derby inför, säg 45 000 åskådare. Vore en utopi innan NA-flytten.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:51:00
 Falcken
Men snittet 16.700 - vilket i praktiken innebär 12-13.000 stammisar - fungerar helt enkelt inte på NA. Vi har experimenterat det i några år nu och resultatet är att det blir opersonligt och Getafe-likt. Otillfredsställande och i längden skadligt för AIK:s rykte och attraktionskraft (nya spelare, sponsorer etc).
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:44:00
 16.700 är fortfarande en ökning med dryga 16% jämfört med sista året på Råsunda. En tämligen rejäl ökning faktiskt.

Delar för övrigt starres kommentarer om arenorna.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jake
Mycket som talar emot din tes. På Råsunda hade vi två mycket bra år 2006 och 2007, var det väl, med över 20000 i snitt. Råsunda var väl ungefär lika slitet då?
Snittet vi har på Friends är mycket bra, bortsett från nämnda år får man väl gå tillbaks till 50talet för att hitta bättre. Snart har vi bara i år två matcher med över 40000, också det historiskt.
Hur förklara det?
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:41:00
 Krokko//
Även nya Wembley har ett skjutbart tak även om det inte sluter helt tätt. Bygget överskred även budgeten på ett sätt som inte ens Lagrell kunde matcha. Men att de skulle fylla himlen med bågar och hänga en mediakub i mitten var aldrig på tapeten och den som föreslagit något dylikt hade sannolikt skeppats till Melbourne.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jake: Det är mycket möjligt. Men om det nu handlar om marginalåskådare, turister och jippobesökare som tycker det är jobbigt att ta sig till Råsta som du gör gällande så finns ingen anledning att tro att Hammarbys upptagningsområde har ett smack med saken att göra.

Jag är beredd att påstå att arenan har en minimal påverkan på detta. Om den geografiska situationen sedan urminnes tider hade varit helt omvänd så att Hammarby alltid hade spelat i Solna och flyttat in på NA vid Råstasjön så hade de upplevt exakt samma publikboom just nu emedan vi hade suttit och surat över 14300 mot ÖSK och "jake" på GF hade hävdat att det har med plastgräset att göra...

Med tanke på DIFs publiksiffror så stämmer helt enkelt inte din historia.

Det är hajpen i sig som är grejen. Inte den (i likhet med NA) tämligen tråkiga Tele2 - annars skulle vi se en turist- och jippoeffekt även på gräsapas matcher (om än från en lägre nivå).
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:32:00
 Jake
Visst, det är ingen optimal arena, och det hade jag ärligt talat inte förväntat mig heller. Men den decemberkväll då jag sitter/står och ser AIK-Real Madrid i CL med 50.000 andra medan snöstormen rasar utanför arenan så kommer jag garanterat kunna hålla tårarna tillbaka.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S//
Berörde det där för någon vecka sen. Hammarby har ett större publikunderlag än Dif, framförallt p.g.a. att de på ett skickligt sätt gjort laget till det självklara valet för de flesta söderbor. AIK:s upptagningsområde är större men mera utspritt. Dif vete fan var de hör hemma, men inte är det på Södermalm i alla fall.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:30:00
 Krokko: Med all respekt får man ju åtminstone räkna publiksnitt på helår. Vad försprånget är efter två hemmamatcher för Hammarby och tre för AIK ser jag som brus.

Om Hammarbys publiksiffror överstiger våra och resten av allsvenskans snitt med 10k i en flerårsperiod så kan vi börja prata. Om det handlar om en publikboom på några år så är det ju knappt värt mer än en lyckad spelarförsäljning.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:28:00
 starre//
Nej, det kommer inte att byggas några fler arenor. Det vore ju om möjligt ännu dummare än att bygga NA på det sätt som gjorts.

Krokko//
Visst är det framgångar som ytterst lockar folk. I brist på sådana kan ju arenan i sig agera magnet till viss del. Vi kommer aldrig kunna mäta oss med utländska byggen då det saknas både historia och kunnande. Däremot tycker jag att vi hade kunnat kräva en nationalstadion med betydligt mera charm och värdighet är den vi nu fått. Faktum kvarstår: NA är ingen fotbollsstadion.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:28:00
 Jake: Om det nu vore som du sade att marginalåskådarna ansåg arenaupplevelsen som lika viktig som den allmänna hajpen så borde ju DIFs publiksiffror uppleva samma uppsving som Hammarbys. Och det gör de ju milt sagt inte.

Faktum är att marginalåskådarna enligt ditt resonemang borde fördela sig ungefär jämnt mellan de två lagen på Tele2. Men marginalåskådarna tycks lysa med sin frånvaro på DIFs matcher.

Hammarbys publikboom har givetvis med arenan att göra såtillvida att de tidigare spelade på en hög bajs. Men att just de upplever den och inte vi eller DIF har inte med arenan i sig att göra utan att de precis kommit tillbaka efter lång tid och fått bästa möjliga start på säsongen.

För AIKs del är poängen den att oavsett vilken arena vi hade spelat på och om den så hade laget på Sergels torg så hade vi knappast haft många fler åskådare mot ÖSK häromdagen.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Falcken
Är det svårt att förklara, menar du?? De sista åren på Råsunda så var det många som insåg hur sliten och åldrad arenan var och som såg fram emot the Brave New World som flytten till NA skulle innebära: det gav en uppsjö fyrsiffriga publiksiffror på Råsunda och 43.500 på premiären på NA. Men efter den förträffliga premiärsiffran har snittet hamnat på ca. 16.700 - inklusive derbyn! - vilket alltså är mycket mycket lägre än vad söderlallarna haft i Superettan/Allsvenskan - derbyn oräknade!

Krille S
Under de 118 år som AIK och bajen existerat samtidigt så har de A L D R I G haft det publika försprång de har nu. Aldrig ens i närheten av det. För att ta ett ex: när vi åkte ur serien 1979 och de hade vittring på SM-guld så var skillnaden ca. 4000 per match. Nu är skillnaden över 10.000. Tio fucking tusen.

Jake
Men bara en sån sak som att 1) hifdif delar arena (bauta-tabu i en fotbollsälskares värld) och 2) att de spelar på plast borde ju genast ge AIK/NA en enorm konkurrensfördel. Fotboll på plast ser ofta rent löjligt ut eftersom hela spelets rörelseschema och dynamik kommer på skam. Det ser ut som försäsongsträning och man sitter nästan och rodnar.

Det som behövs för att Råsundanostalgin ska tona bort och NA-hybris uppstå är inte svårt att inse. På Råsunda vann vi ungefär ett SM-guld vart 20:e år. Om vi fixar SM-guld på NA i år kommer stället att betraktas som Guldarenan och övriga lags gnäll på bygget kommer att göra oss ännu mer fästa vid den. Vad som inte får ske är att det blir ännu en halvhjärtad säsong där publiken sitter och kväver gäspningar. Svensk publik är ingen genuin fotbollspublik utan liknar på många sätt nordamerikansk dito: det är en evenemangspublik som lockas av happenings och som påverkas oproportionerligt mkt av skriverier och mediavinklingar. Alltså får vi inte ge hifdif en massa gratisreklam genom vår egen sömnighet.

Förhoppningsvis börjar pendeln svänga åt rätt håll redan i derbyt.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jake // Har jäkligt svårt att se att vi kommer bygga en arena som drar mer publik än idag. Ska vi hitta mark blir det ju i så fall på en mycket sämre plats än idag och då kommer både kommunikationerna och området runt om kommer bli sämre.

NA Kommer bli bättre när Gallerian blir klar och sen kommer det ju även troligen någon gång i framtiden finnas tunnelbana hela vägen.

Finns faktiskt några saker jag tycker är riktigt bra med arenan och det är:
- Att man ser planen från utrymmena utanför läktaren
- Kioskerna (även om utbudet är kasst är tillgängligheten) bra
- En grym pub man kan sänka en bira i halvtid
- Råstasjön (grymt ölpimplingsställe)
- Toaletterna

Det jag saknar mest från Råsunda är Solen på östra övre och närheten planen.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:15:00
 super-g//
Det ser jag inte som någon bedrift med tanke på hur eftersatt Råsunda var. Jämför istället med hur bra det hade kunnat bli även om det utmynnar i ett lite hypotetiskt resonemang. Om vi nu talar om turister och allmänt nyfikna så är det inget snack om att flertalet hamnat på Stockholmsarenan istället för landets nationalarena.

Reser man utomlands med vänner eller familj tackar ingen nej till att besöka ett berömd arena eller nationalstadion. Varför gäller inte samma ska här hemma? Det här borde vara utgångspunkten då vi mäter resultatet av NA anser i alla fall jag.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:15:00
 super-g//
Det ser jag inte som någon bedrift med tanke på hur eftersatt Råsunda var. Jämför istället med hur bra det hade kunnat bli även om det utmynnar i ett lite hypotetiskt resonemang. Om vi nu talar om turister och allmänt nyfikna så är det inget snack om att flertalet hamnat på Stockholmsarenan istället för landets nationalarena.

Reser man utomlands med vänner eller familj tackar ingen nej till att besöka ett berömd arena eller nationalstadion. Varför gäller inte samma ska här hemma? Det här borde vara utgångspunkten då vi mäter resultatet av NA anser i alla fall jag.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:15:00
 super-g//
Det ser jag inte som någon bedrift med tanke på hur eftersatt Råsunda var. Jämför istället med hur bra det hade kunnat bli även om det utmynnar i ett lite hypotetiskt resonemang. Om vi nu talar om turister och allmänt nyfikna så är det inget snack om att flertalet hamnat på Stockholmsarenan istället för landets nationalarena.

Reser man utomlands med vänner eller familj tackar ingen nej till att besöka ett berömd arena eller nationalstadion. Varför gäller inte samma ska här hemma? Det här borde vara utgångspunkten då vi mäter resultatet av NA anser i alla fall jag.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 15:05:00
 Jake
Och ändå har vi betydligt mer publik nu jämfört med de sista åren på Råsunda?
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:43:00
 Statistikprofessorn Krokko är i farten igen ser jag.

Istället för att blanda och ge mellan olika år med oerhört olika förutsättningar kan du inte bara förklara hur skillnaden mellan 2012 och 2013 gick till.

2012 Allsvenskan – 14 311
2013 Allsvenskan – 18 900

2012 oerhört hypeat sista år på Råsunda, 2 hemmaförluster i serien, 4 med 4 poäng upp till segrare plus EL-framgång.
2013 hypeat första år på NA, 1 hemmaförlust i serien, 2a med 5 poäng bakom segrare. Inget Europaspel.

Btw. Premiärrensat är snittet: 13,8k 2012 och 17,1k 2013
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:41:00
 Krokko: En sak håller vi iallafall med varandra i. Halvtrist spel, uteblivna toppstrider och dåliga hemmaresultat - särskilt i stormatcher - har bidragit till en mindre bra publikutveckling på NA än vad som hade varit fallet med bättre fotboll, toppstrid och vinster.

NA tarvar mycket publik och mycket publik får man om man gör bra resultat över tid. AIK har tyvärr inte gjort mer än "okej" resultat sedan arenaflytten. Kombinerat med kopiösa mängder gnäll från de mest inbitna supportrarna. Det var givetvis inte bra och kommer säkert ta en tid att vända för att få tillbaks lite jippopublik som just nu går och tittar på Hammarby.

Men å andra sidan har du helt orimliga förväntningar omdu förväntar dig att KÄRNpubliken ska ligga på 20k för att man byter arena. Att vi tycks ha ökat kärnpubliken med 20-40% får anses väldigt bra och inte alls en självklarhet. Det finns inte så många av den varan.

Nu är det sällangångarna som behöver lockas tillbaka. Fler matcher som den mot ÖSK och ett allt bättre arenaområde ger oss alla förutsättningar.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:41:00
 Bra, Jake! 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko//
Återigen - talar vi marginalåskådare så är garanterat arenaupplevelsen lika viktig. De allra flesta inkl. jag själv var övertygade om att NA skulle bli en kanonarena, men förhoppningarna kom på skam. Det är ju ingen fotbollsstadion utan en hall med takglugg och mediakub. Jag går enbart dit för att AIK tillsvidare spelar där, men har aldrig någon längtan annars. Stor skillnad mot exempelvis Bernabeau/Madrid, Olimpico/Rom, San Siro/Milano, La Luz/Lissabon m.fl. som jag alltid besöker i samband med att man är i stan.

För sällanbesökare är det utan tvekan lättare att locka med Stockholmsarenan. Du kan sitta på någon av söders många pubar eller restauranger och 20 min senare vara på plats. Till NA i ingemansland är det nära nog hopplöst att locka med någon om man så bjuder på inträdet och de marginalare jag känner som varit där vill helst inte tillbaka. Det här är alltså mina erfarenheter och inte menat som något flummigt dissande i största allmänhet.

Att Sveriges NA inte utstrålar en attraktionskraft i sig är tråkigt och så mycket hade kunnat göras bättre. Ingenting i området skvallrar om att här ligger vårt fotbollstempel, frånsett några skitiga gatuskyltar på sniskan. Ingen konst, ingen färgläggning, inga statyer eller monument som berättar Sveriges och AIK:s fotbollshistoria. Kort sagt helt overkligt trist. Jämför t.ex. med Allianz Arena i Munchen där det känns i ådrorna redan då man stiger på tåget inne i stan. Jag erkänner gärna att jag är en sann arenafetischist, men känslor är en så stor del av ett idrottsevenemang. Det har samtidigt inget som helst att göra med vilken stjärnkock som sålt sitt namn till en logebuffé.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:33:00
 Från mitt perspektiv ligger styrkan i nuvarande sportsliga ledningen, där Alm är en mycket viktig del, i att den har skapat ett lugn kring klubben som vi kan ta avstamp från.

Klubben gör kontinuerligt bra resultat både sportsligt och ekonomiskt. Även om vi alltid vill ha mer publik ligger vi på ett ständigt högt publiksnitt historiskt. Vi har lyckats knyta till oss fantastiska trotjänare som kan stanna i klubben över tid. Dessutom utvecklas och förädlas unga spelare på löpande band. Vi har ständigt flera unga spelare på gång som tar viktiga steg mot att bli skickliga europeiska spelare.

I sommar kommer vi att vara i den för oss fantastiska situationen att vi inte behöver sälja om vi inte får tillräckligt bra betalt. Om vi säljer frigör vi pengar till ordentliga investeringar i truppen.

Sammantaget har vi skapat förutsättningar att ta det där sista steget mot att bli en skandinavisk toppklubb. När vi tar steget är självklart svårt att sia om, men eftersom vi står på en så pass stark grund får vi en ny chans varje år.

Till ovanstående ska man lägga att vi genom att utveckla så många talanger skapar möjlighet att värva hemvändare i framtiden. Den typen av värvningar har visat sig vara en enorm framgångsfaktor i Allsvenskan de senaste 10 åren. Anders Svensson, Molins, Rosenberg och Hysén är viktiga exempel. För vår egen del kan Henok och Bojan (som iofs aldrig hann spela för oss innan de lämnade Sverige) räknas som enormt viktiga hemvändare.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
1999: 82665 13 matcher
2000: 46714 15 matcher
2001: 69532 15 matcher
2002: 87220 13 matcher
2003: 52426 15 matcher
2004: 92605 13 matcher
2005: 77180 13 matcher
2006: 67571 13 matcher
2007: 80847 13 matcher
2008: 91530 15 matcher
2009: 79655 15 matcher
2010: 64275 15 matcher

Kalmars hemmasnitt innan arenaflytten.

2013: 5771 15 matcher.
2014: 6144 15 matcher
2015 5686 3 matcher.

Kalmars "lyft" på nya arenan.Vi kommer aldrig kunna spela så fin fotboll så att det kommer 10 000 eller ens 5000 bara för att se fotbollen.
Det kanske går i Barca eller Bayern.
Vi måste ta en titel eller gå till CL eller spela derbyn för att folk ska komma. Så kommer det att förbli så länge svensk fotboll inte har råd med sjukt mycket bättre spelare.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
resse.. om man är handikappad då? man behöver ju inte va bajare bara för man är handikappad.


edit.. fast skulle va rätt kul om det blev som när jesus botade lama.. (inte djuret lama) och klacken typ: "sittplats ställ er upp!" och så ställer sig alla handikappade upp.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:19:00
 Den som sitter på derbyt är Bajensvin!

Nu kör vi!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko


Du kan inte jämföra med 2006 och 2007 på samma sätt som Bajen inte kommer att kunna jämför 2014-2016 med andra perioder.
Extraordinära situationer ger ofta extraordinära resultat.
Snälla sluta dra paralleller och slutsatser som inte finns.

2004 hade Kalmar 9206. 2013 hade dom 5771. 2014 6144. I år har dom 5686 hittills.

Alltså betydligt lägre på nya arenan än på den gamla.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL
Kalmar hade 4000 i snitt sista året på Fr.skans, 8000 året efter på Guldfågeln. Ellos hade 6400 sista året på Rya, 10.700 första åren på BA.

Vad som sker är att det alltid, undantagslöst, blir en uppgång direkt efter flytten. Sedan kan det plana ut nedåt eller stabiliseras på hög nivå, men att - som vi - faktiskt få betydligt lägre på nya arenan än vad vi hade på Råsunda 2006 och 2007 är en anomali som inte alls är bra.

Det var ju hybris och eufori här vintern 2012-13 och det spekulerades vitt och brett. Sedan startade säsongen och spelet var som en råsop i solar plexus, och därefter uteblev den potentiella haussen. 16.400, som vi hade ifjol, är en siffra som helt enkelt inte fungerar på en arena av NA:s kaliber och just därför är det så oerhört viktigt att vi får igång vår fotboll i år, så att vi kan göra oss hemmastadda i vår nya Borg.
 

Namn: 1-touch-gnaget   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:05:00
 "klassisk fotbollstidning" och "world soccer" är ungefär lika otänkbart som "Hammarby" och "topplag". 

Namn: Västerås-gnagare   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:05:00
 En plats över i minibuss som rullar ner till Åtvidaberg klockan 15:00 imorgon. 250 kr - se Gnaget på plats!
PM
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:03:00
 Panos gick förresten av träningen och deltog inte alls efter uppvärmningen idag. Risken finns nog att han missar matchen imorgon men pratade inte med någon där så det kan även vara en säkerhetsåtgärd.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Saxat från svt-text.
"Klassiska fotbollstidningen World Soccer har listat världens 500 viktigaste spelare. Två svenskar tar plats. Den ene är förstås Zlatan Ibrahmovic, och den andre är Alexander Milosevic. Den förre AIK-backen, numera i Besiktas, ses som en stor talang."

Inte illa även om man glömde både Goitom och Bahoui!
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 14:01:00
 Vad gäller publikrekrytering så har AIK en strategi som säger att AIK aldrig ska stå som avsändare för gratisbiljetter. Hammarby däremot har klart och tydligt under framförallt förra året varit öppna med och bjudit in alla fotbollsspelande barn och ungdomar samt föräldrar till sina matcher och detta har uppenbart gett resultat.

Vi måste göra någonting och det kanske räcker med att kampanja vid ett fåtal matcher men jag tycker verkligen att AIK borde bjuda barn och ungdomar från andra föreningar eller skolor att komma och kolla inte minst i norr och västerort men även söder om stan. Många kommer fastna för stämning och vi kommer vinna nya supportrar. Jag tror knappast befintliga köpande besökare tar illa vid sig av att det finns gratisbiljetter till vissa besökare.

Marknad, med Nestlander i spetsen, har ju så klart redan i uppgift att få dit publik. Men jag tycker att man borde rekrytera/utse någon som tydligt jobbar enbart med publikrekrytering och mäts mot antalet åskådare vi får dit. Helt enkelt projektledare som styr kampanjer och tar hjälp supportrar och dess idéer. Sätter upp ett galet mål och sedan göra alla runt AIK allt som krävs för att nå dit…

Stockholm växer dessutom med 35 000 personer per år vilket gör att underlaget att växa publiken inte precis blir sämre. Det finns inga begränsningar i hur mycket publik vi faktiskt kan ha bara för att vi normalt ligger på runt 15000.

Sedan får alla sluta bitcha om Nationalarenan, intern kritik och förbättringspotential ska ju så klart ventileras internt, men utåt måste vi börja hylla. Nu är dessutom gräset bra så det finns fan ingen anledning att gemene man tror att Tele2 skulle vara bättre på något sätt. Och det är vårat ansvar att banka in det i folks huvuden att det är Nationalarenan som gäller om man vill se riktig fotboll och Tele2 om man vill se futsal.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 13:58:00
 >>Krokko
Och hur ser det ut här hemma då. Varken Silverfisk eller MFF har väl ökat speciellt mycket. Kalmar som verkligen fått ett arenalyft har väl nästan gått bakåt. Peking står och stampar. Ser vi på puckey är det samma där, inge jättelyft i längden.

 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 13:51:00
 Angående att stå upp:
Kan nog bli rejält stökigt och jag kan t om förstå om en del blir arga för att folk står framför dom. Började ju tjafsa rätt mycket med en snubbe på senaste derbyt för att jag stod upp i 27:e minuten. Man får fan visa respekt för att inte alla är så fanatiska att dom vill stå upp en hel match och tror tyvärr att det är 90% av publiken. Som tur är sitter jag så att jag inte har några bakom mig så för min del blir det inget tjafs den här gången.

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 13:35:00
 Ståplats på hela arenan är en kul ide men man måste nog på förhand acceptera att inte alla kommer kunna stå upp hela matchen, på de läktare där det är många vrak som också sitter kan det ju bli hyffsat stökit om alla som håller på AIK ställer sig upp medans vraken som inte vill vara en del av vår klack sitter ner. 

Namn: 1-touch-gnaget   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 13:33:00
 Det är lite kul med folk här inne.
I ena sekunden gnäller dom för att Alm inte kan förändra matchbilder eller har någon Plan B.
När han börjar spela in ett nytt spelsystem (4-3-3) så får han skit för att han inte håller sig till det.

Vad är det för fel att kunna spela båda beroende på motstånd och matchbild?
Och när, om inte på försäsongen, ska man träna in ett nytt system?
ska det göras hokus-pokus mellan omgång 3 och 4 med koner som motståndare?

Jag ser spelandet av 4-3-3 på försäsongen som ett sätt att utveckla vårt spel. Ett bra spelsystem vid specifik matchbild men inte nödvändigtvis ett spelsystem vi ska använda 100% av gångerna.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 13:27:00
 majkki: Sannolikheten att vi får spärra av delar av Norra strax efter att polisen minskat kapaciteten pga folk stått i gångarna får nog anses som minimal...

Däremot är det klart att man kan uppmana folk att inte använda kanterna eller bakersta raderna.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 13:20:00
 Cupderbyt så minns jag att vi på östra i alla fall på vår planhalva stod upp hela matchen.

Sen tycker jag man ska göra begränsningar på norra, antingen stänga av de 3-4 bakre raderna så klacken blir bredare ( visuellt bättre), eller tvärtom stängs ner kanterna för att tryckas ihop och då blir även trycket bättre.

Kommer ihåg att de sattes avspärrningar förut, vet inte om det görs fortfarande men det var en väldigt bra idé som jag hoppas fortsätter och respekteras, så alla kan stå samlade
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 13:09:00
 Mycket snack om publiksiffror och visst känns det inte bra att Hammarby drar så mycket mer trots att det finns en mängd förklaringar.
Skulle vilja se en kampanj som inriktar sig på hemmamatcherna 31/5 mot Helsingborg och 3/6 mot Falkenberg.
Matcher där jag tror att det kommer säljas väldigt lite lösbiljetter om inget extra görs för att hypa/kampanja dessa matcher. Finns massor vi supportrar kan göra och vet att det finns massor med bra ideer för att höja publiksiffrorna.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:53:00
 Förövrigt kul initiativ med ståplats på hela NA i kommande derbyt, men jag har lite svårt att se hur det skulle fungera i praktiken. Att stå i en helt match, som bl.a. jag själv gör är för de riktiga fanatikerna - man måste acceptera att ALLA i publiken inte är så fanatiska och sedan så är det vissa som pga ålder, dåliga knän osv helt enkelt måste sitta.

Det får inte bli ett klimat där folk "hotar" folk att stå upp, det måste komma självmant.

Vad vi kan göra är att fler gånger sjunga "sittplats ställ er upp" och få med sittplats på det sättet. I det lite längre perspektivet kanske vi kunde få klacken att växa ut en aning på långsidorna, samt etage 2.

Men att tvinga ALLA som vill se AIK att stå i en hel match - det går inte, inte enligt mig i alla fall.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
tegang satu

Nej fakta är att vi under Alm inte vunnit någon titel men har ett visst poängsnitt. Hurvida det är bra eller framgång som du yttrycker det eller inte beror väl på vilka förutsättningar man får och under hur lång tid man får på sig. Men främst kanske vad man anser är framgång.

Vi kan ju inte än säga att med rätt förutsättningar så kommer Alm leda oss till titlar vilket jag anser är framgångar. Tror det behövs för att sluta leden.

Det här kanske var den tidsperioden där förutsättningarna var de bästa vi kommer se på 10 år men tyvärr utnyttjades inte dom pga vi inte hade en tränare som kunde få ut max av dom. Vi har ju ingen aning.

För att nå långsiktiga resultat måste vi klara av både spelaromsättning som tränaromsättning.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:33:00
 iallafall
FC Basel hade 8-10.000 i snitt innan St Jakob byggdes om: nu har de 28-30.000. Benfica hade ca 25.000 på gamla Da Luz, nu runt 45.000. FC Porto hade 15-20.000 på Das Antas, 35-40.000 på Dragão. Sporting hade runt 15.000 på gamla Alvalade, runt 35.000 på nya. Juve spelade inför tomma läktare på Delle Alpi (20-25.000 i snitt trots att man i princip skänkte bort årskorten till kvinnor), nu fullsatt 40.000 i varje match. Osv osv osv osv.

bajen hade 8-10.000 stammisar före flytten, nu 25.000.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:31:00
 Det är naturligtvis helt omöjligt att fastslå på ett objektivt sett vilken tränare som är bäst. Däremot kan man naturligtvis mäta framgångar. Fakta är då AIK placeringar under den tid Alm har tränat laget har varit bättre än under tider då AIK haft andra tränare, i stort sett är det endast Pära Kaufeldt och Stuart Baxter som kan mäta sig med Andreas Alm. Men det finns självklart väldigt många andra orsaker till framgång under dessa perioder än just vem som varit huvudtränare.
Numera förändras spelartrupperna mycket snabbt ( under PK:s tid somm tränare hade AIK en stabil trupp där flera av spelarna hörde till Sveriges absolut bästa). Idag försvinner duktiga spelare ganska snart till andra ligor. Med en hög omsättning i spelartruppen är det därför viktigt med kontinuitet på ledarsidan. Genom att ha ett bra och sammansvetsat ledarteam bygger man bra trupper och skapar en bra spelarutveckling. Om föreningen ska nå långsiktiga resultat så bör man därför se till att inte byta tränare titt och tätt. Det finns säkert tränare som är minst lika bra som Alm ja, kanske bättre – men vi vet inget om hur de skulle passa i AIK. Just nu verkar det vara en stor harmoni i laget. Det finns naturligtvis ingen anledning att rubba den. Det finns ingen anledning att ifrågasaätt Andreas Alm – men inte heller att höja honom till skyarna.
Däremot såg vi ett exempel häromdagen på att om han gick tillbaka till sitt andra yrke – journalist, så skulle han bli en bättre skribent än merparten av dagens sportjournalister.

tegang
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:28:00
 Undrar hur det blir med Nabbe... OM vi faktiskt skulle ha slagläge på guldet nu i sommar - hur kommer han själv känna? Han ska absolut inte ses som en "svikare" om han vill iväg, han har ju spelat på "övertid" i AIK rätt länge nu, men skulle han vilja stanna till säsongen är slut vore det ju fantastiskt.

Beror väl också på vilka klubbar som drar i honom.

Den utvecklingen vi fått på honom har varit helt otrolig. Vi tog hit en väääldigt lovande yttermittfältare/ytteranfallare men som inte först var någon notorisk målskytt på allsvensk nivå.

Nu dominerar han och ÖSER in mål och assist. Mest mål faktiskt, vilket är exceptionellt för en mittfältare. Just det där notoriska målsinnet kan ta honom långt.

Jag anser att vi nog kan klara oss utan ett offensivt nyförvärv om Nabbe säljs - men det är inte för att vi har en rak ersättare till Nabbe, utan för att vi kan täppa till den luckan på andra sätt.

Den närmaste vi har i laget med Nabbes potential är väl Sam, men Sam är mer lurig och kvick medan Nabbe är mer rakt på. Sam måste också öka sin poängskörd, men det kan nog bli bra där med. Kanske inte Nabbe-klass men huvudsaken är ju att vi vinner matcher.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:27:00
 >>Krokko
Fjolårssnittet bör inte jämföras med första året på NA, nyhetens behag samt urpremiären inför 43 000 åskådare ger för stor snedvridning. Vill man ändå jämföra, ja då förslår jag att du rensar bort premiärer samt derbyn samt försöker ta hänsyn till att vi föregående år hade IKF Göteborg i premiären vilket naturligtvis inte är optimalt.

Jämfört med Råsunda har dock snittet ökat och verkar även ha stabiliserat sig på den högre nivån vilket måste anses som positivt inför ett arbete med att ta nästa steg.

Och som jag varit inne på tidigare: Nästa steg ska INTE tas i år, i alla fall inte via ett aktivt officiellt arbete. Nej till nästa år när MOS är färdigbyggt, rampen samt innevägen från målbron klar och P-huset på plats, då ska det satsas. Satsar vi nu riskerar vi att få irriterade sällanbesökare som tycker området är en skitig byggarbetsplats med massa kommunikationsbrister, satsar vi nästa år minimerar vi de riskerna och maximerar samtidigt möjligheten att vända sällanbesökare till återkommare.
 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:25:00
 Krokko
Hur stor är vanligtvis publikuppgången vid flytt till ny arena jämfört med den 35% uppgång vi fått uppleva?
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:19:00
 Scholes> Jag håller med om att det är en irrelevant statistik för frågan om Alm är Allsvenskans bästa tränare men det är en väldigt relevant statistik för frågan om Alm är en dålig tränare eller inte. För det är han inte som vissa här inne tycker om att påstå. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Erik Lo

Jo jag förstår det men det är ju en fullständingt irrelevant statistik.

Som jag sa så ser jag det som en svaghet att inte få det att fungera på den tiden. Sålänge resultaten kommer in är det såklart en styrka att man har ändrat men börjar förra säsongens trend upprepas kanske det inte kommer ses så.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:02:00
 PAL
Vanligtvis innebär flytt till ny arena en mycket större publikuppgång än den vi fått uppleva. Inför flytten talades det ju allmänt om att vi skulle slå ÖIS' rekordsnitt från 1959 (25.500), men vi kom ju inte ens i närheten. Och ifjol gick inte snittet upp: det minskade med 2500.

NA har många fördelar - och gräset är bara en av dem - men även en del nackdelar. När det är färre än 15-16.000 på plats så blir det lätt en Getafe-liknande atmosfär, medan Råsunda faktiskt kunde vara bra även under matcher mot Väsby och Boden i Superettan.

Vi HAR en stor utmaning i NA:s enorma läktarytor, men även en enorm potential om vi är bra. Tänk dig själv den seriefinal med 50.000 vi kunde ha fått mot MFF förra hösten. Sådana matcher är science fiction t o m i Serie A nuförtiden, och den positiva uppmärksamhet vi kommer att få när de inträffar kan inte underskattas.
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 12:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes> Hareide har ett högre poängsnitt i MFF men han har inte ett högre poängsnitt i Allsvenskan på 2000-talet jämfört med Alm.

Vi kanske inte helt enkelt är redo för 4-3-3, om nu Alm inte anser att vi klarar det ännu så är det kanske bättre att spela 4-4-2 tills vi kan systemet bättre.

super-g> Jag är väldigt tveksam till initiativet, vi är ju till skillnad fån andra klubbar inte splittrade så jag tror endast detta kan leda till att det blir sprickor. Det kommer att finnas väldigt många som inte alls vill stå upp i 90minuter mot Hammarby.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:52:00
 Jag är ganska övertygad om att Hareide i MFF har ett högre poängsnitt än Alm i AIK.

Alm har trots allt inte vunnit en enda titel. När sedan prestionerna svänger väldigt och som förra säsongen försvaret läcker så får inte tränaren så mycket cred.

Personligen tror jag att mer jämnhet och mer kontrollerade matchbilder hade gett honom mer cred än han får idag.

Coacher som sätter defensiven brukar ju framstå om bättre på att organisera laget och bättre taktiskt, vilket såklart inte behöver vara sant.

Finns ju alltid två sidor av ett mynt. Personligen tycker jag det är ett svaghetstecken att man tränar in ett system under försäsongen som man använt sig en del av tidigare som även förändras under densamma för att sedan överge det efter cupen och en halvlek i AS pga att man inte får till det. Man kan ju också se precis samma sak som en styrka att inte ha någon prestige och gå tillbaka till beprövade spelsättet när resultaten inte kom och att vi nu har ett till sätt att spela när väl Alm anser att vi har materialet och tillfället för det.

Alm är en del av den setupen som gjort oss till ett stabilt topplag med en stabil ekonomi. Han har dels haft lite otur att vi varit tvungna att sälja bra spelare i sommarfönstret men detsamma har även gett honom ursäkter för att inga titlar har vunnits.

Det blir förhoppningsvis en ny situation i sommar när vi istället går för guldet antingen genom att behålla nyckelspelare som Nabil eller verkligen använder stora pengar på att investera i truppen om han säljs.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:48:00
 gnagarskalle.. tycker det är tråkigt att du ska dra in hat i allt. Varför kan man inte bara älska? 

Namn: Bitterheten   Visa profil  
Länktips: http://www.thepipelinebar.co.uk/
Sänt: 2015-04-28 11:43:00
 Om det finns AIK:are I London som inte vet var matcherna ses sa kan jag meddela att det gor man pa Pipeline Bar. Se lank.

Motstandarsupportrar ej valkomna.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:25:00
 Gnagarskalle / är ingen Alm-hatare. Kan uppskatta Axén trots det.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:21:00
 >>Steken
Det som var ruttet i Luhrs krönika är att han ifrågasätter varför folk inte går på matcherna, detta trots att 14 500 pers är ca 4 000 mer än vad motsvarande match hade lockat till Råsunda. Vi har alltså ökat vår stampublik med 40 procent men bara för att bajen har en abnorm publikhause tror Luhr plötsligt att 20 000 är det nya 10 000 och att vi därför har en mindre publikkris.

Sen är det patetiskt hur han försöker efterhandskonstruera det hela till att handla om stämningen på matchen vilket väl egentligen bara visar att han bestämde sig för sin infallsvinkel 17:20 och sen inte orkade tänka om när det visade sig att folk njöt av sommarsolen extra länge.
 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:17:00
 Det där med att Alm är bästa tränaren i allsvenskan grundar sig väl i att han är den tränaren med högst poängsnitt? 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:17:00
 Ståplats överallt på derbyt är mycket AIK. Men det blir jobbigt för oss gamlingar som vant av sig. Kul initiativ dock. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Media är så upphakade på gullegrisarna. Rubrik i Svenskan idag, Hammarby har gjort AIK (och Djurgården) bra!
Det är inte AIK som gjort AIK bra, alltså. Och då är det väl Hammarby som gjort AIK bra de senaste åren också? För AIK kan väl inte ha gjort något bra själva?
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
resse. Det är lugnt, inget röka här inte. Som hjelmen skriver finns statistik på att Alm är Sveriges framhångsrikaste tränare vilket naturligtvis inte behöver betyda att han är bäst, det är en högst personlig åsikt. Sen bör man nog inte stirra sig blind på titlar. Det kan vara en väl så god tränarprestation att rädda kvar Falkenberg som att föra iffiff till ett förväntat guld.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:03:00
 Steken/

Bra tugg! Om jag inte missminner mig så spelar vi två hemmamatcher inom loppet av fyra dagar i månadsskiftet maj/juni. dels mot Helsingborg och dels mot Falkenberg. Där borde man kanske kunna fixa något erbjuande, som att köpa två sittplatsbiljetter för 200 kronor eller varför inte, köp 2 biljetter och få en t-shirt på köpet. Bjud in klasser till tacos-klubben eller vad den nu heter, dra ihop en liten bössa där alla vi som har en stabil ekonomi kan pytsa in pengar så vi kan köpa biljetter till ungdomar som inte har så mycket pengar.

Finns en miljon grejer att göra!
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 11:03:00
 Så oväntat. Almhatarna hyllar Axen.

resse,bladimirs brorsa m.fl tittar åter upp.

Torskar vi mot Åtvid breder dom åter ut sig i gammal "god" stil.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 10:49:00
 Krille S

Det här var bra skrivet:

"Vi bör jämföra våra publiksiffror med våra publiksiffror och jobba långsiktigt för att få upp dem"

Alltså fokusera på något vi kan påverka.

Luhrs krönika från två dagar sedan när har sågar våra publiksiffror tycker jag faktiskt har en bra poäng. I år kommer vi ha högt publiksnitt, vi kommer ligga topp fem, vi kommer ha två derbyn som tillsammans drar kring kanske 80 000. Vi kommer ha publikboomar mot Götet/MFF/Elsfborg. Vi har haft ett galet derby mot Bajen i cupen.

Det jag försöker säga här är att vi har en ganska solid bas att gå vidare ifrån. Det är så mycket enklare att driva förbättringsprocesser i medvind. Om NA hade gapat tomt med färre än 10k i serielunken hade jag varit orolig. Om vår ekonomi hade varit beroende av att snitta 20k över säsongen hade jag varit än mer orolig. Vi har ett ganska ypperligt läge att dra upp serielunkmatcherna som i dagsläget ligger kring 13-15k (uppskattningsvis) för att närma oss i ett första skede kring 17k. Betänk att Mall of Scandinavia står klart inför nästa år plus logistiken är fixad. Med det i beaktning så borde vi fan mig bygga grunden för att ta nästa steg, alltså förutsättningarna känns bättre än på bra länge.

Vi har fyra hemmamatcher kvar innan sommaruppehållet, en av dom, utöver derbyt, borde haussas utan dess like. Dra ihop kampanjer med supporterförningarna. AIK är som best när familjen enas för ett gemesamt mål, kanske en 20k-kampanj med Falkenberg den 3 juni?
 

Namn: tholar   Visa profil  
Länktips: http://svenskfotboll.se/allsvenskan/statistikligor/?scr=b
Sänt: 2015-04-28 10:23:00
 Skönt att vi inte har någon spelare som riskerar avstängning vid gult kort inför mötet mot bajen, såvida personen inte drar på sig ett rött dvs.

Birkir Már Sävarsson har 2 gula och får gärna dra på sig ett till under deras match mot Örebro på torsdag.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 10:11:00
 bladimirs brorsa/
Jag tror att det i senaste Offside tas upp att Alm är Sveriges framgångsrikaste tränare. Kapitlet om tränarna.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 10:11:00
 Glömde tillägga att en sak jag verkligen skulle vilja se är en tydligare uppdelning av sektionerna. Tänk dig en karta över NA där man delar in sektionerna enligt:

Norra stå - Här förväntas man sjunga och man kanske inte alltid ser allt som händer pga flaggor.
Östra (sektionerna ABC) - Här sjunger det gamla gardet. Vill du sitta här så bör du vilja sjunga. Vuxenord kan förekomma.
Sektion X - Chillplats där man kan sitta lugnt och kolla på fotboll med svärmor.
Sektion Y - Sittplats för engagerade supportrar som gärna vill hänga med och sjunga när andan faller på om än kanske inte hela tiden.
Sektion Z - Fattighyllan - lika billigt som Norra stå men utan sångtvång.

Att ha en tydligare sektionsindelning kan odla kulturen bättre kring olika sektioner. Man vet vad som gäller på sin sektion och irritationsmomenten blir färre.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 10:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Folks noja härinne över vrakens publiksiffror är märklig.

Det kan vara värt att tänka på det faktum att AIK vunnit publikligan de allra flesta säsonger sedan allsvenskan startade 1924 men likförbaskat har vi bara fem guld sedan dess. Under samma tid har MFF, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Helsingborg, Elfsborg och Djurgården tagit fler guld än vi har. Sambandet mellan publiksnitt och fotbollsmässiga framgångar är mycket svagt.

Hammarby har alltid fokuserat på vem som sjungit högst, haft längst kvittorullar på tifona och nu är det publiksiffror som gäller.

Självklart har både Hammarby och DIF nu med en hyggligt riktig plastarena större möjligheter att konkurrera med oss än de tidigare har haft. Men då får väl vi spotta upp oss.

Vi bör jämföra våra publiksiffror med våra publiksiffror och jobba långsiktigt för att få upp dem. Det gör vi genom fotbollsmässiga framgångar och det faktum att allt kring NA funkar allt bättre. Vi är ensamma i Norr-/Västerort emedan småbröderna konkurrerar på andra sidan stan.

14½k mot ÖSK i omgång 5 är helt ok jämfört med tidigare år. Det är vad som spelar roll för AIK.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 10:00:00
 Jag kan bara tala för mig själv men jag tror en anledning till att den goda tabellplaceringen inte resulterar i mer publik är ett av våra adelsmärken: Hybrisen, och dess onda lillebror: Besvikelsen.

Varje år har vi och media pumpat upp laget till skyarna inför säsongen bara för att mötas av 0-0, 0-2 osv i säsongsinledningen. Kastet mellan stora förväntningar och förluster mot diverse bonngäng på hemmaplan svider nog hårdare än vad en promenad från pendeln till NA gör. Att hålla på AIK är således lite som att älska en alkoholist.

Våra 2:a och 3:e-placeringar upplever jag som tyngre än att tex sluta 8:a. Att nästan kunna nå något men "aldrig" riktigt göra det är nog definitionen av frustration. Historiskt sett och i allmänhet är det förstås trevligare med topplaceringar men för nerverna är det knappast lika kul.

Bajen har odlat en kultur som är precis tvärtom egentligen där resultatet är något sekundärt och att "gå och se Bajen" är något annat. Det kan vara de inflyttade leksingarna som bidrar till detta. Jag kommer aldrig glömma när jag var i Borlänge och hängde med en tjej som gick på Brage-matcherna nu och då. Inte direkt för att hon var fotbollsintresserad men för att det var "något man bara gjorde".

Sen är det, som 1000 pers sagt innan mig, en kombinerad effekt av ny arena och "nya" matcher mot storlag efter 5 år i dyngan - följt av att man faktiskt vinner också. Oavsett resultatfokus eller ej är det ju alltid kul.

Nu har vi ju knappast någon publikkris - det är ju bara våra jämförelser med Bajen som utlöser denna diskussion. Det är förstås bara bra för resultatet kan bli att vi ser över vad vi kan göra för att dra mer publik till matcherna.

Slutligen, rent tekniskt gissar jag att en serieledning skulle göra otroligt stor psykologisk skillnad. Vi ligger ju ALLTID 2-4:a med topphäng men det är knappt man vågar hoppas på guld ändå.

Avd. Jo, lite bitter är jag nog.
 

Namn: TrumanBurbank   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 09:59:00
 Kärnpubliken har helt klart blivit större.
Någon som har koll på när AIK började med familjeläktaren? Många av framtidens besökare kommer ha börjat sin tid just där.

Är det det vi ser frukten av idag?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 09:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Christopher AIK P75
Den där publiksiffran mot Brage hade sin förklaring. Vår assisterande tränare Bosse Sjögren - frid över hans minne! - hade omkommit i en bilolycka någon dag innan och klubben försökte få matchen flyttad. SEF ville inte tillmötesgå viljan, eftersom matchen skulle sändas i TV. AIK noterade därför sin tredje lägsta allsvenska publiksiffra någonsin den dagen (26 juli).
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 09:57:00
 gregory.. källa på att alm är sveriges bästa tränare? titlar?

tycker det ska bli kul med ståplats på hela arenan mot bajen. då kan man äntligen stå stolt och bränna sin bengal på vilken läktare man vill. Västra Tifo! hehe
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 09:46:00
 Christopher AIK P75
Om bajen inte varit ett plastgräslag så hade jag faktiskt varit lite orolig för dem. Men även om de skulle snitta 24-25.000 i år så har de inget EC-spel att se fram emot och när de omsider tvingas sälja spelare så blir det troligen till plastgräsligor typ Ryssland, med begränsade intäkter som följd.

AIK:s publikpotential är fortfarande mycket större än bajens, och det kommer att bli tydligt om vi faktiskt hänger med i guldstriden en bit in i höst. Men det är faktiskt bra att vi tvingas "erövra" publiken i år: det är en utmaning och sporre som vi behöver.
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 09:37:00
 PAL -> Nu brukar Luhr vara ok för det mesta, men det senaste fattade jag inte så mycket av. Tur att han inte var med på 80-talet som t.ex. 1983 då vi hade 3 353 pers på premiärmatchen på Råsunda.

Eller 1988 då vi kryssade mot Brage där 1 543 pers dök upp (bör sägas att min premiärsäsong på Råsunda var just 1983 som 7-åring, tack pappa!)

Ok, lite svårt att jämföra med idag, men Luhr missar helt att bortom hype, så är det viktiga att se på de som alltid kommer. Den siffran ökar, men kan vara svårt att mäta då det sker under en längre tid. Ibland så blir det extra hype, och med det mer publik. En del sådana tillfällen (som t.ex. CL-spelet) bidrog till en snabbare ökning av ”kärnpubliken”, även om man då gnällde på turister eller medgångare så blev resultatet att ”kärnpubliken” ökade och har sedan dess bara fortsatt även om det kan vara stunder med dippar.

Sedan kan man ju själv tycka det är trist att det inte kommer fler folk när vi är på gång. Det finns säkerligen fler orsaker till det (matchtider, kommunikationer, en bild på Kennedys frisyr, eller att barnfamiljerna inte gått för att Pontus K har siktats i en skog nära Solna).

Sedan gör han förmodligen en jämförelse med Vraken som imponerat när det gäller publiksiffror, det kan jag ge dem, men likväl så har de just kommit tillbaks efter harvande i Superettan, fått en smakstart efter segern mot oss i Cupen (som vi ändå rent ekonomiskt stod som väldigt stora vinnare med ett gäng miljoner plus på kontot, då alla inkomster tillföll oss), och med det vind under vingarna inledningsvis.

Något som vi har sett ett antal gånger tidigare när det gäller nykomlingar (då räknar jag inte in oss eller t.ex. MFFs återkomster, även om MFF höll på åka ur igen direkt så inledde de starkt med Zlatan som vägvisare). Många gånger så vacklar de en bit in på säsongen, då oftast när någon viktig spelare blivit skadad.

Då buskis-Nanne till största del bygger spelet Kennedy, så skulle t.ex. en skada på honom ta väldigt hårt. Inte för att de faller ihop totalt på en gång, utan av anledningen att de inte har bredden i spelartruppen för att kunna orka hänga med i toppen ända in till slutet.

De likt oss har haft en stabil kärnpublik som legat till antalet en liten bit under vår. Men med Tele2 Arena, som var välkomnad från vrakhåll, fick med också med sig marginalare som t.ex. Leksandsfans och de från söderort som tyckte det var för obekvämt på SöS.

Då många där är av typen publik som inte direkt tittar på fotboll eller har större koll. Det baserar jag utifrån ord från bekanta jag har som är engagerade i supporterkretsar hos vraken (som verkar ha tagit sporten internbråk till en ny nivå förövrigt).

Tongångar jag själv kan minnas på Norra under CL- och Cupvinnarcupmatcherna på 90-talet. Men deras marginalare är av en annan typ. De är mer ”livsstils” baserade eller hur man skall säga, och vet inget om fotboll utöver matcherna de går på om man skall generalisera hårt.

Frågan är om det börjar bli som det brukar bli hos vraken, att de brakar ihop fullständigt efter ett tag. Där Sparven står på barrikaderna och skriker AVGÅ! ackompanjerat av flygande föremål, slagsmål och kravaller samtidigt som Tele2 Arenas ansvariga meddelar att de måste renovera halva arenan då den riskerar att rasa ihop (roligt nog så är detta något som det talades om första året internt i Arenagruppen, men sedan blev det tyst).
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 09:33:00
 
Namn: gregory 61 Visa profil Skicka ett meddelande till gregory 61
Sänt: 2015-04-28 07:54:00
Haha. Vi har Sveriges bästa tränare och här sitter folk och hissar Axen. Naturligtvis ska tränare väljas efter hur trevliga dom är, eller?


Har du fått tag på bajenröka eller?

 

Namn: malmoegnagaren   Visa profil  
Länktips: http://www.bettingexpert.com/se/nyheter/aik-statistik
Hemort: Lund
Sänt: 2015-04-28 09:27:00
 Lite ny AIK-statistik efter omgång 5. Nabbe avslutade hela sju gånger mot ÖSK vilket är rekord. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 09:18:00
 Kingpin
Värt att notera att det knappt finns några plastspelare alls på listan! Tiden arbetar m a o för AIK.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/article2069
Sänt: 2015-04-28 08:18:00
 Danne J

Man ska nog ta sådana här listor med en nypa salt men kul för alex oavsett och kul för AIK med. All PR är bra PR. Även om AIK inte nämns vid namn så är det säkert folk som kommer att googla på alex eller dylikt och se att han tidigare har spelat i AIK. Ser att man kan kommentera i Sportbladet också, bara en tidsfråga innan "nättrollen" dyker upp där med sina åsikter om detta...

http://www.worldsoccer.com/features/world-soccer-500-by-nationality-360557
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 08:15:00
 Axén må ha ett AIKs klubbmärke intatuerat på armen, men de som vill se honom som huvudtränare, eller ens andretränare i AIK kan inte ha högre ambitioner än.. Ja, vilka skall vi säga? Örebro SK?

Att sedan är trevlig och är gnagare i själen är en helt annan sak. Men visst, om 20 år så kanske han leder Real Madrid.. Men tills dess så skulle jag säga att han inte platsar mer än att vara bollkalle på träningarna. Det är absolut ingen diss över honom som person. Men vi är AIK, inte ÖSK.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 08:15:00
 Under 13 000 på klassikermötet i Göteborg igår, inväntar därmed att Luhr ska rasa. 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 07:54:00
 Haha. Vi har Sveriges bästa tränare och här sitter folk och hissar Axen. Naturligtvis ska tränare väljas efter hur trevliga dom är, eller? 

Namn: chris84   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 07:48:00
 Gillar Axen skarpt. Hoppas man får se honom träna Gnaget nån gång. 

Namn: Danne J   Visa profil  
Länktips: http://www.svt.se/sport/fotboll/milosevic-en-av-varldens-
Sänt: 2015-04-28 07:30:00
 Det går bra för Rissnes stolthet...
http://www.svt.se/sport/fotboll/milosevic-en-av-varldens-500-viktigaste
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Länktips: http://www.allmannasupporterklubben.se/2015/04/sta-foraik
Sänt: 2015-04-28 07:25:00
 Stå upp för AIK! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 04:21:00
 Poden "Tobbe é klar" har Stuart Baxter i veckans avsnitt. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 02:16:00
 AIKforever94/
https://www.youtube.com/watch?v=8o7M4WbIM3I
 

Namn: FörAIKiTiden   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 01:20:00
 Haha! Samma person som kritiserar Alms prestationer varje gång hen nämner hans namn, tycker det är konstigt att Axén aldrig tränat AIK. 1 poäng efter 5 matcher verkar inte spela så stor roll; Axén verkar ju så skön! Ibland undrar man... 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 00:23:00
 Per Karlsson behöver en ramsa 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-04-28 00:01:00
 Wassenuss> tro fan vraken är sega på att köpa plåt till derbyt, dom vill ju inte att vi ska vinna den enda titlen dom har en chans på (publikligan) 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 23:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
TrumanBurbank: Ivan Obolo kände sig "hedrad" att spela i samma lag som Tjerna... bara en sådan sak. Tjerna är och förblir en legend, kanske inte för det han gjorde på plan men för hela hans person och "uppenbarelse".

När han byttes in mot CSKA borta så tror jag ryssarna gav upp när de fick se hans ståtliga gestalt vid sidlinjen. Spikrak i ryggen, fast blick och som huggen i granit. De hade inget att sätta emot.

Jag gillar Nisse också, men han är mer "folklig" om ni förstår hur jag menar. Tjerna är mer fotbollssveriges svar på Greta Garbo.

Edit: AIK:s matchrapporter är förövrigt helt fantastiska, det är banne mig NASA-nivå på statistiken.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 23:36:00
 Alm oskön i intervjuer = dålig tränare
Axen skön i intervjuer = bra tränare

Avd saknar 90-talets Kostym vs. Träningsoverall debatt
 

Namn: TrumanBurbank   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 23:32:00
 Fick precis tårar i ögon och en "svår nostalgisk känsla" i hela kroppen bara av att tänka på Tjernström.

Om 30år, när jag är pensionär, kommer jag sitta på läktaren och berätta hur det var att se honom spela för barnbarnen. Han kommer vara med mig resten av livet. Sjukt är det. Fan vilken människa.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 23:16:00
 Axen skulle nog funka bra som assisterande tränare i framtiden. Verkar duktig på att utveckla spelare.
 

Namn: sucram   Visa profil  
Länktips: http://www.idrottsledarpriset.se/index.php/roesta
Sänt: 2015-04-27 23:11:00
 
Jag vill tipsa om att AIK Fotboll har en tränare som är nominerad till årets ledare av Svenska Idrottsledarpriset.

Kolla länken.

Som vanligt så ska vi vinna, in och rösta.

http://www.idrottsledarpriset.se/index.php/roesta
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 23:08:00
 Innan matchen på onsdag så tror jag att vi kommer att ha sålt över 36.000 biljetter. Vi har sålt i rasande fart idag och det lär fortsätta imorgon. Tydligen så är det Bajarna som är sjukt sega på att köpa. Vill se sektion efter sektion bli grå nu på arenakartan! 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 22:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tholar: När vi kommer upp i runt 37 000 så lär de sista 10 000 gå åt enligt "schlurp"-principen.

Men även om vi inte säljer slut så lär vi åtminstone landa på en bra bit över 40 000 - och det är också helt fantastiskt.

 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 22:51:00
 Det har inte ens sålts 34000 biljetter ännu, rätt tveksamt att det kommer 48000 va? 14000 biljetter ska säljas på mindre än en vecka. 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 22:46:00
 Såna här dagar får man ta vara på.
Toppkänning redan inledningsvis av säsongen och spelet fungerar bra, en spelare skadad resten tillgängliga. Ett utsålt? derby om en vecka med egentligen ofattbara 48000 åskådare i ett mindre fotbollsland som det här.

Vet inte riktigt varför men jag känner mig mycket mindre orolig inför matcherna i år, man förväntar sig inte längre den där krampaktigheten.
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 22:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pohlman

Tror inte vi förlorar på onsdag, men X kan det ju alltid bli. Åtvid borde verkligen få problem mtp att vi har många fina offensiva vapen. Vi känns väldigt bolltrygga och Panos och Oforis skicklighet igår var glädjande att se bla bla.
Nyckeln defensivt blir att begränsa att Bergström ska få tid med sin v fot. Inte dra på oss för många fasta situationer.
Owoeris djupledslöpningar måste vi också hantera.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 22:22:00
 Borges Bolltouch / Håller med om Axén. 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 22:16:00
 Vad är det Thelin gör som är bättre än Goitom? Ingenting, Henok är bättre på precis allt.

Klart Henok ska få chansen.
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 22:12:00
 Henok skulle vara utmärkt ersättare till Zlatan när denne inte kan/vill/får spela i landslaget. Han kan agera bollmottagare, han gör medspelare bättre genom sitt kunnande och han kan agera solo mot mål. Given de matcher Zlatan är borta. Vem kan på riktigt utmana? 

Namn: l MDCCCXCI l   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:51:00
 Vet någon hur man skriver ut enstaka biljetter från årskortet? PM:a gärna! 

Namn: Pohlman   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:40:00
 Spelarn, Majkki >>>

Att vi vunnit hemma mot tre bottenlag och ett kryss och en torsk mot två topplag borta är för mig inte att Alm verkligen har levererat. Det vi presterat hittills är ett normalläge poängmässigt men har rent spelmässigt varit bättre än vad det brukar under våren.

Mot Elfsborg borta däremot gör både Panos och Ofori sin hittills sämsta match för säsongen. Att de hade svårt mot Elfsborgs tre innermittfältare och deras intensiva spelstil var rätt uppenbart. De var duktiga på att spela sin tredje innermitt "fri" samtidigt som de vann väldigt stor andel av andrabollarna.

Jag säger inte att vi förlorade matchen på taktiska missar men någon taktisk fullträff var det verkligen inte och att byta in Brustad istället för Bangura föll inte alls väl ut.

På onsdag blir det lite av upp till bevis. Ett hemmastarkt bottenlag på bortaplan. Lagen som utmanar om guld vinner den typen av matcher. De som inte gör det brukar inte bli bättre än plats 4-7.
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:38:00
 Manda> Kurvan vid norra och östra är ju ledig, jag hade nog köpt där istället.

SOLNASTAD> Jag tror det läget hade slutat med en assist för Brustad för han hade förhoppningsvis passat till Goitom. Det var iaf väldigt skönt att han fick in sitt första mål det bukar vara viktigt
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:37:00
 Man ska ALDRIG underskatta vikten av långa inkast. Det är ett vapen som få lag är beredda på, även om de säkert snackat om det innan. Dessutom är just långa inkast lite luriga eftersom backarna har så svårt att nicka bort dem direkt, brukar oftast bli en fjösnick som vi sedan kan vinna tillbaka och fortsätta etablera tryck.

Långa inkast kan bli minst lika farliga som hörnor, så det är bra jobbat av ledarteamet att de verkligen "grottat ner sig" i detta. Kan tänka mig hur Alm, Nebbo och Uffe suttit framför brasan på Karlberg och dividerat fram och tillbaka om vetenskapen bakom framgångsrika inkast - och nu ser vi frukten av det.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:30:00
 Jag lyssnade precis till presskonferensen ifrån gårdagens match. Satan vad jag gillar Alexander Axén. Han är öppen, ärlig och talar rakt utan några som helst politikersvar. Jag tycker dessutom att han verkar som en varm och sympatisk man. Han är ju AIKare ut i fingerspetsarna och jag hade inte blivit förvånad ifall Axéns namn finns med på en eventuell lista den dagen Andreas är på väg bort ifrån AIK.

Avd: Tips från coachen.
 

Namn: Manda   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:23:00
 Dum fråga kanske. Men jag söker som en galning på ticnet för två-tre biljetter mot Bajen. Vilken sektion man än söker på omleds man till sektion 107-108 i kurvan mot södra.
Hur är läget där? Är det mest bajare eller har dom enbart kortsida?
 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:21:00
 Angående det uteblivna firandet vid Brustads mål, var det inte så att Ofori hade fått en smäll i situationen innan och låg ner, och att spelare gick för att kolla till honom? 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:18:00
 Erik Lo, verkligen! Man glömmer ju sådant lite när det går bra! Men ett andra mål där hade nog varit nyttigt för Brustad som haft det lite kämpigt med hur han ska spela. Kommmer nog lossna. Han är ju en spelare som kan bli mycket bättre eller så är han inte så bra. Vi kämpade med Eero och Kennedy och Karikari. Där har vi tydliga spetsegenskaper som kräver mycket hårt arbete. Vissa lyckas helt vissa lyckas en stund. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.svt.se/sport/fotboll/experten-goitom-borde-tes
Sänt: 2015-04-27 21:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Riktigt bra match av grabbarna igår. Vi gjorde ÖSK många nummer mindre. Var länge sen jag såg sån klasskillnad mellan lagen. Kul också att Panos & Ofori var tillbaks på banan. Stark insats från bägge. Haukur såg också mycket mer hemma ut på gräsmattan än på Borås plast. Får träna på inläggsspel lite mer bara (och speciellt one-touch inlägg)
Noahs man-man spel mot DG var väl inte det bästa direkt, men hans farliga inkast är och andra sidan ett riktigt giftigt vapen att ha, sen spelade han även upp sig under matchen. Och assade även till Nabbes skalle!? (Nu kan grabben nicka också, blir nog inte kvar länge tyvärr)
Kul också för Brustad att näta, var nog precis vad han behövde. Skönt.

- - - -

Så ifk hade inga problem med Heif... Nä, topp fyra (vilka även var det förra året + vi mff & ifk som var topp tre 2013) känns mer och mer givna. Bara byn som sprattlar fortfarande.
Snart delar nog serien lite mer på sig tror jag.

- - - -

Apan fått en hjärna? (se länk)
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:15:00
 Synd att Brustad blev felaktigt avblåst för offside när han och Goitom kom helt fria igår. 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:10:00
 Angående målfiranden så kan nog alla spelare som har spelat i riktigt bra lag intyga på att det är lätt att glömma bort att fira mål i sånahär matcher man bara ska vinna.

Jag själv spelade elitfotboll och när man möter lite sämre lag och man bara vet att man kommer vinna, då är det ingen fara att man INTE firar målen, man snackar om de i efterhand istället.

Däremot i matcher där det är otroligt jämt så SKA hela laget springa ner till motståndarnas hörnflagga och fira länge. Ju längre man firar desto jobbigare blir det mentalt för motståndarna och ju större mentalt övertag får man.

Summa summarum, ingen tänkte nog på att det var Fredriks första mål, därav de sena reaktionerna, men det finns nog absolut ingen osämja. Tvärtom, killarna är säkra och litar på varandra. De är ett lag i år.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:09:00
 Äh ingen osämja, det är ju bara två spelare som är inom 50 meter från Brustad när han gör målet varav en stapplande Nabil.

Även Goitom är nog rätt trött och nöjd efter passningen och sedan långlöpningen efter. 3-0 mot 10 man. Klart det inte blir någon tvpucks hög. Men Brustad ser helt klart lite förvånad/orolig ut.
 

Namn: dp   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:09:00
 Snälla. Kan vi sluta leta efter massa negativa saker nu. Inte konstigt alls om folk är trötta i slutet av matchen och inte tokrusar till Brustad. 3-0 i slutet av matchen brukar inte alltid innebära stora firarscener. Jag kan iaf inte se något som tyder på osämja och jag tycker vi ska skippa att leta efter sånna tecken. Jag tycker tvärtom att det verkar vara riktigt bra stämning i laget i år med många sköna personligheter. Njut av att vi har fått en så bra start nu ist. Vi kan väl låta Aftonbladets journalister leta efter negativa saker att skriva om AIK 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 21:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
@December

Bodin sa följande på senaste studioAIK "rätt nytt lagt gräs till den här matchen" 13.15 in i klippet.
 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:59:00
 @Norrort
Jo såg samma sak under matchen men nr NIsse såg det så supersprang han hela vägen ner till Brusse. Men luktar lite osämja där...
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:57:00
 gnagetEken: Var läste du det? Isf är det tredje mattan? 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:55:00
 Så gräsmattan var alltså nylagt inför gårdagen? Märkligt... undrar om gräsmattan trots allt inte är såpass bra då den böts ut? Många som sa att den var så fantastisk förut men det kan inte vara så svårt om den används 2-3 matcher bara... 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:55:00
 Norrort: Tjerna upplevde samma sak efter sitt guldmål, av alla jäklar tillfällen. Fotbollsspelare, det räcker nog som förklaring. Ser ju aldrig det hända i hockey tex. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:52:00
 Nabbe var otroligt trött i andra halvlek han tog sig för bena flera gånger, förstår ni när han är i form? Han kommer ju vara så sjukt jävla bra iår! Henok också nu när han fått ordning på kroppen! 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:45:00
 Sjöng precis IFK-klacken "Hata Djurgårdens IF..."? Delar vi repertoar med dom helt och hållet? 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:39:00
 Norrort^

Lite Real Madrid över AIK just nu. Kolla Nabbes reaktion sekunden efter Henoks mål.
 

Namn: Norrort^   Visa profil  
Länktips: http://aikplay.com/video/hojdpunkter-aik-orebro
Sänt: 2015-04-27 20:30:00
 Är det bara jag som reagera på detta ?
F.Brustad gör sitt första mål, något som både spelaren och fansen har väntat på. Måste vart extremt skönt för norrbaggen.

När han väl gör det så är det ingen som firar eller knappt gratulerar Brustad. Som själv börjar bli orolig efter målfirandet att det kanske var offside ?

Man ser på videon ialf att Kapten.Nisse manar på några att springa fram till Fredrik.

 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2015-04-27 20:11:00
 Bilderna på Evertsson i Växjö i bar överkropps fight på Storgatan kommer snart att dyka upp i media härborta. Kul. Att klubben försökt köpa filmen tyder ju inte precis på att Evertsson är så oskyldig de vill göra gällande. Låt honom lira i fjärdekedjan så kan han få slåss under ordnade former nästa år. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:05:00
 I.Nils,

Tänkte på den där plusartikeln på bästa och värsta fansen med en spelare från varje lag. Den klipptes in här för ett tag sen också.
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 20:02:00
 RW,

Vad sades?
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:58:00
 maggie, är ju ingen expert på Robben men tycker mig se likheter i deras spel, han värderar om det går att komma förbi kollar även på backarnas fotarbete såg jag igår, antingen så slår han en pass till ytterback eller annan spelare Panos igår ifall han bedömmer att det är för svårt. Eller så viker han in stannar av, har han inget skottläge så drar han engång till och även en tredje gång fick man se igår. När han hittar timingen med skottet kommer det bli många mål!

Riktigt roligt att se Sam faktiskt, tror han kan bli riktigt bra när han får in exakt när han ska panga skottet, igår fastnade den ofta på en försvarare.
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:55:00
 Angående Sam så är det vissa detaljer som man märker att han verkligen slipat på. Den absolut största skillnaden från ifjol är att han alltid vill framåt. Ifjol var det mycket stanna upp när det kommer en motspelare och spela hem eller inåt. Nu är det mer Få bollen - Full fart framåt och med den bollkontroll han faktiskt besitter i fart är detta ett fantastiskt vapen och faktiskt även viktig för defensiven i slutändan. Fortsätt våga Sam! 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:55:00
 RW: Kanske. Men deras spel imponerar inte särskilt mycket idag? 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:52:00
 Vad händer med Gefle? Herregud... 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kommer alltid respektera Mårtensson för hans fina ord om AIK-supportrar. Bra spelare dessutom.

Inte oväntat att Philip Haglund och Pär Ericsson passade på att smutskasta oss.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:45:00
 Läste en helt intetsägande intervju med Wesström angående kontraktsförhandlingar med 4 av våra spelare. Jag tycker vi ska skriva långa kontrakt med 3 av dom och släppa den 4:e.

Avd. Kill your darlings.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Länktips: http://aikplay.com/video/studio-aik-pertan-och-brustad
Sänt: 2015-04-27 19:42:00
 Roligt med studio AIK, tycker det är en grej som ska stanna och utvecklas ännu mer! kanske 25minuter program. Och likt AIKs uppesittarkväll kanske ha något speciall program med lite mat osv och kanske en timmes program 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:30:00
 Blir det precis som 2009 en rysare mellan oss och Göteborg? Gediget lag och en tränare som vinner matcher. 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:27:00
 Men vad fan har Mattias Lindström spelat på 2-0 till Götet?

Shit vilken klumpig glidare I straffområdet.

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:27:00
 2-0 IFK Göteborg - Helsingborg. Eriksson på straff. 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:06:00
 ice age. Det är helt korrekt uppfattat av dig. GF logik. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:05:00
 Pär Hansson vilken sopa. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 19:04:00
 1-0 IFK Göteborg - Helsingborg. Lasse Vibe. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:50:00
 Vad beträffar Bangura så är han ju i en lite mer annorlunda situation i AIK nu. År 2010 så var han den ende riktige stjärnan vi hade på topp, han fick och tilläts sköta hela offensiven efter eget tycke. Något han ju gjorde oerhört bra.

2011 var det i princip samma - men nu hade han T Bangura som han kunde servera med massa sköna mackor - en roll Mohamed passar ypperligt för.

2012 så var det i princip samma princip. Goitom var inte riktigt igång ännu och Bangura fick sköta det mesta själv i anfallet.

2015 är läget dock helt annorlunda. Nu har vi fler spelare som verkligen kan spela fotboll och hela offensiven lutar inte mot Mohamed Bangura längre. Det är väl rätt naturligt att han inte har en lika framträdande roll längre, då Goitom har väldigt mycket ansvar.

Jag säger inte att detta är dåligt, eller att M Bangura är en dålig värvning - tvärtom! Jag tycker det är jättekul att se honom spela i AIK igen och kommer kunna tillföra mycket, men vår offensiv har verkligen UTVECKLATS sen senast han var här.

Och det är ju enbart av godo. Och vad beträffar M Bangura så kommer han fortsätta att vinna matcher åt oss, att vara tungan på vågen, men nu har vi även andra som kan kliva fram.
 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:48:00
 På förekommen anledning.

Forumet mår bra av att skribenter som är vettiga skriver. Utan vettiga skribenter är det ingen idé att fortsätta läsa.

Skulle nån frågat mig innan säsongen om 10 poäng efter fem [svåra] matcher skulle jag tagit det sju dagar i veckan. Nu tar jag det på måndagen efter den femte matchen.

En grejj jag funderat en del kring. När vår backlinje begår misstag, som en del hävdar är individuella misstag ändå är Alms, och när individuella bra prestationer leder till mål, är spelarnas förtjänst. Då handlar det om klassikern att när AIK förlorar är Alm dålig och när vi vinner är spelarna bra, har jag uppfattat allt rätt då?
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:39:00
 Citerar mig själv:

”Namn: Christopher AIK P75
Sänt: 2015-04-22 17:29:00
--
Söndag. Förväntar mig revanschlust, speed, och vinst med minst 3 måls marginal. Håller med om att när det krampar, så skulle jag vilja se Eliasson eller Pavey framför Brustad. Samtidigt så känns det som en spelare som när det lossnar, så är det ordentligt. ”

--

I det så hoppas jag verkligen att målet för Brustad fick det att lossna för honom. För annars tycker jag av det jag sett att i princip alla går före honom. Men så har det ju varit tidigare. En del spelartyper behöver lite mer tid för att komma in och lära känna sina medspelare än andra. Alla kan ju inte vara Ivan Obolo.

Angående Nabil så har jag den där störande känslan igen. Blomberg är givetvis grym, men den där gnagande tanken om att det inte skulle förvåna mig att i slutänden skulle förlora guldet för han går under sommaren. Lex Wilton typ. Men man är ju Gnagare, och alltid måste man klaga på något.

I övrigt håller jag med Scholes en del angående Bangura. Jag har dock sett en del fina samarbeten med Henok baserat på att båda är så pass intelligenta spelare, men samtidigt så ser det lite ut att Bangura har del kvar för att komma in ordentligt, inte fysiskt kanske, utan mer komma tillbaks i ”flowet” (i brist på bättre ord). Tycker det har sett rätt så bra ut ändå för Bangura, men just nu är det konkurrens i truppen, och skulle inte gnälla om en annan spelare kom in från start i nästa match, för att kunna slänga in en fräsch Bangura i andra. Men samtidigt så får man också kolla på dagsformen på träningar etc.

Avd. Det blev visst mellanmjölk i mitt val...
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:31:00
 Jag ser gärna att vi kör vidare som vi gjorde mot Örebro. Eller 4-3-3 tycker dock bangura är svårpetad gör härliga vändningar och mottagningar bara en tidsfråga innan han dansar i varje match.. Dock vill man se Blomberg som verkligen ger allt för att få spela. Härlig konkurrens i truppen iår. Blev lite sur efter Elfsborgs matchen. Men iår tror jag faktiskt vi håller hela vägen, sedan måste vi få lite tur med oss. Inga felaktiga mål insläppta mot guldkonkurrenter tex. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:29:00
 Gawain >>> Haha! Är det månne ett tecken på att den långsamma, men målmedvetna resan mot hegemoni i norrkommunerna har påbörjats? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker inte Bangura och Goitom riktigt fungerar tillsammans. Blir inte förvånad om Bangura petas nästa match. Om man sedan väljer att fortsätta med 442 med Brustad som anfallare eller tar in Blomberg centralt igen är svårt att säga men jag hoppas Alm fortsätter att satsa på Lundholm.

Lite mål på honom och vi kommer inte diskutera ersättaren till Nabil. Men än är han ju inte där men några mål och ännu mer självförtroende så jävlar.

Svåra bortamatcher men bara 1 poäng av 6 så det är väl inte mycket att säga. Tre hemmamatcher som vi bara ska vinna. Nu kommer matcher där vi ska vinna men som är betydligt svårare på pappret. Vi är nu också med i skiten vilket borde betyda max 1 poäng mot Åtvid. Men det är dags att ändra på det.

Jos och en frisk Etuhu som sommarförstärkningar!
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:23:00
 Tror vi har chans att dra igång en rätt saftig svartgul publikboom nu i vår-sommar. Säg att vi vinner derbyt inför 48 000 åskådare och verkligen är med i guldracet nu till sommarn och därefter gör något verkligt spännande nyförvärv, typ Jos Hooiveld.

Då jävlar... då kan det bli karnevalstämning på läktarna och en guldstrid där vi faktiskt kan dra längsta stråt till hösten.

Den här säsongen känns "speciell" redan nu. Nu har vi bestämt oss, nu ska det ske. Inte nästa år, utan I ÅR!
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 18:12:00
 Isbrytaren

Som jag ivrigt påminner: jämförelsen mellan våra och bajens publiksiffror är för stunden ointressant eftersom omständigheterna är så pass olika. Likaså gäller egentligen MFF, som ser en intresseboost kopplat till deras framgångar och CL-spel. Jämförelser kan givetvis ske ändå, men supporterdiskussioner lyckas sällan ta med hela spektrat av faktorer.

Sen finns det ett felslut när man pratar publiksiffror: dom som ska hyllas är inte dom som går på fotboll i framgångsepoker och när det finns en hype kopplat till för klubben unika omständigheter. Dom om ska hyllas är faktiskt dom som går och ser sitt lag trots vaga incitament, också beaktat publikunderlaget i stort. Det är egentligen rätt absurt att man ska skämmas för att man går på en match som uppenbarligen är ointressant för många och därför har få besökare, det är ju vi som stöttar laget ovillkorligt och bör därför inte konfronteras av hån och anklagelser.
 

Namn: Isbrytaren   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 17:43:00
 Säljer vi ut Friends mot Bajen lär det dessutom inte dröja länge innan vi kliver upp i toppen av den Allsvenska publikligan, framför allt om vi vinner derbyt. Räknar iskallt med att Bajens hype kommer att börja dö ut inom några omgångar, och står vi med ett snitt på nära 25.000 efter fyra omgångar är vi snart ikapp och förbi.

Någon som har sett Häckens inledande matcher? Diego Lugano kanske vore någon att plocka in på ett korttidskontrakt efter sommaruppehållet?
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 17:39:00
 Spelarn

Instämmer, även laguttagningarna och bytena har varit riktigt bra i år av Alm. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 17:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
skjut Nurmi skjut

Sant men tänker att vi också säljer fler loger och så som kanske väger upp.


Spelarn

Och dessutom dom två svåraste bortamatcherna avklarade.
I det här läget kanske vi "borde" varit 4-5 poäng bakom.
Med lite medgång tar vi tre treor mot Åtvid borta Hammarby och Norrköping hemma innan matchen borta mot Göteborg. Efter Göteborgsmatchen 21 maj så har vi avverkat dom tre svåraste matcherna för året redan efter nio omgångar. Är vi med då så kör vi mot guldet.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-04-27 17:31:00
 En granne (märkligt nog anhängare av DO) begav sig till NA igår för fotboll. Han var imponerad av AIK:s spel. Inte för att han direkt stod upp och vrålade vid målen, men applåderade tydligen artigt det han ansåg var bra och det var tydligen en hel del. Lite konstig historia.. Själv skulle jag nog inte gå och titta på DO mot ÖSK direkt.. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 17:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Alm och AIK har ju fått en väldigt massa kritik för våra tidigare säsongsstarter, men nu har det verkligen skett en uppryckning. Denna säsong var lite "vinna eller försvinna" för Alm men han har verkligen levererat så här långt.

5 matcher 10 poäng och verkligen med i toppstriden och inte en 4-5 poäng bakom. BRA JOBBAT och fortsätt så.

Tror också att det är väldigt mycket skönare för hela laget när allt bara rullar på från start, en tidigare säsong hade vi kanske bommat mot örebro just därför att laget haft prestationsångest.

Det går bra för AIK nu och nu fortsätter vi på denna väg.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 17:26:00
 Bojansfulamuche /
Det är ytterst tveksamt om man tjänar mer på de säsongskort som inkluderar derbyt.
Så du får dra bort 10.000 säsongskort till att börja med.
 

Namn: abercrombie   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2015-04-27 17:18:00
 Stabil viktoria igår.

Det känns som att saker och ting börjar landa rätt. Gräsmattan är fin och grön, såg även ut att vara ganska hård.
Djupledslöpningarna blir fler.
Futsal-passandet har minskat dock förekommer sånt slarv.
Målen är fina och många.
Klacken håller igång. Bra energi igår!
Ett derby på intåg.
Revanschlustan är kolossal.

Det finns inte mkt som går att klaga på just nu.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 17:17:00
 Edselius pratade ju om att vi "tjänade" 10-11 miljoner mot Syrianska inför 43 000 som betalade till normalpris. Menade att evenemanget drog det? Vår del kan inte har varit 10-11 miloner? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 17:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mr.Brett

Vad tjänar vi per åskådare en normal match?
Kan man ta den gånger två gånger 45 000?
Vore kul att få ett hum av vad matchen kan generera netto.
Evenemanget måste generera runt 20 miljoner exklusive kostnader och hyra.
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 16:52:00
 Ett litet överslag:

Derbyt mot Hammarby kommer bli den enskilda klubblagsmatch, oavsett sport, som genererar mest matchdagsintäkter/biljettintäkter i Sverige någonsin. Jag tar här hänsyn till publikmängd, derbypriser i allmänhet och Nationalarenans utbud av loger och premiumplatser i synnerhet. Jag tar inte hänsyn till centrala avtal vilka är högre i Europacuperna.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Länktips: http://www.foraik.se
Sänt: 2015-04-27 16:24:00
 NU kommer det upp antal sålda biljetter till AIK - Örebro på hemsidan, en dag efter att matchen har spelats. Lite skevt.... 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
picknickkorgen

Jag sa att det är bara en känsla som jag växt fram när jag har sätt han spela, där han i vissa situationer är så pass trött att han tvingats huka sig fram/ sitta hukat av trötthet för att i momentet efter skada sig.


Jag hoppas i alla fall han kan få upp konditionen och att Alm låter han börja med en del inhopp, där han kan bevisa att han är bättre än någon i startelvan, det är vad jag kräver och att han inte bara åker rakt in i startelvan för ofori/panos för att han är "dyrare" eller mer meriterad utan för att han bevisat att han är bättre.

Sen hoppas jag att jag har helt fel känsla om honom, och inte minst missbedömt honom som spelare, då har jag inga problem med att vara först med att erkänna det.

Bojansfulamusche

Nu hade vi mer tid med Goitom och Nabil, och jag förstår din poäng och håller med om det, men som jag tror med Etuhu så är tiden mer begränsad i och med hans kontrakt, och sen är det frågan om hur stor viljan är att hitta tillbaka till sin individuella toppform. Goitom och Nabil hade den, jag hoppas Etuhu har den också.


Nu kan vi släppa det och gå vidare till något förnuftigare som brukar skrivas på GF.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majkki

Som sagt. Värdera honom när han har full kondition och är i full matchform och har spelat några matcher. Att värdera en spelare som inte är hel är orättvist. Då man hamnar i andra situationer om man inte har edgen i sina kvaliteter riktigt. Och ser då sämre ut än man kan vara när allt är på plats.

Henok såg inte speciellt bra ut våren 2013 och 2014 då hans rygg och fysik inte varit på topp. Men när han kom i form så är han en av dom bästa. Nu verkar han ha fått med sig kroppen redan från start i år.

Nabbe våren 2013-2014 såg inte speciellt bra ut med sina allergiproblem. Det verkar bättre med den biten i år.
 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:35:00
 Det är helt ok vara kritisk till spelare prestationer men när du börjar insinuera att han är här för att festa och inte vill spela efter ett antal omgångars skadefrånvaro så kommer du få mothugg 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majkki

Som jag nu har sagt ett antal gånger är dina profetior om Dicksons kvalitéer totalt värdelösa, eftersom han inte spelat en Allsvensk mnda match.

Märk väl att jag varken sagt att han är bra eller dålig, än, eftersom det helt enkelt inte finns någon grund i att göra det eftersom han inte spelat en enda Allsvensk match. Det är just det jag säger till dig också.

Hans meriter har jag nämnt för att göra klart för dig hur ännu mer ologiskt det är att döma ut honom innan en enda spelad match.

Det du snackar om ger liksom inget, end of discussion. Nu låter jag gärna GF övergå till något förnuftigare.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambrosini

Vi diskuterade inte i hur mycket/lite matcher vi tror han kommer spela, det var i alla fall inte huvudämnet.

Utan Etuhu som spelare, och jag beskrev varför jag inte var imponerad ganska tydligt.

Du säga saker som är rätt klara " han kommer att få chansen" självklart kommer han få chansen, eftersom han sitter på en topplön och är "prestige värvning" och kommer självklart att testas för att undvika flopp stämpeln oavsett om han är bra eller dålig till en början.

Oavsett om han spelar 5 eller 10 matcher, så har vi två olika uppfattningar om hur bra och viktig han är på planen, jag har försökt förklara för dig varför jag tycker han inte imponerat på planen.

Du har bara nämnt hans meriter, glöm inte bort att han förmodligen sitter på Borges lönepost.

 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:27:00
 "Tobbe Larsson
‏@thingsic
Derbyt säljer på som fan men det finns fortfarande gott om plats på södra ståplats. Det är mycket märkligt."
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag har inte påstått någonting. Jag säger att dina känslor och framtidsspådomar är totalt irrelevanta.

Ge han några matcher i Allsvenskan så kommer jag inte tycka det därefter.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:09:00
 Ambrosini

Ja Dickson kommer få sin chans, han kommer säkert spela några matcher, jag har inte påstått det.

Jag har däremot påstått att jag inte tycker att han är lika bra som andra fått för sig, och sen känslan av att han inte är här enbart av rätt anledning.

Det är skillnad på det jag säger och vad du påstår.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 15:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majkki: Det spelar ingen roll om du sett alla hans matcher och träningar i Fulham.

Faktum kvarstår: Dickson kommer få sin chans och spela klart många fler matcher och träningar än vad du troligen sett. Därefter kommer du i efterhand kanske kunna säga "jag hade rätt" eller "jag hade fel" med allt ditt nuvarande snack, men förutom det leder ditt snack ingenstans.

Dickson kommer få spela i Allsvenskan med AIK, och han kommer få spela mittfältare. Det har han aldrig tidigare gjort. Dra dina slutsatser efter det. Och efter du sett han festa i Visby.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 14:57:00
 Picknickkorgen

Ja, därför skrev jag att det är min egna känsla och behöver inte alls vara så, jag är förmodligen helt ute och cyklar men det är min känsla.

Sen kan jag väl spekulera hur mycket jag vill, varför ska alla kunna spekulera i att han är den stora stjärnan och viktigaste spelaren på plan, när inte det är bevisat och ännu större spekulationer

Jag skrev att jag har mer än gärna fel, sen att vi inte släppte in spelmål, vi mötte inte direkt lag av någon klass då.

Ambrosini

Jag bygger min uppfattning på samtliga försäsongs/cup matcher han har spelat, och de antalet träningar jag haft möjligheten att besöka i år.

Jag gav bara bajens match som exempel eftersom han spelade mot ett "riktigt" motstånd då och bristerna blev tydligare, mot lag som Landskrona behövde han knappt springa.

Jag skrev flertalet anledningar till varför jag tycker han har stora brister som tyvärr överspeglar det han gör bra, så på samma sätt som det finns logik till bra saker, så finns logiken där för vad jag tycker han gör dåligt.

 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 14:34:00
 Majkki: Kom igen nu, ge honom en chans innan du börjar spekulera i att han bara är här för att njuta av det goda livet och inte ens vill spela. Hur mycket du än vill att han ska misslyckas så håll det för dig själv snälla. Med Dickson på planen släppte vi in väldigt få spelmål. Om jag inte minns fel så var det enda spelmålet just mot bajen som är ett turligt slumpskott från halva plan. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 14:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majkki:
Det spelar ingen roll vad du dragit för slutsats av en(!) match på försäsongen, oavsett hur onyanserat det är att göra så.

Det du snackar om är helt enkelt dödsnack. Etuhu är värvad som en byggsten, och kommer vid frisk tillstånd antagligen ses som det bland Alm och truppen. Han kommer att få sin chans i Allsvenskan från start. Ett antal gånger. När det har skett mer än en gång kan du iaf börja tänka i dom banorna du gör nu, och göra det med någon sorts logik.
 

Namn: Pragmatik   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 14:16:00
 starre,

Jag tror det är bättre att låta en spelare med lång erfarenhet från premier league och som även har varit tongivande i ett finallag i Europa league, låta spela på sin naturliga position, d.v.s mittfältet. Det är nog inte klokt att börja experimentera à la Richard Money anno 03-04.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 14:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AmAbrosini

Självklart är det så det har kablats ut, det ser bra ut på pappret men det ska även övertygas på fotbollsplanen.

Jag tycker jag kan se en hel del brister i Etuhu.

När han spelade som mest (hel match) var i derbyt mot bajen, inte för att överdriva men så länge det inte är ett närkampsspel där bollen är i närheten så kan han inte sätta press, eller hinna ikapp andra mittfältare med någorlunda tempo i kroppen på ett sätt som Blomberg/Ofori/Panos kan göra i dagsläget, de kan sätta press men även en gemensam lagpress.

Nickspelet och Duellerna (när han väljer att satsa) imponerar det köper jag, men samtidigt sätter han inte någon lagpress med övriga mittfältare tillsammans och därför blir mittfältet för utdraget mellan Etuhu och övriga lagspelare, och det är på grund av avsaknaden av kondition, han orkar i ärlighetens namn max 30 min om han verkligen springer "normalt" och då har han en position som kräver stor löpvilja (han har velat sitta på mittbackarna och bara vänta där) och även om han är på rätt sida om bollen, så kommer motståndarna lätt igenom övriga två mittfältare eftersom de är i underläge och mittfältet håller för stora marginaler (se bajen matchen där vi inte hade en chans i mitten) och fick slå långt eller via kanterna.

Jag spelar alla dagar i veckan med två "defensiva" som kan spela fotboll och vara kreativa trots sin roll i form av Ofori/Panos som är mer "allround" och tvåvägs.

Hans chans finns på mittbacksplatsen bredvid Perta.

Sen tror jag inte ett öre på att Dickson valde AIK för att han vill vinna titlar och sökte utmaningar, utan just för att hans flickvän är härifrån och att partylivet i Visby charmat en del och med tajmingen av att vi vela ha honom.

Han kommer inte spela många matcher, jag tror han själv inte vill eller kommer spela så många matcher, utan är här för att som sagt påbörja sitt nya liv och tjäna pengar med stil, dvs göra allt underbart överallt utom på tävlingsmatcher.

De två sista styckena är min egna känsla och tolkningar av situationen, jag hoppas jag har innerligt fel om det i alla fall.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 13:55:00
 Frågan är om inte Dickson skulle kunna gå in och leverera som mittback. Man vill ju helt klart ha honom på planen i alla fall. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 13:37:00
 Uppenbarelse:

Visst är Ofori bra som ytter, men han skall verkligen inte spela där så länge som det finns friska yttrar i truppen.
 

Namn: Uppenbarelse   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 13:11:00
 Angående yttrar: Ofori kan ju också spela på kanten på mittfältet. Jag tyckte att han gjorde det bra flera matcher förra året. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 12:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majkki:
Vad du tycker om Etuhu i uppspelsfasen och duellspeletet och sånt är egentligen ganska ointressant. Jag är inte så sugen på att ge mig in i det, eftersom det egentligen blir dösnack.

I realiteten är Dickson en spelare med över 100 PL-matcher som är handplockad som vår största stjärna inför säsongen och för att spela från start. Det kommer han mao få göra. Och då kommer vi antagligen börja få se 4-3-3, eftersom vi då gör oss bäst i det. Oavsett vad du tycker om hans uppspelsfas.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 12:35:00
 Wellington

Kan och kan. Alla kan spela på kanten. Bangura kommer att lira på topp från start. Vi har inte kvalitet bakom Sam och Blomberg på kanterna efter Nabbe. Och dom är i sin tur ännu inte i toppskiktet av seriens yttrar. Blomberg är väl relativt nära.
Nu pratar vi guldambitioner. Och för tycker jag vi blir för dåliga i ytterzon i 4-4-2. Och utan riktig bredd.


 

Namn: LCBodin   Visa profil  
Länktips: http://aikplay.com/video/hojdpunkter-aik-orebro
Sänt: 2015-04-27 12:09:00
 Höjdpunkter från gårdagens seger nu uppe på AIKplay.com 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 11:51:00
 Apropå ingenting så var det Tjerna som drog 50/50-lotten igår. Måste ju kännas extra festligt för den lycklige vinnaren att få veta det. 

Namn: Dogbert   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 11:43:00
 Om man hämtar inspiration från Melodifestivalen har man för all framtid förbrukat sin rätt att prata nedlåtande om bönder, Leksand eller hipsters. 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 11:29:00
 Jag har velat se Jos tillbaka jag med. Men det är ju mest för hans otroligt sköna personlighet och ledaregenskaper. Men frågan är hur bra är han? Han spelar för ett mycket sämre lag än vad AIK är. Är det nån som sett hans matcher i Millwall?

Jag hoppas Dickson kommer igång snart. Det jag sett av han ser helt kanon ut. Snubben har knappt spelat på två säsonger och såg ut som en tank som vann allt i duellväg. Dessutom tyckte jag han älgade på riktigt fint framåt med bollen. Att han sedan sett otajmad ut och annars rostig är ju helt normalt och inga konstigheter alls.

Det ser ut som han gör otroligt mycket nytta vid sidan av plan och Nabil är en av dom som höjt han till skyarna och berättat hur mycket hjälp han fått av Dickson.
En otroligt fin värvning och då har han inte spelat än.
Det här är ingen ny Majsan inte. Dickson beter sig som vi trodde Majsan skulle göra. Det är skillnad på folk och folk helt klart.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 11:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Blomberg & Bangura kan ju spela kant. Lägg därtill Eliasson, Sam och Pavey. Vi har kantspelare så det räcker och behöver inte värva där.

Det vi skulle behöva värva är en erfaren mittback, en ledargestalt. Ja en Hooiveld helt enkelt. Om vi vill vinna guld dvs.
 

Namn: Kenny Karate   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 11:13:00
 Scholes

Håller med dig om det. Nu var det ju ingen fara igår, men det kändes som om Örebro hittade ytan mellan backlinje och mittfält lite väl lätt vid ett par tillfällen igår. Det hade inte hänt med 4-3-3, och mot bättre lag (typ Elfsborg...) kan det straffa sig.

Men utom att Bangura är svår att peta så handlar det ju också om Henok. Han känns betydligt bekvämare i 4-4-2 än i 4-3-3, och en av anledningarna till att vi fick så mycket space på kanterna igår var att Örebro packade centralt för att skydda sig mot honom och Bangura.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 11:01:00
 Jag tycker vi nu med Nabil verkligen har material för 433 och inte behöver två centrala anfallare. När Nabil säljs däremot så ser det tunnare ut vad gäller målproduktion bland yttrarna och om inte vi verkligen får igång Brustad på en kant så då krävs det nästan två anfallare centralt.

Den som behövs med dagens offensiva 442 är ju egentligen Etuhu som borde ses som vår starkaste defensiva mittfältare.

Balansmässigt borde vi egentligen spela den lite mer defensiva 433 nu när Etuhu är borta och Nabil fortfarande är kvar än den lite mer offensiva 442 som spelas.

Skulle gärna se Saletros med han fina passningsspel bakom Panos och Ofori och då offra Bangura i anfallet.

Känns mycket mer balanserad men ser man bara på spelarna Bangura och Saletros så är det klart man förstår att man väljer Bangura.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:52:00
 Ang Turina ramsan, den dör efter ca 30 sek på sittplats, jag upplever det så iaf och trycket kommer med växelramsan.
Kan man inte köra Turina i ca 30 sek och sen gå över till växelramsan?
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:39:00
 Dängroth.. ok förlåt ville bara berätta min relation till dom. Nån som ska åka ASKbussen till åtvid? Får man ha med sig sprit? 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:39:00
 TrumanBurbank
Du har helt rätt.
Det repetitiva mumlande de flesta sysslar med på sittplats liknar mest en exorcistisk seans för andeutdrivning.
Snälla ni, det är bättre om ni är tysta och låter dom som verkligen vill sköta ramsan. Det är inget tvång att man måste vara med och det märks så väl att ni egentligen inte vill.
Det är kanske läge att korta ner det hela typ halva minuten klapp och halva minuten växelramsa?
Men om folk som mumlar helt enkelt håller tyst istället så blir det åtminstone inte pinsamt.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi vet ju alla att Hammarby alltid har haft och kommer att ha inte bara mest publik utan även bäst publik. Mest genuin, liksom. Och charmig, lika charmig som deras lag. Och alla, spelare och publik är söderbor sen generationer tillbaks. Det är det alla krönikörer fastnar för. Det där genuina, fyndigt folkliga. Dom tycker det känns så äkta.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:35:00
 Tack Riley !
De yngre generationerna behöver regelbunda historieföreläsningar.

Sarek-ramsan är däremot det mest sövande som kommit från Norra någonsin.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:19:00
 bladimirs brorsa:
Blir nästa ramsa "Lille Katt" månne? Vem du legat med skiter väl de flesta i...
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PALs inlägg/

Det räcker så. Nu jobbar vi utifrån dessa punkter mot förändring, i alla fall på de punkterna som vi kan förändra eller påverka.

Sitter och tittar på arenakartan inför Derbyt, helt osannolikt hur de kan hitta 16.000 blåa pluppar. Måste vara så att de inte har släppt alla platser synliga än!

Edit: De enda sektionerna där de finns mycket platser är kortsidorna etage 3. Det finns även en del klumplatser i hörnen på arenan. Annars börjar det se rätt utsålt nu.

De har även släppt upp en sektion precis mellan östra och klacken som inte funnits för försäljning tidigare!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nu när Luhringen fått bre ut sig under bästa sändningstid i P4 så förstår jag ändå lite mer av vad han menar även om hans krönika blev ett stolpskott.
För det finns tre saker som bidrar till att stämningen var något sömnig igår:

1: Tidpunkten i kombination med vädret. Luhringen pratade som att det stämningsmässigt kändes som en sommarmatch, håller med men vad beror det på? Jo troligtvis för att det var just det, helgkväll med sommartemperaturer och en dassig motståndare. Hel upplägget andades ”Charmarten Town”

2: Sittplats: Vår ”levande sittplats” som det numera verkar heta har försvunnit på NA. Dels har det som tidigare var trappa 7 spritts ut över olika sektioner dels är arenan sämre för spontanitet från sittplats. Att folk spritt ut sig är som det är, upp till AIK att aktivt arbete för en återuppståndelse och arenan är som den är vilket gör det svårt. Jämför med Östra övre där taket gjorde att spontana ramsor snabbt fick fäste i hela sektionen, nu saknas denna förstärkare vilket gör det svårare för en sittplats att dra igång. Gårdagens match på Råsunda hade garanterat lett till ramskrig mellan Östra och Norra (Fattiga norra), på NA blir detta betydligt svårare.

3: Norra: Man ska inte kritisera de engagerade supportrarna i onödan men det är bara att inse att den här splittringen med flera smågrupperingar skadar oss, den gjorde det på Råsunda och den skadar oss än mer nu. För där Söderfamily verkar ha samsyn kring sin klacksektion har vi olika grupper som kommer på nya sånger och sen kör dessa oavsett hur resten av läktaren reagerar. Resultatet? Ja att det likt gamla Ryavallen eller valfri bondeläktare står en hoppande klicka på en i övrigt tyst ståplats. Ni som står på Norra, det här måste ni ta tag i, vill ni ha det så här så fine, er läktare ni avgör. Det ser dock för taskigt ut, klara bondevibbar.
 

Namn: TrumanBurbank   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:06:00
 Det var alltså inte bara jag som tycker det behövs en förändring gällande "Ivan"-ramsan.
Frågan är bara om det går att få med sig alla på detta.
 

Namn: Orlandini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 10:04:00
 Det är alltid någon som känner sig "kränkt" av varje ramsa. Sätter den sig så sätter den sig. 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:59:00
 Med det sagt, vill jag bara tillägga att ramsan är värd att respekteras, inte bara för att den har ett visst sentimentalt värde för många.
Huruvida sentimentalitet är tillräckligt för att ramsan ska fortsätta att användas, är jag inte man att svara på. Men det löser sig kemiskt: folk sjunger den om de tycker den är tillräckligt bra, annars slutar de.
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:58:00
 "A:et i Gnaget" är ju hur skön som helst..? Gillar den skarpt, vilket jag också upplever att många på Östra gör. Känns gladlynt och klassiskt AIK.

"AIK Stockholm"-ramsan var den som gungade skönast igår, kanske finns det potential för den?
 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
"Det är A:et i Gnaget som gör'et" har sjungits åtminstone sedan 80-talet. Jag tror mig ha varit på plats (Norra) när den sjöngs första gången - den fick spontana ovationer och skratt.
För er som inte var med:
På 80-talet fanns två tv-kanaler! Inte två kanaler utan reklam, inte två kanaler om du saknade parabolantenn, det fanns bara två tv-kanaler överhuvudtaget! På en av kanalerna gick "Fem myror är fler än fyra elefanter", ett barnprogram som sågs av förmodligen hela Sveriges befolkning, inte bara för att det saknades alternativ utan för att det var väldigt bra och njutbart.
Där sjöngs ofta olika sånger och en var "Det är O:et i bomet (kan ha varit "ordet" också) som gör'et". En dag väljer alltså Black Army att göra den till sin och byter ut O:et mot A och "bomet " mot "Gnaget". I dessa tider sjöngs mest efterapningar från England eller liknande så en barnsång var något nytt. Innovativt, fyndigt, avväpnande.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:36:00
 Hoppas på en bra säsong så vi slipper Krokkos Bajen-inlägg.

 

Namn: Kenny Karate   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:34:00
 Addes hörnflagga

Vilka "vi?" Om du inte såg någon utveckling hos Viktor Lundberg under åren i AIK är det ditt problem - mitt tips till dig är att kolla in t. ex. Sundsvall borta eller Malmö hemma 2012, sedan kan du återkomma. Att han året efter det inte petade Goitom eller skyttekungen Kennedy är liksom en helt annan sak.

Tråkig ton om våra unga spelare överlag i ditt inlägg, samma gäller för många andra här. Anton har ju varit grym när han har spelat - tänk bara på första matchen från start, 3-0 borta mot Arvid - och Noah kliver in ersätter Milosevic utan problem. Vad mer ska man egentligen begära?

Tråkigt det här med internet. Att vissa verkar tro att man automatiskt får prata som en djurgårdare bara för att man har hittat ett forum.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:26:00
 Tycker det är syn och lite tidigt att börja hets om Etuhu. Alla visste att han har varit skadad och nu har en baksida som spökar, inget konstigt med det. Jag tycker det är mer rättvist att bedöma honom efter att säsongen har gått och om skadeläget inte förbättras. Lägg där till att i samtliga intervjuer på försäsongen så hyllades han unisont av alla spelare som en ledare, pådrivare och toppen personlighet. Han bidrog på ett föredömligt sätt med sin personlighet och attityd till det enda som på något sätt kom nära någon form av hype kring AIK inför säsongen, vilket troligen hjälpte till att sälja.
Jag tycker dessutom till skillnad från många andra, vad det låter som, att Etuhus insatser innan skadan såg mycket intressanta ut. Självklart saknades lite flås och annat men det är något som kommer när han får träna och spela matcher. Jag vill fortfarande påstå att det är just den spelartyp vi behöver för att kriga ned vissa motståndare i allsvenskan och i kvalet till Europa. Jag tycker istället att vi ska vara väldigt glada över den start vi fått, att Panos/Ofori och Blomberg levererat hyfsat och att laget tagit poäng trots att vi då troligtvis har lite sparkapital i Etuhu. (Vi har dessutom sparkapital Bangura som inte är helt 100% och Nabbe som är påväg)
När han är tillbaka ger det oss också möjligheten till ytterligare dimension i form av att spela ett riktigt 4-3-3 där vi skulle kunna ha Etuhu längst bak och Panos/Ofori lite framför.

Så min uppmaning är att låt killen komma tillbaka och fokusera istället på att se till att få dit så mycket folk som möjligt mot Bajen!
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:18:00
 Joxxe89.. dängroth..

Snacka inte skit om Sarek! Jag har legat med Stina i Sarek och kan berätta att Göran Månsson är gnagare. Plus att det är en skitbra ramsa.
 

Namn: gimme danger   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helt enig angående Turinaramsan. Runt mig på östra dör det av innan det knappt börjat. Desto bättre deltagande och tryck på växelvarianten.
Haha, och vad var dealen med Sarekramsan? Fick lite bonnlagsvibe..

Vore rätt kul att köra galga-ramsan mot Bajen för övrigt. Bara byta ut MP och järnkaminer mot Nanne Bergstrand och Bajen fans.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:10:00
 TrumanBurbank/
Nej. Tycker samma sak.
Tycker tom att vi stryker första remsan och kör andra remsan en minut.
 

Namn: BD (#13)   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:09:00
 //Joxxe89

Nu har du rätt i sak om Norra och ramsorna, men "A:et i Gnaget" har sjungits så länge jag har gått på AIK (sedan 1991). Förmodligen längre.
 

Namn: TrumanBurbank   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tog upp detta efter förra hemmamatchen, men inget gehör.


Tycker inte "Ivan Turina, klapp klapp klapp klapp klapp" håller i 1minut.
Norra kanske är engagerade, men majoriteten av sittplats (iaf runt om mig) mumlar bara, orkar knappt klappa - många sitter till och med idag.

Jag skulle hellre se att man köra växelramsa "IVAN - TURINA!" så "länge man orkar". Ungefär som man gjorde efter minuten igår.
Är jag ensam om att tycka detta?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:07:00
 Publiksnittet efter tre matcher mot icke-publiklag ligger ju på över 17000. En mycket hög siffra. Bland de bättre historiskt sett. Och efter nästa hemmamatch lär siffran ligga på 25000 i snitt. Bästa någonsin, väl? (Fördelen med en stor arena).
14000 igår var bra, men det känns som om det behövs ett par tretusen till för att det ska kännas som mycket folk.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 09:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har säkert diskuteras här inne tidigare men vore intressant att veta om Etuhu sitter på en fet lön med allsvenska mått mätt eller med ett prestationsbaserat kontrakt? Jag hoppas verkligen på det sistnämnda, allt annat vore nästan tjänstefel. Ska försöka luska lite om detta, känner ju några med väldigt god insyn i klubben. Är det säkert fler som gör härinne. Men skulle aldrig skriva ut något här om det inte var 100 % säkert. Inte sprida falska rykten helt enkelt. Vet inte om fler är nyfikna på hans kontrakt eller om det bara är jag? Känns ju som att man inte kan ge en spelare med den skadehistoriken något annat än en någorlunda normal allsvensk lön kanske plus ett prestationbaserat kontrakt. Kan inte se Etuhu sitta på tex 120-150 000 kr i månadslön... Vore galet och korkat av BW isåfall. Något borde klubben ha lärt sig i Majstorovic-gate. Även om han satt på en fetare lön.

Trevlig dag på er alla hursomhelst! Visst fan mår man så pass mycket bättre efter en solklar vinst. En underbar dag idag helt enkelt. *förbjuden smiley*
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:59:00
 Skönt att inte sitta på nålar igår.
Länge sedan motståndet sopades undan som igår.
Laget gick äntligen ut med den inställningen mot ett sämre lag och då blev resultatet därefter.
Taco var succé på familj!
Grymma resultat i övrigt. Törs man hoppas på X för Götet?
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:58:00
 skjut Nurmi skjut,
5/5 kl. 10.00 läste jag nånstans.(antagligen på deras hemsida)
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:48:00
 När släpps biljetterna till apderbyt på teletubbies ? 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:28:00
 Vi är överallt
Lätt att vi var över 14000 på plats igår. När du är där, gör tankeexperimentet att flytta ned alla på övre etage till nedre etage som rymmer ca 20000 för att beräkna hur många som är där. Jag gissade på 15000 igår.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:27:00
 Joxxe89
Håller helt med lät som nån jävla melodifestival. Död åt Sarek!
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Så nu när poängen är hämtade måste man bara ta upp de som händer på Norra stå nuförtiden. De har kommit fram en drös av mediokra ramsor på senare år där "A-et i Gnaget" blivit en klassiker, en 5 myror är fler än 4 elefanter ramsa (där folk t.om sjunger Å ist för A) får en att dra skämskudden upp varje gång. Att den ska sjungas efter varje seger känns extra jobbigt då man gärna hade sjungit någon klassisk ramsa som typ "Åh AIK Åh AIK, heja AIK".

Nu har våran dagisklack börjat sjunga Sarek - genom eld och vatten och sjunger dessutom den med orginal text! De här fungerar inte längre, tycker på riktigt att de har blivit väldigt lågt i tak och nu måste de sägas, stop!
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tror tyvärr att det är ganska stor risk att vi aldrig får se Dickson spela en match i allsvenskan. Han verkar vara sönderspelad efter en lång karriär. Men man får ju hoppas på det bästa.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:22:00
 Tycker Saletros var bra igår. Fint passningsspel. 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 08:07:00
 48 000 mot vraken med derbypriser... Vilken pengafest för AIK!

Haussa!
 

Namn: Addes hörnflagga   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 07:39:00
 Lite väl hårda ord om Saletros. Ja han är lite trubbig i spelet. Ja han väger lätt i närkampsspelet. Ja han hamnar ofta i situationer där han får riva och slita med armarna i det defensiva spelet. Tänk dock för i helvete på att grabben bara är nyss fyllda 19!

Igår bjöd han ju dessutom oss på fin offensiv speluppfattning med fina crossar blandat med bra genomskärare. Han har potential att utvecklas och ska absolut ha den här speltiden när vi leder med 3-0.

Kan det vara på grund av Viktor Lundbergs totala avsaknad på utveckling under sin tid i AIK som vi är lite extra kritiska mot unga talanger?

Sam såg minst lika bortkommen ut under förra säsongen, men vilket spel han bjuder på nu...
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 06:51:00
 Håller med om att Etuhu får svårt att ta Panos eller Oforis plats, iallafall i matcher som vi för. Panos var riktigt bra i passningsspelet igår.

Värvningar? Nja. Blomberg, Eliasson, Sam, Brustad är alla tillräckligt bra för att spela ytter i ett guldlag. En mittback? Nja, även om Sonko gjorde en av sina sämre insatser igår så visar han kvalitéer. Sauli fullgod ersättare.

Den enda positionen jag skulle kunna tänka mig en värvning på är högerbacken. Jag tycker att Hauksson är hopplöst dålig i inläggsspelet. Fick han in en enda boll igår?
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 03:20:00
 Ambrosini
Har svårt att se etuhu bänka?

I ärlighetens namn, tycker du han har övertygat när han har spelat?
Givetvis är han hårdare och tuffare i närkamperna och luftfuellerna än någon av panos/ofori.

Men samtidigt hamnar han inte i lika många dueller som dessa för att etuhu "väljer" vart han ska kliva in annars joggar han med bara.
I uppspelsfasen hamnar han ibland så långt ner som mellan mittbackarna och är för sen upp för att kunna vinns boll och sätts en press på motståndarna tillsammans med övriga laget.

På samma sätt är han liks seg ner om han väljer att följa med upp.
Anledningen till att han "väljer" sina närkamper och presslöpningar, tror jag hänger på den dåliga konditionen och avsaknaden av kontinuerligt matchande under sina senaste 2 år.

Jag är säker på att han är ett bra tillskott där vi behöver stänga matcher i slutet när vil leder, men för att starta så saknas konditionen och i ärlighetens namn är jag inte säker på om han har motivationen att egentligen satsa fullt ut.

Som tur har han personligheten och är en bra "lärare" för de yngre.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 01:41:00
 Ambrosini

Tror jag också delvis på men det bygger också på att Etuhu faktiskt kommer tillbaka och kommer i form.
Det skapar i alla fall förutsättningar för att 4-3-3 ska fungera för oss fullt ut.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 01:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
4-3-3 återkommer antagligen i takt med Dickson Etuhu.

Hittills är det ganska logiskt att vi lirat 4-4-2, helt enkelt eftersom Goitoms anfallskollega (Bangura eller Brustad) varit bättre spelare som kunnat ge mer hot än de alternativen som tredje mittfältare vi haft.

Men när Dickson kommer tillbaka lär Goitoms anfallskollega petas till förmån för honom, och yttrar som flyttar upp lite till, som på försäsongen. Jag har mycket svårt att se att Etuhu bänkas, eller någon utav Ofori eller Panos.

Men fram till dess lär vi lira 4-4-2.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 01:05:00
 Gordon

Vore så klart grymt om Sonko och Sam blir färdiga toppspelare till sommaren.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 00:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tror absolut att Blomberg håller. Hur jag skulle svara på frågan beror väl framförallt på om Sam fortsätter utvecklas fram till i sommar. Då tror jag att vi har så det räcker. Tänk på att även Brustad kan spela på den positionen.

Det är som sagt i försvaret som jag har mina dubier, men Noah verkar utvecklas snabbt. Hans offensiva spetskompetenser är dessutom riktigt, riktigt bra att ha.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 00:45:00
 Gordon

Ja men frågan är, tycker du Sam, Blomberg och Eliasson håller på ytter för guld? Jag tycker inte det. Så för att få speltid för Eliasson så får man då försöka låna ut honom.

Tror absolut det finns spelare som lirar på en lägre nivå som vill uppåt ett pinnhål som är villig att jobba sig till speltid men börja som fjärde alternativ.
Glömde dock Pavey som kan riva på topp nån match om det behövs.

Tror i alla fall det kommer behövas en spelare in för ytter/forward om Nabbe säljs.

Håller helt med om att det ska vara någon av Jos kaliber om det ska vara värt att putta undan Sonko och Sauli.


 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 00:34:00
 BFM: Men om vi spelar 442 så lär Blomberg spela på ena kanten. Om vi tar in en till ytter spärrar vi då vägen för både Sam och Eliasson. Anfallsmässigt har jag svårt att se att en spelare av någon kvalité skulle vara nöjd med att spela fjärdefiol i ett 442. Sedan kan det finnas anledning att låna ut Nikolic ändå för att ge honom rutin och speltid.

Jag tycker att det räcker med den där ledaren till mittförsvaret. Om vi inte kan värva någon av Jos kaliber kanske det är lika bra att hoppa över värvningar och satsa på att mittförsvaret vi har växer några snäpp.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-27 00:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ja det blir en intressant sommar.
Vi har två av landets mest lovande yttrar o Sam och Eliasson.
Men jag tror inte vi har tillräckligt bra yttrar för att utmana om guldet om vi ska spela 4-4-2 utan Nabbe. Kör vi 4-3-3 har vi fler och bättre alternativ. Men Alm verkar vilja spela 4-4-2 en del även om han nog kommer att skifta en del.

Tror inte att en spelare som Yasin gör någon skillnad. Knappast bättre än Sam och stänger då bara vägen för Eliasson. Då är det nog bättre att ge våra nuvarande unga spelare chansen. Ska det in någon där ska denne i mitt tycke vara bättre än Sam. Eller ingen alls.

Med tanke på att vi har 31 miljoner i eget kapital.
Vi har sålt ett par spelare i vinter och vi har fått ett extra derby som man inte räknat på i cupen. Så borde dom inte ha försvunnit. Får vi 20 netto för Nabbe så bör dessa satsas, om vi har fortsatt slagläge i sommar, i att köra för ett guld.
Jag hade försökt få in Jos och en riktigt bra ytter. Och försökt få lånat ut Eliasson till Falkenberg resten av året.

Tror stenhårt på Sonko, men jag tror det är svårt att gå för guld med en artonåring som inte har speciellt mycket erfarenhet som ordinarie på mittbacken. Inte ens Messi var ordinarie när han var 17-18 och det i en mindre utsatt position. Ja det är ingen sanning åt något håll för det att luta sig mot.
Men jag tycker inte konstellationen Pertan Sonko räcker för guld. Det kan vara så att Jos Sonko skulle vara bättre än Jos Pertan om någon månad.

Jag hade också försökt lånat ut Nikolic och tagit in en anfallstalang som kommit lite längre i utvecklingen.
Om Nabbe säljs som är ett alternativ på topp och vi får en skada eller avstängning så blir det tuffare i anfallet i 4-4-2 och där räcker inte Nikolic som avlösare från start eller på bänken.


Nabbe säljs
Eliasson och Nikolic lånas ut.

In med Jos en klassytter och en anfallstalang.
 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:56:00
 Lundholm gör det riktigt bra. Han kommer bli årets utropstecken 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fullkomligt älskar ljumna avslagna AIK segrar, livskvalitet.

Rätt skön konkurrens ändå. Brustad, Blomberg, Dickson, Eliasson,
Nikolic och saletros startar inte idag. Duglig uppställning utanför startelvan ändå. Lyxproblem för Alm.

Luhr är en lat och oinspirerad journalist. Även om fotbollslaget AIK förtjänar en större publik idag.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:29:00
 AIKforever94

Kanske in med Sauli men tyckte Lundholm gjorde en bra match idag och kanske borde få fortsatt förtroende. Men Blomberg har också gjort det bra. Svår sits för Alm & kompani. En angenäm sådan dock.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:27:00
 Finns väl ingen anledning att värva yttrar när Nabbe försvinner. Vi har ju redan bra uppbackning på den positionen. Jag tycker att vår trupp känns ganska komplett, även om flera spelare behöver utvecklas en del. Problemet om vi värvar spelare är att dessa då kommer att stå i vägen för just nämnda spelares utveckling. Om vi ska värva känns väl annars backlinjen som den tunnaste lagdelen truppmässigt. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Wellington

Tyckte också att DG vann närkampsspelet med Sonko lite väl lätt ett par ggr. Och DG är inte precis en fysisk spelare... Men Sonko spelade upp sig i andra halvlek ska det tilläggas. Men kanske ska Sauli få chansen? Svårt det där, båda känns jämnbra men jag tror att Sonko har större potential.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:24:00
 Klart vi ska satsa på Eliasson och Lundholm, men säljer vi Nabbe behövs det ändå en värvning för det känns inte tryggt att bara ha Eliasson, Lundholm och Blomqvist på kanterna. Yasin känns spontant klockren som ersättare till Nabbe. 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vill för övrigt tillägga...

Bajen har ett bra publiksnitt just nu. Dock undrar jag hur många av dessa som faktiskt är bajare och hur många som är turister?

Det har ju ältats oavbrutet i svensk media i två år om att Bajen är Sveriges publiklag, vilket är märkligt när vi har vunnit publikligan överlägset flest gånger.

Det yttersta beviset får jag när några avlägsna släktingar, ett par riktiga bönder från Falun, åker ner till Stockholm och går på bajen-match med bajenhalsdukar, och dessutom lägger upp det stolt på facebook.

Hellre 15k riktiga supportar än 25k varav hälften består av fotbollsturister utan någon lagtillhörighet egentligen.

Dessutom nämner inte medierna hur 4000 DIF-supportrar sjöng ut 25k Bajare på derbyt. Hur fan är det möjligt om dom nu har Sveriges bästa fans kan man ju undra.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:15:00
 Det är så jäkla kul att se Noah, Ofori och Sam lira. Ok att Noah inte var 100 % bakåt, men dagens kamp mot DG är viktiga läropengar för honom. När hade vi senast en mittback som kunde hålla i bollen, göra mål, slå inlägg och göra varje offensivt inkast till en farlig fast situation?

Samtidigt gäller det att hålla upp ett varningens finger. Allsvenskan är uppenbarligen en sjukt jämn serie även i år, även om just Örebro verkligen är jättedåliga just nu. Det räcker med lite sämre koncentration och några stolpe ut så åker vi på stryk mot lag som Bajen, Dif och Falkenberg. Jag hoppas verkligen att laget lyckas behålla inställningen och koncentrationen över tid i år. Då och bara då kommer vi bli farliga.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:15:00
 Yasin är ändå ingen Nabbe, är väl bättre att vi satsar på Sam och Eliasson i sånt fall. 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:14:00
 Samma elva mot åtvid som i dagnsmatch! Men byt ut Sonko mot Sauli och Blomberg mot Lundholm. 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:11:00
 Frågan är om vi inte borde spela Sauli som mittback istället för Sonko mot Åtvid och i derbyt.

Det som oroade mig idag var att DG i örebro i princip kunde putta bort Sonko i kamp om bollen. Flera gånger dessutom. Det ska man inte kunna göra på en mittback så lätt.

Dessutom så panikspelade han alltid bort bollen när han väl kom först, så Örebro fick ju alltid minst ett inkast med sig.

Har han problem med koncentrationen, tro?
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:05:00
 Känner mig oerhört stolt över vårt lag. Vårt lagbygge är verkligen bra och BW, Alm och resten ska ha en jävla massa credd.

Tycker Yasin vore en oerhört spännande sommarvärvning. Känns som vi borde ha kulorna för det.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 23:03:00
 Var det verkligen över 14000? Såg ut som ca 10000 tyckte jag. Samma sak mot Gefle.

Hursomhelst tycker jag det borde vara självklart att flytta ner bortaklacken till läktare 1 och samma hörn som nu mellan södra och östra.
 

Namn: zerman   Visa profil  
Länktips: http://www.flickr.com/photos/jesperzerman/sets/7215764986
Sänt: 2015-04-26 23:00:00
 Nu finns bilder från AIK-Örebro uppe på:

https://www.flickr.com/photos/jesperzerman/sets/72157649867974414/
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 22:49:00
 Noahs var ju själv inte nöjd med sin första halvlek och sa att han stod och sov. Var varit väldigt kritisk till om han kommer hålla redan innan säsongen och det ser väl inte jättestabilt ut. Jag gillade dock lite aktioner han gjorde i andra halvlek som man inte sett mycket av innan. Han vågade hålla i bollen med när han fick lite press på sig istället för att bara göra sig av med den. Är dock lite orolig för att han kan få det jobbigt i derbyt mot kontingsstarka Hammarbyare. Men gillar ändå grabben och hoppas verkligen han klarar att höja sig. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 22:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Noahs inlägg till 1-0 målet är ju perfektion. Synd att han emellanåt ger mig hjärtstillestånd i sina defensiva aktioner. Misstagen kanske kan slipas bort och minimeras?

Saletros passningsfot är underskattad.

Glad att vi har Bangura i truppen.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 22:18:00
 För en gångs skull en domare som inte ägnar hela matchen åt att försöka jävlas så mycket som möjligt med oss, bara en stins som inte kan offsideregeln men tack o lov blev det inte avgörande. 

Namn: TrumanBurbank   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 22:17:00
 Helt vansinnigt att över 14000 ska räknas som dåligt idag.
Inflationen i vad som är bra publiksiffror är total.

17298 i snitt efter att ha mött Halmstad, Gefle och Örebro - please.
Då matcherna spelats på en röd dag och två söndagar, på en usel tid.


Please.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 22:15:00
 Bra publiksiffra. Bra gräs. Bra väder. Bra coachat av Alm. Stabil vinst.

Bra så.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 22:13:00
 Jo kollar man töntens Twitter så ser man ju att han redan en kvart innan match bestämt sig för att dissa publiken som har fräckheten att njuta av en sista öl i solen istället för att vara i arenan när HKH Mathias Luhr behagar bli underhållen. Sen när det visar sig att siffran ur ett historiskt perspektiv är bra mycket bättre än de knappa 10 000 som han så innerligt önskade till sin konfliktkrönika börjar han tjattra om stämning istället för att på så sätt leva kvar i sin villfarelse om hur både Hammarby och apa gått om oss.

Dra in fjantens ackreditering och skicka honom på hockey-VM.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 22:10:00
 Tack AIK för en riktigt trevlig eftermiddag och kväll! Ska inte klaga på någonting alls utan bara konstatera att vi har ett väldigt bra lag just nu och den som prioriterar AIK efter en fast middagsrutin får skylla sig själv.

Gillar Sonkos inkast väldigt mycket. Försvararna är ju ganska maktlösa eftersom ett relativt löst inkast knappt kan nickas iväg och andrabollen dimper ner lite var som helst.

Svårt att ta ut laget mot Åtvid, men det är ju angenäma problem för Alm.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:59:00
 Jag har länge sett Yasin som en naturlig ersättare till Nabbe. Liknande spelstil. Nu är han ju säkerligen dyr med långt kontrakt + att vi har spelare i befintlig trupp men ändå. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:51:00
 Ja Mathias Luhrs krönika var ett lågvattenmärke. Vi har ökat lunksnittet från 9000 på Råsunda till ca 14 000 på NA men plötsligt dyker Bajen upp och har sin variant av 2006 och då ska vi plötsligt vara 29 000 varje match eller? Ja gärna det men rimligt bara sådär. Nej knappast. Förväntar mig nu i övrigt att Luhr ska klaga på alla publiksiffror för alla lag varje gång de understiger 15 000 pers.

Pasjasjournalist på skittidning, sug Byggmaxcowbysen vetja.

Och när det gäller publiksatsning så sikta på 2016 när allt är färdigt.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/CoachLuhr
Sänt: 2015-04-26 21:46:00
 Haha kolla hans twitter. Han hatar järnet. Var det så illa? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:42:00
 Riktigt trevligt att KK gör ett typiskt KK-mål mot Ellos. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:41:00
 Det krävs numera att det verkligen smakar guld eller derby för att vi ska dra de stora massorna. Inget konstigt med det som klubben utvecklat sig. Fortsätter spelet så här kommer vi få ett riktigt bra snitt när säsongen är klar. Troligtvis runt 20K.

Lite respekt kan övriga visa den klubb som lett publikutveklingen framåt på hela 2000-talet.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:38:00
 Älskar att Alm coachat laget inför match med: "trycka ner skivstången mot dom".

Det är AIK.
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:32:00
 Mattias Lühr är en trött fotbollskrönikör. Lägger en negativ publikvinkling när vi är nästan 15 000 en jävla lunkmatch, mitt under middagstid en söndag, och innan ett Stockholmsderby. Är det Bajsens första allsvenska hemmamatcher på sex år han har som referenspunkt? Så sjukt jävla ointressant. Jämför med våra Råsundaår istället, och inse att man, exempelvis, inte ens kan parkera bilen i anslutning till Friends Arena. Än.

Nej, en riktigt trevlig fotbollskväll på Nationalarenan. Alm fortsätter med 4 - 4 - 2 och det står tydligt att det är rätt melodi för tillfället. Jag tycker initiativet med 4 - 3 - 3 har varit friskt och även om det inte praktiseras just nu tror jag det har gett en känsla av framtidstro och progressivetet inom förening: fokus är på utveckling.

Vems plats tar Blomberg?

 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/user/17124blogg
Sänt: 2015-04-26 21:27:00
 Fyra filmklipp på AIK-klacken i dag (och ett klipp där AIK:s spelare håller upp banderollen med texten "Alla till Åtvid!". 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:25:00
 tooobe

Svårt att se att den var avsiktlig. Såg snarare ut som naturlig del i avstampet i ett upphopp. Sen satt den ju rakt i tinningen så det borde ha blivit gult ändå på grund av effekten av hans oaktsamhet.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:20:00
 Borges bolltouch/

Självklart är det så och det inser jag också, därför är det så skönt att Alm gör byten hyfsat tidigt med Brustad, Eliasson och Saletros.

Men det där är såklart en avvägningsfråga.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:20:00
 Vraken är där vi var 2006, med skillnaden att de har väntat på återkomsten i fem långa år.

Åtvidaberg härnäst, en match i taget.
 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:16:00
 Okej, jag håller med om att dagens publiksiffra mot Örebro faktiskt är bra. Men samtidigt, varför ursäkta Bajens siffror med att de har lite medgång och hype? Skulle inte det kunna användas som en utmaning för att öka AIK:s publiksiffror ännu mer? Den ökning vi ser idag jämfört med t ex sista åren på Råsunda är sannolikt nån slags eftersläpningseffekt av de hyper vi hade kring flytten. En hype innebär tillfälligt högre publiksiffror. Efterdyningarna av en hype innebär ofta ett högre snitt än innan en hype. 

Namn: tooooobbe   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:15:00
 RÅPs armbåge. Fegt och fult. Det väntade jag mig inte av honom.

Tvi.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:14:00
 Hoppas vi kan gå vidare i EL iår också! 2012 var det roligaste jag upplevt som AIK:are roligare än sm-guldet 09 faktiskt. Även om guldet kändes underbart. Så fanns det så mycket spänning i det där europa äventyret så man bara ler när man tänker på det! 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:10:00
 Ja, journalisterna har ju hoppat på Bajens Hype Train. Klart deras siffror är riktigt bra, men man måste ha perspektiv och jämföra med Råsunda åren på slutet så har vi mer folk hela tiden.

Och ingen klagar på gräset längre.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:10:00
 Wassenuss:

Håller med dig i ditt andra stycke till punkt och pricka.

Dock måste jag säga att jag är något ambivalent inför den situationen. Visst vill man se AIK trycka på och vinna med 6-0 och aldrig ha någon broms, men å andra sidan har vi match om 3 dagar och det kanske vore onödigt att gå på full gas trots att det egentligen inte behövs rent resultatmässigt.

Däremot tror jag att sådana saker kan göra en marginell skillnad i publiktillförsel/bortfall. Jag menar, ponera att AIK spelade som Tyskland gjorde i VM-semin mot Brasilien och bara öste på, trots att matchen i teorin redan var klar, så är jag övertygad om att det hade pumpat in energi till marginalsupportrar som kräver ett mer offensivt och fröjdfullt AIK. Så på det sättet är det lite tråkigt att vi inte trycker på mer, men man kan ju inte få allt. Nåväl.

Återigen, fantastiskt skönt att vi fortsätter "städa undan" de kassa lagen på hemmaplan. 3 vinster av 3 möjliga på hemmaplan i år. Starkt, riktigt starkt.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:10:00
 Riktigt skön vinst idag. Tredje raka vinsten mot lag vi bara ska vinna mot. Något vi inte riktigt klarat av tidigare.

Men jag ser ingen taktisk skillnad eller något utveckling av spelet som gjort detta möjligt. Personligen tycker jag det ät trist då jag tror det behövs. Men tydligen inte ännu iallafall så då är det bara att glädjas åt överkörningen av Örebro.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:03:00
 En bra utförd match idag, hade vi vunnit med 4-0 hade jag varit nöjd, nu är det okej. Lite så känns det.

Lite reflektioner från matchen då:

Sonko kommer utvecklas så satans mycket den här säsongen, man kan reda nu se stora framsteg.
Sam, fantastisk match och fint samarbete med HH.
HH måste förbättra sitt passningsspel ordentligt, samt inläggsspel.
Henok är så. jävla. bra.
Nabbe gör det okej, har lite svårt för att han hela tiden ska ta så svåra avslut, han får öva på dom på träningen istället.
KUL att Brustad fick göra mål.
Mycket pigga inhopp av Eliasson och Saletros.
Oforis krossar skär planen som en varm kvin genom smör.
Panos vändningar är ögonglobs

Själva spelet i sig är bra, men när det står 2-0 och man har en man mer på planen, då vill jag se ännu mer fart, ännu mer överlapp, ännu mer skott och folk i straffområdet. Nu börjar man spela svårt och ta konstiga avslut. Ge publiken mer energi! Andra halvlek idag var till stora delar medelmåttig att se på, med undantag x antal fina aktioner. Vi slår bort lite konstiga passningar idag vilket jag hoppas att tränarstaben arbetar med. Onödigt att släppa till kontringar pga slarvigt passningsspel när man är så pass mycket bättre än motståndarna.

Fick idag uppleva Friends arenas loger. Jag blev så himla positivt överraskad. Satan i gatan va fina dem är och vilken trevlig service från personalen. Synd att dessa inte nyttjas mer. Fanns tre loger till vänster om mig som ingen nyttjade, riktigt tråkigt!

Ska skriva ett inlägg lite senare om publik mm.

Ge mig mer banderoller Norra!! Som förvrigt hördes riktigt fint från Östra etage 2.

Är det så att vi möjligtvis börjar sätta oss och hantera den här arenan nu..?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:03:00
 Men, publiksiffran idag är bra. Ta tex 2012, sista året på Råsunda, då hade endast fyra matcher med över 15000 och Örebro lockade väl 8000 nånting. Nu ligger våra sämsta siffror flera tusen över våra tidigare sämsta. Kommer att klivet fint snitt i år. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:03:00
 Saletros gjorde ett bra inhopp idag.
Kontrollerat passningspel kryddat med några fina mackor.

Sam Lundholm är en fröjd att se !
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 21:03:00
 Men herregud! Kan ingen fatta att "den allsvenska publikhajpen" är en tillfällig Bajenhajp. Deras siffror är för tillfället abnorma. Vi hade ungefär motsvarande 2006 och typ 02 samt 03.

Övriga lags siffror ligger så här långt ungefär där man kan förvänta sig.
 

Namn: 890622   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:59:00
 Faktum är att ni nog har rätt. Publiksiffran är nog inte så dålig som jag fick det att framstå. Sträcker upp en hand och erkänner att jag hade fel.

Måste vara Bajens jävla publiksuccé som går mig på nerverna.
Hur som helst, ikväll njuter vi av att vi stormar fram på hemmaplan och spelar riktigt jämnt borta mot Malmö och Ellos! Fortsätt så AIK!!
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:59:00
 Alltså vad är det för fel på AIKplay? buffrar helt otroligt långsamt. Samma sak efter varje match.

Är det bara jag som har det här problemet?
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Länktips: http://www.aikpatv.info
Sänt: 2015-04-26 20:58:00
 Matchrapport: AIK - Örebro
Förnedring på Friends
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:54:00
 Lite roligt att difarna tror att vi "publikkryddar" jag håller med om att det var glest idag på läktarna. Men att vi bara var 10000 som vissa påstår är ju rent skitsnack, jag upplever att AIK till skillnad från andra lag är extremt ärliga i sina publikredovisningar. Hade vi viljat krydda våra siffror så hade vi knappast noterat 23 800 i premiären när matchen var slutsåld.

Sen är det klart att vi inte kan vara nöjda med 14300 när vi ligger i topp och det erbjuds fint väder. Va ska vi göra egentligen för att börja dra folk? Man börjar ju bli lite orolig hur det ska se ut när vi har ett sämre år sportsligt.

Sjukt stabil seger idag iaf, var aldrig orolig. Skönt att ibland bara kunna få slappna av och njuta av AIK dominans från första till sista minut.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JOnz: Om jag inte minns fel så har Alm tidigare lyft fram vikten av att ge spelare 90 minuter för att få igång konditionen. Han ville väl pressa honom helt enkelt. Nu är Nabbe ett steg närmare 90+ och kanske klarar det mot åff.
edit: tvåa på bollen
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:49:00
 Måste tillägga att jag saknar journalister som skriver matchrapporter med inlevelse. Mattias Lührs rapport är så tråkig och har en underton av bitterhet i sitt sätt att skriva. Tycker ofta faktiskt han har det.

Tänk om nån journalist såg det Alm såg. För att sedan skriva ner det med inlevelse i sin rapport. Typ det Alm säger på presskonferensen: "Likaså Goitom som visar allt AIK står för när han gör 2-0. Han är explosiv när han vinner boll, explosiv när han trycker ifrån och faktiskt även explosiv när han firar".
Istället skriver Lühr: "Och sen stal Henok Goitom bollen, åkte lite slalom i ÖSK-försvaret och placerade snyggt in 2-0 bakom Oscar Jansson.
Sådärja, liksom!"

Buuu vad tråkigt.

Alm skulle vara en bättre journalist än dom flesta. Inte undra på att han "dryg" mot dom.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:47:00
 JOnz,
Han bedömde nog att Nabbe behöver så mycket speltid som möjligt för att bygga upp kondition just nu.
 

Namn: JOnz   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:44:00
 Någon som vet varför Alm inte bytte ut Nabbe när matchen vad avgjorde vid 70-80 min? Han gick ju på hälarna och fick kramp som grädde på moset innan slutsignalen. Vi har match redan mot tre dagar borta mot Åtvid, då kan man lika gärna vila honom inför den?

Pigg insats av Sam! Som vanligt är han bra mot sämre lag, mot Åtvid vill jag dock ha in Blomberg som har fått vila och kommer vara pigg.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker inte publiksiffran är särskilt konstig alls. Vi har legat i toppen av Allsvenskan i fem år nu, det är inte en så jävla big deal. Särskilt inte i början av säsongen mot ett osexigt Örebro, dessutom efter en förlust.

Hade vi istället varit i Allsvenskan öht för första gången på fem år, med en ny arena och ett stort behov av att bevisa att vi är många för att kunna hävda oss, så hade Örebro hemma i femte omgången givetvis lockat bra många fler.

En match som den här utan speciella omtändigheter har inte lockat särskilt många fler än såhär tidigare. Varför den då helt plötsligt ska locka 25+ nu har jag svårt att förstå.

Hammarby har existerat i 100 år och knappt någonsin haft bättre publiksiffror än oss, trots att publiksnittet en majoritet av den här tiden varit klart under vad Söderstadions kapacitet varit, som dom löjligt nog försöker skylla på. Det är lika löjligt att försöka dra några slutsatser om att Hammarby har mer publik förrän omständigheterna att locka folk är ens i det närmsta likadana.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:41:00
 Är väl ingen överraskning att vi har liknande siffra som mot Gefle? 1730 är ju för övrigt en TV-anpassad tid. Uselt egentligen. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:39:00
 Är inte 14 331 en rätt bra siffra mot Örebro hemma...? I alla fall om man ser historiskt. 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:30:00
 Fin matchplan av Alm och klockrent utförd av spelarna.

Kul att Malmö hånar vår publiksiffra när dom hade 2000 färre senast dom mötte Örebro hemma. Men för all del så håller jag med, usel publiksiffra. Dif hade tappra 7500 senast mot Örebro men dom kan ju alltid ursäkta sig med att dom suger.

Gillar Sam skarpt, går från klarhet till klarhet. En framtida Nabil.
 

Namn: HolyJonte   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:29:00
 Inte mycket att klaga på idag inte! 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 20:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
890622

Tror det kan bli en fördröjningseffekt på publiken. Den kommer när hypen rullar på.

Annars finns nog ingen enskild anledning. Man kan t ex säga att det beror på ekonomin (tre hemmamatcher plus ett derby på en månad blir lätt en tusenlapp) men med en löning mellan så klarar nog de flesta att se åtminstone två eller tre av fyra matcher. Man kan även påstå att NA är så instängd och man vill inte sitta inne när solen gjort comeback men så klaustrofobisk är inte arenan, trots en idiotisk jumbotron. Man har även resten av dagen på sig att lapa sol, särskilt när matchen börjar 17:30.

Kanske att det har kommit ett litet överflöd av matcher. Det här var femte matchen på 20 dagar. En match var fjärde dag och en ny match om tre dagar. Det gör liksom inget om man missar en match, det kommer snart en ny (och snart är det ju ett hypat derby, varför bry sig om annat?). Man hinner inte vänta och längta lika mycket som om det var en match i veckan. Det hinns inte byggas upp någon hype kring matcherna, jag tror de flesta inte riktigt har koll på när nästa match är utan det blir "oj, är det imorgon? Ska se om jag kan...". Förr visste man att det gick 12-14 dagar mellan varje hemmamatch och matcherna spelades lör-mån (ibland tis). Nu kan matcherna komma lite när som helst.

Samtidigt så verkar inte bajarna ha det problemet så det är nog också en dålig ursäkt.

Jag tror att det kanske är så pass enkelt att AIK:are har blivit bekväma. Vi har vant oss vid att vinna publikligan, ha bäst tifon osv (jag anser att klagandet på akustiken på NA också är en bekvämlighetsfråga då det inte är något problem när klacken tar i ordentligt). Malmö har försökt utmana lite senaste två åren men de har utmanat sådär lagom. Ganska lätt att ta igen. Nu kommer Bajen och storsatsar. Nu gäller det för AIK:are att rannsaka sig själva och anta utmaningen.
 

Namn: 890622   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/kronikorer/mathias-luhr/lu
Sänt: 2015-04-26 20:11:00
 Det här är något jag har tänkt på länge. Jag älskar vår hybris och att vi alltid anser oss störst. Men det finns ett fåtal tillfällen då det kan vara nyttigt att "erkänna det alla vet".

Vad fan krävs egentligen för att vi ska kunna dra 18000-20000 på en 'vanlig' match? Det räcker uppenbart inte att vi är ett topplag...

Jag har själv ingen lösning på det här men jag tycker att det är läge att lyfta frågan på allvar. Laget gör sitt, men jag tycker inte att vi levererar på samma nivå!
 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:54:00
 Tjerna till landslaget!

Kunde bara strökolla (snarare lyssna) på matchen idag så har ingen bra bild av hur Saletros var. Men jag förstår vad du menar baserat på tidigare insatser.

Jag är fortfarande inte helt säker på vilken roll han ska ha i laget. Ska han vara offensivt, defensivt eller lite tvåvägsspelare? Ska han främst vara en stabil mittpunkt så gör han jobbet bra, ska han egentligen ha en mer kreativ roll gör han det dåligt. "Städgummor" etc gör ofta bra matcher när man inte märker av dem medan kreatörer man inte märker av bara är curlingspelare.
 

Namn: PontusH   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:53:00
 Gräsmattan också. Verkar ju riktigt bra?

 

Namn: Tjerna till landslaget!   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Riktig promenadseger idag. Dock bjuder vi på två bra lägen för ösk som känns onödigt. Dom borde inte få komma 3 mot 2 när dom har en utvisad där vi ska vara tacksamma för att ösk-spelaren är så ofantligt dålig och inte passar två soprena medspelare. Och DG skulle aldrig fått sitt läge direkt i början heller.

Dumt att klaga när vi annars spelar ut dom fullständigt kan tyckas, men mot bättre motstånd framöver vill jag inte se såna bjudningar.

Dock var det ju 95% positivt idag, vi har grymt bra kontroll och det är bra att vi drar ner på tempot och spelar ut matchen i ett lugnt tempo så vi vilar lite inför nästa match. Kul också att Brustad fick hänga sin första, som många andra hade han bud på fler och jag tycker att idag lyckades han tajma löpningar och utnyttja sina snabbhet mycket bättre. Också Eliasson såg mycket pigg ut vilket bådar gott!

Jag blir inte riktigt klok på Saletros måste jag säga, han sticker verkligen inte ut alls. Men jag vet inte om det är bra eller dåligt. Han gör ju aldrig nåt misstag, men aldrig nåt som imponerar heller. Dock kollade jag på matchen på en kass stream där det var svårt att se vem som var vem och då blir det lätt att individuella prestationer är det som färgar spelarens insats (närbilder) och spelet utan boll får man ingen koll på alls. Vad säger ni som var på plats om honom?


Ambrosini

tack
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:42:00
 Borges

Håller med. Vi måste bli bättre på att använda hans styrkor där framme. Också belöna hans löpningar med bollar så att han inte tappar motivationen att ta dom.
Och, väldigt viktigt att han får göra sitt första mål.
Tänk om vi kan få igång en riktig målspruta där framme också. Det adderat till Goitom Nabbe och Bangura eller Sam. Med Blombergs fina fot från mitten. Stoppa oss om ni kan.

Kul också att se Anton få bra med tid och att han gör det så bra även om det inte är speciellt förvånande.

Tycker Sonko växer hela tiden också. Hoppas vi kan fortsätta vinna bara under tiden han fyller västen som allsvensk toppback. Tror han ganska snart är där.

 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FAN vad läskigt... Är i Rom sista natten och kunde inte följa matchen ett skvatt. Gick nyss till mobilen och slog in texttv 377... Är skitläskigt att följa matchen så, bara få slutresultatet liksom, men jädra glad man blev! Kul med ett så fint resultat som 3-0 och att "rätt" spelare nätade. Men det var en bra match eller? Bra tryck på läktarna?

Nu blir kvällen skön!
 

Namn: PontusH   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:41:00
 GÖTT att studsa tillbaka på det här sättet efter torsk senast. Speciellt efter att både Ellos och MFF tappat poäng. Väldigt kul att se grabbarna spela fotboll idag. BETYG;

Carlgren - 2. Hållen nolla, alltid skönt för känslan. Agerar säkert på de chanser som ÖSK skapar. Pigg och alert på att sätta igång bollen snabbt.


Haukur - 2. Stark 2:a. Klart bättre idag än senast. Alltid 100% inställning.

Sonko - 2. Börjar med att ha det lite jobbigt mot DG, men växer in i det ju längre matchen går (samtidigt som ÖSK naturligt tappar sitt anfallsspel). Vapen med sina inkast.

Pertan - 3. Klart bättre än mot Elfsborg. Får visa upp sin fina snabbhet några gånger.

Nisse - 3. Pålitligt som vanligt. Bjöd på lite skön samba i andra med lite finter och klacksparkar.


Sam - 3. En pigg och företagsam Sam idag. Såna här matchbilder passar honom. Nästa steg är att börja producera fler poäng. Men det är jäkla SPÄNNANDE egen talang vi har här.

Panos - 3. Styr och ställer. Fina krossbollar och inga fingrar emellan i försvarsspelet. Pondus.

Ofori - 3. Trollgubben Ofori fortsätter blända med bra teknik. Skön tunnel på ÖSK-spelare i första halvleken. Hoppas allt är OK med fotleden han fick bytas ut för.

Nabbe - 4. Landslagsklass. Interklass? Ja, kanske. Tredje målet på tredje starten. Imponerande med tanke på den hafsiga försäsongen han fick.


Bangura - 2. Ingen toppmatch idag, men är heller inte dålig. Vill hela tiden vara delaktig, men saknar det lilla sista idag.

Goitom - 4. Överjäklig idag igen. Målet han gör är otrolig klass. Hemjobbet + assisten till Brustad är också väldigt, väldigt bra. Länkar ihop bra med medspelarna och ser ut att må jävligt bra just nu.

****

Brustad - 3. Så ja, Fredrik! Syntes direkt när han kom in idag att han ville något med sitt inhopp. Tydliga löp och bra energi. Nu kom äntligen det förlösande målet också.

Saletros - 2. Känns nästan som att det är en RÅP eller en Helgi vi slänger in, så tryggt känns det med Anton numer. Kommer in och spelar rätt hela tiden. Slår inte bort en boll. Klockrena spelvändningar.

Eliasson - 2. Gött att även ha fått in Niclas i årets Allsvenska. Hinner uträtta en hel del på hans ungefärliga kvart på planen. Vågade utmana sin gubbe varje gång. Sparkapital.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:41:00
 Tydlig idé idag hur ösk skulle besegras, stort plus. Tycker att försvarsspelet i början av matchen har mycket att önska.
Vinst mot åtvid och sedan 48k i Derbyt!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:37:00
 Skönt med vinst.

För att kritisera lite - precis som jag alltid gör efter matcherna oavsett utfall - så var det synd att vi inte utnyttjade Brustad ännu mer. Han tog fantastiskt många löpningar i djupled och borde fått bollen betydligt fler gånger än de gångerna han fick den denna match.

Nåväl. Riktigt härligt att Brustad fick göra mål ikväll iallafall. Nu lossnar det.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:34:00
 Ofori inte en enda felpass idag och underbara krossbollar. Panos också bra.

Värmde att få se Brustad och Eliasson. Sam aktiv idag men fick ut väldigt lite sett till antal moment. Haukur såg stark ut igen. Klarar han plasten i Åtvidaberg?
 

Namn: Snarf   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:33:00
 Fråga: Nån sa att man kunde se Cmores matcher i repris om man skapar ett konto. Är det gratis eller måste man betala för abonnemanget för att få tillgång till den tjänsten? 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:31:00
 @MPetersson: Skönt besked för AIK från läkare Karol Zyto: "Ingen fara med Ofori. Ingen skada" 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:29:00
 Stabilt! 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:29:00
 Tjerna till landslaget:
"Åtvidaberg till alla"
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:28:00
 Vad olika man kan se på saker, jag tycker bangura varit riktigt bra. Han är på väg mot gammal god form. 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:27:00
 Tänk här satt vissa och hyllade vraken och deras spel igår mot ett sopigt åff, när det enda som ska hyllas är AIK och vårat spel! tack o lov är man gnagare!
 

Namn: Tjerna till landslaget!   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:26:00
 Vad står det på banderollen spelarna håller upp? 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:22:00
 5: Panos, Ofori, Nisse, Pertan, Carlgren
4: Nabbe, Henok
3: Sam
2: Sonko, Hauksson, Bangura

Alm, gräsmattan. Mycket bra. Lovande inhopp av Eliasson och skönt att Brustad fick näta.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:16:00
 Någon som har en stream? Sitter på prags flygplats i väntan på flyget hem. Pm helst tack! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:14:00
 Fan vad bra du är Saletros! 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-04-26 19:14:00
 Via text TV på middag med familjen i D-ryd konstaterar jag ett ett viktigt mål ramlar på plats. Hoppas Brustad kan vara en viktig kugge under året. Utmärkt att hantera ett trött motståndarlag i andra halvlek, både i spänst och i fart. 

Namn: boatengs svettband   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:09:00
 Så jävla trött på felblåsningar. Hur gör folk för att hantera ilskan som uppstår?
 

Namn: TheDonAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:08:00
 När ska de lära sig den där offsideregeln? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:08:00
 2:a onsiden linjedomarna missar idag 

Namn: Ellgren24   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:07:00
 Fan vad kul att Eliasson går in på sin andra bolltouch och lossar släggan i ett faktiskt riktigt farligt skott. Blir grymt glad över att se hur det bara vimlar med fina talanger i AIK. 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:06:00
 Äntligen (?) får vi se den där snabbheten det snackats om gällande Brustad. Hoppas den kan användas mer effektivt framöver. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:03:00
 Råp borde åkt ut, spelat riktigt fult hela matchen. 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:03:00
 Ser inge vidare ut för Ofori.
Fan äntligen när man började känna igen han igen.

Status på Etuhu?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 19:01:00
 Borges Bolltouch

Håller med! Kanske kan lossna lite för honom nu. Jag tycker även att Lundholm har visat goda intentioner idag också. Sett pigg ut.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:59:00
 Fan vad glad jag blir för Brustads skull. Äckligt skönt att han får sätta en kasse ikväll. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:58:00
 In med Eliasson nu istället för Sam 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:58:00
 Länge sen man kunde luta sig tillbaka och bara njuta i över 30 minuter när AIK spelat.

Mysigt
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:44:00
 Gör fler mål, +- kan bli viktigt på slutet 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:41:00
 Herr Kolsäck, slut som fotbollsspelare? Han har varit vissa matcher top 3 på plan. 

Namn: Ellgren24   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:41:00
 Ge Eliasson och Saletros lite speltid!
Mycket bra match av AIK såhär långt. Kul att se!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:38:00
 Nu trummar vi på bara tycker jag! Maler ner dom ännu mer, dags för tvåsiffrigt! (kan man ju hoppas på). Krossa ÖSK! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:30:00
 Vi är inte bra defensivt men det funkar ju så länge vi gör fler mål än vi släpper in. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK fotboll ser mycket bra ut och vi skapar en otrolig press på hemmaplan och även nere i borås senast, kul!

Angående själva arenan då. Är de inte dags att försöka göra en positiv förändring på Friends. De viktiga gräset har kommit till sin rätt och de är så skönt att se att de går ha bra gräs på våran hemmaplan.

Men de gapar tomt på Arenan för de finns så många platser. Flera tomma platser till närmaste bänkgranne, kan man inte klumpa ihop alla på planhalvan mot Norra. Fylla planhalvan i en svartgul planhalva där de ska vara ett enormt tryck. Vad är viktigast frågar jag mig. Att sälja dyra lösbiljetter runt om på hela arenan och få in pengar eller att skapa en enorm fotbollsfest och drag som dessutom har potential att dra mer folk till arenan.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sätt in Brustad i andra halvlek så är tre poäng säkrade.
Gnaget spelar ok.

Men vad har hänt med Bangura? Slut som fotbollsspelare?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:28:00
 Sjukt skönt att vi sätter dit bollen. Dags att visa att vi kan stänga en sådan här match nu och inte spela 424. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:24:00
 Minns Kalmars "storhetstid" när de körde långa inkast hela tiden. Grymt jobbigt att möta. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:24:00
 Vill se mycket speltid för Salétros och Eliasson i andra! 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:23:00
 RW
Tänkte mer på hans försvarsspel, med en bättre spelare där DG hade bollen hade de tagit ledningen

 

Namn: JOnz   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:23:00
 Herregud vad usla vi är defensivt! När vi släpper till dessa halvlägen mot ett lag som spelar med noll (0) anfallare på planen är det illa.

Hoppas Alm kan vara lite taktisk och flytta ned bangura i banan eller ändra till 4-3-3 för att stänga mitten och ytan mellan mittfält och backlinje nu i andra när Axén säkerligen kommer byta in Kalle Holmberg och Pode.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:23:00
 Mycket bra första halvlek för vår del. Framförallt kul att se Lundholm ta för sig, även om man väl bör inflika att det är Indiska Oceanen på den kanten. ÖSK är även riktigt, riktigt svaga. Konstigt. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:20:00
 Jag tycker Sonko Sundberg spelar väldigt bra. Sätts på prov mot en spelare som är betydligt snabbare än honom själv. Då väljer han att ta det säkra före det osäkra och spela ett mycket mer enkelt spel. Tyder på bra speluppfattning och beslutsfattning hos honom. Mycket bra, Noah.

För övrigt kul att se att Sam Lundholm spelar hyfsat bra. Han skulle dock kunna ta ännu mer initiativ framåt och våga gå lite mer rakt på som Nabil gör, men det ser bra ut.

Mycket bra halvlek såhär långt.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:20:00
 Arbigagnagaren,
Känns som Sonkos inkast kommer göra honom svårpetad.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:19:00
 Väldigt bra och spelarna vågar och spelar med självförtroende. 4/5 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:19:00
 Riktigt bra 1:a halvlek. Nu gör vi två till. 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:19:00
 Ganska bra målsnitt av Nabbe, på 4 halvlekar 3 mål. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:18:00
 Blir lite orolig ang Sonko, kanske borde prova Sauli i matchen mot åff borta med tanke på derbyt mot vraken 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:16:00
 Bra första halvlek av AIK !

 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:10:00
 2 till gärna för att man ska känna sig helt säker. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:02:00
 Något bra ska ju Sonko göra. Kul! Kanske kan höja hans självförtroende lite. Och grymt att nabbe fortsätter att göra mål! 

Namn: GambleriinO#1   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 18:00:00
 Kingpin, ja, faktiskt, men han borde lära sig värdera lägen bättre, han borde passa flera ggr iställe för skjuta ... 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 17:59:00
 Lundholm har sett pigg ut tycker jag. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-04-26 17:59:00
 Bangura beter sig som en pojklagsspelare när han tacklas omkull, sätter sig ner och slår ut med armarna.
Spela tills domaren blåser, så säger man till små ungar när dem spelar
 

Den här sidan har laddats 66720649 gånger sedan 1999-09-14