Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 400 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 09:21:00
 Scholes
Jag har letat efter det, men det verkar inte finnas online.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 09:17:00
 Håller med om att det inte går att säga att Rikard fick ur max. Cynismen vann förra året och jag är fantastiskt glad för det och för Rikard som människa och AIK-are i det. Men det kommer inte gå att vara så defensiv i år då vi har antagonister som är beväpnade till tänderna.

Jag vill se dig blomma Rikard, precis som krokusarna så vackert gör just nu
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 09:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Du som gillar mätbara saker. Vet du hur expected goals ser ut de tre senaste säsongerna för AIK? Hittar inte den infon.

Sedan är det ointressat att räkna in Nolrings förra sejour. Han kanske inte var en tillräckligt bra tränare då. Det säger inget om hans nuvarande prestation. Han har både vunnit SM guld och tag MFF till Europa gruppspel.

Det är inte så många tränare som tagit ett lag till både SM guld och tagit lag till gruppspel i Europa de senaste 20 åren i Allsvenskan. Hareide, Norling, Nanne, Baxter. Är det fler?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 09:16:00
 Underpresterat eller inte: Rikard har vunnit en titel på sju år i AIK och han har ännu inte presterat något som är i närheten av acceptabelt i Europacupspelet. Stahre tog två titlar på ett år - dvs en proportionerligt sett fjorton gånger större utdelning - utan att på något sätt vara en extraordinär tränare.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 09:11:00
 Sir Jonas, det är helt rätt, men när man medvetet parkerar bussen vid tex 1-1 mot lag man bara ska städa av, läs Norrby. Då är det rainman som styr. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 09:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Förstår och håller med om att kritiken ofta blir lite missriktad. Självklart kan man inte argumentera mot Rikards prestation sett ur synvinkeln guld på 67 poäng och en förlust på 30 matcher. Den prestationen är vad man än gillar och inte gillar grym.

Däremot går det att resonera kring att man kan nå samma resultat med ett annat spel. Det fanns och finns aldrig ett enda sätt att nå ett guld på 67 poäng. Men Rikards sätt var ju givetvis ett av dom rätta sätten.

Jag skulle säga att det är i år vi kommer få se om Rikard har det eller om stjärnorna stod i zenit för honom förra året.
Jag ser inte att han maxade truppens kvalitet 2017-2018 spelmässigt, men kanske prestationsmässigt.
Han har givetvis ibte underpresterat, men jag ser inte heller en stor överprestation om man tittar på truppens individuella kvaliteter. Två nästan landslagsmässiga mittbackar, två i princip ordinarie i vårt landslag och en anfallare som är ordinarie i Norges landslag samt en Henok som i alla fall hade varit där om han varit med när han var yngre. Kvalitetsmässigt är han inte sämre än Guidetti till exempel.


Jag skulle påstå att vi 2018 hade en trupp som överpresterar sett till vår ekonomi. Alltså inte på planen utan vad vi normalt har råd att ställa på banan.
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=MP2eFSinM1E
Sänt: 2019-03-21 08:49:00
 Fast det finns vackra matcher där man spelar cyniskt och parkerar bussen framför eget mål så som AIK borta mot CSKA Moskva eller när Chelsea 2014 vann borta mot Liverpool (se länk) där Gerrard halkar i slutet av första halvlek så att Demba Ba kan göra 0-1. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 08:43:00
 Det känns ändå som om Norling står för ett slags underdogfotboll som kanske inte är vad AIK behöver just nu. Intrycket är att vårt spel mer går ut på att få motståndarna att dö av leda än att vi själva ska kunna spela oss fram till målchanser och - förhoppningsvis - mål.

Jag tycker inte det är OK att vi inte har anfallskombinationer att perforera ett AFC, ett Öster, ett Norrby eller ett J-Södra - eller som ifjol ett Shamrock Rvs eller ett Nordsjälland. Att anfallsspelet kan gå i baklås ibland hör till, men att det månad efter månad ska vara så förbannat svårt att skapa ett enda vettigt avslut även mot riktigt svagt motstånd - nej, det är inte acceptabelt.

Obasi är ett geni, men även genier kan åka på skador och avstängningar. Och hur ska vi göra mål om Obasi inte finns på plan, det är en fråga som jag inte kan se någon lösning på.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 08:34:00
 Jag tror vi tar 62 poäng och slutar tvåa efter mff som slår poängrekord. Vi gör en godkänd vårsäsong poängmässigt men mindre upp och nedgångar. Vi lyckas inte hålla hundraprocentig fokus i AS samtidigt som vi spelar i Europa och åker på några kryss för mycket. Mff drar ifrån och vi får aldrig riktig kontakt.
2 derbysegrar och två oavgjorda.
63 - 22 i målskillnad.
Vi lyckas trassla oss in i EL slutspel efter att ha fallit på målsnöret i CL omgång 3. Linner, Larsson och Sundgren årets utropstecken. Obasi gör mest mål efter Tarik. Saku växer och lyckas ta en ordinarie plats under sommaren.

Hur går det för resten av lagen då.

3 kommer häcken på hedrande 59 poäng. Man gör en oväntat svag vår men hämtar hem det på höstsäsongen.

4 kommer Norrköping på 57 poäng. Skador på nyckelspelare, en underpresterande Haksabanovic, läckande försvar och osämja i truppen gör att laget sladdar under sommarmånaderna.

5a kommer ett hårdsatsande djurgården. Läktarna fortsätter dock gapa tunga under större delen av säsongen. Första omgångångsrna sjungs det i vanlig ordning om bäst i stan och Bosse tar på sig sin chimära kungakrona efter att Witry och Buya gör starka 4 omgångar. Därefter sladdar man lite men har en topplacering fram tills omgång 8 då man åker på en stjärnsmäll i derbyt mot oss där man utifrån ses som favoriter. Witry gör självmål. Buya tar en straff från Walker och missar. Buya skallar senare lagkamrat på träning och blir avstängd och tillbakablickar till det belgiska mörkret. Kim och Tolle avgår under hösten efter fanspåtryckningar, 15 dragna baksidor och beröms för en derbyvinst mot Hammarby i tackbrevet på sociala medier.

6 kommer Kff.

7 Kommer Helsingborg

8 kommer Hammarby. Allt blir ett stort antiklimax. Ingen av bajens nyförvärv motsvarar förväntningarna. Kjartanson som gör två mål under våren som spolieras av matchoträning och småskador. Niko och Vladi bänkas och skapar osämja. Kakaniklic gör ingenting. Billborn är missnöjd. Avgår under sommaren. Ersätts av Brännström.

9 Sundsvall

10 elfsborg

11 Sirius

12 Östersund

13 Gbg

14 Falkenberg

15 Örebro

16 afc
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 08:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche

Jag köper som sagt full ut att man vill byta en tränare som inte spelar en fotboll som man personligen gillar. Det är ju en smaksak och något som det inte finns någon orimlighet i.

Det jag vill få fram är det orimliga i mångas kritik vad gäller Norling prestation. Det finns en underton i mycket av kritiken som handlar om att han stått för en underprestation, att han valt fel taktik att han inte anpassar sig efter materialet etc. Det här efter en säsong där vi för första gången, på jag minns inte hur länge, vi gick upp i serieledning och sedan höll den och vann Allsvenskan på rekordhöga 67 p.

Det är ju då bevisligen så att han fått ut det bästa av truppen, Att han anpassat spelet (inte formatioten) efter truppens spetskvaliteter. Att han valt rätt taktik. Det visar tabellen efter 30 omgångar.

Med förra truppens kvaliteter så var det bevisligen rätt att försvara lågt vid ledning för att nämna ett exempet.

Nu har vi en annan trupp och nu får vi se vilket spelsätt (samma formation) vi kommer använda oss av för att bäst få ut det som finns i materialet. Vi har nu sett i cupen att det inte längre är rätt taktik att försvara lågt vid ledning. Man kan ha kritiserat det även förra säsongen men då var den kritiken felaktig. Med det materialet var det rätt taktik.

När det ser ut så finns det två val. Ersätta med samma kvaliet och bara fortsätta eller så måste man förändra. Offensivt har vi sett att Norling valt att förändra. Nu får vi se hur Norling agerar defensivt utifrån det här. Kommer en ny backlinje med Mets och kanske Panos åter göra det möjligt att bara fortsätta eller behöver vi som Tarik och vi supportrar vill försvara högre trots ledning.

Det är ju det vi får se. Allsvenskan har inte börjat och vi har en 3-4 positioner som kommer skilja sig från i höstas och det ser ut som att vi utifrån materialet måste spela in ett nytt spelsätt.

Så att tro att vi kan ta ett steg framåt från den prestationen vi gjorde ifjol trots de spelartappen så här tidigt på säsongen är ju också helt orimligt med tanke på de spelarna som lämnat. Däremot så kan man såklart förvänta sig en bättre prestation i cupen men i det stora hela så spelar det mindre roll.

Men det jag vill få fram är alltså det jag skrev lite längre upp.
 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 08:19:00
 Spelar vi som vi gjorde mot Häcken hemma förra året är jag nöjd. Det vara kul att titta på. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 08:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man kan alltid ha fel men precis allt talar väl för att vi blir topp 3, i alla fall om vi inte går långt i Europa.

Norling kommer att fortsätta göra fotbollsromantiker arga men göra snäppet bättre resultat än vi har material till. Försvarsspelet kommer sitta efter fem omgångar och vår/tidig sommar kommer anfallsspelet igång ordentligt.

Vi har guldchans men MFF är jättefavoriter i kraft av överlägset mest spenderade pengar.

Det här löser sig på ett eller annat sätt. Så länge vi har en stark grundorganisation och stark ekonomi finns det ingen anledning att oroa sig.
 

Namn: Jari Hudd   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 08:05:00
 Årets säsong kommer att se ut enligt känt gammal mönster: AIK startar halvdåligt, gör några bra värvningar i sommar och klättrar upp till andra plats efter MFF under hösten. Kvalar in till EL också. 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 08:02:00
 Grymt med fredagshockey igen nu sänker vi dalmasarna! 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 07:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ser ut som att Familjeläktaren inte får sitta på (syd)västra kant i premiären, för där säljer man nu numrerade biljetter. Hoppas de som köpt årskort på Familjeläktaren där grafiken visat att (syd)västra Kant ingår i sektionen accepterar det/får information om det..

Någon som vet om det är permanent eller bara för premiären?
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 07:22:00
 Vi vinner i år och Norling får en staty utanför Friends 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 07:15:00
 God morgon Svenska Mästare.
Taket på Nationalarenan är öppet.

Köp säsongskort!
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 07:00:00
 Vi kommer femma i år och Norling får sparken
Låga publik siffror pga obefintligt anfalls spel.
 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 06:44:00
 6 segrar från SHL. 33 segrar i grundserien i all är men nu är det dags för hjältar att kliva fram.

Vi börjar med Leksand imorgon.

”Ibland så kan det blåsa kalla stormar, ibland kan himlen vara ganska grå. Men när det gäller laget som vi älskar, så skiner solen snart på oss ändå.”

KOM FRAM NU SOLJÄVEL, FRAMÅT Gnaget!
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 06:33:00
 Med truppen som den ser ut nu tycker jag den är tunn kvalitetsmässigt sett till spelare som kan göra skillnad. Vi har en bra elva men som jag tror behöver tid på sig för att komma in i det. Försvaret både kollektivt och backlinjen behöver höja sig, det har sett slarvigt ut för backlinjen men så mycket chanser som vi släppt till under cupen kan man inte vara nöjda med försvaret högre upp i planen heller.

Vi kommer förmodligen värva i sommar och jag tror vi tillslut klarar topp 3 i Allavenskan. Som oseedade tror inte vi kommer förbi första kvalomgången i CL med denna trupp. Lyckas vi knipa en plats blend de seedade lagen finns det en chans.

Krossa knätofsar imorgon!! Hata Bajen! KÖR VI!
 

Namn: JohnJansonKlåpare   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 06:32:00
 En titt i kristallkulan säger att vi kommer 7a. Norling sitter kvar säsongen ut. Han lämnar med samma ord som när Brann rasade i norska seriesystemet och han fick kicken
"Jag är ledsen att jag inte kunde få en fin trupp av spelare att blomstra, säger Norling" citat från 2015.

Åh vad jag hoppas att jag har fel.

Nu derby i puckey, Gnaget - bajen!
 

Namn: SlimKim   Visa profil  
Sänt: 2019-03-21 00:26:00
 Är väl gammal men de bästa minnena från AIK som jag sett själv,
är ju Pascal o Nebosja mot Barca. Sen gulden 92 o 98 på plats.
Lirare ( tekniska) som Thomas Bergman, Mats Rubarth o Martin Mutumba.
Även Andreas Andersson o Alexander Isak platsar där.
Men man gillar ju även de hårda defensiva, Dala, Nordin,Tjerna, Mjällby.
På senare år Pertan, Milo, Daniel Sundgren, Nisse.
Våra tunga målvakter.
Sen många tekniska utländska talanger. (inga namn, haft en del)

Slutsats: När jag gillar AIK som mest är det ett väloljat maskineri både offensivt och defensivt, förstår om man bara kontrar mot Europas bättre lag, men visst ska vi kunna ta taktpinnen i Allsvenskan o Cupen.
Vill inte att vi ska vinna Allsvenskan på minst gjorda mål, har hänt.
Vill att vi satsar på alla lagdelar, både offensivt o defensivt..
Gillar Norling, men dra på nu. Vi har alltid kapacitet!

Och så spöar vi Bajen i Hockey i 2 raka, Tack!
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-03-20 23:56:00
 Jag tror vi gör 31 mål och släpper in 29. Vi blir 6:a efter MFF, Häcken, Peking, DIF och Bajen. Publiksnittet sjunker med 5.000/match till 18.000, det kostar 15 milj i intäktsminskningar
BW blir kraftigt ifrågasatt, RN får gå efter säsongen. Styrelsen tar inriktningsbeslut att laget ska föryngras. Olof Mellberg blir ny tränare och jämställs i hierarkin med BW, dvs båda rapporterar till VD som tar ett fastare grepp.

Puh -hoppas inte men sker det inget rejält i sommarfönstret så är det vad jag tror.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 23:32:00
 karl4712

Jag tippar att vi kommer topp 3.
Vet inte varför utan bara en känsla jag har, känslan jag hade inför förra året var SM Guld fast det hade jag inför 2016 års säsong också så det säger väl inte så mycket.
Vi tråkar väl ut lagen som kommer till NA, sen tråkar vi ut dem ännu mer på bortaplan, det kan ge oss SM Guldet
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 23:24:00
 Villken plats tror ni att vi kommer sluta på 2019?

Oerhört svårtippat. Vi har senaste 5 matcherna spelat jämt mot SE-motstånd, vilket är mycket oroande. Sitt ner i båten, det kommer att bli bra. Eller...inte.

Jag tror inte det kommer lösa sig av sig självt. Vi har inte längre materialet för att spela 5-3-2-tråkboll. Milo är borta. Jansson är borta. Olsson är borta. Stefanelli är borta. Ersättarna vi fått in har hittills inte imponerat.

Jag tippar att vi kommer 5:a.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 23:16:00
 Siddharta:

"Bästa matchen med RNs senaste sejour: AIK-hif 2017 1-2, jävlar i mig vilket bollinnehav och vilken press vi hade. Även fast vi torska kände jag hopp, jag var riktigt nöjd, för det var lovande."

Håller med. Det var en väldigt fin match på många sätt och vis.

Och jag minns fortfarande hur jag kände den dagen efter slutsignalen. Även fast vi förlorade, även fast vi gick för det, även fast vi gjorde ett offensivt byte vid 1-1-ställning och lutade oss ännu mer framåt – trots att vi till slut förlorade – så gav den matchen mig hopp.

Det är därför det är oerhört dråpligt att Rikard Norling resonerade helt diametralt motsatt än vad jag själv gjorde. Ledarstaben har i efterhand pratat om den där matchen som ett startskott på att aldrig någonsin "göra om samma misstag"; det vill säga att aldrig längre gå för det ordentligt; att göra offensiva byten på samma sätt som mot Hammarby eftersom det finns en risk att man förlorar.

Det var EN gång som det slog tillbaka mot oss. EN gång. Det är en del av fotbollen att förlora matcher ibland. Hade det varit helt avgjort på förhand så hade det ju inte ens varit någon idé att spela matchen.

Men AIK med Rikard Norling i spetsen borde, ska och måste ha en tro på att så länge man gör rätt saker över tid – trots att det kan slå tillbaka ibland på kort sikt – så är det rätt väg att gå.

Att AIK förlorade mot Hammarby med 1-2 den där matchen var förstås dråpligt. Jag var fruktansvärt irriterad över förlusten i fråga. Men jag var samtidigt upplyft och glad över att vi där och då hade en tränare som verkligen gav allt för att försöka sätta oss i förarsätet när dagen var slut. Vi hade momentum i matchen och malde Hammarby sönder och samman. Att trycka ännu mer offensivt var ett fantastiskt incitament sett till hur matchen såg ut.

Men vi förlorade den kvällen. Och sedan dess har det varit mer handbroms än gaspedal hos Rikard Norling. Och det är förbannat tråkigt att ledarstaben dragit den slutsatsen efter EN match. Jag tror nämligen att vi hade slagit poängrekordet i Allsvenskan med marginal under 2018 ifall vi vågat trycka framåt ännu mer än vad vi gjorde. Och publiktillströmningen hade sannolikt varit ännu större än vad den var under fjolåret. Men detta är förstås spekulationer från min sida.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 23:07:00
 I 19 år har jag väntat på att AIK blir en maskin. En varg som äter upp dom svagare lagen gång på gång och springer igenom allsvenskan. En klubb som inte ser CL-kval som ”once or two in a life time” utan kontinuerligt Europaspel/kval. Men det sker inte. Vi har all potential men inget händer. Vi spelar ännu jämt mot skitlagen i landet. Larvigt men alla andra lag är skit. Även Norrköping. Och är dom inte skit är det vi som inte jobbar rätt eller tillräckligt.

Allsvenskan är en munsbit, första klubben som sätter tänderna i den har fri lejd till Europa.
Men Allsvenskan är snart ingen munsbit, MFF har börjat öppna gapet rejält och snart har vi missat chansen. MFF kommer år efter år vinna och mer pengar ramlat in, och inget annat lag kommer ha en suck.

Jag är less på att vi aldrig tar steget och blir en storklubb på riktigt. Ny arena, högre publiksiffror förvisso, men ändå för många gånger pinsamt låga. Uselt.
Trodde på Norling, gillade honom skarpt, men sedan ett år tillbaka är vi där igen - mot början..igen

2005/06 var magnifika. Spela bollen. Nåde den som tjonga iväg den.

2009 var inte direkt underhållande men Ivan Obolo gjorde många matcher graciösa

Bästa matchen med RNs senaste sejour: AIK-hif 2017 1-2, jävlar i mig vilket bollinnehav och vilken press vi hade. Även fast vi torska kände jag hopp, jag var riktigt nöjd, för det var lovande.

Även om jag är en bitter har jag säsongskort och går på alla hemmamatcher, för en vacker dag kanske vill jag vara stolt att jag var med på resan.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 22:59:00
 Förra säsongen så hade man någon match där man jublade hela första halvlek och det var mot häcken, fan vad bra vi spelade och med den offensiv vi hade var makalöst.
Även matchen mot Sundsvall var det drag då vi hade chans. på chans men ändå inte fick in bollen.
Sen fanns det matcher där vi tog ledningen med 1-0 och sen gick vi på försvar.
Matchen mot Öfk där vi ledde och sen gick på försvar och det straffade sig, hade vi gått för fler mål i den matchen hade vi vunnit den.
Sen fanns det matcher där vi gjorde 1-0, gick ner och försvarade ledningen och vann matchen.
Visst fan är det roligare med häcken matcher, blir sånt jävla drag på NA
 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 22:20:00
 Borges Bolltouch är min absoluta favoritskribent just nu

Du har så rätt i mycket av det du skriver.

Framåt Stolta A.I.K
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 22:04:00
 Scholes

Jag håller med dig om många av dina poänger, speciellt om att formation inte spelar någon större roll om man ska gå på kvällens diskussion. Men jag är ganska övertygad om att du hade velat se en annan tränare eller i alla fall ett annat spel även om Alm lyckats ta ett guld? Det var i alla fall så du beskrev det då. Men nu låter du ganska kritiskt till dom som resonerar så. Samtidigt som du beskrivit att du respekterar att man vill byta tränare trots ett guld, i alla fall mer än om man tystnar sin kritik efter ett guld baserat på spelsätt.
Får inte riktigt grepp om vad det är du vill få fram.
 

Namn: JacquesBrel   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 21:53:00
 Nu fick man ny tändvätska, lika viktigt som att vi får chansen att kvala mot Mora är att se till så att vi stoppar Leksands resa. Det om något borde ge spelarna och supportrar ännu mer motivation

 

Namn: SlimKim   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 21:47:00
 På drift med Svullo
Dåligt, inte din vanliga klass.
Bespara oss dina mördarramsor.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 21:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
1891SolnaStad >>> Men alltså allvarligt. Det är nästan svårt att vara så fel ute.
AIK 2011 var kick it long på Teteh och Mohamed Bangura. Jag har aldrig någonsin sett ett AIK som varit så beroende av "individuella prestationer" som detta år. Inget fel med det då eftersom att det fungerade och givet kaossäsongen 2010, ska tilläggas.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 21:08:00
 Satin

20 poäng låter onekligen bra.
I de flesta lagsporter får man ju som mest bara tre.Mörda ett djurgårdsbarn!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 21:04:00
 LalaweleAtakora

Jag ser fram emot premiären, det gör jag, men kände en klart större längtan förra säsongen faktiskt. Vet inte om det är för att jag är smått besviken på fönstret eller att man kanske inte sett den där offensiva utveckligen i vårt spel hittills under försäsongen som vi väl skulle utveckla i år? Men kommer vara på plats ändå. Kommer se dom flesta matcherna. Och tror tyvärr man kommer att svära en hel del i år...

”Hoppas på det bästa, förbered sig för det värsta”.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Östersund är med på UG i detta nu, det borde inte bli någon premiär mot dom kan man tycka.

Edit
Ordföranden i disciplinnämnden ställer upp som tidernas mest stammande harklande lallare i UG nu, således kommer ÖFK inte drabbas av någonting öht.
 

Namn: fgk2   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:55:00
 Bitter igår idag 4 biljetter köpta till fredag. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:54:00
 Borges Bollltouch

Nej det märker jag och hade det varit jag hade jag tagit mig en tankeställare om vad som är bra tillvägagångssätt.

Om ”hur” resultatet kommer är så viktigt för dig samtidigt som du aldrig varit nöjd med ”hur” vi spelat så är jag verkligen inte grön av avund på dig. Tycker den ångest man får från Gnaget är jobbig som den är och då är ändå jag ganska nöjd de flesta år. Ditt supporterskap måste vara vidrigt jobbigt. 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:45:00
 Som jämförelse passerade vi 21k sålda 4 dagar innan premiären ifjol.

https://twitter.com/aikfotboll/status/979278649907085312

Då blev vi över 30k.
 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:44:00
 2011 var senast vi spelade rolig fotboll.

Alla senare år har vår fotboll inte varit inte roligaste men dom individuella prestationerna från vissa spelare har varit höjdpunkterna.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
21000 sålda till premiären, bra eller dåligt? 11 dagar kvar. Några 40 tusen blir vi ju aldrig i alla fall inte och det har vi såklart vårat kära fotbollslags senaste 4-5 fotbollsmatcher att tacka för.

Synd för det fanns all potential i världen kändes det som.

BW:s sprakande värvningar bidrar inte heller.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:28:00
 Jag förutsätter att vår hemmapremiär blir inställd pga avsaknad av motståndarlag. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes:

Japp. AIK var grymma resultatmässigt 2018. Undertecknad var dock inte lika imponerade av tillvägagångssättet som du verkar vara.

I år ska vi ta dessutom ta nästa steg i klubbens utveckling. Vi är snart inne i årets fjärde månad och jag tycker mig inte se någon som helst utveckling av varken spelidé eller strategi; även fast det talas så mycket om det i framförallt media. Snarare tvärtom, så känns det som att spelet ser exakt likadant krampaktigt ut som det gjorde under ganska stora perioder förra året (fast då fick vi också resultaten med oss, även fast spelet inte satt ordentligt).

Sitter du själv toklugnt i båten och inte känner en tillstymmelse av nervositet eller oro för hur vi ska ta oss an den kommande säsongen där vi ska försvara vårt guld, ta oss till CL-gruppspel och på ett allmänt plan ska ta nästa steg i vår klubbs utveckling? Om så är fallet så är jag fantastiskt grön av avund.
 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:20:00
 Borges Bolltouch/

Din 4-2-3-1 uppsättning skulle lätt kunna förverkligas med dagens spelare
4= Sundgren-Rashidi/Granli-Ben Lamin/Pertan förstås/Lindqvist
2=Adu/Larsson
3=Obasi/Goitom/Tarik
1=Stefanelli
Å sen roterar vi allt vi kan så vi är friska pch pigga till CL

Jag backar upp din 5 cents insats med minst lika mycket på den
(förbjuden tumme upp smiley på resten)
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Ja de lagen har verkligen gjort det bra. Ett annat lag som gjort det förbannat bra är AIK. Vinna SM guldet med flest segrar, enbart 1 enda förlust och på poängrekord.

När tiden kommer att ersätta Norling så ser jag gärna en tränare som spelar så som du vill rent spelmässigt då de spelade olika formationer men namn som Potter, Mellberg eller han från Rosenborg.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:14:00
 Ambrosini:

Missade du hela det inlägget jag skrev till dig här om dagen?

Rikard Norling, liksom Björn Wesström som nu varit i klubben i 10 år, borde vara föremål för en ordentlig granskning under den här säsongen.

Jag skrev det redan här om dagen att det kanske är dags att byta ut Björn. Inte för att han varit dålig, utan för att det kanske behövs en ny röst i hans roll.

Sedan kommer du in här på forumet och säger att ingen kritiserar sportchefen. Det finns det gott om röster som gör, har gjort och även kommer fortsätta att göra det framgent.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Älskar de dagliga sportchefskraven här inne. Det låter så gott som alltid som om denne i stort sett kan sitta på en solstol i bahamas och låta agenterna ringa in vilka spelare som helst.

Folk vill ändå se total football, vinst i allt och att tränaren lyckas hitta ett perfekt system att anpassa allt efter. Annars ska tränaren tamejfan avgå!

Lustigt att det inte är vice versa, sett till att sportchefen anställer tränare, är högst ansvarig för spelsätt, har vetat om att detta varit systemet i över tre år, och att vi vunnit guld den enda gången ett tillräckligt bra material levererats.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Ja det var det jag trodde.

Nej det finns ju ingen logik i att det skulle vara omöjligt att spela 433 med offensiv fotboll och bli jätte framgångsrik. Finns ju massa exempel på det. Det är väl ingen som hävdar motsatsen.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:04:00
 Scholes:

Bara för att det aldrig tidigare gjorts, så innebär inte det att det är omöjligt att göra det. Det är min poäng.

Kolla på ÖFK för 6-7 år sedan. Om någon hade sagt; "Om 5 år kommer ni ta Allsvenskan med storm. Om 6 år kommer ni spöa Arsenal på bortaplan i Europa League". Hur många hade trott den personen? Inte en jävel.

Fråga Dalkurd. Fråga AFC. Fråga GIF Sundsvall. Fråga vilken klubb som helst som tagit enorma steg i sin utveckling bara för att de fått in rätt ledare med fina visioner (tränare/sportchef) på rätt plats och tagit nästa steg.

Bara för att AIK aldrig haft en tränare som vill spela en offensiv 4-3-3/4-2-3-1 så innebär det inte att det inte hade varit bra.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:03:00
 Problemet är att många verkar tro att man måste byta formation på pappret för att anpassa sig efter materialet och de egenskaperna som spelarna har.

När jag såg Norrköping så spelade de 343 i försvarsspelet på precis samma sätt som ifjol. När de sedan anföll var det mer åt 352 hållet. Hur man skriver upp det är oviktigt.

Precis som att vi försvarade oss i 352 men anföll i ett 361 när Saku spelade och närmare 343 när Tarik spelade. Så problemet är inte att vi inte förändrar spelsättet utan bara att alla inte verkar se det.

Man har ju läst kritiker som vet bäst hur AIK ska spela men inte ens uppfattade hur vi spelade ifjol.
 

Namn: PS1891   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:02:00
 BB:
Du har alla rätt!!
 

Namn: oakley   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:01:00
 Köp biljetter till fredag! Om inte vi köper så lär dalbajen fylla upp hovet.. Igår var jag bara bitter men nu är jag revanschsugen! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 20:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes:

Aldrig.

Rikard Norlings AIK under 2005 och 2006 hade den där framåtandan som jag vill åt. Mikael Stahre hade också samma framåtanda 2009. Men ingen av dessa årgångar spelade dock taktiskt och formationsmässigt på så vis som jag vill att AIK ska spela.

2013 var jag på arbetsintervju hos Jon Persson (CMore-kommentator som även jobbar som konsult i IT-branschen). Vi satt och snackade AIK under vårt möte och jag framhävde starkt att AIK borde ha spelat 4-2-3-1 utifrån den truppen vi hade den säsongen. (Moro, Ofori, Quaison, Bahoui, Goitom, Kennedy, Borges med flera). Jag är helt övertygad om att det hade varit rätt väg att gå utifrån den truppen vi hade den säsongen.

Ingen AIK-tränare har någon gång, under min livstid, spelat 4-2-3-1/4-3-3 "på allvar". Vi har sett några taffliga försök att implementera en sådan formation, men tränare har snabbt gått tillbaka när det inte givit resultat på kort sikt.

Jag tycker det är dags att vi plockar in en tränare med offensiva visioner. Vår organisatoriska plattform och ekonomiska grund har de förutsättningar som krävs för att våga göra den förändringen; jämfört med år som exempelvis 2006, 2011 eller 2016.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:55:00
 Siddharta

Frågar sig samma sak. När tyckte du vi spelade rolig fotboll?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:53:00
 JWW:

Jag kollar igenom upptaktsträffen och lyssnar på Jens Gustafsson prata om sitt truppbygge i IFK Norrköping. På Alexander Axéns fråga om att "det ser ut som att IFK Norrköping har värvat för 3-5-2", så säger han:

"Vi har devisen att värva potentiellt bra spelare för framtiden och inte för noga att sätta in dom i ett system. Vi bygger ett system utifrån spelarnas bästa egenskaper. Det har varit framgångsrikt och vi vill fortsätter göra på det viset."

AIK spelar i Sverige. I Allsvenskan som är världens 24:e bäst rankade liga. AIK ligger en bra bit efter Malmö FF rent ekonomiskt. Även om vi skulle få in Guardiola eller Klopp som tränare så skulle dessa knappast kunna bygga ett helt system, byta ut nuvarande spelarna och få in spelare på ett helt tomt bräde. Så bra ekonomi har vi inte.

Det är klart att tränare sätter sin formation först och har en slags vision hur man vill spela. Sedan försöker man skola om eller formera truppen på så sätt att det ändå är gångbart. Men det tar lång tid att bygga upp en trupp där man är nöjd med sammansättningen ifall man som tränare vill spela en formation som är diametralt motsatt den formation som föregående tränare spelat (Alms 4-4-2 vs Norlings 3-5-2 är ju tydliga motsättningar).

Däremot tar det inte särskilt lång tid att rasera ett bygge ifall man vill.

Som sportchef/tränare/manager så kan man ha jobbat på en trupp i 3 år som sedan blir sönderköpt eller skadad, vilket innebär att det kan fallera väldigt snabbt. Och det är det som är på väg att hända (kanske redan har hänt?) i AIK. Vi har tappat Milosevic, Jansson, Olsson och Stefanelli. Vi har, förutom dessa spelare, på ett år tappat 3 mittbackar som potentiellt skulle hålla relativt hög klass i form av Nisse Johansson, Joel Ekstrand och Jesper Nyholm.

Det krävs ingen Einstein för att förstå att man behöver justera vissa delar i spelet i en sådan situation. Dels för att man tappat enormt kvalitativa spelare, dels för att de nya spelarna knappast sitter på exakt likadana kvalitéer och kompetenser som de spelare man precis tappat.

Saku Ylätupa ska ersätta Olssons plats i truppen. Men har de samma kvalitéer och egenskaper? Båda är offensiva, men de har knappast samma styrkor eller egenskaper.

Daniel Granli ska ersätta Alexander Milosevic. Har de samma kvalitéer och egenskaper? Inte särskilt.

Karol Mets ska ersätta Robin Jansson. Har de samma kvalitéer och egenskaper? Inte den blekaste. Troligtvis inte.

Det jag försöker komma fram till är att man som tränare måste vara flexibel och justera sin formation utifrån sitt material och truppens egenskaper. Som tränare kanske du har en idé om att spela 3-5-2, men ifall du tappar viktiga pjäser på grund av truppändringar i form av försäljningar eller skador – så är det uppenbart att du blir du tvungen att stuva om.

Jens Gustafsson spelade 3-4-3 förra säsongen. De visste på ett ungefär vilka spelare de skulle tappa från 2018 till 2019 och insåg ganska fort att de kommer behöva ytterligare verktyg i sin låda. Nu har de implementerat en 3-5-2-formation eftersom den uppenbarligen passar dagens trupp bättre än fjolårets 3-4-3.

Och det är dit jag försöker komma. Det är klart att du kan vara kräsen och prompt spela en viss formation på ren ideologi och på ren vision. Men i mitt tycke måste man vara bättre än så och se på lagets förutsättningar. Vilken formation och strategi är bäst utifrån rådande truppsituation? I dagens AIK tycker jag att det är uppenbart att 4-3-3 är den absolut bästa formationen sett till vårt spelarmaterial. Det är min åsikt. Du är säkert av en annan åsikt. Och Norling är garanterat av en tredje uppfattning kring vad som är bäst i AIK.

Det skulle inte skada ifall Rikard Norling var mer lyhörd och öppen för att kunna justera sin strategi och tillvägagångssätt vid förändrad truppsituation; i synnerhet inte i en situation där vi inför denna säsong har tappat 3 otroligt värdefulla och direkt avgörande spelare för guldet som vi tog 2018.

Det är mina fem cent.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:53:00
 Borges Bolltouch

Absolut går det. När spelade AIK sist på det sättet du vill se?
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:53:00
 Orkar hockeyn trumma på som man gjorde i första perioden mot iko så har dalarna inget SHL till hösten.
Blir det fullsatt på Hovet igen nu på fredag? Jag kan inte tänka mig annat än det.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:31:00
 illmor:

För mig är det viktigare att spela fin fotboll OCH få bra resultat – än att bara få bra resultat ELLER spela fin fotboll.

Det går att göra båda.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:28:00
 Siddharta

För vissa är helt enkelt resultat viktigare än 'underhållning' i supporterskapet, vi är väl inte bajen?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:22:00
 3-0 Leksand redan, kommer bli riktigt svårt att möta ett Leksand i bra form. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:10:00
 då hoppas vi Leksand torskar, Västerås leder redan. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 19:09:00
 Som sagt, vi är 12.000 som går varje match går även fast vi spelar tråkigt.
Det är härligt att 3-4 pers här inne basunerar ut att man går även om vi så inte ens passar bollen på offensiv planhalva hela matchen. Svinbra. Stort. Ädelt.
Men så blir det inga barn gjorda.
Blir en spännande början på säsongen redan första matchen. Tar med korsordet som åker fram vid 1-0
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 18:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Västra 132

Håller med. Lite som golf faktiskt; Man kommer till en ny bana som har 14 "blinda hål" och en ruff som är 1) omöjlig att hitta bollen i och 2) om man hittar den så är den ospelbar. Man får 20 poäng och mister 10 bollar. Kommer man tillbaka till den banan? Nej.

Skämt å sido. Sv Cupen har varit långt från skönspel. Det har varit en "låt oss bara spela av denna match" kontra "årets match" för motståndarna. Det är ju större lag än AIK som gått på pumpen med den mentaliteten.

Jag såg saker i Söndags jag inte sett förut, även från förra året så jag lever på hoppet, återigen. Även fast: "Hope is not a strategy".
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 18:22:00
 satin

Tar vi ledningen med 1-0 i 10:e minuten så vet man att man kommer bli frustrerad på läktaren, fast jag går på varje match iaf.
Om det är en person som går lite då och då så är det jävligt viktigt att det är en offensiv fotboll och är matchen bra så kommer den personen garanterat till nästa match.
Blir matchen långtråkig så kommer personen kanske inte nästa match.
Det är sällan kommande publik som blir lockande av bra spel, vi andra som alltid går kan gnälla på tråkigt spel men nog fan är vi där vid nästa match ändå
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 18:01:00
 1891

Rikard är alltid ett föredöme på den typen av tillställningar.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tv-norling-da-b
Sänt: 2019-03-20 17:37:00
 
Rikard Norling är Allsvenskans bäst klädde tränare. Det är stil på AIK.

Hammarbys motsvarighet dyker upp i någon urtvättad tröja ifrån Ellos, och Lagerlöf dyker upp i en t-shirt. Det måste vara lite mer stil när man ska representera sin klubb offentligt tycker jag.

 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 17:29:00
 Spelarn

Faktum är att jag aldrig blir uttråkad när jag ser vårat lag. Total ångest när slutsignalen gått och det är EN VECKA tills nästa match.

2003 såg jag 3-3 matchen (Ayorinde), satt på Södra långt upp till höger för de jeg reste med (ifrån Karlstad) höll alla tre på dif, där var man ju på väg att lämna vid 0-3 och inte åka med hem, men det blev trevlig iaf, som det oftast blir med vårat vackra lag.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 17:23:00
 Det är lite lustigt faktiskt, för jag hade ett låååååååååångt inlägg på G där jag skrev om ett hypotetiskt scenario där 51 %-regeln upplöstes och shejken Omar "tog över" AIK. Till sin hjälp skulle han ha en amerikan vid namn Johnny Doodle. Johnny Doodle skulle vara 30-ish år, gått på Harvard och jobbat för Coca-cola tidigare. Han skulle vara en man som ofta snackade om "showbiz" och "entertainment". Han skulle göra AIK mer "entertainment", helt enkelt. Han skulle uttala sitt namn "Jaaaahny" och aldrig säga "football" utan "saaaaackör".

Omar och Johnny skulle sakta men säkert börja förvandla AIK. Steg för steg. Exempel på åtgärder skulle vara att Åh vi e AIK skulle sjungas på engelska (för att inkludera alla), därefter skulle vi införa ett måljingel i form av Ledins "Du kan lita på mig", och då skulle också ett stort porträtt av Omar visas på jumbotronen.

Efter en tid skulle åtgärderna skruvas upp ytterligare. Johnny skulle gång på gång snacka om att AIK bara måste fatta potentialen i showbiz. Bland annat skulle vår maskot Gnagis bytas ut. Här skulle man införa en ny maskot vid namn "Perry the Parrot" - en färgglad papegoja (barnen kommer att älska detta, skulle Johnny säga), och kontentan var att man SJÄLV skulle få välja vilka färger fjädrarna skulle ha (varför begränsa oss till svart och gul? skulle Johnny säga).

Mitt hypotetiska scenario skulle ha en slags grande finale i ett slags sista möte Omar och Johnny skulle ha med AIK:s medlemmar. Dessa två skulle säga att klubbfärgerna skulle bytas ut, det svarta skulle försvinna till förmån mot mörkgrön (för svart är en otrevlig färg och mörkgrön är så där modernt ekologisk), därefter skulle AIK tvingas "klippa banden" med Isidor Behrens. Så här skulle Johnny Doodle säga:

- Jag har stor respekt för vad Isidor Behrens har utträttat, men kom igen, det är bara en gammal gubbe på svartvita fotografier. Det funkar inte, det SÄLJER inte. Jag har jobbat på Coca cola, och hur många vet vem som grundade Coca cola..? Just det, No one fucking cares!

Därefter skulle Omar och Johnny på powerpoint visa hur Omar hädanefter skulle framställas som AIK:s "nya grundare". "Detta är fräsch, modernt och inte minst nytänkande", skulle Johnny anföra. "Folk kan relatera till Omar, han är en människa av kött och blod och det är HAN som är AIK:s framtid."

Allra sist på mötet skulle Omar och Johnny för första gången verka lite oroade. "Jo så var det en sista grej...", skulle Johnny säga. "AIK... det är ett så gammalt namn. Vi, alltså jag och Omar, har beslutat att vi i fortsättningen ska heta OIK. Omars Idrottsklubb. Jag förstår om detta kan verka främmande men ni måste förstå att detta är fräscht, nyskapande och modernt. Det ligger i tiden! Det ligger heller inte så mycket känslor i ett ord som "allmänna" medan folk kan relatera till Omar och..."

Där och då skulle AIK-supportrarna få nog och storma scenen. Jag vet inte vad som skulle hända med Omar och hans sidekick Johhny Doodle.

Men så har jag ju heller inte skrivit inlägget så jag slipper fundera på det.

Jag kom bara att tänka på detta nu när underhållningsindustrin och idrott diskuterades.

 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 17:23:00
 För rätt länge sedan infördes regeln om tre poäng vid vinst, för att uppmuntra och locka till offensiv satsning. Skulle fem poäng vid vinst få Rickard att omvärdera sitt tänk? 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 16:57:00
 AIK hockey kör alltid med snecoaching när det drar ihop sig.
Vem minns inte Frasses floskler med timeouter 30sek innan powerbreak.?
När årets viktigaste matcher kommer petas målvakten som tagit laget till serieseger till förmån för en som varit skadad en längre tid.
Killen klappar igenom inför ett fullsatt Hovet i avgörande
Tips till coachen:Låt han stå 2 matcher till så kan vi koppla av och koncentrera oss på fotbollen i stället.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 16:56:00
 Hade helt missat att John Chibuike spelar i Falkenberg 2019. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 16:54:00
 Ser man på det ur en rationell synvinkel så är det ingen självklarhet att den europeiska modellen - där exempelvis en fotbollsmatch gäller typ allt - är bättre än den amerikanska, som mer viger sig åt underhållningsindustrin.

Vad fan, tänk vad skönt det vore att glida ner och se AIK, antingen fotboll eller hockey, och käka lite nachos, dricka bira och bara "njuta" av matchen och inte känna ångest och liknande.

Men nu är det ju inte så. Ångesten är alltid mer eller mindre där, ens supporterskap är inte särdeles lustfyllt om man säger som så. Men - detta är viktigt - den totala euforin man känner när ens lag röner stora framgångar där på plan, de där galet förlösande målvrålen när man kramar helt okända människor i en total glädjeexplosion osv - kan man någonsin känna dessa underbara känslor om man inte går in i det hela utan den minsta ångest dessförinnan..?

Utan ångest, ingen eufori. Så ser jag det i alla fall.

Vill jag bara bli "underhållen" är bio ett bra alternativ. Och det är faktiskt jättetrevligt att gå på bio, så jag säger det inte nedlåtande på något sätt.

 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 16:40:00
 Jag har en fundering.

Nu när vi har 60M i kassan, utan möjlighet att sätta hela summan i arbete på spelare, vore det inte vettigt att börja investera på finansmarknaden likt Norska oljefonden. Mig veterligen ligger dessa pengar idag på ett bankkonto och vilar.

- Varför kan vi inte sätta alla pengar i arbete på truppen?
För att köpa spelare och betala lön för de spelarna vi får för dem pengarna skulle höja våra kostnader orimligt mycket och sätta oss i skiten i framtida år. Likt Bajen med Rami Shaban

- Varför kan pengarna inte bara få ligga tills vi behöver dem?
Nu har vi ingen jätteinflation här men pengar som ligger still, tynar bort. Både med inflationen och framförallt med tanke på den tillväxt de hade kunnat skapa om de var satta i arbete.

- Varför aktier/fonder?
Finans är sannerligen inget kärnområde för oss men som start skulle man kunna låta pengarna växa i en ganska trygg global indexfond. Det finns dessutom säkert gott om AIKare som skulle kunna ställa upp med kunskap för en portfölj så småningom.

- Säg att vi ska köpa en spelare i sommar och vill använda pengarna?
Sätt upp portföljen så att en del ligger i fonder/aktier som är osannolika att göra förlust på kort sikt och den del av kassan som man med säkerhet inte kommer behöva under de närmste 12 månaderna kan ligga i en aggresivare placering.

- Best case?
Vi skapar en helt ny intäktsström där vi på sikt blir en medlemsägd fondförvaltare med ett sanslöst välfinansierat fotbollslag.

- Hur mycket skulle i så fall investeras?
Tidigare år har vi haft ca 20M på i kassan så det vore rimligt att låta minst det ligga kvar på banken (eller väldigt likvid och säker fond). Dessutom betalar vi högre löner nu så kanske ytterligare lite till ska hållas tillgängligt. Men som det ser ut nu skulle kanske 10-20M kunna sättas på aktier/fonder.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 16:36:00
 Snyps

Ja Panos löste det bra och jag ser som sagt gärna han istället för Granli. Goiitom och Obasi ska kunna spela 90 om två veckor. Jag är inte så orolig över Goitom och tror även Obasi närmar sig. Goitom har sett väldigt tung ut men jag förutsätter att det beror på att trots svenska cupen så är det försäsong.

Men precis som du säger så måste Silva tas ut. Jag lägger ingen värdering i att han petades från första början men nu när man bestämt sig för att ta tillbaka honom och han har bett om ursäkt för sitt beteende så måste han ju användas.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 16:32:00
 NHL är väldigt mycket mindre show idag än för några år sedan.

Tycker man borde ta efter NHL i seriestruktur och sedan göra som KHL och droppa alla avtal med NHL.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-03-20 15:53:00
 tegang satu

När du påstår att det inte är kamp i NHL så har du nog inte full koll. Åk ut till Long Island och se ett New York derby, Islanders mot Rangers så får du se äkta passion på läktaren och på isen. Passion kan yttra sig på annat sätt än i klackkultur.
det finns många rivaliteter i sporten härborta, ingen tvekan om det
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 15:42:00
 tagang satu: Svensk hockey har väl inte haft automatuppflyttning av seriesegrare i div 1 sedan urminnes tider? Om ens någonsin? Svårt att hävda att det är NHL som satt den traditionen i hockeyn? 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 15:39:00
 Angående hockeyn så tror jag att det största hindret just nu är att ladda om inför en ny play off serie mot ett sämre placerat lag i Hockeyallsvenskan. Högst troligt Leksand. Det blir jobbigt mentalt. Att det blir Mora istället för Timrå behöver inte spela så stor roll om vi väl tar oss dit.

Timrå har plusstatistik på Mora över den här säsongen. Rent statistiskt sett verkar Mora vara riktigt starka hemma och svaga borta. Det gäller att plocka bortamatchen direkt så att hemmafördelen försvinner.

Men först ska vi dit och det kan nog bli en tuff resa. Börja med att byta tillbaka till Källgren, märkligt byte efter första matchen.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 15:28:00
 Ishockey-pamparnas NHL-komplex har förstört svensk ishockey. Enligt USA-modellen* ska det var underhållning, inte kamp. Ett lag från varje stad, i Sverige varje större byhåla, inga derbyn med riktiga känslor, ingen ishockeytradition,

Stängde serie, seriesegra som inte går upp, bottenlag som inte åker ur. Det är helt emot den europeiska tradition inom lagidrott.

Lär av de andra svenska seriesegrana går alltid upp i Fotboll, handboll och bandy, sista laget åker allt ur. Andra lag kan gå upp och åka ur genom kvalspel, schysta och enkla villkor, Nytt blod till serierna varje år, nya motståndare.

Och så alt för många helt betydelselösa matcher där samma lag möts fyra fem gånger. I fotboll kan det vara kul att se andra matcher i allsvenska därför det har betydelse. Men vem har lust att se på helt betydelseselösa matcher mellan ÖSK och Växjö eller mellan Modo och Västerås mer än de närmast sörjande. Det kommer ju inte att han någon betydelse för utgången av serien hur det går i en sådan match. I Fotbollsallsvenskan vill man däremot ha koll på när Häcken spelar mot Sundvall eftersom varje poängtapp för en konkurrent till AIK kan betyda något i medaljstriden.

Om inte undret händer och AIK går upp i SHL i år så är det nog bäst för ishockeysektionen att trappa ner och hoppas att SHL självdör och det byggs upp nåt nytt. Att kalla en serie för en bokstavskombination som en bank eller nåt dj-a bussbolag. Ur den synpunkten känns det faktiskt bättre att spela i en serie som heter Hockeyallsvenskan.

Sedan att så sto5r del av trupperna byts ut mellan säsongerna och att vissa spelare tas in bara för slutspelen bidrar dessutom till att känslorna för lagen blir allt sämre – nog f-n var det bättre förr.

Visst skulle det vara lättare att engagera sig mer om AIK går upp i SHL men det skulle nog aldrig bli som förr. Jag beundranrar dem som verkligen orkar följa laget en hel ishockeysäsong det som känns självklart när det gällerfotbollen och en gång var det för ishockeyn fungera inte längre. I vinter har det blivit fler promenader till Bergshamra än t-baneresor till hovet – och inte av bekvämlighetsskäl – tvärtom blåsfrusna fötter.

tegang*Jag såg en amerikanska film för några decennier sedan, där två män gick på en ishockeymatch inte för att heja på lagen, utan för att snacka med varandra, Publiken gjorde vågen. (det också) plikttigskyldigt reste sig männen varje gång vågen passerade, dock helt utan att avbryta sitt snack en bra bild av ishockeyn som underhållning utan passion.
 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 15:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En liten tanke kring Henoks och Obasis fysiska form och Norlings hanterande av detta.
Kan det inte vara så att Norling mycket väl är medveten om problemet och tänkte att en riktig genomkörare är precis vad de behöver för framtiden.
Särskilt med tanke på hur bänken ser ut.
Dessutom har båda sådan spetskompetens att de kunnat avgöra.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 15:21:00
 Klockren analys av Snyps med följande justering. Tarik är enda skarpa alternativet idag i pocketrollen. Ge Saku chansen på topp eller ännu hellre, låna in en toppforward omgående eftersom RN har så svårt att förlåta ngn som gjort fel... ( självklart ska vi inte ha en tränare som ger livstids-straff till alla som gör ett misstag) men nu har vi RN...
De två som fick 90 plus 30 minuter på topp i söndags är inte i fysisk form ens för 90 minuter.
 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 15:19:00
 891SolnaStad Visa profil
Sänt: 2019-03-19 17:23:00
Meddelandet har redigerats av insändaren
Det ända problemet vi har är att vi spelar med två pockets som inte gör det dom är tänkta för tillräckligt under en hel match.

Det är det ända problemet vi har, när det kommer till hur vi spelar..

Jag anser att vi ska spela med en 5-backslinje, för att det är så vi har värvat truppen särskilt våra backar efter en sådan formation.

Men att spela med 2 pockets på varsin sida är väldigt svårt och kräver ett stort register som spelare, då du ska vara slutprodukten i anfallet och ett av det största hoten. Du ska komma igenom via samarbete med wingbacksen och anfallarna men det är väldigt sällan vi ser det, utan våra pockets hamnar ur funktion mestadels under matchen och penetrerar inte tillräckligt i straffområdet.


Jag har sagt det flera gånger att jag är säker att det är en tidsfråga innan vi spelar Elyounoussi eller Ylätupa som ensam offensiv mittfältare eller pocket var du nu än vill kalla det. Det mest naturliga är att det blir så.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 14:53:00
 Martin Mutumba som spelare och intervjuobjekt- vilken stjärna!

Martin Mutumba som AIK-anställd- vilken svågerpolitik!
 

Namn: Snyps   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:57:00
 Scholes

Hur kan man lösa uppspelsproblematiken då? Jag tyckte mycket om att se Panos så trygg med boll, även högt upp i plan, i söndags.

Mitt bekymmer är i det korta tidsperspektivet. Både Henok och Obasi kroknade rejält efter ca 60 minuter och Silva fick inte ens plats på bänken... Känns som att stridsyxan inte är begravd, bara lite slarvigt sopad under mattan. Om Tarik ska spela pocket har vi därför i nuläget bara 2 forwards, varav ingen verkar klara att spela 90 minuter. Henok har dessutom inte alls visat ngt positivt senaste tiden. Det är därför jag vill se Saku i pocket och Tarik på topp.

Om Silva inte tas ut måste vi verkligen omgående ta in ytterligare en forward.
 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:43:00
 Hallå när släpps årets matchtröjor?? 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:26:00
 //Solnajojje
Ja det var ju det som var teorin, mindre press på spelarna och om man dessutom då redan spelar i föreningen utan press blir det dubbel effekt.

För övrigt har vi väl sett det här scenariot förut att seriens bästa lag misslyckas när det blir kval. Vi har ju Leksand som flera år i rad lekte hem serien bara för att sen parkera på plats 4 och neråt i Kvalserien medan nått av lagen som snubblade in på slutet kunde överraska och ta topp topp tvåplacering.

Och ser vi på SHL-klubbarna brukar det vara ett liknande scenario. Att laget som kommer dyngsist och därmed får möjligheten att vila småskadade spelare under serien och toppa formen klarar sig kvar medan det andra laget som kanske till och med hotat om slutspelsplats faller igenom och åker ur.

Så Mora kan vara en bra motståndare för oss, då är jag mer oroad för om vi ska klara av att ta oss dit.
 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:24:00
 
Scholes

Kul att vi tänker åt samma håll

Du har helt i din tro på det rakare spelet men dessvärre
funkar inte det när dom fyller på med folk i mittplan och samtidigt
pressar våra MBs så de inte hittar passningsvägar
Då blir det tjongboll
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:19:00
 Snyps

Om man löser uppspelsproblematiken så aboslut. Ser Obasi och Gotiom som väldigt jämförbara där så det är bara att välja den som är piggast. De är ju det man ville se när säsongen började att vi skulle kunna rotera mer tack vare att vi bytt Obasi mot Stefanelli. Men det här blir ju en konsekvens av att man inte ersatt Olssons kvaliteter.

Men som sagt det behöver ju inte bli sämre för att det är ett rakare spel. Tarik är inte en så mycket sämre spelare än Olsson utan det handlar ju om att anpassa spelet efter det och det är ju det vi nu jobbar med. Saku ser ju också jättespännade ut så även han ger ju ett oerhört spännande alternativ till Tarik.

Om vi ser Panos tar rollen som hmb så har vi Granli som reserv i backlinjen, Saletros och Saku på mitten och Silva i anfallet. Då är det en ganska bra balans och mycket kvalitetspelare i startelvan.
 

Namn: Snyps   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:08:00
 @Scholes

Riktigt intressanta inlägg idag, tack! Tycker du att man på ett bra sätt kan (och i så fall hur) spela Saku i pocket och Tarik som forward samtidigt? Om ja, vem av Henok och Obasi kompletterar den uppsättningen bäst?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
fotbollärenlagsport

Ja jag ser på det precis på samma sätt. Jag ansåg ju att vi hade ett väldigt bra etablerat offensivt spel ifjol när vi anföll precis på det sättet. Det vi däremot inte gjorde och det jag ville se förändras var just det du skriver hur wb borde försvara. Att stanna kvar och pressa istället för att falla hem i 5-back och på det sättet aldrig få göra de lätta målen. Jag delade inte uppfattningen som många hade om att de hade en för låg utgångsposition när vi hade bollen.

Problemet att göra det nu är som jag ser det att vi inte har de kvaliteterna på mittfältet för att bedriva det spelet. Därför tror jag vi kommer anpassa oss mer mot det mycket rakare spelet vi såg i söndags. Det är inget jag personligen är så förtjust i men jag tror det kommer passa materialet bättre. Jag tror faktiskt att det kommer fungera även mot högre press. Vi har ju anfallare som är otrolig bra på att suga till sig bollen och oerhört konditinosstarka pocket och wb som kan fylla på och skapa chaner och tryck och även orka återerövra bollen vid bolltapp. Obasi och Goitom kommer även göra att vi kommer få spelare som Larsson, Tarik och Saku rättvända i fart både med och utan boll.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 13:05:00
 PAL finns spelare i Oskarshamn som även dom är klara för SHL klubbar. Gick tydligen alldeles utmärkt för dom att prestera igår.... 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:59:00
 Det positiva i all misär är att jag tror - hör och häpna - att Mora passar oss bättre än Timrå. Timrå må vara helt under isen men de är ett grislag och vi har generellt riktigt svårt för det. På samma sätt passar Leksand oss bättre än Västerås.

Vi är bättre på att spela hockey än att grisa och gruffas. Jag kanske får äta upp mina ord men det är lite ljus i tunneln tillsvidare iaf.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:58:00
 Nordin_

Känns spontant som en ”kompisvärvning” som gick mindre bra. Kan självklart ha fel men det är iaf min första känsla. Tror MM isåfall skulle passa in bättre som tränare för något yngre lag i AIK. Huvudtränare eller assisterande.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:42:00
 Spelarna är för det mesta inte spelande supportrar. De är anställda för att spela hockey och att försöka göra det som tränarna säger åt dem.

Spelarna vill tjäna så mycket som möjligt innan de går i pension. Det är mer pengar i SHL. Så enkelt är det.
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:35:00
 Tung förlust igår. Mora är klasser bättre än Timrå. Nya tag på fredag 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:34:00
 
Scholes/

(detta skrevs som svar på ditt tidigaste inlägg
ser att du har utvecklat dina tankar sen dess)

(Jag menar att effekten av de förändringar vi försöker genomföra
inte ger stöd åt försvaret när de har bollen
Innermittfältarna droppar inte ner och ger försvaret alternativ i
samma utsträckning som förra året.
Dessutom verkar våra wingbacks även de ha en högre utgångsposition
vilket ytterligare försvårar för mittbackarna.

Vill gärna påpeka att förändringarna säkert funkar bra så länge
motståndet backar hem och parkerar bussen men innebär problem när
de pressar oss högt upp.)

Håller med om dina funderingar runt wingbacks.
Mycket därför att våra WBs har snabbheten som främsta vapen.
Med en hög utgångsposition förlorar man en del av den styrkan.

Jag tror på ett system där wingbackarna har en låg utgångspunkt i
uppspelsfasen, förflyttar sig framåt i anfallsfasen och behåller
den positionen i den inledande försvarsfasen när vi förlorat boll.
Fördelen med detta är att de i uppspelsfasen ger kortpassningsalternativ
till mittbackarna och stänger korridorerna för motståndet i försvarsfasen
vilket gör att mittbackarna kan fokusera på attackerna i fickorna

Rätta mig gärna om jag har fel
Har hänt förr och kommer att hända igen
(förbjuden leende smiley)
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kan inte det faktum att flera av hockeykrigarna redan gjort upp med en flytt till nästa år ifall AIK inte går upp vara positivt. Det pratas i alla fall alltid om press, guldnoja och hur svårt det är när allt ska avgöras. Om då spelarna som ska göra det vet att de oavsett utgången av matchen spelar SHL nästa år borde pressen vara mindre.

Att sen hela systemet är kring puckey är idiotiskt och håller på att transformera sporten från en av två nationella angelägenheter till en marginaliserad lokal företeelse bland andra är en helt annan sak.
 

Namn: sucram   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:11:00
 Sätt dem på läktaren, markera.
Tankar?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 12:00:00
 JacobAIK Dom flesta kontrakt är garanterat skrivna med klausul . Att går AIK upp gäller dom inte längre. 

Namn: JacquesBrel   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:55:00
 Ta alla rykten om övergångar med en rejäl nypa salt, vissa stämmer inte alls och de flesta som pratat med en annan klubb har en klausul som gör att kontraktet bryts om AIK får upp, köp biljett till fredagsmatchen! 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Västra 132,

Blir äcklad varje gång jag hör om spelare under kontrakt som gör klart med nya klubbar inför kommande säsong. Om vi skulle spela i SHL nästa säsong, vill inte dessa spelare hellre spela i AIK då, eller väljer dom verkligen Örebro före oss oavsett?

Isåfall kan man ju skicka dessa otacksamma människor åt helvete, finns verkligen noll hjärta i den där jävla bondesporten.

Christian Sandberg är den sista smokingliraren!

Scholes,

Du har många bra poänger där
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:51:00
 Fördelen är såklart att när vi väl fått upp bollen så har vi Tarik och Sundgren i högre positioner men man måste ju inse att det får konsekvenser i andra skeden. Vi har sett liknande när vi hade Blomberg som pocket. Han var inte ett alternativ i uppspelen men gav ett härligt tryck i nästa skede. Men under den tiden hade vi antignen Olsson eller Ofori i den sittande rollen. Båda dom spelarna kunde själva ta sig för en press vilket inte Adu gör. Då räckte det med att man flyttade ner Ishizaki som stöd. När vi fick Adu så räckte det inte ens med Olsson utan det krävdes även av den andra pocket spelaren att droppa ner för att skapa övertag.

Jag tror inte man vill se varken Tarik eller Saku där nere och hämta boll och det betyder ju att vår vänstervinge måste erbjuda det alternativet vilket gör att han hamnar längre ner samt att det ställer högre krav på vår vmb.

Det förklarar ju också varför man när man har Obasi och Gotom i anfallet hittar en balans med Tarik eller Saku i pocket. Men med Tarik i anfallet som inte alls är lika bra felvänd känner att man istället behöver en pocket som kan droppa ner. Den pocketen är då Saletros.

Men det är tydligt att vi behöver alternativ till Goitom och Obasi i anfallet. Så det blir ju oerhört viktigt att Silva blir mer involverad. Sedan är Saku som pocket och Tarik som vänstervinge riktigt intressant vid forceringar.

 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/mutumb
Sänt: 2019-03-20 11:50:00
 Vad hände här? 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:48:00
 Västra

Windlert och Holm till Finland
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:44:00
 343

Det sägs att Bagenda, Lindholm och Mitell ska vara klara för Örebro.
Bagenda och Lindholm såg man knappt till igår
 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:31:00
 Ibland måste man ta någon dag att samla sina tankar. Så var det efter i lördags och ännu mer efter igår. Stor besvikelse men bara upp på hästen igen, vi får stötta laget extra mycket i sådana här situationer.

Hoppas hockeylaget kan ta sig samman, skulle vilja se Källgren i målet, tycker han varit bäst under säsongen. De förtjänar oavsett vårt stöd, förstår inte trötta inlägg om att hockeyn ska läggas ned.

Just nu hoppas jag på följande i premiären:

Linner
Panos - Pertan - Mets
Sundgren - Larsson - Adu - Saku - Lindqvist
Tarik - Obasi

Panos var bra väldigt bra senast och första halvlek generellt var riktigt bra. Hopps Obasi och Goitom kan rotera något så de orkar hålla press mm, syntes tydligt att de kroknade senast. Mot ÖFK måste vi orka hålla hög press, de är extremt naiva i sitt försvarsspel. Saku måste ha spelat till sig startplats.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En annan detalj är att tex Sundgren har en högre utgångsposition vilket alla skrikit efter. Det gör såklart att han inte erbjuder samma alternativ när man ska spela sig ur en press. Jag har hört önskan om att just spela rakare och med offensivare utgångspositioner på wb. När det sedan är precis så vi spelar så saknar man det som fungerade ifjol.

Jag tror att det rakare spel vi såg mot AFC är så vi kommer spela med det här materialet. Det blev lite för många långa bollar men sett till stora hela var det ändå en energifull insats som om den fortsatt hade uppskattats av publiken. I dagsläget hade jag valt Panos för Granli då han visat kvaliteten att gå förbi första pressen och sedan leverera passning där Granli istället valt att slå långt.

Välljer vi att fortsätta på det sättet så passar även Silva in i en anfallsroll där det krävs att man kan hålla i bollen och sedan leverera den vidare. På pappret blir det då väldigt dåligt djupleshot från anfallarna men Gotiom har klarat av det föurut och det borde även Obasi göra även om de inte har farten.

Vill man se Tarik i Olsson rollen så måste man ju förstå att han inte kommer droppa ner på samma sätt och agera spindel i uppspelen vilket gör att backlinjen har ett alternativ mindre. Detsamma gäller om wb flyttar högre upp.
 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:18:00
 fotbollärenlagsport & solnajojje:

Det är nåt jag också tänkt på apropå våra mittbackars uppspel som många verkar bortse ifrån. Alla på mittfältet har varit rätt dåliga på att röra sig och ge uppspelsalternativ vilket många gånger mer eller mindre tvingat backarna att skicka långt.

Backarna ska helt klart vara pigga på att bryta framåt och dra igång rörelser hos motståndaren (som Panos senast) men mittfältarna måste framförallt genom sina rörelser skapa ytorna åt backarna eller ge dom ett passningsalternativ, allra helst i djupled.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 11:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
fotbollärenlagsport

Vad är det du menar? Är det att det inte går att lösa i ett 352 oavsett spelsätt och att lösningen är en annan formation? Vilket spelsätt tar bort problematiken att inte ha materialet att spela bort en hög press genom mittfältet förutom den du sågar med en längre första boll.

Ett sätt kan ju vara att sätta ytterligare en spelare centralt tex att låta Saku agera mf i anfallspelet och anfallare i försvarsspelet men det gick ju inte. Men det var ett försök.

Jag förstår inte hur man i ena meningen säger att vi inte ändrat system tillräckligt för att i den andra meningen säga att vi helt övergivit vårt gamla sätt. När vi inte har en mf som klarar av det spelet vi hade ifjol så är en lösning att ha två väldigt spelskickliga anfallare (Goitom/Obasi) och hitta dom i ett tidigare skede och sedan fylla på med löpstarka pocket.(Tarik/Larsson) samt wb i (Lindkvist och Sundgren)

Hur vill du se det?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 10:50:00
 Någon som kan klistra in denna?

https://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/sa-har-bra-ar-arets-aik-betyg-pa-alla-spelare/
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 10:47:00
 Berns-92 // Det kanske är bäst, dom presterar ju katastrofalt när dom har ett rejält publikstöd.

AIK Hockey - Presterar i ensamheten
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 10:46:00
 fotbollärenlagsport Nej jag håller med. Tyckte Olsson och Sebbe förra året brukade turas om att ”droppa” ned å ge allternativ i uppspelsfasen. Inte sett något liknande av det iår . Vilket gett våra backar sämre allternativ. Å slutat med långbollar på fw istället . 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 10:31:00
 
Avd Nytt spelsystem

Senaste tiden har det glunkats om att vi "övar in ett nytt spelsystem"
Ser mer ut som att vi försöker göra små förändringar i det gamla

Det behövs mer än små förändringar i ett spelsystem som fallit samman när
dess 2 starkaste fundament är borta
Milo och Jansson som respektfullt höll rent på sina kanter och
Olsson som kom ner och hämtade boll, spelade onetouch med Adu
och tvingade motståndet att backa genom sin eleganta spelstil
Olsson som var den viktigaste ingredienseni vårt guldrecept
Sånt ersätter man inte med små förändringar

Dagens försvarslinje klarar inta av att spela sig ur hög press
då vi saknar en mittfältare som hämtar boll
Dagens försvarslinje hamnar i svårigheter i stort sett varje gång de har bollen
och har i stort sett bara "långa bollar på Bengt" i verktygslådan

Hoppas att jag har fel !!!
 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 10:30:00
 Det är tungt idag men vi måste försöka kraftsamla till matchen mot Leksand på fredag. Annars blir det numerärt överläge på läktaren för Dalmasarna.
Köp biljetter innan Leksand blir klara för matchen.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 09:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dixi

Alla ser det. Det handlar bara om vilka slutsatser man sedan drar av det och varför det sker.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 09:35:00
 Tarik säger ju exakt det alla utom några få ser. 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 09:26:00
 Biljetterna till fredagsmatchen på Hovet släpps nu vid 10:00, det är nog klokt att vara ute i tid, många från hammarby/leksand som köper när de blir klara ikväll

Ses på Hovet på fredag!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 09:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad gäller att lyssna på spelare så var väl det ett tydlgit uttalade av Norling så sent som igår att han använde Gotiom som en assisterande tränare just vad gäller matchplan och matchtaktik så är det nog inget vi behöver oroa oss för.

Som jag skrev igår så är jag hoppfull att vi kommer att försvara oss mer i vår advanced shape. För att vi ska få se det även när vi leder så måste det kosta resultatmässigt för att det ska bli en förändring.Så jag hoppas verkligen det blir så nu mer och mer. Jag tror att det är en väldigt stor del av att det uppfattas som tråkigt.

Att vi tränar in en nytt spelsätt är ju också något jag tagit upp eftersom vi behöver anpassa oss efter materialet. När man bara inser att det inte handlar om formation så blir det betydligt intressantare att se vad som egentligen sker på planen.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tv-norling-da-b
Sänt: 2019-03-20 09:19:00
 Lite intressant ändå. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 09:17:00
 De som har sett det mesta på Sportlib borde lagt märke till att herr Norling mer än gärna vill ha spelarnas input i omklädningsrummet. Det Tarik tar upp i intervjun är ju inga konstigheter och något som Norling garanterat håller med om. Är ju inte så att Norling inte har förmågan att vara självkritisk. Tycker snarare det är nått han är väldigt "duktig" på. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 09:17:00
 De som har sett det mesta på Sportlib borde lagt märke till att herr Norling mer än gärna vill ha spelarnas input i omklädningsrummet. Det Tarik tar upp i intervjun är ju inga konstigheter och något som Norling garanterat håller med om. Är ju inte så att Norling inte har förmågan att vara självkritisk. Tycker snarare det är nått han är väldigt "duktig" på. 

Namn: FreddeP Reloaded   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 09:04:00
 Man kan ju hoppas att våra rutinerade spelare som Seb, Henok och Tarik vågar ifrågasätta Norling om något inte fungerar.

De har ju trots allt spelat i betydligt större klubbar än Norling tränat och haft betydligt större, bättre?, och mer rutinerade tränare än Norling. Man får ju hoppas att han är mottaglig för input.
 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 08:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Businesswithmoney

CL/EL Final 2020
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 08:46:00
 PAL;

vadå istanbul/gdansk?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 08:41:00
 Tarik behöver inte misströsta att över att han missade att bjuda oss på en cupfinal. Han har ju trots allt två chanser kvar.

Alla till Istanbul/Gdansk
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 08:38:00
 tack för allt tarik!! 

Namn: Robbo   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 08:22:00
 Vad fan menar Tarik med att "vi ska sätta ett nytt system "? 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Länktips: http://fotbollsthlm.se/aik/elyounoussi-jag-vill-be-om-urs
Sänt: 2019-03-20 08:17:00
 Tarik är ute på hal is.
Snart utlånad?

Länk: https://fotbollsthlm.se/aik/elyounoussi-jag-vill-be-om-ursakt-till-supportrarna/
 

Namn: AIK Kungsholmen   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 08:09:00
 Andra höjdpunkter i hockeyn är dom två första derbyna mot dif när vi gick upp 5-2, 5-2. Härlig stämning på gullmars efter.
Kvartsfinalerna när vi slår ut HV och Luleå.

När vi halkar in i slutspelet 88 i sista omgången och slår ut dif som var överlägsen etta i grundserien. Osten stod i dif och gjorde en dundertabbe likt Rifalk i förra matchen.

 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 08:05:00
 – Vi måste prata om det där. Det känns som att vi bjuder in motståndarna i matchen igen istället för att bara köra på och döda matchen. Vi har en tendens till att göra det… Senast mot Öster var det likadant, vi leder med 1-0 och sedan backar vi hem. Vi måste få ändring på det. Vi är för bra för att bjuda in lag i matchen, särskilt här på hemmaplan, säger han.


Det där kan dom klistra upp i omklädningsrummet, runt hela Karlberg, och diskutera i grupp, i "aulan" osv osv ....
 

Namn: satin   Visa profil  
Länktips: http://fotbollsthlm.se/aik/elyounoussi-jag-vill-be-om-urs
Sänt: 2019-03-20 07:24:00
 Vet inte om länkat men Tarik we like 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 07:08:00
 Vaknar, småsur, över att Milo inte är uttagen till landslaget.

Sinnes !
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 06:37:00
 Borges Bolltouch

Haha go du är.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 05:50:00
 Och vad gör BW? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 01:11:00
 Ulvpäls:

Jens Cajuste var en av de mest framstående – om inte den absolut mest hyllade och hypade – unga spelarna i svensk fotboll under 2018. Att du namedroppar honom nu är förstås lovvärt, men det är en spelare som knappast gått särskilt mycket under radarn om man säger så; snarare tvärtom.

Sedan har du rätt i sak; det är tveklöst en spelare som ska bli extremt kul att följa framöver.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-20 00:12:00
 //Spelarn
Stora skillnaden mellan Boden och Växjö var läktaren. Växjö var ju tyst som i graven medan det mot Boden var ett tryck som bara kan jämföras med matcher som Poznan, Napoli eller slutspelsmatcherna mot Luleå o HV. Det var liksom ingen nervositet utan bara ren hets och i slutet brutalt, rent och naket hat. AIK skulle upp eller så kunde planetjäveln gå i tusen bitar typ.

Stod långt åt vänster i klacken nära spelaringången och den skräcken som lyste i de fåtal kravallutrustade poliser som stod där när spelarna kom ut efter omspolningen glömmer jag aldrig, de visste att blev det mål på straffen så var det kört, (av nån anledning hade nått smartskaft hos polisen klassat matchen som om det vore serielunk i 11 omgången)
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 23:47:00
 Största minnet i hockeyn för mig var Växjö hemma. Boden-matchen är jag för ung för att komma ihåg. Men Växjömatchen som sagt... minns i slutet på matchen när man stod i klacken och folk runtomkring en knappt orkade stå pga nervositeten.

Lawsons puck som gled in minns jag än idag som i slowmotion... rätt hyfsat målvrål på det målet...

Blev alldeles för full på festen i stan sedan med hockeygrabbarna, men det är smällar man - gladeligen - får ta.

Jag har dessvärre inte gått så mycket på hockey på senare år, men minnena man fått från denna sektion är helt klart oförglömliga. Här kan bland annat också första derbyt mot Dif efter uppflyttningen skrivas upp. Fan vad kul det var.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 23:24:00
 AiK-Boden, fredagkväll 11 111 personer på plats, historiens största hockeyklack och så straffen på det. Kommer alltid vara kanske det största AIK minnet mitt nuvarande låga hockeyintresse till trots.

Synd att man slarvade bort VHS:en från matchen, kanske något för AIK att ge ut på nytt (ja inte som VHS då)
 

Namn: carcass   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=lG-W7Fy6fPU
Sänt: 2019-03-19 23:13:00
 Bland det största man upplevt på plats som AIK supporter, värt att minnas, RIP Svullo 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=3RkWC7C88bc
Sänt: 2019-03-19 23:01:00
 https://www.youtube.com/watch?v=3RkWC7C88bc 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:48:00
 Å andra sidan gick vi upp mot Växjö med ett fullsatt hovet och även när vi mötte boden inför 11k hemma 1994..... båda grymma tillställningar 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:43:00
 Berns-92 >>> Håller med. Avsluten var ju totalt värdelösa. Det var väl i och för sig ingen högre klass på deras avslut heller. Allt som allt var det nog bland de mest pinsamma AIK-evenemang jag har bevittnat på plats. Man förlorar inte med 1-4 i en avgörande match hemma.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:43:00
 Säga vad man vill om herr Norling. Men stil, det har han.

Såg fan ut som han kom direkt från fashion week i St. Tropez på upptaktsträffen.

Tveksam färg på slipsen dock.
 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:41:00
 Jag tror fan dessa avgörande matcher inför storpublik stjälper mer än de hjälper. Chans att ta SM-guld inför fullsatt Friends? Nah. Chans att fixa SHL-kval inför fullsatt Hovet? Glöm det.

”Nja fast vi slog ju Bajen inför fullsatta läktare”. Knappt. Vi hade säkert slagit de med 4-1 inför 18755 en regnig måndagskväll på Råsunda. Plus att det var Bajen.
 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:41:00
 Jag hörde att Holm eventuellt kan lira en finalrunda, bara hoppas ... 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:38:00
 Kan Anton Holm lira denna säsong eller vad är status
inte hört ett skit??
 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:31:00
 In med Källgren i mål så kör vi allin på fredag! Efter matchen firar vi på greken , ses där ! 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:30:00
 Jww/ vi har potential som klubb att bli Sveriges madrid. Men vi lirar bollen mellan backarna istället.
Släpp jantelagen för fan.

Rörande hockeyn: stanna hemma så går vi upp
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:27:00
 Hatadif

Då krävs det att vi har bättre målvakt
 

Namn: OZZY-Tompa   Visa profil  
Länktips: http://www.fritthasch.nu
Sänt: 2019-03-19 22:27:00
 HESS HESS HESSEL!
Nr 9

No Posers Allowed.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:27:00
 *1891*
Skönt att slippa dela arena med dig då på Fredag, grinollegrindifmentalitet!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:26:00
 Va blev det torsk i puckey? Då håller vi stenhårt på Oskarshamn och Mora då, desto fler bondhålor i SHL desto sämre för SHL och därmed en god sak.

(Ja om AIK mot all förmodan tar sig till mötet med Mora så får vi väl revidera lite av ovanstående)
 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:23:00
 Borges Bolltouch

Vadå redan?
 

Namn: Hatadif   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:23:00
 Det här fixar vi! Deras jävla målvakt vart ett spöke för oss!
Nästa lag har inte han i kassen!

Kommer bli fullt på fredag!

Nu kör vi!
 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:21:00
 Det är många som hyllar deras målis, men jag tycker vi gjorde honom bra med alla dessa skott ur dåliga lägen.
När vi hade bra lägen sköt vi utanför eller passade någon med sämre läge, skithelvetesatan.
Sådär nu tar vi nya tag
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:21:00
 Brutala käftsmällar både ishockey och fotbollen. Vilken lycka att bandyn tog sig upp i högsta serien annars hade man varit totalknäckt.
Tack Bergwall och Fosshaug.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:20:00
 Ulvpäls:

Redan? Han dominerade superettan hela våren.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:19:00
 Ulvpäls

Minst att det pratades om Jens här inne förra vårsäsongen
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:18:00
 Hur många utav våra spelare är redan klara för klubbar i SHL? Klart fan det påverkar prestationerna, horribelt 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:16:00
 Boateng#20

Ahh, ok! Tack. Skönt

 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:12:00
 Jens Cajuste är ett namn att hålla koll på i framtiden. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:03:00
 Rätt töntigt gnällande på hockeyns seriesystem härinne nu. Det var känd materia sedan tidigare. Finns det nån som inte kände till på förhand att seriespelet i Allsvenskan (eller för den delen SHL) i princip bara är ”träningsmatchande” och att tävlingen sätter igång först nu? 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Cred till klacken som lyckades hålla igång och överröstade den övriga, frustrerade publiken som ideligen vädrade sitt missnöje. Samt den lilla klick som stannade kvar och applåderade de fåtal spelare som valde att tacka publiken. Vi ses på fredag!
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 22:00:00
 Va, är inte Puckyn slut?

Varför spela 52 omgångar i HA och SHL om de är betydelselösa?

AIK vann HA och Färjestad SHL! Punkt!

Ses i höst!

*********************

Har det kommit ut nåt om orsaken till Silvas avstängning från laget? Måste varit rejält grova ord för att stängas av helt sådär och inte bara bötas...

Apropå säga saker: undrar om inte Wesström slog ordentligt i taket 2018.....
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:59:00
 Carcass

Avdelning: Kasta handgranat i glashus
 

Namn: JohnJansonKlåpare   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:58:00
 Hemmaplansfördel mot Leksand? Skojar ni?
Den chansen att fylla hovet missar inte Bajen. Fast kanske lika bra det med tanke på hur Gnaget-on-ice uppträtt senaste 2 matcherna hemma.
 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:55:00
 Fan vad tuffa alla är som säger att dom inte ska gå på fredag.... jag vägrar gå på premiären för AIK fotboll !!!! 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/svenska-cupen-1/aik-duon-tv
Sänt: 2019-03-19 21:53:00
 satin/ ingen fara med varken Pertan eller Sundgren. 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:48:00
 joppepi:

Vi har hemmaplansfördel. I teorin iaf. Leksand lär npg fylla Hovet om de får chansen..
 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:46:00
 AIK - STÖRST I SVERIGE. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:45:00
 jww

Fair point. Det har du så klart rätt i.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:32:00
 Ja skit. Match 2 pajjade allt.

Fotboll och backlinjen. Pertan status? Sen ser helt plötsligt vänster mb intressant ut med ”flera alternativ” men till höger vettefasiken. Granli behöver lite lugn och ro och träna på, lära sig ”systemet” och AIK. In med Ben ett tag nu.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:29:00
 0-1 i PP vände matchbilden fullständigt.
Innan dess hade vi spelat lysande.
Bryt ihop och kom igen.

Upp med hakan, vi är AIK.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:28:00
 december

Din "dyslexi" var det enda positiva ikväll...
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:26:00
 Det spelar ingen roll vad det är för stysten gällande vem som går upp eller ner eller kvalar. AIK viker ner sig fullständigt två gånger på ett fullsatt hovet. Insatsen i fredags är bedrövlig och de två sista perioderna idag var så dåliga att jag inte vet om jag sett sämre 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kan alla muppar sluta deklarera olika anledningar till varför de inte ska gå på hockey nästa match, eller säsongen efter denna, eller närmaste 10 åren.

Ingen bryr sig överhuvudtaget, älta dom problemen du känner inför AIK hockey med nån likasinnad patetisk bajenpolare istället.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Glesbygdskavajerna fyller finrummet.

Grattis hockeymördare, jag kommer hata och förakta er till mitt sista andetag.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:22:00
 Jag läser uppenbarligen som en dyslektiker... 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:21:00
 Ishi#24: Det har faktiskt varit större omsättning på lag upp/ned sedan det nya systemet infördes jämfört med Kvalserien. 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:18:00
 Avgå alla 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:18:00
 Nej
Enligt länken december lagt upp har vi två hemmamatcher.
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2019-03-19 21:18:00
 december

Fast länken du skickade visar ju att vi har hemmafördel
 

Namn: •1891•   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Folk kommer inte orka att gå för att stötta laget i fortsättningen för att sedan förnedras, stå med brallorna nere och sedan åka ut när det verkligen gäller.. det är den bittra sanningen AIK HOCKEY. Blir nog ett halvtomt Hovet på fredag mot XX.. jag kommer iaf inte gå!
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:17:00
 Hahahaha prisutdelning? 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:16:00
 Henkepeh

Det hade jag inte koll på...trodde det va bäst av 5 där med...
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:16:00
 hela hockeysystemet är så jävla plast, shl lagen ska skyddas och allsvenska lagen ska ha minimal chans att gå upp..

kvalserien var 1000 x bättre.

 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:15:00
 Vi kommer igen!

Vi ska upp i år !
 

Namn: december   Visa profil  
Länktips: http://m.stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Index/Sche
Sänt: 2019-03-19 21:15:00
 Jopp

Japp det stämmer
 

Namn: jww   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:15:00
 Mörk kväll....
Bojansfulamuche - ett sent svar på vår tidigare diskussion.

Du sätter verkligen huvudet på spiken kring hela min poäng.
Hur kan vi bedöma att vi saknar individuell klass i backlinjen efter såhär kort tid?
Nykomponerad backlinje, ett estländskt nyförvärv som ingen sett tidigare och sedan ett gäng som har fått spela på fel position.

Milo såg rent ut sagt förjävlig ut när han fick spela till vänster i början av säsongen, i premiären startade vi med en mycket skakig Sundgren till höger och INGEN trodde att Robin Jansson från Div1 skulle vara någon frälsare.

Det är exakt det här som är min poäng. Sitt ner i båten, Karol Mets kan lika gärna vara en brutal uppgradering likaväl som att norrmännen och Karol floppar totalt - men det vet ni inte, har inte kompetens att göra den bedömningen efter ett fåtal matcher när dessutom stora delar av laget ska lära känna sina nya medspelare.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:14:00
 Hockey är ofta ologisk. Hoppas spelarna känner mer hopp än här inne inför fortsättningen av kvalet. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:14:00
 
Fattar jag rätt ? Vi vinner serien stort och vi har inte hemmaplansfördel mot Leksand el Västerås?
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:13:00
 GregerHeger

Ja var väl klar för örebro nästa säsong.
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:12:00
 Mitell har inte fått oss att prestera när det gäller. Han kan dra åt helvete... 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:11:00
 Håll tummarna för Västerås. Leksands hunger mot ett stukat AIKblor ingen dans. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:10:00
 Vi tar skott för sent i nästan varje läge och det finns ingen som helt passion i Mitell, blir galen på det här 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:09:00
 Tragiskt at se detta. Noll mål framåt. Ja, vi har marginalerna mot oss men man måste kunna prestera bättre än så här. 

Namn: ANDREWMACKENZIE   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2019-03-19 21:08:00
 AIK hockey spelar som ett gäng fittor ikväll! 

Namn: Henkepeh   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:08:00
 Buddah

kan inte bi 3 torsk, det är bäst av 3 ;) Först till 2 vinster
 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:08:00
 Först torskar man mot bönder i söndags, å nu bönder idag igen. Tragiskt! 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:08:00
 Tungt efter att vi kört över bönderna i första perioden. 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:08:00
 Fiasko i håkkkyn också.Herregud.AIK mår dåligt. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:08:00
 Kakmonstret

Vi har en hemma och två borta.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:07:00
 Gonatt 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:07:00
 December

Menade AIK med "dom"
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:06:00
 Man måste verkligen kämpa hårt för att orka ta denna sport och dess seriesystem på allvar. Svårt att engagera sig i en sport som på ett så tydligt sätt är förlorad...

Trist för de krigare som ger allt för vår sköld på isen trots detta haveri till system.
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:05:00
 Ishi - Leksand leder med 1p före VIK med en omgång kvar och båda möter lag som inte har något att spela för. Så det lutar åt Leksand 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har vi fördel av hemmaplan i ett bäst av 3 möte mot något av de lagen? Knappt så man hoppas på de.

vi blir nollade på hemmaplan i årets viktigaste match. Patetiskt.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:04:00
 Buddah

Bra koll.
 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:03:00
 ishi: Leksand eller Västerås, i Bäst av 3 matcher , vinnaren där möter Mora i SHL kval om en plats i SHL. 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:03:00
 Blir väl 3 raka torsk för dom mot Leksand sen åxo.... 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:03:00
 Leksand eller Västerås 

Namn: Henkepeh   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:03:00
 Ishi#24

Eller västerås. avgörs imorgon
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 21:02:00
 blir det matcher mot Leksand nu eller? 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:58:00
 Spelar ingen roll om vi skulle lyckas mot alla odds att slå ut ett svin taggat Leksand då vi inte kommer ha en suck mot Mora.
Sen lär spelarna inte direkt va super taggade för ytligare stentuffa matcher, är väl inte heller nåt lag som lyckats vinna när man åkt ut en seriefinal

Timrå var vår livlina.
Nu nya tag i div 1 nästa säsong och börja om från grunden, sparka alla högavlönade spelare, ledare annat löst pack
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:57:00
 Krille S

Jag målar inte ut Jönsson som syndabock, snarare han som ställt honom där. Jag hade köpt att han och källgren stått varannan match men att han ska stå varje match efter skada har vi sett prov på nu
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:57:00
 Hade Oskarshamn haft en sämre målvakt så hade vi kört över dem. De försvarar väldigt tajt runt buren eftersom de vet att målvakten har koll. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:56:00
 Går ju inte snacka bort det här, spelar ingen roll om Martin brodeur vaktat kassen i andra buren. Vi bör ändå inte torska två/tre matcher hemma på ett fullsatt hovet. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:56:00
 Vi har bara haft en kedja som fungerat under fem matcher. Då går det så här. Det är många spelare som får titta sig själv i spegeln. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:55:00
 bageri

Tingsryd -> Växjö
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:54:00
 Testa spela på tomma läktare, hockeylaget trivs nog bättre då. 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK Robin - vi för möta vinnarna i kvalserien i en ny slutspelsserie.

Just nu är det Leksand tror jag.
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:52:00
 Kommer grabbarna kunna ladda om för ett ångest-kval? 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:51:00
 Kan vi sätta Källgren i mål som vann en match åt oss i nästa serie? 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:51:00
 Hur ser vägen framåt ut vid förlust ikväll? 

Namn: södergnagare   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:50:00
 Mutumba:

absolut, fast Oskarshamn lyckades få in två puckar som inte ens var några chanser. En viss skillnad.
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fasth lirade i Växjö
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:50:00
 Avgå Mitell!! 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:50:00
 Helt sjukt att man kan vinna en serie på 50 matcher och dessutom tangera poängrekordet men ÄNDÅ riskera att missa ett SHL-kval.

Bra upplägg.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mycket gnäll här inne. AIK gör egentligen allt rätt i den här matchen, men Oskarshamn spelar grymt bra defensivt och har en målvakt som är bättre än vad Fasth var i Tingsryd när vi mötte dem i motsvarande läge.

Nu har jag inte följt laget särskilt noga under säsongen men sett till dom här 5 matcherna är Oskarshamn bättre än oss. Dom må spela riktigt tråkig och bonnig hockey men det är mål som räknas.

Vi har fortfarande chansen vid förlust, glöm inte det.
 

Namn: The Dark Side   Visa profil  
Hemort: Berlin
Sänt: 2019-03-19 20:49:00
 Inte över än, men coachningen är obefintlig. Fuck så underjävlamåligt dåligt 

Namn: Almshfot   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:49:00
 I min bok så är det utklassning, spelarna verkar vara rädda att spela inför mycket folk, nu får det bli att spöa Leksand istället. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:47:00
 Ridå 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:47:00
 pinsamt..

 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:46:00
 Kan nån jävel kliva fram!!!! 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:44:00
 södergnagare:

Hur hade vi kunnat leda med 5-0 när vi inte gör mål? Det är riktigt ineffektivt idag.
 

Namn: Kano   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:42:00
 AIK hockey pallar inte publiktrycket. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:39:00
 Tobias: De kan väl få spela ut säsongen? 

Namn: södergnagare   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:37:00
 Hade vi bytt målvakt med Oskarshamn så skulle vi ha lett den här matchen med 5-0.. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:36:00
 Nu får det fan vara slut på sportsmanship. Torskar de den här kan de lägga ner hockeyn. 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:36:00
 KOM IGEEEEN Gnaget!!!

.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:34:00
 KOM IGEN NU, NU VÄNDER VI DET HÄR!! KÄMPA KÄMPA KÄMPA!!! 

Namn: Karikaris slaka   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:31:00
 Hockeyn, detta eviga misärlag.
Så fort det GÄLLER något viker dom ner sig.
Samma visa varenda jävla år....
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:28:00
 Sämre målvakt och en tränare som inte får till det är min bild av matchserien så här långt.

Karlskrona körde över vår målvakt och fick honom utbytt i kvalet för ett par år sedan. Det är mitt hetaste tips.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:26:00
 Klart Jönsson borde tagit 1-0-målet men ändå magstarkt att utmåla honom som huvudproblemet när vi gjort NOLL mål på två perioder, två powerplays och femtioelva skott. Otacksamt läge att vara hockeymålvakt när matchplanen bygger på att man inte släpper in några mål. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:24:00
 Varför står Jönsson varje match? Han har varit dålig sen match 2 

Namn: Henkepeh   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:24:00
 Borges Bolltouch

Egentligen inte, är ganska mycket hockey, ett lag dominerar, det andra laget gör mål och då svänger allt. Händer mest hela tiden

Hockey är ta mig sjutton ännu mer ologisk än Fotboll, den är så ologisk så att den blir logisk ;)
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi måste få in 1:an innan 15 minuter!
Kör nu för helvete anamma!

Ner på tre kedjor och låt Sampa sitta över.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:22:00
 The Dark Side//

Hela laget ser ut som förlorare när man inte gör mål trots dominans i första period. Den "legendariska" intervjun i periodpausen gjorde ju inte saken bättre heller..
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
gnaget1968

Förstår andemeningen, men ikväll har ju mv betytt allt !!

Edit. Såklart. Mitells val av var ju ödesdigert.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:20:00
 Helt otroligt med 0-2 efter hur första perioden utspelade sig. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:18:00
 blir väl konkurs om vi inte går upp, ekonomin är riktigt illa.. 

Namn: The Dark Side   Visa profil  
Hemort: Berlin
Sänt: 2019-03-19 20:18:00
 Mitell ser ut som en förlorare nu. Suckar och stönar. Dra åt helvete. Klara utvisningar också faaaaaaaan 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:15:00
 varför värvade massa spelare men behöll mitell som är en medioker tränare/coach
 

Namn: The Dark Side   Visa profil  
Hemort: Berlin
Sänt: 2019-03-19 20:14:00
 Ishi

Samma målvakt
 

Namn: The Dark Side   Visa profil  
Hemort: Berlin
Sänt: 2019-03-19 20:13:00
 Varför denna Thelin....alltid så bra mot oss.....hata allt just nu 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:13:00
 är det samma målvakt för Oskarshamn som gjorde målvaktstavlan i förra matchen? 

Namn: Almshfot   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:13:00
 De hade nog hybris i pausen 

Namn: The Dark Side   Visa profil  
Hemort: Berlin
Sänt: 2019-03-19 20:12:00
 Detta skulle vara en kul 10 dgra med Final i Cupen och klara för SHL bo 7. Istället sitter man här och hoppas på målvaktsbyte mot fucking Oskarshamn....orkar inte 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:12:00
 med mitell vid rodret blir det så här , ingen vinnare, visa lite stake nu !
vi viker ner oss när avgörandet kom.

kan inte skylla allt på vår målis,
var är våra målgörare, nää de gömmer sig.
 

Namn: södergnagare   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:12:00
 Tack Mitell för att du bytte målis efter första matchen! Imponerande fingertoppskänsla! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:10:00
 Herregud. Total dominans och 0-2 i röven. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:09:00
 Kom ju inte oväntat.
Jönssons nerver trasades ju sönder efter första tabben.

Och boxplay.......
 

Namn: marve   Email Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:09:00
 När plockar man ut Jönsson? 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:08:00
 Målvaktsbyte tack. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
sjukt...

vi dominerar och 0-2..

 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 20:07:00
 Ut med Jönsson nu!!!!! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:50:00
 Som vanligt i lagsporter alltså...
Målvakten halva laget.
Va i h-e !
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:50:00
 Vilken jävla tavla..

 

Namn: ngd   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:50:00
 Ok, en sån match alltså. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:49:00
 Ut med Jönsson 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:49:00
 Weigel hahahahaha, hjälte! 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:48:00
 Weigel gör årets intervju? Magisk. 

Namn: tetrapack   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:47:00
 Haha!

Weigl & Sundgren .. vilka sköningar. FRAMÅT !
 

Namn: Kenta K   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:46:00
 Wiegels intervju måste ses!!!!! Han tycker han är bäst på Plan vilket han är. Men sen sa han att Oskarshamns backar är helt slut och att deras målvakt kommer släppa flera puckar 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:34:00
 Underbara Weigel...

#dödabönderibåset
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:32:00
 Dags att köra över den där målvakten snart? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:32:00
 Weigel. Jävla legend. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:32:00
 Vi kör ju över Oskarshamn i 5mot5 spel. De har ett bra powerplay och en riktigt bra målvakt. Men vi borde ju ta detta. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:30:00
 Rifalk för Oskarshamn är vad Fasth var för AIK. Omutbara. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:24:00
 Jobbigt att trycka på så här utan att få utdelning... 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:21:00
 Scholes
Det absolut bästa är att ha ett lag i perfekt balans, där den berömda filten placeras så att den inte lämnar någon del av kroppen utanför.

Däremot är det - för det lag som slåss om seriesegrar - klart mer lönsamt att ha en viss offensiv slagsida än tvärtom (för lag som slåss för nytt kontrakt gäller andra regler). Har man en kvalitetstrupp så är det betydligt lättare att kompensera för många insläppta mål än för få gjorda. Typexemplet i år är ju Man United, som under Mourinho konstant spelade för att inte släppa in mål, och hämmades av den rädslan. Under Solskjaer släppte de handbromsen och genast började målen och poängen ramla in.

En risk med den överdrivet negativa taktiken är också att tränaren kan få nyckelspelare emot sig. Dagens elitspelare är långt ifrån så auktoritetsstyrda som t ex 70- och 80-talets spelare, som tog order slaviskt och aldrig drömde om att konfrontera en coach eller manager. Mourinho tappade nästan samtliga nyckelspelare sista året i Real Madrid och även på Old Trafford, helt pga sin överdrivet negativa inställning.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:19:00
 Spel mot ett mål, in med pucken! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:15:00
 Fan vad dom kör idag! 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:14:00
 Tegang, det var en match som vi spelade bra i en halvlek. Den andra halvleken var det som vanligt. Men efter 3-0 är det ok. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:05:00
 stream http://www.hesgoal.com/news/43003/AIK_vs_IK_Oskarshamn.html 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:05:00
 Kan man inte visa lite taktkänsla och skippa discomusiken när publiken sjunger.. 

Namn: JOnz   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:04:00
 Någon som sitter på en stream till hockeyn? Sitter i Indien och vill inte missa matchen! 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 19:02:00
 AIK HOCKEY - STOLTHET! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
jww

Svarade bara på din kommentar om att man ska titta på alla topptränare som inte ändrar spelsätt var och varannan säsong.


Jag tror att Rikard behöver förändra sig i år, gör han inte det vill jag se en ny tränare ja, för jag tror inte på det här över tid. Jag tror ”korthuset” faller ihop utan den individuella toppklass vi hade i backlinjen förra året.
Det är det jag menar, ena året får man in Milosevic och Jansson blir samtidigt en succé, nästa år så löser det sig inte på samma sätt, då tror jag man behöver göra saker annorlunda för att få ungefär samma utfall poängmässigt.

Hade vi haft en spelstil som är att slå långa bollar och mycket inlägg från kanterna på Henok och Eero ett år så hade det kanske fungerat ganska bra. Men året efter är båda borta, ersättarna är Tarik och Stefanelli. Man fortsätter med samma spelidé, känns bra?

I år saknar vi Milosevic och Jansson men fortsätter vila oss mot vår defensiva shape.

Precis som i fallet bra anfallare på huvudet kontra inte så kan man inte fortsätta med samma sak om man inte har spelarna för det. Det är min poäng.

Hittills har Rikard visat att han fortsätter, vilket han även gjort tidigare i andra klubbar.

Jag förstår din poäng men jag ser inte att den är hållbar över tid.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:42:00
 Jww/

Tack äntligen någon som fattar.. amen!

 

Namn: Aikstilen   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:36:00
 Man måste ju utgå från det spelarmaterial vi har, Norlings taktik kommer inte funka när vi inte har en lika bra defensiv att luta sig tillbaka på så fort vi leder med 1-0 

Namn: jww   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:31:00
 Bojan, jag vet inte om du misstolkade min kommentar lite, men ja självklart är det så att vi inte är högst i näringskedjan - inte ens i vår inhemska förhållandevis svaga liga.

Just därför är spelsättet, formationen, visionen än viktigare. Det som förutom rätt spelare ger oss en edge och gör att vi kan prestera bättre än klubbar med större ekonomi.
Förra året tangerade vi poängrekordet och hade en förlust med Rikard Norling och hans 3-5-2 - problemet är att vi aldrig kan vara nyanserade i vårt sätt att se på det.
Trots poängrekord, defensiva rekord, förädling av landslagsspelare och rekord på publiksidan så vill folk avsätta Norling pga "tråkig" spelstil.
Då tycker jag man har tappat verklighetsuppfattningen, vad tror ni ska hända? Vi sätter in Mellberg och "släpper på tyglarna" och vinner varje match med 3/4-0?

Jissses.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:29:00
 AIK backade inte alls hemma efter 1-0 ledningar i alla matcher i fjol.

I början på september mötte vi Häcken, och gjorde 1-0 i 27 minuten och fortsatte sedan att trycka tillbaka BKH med två mål till innan paus vilan. AIK var inte lika offensivt i andra halvlek, men inte heller överdrivet defensivt i andra halvlek,

Vi mötte då dessutom serien formstarkaste lag , Häcken hade vunnit sina alla sina fyra matcher i augusti med den total målskillnaden 15-1

I slutet på maj mötte AIK ett annat formstarkt lag, IFKN, som hade vunnit samtliga fyra matcher i maj. Peking låg trea i serien, en poäng, efter AIK, men meden färre spelade match.

AIK gjorde 1-0 i 28 minuten, men fortsatta att dominera matchbilden och kunde göra 2-0 tio minuter senarer. I början av andra reducerade Peking till 1-2. Men raset kom efter Per K:s skadad i 59 minuten inom mindre än tio minuter hade Peking både kvitterat och tagit ledningen.

Jo, jag vet AIK i flera andra matcher efter 1-0 drog ner på tempot och inriktade sig på försvarsspel. Men bilden är inte så entydigt. Kanske var det när AIK fick en serieledning att försvara som spelet blev mer ängsligt.

Det är ju mer logiskt att ett lag blir mer försiktigt vid ledning mot ett bra lag i serietoppen än då man leder mot ett bottenlag. Men i AIK:s fall verka det vara tvärtom. Kan nu några av er fotbollsexperter här förklara varför detta inte gäller AIK. ??

Något att fråga Norling om, kanske?

tegang
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:24:00
 jww

Lite lättare när man är överst i näringskedjan och kan välja och vraka bland dom bästa spelarna med rätt egenskaper.
Den sitsen har inte riktigt AIK. För AIK är det så att ena året så får man fram en Olsson, nästa får man i stället fixa toppklass i en Obasi, nästa gång kanske man lyckas knyta hem en Lustig. Och däremellan hoppas att man får fram någon ny ung och att man kan lyckas få in en Seb. När sedan Henok lägger av så får man kanske ta in en talang eller en helt annan spelartyp.
Ena fönstret kunde vi långa Nabbe gratis medans ett annat Saletros gratis. Ett fönster kände Milosevic för att vända hem. Nästa inte.

Jag skulle säga att det är ganska svårt att bygga ett spel som ska fortgå år efter år i allsvenskan så länge du inte kan behålla spelarna åtminstone 1-2 år längre. För du kan aldrig säkerställa att du får in rätt spelartyper och samtidigt bibehålla toppkvalitet på truppen.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/utspel
Hemort: New York
Sänt: 2019-03-19 18:22:00
 Litet dryga kommentarer av BW, varför snackar han ner Ronin och upp en spelare som inte gjort en minut i AIK ännu?
Att påstå att 9 man är kvar sedan 2018 och peka på matchen i Kalmar är missvisande, AIK ställde upp utan 5 ordinarie spelare i den matchen (Olsson, Adu, Sundgren, Seb och Oscar). Alla vet att vibtappat Koffe, Milo och Robin, tre mycket viktga spelare och ersatt dem med frågetecken.
BW verkar pressad och det finns skäl till det.
 

Namn: jww   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:20:00
 En till grej.
Köp FollowUS, ni som raljerar kommer få en väsentligt mycket bättre bild.
Stöd AIK Tifo och ses på Hovet ikväll.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:18:00
 Siddharta

Jag bad dig bara visa några exempel på att det stämmer.

Man måste ju jämföra med något och inte bara slänga ur sig att det är så.

 

Namn: jww   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:16:00
 Det är en sån jävla "Fotball Manager - Mentalitet" här inne.
Det är helt overkligt.

Borges Bolltouch en fråga: Nämn en elittränare som anpassar sin formation efter det materialet han har att tillgå.
Titta på alla stora - Pep, Sarri, Conte, Klopp, Emery, Ancelotti, Mourinho, Allegri (dock är ju han den mest flexibla av alla dessa herrar).
Dessa topp,topp,topp tränare kör på sin spelidé och formation och formar/värvar sedan spelare för att passa in i det.

Vi gjorde tangerat poängrekord i fjol, vi hade en förlust i Allsvenskan och förvisso ett mindre haveri i Europaspelet.
Men har alla här total minnesförlust? När har vi någonsin haft den resultatraden i vår klubbs 128a årig historia?

Man säger att man var extra effektiv och att vi bara hade tur i många matcher när vi backade hem, alltså hur ignorant får man lov att vara och ändå vädra sina åsikter.

På samma grunder som Saku kritiserats, Granli och Ödegaard samt även Karol - lyfter du (BB) nu Mellberg som eventuell tränare eller Kåre där Mellbergs trackrecord innehåller så lite data att det inte går att göra en bedömning och vad jag gissar så har du antagligen inte sett jättemånga Rosenborgs matcher senaste tre åren.

På samma sätt som folk totalt spyr över detta transferfönster, när vi inte haft ett ordinarie lag på planen en endaste match, där jag tycker att vi ser EXAKT likadana ut som Cupen förra året och där spelarna blir utdömda på förhand pga deras meriter (Snyggt ni som fullkomligt trashade värvningen av Jansson inför förra säsongen).

Världen går inte under om man tar ett steg tillbaka och andas lite. Ni sitter på det här forumet och leker FM-experter när ni; 1. Troligtvis har noll insyn i AIK's dagliga verksamhet. 2. Inte besitter någon större fotbollskunskap förutom den ni har tillskaffat er själva genom att primärt titta på AIK's matcher. 3. Lever i en glorifierande bubbla där nyförvärv = spänning och kanske succé.

Malmö åkte ur cupen mot likvärdigt skitmotstånd som oss. Norrköping åkte mot just AFC - dessa två som enligt er gjort ett fantastiskt fönster.
Vi ska inte vara bäst nu, vi ska vara bäst när serien börjar.

Denna försäsong ser exakt likadan ut som förra året, efter förlusten mot Helsingborg så kommer alla domedagsprofeter och spår att vi inte kommer komma topp5 och liknande, snälla sitt ner lite i båten - min personliga åsikt är att ni gapiga människor som skriker avgång till höger och vänster efter en match inte förtjänar att sedan vara med om framgången.

Att sedan rättfärdiga sitt raljerande med att man är en krävande supporter och att det är på det sättet man skapar vinnarkultur - då undrar jag vilka belägg man har för det och om man bor under en sten.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag bidrar till den redan mycket tråkiga stämningen på detta forum, men var tvungen att skriva av mig.

Det går att vara kritisk, ifrågasättande och besviken utan att döma ut professionella fotbollsspelare efter en insats, en tränare på försäsongen och en sportchef baserat på 4 matcher.

Vi är inte Real Madrid, höj er för fan.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vid vinst möter vi timrå i bäst av 7?

men vad händer vid en förlust? spel mot vinnaren i Play Off /Leksand? där vinnaren får möta Mora?


förövrigt borde 1an gå direkt upp...
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

AIK är ju en av de lagen som gör flest mål. Om man är en av de lagen men samtidigt är en av de lagen som släpper in minst mål så är nog korrelationen med framgång ännu starkare.

Släpper man däremot in många mål så är det nästan aldrig man blir speciellt framgångsrik även om man gör många mål framåt.

Så viktigt att inte tro att göra många mål på bekostnad av att släppa in många mål är ett framgångsrecept.


 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:05:00
 Siddharta

Håller med dig, är spelet bra och offensivt så kommer det mer publik.
Är spelet tråkigt så sitter folk och gäspar, tittar i telefon.
De som säger att det spelar ingen roll hur spelet ser ut kanske sitter framför Tv:n och tittar, då spelar det kanske inte någon roll men vi som åker på varje hemmamatch vill gärna att spelet ska bidra till draget på läktarna
 

Namn: Boyd   Visa profil  
Länktips: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Catenaccio
Sänt: 2019-03-19 18:04:00
 NoNick>>> Se länk. Norling är influerad av italiensk Catenaccio. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes// Man ska aldrig vara nöjd. Jag är övertygad om att bättre spel leder till ännu bättre publiksifforor.
Norlings spel har stundtals varit fantastiskt, men oftast extremt tråkigt.

Intressant att du är så pass lojal mot Norling att du inte vill förstå att roligare spel lockar mer folk. Du verkar uppenbarligen tycka det är skitkul, och det är du nästan ensam om av kommentarerna här att döma.

Men, tyvärr kommer vi troligtvis inte få se en ny tränare i AIK inom den senaste tiden, så jag hoppas du har rätt rörande kommande ändringar
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 18:00:00
 NoNic

Jag tycker precis samma sak. Jag frågar mig även samma sak. Det enda svaret jag kan komma på är däremot det du kallar för jada jada.

Norling sa på förra uppstartsträffen hur oerhört få mål mål vi släpper in när vi förvarar oss i vår shape. Dvs 532 där pocketspelarna pressar kanterna istället för att wb flyttar upp. Så han har väl siffror på att det är det bästa sätter för AIK att ta poäng. Förra säsongen visade att han hade rätt.

Men han har också sagt att vi måste förändra oss i år. Man hör Tarik utrycka frustration över just det försvarssättet. Så förhoppningsvis så är det en förändring vi kommer se i år. Vi såg ju i söndags att det inte fungerade att lita på förvaret. Norling är en klok tränare så jag tror han kommer ändra det på precis det sättet du beskriver. Att inte falla tillbaka mot de sämre lagen. Däremot så kommer såklart det ändå ske i vissa skeden av matcher men inte alls lika ofta.

För det är ju där väldigt mycket av frustrationen grundar sig. Den ändringen i försvarsspelet och jag tror många kommer uppfattade det som en mycket offensivare och roligare fotboll.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 17:58:00
 Borges Bolltouch
Att korrelationen mellan attraktiv fotboll och många mål inte är 1,000 betyder inte att den inte är ganska stark. Visst finns det attraktiva 0-0-matcher, men när man utser de bästa - inte "roligaste" - matcherna i ett EM, VM, CL osv så kommer nästan alltid de målrika matcherna högst upp på listan. Undantaget var väl VM '06, där Tyskland-Italien (0-2) utsågs till toppnumret.

Ser man till de riktigt stora lagen i fotbollshistorien så har de oftast varit målrika lag. Undantaget är väl Sacchis Milan, som ofta hade ett enormt spelövertag som inte omsattes i mål (när de vann ligan 1988 gjorde de bara 43 mål t ex).

Storlag som varit riktigt målsnåla finns det inte många av i fotbollshistorien. Någon vill kanske föra fram "il Grande Inter" på 60-talet, då Helenio Herreras lag vann flera scudetti och EC-titlar med en extremt negativ fotboll. Vad de samtida inte visste - men som vi vet idag - var att det laget gynnades av domarkåren tack vare Angelo Morattis systematiska korruption och att de använde sig av doping. Deras klubbläkare Cipolla skrev en bok om detta i början av 70-talet, men utsattes för diverse hot. Även Sandro Mazzolas bror Ferruccio - som spelade i Inter på 60-talet - gick ut och bekräftade detta, vilket ledde till att Sandro sa upp släktskapet med honom.

De riktigt stora lagen är nästan alltid balanserade och sällan riktigt ängsliga. Mourinho hade framgångar så länge han inte blev alltför benägen att parkera bussen. Så snart rädslan att släppa in mål tog överhanden sjönk Mous karriär som en sten.
 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 17:35:00
 Jag har svårt att se varför Norling näst intill alltid måste ge bort initiativet till motståndaren när vi lyckas ta ledningen. Jag har ju sett att vi kan spela bra fotboll, anfalla och göra mål, varför måste man sluta spela så fort vi tar ledningen?

Jag köper inte dravlet att man kan åka på en kontring och jada jada, Det är betydligt större risk att motståndaren gör mål när de har bollen än när vi har bollen, det är ett faktum.

Sen fattar jag att i vissa matcher behöver man backa hem och kontrollera matchen om det är motstånd som känns starkare än oss typ MFF.

Men att sätta det i system oberoende vilket motstånd är inte värdigt ett topplag som AIK att behöva ge ifrån sig initiativ och bara försvara sig mot lag som Norrby, Öster, Eskilstuna eller vilka det nu må vara.

Hade Juve låtit chievo, Parma eller vad det nu är för brölag att dominera skulle inte den tränaren suttit länge, detsamma gäller alla slags topplag i de olika ligor, så fattar inte varför vi måste det.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 17:29:00
 Tänkte göra en sista helgsammanfattning för säsongen. Tidsbrist och att en hel del säsonger börjar sakta men säkerligen gå mot sitt slut gör att jag inte kommer göra några fler sammanfattningar. Kan dock komma att publicera viktiga resultat mer sporadiskt. Generellt sett så har det varit en rätt bra säsong för våra höst-vår-sektioner, och det finns en hel del höjdpunkter.

AIK Handboll herr: Lyckades knipa två poäng igår mot seriesegraren Kristianstad och klara därmed negativ flytt. Bajen tog den platsen istället. Snart börjar kvalet för AIK och man ställs mot Varberg. Förhoppningsvis ett par segrar där, men kom till Solnahallen och visa ert stöd.

AIK Handboll Dam: Började om på nytt i Div.1 efter att ha åkt ut Damallsvenskan förra året. Hade ett mellanår där man placerar sig mitt i tabellen. I helgen spelade man lika mot seriesegraren Nacka.

AIK Bandy herr: Tog som bekant steget upp till Finrummet och Elitserien. Kul!

AIK Bandy dam: Åkte lite snöpligt ut i Semifinalen mot Skutskär och förra årets finalplats kunde inte följas upp den här säsongen.

AIK Innebandy herr: Vann i sista matchen mot Runsten och kvalificerade sig därmed för kval till SSL. I kvalets första del ställs man mot Thorengruppen. Spännande!

AIK Innebandy dam: Skall kvala för att ta steget upp i Damallsvenskan. I kvalets första steg så ställs man mot Alunda.

AIK Innebandy HJ: Har gjort en fin säsong vad det verkar med bland annat ett DM-guld och guld i Storvretacupen. Vann sin juniorallsvenska serie och ställs nu mot Sundsvall i slutspelet.

AIK Innebandy DJ: Har också haft en framgångsrik säsong. I helgen spöade man Järfälla med 3-2 och till hösten så tänker man ställa upp med ett lag i Juniorallsvenskan. Kul då sektionen startade upp damjuniorerna för bara ett par säsonger sen.

AIK Basket rullstol: Vann i helgen mot Norrköping Dolphins och slutar därmed etta i serien med 14 vinster och 2 förluster. Nu möter man Nacka i semifinalen i ett dubbelmöte.

AIK Ishockey J20: Slutade sist i Superelit Topp 10, ställs nu mot Leksand i åttondelsfinalen. En matchserie i bäst av tre.

AIK Ishockey J18: Slutade trea i Allsvenskan Södra. Kvalificerade sig därmed direkt till kvartsfinal där man nu möter Södertälje i en matchserie i bäst av 3.

Det var allt för nu. En hel del sektioner som har haft spelledigt i helgen eller som har spelat klart. Jag hoppas att det har skapats lite intresse hos några att gå och se våra representationslag som spelar annat än fotboll. I september så börjar jag igen, så njut nu av bara fotboll (och lite hockeysnack) månaderna framöver.
 

Namn: 1891SolnaStad   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 17:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det ända problemet vi har är att vi spelar med två pockets som inte gör det dom är tänkta för tillräckligt under en hel match.

Det är det ända problemet vi har, när det kommer till hur vi spelar..

Jag anser att vi ska spela med en 5-backslinje, för att det är så vi har värvat truppen särskilt våra backar efter en sådan formation.

Men att spela med 2 pockets på varsin sida är väldigt svårt och kräver ett stort register som spelare, då du ska vara slutprodukten i anfallet och ett av det största hoten. Du ska komma igenom via samarbete med wingbacksen och anfallarna men det är väldigt sällan vi ser det, utan våra pockets hamnar ur funktion mestadels under matchen och penetrerar inte tillräckligt i straffområdet.


Jag har sagt det flera gånger att jag är säker att det är en tidsfråga innan vi spelar Elyounoussi eller Ylätupa som ensam offensiv mittfältare eller pocket var du nu än vill kalla det. Det mest naturliga är att det blir så.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 17:18:00
 Borges Bolltouch

Det är klart det gör. Han har även spelat två formationer under hans senaste sejour i AIK. Hur många vill du se att han använder? Att han valt ett har ju inte med det att göra. Det fungerar så varför byta.Du svarade förresten inte på frågan om det nya spelsätt som nu spelas in. Hur många formationer spelade Norrköping förra säsongen? Hur många formationer spelade Häcken eller Hammarby eller hur många formationer spelade Rössler sedan han kom in.

Jag tyckler Norling utnyttjade kvaliteten i truppen fullt ut. Så då är vi två supportrar som ser olika på samma sak.

AIK fick förra säsongen 67 p och vann guldet. Är det inte dags att se sig i spegeln om man är övertygad om att man fått ut ett bättre resultat med ett annat spelsätt.

Att du vill se en ny tränare med en offensivare syn på fotboll är inget konstigt. Det skulle jag också vilja se men jag vill först se hur långt det här kan komma innan jag vill se det bytet. Jag vill inte att vi byter tränare efter en guldsäsong på 67 poäng.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 17:03:00
 Businesswithmoney Så du vet att denna kille kommer kliva direkt in på vrakens bänk alltså ? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 17:02:00
 Siddharta

Har du några exempel på när publiken kommit tack vare en enligt dig roligare fotboll?

Vi hade ifjol ett snitt på nästan 3 tusen fler ifjol än under vår senaste guldstrid 2015. Berodde det på att vi spelade en roligare fotboll?

Man kan också se att av de 4 säsongerna som vi dragit mest publik sedan vi gick upp till AS har 3 st haft Norling som huvudtränare.
 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:59:00
 Dixi >>
Krokko hsr en öppen omröstning på Facebook gällande vår spelstil senaste åren.
Just nu leder alternativet att det inte spelar roll hur spelet ser ut så länge vi är med i toppen med över 50% av rösterns. Ca 200 svarande.

Var det omröstningen du ville ha?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:50:00
 Scholes:

Att han använt andra formationer i andra lag spelar ju ingen som helst roll i dagsläget ifall man inte ser en tillstymmelse till detta under hans nuvarande sejour i klubben.

"Norling spelade faktiskt 4-4-2 med GIF Sundsvall 2004 och har många verktyg i sin låda" fungerar inte riktigt som argument i sammanhanget tycker jag.

Jag är kritisk mot spelsättet eftersom jag inte tycker att vi utnyttjar truppens kvalitéer fullt ut. Det finns två skolor när det kommer till taktiker och formationer:

1. Att sätta taktiken först och plocka in spelare som passar formationen.
2. Att utifrån spelarmaterialet som finns i truppen sätta taktiken.

I Norlings fall har han följt nummer 1; alltså att sätta en formation som han prompt ska använda i alla lägen oavsett truppsituation. Och det är det jag menar. Han är oerhört statisk och varierar sig inte särskilt mycket i den delen av ledarskapet.

Som jag skrev tidigare under dagen. Jag är fullkomligt övertygad om att AIK, sett till de förutsättningar vi i dagsläget har rent sportsligt, ekonomiskt och organisatoriskt, hade kunnat spela en betydligt mer attraktiv offensiv fotboll och få ÄNNU bättre resultat än det som Norling visat upp i sin sejour i AIK.

Som sagt. Rikard Norling var bra för AIK när Alm lämnade. Men nu är det dags att ta nästa steg och då behövs en ny tränare med en annan strategi i mitt tycke. Och eventuellt en ny sportchef med nya idéer.

(Därmed inte sagt att vi ska ta in vilken tränare som helst, utan snarare någon som har en offensiv idé och som kan få AIK att utvecklas till nästa steg. Kåre Ingebrigtsen som Kingpin brukar nämna känns som ett spännande namn. Eller Olof Mellberg som jag själv håller väldigt högt efter hans sejour i BP.)
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:46:00
 Man ska inte gnälla på dåliga publiksiffror
om man spelar fotboll där man säkrar bakåt som prio ett
framförallt efter man har 1-0.

 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:45:00
 Solnajojje;

ej arg :) frustrerad. och om våra anfallstalanger varit bättre så är det märkligt att vi startat vissa matcher utan rena forwards på bänken.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:41:00
 Borges Bolltouch

Jag har sett lag under Norling spelat i stort alla formationer som finns. Så då kan vi ta bort det som en svaghet direkt. Han har väldigt många formationer och spelsätt i sin verktygslåda. Att han sedan valt ett verkyg som fungerar betyder inte att han inte har andra. Tarik talar nu om att de spelar in ett nytt spelsätt. Varför säger han så om det inte stämmer? Är det så att du inte märker om AIK spelar ett annat spelsätt eller hittar han bara på?

Har har hittat ett sätt att spela som gett resultat. Det är det alla spelsätt går ut på. Att ge resultat. Det är inte det du egentligen är kritisk emot utan du gillar inte det spelsätt han spelar.

Wesström har precis förlängt med Norling så i så fall måste ju Wesström bort först innan det ens är aktuellt att diskutera ny tränare. Tyvärr för er som vill se Norling få sparken så måste han ju först misslyckas och då räknas inte en semifinal i cupen. Han måste misslyckas att göra en bra vår och att ta AIK till gruppspel för att få sparken i sommar. Så ni sitter på en helgardering.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:39:00
 Sant att det är subjektivt.

Vi får helt enkelt göra en poll!

Jag tycker inte att det är underhållande att titta på Rikards fotboll.

Behåll shape, riskera inte de 1-1 vi har mot Norrby! Jag hade inte hört talas om Norrby innan den matchen... Rikard hade säkert kollat deras senaste fem matcher så att han kunde ställa upp med rätt taktik..
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:28:00
 Borges

Min poäng var att ingen har ensamrätt på vad som anses som "rolig fotboll" du kommer få hundra olika svar om du frågar hundra människor. Därför blir kritiken mot Norling att han spelar "tråkig" fotboll helt tandlös eftersom det är högst subjektivt.

Däremot får man ju tycka att den är dålig, det är en annan sak dock. Jaja, ska inte vara bitter över det.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:13:00
 BW & Rikard är två väldigt tydliga exempel på personer som har blivit befordrade till sin inkompetensnivå (enligt Peters princip ). 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:08:00
 Ambrosini:

Självklart. Däremot vet jag ju inte hur Björn själv har resonerat i samband med övergångarna av Alm och Norling. Exakt vad han har värderat när han reflekterat över tränarrollen i AIK.

Se svar till Tobias nedan.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:06:00
 Tobias:

Jag förstår poängen och håller till viss del med. Men vet inte om jag nödvändigtvis vill hänga Björn för att ha plockat in Norling.

Det var ett bra beslut när det skedde. Jag var en av de som ropade mest och högst om att Alm borde lämna AIK.

Sedan kanske man borde börja fundera på Björns framtid också. Inte nödvändigtvis för att han varit dålig, utan för att det kanske behövs en ny röst och en ny strategi för att ta nästa steg.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:03:00
 Borges Bolltouch >>> Du tycks missa poängen. Wesström är den som har mandat att genomföra sportsliga förändringar. Om han är missnöjd sportsligt och inte själv vet hur han ska ändra på det är det han som ska sluta.

Nu tror jag dock inte Wesström är så pass "grund", även om han väl inte framstår som någon större visionär rent fotbollsmässigt.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:03:00
 Nordin_:

Att göra många mål är inte per automatik "rolig och attraktiv fotboll".

Man kan vinna en match med 1-0 genom att spela attraktiv fotboll.
Man kan vinna en match med 4-0 utan att spela attraktiv fotboll.

Det finns liksom ingen direkt korrelation där.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch:

Om du vill att AIK ska vara mer snabba och varierande, vilket vi inte varit under varken Alm eller Norling, måste du väl ändå lägga det huvudansvaret på den som under de senaste sex-sju åren har kunnat anställa och se till att AIK ska spela precis så som han önskar?

Ändå har vi konstant under denna period varit ovarierade. Trots att Norling dessförinnan var en av de mest varierade tränarna, och Alm nu plötsligt varierar sig i Häcken.

Och "visste vi inte om" att Norling ville spela en defensiv oattraktiv fotboll med fembackslinje säger väl det tillräckligt om seriositeten och kraven i klubben.

Det är en person som haft fullt ansvar i hur AIK ska spela det närmaste decenniet. Och det är inte Rikard Norling.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:57:00
 Siddartha

Vi slog BP med 5-1 i somras så kanske ett dumt exempel. Om man nu med massa mål = rolig fotboll. Återigen, ingen har patent på vad som anses vara rolig fotboll så det vore klädsamt om folk slutade använda begreppet som om de talade för samtliga fotbollsintresserade.

Vi slog Öster med 4-2 inte fan tyckte jag att det var roligt. Mest en pärs. Stabil, tydlig fotboll är att föredra enligt mig, men alla har rätt att tycka olika.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:51:00
 Ambrosini:

Är du säker på att Björn visste om att Norling ville spela en defensiv oattraktiv fotboll med fembackslinje?

Sedan tycker jag att det är en extrem svaghet att man som tränare inte kan ha fler formationer och strategier i sin verktygslåda än bara ett spelsätt. Där tror jag nästan att Björn håller med mig om att Norling är extremt endimensionell.

När Andreas Alm lämnade AIK så skedde ju bytet i förhoppning om att det skulle bli bättre. Resultatmässigt har det blivit bättre. Vi har vunnit ett guld. Så vi har fått effekt på bytet. Attraktionsmässigt eller spelmässigt har det ju knappast blivit någon större skillnad från Alm till Norling.

Det innebär inte att det var fel att ta in Norling för 3 år sedan. Det var sannolikt rätt eftersom att det behövdes en förändring i ledarstaben.

På samma sätt som det var rätt att byta Andreas Alm mot Rikard Norling, så är det lika rätt att byta Rikard Norling mot någon annan tränare nu.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:50:00
 Fotboll ska vara underhållande. Tyvärr, sport är en produkt och vi åskådare är konsumenter.
Vi har 12000 som går i alla väder, resten av dom som fyllde friends mot sundsvall går på derbyn och guldmatcher.
En bra början att få dessa att komma även mot tex BP i serielunken är att inte spela så tråkig fotboll att klockorna stannar.
 

Namn: rille1000   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:48:00
 Har två plåtar över till ikväll bredvid varandra. A26 rad 25.
480:- för båda.

Ring eller messa mig 0736934446

//Rickard
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:41:00
 Varför försvann Nebojsa resse? 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om inte AIK tyckte det var en alldeles suverän idé att spela defensiv "oattraktiv" fotboll med fembacklinjer hade man enkelt kunnat sett till att så var fallet när man anställde Rikard Norling, alternativt anställt någon annan.

Man hade dessutom kunnat sparka honom när som helst de tre senaste åren, och inte omanpassat en hel trupp utefter spelsättet, om man själva inte tyckte det var en alldeles utmärkt idé med denna typ av fotboll.

Norling spelar den fotboll AIK vill spela. Han har aldrig tidigare varit så envis eller defensiv i någon annan klubb. Sett till att han gör det gör han ett mycket bra jobb då han vunnit guld den enda gången han levererats en tillräcklig trupp.

Huvudproblemet är att AIK inte utvecklas och inte har överpresterat någonstans på över fem år. Ingår spelsättet i det? Ja, men det huvudansvaret ligger på den som under dessa fem år har kunnat anställa och se till att AIK ska spela precis så som den hade velat.
 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:37:00
 Resse har koll.Var inte oroliga!!!;-))) 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:23:00
 Businesswithmoney Han ska inte värva för värvandets skull nej. Å endå blir du ”arg ” när vraken plockar en u19 kille ?? Vi har kanske egna talanger som är bättre? Jag ser bara inget reson i den kritiken? 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:23:00
 Borges Bolltouch //

Bartosz, kom tillbaka!
 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:23:00
 
ole/
alias
SolnaStad1891

Nej, Norling bromsar

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:22:00
 Resse:

Eller så blir vi AIK 2.0. Ett lag som både når fina resultat och spelar attraktiv fotboll. Vi har ekonomin och resurserna för det.

Jag förstår inte varför folk alltid måste väga det ena mot det andra. ANTINGEN resultat eller attraktion. Det går att kombinera båda.

Vi har truppen och resurserna för det. Men vi har inte rätt tränare för det.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dixi/

Vad snackar du om?

Vadå bortplockade pga för offensiva.. haha dummaste jag hört!

Rikard har en taktik som tog oss till guld, jag skiter ärligt hur det ser ut bara vi vinner titlar..

Eller ska vi bli som Bajen och sparka tränare för att dom inte spelar en rolig fotboll!?
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:12:00
 Det har sett bedrövligt ut sedan Rikard fick en hel försäsong på sig att få in den cyniska taktiken. Utan skåningarnas genomklappning så hade vi suttit med en annan tränare redan nu. Det vet Rikard också.

Jag tycker om Rikard som person, men jag förstår inte hur han tänker. De som ville ha ett offensivare spel är bortplockade av Rikard från trupp och ledarstab.
 

Namn: ole   Visa profil  
Länktips: http://www.buildlineup.com/shared/5c90ec96138c092e24ad137
Sänt: 2019-03-19 15:12:00
 Kan vi inte gemensamt bara hosta upp 200 millar och göra det möjligt för Gnaget att värva denna ultimata startelva:

https://www.buildlineup.com/shared/5c90ec96138c092e24ad1372

Sen dansar vi hem Allsvenskan och plockar ett CL gruppspel.
 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:10:00
 
Scholes

Nej, vi gjorde det inte bra.
Dom backade hem och lät oss vara bra
Sen backade Norling hem oss och lät dom vara bra
å sen blev det som det blev
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:05:00
 Q15

Jag tar inte Norling i försvar i den enskilda prestationen. Jag försöker bara sätta kritiken i något sorts perspektiv. Jag tycker det sett bedrövligt ut hela cupen. Prestationen i söndags hade jag dock sett som ett stort steg framåt om vi hade fått med oss ett resultat. Visserligen från en låg nivå men ändå ett steg i rätt riktning. AFC har slagit ut Norrköping och var inte ett uselt lag och jag tyckte vi gjorde det bra fram till 1-0. Många vill se ett AIK som inte tappar initiativet vid sådana tillfällen. Tarik uttycker ju detsamma och förhpoppningsvis leder det till att laget hittar ett sätt så att man inte gör det.

Som sagt ibland behöver man sätta kritken i perspektiv. Så även om jag håller med om att det är oförsvarbart och att det sänder signaler om att något inte står rätt till så är det ju signaler vi sett vid den här tiden de senaste 6-8 åren. Vi har åkt ut mot Sandviken innan ens gruppspelet börjat, vi har torskat med 1-4 mot ett ÖIS i superettan och därmed inte gått vidare från gruppen etc etc. Så när vissa kritiker skriker som högst så kan det vara bra att sätta det i perspektiv. Det är inte att försvara Norling.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 15:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nej det är du som inte klarar av att se saker i större perspektiv utan hakar upp dig på saker som passa din cause.


I min bok borde man ej ha förlängt med Rikard utan låtit honom gå inför i år. När man nu i stället förlängde bör man byta både sportchef och tränare.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje;


Om vår budget är nådd med TV-avtal och CL-satsning så är vår ekonomi betydligt svagare än jag trodde och då bär naturligtvis inte BW ansvar.

Självklart ska han inte värva bara för att, han ska värva för att ta oss till nästa nivå. Om vi ej har medel till detta utan måste gå in som regerande mästare med en svagare trupp in i nästa säsong så är det tråkigt men ansvarsfullt!
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:54:00
 En fråga..
Är det konstaterat att Ekstrand drog korsbandet igen? Eller var det annan knärelaterad skada som ev. (om han någonsin blir hel) gör honom tillgänglig under året?
 

Namn: rubarth89   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ingen som är sugen på hockey ikväll?

Testar igen, en plåt till klacken som skänks mot bidrag till AIK Tifo för en summa av minst motsvarande den biljetten kostar.

Skicka DM om du är sugen!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:48:00
 Businesswithmoney Fast vi kan väl inte kräva att BW ska köpa spelare bara för att det ska hända något . Blir lite väl låg nivå. BW har en budget att stå till svars emot. Å rykten säger att den redan är utnyttjad . Sen kan man självklart ha åsikter om hur den är utnyttjad. Men fakta e att vi har en trupp med 4 fw , 6 mf , 3 (snart4a) wingar. Samt 5 mb å 2 keeprar. Dvs truppen är med största sannolikhet fylld tills i sommar. 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:38:00
 Nordin_>>

Sant, misstag av mig där.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:37:00
 Bojansfulamuche

Problemet är att du inte verkar inse att skillnaden är att vi då inte vann. Då var det hypotetiska argument. Om du nu använder detsamma som du anser att jag gjorde felaktigt då trots att resultaten nu talar emot det gör ju det ännu dummare från din sida om du nu anser att mina argument var dumma.

Du har snörjt in dig i ett resonemang som inte håller. Du hittade på ursäkter för en som inte vann, Ursäkter som jag hade kunnat använda eftersom det fanns många men inte behövde eftersom vi vann. Fakta är att AIK inte hade bättre förutsättningar än tidigare jämfört med motståndarna vad gäller alla mätbara parametrar.

Så frågan blir igen. Vad är det du vill? Ska Norling sparkas? Vem ska vi anställa istället och vem ska ta det beslutet?
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:37:00
 >>Scholes

Om du nu inte försvarar prestationen och tycker att det varit bedrövligt att se på varför väljer du då att ta Norling i försvar? Vi behöver absolut inte hänga Norling för att vi får lite grus i maskineriet, men man måste ju få kritisera enskilda insatser och prestationer utan att bli idiotförklarad. För du kan ju inte på allvar påstå att du inte förstått att det är den spelmässiga prestationen som är föremålet för kritik och inte Norlings resultatrad i SC. I så fall behöver du jobba en del på läsförståelsen.

Att Norling lyckats förbättra vårt resultat i svenska cupen den senaste tiden må vara hänt, men det är fortfarande inte försvarbart med så pass många och dåliga prestationer mot betydligt sämre motstånd.

Visst, bollen är rund, allt kan hända och i bland så är det helt enkelt bara stolpe ut, men det vi har sett på planen den senaste tiden är ett monumentalt misslyckande hur man än väljer att se på det. Att inte lyckas motivera sitt lag bättre mot svagare motstånd gör mig något oroad. Det sänder ju signaler om att något inte står rätt till, antingen har vi en tränare som är oerhört dålig på att förbereda sitt lag alternativt att spelarna har en jäkligt taskig karaktär.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:31:00
 Alvedon

Dock är det väl så att du kan inte registrera spelare förrän en kvalomgång är färdigspelad. Dvs inte mellan två möten.
 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:23:00
 Var har det här med 10 omgångar till sommarfönstret kommit ifrån? Har själv slängt ur mej det tills jag tittade på spelschemat.
 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:22:00
 Ja jävlar.
Om AFC vinner cupen mot Häcken så har dom lika många titlar som bajen.
Sug på den karamellen ett tag.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:19:00
 Borges Bolltouch

Wesström är den som är ansvarig. Ska vi ersätta en tränare på andra premisser än resultatet så bör man ha en väldigt klar bild över vad man vill ha in. Norling införde sitt sätt att spela sommaren -16. Om detta var ett sätt att spela som inte är AIK:aktigt eller hans ledarskap inte är AIK:aktigt så ska ju han dels inte vara kvar så länge som 3 år och absolut inte få förlängt. Visar ju på oerhört svagt ledarskap från Wesström om han
inte är bakom det här sättet att spela.

Så om vi ska gå en ny väg och implementera en ny identitet i vårt spel så bör vi ha en ny sportchef eller anställa en manager. Oavsett så kan inte Wesström och självklart Norling inte vara kvar vid ett sådant beslut.

Blir en spännande vår. Tarik uttalar sig om att det tar tid att spela ihop laget vilket såklart stämmer när vi nu återigen bytt ut halva stommen. Men även att det tar tid att spela in ett nytt spelsätt. Det tycker jag var intressant och har påtalat det några gånger att det ser annorlunda ut. Han är också inne på hur vi borde försvara oss mer i vår advanced shape vilket vi nog alla vill. Litet bakslag för att kunna göra det är såklart när mitttbackarna försvunnit. Men ett måste tror jag för att fortsatt ha publiken på sin sida under säsongen.

Om vi inte åker på några längre skador så tror jag ändå det kan bli en bra vår och ge tydliga svar om vad som behöver förstärkas i sommar. Eller så ryker Norling och då blir det ju sjukt spännande.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:19:00
 Ren idioti att vänta till sommaren, då är halva serien spelad och dessutom kan vi åkt ur CL-kvalet. Eventuella ersättare bör väl också få en viss startsträcka för att kunna leverera fullt ut.

AVD: Leverera för i helv#4e

 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är 15 omgångar i Allsvenskan innan transferfönstret öppnar igen men AIK kommer ha spelat 16 matcher då matchen i omg 18 mot Norrköping flyttas till innan fönstret öppnar pga att båda har kvalmatcher senare under sommaren.
Andra mötet i första rundan av CL-kvalet spelas 16-17 juli om jag förstått rätt så vi kan få nyförvärv i returmatchen i första rundan (om man skulle vilja)

Så mer än halva Allsvenskan kommer vara spelad när vi får köpa spelare igen.
Bra eller dåligt låter jag vara osagt.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:17:00
 Isakk /

Som det ser ut just nu (preliminärt spelschema) spelar vi 15 matcher i AS innan transferfönstret öppnar den 15 juli (15 juli - 11 augusti).
 

Namn: Isakk   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:11:00
 Det här att det bara är 10 matcher tills fönstret öppnar förstår jag inte. Vad jag kan räkna spelar vi vår 15e match 7e juli och 16e match 14e juli. Hittar ingen bra info om när fönstret öppnar i sommar men det jag hittar är 15e Juli? Vore tacksam om detta kunde redas ut en gång för alla. Har hört journalister som snackat om 10 matcher och här på forumet används det som en sanning gång på gång. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
resse

Det är fel?
Fönstret öppnar den 15 juli. Det är 16 matcher tills dess (förra året 12-13). Incitamentet att vänta till sommarfönstret är med det och CL-kvalet är klart mindre i år än tidigare år.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:08:00
 Scholes

Det jag överför är dina ord då och bristen av dom nu. Eller där dom brast då men finns nu.

Nej det har inte alls skett ett enda år det som skedde kring truppens bygge förra året.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:02:00
 Businesswithmoney/

Så vem skulle Björn värva?
Vi sitter lugnt till i Sommar då spelarna vi vill ha är ännu billigare. Även mer spelare tillgängliga då.

Judasen kommer sänka Bajen, börjar likna det han gjorde i Helsingborg.

Det är enbart 10 omgångar till Sommarfönstret, hade blivit tokig om Björn lånat in Örnen för 10 matcher...
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 14:00:00
 Norlings agent är igång igen och skriver:

"Förra våren hade vi flertalet spelare Linner, Jansson, Rashidi, Saletros, som absolut inte presterat på den nivån innan. Så Norlingkritikernas efterkonstruktioner här har jag väldigt svårt att köpa. Jag ser heller inget fel i att ha en tränare som behöver toppklass för att vinna guldet. Problemet var när vi hade toppklass men ändå inte vann guldet."


"Förra våren hade vi flertalet spelare som absolut inte presterat på den nivån innan."

Så du menar när Bahoui kom från S1, RQ från juniorer, Isak från juniorer, Ofori från gatan i Ghana, Karikari från gatan i Ghana, Milosevic från div 1, Mohammed Bangura från div 1, Teteh Bangura från div 2, Sundgren från S1, Lundholm från juniorer, Saletros från juniorer, Sonko från juniorer, Carlgren från Brage, Kpozo från gatan i Ghana, Atakora från Värnamo, Crespo från div 1, Borges från Norge, Catovic från Väsby, Moro från gatan i Ghana, Panos från BP, Eliasson S1, Markannen från bänken finland, Sauli från bottenlag i finland, Pavey från S1, Alex Pereira från div1, Haukur från Island, Nikolic från dif juniorer, Gravius från juniorer och Linner från juniorer hade presterat på en hög nivå innan? Dessa spelare kallar du alltså för toppklass?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:57:00
 solnajojje

Nej, inte därför såklart.

Handlar mer om att BW sitter på händerna när andra lag spänner bågen så blir vi omsprungna pga inaktivitet. Detta är naturligtvis inte en sån värvning, men det händer iaf något.

Det enda BW pysslar med verkar vara att dumförklara fans i intervjuer.
 

Namn: fotbollärenlagsport   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:54:00
 
Saxat från hemsidan:
https://www.aikfotboll.se/nyheter/aik-fotboll-befaster-aik-fotboll


Inför året ville vi utmana sade vi.
"Vi ville utmana omgivning och konkurrens"
-så långt allt väl !

"Vi ville utmana den historia som satt klubben i en position genom forna framgångar"
-va!? Glömma vår historia? Näääe!

"Vi önskade utmana vår självbild som både utvecklat och begränsat oss i vår framtid"
-va!? Sudda ut vår identitet, kärlek och lojalitet till klubben?

"Vi ville inte längre tala om potentialen sade vi också"
-jahaja! vafförintededå?

"Vi ville utmana dess egentliga innebörd. Se vad den gick för."
-ajajaj! där blev det lite kryptiskt!

"För att göra det var vi alla tvungna att se bortom våra egna drömmar och mål
för att skapa en gemensam"
-en gemensam....?

"Att göra det jobbet är oftast en fråga om underkastelse, men en signal om ansvar"
-Tig och lyd!? Eller?

Är detta resultatet av en Norlingfiering av kommunikationsnivån?
En tydliggörande förklaring av budskapet vore på sin plats
Tack !
 

Namn: JGson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2019-03-19 13:46:00
 Biljetten nu såld. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:39:00
 Businesswithmoney Jag hoppas du va ironiskt ? Ska BW avgå för att vi inte plockat in en u19 spelare som fortfarande inte återhämtat sig från en korsbandsskadad ? Å dom dessutom verkar påtänkt för deras b-lag Frej ?
Hur står han sig mot dom anfallare Vasalund har ? Om man nu ska jämföra vora respektive b-lag så att säga...
 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:35:00
 Filston är snabb men inte mycket mer.

Hade inte viljat ha honom hos oss.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:28:00
 Dubbelhakan;

Hade gärna haft en till Julian Larsson i egna leden, hade inte du?
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:24:00
 Alla som har frågor och vill framföra kritik bör gå på upptaktsmötet och ställa alla sina frågor/pröva sina sanningar i sällskap med BW & Norling mfl.

Tid: Söndagen den 24 mars, 10.00-12.30
Plats: Carlsberg Bar, Friends Arena
Program:

10.00 Carlsberg Bar öppnar.
10.30 Chefstränare Rikard Norling & Assisterande tränare Patric Jildefalk
11.30 Frågor till Rikard Norling & Patric Jildefalk
11.45 Baren öppnar
11.45 Sportchef Björn Wesström & Klubbdirektör Jens T Andersson
12.30 Frågor Björn Wesström & Jens T Andersson
13.00 Avspark Allsvenskt genrep AIK-BP (Gratis entré)
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche

Vad härlligt att du helt förträngt att vi haft skador, avstägningar, behövt ersatta bärande spelare under Norling precis som vi behövt tidigare. Det är så det ser ut under alla säsonger.

Jag använder mig inte av några ursäkter. Det är ju du som fastnat så mycket i dina egna ursäkter genom åren att du överför dom på mig. Jag förstår inte vad det är jag behöver ursäkta? AIK:s resultat under Norling talar för sig själv.

Jag har aldrig kallat Norling en demontränare utan tvärtom en som gett oss de resultat som man kunnat förvänta sig av truppen. Jag har aldrig gett Norling cred för Isak. Jag har bara likställt den med den cred huvudtränare tidigare fått i samma situaition.

Vad är det du vill egentlgien? Är det att Norling ska få sparken? I så fall varför och vem ska ta det beslutet och även beslutet om vem som ska ersätta?

För inte är det ännu ett försök att försöka få rätt i en diskussion som handlade om att Norling var rätt man för att ge oss guldet. Det är ju nu längre inte en diskussion utan fakta.

Vill du starta en ny diskussion om Norling ska fortsätta så får du ge mig ett alternativ så inleder jag gärna den.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:18:00
 Bajens nyaste anfallare Filston är i klass med Julian Larsson i vårt juniorlag. Vet inte vad ni är så avundsjuka på.

Blir ni nöjda om AIK värvar en P-15 landslagsmannfrån knäckebröhult ikväll?
 

Namn: Gnagarsmurfen   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:15:00
 Herregud vad bajen värvar. Får hoppas på många floppar. Tyvärr ganska osannorlikt med de värvningar de låst. Hoppas BW löser något illa snabbt till vår klena trupp. 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 13:06:00
 Bajen fyller på med ung spännande anfallare.

I AIK får man hoppas att Lustig kommer innan han bastar 40!

AVGÅ BW
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 12:52:00
 Q15

Jag har väl aldrig försvarat prestationen i cupen i år. Den har varit bedrövlig. Jag sätter den bara i perspektiv att trots den varit bedrövlig är det ändå det bästa resultaten vi haft. på 10 år. Det jag försvarar är självklart de resultat som Norling haft med AIK de tre senaste åren. Det är en tidsperiod som visar att det inte bara är en säsong utan vi har nu 3 säsonger i rad presterat bättre än alla andra lag förutom det lag som haft överlägsna förutsättningar i MFF.


 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Länktips: http://www.pepins.com/companies/aik-hockey
Sänt: 2019-03-19 12:40:00
 Otroligt märkligt hur Timrå NU kan plocka in Tingsryds målvakt, att de som har 3ggr vår spelarbudget fortfarande kan rusta laget? Aja nu ska vi först köra över Oskarshamn ikväll!!

Köp aktier!
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 12:26:00
 Det var ju Alm som tog fram Isak och Ofori. Eller missuppfattade jag?

Tycker fortfarande att det var extremt ovärdigt av AIK att sparka Alm på det sättet, lika ovärdigt som när Rikard fick gå 2008.
 

Namn: OSX   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 12:20:00
 Är det fler än jag som upplever Sportlib som galet seg? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 12:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kul att en del hånas när man använt orden ”trots” en tränare när samma person använt det många gånger mot en annan tränare. Kul också att samma person lägger fram det som att en tränare haft ett rent klasslag från start till mål av en säsong utan skador eller med ersättare för bärande skadade spelare, medans demontränaren utvecklat en massa spelare från ingenting till stjärnor. Dessutom var det denne som gjorde Ofori Isak stora medans alla spelare den andre hade bara var bra från start och utvecklade sig själv, ursäkter är numera godkända medan det för något år sedan inte fanns några ursäkter, med mera. Dessutom försvaras spelet med att det ser fantastiskt ut sedan denna tränare kom in och folk är analfabeter om man inte ser detta osv.


Q15 👏🏻
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 11:59:00
 >>Scholes

Tycker du är lite snett på det i ditt senaste inlägg, ska man göra några som helst jämförelser så bör man ju dels hålla sig till de år då svenska cupen har haft samma format. Som den obotliga besserwisser du sedan verkar vara, så idiotförklarar du sen de som klagar över "prestationen" i cupen, då du trots allt funnit bevis på att våra resultat är bättre än på länge. Är du så cyniskt inställd till fotbollen att du inte längre klarar av att urskilja en bra/dålig prestation från ett bra resultat?

Vad är det du inte lyckas utläsa från de prestationer vi ser? Lägg nu märke till att jag sa prestationer och inte resultat, två helt skilda saker. Vill vara väldigt tydlig med detta eftersom det är utifrån dessa parametrar du bygger ditt och Norlings försvar. En plats i svenska cupens semifinal, ett resultat som man knappast skulle skämmas över att finna i historieböckerna men sättet som det skett på kan man helt klart ha åsikter om.

Eller du kanske tycker att det är rimligt att de regerande mästarna hänger mot repen mot Norrby? Att det ska behöva ta oss 85 minuter för att spräcka målnollan mot Öis eller att en straff är skillnaden mellan oss och J-södra? Resultatet blev dock att vi vann gruppen även om det var horribelt att bevittna utifrån den extremt låga prestationen. Vi ställdes mot Östers IF där vårt avancemang räddades av en straff i slutminuterna och på något konstigt Norlingskt vis så krånglar vi oss vidare till semi där vi sedan fick det för tufft mot AFC.

Exakt när under detta års cupspel fann du p-r-e-s-t-a-t-i-o-n-e-n god nog?

 

Namn: JGson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2019-03-19 11:37:00
 Prövar igen.

Säljer en biljett till hockeyn ikväll då en vän fått förhinder. Smsa 0709195315.

Aktiv sittplats (bredvid klacken)
Sektion A20
Rad 9

190 kr (inköpspris).
 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:57:00
 Yes box ikväll ger vi allt

Kämpa AIK
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:47:00
 Fint inlägg gnagarskalle.

Orkar inte med den här dagen, fy fan.
Vinn bara vinn!
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:46:00
 Hoppas vi alla kan bidra till en magisk kväll på hovet ikväll som påminner om matcherna mot (dumt att möta Gnaget) HV, och Luleå.

Vi ska inte dit för att mysa och se på hockey, ikväll förväntas det att alla bidrar och sätter press på motståndaren och domaren från alla sektioner, de ska få uppleva en stämning det inte var i närhet av i match 1 & 3.

Ikväll ger vi allt !
 

Namn: Den allsmäktige   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:41:00
 rubarth89

Snyggt! Jag har ett annat förslag, AIK hockey har en insamlingsbössa via swish för att rädda ekonomin!

 

Namn: rubarth89   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har en klackplåt över till ikväll.
Swisha biljettpriset till AIK Tifo och den är din. Skriv i DM.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:26:00
 SiggeSluk

Precis. Har inget hört om Pertan, Sundgren var väl "bara" lårkaka.

Nej Granli har haft det tufft, han tar så j.vla lång tid på sig. I de andra cup-matcherna har han varit direkt farlig då han satt Sundgren, Adu och Pertan i riktigt dåliga situationer, i Söndags var det ny "strategi", bara slå upp bollen på måfå. Håller inte som det ser ut nu iaf.

Ödegaard gjorde det okay som mittlås, det lilla jag såg, så ev. en Pertan back-up där - worst case.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:24:00
 Scholes:

"Personligen tycker jag man blickar åt fel håll. Vill man att den här klubben ska ta ytterligare ett steg så är det på Wesströms position man ska titta. Sedan får den personen byta ut Norling mot en tränare som ska ta oss till nästa nivå."

Intressant. Utveckla gärna. Varför anser du detta?
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL: Det kan man naturligtvis tycka men förbundets stadgar och tävlingsbestämmelser visavi sportslig bestraffning är inte juridik - utan bara regler rakt upp och ned. Frågeställningar om "strikt ansvar" är inte särskilt relevant vad gäller offside och således inte relevant vad gäller tävlingsbestämmelser. Det är i allt väsentligt som att tolka en regeltvist i Den Försvunna Diamanten eller Monopol.

Jag kan hålla med dig i detta fallet att det kommer bli svårare för styrelsen m.fl. att ducka att de inte skulle känt till upplägget såsom Halse lyckades göra vad gäller Blåvitt men fan tro't.

Men det är som sagt bara en tävlingskommitté och inte HD. Målets sportsliga utfall kommer lika mycket avgöras i Sportbladet, på twitter och av hur nervösa övriga klubbar är för att dylika upplägg ska uppdagas hos dem.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>Krille S
Ja och det beslutet menar jag var direkt felaktigt men en konsekvens av den feghet som finns runt dessa frågor. Det är så mycket enklare att hänga ut individen och sen kalla föreningen ett oskyldigt offer samtidigt som nämnda offer får behålla den ekonomiska fördel man fått från brottet.

I min mening har föreningen ett strikt ansvar för den styrelse och VD man tillsätter och ska därför kunna straffas varvid individerna sen (som självfallet också straffas) får återbetala skadan till föreningen.

Sen finns det alltid förmildrande omständigheter så som exempelvis svårgenomträngliga upplägg eller annat som inte nödvändigtvis kan upptäckas med enkelhet. Däremot att som här är fallet sälja en tillgång och året efter ha kvar den i räkenskaperna måste ju vara så pass transparent att någon skulle ifrågasatt det. Eller den ekonomipersonal som okritiskt tar emot jättesponsring från ett företag som inte får motsvarande PR för pengarna.

Eller för den delen den VD som får en miljon för mycket från en kund och på kundens anmodan skickar hälften vidare till tredje part…
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:10:00
 satin / får hålla tummarna att vår nye mittback håller måttet och att Pertan håller sig spelbar.

Panos var bra i söndags men tog stora risker i försvarsarbetet.

Sen undrar jag om in Ben Lamin inte skulle få chansen i stället för Granli. Granlis uppspel i andra halvlek var nog bland det sämre jag sett i försvarsväg de senaste 10åren. Kommer att tänka på Kristoffer Arvhage.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 10:04:00
 BW och RN är AIK för mig. Tror stenhårt på 2019. Obotlig optimist (och realist) när det gäller AIK.

Förstår de flestas frustration från Söndag, jag var också duktigt förbannad, kanske är det bra med hårtorkar på GF, vi har ju sett förr hur vi "påverkar".

Norlings "shape" att spela på omställningar vid ledning är inte optimal ännu, bara hoppas dessa cup-matcher inte sätter sig mentalt hos spelarna, de måste tro på det.

Tack och lov...
 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 09:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
jc_92>>

Biljetter med skymd sikt suger bult. Det är dock öppet runt arenan så du kommer inte ha några problem att ställa dig i klacken. Vi ses i baren innan matchen.

 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 09:47:00
 jc_92

Det är troligtvis väldigt dålig sikt, men köp den och ställ dig i klacken i stället.

 

Namn: joos   Visa profil  
Länktips: http://www.di.se/nyheter/staden-ett-svart-hal-for-bidrags
Sänt: 2019-03-19 09:46:00
 Lite info om utjämningssystemet och vad malmö stad valde att spendera pengarna på.
 

Namn: jc_92   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 09:46:00
 Som något ovan hockeybesökare tänkte jag gå på matchen ikväll. Det finns dock endast biljetter kvar med "skymd sikt" sektion A8
Nån som har köpt sån biljett och vet hur mycket skymd sikt det handlar om?
 

Namn: Medel   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 09:43:00
 Är det bara ungdomar på detta forum? Kommer ni inte ihåg när Malmö FF tvångsnedflyttades 1934 för brott mot amatörreglerna?

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 09:37:00
 Steken: Det är snarare SvFFs stadgar och Allsvenskans tävlingsbestämmelser som avgör huruvida en klubb kan uteslutas eller ej.

Mig veterligt har det bara hänt en gång att ett lag tvångsnedflyttats från Allsvenskan - Örebro 2004 pga laget inte klarade elitlicensen.

Det var som sagt gränsfall i fallet med IFK Göteborg och Ijehaffären men där minns jag det som att föreningen kom undan i och med att kassören och ordföranden kunde dömas för trolöshet mot huvudman och styrelsen lyckades neka till att ha känt till affärerna.

Därför sågs "föreningen" som oskyldig av SvFF då brottet teknisk sett kunde läggas vid kassören och ordförandes fötter.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-03-19 09:31:00
 Gordon

Ursäkta min okunnighet här men finns det något i regelboken som tyder att ÖFK ska kickas ur Allsvenskan? Jag menar, kvittar ju lite vad vi tycker moraliskt, till syvende och sist måste det regleras i lagtext
 

Den här sidan har laddats 100881474 gånger sedan 1999-09-14