Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 367 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 14:24:00
 Krille S: Tror detsamma att kapitalkostnaden är det tyngsta lasset för Friends. För med en konstruktionskostnad som dragit över budget med nästan 1 miljard sätter ju sina efterspel. Ingen av Tele2 eller G:a Ullevi hade väl en sådan kostnadsutveckling + som du sa att de medfinansierade på ett helt annat sätt än Solna, som fick sina andelar i arenan utköpta, medan Sthlm och Gbg mer eller mindre skrivit av eller äger arenan.

De har ju sagt nu att 2016 var Friends Arenas sista år de går med förlust, så utvecklingen blir ju spännande. Olof Lundhs artikel framhävde ju att det finns många kostnadsproblem kvar.

Sen att även Folksam avskrivit värdet på sitt innehav (11,1 %) till 0 kr, ger ju något av en indikation att det kostar betydligt mer än det smakar. Men Fabege och SvFF verkar ha ett annat synsätt.

Sedan skrev jag ju även att det inte är lika extremt som i Brasilien, men något av en svensk vit elefant kan det finnas risk för. Viktigt att se målbilden inför projektet och se resultat, och där ligger nog inte Friends Arena i balans.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:56:00
 Någon som vet när kampanjen drar igång? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:44:00
 Har sett reprisen nu och undrar varför inte Blomberg provar slå in bollen med vänsterfoten när han får passet av Sundgren?
Har han så dålig vänsterdoja?
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:42:00
 Håller med dig Haldor, och det känns ju som att ingen av de andra mittfältarna kan konkurrera ut honom i den positionen. Den enda som har gjort det riktigt bra och kanske har en chans på sikt där tycker jag varit Affane, men han ser ju ut att missa premiären. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
steveireland: Det gäller ju i princip varenda större stadion som finns i världen isåfall. Ytterst få som klarar sig på marknadsmässiga villkor.

Enda anledningen till att detta inte syns i exempelvis fallet Tele2 eller Gamla Ullevi är ju att man antingen rullar in driften i ett mycket större bestånd och låter kapitalkostnaden vara 0 (Tele 2) alternativt att man skrivit av värdet och alla skulder för länge sedan (Gamla Ullevi). Dvs. kapitalkostnaden måste vara noll eller mycket liten för att det hela ska bära sig.

I fallet Friends så har man ännu inte kommit till denna punkt ännu.

Men detta är ju normalfallet för arenor - och en av anledningarna till att staden BÖR medfinansiera (Swedbank Stadion) och/eller äga dem. De positiva externaliteterna av en arena kommer inte arenaägaren till del och kostnaderna överstiger vida alla tänkbara inkomster i form av hyra.

Det finns - med ytterst få undantag - inga nybyggda arenor som inte är "White Elephants" enligt den definition du ger. Men det finns många som döljer det på olika sätt.

 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:36:00
 Bara hoppas att Vrodljak håller under våren, så hämtar vi in en Sydamerikansk lateral till sommaren. Det vore riktigt fint. 

Namn: Haldor   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:36:00
 Riktigt lyxproblem vi har på mitten.
Men om ni frågar mig tror jag ingen kommer ta Olssons plats.
Först o främst pga, han köptes in för dyra pengar att ersätta ofori.
Han satt på bänken i mittjylland, tror inte Rikard gör samma misstag.
Han ska också spela u-21 em i sommar där han är lagets stomme, han gick till AIK för han blev försäkrad om speltid.

 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:13:00
 Kingpin->>
Stipe scoutades av AIK innan man scoutade & tog in Kpozo men var då inte tillräckligt intressant för en 442 uppställning. Stipe är ett billigare än alternativet vraken tar in och han är hämtad för vår model. Är vrakens spelare bättre? Tjaa, enligt meriterna. Är han tränad & anpassad för vårt spelsystem? Är han värd pengarna? Koka ner detta och svaret blir nog att vi gjorde helt rätt.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 13:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Que sera sera

Håller med om Noah men främst för att han är egen produkt. Är de likvärdiga tycker jag alltid de ska prioriteras.

Men eftersom Norling valde Haukur igår så tolkar jag det som att han är före eller att de är likvärdiga men att Noah är på väg bort.

Min gissning är att Noah säljs och minst en wingback tas in samtidigt som Kpozo lånas ut.

Skulle också gärna se Beijmo till AIK men tror inte han konkurrerar ut Sundgren men samtidigt så fanns intresse för Sundgren så han kan ju lämna i sommar. Viktigt då att inte tappa en talang som Beijmo.

Till vänster så köpte jag Konate till 100 % men tror den värvningen är helt orimlig.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 12:21:00
 Vi måste få in en spelare på vänsterkanten, om det är tänkt att Saletros ska ha den positionen så blir jag orolig. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 12:21:00
 Kingpin.

Banguras plockades från div 2 i Sverige. Ibland spelar inte sådant roll. Tror Stripe var påväg uppåt i sin karriär innan skada. Påväg till serie b i ett lag som gick upp till serie a.

Men visst känns som denna back kan vara bättre än Stipe men det vet vi inte än.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/officiellt-kroa
Sänt: 2017-03-27 12:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
"Den kroatiske vänsterbacken Mario Musa är klar för Hammarby.
26-åringen lånas in till den 15 juli från Dinamo Zagreb."

Korttidslån för Bajen. Kanske var för dyr att värva för dom? Jag är övertygad om att denne vänsterback är klart bättre än Stipe iaf. Jämfört med Stipe som hade runt 17 matcher i kroatiska andraligan som främsta meriter så är denne Mario Musa ändå skolad i storlaget Dinamo Zagreb (platsade dock ej där riktigt) samt gjort över 120 matcher i Kroatiska högstaligan samt på dessa matcher gjort 7 mål & 12 assist, totalt 19 poäng.

Bättre meriter än Stipe iaf. Får se om jag får rätt eller fel men tror starkt på att denne Mario Musa är en bättre fotbollsspelare än Stipe.

http://www.transfermarkt.com/mario-musa/leistungsdaten/spieler/86633/plus/0?saison=ges#ath

Avd: Övrigt
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 12:08:00
 
Tror det blir Ishi, Blomberg och Thern på mitten.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 11:59:00
 Koppinho

Håller med utom att jag vill ha in Olsson istället för Blomberg, tar in Blomberg efter 60 min mot Ishi
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Länktips: http://en.wikipedia.org/wiki/White_elephant
Sänt: 2017-03-27 11:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S: Ja det har du rätt i att det knappast är så extremt som i Brasilien, men konceptet "White Elephant" syftar på hur ett föremål som har kostnader som saknar proportion i förhållande till inkomsterna den ger, där ägaren heller inte kan förmå sig att bli av med ägarskapet.

Sedan sa jag inte att Friends är en vit elefant, men det riskerar att hålla på att bli det. Speciellt om AIK skulle få möjligheten att lämna, och flera ägare/aktörer också skulle lämna. Dom arenorna du nämner har jag faktiskt ingen aning om.

Edit: Bara för att en arena har hög omsättning betyder det inte att den gör bra resultat, exempelvis kan G:A Ullevi ha betydligt lägre driftkostnader än Friends och därmed göra väldigt bra resultat trots mindre event. Dock vet jag inte om så är fallet för G:A Ullevi.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 11:10:00
 Rey, Boyd

Precis, köpa den skuldfria arenan för 12,5 kr och göra en fet DSM satsning för att ha råd att kapa taket och ta bort ljuddämparna
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 11:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
steveireland: Hur tänker du då? Friends används ju både till svenska landslaget, AIK och ett mindre antal konserter? Kan inte se någon som helst likhet med de exempel som omtalas i artikeln?

Friends används ju med all säkerhet mer än exempelvis Gamla Ullevi, Olympiastadion i Helsingfors eller för den delen nya Wembley i London. Är dessa arenor också "White Elephants"?

Blanda inte ihop arenans risiga ekonomi med det här begreppet. Friends är relativt välanvänd jämfört med andra nationalarenor. Tele2 var ännu dyrare än Friends och har knappast så värst mycket mer intäkter - enda anledningen till att ekonomin där inte krisar är att de har skatteintäkterna av en kommun med en miljon invånare bakom sig.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 10:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För mig är det inget snack om att Olsson, Ishi och Thern är våra tre bästa mittfältare. Men kan bara hålla med om att det djupledsspelet som Blomberg ger i offensiven är grymt. Så jag tror han blir svårartad just nu. Men han måste leverera mål.

Thern ser bättre och bättre ut och han och Ishi bör kunna leverera mål och är så pass smarta och duktiga spelare att de borde kunna växeldra med att liksom Blomberg dra iväg i djupet utan boll. Med boll är de klassen bättre än Blomberg.

Vi måste ta in en ersättare till Kpozo. Känns som vi kan undvara både en av Sonko och Haukur och en av Eero och Avdic om det skulle behövas lösgöras löneutrymme.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Länktips: http://www.svt.se/sport/fotboll/allsvenskan-matchtrojor-v
Sänt: 2017-03-27 10:55:00
 In å rösta!! 

Namn: Boyd   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 10:55:00
 Kapa övre etage och köp Friends för 12,50:-. Blir bra. 

Namn: steveireland   Visa profil  
Länktips: http://www.businessinsider.com/brazil-world-cup-stadium-w
Sänt: 2017-03-27 10:48:00
 Även om det inte är lika extremt som i Brasilien, så börjar minst sagt Friends likna mer och mer en vit elefant. 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 10:46:00
 Steken:

Lagardère kommer troligtvis att lämna Friends inom kort. Deras avtal med ägarna till arenan var i stort sett riskfritt de första åren. Ägarna tog förlusterna och genomförde investeringar i fastigheterna. Nu måste Lagardère betala hyra och ta sina egna förluster. Då finns det inga förutsättningar för avtalet.

Nästa steg är ytterligare omstruktureringar bland de kvarvarande ägarna. Till slut kommer Fabege stå ensam kvar som ägara, då kommer AIK att få frågan...
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 10:30:00
 Ser nu att SvFFs egna kapital är strax över 100m

Skrivs arenan ner med mer än 50% nuvarande bokförda värde (200m) är SvFFs skulder större än tillgångarna - sick
 

Namn: Steken   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/sverige/svff-litar-pa-att-f
Sänt: 2017-03-27 10:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För att hälla vatten på Duddes kvarn kommer en länk om Friends,

Enligt ovan så borgar SvFF för ett lån om 800m, om Friends konkar är SvFF inte orolig för att banken ska jaga SvFF, snarare Fabege:SvFF är med och borgar för 800 miljoner kronor i ett lån som finns i Swedbank och det finns ytterligare en halv miljard som Fabege har ansvaret för. Om arenan går i konkurs är inte Sune Hellströmer orolig för att Swedbank skulle jaga efter SvFF.

- Nej, bankerna brukar gå på dem som har störst chans att betala och det är Fabege och sedan får väl Fabege vända sig till oss.Är det inte otroligt puckat/naivt att uttrycka sig enligt ovan? Så som jag ser det finns det två olika risker här:

1) Arenans värde i SvFFs böcker verkar vara 200m, om den skrivs ner till noll antar jag att SvFF får negativt eget kapital
2) Om arenan fortsätter blöda kommer Swedbank kräva att borgensmännen ska täcka förlusterna, Fabege i sin tur kommer nog inte täcka sin del utan pusha Swedbank mot ackorduppgörelse, om så blir fallet borde SvFF tvingas att täcka sin del av borgensåtagandet.

Någon som har någon uppfattning om detta?
 

Namn: Galen   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 10:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vet inte om det diskuterats tidigare men Lagadère vill alltså ha bort naturgräset från nationalarenan för att det försvårar för andra evenemang på arenan enligt en intervju med SvFF om driften för arenan. Jag trodde Lagadères syfte var att främja vår verksamhet och bidra. Nu lär det här inte ske då landslaget kör på gräs med men ändå... Går ju emot våra värderingar och syn på hur vi vill att arenan ska vara.
 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 09:53:00
 Affane har, enligt Norling på gårdagens möte, lite trubbel med en vad. 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 09:33:00
 McNasty

Tror att Affane är hälskadad och missar förmodligen premiären
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 08:55:00
 Ishi sitter nog inte säker till premiären, baserat på matchen igår så ska Thern vara i startelvan, grymt bra. Blomberg har gjort en grym försäsong, så jag skulle säga att Affane, Ishi och Olsson får brottas om den djupare MF platsen till premiären. Tror nästan att Affane ligger bäst till just nu. Sen kan ju någon väga starkare pga taktiska val mot just Bkh som en vanlig dödlig inte förstår.

Hydro ->jag håller med, han säljer sig ofta billigt vilket leder till halvfarliga kontringar gång efter annan.

Tycker F.ö förklaringen att Kpozo inte passar som wb är märklig, jag tycker att han har alla egenskaper eller i alla fall förutsättningar. Men men, jag har inte fotboll som profession.
 

Namn: Indie   Visa profil  
Länktips: http://www.svt.se/sport/fotboll/allsvenskan-matchtrojor-v
Hemort: Stockholm
Sänt: 2017-03-27 08:39:00
 In och rösta! 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 08:11:00
 Kingpin

Håller med om Blomberg.
Thern är lite rivig men har man Thern och Olsson så behöver man en terrier som springer på allt. Då måste Blomberg in.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 07:41:00
 Premiärveckan... Magiskt! 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 07:02:00
 > Stevieland

Ok, tack! Svårt med Ishi, tycker han ska konkurrera med Blomberg och Thern om de offensiva platserna men å andra sidan har jag svårt att se att man petar honom i en premiär. Jag gissar på Olsson-Ishi och Blomberg eller Thern i premiären.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 06:58:00
 Kingpin,

Låter inte alls dumt, men jag tror nog att BW kommer hålla ganska hårt i pengarna till sommarfönstret.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 03:58:00
 Funderade på en grej under matchen, chans/stötbryter inte Stipe VARJE gång, bokstavligen varje gång... 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 00:34:00
 Kingpin//
Kan man verkligen peta Ishi på fasta? Vem tar i sånna fall över?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-27 00:01:00
 Koppinho

Olsson & Thern kommer vara givna på mittfältet. Sedan står det mellan Affane, Blomberg & Ishizaki. Mitt tips där: Blomberg. Sett väldigt bra ut hittills.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 23:58:00
 Om nu Kpozo lämnar på lån så hoppas jag att BW verkligen värvar in en ny vänsterback. Jag har tidigare nämt Konate som är en väldigt duktig vänsterback med potential som gillar att gå framåt men som även har lungor nog för det defensiva arbetet med. Har visat att han håller i Allsvenskan samt gjorde det, tyckte jag iaf, väldigt bra i CL med mot mycket tufft motstånd. Verkar själv inte främmande för att lämna MFF då Safari är tokgiven där som vänsterback och Konate behöver speltid inför U21-EM i sommar.

Sen ser jag gärna BPs högerback Felix Beijmo värvas in med. Ryktas ju att det står mellan oss, plastapa och MFF.

Tror han redan nu faktiskt skulle kunna konkurrera ut Sundgren. Felix Beijmo & Konate som wingbacks känns helt rätt!

Kom igen nu BW...
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Länktips: http://startelvan.se/
Sänt: 2017-03-26 23:45:00
 Haka på och gör ett lag på startelvan.se på länken. Registrera dig enkelt och sök upp ligan "AIK mästaren", gå med genom att ange lösenord "Nisse". 147 får jag gissa gnagare med just nu. Snart dags för första omgången så var med från start :-)

 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 23:08:00
 Linnér
Sundgren - Sauli - Pertan - Nisse - Stipe
Blomberg - Thern - Ishi
Henok - Krpic
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 22:24:00
 Skador, sjukdomar och avstängningar kommer att visa att det är otroligt viktigt med den bredd vi har nu. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 22:21:00
 
Väldigt skönt att se att vi nu har både spelidé och material för att lira oss fram centralt.

Många klagar på tempot i anfallen.
Det behöver inte gå så fort om spelarna väl där uppe gör det så fint som de gör det idag med fina kombinationer, genomskärare och inlägg.
Tidigare (Alm) har inlägg från både kanter och andra ställen och varit huvudsakliga anfallsvapnet och fasta situationer.
Idag har vi ett mer dynamiskt spel vårdar boll och framförallt kan vi trasa sönder centralt.
Med vingarna som breddare och förtunningsmedel av motståndarförsvar.
Thern har en jävligt vass kniv.
Goitom hittar ytorna Krpic stångas bra
Fin kombo. Vilken respekt de skickade in i resten av lagen nu. Lite fruktan vill vi ha.

Defensivt ser det lovande ut, vi har visat lite tendenser till att vara känsliga för snabba omställningar ändå.

Det ser bra ut det är en lång säsong
och vi ser ut att vara med från början i år och tiden talar för oss med spelare ut/in. Alla lag kommer slå alla i början även malmö kommer åka på däng. Det är de sista fem omgångarna allt avgörs.
Då står vi redo.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:55:00
 En stabil match idag. Olsson lär komma in på mitte och Sauli istället för Haukur men den stora frågan är om inte Blomberg kommer knipa en plats ändå. Jag tycker han addera något som dom andra centrla fältarna saknar dvs hans löpkapacitet samt att han erbjuder ett djupledshot från mittfältet. Ishi, Olsson och Affane erbjuder kanske finare fötter men Blomberg löper och löper. Det är Blomberg eller Ishi som sloss om sista platsen i min bok.

Men över säsong kommer vi bli framgångsrika om Norling på ett snyggt sätt lyckas rotera mittfältet och få alla att känna sig delaktig. Då kan på riktigt dra nytta av olika egenskaper mot olika motståndare samt ändra matchbilden om vi kör fast.

Gillar att vi ser fysiskt starka ut också.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://instagram.com/joakimhall
Sänt: 2017-03-26 21:37:00
 Jimper: Vi kan utesluta Nyholm i alla fall. Pratade med honom lite snabbt innan matchen, han hade lite ont i en häl och valde att vila denna match. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:36:00
 Haukur slog en fenomenal boll till Krpic.


Problemet med Noah tycker jag är att han har en tendens att typ tappa fokus, inte medvetet såklart. Måste se han mer men sist han var här tycker jag han ibland gjorde bort sig. Annars en stark och bollskicklig mittback med offensiva egenskaper.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:31:00
 Flempanrat

I Sundgren får AIK till väldigt fina kombination- & växelspel. Dessutom duktig på att stänga ner sin kant. Han är mer än bara springa nord/syd, vilket kan sammanfatta Haukur rätt bra.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:26:00
 Scholes

Baserat på dagens match ser han väldigt osynkad ut som mittback med boll i en trebackslinje. Men visst, med tiden kanske han kan bli bättre. Dock håller jag Noah som en bättre och mer slipad mittback.

Noah ligger i min bok före och jag tror även det finns större utväxlingspotential i den grabben än i Haukur. Säsong 2018 är inte helt omöjligt att vi går in med en backlinje där Nyholm och Noah ackompanjeras av Karlsson eller Sauli, beroende på vem som blir kvar av dom. Nisse tror jag gör sin sista säsong och jag AIK kommer behålla minst en av Sauli/Karlsson för att inte byta ut samtliga mittbackar.

Dock hoppas jag Noah blir utlånad även denna säsong för att vara 100% 2018.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:22:00
 Som jag skrev i morse, vi är stabila, försvarsstarka och det räcker med att Nisse nickar in ett mål. Sen såg ju Goitom o Krpic lovande ut idag. 

Namn: jimper   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:21:00
 Någon som vet varför Norling spelade med Hauk i mitten före Sonko och Nyholm?

Skulle vara klokt att låta Sonko få fortsätta i Sundsvall fram till sommaren. Någon speltid i AIK kommer han då inte få på kort sikt.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:20:00
 Ej att förglömma är att med Haukur som wingback har vi minst 6 bra huvudspelare på planen vid hörnor. Vilket annat lag har den bredden vid fasta situationer?

Sedan kan man ju alltid diskutera det här med bra med bollen. Hur många försvarare blir bortgjorda av någon av våra övriga wingbackar? Hur många bra inlägg har vi fått se från kanterna de senaste 5 åren? I mina ögon är de lätträknade.

Ja, jag är svag för islänningen. Jag är svag för alla som visar inställning och attityd.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 21:05:00
 Våra reserver får aldrig vara nöjda med att vara reserver. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 20:22:00
 Que Sera Sera

Delar åsikten om Haukur som wingback men tycker han är tillräckligt bra med bollen som mittback.

För mig kan både han och Sonko fungera som reserver både som mittback och defensiv wingback. En av dom kan lämna för att göra plats åt en konkurrent till Stipe.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 20:15:00
 Steveirland

Haukur tänker rätt, men är för dålig i sitt utförande med boll. Hans dåliga teknik ställer till det för honom. Jag hoppas verkligen vi hittar en annan adress åt honom. I AIK kommer han bara få spela sporadiskt i Sundgrens frånvaro.

I mitt tycke är även den hårt GF-kritiserade Stipe Vrdoljak bättre på vänstern än vad Haukur är på högern.

Dock har jag uppskattat Haukur innan Sundgrens ankomst i 4-4-2 men även som mittback. I dagens 3-5-2 blir du som ensam ansvarig för en kant mer synad och kan inte gömma dig på samma sätt eller överlåta vissa moment till kollegan framför dig som i exempelvis 4-4-2.

 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.facebook.com/joakimhall
Sänt: 2017-03-26 19:49:00
 Hade en del problem med ljuset vilket stör mig, men här är i alla fall mina bilder från genrepet mot IFK Norrköping i dag:

https://www.facebook.com/joakimhall/media_set?set=a.10155285860411454.1073742173.670056453&type=3&pnref=story
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 19:46:00
 Ser framför mig hur jag om kanske 20 år kommer vara i typ mörkaste Kongo på någon resa - fråga mig inte varför för det vet jag inte själv. Så kommer jag gå in på en bar för att svalka mig med en öl och så kommer jag hitta en västerlänning sittandes vid ett bord. Det kommer visa sig vara en annan svensk - som säger sig vara AIK:are! Hur stor chans är det liksom, mitt i mörkaste Kongot?!

Personen kommer säga till mig att han är en väldigt insatt AIK:are. Att jag gärna får testa honom om jag tvivlar.

Då kommer jag, år 2037 på en bar mitt i mörkaste Kongot mot en Gnagarbroder som säger vara insatt stillsamt fråga:

- Vad anser du om Stipe?

För att besvara en sådan fråga om 20 år... ja, då måste man ha följt AIK väldans noga och vara insatt.

Jag vill också tillägga att jag gillar Stipe, tycker han har gjort det bra och verkar lovande. Men han har kanske inte något jätteminnesvärt så här långt.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 19:37:00
 Håller med om Stipe. Vi lyckades spela loss honom gång på gång i bra positioner men alldeles för svag leverans från honom efter det. Vissa inlägg piskar han in riktgt bra så det ser ju ut som han har en bra fot men tycker han brände allt för många inlägg samtidigt som han borde kunna alternera lite mer mellan att slå inläggen samt hitta spelare i eller runt boxen med kortpassningar.

Känns även som han behöver våga utmana försvararna någon gång då och då för att hålla försvararna ärliga. Men det kanske kommer men tror och hoppas vi letar efter en konkurrent med tanke på Kpozos status.
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 19:29:00
 Bra genrep!

Nu växlar vi supportrar upp och ser till att fylla Na på söndag, alla känner vi folk som är AIK:are men sällan/aldrig går på matcher. Se till att de köper biljetter!

Lite roligt att dif använder lets deal för att sälja plåtar till sin premiär... känns som en grej som man kan göra till matcher mitt i semestern eller när säsongen är körd...

Sprid budskapet att köpa biljetter i alla sociala medier, på jobbet, i plugget, överallt! Köp extraplåtar och bjud med en vän eller någon fattig gnagare!

Nu kör vi!
 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 19:20:00
 Ja! Vi ska bli många i premiären!!!

Men, glöm inte att vara ödmjuka. Våra fyra senaste matcher:
Två vinster , en förlust, ett kryss.

Vinsterna var träningsmatcher........
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 19:04:00
 Stam: Fin räddning på friläget, men ställde till det 2 ggr vilket kunnat kosta 2 mål i baken.

Nisse, Pertan, HH: En dag på jobbet.

Sundgren: Bra
Stipe: Borde gjort det bättre på någon av alla fina passningar han fick. Väldigt mycket lägga bollen tillrätta.

Ishi, Blomman: en dag på jobbet
Thern: Mycket bra. Troligen vår bäste spelare 2017.

Goitom: Startade matchen lysande, men lyckades inte hålla den nivån.
Krkic: Kraftfull och smart, borde kanske gjort ett mål.

Avdic: Frysboxen nästa
Mushito: Fick hela 3:30 på sig att visa att han är nr.3, varav 1 minut försvann till måljubel.


Det finns en del positivt att glädjas åt. Våra forwards kanske inte är något problem alls t.ex. Norrköping var dock väldigt dåliga. Eliasson deras bäste spelare - passar bakåt när han har uppenbar målchans. Så här lätt kommer det inte att gå i premiären. Å andra sidan kommer även vi att vara bättre då. Spännande.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 19:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi ser ut att få den utväxling jag hoppades på när vi fick iväg Ofori. Inte så mycket kladdande på mitten utan vi håller bollen i rörelse.

Haukur mycket bra som mittback tycker jag.

Matchens behållning annars Stams "superman".

SOLNASTAD,
Är inte delaAIK den berömda kampanjen?
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 19:00:00
 Hur är det med biljettförsäljning nu ang etapperna?

Kan man köpa var som eller är det styrt så det fylls på nedifrån och upp?
Finns ju ingen anledning med folk på etage 2 innan 1 e helt fyllt osv.

Vore också magiskt första hemmaderbyt ( gärna alla matcher ) och köra vår fantastiska växelramsanorra / Båda långsidorna om vartannat.
Vilket jävla tryck
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Detta genrep var ju ett mycket bra sådant - hur man än vrider och vänder på det.

Goitom visar att han fortfarande har det i sig. Men han spelar ju fotboll typ 60 % med hjärnan så jag är inte förvånad. En formidabel spelare.

Krpic är precis som jag trodde. Oerhört hungrig och hugger på allt. Stenhård i sin mentalitet - kan mycket väl göra över 10 mål denna säsong.

Thern är en klasspelare och kan komma att tillföra AIK det där lilla extra som krävs för guld.

Blomberg visar att han minsann inte tar en bänkplats utan strid.

Defensiven sitter som vanligt - och Nisse nätar som den kung han är.

Vi möter ett riktigt bra lag också, värt att tänka på det, men vi är bättre.

Suget till premiären blev ju inte direkt mindre. Fan, nu är vi redo för allsvenskan 2017!
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:54:00
 Undra när kampanjen drar igång? var ju surr om det här och i radioråsunda. Man tycker det borde släppas senast imorgon iallafall. 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:39:00
 Que Sera Sera, jag är ju något av en Haukurvurmare tyckte du han var så dålig med boll? Jag kanske missade några felpass han hade, men tyckte han och Sundgren växeldrog bra på kanten där Sundgren ibland klev in mer centralt i banan och Haukur fyllde på utvändigt. Han stod ju för pass till Krpic friläge och assist på Nisses mål. 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:38:00
 Nu gjorde grabbarna sitt med att försöka dra folk till premiären med den här 2-0-segern. Nu är det vår tur! Ut och sprid ordet och dela AIK mina vänner! Imorgon kliver vi över 19 000-vallen. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:37:00
 Tyckte det såg jättebra ut idag. Med tanke på Affanes skada och Olssons U-21 matcher är det väl inte otroligt att det var det mittfältet vi får se mot Häcken.

Tycker Sauli varit svag hittills i år men var ju lysande i höstas så även om Haukur imponerar igen som mittback så lär väl Sauli gå in där.

Negativt är väl att bra genrep ger dåliga premiärer. Men om man struntar i skrock så är det ju fantastiskt att se Goitoms form. Helt klart överraskad att han skulle vara så bra så fort.

Tyckte vi var bättre än Häcken på deras konstgräs innan de fick den där lyckoträffen. Nu med Goitom och vår hemmaplan så tycker jag vi verkligen har alla förutsättningar att vinna. Bara att få till det.

 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:31:00
 Om Affane säger AIK:s tränare Rikard Norling följande till Fotbollskanalen:

- Amin har lite trubbel med en vad. Det kan vara så att han inte är med i premiären, det får vi se.

Det var ju tråkigt.
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:28:00
 + stabil vinst (hej 1998)
+ inga målchanser för motståndarna
+ Goitom, Sundgren & Blomberg
+ omställningarna

- tempot i uppbyggnadsfasen
- Haukurs spel med boll
- Avdics avslut
- Krpics bristande taktisk förmåga att stå rätt i spel utan boll
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:21:00
 1891> Att han inte är tillräckligt bra offensivt just nu. 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:20:00
 
Vad sa Rikard om Patrick Kpoz under dagens möte?

 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:17:00
 Division// Ställer mig på Kolsäckens sida. Nåt har man väl lärt sig efter alla år med AIK.
Grabbarna i laget ska väl inte sväva uppe i det blå över dagens vinst. Dom ska hålla sig på jorden.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/channel/UCNUEr2fUi5inh9bhih4yr7g/v
Sänt: 2017-03-26 18:07:00
 Fyra intervjuer efter matchen.

Man slås ju faktiskt av att spelet ofta ser bäst ut när Blomberg är på plan. Blir en intressant nedräkningsvecka detta.
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:06:00
 Sawyer3, Yes Ishi sittandes, Blomman och Thern som de mer offensiva. Tror Ishi nästan ligger i farozonen dör att bli bänkad i premiären. Thern och Blomberg känns i bra form och Olsson lär ju kliva in i den sittande när han är tillbaka. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:03:00
 
Älskar Norling!
Har full koll trots att intervjuerna nästan är dagens underhållning ,sjukt rolig i sitt flum!
Så har han fått till ett spel som kommer glufsa i sig många små o stora fiender.

Älskar naturligt gräs! Vill bara springa ut på plan och kyssa den!

Jo det var en obetydlig träning, men va fan man måste få bli lite bubblig i hjärtat av det vi såg idag med så många spelare borta, mot ett lag som är bra och uppe i varv.

Henok å krpic...

GE MIG PREMIÄÄR!!!

Mot guldet!
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 18:01:00
 La märke till Norlings irritation i intervju efter matchen att vi inte får träna som vi vill på NA pga det är alldeles för dyrt. Skitavtal 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:56:00
 Herr Kolsäck >>

Jag återkommer med att bemöta detta efter att jag har sett matchen.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Division//
Modern fotboll handlar om högt tempo och snabba spelomställningar. Vi måste vrida upp tempot rejält om vi ska ha minsta chans att nå topp tre. Idag vann vi för att vi mötte en motståndare som inte ville spela.
Men, men...hemmamatchen mot smguld-kandidtaten Häcken kommer verkligen att räta ut många frågetecken. Spännande!
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:34:00
 Såg inte matchen idag, hur ställde man upp mittfältet? Ishi som def? 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:33:00
 Ska se matchen i repris så snart som mina nerver normaliserats efter det barnkalas som förändrat mitt hem till oigenkännlighet och min själ till tusen små skärvor. Utan att ha sett matchen vill jag dock utnämna Herr Kolsäck till snåljåparnas snåljåp, kanske årets snåljåp, på GF. En vecka kvar till premiären. Vi lirar med ett lag som är långt ifrån ordinarie. Men "det går inte att dra några slutsatser"..."lågt tempo"...

Jag tänker dra några slutsatser, trots att det alltså inte ska vara möjligt. Här kommer två:

1. Goitom är hemma. Han levererar direkt.
2. Det här var precis vad biljettförsäljningen inför premiären behövde. Så jävla kul!

 

Namn: IvanHooligan   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:26:00
 Bojansfulamuche //

Haha, det mesta klockrena inlägget här idag.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:12:00
 Är inte Kpozo klar för utlåning? Fast det är klart en sådan affär borde ju matchas med en spelare in på den positionen.

Tycker Stipe gör det man kan förvänta sig. Men hoppas på mer. Visserligen talade Wesström lite om att se Perry som ett framtida alternativ men han är väl högerfotad?

Synd att Beijmo i BP inte är vänsterfotad, hade känts klockren.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:10:00
 Cmore play. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:07:00
 RW, hur ser du matchen i repris? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:05:00
 Vi besegrar alltså ett formstarkt Peking med 2-0. Vi har 5 man borta på landslagsuppdrag. Peking skapar väl 1 bra chans på hela matchen? Vi stänger ned dom totalt! Samtidigt hade vi bud på 2-3 mål till. Å då gnäller folk? Seriöst nu? Ni skämtar va??? 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 17:03:00
 Dags att granska matchen i repris. 

Namn: zerman   Visa profil  
Länktips: http://www.flickr.com/photos/jesperzerman/albums/72157679
Sänt: 2017-03-26 17:02:00
 Bilder från AIK:s seger i genrepet finns nu på: https://www.flickr.com/photos/jesperzerman/albums/72157679890167841 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är det här som är problemet, inte ens med en 2-0 seger är folk nöjd, och samtidigt undrar man varför inte fler kommer till matcherna.
 

Namn: Vrvaenforward   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:53:00
 iallafall: jag upptäckte det, efter samtal med kundservice fick jag pengarna tillbaka. Mycket bussigt av dem att ändå bjuda på en halvlek.

Trevlig vinst, såg bra ut mot ett trött Norrköping.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:51:00
 Herr Kolsäck

Varför ska vi spela med ett högre tempo? Tror inte det är en slump att vi förvarar oss ganska lågt och sedan har tålamod i anfallspelet. Visst kan man se det som långsamt men man kan också se det som kontrollerat och oavsett hur man ser det så ledde det iallafall till många målchanser för oss och få för motståndarna.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:34:00
 Herr Kolsäck // Ursäktar min naivitet, försökte bara piska upp lite hederlig "hype" men insåg snart att det är omöjligt på detta forum. Tempot har sina orsaker, ett knäpptyst NA till exempel.

Med det sagt hoppas jag verkligen alla bidrar med sitt inför premiären.
 

Namn: ErikP   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:24:00
 Efter de senaste dagarnas GF är jag ändå chockad att vi lyckas vinna och hålla nollan. Trodde Stipe och Stam ensamma skulle slänga in minst slänga in minst 3 mål var.

Kul!
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lammkött//
Det går inte att dra några vettiga slutsatser av det här. Det gick extremt långsamt och Norrköping verkade inte vilja vara med och spela alls.
Det finns dock utropstecken som Thern och Krpic och Henok och Sundgren.
Oavgjort mot Häcken hade varit ett bra resultat nästa helg. Hoppas vi klarar det.
 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:07:00
 Vrvaenforward
Det går bara att spela en timme tillbaka tyvärr.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:05:00
 Känns det bättre nu?

Nån som vill ha Eliasson eller varna för spännande Norrköping inför säsongen?

Mot guldet!
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:05:00
 Ja nu längtar man ju inte mindre till premiären, blir nog riktigt bra detta. Såg betydligt sämre ut samma match 2015.

Spelarna har presterat, dags för oss att prestera nu. Fyll NA!
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 16:02:00
 Reflektion:
- Anfallsparet är spikat.
- Blomberg går inte att peta.
- Stipe slår bäst inlägg.
- Sundgren kan bli landslagsaktuell.
- Thern kommer göra kaos.
- Defensiven ser stabil ut.
- Vår bänk är bättre än Bajen.
 

Namn: Snarf   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:59:00
 Bra jävla genrep. Goitom och Krpic redde ut flera frågetecken idag. Nu bygger vi en premiärhype utan dess like! 

Namn: Hallå   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:56:00
 Tycker Stipe har lagets bästa inläggsfot. Helt ok defensivt. Ser riktigt intressant ut så här långt. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:55:00
 Jag är glad att Henok är tillbaka, han kommer att vara oerhört viktig för oss. 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:50:00
 Samba-Nisse!
Ya ya ya ya ya...
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:48:00
 Så ja! 

Namn: spikimun   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:47:00
 2-0 snyggt Nisse! 

Namn: Vrvaenforward   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:47:00
 Jag var förbannat upptagen precis under tiden för genrepet men har otroligt lust att se hur spelet såg ut. Har någon koll på om det går att spola tillbaka från början om jag köper cmores sändning nu? 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2017-03-26 15:44:00
 Läser att Jesper Jansson är aktuell för Bajen. Han kan bara inte få nog av Stockholm 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:44:00
 Alltså jag tycker så jävla synd om Avdic. Man ser att killen vill, han sliter och han är på rätt ställen. Men det vill sig inte riktigt .

Hoppas han kommer igång och kniper 3:e platsen i anfallet åtminstone
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche

Absolut det var därför jag ville se precis det härtränarbytet.

Fått ett mycket bättre organiserat lag. Mycket nöjd.

Aldrig någonsin vetat bättre än Alm. Gillade bara inte han som tränare.

Förstår att ni som försvarade fotbollen under Alm inte gillar dagens spel som inte alls är lika rakt på och att det tar längre tid att sätta anfallarna i spel.
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:35:00
 Blomberg idag alltså.
Hur fan ska någon kunna peta killen i premiären?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:33:00
 Hade Norling flyttat fram wingbacks utgångsposition så hade Scholes hyllat det i stället.

Annat ljud i skällan även i frågan att veta bättre än tränaren. Förut fanns det knappt någon förståelse för Alm medans det finns förståelse för allt Norling gör.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Oavsett hur bra Stipe är så hoppas jag vi tar in en vänsterback när Kpozo lämnat.

Finns inte det utrymme så borde man hitta en lösning med Sonko för att lösgöra det. Haukur är en fullgod ersättare som mittback. Bättre där en som högerback. Sedan tror jag verkligen Blomberg skulle vara ett bra offensivare alternativ till Sundgren. Har väl allt man vill se av en wingback egentligen.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pertan....

Sitter och tycker lite tvärtom.

edit ok. efter det inspelet......
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:28:00
 Borges //

I den sista träningsmatchen inför starten så är det väl en vinst man siktar på och få laget att spela så som coachen vill, testa gränser i systemet kan man göra tidigare på säsongen.

 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:26:00
 Vrdoljak för dålig. Blir att värva in en ny vänsterwing 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:25:00
 Ska Avdic spela måste han visa att han kan skjuta med båda fötterna.. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Underbart att se hur många gånger vi kombinerar in i straffområdet. Blomberg måste bara hitta målet.

Både han och Thern behöver producera mål från sina positioner.

Men vi skapar många chanser trots ett tryggt och metodiskt spel. Betydligt bättre än ett väldigt formstarkt Peking.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En van målskytt chippar eller ser också 1-metersluckan i målvaktens högra.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:20:00
 Haukur riktigt bra som mittback.

 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:18:00
 Vi borde ju gjort minst ett par mål till på alla lägen vi haft, men det kommer. Skönt att se att vi skapar.
Blomberg är jävligt bra när han är sugen.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:18:00
 Blomberg måste lära sig att lobba.
Hoppas vi inte kommer att spela så här långsamt mot Häcken.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:17:00
 Svårt att inte uppskatta Blomberg. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:15:00
 Borges Bolltouch

Det var inte ditt inlägg jag syftade på.

Du får gärna skriva hur du hade velat se ditt 352. Åsikter kan man som sagt alltid ha. Personligen tror jag du får en sämre dynamik om du flyttar fram positionerna på kanterna för tidigt. Blir för långa spelavstånd och för lätt för motståndaren att stänga ytan.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:10:00
 
Med Henok in 1 månad tidigare hade vi vunnit cupen.
 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:09:00
 Tror inte Norling har tillräckligt starkt förtroende för spelarnas förmåga till possession eller allmän teknik. Alldeles för mycket slarv vilket skulle rivit upp enorma sår på ytterbackspositioner och särskilt mot 4-4-2 eller lag med utpräglat kantspel. Tycker vi såg det förra säsongen i början då det ofta gjordes en poäng av det. Sen dess har AIK inte spelat så offensivt i dom ytorna som det gjordes i början och som gjorde att vårt 3-5-2 omskrevs så pss mycket. Nu är det mer ett 5-3-2 och tycker den offensiva kreativiteten och framåtlustan försvunnit en del. Alm hade ett bra grundspel med stark defensiv och mycket kreativa/poänggivande offensiva spelare som avlöpte varandra efter försäljningar. Börjar se lite oroande ut med tanke på hur ofta hela backlinjen när de börjar driva boll framåt i 9 fall av 10 vänder tillbaka och spelar hemåt/sidled eller lägger en lång boll. Avsaknaden av Moro/Ofori/Olsson/Affane-typen när vi inte kan mönstra en sådan är väldigt tydlig tyvärr. När Ofori och Moro la sina svepande långa bollar nådde de nästan alltid till rätt adress. Nu sköter alldeles för ofta Pertan uppspelen vilket inte gör bra alls. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:07:00
 Scholes:

Vart har jag hävdat att jag vet bättre än Norling angående en viss position? Bara för att jag är av annan åsikt kring en specifik spelarroll?

Jesus.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:04:00
 Det här ser ju faktiskt rätt så bra ut. Goitom - Krpic kommer kunna luckra upp tätare försvar än detta. Thern hittar snart målet. Det enda som oroar är att Norrköping så pass enkelt kommer till farliga lägen. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:04:00
 Scholes:

Det är en träningsmatch. Hade jag varit tränare i det här läget så hade jag testat att tänja en taktik till sitt yttersta - alltså nu när man inte har något att förlora på det. Sedan tycker jag knappast att 10 meter längre fram i offensiven för våra wingbacks är någonting extremt att anpassa sig till.

Dessutom handlar det inte enbart om att slå inspel/inlägg för en wingback. När man spelar 3-5-2/5-3-2 så är det vitalt att skapa dynamik i offensiven och ställa frågor till motståndarlaget. Ifall våra ytterbackar ligger för lågt så får motståndarnas ytterbackar/yttermittfältare en lättare match defensivt - och då kan ligga mer rätt i sina positioner utan att behöva anstränga speciellt mycket. Då kan de i stället lägga mer krut på att försvara centralt i banan - alltså där vi är starkast - vilket skulle kunna leda till att vårt spel krackelerar överlag.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:03:00
 Det är tydligt att vissa bör vänja sig vid wingbackarnas uppgifter i AIK.

Älskar hur man inte håller sig till att man har en annan åsikt utan på allvar hävdar att man vet bättre än Norling hur en viss position ska utföras.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 15:00:00
 Borges bolltouch

Vi kommer nog gå högre med wb mot sådana lag. Not Norrköping spelar vi säkra kort. Behövs det i slutet av matchen ändrar vi nog och går högre med wbs.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:58:00
 Borges Bolltouch

Beror på motståndet. Norrköping är ett riktgt vasst lag och har oerhörd fart på kanterna. Vore onödigt riskabelt att flytta fram dom för mycket i utgångspositionerna. Tror ändå att trots det så har de slagit fler inlägg än Norrköpings yttermittdältare.

Vi är bättre än ett riktgt bra lag i första 45 min.
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:56:00
 Hittills ser detta väldigt lovande ut. Länge sen men kände ett sånt lugn för en premiär. Jag är inte alls orolig, de farhågor jag haft innan har raderats ut. Möjligt att jag känner oro för stam i målet, han ser svajjig ut.

Men med 6 spelare borta, som alla är bra och några startspelare, ser detta riktig bra ut.

Hoppas det håller hela säsongen denna gången
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sundgren spelar klokare. Han har slutat med att försöka dribbla bort sin motståndare och istället fokusera sig på inläggen, vilket är bra. Det var Sundgren som spelare in bollen på Krpic. Bra!

Första matcherna av "Gräsallsvenskan 2017":
1/4 Göteborg - Malmö, 9/4 Sirius - Göteborg och Jönköping - Halmstad, 16/4 Halmstad - Malmö, 17/4 Kalmar - Jönköping, 22/4 Jönköping - AIK
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:53:00
 Tycker Norling alternativt våra "wingbacks" bör lära sig vad den positionen innebär. Med boll skall man ALLTID fylla på framåt med fart, utan boll ligga rätt defensivt. En väldigt tuff position som kräver mycket av spelarna och tyvärr tycker jag att varken Sundgren eller Stipe är några riktiga "wingbacks" direkt... Går för jävla långsamt framåt för det mesta. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:53:00
 Lättnad att se Henok i gammal god form. Sjukt viktigt. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:50:00
 Dast:

Vi har för tusan tre mittbackar som är hemma i sina defensiva positioner konstant. Meningen med att spela med wingbacks är att de skall pusha upp utav bara helvete på sina kanter i offensiven och komma hem i defensiven.

Jag anser att de ligger alldeles för lågt som det ser ut just nu. Det innebär att vi tappar en dimension i offensiven - vilket leder till en svagare dynamik överlag. Detta är något som AIK kommer behöva mot lag som backar hem i merparten av matcherna i allsvenskan.
 

Namn: Hallå   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:50:00
 lillmackish

Hans uttal på Ishi är också sjukt. Issisaki.
Bra första halvlek, Krippe och Henok ser ut som ett riktigt bra anfallspar.
 

Namn: lillmackish   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:48:00
 Kommentatorn misshandlar verkligen slaviska namn.
Bland det värsta jag hört.
I övrigt har vårat spel sett jäkligt bra ut. Är positivt överraskad!
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:45:00
 Borges //

Du tror inte det beror på order från Norling?
Hade vi skickat upp våra Wb så tror jag Norrköping hade straffat oss direkt i de ytorna som uppstår bakom.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vet inte riktigt vad vi ska tycka om Stipe. Stabil men begränsad när han behöver göra något annat än att mata in bollen.

En riktigt snabb wingback som kan spela både höger och vänster hade inte skadat.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:43:00
 Tycker inte att vi aktiverar våra wingbacks tillräckligt mycket för att vi skall vara nöjda såhär långt. Visst, understundom så får Sundgren och Vrdoljak bollen i hyggliga lägen, men de kommer ytterst sällan till inspel och/eller inlägg. Tycker att båda tenderar till att ligga alldeles för djupt i sina positioner. Hade gärna tryckt upp dem 10-15 meter i banan när vi har bollen på egen planhalva. 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:41:00
 Haha men sluta nu. Jag skrev EV. Startspelare. I normalfall så är det klart att goitom och krpic går före, men säkert inte varje match. 

Namn: Haldor   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:39:00
 Jävligt kul med Goitom! Så lite som han lirat på senaste och ändå har han sett pigg ut.
Också jävligt kul med krpic som går in i närkamper, vinner dem och gör något av bollen.
Ishi och thern har ju också lirat bra.
Blomberg har inte vart dåligt han heller.
Spännande.. fortsättning följer
 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:38:00
 Lugna er. Det ser inte fullständigt värdelöst ut men alldeles för mycket slarv, sidled och hemåt. Har svårt att se hur vi ska kunna spela vårt spel utan en Olsson eller en Affane längre ner på mitten. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:38:00
 Dast

Markkanen kommer knappast vara en startspelare i år. Dom två startspelarna ser du just nu på plan i Goitom & Krpic.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:35:00
 Suljo Killer kommer vinna många nickdueller i år 

Namn: Lebban   Visa profil  
Hemort: Nacka
Sänt: 2017-03-26 14:34:00
 Jag ser då inte eero som en start spelare.. 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:33:00
 Vi saknar Eero, Sauli, Affane, Olsson, Linner o kanske någon som ja missat.
Dessa spelare är ev startspelare (ett halvt lag) o ändå ser det såhär bra ut.
Snacka om bra trupp!
 

Namn: IvanHooligan   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:30:00
 Samarbetet Thern - Krpic - Goitom ser riktigt intressant ut. 

Namn: rubarth89   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:30:00
 Älskar Krpic redan! Löper på allt, smäller på, och ser bra ut! Han kommer sänka många backar i år! 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:29:00
 Lammkött //

Han spelar inte på sin vanliga position idag + att det är försäsong.
Han kommer visa vad han kan om en vecka.
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:29:00
 Bra löpning av krpic oflyt med avslutet på nån enstaka cm. Ser bra ut! 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:27:00
 Kan man se målet någonstans? 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:20:00
 Vad har hänt med Ishi? 

Namn: ObenezerEfori   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:17:00
 Henok och Thern fullständigt lysande hittills, längtar inte alls till nästa helg! 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:17:00
 Henok är ren klass! Jäkla fin skarv av krpic också. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:17:00
 Den där Eliasson kanske vore något. 

Namn: norrlandsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:16:00
 Goitom ser ju redan nu ut att vara i 2015-form. Klass på allt han gjort hittills. 

Namn: lillmackish   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:15:00
 Fan vad bra han är, Goitom. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:15:00
 Goitoms första 10 min är fullständigt lysande. 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:14:00
 jävla skarv a killer 

Namn: Hallå   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:14:00
 Klass på den nickpassen av Krippe 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:14:00
 Vilken assist Krpic! 

Namn: Lagavulin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:14:00
 Yes! Skönt och viktigt att Goitom gör mål! 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:14:00
 Jag älskar Goitom. Så jävla given 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:13:00
 Hoppla hoppla! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker att Stam ser enormt trubbig ut.

Edit: Goitom är klass däremot.
 

Namn: Borges#10   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:10:00
 Fint Stam! 

Namn: Crus   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:07:00
 Har Goitom sprungit 15 minuter på en kvart? 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:04:00
 Goitom alltså! 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:03:00
 Henok Goitom Superstar 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:02:00
 Tycker det är helt rätt att satsa på Stipe och låna ut Kpozo. Stipe har en bättre helhet även om han inte är lika vacker tekniskt. 

Namn: Snarf   Visa profil  
Länktips: http://live.robinwidget.org/streamvideo8/aik-vs-norrkopin
Sänt: 2017-03-26 14:01:00
 Hittade en stream som verkar funka! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://firstrowne.eu/watch/525049/1/watch-aik-vs-ifk-norr
Sänt: 2017-03-26 14:01:00
 Denna stream verkar fungera: http://firstrowne.eu/watch/525049/1/watch-aik-vs-ifk-norrkoping.html 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 14:00:00
 Jag hoppas och tror HG täpper till truten på alla som är oroliga för att vi tagit tillbaka honom. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:57:00
 Tycker också att Kpozo varit bra offensivt och att det varit defensiven som varit hans akilleshäl. Märkligt. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:56:00
 Ok lite märkligt då Kpozo kändes perfekt för 3-5-2 i höstas men vad vet en lekman som jag. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:55:00
 Vi som tyvärr är bortresta idag. Finns möjligtvis en stream till denna match? 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:53:00
 herrejävlar, kan inte Thern raka sig? 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:48:00
 Alvedon /// Haha man inser hur dålig koll man har. Jag har tyckt att Kpozo har varit duktig offensivt. Har det varit någonstans han brustit så är det defensivt. 

Namn: Antox   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:47:00
 Alvedon: Det var inte vad man hade gissat på. Snarare brister i defensiven. Intressant iaf! Tack för förklaring. 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:46:00
 RW->>
Kpozo är scoutad, skolad och värvad för en 4-backalinje. Norlig och övriga teamet ser honom som en grymt skicklig defensiv spelare men han har enorma brister i det offensiva och i wingbacksystemet. Detta gör att en konkurrenssituation gör honom till 2:a. Vi som bara ser matcher ser en sak, teamet som nöter situationer och taktik timme in och timme ut ser olika saker.
Nu hoppas iaf jag att han har mentaliteten att kriga och lära.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:41:00
 Vad sas om Kpozo då? 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:35:00
 Grymt bra initiativ av AIK till dagens träff innan matchen. Bra med svar gällande Kpozo, forwards etc. Älskar att taktik förklaras så förklaringar kommer till varför bollen inte alltid måste spelas framåt etc etc. Intressant med Henok & Killer på topp idag. Som Norling sa, Sulejman kommer inte stanna när han börjat springa, han kommer köra över folk. Sen får övriga se till att träffa honom med bollen (ej rent citat) 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:20:00
 Vi lär nog dessvärre få kaffepengar för Noah om det är så att han går till giffarna, dom är väl ganska fattiga? Dock kanske en bra vidareförsäljningsprocent. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:18:00
 Kanske Bejimo klar. Noah på väg bort och Haukur får konkurera som mittback. 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:17:00
 Jag tycker man ska sälja Noah i detta fönster så kan vi få ett par mille. 1 år kvar på kontrakt, vill inte förlänga och kommer inte få någon speltid i år ( tror jag ). 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2017-03-26 13:15:00
 CMore Fotboll sänder matchen.

Idag hoppas jag på att få se några minuter av Perry. Kom igen Gnaget!
 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:13:00
 vilka sänder matchen idag? 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:13:00
 Noah lär ju vara på väg till Giffarna om han inte får starta idag. 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:13:00
 Planen ser verkligen strålande fin ut! Taket öppet med sol på östra! Känns som att det kan bli en riktigt trevlig söndag. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:13:00
 Förmodligen för att Haukur rankas före på mittbacken. Bästa möjliga lag ska spela genrep. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:11:00
 Varför får inte Noah chansen i dag? 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:09:00
 Inte behöver man köpa biljett till en 9-månaders idag va?

Obs! Hon har fått restriktioner om att inte bränna fler än två bengaler per halvlek.
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:08:00
 Stam
Sundgren, HH, Pertan, Nisse, Stipe
Ishi, Blomberg, Thern
Henok, Killer
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 13:03:00
 Blir en bra värdemätare idag. Hoppas verkligen att vi försöker starta med starkast möjligast lag. D v s Goitom bör självklart starta.

Våra försvarare lär få stångas med Sebastian Andersson (fan va bra han varit i Peking) samt Kalle Holmberg. Holmberg en spelare jag fann mycket intressant redan när han lirade i Örebro. Påminner lite om Totte Nyman i sin spelstil tycker jag.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Norrköping har gjort 9 mål senaste två matcherna blir att hålla koll på deras offensiv

Äntligen drar det igång, gräsmatcher på hemmaplan
 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:56:00
 Väldigt övrigt men otroligt intressant artikel (AB fotbollsbibel) om Jebali om hur han hamnade i Sverige

Som sagt väldigt övrigt men gillar den spelaren skarpt.

Bra test idag mot Peking.
 

Namn: LundholmSam   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2017-03-26 12:46:00
 Satan, Kenny som keeper kan bli åka av :) 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:41:00
 
GF:are är en drös förståsigpåare
 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:32:00
 Sven är för den moderna fotbollen. 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:31:00
 Bahrt är ingen supporter utan konsument. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:28:00
 Fresh128 håller inte på Gnaget. 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:24:00
 Härliga Gnaget, utöver den serviceavgiften man redan betalat vid köpet av årskortet på nätet, så lägger man till 50:- för att man kommer ner och hämtar kortet i shoppen, snyggt där.
Att man sen höjer biljettpriset från 100:- till 140:- st för att man köper inom tre timmar till matchstart är bara absurt och vidrigt. Man känner sig otroligt uppskattad som supporter. Vanligtvis brukar biljetter bli billigare lex. Sista minuten på resor mm.

Aja, en lunch i kroppen och bra spel idag så kanske humöret vänder...
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:23:00
 AIK-Peking. 7-0
Avdic gör 6 och Thern dunkar in 1
Trevligt men obetydligt.
 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:21:00
 Scholes

Men när tycker du Henok ska vara redo för spel? Tycker det blir lite löjligt när folk inte vill han ska spela träningsmatcher för att i nästa andetag gnäller och grinar att vi aldrig är redo när säsongen startar.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:15:00
 Fresh128,
Var gärna lite mer stöttande.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:13:00
 Fresh128

Problemet är ju att om du inte är fit så ökar chanserna för skador. Det är ju inte bara flåset. Skulle det bara vara flåset så är det ju såklart bara att köra till han inte orkar mer.

Jag räknar inte att Goitom kan starta i premiären. Men om det är aktuellt så är det klart han ska starta idag och få en 55-60 min.
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 12:08:00
 Självklart ska Goitom starta, han ska spelas i form inte tränas i form just därför är såna här matcher perfekta att starta. Bästa möjliga elva vill jag se från start idag, Avdic kan vara vattenkillen eller sitta på läktaren 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 11:55:00
 Att Nyholm är borta borde ju ge Noah en chans vilket är bra. Backlinjen är samspelt så bara positivt.

Ishi, Thern och Blomberg är våra tre bästa mittfältare som är kvar och då borde Ishi ta rollen som spelfördelare framför backlinjen. Vill Norling däremot se hur han och Thern fungerar i tillsammans i de två offensiva rollerna så lär väl Saletros ta den sittande rollen. Då jg verkligen vill se både Ishi och Thern framför Olsson i premiären hoppas jag på det sistnämnda.

Avdic och Krpic borde starta om Goitom inte är helt fit.

Blev överraskad men väldigt glad över att Avdic visar rätt inställning och sliter som en hund på träningen. Lite självförtroende på honom och han blir som ett nyförvärv.
 

Namn: Stolt Gnagare i Brajenland   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2017-03-26 11:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Igboananike ser ut som Bangura....
Jävligt övrigt
 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 10:57:00
 Nyholm inte med i truppen, status? 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 10:55:00
 Det är väl rätt märkligt att Rickson ens har ett A-kontrakt och får hänga med till Dubai om han inte tar plats i dagens trupp? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 10:29:00
 Jag tror alla i har sett Ricksson. Alltså är statistik från hans tid i Finland helt irrelevant för om man är förvånad över att han inte är med i truppen.

 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 10:01:00
 Kingpin,
Det känns ju rätt kört om han inte tar plats i en trupp som består av 5-6 st från AIK U19.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 09:53:00
 RW

Eller helt enkelt petad. Du kanske glömmer bort att han var utlånad till ett finskt bottenlag förra säsongen där han inte riktigt var ordinarie direkt. I truppen 12 ggr, startade i 6 matcher, hoppade in i 3 matcher och satt kvar på bänken i 3 matcher. Inga poäng alls heller. Var även utanför truppen vid 2 tillfällen.

Rickson kommer knappast få mycket speltid i AIK i år, om någon ens, och förhoppningsvis för hans skull så lånas han ut till något Superettanlag eller Div 1 lag kanske. För speltid behöver han för sin utvecklings skull. Blir trots allt 20 nu i sommar. En ålder där speltid är ganska viktigt.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 09:50:00
 Med spelare som Goitom, Thern, Ishizaki och Olsson så är det inget tvivel om att vi även kommer få igång ett fruktat anfallsspel också.. Jag är inte orolig! 

Namn: RW   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/truppen-mot-ifk-norrkopi
Sänt: 2017-03-26 08:17:00
 Truppen. Rickson skadad? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 07:25:00
 Anledningarna till att vi bör komma topp-3 är ju ganska tydliga, vi har ligans troligen bästa försvar, vi känns väldigt stabila, vi har ett mer tydligt och organiserat spelsystem än vad vi haft på många år, vi har extremt många bra huvudspelare så vi kommer bli fortsatt livsfarliga på fasta situationer. Visst vi saknar just nu en del offensiv spets och finess men rent krasst räcker det med att Nisse nickar in 1-0 på en hörna även om man vill se mer, vi får hoppas att anfallet kan växla upp, om Goitom hyfsat snabbt blir en startspelare så känns ju Suljo-killer som en potentiell skyttekung bredvid. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 00:24:00
 gnagetEken

Alla får betala men kostar bara 99kr för en biljett och onumrerade platser på läktare 1 som gäller
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 00:09:00
 Hittade info, vi har just nu den sista seedade platsen i EL-kvalet omgång tre. Hoppas det håller sig så, Peppar, peppar.

Trolig elva imorgon? Gissar på följande

Stam
Sonko - Pertan - Nyholm/Nisse
Sundgren - Ingen aning om CMs - Vrdoljak
Firma Balkan
 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2017-03-26 00:04:00
 Någon som har koll på hur det ligger till med biljetterna tills imorgon?

Är det gratis inträde för årskortsinnehavare eller är det betalning som gäller för alla?
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 23:56:00
 SMHI säger att det ska vara 18+ imorgon. Min app i mobilen säger 15. Oavsett så är det årets varmaste dag och vi har genrep på östra med solen i våra ansikten. Fan va trevligt!

Ska bli spännande att se hur vi klarar oss utan Olsson och Affane Eero och Sauli Linner, kan vara så att Avdic inte spelar heller. Vi får se.
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 23:49:00
 Karl4712, Tycker det är ett rimligt mål, guldstrid hela vägen till 30e omgången! Om vi inte kniper det innan dårå.. (förbjuden smiley)
Sedan i EL tycker jag minst vi ska nå playoff om vi är seedade i tredje rundan, någon som har koll? Var ju för någon vecka sedan att vi låg på sista seedade platsen typ för tredje omgången.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://instagram.com/joakimhall
Sänt: 2017-03-25 23:12:00
 Nisse & Mr E: Tack, skoj att de uppskattas. Man får kanske en bild av vilka som spela från start i morgon. Truppen fylls alltså ut av juniorer (Albin Mörfelt, Albin Linnér, Nebiyou Perry, Melker Antonsson, Gabriel Aphrem och målvakten Gustav Nyberg). Junisarna körde mycket själva = utanför startelvan, tillsammans med Kpozo. Såg även att spelare som Salétros, Sonko Sundberg och Daniel Mushitu körde avslut tillsammans med målvaktstränare "Thudde".

Inga överraskningar i morgon. Räknar iskallt med Henok och Krpic på topp, eftersom Markkanen saknas och Avdic tog det lugnt i slutet då man övade på fasta situationer.

Har även lagt upp nya bilder på min FB-sida från U19-derbyt mot Djurgården. AIK saknade ovan nämnda junisar men tog ledningen med 1-0, tappade till 1-3 men hämtade upp till slutresultatet 3-3. Starkt.

Enligt en av ledarna skulle jag hålla koll på kapten Bilal Hussein (innermitt) och Julian Larsson (anfallare vill jag minnas), den senare blev dock stämplad och utbytt. Räknar med att vara tillbaka nästa vecka någon gång, men verkade lite orolig inför en landslagssamling.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 23:09:00
 

SOLNASTAD//

Jo det är sant men 20 mål mot de offensiva lag vi har i år är inte realistiskt. 2009 gjorde vi 36 och släpte in 20
Snygga 1-0 vinster! Går nog inte att upprepa.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 22:58:00
 På drift med svullo. Vi släppte dock in mycket mer mål med Alm i början av säsongen i snitt än med Norling. Så jag tror faktiskt vi kan hamna under 20 insläppta. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 22:56:00
 Kul att läsa att så många är mer positiva än vad jag är. Lite nyfiken på vilket mål ni har med säsongen när ni är positiva.

För att jag ska vara nöjd krävs att vi är med i en brinnande guldstrid i sista omgången. Jag tycker det är fel att kräva guld, för det är så galet små marginaler och vi har ofta domare och förbund mot oss. Blir dock grymt besviken om vi blir avhängda.
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 22:50:00
 Om ca 6 veckor räknar man om besked huruvida Lagardere ska fortsätta drifta Friends enligt Fotbollskanalen.

Om Lagardere kliver av lär det ju påverka oss. Men hur?
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 22:38:00
 > RW

Nej, det är en klok sammanfattning. Som supporter är du dock viktig så fortsätt med din positiva attityd!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 22:24:00
 Sawyer3,
Tur att jag inte är Norling då...
 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 22:23:00
 Joakim Hall:

Kan bara instämma med mr.e nedan, stort tack för alla fina bilder som du bjussar oss på!
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 22:11:00
 > RW

Norling skulle byta startelva rakt av med landslaget direkt. Möjligtvis skulle han fundera över Toivonen alt en Goitom i full form men i övrigt skulle han, liksom alla andra förbundskaptener och löst folk, välja a-landslaget före AIK 's a-lag.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:36:00
 Joakim

Sköna bilder som alltid. Uppskattat!

Ser också att Kpozo är med och tränar "som vanligt" Sista ordet är kanske inte sagt än? Och noterar även att Krpic låtit håret växa lite. Ny soft look... Eller kanske bara kalla breddgrader. ()
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:35:00
 RW: Hur ska man tolka att du hellre ser Krpic än Obasi i en brinnande guldstrid då? Att "ranka" innebär att man jämför hur spelare ska prestera. Du håller hellre Krpic i handen, så om det inte är av homosexuell karaktär så är det lätt att tolka det som att du anser honom något vassare. 

Namn: OZZY-Tompa   Visa profil  
Länktips: http://www.Fritthasch.nu
Sänt: 2017-03-25 21:33:00
 
9

 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:33:00
 Blir spännande att se vem som kliver in på Olssons/Affanes position. 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:24:00
 Alltså, så här är det ju i allsvenskan...

Har du forwards som levererar en säsong så försvinner de till nästa säsong. Kolla bara på Isak/Obasi/Kjartansson/Owoeri och Gårdarnas kenyan.

Det är naturligt att känna oro just nu, det är inte bara vi som gör det.

I mars förra året visste vi inte ett skit om vare sig Isaks framgång eller Obasis existens.

Om ett halvår kanske vi sitter där med halvöppna munnar och gapar åt Simon Therns osannolika 11 mål och hur bra Avdic och Henok passar ihop.

Avd. Tänk positivt, det kostar ingenting...
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Björn Kindlund,
Du har nog läst fel grabben. Här har inre rankats något.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:18:00
 
Sorry SOLNASTAD inte RW
Förväxling
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:15:00
 
RW //

Nä så täta blir vi nog inte vore sinnessjukt bra! Vi släppte in 26 mål förra året.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/ds6f88Rv8LQ
Sänt: 2017-03-25 21:11:00
 karl4712

Isak i all ära men 10 baljor är inte oersättligt. Teteh (15 mål), Kennedy (14 mål) Obolo (10 mål), Henok (18 mål) är exempel på spelare som gjort fler mål och/eller var bättre spelare - speciellt Henok och Obolo. Det speciella med Isak är ju såklart hans kompetens i förhållande till åldern samt hans stora potential. Men han är inte mer avgörande i ett guldrace än en Henok i högform eller en Teteh eller Kennedy som sprutar in mål.

Obasi och Isak tillsammans i all ära men The Banguras var ruggigt bra ihop också och dem ersatte vi.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 21:06:00
 På drift med svullo,

Jag tror omöjligt vi släpper in mer än 18-20 mål på 30 omgångar.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.facebook.com/joakimhall
Sänt: 2017-03-25 21:02:00
 Mina bilder från dagens AIK-träning på Skytteholm (truppen inför IFK Norrköping i morgon):

https://www.facebook.com/joakimhall/media_set?set=a.10155282916086454.1073742171.670056453&type=3&pnref=story
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om man funderar över vår målproduktion och vad som krävs för ett guld förutsatt att vi släpper in max 25-28 mål, stäng!
Hur många mål måste vi göra för att bli herre på täppan?
53-58?
Man bör väl ligga på 27-30 i +mål

Om Goitom/Krpic står för 20-25 av dem så


Thern 6
Eero 5
Sundgren 3-4
Ishi 3-4
Blomberg 3-4
Stipe 3-4
Olsson 3
Nyholm 2
Affane 2
Avdic 2

Pertan 1!!!

Övriga 1-målsskyttar kanske 4-5 st??

Vår målproduktion med en fin utspridning
som det fina kollektiv jag hoppas vi blir och således behöver vi inte förlita oss på en målspruta som nätar 20 ggr.
Så fixeringen kring fixstjärnan kanske är obefogad.
Ja vi har haft problem med målskörden men
tävling e tävling då växer hornen på vinnarskallarna och det har vi några av i truppen.
Dessutom kommer det med all säkerhet in förstärkningar under säsongen.

Va fan låt bollen få rulla igång nån jävla gång!! 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:42:00
 RW: Älskar att läsa positiva inlägg, tummen upp för det. Men, hur du i nuläget kan ranka Krpic före Obasi är den största floskel jag någonsin läst här på GF.

Mvh
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:31:00
 Isak hade speed, alltså var snabb på riktigt. Goitom är egentligen inte snabb på det sättet - men han ligger alltid steget före i tanken gentemot backarna tack vare sin spelintelligens. Har han då spelsmarta mittfältare som kan leverera insticket i PRECIS rätt ögonblick så har Goitom ett friläge. Som Elfsborgsmålet.

Några Karikari mot CSKA-mål lär han dock inte göra - men det lär vara rätt få matcher sådana oceaner av ytor öppnar sig för våra anfallare.

Och som jag sagt - vi har ju Mushitu om vi måste ha någon som ska hugga vid mittlinjen på kontringar. Låt han få spela lite!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:24:00
 Ja men jag håller nog hellre handen med Krpic än Obasi i en guldstrid. I år tycker jag vi lagt fokus på att få in rätt karaktärer som vill vinna. Thern, Olsson. Det blir bra detta. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:19:00
 Obasi och Isak (från sommaren) är 2 av de absolut bästa forwards jag sett i AIK. Inte ens detta räckte när det verkligen gällde.

Det kommer säkert bli okej, men spelsystemet ihop med spelarmaterialet tror jaginte räcker för att vinna över topplagen.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:14:00
 Vi hade Isak och Obasi förra året i slutet Isak och Henok har samma löpsteg obasi är ingen speedkula. Vad är skillnaden? 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:04:00
 DennisN,

Långsamt var ordet. Tror det kommer funka bra såväl hemma som borta mot lag på undre halvan.
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 20:02:00
 Fattar inte heller tjatet om djupled. Är vi Gefle eller som ska parkera bussen och satsa på kontringar? Vi kommer ha bollinnehavet i de flesta matcherna, samtidigt som vi spelar/sågar oss fram relativt långsamt dessutom. 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:57:00
 Jansson skulle väl konkurrera men är inte den superbacken som media vill få det till. Gör det bra i Leeds men de ligger på en kvalplats i championship. Vet inte vad det är men många verkar tro att det är någon superliga. Skulle Leeds ens vinna AS?

Sverige spelar rätt bra idag men jag kan störa mig på att det är 0 AIK eller fd AIK-spelare med i truppen. Quaison, Milo, Carlgren och Isak, någon kan man tycka ska finnas med i en trupp iaf. Hur jag motiverar det? Robin har varit bra hela hösten och våren i Serie A och nu Bundesliga. Claesson gör fem bra matcher i Ryssland och tas ut (och får speltid direkt). Milo har spelat från start i stort sett hela säsongen i Bundesliga. Visserligen ett bottenlag men det slår väl ändå exempelvis Helanders fem matcher i serie A. Isak och Carlgren får ju inte så mycket speltid men det får inte IKT, Toivonen och framför allt Nordfeldt heller.

Brukade inte Alm och Andersson ha sina duster på podiet efter match? Kan det vara det som gör att Andersson har en tagg i sidan mot just AIK? Eller kan man t o m åberopa rasistkortet?
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:54:00
 Henok kan vara bland de bästa i serien i djupled. Fan va ni håller på. Hakat upp sig på ordet djupled 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:43:00
 Råttskit,

Beror ju också på vad man menar med "lovande". Om man är nöjd med en 5:e-plats så ser det absolut lovande ut. Men jag har mycket svårt att se att detta ska räcka längre än så. Har dock haft fel många gånger och hoppas så klart jag har det nu också.

Sen är ju detta ett forum och tanken är väl att vi ska få spekulera i framtid och analysera dåtid. Blir ju lite tråkigt om man bara får torgföra en typ av åsikt.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sawyer3,
Jag skulle nog inte byta ut Sauli, Pertan eller Nisse mot någon av dessa två. Men alla tycker vi olika. Har dessutom inte skrivit att Goitom och Berg är samma spelartyper.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:15:00
 

Enda positiva med forwardssituationen i AIK just nu är att det ser ut som att Mushito kan få samma chanser som Isak fick ifjol.

> RW

Var det menat som ett skämt ang Jansson och Granqvist? De tar såklart en tröja i alla allsvenska klubbar sen är Goitom och Berg inte alls samma spelartyper.

 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:12:00
 arbogagnagarn

Precis min poäng. Vi medlemmar/supportrar måste vänta tills efter säsongen - när vi har facit i hand - innan vi kritiserar Sportens beslut. Sedan får man så klart ha en egen åsikt i frågan, men det blir föga konstruktivt om merparten(?) av våra fans kritiserar anfallsbesättningen m.m. innan Allsvenskan ens börjat. Krpic har t.ex. bara gjort ett inhopp hittills, i en träningsmatch. Och då gjorde han dessutom mål. Henok ska därtill ha sett väldigt fin ut på träningarna och gjorde det bra när han fick komma in mot Häcken.

Jag tycker det ser och känns lovande ut.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:10:00
 Råttskit,

Du har såklart rätt i att man aldrig vet hur det faller ut. Det är väl just en del negativa utfall som gör att vi idag sitter med 6 forwards som (elakt uttryckt) inte kunde skapanågon röra i Häckens backlinje.

Krpic tror jag verkligen på, bara lite osäker på vem som bäst kompletterar. Inte ett dugg förvånad om det visar sig vara Mushito.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:07:00
 Vitryssarna spelar som om matchen vore uppgjord. Skapligt slappa i försvarsspelet. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:03:00
 Det jag vill se imorgon är en Sundgren med inlägg på ett tillslag. Skapligt irriterande när han ska stanna upp spelet varje gång. Nu när vi har huvudstarka spelare ska bollarna in i straffområdet. Där är Stripe ett föredöme. 

Namn: Norra1981Mellan   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 19:02:00
 Som många andra har och är inne på så kommer vi behöva en djupleds forward absolut om vi skall gå för guldet.
Rea bort eventuellt släng bort Eero, en djupleds löpande forward är ett måste.
Behöver man inte vara hjärnforskare för att kunna se.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:54:00
 Tro mig killer Avdic Eero Henok räcker till guld. Sålänge Henok spelar är jag lugn. Avdic Krpic kan nog vara skapligt också. Inte sett Eero spela ihop med Krpic än.

Glöm inte Mushito också. Han kan nog göra avtryck redan iår. Inte likt Isak men säkert utmana om inhoppar rollen.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:54:00
 Apropå djupledsanfallare så har vi ju precis "värvat" en i Mushitu. Han är ju lite av en Carlos Strandberg-typ som väl är rätt rivig i djupled.

Det lilla jag har sett av Mushitu har i alla fall varit väldigt lovande och hoppas han får en del speltid i år.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:52:00
 Råttskit

Det är sportsliga ledningen som bestämmer och lyckas dem inte så har de naturligtvis ansvaret.
Hoppas verkligen Avdic kommer igång, det behövs en målspruta
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:50:00
 Härligt att se AIK på en riktig fotbollsplan i morgon, är så jävla trött på plastmattor 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:49:00
 arbogagnagarn

Ett exempel på en "superforward" som kostar. Sedan kan ingen veta hur utfallet av en sådan värvning blir, enbart att den är dyr.

Frågan är om det är värt att ta en sådan ekonomisk risk nu när vi kunde värva Henok och Krpic. Mitt svar är: troligen inte. Men det beslutet och den analysen överlåter jag till vår sportsliga ledning. Om Sporten anser att vi har tillräckligt bra forwards för att klara oss fram till sommarfönstret då är det bara att lita på att de vet vad dom gör.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:47:00
 RW

Håller med att de har liknande egenskaper däremot är Berg slitstarkare och orkar ta fler djupledslöpningar, och stressa försvaret oftare.

Goitom har inte snabbheten (inte någon av våra anfallare) däremot har han hjärnan att tajma löpningen perfekt då kan vem som helst se snabb ut.

Hade däremot gärna sätt en Igbonanike/Crespo/T.Bangura-typ, i vår mix av anfallare , så det kunde ske oftare djupledslöpningar/stressen på försvararen.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:45:00
 
Bara å skölja ner med en kall spelarn!
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:33:00
 På drift med Svullo: Fan vad gott när AIK gör mål - i dubbel bemärkelse! 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:32:00
 Majkki,
Goitom och Berg har väl liknande egenskaper? Även om förstås Berg är klassen bättre.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:30:00
 Lite sorgligt att tänka på att vi inte kommer kunna hota så mycket i djupled i år , när man ser vilken oreda Berg skapar med sitt djupledspel. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:26:00
 Ser ut att vara rätt fin matta. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:26:00
 
Thern kommer snitta upp svenska mittfält och försvar med sina löpningar och sin yttersida som en jaktkniv snittar upp en älgbuk.
Thern kommer servera älgentrecote till Krpic
och Goitom som har kolgrillen glödgad och spetsad med enbärsris och hickoryspån.

-Älgentrecote var gott,skriker Krpic, med bristfälligt uttal och munnen full,
-jag vill ha mer!
Goitom nickar instämmande med sitt karaktäristiska snabba nickande och slänger på mer enbärsris.

Undrar ni vem som sköt älgen?
Kristoffer såklart!

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:16:00
 Råttskit

Förlora pengar på Accam?
Tror nog han skulle leverera.
Pengar har vi förlorat på Avdic isf
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:10:00
 RW

Granqvist tycker jag är smått överskattad. Aggressiv visst men stöter ofta bort sig. Jansson är dock en jäkligt bra mittback som haft en kanonsäsong i Leeds hittills och rankas som en av Championships bästa mittbackar.

Avd: Övrigt
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:05:00
 karl4712,

Problemet med att värva en "superforward", säg Accam, är att det inte är någon garanti för succé. Däremot riskerar man att förlora en hel del pengar.

Vi har värvat 2015 års bästa spelare tillika forward i Allsvenskan, därtill har vi tagit in bosniska ligans skyttekung. Sen får man inte glömma att vi har en super sub i form av Eero samt Avdic som, enligt rapporter, ska ha tränat som fasiken inför säsongen. Sist men inte minst har vi också Mushito och Rickson där bakom.

Detta är ett grymt utgångsläge utan att vi gamblat med ekonomin. Sedan är sommarfönstret ett bättre fönster att göra fynd i än vinterfönstret (lex Obasi).

Välj glädjen, lite på vår sportsliga ledning, och ha lite is i magen så ska du se att detta blir bra.

 

Namn: SvartgulGataFram1891   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:01:00
 Stream till landslagsmatchen? 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 18:01:00
 Någon som skulle byta ut någon av våra tre mittbackar mot Jansson eller Grankvist? 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:50:00
 Råttskit,

Man kan ju olika på det. Beror på vilka ambitioner man anser att AIK ska ha, antar jag. Jag vill ju att AIK går för guldet. För detta krävs nog en superforward, speciellt med vår defensiva grundinställning måste man vara extremt effektiv på det lilla som skapas.

Nu vet vi ju inte hur det faller ut ännu, hoppas givetvis på att Goitom dunkar in fler mål än 2015, men innerst inne tror jag inte på det. Tror snarare vi får svårt att klara topp-5.

Förstärkningar efter halva säsongen kan ju förvisso vara kul, men behöver nog vara med från start om vi ska bli ett topplag.
 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:47:00
 Är det någon som sitter på en stream till Sverige? 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:40:00
 Är Perry enbart tänkt på högerkanten? Kan det vara så att man ser den potentialen att han kan konkurrera på vänstern med tro? 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är väl medveten om att Augustinsson valde GBG på grund av "garanterad" speltid. Men Nisse var heller inte i sitt esse under den tiden. Och lite ifrågasatt här och var. Som tur är så spelade han upp sig till den klippa han är. Men just då så sved det att vi inte kunde erbjuda samma speltid för en så bra spelare som även senare visade sig vara precis så bra som man kunde tro.

Men ingen nytta att tjura över det nu. Nisse höjde sig och vi fick även in Ofori som "substitut" så det blev rätt bra för oss till slut.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:29:00
 Källström verkar mer intresserad av TV-jobbet än att spela träningsmatcher med sitt lag. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:24:00
 karl4712,

Vad är det det för hörn? Henok fick vi snorbilligt i förhållande till vad vi erbjöd vintern 2015. Krpic har inte kostat skjortan precis. Eero var också billig att ta in. Avdić kostade en del sett till vår ekonomiska status när vi värvade honom, men inga Andreas Andersson-pengar direkt.

Summa summarum: Eero kan vi nog sälja utan att göra någon jätteförlust. Henok kommer alltid att vara nyttig att ha i laget och sitter enbart på ett tvåårskontrakt. Krpic är säkert god för 10 nickmål i alla fall :-) Och Avdić kan vi i värsta fall köpa ut om det inte vill sig. Det har vi råd med nu utan att sätta ekonomin på spel.

Drogge ansluter därtill i sommar - var så säkra!

Avd. Ett bra hörn att befinna sig i.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:21:00
 
Toivonen-Berg på topp alltså.
Party-Janne fräschar upp landslaget.
 

Namn: Kontrabas   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
RW,

Som nykomling lär de först och främst ha ambitionen att återetablera sig i Superettan. Deras verksamhet kostar också pengar. BP som klubb lär fortsätta bygga sin ekonomi på att sälja vidare talanger med säkra intäktskällor i form av utbildningsbidrag, "många bäckar små" från det stora antal spelare som har fostrats i klubben och sedan gått vidare. Men de säljer sällan för stora summor och det lär nog fortsätta så.

Varför slå till på Beijmo för höga belopp när vi redan har en konkurrenssituation på högerkanten? Det är tyvärr så att tillfälligheter avgör vilket i vilket fönster en sådan övergång passar. Men vem säger att BP inte får fram en ny Beijmo inom kort? Kanske till och med på vänsterkanten! Eller så dyker den talangen snart upp från vår alldeles egna Akademi.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 17:12:00
 Funderar på det här med forwards. Är vi tillräckligt bra på den positionen? Jag vet inte. I den bästa av världar hittar Eero formen som han brukar. Goitom levererar 18 mål och Krpic öser in mål.

Men om detta inte sker är jag rädd att vi värvat in oss i ett hörn.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:51:00
 Frågan är ju dock hur sugna BP är att tappa Junior, Göken och Bejimo samma fönster. De har väl trots allt ambitioner att vara i toppen av S1. 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:46:00
 Värva Beijmo och Göken från BP med utlåning fram till halva säsongen gått. Under tiden försöka göra sig av med Eero/Avdic samt Höken. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:42:00
 murnau

Ok, tar vi in Beijmo då tror jag Haukur är på väg bort. Svårt se oss ha 3 på samma sida
 

Namn: IvanHooligan   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:41:00
 Augustinsson är själv AIK-are och ville således spela för oss. Dock var Nisse i vägen (med all rätt) och han valde att krita på för gbg med löftet om startplats. Det var enda orsaken till varför han spelade i AIK. Att vi missade honom stämmer således inte.

Angående Gyökeres röstar jag JA till en värvning redan nu. Väldigt komplett anfallare som har en stor framtid tillmötes. Stor, stark, snabb och teknisk. Dessutom väldigt giftig framför mål. Skulle redan i år kunna vara en av våra fyra anfallare.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:32:00
 Beijmo är som sagt givetvis intressant. Men om nu MFF är berädda att lägga ca 4 mille för honom - dif 3 tidigare och vi redan har Sundgren som i nuläget är bättre + Hauksson på samma position, så kanske det inte är läge att börja ett budkrig? Särskilt då vi skulle ha svårt att erbjuda honom reguljär speltid i år. Utlåning har han också (om man ska tro på vad som skrivs) redan tackat nej till från bajen. Sen är det möjligt att han ändå skulle godta ett liknade upplägg från oss. (rykten säger att han är Gnagare) Det vet man aldrig och I såna fall så kanske det är läge att "slå till" Men det beror ju även som sagt på hur mycket kalaset kostar?

Vänsterflanken och anfallet känns annars mer akut att lägga ner mer kraft på. I nuläget då.

Men som sagt en intressant spelare är det.
Var även duktigt besviken när Augustinsson valde GBG. Men den gången tyckte jag vi hade ännu mer fog för en värvning. Då var det "bara" NEJ som stod i vägen. Och han är ju även mittback i grunden. Vi landade dock senare Ofori som tröstpris. Då han var tänkt som vb till en början. Det blev ju rätt ok till slut iallafall. Men nog grämde det när Augustinsson visade sån klass senare. Känner mig lite tudelad hur vi "borde" göra nu?

Men ser nu att även vi är intresserade... föga förvånande. Känns bra det iallafall. Sen får vi se hur det slutar.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:28:00
 arbogagnagarn

Visst är det så. Claus von Hamlet på AF påstår att vi är med utan att det läckt ut.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:23:00
 murnau

Bp och Beijmos agent vill säkert ha upp summan till Bp och Beijmos lön, ganska vanligt när det "läcks" att flera lag är inblandade
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:16:00
 Kakmonstret

Det hävdas på AIKforum att vi är med i kampen om Beijmo och att det ska bli klart var han går på måndag
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:16:00
 
Ser hellre att BW jobbar på en annan bp-kille.
Gyökeres.
Vi behöver anfallare, Viktor har attityd och framtid.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om det stämmer att Bejimo inte vill till Bajen för att deras islänning spelar HB där lär han ju gå till Dif. Ingen förlust om han har så dålig smak förstås.

Är inte Göken en större talang än Bejimo förresten?
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 16:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lorentz 1 mål & Igbo 2 mot finska mästarna för "reservlaget" 4-1 totalt.

/

Kul att Isak nätar.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:59:00
 Är AIK inte ens med i racet kring beijmo? Det är ju här vi ska hugga. Vi missade Ludde ska vi missa ytterligare en supertalang från närområdet, ska tom Malmö sno åt sig honom? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:59:00
 Hoppas innerligen att BW jobbar i det tysta på någon/några förstärkningar in innan fönstret stänger...

1. Vänsterback/wingback. Konate? Rasmus Lindkvist? Mario Musa?

2. Forward. Accam? Kujovic? Alfredo Morelos? Goitom kanske behöver tid för att komma i form (ej optimalt direkt samt kanske ryggproblem?), Krpic är en billig chansning och Avdic & Markkanen är på sin höjd backup-spelare.

Jag tror & hoppas på att BW likt Bosse A vill ha in någon spelare till.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:48:00
 Arbogagnagarn

Vet inte om det går att se den nånstans, har bara matchen framme på flashscore
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:46:00
 majkki

Vart visas matchen?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:45:00
 Apa imponerar inte, walker och el snabir ville båda ta en frispark, el snabir vann o walker tjurade.
Grinmange lyckas snubbla in ett mål och aporna säger att han fått tillbaka sin form helt plötsligt
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:45:00
 Garba Pappa kysser klubbmärket. Nej kan inte se annat än att Dif blir årets flopp. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:43:00
 Isak 3-0 för U19 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 15:03:00
 Goitom-Accam
Ishi-Thern
P. Bengtsson - Olsson - S. Larsson
Nyholm/Nisse-Pertan-Sauli
Linnér

Och ändå inte suuuuuperorealistisk elva.
 

Namn: CJ Von Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 14:50:00
 Tror möjligen Djurgårn har köpt en egen Majsan. Han är för övrigt VÄLDIGT storklik.

Efter att med viss behållning, hehe, läst inlägg här en längre tid så har jag nu tagit det tveksamma beslutet att skriva något. We'll see vad mer det kan bli.

Trevlig helg alla AIKare :p
 

Namn: Kontrabas   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 14:47:00
 Ett spelsystem med kollektiv styrka, i form av full medvetenhet och insikt hos samtliga spelare, det är ofta vägvinnande i längden. Fungerar detta bra över tid, då handlar det mest bara om resurser kontra övriga lag för att ligga i topp. För att vinna ligan med jämna mellanrum krävs "bara" att träffa rätt oftare än jämbördiga toppkonkurrenter. För att öka sannolikheten att träffa rätt mer än konkurrenterna krävs bäst individuell skicklighet. Kvalitet på scouting och talangutveckling är därför av absolut vikt. Värdera och forma truppen utefter förutsättningarna. En sportchefs profession. Allt detta.

Björn Wesström har anlitat Rikard Norling för att bygga det nya spelsystemet på sikt. Truppen byggs om: spelare som inte passar in måste fasas ut och ersättas med för spelsystemet välscoutade spelare. Ungdomsfotbollen och Akademin ska även de börja anpassa sig, ytterligare ett tecken på långsiktighet som bör signalera åt oss supportrar att ha tålamod för systemet under ett par säsonger framöver. Däremot är tålamodet för att göra en absolut topprestation i ligan alltjämt så litet det förtjänar att vara, efter åratal av misslyckade titelförsök.

Kravet på guld, eller iallafall en poängtotal som hade räckt till ett guld en normalsäsong, mot ett spelsystem som inte ännu är fullt införstått hos spelarna, dit det fortfarande saknas pusselbitar och fler spelare lär fasas ut. Den ekvationen måste Wesström och Norling lösa så praktiskt som det bara går. Jag tror fortfarande att det kommer handla om att maximera utväxlingen hos de spelare som är stomme från tidigare samt de som har högst individuell skicklighet, för att vinna matcher. Spelsystemet däremot är bara i början av sin utvecklingsfas och ger oss främst stabilitet (defensivt och bollinnehav), men sällan mer än så. I år.

Till nästa år däremot, med två fönsters truppförändringar och en hel säsongs praktiserande, kan vi förhoppningsvis få bevittna en försäsong där vi har ett spelsystem som inger lugn kryddat med fler kvalitetsspelare i truppen, redan från start. Men låt oss med kämpaglöd och finess kriga igenom 2017 först!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 14:43:00
 Olsson uppsnurrad av norrbaggarna.

Grimsta IP ser ju småtrevligt ut nuförtiden med nya läktarna.
 

Namn: Ostbågen   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 14:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ser i Aftonbladet att förbundet kollat upp och fått svaret att Carlos Strandberg inte få lånas ut till något mer lag trots att laget han nu är utlånad till avslutat sin säsong. Riktigt tråkigt besked, för Carlos och AIK. Är övertygad om att Björn avvaktat ett besked i frågan då en lånelösning fram till sommaren hade varit en perfekt lösning för alla parter.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-03-25 14:31:00
 Iggo gjorde mål i ösk, bra mål dessutom.

Hyllar Turina och blivit gnagare på köpet

http://www.fotbolldirekt.se/2017/03/25/pa-fd-ovantade-turina-hyllningen-tar-aik-ikonens-nummer-i-mls/
 

Den här sidan har laddats 81241567 gånger sedan 1999-09-14