Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 321 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Tabilentillisland   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 13:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker det är hög tid för oss att vakna upp, ställa krav på klubben. Banderoller och visa vår besvikelse.

Jag fattar att det inte är optimalt men bättre nu är i kval till superettan!

Oavsett vad så har vi EXTREMT mycket bättre förutsättningar än de flesta svenska lagen. Det har missbrukats under en alldeles för lång tid. Skötseln av klubben är just nu under all kritik, det är bara löjligt och diskutera.
Det är tydligt!

Jag säger fram med banderollerna och hjälp vår klubb på lång sikt.
Just nu är vi lika mesiga som Brann!!!

Bort med dödgrävarna, in med Nesh. Rör om och leta fram en utländsk tränare med nytt blod fram till sommarn!!!

#ViärinteBrann
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 13:13:00
 Krille S

Silva spelade ju inget i Italien bara där borde varningsklockorna ringa,
han klarar ju inte lira 2 matcher i rad så blir han skadad, han har potential
absolut men har vi råd ha en spelare som gör 3 matcher varje säsong,
det är väl inget och räkna med.

Rashidi var grym när han kom från Dalkurd, men efter det kaos det
räcker tyvärr inte, säkert en hygglig kille sidan av men vi måste börja titta på
hur mkt vi egentligen får ut av spelarna.

Lindqvist för mig är en stor GÅTA var också grym andra halvan av säsongen
när han kom, men efter det? Vi kan inte ha en ytter som inte vågar går fram
längre man vill ju bara att han ska komma på överlapp och ösaaaa som när vi värvade han, dessutom bra skott men vad hjälper det när han inte går över halva
, fan hände??


Det är som sagt fööör mkt lallande, ställ krav på spelare, ledare man kan inte
värva spelare för det är tex schyssta grabbar sidan av plan, eller födda på linje
blå, alla ungdomar i Stockholm vill lira i AIK!
bajen och apa kan aldrig fostra en Alexander Isak.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 13:13:00
 Krille S
Det märkliga under de senaste åren är väl att vissa spelare presterat godkänt men ändå fått extremt lite speltid medan andra spelat under allsvensk nivå månad efter månad men ändå varit nästan ordinarie.

När Norra började ropa "Argentina" verkade det som om Rikard tog illa upp och blev än mer obstinat i sitt bänkande av Nico.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 13:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Agenten: Jag är helt övertygad om att Norling och Wesström med glädje sett någon eller några ur kvartetten Adu, Lindkvist, Rashidi, Panos lämna. Allra helst Adu eftersom han är dyrast. Men två av de andra hade nog funkat också.

Har svårt att tro att Norling verkligen *vill* spela Asani/Ylätupa.

Krokko: Katastrof var det väl helt oavsett. Men jag håller med om att det är svårt att veta var problemet med Stefanelli satt. Var det en dålig värvning eller dålig utnyttjande. Oavsett vilket så är ju det en bra läropeng för att inte lägga så mycket ägg i samma korg som vi gjorde den gången.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 13:00:00
 Krille S/ Är det inte så tror du att Norling vill ha kvar alla dom breddspelare som ej presterar och har ruskigt dåligt självförtroende. För att då ha enligt honom två pers på varje plats. Frågan om han ger Saku o Asani chansen igen. Dom ser om matchen o granskar väldigt noga. 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:56:00
 Krokko

Absolut har du en poäng i det. Det är självklart inte bara ett styrelsearbete, det är allas vårt ansvar att ställa kraven från läktarna (mtp 51% ÄR vi dessutom styrelsen i någon mån).
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.com/2017/12/resultat-av-enka
Sänt: 2020-02-25 12:55:00
 Krille S
Katastrofvärvningen Nico.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Forever: Fast vad gäller Silva och Lindkvist vet vi ju att de kan göra vettiga insatser. Lindkvist har gjort det i AIK och Norge (väl?) och Silva nån enstaka match i AIK men även i Gif Sundsvall.

Det är svårare i mitt tycke att hänga sportchefen för dålig form hos spelare som man ändå vet besitter en viss kvalitet.

Man kan såklart mena att BW borde sett att RL skulle få en evighetslång formsvacka eller att Silva bara kunde prestera i Gif Sundsvall - men problemet kan ju precis lika gärna ligga hos tränare eller fys när en spelare inte motsvarar tidigare kvalitet.

Rashidi var rimligen skitbillig och behövdes väl där och då för att få ihop truppen under guldracet. De månaderna gjorde han ju också nytta - vilket väl ändå därmed får sägas ha varit en bra värvning oavsett vad som hänt därefter. Även Panos gör ju en del nytta som rotationsspelare.

Katastroferna ligger ju i de dyra profilvärvningarna - Stefanelli, Avdic, Majstorovic, Obasi (runda 3), Sigthorsson. Dessa kostade väl på en vecka vad Rashidis hela kontraktstid gått på.

Jag förstår varför styrelsen inte vill öppna plånboken på allvar för firma Norling-Wesström.
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:43:00
 War Machine


Jag hade inte tagit ut Saku i truppen huvudtaget,
vet inte vad BW sett i honom. Man behöver bara
10min för att se att han inte är en allsvensk spelare.

Även Asani är tyvärr för dålig och svag fysik, nä det
håller inte lägg därtill Rashidi och glasliraren Silva
och Lindqvists usla form i 2 år.

Blir alldeles för mkt spelare vi inte har nån nytta av,
och vi har inte råd att göra så mkt dåliga affärer
eller hur BW? inga pengar kvar.....


 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
moromoromoro
Men kan du tänka dig att ett lag i Spanien, ens i Segunda B, spelade sån fotboll som vi presterade ifjol? Det hade viftats med näsdukar från minut 3 och visselorkanen efter slutsignalen hade varit omöjlig att ignorera.

I AIK kommer vi aldrig till den punkten att vi blir förbannade. Det är som om vi hamnat i något slags evigt zen-tillstånd där allting bara glider förbi i något slags meditativt tillstånd. Om det blir lite jobbigt så tar folk fram mobilen och börjar mickla eller går och köper lite mer chips.
 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:35:00
 Krokko

Den kultur du efterfrågar är just något som framförallt styrelsen och de största ägarna borde sitta och arbeta med. Och VDn också för den delen. Fast just det, vi har ingen.

Att det kommer in en Englund-typ kan hända by chance, men det är troligare om man jobbar för det mer strukturerat, från toppen.
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:32:00
 Intressant att se hur Norling tar ut laget på söndag.
Får Saku fler chanser?

Finns ju en möjlighet att flytta upp Billy i den rollen men även Sebbe!? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes/Nordin_: Det är ju för övrigt lätt att kolla upp dessa problem i förväg. Just nu kommer det skita sig för Hammarby om de skulle gå till EL-gruppspel (hemska tanke) och börja hemma då Tele2 är uppbokad av Elton John dagen efter matchdatum.

Vi å andra sidan skulle få det riktigt tajt i ett hypotetiskt EL-playoff med start på hemmaplan (som om det är aktuellt....) då playoffdatumen är 20:e och 27:e augusti och Celine Dion ska in på Friends 22 Augusti.

Uefa är ju ruggigt restriktiva med att tillåta flytt av matchdatum.

I övrigt ser det rent ut i båda arenornas eventkalendrar just nu.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:14:00
 PAL: Vi ska nog inte underskatta betydelsen att sporten trots allt ändå fått jobba väldigt ostört senaste årtiondet. Problemet nu är att det är så uppenbart att BW inte kommer längre och vi har ingen ovanför som ser till att planera för framtiden.

Arbete som borde påbörjats för länge sen. Allra helst redan efter guldet borde man börjat planera för en ny sportslig ledning som kunde ta vid. Nu kommer vi sjunka som Vasa innan något händer och en ny sportslig ledning har en jävla uppförsbacke att jobba med.

Det är ju också helt uppenbart att Norling och BW aldrig får den arbetsro som krävs för arbetet som behöver göras.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:12:00
 PAL
Det skulle behövas ett helt team av sociologer och psykologer för att begripa sig på AIK såsom klubben utvecklats de sista 20 åren.

Vad som är säkert är att klubbledningar, VD:ar, tränare, sportchefer och spelare kommer och går medan klubbens själ, dvs vi supportrar och den kultur vi bär och förmedlar, är mycket mer trögrörlig.

Vad jag tycker mig se är en tottenhamisering eller bajenisering av vår mentalitet. Före millennieskiftet så fanns en hårdhet i klubben som ibland kunde bli jobbig och självdestruktiv, men som ändå garanterade att det inte gullades alltför mycket med den som inte höll måttet. 1995, när vi var på väg nedåt, kom Patrik Englund som spelat i Lugano några år och genast konstaterade att det var alldeles för mycket överslätande och duttande i AIK.

Vi hade dessutom hårdingar som Krille Nordin och Johan Mjällby som komplement till de spelmässiga genierna som Vadde, Limpar, Nesho & co.

Under nästan hela 2000-talet har vi blivit världsmästare i att med diverse retoriska övningar förvandla misslyckanden till "nästan-framgångar". När vi år efter år missade samtliga titlar och EC-avancemang trots mkt bra spelartrupp så kom i november som ett brev på posten en kommuniké från klubben om att vi befann oss mitt i en storhetstid i klubbens historia, att publiksiffrorna var en intäkt på de detta osv.

Sakta och knappt märkbart sänktes kravnivån år efter år och den som orkade opponera sig mot den nedåtgående trenden blev närmast lynchad. Det skulle has förstående, det skulle kontextualiseras och det skulle jämföras med 80-talet tills levern blev självlysande.

För min del tycker jag det var bra att Dif vann guldet ifjol, ty om MFF tagit det hade undanflykterna stått som spön i backen i vanlig ordning. Nu har vi satt oss i en verkligt jobbig sits med en arena som uppenbarligen blivit för stor för den fotboll vi presterar och där t o m de traditionella lallarna och "öööh-vafan-änuba"-charmtrollen från Söder framstår som mer seriösa än vi.

En brytningspunkt i vår historia. Jävligt intressant, men med lite väl oviss utgång, kan man tycka.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:11:00
 Segerprocent hit o dit
Säsong med flest poäng.

Sånt wesström kommer med för att övertyga att bra jobb görs.


Finns bara en sak att gå på och det är endast tabellplacering!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Länktips: http://dif.se/nyheter/nyhetsarkiv/2020/dif-varberg-kan-sp
Sänt: 2020-02-25 12:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes: Det har ju mest att göra med att de inte haft särskilt många oplanerbara Europamatcher. Hur många gånger har vi behövt flytta en allsvensk match från Friends? Dessa planeras ju långt i förväg och AIK kan därför boka upp datumen.

Dock kommer det hända Dif i år, dessutom i Allsvenskan:

"Djurgårdens hemmamatch mot den fotbollsallsvenska nykomlingen Varberg kommer att spelas på Stockholms stadion.

Detta meddelar den svenska mästarklubben i ett pressmeddelande.

– Vi är ju den enda allsvenska föreningen i Stockholm som har vår gamla arena kvar så det kommer att vara oerhört speciellt att spela en allsvensk match på Stadion, säger sporchefen Bosse Andersson.

Anledningen till den tillfälliga återkomsten till olympiastadion på Östermalm är ett ovanligt komprimerat spelschema i allsvenskan, samt att Tele2 arena, som laget delar med rivalen Hammarby sedan 2013, är bokad för andra evenemang."

Scholes (igen): Min poäng är att vi är dåliga var vi än spelar mot det minsta kvalificerat Europamotstånd.

I Slovenien såg vi ut som vi mötte Real Madrid i somras medan Rosenborg åkte ned och lekte med Maribor på deras hemmabana.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:08:00
 Krille S

Är din poäng att Friends är lika dåligt som att spela på bortaplan (Tele2)?

Ja kanske.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:06:00
 Nordin_: Det är som det är eftersom det handlar om eventarenor som ägs av någon annan. Har inte särskilt mycket med nation att göra. Det krockade ju ytterst sällan med andra evenemang på Råsunda heller. Helt enkelt eftersom det inte var en särskilt attraktiv arena att ha andra typer av evenemang på.

Bara lära sig gilla läget och lära sig vinna på Skytteholm mot Superettanlag. Kan tycka att det ska vara görbart trots allt.

Att vår förhandlingssituation är halvkass är ju som det är. Det är ju en självklarhet att den enda vi kan göra för att hota med att dra är till Tele2 och där lär vi ju få exakt samma avtal som Hifdif har. Svårt att se att en Stockholm Stad-ägd arena signifikant kan särbehandla hyresgäster.

Men en sådan flytt skulle ju vara en katastrof av andra skäl och en egenägd arena är ju meningslöst att fundera över.

Således kan vi gilla läget.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:05:00
 Bajen och Dif har vad jag kan komma på aldrig spelat en match någon annanstans än deras hemmaarena sedan flytten till Tele2.

Medans vi har haft viktiga cupmatcher och framförallt viktiga EL-matcher på andra ställen.

Jag förstår inte varför man ska slå fast att det inte går att se till att det inte krockar över en säsong. 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:02:00
 PAL

Helt enig. Väldigt bra beskrivet.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 12:01:00
 Man vet att en klubb har uppförsbacke när hela ens potential avgörs av att man inte kunde boka EN cupmatch i februari.

Är AIK ens den största hyresgästen, skulle inte bli förvånad om förbundet betalar mer?

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:58:00
 Scholes: På Tele2 har vi väl slagit FA Shirak och Bala Town men förlorat mot Nordsjälland och Panathinaikos.

Nordsjälland förlorade vi mot i ELQ2 och hade alltså två matcher kvar till gruppspel och hade fått Partizan Belgrad i nästa runda.

Panathinaikos förlorade vi mot både "hemma" och borta.

Tycker det ser ut precis som det gör på Friends. Vi slår ut lägre rankade lag men åker i vanlig ordning ut mot högre rankade storheter som Nordsjälland eller Maribor.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ska vi försöka hitta ett seriöst samband på klubbens underpresterande, dvs strunta i arenor och vad Rickard Norling sysslade med i Brann så tycker jag man får se på organisationen vilket moromoromoro också är inne på.

Så hur ser det ut?

Jo vi hade en VD, en årets företagsledare var han visst, externt rekryterad som sig bör. När han gör saker som ”mer AIKare än andra” inte gillar så plockas han bort genom att en hittepåtjänst skapas som ska göra VD-posten överflödig, en hittepåtjänst som det sen tar dryga 1,5 år att rekrytera en person till. När hittepåtjänstens innehavare sen knappt ett år in i anställningen gör saker som ”mer AIKare än andra” inte gillar blir det tryck på honom, han lämnar jobbet och ekonomichefen tar över som Tf VD medan vi väntar på ny förmåga (vilket brukar bli minus Tf).

Och så här har det i praktiken sett ut enda sen Sanny tog över. Nån kommer in, får initialt beröm, gör sig obekväm, allt uppförstoras, nån ”mer AIKare än andra-gruppering” går banans, VD lämnar, Tf tar över, får beröm, gör något som nån inte gillar osv osv osv. Samtidigt hänger de som kan ”spela spelet” och ”känner klubben” kvar år efter år efter år.

Att vi trots detta kan nå de höjder vi ändå lyckats med säger en del om den här klubbens potential…


 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:53:00
 Krille S

Exakt. Hade aldrig skett i exempelvis Italien att en musikfestival hade gått före en fotbollsmatch. Stockholm är ingen idrottsstad.

Det gäller att se saker långsiktigt och belöna sin största hyresgäst. Problemet vi har i dag är att vi inte har något förhandlingsläge, annars kunde vi hotat med att dra. Väldigt dålig situation vi har, men det är ju heller inget nytt.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:50:00
 Nordin_: Isåfall kommer vi aldrig nå vår potential - för det är klart att valfri idag existerande arena i Stockholmsregionen inte skulle säga nej till stora evenemang för att en cupmatch inför 8900 pers eventuellt kan komma att spelas då. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:46:00
 Så länge Melodifestivalen går före AIK fotboll känns det som att vi aldrig kommer nå vår potential. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:45:00
 Åsnan: Det pågår väl förberedelser för Melodifestivalen när vi ska spela mot Kalmar. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:42:00
 Ironi på internet asså... 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:39:00
 Scholes//
Så med Råsunda som arena så skulle Norlings dödgrävarfotboll fungera?

Du ser fel samband...
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Problemet att vår arena inte är tillgänglig för spel när vi vill är bara bedrövligt. Hur många titlar har vi missat sedan flytten till denna för oss usla arena?
Om man räknar gruppspel i Europa som titel så är det alltså 1 titel av 21 möjliga.

8:e året nu med denna arena som vår hemma arena och vi ser ut att missa ytterligare en titel.

Sambandet kan inte vara tydligare...
 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:33:00
 Solnajojje

Ja. Alternativt vad tror du om SEB i den rollen och ofori adu bak?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:29:00
 Ser ingen anledning att frångå det arbete som börjat med nya formationen. Nästa match låt Ofori starta på Saku position. Å låt han spela så länge han orkar (han har spelat offensiv mittfältare i new york bla ). Hade även helst sett Bilal starta brevid Sebbe. Men lär bli Adu. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
RobinG
Naturligtvis räknar jag inte med 2020. I Rikards fall inte heller 2005, eftersom vi då var i Superettan. Ej heller Cupen 2016, då det var Alm som åkte ut mot Bajen.

Om du lägger ihop Roffe Z, Sanny Åslund, Tommy Söderberg, Hasse Backe, Erik Hamrén, Stuart Baxter och Micke Stahre så får du en segerprocent på runt 20%. Under Alm och Rikard en femtedel av det.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:16:00
 solnajojje/

Visst det kanske inte var tillgängligt vid matchen mot Kalmar, men köper inte argumentet... "Det skulle innebära att vi tappar kontinuitet för gruppspelet. Träning och matchande på olika underlag och i olika miljöer gör att vi inte vinner hemmafördel fullt ut" I call bullshit!

Vi tränar alltid på Karlberg och spelar Allsvenska hemmamatcher på Nationalarenan.
Betyder det att vi inte har hemmafördel?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag värderar Norling nu som en ny tränare och då vore det helt hål i huvudet att kritisera honom för det han gör just nu och hur spelet ser ut.

Spelet ser enligt mig jätteintressant ut och många av de nya linjerna i spelet är precis det man efterfrågade förändringar i efter det spelet man såg ifjol.

Det är inte materialet som används fel utan det är ett för dåligt material. Men klart det tydliggör att vi inte hade vunnit guldet med annat spelsätt ifjol och det kommer inte se bättre ut i år om vi byter tillbaka i år. Däremot så skulle det precis som ifjol säkert ökat våra chanser till resultat men det har ju nästan samtliga inblandade slagit fram inte är det viktigaste.

Att bara häva ur sig att vi nu borde spela 352 köper jag inte. För jag tror ingen menar att Ofori och Kolbeinn ska vara utanför den tänkta elvan. Det finns inga kvalitetsspelare på bänken som inte får spela pga formationen.

Adu är inte längre en toppspelare och tyvärr inser väl marknaden det och han blir kvar resten av sitt kontrakt. Vi har redan värvat in hans ersättare samt har talangfull backup och ändå är han kvar.
 

Namn: RobinG   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:14:00
 Krokko. Vad är då snittet för våran klubb? Utöver ”alm/Norling” eran. Denna säsong kan du ej räkna med då den är långt ifrån färdigspelad. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:04:00
 Fredrik Söderberg på twitter”
Hej! Jag vill bara kommentera ryktet om att det skulle vara av ekonomiska skäl vi valt att inte spela på Friends Arena Det stämmer inte. (1/4)
Sanningen är att Friends Arena inte var tillgänglig vid ett av matchtillfällena (Kalmar).
Det skulle innebära att vi tappar kontinuitet för gruppspelet. Träning och matchande på olika underlag och i olika miljöer gör att vi inte vinner hemmafördel fullt ut. (2/4)
Så jag skulle nog säga att det var cupfokus som fick oss att spela gruppspelet på Skytteholm.
Kommersiellt hade Friends Arena varit betydligt bättre för oss. Samt att vi även sportsligt självklart alltid vill spela på vår hemmastadion. (3/4)
För övrigt ingår naturgräs i vårt hyresavtal och ingenting som belastar AIK Fotboll vid matchgenomföranden. (4/4)
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/aik-fotboll-forlagger-fo
Sänt: 2020-02-25 11:04:00
 Krille S/
Förra året gick det att lösa en kontgräsplan, bör ha gjorts i år också.

https://www.aikfotboll.se/nyheter/aik-fotboll-forlagger-forsasongstraning-pa-friends-arena
 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 11:04:00
 Längden på problem kan man ställa i relation till nivåerna i en organisation:

Ungefär:
Problem i 1-2 år: tränarens fel
Problem i 2-4 år: Sportchefens fel
Problem i 3-5 år: VDns fel
Problem >5 år: Styrelsens/Ägarnas fel

Våra 49% tycker inte jag verkar hålla måttet, de saknar i alla fall affärsmässig tyngd och/eller Zlatanmässig glans. Våra 51% gillar mest att bråka med varandra om vem som är mest AIK.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 10:55:00
 Åsnan: Vi spelar inte på NA eftersom det inte ligger gräs där för tillfället. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 10:39:00
 Rubin/

Håller med, dock är det mer ett konstanterande av vad alla redan vet/sagt.

Kan inte förstå dem som förnekar att BW och Norling gör ett dåligt jobb.
Hur redo var/är truppen för cupen som vi uttalat satsar på? Varför spelar vi inte på Nationalarenan? Är inte AIK bättre än att ha Asani och Ylätupa på varsin kant?

Varför har vi inte sålt breddspelare? "Det måste finnas köpare också"
Om det inte finns köpare för våra spelare, varför tog vi in dem från första början om det är en sådan sval spelare?

Håller 100% med om att orden "han kan klubben" måste bort, vill aldrig höra det yttras igen. Det bör heta "han är den bästa för klubben"


Gillar egentligen inte avgå flaggor och ramsor, men för att vårt kära AIK ska utvecklas så måste BW och Norling bort. Säsongen 2020 är redan bortkastad innan den ens har startat så låt en ny sportchef och tränare få detta år för att, "nästa år då jävlar!".

#Avgå BW
#Avgå Norling
(alla hot mot dem undanbedes)
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 10:35:00
 Spelarn
Och så det viktigaste: man sätts i en simulator där en fingerad AIK-supporter slår en annan supporter, säg en GAISare t ex, på käften i samband med en bortamatch. Vad kommer vederbörande att säga när han konfronteras med dessa - fullkomligt fiktiva, naturligtvis! - scener?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 10:30:00
 Innan man blir anställd av AIK måste man ju igenom flera "prov", men det trodde jag ni alla redan visste.

Första provet är att man helt enkelt ska kunna miljöerna och så på Karlberg. Man ska kunna om platsens historia, när AIK-huset byggdes osv. Det är basic kunskap.

Andra provet är att man ska kunna mer allmänt om AIK:s historia. När vann vi vårt ANDRA SM-guld, vilken var den högsta publiksiffran vi hade på Råsunda säsongen 1982, vad hette AIK:s naprapat 1999 osv. Här måste man visa att man "kan" AIK.

Därefter blir det mer allmänt om Solna. Här måste man klara ett prov om blå linjen. Man ska kunna rabbla den framlänges och baklänges men också kunna en del om de enskilda stationerna. Hur ser exempelvis demografin ut i Duvbo? Hur många är det i Västra Skogen som heter Kurt? Detta är viktigt att kunna för att man måste kunna omgivningarna och så när det gäller AIK. Vi är mer än bara fotboll liksom.

Det sista provet är enkelt men ack så viktigt. Men leds in i ett rum och så får man massa sladdar och sånt på huvudet, grejer på fingret som mäter sådana där svängningar osv. Ett lögndetektor helt enkelt.

Älskar du AIK? lyder den enkla frågan. Och här ser man ju om vederbörande verkligen gör det baserat på utslaget hos detektorn.

Det sista steget har ju dock mer en ceremoniell betydelse då det alltid är en självklarhet att de som jobbar för AIK också älskar AIK.

Nåväl, efter alla dessa steg så är personen duglig för anställning inom denna klubb.

Och det är ju en del som gallras bort på vägen, men så måste det också vara. Vem som helst kan inte börja jobba hos AIK.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 10:26:00
 Vi går nu in på den trettonde säsongen under Alm/Norlingeran: en titel av 25 möjliga hittills. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 10:14:00
 ”Testa Stör” grabbarna är helt rätt på sina analyser måste jag säga, in å lyssna om ni inte redan gjort.

Pst, RN å BW gör det ni oxå...
 

Namn: Gnaget-förevigt69   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 10:11:00
 Fel spelsystem i år igen då...vi har inte offensiven för detta spel. Förra året hade vi inte defensiven
Kan vi spela utifrån våra förutsättningar så blir det kanske bättre
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 09:56:00
 PAL

Helt rätt .
”Han kan klubben” måste bort
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 09:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Farbror Sven
Vår situation liknar den där MFF befann sig för 30 år sedan. De hade då objektivt sett mycket bra förutsättningar: de hade tjänat stora slantar på EC-fotboll under 80-talets andra halva och de sålde storspelare på löpande band och för - på den tiden - stora summor: Mats Magnusson, Jonas Thern, Stefan Schwarz, Martin Dahlin, Roger Ljung, Patrik Andersson, Jörgen Pettersson, Yksel Osmanovski m fl.

Dessutom blev de Sveriges första helprofessionella klubb precis i decennieskiftet. Men istället för att blicka framåt blev de nostalgiska och anställde "en som kunde klubben", nämligen Robert Houghton. Under Bob blev det sämre placeringar än väntat, men framför allt usel fotboll - och allt tommare läktare. Det kulminerade 1992 med den berömda "Piss off, Bob"-banderollen på Malmö Stadion.

MFF fortsatte att spela 80-talsfotboll under stor del av 90-talet och när man en gång försökte bryta trenden - med holländaren Frans Thijssen - så bromsade truppen (eller i a f vissa element, som nollan Greger Andrijevski). Till sist slutade det med nedflyttning till Superettan samma år som vi gick till CL.

I MFF:s fall räckte det inte med Zlatanpengarna för att ta sig ur vågdalen: det är först under 2010-talet som de blivit vad de varit: en klubb där vinnarkulturen sitter i väggarna (ursäkta klyschan).

"Silver får man, guld tar man" sa Hövdingen Persson. Den devisen önskar man hade myntats av en AIK:are. Så mycket annorlunda allting kunnat se ut då.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 09:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Farbror Sven;

Ja... jo.

Skillnaden är den att det finns otroliga ekonomiska maktfaktorer att slåss emot i nämnda länder medans vi har "omöjliga" malmö och inget mer.

Malmö som mångt och mycket byggde med Zlatan-pengar. Vi fick en sån chans(om än inte lika stor) med Isak. Men har inte sett så mkt mer utväxling än att vi tog ett guld med en kortsiktig satsning som i längden devalverade värdet på vår trupp.

Så nu står vi här, med skägget i brevlådan. Sämst i stan, en gammal skadad trupp, orörbar sportslig ledning och allt det andra.

Känns det bra? För vissa konstigt nog.

I mångt och mycket känns det som att vi håller på att byta mentalitet med bajen och om den meningen inte skrämmer er så vet jag inte vad.
 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 09:13:00
 Stolta föreningar från stora städer med massivt publikstöd och prenumerationer på topp 3 placeringar är inte en naturlag. Kan garantera att supportrarna till Werder Bremen, Leeds, Milan,Kaiserslautern håller med om det.

Även ex Liverpool har haft en Golgata vandring utan serie seger sen 1990, dock CL vinst. Man U verkar vara i den fasen nu, och säkert lång tid framöver. Napoli har och under lång tid innan den lilla uppryckningen på senare år harvat.

Här hemma lider IFK Glenn helvetes kval. Svenska mästare 91,93,94,95,96 etc.Och vi själva har haft perioder under mina +50 år där det blåst kalla stormar.

Sen har vi exempel på gamla storlag lag från mindre städer som helt enkelt blivit frånåkta ekonomiskt, typ Nottingham, Fiorentina, Deportivo.


Vad vill jag säga med detta?

Det står utom alla tvivel att laget är i en nedgångsfas samt att den sportsliga ledningen famlar i mörkret och att sånt drabbar alla lag då och då , ibland under decennier(utom Barca,Real,Bayern Munchen), så mycket pekar på det. Nedgångsfas i min bok är att vi ligger runt plats 5-7, kanske en ljusglimt nåt år med en tredjeplats, ngt katastrof år med en åttondeplats.

Detta är svårt att tugga i sig, kanske framförallt för de som mest upplevt framgångar med Gnaget.

Viktigast i min bok är att vi övergett (försöker) den antifotboll som funnits, för jag kan acceptera med ovan logik att alla lag dippar då och då. Men att dippa OCH spela antifotboll är totalt oacceptabelt. Jag ser hellre Gnaget komma ex 5:a under en transformationsfas med en framåtlutad fotboll än att komma 2:a och parkera bussen
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 08:55:00
 >>Krokko
AIKs största problem på ledarsidan kan sammanfattas med tre ord "han kan klubben".
Om vi har ambition att vara mer än något provinsiellt borde snarare "trots att han kan klubben" vara gällande vid en rekrytering av närstående.

Kan IFK Norrköping rekrytera personal från Rosenborg ska inte vi behöva titta i Baxterlådan varje jävla gång...
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 08:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Västra 132
Till Rikards försvar måste jag säga att hans eländiga fotboll är symptomet snarare än själva sjukdomen. Om vi tittar tillbaka på 2010-talet så inleddes det med Stahres "brottarfotboll" som utan sina klasspelare föll platt till marken. Därefter kom Alm, vars fotboll inte var lika statisk i vanliga fall, men som - när det drog ihop sig till säsongsdefinierande fighter, typ IFK hemma 2015 - blev nästan lika passiv och handlingsförlamad.

Alm fick gå, och många av oss tyckte det var på tiden, men i stället för att försöka göra framsteg och ta sig ur sidledsträsket så anlitade vi - Rikard Norling.

De sista fyra åren känns - trots SM-guldet - som bortkastad tid. Svensk klubbfotboll har under dessa år tagit sig ur den djupa kris som varat sedan sekelskiftet ungefär. Vi har börjat få lag inte bara till gruppspel i EC utan t o m till knockoutfasen. I Allsvenskan spelar alltfler lag riktig fotboll och det är svårt att tänka sig att ett brunkargäng som Bajen -01 skulle kunna slåss om SM-guld numera.

Men i AIK har tiden stått still, eller t o m gått baklänges och den taktiska eftersläpningen har blivit värre och värre. Ifjol kulminerade det i EC-matcherna där vi begick harakiri taktiskt sett. Men inte nog med det: förutom den patetiska fegheten började vi fejka skador och maska på ett sätt som t o m Trelleborg eller Gefle skulle skämmas över.

Allt detta har skett samtidigt som vi fick den ekonomiska sinkadusen med Isak som tillät oss att vinna SM-guld trots - inte tack vare - en inställning som var på gränsen till ren destruktivitet.

Att många kräver Rikards avgång just nu är begripligt, men samtidigt lite ytligt. Vi måste fråga oss: om Rikard får gå, vad kommer då istället? Har vi en gång för alla gjort upp med målarfärgsfotbollen som fått oss att missa 19 titlar av 20 under årtiondet? Om vi inte har det så är det lönlöst att byta tränare: om Stahre kommer så är risken att spelet blir nästan lika ostrukterat och random - samtidigt som vi ska fortsätta att pröjsa Rikards lön.

AIK behöver ett mentalitetsskifte. Vi måste återfå stoltheten över våra färger, över skölden och allt det den representerar. Visst, vi kan ibland tvingas spela "cyniskt" och försiktigt, men det får aldrig bli klubbens devis att vara mer Kalmar FF än Kalmar FF själva pallar, eller mer Trelleborg än Trelleborg själva mäktar.

Så kritisera spel och tränare när så krävs, men glöm inte att problemet är mycket djupare och mer svårlöst än bara vem som är vår chefstränare vid ett givet tillfälle.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://AIK-historik.blogspot.com
Sänt: 2020-02-25 08:13:00
 En liten jämförelse, AIK:s 1990- vs 2010-tal. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 08:13:00
 Som Forever skriver här inne, blir det inte gruppseger så ska Norling och BW bort.
Varför?
Vi ska satsa på Svenska Cupen i år, då kan man inte komma och säga att vi ska spela ihop laget, vi har ett nytt spelsystem utan vi skulle vara klara

Kommer det hända om vi inte vinner gruppspelet, naturligtvis inte.
Norling kommer få till sommaren på sig, BW kommer klara sig detta året ut men sen kan det bli svårt om det inte gått bra
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 07:55:00
 Sickan har rätt i att Bajen är ett hot, mot Malmö. Bajen har skapat en perfekt mix för att få folk att gå på matcherna och man har dessutom lyckats inte bara hålla kvar intresset utan dessutom ökat det. Nu med en proffsig ledning och ett extremt ökat marknadsvärde (Z) finns det egentligen ingenting som säger att de skulle misslyckas med att ta positionen precis bakom, eller jämnsides med MFF. Ja det skulle vara Tripple J då, om han lyckas göra en HeIF med HaIFs ekonomi.

Vi å andra sidan riskerar att få slåss med dif och några till om platserna där bakom. Folk måste fatta att det är allvar nu och att majoriteten av AIKarna inte gnäller på GF, de röstar med fötterna.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 07:34:00
 https://www.elartedf.com/atalanta-tactics-gasperini-ilicic-zapata/

Om det nu är likt atalanta Norling vill spela
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 07:21:00
 Rekommenderar starkt att googla mycket på olika tränares taktik som använder 3-4-3 för att se hur man ska spela .
Blir lättare att se vad det är som är fel på AIK.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 07:16:00
 RicSte

Passning från pertan ska gå direkt upp på forwards eller wingbacks när dom är på motståndarnas halva o rusar förbi backlinjen inte adu!
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 04:50:00
 Sickan/

Akustiken är mycket bättre på södras betongläktaren än den är på norras plåtläktare. Det hörs tydligt på derbyn när man sitter vid mittlinjen. Ljudet dämpas av plåtläktaren. Vi borde såklart flytta över klacken men det lär ju inte hända tyvärr.
 

Namn: Sickan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 04:32:00
 Dif har EN chans att försvara SM-guldet eller gå långt i Europa, annars kan vi räkna bort dem för några år framåt. Problemet med Bajen är att de skiter i att de spelar på konstgräs. De skiter i att Zlatan kliver in i klubben. De skiter i att titlar förloras till oss antagonister i sista omgångarna. De tycker att allt är så jävla roligt oavsett. (”Bönder”)
Det vi skaffat oss efter åren i toppen är en urstark kärna av insatta och engagerade supportrar. De få gånger vi väl går samman, som vid bortaderbyn t.ex, är vi ostoppbara. Lyckas vi nyttja den kraften bättre och oftare kommer Bajen aldrig ifatt oss. Nu händer ingenting. Varför har vi efter snart tio år på NA inte provat olika lösningar för att komma till rätta med den dåliga akustiken? Varför uppmanar vi inte till ståplats på andra sektioner när polisen långsamt stryper Norra? T.ex.
 

Namn: ChristoferH   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 02:40:00
 Mycket neg här inne nu. Visst att det inte känns helt 100 men det verkar som att många rakt av köper media-sanningar utan kritiskt tänkande.

Folk pratar om att vi är förbisprungna av våra lokalkonkurrenter. Jag kan inte se att det stämmer utifrån de argument som ofta presenteras, dvs fjolårets resultat.
Hifdif kan komma tillbaka om 10 år när de presterat topp 4 under en längre tid.

Vi vann guld 2018, "floppade" 2019 med en på många sätt intakt trupp. Om vi är förbisprungna av dif, är vi då mil före dom igen om de skulle floppa i år? Så nyckfulla kan vi ju inte vara?
Oavsett kapital så är det små marginaler i Allsvenskan, fråga Malmö...

Jag skulle säga att vi har förutsättningar som vi byggt upp över tid som inte dif har. Bajen däremot, dom ska vi vara oroliga för på sikt. Det har jag sagt sedan de fick nya arenan. De har publikunderlag. En full och levande arena drar, en halvtom bunker i Solna gör det inte. De har dessutom en ihållande hype över tid och med Zlatans intåg större marketingpotential än någonsin. Däremot så är de mil efter oss när man pratar placeringar och titlar. Dessutom så är inte allsvenskan starkare än att det räcker med att Billborn får ett spännande erbjudande eller att ett par spelare drar, vi om några vet hur svårt det är att ersätta viktiga roller... Det är då stabilitet sätts på prov.
 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 01:41:00
 Undrar om SEB skulle acceptera en roll som tia istället för team yletupa / asani eller om han själv känner att han måste ha den defensiva mitten. 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2020-02-25 01:20:00
 Fixar vi inte gruppseger i sån lätt grupp i svenska cupen, då ska wesström och norling bort.
Alltså torskar vi mot öis på söndag så är det ridå,
det är helt ofattbart att dom fått sitta kvar efter
2019 då dom totalt misslyckats med sitt jobb!

Orkar inte med en dålig säsongsinledning igen
för dessa två herrar aldrig lyckas få fason på
laget i tid, ska AIK tjäna pengar måste vi lära oss
att vara färdiga när säsongen startar och inte i juni.

Hur jäkla svårt kan det vara, skippa siestan och
se till att laget är i form, säsongen började i
söndags inte fler ursäkter nu på skador, vind mm

Peta Saku till söndag, han har inget i en AIK tröja
att göra det ser tom min morsa, det är ett skämt
mot oss supportar som lever för klubben.

Det måste bli slut med allt mesande, vart tog kravbilden
vägen? Känns helt fel att ha en sportchef o tränare
som vill dra ner förväntningarna, stick till bp då!

Fixa europa spel eller avgå vi måste tänka på klubben
inte på 2st personer som verkar mätta.

Störst bäst och vackrast, alltid!
Krossa öis 0-3!
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 23:56:00
 Den stora missen 2019 var inte truppen. Det var Norling som inte vågade släppa bromsen. Med högre utgångspunkt på wingbacksen så hade spelet sett betydligt bättre ut. Det är är den uppenbara skillnaden mellan fjolåret och denna säsong. Problemet är bara att den kvalitet som fanns i truppen ifjol numer är som bortblåst.

Det sagt så värvade inte BW bra. Det fanns bara ett större problem 2019. När nu Norling halvt verkar ha fått saker att fungera så är istället truppen på en pinsam nivå med enstaka undantag. Som dessa herrar kostat oss...
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 23:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majkki: Jag skriver under på det. Kan tillägga att vi successivt skalat bort våra bästa spelare år för år och inte ersatt dem ordentligt. Då står vi här med alibispelarna, gubbarna som passerat prime och de misslyckade ersättarna.

Det är alarmerande nu. Styrelsen borde dragit i handbromsen i vinter och ersatt BW. Man överdriver ju inte ens när man säger att det här är den sämsta upplagan sen 2011. Vi har tagit steg 9 år tillbaka i tiden.

GnagetFöreJaget: Blomberg sitter på läktaren i Bajen. Hos oss vore han räddaren i nöden. Patetiskt.
 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-02-24 23:30:00
 Wesström och Norling håller på att sänka AIK till oroväckande nivåer.Hur i helvete kunde det hända.Varför är ingen i styrelsen som ser vad som händer med laget.Dom där två pajasarna måste bort omedelbart.Är det ingen i styrelsen som fattar det så ska alla där avgå med.Så jävla trött på alla som håller varandra om ryggen.Det finns så jävlas mycket inavel i AIK 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 23:27:00
 Gnagare 2000

Det är inte så svårt att lista ut hur vi hamnat här.

2018 bestämde sig BW att värva för guld och utfallet blev som vi alla hoppats på. Olsson såldes för fina pengar.

2019 året vi skulle ta oss ut i Europa, BW värvar rutinerat för det är så man tydligen tar sig ut i Europa. Misstaget är att vi inte värvade spelare med försäljningspotential och som vid ett Europafiasko ändå kunde rädda ekonomin genom just försäljningar.

2020 står vi där med budgetvärningar som Asani och tariks ersättare finns i truppen (saku). Vi ska försöka spela ett nytt spel med spelare som inte vill/kan spela den typen av fotboll.

Samtidigt en klubb På andra sidan stan fortsätter att utvecklas och satsa, samtidigt som man blir bätttre med en trupp som har framtiden framför sig och inte bakom. Man värvar afrikanska spelare i 18års åldern lite som en trisslott som ändå kan slå ut väl, kombinerat med spelare i 22-27 års åldern inhämtade från superettan/allsvenskan toppat med något utomlandsproffs. Oavsett hur det går i Europa kommer dom casha in efter säsongen på spelare vilket gör att dom kommer fortsätta sin satsning.

 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 23:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Av att dömma Blomberg från 2017 så skulle han också platsa i hifdif
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 23:16:00
 Gnagare2000

Säger det samma. För bara några år sedan var vi ohotad etta i sthlm och långt framför både dif och bajen.
Det ser onekligen trist ut efter att ha blivit omsprungna.
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 23:06:00
 Btw så har jag lågt tålamod med Norling. Har vi inte häng på topp 3 efter 10 omgångar känner jag att det är dags att byta. Om det dock mot förmodan skulle va så att vårt spel satt sig bra och vi skapar chanser så får han fortsätta.

Men ser det fortfarande ut som denna säsongsinledande spel och förra årets så bör han avgå. Så får nån annan försöka sätta det offensiva spelet istället, för det är fan det som gäller nu! Är så trött på vårt statiskta defensiva spel att offensivt är bara den vägen vi ska gå!
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 23:05:00
 Almshfot: Ofori och Larsson går in i både Bajen och Djurgården. Haugaard och Otieno kanske, men fortfarande osäkert. Djurgårdens backlinje är det klasskillnad jämfört med vår och Bajens offensiva pjäser är det klasskillnad jämfört med våra.

Jag förstår ärligt talat inte hur vi kunnat hamna här.
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:58:00
 Vi skulle behöva typ två till Ofori-bra för guld... men anar inget av det kommer hända. Hoppas jag har fel! 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Almshfot

Haugaard, Mets, Otieno, Lundström, Larsson och Ofori i nuläget.

Edit: Goitom, Sigthorsson, Pertan och Nabil har tidigare visat på nivåer som är bra nog men svårt att veta vilken nivå de kommer hålla i år.
 

Namn: Almshfot   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:36:00
 Vill inte vara negativ, men hur många i våran elva skulle ta en tröja i något av Tele 2 lagen, bara en undran. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:17:00
 Testa stör drömmer om Arnautović och Fellaini från Kina. Jaja vi får hoppas då. 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:14:00
 Jag håller med dig KU65! 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:12:00
 Skiter i allt nu.
Jämför för h-e!

Bajen har sugit hårt i träningsmatcherna.
När det gäller krossar de sen Allsvenskt motstånd.

Vad AIK gör är som vanligt pannkaka...

När börjar Avgå-ramsorna....?
Egentligen otroligt att firma Norling - Wesström kommer undan.

Avgå Hamren var senast jag sa nåt.
Vi är där nu!

För miljonte gången kommer våra latte-macchiato spelare helt oförberedda till säsong.
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:07:00
 Taggar till den här texten!

532 det var AIK, håll tätt bakåt det var 2019 ridå
Vi satsade hårt det gick inte hela vägen, defensiven satt men inte offensiva lägen

2019 e slut o det blev inte som vi hoppats, en helt ok säsong men fan vad det hade shoppats
Starka på läktarn trots polisens jävla trappa, vi vägrar efter deras regler vända våran kappa.

Fyra poäng och massa mål bakom apa, bajen före Gnaget vi kan bara stå o gapa
3 bakom malmö ja vi fick bekänna färg, men 2020 har dom inte längre Rosenberg.

I år är det dags för oss att återta tronen, välkomna till Friends här får ni bita i citronen
11 stolta krigare på planen ni får möta, ni får hoppas på domarn o en jävla massa röta.

1 2 3 4 3 ska vi spela, vi springer runt i åttor era ögon kommer skela
Vår tråkfotboll från förra året ser vi inte mera, professor insåg det var dags att börja kalibrera
 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Avdelning rutin....eller lägga sig för att man är ett namn och kan dyka till sig en frispark för att man vet att man är för långsam att vinna löpduellen, trots att vid duellvinst ger en bättre målchans.

Man ser det hos många äldre långsammare spelare.

Ni har också sett att Seb och Henok lägger/dyker sig av detta skäl.

Och jag köper inte att Sebs fot är så fin att en frispark är alltid att föredra istället för stå upp och vinna duellen med efterföljande målchans. Jag anser att vi är ute på djupt vatten med Pertan,Seb,Henok och att deras tillkortakommanden skall sminkas över med rutintugget. Isf kan ju Marcus Berg lira istället för Isak.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 22:01:00
 Ricste/ Tack exakt.. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:57:00
 Behöver egentligen inte göra det komplicerat

Lundström-Granli-mets-otieno
Larsson-Adu-Ofori-Blomberg
——Goitom—-Sigge

Där har vi inläggsfötter och bra boxapelare.

Det skillnader jag har sett i årets upplaga är att Seb går ner i backposition i uppspelsfasen och knuffar ut en vänster/höger back till att bli wingback samtidigt som ordinarie wb kliver in i banan.

Precis som förra året är mittfältspelet ihåligt, det som kännetecknar bra lag i Europa är att man ofta söker mittfältare centralt för att lösa upp knutarna, och i vissa lägen måste man göra ”en fint, en vrickning, en vändning” för att ta sig loss och öppna upp spelet, men vi är både för fega men även för säkerhetsmedvetna för att våga det, vi maximerar spelet via kanterna samtidigt som vi har saku och asani som forwards?

När man tittar på träningsvideos hittar spelare varandra i smålagspel, ringen och matchspel oftast med en två toutch utan problem där de flesta visar en bra passningfot, så fort det blir match sen så vågar man inte göra någonting.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:48:00
 Vill vi få bort sidledsspelet så är det nog viktigare att byta Pertan än Adu. 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:41:00
 Adu är Norlings garanti för att det aldrig kommer att hända något framåt. Han får sidleds-Daniel att framstå som ett offensivt monster. Sälj Adu och sätt Michel eller Seb på den positionen, ta in Blomberg så kan vi kanske börja drömma om framåtlutat. Förstår inte riktigt gnället på Pertans uppspelsfötter. Vi har spelat så mycket fotboll efter kanterna i två år nu så att man ibland undrar om vi har ett mittfält på plats så om Perrin slagit bollen i mitten till Adu är den tillbaka en sekund senare som en studsboll så enda sättet att komma fram är att slå långt, vilket Norling avskyr, eller lägga ut den på kanten till Mets eller den som tar andra sidan. 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag håller med, låt Ofori släpa tillsammans med Asani eller Saku, iaf tills någon av dem visar att de behärskar sina roller. Vi har inte riktigt råd att spela med båda två i väntan på att de och medspelarna lär sig systemet. Stora frågetecknet är om Ofori är klarar 60 min.

Nu måste vi vinna två raka för att att vinna gruppen och helst samla målskillnad om vi ska ha någon som helst chans på hemmaplansfördel i kvarten.
 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:19:00
 Det är klart att vi ska spela med Seb Ofori och Adu. Otroligt att Norling inte ser att Asani och Saku är minst en för mycket på plan. Ska man bänka Adu för att de två ska få plats i startelvan? Jag fattar ibland ingenting.
Vår trupp är inte så kvalitativ, finns inte råd att bänka en bra spelare.
Att ha Adu och Seb längre ner kompenserar Pertans oförmåga att starta uppspelet. Ansvaret på Pertan dras av. Han ska spela enkelt till Adu och Seb som har bättre fötter.
Vi är dessutom mer täta bakåt.
Wingarna kan söka uppåt oftare utan att vara så oroliga för backup. Vi blir mer offensiva.

Ofori med bara Seb behöver täcka för stora ytor. Men med Adu o Seb i ryggen kan han ha friare roll offensivt, vilket är ett måste när det offensiva är vårt största minus.

Asani och Saku är offensiva bara på pappret. De kommer inte leverera så många mål.

Jag har tom snackat tidigare om att Seb och Ofori kan byta plats. För att få tillgång till Larsson avslut samt Oforis briljanta bollhållning och boll fördelning.

Vi kommer inte bli mer defensiva med Adu, Seb o Ofori. Tvärtom.
Det skulle stämma endast o endast om Saku och eller Asani skulle vara effektiva mot mål. De gör faktiskt inte så mycket nytta på plan.

Adu - och Seb.
Avlastar Pertan i uppspelet, gör tre andra spelare mer offensiva och vi slipper köpa Milo (finns inga pengar tyvärr)
Det är amatoriskt det jag skriver, på riktigt, men lösningen är ibland lättare än man tror.
Norling kommer inse det för eller senare.


Kom igen Mr.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:14:00
 Bidd

Det är mycket som sägs som inte stämmer helt om man säger så.

Visst, Bajens försvarsspel är horribelt men frågan är hur mycket det har att göra med den individuella skickligheten hos deras försvarsspelare. De är uppenbart framåtlutade i spelet och offrar försvaret för att kunna fylla på framåt. I dagens match så ställdes de på prov (imponerande anfallsspel från Varberg) och det hade lätt kunnat sluta oavgjort med lite flax. J-södra visade upp väldigt lite offensivt mot oss så det går inte att dra slutsatser från det tycker jag.

Angående våra defensiva spelare så var Mets bra i början när han kom in men tappade mycket på slutet. Han är delaktig i uppspelen och stor pondus i det defensiva. Något felplacerad i några höstmatcher men annars ok.

Pertan är överjävligt bra i det defensiva men för osäker med boll för att spela i ett modernt fotbollslag där mittbackar är delaktiga i uppspelsfasen. Det kanske går ann om 2/3 mittbackar är spelskickliga men jag tvivlar. När dansken försökte spela kort på Pertan i matchen mot J-södra så fick man ett kvitto på just det. Personligen är jag förtjust i snabba, brytstarka mittbackar men det måste fungera i systemet också.

Vem som kommer att spela tredjefiolen i backlinjen återstår att se men jag tycker inte att varken Granli eller Michel är så jävla mycket bättre än HIFDIFS dito.

Vi har några riktigt jävla bra spelare i truppen, men för att vara lite klyschig så är en kedja inte starkare än sin svagaste länk.

Detsamma gäller hela organisationen.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rubin

Förstår inte hur man kan vara så ”stel” med formation när alla säger att formationen bara är en lek med siffror. Det är det ju i förhållande till vilken spelfilosofi man har.
Men man kan ju applicera i princip vilken spelfilosofi som helst på vilken formation som helst. Då bör man välja den formation som passar truppen bäst.

Sen finns det absolut formationer som kanske inte är optimala för vissa filosofier såsom skedde förra året så var kombinationen av formation och spelsätt inte optimalt för vårt offensiva spel eller spel med boll.

Men den filosofi man nu implementerar kan man lika gärna utöva i ett 4-2-3-1 eller 3-5-2 eller 4-4-2.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:06:00
 Spelarn- Så är det! Men nu har ju firma RN/BW klubbat igenom att det ska bytas system så dom lär köra på det tills dom blir utsparkade...hoppas dock dom själva inser och ser att detta inte kommer funka å att dom måste utnyttja materialet till fullo. Flexibilitet kallas det.

Frågan är ju bara när fan Kolbeinn är redo för spel!?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon

Dock måste i mitt tycke Bilal bli mer av en offensiv yttermittfältare som har tillåtelse att vandra i olika ytor precis som då Ofori och Otieno, än en spelare som ska ha hela kanten. Kan inte alls se det i honom. Med understöd v en ytterback som sköter defensiven. Då kan det fungera mycket väl.

Typ att han är högerspelaren i trean i ett 4-2-3-1. Vilket också är ett system som skulle passa vår trupp bättre än det här med två tior.Lundström..Pertan..Mets..Rasmus

....................Seb......Adu

Bilal.................Ofori.............Otieno

.......................Goitom

Där Otieno tar Rasmus plats när Nabbe är tillbaka och Nabbe tar Otienos plats. Alternativt att Nabbe tar Bilals plats ol Adu säljs och Bilal tar Adus plats.

Ett alternativ till 3-5-2 som passar vår trupp utmärkt och som sätter de flesta kvalitetsspelare vi har på banan i passande positioner. Detta förslag och ditt alternativ (men inte Bilal ensam på kanten) ser jag som två mycket optimala val av formation för vår trupp.

Såsom truppen används nu kan inte vara optimalt.

Sen får vi väl se om någon vecka när Bilal är tillbaka och Ofori kan spela mera hur dessa används.

Spelarna ovan bör vara på planen om de är hela. Tills eventuella förändringar i truppen sker.


 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:05:00
 Totalt knasig match.10-7 är mer rättvisande. Total autobahn och svängdörrar. Framförallt vid bolltapp på mittfältet så är HIF vidöppna med sin trebackslinje. Nu skiter jag totalt i HIF el Varberg. Och vindstilla jämfört med styv kuling gör det svårt att sia om kvalitén.

Men den europeiska trenden håller i sig att individuell kvalité i ett tremanna anfall avgör matcher. Matchen var jämn men HIF satte sina chanser beroende på individuell kvalité sista tredjedelen. Varberg hade typ 10 vassa målchanser och 3 bollar i virket.

Även om jag älskar Pertan innerligt så jämförde jag fötterna på honom med motsvarande i HIF,ni kan lista ut själv om jag tror Pertans fötter håller toppklass anno 2020. Och nej, han är ingen Beckenbauer som RN sa på upptaktsträffen. Och Saku/Asani står sig tunt mot Tankovic/Kacalinic.

Anfäkta och anamma vad less jag är på detta!!!!!!!!!
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 21:01:00
 Spelarn: håller med om dina tankar!
MEN jag är orolig över våra målvakter...
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:58:00
 Genalytikern
Inte mycket. Men de har ett SM-guld och ett cupguld under åren då Rikard presterat en enda titel.

Kalmar f*****g FF.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:53:00
 Rubin och Agenten: Jag, det gäller ju att tänka rationellt snarare än idealistiskt.

Som truppen ser ut i dagsläget fungerar ju inte dagens spelsätt så bra. Skulle vi värva in Blomberg som kör på flanken i offensiven så okej då - det KAN fungera till sommaruppehållet - men Blomberg har ju ännu inte värvats.

Vår trupp innehåller rätt många oerhört fina spelare. Ett mittfält med Larsson-Adu-Ofori vore solklart seriens vassaste. Och att kunna ha Henok som släpande och Sigge som striker vore också riktigt bra. Kan vi bara ha tyngre lutning framåt och att våra wingbacks verkligen stormar fram på kanterna och skjuter inlägg i boxen så kommer vi ha en jädrigt farlig offensiv.

Nu ser det inte så förtjusande ut - men med bara några små justeringar så kan allt falla på plats.

Värvar vi dessutom in Milosevic så kan vi verkligen börja snacka.

Det FINNS något väldigt spännande för AIK inom räckhåll, liksom. Gäller bara att SE det och sedan gå för det.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:45:00
 Gordon

Startar bilal på kanten kommer jag ångra mitt årskort
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:45:00
 PAL

Bra skrivet.

Som oftast så är de spelare vi värvar spännande till en början och sakta men säkert blir dom medelmåttiga.

Se Häckens första 30 minuter igår. Riktigt kul att titta på
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:41:00
 Krokko
Hur har mäktiga Kalmar presterat sen sin 70 måls säsong?
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:40:00
 Klart vi kommer spela en del 3-5-2. Men då krävs ju två friska anfallare. Om alla är friska (iofs ett stort om) tror jag vi ställer upp så här i premiären:

Goitom - Sigge
Otieno - Ofori - Bilal
Adu - Larsson
Mets - Michel - Granli
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:36:00
 Spelarn/ helt rätt sen kan ev Silva vara ersättare om goitom o sigge ej är med. Nabbe til sommaren. Men Norling har nu drömmer om Gasparini o lär inte byta igen. Så om Blomberg värvas nu o nabbe är tillbaka kan det bli bättre. Men då är nog Adu på bänken. 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:34:00
 Råttskit

Då får han väl bevisa det o spela ngn med bra fötter där
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:32:00
 Spelarn - Precis så, kolla på materialet å anpassa efter det. Har vi Adu-Seb-Ofori hela så ska dom självklart spela å den triangeln i mitten är ju helt ok.
Våra wingar kan ju ändå vara mer offensiva än förra året, annat är skitsnack.

Nu måste ju t.o.m. RN å BW insett att vi inte kan ha både Asani och Saku på planen samtidigt (helst ingen av dem) så 1 av dem får väl springa och hålla Henok i handen där fram.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:29:00
 War Machine: Håller med. Goitom lägger av snart, Larsson också, Pertan likaså. Milosevic vore verkligen en perfekt ersättare som fanbärare för klubben. Han står för AIK-hybrisen när den är som allra bäst - kaxigt snack men ÄNNU bättre spel på planen. En spelare som älskar de heta matcherna. En ledare som ställer sig i fronten för AIK-armén. AIK-publiken älskar karaktärer som Milosevic.

I "perfekt" ålder dessutom, har flera år kvar på topp - han har ju aldrig baserat sitt spel på snabbhet, så att säga.

Det finns spelare och så finns det spelare som Milosevic. Har vi pengar på kontot så är det värt att spendera dem på en spelare som detta. Det finns vääääldigt små risker men vääääldigt stora uppsidor.

Det skulle absolut kosta pengar "idag" - men ge AIK stabilitet och spets för att tjäna ännu mer "imorgon". Ibland måste man helt enkelt spendera för det lite längre perspektivet. Det är väl också detta som är själva meningen med att "ha pengar på kontot"..? Att man faktiskt kan ANVÄNDA dem vid extraordinära tillfällen som detta?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:27:00
 Av de trupper vi haft sedan 2017 är onekligen denna mest lämpad för 3-5-2 fast med en mer framåtlutad inställning. 

Namn: Tabilentillisland   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:25:00
 Norling skulle inte ens värvats tillbaka, ruttet gjort från början till slut. Det är väl karma som äter upp oss nu.

Kan som någon tidigare sagt leva med ett mellanår om Norling och BE frälser oss med sin frånvaro!!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko: 2019 var den enda riktigt dåliga säsongen. Alla andra år nådde vi resultat. 2018 var vi brutalt bra.

Att du inte gillar fotbollen vi spelade handlar om tycke och smak.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
vasbyagenten,

Rikard kommenterade Pertan med att säga "han är ju ingen Beckenbauer, om man säger så, även om han utvecklats genom åren..." under upptaktsträffen. Så svaret på ditt påstående om att han skulle tycka att Pertans fötter och spelsinne är top notch är, NEJ. Det gör han inte.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:20:00
 Gordon
Rikard har under 2008 och 2016-19 presterat bland den mest färglösa och negativa fotboll som svensk fotboll någonsin skådat.

Med våra färger.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker faktiskt också att AIK borde gå över till 3-5-2. Att lira med Larsson-Adu-Ofori på innermitten är faktiskt en rätt nära kopia på Larsson-Adu-Olsson 2018.

Sedan så har vi spännande wingbacks i Otieno, Lundström, Lindkvist osv. Vore också rätt spännande att värva Blomberg för att konkurrera på denna position.

Att 3-5-2 skulle vara en "tråkig" uppställning är en sanning med modifikation. För vi KUNDE faktiskt lira en riktigt bra fotboll när vi körde denna uppställning men var mer framåtlutade. Se bara på Maribor-matchen där vi möter ett kvalificerat motstånd men verkligen går för det. Vi spelade med fart och jädrar anamma den matchen och även första halvlek mot Celtic.

I grund och botten handlar det om rationalitet. Den truppen vi har idag är inte lämpad för att köra Henok ensam på topp flankerad av Asani och Saku. Saku/Asani skulle istället kunna konkurrera om att lira innermitt om exempelvis Ofori inte kan spela.

Vi HAR ett bra lag, men det förutsätter att man ställer upp det på ett bra sätt också. Det finns liksom ingen poäng i att lira med ett spelsystem vi saknar spelare för.

Sedan kan man väl alltid ALTERNERA typ två spelsystem. Att man kör 3-5-2 ibland och sedan vid behov kan slå om till att lira något annat. Gäller ju att vara lite flexibel, liksom. Och då blir vi dessutom inte lika lätta att läsa. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko: Kom igen. Richard gjorde fantastiska säsonger 2005 och 2006. Sen gjorde han det jäkligt bra i MFF. Man kan inte bara välja att presentera de fakta som råkar spegla hur man känner i största allmänhet.

Curva: Håller med. Hör till dem som gärna ser Michel ta Pertans plats i år.
 

Namn: W.T.F.   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:17:00
 Fixar fan inte mer nu. Enough!!! Steppa upp för i helvete Gnaget! Gör oss stolta och bäst i stan igen.

Fräls oss Nesh.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:13:00
 PAL


Det är alltid komplicerat när Norling är inblandad
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:12:00
 Många pratar som om offensiv slagstyrka handlade enbart om namn. Fotboll är en lagsport och det allra mesta handlar om inövat kombinationsspel och drillade mekanismer.

2008 lyckades Rikard åstadkomma 36 mål med en trupp med folk som don Iván Óbolo, Lucas Valdemarín, Jorge Anchén, Dulee Johnson, Mats Rubarth & Co. Samtidigt gjorde Kalmar - vars stora namn var Patrik Ingelsten(!) och Viktor Elm - 70 baljor och tog hem SM-guldet.

Dags för Rikard att visa att han kan någonting öht om modern anfallsfotboll. Omgående.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:11:00
 Curva

Helt rätt uppfattat .
Så som vi ska spela så behövs en mittback med bra fötter .
Har man inte det så tappar man mycket av offensiven.

Men Norling tycker väl att pertan fötter är utmärkta.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:05:00
 Rubin: Klart vi har råd men det sista vi behöver är väl att låta BW lägga ännu mer pengar på äldre spelare. Vi kör med det vi har istället. BW får ta ansvar om det inte går som det ska. 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:04:00
 Minst en spelare till behöver Vi offensivt som kan leverera helst 2 men vi får väl vänta på Nabbe!
Hoppas på förstärkning snarast.
Kan bli kostsamt att hålla i pengarna. Ett AIK som sladdar i tabellen är inget som drar in pengar direkt...

Extremt viktigt att vi får igång Sigge.

Milo bör vi trots att det kostar och kanske inte är det mest akuta hosta upp pengarna för. En spelare att bygga laget kring. Seb/Henok slutar snart och Alex skulle bli den nya naturliga ledaren.
En värvning som långsiktigt kan ge klubben extremt mycket!

 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:02:00
 Nu är jag som en repad LP- skiva jag vet men detta är så jäkla frustrerande!
Vi har alltså en av seriens absolut bästa mittbackar, med många år kvar på planen, genuin gnagare, vinnarskalle utan dess like som vill hem å dessutom vill skriva ett långt avtal.
Å vi har satt oss i en sits där vi inte kan ta in honom....istället har vi ett gäng pensionssparande lirare som bara sitter av sina kontrakt, helt galet!

Orkar inte...

Att vi inte får in nåt av klass framåt har jag ställt in mig på å insett då vi inte ens har råd med Blomberg så där får vi bara hoppas att Norling kan trolla med knäna och få igång Kolbeinn. Dock är det väl inga vidare odds på det.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 20:00:00
 Jag är lite orolig över Pertan, om vi ska spela så som man säger och så som det ser ut nu tror jag vi behöver en spelskickligare och framförallt modigare central mittback. Pertan är bra defensivt, men lyckas väldigt sällan behålla bollen inom laget när ha bryter. Ofta är det en nick eller rensning på ett som skickas iväg på chans. Det största problemet är dock att han är alldeles för försiktig med boll, hans passningfot är inte dålig så men han tar aldrig fram bollen i banan, det är otroligt ofta som han lämnar över ansvaret till målvak som ska sköta uppspelt, det känns inte ok.

Man älskar ju Pertan men är oroliga att det är först när vi vågar ta steget utan honom som vi kan börja utveckla den viktiga offensiva defensiven. (Vi har lite annat att reda ut först dock)
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:57:00
 gnaget1968: Varför ska BW ha mer budget? Vi har en trupp full med spelare som han har värvat. Om det går bra med dem är det bra. Går det inte bra ska BW inte värva fler spelare. 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:55:00
 Scholes,

det är nästan så att man hade önskat att AIK hade haft värvningsförbud.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:54:00
 vi kan inte vänta på att någon ska säljas, ge BW pengar och köp en spelare som
kan tillföra startelvan den kraft som vi inte har i år.

sedan kan vi sälja adu, rashidi för rea som vi alltid gör
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:53:00
 Seguis omfamning;
Det stämmer ju inte helt, från målvakt via vårt försvar och mittfält har vi i AIK ett minst lika bra lag som Bajen och DIF.

Det är på två av våra tre positioner längst fram som vi inte är nära.

Sanningen är att Varberg har bättre gubbar där än AIK.
 

Namn: Frazze55   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:51:00
 Offensiv kraft måste in NU. Måste lyckas sälja Adu, Rashidi så vi kan få in en målgörare. Agera BW eller avgå. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:46:00
 Är det bara jag som får känslan av att allt ska vara så avancerat i AIK hela tiden.

Typ att säg Häcken går ut till match med en normal uppställning utan konstigheter och trycker på framåt medan det i AIK är mer av ”När vi har bollen ska spelare A gå på djupet i zon B medan spelar B gör en bandysväng i ytterkorridor medan spelare C söker yta 3 under förutsättning att spelare 4 inte vandrat in i yta Z, för i så fall ska istället spelare B söka upp korridor X.... Typ.

Säkert inte så egentligen men känns ibland som medan övriga lag kör kanadensisk hockey leker Norling”Any given sunday”

 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:40:00
 Hade Varberg bara varit lite mer effektiva så hade de gjort minst 4 baljor vid det här laget. Blev ju även blåsta på straff... 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:34:00
 Vilket satans skämt att döma offside på varbergs mål, pinsamt!


Tack och lov är jag gnagare!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man sitter och drömmer om att få tillbaka Nabil som offensiv mittfältare. Så ser man att Bajen har 3 st av hans klass på plan och spelare som Rodic och Khalili på bänken som alternativ bakom dom tre.

Nabil skadades innan uppehållet och vi går in i tävlingssäsongen med Assani och Ylätupa. Det är 3 av 4 senaste vinterfönstret av rent haveri.

 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:33:00
 roh
Ja det tycker jag. Tycker man borde lekt lite mer FM under försäsongen och provat seb, bilal, otieno, rashidi i den rollen. Eller att de får växeldra.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:32:00
 Hammarby och Billborn verkar ha missat hela "håll tätt bakåt"-grejen, vilken loser! 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:31:00
 Minns ni förra säsongen när många satt har och skrev saker i stil med "Ingen spelare i DIF eller Bajen skulle platsa i AIK:s elva".

Jag tycker nästan att det är det omvända just nu. Seb och Ofori går in i vilken elva som helst men utöver dem så är vi sämst i stan. På anfallssidan är det rentav skrämmande dåligt i jämförelse.

Menlöst argument, jag vet, men det är väl det vi håller på med här inne. Menlösa argument.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:29:00
 Bajen levererar och får en ”språngstart” och ger hopp till supportrarna.

Samtidigt ska vi tas ner på jorden redan efter första matchen, så våra led är splittrade redan innan säsongen.

 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:29:00
 moro

Då får vi shoppa bättre. Det kan omöjligt vara bättre att spela Saku eller Asani.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
rooster10
Visst var det så? Vilket jävla jippo, hade inte så låga tankar om bajen om jag ska vara ärlig.


roh/
Har svårt att se henok och sigge tillsammans, fungerade ju inte alls förra året.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:23:00
 Sjöng dom vi hatar Zlatan...? 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:20:00
 Öppna spjäll mellan Hammarby och Varberg.

Vi är inte det enda laget som inte är klara med sin trupp om man säger så.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:16:00
 Tycker inte vi behöver byta system. Ofori kan spela både 10:a I 3-4-3 och offensiv mittfältare i 3-5-2.

Rätt mycket löser sig bara vi får upp fler spelare på startlinjen. Asani ska självklart inte starta. I övrigt ska vi bara hålla i pengarna, ge det tid och utvärdera sportens prestation.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:13:00
 Väsbyagenten/Håller helt med dig. Det är det grövsta misstaget att göra om dom skulle hålla Adu o Sighorsson på bänken för systemet skull. Dom bästa o viktigaste spelarna måste självklart starta. Nån skrev att om Bilar hade varit frisk hade han startat höger wing. Kan väl ändå inte vara sant. 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:11:00
 Otieno är en av våra piggaste spelare hittills. Känns given.

Den självklara formationen skulle vara 3-5-2 eller 3-4-3 beroende på hur man räknar in Ofori.

——Henok—Sigge——
Otieno-Ofori-Lundström
———Adu—Seb———
-Mets—Pertan—Granli-
———Haugaard———
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Väsby

Helt övertygad om att så inte är fallet att de inte gillar varandra. Däremot ser jag en tränare som ställer saker på sin spets. Kanske i form av stolthet eller prestige. Vilket jag kan ha fel i men som jag om det är så kan respektera. Men samtidigt kan vara skadligt för klubben.

Någonstans kan jag också förstå Rikard om det är så att han ser att han har förutsättningar när spelare är hela som inte ersätta eller kanske ”lovas” saker men att det kanske inte sker för att spelare inte lämnar och så står han där med skadad nyckelspelare i en ny planering som man lagt ner mycket jobb i. Och en styrelse som inte höjer budget och en sportchef som inte lyckas sälja av spelare för ersättare.

Men det är inget jag vet är på det viset.

Men det jag ser är sol du beskriver det inte använder truppen optimalt.
Dock, ska sägas, kan det ändå trots allt vara gynnsamt längre fram att implementera den nya formationen och filosofin för att det ska sitta fullt ut när Nabbe är tillbaka.
Tror inte det är helt enkelt att byta spelsätt i sommar om rätt spelare finns på plats då men inte nu.
Samtidigt måste man nog göra så här med tanke på att folk sannolikt inte accepterar ett år likt 2019 till.
Samtidigt ser jag en trupp i år som hade varit mer optimal 2019 och en trupp ifjol som var mer optimerad för 2020.
Fattar inte riktigt vart det går fel. Om det inte är jag som är fel haha.

 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:04:00
 Håller med många här att köra bästa laget
och bygg formation där dom bästa kan starta
för då har vi en bra 11a .

sigtorsson-goitom
ofori
bilal larsson
adu
mets-pertan-granli-lundström
dansken

4-1-2-1-2
inte så pjåkigt
 

Namn: DVSG   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 19:03:00
 Bajen ser starka ut på papperet. Vågar man hoppas på pannkaka? 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:59:00
 Nu skall jag väldigt nyktert och sansat analysera HIF i 90 minuter mot Varberg. Och det kommer naturligtvis att ställas mot mitt kära AIK`s insats igår. Återkommer sakligt. 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:47:00
 Kan man inte få spelarna att tänka 0-2 redan från start för att få igång offensiven?
Blir som en panikoffensiv,ta motståndarna på.sängen
liksom.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:46:00
 Bojan

Visst. Wesström värvade nabbe för att vi skulle bygga ett lag omkring honom.
I min värld betyder det att man spelar med en vänsterytter.

 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:46:00
 Bajens startelva.. Klasskillnad mot vår. Trodde man inte att man skulle behöva kläcka ur sig för ett par år sedan.

Avgå omedelbart BW.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:44:00
 Bojan

Tror du att det kan vara så att wesström och Norling inte gillar varandra?
Så det är en maktkamp mellan dom två.
Och den maktkampen håller på att skada klubben just nu.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:41:00
 vasbyagenten

Ja alltså jag håller med i det perspektivet, att vi inte borde byta system innan spelarna är på plats. Men ser inte riktigt att det är Björns fel når Rikard inte synkar sig efter materialet utan kör sin grej oavsett.
När Björn och Rikard i höstas pratade om vilken väg man ska gå åt i år så var inte Nabbe och Strannegård skadade. Att man sedan inte ändrar när budget är full och i alla fall en vital spelare för detta system är skadade så är det i min bok inte Björn som borde göra annorlunda kortsiktigt.

Eller åtminstone bör Rikard spela med Ofori och kanske Bilal (även om han inte kunde spela tidigare) som tia om vi nu prompt ska ställa upp som vi gör.
Men det ser ut som att han snarare går åt att Ofori ska spela sittande och Bilal som höger vinge. Då maximerar man inte truppens kvaliteter. Det håller jag med om.
Och även jag har skrivit att jag tycker man ska fortsätta med ett offensivare 3-5-2.

Jag ser att både Björn och Rikard försöker vara flexibla. Men när Rikard väl valt riktning är han inte flexibel. Man kan vrida och vända på det från olika håll så klart. Men jag ser att Rikard ställer till det mest just nu genom att inte rätta sig efter vad han har.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:36:00
 Utan nyförvärv måste RN välja att spela alla tre i förstauppställnimgen.

Seb och Adu med Ofori framför sig.

Vi har inte råd att vänta längre och vi kan inte avstå från någon av dessa tre som samtliga är tre av våra fem-sex bästa fotbollsspelare i truppen.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:35:00
 Bojan

Ja eller nej

Vi har ofori, larsson, adu, Hussein , michel.

Tycker du att det är rätt av tränaren då att välja ett system med bara 2 centrala mittar?

Vi ska spela med 2 st nr 10. Där har vi saku o asani.
Tycker du vi ska spela med 2 st nr 10 då?
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:34:00
 YumYum

Ja.
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag ställer mig fortfarande tveksam att Ofori ska vara värd sådana summor. Han har inte haft någon bra försäsong då han inte tränat så mycket. Risken finns att han tar lång tid på sig att komma i fas. Har absolut ingen koll på hur bra han var i MLS. Han var kanske rena drömspelaren. Klagar så klart inte på volley-målet heller.

Men jag hoppas att jag har fel och han är ännu bättre än han var förra gången han var hos oss.

Är han verkligen en spelare man toppar sin lönebudet för?
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche

Problemet blev akut när Nabbe skadade sig, det skapades dock inte där och då.

I enkla termer har vi inför säsongen Stefanelli, Saku, Silva och även Sigthorsson under kontrakt. Vi tog in Asani som en tillfällig ersättare till Nabbe. Alla spelare som vi investerat en hel del pengar, tid och eftertanke i. Alla spelare som ska vara spetsspelare i det här systemet. Ingen av dom har vi kunnat använda på ett bra sätt än så länge och det finns stora frågetecken kring om någon av de här spelarna ens i närheten kan uppnå de förväntningar man kan ställa på den typen av investeringar vi gjort här och nu.

Hade vi kunnat sälja Stefanelli till en ok summa hade vi inte haft det här problemet. Hade Stefan Silva motsvarat förväntningarn hade vi haft en potentiell startspelare redan. Hade Saku kunnat axla den rollen han värvats för hade vi inte heller varit i det här problemet. Hade Asani varit tillräckligt bra från start så hade det sett betydligt bättre ut. Hade Sigthorsson gjort det bättre i höstas eller om han ens varit tillgänglig för spel nu när det är skarpt läge hade vi varit betydligt bättre rustade.

Våra investeringar i offensiven har inte gett någon som helst avkastning varken i en potentiell försäljning eller någon direkt avkastning spelmässigt i detta nu. Vilket är det som är det som är det utsatta målet. Att prestera här och nu.

Det är en stor förklaring till varför BW äska mer medel. Man har helt enkelt konsekvent misslyckats med att ta in tillräckligt bra spelare sett till vad vi investerat.

På sikt finns det hopp. Men efter ett år borde Saku kunna visa mer sett vad man värvade honom som. Asani borde som värvningstyp vara en spelare som kan gå in och göra skillnad direkt, det ser inte ut så än så länge. Silva är på många sätt en gåta.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:29:00
 Bojan


Björn och hela AIK har hamnat lite i ett moment 22 efter att vi missat Europa och Nabbe skadat sig.


Så vi har alltså ofori adu larsson som tillsammans skulle bli det giftigaste mittfältet i allsvenskan. Man väljer då att inte spela på det sättet utan vi ska köra med två offensiva .detta gör att en av dom hamnar på bänken och en av kolbein o goitom hamnar på bänken. Vi måste alltså spela med saku och Asani.
Sedan gnäller folk på kvaliten på Asani o saku.

När en enkel lösning på hela problemet redan finns i nuvarande trupp skriker folk efter värvningar.

Bojan . Nöjd med förklaringen?
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:21:00
 Bojan

Läs min tidigare inlägg så förstår du varför jag vill att Norling ska fortsätta med 5-3-2 men med offensivare spel på kanterna
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:20:00
 Forever

Kan vi signa milo på flera år utan klausul som gör att vi måste släppa honom för billig peng så signa.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:19:00
 bojan

Man gör inte stora förändringar år till år .
Dvs

Spela med yttrar. Spela inte med yttrar.

Har man materialet så får du byta hur mycket du vill. Många rika klubbar kan t o m byta match från match .

Att byta från 4-3-3 till 4-2-3-1 innebär ju inte att du måste byta ut spelare .

Du måste alltid anpassa efter materialet.

Och just nu blir vi inte starkast med 5-2-3

Varför värva en av allsvenskans bästa yttrar i nabbe och sen inte spela med en ytter?

 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
vasbyagenten

Jo absolut skrev igår helst 2st anfallare, ut med saku, asani kan fungera som inhoppare.

Men har man ett sånt läge på Milo och vi kan
ha allsvenskans back i flera år är det inget o fundera på. Vill du se han går till malmö el liknande när
vi inte tar chansen?
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har man knappt gjort en bra match på två år som Lindkvist kanske vi ska kapa banden istället för försöka intala oss han faktiskt är en bra spelare och nej han var inte särskilt bra 2018 heller.

vasbyagenten: Både försvar och offensiv behöver förstärkas. Milo in och så fasar vi ut Pertan och vi har en backlinje av absolut toppklass. Men offensiven tycks ju vara mer akut i dagsläget samtidigt har vi en riktigt stark backlinje ger det mer utrymme för unga offensiva spelare att få tid att blomstra.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:14:00
 Forever

Du tycker inte att det är en offensiv spelare vi måste välja .
Du tycker det är förvaret som behöver förstärkas ?
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:13:00
 Måste finnas pengar att signa Milosevic,
herregud det är topklass man får och en ledare.

Allsvenskans bästa back, grym på fötter och nästan
oslagbar på huvet, spelare med rätt karaktär och
en av oss!

Vad är det ock fundera på??!
Rea ut Saku och signa Milo 4-5 år!
Be Nike om hjälp annars, klart det ska lösas.

Vi har råd förlänga med Norling men inte
Milosevic är det ett skämt, Wesström har
gjort sitt nu!
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 18:11:00
 Jag tycker det är ofattbart att Norling lyckas underprestera Lindkvist i sin coachning. Livrädd vid nästan alla matcher förra året o törs eller får inte utmana. Borde då få bättre förutsättningar i år om han går före Otieno. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Väsby

Menar du att du önskar att vi fortsatte med 5-3-2 och Rikards filosofi för att inte byta spelare?

Önskar du att vi inte bytt filosofi och formation efter Alm?

Vart tycker du att vi skulle ha fortsatt på samma spår?

Alla klubbar byter formation och filosofi med jämna mellanrum. Det är inget unikt för AIK.

Även idag är problemet att vi missade Europa och Nabbe samt Strannegård blev skadade.

Hade något av det inte inträffat hade det inte varit något problem.

Vad är det du ska komma fram till dag efter dag? Du börjar bli extremt upprepande.


Björn och hela AIK har hamnat lite i ett moment 22 efter att vi missat Europa och Nabbe skadat sig.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:50:00
 vasbyagenten

Ja kan till viss del hålla med dig. BW kan ju sätta sig ned. Men samtidigt ska inte klubben behöva straffas för att vår sportchef förefaller misslyckats med sitt trupparbete 2020.

Jag vet inte om AIK har råd att missa möjligheten att knyta upp Milosevic på flera år och inte värva bättre offensiva spelare om man nu vill ge den här säsongen en ärlig chans

Kan tycka att styrelsen borde godkänna en ökad budget om det med all önskvärd tydlighet ger avkastning över tid. Tycker att man i denna rätt rejäla kompromissen med vår ekonomiska plan verkligen ska kunna motivera värvningen och att det står utom all rimlig tvivel att det är bra för AIK på kort och lång sikt. Ta gärna en second opinion om det krävs.

Sen kan man fokuserar och i lugn och ro först tillsätta en kompetent VD och sen förbereda ett rejält utvärderingsarbete kring BW, Ackerman och Jurelius.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker det är mycket gnäll nu. Någonstans tycker jag att vi måste se möjligheterna som vi sitter på.

I år börjar vi göra den största generationsväxlingen på väldigt länge - typ 10 år. Efter den här säsongen går många kontrakt med äldre spelare ut. Under säsongen har vi chans att spela in nya yngre spelare. Några av dem kommer att ta chansen och utvecklas, andra inte. Parallellt väljer vi att investera i ett nytt spelsystem som verkar ganska lovande i sig.

Det går att hävda att vi borde ha börjat växlingen redan i fjol, särskilt eftersom vi mest gick på ångor. Det hade dock inneburit en mindre Europasatsning och större risk för totalt ras i Allsvenskan. Med facit i hand hade det förmodligen ändå varit en trevligare upplevelse än den skitsäsong det blev.

Med normal utveckling är vi på benen ganska snabbt. Kräver dock att BW har kyla och hoppar över panikvärvningar av spelare som är 30+.

Edit: Och jag tycker också Ofori ska spela högt upp i plan. Det är där vi behöver våra bästa spelare. Bilal bredvid Seb. Han ska vara redo nu.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:33:00
 Cj

Självklart ska vi göra det. Men då kaka man vara tyst när vi inte gör andra värvningar
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:30:00
 Naivt att tro något annat än att signa långtidskontrakt med Ofori kostar skjortan.

24 år gammal som redan varit utnämnd som AS bästa spelare som tillskillnad från andra AS exporter som vänder spelat kontinuerligt sedan han lämnade.

Fullständigt självklart att vi ska gå och betala för Ofori. Precis lika självklart som att vi ska försöka signa Alex.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:28:00
 Flempanrat

Ska inte ofori lita på centrala mittfältet?
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:26:00
 YumYum

Att BW spenderar alla pengar på Ofori är försvarbart om kontraktet är långt och om han spelas på en plats där vi saknar alternativ. Kontraktslängden känner vi till, men position i laget får vi se framöver. Om han får spela bredvid Seb och vi har Adu och Bilal på bänken så är det vansinne. Får han spela längre upp i banan och vi lyckas sälja Adu är det en helt annan femma.
Just nu ser det ju inte bra ut...
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:24:00
 Yumyum

Misstänker ofori ligger på stefanellis nivå när det gäller lön .
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:14:00
 Lindqvist var ( och enligt mig är) en mkt bra vingback och tar en tröja i de flesta allsvenska lag.

Att han ( och de flesta andra i laget) hade en medioker säsong ifjol landar nog tyvärr igen, på han som formade lagets taktiska planer ifjol.

Hade Rasmus lirat i Norrköping eller Häcken ifjol hade han gjort dundersuccé, tror jag.

Låt han få chansen i årets lag med det spel vi nu enligt RN ska spela. Är övertygad om att han tar den.
Värd sin lön veckans alla dagar jfr med andra lags ytterbackar.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:10:00
 ingen milo,
är blomman också avskriven ?

letar BW fyndspelare i slutet av mars som i princip inte får kosta någonting ?
eller korttidslån.

nää det här är en riktig skandal, av vanskötsel av vårt fina AIK

 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är det bara jag som tycker att det osar lite katt om Ofori-affären när den gör att vi tvingas tacka nej till Milo? Visst, vi går inte bra ekonomiskt. Men ska verkligen Ofori-affären behöva ställa till det så oerhört mycket?

Och hur mycket kostar den oss?
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 17:07:00
 Solnajojje


Då är det ju ännu märkligare att wesström låter Norling fortsätta om han missbrukat materialet som Norling gör.

Eller så är det så att wesström vill göra sig av med Norling men yttre påverkan gör attt han inte kan
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:54:00
 Solnajojje

Och så kan du glömma att du kan titta på det som du gör.
Kolla snittlönen för allsvenska ytterbackar.

Då får nu en korrekt bild.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:52:00
 Solnajojje

Snittlönen i allsvenskan är lite över 100.000
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:22:00
 Senast jag lästa stod det att snittet i as ligger på 130 000 i månaden ? Rasmus ligger alltså under detta...
Kan även lägga till att Rasmus va en spelare Norling prompt skulle ha in. Därför vi lovade stipe i 6 månader. Då norrbaggarna först krävde 10 mille för att släppa han...
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:18:00
 då hade. Jag rätt om linkan.
En av dom bäst betalda ytterbackarna.

O folk här inne tycker det är ok att ha honom som backup och fattar inte varför wesström inte har pengar till att plocka in spelare.
Kolla silvas lön också.

Fy fan vad pinsamma vissa är
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:13:00
 Om Rasmus tjänar 1,2. Så har han alltså 100 000 i månaden ? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje: Finns inget rimligt skäl att skilja på lön och signon (så länge signonen är skattskyldig i Sverige - men det tidigare hålet hålet har ju Skatteverket numera täppt till även om det säkert fuskas en hel del här även idag).

Den enda juridiska skillnaden torde ju vara att signon-delen av lönen fortsätter ticka in även om du skulle bli skadad eller såld.
 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-02-24 16:10:00
 Tänk vad många medelmåttor vi har i laget.Sen kostar dom stora pengar som vi kunde ha lagt på spelare som verkligen AIK behöver.Wesström har varit väldigt flitig 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:09:00
 Stod precis vid Sakus nickchans i första igår. Att han missar nicken är inte ett dugg konstigt med tanke på vinden och riktningen. Men även om han fått huvudet på bollen så hade det knappt blivit styrfart på nicken.

Hela problemet är ju att han inte har känslan för att veta att han kan och bör ta ned bollen.
 

Namn: Svebbe v2   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Förevigttrogen...
Jag är först i kön att såga saku. Men i just det läget har han en boll med snö rätt i solens vinkel. I styv kuling...i
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Namn Position Klubb Inkomst
Oscar Lewicki Mittfältare Malmö 3 927 880
Paulinho Anfallare Häcken 2 863 821
Sören Rieks Mittfältare Malmö 2 185 185
Jesper Karlström Mittfältare Djurgården 2 071 346
Andreas Vindheim Försvarare Malmö 1 724 489
Nikola Djurdjic Anfallare Hammarby 1 654 151
Lasse Nielsen Försvarare Malmö 1 530 625
David Batanero Mittfältare Sundsvall 1 502 625
Oscar Linnér Målvakt AIK 1 498 650
Enoch Kofi Adu Mittfältare AIK 1 446 446
Franz Brorsson Försvarare Malmö 1 338 593
Rasmus Bengtsson Försvarare Malmö 1 328 964
Carlos Strandberg Anfallare Örebro 1 314 203
Rasmus Lindkvist Försvarare AIK 1 296 657
Per Karlsson Försvarare AIK 1 289 173
Jeppe Andersen Mittfältare Hammarby 1 274 800
Bonke Innocent Mittfältare Malmö 1 272 348
Kevin Stuhr Ellegaard Målvakt Elfsborg 1 270 970
Sander Svendsen (utlånad) Anfallare Hammarby 1 256 260
Carl Starfelt Försvarare Göteborg 1 212 568
Serge-Junior Martinsson Ngouali Mittfältare Hammarby 1 186 477
Haris Radetinac Mittfältare Djurgården 1 181 021
Nordin Gerzic Mittfältare Örebro 1 143 382
Mats Solheim Försvarare Hammarby 1 110 000
Daniel Sundgren Försvarare AIK 1 102 981
Muamer Tankovic Mittfältare Hammarby 1 080 000
Jonathan Ring Mittfältare Djurgården 1 052 213
Philip Haglund Mittfältare Siri. u.s 1 044 446
Denni Avdic Anfallare AFC Eskilstuna 1 044 417
John Alvbåge Målvakt Siri. u.s 1 037 500
Dzenis Kozica Anfallare Djurgården 1 021 665
Hosam Aiesh Mittfältare Östersund 992 502
Imad Khalili Anfallare Hammarby 984 000
Douglas Bergqvist Försvarare Östersund 974 052
Andreas Alm Tränare Häcken 952 039
Ole Söderberg Målvakt AFC Eskilstuna 939 512
Marcus Danielsson Försvarare Djurgården 936 237
Jamie Hopcutt Anfallare Östersund 929 708
Viktor Agardi. u.s Försvarare Kalmar 927 184
Stefan Silva Anfallare AIK 920 981
Tarik Elyounoussi Mittfältare AIK 914 243
Stefan Ishizaki Mittfältare Elfsborg 894 054
Alexander Jeremejeff Anfallare Häcken 892 371
Johan Wiland Målvakt Hammarby 861 014
Denniz Hümmet Anfallare Elfsborg 849 500
Simon Olsson Mittfältare Elfsborg 846 923
Kari Arkivuo Försvarare Häcken 834 705
Sam Mensiro Försvarare Östersund 830 407
Ahmed Yasin Anfallare Häcken 828 259
Darijan Bojanic Mittfältare Hammarby 827 726
Giorgi Kharaishvili Mittfältare Göteborg 827 162
Jacob Une Larsson Försvarare Djurgården 822 112
Godswill Ekpolo Försvarare Häcken 813 118
Simon Strand Försvarare Elfsborg 803 843
Henrik Löfkvist Försvarare Kalmar 791 876
Tobias Eriksson Mittfältare Sundsvall 787 901
Simon Lundevall Mittfältare Elfsborg 782 041
Kebba Ceesay Försvarare Siri. u.s 763 524
Viktor Lundberg Anfallare Häcken 742 672
Tesfaldet Tekie Mittfältare Östersund 740 714
Heradi Rashidi Försvarare AIK 737 540
Karl Holmberg Anfallare Norrköping 737 087
Johan Bertilsson Mittfältare Örebro 731 983
Jon Jönsson Försvarare Elfsborg 713 803
Simon Sandberg Försvarare Hammarby 711 720
Fredrik Liverstam Försvarare Helsingborg 711 518
Tommi Vaiho Målvakt Djurgården 703 813
Lars Krogh Gerson Mittfältare Norrköping 696 509
Victor Wernersson Försvarare Göteborg 695 165
Alexander Faltsetas Mittfältare Häcken 694 305
Ronald Mukiibi Försvarare Östersund 691 260
Per Frick Anfallare Elfsborg 689 045
Jonas Lindberg Anfallare Siri. u.s 686 382
Budimir Janosevic Målvakt AIK 678 351
Lucas Hägg Johansson Målvakt Kalmar 675 977
Johan Hammar Försvarare Häcken 675 539
Marcus Degerlund Försvarare Hammarby 665 727
Patrick Kpozo Försvarare Östersund 664 089
Peter Abrahamsson Målvakt Häcken 662 695
Panajotis Dimitriadis Försvarare AIK 661 504
Ludvig Fritzson Mittfältare Östersund 659 307
André Calisir Försvarare Göteborg 655 024
Sebastian Eriksson Mittfältare Göteborg 655 000
Noah Sonko Sundberg Försvarare Östersund 640 816
Curtis Edwards Mittfältare Östersund 640 812
Jesper Karlsson Anfallare Elfsborg 628 496
Edward Chilufya Anfallare Djurgården 628 378
Gustav Berggren Mittfältare Häcken 627 375
Rasmus Lindgren Försvarare Häcken 627 042
Andreas Landgren Mittfältare Helsingborg 617 686
Dennis Widgren Försvarare Hammarby 614 368
Erik Berg Försvarare Djurgården 613 949
Maic Sema Mittfältare Sundsvall 602 470
Robert Gojani Mittfältare Elfsborg 595 495
Sonny Karlsson Sportchef Häcken 594 249
Herman Hallberg Mittfältare Kalmar 593 589
Johan Persson Mittfältare Helsingborg 581 153
Oscar Jansson Målvakt Örebro 580 193
Jesper Manns Försvarare Elfsborg 579 514
Guillermo Molins Anfallare Malmö 561 457
Chima Akas Försvarare Kalmar 559 956
August Erlingmark Mittfältare Göteborg 559 933
David Myrestam Försvarare Sundsvall 556 778
Daleho Irandust Mittfältare Häcken 553 809
Mohammed Buya Turay Anfallare Djurgården 547 293
Daniel Björnquist Försvarare Örebro 545 042
Sixten Mohlin Målvakt Östersund 543 450
Carl Johansson Försvarare Falkenberg 542 350
Pär Hansson Målvakt Helsingborg 537 730
Christoffer Källqvist Målvakt Häcken 535 834
Filip Rogic Mittfältare Örebro 533 934
Robert Lundström Försvarare AIK 523 738
Alexander Blomqvist Försvarare Sundsvall 516 963
Kyriakos Stamatopoulos Målvakt AIK 514 400
David Mitov Nilsson Målvakt Norrköping 510 346
Peter Wilson Anfallare Sundsvall 506 544
Erik Dahlin Målvakt Göteborg 502 366
Sebastian Ohlsson Mittfältare Göteborg 496 488
Karl Larson Försvarare Siri. u.s 491 468
Filip Sachpekidis Mittfältare Kalmar 487 933
Jonathan Rasheed Målvakt Häcken 487 009
Isak Pettersson Målvakt Norrköping 478 203
Charbel Georges Mittfältare Siri. u.s 477 140
Patrik Karlsson Lagemyr Anfallare Göteborg 475 402
Samuel Adrian Mittfältare Malmö 474 207
Joel Ekstrand Försvarare AIK 473 248
Johannes Vall Försvarare Norrköping 471 414
Andreas Blomqvist Mittfältare Norrköping 468 397
Adam Andersson Mittfältare Häcken 468 375
Simon Skrabb Anfallare Norrköping 460 026
David Fällman Försvarare Hammarby 449 466
Alfons Sampstead Försvarare Norrköping 443 922
Mervan Celik Anfallare Häcken 443 604
Benjamin Nygren Anfallare Göteborg 440 374
Chidu Dauda Omeje Anfallare Sundsvall 439 801
Marcus Klingenberg Mathisen Mittfältare Falkenberg 439 480
Albin Granlund Försvarare Örebro 432 354
Stefan Holmquist Vecchia Anfallare Siri. u.s 430 936
Hampus Nilsson Målvakt Falkenberg 426 447
Andri Rünar Bjarnason Anfallare Helsingborg 422 632
Rami Kaib Försvarare Elfsborg 421 802
Piotr Johansson Försvarare Kalmar 421 500
Oscar Krusnell Försvarare Hammarby 420 000
Omar Eddahri Mittfältare Sundsvall 419 967
Hampus Finndell Mittfältare Djurgården 414 228
Frank Arhin Anfallare Östersund 406 120
Nicklas Bärkroth Mittfältare Djurgården 405 604
Gustav Jansson Målvakt Norrköping 400 203
Robin Söder Anfallare Göteborg 396 703
Ibrahim Dresevic Försvarare Elfsborg 394 420
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:53:00
 : Gnagare2000 Pluslust artikel. Kan även vara i sånna sammanställningar att man redovisar lön plus sigonen (som ofta betalas ut under hela kontrakts tiden ). 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:43:00
 För evigt trogen mitt lag.

Nä man gör inte mål på nick därifrån oavsett om han träffar. Skulle försökt tagit ner bollen istället
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:40:00
 Hoppas AIK och Saku går skilda vägar, friläges chansen han nickade utanför mot J-södra var horribel. Är ganska säker på att min fjortonåriga son satt den!
No more Saku thanks
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är det ens möjligt att i professionell fotboll gå in i en ny säsong med föresatsen att göra en mellansäsong?

Mellansäsonger är sånt man t v i n g a s till när nyckelspelare blir långtidsskadade, när precis alla marginaler går en emot, när EC-lottningen ger värsta möjliga utfall, när en eller flera konkurrentklubbar får in seklets sinkadus osv osv.

Men fan ta den som redan innan serien börjat utgår ifrån att SM-guldet är förlorat och att utesluter att oväntade saker kan inträffa. Den inställningen är som en självuppfyllande profetia typ Rikard i Europacupmatcher, där han redan från minut 1 övertygat sig om att det kommer att gå åt h-e och därför inte ens försöker vinna/ta sig vidare.

I år måste ett Attitydskifte modell större inträffa. Med eller utan Rikard.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/e868Q9/lo
Sänt: 2020-02-24 15:38:00
 Solnajojje: Säger väl inte allt, men konstaterar att Lindkvist sitter på en fin lön för att vara backup till Mets. 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:35:00
 Dunderborstaren.

Vilka är supettanklass? Koffe? Milo? Kanske Larsson du menar?
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:24:00
 Berns-92: Förstår inte hur de kan vara så mycket Norlings fel att BW värvat som en jävla PAJAS de senaste åren. Ska Norling uträtta mirakel med BWs superettan-klass värvningar? Han värvar fel spelare till fel position, fel egenskaper till den uppställning vi ska köra... kommunikationen tycks vara lika med noll. Det är inte norlings fel att det blivit såhär, man har ju sett på honom hur han lidit av BWs värvningar ett flertal gånger nu. 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:20:00
 Kommer ihåg en match på Stadshagen då Svante totalt dominerade mot dif och man var säker på framgång.

Hoppas att Saku motbevisar det man sett nu.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:15:00
 //Skorr
Jag kan acceptera att Norling är kvar
Jag kan acceptera mellanår
Kombinationen Norling och mellanår däremot kommer jag absolut inte acceptera, det tåget har gått.

Och med det sagt ska alla avgå?
Nej naturligtvis inte, gårdagens första halvlek såg långa stunder intressant ut och med liknande spel, mer matchvana i avgörande moment och nån annan än Yllestrumpan på topp så finns det något här. Men som sagt, det ska leda till resultat 2020.

Andra halvlek? Från bortre kortsida omöjligt att bedöma offensiven hundra meter längre fram.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
största problemet förutom BW är att vi har en svag startelva, (den vi såg i cupen)
och osäkert om/när vi kan räkna med sigge.

asani, finnen och silva ska inte vara med som startspelare.
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:04:00
 Vad är det egentligen GF-kören yrkar på? Att Norling ska avsäga sig det mandat han fått för att förändra och utveckla AIK:s fotboll? Att ge upp utifrån någon självinsikt att han sannolikt inte är kapabel till det? Vore inte det, om något, det största sveket mot AIK?

Jag ser ett AIK som på tydligt har förändrat sitt spel från förra säsongen. Och jag tror egentligen inte det är så mycket som behöver justeras. Min lekmannaanalys gör gällande att det framför allt är uppspel centralt i banan som behöver förbättras. När Larsson droppat ner för att hämta bolll måste dom två "10:orna" erbjuda alternativ, om så endast för att länka vidare ut mot Lundström/Otieno. Utan att förringa att balansspelarna också behöver utveckla sina roller, blir det hela väldigt impotent när Saku och Asani inte förmår skapa dynamik i det spelet. Eftersom läget är skarpt nu, med tävlingsspel, hoppas jag på pragmatiska lösningar tills dess att dom avsedda för den rollen steppar upp, eller avskrivs helt. Ofori eller t om Michel, med senaste prestationen i åtanke, kan erbjuda intelligens och skicklighet nog just nu. Dvs., för dom offensiva mittfältspositionerna. Saku och Asani bör som mest konkurrera på en av dessa.

Jag har sett många sämre februarimatcher än den senast mot Jönköping. Jag väntar med min dom. Dock är frågetecknet stort kring Björn Wesström. Hur ansvaret kan hamna hos tydligt förändringsorienterad tränare, och inte den person som satt en ihålig trupp för tävlingsspel, är bortom min förståelse. NÄR nu Norling har fått mandat, förväntar jag mig att han gör precis det han gör. Det i sig är seperat från frågan om han borde avyttrats efter förra säsongen.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 15:03:00
 satin //

Enig
 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:57:00
 Jag skulle vilja höra styrelsens/BWs argument för att behålla Norling om målsättningen är att byta spelstil, helt obegripligt i mina öron.
Vill man byta inriktning så är det väl självklart att man byter tränare. Varför ska AIK betala Norling för något han förmodligen inte klarar av, är klubben en skola/experimentverkstad för tränare som kört fast.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:55:00
 Årspremiär, kass plan, storm. Lika för bägge? Ja, men nu växlar vi upp. Laget inkl ledning vet vad som gäller, vi också.

Bäst poängsnitt de senaste 5-åren är fakta och kan väl läggas in i diverse statistikdatabaser.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dixi //

Oftast är det försvarsmekanismen som går in hos människor när personen ifråga inte kan ha fel. dvs mitt barn gör aldrig något fel. Så föga troligt att motbevisande fakta kommer framföras, även om den fakta som har presenterats inte alltid behöver vara korrekt. Motparten kommer ädnå se denna fakta som icke giltig.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:36:00
 Skorr
En match? Jag skulle säga ca 40 matcher. Hela förra säsongen inklusive försäsong och el plus 4 matcher denna säsong.
Du får det att framstå lite som att förra och årets dåliga resultat och spel kommit ur tomma intet. En övernaturlig händelse vi aldrig kunnat ana. Bw och rn är de som skapat det.
Är det någon som använder ”vad var det jag sa?” Är det bw som helt försökt ändra historieskrivningen i efterhand.
Det konstruktiva i att kritisera/vilja förnya är föändringen. Vill du att varje forummedlem ska komma med ett svar på exakt vem som ska efterträda som sportchef/tränare och även hört sig för med dem? Är det rimligt? Vi har väl en organisation, en klubb? Sitter de och fikar fram tills att aftonbladet skickar ett mess om att det är dags att hitta ny sportchef?
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:24:00
 OK, så vi har fått en statistikduell.

Visa egna statistikstaplar för att motbevisa den andra istället för att vara dryg.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:24:00
 FörAIKiFramtiden

Klippet visade ett fint mål. ”Man väljer att se på saker olika” :p
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:24:00
 Genalytikern
Jag väljer att jämföra med 90-talet eftersom det var det sista decenniet som vi ännu nådde de mål vi föresatte oss: på hemmaplan och i Europa. Detta trots usel ekonomi.

Som du ser hade vi bättre derbyfacit, lika bra facit mot IFK (trots att de var ett europeiskt storlag) och bättre facit mot MFF, trots att de var den första svenska helt professionella klubben 1990. Dessutom hade de stora inkomster från försäljningarna av bl a Jonas Thern, Stefan Schwarz, Martin Dahlin, Jörgen Pettersson, Patrik Andersson, Yksel Osmanovski osv.

Du är ute i ogjort väder, precis som vanligt.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:14:00
 Krokko
Den sammanställningen ser väl ut precis som förväntat. Inte jätteförvånad att du såklart väljer just dessa år som jämförelse. hade du tagit 80-99 00-19 hade du ju fått ännu mer lika siffror om du bara velat.

Annars är väl exakt allt enligt vad det bör vara? Vad vill du visa att vi förlorat mer mot MFF? inte jättemärkligt kanske eftersom de haft en bättre ekonomi? Enligt plan dvs. Samma med Europa där de med störst lönelista oftast vinner. Sen någon gång ytterst sällan sker såklart en bragd, Men sett till vår plats i näringskedjan så är det ju inga konstigheter?

Och som sagt hade du tagit in de 10 senaste åren så hade vi haft 2 guld och ett europaspel men som vanligt väljer du helt fritt för att förminska allt kring AIK

Eller är det publiksiffrorna i Europa du vill få fram att de var "bättre förr" utan att jämföra lagen sinsemellan?

Kämpa Krokko Kämpa
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:07:00
 Gnagare2000 Troligen? Personligen har jag svårt för att ge kritik när något är troligt ? Kan du ta fram siffror på detta?? ( du vet saklig fakta ) 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 14:03:00
 Jag har accepterat att Rikard och Björn är kvar och hoppas verkligen att Rikard kan göra allt han försöker med. Jag tycker väldigt mycket om Rikard som människa.

Men, tålamodet är väldigt kort.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.com/2020/02/jamforelse-aiks-
Sänt: 2020-02-24 14:00:00
 En liten jämförelse mellan AIK:s 90-tal vs 2010-tal. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 13:50:00
 PAL -

Jag håller med om att det hade varit på sin plats att byta tränare inför i år.

Det jag ser som ett problem nu är att väldigt många inte kan acceptera är att Norling är tränare för AIK 2020.
Vad är vinningen med att om och om igen gnälla på samma saker och tjata om Norlings och BWs avgång utan att bidra med något kontruktivt?
Det är som att personerna i fråga inte vill annat än att ha rätt (dvs att det går dåligt för AIK) så att dom i slutet av säsongen kan skriva. Haha, vad var det jag sa!?

Jag har oxå många kritiska åsikter om gårdagens match och vissa spelare.

Klimatet och frustrationen efter EN match är så uppskruvad att jag har svårt att tro att det gynnar oss.

Det blir snarare en självuppfyllande profetia att allting suger vilket inte är till godo.


 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 13:35:00
 Satin: Hur man lär sig att torska med 2-4 mot djurgården? Nej tack.

Vi är inte Bajen, där kan man slå sig för bröstet över vackra spelsekvenser efter man förlorat.


Men med de kravlösa personerna som härjar här är vi snart som gamla Bajen.
 

Namn: Rubarths kapning   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 13:31:00
 Nordin_/
Fast har man skytteligan vinnaren så vetefan om man kan definiera truppen som medioker. Har man någon som kan snirkla in bollarna så räcker det att hålla tätt bakåt i AS. Anno 2018.
 

Namn: satin   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/p/B88joISn40d/?igshid=zw3pvn2t18
Sänt: 2020-02-24 13:23:00
 Se o lär :) 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 13:08:00
 Solnajojje,

Menar inte att suffian ska bli partner utan ersättare när Goitom inte ska spela. Jag tycker vi ska fortsätta spela med 1 forward därför kan saku/asani/Silva konkurrera om 1 av 10 rollerna fram tills Nabbe är tillbaka och ofori ha den andra
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 13:06:00
 Bra skrivet PAL 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 13:03:00
 //Skorr
Om jag talar för mig själv så kan jag ta en mellansäsong med en ny tränare eftersom han är just ny och ska få bygga sitt lag med sin trupp. Jag kan inte ta en mellansäsong med Norling eftersom det var precis vad vi hade med honom förra säsongen.

En tränare som lett laget till den sämsta placeringen sen 2010 och gjort en säsong som var sämre än företrädarens (som fick sparken) sämsta prestation ska egentligen inte vara kvar. Är han ändå kvar ska det inte vara för nån jävla mellansäsong, nej då handlar det om framgång, direkt.

Hade Norling hetat någotannat hade han inte varit kvar.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 12:56:00
 solnajojje: Problemet är att Lindkvist förmodligen sitter på en av allsvenskans bästa löner för ytterbackar. Då räcker det inte med att fylla en funktion som ersättare till Mets de tre matcher per år han är borta.

Skorr: Det handlar om att sälja in ett koncept. BW och Norling yrar om att vi ska vinna allt samtidigt som varenda kotte inser att det är skitsnack. Då förbrukar man istället sitt förtroende ännu mer. Men i slutändan handlar det för mig om att BW åtminstone inte för mig förtjänar att få starta om på ny kula. Bränner man 2019 så fullständigt som han gjorde är det dags att leta nytt jobb. Norling tror jag fortfarande är en bra tränare, men vi får väl se efter året. Detta blir ju en mellansäsong oavsett vad vi säger nu.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 12:45:00
 Flempanrat -

Jag som alltid har tyckt att Norling varit en tränare som kan ta AIK till nästa nivå.
Jag som alltid har tyckt att BW är en bra sportchef för AIK.
Jag som var lika sur som många andra att vi inte kunde förvalta guldet från 2018 till något stort 2019.
Så till den grad att jag ville att Norling skulle få sparken och kanske även BW.

Nu blev det inte så. Norling är kvar och jag menar på att det inte hjälper på något sätt att kräva avgångar och nytt spelsätt efter EN match.
Det måste finnas någon form av nyans i kritiken.
Jag tycker även att det måste finnas någon form av tålamod till det nya spelsätt vi har och dom nya spelarna.

Jag köper att man under match visar frustration över spelet och spelarna men att älta det om och om igen är dödfött och bidrar inte till någonting annat än dålig stämning.

Vissa skriver att man hellre tar en mellansäsong med någon annan tränare.
Varför kan man då inte acceptera en melllansäsong med Norling i så fall?

Vi ser alla vad som inte stämmer. Vad får vissa att tro att inte BW och Norling gör det?
Jag tycker att dessa två herrar är väldigt tydliga med det.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 12:45:00
 Gnagare2000 Tycker fortfarande Rasmus fyller en roll i årets trupp (redan förklarat varför tidigare ) han va grym 2017. Gjorde en helt ok säsong 2018 när vi tog guld. Sen gjorde han som större delen av truppen en dåligt 2029 ja . På det stora hela en ok värvning. Långt ifrån usel i mina ögon .
Ja Rashidi hade jag gärna sett få lämna . Dock väldigt svårt att det frigör särskilt mycket lönekapital. Han köptes väl för 300 000 å lär snarare vara en av dom sämst betalda i truppen.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 12:41:00
 Ingång-G Det tror jag inte att han kommer bli... henoks partner på topp alltså. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 12:33:00
 Visst att truppen inte är superbra, men Norling måste ju kunna utveckla spelare med? Ylätupa ser likadan ut som förra året exempelvis. Kan Dif vinna guld med en medioker trupp borde vi kunna göra det med.

Tråkigt att vara pessimist men dessvärre är det svårt att vara annat just nu.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 12:23:00
 Bidd

Ni har ju BW redan plockat in ersättare till nabbe medans han är skadad och det är asani
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:48:00
 Rubarths kapning;
Självklart ett enormt misslyckande och troligtvis ett steg närmare sin egen avgång. Men det skulle vara förödande om inte BW söker en anfallare, på lån, som går rakt in till Nabbe är tillbaka.
Saku håller inte i någon allsvensk trupp och Asani är ingen startspelare. Ingen taktik i världen kan omvandla två div.1-nivå-spelare till att platsa i vår klubb.

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:47:00
 solnajojje: Om vi nu tar oss vidare från gruppen som jag ändå ser som en självklarhet kommer det bli respass i antingen kvarten eller semin när vi faktiskt möter bra lag. Med nuvarande trupp, något annat vore märkligt. Att då som sportchef säga att vi satsar på cupen är antingen lögn eller ren och skär inkompetens.

Vi kommer inte ha en suck i Allsvenskan. Har vi nuvarande trupp är vi avhängda efter 10 omgångar, garanterat. Någon stark värvning i sommar kombinerat med Nabbe tillbaka kanske vi kan hämta in en topp 3 placering lite beroende på hur starka våra konkurrenter är.

Jag trodde i min enfaldighet att dessa icke säsonger som vi varit så trötta på under Alm skulle sluta när vi sålde Isak och att vi faktiskt skulle vara en guldkandidat framöver. Ett år fick vi. ETT år. Nu är det "utvecklingsår" igen.

Angående Panos, Lindkvist och Rashidi. Presterar man bra ett halvår när man har ett kontrakt på tre år är man inte en bra värvning. Då är man en usel värvning. Min poäng däremot är att vi kan inte ha dessa stoppklossar i truppen om vi ska försöka spetsa till den.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:46:00
 Solnajojje,

Goitoms komplement lär väl bli suffian om han blir klar.
 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:44:00
 Ska rätta mig själv här också och säga att om Sigge har en säsong till som förra så börjar det inte nosa på en dålig värvning, då är det en dålig värvning, en riktigt dålig. 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:42:00
 Businesswithmoney
Det skulle jag verkligen inte säga... Med tanke på hans skadesituation inför förra säsongen så tycker jag det får visa sig. Kommer han i form till denna säsong och sedan levererar på den nivå han har i sig så tror jag det kan bli hur bra som helst. Men blir denna säsong lik förra för honom så börjar han nosa på en dålig värvning.

Men bara på rak arm så tänker jag på Krpic och inte minst Majstorovic som betydligt sämre värvningar...
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Ja absolut är det så om man inte lägger in någon som helst analys kring siffrorna.


I varje enskild match spelar givetvis ekonomin mindre roll. Men generellt och speciellt över en serie eller ett slutspel (som klubbarna bryr sig om) så vinner ekonomi alltid över tid i alla sammanhang i fotboll.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:35:00
 Är sigge, sett till hur mkt han hyllar sig själv(han ska slakta etc), våran sämsta värvning i modern tid? 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:35:00
 Bojansfulamuche
4,76% framgångar och 95,24% misslyckanden under åren med Rikard är ändå chockerande dåligt.

Hur man än vrider och vänder på det.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:34:00
 Saknaden av Kolbeinn Sigthorsson märks ju. Mathias Lühr var nyligen inne på att utan honom kommer ni inte utvecklas offensivt i år...?
- Det är klart att vi har planerat för honom, att han ska finnas hos oss och leverera. Men det finns inga lyckopiller. Varken kring honom eller arbetet i stort. Det är bara hårt arbete som gäller.

När kan han spela?
- Vi ska akta oss för att prata medicinskt. Vi kan just nu bara avvakta.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:33:00
 Gnagare2000 Tycker väl snarare att många har varit överens om att våran offensiva trio varit svag ? Min förhoppning var att Jasir skulle hålla högre klass en vi sett hitils . Att Saku kommer svänga i kvalite å blanda högt och lågt kändes givet på förhand.

Samtliga 3 spelare du nämner gjorde det bra när dom kom till laget . Så känns lite väl löjligt att kodifiera dom som usla spelare .

nikodemus33 Det va 2 katastrofala ingripanden som gav dom 2 mål ja. Övrigt tyckte jag försvaret sköte sig bra. Södra skapar väldigt lite sett över hela matchen .

Ingång-G Jo Ofori som 10a med Saku som backup borde vara givet framöver. Frågan e bara vem som ska komplicera Henok på topp? Sigge verkar vara långt ifrån spel om man lyssnar på Norling .
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
När det gäller ekonomi måste man förstå att det inte bara räcker att titta på lönelistan. När vi kommer upp från superettan eller efter 2010 så räcker det inte med att ha råd med höga löner för höga intäkter om man inte samtidigt har en bra kassa och EK.

Det tar tid att ställa om sämre trupper som tillkommit efter misskötsel även om man samtidigt kan ha näst högst lönekostnader om man inte samtidigt har en väldigt stor kassa för att göra den resan kort.


Står man med en medioker-bra trupp, näst högst intäkter som ger näst högst löner men en okej-bra kassa så betyder inte det att man har näst bäst trupp eller ens borde ha det då.

För att göra det krävs det sannolikt att man byter ut 5-10 spelare mot ren klass och bättre bredd. Med 15-20 miljoner i kassan är det inte görbart på kort tid. Då behöver man göra det stegvis och under tiden sälja unga utvecklade spelare för att kunna öka antalet klasspelare och bättre breddspelare.

I den processen kan lag som har lägre löneutgifter vara längst fram i sina processer och därför helt naturligt och logiskt ha större effekt på planen och därför komma före oss tills vi har återskapat vårt försprång mot dessa i praktiken. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:26:00
 Bojansfulamuche
OK, så när vi tappar SM-guldet till Elfsborg, Kalmar, HeIF, Peking, Dif , IFKoch bomfaderalla, då är det ekonomin som ligger bakom?

När vi blir dubbelnollade av Nordsjällands junisar likaså? När vi torskar cupsemi - hemma! - mot AFC likaså?

Vad som varit kontinuiteten under Rikards sista 6½ år i AIK är att spelet på sista tredjedelen av planen varit fullkomligt underprioriterat. Vi har under dessa år haft svårt att skapa målchanser mot Värmbol och Oddevold, mot Shamrock Rovers och Klaksvik, mot AFC och Mjällby.

Visst, man kan experimentera med att basera sitt spel på låg tyngdpunkt och fembackslinje. Men om det inte fungerar måste man dra slutsatser och justera taktiken. Nu sägs det att vi äntligen ska prioritera det konstruktiva lite mer. Men mot J-Södra hade vi fem eller sex skott på mål...
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:22:00
 Skorr

Man skulle sitta ned i båten och vara tyst efter säsongen 2018, trots att det stank misslyckande om förberedelserna inför 2019.

Man skulle sitta ned i båten och vara tyst under säsongen 2019, då utredning skulle göras efter säsongen.

Man skulle sitta ned i båten och vara tyst efter säsongen 2019, då utredningen pågick.

Man skulle sitta ned i båten och vara tyst under försäsongen, då ledningen utrett och hittat fel i spelsätt och system.

Man ska sitta ned i båten och vara tyst när tåvlingssäsongen startat, trots att vi återigen kan se att laget inte är förberett och trots att vi startat säsongen med ett rejält misslyckande.

När är det dags att säga ifrån?

Varför ska BW och Norling få så många chanser?

Jag undrar var vi hade varit idag om Kissen, Hamrén, Miller, Uhrin m.fl fått samma dunk i ryggen och lika många chanser som BW och Norling.

När klubbar fungerar så dåligt som AIK kan jag förstå att supportrar går över gränsen i affekt. Det är absolut inte OK, men jag kan förstå det. Om inte något radikalt sker kring den sportsliga ledningen innan sommaren är jag tämligen säker på att någon får hjärnsläpp och skriver hotbrev, dolkar fast meddelanden på ytterdörrar, planterar kors i trädgårdar eller levererar djurhuvuden på förstetrappor. Klubben bäddar tyvärr för det när man stoppar huvudet i sanden, låtsas som det regnar och blundar för problemen.

Skiten har träffat fläkten. Vinner vi inte två raka cupmatcher kan den här våren bli jävligt otrevlig.

Vad är oddsen på att Norling, trots förlängning av kontraktet blir förste tränare att gå den här säsongen?
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:21:00
 Krokko: Vad är det ens för poäng med att hålla på och räkna upp konkurrenters titlar under tiden som Norling varit huvudtränare för AIK?
Dif tog ett SM-guld samma år som Norlings första år, då han tog AIK tillbaka till Allsvenskan genom att vinna Superettan.
Elfsborg tog ett SM-guld samma år som Norling sensationellt tog AIK till en andraplats som nykomlingar.

Det som är bisarrt är Dif:s SM-guld 2019. Det är lika bisarrt som Norrköpings guld 2015, men aningen mindre bisarrt än Bajens guld 2001 samt HBK:s guld året innan.

Jag är långt ifrån övertygad om att Norling är rätt person att leda AIK under kommande säsonger, 2019 var en stor besvikelse precis som främst 2008 också var naturligtvis. Jag är därtill övertygad om att jag vill se en annan sportchef än Wesström. Men detta historiska blaj utan kontext, hur orkar du?
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:20:00
 Bojansfulamuche: Ganska hyfsade trupper vi hade 2007-2008 ändå. Kan inte tänka mig något annat än att vi var i topp på löneligan de åren. Att komma på plats 5 är bara rena underprestationer. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Angående Dif, absolut eftersom att vi hade pissdåliga förutsättningar egentligen 2001-2011. Sedan tog det några år att bygga ekonomi och transformera upp våra truppers kvalitet utan att tappa kapitalet även om vi låg tvåa i löneligan. När vi gjort en del av det arbetet så drog MFF ifrån. Fram tills Isak såldes har vi varit ”chanslösa” ekonomiskt sett. Från 2017 närmade vi oss MFF och har ett guld på tre år. Från 2017-2018 någonstans anser jag att det är rimligt att ställa krav på titlar med jämnare mellanrum med de bästa förutsättningarna vi haft på 2000-talet. Även i jämförelse med andra.


Att vissa skitlag enstaka gånger lyckas i Europa är rena tillfälligheter även om man så klart gjort det bra.


Du visar konstant att ekonomi är irrelevant eftersom att du drar slutsatser utan att ens bemöda dig om att tala om ekonomiska förhållanden.

Det handlar primärt inte om att vi haft för dålig filosofi eller för dåliga tränare utan att klubben har misskötts uppifrån.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:09:00
 Ingång-G
Jag har aldrig någonsin påstått att ekonomin är irrelevant. Vad jag säger är att det finns massor av klubbar som pga bristande idrottsliga ambitioner inte kan dra nytta av sin ekonomi.

AIK är tyvärr ett exempel på detta. Vi vann två SM-guld, ett gäng cupguld och spelade Cupvinnarkvart och Champions League på 90-talet, när vi var en mycket fattig klubb - men också en klubb med viss kravbild och tämligen krävande supportrar.

Under 2010-talet blev det en enda titel, trots att vår ekonomi nu var en av landets bästa. Dessvärre gjorde vi oss av med vår mkt kompetente sportchef hösten 2008, och där har vi en stor del av problemet.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:05:00
 BW ska bedömas efter hur laget presterar i relation till kostnader för truppen, efter hur hans nyförvärv presterar, efter vilka försäljningar som görs.
Var det rätt att satsa stora pengar på Stefanelli, Ylätupa, Avdic och Koffe? Ja i ett fall och nej i tre. En sportchef måste ha fler ja än nej när bokslut görs. Det har varit för många halvdanna värvningar de senaste åren, namn som Krpic, Magnar Ödegaard, Panos, Rashidi, Affane, Brustad, Stefan Silva - det finns fler.

BW måste ha ett bättre öga för talang och en bättre träffbild. Görs scoutingen grundligt nog - uppenbarligen inte. 10 år är lång tid, det är dags att AIK börjar leta efter en ny sportchef. Det bästa namnet finns redan i klubben. Sebastian Larsson.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:03:00
 Krokko,

Ena sekunden argumenterar du för att ekonomi inte spelar roll och andra sekunden så argumenterar du för att en tränare inte lyckats pågrund av sämre ekonomiska förutsättningar
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:03:00
 Bojansfulamuche
Så i din värld är det motiverat att Dif vinner fyra titlar mot vår enda under Norlingåren, trots vår berömda Kontinuitet och trots Isakslantarna?

Och det är naturligtvis även helt normalt att Elfsborg, HeIF, Kalmar FF och Halmstad(!) lyckas bättre i Europa än vi?

Är det ditt svar?
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:03:00
 Krokko

Det är långt ifrån första gången jag säger det till dig men här kommer det igen, du kan inte läsa statistik på det sätt du gör och ta det för något vetenskapligt bevisat. För att du ska hitta samband och mönster i din statistik så måste du även ta hänsyn till saker runt omkring dig, ofta kallat variabler.

Om vi vrider på underlaget till statistiken lite för att påvisa hur fel det kan bli så kan vi ta åren 2013 - 2018 som grund och med det slå fast att Rikard vinner sm-guld vid 33,3% av tillfällena.

Låter som en demontränare i mina ögon....statistik som sagt..
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 11:01:00
 Krokko

Ja verkligen!

I alla Europakval har vi mött lag med mycket bättre ekonomi i någon runda.

I allsvenskan har vi varje enskilt år mött lag med bättre ekonomi alternativt hunnit komma längre i sin process när vi exempelvis kom från superettan.


Det ör inte en fråga för mig. Det är en fråga för dig själv att förstå.

Isak pengarna är inte på väg att ta slut.
Men de gav oss en förutsättning att närma oss MFF. Vilket gav effekt 2018.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:58:00
 Bojansfulamuche
Tycker du att utfallet 1 framgång contra 20 misslyckanden under Norlingåren går att motivera/förklara/ursäkta på ekonomiska grunder?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Dif hade betydligt bättre förutsättningar än oss och många andra i början av 2000-talet.

Det handlar snarare om hur ofta och när man haft bättre ekonomi än hur många gånger bättre ekonomi man har. Väldigt märklig fråga att 4-1 i i guld skulle betyda 4 gånger bättre ekonomi.


Krokko


Igen, för säkert 500 gången. Att misslyckas är inte svårt. Att lyckas utan bäst ekonomi är omöjligt, över tid.Nämn en enda klubb som år efter år efter år efter år överpresterar andras bättre ekonomi?
Svar. Det finns INGEN.

Nej, Atalanta överpresterar inte andras bättre ekonomi år efter år.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:58:00
 En vild gissning .

Jag tror enbart Malmö har dyrare trupp än vad vi har.

Är det någon som sitter på fakta?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Dif hade betydligt bättre förutsättningar än oss och många andra i början av 2000-talet.

Det handlar snarare om hur ofta och när man haft bättre ekonomi än hur många gånger bättre ekonomi man har. Väldigt märklig fråga att 4-1 i i guld skulle betyda 4 gånger bättre ekonomi.


Krokko


Igen, för säkert 500 gången. Att misslyckas är inte svårt. Att lyckas utan bäst ekonomi är omöjligt, över tid.Nämn en enda klubb som år efter år efter år efter år överpresterar andras bättre ekonomi?
Svar. Det finns INGEN.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:55:00
 Bojansfulamuche
Man United misslyckas år efter år efter år, trots alla sina stålar.

Atalanta punch above their weight år efter år.

Besvara nu min fråga: vilka ekonomiska förutsättningar förklarar att Rikard under sina år har en enda framgång och 20 misslyckanden?

Blir chanserna bättre när Isakpengarna är helt borta? Samtidigt som publikntäkterna är sämre än Hifdifs?
 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:52:00
 BW och Norling har styrt skutan i ett antal år nu och ansvaret för sportens nuvarande läge faller till 100% på dom två. Det är inte så mycket svårare än så faktiskt. Visst har BW en budget att jobba efter, men den är generellt mycket bra med allsvenska mått mätt så det blir lite väl magstarkt att börja skylla på den.

Vad jag tycker om Norling vet ni. Jag tycker hela situationen inför den här säsongen känns forcerad. Man försöker trycka ner den kubiska klossen Norling i det runda hålet. Det hade nog varit smartare att köpa en rund kloss istället.

Vad gäller BW så tycker jag att han gjort det OK under sina år som sportchef, men vi kommer aldrig lyfta till nästa nivå med honom vid rodret.

Beslut är dock taget nu att det ska satsas på BW+Norling i år så nu är det full stöttning från min sida, men det kommer inte krävas mycket för att avgå-ropen ska börja skalla. Inte värdigt att sätta trotjänare som BW och Norling i den här situationen. Den påminner mycket om situationen med Alm inför 2016.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:51:00
 Ingång-G
Så du menar att Dif haft fyra gånger bättre ekonomiska förutsättningar än AIK under Norlingåren?

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Precis, Hamburg VAR.

Atalanta kommer aldrig vinna serie A och lyckas i CL frekvent utan topp 2 ekonomi i Serie A.


Nej det ör inte allt men utan toppekonomi kommer du aldrig vinna frekvent. Aldrig. Det sker inte i en enda liga i vela världen på professionell nivå. INGEN. INTE ETT ENDA LAG UTAN TOPPEKONOMI I SIN LIGA VINNER LIGAN MER ÅN UNDANTAGSVIS.

Sanningen eller i alla fall verkliga och påtagliga faktorer dom på ett logiskt sätt på rekar resultatet är precis det jag håller mig till och precis det du fullständigt struntar i.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:50:00
 Krokko,

Ja 2005 var väl djurgården allsvenskans rikaste klubb kanske i konkurrens med Malmö så inte konstigt alls att dom vann 2 titlar då
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:47:00
 Norling och BW har väl tillsammans 30 i år i AIK. Är vår styrelse tillräcklig stark att ta dessa beslut? Om BW säger till styrelsen att han inte behöver mera deg för truppen är bra nog, så gäller nog det - och ingen ifrågasätter. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:46:00
 Konraldo

I mina ögon så behöver den offensiva spelaren vara duktig på att möta boll och kunna vända upp på liten yta. Med det inte sagt att man kan kombinera med en mer löpstark spelare som den andra 10an
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:46:00
 Bojansfulamuche
Håll dig till sanningen nu.

Vad jag säger är att ekonomin inte är a l l t. Se på en klubb som Man United som har enorma ekonomiska muskler men saknar en sportslig strategi. Då blir det bara skit av det.

Se på HSV, som alltid varit en av Tysklands rikaste klubbar. De trodde att de var immuna mot motgångar - och är nere i tvåan nu.

Och se på Atalanta, en liten klubb med 12.000 stammisar. Men som har ett fotbollsmässigt projekt och en strategi att nå sina mål.

Och svara nu på min fråga: Vad finns - ekonomiskt sett - som motiverar att Dif vunnit fyra gånger fler titlar än vi under Norlingåren?
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:44:00
 Nu när varken BW eller Rickard fick sparken så är det ganska menlöst att skrika på deras avgång efter en cup match.

Jag förstår och delar frustrationen över den kassa starten och på hur spelet ser ut men det får finnas viss rim och reson på hur mycket man kan gnälla.

Det finns lixom inget mervärde att gnälla sig igenom en säsong.

Ibland känns det som att vissa lever för att gnälla, oavsett hur, när och var.

Sitt ner i båten.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:43:00
 IngångG:
Den offensive spelare som behövs har andra kvaliteter än Ofori! Jag menar att vi behöver en Tarik!
Men Ofori är toppklass, så klart, men kompletterar inte Henok/Kolbeinn på det sätt som behövs.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Taktiken är sekundär om inte kvaliteten finns och den finns inte. Man kan kompensera bristen defensivt med en försvarsmässig organisation men offensivt är det svårare.

Att se Saku för den oetablerade junis han är kanske tar emot men tyvärr så valde man att såga Norlings hantering istället för att köpa att han inte var bättre. Att en lika ung spelare som Bilal oftast valdes före borde fått fler att inse att det inte handlade om något utöver kvalitet som låg bakom hans speltid.

Det som oroar mig mest är hur Saku och Assani med den spelstil som de har presterat så lite mot relativt svagt motstånd.

Sedan tycker jag Lundström också varit svag under säsongen och verkar inte alls klara av att leverera med offensivare direktioner.

Positivt att Michel äntligen spelade back. Där ser jag helt klart en framtid för honom i AIK.

Annars var Ofori på plan bland det enda positiva, en kvalitetsspelare. Det och att vi fortfarande har en gruppseger i egna händer. Ett offensivt AIK som inte föll tillbaka i gammal shape.

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Du skiter fullständigt i ekonomi och annat när det passar din tes. Det vet du själv.


2008 fanns det också andra klubbar i serien.
Vinnaren hade till exempel 3 bröder och snart blivande landslagsmän i truppen.
Du kan prata om våra spelare, men ingen igår trupp 2008 hade en karriär som Rasmus och Viktor främst. Samt ett par duktiga brassar.


Arnefjord, Bojent, Bojan, Jonsson, Valdemarin, Tjerna, Burguc, Jagne, Pavey har aldrig varit i toppskiktet av spelare på sin position.

Tjerna och Rubarth är hjältar och ska all respekt de förtjänar. Och Dylan romantisera 2008 års trupp bäst du vill.
Faktum är att enbart Nisse, Ortiz, Dulee och Obolo från den truppen kan anses vara på högsta allsvenska nivå på sin position.

 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:38:00
 En trappa städas bäst uppifrån. Om vi skall göra förändringar i sporten så borde vi först byta sportchef. Den nye sportchefen måste sedan utvärdera tränarfrågan. Om han sedan vill ha en ny tränare så bör han få sköta rekryteringen. Om Björn sparkar Norling när han sitter på ett rykande färskt kontrakt så är det ett förödande nederlag för Björn. Om ledningen sparkar Björn EFTER att han rekryterat en ny tränare så är det ett förödande nederlag för ledningen.


 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:38:00
 Solnajojje,

Har sagt det förut och säger det igen. Vi har redan den offensiva spelaren i truppen. Han heter Ofori
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:38:00
 Ingång-G
Det spelar verkligen roll!

Se på vår trupp och dess värde 2008 och vad vi fick ut av den poängmässigt. Det är skrämmande läsning.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:36:00
 Krokko,

Jaha, då ska man börja räkna med ekonomiska förutsättningar. Men när norling var tränare mellan 2005-2008 så spelade det ingen roll.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:33:00
 Ingång-G
Billborn har inte getts obegränsad tid och han har inte haft Isakpengar att falla tillbaka på.

Rikards andra sejour i AIK har helt sammanfallit med Isaks genombrott och de ekonomiska muskler vi plötsligt fick. Annars hade de ständiga EC-flopparna svidit ordentligt.

Nu är det dessvärre så att inte ens denna skattkammare är outsinlig. Vi måste alltså bli smartare i vår taktik, i våra värvningar och försäljningar, i våra tränarval, kort sagt i våra strategier och prioriteter,
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:30:00
 Jojje//
Det ska väl nämnas att försvaret gjorde katastrof insatser oxå. Sen bör man ha i åtanke att vi mötte ett Superettan lag. Totalt en bedrövlig insats . Sen får vi hoppas att någon annan än BW väljer den offensiva startspelaren du vill ha in
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:30:00
 solnajojje: För somliga kommer det som en chock att Saku och Asani på planen samtidigt inte håller ens allsvensk bottenklass trots att vi är många som varnat hela vintern för det här.

Men vafan pengarna är slut. Bra jobbat BW. Hoppas Rashidi, Panos, Lindkvist osv frälser oss istället.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:26:00
 Krokko

Jag argumenterar inte för att Rikard är en fantastisk tränare. Men att bara peka på titlar gör att alla allsvenska tränare över tid kommer att ses som misslyckade. Finns väl få som i dagsläget tycket att Norling är en bättre tränare än Billborn. Fast billborn har 0 titlar men har åkt ur allsvenskan på sitt CV
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Absolut.
Vi satte oss i en ekonomisk skitsits efter CL vilket resulterade i superettan och återhämtningsprocess efter att vi gått upp igen. Rätt svårt att beskylla tränare för att klubben misskötts uppifrån. Tyvärr fortsatte ju misskötseln fram till 2011. Därifrån var, precis som Björn beskrivit, utvecklingsår 4-5 år innan vi faktiskt på allvar hade medel att satsa för resultat med en annan kravbild. Från 2018 räknar jag som starten på där man faktiskt kan börja kräva titlar och gruppspel med jämnare mellanrum. Tidigare har det mest varit att det kan ske om allt synkar och utvecklas samtidigt det enskilda året. Men efter Isak fick vi helt andra ekonomiska förutsättningar.

Därmed inte sagt att vi inte hade kunnat ta något guld till. Men det bör inte vara så svårt att analysera läget i alla fall något mer än att konstatera den torra statistiken


Allt som skett under 2000-talet följer en i alla fall för mig väldigt rimlig logik. Därmed inte sagt att vi kunde varit både bättre och sämre enskilda år.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:22:00
 Som dom flesta redan kommit fram till är det sista tredje delen det sprack igår . Som Sebbe sa i intervjuer kommer vi fram till bra lägen . Men när dom ska förvaltas i målchanser så missar vi.
Vi behöver ha en en offensiv spetsspelare i laget. Som kliver rakt in i startelvan . Det måste lösas snarast .
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:21:00
 Ingång-G
Bara det faktum att Rikard är kvar i Sverige år efter år tyder väl på att han inte är så attraktiv för någon klubb eller landslag? Se på alla svenska tränare som anlitas av klubbar som ger flerfallt bättre betalt - eller t o m förbundskaptensjobb.

Rikard var ett och ett halvt år i Brann och förvandlade dem på den korta tiden från ett topplag i norska ligan till ett mittenlag i andradivisionen.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:15:00
 Bojansfulamuche
Finns det någonting öht som motiverar att Dif har fyra gånger så många titlar som vi under Norlingåren? Att Elfsborg, Kalmar, Helsingborg, Östersund och Halmstad(!!!) lyckats bättre i Europa?
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:08:00
 Krokko,

Men av nuvarande tränare i allsvenskan så har väl ingen lika många titlar som Norling. Måste betyda att han nu är allsvenskans bästa tränare?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Vad väger du in i den slutsatsen att en enligt dig bättre tränare vinner mindre procentuellt än en enligt dig sämre tränare?


Funderar du ens på vart vi står och har stått ekonomiskt i förhållande till andra i olika perioder?
Funderar du ens på rimligheten i att en klubb som spelat i superettan ska komma upp och hinna ställa om ekonomi och trupp för att ta guld inom ett par år efter man gått upp?

Det tog Bajen flera år att ens tillhöra toppen efter superettan.


Du analyserar inte duna siffror över huvud taget utöver vad den exakta statistiken säger. Dvs du skiter blankt i alla bakomliggande parametrar till statistiken.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:06:00
 Och angående Norlings taktik .

Ta året då vi gick upp från superettan och året efter.
Då spelades det ju väldigt fin fotboll. Varför provar inte Norling den taktiken för? Putsar på den lite?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 10:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ingång-G
Låt oss konstatera att Micke Stahre - som är en ytterst begränsad tränare - vann dubbelt så mycket på ett år som Rikard lyckats med på å t t a år. 2 framgångar contra 0 misslyckanden. Och då hade Stahre inte möjlighet att spela EC, eftersom vi dabbat oss året innan.

Jag tycker detta konstaterande räcker som svar.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:58:00
 SOLNASTAD

Totalt sätt över en säsong var jag nöjd fram tills förra säsongen.

Vad är jag mest missnöjd över.
Att Norling inte spelare efter materialet han har. Det är ungefär som om att han jävlas med wesström . Kolla jag gick inte det jag ville ha nu går spelet så här dåligt .


Tittar man till säsongen som kommer nu så är jag missnöjd över att som Norling ställer upp nu är vi ett mittenlag.
Lyckas Norling bättre än femte placering i år med dessa offensiva spelare så ska han faktiskt ha beröm.
Dock ska han ha kritik om adu blir kvar. För jag anser det är grovt tjänstefel att inte spela ofori larsson adu samtidigt.

Det sägs att med Olsson så tappade vi den offensiva spelet förra säsongen.
Nu har ju Norling fått en riktigt bra ersättare i ofori.
Han fick pusselbiten som saknades.
Se då till att fortsätta med taktiken du hade men gör den lite mer framåtlutad.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:56:00
 Är alla överens om vad som är gnäll och vad som är konstruktivt menad kritik?
Det är inte sunt, eller utvecklande, att inte kalla en dålig prestation för just en dålig prestation, både vad gäller laget, ledningen eller enskild spelare.
Även kritiker kan mycket väl vara helhjärtade supportrar, annars skulle man nog inte skicka sina synpunkter?!
Årets matcher har bjudit på svaga laginsatser men i mitt tycke mycket mer positiva tendenser än tidigare. Tyvärr håller inte de forwards som fått spela tillräckligt hög klass. Och just nu finns inga alternativ...
Måtte Björn agera!!!
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:55:00
 Krokko,

Vilken allsvensk tränare tycker du är bättre?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:53:00
 Fel av mig i föregående inlägg:

Vi har spelat sex EC-kval, inte fem (ifjol både CL- och EL-kval).

Rikards facit är alltså 1 framgång contra 20 misslyckanden.

Det ger en framgångsprocent på 4,76%.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:50:00
 To Whom It May Concern:

AIK har under Rikard Norling

Vunnit 1 SM-guld av 7 möjliga (2005 var vi i Superettan)
Vunnit 0 cupsegrar av 8 möjliga
Gått till 0 EC-gruppspel av 5 möjliga
---------------------------------------------------------------------------------
Summa : 1 framgång och 19 misslyckanden

En framgångsprocent på 5% - samtidigt som Bajen sprungit ifrån oss publik (och risken är stor att Dif gör detsamma)


Berätta nu: vad ska vi realistiskt sett hänga upp vår optimism på?
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:49:00
 Bidd,

Håller helt med, presspelet och försvarsspelet fungerar bra och vi släpper igentligen endast till chanser pga egna misstag. Jönköping har väldig svårt att ta sig fram på eget spel.

Dock tycker jag vårat egna spel från egen backlinje saknar otroligt mycket. Och något jag inte tror kommer att läsas genom att sätta in Ofori där kontra Adu.

När våra innermittfältare kommer ner för att sköta uppspelen så saknar vi helt och spelalternativ centralt i banan men blir jättemånga på kanten. Detta är varför jag vill ha Ofori som en av våra 10or för att han naturligt ge ett uppspelsalternativ centralt.

Detta leder till att vi många gånger tvingas slå den långa bollen upp på våra anfallare. Detta gör att om anfallarna får fast bollen så har resten av laget inte hunnit komma upp. Om dom inte får fast bollen så finns det enorma ytor centralt för motståndarna att utnyttja då våra mittfältare står som mittbackar.
 

Namn: Rubarths kapning   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:46:00
 Bidd/
Om man lyssnar på senaste från vår styrelse ordförande har BW inte kommit med någon förfrågan om att värva. Styrelsen jobbar inte med värvning/scouting så att lägga det på styrelsen är bra märkligt.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:46:00
 Krokko

Vi var alltså i Superettan ett år där Norling tog upp oss och slutade tvåa året efter. Kanske borde vi vunnit guld båda åren eller? Säger inte att du har fel i din oro.

Vi måste kunna tycka olika härinne och på matcherna, folk drar iväg åt olika håll, extremt positiva eller extremt negativa det speglar oss som människor. Men sanningen är att vi inte vet vad som väntar, vi kan komma på egna sanningar vilka som ska sparkas och spelare som gjort sitt, men det är inte så enkelt.

Vart är vi på väg och vart kommer vi ifrån?
Vi får se! Jag är jävligt glad att säsongen är igång, även om det startade liknande som det alltid brukar göra, så står man här förvirrad.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:45:00
 Krokko

Somliga gnäller år ut och år in i princip oavsett hur det ser ut. Det har inget med bränsle från revanschlusta att göra.

Använder man detta påstådda bränsle som supporter så använder man det exempelvis genom att sjunga skiten ur seriens alla arenor för att stötta laget.

Att göra det du är ute efter, att gnälla eller avsätta personal eller lysa med sin frånvaro på matcher har väldigt lite med revansch att göra?
Du pratar om att göra ditt och andras missnöje hört för att få till förändring. Hur är det kopplat till revansch?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:45:00
 krokko;

hur orkar du ens debattera? folk är totalt förblindade.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:33:00
 Genalytikern
Vi har under åren med Rikard haft en enda framgång: SM-guldet -18. En enda.

Under samma period har

Djurgården: 2 SM-guld och 2 cupguld
MFF : 2 SM-guld, 2 gruppspel i EC och 2 avancemang till knockoutfasen i EL
Elfsborg : 1 SM-guld och 1 gruppspel i EC
IFK Göteborg: 1 SM-guld och 1 cupseger
Kalmar FF : 1 SM-guld och 1 cupseger
Helsingborg : 1 cupseger och 1 gruppspel i EC
Häcken : 2 cupsegrar
Östersund : 1 cupseger, 1 EC-gruppspel och 1 avancemang till knockoutfasen i EL
AIK : 1 SM-guld
Halmstad: 1 EC-gruppspel

Detta samtidigt som vi tappat positionen som Sveriges särklassiga publiklag.

Vad är uppsidan i allt detta? Berätta gärna för oss som har svårt att upptäcka den!
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:27:00
 Bojansfulamuche
I ett läge som detta, med den minst sagt märkliga förlängningen av Rikards kontrakt samtidigt som MFF spelar slutspel i Europa League och såväl Dif som Bajen fått ordning på sin fotboll, kan du inte förvänta dig att supportrar ska inta något slags opartisk zen-attityd.

Slår vi på arslet i år igen så är vi plötsligt i en situation där det inte finns några Isakslantar kvar och vi samtidigt har svaga publikintäkter och uteblivna EC-pengar. Alltså är det läge att vi från match 1 visar att fjolåret bara var en parentes, ett "olycksfall i arbetet".

Men vi såg alla hur det såg ut igår, och vi tar del av Rikards besynnerligt nojiga intervjusvar. Och vi ställer oss frågor.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:24:00
 Krokko
Återigen vi har inte alls under presterat med Norling, vi har oerhört goda resultat poängmässigt.

Att spelet i sig inte faller dig i smaken är en sak men påstå inte att vi underpresterat hela tiden? 1 titel på 9 år är också det statistiskt sett bättre än genomsnittet så där har du också fel.

Lever du varje dag som att det är måndagsmorgon? Inte sunt att vara så bitter som du

 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:23:00
 En fråga till alla som är väldigt negativt inställda till det mesta just nu, om ni blickar tillbaka senaste tio åren vilka säsonger har ni varit positiva inför och under säsong? Och hur ska det lösa sig för ni ska in och ställa krav på att vi ska vinna. Det har alltid varit extrema krav att leda eller spela i AIK. Och Alexander Isak pengarna ska ha gett oss guld 2018? Då undrar jag om våran trupp var dyrast i allsvenskan? Och att det inte var en riktigt bra prestation att ta 67 poäng när Malmö mäktade med 58? 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:23:00
 Rickards analys är rätt. Framåtlutad och presspelet när motståndarna har bollen fungerade helt ok.
Problemet är att när vi har bollen ( så mkt som vi har under matchen) så skapar vi alldeles för lite riktiga chanser på sista tredjedelen av planen.

Och skälet till det är att vi, till skillnad från våra allsvenska toppkonkurrenter har vår svagaste lagdel i de tre längst fram på banan.

Helt ohållbart styrelsen och BW om vi ens ska vara topp 6 i år.

Agera nu!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Positivt bränsle från ilska och/eller revanschlust kommer inte ut i form av gnäll. Utan genom att knyta näven och kötta sin in åt helvete.

Gnäll som kommer genom ilska och/eller revanschlust tenderar att skapa bitterhet/depression.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:12:00
 Istället för att sitta och gnälla på GF kan man ju palla sig iväg till upptaktsträffarna och framföra sin kritik direkt till Rikard och Björn. Jag fick de svar jag var ute efter och gick därifrån med nytt förtroende för främst Rikard men även Björn.

Tror stenhårt på det som Rikard vill åstadkomma, och han verkar ha med sig spelarna också. Det som behövs nu är arbetsro och tålamod.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bitterhet är en passiv, depressivt inåtvänd sinnesstämning. Ilska och revanschlusta är däremot ett av de absolut bästa bränslen du kan hitta inom idrotten. Den ilska som fanns i klubben efter 2008 lyckades Micke Stahre (en i övrigt medioker tränare) kanalisera till energi och inte-en-jävel-över-bron-mentalitet som gav oss SM-guldet -09.

Bitterhet är att bara se förfallet och tiga, alternativt att bara stanna hemma och sluta bry sig.
 

Namn: Tabilentillisland   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 09:02:00
 Krokko

Exakt så!

Det är ännu en i raden av alla ursäkter!! ”Ni e bara bittra!”
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 08:55:00
 Ingång-G

Ok tack!
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 08:51:00
 Satin

Bäst snittplacering i allsvenskan över senaste 5 åren
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 08:50:00
 De nya TV-pengarna.

Vi och mff får mest väl? Vad beror det på nu igen?
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 08:39:00
 Krokko

2) komma någorlunda förberedda till säsongsstart. Verkligen spot on. Man har haft nästan två månader på sig att förberedda sig inför cupen och så ser det ut som det gjorde i går. Virrigt och tamt.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 08:26:00
 Krokko// *bugar* 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 08:20:00
 Genalytikern
Lär dig skillnaden på att vara bitter och att vara heligt förbannad.

Jag var ända till klockan 12:30 igår någorlunda optimistisk att vi verkligen skulle 1) slå in på ett nytt spår spelmässigt och 2) komma någorlunda förberedda till säsongsstart.

Vilken visade sig vara samma illusion som de flesta år. Vi hade fem eller sex avslut på mål mot ett Superettan-gäng. På hemmaplan! Stundtals var spelet så strukturlöst och improviserat att man knappt kunde tro sina ögon.

Vad gör en supporter då? Låtsas som ingenting? Intar en fatalistisk hållning om att "det löser sig"?

Hur många gånger har vi gjort just detta, och vad har det lett till, rent resultatmässigt?

Faktum är att AIK underpresterat på ett verkligt smärtsamt sätt under åren med Rikard vid rodret. Vi går nu in på hans n i o n d e säsong i Gnaget och vi har en enda titel på alla dessa år. En enda, smaka på det.

Isak-pengarna, som hittills kunnat kompensera bristen på struktur och taktik, är nu på väg att sina och med gårdagens sorglustiga match kommer troligen årskortsförsäljningen stanna upp på ungefär samma sätt som efter Norrbyfighten ifjol.

Du mer eller mindre beordrar alla som är förbannade att inta en tillkämpat optimistisk hållning. Men vad hänger du den optimismen på? Vad ser du för utveckling, spel- och mentalitetsmässigt? Vad är du nöjd med?

Berätta det för alla oss som inte vill uppleva ännu en säsong av letargisk antifotboll.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 07:54:00
 Herr Kolsäck,

Cupen har redan blivit misshandlad i alla tänkbara usla försök. Varför ändra på den nu när den äntligen fått ett format som funkar?
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 07:23:00
 Jag är helt enig om att en ny sportchef är ett måste. BWs enda styrka tror jag är munlädret och inte ens det imponerar när man lärt sig hur han brukar lägga ut texten. Vi kan ha vilken tränare som helst. Utan en bra balanserad trupp går det åt skogen i alla fall.

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-24 00:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra text Farbror Sven. Många "positiva" gnagare är så säkra på att Norling kan göra den här förändringen när vi ser exempel på exempel världen över där tränare helt enkelt är slut. Deras idéer, arbetsätt eller vad det nu är fungerar inte längre. Mourinho är väl det bästa exemplet på det här just nu. Han är ute i kylan hos en hel fotbollsvärld efter ett svagt jobb i Man united. Han tar ett jobb på Sky sports (väl?) och lyckas hypnotisera denna fotbollsvärld igen genom att vara en charmig jävel som trots allt kan snacka fotboll. Får ett jobb i Tottenham och ja vi ser ju hur det går nu, låt vara att han haft det lite jobbigt med skador men det är ingen drömfotboll han kokat ihop.

Men ja vi får se om Norling kan förändra sig. Vad jag dock är helt tvärsäker på är att BW nått vägs ände. Nu under flera fönster går det att ifrågasätta honom. Det är snarare så att vinterfönstret inför 2018 är ett undantag där han faktiskt får till det.

Och jag tror inte att Norling klarar av att bära det här laget till några framgångar hur bra hans idéer än är. Vi måste ha en sportchef som levererar också.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 23:38:00
 Herr Kolsäck: Ja, det svenska fotbollsintresset för alla andra svenska klubbar än den man själv råkar hålla på sedan barnsben är...omvittnat...
Tänk dig! IFK Göteborg- Sirius ...i Norrköping! Vilken grej!
 

Namn: Häggström   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 23:34:00
 Alltid kul med nytänk :) 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 23:34:00
 PAL

Nu för tiden då det finns så bra mattor att spela på så kan man säkert spela i Lappland mitt i vintern? Dygnet runt fotboll ovan polcirkeln?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 23:26:00
 //Herr Kolsäck
Låter som en superbra idé. Kanske kunde man komprimera ner det ännu mer och kalla det för en cuphelg och samla matcherna på säg Gavlevallen?

Succé
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 23:02:00
 Kan man inte göra om Svenska Cupen till ett fotbolls VM för svenska klubblag? Ha samma upplägg som ett VM. Spela cupen mellan mitten på februari och mitten på mars. Låt cupen spelas på fyra olika arenor i ett eller två landskap. Spela som nu med åtta grupper och 32 lag, men låt däremot de TVÅ bästa lagen i varje grupp gå vidare till åttondelsfinal. 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:44:00
 Haaugaard 2
P. Karlsson 1.5
Mets 2
(Lindkvist) 2
Michel 2.5
S. Larsson 2
Adu 1.5
(Ofori) 3
Lundström 2
Ylätupa 1.5
Asani 0.5
Otieno 2
Goitom 2
Norling 2
Publiken 2
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:35:00
 Bra intervju med Rikard och Sebastian efter matchen.

In med Blomberg

Synd bara att vi gör förändringen ett år för sent.

BW måste bort.
 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:34:00
 Genanalytikern

Enig med dina frågor. Exakt det som det kokar ned till. Intentionerna RN har ifrågasätter jag inte. Tvärtom, vi har inget annat alternativ. Dessutom skall man veta att det ligger i tiden att spela framåtlutat, så det är ingen internationellt sett en palatsrevolution RN ger sig på.

Alla vet (hoppas jag) att de senaste årens titlar i olika toppligor inkl CL vunnits av lag som släppt på handbromsen. Undantaget Leicester 2015. Vi får gå tillbaka till Mourhinos Chelsea vinster för att hitta parkera bussen aka stänga matcher vid 1-0.

Så därvidlag är det RN ger sig på inte nyskapande, möjligtvis för honom själv och AIK.
Och exakt där finns mina djupa tvivel att RN har förmågan och kan slå knut på sin Catenacci religion och anamma Klopp/Pep mentalitet.

Alla tränare har ett bäst före datum, de har sin tro och erfarenhet , framgångar och när deras metoder nått vägs ände är det sällan de lyckas anamma det som är "mode" just nu. Då blir de en kopia på något annat som är nytt och fräscht. Och tyvärr känns RN nu som en kopia på Billborn.

Men jag är tacksam att han försöker. Säger som Kjell-Olof Feldt om löntagarfonderna.
Löntagarfonder är ett jävla skit,
men nu har vi baxat dem ända hit.

Sentens: RN skulle inte ha fortsatt efter 2019 - men nu är det så och vi får leva med det.
 

Namn: azzar   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:17:00
 Kollar på Sportlib klippet inför matchen. Läser man beskrivningen innan klippet så fick han i alla fall som önskat.

"Rikard Norling går igenom vilka spelare som är aktuella för match och varför han önskar att det blir "dåligt" väder."

Jag är av ståndpunkten att allting gott måste ha sitt slut. Tror det var 2011-12 som en bekant till mig uttryckte sin stora kritik mot B.W vilket jag då inte höll med om. Nu på senare år är jag en av dom. I valet av B.W eller Norling, FÖR vår klubb. Så blir det Björn som lämnar.

Matchen i sig är inte Rikards fel. Vi inleder rätt så bra men har spelare som inte kan förvalta chanserna. Asani är som en vante/ talangfull 13 åring på plan som man vill det bästa för. Men han kan varken förstå en (obefintlig engelska som det verkar) och kan inte sluta ligga ner och grina. Dock bra intentioner och passningen till Saku är fin. (Perkele sol!)

Är allt för negativ just nu förstås. Dock vid behåller jag att en ny tränare Lex, Uhrin, O. Nordin, Money, eller Englund inte är den som kommer vända på skutan. Inte heller B.W som tränare.

Kan någon vänligen se till att att Björn får ett värdigt avslut.. och att vår klubb kan ta det till en ny nivå. För om det finns en Kibebe/Talebinjad (någon att alltid skylla på) Så är det just han nu. Det har varit uppenbart i många av er andra svartgulas kommentarer också. Don Björn kunde ju fått det redan efter reklamfilmerna 2010..

Min fråga är. Vem blir nästa sportchef? Istället för att vända det till vem som blir nästa tränare.. Spelare kommer och går.. Men sportchefen består?
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:13:00
 Farbror Sven
Det är väl ett gott tecken på att Norling vänt och kommer satsa framåt med jobbet på spel! Låter onekligen lovande men sen är frågan hur många matcher det tar att få ihop defensiven från zon till man-man om ”bonus målen” räcker till för att täcka upp de extra chanser och baklängesmål det leder till redan från start
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:12:00
 Väsbyagenten

Ja, borde vara så på vår nivå för om du är för insnärjd i ett system så fallerar det om inte exakt rätt spelare är på rätt position för dennes egenskaper. Enkelt att se våra spelare enskilt har kvaliteer men ibland inte helt får ut dom av olika anledningar.

Om man ser häcken spela idag så är det något helt annat och då har vi antingen ett system som hämmar eller sämre spelare?
 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:05:00
 Stör mig på språkbruket avdelning intervju med RN efter matchen:
- Verkningsgrad
- Effektuttag

Däremot gillar jag verkligen formuleringen:

Det är inte så jag kalkylerar med att vi bjuder på målchanser, men nästan. Att det kan komma såna lägen från det blå. För det skall ändå väga över till att vi är så pass bra offensivt att vi ändå gör ett mål fler än motståndaren.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:02:00
 Krokko
Vi har spelat en liknande typ av fotboll under alla år så vad är skillnaden?
Det spelar ju ingen roll för dig heller att vi ska spela offensivare nu för du gråter ju redan?

Det är ju uppenbart att du inte vill att det ska gå bra det blir ju bara patetiskt att du ska gråta ut så fort du har fel.

Skämmer ut sig med antifotboll?
Jag håller med om att det såg riktigt dåligt ut periodvis förra året. Trots det så hamnade vi alltså på den näst högsta poängen.... märkligt det där va?

Publikmässigt är det enkelt. Har vi få poäng men rolig fotboll så kommer vi ha lägre publiksiffror än om vi spelar tråkigt men får många poäng. Så ser det ut statistiskt och det vet du mycket väl om.

En kombination av bra spel och mycket poäng är såklart bäst även om du då säkerligen hävdar att något annat skulle vara fel, eftersom det ligger i din natur att klaga på alla de märkligaste saker och ting

Lista bittra användare är enkelt men det räcker med att du skrollar ner till under pågående match tex, så får du snabbt fram vilka och kolla på fler tidigare matcher så blir det rätt uppenbart än en gång!

Det är inte sunt att vara så Bitter som du! Prova att tänka en positiv tanke så kanske du kan krypa upp ur din mörka håla och upptäcka att världen är rätt härlig trots allt
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 22:01:00
 Bostad66

Helt rätt. Spela efter ditt material.

Tänkt er när nabbe är tillbaka . Finns ingen position i dagens taktik som får ut Max av honom.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:57:00
 Kolla in Alms fotboll mot Gais första 30. Offensiv rolig fotboll trotts konstgräs och blåst. Häcken har tappat viktigaste spelarna.
Avdelning-spela efter ditt material
 

Namn: AIKgnaget   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:54:00
 Haugaard 1
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 1
Michel 2
S. Larsson 2
Adu 1
(Ofori) 3
Lundström 2
Ylätupa 1
Asani 1
Otieno 2
Goitom 2
Norling 1
Publiken 4
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:38:00
 Bänka pertan i nästa match så kommer ni få se stora förändringar i det offensiva spelet .

Mycket i denna taktik bygger på hårda passningar vid rätt tillfälle från backlinjen upp till våra tre forwards.

Om anfallet börjar med att per Karlsson passar Lundström eller otienno så är mycket förlorat.

Lundström och otienno måste komma högt upp i banan för att skapa ytor för våra tre spelare längst fram.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:34:00
 Bojan

Nja.

Alltså räknar man linkan som en allsvensk medelmåtta men han har en lön som en av dom bästa ytterbackarna i allsvenskan så är man helt fel ute.

Det är det jag vill komma fram till idag .
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nja. Laget som helhet är 10-15 meter högre upp, stor skillnad. Men som sagt, bitarna skall falla på plats också.

Ngt som var synd ifjol var bristen på kontinuitet, dvs vi hade aldrig samma 11:a två matcher i rad(?). ”5-backslinjen led mest då.

Bara hoppas vi får spela ihop oss, och det snabbt(!)
 

Namn: W.T.F.   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:24:00
 Just nu känns det som att AIK är ute och cyklar i många avseenden. Virrvarr. Oreda. Är vi kapade på något vis?

Varför skulle vi över huvudtaget börja med ett nytt system?
Varför inte bara byta till 352 med offensivare vingar och högre press, istället för 532 med antifotboll?

Förstår att en del av mina inlägg saxas, då jag ofta skriver här i affekt. Som en del av min anger management (förbjuden skrattgubbe). Men nu hoppas jag verkligen att det här får stå, så att jag eventuellt kan få någon form av svar.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:23:00
 Helt ärligt ser jag inte någon större förändring i vår spelidé. Precis som förra året är det wingbacks som ska komma runt på kanten och slå inlägg i boxen. Det som jag anser är skillnaden mot 2019 är att vi har en snabbare wingback i namn Otieno som kommer förbi sin gubbe på kanten. Men det har ju inget med spelidén att göra.

Skillnaden är att vi står lite högre upp och är aggressivare visst kan jag köpa, ny spelidé nja.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
vasbyagenten

Nu år det ju missat Europa som gjort att budgeten är ”sprängd” vilket vi gick igenom igår.

Allsvenska breddspelare spränger naturligtvis inga budgetar hos topplag för att de har monstruösa löner.

Kanske inte behöver köra det ett varv till med en annan ingång? När vi igår var överens? Om att problemet är missat Europaspel.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:18:00
 Problemet idag är knappast systemet. Problemet är att det är för svaga spelare på viktiga positioner. Det man däremot kan konstatera är att Norling enkelt kunnat justera fjolårets fiasko genom att bara låta wingbacksen ha en högre startposition. You live and learn... 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:14:00
 Ser ändå ljuspunkter i det nya systemet, hela laget är högre upp och vi vinner mkt boll. Men igen, vi sätter oss i flera lägen idag som nog skall kunna avgöras till våran fördel.

Hur lång tid skall man ge ett nytt system? Någon som vill svara nyktert på det? Eller skall det bara funka direkt som om man trycker på en knapp?
 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:13:00
 Dr D

När har jag sagt det? Jag tror alltid på vårt lag, men inte alltid på förutsättningarna. Om man ska analysera så måste man även se processen. Jag tror att många är så skitnödiga över dif och bajens relativa framgång. Att de inte inte ens kan se en utvecklingskurva i sitt eget lag på grund av dåligt psyke.


Skriker i panik i ren masshysteri.... det är snudd på pinsamt som vissa beter sig.

Med det sagt så är jag inte nöjd med 2-2.Men det går åt rätt håll. :
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:12:00
 Lindqvist var ju riktigt jäkla bra i början på 2018, vetefan vad som hände sen. Panos har vart bra som mitt inte back. Jag tycker inte rashidi har vart bra överhuvudtaget. Ett snyggt mål mot Sundsvall absolut men det var ju bara det.

Är väll just det jag och en del har svårt för, att ingen spelare utvecklas till det bättre, det är mer åt motsatt håll.
 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:06:00
 vasbyagenten
Nej? Jag citerade FörAIKiFramtiden som kallar dem medelmåttor och fortsatte sedan med mina synpunkter på detta där jag anser att de är bra truppspelare som har gjort mycket bra för oss. Inte minst 2018.

Dängroth
Vet ej om vi missuppfattar varandra här... Det är BW som lagt pengarna på dem och jag tycker det är rätt. Panos, Lindkvist och Rashidi har gjort mycket bra för oss under de senaste åren och är viktiga truppspelare att kunna spela på olika situationer när det behövs eller slänga in när ny energi behövs.

Sen vad man tycker om dessa specifika spelare är väl en smaksak, men jag sätter mig mot åsikten att de är medelmåttor och för dåliga för AIK. De kanske inte har nivån att vara startspelare hela säsongen men viktiga tegelstenar i ett truppbygge ändå
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:06:00
 Napoleon //

tack för klargörande.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:05:00
 Vi hade jätteflyt idag men det här laget är inte bra.
Är ännu mer övertygad att vi åker ut i cupen
efter gruppspelet.

Vi gläds åt ofori, men förövrigt, näää
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:04:00
 Genalytikern
Men om du tror på och blir lycklig av din lilla statistik: kul, grattis. Hur förutspår du med utgångspunkt från den att publikutvecklingen blir under 2020?

Är du det minsta orolig eller bekommer det dig ingenting att vi spelar som vi gör?

95-98% av alla AIK:are besöker aldrig Gnagarforum öht så hur ska några hundra "gnällspikar" kunna övertyga dem att inte gå på match?

Vilka är dessa "några hundra" förresten? Räkna upp 20 åtminstone.

Och vad säger du om alla som låtsas som det regnar när vår klubb skämmer ut sig med antifotboll - som dessutom inte betalar sig? Vad har du för passande epitet till dem?
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 21:01:00
 Nämner återigen Felix Hörberg och Khadiri som potentiella spelare att plundra i ÖFK inför den stundande konkursen. 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:58:00
 Napoleon

Du räknar Silva panos o linkan som allsvenska medelmåttor.
Vet du vad dom har i lön?

Medelmåttor spräcker inte en budget
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Napoleon
Vem är det då som lagt pengar på de spelare som AIKiframtiden nämner om det inte är BW? Norling och BW måste bort. Men det går ju inte med ryggdunkarpolitiken i AIK.

Avd The ontouchables..
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:54:00
 Många verkar lyfta Otiento till skyarna. Kan säkert bli väldigt bra samtidigt som defensiven har mkt kvar att önska. Tar upp det därför att jag anser att Lindqvist i nuläget är en minst lika bra spelare med lite andra egenskaper.

Men, än en gång, det är på den offensiva sista tredjedelen vår svaghet ligger. Alltså den del där våra konkurrenter har sina bästa spelare, oftast, där har vi vårt lags svagaste spelare.

Det håller inte för något lag som vill vara topp 3. Inte ens om laget har världens finaste klubbmärke !
 

Namn: Salles Gulddojja   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:50:00
 //Napoleon

Tror du har rätt och tycker Michel gör det riktigt bra idag! Hoppas även han går före Adu på mitten (under isen idag) när Granli är tillbaka.

Bilal skulle ha startat på höger wing enligt RN men blev sjuk i fredags.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:49:00
 Konraldo- läs om sista meningen... 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:47:00
 Orakel
Om jag skulle gissa så skulle jag tro att Michel är den spelare som tydligast spelat till sig en given plats i truppen under denna försäsong. Han kommer nog inte ta plats i startelvan vad det lider men han han gjort det väldigt bra och RN ville väl ha honom på plan. Hans naturliga position som han spelade i AFC innan han kom till oss var som back så det var väl logiskt att stoppa in honom där istället för Panos idag. Välförtjänt tycker jag och han gjorde det för det mesta bra. Han petar nog inte Granli när han är tillbaka dock skulle jag tro.

Billy är skadad, något med någon nerv i kroppen var vad RN fick fram i senaste Follow Us.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:46:00
 Krokko
Så deras publikhype är för att de differentierat sin spelstil gentemot oss... det kan inte vara så att avsaknaden av ett par hundra gnälliga personer bakom diverse nick som sprider negativitet kring sig utan att de istället har ett par hundra som hypar arenan och upplevelsen?

Få om ens någon gång jag sett bajare tala negativt om sin gympasal!?

Att de sedan för andra gången i sin tragiska historia har något att spela för hjälper såklart till ytterligare. Addera även matchen om publiksnittet där de använt det till försäljningsargument gentemot oss där vi istället har en för stor mängd personer som gråter dag ut och dag in i ÅR över vår nya hemska vidriga värdelösa fruktansvärda arena

Men vill du fortsätta debatten kan du ju presentera någon form av statistik? Märkligt att den upphör från din sida så fort du blir motbevisad

12 år var som sagt eftersom det blev en 16 lags serie då, men det är ju givetvis fel enligt dig....
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:46:00
 Är det slugt att ha en tränare som klyver klubbens supportrar i två fraktioner som har allt svårare att tåla varandra eller öht kunna samtala civiliserat? 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:43:00
 Rubin: starkt lag du tar ut, med det STORA problemet att det inte blir så spännande när du tar ut spelare som inte är klar för AIK! 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:40:00
 FörAIKiFramtiden
Jäklar vad du går på hårt med ditt gnäll och tjat, det känns inte som att du har så bra koll på AIK, våra spelare eller fotboll generellt, mest här för att uttrycka ditt missnöje?

Du skriver:
Det är han som har lagt pengar på saku, Asani. Silvia, panos, Rashidi, Lindqvist mfl. Det är hans fel att vi sitter på en jävla massa medelmåttor som tar upp budgeten.

Man kan inte värva in en Allsvensk trupp som bara består av spelare av absoluta toppklass. Ofori-nivå på ALLA. Det går inte. Vi har ekonomiska förutsättningar till en viss nivå, då får man ibland chansa på att en spelare som Sigge med skadehistorik och formtapp kan hitta tillbaka till sin toppnivå. Och framförallt så behövs det truppspelare, spelare som kan spela på bra allsvensk nivå, täcka många positioner och bli stabila delar i ett lag som sedan har några tongivande spelare. Till den kategorin skulle jag stoppa Silva, Panos, Rashidi och Lindkvist. Förutom kanske Silva så bidrog de också väldigt mycket till guldet 2018.

Det bästa sättet att få in pengar i kassan är att ta in unga spelare med potential, ge dem chansen att leverera och sedan sälja dyrt. Det är en strategi som har potential att slå Europaspel med hästlängd när det kommer till det ekonomiska. Här räknas Asani men främst Saku in. Man behöver inte vara världens skickligaste scout för att se potentialen i dessa killar. Det kan bli hur bra som helst. Men det kan också bli en flopp, det är risken man tar.

Det är såhär truppbygge och trupputveckling ser ut på Allsvensk nivå för fan, på dig låter det som att det är tjänstefel av BW att inte värva in Allsvenskans bästa spelare på varje position.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:40:00
 Det mest intressanta idag var ju det som en del inklusive mig belyste, det var en ny startelva nu igen. Varför spelade Michel back? Om nu granli var sjuk har det vart panos som spelat back i träningsmatcherna. Varför startade inte Hussein?

Dock var väll elvan ganska lik den som startade mot Rostov
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:29:00
 Almen
Vem fan tror på AIK efter 2-2 mot J Södra.
Tro på tomten verkar mera realistiskt..
 

Namn: Salles Gulddojja   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/XgL3Vb/la
Sänt: 2020-02-23 20:28:00
 Någon med Plus som kan klippa in denna från Sportbladet?

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/XgL3Vb/laul-jag-sag-skymten-av-nagot-helt-nytt
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tro på mitt lag?

Jag förhåller mig till verkligheten. Och det har mer eller mindre sett bedrövligt ut nu i ca. 1 års tid.

Jag kommer tro starkt på AIK den dagen vi får in kompetenta ersättare till BW och Norling.


Att tro på något annat är lika produktivt som att tro på tomten. Negativ energi eller positivt energi på ett forum avgör inte vägen för AIKs framtid, det gör däremot vettiga ledare.Du kan använda hockeyn som exempel. Jag önskar att du var där i höstas och testade din metodik. Själv fick jag större tro när Melin återvände.Ang. min analys har jag bara sagt att det var förkastligt i dag. Du måste vara en riktig fotbolls-analfabet för att oponera dig mot det.
 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:19:00
 för AIK

Problemet för dig är att du saknar mod att tro på ditt lag och kunskapen att analysera en match.

Din negativa energi hjälper bara dif, bajen och mff. Inte AIK
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:13:00
 Återigen, jag förstår om styrelsen inte vill ge BW mer pengar med tanke på hans historik MEN dom måste ju se samma sak som många av oss. Detta går inte!

Milo måste in, det får fasen kosta å har vi tur så vinner mff cupen å då har vi den värvningen säkrad.
Sen är ju frågan om vad Blomberg nöjer sig med, tar han ett billigt kontrakt så go for it. Bättre kan vi inte få i dagsläget.
Ge Rashidi, Panos, Saku 2 alt. Frysbox eller utlåning till Akropolis för garanterad speltid.

Kolbeinn, nu är det fasen dags att skärpa till sig mannen! Vill du till EM så bör du steppa upp, å det snarast.

RN sätt ihop bästa möjliga lag å anpassa systemet efter det, är bara små korrigeringar så inget att hojta om.

Dansken
Michel-Milo-Mets
Robban-Adu-Seb-Otieno
Ofori
Henok-Sigge

Är den elvan frisk och iform så kan det bli nåt av detta.
Make it happend!
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:12:00
 1891: Nej. Jag är dock jävligt trött på personer som dig. Verklighets-förnekare som ni bör kallas.


Ni anser att det är viktigare för er att vara positiva för stunden. Att vara glada. Än att faktiskt se den faran alla inser.


Vara positiv? Berätta varför jag ska vara positiv när vi nyss har skämt ut oss inför ett superettanlag. Vi har förberett oss ända sen November månad. Med just fokus på svenska cupen.


Vi ligger alltså under med 0-2 efter en förbannat dålig insats. Lyckas till slut vända till 2-2.


Och du eftersträvar att vara positiv?För mig och många andra betyder AIK mer än att man kan doppa huvudet i stranden som en struts och låtsas som att det regnar. Även någon som du bör inse att vår sportsliga ledning inte har levererat på godkänd nivå.


Men givetvis känns det bekvämare att stå där och vara nöjd. (Förutom när ni gnäller på de som faktiskt inte är nöjda.)Det känns säkert skönt att göra i byxan också, först är det varmt.


Sen när verkligheten kommer ikapp är det inte lika skönt längre.Några fler vaknade i dag. När vaknade du, när går din gräns för när du bestämmer för att vara i verkligheten istället för i din fantasivärld?'


 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 20:09:00
 1891. Så du anser att det är kritiska och missnöjda skribenter som "bryter sönder klubben inifrån". Inte ett uselt ledarskap eller mist lika usla värvningar? Intressant. Personligen tror jag att det senare gör mer skada. 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:54:00
 
FörAIKiFramtiden,

Har varit inne och läst några av dina inlägg. Fy f... det är bara gnäll och åter gnäll. Tröttnar du inte på dig själv?

Snälla försöka skriva någonting positivt någon gång...

Min upplevelse är att du är en sån där ”supporter” som gör allt för att bryta sönder klubben inifrån. Du bidrar inte med någonting till den här klubben...

 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:52:00
 Gordon Vilken offensiv? målchanser under försäsongen kan man räkna med fingrarna! Katastrof! AIK bör vara glada ens om de kommer 9a denna säsong med denna trupp! Dags för BW att inse fakta! 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:46:00
 Adu, Michel, Ofori, Larsson är spelare av mycket hög AS-kvalitet. Där är inte Asani och Saku ännu därav behöver vi ett system där vi har så mycket kvalitet som möjligt på planen. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:45:00
 satin

Jag håller med dig. Saku hade några riktigt bra lägen där han nästa bör ha gjort 2 mål. Asani och Otieno hade några riktigt fina inspel som Henok inte hann fram på. Henok hade även två jättefina lägen där han var lite för osjälvisk på.

Att Pertan skulle få problem med Hamidovic såg man ett flertal gånger under första halvlek.

Jag tycker det är lite märkligt att man ger Pertan så mycket ansvar, han ska sköta uppspel och blir ensam kvar på kontringar eller om vi behöver passa bakåt. Pertan ska inte ha något ansvar, han ska fokusera på position, brytningar och få bort bollar. Då är han som bäst. Tex bredvid Nisse eller Milo som tog allt sådant ansvar. Nu försvinner alla runt honom, lite smått tragiskt att se
 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:39:00
 Gör du en (o)logisk kullerbytta. Ska det stå. 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:36:00
 Bästa Genanalytiker. Pro primo. Det vore smart av dig om du slutade att vara så juvenil och oligofren. Genom att förvränga min nick. Enkom för att du tappar argument och retoriskt hamnar på röven Pro secundo. Du går så långt att du kunde tänka dig att Nico vunnit skytteligan, vilket jag aldrig påstått. Därefter gör då en (o)logisk kullerbytta genom att hävda att det inte skulle gett oss fler poäng. Självklart hade det givit fler poäng. Vi kan börja med att vi alla på läktaren och på planen kunnat fira SM-guldet efter Gif-S. matchen. Nu har jag bett dig. Först en gång vänligt. Nu aningen mindre vänligt. Låt oss hoppas att jag inte ska behöva be dig en tredje gång att hålla lite stil och klass. När du adresserar mig. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:35:00
 Fina yttre förutsättningar för en tävlingspremiär. Det fick vi iallafall.

Hade jag varit Fredrik Söderberg eller Jonasson hade jag varit vansinnigt besviken på vår nästan unika förmåga att prestera antiklimax när vi behöver skaffa oss vind i seglen.

Nästan komiskt hur vi år efter år tvingas käka den här typen av besvikelser i det här skedet av säsongen. När fick vi ens se en rolig cupmatch undrar jag?

Hursomhelst så var det för mig ingen större chock att vi skulle få en tuff match idag. Det blir ju inte direkt lättare när vi åker på de två ganska sjuka baklängesmål vi drabbas av idag.

Vad gäller spelsättets bu eller bä eller vår potentiella kvalitet när AS startar. Vem vet. Vad som händer i cupen brukar som bekant stanna i cupen.

Vad som irriterar och oroar mig mer än dagens resultat är hur vi som organisation har ställt in siktet på att prestera när cupen drar igång. Vi ställer idag upp med Henok (som var riktigt trögstartad i fjol och knappast imponerat hittills), Nabils ersättare Asani och den tilltänkta påläggskalven Saku. Alltså det är oseriöst att påstå att vi är redo. Den här trion är för tillfället inte alls tillräckligt bra för att säga ”att vi satsar på att vinna cupen”. Det är det alla sagt innan. Det är det som alla oroat sig över. Det var det vi fick se idag.

Att leta i Partizani efter en 10a som ska prestera var ambitiöst och vågat. Visst finns det något där men alla måste väl fatta att en sådan spelare behöver tid för omställningen och sannolikt inte kommer kunna prestera på topp från start pga språk, kultur och trygghet. Tid som vi inte har. Att utöver det lägga förtroendet på Saku när han i nuläget av allt att döma är långt långt från redo att axla det ansvar vi behöver lägga på honom är väldigt naivt. Därbakom har vi bara Silva. Stefan som handplockades som knappt gjort 90 minuter för oss på 2 år.

Den sportsliga ledningen ligger steget efter och behöver trolla med knäna nu för att bevisa att de förtjänar det förtroende de fått inför säsongen.

Med det sagt stöd laget. Tror det här kan bli bra tillslut trots allt.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Genalytikern
Din frågeställning är närmast metafysisk i sin vaghet. Hur många år ska du ta med i analysen? Vilka klubbar eller ligor? Kriterierna?

Som du säkert vet har AIK - trots att vi är landets största klubb - inte varit någon av de som skapat riktig "hype" omkring laget. 1959 drog Örgryte i snitt 25.500 med en virvlande anfallsfotboll. Det allsvenska rekordet utmanades av IFK Göteborg som 1977 hade i snitt 24.000 med Torbjörn Nilsson, Ove Kindvall och en mycket spektakulär fotboll. De intäkter IFK fick där låg till grund för deras två UEFA-cupguld på 80-talet.

Härom året satte Bajen alla tiders rekord med i snitt 25.500, trots att de har 20.000 åskådarplatser färre än vi och trots att de inte slogs om guld. Deras grepp var att differentiera sig från vår spelstil och använda det som försäljningsargument.

Vi lever jävligt farligt just nu, även om du inte vill inse det. Vi gamblar högt och vettlöst.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:29:00
 Saku gjorde väl sin bästa insats hittills, men mot superettan motstånd, Asani hade också bra intentioner men som jag skrev igår funkar det okay individuellt inte som ett ”lag” i ett tremanna anfall. Vi måste kunna skapa mera mot detta motstånd. Kan givetvis bero på att det är ett helt nytt anfall och behöver tid.

Adu/Seb skall oxå ha en liten hårtork, dom var inte normal standard idag. Otieno och Michel bäst, tycker jag.

Sen tror jag nog Blomberg tar en plats i alla lag i serien, så bra är han.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:26:00
 Krokko
Nu hade du nog lite otur när du tänkte.
Du klagar på vår fantastiska dödgrävarfotboll genom alla år samtidigt som du menar att vi sedan 2008 spelat en tråkig fotboll?

AIK har väl alltid levt på en "tråkig" fotboll som trots det varit i topp publikmässigt i alla år.. märkligt det där!

Kan det rimligtvis ligga en oerhört stor del i att en alltför stor del Gnagare gör precis allt för att döda hypen? Klaga på precis varenda sak på Friends?

Bajen har väl gjort precis motsatsen och det har ju uppenbarligen gått bättre.. Dom har ju alltid spelat matcher med många mål generellt sett?

Väntar fortfarande på hur du ska bevisa att antalet gjorda mål gör mer för publiken än antalet poäng. Vill du helt enkelt inte skriva svaret?

Undra hur det statistiskt sett ser ut på forumet med alla gnälliga mögelkukar. hur många loggar ut ett par dagar vid oavgjort? Vinst med 1-0? Vinst med 5-0
 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:25:00
 Vi kommer inte sparka varken Norling eller Björn hur skulle vi ha råd att ta in en ny tränare eller sportchef när vi inte ens har pengar att ta in en spelare som Blomberg på kontrakt till en medioker lön. Nä vi får leva med detta skräp offensivt fram till efter sommaren då kanske Nabil eller Islänningen börjar komma i form-

Kanske blir det så att vi tar in en Alex Miller typ i panik i omgång 12 för att rädda kontraktet , inte omöjligt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:23:00
 Med tanke på hur säsongen redan nu börjar utveckla sig kanske en inställd allsvenska pga virus är att föredra. 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:22:00
 Råttskit; Ja det är ju en jävla massa otur att skadedrabbade spelare som Kolbeinn och Silva råkar fortsätta ha skadeproblem. Precis som de hade haft när bw värvar.


Eller så är det Classic bw att värva skadat och sen skylla ifrån sig. Skylla ifrån sig även på budgeten.


Det är han som har lagt pengar på saku, Asani. Silvia, panos, Rashidi, Lindqvist mfl.


Det är hans fel att vi sitter på en jävla massa medelmåttor som tar upp budgeten.

Slut på ursäkter. Det kan låta hur jävla fantastiskt ut do. Helst på genomgång.


Det såg skit ut i dag. Fotbollsmatcher vinns på plan, inte i talarstolen.


Då hade bw haft 10 sm guld istället för 2.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:21:00
 skärp er nu, bryr sig gör man efter säsongen när det är försent.

AIK-stilen
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:20:00
 Är det inte märkligt hur många offensiva spelare som kommer till AIK kan se helt talanglösa ut? 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Aikstilen
Norlings "styrka"? Hur kan man tala om "styrka" i samband med en tränare som under sina år i klubben vunnit lika många SM-guld som Kalmar och Elfsborg, hälften så många som Dif och som totalfloppat varenda jävla år i EC?
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:17:00
 Lustig med skribenter som skyller på vädret.

Var det ett typiskt väder som bara påverkade AIK ?
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:12:00
 Bidd: så rätt du har 

Namn: Aikstilen   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:09:00
 Norlings styrka är ju den defensiva spelidén, vi skjuter ju oss själva i foten när vi låter Norling vara kvar och prova lyckan med en mer offensiv taktik...

 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:08:00
 Har vi ens en trupp för EL?
Vi kommer försvinna efter en eller två omgångar (med tanke på kvaliteten i truppen) så kalaset inte ger då värst mycket.

Jag vill vinna cupen för att det är en titel men jag vill inte se hifdif vinner den så att vi kan spela EL.

All kraft i ligan i år jag har inga problem med det.
Och vi får se hur det går med cupen.

Saku och Asani såg ut som juniorer idag.
Jag gillar inte se de två på plan samtidigt

Pertan är i en nedgång kurva i karriären.


 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:08:00
 Genalytikern
Hur menar du att AIK tappat positionen som Sveriges främsta publiklag? Genom att tråka ut publiken. Bajen har haft AIK:s otittbara spelstil som främsta reklamargument när de rusat förbi oss i publikligan.

Vi är Sveriges i särklass största publikmagnet historiskt sett, men ändå har vårt publiksnitt aldrig nått nationella toppnoteringar. 2008 lyckades vi med ett kanongäng med folk som Óbolo, Tjerna, Rubarth, Dulee, Nisse, Valdemarín, Örat m fl m fl spela dödgrävarfotboll. Och trots de stora namnen fick drygt 15.000 i publiksnitt.

Vi skjuter oss själva i foten, år efter år.
 

Namn: kaffekask   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:05:00
 Sektion 219

Läs mitt inlägg för ett par dagar sen
 

Namn: Råsundaspissoarer   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/a/XgL3Vb
Sänt: 2020-02-23 19:03:00
 Se länk. Någon med plus? Tack på förhand 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:02:00
 RW

Ofori hade passat utmärkt som 10a i nuvarande systemet.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:02:00
 Napoleon
Om du var på matchen så borde det väl vara ganska uppenbart...2-0 målet tex ..
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 19:02:00
 Nåväl..
Nu är det vad det är. Hyser hopp om att Kolbeinn kan börja göra lite matcher. Han var ändå med och tränade i Spanien. En 15-20 min borde vi kunna se mot Kalmar.

Borde dessutom inte Henok kunna flytta ut på en kant om vi envist ska fortsätta med 3-4-3/4-3-3? Dock med en lite mer fri roll. Han är så pass smart och har en ganska fin inläggsfot. Han får variera med att söka sig inåt i banan och ut mot kanten.
Förutsatt att Kolbeinn spelar som nia dvs.
Det känns dumt att våra två bästa spelare där uppe ska ta ut varandra.

Nu krävs seger mot ÖIS och ett förmodat avgörande hemma mot KFF. Det ska vi fan fixa.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:55:00
 Strannegård och Nabil hade suttit som en smäck i detta spelsystem. Nu behöver vi kanske flytta upp Larsson eller Ofori för att utnyttja tillgänglig trupp på bästa sätt. Alternativt testa 4-4-2. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:52:00
 Alla allsvenska lag vann första matchen i cupen förutom AIK..
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:51:00
 Genalytikern

Vad försöker du komma fram till? Att detta tråkiga spel som knappt rår på J-södra kommer att leda till en mer framskjuten placering än den eftertraktade fjärdeplatsen som vi nådde ifjol? Att folk därmed kommer att vallfärda till Friends tack vare det? Verkligheten är snarare att detta spel kan ge oss en halvhygglig mittenplacering där varken spel eller poäng är tillräckligt bra. En verklighet som gör att de enda som går på boll är idioter som oss som går oavsett.

Det är sjukt mycket som måste förbättras redan till nästa vecka. Låt oss inte fastna i att vissa hejar på fel sätt..
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:47:00
 Bidd,

Jag ställde vissa frågor till BW igår under upptaktsträffen och fick följande svar.

Pengapåsen detta fönster spenderades på Ofori. Enligt BW hade han en begränsad budget efter att vi missat topp tre och när möjligheten att värva Ofori på ett längre kontrakt dök upp valde han att prioritera detta för att göra laget bättre LÅNGSIKTIGT. Detta medförde att Rikard fick klara sig med de offensiva spelare han hade till sitt förfogande (Henok, Saku, Silva, Kolbeinn) + Asani. Vidare har vi haft en jäkla otur rörande våra offensiva spelare denna vinter. Nabbe som drog korsbandet sista träningen, Kolbeinn som både varit småskadad och sjuk samt Silva som de knappt vågar starta med då han så lätt går sönder.

Vidare var BW tydlig med att om Blomberg tas in så måste någon försvinna först samt att han måste acceptera en låg lön.

Att välja att ta in Ofori (24 år ung) på 4 år när möjligheten dyker upp kan man knappast kritisera BW för. Att detta medför att det inte finns ekonomi kvar att köpa in en offensiv kvalitetsspelare styr inte BW över utan är Styrelsens beslut - vilka BW gav en mild känga till igår rörande detta.

I övrigt så var det riktigt inspirerande och kul att lyssna till Rikards taktiska genomgång igår. Jag blev oerhört taggad på det nya spelsättet och Rikard själv kändes ytterst inspirerad och motiverad.

Summa summarum: jag tror stenhårt på vårt nya spelsätt och ser redan riktigt fina tendenser av det Rikard vill att vi ska göra/lyckas med. Men det saknas offensiv klass sista tredjedelen, och detta vet Rikard och BW om. Men det finns inga pengar att värva för då vi prioriterade att ta in Ofori.

Låt oss ge Sporten lite andrum och arbetsro. Kommer bli skitbra när Nabbe är tillbaka och när styrelsen släpper till lite pengar för en offensiv förstärkning.
 

Namn: Sunnegnagare   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:42:00
 Någon som vet hur det blir med Sierra Leone grabben? 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:40:00
 Det e fan så att Yasin hade varit perfekt till höger i anfallet. 😳 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:40:00
 Problemet är väl inte att det ser skakigt ut i början av säsongen, det gör det alltid. Problemet är att i år är cupmatcherna hundra procent tävling och då får man se till att perioden tidigt på säsongen kommer just tidigare.

Med det har vi inte gjort, för först ska spelarna ha semester, sen ska Norling videoanalysera fram ett nytt banbrytande system att stämma av med SEB och Henok och sist ska BW bränna stålar på att hitta spelare som inte passar i systemet.

Då är vi framme till tre veckor innan premiären att implementera detta nya under...
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:32:00
 Krokko du blandar du hejvilt i statistiken igen.

Du väljer alltså att bortse från logiken i att den blev en rätt positiv hype i och med att vi gick upp från SE.
Att vi ”bara” kom på andra plats innebar väl rimligtvis även en hel del poäng....?

Som jag skrev anledningen till att jag inte tog mer än 12 år är för att det då infördes 16lag. Det går naturligtvis att göra för många år tillbaka det har jag ju bett dig om tidigare men du vill såklart inte göra det eftersom det då framgår att antalet mål m.m. Påverkar mycket mindre än antalet poäng och det vore ju dumt att motbevisa dig själv...

Som sagt bemöt gärna statistiken jag tog fram till dig.
Du har aldrig något till underlag för dina mycket märkliga negativa teorier
 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:31:00
 Någon som har status avseende kolbein?

Jag får en känsla av att det handlar om annat än skador/sjukdom.

Någon som vet mer.

Vårat redan svaga anfall blir sjukt sårbart om vi bara har henok som alternativ i mitten
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:26:00
 Vad vi absolut behöver och som vi inte fick idag är att Pertan är ”sig själv” och det var han inte idag. Vi behöver också högre bolltempo och närvaro i offensivt straffområde. Vi fick ingenting av det idag -mot ytterligare ett superettan lag. Det här kommer inte räcka till ens övre halvan.

hoppas AIK harven successionsplan för både sportchef och tränare. Skulle bli förvånad om det stämmer.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:18:00
 Bidd/ Helt rätt!

.
 

Namn: Szepanski   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:15:00
 Signa Blomberg nu!
För några timmar sedan såg jag det som en värvning av en bra truppspelare. Nu ser jag en kille som går rakt in i startelvan.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:09:00
 Det här är långt ifrån godkänt BW och RN.
Nu får någon( styrelsen) kliva fram. Vi är på väg ner i undre halvan av allsvenskan med dagens lag.
Hur kan du (BW) ge oss 2 av 3 startspelare på sista tredjedelen, där matcherna vinns, med Saku som inte ska spela i allsvenskan på seniornivå i något lag och en ersättare till Nabil i form av Asani?

Du ersätter alltså Tarik och Nabil med Saku och Asani. Vi tappar 75% i styrka. Ofattbart.

På mitten, ge Ofori nr 10- rollen med Adu och Sebbe bakom. Dessa tre är tre av våra topp 5-spelare. Därför ska de vara på planen samtidigt.

Styrelsen, lätta på lädret och köp/hyr in en forward som också skulle platsa i Malmö eller Djurgården eller Hammarby. Då har vi Goitom, en ny och så småningom vår Islänning.

Eller kör vidare ner i diket totalt, 2020 med stort publiktapp. Bara att välja.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:08:00
 Jag tycker det är märkligt. Så många har velat att vi ska släppa tyglarna och bli mer offensiva. När vi försöker spela in en offensiv spelstil och släpper in några bollar mot dåligt motstånd reser sig samma personer i ursinne.

Jag ska berätta en hemlighet för er. Vi kommer att släppa in enkla mål ett tag tills det nya sitter. Vi får hoppas att vi snabbt får igång en tillräckligt stark offensiv för att parera det.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:08:00
 Napoleon
Vi har, trots vansinnig taktik och dåliga förberedelser, kunnat prestera rimligt poängmässigt tack vare de slantar vi fick in på Isaks försäljning. Nu är det inte mycket kvar av dem och vi måste börja "smarten up", annars kan det här sluta riktigt illa.

Vi har tusen alibin för att spela uselt i början av säsongen, men när vi sedan möter lag i EC som är i samma fas av säsongen, då är det ointressant att de inte är samspelta och kommit upp i tempo. Och detta används för att motivera ynklig dödgrävarfotboll när vi istället borde satsa järnet på att gå vidare.

Kontinuitet är inte alltid positivt.
 

Namn: Rubarths kapning   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:05:00
 Napoleon/
Fast någonstans är det produkten. Sportslig prestation. Sen kommer vi såklart ha en kärna som alltid köper. Men vi kommer inte ha en kärna på 30k utan sportsliga prestationer.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 18:03:00
 Genalytikern
Det beror väl alldeles på? Vi hade 21.400 i hemmasnitt 2006 när vi spelade utmärkt fotboll och gjorde mkt mål men "bara" kom tvåa. Tre år senare vann vi SM-guld men hade bara 17.400 i hemmasnitt.

De största publiklagen i svensk fotbolls historia, vad spelade de för typ av fotboll?
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:59:00
 Krokko
När ska du bemöta den statistik som finns på att spelet inte alls påverkar lika mycket som poängen påverkar ?Väldigt märkligt eftersom din skeva analys är den totala motsatsen
 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:59:00
 Krokko
Visst, så är det. Nu är Allsvenskan en bra bit bort fortfarande men visst. Det såg inte bra nog ut idag, vi ser svagare ut än på länge, håller med om allt det. Mest trött på alla som gnäller så mycket. Det pratas om "ge det tid", det pratas om att 2018 blev vad det var för att alla supportrar stöttade lag och spelare genom hela säsongen osv osv. Om sådant bara sker när vi enbart torskar en match på hela säsongen så tycker jag det är för dåligt.

Mm årskortproblematiken är helt sann, detta gör det inte bättre... målet är väl fortfarande att komma till en punkt där årskort köps av andra anledningar än sportslig prestation men det är nog svårt...
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:59:00
 Jag tar inte till domedagsprofetior ännu då jag anser att väderleken sabbade för alla - minst sagt för Saku. Jag må inte ha lirat fotboll utöver på Rissne grusplaner, men bollen är rund, och om det blåser utav bara helvete stör det bollbanan. Ni som påstår annat kanske bara lirat inomhus?

Jag skyddar absolut inte staben, Norlings fotboll har förstört min glädje att se på Gnaget. Vägrar säsongskort i år. Det är inte Norlings fel om det till exempel plötsligt skulle bli -30 under matchens gång så den fuktiga värdelösa plastmattan skulle bli en isbana.

Med det sagt så är jag beredd att ge laget och staben en till chans. 3 poäng mot Kalmar med bländade spel, hög energi och ett par spelmål är vad som krävs för att jag ska känna hopp om framtiden. Om inte blir jag sparven.
 

Namn: Rubarths kapning   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:58:00
 Businesswithmoney/
Ja när superettanlag och bottengängen i AS kan trilla boll bättre än oss har vi problem.

Det BW och Norling levererar är löjligt dåligt. 2018 höll vi på tappa det med århundradets trupp.
 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:56:00
 Jag undrar vad vissa ser fotboll med? Mår man bra av att inte se skogen för alla träd....

Jag ser ganska mycket positivt i laget.

Problemet när vi startar med 2 defensiva mittfältare och Sebastian Larsson i kreatörsrollen att vi inte kommer någonstans centralt. Vi saknar en playmaker som kan hålla i bollen, utmana själv, komma med instick och slå crossbollar. På det sättet öppna upp anfallsvägar. Nu har inte de spelarna de egenskaperna, men vi har två som kan det. Bilal som inte var med och Ofori som kom in.

Det ger anfallarna mer yta och alternativ, bollarna kommer på de löpvägar som man tar löpningar på.

Saku kritiserar många, "mark my Words", när han får göra ett skitmål som kommer snart som släpper loss honom. Då sitter varje löpväg perfekt. Han tar en hel del smarta beslut med boll och även utan trots bristen på bollar att jobba på men det kommer snart.

I spelet så spelar vi med direkt återerövning och styr pressen utåt genom att överbelasta och vinna bollen centralt. Det ger bra energi kombinerat med ett högre presspel.

Ett litet problem som jag ser det om Pertan ska starta, uppspelen blir lite för lättläst även om de centrala mittfältarna kommer ner och möter på ett bra sätt. Tror också att det är viktigt med Granli som är rätt snabb att spela. Vi har backlinjen högt uppe så det gäller att backarna är tillräckligt snabba och mittfältarna är beredda att ta maxlöpning hem när vi tappar boll centralt. Jag tror att det är en fördel att vi behållit 3manna-backlinjen. På det sättet har vi en tydlighet i vårt försvarspel som vi kan använda från tidigare år.

Det finns lite i anfallspelet som kan bli bättre men det kommer.

Tycker Norling är rätt spår, trots jag var kritisk till honom 2019. Det är en bra analys som tränarstaben gjort...

Jag gillar också att vi försöker spela oss ur press ändå från målvakt, men det kräver backar som klarar av att slå ut sina spelare. 1 VS 1 som i spansk fotboll.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:53:00
 Napoleon

Det är för i helvete ett superettanlag vi möter
 

Namn: Aikstilen   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:53:00
 2-2 på hemmaplan mot ett riktigt svagt Jönköping är såklart under all kritik.

Jag lyssnade på någon podd med BW för kanske 2 år sedan, där förklarade han hur viktigt han tyckte det var att behålla Norling även om det går sämre, för han tyckte det var viktigt med kontinuitet.

Man borde lyssnat på vad fansen vill lite mer, vi skulle gjort oss av med Norling innan den här säsongen började. Nu kommer alla bli besvikna efter några förluster i början av allsvenskan och då är det försent av kicka och hela säsongen blir förstörd...
Men det här förstod de flesta för länge sen..

BWs lagbygge efter 100miljoner från Isak är i mordern tids fotbolls största skämt.
Det började med Avdic sen ekstrand, Stefanelli, Silva, Kolbein, Rashidi, Ylätupa, Michel osvosv.. Nu har vi inte ens råd att kontraktera Milosovic..

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:52:00
 "Allt är inte klart för att gå ut och vinna guld men jag tycker det ser spännande ut och vi är på väg åt rätt håll."

Tycker mig läsa av en del att det ser spännande ut. Kan någon förklara för mig vad som är spännande? För jag ser det inte.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:50:00
 Napoleon
Vi har kommit fullständigt oförbredda till jag vet inte hur många säsonger och ofta har vi kastat alla guldchanser i sjön innan april månads slut.

Det här spektaklet vi bjöds på idag innebär dessutom att årskortsförsäljningen stannar av - samtidigt som Hifdif sätter rekord på rekord.

Och sen själva "spelet"... det är ungefär lika upphetsande som se en repris av Café Norrköping från 1987.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:48:00
 föraik;

100%

Tyvärr har Norling och BW floskelhypnotiserat halva supporterskaran känns det som.

Så jävla ANTI-AIK, men detta har vi oss själva att skylla för.

Längtar efter all statistik som tyder på att alla vi som ser hur katastrofalt detta är i själva verket är blinda fotbollsanalfabeter som inte vet något om varesig fotboll eller den långsiktiga planen.

Kul.
 

Namn: The Ghost of Micke Dubois   Visa profil  
Länktips: http://www.reddit.com/r/AIK
Sänt: 2020-02-23 17:48:00
 Tålamod ok, tålamod. Det är vad de sansade rösterna begär av oss i massan. Men liksom, förra säsongen räknas in i min bild av läget i AIK, inte bara de här fem matcherna vi spelat i år.. Tålamodet börjar tryta. Inte med spelarna såklart, de har köpts och får förtroende. Tålamodet är nära noll med de som har köpt dem och gett dem förtroende.

Men jag skulle kunna ha mer tålamod, om de gör något förtroendegivande, eller berättar hur länge man måste ha tålamod! När är det rimligt att man ska kunna följa Gnaget utan att längta efter bättre tider?

I dont know..

Egentligen ville jag bara sparka på hästen och medge att GF (och jag själv PÅ GF) har passerat bäst före datum för länge sen. Och om man vill få sin dos AIK på ett rimligt, givande och modernt sätt så har gladeligen AIK-reddit fått upp ångan rejält.
 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:48:00
 Det negativa snacket har funnits i alla tider, ingen skillnad 1980 mot 2020. Nu med internet finns det dock en kanal för oss supportrar att få ut vår frustration.

Den dag supportrar börjar att bua ut laget konsekvent på plats är det annat. Tills det sker skall man inte dra för stora växlar att vi skriver av oss här. Det måste du förstå trots att ditt nick är Napoleon.
 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:47:00
 Kanske måste vi erkänna för oss själva att det vi har varit bra på är att INTE spela fotboll.
Vi har kvävt motståndarnas och vår egen lust att spela fotboll. Resultatorienterad ickefotboll.

Det blir väldigt tydligt att våra spelares individuella snittskicklighet knappt ens trumfar ett gäng från superettans mittskikt. Känns ledsamt nu.

Destroy Erase Improve.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:46:00
 Ta en titt på Norlings intervju efter matchen. Lyssna vad han säger å fundera sen på detta.
Känns det som att han innerst inne tror på det här?
Känns det som att han har koll?

Norling är en AIK hjälte å kommer så förbli men han är på oerhört djupt vatten nu. BW har redan kastat ut en livboj men frågan är om den hjälper...
BW å sin sida lär behöva få saker å ting att hända i veckan för tiden är inte på vår sida även fast vi skulle behöva det.

”Saku kunde ha gjort 2 mål” haha Han borde ha gjort 2 mål snarare men i första läget blev han rädd för bollen å på det andra måste han trott att han lira amerikansk fotboll...

Om man varit orolig fram tills idag så är känslan mer desperat nu, är det ett nytt 2010 på gång?
 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:46:00
 FörAIKiFramtiden
Men det är ju inte över ännu, vi har inte åkt ur cupen. Det är klart som fan man behöver ge det lite tid. Hur kan du kalla något ett fiasko efter en match som vi kryssade? Man får väl se det negativa för vad det är, det positiva för vad det är och bygga vidare på det?

Jag önskar också att vi var överlägsna alla i allt hela tiden, vann allsvenskan utan problem och krossade cupen men så ser inte verkligheten ut. Det är bra lag och alla vill vinna. Jag ser potential i detta AIK att bli riktigt riktigt bra men vi är inte där helt ännu. Åker vi ur gruppen och ligger tolva vid sommaruppehållet så kommer jag ställa mig i din hörna och börja kräva avgångar och skrika fiasko. Men inte riktigt ännu.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:41:00
 FörAIKiFramtiden


Amen
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Allmänt ok med tid? Enligt vem? För mig är det prestera eller dra som Gäller. Det är den bufferten de har efter fjolårets fiasko.


Inget fiasko? Jo det är ett jävla fiasko att precis rädda en poäng mot Ett superettan lag när man behöver vinna cupen för att nå Europa.


Ända sen november har Norling och co haft tid att förbereda sig för detta och det ser ut som en påse skit.


Skaffa dig någon jävla kravbild for helvete, vi är inte Gefle och kryss med nödrop mot ett superettangäng är direkt uselt.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:34:00
 I mina ögon så skulle en värvning av milo lösa så otroligt mycket.

--------------Kolbeinn
------Saku/asani-ofori
Otieno-michel-Larsson-lundström
----------Mets-milo-Granli
--------------Haugaard

Tror den elvan absolut är kapabel till europaplats och utmana om Guld.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:33:00
 Utmedpacket
Folk är så jävla hämmade och konflikträdda att de hellre tiger än visslar ut en tränare som helt tappat det.

 

Namn: Napoleon   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:29:00
 Att det skriks såhär mycket i detta skede är helt ofattbart. Inför denna säsong så var det allmänt förstått att vi behöver ge det tid, ha tålamod, nytt spelsätt med oprövade spelare kan ta lite tid, osv osv. Sedan spelas det en tävlingsmatch där det ser sådär ut så exploderar hela AIK världen i Avgåååå, värdelöst, patetiskt, pinsamt, blabla... Ta det lite jävla lugnt. Visst, vi behöver börja prestera mer nu ganska snabbt, allt annat än tre poäng mot Örgryte är för dåligt. Men sånt jävla fiasko är det inte ännu. Asani ser ut att kunna bli bra snabbt, Otieno är en bra värvning, Ofori kommer chefa på mittfältet med Seb och en trött Goitom ersätts av Sigge snart. Saku har det också, kanske inte som startspelare direkt men det finns där! Han kunde lika gärna ha satt två idag. Nästa gång kanske han gör det och då kommer han hyllas till max.

Hur fan ska våra spelare kunna bygga ihop ett bra lag med bra sammanhållning där de presterar på max för varandra ifall de tappar alla supportrars backning efter en halvdan prestation i säsongens första match? Jag har på riktigt sett kommentarer på FB som säger att vi kommer åka ur Allsvenskan i år....

Allt är inte klart för att gå ut och vinna guld men jag tycker det ser spännande ut och vi är på väg åt rätt håll. Önskar nästa cupmatch var i morgon så jag får se AIK spela tävlingsmatch igen! Snart sitter spelsättet, Saku/Asani gör lite mål, Otieno ett par ass och då jävlar kommer hyllningskören dra igång.
 

Namn: Sunnegnagare   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:26:00
 Just nu frågar jag mig mest hur länge vi lyckas nolla häcken i premiären? 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:22:00
 Bäst: Solen, var nästan citronfjärilsspaning på den.

Sämst: Resten? Nej men ok det fanns väl vissa ljuspunkter under främst första halvlek så helt genomuselt var det väl inte. Saku däremot som ser ut som undertecknad när han spelar fotboll och domaren kan väl få anses vara sämst.

Mot kvartsfinal, på bortaplan...
 

Namn: Kontrabas   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Som chef över sig själv (i avsaknad av klubbdirektör) och hela sporten kommer herr Wesström inte avgå självmant så länge han fortsätter tala som en tvivelaktig bilförsäljare som inte verkar se sina egna brister. Nu är det ty värre så att han trots allt bör sitta kvar tills dess att styrelsen rekryterat en ny klubbdirektör vars primära uppgift bör bli att tillsätta nästa sportchef. Bara hoppas att den direktören besitter viss sportslig kompetens trots att det på ordförande Robert Falck, i podden Vår värld, inte direkt lät som att fokus låg på just den saken. Och det behöver det ju inte göra heller. Egentligen. Men vilka ska den nya direktören i sånt fall lyssna på för att säkerställa att den nya sportchefen blir rätt man? Vår gamla guldhjälte Patrick Englund, som är den enda med gedigen fotbollsbakgrund (vilket inte behöver betyda ett smack i sammanhanget) i styrelsen? GF?

Sedan har vi problemet med att Wesström är tillsvidareanställd och därmed inte kan sparkas utan endast säga upp sig själv eller omplaceras. Gällande det förstnämnda så verkar han ha för dålig självinsikt (förvisso i kombination med en revanschlusta som AIK:are) för att det ska ske innan det är för sent. Gällande det andra så verkar han förmer, baserat på hans sätt att uttrycka sig. Jag tvivlar på att ett, eller ett par steg nedåt i hierarkin anstår den mannen.

Summa summarum: Wesström kommer inte säga upp sig och han kommer inte få sparken förrän vi har en ny klubbdirektör och denne fått bli varm i kläderna. Säg efter säsongen. Sedan får vi hoppas att hans nya chef är handlingskraftig och kompetent nog för att omplacera Wesström och rekrytera en bättre sportchef som ska kunna hantera supportrarnas kravbild framgent.

Det sista jag hoppas är att det går så dåligt under säsongen att styrelsen inte ges något annat val än att sparka Wesström. Men i sådant fall lär väl Norling få bära hundhuvudet och lämna först, trots ett nykritat kontrakt över 2021, gissar jag.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:08:00
 2-2 är bättre än en torsk. Trodde det var kört när Jönköping gjort sitt första. Ser ut som det alltid gör på inledande matcherna. Vinst mot Örgryte och vinst mot Kalmar så är allt förlåtet. 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 17:04:00
 Det viktigaste med styrelsen Är väl ändå att vi kvoterar in kvinnor 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:52:00
 Bedrövligt uppifrån och ner.

styrelsen: Vår föreslagna ordförande Falk IMPONERAR INTE! Direkt korkat ur förhandlingspunkt att blotta vår svaga position gällande alt arena. Vad styrelsen hade gjort bra var bara massa dravel om administrativa processer. Vaga mål om topp 100 var tydligen konkreta. Men fanns ingen plan om när.


Truppen vara tillräcklig för att utmana om guldet tydligen. Ännu märkligare när han svamlar om att Jens var en bra rekrytering ändå. Även om det var 1 år.


En som går in 1 år som vd och inte åstadkommer ett skit utan ser AIK som en språngbräda för personlig karriär är INTE en bra rekrytering. Ni misslyckas även med träningsanläggning mm och har egentligen inte lyckats med ett skit.


Avgå styrelsen! Svagaste mest jävla handfallna gruppen man sett.

Och varför: Nedåt i hierarkin. BW ”Jag ska vinna cupen”, fundamentalt usla värvningar och en riktig nedmontering av laget. Asani och saku ska båda vara välscoutade.

Bw håller inte, inte i närheten. Majoriteten av våra lyckade värvningar är återvändare som bw aldrig värvade in från början. Nu sitter vi här med en pinsamt svag offensiv trio.

Sist, Norling. Även om BW underpresterat har du fan gjort det också. Så här jävla uselt ska det inte se ut, mot ett superettangäng.


Inte en enda gång under din tränarkarriär har du lyckats vända ett liknande läge du är i nu.

Efter 2007 blev 2008 precis samma visa. Inse faktum och sluta dra ner Gnaget i skiten nu.


Det får fan vara nog nu, vi har 2 st som rejält har försvagat vår klubb och styrelsen är passiv och nöjd och pratar om styrdokument.AVGÅ Norling! AVGÅ BW! AVGÅ styrelsen!


 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:52:00
 Det största problemet vi har är att Norling alltid vill spela efter en idé han har utan att ta hänsyn till materialet han har. 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:51:00
 Skriver som jag alltid gjort. Det behöver inte vara fel på spelarna i startelvan. Däremot har ledningen tagit bort de roligare efter taktiskt hämmat laget.
Många kom hit pigga på livet men nånting händer. Därför kommer inte någon värvning förändra läget.
 

Namn: Henning på Skeppargatan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:51:00
 Börjar tina upp efter matchen...Ofori kommer att vara guld värd i år! 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:49:00
 Det bästa med dagens match var nog att BW och Norling fick se att Saku,Asani och Silva är för dåliga för att ens ta en plats i vår trupp.

Förhoppnings vis fattar dom det.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:48:00
 Krokko

Förbannade? Man är för fan uppgiven, spelar ju ingen roll hur många som vill ha bort Norling och BW. Dom är ju fastklistrade, jag väntar bara ett par timmar tills JacobAIK och CJ kommer med analyser om att dom faktiskt ser linjer på att det här inte är så illa som det ser ut.

Låt BW och RN få cupen på sig , levererar dom inte så byt ut dom på direkten. Köp ut dem med 3 miljoner vardera, vilket skulle vara våra bäst investerade pengar på länge (förutom Koffe och Sebbe).
 

Namn: Tegis   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Oforis balja gjorde en åtminstone lite glad men sen ja Asani/Saku/Silva bör konkurrera om en plats eller som inhoppare. Så hoppas att vi får in någon med kvalitet till nästa match i cupen. Sen om Sigge kommer i form någon gång kan han nog funka rätt bra då Henok i vanlig ordning såg lite trög ut nu i början. Att Pertans bäst före datum nog har passerats är lite smärtsamt men ja det händer alla.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:33:00
 Genalytikern
Resultatcyniskt, AIK? Under Rikard Norling har vi en enda titel under två sejourer. Noll framgångar i Europacuperna. Noll framgångar i Cupen. Tappat positionen som Sveriges särklassiga publiklag.

Vad är det för resultat vi uppnår egentligen?
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:32:00
 Eller att Blomberg vill ha ett längre kontrakt. Tror vi kan landa i att han får ett tvåårsavtal att avsluta karriären med. Tyvärr.. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:28:00
 Enda anledningen till att man ännu inte värvat Blomberg är väl för att vi kanske har någon bättre spelare på gång...?

Annars så förstår jag verkligen inte varför värvningen inte görs. Det håller inte att skylla budget osv för kommer inte en spelare av åtminstone Blombergs kaliber in så har vi ett lag som inte håller offensivt. Vi kommer direkt att sladda i tabellen och nog inte kommer gå vidare i cupen.

DET kommer svida ekonomiskt...

Nu menar jag inte att ALLT kommer ordna sig med Blomberg men han skulle kunna staga upp offensiven så vi kan "kämpa oss fram" till sommaren när sedan Nabbe kan komma tillbaka.

Snålheten bedrar visheten som sagt, därför bör Blomberg värvas omedelbart imorgon.

Vad beträffar Milosevic är väl läget inte lika akut på mittbacken, så det försvårar kanske en del. Men givetvis vore han ett väldigt välkommet tillskott. Vi skulle få seriens bästa mittback, liksom.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:25:00
 Slötungan
Jag har redan statistiskt bevisat att AIKs publik följer poängströmmen mycket mer än antalet mål. Och det är väl under antalet mål "spelet" kan klassas vid. Oavsett så är det, rent statistiskt sett då bevisat att de 12 senaste åren, sen 16 lags serien blev till, har antalet poäng en correlation som ligger oerhört mycket högre sett mellan poäng än mellan antalet mål

Correlationen Publik ->
Poäng: 0,76
Gjorda mål: 0,56
Totala mål Gjorda/insläppta 0,15

Med detta sagt så tycker jag också att det är mycket roligare att se ett mer fartfyllt och offensivt spel givetvis men resultatcyniskt sett så kanske fjolårets lag, som totalt alltså är 2a högsta poängsnittet riktigt bra som helhet. Det kan man ju defenetivt konstatera
Jag gillade verkligen stefanelli som spelare men har däremot inga svårigheter med att se vilka begränsningar han hade.

Hade han vunnit skytteligan som startspelare en hel säsong JA
Hade vi tagit fler poäng med honom sett över en säsong? NEJdet tror jag helt enkelt inte därav helt rätt beslut att släpa honom först på utlåning och sen helt för att låta löneutrymmet gå till någon som bidrar som potentiellt bidrar positivare till helheten
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:25:00
 Vi skriker i panik efter Blomberg. Ja det är så illa ställt i AIK idag. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:23:00
 Det märkliga är att folk inte ens är förbannade. Det är bara som en enda lång utdragen pyspunka. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:21:00
 Vi visar moral, igen. Dock vinner vi inte serien på bara det. Hoppas verkligen vi kan skruva på det sista.

Alex och Blomberg, tror jag det är som saknas. Kan styrelsen bevilja detta?

 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:13:00
 Smärtsamt tydligt att Pertan och Adu inte fungerar om vi ska spela en snabb offensiv fotboll. Även att Asani och Ylätupa på sin höjd kan konkurrera om en av de offensiva platserna, bägge som start är just nu alldeles för tunt och för låg kvalitet.
Jag tycker att vi ska lösa Blomberg, kan kännas extremt osexigt men samtidigt vet vi att vi får kvalitet både i match och träning. Går det att lösa Alex så kör men det känns svårt, Michel eller Granli in centralt?

Tyvärr en usel start på säsongen, vi hade behövt vind i ryggen.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:12:00
 Adu är minsta problemet. Anfallsspelet är där det sviker och om Adus speluppbyggnad ska ifrågasättas så tycker jag att Pertans obefintliga förmåga att få bollen framåt är ett större problem än Adu. Att sedan Adu är överflödig för att BW värvat Ofori är vad det är. Här får tränaren försöka lösa det så att vi kan spela med starkaste laget. Och där har Adu mer att tillföra än vad Asani och Saku har.

Byt ut Pertan mot Michel så får vi en mittback som både kan spela bollen framåt och löpa upp viktiga meter med bollen.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:11:00
 Idag är jag överlycklig över våra fina prestation. Vår sportchef har haft mängder med år att bygga truppen och flera miljoner till sitt förfogande som spenderats väl! Han måste bara få vara kvar och helst ska hans lön ökas på som belöning för det fantastiska arbete han gjort!
(Sanning - BW var en dålig målare och är en ännu sämre sportchef)
 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:06:00
 Ingång-G

Va inte riktigt det jag menade men han som sista man löste många situationer. Kalla det vad du vill men sällan skådat Pertan göra en så dålig match
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:04:00
 Pertan har precis som V.Lindelöf något väldigt osäkert och ängsligt över sig när han får bollen tyvärr, ser ut som han verkligen inte vill ha den vid sina fötter och bara vill bli av med den så fort som möjligt! 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:03:00
 Gnaget99995

Pertan var inte i närheten av stabil förutom vid 2-0 målet.
Pertan var misstajmad hela matchen och är även utan misstaget som resulterar i målet våran svagaste spelare i matchen.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:03:00
 Businesswithmoney Ja jag har sagt från dag ett att Adu inte kommer passa i detta system. 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 16:01:00
 undrar vems jobb det är att få adu att förstå sin roll...... 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:59:00
 Rubin Tycker nog Adu var ännu mera vilsen en Sebbe . Sebbe föll ofta ned i ”hålet” som blev vid våran högerback (Felix gick högt upp ) å agerade spelfördelare där. Adu kändes mest som han sprang runt och hade noll koll på vart han skulle vara. 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:57:00
 Snart kommer Jojje in o säger vi är dumma och att vi inte har en aning om hur BW jobbar och att Norling ville spela 2-2 mot Jönköping. För vi vet inte hur Norling jobbar 

Namn: HB   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:56:00
 Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 2
Michel 2
S. Larsson 2
Adu 1
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 0
Asani 1
Otienu 2
Goitom 2
Publiken 4
 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:50:00
 Efter en period. Heter det på svenska. Ni som ger Norling en tvåa i betyg idag. Är det för att han i 72a väl? Äntligen bytte in Ofori. Eller satt sviden ovanligt snyggt på honom? En etta är väl redan det ett kompisbetyg. Kan man tycka. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:45:00
 Haugaard 2 Bra med fötterna men känns otäckt lik Oscar i luften
P. Karlsson 1 Nej, denna match vill världens bästa Karlsson glömma
Mets 1 Stor portion vilja men springer bort sig ett flertal ggr
(Lindkvist) 2 Helt ok inhopp
Michel 3 Vår bästa spelare idag, lugn och trygg med bollen
S. Larsson 1 Känns vilsen i nya systemet
Adu 1 Som Larsson
(Ofori) 4 Välkommen tillbaka! Han ska lira 10:a, fatta det!
Lundström 2 Springer
Ylätupa 0 Får matchens 2 bästa lägen å bara kastar bort det.
Asani 1 Försöker men håller inte på denna nivå
Otienu 2 Springer...drar på sig en onödig straff som drar ner betyget
Goitom 1 Nej, som vanligt är Henok trögstartad
Silva - 1 Satt faktiskt å väntade på hans inhopp..men det kommer jag inte göra igen
Norling 2 Finns mycket kvar att göra, gjorde iaf ganska tidiga byten å försökte ändra matchbild
BW 0 Hans verk 2020 håller tyvärr inte
Publiken 4
 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:45:00
 Kan bara medela att i hockeyn har vi 2-0 på Mora en e period. Avd. Jo. Jag är övertygad om att en tränare betyder en hel del för ett lags harmoni, spelglädje och prestation. Eller vad tror ni? 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mr Björn "Vi ska vinna allt" Wesström.

Men vi har ingen budget, och det blåser faktiskt.

Dessutom har vi otur då Nabbe gick sönder (glömde köra traditionell läkarundersökning) och att Sigge är törstig och väntar på sommar innan han ska börja träna. Vi skickar iväg Stefanelli för vi har så bra anfallsuppsättning i finnen och Asani, synd bara att det blåste så att dom nästan blåste av planen.

Norling går allin och kör 10-0-0 resten av säsongen (vi behöver faktiskt 10 försvarare).
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:40:00
 Så länge pertan spelar kommer vi aldrig få igång offensiven.
Det är väldigt viktigt att den centrala mittbacken hittar hårda passar ända upp till forwards.
 

Namn: Sickan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:39:00
 Premiären ”avklarad” och laget har allt i egna händer. Full jävla stöttning och börja hajpa Kalmarmatchen redan nu! 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:38:00
 En sak fattar jag inte.

Varför spelar vi såhär viktiga matcher i orkanvindar?

Om nu cupen är viktig, vi kan inte spela på friends(?), varför hyr vi då inte in oss på tele2?

Vi kan inte starta med 2 av Saku, Jasani, Silva
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/joakimhall/
Sänt: 2020-02-23 15:37:00
 Några foton från i dag på länken. Svårt att fota överlag pga den starka solen. 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-02-23 15:37:00
 Jag kan ta en halvdålig säsong i år alla dar i veckan bara Wesström och Norling får kicken. 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sektion 219

Kan självklart missat något när han går framåt men tyckte han är som en version av Avdic en hittills särme version. Alltså en spelare som är bra på att vinna nickdueller på mitten och lägga bort bollen men inte tillför något alls när det kommer till den offensiva drivet, han kan vara jättenyttig att slänga in i 75-80 min när vi leder 1-0 och bara ska försvara men i övrigt är han inte tillräckligt bra för ett lag som ska ligga top 3 i allsvenskan. Kan varit lite hård generellt mot alla spelare också pga besvikelsen. Gav Henok en 0 också och han gjorde ju 2-2 målet. Men utöver målet är han helt iskall förutom aktionen där han får bollen till yllestrumpan

Ang Pertan så är det troligtvis den sämsta matchen han spelat i AIK och ska helt lastas för 0-2 målet men är i övrigt stabil bakåt.
 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:34:00
 Sektion 219

Kan självklart missat något när han går framåt men tyckte han är som en version av Avdic en hittills särme version. Alltså en spelare som är bra på att vinna nickdueller på mitten och lägga bort bollen men inte tillför något alls när det kommer till den offensiva drivet, han kan vara jättenyttig att slänga in i 75-80 min när vi leder 1-0 och bara ska försvara men i övrigt är han inte tillräckligt bra för ett lag som ska ligga top 3 i allsvenskan. Kan varit lite hård generellt mot alla spelare också pga besvikelsen. Gav Henok en 0 också och han gjorde ju 2-2 målet.

Ang Pertan så är det troligtvis den sämsta matchen han spelat i AIK och ska helt lastas för 0-2 målet men är i övrigt stabil bakåt.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:33:00
 tegang;

Skulle säga att båda Michel och Goitom ska ha en tvåa.

Saku hade fått sämre än noll om det alternativet hade funnits.

Han har fin teknik, kanske, fan vet jag. Men påminner om en junior som fått håll på gympan.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag såg inte dagens match. Men jag undrar om den som levererar en betygssättning som Gnaget99995 gjorde kan tas på allvar. Tre spelare varav en målgörare får nolllor.

Så här såg Gnaget99995s betyg ut;Haugaard 2, P. Karlsson 0,5, Mets 1, (Lindkvist) 2, Michel 0, S. Larsson 1, Adu 1, (Ofori) 5, Lundström 2, Ylätupa 0, Asani 1, Otienu 2, Goitom 0. Norling 0, BW 0 och Publiken 4.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:28:00
 Råttskit

Ok. Jag hade inte riktigt fattat att planen är en 3-6-1. Om vi nu inte ska spela med ytterforwards så hade det väl varit betydligt mycket rimligare att bygga laget utifrån det material vi har. Dvs lira Adu-Ofori-Seb på mitten och göra två renodlade forwards i ett 3-5-2 som vi känner igen? Det är ju bara att ta tidigare års system och trycka upp wingbacksen som vi nu gjort. Varför göra det så svårt? :)
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:28:00
 Spelet känns lika konstgjort som underlaget.
Givet behöver det tid, tid som vi inte har.

Vilka satte sig i den sitsen?

Ett snabbt spel ska spelas har chefen sagt, snabbaste spelet är en långboll, det fattar ju alla, men det kanske inte är det snabbaste spelet att lura byxorna av motståndaren.
Var är det snabba kortpassningsspelet?
I hård vind är väl just kortpassningsspel säkraste sättet att ta sig fram på?
Backlinjen klarar inte av det.
Inte heller lyckas vi med det på offensiv planhalva, inga centrala vägar jobbas fram, ideliga kantkombinationer med dåliga inlägg varvat med för tidiga inlägg eller långbollar.

Jag är orolig.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:26:00
 moromoromoro;


Tanken är ju den att det ska se MYCKET bättre ut än det brukar då cupen är uttalat väldigt mycket viktigare pga förra årets fiasko.

Hur kan du försvara detta?

BW måste bort, vad är det för elva vi ställer upp med?

Kommer naturligtvis följa laget lika slaviskt som vanligt, men topp 5 är ruggigt bra i förhållande till kvaliten, hoppas folk orkar fortsätta komma. Annars tappar vi ännu mer ekonomiskt.
 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:25:00
 Oj bästa Genetiska defekt. Vi hemfaller till härskartekniker. Kan inte se att jag har kritiserat namngivit enskild spelare. Jag saknar Nico. Det gör tydligen inte du. Om publiken sviker bör du nog leta orsaken någon annanstans än på detta forum. Vad sägs om spelet och resultatet på plan? Kan det vara något? Innan detta utvecklas till en sorts mellanintensitets-kris. Bör vi möjligen för husfridens skull enas om att vi är extremt oeniga. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:24:00
 Inte ens Pep Guardiola skulle få det här laget att flyga. Det stora problemet nu är att vi har en sportchef som suttit på arslet hela vintern och tror att den här truppen räcker för att vinna allt. Det är skrattretande uselt faktiskt.

Genalytikern: Fortsätt stoppa huvudet i sanden. Allt jävla gnäll är så förankrat i verkligheten att det är skrämmande tyvärr. Alla som följt fotboll mer än en vecka förstår att det här bygget inte räcker till.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:23:00
 Stefanelli hade varit ett grymt alternativ till höger i anfallet. Lite sjukt att han lämnar när behovet finns och vi saknar alternativ. Ett anfall med Nabbe-Sigge-Stefanelli hade väl varit så perfekt som ett allsvenskt tremannaanfall kan bli i 3-4-3?

Men men.. Han är gone. Var bara en reflektion när vi nu spelar med Saku och Asani.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:23:00
 Nej, 2-2 är ingen katastrof. Vi kan fortfarande vinna. Jag är mest orolig över inställningen. Vi är en klubb som tar Europa på allvar, vill vara med i Europa varje år. Vi har bara en väg till Europa i år och det är genom Cupen. (om vi inte ska få det som en skänk från ovan av våra konkurrenter)

Vi ska bara köra över ett Superettanlag i årets första match.

Vill inte vara sån, men ett annat svenskt lag spelade precis en jämn match mot ett lag från Bundesliga. Så det är ju inte så att man inte kan vara i form så här års.
 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:23:00
 Det känns inte seriöst att såga dagens insats. Ylletupä gjorde några riktiga missar men sprang också en del rätt för att komma till dessa lägen. Går inte att avfärda honom redan nu även om vi absolut skulle behöva ett starkare alternativ till de offensiva mitten/släpande anfallet. Tyvärr såg Silva vilse ut i sitt inhopp.

Defensivt såg det bra ut. Pertan gjorde bort sig en gång men det var inga svängdörrar fram till vårt mål.

En utmaning man ser idén att när Michel kliver upp och Larsson droppar ner är att Michel inte riktigt duger under kreativa anfallsspelet när han ska slå de avgörande passningarna. Och där har heller inte finnen eller asani pondus att möta upp och ta den.

Adu passar ju inte i systemet. Vilken klasskillnad det blev när ofori klev in.

Önskar en offensiv klassvärvning som lekkamrat till ofori men i övrigt tycker jag det ser ganska bra ut mtp hur det brukar se ut.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:21:00
 roh,

Vi spelar inte direkt med ytterforwards. Vi spelar med två tior, som primärt ska "operera" centralt och söka "fickorna" mellan motståndarbackarna samt gå på avslut, försöka hitta den ensamma nian och/eller att de tre hittar kombinationer sinsemellan. Enkelt sammanfattat. Kanterna ska huvudsakligen skötas av vingarna som dubblar med de yttre mittbackarna.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:19:00
 På sättet som Norling vaskade bort (15 millar) som Bw investerade på Stefanelli borde vara skäl till uppsägning.. speciellt när han presterade riktigt bra när han väl spelade..
Men Norling hade något personligt emot honom och det kostade oss många investerade miljoner..
 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:19:00
 @ Gnaget9995

Du ger pertan 0,5 och michel 0. Intressant....

Det negativa jag tar med mig från denna match är:
- finnen och albanen håller inte
- pertan kändes inte stabil och jag har svårt att se honom ta ännu mer komando i backlinjen såsom det krävs i vårt nya spelsystem
- adu känns helt iskall

Det positiva jag tar med mig är:
- michel gjorde det riktigt bra tycker jag. Resolut och bryter igenom och går framåt. Synd att han är lite långsam
- henok är piggare jämfört med förra våren. Han var riktigt bra idag. Att han sen omges av albanen och finnen kan inte vara lätt
- dansken har såååååå mycket bättre fötter än liner. Kommer tillföra en ny dimension i vårt spel
- ofori!!! Jag grät när du lämnade och jag jublar när du är tillbaka. Han kommer bli såååå värdefull för oss. Han uträttade mer på sina två första minuter på plan än vad adu gjorde på 1,5 halvlekar

Signa blomberg och spela honom på ena kanten och silva på andra så kanske vi kan övervintra till dess att nabbe är tillbaka.
 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:18:00
 En sak som är lite "förbryllande".När det påpekas att det ej skulle skada med en Milo, med ett par riktiga målskyttar. (som tydligen inte får heta Nico) Så rusar vissa skribenter in och hävdar att truppen är för stor etc, etc. Fråga. Hur kan det komma sig då? Funkar AIK Fotboll som en tunnelbanevagn i rusningstrafik? Det är bara att tränga sig in. Jag trodde i min enfald att det ansvaret låg på sportchef och Tränare. Samt i viss mån på scouting-verksamheten. Nu har vi uppenbarligen en trupp fylld med spelare som är för oskickliga. Åtminstone set till prestation på plan. För det finns ju spelare som är usla under en viss tränare och närmast fantastiska under en annan. Summa summarum. Hur man än vrider och vänder på det så hamnar åtminstone jag, vid Fel sportchef. Fel tränare. Svag styrelse. Utfall. Noll framtida framgång. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:15:00
 Hej, jag heter Rikard men alla kallar mig hybrisdödaren. Hej då. 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:13:00
 Slötungan
Fakta är att Norling och Wesström sitter där de gör tills något annat beslutas. Det enda du kan göra är att fortsätta trycka ner spelare och ledare på ett sätt som inte bidrar till någon positivt överhuvudtaget eller välja att motsatsen som kan bidra till något positivt.

Vid dåliga resultat så ryker både Wesström och Norling med största sannolikhet men fakta är att förra året var extremt bra statistiskt sätt och var alltså vår näst högsta poäng vi uppnått sendan 16 lags serien infördes. Därför sitter båda kvar oavsett om spelet var åt helvete dåligt eller ej så var det resultatmässigt bra och hade en normal säsong inneburit en klar 2a plats men som under förra årets utgång såklart inte någon är nöjd med eftersom europaplatsen missades.

Därav har de också lagt om spelidén rätt kraftigt. Ser det resultatmässigt dåligt ut fram till sommaren så sitter en av dem garanterat inte kvar och troligtvis båda ryker.
Det värsta är ju att ni negativa jävlar hellre önskar det eftersom det kan bli bättre, men också oerhört mycket sämre


Sitt inte och gnäll på publiksiffrorna när ni endast verkar vilja få till en extremt negativ hype av någon oklar anledning
 

Namn: Isidors Blick   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:10:00
 roh>> Michel o Ylätupa värmer bänk om någon match. Be sure of that.

AVGÅ NORLING!
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:10:00
 Ängsligt och ingen som har flytet idag. Det var idag vi skulle visa alla att det var allvar. Saku kan inte få mer chanser nu. Blomberg måste signas ikväll.Sen Sigge med Goitom o Blomberg bakom. adu vill jag inte ha in. Tror även att Granli tar Michels plats senare.Det kommer att bli bättre. 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:10:00
 Spelarn,

precis så! Pertan är en levande AIK-legend. Även han kommer att nå eller har kanske redan nått den dag då det är dags för honom att inte längre spela i AIK.
Då tackar vi honom för allt på samma sätt som vi tackade Tjerna.
 

Namn: Isidors Blick   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:09:00
 Farbror Sven>> Nu är vi ute på det mest elementära småkids lär sig i bollskolan... slå rena och riktiga passningar. Antingen så sket Pertan i matchen och hade precis som alla utom ofori en pissinställning eller också är han inte bättre. Tror på alternativ 1. 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:08:00
 Jag har fortfarande noll tro på Norling men jag tycker mig se intentioner som jag gillar. Det är dock tydligt att vi saknar klass på ytterplatserna framåt. Där har vi ingen förutom Nabbe som kan anses tillräckligt bra. Och då är Nabbe borta stora delar av denna säsong.

Sedan så tycker jag att det är läge att testa nytt på Pertans plats. Varför inte Michel? Även om han inte är färdig så tror jag att han kan växa ut som en ledare i backlinjen.

Ny—Sigge/Henok—Ny
Otieno-Ofori-Lundström
———Adu—Seb———
-Mets—Michel—Granli-

Kan vi lösa ytterplatserna så tror jag att vi kan bli att räkna med. Säsongen står dock och hänger på det. Med lite tur så kanske Nabbe är åter till sommaren så ett minimum är att lösa högerkanten med en riktig spetslirare. Då kan de befintliga spelarna få slåss om Nabbes plats under första delen av säsongen. Helst hade jag gärna sett två kanonlirare men det är ganska så tydligt att pengar saknas.

Att testa Michel mot Pertan kostar nada. Jag ser varken klassen eller auktoriteten hos Pertan idag. Han är grym som komplement till en ledare i backlinjen men han är inte den som själv äger försvaret.

Bara seger som gäller nästa vecka. Vinner vi så lever cupen i högsta grad.
 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:06:00
 Vem ska göra målen? Vem?!
Henok passar inte som central anfallare i vårt nuvarande spelsystem. Han är ingen måltjuv. Tror Kolbeinn hade fungerat bättre. Större och starkare men vart fan är han? Saku bränner lägen så inåt helvete...fan!
 

Namn: Isidors Blick   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:06:00
 Ofori bäst. Resten ska stå i ett hörn och fetskämmas. Man blir förbannad när man ser det här loja pissinställningen... 

Namn: AIKsta   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:03:00
 Ofori och Goitom var på gränsen
Resten underkända
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 15:01:00
 För att skriva något positivt gillar jag den förändring vi försöker göra och det sätt vi försöker spela, sen räcker det inte till av flera orsaker, dels lär det ta tid att komma in i det, dels är ett flertal spelare för svaga individuellt och dels just idag påverkar faktiskt vinden väldigt mycket det får man ändå erkänna. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:59:00
 Putte Kocks Cigarr: Pertan är en spelande AIK-legend, med två SM-guld medaljer, och som i fleeeera år varit en av seriens bästa defensiva backar. Han har både varit lovande och "blommat ut" med råge i AIK mått mätt.

Däremot så är det ju en relevant diskussion huruvida om Pertan håller IDAG. Eller om Pertan är rätt person för vårt SPELSÄTT. Men den diskussionen torde föras i en mycket mer respektfull ton än den du använder.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:57:00
 FörAIKiFramtiden


Gnäll år ut och år in ger ingen någonting annat än depression. Det löser inte heller någonting.

Det finns inget lyckligt över dagens insats.

Men på något sätt känns det som att somliga är ”lyckliga” över att ha ”rätt” efter en match i storm på konstgräs där vi saknar en del tilltänkta stjärnor.
Ofori, och Nabbe främst men också Kolbein kommer och har potential att vara bäst i serien på sina positioner. Eller är det tillbaka i form.

En del ursäkter absolut, men de är också ganska förankrade i verkligheten.
 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:57:00
 Bästa Genanalytikern. Förvisso är det sant att positivt tänkande som regel är bättre än negativt dito. Dock bör man inte förtränga begrepp som sanning och fakta. Möjligt att du heter Wesström eller Norling i efternamn. I så fall blir dina pekpinnar mer logiska. De som sprider dynga är de som är ansvariga för. Spelet, truppbygget, prestationen på planen. Vi som är så "negativa". Beskriver vad vi ser. Vad du sett för match har jag ingen aning om. Däremot skulle det vara klädsamt om du riktade din kritik mot dem det vederbör och inte mot de som vågar se verkligheten som den är. 

Namn: andreasaik   Visa profil  
Hemort: Märsta
Sänt: 2020-02-23 14:54:00
 Spelarn summerar å uttrycker sig som alltid, väldigt träffande med en poetiskt å vacker ton! Felix va även i mitt tycke vårt klara uttropstecken av startspelarna.

Genanalytikern, ja många internetfans, som e bra på å leka arga snickaren på GF!
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:54:00
 Okej, domarn var katastrof, j södra filmade mer än valfri kameraman. Straffen är ju en superfilmning. Vinden påverkade också såklart matchbilden. Men vi var väldigt svaga idag. Jag har försvarat Saku länge. Men han måste börja göra avtryck snart. Idag var precis som tidigare, snedstudsar, dålig första touch och många ”nästan” grejjer som lyckades.

Asani också alldeles för svag, blåser iväg som en vante i närkamperna. Det är två positioner som är oerhört viktiga för att vi ska producera något i anfallsväg. Idag skapar vi knappt någonting. Asani och Ylätupa kan slåss om en plats, men vi måste ha in kvalite där om vi ens ska ha en tanke på att slåss om Europaplatserna i år.

Det var länge sedan jag såg pertan göran en så svag insats som idag. Men någon gång ska väl han också få vara dålig.

Tar med mig det som var mest positivt idag. Oforis comeback. Skaplig balja dessutom.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi kunde ha sett Stefanelli på en utav saku/Aslani s kant, och Blomberg på den andra idag.

Just saying...
 

Namn: Putte Kocks cigarr   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:49:00
 Pertan har tyvärr passerat bäst-före-datum för flera år sen.Han var lovande ett tag, men har aldrig blommat ut, och kommer inte heller att göra det.Köp en ny. 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:48:00
 LokF

Frågan är om 1. Norling tillåter det eller 2. sitter det gamla systemet för mkt i spelarnas skallar?
Nu blir det ngt mellanting där vi dunderpressar ena sekunden för att ställa oss i shapen i nästa. Vi vågar inte fylla på i boxen riktigt heller. Allt som oftast var det en feltajmad Henok som stod där inne.

Tittar man på lag som väger lite framåt, så ställer man upp högre och är ofta 3-5 spelare i boxen. Räcker med att se Pekings tio första minuter.

Sen ska vi inte sticka under stolen med att materialet är för svagt. Man kanske får vara glad att Asani är här på lån och inte köpt.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:48:00
 Saku misslyckas alltså med allt trots det så hade han oturen att hamna i 2 riktigt bra lägen.

Har ni testat att stötta spelare som behöver det?

Det roliga är ändå att samma skribenter som skrek att Tarik var helt jävla värdelös som missade sina lägen och nu har med han i sin drömelva för ett garanterat sm guld...

Vad har ni att förlora på att stötta Asani och Saku? de blir knappast sämre spelare eller det är klart om ni börjar bua ut dem blir det nog bättre! Nej sorry detta var såklart en Utopi för inte fan går ni på matcherna eftersom det alltid är samma 20talet nick som sprider dynga härinne under pågående match
 

Namn: kaffekask   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:46:00
 Spelarn

Håller tyvärr inte med dig om Michel. Han stannade upp anfallet helt idag och gjorde det svårt för sina medspelare. Tyvärr inte hans bästa dag, även om han varit bättre tidigare under försäsongen
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:44:00
 Vansinne att inte signa Milo och Blomberg om det fanns läge att göra så.

Kan inte komma som en chock för ledningen att Pertan behöver fasas ut snart.

Hur kan vi starta med så pass mediokra spelare som Saku o Asani? Som jag sagt sedan dag ett: Asani är en Krpic, Stipe 2.0

Just nu finns inte kvalitén att spela med två tior. Adu Larsson och Ofori ska spela på mitten sen får vi para ihop Goitom/Sigge med Bilal, Blomberg eller nåt nytt.

Dansken
-----------Granli/Michel-- Milo---- Mets
RL -----------------------------------------------------EO
----------------------------Adu
--------------------Seb ----------Ofori
--------------------------HG -----KS

Till Kolbeinn är fit får vi spela med Blomberg/Bilal/Ny som släpande bakom Henok. Eller värva en ny anfallare som går in bredvid. Nabbe går också in som alternativ där när han är redo.

Vi måste spela våra bästa spelare i så stor mån som möjligt.
 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:44:00
 Haugaard 2 (hade inte mycket att göra och släppte 2)
P. Karlsson 2 (OK en katastrofmiss, men i övrigt kommer han bli viktig även i år)
Mets 3 (Resolut i försvarsspelet, bra passningsfot)
Lindkvist 1 - (hörde att han kommit in, men rörde han bollen?)
Michel 3 - Ville ha mycket boll, vårdade passningar, styrde spelet, bra i luften och även defensivt
S. Larsson 2 - Alltför osynlig för att vara mittfältare
Adu 1 - ett skott på mål, annars helt osynlig
Ofori 4 - blir Norlings räddande ängel i år
Lundström 3 - bra så länge han orkade
Ylätupa 2 - blandar och ger, skapar en del, men missar också en hel del
Asani 1 - hade mycket boll och misslyckades med det mesta
Otienu 2 - misslyckad insats vid straffen, i övrigt ändå OK
Goitom 2 - gjorde målet, men i övrigt ganska osynlig
Norling 1 - han tror inte på "det nya" spelet
Publiken 4
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:41:00
 - 2-2 ingen katastrof. Men inte heller bra, såklart. Men vi kan ju fortfarande vinna gruppen.

- Saku och Asasi är lite av gubben-i-lådan-spelare. De är lite trixiga och aviga. Asani står faktiskt för en handfull fina aktioner och passningar, medan Saku inte hade sin bästa dag. Han KAN bättre. MEN det är rätt svårt att lira med dessa två på plan samtidigt. Här skulle vi verkligen behöva en mer resolut Johan Blomberg som är lite mer "slug" och rak på sak.

- Michel är en riktig älg där på plan i positiv bemärkelse. Stor, stark och bestämd när han kliver upp.

- Matchen vänder när Ofori gör entré. Och han har visst lärt sig använda högerfoten nu också...

- Nu får laget gnugga ordentligt framtill nästa match. Det FINNS en del bra att ta med sig - vi verkar ha en uppriktig vilja att gå mer framåt. Men utförandet måste bli bättre.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:41:00
 Gnaget99995

Du ger alltså Michel en 0:a

Mycket intressant.
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:40:00
 Det saknas ju kvalité i startelvan...

Taktik och spelsätt är såklart viktigt men svårt kunna prestera när vi har ASani och Saku som startspelare.

Det håller tyvärr inte, vi måste få in mer klass framåt.

Pertan inte bra idag, gillar honom extremt mycket men skulle vilja se Milo på hans plats. Skulle öka kvalité enormt.
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:39:00
 Dubbelhakan, bojandfulamuche mfl, alla ni som gnällt på folk som gnäller:


Känns det skönt nu? Är det fortfarande jobbigt med folk som gnäller eller är det jobbigare att vi får vara glada över 1 p hemma mot ett superettan gäng?

 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:39:00
 Granli in, Pertan ut. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:38:00
 Nu är det bara att invänta GF eliten som minsann har hittat många ljuspunkter.
Ska bli intressant att läsa!

Starkt att fixa 2-2 dock mot ett jättebra SE lag och kraftig vind som bara ställde till det för oss...
 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:38:00
 Haugaard 2
P. Karlsson 0,5
Mets 1
(Lindkvist) 2
Michel 0
S. Larsson 1
Adu 1
(Ofori) 5
Lundström 2
Ylätupa 0
Asani 1
Otienu 2
Goitom 0
Norling 0
BW 0
Publiken 4
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:38:00
 Detta måste vara Pertans sämsta insats någonsin!

Men för att tvinga fram ett mer aggresivt offensivt spel är det bra att vi måste vinna resterande matcher. Sista kvarten visar vad som behövs för att detta spelsystem ska bära frukt. Kamikaziementalitet.

Jag är tveksam till om vi har det, men har gärna fel.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:37:00
 Kikar Norrköping - Halmstad, lätt att tro att man nyss tittat på en junior match. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:37:00
 leran1902

Exakt, snabbare kortpassningsspel, inga som kommer och möter.
Eftersom vi inte kunde så långa bollar så kan det dåliga spelet bero på det
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:36:00
 Är faktiskt inte förvånad att det såg ut som det gjorde idag. Vi har ju inte spelat med en ordentlig elva på hela försäsongen.

 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:35:00
 BW: ”Vi ska vinna cupen”.

Resultat: nära katastrof och räddar oavgjort mot ett SUPERETTAN-lag på hemmaplan.


Var är alla jävlar nu som gnäller på oss som gnäller?


Skönt att se dumma ut och stå med brallan efter att ha förnekat det alla kunde se?


AVGÅ BW! AVGÅ NORLING!

(Och avgå saxen som kommer saxa detta. Du är säkert jävligt nöjd på jobbet i morgon när du får höra från alla gårdare hur duktiga vi var.)
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:35:00
 Michel riktigt bra igen. Bra jäkla spelsinne samt touch på karln utöver att han jobbar hårt, vinner varenda nickduell centralt, täcker ytor och är livsfarlig på fasta... 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Haugaard 2.5
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 2
Michel 1.5
S. Larsson 2
Adu 1.5
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 1
Goitom 2
Norling 1
BW 0
Publiken 4 

Fattar inte vad folk ser i michel.. totalt fantasilös spelar bara hem hela tiden.. ylätupa var katastrof
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:34:00
 Nebo behöver ta över skutan, redan anställd av oss och rotera på Norling till Vasalund.

Norling kan inte skapa ett offensivt AIK.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:34:00
 Saku = futsal lirare, ser helt lost ut på planen och misslyckas med typ allt..
Asani, Vad såg Bw i honom? och vi har haft koll på honom i över ett år...
Silva, en spelare för ett bottenlag i allsvenskan, ser trött och verkar ha tappat all form av glädje till sporten..

 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:32:00
 Västra 132

Precis, vad Norling gjorde efter dryga 20 min var att han inte tog ner mittfältarna lika djupt för att slå bollar vilket ledde till att bollen fastnade i backlinjen. Vi har ett nytt spelsystem och självklart har de inte hunnit träna in alla olika scenarion och lösningar direkt, tråkigt men sant.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:31:00
 Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist)
Michel 3
Larsson 1
Adu 1
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 2
Goitom 1
Norling 1
Publiken 2

Som sagt, intentioner i första men vi är för svaga med topptrion. Ngt måste hända där.
Tyckte Saku var pigg men pojken kan inte avsluta och Asani kan inte värdera spelet.
Otieno har speeden men JS kunde lätt stänga av den kanten i andra.
Andra halvlek är för övrigt rätt sorglig där grädden på moset är Pertans tavla. Ska han ens starta nästa match? Såg inte ut att vilja vara kvar på plan. Så fort ngn sökte passningen till honom skyllde han på solen i ögonen.

Ofori! Jävla tur att vi har honom.

Seb direkt svag idag.

Michel matchens lirare enligt mig. Kanske ngt omständig men en av få som inte hade en bolltouch som höll div.5-klass.

Nu är det två segrar som gäller och jag räknar med Ofori från start i nästa och att Kolbeinn gör sina första minuter.
 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:31:00
 Hela säsongen kommer bli "vinner vi bara nästa match så är vi med där uppe igen"
Blundar helt för insatsen.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:30:00
 Nä, jag ser det inte... förutom minuten med målen, är det nåt jevvla AIK light. Det är t.o.m. sämre än 2019, herreg...
Köp nytt!
 

Namn: Papadildos   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:29:00
 Inte bra, nu måste vi vinna resterande matcher i gruppen antagligen.
Om man ska hitta något positivt så tycker jag Michel var bra på högerbacken och Ofori lyfte laget en nivå. Så start med ofori och Larsson känns givet. Adu bänk och bort i sommar.
Tyvärr är Per Karlsson för dålig med fötterna. Såg man hela förra året även idag. Milo hade varit perfekt där. Instämmer annars att Saku och Asani inte håller måttet.
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:29:00
 Samma visa år efter år. Hur fan är det möjligt att gå in i säsongen och vara så dåligt förbereda?
Ett riktigt jäkla underbetyg till alla ansvariga. Jobbet som görs är för dåligt. Det räcker inte till.

Cupen är nog att hoppas på mycket. Vi vaknar väl till framåt åt sommaren.
Se nu till att inte tappa för mycket mark upp. Vi måste spela i Europa nästa år.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 2
Michel 3
S. Larsson 2
Adu 2
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 1
Goitom 2
Norling 2
BW 0
Publiken 4
 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:28:00
 Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 1
Michel 2
A. Larsson 2
Adu 1
(Ofori) 5
Lundström 1
Ylätupa 1
Asani 0
Otieno 1
Goitom 1
Norling 2
Publiken 5
Vädret 0
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:28:00
 Pinsamt är allt jag har att säga. 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:28:00
 Saku, Asani och Silva håller inte.

Saku är verkligen en katastrof, inte ett rätt har pojken hoppas vi kan låna ut han.

Asani konstig värvning, räcker att se han en match så ser man att han inte har kvaliten.

Silva kommentar överflödig. Han har inte presterat nåt på flera år.

 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:28:00
 leran1902

Klart att en stark vind spelar roll, man måste ändra taktik ibland om vinden ställer till det.
 

Namn: Hatadif   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:27:00
 Som jag har sagt! Men den här svaga truppen får vi räkna med en 6-8 plats! Går det riktigt illa och vi får en dålig start! Finns det risk att vi gör en AIK Hockey.

Va beredda nu!
 

Namn: mattma   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:27:00
 Folk har t.o.m. glömt att Silva var på planen...

Helt ärligt, skicka hem Saku och Silva, helt onödiga löneposter... Signa Blomberg och ta valfri ytter från Vasalund, så får vi sr det som ett uppbyggnadsår.

 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:27:00
 Katastrofal match. BW måste gå.
Haugaard 1
P. Karlsson 1
Mets 1
(Lindkvist) 1
Michel 2.5
A. Larsson 1
Adu 1
(Ofori) 3
Lundström 1
Ylätupa 1
Asani 0
Otienu 1
Goitom 1
Norling 0
Publiken 4
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:27:00
 vi får nog hoppas på mff,apa eller vraken vinner cupen för vi lär inte göra det... 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:26:00
 Undrar om Norling kommer vara kvar på skytteholm till midnatt för att leta svar efter ställda frågor 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra att hämta upp underläge. Men det här var en riktigt dålig match, vi har mycket att jobba på och spelare som Asani och Ylätupa kan inte vara givna i en elva om vi ska ta mycket poäng i år.

Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist)
Michel 2
Larsson 2 - förvånansvärt svag i dag
Adu 1
(Ofori) 3
Lundström 1
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 1
Goitom 2
Norling 2
Publiken 3

Edit: Silva 1
 

Namn: Sunnegnagare   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:26:00
 Vi måste bli av med förra årets matchtröja så fort som möjligt. Helt hundra på att det hänger på den. 

Namn: Devletyan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:26:00
 Snart måste elefanten i rummet nämnas.. Pertan. Han håller inte längre. Absolut bra på att rensa och springa men noll förmåga att sätta medspelare i offensiv riktning. Känns det inte som en trebackslinje kräver att mittbackarna kan passa framåt ? 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:26:00
 Skitväder på plastmatta. Ni som sagt att Adu håller hoppas jag har ändrat sig. Goitom är slut, till skillnad från Saku har han ingen potential att spela för. Ni som säger att vindarna inte påverkar har troligtvis aldrig snörat på er ett par fotbollsskor ens. Saku behöver ett mål för självförtroendet. Inte hela världen med oavgjort, fortfarande allt i egna händer. 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:25:00
 Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 1
Michel 3
S. Larsson 2
Adu 2
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 1
Goitom 2
Norling 1
Publiken 3
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:25:00
 Det är sjukt viktigt att vinna cupen i år. Man måste kvala till Europa varje år. Är fruktansvärt besviken på inställningen. 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:25:00
 Den som styr försäsongsupplägget för att få truppen redo till tävlingspremiär måste lämna eller ändra upplägg 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:25:00
 Är BW å Norling kickade än? 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:24:00
 Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 1
Michel 1
A. Larsson 1
Adu 2
(Ofori) 3
Lundström 1
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 1
Goitom 2
Norling 2
Publiken 4
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:24:00
 Många genanta matcher förra året, men undrar om inte det här tar priset. Frågan är hur lågt vi kan sjunka i år. Backlinjen är förmodligen Sveriges mest överskattade. Mittfältet är bra när Ofori lirar annars klart mediokert. Anfallet... 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:23:00
 Haugaard 1
P. Karlsson 1
Mets 1
(Lindkvist) 1
Michel 2
S. Larsson 2
Adu 2
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 1
Goitom 2
Norling 1
Publiken 4
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:23:00
 Signa Blomberg inom den närmaste timmen, rädda det som räddas kan, Asani och Saku är på tok för långt ifrån rätt nivå, det funkar verkligen inte att starta med de båda. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:23:00
 Otieno ordnade en kostsam straff, mycket som måste bli bättre.
Det är ändå en bättring om man jämför med andra säsongsstarter, vi tog upp ett underläge
 

Namn: stlebilakedi   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:23:00
 Saku Hejdåtupa, Jasir Adiosani

Värva Blomberg, spela 2 anfallare, och det kan bli bra
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:22:00
 Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) 2
Michel 3
A. Larsson 3
Adu 2
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 1
Asani 1
Otienu 2
Goitom 2
Norling 0
Publiken 3
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:22:00
 Sätt betyg, 1-5:

Haugaard 2
P. Karlsson 1
Mets 2
(Lindkvist) spela för lite
Michel 3
A. Larsson 2
Adu 1
(Ofori) 4
Lundström 2
Ylätupa 0
Asani 1
Otienu 2 (1 defensivt, 3 offensivt)
Goitom 3
Norling 1
Publiken 5
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:22:00
 herregud vad illa detta såg ut 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:22:00
 2-2 slut..

bedrövligt..
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:21:00
 Jaha. Vi är inte ute ur cupen iaf. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:21:00
 Sätt betyg, 1-5:

Haugaard
P. Karlsson
Mets
(Lindkvist)
Michel
A. Larsson
Adu
(Ofori)
Lundström
Ylätupa
Asani
Otienu
Goitom
Norling
Publiken
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:21:00
 Riktigt bra match ! 

Namn: Omega   Visa profil  
Hemort: Barcelona
Sänt: 2020-02-23 14:21:00
 Det som konfunderar mig mest med BW/Ackerman är den uttalade strategin om hur man inventerar marknanden, 1.Internt 2. Stockholm 3. Sverige etc och att utländska spelare skall tillföra spets i truppen för att sedan ta in dussinspelare som Asani, Ylätupa, Krpic & Vrdoljak för att nämna några. 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:20:00
 "AIK tystar GF"

Redan årets kommentar.
Ser ut och bli liknande år. Många förnekare som redan nu börjar räkna Kalmars ev poäng istället för att se verkligheten.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:19:00
 Silva,Asani och Saku är inga spelare för ett lag som ska slåss om guldet..
 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:17:00
 resse hånar oss som saknar en spelartyp som Nico. Ok vi ser olika på fotboll antar jag.( plats för vad jag egentligen tycker om en sådan kommentar) Kalmar har 3-0 på Öis. En del här inne ser 2-2 mot Jönköping som något att yvas över. Låt mig säga så här. DET ÄR DET INTE! En del är glada för att Wesström och Norling är kvar. DET ÄR INTE JAG! 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:15:00
 Parkerar vi bussen och jobbar in pinnen, Norling! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:14:00
 Tabilentillisland

Tycker nog den negativa tonen på GF svalnade ganska hårt.

Men nej, givetvis är ingen nöjd. Men det finns ingen rim och reson i negativiteten hos somliga.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:14:00
 allt annat än 3 poäng hemma mot ett superettalag är ett stort fiasko..
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:13:00
 Signa Blomberg 

Namn: lillmackish   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:13:00
 AIK-Tandborsten
Det beror ju på hur J-Södra presterar.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:13:00
 Som att trycka på en knapp när Ofori kommer in. Snälla rädda oss i år Ebenezer! 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:11:00
 Stäng matchen nu Norling! 1 pinne! 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:11:00
 Åsna till domare 

Namn: AIK-Tandborsten   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:11:00
 Tur vi bara behöver lika om vi vinner dom andra två matcherna. Ofori blir räddaren i år. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:10:00
 Bojan/
Givetvis är man glad över dessa två mål, men anser fortfarande att BW och Norling är urusla på sina jobb.
 

Namn: Tabilentillisland   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:10:00
 Skulle 2-2 hemma mot ett mittengäng i superettan vara ett tystande av forumet?! Hahaha, säger mer om ambitionen i så fall.

Ofori kanske räddar oss idag men vi är illa ute..
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Haha

”Alla är värdelösa”. Skrivet med massa känslor. Nästan glädjefullt. Eller jag har rätt känsla.

”2-2 jahopp” Nästan negativt skrivet.
 

Namn: Opolo   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 ATTACK!!! 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 Tack! 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 Skillnad mot shapefotbollen är det. 

Namn: Sopuli   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 Oforieffekten 

Namn: Henrik123   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 SÅ JAA! KÖR!!! 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 Ofori ska inte slösas bort som sittande när vi har Adu och Michel.

Skönt att man vaknat till nu.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
jahap 2-2

nu blir det väl smguld.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-02-23 14:09:00
 Kom igen nu, segermål 

Den här sidan har laddats 110358969 gånger sedan 1999-09-14