Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 719 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga Allsvenskan tabell och statistik

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 23:27:00
 Anbo å Spelarn

Intressenter kring Olsson lär ju knappast ha blivit mindre intresserade efter gårdagens uppvisning även om motståndet inte var av högsta status så går du inte ut och dominerar om du inte har det alla vill åt men få besitter.
Ska vi gissa på en värdeökning efter igår i EL- skyltfönstret?
Han blir bara bättre å bättre dag för dag.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 23:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan

Problemet med din historia är att den inte stämmer utan Borges användes oftast som offensiv mittfältare i AIK och var jättebra i den rollen. Han kom som släpande anfallare eftersom han spelat och producerat i den rollen i Norge.
Att han var defensiv mittfältare i landslaget spelar liksom inge roll.

Tarik används som anfallare i 442 i landslaget och ser sig själv som anfallare. I ett 433 som har en mittfältsbalans likt 352 har han troligen aldrig litar centralt utan på en kant i anfallet
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 23:23:00
 
Är det nån som vet hur kört det är att Nabbe kommer tillbaka?
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 23:18:00
 Om det finns någon som helst chans att få
vår match mot danKarna på stadion så borde vi göra allt för att få till det. Möter vi dem på gräs så kommer vi köra över dem. Plastgräs så tycker jag det är de som är favoriter.

Lär ju inte komma mer folk än att stadion räcker gott också.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 23:15:00
 Anbo 2.0: Ja, bytet igår var nästan förnedrande mot irländarna. Olsson hade total lekstuga, inte ofta man ser sådana nivåskillnader i dagens fotboll på denna nivå.

Han är en synnerligen graciös lirare, denne Olsson.

Sedan skadar det ju verkligen inte att han så gärna vill vinna guld med AIK och inte prompt vill sticka på första bästa bud. Som jag sa, vi betalade en hel del för Olsson men fanimig var det värt varenda öre. Han är ett föredöme, en klasspelare och en smokinglirare till yttersta fingerspetsarna.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 23:03:00
 Spelarn

Att se Koffe mot Shamrock var som att se Dzagojev/Honda mot oss i Moskva 2012. Helt överlägsen. Tyckte synd om mittfältaren som sprang och jagade honom och blev bortgjord gång på gång på gång. Helt slut var han. Klasspelare.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 23:01:00
 Det som kändes mest spännande med Eikrem i vintras var väl hans fina fot, framförallt på fasta. Nu har vi Larsson och plötsligt är behovet betydligt mindre.

Nä, vi behöver någon ung och lovande Olsson-kopia. Snabb, klok och trygg med boll i fart.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:59:00
 
Resse

Kunde du inte kläckt ur dig det i går då jag efterfågade en dementi av Stefanelliryktet?

Bättre sent än aldrig.

Tackar för dagens gladaste nyhet!
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:55:00
 Nja, Borges togs in som mittfältare med egenskaper som släpande forward. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:52:00
 Flix

Jag tycker att vi skulle gått för 1 mål ganska tidigt för att sen låsa matchen då vi leder med 2 mål.
Tränarstaben vet nog mest om våra spelare, hur de är i form, att sen supportrar vill härja på ett forum hur de vill ha det är inget konstigt utan mer naturligt.
Jag försåt inte varför Avdic fick starta mot Shamrock, han har inte visat något för att få starta en match enl mig men Norling tycker det.
När det gäller Stefanelli så var det bra att han fick göra ett mål och förhoppningsvis får han starta mot Bp. Silva har inte heller varit bra men tycker nog han ska få chansen igen mot Bp
 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:46:00
 Spelarn: Jag menar inte att de är lika som spelare.

Däremot var Seattle Sounders det lag som ryktades vara intresserade av Stefanelli tidigare i veckan. En anledning till att de släppte Eikrem idag sägs vara att de behöver frigöra en plats åt en internationell spelare. Eikrem har ju ryktats till AIK tidigare...
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stefanelli ska ingenstans.

Ni kan sova gott!

Obs: lita inte på mig
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:43:00
 solnajojje

Inte sällan tycker jag det snarare kan bli nån form av prestige från en tränarstab och att de faktiskt inte vet "bäst".
Borges är att bra exempel, han värvades om anfallare, tränarstaben ansåg att han var bäst som anfallare osv, många supportrar började ganska tidigt inse att han borde passa bättre längre ner, efter ett tag hakade journalister på men Alm stod på sig, Borges är anfallare. Sen i en match mot Örebro där vi pga skador o avstängningar saknade CM behövde Borges flyttas ner, han var magnifik och stannade där resten av tiden.

Av det jag sett av Tarik så förefaller han passa klart bättre i den "pocket" rollen än i anfallet och min åsikt ändras inte det minsta av om tränarstaben tycker olika. Nu lär dock Seb ta den platsen så att flytta ner Tarik blir nog inte aktuellt.

 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:43:00
 Eikrem-Larsson-Olsson 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rey: Nu är väl inte direkt Eikrem och Stefanelli så lika spelartyper...

Tänk er själva Stefanelli som playmaker på mitten och Eikrem som ettrig striker i boxen. Nja...

Men Eikrem är absolut intressant. Frågan är dock om han skulle kunna klara att ersätta Olsson. Playmakermässigt absolut, då menar jag att kunna slå fina assist och svepande krossbollar, instick osv. Men Olsson har ju sedan en galet fin förmåga att bara kunna rinna igenom motståndarnas försvarslinjer och Eikrem är väl mer statisk.

Den dagen vi tappar Olsson måste bör vi värva in någon likvärdig - och det lär kosta, men det är det också värt. Spelare av Olssons kaliber kan ju helt på egen hand vända en matchbild.

När vi bytte in Olsson så var det nådastöten för Shamrock, liksom.
 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:33:00
 Seattle Sounders dumpar Eikrem för att ta Stefanelli? Kanske blir det t.o.m. ett byte av spelare? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 22:32:00
 Nu vet jag inte hur illa det påverkar men det är ju möjligt att lägga naturgräs uppepå en konsrgräsplan, för att sen ta bort naturgräset, det har gjorts här i Sverige. Hypotetiskt kan man då han en konstgräsplan i botten som man kan spela på under vintern och sen lägga naturgräs på sommaren typ. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:58:00
 //Flempanrat
När UEFA och FIFA godkänner VM ,EM och internationella cupfinaler på plast kan vi prata om att Tele2 är byggd för fotboll. Fram tills dess, nej. (Kom nu inte dragandes med damturneringar för vi vet alla att det inte räknas utanför Sverige)

Men visst med plast på NA ökar möjligheterna att spela direkt efter konserter, vi behöver troligen ej heller oroa oss för krockar med försäsongsmatcher då lag som Arsenal och Lazio troligen inte tar i sådana arenor ens med tång så länge de slipper.

Men med plast på NA och minskad risk för krockar faller väl det sista argumentet för att va T2 som permanent hemmaarena. Ja om nån nu mot all förmodan fortfarande tycker det vore en bra ide att spela tredjefiol ute i Enskede.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:54:00
 Jag tycker Yasin varit bland de bästa sista matcherna innan uppehållet och nu efter. Bör inte vara svårt för han att hitta ny klubb om han/vi väljer det.

Verkar vara ett fullblodsproffs, ger allt, alltid, oavsett situation
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:50:00
 solnajojje

Kan ju inte tala för andra än mig själv. Men jag anser mig inte veta bättre än ledarstaben eller någon egentligen. Däremot anser jag mig ha rätt i det jag upplever och väger ihop till ett tyckande tills motsatsen är bevisad. Att anse att Tarik fungerar väl i pocketrollen behöver inte heller vara en motsats till vad tränarna väljer. Han kanske fungerar mycket bättre som anfallare, lite bättre, eller lika bra, eller sämre, eller mycket sämre, än i pocketrollen. Baserat på den spelare jag ser i Tarik så är han inte mindre lämpad än Yasin att spela där, tvärt om. Tarik är för mig en mycket bättre och mycket mer flexibel spelare än Yasin, mycket tack vare spelförståelse. Kan man då få in Stefanelli så anser jag att vi som helhet blir klart bättre.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK på insta. Panos ser grymt fit ut. Seb, Panos och Rashidi lär ju höja kvaliten på träning och skicka signaler till de andra att "nu går tåget", ska Rabbe, Yasin och Sundgren med? Å andra sidan kommer våran bänk/alternativ vara mkt bra.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/site/news/95917
Sänt: 2018-07-20 21:35:00
 Ishi#24

Jag skulle inte tacka nej till Eikrem direkt! Mycket bra ersättare på sikt också till Olsson (när han väl lämnar). Grym på fasta med. Liksom Seb. Där skulle vi ha två mycket giftiga vapen på fasta situationer. MEN tror Eikrem hamnar i Molde nu. Även fast jag hoppas vi kollar läget med honom. Bra spelare bör alltid vara välkomna/aktuella.

Avd: Övrigt
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:27:00
 Krille S

Mitt i all din sarkasm så är det kanske så att plastmattan gynnar fotbollen i det långa loppet. Den kan man ju i alla fall spela på ett par dagar efter en konsert och ett par dagar innan en annan match. Det negativa för AIK är att för många tänker lika konservativt som du, att fotboll måste spelas på riktigt gräs, vilket innebär att vi faktiskt tvingas spela hemmamatcher på neutral plan varje år. Eller tvingas och tvingas, vi väljer ju att göra det t o m.

Men det är OK att tycka olika. Jag tycker att fotboll på plastmatta är lika roligt att titta på som fotboll på riktigt gräs och du uppskattar att bli hunsad av fans till Justin Timberlake, Melodifestivalen eller Lazio. Hemmafördel finns ju inte på riktigt...
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:23:00
 Ojojoj för min del brann det till rejält nu på fredagskvällen.

Har precis käkat middag nere på Solna C med päronen.

Går hem och ska köpa biljetter till mig och farsan till matchen mot BP.

www.friendsarena.se

Märker med enorm avsmak att AIKs event inte ens är med på startsidan.

Istället är det Timberlake, Arsenal - Lazio och andra event som frontar.

För att komma till biljetter till AIK - BP, som är kalendermässigt nästa event på arenan, krävs att man klickar vidare till "alla evenemang".

Detta är för dåligt.

Snacka om att pissa på sin största hyresgäst.

Någon som läser detta som på något sätt har kontakter inom arenan eller AIK får gärna påpeka detta.

Skärpning friends!
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:17:00
 Flix// om Shamrock hade gjort 2-0 hade vi behövt göra fyra? 2-2 hade väl ändå räckt?

Joel är jäkligt bra, men Gabbe-varning... antar att det är tänkt att vara Joel, Pertan, Jansson och Nyholm som är backuppsättningen nästa år. Med Ben Lamin och Panos som reserver. Det är ett starkt gäng. Jag ser gärna att man behåller Milosevic om det går, självklart. Hem med Nabbe nu i sommar också... det vore najs.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:13:00
 gnagarskalle
Tror du någon någonsin "VET" att en ny tränare kommer göra det bättre än sin förlaga?
 

Namn: Nisses Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 21:11:00
 Startelva på Söndag:

Målvakt: Linner
Mittbackar: Dimitraidis Karlsson Milosevic
Wingbacks: Lindkvist Rashidi
Mittfält: Larsson Adu Hussein
Anfallare: Stefanelli Silva

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 20:46:00
 Bojansfulamuche Jag litar på våran tränarstab . Inte svårare en så. Att som supporter anse sig veta bättre en tränarstaben när man ser laget vid match en gång i veckan . Blir i mina ögon rätt befängt . Tarik gör det bra på topp. Han trivs bäst på topp. Å våran tränarstab tycker han e bäst på topp. Då ser jag personligen ingen anledning att flytta ned han på mitten. Särskilt inte när det största argumentet för detta e för att Steff ska få speltid . Dock endast min åsikt.. å behöver således inte ses som ett facit.. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 20:39:00
 solnajojje

Lite tröttsamt att alltid luta sig mot att tränarstaben vet mest. Det gör dom inte per automatik för att dom ser spelarna varje dag. Vet mest om spelarna gör dom garanterat. Men det betyder inte att ett fans har fel angående något den säger som motstrider det tränare visar som sitt val. För mig är inte Tarik sämre lämpad i en pocketroll ån Nabbe eller Yasin. Rätt eller fel, ingen aning.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 20:23:00
 Just nu så är vårat lag en stor bluff som snart kommer bli synat flera gånger om ifall vi inte rycker upp oss.

På söndag vill jag se att vi går ut och kör över BP och inte förlitar oss på att motståndarna ska skjuta stolpe ut i 87 eller att vi ska göra ett drömmål med 30 sek kvar.

Gärna att vi kan skapa mer än 3 kvalificerade målchanser (mer än på dom 2 senaste matcherna tillsammans).

 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 20:21:00
 Mellberg in nu tack. Rikard kan vara med och påverka vid defensiva hörnor typ. Då finns det någon med rätt licens på bänken. 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 20:21:00
 Tror ni biljetterna till Danmark away är slut innan typ kl 14 på Söndag? 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 20:19:00
 Eikrem tillgänglig på fri transfer, Norge elller Sverige nästa? 

Namn: Lafayette   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 20:16:00
 Oturligt att vi möter just Nordsjaelland på Tele2 med tanke på att det är ett av få danska lag som spelar på konstgräs. Tror dock vi tar dem ändå. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:58:00
 aikmaster91 Tarik och Henok är rätt olika i spelet enligt mig. Båda besitter dock en hög spel intelligens . Bättre att rotera på Henok/Silva samt Steff/Tarik. Ser fortfarande inte varför man ska lyfta ned Tarik på centrala mittfältet ? En posetion han aldrig spelat på? E rätt 100 på att våran ledarstab vet bättre om vilken posetion spelare passar på. Stefanellis egenskaper behövs inte alls för att öppna upp spelet . Då det enligt mig knappast e han bästa egenskap. Bara för att man löper mycket å kämpar betyder det inte att man löper rätt för att öppna upp för lagkamrater. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:53:00
 solnajojje inte bra att spela två likadana spelartyper på topp. Sedan tycker jag att Henok och Tarik ska rotera med varandra eventuellt Tarik på mittfältet. Stefanellis egenskaper behövs för att öppna upp spelet. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:53:00
 Flempanrat: Jamen såklart! Det har hela tiden varit så att just fotbollen är extra prioriterad på Tele2. Därför lade man in det klassiska fotbollsunderlaget linoleummatta i hela bygget.

Så måste det vara.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Joel verkar vara på g också. De minuter jag hann se av honom innan skadan var klass, mkt bra fot också, som även Milo och Robin. Kör vi 4-3-3 då? :-)

Henok-Stef-Tarik

Koffe-Adu-Seb

Robin-Pertan-Milo-Joel

Linner
 

Namn: jmt_   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:43:00
 Norling var inte populär när han lämnade AIK första gången och kommer inte vara det när han lämnar AIK för andra gången heller. Hans eviga mixtrande med startelvan, som t.ex. att sätta Avdic på mitten, göra vår bästa striker till fjärde-alternativ osv, har ju alltid varit hans signum. Tydligen ser han alltid något som ingen annan ser. Det slapp man i alla fall med Alm. Men så länge resultaten trillar in sitter han givetvis tryggt och det med rätta. Jag tror mycket väl att Norling kan ta guld med AIK i år, men jag tror inte att han är rätt för AIK långsiktigt. 

Namn: Jerkerulf   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:40:00
 Har någon nämnt tröjorna igår?

Hemska och tror t om de påverkade spelet då de hela tiden tog extra tid att lokalisera egna spelare. Bör inte användas mer i el, AIK är svartgula!

Farligt av Norling att vila så många spelare, men det gick vägen...

Bästa elvan framöver:

Linnér

Alex - PK - Jansson

DS - Seb - Adu - Koffe - Panos

Stefanelli - Henok - Tarik

[ Det blir en spelare för mycket men kan knappt ändra, tror trion på topp kommer varva. Panos kommer starta. Rashidi + Yasin kommer spela mer en Lindqvist när det gäller wing. Panos täcker även upp backplatsen.]

Oavsett är laget riktigt vasst!
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
// Anbo och Västra
Jag fick känslan av att man kände att det primära var att man inte släppte in mer än ett mål och utgick från att förr eller senare skulle man göra ett mål. Jag tror att planen var att låta irländarna springa av sig och ta över matchbilden och avgöra i andra halvlek. Det tidiga 0-1 målet satte oss i en svår sits. Gå framåt eller håll tätt. Hade man eldat på offensivt, blottat sig och släppt in ett andra baklängesmål hade man behövt göra fyra, hade man troligen varit ute.

Skulle man gått på offensivt borde man gjort det medan det stod 0-0.
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:17:00
 Olof Mellberg och Bajen känns som totala motpoler 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/KvABGM/bo
Sänt: 2018-07-20 19:14:00
 Mellberg till AIK? Vem vet. Personligen tror jag att Norling sitter stensäkert. Men i fotboll kan ändå allt hända. Fråga bara Rosenborgs tränare som gjort ett kanonjobb där och som igår helt plötsligt fick sparken. Kanske kan det hända Norling med om inte han får laget att spela bättre. En trevligare mer modern fotboll helt enkelt. Dålig jämförelse kanske men känns som att truppen vi har är en ”Porsche” men Norling behandlar den som en ”Toyota”.

Och på tal om tränare, OM Norling skulle lämna/kickas så ser jag hellre ett spännande val som Rosenborgs tidigare tränare Kåre Ingebrigtsen än Olof Mellberg. Men det är jag det. Dock lär någon storklubb i Skandinavien rycka honom snart skulle jag misstänka...

Avd: Övrigt
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:10:00
 NoNick Jag köper att vi har detta spel mot bättre lag på bortaplan. Tex mot vraken borta gjorde vi det taktiskt perfekt. Vill se något liknande mot danskarna på torsdag! Där emot finns det många matcher där vi borde varit mycket mera offensiva. Potentialen finns onekligen i gruppen. Å jag hoppad verkligen vi ut yrkar detta under hösten. Framför allt med dom 3 nyförvärven in i truppen. Nu går det att rotera mera friskt utan att tappa allt för mycket i kvalité . Å med en offensivare spelidé kommer agera kvalitéer komma till sin rätta mycket bättre. Å således ge han mera speltid ! Miam 5 cent om det hela :)

Västra 132 Tackar!

Angående Mellberg sistuationen så har det länge cirkulerat ett rykte att han e klar för oss efter nyår. Verkar då onekligen kunna finns en del substans i detta. Cirkulerade ett annat rykte i vinter att RN skulle få en manager roll. Medans Mellberg skulle komma in å vara coach för laget. Kanske då fanns lite substans i detta tänk med..
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 19:02:00
 Västra 132

Jag tror inte riktigt att vi gick för 0-0. Kändes mer som klassisk underskattning av ett hårt arbetande, fysiskt starkt lag som kom in på planen med en helt annan inställning än de våra. Vi ville mest spara på krafter och spela av matchen.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:49:00
 ANALYS

Norling gick för 0-0 för att slita så lite som möjligt på spelarna, är min tanke om spelet.
Så söderfamljen skrattar tillsammans?
Vet dem ens vad en EL match är för något? Ingen av dem har väl spelat någon på flera år...
 

Namn: ANALYS   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2018-07-20 18:47:00
 Jag SKÄMS över våran insats i gårdagens match. Vad är felet, visst har Norling ett ansvar men spelarna måste också ta sitt. Ofattbart svag insats på hemmaplan mot ett lag som max håller låg superetta klass. Vårt oavgjorda resultat var turligt, APA och Bajenfansen skrattar över hela stan, var på några pubar idag. 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mellberg till AIK vore intressant.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:38:00
 Inget ont om Mellberg men ingen här VET väl om han skulle göra det bättre än Norling. Hans enda tränarmerit är väl året i BP. Visst dom gick upp, men det gör dom ju vartannat/vart tredje år oavsett vem som tränar dom e känslan.
Butter är han och tror jag väldigt tuff. Har han glimten tror ni ?
Kan kanske bli bra, men jag förvånas över att så många här e tvärsäkra.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:29:00
 solnajojje

Håller med dig ang Henok o Tarik samt Stefanelli
 

Namn: Flix   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/det-historiska-bytet
Sänt: 2018-07-20 18:25:00
 Och från Kvarnen muttras att de var faktiskt först med det... 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:20:00
 AvgåNorling

Intressant. När fördes diskussioner med AIK? För att ta över efter Norling?
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:12:00
 AIKmaster
Absolut öppnar han ytor, och även om hans toklöpningar på omöjliga bollar och kanske dumdristiga pressspel på egen hand inte ger så mycket, så är det ju precis den attityden man sitter och önskar av övriga spelare när matcherna gått i stå. Igår känndes det som ingen, Jansson undantaget, tyckte det var nödvändigt att springa. Jag hoppas att Seb Larsson tar den rollen som Kapten Nisse haft senaste åren. Var nog inte många som joggade när Nisse skrek spring. Vi har en jävligt fin trupp nu, och blir vi det laget som springer mest också tror jag fan att det både kommer se bättre ut spelmässigt, och vinsterna kommer radas upp i höst. Med guld som resultat såklart.
 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje

Du har såklart en poäng, vill verkligen inte skylla detta på bara Goitom eller Tarik utan mer på det långsamma spelet som Norling kör, dock tror jag det även kan bli bättre om man får in snabbare spelare.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:08:00
 NoNicke rätt 100 på att hade vi bytt ut Steff med Henok hade vi knappast fått se mera målchanser . Mest pga det låga försvaret. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:06:00
 NoNick Tycker vårat låga försvarsspel vi haft hela våren bidragit till detta. Både Tarik e Henok e otrolig duktiga att läsa spelet . Sätta press å dyligt , dvs spelt ute på plan. Precis därför RN hållit dessa spelare före Steff . Steff har sin styrka sista 3e delen. Å jag hoppas att vu nu under hösten flyttar upp laget. Pressar högre upp. Blir mera framåt lutade helt enkelt. Det kommer gynna en spelare som Steff . 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:05:00
 Har från förstahandskällor fått höra om att Mellberg tackade nej till Hammarby i år, med argumentet att han siktar på tränarpositionen hos AIK. Han hade alltså ett färdigt kontrakt som han tackade nej till, vilket möjligtvis diskuterades tidigare. Det fördes diskussioner med AIK men avsaknaden av PRO-licensen var ett stort hinder. Mellberg ska nu ta sin PRO-licens och siktar därmed på en position som AIK-tränare. Detta är vad jag fått höra av trovärdiga källor.

//IVANHOOLIGAN
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:03:00
 Ekstrand nära att bli uttagningbar!

 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 18:00:00
 solnajojje
Hur kan du tycka det? När dessa är på plan kan i alla fall jag alltid räkna våra målchanser på ena handens fingrar, dvs inte mycket till målchanser, måste man verkligen ha förstoringsglas om man ska lyckas hitta ett par i alla fall.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:54:00
 AvgåNorling/

Kom ut med nyheten. Varför vänta?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:52:00
 aikmaster91 Tycker Henok å Tarik är klasser bättre på att ge ytor och öppna upp för medspelare. Där har Steff mycket att lära. Däremot e han våran klart vassaste spelare i boxen. Å matcher som igår på slutet när vi anfaller med mycket folk å äntligen fyller på. Så e han klart bäst där framme. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:46:00
 Även om Stefanelli ej gör mål så ger han ytor till medspelare.borde starta varje match 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AvgåNorling

Och dom är?


Apropå Avgå Justin Timberlake. Någon som vill gå och vill köpa rabatterade biljetter till ståplats så finns det hos mig. Skicka PM. Först till kvarn.
 

Namn: uaGnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:37:00
 AvgåNorling
Do tell.. alltid kul med nyheter.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:23:00
 Apropå Mellberg... har färska nyheter... 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:19:00
 oakley m.fl
det som saknas på Stockholms Stadion är framför allt individuella stolar som UEFA kräver. Sedan saknas det också tillräckligt många toaletter och utrymmen för media m.m som man ju skulle kunna fixa med bajamajor och friggebodar.
Men Stockholms Stadion har fina träbänkar i gammal stil som ingår i det kulturminnesmärkta. Och även om man skulle kunna montera in stolar tillfälligt så skulle det ju kosta alldeles för mycket.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:10:00
 Inte bara för att han avgjorde igår, men fan vad jag blir besviken om Steffanelli lämnar redan nu. Känns som vi inte fått se i närheten av vad den killen har att erbjuda. Att han sen verkar sjukt sympatisk och uppenbarligen har en stor kärlek för AIK och Stockholm gör ju inte det bättre. Skiter i att folk tycker man tjatar om killen. När hela Norra skanderar Argentina får jag fan gåshud. Tänkte direkt när han kom in igår, jag hade fan gett en månadslön för att få se han avgöra. Kanske jag som är fullständigt jävla okunnig gällande fotboll, men har inte Steffanelli visat att han borde fått jävligt många fler minuter än han fått i år? Konspirationsmänniskan i mig börjar vakna till liv. Tyvärr har jag jävligt svårt att tro att det fotbollsmässiga är enda anledningen till det nästan eviga bänknötandet. Vet att vissa kommer idiotförklara mig nu och påpeka det taktiska mm, men uppenbarligen många på Norra igår som iallafall vill se honom på planen. 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:08:00
 Oakley: Ja, om exempelvis Tallaght Stadium var godkännt för EL spel ser jag ingenting som skulle hindra spel på Stadion. 

Namn: Pyromanerna från huvudstaden   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:07:00
 Det är enbart ca 12 tusen sålda mot BP. Kom igen nu! Köp biljett om du ej har årskort! 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 17:06:00
 Avgå Justin Timberlake!! 

Namn: oakley   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:58:00
 Vad är det som saknas på Stockholm stadion för att få den godkänd för kvalet? Detta problem uppstår ju varje sommar, runa 1-3 skulle vi ju alltid kunna lira på stadion då det allt som oftast inte är publiklag vi möter. Fullsatt, utomhus och vår gamla hemmaplan. Om det är småsaker kanske AIK kan åtgärda det då vi förmodligen har betydligt lägre hyra där samt att då kan vi använda den kommande sommar i EL-kvalet. 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:39:00
 Trollet: Ja, det förbannade oskicket att tvingas åse AIK spela matcher på hemmaplan i annat än svarta tröjor är nästan lika illa som att se oss spela på bortaplan i svarta tröjor.

”Ur led är tiden”!
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:36:00
 Stadion är inte godkänd för EL spel.

Förbannat tråkigt men inte förvånande med flytten. Samma visa varje år.
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:24:00
 Råsunda,vad hände?
Svarta hemmatröjor,vad hände?

Ur led är tiden.
 

Namn: ngd   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:17:00
 ilimor > Tycker att kalla konstgräs spelbart är att ta i. 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:16:00
 Det är väl bara att spela på (vår förrförra hemmaplan) Stockholms Stadion istället?!
En formidabel gräsplan, en anrik arena med AIK-historia i väggarna mitt i centrala Stockholm...

Tele2 arena är bortaplan! Den borde inte utgöra ett alternativ över huvud taget.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/europa-league/aik-tvingas-e
Sänt: 2018-07-20 16:12:00
 Flytten sägs bero på konsert innan matchen, ej den senare träningsmatchen 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:06:00
 Nu har vi en j-a tur att Dif lirar hemma redan i första mötet. Annars hade vi väl behövt åka till Norrköping.

När bokades den här träningsmatchen mellan utländska dussinlag in förresten? Någon som vet?
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:05:00
 Största skillnaden mellan arenorna är ju att på Friends kan man inte spela några dagar efter en konsert för det går inte med naturgräset. På T2 går det spela om det finns tid att röja planen, underlaget är alltid spelbart. 

Namn: Alltidrund   Visa profil  
Hemort: Johanneshov
Sänt: 2018-07-20 16:02:00
 Fy fan vilken skitmatch.

Fy fan för att vara hyresgäst.

Fy fan vad bra att vi är vidare.

 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 16:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S

Svammel? Båda arenorna är förvisso evenemangsarenor, men det har från första början stått klart att fotbollslagen skulle prioriteras på Tele2. Det var en av de verkligt stora skillnaderna mellan arenorna när det var dags för klubbarna att skriva avtal.

Det är också därför som det är färre evenemang där under fotbollssäsongen och fler när säsongen är över.

Hifdif kommer aldrig att drabbas på samma sätt som AIK. Datumen för europakvalen är Tele2 obokad. Om du inte tror mig kan du ju hitta någon gång då vi har behövt flytta därifrån för att lira på en tredje arena. Vi har ju varit där som "hemmalag" några gånger nu.

Och snälla bespara oss tänkande människor med att dra upp siffror som 50-100 datum per säsong. Vi vet båda två att det i 9 fall av 10 handlar om max 16 datum per sommar, då svenska lag historiskt sett sällan gått längre än till sista kvalrundan. Om vi drabbats på samma sätt i september, oktober eller november hade vi haft större förståelse just pga att vi inte kan lämna arenan obokat hur många gånger som helst. Nu handlar det om datum som vi mer eller mindre känner till nästan ett år i förväg.

Sedan har vi ju det här med skillnaden mellan konstgräs och riktigt gräs. Vi hade knappast behövt lämna vår hemmaplan av samma anledning den här gången om vi lirat på konstgräs.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 15:44:00
 Här är årets GF-betyg i Cupen, Allsvenskan och EL:

3,68 Publiken
3,10 Salétros (9)
3,00 K. Olsson (19)
2,99 Milošević (15)
2,65 P. Karlsson (17), R. Jansson (10)
2,64 Linnér (13)
2,61 Elyounoussi (15)
2,58 Lundström (9)
2,47 Adu (18)
2,44 Stefanelli (8)
2,43 Janosevic (7)
2,41 Bahoui (14)
2,29 NORLING
2,22 Goitom (18)
2,21 Sundgren (11)
2,15 Yasin (17)
2,09 Lindkvist (18)
1,80 Avdic (4)
1,73 Silva (3)
1,72 Nyholm (4)
1,68 Hauksson (8)
 

Namn: Tegis   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 15:43:00
 Trist att det inte blir någon gräsfördel på riktiga hemmaplan pga av en tidigare inbokad plojmatch. Men att AIK skulle boka och betala för arenan alla möjliga EL/CL kval datum + eventuell gå långt flera år framöver är inte troligt. Folk här skulle bli upprörda över att vi kastar pengar i sjön. 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 15:40:00
 Krille S

Word
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 15:28:00
 Är ju bara att understryka på det horribla i att VI måste flytta till tubbies för att det ska vara en träningsmatch 2 dagar senare...

Ännu ett skäl till att åka ur denna turnering, å kanske omförhandla avtalet...
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 15:28:00
 Varför spelas det ens såna jävla tramsmatcher i Sverige ?
Idioter som är ”supportrar” till utländska lag får väl hosta upp pengar och åka dit? Nej just det, det gör dom inte.

Vi är inte intresserade av sånt här!
Varför ta bort det som faktiskt betyder något för att ersätta med två storlag? Wow spännande.. not!

Och träningsmatch? 2 lag med B-uppställningar för höga summor per biljett.
Man spyr.

Låt Sverige ha allsvenskan och ge fan i o ta över skit!
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 15:17:00
 Skrev just ett inlägg, men blir rikligt förbannad av detta. AIK stängs alltså ute från Friends, för att inte förstöra gräset för Arsenal-Lazio? Stämmer detta är det förnedrande. De anordnar en ploj försäsongsträning som lag, Chelsea och Sevilla, tackat nej till, medan vi har EL-kval. Vad ska det likna för en jävla hemmaarena? Hur många gånger har inte vi haft kasst gräs pga Melodifestival och annat? Det kan bara inte stämma. Och själva grejen: ni får inte spela för att inte förstöra gräset för Arsenal, arenan måste stå tom. Förnedringen. Åt helvete med Friends så fort jag får chans att rösta. 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 15:00:00
 
Nu har jag bokat flyg till Köpenhamn :)

Hur många blir vi...

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:49:00
 Eh va? Sälj ingen av dom! Vi behöver våra 4 Fw. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Och helt sjukt att man flyttar vår EL-match för en jippomatch/träningsmatch på NA! Vi möter ett ungt och väldigt starkt danskt lag som dessutom lirar på konstgräs och så skall vi sedan möta dom ”hemma” på Tele2, en neutral arena med plast bara för att Arsenal-Lazio? skall kunna kicka lite boll på skoj på ”vår” arena!? Pinsamt.

Snacka om att FC Nordsjälland gynnas av detta. Bedrövligt. Som ett uselt första Aprilskämt.

 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:37:00
 Sälj Silva, behåll Stefanelli!

Å vad är det för jävla skämt med vår match nästa torsdag? Containern på teletubbies, man kräks!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det här svamlet om avtal är så löjligt. Det är klart att man som arenahyresgäst omöjligen kan kräva att ha tillgång till arenan på alla tänkbara datum. Det utesluter 50-100 dagar på en hel Europasäsong.

Avtalet är självklart inte ett dugg bättre på Tele2. Krockar det med något som är planerat sedan länge så får man spela på annan arena.

Att sedan småbröderna inte drabbats pga inget Europaspel är ju irrelevant. Om gräsapa skulle snubbla in i EL-gruppspel kommer en av omgångarna krocka med nåt motocross-skit som heter Nitro Circus. Den som tror att Tele2 kommer avboka det arrangemanget för att att apa ska spela hemma mot Racing Genk är ärligt talat dum i huvudet.

Det finns inget avtal i världen som kommer kunna garantera något stockholmslag hemmamatcher i Europaspelet så länge det inte är våra arenor.

Men i det här fallet är det ju så j-a illa att arenan inte är upptagen. DET är oacceptabelt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:32:00
 ”Så som jag vill spela, idealt, är det med tre anfallare som byter plats med varandra hela tiden.

- Som Liverpool. Den typen av fotboll. Inte en högerforward som stannar till höger, en vänsteranfallare till vänster, och en som stannar centralt. Platsbyten.

- Intelligenta rörelser som orsakar mycket problem för motståndarna. 3-4-3. Eller där Sören (Rieks) är på ena sidan och Romain (Gall) på andra och två anfallare, så att vi istället för vingbackar har yttermittfältare ihop med två defensiva mittfältare. Eller att vi har fem permanent attackerande spelare och fem permanent i säkrande positioner.

Han har tidigare i en intervju med The Coaches' Voice sagt att han även föredrar tremannaanfall för att få till ännu mer presspel”.

Tycker MFFs nye tränare verkar ha intressanta och tydliga idéer hur han vill spela, hur MFF på sikt skall försöka spela. Se länk för mer info.

Länk: https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/sa-skulle-uwe-rosler-vilja-bygga-nya-mff-offensiven-tre-anfallare-som-byter-pl/

Avd: Övrigt
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:30:00
 Krille S //

Tack för svar :)
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:28:00
 Vilket jävla skämt. Inte nog med arenan är ett kasst jävla skämt, vi behandlas som ohyra uppå det. 

Namn: oakley   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:24:00
 Finns alternativa arenor med gräs i sthlmsområdet? Som då är godkända för el-kval. Skulle man kunna söka dispens för att ev spela matchen på stadion? 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-07-20 14:23:00
 Det är ju helt overkligt att en internationell tävlingsmatch där arenans mest frekventa hyresgäst är hemmalag måste flyttas pga en jippomatch? Skandal är ett understatement. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det som är retsamt är inte att vi tvingas flytta Europamatcher till och från. Det är ofrånkomligt när man spelar på en multieventarena kombinerat med osäkert spelschema såsom Europaspel är. Hade det varit nån konsert som är planerad sedan ett år är det ju inte mycket att göra åt saken. Samma sak kan naturligtvis hända för Tele2-lagen.

Det som är retsamt är att arenan ju inte är upptagen! Det går ju att spela!

Att tvingas flytta för att undvika slitage på fotbollsunderlaget är ju helt vansinnigt.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:21:00
 Säg att flytten av spelplats är ett dåligt, unket, vidrigt skämt.... 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:17:00
 Hur kan ni bli förvånade varje år!?

Som Flempanrat skriver. Vi har ett skitavtal. Vi äger inte vår arena. Vi förmådde inte ens låtsas som att någon annan arena var möjlig när allt kom till kritan. Och då blir det så här.

Alternativet, att hyra arenan på möjliga matchdagar för att ha tillgång till den om vi kvalificerar oss skulle bli vansinnigt dyrt de gånger vi missar.

Det var närmast förvånande att vi kunde spela hemma i går.

 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:09:00
 Ska våra möjligheter att gå vidare ställas åt sidan pga av ett jippo? Ska det danska plastlaget få fördelen att få
TVÅ plastmatcher? När vi dessutom presterat sämre på plast än gräs i år?

En stor skandal.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:08:00
 Flempantrat

För mig är inte Solna det viktiga, utan gräset. Kommer säkert hända att Apa och Vraken tvingas spela Europamatcher på NA när Tele2 är upptagen i framtiden.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:05:00
 Det är en skam för hela fotbollen när en tävlingsmatch får flytta på sig för en träningsmatch, oavsett vilka som möts! 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 14:04:00
 Nu måste vi protestera mot NA, att låta en träningsmatch gå före en tävlingsmatch är fan sanslöst.
Gapar vi inget så kommer detta pågå framöver också, helt sjukt.
Vi valde NA för att spela på gräs och så får NA för sig att nu får ni flytta er match till köksmattan på tele2 eftersom träningsmatchen inte kan spelas på plast
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:58:00
 Samma diskussion gällande arenaavtalet varje år. Vi har ett skitavtal och kan dessvärre inte göra mycket åt saken. Det är en del av kostnaden för att vi skulle fortsätta att spela i Solna, som majoriteten av alla medlemmar tyckte var viktigare än allt annat.

Tyvärr får vi nu möta ett ungt konstgräslag på neutralt konstgräs, vilket definitivt kommer att vara till vår nackdel. Om det nu stämmer att vi måste flytta matchen alltså.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:58:00
 Gnagarsvans:

Det Björn menar är nog att han inte har frågan på sitt bord. Han nämnde det ju i artikeln att det snarare är en fråga för vd. Tämligen övertygad om att vd – och övriga som inte har med det sportsliga att göra – jobbar med frågan.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:56:00
 "Klart att man alltid vill spela på hemmaplan, det är inget konstigt. Men vi kan inte ägna energi åt den här frågan" säger Wesström.

Eh jo det tycker jag att vi bör göra.
 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:52:00
 ”Flyttas för att inte slita på gräset”
Är detta sant så är det helt sinnessjuk befängt.
Mattan är ständigt sliten när vi spelar, men ska tydligen få vila extra inför en träningsmatch.

Skulle vilja se den delen i avtalet som säger att vi måste flytta hos för att gräset ska få vila inför en träningsmatch.
Måste vara samma person som skrivit under detta, som även förhandlat för hockeyallsvenskan i avtalet med SHL.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är det ett jävla skämt eller? Vi ska alltså tvångsförflyttas till en annan arena som har konstgräs bara för att Friends Arena ska vara spelplats för en jävla TRÄNINGSMATCH?

Herregud. Det är så mycket som är skevt inom den svenska fotbollen att man baxnar.
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:45:00
 Kingpin -> Nu minns jag inte vem det var, tror det kan varit Anders ”Taco” Svensson av alla, som sa att svenska försäsongen är för kort när det kommer till matcher. Att säsongerna var längre än i Sverige, och att man hade mycket kortare fysisk träningsperiod, för att ha fler träningsmatcher eller försäsongsturneringar.

Har skrivit om det tidigare (år sedan), att vi borde sätta igång tidigare med matcher, och ha fler matcher mot både svårt motstånd (typ på nivån PL, Serie A), bra motstånd (Rosenborg, FCK etc) och dåligt motstånd (div 3 lag etc), för att både kunna höja nivån och skärpan mot bättre lagen, och sedan självförtroende poäng mot skitlagen.

Sedan har jag för mig att jag ville ha en ”jippomatch”, som förvisso typ som Barcelona har i som skulle heta ”Lennart Johansson Trophy” i samband med Lennart Johansson Academy Trophy (om möjligt med tanke på att det är i maj), där AIK möter ett inbjudet storlag i AIKs regi.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:44:00
 Jag skulle vilja ha en seriös diskussion om Adus plats i startelvan.

Adu har ju tveklöst många starka egenskaper, är alltid ett konstant passningsalternativ och täcker ytor fantastiskt bra. Men han tillför absolut ingenting offensivt. En passning från backlinjen till honom går hälften av gångerna tillbaka till samma back. I Europa när vi kan hamna under rejäl press tror jag hans yttäckande och en trygg passningspunkt är väldigt värdefullt, men inte i matcher där vi vill pressa framåt.

Så, i matcher där vi vill vara mer offensiva, skulle följande mittfält bli för svagt defensivt?
Tarik - Sebastian - Olsson

Med både Sebastian och Tarik har vi två spelare som sliter i pressen, täcker ytor, som kan vinna boll, men som också har kapaciteten att slå offensiva passningar. Alla tre mittfältarna kommer ständigt visa sig och vilja ha boll. Jag har svårt att se att vi skulle tappa så mycket på att peta Adu till förmån för Tarik.

Tarik tillför minst lika mycket till spelet som mittfältare som anfallare, kanske blir han tom bättre offensivt som mittfältare då han alltid kommer rättvänd och har ett skarpt skott. Vad vi även vinner på mitten är hans bollvinnande egenskaper. Jag vill se mer av hans patenterade brytningar som leder till omställningar direkt.

Och, det öppnar upp för en anfallsplats för Stefanelli, som efter gårdagen odiskutabelt tillför en ytterligare dimension till vårt spel.

- - Tarik - Sebastian - Olsson - -
- - - - Goitom - Stefanelli - - - -

Eller?
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:42:00
 Koltrast:
De måste skoja.. pga träningsmatch mellan Arsenal och Lazio. Hoppas någon bombhotar matchen.

cj @2018-07-20 09:40:00
Instämmer verkligen. Just nu utvecklas inte truppen i rätt riktning, långsiktigt sett. Det är oroande om inte kassan fortsätter fyllas på.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:40:00
 Flyttas vårt el kval pga ett jippoevent? Helvete vad dåligt 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2018/07/20/just-nu-pa-fd-aik-
Sänt: 2018-07-20 13:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Matchen mot Nordsjälland flyttas till Tele2...

"Bara två dagar senare spelas nämligen träningsmatch mellan Arsenal och Lazio på Friends Arena och det troliga är att arrangören inte vill att AIK och Nordsjälland ska slita på gräset nu när världsstjärnor kommer och gästar Nationalarenan i Solna.

AIK:s sportchef Björn Wesström kan varken bekräfta eller dementera om det är Arsenal-Lazio som ligger till grund för den påtvingade flytten."
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:33:00
 Den gråa tonen på tröjorna skulle kunna fungera om de var typ fjärdeställ och att man skippade randen i mitten. Sedan fattar jag inte varför man inte kör det vanliga hemmastället (dvs förstastället) på hemmaplan? 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:28:00
 thecomeon

De grå tröjorna var lika lyckosamma som Uniteds gråa på 90-talet. Torsk direkt. Bort bort!

 

Namn: thecomeon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:25:00
 De grå tröjorna är ändå en rätt cool homage till de beryktade 1800-talströjorna.
Tycker kritikerna glömmer det
 

Namn: Södras betong   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 13:04:00
 Krokko, jag gillar inte heller det jag ser i de matcherna men allt som oftast lämnar vi med tre poäng i slutändan. I nuläget är jag som sagt nöjd med det så länge vi vinner, men hoppas det förbättras. Vi borde dominera lag mer. 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:43:00
 Jag hoppas Panos är bra i luften för som det ser ut nu så måste Henok eller Avdic alltid vara på plan för att hjälpa vid defensivs fasta och jag vill helst se en startelva utan de båda på söndag. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Astream

Jag frågade Alex förut hur skillnaden var att träna i både Besiktas & Hannover och självklart var allt mycket tuffare och snabbare, mer tekniskt etc etc. Men försäsongen var oftast, om jag minns rätt, max 4-6 veckor innan ligan började och där man stegrade träningarna hela tiden samt lirade träningsmatcher med på lägrena man åkte på.

Känns som att bara i Sverige? vi kör en jäkligt lång försäsong. Kanske borde vi anamma mer hur dom tränar utomlands?

Kort sagt: Verkar vara mer intensiva träningar utomlands än i Sverige men kortare. United tex drog ju igång sin träning häromveckan och hade första träningsmatchen igår natt (1-1 i USA mot ett lag från Mexico) trots att spelare fortfarande har semester som VNL, Lukaku, Pogba, Alexis Sanchez, Matic, Young, Jones m.fl.

Och ligan börjar för dom 10:e Augusti hemma mot Leicester. Knappt tre? veckor dit.

Så en lång försäsong som i Sverige känns... Onödigt. Vi borde kunna förbättra oss inom detta område.

Är min lilla åsikt bara.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:39:00
 Vi är serieledare så nu får vi se om det lockar mer publik och att Seb, Panos och Rashid kanske spelar.
Vilket mittfält vi har med Adu, Seb och Ollson.
Det har gnällts på Adu men jag tycker han är riktigt bra i sin roll.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bfm: Fast de flesta åker väl knappast ensamma i bil...?

edit: Såg att du ändrade ditt inlägg att konstatera det.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sthlm-Köpenhamn ca 1100 tur och retur med tåg. Med bil får man ju addera ca 1000-1200 i bensin också beroende på bil. Skulle ta tåget.
Om ni inte är flera som delar bil. Fördelen med tåg är ju att alla kan dricka.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:35:00
 Astream Dag efter match kör spelarna som spelat match lättare återhämtning i gymmet . Övriga spelare tränar som vanligt. Våran fystränare e väl en av Sveriges bästa på just den fronten med belastning och återhämtning? Verkar ha grym koll på spelarna ska belastas å vila å dyligt. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Länktips: http://www.scandlines.se/tider-och-priser/biljettyper-och
Sänt: 2018-07-20 12:35:00
 AvgåNorling: 694:- t/r med weekendbiljett på färjan från Helsingborg om du förbetalar och åker över på tosdagen. 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:30:00
 Rubin

Det som intresserar mig där är hur vi tränar mellan matcherna under säsongen. Kanske tränar de för mycket helt enkelt. För lite tid till återhämtning (fysiskt och psykiskt)?

Jag hörde något om Premier League en gång, att där lirade man så många matcher inkl. cuper att de bara "höll igång mellan matcherna". Ingen hårdträning direkt under säsongen, om jag förstod det rätt.

Är det eventuellt någon här som har koll på detta?
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:19:00
 Har någon listat ut det billigaste alterantivet att ta sig över bron?

Hittils har jag hittat följande alternativ:

Köpa ett bropass avtal för 415 kr per år. Vilket ger en enkelresa per bil för 225 kr.
Så 225 x 2 = 450 kr.

450 kr + 415 kr = 865 kr för T/R.

Båten från Helsingborg till Helsingör verkar ligga runt 1000 kr T/R.


Finns det något annat alternativ?
 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 12:00:00
 Krokko,

Ungefär exakt så ja.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:50:00
 Lammkött // Hoppas verkligen du har rätt. Med tanke på att vi har massor med hemmamatcher kombinerat med söndag och sol kan jag faktiskt tänka mig att semestertider och bad drar.
För att svara om färsk. Jo nog är jag det. Var på plats runt 62 första gången så jag bommade hela 50 talet.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gnagarskalle // 7000 pers, är du färsk eller nåt? Vi hade omkring 15 000 mot BP de två senaste gångerna på NA och tippar på något liknande på söndag. Seb Larsson eller ej.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:39:00
 gnagarskalle

Norling sa att de hade fått tanken att kasta in Stefanelli samtidigt som arenan ropade Argentina.
Om det sen stämmer det Norling säger är en annan fråga.
Själv tror jag inte han blir påverkad av publiken genom att kasta in en spelare han inte tänkt kasta in
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:35:00
 gnagarskalle,

Du tror verkligen vi skulle haft 7000 hemma mot BP?
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Flempanrat // Samtidigt tror/hoppas jag att Sebastian Larsson får en och annan att lämna vattnet/hängmattan. Jag och två till från vischan tänker i varje fall så.
En normal BP match i nuläget skulle dra 7000. Denna borde komma över 10 000 i varje fall.

Alltså, menade Norling seriöst då i intervjuen att publiken "coachade" in Nic ? Ibland är han en gåta/ ev överansträngd.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:29:00
 MackaPacka >>> Jag gillade också den sidan hos Alm. Att han aldrig letade efter några bortförklaringar, inte ens när det fanns ganska uppenbara sådana ville han kännas vid dem. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Södras betong
Allt beror på motståndet. Om vi får en svår lottning så är det naturligtvis i vårt intresse att matchbilden blir så statisk som möjligt med få målchanser och därmed större utsikter att ha slumpen på vår sida. Men mot jämnbra/sämre motstånd lever vi i princip alltid farligt. Man ska inte behöva riskera hjärtinfarkt mot gäng som Värmbol, Oddevold, Shamrock med flera. Ändå hamnar vi alltid där. Det är ett hasardspel som kan sluta riktigt illa.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:23:00
 gnagarskalle

Sportsligt sätt är det riktigt bra för oss med så många hemmamatcher under juli månad. Rent ekonomiskt är det en katastrof. Vi lär inte vara många på söndag och inte heller de kommande närmast efterkommande hemmamatcherna. Det är semestertider och folk är och badar.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Något som jag stör mig enormt på. Avdic är stor och stark men vinner sällan man mot man situationer. Känns för snäll och försiktig.

Otroligt att vi kommit från dessa fyra "höstmatcher" utan "förlust" Må nu de nya dra igång vårt traditionella höstspel. Mot GULD !

Finns här ngn som skulle vilja lägga in presskonferensen här ? Har inte fb.

P.s Så jävla kul att få välkomna Seb på söndag. Må vi bli många fler än en vanlig BP match.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 11:05:00
 Alm hade en helt annan approach till EL-spel där han konsekvent hänvisade till att spelarna blir mer skärpta samt vilka möjligheter det ger med mer matcher kontra träning. Norling hänvisar till hur slitna spelarna blir. Rätt eller fel, Mourinho med den trupp han besitter i United kör Norling-style på kommunikationen med media likväl så det är ganska lustigt att se hur olika tränare lägger upp det hela. 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:53:00
 Mot BP är det läge att rotera.

Linnér
Milosevic Karlsson Jansson
Sundgren Larsson Dimitriadis Rashidi
Hussein
Silva Stefanelli

 

Namn: Södras betong   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:50:00
 Jag tror Norlings taktik kommer att fungera väldigt bra i EL-kvalet, vilket jag tycker vi redan sett mot t ex Braga och stundtals mot Panathinaikos. För i min värld går EL-kvalet ut på att släppa in få mål, helst göra ett mål på bortaplan, och gå vidare till varje pris.

I allsvenskan är jag inte lika förtjust i att vi backar hem så mycket mot så mycket sämre lag. Men hur man än vrider och vänder på det, det är ju ändå vår struktur och defensiv som gjort att vi ofta kommer undan med 1-0 eller ett kryss även om vi gör en pissmatch. Och det är den taktiken som gjort att vi slagit nytt rekord i antal obesegrade matcher. Så det har gett resultat.

Men man kan ha lite olika tankar där. Ibland är det inte alltid resultat som gäller utan också att fansen ska bli glada, att man utvecklar ungdomar, att man strävar efter att bli ett topplag som dominerar motståndaren - inte enbart anpassar sig efter dennes spel. För att bara nämna några saker som en tränare för ett topplag - AIK - bör tänka på. Jag tror vår nuvarande ledning just nu är väldigt fokuserade på enbart resultat. Sen får det så ut hur som helst på planen.
Vad som är bäst... ja det vet jag inte. Både och så klart. Men i vårt fall, i den situation vi är i nu, väljer jag resultaten. Nio år utan guld måste få ett slut och vi måste nå framgångar i EL igen. Vinner vi guld på en fembackslinje så räcker det bra för mig ändå. Men efter det så vore det skönt om vi hade en mer långsiktig strategi för hur vi ska rotera in ungdomar i startelvan, utveckla vårt spel till att mer dominera motståndarna och de andra saker jag nämnde ovan.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:33:00
 DubbelV:

Ja. Nu börjar det uppstå många fina lösningar när en eller ett par spelare behöver vila. Jag tycker precis som du att Olsson ska få vila mot BP. Även fast han satt 60 minuter på bänken i går, så fick han ju ändå 60 minuter på planen i och med förlängningen. Han slet betydligt mer än väntat, dessvärre.

Angående Yasin så tror jag att en spelare som Sebastian Larsson verkligen kan få Yasin att blomma. Kristoffer Olsson är fantastisk med boll, i sina passningar och i sin teknik, men jag vet inte om jag kan påstå att han har den där klassiska egenskapen av att göra sina medspelare så oerhört mycket bättre riktigt. Den egenskapen tror jag däremot att Sebastian Larsson har. Så jag skulle mer än gärna vilja se Yasin och Larsson ihop.

Personligen hade jag nog inte haft något problem med att låta Adu vila också. Han har sett svagare ut på sistone och kanske behöver vila sig i form och få skallen på rätt plats. Att spela Sebastian Larsson, Bilal Hussein och Ahmed Yasin på mittfältet kanske är en chansning, men likväl borde det mittfältet kunna spöa ett BP på dekis.

Sedan tycker jag Panos ska få chansen. Om han tar Bilals plats på mitten eller om han tar någon av mittbackarnas platser återstår att se.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:27:00
 Håller med om att Olsson bör vilas mot BP om han inte är 100.
Yasin kanske ska få en sista chans ihop med Seb och Adu? Adu spelar varje match, men å andra sidan känns hans roll inte lika krävande som de offensiva

Henok-Stefanelli är givna i mina ögon. Panos bör få hoppa in
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:21:00
 "Bra av publiken. Jag sade det på presskonferensen. Dom gjorde det bra. Dom väckte å ena sidan, men blandade det så att det inte bara blir destruktivt och negativt. En blandning mellan "hey, kom igen nu!" och så push. Det var riktigt bra och hjälpte oss. Och så gjorde dom ett byte också. "

– Rikard Norling till AIKPlay efter matchen.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:11:00
 Richard gav mig ett gott skratt i AIKplay. Kortare stridsyxa från mig idag hehe
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:09:00
 Från bold.dk. Lättare att läsa än att förstå talet.

19-årige Victor Nelsson roser sine yngre holdkammerater efter 2-1-sejren over Cliftonville og ser frem mod et par sväre kampe mod svenske AIK.

Gennemsnitalderen i startopstillingen var kun lige over 20 år, da FC Nordsjälland med otte udskiftninger på sit hold torsdag slog nordirske Cliftonville 2-1 i Europa League-kvalifikationen.

Gästerne kom foran 1-0, men indskifterne Godsway Donyoh og Andreas Skov Olsen reddede sejren i land for FCN i anden halvleg.

- Vi stillede lidt anderledes op med endnu yngre folk end normalt, og vi skulle lige finde hinanden og have relationerne på plads, siger FCN-kaptajn på dagen, 19-årige Victor Nelsson, til bold.dk og tilföjer:

- Vi havde egentligt masser af god energi og friskhed, men relationerne var ikke de samme som normalt. Jeg synes dog, de unge drenge generelt gjorde det godt.

- Vi fik ikke brudt ordentligt igennem offensivt, men defensivt stod vi godt og gav ikke meget väk. I anden halvleg trådte vi lidt for meget på bolden og spillede for langsomt, men heldigvis gik det. Vi er glade for at gå videre. Det var det vigtigste.

Modstanden i näste runde er af en noget anden kaliber - svenske AIK, der er ubesejrede og förer an i Allsvenskan.

- Jeg tänker, vi skal gå videre, men det bliver ikke nemt. Jeg kender ikke så meget til dem endnu, men jeg ved da, at de spiller på den svenske nationalarena, at de har gode fans og et udmärket hold.

- Vi skal spille noget af vores allerbedste fodbold, hvis vi skal gå videre, siger Nelsson og vil ikke prioritere den ene turnering frem for den anden:

- Vi spiller 100 procent alle kampe for at vinde dem. Nu skal vi spille flere kampe end normalt, og derfor skal vi nok også bruge flere spillere. Men det styrer Kasper fuldständigt.

Kun keeper Nicolai Larsen fra FCN’s startopstilling torsdag havde inden denne säson prövet at spille europäiske kampe.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 10:02:00
 Steken

Skador, plus antagligen en ny igår, de spelade (och avgjorde tror jag) med 10 man. De hade gjort sina 3 byten när skadan kom på den dansken.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:48:00
 War Machine Som jag skrivit tidigare hoppas jag få se Henok/Steff imorgon . Även om jag görna sett Silva/Steff. Både dom herrarna behöver speltid. Vi behöver få igång bägge snarast. 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:48:00
 Tycker absolut att Olsson ska vilas i helgen. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:40:00
 Avdic står i vägen för utvecklingsbara spelare (Bilal borde kanske i startat igår såhär i efterhand) och är dessutom inte speciellt bra.

En förlängning vore ytterst märklig.

Om RN ska vara huvudtränare känna det iallafall för mig rätt klart att sportchefen behöver ta ett större ansvar i hur truppens sammansättning ser ut. RN verkar inte spela någon i "form" eller för utveckling om det finns ett alternativ som kan utföra det han önskar just nu. Alltså om vi ska förädla spelarkapitalet måste det beslutet tas över RN huvud. T ex då genom att ha Bilal som första eller andraalternativ och inte ha Avdicar, Yasins eller för den delen värva spelare som Panos.

Ett annat alternativ är ju att bara värva kvalitetsspelare som kan utvecklas som Olsson, Nyholm och det man tänkte att Stefanelli skulle vara. Men även detta är ju inte heller någon garant.

Hursomhelst behöver vi göra saker annorlunda från hur vi gjort det i år om vi inte når EL slutspel. Antingen får tränaren ändra sitt förhållningssätt och anpassa det efter den ekonomiska vardagen som gäller för allsvenska klubbar i stort eller så får sportchef arbeta på ett annat sätt.
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:40:00
 Har svårt att tro att Stefanelli får spela från start på sön, i Norlings bok är Goitom/tarik självskrivna. Hoppas Stefanelli åtminstone kan få komma in i andra halvlek borde gå före Silva kan jag tycka. 

Namn: Baydon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:39:00
 Vilken Nico-kick vi fick!

Avd har hängt för mycket på västkusten i sommar!
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://joakimhall.se/aik-vidare-efter-rysare/
Sänt: 2018-07-20 09:34:00
 Bilder och ett filmklipp från gårdagen uppe på min hemsida:

http://joakimhall.se/aik-vidare-efter-rysare/
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:33:00
 Vi börjar borta 26 juli. Retur 2 aug. 

Namn: Stefan Pelc   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:30:00
 Börjar vi hemma eller borta mot danskarna?

Spelas de matcherna den 26 juli och 2 aug?

Noll koll...
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:26:00
 Om spelarna var citat Norling ”kraftig dränerade depåer och energilösa” redan innan matchen så undrar jag återigen varför vi ens är med i EL kvalet.

Har dom inte hunnit återhämta sig från Sundsvall? Bullshit eller totalt fel upplägg av träning.

Nu har vi hört samma visa i 2 veckor så hur tror ni det låter om 2 till?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:20:00
 aikmaster91 Det va väl kommentatorn som sa att han skulle missa nästa match? På tven stod det att det va hans 4e varning. Han ändrade sig tydligen i sändningen sen å sa att han sagt fel. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:19:00
 MangeMan Deffinitift . Å precis det jag hoppas ska hända nu när Avdic Eero Hauk och Yasins kontrakt går ut. Om våra egna juniorer inte är redo att ta steget. Bör en 2-3 spelare i åldern 18-20 år värvas in. Som spelar seniorfotboll konternueligt . Kolla SE å dyligt. Finns många fynd att hitta likt Jansson mfl. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:18:00
 Kingpin
De stod i sändningen att han missar nästa match när han fick varning mot Sundsvall
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:16:00
 solnajojje

Om inte annat så har vi behov av att föryngra truppen.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:11:00
 MangeMan Jag kan på ett sätt köpa poängen att förlänga. Han är rutinerad. Stor tung. Å bra att slänga in sista 15 i matcher. Köper även inhoppen på mitten. Senast mot Sundsvall fanns det han eller Bilal att sätta in på mitten. Enligt folk som sett träningarna har han varit grym där. Så e väl lika bra att spela han å få ut något av lönen han sitter på?
Nu kommer dock Sebbe in. Å även Panos som kan spela på mitten. Så speltiden lär bli minimal framöver .

Men jag håller med om att han inte bör få förlängt .
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:04:00
 solnajojje

Fast nu påstod jag ju inte att han bara gjort en dålig match, snarare tvärtom, ser flera som verka sugna på att vi till o med ska förlänga med honom baserat på att han gjort några godkända inhopp, försökte nyansera det med att han även gjort mindre lyckade inhopp i närtid.
Finner det märkligt att han får så mycket speltid nu trots att vi har fullgoda ersättare som också har en framtid i klubben.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 09:00:00
 Linnér 3
Milosevic 2
Karlsson 1 Dålig dag för Pertan
Jansson 2
Sundgren 2
Yasin 2 Växlade mellan 3 och 0, började och avslutade bra.
Adu 2
Avdic 0 Bara bakåtpass och stillastående, pensionen nästa?
(62' Olsson) 5!!
Lindkvist 1 Stor besvikelse igår och 2018, slö.
(83' Stefanelli) 4 Vår enda striker, ska naturligtvis spela mer.
Silva 0 Onsynlig och orörlig igår igen, knepig värvning.
(62' Goitom) 2
Elyounoussi 3
(109' Hauksson) 
Norling 0
Publiken 2


Norling blir vara knepigare och knepigare med åldern. Spela Stefanelli och inse att det är fullständigt idiotiskt att spela riskminimerande i 120 min med vårt starka lag. Hur kan man starta med Avdic när vi har Stefanelli på bänken och kan flytta ner Tarik på mittfältet?? Avdic som kreativ, jag såg 0% kreativitet från den mannen under 70 min. Skäms Norling!!
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 08:59:00
 Linnér 4 Flera matchavgörande ingripanden och har fått en helt annan självklarhet och pondus på planen, mycket roligt då jag själv varit väldigt negativt inställd förut
Milosevic 3 Oerhört säker i positionsspelet har dessutom en bra passningsfot och skott vilket han börjar använda mer och mer
Karlsson 2 Nästan alltid prickfri defensivt, saknar dock en bra passingsfot
Jansson 3 En av få som vågade hålla i bollen innan Koffe kom in, gör det bra och är alltid respektlös och fokuserar bara på sin uppgift
Sundgren 2 Svag tvåa dessvärre , försöker och försöker men händer inte mycket framåt godkänd bakåt
Yasin 2,5 Underskattad grovjobbare som dessutom vågar utmana gång på gång(även om han inte alltid lyckas)
Adu 2,5 Stabil spelfördelare, gör 99% enkla pass och gör det bra
Avdic 1,5 Nej Avdic håller inte på mitten inte ens mot detta mostånd tydligast ser vi det när Avdic går ut och Koffe kommer in och leker
(62' Olsson) 5 Sagolik, bollen är klistrad vid fötterna och det ser ut som att han gör precis det han vill med motståndarna(SÄLJ INTE)
Lindkvist 1 Matchovan och gör en del indianare, dessutom inte lika vass framåt som när han är i full form
(83' Stefanelli) 4 Matchvinnare och dessutom nära att stressa fram 2-3 riktigt bra lägen till ur ingenting. Ständigt ett djupledshot(vilket vi saknat oerhört) . Måste få mycket speltid
Silva 1 Timingen är inte där, dock ser jag potential då det han försöker sig på kan vara matchavgörande drag när utförandet är bättre, fortsätt att ge honom speltid vid tillfälle(dock ingen startspelare ännu)
(62' Goitom) 1,5 Förväntar mig mycket mer av en anfallare, visst så täcker han ytor, screenar motståndare och är en hyfsad uppspelspunkt(target) men är ju nästan aldrig i boxen(Lex Alm)
Elyounoussi 3 Bra rörlig , hittar ett par magiska mackor till Argentina
(109' Hauksson)
Norling 1 Vi ska inte förlora mot detta lag hemma på Friends och jag tillskriver det Rikards handbromstaktik
Publiken 5 nästan 6
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 08:47:00
 MangeMan samtidigt kom han in mot öfk hemma förra året å räddade en poäng. Så att bara påstå att han gjorde en dålig match . Blir lite väl vrångt va?
Men jag tycker inte han bör för få förlängt. Han får spela ut sitt kontrakt. Å till nästa säs ser jag hellre en värvning av någon yngre lovande förmåga på hans posetion.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 08:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
När det gäller Avdic alla nu hyllade inhopp verkar de flesta glömt hans inhopp i våras som snarare hamnar nr 2 på listan över katastrofala inhopp, bara slagen av Clecio.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 08:14:00
 Känns som Tarik gör det bättre när han flyttas ner ett steg, ungefär som det var med Borges när det begav sig men nu kommer ju Seb också som lär ta den platsen. 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 08:11:00
 Satin

Låter bra att 2-3 ordinarie är borta mot oss. Hur kommer det sig?
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 07:58:00
 Tycker verkligen inte man ska förlänga med Avdic. Spelar ingen roll om han går ner i lön, vilket vore en självklar förutsättning för att ens överväga en förlängning. Han är inte tillräckligt bra. En handfull korta inhopp där han gått in och vunnit några nickdueller hjälper inte. Visst, Silva och Tarik visade sig inte alla gånger igår, och Avdic gjorde väl nån bra vändning osv. Men på det hela taget är han för långsam och för dålig. För mycket pass till närmsta gubbe, pass bakåt. Adu och Yasin var mycket bättre än Avdic igår, utan att vara överdrivet bra. Det var en besvikelse nu när Avdic väl fick chansen. Han såg loj och helt enkelt för dålig ut. Pass till närmsta gubbe, sen en oengagerad och slö löpning 6-7 meter och sedan börja gå i passningsskugga och titta vad bollhållaren håller på med. Det håller inte. Jag tyckte han var överskattad redan i Elfsborg. Fotbolls-Sverige tyckte Avdic var så bra i Elfsborg. Men han var inte det alltså. De hade ett överlägset mittfält på den tiden, och Avdic stod längst upp som target. Det var deras mittfältare som sköt in bollen via Avdic mer eller mindre, om man ska vara hård. Misslyckad sejour i AIK, och frågan är som Örebro vill ha honom ens. Kanske Ellos. Tror Oddevold är mer sannolikt tyvärr. Vet inte vad det ger att sprida negativ energi så här, men så är det iafl. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 07:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Steken

Precis, danmarks "BP". Dock så vände dom först när två av deras rutinerade kom in, som med oss.

Mot oss lär dom ha 2-3 ordinarie vara borta.

Igår då: Ja Rasmus var ju ingen ljuspunkt. Hoppas han behöver matcher.. Milo tycker jag är så mkt AIK, hoppas han stannar förevigt och blir en del av stommen. Åh vilken bössa!
 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 07:29:00
 En detalj för mig från matchen som var jobbig var att färgen på bådas matchtröjorna gick ihop. Ljust mot ljust.

Övrigt skönt och gå vidare och ser gärna att alla tre nyförvärven går in från start mot bp. Rotation behövs nu.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 07:26:00
 10Äger

Du tyckeratt Yasin gör det bra med fart och boll. Visst har han boll o fart men det jag jag tycker Yasin gör fel är att han håller bollen alldeles för länge, han har chansen att spels bollen men ska göra det där lilla extra istället för att spela lite enklare.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 07:11:00
 "We played an won in Europa League qualification today. We used 10 products of our academy system in the game and had a starting 11 average age of 19.9 years. Proud of this step in the gradual realization of this for our football club and the right to dream movement."

Skrivet av Nordsjaellands ordförande
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 06:24:00
 Har svårt att se att det taktiska 70m upp i banan skulle vara så pass dålig och avgörande , att inte det kompenseras mer än väl med de mål och de offensiva kvaliteer som finns hos Stefanelli.

Det är inte så att vi har ett någorlunda pressspel när Goitom/Tarik startar, det ända som syns är att de försöker stänga ytorna på det centrala mittfältet genom att sjunka lågt (alldeles för lågt i mina ögon).

Kan köpa att konstellationen Goitom/Tarik är startspelare, men Stefanelli bör vara först in på plan när det låser sig eller jagar mål. Det finns även oerhört fina pengar att hämta i utväxling, men då måste han få visa upp sig innan kontraktet närmar sig sitt slutdatum, allt annat vore kapitalförstöring, speciellt när man bara har Olsson av någorlunda försäljningsvärde i truppen.
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 05:36:00
 Ser att flertalet här ger Yasin en 1a i betyg, varför? Såg vi samma match? Måste vara för att det är Yasin bara. Själv tycker jag att han var en av få som försökte något, som gjorde sin gubbe och som kom med fart. Mattades av något efter första halvlek men defenitivt bättre än en etta i betyg.
Tappade en del boll ibland men det får man räkna med från en sån spelartyp, det gjorde även M9 på sin tid.
Men det är ju lite det som är charmen med fotboll också iofs, alla ser olika på matchbilden och spelarna. Man kan hamna i diskussion med någon efter en match och ha helt olika synpunkter och undra om man verkligen sett samma match haha.

Även kritiken mot Norling tycker jag är lite överdriven ändå. Tyckte han ställde upp med helt rätt lag (vilade Goitom och Olsson) men det kändes som att det var spelarna som tog lite lätt på uppgiften, inte Norling som parkerade någon buss idag.
Norling gjorde även helt rätt byten som blev matchavgörande.
Till nästa match skulle jag, som många andra, vilja se Nico starta med alla de tre nyförvärven också, behöver verkligen vila lite gubbar nu. Kanske dags att låda Adu vila och slänga in Sebbe där, låta Panos ta en plats i mittbacken och Rashidi på någon av kanterna.

Mot guld!

 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/FhxDutChtqE
Sänt: 2018-07-20 02:27:00
 


Nattligt firande av serieledning å andra framgångar i en lummig pergola.

Piprankans alla stora hanvårtbitare gnider stråken för att få till det med frodig fröken grönrygg på småkvisten, så kommer denna okänsliga varelse med dunka dunk å klunk och sabbar skönliret.

-Öh, pysen dra va, ta ditt skrän å dra nån annastans vi försöker liksom få till de va! De e redan svårt som det e, med dessa näpna fröknar.

-Aja ni ska få spela vidare, jag vill inte sabba flytet men först

Skål!


Trust
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 01:46:00
 Vette tusan vad man ska säga om matchen annat än att Stefanelli gör mål - som han brukar - och Olsson gör vad han vill på planen just nu. Sällan man ser någon som är så överlägsen i dagens fotboll.

Men jag skulle också vilja lyfta vår backlinje. Känns som vi måste börja rotera på Pertan-Milosevic-Jansson så vi inte sliter ut dem.

Speciellt Jansson skulle kanske behöva vila någon match. Han sliter kopiöst, spelar väldigt uppoffrande och ger allt han har varje match. En fröjd för oss i publiken att se men hur länge orkar han..? Vette tusan heller om försäsongen i Oddevold är lika professionell som högre upp i spelsystemet, då spelarna har jobb vid sidan av.

Någon som vet när Ekstrand kan börja spela..?

Hoppas att Jansson kanske får vila mot BP för att sedan vara redo mot danskarna.

Väldigt bra med Rashidi-värvningen förövrigt då han kan avlasta på både vänstern och högern för wingbacks.

Sedan kanske detta låter löjligt men jag hoppas verkligen alla spelare i AIK har tillgång till AC och fläktar hemma när de ska sova. Det är sjukt varmt och kvavt och blåser väldigt lite, vilket gör att det inte ger så mycket effekt om man sover med öppet fönster. Luften står ju typ still.

Kan bara relatera till mig själv men kroppen ställs på ett slags viloläge när det är så här varmt, man orkar inte göra så mycket och då måste det slita ruggigt mycket att spela match ofta och vara "med i skallen" varje minut.

Nästan så jag hade föredragit taket stängt på söndag så spelarna hade fått lite svalare temperatur.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/europa-league/fem-spaningar
Sänt: 2018-07-20 01:39:00
 ”För första gången i år fick Denni Avdic starta en tävlingsmatch. 29-åringen ses numera som central mittfältare i AIK och det var på den positionen han spelade mot Shamrock Rovers. Hur det gick? Inte särskilt bra. Han såg ganska seg ut och var inte tillräckligt kreativ för att hantera och överlista sina aggressiva motståndare.”

”AIK skapade nämligen i princip ingenting och det går inte att säga annat än att insatsen var bedrövlig. Shamrock är inget fullkomligt skitgäng men att AIK inte kan mäkta med annat än en seger via förlängning efter att ha vunnit med 1-0 på bortaplan? För dåligt, och den extra halvtimmen som man nu fick spela kommer minst sagt olägligt i och med det otroligt tajta spelschemat. I den bästa av världar skulle ju AIK vilja klara av att vila spelare i vissa matcher, vilket man försökte göra i kväll (med Olsson och Goitom), inför kommande utmaningar i allsvenskan och Europa League. Rent fysiskt och när det gäller risken för skador ligger man så klart på bristningsgränsen och i slutändan kanske förlängningen visar sig kosta poäng i serien.”


 

Namn: Tegis   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 01:21:00
 Olsson vilken jävla klass alltså och om han även börjar sätta några kassar får vi säkert en 5-10 mille extra den dagen han säljs.

Stefanneli tog verkligen chansen och om han inte startar eller får åtminstone en halvlek mot Bp så ja då vet man.

Men att stolpen räddade oss från att åka ut med ett par min kvar av ordinarie tid är så jävla underkänt mot ett gäng som Shamrock. Verkligen minimala marginaler från ett bottennapp och samma sak med de 2 extra pinnarna vi fick på övertiden i Sundsvall. Med det spelarmaterialet som finns borde det gå att göra så mycket bättre. Kanske förstärkningarna som blir tillgängliga nu gör att det trots allt kan gå vägen mot de bra mycket bättre Danskarna.
 

Namn: Hewitt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 01:08:00
 Gnagare2000

Håller verkligen med, att Avdic går före Stefanelli när man enkelt kan flytta ner Tarik på mittfältet och på så sätt ge plats åt Steff på topp är helt galet.

Begriper verkligen inte hur Norling tänker här, på hemmaplan måste man väl för fan våga släppa lite på bromsarna.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 01:07:00
 Bra att ta sig vidare, starkt att vinna trots uselt spel igen.


Stefanelli SKA starta mot BP, inget snack om saken, om Norling inte startar med Stefanelli så sätter han sitt eget ego före AIK´s bästa, Stefanelli är vår enda riktiga fucking målskytt och SKA spela.

Tragiskt att norra blir tvungna att sjunga in Stefanelli i matchen.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 01:03:00
 Avdic ska bara bort. Han är precis lika slut som fotbollsspelare idag som han varit under hela hans sejour hos oss. Börja inte gapa om hans "briljanta" assist i förra matchen, för det är inget annat än en alibi-assist.

Att Norling spelar Avdic idag istället för att flytta ner Tarik och in med Stefanelli är på riktigt ett hån. Ett hån mot Stefanelli och ett hån mot oss supportrar. Han tycker alltså att Stefanelli är så jävla usel defensivt att han inte vågar lira honom mot ett brögäng från Irland. Är det någon expert här som förstår vad Stefanelli gör fel i presspelet? Han är ju för fan som en bullterrier där ute på planen, det måste vara tio gångare jobbigare att möta än en lunkande Silva. Under första halvlek såg det inte ut som att Shamrock hade några större problem att spela sig förbi våra anfallare.


 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Anbo// Står 15:00 i min AIK-app. Står det även på hemsidan så vet inte var du sett det.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:52:00
 Varför spelar vi redan klockan 13:00 mot BP?

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:52:00
 Minuter per mål i Allsvenskan och Europa League (siffrorna kommer från Soccerway och verkar enkom innefatta spel under ordinarie tid):

Heradi Rashidi – 90 minuter per mål (1 mål totalt)
Nicolas Stefanelli – 95 minuter per mål (3 mål totalt)
Stefan Silva – 144 minuter per mål (1 mål totalt)
Tarik Elyounoussi – 222 minuter per mål (4 mål totalt)
Henok Goitom – 387 minuter per mål (3 mål totalt)
Kristoffer Olsson – 452 minuter per mål (3 mål totalt)
Rasmus Lindkvist – 586 minuter per mål (2 mål totalt)
Ahmed Yasin – 969 minuter per mål (1 mål totalt)
Daniel Sundgren – 1039 minuter per mål (1 mål totalt)

Notera att både Heradi Rashidi och Stefan Silva spelat relativt få minuter, varvid det kan vara svårt att dra några egentliga slutsatser om det hela.
 

Namn: EN   Visa profil  
Länktips: http://www.viafree.se/sport/aik-vidare-i-europa-league-kv
Sänt: 2018-07-20 00:46:00
 Höjdpunkter i länktipset, såg inte ut som att någon länkat det än. Fantastisk lättnad efter målet. Stor rotation inför BP? Seb, Panos och Rashidi verkar aktuella alla tre som det lät på Norling i presskonferensen.

Någon som vet om biljetterna till Danmark borta bara säljs på plats AIKshop eller även på nätet?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:44:00
 Nöjer mig med att konstatera att Norlings fantastiska Torino (eller var det Trelleborg)s-taktik ledde till 1-0 förlust på hemmaplan mot ett gäng halvamatörer i en match där vi kanske skapade en vettig målchans tack vare en sextonårig motståndarmålvakt med svaga benmuskler.

Men vi får väl hoppas på lite övertid ala VM mot BP så ska det nog ordna sig även där.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:43:00
 Häggan Warriors,

Hur dåligt måste motståndet vara för att man ska få kräva att vi skapar målchanser?
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:39:00
 Vi såg ju ett öppet bråk mellan Norling och Stefanelli när han skulle bytas in i början på säsongen. Efter 4 minuters väntetid trodde han sig få komma in. Då väljer Norling att hålla bytet över den hörna som skulle slås. Ytterligare minuter upp i rök för Steff. Här tycker jag Norling glömmer bort människan på sidlinjen. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:37:00
 Krille S

Egentligen spelar det inte roll om han så spelar gatis, vi behöver spelare med högre kvalitet eller med nån form av hög potential. Sen brukar äldre spelare vara ganska ovilliga att gå ner i lön om de ska stanna i samma klubb, tror inte det finns på kartan att han nöjer sig med typ 60.000 i AIK.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:37:00
 Krille S,

Jag var väldigt nöjd med insatsen vi gjorde mot Göteborg. Hoppas du håller med mig om att det var skillnad jämfört med GIF nyligen. Spelar vi som vi gjorde mot Göteborg har vi helt klart chans på SM-Guldet. Använder vi Stefanelli på ett vettigt sätt ökar också våra chanser.

Mot GIF skapade vi knappt en målchans på 90 minuter. Fortsätter vi så mot sämre motstånd så blir det ingen SM-guld.

Vidare vet vi ju inte hur det kommer se ut med våra nyförvärv. Mycket är osäkert. Jag anser dock att fegspelet är det enda som kan hindra oss att ta guld. Truppen är tillräckligt bra.
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:31:00
 Solklart att Norling har något emot Stefanelli. Men vi leder serien och är vidare i EL 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:29:00
 Man behöver inte vara någon raketforskare för att läsa av Nicos målgest. Han är självklart missnöjd med den speltid han fått och jag tror han känner att han inte förtjänar att sitta så mycket bänk.

Sen är det ju en ganska rejäl bit från det jag beskrev ovan till att det skulle vara "bråk" mellan Nico och Norling.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:26:00
 resse,

Du påstår dig veta att "det inte är något" mellan Norling/Steff. Alla andra inser att du inte kan veta hur de inblandade tänker. Steff pressade ungefär som vanligt. Dessutom gjorde han mål - som vanligt.

Steken,

Jag har flera gånger skrivit att vi har den bästa truppen någonsin. Är inte det positivt?

Mycket av det övrga är fakta. Vi åkte ju t.ex ur sv. cupen efter riktigt dåligt spel i flera matcher. Att Stefanelli har ett bra målsnitt per spelad minut är även det fakta, och ganska positivt, eller? Jag har även hyllat Linnér när andra sågat honom. Idag är det dock Linnérs vänstra stolpe som håller oss kvar i EL. Vi skapade c:a noll chanser under ordinarie tid.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Argumentet att "så länge vi vinner så får det vara tråkigt" är så urbota dumt och förenklat. Ni fattar väl att vi inte kommer komma undan varje gång med blotta förskräckelsen som mot Sundsvall eller Shamrock? Att sluta spela semidestruktiv fotboll är inte bara att föredra ur underhållningssynpunkt (ursäkta uttrycket), vilket i nuläget absolut är en petites, utan är ju något som måste till för att vi ska kunna vinna mot lag som verkligen kan straffa oss.

Känna som att vissa vill vaggas in i en ganska obehaglig falsk trygghet. Många verkar ryckas med i MoroRules/Resses okritiska retorik, dvs att det alltid ska heta att Norlings monstermaskin ångar vidare och yada yada.

Är helt med karl4710.
 

Namn: Häggan Warriors   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:24:00
 Karl4712
Fattar inte hur du orkar?!
Vi gick vidare o leder allsvenskan!
På min buss hem var det iaf jävligt lätt o va gnagare!
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:23:00
 Skönt att Avdics kontrakt går ut i år, en rejäl lön som vi kan lägga på en spelare som kanske kan leverera. Avdic var ett misslyckat köp av BW som bara gick på flera år gamla meriter.
Visst kan man chansa med en sån spelare men inte genom att ge en sån jävla fet lön utan då ska det vara Krpic lön
 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:16:00
 Linnér 2
Milosevic 2
Karlsson 2
Jansson 2
Sundgren 2
Yasin 1
Adu 2
Avdic 2-
(62' Olsson)
Lindkvist 2-
(83' Stefanelli)
Silva 1
(62' Goitom)
Elyounoussi 3
(109' Hauksson)
Norling 2-
Publiken Nästan 5!!
 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:12:00
 resse>
Den enda muppen här är du, så jävla pinsamt skylla på nått jävla presspel att inte Nico får spela. Är det så jävla illa med Norlings skitspel att det inte ska finnas en enda individualist i laget, att precis alla 10 spelare måste köra efter Norlings mall, att det inte finns utrymme för en enda med lite friare tyglar då är det väldigt illa.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
karl4712: Ok, jag biter. Hur avgör vi om du har fel?

Jag tror detta spel kommer ta oss till SM-guld och en eller två kvalomgångar till i EL-kvalet.

Hur avgör vi om du eller jag har rätt? Räcker det om vi vinner SM-guld? Kommer du säga: ”Jag är en värdelös fotbollsanalytiker och ingen bör lyssna på mig framgent.”?

Jag vill inte stå där i november så kommer du dragandes med nåt: ”Amen, Norling ändrade ju spelet precis som jag ville...”.

MangeMan: Det finns väl INGEN som tycker att vi skulle förlänga med Avdic för 200 KSEK/mån? Isåfall får han ta en lön i paritet med truppens övriga inbytesspelare.

Men med tanke på att han verkar vara väldigt mån om att bo kvar där han bor så kommer han knappast ha mängder av options. Han kan iofs lägga av med fotbollen eller spela för småbröderna. Men varför inte ge det en chans?
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:10:00
 Tryggheten i laget är att alla VET att tillslut kommer det, vi är så jävla starka att vi vet att det kommer en 100% aktion tillslut, matchvinnande. Att resa så jävla mycket som vi gjort, matchats hårt. Vinner alla matcher i denna period är inget annat än fucking imponerande. Bredden i truppen visar sig idag också och kommer bli extra skönt mot BP då vi får Sebben, Rashidi, Panos tillbaks.

Känslan i laget, i klubben, är så satans positiv att det är bara att rida vidare på den. Irländarna är inget brögäng med flera meriterade spelare, taktiskt och tekniskt skickliga. Vi är dock bättre och det visade sig över 2 matcher, bra så!

Vi krigar vidare med 3 pinnar mot Bromma och 15k + på läktarna. Lika bra tryck som idag. Deal?
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:10:00
 Satt långt inne denna match men vi gick vidare.
Skrämmande att vi inte kan spela mer på instick och vi inte skjuter mer.
Vi hade bollen runt straffområdet och vad gör vi, spelar bollen bakåt och till slut har Pertan bollen på vår planhalva.
Skönt för Stefanelli att få sätta bollen, frågan man ställer sig, om han hade startat hade vi vunnit matchen på ord tid?
Klart vi hade vill man säga men omöjligt att veta.
Det är Stefanelli som är vår måltjuv och förhoppningsvis tycker Norling det också
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:10:00
 Alla som tycker vi borde förlänga med Avdic pga hans friska inhopp kan ju notera skillnaden mot när Olsson kom in idag, vi behöber fler spelare likt Olssson eller spelare som ev kan bli som Olsson, vi behöver inte spelare som ibland gör bra ihop för 200.000 i månaden. 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:10:00
 karl4712

No offence men har du skrivit något positivt på detta forum sista 12 månaderna?

Jag är ingen expert när det kommer till fotbollsanalys och jag besitter ingen inside information när det gäller AIK, trots det kan jag räkna ut med arslet att Norling till 100% sitter kvar säsongen ut. Med det sagt så undrar jag varför du envis med att vara så fruktansvärt negativ? Vad vill du få ut av det?
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:09:00
 Grejen är den att vi är väldigt beroende av Olsson. Han står i princip för allt kreativt frammåt just nu. Det var befriande att se Rashidi komma in med lite avighet och speed men i övrigt är samtliga väldigt förutsägbara hårt arbetande och duktiga spelare men inget exceptionellt.
Samma sak gäller Larsson, tror han kan pass hur bra som helst hos oss men då behöver han nog lira med Olsson.

Tycker också att det är tröttsamt med allt tjat kring Stefanelli men måste ändå medge att han rör sig och hugger mer som en rikt anfallare än Tarik. Tycker nog vi kan unna oss en riktig forward om Goitom är den andre, Goitom är dock viktig som uppspelspunkt och bollfördelare högt upp.
Tarik tycker jag gör sig bäst i pocket-rollen. Viket han dessutom gör väldigt bra.

Så summa summarum, detta är inte kritik mot Norling utan snarare ett konstaterande att han har en bred trupp med
många alternativ, inte minst på mitten nu när Larsson och Panos kommer in. Det är fan inte lätt att få ihop bästa elvan nu, framförallt när man även kanska bör rotera laget lite också.

Hoppas att Rashidi får spela mot BP, tycker tyvärr att Sundgren inte kommit upp i nivå sedan sjukdomen.

För våran del så tycker jag vi kan lägga ner gnället om att spelet är tråkigt, det är tråkigt. Men det är skit samma så länge vi vinner, för allt handlar om att vinna SM i år. Vi kan finslipa senare, därför kan vi sluta gnälla på spelet, MEN det måste ändå vara ok att gnälla lite här på GF, den enda ventil man har, detta för orka hålla fanan högt på match och på arbetsplatser och mot vänner.

 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:05:00
 KArl4712/

Hahahahaha, FM snubben talar.. mupp
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:03:00
  Linnér - 3
Milosevic - 3
Karlsson - 3
Jansson - 3
Sundgren - 2
Yasin - 2
Adu - 3
Avdic - 1
(62' Olsson) - 4
Lindkvist - 2
(83' Stefanelli) - 3
Silva - 1
(62' Goitom) - 3
Elyounoussi - 3
(109' Hauksson) - för kort tid
Norling - 2
Publiken - 4
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20 00:01:00
 Norling verkade inte riktigt uppskatta att Stefanelli var den som räddade honom från brakfiasko.

Vi kan konstatera att vi haft maximal utdelning senaste 3 matcherna. Segern mot GIF var extremt tursam. Mot amatörererna Shamrock går vi över 2 matcher vidare på övertid. Vår utmobbade inhoppare levererar efter c:a 12 minuters spel. Snacka om ironi.

Missförstå nu inte detta. Det är bra att vi vinner. Men alla måste inse att detta inte kommer räcka långt. Det var precis samma sak i sv. cupen. Folk var nöjda med knappas segrar mot soplag. När motståndet blev bättre gick vi på pumpen i stort sett omedelbart. Är orolig att EL och AS slutar på samma sätt.

Vi har fruktansvärt bra spelare, men de tvingas spela enligt en mindre lyckad taktik.

Noterar att våra 2 senaste målskyttar är de som inte förstår vår taktik.
 

Namn: slagborren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-20
 Känner mig ytterst tveksam till den defensiva taktiken, känns som marginalerna blir väldigt små i onödan mot sämre lag och idag räddades vi utav stolpen,
Taktiken är väl att vila spelarna på planen? Inte göra mer än nödvändigt, kanske borde testa att först göra det nödvändiga och sedan vila lite under matchen.

Som sagt så har det spelmässigt inte sett bra ut senaste matcherna men poängen har trillat in och då vill man inte klaga för mycket.

Har ingen riktig koll på Danskarna men enligt transfermarkt så är deras lagkapten Mathias Jensen skadad till 16 aug och verkar missa matcherna mot oss, en utav deras bästa spelare, kan även vara så att han är på väg att säljas? Många klubbar rycker i honom bla Ajax och Celta vigo, mittfältare och gjorde 12mål förra säsongen

Nordsjälland har 4 vinster och 1 oavgjord senaste 5 matcherna, bla så slog dom Ajax borta med 3-1 i en träningsmatch
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kan inte någon insatt ta bladet från munnen och dementera det där surret om Stefanelli till MLS?

Kan ytterligare någon, en kreativ säljare, inte bara göra kattguldet Eero till real-guld igen eller en silverkandelaber eller va fan som helst som glittrar förädiskt mot en ny adress. Leta fram en sån där snubbe som lirkar ur sig 300 olika saker man kan göra med en tegelsten och låt han trolla.

Hatten kanske?Helt plötsligt blev jag på strålande humör!
Vet inte varför.
Jo va fan, vi är vidare i EL!

Halleluja!

Vi leder serien!

Glory!

På Söndag får vi se Seb!

Fntstco!

Hoppas då det finns krafter kvar i övriga ben.


Scorsese

Blev på sämre humör när jag läste ditt
skvaller.
Även om Norling skulle ha något personligt emot Nicolas så borde han vara klokare och mer professionell än att låter det agget gå ut över klubben, det kan i min övertygelse om Norling inte vara en personlig fråga utan en fråga om prestation.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:53:00
 The grill/
Du behöver inte lita på mig, men jag brukar oftast ha rätt god koll på vad som händer inom AIK.

Men lita på den andra snubben.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:48:00
 Tillskotten Larsson, Panos och Rashid kommer spetsa laget ännu mer med ordentlig konkurrens i alla lagdelar.
Nu när alla som ska ta guldet är närvarande så är det bara att köra!
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:47:00
 The Grill/
"Att AIK ibland råkar göra mer än ett mål är ett "olycksfall" i arbete"

Hur får du ihop det med att vi har gjort näst flest mål i allsvenskan och det innan vi möter BP?

Mycket av kritiken mot Norling kan jag förstå, men det du skrev nedan förstår jag inte.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:44:00
 Jaha, vi gick vidare till omgång 2. Fan va kul....alltså, jag brukar älska Europa spel å har varit på flera bortamatcher MEN i år känns det bara som att ”ok, kul men när är seriematch”.

Orkar inte ens kommentera kvällens match utan konstaterar bara att vi måste vi ställa upp med bästa tillgängliga lag mot BP
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:43:00
 Nu väntar

Söndag BP hemma
Torsdag borta mot danskarna
Söndag hemma Kalmar
Torsdag hemma mot danskarna

Sen 10 dagar till nästa fight. Känns bra att vi valde att möta Sirius under vårsäsongen. Länns även bra att matcha in våra tre nyförvärv just denna period.

Måste erkänna att det inte riktigt känns som att vi går vidare i EL plus 6 pinnar i Allsvenskan, plumpen ligger nära till hands men jag tar nog hellre 6 pinnar i AS än vidare i EL
 

Namn: The Grill   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:36:00
 Resse//

Varför ska man tro på det du säger och inte Scorsese? På vilket sätt kan du garantera att det du säger är sant?

alepale//

Hoppa ner från den där höga hästen som du verkar så upptagen med att sitta på. T.o.m du måste ju förstå att Norling alla dagar i veckan föredrar fegspel, riskminimering så att det blir absurt och att man helst ska rulla i sidled i backlinjen istället för att stänga matcher genom att göra mål. Han är så oflexibel så att man undrar om det verkligen är möjligt att vara så hos en människa? Att AIK ibland råkar göra mer än ett mål är ett "olycksfall" i arbetet och när det väl har skett är jag säker på att Norling skällt ut spelarna efter matchen för hellre spela en match i ett 1-0 läge istället för 2-0.
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:34:00
 Kille S: Ja, kanske den också. Och den vaskade dom fram själva. Men jag såg inte ens att den tog i virket. Strök utsidan, tämligen löst?

Förresten kan nån förklara hur bakåtpass-regeln skall fungera? Var det inte en helt solklar bakåtpass som domaren släppte i andra halvlek?
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:32:00
 Mycket bättre för stämningen att samla all sittplatspublik på Östra i en sån här match. Klart högre publiksiffra än fjolårets också. Enda minuset är de vansinnigt långa köerna när de bara har en ingång öppen. Missade matchens sju första minuter. Kom ändå dit fem-tio minuter före avspark och köerna ringade långa. Riktigt dåligt. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:29:00
 Väldigt seg match fram till Olsson kom in. Inget ont om Avdic men mycket länge sedan jag såg en sådan stor kvalitetsskillnad vid ett byte. Tydligen en medveten taktik att trötta ut irländarna för att sedan låta Olsson komma in och springa åttor. Funkade väl hyfsat får man säga.

Svårt att klandra laget för matchen då Avdic helt enkelt inte är en tillräckligt bra fotbollsspelare, speciellt inte på centrala mittfältet, för att hålla till där i en EL-match.

Kul med Stefanelli!

Alla till Danmark!
 

Namn: alepale   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:27:00
 ... Alla ni grymma tränare här inne som är rörande överens om att Norling givit order om att "slå vakt om ledningen", och den ordern utan andra förklaringar leder till att vi spelar sjukt tråkig fotboll....

Kan inte ni förklara för mig vad Norling sagt åt laget inför exempelvis Trelleborg borta, Göteborg hemma... Eller häcken borta förra året (1-6)... Eller Elfsborg hemma 5-2)

Är det "gå ut o kör" han säger.... Eller "gör mål"..?

Det verkar i er värld vara typ så enkelt att få samma lag att skapa magi kontra dödgrävarfotboll.

Förklara gärna hur samma tränares order leder till så vitt skilda matcher!

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:27:00
 LokF: Nja. De hade nicken i stolpen i typ 85:e minuten också. 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:23:00
 Scorsese/

Sluta sprid sån skit som inte är sann!

Som jag skrivit 509e gånger nu, det är inget mellan Rikard och Nicolas när ska ni förstå det?

Presspelet av nico såg mycket bättre ut nu, staben har haft många möten med honom angående taktik!

Så chilla och sluta sprid lögner!

 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Shamrock var absolut inte "närmast" segern idag. Men jag förstår att känslan kan vara sån. Vi vet ju alla att vi bara var en vansinnig bakåtpass som förvaltats bättre av Irländarna från ett fjasko. Men det är ju rätt talande att deras bästa chans, målet inräknat, var Rasmus bjudning. Trots att vi var kassa första halvan av matchen var vi definitivt "närmast' segern och klart värdiga segrare.

Men vi lär ju åka på duktigt med stryk mot danskarna om vi spelar såhär nästa omgång. Förhoppningsvis får vi ordning på spelet till de matcherna!

Jansson är ett fenomen för övrigt. Vi borde redan knyta upp honom med ytterligare några år. Bäst i backlinjen idag! Jag får känslan av att han är en såndär spelare som är helt obrydd inför motståndet. Han kommer kötta på lika fredligt mot Sandviken cupen som mot Arsenal i ett eventuellt play off. Näst bäst på plan idag.

Bäst? Behöver ju inte sägas. Hur ska vi kunna gömma Olsson så att han inte blir köpt redan i sommar!? Fullständigt magisk idag!

 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:21:00
 Min startelva mot BP

Linnér
Milo Pertan Panos
Sundgren Larsson Koffe Hussein Lindkvist
Goitom Stefanelli
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:19:00
 Skaplig fingertoppskänsla av Norling att plocka in Stefanelli i slutet när motståndaren är riktigt trött!
Grymt !!!
 

Namn: jimper   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:19:00
 Stefanelli gör mål när han får spela punkt. Måste det vara svårare än så? 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Steken//

26 juli börjar vi på bortaplan. Returen går 2 aug. Arenan ligger 50 min från malmö och ca 30 min från Köpenhamn.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:18:00
 AvgåNorling MackaPacka

Vilka datum möter vi danskarna? (Letat runt utan framgång)
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är inte bara för att Olsson inte startade som vi inte var kreativa, tro inget sådant. Precis som det inte är så att vi saknar anfallare av klass för att anfallare inte gör många mål. Nej, det var för att taktiken var att låta motståndaren ha ”kontroll” över bollen och slå vakt om ledningen. Och utan att använda sig av verktyget ”kontring”. Hur kan man till exempel lyckas med att ha noll hörnor hemma mot detta gäng? Och knappt ett skott! Under ordinarie matchtid. Visst, vi behövde inte göra mål. Men kom inte och säg att det berodde på att Olsson inte startade. Det var taktik från bänken.

Och det berodde inte på Olsson in att vi blev bättre. Utan vi började försöka spela fotboll med direktiv från bänken.

Det ser ut så här för att Rikard väljer det. Inte för att vi saknar spelare.Scorsese

Det låter i alla fall bra mycket mer rimligt än dravlet om att Stefanelli skulle vägra att inte pressa på egen hand.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:16:00
 Stämmer det Scorsese så är det mycket illavarslande om personlig relation går före sportslig kvalitet! (Hur nu någon kan ogilla Stefanelli är en gåta i sig) 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:15:00
 Nordsjälland skrev på sin twitter att man kommer öppna onlineförsäljning av biljetter till imorgon. Rekommenderar folk att börja köpa upp sittplats så fort det släpps då vår tilldelade biljettkvot inte kommer att räcka till. 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:12:00
 Kan man se målet nånstans? Har Viaplay men hittar inget arkiverat... 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:11:00
 När, var och hur släpps biljetter till bortamatchen mot Nordsjälland? 

Namn: Scorsese   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:08:00
 Läskigt och se hur kreativiteten försvinner från mittfältet när Olsson inte är med. Förhoppningsvis så löser det sig när Panos och Seb tillkommer. Ovant och se Avdic hela matchen på mittfältet, men han gjorde det bra. Har fått höra att Norling har något emot Stefanelli personligt, därav att han får så lite speltid som han får. Fan vad man tycker synd om Stefanelli, trots att han är sista valet i anfallet så tar han det som en man. Klagar ingeting och när han väl får chansen så målar han. Tror att han kommer vara våran guldjoker i höst om han nu får någon speltid. Silva måste höja sig några nivåer. Linnér börjar kännas jävligt bra, man är inte lika nervös som man var tidigare när han är med. Är inte orolig inför söndag. 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:06:00
 Jaha, skönt med vinst till sist iaf, även om det satt långt inne.

Frågan är om det inte hade gynnat oss i vårt huvudsakliga mål denna säsong (SM-guld) att helt enkelt åka ut idag. Men men, kul att ha chansen på Europa iaf. Stefanelli såg taggad ut, blir tillsammans med nyförvärven enormt viktig när vi nu behöver gå runt på mer folk i det täta matchandet.

Vilken position konkurrerar panos på? Såg att ngn här haft honom i sin elva som MB??
 

Namn: 1Peter1   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:05:00
 Linnér - 3
Milosevic - 3
Karlsson - 3
Jansson - 2
Sundgren - 2
Yasin - 2
Adu - 2
Avdic - 2
(62' Olsson) - 4
Lindkvist - 2
(83' Stefanelli) - 3
Silva - 1
(62' Goitom) - 4
Elyounoussi - 3
(109' Hauksson) - för kort tid
Norling - 3
Publiken - 3
 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:02:00
 Jävlar vad kul vi ska ha det i Köpenhamn nästa vecka 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 23:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det här med Europatröjor börjar bli lite uttjatat, hemma ska vi alltid spela i svarta tröjor sen kan vi ha en tredjetröja som vi kan spela i på bortaplan. Men ALLTID svart hemma.ARGENTINA!

 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Linnér - 3
Milosevic - 2
Karlsson - 2
Jansson - 2
Sundgren - 2
Yasin - 2
Adu - 2
Avdic - 2
(62' Olsson) - 4. Magnifik! En spelare (den enda?) som faktiskt kan förändra en matchbild på egen hand.
Lindkvist - 1
(83' Stefanelli) - 3
Silva - 1
(62' Goitom) - 3
Elyounoussi -
(109' Hauksson) - för kort tid 
Norling - 1
Publiken - 3,5 (befann mig på södra denna gång, lite svårare att ge en rättvis bild)
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:56:00
 Linnér - 2 Kunde dominerat luften bättre
Milosevic - 2 Ok och fyllde på rätt bra offensivt
Karlsson - 2 Gör aldrig en match under godkänt
Jansson - 1 Ett mysterium hur han kunde bli utsedd av Åbro till matchens lirare. Lära ha sänkts en hel del bärs i vip-båset
Sundgren - 2 Fyller på ok men och får in ett par inspel
Yasin - 3 Den enda som gör det riktigt bra i första halvlek, tynar bort senare i matchen men aldrig dålig.
Adu - 1 Shamrock vinner för mycket boll och kommer igenom för lätt på mittfältet
Avdic - 2 Lite rädd om benen i flera situationer men när han har boll händer det ett par saker...
(62' Olsson) - 4 ... Dock sjukt tydligt att ersättaren inte finns i truppen den dagen Koffe lämnar
Lindkvist - 1 Väldigt blek
(83' Stefanelli) - 3 Matchvinnare men borde gjort det bättre på sin chans i 88e
Silva - 1 Spelade han?
(62' Goitom) - 3 Vi blir tydligt bättre så fort Henok o Koffe kommer in.
Elyounoussi - 2 Lommar på och gör en ok match från start till slut, fin assist
(109' Hauksson) - för kort tid
Norling - 1 Vi torskar matchen över 90 och skapar knappt ett läge med vår rotationselva. Även om han får utdelning på samtliga byten räddar det inte de första 66 minuterna.
Publiken - 4 Starkt att låta så mycket med så lite eld från planen

KROSSA BP!
 

Namn: Liddelazer   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2018-07-19 22:46:00
 Nostradamus
”Om icke Larsson domitrixar mittfältet. Folket skola vända kappan efter vinden i en sällan skådad GF storm. kräfa Don Björns hufud på ett silverfat”
 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:44:00
 Koppinho,

"

Linnér
Milo - Pertan - Jansson
Larson
Sundgren - Koffe - Lindqvist
Henok - Stefanelli - Tarek

Nya grejen: 343 Eller 3133 "

Tror kanske Norling ser följande framöver:

Linnér

Milo - Pertan - Jansson

Sundgren Larson - Adu Lindkvist

Koffe

Henok - Tarik

Kanske till och med att han skulle pröva skifte på Seb och Olsson.

Personligen ser jag gärna följande:

Milo - Pertan - Jansson

Sundgren (Rashidi) Lindkvist (Rashidi)

Larsson (Adu) - Olsson (Panos/Adu)

Tarik (Olsson)

Goitom (Silva) - Stefanelli (Tarik)
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:43:00
 Linnér - 3,5
Milosevic - 2
Karlsson - 2
Jansson - 2
Sundgren - 2
Yasin - 1
Adu - 2
Avdic - 1
(62' Olsson) - 4
Lindkvist - 1
(83' Stefanelli) - 3
Silva - 1
(62' Goitom) - 3
Elyounoussi - 2
(109' Hauksson) - för kort tid
Norling - 2
Publiken - 5
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:41:00
 Linnér 2
Milosevic 3
Karlsson 2
Jansson 2
Sundgren 2
Yasin 2
Adu 2
Avdic 1
(62' Olsson) 4
Lindkvist 2
(83' Stefanelli) 3
Silva 1
(62' Goitom) 2
Elyounoussi 3
(109' Hauksson) -
Norling 1
Publiken 5
 

Namn: l MDCCCXCI l   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:40:00
 Helt sjukt vad stillastående vi var idag.
Kändes som om ingen varken ville/vågade göra något som skulle förändra det ¨lagspel¨ vi hade idag. När Olsson kommer in får vi en helt annan match, där han är den ende på mittfältet som faktiskt ville ta bollen framåt. Stefanelli fantastisk, var nog riktigt skönt för honom att få komma in och näta.
Tycker däremot att bytena kom försent, 1 byte tycker jag man hade kunnat göra redan i halvtid!
Lindkvist hade inte en bra dag på sin kant, men vinst och vi är vidare, trots att spelet återigen är varken bra eller publikfriande.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:40:00
 Död åt alla andra, mot guldet! Vi gör det som krävs och andra halvlek var ok första usel. Och nej man har sätt värre finns många extremt dåliga matcher på kontot för oss och alla andra lag i Sverige i europa och AS. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:38:00
 Ställer vi upp så här mot BP?

Stefanelli - Silva
Lindkvist - Larsson - Bilal - Yasin - Rashidi
Haukur - Panos - Milo
Linnér

Tänker att vi behöver rotera till max. Stefanelli och Silva mår bara bra av att spela. Samma sak med Bilal. Skulle också vara intressant att se om han kan vara lite rörligare än Adu. Larsson behöver komma in i spelet före det kommer tuffare matcher.

Jävla bra Linnér är för övrigt. Jävla bra. Nästa år är han lika outstanding som Olsson. Men då säljs han säkert.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:38:00
 Mina spelarbetyg lite snabbt då jag ska ut på stan:

Linnér 3

Milosevic 4

Pertan 3

Jansson 2

Sundgren 2

Lindkvist 2

Yasin 2

Avdic 2

Adu 2

Silva 1

Tarik 2

Inhoppare:

Olsson 4

Goitom 2

Stefanelli 3

HHH spelade för kort tid.

Norling 2

Fansen 5
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:33:00
 //DubbelV
Skulle kunna köpa den elvan rakt av. Möjligen att Milo eller Pertan vilas och Sundgren spelar som höger innerback. Han fick ju vila mot Sundsvall. Samt att Ado får börja på bänken och eventuellt byta av Koffe i 60:e minuten om vi har en uddamålsledning. Har vi en flermålsledning kan någon annan hoppa in i stället. Antingen får Avdic starta som ankare och Larsson och Olsson vara lite mer offensiva eller så kör man Larsson som ankare med och så får Avdic eller Yasin ta den andra mer offensiva platsen.

Panos sades fortfarande vara inne i "försäsong" för bara några dagar sedan, låt honom vänta en vecka till innan man slänger in honom. Bättre att han är 100% så att han orkar 90 kvalitativa minuter plus tillägg eller inte skadar sig
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www2.svenskfotboll.se/allsvenskan/avstangdafair-pl
Sänt: 2018-07-19 22:33:00
 aikmaster91

Milosevic är INTE avstängd mot BP. Står på 4 varningar.

Efit: Tvåa på bollen.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:33:00
 Sätt betyg, 1-5:

Linnér
Milosevic
Karlsson
Jansson
Sundgren
Yasin
Adu
Avdic
(62' Olsson)
Lindkvist
(83' Stefanelli)
Silva
(62' Goitom)
Elyounoussi
(109' Hauksson)
Norling
Publiken
 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:32:00
 ———- linner
—milo-pertan-panos—-

Linkan koffe seb adu lill-Gary

——— tarik goitom ————-

Koffe kan lägga all kraft på det offensiva och adu och seb kan växla/balansera beroende på taktik och motstånd. Tarik och goitom är i mina ögon de normala anfalls-paret som startar

Panos konkurrerar ut Jansson 7 dar i veckan, även om Jansson är bra.
 

Namn: 9809   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:32:00
 aikmaster91

Nej han står på 4 varningar. Skönt det.
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:28:00
 Sparka Norling när vi leder ligan och resultaten trillar in med näst flest mål och minst insläppta? Jag är inte ok med det.


Oscar Linnér- G
Alexander Milosevic- G
Per Karlsson- VG
Robin Jansson- G
Daniel Sundgren- G
Ahmed Yasin- VG
Enoch Kofi Adu- VG
Denni Avdic- G
Rasmus Lindkvist- G
Stefan Silva- IG
Tarik Elyounoussi- G

Kristoffer Olsson- MVG
Henok Goitom- VG
Nicolas Stefanelli- VG
Haukur Hauksson- G

Klacken- MVG+
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:27:00
 Ishi#24
Legenden Milosevic är avstängd tyvärr
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Elvan mot bp Norling!

Linnér
Jansson - Pertan - Panos
Sundgren - Larsson-Adu-Olsson- Rashidi
Henok - Stefanelli
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:23:00
 Ibland kan jag tycka att Norling faller i gamla fällor. Oftast handlar det om att han inte ser värdet av speed tillräckligt mycket. Förstår faktiskt inte hur han kan spela Avdic när Tarik var vår bästa tillgängliga offensiva mittfältare och Stefanelli kan gå in som anfallare. Tycker 1-1-målet är en stilstudie av ett fint fotbollsmål som utförs med speed. Olsson till Tarik till Stefanelli. Funkar liksom bara när spelare har bra fart. 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:23:00
 - Avgå Norling
- Spela Stefanelli
- Sälj Yasin
- Silva katastrof
- Olsson 80 miljoner
- Jansson bäst där bak
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:22:00
 Frågan är nu hur AIK kommer ställa upp.. Skeppar gärna iväg Yasin. Visst springer mycket men inte många poäng. Adu kanske behöver vila? Låta Sebastian Larsson ta balansrollen?
Linnér-, Panos, Pertan, Jansson - Rashidi, Olsson, Larsson, Elyounoussi, Lindkvist - Goitom, Stefanelli. Ev Sundgren som mittback och Panos på mittfältet ifall Koffe behöver Vila
 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:21:00
 Vi har den starkaste och namnkunnigaste och säkert också den dyraste truppen i mannaminne och klarar nätt och jämt av ett sopgäng som Shamrock. Bara för att man har en solid defensiv betyder inte det att man inte får anfall förutom i Norlings värld. Ni som saknade en spelide med Alm. Varsågoda här har ni den. Den tråkigaste och tröttaste upplagan sen Roffe Zetterlunds tid. Eller vänta förresten, jämfört med detta var det fotbollsfest på den tiden. Kom inte dragandes med att segrar är allt som betyder något för det här kommer inte hålla hela vägen. Förhoppningsvis kan Seb skaka liv i laget. Och ännu värre är att Norling inte utvecklat en enda spelare till bra försäljning så att vi åtminstone kan stoppa penningflödet av Isakpengar utan säljer vi någon är det för småpengar. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:18:00
 3/4 icke godkända matcher efter uppehållet men ändå i princip maxutdelning.

Med emfas så är det dags att vakna nu.

Hög tid för ledarstaben att inse vilken jävla fallhöjd de håller på att skapa sig med den här leveransen, inställningen och sättet att ta ut laget. Det är gallerskaksnivå bland vissa supportrar trots resultaten. Bävar inför vår första förlust.

Nu hoppas jag att vi demolerat bp så man kan förtränga de två senaste matcherna.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:17:00
 Lammkött: Får jag vråla dig försiktigt i ansiktet att Avdic numera är mittfältare i AIK och inte anfallare. Det finns ingen riktig antingen-eller-situation mellan dem längre. Den situationen ligger främst mellan Tarik och Stefanelli (iaf enligt Norling).

Sen håller jag med dig om att Stefanelli behöver spela mer i AIK. Han bidrar med exakt det som jag som supporter älskar: speed...och mål. Jag älskar dock 3p mer. Tydligen anser Norling att det där finns en antingen-eller-situation.

Äh, vafan, nu orkar jag inte diskutera detta mer. Det är dags för semester. AIK är vidare, vi leder Allsvenskan och Stefanelli går nog ännu mer leende till sömns. Gott nog.

Vi ses i augusti gissar jag.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/KvABGM/bo
Sänt: 2018-07-19 22:15:00
 Hade inte Norling suttit så bergsäkert så hade Rosenborgs sparkade! tränare varit ett mycket intressant alternativ/val. När han tog över Rosenborg så hade klubben en hel del problem och han lyfte dom ganska snabbt. En av lösningarna var att Rosenborg skulle tillbaks till sin 4-3-3 med hög press och ett snabbt spel. Mycket märkligt att han får kicken. Men lär knappast gå klubblös länge. Bra att MFF har sin nye tysk annars hade dom väl ryckt denna tränare direkt.

Avd: Övrigt
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Linnér
Milo - Pertan - Jansson
Larson
Sundgren - Koffe - Lindqvist
Henok - Stefanelli - Tarek

Nya grejen: 343 Eller 3133
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:13:00
 Är vi ens nära att få ut kvaliten som finns i truppen??? 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:10:00
 Gläds med seger alltid ! Även om det det ibland kan se illa ut. Som idag.

Dock är jag orolig att detta är en NY trend... shamrock borta va en flaxseger med 0-1. Sundsvall borta var också en flax-seger även om målet var kvalitet. Och nu denna taktiska katastrof-match... 3 matcher på raken med usla insatser, inte bra för någon.

Man vill ju gärna vara positiv och tänka framåt men man är ju helt klart orolig för en rejäl baksmälla inom kort ala dif i cupen.

Får hoppas att de nya krafterna i rashid, panos och seb lyfter laget ur den ”negativa” trenden.

Norling eller inte, svajar fram och tillbaks hela tiden men karl får ju onekligen resultaten med sig, det ska han ha.

Puh
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:08:00
 Befinner mig på annan ort men efter att ha läst rapporter verkar det som att ängagänget från Irland faktiskt var närmst att ta hem segern idag. Stämmer det?

Om nu så är fallet. Varför kan vi inte göra det till en rutin att faktiskt gå för det? Kolla på matcherna mot ÖSK, Häcken, Sirius och senast mot TFF. Där har vi i vanlig ordning ställt upp med AS bästa startelva vars primära uppgift gått ut på att taktiskt bryta ned motståndet genom att stå rätt och förhoppningsvis harva in en boll. Mot Häcken och ÖSK gick det uselt till en början men i båda fallen insåg vi att vi faktiskt är minst lika bra om inte bättre på att rulla ut motståndet. Vi spelar då offensiv och ganska passningsorienterad fotboll som visserligen inte räcker till seger men kryss med mersmak där man kännt att vi varit det bättre laget. Mot TFF gasade vi från början och Sirius borta började vi så för att sedan bjuda in dem igen men sen trycka gasen i botten.

Idag möter vi ett lag som är i paritet med TFF eller varför inte BP som vi mötet på söndag. Vi har ett bra resultat i ryggen men ett slumpmål för motståndet gör stt vi börjar om från noll. Det ska dock inte behöva ske eftersom vi är på vår hemmaborg och är ett bättre lag alla dagar i veckan. Men tydligen hjälper inte det. Vi fortsätter tråka ut motståndet och låter dem dominera helt i onödan. Nu kommet vi undan med nöd och näppe men jag blir inte klok på den här taktiken.
Nu har vi sex kommande matcher i AS som man på förhand tänkt att vi ska leka hem av bara farten men i ärligheten namn kan jag tänka mig att vi kanske kryssar i hälften. Just pga av vår fega taktik.
Jag hoppas jag får fel men jag får helt enkelt inte en bra känsla.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kunde tyvärr inte närvara ikväll men när jag såg att Stefanelli nätat blev jag först glad förstås men sedan lite förbannad, både på Norling men även vissa belackare härinne. Undrar hur många mål han ska behöva göra innan Norling inser att han är hetare än fkn Avdic.

Helt otroligt.

Småaktigt av mig att klaga i det här läget, jag vet. Men folk som ska försöka problematisera Stefanelli förtjänar fan att få det vrålat i ansiktet varje morgon de vaknar.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:06:00
 Vilken ångest detta var.
Nunnedräkten bar upp ångesten fint.
Lämna den hemma mot danskarna snälla.

Stefanellis återkomst in i värmen är så fruktansvärt rättvist för han kan inte hållas utanför planen nu, om han inte skall skeppas vidare, vilket vore absurt i sig.
Fantastiska Nicolas!
Mästerliga Olsson!
Oroväckande att vi är så beroende av Koffe.
Norling gör feta felbedömningar idag.
Avdic en katastrofplan, sätt hellre Tarik där dåra.
Adu fortsatt blek.

Håller med Borges B om att detta var både en väckarklocka och en moralstärkande seger.

Stefanellis glädje värmer djupt in i hjärteroten.


 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker inte att Silva var så himla dålig. Han känns ju lite som en Goitom light, han försöker skarva och göra lite svårare moves men lyckas inte helt.

Ja, i bästa fall fortsätter det gå såhär. Tajt, jobbigt men vinst i slutändan men vi spelar ju onekligen på marginalen. Jag gillar verkligen inte med hur små marginaler vi spelar med i backlinjen. Idag gjorde Lindkvist en indianare men inte sällan handlar det om passningar i oträngda lägen som går rakt på anfallande motståndare.

Det är svårt att klaga när vi går vidare i EL och leder Allsvenskan men vi gör det ju verkligen med minsta möjliga marginal. Hoppas verkligen vi kommer in i en AIK-höst nu!

I övrigt var jag inte speciellt orolig i matchen förrän sista minuten av övertiden. Kanske har det att göra med att jag inte bryr mig SÅ himla mycket om EL ändå. Det är klart att det är kul men rotationerna och tröttheten det skapar vilket påverkar våra SM-guldchanser (som är LÅNGT viktigare) gör att det känns som en stor gambling. Stor payout ja, men vinstmöjligheten är ju rätt låg.

Well, vi gick vidare idag trots förlust efter 90 min. Ingen skadades. Stefanelli gjorde mål. Norra var fantastiska och jag fick se 120 minuter AIK ostört. Det är inga små saker det.

Edit: I övrigt gillade jag att Milosevic gick på skott idag två gånger. Det var inga dåliga skott heller! Det måste inte vara väggpass varje gång, även om det är vackert.
 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:05:00
 Ni som vill sparka tränaren när vi ligger etta i ligan får ju tänka till! Det var en pissmatch ja, de var ett benknäckargäng och hade vi bara hållit ut 30 min hade matchen med Avdic på mitten sett helt annorlunda ut.

Nu tar vi 15 raka poäng i allsvenskan!

Och vi måste sluta med den här ”I told you so” grejen här? Tycker RR har helt rätt i att det är ovärdigt att bara för vi släpper in ett mål i en match börjar jiddra ”Koll, kolla, vad var det jag sa. Norling ska bort!”

Och likadant åt andra hållet
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:02:00
 Att Adu, Avdic och Yasin inget fungerar något vidare beror nog att Adu spelade precis som vanligt och att både Avdic och Yasin varken har samma spelförståelse eller har kompetens att vara verksamma över lika stora ytor som Olsson.

Sen borde vi kunna sätta våra wingbacks i bättre lägen kan man tycka. Till deras nackdel får man väl konstatera att de inte heller är särskilt skickliga i att göra sin gubbe i en mot en heller. Jag blev positivt överraskad mot Sundsvall när Rashidi faktiskt drog sin motståndare vid något tillfälle och tror att han kommer få en del speltid framöver.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:01:00
 Kan Rosenborg kan vi.. 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 22:00:00
 Skönt att se att vi verkligen tog nästa steg efter alm 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rosenborgs tränare med tre raka ligatitlar fick sparken idag.

Agera BW.

Ja jag är less

Och inte fick vi väl någon rankingpoäng heller eftersom vi förlorade under ordinarie tid?
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:58:00
 Med Linfield, Hafnarfjördor, Gibraltar och alla möjliga rövargäng från sämre ligor i minne, så vet man att dessa matcher är stentuffa. Nu är vi vidare och det är allt som räknas. Tror det är läge för alla nyförvärven att komma in och spela mot BP. Behövs ruljangs nu, bara tur att det inte är nått topplag vi möter, även om jag har full respekt för bp, så ska det vara en lättare nöt att knäcka.

Kristoffer Olsson, vilken lirare alltså. Kul för steffe att sätta en balja också. Förtjänar att starta nästa match.
 

Namn: Lebowski   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:56:00
 Vilket datum skulle det isåfall vara för bortamatchen? 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:52:00
 Jävla snyggt 1-1 mål asså, djupled de-lux från koffe till tarik och sen nico kylig 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:52:00
 Återigen ett bra resultat.
Återigen en katastrofal insats på planen.
Någon i klubben måste ta Norling i örat nu.
Hans matchplaner fungerar inte och det ser han inte själv otroligt nog.
Tre matcher i rad med vad som får betecknas som bland det sämsta, loja, energifattiga spel sen 2010.
Trots detta så har vi som tur resultaten med oss, men någon gång kommer det bita oss rejält i arslet.
Hoppas verkligen våra nyförvärv kan få Norling på andra tankar.

 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:52:00
 Tarik gav väldigt bra instick till Stefanelli och Olsson. Han skulle behöva få såna själv. 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:49:00
 AIKskasegra
99% säker på att vi börjar borta igen.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:48:00
 Olsson= Magisk.
Steffanelli= älskar den killen. Potentiell skytteligavinnare, men utan speltid blir det tufft.
Jansson= Gillar killen, men brister finns såklart. Hoppas han växer ytterliggare. Har fysiken.
Silva= Hoppas verkligen han har mer att ge. Ser jävligt seg och otaggad ut.
Sundgren= Bortkommen idag?
Per Karlsson= Absolut bra defensiva egenskaper, men fan vad han ger bort bollar. Alldeles för osäker. Förmodligen därför han blivit AIK trogen.
Norling= Vill så in i helvete att han ska lyckas fullt ut i Gnaget. Men jävlar vad han blandar o ger. Ska egot och envisheten bli hans fall? Nu är det absolut upp till bevis. Truppen är sanslöst bra och såklart jävligt dyr.
Ingen jävla underskattning mot BP på söndag. Full fart från minut ett.
 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:46:00
 Börjar vi borta eller hemma mot Nordsjälland? 

Namn: gehumbale   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:45:00
 Oroväckande att vi är ett lag med K.O och Henok på planen och ett helt annat lag utan. Man måste kunna få ut mer av den startelvan vi hade ikväll...

Sen hade bättre lag utnyttjat alla bollar som damp ner i vårt straffområde.

Apropå transferfönster, skadebenägna spelare och uselt försvar på fasta.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:44:00
 För övrigt måste man propsa Tarik för assisten till 1-1-målet. Förutom att det är en fin löpning av Nico, så är det en otroligt fin assist in bakom backlinjen. Tunnel dessutom. Mycket fint. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-07-19 21:43:00
 Norra hördes hela matchen hela vägen över Atlanten, ni var bäst idag.
Laget verkade inte förberett på att de skulle få motsånd. Ingen offensiv alls, första hörnan efter 117 minuter.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:43:00
 Mina spelarbetyg lite snabbt då jag ska ut på stan:

Linnér 3

Milosevic 4

Pertan 3

Jansson 2

Sundgren 2

Lindkvist 2

Yasin 2

Avdic 2

Adu 2

Silva 1

Tarik 2

Inhoppare:

Olsson 4

Goitom 2

Stefanelli 3

HHH spelade för kort tid.

Norling 2

Fansen 5
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:42:00
 Hade inte publiken bytt in Nico så hade nog Norling kastat in Höken under ordinarie tid och eventuellt gett argentina 5-6 min i slutet av förlängningen 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:42:00
 läge att rotera bland mittbackarna också, in med Panos! 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Flix

Jo jag vet men det var just svarta tröjor som blivit grå.

Men vissa köper ju nya jeans från HM med håll i som de har gjort i någon fabrik i Indien.
Gnaget är inte jeans med hål i.
 

Namn: BojansRåtta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:40:00
 Berätta gärna du som tycker att Silva ska ta en startplats framför stefanelli och kom gärna med saklig fakta istället för att luta dig mot den senaste intervjun med Norling där han menar att han måste bli övertygad!

Silva var Oerhört loj sina mååånga låååånga minuter.

Stefanelli.....inte!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:40:00
 Vi har ett kontrollerande, passivt, energisugande, statsiskt spel som kräver enormt mycket, från både spelare och publik, så länge det ger framgång visst det är lätt att hylla men jag vet inte rikitigt vilket ben jag ska stå på, med den trupp vi nu har ska vi kunna prestera mycket bättre än känslan. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:40:00
 Danskarna i nästa omgång blir något att bita i.
Riktigt bra lag, känns som 50/50 där.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:40:00
 OL
Backlinjen
Rashidi-Larsson-Adu-Olsson-Rasmus
Goitom-Stefanelli

Elvan på Söndag.

Känns som ett bra läge att vila Tarik och spela in SEB direkt
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:39:00
 Olsson är så fantastiskt bra! Bästa innermitten jag sett i vårt kära AIK. Och Stefanelli birde gå före Tarik som inte alls levt upp till mina förväntningar iaf. Skönt med avancemang tillslut! Men helvete vilka sömnpiller till matcher 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:38:00
 förhoppningvis sista gången Norling väljer Silva före Stefanelli..
 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:37:00
 Men Ofori är en helt annan liga än Olsson i det defensiva.... äpplen och päron. Jag anser Ofori besitter en hitills visad högre högstanivå. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:37:00
 Skönt!! Men väldigt nära att dom satte nicken på slutet av andra och då hade det varit kört.
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:37:00
 BB

Håller med dig. Tror dock inte att Norling är kapabel att revidera en uppfattning han väl har fått. Det är en av hans stora svagheter.
 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:37:00
 Puh!!
Ses i Köpenhamn!
Nu slipper man avboka iallafall...
 

Namn: Stefan W   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:37:00
 Så enkelt. Nu blir det puls i Köpenhamn och stränderna i Hornbaek.

Tack Koffe och Norling.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:37:00
 Va ingen som klagar på Oscar idag?? 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
+ Klacken. Sjukt bra insats. Liten publik, men tryck hela matchen utan avbrott. I vilket fall så lät det så på TV.

+ Stefanelli (Mål, vad mer behövs?)
+ Olsson. Blev direkt skillnad när han kom in.
- Matchtröjorna. Sponsrat av något betongbolag?
Resten. Grådaskigt.
Spelet närmare tragedi än smoking.
Men som sagt:
Just win baby.
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:36:00
 För mig spelar det ingen roll om vi vann.. tränar frågan är väl PRIO 1 ? Ska AIK spela så här DETTA ÄR INTE AIK! Inte det jag sett sen mitten på 80 talet. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:36:00
 Helvete vad skönt! Stefanelli från start på söndag och in med panos, seb och rashidi så blir det rotation och pigga ben på det 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:36:00
 Borges Boll // EXAKT! Helt riktigt! Måste komma ner på jorden lite (när det gäller poängskörd, ej med det bländande spelet) 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:35:00
 På något sätt kan Shamrocks 0-1-mål bli otroligt viktigt för AIK på lång sikt.

Spelarna och laget fick en rejäl väckarklocka och har spelat upp sig ordentligt sedan slutet av andra halvlek. Laget har börjat jobba för varandra i defensiven – och därtill börjat visa sig mer för varandra i det offensiva spelet. Man står upp för varandra på ett helt annat sätt. Motgångar på kort sikt stärker lagandan och svetsar truppen starkare. I dag kommer laget tillbaka från ett tungt underläge – där man delvis har sin egen publik emot sig – och stärks av detta faktum också.

Förhoppningvis kan Norling och ledarstaben ta med sig det faktum att Stefanelli gör mål när han får spela. Han är den AIK-spelare som gjort flest mål sett till spelade minuter i år. Och han var vår mest effektiva målskytt även under 2017. En sådan spelare ska spela till varje pris i mitt tycke. Jag hoppas att Norling kan revidera sina tankar kring den gode argentinaren.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:34:00
 Flix
Och råttorna gnagt på dom därav namnet Gnaget..
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:33:00
 Pizza, vatten och massor av sömn till gänget som spelat idag.
Norra drick ni en bira extra. Bästa jag hört på flera år.
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:31:00
 Fast grå tröjor har vi spelat i tidigare, på den tiden vi inte hade råd att köpa nya svarta tröjor när tröjorna hade börjat blekna. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kristian II kallades "Bondekär*" i Skåne och Danmark. Norr om tidigare nämnda områden kallades han "Tyrann"

Sannerligen nyckfull person. Lite som Norling måhända?

*delade meningar om det
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:28:00
 Bagerilukt
Klart grabben ska ha en ny tröja. Ronaldo sålde 500 000 tröjor på 24 tim åt Juventus.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:28:00
 Olsson är klart bättre offensivt än Ofori.
 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:26:00
 Jag anser att Ofori bästa matcher slår Olssons bäst dito. 

Namn: fgk2   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:25:00
 Lite oroväckande att vi tappat initiativet. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:23:00
 Världsklass på läktaren idag !!


Inga mummelramsor
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:23:00
 Bagerilukt.

Jag håller med. Borts kan vi spela i vad som helst men hemma så är det svart och gult. Basta!
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:23:00
 Rikard är untouchable så ingen ide att klaga. Tiden får utvisa det hela. 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:22:00
 Vet ni vad den moderna fotbollen är?
Att ta fram en ny tröja så fort tillfället ges. En ny tröja i en färg som helt saknar relevans till vår klubb.
Sedan att spela den tröjan på hemmaplan, i vår jävla borg är skamligt.

Vi spelar i svart. Vi ska spela i svart varje gång det finns möjlighet för det och vi ska ALLTID spela i svart hemma.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:21:00
 Sist Goitom gick upp i nickduell var 2015. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S

Nja. Det hade sett likadant ut om spelarna inte fått andra taktiska direktiv. Vi hade spelare på plan från start som klarar av att styra matchen och hålla i bollen om man valt den vägen. Vi hade också spelare på plan som är tillräckligt bra för att anfalla. Det valde man bort. Att det är enklare att utföra med Olsson på plan är en annan sak.
 

Namn: Henrik123   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Siddharta: Irländarna har ju också löpt kopiöst mycket. Dom har ju gått på knäna sen min 70 och orkar inte komma upp i samma höga press.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:20:00
 mff hade aldrig sålt Olsson för under 60 mille, vi lär nog inte få mer än max 40.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:18:00
 Olsson i klass med Vadim... 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S/ Nej då, menar att vi stod still fram till KO kom in. Efter det började vi springa och spelet började komma igång - där vi är just nu.

Mjo, men då ställer jag om frågan: varför kan 10 spelare inte springa om inte "rätt" spelare är på plan?
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:18:00
 Fy fan

Tänk er när Larsson kommer in.
Adu Larsson Olsson osv

Snacka om kapitalförstöring!!!
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:17:00
 Milo duktigt arg på att Yasin får slå bort ytterligare ett läge. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:17:00
 Allt under 45-50 miljoner för Koffe är alldeles för dåligt för att ens fundera på ( under detta fönster). 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Siddharta: Menar du på allvar att den enda skillnaden med Olsson på plan är att vi springer mer? Är du helt eller bara partiellt blind?

Bfm: Vi har bytt tre spelare? Det är klart det primärt handlar om bytena?
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:16:00
 vi vill ju alla AIK:s bästa. Bara så sjukt frustrerande att se hur Norlings fegfotboll gång efter annan kör fast och hur oflexibel han är. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Klart att Olsson är oerhört viktig på många sätt. Men vi har spelare att spela som vi gjort sedan han kom in utan honom, minus honom. Det var inte att han kom in som gjorde att vi spelade en annan fotboll utan en taktikförändring - främst.


Stefanellis gest till oss fans var sannolikt riktat till fansen som han kände fick in honom på planen.
 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:15:00
 Joachim Posener: Ja, det ser onekligen så ut 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:15:00
 Joachim / Skrämmande. Att han behövs för att vi ska springa. Förstår inte 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:14:00
 Olsson, Larsson och Stefanelli tre nyckelspelare i höst i jakten på guldet. 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:14:00
 Siddharta
Vi är helt beroende av Olsson i vårt spel. Det fallerar fullständigt utan honom.
 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:13:00
 Bortamålsregeln gäller fortfarande ja. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:12:00
 Bravo!
Fråga: varför i helvete spelar man inte så här från start?
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:12:00
 Stefanelli bör ha spelat 80 min hade säkert stått 2-0 i då, och silva varit den som kommit in.

Nej det är ingen efterkonstruktion, hela forumet såg det.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:12:00
 För mig är det tydligt vems fel att vi får lira 120 minuter istället för att avgöra enkelt under ordinarie 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:12:00
 Älskar ju Stefanelli, hans spelsätt, löpningar, glädje och glittrande ögon. Unnar honom verkligen speltiden och att få göra mål! Kul också att se glädjen och det spontana jublandet hos alla som velat ha in honom så länge. Det hade ju varit lätt att komma med "vad var det jag sa?" och cyniska kommentarer men det var ju fint att ni undslapp det.

Koffe är grym.

Räknas bortamål fortfarande dubbelt? Hörde inte vad kommentatorn sa.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:12:00
 Olsson är på en helt annan nivå än övriga på planen. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:12:00
 Olsson utan tvivel bäst i AIK genom tiderna 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:11:00
 Akerman//

Han var ju tvungen till slut
 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:11:00
 Olsson! Bästa mittfältaren jag har sett i AIK. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:11:00
 Olsson är sjukt bra, vi måste behålla honom säsongen ut.
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:11:00
 Uselt av Norling och hålla Stefanelli på bänken. Uselt. 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:11:00
 Akerman: Har du sett hur bänken såg ut idag?
Slitna Henok och Olsson som gick före och sen Stefanelli, Bilal, Hauksson, Janosevic och Persson.

 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:10:00
 Jag är kär i KO. 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:10:00
 Olsson överlägsen, Tarik mycket bättre som mittfältare, Stefanelli hugger som en anfallare. Goitom en uppspelspunkt.

Adu får rycka upp sig om han ska bli kvar på mittfältet. Han är otroligt fin när han väljer att gå/passa frammåt, det händer typ aldrig utan han säkerhetsspelar för mycke toch ligger på samma låga växel hela tiden. Jag inbillar mig att Panos eller Larsson skulle kunna sätta lite mer tryck i den rollen och inte göra mittfältet så förutsägbart.

Men Olsson, släpp inte Olsson!!
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Genidrag att byta in Steffanelli!! Bra Norling!?
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:08:00
 Nico pekade väl att han ska vara på plan?
Eller missade jag något?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:08:00
 Stefanelli har väl dubbelt så bra målsnitt som resten av våra anfallare om inte mer..
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:08:00
 Ishi#24: Det bygger på att man tar ut anfallare på deras offensiva kvaliteter. Norling gör inte det. Tarik är ingen anfallare, så är det bara. 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:07:00
 Alltså det var ju ändå Norling som ansåg att Stefanelli var bäst lämpad som tredje inbyte för att vända matchen. Inte så att Norling bevisades fel precis, tvärtom. 

Namn: fgk2   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:07:00
 Livsfarligt när backlinjen står och sover 

Namn: Crus   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:07:00
 Målsnitt är ett bra diskutionsämne. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:06:00
 Dags att publiken match efter match skanderar Argentina 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:06:00
 Viss Europa cup kyla nu. 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:05:00
 Haha fyfan vad skönt. 5+ till Norling för fingertoppskänslan. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:05:00
 Stefanelli är den anfallaren som borde vara den första man tar ut i varje match.
Goitom och Tarik kan rotera
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK krigare Åt målet? Underbart mål. Koffe till Tarik med en magisk passning till nicco som hugger. Perfekt mål!
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:05:00
 82 minuter är den tid det tar för vår otroligt tjurskallige tränare att släppa in Stefanelli. 18 minuter är den tid det tar för Stefanelli att bevisa att han är en målskytt...

Stefanelli-Norling 1-0
 

Namn: spikimun   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:05:00
 Stefanelli - den jäkeln - hahaha - fyran vad bra gjort!
SÅ ska det se ut!

Kämpa nu - håll tätt!

Fantastisk publik!!! Hör ni???
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:04:00
 Stefanelli ska fan vara kvar.. Startspelare i mina ögon. Har sagt det hela tiden. 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:04:00
 Skorr. Det sa vi efter två mål mot Sirius också 

Namn: Smokinglirare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:04:00
 ARGENTINA!!!

Behövs det mer bevis?....Jeeeesus....
 

Namn: Henrik123   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:04:00
 Genialiskt byte Norling! Tränarseger!
 

Namn: AIK MUS 00   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:03:00
 Stefanellliiiiii!!!! Så jävla skönt 

Namn: Pascala   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:03:00
 Jaaaaa! Han satt nästa som jag turligt nog förutspådde! 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:03:00
 JaaaaaArgentina!! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:03:00
 Bra gjort Norling!

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:03:00
 Vad fan är det vi säger? Lira Stefanelli för i helvete. Hur jävla svårt kan det vara?

Avdelning: "Vad var det vi sade?"
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:03:00
 Argentina! 

Namn: CleciosOstbågar   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:03:00
 NIIIICOOOO 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 Argentina!!!! 

Namn: Lagavulin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 Stefanelli! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 Stefanelli!!!!!!!!!! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 ARGENTINA

 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Steffo!
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 Kakan

Jo
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 GregerHeger


Det skulle vi göra mot detta lag också på förhand.
De kom med en förlust mot Celtic med 7-0

Men icke

BP kräver samma fokus från de bästa
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:02:00
 Överlägset bäst idag, publiken! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:01:00
 Det är inte som i VM eller? Att man får ett extra byte i förlängning? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Märkligt att vi inte oavsett uppställning och uttagning inte startar matchen som vi spelar den sista 20. Stor sannolikhet att matchen varit slut nu. Sen när matchen är avgjord kan man gå för 0-0 därifrån. Det borde vila laget mera. Detta blir ju ett stycke delvis skrivet utifrån nuvarande resultat. Men sannolikt ändå generellt sant.


Tack Nico!
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 21:00:00
 Var det folk som sa att vi ska sälja Olsson om vi får ett bra bud? Han visar i match efter match att han är helt ovärderlig för det här laget. 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:59:00
 Asså dom senaste 270 minuterna är bland det sämsta jag sett från AIK, vi snackar 2010-nivå. Om vårat spel ska lida så fruktansvärt pågrund av Europaspel så måste vi vaska EL för att vinna serien eller tvärtsom. Mardrömmen är ju att vara såhär urusla när vi möter Peking och Bajen för att slåss om guldet.

Förstår inte att det ska se så dåligt ut.
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:58:00
 Tur det är BP på Söndag. De ska vi slå med B-laget. 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:58:00
 Riktigt bra sista byte av Norling. Tarik kombinerar bättre med Olsson på mitten, Yasin passar bättre med sin fart på kanten men har bättre passningar än Lindkvist, och så har vi Stefanelli som alltid springer i boxen och skapar oro hos motståndarna.

Riktigt bra att backarna, ffa Alex, börjat med långskott också.

Och tur att nicken gick i stolpen. Dåligt hemjobb av Sundgren som bara står och tittar när Shamrock överbelastar och kommer till ett 2 mot 1 läge på kanten som gör att de kan måtta inlägget i lugn och ro.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:58:00
 Saknar golden goal

Vilka nerver
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:58:00
 Skönt att få en rejäl genomkörare och att få träna lite straffar i skarpt läge! 

Namn: Coach   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:57:00
 Jag hoppades verkligen att väckarklockan i Sundsvall skulle ha ringt 37 gånger....men tydligen inte. Jag är på plats och skäms. 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:57:00
 Och Luke Casserly =) 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:56:00
 Saknar Nick Mrdja 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIKonomi
Ja

Största fiaskot i modern tid om vi inte går vidare. Förstår inte varför vi alltid ska ha så svårt mot skitmotstånd i Europa.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:56:00
 Är detta värre än Primorje 97 om vi åker ikväll? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:55:00
 Skönt att grisspelstaktik från vår sida inte betalar sig. Kan bli en dyr lärpeng för oss, men nyttig i det långa loppet. 

Namn: AIKonomi   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2018-07-19 20:55:00
 Regelfråga: Bortamålsregeln, gäller den även i förlängningen? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:54:00
 Västra 132 Rädsla att förlora att ta ut en back å in med en fw? Å gå över till 3-4-3? Borde dock gjorts tidigare 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:52:00
 Kristianstadsgnagaren // Om? Det har han ju redan bevisat 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:52:00
 SÅ Jävla onödigt detta!!! Undrar om Seb Larsson hade accepterat sån jävla passivitet från sina lagkamrater som i första. Om Olsson är såhär viktig för vårt spel blir jag orolig på riktigt. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:51:00
 Detta ökar inte direkt våra chanser till 3 poäng mot bp..
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:51:00
 Saw it coming

Namn: Gnaget Visa profil
Sänt: 2018-07-12 19:42:00

Vila i returen? Folk underskattar Shamrock. Kommer krävas två 100% insatser med bästa manskapet här.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:51:00
 Norra stå idag gott folk. Har verkligen gjort allt för att ge laget energi. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:51:00
 Black Ben
Stefanelli skapar ytor. En målskytt missar lägen oxå
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:50:00
 På riktigt, lika bra att vi åker ur detta. Ödslar bara energi å skämmer ut oss.. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:49:00
 Rädslan att förlora 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:49:00
 Att ta en rätt löpning är naturligtvis en förutsättning för att chansen ska kunna skapas även om det också finns förutsättningar för att löpningen ska synas som mer än en löpning utan boll.
Både Olsson och Stefanelli skapar naturligtvis chansen tillsammans.
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:49:00
 K.O är så fantastiskt jävla bra. Det är synd att vi ska behöva lira som vi gör. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:48:00
 Danskar - Irer 1-1 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:47:00
 Bättre att hålla i nu och inte riskera en CSKA. 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:46:00
 Stefanelli skapade inte målchansen K.O gjorde det. Nico löpte dock rätt. 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:45:00
 Ishi#24

Du tycker alltså att Stefanelli är den som skapar den chansen?
 

Namn: Pascala   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:45:00
 Det var Olsson som skapade målchansen, Stefanelli brände den. Nästa sätter han dock! 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:44:00
 Där kan han inte få stå och måtta..... 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:44:00
 Vilken spelare vi har i Olsson. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:44:00
 Stefanelli skapar farligheter på en gång. Tydligt dock att han är matchotränad. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:43:00
 Tog Stefanelli 2 minuter att skapa en bra målchans. 

Namn: The Grill   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:43:00
 Man kan knappast förvänta sig stordåd av Stefanelli. Han får ju för fan inte någon ärlig chans. Det är inte bara det, Norlings taktiska förmåga och vilja att ändra när det går skit provocerar mig något oerhört. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:43:00
 Hoppas på förlängning nu, enda chansen att få se Nico fler än några minuter. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:42:00
 Tar emot att säga trots resultaten men det är nästan svårt att prestera sämre med spelarmaterialet/spelartruppen. 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:41:00
 Nu jävlar är det upp till bevis nicolas! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:40:00
 Nu blommar asfalten 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:40:00
 Snälla, avgör detta innan förlängning. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:40:00
 ojoj Stefanelli får hoppa in i 83 minuten...
Generöst Norling.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:39:00
 Dom har ju en 12-årig pojke i mål, tycker det vore sjyst att låta honom få rädda något skott. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:39:00
 Publiken bytte precis in Argentina 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:39:00
 Stefanelli på gång nu. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:39:00
 KO är så mycket klass att jag blir tårögd. En av dom bästa spelarna jag sett i Gnaget. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:39:00
 Primorje, away with you! 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:38:00
 Argentina! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:37:00
 Alex helt klart en av planens bästa spelare. Inte satt en fot fel, bra passningsspel, skott på mål, försöker oftast ta sig framåt själv eller spela bollen framåt. Hårt och precist. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:36:00
 Goitom gult kort när dom borde fått rött kort.
domaren vilket skämt..
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:35:00
 Ishi. De två är samma problem. Vi HAR en riktig målskytt men eftersom vi har Norling sitter han på bänken... 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:35:00
 Argentina!! 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:33:00
 Hade vi släppt lös offensiven hade de parkerat bussen och svårt att skapa det minsta lilla, när vi inte gör det ger vi alla smärre lag en chans genom att de får hålla i bollen tillräckligt för att kunna skapa chanser.

 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch
AIK år 2018 är fast i en defensiv spelide som kväver alla egna initiativ. Inget luftslott snarare en fängelsborg.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:32:00
 Byt Ut Tarik nu mot Stefanelli, då får han en kvart och eventuellt 30 minuters förlängning att visa vad han går för. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:32:00
 Första tillstymmelsen till bra spel och en halvfarlig målchans. Uppstår varför? Jo, för att vi har högt bolltempo och bra rörelse.

Fortsätt så.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:32:00
 bråk på potatisarnas sektion? 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:31:00
 En sån här match förstår man hur mycket Seb kommer att betyda med sin vinnarskalle. 

Namn: 15feb1891   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:27:00
 Inte bara vi som har det jobbigt ikväll. Nordsjälland ligger under med 0-1 i paus. Shamrock - Cliftonville i nästa omgång är inte helt omöjligt. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:26:00
 Är AIK anno 2018 är ett luftslott? Ett korthus som håller på att rämna så fort det blåser måttliga vindar?

Ptja. Inte fan vet jag.
 

Namn: Partyman   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:23:00
 65 min, 0 skott på mål, 0 hörnor.
Men det är ju smart att i ett försök att spara energi på spelarna att istället riskera förlängning och köra slut på resten av grabbarna på plan. Helt briljant!
 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:22:00
 Apropå de likartade matchställen: I TV:s ungdom, svartvitt, talade Putte Kock helt enkelt om för tittarna vilket lag som anföll åt höger respektive vänster i bild och då förstod man. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:21:00
 Silva har inte lyckats med något på 2 matcher. 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:20:00
 Tror valet att spela ljusgrå tröjor mot vitt göra att spelarna har lite svårt att urskilja. Hittar ingen annan förklaring just nu. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:20:00
 Dags för ett trippelbyte kanske? In med Olsson, Goitom & Stefanelli. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:20:00
 Avgick ska inte spela mer än sista 5 om vi leder en match 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:18:00
 Mycket nerver på spelarna nu... 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:17:00
 Att vi inte kan slå en passning rätt på sista tredjedelen är i allra högsta grad Norlings ansvar. Om laget är van att tillbringa extremt lite tid där och all fokus läggs på försvarsspel och skära av vinklar, ja då ser anfallsspelet väldigt ovant ut. Så här såg det ut i bortamötet och exakt så här såg det ut borta mot Sundsvall där 94:e räddade oss. Hur många matcher behövs för att förstå Norlings dödgrävarfotboll? 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:16:00
 2008 ringde, de saknar sitt AIK 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:15:00
 Norra sparkar rumpa som vanligt! 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:15:00
 Borges Bolltouch
Dom hade suttit på bänken, alldeles för offensiva..
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:14:00
 Snart minut 60 och anstormning 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:14:00
 Börjar helt plötsligt tänka på Sandviken all over igen, och kom precis på vi fick ju Sandviken igen i cupen( hur ska det gå) 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:14:00
 Borges Bolltouch

Tveksamt... Ungefär som att placera dom i United under Mourinho som även han förespråkar en väldigt defensiv taktik.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:13:00
 Så fort vi närmar oss straffområdet så dräller vi bort bollen, precis som mot Sundsvall, det ser riktigt illa ut. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:13:00
 Hade det blivit någon skillnad överhuvudtaget ifall vi hade haft Messi och Ronaldo i detta AIK? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi har ju inget mittfält känns det dom. Shamrock har väldigt stora ytor att operera på där. Inte bra...
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:12:00
 Jag sitter här och tittar på fotboll???? Och skrattar åt det vi försöker åstakomma.. DVS INGET!!!! 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:12:00
 Vinkan alltså inte slå en passning rätt nära deras straffområde. Det är iaf inte Norlings fel. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:12:00
 Silva försöker alltid spela snabbt och framåt iallafall. Sen att han inte lyckats någon gång är ju inte bara oroväckande utan dessutom rent dåligt.

Jag säger som jag brukar. Jag tror inte på Norlings fotboll och ser gärna något annat - men så länge vi vinner de matcher vi ska vinna tycker jag han ska få fortsätta med fullt stöd. Vinna fotbollsmatcher är det enda som är viktigt, sättet vi gör det på är extremt sekundärt.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:10:00
 In med Olsson dom andra två borde få sitta några matcher 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:09:00
 Olsson, Goitom och Haukur de som värmer just nu.
Första ändringen sker rimligen med nån av dem.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:09:00
 Vi är inte bättre än så här just nu 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:08:00
 Norling fortsätter alltså med Avdic som kreativ mittfältare. Smart drag. Det ger verkligen positiv effekt. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:07:00
 Pajasdomare..
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bagerilukt
Bajen vill i alla fall anfalla och vinna..
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:06:00
 Karl4712
Så rätt...
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finns ingen anledning att sjunga om bajen när man ligger under mot ett annat grön-vitt skitgäng
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:05:00
 Danskarna gjorde väl 0-1 borta mot irerna, liksom irerna gjort mål på bortaplan. Då är det väl förlängning, om inte ett mål på kontinenten räknas som 1,6? 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:03:00
 Angående matchställen så reagerade jag först, men har vant mig nu. Ser på plats, kanske är annorlunda på stream.

Dock känns det väl ändå lite onödigt förstås
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:03:00
 Avgå Hamren! 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:03:00
 Det enda som står mellan oss och avancemang är Norling. Han har fått alla spelare han ville ha. Vi spenderar otroliga pengar. Resultatet är att vi behöver ha tur för att vinna mot soplag som Shamrock och Sundsvall. 

Namn: Godfather   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:02:00
 Danskarna ligger under med 1-0 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:01:00
 Black Ben

Fördelen med Stefanelli är bl a att han inte joggar runt nere på mittfältet och dräller med bollen.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:01:00
 Black Ben

Martin Åslund tyckte att Stefanelli borde passa bra mot ett Shamrock som pressar högt hela tiden och trodde att hans djupledsspel borde vara ett riktigt hot.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:00:00
 Ut med Silva eller Avdic, och ner med Tarik i det senare fallet, och släng in Stefanelli. Är ju givet med de stora ytorna som Shamrock lämnar. Mer bollar på både Yasin och Lindkvist att springa på. Spring bara spring!

I vissa matcher känns Adu som en iskall alibispelare. När Jansson visar mer offensiv vilja är det låg nivå för en mittfältare, nästan varenda passning går i sidled eller bakåt.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 20:00:00
 Curva Tarik är bra i defensiven och i det taktiska, det är prio ett för en anfallare enligt Norling.

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:59:00
 Kan någon förklara varför en Silva långt ifrån vettig form går före allsvenskan bästa målskytt förra hösten? 

Namn: kv.Rännilen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:59:00
 Måste dissa och säga att Europa-tröjan i fjol var mycket bättre och snyggare. Visst den var inte svart men den var mörk/mörkblå.
Men när vi har en såhär ljus tröja och spelar med den på hemma plan så känns det bara fel.
 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:58:00
 Att se AIK i dag är som att se en 10-åring med dubbla tvångsblöjor.


Varför är Norling så rädd för kvalitetsmässigt underlägsna lag? Varför kan mannen inte ha flexibilitet att lätta på bromsen beroende på motståndets kvalitet?


 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:58:00
 Man får väl skylla sig själv om man går in på GF i halvtid när vi ligger under mot ett lag vi förmodas vinna (enkelt) över men nivån här är ju inte märkbart annorlunda än det som presteras på plan. Nyreggade nick och andra användare som bara använder GF som sin personliga kloak.

Det ser för jävligt ut och det tål att sägas men kom gärna tillbaka och gör lite mer djuplodande utläggningar även när det går bra eller när den spelaren som man tycker ska in inte levererat. Annars kan ni väl skrika och sjunga ut er frustration på Friends?

Är det verkligen forwardsen som inte levererat idag? Är Stefanelli, en boxspelare, verkligen lösningen på dagens taktikknut där vi inte får in bollarna i straffområdet?

Norling har onekligen en del att jobba med. Vi som supportrar också.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är Tarik veklig en anfallare? Jag vet inte...

Tycker mest han springer runt, jobbar hårt och tappar boll, repeat.
Om man jämför med exempelvis Obasi, lite sävlig lunkade runt men när han fick bollen hände alltid något. Man saknar ju honom, för våra anfallare är ju precis iskalla.

Laget vi möter idag måste vi ju kunna rulla upp, få till några inspel från kanten etc, tänker att vi borde kunna skapa en målchans eller så. Hoppas vi kan skapa en målchans i andra halvlek, en chans räckte ju mot Sundsvall!

 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:58:00
 Lindqvist galna hemåtpass kan mycket väl bero på att våra tröjor är så lika. Hade det varit större kontraster hade han sett att det låg en irländare och lurade där. 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:57:00
 Kanske en bra läxa denna halvleken. Underskatta aldrig motståndaren. Dags att vakna o börja springa lite istället. Silva verkar ha en bit till formen. Om inte Norling tror att Steffanelli har mer att bidra med än dagens anfallare är det bara att skeppa iväg honom och ta den miljonförlusten. Byte direkt nu för helvete. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:57:00
 Kan Steff rädda oss igen? 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:56:00
 Sen jag som förespråkar Nico inser självklart att han inte kan göra någon skillnad när vi spelar så här.

Men men, 45 kvar. Likaläge. Dags att prestera. Nu kör vi!
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:55:00
 Hårtork i halvtid

Svaret vi fick:

Bästa lag ska starta, alltid
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:55:00
 Samma känsla som att titta på gamla landslaget.
Fruktansvärt tråkigt och en långboll ibland till ensam anfallare.

Men vet i sekunden bollen slås att jaha det var det. Försvar igen... kul
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:53:00
 Vi har den bästa truppen någonsin. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:53:00
 Ser ut ungefär som det brukar göra. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:53:00
 Att gå på försvar på en 1-0 ledning är lika farligt mot ett div 1 gäng som ett AS lag 

Namn: knubbsälen   Visa profil  
Länktips: http://Fotboll
Sänt: 2018-07-19 19:53:00
 Silva Silva Silva.... Vart är han? Stefanelli har iaf visat något.... 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:53:00
 Börja sälj BW, du gick all in i nu tredje fönstret på raken men inga intäkter är i sikte. Varken sportsligt eller marknad där de har gått på semester. Paus och vi utnyttjar som vanligt 1% av ljusrampen till marknadsföring. Bättre tydligen att betala för extern reklam...

Inkompetenta människor!

Avd. Bitter på Norlings ökända frysbox, spelarnas lama inställning och marknadsavdelningens inkompetens.
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Alternativt testa 3-4-3 i andra.. Upp med Avdić på topp och kör Silva och Tarik på kanterna. Börja där. Funkar det inte så byt ut Avdić mot Stefanelli
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:52:00
 Kan vi inte visa att vi är tillräckligt bra idag så då kan vi sudda ut FÖR ALLTID att spela i EL kval till CL... för denna fotboll RN håller på med är INTE FRAMTIDEN!!!! 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:51:00
 Känner mig mest orolig över hur laget har sett ut sen uppehållet. Verkar slitna och trötta, oinspirerat. Kan inte riktigt sätta fingret på vad är? 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:51:00
 Intressant att se hur mycket vissa spelare betyder. Gentemot förstauppställningen i våras saknas Salétros, Olsson och Goitom. Känns som att det är precis de spelarna vi saknar idag.

Jäkla bra av Linnér! Om vi klarar det här är det tack vare honom.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:51:00
 Norling ville nog gå för 0-0 men nu sprack hans plan eftersom motståndaren hade fräckheten att göra 0-1.
Skrämmande att vi inte kan få till det och inte kan gå rakt på mål utan måste spela tillbaka bollen till sista gubben
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:51:00
 Katstrof usel första. Ger bort 0-1 med ett jävla junior försvar på hörnan. Rasmus ger dom ett gratis friläge efter en idot pass. Detta är alldeles för dåligt! Förväntat mig en hårtork på samtliga i halvtid. 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det här sk "Europa-stället" är ett skämt. Vi vill se vårt AIK i våra vanliga tröjor. Det här är bara pinsamt. Dels ser det för jävla illa ut, och dels så är det så otroligt uppenbart att AIK ser oss som kunder och inte mycket mer.
 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:51:00
 Jag ser ju självklart hellre att vi är bollförande och spelar i sidled för att försvara en ledning än att vi lämnar ifrån oss spelövertag till ett klart sämre lag (gäller ävem matchen mot giffarna).

Varje gång vi lämnar ifrån oss spelövertag är vi en hörnspark ifrån underläge.
Helt i onödan.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Känns som att Alex & Jansson är mer offensiva, vill mer framåt än många andra.

Dock har Jansson blandat och gett medans Alex varit mer stabil.

Men jävligt många som måste höja på sig!

Silva må ha varit svag (igen) men när man dels varit skadad samt inte fått tillräckligt med speltid innan (därför viktigt att många spelare får minst 20-30 min här o där) så blir man matchotränad och då kan det se ut så här. Därför Norling kanske bör göra lite tidigare byten mer ofta samt använda alla tre byten.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
3 halvlekar spelade mot Shamrock nu då 1-1 i mål
och 2-1 i ”vunna” halvlekar på poäng för Shamrock inte riktigt vad man trodde innan det här dubbelmötet.

Skulle vara intressant att höra Norling i omklädningsrummet nu, var inte den allmänna uppfattningen att det här spelet vi kört under säsongen skulle passa utmärkt i EL?

Att vi roterat några spelare har inte betytt mkt för spelet då man kan lägga karbonpapper på den här halvleken och första halvleken förra veckan.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:50:00
 0-1 hemma mot Shamrock i paus...känn på den alla ni/vi som tjatar om rotation i elvan.
Helt sjukt/tragiskt/patetiskt att vi inte kan bättre än detta!

Kanske lika bra att vi åker ur detta så att vi kan fokusera på serien!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har Silva visat något som gör att han ska starta fotbollsmatcher i AIK??

In direkt med Olsson och Stefanelli..
 

Namn: BojansRåtta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
In med steffanelli nu istället för Silvia.

Steffis och Jansson är garanterat dom enda som kör på mot mål.


Snälla kom igen Gnaget..
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:49:00
 Eftersom vi MÅSTE göra mål så kan det vara nån sorts ide att sätta in vår bästa målskytt eller är man en hysteriskt gnällspik med den normbrytande åsikten? 

Namn: grillan   Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2018-07-19 19:49:00
 Första halvlek väldigt jobbig för mig som åskådare. 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:48:00
 Stora delar av AIK, hur grådaskigt (bokstavligen) spel det än nu må vara, så måste en del börja röra på sig och öka tempot. Ser ut som en del fortfarande är på semester…
Men vi kommer tråka ut dem till slut och vinna.
 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:48:00
 Detta matchställ är tamigfan det fulaste jag sett, varför spelar vi inte I svart på vår hemmaplan? Och varför gör vi ett Europaställ I helgrått? Ser ut som cement precis som spelet på planen.

Tempo!
 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:48:00
 När man ser 10 utespelare stå stilla och spela fotboll, då blir man fan mer än mäkta irriterad.
Ska det vara så svårt att förstå att man behöver springa/ta löpningar, kalla det vad fan man vill.

Många högavlönade alibi-spelare just nu som går och gömmer sig.


 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:48:00
 Den enda som förtjänat sin tröja denna halvlek är Yasin. Jansson ser ut som en div 1 spelare idag. Han om någon borde ha koll på att motivation slår klass. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:47:00
 Kul att vi passar hemåt på en offensiv frispark.
Spela i grått borta för tusan och svart hemma.
 

Namn: Pyromanerna från huvudstaden   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:47:00
 Fitt helvete vad dåligt detta är! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:47:00
 Vårt anfallsspel är obefintligt, katastrof. 

Namn: MutumbasDojja   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:46:00
 Upp med kortet för i helvete.


Och vad gör AIK i fasta när vi ändå spelar ut bollen för att sumpa eller lägga in. Helt uselt att det inte blir bättre av fasta.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dängroth

Det gör dom inte, däremot dom som saknar innehåll eller innehåller hets eller krav med hot.


Ishi#24

Det är inte kvaliteten på våra anfallare som är ”problemet”.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:45:00
 Jansson blandar verkligen och ger, ibland så är det verkligen gammal division 1 klass.

Kom igen nu Jansson!!
 

Namn: Matsrubarth23   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:44:00
 MackaPacka

Självklart. Det skrev du inte, men ska de båda spela på topp blir det inte bra alls. Det har vi sett! Och en av de 3 på mittfältet bör Tarik inte spela på heller enligt min åsikt. Framförallt inte nu i framtiden med den mittfältstrio vi kommer ha
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:44:00
 Irländarnas anfallare hade vi behövt, spelade i div 2 i Sverige förra säsongen och har varit klart bättre än våra "stjärnanfallare".. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:43:00
 Cliftonville vore såklart Nice ifall vi skulle reda ut det här, vilket vi borde. Troligen tröttnar Shambajen i andra... 

Namn: Crus   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:43:00
 Avdic bäst hittills, ger inte bort en boll. 

Namn: Crus   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:43:00
 Avdic bäst hittills, ger inte bort en boll. 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:43:00
 MackaPacka
Klart du har rätt, men folk måste väl få ”blow some steam” när spelet ser för taskigt ut
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:42:00
 Bättre AIK nu, detta vänder vi. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:42:00
 Matsrubarth,

Vart skrev jag att Tarik inte ska starta? Jag tycker absolut han ska göra det, men hur många tjurrusningar gjorde inte han i förstapressen den första kvarten? Var mest en betraktelse över att jag tyckte det såg likvärdigt ut mot Stefanellis dito.

 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:40:00
 Ta på er svarta tröjor inför andra halvlek-Vi vill se AIK! 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:38:00
 Vår matta är helt jävla efterbliven i vanlig ordning, är det 48 halkningar på våra gubbar redan måntro? 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:37:00
 Verkar bli cliftonville mot shamrock då eftersom cliftonville tog ledning 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:36:00
 Ut med Avdić,in Med Stefanelli och låt Elyounoussi ta Avdić plats 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:35:00
 Taktiskt utmanövrerade av ett bondgäng på hemmaplan... tack för kaffet.

Man skulle kunna tycka att det är en smula pinsamt.... men vad vet jag...
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:35:00
 In med Stefanelli för i helvete Norling! Pajasfasoner 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:35:00
 Vad gjorde Lindkvist där!?!? Grym räddning av Linnér! Räddade laget och Lindkvist där! 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:35:00
 Så här är det att titta på AIK.
Anfall. Hoppas ingen slår en felpass.
Hoppas ingen gör bort sig .
Hoppas det finns en tanke.


Ska det vara så?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:35:00
 Bw kanske ska köpa en ny anfallare för 15 miljoner som Norling kan sätta på bänken. 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:34:00
 Bara en tidsfråga innan dom avgör matchen, fullständigt utspelade..

Norling och AIK skämmer ut svensk fotboll just nu
 

Namn: Tegis   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:34:00
 VAKNA FÖR HELVETE. Puh nära att vi skulle behövt göra 3 baljor och det kanske fortfarande kommer behövas och det ser inte så troligt ut just nu. 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:34:00
 Då ska Norling spela fotboll sista tredjedelen av planen, märks hur djävla ovant det är för ett lag som fostrats att ha 10 man på egen planhalva.... 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:34:00
 KÖP mer BW =)))))) 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:34:00
 Varför ständigt hemåtspel i fasta situationer?

Varför är Jansson den enda som vill framåt?

Som sagt... det här jävla hemåtspelet...

Byt order nu Norling!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:33:00
 vilket jävla försvar... 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:33:00
 Jävlar vad bra Robin Jansson är idag! Annars alltför slarvigt, men nog ska detta gå bra i slutändan.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:33:00
 Hände precis den där frisparken ? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad är det för jävla frisparksvariant? Det är det sämsta jag någonsin sett.

Edit: Är det här ett skämt eller? Vad fan är det som händer?
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:32:00
 Spelar Jansson i pocketrollen? 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:29:00
 Ingen idé att testa lite avslut när motståndet har en kortväxt oerfaren målvakt född 2002? Nähe.

Varför spelar vi med de väldigt olika hemmatröjorna borta men de väldigt lika tredjetröjorna hemma?

Matchen utan logik.
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:29:00
 - GnagetFöreJaget

Skojar du? Bäst målsnitt per 90 minuter av samtliga i allsvenskan förra året. 9 mål och 3 assist på 16 framträdanden.
 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:26:00
 VI gör shamrock bra genom att gå på tomgång. Tråkig inställning i en måste-match 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:25:00
 Tycker Tarik pressar som en dåre och jagar mot motståndarna i likhet med Stefanelli (ingen kritik mot det) så har lite svårt att se att Stefanelli avviker särdeles mycket... 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:24:00
 Tarik och Yassin visar alltid 100% inställning!! 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Även om vi haft Ronaldo, Neymar och Kane så hade vi fegspelat..
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:24:00
 Riktigt svagt att inte lira i svart hemma. Vi är väl fan Gnaget. Vi spelar i svart. 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:24:00
 Kommer inte vinna mot bp med detta spel. Bara hoppas Seb kan spela i helgen och väcka dessa dönickar som visar upp sig nu. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:24:00
 Utan Olsson är vi inget vidare.
Betyder extremt mycket för vårt spel..
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:23:00
 Lugn bara, vi börjar lira om i 60:e minuten mer eller mindre. 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:22:00
 SM guldet går före EL... bara såååå ni vet 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:22:00
 Använd inte de här målet som en anledning att klaga på Norling eller till o med hoppas på förlust för att RN ska behöva gå?

Lyssna på senaste radio råsunda så förstår ni.
Detta gäller även mig som gnällt.

Kom igen Gnaget!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:22:00
 Sa till tjejen precis innan hörnan slogs att irländarna säkert är bra på fasta och så... Usel markering av samtliga. Den ska inte få gå över alla sådär enkelt. Men irländarn stod rätt så...

Suger att matchdräkterna är så lika också.

Vi vänder detta!!!
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:21:00
 Angående tröjorna ser det värre ut i fulstream.... Ser knappt skillnad 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:21:00
 Norling behandling av Stefanelli kommer stå honom dyrt.. 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hur är det möjligt att vi inte är bollförande?
Ett gäng miljonärer på div 2
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:21:00
 Hela startelvan osar av underskattning. Nu fick vi betala. Dax att kavla upp ärmarna. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:20:00
 Tröjorna är lika horribla som spelet och Norlings fegfotboll.

Bilal före Advic och Stefanelli före Silva alla dagar i veckan.
 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:20:00
 Så jävla pinsam inställning till den här matchen från hela laget!!
Tror man är nått jävla Juventus och kan ställa ut skorna och lira på halvfart!

Skärpning för i helvete!
 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:19:00
 Som att svära i kyrkan eftersom man inte är på plats. Men ser knappt nån skillnad på lagen på tv sändningen.

Avd. "Men alla vi som håller på AIK, alltid klagar vi på nåt"

Fan mål
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:19:00
 Norling Norling Norling…

 

Namn: BojansRåtta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:18:00
 Nu ska vi se här.... 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:18:00
 Sprudlande inledning från oss 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:17:00
 Personligen kan jag inte förstå hur Silva går före Stefanelli. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
7 gånger på 0-0 efter 16’ e taget.


Bra då kan vi äntligen börja spela fotboll.
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:16:00
 Den dagen R.N lämnar AIK så blir det andra bullar!!!!! 

Namn: ALER   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:15:00
 Matchställen jobbigt lika även i HD stream på viaplay!

Förövrigt; Adu kör alltså långärmat under matchtröjan.
 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:15:00
 Vi måste göra byten. Detta håller på gå åt helvete. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:14:00
 Är matchställen även lika på en icke fulstream? 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:12:00
 GnagetFöreJaget
9 mål på 11 matcher ifjol tror jag det var.
Solnajojje :sådana skitlag kommer ej vinna oavsett anfallspar
 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:08:00
 Tycker iofs att matchstället är ganska snyggt, men här är de för lika. 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:07:00
 Håller med,Väldigt ansträngande med matchställen. 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:06:00
 Tyvärr, våra tröjor är episkt fula.
Grådask. Har svårt att se kontrasten mellan lagen på streamen.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:05:00
 Manthem/ nej jag har också svårt att se skillnad. Eller skillnad ser jag ju. Men man får koncentrera lite för mycket. 

Namn: Manthem   Visa profil  
Hemort: Tyresö
Sänt: 2018-07-19 19:02:00
 Bara jag som stör mig på att lagen har för lika matchställ? 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:02:00
 Stefanelli är för stor målsumpare. Han lyckades göra 8 (?) mål förra säsongen, men är det bara jag som kommer ihåg alla superklara mål han brände?


Men visst, tycker också han borde spelas mera. Han har ju potential helt klart...
 

Namn: ngd   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 19:01:00
 Varför varför envisas vi med att spela i specialtröjor i Europa i stället för att visa upp vårt klassiska, snygga och ovanliga hemmaställ? Vår identitet får sig en ordentlig törn för att man bara vill sälja en massa tröjor. Horribla varumärkesbeslut. 

Namn: jan holmberg   Visa profil  
Länktips: http://www.reddit.com/r/soccerstreams/comments/905rqw/170
Sänt: 2018-07-19 18:57:00
 Hittade lite fulstreams via länken. Om det finns något lagligt alternativ som inte kostar skjortan är jag intresserad. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/31697/AIK_vs_Shamrock_Rovers.
Sänt: 2018-07-19 18:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stream på länken för den som behöver.

Är själv i Zagreb och fungerar bra hära.

Avd: Övrigt
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:56:00
 solnajojje

Enligt vem är Nico iskall? Ett par personer har ju nyss skrivit att Nico såg riktigt het ut på träning och gjorde några mål. I match har han knappast fått visa sig iskall. Vem har rätt om träningarna?
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:52:00
 Är viaplay, det enda alternativet till fulstreams? Jag vägrar pröjsa 299 kr för ett jäkla day pass. Finns det någon irländsk aktör som visar matchen? 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:50:00
 Bra att Avdic får starta för det är väl snart dax att förlänga med honom 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:48:00
 Patetiskt uselt att inte spela Stefanelli. Finns inget mer att säga.

Vilken gåta han är, Norling.

Framåt Gnaget!
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:46:00
 En del tycker alla laguttagningar är bra, oavsett. Så länge nuvarande tränare gjort dem är de nöjda.

För ett år sedan var Stefanelli en bejublad supervärvning. Nu är han inte ens kvalificerad för ett inhopp. Oavsett vilka skäl som finns till detta så börjar det likna ett faktum att vi ser ett fiasko i paritet med apas Quorinho, bortsett från att Nico snubblade in rätt många bollar förra hösten.

Sync mellan tränare och sportchef verkar obefintlig. Varför köpa offensivt lagda spelare när tränaren inte vill ha det?

 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:38:00
 Vet någon vart man kan finna PPV stream? Eller fulstream för den delen... Kanske letat dåligt men verkar inte som att Viaplay erbjuder PPV? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:32:00
 aikmaster91 Varför då? Vi leder med 1-0... inte 5-0. Då starta med två iskalla anfallare som fått minimalt med speltid? Nej bra med Stefan å Tarik ! 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:22:00
 Är ju dessa motståndare man ska spela Stefanelli och Silva på topp för att kunna rotera anfallspar 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Edit: Äsch, onödigt att dissa en annan GF-medlem. Men, vissa skulle ju må bra av att läsa sin egen sökhistorik och se vad och hur man skriver egentligen.

Silva var dålig i förra matchen och jag hade hellre sett Stefanelli (också) men Silva är ju Goitoms ersättare rakt av. Det är ju helt uppenbart. Man kanske kan misstycka men att bli förvånad vid det här laget är ju lite naivt. Därtill har väl Silva en rätt jävla bra statistik också, han kom väl in 20 min mot IFK och satte en balja för att sen vara borta till typ förra matchen.

För säkerhets skull kanske man kan säga till de som inte riktigt följt AIK i år att det kommer bli väldigt defensivt och tillknäppt idag. Det är möjligt att vi gör ett mål, eventuellt efter ett väggspel, men det kommer inte bli stormande anfallsfotboll och 4-0 (annat än om vi råkar göra mål på varje chans). Bli liksom inte förvånade om så inte är fallet, eller om Stefanelli inte kommer in när det står 0-0 i 60:e minuten.
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:21:00
 Jag kan också uppskatta fartfyllt chansbytande, men när vi släpper till överlägset minst chanser och mål, samt ligger i toppen för antal gjorda kan man ju fundera över vad det är man INTE får se under AIKs matcher i stor utsträckning?

Mitt svar är målchanser för motståndarna och AIK-spelare som i sin tur bränner målchanser. Om det är sevärt är en smaksak. Jag trivs iallafall.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:20:00
 PAL

Kanske dags för dig att skaffa ett nytt intresse, åtminstone tillfälligt, då.
 

Namn: BojansRåtta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:19:00
 Steffanelli byts in i halvtid när vi leder med 3-0 och sätter tre bollar själv! Alla nöjda, alla glada!

Snart lirar Gnaget !
 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:17:00
 Att Avdic startar är egentligen fullt väntat, och kag måste erkänna att det känns lite kul.

På förhand (beroende på matchbild) utgår jag ifrån att Nico får minst 30 min och byter ut Tarik samt att han förhoppningsvis startar mot BP med Gotiom som solnajojje varit inne på
 

Namn: slagborren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:17:00
 Skulle också gärna vilja ha en stream till ikväll då man är på annan ort 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:15:00
 Norlings måhända effektiva men sövande tråkiga spel innebär att.

Högst troligen gör vi ett mål, resten av matchen upplevs som att kolla målarfärg torka.

En antimatch där vi inte lyckas med något, tack och hejdå samt lika roligt som att se målarfärg flagna.

Eller en 5-0 urladdning, låter kul men eftersom det är utslagning snabbt också lika spännande som att se målarfärg blandas.

Hur man än vrider på det blir det alltså tråkigt, ja om det inte blir 1-0 till Rovers då och sen en spännande upplösning med lyckligt slut. Å andra sidan blir man då förbannad över att vi nedlät oss till detta mot ett gäng amatörer med dagjobb i måleributiken.

Men alla vi som håller på AIK... typ
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:14:00
 Bra elva! Ser som många andra gärna ett hyfsat tidigt inhopp (~60onde) från Stefanelli, kanske även Lindkvist ut för att inte chocka honom.

Avdic kommer inte in bara för att det ska roteras, han har varit riktigt bra de senaste två inhoppen. Kul!
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:13:00
 Jag undrar vad som ska till för att vi ska få se Stefanelli i startelvan. Detta hade ju varit en ypperlig match för honom.

Ja, jag gnäller. Trots serieledning och resultat. Men Norling ägnar sig åt kapitalförstöring.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:11:00
 Picknickkorgen

Problemet är att det är Danmark. Danska polisen lär förbjuda oss att vara på andra sektioner än vår egen, lex PSV. De lär dessutom tala genom sina batonger likt de alltid gör.
 

Namn: Flix   Visa profil  
Länktips: http://www.uefa.com/insideuefa/stakeholders/clubs/news/ne
Sänt: 2018-07-19 18:07:00
 Gick på länken för att kika på intäkterna för CL och EL. Noterade att det ligger kusliga pengar i att ta sig till play off i CL. Vinnande lag går till CL och får €15M plus TV-pengar och prestationsbonusar. Förlorande lag får €5M plus att det hamnar i EL:s gruppspel och får ytterligare €2,9M samt TV-bonus och chans på övriga prestationsbonusar.

Med dagens Uefa-koofficient skulle vi endast vara seedade i första kvalrundan i CL i nästa år. För att ha en hyfsad chans på att vara seedade i andra rundan av CL-kvalet så skulle vi behöva förbättra vår koofficient med ca 8 poäng. För att bli seedade i tredje rundan skulle vi behöva ca förbättra vår koofficient med ca 17 poäng. Seedning i fjärde rundan (Play-off) skulle kräva att vi förbättrar oss med ca 27 poäng.

Vad gäller andra kvalrundan (för icke-ligamästare) i Europa League så skulle vi utifrån årets seedning behöva förbättra vår koofficient med 1 poäng och 7 poäng för att bli seedade i tredjerundan. För att bli seedade i fjärde rundan i EL (play-off) skulle vi behöva förbättrar oss med 22 poäng.

Idagsläget står vi på 4 poäng. Uefa har förbättrat poängen för kvalspelet så att man får en poäng för första rundan och ytterligare en halv poäng för varje runda man tar sig vidare till. Vidare har man även jämnat till skillnaderna mellan CL och EL vad gäller poängen.

Nyckeln till att förbättra vår koofficient är ändå att ta oss till ett gruppspel för det är där som de stora poängen delas ut. Ett gruppspel i EL ger 3 poäng medan CL ger 4 poäng. Väl i huvudturneringen får man ytterligare två poäng för varje seger och en poäng för kryss i grupp- och slutspelet samt en ytterligare en poäng för varje runda i slutspelet.

Benchmark 1: skulle vi ta oss till EL-gruppspel i år och återupprepa våra resultat från 2012 skulle vi erhålla 6 poäng.

Benchmark 2: skulle vi däremot lyckas återupprepa Östersunds resultat i grupp- och slutspel resultat så skulle vi få 14 poäng.

Utifrån dagens poängnivåer så skulle vi troligen behöva ta oss till gruppspel med skapliga resultat minst en gång per fem årsperiod för att vara seedade i en tredje runda i EL och minst två gruppspel för att vi ska ha en god chans att vara seedade i tredjerundan i ett CL-kval. Vill vi vara seedade i play off bör vi troligen vara spela gruppspel tre gånger inom varje femårsperiod för EL och fyra gånger för CL.

Om man förutsätter att vi vinner Allsvenskan i år och fantiserar lite till, skulle vi troligen behöva ta oss till kvartsfinal i Europa League i år för att vara seedade tredje kvalrundan i nästa års CL. Tar vi oss till final i årets EL bör vi vara seedade i nästa års CL-play off. (Vinner vi årets EL är vi direktkvalificerade till nästa år CL-gruppspel oavsett placering i Allsvenskan)
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2018-07-19 18:06:00
 resse/bladimir

Du var en av de som gnällde allra mest härinne under Alm. Kasta inte sten i glashus.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:03:00
 Har vi nån live länk som funkar på Palma beach så tar jag gärna emot en sån.

Bra att Henok å Koffe vilar, hoppas på tidig ledning å 3 byten i paus.

Skål
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 18:00:00
 Tragiskt att en sån trött och loj spelare som Silva går före Stefanelli, riktigt jävla illa faktiskt..

Stefanelli kommer inte ens få komma in idag..
 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 17:54:00
 Stefanelli in på stopptid vid ställning 3-0? 

Namn: 1891spjutet   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 17:49:00
 Tyvärr kan jag ej se matchen live idag men är det någon som har en stream som kommer sända AIK ikväll?

Vinna cupen vinna cupen AIK!!!!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 17:45:00
 Koffe och Henok får vila som sagt. Perfekt! Hoppas nu att vi hör 1-2 mål införsta så allt känns tryggt. Tar vinit Tarik å ger Steff en 30-20 min! 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 17:41:00
 Bra elva. Nu kör vi.
OL
DS AM PK RJ RL
KA DA AY
SS TE
 

Namn: Mats N   Visa profil  
Hemort: Stockholm City
Sänt: 2018-07-19 17:36:00
 Kan av skäl inte ta mig ut till Solna.
Någon som vet om den visas på något ställe
i Stockholm City (närheten av Centralen) ?

 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2018-07-19 17:35:00
 Idag tar jag med min son på sin allra första match. Har längtat oerhört länge efter denna dag och jag hoppas den slutar på rätt sätt. 

Namn: Henrik123   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 17:29:00
 Gick precis förbi en blandning av pundare och irländare som sjöng falskt på gröne jägaren. Blir skönt att köra över dom ikväll 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 17:26:00
 gnagarskalle Personligen håller jag på AIK å inte på Stefanelli. Vinner vi med 3-0 å han sitter på bänken blir jag glad. Kommer han in och gör 3 mål så vi vinner med 3-0 blir jag lika glad . För att AIK vinner. Inte för en viss spelare gör mål eller dyligt ... men kanske e ensam om den känslan? 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 17:12:00
 Oj, oj, oj hur tror ni det blir här inne om Stefanelli drar in tre ikväll.

Ngt säger mig att vad var det vi sa:s mamma kommer att regera då :)

Är jag den ende som vågar producera "glada gubbar" här inne ? Många verkar vilja men vågar inte. Uttrycket "förbjuden smiley" är tydligen godkänt i varje fall.
 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:58:00
 Kan inte tänka mig att danskarna skulle sälja slut sin arena till matchen mot oss. Lär finnas gott om biljetter få tag i även om vår kvot säljs slut 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=TPz7vG_OgWw
Sänt: 2018-07-19 16:50:00
 Trist när man som malmögnagare får ett ypperligt tillfälle att se EL-fotboll nästgårds och så är det under semestern när man är bortrest! En match ska dock vinnas/kvalificeras, både för oss och för dem, så det är ju inte riktigt klart än direkt.

På ett sätt är det ju lika bra att vi möter ett svårt lag tidigt. Vi måste ju ändå slå något riktigt bra lag för att ta oss till gruppspelet och hade vi bara övat mot lag som Flora, Shamrock och Djurgården så hade vi ju inte varit direkt förberedda när vi väl står där på San Siro och ska sparka boll. Typ.

Idag är mitt njutobjekt att Bajen har tagit 2p på fyra senaste matcherna. Imorgon får jag hoppas att det blir Goitoms stenhårda nickmål på hörna i 23:e som sen gör att vi vilar in i mål.

Det får mig för övrigt att tänka på Klaksvik förra året och debatten som följde på den. 5-0 i halvtid. Eero gjorde 2 baljor på 5 första och ett tredje som supervackert. Sen följde den tråkigaste halvleken i mannaminne utan att ens försöka vinna - följt av en rätt intressant diskussion här på GF.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:45:00
 Flempanrat// Minns det köandet så väl. Min bemärkelsedag började kl 05 på väg mot Råsunda. Ingen stol eller paraply bringade jag. Men en bok, som efter en timme var papier maché 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:34:00
 Utmedpacket Det kommer roteras lite! 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:27:00
 Vet inte om DNs intervju med Goitom kräver inloggning så här kommer den för säkerhets skull:

Goitoms laddning för matchen i kväll: Minns AIK i cupen 2012
TORSDAG 19 JULI 2018
Full satsning på allsvenskan och i Europa League är målet för ett formstarkt AIK.

– Man får inte ge 100 procent i en turnering och 95 procent i en annan och hoppas och tro att det ska gå bra, säger lagkaptenen Henok Goitom.

Det är fördel AIK i Europa League-kvalets första omgång inför returen mot irländska Shamrock Rovers FC på Friends arena i kväll.

AIK vann den första matchen med 1–0 efter ett mål i andra halvlek av Daniel Sundgren.

Även om många förväntar sig att AIK ska gå vidare är det ett tufft motstånd som väntar.

– Irländarna har mycket fart och högt tempo i sitt spel, säger Henok Goitom och gör en jämförelse med Premier League.

– Det är mycket snack på planen och så går de in rätt hårt i duellerna, lägger han till.

Shamrock Rovers är alltså en tuff motståndare, enligt tränaren Rikard Norling den svåraste motståndaren AIK kunde lottas mot.

Henok Goitom:

– Vi som varit med ett tag i Europa League vet att vi måste anpassa vårt spel. Det är en sak att möta irländare och en annan att möta ett lag från Färöarna eller Braga på bortaplan, säger han och fortsätter:

– Vi kan allsvenskan. Men i Europa League blir det annorlunda från match till match. Det är väl utmaningen, säger han.

Portugisiska Braga var det lag som slog ut AIK i Europa League-kvalets tredje omgång förra året efter ett avgörande mål 121:a minuten.

En blytung förlust.

I stället är det minnesbilderna från 2012 Henok Goitom vill förmedla då AIK gick till gruppspelet och mötte PSV Eindhoven, Napoli och FK Dnipro.

– Kan vi som var med 2012 få fram bilden hur bra det var är det bra. Det är ganska häftigt att möta riktigt bra lag. Vi spelar på en större scen och det är där man vill spela, säger Goitom som är av tre spelare i laget som är kvar sedan sedan dess.

Per Karlsson och Alexander Milosevic är de två andra.

Gotiom ser inga större problem att kombinera allsvensk toppstrid med spel i Europa League.

– Man brukar prata om att det är många matcher på kort tid, men efter många matcher brukar kroppen vänja sig. Saken förändras inte så mycket för vår del. Vi förstår utmaningen och det gäller att ha en bred trupp och rotera om så krävs, säger han.

Henok Goitom vet vad som krävs för att lyckas, internationellt och nationellt.

Det finns ingen anledning att spara på någonting.

– Vi är inte bortskämda med spel i Europa League. Man får inte ge 100 procent i en turnering och 95 procent i en annan och hoppas att det ska gå bra. Det gäller att ge 100 procent i både allsvenskan och Europa League, säger han.

AIK har breddat truppen den senaste tiden.

Men Sebastian Larsson, Panajotis Dimitriadis och Heradi Rashidi är inte spelklara till kvällens match.

– Tar vi oss vidare till nästa omgång så står vi ur ett trupperspektiv bättre rustade för att hantera det än vad vi är nu, säger tränaren Rikard Norling.

Hans Jansson
hans.jansson@dn.se

Kval till Europa League

Kvalomgång 1

12 juli: Shamrock–AIK 0–1

Returmöte i kväll kl 19.00

12 juli: Liepãja-Häcken 0–3

Returmöte i kväll kl 19.00

Kvalomgång 2

26 juli: Djurgården-Mariupol

2 aug: Mariupol-Djurgården

Kvalomgång 3

9 och 16 augusti (lottas 23 juli).

Kval till Champions League

Kvalomgång 1

10 juli: Drita–Malmö 0–3

17 juli: Malmö–Drita 2–0

Kvalomgång 2

24 eller 25 juli: Cluj–Malmö

31 juli eller 1 aug: Malmö–Cluj

Kvalomgång 3

7–8 och 14–15 augusti (lottas 23 juli). 

Namn: Joakim   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:25:00
 Tack för info. 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:21:00
 Joakim

Farum ligger några mil utanför Köpenhamn. Inte en del av storstadsområdet, ligger precis utanför. Ser ut som en rätt lantlig stad. Ganska typiskt för norra Själland.

Enklaste sättet att ta sig dit med bil är via Helsingör. Omväg att köra via Öresundsbron och då måste du dessutom köra igenom Köpenhamn. Slipper du helt om du kommer från andra hållet.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:14:00
 Joakim

Japp, ligger någon mil utanför, mellan Köpenhamn och Helsingör.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:13:00
 Om vi och danskarna går vidare blir det till att sova ute och köa i helgen. Vi lär nog inte få mer än ca 500 plåtar då deras arena inte ens tar 10000 sittande. Skönt att det är varmt i alla fall och inte som när plåtarna till EL 2012 släpptes. 

Namn: Joakim   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 16:13:00
 Läser att Nordsjälland spelar i Farum, som verkar vara en förort till KBH? Någon som kan bekräfta, är för varmt för att söka ytterligare info. 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 15:56:00
 
Är det premiär för Pertans ramsa idag...?

 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 15:55:00
 Blir verkligen spännande att se vilken startelva som mönstras ikväll, ska vi köra trygga spåret med risk för skador/slitna spelare eller ska vi våga rotera in lite spelare som behöver matchform med risk att vi inte håller samma betongvägg bakåt... 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 14:32:00
 1Peter1

Ja det är kanon (glad gubbe)
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 14:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Businesswithmoney

No shit!
Ha ha!

Tror inte heller på propagandaspel, intressant å se HUR
illa det blir?
Ändå sitter man här å väntar med lika stora förhoppningar som vanligt.
Inga skador (på både plan och spelare) å avancemang ger trots allt fem Gnagis av fem möjliga.


Mot Europa!
 

Namn: 1Peter1   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 14:18:00
 BFM - Det instämmer jag helt och fullt i!! (rörande faran med eventuell gambling)

Du ser, tillsammans är vi ganska kloka. (förbj. s)
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 14:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
1Peter1

Nej men summorna verkar också ha gått upp lite sista åren. Men bra att du nyanserar och spetsar min tanke. Enkelt är det inte.

Sen har även jag av samma tanke som du ang CL och ramla ner till EL. Skrev om det ganska nyligen. Menar kval via 2-3 plats eller cupen i detta resonemanget.
Precis därför jag skrivit att det vore dumt att gambla med att köra bästa laget i EL kvalet och rotera i allsvenskan. Därför viktigare att vinna serien än att gå till EL i år. Givetvis ska man satsa på båda men inget får gå ut över chanserna i allsvenskan.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 14:10:00
 Tror det kan bli skitmatchernas mamma ikv, men struntsamma. Inga skador och tryggt avancemang är det viktigaste, de får gärna spara energi också! 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 13:43:00
 Idag måste vi ha råd att lufta den defensiva säkerhetsrisken! Vem vet, kanske helt plötsligt pressar preussiskt!

 

Namn: 1Peter1   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 13:29:00
 Bfm - förstår exakt hur du resonerar. Men att "veta" att en ung anfallare som gör 15+ mål går för 30-50 millar är ju inte detsamma som att en ung spelare som får förtroendet de facto kommer göra 15+ mål. Och kanske utryck som "per automatik" blir lite tillspetsade då försäljningar i den storleken (c:a 40 milar) över tid inte varit alls vanliga i något lag och i synnerhet inte varannat år som klockspel.

Men jag hör dig och förstår hur du tänker. Har inga problem att attraheras av de tankarna även jag, men jag tycker resonemanget ibland blir lite tillrättalagt och att nå dit är nog inte så självklart som du får det att låta. Att via SM-guld (förutom det oerhört stora i detta i sig) nå CL kval och den vägen kanske "ramla ner" i EL gruppspel är nog inte så omöjligt som ni verkar tycka. Absolut inte enkelt, men inom räckhåll. Men i så fall ,åste man ju maximera sina chanser. Så det kan man ju lägga i den fiktiva andra vågskålen. Men sanningen är ju att dessa alternativ inte är av den typen att man väljer ett och så blir det så.

Men kul att filosofera över, helt klart.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 13:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
1Peter1

Absolut är det så. Men vi kan i princip säga att vi vet att vi får 30-50 miljoner för en hyfsat ung allsvensk anfallare som gör 15+ mål och ett gäng ass. Den spelaren är hyfsat rimlig att få till i alla fall vartannat år. Är man ett topplag i serien så bör man nästan per automatik ha en sådan spelare varje år, eftersom ett topplag brukar göra många mål, och då bör främst anfallare få många lägen att göra mål. Sen är den spelaren ibland en Goitom 30+ Och därmed svårsåld för såna pengar. Men hyfsat ofta är det en spelare 21-23 år.

Den sannolikheten skulle jag, som Flix är inne på, säga är extremt mycket större än att ta sig till EL gruppspel. Vi behöver också bibehålla en god ekonomi för att kunna ha ett lag som rimligt kan ta sig till EL gruppspel.

Hade vår verksamhet inte till mångt och mycket byggt på spelarförsäljnkngar hade jag aldrig argumenterat för något annat än själva spelsättet. Men nu behöver vi sälja för att bibehålla och eventuellt växla upp nivå som helhet. I stället för att sälja en klass anfallare vartannat år i snitt så lör vi ofta behöva sälja 1-3 spelare ut startelvan varje år för att få samma pengar. Det kräver också att vi behöver scouta och köpa och spela in fler spelare i laget varje år.

Därmed inte sagt att vi inte säljer 5-6 spelare vissa fönster. Men på ett generellt plan, så tror jag vi gynnas av att sätta många mål på anfallare.

Då pratar jag om perspektiv 10-20 år. Vad som jag tror är mest gynnsamt.
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 13:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ett Europagruppspel höjer sannolikt värdet på flera spelare samt att de förbättrar rankingpoäng och kan underlätta avancemang framgent. Därtill kan spelare som klubben försöker värva bli mer intresserade av ett lag som klarat bedriften att nå gruppspel i EL.
 

Namn: AIK-Luke   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 13:10:00
 Nordsjälland vann första matchen mot Cliftonville med 1-0 borta. Större skrällar har skett så vi kan börja snacka om Nordsjälland när den matchen är färdigspelad. Allt talar såklart för att dom går vidare men hoppet finns! 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 13:05:00
 Angående intäkter: Jag tror att det är lättare att få till en 30-40 miljonersförsäljning än att kvalificera sig för gruppspel i EL iaf genom ordinarie kvalspel.

Angående sportslig framgång: Jag tror även att det är lättare att vinna Allsvenskan än EL-gruppspel.
 

Namn: 1Peter1   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 13:00:00
 Bfm - självklart inte. Det var min poäng att det är lätt att finna tillrättalagda exempel där man väljer mellan fiktiva alternativ.

Kanske har du rätt. Det är även tänkbart att det bästa är att vässa in det valda systemet maximalt för att lyckas ta det till högsta möjliga nivå.

Vem vet? Att välja har Rickard betalt för och sannolikt bäst kunskap och insyn i för att göra. Men det betyder ju självklart inte att han inte kan ha fel.

Tjo.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:57:00
 1Peter1

Måste man välja mellan 50 miljoner från EL gruppspel och en anfallsförsäljning på 40 miljoner?
Går ju att spela lite olika fotboll i en lång serie och i en utslagningsfas i en Europacup.
Den fotboll vi spelar för tillfället tycker jag är mycket lämpad för EL kval. Möjligt ger det guld i ligan i år. Men det går att spela så här i Europa och med en annan balans i ligan. För att maximera alla aspekter. I min bok i alla fall.
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:51:00
 63% chans att vi går till CL nästa år? Jävlar...

Jag kanske är den ende som gillar hur vi spelar. Motståndet anfaller ju emellanåt som mot en bergvägg. Vi kvävde Bajen som en anakonda. Man släpper ingen jävel fram. Jag är ok med det. Sen klagas det på offensiven, men att den skulle vara så dålig är en myt. Vi har gjort näst flest mål i serien, och lika många som Norrköping som är ett lag folk brukar berömma för bra offensiv. Vi äger.

Noring mobbar inte Stefanelli, det är snarare Gnagarforum som mobbar Norling i så fall.
 

Namn: BojansRåtta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:43:00
 Har någon kolla på när nästa avsnitt på sportlib followUs AIK kommer upp?

För er som inte prenumererar så rekommenderar jag starkt att ni börjar göra det!

Framåt Gnaget !
 

Namn: 1Peter1   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:32:00
 Lutar åt solnajojjes tankar om vilka som bör paras ihop. Jag instämmer även med Bfm's insiktsfula åsikt att det är bättre att sälja dyrt än billigt... (förbjuden S)

Dock är sportslig framgång vårt primära mål, och att sätta den främst, med en hypotetisk möjlig nedsida på uteblivna försäljningsintäkter - ger andra fördelar rörande möjlighet att attrahera spelare och talanger samt europaintäkter.

För att skriva en lika insiktsfull hypotetisk jämförelse: Hellre 50 miljoner från europaspel och behålla spelare än 40 miljoner för en anfallare. (skämtsamt menat)

Men jag fattar vad du menar Bfm, och jag har full respekt för din ståndpunkt.
 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:30:00
 Svullo> Det blir det....tror jag 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:28:00
 Silva-stefanelli funkar också. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:26:00
 Starta ex idag med Silva- Tarik på topp. Bytt in Steff sista 30-20. Sen på söndag startar i Henok / Stefanelli på topp. Bytt in Silva sista 30-20 där med mot Henok. Så vi får igång bägge dessa herrar. Det behövs .

Sen i EL borta mot danskarna kör vi Henok/Tarik . Kommer behövas våra två mest taktiska å rutinerade herrar på topp i den matchen. Får vi skada eller dyligt kan vi byta in en fw på g. Å inte iskall..
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:23:00
 Härligt med hemmamatch idag.
Räcker alltså med 0-0 för att vi ska gå vidare
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FCN spelar på Farum Park (Dream Park) enklast är båten till Helsingör drygt 30 min därifrån. Som Kingpin skriver, mkt offensivt lag men tappat spelare i år som de alltid gör, kända som Danmarks "BP", dock mkt bättre lag, sjuk återväxt.

Personligen ser jag grymt framemot denna drabbning. Tror vi har bra chans (magkänsla), Danmark startade ligan förra helgen.

Edit, ja först skall både vi och fcn vidare.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:16:00
 Berguv Tycker personligen inte att Henoks ersättar bör vara Steff utan Silva . Kör silva /Tarik eller Henok/Steff Silva behöver även han mera speltid för att komma igång. 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:10:00
 Grejen är att det både ur ett belastningsperspektiv och ett konkurrensperspektiv finns mycket starka skäl att spela stefanelli, även om han nu skulle ha en formsvacka. Perfekt match för honom idag, hoppas han får starta och goitom vila. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 12:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
1Peter1

Jag har skrivit om för få mål av anfallare, men också sagt att det rent sportsligt inte spelar någon roll vems om gör målen så länge vi vinner tillräckligt många matcher. Poängen är inte att våra anfallare gör för få mål utan att jag vill se ett spel som ger anfallarna möjlighet att göra många mål. Dels för att jag vill se den typen av spel, men också för att vi ska kunna sälja spelare dyrt. För att sälja spelare dyrt brukar man behöva vara anfallare som gör många mål. För mig blir det helheten. Vad jag vill se och ekonomi för klubben.
Sen spelar det ingens om helst roll i sammanhanget om vi tar ett guld. Men långsiktigt tror jag vi gynnas mer som helhet om vi kan sälja en anfallare i alla fall vartannat år för en 40 miljoner än nån wingback eller central mittfältare för 15-20. Anfallaren behöver inte ens vara speciellt bra i spelet. Se bara på alla anfallare Dif kränger för stora pengar.

Dock spelar det inte så stor roll när vi inte använder yngre anfallare i nuläget. Sportsligt kanske det är bäst att spela som vi gör då ingen lär buda hårt på någon utav våra spelande anfallare.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:51:00
 
Blir förmodligen inga större överraskningar i elvan första 60 skulle jag tro. Rovrarna vet nog hur man går
”ALL IN” tills tungorna hänger å bulorna står ut.
Hoppas inte de tar ”vinn eller försvinn” på bokstavligt allvar dock.
Äg boll, rulla ut dem så de får springa sig blåa utan chans att utöva sina köttiga närkamper.
I andra kastar vi in pigga hungriga ben som avgör och får dansa å le.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:45:00
 Tre4Tre, solnajojje & AvgåNorling.

Tack för info! Bra att börja borta. Blir en mycket tuff motståndare som sagt.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:39:00
 Vi börjar borta mot Nordsjälland. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:35:00
 Tar vi oss vidare vill jag se samma försvarsspel i bortamatchen mot Nordsjälland som vi visade upp mot Vraken borta. Håll ihop laget. Döda ytor. Å satsa på omställningar. Prio ett i Europa är att hålla nollan på bortaplan. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:27:00
 Kingpin, det är lottat i samband med motstånd att vi börjar borta 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tar för givet att vi går vidare och får möta danska FC Nordsjälland med största sannolikhet. Frågan är om vi börjar hemma eller borta? Jag hoppas vi börjar borta.

FC Nordsjälland var överlägsna i sin hemmapremiär och Esbjerg hade bara ett skott på mål, som gick in och slutresultatet blev 1-1.

FC Nordsjälland är ett riktigt bra lag (det lilla jag såg förra säsongen under vissa sportsändningar på jobbet). Lirar någon form av 3-4-3 och tycker dom påminner lite om Peking faktiskt. Men nog bättre. Om dom inte tappat en massa spelare till i år? Gjorde mest mål i hela danska ligan förra säsongen (62) d v s mer än både FCK & Bröndby MEN man släppte även in en massa mål (41-42 st tror jag). Oftast när FC Nordsjälland lirar så var det ett snabbt passningsspel, hög press och full fart framåt. Kan bli en mycket läskig motståndare. Klart svår motståndare att möta redan i andra omgången.

Tror själv att danskarna ser sig själva som favoriter mot oss.

Under försäsongen har dom vunnit över bland annat Ajax & PAOK. Frågan är dock om dessa klubbar valde att rotera stort eller inte.

Hursomhelst så kommer det nog bli en mycket mycket tuff match mot ett offensivt FC Nordsjälland. Deras tränare Kasper Hjulmand gjorde tidigare succé där, värvades till tyska Mainz där det gick tuffare och han fick lämna. Tillbaks till FC Nordsjälland där han på nytt gjort succé. En tränare som MFF tidigare hade småspan på.

Får hoppas vår starka defensiv håller mot deras offensiv.

Avd: Övrigt
 

Namn: 1Peter1   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:21:00
 Det börjar gå helt över styr med Stefanelli-spåret och Norling hatet. Och ideliga påståenden om att Goitom e kass och slut. Kul att ha sådana supportrar i ryggen.


Som många sagt tidigare är det självklart ok att undra varför vi gör som vi gör, spelar som vi spelar och vinner som vi vinner. Så snälla, spela inget "två tankar samtidigt" -kort, eller "ska man inte ha rätt att vara kritisk"-kort.Det handlar ju inte om det. Det handlar ju om en fix idé. Det absolut vikltigaste beslut Rickard har att ta enligt vissa är att spela Stefanelli?!?!?


Vi ska vinna guldet. Vi gör många mål. Men enligt voissa gör våra anfallare för få mål. OK, det får man självklart tycka. Men sålänge vi gör mer mål än nästan något annat lag, spelar det någon roll om samtliga mål görs av mittbackar? Blir mål mer värda, räknas dom dubbelt om en forward gör dom? Gärna "rätt" forward dessutom.


AIK är grymma just nu. Grymma! Vissa matcher kan kännas tillknäppta (men som vi ändå vinner, buhu) och andra är en ren njutning att se (i alla fall för mig, exempelvis Trelleborgsmatchen - men fan, vi ledde inte med 4-0 i halvtid. Skit också).


Jag älskar Stef. Jag hoppas han når sin fulla potential i AIK. Men jag stötar och uppskattar djupt vad Goitom gjort och i allra högsta grad fortfarande gör för AIK, vad Tarik gör, vad Silva kommer att göra, vad Avdic gör allt bättre för var omgång som går etc. Den som har det yttersta ansvaret för en spelares utveckling är spelaren själv. Jag är trygg i att Stef kommer ta det ansvaret.


Mot guld, mot europa, mot förlägning av rekord-sviter och mot en fullföljning av en av AIK's tveklöst starkaste perioder i klubbens historia. Och TACK til alla er som jobbat och jobbar oförtrutet med detta, trots att ni tydligen är gravt inkompetenta.


Och slutligen grattis alla AIK'are som får leva och följa AIK just nu.


Framåt!

 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Länktips: http://membercard.friendsarena.se/login/loginaik.aspx
Sänt: 2018-07-19 11:16:00
 #23

Köp biljett då säsongskortet inte gäller ikväll. I övrigt kan du få ett nytt säsongskort i AIK-shopen vilket kostar 100-150 spänn. Har jag för mig i alla fall. Men har du kundnr och kortnr uppskrivna någonstans kan du alltid plocka ut lösbiljetter för varje enskild hemmamatch i Allsvenskan. Se länk (obs. Lösenord som efterfrågas behövs inte).
 

Namn: Luckelinho   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:15:00
 /#23

Årskortet gäller inte ikväll.

- - -

Till en vanlig allsvensk match kan du logga in på AIKs sida för årskort och skriva ut en biljett till den separata matchen.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 11:08:00
 Utmaning, har förlagt mitt säsongskort.. hittar det ej, vad kan man göra inför ikväll? 

Namn: H3   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 10:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Här kommer lite reflektioner efter våren och inför hösten.

Precis som de flesta andra tycker jag det är rätt trist att titta på riskminimerande fotboll men jävlar vad imponerad jag är av Norling och ledarstabens jobb under våren.
Vi har oväntat blivit av med eller varit utan majoriteten av vårt ordinarie, ramstarka försvar men ändå har vi levererat ett helt jävla galant försvarsspel.

Självklart sker detta på anfallsspelets bekostnad vilket innebär lite tråkigare fotboll, men i slutändan kan vi stå där med ett SM-guld samt gruppspel i europa och då väger det ju över rätt ordentligt.

Hade vi spelat det här spelet om vi inte hamnat i det extraordinära läget vi hamnade i?
Ja, då kanske jag också hade tänkt annorlunda, men i nuläget är det absurt att klaga på spelet och resultaten.

Slut upp inför hösten och se till att försöka få de omkring er höja blicken lite och faktiskt hylla laget och ledningen.

Mot guldet!!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 10:20:00
 Perfekt match för Stefanelli och övriga bänknötare idag. Kan bli en riktigt trött match med ordinarie lag. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 09:34:00
 Dunderborstaren Inte hört ett knyst om det. Snarare att han lånas ut 6 månader till MLS isåfall. Om Norling inte tänker spela han så tycker jag han bör lånas ut snarast. Främst för sin egen skull. Å för våran investering.
Men jag hoppas som många andra här få se ett offensiva AIK i AS i höst . Detta borde passa Steff bättre. Å således ge han mera speltid .
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 09:31:00
 solnajojje: Hoppas det. Vore väldigt synd om de stämmer att han är på väg att lånas ut till superettan. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 09:26:00
 Dunderborstaren Andas.. ta två djupa andetag ... E tämligen övertygad att Norling vill vinna guld och gå långt i EL. Han spelar då dom spelarna som gör det jobbet på plan han vill se. Å hittills är det svårt att klaga iochmed starten vi haft. Jag e tämligen övertygad att steffs chanser kommer. Särskilt nu under hösten, han har 2,5 år kvar på sig kontrakt. Det är ingen panik direkt. 

Namn: ilimor   Visa profil  
Länktips: http://fivethirtyeight.com/features/whats-new-in-our-2017
Sänt: 2018-07-19 09:24:00
 Black Ben

Nedanför tabellen finns en länk till en sida som beskriver den metodik dom använder.
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 09:24:00
 Nordanvind : Hur många ggr har man inte "varit säker på" att Norling ska matcha Stefanelli men de slutar med att han får max 2 förnedrande minuter till Norlings belåtna ansikte. Norling skiter fullständigt i Stefanelli , det lovar jag dig. Det har han visat tillräckligt många ggr nu. Han skiter i Stefanelli, skiter i om Stefanelli kan komma in och bryta mönster, han skiter i de miljoner vi lagt ned. 

Namn: Greken   Visa profil  
Länktips: http://www.espn.com/soccer/news/story/_/id/1873765
Sänt: 2018-07-19 09:22:00
 Nordanvind>>

Det där ser ju riktigt bra ut! Lär bli ännu bättre med Sebastian Larsson i startelvan. Kul också att bajen får så dåliga siffror. Ska man förutspå något utifrån dom där siffrorna så borde vi ta guldet rätt komfortabelt och bajen borde falla ner till en sjundeplats. Förvånande att djurgården rankas högre än MFF (SPI-värdet, se länk).

Scholes>>

Tror och hoppas du har rätt om hösten. Förra hösten såg vi riktigt bra ut och man verkligen njöt av att se AIK spela. Kommer vi upp i den nivån nu resten av säsongen så blir man ju överlycklig.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 09:22:00
 Nordanvind: Undrar om de bara tittar på siffror eller om de på något sätt tar hänsyn till spelartruppen (tex värdet på dem). Det är ju annars lite absurt att Bajen, som teoretiskt sett kan ligga på samma poäng som oss med lika många matcher, har 8% chans att vinna och vi 65%. Oddsbolagen sätter ju oss på ungefär samma chans. Oddsbolagen är ju förvisso utbud/efterfrågan-styrt om jag förstått det väl och Bajen har väl haft en övervikt på hemma matcher under de första 13?

Uppmuntrande att titta på men man får nog ta det med en medelstor saltgruva.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 09:19:00
 Jag hoppas verkligen Norling låter Goitom och Tarik vila från start idag. De har matchats hårt och Goitom har en skadehistorik. Jag förväntar mig också att Haukur byts ut mot Lindkvist även i den här matchen och att Lindkvist kanske får lite mer än 10 minuter.

Min tippade startelva:

Oscar Linnér (mv)
Alexander Milošević Per Karlsson Robin Jansson
Daniel Sundgren Ahmed Yasin Enoch Kofi Adu Kristoffer Olsson Haukur Hauksson
Nicolás Stefanelli Stefan Silva

På bänken:

Budimir Janošević (mv)
Rasmus Lindkvist
Denni Avdić
Bilal Hussein
Tarik Elyounoussi
Henok Goitom
Niklas Persson
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Länktips: http://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/al
Sänt: 2018-07-19 08:52:00
 Man kan titta på serietabellen för att bli lycklig eller så kan man titta på den här sidan (länktipset) som försöker räkna ut sannolikheten för att ett lag vinner en serie. Allsvenskan ser väldigt bra ut just nu :) 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 08:33:00
 Vad fan. Trodde Eurosport skulle sända matchen idag men är tydligen viasat? 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 08:25:00
 Missar troligtvisdagens match då jag är på BB.
Saknar någon monetära medel för att fylla min plats så hör av dig så swishar jag en hundring
 

Namn: Riot1891   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 08:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
@Lammkött

Daniel lade upp på Instagram att han eftersökt en fläkt till natten till idag (torsdag) för han hade svårt att sova och det är en viktig match idag.
Senare så på han upp att AIK fansen ställde upp och det hade löst sig.

Den som hjälpte han är en stjärna
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 08:08:00
 Tycker vi bör starta med samma elva som sist. Leder vi inför andra kan man byta ut Henok och koffe tex. På söndag mot BP får vi in Sebbe panos och Rashidi. Då kan vi rotera desto mera. 

Namn: lw86   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 08:05:00
 Jag hoppas på en del rotation även om jag inte tror på de. Dels möter vi ett dåligt BP och så har vi även Panos och Seb klara då. Så tror de roteras även då.

Idag är jag dock övertygad att Stefanelli startar. Önskar även att Bilal och Avdic startar på mittfältet. Hauksson får gärna starta igen även om jag hellre hade velat se Lindkvist där
 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 07:50:00
 Ska vi gissa på att Stefanelli är bänkad ikväll och nu när det bör roteras är det Silva och Avdic på topp? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 07:35:00
 Scholes

Ja vi spelade annorlunda i vår balans när Rikard kom. Ungefär som nu när han drog igång sin första säsong från start. Ändrade sedan under sommaren som du själv varit inne på. Och ändrade sedan igen inför årets premiär som du också varit inne på.

Såsom vi spelade första halvan 2017 och första halvan 2018 gör sannolikt ingen anfallare 15 mål på en säsong. Det vet du också pm du tänker efter. För vi sätter inte anfallarna i spel såsom vi gjorde hösten 2016 och hösten 2017.

Jag pratar hur det ser ut nu, inte om Rikard skruvar om balansen som även du varit inne på.
 

Namn: Luckelinho   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 07:34:00
 Påminnelse. Glöm inte bort de avstängda pendeltågsstationerna i city när ni planerar er resa till matchen ikväll. 

Namn: roggan1973   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 07:20:00
 Har earlybird biljetter till KFF & Ellos ifall någon är sugen. Norra stå. Har långsides därav vill jag bli av med dessa. Skicka pm ifall intresse finns :). 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 07:17:00
 Roggan

23 juli

Källa. Uefa.com
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 07:17:00
 Klart man kan slänga ut sig att vi har en taktik som inte kan få en anfallare att göra 15 mål/säsong. Men det finns ju ingen som helst grund för det. Kan tänka mig att Isak, Obasi, Strandberg och Stefanelli har ett målsnitt på 0,5 mål/match under Norling. Jag kan mycket väl se att Tarik även kan komma upp i ett målsnitt på 0,5 mål/match när vi summerar säsongen.

Kan mycket väl tänka mig att anfallsparen Goitom varit i under hans tid i AIK har producerat ungefär lika många mål men beroende på spelartypen han spelat med fördelats olika. Har svårt att förstå dom som tror att med andra taktiska instruktioner sä hade Goitom gjort 15 mål bredvid Kennedy på samma sätt som han gjorde det bredvid Bangura.
 

Namn: roggan1973   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 06:59:00
 När lottas tredje rundan? Efter att andra är lirad? 

Namn: Hökens panna   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 01:24:00
 Nattliga funderingar...som absolut INTE ska tolkas som kritik mot någon särskild eller starta någon större diskussion. Men hur kommer det sig att så många kallar vår kära Tarik för TarEk?

För han heter väl Tarik? Med i?
Uttalas hans i som ett e? Varför är jag så förvirrad?
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 00:47:00
 Med alla tillgängliga:

Linnér
Milosevic Karlsson Jansson
Lundström Adu Larsson Lindkvist
Olsson
Elyounoussi Goitom

Andraelvan:

Janosevic
Nyholm Ekstrand Dimitriadis
Sundgren Yasin Avdic Rashidi
Hussein
Stefanelli Silva
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19 00:17:00
 Kripic var verkligen inte rätt man för Norlings taktik, så långt kan jag hålla med. Men det sämsta i en AIK-tröja, nej -det köper jag inte.

Marino Rahmberg
Clecio
Lukic
Mrdja

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-19
 gnaget

Vårt spel sätter inte den typen (målskyttar) av spelare i tydliga lägen där dom får ut sina kvaliteter. Egentligen ingen anfallsduo vi har iabsett egenskaper sätts i dessa lägen så frekvent som vi skulle kunna. Precis då som nu har vi ingen skyttekung. Men det beror på taktik och inte kompetens hos spelarna. Med det menar jag inte att Krpic på något sätt var en klasspelare. Men med en annan taktik hade vi sannolikt haft i alla fall en anfallare på rung 8 mål i serien i nuläget. Vi kommer inte se en spelare göra 15+ mål över en säsong med nuvarande taktik.
När vi sedan växlade om i höstas så fick vi en skyttekung.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-18 23:42:00
 Riot// Vad har jag missat? 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2018-07-18 23:39:00
 Kripic var absolut det sämsta man sett i en AIK tröja. Han fick starta fem matcher och hade väl inte ett enda skott på mål. Totalt usel i spelet också. Löpte aldrig rätt i boxen, var inte med och rullade upp anfallen. Han gjorde väl några bra nickar i försvaret. Men det var typ allt.

Jag tyckte han fick för många chanser sett till det han skapade. Men sen var det kanske lite helt rättvist att han direkt skulle spela från start och han fick ju heller inte mycket hjälp av Avdic/Markkanen. Som dock såg ljusår bättre ut än Sulejman.
 

Den här sidan har laddats 94078334 gånger sedan 1999-09-14