Kategori:

Just nu är det 277 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 10:30:00
 Lämnar Carlgren (tack för dessa år) så satsa på Oscar. Köp ut Stam från sitt kontrakt. Å signa upp Örat! perfekt som 2a keeper. Kan klubben , rutinerad. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 10:21:00
 Håller inte Oscar och vi tappar de första 5 matcherna så kan guldet ryka där, vi kommer ihåg när Stam gjorde plattmatcher och Carlgren kom in och visade hur duktig han var.
Jag tror detta är ett misstag att släppa Carlgren men förhoppningsvis har jag fel och att Oscar visar att han är en 1:e Mv.
 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 10:18:00
 Skoj o riktigt spännande med D Carnegie

Ahlerup ger en hopp!
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 10:04:00
 Alla som lämnar en klubb som Bosman är alltså horor..?

Alla som tycker det står förmodligen på en obskyr fabrik utanför Säffle och paketerar brödrostar år ut och år in till samma jävla lön.

Jag tänker, har man någon gång själv gjort yrkesmässig karriär har man förståelse och respekt för Carlgrens agerande. Speciellt när man inte ens vet vad AIK erbjudit för kontrakt...
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 09:45:00
 Att förbundskaptenen håller Carlgren som en av Sveriges tre-fyra bästa målvakter och envisas med att ta ut honom är bara en del i konspirationen att ge Linnér minsta möjliga speltid!

Skämtåsido Linnér kan säkert bli grym och årets genombrott i Allsvenskan. Förhoppningsvis kan han visa att han är redo på försäsongen och i SC. Om inte annat är transferfönstret öppet till slutet på mars.
 

Namn: Luckelinho   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 09:44:00
 /fd Ross Geller

Efter nyår slås norrettan och söderettan ihop. Topp 4 i respektive serie, bildar en ny serie där man tar med sig poängen mot de lag som också går vidare.

I den ihopslagna serien gäller det att komma topp 2 för uppflyttning. Det är dock inte direkt uppflyttning som i fotbollen utan man måste kunna visa att man har ekonomi för det samt att man har en fungerande ungdomsverksamhet.

Det är iallafall så som jag har förstått det men jag ska erkänna att det kan vara småjusteringar som ska till av upplägget jag ovan nämnt.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 09:35:00
 >>AIK_hela_veckan
Jag håller Linnér som en bättre målvakt ja men som du säkert vet är det väldigt lätt att den som en gång hamnat mellan stolparna blir kvar där av någon underlig anledning. Sen är det väl så att i just detta fall har Carlgren spelat och därmed skaffat sig en rutin som gett honom ett försprång. Hade Oscar spelat lika mycket (exempelvis utlåning) tror jag ingen hade tvekat om honom.

Om han gör två tavlor efter varandra? Återstår att se, men ska dessa spekulationer ligga till grund för målvaktsval hade Carlgren heller aldrig kunnat få chansen.

Nej Linnér är ett bättre grundmaterial till målvakt än Carlgren är. Carlgren är inte dålig men kommer aldrig bli mer än en Daniel Andersson 2.0
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 09:05:00
 DennisN // Nästa fredag. 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 09:04:00
 Visst var det ikväll 08 fotboll har uppesittarkväll? 

Namn: AIK_hela_veckan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 08:57:00
 PAL
Om du syftar på Linnér så håller jag absolut inte med om att han är en bättre målvakt än Carlgren. Hade han varit bättre så hade han väl fått stå i stället? Annars är det väldigt konstigt att ha en sämre målvakt som förstamålvakt. Linnér har potential absolut men att stå 30+ matcher per säsong och hålla hög kvalitet varje match är inte samma sak som att göra enstaka inhopp som andramålvakt med betydligt mindre press på sig. Vad händer om han gör två tavlor efter varandra? Hur blir det med självförtroendet då?

Flix
Ja, det är ju så klart frågan. Vidare vad han får för erbjudande från AIK nu kontra va han har fått för erbjudande utomlands.

Vad har AIK gjort för att försöka sälja honom innan hans kontrakt går ut?
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 08:52:00
 Bojansfulamuche //

Bra rutet!
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 08:44:00
 Basketderby ikväll i Brännkyrkahallen ser jag.

Jag ska erkänna att jag (med intresse) följt basketen lite på avstånd och inte satt mig in i allt. Kan någon kunnig förklara vad som gäller för uppflyttning till Basketligan? Bara ettan som går upp? Kval?
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 08:42:00
 Frågan är vad Carlgren har tjänat under sitt kontrakt. Han kom ju in som påläggskalv bakom Stam som med tanke på hans lön måste ha varit tänkt som förstemålvakt. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 08:29:00
 Blir vi av med Carlgren får vi en bättre målvakt till en lägre lön. Varför klaga? 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 07:40:00
 AIK_hela_veckan +1 

Namn: AIK_hela_veckan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 06:30:00
 HUR kan man bli så upprörd över att "money talks"?? Det gör det väl för de flesta människor? Carlgren har, oavsett vad han sagt, inga skyldigheter mot AIK efter att kontraktet gått ut. Han har spelat ut sitt kontrakt på ett bra och hedervärt sätt vilket var vad man kom överens om när man skrev kontraktet. Han har bidragit i allra högsta grad till våra fina tabellplaceringar de åren han spelat hos oss.

BW brukar vara duktig på att få spelarna som lämnar som bossman att låta som att de gör fel och att de "inte vill spela i AIK" samtidigt som han inte brukar gå in på vad för betalt vi pratar om.

Sluta vara så jävla lättkränkta!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 05:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
När jag såg Oskar på nära håll i Obasis debut på Kanalplan så blev jag väldigt övertygad om att han kan bli en blivande stormålvakt. Det var väl också en sån där finjustering av Norling att direkt ranka Oskar före Stam?

 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 02:36:00
 Skillnaden mellan judas och låt oss säga Obasi är rätt solklar, Obasi var tydlig med att AIK var en "stepping stone" han snacka aldrig om att han ska krita på kontrakt så AIK kan få betalt för honom.

Spelare får komma och gå som bosman bäst fan de vill, skippa allt jävla fjäskande för supportrarna bara, äckliga twofaces.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 00:54:00
 Carlgrens en vs en är nog bäst i Sverige och även reaktionsförmåga. Men fan vad jag saknar Ivans pondus i luften och hans förmåga att "äga" sitt målområde. Linnér har i alla fall potentialen att äga luftrummet bättre än Carlgren. Oavsett om Carlgren stannar eller inte så är jag inte orolig. Jag hyser stor tillit till vår scoutingverksamhet. 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 00:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag har verkligen inga hard feelings för Carlgren om han går som Bosman. Han har gjort det bra i AIK, han har vuxit ut till en riktigt bra målvakt. Kanske behöver han lämna för att ta nästa steg. Han har alltid verkat trevlig och det "gnälliga" i höstas verkade mest uppförstorat av media. Klart han var besviken över att inte få spela men det var väl inget mer med det. Det var inte så att han gick ut och sågade någon, bara uttryckte sin besvikelse.

Att han för en tid sedan pratade om att det var viktigt att inte gå som Bosman var säkert sant då. Men saker och ting förändras. Som många varit inne på så har han svalnat lite på marknaden och målvakter har den tuffaste konkurrensen inom fotbollen. Han måste nog vara lite självisk här.

Carlgren har också varit bra reklam för AIK. Ytterligare en ung kille som blommade ut i AIK och dessutom får anses vara bofast i landslaget numera, om än som backup. AIK såväl ger spelare utbildning som chansen. Carlgren är en i raden som gör AIK attraktivt för unga talanger.

En annan aspekt som gör det svårt att ifrågasätta är att AIK har tagit flera spelare som Bosman som blivit riktigt lyckade. Vet inte hur många i dagens trupp som kom som Bosman men det är ett gäng (tror det gäller bl a Ishi, Sundgren, Avdic, Dickson, Blomberg, Obasi, Eero och säkert ett gäng). Jesper Nyholm som ansluter från Dalkurd kommer väl också gratis? Ibland får vi även lov att släppa spelare gratis. Det går inte att vara helt kategorisk utan man får ta det från fall till fall innan dom fälls. Pengar styr fotbollen men fotboll måste vara mer än bara pengar. Vi kan ju glädjas över att vi hjälpt fram en av landets just nu tre bästa målvakter (om vi räknar att de tre bästa spelar i landslaget).

Och sticker Carlgren vill jag se Linnér som förstamålvakt. Ge han fram till sommaren. Han visar så oerhört mycket potential och likt Isak så verkar han bara växa ju större prov han sätts inför. Det här kan vara en riktig stormålvakt på gång. Hans största svaghet hittills verkar ha varit nerverna men det kan bara rådas bot på om han får spela. Inte så konstigt att en tonåring uppvisat lite nervösa tendenser inför 10-20 tusen åskådare men det släpper snabbt. Dessutom har AIK så bra backlinje som ger en oprövad målvakt precis det stöd som behövs.

Och så vill jag gärna se att man frångår det här med att skriva treårskontrakt. Ge Linnér fem år på en gång. Och se till att förlänga med Sauli illa kvickt. Gärna på livstid. Han hör hemma i AIK.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-09 00:20:00
 Oskar Linnér stod i klacken i gallerskaksmatchen 2004 som 7-åring.

Han är nog av rätta virket för att vakta AIK-kassen.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=SW3P-J62IXg
Sänt: 2016-12-08 23:56:00
 Birkagnagaren>

Underbar läsning! 2017 tar Gnagets de Gea landet med storm!

https://www.youtube.com/watch?v=SW3P-J62IXg
 

Namn: Partizan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 23:54:00
 @Pocca

Är redan medlem sen en "tid" tillbaka. -suck-

BoBo Sörensen..
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 23:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Zer0shit

Är det dina fakta som säger att Carlgren är en riktig nolla?

Ska jag fråga igen, vet du om Carlgren erbjudits ett kontrakt värdigt en målvakt av den status han har skaffat sig? (det betyder inte att du eller jag tycker han är tillräckligt bra för att få dom pengarna. Även om man kan tycka att han hade tur i U21 EM eller att andra borde vara före honom i A-landslagets trupper, så är han där, och en sådan målvakt kostar normalt sett en hel del)
Vet du att AIK inte fått bud på Carlgren som man tackat nej till för att till exempel satsa på guldet under hösten?
Vet du att AIK inte vill satsa på Linner i stället?
Vet du om AIK erbjöd Carlgren en förlängning inför den här säsongen? Eller i somras?
Om du inte vet det. Kan du inte heller kalla någon för en nolla om den lämnar som bosman.
Ja det är klart att det kan handla om pengar. Men om AIK inte vill/kan erbjuda Carlgren vad en målvakt av hans status förmodligen kräver. Så kan man väl likväl gnälla på AIK eller på oss fans som inte stöttar klubben på plats tillräckligt ofta så att vi har råd. Osv.
AIK har haft all tid i världen på sig att förlänga kontraktet med Carlgren. I mitt tycke borde det ha gjorts sommaren 2015. Inte att man för en dialog när kontraktet snart är slut.
Jag kan också tycka att man ska skriva längre kontrakt med dom lovande spelare vi köper in redan från start så slipper vi alla dom här förlängningarna när kontraktet är kort och spelaren slagit igenom. Där vi får ge bort en del av transfersummorna utöver hög lön och sign on. Vi sitter nästan aldrig med färgstege när en spelare slagit igenom vad gäller kontraktstid.
Hoppas verkligen att det kan bli ordning på det när vi har sålt Isak.

Hans ord som du citerar säger ingenting mer än just det han säger. Men det går inte dra några som helst slutsatser utav att han skulle vara en nolla eller en hora som en del andra använder.

 

Namn: Birkagnagaren   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 23:27:00
 Vad jag hört så vill AIK satsa och tror mer på Linnér. Carlgren är bra, men tydligen så är Linnér bättre.

Hörde det inför Kalmar matchen från en säker källa. Sen får man se hur det utvecklar sig.

Vilka träffar man i Dubai?
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 23:22:00
 -> Partizan

Onlineröstning funkar kanon!

Ang resten: En grupp (Styrelsen?) ser igenom ansökningar där bland annat återbetalningsförmåga ingår som en parameter. De ger sedan en rekommendation till medlemmarna men det är medlemmarna som sedan röstar. Ang hjärrta kontra hjärna så är det väl som i alla omröstningar. Dock är jag säker på att en övertygande majoritet inser att röstar man för mycket med hjärnan och riskerar DSMs kapital så har vi snart ingen verksamhet kvar frö AIK sektioner att vända sig till ang TILLFÄLLIGT kapital. Vi har ingen välgörenhet dit man kan vända sig för att få pengar om man "fuckat upp" eller inte har en hållbar verksamhet på sikt.

Hur kapital investeras när de inte är "utlånade" är jag inte hundra på. Dock har inte styrelsen mandat att "spela bort" pengar på aktier (kan jag aldrig tänka mig iallafall). Vi får en hel del ränteintäkter som vi varje är röstar om var vi skall skänka (till vilken sektion). Då inte aktier ger ränta antar jag att pengarna är satta på någon form av räntekonto.

Välkommen i gemenskapen om du går med!
 

Namn: Zer0Shit   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 23:14:00
 Bojansfulamuche,

"Men Carlgren är tydlig med att han vill stanna i AIK.
– Jag gillar AIK jättemycket, jag gillar staden, jag gillar fansen, jag gillar allt. Men vi får se vad som händer. Det känns bra, jag trivs jättebra, har haft en fantastisk säsong med 14 nollor eller något sådant och det här var en av mina bästa säsonger i AIK. Vi får se. Jag har en bra dialog med Björn, sa Carlgren till fotbollskanalen så sent som för en månad sedan."

Money talks
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 23:10:00
 Jag kommer sakna Carlgrens dominans på linjen, något få målvakter kan leverera. Han har gjort så många galna räddningar och därigenom räddat matcher åt oss. MEN DET FÅR MAN VÄL INTE SKRIVA PÅ DET HÄR FORUMET.

Avd. Förbjuden smiley
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 23:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är orimligt att Carlgren redan under hösten skulle ha skrivit på ett kontrakt för en ny klubb.
- Visst det är säkert skönt för honom aTT hålla på det för att få arbetsro under hösten och en slippa stökig höst men säsongen är slut och spelarna har semester. Det finns inga anledningar längre för honom och den nya klubben att hålla på det längre.
- Hade han varit klar hade han troligen avböjt Januariturnén för det känns tveksamt om den nya klubben vill släppa iväg honom på jippomatcher istället för att låta honom spela ihop sig med sin nya backlinje.
- Att påstå att klubben och spelaren sitter och inväntar transerfönstrets öppnande känns oseriöst. Det står alla parter fritt att signera och presentera närsomhelst under året. Transferfönstret är bara perioden då spelrätten överförs och spelaren får spela officiella matcher för den nya klubben.

Därmed inte sagt att han redan i höstas bestämde sig för att söka lyckan utomlands, men jag tror inte alls på att han har signerat något kontrakt. Jag tror faktiskt inte heller att det handlar om pengar utan att han känner att han behöver en ny utmaning och en större liga om han ska kunna konkurrera i riktiga landslaget.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:52:00
 Zer0shit

Frågar dig med. VET du varför Carlgren lämnar som bosman? Om han nu gör det.
Kan du berätta hur fakta ser ut? Fakta! Inte vad du gissar. Inga fakta? Håll käften med dina påhopp.
 

Namn: Zer0Shit   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:47:00
 Carlgren är en riktig nolla om han lämnar. Det var inte så fruktansvärt lång tid han svarade såhär "- Tror det är mer av en nackdel att gå som Bosman och att det är bättre om en klubb köper och gör en investering i en än om man chansar med en spelare som är gratis. Man kanske får mer pengar själv men för mig är det viktigaste fotbollskarriären." När han fick följande fråga: "Är det en fördel eller en nackdel att vara Bosman?
" av Olof Lundh i hans podcast. Kort därefter (13/5-2016) kastar Carlgren ur sig följande bullshit: "– "Det har jag sagt hela tiden. Jag kommer inte att lämna AIK som bosman. Jag har klubben att tacka för mycket och vill att de ska få pengar för mig. Men jag trivs jättebra i AIK, säger han till tidningen."

Pengakåta jävla dalmas. Utan oss vore du ingenting.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:43:00
 Bojansfulamuche

Ja, ibland sker ju omständigheter man ej kan råda över. Det är väl bara det att det ser inte så snyggt ut att säga en sak och sedan göra en annan. Jag som supporter kommer även att vilja AIKs bästa i alla situationer så jag är ju part i målet på det viset.

Jag tycker dessutom att Carlgren är en bra målvakt så det svider kanske extra mycket om han skulle lämna på det här sättet. Agenten heter dock Hasan Cetinkaya så jag tror problemet ligger mycket där, han verkar inte vara den bäste av agenter.
 

Namn: Partizan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:28:00
 "okej, några snabba frågor om DSM.

Omröstning på nätet. fungerar det på ett bra sätt?

Risk för upplägg som är satta med mer hjärta än hjärna? Finns det risk att man hamnar i situationer där man försöker rädda en döende patient? Att exempelvis hockeyn hamnar i en falsk trygghet att det kvittar vad dom gör så finns DSM där och räddar upp dom varje gång det blåser snålt?

Vad är storleksordningen på dom lånen som gått igenom? Att man inte lägger alla ägg i samma korg så att säga..

Hur använder styrelsen pengar som inte ligger ute för lån? Placeras pengarna i några värdepapper eller liknande?"

BoBo Sörensen har personligen intygat till mig att allt går rätt till.. :)

 

Namn: Partizan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Carlgren hej då. En talang som aldrig blev blev en klippa. Stort ego, löjliga löneanspråk. Oj, fru fortuna va på min sida i U21-EM.

Dra en snabb tur till zweite Bundesliga innan dom inser att du passar bättre i dritte.

Oscar Linnér, den pojkspolingen har redan visat hur man dominerar ett straffområde.

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:14:00
 Nordin_

Förstår din tanke. Men precis som jag skrev så kan det ju vara AIKs val som gör att AIK inte får betalt och han mot sin vilja får lämna som bosman. Kan vara så.
Ingen vill väl lämna som bosman. Har personligen inte så svårt för att förstå att man kan vilja en sak men olika saker gör att man kanske inte kan styra själv över hur resultatet blir.
 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:04:00
 Gott folk ha förtroende i den sportsliga ledningen. Ni kommer se att dom gjorde allt rätt. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 22:02:00
 Hit spekuleras det i att Carlgren går om han inte fortsätter hos oss

http://www.fotbolldirekt.se/2016/12/08/har-ar-klubben-som-sags-jaga-carlgren/
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:57:00
 Är Carlgren värd en topp fem lön bland de allsvenska målvakterna? Nej
Är han värd topp fem lön i AIK? Ja, i damlaget.

Nej släpp och skriv femårskontrakt med Linner. Ifall Linner inte är redo (vilket han är) så låna ut till typ AFC eller Superettan och skriv ett ettårskontrakt med äldre rutinerad och dokumenterat skicklig målvakt som är motiverad. Finns säkert nån 35-plussare i PL/championchip som inte får förlängt men som skulle kunna göra ett år på 100k/månad. Bättre investering än att slänga det på fladderpelle i alla fall.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:55:00
 Bojansfulamuche

Nej, givetvis ska man inte döma någon innan dess att det har blivit officiellt. För en supporter så går det ju bara att följa mediasvängen och där har BW sagt att man har försökt fixa kontrakt med Carlgren under säsongen men man har ännu inte lyckats, och nu är det två veckor kvar på det kontraktet ungefär.

Det finns inte mycket som talar för att han blir kvar helt enkelt. Som sagt, har inga problem med att spelare går som bosman men då behöver de inte gå ut i media och säga att de vill att klubben ska få betalt för en.
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:55:00
 Intressant om vi har nån ny hora på ingång eller om BW avvaktar med allt vad nyförvärv heter tills Isak är såld.

Blir också intressant att se om ärkehoran Obasi får nytt kontrakt och isåfall hur det ser ut. Vågsr BW chansa på ett längre?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:52:00
 BW kanske inte erbjuder Carlgren ett tillräckligt bra kontrakt?
BW kanske säger till Carlgren att tar du inte detta så går vi på Oscar.
 

Namn: Tjerna till landslaget!   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:51:00
 Per Bystedt??????

Ja varför inte, förut har vi alltid fått ett nytt namn. En frisk fläkt med goda vitsord som ska få ordning på vårt svarta hål till ekonomi. Precis alltid får samma person sen lämna med svansen mellan benen. Nu får (väljer) vi Per Bystedt, då vet vi iaf vad vi får. Där står han med svansen mellan benen redan från början, ingen behöver blir arg eller besviken när ekonomin fortfarande är ett skämt om 2-3 år. För den här gången var det VI som bad om det redan från början. Ser ju ut som överallt annars i samhället iofs....

avd. Bitter jävel som sett samma sak hända lite för många ggr nu...
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:46:00
 Spelarn// Det tycker jag absolut inte! Han är överskattad! Det som irriterar mig med den pojken är ju att han säger sig vilja stanna, när jag vet att han redan i september viste att han skulle "flytta" i December. Går ut i pressen å säger att han så gärna vill stanna fast han redan vet att han drar! Att han lämnar gör mig ingenting. Vi hittar en lika bra målvakt om inte bättre för samma peng han kostar. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:45:00
 1891

Finns längre ner på forumet under dagen
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nordin_

Det behöver du ju inte. Men vet du att AIK inte hade möjlighet att sälja Carlgren i vintras eller i somras? Jag vet inte, men vet du det? För om det är så, så har AIK valt att se till att Patrik spelar ut sitt kontrakt.

Eller vet du att AIK erbjudit Carlgren ett monsterkontrakt, men att han ändå nekat? Jag vet inte, men vet du det?
Är det inte så att man erbjudit det, då har AIK även i det fallet låtit Carlgren bli ett bosmanfall.

Döm inte människor innan du vet, om du nu måste göra det även när du vet.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:41:00
 Yougo: Men återigen. Tycker du att AIK skulle lägga massa jävla pengar på ett fett kontrakt till Carlgren..?

Vi kommer aldrig få några stora pengar för honom, inse det. Är inte det bästa alternativet att han lämnar nu och att man exempelvis kan lägga mer pengar på att förlänga med typ Ofori.

AIK kommer inte gå under för att Carlgren lämnar, tro mig...
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:38:00
 Det är otroligt löjligt att kalla våra spelare för en massa saker.

I ena stunden kräver man att AIK ska "riva" kontraktet eller göra sig av med "den j-a sopan. Plötsligt hittar spelaren formen och gör 5 fantommatcher. Då är samma kille en hora för att denne vill lämna frivilligt.

 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det mest beklämmande är ju hyckleriet när spelare påstår att de vill att klubben ska få pengar, och att de ej vill gå som bosman etc. och sedan inte agerar i linje med det.

Jag kommer aldrig att acceptera att det är en del av den moderna fotbollen.
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:30:00
 Ni är ju naiva om ni tror att Carlgren "väntar ut" kontraktet. Han har ju redan skrivit på för en annan klubb. Vänta bara när fönstret öppnar pressenteras han. Carlgren säger ju att han vill stanna i AIK så att han skall vara välkommen tillbaka. Dock har han gjort klart för längesen den lilla horan, men hylla han ni som vill. Visar ju bara för andra spelare att det är fritt fram att lämna som bosman. 

Namn: Flaggio   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:30:00
 Har vi nån Bosmanhora på ingång? 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:24:00
 Carlgren blir en parentes i AIK, inget mer. Känns inte rätt att plocka tillbaka en spelare som pressar fram en Bosman. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:18:00
 Spelarn

Låter som en lovande verksamhet. Menar, vi är ju en 20 000 betalande torskar också.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:11:00
 Bojansfulamuche: Och Nebo som hårdför och lite barsk hallick.

Don Björn och Ahlerup sköter räkenskaperna. Det måste ju gå seriöst till.
 

Namn: Vinden   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:07:00
 Spelarn>>>

Exakt så, därför blir det här snacket om h*ror så otroligt trist!

>>> Bojansfulamuche

Haha! :-)
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:03:00
 Med Norling som bordellmamma. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 21:00:00
 Om man nu är så förtjust i att kalla spelare för horor så måste man ju på samma gång erkänna AIK som en rätt livlig "bordell" för sådana horor.

Jag menar, vi har ju inget emot att plocka in bosmanspelare själva. Men vi kanske kan kalla dessa spelare "glädjedamer", "kaffeflickor" eller något annat trevligare. Och så är de bara "horor" om de lämnar eller..?
 

Namn: Kvibbster   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:59:00
 Vinden: http://fotbolltransfers.com/site/news/63460
och här säger han att det är en nackdel att gå som bosman: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/carlgren-pa-sista-kontraktsaret-en-nackdel-att-ga-som-bosman/
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hydro

Det ligger inte enbart på spelaren att inte bli bosman. Om AIK inte accepterar bud på en spelare för att man till exempel vill ha mer eller värderar spelaren högre som fortsatt spelare i kampen om guldet än det bud man fått. Så väljer klubben helt eller delvis att situationen uppstår. Vet inte om så varit fallet med Carlgren. Men det är inte alls omöjligt.
Låt säga att en 2 Bundesliga klubb la ett bud på 1.5 miljoner i somras men AIK värderade honom högre i kampen om guldet. Är det då Carlgrens fel att kontraktet gör ut? Knappast va!
Inte sagt att det var så. Men ta reda på fakta innan du drar såna slutsater. Även lm det inte var så. Så är Carlgren knappast en hora.
Eller tycker du han ska få typ 150 000 i månadslön och 5 miljoner i sign on? Du förstår att en målvakt som avgjort U21 EM och är med i ett bra A landslag förtjänar ett namn som ger minst något sånt vid en kontraktsförlängning med en allsvensk klubb?
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:55:00
 Håller med om Åslund! Han skulle säkert kunna kombinera arbetet i styrelsen me arbetet på TV. Tycker alltid han säger bra saker när han yttrar sig om AIK såväl sportsligt som föreningsmässigt.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2016-12-08 20:54:00
 
Mågon som kan klistra in artikeln?

 

Namn: Vinden   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hydro>>>

Ingen fortfarande kontrakterad spelare i AIK är en h*ra, aldrig.

Var har du läst dom här uttalanden?


 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:50:00
 AIK i USA: Ja, men då är ju det enda alternativet att förlänga med Carlgren och ge honom dels ett riktigt fett kontrakt - för han lär inte nöja sig med något annat då han faktiskt gjort sig ett rätt bra "namn" inom svensk fotboll.

Är det värt dessa pengar? Är Carlgren verkligen SÅ viktig för oss..?

Vår chans att tjäna pengar på Carlgren var väl efter U-21-guldet men det bidde ju ingenting då.

Nu lär han lämna som bosman och det är nog det absolut bästa alternativet för alla parter. Carlgren kommer testa vingarna utomlands och AIK har chans att växla upp ett snäpp på målvaktspositionen.
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Men vafaaan!?

Grabben har fullgjort det avtal han och AIK ingick. Han har fullgjort det med den ära och som en mycket god förebild för klubben!
Han har under sin tid hos oss utvecklats från en lovande målvakt på tröskeln till U21 landslaget till att avgöra ett U21 EM slutspel och numera vara A-landslagsman.
Han har varit en viktig pjäs i det lagbygge som under samtliga år han varit i klubben kvalificerat sig för Europaspel.

Hur i he...te är man funtad när man kallar en sådan spelare för hora?

Det enda (utöver några taffliga ingripanden) som jag tycker att han kan belastas för är hans barnsliga beteende i samband med säsongsavslutningen där han blev petad. Men det är en petitess i det större perspektivet.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:49:00
 
Ska jag vara ärlig så tror jag att Carlgren känner att Linner ligger honom tätt i hasorna. Rikard har dessutom lovordat unge Linner vid flera tillfällen. När han nu blev petad i den sista matchen så betedde han sig rätt dåligt tycker jag. Nej, Carlgren behöver en ny utmaning. Det är klart att jag önskar att han skulle stanna i klubben, men det känns som att det lutar åt ett annat håll just nu. Carlgren har varit en väldigt bra AIK representant och jag hoppas att han kommer tillbaka någon gång i framtiden. Det enda jag är lite besviken på är att han har sagt att han inte vill gå som Bosman. Nu ser det ut som att det blir så ändå...

Nu måste klubben hitta ett bra komplement till Linner. Nyfiken på vad klubben planerar här.

 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:42:00
 Vinden

Carlgren förtjänar ordvalet, hans lögner i media kan gott ge honom bosmanh*ra stämpel.

AVD: AIK ska ha betalt när jag lämnar, jag vill att AIK ska få pengar, jag lämnar inte som bosman.
 

Namn: Vinden   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:38:00
 Håller med Krokko,
Det här snacket om h*ror känns ju bara tonårsaktigt (förutom om man går till DO).

Det här är deras yrken, under en ganska kort tid som professionella fotbollsspelare tjänar dom in pengar, är man en h*ra för man byter arbetsgivare? Hands up för alla som inte skulle byta arbetsgivare om lönen säg, femdubblades!
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2016-12-08 20:38:00
 Dåligt av Carlgren att gå som Bosman. Han är i sin fulla juridiska rätt men han uppträder själviskt.

Kan man få be om en styrelse som inte har medlemmar som ska bli försörjda av AIK (Segui) eller ska tjäna pengar på AIK (Galotta) utan som bara är till för AIK.
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mankan: den 15:e väljs endast en temporär styrelse. Ledamöter för ett eller två år väljs av det ordinarie årsmötet 2017.
Vi kommer att ha relativt gott om tid att välja vår nästa styrelse! Förhoppningsvis nyttjas stadgarna till att hålla nästa ordinarie årsmöte en god bit in i Mars månad så att medlemmarna får maximal tid att utvärdera extra årsmötets temporära val.
 

Namn: Mankan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:22:00
 Förtydligande

Med en vecka kvar till mötet så väntar man ju dels med spänning på valberedningens förslag, men kanske ännu mer vad det förslaget betyder i klartext. Vilka står för vad?

Några har ju gett sig på att sammanfatta och enkelt uttryckt så är det väl lag Segui/Galotta/Sörensen mfl, som ifrågasätter VD å ena sidan...

...och lag VD å den andra, som backas av t ex Finansgnagare här på GF och utgörs av de som ligger bakom namnlistan.

För att komplicera bilden finns namn på namnlistan som på förhand i alla fall kopplas till båda lägren...samtidigt verkar ju båda lägren tro sig vara vinnare på "nyval"...

Nu ska Bystedt in i ekvationen...men innan jag på allvar börjar känna mig som Marcus Oscarsson på TV4 lämnar jag ordet fritt till t ex Finansgnagare som ju borde kunna redogöra för vilka bevekelsegrunder han har för att dra igång namninsamlingen.

Någon får gärna lägga ut leken så att säga..helst innan torsdag den 15e så folk hinner ta ställning...
 

Namn: Mankan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:15:00
 Höger fot 2.0

Med all respekt för Tjernas insatser i den svarta tröjan. Men låt det stanna där. Han är inte styrelsematerial enligt mitt enkla förmenande...


Alla

Någon som orkat lägga pussel kring var Bystedt står i den här härvan kring makten i FF?
 

Namn: Vinden   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Carlgren är bra.

Men jag har lite svårt för hans agerande när vi (Carlgren) vinner bollen i defensiven, väldigt sällan några snabba utkast/pass till egna spelare utan istället en ganska lång tid med viftande armar för att sen slå en utspark över mittlinjen, till motståndarna.

Linnér känns bättre både på den punkten och i luftrummet.

Om Sverigescenen är mot en person i styrelsen, då är jag för den personen, per automatik.
 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 20:07:00
 Om Carlgren drar så finns det enligt mig två alternativ:
1. Alternativ 1 är att förlänga med Linnér (endast kontrakt över 2017 just nu). och låt Stam vara reserv nästa säsong.
2. Alternativ 2 är att ta in en etablerad målvakt som går in mellan stolparna direkt. Pär Hansson är en bra målvakt, det har vi sett både på Råsunda och på Friends Arena hur han storspelat. Kanske också en nytändning för honom med en storklubb i Sverige som utmanar om guldet på riktigt. Tycker även i detta fall att en förlängning med Linnér är nödvändig.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 19:57:00
 Eintracht Braunschweig verkar vara adressen för Carlgren. Han hoppas kanske på en "Forsbergresa" tillsammans med Totte och Baffo.

Ta hem Örat och satsa på Linnér säger jag. Vi har nog bra backlinje för att ha råd med en halvdarrig keeper i mål.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/uppgifter-tysk-
Sänt: 2016-12-08 19:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bundesliga/Bundesliga 2 för Carlgren kanske?
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 19:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag skulle gärna se både intellekt och hjärta i vår nya styrelse samt förståelse för hur vår klubb fungerar. Gärna också en person som ingen tycker illa om, som ingen AIK-falang kommer att ifrågasätta och som folk långt utanför AIK-kretsar lyssnar på.

Den första kandidat med samtlig dessa egenskaper som jag kommer att tänka på är en viss Daniel Tjernström... Hoppas att valberedningen ställer frågan...
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 19:35:00
 En stor banger slängdes mot united målvakt nu i europa league och domaren la inte ens märke till det och spelet stannades och han pratande med målvakten sen körde de igen. Tycker nog de borde gått ut med något i högtalarna iallafall. Var ju ett tydligt försök att pricka målvakten. 

Namn: Mattias199292   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 19:31:00
 Carlgren lämnar AIK :( 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/sup
Sänt: 2016-12-08 19:25:00
 "”Superlöftet klar för CL-klubb”

Och nej inte Alexander Isak utan Halmstads talang Sead Haksabanovic som snart verkar klar för Belgiska storklubben Club Brügge. Återstår att se om det är ett smart val eller inte. Steget från Superettan till Belgiska ligan och en storklubb där är... rätt stor ändå. Skönt att det inte blev MFF iaf.

Avd: Övrigt
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 19:24:00
 Håller med om att Bystedt känns som ett uppköp. Har fortfarande mycket pengar investerade i AIK också. Vilket borde vara ett incitament för att backa vår VD för att få till bättre lönsamhet och avtal.

Jag var dessutom en av dom som hade tröttnat på Norling och hans hattande den första sejouren och tyckte det var dags för han att gå vidare just då.

Bystedt har även långt mer kompetens för att sitta i styrelsen än många som sitter där nu. Så för min del är det inga problem så länge han och Norling har gått vidare.
 

Namn: Åsikten   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 19:23:00
 Martin Åslund skulle vara bra att få in styrelsen. Åslund ger ett seriöst och välbalanserat intryck samt att han allt som oftast yttrar sig med eftertanke .

Rörande Carlgren ska ingen skugga falla på honom. Han har har gjort det (stått i mål i AIK) med bravur och det får han mer än gärna fortsätta med.

Nedsättande kommentarer faller oftast tillbaka på de som fäller dem.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 19:21:00
 Nåja, det var väl Cattenacci som styrde upp det hela efter degraderingen. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2016-12-08 19:08:00
 Kom också ihåg vilket läge Per Bystedt kom in i AIK efter degraderingen till superettan 2004. Ekonomiskt och organisatoriskt kaos. AIK gick rakt upp och blev ett topplag, Bystedt satsade egna pengar i AIK, om jag minns rätt så var det tjafs om varumärkesrättigheter med ishockeyn men ingen kan påstå att Bystedt inte är kompetent. Det vore en rejäl uppgradering kompetensmässigt i AIK:s styrelse. 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:46:00
 skjut Nurmi skjut: Norling verkar ha kommit över det. Han har ju till och med gått ut med att han behandlade folk fel under 2008. En av de han behandlade fel var ju, enligt Norling själv, Per Bystedt.

Bystedt är kanske inte min favorit (jag hade verkligen hellre föredragit någon annan) men han har, precis som många andra (Sanny Åslund...), fått en jävla massa skit som inte alltid var helt rättvis.

Förövrigt är det lite så med Segui nu. Jag har varit en stor kritiker till honom här men han förtjänar inte att få alla skit han får.

Annars hoppas jag att Martin Åslund får en plats (och vill) i AFAB:s styrelse.
 

Namn: ErikP   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:41:00
 Jag är helt säker på att jag har läst någonstans senaste året att Bystedt har lyckats putsa upp sin status bland AIKare. Sökte snabbt igenom GF och Sverigescenen utan resultat.

Norling sa ju iallafall i en intervju( typ Lundh eller Luhr) att han inte hade något agg mot Bystedt längre. Minns inte ordagrant.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:39:00
 Norling har inga problem med Bystedt längre, det sa han i en podcast. 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:37:00
 Norling har ju gått ut o sagt (i Lundhs podd om jag minns rätt) att han ångrar hur han betedde sig mot Bystedth och att det är, enligt honom, en skarp jävel. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:36:00
 skjut Nurmi skjut,

Utfallet av avskedandet av Norling blev ju inte det sämsta. Sedan är väl Norling den första som, idag, skriver under på att beslutet var korrekt. En förändring behövdes då precis som en förändring behövdes i våras när Norling kom tillbaka. Tror att många "glömt" att Bystedt och Co kickade Norling än gång i tiden då det ledde till dubbeln 2009 samt att Norling för den delen nu är tillbaka.

 

Namn: ME   Visa profil  
Länktips: http://www.sverigescenen.com/AIK%20Fotboll%20bestulna.htm
Sänt: 2016-12-08 18:28:00
 Erik Lo:

Jo, verkar så.

"För att stärka sin och EGK:s makt ytterligare skenade Pålssons omdöme iväg fullständigt då han efter bolagsstämman närmade sig den enskilt störste minoritetsägaren tillika tidigare styrelseordföranden och den i AIK-kretsar svartlistade Per Bystedt."
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:21:00
 Örat? på riktigt?

tror jag somnar om igen...
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:17:00
 Kollar klipp från förra säsongen..

vi MÅSTE göra allt som står i vår makt att signa Obasi igen...
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bystedt och det sätt Norling sparkades på 2008 har nog varken Norling, Nebo eller supporterorganisationerna glömt.
Jag minns Nebos upprördhet på mötet hösten 2008.

Kaoslängtan?
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:12:00
 Är inte firman rejält emot Bystedt? 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:06:00
 Örat, förvisso en gammal hjälte, men icke förnyat i BP känns inte direkt som en målvakt som skall stå i AIK (oavsett skälen till att han inte fick förnyat).

Linner känner jag rent spontant kommer bli bättre än Carlgren, och förvisso har jag inte sett alla matcher med Linner utöver de i Allsvenskan. Men väl i hetluften så känner jag mig extremt trygg. Något man också märker på försvaret. Visst, det är väl lite mer att arbeta på, men Linner är mitt val.

Visst, får vi in någon supermålis för billig peng så är det väl givet att man tackar ja. Men ingen målvakt som hoppar runt mellan klubbar, även om den råkar vara på hyfsat bra nivå.
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Arbogagnagarn:
Örlund lär inte kräva en monsterlön, han lär inte kräva spel utan kommer med stor sannolikhet acceptera en "mentorsroll" och har med sin erfarenhet, kompetens och AIK bakgrund alla förutsättningar att utgöra den trygghet en eller två unga oerfarna målvakter behöver.
Vår nästa målvaktstränare??

När han behöver kliva in för att vakta buren vid cupmatcher elller om Linnér blir kallad till landslagsuppdrag så vet vi att vi har en målvakt av god allsvensk klass. Han skulle inte göra bort sig!

Så ser jag på det. Han vore perfekt!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 18:02:00
 Per Byström ryktas alltså på väg in. Jo det vore ju ... intressant... 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2016-12-08 18:02:00
 Wiland har kontrakt med MFF ett år till. Varför skulle de sälja sin målvakt till sin störste konkurrent? Händer inte.
Pär Hansson lär bli dyrare än Carlgren men det är en bra målvakt.
Örlund föreslog någon? Det var några år sedan örat var förstemålvakt i ett elitlag. 36 år gammal. Räddningar i 2009 innebär inte räddningar i 2017.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:49:00
 Gissar ju så klart som alla andra. Men jag tror inte att Linner kommer att skriva på ett nytt avtal om vi tar in till exempel Hansson eller Wiland. Det hade inte jag gjort. Hansson eller Wiland kommer inte komma in som andremålvakt. Utan snarare som förstemålvakt i minst 2 år eller mer beroende på vem det i så fall skulle bli. Ingen av dom är nog en som står ett år och sedan drar ut igen.
Sen kanske Björn har såna planer och Linner inte alls bryr sig om att han ska starta just nu de kommande 1-2 åren.

Men jag tror och hoppas att man satsar på Linner nu. Förstår inte vad ni är så oroliga för. Visst är Linner inte tillräckligt utvecklad så är han inte det. Men det har han väl knappast visat prov på ännu? Varken som människa eller målvakt.
Riktigt bra målvakter brukar ta spaden i låga åldrar. Är Linner en sådan målvakt så kommer han att ta den och växa med uppgiften varje match.
Frågan är väl vad man ska ha bakom honom.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:42:00
 Fick höra att Dickson anser att Linnér är den mest spännande och kompletta unga målvakten hansett och att han inte ser några gränser för hur bra Oscar kam bli. Säger en hel del med tanke på vilken nivå Dickson spelat på. Tror och hoppas att Oscar går chansen 2017 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:41:00
 Var ju snack om att Wiland ville flytta till Stockholm. 

Namn: ErikP   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:37:00
 Riktigt lowlifebeteende att hålla på och babbla om horor hit och dit. Hoppas Krokkos siffror stämmer.

Carlgren och AIK bör vara kompisar oavsett vad förhandlingarna mynnar ut i. Annars är vi ute och cyklar rejält.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:36:00
 Att man vill ha in Örat kan jag inte ens förstå.
Sen pratar några om att ta in P Hansson, vad kostar han?
Inte är han billigare än Carlgren och inte ett dugg bättre heller. Så BW ska låta Carlgren dra för att han inte vill ge vår 1:e Mv ett bra kontrakt och då ta in en Mv som är ännu dyrare? Vi vet vad vi får från Carlgren, bara det är värt mycket, tar vi en någon annan och även om det är ett bra namn så är det inte säkert att det fungerar.
"Gå över ån efter vatten"
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:31:00
 Ska vi ta in en ny målis ska det vara Ivan klass! Annars tycker jag vi ska köra på Linnér, inom 1-2 säsonger kommer han vara förbi Carlgren iaf. 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helst ser jag att Carlgren stannar då jag tror att han kommer att utvecklas ännu mer. Men om han väljer att sticka så är det trist men inget uppseendeväckande. Tiden då såna som Mjällby först skrev på och sedan såldes är förbi. Pengarna styr alltmer och lagkänslan blir mindre och mindre viktig. Carlgren har varit en bra representant för AIK under sin tid här och bara att önska honom lycka till om han försvinner.
 

Namn: IvanHooligan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:19:00
 Folk som sågar Carlgren har ju ingen som helst aning om hur det funkar i fotbollsvärlden.

För det första är Carlgren ingen "AIK-are" utan en kille som vi hämtat in från Borlänge. Han har alltid gett allt för AIK och varit proffsig, så inga problem där. Vidare är det få klubbar utomlands idag som är villiga att betala övergångssummor för målvakter. Carlgren är i en period i sin karriär där han är tvungen att röra på sig. Skriver han kontrakt med AIK så blir han säkerligen fast i 1-2 år till. Under de här 1-2 åren kan han både drabbas av skador eller stagnera i utvecklingen. En situation väldigt likt den Pär Hansson drabbades av i Heif. Från att han var AS bästa målvakt 2011 och snack om framtida landslagsmålvakt till att lämna först 2016 för att nöta bänk i Holland. Fullt förståeligt att Carlgren inte kritar på nytt och jag önskar honom all lycka i fortsättningen.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:16:00
 Krokko

Låter bra om det inte är fler än så. Håller med.
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Carlgren ser jag som förlorad... Jag hoppas fortfarande på Örlund!
2017:
Linnér som 1:a
Örlund som 2:a
Stamatopolus som 3:a

Skriv minst tre år med Linnér.
Skriv tre år med Örlund.
Flytta upp en ung talang efter att Stamatopolus kontrakt gått ut. Denne skall i sin tur ta över efter Linnér när hans kontrakt gått ut/säljs.

Från 2018
Linnér 1:a
Örlund 2:a
Ung talang 3:a
Nyckelpersonen i hela upplägget skulle vara ur AIK:aren Örlund.

Go for it Björn!
 

Namn: Ron Swanson   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:08:00
 Bara tacka Carlgren för fina insatser och lycka till i framtida klubb, om det nu visar sig att han går vidare.

Har svårt att vara kritisk mot BW som inte gjort tillräckligt eller inte anser det lönsamt att förlänga.

Räknar med att en ersättare kommer in däremot.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:06:00
 Två skribenter ligger i topp vad gäller att kalla AIK:are bosmanhoror (men bara åtta har tagit sig den friheten de sista tio åren).

Får man rekommendera de två herrarna en lite timeout kanske?
 

Namn: Rubber   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:03:00
 Fattar nada. AIK och Carlgren har avtalat om hur lång tid han ska spela i AIK. Han har rätt enligt lex Bosman (?) att diskutera med ny klubb sex månader före hans avtal löper ut. Så verkar inte ha skett. Men han har alltså rätt till det. När man skriver bosmanhora, exakt vad syftar man på då? Vad har han gjort fel? Vad är skyldigheten gentemot AIK som klubb och förening?
Vi värvar ju spelare med utgående avtal nästan varje säsong. Ni som ogillar principen Bosman, hur ställer man sig till dessa nyförvärv?

Avd. Övrigt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 17:03:00
 solnajojje

Kommer Pär Hansson är han given etta. Inget snack om saken. Linner har inte och kommer knappast kräva en hög lön. Detsamma gäller om Andreas Linde skulle anlända. Vilket jag dock inte tror. Lär inte kräva en hög lön då han inte varit förstemålvakt i Molde direkt. Dock lär klubbar som HBK kanske vilja ha honom som förstekeeper och det är ju mer lockande skulle jag tro än att vara 2-3:a i AIK.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Koppinho

Jag har inget emot Carlgren personligen och tycker han är en rätt bra Allsvensk målvakt men han kommer nog aldrig (tror jag) ta över platsen som Nr 1 i landslaget på många många år. Finns ett flertal som jag håller som bättre än Carlgren för tillfället. Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Nordfeldt, Hopf (tro det eller ej men utvecklats något enormt i sitt klubblag och rankas som en av turkiska ligans bästa målvakter). Sedan har vi Jacob Rinne i Gent som började bra men hade sedan en dipp och nöter nu bänk. Men har stor potential. Håller dessa som bättre än Carlgren.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:46:00
 Inget jävla horsnack om en AIK:are som gjort mycket för klubben och som är allmänt omtyckt i alla läger! 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:40:00
 Jag fick höra av säkra källor att Carlgren redan i Aug/Sept bestämt sig för att "flytta", skrev även om det här på GF för några månader sen. Då jag enbart kände till att det gällde byte av bostad framgick inte om det var ny klubb eller inte. Men av allt att döma har han ju satt sig på tvären emot AIK, vilket tydligt visades då han tom blev petad sista matchen. Smutsiga knep för att få bättre betalt om ni frågar mig. Man kan lämna som bosman på olika sätt, men när man bestämmer sig tidigt att gå som bosman har man inget förtroende kvar hos mig iaf. Kan inte annat än önska han olycka. Kommer dock inte att sakna honom då han kanske är den mest överskattade målvakten på länge. Sen kan man självklart se på det på olika sätt men det är iaf min syn på det hela. 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:36:00
 Sluta kalla spelare för hora för att dom löneförhandlar! Snubben vill ha bra betalt... Konstigt... Jag hoppas att Carlgren stannar tar över första tröjan i Landslaget nästa år! 

Namn: Lamperud   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2016-12-08 16:27:00
 Tycker hela diskussionen om bosmanhora har gått till överdrift sedan väldigt länge.

Givetvis finns det dom som fått allt av klubben för att sedan tvärvägra att ens diskutera, där kan vi prata om dåligt beteende rakt av.

I Carlgrens fall är det från hans håll motiverat att begära en hög lön, så bra är han och så bra meriter har han vid det här laget. Samtidigt är det klart berättigat att då från AIKs håll göra en bedömning om han är SÅ pass viktig för oss att erbjuda det han begär.

Till syvende och sist är det han som tar en chansning och säger "jag kommer inte acceptera den nivå ni erbjuder" och det måste ju alltid vara fine. Antingen hittar han en klubb (ganska självklart) eller så får han stå sitt kast och ändå gå ner från sin begärda nivå, fast med en annan arbetsgivare.

Carlgren har inte satt sig på tvären på ett orimligt sätt, Carlgren har inte fört diskussioner med en annan klubb bakom ryggen på AIK och han har inte ställt fullständigt orimliga krav.

I ett sånt här fall är det inte konstigare än tack för dina tjänster, men nu går vi vidare med någon som ger oss mer pang för pengarna, ha en bra karriär.

Ska man se det ur en mer ekonomisk synpunkt så kan man också fråga sig hur det ens är tänkt att gå vägen? Uppenbart är att han är i en fas av sin karriär att han vill och behöver flytta för att fortsätta utvecklas till nya nivåer. Ska vi förlänga 2 år för att kunna casha in i sommar på honom tänker ni då eller? Vad kostar det i månaden och vad kan vi förväntas få från en försäljning av en målvakt?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:23:00
 Skriv ett femårskontrakt med Linner i stället. INNAN spelaren slår igenom den här gången.
Det bör vi däremot ha och ta oss råd till.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Självklart har Carlgren varit en bidragande anledning till att vi hållit nollan i 14 matcher i år. Men det är inte så att Carlgren blev en bättre målvakt när Norling tog över, utan han tilläts hålla fler nollar än under Alm i och med en mer defensiv uppställning och ett annat försvarsspel.

Det försvarsspelet kommer Linner lätt att kunna blomstra bakom.
Han kommer också i vad jag tror att visa att han är en mer komplett målvakt än Calgren ganska snart. Och med det göra oss än bättre.

Jag ser i alla fall inte behovet av Carlgren som speciellt stort. Lite trist tycker jag att det är då jag har stor respekt för honom som målvakt.

Att Carlgren vill bli och förmodligen vore det motiverat att göra honom till en av dom absolut bäst betalda spelarna i klubben för att få till en förlängning. Gör att det är helt rätt att gå skilda vägar. Då vi inte bör lägga så stort krut på en målvakt. I alla fall enligt mig.
För mig gör det varken Carlgren till en Hora eller Björn till snål att vi skiljs åt.

Vi har helt enkelt inte råd med en målvakt med Carlgrens status utan att det påverkar truppen i övrigt för mycket. Om vi kan behålla Carlgren Ofori och Obasi för låt säga att deras "magiska siffra" är 150 000 SEK per månad per spelare. Men vi bara har råd att erbjuda det till två av dom. Blir den som inte erbjuds det och tackar nej en hora då?
Vad tycker ni att vi ska göra? Lägga "allt" krut på honom? Eller att han ska acceptera en lön långt under hans marknadsvärde? Skit på er dumjävlar.

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:16:00
 Spela in Linnér för tusan. Han är redo. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 16:06:00
 Det behöver faktiskt inte vara något fel att en spelare skriver på för typ 3 år, och sedan drar efter 3 år har gått. Avtalet har fullföljts och tack och hej, liksom.

Detta gäller ju särskilt när vi ändå inte hade fått några stora summor för den spelaren. Vad beträffar Carlgren, ni som prompt ska kalla honom bosmanhora...

Vill ni att han skriver på ett FETT kontrakt med AIK vilket kommer kosta en massa för oss..? Är det värt det? Är Carlgren av så avgörande betydelse för oss..?

Jag ser faktiskt inget problem alls med att han lämnar, vi har intressanta backups och får chansen att värva en toppmålvakt. Carlgren har gjort det jättebra i AIK men nu går vi vidare, liksom.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 15:44:00
 Bosmanho**.... sa Bill

Bosmanho**.... sa Bull
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 15:22:00
 Här är årets snittbetyg i Allsvenskan. Mot bakgrund av dem kanske inte Carlgren ska dra alltför hårt.

2,89 Obasi (betygsatt 9 gånger)
2,84 Ishizaki (27)
2,71 P. Karlsson (26)
2,69 Ofori (25)
2,66 Isak (20)
2,61 Väisänen (18)
2,59 N-E Johansson (28)
2,58 Strandberg (12)
2,56 Sundgren (24)
2,50 Gravius (5)
2,48 Carlgren (28)
2,44 Kpozo (11)
2,42 Yasin (12)
2,40 Markkanen (10)
2,38 Hauksson (16)
2,29 Affane (7)
2,27 Hooiveld (11)
2,22 Salétros (16)
2,20 Blomberg (16), Brustad (5)
1,95 Avdic (10)
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 15:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
"I slutändan handlar det som sagt mest om en leda över hur pengarna styr allt, precis allt. Någon liten uppstickare då och då men annars är det miljardbyggena som dominerar.

Fotbollen speglar världen. Money talks. Men när man hört samma refräng allt för många gånger, då slutar man att sjunga med och dansa." saxat från aftonbladet.

Avd champions league som håller på att dö sotdöden p.g.a giriga storklubbar med hela kroppen i honungsburken.

Länge leve allsvenskan om nu inte gröthals tar död på spänningen. Finns bara ett lag som kan stoppa det och de e vi.

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 15:17:00
 Stam har redan visat att han inte duger.
Saletros fick ett bra kontrakt, kanske ett för bra kontrakt då han inte räcker till på kanten.
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 15:07:00
 Jag hoppas Carlgren drar ett korsband eller liknande på Januariturnén och förblir kontraktslös och får harva i superettan resten av sin karriär. För mig är han redan en bosmanho**.. 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:57:00
 Carlgren är redan klar som Bosmanho**....

 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:54:00
 Har sagt det förr: En förlängning med Carlgren innebär att han blir topp3 bäst betald i laget (mycket möjligt att det är rimligt iom landslaget, statistik mm). Det känns dock helt omotiverat då vi har Linner och Stam på kontrakt.

Bättre då att satsa pengar på förlängning med Ofori ( där är någon som borde vara bäst betald), Sauli och Gravius.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:45:00
 Bra att vi inte förlängt i förtid med Carlgren. Vill han ha snuskigt betalt så ska han i alla fall inte få det under denna kontraktsperiod. Så bra är han inte att en rejäl förtida löneförhöjning är motiverat. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:45:00
 Konkurrens är bra, men inte om den är för hård. Då tär det mer än ger, som jag skrev tidigare.

Minns ni inför 2013, då vi hade Pertan, Milosevic, Backman och Majstorovic på mittbacken...

Det var en alldeles för hård konkurrenssituation - och vi släppte väl också in fler mål än 2012, den blev således inte bättre av den hårda konkurrensen. Tvärtom så blev väl mittbackarna mer oroliga i sitt agerande.

Det där är liksom alltid en balansgång att gå när man sätter ihop ett lag - det ska vara hård konkurrens fast på rätt sätt.
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:31:00
 Det känns som att tredjemålvakten borde kunna vara målvakten i U-19. Mer än så kan inte krävas för någon som ev. ska sitta på bänken 2-3 matcher per säsong.
Lägg pengarna på rätt ställe. Just nu är det väldigt mycket pengar på läktare/bänk.

Hoppas att vi satsar på Linner och att Carlgren söker sig vidare. Stam får vi nog dras med 1år till.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:25:00
 Som jag ser det så bör man ha två "jag vill spela!"-målvakter, där den ena är en toppmålis och den andre en blivande sådan.

Tredjemålvakten däremot ska finna sig i att nästan aldrig spela, men ändå kunna hoppa in i typ 2-3 matcher per år och göra det helt okej. Typ en lite äldre målvakt vi hämtat från typ superettan/div1, som bara skulle vara hedrad att få tillhöra AIK, liksom.

Därför anser jag att vi inte kan ha en målvaktssituation med tre "jag vill spela!"-målvakter. Det skulle tära mer än vad det skulle ge.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:19:00
 Kingpin du tror alltså helt seriöst att vi dels har råd att ha 2 så lovande/meriterade keeprar på lönelistan? samt att dom både är helt ok med att komma hit å kanske inte få spela? lite väl mycket hybris där va? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 14:14:00
 Hoppas vi inte tappar Carlgren pga några tusen kr/mån.
Vi måste ha kvar Carlgren för att kunna gå för guldet, med sina 14 nollor visade han det
 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 13:44:00
 Skylla på lumpen att man struntar bedriva ungdomsfotboll/satsning hehe... 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 13:20:00
 Tack Kpozos spisplatta! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/stiltje-i-carlg
Sänt: 2016-12-08 13:14:00
 "Patrik Carlgrens kontrakt går ut om bara några veckor.
Men AIK och målvakten klarar inte av att enas.
- Vi är inte överens, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen."

Antar att Carlgren lämnar. Även om jag tror att Oscar Linnér går en ljus framtid till mötes så tror (med beteckning på tror) att han inte riktigt är redo för att vara den målvakt vi behöver för att både slåss om SM-guld och ta oss ut i Europa. Vi behöver nog någon med mer rutin och kanske vore Pär Hansson i Feyenoord ett mycket vettigt alternativ då han har rutin samt sitter på ett utgående kontrakt med Feyenoord och vill ha mer speltid. Sen har vi ju Andreas Linde i Molde som sitter på ett utgående kontrakt han med och såg väldigt intressant ut i OS. Skulle kunna vara en bra back-up/framtidsspelare bakom tex Pär Hansson tillsammans med Oscar Linnér. Detta innebär såklart att Stam måste lämna. Då har vi en målvaktsbesättning med Pär Hansson, Oscar Linnér & Andreas Linde. Rutin och mycket lovande därbakom.
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 13:11:00
 Någon spm kan klistra in artikeln om talangerna från Bajenbladet, hade varit intressant att läsa. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 12:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Högt på min önskelista står en fullkomligt galen hemmapremiär nästa år, gärna med något som liknar ett startskott på en triumfalistisk årgång.

Jävligt kul vore om vi vid avspark i första hemmamatchen åstadkom ett "Anfieldvrål" à la 70-tal, gärna något som slår decibelrekord i svensk fotboll. Man vill liksom känna redan från första minuten av 2017 att den titelmässiga ökenvandringen går mot sitt slut och att klubben är kompakt och taggad på ett helt sinnessjukt sätt.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 12:43:00
 Bara två titlar på 2000-talet är skandal, bästa läget att bryta trenden på länge 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 12:41:00
 En tokmobilisering för att stötta laget till att vinna svenska cupen skulle jag gärna se. Visst vi är klara för europaspel men vi behöver bryta titeltorkan för att få in vinnarmentalitet i klubben igen. I dagsläget är vi Sveriges nästbästa lag och såvida truppstyrkorna förändras klart ska vi vara huvudfavorit till att ta hem turneringen nu när MFF är utslagna.

Dags att få se Nisse höja en buckla som AIK-kapten för första gången!
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 12:17:00
 PAL
Vad jag minns av Difmatchen -99 var hur avslaget det var på Norra. Hade förväntat mig en fortsättning på euforin efter AEK-matchen, men i stället var det ganska glesbesatt och inget riktigt drag.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 12:05:00
 >>Tobias
Ja folk snackar om att vi tappade guldet mot HBK eller att det var pga en offside. Att vi lät pinsamt usla och sedermera degraderade dif spela 0-0 mot oss på Råsunda var det ingen som kom ihåg i CL-yran.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 11:54:00
 Tobias
Men först när man uppmärksammar sina brister gör man någonting åt dem. Ifjol hade vi ju ett unikt tillfälle att både ta SM-guld (bookies hade oss som klar favorit efter 28 omg) och frälsa publiken för lång tid. Hemmamatch i seriefinalen mot IFK, 45.000 på läktarna och försäkringar om att vi skulle lägga hela vår tyngd på vågen i den matchen. Sedan gick vi in och bajsade på oss.

Just därför tar jag upp vårmötet 2013, som var dess diametrala motsats, spelmässigt, taktiskt och inställningsmässigt.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 11:46:00
 Krokko >>> Ja, så där kan man ju hålla på i all oändlighet. Möjligen var kanske inte "AIK-matchen" den stora grejen för Blåvitt i mitten på 90-talet när de kunde mäta sig med de främsta klubbarna i Europa. Jag minns ett Dif-derby 99 mitt under CL som kändes som att vi mötte Ljungskile eller liknande. Men det slutade 0-0. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 11:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tobias
Jo, så oerhört mycket mer komplicerat än så.

Något som ofta förgyllt tillvaron för oss AIK:are är just de matcher där vi i det förgångna besegrat motståndare som "egentligen" var så mycket bättre än oss, även med ganska stora siffror.

Några ex.

1992 kom stjärnspäckade IFK tvåa i sin CL-grupp (och var alltså Europaspelets tredje eller fjärde bästa lag) medan vi åkte ut mot AGF Århus. Men mötena AIK-IFK-MFF i Allsvenskan/SM-serien gav följande facit:

AIK 6 0 2 15-9 18
IFK 3 0 5 10-11 9
MFF 3 0 5 8-13 9

1995-96 var IFK fortfarande oerhört starkt (utslagna på bortamål i CL-kvartsfinalen mot Bayern) och MFF kom 2:a resp 3:a i serien. Men AIK krossade dem i inbördes möten:

AIK 4 3 1 16-5 15
IFK 2 3 3 9-11 9
MFF 1 4 3 7-12 7

De sista två åren däremot har AIK varit ett stabilt och pålitligt topplag medan IFK varit halvskakigt och MFF ifjol hade en riktig mellansäsong. Men inbördes facit blev

MFF 5 2 1 13-5 17
IFK 3 1 4 11-13 10
AIK 1 3 4 7-11 6

Bara att acceptera att Fotboll inte alls är så linjärt och simpelt som många intalar sig. Det finns oändligt antal faktorer att ta hänsyn till, inte minst på det psykologiska och motivationsmässiga planet. Till nästa år måste vi slipa bort den här buggen, annars är det risk att titeltorkan fortsätter.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 11:14:00
 Krokko >>> Well. Om motivationen är likvärdig hos två lag brukar laget med bäst sammanlagt kunnande/kvaliteter vinna. AIK har de senaste åren varit klart bättre än Hifdif, något sämre än MFF och i stort sett jämbördiga med Blåvitt. Inte så mycket svårare än så. 

Namn: sucram   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 11:09:00
 Kpozos spisplatta
Tack för länken. Hade missat att AIK sa så.

Dast

Jo jag vet att vi inte har några tävlingsmatcher då.
Bra erfarenhet?
-Ja kanske, det är trots allt C-landslaget.

Höjer hans värde?
-Bra poäng!

Höjer motivationen?
-Bra poäng!

Generellt med AIK-spelare så känner Jag dock att risken för skada är för stor. Sen även att han kommer ur rytmen som AIK har med sin träning.

I detta fall med Isak där vi vill (?) sälja honom i vinter och att hans uttagning bara gör honom hetare så är det väl rätt att låta honom bli uttagen. Blir han såld denna månad så kommer han ändå inte få åka med landslaget.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 09:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Någonting som jag tycker hela AIK måste koncentrera sina krafter på under vinteruppehållet är hur vi ska ta steget fullt ut till ett titelvinnande lag. Under senare år har det blivit allt ovanligare (i a f i seriespelet) att vi slår på arslet mot söderfamily. Däremot har vi fortfarande kvar vårt IFK/MFF-komplex som ofta gör oss handlingsförlamade i de mötena, som ju är sexpoängare fullt ut (till skillnad från hifdifmatcherna).

Minns den otroliga kraft och fokus som vi mobiliserade till IFK-matchen efter Ivans bortgång: inte ens missade straffsparkar kunde hejda oss den dagen och vi fullkomligt svepte de goa göbbarna av planen. Om vi kan hitta tillbaka till den mäktiga energin i kamperna mot storklubbarna så finns inga hinder kvar mot en säsong med titlar och publikhausse.

Men det krävs förberedelser på alla plan för att vi ska klara av att ta det här sista steget nu.
 

Namn: P.Nilsson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2016-12-08 09:37:00
 Krokko/ Du har säkert rätt när det gäller vintermörkret och salladskvaliten på Karlberg.

Gjorde du slagningen på kombon ? den gör inte livet ljusare!
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 09:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
P.Nilsson
Återigen denna pessimism! Är det vintermörkret som gör er så glåmiga?

AIK har under 2016 uppmärksammats av en rad positiva orsaker: vår stabilitet och våra framsteg i de stora bollsporterna, Norlings återkomst, vår sociala funktion - inte minst när vi bjöd in äldre supportrar, det uppmärksammades över hela världen! - , vår tifogrupps otroliga insatser och så - trumvirvel - att vi fått fram svensk fotbolls största guldklimp på evigheter ("den nye Zlatan" är ett smickrande omdöme, för Zlatan).

Visst, det saknas inte negativ eller polemisk publicitet. Alm-affären sköttes med elegans t ex, men utfallet av tränarbytet blev ju överväldigande positivt, till gufarnas besvikelse.

Att vissa rubriker och artiklar är negativa på ett sökt och vridet sätt har att göra med att rubriker med namnet AIK säljer, oavsett. Om du publicerar en artikel om att folk fått rännkacka på Karlberg pga otvättad sallad så blir den likafullt en klickraket. Så låt oss se saker för vad de är och i lapa i oss av fokuset som ständigt föräras oss.
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 09:17:00
 Jag tycker Segui gjort sitt i AIK, dock skall han precis som bla Höger fot skriver ha extremt med credd för vad han gjort för denna klubb tidigare. Men efter Galotta har jag tappat förtroendet för han. Utan att för den skull inte se allt bra han gjort, och framför allt hur han skött media då det blåst. 

Namn: P.Nilsson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2016-12-08 09:16:00
 Någon stallde frågan när det gallde varumärket AIK och vad som givit all uppmärksamhet. Det är naturligtvis en grannlaga uppgift att ta reda på det men en gissning att mer än 50 % av alla artiklar kring AIK inte har en positiv touch är nog inte att vara för djärv.

När det gäller antal artiklar om AIK/Galotta/Segui så räcker det med att göra en googlesökning på den kombon och man inser att Seguis tid måste vara over, för klubbens bästa. Det är plågsamt att läsa alla artiklar; Gör en sökning och bedöm själva!
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 08:56:00
 //Rossi Geller
Jo IFKs projekt är vanskligt då man tappar den viktigaste uppsidan för verksamheten. Spelartransfers är ju det enklaste sättet att balansera ekonomin över tid. Visst man kan hoppas på gruppspel i Europa, men det är betydligt mer slumpmässigt än att lägga upp en strategi för rekrytering och truppsammansättning för att med jämna mellanrum sälja spelare för 10-25 Mkr.

Problemet för IFK är att de har haft en för ålderstigen startelva och alltför få spelare som de kunnat sälja av. Så nu när det är dags att bygga nytt finns det inte ekonomi för att rekrytera nya bärande spelare. Därför blir man tvungen sälja av uppsidan för att inte tappa sportslig konkurrenskraft.
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 08:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag håller med om att Segui gjort sitt i AIK och kommer definitivt inte att lägga min röst på honom den 15:e eller till ordinarie årsmöte 2017.
Tvärtom! Jag vill under inga omständigheter se honom i en framtida styrelse i AIK-fotboll (eller någon annan sektion).
Det är oförlåtligt att missbruka medlemmarnas förtroende till att blanda in gamla kompisar med tvivelaktigt rykte i AIK.
Det är oprofessionellt att starta en öppen strid och personlig vendetta med VD.

Men de dumheter och snedsteg Segui gjort förtar inte att han stundtals varit en briljant och enastående ambassadör för vår klubb. Sättet på vilket han hanterat stormar som blåsts upp runt vår förening hade få andra klarat.
Tänk på de upprepade försöken från den vidrige Jan Josefsson att svartmåla honom och AIK. Segui backade inte en millimeter, utan tog en ärlig och rak dialog.
Tänk "kramen".
Glöm inte hur han var en av dem som på allvar bröt isen och skapade en avsevärt mycket närmare dialog emellan styrelse och medlemmar/supportrar än vad som tidigare varit fallet.
Glöm inte hans aktiva bidrag inom utformandet av AIK-stilen...

Det är inte vackert att sitta bakom sin skärm på ett forum och vara hånfull emot en person som trots sina allvarliga snedsteg på senaste tiden faktiskt gjort så mycket gott för föreningen som Johan Segui.

Hans tid är över! Låt det få vara så utan att för den sakens skull hänfalla till skyffla dynga över en passionerad AIK broder som gjort så mycket gott.
 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2016-12-08 08:39:00
 AIK i USA, 12 m.fl. >>>

Det är faktiskt hemskt hur mycket galla ni kan kasta över Segui.
En person som under 40 år jobbat för AIKs bästa, aldrig haft en "egen agenda" och varit man nog att belysa det som inte står rätt till.
Dessutom kommer ni med rena lögner titt som tätt.
AIK har gått från konkursmässiga till en stabil ekonomi när Segui suttit i styrelsen, eller ska han inte få cred för det, bara skit för annat enligt er.
Ni är på riktigt patetiska.

Det är ok att inte gilla en person, och att tycka det är dags att kliva av, men det som ni på forumen hållit på med under en ganska lång tid är inte ok.
Dom flesta har dessutom inte en enda aning (inkl. 12 och AIK i USA) utan sitter i sin håla och tror sig veta.
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 06:53:00
 Götet ser ut att starta riskkapitalbolag. Hoppas vi slipper gå den vägen igen.

Fatta Ågren om någon extern ägde sig 45% av Isak.
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 02:23:00
 Segui förbrukade allt förtroendekapital den dagen han släppte in Galotta i AIK. Tillsammans har dom åsamkat AIK:s varumärke, identitet och anseende skada i en utsträckning den här klubben aldrig varit med om tidigare. Med människor som dessa i vår klubb behöver AIK inga fiender.

Var på plats den 15:e och rösta för en förändring.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-12-08 01:21:00
 Segui som SLO?

Tack, men nej tack. Seguis tid innehavandes en officiell roll inom AIK är, bör och ska vara över efter nästa möte. Iallafall om ni frågar mig.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2016-12-07 22:38:00
 Segui har suttit i styrelsen i minst 5 år och vilket avtryck har han gjort? Dags för nya krafter att ta vid som har kompetens att ta klubben till nästa nivå. 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 22:31:00
 SLO vore en ypperlig roll! Kanske han tom får lön igen? 

Namn: Defecter   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 21:43:00
 Inte en chans att barnskötaren Segui frivilligt kliver av. Själv tycker jag han borde få fortsätta som SLO, det är ändå det jobbet han gjort hittills, och gjort bra. Även om det aldrig varit hans titel. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 21:03:00
 Kul med Isak! Samtidigt är det fortfarande bara början för oss. Hur bra kan vår akademi bli egentligen? Verkar inte finnas några gränser. 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 20:07:00
 Från juniorboll i AIK till a-landslaget på ett år. Inte pjåkigt för en kille som inte ens får köpa snus. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 19:31:00
 Måste bara säga det, angående Isak, att när man såg honom i första inhoppet mot Tenhult så såg man DIREKT att här har vi något alldeles extra. Det var så typiskt att han nätade också.

Att han sedan efter säsongen skulle säljas för kanske 100 miljoner kr, det är dock en annan femma!

Vilken resa vi har fått vara med om. Fenomenet Isak är ju typ bara sådant som händer Anderlecht och sådana klubbar. Men nu hände det AIK, och jag är stolt som tusan över det.

Han har spelat här sedan han var typ 6 bast. Han är AIK ut och in. Vilken stolthet han är för vår klubb!
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 19:24:00
 Borges Bolltouch: Segui och Grundström vore toppen. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 19:13:00
 Astream

Även om det SÅKLART skulle vare extremt tråkigt om Isak blev skadad så talar iallafall det mesta för att han kommer vara såld innan landskamperna äger rum.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 19:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SOLNASTAD: Haha, skrattade gott när jag läste det där. Att jag, Spelarn, skulle "samarbeta" med megalegendaren Lennart Johansson. Jag skulle bara vara sjukt hedrad att skaka hans hand och tacka för allt han gjort för fotbollen och AIK. Och då vill jag tillägga att jag är en person som vanligtvis har rätt svårt att bli starstrucked.

Murnau: Håller med. Är så jädra snyggt att Putte Kocks uråldriga rekord - kanske - slås av Isak. Från en UrGnagare till en annan.

Dock är väl risken/chansen stor att han tillhör en europeisk bjässe-klubb när januari-lägret äger rum. Jag hoppas faktiskt något blir klart snart, skulle ge Don Björn ett lite "lösare skärp" vad beträffar värvningar in.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 19:00:00
 Skjut Nurmi Skjut:

Hoppas att Segui också hoppar över att ställa upp för omval. Vi har fått vår beskärda del av honom.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 18:57:00
 Endast acceptabelt att ett rekord satt av en gnagare slås av en annan gnagare. Isak således ytterst värdig och passande att slå Putte Kocks rekord.

Skorr>
Klart man är stolt!
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 18:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stolt som en tupp kan alla AIK:are vara idag tycker jag, trallala.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 18:04:00
 Jergander och Lindfors kommer ej ställa upp för omval. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://AIK-historik.blogspot.se
Sänt: 2016-12-07 17:39:00
 Här är förresten en genomgång av de inbördes mötena mellan AIK, MFF och IFK Göteborg de sista fyra decennierna. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 17:37:00
 Bojansfulamuche
Ha, verkligen inte. Bajens publiksiffror är ointressanta eftersom klubben är fotbollsmässigt på gränsen till irrelevant.

Däremot tycker jag att AIK:s publiksiffror är intressanta och att de borde kunna öka till en mycket hög nivå den dag vi inte sjabblar bort guldchanserna på ett tidigt stadium.

Annars är MFF och IFK de klubbar som intresserar mig och potentiellt oroar mig.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 17:22:00
 Krokko

Du om någon håller väl på att jämför våra publiksiffror med Bajens. Du om någon bidrar till diskussioner om Bajens publiksiffror. Så att påstå att du inte tänker på det är ju bara en bluff.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 17:11:00
 Tobias
Jag tänker egentligen aldrig på bajen heller, förutom när jag går in på GF och ser hur mycket folk här uppehåller sig vid... deras publiksiffror. Troligen därför att man fruktar att de på sikt kan ge bajen en bättre position, vilket jag inte tror på (snarare håller de långsamt på att bli ett svenskt Newcastle, Leeds eller Sunderland).

Bajenkramandet finns där, i den mån att usla prestationer sällan kallas usla prestationer och att man rätt ofta hör/läser att "de har något intressant på gång". Ja, om man tycker att resan från en medaljkandidat år efter år för 10-15 år sedan till dagens nothingness är intressant, så varför inte?

Vad jag tycker är att vi släpper fokus på hifdif nu - de finns ju ändå alltid där som humörförhöjare när man behöver få ett gott skratt - och flyttar fokus mot främst MFF och IFK, som är våra riktiga prestigematcher numera.

AIK har sällan dummat sig i senare års 08-derbyn, men mot IFK och MFF har både resultat och (ifjol) publiksiffror varit en missräkning. Varför, någon?
 

Namn: Tor   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 16:46:00
 Äh Isak är säkert redan såld innan januariturnén 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 16:44:00
 Kul att Isak är uttagen.

Samtidigt: blir livrädd att han skadar sig.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 16:42:00
 Varför finns det nästan aldrig gäng/grupperingar som sysslar med schyssta saker endast?

Jag efterfrågar en order som samlar människor att gå på möten och få igenom de åsikter som många har men inte når ut på möten tex. Mitt förslag är Spelaren som högsta huvud och kanske ta hjälp av profiler som Lennart Johansson.
 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 16:08:00
 Det finns väl anledningar till att han fick ordning på Peking och att det fortfarande är en självspelande piano... 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 16:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Även om det var ett självklart val att ta ut Isak så tycker jag Janne J gör ett riktigt kompetent intryck som förbundskapten. Det känns bra, riktigt bra att han leder landslaget.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:59:00
 Idag: "AIKs succé, Isak yngste A-landslagsspelare någonsin"

I Januari: "Sämst i 08, inga AIKare i landslaget, det visar att vi är det naturliga valet för stockholms talanger säger BoKo och Wienerschnitzel"
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko >>> Jag tycker att du överdriver medias Bajenkramande(kändes som ett större "problem" kring millennieskiftet, om du frågar mig). Att fotbollen brukar lämna mycket att önska tycker jag brukar påpekas relativt ofta från de krönikörer som bevakar allsvenskan. Den privatpersonens åsikter som du refererar till i SvD-artikeln har ju också återgivits av en journalist i en artikel. Det är ju inte någon insändare det handlar om. Jag förstår över huvud taget inte ditt uppehållande kring Bajen. Jag tänkte knappt på dem över huvud taget under den gångna säsongen. Jag blev påmind om dess existens i samband med derbyna.

Det är väl just själva publiksiffrorna som Bajen numera hyllas för. Jag har sällan ens hört någon annan än deras egna supportrar tala lyriskt om "stämningen". Varken "bönder", vanliga stockholmare eller journalister.(jo okej Lasse G, men han talar numera alltid om stämningen på alla arenor). Det som utmärker Bajen är de höga publiksiffrorna i förhållande till den allt som oftast obefintliga prestationen. Och det förstår jag att media ser som ett "fenomen".
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:51:00
 Nu är det ju så att de enda AIKarna i januaritruppen är: Carlgren, som inte kommer vara AIK-spelare i Januari. Samt Isak som troligen inte kommer vara AIK-spelare i Januari då fönstret öppnar. Kanske har AIK inte stoppat dem för att de inte är deras sak att göra? Vad vet jag. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:42:00
 Bara jag som har svårt varför ett, AIK släpper iväg Isak och två att Isak ens vill med?

Fattar inte...
 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2016-12-07 15:42:00
 sucram

Enkelt, AIK sätter stopp om AIK har tävlingsverksamhet samtidigt.

"Ska man tolka policyn som att ni stoppar spelarna?
– Ja, det ska man göra. Om AIK har tävlingsverksamhet samtidigt. Vi kommer alltså inte stoppa spelare från januariturnén, men vi kommer göra det om turneringarna inte går under Fifa-datum, säger Wesström och fortsätter:
– Fifa har sagt att det här inte är prioriterade turneringar. Och varför ska vi värdera det annorlunda än Fifa?"
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sucram //

U17 EM samt OS krockade med allsvenska matcher och var inte sanktionerade datum.
Januariturnen krockar inte med några matcher även om de inte är sanktionerade datum, därav skillnaden.

Detta ger värdefull erfarenhet samt höjer motivationen (det höjer nog transfervärde också)

Hade det krockat med tävlingsmatcher så hade det nog varit annorlunda.
 

Namn: sucram   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:38:00
 Jag måste säga att jag inte förstår någonting nu.

Vi stoppade Alex Isak från U17EM och alla våra spelare från OS2016.
Det publicerades på hemsidan om en ny policy att vi bara skulle släppa spelare till datum sanktionerat av FIFA, vilket denna januariturne inte är.

Nu släpper vi iväg Isak för att spela en träningsmatch med det svenska C-landslaget i januari. Han missar viktig tid med laget där det ska läggas en grund inför kommande säsong och riskerar att skada sig, en risk som jag tycker är uppenbar, inräknat tidigare år med dessa landslagssamlingar och resor hit och dit, samt omställning från det ena underlaget till det andra.

Jag förstår ingenting.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:37:00
 Någon som vet hur man gör för att förlänga sitt årskort? Måste man gå någon utbildning för att lyckas?
 

Namn: ErikP   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:20:00
 KP14
Mannen är uppenbart psykiskt störd. Fast det har väl inte förvånad någon nu.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:16:00
 Synd att vi inte hann lura på Madrid en klausul på 50 miljoner vid hans första match i A landslaget. 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Länktips: http://svenskfotboll.se/landslag/hall-of-fame/sfs-hall-of
Sänt: 2016-12-07 15:09:00
 Yngsta spelaren i A-landslaget genom tiderna är Putte Kock som gjorde debut vid en ålder på 17 år och 334 dagar. Ett rekord som förmodligen passas vidare till Alex i januari, kul! 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 15:04:00
 "2891 Felbetalningar Jonas Galotta 0,00 -519,87 -519,87"

Inte ens i DSM redovisningar kan man slippa Gal8a..... Den där mannen är överallt och rör runt.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 14:53:00
 Kul för Isak! Gör ju inte förhandlingarna värre för BW om man säger som så! 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 14:31:00
 Nu är man glad, isak i landslaget! 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 14:29:00
 Isak uttagen! 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 14:22:00
 P.Nilsson//

Håller med till 100%
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/sverige/1400-janne-andersso
Sänt: 2016-12-07 13:51:00
 Trupputtagningen med Janne Andersson på länken, start klockan 14:00.

Skulle vara fint om Isak fick känna på landslaget.
 

Namn: P.Nilsson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2016-12-07 13:32:00
 Visst skulle det kännas otroligt skönt och befriande med en helt ny styrelse utan vare sig Galotta/Segui Grundström eller någon från den styrelse som nu suttit.

Det Söndagsgruppen presterade i hockeyn och därefter deras kupp in i bandyn borde diskvalificera dem från FF och AFAB

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 13:12:00
 Solnastad

Han gjorde det bra i 08 och håller med mycket han sa, det man saknar är att han inte går på hifdif för han hade några chanser att smasha.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://www.svd.se/aldrig-mer-en-hammarbymatch
Sänt: 2016-12-07 13:08:00
 Tobias
Håller med om att publiken är den bästa underhållningen i många matcher i vårt land. Men riktigt så festlig som bajenpubliken framställs i media är den ju inte riktigt - även om det sällan kommer fram. Typiskt nog är det oftast privatpersoner - inte journalister - som påpekar att charmighetsfaktorn i bajens fall ofta är överdriven.

Här ett ex, ur SvD:
"”Aldrig mer en Hammarbymatch”

Superettan har precis sparkat igång, men Richard Bouveng har sett sin sista match på plats.

Medborgarplatsen, där Hammarby för tio år sedan firade sitt SM-guld, ligger öde. Det dystra vädret reflekteras av Richard Bouvengs sinnesstämning. Hans grönvita engagemang är på upphällningen:

–Det är nästan bara fulla ungdomar. Dom kan ju inte se mycket vad som händer nere på planen, säger den idrottsintresserade pensionären som sett fotboll över hela Europa och som gärna stuckit i väg på Bajens bortamatcher.

Den utlösande händelsen inträffade på väg hem från Södertälje Arena dit 65-åringen åkt med två vänner.

–Jag tyckte vi skulle ta bilen, men de sa att vi skulle åka kommunalt som alla andra, berättar Richard ångerfull.

Förutom 1-0-förlusten bjöd Assyriska sina tillresta gäster på en bra inramning.

–Folk hade klätt upp sig, det var en folkfest med hela familjer på läktaren, berättar Richard.

Men på väg hem förstördes upplevelsen.

–Redan på väg till bussarna bakom arenan började bråket. Redlöst berusade ungdomar klättrade på varandra för att bryta upp takluckan i bussen. Skadegörelsen på inredningen var total. En av mina kompisar som var med har jobbat som busschaufför på SL. Han berättade att de tidigare hade ett så kallat spytillägg i tjänsten. Det hade han behövt även i måndags, konstaterar Richard.

Den efterföljande tågresan mot Stockholm var lika stökig.

–Många var så fulla att de inte kunde stå upp. Det var hotfullt och otrevligt. När vi gick av vid Södra Station sa vi aldrig mer. Utvecklingen är väl tyvärr parallell med den i samhället. Vi får se matcherna på tv i fortsättningen, säger Richard som även tänker bojkotta Söderstadion.

–Jag och mina söner Hasse och Janne hade årskort under hela 90-talet. Men stämningen har försämrats. Folkfesten är borta, det går nästan inga tjejer på matcherna. Språket ska vi bara inte tala om. Hatet har tagit över och man kan aldrig se något bra i ett annat lag. Det är en slags färgblindhet, säger Richard som även är kritisk mot klubbledningen:

–Jag tycker inte att man som ansvarig går ut och visar något krismedvetande. Det finns ingen som slår näven i bordet. Det är verkligen tråkigt att det här beteendet slagit rot även i Hammarby som är en genuint varm arbetarklubb. Det är ju därför folk gillar laget, vi vinner inte så mycket och är inte rikt som Djurgår´n, säger Richard Bouveng.

Han ger även spelarna en släng av sleven:

–Det är ett förfärigt gnällande (på domarna), även vid sådana enkla grejer som inkast. Det smittar av sig på publiken. Tacka vet jag ”Henke” Larsson, han var ett föredöme på planen, säger Richard Bouveng som alltså stannar hemma på måndag då Henrik Larssons Landskrona Bois gästar Söderstadion."
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 13:07:00
 Struntar om August är blyg, han bra åsikter. Och kommer växa in mer och mer i programmet! 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 12:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
DSM är verkligen grymt. Har man en 100kr autogiro varje månad som märker man inte ens att det dras.

Hoppas DSM kan köra lite seriösa kampanjer nästa år så att vi tar nästa steg. Känns som att vi stått och stampat lite på slutet.

Skulle inte ett DSM-upplägg fungera väldigt bra som en del i en finansiering till en egen arena? Ett scenario där 2000 medlemmar förbinder sig att betala 30 000kr under en 10årsperiod (250kr/månad) skulle innebära 60 000 000kr totalt. Det borde kunna fungera som del av räntekostnader eller amortering?

Ett sådant upplägg borde vara en trygghet för en finansiär.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 12:22:00
 08 fotboll live nu, från AIK sitter blyge August 

Namn: Tobias   Visa profil  
Länktips: http://www.dn.se/kultur-noje/hojdarnas-bittra-strid-om-no
Sänt: 2016-12-07 12:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tillägg: På länken finns stora delar av "etablissemanget" inblandat. (Förbjuden glad gubbe).
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:49:00
 Krokko >>> Ja, men det är ju den allmänrådande uppfattningen i landet(och numera även i Europa) att svensk fotbolls största behållning är dess publik. Att spelet i bottenskiktet av allsvenskan är dåligt kan ju vem som helst se. Det bidrog väl dessutom till att media fann det anmärkningsvärt. Om Bajen hade mött Barcelona hade det ju inte varit några anmärkningsvärda publiksiffror.

Om man vill göra det lätt för sig kan man ju sätta ett prefix framför ordet etablissemang för att tydliggöra vad det är man menar. "Kulturetablissemang", "medieetablissemang". Om man bara skriver "etablissemang" tänker nog de allra flesta ändå på någonting som har med politik, statliga myndigheter eller näringsliv att göra. Mer Östermalm än Södermalm liksom.
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:32:00
 Idag tas förhoppningsvis Isak ut i A- landslaget för första gången. Får se om någon annan också kommer med, Carlgren borde ju vara självskriven. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:31:00
 Tobias
"Etablissemang eller etablissemanget är en term som används för att hänvisa till en synlig social minoritet (elit etc.) med en dominerande ställning inom en nation eller ett samhälle, som innehar makten och utövar kontroll över hela eller delar av samhället i fråga om ekonomi, politik och det sociala."

I ett så extremt mediavridet samhälle som det svenska så är mainstreammedia med alla dess protuberanser ett typexempel på etablissemang. Vad som sker är att det som vilar i etablissemangets skugga får vissa privilegier (i klartext, gratisreklam), som kan vara gynnsamt i ett inledande stadium men som i längden ofta leder till slapphet, hållningslöshet osv.

Ett typex var hur massmedia gjorde en jättegrej av bajens publikrekordsnitt 2015, där man fick folk att vallfärda till en arena med plastgräs(!!), och knappast för att se på fotboll (även om det som bjöds rent formellt kan kallas fotboll). Ytterst lite skrevs om hur beklämmande torftiga lagets insatser var och hur få visioner klubben var kapabel att generera. M a o blev all denna gratisreklam snarare en käpp i hjulet för bajen, en klubb som faktiskt hotat vår hegemoni i Sthlm vid flera tillfällen under de sista 45-50 åren.
 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:25:00
 Räntepengarna varje år brukar väl uppgå till ca 20.000-25.000 som vi demokratiskt väljer att dela ut till speciella ändamål eller specifik sektion.
Fungerar utmärkt.
Tror det mesta kommer från räntor på utlånat kapital.

Man tecknar sig för 1 post á 12.000 kr (fler om man vill)
Betalas smidigt via autogiro med lägsta belopp 100 kr/månad, beloppet väljer man själv.
Du kan när du vill kliva av men får då inte betalat belopp tillbaka.

Fattar faktiskt inte varför vi bara är ca 1500 personer som är med i DSM.
DSM gör skillnad, det har vi sett flera gånger hittills.

Håller med Wassenius, det borde gå att förklara hur bra och tungt DSM är och spinna på att vi nu är 1500 medlemmar.
Lägga lite extra krut på att tydligt förklara vad det handlar om.

Någon eller några representanter från styrelsen borde få bra med tid i periodpausen på både hockeyn och fotbollen och faktiskt förklara, inte som det varit en kort reklam som inte säger så mycket för den som inte är insatt.
Vi borde lätt kunna bli 3000 medlemmar i Sverige som är med.
 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=10405
Sänt: 2016-12-07 11:25:00
 Extra bolagsstämma. Ny styrelse även i AB;t? Bort med cancersvulsten både i IF och AB.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:14:00
 Krokko >>> Vad är egentligen "etablissemang"? Bajen har en del "kulturutövare" som ofta påpekar att man håller på Bajen(det har vi också, men kanske inte i lika stor utsträckning). Vidare så är det väl vanligt att boende på Söder och närliggande förorter använder Bajen som någon form av accessoar. Att vi eventuellt granskas hårdare i media är väl ungefär som att S eller M granskas hårdare än Fi, V, MP, KD,FP,C. Vi tas på större allvar generellt sett, helt enkelt.

Men att det skulle finnas någon "etablissemangets" klubb i Sverige. Det håller jag inte med om.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnjajojje, Yuogo, Wassenuss

kan stämma det ni skriver angående ränta men min uppfattning är att räntan som trillar in är från de som lånat pengarna, inte från banken i form av ränta. Men kanske har fel här?
(spontant känns det ju svårt att få ränta på dagens bankkonton)
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:11:00
 "Vi har tex betalat medlemsavgiften för några unga killar/tjejer som annars inte haft råd att spela fotboll i föreningen".

Avd stolt !
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:08:00
 Alx. DSM pengarna ligger på ett konto med någon sortränta. En gång per år brukar dessa ränte pengar delas ut. Vi har tex betalat medlemsavgiften för några unga killar/tjejer som annars inte haft råd att spela fotboll i föreningen. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://svartamassan.se/
Sänt: 2016-12-07 11:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Alx // Omröstningar på nätet funkar alldeles perfekt. DSM:s styrelse bereder ärenden (då olika AIK-sektioner begär lån från DSM). Sedan förklarar ansv varför man uppmanar till lån och sedan är det upp till oss vanliga medlemmar att skriva ja eller nej på det mail vi fått. Resultatet redovisas sedan med röstresultatet synligt. Enkelt och smidigt.
Att rösta med hjärtat gör jag så gott som alltid men hjärnan finns också med.
Alla ägg i samma korg handlar det definitivt inte om. DSM ska leva för alltid och det innebär, inga chansningar.
Gå med för tusan. Om du av ngn anledning vill lämna sedan så står det dig fritt.
Minsta andelen är 100 spänn per månad och det sköts galant med autogiro.
Världens bästa supporterinitiativ.
 

Namn: Yougo   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:02:00
 Wassenuss// Jag har också förstått det så. Jag vet iaf att överskottet skänks till en mindre sektion. Tex Damhockeyn fick väl nått år om jag minns rätt. 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 11:02:00
 Steken,

Ser inte ut att vara några konstigheter med andra ord. Punkt fyra är dock intressant. Det är ju synd om inflation över tid äter upp pengarna. Samtidigt hade det fått vara defensiva investeringar så man inte blåser iväg pengar. Värdepapper är ju aldrig riskfritt direkt.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 10:59:00
 Steken/

Som jag förstått så ligger pengarna på ett konto med någon form av ränta. Är det inte så att man delar ut överskottet varje år till någon speciell sektion/ändamål?

Nästa år så hoppas jag att AIK tillsammans med DSM gör en jäkla superraid och siktar på att kliva över 2000 medlemmar!
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 10:57:00
 Alx

Bra frågor

1) Omröstningen funkar skitbra, inget strul där inte
2) Svår fråga, har för dålig inblick i hockeyn för att kunna svara.
3)

DSM har lånat ut smet till följande:

AIK FF – 2,35m
AIK IF – 1,9km
AIK hockey AB – 1,9m
AIK Basket: 0,5m

Det var nog alla

4) Om pengarna inte lånas ut tror jag att dom ligger lugnt och sansat på ett vanligt bankkonto med nollränta.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Länktips: http://aikbasket.se
Sänt: 2016-12-07 10:54:00
 Kan vi inte prata lite basket?

Som ni vet så har vi ju en hyfsat nystartad sektion som nu har fått en fantastisk ungdomsverksamhet i och med att man inkluderade hela Solna basket i AIK. Vi har två representationslag som båda spelar i lagets näst högsta serie och både dam och herr är obesegrade efter ungefär 10 omgångar.

Jag skulle tycka att det var intressant att veta varför folk går på basket och varför folk inte går. Ni som inte går på basket, har ni inte besökt någon match eller finner ni inte något intresse?

Nästa år så kommer våra representationslag att spela i Sveriges högsta serier i en utav världens största sporter. Jag personligen känner att Vi supportrar måste på något sätt spegla spelarnas prestationer.

Basket är en otroligt rolig sport att titta på och det kan bli ett djävulskt tryck inne i Solnahallen (bara att titta på förra årets derbyn) så jag uppmanar verkligen alla att besöka Solnahallen.
 

Namn: JockeSvanlund   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 10:47:00
 För de som inte har hört det så besökte Disco podcasten Tutto Balutto. Han hade tydligen snackat med Obasi angående hans inlägg på Instagram där han står med sin PT och skriver "Getting my body in shape for the new chapter of my life". Detta tolkades av många som att han var helt förlorad för AIK men enligt Obasi själv så menade han endast att det nya kapitel han pratar om är ett skadefritt kapitel och därför bygger han upp sin fysik ordentligt under uppehållet. Det fanns fortfarande en god dialog med AIK och ingenting är bestämt. Det känns fortfarande osannolikt men innan han har skrivit på för någon ny klubb kan man fortfarande hoppas.

Avd. Silly Season
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2016-12-07 10:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Orlandini
Det kommer alltid finnas folk som koketterar med sin fånighet. Ta dig tid och prata med de som säger på det viset och de avslöjar snart sig själva. Fråga nr 2 kanske blir i stil med "Ni har visst en del såna där utländare på läktarna, eller hur? Mushlimer och tåttare och sönt fölk, va?".
 

Den här sidan har laddats 78223101 gånger sedan 1999-09-14