Kategori:

Just nu är det 126 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-01-29 00:39:00
 Revisor sa Bill, revision sa Bull. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 23:54:00
 Tänkte på den här "Galottagranskningen" av hockeyn... vore det inte en idé att kontinuerligt granska fotbollssektionen också?

Inte för att jag tror att man slösar med jättemycket pengar där, men kan ändå vara bra att de på fotbollskansliet känner att det kommer bli konsekvenser om man tar ut svängarna alltför mycket med onödiga kostnader.

Rent generellt tycker jag att dessa granskningar bara är av godo. "Kostymfolket" inom AIK måste veta att de ska jobba för fansen och klubbens bästa, och inte för sin egen vinnings skull.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-01-28 22:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Återigen en underhållande Engelsk fotbollsmatch. Snöflingor som faller från skyn och en publik som står upp och sjunger.

Stavning
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 22:21:00
 Borges: Förlåt, jag missade ditt inlägg 20.05. Jag är fortfarande tveksam - inte främst pga av positionen utan balansen i truppen. Jag vill gärna se att vi spelar in en ordinarie backlinje. Om vi nu har värvat Hauk skulle det vara slöseri att bänka honom. Jag tror inte heller att Lindelöf är särskilt sugen på att nöta allsvensk bänk. Oavsett tror jag att det hade varit svårt att spela en 18-åring och en 20-åring i en helt ny backlinje. Särskilt som vi vill ha plats att spela med flera spelare under 20 högre upp i banan. 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 20:48:00
 Ojojoj, Hans Löfgren - Vilket praktluder. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 20:29:00
 Borges Bolltouch

Du kan säkert rabbla upp en del spelare till som du ville se AIK värva.

Jag är säker på att MFF:are gärna sett Augustinsson, Claesson, Nabil, Hallberg, Milosevic, Gustavsson mfl.

Det är ju inte så att ingen visste om dessa där i stort sett alla varit landslagsmän i de yngre landslagen.

Det säger sig självt att vi inte kan värva alla Sveriges talanger eller unga etablerade spelare. De är dyra när de är etablerade och alla vill ha dom.

Men jg tror jag förstår vad du menar att vi ska våga dvs tex lägga pengarna på en svensk ung etablerad talang istället för tex Borges.

Att vi kan bli ett mellansteg istället för danska topplagen som exempel.

Att tex gå för Manns istället för utländska spelare som Hauksson eller Sauli.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 20:14:00
 TW: Speakern får väl säga till publiken: "Bara så ni vet så råder såväl rök - som gökförbud på arenan".

Det finns ju rökruta för de som vill, men man kanske får införa en "gökruta" också då. Man kanske kan göra lite mysigt med tända ljus och så. Kanske någon lugn AIKtrubaduren-låt som kan få personerna i fråga i stämning.

"Här skapas morgondagens Gnagare" skulle man kunna säga som "gökrutan".
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 20:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En sillyfundering som dök i mitt av allsvensk abstinens halvdysfunktionella huvud idag är vilka spelare som mest sannolikt kommer att säljas i sommar eller efter säsongen. Min lista är
1. Nabil - lär försvinna senast i sommar. En ynnest så länge han stannar.
2. Ofori - Har 18 månader kvar på kontraktet i sommar och det är väl rätt tveksamt om han förlänger. Han borde finnas på radarn för åtminstone holländska klubbar nu.
3. Carlgren - Kanske är svårt att sälja målvakter men om Carlgren gör det bra i Allsvenskan och U21-EM är han helt klart i farozonen.
4. Noah - Lär spela mycket i år, vilket utvecklar honom. Har bara ett år kvar på kontraktet efter säsongen. Dock större chans till förlängning med honom än med Ofori.
5. Eliasson - Nu chansar jag vilt, men Eliasson kan mycket väl slå igenom den här eller nästa säsong.

Edit: Håller med om att vi har varit dåliga på den typen av värvningar Borges. Som situationen ser ut just nu med Carlgren, Ofori, Noah, Salétros, Sam och Eliasson ser jag dock inte hur vi skulle göra plats för sådana värvningar just nu. En annan sak om Nabil och framförallt Ofori försvinner.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 20:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rent generellt tycker jag att vi är dåliga på att värva unga, talangfulla - men ändå relativt erfarna - spelare. Tinnerholm och Thelin var 2 spelare som jag ville att AIK skulle värva redan förra våren. Malmö tog båda och det blev succé. Jag ville ha Albornoz innan han gick till MFF. Jag ville ha Augustinsson när det begav sig. Jag ville ha Jesper Manns, men han valde Elfsborg. Jag ville ha Viktor Claesson, men för honom har det gått sådär för. Jag ville ha Magnus Eriksson pre-Bangura och post-Bangura, men han gick till MFF. Jag ville ha Melker Hallberg för 1.5 säsong sedan, men han gick till Udinese. Jag ville ha Lewicki som gick till Malmö. Jag vill ha Simon Gustavsson, men han lär gå utomlands.

De enda 2 talanger ´som jag på förhand ville att AIK skulle värva har varit Eliasson och Bahoui. Den ena kommer gå för 25 miljoner SEK utomlands och den andra kommer att få sitt Allsvenska genombrott denna säsong.

AIK borde våga värva mer etablerade talanger i åldern 20-22 med sina bästa år framför sig. Såna som går in i startelvan på en gång eller som inte har överdrivet långt för att slå sig in. Såna som kan spela i laget en säsong och sedan säljas vidare för en större summa pengar. Precis som en sån som Bahoui.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 20:05:00
 Gordon:

Lindelöf är primärt ytterback och kan spela på båda sidor. Han skulle gå in i konkurrenssituation med Hauk som högerback samt första backup till Nisse på vänstern. En otroligt talangfull spelare med näsan för offensivt spel. Precis vad vi behöver i mitt tycke. Definitivt en ytterback med A-landslagsambitioner i framtiden.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 20:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vrak - Assyrier 7-1 67 min Nä kanske finns nåt intressantare att glo på.

bajen piggt framåt, mesta spelet i planens längdriktning, relativt tempostarka. Assyriska ruttna överlag, speciellt i försvarsarbetet.

Och där hann det bli 8-1 innan jag var klar.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 19:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Victor Lindelöf skulle vara en väldigt spännande värvning, men jag har en känsla av att det är lätt att tycka att gräset är grönare på andra sidan. Vi har redan en väldigt spännande mittback i Noah. Bakom honom finns Golic som jag aldrig har sett men som det pratades mycket om i höstas. Dubbelhaukur är bara 23 och har debuterat i det isländska landslaget och Sauli har fortfarande potential att slå igenom.

Förra året ställde vi upp med vad som måste vara nån form av rekord i väldigt unga spelare. Dessa har nu blivit ett år äldre och kommer förhoppningsvis göra större avtryck i år och framförallt nästa år. Just nu ser i alla fall inte jag något behov av utvecklingsbara talanger, utan snarare klasspelare på riktigt hög nivå som kan leverera direkt och lära upp de unga. Hemvändare som haft otur och inte riktigt tagit en ordinarie tröja i en bättre liga, men fortfarande vill visa vad de går för eller utländska spelare som råkar tycka att AIK är en bra idé.
 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 19:25:00
 Jag ser att någon hunnit före.
Vi bör inte länka till porrsidor här. Av flera anledningar, dock ingen som har med moralpanik att göra.
 

Namn: TW   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 19:24:00
 .. och till alla andra som tycker denna video är "skön", "kul" eller dylikt måste jag vara fråga: Vad hände med "Stil", "Klass" och allt annat vad det heter. Har vi bara gett upp det och hängt på Vrakens "White Trash" tåg istället? Skall sådant här beteende på en äcklig, bajsluktande hovet-toalett verkligen hyllas? Tycker allt kring videon är så tragisk. Blir så trött, Godnatt. 

Namn: TW   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 19:00:00
 Kingpin.

1. Sex har folk absolut dött av. Gissningsvis är kvävning nog en av de vanligaste orsakerna men även våld, har tragiskt nog, i vissa sammanhang lett till dödlig utgång.

Hur som helst förstår jag faktiskt inte hur det hör till saken. Något som däremot har hänt, för att använda ett korrekt och riktigt argument, är att människor blir kränkta av att synas i dessa sammanhang. Även om de kanske inte för allmänheten går att identifiera så kanske de kan känna igen sig själva, och då bli rädda för att andra ska göra desamma.

Jag förklarade bara att jag tror, vid närmare eftertanke, att klippet nog inte uppskattas av alla som syns i det, identifierbara eller inte.

Ett "privat PM" ser jag ingen anledning att ta till, ett oprivat PM är jag däremot mer intresserad av. Tänk så långt tekniken tagit oss 2015, skämtosido.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-01-28 18:49:00
 Vad jag undrar.. hur slutade matchen?

(BTW - jag har sådan mössa, men texten ÖSTRA)
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 18:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
TW

Herregud lugna ner dig lite va. Lite sex har ingen dött av. Och vilka andra förutom paret skulle kunna identifieras? Ingen skulle jag vilja påstå. Och paret har själva lagt ut detta klipp och en massa andra klipp. Exhibionister, inget fel med det. Vill du fortsätta komma med personliga påhopp är du välkommen att skicka ett privat PM till mig så skall vi nog kunna lösa det med.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 18:24:00
 Övrigt fotboll.

Om ni har C-more fotboll och vill kolla in motståndet och überhajpade Nanne och hans vrak. så spelar dom strax där mot assyriska borta. 18.30.
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 18:19:00
 Kul att nån får lite action när dom går på AIK hockey iaf. Och sådär nära krysset har nog ingen av spelarna varit på hela säsongen. Nej dom får ju knappt till det alls, den här snubben scorar ju direkt. Men det kanske har med klubbans hårdhet att göra, jag vet inte. Tjejen borde dock åkt ut för holding the stick, den var ganska solklar. Lika solklar var killens filmning. 

Namn: TW   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 18:09:00
 Kingpin

Hur i hela helvetet är det där "ett skönt klipp ju". Kastas mellan känslan att du antingen måste äta down syndrom till frukost eller om du inte tänker dig för innan du skriver. Finns så många fel i det där klippet. Människor visas mot sin vilja upp i pornografiska sammanhang och på sidor som de absolut inte valt att vara med på, något som många skulle anses otroligt kränkande. Kanske ser folk detta och i framtiden väljer arg inte gå på nästa match i rädsla att de själva skall synas i nästa video, redo att spelas upp för hela världen. En skam.

Att det sedan sker i AIK mundering gör det hela ännu värre. Aldrig vill jag förknippa AIK med smutsig porr.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:57:00
 Kingpin:

De är duktiga när det gäller spelarförsäljningar.
Visst blir det en och annan Bosman men de priser de får ut och vidareförsäljning är helt sanslöst.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/DKristoffersson/status/560461779822968
Sänt: 2015-01-28 17:47:00
 Så förutom att ha fått drygt 40 mille för Thelin så har MFF även lyckats få med en vidareförsäljningsklausul på 20% också. Starkt jobbat minst sagt.

Avd: Övrigt
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:32:00
 Akenas, varsågod

MFF (4-4-2)
Målvakt
Nära fem plus här. En koncentrerad Robin Olsen är nog allsvenskans bästa målvakt. Enda bekymret är att Olsen vill utomlands i år, har utgående kontrakt och kan försvinna redan i sommar.
Backlinje
Mästarnas svagaste lagdel, även efter värvningen av peruanske landslagsmannen och vänsterbacken Yoshimar Yotún som jag helt enkelt vet för lite om för att betyget ska knuffas upp till en fyra. Dock ett omdöme det kan bli anledning att återkomma till. Filip Helander blev avslöjad internationellt men håller god allsvensk kvalitet. Erik Johansson en fin ledare.
Mittfält
Trots två tunga förluster i Emil Forsberg och Markus Halsti ser MFF minst lika starka ut i år: Lewicki, Sana, Berget, Eikrem och unge Erik Andersson kommer in – kvar finns både Molins och Adu. Wow!
Anfall
Allsvenskans bästa spelare 2014 är kvar, och Markus Rosenberg kompletteras i år av Agon Mehmeti som inte platsade i fjol. Men även Guillermo Molins och Jo Inge Berget kan användas i anfallet.
Bänk
Malmö har en extrem bredd på mittfältet, i övriga lagdelar är det lite tunnare just nu. Å andra sidan har MFF pengar så det räcker och blir över, och sportchef Daniel Andersson har nog inte flugit färdigt ännu.
TOTALT: 20
UTMANARNA
Elfsborg (4-3-3)
Målvakt
Kevin Stuhr Ellegaard var en starkt bidragande orsak till att Elfsborg släppte in minst antal mål i fjol (31 stycken, precis som Malmö FF). Kevin är 32 år men tycks bara bli bättre.
Backlinjen
Sett till namnen inte särskilt märkvärdigt, speciellt inte med Jon Jönssons skadehistorik. Men Sebastian Holmén och Johan Larsson är allsvenska klasspelare. Samarbetet med Ellegaard-Hauger brukar fungera bra.
Mittfält
Marcus Rohdén har hållit hög klass länge men inte riktigt "gått genom bruset" förrän under januariturnén. Ihop med Svensson och Hauger ett extremt starkt centralt mittfält där talangen Arber Zeneli vill in.
Anfall
Nye Simon Lundevall kommer att göra stor nytta till vänster och Viktor Claesson ska kunna bli bekväm till höger i år. Saknas fortfarande internationell kvalitet i straffområdet.
Bänk
Elfsborg har helt okej alternativ på de flesta offensiva positioner men är mer sårbara defensivt. Är mer beroende av sin "förstaelva" än Malmö FF.
TOTALT: 17
AIK (4-3-3)
Målvakt
U21-landslagsmålvakten Patrik Carlgren är ung och lovande men det gör honom inte till en trygg och etablerad allsvensk toppmålvakt – ännu.
Försvar
Per Karlsson och Nils Eric-Johansson står för tryggheten och erfarenheten i en backlinje som svajade rejält i fjol. Just nu svårt att se att den skulle vara så mycket starkare i år.
Mittfält
Med tre man centralt och triangelspetsen nedåt skulle AIK kunna bli stabilare defensivt. Här finns spännande alternativ i nya Dickson Etuhu, och Panos Dimitriadis som är tillbaka från skada samt lovande Ebenezer Ofori.
Anfall
Bahoui-Bangura-Brustad – B-kedjan är vass. I A-uppställningen har förstås Henok Goitom den centrala rollen – ännu vassare. Niclas Eliason med flera står på kö om Bahoui säljs.
Bänk
AIK känns välbalanserade truppmässigt sett till att spelare som Ofori, Johansson, Panos med flera kan användas på många olika positioner.
TOTALT: 16
IFK Göteborg (4-4-2)
Målvakt
Blåvitt har två bra målvakter i John Alvbåge och Marcus Sandberg – men ingen dem är den där riktiga toppmålvakten som brukar krävas för att vinna en allsvenska.
Backlinje
Här är laget försvagat sedan både Kjetil Waehler och Ludwig Augustinsson försvunnit. Upp till Tom Pettersson och Haitam Aleesami att hålla Hjalmar Jonsson på bänken.
Mittfält
En svagare backlinje kan till viss del kompenseras av ett defensivt starkt centralt mittfält i Gustav Svensson och Sebastian Eriksson. Friare tyglar framåt för Sören Rieks och Smedberg-Dalence på kanterna.
Anfall
Lasse Vibe och Gustav Engvall är allsvenskans bästa anfallspar på papperet, och Mikael Boman en jobbig jävel att kasta in sista tjugo. IFK:s starkaste lagdel.
Bänk
Truppen känns utöver startelvan mer spännande än bred. IFK Göteborg behöver hålla spelarna friska, den saken är klar.
TOTALT: 15
DE UTMANAR UTMANARNA
BK Häcken
Att skifta underlag mitt under säsongen fungerade visserligen bra för Djurgården häromåret men inte säkert det blir samma resultat här. Truppen ser jämnstark ut med fjolårets men kan Jasmin Sudic stärka defensiven närmar sig Häcken en Europaplats.
TOTALT: 15
Helsingborgs IF
HIF hoppas på "Henke"-affekten eller möjligen "familjen Larsson"-effekten då förväntningarna på sonen Jordan är stora. HIF har ett bra lag om man tittar spelare för spelare men truppen är en bit efter de förväntade topplagens.
TOTALT: 13
Kalmar FF
Nye tränaren Peter Swärdh brukar lyckas med det mesta han tar sig för så länge det inte handlar om Helsingborg. Kan KFF få fart på Rasmus Elm känns den röda gamla maskinen genast betydligt starkare. Men det om:et är stort.
TOTALT: 13
Djurgårdens IF
Har värvat ekonomiskt men smart, Walker och Karlström är intressanta namnm har sedan tidigare en av seriens bästa målvakter i Kenneth Höije och en bevisat skicklig tränare i Pelle Olsson. Men det är lite för jämngrått, lite för mycket tvåplus över lagbygget.
TOTALT: 13
Örebro SK
Gjorde en otrolig höst under Alexander Axén, tränaren som går sin egen väg. Bland annat genom färre antal träningar – men med högre kvalitet. Allt för att spelarna inte ska vara slitna vid match. Får det fortsatt effekt under 2015 kan Örebro bli att räkna med ännu högre upp i tabellen.
TOTALT: 12
JOKERN
Hammarby IF
Nykomligen rider på en framgångsvåg med hysteriska publiksiffror. Det smittar av sig ner på planen. Rutinerade tränaren Nanne Bergstrand har förstärkt med lojala kämpar som Haglund och Söderqvist, och Bajen lär bli ett jobbigt lag att möta i år. Inte minst på Tele 2 Arena. Likförbannat vore det en liten skräll om Hammarby tar sig upp på övre halvan direkt.
TOTALT: 11
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:28:00
 Shit vad stört. 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finansgnagare//Fan, man blandar ju ihop era nickname hela tiden...

Och som jag skrev i natt, det som verkar vara katastrof idag kan lika gärna vara en välsignelse längre fram.

Om man bara ska ge upp när det blir tufft, varför ens försöka åstadkomma något alls liksom?Ska förbi kansliet i annat ärende om en stund, kan se om någon som kan ge ett svar är där och fråga.Och skylla sig själv kanske var ett dåligt ordval. Men man får räkna med reaktion på offentliga aktioner, annars har man inte tänkt igenom saken ordentligt. Gäller alla.
 

Namn: Finansgnagare   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:22:00
 Opus:

Finansgnagare, tack...

Det har sänts in förfrågningar men inget svar. Enligt uppgift är det inte färdigställt p.g.a. olika åsikter om vad som faktiskt sades.

Men det är möjligt att du som är mer insatt får svar?

Jag har ingen uppfattning om vem som får skylla sig själv etc. Har inte satt mig in i situationen tillräckligt.

Däremot delar jag nog inte din uppfattning att det som spelas upp nu inför öppen ridå inte är direkt dåligt för AIK. Tror det finns ganska många negativa indirekta effekter.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:21:00
 Tholar: Länge sedan man fick sig ett sådant garv... man trodde faktiskt att AIK Hockey inte kunde bli mer skruvat - och så ser man detta.

Kul med hockey!
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:18:00
 Dumt av alla parter att ge sig in i pajkastning. Finns inga ursäkter. Försvara föreningsdemokratin åt alla håll. Eller gäller det försvaret bara ibland? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:17:00
 Borges Bolltouch

Japp håller med. Därför jag hoppas på Viktor Nilsson Lindelöf. Om det stämmer det jag har hört/läst så vill han själv inte till MFF. Kan lira både mittback, ytterback samt defensiv innermittfältare. Hur många såna unga spelare finns det? Knappt några. Plus han är U21-landslagets nästa kapten efter Milosevic visst. Såna här spelare BW måste jobba på. Tycker jag iaf.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:12:00
 Tholar, hahahaha fyfan va stört AIKrånarluva och grejer. känns väldigt nittiotal över det hela. Kliv fram sjuka jävlar! 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:10:00
 Finansekonomen//

Årsmötesprotokollet hittar jag faktiskt inte på hemsidan, det vore ju bra att lägga upp det.

Hittar inte från övriga år heller, bara rapporter från mötet. Men det finns väl att tillgå från AIK IF om man frågar.

Granskningsgruppen har sin rapport redo om sju månader. En rapport som jag förstår sträcker sig 10 år tillbaka i tiden.


Man kunde ju förstås kanske ha publicerat en delrapport, även om det inte låg i uppdraget. Eller bara haft ett infomöte.


Ser dock inte dagarnas händelser som direkt dåliga, och jag ser inte hur ett årsmötesprotokoll skulle ersatt den informationen.

Och jag tycker faktiskt att TJ och hans "gäng" får skylla sig själva lite grand. Det var (och det här låter väl barnsligt, men vad fan...) dom som började med medial pajkastningskampanj mot person och inte sak.

Dumt att ge sig in i ett spel när du sitter på par i 3:or och faktiskt borde kunna räkna ut att motståndaren har färgstege.
 

Namn: sneijket   Visa profil  
Länktips: http://stats.swehockey.se/Teams/Statistics/Attendance/505
Sänt: 2015-01-28 17:05:00
 Bara för att räta upp domedagsdebatten;
AIK är trea i publikligan i HA fn, trots de extremt kassa resultaten. Så det är inte antalet sålda biljetter som skapat kaoset vi är i nu.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:04:00
 Ja ettan är väl lika bra, i HA kommer vi behöva spendera pengar vilket inte kommer ge en ny ledning den trygghet dem behöver. En ny arena i solna/sumpan hade också varit trevlig. Då hade jag faktiskt kunnat gå på div1 hockey. Fotbollen känns stabilare än på länge. Önskar att man kunde få uppleva samma sak i hockeyn. 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 17:04:00
 seriöst, vilka gnagare var det som spelade in en porrrulle på toaletten under matchen mot Timrå? Länkas på bajen forumet bland annat. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 16:51:00
 Kingpin:

Håller med. Har velat se honom i AIK ett bra tag nu. Att de skriver ett 5-årsavtal med honom visar också att de verkligen tror på honom. Jävligt synd att vi inte tog honom i mina ögon.

Återigen tycker jag att AIK visar för lite handlingskraft när det gäller värvningar av ytterbackar. Miiko Albornoz pre-pedofildebaclet, Anton Tinnerholm som gick till MFF, Ludwig Augustinsson till IFK Göteborg och sedermera Köpenhamn, Jesper Manns nu till Elfsborg o.s.v.

Unga svenska ytterbackar med offensiv mentalitet helt enkelt. Tråkigt. Jävligt tråkigt.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-01-28 16:42:00
 Jag tänker späka mig och se matchen mot Rögle nästa vecka.

Så då var det sagt.
 

Namn: Finansgnagare   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 16:37:00
 Av nyfikenhet; vore det inte bättre att publicera ett årsmötesprotokoll från hockeyn eller en granskningsrapport istället för det som ligger på mittklubbmittansvar?

Eller vad tycker du Opus?
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 16:25:00
 Curva:
Bra skrivet!
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 16:17:00
 Curva

Väl skrivet, håller med om varenda ord i din text.

Det är verkligen dags att starta om hockeysektionen. Ungdomsverksamheten år det primära nu, herrlaget får börja om i vilken serie som helst som innebär att de kan gå runt med 100 betalande på Ritorp.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/site/news/48754
Sänt: 2015-01-28 16:02:00
 Väldigt bra värvning av Elfsborg måste jag säga. Och ett femårskontrakt också, inte dumt alls. Det lilla jag har sett utav honom har varit imponerande. Tror han redan denna säsong kommer visa sig vara en viktig kugge både i Ellos och i U21-landslaget.

Avd: Övrigt
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 15:58:00
 Gör en upprensning och skär ner på allt vad organisation heter för att rädda klubben och ungdomsverksamheten. Starta om med A-laget i div1 eller lägre och bygg långsamt och långsiktig utifrån en kompetent och billig organisation.

Därefter kan man växa om intresset och underlag byggs upp. Idag finns det inget intresse/publikunderlag för AIK-hockey. Det finns en liten kärna på 2000-3000 pers som är intresserade och genuina hockey-gnagare. Utöver det finns det AIKare företrädesvis fotbollsintresserad sådan som följer AIK-fotboll men som aldrig skulle fundera på att följa AIK-hockey i allsvenskan och några som känner sig tvungna att gå dit som någon form av välgörenhet. Här måste man mätta munnen efter matsäcken, är man inte bättre på att locka publik än såhär så kan man inte ha SHL-ambitioner.

För mig som gick på mycket hockey i början på 90-talet men nu knappt ser en match känns det bara plågsamt och pinsamt att läsa och se den bedrövelse som AIK-hockey utsätter sig själv för. Det svärtar ner hela AIK och dra ett löjets skimmer över hela förningen och alla dess sektioner.
 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 15:51:00
 Solnajojje

Om du gillar hockey varför går du då på AIK, de spelar ju inte ens hockey, skämt å sido, man gör det man vill såklart.

Betraktaren
" Förr eller senare kommer AIK alltid tillbaka, och då dyker dom nog upp igen......."

Så som de gjorde när AIK hade varit utanför finrummet i 10-12 år och vi gick upp igen för några år sedan menar du?
Menar du det med att då kommer man tillbaka, lycka till.

När det om det skulle ske igen så är de flesta av det gamla gardet som går nu döda eller smådöda, inte heller har du några som kommer underifrån med nytt friskt blod.

Det är en utopi och ett önsketänkande som du kan begrava direkt.

Bara att acceptera att vi inte kommer att ligga däruppe mera, så enkelt är det.
Är det ok för er som vill ha hockeyn kvar så fine.
 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 15:44:00
 Det är klart hockeyn måste räddas. Konkurs eller nedläggning är bajen och dif. Inte AIK. Däremot måste man precis som PAL skriver leva i verkligheten. Om det krävs 10 - 20 år i division 1 så får det ta det. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 15:42:00
 >>>>Bernt ljungs sneda högerfot
Uppmaningen om att leva i verkligheten var riktad till AIK hockey, inte till dig
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 15:33:00
 Bernt: Ingen kommer tvinga dig att gå på hockey. Men låt oss som gillar hockey å tycker den ska finnas kvar , få tycka just det. Dom som läser på detta forum ofta vet redan din inställning till frågan. Då du redan skrivit spaltmeter om detta. 

Namn: Betraktaren   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-01-28 15:30:00
 Håller helt med PAL:
Prioritera en ekonomi i balans och inte resultat som omväxling.Värva inte spelare eller tränare som inte budgeten medger. "Ekonomisk doping" är vidrigt i vår och alla andra klubbar. Om detta sedan innebär spel i en lägre serie så får man tåla det både i föreningen och som supporter. Bättre det än att vi inte finns längre. Sen att vi tappar vissa supportrar är inte mycket att vara ledsen för. Förr eller senare kommer AIK alltid tillbaka, och då dyker dom nog upp igen.......
 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 15:19:00
 PAL

Jag lever i verkligheten till skillnad mot dig och jag har sett vad det lett till.

Men visst vi kan köra lite drakulas bröder inställning för de fåtal som kommer följa laget.

För mig är inte det ett alternativ tyvärr.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 15:10:00
 >>Bernt ljungs sneda högerfot
Om det inte finns underlag att köra på hög nivå så kör man på låg nivå, typ handbollen, eller bandyn. Att AIK ska ha ett hockeylag är i mina ögon en självklarhet men däremot kan jag inte förstå varför det skulle vara nödvändigt att hålla detta lag på elitnivå. Finns inte resurserna så får man väl spela på Huddinge och Väsby-nivå och eventuellt ha långsiktiga idéer för hur man nån gång ska kunna komma tillbaka.

Nej hockeyns problem är att man fortfarande publikmässigt associerar sig med 1991 och kvalitetsmässigt med 1984 istället för att leva i verklighetet,

Så börja lev i verkligheten och se vart det leder.
 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 14:53:00
 Wassenius

Det är ju det jag menar, ni som alltid har gått men det räcker ju inte, det är ju därför kapitalet och förutsättningarna inte finns eller tror du helt plötsligt att folk ska börja gå man ur huse.

Kraftsamla till ett kval - sen då?

I den vanliga lunken så är det för lite publik, det var ju för lite tom i ES.

En omstart och om gud förbjuder i div 1 är helt bortkastat, det finns inte underlag längre för AIK hockey att bedriva elitversamhet på en hög nivå, det är kört, finito, over.

Truppen är så medioker och det spelas en sådan dålig hockey att jag inte ens skulle gå dit för pengar, de få gånger jag varit där de senaste åren har jag suttit på läktaren och lidit och kommit på att jag injte tycker det är kul längre, tydligen fler än mig som tycker så...
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 14:39:00
 BJSH/ vet du vad en omstart är? Det betyder att du får göra allting från scratch. Som sagt, det får ta den tid det tar. Vilka som ska gå? Ja förmodligen vi som alltid gått på matcherna? Kraftsamlar i ett eventuellt kval skulle vi väll förövrigt kunna göra? Vad är det, 4-5 matcher? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 14:23:00
 Victor Lindelöf ifrån Benfica hade varit något. Sedan är väl inte det världens mest realistiska värvning eftersom de nobbade Malmö FF, men ändå.

Ja, nu när HBK:s ledning går ut och säger att de tänkt behålla Ljung.
 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 14:20:00
 Wassenius

Vem ska gå på matcherna då?
Vem ska tillföra kapital, publiken? Marknad?
Vilken stor betydande sponsor vill gå in i denna skit?

Kraftsamlar?
Man kan inte tvinga någon över en längre tid och det kommer inte att hända heller.

dra ihop de sista stålarna och spela Eurojackpott istället, då finns det möjligen en liten chans, men den är större än att fortsätta så här.

AIK Hockey är helt dött, det vi ser nu med allt som sker är bara de sista dödsryckningarna.

R.I.P
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2015/01/28/har-avfardas-allsv
Sänt: 2015-01-28 14:18:00
 Här avfärdas allsvenska affären – ytterbacken kommer inte till AIK
Publicerat Idag 14:04

Sedan vet jag AIK kollar på andra alternativ och att HBK kanske kräver aningen för mycket för Ljung. Men långt kvar på fönstret.
…eller som sportchef Björn Wesström uttryckte sig när jag frågade om spelaren nyligt: "AIK stänger inte fönstret före det stängs."
@DKristoffersson
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 14:10:00
 Kan bara instämma med PAL's inlägg 12:45. Det gäller att vi supportrar kraftsamlar nu och sen byter vi ut varenda jävel som har en egen agenda till killar och tjejer som vill AIKs bästa. Sen får de ta den tid det tar, men det är det värt för det här är ohållbart. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 14:05:00
 Sintonen

Han har lånat ut pengar via sitt bolag. Om du tycker att det är en viktigt distinktion, fine.

Men visst, Galotta har "inget val"...bra där.

Din klubb, noll ansvar.
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 14:01:00
 Tror även ledarna ser Panos som starkt mb-alternativ, men givetvis beroende på hur skadeläget och annat ser ut på våra c mf. 

Namn: Jari Hudd   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:54:00
 Jag tycker inte mittbacksfrågan i första hand handlar om ifall Sonko och Sauli håller eller inte. Det är fullt möjligt att de kan göra en jättebra säsong, men det finns skador och avstängningar också. Det är för tunt med bara fem utpräglade backar i en trupp. Om exempelvis Pertan blir småskadad och Nisse avstängd samtidigt, hur ställer vi upp då?
Jag tar för givet att det kommer in en ny mittback snart. Sonko och Sauli kommer att få chanser även om så blir fallet.
 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2015-01-28 13:51:00
 Finansekonomen >>>

Öhh, du försvarar och ifrågarsätter granskningsgruppen in absurdum, oavsett vad som presenteras.
TJ har inte lånat ut några pengar nej.

Kul att du kallar mig efterbliven, det säger allt om dig.
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:48:00
 Lägg gärna era inlägg i rätt kategori 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:44:00
 Opus3000

Skulle AIK likt förra gången ramla ur och ner i 1:an så vore det en katastrof.

Se vad som hände under de 10-12 åren vi var ifrån ES förra resan, vi har ju för fan tappat en hel generation nya Hockeysupportrar.

Det är ju därför det är så glest på läktaren, även under ES säsongerna senast.

Den yngre generationen vet ju fan knappt vad hockeyn är, det är det gamla gardet som går, av det gamla gardet har vi ju tappat grymt mycket publik också, när de som orkar följa skiten nu inte orkar längre så har vi ingen publik 2058 när vi går upp nästa gång.

Det hela är helt dödfött, det finns inget engagemang kvar bland AIK publiken för att dra skutan AIK Hockey framåt tyvärr.

Nä åker vi ur nu och inte konkar så är det kört hur man än vrider och vänder på detta, stoppa in giftsprutan nu och avsluta detta värdigt istället för en lång plågsam förnedrad död.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:41:00
 Jag tycker finansekonomen har en väldigt tråkig ton just nu. 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:40:00
 Varför tror ni Erik Paulsson lånar ut pengar till AIK Hockey?
Det ligger i hans intresse att AIK överlever.

Dom nämnde ju något om "arena" i början av mötet.

Hur skulle han annars få igenom ett bygge av en hockey/inomhusarena i Solna? Det måste ju finnas skäl till att bygga för att kommunpolitiker ska kunna säga "OK". Exempelvis ett hockeylag som spelar där.

En hockeyarena kostar ingenting att bygga men genererar stora pengar i sammanhanget.
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:34:00
 SOLNASTAD,

Jag sticker ut hakan och menar att vi kommer släppa in färre mål än 2014...
 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2015-01-28 13:25:00
 Finansekonomen m fl >>>
Vad är det ni inte fattar, TJ har inte lånat ut några djävla pengar, och definitivt inte gett några.
Han har fixat så att Erik Paulsson har lånat ut pengar.
Och varför har Erik Paulsson gjort det tror ni, för att han är en god samarit eller............

Vad har Galotta för val än att publicera detta.
TJ med anhang har totalt smutskastat honom, och övriga i granskningsgruppen via media och gör allt de kan för att rädda sina egna skinn (läs, samla bundsförvanter). Finansekonomen är ju uppenbart en av dom.
Någon gång måste det komma till en punkt där man sätter ned foten, och det har Galotta gjort nu.
Med rätta enligt mig.

Jag tror nog bara vi har sett början, och den är väldigt skrämmande redan nu.
Utan granskningsgruppen hade AIK hockey varit i konkurs vid det här laget, nu kanske det åtminstone finns en liten, liten chans att konkurs kan undvikas.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:19:00
 Vår backsituation är inte bra. Känns som Alm och grabbarna gått från destruktiv fotboll till att gå helt bananas på offensiv. Nu ska backarna hellre ha bra uppspel än försvarspel. Det är all in på offensiven. Nu har man ju tagit in dickson ioförsig. Men dem verkar inte vilja lägga pengar på en back. Hela backlinjen är för mig ett ? Dem kan klara det men det ser tunt ut och brist på egenskaper. 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 13:04:00
 Michael Almebäck värt att gå för?
Eller litar vi på Väsinen/Sonko ska ta klivet brevid Pertan?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 12:45:00
 Min kvalificerade lösning på såret AIK hockey
1: Kraftsamla som f*n till kvalserien och låt Huddinge, Teg, RA73 och allt vad de heter gå från uterink till ett kokande Hovet. Det om något borde ge Gnaget full pott hemma och en bra grund för att klara kontraktet.

2: Oavsett hur det går i punk ett. Rensa ut allt och börja om från början. Klara vi oss kvar, trevligt, målsättningen får kommande år blir budget i balans och ordning i det administrativa, det sportsliga får komma därhän även om det så innebär 0 poäng.
Åker vi ur. Lämna Hovet, spela på Ritorp, Stora Mossen, Vilunda men inte på Hovet. Se sporten med samma ögon som handbollen och agera därefter, inte mot att klättra utan att få en organisation på plats som framöver någon gång kan bygga vidare från en stabil grund.

3: Oavsett se till att ha en fristående arenagrupp som bara koncentrerar sig på att försöka få fram en SHL-godkänd hockeylada norr om Slussen.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 12:42:00
 Fan har lyssnat på klippet. Mitt ungdomsföretag på gymnasiet för 10 år sen sköttes ju mer seriöst. Så himla skrämmande detta att lyssna på men likväl sanningen. Total ridå. 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 12:25:00
 Min kvalificerade gissning:

AIK är på dekis och behöver pengar

TJ har sålt ett företag och fått pengar över.

Han lånar ut pengarna till AIK för att rädda hockeyns situation.

Han behöver ett nytt vardagligt arbete pga andra bolaget hade konkat och varit i tvist med Coop.

Han ser möjlighet att sitta om VD i AIK med en jävligt hög ersättning som stadig inkomst samtidigt som AIK är skyldig hans bolag pengar. (inte förlorade pengar i hans fall, bara utlånade, mot ränta.. ?)

Visst räddande han AIK hockey i läget de var i, dock med en dold agenda.

TJ sågs alltså som messias vid en första anblick.

Han vill säkert göra AIK gott, det tvekar jag inte på, men som sagt så var han inte den bäst lämpade person och han såg möjlighet till $ framförallt.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 12:25:00
 Ärligt talat, det är så jävla fjantigt att bli upprörd på Galotta för att han ger oss info om vad som faktiskt händer i klubben. Annars hade vi inte vetat ett skit i vanlig ordning trots att allt är åt helvete. Tappar vi sponsorer på det här? Kanske, men det är inte direkt som att AIK hockey är en sponsordröm oavsett.

Nu kanske det kan bli någon ordning på vem och vilka som jobbar inom AIK hockey när det faktiskt visar sig att man inte kan göra vad som helst och komma undan med det.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 12:16:00
 Galotta har genom publiceringen av detta skadat AIK oerhört, det är fullständigt omdömeslöst. Nu till sakfrågorna: klart att det framstår som styrningen och uppföljningen är obefintlig. Men var befinner sig Styrelsens Orförande i ansvarskedjan? Om VD inte har ett kontrakt som tål ljus, om VD inte har en arbetsbeskrivning där hans befogenheter är tydliga så är det
ju Ordförandes ansvar. Vem är Ordförande?
AIK:s förmåga att attrahera sponsorer och nya spelare har skadats rejält av att detta inte kan hållas internt. Det verkar som AIK styrs av halvkriminella typer utan omdöme. Tragiskt.
 

Namn: MountEverest   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 11:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag som inte har koll på Styrelsens jobb,ekonomi och jobbet bakom kulisserna måste tacka Galotta och granskningsgruppen. Woow vilken "chock" och helt ny syn på dessa styrelse och kansli parasiter.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 11:35:00
 Riley

ja, TJ vilket svin, som går in och räddar klubben med 10mkr. Häng honom högt!

 

Namn: Casserly   Visa profil  
Länktips: http://www.facebook.com/events/1556578131249325/155868122
Hemort: Stockholm
Sänt: 2015-01-28 11:23:00
 Sprid gärna (dela, bjud in alla era AIK-vänner etc.) länken till födelsedagsfirandet den 15 februari. Och glöm inte att boka bord för lunch på någon av krogarna kring Odenplan!

"Den 15:e februari öppnar Allmänna Supporterklubben för medlemskap och vi hälsar alla AIK:are välkomna in i gemenskapen. Vi har bara skrapat på ytan för vad som är möjligt när vi organiserar oss i stor skala. Inför fotbollens första träning för säsongen samlade vi 2100 personer och startade en ny tradition. Nu tar vi oss an en ny uppgift: Att göra AIK:s födelsedag till ett firande värdigt vår anrika förening.

I år har Allmänna Supporterklubben tillsammans med AIK fyllt den 15:e februari med födelsedagstårta, mat, vänner, sång, dryck och idrott. AIK när det är som bäst med andra ord.

Vi ser fram mot att få hylla AIK tillsammans med dig samt att få hälsa välkommen till medlemskap i Allmänna Supporterklubben. Hjälp oss att sprida ordet så visar vi supportersverige hur man firar med stil!

Osa till eventet och bjud in andra AIK:are.

Väl mött och hipp hipp hurra! #AIK124

09.00-11.00
Inled dagen med en AIK-bakelse på Wienercaféet, bara några meter från där allt startade den 15:e februari 1891. AIK har en egen sektion abonnerad, ingång från Mäster Samuelsgatan 5.

11.00
Kransnedläggning på Isidor Behrens grav på Norra Begravningsplatsen i Solna. 11.00 går vi i gemensam kortege från hörnet av Solna kyrkväg och Aftonstjärnans väg mot kvarter 17 C och Isidor Behrens gravplats A 637.

11.30-13.20
Stor svartgul samling på och kring Odenplan. Nedanstående krogar serverar födelsedagslunch. Boka bord!

Bryggeriet serverar lunch enligt ordinarie meny.
Adress: Odengatan 60
Tel: 08-300 441

Bankomat serverar brunschbuffé + en stor stark för 220kr.
Adress: Odengatan 85
Tel: 08-30 51 30

Retro serverar hamburgare, fish & chips eller caesarsallad för 89 kr.
Adress: Sveavägen 120/Surbrunnsgatan 46
Tel: 08-612 99 64

Musslan serverar tre sorters sill med tillbehör för 133 kr och Wallenbergare för 185 kr.
Adress: Dalagatan 46
Bordsbokning: Kontakta fredrik.rylander1980@gmail.com

Fler krogar tillkommer. Följ oss på Facebook för alla uppdateringar –> https://www.facebook.com/AllmannaSupporterklubben"

//Tom, Allmänna Supporterklubben
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 11:21:00
 Det allvarliga, om utskriften nu stämmer, är att vissa tycks se på AIK som en slags kassako. Ersättningsnivån är häpnadsväckande i sammanhanget och pratet om muntliga överenskommelser förstärker bilden av en liten grupp som gör som de behagar. Så sköts ingen seriös verksamhet.

På ett område har AIK Hockey legat i framkant under flera år och det handlar om att tigga pengar. Som andra mkt riktigt påpekat så utgår givare då från att inkomna medel går till spelarförstärkningar, inte till att berika ledning. Beteendet gränsar snarare till bedrägeri och förstärker bilden av individer som inte är beredda att lyfta ett finger såvida de inte blir rikligt belönade. AIK Hockeys knappa resurser behöver folk med en helt annan inställning. Samma regler bör gälla samtliga AIK-sektioner. Ifall det endast är höga direktörslöner som lockar så är det bättre att somliga söker sig till näringslivet istället. Där står säkert bolagen på kö för att köpa sig vederbörandes kompetens. Eller kanske inte i det här fallet..
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 10:17:00
 Finns än så länge inget hopp i den här processen. Ingen framtid. Ansvariga i styrelse måste snart gripa in och ta ledningen i detta arbete och se till att allt görs i rätt ordning. 

Namn: 1-touch-gnaget   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 10:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Uppmaning till Gal8:
Nästa gång det vankas avlyssning så skulle jag vilja att han även monterar kameror i rummet.
Sen en halvtimme in i mötet så kommer det in sprit och inför gärna någon typ av biktrum också.
Sen kan Adam Alsing leda programmet.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 09:55:00
 Sneijket//

Jag hänvisar bara till de siffror Galotta presenterat på hemsida och dokument
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 09:37:00
 Sedan kan civil olydnad vara på sin plats ibland och visselblåsare vara nödvändiga. Men i helt andra sammanhang och under andra omständigheter. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 09:32:00
 Procedurfrågorna är viktiga. Ju ovärdigare andra visar sig vara desto värdigare måste man själv vara. Man vill inte ha lynchmobbar eller medborgargarden även om de skulle ha rätt i sak. Och där pratar jag allmänt, om principer och inte om just AIK. 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 09:24:00
 >>super-g
Jag är benägen hålla med dig delvis. Det här är ovärdigt AIK.
Men å andra sidan, hur värdigt är det att behandla AIK som VD m.fl. har gjort? Jag gissar att JG känt sig tvungen provocera fram det på detta vis, för som sagt, det här är tydligen bara början...

Å fritt fall...? Vi är väl redan där?!

 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 09:15:00
 Det håller inte att skylla på andra. " Det var inte jag som började." "Den och den gjorde så, därför gör jag..."
Det som inte är okej i ena fallet är inte heller okej i det andra fallet. Någon jävla ordning måste det vara. Annars blir det fritt fall.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 08:58:00
 Håller också principiellt med super-g men nu har stenkastningen pågått väldigt länge. Galottas person angreps och jag kan verkligen köpa hans sida av det hela. Hockeyn hade en VD som om man lyssnar på ljudupptagningen är helt inkompetent för rollen. För att rädda sitt eget skinn försökte han initialt smutskasta hela granskningsgruppen (söndagsgruppen) och att dem "tog över AIK). Sedan började han smutskasta Galotta som uppenbarligen var talespersonen mot VD och Styrelsen i granskningsgruppen.

Jag håller med tidigare skribenter som också lyssnat på ljudinspelningen att Galotta framstår som väldigt professionell i sitt agerande.

Hela den här soppan kommer spelas ut i media för att någon läckte en nyhet om en söndagsgrupp som försökte ta över AIK. Någon tog det här till massmedia för att smutskasta någon annan engagerad i klubben. Det är ett politiskt spel och det är ett smutsigt sådant. Jag vill inget hellre än att sådant här tas bakom stängda dörrar men nu är dörren insparkad och söndertrasad. Det här kommer utageras helt och fullt i media. Sedan hoppas jag att årsmötet tar sitt ansvar.
 

Namn: P.Nilsson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2015-01-28 08:24:00
 super-g/

Delar helt din uppfattning- enade utåt , ta hand om de interna problemen i klubben. Detta är galet!
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 08:22:00
 Någon som vet eller hört något om matcherna i Dubai kommer sändas? 

Namn: sneijket   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 08:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är ovärdigt med Galottas kvällstidningsprincip: Släppa lite i taget, hinta om "det kommer mer", etc. Blanda allvarliga brister/usla avtal med ovidkommande papper ang Konsumbutiker i Tyresö. Nu hintar Opus också om siffror han "känner till". Presentera materialet på extra årsmöte, agera på det, som super-g skriver. Nu riskerar den förra härvan avlösas av nya.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 07:45:00
 Vi ska inte ha inkvisationsdomstolar i våran klubb. Finns bara en vettig sak att göra. Lämna över till revisorerna, låt de göra sitt jobb, låt de och granskningsgruppen rapportera på årsmötet, diskutera rapporten och frågan om ansvarsfrihet. Låt årsmötet besluta om lämpliga åtgärder. Den som inte är nöjd reserverar sig och går själv vidare om så önskas.
Detta som sker nu är ovärdigt och skrämmande och lägger ingen grund för framtiden. Man måste vara konsekvent och hålla fast vid vettiga principer oavsett vilka personer man har sympatier för. Tragiskt att se att folk vacklar i dessa avgörande principiella frågor.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 07:43:00
 Majkki eller någon annan

Vem styr klubben idag? Har vi inte någon VD? Någon måste väl fatta beslut om att faktura x och lön y ska betalas?
 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 07:35:00
 Akenas

Den blev inklistrad 15:37 av en vänlig själ.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2015-01-28 06:20:00
 Någon som kan klistra in den här artikeln, alternativt skicka pm?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/article20224018.ab?teaser=true
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 06:16:00
 Kan folk försöka att använda kategorierna rätt? (ibland orkar man inte tänka något mer på hockeyn utan behöver rensa skallen) Det vore trevligt om det som ligger under AIK - Fotboll, handlar om fotboll och inte ishockey 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 03:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har nu både lyssnat igenom ljudfilen och läst hela dokumentet.

Man kan konstatera att återgivningen i textform stämmer överens med det man kunde höra. Jag kan faktiskt tycka att Galotta var lite väl snäll i textåtergivningen. Thomas Johansson med vänner gjorde en betydligt mycket sämre insats i själva verket.

Glatta skötte det hela snyggt. Men från motpartens håll var det komik på Monty Python-nivå.

Jag är uppriktigt sagt mållös. Jag kan knappt beskriva vad det var jag bevittnade. De som inte läst texten kommer nämligen inte att tro mig.
Men läs texten och framförallt lyssna på ljudinspelningen.

Thomas Johansson är ett skämt.

Galotta är bra att ha i supporterleden. Och hatten av för insatsen.

En miss dock att lägga ut den bandade delen av mötet där en paus uppkom och han själv inte närvarade.

Det är enligt svensk lag tillåtet att spela in möten(utan motpartens vetskap) man själv närvarar i(om det inte föreligger särskilda skäl, så som exempelvis styrelsemöten. Detta var dock inget styrelsemöte.). Däremot inte att spela in när andra pratar utan deras vetskap i ett möte man själv inte närvarar vid. Men det lär inte bli något straff värt namnet. Galotta hade möte med dom vid tillfället, vilket borde vara förmildrande omständigheter i det här fallet. Det där går att kringgå utan problem.
 

Namn: Seigo   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 03:58:00
 Jag har plågat mig igenom hela ljudupptagningen. Och jag måste säga att jag hyllar gransknings gruppens och avsättningen av TJ. Tyvärr kom den allt för sent....
Att en VD inte förstår vikten av att upprätta avtal och veta vad det är man skriver under är skrämmande.
Samtidigt så kan jag inte komma ifrån det faktum att varje gång Galotta frågar om ett avtal är skäligt så borde han kanske rannsakat sig själv....
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 02:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Galotta, som faktiskt har sett alla dokument, uppskattar att TJ har dragit på ett bolag som omsätter 30 mkr extrakostnader på 8,5 mkr.

På. Ett. År.


Ingen publikhype i världen kan kontra den. Även om man halverar Galottas uppskattning.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 01:56:00
 Många verkar inte ha hajat vad det här rör sig om, trots att dom läst det svart på vitt.

Det är jobbigt.
Sista stycket "1000 per match" är fel. Kan dock inte editera det inlägget.

Däremot blir det väl typ 500 pers. Till. Per match.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 01:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Koppinho//

Jag känner inte att jag behöver ta åt mig åt det. Jag går så ofta jag kan.

Noterbart dock, är att det som betalades ut utöver avtalet till marknadsansvarig, motsvarar mer än 300 extra klackbiljetter per match.

Det som betalades ut till extra VD och extrakonsult motsvarar ytterligare 200 klackbiljetter.

Det som slösades bort på 0-avtal kostade oss som ett publikbortfall på över 1000 personer per match.Alla siffror ovan överslagsräknade av en trött opus och med viss, men inte allt för stor, felmarginal.
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 01:47:00
 Jo...

Men framförallt borde vi gått på fler matcher...
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 01:39:00
 Han borde aldrig anställts.

Bister sanning.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 01:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
300 000, inte 3000 000.


Allt detta på knappt ett år. Det är nog fan höjden av oansvarighet (eller vad det nu heter).
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 01:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Koppinho//

Du har helt rätt, och GG forsätter att titta på vad som hänt 10 år bakåt om jag förstått allt rätt.


Däremot kan man beskylla föregående VD för att dra minst 60 000 över budget/månad på marknad, närmare 3 mkr över budget på sporten och ökat sina egna kostnader med 30% när hela föreningens omsättning sjunker med 30 mkr.

Man kan även lasta honom för ha godkänt huvudsponsoravtal som ger klubben 0 kr, till en kostnad för (rimligtvis) 3000 000 kr direkt och minst ytterligare 500 000 indirekt.Bister sanning.
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 01:24:00
 Hockeyn har varit misskött sedan mitten av 90 talet. 20 år av misskötsel kan inte lastas en VD som jobbat knappt ett år i klubben.
Den stora boven i dramat är alla vi AIKare som helt skitit i hockey de senaste 20 åren. Bister sanning.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Länktips: http://minklubbmittansvar.se/#
Sänt: 2015-01-28 01:00:00
 
Jag uppmanar er att lyssna på inspelningen på länken ovan. Personligen blir jag matt och uppriktigt sagt ledsen när jag hör hur personer i klubben har skött... eller rättare sagt inte har skött sina jobb. Hockeysektionen har under en lång tid blivit misshandlad inifrån av personer som har som jobb att verka för klubbens bästa. 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 00:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Drar frågan här också:

Har varken ork, tid eller lust att lyssna på ljudfilen, så jag ställer den enkla frågan rakt ut istället:

Matchar den transkriberingen av mötet?


Lägger det under Fotboll, eftersom många verkar missa inlägg annars.
Rey//

Ja, IF/FF har inte heller visat prov på proffesionalism genom åren. Men där känner jag ändå att medlemmarna idag har hyfsad koll, hyfsad insyn och kan agera i hyfsad tid vid missförhållandena.

AIK IHAB har däremot varit, vad jag upplever det som, stängd verkstad på samma sätt om AFAB var tidigare.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Länktips: http://www.aikpatv.info
Sänt: 2015-01-28 00:34:00
 MAtchrapport AIK - Oskarshamn 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 00:33:00
 opus 3000: AIK Hockeys misslyckanden är från topp till botten. Ingen som har varit där de senaste åren kan gå med rak rygg. Men det är inte bara AB:n som bör hållas på kort koppel. Det bör alla delar av AIK. Amatörmässigheten sitter i väggarna.

Jag tror att en riktig nystart bör fokusera på att bygga upp en vettig styrmodell som klargör roller och ansvar och samtidigt ger medlemmarna tillräckligt med insyn och kontroll. Utan det så kommer samma saker hända igen.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 00:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gäller också att hockey-spelarna visar att de fattar situationen också. De måste visa att de är beredda att gå över lik för att få in puckhelvetet i målet. Vi gör alldeles för lite mål och det är helt enkelt för dåligt.

Jag vill inte se ett AIK Hockey på isen som drabbas av apati, jag vill se att de går bärsärk och verkligen köttar in i skiten.

Om det sedan går åt fanders ändå så fine. Men jag vill aldrig se ett AIK Hockey som inför sista striden lägger sig ner och ger upp på förhand.

Det kommer aldrig gå om inte alla gör sitt, från publik, spelare till ledare.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 00:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
rubarthpower//

Tror att de flesta som rört vid AIK Hockey det senaste åren gör gott i att lämna när allt är klart.

Det är vi medlemmar som får stå för granskningen. Vi har ju faktiskt släppt iväg AIK Hockey på samma låtsasföretagsväg som vi släppte fotbollen på för ett par år sedan. Det gick åt helvete, i backspegeln var det här inte jätteoväntat.

Det är ju helt uppenbart att alla AB:n i AIK ska hållas på ett jävligt kort koppel. Hoppas att folk minns det i mer än 3 år denna gång.
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2015-01-28 00:17:00
 Pocca


Det finns någon supersäkerhet i lånet mellan DSM och Hockeyn
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=9-JCbcsskYs
Sänt: 2015-01-28 00:05:00
 Här ska inte läggas ner någon hockeysektion. Däremot ska allt patrask ut. Vilka som ska in vettefan. Galotta verkar ju kunna sin grej, man har lite skit i bagaget. Det hade ju dock också Segui men det har ju gått bra för honom ändå. Gör Galotta till någon slags supervisor så vågar inte en jävel göra fel sen. Även Mats Thelin bör ingå på något sätt, sportchef kanske. 

Namn: OZZY-Tompa   Visa profil  
Länktips: http://www.fritthasch.nu
Sänt: 2015-01-27 23:58:00
 Lokf..

Howard var populär 84-89.
Då var du ..............
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn//

Desto mörkare natt, desto ljusare gryning.

Folk får slänga på "I Can't Wait" med Ol' Dirty Bastard på stereon på högsta volym och få lite aggro i sig istället för denna helt outlidliga negativism. Eller gör nånting. Uppgivenhet är det farligaste som finns.

Får man inte vad man vill, så tar man det. Man agerar. Man gör moves.

Få lite eld i röven istället för att gnälla.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:48:00
 Opus 3000: Det man i alla fall kan säga är att hockeysektionen trasslat in sig i en sådan tjorvig knut att det får den klassiska gordiska knuten att framstå som en mjuk kanelbulle.

Har hockeysektionen någonsin varit så illa ute som idag?

Men, men. Bara att kavla upp armarna som sagt. Man blev ju inte AIK:are för att det enbart är så jävla roligt direkt. Det handlar om lidelse också, och med hockeyn får man allt sin beskärda del av det...
 

Namn: OZZY-Tompa   Visa profil  
Länktips: http://www.fritthasch.nu
Sänt: 2015-01-27 23:47:00
 Lokf

"En råtta med cancer" skriver du.
Du har säkert en stund kvar att be om ursäkt om inte för dig själv så till många andra.
Howard Jones var riktigt usel som artist men det kan jag aldrig ta ifrån dig.
Tror dock du föddes vid tiden när han hade sina singelettor i England.

STÖD AIK - HATA dif!
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:45:00
 Vem fan går upp på morgonen, ser sig själv i spegeln och säger: "Idag är jag redo att lägga ner AIK Hockey"?

Ingen AIK:are kan i min hjärna ställa sig och säga så.

Det är helt enkelt uteslutet.
 

Namn: sneijket   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:43:00
 Opus;

Word!
Om sektioner ska läggas ner undrar jag när? På tjugotalet, när AIK bara var ett tjugotal medlemmar och matchtröjorna tvättade så många ggr att de var grå i stället för svarta, 2004-5 i fotbollen?
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Worst case scenario är att vi åker ner i ettan. Vi har varit där förut. Det blev den största revivalen för AIK Hockey någonsin.

Vi har fixat det här förr. Vad fan neggar folk för?

Jävla veklingar. Supporterskapet är ett livstidsförhållande. Även om AIK går upp i Elitserien igen 2058 har varje jävla centimeter på vägen varit värt det.


Jag fattar verkligen inte. Varför bara se hinder? Agera positivt till saker som idag ser ut som katastrofer. De kan mycket väl visa sig var välsignelser i framtiden.
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:30:00
 -> Tuppasigsbror

Hur menar du nu? DSM har lånat ut pengar till AIKhockey. Inte skrivit på någon borgen. Går AIKhockey i kk fortlever DSM som vanligt. Hur det blir med skulden som de är skyldiga till DSM vet jag inte då jag inte minns hur säkerheten såg ut. Men, DSM dras inte inte med i fallet, så mycket vet jag!
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:29:00
 I allt övrigt förstår jag folks frustration, med dåliga spelare, med dåliga resultat (spelet var däremot inte skitdåligt idag).

Men att säga "lika bra att lägga ner" och liknande saker är fan inte okej.

Tycker man att man är AIK får man fan lägga ner lite mer energi än så. Det är AIK att säga: "Saker ser ut som skit, men jag står upp för mitt lag".

Det är inte AIK att säga "Vi skiter i det här nu". Det är DIF, under ett derby 2010. Att lämna sin "Alltid Oavsett"-banderoll hängande på en tom bortasektion.

AIK:are tar emot George Laraque på klubbens 125-årsdag. AIK:are slår publikrekord efter publikrekord i Superettan. AIK:are säger fan inte "Vi skiter i det här". Oavsett division.Vi har ett rykte av oss att vara mest passionerade i Europa. Hur fan rimmar det med att svika en av klubbens mest framgångsrika sektioner?

Lite jävla stolthet kan ju visas. Ja, skiten är djup, men vem fan bryr sig? Har ni aldrig haft motgångar i livet eller vad fan är det frågan om?
Man rullar upp ärmarna och kör, man ger inte upp. Då har ni ju gett tidigare styrelser i AIK Hockey moraliskt rätt i sitt agerande. Och det kommer fan ALDRIG hända att jag gör.

Vi kör. Alltid. Var AIK.
 

Namn: 12   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2015-01-27 23:22:00
 583 839 kr.

Tråkigt att vi aldrig får se dom igen.

För övrigt;
Lägg ner hockeyn. En cancersvulst i AIK-familjen. Tragiskt men sant.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:20:00
 Det ligger helt klart något i att Nisse skulle vara värdefull som rättvänd mittback. Tror inte att han hade fallit lika mycket som våra mittbackar gjorde förra säsongen och därmed kunnat blockera några av skotten som gick i mål.

Samtidigt tyckte jag att Nisse blev ganska avslöjad borta mot MFF när Molins lyckades löpa sig fri på djupet och söka upp Nisses utfällda ben. Om Nisse spelar mittback lär motståndarna försöka utnyttja att han inte är världens rörligaste.

Det kan säkert stämma att Panos inte passar som mittback, men vad skulle anledningen vara?
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:16:00
 * Icke-suspekt är inte samma sak som att inte vara en total jävla klåpare, skulle det naturligtvis stå. 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad har en suspekt bakgrund med något att göra? Folk borde koncentrera sig mer på nutiden än dåtiden. Man ska aldrig glömma historia, och man ska dra lärdomar av den. Men man ska inte leva i den.


Avd. Ni skulle bara veta vad fan jag har gjort i mitt liv...


Och suspekt är inte samma sak som dålig. Icke-suspekt är inte samma sak som en total jävla klåpare. Det borde väl de senaste dagarna visat om något.
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:08:00
 Vilka jävla tomtar det finns i AIK hockey. Från topp till is. Bra att Galotta går in och rensar upp bland dessa parasiter till skojare. Idioter! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:04:00
 Som mittback är min syn på Nisse att han är bland de bättre i passningsspelet. Hans ledarskap, huvudspel och närkampsspelet gör han till en väldigt kompetent mittback så länge han är rättvänd.

Är inte imponerad av Sauli utöver hans inställning förstår inte riktgt den värvningen när vi har Sonko som jag anser ska prioriteras. Håller han är det fantastiskt gör han det inte kanske man skulle ha en Fällman typ i truppen istället för Sauli.

Sonko blandade lite förra säsongen precis som resten. Spelade för lite för att man skulle kunna vet mer om var han står.

Panos som mittback bävar jag för.

Väldigt många frågetecken i år jämfört med inför senaste säsongerna men det har jag ju skrivit tidigare.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 23:03:00
 Steken

Tror inte du har missat något faktiskt
 

Namn: majkki   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=DE49rPLWAAs
Sänt: 2015-01-27 23:00:00
 Gordon

Sauli kan mycket väl göra ett fullgott arbete som högerback.
Det kommer i såna fall vara mot lag som harvar i botten.

Sauli är långsam det är fakta, och det kommer han vara oavsett position.

Matchen mot Örebro när han fick chansen från start, javisst det räckte att Örebrospelarna nuddade bollen så satt den i krysset.
Men genom flera positionsspel av Sauli så fick dom nudda bollen, hade han stått rätt i vissa av dom så hade inte lägena uppstått.


1-0 Målet 18.50 - han måste gå upp på Crespo, han har ingen bakom sig eller någon annan stans.
2-0 målet 27.10 (pausa 27.15) kolla Sauli ser inte spelaren bakom sig han täcker crespo istället som är mellan Alex och Lorenz, desutom hade dom spelat bollen till Crespo istället i det läget så skulle även Sauli upphävt offsiden.

Tycker jag har sätt sådanna tendenser i fler matcher, men utan att motståndaren lyckats ta vara på det, sen är han för dålig på skallen för att vara mittback och för långsam för att vara en bra ytterback.

Det är min uppfattning, så klart har han inte visat sitt "hela" register ännu, men som ni märker står han inte högt i kurs hos mig.

Jag hoppas nån kan klistra in det här inlägget efter säsongen och visa hur fel jag hade.


 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 22:54:00
 majkki

Nu kanske jag har bommat någon under en händelserik dag men har gal8 lämnat klubben? Vem styr dagens AIK hockey?

Som någon tidigare skrev, vi har ju gjort förstärkningar efter alla dessa avslöjanden, någon måste ju klivit in med mer cash.


Förövrigt: Gal8 och M9 - given namnsucce på hiphop scenen
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 22:47:00
 Oavsett vad som händer i framtiden och även om gal8 avsikter varit goda att få fram "mörkret" bakom AIK Hockey.

Så ska det inte resultera i att han får något förtroendet eller ens får chansen att skapa något sammarbete med AIK Hockey.

Han har minst sagt en suspekt bakgrund och oavsett om han försöker "rentvå" sitt namn, så återstår det att han har för många tidigare felsteg som gör honom icke önskvärd i AIK Hockey.

Som supporter är han välkommen.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 22:41:00
 Tycker inte att det är helt rättvist att bedöma spelare utifrån insatser på fel position. Jag tror att Sauli kan göra ett fullgott arbete som högerback. Som mittback vet jag inte riktigt var jag har honom. Borta mot Örebro var en extrem match där ÖSK-spelarna bara behövde nudda bollen för att den skulle flyga upp i Carlgrens kryss.

Samtidigt får vi inte glömma att en fullt återställd Panos kan spela på typ alla positioner som finns, så lite uppbackning har vi faktiskt.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 22:37:00
 Herregud, nu har G8 sopat matan ytterligare med TJ. Drar täcket över huvudet och ger upp nu. Lägg ner herrlaget!

Avgå alla.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 22:29:00
 Sauli har inte imponerat alls på mig.

ifk matchen i all ära , men annars har det sätt riktigt risigt ut.

Senaste träningsmatchen spela han på fel kant (om han ska spela ytterback) men samtidigt hans huvudspel är horribelt han vinner inte ens nickduellerna, hans raider på kanten är inget att hänga i julgranen tyvärr.

Där emot så var han rätt bra islänningen, tog för sig offensivt och var stabil bakåt.

Tror Sauli blir årets besvikelse om han får en massa chanser.


hoppas jag har fel.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 22:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tänkte framförallt på försäsongen, men både samarbetet och Sonkos förmåga utvecklas förhoppningsvis för varje match, även när säsongen har startat. Hur man än vrider och vänder på saken ska två backlinjespelare bytas ut och en defensiv mittfältare spelas in. Det är klart att det kan bli skakigt nån gång. Sen hoppas jag att det inte kommer att kosta poäng, men några garantier finns ju inte.

Edit: Ytterligare ett orosmoment är väl annars att Carlgren ska hitta tillbaka till fjolårsformen direkt efter sin operation och dessutom gärna utvecklas ett eller ett par snäpp. Det är mycket som är osäkert i år och vi kan bara hoppas att alla bitar faller på plats.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 22:11:00
 Gordon:
Det är bara att hoppas Sonko/Sauli är tillräckligt i ett mittlås för ett topplag. Men lite osäkert känns det allt, det går inte att komma ifrån. Men bara för dom att visa varför ledningen tror på dom.

Låta Pertan & Sonko spela ihop sig - På försäsongen då antar jag? För inte om det kostar poäng i onödan när vi väl drar igång. Beror väl också helt på hur Alm & co har tänkt sig till säsongstart?
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 21:52:00
 Min poäng med Sonko var ungefär att låta honom spela in sig och utgå från att han snabbt kommer att bli jämn. Tror att det kan göra stor skillnad om han och Pertan får spela ihop sig ordentligt också. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 21:49:00
 Men om Nisse är stark i positionsspelet och slår bra inlägg, samtidigt som han inte är passningssäker borde han väl passa bättre som ytterback än centralt. Huvudspelet är en stor tillgång men spelar väl störst roll på fasta situationer.

Vill understryka att jag har den största respekt för Nisse. Har sett nästan alla matcher från förra säsongen i repris och det är inte från vår vänsterkant de många insläppta målen har kommit.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 21:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon:
Sonko har mer och bevisa innan jag ger honom en permanent plats. Upp och ner förra året när han spelade mb. Blandade bra insatser med horribla. Typ som Sauli. Lovande, visst, hoppas bara han kan hålla en högre nivå mer frekvent. Intressant och bra med fötterna, men ett osäkert kort (i nuläget) Skulle gärna ha ett till alternativ att tillgå (alt Nisse)

Borges Bolltouch:
Precis, Nisses styrkor är positionsspelet (särskilt när han spelar vb) och i luftrummet. Hans spel med fötterna är inte hans starka sida, då han är lite orörlig och spelar mest safe. Många lag som satt press så att Nisse får sköta uppspelen av en orsak.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 21:36:00
 Nisse är medioker på fötterna i mina ögon. Hans problem är att han blandar och ger alldeles för mycket i sitt passningsspel. Inlägg som kan sitta perfekt på skallen på bortre stolpen kombinerat med 5-meterspassningar längs backen som missar medspelaren med 2 meter. Det är hans problem. Sedan är han väl ingen dribbler, men vad kan man förvänta sig av en 35-åring som lirat mittback mer än halva karriären?

Hans styrkor är dock i positionsspelet och huvudspelet. Definitivt en av allsvenskans bästa och starkaste spelare i luftrummet. En god egenskap att ha i mina ögon.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 21:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
RW: Håller med om att Nisse är bra med fötterna men han har spelat ytterback länge nu och kanske inte är världens rörligaste i sidled. Pertan är ändå landslagsman och Sonko borde vara tillräckligt bra för att lära sig snabbt. Kanske lika bra att köra på med dem ändå.

Edit: Haha. landslagsman i någon mening i alla fall.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 21:17:00
 Hockeyn är enda anledningen till att jag aldrig kommer lägga en krona i DSM. Har alltid misstänkt att den sektionen kommer dra med DSM i bankrutt. Är det som akenas skriver så bekräftar bara det mina negativa förväntningar.

Hockeyn ska spela på den nivån man behärskar, sportsligt och inte minst ekonomiskt.
 

Namn: Tuppasigsbror   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:53:00
 LokF/

Jag håller med dig. Röstade också nej till lånen till AIK Hockey utan säkerhet.

Styrelsen har gett en dålig rekommendation. Vad händer med DSM om AIK Hockey går i konkurs?
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Länktips: http://www.svartamassan.se/medlemsansokan
Sänt: 2015-01-27 20:51:00
 AIKrasmus/
Vad menar du med "Tänk om de kunde lånat det beloppet till fotbollen istället"?
DSM fungerar så att när en del av AIK ber om lån så går det till medlemsomröstning. Men det kom ingen förfrågan från AIK Fotboll. Så därför gick det inga pengar dit.
Men tänk om det hade kommit en förfrågan från AIK fotboll och vi bara hade varit 50 personer som hade varit med i Den Svarta Massan. Då hade inte köpet av Brustad blivit av i alla fall. Men nu är vi över tusen personer som är med.
Vi avstår minst hundra kronor varje månad. Det är en stor stark med lite jordnötter.
Så, kom igen nu AIKRasmus, ställ upp för AIK och gå med i DSM. Då kan du rösta för eller emot om AIK Hockey eller några andra ska få låna pengar.
Anmälan finns i länken.
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:46:00
 Tuppasigbror: Usch då!

Jag respekterar helt och fullt demokratiskt fattade beslut. En majoritet av DSMs medlemmar har röstat för att ge dem ett lån. Jag argumenterar för att nya lån inte skall ges i framtiden.

Förut har jag nöjt mig med att helt stilla rösta "Nej" då frågan ställts.

Överhuvud taget tänker jag att hockeyn måste vila på de som fortfarande brinner för den. Det är helt utsiktslöst att hoppas på att "fotbollsgnagare" av någonslags skuldkänslor skall sluta upp. Det gäller så väl ekonomiskt, som med sig själva som publik.

Andra sektioner; innebandyn, bandyn, handbollen m.fl. gör sig inte sådana anspråk. De försöker på sitt håll bygga upp ett intresse och resurser för sin verksamhet - utan att vädja till supportrars samvete. Det ger mer respekt i mina ögon.

Sektioner kommer och går i AIK. Friidrotten, som var själva ursprungsidrotten, var länge borta. Nu har den nyss åter börjat sin verksamhet. För egen del är jag mer motiverad att stötta den verksamheten än nån miljonbuissnies med företagshockey, NHL-resor för sponsorer och topplöner till lallare (på och utanför isen).

Hm. Nu är det nog dags att ventilera någon annanstans, märker jag...
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:45:00
 Är Segui eller journalisten som svamlar i AB?

Och varför får denna Ville Vessla (Galotta) hålla på som han gör?
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:45:00
 Pertan-Backman är ju ett inkört par. Men uppspelen riskerar ju att bli rätt kantiga. Nisse in i mitten och en ny VB in skulle funka. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:43:00
 mr.e: Jag är lite kluven. Jag vill gärna att vi värvar en klassback, gärna med internationell erfarenhet. Däremot lutar jag mot att det är bättre att satsa på Noah, som har karatehög potential, än att värva in en rätt duktig allsvensk mittback. Det ligger ett stort risktagande i det, men om experimentet skulle slå väl ut skulle vi i sommar kunna köpa ny klassback med transferpengarna för Nabbe och samtidigt spela med en av seriens mest lovande defensiva talanger. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:35:00
 Gordon:
Japp, "man" brukar bygga bakifrån. Känns lite osäkert minst sagt med dagens defensiv. Hoppas bara att dom är mogna för uppgiften. Mittfält/anfall känns helt OK om bara nyckelspelare håller sig hela. (Sämre givetvis om Nabbe lämnar, men inte helt åt skogen för det)

Hoppas att vi plockar in en ny vb som det ryktas om (eller mb) så vi stärker upp de bakre leden, då skulle det kännas klart bättre.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
mr.e: Rätt märklig känsla för oss att gå in i säsongen med stora frågetecken defensivt och att lag som typ Gefle kan tävla med oss där. Vet inte om jag har varit med om det förut. Förra året trodde man ju att allt såg bra ut innan säsongen startade. Jag håller med Scholes om att det vore guld att kunna ha Nabil kvar till sommaren och därefter ersätta honom med defensiva klasspelare.

En annan spelare som borde vara hyfsat het på spelarmarknaden är väl annars Ofori. Om han bara gör det vi tror under våren borde det hagla in bud i storleksordningen 10-15 miljoner. Inte för att det nödvändigtvis skulle vara en bra idé att sälja men på den positionen har vi väl ersättare.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:27:00
 AIKrasmus

Pga att över 90 % av medlemmarna ville det.
var bl.a. över 94% som ville att DSM skulle skjuta upp inbetalningarna från hockeyn för tillfället.

DSM för oss som bryr oss lite extra.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.gd.se/fotboll/allsvenskan/gif-fansen-trojan-ka
Sänt: 2015-01-27 20:11:00
 Gefle är tydligen nya Argentina i år. Ja utseendemässigt då, skulle bli lite förvånad om det fanns andra slående likheter mellan lagen. Skapligt försvar iofs. T.ex. Fällman och ny dansk mb värvad idag också, som visserligen kommer ifrån Isländska ligan. Men den ska man nog inte racka ner helt på, vi har Haukur som verkar göra helt OK ifrån sig så här långt. Dansken kommer även från mästarna Stjärnan som gick till 4:e omg i EL, slog ut t.ex Poznan i våras + även gamla Gnagarn Jacob Ericsson från Örgryte har dom plockat in till iår (men om det är en förstärkning är väl kanske svårare att svara på?) Trubbigare framåt dock.
Som helhet, typ som nya Gefle aka dif...

Hockeyn gör mig bara deprimerad, så fokuserar på fotbollen till 100%. Vilket även innefattar andra lag när man snurrar runt i tugget inför starten.

Malmö fortsätter att handla internationellt, bra. Hoppas det blir noll sammanhållning och massa gnäll till slut. Tydligen så såg dom inte Konate som direkt ersättare till Ricardinho iaf. Eftersom dom tagit in en "kopia" från långtbortistan.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:07:00
 AIKrasmus,

Fast hockeyn har ju behövts räddas. Fotbollen känns ju ganska stabil känns onödigt att låna ut då. Väldigt viktigt att dem får bukt på detta nu. Hjälper ju verkligen inte att dem flesta gnagare gett upp Hockeyn. Jag har aldrig varit en riktig hockeysupporter, lägger så mycket energi på fotbollen att det inte finns rum att åka till hovet också. Även om dem inte spelas under samma perioder så orkar jag inte. Tyvärr. Två matcher iår Två förra året.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför lånar DSM naivt ut till Hockeyn för egentligen?
Tänk om de kunde lånat det beloppet till fotbollen istället så vi hade Brustad inför hösten i fjol, då kanske AS hade slutat annorlunda
 

Namn: Tuppasigsbror   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 20:02:00
 LokF/

2,1 miljoner är AIK hockey skyldiga Svarta Massan. Återbetalning är ju enligt medlemsomröstning framskjuten.
 

Namn: CGK   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2015-01-27 19:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har hittat en resa till Dubai i 10 dagar under träningslägret för 9600:- flyg (Tur % Retur) och 4-stjärnigt hotell!

Är grymt sugen på o åka!

Se laget träna i solen och se de två matcherna där nere!

Vore så jävla kul o va på plats!
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 19:18:00
 OZZY-Tompa: Måste väl vara för att jag inte är en "internetkrigare" som du svarar, tänker jag.

Den här frågan har ventilerats klart för min del. Galottas tramsande i media gör bara saken mera klar. Dels för att han belyser det bottenlösa hålet, men också för att han själv som låtsas vara en räddare i nöden, hellre spränger upp ett nytt hål. Har han kanske förhandlat fram en deal med Aftonbladet med procent på klick?

Synth alla dagar i veckan!
 

Namn: OZZY-Tompa   Visa profil  
Länktips: http://www.fritthasch.nu
Sänt: 2015-01-27 19:11:00
 Svarar aldrig på internetkrigare men lokf, läs ditt senaste inlägg och ventilera hemma över telefon med din AIKvän eller valfri person.

STÖD AIK!!

SYNTHSLAKT-HÅRDROCKSMAKT!!
 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 18:41:00
 Kanske, var vi i ett läge i hockeyn, där det inte fanns tid till utdragna utredningar, för att reda ut allting som är galet. Gallotta tippade hela dyngkärran direkt.
På så vis kan kanske vi som bara vill AIK väl, mobilisera någon slags kraft för att rädda AIK-hockey.
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 18:37:00
 opus: Det hoppas jag verkligen att de gjort! Annars vore det en skandal om DSMs styrelse ens förde frågan om lån till omröstning.

För mig är inte frågan "om" hockeyn går i konkurs, utan "när". Jag skulle tycka att det vore förfärligt om DSM då skulle vara geldenär och se insamlade medel flyga all världens väg.

Det är sjukt sorgligt med hockeyn! Men för mig är det som ett dödssjukt husdjur. En råtta med cancer som inte går att operera. Man kan hålla liv i den till höga kostnader ännu en tid. Men frågan är hur värdigt liv? En trött gnagare som tappat alla tänder och knappt ens orkar andas utan hjälp. Är det AIK!?

En riktig vän kanske stänger av respiratorn medan lite stolthet ännu finns kvar.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 18:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
LokF//

Rätta mig om jag har fel, men AIK Hockey har väl betalat tillbaka alla lån från DSM helt utan anmärkning?

Så var det iallafall förut.


Och är det inte just nu vänner som DSM behövs mest av allt?
 

Namn: P.Nilsson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2015-01-27 17:58:00
 Men oavsett situationen som avspeglas under det bandinspelade mötet så måste nuvarande Vd och scout ( Segui och Gal8) ha fått det ekonomiska läget under kontroll då man signat nya spelare och tränare därefter. 

Namn: OZZY-Tompa   Visa profil  
Länktips: http://www.fritthasch.nu
Sänt: 2015-01-27 17:47:00
 

Sjukt bra jobbat av "Gangsters".

Ser fram emot Lördag.

SYNTHSLAKT -HÅRDROCKSMAKT!!

NR9
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 17:32:00
 Skulle vara bra om Etuhu, Brustad, Bangura, Blomberg kunde få någon match ihop innan cupen. 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/TextPage.aspx?textPageID=2531
Sänt: 2015-01-27 17:29:00
 Spelschema & Resultat 2015 - Herrar 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 16:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Transkriberingen av mötet är skrämmande, men det är ju även Galottas val att sidsteppa föreningen genom att publicera. Granskningsgruppens material skall delges medlemmar i första hand. På ett medlemsmöte som kallats enligt stadgan. Detta möte skulle sedan avgöra hur och vad som skulle offentliggöras.

Jag tycker även att Johans Seguis position i dessa härvor är besvärande. Var står han i förhållande till medlemsdemokrati och kompiskorruption?

Jag har röstat nej till varje hockeylån ur DSM. Som en av få, uppenbarligen. Jag hoppas vi blir fler som röstar nej i framtiden! I mina ögon är hockeyn bortom räddning. Död. Jag vill inte att DSMs medel går till konstgjord andning.

kategori: AIK
 

Namn: PontusH   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 16:41:00
 Något som vet något om Nisse? Inte med mot Lahti, och tydligen då inte i träning idag. 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 16:39:00
 Ja herregud vilken soppa hockeyn har blivit. Blir mörkrädd av all inkompetens som genomsyrat den sektion.

Är orolig över våra DSM pengar, dem har vi nog sett för sista gången.

Trist
 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 16:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Orkade bara läsa hälften, vad i helvete håller de på med i styrelsen/VD

De sitter i en sandlåda, den nivån är det på sin höjd.
Man blir ju fan mörkrädd.

Inte en spänn mer genom DSM till hockeyn.

Jisus

Inte ska det lämnas någon ansvarsfrihet i alla fall, det minsta de kan göra är att betala tillbaka för sitt usla arbete.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 16:15:00
 Skulle nog inte säga att AIKs mittfält är en 3a om Elfsborg är en 5a. Anders Svensson är förövrigt 50 år gammal. 

Namn: mossaldo_vällingby   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 15:34:00
 MÄSTARNA
Malmö FF (4-4-2)
Målvakt - 4 plus
Nära fem plus här. En koncentrerad Robin Olsen är nog allsvenskans bästa målvakt. Enda bekymret är att Olsen vill utomlands i år, har utgående kontrakt och kan försvinna redan i sommar.

Backlinje 3 plus
Mästarnas svagaste lagdel, även efter värvningen av peruanske landslagsmannen och vänsterbacken Yoshimar Yotún som jag helt enkelt vet för lite om för att betyget ska knuffas upp till en fyra. Dock ett omdöme det kan bli anledning att återkomma till. Filip Helander blev avslöjad internationellt men håller god allsvensk kvalitet. Erik Johansson en fin ledare.

Mittfält 5 plus
Trots två tunga förluster i Emil Forsberg och Markus Halsti ser MFF minst lika starka ut i år: Lewicki, Sana, Berget, Eikrem och unge Erik Andersson kommer in – kvar finns både Molins och Adu. Wow!

Anfall 4 plus
Allsvenskans bästa spelare 2014 är kvar, och Markus Rosenberg kompletteras i år av Agon Mehmeti som inte platsade i fjol. Men även Guillermo Molins och Jo Inge Berget kan användas i anfallet.

Bänk 4 plus
Malmö har en extrem bredd på mittfältet, i övriga lagdelar är det lite tunnare just nu. Å andra sidan har MFF pengar så det räcker och blir över, och sportchef Daniel Andersson har nog inte flugit färdigt ännu.
TOTALT: 20

UTMANARNA
Elfsborg (4-3-3)
Målvakt 4 plus
Kevin Stuhr Ellegaard var en starkt bidragande orsak till att Elfsborg släppte in minst antal mål i fjol (31 stycken, precis som Malmö FF). Kevin är 32 år men tycks bara bli bättre.

Backlinjen 2 plus
Sett till namnen inte särskilt märkvärdigt, speciellt inte med Jon Jönssons skadehistorik. Men Sebastian Holmén och Johan Larsson är allsvenska klasspelare. Samarbetet med Ellegaard-Hauger brukar fungera bra.

Mittfält 5 plus
Marcus Rohdén har hållit hög klass länge men inte riktigt "gått genom bruset" förrän under januariturnén. Ihop med Svensson och Hauger ett extremt starkt centralt mittfält där talangen Arber Zeneli vill in.

Anfall 3 plus
Nye Simon Lundevall kommer att göra stor nytta till vänster och Viktor Claesson ska kunna bli bekväm till höger i år. Saknas fortfarande internationell kvalitet i straffområdet.

Bänk 3 plus
Elfsborg har helt okej alternativ på de flesta offensiva positioner men är mer sårbara defensivt. Är mer beroende av sin "förstaelva" än Malmö FF.
TOTALT: 17

AIK (4-3-3)
Målvakt 3 plus
U21-landslagsmålvakten Patrik Carlgren är ung och lovande men det gör honom inte till en trygg och etablerad allsvensk toppmålvakt – ännu.

Försvar 2 plus
Per Karlsson och Nils Eric-Johansson står för tryggheten och erfarenheten i en backlinje som svajade rejält i fjol. Just nu svårt att se att den skulle vara så mycket starkare i år.

Mittfält 3 plus
Med tre man centralt och triangelspetsen nedåt skulle AIK kunna bli stabilare defensivt. Här finns spännande alternativ i nya Dickson Etuhu, och Panos Dimitriadis som är tillbaka från skada samt lovande Ebenezer Ofori.

Anfall 4 plus
Bahoui-Bangura-Brustad – B-kedjan är vass. I A-uppställningen har förstås Henok Goitom den centrala rollen – ännu vassare. Niclas Eliason med flera står på kö om Bahoui säljs.

Bänk 4 plus
AIK känns välbalanserade truppmässigt sett till att spelare som Ofori, Johansson, Panos med flera kan användas på många olika positioner.
TOTALT: 16

IFK Göteborg (4-4-2)
Målvakt 3 plus
Blåvitt har två bra målvakter i John Alvbåge och Marcus Sandberg – men ingen dem är den där riktiga toppmålvakten som brukar krävas för att vinna en allsvenska.

Backlinje 2 plus
Här är laget försvagat sedan både Kjetil Waehler och Ludwig Augustinsson försvunnit. Upp till Tom Pettersson och Haitam Aleesami att hålla Hjalmar Jonsson på bänken.

Mittfält 4 plus
En svagare backlinje kan till viss del kompenseras av ett defensivt starkt centralt mittfält i Gustav Svensson och Sebastian Eriksson. Friare tyglar framåt för Sören Rieks och Smedberg-Dalence på kanterna.

Anfall 4 plus
Lasse Vibe och Gustav Engvall är allsvenskans bästa anfallspar på papperet, och Mikael Boman en jobbig jävel att kasta in sista tjugo. IFK:s starkaste lagdel.

Bänk 2 plus
Truppen känns utöver startelvan mer spännande än bred. IFK Göteborg behöver hålla spelarna friska, den saken är klar.
TOTALT: 15

DE UTMANAR UTMANARNA

BK Häcken
Att skifta underlag mitt under säsongen fungerade visserligen bra för Djurgården häromåret men inte säkert det blir samma resultat här. Truppen ser jämnstark ut med fjolårets men kan Jasmin Sudic stärka defensiven närmar sig Häcken en Europaplats.
TOTALT: 15 plus

Helsingborgs IF
HIF hoppas på "Henke"-affekten eller möjligen "familjen Larsson"-effekten då förväntningarna på sonen Jordan är stora. HIF har ett bra lag om man tittar spelare för spelare men truppen är en bit efter de förväntade topplagens.
TOTALT: 13 plus

Kalmar FF
Nye tränaren Peter Swärdh brukar lyckas med det mesta han tar sig för så länge det inte handlar om Helsingborg. Kan KFF få fart på Rasmus Elm känns den röda gamla maskinen genast betydligt starkare. Men det om:et är stort.
TOTALT: 13 plus

Djurgårdens IF
Har värvat ekonomiskt men smart, Walker och Karlström är intressanta namnm har sedan tidigare en av seriens bästa målvakter i Kenneth Höije och en bevisat skicklig tränare i Pelle Olsson. Men det är lite för jämngrått, lite för mycket tvåplus över lagbygget.
TOTALT: 13 plus

Örebro SK
Gjorde en otrolig höst under Alexander Axén, tränaren som går sin egen väg. Bland annat genom färre antal träningar – men med högre kvalitet. Allt för att spelarna inte ska vara slitna vid match. Får det fortsatt effekt under 2015 kan Örebro bli att räkna med ännu högre upp i tabellen.
TOTALT: 12 plus

JOKERN
Hammarby IF
Nykomligen rider på en framgångsvåg med hysteriska publiksiffror. Det smittar av sig ner på planen. Rutinerade tränaren Nanne Bergstrand har förstärkt med lojala kämpar som Haglund och Söderqvist, och Bajen lär bli ett jobbigt lag att möta i år. Inte minst på Tele 2 Arena. Likförbannat vore det en liten skräll om Hammarby tar sig upp på övre halvan direkt.
TOTALT: 11 plus
 

Namn: nicjoh10   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2015-01-27 15:30:00
 Förstår inte alls hur Galotta tror detta ska "hjälpa" AIK, alla de här människorna är redan borta från klubben.

Handlar enbart om att rädda sitt eget skinn på AIK:s bekostnad.

 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 15:04:00
 Med allt faktaunderlag färdigt och överraskningsmomentet till sin fördel, anser i alla fall jag de(felaktiga och/eller obefintliga svaren räcker fullt tillräckligt. Att därtill lägga sarkastiska inlägg och ledande frågor, tar tyvärr udden av det väsentliga.
Men faktum kvarstår ovanstående till trots: misskötseln av AIK är obeskrivligt hemsk.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 14:39:00
 Starre

JG kör tom över sin kollega VV när det gäller sätta en agenda för mötet. Det är JG:s show helt och hållet. Sen hoppar han av gruppen och flyttar hela föreställningen online...

---

JÖ – Ja men vad var syftet med det här mötet, kallelsen till det här mötet kändes inte riktigt som det var det här upplägget, som var aktuellt, eller?
PL – Ja, håller med, ja, håller med
VV – Jag ser det som att upprätta en to-do-list lite grand, idag avtal, revers har jag skrivit två punkter
JG – Vi är inte där riktigt ännu
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 14:30:00
 starre/Så här nog verkligheten i många klubbar och föreningar i allmänhet. Man lever hand ur mun på grund av ekonomin oftast är svajig; lite som vi brukar skämta om Bajen och deras klubbkassa i en Konsumkasse.

Finansekonomen/
Instämmer om härskartekniker. Galotta är ingen jag kan känna någon som helst respekt för. Varför får han också skita ner vår klubb igen?! Segui-varför?

 

Namn: r8an   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 14:28:00
 Någon som kan klistra in Lauls pluskrönika om utmanare i AS? 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 14:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra ändå att vissa saker kommer upp till ytan och helt otroligt att man kan ha så dålig koll på saker och ting. Det är väldigt lätt att skylla på TJ i detta fall men tror mer det är en kombination av att det sitter i väggarna (typ vi har alltid gjort så) och han blev inslängd i ett läge då vi saknade lag, pengar, styrelse och samtidigt skulle få verksamheten att funka. Samtidigt ligger det ju verkligen på honom när det gäller anställningen av Löfgren + son och lite annat i verksamheten som han inte har någon koll på.

Sen är jag jäkligt tveksam hur denna intervju genomfördes. Är ju inte bra för någon när ena parten är förberedd på ett slag medan andra parten räknar med att förtydliga några punkter på en lista. Galotta utnyttjar ju detta till fullo genom att visa prov på sina överlägsna färdigheter när det gäller att driva företag och det känns ju som att ingen på slutet ens har lust att svara på några frågor. Sen verkar ju bara ena parten vara medvetna om att mötet spelas in.

Vem är förresten denna Kaj som verkar räddat AIK-hockey många gånger om?
 

Namn: Thoba   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 14:11:00
 Är det någon annan än jag som förlängde sitt målklubbdeltagande med 3/5 år som skulle resultera i en signerad matchtröja?

Isf undrar jag om det är fler än jag som inte har fått sin...
 

Namn: Illyria   Visa profil  
Länktips: http://minklubbmittansvar.se/pdf/150126-2.pdf
Hemort: DSM
Sänt: 2015-01-27 13:54:00
 Jag kan säga såhär....Lånar vi på DSM ut en ynka krona till AIK Hockey så ska jag gå ur.

Detta är det skamligaste jag läst på mycket länge och jag skäms över att läsa detta i dagstidningarna. Hela Sverige skrattar åt inkompetensen. Det kommer indirekt skada fotbollens anseende också.

Lägg ner.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 13:48:00
 PAL

Vadå vill?

Det handlar ju om att rädda klubben i en faktisk situation. Sen kan ju någon jävla tjomme sitta på ett möte med härskartekniker och tycka att han har lösningen på alla problem (lägg ner klubben, då har vi inga problem heller). Sen är det en skillnad mellan privata initiativ och kommunal verksamhet, åtminstone för AIK och i Stockholm.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 13:38:00
 //Finansekonomen
Vill du att hockeyn ska klara elitlicensen varje år genom att Berra Burksamkare skriver under en revers om att han är skyldig hockeyn 5 millar. I så fall, vad i ligger skillnaden mot Lyxfällans siffertrixande och trottoarförsäljande, du vet det där som vi unisont och korrekt ifrågasatt.

Ja skillnaden ligger väl i att Lyxfällans trixande gav riktiga pengar...
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 13:29:00
 Lägg ner skiten 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 13:25:00
 Nedan följer några citat som gör att jag ifrågasätter om han ens vill att hockeyn ska existera.

----

JG – Ja, ja sa ju precis det, Ja, jag påstår ju att vi lever på en lögn att vi inte förtjänar att spela ishockey att det är därför som..
JÖ – Vad menar du med det?
JG – Jag skall komma till det alldeles strax.

---

JG – Så vi skall inte skriva av den för att vi riskerar att gå i konkurs eller för licensen?
MA – Den ryker ju i så fall. Då är det ju färdigt.

---

JG – Ni fuskar ju! Ni tar över fordran som ni vet inget är värt för att rädda det egna kapitalet
 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 13:06:00
 "JG - Tar fram en kulram och ställer till JÖ ́s förfogande
JG – Här kan du få låna en kulram som ett hjälpmedel för dig om du har svårt att räkna
JÖ – Tycker du inte det är lite smått löjligt?
JG – Nej det kanske blir lättare.
JÖ – Jag tycker att det här är lite löjligt."
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 13:05:00
 Kenny Karate

Kanske stämmer att dom inte ökat sina fast intäkter nämnvärt.
Däremot lär dom sänka sina fasta utgifter mer än nämnvärt när dom betalt av sin arena som dom sagt att dom ska göra.
Och i och med det kanske dom har råd med lönekostnader på tio miljoner per år mer än vad man haft innan Champions Leauge.
Vilket ju skulle kunna avlöna 3-4 spelare med löner på 150 000 mer per månad än tidigare. Förutom den lön man hade råd med innan.
Man skumma kunna avlöna 3-4 spelare med typ 300 000 i månadslön utan att riskera enonomin. Eller satsa mer på talanger och utveckling. Eller köpa en typ Simon Gustafsson vart annat år. Eller andra saker som tar dom framåt.
Jag hade hoppats att dom gjorde en AIK efter CL. MFF pratar på ett sätt som tyder på motsatsen.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 13:03:00
 Kan inte någon typ tysk klubb bara sno Hareide så det blir rejält kaos i MFF lagom till säsongsstart. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=m0xKBvOVC_w
Sänt: 2015-01-27 13:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tack alla!!
Länk till mffs presskonf

En Peruan värva dem.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:58:00
 SOLNASTAD - MVP 

Namn: Lebowski   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:57:00
 Grymt jobbat SOLNASTAD, riktigt skönt att du följer träningen & rapporterar därifrån! 

Namn: Fireside999   Visa profil  
Länktips: http://minklubbmittansvar.se/pdf/150126-2.pdf
Sänt: 2015-01-27 12:56:00
 Haha, minklubbmittansvar-sidan är ju tragikomik på högsta nivå. Om det stämmer och är sanning så är det nog lika bra att lägga ner AIK Hockey för detta verkar ju ingen kunna råda bot på.

Favoriten är hittills AON-sponsoravtalet där det inte fanns någon grundersättning till AIK utan avtalet var helt provisionsbaserat där ersättningen baserades på sålda försäkringar. Problemet: man har fortfarande inte sålt en enda försäkring. Kontentan: när mötet skedde så att hade 15 matcher spelats med i praktiken gratis reklam för AON.

 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:47:00
 Tack!!

Glömde två saker. Nisse var ej där. Och Eliasson ser sådär härligt kvick ut som han gjorde förra försäsongen innan han gick sönder. Tror "Nicke" kommer spela väldigt mycket nu i början.
 

Namn: Kenny Karate   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:47:00
 Spännande att se hur nyrika MFF hanterar den här situationen. Många som säger att de är bra både på att ta betalt och på att göra smarta bosmanaffärer - det är ju sant, men även om deras värvningar lyckas satsar de extremt högt. De växlar en relativt billig trupp mot spelare med ett helt annat löneläge, utan att egentligen ha höjt sina löpande inkomster på något nämnvärt sätt. Vi AIK:are och många andra klubbar vet att det inte finns något snabbare sätt att smälta undan ett uppsamlat kapital än just det.

De gör sig själva beroende av fortsatta framgångar och fortsatt Europaspel - lyckas den satsningen, så sitter vi andra i skiten. Lyckas den inte, så sitter de verkligen i skiten.

De marginaler det hänger på behöver inte vara större än ett offsidemål av Arild Stavrum...
 

Namn: Martin Krook   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:46:00
 SOLNASTAD,

Är det ett lag som går för SM-guld eller ett korpgäng du ser ? Vilket intryck får du ?

Hoppas du rapporterar från Dubai.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:44:00
 SOLNASTAD, dina rapporter är högst uppskattade. Och som andra sa, det finns ingenting som det inte är värt att rapportera om. Bra jobb! 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:41:00
 SOLNASTAD:
Skriv hur mycket du vill, ALLT är intressant för oss som inte kan närvara.

Kollade upp stat från förra matchen och en grej sticker ut lite extra. Inte ETT enda blockerat skott!? Vad man ska tyda av det är dock svårt att säga. Har man bollen mycket mer än motståndarna och trycker på så blir det kanske så... Men inte ett enda iaf.

Skott mot mål: 23-11 (11-2)
- på mål: 9-7 (2-0)
- utanför: 2-4 (1-2)
- i målställningen: 1-0 (0-0)
- täckta skott: 11-0 (8-0)
Frisparkar: 12-14 (4-8)
Hörnor: 6-4 (2-0)
Offside: 4-4 (2-3)
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gnagare2000 & bladimirs brorsa

Tippar på att MFF värvar antingen Rasmus Bengtsson från Twente eller vänsterbacken Yoshimar Yotún från Peru.

Avd: Övrigt
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/article20226029.ab
Sänt: 2015-01-27 12:36:00
 "Mötet spelades in i smyg" 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:34:00
 Tack SOLNASTAD. Mycket bra 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:29:00
 Sammanfattning

Tre halvlekar matchspel.
Anfall lag 1
Nabbe Henok Pavey

Anfall lag 2
Bangura brustad Eliasson

Resten av lagen kommer jag inte riktigt ihåg.

Bra tempo dem jobbar med press som försvarande lag. Anfallannde lag försöker nå bakom eller på mötande spelare. Diagonalt kan vara att dem vill att spelarna ska komma i löpningar diagonalt.

Lite griniga Pavey,Dickson,Nabbe.

Roligt att se att Dickson Bangura och Brustad närmar sig formen även om dem nog ligger på runt 55-65% just nu.

Hauksson är spännande kommer lite som Nisse i sina löpningar som ett godståg.

Blomberg fortsätter att imponera. Absolut ett tillskott i truppen och kanske startelvan.

Många juniorer tar för sig.

Ofori står för dagens tunneln då han kommer upp i ett anfall och stannar upp och är omringad av 3 spelare ser ut som han ska fastna där men så hugger han som en kobra petar bollen mellan bena på en försvare och är förbi missar dock mål.

Henok ser riktigt taggad ut denna säsong.

Ni kan pma om ni vill undrar något, kanske inte kan svara på det men värt ett försök. Blev lite mycket onödiga inlägg som när folk drack vatten. Hoppas ni orkar scrolla förbi.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:17:00
 mff har alltid pk.. är väl nån sopa från nått mittenlag dom värvat. ingen svensk iaf.. det skulle ju bli så bra enligt alla journalister när mff spenderade sina clpengar i allsvenskan. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:14:00
 MFF har presskonferans idag igen klockan 1300. Nu ska vi se vad de värvar för något. 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 12:01:00
 hahahaha apforum..

"Namn: Saltfetas Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2015-01-27 09:58
Var kan man tänkas ta bäst bilder i klacken? Funderar på längst ner i mitten, så har man hela klacken bakom sig. Blir ett bra djup i bilden. Använder selfiepinne á cirka 1 meter."
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:43:00
 Anton saletros är skön puttar ner Pavey i en duell. Killen är ingen junis han vet vad han vill. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:38:00
 Bangura dickson och Brustad går av lite då och då och vilar.

Diagonalt är något Alm skriker ibland ska försöka förstå sammanhanget om det är när dem kontrar
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:33:00
 Ännu en måste-match vi måste förlora så att hockeyn dör på riktigt och den usla dokusåpan upphör och mardrömmen upphör för alltid.
Säkert inga problem med att torska i kväll,det är bara rulla på som vanligt, inget krut kvar i period 3,Oskarshamn!! tar över och saken är klar.

 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:30:00
 Dickson blir arg över något i hur dem ska spela svär till Pavey som försöker förklara haha. Verkar va starka känslor i den karlen. Hoppas han använder det på rätt sätt. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:25:00
 Bangura vilar och dricker igen men det ser ganska bra ut när han spelar. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:22:00
 Alm blir lite sur att örat dröjer med utspel och säger du har Per där ni spelade tsm 2009 haha. Jag gillar att det känns allvarligt på träningen. Pavey missa precis och svär på brittiska. Och där svor han igen 20 sekunder senare. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:19:00
 Ofori stod för en farlig tunnel nyss. Roligt att se Carlgren här också även om han inte står på matchspel. Bangura kör igen han verkar ha en bit kvar kroppsmässigt. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:15:00
 Bangura klev av drack och stretcha lite men ingen fara. Brustad kör också 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:12:00
 Bangura i matchspel även dickson! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 11:03:00
 Hockeyn verkar vara en riktig jäkla såpa... Minst sagt. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 10:56:00
 Vaknade 10:38 nu är frukost i magen och kläder på. Första lediga dagen på ett tag dags för fotbolls rapport allt hockey mörker 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 10:53:00
 Herre jävla gud.. vilka jävla idioter som sänkt AIK hockey. Gal8 for president. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 10:47:00
 25 Mkr för Nabil är en bra försäljning. Förhoppningsvis stannar han till sommaren och då få sporten resurser att ersätta honom.

Det kan vara att ta in Jos då vi har unga spelare på uppgång i Eliasson och Lundholm samt vi vet mer hur spelare som Brustad och Bangura står sig.

Det behöver ju inte vara en försvagning att sälja Nabil och ta in Jos och Boateng inför ett EL kval.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 10:36:00
 Inte ens Moder Teresa skulle få ordning på AIK hockey.. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Läckor är bra i vissa sammanhang. I slutna grupper där information annars skulle undanhållas tex. Watergate osv.
I detta fall finns dock redan en granskningsgrupp. Om den är utsedd i enlighet med lag och ordning och i enlighet med stadgar borde alla respektera detta och invänta dess resultat och redovisning. Och även borde ansvariga i klubben bistå gruppen i deras arbete.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:57:00
 Läsningen var skrämmande men är än så länge inte verifierad som någon sanning. Bandfilen när den släpps kommer säkert styrka textfilens sanningshalt men kan ju vara omarbetad, klippt och omkastad och således inte heller ett utan expertgranskning otvetydigt bevis.

Men som sagt, den version som nu presenterats är skrämmande och som revisor blir man mörkrädd över det påstådds dribblandet med värdelösa , påhittade? fordringar, hej stan det är vi som är Leksand... ( om det stämmer)
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:51:00
 All heder till Janne Öqvist. Ingen skugga över honom. Alltid varit AIK trogen, jobbat i klubben sedan 80-talet/ början av 90(?).
Lagt ner hela sin själ i AIK Hockey.
Sen om han gjort misstag, ingen aning, mycket möjligt, det gör vi alla.
 

Namn: Rey   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2015-01-27 09:49:00
 Lite lustigt hur olika man ser på situationer, eller hur? När vissa "läcker" så skall de hålla tyst och vänta till årsmöte/medlemsmöte. När andra gör det är det uppenbart inte lika viktigt att vänta på medlemmarna...

Jag tycker dock egentligen inte det är ett problem med att man "läcker" information om problem i klubben. AIK skulle må så mycket bättre om mer information var offentlig och om det fanns en betydligt större intern debatt. Och det finns ju uppenbarligen rejält med "fuffens" att avslöja i klubben.

Däremot är det tråkigt om det blir ett fokus på personer. Det är väl uppenbart att AIKs problem snarare är strukturella. Ungefär så här går det till lite allmänt i både fotbollen, hockeyn och huvudföreningen. Vänskapskorruption, bristande kontroll och styrning från styrelser och ledning och panikartade beslut är AIK.
 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:49:00
 Får se då det börjar hotas fram och tillbaka nu då - detta kan ju vissa agressiva grupper se som att folk skor sig på AIK Hockey.

Oavsett så har JG gjort mer än 99% av oss andra supportrar som sitter som gnällkukar på forum och kräver en massa.
sedan om hans ambitioner är bra eller inte får vi se i framtiden, oavsett så kommer vi gå i konkurs om inget drastiskt görs nu.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:43:00
 Om ni läser på hemsidan så står det att det är bandat och det ska släppas på band när man "beepat" klart känslig info...

avd: rtfm
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:40:00
 Alla dessa hjältar som hela tiden träder fram och ska fixa allt på egen hand..... 

Namn: BD (#13)   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:36:00
 //Steken

Med tanke på den smyginspelade delen får man väl utgå från att det är bandat? Förutsatt att det inte satt en dvärgstenograf under bordet eller i en garderob...

 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:20:00
 Inte för att dölja något eller skona någon. Tvärtom, för att hela sanningen ska fram och för att lägga en bra grund för framtida föreningsarbete. 

Namn: Steken   Visa profil  
Länktips: http://minklubbmittansvar.se/pdf/150126-2.pdf
Sänt: 2015-01-27 09:11:00
 En initial fråga här avseende dialogen från länken:

Är detta samtal inspelat? Eller har någon tagit anteckningar?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Efterlyses: vanligt hederligt revisorsarbete i gammal god föreningsanda där man låter alla få komma till tals i lugn och ro och med en rapport, skoningslös om så behövs, men som alla får tillfälle att bemöta och diskutera på ett förberett sätt på ett medlemsmöte.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:02:00
 Josefssonmetoden, driv en tes, vinkla hårt för att bevisa den, ta bort allt som talar emot, överrumpla motståndaren, var aggressiv, var inte ute efter sanningen eller att låta någon komma till tals. Använd gärna dold kamera, lura om möjligt motståndaren, se till att motståndaren inte kunnat förbereda sig.
Resultat? Man vinner alltid. Fakta? Ja, men hårdvinklade. Hela sanningen? Nej. Bra metod i föreningsarbete? Nej, ingen bra grund för fortsatt arbete.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:01:00
 Tvätta AIK-byken i offentlighetens ljus...

"AIKaren" Galotta...
 

Namn: BD (#13)   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 09:00:00
 Efter att ha skummat Galottas mötesprotokoll är de spontana känslorna framförallt två:

1. Inkompetenta tjänstemän som saknar koll. Oklart om det beror på bristande tid/engagemang eller något annat.

2. En osund organisationskultur där konsensus är kung och ingen vill vara obekväm med sina kompisar och därför inte ifrågasätter saker de borde ifrågasätta.

Det smyginspelade samtalet mellan "de anklagade" var på många sätt intressantast och mest belysande.

 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 08:49:00
 Blir mer intressant när ljudfilen hörs så man kan förstå sammanhanget bättre.

Men man kan ju krasst konstatera att en hel del personer som verkar för AIK gör det i största mån för personlig vinning.

Man blir lite mörkrädd när man läser hur lite de förstår och vet..

Nästan ett under att AIK-hockey ens finns med tanke på rådande nivå..


 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 08:42:00
 
Varför skulle AIK gå ut med Nabils köpeklsusul i media? Det här med 25 miljoner är ju bara en spekulation.

 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 08:33:00
 Ska läsa nu men med en kritisk infallsvinkel för Josefssonmetoder för att gräva fram sanningar... Ja det finns ju en anledning till att det kallas Uppdrag förvanskning och det kan ju vara på sin plats att påminna om att det gäller oavsett om det handlar om AIK eller trottoarer i Leksand... 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 08:17:00
 De som får ordning på AIK Hockey är givna pristagare av Nobelpriset. Dock oklart om det blir medicin- eller fredspriset. 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 03:56:00
 super-g//

Rent generellt börjar revisorer ifrågasättas mer och mer. Efter finanskraschen blev det nämligen uppenbart för fler än småföretagare att dom oftast bara tar mycket betalt för att sätta sin kråka på något dom inte tittat igenom.

Ber i förväg om ursäkt till alla revisorer här inne som faktiskt utför sitt jobb korrekt.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 03:52:00
 Sedan, undrar jag som amatör, finns det inte revisorer som ska sköta sådant här? Eller ligger det utanför deras normala uppgifter? Kan medlemmarna i så fall inte ge dom ett utökat ansvar? 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 03:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hemskt, men inte oväntat, att folk skor sig på AIKs bekostnad. Tråkigt att en massa lycksökare tillåtits att profitera på AIK. Upprörande att allt verkar vara, i bästa fall, så amatörmässigt. Man anade ju en del när Tyresöfolk kom in bilden, dock.
Men, kritiken kvarstår. Oavsett syftet med publiceringen så har uppenbarligen en person tagit plats ingranskningsgruppen för att köra sitt eget race. Mötet som arrangerades och spelades in ( i hemlighet?) syftade inte enbart till att få fram fakta utan, kanske framförallt som det verkar,för att sätta dit folk.
Fortfarande borde granskningsgruppen presenterat sitt material, redigerat, på ett utlyst medlemsmöte för AIKs bästa. Vi riskerar nu istället en offentlig pajkastning på kvällspressens villkor. Inte för att försvara någon eller för att sätta dit någon, men våga lita på föreningsdemokratin. Det enda hållbara i det långa loppet.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 03:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nätlynchmobbar, för tydlighetens skull.


Hurvida svaren är faktiska eller skrivna i en nedvärderande stil kommer ju gå att kontrollera senare.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 03:07:00
 Koppinho: Oavsett om det här mötet har skötts dåligt eller inte så tar ju Galotta up ex antal saker som låter lite "konstiga" och då är jag mild med orden. VD kostnaden ökar efter att vi åker ner. Tyresömuppen har fått ett grymt avtal, hans son har fått en tillsvidareanställning med 25 papp i månaden som säljare men inte lyckats sälja ett skit. En jävla massa sponsordealar som känns extremt tveksamma. Jag menar visst, det är lite Janne Josefsson över Galotta, men han har ju fog för att ställa VDn mot väggen.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 03:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Koppinho//

Folk hade inte några problem med att starta lynchmobbar mot Galotta för att han tjänat jordnötter på målklubben och en kampanj.

Jag förväntar mig horder som drar genom Tyresö på jakt efter f.d marknadsansvariga, om det ska finnas någon som helst motsvarighet.

En person som sas jobba prestationsbaserat kostade alltså klubben närmare 100 papp i månaden i fast lön, där minst 13500 varje månad är helt felaktigt fakturerat (dock godkänt av VD ändå, av någon outgrundlig anledning). Utöver detta togs en fast summa ut på 150 000 för att AIK tjänade 90 000? Vi gick alltså back 60 000 på att börja göra affärer med karln...

Som lök på laxen har han sålt ut huvudsponsorplats på för summan 0 kr.


VDn är tidigare styrelseledamot, så han har funnits som ansvarig i klubben länge. Inte en person som halkade in i en icke fungerande klubb och hamnade i klister p.g.a goda intentioner, utan någon som faktiskt varit med och satt klubben i detta klister. Naturligtvis inte ensam dock.


Ingen förväntar sig att folk ska ha alla avtalssiffror i huvudet, men man förväntar sig faktiskt att folk ska kunna skilja 0 kr från 1 000 000 kr.

Eller veta om posten "Sporten" som man själv säger sig vara ansvarig för, har dragit över budget med 700 000 eller 2 700 000.
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 02:55:00
 Finansekonomen//
Håller helt med... Känns som en klassisk Janne Josefsson-intervju. JG har mer eller mindre lurat in VDn (och de andra) i ett avlyssnat rum och förberett massa frågor om specifika avtal som inga VDs i världen skulle kunna redogöra sakinnehållet i. Dom säger till och med att JG håller en agressiv/hotfull-ton.

Det är helt uppenbart att JG är den som skrivit ner detta då VDn förlöjligas genom att aldrig svara "ja" utan alltid "hmm". Känns väldigt sandlådigt.

Jag har ingen aning om hur VDn har skött sig, men det känns som att misslötseln av AIK hockey knappast kan beskyllas en eller ett par personer. Har svårt att se att Tex Gal8 hade gjort det så mycket bättre själv.
I det läget som AIK hockey befinner sig i nu är knappast lösningen att peka finger och starta lynchmobbar... Det har aldrig funkat förut...
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 02:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finansekonomen: Det är ju lite upprörande att miljontals pengar skänks bort på helt absurda saker i en period när vi måste spara pengar på allt. Tillsvidareanställningar på folks barn, efterblivna kontrakt för reklam på tröjan och så vidare och så vidare.

Edit: Den där Tyresö muppen har ju gjort sig en fin hacka på AIK. Fyfan alltså, man blir illamående. Att det kan skötas på det här sättet utan att vi supportrar vet ett skit om det.
 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 02:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finansekonomen//

Jo, käbblet skulle man ju klarat sig utan.

Men de svar som ges?

Inga avtal med nyckelpersoner, ersättningar utanför skrivna avtal, skrivna avtal som inte kommunicerats (nu måste man väl inte kommunicera allt, men här handlar det ju om lögner), sponsoravtal som tar upp huvudsponsorplats men inte ger en enda krona till klubben är ju ändå saker som faktiskt kommer fram.

Det känns jäkligt... amatörmässigt, tycker du inte?

Jag menar, spelar det verkligen någon roll om du är förberedd på att ertappas med att ljuga, eller anställa dina barn, eller betala ut mer än vad som är avtalat till folk du själv anställt?

Det är ju grova fel, på gränsen till brottsligt i vissa delar. Hurvida man är förberedd på det eller inte när man konfronteras med det är väl av underordnad betydelse, är det inte?
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 01:55:00
 Opus 3000

Har läst det en gång, jag är osäker på om det finns något att säga just nu. Kanske finns det en kontext att förhålla sig till när hela rapporten kommer ut, för jag ser bara en massa käbbel när jag läser det där. En sida som förberett sig och ställer dryga och vinklade frågor till en oförberedd och jag vet inte, kanske ointresserad motpart. Ungefär som en vinklad dokumentär blir mitt intryck.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 01:53:00
 Precis läst klart de där 59 sidorna. Vilken jävla soppa alltså. Vad fan ska man säga? 

Namn: opus 3000   Visa profil  
Sänt: 2015-01-27 01:23:00
 Finansekonomen//

Vad tänker du på när du läser vidare då?

Alla som kan lugna mig genom att förklara för mig på något bra sätt att det inte är så katastrofalt skött som det står i den där rapporten, gör mig en stor tjänst.

För just nu är jag så förbannad att jag inte kan sova, och jag ska upp och jobba på morgonen.
 

Den här sidan har laddats 64866871 gånger sedan 1999-09-14