Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 115 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 23:30:00
 Det Östersund gjorde i EL skulle inte vara möjligt men den ekonomiska härdsmälta man därefter satt sig i ska verkligen inte vara möjlig, det borde faktiskt vara helt omöjligt att bränna de summorna man fått in på det sätt som krävs för att lyckas hamna i den här situationen. Vem är ekonomichef egentligen Richard Pryor från Brewsters miljoner?

Vad som händer? Ja hade det inte varit för Kindbergs rättegång hade väl antagligen kommunen köpt nånting för tio millar och sen sålt tillbaka det för en krona, så dom det brukar gå till. Nu vete tusan men jag tror inte att klubben blir utslängd under säsong. Är dessutom spelarna fortfarande bundna av transferfönster kanske de till och med kan avsluta säsongen utan att spela juniorlaget. Men här spekulerar jag.

Hursomhelst så kan en förening gå i konkurs, betalar man inte sina räkningar och medlemmarna varken kan eller vill skjuta till medel är KK ett faktum.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 23:12:00
 Sigge
10 miljoner ska tydligen in innan 24e september. Löser dom inte det är det morsning. Av vad jag fattat/fått höra.

Blir de utslängda innan serien är slut blir alla matcher mot dem WO. Sker det efter serien är slut står resultaten.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 23:06:00
 Kiwi / Slängs ut? Känns väl snarare som om de begär sig själva i konkurs. Eller begär en rekonstruktion, i den mån det görs i föreningar.

Har ingen susning vilka regler som gäller föreningar.
 

Namn: schnitzel   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 22:45:00
 Söker två biljetter till derbyt i helgen. Skicka gärna PM. 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 22:34:00
 Slängs ÖFK ut ur AS här och nu är vi serieledare. 

Namn: CleciosOstbågar   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 22:32:00
 Östersunds kris verkar bli djupare eftersom fotbollskanalen frontar med att de måste få in 10 miljoner på 10 dagar. Kanske kan vi hugga den talangfulla mittbacken Thomas Isherwood billigt? Fönstret är ju inte öppet så kan får väl spela klart säsongen. Annars finns det inte så intressanta spelare där, Islamovic som fjärde anfallare kanske? 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 22:27:00
 gnaget1968 /
TV-rutan måste ligga extremt långt ned i prioritetsordning på listan av uppgifter för en tränare.
På Söndag är det derby och det upplevs på plats.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:57:00
 Man blir ju bara ledsen av att se Oskarshamn i SHL.. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:52:00
 Svårt att inte gilla Napolis sätt att spela fotboll.

Mod. Risk. Fart. Frenesi. Konstruktivitet. Passningsinriktat. Djupledslöpningar.

Avdelning: "Vi borde spela som ..."
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:49:00
 Kråka

Sen går det knackigt. Vi buar ut den nya tränaren och sportchefen kan dra åt helvete.

 

Namn: Kråka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:45:00
 Konraldo

Du får ta Ambrosinis inlägg med en nypa salt, Norling har aldrig gjort ett enda fel enligt honom....dra dina egna slutsatser.

Jag anser att både BW och RN bör bytas efter säsongen, Jens T kan scouta ny sportchef som sen anställer en ny tränare. Ny tränare ska vara just NY tränare och inte Stahre, Baxter eller Alm. Tror det är enda sättet att ta oss till nästa nivå och ena alla supportar.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:15:00
 https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/9vn6BE/lagkaptenen-till-attack-mot-jimmy-thelin

verkar vara bra stämning i borås.
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:14:00
 Man ska inte jämföra äpplen med päron men jag sitter och tittar på Dortmund mot Barcelona och inser hur jävla tempofattigt det är i allsvenskan.

Men skitsamma. Jag älskar AIK oavsett om vi inte är
bäst i världen.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:08:00
 RN vek ner sig big time i europaspelet.
Vi hade förlorat redan innan matchen blåstes igång
mot celtic.
En tränare med pondus behövs och
som funkar bättre i tv rutan
 

Namn: Hufvudstad   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 21:06:00
 PAL/

Prags tränare ser upp till Klopp, Norling ser upp till Torino och Gian Pero Ventura..
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 20:32:00
 Är verkligen sportchefen så mäktig att han bestämmer spelmodell? Och hyr in tränare efter sitt beslut om spelsätt? Det hade inte jag trott...
Men ändå är det så att de spelare som införskaffats de senaste 1,5 åren har ju främst haft offensiva egenskaper, väl?

Bland annat därför, alltså med tanke på hur Rikard misshushåller med de offensiva krafterna, kan jag inte tro att Rikard och Björn är särskilt samspelta.
Vem som helst kan ju se och inse att vi skulle kunna prestera riktigt bra anfallsfotboll med Björns trupp, men inte med Rikard som tränare. Och med Rikard som ansvarig för hur laget uppträder.
 

Namn: kopenga   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 20:28:00
 Är det någon mer som märker att AIK fotboll är bara till för årskortsinnehavare? Enligt AIK fotboll så tjänar man inga pengar på medlemmar eller AIK människor som går sporadiskt på matcher,
Samlarboxen med matchtröjorna som släpps till årskorts kunder i dag där bluffar AIK fotboll å skickar med en billigare variant av matchtröja mot vad dom skriver i texten om boxen. Jävligt illa hur AIK fotboll styrs numera.
 

Namn: SuperGarry   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 20:23:00
 Har vi haft bättre resultat någonsin med en annan sportchef? I modern tid dvs. 2 sm guld (kan bli 3), 1 SvenskaCup guld + några supercup guld och topp 3 alltid i allsvenskan. Håller med att de inte alltid ser kul ut när vi lirar men som Sebbe sa efter Häcken matchen "vi tar ändå våra 3 poäng". Den dan vi byter tränare kommer vi med stor sannolikhet få ut andra egenskaper av vår "defensiva och föråldrade" spelartrupp.
Skulle BW dessutom lyckas värva tillbaka S Baxter efter Norling så vore det jävligt ballt!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 20:21:00
 Dax att återuppta det gamla samarbetet med Slavia Prag 

Namn: Oliver   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 19:47:00
 Tänkte bara påpeka att hockeyn drar igång imorgon, så ni som kan och vill borde ju självfallet gå!! Stöd AIK Hockey!

Avd: Ishockey
 

Namn: Ostbågen   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 19:35:00
 
Håller med Ambrosini här. Vare sig man är nöjd med den sportsliga väg som AIK valt eller inte, så är det Wesström som är ansvarig. Han har varit sportchef i drygt 6 år (senaste vändan). Efter en sådan tidsrymd är det rimligt att göra en fair analys av den sportsliga utvecklingen under BW:s tid som sportchef. Hade han velat att AIK skulle spela en annan fotboll och efter en annan filosofi, så hade han kunnat anställa en sådan tränare, eller avskeda en sådan tränare om dennes spelsätt inte korrelerar med sportchefens vision.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 19:32:00
 Ambrosini

Hur menar du att truppen är byggd för detta spelsätt? Vi har ju en sällan skådad skara offensiva klasspelare. Likaså klasspelare vad gäller passningsfötter på mittfältet.

Ålder är en helt annan fråga. Vi har väl rätt många talangfulla spelare. Det är bara det att det är svårt för en klubb som AIK att finna talanger utifrån som är på till exempel Sebs nivå eller ens närapå. Utan man får utbilda dom och låta dom ta plats när dom närmar sig. Vill man ta titlar så tror jag inte det duger med en massa Bilals i startelvan, tror du?


Klart man kan tolka att Björn vill ha en tränare som värnar om att inte ha svängdörrar bakåt. Men eftersom Rikard pratar om att vara mer framåtlutade och utveckla offensiven så lär väl varken han eller Björn vara nöjda med hur det ser ut? Vilket bör betyda att Rikard inte gör riktigt det han vill och sannolikt ville göra när han hade sin anställningsintervju?
 

Namn: Gnaget är vackrast   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 19:18:00
 Tror inte det kommer hända men om vi tar guld även i år finns inte risken(eller chansen) att Norling känner sig färdig och drar vidare?

 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 19:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche:

Vi har alltså i det närmsta gått all in på det här spelsättet, omformat hela truppen för det, med seriens högsta medelålder och noll vidareförsäljningsalternativ. Sett till silverfatet som ärvdes har lagbyggena i övrigt mestadels skötts som en genomsnittlig FM-save.

Svaret efter sju raka år med lika många titlar och Europspel som Dif, trots överlägset bättre ekonomi, där dessutom spelsättet ogillas av många under alla år:
”Nää men sportcheferna måste ju få en chans till, det kan ju inte alltid bli lätt”.

Jag inledde ju med att säga att det, underligt nog, är ett tacksamt fotbollsjobb att vara sportchef. Finns väl få med så mycket ansvar som behöver stå till svars för så lite.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 19:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En sportchef måste naturligtvis få anställa fel tränare utan att behöva få sparken om han i övrigt gör ett grymt jobb. Det är naturligtvis hans ansvar vem han anställer, men precis som spelare så kan inte alla tränare bli lyckade.
Det räcker inte för att ge en sportchef kicken för att man tycker att han värvat fel tränare långsiktigt om man tycker han i övrigt gör det riktigt bra.
Det är ingen logisk automatik att denna ska sparkas för en felaktig anställning. Precis som min rektor inte får sparken om hon anlitar en dålig lärare men i övrigt är grym.
Chefstränaren är ju inte den enda sportchefen anställer direkt... eller kan bedömas för.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 19:00:00
 //Ambrosini
Om chefen skaffar mig världens bästa dator spelar det ingen roll så länge jag försöker föra över det jag arbetat med till papper genom att flytta skärmen till kopiatorn.

Inte heller kommer jag göra ett bra jobb om jag använder smarttelefonen enkom som miniräknare, räknemaskinen som klocka, datorn för att läsa GF eller Felix Michell som receptionist...
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hade AIK på riktigt haft en vilja att implementera en annan, låt säga mer offensiv, typ av fotboll, så hade det liksom gjorts från början.

Det flesta verkar tro att BW överraskades av att Norling spelade defensivt efter tt han anställde honom år 2017, att han därefter bara "ah surt, men okejdå, nu får jag väl ge honom allt han vill ha ändå då..."

Tycker ni det verkar rimligt? Och om ni tycker det, vore det inte ännu mer oprofessionellt än om dessa defensiva spelsätt faktiskt var sportchefens vilja?

Samtidigt har Bajen plockat in icke-namn som Stefan Billborn (högsta merit = åka ur med BP) och MFF plockat in icke-namn som Allan Kuhn (aldrig varit huvudtränare) och MP (förstört Dif) som gjort storsuccé.

Bevisligen inte för att de hade sexiga namn, utan för att de passade deras spelmässiga filosofi.
 

Namn: oBey   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:53:00
 Om någon har en biljett över eller behöver bli av med en/flera till söndag så skicka gärna ett pm tack ! 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:43:00
 Ambrosini
Det paradoxala är att vi under nästan hela årtiondet haft trupper vars styrka varit offensiva - samtidigt som vi haft tränare som inte tillåtit dem att utnyttja sin potential. Under hela 2000-talet har det varit samma visa: vi har släppt in minst mål av alla lag, inte tack vare fantommålvakter - förutom Örat 1½ säsong och Turina har våra keepers varit genomsnittliga - utan därför att våra tränare dragit filten bakåt.

BW:s gärning blir därför förvirrande: han landar värvningar av vassa artilleripjäser, men "kompenserar" det genom att låta våra tränare experimentera i det oändliga på temat "går det verkligen att vinna titlar utan strukturerad offensiv?".

Så visst kan jag ge dig rätt på den punkten.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:40:00
 Krokko: Optimismen inför Celtic var helt ogrundad dock. Inte en sak pekade på att vi skulle kunna störa Celtic. Vilket visade sig vara sant. Fullständigt avklädda.

Maribor ska vi slå ut. Det är för illa bara, för jävla illa.

Norling måste bort, det tror jag alla med ett någorlunda öga för fotboll förstår. Vi kan inte spela den här typen av passiv rövarfotboll längre om vi ska behålla trovärdigheten.

Inför säsong har Norling sagt att vi ska utveckla offensiven och ta oss till gruppspel. Inget har vi ens varit nära att uppnå. Sen att vi har hängt med i guldstriden bara för att MFF gjort en ännu sämre säsong i Allsvenskan imponerar egentligen inte.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-09-17 18:36:00
 För mig som sett och följt AIK noga sedan mitten av 1960-talet är det svårt att säga att de senaste 10 åren med BW, Alm och Rikard varit dåliga -tvärtom.
Däremot tycker jag att BW haft för dålig träffbild med nyförvärven de senaste åren och att kortsiktigheten är för uppenbar i vad som sker nu. AIK måste kunna vara både kort och långsiktiga. Rikard är 48 år och vet att hans nästa uppdrag avgörs av AIK:s placering och poängsnitt. Ur hans perspektiv kan alla i laget vara 35 år. Därför måste BW balansera detta annars tappar vi på sikt. AIK måste sälja spelare för att fortsätta konkurrera ekonomiskt, det eller dra 28.000 i snitt och det gör vi inte om vi spelar Rikards system.

En tränare i AIK ska se till nästa match, en sportchef till nästa år och en VD fem år fram i tiden.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko:

Jaha, är det uppträdandet i specifika matcher som är problemet nu? (Trots att alla verkar rörande överens om att insatsen och viljan mot Maribor var stark).

De senaste åren har jag nämligen fått intrycket att ditt huvudproblem varit taktiken och vårt sätt att spela fotboll. Vet du vem som haft huvudansvaret för att den implanterats, och ingen annan taktik? Hint: Börjar på B.

PAL:

Om du skulle givits en för dålig dator till jobbet som gjorde att du inte kunde göra så mycket som du ville. Skulle du då skylla på datorn eller på chefen som gav dig den för dåliga datorn?
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:30:00
 Ambrosini,

Klart jag inte är nöjd med att BW värvat och behållit Norling. Samtidigt inser jag att BW inte hade något annat val. Värva Norling eller dra. Därav har jag svårt att kritisera BW på den punkten. Det är inte där problemet ligger.

När det gäller spelarvärvningar tycker jag BW gjort det bra utifrån de förutsättningar han haft. Lysande resultat med unga rekryteringar under Alm-åren. Bra resultat med hemvändare. Även taktiken att värva skadade spelare har fungerat rätt okej. Norling har nog fått det han bett om.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:27:00
 Eftersom Ambrosini påstår att BW gör allt från att införskaffa spelare till att detaljstyra det taktiska besluten i matchminuten 58 så kan man ju undra vad vi ska ha Norling till.

Så antar att Ambrosini har rätt, en sportchef som slösar pengar på nått så onödigt som en huvudtränare bör rimligen lämna ögonaböj.

Frågan är om vi inte kan lära BW hantera tvättmaskinen också och avpollettera Bulten. Vem vet, kanske kan hoppa in som speaker också, eller varför inte målvaktstränare, toppforward eller vänsterback. Behövde vi inte en ny Capo?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:22:00
 Ambrosini
Jag har svårt att se hur Björn ska kunna lastas för hur vi uppträdde i Maribor och Glasgow. Om du använder sökfunktionen här på GF så kan du se att folk snarare var ganska optimistiska inför de matcherna. Före Celticmatchen hade vi debaclet mot KFF som tändvätska och dessutom indikation på att vi högprioriterade EC-spelet.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch:

Jo, men den börjar ju alltid i fel ände, vilken gör diskussionen så oerhört ologisk att någon måste gå in och förklara vem hönan är när stormen blir som värst.

Till och med du började ju precis i fel ände. Om någon ska bytas ut så är det ju nämligen BW, så får näste sportchef i så fall bestämma om han vill anställa en ny tränare eller inte beroende på sin spelidé och sätt att bygga trupper.

Vill man inte ha kvar Norling är det ju ett så stort bevis som det kan bli på att sportchefen har misslyckats.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 18:06:00
 Ambrosini:

Har inte den där diskussionen tagits trehundratusen gånger vid det här laget? Hönan eller ägget. Wesström eller Norling. Och så vidare.

Norling ska bytas ut.
Wesström ska bytas ut.

Basta.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko:

Då måste du ju vara extra upprörd över att sportchefen tog beslutet att gå in i Europa med exakt den taktiken och dessutom med en trupp byggd och anpassad exakt för den taktiken då. Dessutom missade han Europa för sjunde året i rad.

Där har då något att klaga på, och något som faktiskt kunde förebyggas!

Karl1712:

Om du är strikt emot Norlings taktik är det ju rentav vanvett att du är nöjd med att Björn Wesström anställt honom, haft fortsatt starkt förtroende för honom, och köpt upp en hel trupp utefter hans idéer. Att det inte säger sig själv är bortom mig.

... och då har vi inte ens gått in på mängden felvärvningar, ålderstrukturen, kortsiktigheten och det silverfat han givits.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:51:00
 Ambrosini,

Men jag tycker nog att BW har levererat ganska bra. Han har köpt och sålt spelare till ett bra netto. Ekonomin är i balans. Jag utgår ifrån att spelare väljs i symbios med tränarens önskemål och inom givna budgetramar. Dessa delar verkar fungera.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambrosini
Jag tycker inte det finns något i truppens kvaliteter som motiverar att vi ska åka ut mot Maribor och framför allt inte att vi bara ska få in och kapitulera från minut 1 mot Celtic. Vi har tjatat i åratal om att vi inte får uppträda så komplexfyllt i EC-matcher, men i stället för att åtminstone visa oss vara på rätt väg så blir vi bara mesigare för varje år som går i den typen av fighter. Jag tror att många tycker att det är fullkomligt inkompatibelt med allt som AIK står för att uppträda så ryggradslöst som vi gör i Europa. Och här är det framför allt en fråga om taktik och mentalitet, inte om truppens sammansättning.

karl4712
Just nu hinner jag inte... men en stat attack kan du få: vi har inte förlorat en seriematch senare än 26 oktober på över 50 år.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:42:00
 Krokko,

Orkar du ta ut lite statstik på vad AIK haft för poängsnitt under:

Omgång 17-23
Omgång 24-30

Under 2016-2018
Under 2011-2015

Jag frågar eftersom jag har en känsla av att vi brukar avsluta dåligt och att det egentligen är under sommaren vi brukar vara riktigt bra.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko, karl4712:

Ni får mig faktiskt att skratta rakt ut. Nu är er Norlings Europafacit som ska rabblas upp, och hans ansvar för fiaskona i Europa, men det nämns aldrig ett dyst om att sportchefen har ett dubbelt så lång facit, och att det dessutom är han som är högst ansvarig för spelsätt och vem som är tränare.

Sportchefsarbetet måste vara bland det mest tacksamma som finns. Man kan experimentera bäst man vill, går det åt skogen är det ändå alltid tränaren (som man själv anställdes) fel.

Det måste vara skönt, snart går vi in på BW:s femte tränarval som ni ska hitta fel hos och beskylla för att allt inte blev guld och gröna skogar.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:28:00
 karl4712
Jag tror det löser sig av sig självt. Om vi vinner SM-guld i höst så kommer Rikard troligen att bli attraktiv för klubbar som kan betala bättre än AIK - och därmed tack och hej omedelbart. Blir det däremot inget guld så kommer ledan med vår negativa spelstil att kosta honom dyrt: ett facit på ett SM-guld, noll cupguld och noll EC-gruppspel på åtta säsonger kommer då att bli en fullkomligt omöjlig "behållning" av så mycket gnetande.

Men jag är också nyfiken på vad folk i allmänhet tycker, innerst inne. Dock tror jag att många drar sig för att ge sig in i en diskussion som garanterat blir lika infekterad som en bengal- eller konstgräsdebatt.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:18:00
 Kan det bli tydligare att vi aldrig kommer nån vart i Europa så länge Norling styr? Och i serien ligger vi efter apa och spelet inger inget hopp om några kommande stordåd under hösten.

För att Norling överhuvudtaget ska fungera krävs en extremt dyr trupp. Under resans gång blir spelare frysboxade och skeppas iväg med mångmiljonförlust. Unga spelare får svårt att slå sig in i truppen. Spelet är destruktivt och skittråkigt. Poängen trillar dock in för det mesta eftersom motståndaren har mycket sämre spelare.

Misstänker att det som vanligt är en högljudd liten klick som vill ha Norling kvar till varje pris.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:09:00
 Ibland undrar man vad som är typiskt för svensk supporterkultur och som man skulle kunna knyta an till för att inte bli bara en klack i mängden i den homogeniserade internationella supportersoppan.

Vi som började gå på match på 70-talet tror ofta att svensk fotbollspublik ursprungligen var som AIK:s hemmapublik till BA:s intåg, dvs en kunnig och diskret skara som på sin höjd kunde kosta på sig en spontan liten golfapplåd. Men faktum är att svensk fotbollspublik en gång i tiden kunde vara verkligt högröstad och larmande. På 40-talet kallade tyskarna svensk landslagspublik "den skränigaste och mest chauvinistiska i Nordeuropa".

Vad jag förstår var det talkörer som gällde, men folk hade även med sig en massa signalhorn och annat på match - något som min generation tyckte var en "tysk" grej och därmed förkastlig, eftersom det enda som gällde var den engelska supporterkulturen.

Engelsk läktarkultur är bra, men det finns ett problem: den är inte så visuell och bygger mest på kraftiga röstresurser och vilja/vana att ge hals. Tyvärr är många svenskar för blyga för att sjunga offentligt, och resultatet blir att man pratsjunger på ett sätt som inte skapar det rätta trycket. Tänk er t ex "You'll never walk alone" sjungen av en svensk klack... nej, det funkar bara inte.

Jag tror att ett ganska stort antal sånger måste kasseras eller åtminstone ges några års paus efter lång och trogen tjänst. Capi måste dessutom våga låta kurvan styra sig själv ibland. När AIK jagar mål i slutkvarten kan det envetna sjungandet bli för monotont: då är det bättre om alla bara lever med i varenda spark och nick.

Men, som jag skrev tidigare, så är jag ganska övertygad om att en viss typ av fotboll genererar en viss typ av läktarljud. En publik kan inte låtsas vara exalterad om den inte är det, så enkelt är det.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 17:05:00
 Råttskit

Norlings ass tränare slutar på löpande band, då Norling vill bestämma allt själv så spelar det ingen roll om det finns en bra ass tränare bredvid honom
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 16:50:00
 Självklart ska Norling vara kvar om vi inte får möjligheten att ersätta honom med en utländsk supertränare med framgångar i Europa på CV:t.

Däremot kanske en ny spännande assisterande med ett bra öga för anfallsfotboll skulle kunna komma in.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 16:37:00
 KAAAN det ha att göra med "finests" utträde från (Sverige) scenen ? 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 16:35:00
 Är det någon annan än jag som tycker att alla läckage från styrelse och AB har slutat läcka... undra vad det beror på! 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 16:07:00
 Ja herregud vilken nervpärs den här hösten blir, skulle vara skönt att gå i ide och vakna upp i mitten av november. Sedan somna om om guldet hamnat i fel händer.
Det kan bli ett succéår med guld, ja det är faktiskt inget annat än succé, vi har inte tagit två raka guld sedan 1900 och 1901.
Men vi kan lika gärna hamna utanför europaspel och bli sämst i stan......
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-09-17 15:48:00
 

Richard Herrey..,, han borde bl domare eftersom han så tvärsäkert vet vad som är en filmning och inte. Diggi lo diggi lej, svaren har Herrey.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:45:00
 Tomas

Jag gillar Norling och tycker han skall vara kvar, så vi är varjefall två, Resse och jag = Vi / vår.

Men jag vill erkänna att det sett stabbigt ut i år. Tror på ett bättre 2020, rent spelmässigt.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi borde kunna konstatera och acceptera att det som förs fram i detta forum inte är några absoluta sanningar, utan åsikter, mer eller mindre ödmjuka. Och din åsikt respekterar jag, även om jag inte håller med om den.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tomas

Med VI menas väl AIK dvs den styrelsen som represterar oss medlemmar och som gett ansvaret till den sportsliga ledning med Wesström i spetsen som valde att förlänga med Norling efter SM-guldet.

Vilka är ni som tycker annorlunda? GF? 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:21:00
 resse//

Vilka representerar du när du skriver att Norling är VÅR man ?

Finns många som uppenbarligen inte tycker som de du representerar.
För sakens skull så bör du förklara vilka vi är...
Det har aldrig framkommit vilka du menar / representerar
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:20:00
 Siddharta

Nej det är statsistiken som visar att det inte har någon betydelse därav publikrekord på publikrekord.

Fast nu ser jag att du skrev BRA fotboll vilket såklart visas i poängkolumnen och då ska jag inte säga emot.

Trodde du menade offensiv och vacker fotboll som det skrevs nedan.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:16:00
 Kråka

Ja jag håller med. Just den delen är frustrerande. När du kollar det se även hur vi formerar oss i de lägena och varför vi nästan alltid har passnignsalternativ där vi droppar ner och skapar 1-2 mans överlägen medans Linner väljer att tjonga upp den ändå.

 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:07:00
 Med reservation för att låta negativ, men det är tre personer här på GF som inte tror att bra spel drar folk, och då är det så. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 15:06:00
 Ganska Grå

Du uttrycker tyvärr vanliga åsikter angående att Norling inte förädlar unga spelare men helt utan grund. Vi har under Norling sålt spelare som Isak, Sauli, Ofori, Saletros och Olsson och gett ordentligt speltid till Linner och bara i år Lahne, och Bilal.

Detta samtidigt som vi har en resultatrad med 2,2,1 och nu är mitt upp i ytterligare en guldstrid.

Stefanelli var inte någon ung talang utan en färdig spelare med krav att prestera som Tarik. Det var tydligt att han inte var lika bra. Men han var inte i någon frysbox utan fick spela så fort Tarik var borta. Han var bara inte tillräckligt bra. Då måste han lånas ut för att säljas men lyckades inte heller där och är nu utlånad igen.

Men det är klart att du kan tycka han är bättre än Tarik men jag har väldigt svårt att förstå hur man kan kritisera det valet.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/o0WSasZvpbc
Sänt: 2019-09-17 14:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tobias

Precis. Fram till att Råsunda revs var vi också bäst på den fronten med en kombination av klassiska ramsor med långsam takt och tryck i stavelserna samt en släng av brittisk spontanitet och höga tonlägen. Inte lika strömlinjeformat och toppstyrt som idag, inte lika forcerat och nervöst som idag.

De som driver tesen att det typ aldrig har låtit bättre från Norra än vad det gör nu borde också betänka att det bara är ”Åh upp på Råsunda” och ”Åh jag minns den dagen” som på riktigt kommer upp i nivå idag. Det är svagt och ringar in ett problem som blivit mer och med påtagligt i takt med föryngringen på Norra, nämligen att det blir fler och fler ramsor vi inte klarar av att sjunga ordentligt och på det vis som det gjordes en gång i tiden. Istället vevar klackledarna populistiskt en handfull ramsor i desperation, alltid i samma ordning och vid samma tidpunkt i matcherna.

Lyssna bara på hur ett tomt gapande Råsunda lät 2012 (6:30 och 25:30 in i klippet) och jämför med dagens mummel.
 

Namn: Kråka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 14:43:00
 Scholes,

Visst var det lite raljerande men inte överdrivet.
Ska räkna resten av matcherna hur många gånger/match det slutar med att Linner tjongar iväg bollen trots att vi haft den under kontroll. Bara att jämföra antalet med motståndarna i resterande matcher så får vi fakta. Jag anser vi spelar med ett mittenlag-/nedrehalvanlags taktik vilket jag anser är fel med näst dyraste truppen i AS och dyraste någonsin i AIK.

 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 14:40:00
 Ganska Grå/

Men herregud, driver du eller?
Bilal är på bänken för att han inte är bättre än Adu,Seb,Tarik..

Visst jag vill också se AIK satsa på att förälda talanger men då måste vi ha spelare som först bänkar Seb,Adu,Tarik.

Folk skriker att Alm var så bra på det, men var han verkligen det.. Han fick fram RQ - Talang utöver det vanliga, Isak- ett underbarn vi får fram var 1000e år. Alex: Samma där, en talang utöver det vanliga..

Supportrar är så roliga, vi ska spela rolig fotboll och förälda talanger det går inte i Svensk fotboll, vi har alldeles för dålig kvalité på ungdomar iaf i AIK.


Rikard Norling är vår man!
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 14:19:00
 Goofy: Jag föredrar höga ljudtoppar framför malande mellanstadiepoesi till ett monotont trummande. Att Dif är skit håller jag så klart med om. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 13:51:00
 Söker EN biljett till NEDRE till derbyt.

Vore ytterst tacksam om någon hade en över som den vill bli av med.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 13:45:00
 Om vi inte drar in extra intäkter pga spel som publiken uppskattar (det finns många olika varianter, just nu spelar vi inte en sån variant), så är det ett måste att dra in extra intäkter genom att förädla unga spelare.

Norling har misslyckats fatalt med båda dessa. Det gör ont att se att Bilal inte får starta när han kan ha Adu och Larsson bredvid sig som stöd. Eller hur Stefanelli förpassades till frysboxen (kom inte och hävda att Obasi är bättre i presspelet, om något är han sämre). Det är för mig ett skäl att byta tränare.

Sen är hans konstiga laguttagningar helt oförståeliga ibland. Där alltför många inte spelar på sin optimala position.

Det gör ont att se hur Haksabanovic glänser mot Malmö, fast i ett annant lag. Helt korrekt satsning av BW att försöka värva honom, lika korrekt var det att vägra ett lån. Kanske borde vi kortsiktigt gått med på ett sämre köp, med en stor vf-klausul. Men det är tydligt att vi inte är i en sits där vi kan välja och vraka bland spelare. Värt att ha i åtanke när BWs värvningar kritiseras.

Ps. Gläds fortfarande över den poetiska rättvisan där grisen Paulinho kom undan med så mycket fulspel hela tiden, fick en straff dömd mot sig.

Ps2. Fan vad jag är orolig över att Tarik missar derbyt, han är verkligen oersättlig. Men oron är lika stor över nån ny experimentiell elva. Snälla stäng ner defensiven, men se till att vi kan göra omställningar också.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 13:44:00
 För mig är publik de som går på matcherna.
Dit räknas inte de som sitter framför en bildskärm.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 13:40:00
 Scholes:
Adu visade i MFF och även förra året att han har ett bredare register än vad han nu tillåts(?) visa upp. Hans one touch spel, främst när han hade Kristoffer vid sin sida, var toppklass.

Tarik och Henok kan jag se i mindre låsta roller skapa mycket mer. Något så enkelt som väggspel i offensiv yta, till framåtlöpande spelare, ser jag inte mycket av. De har ju massor av kreativitet i sig!
Obasi ska förstås satsa all kraft framåt.
Lundström är det kanske allra mest synd om. Vass som ytterback, hamnar som wb och plötsligt vågar han inte satsa på löpningar på kanten.
Anton är ju ingen ytterspelare, används fel.
Rasmus är svag i man-man dueller, och bör, om han ska spela, kunna släppas loss som wb, utan att vara helt rätt där.
Nabil är jag inte så förtjust som många andra. Men han ska ha en väldigt fri roll för att fungera optimalt. Då är han giftig!
Mets borde tillåtas stöta framåt med bollen, han har kompetens att fullfölja en sådan framstöt, hela vägen.
Seb är jag lite osäker på. Han imponerar, match efter match, har ju en lägstanivå som få. Vet inte om han blir begränsad i sin roll, av Rikard?
Om publikdragande spel: jag tror ju att det är den främsta förklaringen till att Hammarby lockar så många. En viktig match, av finalkaraktär eller derby, fyller NA. Inte är det många som väljer AIK för att se sprudlande underhållning. Det skulle jag önska.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 13:30:00
 Tobias
Det var bland det mest verklighetsfrånvända jag läst.

Om man tycker vulkanen och jävligt illa är bra stämning så har du iof rätt.

Dif är skit.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 13:02:00
 Konraldo

Jag tycker dina åsikter är intressanta.

Men vad får dig att tro att vi har så många individuellt kompetenta spelare? Är det Larsson och Tarik du inte tycker kommer upp i nivå med nuvarande spelsätt eller vilka menar du?

Tvärtemot det "som någon skrev" så har bevisligen spelsättet gjort att både publik och utländska klubbar står i kö. Eller rättare sagt så har de visat att det inte ligger någon sanning i att en vacker och offensiv fotboll drar pubik eller ökar värde på spelare. Framgång är nog ett betydligt viktigare mått.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 12:53:00
 Kråka

Jag tycker du raljerar i hur vi spelar men håller med om att vi inte spelar ett offenisvt spel som speglar de pengar vi lagt ner på truppen. Vi gick fel i vintras på nyckelpositioner för att bygga vidare på det spelet vi hade och fick börja om.

Personligen tycker jag vi är sämre spelmässigt nu än vid samma period förra året vilket är en besvikelse. Jag ser tydliga anledningar till det i truppbygget och det blir därför väldigt intressant ur många perspektiv hur både poängen och spelet blir resterande del.


 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 12:38:00
 Jag kan inte hålla med dem som menar att utvärdering får vänta till efter säsongen. Den enstaka matchdelen är väl bra, eller dålig, redan efter 30 minuter?!
Sedan kan en förändring ske från minut 30, men den första halvtimmen blir ju inte annorlunda?

Så klart kan det sedan egentligen förra året konstateras att Rikards idé om fotboll ger poäng, men inga njutbara upplevelser. Och, som någon skrev, spelsättet gör inte att varken publik eller utländska klubbar står i kö, direkt.
Och det svider, när jag konstaterar att vi har så många individuellt kompetenta spelare!
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 12:30:00
 Tillägg: AIK och DIf är rätt mycket samma sak i det mesta. Det är det som är grunden till att det är den främsta rivaliteten i supporterssverige. Bajen har haft en delvis annan supporterkultur som de trott har varit "sydeuropeeisk". Men effekten har snarare varit den lite mongolida tyska supporterkulturen, som innebär att blekfeta ölmagar "inspireras" av någon italiensk klack. Samma typ av "kultur" har på senare år kommit att influera AIK och Dif, dessvärre har den i större utsträckning influerat AIK än Dif. Vilket har fått till effekt att Dif i dag dessvärre är bäst i Sverige när de är "fulltaliga" och "på tårna". För Malmö FF, som inte har haft någon supporterkultur alls, har det tett sig mer naturligt att ta till sig den generiska tyska supporterkulturen. Den tyska supporterkulturens utbredning har givetvis förstärkts av att den brittiska supporterkulturen har motarbetats effektivt i Storbritannien. Det finns liksom inget alternativ. Forza Basel Bajen allez AIK Hoffenheim. "Passion" är en megafon och tvåpinnsflagga. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 12:09:00
 Krokko: Det är inte "draget" generellt sett det är fel på under AIK:s hemmamatcher i fotboll. Det är ljudtopparna som är för sällan förekommande. Detta beror på att "grupperingar" på Norra är fullt upptagna med att "skapa" nya ramsor(Läs: sätta ny text till någon ramsa man har sett någon annan supporterskara sjunga på Youtube). Detta i kombination med fokus på att, som du skriver, "hålla lågan uppe i 90 minuter plus stopptid" är det som är problemet. Grupperingarna på Norra som tagit på sig att leda klacken är helt frikopplad från vad som händer på planen, och i förlängningen från övrig publik. Man är genom detta också delvis frikopplade från AIK:s historia, som man så gärna knyter an till i diverse koreografier och banderoller. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 12:00:00
 En vacker och offensiv fotboll är inte bara till för att vila ögonen på.

Det ger en högre publiktillströmning, men viktigast av allt är att det sker en värdeökning på spelare. Det spelar givetvis inte någon roll för oss, när vi saknar spelare med försäljningspotential. Vi behöver dock förändra spelet till nästa år då vi troligen kommer ha ett mycket yngre lag med förhoppningsvis några spelare som ska blomstra och säljas dyrt.

I år kan jag leva med att vi agerar en brandduk som kväver allt motstånd på ett destruktivt vis så länge vi plockar våra vinster, även om det under många matcher ser ut som rent utav tillfälligheter eller tur så är vi ändå inne i omg 24 och med i toppen.

Som sagt utvärderingen får komma efter säsongen.
 

Namn: Kråka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 11:44:00
 Scholes

Norling har fått ut max rent poängmässigt men spelmässigt känns vi som ett nedre mittenlag som tjongar och slår ifrån oss. Vi har inget eget passningsspel om du bortser från bollandet i backlinjen och upp till mittfält, tillbaka till backlinje ner till Linner och tjångboll. Poängen går inte att klaga på men vi har haft en del flyt och kan nog inte räkna med mer så det blir som du säger spännande att se hur dom sista matcherna gestaltar sig.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 11:32:00
 Krokko // Du har sunda tankar. Jag vill så klart ha resultat, men OCKSÅ glädjas över vacker, teknisk och positiv fotboll.
Det inbillar jag mig att vi alla vill.

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 10:45:00
 PAL: Jag kan helt och hållet köpa att DiscN borde kunna överpröva domarbeslut både när domaren missat situationen helt (som idag) men även när domaren undervärderat situationen. Dvs. gult borde kunna bli rött på samma sätt som DiscN redan idag avgör om ett rött kort är grovt i efterhand eller ej. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 10:42:00
 >>Krille S
Sant men samtidigt kan vi inte ha en situation där domaren ska kunna missa en grov utvisning men chansa, ge ett gult kort och därmed ge spelaren ett ”gå ur fängelse-kort”. Nej i väntan på VAR (brrrr) så borde i så fall systemet göras om så att disciplinnämnden har tolkningsföreträde och således kan skärpa straffet i efterhand precis som man numera även kan plocka bort felaktiga kort.

Men som sagt, det bästa vore om domaren var så pass stark att han vågade begå stora misstag istället för att försöka rädda upp situationen med ett mellanmjölksingripande. Ungefär som jag gärna ser Oscar försöka plocka ner inlägg med resultat att en och annan missas hellre än att han står fastfrusen på linjen i ett sorts alibispel där en nick i mål i alla fall inte ser ut som ett jättemisstag.

Vidare avseende situationerna i vår match är ju inte procentsatsen intressant. Menar bara att där ser Glenn Nyberg eller linjedomaren vad som sker och fattar beslut utifrån detta tillskillnad från Stefan Johansesson som drar en chansning efter att ha försökt läsa av stämningen runt situationen.


 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 10:41:00
 De som klagar på "draget" på våra matcher får inte glömma att publikens beteende aldrig kan vara oberoende av vad som sker på plan. Det säger sig självt att inga supportrar i världen kan hålla lågan uppe i 90 min + stopptid i matcher med lågt tempo, många och långa spelavbrott och få "heta" situationer. De allra flesta av våra matcher består till stor del av situationer där motståndarna vill men inte kan medan vi kan men inte vill.

Den här 377-fotbollen kan bevisligen ge guldstrid - och även SM-guld då och då - , men man måste ändå fråga sig om vi inte kunde uppnå lika bra resultat med en annan typ av fotboll. Som det känns nu riskerar vi att nyrekryteringen av supportrar bromsas upp och att Hifdif kan expandera mer än rimligt på vår bekostnad.
 

Namn: Betraktaren   Visa profil  
Länktips: http://www.svt.se/sport/brottning/kessidis-infor-guldmatc
Hemort: Solna
Sänt: 2019-09-17 10:22:00
 AIK:are i VM-final i brottning idag kl 14.

Lycka till Alex!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 10:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
RW

Ja det är såklart alltid Norlings ansvar. Skillnaden från i våras är att vi nu inte behöver spela in en ny backlinje samtidigdt som vi ska bli mer offenisva och nu har en ersättare till Olsson/Tarik i Nabil och utöver det fått en Kolbein som kan spela matcher. En situation jag hade velat se i vintras.

Det betyder ju inte att en annan tränare inte gjort det bättre utan bara att med vetskapen om att Norling vill sätta vissa saker först innan han går vidare så är det synd att han inte fick de förutsättningarna pga enligt mig ett dåligt fönster. Sedan har vi bevisligen en trupp som räcker till guldstrid så det är ju inte så att vi värvade usla spelare i vintras utan bara att vi inte enligt mig träffade rätt för att utveckla spelet utan gått ett steg tillbaka från i höstas.

Hade ambitionen bara varit att utveckla spelet så fanns såklart materialet redan i vintras för att göra det. Men det ska göras samtidigt som poängen ska in hela tiden.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 10:13:00
 PAL: Vidare så är väl knappast någon av situationerna i vår match 50/50-situationer. Om man ska ange sannolikheter på det sättet få man väl snarast försöka uppskatta hur ofta en domare skulle blåsa av i den aktuella situationen.

Skulle snarare säga att Obasi-situationen var 70/30, dvs de flesta domarteam skulle låta den gå emedan Mets-situationen snarare var 10/90, dvs domare skulle släppa den de allra flesta gånger.

Blir naturligtvis en högst personlig uppskattning - men jag håller iallafall inte med om att det var 50/50 i situationerna.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:59:00
 Scholes,
Nja Norling får nog ta ansvar för att han inte fick ihop elvan det direkt i våras. Så mycket har vi inte förstärkt i sommar.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:56:00
 Scholes
Har norling verkligen fått ut max ur truppen tycker du? Maxresultat kan jag hålla med om dock så där ska han ha kredd såklart
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:53:00
 Håller med, att anmäla sånt är hockeylarv.

Men Johannesson, är inte han någon sorts halvchef för domarna? Isf är det väl än mer makalöst att han tar ett kort på känsla och dessutom erkänner det?
Han gästade ju någon intervju/podd och pratade om var på ett rent skrämmande sätt (och för att förtydliga, inte var’s vara eller icke vara utan att han såg det som en läcker pryl som gav mer spänning och som ett extra jippo under matcherna).
Hoppas innerligt på vilken som helst av de andra domarna inför derbyt, orkar inte med johannessontombolan när han bestämmer sig för att vara matchens centrum
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:50:00
 PAL: På sätt och vis är det ju en befriande ärlighet. Det är ju alldeles uppenbart att domare egentligen rätt ofta blåser utan att riktigt ha sett förseelsen utan mer på känsla - där man påverkas av spelares och publikens reaktion.

Det enda som skulle åstadkommas om man "straffade" Johannesson för att han gav Buya kort på känn är att ingen domare någonsin kommer erkänna att det var på känn. Dvs ingen riktig förändring uppnås utan bara en förändring i hur domare kommenterar sina misstag i media.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:49:00
 Bajen blir såklart en jättetuff match speciellt på plasten på Tele2. Men Norling har visat i AS att han får ut max av det material vi har och vårt truppbygge är ju som gjort för sådana här matcher. Det som man kan sakna i fart, och kreativitet får man istället i erfarenhet och taktisk diciplin och matchvinnarskallar.

Grämer mig över det dåliga vinsterfönster som vi gjorde och enligt mig tvingades ta ett steg tillbaka istället för ett framåt spelmässigt. Något jag hoppas vi kan börja göra efter Bajen matchen och något jag hade hoppats vi hade kunnat göra direkt när säsongen började. Bli oerhört intressant att se hur spelet ser ut under de sista 6 omgångarna efter derbyt.

Många spelare och ledare som utvärderas nu under hösten.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:26:00
 Anmäl inte spelare tack!

Jävla hockeyfasoner.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:23:00
 >>Rubin
Vår match är bedömningar utifrån situationer där domaren ser. Två st 50/50 som går vår väg, tur men inte nödvändigtvis fel.

difs match är en domare som bestraffar en situation som ingen i teamet sett vilket då inte handlar om nån bedömning utan en ren chansning. Ungefär som om Bangura skulle blivit utvisad mot Peking...

Jag skiter i vad som händer med difspelaren men domaren bör inte döma något mer i år.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:11:00
 Vår straff var korrekt, domarna bör dock ändå få kritik, men kritiken bör vara att ifrågasätta varför Mets måste lägga sig för att få den straffen med sig. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 09:02:00
 Varför lägga tid å kraft på domarnas insats i apamatchen igår, speciellt då vi hade lite flyt med vår domare mot Häcken...

Apa imponerar, går inte att säga annat tyvärr å till skillnad mot åren innan så går dom inte på dom där onödiga minorna (än så länge) som dom brukar göra.
Å med tanke på att dom inte släpper in några mål så vette tusan hur de ska tappa detta.

Vi kan bara fokusera på vårt och jag skulle gärna se att vi blir mer framåtlutade nu, börjar äga matcherna och inte bara hoppas på att nån där fram gör en bra prestation. Vi ska ta befälet och inte lita på slumpen.

Mff borta i näst sista omgången lär bli en rysare på många sätt. Hemskt scenario vore ju om vi måste ha poäng för att nå Europa men tar vi poäng så vinner apa guld...hua

3 pinnar mot vraken skulle dock höja mina förhoppningar väldigt mycket!
 

Namn: Gnauget   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 08:49:00
 metal

Vår straff är dock korrekt även om Mets lägger sig enkelt. dif ska 100% ha rött kort men vad ska man göra - fyra synskadade domare liksom. Precis som när vi mötte Celtic borta och Nabbe fick en arm på halsen i deras straffområde, ibland missar domarna helt enkelt.

dif kommer tappa ändå - de kommer definitivt chokea mot bajen
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 08:32:00
 Dick Lidman 13: Stämmer ju..de 2 är 2 riktiga horungar som sitter och flinar upp sig och ger apa ett för dem livsviktigt och efterlängtat guld som kan rita om kartan helt plötsligt , över vilka som härskar i Sthlm. Detta är djupt allvarlgit och det har vi att tacka 2 av våra största profiler. Fruktansvärt.. mår illa varje dag när jag tänker på de 2. 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 08:14:00
 Man kan anse att vår billiga straff och difarnas uteblivna röda kort kan kvittas denna omgång, men det blir inte riktigt rätt. En straff är ett potentiellt mål i just den matchen. Det uteblivna röda kortet har en så mycket större påverkan på kommande matcher. Tänk om difarna hade varit utan buja i de kommande tre matcherna. Då hade de varit tvungna att kasta in kujovic som inte är i matchform och därmed riskera skada på honom. Alternativet hade varit att starta med deras tredje anfallare som jag inte ens kan namnet på. Nej, dif drog världens jäkla vinslott denna omgång. 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 08:10:00
 Hur gör man för att anmäla Buya till SvFF:s Difiplinnämnd?

Nu har Johannesson erkänt att han inte såg situationen och då ska högre instans gå in och stänga av. Bör väl bli ca 3 matcher i alla fall, sett till hur de har dömt tidigare år vid liknande förseelser.

Så hur anmäler man? Vem kan anmäla?
 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2019-09-17 07:56:00
 En sak till, jag skulle önska att vi verkligen spelade den mest cyniska Norlingfotbollen vi har mot Bajen. Bajen i år är UR-Bajen. De älskar sin underhållande, målproducerande fotboll. Det saknas bara den typiska förlorarmentaliteten. Men det kan vi ge dem med en vinst mot dem. Och vips så är de 6-7:a i tabellen. Så, fram med destruktiv fotboll deluxe mot Bajen! 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2019-09-17 07:49:00
 Bajen är den svåra matchen. Derby är alltid 50/50. Jag skulle önska att om vi ligger under att vi sjunger som vi gjorde mot Celtic, stöttar laget inför nästa match. Jag är helt övertygad att det var det som gjorde att vi vann mot apa. 

Namn: Greken   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/kaKaJj/de
Sänt: 2019-09-17 07:42:00
 Att Johannesson inte kan regelboken vet vi sedan tidigare, lex MFF-AIK 2014. 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 07:30:00
 Börjar bli orolig för domarnas påverkan av slutresultatet i allsvenskan.

Vi hade flyt med bedömningarna i vår match. Personligen tycker jag de besluten var korrekta om än så att det skulle kunna dömts annorlunda, särskilt vid straffen som normalt sett (trots reglerna) inte döms straff för.

De situationerna är dock bedömningar som domarna ser eller inte ser att något händer i.

I går så begår ju domare Johannesson ett klart fel där han inte säger sig se situationen men ändå utdömer gult kort för något som om domaren ser solklart ska vara rött kort enligt regelboken.

Johannesson säger:

"Domaren Stefan Johannesson:

– Jag måste se den igen. Jag ser inte vad som händer överhuvudtaget, jag tror att det är en arm som är uppe högt och då tar jag en varning på det. Men jag vet inte om det är det.

– Jag frågar assisterande domaren också, men de har ingen åsikt om det. Jag måste hem och se det nu.

Men du gav ett gult kort ändå?

– Ja, på känsla."


Det innebär att han eller någon domare inte ser vad Turay gör.
Hur kan då gult kort utdelas?
Givetvis ska Touray inte få något alls om domarna inte ser. Då kan åtminstone regelverket gå in i efterhand och reglera med avstägning. Nu har domaren gett gult och då blir det "bara" det.

Att alla fyra domare missar armbågen ser jag dock som orimligt men det är en annan fråga.

F-n om de börjar döma på känsla och inte fakta

Tycker domarna överlag struntar i regelboken vid taktiskta frisparkar.
Alla de situationerna ska vara gult enligt regelboken men det blir sällan det, särskilt i början av matcherna.

Följ reglerna domare!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 07:29:00
 Blir fan förbannad när Johanessons säger att han ger ett gult på känsla utan att någon av domarna sett situationen. Har han inte sett så ska han inte blåsa men Johanesson kanske var sjuk på domarkurs 1.0 lektion 1?

Och vad innebär detta, att Touray inte kan stängas sv i efterhand eftersom domaren som inte såg gjorde sin bedömning? Eller kan han stängas av eftersom domaren säger att han inte såg? Vilka prejudikat skapar detta inför framtiden?

Enda rimliga är väl att stänga av Johanesson, ska vi gissa att han därför dömer i derbyt?
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 07:22:00
 Om man pratar i termer av atmosfär, tryck och stämning så gör vi vår bästa säsongen sedan flytten till NA. De som påstår att trenden går nedåt avslöjar sig själva med att inte besöka matcherna. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 07:16:00
 Det sjukaste med årets Allsvenska är att det skiljer 11 poäng mellan placering 7 och 8. 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 06:48:00
 "Det äckligaste av allt är att Djurgården har Tolle på bänken som tränare på (Bergstrand skiter jag högaktningsfullt i)... Snacka om att vara en av de mest hatade AIK:arna i modern tid!"

Herregud vad är det för människor som hänger på det här forumet.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 05:24:00
 Vi har vunnit 8/9 senaste matcherna, nyss mot Häcken som låg 4a och där innan dif som leder serien. Varför skulle vi helt plötsligt börja rasa i tabellen? Jag tror det är nu vi växlar upp 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 05:07:00
 //karl4712
Åtta matcher extra, varav en till förlängning och tillägg. Det är mer än ett halvt dygns matchande. Klart det spelar roll. Det är inte tittar man på vilka som roterats så är framför allt i anfallet och på wingarna. Mittfältet och backlinjen har inte roterat lika mycket.

Sen handlar det inte bara om det individuella slitaget utan även den kollektiva träningen påverkas av spelschemat, med mer återhämtningsträning och matchförberedande träning.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 00:36:00
 Jag tror vi har goda chanser mot bye bye bajen. Norlings defensiv kommer fira stora triumfer. Kan mycket väl bli ett målkalas i vår favör. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 00:08:00
 Om domaren erkänner att han inte såg situationen borde det gå att ge avstängning i efterhand. Är ju som bekant när domaren ser situationen som hans bedömning gäller.

Sen om han dömer utan att se borde han inte blåsa något mer i år
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2019-09-17 00:04:00
 Jag känner mig 99% säker på att buya kommer bli avstängd minst 3 matcher.
Att han fick gult kommer i detta fall inte spela någon roll när domaren erkänt att han inte såg situationen
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-09-16 23:53:00
 Göteborgsmatchen kommer 3 dagar efter derbyt och historiskt har vi haft tufft direkt efter derbyn. göteborg har haft en extra dags vila också.
Förra året mötte vi också Göteborg direkt efter Hammarby-derbyt på Friends och den första halvleken då var en av de bästa på hela året. Hoppas det upprepas.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:51:00
 GnagetFöreJaget

Bajen har släppt in typ lika många mål som vi gjort. Enkel seger. 7-0 till oss.
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:48:00
 Kan nån förklara för mig hur vi ska göra så att det inte blir en stortorsk mot brajen? Kanske om vi klarar de första 20min att inte släppa in något så har vi en chans att klara, kanske en 2-0 torsk iaf? Men tror tyvärr bollarna kommer rulla in och huvuden kommer rulla här efter matchen. Önskar jag inte var så jävla negativ, men jag tror tyvärr vi får smällen mot brajen som fuckar upp hela säsongen som gör attt vi även missar europaplats... 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:42:00
 Gnagare2000,
Bajen är väl svårast då de lär vilja sätta käppar i hjulet. Men Peking och Blåvit lär ju inte ha så mycket att spela för.

Men vinner vi allt som är kvar har vi gjort det vi kan.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:40:00
 Jag är orolig för alla återstående matcher. Vi spelar inte bra och kan tappa poäng mot vilket lag som helst. Att vi får in 2 mål på det lilla vi skapade mot Häcken kan vi knappast räkna med fler gånger. Samtidigt har vi otroligt skickliga spelare som har en förmåga att nyttja minsta halmstrå när det bjuds. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:36:00
 Att Johannesson erkänner att han dömde utan att se är ju helt makalöst. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-09-16 23:25:00
 Tror inte Buya kan bli avstängd i efterhand eftersom domaren dömt i situationen. Bedömningen var gult kort. Han hade kunnat bli avstängd i efterhand om domaren inte såg och inte dömde (Kennedy Igbo i Örebro). Nu visade det sig att han dömde utan att ha sett något och då borde domaren bli avstängd.... 

Namn: Gnaget är vackrast   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:11:00
 Goofy
Är det troligt och möjligt att bli avstängd i efterhand?


Att dif slår Sundsvall kan vi nog skriva in i böckerna redan nu, tyvärr. Sen har de falkenberg hemma garanterat 3 poäng.

Vinner vi derbyt då har vi slagläge ! Är inte orolig för Göteborg hemma matchen efter.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:09:00
 De som åberopar hur många matcher vi spelat glömmer hur pass mycket vi roterat under sommaren.

De som åberopar hur många matcher vi vunnit i serien glömmer hur få vi vann i Europa.

 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:01:00
 Hade vi haft dif,s tränare hade vi haft betydligt fler poäng.
De hade iallafall inte satt danielsson i
anfallet.
Som trial and error RN kör med.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 23:01:00
 Turay lär få 3-5 matchers avstängning.

Var ju riktigt fult, kunde gått illa.
 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:52:00
 Djurgården har nu officiellt all press på sig. De förväntas ta guld, de ska bara "göra jobbet" i kommande matcher.

Dvs typ samma sits som vi var i förra säsongen, fast med typ 10 poängs försprång till Peking.. som vi nästan tappade. Och vi är en (!) poäng bakom dif, inte 10.

Passar oss perfekt. Nu kör vi!
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:46:00
 Kiwi //

Snackar vi om speltorsken Vaiho? Ja, snart tar nog cashen slut och han får infinna sig i läggmatcher.
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:43:00
 Finna det en möjlighet att Turays armbåge kan bli ett ärende för disciplinnämnden och därmed flera matchers avstängning? 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:31:00
 Var nyss och pissade och fick en olustig känsla över den allsvenska slutstriden.

Har jag en anledning att känna verklig oro att Dif kan hamna före oss...? Jag skulle bli jätteledsen då.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:29:00
 Positivt att Danielsson hamnat i en formdipp iallafall.

Sen kommer den fete i målet snart visa hur kass han är.

Framåt AIK.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:20:00
 En match i taget boys and girls, en match i taget. 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:19:00
 Gucci1891

Lägg därtill att de inte alls har lika bred trupp. Avstängningar kommer att komma för dem, härnäst är ju Turay borta t ex.
Hamnar de i samma sits som oss ifjol gällande avstängningar så får de det bra mycket tuffare.
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:16:00
 knarfeggab

Det är Kalmar-torsken som många diskuterar, därav att jag tog upp att det är lönlöst att älta det. Gårdarna drog ju ett X mot Eskilstuna i någon närliggande omgång.
Torsken mot Göteborg var också en pinsam miss med usel taktik. Örebro likaså.
Gårdarna har Helsingborg och Sundsvall som de har samma huvudvärk över.
Malmö har samma huvudvärk över Sundsvall, Sirius och Östersund.

Det är klart att det är surt med dessa onödiga poängtapp men det jag menar är att det händer alla lag. Hade man inte haft dessa snedsteg så hade vi joggat hem allsvenskan, vilket aldrig kommer hända. Kommer alltid gå på minor under en säsong, även om det i år varit lite väl många förluster kanske.


Det som strular till det är att vi just Torskat dessa matcher. Förra året kryssade vi dessa istället. Göteborg var väl inget snack om saken men Kalmar och Örebro kunde lika gärna blivit kryss istället = +2 poäng och serieledning.
Det är därför gårdarna är där de är, de torskar sällan men har tagit några onödiga kryss. Men just dessa onödiga kryss gör att de leder allsvenskan.


Vi har mött Kalmar x2, Elfsborg, Helsingborg, Sirius, Eskilstuna, Östersund, dif + 8 matcher i Europa på runt 50 dagar. Snittar nästan en match var tredje dag. Inte det svåraste schemat men att vi skulle vinna alla matcher utom en i serien under denna period är klart godkänt. Se det så istället för vart poängtappet kom, om än surt poängtapp.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:14:00
 Flix

Gnälldårarna och syltryggarna som hänger på gnällforum består av en väldigt marginell del av oss AIKare. Väl mött på söndag!

Krossa bajen!
 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:13:00
 7 Matcher kvar och vi ligger 1 poäng efter Djurgården.

Fortsätter vi ta poäng och är hack i häl så kommer vi gå om djurgården.

De kommer tappa poäng speciellt med tanke på att de har en derby kvar plus två tuffa bortamatcher.

Fortsätt stötta laget och sjung de till ett nytt guld.

 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:09:00
 Sett fotboll på tele2 med bara några tusen på plats och är deras akustik som ger det enligt många bra trycket och inte enkom deras publik. Tycker tvärtom gentemot många och gillar inte ljudet där alls, tycker det är riktigt illa till och med. För betongigt, för vasst och för hårt. Tacksam vi spelar på nationalarenan! 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 22:06:00
 Sjukt märkligt att några verkar vilja ge upp... Vi ligger tvåa, en poäng efter. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lammkött
Kl 21:19

Precis så!

Businesswithmoney

Det är inte riktigt rättvist att ge norra som numera är den minsta sektionen kritik för sina ljudtoppar. 3500 i en klack på en arena stor som två Malmö-stadion och en akustik som kräver väldigt mycket av publiken.
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:44:00
 Sjukdomsinsikten är noll i vår klubb, och nepotismen frodas mer än någonsin. Vi kommer att bli frånåkta både på läktaren, planen och definitivt på ledningsnivå om ingenting görs. Hatar att säga det, men tyvärr så finns det klubbar både i Stockholm och i Skåne (de är ju iofs redan före) som snart sitter i förarsätet. 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:34:00
 #10äger

Ett snedsteg, så Göteborg borta eller Peking hemma var enligt plan? Eller Maribor och Celtic borta (även om det inte var allsvenskan)?
 

Namn: Sickan   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:34:00
 BD

Problemet, som i difs fall, när man inte håller igång hela tiden är att det blir jävligt tyst när nervositet kryper på. Istället hörs alla suckar och allt gnäll vid felpass. Inte direkt publiken förtjänst ikväll att en gårdare råkar skjuta Kujovic i huvudet.
Det jag störde mig på däremot var att konstgräset skiljde sig så mkt mot övrigt. Känns som att dif och Bajen lärt sig dra fördel av det. Varför är det inte samma typ i hela serien?
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
(1 poäng skiljer / 21 poäng att spela om) x 100 = 4,7% av sin apfot på guldet har aporna. Inte mer. Det är på miljöpartiet-nivå.
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:24:00
 Klart att vi inte skulle förlorat mot Kalmar hemma, ett snedsteg helt klart. Men att hålla på älta det nu är bara onödigt. Alla har sina snedsteg som de vill göra om.
Att tänka ”om vi vunnit mot Kalmar så hade vi varit serieledare nu” är bara fel.
Gårdarna tänker likadant angående derbyna + att de fick kryss mot Eskilstuna, Helsingborg och Sundsvall tidigare under säsongen.
Malmö har torskat mot Sundsvall samt kryssat mot Östersund och Sirius.

Att vi skulle få poängtapp då vi varvade allsvenskan med Europa förstod nog alla. Att det var mot Kalmar var otippat däremot, dock vårt enda poängtapp under denna period.

Jag ser det som så att de två kommande omgångarna blir ganska avgörande, då gårdarna har ”lätta” matcher. Vinner vi mot vraken och Göteborg så ser det jäkligt ljust ut och schemat vänder till vår fördel helt plötsligt.

Säg att både AIK och gårdarna vinner de två kommande matcherna så har vi därefter en likvärdig bortamatch vardera (Elfsborg och Östersund). Efter den matchen så har gårdarna 3 av 4 tuffa matcher kvar, varav vi har 3 av 4 ”enklare” matcher kvar.
Malmö har också liknande schema men svårt att sia om något där med tanke på deras matcher i Europa.

Summa summarum - nu kör vi på, börjar med en sedvanlig derbykross på söndag och sänker götet därefter. Kommer bli tufft ända in på mållinjen men tänk er hur mycket bättre ett guld i år skulle smaka ifall vi ”snor” det framför ögonen på dif, jämfört med Norrköping förra året?
7 matcher kvar!
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det äckligaste av allt är att Djurgården har Tolle på bänken som tränare på (Bergstrand skiter jag högaktningsfullt i)... Snacka om att vara en av de mest hatade AIK:arna i modern tid!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:21:00
 Om man får tro 538:s ”matchodds” för kommande tre matcher så är sannolikheten för 9p över kommande tre matcher:

MFF: 46%
apa: 30%
AIK: 15%
 

Namn: BD (#13)   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:19:00
 //Sickan

Problemet är att nittio procent av våra ramsor är helt värdelösa. Monotont mässande utan tryck. Mumlande i moll.

Vi har fantastiska supportrar på massor av sätt - uppslutning, TIFO med mera. Men sången och ramsorna är divisioner sämre än på exempelvis nittiotalet. Inte minst fattade man på den tiden när olika ramsor passade och inte. Och vad som skapade tryck på riktigt.

Exempelvis föredrar jag ”Kom igen Gnaget” när vi behöver lyfta istället för ramsor om bajen som är snarlika deras egna...

Självkritiken på det här området verkar dock tyvärr vara noll. Får hoppas på nästa generations ståplats.

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:19:00
 Djurgården har alltså Bajen (borta), Norrköping borta och Göteborg borta. Det kommer tappas poäng. Var så säkra. 

Namn: Sickan   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:19:00
 Knarrfegab

Peta in 3500 gnagare på Tele2 och du får se skillnaden. Vi har krossat både dif och Malmö på deras arenor flera gånger om. Lirade företagsfotboll på Tele2 idag och såg matchen.. är inte alls imponerad...
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker som Sickan, att kritiken är ganska missriktad. Efter 2-3 år av stiltje börjar ju Norra faktiskt få lite momentum igen, samtidigt som Östra har sjangserat ÄNNU mer ovanpå det enormt hårda slag som experimentet Nordöstra blev mot alla gamla rävar som ändå enligt mig hade något jävligt bra första tre åren på NA.

Situationen på östra nu är ett riktigt sorgebarn. Låg snittålder, dålig initiativförmåga, häpnadsväckande begränsad röstkapacitet och allmänt lat mentalitet. Ingen hets, ingen explosion av en plötslig ramsa under en sömnig period av matchen, knappt något påhäng av Norras ramsor som må vara illa valda emellanåt men det är inte direkt så att responsen är vad man väntat sig när väl de klassiska ramsorna körs heller... Men att bajenklappa på Söderfamily och att köra ”Fattiga Norra” går alltid an.

För en gångs skull börjar jag tycka att Norras sittplatsförakt är berättigat.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:15:00
 Fattar inte riktigt Axéns svammel om att det skulle krävas ”väldigt, väldigt mycket av AIK och MFF” för att hänga på apa om de tar tre raka matcher.

Nog för att AIK har ett tufft program och ändå ganska osannolikt att man tar tre raka. Men MFF har alltså Elfsborg (b), Helsingborg (h) och Eskilstuna (b).

På vilket sätt är det ett svårare program än apas Sundsvall (b), Falkenberg (h) och Östersund (b)?

Det är väl gränsfall på att MFFs program är lite lättare nästan. Det enda som talar emot 9p till MFF är ju att de ska en jobbig vända till Kiev i veckan.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:15:00
 Stackars Granqvist. Han såg så lidande ut. Han får gärna komma till oss och spela nästa säsong. 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:12:00
 Sickan

Det finns ett äckligt lag i Skåne som slår vår ståplats de fakkin lux och två lag till på söder i Sthlm. Till och med IFK skapar högre ljudvolym. Men vi fortsätter med alla jävla mummelramsor. Börjar fan tro att det är Norras fel och inte RN:s att vi spelar en jävla fotboll som är lika kul att se på som färg som torkar...
 

Namn: Sickan   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 21:08:00
 Haha vad är ert problem? Vi har Sveriges överlägset bästa ståplats. Hemma som borta! Senaste matcherna har sittplats varit topp också. 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:58:00
 är snarare Östra som bär stämningen numera. norra mumlar mest. när sittplats tar i så lyfter det. 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:57:00
 >>Sintonen och vasbyagenten

Detta jävla efterblivna GF nu för tiden med alla jävla blöjor till skribenter som inte förstår någonting. Typ pinsamt. Och håller så jävla mycket med om Norra, bara när vi på sittplats ”hjälper till” som det skapas stämning...
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:57:00
 >>Sintonen och vasbyagenten

Detta jävla efterblivna GF nu för tiden med alla jävla blöjor till skribenter som inte förstår någonting. Typ pinsamt. Och håller så jävla mycket med om Norra, bara när vi på sittplats ”hjälper till” som det skapas stämning...
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:56:00
 ”Gnauget” //

Kan inte se något genant i att jag påpekar direkta felaktigheter, känns smått sovjetiskt att ha ett sådant förhållningssätt till fakta och sanning. Det som är genant är hur du försöker rädda upp ett inlägg som rymmer både en och två indicier på att du inte hade en aning om att Island inte var först.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kalmar hemma kan hända och det var allmänt tunga ben och uppställningen hjälpte inte. Mer surt att vi inte spelade rätt uppställning från start/hade så många spelare ur form. Vad gjorde Lahne så länge i elvan t.ex. Saku gick från startspelare till frysboxen. Bilal fick inte chansen förrän i omgång åtta.

Men än kan säsongen sluta i lycka.
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:55:00
 Skönaste känslan vore att knipa guldet framför näsan på apornas planet, sista omgångarna.
Ta ner dom på jorden

Nu är det fan på allvar. Kraftsamla!

 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:53:00
 djurgården vinner ej om buya åker ut, vidrig armbåge. men skönt att domaren felar överallt iaf, straffen igår overklig 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:52:00
 Sintonen

Håller med dig, dagens Norra är lika död som vår dödgrävarfotboll
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:52:00
 knarfeggab / vasbyagenten

Ja, men det är väl redan avhandlat? Varför ska en förväntad dif-seger dra upp den diskussionen igen?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:51:00
 svag andra halvlek av heif..
borde gjort några mål i första men heif spelarna är inte tillräckligt effektiva...
 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:51:00
 Sintonen:
Jag håller med dig, särskilt när norra sjunger ”Sittplats ställ er upp” folk ställer sig men har ingen aning vad de ska sjunga. I de lägena måste det vara korta enkla ramsor så att alla kan ta i.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:50:00
 knarfeggab

Exakt.

Ren jävla idioti från Norling !
 

Namn: Tabilentillisland   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:49:00
 Typiskt Norling och göra så dif vinner. Och hade BW bara gjort sitt jobb och löst att dif inte fick hem Kujovic hade vi legat etta...

Avgå alla
 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:49:00
 ilimor/

Ja, men deras toppar ÄR imponerande. Jag skulle också gärna se mer energi på Norra och mindre mumlande.
 

Namn: nisseJ   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:48:00
 knarfeggab
Så sant, så sant, vi ska aldrig glömma vad Norling gjorde i 1-2 förlusten mot Kalmar eller 3-0 borta mot fisk. Aldrig.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:48:00
 Sintonen

Dock är det ju oftast rätt så jäkla dött på diffens matcher
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:47:00
 Allt annat än tre poäng idag hade varit en skräll, hif/dif möter ett bottengäng som kommer få kämpa om överlevnad! 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2019-09-16 20:45:00
 Norra borde studera dif om hur man får rejält tryck på en arena.
Korta, mer hårda toner i ramsorna, istället för Norras långa, rätt sömniga sånger i moll.
Tror detta skulle få med oss gamla ståplatsare mer också då vi är många ur den brittiska skolan och går igång på detta.
Då vi är betydligt fler än dif skulle trycket ökas markant på läktarna runt om på Friends. Oftare än bara ett par få tillfällen per match.
Tips från coachen.......
 

Namn: lillmackish   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:44:00
 Gnauget
"Island 2016 ringde och ville ha tillbaka sin ramsa"
Det låter, snarare, som att du lägger fram det som Islands originalramsa, vilket det inte är. "sin ramsa" stämmer helt enkelt inte.

avd. övrigt
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:43:00
 AIK-Kalmar 1-2. Michel på topp 👌 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:42:00
 Diffen i topp! Det är för jävligt. Tråkigt att inget annat lag kan plocka poäng mot dem. 

Namn: Gnauget   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:40:00
 "Lammkött"

Det vet jag mycket väl om. dif var även först med "rap das armas"-ramsan, men de kör den inte längre, eller hur?

Det som är genant är att de trots Island fortfarande kör den, samt att du som du säger försvarar dem.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:40:00
 Blir det kniven mot strupen känsla mot Enskede 1 då till helgen.

Brukar innebära 3 poäng
 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:39:00
 Fokus på vårt. Mobilisera. Framåt! 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:38:00
 Smärtsamt. Men vi har bara oss själva att skylla att vi tvingas jaga ett lag som vi spöat två gånger i år. Så enkelt är det. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
”Gnauget” //

Pinsamt att du har så dålig koll att du inte visste att Dif körde den där innan Islands av offentligheten omfamnade jippo kördes 2016.

Ledsamt att behöva försvara Dif men det är så jävla ovärdigt och oklädsamt med GF-forumiter med lika bra koll som valfri kulturskribent. Genant att yrvakna boomers ska in och fördärva med samma påpekande varenda gång.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:36:00
 Buya skulle varit utvisad, men det kommer fler matcher. 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:36:00
 och där var matchen slut 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:36:00
 2-0...

kujovic 2 avslut 2 mål..
 

Namn: nisseJ   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:36:00
 2 snabba av kujovic 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:36:00
 Jaha, dom här 80 minuterna får man inte tillbaka. 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:36:00
 helsingborg ser inte ens ut att vilja gå framåt. Fortsätter ligga lågt och hoppas på kontringar. Framåt ffs, 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:30:00
 Så, nu blir apa ängsliga och dansk kvitterar mot slutet 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:30:00
 Fyfaaaaaaan. Ett misslyckat skott som träffar kujovic i skallen. Assist av killen som inte ens ska vara kvar på plan... 

Namn: kuknalle   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:30:00
 Granvqvist vafan 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:30:00
 Turgården 

Namn: nisseJ   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:30:00
 ingen markering, men det är bra att ha en striker i laget 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:29:00
 Vilken sinnessjuk jävla tur. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:29:00
 vilket jävla flytmål......


orkaaaaaaaaaaa
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:29:00
 Blir sur varje gång jag ser turay på planen. 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:23:00
 Johannesson en katastrof! Tycker hans motvilja mot AIK nu skiner igenom i att Helsingborg snuvas på solklara frisparkar, med mera. 

Namn: Gnauget   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:19:00
 Pinsamt att dif kör nån sorts variant på ”vulkanen”.. Island 2016 ringde och ville ha tillbaka sin ramsa 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:19:00
 Som någon skrev tidigare, Givovic ser riktigt fin ut. Bollvinnare och vill alltid framåt. Ser ut som en bättre variant av Gravius. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:13:00
 Men kom igen, vad är det för frisparkslägen dom släpper nu.. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man är jävligt nöjd med att inte ha Ajdarevic i sitt lag.

Korkad frispark
 

Namn: kuknalle   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:08:00
 Dif ser verkligen ut som apor när de står och hoppar... 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:04:00
 Danielson till landslaget var det ja.. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:03:00
 Tjerna till landslaget

Mja, tycker inte backlinjen överpresterar faktiskt, tycker den är på nivå i år, och då tycker jag den är ganska svag. Sen håller jag med om att den är budget, men tycker även det syns.

Det jag menar är att, speciellt när det gäller mff, att pengarna kanske inte spelar så stor roll som man tror. Eller tydligen så gör de inte det. Eller är allsvenskan på en nivå där vi inte kan locka bättre tränare till oss?
 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 20:00:00
 Och gårdarna har mage att klaga på domaren och tycker att de blir förfördelade i denna match...man häpnar 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:58:00
 Mellberg - Allsvenskans svar på Clintan..? 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Långskott, men söker 2 biljetter till bajen borta...
PM om någon mot förmodan ej kan gå.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:56:00
 

DIF guldfrossa, nä, nä, nä, det blir 6-2 minst!
Eller?

Man behöver ju ingen Lennart Nilsson-optik för att se ett embryo till daller.

Kat
Apans lätta höstmatcher
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2019-09-16 19:56:00
 Vilken energi han har på bänken Mellberg 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hasse Backe börjar bli allt mer efterbliven. Dags för att avgå?

Obstruktion en del av spelet, en medveten armbåge inte. Hur kan det vara 1-1 enligt honom.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:50:00
 Dif i gungning, riktigt grinigt där ute. Johannesson håller hårt i korten. 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:49:00
 Turay skulle ha fått rött kort.

Nu kommer han inte spela nästa match mot giffarna och då har de bara en kujtovic som ej kan spela 90 min.

Bergmark Wiberg som spelat knappt och ingen spetsspelare.

Men Är positivt överraskad av heif och de kan mycket möjligt vinna mot Dif.

Borde också gjort minst 1 mål.

 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:48:00
 fan vad fegt av domaren. Solklart rött ffs 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:47:00
 om inte det där är rött vad är då rött... 

Namn: Westaroze   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:47:00
 Johannesson så jävla kass... rött på buya utan tvekan 

Namn: Gnauget   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:47:00
 dif ser svaga ut 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:46:00
 SVFF AIK 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:46:00
 Turay ska vara utvisad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:46:00
 Solklart rött på buya... 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:46:00
 Ajdarevic är en ful jävla pajas. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:40:00
 Mycket slarv i passningsspelet och risigt tempo i Johanneshov. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:38:00
 gnaget1968 / förstärka ordentligt nästa säsong? Tror du på det där själv?

Hade nog behövt kliva in i gruppspel för att det scenariot ska kunna bli verklighet.
Eller en riktigt fet försäljning. Men det känns ju inte sannolikt.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:36:00
 Ser ut som att Mellberg kikat lite på vår defensiva taktik. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:35:00
 Shearer: Apa har ju missat ett par hyggliga chanser också... borde stå 2-2 vid det här laget! 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:33:00
 nää europa blir sjukt underkänt av alla inblandade i ledningen feat RN.

BW's snålande på allt defensivt , visade sig ödestigert då vi mötte superlag från europa, där vi måste förstärka ordentligt. nästa säsong.

med rätt flyt och ännu mera backa hem efter uddamåls ledning,
kan mycket väl RN fixa guldet igen.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:32:00
 mff ser jag som största hotet om guldet, apa har överpresterat..
vore underbart att ta guldet borta mot mff i nästa sista omgången.
 

Namn: kuknalle   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:31:00
 Heif har öppnat starkt men tror inte dem kommer palla i 90 min tyvärr. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:31:00
 Koltrast - Hehe, "Svensson Svensson"... ;) 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-09-16 19:30:00
 Tror Mellberg skulle kunna gå in och spela fortfarande. 10 grader och han coachar i kortbyxor. 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:29:00
 missar man såna målschanser i början som underdog så brukar det bara betyda förlust.

Jaja hoppas på jinx.

 

Namn: Tjerna till landslaget!   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:29:00
 Tre4Tre


Först tänkte jag att du har en poäng. Men gällande AIK, överpresterar vi inte rätt ofta? Vi har investerat tungt i vårt anfall och mittfält. Men målvakter och backar/vingar är i jämförelse budgetvärvningar där björn verkligen lyft på stenar andra är föga intresserade av att titta under.

Så defensivt tycker jag vi överpresterar, även om det inte höll alls i Europa där varje misstag är lika med ett mål i baken.
 

Namn: nisseJ   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:29:00
 h-borg kan mycket väl sätta ett mål på de snabba vändningarna om de svarta killarna bara får till lite vassare avslut, men de har väl skjutit in sig nu 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:28:00
 Moro din målsumpare!!! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
3 sjuka lägen heif har missat nu...
apas försvar läcker rejält. tjockisen stabil i målet..
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:27:00
 Men Vaio.... 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:27:00
 Fuck va nära ! 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:27:00
 Man gillar ju Mellbergs pondus. En Svensk klopp?

Fyfan vilka tama jävla avslut i denna match.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:27:00
 Helsingborg spelar riktigt bra. Men missar ju chans efter chans. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:23:00
 heif står upp mycket bättre än förväntat, jämn match än så länge med mycket målchanser. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:23:00
 Gigovic i Helsingborg otrolig såhär långt. Född 2002. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:23:00
 Fyfan för konstgräs 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:22:00
 AvgåNorling

Vi får ju dock färst av alla topplag i även den där statistiken. Bara att vårt försvar är bra att inte släppa till straffar.
 

Namn: nisseJ   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:21:00
 det skulle sitta bra med en tveksam (helst felaktig) straff för h-borg nu......apropå straffstatistik 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Defensivt ser ju Helsingborg mest ut som ett skämt. Bra målvakt och godkänt offensivt.

Skulle förresten vara kul om BW värvade både Max och Gustav Svensson.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:20:00
 heif har haft 2 riktigt bra chanser nu..

sjukt öppen match..
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helsingborg är overkligt dåliga

(Vägrar se apa som bra)

Ändå jättenära att HIF gjort 2 mål
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:19:00
 apa sjukt nära mål flera gånger nu.. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:18:00
 Dif borde gjort 2 mål redan, svårt och se hur hif ska kunna sno poäng tyvärr 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:16:00
 Fick denna straff-statistik skickad till mig av en MFF:are: https://mobile.twitter.com/spfotbollsstats/status/1044486409472692224

Är övertygad om att jag sett statistik på 08-fotboll som visar att vi får överlägset färst straffar med oss. Är statistiken ovan ett dåligt urval (dvs cherry-pickat av folk som vill visa att AIK får straffar med sig)?

Har någon statistik som tvärtom visar att AIK får få straffar med sig?
 

Namn: stlebilakedi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:15:00
 Difs Curtis Edwards försöker sig på en Obasi (1-0 häcken) och i ett bättre läge men misslyckas totalt hahaha 

Namn: nisseJ   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:13:00
 bra tryck på läktarna på söderstadion det får man ge dem. Ska bli intressant att höra hur det låter efter 0-1.... Mellberg kan nog kontra in ett skitmål med lite flyt 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:12:00
 gansken öppen match än så länge, målchanser åt båda lagen. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:05:00
 Helsingborg är egentligen inte ett så mycket sämre lag än Dif vilket de visade i våras. Sen har ju Dif ett mentalt övertag som serieledare vilket kan spela in. Men en normal utdelning är en poäng ikväll. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:05:00
 På drift med Svullo: Jag förväntar mig att du är bekant med grundläggande svenska skrivregler. Dif uttalas som ett ord och i:et samt f:et skrivs därför med gemena bokstäver. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
heif kanske kan grisa sig till en poäng om granqvist gör en bra match eller om de kan kontra in något mål..
nära 0-1 precis på en kontring.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:03:00
 Max Svensson är en spelare att hålla koll på. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 19:01:00
 DIF kör över Hif, räkna inte med något annat. 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:59:00
 Mellberg är toppmotiverad. En biljett till guldfesten står på spel.

Ser att KO gjorde mål för Krasnodar igår och man leder ligan.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:54:00
 SkjutNurmi:
Så rätt du har, hur visste du var jag bor?
Hursomhelst, fotboll ska ju vara kul att titta på!
Baxter, Alm och Stahre ledde AIK till mer underhållande spel. Baxter hade förstås, liksom nu Rikard, en riktigt vass trupp att leda.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:50:00
 Konraldo /
Underhållning framför en bildskärm i en byhåla i Skåne.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:47:00
 Mellberg vinn!!! 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:44:00
 Kiwi,

Norling har haft tillgång till de bästa trupperna vi någonsin haft.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:24:00
 Borges Bolltouch

En sak som jag har funderat på är hur det kommer att varken vi eller mff, som är allsvenskan två särskilda topplag, aldrig presterar över vår förmåga. Både vi och mff ligger på vår förmåga eller under. Man ser tex Peking som spelat över sin förmåga eller tex dif i år. Varför är inte tex mff mer överlägsna?
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:20:00
 Skjut Nurmi:
I sportsligt lägger jag in kvalitet, och underhållning, jag vill se bra försvarsspel och kreativa lösningar både offensivt och defensivt. Om resultatet väger så tungt - då räcker det alltså med att kolla text tv, för att avgöra om matchen varit bra eller inte?! Så är det inte för mig. AIK spelade i mina ögon rolig fotboll när vi hade Hamren och Backe, men resultaten var sannerligen inte bra. Truppen var långt ifrån dagens, sett till kvalitet.
I dagens läge hävdar jag bestämt att truppen har kompetens att spela mycket mer och bättre offensivt, utan att riskera baklängesmål. Vi har kompetens att spela genom mittfältet, variera uppspel via de märkliga wb, märkliga eftersom AIK inte har spelare med de egenskaper som den rollen kräver, och dessutom, förstås, spela långt på target Henok och djupledslöpande Tarik. Nu rullar vi sidled och bakåt, och alldeles för ofta blir det Oscar som sätter den långa bollen, i gapet på motståndare. Det är inte någon höjdare, rent sportsligt. Det blir ofta tre poäng. Det sportsliga resultatet innehåller alltså begreppet kvalitet. Inte bara tre poäng.
Det varierade spel som Hollands landslag nu visar upp, det innehåller många högklassiga sportsliga prestationer. AIK spelar ju inte mot landslag, och skulle så klart kunna spela vackert och effektivt i allsvenskan. Och mot Norrby!
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:15:00
 Åhfyfan vad trött diskussion huruvida vi spelat bättre eller inte.

Resultaten är allt som betyder något.

Försvarar vi guldet är Norling den bästa tränare vi någonsin haft.

Givetvis betyder det inte att han nödvändigtvis ska få sitta kvar. Om sportsliga ledningen tror att vi kan utvecklas ännu mer (spelmässigt) under en ny ledning och därefter göra bättre resultat, exempelvis i europa, går det självklart att argumentera för att Norling ska bytas ut.

Men fokus den här hösten ska vara, och endast vara, att stötta Norling och spelarna. Större klubbikon är svår att hitta och skulle han försvara guldet, vilket jag ser som högst troligt, blir han såklart odödlig. Med det sagt, absolut inte oersättlig.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:08:00
 När Norling spelade signifikativt bollägande fotboll fick han sparken. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 18:06:00
 Rat Man:

Hur många spelare, och vilka, har utvecklats ordentligt och tagit stora kliv under Rikard Norling? Jag undrar, eftersom jag inte delar din uppfattning.

Alexander Isak och Kristoffer Olsson är två spelare som tagit enorma kliv och sålts till utlandet de senaste åren. Bra så.

Men frågan man får ställa sig är huruvida dessa spelare hade tagit ungefär samma kliv under en annan tränare? Jag tror att både Isak och Olsson hade varit där de är i dag, oavsett om tränaren hetat Norling, Alm, Stahre, Baxter eller Tjotta Olsson.

"Har han implementerat sitt spel?"

Hade svaret varit nej på den frågan så hade samtliga inblandade (tränare, sportchef, klubbdirektör, styrelse) fått gå för länge sedan. Det hade varit ett kapitalt misslyckande och fullständigt makabert ifall vi hade behållt en tränare över fyra säsonger som misslyckats med att "implementera sitt spel".

Har AIK – som klubb i sin totala helhet – utvecklats och tagit ännu fler kliv framåt efter bytet av Andreas Alm till Rikard Norling?

Vi tog guldet 2018, så på det viset kan man hävda att vi tagit kliv framåt rent resultatmässigt från Alm. Ett år iallafall.

I övrigt har Rikard Norling presterat ungefär som Andreas Alm gjorde under sin tid i klubben. Då får man även notera att AIK aldrig någonsin varit så här starka rent ekonomiskt och sportsligt som vi varit mellan åren 2016 och 2019. Vi hade en betydligt svagare ekonomi mellan 2011 och 2016, när Alm var tränare – och vi presterade ungefär samma typ av resultat då.

För mig har Rikard Norling presterat och fått ut ungefär det jag hade kunnat förvänta mig av AIK. Varken mer eller mindre. Vi har näst bäst ekonomi i landet. I Allsvenskan har vi kommit 2, 2, 1 med Norling och är med där uppe i år. I Europaspelet har vi underpresterat alla säsonger.

Och frågan jag ställer mig är: Hur tar vi upp kampen med Malmö FF, FC Köpenhamn och Ajax på allvar? Är Rikard Norling den tränaren som kommer att få AIK att utvecklas en, två och tre nivåer? Det tror inte jag.

De senaste fyra åren har varit godkända. Inte mer än så. Och det är det som jag tycker är det stora problemet. Att vi utvecklas alldeles för långsamt – och att vi inte knappar in på Malmö FF och FC Köpenhamn tillräckligt fort. Samtidigt har våra största antagonister i Stockholm – Hammarby och Djurgården – fått en ordentlig renässans och knappar in ordentligt på oss; både sportsligt och ekonomiskt.

Jag kräver en ny tränare och en ny sportchef. Inte för att de senaste fyra åren varit dåliga på något sätt rent resultatmässigt. Utan för att klubben och spelet – framförallt det offensiva – utvecklas på tok för långsamt, samtidigt som andra klubbar knappar in på oss.

Hammarbys USP har länge varit sin publik. Men nu börjar de också både prestera hyggligt bra i relation till sina sportsliga och ekonomiska förutsättningar, samt spela en fotboll med stort underhållningsvärde (underhållning är ett subjektivt och trubbigt begrepp, men en offensiv fotboll med mycket mål framåt drar publik; det är fakta).

Djurgården har inte riktigt haft en USP de senaste åren. Varken dragit mycket publik, presterat bra resultat eller spelat en underhållande fotboll. Nu presterar de iallafall resultat och spelar hyfsat underhållande (i relation till deras förutsättningar sportsligt och ekonomiskt).

AIK:s USP då? Framförallt att vi är med uppe i toppen år efter år och når hyggligt goda resultat. Överpresterar vi? Nej. Underpresterar vi? I Europa, ja. I Allsvenskan, nej. Vi spelar heller ingen vidare underhållande fotboll, men vår fördel är att vi, generellt sett, presterar hyggliga resultat. Vi drar relativt mycket publik, men fortfarande ligger vi lite i lä ifall vi jämför oss med Hammarby.

Hade vi presterat precis identiska resultat som Norling gjort de senaste åren, men samtidigt också spelat en underhållande, offensiv fotboll med många mål framåt, som i sin tur lett till ännu fler spelarförsäljningar av unga spelare, så tror jag att Rikard Norlings förtroende hade varit betydligt högre. Problemet är inte resultatet. Problemet är ängsligheten och handbromsen. Problemet är avsaknad av utveckling av båda spelare och spelet. I år kan man snarare hävda att vi tagit ett steg tillbaka i vår utveckling då defensiven har blivit nämnvärt sämre, samtidigt som offensiven knappast blivit bättre under samma period.

Det låga förtroendet för den nuvarande sportsliga ledningen beror på att vi inte längre utvecklar tillräckligt många unga spelare, spelar offensiv fotboll eller går bra i Europaspelet (vilket i princip är det enda sättet för oss att gå om och förbi Malmö FF rent ekonomiskt).

Jag bestämde mig redan förra sommaren att Rikard Norling inte är rätt man för AIK. Jag ville se en ny tränare inför 2019 även fast vi vann guldet. Och den känslan är ännu starkare den här säsongen. Det spelar ingen roll ifall vi vinner guldet i år – jag vill ha en ny tränare till 2020 mer än någonsin.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:59:00
 RatMan: spelmässigt har vi ”alltid” varit bättre, inte resultatmässigt. Minns när vi hamnade i underläge borta mot MFF. Vips skickades mittback upp att förstärka forwards, jodå, målet kom, och då återgick formationen till ursprunget. Det skulle aldrig hända med Rikard. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:54:00
 Konraldo /
Hur mäter man sportsligt utfall om man bortser från resultat ?
Antal gjorda mål ?
Bollinnehav ?
Passningsprocent ?

Utveckla gärna
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:52:00
 Rat Man, Gotham City

Jag upplever att det är precis det vi förhållandevis sällan gör, vi slår ogärna svåra passningar (pga rädsla för att bli av med bollen i dåligt läge högst troligt, hängsle o livrem osv).

Fördelen är då att vi sällan behöver försvara oss dåligt organiserade, och vi har tillräckligt skickliga spelare för att ändå kunna göra ett eller ett par mål.

Det funkar bevisligen bra i allsvenskan, sämre i CL/EL matcherna och det kan ofta vara smått frustrerande att titta på.

 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:45:00
 Konraldo

När var vi bättre?
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:44:00
 I derbyt hade dif 99% rätt passningar eller nåt, men kom ingenstans. Ibland måste man ta risker i passningsspelet om man vill åstadkomma något framåt. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:43:00
 Motsatsen till oss när vi sätts under press:
https://twitter.com/norwichcityfc/status/1173557737848025094?s=21
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:43:00
 Rat Man: ett mysterium hur då får detta till den SPORTSLIGT bästa perioden?! Resultatmässigt må vara, men i ordet sportsligt ligger ju också hur vi spelar. Där håller jag helt med MangeMan! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:40:00
 Alla är såklart glada när vi vinner men för många uppstår ändå en viss frustration när vi ofta vinner trots att vi spelar som en påse nötter, känslan är att vi borde kunna spela betydligt bättre. Vårt passningsspel håller inte direkt allsvensk toppklass. 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:38:00
 PAL

Jag har följt AIK i 30 år. Detta är otvivelaktigt den sportsligt och publikt bästa perioden under min livstid. Men satan vad folk är negativa.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:27:00
 >>Rat Man, Gotham City
Utvärdering i december, nu full fokus på serien.

Med det sagt är Norlings cupfacit skrämmande uselt ända sen PO-missarna med Väsby.
Å andra sidan är hans seriefacit (i Sverige) i absolut toppklass.

 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:24:00
 Ni som vill sparka Norling, endast baserat på er besvikelse över att vi missade ett europagruppspel är skvatt galna.

Ja, det var vår målsättning i år. Men man måste kunna acceptera att utgången i enskilda matcher är relativt slumpmässiga och att det är svårt att ta sig till Europa. Vi hade en ypperlig chans att vinna mot Maribor, vi var bevisligen riktigt riktigt nära. Men vi är knappast på den nivån att vi bara kan beställa segrar mot Maribor och/eller Celtic.

Hur har Norling klarat sig de senaste åren? Har han utvecklat spelare? Har han implementerat sitt spel? Utifrån ser det onekligen ut som att han lyckats med det. Nu är inte jag på planen, jag vet inte hur det ser ut på träningarna. Jag förmodar att rutinerade spelare som Henok och Seb har en hel del input.

Vi konkurrerar mot ett just nu oerhört starkt MFF och de senaste två säsongerna (som det ser ut nu) har vi haft ett litet övertag. Ska man bortse från det till förmån från ett slumpmässigt resultat i ett cupspel?

Jag skulle också vilja säga. Våra misslyckade resultat i Europa känns i viss mån som psykologiska problem, alla svenska lag utom ett verkar lida av det.

Men skulle detta bli bättre nästa år, om Norling får sparken trots två raka SM-guld? Hur kommer laget att reagera i nästa års kval om de vet att det inte spelar någon roll över hela säsongen. Deras resultat kommer ENDAST att värderas hur de presterar i ett knivigt cupspel där man helst ska ha lite tur med lottningen också.

Ha lite tålamod, se förbi er egen personliga besvikelse och se till helheten.
 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:12:00
 Agent Alm har gjort sitt för i år, nu är det dags för agenter Lagerlöf/Bergstrand. 

Namn: nisseJ   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 17:04:00
 härligt att kunna slötitta på apa-mellberg ikväll. Ingen oro eller stress, bara allt att vinna. Ska bli intressant att se hur apa hanterar guldfrossa 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 16:53:00
 Blir det nån gemensam samling innan derbyt.

Galet viktig match.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 16:52:00
 Odenplan som gäller på söndag eller? 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 16:51:00
 DubbelV

Jo var en häcken spelare som fick nicka ett inlägg från några meters håll i första som var klar offside.
Var det inte någon situation där häcken spelare rensade på egen spelare ut över kortlinje som resulterade i inspark till dom istället för hörna
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 16:48:00
 JÄKLAR vad det grinas om vår vinst igår! Kan ju inte annat än älska det!

Men ärligt talat, båda våra mål var ju korrekta? Klart han kunde blåst frispark innan 0-1 och friat straffen, men han tog ju rätt beslut i bägge fallen! Sen om det fanns 10 andra situationer som det dömdes fel eller inte vet jag inte. Jag såg matchen på TV och såg inte ett enda felbeslut av Nyberg på hela matchen.

Ändå grinas det! Vänta bara tills vi verkligen får en feldömd straff :))))
 

Namn: Hökens panna   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 15:34:00
 PAL
Jo, det stämmer...tro det eller ej så var det IMAD KHALILI som vann skytteligan precis före Iggy det året. Märkliga tider
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 15:20:00
 Steken
Göteborg fick en när vi fick två första året(?) på NA. Henok gjorde en klassiker och trippade fram och mer eller mindre gav bollen till målvakten, nästa straff tog majsan och fläskade upp i ribban.
Örebro fick en i slutet av förra säsongen också som oskar räddade.
Vill minnas någon mer straff orsakad av lindqvist men var kanske bortamatch
 

Namn: Kafka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 15:20:00
 PAL
Kennedy Igbo var det väl? Vill minnas att Nisse orsakade straffen rätt i onödan. Han fick väl bjuda Kennedy på en öl sen.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 15:11:00
 Fick vi inte en straff mot oss 2015 när Henok ledde skytteligan tillsammans med han som gick fram och slog in bollen i mål? 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 14:57:00
 Ja jävlar vilken sömnpiller igår. Bra med riktig vila och riktig träning i veckan.

Så ska vi vara hungriga på Söndag - 3 pinnar och det ser mkt bra ut.
 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 14:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Greken:

Håller med dig.

Vi vinner vi guld så vill jag att AIK är öppen att hitta en ny tränare som kan ta minst ett nivå uppåt för denna trupp har potentialen.

Sen tror jag att de kommer göra de eftersom klubbens stora mål i år var Europa gruppspel där vi misslyckade vi med målet.

Med de sagt fullt fokus mot guldet och ta framtidsfrågan efter säsongen.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 14:45:00
 Steken Örebro hemma förra året . Oscar räddade. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 14:45:00
 Greken: Var lite lustigt, för jag drömde faktiskt häromnatten att vi vann svenska cupen. Vi mötte Häcken i finalen, på NA, minns inte resultatet men vi vann i alla fall, och när slutsignalen gick minns jag känslan väldigt tydligt. Det var ingen känsla av eufori utan mer "Så! Då har vi äntligen vunnit den här jädra cupen, det var på tiden". Vi stormade heller inte planen.

Minns också i drömmen hur Viktor Lundberg gick fram till Norra efter matchen och klappade händerna över huvudet för att "tacka av" klacken.

Det var en väldigt "realistisk" dröm måste jag säga. Ibland har man ju sådana också mitt bland allt annat konstigt jox man kan drömma om.
 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:56:00
 Scholes>>

Håller med dig även om jag inte står ut med Norlings anti-fotboll. Han kan helt klart konsten att leverera resultat! Det är inte över än, men hittills kan man inte snacka bort poängskörden under Norling.

Jag hoppas dock fortfarande att AIK i ett större perspektiv håller dörren öppen för att ta in en tränare som kan ta oss ytterligare ett pinnhål upp. Målet måste ju vara att vinna i ligan, vinna i Europa, vinna publiken genom ett mer publikfriande spel samt sist (och minst) vinna i Svenska cupen. Men då gäller det ju att man träffar rätt också, och så länge man inte hittar någon man tror mer på än Norling så ska såklart Norling vara kvar.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kenny Karate,
Ja men ansvaret bör läggas på Paulinho som lägger upp armen/handen på Mets och ger domarna chansen att blåsa. Billigt förvisso men främst dåligt försvarsspel.

Obasis situation tycker jag är 50/50. Ser klent ut sav Lindgren.
 

Namn: Kenny Karate   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:49:00
 Steken

Senaste jag tänker på är den Oskar klarade i slutminuterna hemma mot Örebro förra året... dem som går i mål är jag rätt bra på att förtränga däremot.
 

Namn: KrilleGnaget   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:48:00
 Göteborg hemma, Turina 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:46:00
 Kenny Karate

Jag kan faktiskt inte minnas att vi fått någon straff mot oss hemma (i Allsvenskan) sedan flytten till Nationalarenan (det stämmer säkert inte men många kan det omöjligt vara). Någon med vasst minne?
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:33:00
 Scholes.

Jag tycker faktiskt inte att vi har spelare som klarar av ett intensivt press spel. Enligt mig är snabbhet en enormt viktig faktor när det kommer till intensivt presspel.

Ser man över våra anfallare, mittfältare och wing backs så är det igentligen bara Tarik, lundström och Lindqvist som har farten. Nabbe och Larsson klarar väl av det men Larsson är inte speciellt snabb och Nabbe är inte jätteduktig i pressspel.

Kolbeinn, Obasi, Goitom och Adu är alla, dels för tunga för att orka spela intensivt pressspel men också alldeles för långsamma.
 

Namn: Kenny Karate   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:27:00
 RW

Det kanske han var, men det kändes rimligare när han och BW var ute och vevade mot att domarna dömde bort Karikaris korrekta 1-0 hemma mot Malmö FF 2013, till exempel.

Sen blir ju sättet han pratar på också konstigare eftersom han har en "snäll" klubb som Häcken. "Vi mot världen" klär rätt bra som tränare i AIK, men på Hisingen blir det som att spetsa mellanmjölken med sprit. Och när allt kommer omkring: Hade vi fått den straff som de fick emot sig hade jag också velat riva upp himmel och jord...
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det finns spelare i den här truppen för att spela en mycket mer fartfylld offensiv än den vi sett de två senaste matcherna eller rättare sagt under hela Norlings tid sedan han tog över efter Alm. Det finns spelare i truppen för att ha en betydligt större rörlighet med bollen och högre intensitet i presspelet.

Det tror jag de flesta ser. Finns det eller har det funnits spelare i truppen för med det enligt många efterfrågade spelsättet ta mer poäng än vi gjort under Norling? Det är ju där det blir svårare och vem som bäst kan bestämma balansen och se hur den ska vara för nå max resultat. Norling eller kritikerna? Vi är alltså det lag som under den här tiden tagit flest poäng i hela serien. Så det enkla svaret är såklart att Norling har rätt och kritikerna fel.

Vi har även under de åren sålt för rekordsummor och slagit publikrekord på publikrekord.

Så sammanfattningsvis så har vi aldrig i modern tid tagit fler poäng, haft mer publik eller sålt spelare för mer pengar.

Att vi är 5 p sämre än ifjol vid samma tid tycker jag speglar årets vinterfönster. Hade vi träffat mer rätt så hade lag som Norrköping, Bajen och Häcken varit totalt avsågade vid det här laget.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 13:02:00
 Lite väl gnälligt från Häcken med tanke på att de själva bara gjorde ett mål. Var Alm verkligen sådär gnällig för några år sen? 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 11:47:00
 Litar på Mellberg. 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:50:00
 Dängroth

Vraken begs to differ. De gnäller ju t o m när det inte är de som spelat.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:49:00
 Skönt med Mets.

Behövs den krigaren mot bajen.

 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:42:00
 Ingen kärlek utan hat// Tack för att du visar storhet. Även jag var spydig så det ber jag om ursäkt för.

Nu laddar vi om mot hammarby 1915. Jag vill inte sprida negativitet innan men jag är lite orolig inför den matchen, men det ska vi nog klara av
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Linnér 3
Dimitriadis 2
P. Karlsson 2
Lindkvist 2
Lundström 2,5
S. Larsson 4
Mets 2,5
Elyounoussi 3
(88' Michel)
Salétros 2,5
Obasi 3,5
(86' Bahoui)
Goitom 2,5
Norling 2,5
Fansen 4
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:34:00
 Vad hände med Granli? 

Namn: Uppsala_Gnagarn   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:25:00
 Linnér 3,5
Dimitriadis 2
P. Karlsson 2
Lindkvist 2
Lundström 2,5
S. Larsson 4
Mets 2
Elyounoussi 3
(88' Michel)
Salétros 2
Obasi 3,5
(86' Bahoui)
Goitom 2
Norling 2
Fansen 4
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:13:00
 Fyfan vad fint det vore att åka och stänga ner bajen totalt ytterligare en gång.

Känslan är dock inte att vi kommer att kunna ligga lågt likt förra året, bajen är bättre i år och vår defensiv sämre. Låt oss ta tag i bollen och sprida ytterligare ljus övera deras skitdefensiv.

Igår var ingen bra bortamatch på konstgräs (alla vet att vi bjöds på 2 pinnar), hoppas på en bättre nästa söndag.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:11:00
 Hade vi fått ihop grejerna under våren hade vi kunnat jogga hem serien nu. Nu blir det spännande. 

Namn: Kråka   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 10:06:00
 Tror vi har en bra chans på guldet om vi lyckas få till lite mer eget kontrollerat spel.
Känns som vi förbrukat säsongens tur/marginaler med råge.
Tar vi en 3:a i derbyt tycker jag vi ligger i vinnarspåret.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 09:27:00
 Alltidrund

Sen slet alla oddssättare, statistiker och experter sitt hår. Varför fungerar inte xg längre utbrast de i vredesmod.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 09:23:00
 Häcken måste vara de sämsta förlorarna någonsin. Känns så skönt att lyssna på deras gnällande. Som alla bondegäng är det alltid så synd om dom när dom möter AIK. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Länktips: http://xn--pgul-qoa.se/
Sänt: 2019-09-16 09:14:00
 Businesswithmoney:

Oavsett ifall Mets fick kort eller inte igår så är han inte avstängd mot bajen.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Länktips: http://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/avstangda/allsve
Sänt: 2019-09-16 09:07:00
 Businesswithmoney
verkar inte som det - se länk
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 08:21:00
 Poorkid ->Vi hade 16 segrar och fem poäng mer vid samma tidpunkt ifjol. Visst spelar vi något färre oavgjorda matcher, tyvärr landar de tecknen i förlustkolumnen istället.

Heja heif!
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 08:19:00
 Overkligt att ett AIK som inte är i närheten av sin potential har denna sitsen. Få saker att stämma ni så tror jag fan vi tar det... 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 08:01:00
 är mets avstängd i derbyt?? 

Namn: Rubber   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 08:01:00
 Kör nu, Mellberg 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 07:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra att vi inte kryssar så jäkla mycket längre. Visst, vi har en del torskar i år men också väldigt många segrar.

Glad över att Mets fick varningen igår och inte Seb. Sebastian är otroligt viktig och jag vill inte se oss utan honom på planen. Nu behöver han samla på sig tre varningar på sex omgångar för att missa en match. Tungt med Tariks avstängning dock, han är förbannat fin i derbyna.

Mycket viktigt att vi inte tappar mark till Dif kommande matcher. Nu ligger bollen hos Dif. Det måste kännas psykiskt jobbigt i och med att de kunde ”avgöra” ligan i derbyt mot oss men att de nu helt plötsligt är piskade till att vinna för att behålla serieledningen. Pallar de pressen?

Kom igen nu Mellberg!
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 07:32:00
 Svårt att klaga efter tre poäng och serieledning oavsett hur spelet ser ut, så jag kommer inte klaga.

Jag väljer att konstatera att om vi tar tre poäng i matcher mot toppkonkurrenter trots hur spelet ser ut, då kommer vi jogga hem avslutningen om vi börjar prestera på mer rimlig nivå i själva spelet.

Drömmar av Guld!
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 07:05:00
 Håller med om Seb.

Känns som hans mognad gör många gott
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 06:31:00
 AIK gjorde det som behövdes för att sno med sig 3p hem från Hisingen.

Matchens behållning var Obasis oerhört proffsiga aktion vid 0-1 och såklart Norlings dubbeldiss av grinkuken Alm.
Först i C-More studion med sitt "deja vu...?!, nej jag stannar där..."
Därefter genom att skicka ett av stödhjulen till presskonferensen med signalen, "jag orkar fan inte lyssna på Alms ständiga malande om domarens insats".

Mycket bra!

Mot guldet!
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-09-16 06:29:00
 God morgon serieledare och derbykungar.
För första gången på länge har vi nu en hel träningsvecka med hela truppen.
På Söndag är det derby.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2019-09-16 05:13:00
 Sebastian Larsson är mer än vad jag hoppades på. Att han skulle vara en bra allsvensk spelare trodde jag. Men karaktären, ledaregenskaperna, professionalismen på planen, mot fansen och media är ju absolut toppklass. 

Den här sidan har laddats 106883900 gånger sedan 1999-09-14