Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 235 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga Allsvenskan tabell och statistik

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-10-23 07:41:00
 Norrköping har dessutom ett Europajagande Häcken med en glödhet Paulinho på plan och ”Andreas Alm farlig som napalm” vid sidlinjen att besegra på bortaplan i sista omgången!

Lennart har börjat snöra av sig skorna...
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-23 07:11:00
 //Karl4712
Du är inte ensam, LokF jämför med en 3-0 ledning, själv får jag vibbar från en gammal Davis Cup match där Wilander efter 14! missade matchbollar lyckades förlora matchen och Sverige hela serien. (inte för att jag gillar tennis men var på den tiden det fans två kanaler)

Sen är det lite lustigt hur ”det är lugnt-falangen” benhårt tror Östersund ska ta poäng borta mot Peking medan vi å andra sidan med lätthet ska städa av samma Östersund borta.
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2018-10-23 07:02:00
 Det är som att vi leder med 3-0 med kvarten kvar och det räcker med oavgjort. Man borde vara lugn, men i huvudet ploppar scenarion upp där allt går åt helvete ändå. Två snabba i baken så kanske dom får vittring och öser på. Och vem kommer inte ihåg vår magiska upphämtning mot dif!?

...ofta slutar det med att laget i ledning kontrar in målet som helt dödar motståndets energi. Här en seger för oss, eller en förlust för peking.
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-10-23 06:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför så oroliga?

Om vi skulle falla ihop fullständigt och förlora två av våra tre kommande matcher och bara vinna en av dem, samtidigt som Norrköping går rent.
Då leder vi fortfarande serien på överlägsen målskillnad inför den avslutande matchen i Kalmar på en arena fullsatt med AIK:are.

Lennart står redan i farstun...!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-23 03:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag skulle själv inte tacka nej till Jack Lahne i truppen. Men då ska priset för honom vara skäligt och sedan bör Norling kanske börja rotera lite mer så tex Lahne får minst 15-30 min här och där. Om han skulle värvas. Detta gäller inte bara Lahne. Viktigt att man använder sina byten och roterar lite när man kan så man håller samtliga spelare i någorlunda matchform. Otroligt viktigt i mina ögon iaf.

Jack Lahne har redan visat spännande egenskaper i Allsvenskan trots sin ringa ålder. I ett lag som vill slåss om både guldet och ta sig ut i Europas gruppspel så krävs/behövs det oftast runt 4 bra spelare på varje position. Gärna med lite olika egenskaper.

Just nu har vi Goitom, Tarik, Stefanelli och Silva på topp. Jag känner ju Silva och vet att han kan bättre än han visat upp hittills men vet också att han gärna hade fått mer speltid. Kanske säljer vi Silva, vem vet (tror dock inte det) och då öppnas det upp en plats för tex Lahne. Goitom blir ju inte yngre heller direkt. Jag hoppas iaf att BW har kontaktat BP och Lahne för att visa sitt intresse.

Visst finns chansen att Lahne även lämnar Sverige men det hoppas jag inte. Inte många som lyckas när man lämnar Sverige för tidigt. Bättre att etablera sig i Allsvenskan först, göra ett ordentligt avtryck här och sedan först när man är redo ta nästa steg. Skynda långsamt helt enkelt. Lahne är ung så ingen stress tycker man ju så hoppas han har bra rådgivare och själv tänker smart han med. Och inte blir en ny Goran Slavkovski eller Valmir Berisha för att nämna två exempel bara.


 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-23 00:57:00
 Ärdet bara jag som är jätteorolig inför fortsättningen.

Om vi inte höjer oss rejält så kommer mff köka upp oss och då är det plötsligt bara 3 poäng kvar av försprånget. Oroande.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-23 00:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vart ska Lahne gå för att inte sitta på bänken? I större lag i större ligor är chansen än mindre än hos oss. Då får han gå till typ Sirius för att inte hamna på bänken. Kanske kan slå sig in hos lag som Kalmar eftersom. Men hos storstadslagen plus några lag till i vår serie kommer han sannolikt inte värvas in som startspelare som grund. Sannolikt behöver han vara kvar i BP för att vara garanterad startspelare. Inte ens Messi var startspelare när han var 16-17.
Det är nog ingen värvad eller upplockad för att vara direkt när den kommer in i den åldern, det kan inte en så ung mer eller mindre oetablerad spelare räkna med.
Sen kan ju spelaren visa sig växa snabbt in i rollen som till exempel Isak gjorde hos oss.
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 23:29:00
 Varför ska Lahne komma till AIK och sitta på bänken. Näää han går nog till en klubb där man ger spelare chansen 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 22:52:00
 Borges Bolltouch

Självklart ska vi försöka värva Lahne, men jag tror att Djurgården och Hammarby kan locka med mer speltid, MFF kan locka med mer pengar. Sen finns Manchester Citys juniorlag som kan locka med ännu mer pengar.

Så är då frågan hur mycket vi ska lägga på en spelare som kanske inte är färdig, ett år då vi måste prestera.

Vi måste får upp vår omsättning om vi ska bli det nya Rosenborg, FCK eller MFF. Nu har vi en gyllene chans att nå ett gruppspel. Champions League vore jackpot, men även nuvarande Europa League ger oss 100 miljoner. För det behöver vi ”bara” vinna tre av fyra omgångar. En otroligt bra möjlighet, frågan är då hur mycket man ska betala för ett osäkrare kort som Jack Lahne.
 

Namn: Pohlman   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 22:29:00
 Nadus >>>

Jag tror ändå att det beror på från spelare till spelare, hur starka sympatier har dom och vilka val den spelaren har.

Var AIK ens intresserade av någon av de tre du nämner?

När det gäller Krusnell var vi inte det vad jag har hört.

Vad gäller t ex Gyökeres kan det ju i alla fall som jag känner det inte uteslutas att hans AIK sympatier hade del i att han valde bort dif.


Fan vad inlägg det blir ikväll...

 

Namn: Pohlman   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 22:17:00
 bahrt >>>

Den regeln används sjukt godtyckligt. Jag tycker våra spelare för säkerhets skull inte ska fira med fansen just på det sättet eftersom just AIK har brukar drabbas extra hårt när den regeln ska tolkas jämfört med andra klubbar.

Nu är dock Lundström tyvärr skadad så hans gula från i våras spelar mindre roll.

Det kanske var fler?

 

Namn: Pohlman   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 22:12:00
 Med tanke på vilka summor BP krävde för Viktor Gyökeres som aldrig ens spelat en allsvensk match känns det rätt avlägset att Jack Lahne kommer att spela i AIK nästa år.

Jag skulle påstå att det är bättre att värva hem spelarna efter att dom har fått nog av bänken och reserv/ungdomslag i Sunderland, Brighton, Wigan eller Derby. Då får vi mer färdiga spelare till oftast ett lägre pris som dessutom kanske inte har lika bråttom iväg utomlands.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 22:02:00
 Tar vi poäng mot MFF, 1 eller 3, så vinner vi guld.
Vi är i en poängmässig svacka atm men notera, det har ej inneburit en förlust än. Peking möter ett hungrigt Östersund som går för europaplatsen och tar de inte 3 där så ser jag det som ännu mer klart, för det är ju förutsättningarna. Peking måste gå rent.

Dock är man ju satans nervös. Olidligt.
 

Namn: Nadus   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 21:43:00
 Lahnes sympatier betyder ingenting. Fråga Sabovic, Frindell eller Krusell. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 21:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch:

Jag har varit för att AIK ska värva stora talanger för stora pengar förut, exempelvis Ghoddos och Gyökeres, men då för att det funnits ett behov att de spelartyperna i laget. Jag tror det är lätt att förblinda sig på en spelares talang och vilja ha honom väldigt mycket pga det, men huvudfrågan innan ett stort köp görs måste ju vara hur stort behovet är.

Sedan verkar du missa (vilket tycks ganska vanligt) att vi har en fjärde anfallare i truppen som också sitter på långt kontrakt, i form av Stefan Silva. Bakom dessa fyra Mushito, A. Linnér, Julian Larsson m.fl.

Vi får gärna lägga mycket pengar, men de största sparar jag hellre till mer nödvändiga/säkra sådana. Jag kanske inte riktigt är lika frälst i Lahne som du tycks vara heller, men då har man åtminstone dörren öppen för några Seb. Larssons, Elyounoussis osv. Sedan är det klart det är hypotetiskt eftersom vi inte vet vilka som lämnar framöver, men som de ser ut nu så ja, det vore slöseri på resurser. Främst eftersom dom resurserna då kan användas på ett mer nödvändigt sätt.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 21:25:00
 Och sedan måste jag passa på att vidga bilden lite.

Vi här inne på Gnagarforum – och AIK:are i andra sammanhang – har länge talat oss varma om att AIK ska bli den stora klubben att räkna med i Norden och i norra Europa. Den klubben som Rosenborg var i början av 2000-talet. Den klubben som FC Köpenhamn blev i mitten av 2000-talet. Den klubben som Malmö FF blev under början och mitten av 2010-talet. Det är den klubben AIK nu ska bli.

Den klubben som alltid går till Europaspel.
Den klubben som når flest framgångar i den inhemska ligan och inhemska cupen.
Den klubben som säljer spelare för störst summor.
Den klubben som de (bästa) hemvändarna vill komma till.
Den klubben som de bästa talangerna vill gå till.

Det är den klubben AIK ska bli. Den mest attraktiva klubben i Norden och norra Europa.

Det var länge sedan AIK var såhär stabila; både fotbollsmässigt, men även ekonomiskt och organisatoriskt. Hur tar vi nästa steg? Jo, en faktor är just det som jag nämnde på slutet; att värva de bästa talangerna till klubben. Här kan vi förädla dem och sälja vidare till storklubbar utomlands. Precis så som Rosenborg, FC Köpenhamn och Malmö FF har varit så bra på de senaste 15-20 åren.

Här har vi då en spelare som Jack Lahne. Han kommer från närområdet, han har visat sig på styva linan trots sin ringa ålder, han har presterat och han har visat enorm potential. Sett till hur jag ser på situationen så vore det rent tjänstefel att inte sondera terrängen för en eventuell värvning av en sådan spelare. Sedan kanske det inte går av olika anledningar. Manchester United kanske knackar på dörren och trumfar Björn Wesströms bud. Eller så bryter killen benet nästa vecka och missar hela säsongen 2019. Eller så kräver BP orimligt stora summor för spelaren. Det vet man aldrig. Men AIK ska, som jag ser det, göra allt i sin makt för att sondera möjligheterna till att göra en sådan värvning.

AIK måste växla upp – och det på flera plan. AIK ska vara klubben dit de bästa talangerna i Stockholm vill gå. Precis som Malmö FF har ensamrätt på samtliga spelare nere i Skånetrakten med omnejd.

Det är klart att vi ska göra välavvägda investeringar. Vi ska inte plocka in spelare som vi inte har någon nytta av. Det är självklart att man måste förvalta sina pengar, sitt kapital och sina resurser på bästa möjliga sätt. Men en investering av en sådan figur som Jack Lahne bör inte slå fel. Han är ung, han har på kort tid visat framfötterna och han kommer från närområdet. Det är en perfect match på alla sätt och vis. Det är klart att AIK ska gå i fronten för att plocka in en sådan spelare. Det finns ju ingenting annat på världskartan.

Givetvis lär det finnas många intressenter för Jack Lahne. Men AIK, som potentiellt kommer att spela Champions League nästa säsong, måste ändå vara den mest attraktiva klubben i Sverige sett till de parametrar som finns och sett till den hyggliga historia vi har av att sälja spelare till utlandet. Det är en perfekt språngbräda för vilken ung spelare som helst i Sverige och Norden att komma till AIK, utvecklas ett par säsonger och tar steget vidare.

Rosenborg i all ära.
FC Köpenhamn i all ära.
Malmö FF i all ära.

Men nu är det fan AIK:s tur.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 21:15:00
 Ambrosini:

Du får hemskt gärna förklara för mig hur en långsiktig investering i Allsvenskans kanske mest intressanta och spännande talang skulle vara slöseri på resurser.

Jag ser det tvärtom nämligen; att det snarare skulle vara välinvesterade pengar sett till spelarens ålder, nuvarande kvalité, nutida prestationer och förväntad potential.

Återigen. Spelare som Jack Lahne växer inte på träd. Det är spelare som man bereder plats för, som man investerar i över tid för att få utväxling inom ett par, två, tre säsonger. Tänker Norling satsa på Goitom/Elyounoussi/Stefanelli över de 40-talet matcher som kommer spelas 2019? Ptja, då går det ju att lösa situationen genom att man köper spelaren och sedan ser till att han får speltid genom en utlåning till en rimlig klubb på hyfsad nivå, antingen halvårsvis fram till sommaren, eller under hela 2019 för att återvända till klubben inför 2020.

Det beror ju förstås på hur mycket pengar som kommer att krävas för att få loss Lahne. Brommapojkarna kommer, med största sannolikhet, att åka ur Allsvenskan den här säsongen. Att få loss spelare från BP efter den här säsongen kommer i generella termer vara hyfsat lätt och hyfsat billigt. Lahne är förstås ett specialfall som kommer kräva mer pengar för att få loss.

Men sett till Lahnes hyfsat begränsade erfarenhet på den här nivån och sett till hans relativt korta brinntid hittills i Allsvenskan den här säsongen; ska vi säga att det är hyfsat rimligt att summan hamnar någonstans mellan 5 och 10 miljoner? Otroligt svårt att spekulera kring givetvis och man är alltid ute på extremt tunn is när det gäller dessa transaktionsspekulationer, men det känns väl rimligt att det är där någonstans summorna kommer landa ifall man vill få loss honom efter 2018. Och ifall jag i mina spekulationer är hyfsat nära sanningen så är det bara att slå till. Eller vad tror du?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 21:05:00
 Solnajojje:

Du tror alltså att Jack Lahnes eventuella sympatier för Djurgården skulle stå i vägen för en affär ifall AIK knackade på dörren, berättade att klubben verkligen tror på honom och att man verkligen ville signa upp honom?

Har svårt att tänka mig att en spelare, på ren princip, tackar nej till ett mycket fint erbjudande från en Champions League-aspirerande klubb nämligen. Men jag har ju haft fel förr.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 20:44:00
 AIK i USA: Vet att frågan diskuterats tidigare men i min värld borde det vara möjligt - såvida Isak själv vill förstås.

Det skulle fortfarande kosta rejäla slantar, säkert upp emot 20 miljoner kr. Men det torde kanske vara värt det? Dels med tanke på att Isaks kvalitet kan lyfta oss mot åtminstone ett EL-gruppspel, dels med tanke på försäljningspotentialen. Vi lär inte få några 90 (?) miljoner för honom igen men skulle han göra det riktigt bra hos oss och prestera i Europa så kanske uppåt 50..? Han är ju fortfarande inte ens 20 år fyllda.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-10-22 20:38:00
 Alexander Isaks marknadsvärde har ju gått ner rejält i Dortmund. Finns förutsättninagr att ta tillbaka honom, förädla och sälja igen? 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-10-22 20:21:00
 Poya är ett geni. 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 20:20:00
 Liten regelfråga..

Visst åkte vi väl på varningar i våras när spelare firade med fansen?!

Nu har både Kennedy och alldeles nyss halva Göteborg firat i stort sett på läktaren utan att få kort.
Finns inte den regeln längre?
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 20:17:00
 ... Anledningen att köpa in en ny dyr anfallare vore förvisso om Elyounoussi ses som Olssons ersättare på mittfältet. Men då borde det väl bli just någon som är mer lik Elyounossis spelstil. Norling hade väl slitit ur sitt hår om han då fick Stefanelli 2,0. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 20:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch:

Det vore självklart ett totalt slöseri med resurser att lägga de många miljonerna som krävs på en spelare som vi för det första inte ens behöver och för det andra inte garanterat kommer slå sig in. Vi har ju en väldigt lik spelstil i truppen redan i Stefanelli och gott ställt på anfallet även om Avdic försvinner.

Det betyder inte att Lahne inte är bra. Det kanske känns tråkigt, men det AIK ska lägga de stora pengarna på är att ersätta de viktiga startspelare vi tappar, det vore en annan sak om Stefanelli försvann. De som ska komma underifrån bör istället vara billigare egna produkter/fynd. Funkar det väl är det alltid ett vinnande koncept.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:54:00
 Borges Bolltouch Å få kommer automatiskt följdfrågan. Vill han till oss? Ser han AIK som sitt förstaval? Kollar man på hans Facebook finns en gammal profilbild där han har dif tröja . Bara som exempel. 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:53:00
 Jack går utomlands garanterat, men vore en dröm att se i AIK! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:46:00
 Solnajojje:

Må så vara.

Men utifrån mitt perspektiv vore det urbota dumt att inte försöka gå för honom helhjärtat. En spelare som Jack Lahne växer knappast på träd och den enda spelaren som egentligen kan jämföras med hans kvalitéer och prestation – vid samma ålder – i modern tid är Alexander Isak. Sett till vad Lahne på ytterst kort tid presterat redan i år, så är det en spelare som sannerligen går en enormt fin framtid till mötes.

Har man inte plats i truppen, så gör man helt enkelt plats för en sådan spelare. Sådan potential har han – och så bra är han.

Stoppa ned Tarik på mittfältet. Låna ut Silva om det så behövs. Spela Goitom, Stefanelli och Lahne med stor rotation till 2019.

Varför ska han gå till Djurgården när Champions League-klubben AIK finns ett stenkast bort?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:29:00
 Pratas utlandet eller apa för jack.. tyvärr 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:28:00
 PAL:

Haha. Touché!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:27:00
 Fast är han tillräckligt bra i försvarsspelet för att agera toppforward (aka offensiv mittback) i AIK? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:20:00
 Herregud vad Jack Lahne är spännande.

Han har någonting som man ytterst sällan ser i Allsvenskan; nämligen snabbheten. När han sticker iväg på löpning så är det inga fingrar emellan, det är full kastrull, acceleration och maxfart till hundra procent.

Killen är enkom 16 bast. Vilken jävla framtid han har framför sig; och jag hoppas att AIK blir klubben som förädlar hans potential de kommande åren.
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 19:10:00
 Herregud, är vi ens över 1000 på Hovet?? 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 18:45:00
 Oavsett hur Norling formerar laget eller vilken taktik han väljer i de sista 4 matcherna så finns det bara en sak vi kan göra för att hjälpa till, SJUNGA, vara positiva och SJUNGA igen. Eventuella synpunkter på ledning och spelare tas efter säsongen.
Det är en jäkligt märklig känsla i år, skulle det gå vägen till slut så är jag tveksam till att jag kommer att känna den där explosionsartade euforiska glädjen.
Jag menar, vid de tre senaste gulden ställdes ju allt på sin spets i sista matchen, Guld-Gary, Östlund ochTjerna.
Nu blir det mer lättnadskänsla skulle jag tro, det är väl också den enda nackdelen med att leda serien stort...
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 18:27:00
 Kakmonstret Byt ut rasmus mot Rahsidi. Så e jag med dig. 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 18:14:00
 Jag fick en dålig känsla igår pga vår match mot Peking borta samt tillika förlust kom efter ett landslagsuppehåll, och samma sak igår mot Dif. Även om det blev oavgjort. Med tanke på att vi studsade tillbaka och vann matchen efter mot Bajen som hade allt att vinna, precis samma läge nu (men tillskillnad mot att MFF går mot Europa inte SM-guld). Så vinst mot Malmö känns ganska givet, och att Stefanelli kommer att starta.

 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 18:11:00
 Startelva mot MFF?

Goitom Stefanelli

Olsson Panos Larsson

Lindqvist Bengtsfors Pertan Milo Sundgren
 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 17:55:00
 Nästa år då Olsson är borta kommer Tarik spela mitt å stefanelli topp 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 17:51:00
 In Nico we trust 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 17:19:00
 Krokko

Du gör ju ett urval där i stort sett bara poängförluster skett och/eller där vi gjort sämre insatser. Hur ser Norlings betyg ut efter efter 1-0 mot Hammarby eller 3-0 mot häcken?

 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 16:59:00
 Stefanelli lär nog göra mål mot MFF om han får chansen, men det är nog i så fall pga MFFs dåliga backlinje plus att de måste gå för tre poäng. Dif var nöjda med en poäng i går och spelade lågt, svårare för Stefanelli då att hitta ytor.

Sedan måste han bli mer distinkt i avsluten med, missade mot ÖSK och det kostade segern.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 16:53:00
 Vore högst intressant att ta del av stämningen här inne om Stefanelli avgör med två mål mot mff.

I ena handen håller Norlingkritikern svärdet (VAD HAR VI SAGT HELA SÄSONGEN AVGÅ FOTBOLLSMÖRDARE!!)
Efter avrättningen öppnar han skumpan som finns i andra handen på ett sånt där ridderligt sätt med sin blodiga sabel och sjunger sången.

”Sm-guld, sm-guld, sm-guld!”

Kappvändaren blir tillslut snurrig av sin ambivalens och av bubblet och somnar in. I drömmen skriver han en sång tillägnad Stefanelli. När han vaknar har han glömt bort hur det genialiska stycket gick och förbannar åter sitt öde.

Var det olé eller aléz?Avd
Guldfeber

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 16:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rat Man: Poängen är naturligtvis att man inte med något som helst fog kan hävda att MFF är "i storform". Inte hur man än vänder och vrider på saken.

De har (precis som vi) ett ganska mediokert facit de senaste 4-6 matcherna i allsvenskan.

Att de spelat två EL-matcher under samma period är möjligen att betrakta som en förmildrande omständighet till ett måttligt bra facit i Allsvenskan - men det är banne mig ingen storform. Inte på något sätt. Inte någonstans.

Dessutom ska ju MFF spela ytterligare en Europamatch innan de ska hälsa på hos oss - så med lite tur så fortsätter MFFs högst tveksamma "storform" även över nästa vecka!
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:59:00
 Borges Bolltouch /
Jag försökte snarare att säga att Norling är bättre tränare än matchcoach.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Håller inte med. Man kan vara bra på väldigt mycket. Och med det en grymt bra fotbollsspelare. Men att agera target behöver inte ingå i dessa egenskaper. Jag tror till exempel inte Pertan är en lika bra targetanfallare som Henok och Tarik är. Ändå är han en av seriens bästa spelare.
Att vara en riktigt bra target ingår inte i grundläggande egenskaper för alla anfallare för att vara en bra andallare. Menar inte att Stefanelli är urusel i det avseendet, men vi har två andra som är bättre i det.
Tycker inte Stefanelli är vare sig inkompetent eller en fotbollsidiot för det. Inte heller en egenskap som bara är att instruera fram.
Olika spelare har också olika stor grad spelförståelse. Där ligger Henok och Tarik med någon till i laget på topp anser jag. Är inte helt övertygad om att Stefanelli ligger där. Den där naturliga djupa spelförståelsen som man har inom sig. Som inte kommer via instruktioner.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://AIK-historik.blogspot.com/
Sänt: 2018-10-22 15:49:00
 Årets GF-betyg i sammanfattning. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:35:00
 skjut Nurmi skjut:

Ja, och detsamma gäller väl spelarnas betyg? Inte tusan tror jag att någon som betygsätter spelare efter match funderar på huruvida spelare A, B eller C presterat på Karlberg på sistone.

"Hmm. Rasmus Lindkvist var bedrövlig i derbyt. Men han gjorde 3 mål på senaste internmatchen på Karlberg, så därför får han 5/5 av mig."

Det vore ett intressant förhållningssätt förvisso, men föga otroligt.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:32:00
 Bojansfulamuche:

Som sagt. Antingen är Stefanelli helt inkompetent och bedrövlig som fotbollsspelare som varken klarar av enkla instruktioner eller har den tekniska förmågan att klara av grundläggande moment i fotbollen, eller så är det ledarstaben som inte ger honom raka och tydliga instruktioner kring hur han ska agera om vi leder med 1-0, ligger under med 0-1 eller ifall det står 0-0.

Ifall det är så att vi lagt 15 miljoner kronor + lön på en spelare som inte klarar av att lyda ledarnas instruktioner, passa bollen, hålla i bollen, låta bli att skjuta i kassa lägen eller sköta andra grundläggande och basala fotbollstekniska nummer. Ja, då ska ansvariga i affären arkebuseras på Solna Torg.

Nu är jag tämligen övertygad om att Stefanelli klarar av dessa grundläggande moment och mycket mer därtill – vilket innebär att den potentiella arkebuseringen förstås inte blir av – men det är larvigt att prata om Stefanelli som om han vore sex år gammal med noll förståelse för taktiska och fotbollsfilosofiska frågor. Enligt hur jag ser på det så handlar det bara om att ge honom tydliga instruktioner och en portion förtroende så kommer han lösa uppgiften briljant.

Om jag kunde sköta defensivt arbete ihop med offensivt arbete under min tid i Brommapojkarnas P18-lag, ja då tusan borde vår 15-miljonersman Stefanelli kunna hoppa in med 15 minuter kvar och sköta exakt samma uppgift utan några större bekymmer. Inga andra jämförelser i övrigt.

Spela Stefanelli.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:30:00
 Krokko /
Norlings betyg gäller väl det som sker under match, såsom taktiska förändringar, byten, etc.
Betygen reflekterar inte lika mycket det arbete som läggs ner på Karlberg.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:27:00
 Dunderborstaren

Inga problem. Lätt hänt.
 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:26:00
 Vilken jävla dålig scouting av AIK att köpa Stefanelli fär 10 millar som målskytt och sedan skita i honom.Stämmer inte Wesström av med Norling?

Kapitalförstöring på högsta nivå.

Skulle inte heller förvåna mig om Norling fegar och bänkar Stefanelli igen på måndag.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:23:00
 Borges Bolltouch

Eftersom Henok och Tarik är bättre på att hålla boll så är det den enda möjliga vinsten i att plocka in honom. Om man inte vill ha den biten så väljer man dom som är bäst på att hålla i boll och är smartast i spelet.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:22:00
 Krokko

Intressant statistik (som alltid!). Visst är det märkligt, när vi gör den bästa säsongen som åtminstone jag har upplevt. Nu måste vi ju ta det här i mål - på rätt sätt också, men finns få saker att klaga på när det gäller Norlings jobb under året i mitt tycke. Det enda är att han är lite konservativ med byten men det finns säkert rimliga förklaringar till det.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche:

"Men i matcher sär Rikard vill stänga matchen och inte vill ha en anfallare som springer och pressar och stressar och skjuter på allt"

Vad är det som tyder på att Stefanelli skulle "springa och pressa och stressa och skjuta på allt"?

1. Antingen är Stefanelli dum i huvudet och/eller helt inkompetent som fotbollsspelare.
2. Eller så är det ledarna som inte är tillräckligt tydliga i ett sådant fall.

Byt in Stefanelli för i helvete. Ge honom 15 minuter. Antingen gör han mål och frälser AIK, eller så gör han "bara" ett gediget jobb i det defensiva arbetet.

Fråga vilken mittback som helst hur det är att möta en snabb och kvick anfallare likt Stefanelli när man själv spelat match i 75 minuter. Det måste vara hur tufft som helst att ställas inför den utmaningen när man i princip är slutkörd, både fysiskt och mentalt.

Vansinne att inte stoppa in Stefanelli mot Tarik i mitt tycke.

Edit: Att värdera "Tarik Elyounoussi med 75 minuter i kroppen" högre i defensiven än "Stefanelli med 0 minuter i kroppen" är ett jävla mirakel minst sagt. Man hade kunnat stoppa in Usain Bolt, CH Jagne eller Albin Linnér i anfallet och det hade varit bättre än att fortsätta spela en slutkörd anfallare med kvarten kvar.

Vad fan är problemet på ren svenska?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL

Har haft samma argument själv på ett generellt plan kring att byta in Stefanelli. I situationer men typ 20-30 kvar där spelet eller vissa anfallare ser så där ut och vi inte leder. Där man faktiskt försöker vinna. Eller där man leder stort mot ett bottenlag. Men i matcher sär Rikard vill stänga matchen och inte vill ha en anfallare som springer och pressar och stressar och skjuter på allt. Då fyller inte Stefanelli någon större funktion, i alla fall inte för mig. Där är Tarik och Henok smartare och är bättre på att hålla i boll.Ganska Grå

Håller helt med på ett generellt plan. Stefanelli har fått alldeles för få chanser när vi har gått för det eller när vi redan leder tryggt mot bottenlag. Men när Rikard vill stänga en match har han tydligt visat vad han vill ha för typ av spelare på planen.
 

Namn: Tegis   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:04:00
 Ja att det ska mycket till för att Norling ska byta är lite problematiskt för framförallt talangutveckling och de matcher där de som har väldigt knappt med speltid måste starta pga av skador/avstängningar i första elvan.

Gör det knappast lättare för BW att värva om Norling blir kvar då spelare vet att det kan bli ytterst knappt med speltid om man inte är given etta på sin position.

Men varje poäng viktig och visst ska bästa laget alltid spela. Så är lite kluven vad som blir bäst kort och långsiktigt då det är många parametrar.
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:03:00
 Kingpin: Sorry, var för snabb men du förstår iaf vart jag ville komma, många här som tycker vi ska värva in den ena stjärnan efter den andra som om dem skulle vilja det mitt i karriären . 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 15:00:00
 Finansekonomen
Rikard är en av de som kontinuerligf under säsongen fått bistra betyg av GF.

Vad sägs om
1,8 mot Syrianska
1,6 mot Oddevold
1,9 mot Halmstad
1,3 mot Örebro och
0,6 mot Dif (Cupen)

1,4 mot MFF
1,8 mot Örebro
1,6 mot Östersund
1,3 mot Peking
1,2 mot Sundsvall
1,5 mot Shamrock
1,3 mot Nordsjälland
1,6 mot Peking

plus en massa betyg runt 2,0-2,3

GF:s ståndpunkt verkar närmast vara att vi leder serien trots Rikard än tack vare honom.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 14:27:00
 Bojansfulamuche:
Då bedömde vi läger annorlunda kort och gott. Henok (Gud bevare honom) gjorde vare sig många knop eller större nytta sista 5 min. Jag tyckte det var smärtsamt att se och jag led med honom.

Som PAL var inne på oxå, om inte Stefanelli klarar av att ersätta en slutkörd Goitom, då förstår jag inte vad han gör på bänken öht.

Det är en fråga jag skulle vilja få ställd till Norling. Vad är det för variabler han lägger större vikt på, än att få in en pigg spelare? Det vore en intressant diskussion.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 14:21:00
 Dunderborstaren

Du får nog läsa min text igen. Lite mer noggrant. Klickade du ens på länken tex? Rosenborgs tidigare tränare skrev jag med. Tidigare. Han är klubblös. Förstår du nu varför jag nämnde honom som enbart ett exempel?

Väl mött.

 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 14:20:00
 Statistik och kalkyler är totalt oväsentligt när vi snackar guldstrid. Nu är det mycket psykologi och jag hoppas att vi är tillräckligt starka och självkritiska så att vi slipper se tidernas tapp. Utgår från att vi behöver 7 poäng på resterande fyra matcherna. Allt annat är en bonus. 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 14:19:00
 >>PAL

Jag kan till vissa delar hålla med dig i din kritik, däremot så tror jag att gemene supporter allt som oftast har en tendens till att snegla mot bänken i sökandet efter en Messias, allt som oftast gestaltas denne Messias av Stefanelli. Det jag tror att många glömmer bort i all hast är att se hur matchbilden faktiskt ser ut, gynnas vi av att få in Stefanelli eller är matchbilden mer fördelaktig för Tarik etc?

Som sagt jag håller med dig till vissa delar, framför allt så tycker jag att Norling skulle kunnat nyttja truppen på ett betydligt bättre sätt under säsongen än vad han gjort. Jag kan se en outnyttjad potential med att använda sig av fler spelare, om vi bortser från det givna som att våra spelare faktiskt blir mindre slitna så kan ju ett byte också vara en tydlig signal från tränaren att prestationen inte är god nog.

Kanske inte ett byte får önskvärd i effekt i just den matchen, men kanske såg den utbytte spelaren till att vara mer på tå i fortsättningen?

Det är väl just det här som är tänkt vara fördelen med en bred trupp, att det finns andra som kan ta vid om prestationen sviktar. Så som det varit under säsongen så har ju Norling i praktiken förlitat sig till samma elva match efter match oavsett prestation och formkurva, det om något är demoraliserande för spelare som måste nöta bänk till trots.

En annan tänkbar fördel är väl även den rätt så logisk, fler spelare som får speltid betyder att man har fler spelare i matchform, något som vi definitivt är i behov av i den kommande matchen mot Mff med både Adu och Tarik är avstängda.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Länktips: http://xn--pgul-qoa.se/
Sänt: 2018-10-22 14:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ser att gulakort-läget börjar se lite mera gynnsamt ut nu i alla fall, räknar det som att vi numera har 5 spelare som riskerar avstängning då Lindkvist är likvärdig med Rashidi.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:59:00
 Solnaojje

Jag menar mest att det inte är så relevant att jämföra våra senaste 6 matcher med deras senaste 6 matcher i Allsvenskan.
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:55:00
 Lite statistik.

Om vi går efter BW tabellen så ligger vi till som följer:

Lag 2-6
17 poäng totalt om man tittar på att vi ska ha 3 poäng hemma, 0 borta.
+2 poäng mot vad som behövs alltså.
Vi har +- mot följande färdigspelande lag
IFK Norrköping -2p
Hammarby +3p
Häcken +1p
Vi har mot icke färdigspelade:
Malmö +1p (enligt tabell, 3p hemma, vi tog 1p borta)
Östersund -2p (1p hemma och 0 borta enligt BW)
Detta ger totalt +1p för lag på övre halvan.

lag 7-11
Färdigspelade lag:
Apa 0p
Örebro -1p
Elfsborg 0p
Icke färdigspelade lag:
Sundsvall +3p
Kalmar 0p
Totalt +2p

Lag 12-16
Här är alla färdigspelade och här räknar man med vinst hemma och borta.
Vi har vinst mot samtliga lag hemma+borta, alltså 0p (går ej att få + i denna sektion)

Totalt ger det +3p mot BW tabellen. Denna tabell har alltså 65 poäng som utgångsvärde. Vi bör alltså hamna på 68 poäng om vi följer den.

Om man tittar på återstående matcher, gräs kontra plas med poängsnitt och projektion då.

Vi har idag ett snitt på 2.529 poäng på gräs.
1,777 poäng på plast.

Vi har 3 gräs och 1 plastmatch kvar att spela.

Utgångspunkt är 59 poäng som vi har idag.
3 gräsmatcher ger oss 7,587 poäng
1 plast ger oss 1,777 poäng.
Vi landar alltså på 68 poäng även om man tittar på poängsnitt för dessa matcher.

Alltså, både BW tabell och vår nuvarande statistik säger att vi når ett ointagligt antal poäng.

Låt se vart vi hamnar.

 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:54:00
 aikrobban

Hur många fler biljetter har Hammarby tills kapaciteten nås/slutsålt? Vore otroligt kul om vi vann publikligan för att deras skitarena inte är tillräckligt stor.

Borde inte vara långt kvar för vår del att nå vårt egna publikrekord
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:50:00
 Var inne på dif-tv och kollade presskonferensen efter derbyt. Kollade på en samsung-telefon, fick virus så nu måste jag fabriksåterställa den.

Varning för difff
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:41:00
 Rat Man, Gotham City : "Dom har tagit lika många poäng som oss senaste 6. Är vi då oxå i storform???" vad i detta citat säger jag något annat? 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:34:00
 solnojje

MFF har tagit lika många poäng som oss de senaste sex omgångarna, samt spelat mot Genk och Besiktas.
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:33:00
 Kingpin: Såna förslag är ju återigen ett sådant som enbart en AIKare med tron att allt kretsar kring AIK har. Varför skulle han byta Rosenborg mot AIK? Han har ingen som helst anledning till det när han är där han är. Det är precis som med alla spelarvärvningar vi på fullaste allvar tror vi ska landa bara sådär . 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2018-10-22 13:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK leder Allsvenskan med sex poäng, och bättre målskillnad, när det är fyra omgångar kvar. Kalla mig behärskad pessimist. Men jag tycker att det ej ser så tokigt ut.

Vi har - som klyschan lyder - "avgörandet i egna händer". Vi har en trupp som kan slå alla andra lag i Allsvenskan. Javisst, vi möter seriens kanske bästa lag, jämte AIK och Norrköping, nästa måndag. De har, om jag ser rätt, en bortamatch i Uefa Europa League på torsdag. Sen möter vi dem hemma. Vissa saker pekar till vår fördel.

Som Oddball uttrycker saken:

"Have a little faith, baby. Have a little faith."
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/KvABGM/bo
Sänt: 2018-10-22 13:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker Norling gjort ett bra jobb (annars skulle vi knappast inte ligga där vi ligger) men visst är jag lite småintresserad/nyfiken på vad, kanske, en annan tränare med en annan filosofi skulle kunna göra med vår trupp? Allan Kuhn liksom MP fick kicken trots guld då ledningen? i Malmö (och kanske vissa spelare med?) ville ha något nytt, något ”bättre” inför framtiden och valet föll på Uwe Rösler. Hittills har Rösler gjort det bra som tagit dom till EL och slåss om en Topp 3 plats (som såg ut att vara svår att nå under MPs ledning).

En tränare jag är väldigt väldigt nyfiken på är Rosenborgs tidigare tränare Kåre Ingebrigtsen. En tränare som vet hur det är att träna en storklubb, vinna titlar och ta sig ut i Europa och dess gruppspel.

När han tog över Rosenborg så var dom i en liten svacka och hade inte vunnit ligan på 3-4 säsonger men Kåre gick tillbaks till Rosenborgs DNA (läste detta i en norsk tidning) som var 4-3-3 och vann sedan tre raka ligatitlar, två cupguld och tog dom även till gruppspelen i Europa League vill jag minnas. Hursomhelst en tränare med ett högt anseende i Norge/Skandinavien och nog bara en smärre tidsfråga innan han tar över något topplag i Skandinavien igen.

Men som sagt, Norling har gjort det bra men upp till AIK, BW och hela den sportsliga ledningen att välja vilken inriktning klubben ska gå. Tror man att Norling är rätt person för det så ger man honom ett nytt kontrakt. Tror man att det behövs någon annan så kanske denne Kåre kunde vara ett intressant alternativ.

Och nej, denna text betyder inte att jag vill se Norling sparkas. Bara att den sportsliga ledningen gör en utvärdering av säsongen (när den är över) och framtiden och kanske pratar med spelarna med (något spelarråd har vi nog?) för att sedan komma fram till om Norling är rätt person att fortsätta leda AIK eller om något nytt behövs.

Väl mött.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 13:12:00
 PAL // Ja precis. Sååå dålig är inte Steffanelli i presspelet. Skulle snarare säga att han är rätt bra och dessutom vinner bollen rätt ofta av backarna. Ja menar såg väl hyffsat bra ut med han och Goitom i slutet på förra säsongen. En annan anledning att byta in honom är ju att man då har en forward som är igång när det blir avstängningar och skador. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 12:55:00
 Seriöst blir det ganska löjligt om man påstår att serieledarna inte kan byta in en tiomiljonersvärvning med seriens bästa målsnitt för att vi då riskerar att falla ihop defensivt.

Men ok ni har rätt, antar att vi återigen behöver fråga BW vad han håller på med som inte kan skaffa en vettig trupp. Både Oremo och Dahlberg hade säkert kunnat värvats för en tiondel av Stefanellis prislapp.

Och bara så ni har det klart för er. Peking spelade på gräs igår, för övrigt deras sista gräsmatch 2018
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 12:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Det kanske kommer glädja dig att Norling efter matchen sa att något i stil med att det är viktigt att vi får med oss något snarare än ingenting i de resterande matcherna. Fokus ligger alltså på att ta poäng snarare än att riskera att vinna matcher.

Personligen känner jag mig något förbryllad över att vissa kritiserar Norling nu för nägot som han sysslat med hela säsongen. Han var lika feg nu i april när vi knappt vågade över egen planhalva med en man mer. Vissa såg det som någon sorts taktisk triumf.
 

Namn: aikrobban   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 12:44:00
 Publik, sålda biljetter:

Hammarby till de 2 sista: 51500
total publik just nu helåret: 297.908 + 51.500 = 349.400

AIK till 2 sista: 49.100
Total publik helåret: 273.626 + 49.100 = 322.776

AIK är, med 2 matcher kvar 26.600 åskådare efter bajen.

Så ca 13.300 mer i varje kvarvarande match i snitt krävs för att ta publikligan.

Just nu, med hela v kvar att sälja för båda lagen innan nästa match står hammarby på ca 25k, AIK behöver då över 38K
hif lär dock öka och då kräver det över 40k i båda matcherna om AIK ska ta publikligan.

Visst, 35 k mot malmö och guldläge mot sundsvall så bör det gå.
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 12:36:00
 Fasen jag har en idé. Varför vinner vi inte bara mot mff och ÖFK, så är det klart sen.

Heja Gnaget
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 12:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ganska Grå

Har också slitit mitt hår många gånger pga inga eller sena byten. Men i det här fallet tror jag att en trött Henok är bättre på att hålla i boll än en pigg Stefanelli. En het Stefanelli kan också ta ”dumma” avslut. Som visserligen kan ge oss ett mål, men som också kan sätta Dif i en farlig kontring.
Billal vet jag inte om han är tillräckligt bra ännu för att hjälpa mittfältet stänga matchen. Även om vi tar ut en anfallare och blir en till på mitten. Han kan ändå anses vara en säkerhetsrisk med boll i det läget i ett derby.
Men då behöver vi ändra formation. Likaså om Haukur ska in om man då inte ska byta ut Sundgren eller en mittback. Den enda som kunde anses stärka defensiven på bänken var väl Panos. Men med tanke på att matchbilden i alla fall i min bok, kändes vara i kontroll så förstår jag att man inte bytte. Avdic var inte där och går vi inte för vinst behövs inte Stefanelli.
Ser inte riktigt att vi låg i någon större risk spelmässigt då matchen var rätt låst och stängd med det manskap som spelade. Dif skapade inte en massa chanser. Men dom var lite farliga första 20-25 av andra halvlek. Då var vi nog inte nöjda med matchbilden. Bra att man tog tag i det igen och stängde matchen.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 12:13:00
 Det blir minst 2 eller 3 poäng mot Malmö och Östersund. Sedan har vi då konstgräs Sundsvall på vår hemmaplan inför 40k taggade AIKare och sedan ett avsågat/avslaget Kalmar där vi tagit över staden och arenan. Ser ljust ut :) 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:59:00
 Östranedre
Något negativt "drev" finns knappast. Däremot finns det de som undrar varför Rikards lag nästan undantagslöst blir skärrade när det drar ihop sig till säsongsdefinierande matcher. Någon som minns Rikards fullkomligt surrealistiska intervju före matchen mot oss 2012, när MFF jagade guldet i sista omg? Han upprepade flera gånger frasen "Vi får inte ens tänka tanken att vi förlorar idag" för att en minut senare säga "Om vi förlorar idag"... Sådan stirrighet borde försvinna med åren, men ibland undrar man faktiskt.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:56:00
 Nordanvind, Bojansfulamuche:

Jag är helt med på att Norling ville säkra en poäng. Jag har svårt dock att se hur det görs med en slutkörd Goitom på plan som knappt orkade jogga sista 10 min. Du stänger inte en match på det sättet. Om nu Stefanelli bedöms vara en sån risk.. in med Haukur eller Bilal. Vemsomhelst med pigga ben skulle gjort större skillnad.

Det här är alltså ingen kritik mot taktikvalet i matchen. Utan oviljan att göra byten. Jag förstår den inte.
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:53:00
 Varför börja dra igång ett negativ drev mot Norling och hur laget spelar? Om den fotbollen har varit så dålig varför leder vi serien med 6 p och med 13 plus i målskillnad?

Bajen med sin ”superoffensiv” har tappat enormt på att inte få till det defensivt. Peking har heller inte riktigt hittat balansen fullt ut. De har snarare svårt att göra mål emellanåt.

Anfallsspelet är det svåraste att utveckla i fotbollen. Det är mer pragmatiskt att först sätta defensiven. Jag tycker att laget fallit in i Hawaii fotboll för mycket mot Örebro och dif emellanåt. Våra anfall blir mer stressade och vi får sämre poitionsspel defensivt
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:48:00
 Det är bara att ställa in sig på fyra raka cupfinaler nu. Även om samtliga kommande matcher så klart betyder mer för oss än för våra motståndare så sporras de så klart av att kunna påverka utgången av guldstriden. Jag tror alltså att det är bra att försöka vinna matcherna, ända in i kaklet. Det var några år sedan trepoängssystemet infördes, så att säga. 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:21:00
 Drömmen är väl att gå in i Sundsvallsmatchen med 6 poängs ledning. Guldet är i praktiken klart även vid förlust men vi kan säkra det även i teorin vid kryss.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sunsvall hemma har potential att bli allt annat än en vanlig match där vi ska springa över dom. Ett fullsatt friends och ett guld på spel kan nog få vem som helst att darra. Ett bra Sundsvall har såklart allt att vinna.

Låt oss få lite andningsrum poängmässigt inför denna match tack.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:10:00
 Man kan ändå tycka att vi får ut relativt lite ur spelarmaterialet, om man ser till hela säsongen. I Cupen spelade erbarmligt, i EL likaså och i Allsvenskan har vi börjat visa upp den mentala softness som Rikards lag nästan alltid är behäftade med. Visst, med 90% säkerhet tar vi guldet, men att de ska kunna utmana oss ända in på mållinjen trots att vår trupp är värd uppåt 50% mer är ändå rätt anmärkningsvärt.

Nästa år lär inte MFF skänka bort någonting och det innebär att vi måste höja oss radikalt, framför allt i offensiven.
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 11:06:00
 Östersund är ju självfallet ett helt annat lag utan Ghoddos men att dem förlorade mot Häcken är ju inget uppseendeväckande i sig. Som sagt Häcken är obesegrade hemma och har 9-4-0 på 13 matcher och en målskillnad på 36-7 så det är betydligt fler lag än Östersund som har gått på pumpen där.

Vår haltande poängskörd har inneburit ytterligare bränsle till ett lag som tidigare såg en aning uppgivna ut. Nu får man en gratisbiljett, förvisso i 4e klass men tyvärr så kom dem ändå med på tåget.

Det var inget som var skrämmande i pekings spel i går, snarare tvärtom..
Utöver deras matcher mot oss och mot Malmö så tycker jag ändå att deras spel varit relativt svagt under hösten, men visst finns det kapacitet i laget.

Oavsett vad så måste fokus ligga på våra prestationer, vad Peking gör är ointressant så länge som vi faktiskt gör det som vi ska. Malmömatchen är tuff absolut, men visst fan har vi kapacitet att slå dem. Östersund borta är också en tuff match men rätta mig om jag har fel men har vi någonsin förlorat mot dem?

Vi har även Sundsvall hemma och Kalmar borta, handen på hjärtat så är det här matcher vi definitivt ska vinna. Visst Sundsvall har gjort det oerhört bra i år men att vi ska torska den matchen ovanpå alla andra domedagsprofetior känns osannolikt.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:51:00
 Kikade på mff's trupp från vårt möte i våras och visst, MP var tränare då och man började direkt svagt men knappast att laget var kattskit. Skillnaden denna gång lär vara att Antonsson startar istället för Jeremeieff. Christiansen tar väl plats på mitten (då spelade Svanberg där) och Bengtsson spelar med all sannolikhet istället för Brorson. En klar förbättring kan tyckas helt klart men om man kikar lite närmre på det.

Antonsson är starkare i djupet än Jeremeieff men jag tror det passar våra backar bättre. Blir väl Pertan där och han har det lättare med den spelartypen än lite starkare targettyper.

AC är riktigt bra men jag tycker inte han färgat på samma sätt som föregående år. Dessutom defensivt svagare om man nu väljer honom framför exempelvis Lewicki. Det bör vi kunna utnyttja vid snabbare omställningar.

Bengtsson är klasser bättre än Brorson men som solnajojje säger nedan är deras backlinje ganska virrig emellanåt. Hög press på Nielsen?

Det vi får se upp med är slarv på offensiv tredjedel. Mot apa ledde det flera gånger till farliga omställningar som i två av fallen renderade i två onödiga kort.

I våras var vi bättre fram till deras utvisning och nu har vi som sagt hemmaplan och förutom spelarna är det viktigare än någonsin att alla på plats gör sin kanske bästa insats på länge, ljudmässigt.

Kikar vi längre fram ser jag också att en del ÖFK-spelare också har avstängningshot över sig. Edwards, Aiesh, Amin och Islamovic är det. Och någon av dem kan mycket väl få syna det gula mot peking.

I övrigt. Helvete vad otålig man är. Vill att matcherna ska spelas nu. Sjukt att man ska gå och vara nervig en vecka före match..
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:47:00
 men hur bra är Östersund nu då? 2-0 torsk mot häcken igår.. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om Linnér lämnar efter säsongen, vad sägs om att plocka in Gianluca Curci från AFC?
Läste att han satt nytt rekord för antal hållna nollor i Superettan, har nästan 200 matcher i Serie A vilket är bra rutin när vi ska kvala i Europa och "bara" 33 år gammal.
Känns som en stabil värvning där man vet att man får mycket rutin och en riktigt bra spelare.

Lite coolt också med en Italiensk målvakt bakom ett Italiensk-inspirerat försvar också
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:41:00
 Q15

Håller med dig om peking, de var inte bra i den matchen.
Det var inte Kalmar heller så om peking spelar så här mot Östersund lär de torska.
Östersund är ett bra lag på konstgräs så de har chansen mot peking trots att de har hemmaplan
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:38:00
 Bojansfulamuche

Helt klart var laget rädda om den poängen de hade, Norling satte en tight defensiv för matchen.
Bättre med en poäng än ingen alls är nog inställningen från laget efter matchen
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:35:00
 Jag tror att vi måste lugna oss en aning vad det gäller Pekings chanser framöver. Visst dem är ett riktigt bra lag i sina bästa stunder och har definitivt material för att kunna gå rent i avslutningen.

Men, var det någon som såg deras match mot Kalmar i går? Kan knappast påstå att det var någon guldglans kring den prestationen, snarare tvärtom. Hade Kalmar varit något uns mer effektiva så hade Peking blivit duktigt straffade. Självklart så handlade allt om 3 poäng och de fick dem också med sig men i matcher mot mer kompetent motstånd så kommer den typen av prestationer att straffa sig.

Peking ska nu möta Östersund som definitivt har kapacitet att störa de flesta motstånd en bra dag, sedan följer en "enkel" bortamatch mot BP som slåss för att undvika nedflyttning/kvalstrecket följt av ytterligare en "enkel" hemmamatch mot Örebro...hur enkelt det nu va...se på vår match mot dem.

Avslutningen sker sedan på Bravida arena mot Häcken som för tillfälllet är obesegrade på hemmaplan med 9 segrar och 4 oavgjorda samt målskillnaden 36-7
Kommer dem gå rent? Kanske..oavsett vad så ska denna prestation ske samtidigt som vi mer eller mindre måste klappa i hop fullständigt.

Skit i peking nu och fullt fokus på matchen mot Malmö!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:34:00
 MFF i storform? Såg matchen mot vraken . Å visst har dom en grym offensiv. Deras backlinje e dock jävligt virrig. Å hade lika gärna kunnat bli 2-2 den matchen . Dom har tagit lika många poäng som oss senaste 6. Är vi då oxå i storform??? 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Länktips: http://thefishy.co.uk/formtable.php?table=64
Sänt: 2018-10-22 10:28:00
 Innan myten om MFFs storform tar fart, kolla länken. Vi har ungefär likadan form senaste sex matcherna. 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:21:00
 Vår och Norrköpings match mot Östersund är ungefär lika svåra. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nordanvind

Tror inte det handlade om trötthet eller handlingsförlamning utan att man säkrade en poäng.
Med den poängen har vi råd att förlora två av fyra matcher, det hade vi inte hade haft om vi förlorat matchen. Mot att Peking går rent. Ju längre matchen går desto närmre kommer man brytpunkten där en poäng är väldigt mycket viktigare än risken att förlora den. Så tänker i alla fall jag och jag gissar att Rikard tänkte så också.


 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:06:00
 Jag är på riktigt orolig. Senast vi spelade utan Adu var det inte direkt en dans på rosor. Nu spelar vi utan honom mot seriens formstarkaste lag. Dessutom saknar vi Tarik och kanske Olsson.

3p mot MFF är absolut ingen säkerhet. Knappt att jag vågar tro på 1p. Samtidigt möter Norrköping ett Östersund hemma och lär vinna.

Det innebär 3p kvar inför bortamatchen i Östersund. En supersvår sådan. Hela vårt försprång kan vara bortsuddat mot GIF:arna hemma.

Jag vill tro på det här men efter gårdagens debakel måste något stilla min oro. Jag är fortfarande förbannad för hur Norling hanterade matchen. Varför gjorde vi inga byten, speciellt när vårt anfall helt klart saknade fart och vilja efter minut 70. Tarik kom från ett intensivt landslagsuppehåll som han dessutom gick in i skadad. Goitom såg ganska trött ut också. Varför inte slänga in Stefanelli mot superlångsamma Olsson? Det förstod jag inte.

När ställningen dessutom är 0-0 och vi får ett offensivt inkast och bollen ligger kvar på planen, cirka 25 meter bort, så är det INGEN som springer och hämtar den. Viljan att vinna kanske fanns men tröttheten var uppenbar.

Skärpning Norling.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 10:04:00
 Visa lite vinnarattityd. Nu vinner vi resten, guldet skall hem! 

Namn: östra övre   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 09:57:00
 Vi ska fan ta det här! Kom igen nu alla och slut upp! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 09:49:00
 odds på vinnare av allsvenskan

AIK 1.04

norrköping 11.00

vraken 501.00

så enligt oddsen är det runt 95 % chans att vi vinner guld.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://diftv.se/
Sänt: 2018-10-22 09:28:00
 Presskonferensen. 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://joakimhall.se/bara-kryss-pa-tele2-arena/
Sänt: 2018-10-22 09:14:00
 Nu finns mina foton från Tele2 Arena uppe på hemsidan. Ses på Hovet i kväll. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 08:58:00
 Håller med om att Norling ger ett handlingsförlamat intryck.

Först och främst, han ska ha mycket beröm för den spelidé han implementerat och fått att fungera ytterst bra. Detta kan ingen ta ifrån honom och det är anledningen till att vi bråkar om ifall sex poäng räcker, istället för att som tidigare under Alm bråkat om ifall vi kan ta ifatt sex poäng. Sen att jag tycker fotboll som underhållsmässigt pendlar mellan acceptabelt till målarsfärgstorkning är ganska trist att se på är en annan femma. (även om jag gärna önskar Häckenprestationer fler än en gång per år)

Med det sagt så lämnar Norlings coachegenskaper mycket att önska när det kommer till matchcoachning. Förenklat så har han sin ursprungsplan och så kör han på den tills matchen tvingar honom att justera. Det vill säga, leder vi blir det ändring 1A, Avdic in och säkrar, ligger vi under blir det 1B, in med en forward till.

Står det 0-0 däremot, dvs ett läge där ingen tidigare ändring skett, ja då körs det på enligt ursprungsplanen och vad det verkar utom någon som helst idé om hur vi ska kunna ändra bilden till vår fördel. Resultatet? Ett lag som fortsätter utföra samma prestation men som steg för steg gör det längre bak i banan, har svårare att komma uppåt och där vi, inte motståndaren, tycks hoppas på så lite tilläggstid som möjligt.

Vi har tagit två poäng på två senaste matcherna och båda gångerna har motståndarna varit mest missnöjda. Båda gångerna var även spelet sista kvarten sådant att en snabb, kvick och framförallt målfarlig forward hade varit perfekt för oss ifall vi velat avgöra matchen. Mot ÖSK fick denna kliva av, mot dif? Tja antar att han vaktade fiskpinnarna eller nått.

Och bara så ni vet. Norrköping kan mycket väl ta fyra raka. Vore snarare konstigt om de inte tar minst 10 pinnar till.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 08:57:00
 AIKrasmus E väl betydligt bättre att sätta in Panos på den rollen ? Han vill spela där. Den rollen han vill ha på plan. Sebbe får forsätta i den rollen han haft sen han kom 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 08:49:00
 Seb kliver ner i balans som han gjort med bravur i PL /Championship, dessutom med rollen att stänga ner Rosenberg helt.
Olsson - Panos framför. Stefanelli - Goitom på topp.


 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 08:45:00
 karl4712: Hur kommer du fram till att MFF är i toppform?

På sina fyra senaste allsvenska matcher har man tagit 5 p?
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 08:29:00
 Har fått sova på saken, tror vi kommer göra en jävligt bra match mot malmö. Panos kliver in och visar gammal hederlig 2014 form när han var intouchable, tex göteborg hemma.

Olsson verkar dessutom kunna lira + 35k(?) gnagare på läktaren.

Orosmoln: Dålig hemmastatisk mot mff sen friendsflytt (2013 ett rån dock), Rosenberg, Christiansen.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 07:49:00
 Den där kortsituationen som vi vägrade åtgärda under blocket matcher mot BP o TFF... 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 06:58:00
 Med lite lugnare reflektion efter gårdagen då.
En besvikelse såklart men vi är iaf överlägset bäst i stan. Det här med att vi inte vill vinna eller gå för fullt tror jag delvis har med kortsituationen att göra. Man vågar helt enkelt inte trycka till lite extra. Skönt dock att ”bara” två är avstängda i nästa match. Två jävligt tunga tapp däremot. Helt ok ersättare finns på bänken visserligen men tycker vi blir ngt försvagade. Mff kommer såklart gå för fullt. Har trots allt Europa att spela för. Viktigt är att vi jobbar på att komma ur deras höga press som Uwe infört.
Vi har hemmamatch och där är vi jävligt starka och ska ses som favoriter.

Men, lite orolig i det långa loppet är man allt. Är av sådan karaktär att jag anser att det inte är över förrän matchen blåses av eller som i det här fallet där serien är slut. Pekings spelschema är ganska enkelt bortsett från Häcken borta i sista (må de vara kvar i kampen om Europa då). Vi har ett kämpigt schema som många sagt.
Det är nu vi måste visa karaktär och våga gå för det.
Alla till Friends, alla till Östersund och Kalmar.
Gå all in nu Richard. Då tar vi detta.

Lennart ska fan hem!
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 06:27:00
 God morgon serieledare.
Vi har ett utmärkt läge att ta SM-guld.
Köp biljett och dra ditt strå till stacken.

Lennart skall hem!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-22 00:52:00
 Elvan mot MFF kommer vara rätt given skulle jag tro. Koffes skada verkar inte vara så allvarlig vad jag hört. Men Adu & Tarik avstängda och tunga tapp mot ett, och det måste vi alla erkänna, jäkligt starkt Malmö som lyft sig rejält sedan tysken Uwe Rösler tog över. Hade dom haft honom från början så... Vem vet.

Elvan jag tror är given är iaf:

Linnér

Alex-Pertan-Jansson

Sundgren-Seb-Panos-Olsson-Rashidi

Goitom-Stefanelli

Panos får spela på sin favoritposition d v s som DM/CM.

Kommer bli en jävligt tuff match men förhoppningsvis är vi redo samt så kanske kanske MFF är lite trötta i bena då dom har en tuff bortamatch mot Sarpsborg 08 i EL den 25/10 och 4 dagar senare match mot oss på NA.

Dock har dom en rätt bred trupp dom med. Strandberg och Romain Gall på bänken inga skitspelare direkt liksom Traustason eller Bonke Innocent som höjt sig rejält.

Hoppas verkligen vi tar tre poäng i den matchen. En överkörning likt den mot Häcken vore trevligt!

Längtar redan till den matchen!
 

Namn: Astream   Visa profil  
Länktips: http://sv.wikipedia.org/wiki/Simon_Skrabb
Sänt: 2018-10-21 23:46:00
 Herr Kolsäck

Kolla länken. Simon Skrabb heter han.

Apropå felhörningar. När jag dömde fotboll i unga år reagerade jag så fort någon skrek "Johan". J:et försvann i blåsten och regnet så det lät liksom "... ohan", vilket jag ofta felaktigt tolkade som "... omarn". Nu skrek de inte så mycket på mig förutom (med rätta) någon gång när det blev fel.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 23:38:00
 Vi kommer vara väldigt nervösa innan detta är över. Extremt bekymrad över hur vi ska klara ett mff i toppform, utan både Tarik och Adu tvingas vi tina upp 2 man frånfrysboxen.

Blir det Avdic och Silva som går in från start?
 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 23:10:00
 Tycker att handssituationen idag och den mot Bajen är ganska likartade så man kan ju säga att det jämnade ut sig. Det hade kunnat vara straff i båda fallen, eller inte. Däremot var Jonas Olsons hands mer straff, märkligt att domaren inte blåste för han stod i perfekt läge några meter ifrån med fri sikt.

Jag är däremot lite besviken på att det inte riktigt kändes som om vi ville vinna lika mycket som Djurgården. Deras spelare var lite hetare och vann många motlägg och 50/50-situationer. Vi hade i och för sig en del vassa målchanser, men målvakten är också en del av laget. Och ju längre matchen gick desto tröttare kändes vi så det är märkligt att Norling inte släppte in någon spelare för att hålla uppe tempot.

Spelare som får plus måste vara Pertan, Olsson, Sebbe och Tarik. Övriga godkänt förutom Lindkvist som är en blek kopia av förra hösten. Man satt länge och undrade om han ens var inne på planen. Tyvärr finns det inte många alternativ när Rashidi inte var tillgänglig.

Tror dock att sex poäng och plusmålskillnaden kommer att räcka. Det som man är lite rädd för är att Norling tänkt sig att spela oavgjort i resten av matcherna för att hämta de 3-4 poäng som troligen räcker för guld. Det kan straffa sig. Malmö kommer troligen ge 100% för att visa att de egentligen är värda guldet så det blir en otroligt svår match. Man får hoppas att resten av lagen inte har så mycket att spela för och kanske går på 95%. Det räcker för att hämta hem Lennart.
 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 22:59:00
 BB

Ok, intressanta åsikter.

Helt klart är ju att Johannesson ser situationerna idag och bedömer att det inte är straff i något av fallen.
Det blev då extra intressant att jämföra med Pertans situation (tycker jag) som ju var en solklar straff enligt expertis efter matchen.

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 22:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Foppen:

Om jag minns situationen rätt så var Pertan ganska nära spelaren som nickade/sköt bollen mot honom. Och det är en parameter man får ta i beaktande förstås. Men enligt mig så är den viktigaste parametern hur långt ut från kroppen som armarna är utsträckta. Och om jag inte missminner mig så var Pertans armar jäkligt långt utsträckta i den givna situationen. Han fick alltså en stor fördel av att han blev "större" i den sekvensen. Och om jag hade varit domare så hade jag blåst straff i den situationen.

Erik Johanssons situation i dag, så sträcker han förstås ut armarna, men håller dem ändå hyfsat nära sin kropp/huvud. Dessutom är han otroligt nära spelaren som avlossar skottet och kan inte göra så mycket åt situationen.

Edit: Jag kollade Pertans situation igen. Det är ju som sagt jävligt svårt att bedöma. Jag tycker att det är straff, men kan inte riktigt ge något övertygande argument varför jag tycker Pertans hands borde beivras – men inte Erik Johanssons. Tycker att Pertans agerande är mer skyldigt på något sätt.

Men som sagt. Det är ett jävla helvete att reda ut vad som är straff och inte i dagens fotboll.
 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 22:43:00
 BB

Tycker du att det var straff när bollen nickades på Pertans hand/arm?

Söker bara någon slags linje att följa.
Jag tycker iaf att situationerna är väldigt lika varann. Bortsett från att Pertan är lite närmare eget mål.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 22:37:00
 Angående de två straffsituationerna så kan jag köpa att han inte blåser för Erik Johanssons handboll. Det är ett skott som avlossas och på väldigt kort avstånd ska Johansson försöka hålla undan kropp och lem. Det är bollen som söker handen och inte tvärtom. Där köper jag att han friar.

Men Jonas Olssons hands. Den är ju helt solklar. Olsson har lång tid på sig att agera, att positionera sig och att hålla undan sina armar. Ändå hoppar han in i situationen, utan att någon AIK:are egentligen är i närheten, och så träffar den hans arm. Där är det snarare så att kroppen och armarna söker bollen, än vice versa. Den straffen är ju helt solklar i mitt tycke.

Johannesson gjorde en fullständigt horribel insats i dag på alla sätt och vis. Vi hade kunnat ha marginalerna med oss på vår sida, fått straff, gjort mål och avgjort guldstriden helt och hållet. Nu blev det inte så.

Resultatet i dag öppnar för självrannsakan och självkritik kring spelarnas insats. Det är inte en urusel insats på något sätt, men det är heller inte tillräckligt bra för att vara i en guldstrid och i ett derby. Många spelare som inte kommer upp i resonliga nivåer i sitt spel. Och det finns en hel del kvar att önska från ledarna när det gäller till att försöka att påverka och förändra spelet under match.

Nåväl. 0-0 är inte uruselt, men det kommer att krävas fullständig hängivelse och fokus de sista fyra matcherna för att ta det här i land. Norrköping har ett betydligt mer gynnsamt spelschema fram till sista omgången än vad vi har. Förhoppningsvis kan vi gå från klarhet till klarhet och slå Malmö FF i kommande omgång. Då ser det mycket, mycket ljust ut. Förhoppningsvis kan vi slå tillbaka efter två, halvdana insatser på kort tid, och göra en stark insats mot en historiskt svår motståndare.

Det är dags. Time for heroes.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 22:30:00
 En arm är väl aldrig i naturligt läge när den är sträckt ut framför ansiktet ? Oavsett avstånd är det inte naturligt

Det är straff.
 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 22:28:00
 Jag vill inte gnälla på domaren utan ärligt veta.

Vad skiljer den solklara straff som Pertan var inblandad i mot vraken och dagens situation som uppkom mellan Henok och e j?
(Det diskuterades iaf som en solklar straff i studion och i 08 fotboll, alltså Pertans)

På vilket sätt skiljer sig situationerna? Eller är dagens Situation en solklar straff också?
Isf undrar jag varför det inte diskuteras så i medier efteråt?

Johannesson säger att han ser att det är hans, men väljer att inte blåsa?

Jag begriper inte denna regel?
Hjälp.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 22:28:00
 Inte en chans att vi tappar detta, men det skulle vara en plump om vi förlorar mot MFF, för då kommer alla att säga att de egentligen var bättre 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:53:00
 Det enda som oroar är att ersättarna till Tarik och de övriga knappt fått matchtempo sen Hedenhös och det får staben ta på sig, trots detta ska vi inte tappa 6 poäng och målskillnad på fyra omgångar. 

Namn: grillan   Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2018-10-21 21:52:00
 Jag tror vi tar 3 pinnar mot mff. Ett mer offensivt mittfält utan Adu och med Stefanelli på topp. Intressant läge. 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/channel/UCAms5BNhOpIOi16uMtBS7Lw
Sänt: 2018-10-21 21:41:00
 Ett gäng klipp från marschen och derbyt i dag. https://www.youtube.com/channel/UCAms5BNhOpIOi16uMtBS7Lw 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:39:00
 BP-Norrköping...

Kanske blir några gnagare där?
 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:31:00
 En uppdatering efter omgången:

Hur klart är det?

AIK har 59 poäng.
Om Norrköping går rent fyra matcher får de 65 poäng, men är väl snarare runt 62-63 som en stark slutspurt sannolikt kan ge.. Bajen kan max få 62.
(Malmö kan max få 60, och Häcken max 59).

Kommer AIK ta tillräckligt många poäng (d.v.s. 3-6) på sista fyra matcherna? 98 gånger av 100.


När avgörs allsvenskan?

Vi kan inte längre säkra guldet i omgång 27, då vi max kan ha 9 poängs marginal, men vi kan då vara 99.9% säkra med minst 15 plussmål mot Peking.

Efter omgång 28 behöver vi ha 7 poängs marginal för att då teoretiskt säkra guldet. Här finns ett scenario då vi kan bli klara seriesegrare 31a oktober då Norrköping och Hammarby spelar 31 oktober, om poängtapp för dem då innebär att vi får 7 poängs marginal. Annars om vi har den marginalen efter vår match borta mot Östersund 1 november.

Om inte förr, så har vi chansen att spela hem guldet inför sista hemmamatchen av egen kraft så länge vi har 4 poängs ledning efter den matchen. Även här spelar Norrköping före oss, dock bara med 2½ h. Ett scenario kan då vara att vi blir klara mästare direkt innan vår match. Hammarby spelar samma klockslag som oss.

Annars sista omgången.
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:22:00
 Jag tror på 4 oavgjorda, hoppas det räcker 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:17:00
 6 poäng på 4 matcher är antingen 2 segrar, eller 1 seger och tre kryss.
Störst chans till 2 segrar är mot Sundsvall och Kalmar enligt mig.

Men jag tror inte att Norrköping går rent.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Östervägen

Precis.

Laget gör nog bäst att fokusera på den fantastiska MÖJLIGHET vi har. På samma sätt tror jag vi supportrar bäst stödjer och hjälper alla spelare och ledare genom att vara hungriga och älska läget vi är i snarare än att måla fan på väggen.

Häng in oron i garderoben. 9 år sedan sist. Tagga till nu, gör allt vad vi kan runt omkring så lotsar vi hem Lennart i vilken omgång det nu än blir.

Jag tänker iallafall inte ta er oro på allvar.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Peking är en värdig utmanare med en "f.d." AIK:are vid rodret och ytterligare en wanna-be på planen.. de har bara torskat 3 ggr i år så givetvis är de bra. Kan vi få med oss kryss mot mff så ser det onekligen bra ut.

Alla sätter krav på oss och vårat spel, såklart.. Men hur många trodde eg. tillbaka i april att vi skulle vara i denna sits som vi är nu? Precis. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 21:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ice age

Det tyckte jag också i den matchen. Då tyckte jag det var viktigare att våga vinna matchen än nu. Då fanns det också tid att rädda upp en förlust. Nu vill jag inte att man riskerar guldet i "fel" lägen.

Vi ska vinna två av kvarvarande matcher så är guldet "safe". Och det ska vi bara göra sett till hur den här säsongen sett ut.

Vi ska alltså förlora minst en och inte vinna två av fyra matcher en säsong som vi dominerar. Samtidigt som Peking ska gå rent. För att tappa detta läge. Det kan hända så klart.
Men jag tar hellre att två vinster och två förluster räcker än riskerar att två vinster och två förluster kanske inte räcker.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:52:00
 Ja vi leder med sex poäng men ur min synvinkel så spelar vi inte vidare bra idag och ska nu spela årets svåraste hemmamatch följt av topp tre svåraste bortamatchen. Lägg till avstängningshot och det är självklart så att man är bekymrad.

 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:40:00
 Jag kollade tabellstatistiken för allsvenskan i 26:e omgången sedan 16 lagserie och en enda gång har laget som låg tvåa gått om och vunnit serien. Året var 2015 och IFK Göteborg ledde på bättre målskillnad och Peking gick om och vann. Vi ledde serien med bara en poäng 2009 efter omgång 26. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:40:00
 Krille S,
Ja så är det, men tycker årets upplaga hanterat det bra.
 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:39:00
 Bojansfulamuche: I andra halvlek mot Bajen ansåg jag att vi verkligen skulle gå för det, flera höll inte med. Då var det ändå egentligen en poängmässig skillnad jämfört med i dag. Alla poäng räknas och alla är viktiga, men det var under sommaren/tidig höst vi ordnade det här läget. När vi inte kryssade. Nåväl, vi har ett väldigt bra utgångsläge, fortfarande. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:34:00
 ice age

Eller att det är väldigt stor skillnad på 5 eller 6 poängs marginal plus målskillnad med enbart fyra matcher kvar. För den risken tar man om man ska gå för det ordentligt sista 20-30. Jag hade inte dissat den vägen att gå för det. Men jag hade inte valt den. Man kan få äta upp det, men man hade också kunnat få äta upp en djurgårdskontring ännu mera.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:33:00
 Krille S: Var ju inte direkt några Kennedy-volter han lämnade planen med...

Men vi får se, förhoppningsvis var det bara en "smäll" som gör jädrigt ont för tillfället men som sedan släpper. Är ju rätt lång tid till nästa match också som tur är.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:31:00
 Vi bör slå Sundsvall hemma, Östersund borta ör vi historiskt sett starka och brukar vinna där uppe. Vinner vi dem så har vi guldet och då ska Norrköping gå rent i 4 matcher. Det gör dom inte, häcken borta i sista matchen är nästan svårare än Malmö hemma. 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:28:00
 Känns som att den som tycker det är bättre att "säkra" en poäng i stället för att satsa på tre tänker som om det var två poäng för seger. 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Länktips: http://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/al
Sänt: 2018-10-21 20:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
varför är alla så nervösa? Vänd på det istället. Vi kan i princip ha säkrat guldet vid vinst mot Malmö om Norrköping förlorar mot ÖFK. Då kan dom max få samma poäng som oss och vi har en, i stort sett, ointaglig målskillnad.

https://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/allsvenskan/

upp med hakan nu, vi är sjukt nära ett guld. Dessutom 3 derbyvinster och ett kryss med 0 insläppta!

Edit: haha ilimor jag blev visst 2:a på den med en hundradel
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:27:00
 Om Östersund vinner över Norrköping kan vi i princip säkra guldet vid vinst mot Malmö. Vårt läge är oerhört bra fortfarande. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:26:00
 RW: Vår historia av att ”köra över” lag när det kommer mycket publik är.... sådär?

Spelarn: Finns det något som helst skäl att tro att Olsson är skadad? Tyckte han såg rätt okej ut nör han linkade av planen.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:25:00
 Om guldlag har ett sämre snitt de sista omgångarna så beror det väl på att guldet ibland är avgjort innan sista omgången. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:25:00
 Rashidi kan väl spela mittfältare med? Men tror Olsson är med mot MFF. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:24:00
 Hur många bra konstgräsmatcher har vi gjort i år? Jag kan inte komma på en enda.

Johannesson var genomusel idag och bär ett stort ansvar för poängtappet. Vi gör ingen toppinsats men det kändes som att vi defensivt hade stenkoll på dem hela matchen, utöver den enda målchans dom hade.

Lite oflyt framåt
Varningen på Adu
Sönderblåst match
Borde haft en straff
Plastmatta

Då är det inte så konstigt att det bara blir en poäng.

Vad Peking gör skiter jag i. Vi ska klara att ta två segrar på de fyra som är kvar. 3 av 4 är på gräs. Jag är inte det minsta orolig.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Att Panos täcker upp för Adu är jag relativt trygg med, detta är väl ändå hans idealposition.

Att Stefanelli täcker upp för Tarik fungerar även det.

Men om Olsson är skadad, vem ska ta hans plats..? Vilka har vi där egentligen? Avdic, Hussein...? Någon mer? Känns lite tunt kanske. Men blir väl Avdic som får gå in och köra tack vare sin rutin.

Edit: Någon har ju snackat om Rashidi som en joker på mitten - kanske skulle kunna vara något..?

 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Panos och Stefanelli/Silva får kliva in och göra en monstermatch mot MFF. Hade sett fram emot kampen mellan seriens bästa centrala mittfält.

Men nog ska vi kunna köra över Malmö med 40k i ryggen?

 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:14:00
 6 poängs skillnad med 4 matcher kvar är ju som det brukar vara varje år. Skillnaden nu är att VI leder med det, å det känns väldigt ovant.

Vi kan vända å vrida på det å studera Pekings matcher hur mycket som helst men faktum kvarstår. Tar vi inte de poäng som behövs så är vi inte värda guldet....

Tror faktiskt det har smugit sig in en guldfrossa i truppen nu å den lär inte bli bättre när vi startar matchen mot mff med endast 3 poängs ledning.
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Trist med 1 p men vi leder med 6 p med 4 matcher kvar.

Peking spelar före oss alla tre kommande matcher och sista spelas ju med samma avsparkstid för alla lag.

Att det gnälls på Norling och byten tycker jag är lite väl enkel kritik. Vet att en del tränare inte väljer att nyttja alla tre byten. Helt enkelt olika skolor. Vi har ju kapitaliserat på att spela med samma elva i över 10 matcher. Att gå för vinst och göra dubbelbyte och släppa in ett mål på kontring hade inte gett bättre känsla ikväll. Jag förstår Norlings vilja att kontrollera matcher. Jag tycker vi i de senaste två matcherna har hamnat i Hawaii spel vilken gör att vi defensivt kommer fel ibland.

Tungt med avstängningar på framförallt Adu och Tarik. Grämer mer än en 1 p. Mff har Safari avstängd och spelar bortamatch i EL på torsdag.

Fotbollskanalen har haft några statistik artiklar och i en av dem (tror den senaste) framgår det att många guldlag brukar få ett sämre snitt de sista matcherna. Kanske är det guldfrossa, avstängningar och ev skador som tar ut sin rätt.

Sedan att Peking slår Kalmar är surt. Hursomhelst tror jag inte de går rent de sista 4 matcherna de har. Särskilt häcken borta i sista omgången ser jag som en livlina. Öfk hemma kan de mycket väl kryssa emot och Örebro hemma kan likväl bli en kryssmatch för dem.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:12:00
 Kan inte riktigt avgöra om det är bra eller dåligt att Peking spelar hemma mot Östersund innan vi möter MFF.

Tre pinnar för Norrköping och vi är mer beroende av tre pinnar mot MFF. Samtidigt så tror jag att Peking kryssar vilket nog innebär att en pinne mot MFF räcker
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hoppas för övrigt att Hammarby slår Kalmar i nästa match så att MFF är piskade att vinna mot oss i kampen om Europaplatserna.

Ishi#24: Häcken har för övrigt Dalkurd borta och Sirius hemma i nästa två matcherna. Inte alls osannolikt att de har EL-spel för ögonen in i sista omgången,
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:06:00
 Visst fan ska vi lyckas göra det men det kommer blandas in nerver i det här också, 3 pinnar före Norping när domaren blåser kl 19 måndag var inte vad man hade hoppats på inför dagens matcher.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ishi#24: H
Vken kan mycket väl ha Europspel eller den ganska förmånliga fjärdeplatsen att gå för (pga EL-spel om någon av platserna 1-3 vinner cupen)

Vi däremot har matcher kvar mot ÖFK, Sundsvall och KFF som inte har något att spela för alls.

Hydro: Vem pratar om enkla poäng? Vem påstod att dagens martch skulle vara enkel?
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:04:00
 Kan vi sluta prata om "enkla poäng" vi har haft två "enkla" matcher i rad och sumpat, nu är det fyra cupfinaler kvar. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ishi#24

Tror och hoppas att Häcken har EL att spela för.

Vi avslutar mot två lag som definitivt inte har något att spela för.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 20:02:00
 Peking har ÖFK och Häcken borta kvar, inte en chans att dom går rent.

peking spelar hemma mot östersund...

och avslutar mot ett häcken som inte lär ha något att spela för..

bp och ösk ska vara 6 enkla..


 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:57:00
 Peking har ÖFK och Häcken borta kvar, inte en chans att dom går rent.

Däremot känns inte vi överdrivet bra just nu, en lysande 1:a halvlek mot ÖSK med en genomklappning i 2:a. Idag tycker jag inte vi är bra alls, en jaha match kändes det som. Vi lär inte ha problem med tändvätska i nästa iaf, bara hoppas vi kör en riktig urladdning och går för en 3:a.

En match i taget
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:56:00
 Slår Bp fisk i morgon så kommer sillstryp få tuffa matcher inan AS är slut 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tror Satin menar derby borta på plast är av svårighetsgrad att möta topp-3?


Västra 132

Verkligen. Möter Sundsvall hemma, Dif borta, MFF hemma och Örebro borta.

BP har Sirius borta, Peking hemma, Elfsborg borta och Trelleborg hemma.

Verkligen inte omöjligt att BP tar tre poäng mer än IFK i dessa möten.
 

Namn: baragnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:53:00
 Norrköping har alltså Östersund hemma, BP borta, Örebro hemma och Häcken borta. Är det så jäkla enkelt? Ser det inte som markant svårare än vårt, och de som säger att Norrköping garanterat går rent kan ju inte vara på riktigt.

Skit samma, vi tar fler än 6 poäng ändå.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:53:00
 Vi har bara förlorat en match i år, jag tror inte vi förlorar någon mer.
Vi tar minst 8 poäng på de fyra sista matcherna
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:49:00
 Ice age:

Ok tack, förstår. Menade med "topp-3 motstånd": dif borta - derby..

Såg onekligen bra ut med 1-0 i kalmar men surt nu. Tarik och Adu borta mot mff?

 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:49:00
 // ice age

Fetmarkerar svaret på din fråga.

satin
Sänt: 2018-10-21 14:43:00
Lycka till bröder!!

Som "vanligt" ses matchen från "sackosäcken" på min 65" - Gnaget-tv'n. Har stängt in mig och sagt till min familj, stör ej. 1 liter Tuborg Guld har runnit ner.

Nu kör bussen, som man säger här
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är väl ganska sällan Stefanelli presterat när taktiken är att säkra poängen? Inte för att han fått chansen så ofta på slutet. Men ingen annan har gjort det heller. När vi stänger så stänger vi. Idag var inte Avdic med men han hade nog kommit in om han varit med. Stefanelli presterar när vi försöker göra mål. I det perspektivet är vinsten av att byta in Stefanelli inte så stor.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:45:00
 Jag trodde på oavgjort inför matchen så inte förvånad, men tråkigt att ha rätt. Tycker vår form är lite sviktande och vi fortsätter bränna de chanser vi får. Samtidigt, fegt av Dif att inte gå mer för det på hemmaplan kan jag tycka, hade väl gynnat oss mest kanske dock. Hade varit bättre för oss om Dif hade haft chans på EL-spel.

Men drömläget består, bara fyra matcher kvar nu.

Linnér 3
Milosevic 3
P. Karlsson 3
R. Jansson 2
Sundgren 3
S. Larsson 2
K. Olsson 2
Adu 2
Lindkvist 2
Goitom 2
Elyounoussi 3
Norling 2
Fansen 4
 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:45:00
 satin: Förstod inte vad du menade med en poäng borta mot ett topp-tre-lag. Bara det. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:44:00
 Ångestmatch för Blåvitt imorrn mot BP. 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:42:00
 Sundsvall och KFF ska bara vara vinster alla dagar i veckan om nu inte
Norling är allt för skakad och bajsnödig som han verkar vara nu.
Sen kanske det blir någon bonuspoäng mot MFF och Östersund och saken
ska vara klar.

Men vi får väl tacka Norling att han gör serien lite mer spännande i alla fall :)
 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:39:00
 Dags att börja skita i Norrköping, dags att börja vinna matcher igen. Vi ska nog fan lyckas ta sex poäng på tre matcher, i värsta fall får vi åka till Kalmar och vara tvungna att vinna där. Inte fan tar vi färre poäng än så kommande matcher. Vi borde, sett till hur de två senaste matcherna sett ut ha några fler poäng, men vinner mot Malmö och eller mot Östersund, som väl inte ser speciellt starka ut nu fixar vi ju det här.

I omgång 29 har vi Sundsvall hemma...
 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:38:00
 Vi stöttar våra krigare med älskade AIK-bröder i spetsen. Pertan, Sundgren, Milosevic mfl. Inga tragiska foruminfiltratörer från våra motståndare ska få splittra oss. Vi gör det tillsammans, hela vägen in i kaklet. Utan pardon. Framåt! 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:37:00
 Ice age:

Mitt inlägg var på förstålig svenska, förstår inte ditt "?:" dock?

 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:37:00
 Norrköping kommer vinna över BP och ÖSK, tappa poäng mot Östersund samt förlora mot Häcken. 6-7 poäng till.
AIK kommer vinna mot Sundsvall och Kalmar, ta poäng av både Malmö och Östersund. Minst 8 poäng till.

Ska Norrköping gå om oss så krävs det att vi förlorar mot Sundsvall/Kalmar liksom, kan inte se det hända. Visst att det kan slinka in ett X i någon match men åtminstone en av de ska vi kunna vinna. Då måste Norrköping gå rent för att gå förbi oss.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:35:00
 Ja det var ett fasansfullt gnäll på vissa...kan det vara samma personer som tjatat om att guldet varit klart sen bajenmatchen!?

En serie är 30 matcher, kom ihåg det.

På förhand var jag lite smånöjd med ett kryss för oss för jag var säker på att Peking oxå skulle tappa poäng...nu blev det en missräkning helt klart.
Men vi har 6 poäng å bättre målskillnad så helt kasst läge är det ej.

Nu väntar en tuff match till för oss å jag skulle inte bli förvånad om vi bara har 4 poäng ner efter den.

ÖSK matchen svider fan fortfarande!
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Värva Aly Keita och ha kontraktet klart före 1 november...

Det var nog ett misstag att inte rensa ut en massa varningar i mötena med BP och Trelleborg.

Hur som helst har vi trots allt spelat hyggligt och förtjänat två vinster istället för kryss på slutet men vi spelar med små marginaler och då är det lätt hänt.
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:34:00
 Finns inte ens chans att vi tappar 6p ledning och bäst
målskillnad på 4 omgångar sen ska norrköping gå
fullt det kommer dom inte göra. häcken borta i sista

vi vinner det som är kvar inget speciellt svårt schema
visst malmö men hemmaplan vi har inte torska hemma.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:34:00
 6 poäng och 13 + i målskillnad. Det läget tar man ju och springer med i april.

Vi får väl helt enkelt visa att vi är värda att vinna den här serien.

Nu har vi bränt två lägen. Norrköping visar väl med den här trean att det ska mycket till för dem att gå rent om man säger så. Inget att göra åt nu iallafall. Nu ser vi till att mobilisera till mff på måndag och förhoppningsvis får vi möjlighet att avgöra detta på hemmaplan mot Sundsvall.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:34:00
 Hjelmen:

De fem senaste matcherna spelar inte så stor roll om vi inte gör jobbet de kommande fyra matcherna.

Och det är just det som är "problemet". Våra fyra kommande matcher är knappast enkla; snarare tvärtom faktiskt.

- Malmö FF hemma som vi alltid har extremt svårt för. De är dessutom inne i en fin period med bra form.
- ÖFK borta. Konstgräsmatch uppe i Jämtland. ÖFK är jävligt ojämna, så det är svårt att veta vart man har dem.
- Sundsvall hemma. Ett lag som vi historiskt sett bör kunna slå. Dessvärre har Sundsvall gjort det jäkligt bra den här säsongen och det är också otroligt ovisst huruvida det blir en enkel match eller ifall det blir en fight in i sista duell.
- Och så Kalmar borta sista matchen. Kalmar borde ha givit upp sin säsong för länge sedan vid det här laget, men det är å andra sidan en tuff bortamatch.

Ser man till vårt kommande schema så skulle jag nästan påstå att dagens match mot Djurgården – kanske ihop med Kalmar borta – var den lättaste av de fem vi hade kvar inför omgång 25. Det är klart man är besviken över en poäng nu när IFK Norrköping dessutom tog hem tre.

Det blir sannerligen fight in i det sista.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:33:00
 
Vad tror vi om Koffes skada ?
3 matcher på 1 vecka snart.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:33:00
 Gordon

”Vi ska slå Malmö”, känns lite optimistiskt. Men lyckligtvis måste de spela mot Sarpsborg innan de möter oss.
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:33:00
 Sa redan från nån månad sen att Allsvenskan kommer avgöras sista omgången och det står jag fast vid.

Blir svårt att vinna mot Malmö med så många nyckelspelare borta men kryss borde vi kunna kriga till oss.

Peking kommer gå rent men låt oss hoppas dom gör så få mål som möjligt
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:33:00
 Nisse: God chans? Vi är storfavoriter. 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:31:00
 Vi har fortfarande en god chans att ta hem guldet. På fyra omgångar så måste norrköping plocka in 6 poäng plus målskillnad, vilket i praktiken är lika med 7 poäng. Lyckas de med det så är det bara att lyfta på hatten. Jag tror fortfarande att vi grejar det här men då krävs det full stöttning av oss ända in i kaklet! Pessimism och loser-mentalitet överlåter vi till bajen...

 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:27:00
 Ett insläppt mål på senare fem matcherna.
Både vi och motståndarna känner att vi är oslagbara.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:27:00
 Apa har fortfarande inte slagit oss i AS på x antal dagar 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:25:00
 6 poäng på de kommande 4 matcherna kommer att räcka.
Upp med hakan gamnackar!
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:25:00
 Att Peking vinner är tamejfan sjukt. Två halvchanser blir det mål på. Blir förbannad på Kalmar så inte ens försöker. Slår vi inte dem i sista är vi inte värda guldet. I andra är de klappkassa.

Nu får vi göra jobbet helt enkelt. Dags för Panos att visa vad han kan på den position han vill spela på. Stefanelli bör starta och kan säkerligen göra det jobbigt för mffs backar.

Och för fan sluta negga. Visst blev oddsen något sämre men vi leder fan med sex poäng. Lite mer nervöst men det var inte så att Peking eller ngt annat lag tog in allt på en gång och ryckte med 10 poäng.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:24:00
 Skiter egentligen i tabeller nu. Vi ska slå Malmö med flera avstängda spelare. Kommer bli en legendarisk drabbning, egentligen oavsett hur den slutar.

Nu måste vi släppa allt vad gludnoja heter och kraftsamla inför nästa match. Allt fokus måste ligga på nästa match, inte på tabeller hit och dit.
 

Namn: Fischer   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:21:00
 Hur många hade tagit 6 poängs ledning med 4 matcher kvar i Juni? Hand upp! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ngd

Man gör ju allt på planen tillsammans. Är generellt mot det där att något är ens förtjänst eller ens orsak.

Men då anser du väl i alla fall att det är Rikards förtjänst att vi leder serien med 6 poäng i teorin och sju i praktiken?
Så om vi vinner är det enbart Rikards förtjänst?
AvgåNorling

Främst syftar jag till att stänga matcher. Inte sätt att spela offensivt. Säkra avancemang eller poäng i serien som man anser viktigare än någon till mot risken att förlora den man har. Likt om man leder första mötet i CL kvalet, så hade jag inte tryckt på i andra mötet för att vinna stort, om det inte är ett blåbär vi möter i första omgången.

Att vi inte klarade oss bättre i somras kan nog också tillskrivas tillfälligheter. Vi bommade väldigt fina chanser i andra rundan.

Jag har varit mycket kritisk till Rikards fotboll i perioder och jag personligen förespråkar inte Rikards spelsätt. Men jag ser och förstår att det utförs väldigt bra och man kan inte vara missnöjd över läget vi är i. Men det är en annan fråga i detta resonemang.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:12:00
 Bojansfulamuche //

"Just CL tycker jag är ett perfekt exempel på vart Rikards fotboll kan passa".


Om den inte funkade mot ett gäng snickare och bartenders från Irland och ett U18-lag från Danmark, hur fan ska den funka i CL?
 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:11:00
 Fjädrarna och tjäran ska fram om vi inte vinner detta hur fan kan man inte vilja vinna mot ett uselt 8 placerande dif, varför går man inte för 3 pinnar ? Våga byta in Argentina! 

Namn: The Grill   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:10:00
 Fan vad många här är negativa, era jävla förlorare. Vi leder serien för fan. 

Namn: ngd   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:10:00
 Bara Norlings fel om allt rasar ihop nu. Han har fegat halva hösten. Jag tror tyvärr Peking går rent och tar hem detta rätt enkelt. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Just CL tycker jag är ett perfekt exempel på vart Rikards fotboll kan passa. Låt säga att vi har 0-1 med oss från bortaplan och har 0-0 i hemmamötet. Matchen går och vi håller tätt. Klockan tickar upp mot 70 minuter. Matchen som match är skittråkig som underhållning.

Ska man gå för att avgöra men riskera förlängning eller ännu värre? Eller ska man fortsätta göra det man är grymma på, stänga ner matchen?

Resonemanget är ganska lätt att överföra på dagens läge. Nio poängs försprång vid kryss i derbyt innan Kalmar-Peking spelat.
Ska man se till att behålla minst sex poäng och målskillnad med fyra matcher kvar. Dvs vi kan i praktiken förlora två matcher. Vilket man kan ersätta med en 1-0 ledning från bortamötet i CL kval. Eller ska man gå hårt för vinsten och riskera att det blir 5 poäng och målskillnad. Vilket betyder att det räcker med att förlora två matcher fr att tappa guldet. Med ett kommande möte hemma mot MFF där eventuellt Olsson Tarik och Adu saknas.


Jag hade valt Rikards val i både CL och idag. Vi gick för det i första men säkrade en poäng ju längre matchen gick.

Det är inte direkt jättetroligt att vi helt plötsligt tar 5 av 12 poäng och övriga som har chansen tar full pott sista fyra.
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bara köra för fullt mot Malmö och ta 3 poäng! Panos och Stefanelli borde vara givna ersättare för Adu och Tarik då.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:06:00
 Är väl knappast kff vi ska lita på ska hjälpa oss?
Peking har Östersund nästa vända, där kanske vi kan få hjälp, när vi nu själva spelat oavgjort 2 matcher i rad
 

Namn: IsidorB   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:05:00
 Nu laddar vi för mff
Allt annat är kontraproduktivt
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:04:00
 Sju poäng. Vi har sju poängs försprång mot Norrköping. Om vi kryssar fyra matcher på raken, måste de vinna alla sina för att ta hem Allsvenskan. Jag kan faktiskt inte vara nervös under såna omständigheter.

Avd. Målskillnad
 

Namn: Opolo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:04:00
 Tror tyvärr det kommer skilja 3 poäng kvar med 2 matcher kvar. Då får vi se om vi klarar av att knyta ihop det. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:03:00
 Tror AIK tappar detta Guld 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:02:00
 efter malmö matchen är det som sagt 3-4 poäng försprång bara.. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:02:00
 Dags att för gång skull vinna mot Malmö 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:02:00
 Hydro

Är det första gången på hela säsongen han inte gör ett byte (vilket han ifs gjorde men var med 2 minuter kvar)?

GF vet verkligen hur man tokdödar hypen en säsong som denna.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:01:00
 Helvete vad Kalmar är pissusla i andra. Vill ju inte ens anfalla.. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:00:00
 Man satt ju bara och väntade på det målet. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 19:00:00
 2-1 Peking... 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:56:00
 Klart att vi idag (igen) blev lite väl passiva, men man måste också komma ihåg att det är ganska svårt att spela mot lag som inte har något att förlora.

Det rimliga, om inte Olsson är skadad, är väl att spela Panos på Adus palts?
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:56:00
 Hela 4,50 på att Peking vinner, slängde in en hög pengar på den! 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:56:00
 Och Tarek behöver sju lägen för ett mål, Stefanelli betydligt färre 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:54:00
 Om Tarik varit trött hade Stefanelli absolut passat men Tarik löper lika mkt som Steff och är bättre tajmad med Henok. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:53:00
 Stefanelli hade passat sista kvarten med tanke på matchbilden.

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:51:00
 Lugna er nu. 1 pinne idag och ja visst var det en fruktansvärt trist match, men vi ska vinna guldet nu och då får man svälja att Norling inte vill byta in en halvdvärg sista kvarten när Djurgårdens enda offensiva vapen är inlägg. För något annat byte kan jag inte se att han ska göra.

Om Kalmar löser ett kryss idag är vi i fortsatt drömläge. Ja eller egentligen oavsett.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:50:00
 Fokus Kalmar nu. Peking fortfarande förvånansvärt bleka. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:49:00
 Vem skulle bytas ut menar ni ? Tarik var pigg och hotade hela tiden. Goitom är så jäkla bra och avgör ofta. Rashidi avstängd. Så offensivt hade vi starkast möjligt.
Att skrika BYTE denna gång begriper jag inte.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Norlings fegfotboll tar oss till guld. Sen kan man tycka vad man vill om den...
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:45:00
 Vem fan är Simons grabb som de tjatar om hela tiden? Har han inget riktigt namn? 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:40:00
 satin:? 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
1 pinne på bortaplan(plast) mot topp-3 motstånd är heeeelt ok.

2lax18
 

Namn: jmt_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:37:00
 Klassiskt Norling, fullständigt livrädd för att göra ett byte som kan påverka matchbilden på något sätt. Spelarna säg trötta ut mot slutet, att inte göra ett enda byte (att Koffe bytte ut sig själv på övertid räknas inte) i ett derby är riktigt märkligt och skickar dessutom signalen till vissa bänknötare att de borde söka sig till nån annan klubb för speltid, vilket jag verkligen hoppas att de inte gör. En välparkerad buss, i övrigt usel matchcoachning idag. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:33:00
 Medioker insats.

Vackra tifon.

Närmast seger.

Marginalerna mot.

Domarn tvärusel. Vi ska såklart ha straff. Badji ska vara utvisad. Djurgårdens tillåts spela aggressivt utan påföljd och gå sent in i dueller. Många hos oss vågar inte riktigt fullfölja pga varningsläget.

Kontentan dock att vi inte var tillräckligt bra för att vinna idag vilket är riktigt synd. Återigen dålig och rätt feg insats på konstgräs och nog får man säga att vi är inne i en svacka, guldfrossa eller inte.

Nya tag mot Malmö.
 

Namn: Farsan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:23:00
 
Regler Chat

Du måste vara registrerad för att göra inlägg.
Namn: Tobias Visa profil Skicka ett meddelande till Tobias
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
gnagarskalle: Då kör vi Wicked inna Bed med Shabba Ranks!
Ta bort inlägg 1162227Ta bort inlägg
Namn: Groggi Visa profil Skicka ett meddelande till Groggi
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
Herr Kolsäck
Peking gjorde precis mål på sin första kvalificerade chans. 1-1 är orättvist..

Ta bort inlägg 1162226Ta bort inlägg
Namn: AIK-Alex Visa profil Skicka ett meddelande till AIK-Alex
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
Sebastian Larsson var bäst idag
Ta bort inlägg 1162225Ta bort inlägg
Namn: Azp08 Visa profil Skicka ett meddelande till Azp08
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
Kalmar har varit närmare 2-0 än vad Peking har varit en målchans, och självklart går första skottet på mål in.

Orättvist var ordet.
Ta bort inlägg 1162224Ta bort inlägg
Namn: LalaweleAtakora Visa profil Skicka ett meddelande till LalaweleAtakora
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
Precis innan paus också jävla skit
Ta bort inlägg 1162223Ta bort inlägg
Namn: lahain Visa profil Skicka ett meddelande till lahain
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
R. Elm vore en fin värvning. Jobba där BW
Ta bort inlägg 1162222Ta bort inlägg
Namn: Azp08 Visa profil Skicka ett meddelande till Azp08
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
1-1
Ta bort inlägg 1162221Ta bort inlägg
Namn: Ishi#24 Visa profil Skicka ett meddelande till Ishi#24
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
vissa lag har stolpe in...


Ta bort inlägg 1162220Ta bort inlägg
Namn: Kingpin Visa profil Skicka ett meddelande till Kingpin
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
1-1.
Ta bort inlägg 1162219Ta bort inlägg
Namn: ANDI Visa profil Skicka ett meddelande till ANDI
Sänt: 2018-10-21 18:13:00
Eller 16p av 18p om man räknar in BP som derby. Do slipper nog gärna det...
Ta bort inlägg 1162218Ta bort inlägg
Namn: Herr Kolsäck Visa profil Skicka ett meddelande till Herr Kolsäck
Sänt: 2018-10-21 18:13:00
Är Peking nära att kvittera och dominerar man matchen, ni som ser matchen?
Ta bort inlägg 1162217Ta bort inlägg
Namn: Krokko Visa profil Skicka ett meddelande till Krokko
Sänt: 2018-10-21 18:12:00
Sätt betyg, 1-5:

Linnér 3
Milosevic 3
P. Karlsson 4
R. Jansson 3
Sundgren 2
S. Larsson 3
K. Olsson 3
Adu 4
Lindkvist 2
Goitom 3
Elyounoussi 3
Norling 3
Fansen 4
 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:22:00
 Nästa år vill jag ha en tränare som vill vinna , fan vad trist det va på tele2 idag. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:22:00
 Man känner på sig att Rikard kommer att spela ev. CL-kvalmatcher med just den här livrädda inställningen. Vi måste vara enormt mycket ambitiösare än så. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:22:00
 bfm,

Om vi tar 1 poäng per match så riskerar vi tappa guldet.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:20:00
 Bfm

Där har vi ju problemet. Helt plötsligt kan vi inte gå för vinst bara för att rädslan att släppa in mål är för stor. Hur ska vi någonsin kunna vinna viktiga matcher med den inställningen?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:19:00
 Bojansfulamuche:

Det är klart att en poäng är bättre än noll poäng. Men det finns så mycket att kritisera efter den här matchen.

Givetvis ska man hålla två tankar i huvudet samtidigt. Dels hur man spelar sina kort för att ha optimalt poängläge i tabellen, dels hur själva insatsen på planen i den enskilda matchen ser ut.

När det är 10 minuter kvar av matchen och vi fortfarande har ett kryss så är det förstås dumt att chansa. Vi ska givetvis inte ta ut en back mot en anfallare i det läget. Men jag ser det inte som någon chansning att plocka in Nicolas Stefanelli mot någon av våra två anfallare som såg trötta ut. Dels är Stefanelli ett hot i offensiven, dels är han en bra injektion i vårt presspel och vi har möjlighet att hålla vårt lag högre upp i banan när förstapressen sätts in i ett bra läge.

Jag har nämnt det förut på det här forumet. Jag har till och med plockat fram statistik på det. Det jag talar om är Rikard Norlings vana att inte göra samtliga byten. Om det finns tre byten att tillgå; varför skulle man inte använda samtliga i det läget?

Exempelvis kan man ta in en defensiv pjäs på mittfältet för att få lite pigga ben, samtidigt som man tar ut en av våra anfallare mot Stefanelli. Då får vi ett piggare centralt mittfält och defensiv stabilitet, samtidigt som vi får ett mer energiskt anfall och bättre förstapress.
 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:18:00
 Thern står å blåljuger i tv. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
 gnagarskalle: Då kör vi Wicked inna Bed med Shabba Ranks! 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
 Herr Kolsäck
Peking gjorde precis mål på sin första kvalificerade chans. 1-1 är orättvist..
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
 Sebastian Larsson var bäst idag 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:16:00
 Kalmar har varit närmare 2-0 än vad Peking har varit en målchans, och självklart går första skottet på mål in.

Orättvist var ordet.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
 Precis innan paus också jävla skit 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
 R. Elm vore en fin värvning. Jobba där BW 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
 1-1 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
 vissa lag har stolpe in...

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:15:00
 1-1. 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:13:00
 Eller 16p av 18p om man räknar in BP som derby. Do slipper nog gärna det... 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:13:00
 Är Peking nära att kvittera och dominerar man matchen, ni som ser matchen? 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:12:00
 Sätt betyg, 1-5:

Linnér
Milosevic
P. Karlsson
R. Jansson
Sundgren
S. Larsson
K. Olsson
Adu
Lindkvist
Goitom
Elyounoussi
Norling
Fansen
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Någonstans är det ändå ”rätt” att säkra sex poängs ledning plus målskillnad på slutet av matchen mot att riskera 5 poäng plus målskillnad genom att gå för det. Med sex poäng och målskillnad ska vi förlora två och kryssa en av återstående fyra. Med fem poäng så ”räcker det” med att torska två. Med chans att bibehålla åtta poäng eller i best case dra ifrån en poäng. Jag tycker det är ansvarsfullt.
 

Namn: Bondegnagaresyd   Visa profil  
Hemort: Kalmar
Sänt: 2018-10-21 18:09:00
 Någon som har biljetter att sälja till Kalmar-AIK? 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:08:00
 OM bröderna Elm vinner denna bör dom bjudas in till vår segerbankett. Däremot vete faan om carcass har där att görs. 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:08:00
 Trots usel insats så borde vi ju haft några straffar och skapade ändå några chanser som ofta resulterar i mål. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:07:00
 Kalmars unge anfallare Nils Fröling ser intressant ut. Igen. Sett att vissa pratat om honom tidigare. Verkar ha ett fint driv och går på avslut när han får chansen. Rör sig också väldigt bra för att vara så ung. (Född 2000).

Avd: Övrigt
 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:06:00
 Vet nån när Lee Baxter är tillbaka från sin tjänstledighet? 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:06:00
 Skorr:

Du menar 10 av 12 möjliga poäng va?

 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:05:00
 carcass -> Du kan ju iaf sitta ner i båten tills den feta damen har sjungit och vi skulle ha förlorat guldet… 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:05:00
 Kalmar borta blir inga enkla poäng. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:05:00
 Sam gör det bra i Sirius, målskytt mot tff! 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:02:00
 Avgå Norling! Fyfan vad pinsamt att inte vilja vinna mot ett skräp lag som dif. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 18:01:00
 Satans gräsmatta i Kalmar, skulle inte göra bort sig som puttninggreen på vissa golfbanor i sthlm 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:58:00
 Skorr,

Förklara hur du räknar?
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:56:00
 13 av 15 möjliga poäng mot rivalerna. Derbykungar. Det är vad vi är! 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-10-21 17:54:00
 Mer bekymrad över vårt eget spel de senaste två matcherna än vad Peking gör. Ett mål på fyra halvlekar mot Örebro och DIF och ett lag som ser ut att vara räddare att förlora än sugnare att vinna. Höjer vi oss inte så får vi skylla oss själva. Tyvärr
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:54:00
 Står sig detta, drar vi alltså ifrån i tabellen. Tänk hur olika man kan uppfatta läget före hela omgången är klar och efter.

"usel insats" i derbyt kanske blir ett litet guldtryck till , trots allt negativt
 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:54:00
 Peking är usla på gräs som vanligt.
Tack gör kaffet
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:53:00
 6-1 till peking 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:52:00
 Härligt Kalmar 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:52:00
 Om Norrköping skulle förlora ikväll, räcker det faktiskt med X i våra resterande matcher för att ta guld. En seger gör att vi har råd med två förluster. Om Peking/Bajen går rent d.v.s. 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:51:00
 Härligt Kalmar! 

Namn: Lärarn   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:51:00
 Hur säljer han biljetterna om bröderna saknar täckning? 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:50:00
 hoppla hoppla!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:50:00
 Hur många bultar finns det i Ölandsbron? 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:50:00
 KFF har öppnat minst sagt piggt! 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:50:00
 Booomschakalka på er tamefan! 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:49:00
 Kälmäää lirar fint, fortsätt så 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:49:00
 Drömmen. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:49:00
 JAAAAAAAAAAAAA KALMAR 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:49:00
 1-0 Kalmar! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:49:00
 Kalmar!!!!!!!!!! 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:49:00
 Jadå Kalmar. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:49:00
 1-0 Käälmää 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:48:00
 Hade Alex eller Tarik satt sina nickar eller om Tarik nått bollen på Goitoms inlägg hade ingen gnällt om spelet. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:46:00
 Nånting är ju allvarligt fel när man vägrar göra ett enda byte. Antingen är vår trupp löjligt tunn eller så har den blivit tunna av att man aldrig roterat.

Att byta in Stefanelli istället för en extremt tröttkörd Tarik hade varit ett sätt att försöka vinna matchen. Vi hade 2 poäng att vinna men bara 1 att förlora. Varför inte gå för det?

Att vi saknar alternativ på mittfältet känns sådär.

Klart oroande att vi kryssat 2 matcher i rad. Spelet idag riktigt dåligt dessutom.

 

Namn: Robbo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:44:00
 Grabbar. Finns en fitta på detta forum. En fitta som säljer biljetter till Gnagar-bröder som saknar täckning. Dessutom vågar han inte ens svara i telefonen och stå för sig själv som en man...
Fittnyllet kommer att hängas ut inom kort...
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:44:00
 Jag är för en vinnande fotboll. Men i längden får vi nog försöka spela någon sorts fotboll som kan locka tillbaka marginalåskådare. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:40:00
 MackaPacka

Ser jättefint ut i teorin. Men du vet lika väl som jag hur AIK-publiken fungerar och att den är mycket mer svårjobbad än så.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:35:00
 Nu har vi bara tagit 2 p av 6 möjliga. Jag tänker inte gnälla på det när vi leder serien ganska komfortabelt (än så länge), och vinner vi guld spelar dom här poängtappen ingen som helst roll. Skulle vi däremot missa guldet är det så klart en helt annan femma! 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:35:00
 OH

Vi behöver inte direkt gå rent för att vinna.
Det är mer mentaliteten jag menar. Hade Avdic vart me hade han garanterat kommit in.
Norling vågar inte. Eller vill han inte?
Vi har drömläge att få in 3 poäng men taktiken är inte 3 poäng utan ”1 poäng är mallen”.
Ja absolut men tänk om vi fått in 2-3 pigga spelare mot deras trötta backlinje? Tänk om vi tagit 3 poäng idag,

Istället verkar han riktigt nöjd med 1 poäng och sitt coachande. Spelar ingen roll vilka namn vi har på bänken med vilka kvaliteter för bytena kommer aldrig.
Blir spelarna taggade på att ge allt på träningen när Norling ändå har sin elva oavsett vad?

Vi har allt i egna händer oavsett om vi fått 0,1 eller 3 poäng idag. Vi hade kunnat gå för det.

Jag älskar läget vi är i. I år tar vi guld!
Men jag vill efter i år se en matchcoach i AIK .
 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:33:00
 Linnér 2.5
Milosevic 3
P. Karlsson 4
R. Jansson 2.5
Sundgren 2.5
S. Larsson 2.5
K. Olsson 2.5
(90' Dimitriadis)
Adu 3
Lindkvist 2
Goitom 2
Elyounoussi 2.5
Norling 2
Fansen 3
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:33:00
 Varför säger de ”Kalmar”? Det heter Kääälmaa! 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:32:00
 Kalmar blir överkörda med junisuppställning.
Räkna med 6 poängs försprång denna afton.
 

Namn: kolsvarthjärta   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:30:00
 1 poäng är bättre än 0. Men med oavgjort i dom nu 2 senaste matcherna, kan kosta oss mycket. Lite fundersam över Norlings coachning idag, vi är så pass bra, så vi ska inte behöva försvara oss till oavgjort som iidag. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
VI ÄR ÖVERALLT:

Varför skulle Haukur spela på centralt mittfält?

Edit: Eller vart menar du att han skulle få plats? Skulle han peta någon av Milosevic, Pertan eller Jansson? Eller menar du att han skulle peta Sundgren som höger wingback?

Haukur håller inte för den här nivån. Förvånad ifall han överhuvudtaget skulle platsa i Dalkurd eller Trelleborg.
 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:30:00
  Sätt betyg, 1-5:

Linnér 3 - behövde inte göra mkt
Milosevic - 3,5 bra och stabil
P. Karlsson - 4 mycket bra
R. Jansson - 3 bra men lite väl mycket tjongande idag
Sundgren - 3,5 inget att egentligen anmärka på
S. Larsson - 3 bra insats
K. Olsson - 3 för en gångs skulle enbart bra
(90' Dimitriadis)
Adu - 3
Lindkvist - 3,5 härlig fart utan boll, farligt när han drar iväg pådjupet
Goitom - 3 Bra
Elyounoussi 3 - bästa offensiva spelaren, gör sånär mål, och hade behövt ett för att få högre en 3 idag.
Norling - 2,5
Fansen - 5
Johannsesson - 0 en insats som jag hoppas att någon kan ta sig tid att göra ett youtube-klipp med varje situation. Under 90 minuter mäktade han bara med ett handfull korrekta domslut, och då pratar vi de gula korten på Adu och Milosevic för spelförstörande tacklingar där han inte tvekade. Sämst på plan, och borde med denna match dömt sig från ytterligare uppdrag på högsta nivå. Ser fram emot Johannessons pension mer än Jonas Olssons faktiskt.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:29:00
 Haukur borde rimligtvis spela mot mff men han har ju för fan knappt spelat sen Norling klev in i klubben. Panos är ju en total katastrof där bak.

Försökte komma på vilken spelare som var bäst idag, tror jag landar i Adu. Många godkända men inte mer. Det är väl annars Olsson som står ut mest som vanligt men blir ju hårt hållen med en domare som släpper det.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/35797/Kalmar_vs_Norrkoping.ht
Sänt: 2018-10-21 17:29:00
 Kalmar-Peking på länken för den som vill kolla.

Avd: Övrigt
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lammkött

- Avgörande läge i serien
- kan i princip försegla allsvenskans öde genom vinst
mot vår största rival på hemmaplan
- nära vårt första guld på 9 titellösa år
- 2 matcher kvar att beskåda vårt kära AIK på hemmaplan innan Ett halvt års mörker inträffar

Allt annat än utsålt är Johannesson nivå mina damer och herrar
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:26:00
 Hur ska vi ställa upp mot mff?


Målvakt + backlinje som vanligt

Mittfält Panos Larsson Avdic? eller kanske Rashidi?

Goitom Stefanelli
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:25:00
 Linnér 2

Milosevic 3

Pertan 3

Jansson 3

Sundgren 3

Lindkvist 2

Seb 3

Adu 3

Olsson 2

Tarik 2

Goitom 2

Fansen 3,5

Norling 2 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:25:00
 Nu samlar vi kraft och mod.

Alla hatar oss.

Vi gör detta tillsammans.

En match i taget.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:22:00
 Johanesson sämst på plan men vi möter ju mff i nästa och han vill väl hjälpa dem för femtioelfte gången. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:21:00
 Jag vill också vinna alla matcher men de som alltid dyker upp här och förutspår omedelbar undergång så fort vi inte vinner hur orkar ni? Samma gäng är det hela tiden. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:20:00
 Jag är trygg med Larsson på Adus plats förutsatt att Olsson bara fick en lätt stukning. Om han skadat sig allvarligt hade han aldrig gått ut på egna ben och haft ett mer ångestladdat uttryck i ansiktet.
En lätt stukning, inga problem.


Gnäll vidare om domarn ni. Samma skit för alla.


 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:20:00
 Ifall IFK Norrköping kryssar i dag, så kommer jag kunna sitta lugn i båten.

Ifall IFK Norrköping vinner i dag, så kommer jag vara enormt nervös inför de fyra sista matcherna.

Vår spelschema de sista fem matcherna är extremt tufft. Malmö FF hemma nästa omgång. En nyckelmatch på alla sätt och vis. Och ÖFK borta därefter. Och sedan Sundsvall hemma; ett Sundsvall som gjort det jävligt bra i år. Och sedan Kalmar borta på det.

Det blir fan kamp in i det sista.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:17:00
 50k mot dansken nu då, allt annat är icke godkänt! 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:15:00
 Ishi#24

Tycker vårt schema jämfört med Peking (dif borta vs Kalmar borta/ Mff hemma vs Östersund hemma) inte är så jäkla stor skillnad på.
Att vara bombsäker på att Peking vinner dessa två och vi förlorar mot danskarna är långt från säkert. Peking har väl inte vunnit en match på gräs i år, tror de tappar idag också.

Kff - Peking X
Peking - Östersund kan gå hur som. Samma med AIK-Malmö men minst X ska vi ha med oss där.
 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:14:00
 Tror faktiskt att avstängningarna och den påtvingade rotationen kan vara till vår fördel. Att backlinjen är intakt är enormt viktigt, och jag tror Panos och framförallt Stefanelli kommer ge laget en välbehövlig injektion av inspiration och energi. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:14:00
 Som man har tjatat om det men återigen det är nu det blir problematiskt när spelare som fan inte spelat en jävla minut ska gå in och starta mot Mff.

Vad är problemet med att göra byten mot pissgängen när matchjäveln är avgjord??
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:11:00
 Sätt betyg, 1-5:

Linnér
Milosevic
P. Karlsson
R. Jansson
Sundgren
S. Larsson
K. Olsson
(90' Dimitriadis)
Adu
Lindkvist
Goitom
Elyounoussi
Norling
Fansen
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:11:00
 Bäst idag grabbarna som jobbat med tifot, jävlar vad snyggt! 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:08:00
 Vi var tydligen nöjda med oavgjort.

Trist.

Sundgren bäst.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:08:00
 2 raka kryss, helt utan mersmak. Det bådar verkligen inte gott. Jag är nu orolig på riktigt.

Nu ska vi till råga på allt möta Malmö och det med spelare avstängda. Illa.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:07:00
 Vi får nog vänta några timmar till innan vi kan konstatera om det var ett ok eller bra resultat.

Håller era tummar för Olsson nu!
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:07:00
 Ni som skriver att Olsson ”med all säkerhet” missar matchen mot Malmö, kan ni berätta för oss som inte vet vad han åkte på för skada och hur länge han blir borta?
Kan lika gärna vara en lätt stukning.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:06:00
 Skorr:
Så tom en helt slutkörd (och flera gånger brutalt överkörd) Goitom som inte ens orkar jogga i pressen eller vid omställningar är alltså bättre än Stefanelli? Jag led med Goitom sista 5-10 min. Helt orimligt att inte byta in Stefanelli i det läget. Det var ju då Dif lyckades pressade på när vi i praktiken var en man mindre.

 

Namn: Sol-nAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:06:00
 Känslan är helt klart att det var säkerheten först. Jag fattar det för rent matematiskt har väl Norling rätt... men åh vad jag önskar att vi gjort ett par. DIF hade inte en farlighet .. och ja Johannesson var dommaren från bro idag... inte mycket i vår favör i från hans pipa..

Gulddrömmarna lever heta så klart. Men nu vill jag ha en seger mot nöff nöff.... att kryssa sig till guldet är inte ilka kul ..
 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:06:00
 Businesswithmoney

Åtta dagar
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Åh herrejävlar vad det gnälls efter ett kryss i ett derby med nio poäng före tvåan och nyblivna derbykungar! tack o lov är man gnagare!!! SKÅL FÖR GNAGET
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Inte helt oväntat med oavgjort borta ändå. Synd att inte Tariks nick satt i början eller Milosevics som Vaiho gjorde en ännu svettigare räddning på. MFF hemma nu utan Tarik & Adu och kanske kanske Koffe vore minst sagt svettigt. Vinner Peking idag (vilket jag tror) så kan vi inte "fega" oss fram framöver utan vi måste gå för vinst.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:06:00
 Bjorken128
Spelar Kalmar - Norrköping lika är det som en seger.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:05:00
 Skorr// Även givna spelare blir trötta...
 

Namn: Parappa   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:05:00
 Det är ju extremt stor skillnad på att leda serien med 5 eller 6 poäng då det i praktiken blir 6 resp 7 med vår målskillnad. 7p innebär att vi har råd med ett extra kryss... Helt rätt att säkra även om det är tråkigt och att vi alltid ska vinna mot apa. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Uselt

Pratas mycket om fokus. Har fan inte sett tillstymmelse till fokus senaste två matcherna. Idag oskärpa och lealöst.

Vi hade momentum men gav bort det som vanligt.

Sedan behöver vi inte börja gå full Bajen och applådera spelarna reservationslöst oavsett hur det sett ut på planen.

Johannesson, sämsta jag sett. Rädda fotbollen från honom, helst igår.

 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:05:00
 Vinner Peking ikväll är vi 6 poäng före med 4 matcher kvar, och vi har ruggigt mycket bättre målskillnad.

Alttså har vi råd att torska 2 av 4 sista matcherna samtidigt som Peking måste vinna allt i princip.

Det ska mycket till för att vi ska tappa detta, jag tror tex peking får det tufft ikväll på ett tungt naturgräs mot ett Kalmar.
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:04:00
 Tydligt att vi är nöjda med en poäng, jag förstår faktiskt inte den.
Oerhört tråkigt att vi bjuder in Peking.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:04:00
 10 dagar kvar, varför skulle han missa? 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:03:00
 Tarik, Adu och säkert Olsson borta mot Malmö. 

Namn: Bjorken128   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:03:00
 Ingen katastrof gubbar. Med 12 poäng kvar att spela om så kommer vi leda serien med minst 6 poäng och försprång i målskillnad, så i praktiken 6,5 poäng.

Gör Kalmar helt plötsligt en bra match och slår Peking så är omgången en seger. :)
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:02:00
 Jag ser faktiskt inte vilka Norling skulle ha bytt in. Ingen på bänken är bättre än de 11 som var på plan. Torsk för Norping och allt ser ännu bättre ut! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Olsson Adu Tarik borta mot mff, känns stabilt...


ett hån mot stefanelli att han inte fick spela något idag...
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:02:00
 Usel insats och usel domare..
och nu troligtvis 2/3 utav mittfältet borta mot Malmö, detta kan bli oerhört svettiga matcher som är kvar bara hoppas Peking mot alla odds torskar idag
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 17:02:00
 Well, en match till avverkad. 1 poäng. Sure. Men samtidigt, tycker passningsspelet sög rejält. Lite orolig mot MFF. Adu är kännbart, och vi får se hur det är med Koffe. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad ska vi med stark bänk till om vi ändå inte utnyttjar våra byten?

Och så skadar sig Olsson också, vilken jävla skräpmatch.
 

Namn: Sol-nAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:55:00
 Känns lite som om matchplanen är att ta poäng.. det räcker säkert.. men jag vill ju VINNA över apa 

Namn: IsidorB   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:51:00
 Hur kan vi inte leda? 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:50:00
 Är det en så pass dålig insats av domaren att man bör se eländet i repris även fast vi förlorar eller kryssar?

Youtube-klass?
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sluta fega nu och gå för vinst!!

Vi kan väl nyttja något byte?
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mitt på plan blir det hands. Mot AIK.
 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:47:00
 Hur kan det bli frispark om bollen redan är 3 meter ifrån spelaren som faller? 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:47:00
 Vi fick en match under Johannessons karriär där vi hade medvind iallafall - kom ihåg det när han lägger pipan på hyllan. 

Namn: Smokinglirare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:46:00
 Dags för Nico! 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:46:00
 Det är inte ofta en domare gör så många fel i en match. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:46:00
 Han sträcker ut båda armarna rakt ut ffs 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:46:00
 Tufft att vinna mot apornas 4-3-3-3 uppställning. 4 backar, 3 mitt, 3 anf och 3 domare. Särskilt när Johanesson gör sitt livs match. 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:45:00
 Men hallå?!?! Hands igen!?? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:44:00
 Hands igen. Ingen åtgärd den här gången heller. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
domaren är ett skämt

2 poäng mot 2 usla lag som ösk och apa håller inte guldklass..
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:44:00
 Hands! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:42:00
 Johannessons känsla i dag alltså... 

Namn: Sol-nAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:40:00
 Det gör lite ont i själen att se oss så tröga.. själförttoende och stabilitet i all ära.. men en tempoväxling eller två i anfallsspelet tack!!! Kom igen nu Gnaget 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:40:00
 Krille S

Alltså den andra situationen.
 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:39:00
 Håller med nedanstående, in med Argentina och löp sönder deras slöa backlinje 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:37:00
 In med Argentina!!

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:34:00
 Hands på Olsson? 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:33:00
 Hur i helvete kan Bajdi vara ovarnad i denna match?
Snubben skulle kunna vara kapten i Benkross IF.
 

Namn: Sol-nAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:32:00
 Men in med bollen nu då!! Ska vi verkligen bjuda in apa i denna match... känns inte alls ok nu i andra!! Kämpa AIK 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:31:00
 Liknar sista 30 mot Örebro nu... så här lågt kan vi inte ligga. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:31:00
 Att Badji inte ens är varnad är ett mysterium större än Palmemordet. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför slänger du dig inte Linnér?

pulbliksiffra på 21 k, sämsta på många år?
 

Namn: Bjorken128   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:18:00
 Vilken jäkla boll från Seb till Tarek! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:17:00
 vilken jävla passning av Larsson, klass! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:17:00
 Ja, Jansson tar fan bollen. Till och med då blir det frispark. Det är larvigt. 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:17:00
 Johannesson verkar ha fyllt på sina bet på 1 under halvtid.

Först drar han tillbaka en fördel för AIK, för att sedan släppa en knuff i ryggen och potentiell AIK-straff i anfallet efter, för att kröna sekvensen med en felaktig avblåsning åt Difgården när Jansson tar boll och sen spelare.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:16:00
 Är det kompensationens mamma vi ser från Johannesson idag för missen på bajens straff i derbyt eller!? Helt jävla galen domarinsats 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ja det helt sanslöst, de får tom frispark när vi går på boll.

Länge sen jag såg en såhär katastrofal insats av domarn.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:15:00
 Jansson tog ju bollen? Vafan 

Namn: Vrvaenforward   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:15:00
 Akta straffen om Oscar tar med händerna 

Namn: Krille S   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/7ldL2K/de
Sänt: 2018-10-21 16:15:00
 Bfm: länk 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:13:00
 På allvar nu, har han spelat 1a? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:11:00
 Så Tarik & Adu missar matchen mot MFF nu. Två viktiga pjäser. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S

Tror jag nog. Var det 2014?


Stefanelli avgör guldet mot MFF.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:09:00
 Krille S:

Han snackar om situationen mot MFF borta. MFF gör mål i slutet av matchen där Rosenberg skymmer vår målvakt (Carlgren?) i offsidestående läge. Målet godkänns trots att Rosenberg borde blivit avblåst för offside.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:06:00
 VI ÄR ÖVERALLT: ”Kommer aldrig att glömma”?

Det var varken Johannesson eller Rosenberg som var inblandad i den offsiden? Det var Andreas Johansson (gräsapa) och Anders Frisk som dömde
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:02:00
 Klart Johanesson från Täby håller på Djurgården, har misstänkt det i flera år och kvällens match bevisar det.

Kommer aldrig glömma tunneln på offsidestående Rosenberg som han godkände, "påverkar inte spelet".
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Oddsen på att Olsson får ett gult för protest när Badji sparkar ner honom för sjunde gången?

Sen att släpper gula men för i helvete, frisparken på Tarik är ju solklar. Jag orkar inte.

I övrigt är vi det bättre laget. De har ju noll chanser.
Tyvärr verkar skadan på Isaksson varit bra för apa.

Pertan är kung. Olsson bra. Milo måste vakna till lite.
Lindkvist bra på kanten med.

Inga fler gula nu!
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:01:00
 Spelet är väl ungefär som man kan förvänta sig med ett rätt taggat do som har som enda press på sig att de förväntas kämpa och spela hårt.

Johannesson har ruskigt hög felprocent idag och borde som alla ni andra säger, kylt ner Badji med ett gult för länge sedan.
 

Namn: BojansRåtta   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:00:00
 Fan sysslar Johannesson med ? Badji beter sig som en våltäktsman.. 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:00:00
 Är inte så orolig inför andra. Förväntat matchbild lite. I andra öppnar det upp sig mer, vilket vi kommer tjäna på mycket mer. Trots att det har varit låst så är vi riktigt nära ledning. Domaren svajig som vanligt… 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 16:00:00
 Det är AIK mot domaren idag.

Helt stört vilken skillnad i bedömningsnivå. AIK blir varnade för allt, medan apa borde haft 2 utvisningar.

Tacklingen på Pertan borde ju varit rött direkt t.ex.
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:59:00
 Mardrömslika 45 minutrar tyvärr. Vi kuggar inte i alls tycker jag, känns som att vi spelar med lite för stor respekt av någon anledning.
Lägg därtill att Johannesson vill synas i vanlig ordning och viftar med korten lite som man hade befarat på förhand. Inte åt vårt håll hittills tyvärr. Vi kommer nog få komponera ihop en till stora delar ny elva mot mff innan det här är över. Extremt viktigt att vi tar tag i det här och spelar den fotbollen vi kan. Självklart ska difs andra keeper göra sitt livs match.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:59:00
 domarjävel!

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:59:00
 Black Ben nej han va avstängd mot Örebro 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:59:00
 Nej, Alex var ju avstängd förra matchen. 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:58:00
 Black ben
Alex är på 4 varningar nu, inte avstängd. Var avstängd mot ÖSK.
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:58:00
 AIK krigare det hade varit värt det haha 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:58:00
 Är Alex avstängd mot Malmö nu? Fattar inte pågul.se om den uppdateras live... 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:58:00
 Vad FAN håller domaren på med?
Badji skulle haft 5 gula redan
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:57:00
 Brukar inte gnälla på domare men denna insats måste vara bland den sämsta jag någonsin skådat, det handlar liksom om nästan 10-15 situationer som är helt bedrövliga.. Fruktansvärd hemma domare.

Men vi måste höjas något enormt också, släpp nerverna och bara kör!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:57:00
 Stefan Johannesson är så jävla usel. Svenska domare i allmänhet har i år varit ruggigt usla men han tar fan priset i denna match hittills. Som många nämnt så otroligt att Badji inte ens har fått en guling efter allt han gjort och gör. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:57:00
 Om säg Milo går in o kapar Johannesson ordentligt. Vi snackar sula rakt över knäskålen.
Kan han ge kort för det? Känns inte troligt va.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:56:00
 Detta e bissart för helvete. Är det bara jag, eller är detta så långt över gränsen för hur jävla dåligt man får dömma??? Badji har gått med dobbarna solklart först, och träffat AIKspelare två gånger utan påföljd. Adu har gjort EN tackling och åker på det gula direkt. Skulle ***aporna vinna idag så kommer Johanesson toppa min shitlist överlägset. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:56:00
 När vi väl har bollen syns klassskillnaden.
Sen är det omöjligt att inte kommentera domaren, Badji springer runt och är helt galen, borde åkt ut för länge sen men får inte ens frisparkar emot sig, helt sjukt.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:56:00
 Det ser helt ok ut. dif har inga farliga lägen. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:56:00
 Var redan orolig när jag såg Vem som dömde 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:55:00
 katastrof domare och uselt spel.. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:55:00
 Badji sent in på Olsson igen. 5 (FEM!!!) dueller har Badji kunnat ådra sig gult hittills i första halvlek. Hur i HELVETE är det möjligt att han inte har gult efter första 45?

Det är fullkomligt horribelt.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:54:00
 Hoppas özkan stannar länge i dif. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:52:00
 Vill se engelska domare i derbyn.
Högre nivå, mer kamper och ingen favorisering.

Skulle göra enormt mkt!
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:52:00
 dif är farliga sista 3:e delen!! Haha 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:51:00
 Om någon hoppar in och nitar Johanesson startar jag en insamling för att betala böterna. 

Namn: Tortue   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:50:00
 Jag hatar innerligt S.Johannesson som domare. Fyfaaaan vad han är dålig.. 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:49:00
 Köpt domare? 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:49:00
 Vad i hela friden är det Johannesson håller på med? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:49:00
 Där borde Badji åkt ut, vafan är probelmet med med Johanesson? 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:49:00
 Badjis fjärde gula där då.

Kämpa Johanesson!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Hur fan kan inte Badji ha åtminstone gult nu? Det är ju helt sinnessjukt. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Kommer vi att ha ett fullt lag mot iff iff? 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Äckliga jävla fittdomare!

Han ska bort
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Grisa hem krysset mot Malmö! Vinn här!

Vilken jävla räddning...
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Klart Vaiho gör en tokräddning på Alex nick. Fy fan. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Johannesson är fullständigt kär i sin kortlek. Frågan ör om vi kommer att ha kvar några spelare mot Malmö.

Va fan håller han på med? Han har ju tappat allt.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Det blir jobbigt mot Malmö med den här precisionen i varningsutdelandet. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
klart att mongot i deras mål ska göra sitt livsmatch också..

PAJASDOMARE
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:47:00
 Johannesson är fan fullständigt horribel. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:45:00
 Johannesson är ju lite prestige-domare oxo, han vet vi är bättre och varningar kommer komma på dif. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:43:00
 AIKs kort är absolut solklara. Men när Johannesson inte varnar une Larsson i början av matchen när han kapar Olsson, så förväntar man sig en hög nivå. Då blir det konstigt att varna Adu i sin första närkamp 4 min in i matchen. Behöver väl inte nämna Badji eller Johansson. 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:41:00
 Brukar inte anmärka på domare men Johannessons insats första 30 måste vara bland det sämsta jag sett. Nu ska det vara rött på Johansson, tackling bakifrån som kunde varit direkt rött och sen den grova sena in på Olsson.

Och så har vi Badjis solklara med.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:38:00
 gillar inte matchbilden.. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:36:00
 Jesper Hussfeldt, vilken jävla nolla han är. Dissade koffe under landskampen oxo, håller på fisk, bra där din nolla 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:35:00
 Ja Johanesson har ju uppenbart bestämt sig för att göra allt för att ge toppstriden spänning igen. Genomblå hittills. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:35:00
 Riktigt usel insats såhär långt. Två steg efter hela tiden. Vi känns inte alls påkopplade. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:35:00
 Båda korten på AIK-spelare är ju solklara. Det är faktumet att ingen i Dif har varnats än som är så jävla sjukt. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:34:00
 Härligt att tabba boll i farliga lägen till Mrabti av alla också. Skärpning! 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:34:00
 Detta e ju fan skandal!!! Svenska spel kanske borde kolla vad som händer i spelväg. Luktar uppgjort långa vägar. Kanske kolla Johanessons garage också. Blir inte förvånad om där står en ny BMW imorgon. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:32:00
 lär bli ett mittfält utan adu och larsson mot mff.. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:32:00
 Att han ens får fortsätta vara domare är helt oförståeligt

Vi måste ta tag i detta nu!
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:32:00
 Haha "expert"kommentatorn hatar verkligen AIK. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:28:00
 Badji har samlat ihop till 3 gula än så länge. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:27:00
 hur kan domaren inte varna badji?? 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:27:00
 Badji klarar sig alltså?

Aja, domarna är ju konsekvent usla iaf det får man ge dom.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:27:00
 Dobbarna före inget gult, vilken sopa han är domarn. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:25:00
 Vart fan är kortet!!!? 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:23:00
 Snällt av ärkesopan Johanesson att visa direkt vad vi har att förvänta oss idag iallafall. Undrar om det räcker för att apungarna ska stjäla poäng av oss. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:19:00
 Efter 4min i ett derby ska det där inte vara varning 

Namn: lillmackish   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:15:00
 Odds på Adu rött kort?
Den varningen så tidigt i matchen smakar hyfsat illa i munnen...
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:15:00
 Visste att Johannesson skulle tappa det direkt. Om han tar gult på Adu så måste han ju varna Une Larsson när han kapar Olsson. Tänkte först att det är okej att han skippar de så länge han fortsätter men den nivån. Men då tar han gult på Adu efter första duellen. Svagt. 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:13:00
 Fuck! Adu borta mot MFF. Kanske den enskilt viktigaste spelaren... 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/35805/Djurgarden_IF_vs_AIK_--
Sänt: 2018-10-21 15:06:00
 Laggar den streamen med dom svenska kommentatorerna eller hänger sig så brukar denna funka bra, dock utan några kommentatorer.

Avd: Övrigt
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:01:00
 Olsson hälsade inte på Goitom, vilken lagkapten.

PAJAS
 

Namn: Burgic   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 15:00:00
 Riktigt vackert tifo, av oss. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:51:00
 Ni som ibland eller ofta har svårt att vara på plats borde bara köpa matchen på Pay per view?
Jag gör det på Telia. 199:- är ändå billigare än biljett och man slipper dålig stream.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:47:00
 Nyckeln i dag blir att få i gång Lindkvist ordentligt. I princip hela den här säsongen – ända sedan cupderbyt i vintras/våras – så har han sett ängslig ut i sitt spel.

Jag hoppas att han kan ta för sig ordentligt i dag och visa att det är han som ska spela framöver.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/35789/Djurgarden_IF_vs_AIK_--
Sänt: 2018-10-21 14:45:00
 Bra att Isaksson missar matchen. Trots vissa misstag så en klart bättre målvakt än Tommi Vaiho iaf.

Stream på länken också när matchen börjar för dom som behöver.
 

Namn: Bjorken128   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:44:00
 Fick en bra känsla nu när jag såg Difs elva... Offensivt lag, och JO som mittback. Vi kommer få ytor att använda för KO, Goitom och Tarek mfl...

Kom igen Gnaget!
 

Namn: aikistrano   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/35789/Djurgarden_IF_vs_AIK_--
Sänt: 2018-10-21 14:44:00
 Stream 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lycka till bröder!!

Som "vanligt" ses matchen från "sackosäcken" på min 65" - Gnaget-tv'n. Har stängt in mig och sagt till min familj, stör ej. 1 liter Tuborg Guld har runnit ner.

Nu kör bussen, som man säger här.
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:39:00
 Johannesson dömmer matchen istället för Strömbergsson. Bu eller bä? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:38:00
 Plastapa ställer upp med ett väldigt offensivt lag idag ändå. Inget att förlora direkt. Fan hoppas som sagt vi sätter dom på plats! Men en felaktigt/billig straff på slutet till oss och en 1-0 vinst funkar fint med. Poängen är att jag skiter hur det ser ut bara vi vinner!

Småläskigt med Eddahri. Enligt både Alex & Stefan så (deras bedömning av en som dom känner mycket bra) så en av ligans bästa i en mot en situationer. Extremt ”avig” och tidigare gjort mycket poäng i AFC tidigare. Får hoppas Alex får backup där av Sundgren samt kanske ligger tätt på honom.

Hem med Lennart!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
VincentS

För att Hammarby eller MFF ska missa Europa. Och för att dom möter båda Hammarby och Norrköping i slutomgångarna. Så dom håller motivationen uppe om vi skulle behöva.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:30:00
 Ja Isaksson spelar inte bekräftar Sportbladet 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:27:00
 Isaksson skadad på träningen? 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:23:00
 Almshfot

Vi får vara tacksamma över att du inte tränar AIK i så fall!
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:22:00
 Drömde att Jordan Larsson blev utvisad mot Kalmar, och att de bara fick med sig 1-1. Inget om derbyt dock. Kanske lika bra det. 

Namn: VincentS   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:16:00
 Varför är det bra om bk röv vinner..? 

Namn: Almshfot   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 14:10:00
 Tycker att det är fel att starta med Larsson, kommer inte tills sin rätt på plasten, bättre att köra honom mot nöffnöff. 

Namn: joos   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:57:00
 Bra om Häcken vinner idag. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:55:00
 Jag vet inte varför, men jag hade fått för mig att Milosevic var avstängd den här matchen.

Så i går innan jag skulle sova så låg jag och kontemplerade kring vem som skulle ersätta honom. Sundgren? Panos?

Nej, usch. Skönt att jag hade fått det hela om bakfoten.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:55:00
 Apan Eriks medverkan var osäker enl 08-fotboll senast. 50 % chans enligt Björn.
Kanske ngn här som har andra fakta ?
 

Namn: Vintervägen   Visa profil  
Hemort: Ekerö
Sänt: 2018-10-21 13:54:00
 Enda insläppta målet i år i ett derby var hemma mot bp. Låt oss hålla rent lakan mot hifdif hela säsongen. 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:51:00
 AIK:s startelva i derbyt mot Djurgården: Linnér – Milosevic, Karlsson, Jansson – Sundgren, Olsson, Adu, Larsson, Lindkvist – Elyounoussi, Goitom 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fyra raka derbyvinster är alltid segerreceptet nummer 1 för ett guld och en magisk säsong.

Ingen plump i protokollet nu. Må vi få en ny form av Mutumba/Flavio-klassiker en ny guldvittrande sen höstdag 2018.
 

Namn: Ramen   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2018-10-21 13:35:00
 När kommer marschen fram till Tele2? Vi tänkte gå ut från krogen och se när de ankommer. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:27:00
 hoppas bara inte vi har halva laget borta mot mff, domaren får gärna hålla i korten.

 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:24:00
 Efter tre delar av högskoleprovet, ger jag upp. Kan inte tänka mig att missa matchen! Framåt Gnaget!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:22:00
 #23 hesgoal.com streamar matchen 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:21:00
 BB,

Ja, KO är verkligen alldeles för bra för Allsvenskan. Han är lika stor MVP för oss i år som Vadde var 92 och Obolo 2009.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 13:01:00
 Befinner mig i Miami, och missar möjligheten att se matchen på plats... kn någon bistå med stream? 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 12:51:00
 När Pertan äntligen kysser sitt klubbmärke vill jag vara på plats.

Spelare kommer å går, legender består.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 12:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hoppas må som en jävla kung om några timmar.

Kom igen nu Gnaget!
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 12:37:00
 Fan vad skönt det vore med en seger idag, utan att behöva tänka på matchen mellan kff-peking, bara se den utan att vara nervös 

Namn: jmt_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 12:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pga sjukdom säljes en biljett till klacken för inköpspris. PM.
 

Namn: Pyromanerna från huvudstaden   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 12:26:00
 Om någon har en biljett över så tar jag gärna den. Sent ute, jag vet. PM 

Namn: DeÄrDax   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 12:20:00
 Om någon har en biljett till nedre eller övre så är jag tagare. PM 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 12:00:00
 Mot Medis. Nu tar vi dom!!! 

Namn: Sol-nAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 11:58:00
 Ishi#24
Du har alldeles säkert rätt om Jonas Olsson..

Blir intressant att se Eddahri ..stora ord i bajenbladet..jag gissar på att han kommer överladdad och dribblingssjuk .. tappar boll och ger oss sköna spelvändningar .. he he
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 11:57:00
 God dag serieledare! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 11:52:00
 Tippar på att plastapa kör 4-3-3 mot oss precis som dom gjorde mot vraken och med Erik J som CM/DM då han gjorde en lysande match. Tror deras startelva kan bli:

Isaksson

JUL-Danielson-J Olsson-Augustinsson (Samma försvar som vinsten mot vraken med 3-1)

Walker-Erik J-Ulvestad (samma mittfält som vinsten mot vraken med 3-1)

Bärkroth/Eddahri-Badji-Mrabti

Blir nog en jävligt tuff match idag. Som vanligt/oftast vid derbyn och speciellt när plastapa lär vilja sätta käppar i hjulet för oss. Fan hoppas jag får fel och att vi vinner stabilt.
 

Namn: danken   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 11:43:00
 Söker biljett till nedre. PM 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 11:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
jonas olsson lär väl inte spela? varit petad senaste tiden efter sina uttalande och lär inte förlänga efter säsongen.

aporna lär spela 4-3-3 möjligen 4-4-2,m Une larsson och danielsson lär vara mittbackar och erik johansson lär spela på mittfältet med mrabti och ulvestad.

bärkroth bajdi eddhari och som anfallare vid en 4-3-3.
 

Namn: Sol-nAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 11:37:00
 Hög fin press på Erik J och Jonas O .. Få blårändernas lilla skara följare bli ännu förre!
Kör över dem så att mina förvirrade kollegor på jobbet håller sig hemma i morgon!
Framåt stolta AIK ! Mot Lennart!!
 

Namn: Tortue   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 11:21:00
 AIKBIIIIIRAAA 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 10:56:00
 Idag tar vi över deras kissluktande pundartillhåll och för några timmar ger det ett raster av guld, solsken, styrka och tradition.

Sjung högt, stå upp, visa vilka som är huvudstadens försvarare!
 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 10:51:00
 Söker biljett till matchen. Nedre eller övre.
PMa!
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 10:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Idag har vi chansen att förlänga vår förlustfria allsvenska derbysvit mot Djurgården, börja låsa igen dörren bakom oss och framförallt ett bra läge att spela till oss en guldmatch hemma mot Malmö FF. Fyyy fan vad gärna jag skulle vilja se det bli en guldmatch! Dels för att de fått fira mot oss (hos oss), dels för det där förnedrande applåderandet förra året och dels för att det är den största matchen i övrigt på året (framförallt för mig som bor i Malmö). Men också för att jag inte vill ha ett avgörande i Östersund!

Må det ske!

Krossa Djurgården!

Sjung i alla lägen!
 

Namn: Stridaho   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:44:00
 1891
Kapaciteten är ca 25.000 enligt Dif, detta på grund av ståplatsreducering och avspärrningar. Men det verkar ändå inte bli slutsålt. Just nu finns det ca 800 lediga biljetter. Majoriteten är på deras övre klack och aktiva sittplats (575).

OBS! Det finns ca 80 sittplatsbiljetter på sektionerna runt våran klack. Kostar 260:-/st. Köp upp! Vi kommer köra över de både på plan och läktarna.

Platserna i vår kurva har dykt sedan igår kväll (vilket var senast jag var inne och kollade samtliga lediga platser).
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:41:00
 Två biljetter till Norra övre säljes pga jukdom.
200:- styck. Skicka PM vid intresse.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:36:00
 Intressant är ju att Bilal Hussein är tillbaka, kanske för att säsongen med Vasalund är slut men ändå, det är lite framtid där. Kanske blir ett inhopp till och med. 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:30:00
 Ja, nu är det väl bara Ekstrand (kanske Panos) på bänken som kan tänkas komma in och stånga för att försvara en ledning, likt så Avdic gjort tidigare. Kan vara extra viktigt mot Dif som har många starka spelare i luftrummet. Hauksson är visserligen också bra i luftrummet, men har tyvärr sett desto stabbigare ut i spelet överlag. 

Namn: danken   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:19:00
 Om ni har en biljett över till nedre så köper jag den gärna.

PM
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:19:00
 Märkligt att Ekstrand går före Avdic i truppen kan jag tycka, kanske är sjukdom/skada dock. 

Namn: Tortue   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:13:00
 Söker en biljett till nedre etage åt en vän
PM
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:12:00
 Dörrvakten Avdic inte med i truppen 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 09:01:00
 Sir Jonas

Just det, vore ju nästan synd.
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 08:31:00
 Robbo,

ja, som jag skrev i mitt första inlägg om detta.
 

Namn: Robbo   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 08:24:00
 Sir Jonas,

Nja. Då måste väl även Bajen tappa poäng mot Kalmar hemma...
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 08:01:00
 lillmackish

Kalmar hemma testade man det, vinst 1-0. Minns inte hur det såg ut direkt
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-10-21 07:48:00
 Bojansfulamusche,

vi kan vara mästare INNAN matchen mot Malmö om Norrköping bara tar en poäng de två närmaste matcherna om vi vinner idag.
 

Den här sidan har laddats 96635069 gånger sedan 1999-09-14