Kategori:

Just nu är det 330 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/lorentzson-bryt
Sänt: 2015-07-31 15:16:00
 Lorentzson bryter kontraktet med Åtvidaberg.


Avd: Övrigt
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 15:06:00
 Ändå intressant hur man tänkt nu med Nisse. Just som vi då har tre vänsterbackar. Har man tänkt Jos och Nisse centralt blir jag lycklig. 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 15:00:00
 JH74> Vi har ju redan värvat en ny vänsterback samt har Nisse, dessutom förlängde precis låneperioden säsongen ut. Vi har alltså 3st vänsterbackar men vara en högerback dvs Haukur. Sauli är mittback men har slängts in till höger vid skada och Pavey är ju mittfältare.
Alltså bedömer man att inte HH håller så bör man värva en ny.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:57:00
 Sauli´s bästa match var iofs som högerback i även hans första match borta mot IFK, ja fram tills han blev utvisad i varje fall, kan vara värt att prova igen, det kan knappast bli sämre än nu. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:51:00
 JH74:

Sauli är väl ändå inte högerback? Han har spelat på positionen typ 2 matcher totalt och är LÅNGT ifrån spelduglig på positionen.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=9510
Sänt: 2015-07-31 14:48:00
 JH74

Du vet väl om att Pereira har förlängt låneavtalet med oss säsongen ut?

Och Sauli är inte högerback i grunden, HHH är riktigt usel och Pavey håller inte defensivt på den positionen... Klart att en ny högerback måste in.
 

Namn: JH74   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:42:00
 Med tanke på att vi har tre högerbackar under kontrakt, Sauli, Haukur och Pavey, verkar det väl föga troligt att vi värvar en fjärde? Eftersom det varit helt tyst om Pereira så antar jag att han är på väg bort och då är det väl mer lämpligt att värva en vänsterback.

Om det var något som var tvunget att bli bättre i år så var det försvarsspelet. Men flera skador - och som följd därav - olika backuppställningar varje match är det omöjligt att skapa den stabilitet vi hade behövt. Lägg därtill att varken Carlgren eller Stam har imponerat vilket visserligen kan bero på att muren framför dem är full med hål. Att gå in i säsong med Perta och Sonko som första mittbackspar var minst sagt naivt av BW, eller inkompetent, om man vill vara elak.

Förr har jag varit lite skeptisk till alla som bara skriver "vi har inget grundspel" eller "saknar en spelidé" men nu blir jag mer och mer benägen att hålla med.

För att uttrycka det enkelt anser jag att vi har väldigt många bra fotbollsspelare men vi har inget bra lag. Jag kanske inbillar mig men jag tycker mig inte se någon riktig lagmoral, kämpaglöd, om ni så vill. Visst ser man det i enskilda spelare i vissa moment men inte hos alla och inte särskilt ofta. Jag saknar det där kollektiva nu-kör-vi-mentaliteten. Vi har i många år haft väldigt starka profiler och individer i laget men det i sin tur ställer väldigt höga krav på lagledning och det ser inte jag hos oss idag. Jag har inte sett det sedan 2009. Då precis som nu var laget fyllt av spelare av olika nationalitet och olika åldrar och erfarenheter och många med ett ego stort nog att fylla planen själv. Men det funkade då, på grund av en stark ledning. Jag ser i stort sett alla matcher i Allsvenskan och framförallt i lagen framför oss går det att se en helt annan lagmoral, en annan en-för-alla-alla-för-en-mentalitet än hos oss.

I år tror jag att vi får koncentrera oss på att försöka komma före Dif vilket kommer bli svårare än många tror. Och den enda lagdel jag skulle vilja att BW koncentrerar sig på är tränaren och sin egen roll.

Som vilket näringslivskonsult som helst kan berätta för er så är det största misstaget du kan göra som ledare att omge dig med ja-sägare. Att en sportchef och en tränare måste dra någorlunda jämt är självklart men är det verkligen så lämpligt att de är de bästa vänner? Som exempel kan vi ta värvningen av Brustad. En mycket duktig fotbollsspelare utan tvekan men en djupledsspelare som är helt beroende av just djupledsbollar. Nu är ju problemet att vi inte spelar djupledsbollar och då tänker jag att den värvningen kanske inte blivit av om, låt oss säga Alm, ifrågasatt valet av spelare eftersom han inte passar in i vårt grundspel som vi, i alla fall enligt Alm har. Jag har svårt att såga fotbollsspelaren Brustad men kan inte förstå värvningen av honom. I Gävle hade han gjorde 15 mål vid det här laget.

Jag vill ha en tränare som har en tydlig bild om hur hans lag ska spela och hålla det spelet, oavsett motstånd och hemma/bortaplan. Jag vill ha en tränare som är tydlig med vilka spelare som passar in i hans spelidé och en sportchef som på bästa sätt ger honom de spelarna. Det tycker inte jag att vi har idag. BW hittar en bra spelare till bra pris och köper, vare sig han passar in i vårt spel eller inte och Alm accepterar. Då drar jag slutsatsen att antingen accepterar Alm att han blir överkörd av BW eller så har han inte en aning om hur han vill att vi ska spela. Eftersom Alm ändå är väldigt intelligent tror jag mer på det första alternativet.

Vem denne tränare skulle vara överlämnar jag till er mer kunniga experter.

Trevlig helg på er!
 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:35:00
 Drivs av Bert Milton, se om du kan haffa lite aktier eller Barca-kontakter. 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:33:00
 resse.. finns en sportbar som heter La Puta som ligger lite utanför malaga.. prova där. 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:30:00
 Någon som vet en sportbar som visar allsvenskan i Malaga?

Alternativt internet man kan köpa för att streama matchen AIK -Apa!

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/site/news/54191
Sänt: 2015-07-31 14:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Såg att Ellos gjort klart med en ny högerback som även kan lira mittback. Niklas Gunnarsson, norrbagge, från norska topplaget (ligger tvåa i ligan) Vålerengen. Verkar vara en bra värvning.

Edit: Lån med köpoption tror jag att det är.

Avd: Övrigt
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:13:00
 Justice

Aldrig tror jag. Inte alls varit lika bra i Sirius i år som förra året. Är ju 25 bast också så vem vet, utvecklingen kanske har stannat upp lite där.
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 14:00:00
 bladimirs brorsa> Det flög in saker mot planen från Västra igår som också lär rendera i böter. 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 13:35:00
 När signar man Stefan Silva? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 13:35:00
 Jag skulle vilja påstå att Pavey är något snäpp snabbare än Blomberg.

Däremot är han inte speciellt bra defensivt, den gode Pavey. Det är varken Haukur eller Blomberg heller, för den delen.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 13:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ANALYS:

Blomberg betydligt snabbare än Pavey? Tveksamt.

Sen väntar jag fotfarande på att få se den där omtalade högerfoten. Har tex inte sett ett enda vettigt inlägg från Blomberg på jag vet inte hur länge..
 

Namn: ANALYS   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-07-31 13:24:00
 Självklart måste vi köpa en högerback innan fönstret stängs, hoppas BW jobbar hårt med denna fråga. Skulle jag vara Alm så skulle jag testa Blomberg på hb/självklart testa först på träning/. Han har en bra högerfot och är betydligt snabbare än Pavey. Pavey är en riktig krigare och säkert har AIK-hjärta men på vår nivå räcker han inte till spelmässigt möjligen som inhoppare på ymf. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 13:21:00
 Mr. Brett

Tar BW in en ny HB som är klar för start 11:an vore det kanon, gör han det inte får jag mer känsla att han inte vill erkänna att Haukur just nu iaf inte är en startspelare.
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 13:11:00
 arbogagnagaren

Det är självklart en öppen fråga om vad "reparera" betyder i det här sammanhanget men eftersom det inte går att få det gjorda ogjort handlar det om att i spelartruppen komplettera det som inte har fallit väl ut under våren. Då har vi alltså precis fått in en PL-meriterad mittback och en offensiv spelare som precis varit ligavinnare, båda AIK-profiler.

Konkurrensen på mittbackpositionerna är numera sund med Jos och Pertan (olyckligtvis skadade) och en utmanande Sonko där bakom. Det stora frågetecknet är alltjämt högerbacken men min gissning är att vi kommer ta in en etablerad spelare på den positionen innan fönstret stänger.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 13:05:00
 http://svenskfotboll.se/superettan/person/?playerid=6256

värva nu
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FlavioObolo

Ja det måste det, annars är denna säsongen över strax efter "halvtid" vilket är en total jävla katastrof och vilket BORDE resultera i ett gäng uppsägningar.

Men äsch, kompisgäng du vet.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:42:00
 Måste väl ramla in en ny högerback innan fönstret stänger?
Katastrof.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:41:00
 Mr. Brett

Vad iff iff gör bryr jag mig inte om.

Klart att en sportchef inte lyckas jämt men ska han sitta kvar för att det gick bra tidigare?
Ställde frågan och sen undrar jag om det blir bättre med en ny sportchef och det kan ingen svara på, det måste prövas isf.
Alm får ta mesta skiten men det är BW som ger han verktygen att jobba med.
På vilket sätt tycker du han har reparerat vinterns transferfönster?
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:39:00
 De miljonerna vi spelat in i EL i år (Var det inte ett par miljoner?) borde inte ha budgeteras innan säsongen va? 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:26:00
 arbogagnagaren

Det måste finnas utrymme för att misslyckas. En sportchef prickar inte rätt med samtliga spelare. Tycker du Daniel Andersson ska ersättas i MFF för att Tobias Sana floppat, att de båda profilerade norrmännen inte ens är startspelare längre och att Rasmus Bengtsson ser ut att ha sina bästa år bakom sig?

Wesström har beviserligen ett gott öga för att se vilka spelare som kan utvecklas i AIK:s verksamhet, det skvallrar om inte annat närmare 40 miljoner i eget kapital. Och som sagt är han i god väg att reparera vinterns sämre transferfönster.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:19:00
 Kan det vara så att BW och TA har kört "fast" i sina spår?
Oftast om man tror på en linje kör man stenhårt på den, även om det blir några snedsteg.
Kanske en ny sportchef före en ny tränare??
Sen om den sportchefen vill byta tränare så går han säkert på en annan linje?
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:04:00
 Hur mycket vi än investerat i truppen så kommer det kännas som ett par steg tillbaka utan Henok i truppen nästa år.

Räknar ju kallt med att han försvinner. Han är för bra och för smart för att tacka nej till det han kan få utomlands.

Blir nervöst och se vad BW / Tobias hittar som ersättare.
Kan ju faktiskt bli vad som helst?

Ritorpsdrutten / Största intäkterna är förmodligen kvalpengarna från Uefa och där borde vi vara uppe på fyra millar inkl detta kval mot grekerna. Men då finns det ju kostnader också.

 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:03:00
 jahapp, vi fick 5000 euro i böter för att nån kastade ett glas från vipläktaren mot shirak.. och ni säger att norra förstör AIK? 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 12:01:00
 Det ser ut att gå bra för Daniel Sundgren i Degerfors.
Hade kollat med Degerfors om vi kunde låna in honom resten av säsongen medans dom får låna Hauksson.

Har BW koll på Sundgren ?
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:55:00
 Kan någon kunnig forumskribent försöka dissekera de tänkbara intäkterna för AIK från en match som den igår med 9-11k åskådare? 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:45:00
 Har AIK någonsin varit rikare?

Om man mäter rikedom i eget kapital så har det sett ut enligt nedan sista åren:

Eget kapital per sist Juni
2007: 14m
2008: 25m ( 14m via *Summa förmögenhetsförändringar exkl transaktioner med ägarna*)
2009: 9m
2010: 13m
2011: 12m
2012: 25m
2013: 22m
2014: 11m
2015: 26m (per sista mars)
2015: 35m (per dagens datum enligt min gissning)

Per sista mars 2015 hade vi ett eget kapital kring 26m vilket även är det högsta i vår historia. Resultatet i Q2 2014 landade kring noll. Avseende Q2 2015 tror jag vi kan räkna med ett nollreslutat, i jämforelse med fg år har vi ett extra derby plus försäljningen av Panos i årets Q2 vilket motverkas av svikande publiksiffror i serielunken. Jag tror att vi gör runt 0 i Q2an 2015, om det stämmer landar vi runt 26 i eget kapital per sista Juni 2015. Det är innan försäljningen av Nabbe (som vi kanske fick 15m netto för, sen fick nog Ishi/Jos runt 5m totalt i sign-on sa ett Eget Kapital kring efter det ligger nog runt 35m per dagens datum)

Hela syftet med att AIK ska vara rikt är att öka truppens kostnad, är det möjligt idag?

Personalkostnader (H1)
2008: 30m
2009: 28m
2010: 28m
2011: 26m
2012: 31m
2013: 31m
2014: 32m
2015: ? (gissar runt 34m, Q1an 2015 18.2m vs Q1an 2014 16.8m, ökning med 1.4m)

Som det ser ut nu så skulle vi ha råd att öka personalkostnaderna/truppens kostnader i några år, vi har tillräkligt med eget kapital för att backa i driften.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:28:00
 Det säger en del när man hämtar in en spelare som Pereira från en lägre nivå och lyckas ändå prestera i AIK som är den enda som hållit nivån tillsammans med NEJ.

De mest framgångsrika spelarna har kommit från närområdet, RQ,Milosovic,Nabil, mfl.

Sen förändringar blir inte alltid bättre, titta nu på HHH,Pavey, de får Lorenzon att framstå som Marcelo i RM, saker blir inte alltid till det bättre när dom ersätts, det kan bli samma sak med Alm också.

Tycker scoutingen ska hållas i närområdet där man har bra koll på vad som händer, samt på okända marker, i år har många värvningar misslyckats, förhoppningsvis kan vi skaka av oss några av dem och hitta tillbaka på spåret till nästa år.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:26:00
 Jag har backat från det om Annan och bett om ursäkt. Jag får krypa till korset, ska ju inte uttala mig om transfern. Tycker bara att man ska kunna få in en bättre högerback, förstår inte vad de sysslar med. Men ska inte uttala mig mer om transfers =) 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:20:00
 FlavioObolo

Du har lovat att sluta uttala dig om transfers om du inte hade rätt i att vi hade värvat Anthony Annan för ett tag sen. Han är ju enligt dig helt klar. Kan han spela högerback?
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:19:00
 Dave Myrie har jag sett spela för Costa Rica mot El Salvador i Gold Cup i år. Även sett han spela hela träningsmatchen mot Paraguay i år (0-O) Såg honom även i Copa Centroamerika föregående år. Följer Costa Rica ganska slaviskt sen Borges anlände. Finns bra spelare som kostar lite i förhållande till sin skicklighet. 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför är det så viktigt att komma topp tre i allsvenskan som alla säger att vi ska fokusera på nu!? För att nästa år kvala och komma oförberedda och till Europamatcherna igen? Två år i rad nu har vi slängt bort europachansen på slarv och dåligt taktiskt genomförande. Förra året fick Sam oförklarligt plötsligt spela och slängde in två kassar mot skruttmotstånd. I år läger vi allt ansvar på en avdankad truppspelare

Nej nu när vi är ute ur europaspelet och vi har 5p upp och samtliga topplag efter Peking på hemmaplan så måste givetvis målsättningen vara att vinna serien! Allt annat blir ju bara kosmetika. Till att börja med kan vi se till att börja vinna på bortaplan med start mot Peking. Klarar vi inte det kan vi istället fokusera på att hålla nedflyttningsstrecket borta, sälja lite spelare och bygga ett nytt lag med ny tränare inför nästa säsong. Förhoppningsvis utan spelare som måste träna sig i form över en halv säsong när vi redan har världens längsta försäsong.

Men som sagt 5p upp till 1:a platsen så full satsning mot SM-guld!
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kolla cv:et, historik. Är han inte skadad och i bra form går han utav tvekan rakt in startelvan som högerback. Speciellt med tanke på hur svaga spelare som huserar där. Bra spelare anpassar sig snabbat och han har även lite ålder/rutin. Det är inte direkt en tonåring från Afrika som aldrig varit i ett annat land som skeppas över.

Jag har sett honom på tv, ja.
 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:12:00
 >>>SiggeSluk
"finna Eero", det var ju rätt finurligt skrivet.

Det är väl i övrigt bara att tacka grekerna för att de gav oss facit på vad vi behöver göra och vart vi står någonstans.

Det är väl som övriga har konstaterat bara att inse att Pavey och Ferreira blev rejält avslöjade som ytterbackar igår och att Noah har något år kvar för att kunna växa in i tröjan. Själv tror jag på Haukkur eftersom han har potentialen och framförallt åldern framför sig vilket torde göra att han kan utvecklas en bra bit framöver. Tycker absolut att han inte varit så dålig som många tycker, i detta läge borde han vara given som högerback.

Att vårt anfallsspel helt saknar spets utan Goitom och Nabbe blev ju rätt tydligt också. Bangura är ju fin att få att hålla bollen när man längtar efter längre anfall, men när man vill ösa på och trycka in bollen i nätet så stoppar han upp och kladdar istället.
Brustad? jaaa, vad ska man säga? Kanske han inte ska spela anfallare, kanske han ska slicka kanten istället.

En positiv sak är ju ändå att jag tycker vårt mittfält håller hög kvalitet. Kombon Ishi, Ofori och Dickson är ju rätt högklassig. Detta i kombination med den som har bäst form av Elisasson, Blomberg och Lundholm torde ju hålla en lång väg. Ishi är fan ren klass! Satt och kollade på honom lite extra igår och han tillför verkligen asmycket till laget.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:11:00
 Kingpin : håller med. frågan e dock hus Alm resonerar? kommer saletros få starta?
Angående Blomberg på högerbacken. Har vi inte fått nog nu av mittfältare i backlinjen? Dom håller inte defensivt . Spela HHH eller skaffa in en ny.
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:02:00
 Gnagare2000

Men det är precis det han har börjat göra med värvningarna av Jos Och Ishi. Vinterfönstret 2015 är (med facit i hand) BW:s svagaste i mannaminne men vi har fått in precis rätt spelare för att göra en bättre höst, och förhoppningsvis får vi även in en ytterback för vilken Haukur kan vara backup samtidigt som Pavey får sikta in sig på att vara inhoppande högerytter.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 11:01:00
 FlavioObolo

Med all respekt, lägg ner FM-spelandet. Ska en högerback in så ska det vara en välscoutad sådan, en som spelar kontinuerligt och gör det bra. En som inte behöver acklimatisera sig som dom flesta utanför Europa behöver göra. Jag hoppas på en högerback från den danska eller norska ligan. Känns som att man kan hitta guldkorn där. Men kommer nog kosta lite...
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:58:00
 FlavioObolo
Hur mycket har du sett han spela?
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.com/dave-myrie/nationalmannschaf
Sänt: 2015-07-31 10:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
http://www.transfermarkt.com/dave-myrie/nationalmannschaft/spieler/111898

Vore en bra och stabil värvning?

Dave Myrie

Avd: Costa Rica.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Håller med, full fokus på AS nu och topp 3 minst.
Det är bara 2x3p som är godkänt i kommande matcher nu.
Tror inte Janne Andersson darrade av skräck igår.

En sak jag inte begriper, springer spelarna i andra ligor snabbare än spelare i AS? Vet att det är en sjuk fråga men när man såg deras omställningar känns den berättigad. Fatta hur livsfarliga vi skulle kunna vara med Brustad om vi också kunde slå några snabba bollar rakt fram vid bollvinst.

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:43:00
 BWs värvningar inför säsong betygsatt 1-5:
Brustad: 1, bland den sämsta anfallaren jag skådat i AIK.
Haukur: 2, jag tycker trots allt man ser potentialen, men att satsa på honom som förste högerback är katastrof.
Etuhu: 2, han har börjat visa mer och mer, men faktum är att han varit värdelös större delen av säsongen.
Blomberg: 2, fick oförtjänt bra kritik till en början och visar nu att han är relativt medelmåttig. Skulle han inte ha en bra högerfot?
Pereira: 3, det faktum att han känns som den bästa värvning en säger en del om de andra.

BWs vinter fönster är med andra ord riktigt svagt och han bör göra sitt yttersta för att reparera skadan nu i sommar.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:31:00
 solnajojje

Jag hade spelat Ishizaki i mitten tillsammans med Ofori.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:27:00
 Med största sannolikhet är vi ute ur EL (grekerna förlorade visst inte en enda hemmamatch förra säsongen), bara hoppas vi kan nå målsättningen topp 3 i Allsvenskan nu. Vi måste börja med, som det har klagats på lääääänge nu att tighta till försvaret. Ett lag bygger man bakifrån. Förhoppningsvis blir det bättre med kanske Pertan & Jos då pertan är bättre med en ledare bredvid sig. Frågan är om BW ska värva en ny högerback då varken HHH eller Pavey håller där (tycker jag iaf) eller om man ska satsa på Blomberg där, men kanske inte säkert att han lyckas där heller eller ens vill spela där. Två grymt viktiga matcher som kommer nu, Peking borta och derby mot plastapa. Två matcher vi bara inte får torska... 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:20:00
 Skadorna till trots det som jag tycker framgår med all tydlighet är att vi inte har något grundspel att falla tillbaka på och därmed ej heller nån grundtrygghet. I ett lag som har detta kan man trots skador ändå få bra prestationer av ersättarna därför att dessa går in i systemet och vet hur de ska agera i relation till övriga i enheten och i spelet i stort. Ersättaren kanske tacklar sämre, bryter mindre och hoppar lägre men är i alla fall i rätt position när så sker.

I AIK är det tvärtom. Här känns det som att om vi införskaffar bra spelare så kommer dessa att lösa sina uppgifter genom sin kvalité vilket kanske funkar om vi pratar kvalité typ Barcelona men absolut inte i Allsvenskan
och verkligen inte med reserverna på banan. Nej då blir det snarare som igår eller senaste derbyt där vi trots en säker 2-0 ledning agerar panikslaget hela andra halvlek och inte en gång verkar ha en plan för hur vi ska spela eller agera.

Och sen ska BW ha en rejäl skopa kritik. Det är hans val att köpa in chansningar från Island, det är hans val att hålla på mittbacksvärvningar till sommarfönstret och det är hans val att sälja Panos för en struntsumma och det i ett läge när Panos var vår viktigaste spelare. Tycker det säger det mesta om hur han skött sig när vi nu lånar in en habil superettanspelare till backlinjen varvid alla drar en suck av lättnad. Ja han är bra men att han ska vara en frälsning, det är ett underbetyg.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:20:00
 Frågan nu e vem spelar på mitten på söndag då Dickson e avstängd? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:12:00
 Och vad hände med Costa Rica-satsningen? Skön betald semester eller? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:10:00
 Ackerman har i alla fall inte rosat marknaden med några extraordinära fynd. Vet inte om han var inblandad i att finna Eero.

Men laget kommer aldrig någonsin bli bättre än sin scouting. Surt att plastapa med sina ekonomiska begränsningar lyckas bättre än oss numera. Nån hos oss som sitter proppmätt och tycker dem gör ett bra jobb?
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:10:00
 Känner i hela kroppen att vi vinner med 2-0 på söndag. 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 10:09:00
 Köp en högerback av kvalite, låt JOS tillfriskna fort. Bland det viktigaste just nu. 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Hemort: söderort
Sänt: 2015-07-31 09:58:00
 Lyssnade på ABs podd med Laul och Månsson igår innan matchen och de sa en del intressanta saker, men det Månsson tryckte hårdast på var att AIK verkligen behöver värva en högerback och en smart striker bredvid Goitom. Det är ju inga nya tankar här på forumet, men det var väldigt tydligt igår hur tunna vi är på de två positionerna.

Drog fö med en nybliven solnabo på sin första match igår och Ofori kunde hon inte sluta berömma samtidigt som hon var minst imponerad av Bangura. Alltid intressant att få höra hur ett par färska ögon bedömer laget.
 

Namn: pettan69   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 09:51:00
 För övrigt håller jag med många av er, vår backlinje håller inte. Ett klart underbetyg till BW. 

Namn: pettan69   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 09:50:00
 Ofori avstängd i returen mot grekerna. Då är han i allafall utvilad till derbyt. Vila fler i returen tycker jag. Känns kört och derbyt är oerhört viktigt att vinna (förstås)
Naiv taktik igår förresten, vårt försvar blev avklätt av deras snabba omställningar. Hade man scoutat detta lag......? Svår match på söndag mot Peking men revanchlusta efter igår borde ju finnas i multum!
 

Namn: Coach   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 09:48:00
 Hjärtat vill verkligen tro på Sonko, men det här håller inte. Igår är han vid första målet inte i närheten av sin anfallare trots att det är en lååång kantlöpning som föranleder inlägget (bolltappet av Pavey/Blomberg är klantigt men borde enkelt ha reparerats av Sonko som har EN gubbe att markera eller att gå på boll, han misslyckas med bägge). Vid andra målet blir han pinsamt enkelt bortfintad av två enkla överstegsfinter utan hög fart framåt. Vid tredje målet är hans försvarsspel uselt och straffen/utvisningen är bara klumpig. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 09:48:00
 Vad är chansen att BW erkänner sitt misstag och signar en ny högerback? Tror han hellre avgår. 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 09:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
NEJ - JOS - PERTAN - NY (klass, topp AS)

PereiraKpozo -Sonko - Sauli - HHH/Pavey

Hejdå till Pereira och Pavey efter säsongen, rimligtvis.

Sådär kan det se ut om man vill ha hyffsad kontinuitet, mer balans och ökad kvalite.
 

Namn: ANALYS   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-07-31 09:31:00
 Är mycket orolig inför Peking matchen. Vårt försvar är alldeles för långsamma och missar tyvärr ofta i markeringsspelet. Peking spelar ett snabbt och rörligt anfallsspel som passar nuvarande försvarslinje dåligt. Bajen kom undan billigt senast i Tele2, målvakten gjorde en stormatch och höll siffrorna nere. 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 09:21:00
 Om jag ska sammanfatta gårdagens batalj med ett ord så blir det - klasskillnad.

Det vi har i en spelare, dvs Goitom, har dom i nästan hela XI och en del spelare på bänken. Jag tror att det hade blivit ännu tydligare att se om grekerna inte fått in så tidiga mål, och även att detta var deras tredje tävlingsmatch och för året då deras säsong inte börjat än.

Det märktes i bollbehandling, tempo, snabbheten från reaktion till aktion, mobiliteten med boll. Ja, mer än så faktiskt. I Atromitos kan alla "spela" fotboll. I AIK är det bara Goitom som kvalar in där, tätt följd av Ishizaki, Ofori och möjligt Nisse.

Det skrämmande är att i detta möte ställdes den notoriska toppklubben med kanske Sveriges mest krävande fans mot den lilla Athen laget som spelar i skymundan och egentligen aldrig är med och ens slåss om Europaplatserna, men ej heller åker ur.

För att sammanfatta detta kort. Svensk fotboll ligger efter.
 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 09:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tänker på diskrepansen mellan att vara dominerande i Allsvenskan och inte sättas på så hårda prov defensivt.

Sedan ska vi plötsligt vara jättestarka bakåt i Europa där vi inte längre kan väntas föra matcherna.

EDIT: På hemmaplan.
 

Namn: Jermuk   Visa profil  
Länktips: http://www.dn.se/nyheter/varlden/han-ar-den-sista-av-sitt
Sänt: 2015-07-31 09:00:00
 Elva dagar kvar! Är ni laddade?

Annars går man i väntans tider i Kina och i Vietnam och längtar efter att få sno hornet och få fart på potensen.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det faktum att Pavey nu är ordinarie högerback är inget annat än en kvitto på Wesströms misslyckande på den positionen.

edit/
Jag hade till sist lyckats förtränga Falkenberg borta, nu får jag börja om igen ...
 

Namn: mutad   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:44:00
 helt ratt om dickson, kommer utan tvekan bli en viktig kugge i host. skicka fribeljetter till tele2 till alla hatare sa kanske vi tillats slippa dessa oerhort ledsamma stamningsdodare bland oss. tragiskt och forodande for vara chanser till forandring mot en stark enad supporterskara.

helt sanslost hur mycket skitsnack folk vraker ur sig mot en egen spelare som sa uppenbart tar upp en extremt viktig och stor roll. dessa aber till manniskor maste vara helt efterblivna.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:34:00
 mutad

Visst har BW större ansvar än Alm, det är han som ger Alm den trupp han har. Där har BW misslyckats, är kanske ett starkt ord men ser man till Brustad och Haukur så är det så just nu.
Dickson däremot så tycker jag att han kommit in mer o mer och man börjar se den spelaren som man vill ha.
Att Eliasson inte är en startspelare tycker även jag är konstigt.
Jag har börjat gnällt på Alm i år, han kanske är en bra tränare men har han "det där" som en del andra har, nämligen att få mediokra spelare bli bättre och kunna lyfta ett helt lag att spela över sin förmåga?
Det har hänt några matcher men klarar han det över lång tid?
 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:26:00
 Svarta hål!
Offrar allt för Gnaget.
Svarta hål!
Ger sitt liv för AIK.
Svarta hål!
Följer älsklingslaget
Å dem sviker aldrig
dem kan man lita på!


 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:25:00
 Fy fan vad kul att besöka Norrköping igen!

Krossa packet! Lär bli fullsatt så ett jävla drag är att vänta från båda håll.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är tur att vi har EC-matcherna - årets enda riktiga reality check.

Det är osympatiskt att vara efterklok och vad-var-det jag-sa... men jag har i ett par år nu påpekat att vi med vår nuvarande "spelidé" tar inte stora utan enorma risker. Bland de riskerna är att missa titlar på hemmaplan och att riskera att åka ur EC mot i princip vilket gäng som helst om inte vissa av våra stjärnor har en riktigt bra dag.

Jag är fullkomligt övertygad om att vi med nuvarande trupp kan ta SM-guldet, men det krävs att vi tar ytterligare många steg framåt för att man ska slippa gå kallsvettig före matcher mot aldrig så modest utländskt motstånd.
 

Namn: mutad   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
med 3 mittbackar skadade, varav 2 som alla dagar i veckan gar fore Sonko, far man anda inse att vi inte hade medvinden som behovs i ett kvalspel mot ett mer erfaret och battre lag. lagger man till att Goitom som just nu ar allsvenskans overlagset basta spelare tvingas starta pa banken sa ar det egentligen inget att snacka om. det hade varit underbart med en vinst idag, men med dessa forutsattningar sa ar det anda valdigt mycket begart.

tragiskt dock att skada hur det hela gick till, jag rekommenderar alla er som missade matchen att skatta er lyckliga och att forsoka att inte fundera pa vad som hande idag, bara se till de forutsattningarna som var och bekrafta att det inte gick vagen. jag onskar innerligt att jag missat denna match... det var bara sorg hela vagen.
eftersom sa anda inte ar fallet sa far man val ta och titta djupare pa vad som egentligen hande, och jag konstaterar foljande:

- pavey bor inte starta nagonsin mer pa hogerbacken mot ett lag som pa forhand ses som en svar motstandare, vilket aven galler matcher som falkenberg borta.

- sonko ska i basta fall vara backup for banken ansalange, men bor pga sin alder och utvecklingspotential helst spela minst ett ar i ngn lagre division dar han kan vara bland de basta pa plan istallet for den samsta.

- vi missar ater en straff. utan att forsoka ga igenom arets alla matcher fran cupen och framat sa har jag for mig att vi dar missade var 3e straff av 4a detta ar?? efter det kommer goitoms straff, som trots att den slas av en spelare som visar en form som av mina ogon aldrig tidigare skadats i AIK, anda ar en riktigt dalig straff (aven om den sitter ja, ska man sla den rakt pa ska den upp i nattaket och inte rulla langs marken dar ett ben kan hanga kvar).

- att vi for andra aret i rad inte lyckas ta vara pa en turlig lottning (med storsta sannolikhet... en match kvar trots allt)

- att ishi ar en ruggigt bra varvning, och utan problem ersatter nabbe

- vad har Alm emot var mest spannande talang just nu? dvs Eliasson


Kenny Pavey ar AIK, han ska respekteras, alltid, oavsett PUNKT. men, hur det kan komma sig att vi trots skadefria hogerbackar (las skadefri hogerback...) inte har ett enda vettigt alternativ att satta in, och darmed tvingas spela en hogerytter som av 99% av alla som har lite koll ser som en i basta fall trevlig bankvarmare och slutminuts pungsparkare ar... ja, riktigt daligt skott. med 34 miljoner i EK, nabbe nysald och ersatt med ett garanterat overskott maste det finnas utrymme, och da kan det bara vara sa att bjorn inte lyckats med sitt jobb. att han pa det akt dit for rattfylla, flyytat ihop med en 91(?) och sjalv gar runt i ett helt vidrigt skagg gor att man skams att han representerar AIK. Detta ar prio ett just nu for mig, Bjorn maste bort och en duktig ersattare maste in, och som INTE REKRYTERAS INIFRAN.

Att Sonko gavs en sa betydande plats i truppen som 18 aring ar ocksa extremt markligt, det kanns som att ngn blivit fartblind av Milo's talang, men han hade faktiskt ngt som Sonko inte har overhuvudtaget, namligen PONDUS som ocksa rakar vara sjukt viktigt for en mittback!!! igen, Bjorn vadfan! visst, man vantade pa Joos, men man kunde ha hittat pa ngt som hallt tills dess!! det kan inte finnas manga som madde bra i varas nar det stod klart hur back konstellationen sag ut, men hur kunde da Bjorn ma bra?!?!
AVGA SNARAST!!!!!!!!!

Har vi ingen given straffskytt? det ar ju olika skyttar varje gang, och varfor har detta inte blivit battre fran i varas da man gjorde bort sig i cupmatcherna? ALM??? ett svar pa denna fraga skulla vara hogst intressant, speciellt for egen del da jag fatt bilden av Alm som en perfektionist som tanker pa alla detaljer och inte later ngn komma undan med slarv.

vad ar det har for fotboll vi tvingas titta pa? varfor later ansvariga for sporten fotboll forfalla till en tragisk sport dar den som fuskar bast belonas mest? jag hatar nufortiden sporten fotboll, inte ens VM ar kul langre. klubbmarket och de svarta trojorna ar den enda anledningen till att slosa tid pa att titta pa skiten, och folk undrar varfor inte laktarna ar mer valbesokta...

fyfan vad vi ska vara glada for att ishi langtade hem till AIK och inte till boras, overlagset bast tills guden Goitom kommer in.
hur Blomberg kan starta fore Eliasson ar ocksa helt ofattbart. Blomberg har varit bedrovlig, medans Eliasson i ett gang matcher nu varit riktigt vass. ett daligt inhopp ar ingenting mot Blombergs vardelosa varsasong, hur tydligt som helst att han inte har att gora overhuvudtaget pa en kant i en guldjagande startelva.

kanns som att man maste ifragasatta Bjorn just nu, jag vill hora vad han har att saga om det som alla sag komma redan for 5 manader sedan nar sasongen drog igang. jag undrar ocksa over hur man kunde overvaga att betala 5 miljoner for att fa over Brustad direkt for 1 ar sedan. kan man inte hitta battre alternativ for de pengarna? det luktar nick mrdja, och clecio poppar plotsligt upp i minnet

att Alm inte spelar Eliasson, men fortsatter spela Blomberg gor att mitt fortroende for honom inte langre finns kvar, och da var jag anda fast overtygad om att han var ratt man att leda AIK for sa lite som 2-3 manader sedan.

denna situation maste redas ut sa fort som mojligt, det far ta och kosta lite, det ar vi varda efter alla ar av sparande och storforsaljningar.

men helst av allt ser jag att bjorn gar omedelbart!
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 08:12:00
 starre

Pavey kanske är bättre straffskytt, hade han koncentrerat sig istället för att leka brasse och vara nonchig så hade den säkert suttit.
Ger mig fan på att på träningarna tar han ett par till steg bakåt från bollen men nu skulle han visa kyla och tar bara något steg bakåt, den tekniken har han inte och det visade sig igår
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 07:54:00
 I Gnaget så gnäller vi på allt.
Vi fortsätter mobba på.
För vi é AIK!

AVD: Kom igen nu så kör vi fokus på att köra över Peking på plan och på läktarn.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 07:49:00
 Känns som 3-0 mot Poznan har legat oss i fatet senaste EL. Vad jag minns så låg vi väldigt tajt i första halvlek innan islossningen kom i andra. Igår kändes det som vi ville gasa från början, vilket kanske är lite naivt. Svenska lag har alltid varit bäst på att tråka ut motståndet.

RÅP hade ju varit en fin värvning i dagsläget. Kan spela både mittback och mittfältare.

Hoppas på följande mittfält på söndag:

Sam-Ishi-Ofori-Blomberg
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/vCc6skR0fLg?t=728
Sänt: 2015-07-31 05:54:00
 Finns de som aldrig kommer få uppleva de magiska som var när AIK spelade på Råsunda, vi andra kommer aldrig få uppleva de igen. Som jag saknar de. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 02:25:00
 starre

Vet inte, mest en känsla. Ofori-tekniken. Blomberg-högerfoten ( som jag f.ö börjar tröttna på, skotten har ju varit åt h-e på sistone). Dickson-mest pondusen och rutinen.
 

Namn: #1DickLidman   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 02:14:00
 Straffen skrek ishi, vet inte varför. Men men, Pavey kanske vinner 9 av 10 strafftävlingar på Karlberg vad vet jag.

Det var ett bra/bättre lag vi mötte. Skador i backlinjen plus Henok på bänken. Inte i min värld en oväntad torsk på förhand, speciellt inte efter hur matchen utspelade sig. Straffmissen var på något sett signifikativ för hela jävla matchen.

Seriöst det räcker med Brustad. Vi kan få in bättre där gratis alla dagar i veckan. Langa hellre in en junis än den där förvirrade norrbaggen med träben.

Dickson är och kommer bli skitviktig, är helt övertygad om det. Speciellt om Henok och Ofori stannar. Mycket bra energi där.

Söndag söndag söndag...... 3 p skulle vara likt orgasm
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 01:43:00
 joppepi // På vilket sätt är Dickson, Ofori och Blomberg bättre lämpade att slå straffar än Pavey. Blomberg missade väl någon straff i Svenska cupen och Ofori + Dickson har väl aldrig slagit några straffar överhuvudtaget. Pavey har ju ändå varit straffskytt för AIK tidigare och satte ju bl a fyra viktiga straffar 2010. Visst kanske Ishi är en bra straffskytt men vette fan om han är så mycket bättre än Pavey. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 01:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Cesium137

Håller helt med dig om mentaliteten ! Kenny vet nog inte vad ordet nervös betyder.
Ej heller en jättedålig straff förvisso, även om ju alla straffar som inte sitter är dåliga på sitt sätt.
Men matchens historik och Kennys säsong som helhet, så kändes det på förhand fel.

Men visst fan tittar Kenny ovanligt tydligt mot mv;s högra hörn innan han slår straffen !? Såg skumt ut !

edit Som nån skrev, den korta ansatsen ! Huh, borde förbjudas eller vara förbehållet endast straffvirtuoser .
 

Namn: oBey   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 01:27:00
 Okej efter att ha läst lite här så blir jag förbryllad, under och efter matchen kokade jag av ilska men nu har jag lugnat ner mig och kan på så vis förhålla mig lite rationell till dagens match.

Att påstå att Atromitos var på samma nivå som Shirak innebär att man har noll koll på fotboll, dessa satans greker var tyvärr grymt tekniska och ställde om extremt fort. Deras ytter Marcelinho (nr11) var bästa spelaren på planen och klasser bättre än de flesta yttrar i AS. Med tanke på att dom är i son försäsong och har ett sånt här tempo visar att det säkerligen är ett bättre lag än oss, även om det smärtar att konstatera.

Ska man som AIK slå ut ett sånt här lag så gäller det att man presterar på topp. Spelet måste sitta, defensiven måste sitta och avsluten måste sitta. Det gjorde det inte idag och därför förlorar vi.

Sen att ni pratar om den spelaren på den positionen eller enbart för att Pavey inte är en högerback så förlorade vi: Detta är fotboll, inte matematik eller fysik som alltid ger exakta svar. Det är så simpelt som att Atromitos får ett väldigt slumpartat förstamål, vind i ryggen, spetsspelaren Marcelinho gör en individuell prestation vid 0-2 och här är vi i brygga. Sen att grekerna provocerar och frustrerar oss till det grövsta ger dom bara mer vind i ryggen.

Fan torka tårarna, vi gjorde en plattmatch mot ett bättre lag som straffade oss. Vi hade kunnat vinna om vi genomfört en grym match men fotboll fungerar inte så. Även Chelsea, Barcelona, Real Madrid och övriga världslag förlorar mot sämre för det är människor som spelar ute på plan. Verkar som majoriteten av er glömt den viktiga delen...
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 01:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
joppepi>>
Min första känsla när vi fick straffen var att det, om jag hade varit spelare i den situationen, var en väldigt obehaglig straff. Dels med tanke på Banguras straffmiss mot Shirak, men också givet situationen, underläge med 0-2, och således en extremt viktig straff, samtidigt som många väntar sig att en straff ska vara mål (vilket det i många fall är, men verkligen inte alltid). Jag kan tänka mig väldigt många som blir mer rädda i en sådan situation att bränna straffen än att istället ha lugnet och kylan att vilja slå den i det läget.
Här var Jonsson så jävla bra att ha, för oavsett situation och läge så visste han själv på något sätt att den här sätter han, och i avsaknad av honom är Goitom den som för mig utstrålar mest av den karaktären.

Varför jag tycker det var rätt att Pavey tog den här straffen nu är för att han har den mentala styrkan att göra det, han är inte rädd för att bli syndabock, och på det sättet ser jag honom här, han kan ha varit utsedd straffskytt, men han är likväl inte rädd att ta risken att bli hängd för det.
Dessutom är straffen faktiskt inte dålig, den är rätt hård och bra placerad i sidled, han får den bara i fel höjd, målvakten går åt det hållet och tar den därför.

Men personligen tror jag han var beredd att bära hundhuvudet om det inte gått, snarare än längtade efter att bli hjälte.

edit: övrigt om matchen mer generellt för forumet, så tycker jag faktiskt att grekerna var så pass mycket bättre den här gången att vi inte ska dra allt för stora växlar på det. Som jag nämnde tidigare, vi har tur som har en handfull spelare av kvalité som valt att spela för oss istället för större klubbar, hade de yngre spelarna vi haft varit av den kalibern hade de varit på väg eller redan varit utomlands. Grekerna var överlag bättre per position men också i position i min mening, men jag tror Alm & c:o kommer lära mycket av det här, och låta oss få ett annat matchscenario nere i Athen.
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 01:01:00
 Tycker Nisse ska straffarna ;). Borges var jättebra på straffar, en som som honom saknas i dagsläget.

Saknar Borges, han gav alltid 100 procent i varje match!
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:56:00
 När vi fick straff mot Shirak så ropade Nebo att Pavey skulle ta den. Jag hoppas verkligen att Ishi nu ligger etta på en listan för Goitoms straffar är inte direkt jättebra heller. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:53:00
 Celsium137

Ja, är det korta svaret. Haka inte upp dig så mycket på själva ordet alfahane ( känsligt ord, ju ).
Kenny är som person nog ganska dominant i truppen ( på ett bra sätt ! )
Glad, rolig , högljudd och självsäker och jag tror såna saker påverkar när adrenalinet sprutar och ett viktigt 1-2-mål står på spel.
Vi älskar ju honom allihop för hans egenskaper, men han håller inte måttet längre.

I den här matchen ser jag Ofori, Ishi, Blomberg, Dickson, som solklart bättre alternativ och som jag skrev, jag tror att Ishi tagit den om han varit längre tid i truppen.

MEN, det kan också vara så att han sätter 11 av 10 straffar varje träning och var det solklara förstavalet för Alm, men tillåt mig tvivla.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:52:00
 En vinst på söndag så känns det bättre igen... det enklaste sättet för att nå EL är att vinna allsvenskan. Viktigt att komma ihåg det. 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:51:00
 Eliasson ska starta på söndag! Annars ska jag skriva ett mail till AIK-fotboll! 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:24:00
 SÄLJ Dickson och Brustad omedelbart. De har fått tillräckligt med chanser utan att tillföra ett dugg.
Ishizaki var strålande bra.

AIKs mittfält: eliasson - ishi - ofori - blomberg
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Hemort: söderort
Sänt: 2015-07-31 00:24:00
 Jag tänker inte klaga på en enda domarinsats i Allsvenskan resten av året. Inte en enda avblåsning eller avvinkning. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:18:00
 Rätt övertygad om att Pavey var första straffskytt på planen. Han har ju tagit straffar förut för AIK utan att missa, däremot tror jag Bangura "snodde" straffen mot Shirak. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:17:00
 Tanken från böra av säsongen var ju ganska uppenbart en backlinje med Haukur-Sonko(alt Sauli)-Pertan-Nisse

Problemet var att varken Haukur, Sonko eller Sauli håller tillräckligt bra nivå, dessutom är Pertan långt från 2013 års form, inte minst när han spelar bredvid 2st oerfarna spelare. Det här kunde vi faktist delvis åtgärdat redan innan fönstret stängde i mars eftersom vi redan spelat träningsmatcher och cupen, dessutom blev läget inte bättre när vi sålde Panos i juni för en struntsumma, han hade annars kunnat gått ner i backlinjen t ex idag, och nu har vi värvat Jos för att lösa en del av problemet men han blev direkt skadad och någon högerback har vi inte sett skymten av ännu. Väldigt mycket dålig scouting, dåliga värvningar och dåliga beslut av framförallt BW, nu är det i princip redan försent att rädda EL spelet.

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:06:00
 Rey

Håller inte med angående försvarsspelet. 2013-1014 fanns den individuella kvaliteten där i backlinjen också.

Däremot finns den inte där just nu. Och balansen i bygget har svajat över tid liksom hur vi spelar.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:05:00
 Eftersom jag inte diskuterar med idioter, speciellt inte när det blåser kallt, så vill jag bara konstatera att jag, den naiva insatsen i dag till trots, och ett tabelläge där vi stirrar på en babianröv inte en gång i år krävt att nån ska avgå innan säsongslut.

Det sagt, mycket som kan bli bättre just nu.

0-3 i Athen.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:03:00
 Ishi känns ju som en bra straffskytt. Hoppas han får chansen om inte henok kan. Känns som Pavey bara gick på adrenalin å tog den 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:02:00
 joppepi>> Du anser att för att han fångar bollen i luften så är han alfahane eller uppvisar alfahane-beteende? Jag tvekar inte att han antingen ville eller tog på sig att slå straffen, men det kan lika enkelt vara så att han var utsedd straffskytt. Tror knappast det tuppas ute på plan om vem som ska slå straffarna, så vitt jag vet så sade Goitom t.ex. i en intervju att straffläggarna utses utifrån träningar på att slå straffar. 

Namn: Blåsa Kallt   Visa profil  
Sänt: 2015-07-31 00:01:00
 CPL
Dåligt deal på arenan, noll i marknadsutveckling.
Spelartruppen blir dyrare år från år.

Det enskilt stora var när man sålde Quaison och Eero utan att reinvestera truppen.

 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:56:00
 Pertan kan inte spela med nån rookie han måste ha en ledare brevid sig
Som tex Hoovield el Nisse som styr han då är han bäst. Han har inte fungerat bra i år me Sonko blir garanterat bättre me Jos
 

Namn: Rey   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:55:00
 Deppigt resultat.

Det var inte direkt orättvist men bara jävligt onödigt. AIK spelade naivt och straffades rejält. Sonko gjorde tyvärr en riktigt svag insats. Han håller, i nuläget, inte en acceptabel nivå. Tyvärr.

Precis som många har konstaterat så är truppen felbalanserad. Det är BWs ansvar. Det är lite svårt att veta om bristerna i truppen beror på bristande budgetutrymme eller om det helt enkelt är en felsatsning av BW. Dock så är det ju inte första gången vi har varit så felbalanserade under BW. Jag hoppas att ledningen är tillräckligt "hård" för att faktiskt utvärdera BWs arbete. Rimligtvis förtjänar han kanske ett år till? Men det har blivit en hel del missar nu. Kanske vore det bra om en utomstående fick komma in och starta om?

Och så var det Alm... Jag vet inte riktigt vad man skall säga som andra inte redan har sagt. Men, vad är egentligen hans styrka som tränare?!
Länge inbillade man sig att det var försvarsspelet. Men efter de senaste säsongernas försvarsbrister så har det blivit tydligt att det tidigare så starka försvarsspelet byggde på spelarnas spetskvalitet snarare än skicklig taktisk organisation, Nu när kvaliteten saknas så ser försvaret mest ut att vara virrigt och oorganiserat.

Anfallsspelet lider av samma problem. Men där har utvecklingen gått åt det motsatta hållet.

Kanske kan man tycka att han har fått ut ett bra resultat av det spelmaterial han har haft tillgång till? Han har ju, i slutändan, lyckats skrapa ihop godkända totalinsatser i Allsvenskan varje säsong. Men lagets lägstanivå har varit ruskigt dålig. Ett antal riktiga bottennapp har skett varje säsong.

Så vad är Alm styrka som tränare? Vad gör han bättre än valfri annan tränare i Allsvenskan/Superettan?
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:54:00
 Krille S // Tanken var väl inte att Sonko skulle spelas in bakom Pertan utan att Sonko och Sauli skulle slåss om platsen brevid Pertan. 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:52:00
 Krille S

Kanske inte fel så men man hade betydligt högre förhoppningar
på han, han försvarsspel är inte alls bra och hans uppspel är
bedrövliga kolla insatsen idag, tycker han slår indianare och
Gör några grova misstag varje match.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:51:00
 Skulle gärna se Ishi på centralt mittfält på Söndag. Kanterna kan Eliasson och Blomberg ta hand om. Backlinjen får se ut som idag (vad har vi annars för val?). 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:50:00
 Så grymma var knappast grekerna, vi hade en bra chans men precis som förra året vek vi ner oss rejält. 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:46:00
 > Falcken

Är du på riktigt?
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Forever: Fattar inte riktigt hur man kan kalla Sonko för en "felvärvning"? Han kommer från vår akademi och är en av de bästa i sin årskull tillika landslaget. Menar du att det var fel att ge honom ett A-kontrakt?

Isåfall så kan vi ju inte ha en akademiverksamhet om ingen någonsin får gå vidare till seniorfotbollen?

Man kan möjligtvis tycka att det är fel att vi hamnat i situationen att vi måste spela Sonko som förstaval. Men det var ju inte självklart att Pertan skulle vara sämre än någonsin. Tanken var väl gissningsvis att Sonko skulle spelas in bakom Pertan.

Vad gäller Karikari och Atakora så var de inte värvningar utan utlånade spelare vars lånekontrakt gick ut.

Lätt att vara efterklok.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:44:00
 Vi vinner Allsvenskan istället. 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:38:00
 Sawyer

Vad är du ute efter egentligen? Henok var uttagen trots att han inte orkade hela matchen för att han tillsammans med Ofori bär hela laget för närvarande.

Det kan inte komma som en nyhet för dig att en spelare "har ett visst antal minuter i kroppen". När Dickson kom hade han först bara 30 minuter han orkade med som sen stegrades.

Henok har varit sjuk och bedömde själv att han klarar 30-35 min. Om vi utgår från att Henok kan sin kropp bättre än vad du kan hans kropp, vilket inte är ett helt orimligt antagande, så finns det två sannolika utfall om han hade spelats från paus.
1 - sista kvarten skulle han lunka runt utan ork.
2 - han forcerar sin kropp sista kvarten och förvärrar situationen så han inte blir frisk till söndag.

Med din teori om att kan man spela 35 kan man spela 45. Är det väl bara att förlänga till kan man spela 45 kan man spela 90 så vaffan startade han inte för och varför lökar knattespelarna runt och kör 30 min matcher. Orkar man 30 så orkar man ju 90 för fan!

 

Namn: Djungelbob   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:37:00
 Bojansfulamuche,

Det poängsnitt AIK hade med Stam i målet 2013 (25 matcher från start) hade räckt till guld.

 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:37:00
 Otroligt mkt felvärvningar sista tiden.
Brustad Haukur Sauli Ferreyra Atakora Karikari Sonko
Finns säkert flera.

Ferreyra han har man ju sätt mkt av bra värvning, NOT
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Cesium137

Titta på reprisen och se att Kenny fångar bollen redan i luften för att ta straffen !
Övertänd och ser "sin chans" när ingen naturlig försteskytt finns på plan.
Det var min känsla, men jag ber naturligtvis om ursäkt om djupare funderingar är för svåra för dig !
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:32:00
 arbogagnagarn:
Ja, möjligen. Men det tror jag inte, vi räckte inte till helt enkelt.

gbg motstånd som dom torskade mot borta med 2-1 är värderat till €23,35 om vi ska ta en jämförelse bara sådär rakt av.
Sen är iofs gbg högre värderat än oss också. Typ som grekerna: €12,33
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:29:00
 Sawyer3

Fel. Alm tar ut truppen och elvan och gör byten efter dom förutsättningar han får för dagen.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:28:00
 Blåsa kallt/

100+ miljoner i försäljningar och EL gruppspel. För lite pengar.. Vart i helvete tar dom vägen då?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:25:00
 mr.e

Kanske laget oxå trodde det var ett grekiskt bp...
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:24:00
 >bfm, sorry men du är riktigt risig' Alm tar ut truppen och bestämmer även förutsättningarna.

 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.viasatsport.se/nyheter/fotboll/experten-aiks-m
Sänt: 2015-07-30 23:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
5:a i Grekland (AIK:3)
142:a på UEFA-rankingen (AIK: 173:a)
Spelarvärde hela truppen: €12,95 (AIK: €9,55)

Bosse Petersson
”– Atromitos är väl som att möta ett grekiskt Brommapojkarna, säger Viasats expert.
"– Ja, AIK är favoriten i det här mötet. Jag skulle säga att chanserna är 70-30, eller 65-35 om man ska gardera sig, till AIK:s fördel."

Känns som motståndet överskattas lite. (särskilt med tanke på att vi också är i full säsong och dom bara i försäsong) Sen kan mycket väl Bosse ha noll koll för det. (trots att han varit i Grekland)
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:19:00
 Finns säkert HB på marknaden, frågan är om BW vill rätta sitt misstag och köpa in en ny istället för Haukur?
Och om han gör det, hittar han rätt nästa gång då?
Blir fl ibland när man köper in spelare, att både Brustad och Haukur inte skulle räcka till trodde inte jag.
Det man hörde av Brustad såg jag en målspottare framför mig men det blev en målsumpare tyvärr.
Trodde på Haukur men inte lika hårt som Brustad, dock trodde jag han skulle vara några steg bättre än Lorenz men icke.
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:15:00
 Det måste ju finnas nån högerback som klarar spela försvarsspel på marknaden dessa högerbackar i år och Lotentszon förra året har kostat oss
enormt mkt mål bakåt.

Känns som alla lag sätter in stöten på höger, idag likadant.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:13:00
 Dickson börjar visa mer och mer, tror det kommer bli bra.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn:

Ja juste ja. Backman har varit en god spelare under den här perioden också.
Men det är mest ytterbacksproblematiken jag vill åt i form av Haukur/Lorentzson/Pavey samt det faktum att Nisse - trots att han har gjort det fantastiskt - hade behövt en renodlad vänsterback bakom sig som backup redan typ 2010-2011. Nu har vi ju Kpozo, men frågetecknen kring högersidan kvarstår.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:05:00
 Sawyer3

Det svaret kan du bara gissa så därför är det ingen sanning även om du försöker inbilla dig att vi hade fått ett annat resultat.

Men det är fortfarande inte Alm som bestämmer om en spelare får spela och hur länge när det handlar om hälsan. Utan det är spelaren i samråd med läkaren. I vissa fall bara läkaren som bestämmer.

Så vi kan bara konstatera att Alm beslutade inte att vänta med bytet av Henok. Alm vill spela Henok varje minut för alltid. Typ.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:04:00
 Borges bolltouch: Backman icke att förglömma!

Men från det ena till det andra. Jag tycker vi saknar en riktig KILLER i boxen däruppe. Visst, nu tar Goitom den rollen när han spelar och lyckas kombinera med playmakerrollen men det är få spelare som klarar av.

Men när Goitom inte spelar så har vi väldigt svårt att göra mål, av den anledningen att vi inte har några kontinuerliga målskyttar på plan.

Vi skulle behöva värva en spelare som kan panga in en 14-15 mål per säsong eller därutöver. En spelare som hade kunnat sätta något läge som vi annars bränner i dessa otroligt viktiga matcher.

Någon som vet om vi letar något här..?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL

Nej men vad jag menar är. Han kanske hade fått ihop det om man inte sålt Banguras 2011?

Han kanske hade fått ihop det 2012 om man sålt Banguras först under sommaren? Kunnat spela Borges på sin riktiga position och med två riktiga anfallare.

Han kanske hade fått ihop det 2013 om vi hade haft en bättre förstekeeper efter Ivan. Eller om domaren bara känt för att inte göra en domarskandal mot MFF.

Han kanske hade fått ihop det 2014 om man inte sålt dom två högst presterande offensiva spelarna och Henok samt Nabbe inte haft såna problem med hälsan och Panos skadat sig långvarigt. Eller om man i alla fall ersatt dessa brister.

Han kanske hade fått till det 2015 och det nya spelsystemet om Etuhu varit spelduglig och man inte sålt Panos innan fönstret öppnat? Svårt att få till det centrala mittfältet med Blomberg Salétros och Ofori. Men även om han försökt spela med dom så hade det kanske gått att få till det med bättre ytterbackar? Som det spelsystemet kanske kräver. Snabba tekniska ytterbackar med bra inlägg och stora lungor. Och en stabil defensiv. Dom två spelarna spelar på det mittfältet. Och den tredje såld.
I min bok inte så konstigt att man avvecklade 4-3-3 för tillfället.
Han hade kanske fått till det fullt ut i 4-4-2 om inte alla dessa problem fanns.Borges Bolltouch

Håller med dig om det. Även fast du kanske missade Backman.

 

Namn: Blåsa Kallt   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 23:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pal

Hoppas du kan producera mer anti-alm inlägg inom 24h.

Så alla kan förstå hur kass Alm är.

edit borges bolltouch för lite pengar är svaret

Ja en sak ska vi vara jävligt klara över vinner vi borta med dickson avstängd halva backlinjen borta så kan vi skriva det som bragden i norrköping

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche:

Problemet som jag ser det är att AIK antingen har en för dålig trupp där spelarna spelar på sin maxnivå men helt enkelt inte räcker till, eller att vi har en tränare som inte får ut max av truppens kvalitéer rent sportsligt och arbetsmässigt - eller en kombination av de båda.

Personligen anser jag att hela truppsituationen faller på Björns lott. Det är han som skall få ihop truppbygget såväl offensivt som defensivt och hitta den fina balansen som krävs för att gå långt i Allsvenskan eller i Europa. Till sin hjälp har han Tobias Ackerman som scoutningsansvarig. Detta har uppenbarligen inte fallit rätt ut de senaste 2 fönstren. Brustad, Haukur och Etuhu är 3 spelare som, med rätta, blivit kritiserade för sina insatser i AIK-tröjan.

I ett större perspektiv tycker jag dock att Björn och Alm helt och hållet missat backlinjesvärvningar de senaste åren. Ofori signades som vänsterback, trots att det var tydligt att han var central mittfältare (Nahom Ghidey talar om detta i ett avsnitt i Radio Råsunda). Lorentzson var inte en tillräckligt bra högerback i mitt tycke, men fick ändå vara ohotad på positionen en längre tid. Kenny Paveys återkomst har varit en injektion rent mentalt, men inte speciellt mycket sportsligt.

AIK har under en längre tid behövt defensiv stabilitet och detta har vi inte fått. Pertan har haft 1-2 säsonger han varit bra under de senaste 4 åren, Sonko Sundberg blandar och ger extremt mycket, Sauli Väisänen tycker jag har varit ett felköp, Haukur Hauksson en total miss, Martin Lorentzon gjorde en del mål men var defensivt katastrofal och så vidare och så vidare.

Jag tycker att Nisse och Milosevic är de enda spelarna under Alm-eran som faktiskt varit något att hänga i granen inklusive Pertans 1.5 - 2 säsonger där han gjort det fantastiskt.

Att Björn har missat den defensiva stabiliteten under en sån här lång tid är, för mig, en fruktansvärt stor gåta.

Edit: Kände att jag inte alls besvarade dina punkter i mitt inlägg. Flög iväg lite åt fel håll. Nåväl.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:58:00
 Klassisk naivt-svenskt-lag-i-Europa-förlust som man sett så många gånger i Europa. Det svenska laget för spelet och skapar en del chanser men i målkolumnen vinner det bättre kontinentala laget.

I själva verket för inte AIK matchen. Iallafall inte mer än vad vi förde matchen mot Napoli. Tvärtom har grekerna rätt bra koll på skeendet.

Huvudproblemet är naturligtvis vår risiga defensiv men vi förlorar för att de har bättre spelare än oss. Det som oroar mig med defensiven är ju att den inte håller mot Norrköping heller.

 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:56:00
 En tuff kväll, men i min mening hade grekerna klart bättre spelare, jag förstår inte alla sågningar som kommer här riktigt, vissa kan jag köpa, men som jag anser så var det bara några få som klarade av att hålla grekernas nivå: Ofori, Etuhu, Nisse, Ishizaki och Goitom när han kom in. Och inte nog med att grekerna såg bättre ut på så många fler positioner, de var väldigt, väldigt väldrillade taktiskt.

En sak som kan vara viktigt att tänka på i det här sammanhanget, är att om vi haft spelare av samma nivå så hade de inte spelat i AIK, betänk att vi har rutinen i Ishizaki, Goitom, Nisse och Etuhu för att de alla valt att spela hos oss istället för andra klubbar de antagligen kunde valt, medan de flesta härinne verkar vara överens om att vi kan vara glada för den tid vi får ha kvar Ofori.

Det är förbannelsen med att spela i Allsvenskan, och inte mycket vi kan lasta vare sig enskilda spelare eller ledare för. Kenny Pavey som tar straffen, läste något dravel om "alfahane", och det måste vara det dummaste jag hört. Vi har inte samma situation som med Markus Jonsson, och det har bränts en del straffar, senast av Bangura mot FC Handduk, så det är klart att det är en psykologiskt svår straff. Jag tror Pavey var den som klarade av att gå in och slå straffen medveten om att det kunde gå fel, och var beredd att riskera att ta hundhuvudet för det.

Grekerna ställde om för jäkla snabbt, och gjorde det dessutom med en förbannad kvalité, det här är en sådan match där vi hade behövt stolpe-in, nu blev det stolpe-ut för oss istället. Men mirakel har skett tidigare, gick det i Ryssland går det i Grekland.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:56:00
 > bfm

Han borde ha gått in direkt i andra halvek och jag tror att vi hade haft ett annat slutresultat då
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:55:00
 Värva en Högerback och Forward!!
Alla ser att detta inte håller, typ bara Nisse
som gör jobbet.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:54:00
 //Bojansfulamuche
Bara få ihop det är väl det stora problemet som Alm brottats med i flera säsonger nu utan att lyckas. Frågan är när han ska få ihop det och hur, knappast genom att som i år träna in ett spelsystem och sen överge det efter en knapp timme av seriespelet. Har han vad som krävs, tveksamt.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:51:00
 Saletros istället för Etuhu på Söndag?
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:51:00
 Vårt försvar håller så himla låg kvalite i år igen tyvärr är
det som kostar oss att gå vidare precis som mot Astana,
Hur många mål har vi inte släppt in?

3 mot bottenlaget Helsingborg 2 mot Ellos och 3 idag det håller inte!!
Pavey och Sonko håller inte, Pavey håller sällan sin högerkant i försvaret
Alltid stort hål där motståndaren gör sina mål Och Sonko är för dålig och har ingen rutin i sånna matcher.

Riktigt trist det var inte motståndarna som var bra,
vi borde ha vunnit hemma. Träna försvarspel till 2016 Alm!!
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.co.uk/alvaro-arroyo/profil/spiel
Sänt: 2015-07-30 22:50:00
 ÁLVARO ARROYO. Skulle vara en av de bättre högerbackarna i allsvenskan. Man måste ibland pröjsa lite för "kvalite" 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:48:00
 Första straffen ser riktig ut nu på repriserna, Brustad blir ordentligt fasthållen av sin försvarare. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Självklart kan vi aldrig vet hur det hade gått med Jos och/eller Pertan i backlinjen. Man kan bara få svaret på en sanning.
Men du brukar väl inte vara sen att raljera över hur mycket bättre vi hade gjort det eller spelat eller avlutat en match osv om vi hade spelat den spelaren eller gjort det bytet där eller där. Ställt upp annorlunda osv. Saker vi inte heller får svar på.

Det vi däremot med stor sannolikhet kan konstatera är att Pavey Sonko och Pereira o samma backlinje inte är en bra backlinje. Varken på EL nivå eller allsvensk nivå. En av dom kanske fungerar men inte alla tre på samma gång. Kanske i allsvenskan mot dom sämre lagen. Förmodligen helt oavsett hur man väljer att spela. Så länge man är seriös då i sitt val av taktik. Över tid håller inte en sådan backlinje. I enskilda matcher kanske, men idag var inte den enskilda matchen.


Sen har givetvis du och Scholes en poäng i att vi släppte in ganska mycket mål även 2014 med en klart bättre backlinje på pappret. Så visst har balansen i hur vi spelar sin roll i det hela. Något jag också varit inne på och delar.

Sedan kanske vi skulle förlora slagkraft framåt i stället. Men visst går det självklart att få till balansen lite bättre. Tror inte heller att det krävs så mycket för att allt ska sitta.
Alm kunde ju bevisligen spela enkelt syniskt balanserat och försvarsinriktat hans första två år. Så det är ju ingen sanning att han inte kan det.
Eller inte kan få laget att skapa chanser och göra många mål.
Vi måste "bara" få ihop det hela.

Sen tror jag faktiskt inte att vi saknat så mycket mer än att 2013 var vi marginaler från guld. 2011 sålde vi Banguras. 2012 inledde vi med ett så där lag. 2014 tappade vi tre viktiga spelare på sommaren utan att ersätta och hade massa skadeproblem på våra två stjärnor. I år har vi inte en tillräckligt bra backlinje utan att plocka spelare från mittfältet. Det mittfält som varit skadedrabbat samt såld spelare centralt.

Vi har haft olika problem varje år som jag ser det.
Där truppen aldrig riktigt varit "färdig" i samklang med att spelet samtidigt stämt i samklang med att spelet stämt.Sawyer3

Det är en självklarhet att Alm inte bedömer Henoks fysiska status och med den bedömningen hur länge han kan spela.
Medans läkare ger grönt ljus och Henok står o frustar och är förbannad för att han inte får starta eller hoppa in direkt i halvtid.

Hur långt ska vi dra det?

Om han kan spela 45 så kan han spela 60 med en paus. Om han kan spela 60 så kan han väl spela 75. Om han kan spela 75 kan han väl spela hela matchen.

Vart drar du gränsen för Henoks fysiska status med detta typ av resonemang?
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch:

Förstår fortfarande inte riktigt var du vill komma. Att ha dom rätta förutsättningarna vs att inte ha dom rätta förutsättningarna borde vara två faktorer som skiljer ganska kraftigt hur man analyserar ett resultat.

Har man Hauksson och Pavey på högerbacken, som egentligen är sämre både defensivt som offensivt än Lorentzson (som för den delen inte var jättebra heller) så är det ju kanske inte så konstigt att vissa längtar tillbaka?

Men i huvudsak - gör man sig av med Lorentzson borde man väl rent logisk förstärka snarare än motsatsen? Satsar man mot att nå Europa League borde man väl rimligen ge ett material som kan tänkas nå dig om dom möjligheterna finns?
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:43:00
 > bfm

Så läkare sitter (tillsammans med spelare) och talar om för Alm om hur många minuter aktuell spelare klarar?
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / ASK / Sektion 113
Sänt: 2015-07-30 22:43:00
 Shirak ska vara glada att de åkte mot oss. De hade fått hela laget utvisade i första halvlek med den här domaren.

Så tråkigt att titta på en fotbollsmatch som sakta kvävs av en dumkopf till domare.

Och till alla Gårdare och Bajare så kan vi konstatera att vi åtminstone får chansen att kvala till Europa. När var söderglöder senast utomlands på äventyr? Skåne räknas inte denna gång.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:36:00
 Och gällande grekernas kvalité så visst topplag i Allsvenskan men knappast seriesegrare, tror exempelvis att plastapa hade åkt ner till Athen med 0-0 i ryggen.

Andra gången Alms skapelse blir avklädda i Europa mot i sammanhanget beskedligt motstånd. En gång är ingen gång, två gånger...
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:36:00
 En grekisk tragedi på NA ikväll. Vi mötte ett lag med bättre spelare på de flesta positioner och högre ranking och betydligt mer värderade.

Tyvärr verkade ingen informerat laget eller ledningen om det!!

På den här nivån kan man inte kladda på bollen och man får absolut inget gratis. Mot Sundsvall kvittar det men inte här!

Lika naivt av den sportsliga ledningen nu som av BW att tillåta av starta säsongen med den backuppsättning vi hade.

Sätter man en superettanspelare 30+ som vänsterback och en 30+ mittfältare som högerback får man räkna med att motståndarna inte bara synar bluffen....

Näe....all in på söndag!!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:35:00
 Sawyer3

Även om du skulle ha rätt (vilket du nog är rätt ensam om att tro) så är det ändå inte Alm som bär det svaret. Utan Henok med läkare.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Idag går Alm hyffsat fri enligt mig,
Truppen är inte tillräcklig balanserad och slagkraftig tyvärr i dagsläget för att slå detta motstånd. Vi behöver vara mer skadefria, mer kontinuitet och kvalite på defensiva postitioner.

Vilka hade platsat i deras lag från vårat? Goitom & Ofori i en startelva. Carlgren, NEJ, Etuhu, Ishi, Bangura på bänken. Resten läktaren.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:32:00
 Så jävla jobbigt att vara gnagare.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:30:00
 > gregory61 han borde ha spelat från början av andra halvlek allt annat är humbug 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:26:00
 Gregory

Håller med om det du skriver, laget ska byggas bakifrån. Läste Alex Fergusons biografi och hans första och viktigaste rekryteringar var ett stabilt mittbackspar som kan göra runt 40 matcher per år: Vidic, Rio, Japp Stam, Blanc, det var säkert någon mer jag glömt.

Känns inte riktigt som Alms filosofi, oavsett tur eller otur med skador. Det har roterats hej villt senaste åren med Milo/Pertan/Backman/Majsan och på senare med Pertan/Sauli/Nisse/Sonko. In med Jos och Nisse och låt dom spela ihop sig, kontinuite. Rotera kan man göra med ytterbackarna.

Förövrigt hade jag glömt hur lättprovocerad man är av grekisk fotboll, satan så skickliga på att döda all typ av tempo i matchen.

Men man kanske är bra enögd, älskade ju samtidigt Turinas maskningar

FAN så besviken

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambrosini:

Jag försöker komma fram till att det är så jäkla lätt att skylla bort dagens förlust på att "om vi hade spelat Jos" eller "om vi hade spelat Pertan" så hade vi vunnit. Pertan har inte varit bra den här säsongen och Jos är inte i direkt toppform.

Hade man tagit vilket exempel som helst, typ om Nisse hade varit skadad och folk hade skrivit "Hade vi haft Nisse idag så hade vi vunnit", så hade det varit mer legitimt. Jag tror inte att vi våra förutsättningar hade ökat om Pertan och Jos hade varit skadefria, sett till deras track record de senaste månaderna.

Dit vill jag komma.

Edit: Lite samma sak när folk här nere sitter och säger att backlinjen var så jävla bra när vi hade Martin Lorentzson på högerbacken som, de 2 senaste säsongerna i AIK, var en av klubbens absolut sämsta spelare.

Jag vet inte vad jag skall kalla det, men någonting i form med "spelarspecifik sportslig historielöshet" kanske klingar bra?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:25:00
 Sawyer3

Det kan vara så men det kanske inte heller är så. Både min kunskap och Henoks hälsa saknar du kunskap om. Du ser bara en möjlighet att picka på Alm.

Och jag vet att Alm skulle spelat Henok längre om han kunde. Henok är förutom Nisse den spelare han tar ut först i laget. Och jag vet att Henok vill spela 93 minuter varje match.
Skulle Alm kunna spela Henok mer så hade han gjort det. (ja det vill säga om Henok hade kunnat prestera längre tid än så)
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch:

Vart vill du komma? Det finns inga garantier att vi hade varit bättre om vi lirat med Sergio Ramos heller. Men troligtvis hade chanserna ökat.

Det är dom förutsättningarna och chanserna som måste ges för att göra en rättvis bedömning. Annars kan vi fortsätta inhandla massa Haukssons och säga att det kanske inte hade sett bättre ut ändå. Med Jos och Per och en duglig högerback hade dom förutsättningarna varit markant bättre, och därmed hade en mer nyanserad kritik kunnat riktas mot just Alm.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nisse-Jos-Pertan-NY , så fort som möjligt.

Min kväll på Nationalarenan förstördes in bara av en läckande högerkant utan i högsta grad av den vidriga nummer 26 som med lite googlande visar sig vara Argentinare som har huserat i Grekland en längre tid.

Vidrig nästan i nivå med Stefan Batan.
Smuts !
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:19:00
 Greken,

Det är så pass illa att en straff för AIK knappt är en 50%-ig målchans.

Lägg till den bommade straffen mot Sandviken, samt de två bommade mot Göteborg 2013. Det är inte ofta AIK får straff och det kanske är lika bra det.
 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:17:00
 Pinsamt. Men det är ju så här det sett ut ett tag! även mot allsvenska skitlag som bajen mfl. Vi har några spelare som inte håller och det är BW som inte har fixat ett tillräckligt slagkraftigt lag. Vill ju ha ett Alm byte, men dagens förlust lägger jag mer på BW och spelare som inte är tillräckligt bra. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det blev tydligt att det inte går att kladda med bollen mot hyfsade lag i Europa. Åter igen fick vi en lektion i effektivitet.

Bara att ladda om inför söndag. Vi vet vad det här laget kan i sina bästa stunder.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:16:00
 Sawer3. Jag förstår inte riktigt varför du gör så stor grej av att en sjuk spelare själv avgör hur mycket han klarar av att spela. Det är väl en självklarhet. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:16:00
 mr.e,

Paveys tokrusning på deras 2-0 mål är ju ett beslut av honom själv, hjärnsläpp helt enkelt. Sen att Sonko också hade en dålig dag gör inte saken bättre.

Defensiven har saknats i 2 år nu så att den skulle sitta ikväll kändes väl inte så troligt.

Seger mot Norrköping på söndag är lite plåster på såren iaf.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:15:00
 Det finns inga som helst garantier som säger att vi hade varit bättre idag om vi hade ställt upp mer Pertan och/eller Jos i backlinjen.

Pertan har inte varit sig lik den här säsongen och Jos har precis kommit till AIK efter att inte ha spelat matcher på 80 dagar eller vad det nu var. Är ni verkligen så övertygade om att AIK:s backlinje hade varit så jäkla mycket bättre idag om vi hade kunnat spela dessa 2 spelare?

Det är nämligen inte jag.
 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
OK, backlinjen var inte bra idag och har även varit vår akilleshäl denna säsong, men skadefria hade vi idag kunnat ställa upp med Pavey, Pertan, Jos och Nisse. En riktigt bra backlinje förutom högerbacken. Frågan nu är vad som hänt med Haukur. Är han tokpetad? Eller har han en skada/personliga bekymmer/något annat? För om han är tokpetad måste vi ta in en ny högerback.

Om matchen sig har jag inte mycket att säga mer än att man _måste_ utnyttja sina lägen när man spelar i Europa. Spela snålt och sätt chanserna är den bästa vägen till framgång när man möter dom lite bättre lagen. Att bomma en straff är oförlåtligt!

Apropå bomma straffar: hur många har vi missat i år? I cupen missade vi väl 2 av 3, eller var det 3 av 4? Mot Shirak hemma bommade vi en straff och ikväll bommade vi en till. Sen satte vi en straff mot Helsingborg hemma. Vi har alltså gjort två mål på sex eller sju straffar i år om jag inte missat någon nu.

Edit: Vi fick två straffar mot Shirak och satte den andra. Alltså tre av sju eller åtta straffar.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:10:00
 Fakta är att vi åker på två snabba kontringar snabbt in i matchen som dödar den. Hur vi skulle ha undvikit att gå bort oss är inte på mitt bord. Vet bara att Alm talade om hur skickliga dom var på just omställningar innan matchen. Och blev besviken när vi inte har nått vapen för just det. Om man sen vill kalla det för onyanserat. Fine... Fembackslinjen jag nämnde var bara ett exempel. Kunde lika gärna sagt femmannamittfält. Vad vet jag? Vad jag vet är att dom rann igenom väldigt enkelt iaf och vår uppställda backlinje inte hade nåt motvapen. Och givetvis har det även med att dom hade mer kvalité än vad dom som försvarade hade. Allt är inte svart och vitt. Tyckte hur som helst att deras spelare var smartare överlag än de våra. Om det sen bara har med spelarna i sig att göra. Eller även har med hur dom är drillade får man väl själv avgöra antar jag... 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:00:00
 Ofori nog den ende som kunde mäta sig med mkt skickliga Greker. Faan vi såg verkligen ut att sakna mkt teknik denna kväll. Å andra sidan hade Pavey gett syre via straffmål så hade det kunnat sluta annorlunda. Så små marginaler är det trots allt. Jos saknades ngt enormt. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:00:00
 Alltså med Pertan och Jos skadade och därmed undermåliga Sonko och korkade Pavey i backlinjen så är det naturligtvis svårt att nå resultat i dessa matcher, speciellt när Pavey har bestämt sig för att han har en fri roll.

Med det sagt. Naivitet, allvarligt är det ingen som talat om för laget att 0-0 är ett jäkligt bra hemmaresultat? Det verkar onekligen inte så med tanke på vilka huvudlösa lägen vi släpper till. Dålig backlinje kan jag ta men inte dålig backlinje som dessutom agerar korkat.

Straffar. Allvarligt vad har vi för utdelning, 50 procent ens det? Slump förvisso men visst ökar chansen för att målvakten ska rädda när man har en brunkarreserv som försteskytt och denna försteskytt tom visar en blind radiolyssnare vart han ska lägga bollen. ( ja jag är medveten om att Bangura och Nabbes tidigare allanballanstraffar inte var bättre)

Alm. Konstaterar att ska man ha något i Europa att göra måste man sätta defensiven. Samma defensiv som Alm o Co letat med ljus och lykta efter i snart två år. Återigen, många skador men det förklarar inte varför de som spelar gör det så jäkla huvudlöst. Hålla positioner och linje bör man väl i alla fall lyckas med.

3-0 i returen tack.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 22:00:00
 BFM det är du som saknar kunskapen..

Alm bestämmer och jag hoppas att han inte tar ut spelare beroende på om de klarar 35 eller 45 min
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:59:00
 Håller med dina 3 senaste inlägg Ambrosini.
Att försöka göra det här till en coachmiss av Alm är grymt patetiskt för ingen tror väl att Sonko och Pavey övat på att gå bort sig å det grövsta ? Det är BW som inte skaffat en HB som håller måttet.

Tycker också Alm gör det bra med det material han har till förfogande.

Nu får vi hoppas på ett mirakel men jag tror det är rätt kört tyvärr.

Däremot har BW underpresterat rätt ordentligt.
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:58:00
 bajs 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:57:00
 Ni kan ju inte påstå att Atromitos var särskilt bra? Vad hade dom, 3-5 avslut? Maskade från minut 1, filmade konstant, fick Shirak vibbar redan efter 5 minuter. Dom här borde vi ha tagit hemma, tyvärr håller inte defensiven igen. Goitom borde också ha startat, hellre kräma ur det man kan i början, när man vet hur jävla trubbig Brustad är. Nä grekerna fick precis den matchbild dom hade önskat sig tyvärr.

Vi bör göra oss av med någon utav Pavey och Haukur, och flytta ner blomberg permanent vare sig han vill eller inte. Sen är det bara att hoppas på att Jos snart är hel och att ingen lämnar. Då har vi iaf riktigt bra chans i AS.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:56:00
 Sawyer3

Det är bara du som tror att Goitom vela in men vart förhindrad av Alm.

Alm hade spelat Goitom sä många minuter Goitom orkar och beslutat mellan Goitom läkaren.

Om någon skulle begränsa minuterna är det Goitom själv eller läkaren och det av säkerhetsskäl.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:51:00
 Sawyer3

Frågan vad jagr spelar absolut ingen roll. Det är du som påstår att du vet tre än Alm läkare och Henok själv. Är du dessa tre in disguise? För det måste du ju vara om du vet bättre än dom tre enskilt.
Inte? Sluta prata om vad du saknar kunskap om.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:49:00
 Omega,

Håller med dig i mycket av det du skriver. AIK har misslyckats med backrekryteringarna.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:49:00
 En match som blottade svagheterna i vår trupp rejält.
Brustad, HHH, Blomberg och framförallt skadorna på våra enda bra mittbackar (Pertan & Jos).

Våra YB var på tok för naivt offensiva, vilket brukar funka bra i AS, men inte idag när hålla nollan var betydligt viktigare än att göra mål.

Nisse är förvisso ett klockrent alternativ på mittbacken när Pertan och Jos är skadade, men dessvärre betyder ju det att han inte är vänsterback - vilket han ju är Sveriges bäste på. Sonko är precis som Saletros ung och lovande, men knappast tillräckligt bra för att starta i AIKs A-lag ännu.

Blomberg, HHH och Brustad - Hallå vad är det för värvningar?

Värvningarna av Jos och Ishi visar dock att BW insett sitt misstag och gör sitt bästa för att rätta till det. Men det räcker inte. Vi behöver en HB och bättre tredjealternativ på innermittfältet och i anfallet än Saltros och Brustad.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:48:00
 Mr e

Vilken fembackslinje kan du trolla fram till denna match och vilka andra taktiska förändringar ska Alm göra då, du som tycker att hela tränarteamet hos grekerna är bättre än vårt baserat på 90 minuter fotboll och utan hänsyn till spelarmaterial?
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:48:00
 >bfm

Är du läkare? Hur är man frisk i 35 min men inte i 45 min och hur gör man den bedömningen.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
mr.e

Herregud. Är så trött på onyanserad kritik. Vårt lag hade varit kvalitetsmässigt klart sämre idag oavsett om vi ställt upp med fembackslinje, trebackslinje, lirat Eliasson från start eller vad som annars kan tänkas klagas på.

Så länge det är ett faktum kan resultatet inte enbart skyllas på tränaren - Särskilt inte när spelarkvalitén inte hade behövt vara så pass mycket sämre och när matchbilden som helhet var jämn/något till vår fördel.

Det i det närmsta oacceptabla vinterfönstret är det som till klart största del fäller oss idag, likt de har gjort ett antal gånger i Allsvenskan. Lär vi oss inte utav det och istället skyller på en tränare som flera gånger tagit oss långt med liknande förutsättningar går vi en dyster framtid till mötes.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:46:00
 Sawer3. Nu har ju Bojans redan svarat men hur ska Alm kunna avgöra hur mycket Henok klarar av att spela? Det är ju omöjligt för någon annan än spelaren själv och möjligtvis läkaren att bestämma det. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:44:00
 Visst att Sonko inte var på topp idag, men om det är någon som inte hänger med på den här nivån är det Pavey.. Har sagt det allt för många gånger, men han hänger inte med på den här nivån. Han är långsam, dålig defensivt, vet ej när han ska pressa/ge understöd, dålig spelförståelse och bidrar knappt nånting offensivt.

Idag sker ALLA mål från hans kant, vid första målet är han inte ens på plats, vid det andra målet så stöter han bort sig så att brassen kommer en mot en med Sonko och vid tredje så har han får tusende gången i ordningen tappat markering på brassen Marcelinho som får utmana Sonko en mot en.. Och återigen är understödet bristande, Marcelinho är jävligt bra en mot en vilket vi fick se flera gånger under matchen. Och så brände han straffen också, vill inte leka smart i efterhand MEN var 100% säker på att den inte skulle sitta när det var Pavey som klev fram, så som han sumpat målchanser senaste tiden var det ingen högoddsare.

Men det är bara att blicka framåt, väntar fortfarande på att Blomberg ska spelas in som högerback, för värvar vi ingen till den positionen så måste vi hitta ett bättre alternativ.. Haukur skulle göra det bättre än Pavey, men han har inte heller övertygat hittills, han har åtminstånde mer speed och bättre offensiv, tycker även han är starkare i närkamper fast långt ifrån stabil defensivt.

Men det var ett bättre lag än jag trodde dessa greker, fast inte bättre än Astana förra året. Däremot gör vi en bättre match idag, men blir straffade lika hårt.

När det kommer till Brustad tyckte jag han gjorde det helt ok i första, han sprang mycket och trots att det inte skapades nån jättechans så gjorde han ett gediget jobb i Henoks frånvaro. Var dock lite besviken på Blomberg som har svårt att få till det..

Har jättemånga tankar om matchen och framtiden, men orkar verkligen inte skriva nått mer.. Känner mig för sänkt utav förlusten..

KÄMPA AIK!
 

Namn: Pragmatik   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:44:00
 Det som förmodligen kommer hända är att Sonko kommer 'peaka' under sitt sista år på kontraktet och sedan gå som bosman. Om man nu tror på sina framtidnamn, varför skriver man då inte långa kontrakt med dem? Underligt.. 

Namn: Spelet suger   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:42:00
 karl4712

Det känns som att AIK aldrig har haft ett mål och verkligen jobba för att bli dominant i Sverige vilket vore normalt för en huvudstadsklubb som är den störta i landet. Utan det känns mer som en "det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga" mentalitet.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:41:00
 Omega. Helt korrekt och jag tycker faktiskt att man alltid ska bygga laget bakifrån med ett starkt försvar vilket historiskt sett varit ett signum för AIK. Nu har vi förmodligen den sämsta uppsättningen på många år i backlinjen och vi får hoppas Jos hittar tillbaka till toppformen. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:38:00
 Tror man som tränare inte på sin backlinje så får man göra taktiska ändringar. En fembackslinje eller andra direktiv. Nu åkte vi på två snabba kontringar som vår tunna backlinje inte hade nåt svar på och så var den resan (troligtvis) över... Men det ska tydligen bara falla på spelarnas bord då. Är det korrekt uppfattat?

2-0 till portugiserna mot jötteborj nu också.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK i USA

Forska lite så finner du. Men för att hjälpa dig. Hade Råsunda med mark typ skänkts till oss så hade vi kunnat prata om varför vi inte är på FCKs nivå.

Är det så svårt att samla lite info?


Sawyer

Men du har mer koll på Henoks kropp än Henoks kropp läkare och Alm?
Du är Ayorzo Alm och Henok i Henoks kropp?
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finns ingen chans vi vänder detta väl? Känns lika omöjligt som efter 0-1 mot CSKA Moskva.

Tänk att grexit skulle drabba oss. Hade aldrig trott det.

Men vårat försvarsspel funkar i sina bästa stunder i allsvenskan.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:34:00
 > gregory61

Haha, va fan. Jag gillar dig, men Henok är varken läkare eller tränare (än)
Spelare kan inte bedöma när det är ok för inhopp, tänk dig vilken cirkus det skulle bli..

Håller med Omega ang. Sonko
 

Namn: zerman   Visa profil  
Länktips: http://www.flickr.com/photos/jesperzerman/sets/7215765654
Sänt: 2015-07-30 21:34:00
 Nu finns bilder från AIK-Atromitos uppe på:

https://www.flickr.com/photos/jesperzerman/sets/72157656544751432
 

Namn: ANALYS   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-07-30 21:33:00
 Självklart kan man inte nå framgång mot internationella lag med vår mycket svaga fyrbackslinje,en som haft sin tid som spelare /missade dessutom en straff/ och en junior intill Nisse, vad kan förväntas av dessa spelare, enl. min uppfattning inte mycket. Sedan Brustad i anfallet helt utan intentioner och göra något på egen hand. Tack Bangura Du visade klass! 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:33:00
 För evigt trogen mitt lag :

Din pajas, min stream dog vid 91:a minuten typ
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:31:00
 Omega:

Bra inlägg.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:31:00
 Sofia B K är på tv och reportern tjatar om att hon blev mordhotad i AIK.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:29:00
 Ja du willepille missade du att AIK spelade ikväll så ska du nog hålla dig till bajen eller difs forum 

Namn: karl4712   Visa profil  
Länktips: http://www.aikpatv.info
Sänt: 2015-07-30 21:28:00
 Matchrapport på länken. 

Namn: Omega   Visa profil  
Hemort: Östermalm
Sänt: 2015-07-30 21:28:00
 Några tankar efter en tung förlust.

Noah gjorde i mitt tycke inte en bra match och var involverad i samtliga insläppta mål. Det är en del i att vara professionell fotbollsspelare, ibland går det år helvete. Jag anser att man som supporter skall kunna konstatera faktum likt detta, däremot skulle jag aldrig spy galla över en spelare som mår lika dåligt som vi just nu. Eller någon annan spelare i vår tröja heller. Noah behöver lite mer tid och ännu mera stöd innan han är riktigt där vi vill att han ska vara. Däremot ser jag gärna att han får ta den tiden att växa, utanför startelvan, den närmsta tiden. Noah är ung, ingen stress. Hans startplats har mera känts som en önskan & besparing mer än att han riktigt är där kvalitetsmässigt ännu.

Ångående Pavey så är även det ett svaghetstecken att han spelar. Personligen tyckte jag att han var direkt svag redan i slutet av hans förra runda i Gnaget. Jag svär i kyrkan här men det är ingen personlig favorit, varken på eller utanför planen. Likt många andra värvningar den senaste tiden så har jag svårt att tro att det inte fanns bättre alternativ.

Brustad har haft några framgångsrika moment i några matcher men överlag varit direkt bedrövlig. Jag hör er som säger att övriga spelare i AIK inte slår djupledsbollar men det sade vi när Kennedy spelade hos också, "trots det" var Kennedy minuter ifrån att vinna skytteligan. Klart nerköp och i mitt tycke inte en spelare för AIK. Vi är AIK, alla klarar inte att bära vår tröja.

HHH, stor besvikelse, honom trodde jag på länge och såg potential i. Den finns säkert där men just nu är jag mest besviken över hans insatser och utifrån mantrat i hur AIK alltid scoutar närområdet först så känns det märkligt att inte ha lyckats finnat en bättre ytterback i Sverige, särskilt som det lät på BW som att våra utlandskvoter börjas fyllas upp om jag förstått det rätt?

Sammantaget känns det som att vi inte riktigt gav oss själva rätt förutsättningar inför denna säsong, det är ett underbetyg till BW mfl, dock skall sägas att ingen klubb/ ingen sportchef gör konstant rätt värvningar. Låt oss hoppas att detta var en dipp, vi har höjt blicken på vilken kvalitét som faktiskt krävs (Jos & Ishi) och kämpar vi vidare för guldet. låt oss göra det tillsammans och utvärdera ekonomi & sport efter säsongens slut.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:26:00
 spelet suger,

Vet inte vad man har för mål och vision. Gissar på att man sätter det långsiktiga framför det kortsiktiga så mycket man kan. Man verkar också prioritera offensiva spelare framför defensiva - över i princip hela banan.

Vidare verkar svartgul produktion vara väldigt viktigt för AIK just nu.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:23:00
 Ambrosini:

OK det får stå för dig. Tycker Alm & Nebo fick sig en lektion hur man uppträder smart som ett lag iaf. Inte första gången heller. Och vem har sagt att vi var utspelade? Trodde Astana bara var ett snedsteg och med en lite tunn trupp. Men vi går i samma fälla i Europa igen. Blottar oss och blir hårt straffade.

Nu fick gbg en i arslet på första chansen emot också... Lättare i AS.
 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:22:00
 Missade jag nått? Noah avstängd och vad mer? 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:22:00
 Sawer3. Hörde du inte intervjun med Henok? Det här var precis vad han klarade av. Det finns olika grader av en förkylning, det känner väl alla till. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:21:00
 Spelarn

Precis, de sitter o tittar på kommande motståndare och ser bara nästa playoff omgång.
Sista halmstrået, får vi ett tidigt mål o andra direkt efter ja då jävlar blir grekerna oroliga
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Länktips: http://www.aikpatv.info
Sänt: 2015-07-30 21:21:00
 Är det dags att testa Ishi som innermitt på söndag?

D.v.s Blomberg - Ishi - Ofori - Eliasson.

Om det går bra, fortsätt så.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2015-07-30 21:20:00
 Det lag AIK ställer på benen får alltså stryk av ett grekiskt lag ingen har hört talas om hemma med klara 3-1. Förra året förlorade vi hemma mot ett lag från Kazakstan med 3-0. Detta är alltså nivån fyra år in i Segui-eran. Vi har inte resurser att konkurrera om bättre spelare än detta. Varför är AIK inte lika kapitalstarka som FCK, ett lag från en jämförbar skandinavisk stad. De har jobbat smart och rätt med arenan och sponsorer, kvalificerat sig, tänkt stort och levererat enligt plan. Vad är AIK:s lednings plan för att AIK ska kunna konkurrera och bli en skandinavisk storklubb i ordets rätta bemärkelse och inte bara när det pratas? När ska AIK leverera mer än prat?

Grekerna har högre marknadsvärde på sina spelare och det ska förklara förlusten. Jag undrar varför AIK inte har ett lag som har högre marknadsvärde. Vi påstår oss vara en storklubb i Skandinavien, vi fick stryk av ett mellanlag från Grekland. Inte Tyskland, Spanien, Italien, Frankrike, England, Ryssland, Holland, Belgien. Utan Grekland. Bra gjort av dem men vi måste väl vara bättre än så. Hur ser planen ut?
 

Namn: Spelet suger   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:20:00
 Nån som vet vad AIK som klubb har som mål och vision med verksamheten? Och i så fall hur ser den ut? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:19:00
 Jos är väl borta 2-3 veckor o Pertan lite längre har jag för mig 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:19:00
 Klart att det ser väldigt tufft ut nu när vi förlorade med 1-3 på hemmaplan - MEN - inget är omöjligt.

Nu ligger ALL press på grekerna i Aten nästa vecka, medan AIK kan ösa på utav bara tusan. Det får bära eller brista.

Om Goitom är frisk så kan allt hända.

Annars så missar vi för många lägen denna match, vi måste vara hetare i avsluten. Det är tufft att lira i Europa och tampas med de stora grabbarna på kontinenten och då måste man sätta de chanser man får.

Aja, nu tar vi Norrköping på söndag.
 

Namn: BlackToothGrin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:19:00
 Borges Bolltouch

Nej men du kan hålla med om att starta matchen med ett kontringsmål baklänges är lite oturligt och har en del psykiska negativa effekter för matchen? hade goitom varit med från start och nätat i första annfallet så hade dom varit genier istället det är små marginaler också.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:18:00
 > gregory61

Man skickar hem en sjuk gubbe, man är antingen frisk eller sjuk, det handlar inte om minuter.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:18:00
 Ambrosini,

Hmmm...är det inte så att även Sundsvall och Gefle har tillräcklig erfarenhet för att få kontroll på Blomberg och Brustad?
 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:17:00
 så länge vi inte prioriterar backlinjen kommer vi aldrig att vinna AS eller gå vidare i EL. Simple as that!

Avd: hur jävla svårt kan det vara AIK fotboll!
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
mr. e:

Dagens match var långt ifrån någon coachingseger öht. Vårt försvar kontra deras anfall är som natt och dag, och det visar sig. Grekerna har dessutom tillräckligt erfarenhet för att kunna få kontroll på spelare som Brustad och Blomberg.

Coachingsmässigt tycker jag snarare vi gör en ganska så god match som helhet sett till de förutsättningarna och är egentligen inte alls spelmässigt utspelade i matchen. Spelarkvalitén avgjorde idag - det är faktiskt fruktansvärt naivt att ställa upp med den elvan vi gör kontra deras och förvänta oss bättre "coachinginsatser" för att vara nöjda.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:16:00
 Sawer3. Nej, man kan inte tvinga en sjuk spelare att spela mer än han själv tycker han klarar av hur mycket chef man än är. Det om något vore ansvarslöst. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:15:00
 joppepi /
Använd sökfunktionen och du får svar.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:15:00
 MangeMan

Det tycker inte jag heller men det kan vara enda anledningen till att Alm spelar Brustad, kan inte se något annat
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:15:00
 När är JOS och Pertan tillbaka?

Vem spelar istället för Etuhu på Söndag? Saletros?

Isf måste vi kunna ha lite mer offensiva kanter, Typ Eliasson från start och Ishi på andra. Sedan ska Goitom starta med Bangura på topp. Höger central mitt får tänka på att högerkanten är lite svagare def än normalt.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:14:00
 BlackToothGrin:

Vi förde spelet borta mot Napoli också. Ändå förlorade vi med 4-0.

Det handlar inte om att föra spelet. Det handlar om att föra spelet på rätt sätt. Och det klarar vi inte av att göra i dagsläget.
 

Namn: Seigo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:14:00
 Nu är det seger på söndag annars får ALLA avgå.... 

Namn: BlackToothGrin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker det är lite snick´snack att grabbarna var så dåliga tycker vi förde spelet rätt mycket men kanske inte lyckades i komma igenom helt i sista läget sen deras första blev ju 100% omställning där den turligt/skickligt hittar fram på pannan sen en individuellt bra prestation sen vettefan skulle vilja se bollinnehavsprocenten. Men vi kan nog enas om att hade goitom kunnat spela från start så hade nog matchen automatiskt blivit annorlunda han är ju dirigenten för anfallsspelet helt klart.
 

Namn: RoyalKanin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:12:00
 Joppepi

AIK är ingen ungdomsgård Men du kanske tror att du är på BPs forum?
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
TA in en rejäl Högerback, och kör snarast möjligt och på kort sikt.

Pereira- NEJ - JOS - NY (Klass!)

Släng nyckeln.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:11:00
 Ambrosini:

Oavsett vilka som spelar så måste man få dom att uppträda som ett lag och inte ta hjärndöda beslut var och varannan gång. Det ansvaret sitter minst lika mycket hos coacherna (varav namnet) Nu hade vi noll koll när dom kontrade t.ex. Trots att vi var förvarnade.... ? Va fan tränade dom på innan? Klar coachseger till grekerna. Laget stod rätt och visste exakt hur dom skulle löpa hela tiden. Klasskillnad på den biten.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:11:00
 > Gregory 61 då får man vara mer bestämd (livet som chef) helt övertygad om att han kunde ha spelat hela andra halvlek,

Bedrövligt hur vissa har svårt att ta kritik mot "egna" talanger. Vi är inte BP, vi har guldambitioner och spelarna har proffsambitioner. Gilla läget!
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:11:00
 RoyalKanin

Herregud ! Skäms!! Men du är väl bara typ 16-17 år gammal !?
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:10:00
 Vi är AIK och ska kunna ha NEJ - JOS - Pertan - NY HB (Klass) som ordinarie sedan Pereira, Sonko/Sauli som backup, (en utlånad av dem) samt HHH/Pavey som backup till Hb. Kpozo kan lånas ut och ev dominera S1 innan han ska ersätta Pereira och på sikt ev ta över NEJ:s plats. Det är för tunt och dålig kvalite överlag. Det känns rörigt. Scoutingen av Brustad känns aningen bristande, det är oerhört tunt utan Goitom. Tänk er en skada på Goitom, längre skada. Man måste kunna värva spelare som funkar med varandra. Vad har Brustad och Bangura för kemi? Tänker de något lika, kan de samarbeta? 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:10:00
 Wesströms scoutning kostar oss avancerad i Europa League. Brustad och Haukur ska inte göra en minut till i en AIK tröja, och Pavey ska ALDRIG spela högerback igen, VÄRVA FÖR I HELVETE!!!!! 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:10:00
 kommer jos vara spelklar snart? 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:10:00
 In med Tobias Larsson, han har ett jävla klipp i steget!

Skämtåsido, dock viktigt att han tog den löpningen.
 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:10:00
 Brustad är katastrof. Han passar inte alls in i det sättet vi spelar. Nikolic måste få chansen som tredje anfallare. En ny högerback måste in. Men nu verkar det som att Perreira blir det året ut. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:09:00
 arbogagnagarn

Man kan inte ägna en halv säsong åt att försöka spela igång en spelare när det går ut över vårt sportsliga resultat.
 

Namn: RoyalKanin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:08:00
 Sonko har förstört tillräckligt för oss nu. Jag hoppas uteblivna EL pengar dras direkt från hans lön 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:08:00
 Jag vill bara säga att jag älskar AIK oavsett vafan som händer. Var helt rabiat på matchen och gick med 5 kvar. Men känslan när henok kommer in och trycker in den!!! Dock är jag osäker till ledningen. Känns inte som vi är med i denna match alls från första början. Hellre gå för 1-0 och sluta 0-0 än övertro på spelare som Brustad (inget hat mot honom, men han drar ner AIK som fan, när henok är på plan är vi ett helt annat lag) men det tycker jag tränarna och sportchefen får ta på sig. Att vi kan gå från och vara grymma till sämst. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:07:00
 Vår högerflank läcker som ett såll idag.
Det är BW som under lång tid blundat för avsaknaden av en bra HB i truppen.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:07:00
 Jag kan ta att vi torskar mot ligafemman i Grekland. Det är sättet vi torskar på, plus att vi sumpar två chanser att komma ikapp. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:06:00
 Bojansfulamuche

Hade Nikolic fått spela lite i AS istället för Brustad så kanske han hade kunnat fått lira, är väl så att Alm vill spela igång Brustad oxå, något måste han ha, lite iaf för varför tog BW hit han annars?
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Inget nytt att backlinjen e svajig och att laget kan släppa in mål. Gillar att Ishi är i AIK igen, en mycket bra spelare som kommer bli viktig i höst. Nyckelroll inför resten av säsongen, pricka rätt med formen så kan de rassla in några frisparkar.

Går vidare redan nu, känns som diskussionen om vilka spelare som inte anses tillräckligt bra har varit uppe så många gånger att man kan tugget vid de här laget.

Goitom målskytt igen!
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:04:00
 arbogagnagarn> Sonko har vi flera tillfällen visat att han inte håller riktigt ännu på denna nivån, knappast hans fel utan Alm måste se detta. 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:04:00
 BW for president. 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:03:00
 Goitom i intervjun. Han klarade inte ens att spela 45 minuter. Kan ni sluta skylla på Alm nu vad gäller det bytet. 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.co.uk/atromitos-athen/startseite
Sänt: 2015-07-30 21:03:00
 Värdet på deras lag är mer än dubbelt så högt som vårt eftersom 2 av våra högst värderade spelare på den sidan Jos och Pertan var borta.
Tar man bort deras värde är vårt värde 4 miljoner pund och deras 9 miljoner pund.
Och Goitom som är är värderad näst högst i vårt lag lirade 35 minuter tar man bort honom är vi nästan nere på 3 miljoner och dom 9.

Som sagt det är inget skitlag vi torskar mot utan dom HAR bättre spelare än oss på typ 8 positioner...
 

Namn: BlackToothGrin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:02:00
 Kingpin

vattentätt som en tjeckisk dubbel robansknop.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:02:00
 Alm lika trevlig som vanligt. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 21:02:00
 Goitom var med och tog beslutet att inte spela, inte ens 45 min. Där fick jag svaret 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:54:00
 Sauli blev totalsågad när han ordnade straff till åtvid, sen dess har han varit oduglig enl många, blir det samma för Sonko nu?? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:54:00
 Det är en sån fantastisk parodi när folk sitter här inne, myser och tänker tillbaka på gamla backlinjeskonstellationer. Konstellationer som innehåller en av AIK:s sämsta spelare på 2010-talet i form av Martin Lorentzson.

Humor. Haha!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:54:00
 Det handlar inte om att utse en syndabock, det handlar om att konstatera att vissa spelare inte håller måttet, t ex verkar ju Alm äntligen insett att Haukur inte (ännu) håller måttet, dessvärre har vi ingen vettig ersättare. Förr eller senare kommer han tvingas inse att Pavey och Sonko inte heller håller måttet, så länge vi inte sysslar med en social verksamhet så kan inte spelare få spela så länge de inte når upp i tillräcklig kvalitet, Sonko är bara 18-19 år han har all tid i världen att utvecklas så får han spela sen när han är redo. Just idag spelar såklart skadorna in också men att satsa på Sonko som ordinare mittback från säsongsstart var ju helt galet, dessutom med Haukur bredvid så blev det ännu mer galet, och ännu galnare blir det när BW inte får arslet ur moppen och värvar en högerback som håller måttet. Jag inte påminna mig när vi senast började en säsong med så svag uppsättning backar, måste vart på 90 talet.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:54:00
 Är haukur skadad eller bara petad? Borde ju absolut ta högerbacken även om han är kantig.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Såhär är det, svart på vitt:

Dagens förlust går omöjligt att skylla på Alm. Faktum är att jag tycker Alm gör ett ganska bra jobb idag sett till förutsättningarna.

Anledningen att vi inte räcker till kan enbart Wesström lastas för. Hade det inte varit för panik-nödlösningen Pereira hade det kunnat sett ännu värre ut.

Det är för dåligt att kunna skylla uttåget ur Europa League-kval på en sportchef. Särskilt när denne så ofta pratar om vikten att nå långt i dessa sammanhang för ekonomin osv, och att AIK tydligt haft förutsättningarna och ekonomin att sköta saker annorlunda.

Idag förstår jag att Alm kan tala till pressen och undra vad som hänt med alla de miljoner hans lagbyggen har inbringat i försäljningar och Europa League-spel, trots ofta liknande förutsättningar eller sämre.

Faktum är att vi har spelat i Europa League, vi har sålt spelare för fler miljoner än nästan alla i vårt land och vi har når ständigt Europa League-kval. Men idag ställer vi likt förra upp med en för svag och förväntar oss att Alm ska sköta saker bättre.

Faktum är att det inte finns en chans att de värvningarna vi gör i vinterfönstret håller för de målen samme sportchef sätter upp. Och då blir det som det blir.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:53:00
 Sonko och Brustad är bänkvärmare som bäst, i returen måste Eliasson och Goitom börja! fullt ös medvetslös 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:53:00
 Ja.. nisse-milo-backman-lorenz... då hade vi nog vunnit allt iår 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:53:00
 Så här i efterhand är det alltid lätt att vara klok. Men har vi ens scoutat grekerna? De är hyperfarliga på kontringar och att utsätta vår ytterst mediokra backlinje gör deras omställningar gång på gång är ett bevis på usel koll. Vi i princip ger bort gratismål. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:52:00
 BlackToothGrin

Det var en backlinje det.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:52:00
 Oh well,

Vi har större möjlighet att vinna med 3 mål i Aten än med 2 i Moskva.

 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:51:00
 Angående första straffen;
Det handlar om psykologi och vem som känner sig som alfahanne. Ingenting annat !
Nabil lämnar och troligen är Goitom förste straffskytt efter det.
Med Henok på bänken finns ingen given och med adrenalinet på topp känner sig Kenny som försteskytt.
Att han sedan är iskall, fattar han inte själv. Han har varit länge i laget och försöker ta ansvar.
Är tämligen övertygad om att Ishi tagit den om han varit 1 månad längre i gruppen och "hunnit stiga" i hierarkin.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:51:00
 willepille

Skrev med Sauli o han börjar köra fullt nästa vecka tror jag det var
 

Namn: BlackToothGrin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:51:00
 nisse-backman-milo-lorenzo så ska det vara. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Arbogagnagaren

Nikolic det enda alternativet när Henok inte är med. Förutom Brustad. Att inte starta Nikolicr knappast konstigt även fast Brustad inte är speciellt bra i spelet. En han kan avsluta när han får lägen och gör sina poäng. Inte så att jag är mot din tanke med Nikoli men inte heller för att starta en artonåring på topp i EL som ännu inte visat något speciellt.

Precis som mot Elfsborg så startar Blomberg för att han är starkare defensivt än Eliasson. Och det brukar vara viktigt i Europa. Vi hade kanske varit ännu svajigare defensivt utan honom. Allt handlar inte vara vem som är mest spännande offensivt. Man måste tänka på helheten. Inte bara enskilda spelare.


Scholes

Ja Pavey har verkligen varit grym.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:50:00
 Vinner vi 3-0 borta så då jävlar !!! 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:49:00
 Det som känns mest trist är att med en bättre backlinje skulle det här vara ett riktigt bra lag. dickson ofori henok och ishi tycker jag har börjat spela ihop sig på riktigt 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:49:00
 Tragiskt att läsa skit om egna unga talanger.

Det är en organisationsfråga när vi läcker som ett såll under en sådan lång tid oavsett mittbackar.

Grym utveckling på Pavey som blivit bättre än Haukur den senaste månaden. Pavey kanske behövde några mån för att komma in i det.

 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:49:00
 Så hur ställer vi då upp nästa match? med noah avstängd.. sauli? eller han kanske inte är 100% ännu? 

Namn: bira_aik   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:48:00
 Celso Borges, absolut hela laget under presterar helt och bevisar återigen att två matcher i rad med högkvalite verkar omöjligt och hemskt att se hur mycket en spelare (Goitom) påverkar oss. Helt uddlöst utan han.
Sen går det inte att blunda för att Sonko inte är i närheten av allsvensk nivå förmodligen inte heller superettan möjligtvis div 1, sådana spelare kan inte få chans på chans och göra bort sig gång på gång om vi ska vara ett allsvenskt topplag. Pavey har även han gjort sitt och främst som högerback en position som inte ens är hans riktiga position.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:48:00
 mr.e

Klockren kommentar
 

Namn: Hatadif   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:48:00
 Sonko nya Kibebe!
bara inse AIK vänner våra supertalanger
Sonko, Lundholm, Saletros , Carlgren håller knappt superettan klass.
Katastrof vad har vi väntat oss?

 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:47:00
 It ain't over till the fat lady sings 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:47:00
 Bojans. Självklart är det så. Man börjar ju inte matchen med en sjuk spelareoch hade vi haft med oss ett vettigt resultat hade Henok inte spelat alls den här matchen. Det där är ett byte Alm inte alls kan påverka utan det är spelaren själv som avgör. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:47:00
 Går för långsamt när vi anfaller, för mycket bollkladd.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:47:00
 Atenarna uppträder så jävla mycket smartare än våra spelare hela tiden. Ja förutom Henok då. Verkar ha slipade coach/er också. Tycker dom vunnit den matchen på KO mot Alm & Nebo. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:46:00
 Bojansfulamuche

Med facit i hand är det alltid lättare, självklart.
Det Brustad har visat så tror inte ens att du tycker han ska spela, Eliasson har gjort det bra de ggr han fåt spela men ändå suttit på bänk igen.
Jag har tyckt Alm gjort det bra tidigare men misströstat mer i år
 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:45:00
 Bra skrivet celso borges! 

Namn: BlackToothGrin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:45:00
 Fattar inte varför bangura ALDRIG bara kan lägga en onetouch vidare ska alltid hålla på och mecka med bolljäveln tills läget är borta riktigt sämst känsla emellanåt... 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:45:00
 Nästa gång, då jävlar ! 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:44:00
 Nu satsar vi på ligan, mot topp tre! Vi är en förlorarklubb. 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:44:00
 Nu dog min stream... kanske lika bra.. 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:44:00
 Känns så jävla trist att vi ska ett sånt jävla pajasförvar, pavey, sunkiga sånko å perreira å på allvar tro att vi ska kunna hävda oss i allsvenskan eller EL...
Inte ens med Karlsson frisk är vi något i backlinjen, hur fan tänker AIK fotboll, börjar bli riktigt trött, rent ut sagt ledsen...
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Svag match av Bangura och Carlgren också.

Just nu är Ofori och Goitom 75% av laget.
 

Namn: celso borges   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:43:00
 Dra åt helvete alla som skyller det här på Sonko. Hela laget har varit piss. Syndabockar är inte min grej och är bara ett sätt att blunda för sanningen. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:43:00
 I returmötet kommer grekerna vara klara för playoff, vår chans, liten men den finns!!!
Avd sista halmstrået...
 

Namn: OH   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=oRl8ce69Bd0
Sänt: 2015-07-30 20:43:00
 Ta en titt på länkade klippet och dröm er tillbaka! 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:43:00
 Varför värvar vi inte en riktig högerback? BW... 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:42:00
 Jösses! Finns inte en läkare/spelare/tränare i världen som kan bedöma huruvida man kan spela 35 eller 45 min av en match där man inte har en aning om vilka ansträngningar som krävs!

Man skulle naturligtvis ha tagit in Goitom i halvtid.

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Arbogagnagaren

Måste vara skönt att i efterhand alltid kunna sitta och peka på vad man kunde ha gjort i stället. För det kan man alltid göra. Helt utan ansvar och alltid med rätt kort på handen.

Nu skulle han alltså ha startat Henok men bytt ut honlm efter 35. Tror jag ingen vettig coach i hela världen hade gjort.

Ja och att inte byta är också ett byte. Att ha kyla kan vara nog så viktigt som att desperat slänga in nya spelare. Det finns inget exakt rätt omcheckat fel som spänner över alla matcher.

Ja du lyssnade på Bojan. Du lyssnade inte på Alm. Dvs du har förtroende för Bojan men inte för Alm. Det har du all rätt till.

Men var lite rimlig i gnället.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:42:00
 Tycker Carlgren har visat att han är förste Mv 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:41:00
 Greklandssemestern inställd.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:41:00
 Visst sög Sonko tag i greken, inget att säga om 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:40:00
 Skönt det blir nästa år när vi har en sportchef som vill förbättra laget istället för att ragga 91:or på cafe opera.
Vilket jävla försvar allrså
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:40:00
 För övrigt så hade vi blivit allvarligt förnedrade i EL med detta försvar.

Det kan funka i AS där vi kan köra på och styra matchen med vår offensiv i princip alla kvarvarande matcher. Men i EL är det försvar och kontringar som kommer gälla och det är kort och gott inte vår grej i år tyvärr.

 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2015-07-30 20:39:00
 Nä, tyvärr är Sonko inte mogen än. 3- noll i Aten då, så är vi vidare! 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:39:00
 Ahh kom igen vi tog ju in en mittback under detta fönster som
kommer spela 1% av matcherna så vi väntar på honom.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:39:00
 Phobos

Jag lyssnade på Bojan så då får du säga till honom att han är hjärndöd.

Bojansfulamuche
Jag har lyssnat på Alm, grejen är att han har dragit på byten tidigare, så har jag uppfattat det iaf.
Sen är det Alm som sätter Brustad o Blomberg från start, blev bättre flyt när Goitom o Eliasson kom in.
Han hade kunnat starta Henok o tagit ut han efter 35 min oxå.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:39:00
 Själv tycker jag det är hårt dömt. Men visst, det är inget snack om att Noah är på efterkälken... som vanligt.

Helt ärligt så ser jag inte vad han gör i A-laget överhuvud taget. Försöker verkligen se vad hans styrka är i spelet men hittar ingenting.
Hamnar ofta fel i försvarsspelet, stresstjongar bollen så fort han får tag i den och allmänt osäker i sitt spel.

Förstår att han är ung och så. Men jag ser verkligen inte potentialen.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:39:00
 Nu ska Sonko få smaka på fiskpinnarna längst bak i frysen resten av säsongen. Ursäkta men han är värdelös. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:38:00
 NSS har nog varit den som orsakat flest mål i baken i år. Med tre mittbackar skadade så är det väl som det är. Trist. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:38:00
 Två mot en och det slutar med rött kort och straff.

 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:38:00
 Ett riktigt klassförsvar. Ridå.

Kung BW
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:37:00
 Bra Noah... Domarn hade bara blåst två till oss innan. Slipper resa till Grekland iaf. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:37:00
 Tycker också att straffen var solklar. 

Namn: packep   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:37:00
 Inte mycket att säga om.
Även om vi inte gör nån toppmatch direkt så är Atromitos bättre än vad jag trodde.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:36:00
 Håller med. Korrekt straff och rött.
Sonko får ta på sig alla tre idag tyvärr
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:36:00
 Inte mkt att bråka om,Sonko hänger inte med på den här nivån.. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:36:00
 
Solklar straff efter ytterligare ett samarbete av radarparet Pavey-Sonko.

Pinsamt !
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:36:00
 Stå kvar 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:36:00
 Tycker både straffen o röda är helt rätt. Noahs händer har inget där att göra. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:35:00
 Suck.... 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kom igen nu Carlgren..

edit: tufft nu. Var väl egentligen inte mycket att säga om den straffen, men domaren borde ge sig själv minst gult för den här matchen, för bra har han inte varit i mitt tycke.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:35:00
 Ehh okej han hittar en straff och rött där alltså? Vilken dåre. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:35:00
 Faaaan hade Alm lirat Golic så hade vi... 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:35:00
 FYFAN straff o rött kort på Sonko 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:34:00
 Arbogagnagaren: Eller så orkar han bara 25 men spelar 35...

Att tro att Alm spelar Henok kortare tid än han klarar av är hjärndött
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
CPL

Ja eller om Henok varit frisk. Fast då hade han varit på plan från start.


Arbogagnagaren

Haha. Läkaren Bojan? Bara det inte är Alm så lyssnar ni på allt alla säger.

Herregud.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:31:00
 Jävla filmare, fuskande greker. Långsamma. Hoppas landet går under, latmaskar. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:31:00
 Bojansfulamuche

Lyssnade på vad Bojan sa: Orkar han 35 min så orkar han garanterat 45 min.
Är väl lite Alm, att dra på byten
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:31:00
 Är det så svårt att förstå att det är Henok och läkarna som avgör när han kan bytas in. Alm spelar honom naturligtvis så mycket som möjligt. Skärp er. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:28:00
 Kung Henok kan man lita på! 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:27:00
 Ska inte vara en brasse straff med 1-2 steg för att vara nonchig som Pavey utan som Henok, pang på !!! 

Namn: Pragmatik   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:27:00
 Såja. 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:27:00
 Kunde stått 2-2 nu om vi fått lite tidigare byten.. 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:27:00
 JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:27:00
 Ja tänk om Alm haft en bättre backlinje som förra säsongen, då hade vi släppt in lika många mål.

Varför inte ett mer defensivt balanserat lag?

Vi läcker ju som ett såll i AS. Organisera upp laget så man slipper det här.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Arbogagnagaren

Principer? Du tror inte läkarteamet har med saken att göra?

Så ja nu gör vi ett till.

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:26:00
 JAAAAAAAAAAAAAA Måste vara Henok till straffarna 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Får se hur det här går då. Har känts som en sådan stolpe-ut match.

edit: Så där ja, lite kontakt i alla fall. Men som sagts tidigare, de är bra, grekerna.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:25:00
 Straff igen 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:25:00
 Hade Alm gjort bytet i halvtid är jag säker på att Goitom satt straffen.
Men har tränaren principer så har han
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi räcker inte till. Kvalitetsskillnad tyvärr. För mkt medelmåttiga allsvenska spelare i vårat lag
 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:22:00
 Om man tror att BW går in i en säsong utan en högerback som " ett experiment" så är man mer än lovligt naiv. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:20:00
 Carlgren gör en riktig bra räddning x2 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:17:00
 Vi är ju ganska många som tyckte det var slarvigt att gå in i säsongen utan någon ordentlig högerback undra om BW fortfarande tycker det är ett kul experiment?

För övrigt ser man ju att han ska missa straffen, hatar dessa nochiga straffskyttarna som inte tar sats och inte har koll på målvakten. När Pavey var straffskytt sköt han aldrig straffarna sådär.
 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:17:00
 Pavey tror han är Ronaldo... Hur i helvete kan han vara första straffskytt?! Redan när han tog bollen så visste jag att han skulle bränna, visserligen trodde jag han skulle dra upp den på södra.

Men som någon sa, med denna backlinje så kan man inte förvänta sig mer, den håller kanske mot Falkenberg hemma någon match, men inte mot sånt här motstånd.
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:17:00
 Mitt ute på bondvischan, inte lika irriterad att jag missar matchen när jag läser hur det ser ut.

Man ska väl inte vara förvånad, vi gör den bästa halvleken på, jag vet inte hur länge, mot Ellos. Höll på att sumpa det i andra halvlek och nu i nästa match släpper vi två bortamål på bara några minuter i Europa League. Sanslöst dåligt, rent av provocerande. Så har det sett ut i några säsonger nu, ena matchen riktigt bra sen kommer plattfallet.

Brustad? Skulle göra succé i ett lag som sillstryp.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
35-45-3=-13.

Det betyder att Henok inte orkar prestera tillräckligt i cirka 13 minuter, typ från min 80 fram tills matchen är slut. Ska vi byta ut honom igen då?

Ja eller så spelar man honom så länge som Ham rimligtvis orkar prestera.

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sawyer3

Det kan bara Alm, svara på.
Bojan sa samma sak som du skrev
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nu blir det åka av för grekerna!
Hoppas det var det sista vi såg av Brustad
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:14:00
 Eliasson o Goitom på väg in! 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:14:00
 Varför inte byta in Goitom i halvtid om han nu uppenbarligen pallar 35 min. 

Namn: Henrik123   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:14:00
 Trots att straffen inte är jättedåligt slagen känns det märkligt att pavey tar den. Han har ju missat allt den här säsongen. Aja, in med Henok och vänd matchen! 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:13:00
 Längtar till

NEJ - JOS - PERTAN - NY
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bfm: Ja då hade Henok kunnat ta den. Men varför to inte Ishi den för?

Sätt in en kon istället för Sonko eller vad so helst. Gå ner på en trebackslinje. Gör nåt!!
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:13:00
 Pavey slog väl straffar 2010?
Kommer bli det vanliga "förlåt det var dåligt sorry".
Är tränarstaben som bestämmer straffskyttar.
Kanske stod mellan Ishi o Pavey och de får välja sinsemellan vem som känner sig hetast på att sätta den
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:13:00
 Ibland missar även den bäste. Kenny har tyvärr varit missarnas man i år men som sagt, sånt händer. Jag tänker inte hänga honom för det.

Bangura är överlägset bäst idag. Han är den enda som försöker och den enda som ger oss möjligheter offensivt. Brustad och Blomberg är..inte tillräckligt bra. Ishi är "stabil" men behöver visa mer.
Dickson/Ofori är bra utan att vara dominanta.

Vi får sätta hoppet till Henok som vanligt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:13:00
 Pavey har inte haft många rätt idag, bara därför bör han absolut inte ta en straff det borde faktist Alm/Nebbo gå in och styra upp. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:12:00
 CPL

Man har inget fog för kritik utan jord på stövlarna.
 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:12:00
 Det var tider det när Mr 100% spelade i laget, då visste man att bollfan skulle gå i mål varenda jävla straff. 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:12:00
 Helt ofattbart att man låter Pavey ta straffen, extremt många dåliga beslut idag. 

Namn: Rolex   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:11:00
 Två steg sats??? Vad i helvete... Låt Jos dynga in målvakt och allt nästa gång.

Slät figur på hela AIK idag ... Från topp insats till en dålig variant .
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:11:00
 Väljer spelarna själva vem som tar?
Eller är det 100% förutbestämt ?

D e fan alltid olika som tar och ofta fel.
Nabbe kom hem
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:11:00
 bfm//

Sluta nu. Både du och jag vet att vi måste vänta på Alms förklaring vid en intervju till AIKplay innan vi får kritisera.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:11:00
 
Ville inte skriva innan för att verka för negativ, men den straffmissen var helt väntad! Vi har ISHIZAKI (bl.a ) PÅ PLANEN och Pavey ( sämst på plan ) tar straffen!!!!!!!
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:11:00
 Straffen var inte lysande, men den var helt ok, kunde varit bra mycket sämre. Pavey gjorde inget drastiskt fel. Att försöka lasta Alm för det däremot, det är lite väl långsökt. Hur många gånger ser du coachen i vilket lag som helst springa ut på planen till spelarna i boxen för att dirigera straffläggning? 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:11:00
 Har Blomberg någonsin haft en bra högerfot? Jag har då aldrig sett till den. 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:10:00
 Slött.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:10:00
 Märkligt beslut av Alm att låta Pavey ta straffen. Mycket märkligt. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Herregud Alm. Hade du gjort ett byta hade vi satt straffen.

Ja vi har så jävla många klasspelare just nu att slänga in i halvtid att det fanimej är skandal skandal en tränarskandal.

Ja förutom det så är det Alms fel att normalt goda straffskytten inte gör mål. Han borde självklart valt en annan straffskytt. Skandal skandal en tränarskandal.

Jävla nötter.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:10:00
 Så jävla givet. Varken Pavey eller Bangura ska någonsin slå straffar. 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:10:00
 Ishi ska väl ta straffen????? 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:09:00
 vafan liksom...... 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:09:00
 Haha med Paveys känsla i oten (för dagen) borde han väl ändå inte ta den? Där borde Alm kliva in och säga vem som ska skjuta. Juste glömde får ej kritisera måste vänta på Alms förklaring i AIKplay sen. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:09:00
 Varför tar inte Ishi straffen!!
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:09:00
 Varför tar inte Ishi straffen!!
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:09:00
 Fan va nonchig han var Pavey, 2 steg o sen på bollen, såå jävla dåligt

Steely Dan: Förlåt att jag gnäller på Pavey
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:09:00
 För kort ansats och för nonchalant. Syntes tydligt. 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:09:00
 Nu jävlar känns det som att kokar över för mig... alasgjioagji 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:08:00
 FAAAAAAAAAAN!! 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:08:00
 Kort ansats = alltid miss 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:08:00
 Vi får straff?? Pavey tar den

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:08:00
 ok bra Bangura 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:08:00
 känns som en miss nu 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:07:00
 Lyft den där jävla blicken nån gång Bangura. Ishizaki helt ren. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:07:00
 En halvlek sen var det roliga slut


Iaf om Alm väntar till minut 75 för byte
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:06:00
 sluta ifrågasätta att det inte varit byten i halvlek. Vi måste vänta på AIKplay och Alms förklaring. 

Namn: Hatadif   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:06:00
 Det är ju trots allt lång tid kvar på matcherna. Dock så sker sällan mirakel längre i våran klubb. Men vi måste inse att vi har en grymt svag backlinje plus målvakter i år.

Hoppas 2-2
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:05:00
 Känns som att Brustad får klä skott för allas frustration. Han har i ärlighetens namn inte fått mycket att jobba med. Bangura har däremot inte rosat marknaden. Dräller med bollen och släpper aldrig i rätt läge. Sjukt trist att grekernas två första lägen blev mål. Vårt försvar läcker påtagligt. 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:04:00
 Inte en enda jävla byte? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:04:00
 Nä inga byten än, varför ändra på ett vinnande lag?? 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:04:00
 Snälla in med Eliasson nu!! Blomberg är alldeles för osmart bakåt och ofarlig framåt..

Backlinjen är det väl bara att acxeptera just nu tyvärr..
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:02:00
 Får se vad Alm har gjort för byten i halvtid 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:02:00
 Det är inget skitlag vi möter dom är väldigt duktiga taktiskt och har bra tätt försvar som inte släpper till mycket.
Sen att dom satt dom 2 chanser dom haft gör det ju inte lättare...

Nån som har koll på vad deras trupp är värd?
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:02:00
 Jämför våra värvningar med Malmös, det kan få vem som helst att bli deprimerad.

Namn: LalaweleAtakora Visa profil
Sänt: 2015-07-23 20:19:00
Allt positivt såhär långt i EL. Känner mig dock knappast trygg med våra ytterbackars defensiv när grekerna kommer till Solna.

Snälla låt det inte vara över efter ett par minuter...

Astanaflashbacks..
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:01:00
 Arbogagnagaren

Ja, förväntningen var faktiskt att Brustad skulle komma in och vinna guldet till oss förra säsongen. Skrämmande med facit i hand.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:01:00
 Ambrosini

Jos är skadad o borta 2-3 veckor
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:00:00
 Manthem:

Håller med om vartenda ord.
 

Namn: rum 101   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:00:00
 En tidig reducering i andra så är vi tillbaka i matchen igen. Grekerna känns knappast överlägsna.

Avd. Det svänger fort.
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 20:00:00
 Ofori briljant! Hoppas alla inser att denna. supertalang försvinner inom kort.

Ishi, Bangura och Ethuh är ok, resten är underkända. Alm framstår som oerhört naiv, målen som vi släpper in är bedrövliga. Sonko må vara en framtidsman men han har visat gång på gång att han inte klarar av man mot man mot bättre motstånd just nu.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nu blir det gnäll:

Brustad är ett skämt alltså. Hur den mannen och Hauksson spåtts vara byggdelar i ett guldlag är bara så uselt att de inte finns. Hittills är de båda de två största floppvärvningarna på bra länge i AIK, och sådant kostar.

Som någon nämnde, vår backlinje med Pavey, Pereira och en orutinerad Sonko idag håller Superettannivå som högst. Att de ska gå tungt för dem mot ett lag som håller en erfarenhet ljusår från deras än bara logik, logik, logik.

Våra vintervärvningar i år är verkligen samtliga på tok för dåliga. Punkt slut. Möjligtvis Blomberg som kommer undan en liten bit för att han åtminstone håller en okej nivå, men inte ens det är tillräckligt när det börjar gå mot denna nivå.

Nivån på vintervärvningarna är i huvudsak det som kostar oss idag, och kommer tyvärr antagligen fortsätta göra det tills dom är borta/ersatts.

Tyvärr har jag svårt att se att Goitom själv kan ändra på det här. Möjligtvis Jos, Goitom och en välpresterande Eliasson.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bfm,

Du yrar rätt mycket nu. Eliasson var bra på försäsongen, jag såg de flesta matcherna på plats. Sen fick han ingen speltid i AS först nu i slutet och då har han gjort det riktigt bra. T.o.m både Goitom o Alm stod efter en match och utsåg Eliasson till bästa gnagare.

Varför skulle han inte klara att spela en match idag, eller senast mot ellos eller heif tex ?

Du borde släppa FM och ge dig ut i verkligheten.

Edit:
Vilken etablerad spelare är det han ska peta ? Blomberg ???


 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:59:00
 Steely Dan

Vi (BW) borde såklart värvat en riktig högerback för länge sen, typ i vintras helst.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:58:00
 Softa lite nu angående ytterbackar. Vi har Kpozo som kommer vara redo om en sådär 2-3 år. Sitt ner i båten. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:57:00
 BW o Acke måste ha sett något hos Brustad, men vad????
Vi var på väg att betala stora pengar för honom förra sommaren, låna ut han o hoppas att han hittar sitt spel.

Sonko bortgjord vid båda målen. Pavey gör en idiotrusning mot kommande spelare istället för att backa då Blomberg är först på motståndaren vid 2:a målet
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:57:00
 Fuck alla bitches som gnäller på Pavey! Vem fan ska ni ha där?? 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:56:00
 Död åt alla. Hoppas AIK tar sitt ansvar inför nästa säsong och styr upp vår defensiv. Vi verkar helt ha glömt att det är viktigt med bra ytterbackar. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes Ufo

Jo han gjorde vad man kan förvänta sig. Men krävs nog mer både i match o på träning för att match efter match peta etablerade spelare.
Alm har också alltid börjat spela talangen ofta och sedermera match efter match när den blivit redo tidigare. Tror nog han kan avgöra det även denna gång. Han har också sett Eliasson lite mer än några minuter på tv.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:48:00
 26 är en vidrig filmare.
 

Namn: Manthem   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:47:00
 För många spelare i det här laget som är för dåliga för Europa. Sonko, Pavey, Pereira och Brustad är för dåliga för att spela i AIK egentligen.

Sen att vi spelar som ett naivt pojklag i början av matchen när vi möter grekiska ligafemman är inget annat än korkat. Samma visa som Astana. OBEGRIPLIG underskattning och ingen TÄNKER när de spelar.

Bangura halkar mest omkring. Ishi håller, Ofori håller och Nisse är på hugget.

RISIGT!
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Grekerna ser bättre ut överlag spelarmässigt, vi har en 3-4 som kan mäta sig med dem som det ser ut för mig. Sådant kan gå att väga upp med att ha grym taktisk disciplin, men grekerna är jäkligt slipade där med, tyvärr.

edit: Som nämndes klarar vi likväl att bygga spel tid efter annan, och tycker vi ska fortsätta på den banan- Chansa fullt ut kan vi göra nere i Athen om det behövs andra halvlek, men att göra det nu kan innebära att vi åker ned med 0-4 i baken. Än så länge går det att vända.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:47:00
 Brustad vågar inte ens försöka, han backar nästan undan så fort en motståndare kommer i närheten, Nikolic kan omöjligt göra det sämre. Sen spelar det mindre roll i det stora hela sålänge BW presenterar den sämsta uppsättning backar som vi haft på typ 20 år. Pavey och Sonko har inget på planen att göra idag egentligen och inte Haukur heller. Pereira gör det ändå helt ok, han har oflyt på deras 0-1 som han styr.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:47:00
 Vi håller absolut jämna steg med grekerna - men vad vi saknar är EFFEKTIVITET framför mål. Vi måste utnyttja våra målchanser helt enkelt.

Det är inte kört än, kan vi bara få in 2-2 så kan vi brunka till oss en vinst nere i Athen.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:46:00
 Inte för att vara den som är den, men det enda positiva med den här första halvleken är att Carlgren är tillbaka ifrån sin skada. Ser katastrofalt dåligt ut i mitt tycke.

Snabba tankar;
- Bolltempot är alldeles för dåligt. Dels är passningarna för lösa, dels tar man för många touch varje gång man får bollen.
- Etuhu skall inte komma ned och hämta boll. Han är en bollvinnare, inte en spelfördelare.
- Brustad skall gå i djupet, inte möta boll.
- Bangura måste släppa bollen tidigare. Tar alldeles för många touch och försöker göra alldeles för många dragningar.

Det är inte omöjligt, men Atromitos är bra. Men nu krävs det ett jävla hjärta och ett par riktiga vinnarskallar för att ta hem detta.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:46:00
 Håller med Scholes om Eliasson, han har visat vad man kan förvänta för att ge honom chansen.

Tycker inte grekerna imponerat alls men tyvärr spelar vi riktigt uselt. Vårt försvar behöver inte nämnas, BW borde intervjuas och få förklara lite. Synd om Alm som inte har ens dugliga AS försvarare att använda.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bangura känns medelmåttig när Goitom inte är med.
Frustrerad är förnamnet på Bangura, så här såg det ut mot vaasa där vi gick med bollen.
3 backslinje i 2:a.
Ut med Brustad, Pavey. In med Goitom o Eliasson

Edit: Kanske vågat mot dessa greker men måste prova något
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:46:00
 Det var det europa-spelet då....I år igen så ställer vi till det uta bara helvete på hemmaplan mot ett inte alltför märkvärdigt motstånd. Pinsamt 

Namn: JOnz   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:46:00
 Brustad är inte bara en dålig fotbollsspelare utan verkar även ha ett svagt psyke. Kanske likt DG. Han har ingen framtid hos oss dessvärre, sitter säkert på en monsterlön också. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:45:00
 Grekerna har får matchen precis dit dom ville ha den. Deras två första kontringar gav mål då NSS rullade ut röda mattan. Är Henok verkligen SÅ HÄR jävla viktig för laget? 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:45:00
 AIK som lagbygge blir brutalt avslöjade för andra året i rad ute i europa. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:45:00
 Bra taktiskt drillade dom där grekerna. Vet exakt hur dom ska stå och löpa. Vårt försvarsspel är däremot hjärndött. NEJ må vara stabil defensivt. Men det tar fortfarande en ocean av tid när han ska sätta igång spelet. Tyckte jag läste nåt om att vi skulle ha bolltempo idag? 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:45:00
 Byten i halvtid:

Ut Brustad, In Goitom
Ut Blomberg, In Eliasson

KÖR!
 

Namn: JOnz   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:45:00
 I halvlek känns detta som en naturlig reaktion efter en urladdning som den mot Elfsborg. Grabbarna tror att de är bättre än vad de faktiskt är.

Jag vill ge en känga till Alm. Man har ALDRIG råd att släppa in mål hemma i kval. Vi åkte ut med 0-3 mot laget från Kazakstan förra året och fick 0-2 i arslet efter en kvart. Det är resultatet efter ett naivt spel, som att flytta fram med hela laget i det offensiva inkastet och en kontring i röven.

Grekerna är blixtsnabba i kontringarna och har ett hav att utnyttja när de ställer om.
 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:43:00
 Satan i gatan, Brustad gör inte mycket nytta på plan. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:43:00
 Yra höns. Ofori bäst. Etuhu visar iaf lite jävlar anamma. Vad i hela helvete ser Alm i Brustad som inte jag ser. Han är så otroligt kass. 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:42:00
 Brustad, som att spela med en man mindre. 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:42:00
 Konstaterar att domaren gillar pipan. Frisk är inte frisk-typ. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:42:00
 Bojansfulamuche

Jo det tycker jag. Som sagt svårt att kräva en bättre prestation när man väl får chansen. Sålänge medelmåttor som Blomberg är annat än truppspelare har jag svårt att se oss utmana.

Utslagna tidigt i cupen, snart utslagna från EL. Missat guldstrid i höst och allt är som vanligt.
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kom just hem från lite eskapader, och får se matchen på fulstream, vilket suger (att inte vara på plats!). Hur har matchen sett ut hitintills? 2 mål under känns ju inte helt kul, frågan är om grekerna är sämre på sin hemmaplan. Med tanke på hur värdelösa vi har varit i år på bortaplan, så känns det ju så där. Men speglar resultatet matchbilden?
 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:40:00
 gåååååååfotboll och långbollar .... Utan Henok känns det ganska uddlöst och meningslöst..

Kom igen Gnaget!!
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:40:00
 Teteh #19

Så sant, påminner om när jag hade smågrabbar och de försökte nå en boll som gick 2 meter ovanför dem, precis så gjorde han nyss, han var 2 meter från att nå bollen när han försökte nicka den
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:39:00
 Att man med åldern tappar speed kan jag förstå. Men hur man kan tappa sin kvalitétsfot på samma sätt som Pavey gjort, förstår jag inte. 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:38:00
 Domaren blåser i varje närkamp (roligt) 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi är ju med 95 % säkerhet borta ur Europaspelet, MEN jag tycker ínte att grekernas backlinje imponerar.
Vi har haft en hel del halvchanser på fasta situationer.

Goitom in i andra och under kan ske !

edit; Kingpin - håller med, som alla andra gör. Grekerna-Wesström 2-0
 

Namn: Teteh #19   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:38:00
 Och det är tragiskt att kolla på Brustad. Killen har verkligen inget självförtroende. 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:38:00
 Kingpin så jävla sant, årets sanning 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Goitom måste in i halvtid. Tror Bangura lyfter sig då också. Bangura och Brustad har inget samarbete. 45 min måste han ju klara.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:37:00
 #FreeEliasson 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:37:00
 Brustad försöker inte ens, tittar mer på bollen bara.
Har han något spelförståelse tro??
 

Namn: Teteh #19   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:37:00
 Johan Blomberg - alibi personifierad. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om vi nu ska köra långa inkast är det bättre om Sonko tar dom så kan vi ha två anfallare i boxen.

Tycker inte långa inkast är nån bra ide när man jagar, det drar ner på tempot.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:35:00
 Träffa mål känns spontant som en bra övning.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:29:00
 domarn blåser sönder matchen dessutom 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:27:00
 Matchsammanfattning så här långt:

FITTAnidis !
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:25:00
 Pavey kan ge dom en anledning att ligga ner om dom vill, jävlar vad dom myglar! 

Namn: Banguras Bazooka   Visa profil  
Hemort: STHLM
Sänt: 2015-07-30 19:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>>Kingpin

Huvudet på spiken och exakt min åsikt.

För övrigt är backlinjen i år i allra högsta grad bidragande till våra ojämna prestationer.

Edit: utom Nisse då, som bara är bäst.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kingpin

Ja det är egentligen för dåligt. Och absolut över tid. Måtte Pertan o framför allt Jos komma tillbaka snarast.

Inför andra bör man kanske dra ner Blomberg och sätta in Eliasson samt sätta in Henok om han orkar spela.
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:21:00
 Har för mig att vi låg under med 0-2 mot finnarna och såg riktigt bleka ut, eller hur var det?
Nu ser jag visserligen inte matchen och vi har hemmaplan, då kanske man kan kräva lite mer. Men matchserien är långt ifrån över
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:19:00
 I ärlighetens namn, vi har Pavey som högerback, en junis som mittback samt en brasse från Div 1. Kanske funkar i enstaka matcher i Allsvenskan men inte ute i Europa, inte på denna nivå. 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:19:00
 Det verkar vara fler som är lite nervösa i Gnaget, faktiskt, inte bara Sonko. Den som mest ser ut att vara taggad rätt är faktiskt Dickson.
Grekerna är bra i vilket fall, i min mening.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:18:00
 Vi har haft två veckor på oss att värva en riktig högerback, vi har pengar på banken, vårt undermåliga försvar som vi haft hela säsongen kostar oss sjukt mycket, det är BW som misslyckats rejält här. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Jo men inte tillräckligt för att peta för tillfället bättre spelare som spelar på en klart högre lägstanivå.

//
O vinnarna har gett upp efter 20 min.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:17:00
 Sonko visar verkligen att han är nervös, törs knappt ta tag i bollen.

Usch nu får jag sluta vara så negativ, får snart varning från admin på forumet
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:17:00
 Jahopp. Det va denna säsong det för vinna guld gör man inte när man inte kan vinna på bortaplan. Så länge poängsnittet är bra så är vi nöjda dock!

Nästa år då jäääävlar
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:16:00
 Låter jävligt neggig nu men hade jag varit Nikolic hade jag dragit. "Snabbare än bolt" blir frånsprungen av en mittback som dessutom startar från stillastående 

Namn: sebbegol   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:16:00
 Lol, Marcelinho rundar några av våra vattenflaskor igen och skjuter enkelt in spiken! 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:16:00
 Så synd. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:15:00
 Jag har alltid sagt att Pavey inte ska spela högerback. Alltid. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:15:00
 Vem som helst måste göra det bättre än Brustad, vi kör med en man mindre känns det som.
Låt Eliasson sitta i kylen, gör det bara
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:14:00
 Jaha då kan vi satsa 100% på AS 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:14:00
 Hepp, det var den telefonen det.. Gick i tusen jävla bitar när den flög i väggen när försvaret spelar som påse skit. 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:14:00
 Vi fixar 2-2 och vinner borta. Kom igen nu. Det här vänder vi! 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:14:00
 Det var det, det. Härligt samarbete mellan Blomberg och Pavey. 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:14:00
 Herregud vad gör Sonko på plan överhuvudtaget!? 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:14:00
 Ny högerback nu! 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:14:00
 stream?? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbelt
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:13:00
 VA FAN !!!
Först Blomberg, sen Pavey o sist Sonko BRA !!!!
0-2
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:13:00
 Bedrövligt.... 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:13:00
 Det var det! Fokus på allsvenskan då... 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:11:00
 Bomberg håller inte riktigt på den här nivån 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:10:00
 Tycker inte man kan begära av en ung spelare som Eliasson att ta chansen när han får det på ett bättre sätt än Eliasson gjorde.

Taktiskt val att peta honom mot Helsingborg. Resultatet blev ju skit. Konstigt tyckte jag.

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:09:00
 Och där kladdade Bangura på bollen ett par sekunder för länge... 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:07:00
 Den där streamen uppskattades av någon anledning inte av hotellnätverket i Juan Les Pins. Är det någon som vet någon yacht eller helt vanlig bar i närheten av nämnda ort som visar matchen? 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag fick precis en wake-up call. Vi har fortfarande en av AS sämsta mittbackar i NSS. Både Jos och Pertan är visserligen på skadelistan men ändå.

Edit: Och där fick Sonko en lektion till. Välkommen till seniorfotboll
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:05:00
 Jag som trodde vi skulle se upp med deras kontringar. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:03:00
 Sonko missade sin kille 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:03:00
 Men zzzznark.... 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:02:00
 Patetiska jävla piss klack! Sjung istället!! 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 19:00:00
 Borta mot Helsingborg ska de vara så klart* 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:59:00
 Fick precis en känsla av obehag: jag kan inte ett skvatt om motståndaren. Inser jag nu. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Folk får självklart tycka olika men 2 assist på de 3 matcherna Niclas Eliasson spelade nu senast tycker iaf jag är ok för en 19 åring som inte spelat på hela säsongen. Assist mot VPS Vaasa och 1-1 målet mot Gif Sundsvall. Blev sen petad borta mot Elfsborg för att AIK ska spela Brustad på topp och Bangura på kanten. Efter de har AIK valt en mer defensiv Blomberg på kanten och ja, man kan tycka olika i taktiker och laguttagningar. Personligen tycker jag Eliasson förtjänar mycket mer speltid.
 

Namn: SKBG   Visa profil  
Länktips: http://www.rivjumbotrånen.nu
Sänt: 2015-07-30 18:57:00
 Europaspel = ingen alkohol . Köp Plunta 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:57:00
 http://firstrowne.eu/watch/359598/1/watch-aik-vs-atromitos-athens.html

Stream. Ingen kommentator som det verkar dock. Om någon har en bättre dela gärna.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:50:00
 DG gjorde också grymma försäsongen. Liksom många andra spelare. För DG tog det väl typ sju år att bli en habil allsvensk spelare. Och han fick sina chanser i brist på bättre alternativ.
Idag har vi oftast bättre alternativ ocj då räcker det inte att ha potential. Då måste du visa det och ta chansen i tävlingsmatcher. Gör du inte det så är du inte en spelare för AIK.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Joxxe89
Tydligen inte! Tycker inte han var bra iallafall.
 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:41:00
 Stream till sommarstugan ngn?
PM gärna tack!
 

Namn: Mästare2009   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:40:00
 Tack Kiwi 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:38:00
 Kvitterat av ellos. Precis innan halvtid. Fint mål.

Avd: Övrigt
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:31:00
 Kiwi

Eliasson imponerade ju stort på försäsongen och gjorde dessutom massor av poäng. Bröt sig ofta in från kanten och tog skott. Såg vi verkligen samma försäsong?
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:27:00
 JacobAIK
Eliasson fick nästan spela varenda match på försäsongen och jag tycker inte att imponerade en enda gång. Sprang ner till hörnflaggan och fixade inspark till motståndarna (lite story of his life). Men visst finns det lite potential i honom. Men just nu är inte bra nog.

Stream brukar alltid dyka upp på www.wiz1.net
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:24:00
 Arbogagnagaren

Vilka är dom andra spelarna i den långa raden unga spelare som Alm inte gett chansen som egentligen borde ha fått spela för att dom varit så bra?
 

Namn: Mästare2009   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:24:00
 Frågar igen. Är på mallis och får ej in viasat. Tar gärna emot en stream på PM. MVH en strandsatt Gnagare 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:23:00
 Kiwi,

Håller med, många som övervärderar Eliasson, detsamma med Nikolic som jag sett flera tycker ska starta i vissa matcher och gå före Brustad i rangordningen.. Löjligt tycker jag.

Håller dock inte med om att Sam är bättre än Eliasson.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:23:00
 Ser gärna att elfsborg går vidare faktiskt, hoppas dom vänder detta 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:22:00
 någon som sitter på en stream?
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:22:00
 Inga bortamål SNÄLLA 

Namn: Manthem   Visa profil  
Hemort: Tyresö
Sänt: 2015-07-30 18:22:00
 Odds klack sjunger ut Elfsborgs. Inget förvånande i det. Inte heller förvånande att de har snott vår sommargay-ramsa. Nåväl 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:20:00
 Sluta övervärdera Eliasson nu. Han har inte varit bättre än någon annan när han spelat. Han gör några bra minuter mot Finlands sämsta lag, inget mer.

Om han är nog bra för att spela så kommer han att spela. Blomberg, Ishi och Sam är bättre spelare just nu. Blomberg spelar för att han är stabilare än Sam och Eliasson. Eliasson kommer få chanser mot sämre motstånd i mindre viktiga matcher.

Stötta spelarna som spelar och tränaren som coachar laget. Det är vad AIK behöver just nu. Vi har allting att vinna i höst och har många matcher framför oss. Så också Eliasson.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:20:00
 Och Ellos ligger under hemma mot Odd med 1-0. Målet på straff efter en korkad tackling av Hauger.

Avd: Övrigt
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:19:00
 Dags för Brustad att visa framfötterna lite idag tycker man ju. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:19:00
 Tycker också att Eliasson gjorde det riktigt bra när han fick chansen, man kan undra varför han blivit petad igen ?

 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:18:00
 Ingen öl, alls... Varför? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:14:00
 Är det Eliasson nästa spelare som kommer gå till en annan klubb och därifrån gå ut i proffslivet?
Alm måste ha ett horn i sidan på Niclas, när han fick spela så gjorde han det bra men det räcker inte utan det mådte vara något annat som gör att han får sitta på bänken.
 

Namn: ajlo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:13:00
 Bistro 1847 stängt. Förklaring saknas.

Avgå Fröjdfeldt!!!
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:13:00
 Grekerna verkar ha sin klack på västra, idioter. 

Namn: Blatten   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:09:00
 Eliasson fortsatt vilad (läs: mobbad) 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Länktips: http://Twitter: Kiwijarvi
Sänt: 2015-07-30 18:08:00
 Bang Bang, Ofori och Ishi. Vilken fröjd att se dessa lirare inom en knapp timme. Nu tar vi nästa steg mot Europa! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 18:02:00
 Goitom spelar sista 30 min det räcker då hinner han göra minst två mål. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Carlgren; Pereira, Nisse, Sonko, Pavey; Ishizaki, Etuhu, Ofori, Blomberg; BRustad, Bangura

Känns sådär, va?
 

Namn: Teteh #19   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:59:00
 Ofori startar, Goitom på bänken. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ingen inom organisationen som läcker startelvan idag?
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:54:00
 Sollhjälten

Årskortet gäller bara första matchen.

Alla idag måste köpa biljett.

Biljetter finns det gott om och så det blir över, kanske har ticnet stängt försäljningen? Sitter på luren påväg till matchen så kan inte kolla.
 

Namn: Solhjälten   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:50:00
 Exilgnagare som jag numera är så kan jag inte gå på matchen.
Men årskortet gäller väl bara inte i första Europa-matchen?
Eller har jag missat något?
Avd: Fyllda pluppar på ticnet..
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:48:00
 Största misstaget jag har gjort var att gå med i den slutna gruppen"
På Facebook AIK, nu kan jag inte lämna den eftersom jag kan inte lämna alla vilsna själ som kallar sig AIK:are

Om nån annan är med i den så vet ni vad jag talar om.
 

Namn: VbgGnagare   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:48:00
 Lätt att skylla på supportgrupperingarna men faktum är att samma grupper har stått på Norra tillsamans i över 10 år men det är försen nu flera gnällspikar här på GF sitter och klagar på stämningen och andras angegemang utan att själva göra något för att bättra på problemet. Hur ofta står ni ens på Norra själva eller snackar med de personer ni så glatt klankar ner på med diverse hånfulla benämningar? Det är ju bara hängivna människor som håller på Gnaget precis som ni.
Anledningen till Norras dipp på folk det senaste är jag övertygad stavas Friends arena. Visst det låter säkert bra för er som sitter på sittplats men för oss som står där så är stämningen allt som oftast noll med känslan att hur högt man sjunger så skapar man aldrig det där trycket och stämningen som man vill komma åt, blir ju att folk tröttnar på att stå helt enkelt och söker sig till sittplats.
Och nej, jag är själv inte med i någon grupp och kommer förmodligen aldrig bli det men det snacket som man läst det senaste här på GF blir man ju bara så trött av. Hoppa ner från era höga hästar och angagera er istället. Nydligen bjöd ASK in till ett "läktarmöte", hur många av er var där?

Ber som ursäkt för eventuella stavfel och om inlägget är osammanhängande då inlägget är skrivet från mobilen.
Mot 3 poäng ikväll, tillsammans.
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SiggeSluk

Ett AIK fenomen eller i samhället i stort? Ändå bara vi som drabbas, mystiskt.

Edit. Vill man ha bortaläktare på etage 3. Familjeläktaren på Södra och en klack med tydliga gäng, ja då får man stå sitt kast att de kommer färre.

Vi hade kunnat haft en packad hästsko fylld med folk men de är väl ekonomin som hela tiden e i fokus, bra sitt platser och viljan att inte förändras som står i vägen.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:42:00
 Folk har blivit bekväma och snåla. Letar hellre fulstreamar. Samma förhållande gäller förmodligen biofilmer...

Näe, nu ere dags att bege sig till våran borg.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:31:00
 JacobAIK

Min uppskattning (på ticnet) skuld säga 7k.

Det jag menade om slutsatsen skulle vi dra mindre folk än senast mot sämre motstånd oc så skulle det nog kunna förklaras med att folk gillar inte vår hemmaborg arena.

Flytta ner bortaklacken till nästa säsong
 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2015-07-30 17:29:00
 Folket på norra kanske ska ta och fråga sig varför det bara blir mindre och mindre folk på norra på matcherna (förutom stormatcherna när alla snåljåpar går dit).
Det tar emot att säga det men där dif och bajen har lyckats, så har vi misslyckats. ASK är än så länge alldeles för svaga, bara hoppas det blir en ändring med tiden.

Kompisklickarnas passion kan inte ifrågasättas, men de är fåbefolkade gruppering och de kanske måste släppa lite på prestigen för att "vanligt" folk också ska känna sig hemma på norra.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:24:00
 majkki,

Du menar att det är fel på Ticnet? Eller är det jag som är dålig på att uppskatta kanske?

Men vi borde ju bli fler än mot Shirak, så jag hoppas på 10k iaf.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:16:00
 JacobAIK

Skulle det vara färre nu (omg3) än när vi mötte Shirak (omg2) på tele2 så kan vi dra slutsatsen väldigt enkelt.
 

Namn: Råsundafetto1891   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:07:00
 bladimirs brorsa

Jag tror det är etruskerna som har nåt otalt med massajerna.
Har för mig att det hela började när någon fick penisfodralet bortslitet vid måljublet på norra.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 17:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Blir förvånad om vi kommer vara fler än 5000 på matchen om man bara kollar på ticnet efter sålda platser..

Under 1000 sålda i klacken vad det verkar, vad fan sysslar folk med? Pinsamt om det stämmer.

Katastrof enligt mig..
 

Namn: Krippa191   Visa profil  
Länktips: http://aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=9507
Sänt: 2015-07-30 16:56:00
 Nirvana

"På förekommen anledning vill vi poängtera att paraplyer i klacksektionen inte är tillåtna"
 

Namn: nirvana   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 16:49:00
 Dum fråga;

får man ta med sig paraply in på arenan? Sitter på östra nedre.
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 16:48:00
 Brajen - IFK Norrköping i repris på Cmore Sport 1 nu. Om ni vill granska söndagens motståndare närmare. Åtminstone som de agerar på Tele2:s tilltryckta plastgräs. 

Namn: Pragmatik   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=4kg9LasvLFE
Sänt: 2015-07-30 16:24:00
 'Blondie - one way or another' skulle kunna bli en käck ramsa! 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=FQR07pT0azQ
Sänt: 2015-07-30 15:52:00
 Kan inte vi också få en 80-tals inspirerad europakampsång.
Vem är upp för det...?
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:47:00
 okej.. ni som vet.. vilka av dom här grupperna är det som ligger i krig då? 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:46:00
 Det är dessa matcher man ser fram emot!
När Gnaget lirar mot Europa.

Full fart framåt!
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:45:00
 det är grupper hit grupper dit kompis gäng hit kompis gäng dit, alla tittar på varann som alfahanar och största antagonister.

Det är ingen gemenskap ingen "fest" och glädje mellan supportrar förutom vid mål och vissa borta derbyn.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:37:00
 Håller med. Om ungarna haft bättre förstånd så hade dom förstått att det går oerhört snabbt att riva ned men kommer att ta tid att bygga upp.
Många däribland jag är spyfärdig över att behöva skåda maskerade AIK:are.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:34:00
 Gulligt 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:31:00
 vilka kompisgäng har förstört AIK och hur? 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:28:00
 Håller med "Seguis omfamning".


Norra är nu för tiden kukmätningarnas paradis.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 15:11:00
 Hur många väljer frivilligt att ställa sig på Norra med med kompisgängen-som-förstör-AIK när man kan betala 75 spänn mer och få bästa plats? 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:57:00
 Tyvärr är det nog först i ett playoff vi kan hoppas på någon större publiktillströmning, lite beroende på lag.

Samtidigt ska man komma ihåg att vi var 12 000 mot PSV Eindhoven för några år sedan. I ett gruppspel. Så det gäller att behålla perspektivet.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
tittar man på ticnet arenaplanen så får man känslan på runt 6-7k sålda i dagsläget (vild gissning)

dåligt på norra, dåligt på familjeläktaren dåligt övre etage.

Det enda som sålt bra är de centrala platserna på långsidan (logiskt)

blir väl i slutändan runt 9k


Flytta ner bortasektionen till nästa år tack.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:39:00
 Kul att få lite andra vinklar än från den gamla vanliga årskortsplaceringen. Sedan alltid kul att se AIK spela i helsvart.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
jag tror vi inte blir mer än 11000. Oklart med sålda..
 

Namn: 9809   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:31:00
 Hur många biljetter kan tänkas vara sålda i nuläget? Hur många tror ni vi blir ikväll? 

Namn: iallafall   Visa profil  
Länktips: http://www.ticnet.se/event/aik-uefa-europa-league-kval-3-
Sänt: 2015-07-30 14:29:00
 890622
Det är antagligen något problem hos dig (någon inställning?). Pröva ladda ner Firefox om du inte redan har den.
Pröva klicka länken direkt från länktips ovan
 

Namn: Råsundafetto1891   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:29:00
 Lyckades efter mycket möda köpa biljetter.
Fick bli bästa plats eftersom att välja själv inte funkade. Skulle ha 125 kronors samt ett par barnbiljetter.
Tror det måste vara Hamréns fel att det inte fungerar som det ska. Han bör således avgå. Omedelbart.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:29:00
 MangeMan

Enligt kommunen så gav man inte bort pengarna, IFK gjorde bara en väldigt, väldigt, väldigt bra affär...

avd. kräks i munnen
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Länktips: http://www.ticnet.se/event/aik-uefa-europa-league-kval-3-
Sänt: 2015-07-30 14:26:00
 http://www.ticnet.se/event/aik-uefa-europa-league-kval-3-biljetter/393299 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:24:00
 890622: Skumt . testade en 3 gång nu å gick hur bra som helst för mig. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:23:00
 Norrköping fick ju nån tomt av kommunen som de se sålde delar av för typ 50 miljoner, finns nog ingen chans att vi kan köpa spelare av dom i nuläget. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.viasatsport.se/nyheter/fotboll/alm-jag-ar-gans
Sänt: 2015-07-30 14:17:00
 Tycker fortfarande det verkar väldigt osäkert om Henok & Ofori kommer att vara med. FD:s artikel gav ingenting. För dom var redan uttagna i truppen i går kväll (Om det nu är den folk går efter?)

Alm hoppas f.ö på 15-20k ikväll. Mot troligtvis kontrande greker. ^
 

Namn: 890622   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:03:00
 solnajojje>>>

Jag testade både med Google Chrome och med Safari. Testade även 6-7 olika platser. Testade även att bara klicka i "bästa lediga plats" och låta Ticnet välja biljetter åt mig.

Fick varje gång meddelandet att platserna inte var tillgängliga.

Avd. Hata Ticnet i paritet med Djurgårn.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 14:00:00
 Borges Bolltouch

Hahaha det har vi verkligen diskuterat förut. Tyvärr lär dom ju inte vara gratis att lösa inte. Men skulle man kanske lägga 5 milj? på Fransson så tror jag ändå att man skulle gå med vinst sedan när han kanske säljs vidare för 15-20 milj kr till Holland eller dylikt. Så pass bra är han, så stor potential har han.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:58:00
 890622 går alldeles utmärkt att boka biljetter. Bokade 2 för nån timme sen. Å testade nyss igen (bara för att du sa att det inte gick...å det gick så bra igen. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.viasatsport.se/nyheter/fotboll/djordjic-han-ar
Sänt: 2015-07-30 13:56:00
 "– Det är viktigt att bollen hela tiden är igång och att man rör på blocken som Atromitos kommer till Friends Arena med. Blir det för trögt bolltempo och dålig rörelse kommer motståndarna hugga och därifrån ställa om."

Okej... Får hoppas på en repris på senast då. Och inte på matcherna tidigare i våras på hemmaplan.
 

Namn: 890622   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:55:00
 GhR08>>

Eventuellt kan det bero på att det inte går att boka biljetter via deras sida just nu. Vilka jävla sopor de är. Det måste finnas någon nyutexaminerad webbutvecklare från KTH med lite entreprenörsådra som kan bygga en bättre site och skicka Ticnet i graven.

Avgå Ticnet.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:49:00
 Kingpin:

Precis så! Wahlqvist och Fransson som vi båda har diskuterat tidigare vore fantastiska spelare att få till AIK. Duktiga redan nu, men har ännu större potential. Födda 94 och 96. Ytterback respektive central mittfältare.

Säkerligen dyra att lösa ifrån sina kontrakt i och med Norrköpings säsong såhär långt.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:44:00
 OK OK OK, då vet jag... (flabbande figur) 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:44:00
 Satt nu och tittade på Ticnet, verkar inte bli mycket folk ikväll, ser ju nästan tomt ut...
Eller ser jag fel?
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
mr.e>>
Den match jag såg med Kanada såg ut att vara 11 man bakom bollen, så du har nog en poäng. 1 insläppt och 0 gjorda framåt på 3 matcher skvallrar också om ett väldigt defensivt spel, och inget jag vill se i AIK, så om det är vad som behövs för att lyfta Stam är onekligen Carlgren ett bättre val.

Carlgren kan dessutom rida på vågen av framgången i U-21, och själv tycker jag det såg ut som han växte för varje match där. Tror vi fått en än bättre målvakt i honom tack vare det, mer än jag räknat med i alla fall. Nu återstår det att se om det är så, första testet idag.

edit: glömde hur många matcher det gällde för 1 insläppt och 0 framåt.
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:37:00
 mr.e>>
Av den match jag såg med Kanada i Golden Cup såg det ut att vara rätt mycket 10 man bakom bollen, så ligger nog en del i vad du säger. 1 insläppt och 0 gjorda framåt på 3 matcher skvallrar också om ett sätt att spela som jag inte vill se i AIK i alla fall.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:34:00
 Rubber

Sportnörd som man är så ser jag många allsvenska matcher. Har sett många med Peking i år och det är ett antal spelare där som har imponerat. Kujovic behöver man ju inte nämna men Alexander Fransson som sagt är en mycket spännande spelare. Trivs bäst centralt men kan även lira ytter om det krisar. Bra teknik, relativt stark i kroppen, bra balans, passningsskicklig, jobbar hårt över hela banan, en ung spelare (född 94) men som redan nu tillhör allsvenskans mest spännande mittfältare. Var bra redan förra året med men har tagit ännu större kliv denna säsong. Kommer vara en viktig kugge i det svenska U21-landslaget med verkar det som om man ska tro på Håkan Ericson. Ingen aning om han går att värva men skadar ju inte att visa intresse. Tror hans kontrakt går ut 2016 också, dock vintern 2016. Men annars exakt sådana här spelare jag vill se AIK försöka värva. Sen tycker jag även att Bärkroth och Linus Wahlqvist har varit riktigt bra. Även där borde man försöka visa intresse.
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:22:00
 mr.e>>
Av den match jag såg med kanadickerna såg det ut att vara 10 spelare bakom bollen, så det ligger nog en hel del i det. 1 mål insläppt och 0 mål framåt på tre matcher skvallrar också om det. Så vill i vilket fall inte jag att AIK ska spela.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:16:00
 Självklart ska Patrik stå om han är redo. Det är inte som när han var mentalt slutkörd innan matchen i Finland och man bara bad om trubbel. NU är han tokladdad och är en bra mycket bättre målis än Stam till att börja med. Stam impade knappast mot vare sig Heif eller ellos heller. Visst han tog väl det han skulle (knappt) men nåt extra får man väldigt sällan. Möjligt dock att Canadickerna har ett annat försvarsspel som passar honom mycket bättre och därför att han gör bra/bättre ifrån sig där? 

Namn: Rubber   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kingpin,

Har bara sett Alexander Fransson två gånger - första på tv i nån U21-landskamp där han inte gjorde avtryck. Andra gången hemma på Friends. Har inget bestående minne av honom eller hans egenskaper men har förstått att han är högst bidragande till Pekings fina säsong. Men vad är hans spel? Vad är han bra på? Något vi saknar?

Tror att han blir både dyr och svår att lösa från ett lag som, jag gissar, ser sig själva som en konkurrent till oss numera.

I övrigt gillar jag Norrköpings väg mot framgång. Hemvävt och tålamod (samt ett viss mått kommundoping).

Edit. Stavfel
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:09:00
 Elfsborg har fått bra med flax om ser på hur det tar på lagen att resa i Europaspelet och samtidigt spela i AS. Till att börja med fick dom en match i AS uppskjuten på grund av nån orientering i Borås, då dom även fick spela sin match i EL några dar tidigare - Sen har dom hittills mer spelat Royal League än Europa League så här långt då dom haft möten med lag från Fin & Dan - Och nu väntar Norge för dom.
Såg också nån intervju där deras spelare tyckte det var skönt att komma hem på kvällen och träna dan efter som vanligt efter Europamatcherna. Och skulle dom även gå vidare så finns nu alla udda östresor på den oseedade sidan, där dom själva hamnar. Men va fan, man såg inget av att dom skulle vara piggare senast iaf. (om vi inte tittar djupare på 2:a halvlek) )Hoppas det håller i sig bara...
 

Namn: Råsundafetto1891   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:07:00
 Försökte köpa biljetter till matchen i afton men det gick inge vidare. Det verkar vara en sådan strykande åtgång på biljetterna att dom försvinner under tiden jag försöker boka.
Tråkigt då vi är 7 pers som hade tänkt gå.
Men det får väl bli ponnyridning och strap-on för nyfikna istället. Inte fy skam det heller.
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:07:00
 SOLNASTAD>>
Håller med dig där, tror det vore mycket bra med en spelare som kan grekiska ute på plan, störa dem med lite gliringar och annat. Står dessutom i artikeln att han pratar flytande grekiska.
Sedan tror jag Carlgren är bättre för tillfället däremot, så ur det perspektivet är det antagligen rätt val. Stam kan nog mycket väl känna sig bitter, såg sista matchen de spelade i Golden Cup, och han fick en del beröm av kommentatorerna, det tillsammans med att han får stå i A-landslaget gör givetvis att det är tufft att få stå tillbaka.

Med det sagt, så är min åsikt ändå att en bra målvakt inte syns så mycket, en fantastisk målvakt syns för oväntade räddningar, medan en mindre bra målvakt syns för bollar som skapar känslan att de hade kunnat räddats.
Stam faller som jag ser det tyvärr in i sista kategorin där.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 13:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SOLNASTAD: Ja, han kan grekiska. Han har väl två grekiska föräldrar samt spelat i fem år i Grekland så då ska det nog väldigt mycket till om man inte kan språket också.

Sedan är frågan hur stor nytta vi skulle kunna ha av det på plan. Vette tusan. Däremot tror jag definitivt det kan vara bra att ha en grek i laget när AIK är i Athen, som kan hjälpa till med praktiska saker som hotell, restaurang osv. Stam kan ju både språket och kulturen vilket aldrig kan skada. Kan göra att vi får bättre service och mottagande.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:44:00
 Om allsvenska sportcheferna vore lite smarta nu så skulle man gå ut och visa intresse för MFFs bästa talanger. Det borde ju finnas några där som är sugna på a-lagspel. Det ser ju vilken talang som helst att vägen från plantskola till plats i mff är så orimligt lång nu när mff blivit ett köpelag.

Fattar inte vad dem mindre klubbarna i allsvenskan och klubbar i superettan väntar på? 

Namn: DJMarty   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:34:00
 Ganska grå: Läst grekerna, my bad! 

Namn: DJMarty   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:33:00
 majkki: Riktigt så enkelt är det inte, eftersom det tillkom ett tillägg till den motion som bifölls som lyder:

"Också om planskötare och AIK:s sportsliga ledning anser att det föreligger risk att gräset tar långvarig skada på grund av nederbörd, kan taket stängas."

Och eftersom Friends fortfarande inte klarar av regn, med de pölar som uppstår när vattnet rinner ner från balkarna på exakt samma ställe så är varje regnväder en fara för gräset.

Jag hoppas att AIK:s sportsliga ledning tar sitt förnuft till fånga och stänger taket så man får bästa sportsliga fördel, och samtidigt sliper att tusentals personer stannar hemma...
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Hemort: söderort
Sänt: 2015-07-30 12:32:00
 Finansekonomen:
Precis, det är ju det som är det pinsamma, det finns ju såklart värre saker. Men det sitter väl några bajare i Pridestyrelsen som inte glömt kvällstidningsrubrikerna. Pinsamt.

DJMarty:
Jo, derbyt ingår i årskortet.

Avd. Ibland läser man lite för fort..
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:30:00
 > Justice

Bägge verkar vara ok för spel.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:30:00
 TYcker det är tidigt att kasta in Carlgren. Dessutom skulle det vara bra med en spelare som kan grekiska på plan. Inte för jag vet om han kan det. Men antar. 

Namn: DJMarty   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:29:00
 Ganska grå: Matchen ingår _inte_ i årskortet... 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:27:00
 arbogagnagarn:
Ja han låter onekligen lite bitter i den där intervjun. Får hoppas att det är reportern som vinklat det sin egna väg. Vore inte första gången direkt.
 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:26:00
 Något nytt om firma Ofori/Goitom? Fungerade huskurerna? 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:25:00
 Är alltså AIKs avhopp det värsta som hänt "hbtq-rörelsen" sedan förra marchen, eller hur ska man tolka det priset? 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Hemort: söderort
Sänt: 2015-07-30 12:20:00
 Visst ska man kan kunna skriva ut en biljett från sitt årskort? Då jag är bortrest på derbyt ska en fattig vän få gå i mitt ställe.. och skänka pengar till AIK Tifo. 

Namn: Jermuk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:20:00
 Pride har med råge överlevt sig själv. Det är bara ett spektakel utan substans. Personer som eggar varandra över de utanförskap och oförstående de tvingas leva i varje dag trots att det knappt finns någon som längre höjer på ögonbrynet över att någon kommer ut ur garderoben.

Prides motto torde vara nått i stil med "Hade vi inte varit diskriminerade hade inte Pride behövts och Prid finns för att vi är diskriminerade".

Vidare har hela Hbtq-rörelsen blivit ett vänsterns skötebarn där endast vänstern har rätt att uttala sig i dessa frågor. Det har blivit politik.

AIK gör helt rätt i att bojkotta spektaklet.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:19:00
 Ikväll är verkligen en match för supportrarna. Sjukt viktig, inget jippolag vi möter som lockar kreti och pleti. Ikväll är för oss.

 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Länktips: http://www.dn.se/sthlm/allvar-glitter-och-glamour-nar-pri
Hemort: söderort
Sänt: 2015-07-30 12:13:00
 Ledningen för Pride är ju ett riktigt mähäigt gäng, men att ge Rosa Tisteln till AIK Fotboll för att de inte går i årets Pride Parad.. Fan vad pinsamt. Verkligen kvällstidningsbeslut.. Vet dom om att Hammarby Fotboll gått tidigare år och inte går i år?

Avd. Alla hatar oss.. förutom i Sierra Leone.

Ps. Och återigen, tack som fan till alla lättkränkta lallare i vår klubb som fixade så att AIK fick lite negativ publicitet efter att ha gått i bräschen under flera år.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:06:00
 Falcken

Undrar vad som hände med Moro? Säljs Ofori så hoppas jag att vi värvar Norrköpings Alexander Fransson. Otroligt bra. Tror han kommer att få en fin karriär.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:05:00
 Vad är problemet ?

Taket är stängt fram till 17.00 sedan öppnar taket innan insläppet.

Matchstart 19.00 och fotboll spelas också i regn.

Inga konstigheter
Ses där!
 

Namn: ajlo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 12:01:00
 Falcken

Skulle vara magiskt
 

Namn: Mr. Brett   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 11:36:00
 Kom igen, köp biljetter till matchen ikväll! Det verkar bara ha sålts något hundratal biljetter till Norra? Gissar att arenaplanen inte visar hela sanningen. But still...

Vi, publiken, kan mycket väl vara skillnaden i detta dubbelmöte. KOM IGEN NU!
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 11:35:00
 Det var medlemmarna som bestämde genom omröstning på ett möte att taket ska vara öppet när vi spelar match.
Jag var inte på det mötet och röstade så jag säger inget om det valet.
 

Namn: Saxo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 11:35:00
 Någon som ska se matchen på Zakynthos och vill ha (står ut med) sällskap? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 11:33:00
 Stam säger följande: – Han är ung, begåvad och svensk. Det är mycket som jag kämpar mot.
Tror inte Alm tänker på om Carlgren är svensk lr inte, Stam släppte in 2 kassar mot ellos där det såg sisådär ut, mot heyf var det samma sak på något av målen.
Carlgren är säker 1:a Mv just nu på Mv sidan.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.dn.se/sport/fotboll/tufft-att-acceptera-banken
Sänt: 2015-07-30 11:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Blir Carlgren som står idag också.

"Kenny Stamatopolous har tydligare besked än så om startelvan mot Atromitos.

– Jag har redan fått veta att jag inte spelar. Det blir Patrik, det berättade tränaren nu på morgonen."
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.co.uk/ibrahim-moro/profil/spiele
Sänt: 2015-07-30 11:21:00
 Moro är för övrigt kontraktslös enligt transfermarkt.

Given värvning om vi säljer Ebenezer.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://korturl.com/njq360
Sänt: 2015-07-30 11:17:00
 Zepanski:

Det är ett gäng spelare med på b-listan (dom har en asterix efter sig ^) som aldrig sett nått a-lags spel. Dom är mest med som backup till backupen ifall flera skulle vara borta av nån anledning. Dom är dock tvungna att vara registrerade ifall att... Bättre att vara på den säkra sidan antar jag.

Nån som hört nåt mer angående Henok & Ofori? Skulle kännas så bra om dom kan vara med. Speciellt Henok som spottar in mål i nuläget. Ofori skulle givetvis också var guld värd att ha med, men tror nog att Ishi kan nog gå in och göra ett habilt jobb om han blir tillfrågad. Mer tveksam till att Saletros kan ersätta rakt av.
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 11:16:00
 Ufo

Nej, det var taktalibanerna som promt ville att det skulle vara öppet, MDF, hardcore osv.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 11:12:00
 Taket stängt borde vara bäst för oss om grekerna tänker spela defensivt.

Kommer inte ihåg tjafset runt takpolicyn, var det sporten som fick avgöra om öppet eller stängt?

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 11:02:00
 Zepanski Spelar i vårat u19. Gjort 5 mål i år i allsvenskan norra. 

Namn: Mästare2009   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 10:56:00
 Hej alla Gnagare. Är på mallis med familjen och skulle uppskatta en stream till i kväll. Gärna PM. Heja Gnaget 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 10:56:00
 Taket var stängt i morse.
Jag skulle gissa att det öppnas någon timme innan match om det fortsätter regna under dagen.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Länktips: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2016/clubs/pl
Sänt: 2015-07-30 10:56:00
 Märks att jag inte följt klubben så mycket på senare år när jag ser detta namn: Rickson Mansiamina. Vem är det? Junis men i A-truppen? 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 10:31:00
 Jag hoppas grekerna spelar "Grekiskt" ligger lågt och fokuserar mestadels bara på defensiven och försöker få med sig ett bra bortaresultat då dom förlitar sig väldigt mycket på hemmamatchen.

Det skulle göra att vi får tufft att göra mål, men samtidigt sätts inte våra backar på lika stort tryck, ett baklängesmål skulle vara förödande.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.svenskafans.com/europa/ajax/rapid-wien-2-2-aja
Sänt: 2015-07-30 10:28:00
 Apropå våga satsa ungt, där har Ajax nästan alltid varit grymma. Satt o kollade lite på deras match igår, man blir ju imponerad av hur många talanger dom verkar få fram där. Igår i CL-kvalet så hade dom en snittålder på lite över 21 år, otroligt egentligen.

Avd: Övrigt
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 10:11:00
 Kingpin

Samtidigt är vår backlinje riktigt kass, undantaget Nisse. Varje halvchans blir tillslut farlig och jag är aldrig säker. Räddas upp av den nu grymma offensiv laget har.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 09:59:00
 Brukar känna mig lite nervös inför dessa matcher men inte idag. Dels p g a vår fina form i borgen, dels att jag tror, med beteckning på tror, att grekerna inte är speciellt märkvärdiga. Den ligan känns lite som den skotska med endast ett riktigt bra lag, Olympiakos. Hoppas verkligen att Ofori & Goitom kan lira, annars en stor förlust men tror att vi kan klara av det ändå. Om nu inte Goitom kan spela så skulle jag gärna vilja se Nikolic starta istället för Brustad. Oj vilken boost för grabben och jag tror han skulle göra det bra. Sen om inte Ofori kan spela så kanske man borde sätta in en spelskicklig Ishizaki där? Vi ses på NA!

 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 09:48:00
 Ja det ligger i årsmötets beslut att taket ska vara öppet så länge det är över 5 grader?

med undantag till "speciella omständigheter" som åska och oväder har jag för mig.

Så inget tak ska eller bör stängas pga av regn det tillhör fotboll.

Sedan är inte gräsplanen som den var för 1-2 år sedan, nu rinner vattnet av och vi får inte längre någon dränkt plan.

Friends fantastiska gräs klarar regn i massor utan problem numera.
 

Namn: BlackToothGrin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 09:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
så goitom och ofori är lite småförkylda är det ett skämt eller ett trick (om dom nu inte ska spela)? Hade det varit majsan hade man ju förstått avd: sug inte kall kuk utan halsduk
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Hemort: söderort
Sänt: 2015-07-30 09:20:00
 Jag säger inte att det vore dumt att stänga taket, men ligger det inte ett årsmötesbeslut för att taket alltid ska vara öppet? Eller hur var det formulerat? 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 08:52:00
 Stäng Taket. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 07:17:00
 JacobAIK

Superettans 10 största talanger
Sportbladets expert Göran Bolin om lovande spelare som kan bli våra nya stjärnor


Kriteriet som gäller är att spelaren måste vara född -94 eller senare.
Okej, då kör vi.
Här är de tio största talangerna i superettan.
Lumala Abdu
Ålder: 17
Klubb: Mjällby.
Göran Bolins kommentar: Ensamkommande flyktingbarn från Uganda som på knappt två år tagit klivet från ultimafotboll i skånska Gualöv till Mjällbys startelva. Blixtrande kvick och teknisk spetsanfallare. Ett råämne utan dess like.

Hosam Aiesh
Ålder: 20.
Klubb: Östersund.
Göran Bolins kommentar: Rapp och tekniskt skicklig yttermittfältare/wingback. Vass en-mot-en. Har redan varit och provtränat med Lyon, Twente och Werder Bremen. Fotbollsfostrad i Häcken och kom via en lånesejour i Varberg till Jämtland inför innevarande säsong.

Elias Andersson
Ålder: 19.
Klubb: Varberg.
Göran Bolins kommentar: Tongivande box till box-mittfältare i det svenska U17-landslag som tog VM-brons 2013. Utlånad från Helsingborg för att få mer speltid. Spel- och passningsskicklig. Bra skott. En ledartyp som alltid tar stort ansvar på planen.

Alexander Blomqvist
Ålder: 20.
Klubb: IFK Värnamo.
Göran Bolins kommentar: Ganska snabb och spelskicklig innerback med fin uppspelsfot. Är utlånad från Malmö FF och har startat i samtliga åtta matcher denna säsong. Har dragit korsbandet vid två tillfällen. Går rimligen en ljus framtid till mötes.

Anton Cajtoft
Ålder: 21.
Klubb: J-Södra.
Göran Bolins kommentar: Fick chansen i U21-landslaget i fjol efter en strålande säsong, som han inledde som tredjekeeper. Har det mesta. Bra fötter, fina reflexer och beslutsamhet och mod ute i straffområdet. Fotskadad på försäsongen och går nu en tuff match med Damir Mehic om att vara förstemålvakt.

Success Chimankpa Nwosu
Ålder: 20.
Klubb: Syrianska.
Göran Bolins kommentar: Fick ett jättegenombrott våren 2014, då han gick från total anonymitet till att bli en nyckelspelare i laget. Användbar på många olika positioner, men bäst som central defensiv mittfältare. Läser spelet utmärkt och är driven i passningsspelet.

Oskar Johansson
Ålder: 20.
Klubb: IFK Värnamo.
Göran Bolins kommentar: Jodå, talangfabriken i Småland producerar fortfarande, trots att Jonas Thern lämnat bygden för Osby i Skåne. Det här är en rapp, tekniskt skicklig och kreativ offensiv spelare som är duktig på att hitta lösningar i tät trafik.

Shkelqim Krasniqi
Ålder: 19.
Klubb: Gais.
Göran Bolins kommentar: U19-landslagsman med rötter i Kosovo. En snabb spetsanfallare med bra skott och kyla i avslutningarna. Retade gallfeber på Hammarby-publiken när han gjorde två mål på Tele2 förra säsongen.

Jacob Une Larsson
Ålder: 21.
Klubb: Brommapojkarna.
Göran Bolins kommentar: Väldigt mogen i sitt spel. Ganska snabb, följsam och brytsäker. Superb i luftrummet, trots sin ringa längd. Gjorde som 19-åring allsvensk debut som innerback. En gåta att han är BP trogen.

Dennis Widgren
Ålder: 21.
Klubb: Östersund.
Göran Bolins kommentar: Snabb, spelskicklig, passningssäker ytterback/wingback som håller till på vänsterkanten. Fina inspel och inlägg. Den förste från klubben att bli kallad till en landslagssamling. Redan nu redo för spel på högre nivå.

Fotnot: Listan är ingen rankning utan spelarna är skrivna i bokstavsordning.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 07:12:00
 JacobAIK

J-Södra och Östersund har ryckt rejält i tabelltoppen.
Det är därför ingen skräll att de båda lagen dominerar min lista över de 20 bästa spelarna i superettan – so far, är väl bäst att tillägga.
Mycket nöje – och kom gärna med egna synpunkter.
1. Tommy Thelin, J-Södra
Seriens skytte- och poängkung. Kaptenen driver sitt lag och har avgjort många matcher. Bred repertoar. Fyllda 31 gör han sitt livs bästa säsong. Imponerande.
2. Fouad Bachirou, Östersund
I mångt och mycket kittet som håller ihop laget. Enorm arbetskapacitet, hur bekväm som helst med bollen och skicklig på att vända och vrida bort motståndare. Går snart på export.
3. Daryl Smylie, J-Södra
Kuggar som hand-i-handske med Thelin. Spelbegåvning och passningsgeni med ett mäktigt tillslag. Jobbar dessutom alltid stenhårt i båda riktningarna.
4. Ken Sema, Ljungskile
Bitig, speedig och tekniskt skicklig ytter som är vass en-mot-en. Opererar oftast till höger så att han kan bryta in och använda sin fina vänsterfot. Säkert eftertraktad.
5. Michael Omoh, Östersund
Gjort braksuccé under sin debutsäsong med sex mål och fem assister. Stor, stark, snabb och ytterst svårstoppad. Dessutom tekniskt skicklig. Kan gå både centralt och till vänster i anfallet.
6. André Calisir, J-Södra
Seriens bäste mittback. Snabb, följsam, brytsäker och – trots sin ringa längd - duktig i luftrummet. Lägger heller aldrig några fingrar emellan. Mogen för större uppgifter.
7. Eric Jernberg, Degerfors
Driver ibland motståndarna till vansinne. Håller i, håller i, håller i – och så släpper han bollen i sista momangen. Grym speluppfattning och superb känsla i sin vänsterfot. Assistkung.
8. Jamie Hopcutt, Östersund
Har växlat upp rejält efter skadefylld upptakt och producerar nu mål och assister i mängd och parti. Fin balans och kroppskontroll. Tekniskt skicklig i hög fart. Kan klättra ytterligare på listan.
9. Robert Gojani, J-Södra
Djupt liggande playmaker med utsökt speluppfattning och känslig högerfot. Inte rädd för att dra på sig blåstället. Blott 22 och måste vara högvilt för allsvenska klubbar.
10. Robin Tranberg, Varberg
Klockren box-till-box-mittfältare med grym arbetskapacitet, hög spelförståelse och fin passningsfot. Därtill utrustad med ledaregenskaper. Har rimligen ögon på sig.
11. Andreas Andersson, Sirius
Seriens bäste keeper. Lugn och stabil. Läser spelet bra. Hyfsad med fötterna och duktig ute i straffområdet. Har dessutom bidragit till poäng med blixtsnabba reflexer.
12. Gustavo Blanco, Assyriska
Har seriens högsta målsnitt. Sex kassar på åtta starter. Argentinsk targetbjässe med mjuka fötter. Snudd på oslagbar i luften. Kan mycket väl bli höstens sensation.
13. Jacob Une Larsson, BP
Jättetalang som är utrustad med det mesta man kan önska av en innerback. Kapten och försvarschef som redan gjort klart med allsvenska Djurgården. Bara att önska lycka till.
14. Saman Ghoddos, Syrianska
Skjuter mest av alla och träffar målet oftast av alla. Bra driv, fin teknik och en skarp målskytt. Användbar på alla offensiva positioner. Ljus framtid.
15. Erik Figueroa, Sirius
Inledde säsongen lysande och toppade ett tag skytteligan – som vänsterback. Stabil på hög nivå. På god väg att få genombrottet man förutspådde redan under tiden i Hammarby.
16. Fredrik Olsson, J-Södra
Rapp spetsanfallare som har slitit isär många försvar med sina väl tajmade djupledslöpningar. Vass i boxen och jobbar dessutom alltid hårt för laget. Växer för varje match.
17. Daniel Sundgren, Degerfors
Garys grabb har en stegrande utvecklingskurva. Bildar seriens kanske vassaste högerkant med Marcus Astvald (som också var nära att slå sig in på listan). Modern ytterback med brett register.
18. Hosam Aiesh, Östersund
Kvick och teknisk ytteranfallare som drivit gäck med många vänsterbackar under säsongen. Med lite bättre beslutsfattande blir det här en spelare för större matcher.
19. Hannes Stiller, Ljungskile
Superveteran som tuggar på – och gör det med den äran. Stor, tung och lurig är han fortfarande ett vasst vapen i boxen. Lagets bäste målskytt med sex fullträffar.
20. Mattias Genc, Assyriska
Energispruta med fin teknik och ett lika tungt som välriktat distansskott. Spelar alltid med ett stort, bultande hjärta. Lägger han bara ned jobbet kan det bära ännu längre.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/sup
Sänt: 2015-07-30 02:37:00
 Kör gärna denna samtidigt.. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/sup
Sänt: 2015-07-30 02:25:00
 Vore kul ifall nån kunde länka denna plus-artikel..

Intressant att läsa och se ifall det finns någon spelare som vore något för oss.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 02:16:00
 Kollar man på väderprognosen kanske inte stängt tak vore fel idag. 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 00:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Malmö kan dra åt helvete. Redan glömt hur jävla mycket flax de hade förra året. Tinnerholm: Ja ska inte kommentera domarinsatsen, MEN vi får inget med oss buhuhu...

Red bull är för övrigt sjukt mycket sämre i år än ifjol.

Aja mff vinner väl med 3-0 hemma efter tre målvaktstavlor.

Imorrn krossar vi grekerna!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 00:36:00
 majkki: Prissättning är svårt. Om man sänker långsidespriserna i Allsvenskan så måste man även sänka årskortspriserna för samma platser rejält om dessa ska förbli någorlunda konkurrenskraftiga och då är risken att man förlorar mycket mer än man vinner i tillkommande marginalpublik.

I EL finns inte det problemet.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-30 00:07:00
 Spelarn

inte officiellt ännu som du säger, men det sägs att han är klar och lär bli det troligen imorgon senast fredag (officiellt)
 

Namn: Gary Guldfot   Visa profil  
Hemort: Järfälla
Sänt: 2015-07-29 23:54:00
 Seså, seså, seså... in o köp biljetter mot grekerna NU!

Europa europa här kommer vi, vi kan inte låta bli...
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 23:37:00
 Majkki: Hur vet du att Pereira är klar hela hösten..? Vore väl i och för sig väldigt logiskt men det är väl inte officiellt än?

Han låter förövrigt PRECIS som Obolo när han pratar svenska, väldigt lustig då de ju inte riktigt talar samma modersmål.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 23:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
sitter och kollar på ticnet ang morgondagens match, riktigt bra tryck på biljetterna centralt på långsidan, slut centralt på östra och i princip slut på västra långsidan i mitten.

200kr för långsidan, kanske är det så att priserna på allsvenskan är alldeles för dyra (300?) på samma plats.

Dåligt tryck på Norra.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 23:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Perreira blir kvar hela hösten....
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 23:07:00
 Jaja, det blir som det blir. Det viktigaste är att VI går vidare.. Allt annat är inte speciellt viktigt eller intressant egentligen. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 23:05:00
 JacobAIK

5 september spelas den 4e matchen i gruppspelet, så några matcher är under säsongen av Allsvenskan.

Som SiggeSluk nämnde, tror jag malmö drabbas hårdast av att missa CL och EL-gruppspel, då det inte är många matcher kvar med en "stjärnfylld" trupp där alla vill starta och alla vill spela, tror det skulle kunna bli riktigt stor osämja i truppen då (som man redan märkt av i vissa allsvenska matcher)

Skulle man dessutom floppa totalt och missa Europa nästa år så blir det intressant att se hur spelarna där agerar.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 23:01:00
 JacobAIK / Dem har värvat så mycket så det skulle nog bli stor oro och inte speciellt harmoniskt i spelartruppen.
Dem har nog några spelare som tycker sig vara riktiga stjärnor i laget. Och så har man Molins på bänken dessutom och Agon... näe bättre om dem blir utslagna och utan matcher.
 

Namn: earnie   Visa profil  
Hemort: Huddinge
Sänt: 2015-07-29 22:21:00
 Jag kommer att befinna mig i Palma (Mallis) på derbykvällen och undrar om det är ngn som känner till ngt ställe som kan tänkas visa matchen? Om inte, så får det bli ngn fulstream :o( Taskig planering ,, jag vet! 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 22:03:00
 Å det gör du med den äran. Jättekul med dina rapporter.

Visst borde årets julklapp vara plåtar till AIK- Leksand ! Vi borde lätt kunna fylla Globen och vår kassakista.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:47:00
 gnagarskalle: Haha. Ja, missade det eftersom jag bara följer AIK. Bara. Men det är ju en bra nyhet! 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majkki,

Jag personligen hoppas dom tar sig till EL iaf, inte bara för rankingen, utan mest för att det känns som att dom är lite på gång i AS och med fler matcher så tappar dom förhoppningsvis lite då dom inte håller samma höga och jämna nivå som förra året.. För MFF kommer fortfarande utmana om främst Europaplatserna, men kanske även guldet.

Kom på nu att det kanske inte spelar nån roll, är det inte så att typ 3-4 gruppspelsmatcher i EL är efter Allsvenskan är färdigspelad?
 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:38:00
 Martin Hysky
Du måste köpa en månad sport på viaplay
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:37:00
 bojansfulamuche

jag vet, formulerade mig dåligt "missa EL-playoff" så menade jag att dom skulle torska i den matchen.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:36:00
 majkki

EL play off får MFF vid torsk mot energidrycken.
 

Namn: Martin Hysky   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:33:00
 Nån som har koll på hur man bäst följer matchen online imorrn om man är på annan ort i Sverige? Måste man ha Viasat-abonnemang eller kan man köpa som lösbiljett på nätet? Nån som vet hur det har funkat tidigare för EL-matcherna?

Tack på förhand!
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:25:00
 Underbart Joakim ! Du glömde bara en fantastisk grej (om ej AIK-relaterad) att flinet Rosenberg äntligen fick armbåge tillbaka liksom straff i arslet. Ja precis, jag står inte heller ut med den mkt "fule" Rosenberg som alltid kommer undan gula kort. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:12:00
 När vi fick ett fullt godkänt mål bortdömt hemma och dom ett felaktigt godkänt i sin hemmamatch hördes inget från Skåne.

Rätt åt dom!
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:03:00
 Missat CL, Missat EL-playoff och Missat guld är precis vad malmö behöver. 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 21:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vilken osis va?! Få domslut emot sig! Buuu-fucking-huuuuh! Skönt att de klagar på att de har UEFA emot sig, SvMff.

Surade över Salzburgs miss till 2-0 när de rensade stolpe ut men en filmad straff till 2-0 är lika mkt mumma. Att de sen blir rånade (?) på en straff minuten efter gör att man blir rätt hård och våt på en och samma gång.

Edit: Sen att ingen håller på RB är väl en självklarhet...de agerar bara Motståndare i den här matchen.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:52:00
 Finansekonomen: Haha, vad skönt det skulle vara. Då får alltså nöff-nöff inte en enda straff de närmsta fem åren. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:52:00
 Bara jag som fick bånge när Rosenberg först fick en liten armbåge (sådana som han själv tycker är ok att dela ut) och sekunder senare fick Salzburg straff också, hahaha underbart! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Haha, men vilken fantastisk minut ! Rosenberg filmar med sitt ironiska leende och direkt efter tveksam straff .
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:51:00
 Det jämnar ut sig... 

Namn: trappa7   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nu myser man. Riktigt bra domare måste jag säga !

Blir till att sätta lönen på mff hemma.
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:50:00
 malmö joggar hem det här på hemmaplan... 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:47:00
 Härliga minuter! Rosenbög får en armbåge och två noll haha 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Klart det var straff, han fäller honom ju klart.

Båda lägena är klara straffar, verkligen synd för Mff =)
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:46:00
 2-0 och målskytten kramar Red Bull-maskoten direkt efter målet. Katching! 75.000 kr till i PR-bonus på kontot! 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:45:00
 Hahahah 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:45:00
 2-0!!!!! 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:45:00
 OCh där åkte MFF ut ur Champions League, vad glada deras nyförvärv måste vara. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:45:00
 Straff Salzburg 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:40:00
 Tinnerholm är en sån jävla crybaby. Fet är han också. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:28:00
 Falcken,

Gillar den starkt!
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:19:00
 LalaweleAtakora: Dom där 2 är riktiga pajasar. Borde döpa om kvällsposten till MFF Fanzine. 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ofori behöver ramsa!
Melodi: 5 myror melodin till Aet i Gnaget som hör de

Eb e ne zer O fo ri!
Faan va du är bra
Stanna i Gnaget till 30! (syftar på 30 år)
 

Namn: Bollkalle   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:18:00
 Dulees adv,

Vad är det som är så vidrigt med just Red Bull?
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:14:00
 Hygglig strut. Mer tack...

Visset försvar dock. Lär väl ramla in nåt åt det hållet med om dom fortsätter i samma stil.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:13:00
 Hela journalistsverige tystnar.

Mattias Larsson och Johan Wall på kvällsposten tystnar först
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2015-07-29 20:12:00
 Personligen skulle jag aldrig någonsin kunna hoppas att ett lag som Red Bull skulle vinna en match, oavsett vilka de möter. De står för exakt allt som är vidrigt med den "moderna" fotbollen.

AIK
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:12:00
 Ingen lövbiffsträff där inte.. 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:12:00
 Åh, nej, 1-0. Så fasansfullt dåligt för Svensk Fotboll. Jag är otröstlig.

...och där missar MFF friläge. Rackarns osis. Fruktansvärt för svensk fotboll.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:10:00
 
Sana visar sina defensiva kvaliteter ! Men huvudsaken är att frissan ligger bra !
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
såja!!!

en till!

vilket mål!
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 20:02:00
 Konstigt att domarkåren blundar för skiten som Rosenberg håller på med. Däremot vet varenda domare i landet att när Kenny Pavey är inblandat i något så kan man dra till med ett kort för säkerhets skull. Så jävla dåligt.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/joakimhall
Sänt: 2015-07-29 20:01:00
 En bra AIK-dag. Först U19-lagets 9-1 mot Åtvidaberg på ett blött Skytteholm (och faktiskt rätt mycket folk) och sedan hittar 700-800 (!) till AIK Hockeys första träning. Fan vad skoj att se det stora intresset! 

Namn: celso borges   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag väljer att se den här omgången som att antingen åker mff ut eller plastlaget, så något är iaf positivt.

EDIT: Nya mittbacken ser dock ut som en bra värvning tyvärr.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dags nån sänker den där psykopaten nån gång. Han inser ju inte själv att han gör nåt fel. Som psykopater då inte gör.

Kingpin:
Sant. Dom slakade rätt rejält efter en bra start. Och ja, alla vet vi nog om att Leipzig är the flawor numera i läskeblasklägret. Får hoppas dom kan få in boll eller fler ändå. Men Wiland har gjort vad han är inköpt för också. Tror knappast Stam tagit den bollen t.ex.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Satt och funderade om inte Carlgrens skada kom ganska lägligt ändå !
Mentala baksmällor efter stora framgångar är nog inte helt ovanligt och nu har han fått vila ut mentalt och kommer tillbaka bättre än någonsin !
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:51:00
 Tittar lite på "nya Malmö" och slås av ett par saker.

* Rosensbergs storhetsvansinne från förra året har dalat och han visar nu att han inte är mer än en medelmåtta med allsvenska mått mätt.

* Yotun är hopplöst dålig defensivt, och Tinnerholm är nästan lika dålig. Båda har dock fina offensiva kvaliteter

* Tobias Sana skulle inte platsa i något av de allsvenska topplagen. En gåta vad Åge ser i honom

* Arnasson ser ut att vara en bra värvning. Tycker Durdic ser helt ok ut också men lite för tidigt att säga.

* Adu är ok, men klasser sämre än Dickson som jämförelse.

* Malmö utan Mange Eriksson och Emil Forsberg är rejält försvagat. Den enda riktigt bra spelaren i truppen är Eikrem - men han är petad för att han inte passar i Åges filosofi. Lite som när vi var tvungna att sätta Quaison på bänken.

Med det sagt kan Malmö ändå mycket väl gå vidare från den här omgången eftersom Red Bull är lika usla dom.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:50:00
 Malmös nya mb ser faktiskt sjukt bra ut!
Hoppas dock att grisen Rosenberg skadar sig.
 

Namn: Manske   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:48:00
 Rosenberg asså... 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:42:00
 Malmös nya Uruguayan är ju inte direkt dålig...

Trist att RB kommit av sig nu..
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:39:00
 Usch. Inte bara att man ägs och styrs av ett utomstående bolag som kan sälja klubben vidare när som helst. Och dom kan också sluta satsa när dom känner för det. Dessutom kan ägarna i det här fallet helt plötsligt få för sig att flytta spelare till en av sina andra klubbar. Vad man skulle kräkas om vi var dom. Mår illa av bara tanken.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:37:00
 mr.e

Salzburg var klasser bättre sist dom möttes. Som sagt, ägarna satsar mer på RasenBallsport Leipzig än på RB Salzburg. Tror att fyra av Salzburgs bättre spelare lämnade för RasenBallsport Leipzig denna säsong.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:33:00
 Nä dom har väl inte skapat nåra lägen direkt. Men dom styr spelet rätt så överlägset för det. Men det kan väl vända... om dom inte kommer till några lägen. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:27:00
 Salzburg imponerar inte. Som väntat kanske. Satsningen har gått till RasenBallsport Leipzig istället.

Avd: Övrigt
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Så skönt på balkongen att jag inte orkar kolla första halvlek.
Generellt kommer väl mffs problem bli att spela in en välfungerande backlinje ( och ett defensivt spel i stort ) så även om serberna är bra blir det nog problem.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:26:00
 mr.e

Fast förra året brände dom typ 20 100%-iga målchanser också, i år skapar de inte mycket än så länge.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:24:00
 MangeMan:

Precis. Tycker matchen hittills känns som en repris. Kommer ihåg att man var impad av RB:s tempo och presspel då också. Och hur hårt dom gick in i närkamperna i jämförelse med mff.

Sen fick mff ett flax mål i slutet och ställde upp med fembackslinje i hemmamötet som RB tydligen inte kunde klura ut.

Men hoppas på ett annat slut den här gången.
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:22:00
 Intressant läsning där i matchdax-artikeln. Det är roligare att spela i AIK för tillfället än att just nu greppa chansen om ett erbjudande kommer utifrån. Låter mycket bra. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:14:00
 Förra året blev MFF helt brutalt utskåpade i bortamatchen, inte fan hjälpte det. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:10:00
 Dom har rätt skönt flow i sitt hemmaspel, Red Bull. Beundransvärt. 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 19:02:00
 Finns bra chans att Mff blir utklassade idag oavsett alla problem för RB. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 18:37:00
 Steken: Håller med. Det är nu eller aldrig. Alla till NA imorn! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 18:37:00
 Nöff Nöff slipper storstjärnan Soriano i Salzburg. Skadad visst. Flax dom har...

Avd: Övrigt
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 18:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Huskurer mot virusförkylningar sitter bara i huvudet.
Inte att rekommendera att spela match, vi vill ju inte att våra killar drar på sig hjärtmuskelinflammation och är borta 6 månader.

edit Pocca-såg ditt inlägg nu och visst är det som du säger.
Troligen har de mer än bara bondförkylning, eller bara ett spel inför grekerna.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 18:24:00
 Walker vill nog inte lira derbyt

"Skadesmäll borta några veckor"
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 18:18:00
 Att vi inte får se Ofori eller Henok i Svartgult nästa säsong är jag fine med, jag är ovanligt kortsiktig och tänker främst på EL och Allsvenskan och köper upplägget att dom drar i vinterfönstret

 

Namn: Gordon   Visa profil  
Länktips: http://matchdax.se/allsvenskan/silly-season-aik-vad-haend
Sänt: 2015-07-29 18:03:00
 Det kanske är lite onödigt att snacka silly mitt under brinnande toppstrid och EL-kval. Enligt artikeln ovan lär i alla fall både Ofori och Goitom vara kvar säsongen ut. Därefter ser det mörkare ut men det får vi ta sen.

Det kan alltså bli så att vi går mer eller mindre stärkta ur sommarfönstret. Dessutom kommer våra skadade spelare så småningom komma tillbaka och bidra. Kan vi bara överleva de närmsta två veckorna med bra utdelning så ser det alltså ljust ut.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2015-07-29 17:59:00
 Bara hoppas att apa köper smutchzi för 10 mille och en fet lön på ett 5 årskontrakt....
Sen hoppas att det är nya javvo
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 17:56:00
 Har besökt ett lag i Schweiz och där hade en spelare 39 graders feber och en hostade lite blod. Läkaren tog in han på sitt rum och dagen efter var han frisk.
Var inne på läkarens rum och tittade och blev visat ett stort skåp fullt med mediciner och ett något mindre skåp, tränaren sa att där kommer bara läkaren in och det är där han har mirakelmediciner.
Visst finns det kurer för det mesta men frågan är hur hälsosamt är det?
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:59:00
 Tror H och O kan spela imorgon om det ju rör sig om en riktig förkylning. Man ska ha en rejäl infektion med feber och dyl för att det ska vara farligt.

Är själv både sjukvård- och fysiologi kunnig. Har dessutom haft hjärtmuskelinflammation själv pga idrottande under infektion....
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:57:00
 Cecium137

I inställning menar jag givetvis. Inte att vi ska tro att vi bara ska vinna för att vi på förhand skulle vara bättre och leka hem matchen.
Men vi ska inte gå in med inställningen att inte förlora.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hep:

Okej. Då är det väl kört på den biten då. Trodde att dom blivit restrektivare vad det gällde preparat på andra sidan pölen. Men det är mycket möjligt att dom fortfarande skiter i vad som klassas som doping i övriga världen.

Får bli gamla hederliga kurer istället och hoppas det hjälper i tid.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2015-07-29 16:50:00
 Hep

Lillpröjsarn representerade fortfarande AIK när en svensk läkare skrev ut hostmedicin till honom i april 1974 som han fälldes för. Han flyttade till Winnipeg i Canada i WHA senare samma år. Lillpröjsarn är i mina ögon den bäste hockeyspelare som någonsin representerat AIK. Den allergimedicin som Niklas Bäckström fälldes för i OS kan man däremot köpa över disk på Duane Reade (apoteket) i vartannat gathörn här i NY.
 

Namn: Cesium137   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:48:00
 Helt klart har vi fler bra spelare i form, men "ska vinna" tror jag är att ta i. Grekisk fotboll gör mig alltid orolig, så lite ödmjukhet inför matchen skadar nog inte. Dessutom är de väl som klubb högre rankade än oss, så vi är nog inte favoriter i den här omgången.

Däremot, med tanke på övrigt motstånd vi kunde fått i den här omgången är det helt klart en bra lottning för AIK, men det är inte samma sak som att självklart gå vidare från omgången. Tror vi är underdogs i de här matcherna, å andra sidan inte särskilt mycket, så nog har vi en bra chans att gå vidare.

Sedan är jag lite tveksam till förkylningarna, känns som Alm mörkar.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:47:00
 Que Sera Sera: Vraken la ned sin htff när reglerna för spelarutlåning ändrades. Förrut fick man flytta visst antal spelare fritt mellan föreningar. Det får man inte längre. SÅ skulle vi skaffa ett AIK B i lägre div med våra lovande talanger , måste dom spela där hela året. Dom får inte lämna å göra matcher med vårat a-lag. Där av är det en dum ide att ha "b-lag" i lägre div. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:38:00
 Eh vad fan. Vi har Nisse Ishi Etuhu och Bangura i form och dugliga spelare kring dessa. Vi kan och ska vinna ändå. Att gå för att hålla nollan o inte förlora samt sätta hoppet på eget bortamål tror jag inte. Vi ska självklart gå för att vinna matchen hemma. Måste vi sedan vinna borta för att det inte gick vägen hemma så får det bli så. 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:30:00
 Helsingborg har en klubb i div2. HIF Akademi heter den. Hammarby hade ju en liknande. Förstår inte varför AIK inte väljer att köra samma spår. På så sätt styr AIK själva över vilka talanger som ska få speltid på vilka positioner också.

Om HIF akademi får avancera i seriesystemet till superettan vet jag dock inte.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:21:00
 Ja om nu Henok och Ofori inte kan spela imorgon så är det bara att be till gud att vi lyckas hålla nollan åtminstone. 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch> Känns lite lätt överdrivet av Goitom att som han gjorde igår gå ut på twitter och be om bra huskurer mot förkylning om nu det var fallet.

Edit: Det är ju betydligt troligare att vi säljer Ofori detta fönster.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:05:00
 Älgen måste ha blivit styckad av ett Ufo tror jag =) 

Namn: Hep   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:03:00
 @mr.e

Problemet med just den typ av dundermedicin som man regelbundet använder i staterna är att den är dopingklassad. Nästan alla medlen därifrån (som jag själv bunkrar vid vare resa) innehåller pseudoefedrin i någon form och där är Wada inte nådiga. Att det används i USA beror bara på att de skiter fullständigt i Wada för all sport som är inhemsk. Standard i t ex NHL och andra ligor. Det finns ett antal exempel på idrottare som verkat i USA och sedan inte fattat att medlen egentligen är otillåtna. Vår egen Lillpröjsarn är bara en i raden.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 16:00:00
 Att skjuta någon/något som inte har ett vapen med ett vapen är väl "fegt" i sin natur?

Älg, och vilt i allmänhet, är jävligt gott dock så fortsätt gärna!
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 15:59:00
 ufo.. man ska inte köpa dom polska älgarna på Ica. vill du ha riktig svensk älg så köp från en riktig jägare i norrland. men annars har du rätt. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 15:57:00
 FlavioObolo,

Vadå fegskjuta älgar ?

Hur tror du köttet i frysdisken på Ica hamnade där?

 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 15:51:00
 minns en gång för några år sen när jag och brorsan va ute på jakten med vår far. så satt vi där utanför tältet och grillade ett rådjur som vi hade lyckats fälla. och helt plötsligt står det en björnjävel bakom tältet. fan vad rädda vi blev. brorsan kastade en eldpinne mot björnen och då sprang den iväg fort som fan.

ett av mina bästa minnen med brorsan faktiskt. efteråt satt vi i tältet och drack lingondricka blandat med HB medans far satt utanför och vaktade. tyvärr så är ju nu brorsan fängslad hos diktatorn i nordkorea så vi kan ju inte göra om det här igen. därför tycker jag alla ska vara med i manifestationen #BackaBladi imorgon där bengalerna symboliserar hjälteinsatsen brorsan gjorde när han kastade eldpinnen mot björnen.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 15:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Med tanke på hur Goitom framåtlutand flämtade efter varje maxlöpning mot Elfsborg och berättade om sina magproblem efter förra matchen tror jag att du har trippla foliehattar på dig om du tror att det var en bluff.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 15:48:00
 Är det bara jag som är cynisk och tror att Goitom är klar för en ny klubb och att hans "sjukdom" endast är en mörkning för att han inte skall få spela nästa match?

Med vänliga hälsningar
Pessimisten och cynikern,
Borges Bolltouch
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 15:28:00
 spelarn.. falukorv ska ätas rå, grillning är inte för riktiga män. kaffe kan man dricka men då ska det va sprit i.

bojans.. svamp kan vara trevligt. jag gillar kallejohansvampen. fast bajensvamp ska man undvika.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-07-29 15:27:00
 Finska HJK mot FC Astana kl 18 idag. Tror faktiskt FC Astana tar sig vidare, HJK har tappat en hel del viktiga spelare denna säsong jämfört med förra visst.

Avd: Övrigt
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=9502
Sänt: 2015-07-29 15:24:00
 Båda med i uttagna truppen iaf. Även Carlgren. HEAL!! 

Den här sidan har laddats 68670731 gånger sedan 1999-09-14