Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 329 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:52:00
 Dick Lidman 13 Kan du gärna upplysa mig hur höga löner vi har på kansliet? Å hur dom står sig med jämbördiga klubbar i landet ? Eftersom dom enligt dig e så höga?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:50:00
 SiggeSluk Självklart . Det är en svår fråga. E dock inne på BB att man inte behöver ersätta koffe rakt av. Kan vara en annan spelartyp som kommer in och utvecklar vårat spel åt ett annat håll tex. Hade Hamad inte varit hos vraken hade jag gladeligen velat se han hos oss. Dom övriga två e nja för mig..
Capy senast jag kollade spelar Isak matcher konternuelig. Dock på väldigt låg nivå. Och har spelat med vårat U21 landslag. Lite skillnad där va?
 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:49:00
 Dick Lidman 13

Haha ja det där med Nisses DNA ... det tycker jag både är lite strange och kul på samma gång. Att det däremot skulle vara negativt och en strategi för att "pumpa" supportrarna på pengar, det håller jag nog inte med om. Nisses kaptensbindel för denna summa är förstås ingen "must have" hos gemene supporter. Men vill någon köpa bindeln så är det väl bra.

Skulle däremot årets matchtröja börja säljas för det dubbla – då hade man börjat skruva på sig av irritation.

PS. För övrigt mkt sympatiskt nick! Glömmer inte när han blev tacklad i straffområdet, blev behandlad en kort stund, reste sig upp och nickade in den efterföljande hörnan. Sedan utbytt. En hjälte.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:41:00
 solnajojje//

Du menar som med Isak?
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:40:00
 solnajojje / så är det.

Ska vi ersätta lagets offensiva nav och motor så behöver man fundera lite extra vilka egenskaper man vill få in. Hade hellre sett Batanero, Besara eller Hamad även om just det skulle vara en omöjlig värvning.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/joakimhall/
Sänt: 2018-12-16 14:32:00
 Dick Lidman 13: Angående "Allmänna" så tänkte jag som du i många år, men med tanke på att "Allmän Idrott" alltså var ett annat ord för "friidrott" då det begav sig så kan man inte riktigt säga att namnet per automatik innebär att alla är välkomna. Så att säga. Om man ska vara petig. 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Motsätter mig egentligen inte idén med nisses dna osv. Däremot trött på AIKs giriga försök att pumpa supportrarna på så mycket pengar som möjligt. Det finns fler exempel, ett där de sålde nisses kaptensbindel, en typlapp använd en match, för 950 kr. Det är beloppen som är löjligt höga. Spotta i en kopp är i princip gratis.
Ta inte supportrarna förgivet och utnyttja dem för att betala höga löner till folk på kansliet. Saknas de pengar ska dem gå ned i lön innan man man ser dessa försök.

Och kanske dagens viktigaste händelse, hur kan admin på forumet välja att ta bort inlägg? Namnet allmänna bygger väl om något på alla välkomna och allas rätt att säga sitt. Spelar ingen roll om detta är ett privatägt forum, i så fall är de inte representativt för AIK.

Äh fan jag finner inte ord över hur löjligt detta är. Herregud.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:18:00
 SiggeSluk Du tror inte att en av anledningarna att Rakip inte är med på januariturnen e att han fått knappt med speltid senaste året? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:11:00
 Borges Bolltouch /
Du har din åsikt och jag har min. Jag dömer inte ut dig för att vi har olika syn, jag välkomnar att man kan ha olika syn. Vilka fotbollsögon du tar på allvar eller inte bekymrar å andra sidan inte mig.

Haksabanovic är spännande, hoppas det blir något där.

Men du tillskriver Rakip egenskaper som i alla fall inte jag sett när han spelade i Malmö. Om Rakip vore så bra så borde han ju varit given i Januariturnen.

Hoppas verkligen det spricker om han mot förmodan skulle vara intressant för BW.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 14:05:00
 cj:

Bra inlägg. Tack för nyansering.

Killen är 22 år gammal och fick erbjudande från Benfica; en av de största klubbarna i Portugal. 9 av 10 spelare i samma situation hade gått samma väg. Pengarna, klimatet, äventyret och möjligheten att få visa upp sig i ett större sammanhang. Som 21-åring hade Rakip gjort 89 matcher i Allsvenskan och ett 20-tal Europamatcher.

Det går liksom inte att hitta en bättre ersättare till Olsson utifrån ålder, kvalité och kostnad.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:58:00
 YumYum

Tror det var Björn Johnson från 08 som skrev det på twitter.

Rakip sitter just nu i en karriärmässigt ganska usel sits. Får inte spela. Benfica har inget jätteincitament att lösa situationen då de knappast investerat något. De 1 år gamla meriterna från AS är nog framförallt AS lag som värderar högt. Nästa klubbval kommer definiera resten utav hans karriär. Nog kan han skeppas till grekland eller ryssland men antagligen helt utan garantier för utveckling.

Tror nog att det absolut finns förutsättningar för diskussion mellan Rakip och AIK. Sannolikt kommer det vara en av de bästa helhetslösningarna han kommer kunna erbjudas i det här fönstret. I malmö finns det ingen plats för honom.

Rakip utan tvivel passa in som pocketspelare i vårt 352. Han är som spelartyp perfekt lämpad för vårt mittfält. Kvalitetsmässigt så har han genomgående representerat alla ungdomslandslag. Goda meriter från AS spel till den grad att hans agent lyckades bosmankränga honom till Benfica.

Däremot oroar självbilden, beslutsfattandet och det faktum att han verkligen har tagit sig vatten över huvudet.

Oavsett vad vi landar så kan jag tycka att ambitionen och tanken kring vad som ryktas in känns helt rätt.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:57:00
 B.B//

Har ingenting emot Hrgota men att tro att han ska bidra med klass direkt känns grundlöst. Ställ Hrgota bredvid ex J Lahne, vet jag vem jag skulle välja 8 dar i veckan. Försök hellre (än Hrgota), låna J Guidetti i så fall!
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/JohnsonBjorn/status/107254230656842956
Sänt: 2018-12-16 13:52:00
 YumYum

Här såg jag det första gången när Hoffmann retweetade denna
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:47:00
 Capybara:

Är du på riktigt nu? Hur många av de du nämnde har över 100 matcher i Bundesliga?
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:44:00
 B.B//

.....eller Avdic, eller Affane, eller Dickson, eller Yasin, eller Silva. Listan är lång på spelare med broket förflutet som inte "levererat klass direkt". Många av de här hade man kunnat värva yngre inhemska spelare istället. Mitt råd till AIK: gå för J Lahne!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SiggeSluk

Läs BB. Sen så ser jag Rakip och Haksabanovic som en ganska optimal ersättare tillsammans där vi då har fyra klasspelare till tre positioner på mitten som grund, plus en talang samt bredd. Där tre plus även Tarik från anfallet är optimala i pocketroller. Där vi har 2-3 som klarar av Adus (Larsson/Panos) roll och därmed inte utarmas i pocket eller anfall om Adu inte kan spela.


Men det är ju typen av spelare och värvning, inte det exakta namnet.
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:27:00
 Får jag fråga vart Rakip-ryktet kommer ifrån? Försökte Googla på Rakip och AIK. Det närmsta som kom upp var en intervju från oktober i år där han säger att han inte funderar på att komma tillbaka till Allsvenskan.

Visst, det kan gå fort när det gäller värvningar men att Rakip skulle till oss känns högst osannolikt.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:23:00
 
Martin-Woo Hah!!-Mutumba
Got You All In Check.


 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:22:00
 Och även om det nu hade varit så att Rakip inte hade exakt samma egenskaper som Olsson. Vad TUSAN gör det?

Rent principiellt; bara för att vi tappar en spelare med "X-egenskaper" så innebär inte det per automatik att en spelare med "Y-egenskaper" är en dålig ersättare.

Johan Blomberg och Ishizaki ersattes inte med spelare med exakt samma egenskaper.

Ebenezer Ofori ersattes inte av en spelare med exakt samma egenskaper.

Kristoffer Olsson (2017) ersattes inte av en spelare med exakt samma egenskaper.

Erdal Rakip är så nära man kan komma en ersättare till Kristoffer Olsson, med fördelen att Rakip dessutom är ett enormt hot i offensiven.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:15:00
 SiggeSluk:

No offence, men du kan inte ha sett särskilt mycket av Erdal Rakip genom åren.

Du påstår att han är en mittfältare som inte kan hålla i boll, som inte kan skapa tid, utrymme eller hitta passningsalternativ, varken i djupled och i sidled, till sina medspelare från sin centrala mittfältsposition?

Du menar att Rakip är en mittfältare som "bara" kan vara offensiv och avsluta lagets anfall? Typ en Wilton Figueirdo-typ som ligger utanför/i boxen och "bara" gör mål?

Herregud. Mycket ska man höra innan öronen trillar av.

Erdal Rakip är den perfekta box-till-box mittfältaren med allsvenska mått mätt. Han är oerhört passningsskicklig, har en enormt fin teknik och en fantastisk speluppfattning. Hans fördel är dessutom att han, trots att han är central mittfältare, gör relativt mycket poäng. Både i form av assist, men han gör även mycket mål. Han kan skjuta utanför boxen. Han kan fylla på i boxen.

Rent egenskapsmässigt så är Rakip ganska lik Kristoffer Olsson. Då syftar jag på att de båda har fina passningsfötter och en enorm speluppfattning, är små och nätta i sin fysik. Rakip har en fördel att han kan göra det lilla extra i offensiven. Och det är väl EXAKT vad vi har saknat från våra centrala mittfältare de senaste åren?

Olsson har definitivt en högre höjd än vad Rakip har i dagsläget. Men Rakip hade varit den absolut perfekta ersättaren till Olsson sett till ålder, kostnad, egenskaper och erfarenhet.

Jag har enormt svårt att ta dig på allvar efter din analys.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:01:00
 Bojan / När folk tycker Rakip är en bra ersättare för Olsson blir jag orolig. Olsson är ju en fältherre och speluppbyggare som öppnar upp ytor och skapar tid för sina medspelare.

Rakip har inte dessa egenskaper, utan är mer en spelare som gärna tar djupledslöp och fyller på i boxen och kommer till avslut. Inte dålig på det men ändå ingen spelartyp som ersätter Olsson.

Viktigt att egenskap går före namn.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 13:01:00
 Borges

Tror faktiskt alla är slående överens att det kommer att investeras i truppen men tydligen först om/när KO säljs. Antar att vi har satt någon typ av deadline, kanske 15e januari, tills att KO signar för ny klubb. Om han inte gör det går vi på någon typ av backup plan, vad det nu är vet jag inte men exempelvis backlinje känns ju nödvändig att stärka.

För övrigt känns det unikt att det inte är alls lika svettigt om vi får 60m eller för 40m för KO, reavinsten säkrar 2018 och 2019 års finansiella resultat och sen slår det där berömda nya TV-avtalet in.
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:59:00
 Malmö storfavorit att vinna nästa års Allsvenska enligt expertisen,passar oss perfekt
Spelare in och ut har inte börjat än men visst gäller det att ha en del flax.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:48:00
 Bra inlägg, Bojansfulamuche.

Det vore intressant att höra en truppanalys och genomgång av läget från de individer som anser att AIK inte borde satsa den här säsongen.

Ekonomiska kalkyler, trupp- och spelarsammansättning, sportslig kvalité på kort och lång sikt et cetera.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tror inte man ska vara så överdrivet rädd för att ha klass på bänken. Ska vi bli något mer än en allsvensk toppklubb som någon gång ibland tar ett guld och någon gång ibland tar oss till ett gruppspel. Så behöver vi spets även på bänken. Nu har vi också råd att ha det.
Nu snöar vi ofta in på samma namn bara för det är vissa spm ryktas och vissa vi har koll på.

Det är inte namnen i sig. Men jag skulle vilja ha en trupp som består av fyra anfallare av klass.
Typ Goitom, Tarik, Hrgota och Stefanelli (Silva och Stefanelli får gärna bytas mot typ Accam). Samt någon 15-18 åring.

Ett mittfält
Adu, Larsson, Haksabanovic, Rakip, Panos, Bilal, Avdic.

Och typ nuvarande backuppsättning om alla är friska.

Det har vi också råd med i och med det nya tv-avtalet och fortsatt försäljning av spelare för i snitt 15-20 miljoner per år som minimum. Med gruppspel och stora förslutningar som bonus.

Där har vi en uppsättning spelare som sannolikt klarar av att dubblera. Där har vi en uppsättning spelare som tränaren kan rotera med. Han skulle inte behöva starta med samma elva hela tiden utan att tappa kvalitet. Där har vi en uppsättning som inte blir beroende av någon spelare i någon lagdel.
Och alla skulle få spela mycket om tränaren är öppen för att rotera. Förutom Avdic och Panos som får agera back up till ordinarie bänk i första hand.

För mig behövs det fyra kvalitetsanfallare. Det behövs någon bakom ordinarie mittfält som inte är Avdic Panos Bilal (om inte Bilal tar ett par kliv).

 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:35:00
 Kan vi sälja Nico för 10m och sen plocka in Hrgota för samma pengar hade jag tackat ja till det 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:29:00
 Tillägg:

Rakip gjorde 8 + 7, alltså 15 poäng, på sina 27 matcher. Och detta som mittfältare i MFF.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SiggeSluk:

Förklara gärna. På vilket sätt var han komplementsspelare i MFF? Sista säsongen spelade han 27 av 30 matcher, varav 24 från start. Det låter inte direkt som komplementsspelare i mitt tycke.

Vad jag minns så var han helt fantastisk i MFF. En av allsvenskans bästa på sin position back then.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:25:00
 Capybara:

Det är klart att klass är en färskvara. Men hur många spelare har inte AIK värvat de senaste 10 åren som haft många brokiga historier bakom sig? Milosevic nu senast till exempel. Eller Nabil, som gjorde en godkänd vår. Knappast spelare som hade rosat marknaden helt och hållet innan de kom hem till AIK.

Tarik Elyounoussi gjorde 4 matcher i Azerbaijans inhemska liga innan han kom till AIK. Där kan man ju hävda att han heller knappt hela spelat någonting innan han anlände till AIK.

Och så kan man kolla på Marcus Antonsson i MFF. Han fick förvisso spela, men gjorde knappt heller några mål i sin klubb. Och då spelade han i League One, Englands tredjedivision. Och så kikar man hur han spottar in mål i Malmö FF.

Du får vara tveksam till Branimir Hrgota. Det har du all rätt till. Men jag tror att han kommer dominera i AIK ifall han kommer hit. Det vore dumt att tro något annat sett till hans erfarenheter.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:23:00
 Fattar inte grejen med Rakip. Komplementspelare i Mff.
Finns ju ett antal mittfältare i Allsvenskan som skulle vara bättre än honom.

Hoppas det bara är en rökridå och att vi går för andra namn.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:08:00
 BB//

Klass är en färskvara, annars kan vi lika väl värva E Kujovic. När gjorde BH en match i Bundesliga senast? När gjorde han mål i Bundesliga senast? Var ligger hans utvecklingspotential? Stefanelli hade väl fått fler minuter om han varit bättre, så enkelt är det.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:07:00
 Gnagare2000:

Jag har på något sätt utgått lite från att AIK kommer våga göra en rockad och testa lira 3-4-3 understundom till 2019.

Sead – Goitom – Tarik
X – Adu – Larsson – X

Rakip konkurrerar centralt.
Hrgota konkurrerar med Goitom framförallt.

Goitom gör sin sista säsong i AIK sannolikt. Där finns det möjlighet att spela in en ersättare.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:02:00
 Borges Bolltouch: De enskilda namnen bortsett från Rakip känns väl rimligt, samtidigt har jag ingen aning om vad för status Hrgota har utomlands. Men att vi ska plocka in både Haksabanovic och Rakip ser jag som extremt osannolikt. Vart hamnar Tarik om vi plockar in en till anfallare (som garanterat ska starta) samt två offensiva mittfältare där han då eventuellt ska konkurrera istället.

 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 12:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Capybara:

Hrgota dominerade i J-Södra när han var 18 år gammal. Sedan blev han såld till Bundesliga. Och där har han gjort över 100 matcher i ligan, samt en hel drös matcher i Europa League. Om inte det är en stämpel för kvalité så vet jag inte vad kvalité, ur svenskt perspektiv, är. Killen är 25 år gammal. Sitt ned i båten.

Stefanelli har varit grym sett till de minuter han fått. Allsvenskans mest effektiva spelare 2019, väl?

Jag tycker inte heller att det är motiverat att ha en spelare från Argentina i 15 miljonersklassen på bänken. Så där är vi eniga kring att det är en knut som måste lösas inför 2019. Sannolikt kommer Stefanelli att säljas, det är vad jag tror iallafall.

Men problemet är inte Stefanelli i sig. Problemet är att Norling övervärderat de defensiva egenskaperna hos anfallarna, i stället för de offensiva. Och det är hämmat Stefanelli.

Nicolas hade troligen varit med i skytteligatoppen ifall han fått förtroendet den här säsongen.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
BB//

Har Hrgota visat klass? Var då någonstans? Lahne med Tarik och HG vore en fantastiskt miljö att utvecklas i och han visade klass redan förra säsongen. Stefanelli i all ära, men har han presterat i förhållande vad han kostade?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:52:00
 Gnagare2000:

Tycker du att det är mängden spelare som är svårigheten – eller de specifika värvningarna i sig?

Erdal Rakip är väl det svåraste namnet att få in sett till hans historia. Men Malmö FF har det fullt på sitt mittfält, samtidigt som AIK ska spela Champions League. Utifrån hans perspektiv så kanske det är värt det, trots allt.

De övriga tre känns som oerhört rimliga och extremt realistiska värvningar i mitt tycke.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:50:00
 Capybara:

Jag gillar Lahne enormt mycket och är den som skrikigt högst av alla här inne på forumet för att vi ska gå för honom. Men för att vi ska motivera en värvning av Lahne, så måste vi göra oss av med både Stefanelli och Silva. För jag vill ha Hrgota också.

Varför? Jo, för att Hrgota kommer med klass som ger skillnad direkt. Lahne är en grym talang. Han hade definitivt inte gjort bort sig i AIK, men vi kan inte stå och falla med honom en säsong som den 2019.

Goitom/Hrgota/Lahne som trio till 2019 känns oerhört spännande. Om man förutsätter att Tarik framförallt konkurrerar centralt.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:37:00
 Så Ken Sema från Norrköping som aldrig spelat i en klubb i 08 land ska räknas som en Sthlms talang? Åh fan...
Äh ja vi hade samtal med båda Augustinsson och Ghoddos. Båda spelarna valde dock andre allternativ . Något som diskuteras flertalet ggr här inne. Spännande endå hur man kan få det till att vi ”missat” dom...
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:36:00
 Borges Bolltouch//

Därför är det också smartare att gå för Lahne än för Hrgota!
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:20:00
 Rakip, Haksabanovic, Hrgota och Lustig känns som rena rama önskedrömmarna. Vi får var glada om vi plockar in två av dessa. Jag menar hur troligt är det att Rakip bränner sina broar i Malmö och signar för oss? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:20:00
 Capybara:

Exakt allting tyder på alla lyckas. Varför skulle de inte lyckas? Om man inte har tron på att allting kommer gå vägen, med hårt arbete förstås, så kan man lika gärna lägga ned verksamheten.

Lahne kan säljas från allt mellan 80-100 miljoner ifall han skulle spela i AIK under ett Europaspel och göra bra ifrån sig. Isaknivåer, alltså. Men man får inte glömma bort att det, i mångt och mycket, är köparens marknad. Spelare säljs för de summor som klubbarna kan tänka sig att betala.

Sedan är en värvning av Lahne inte enbart en investering på sikt. Han är trots allt en väldigt bra anfallare också.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:16:00
 Capybara

Vi har garanterat varit på alla dessa, Augustinsson ville inte gå till AIK pga Nisse och att han i stort sett aldrig skulle få spela, vilket stämmer.

Gällande Ghoddos tror jag vi gick för en annan spelare istället, minns inte vem. Sema tror jag dock aldrig har varit på vår radar, han kom lite från ingenstans, tycker jag iaf.

Egna produkter går garanterat inte som tänkt, de har väl lagt om den verksamheten rätt rejält så vi kanske får vänta ett tag på att de ger frukt, ungdomslagen har väl dessutom tappat lite i framgång i sina serier!?

Haksabanovic är exakt en sån värvning jag vill att AIK ska göra.

När det gäller att värva unga spelare i Sthlm är det bog ganska svårt då många får kontraktsförslag utomlands i väldigt ung ålder och går gärna på det. Jack Lahne hade vi nog gärna värvat tidigare men då tror jag hans utveckling hade stannat av och det måste man ju också ha i åtanke. Jag är även tveksam till att värva honom nu, av samma anledning. Han behöver spela, ännu mer än vad han fick i BP
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:15:00
 Borges Bolltouch//

Du förutsätter att alla lyckas, hur mycket tror du vi kan sälja Lahne för om han lyckas?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 11:12:00
 Ambrosini:

Fördelen med de namnen som nämns är att de alla är i en väldigt fin ålder som passar för AIK:s struktur. Haukssons kontrakt går ut. Avdic kontrakt går ut (även om det verkar som att han kommer förlänga). AIK behöver föryngra sin trupp för att säkra återväxten på sikt.

Sead Haksabanovic är 19 år gammal. Värvar vi honom så kommer han kunna vara i AIK i 2-3 år och göra precis samma resa som Kristoffer Olsson gjorde. Den talangen har han.

Erdal Rakip är 22 år gammal. I mitt tycke var han en av Allsvenskans bästa spelare på sin position innan han såldes till utlandet. Kommer också kunna göra 2-3 år och säljas för fina summor.

Branimir Hrgota är 25 år gammal. Skulle också kunna stanna 1-2 år och säljas vidare igen ifall han gör det bra. Har över 100 matcher i Bundesliga och är inte lastgammal direkt. Hyfsat jämförbar med Vidar Örn Kjartansson i mitt tycke, även om jag håller Hrgotas erfarenhet betydligt högre än vad islänningen hade i sitt bagage innan han kom till Sverige. Kjartansson var 26 år gammal och gjorde ett halvår i MFF innan han såldes för 35 miljoner. Finns alla möjligheter i världen att Hrgota gör samma resa.

Mikael Lustig kommer hem för att avsluta karriären. Kommer knappast kräva enorma summor att få loss eftersom hans kontrakt går ut. Stannar 2-3 år och blir en viktig stöttepelare rent ledaregenskapsmässigt. Högst motiverad spelare att värva.

Säljer vi Kristoffer Olsson för 40 miljoner netto, så är det bara att investera dessa rakt in i truppen. Rakip för 10-15, Haksabanovic för 10-15, Hrgota för 10 och Lustig på free transfer (kräver signon-bonus, dock).

Vi har alla möjligheter att åtminstone ta oss till Europa League-gruppspel. Och det är bara att se på vilka pengar Malmö FF dragit in på sitt Europaspel i år. Därtill får man heller inte glömma bort att det TV-avtalet justeras till 2020, vilket innebär att det är högst motiverat att satsa den här säsongen för att ta en större del av kakan nästa säsong.

Dessutom är alla de spelarna som nämns ovan direkta spetsspelare med enorma kvalitéer. Det hade varit skillnad ifall man hade velat se en breddning av truppen. Det ger mig liksom ingenting ifall vi skulle plocka in fyra nya Denni Avdic. Eller fyra nya Panos Dimitriaidis. Äldre spelare utan egentliga spetskvalitéer. Då har jag hellre pengarna på banken.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 10:40:00
 Tre4Tre//


Bilal får väl chansen om han är tillräckligt bra antar jag. Prestigevärvningar i all ära, och dom behövs också, men att värva unga utvecklingsbara eller fostra dom i ungdomsleden är bästa sättet att tjäna pengar. Var är våra ungdomar och egna produkter? Var är stockholmstalangerna? J Lahne nu, samt L Augustinsson, S Ghoddos, K Sema och säkert några till vi missat, är spelare vi borde plockat upp. Hur många miljoner har vi missat i försäljning där?. Alla vet att Lustig är bra och R Jansson är en fantastisk värvning, men hur står det egentligen till med scoutingverksamheten i Stockholmsområdet? Hoppas att värvningen av S Haksabanovic går i lås för det är en kille vi kan tjäna pengar på!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 10:09:00
 Ambrosini

Då förstår jag din tanke och håller till stor del med.

Tror man tänker att till exempel Lustig inte kommer hem för pengarna om han kommer hem. Så han lär få nöja sig med en toppalsvensk lön plus kanske 5-8 miljoner i sign on.
Hrgotas kontrakt går också ut i sommar och spelar knappt. Samma sak och summor där. Sen om dom accepterar det är en annan femma. Men det bör vara ungefär så man resonerar inför dessa spelare.

Om klubbar vill bli av med eller kan tänka sig att släppa spelare som inte är nära sin matchtrupp såsom Rakip eller Haksabanovic så behöver inte dessa kosta så extremt mycket. Kanske kan komma undan med 15 miljoner per spelare.
Då blir nog inte kostnaden mer än vad vi kanske kan få för Olsson.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 10:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche:

Att återinvestera det vi säljer för ingår självklart inte i kategorierna satsa stenhårt och ta risker. Inte heller lite plus det.

Men som exempel blir tanken om Milosevic mot ex Lustig stora utgift nummer ett, den förstnämndes kontrakt går ut och den andra har kontrakt kvar och lär kosta saftigt att skriva kontrakt med och äga.

Sedan måste vi ju sälja för de summor många drömmer om för att kunna plocka hem någon av Hrgota, Haksabanovic, Rakip m.fl, som också sitter på kontrakt plus kommer kosta dyrt.

Att göra en storsatsning av de nivåerna många verkar ta för givet lutar ganska ofta mot osundhet, ex med flera av namnen ovan bara för satsningens skull. Särskilt när vi faktiskt kan vara ganska nöjda med att vi till stora delar har ett hyfsat starkt och kostsamt lag.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 09:57:00
 dp,

Instämmer. Personligen tycker jag idén var ytterst larvig men vad spelar det för roll om vi som klubb får uppmärksamhet både i inhemsk och internationell press samt sociala medier. Det som stärker vårt varumärke och kan bidra till att vi i längden tjänar mer pengar är bra.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 09:52:00
 Bandy på tisdag!
AIK-Borlänge den 18e dec Kl.19.00 på Bergshamra.
Slipp julstressen och skrikande ungar och en fruga som lagt beslag på plastkorten, för en stund. Kom och halsa varm glögg och tänd lite bengaler och heja fram AIK.
Willkommen!
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 09:48:00
 -> Lammkött : Tack!

Söker man på 08 fotboll eller 08 fotbolls uppesittarkväll mm dyker den inte upp, bara gamla avsnitt. Skippar man fotboll och bara söker på 08 så hittas den. Strange! Skitsamma nu.

Tack!
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 09:41:00
 dp

Håller med, och ju mer vi syns i dessa sammanhang i Sverige och ute i världen desto starkare blir varumärket och vi kan säkert både locka till oss fler sponsorer och ta mer betalt för det
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/tMvU57eGbSw
Sänt: 2018-12-16 09:39:00
 Pocca

Konstigt att du inte hittar den. Här är den.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 09:39:00
 Om vi går till det faktiska

Milo, Avdic, Hauk har inget kontrakt med AIK 2019

Olsson lär försvinna.

Då har vi endast Larsson kvar som pocket.
Två nyförvärv plus Bilal på de 2 positionerna.

Milo behöver vi ersätta, Lundström ersätter Hauk så där växlar vi ju faktiskt upp direkt.

Känslan är att en eventuell värvning av Lustig inte sker förns i sommar och då är frågan om vi vågar stå med
Ekstrand, Pert och Jansson som enda mittbackar under hel våren. Det tror inte jag.

Anfallsuppsättningen med
Henok
Tarik
Stefanelli
Silva

Vad säger man om den? Den är otroligt stark på pappret men tycker ledningen att den är tillräckligt stark på planen? Jag tvivlar

Kommer vi rotera mer i elvan 2019? Kommer vi alternera uppställning från 352 till 343 kanske?
Ju större namn vi värvar, desto mer måste vi rotera
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 09:25:00
 Kunde inte se 08as uppersittarkväll live mer än 20 minuter. Har letat men inte hittat den i vid youtubesökning. Bara gamla avsnitt där.

Borttagen?
 

Namn: dp   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2018-12-16 09:24:00
 Jag förstår inte hur man kan störs sig så mycket på grejen med armbindeln. Passar det inte så är det bara att skippa att köpa det.
Tycker det är kul att det dyker upp lite konstiga saker som det skrivs om. På mitt jobb blev det en riktig snackis även bland folk som inte är intresserade av AIK eller ens sport. De skulle i vanliga fall aldrig ägna tid åt att snacka AIK på fikarasten.
Lite samma grej med kortet för 189.100. Skrivs om AIK i tidningar runt om i världen på grund av det.
Vi syns och hörs väldigt mycket just nu. Önskar att vi alla kunde försöka att se det positivt istället för att kalla folket runt AIK för nollor mm.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 08:49:00
 Ambrosini

Vi riskerar inget i att satsa alla pengar vi säljer för i vinterfönstret direkt i spelartruppen.
Men vi har mycket att potentiellt vinna.
Dessutom har det gått 1.5 år sedan vi hade en grym kontraktssituation. Inför 2019 står vi för en del extra förlängningar eller försäljningar och därmed förvärv. Det kommer behöva investeras på både kort och lång sikt senast nästa vinter. Med tanke på att vi ska CL kvala anser jag att man bör göra mycket av den inventeringen och investeringen redan nu eller i sommar.

Vi kommer ha ett starkt eget kapital efter 2018. Minst 50 miljoner. Vi kommer sannolikt att sälja Koffe. Tar vi oss förbi första rundan i CL så verkar man få ca 12 miljoner även om man åker ut. Man kan då använda alla pengar för Olsson och ”räkna” med 12 miljoner minst i Europakvalet.

Nästa år har vi i nuläget ca 20 miljoner mer i fasta intäkter. Går inte satsningen hem på ett Europagruppspel eller ett till guld. Då kan man chilla lite.

Nu bör vi enligt mig göra allt vi kan, utan att bli oansvariga, för att fortsätta vinna serien och ta oss till ett gruppspel.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 08:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan, Borges Bolltouch:

Finns ingen anledning att dra iväg på värvningsfronten och ta massa risker för 2019.

Vi har just nu den enskilt viktigaste punkten gör att vi drar ifrån övriga allsvenska lag utöver MFF. Ekonomin. Det är främst den som gjorde att vi vann i år och att det nog kan upprepas flera gånger inkl fler CL-chanser… om den sköts rätt.

Att då börja lägga in nya storsatsningar varje år i hopp om att riskerna en dag ska leda oss till två CL, EL, konstanta SM-guld osv, då blir MFF nog Sveriges gladaste lag när det inte går vägen. Real Göteborg/Helsingborg-style, eller AIK i början av 2000-talet.

Istället får man finna sig i att vara en ekonomisk underdog till MFF ett tag framöver, men försöka nå samma nivå genom smarta värvningar m.m. De hade inte direkt sina 200 på banken när de påbörjade sin resa i början av 2010-talet.

På det sättet är inte 2019 ett helt totalt avgörande år där vi bör riskera något alls, speciellt inte när vi just nu faktiskt redan har ett väldigt bra lag. AIK ska ersätta på positioner där de försvinner spelare, om det nu gör det, plus ev någon ytterligare kryddvärvning. I övrigt bör vi fortfarande sitta ner i hybrisbåten.

Rakip, Haksabanovic, Lustig, Hrgota? Det beror ju på vad som försvinner ut först, men just nu borde högst en av de namnen vara aktuellt.

Att finna oss att vara högst i näringskedjan efter MFF kommer nog leda oss till mer framgång än att konstant ta risker för att bli nummer ett så snabbt som möjligt.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 08:33:00
 Capybara

Det har väl framgått att Norling inte riktigt är nöjd med kvaliteten som kommer nedifrån? Som någon sa, om vi inte kan få upp yngre förmågor från egna leden så får vi förbättra vår scouting och rekrytera unga spelare direkt till a-laget istället. Man hoppas ju att Bilal på ngt sätt får chansen och tar den 2019 men jag tror det blir svårt
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 07:53:00
 Göteborg blir alltså av med sina tre överlägset mest rutinerade spelare och flyttar upp fem juniorer, börjar på allvar tro att de åker ut 2019. 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 07:21:00
 Själv undrar jag vilka av våra ungdomar som ett steg i rätt riktning, verkar vara ganska tomt på den fronten vilket oroar mig. Vi kan inte bara prestigevärva utan måste också lita på att det fylls på underifrån, det gör det inte nu! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 02:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
murnau

Ja. Om nu inte Budimir Janošević höjer sig rejält under försäsongen och RN bestämmer sig att satsa på honom. Men oj vad han måste träna på spelet med fötterna! Vet att han var hyllad i BP och jag hörde bara positivt om honom därifrån men sedan kom den svåra skadan och kanske har det satt sig lite mentalt? Vem vet. Jag tror han höll en högre klass i BP innan sin skada jämfört med nu. Sedan har vi ju unge talangen Brolin. Frågan är om RN skulle våga satsa på honom nu med CL-kval och allt? Men Brolin som Nr 2 skulle jag nog inte känna mig alltför obekväm med.

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 01:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Instämmer med MangeMan & Borges Bolltouch. Jag hoppas och tror själv att Linnér stannar minst en säsong till men Milosevic, Olsson och kanske även Adu? ligger i farozonen. Allihopa kvalitéspelare på sina respektive positioner. Med tanke på alla rykten som gått och går så verkar BW ändå ha en hel del krokar ute. Och det är bra. Gillar starkt rykten om tex Sead Haksabanovic (vore en kanonvärvning på sikt), Rakip (höll stundtals hög Allsvensk klass sist och skulle må bra av att ta ett steg tillbaka för att sedan ta rätt steg framåt igen med kanske AIKs hjälp), Hrgota (en spelare jag tror blir väldigt svår att värva då han ändå är ett namn borta i Tyskland och finns nog en drös Bundesliga 2 klubbar som skulle vilja signa honom liksom klubbar utanför Topp 5 ligorna) men skulle vi värva honom så skulle jag våga påstå att han blir ordinarie rätt fort. Ändå gjort över 100 matcher i Bundesliga. Inte alltid från start men ändå. Oftast fått starta i EL-matcherna och på 13 EL-matcher så har han gjort 8 mål & 3 assist. Snabb, rätt teknisk och en fin vänsterdoja. Jobbar ofta hårt för laget. Påminner kanske lite om Antonsson i MFF. Men bättre. I mina ögon iaf. Även han vore en klassvärvning. Vi får se hur det blir med Milosevic. Om han lämnar eller kör 6-12 månader till. Lämnar han så vore Lustig en kanonersättare. Inte helt ovan att lira höger mittback i en trebackslinje eller som högerback/wingback. Rutin som är ovärderlig också liksom ett antal säsonger kvar i kroppen. Frågan är om Celtic vill släppa honom? Alltid varit en viktig kugge i klubben och verkar väldigt omtyckt med. Det skulle bara om han själv skulle vilja flytta hem kanske som chansen finns.

Oavsett så kommer truppen behövas att spetsas till. Personligen skulle jag vilja ha en ny vänster wingback då jag inte riktigt tycker att varken Lindkvist eller Rashidi är tillräckligt bra för att vara startspelare. Säger inte att dom är dåliga spelare men känns mer som bra backups. Kanske lite som att svära i kyrkan men... Skulle även vilja ha in en vänsterfotad mittback som backup till Jansson. Kanske skulle Lindkvist annars kunna skolas om till det?

Blir nog ett intressant vinterfönster. MFF verkar få behålla majoriteten av sina nyckelspelare, lär ändå förstärka truppen med någon/några spelare (Durmaz kanske?) samt har nu Uwe Rösler med från start när försäsongen drar igång.

Sagt tidigare, har redan en jäkla fotbollsabstinens inför 2019!

Väl mött.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 01:48:00
 Borges Bolltouch

Om Linnér säljs vill du se en ny målvakt då?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 00:22:00
 MangeMan:

Exakt. Vi måste satsa stenhårt. In med säljer vi Linnér och Olsson så bör vi ta in Hrgota, Haksabanovic, Rakip och Lustig. Ja, det kostar. Ja, det är en risk. Men det är ungefär på den nivån vi måste lägga oss för att vara konkurrenskraftiga 2019 i både ligan och i Europa.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-12-16 00:01:00
 Vill vi ha en rimlig chans att kunna utmana MFF om framtida SM guld så måste vi satsa 100% på att ta oss till EL gruppspel 2019 och sen mer återkommande ta oss dit, typ vart tredje år i varje fall.

Att den satsningen börjar med att sälja vår bästa spelare kan låta konstigt men en försäljning av Koffe skulle täcka upp de senaste två årens sportsliga satsning och ge oss utrymme att fortsätta både bredda o spetsa truppen ytterligare.

En säsong där vi säljer både Koffe och Linnér samt tar oss till EL gruppspel skulle ge oss över 100 miljoner netto, vara ett jättekliv mot att jämna ut det ekonomiska försprånget och kraftigt förbättra våra chanser på fler kommande SM guld. 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 23:37:00
 skjut Nurmi skjut//

Vill man ha råd får man se till att värva smart och sälja dyrare. J Lahne skulle vara en bra investering samt ge signaler om att vi också värvar från Stockholmsområdet utan att de först tagit vägen via DFF eller ÖFK. Vi måste våga ha krav och förväntningar på att vinna fler guld än vart tionde år!
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 22:52:00
 Den stora frågan är om vi har de ekonomiska förutsättningarna att satsa både på Europaspel och Allsvenskan samtidigt.
Har vi råd att ha den bredden som krävs för att vila/rotera truppen utan att tappa poäng i Allsvenskan samtidigt som vi tar oss vidare i Europa?
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 22:32:00
 Visst ett guld är ett guld på samma sätt som en resa är en resa, men det är ändå alla upplevelser före, under och efter guldet/resan som föder minnena och känslorna som gör att guldet/resan får ytterligare betydelse bortom det rent objektiva. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 21:20:00
 Vi får hoppas att vi går tillräckligt långt i Europa den här gången för att få nya matcher mot lag av samma kaliber som Napoli och PSV.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 21:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Flix

Lät dock inte som att AIK och matchen och turneringen som var fokus där utan själva upplevelsen och händelser kring resan och staden. Typ som man kanske tycker det är roligare när man tänker tillbaka på tonårsresan (ej varit på någon kompostera) till Ibiza med polarna än Mallorca med frun och barnen. Fast man nu växt upp och värdesätter resan med frun och barnen mer än något annat.

Förstår att man är i olika stadier i livet. Men upplevelsen går aldrig före framgången för AIK för mig. Där får kompisröstande stå för upplevelsen och AIK för familjen.

 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 21:15:00
 Napoli borta var nog den mest "speciella bortamatchen" jag varit på. Vi kände oss inte speciellt välkomna. Sällskapet, bestående av två män och en kvinna var väl inte villebrådet, vi höll oss för oss själva. Men redan i taxen kvällen innan match ut till hotellet pratade taxichaffisen om att vi bör hålla en låg profil, två svenskar hade blivit knivhuggna under dagen. För våran del uppstod inget bråk, men att det fanns en viss anspänning får man väl ändå säga. 

Namn: ajlo   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 21:05:00
 Var kan man se årskrönikan? Hittar inte på sportlib 

Namn: Smokinglir med skruvdobb   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 21:00:00
 //Gnaget 1968

Är du samma trötta troll som AIKsthlm68?
Sorgligaste Enskedetrollet ever på GF..
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 20:59:00
 Eindhoven var grymt men det slår inte Kalmar. 10 000 gnagare på plats. SM-guld. Svårslaget. 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 20:49:00
 Gulden betyder självklart mer än Europa, men det är ju inte antingen eller. Våra svaga resultat är en akilleshäl i konkurrensen med andra skandinaviska lag, 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 20:40:00
 Flix /
Jag var också i Eindhoven.
Torrläggningen av pubarna på torget, marchen till arenan samt läktarinsatsen var minnesvärda.

SM-gulden på plats i Göteborg och Kalmar betyder så mycket mer.
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 20:09:00
 //SNS
Visst nu är jag ingen frekvent bortaresenär, typ en bortafight om året. Det är kanske lite subjektivt men jag tycker att bortaresor i allmänhet och resorna i Europa i synnerhet är det roligaste som finns som supporter.

I min bok så klådde Amsterdam/Eindhoven våra tre senaste guld. Hade jag varit på plats i Gbg 2009 eller kycklingburen i år så kanske jag hade sagt annorlunda men de desperata blickarna på flygvärdinnorna på vår KLM-flight ner, att min mamma och jag blev registrerade som ligister av Borgmästarkontoret i Amsterdam, doften av gödsel när vi steg av tåget i Eindhoven, lokalbefolkningen som nyfiket stod hängde ut genom fönstren för att se vad som stod på när sångerna rullade längs uteserveringarna vid Markt, Jocke Hall som knappt kunde stå på benen när supportertåget gick från torget men som på ren vilja och hjälp från andra inte bara tog sig till boskapsfållorna utanför arenan utan upp för de typ 300 trappstegen till bortastå, urinarerna på Philips Stadion, och mycket, mycket mer - gör att PSV borta är min främsta AIK-upplevelse än sålänge.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 19:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK vann SM-guld så jag bryr mig inte det minsta över sortin från EL.
Det var hur kul som helst när vi spelade mot Napoli och PSV, men det är bara nummer 2 i framgång efter 2009.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 19:10:00
 Klart att vi kommer satsa vidare och försöka värva klasspelare. Finns flera saker som talar för det:

- Vi har fortfarande en stark balansräkning.
- Från och med nästa säsong får vi klart mer pengar från TV-avtalet.
- Vi kommer sannolikt sälja spelare.

Kort sagt: Vi har råd att gasa och då kommer vi göra det.
 

Namn: klepzo   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 19:09:00
 I början på nästa säsong kommer vi att få se vad AIK:s ledning går för? Kommer vi att falla ihop som vi gjort förut efter ett guld. Eller är vi fortfarande en konkurrent till Malmö? Jag har goda förhoppningar att allt blir bra. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 18:53:00
 gnaget1968

Och MFF hade väl svårt med Trelleborg? Funkar inte så att ställa olika möten mot varandra. Gör man en grym prestation tar man ofta bättre lag. Gör man en usel insats förlorar man ofta mot sämre motstånd. Ingen gör det ena eller det andra hela tiden. Det är enkelt uttryckt lite av fotbollens och idrottens grej.
 

Namn: Den allsmäktige   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 18:30:00
 Inte ens Barcelona hade vunnit mot Danskarna i Europa kvalet efter den brutala slakten i tränarfighten. Näst intill pinsamt om jag ska vara ärlig. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 18:25:00
 Blir kul i augusti när Henrik Goitsson skjuter in oss i ett CL gruppspel. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 18:14:00
 Det är rent av idiotiskt att såga en CL satsning då vi inte en får ta in spelare i truppe . Att påstår att BW måste vakna innan vi ens plockar in spelare... ah tjena .....

Vi har varit i kontakt med flertalet spelare . BW kollar både spets och bredd .
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 17:57:00
 Fönstret är väl inte ens öppet, så lite tidigt att såga CL-satsningen än. Mer realistiskt att nå EL än CL, betalar rätt bra också. MFF hade flyt som gick till CL, förmodligen mer realistiskt att spela EL några gånger, bygga upp en ranking och sen gå till CL i framtiden. 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 17:27:00
 Ska vi satsa för att gå till CL? Absolut. Men man måste också ha i åtanke att vi är en svensk klubb. Om vi ska värva oss till att gå till
CL måste vi lägga åtskilliga miljoner, och även om vi hade haft pengarna hade vi inte kunnat locka spelarna som krävs till det.

Spelarna en svensk klubb kan värva kommer endast att förbättra våra chanser att gå till CL med några promille.

Realiteten för svenska klubbar är att rikta in sig på är att ta sig till tredje kvalrundan eller playoff. Att ta sig till CL är en ren och skär bonus som en svensk klubb aldrig kommer att kunna värva sig till eller kommer att kunna räkna med.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 17:25:00
 Sorry menade pensionären Henok
Ni är drömmare och det är bra.
Vårt gäng hade jättesvårt med shamrock
Say No lite.
Om vi får alla namn som det ryktas om samtidigt som vi får behålla
alla viktiga spelare från guldlaget
Sååå Maybe...
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 17:13:00
 gnaget1968 BW måste vakna? Då kan du delge vilka spelare vi går efter?? Efter som han inte är vaken enligt dig? 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 17:07:00
 Vem är Henrik, Gnaget1968? 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 17:02:00
 Satsar vi mot CL ?
BW måste vakna och värva åtminstone 3 startspelare.
Eller så åker vi i andra omgången
Vårat lag är för svagt för CL.
Seedat eller ej.
Varför har vi inte värvat en tung forward ?
Henrik håller inte över nästa säsong
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Länktips: http://uefaranken.se/just-nu-mff-seedat-i-playoff/
Sänt: 2018-12-15 16:05:00
 ”AIK klättrar i CL-kvalet”

Ser ut som att vi blir seedade i första rundan iaf. Bra sida för att hålla koll på vår ranking.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 15:45:00
 Upprördhet över 08-fotboll.
Lika meningsfullt som att uppröras över Malou von Sievers.
De håller ungefär samma nivå.

Kategori
Hobbyjournalistikens ankdamm.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 15:35:00
 Gnagare2000

Håller med. Visst är det en nesa att förlora mot Djurgården och Bajen, men det är matcher vi ska vinna. Den stora prestigematchen är mot Malmö FF.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 15:03:00
 Jag har för mig att den där "uppesittarkvällen" var rätt kul första gången de körde. De senaste åren har det mer varit en direktsänd förfest med väldigt skev fördelning av lagsympatierna. Vad är poängen med att ha folk där som knappt ens varit med i panelen under säsongen? Redaktionen, om den nu finns, måste kunna visa lite mer integritet. Gårdagens sändning påminde mest om en sådan där hemmafest där det dyker upp ett gäng och sabbar stämningen. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 14:22:00
 Ishi#24 Känns väl som Eriksson till apa . Ingen större chock direkt. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 14:20:00
 Den här 08 uppesittarkvällen är usel tv. Den som skriker högst vinner, typ. Ska man dricka alkohol och producera tv bör det göras i ordnad form.

Riktigt gnabbigt om vilka ska ska vara söders bästa lag. Djurgårdarna tror att man ska kunna locka stjärnor till klubben bara för att man har 80 miljoner på banken. Det finns en anledning till att Bosse misslyckades i somras. Det är inte lätt att locka bra spelare till Djurgården. Man har dessutom bränt hemvändarkorten nu med Källström och Isaksson.

Bajarna å andra sidan tror att man nu är ett etablerat topplag trots att man garanterat tappar Hamad. Kanske även Wiland. Junior är borta en stor del av nästa säsong. Sina tre bästa spelare kanske? Bajen har förmodligen lättare än Djurgården att locka spelare, men mig veterligen finns det inga större summor pengar att spendera.

Jaja rätt ointressant trots allt. Vi ska slåss med Malmö.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 14:16:00
 aikmaster91


äcklet magnus eriksson?
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/Fotbollsdamp/status/107392732038429900
Sänt: 2018-12-15 14:11:00
 Rakip? 

Namn: Kowalski   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 14:05:00
 Lammkött

Tycker snarare att gnagarnas uppträdande igår var föredömligt och osade klass. Vi vet att vi är bäst i Sverige, har klasspelare på väg in och klubben mår överlag väldigt bra just nu. Då är det bara att luta sig tillbaka och njuta av att resterande förlorare sitter och skriker sig hesa över det ena oväsentliga efter det andra. Det var ju stundtals riktigt låg nivå på samtalsämnena igår och det finns ingen idé att kasta sig in i såna diskussioner. Ett perfekt exempel på det är när Matilda tar upp Nisses kaptensbindel och frågar om han har runkat på den, varpå Westin lämnar studion. Såna samtalsämnen kan vi överlåta till bajare och djurgårdare, AIK är bättre än så. Man försvarar sina färger och sin heder genom att uppträda med stil, inte genom att ge sig in i mellanstadiediskussioner.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 12:33:00
 Opolo stämmer inte, men man fick aids av alla hormonstinna små pojkar som hatade loss i chatten på henne! 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 10:54:00
 Tobias - Sry!
#10Äger - Tack!
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 10:46:00
 Tobias

Tror det är denna Foppen syftar på;
http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/15/inte-rattvist-att-vissa-betala-mer-stor-skillnad-mot-exempelvis-aik/

Om jag fattar det rätt så är det väl bara bra att det diskuteras. Småklubbarna tar mer betalt när storklubbarna kommer på besök än mindre klubbar.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 10:31:00
 Foppen >>> Ursäkta, men jag kan inte vara ensam om att inte fatta någonting av ditt senaste inlägg. Länk? 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 09:47:00
 ”Det skiljer för mycket mellan exempelvis Trelleborg och AIK om de kommer på besök, säger Sofia Bohlin”

Det är ju rakt upp och ner ett helt horribelt uttalande.
”Skiljer för mycket”?
Det ska väl ändå inte skilja något alls.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 09:42:00
 Capybara Alex va omtyckt i laget och bland fansen. Så pass omtyckt att dom ville köpa loss han. Men Besiktas sa nej. Duger det som svar? Han har senaste tiden tackat nej till ett topplag i championship. Ett från la liga. Två st från ryska högstaligan. Bla. Finns fortfarande ett antal klubbar som är ute efter han. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 09:03:00
 Ge mej lite sillyrykten!

Det enda som lyser upp i vintermörkret.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 08:34:00
 Henok och Sundgren var på malagas igår, hoppas de tog med Saed hem 

Namn: Opolo   Visa profil  
Sänt: 2018-12-15 08:08:00
 Kollade 08-fotboll. Är det sant att de fick bryta en stund pga av den där dyngraka/drogade djugårdskvinnan? 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Länktips: http://crowdfunding.aikinnebandy.se/page/om-crowfundingen
Sänt: 2018-12-15 04:30:00
 Vill ni se ett lag som krigar för varandra varje meter, varje sekund, för varje boll. Ja då ska ni gå till Solnahallen och se vårt handbollslag. Igår så sänkte man bjässen Ystad, med bland annat den gamla landslagsgiganten Kim Andersson i laget. Man ledde genom hela matchen, men ystad knappade in och med 20 sekunder kvar så gjorde Ystad 26-26. Ett anfall för AIK skulle hinnas med, och på slutsignalen stänker man in 27-26 och segrar mot ett topplag.

Man möter nu 3 av topp 4-lagen när serien vänder, dvs man har 6 raka matcher mot som bästa lagen i serien. Se till att gå och Stötta laget. Handboll är förbannat roligt att titta på, jag lovar att ni kommer fastna direkt!

Glöm heller inte bort AIK Innebandys crowdfundingkampanj. Jag tror alla här inne kan avvara 50-100 kronor. Hjälp kids att få idrotta i Solna, stöd AIK Innebandy.
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 23:48:00
 Malaga vann med 1-0 mot Cadiz. Haksabanovic värmde upp men fick inte komma in. 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 23:47:00
 Malaga vann med 1-0 mot Cadiz. Haksabanovic värmde upp men fick inte komma in. 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 23:27:00
 Svanemar är perfekt för såna tillfällen. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Riktigt genant nivå på gårdarna på slutet men det är samtidigt helt oförsvarbart att som gnagarna spotta i glaset, vara jätteseriösa, bara prata på tilltal och _aldrig_ ha lite jävla råg i ryggen när det hettar till lite.

Samma visa varje gång. Antar att Svanemar ändå är det minst sämsta alternativet.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:31:00
 Misär i studion... Norenskt.

Martin kommer inte må bra imorgon.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:26:00
 Lammkött - Som jag skrev, våra kisar sitter som fromma lamm ä låter gyngraka apor paja hela sändningen...
Den där bruden är ju helt borta!
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför beskyller ni djurgårdare för att ha kul och höras?

Rikta kängan mot gnagarna som i sedvanlig ordning misslyckas med att försvara våra färger. Så jävla trött på att de är så tråkiga och mesiga.

Gårdarpundar-bruden med mustasch är dock pinsam.
 

Namn: Den allsmäktige   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:20:00
 Satin man kan ju hoppas.


Tar denna vadmo som ett troll dock utan direkt trovärdighet så håller förväntningarna nere.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:18:00
 
7 Djurgårdare, 4 AIKare och 2 Hammarbyare i studion. Herregud vilken soppa. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:14:00
 Accam är väl klar då, 3-4-3 nästa år och hej då Rikard ( tack för allt ) 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:11:00
 Borges Bolltouch

Håller med, han drog ju en rövare för någon dag sedan och hibtade om en bomb som mynnade ut i att Nisses dna hamnat på en binda
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:06:00
 
08 fotboll live, vad är det för Djurgårdare som sitter och ÖVERRÖSTAR alla i studion med en massa konstigheter. Ta micken ifrån den här personen!

 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:02:00
 Känns som det kan knäckas någon ful groda av någon av djurgådarna ikväll, känns som det förats hårt. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 22:02:00
 Nu tror jag bara att Marcus Vadsmo slänger ur sig grejer för att framställa sig som en person som sitter på information, så jag tar det han skriver med en klackspark.

Men rimligtvis borde "en tidigare allsvensk spelare" + "Ghana" betyda David Accam. Hade det varit en tidigare AIK:are så hade man sannolikt benämnt detta som "en tidigare AIK-spelare" eller något liknande.

23 matcher, 1 mål. Det är vad Accam presterat den här säsongen i MLS. Därtill älskar Björn Wesström den gode Accam.

Men som sagt. Jag tar allting denne Marcus skriver med en stor skopa salt.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 21:58:00
 08 fotboll live, vafan händer!? Vi har vunnit guld å ska vara herre på täppan men våra kisar sitter helt knäpptysta när nån full tjej babblar goja...90% apasnack...nä vässa er nu!
Svanemar saknas

Avd: I lands problem
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/MarcusVadsmo
Sänt: 2018-12-14 21:55:00
 Den allsmäktige


Borde vara ofori han syftar på..
 

Namn: Den allsmäktige   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 21:51:00
 Ishi#24

Nej Figo och Ronaldo sist jag hörde
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 21:25:00
 Ofori på g in? 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 21:10:00
 Gårdaren livar ju upp det på sitt vis om man säger så, hehe. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 20:59:00
 December

Ja, man har redan bytt en gång.

Synd att vi har så slätstrukna Gnagetrepresentanter.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 20:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Byter man gäster i 08 uppesittarkväll under programmets gång?
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 20:05:00
 Vad fan händer med AIK Handboll?

Drömmar av guld!
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 19:58:00
 Vilka klubbar jagar Milosevic? 

Namn: Smokinglir med skruvdobb   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 19:30:00
 Milo är så jävla bra på alla sätt och vis!

Behålla honom vore helt fantastiskt, Lustig och andra potentiella förvärv i all ära men Alex är som gjuten i Gnaget.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 19:22:00
 Efter säsongen Milo har gjort i AIK detta år borde han ha många intressenter, det vet jag att han har, varav iaf två riktigt intressanta, tycker jag iaf sen om han tycker det vet jag inte, var ett tag sedan dom var på tapeten.

Könslan är ändå att han skulle passa i alla ligor
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 19:03:00
 Solnajojje// Det har jag inte, men ’omtyckt’ är knappast nog för stt värvas till ett lag innan storliga! 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 18:49:00
 Vi har silly season Göteborg har sill season 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 18:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Capybara Skönt att du har koll på vilka klubbar som lämnar erbjudanden till Alex. Seriöst nu sluta skäm ut dig..
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 18:26:00
 Solnajojje// ”Omtyckt”? Jag då kommer snart buden hagla in! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 18:08:00
 Cypriotiska ligan är inte det enda Milosevic har nobbat. Finns många andra klubbar som varit intresserade. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/hockey/a/Ql6mz8/de-
Sänt: 2018-12-14 18:08:00
 Underbart ! 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://bloggar.bajenbladet.se/sillyseason/2018/12/14/milo
Sänt: 2018-12-14 18:05:00
 Stanna ! 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 17:22:00
 Det är versionen med de urtvättade tröjorna men det skall ha skett på 1920-talet som är anledningen till att AIK kallas Gnaget. 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 17:17:00
 Själv gillar man (se mitt namn) som lyckades slå germanska barbarer (Djurgården o Bajen)

AIK Invicta!
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 17:04:00
 Spelarn,

det finns vad jag känner till två förklaringar till varför AIK kallas Gnaget. Den ena är att AIK på 1910-talet inte hade råd att köpa nya matchtröjor utan att de man använde blev så urtvättade att de blev gråa och råttfärgade. Därav kom det att AIK blev råttor som är gnagare. Därifrån började någon säga Gnaget.
Den andra är att AIK en säsong spelade så många oavgjorda matcher att man gnagde sig till en poäng i matcherna. Ja, och därifrån blev det Gnaget.
Om någon av dessa versioner är sann eller ej vet jag inte men det är i vilket fall plausibla förklaringar.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 16:53:00
 Sir Jonas: Det vetenskapliga namnet för Gnagare (alltså djuret) är Rodentia (vad jag förstår). Verbet "gnaga" är "rodere" på latin.

Det luriga är ju att "Gnaget" som ord inte direkt är ett ord. Man kan ju dock säga "Det var värst vad det var Gnaget på det äpplet" osv, men Gnaget som namn på AIK är väl mer en slarvig omskrivning för gnagare (alltså råttor?).

Det gör att det blir lite knepigt att välja vilket latinskt ord som passar bäst. Men varför ska man ändra? Gnaget är Gnaget liksom, även på latin. Sedan kan man ju alltid böja ordet så att det passar latinet, som exempelvis "Acta univeristatis Upsaliensis" et cetera.

Aja, men nu får det vara färdigt med latin för idag. Snart är jag en öl.
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 16:46:00
 talpas 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 16:42:00
 Spelarn,

vad heter Gnaget på latin?
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 16:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Et nos sumus AIK

Et semper, et nos tecum sumus

Et semper, et vincere videbo vos punctorum

 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2018-12-14 16:05:00
 Spelarn,

Du kan ha funnit en helt ny roll för Sol Invictus? Grattis!
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/
Sänt: 2018-12-14 16:03:00
 I kväll möter Malaga Cadiz i ett andalusiskt derby med avspark kl 2100. Jag har inte sett någon trupp ännu så jag vet inte om Haksabanovic är med eller ej. Det brukar gå att se Malaga på hesgoal. Om Haksabanovic kommer in får jag meddela det så att de som vill se honom kan streama i så fall. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-12-14 16:03:00
 Dudde: Men det är inte så hög nivå på latinet. Pal skriver exempelvis: "VenE vidi vici"... vad skulle Julius Caesar säga om detta..? För att inte tala om den store Cicero som förde sig med en sådan elegans i latinet.

Jag förordar att vi varje fredag håller seminarium här på GF i latinsk rättstavning. Jag kan fylla rollen som den Bergmanska "Caligula".

Målet är att Norra Stå ska börja sjunga ramsor på detta tungomål - jag håller för närvarande på, i sällskap av ett glas rött, att översätta "Å vi e AIK" på latin. Det är en uppgift som gör mig trött.

En ramsa är dock redan klar - "Kom igen Gnaget!" blir "Pergite Gnaget!". Funkar ju med stavelserna och allt, kanske inte uttalet men man kan inte få allt.
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2018-12-14 15:34:00
 Man jämför i all enkelhet Norling med Scipio Africanus och GF börjar prata latin?

Mea culpa.
 

Den här sidan har laddats 98168574 gånger sedan 1999-09-14