Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 371 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 12:24:00
 Micke Dubois

Det sägs att vi hörde oss för men att Peking sa blankt nej. Levi har väl uttryckts sig vilja gå utomlands och det är nog dit de skulle släppa honom. Om inte någon kommer med stora plånboken
 

Namn: The Ghost of Micke Dubois   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 12:03:00
 Det kanske redan klagats på, men om det stämmer att vi gick för Levi i sista minuten så ställer jag mig hövligt frågandes till varför han nu inte spelar i AIK. Hur gick det egentligen (inte) till?

Scenario 1: Vi ville ha Levi, men inte om vi misslyckas att ta oss till Playoff.

Scenario 2: Vi ville ha Levi alldeles oavsett hur det går i Europakvalet.

I scenario 1 borde vi rimligtvis hört av oss till Peking och spelaren i god tid, kommit överens om övergång och kontrakt, för att sen bara invänta slutsignalen i kvalmatchen för att skriva under och faxa iväg.

I scenario 2 borde vi rimligtvis ha gjort precis som i scenario 1, med skillnaden att vi inte inväntar fönstrets sista dag med att höra av oss till Peking (som det uppfattas i media).

Utöver detta uttalade sig VD och Ordf. i media innan fönstret stängt, och i praktiken sa att ”vi är nöjda”. -Visst finns det poänger i att inte säga det motsatta, typ nuvarande trupps ego, men man kan även hävda det motsatta, att det antagligen finns flertalet spelare som anser att vi behöver kvalitativ förstärkning och iom uttalandena tappar förtroendet för ledningen och vad vi ska åstadkomma (=sämre prestationer på plan).

Samtidigt läcker det tillslut alltid. Nu framkom det att vi visst var ute efter kvalitativ förstärkning, och misslyckades ändå. Precis som att det framkommer att majoriteten av de extremt ”välscoutade” spelarna som anslutit senaste åren besuttit en pinsamt låg nivå.

Det verkar för mig vara en minst lika pinsam nivå på både styrelse och ledning, förutom de faktiska formuleringarna som representanter för AIK använder sig utav, och det bidrar till att iaf jag (också) tappar förtroende för ledningen och vad det nu är vi ska åstadkomma. Både på kort och lång sikt.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 11:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nabbes upprullning:

Jag var mycket nöjd med utfallet 2021, det måste alla varit. Men skulle vi missa Europa och topp-3 i år skulle det bli föga värt eftersom vi då skulle få börja om med en ännu högre ribba än 2021.

Det är dagens AIK:s förbannade plikt att rädda den situationen dom själva satt sig i. Att dom har chans att ta sig till Europa nu trots sämre förutsättningar är inget vi ska hylla dom för, snarare förvänta oss. Dom har chansen att rädda upp sin egen skit. Skulle så inte bli fallet är det ju definitivt spiken i kistan för att de strategier som format oss under dessa år varit otroligt misslyckade.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 11:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro

Tycker det känns som du är rätt missnöjd med det mesta i AIK. Sett till hur anställda presterar. Kanske tolkat dig fel.

Jag personligen tycker inte vi överpresterade 2021. Iaf inte poängmässigt. Vi hade ruskigt bra allsvenska spelare i startelvan på de flesta positioner. Det är jag knappast ensam om att påstå.

Men okej. Då måste du ju också anse att våra unga borde vara värda en del? För förutom startelvan med alla hela så är det unga spelare. Scoutingen borde ju då också vara rätt god. Annars hade vi knappast utmanat vare sig 2021 eller 2022.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 11:39:00
 Nabbes upprullning:

Vilken ekvation går inte ihop? Vi gjorde en ordentlig överprestation 2021, ja. Har någon påstått något annorlunda?
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 11:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro

Hur kommer det sig då att vi året efter ”delar” seriesegern och nu utmanar u play off och om guldet igen? Din ekvation går inte ihop. Vi måste ha en fruktansvärt bra sportchef och tränare som överpresterar så 2021 och kanske nu 2022? Eller är det så att omsättning har rätt stor betydelse?

PAL

Fast alla de spelarna spelar ju i allsvenska lag? De flesta hos oss.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 11:34:00
 2 matcher ifrån 50 milj så självklart ska dom som har minsta skavank vilas imorgon!
Kör vi 352 imorgon så ser jag gärna denna startelva:

Collins- Sotte-Acke
Mendes-Thill- Ceesay -Ayari- Otieno
Ring - Kimpionka

Ingen drömelva direkt men Nico/Seb måste få vila å Milo/Lustig sparas pga skavanker. JG och Nabbe är borta.


 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 11:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn:

Hade vi inte missat Europa 2019 så hade vi antagligen inte haft 2020 eller fallit som en sten i den ekonomiska tabellen.

Då hade vi en bättre ekonomi än de flesta lag som utgångspunkt. Nu har vi en sämre ekonomi än många lag som utgångspunkt. Ett nytt missat öppet mål skulle kunna bli ännu kostsammare för ännu fler år.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 11:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För att se det krasst. Skulle vi prioritera Värnamo-matchen (och vinna) framför Slovacko borta så är det ju ändå knappast någon garanti för att vi vinner guldet. Visst, utgångspositionen är bättre men det är fortfarande typ halva serien kvar.

Däremot så vet vi ju garanterat att vi blott är två matcher från runt 50 miljoner, från eventuella magiska matcher mot europeiska mellanelefanter, matcher där våra unga spelare kan höja sitt värde etc etc. Det är NÄRA nu. Detta ÄR världens möjlighet.

Självklart ska vi gå all in på playoffen nu. Annars lär vi nog aldrig kunna förlåta oss själva.

Edit: Med "prioritera" menar jag att spela våra ordinarie spelare. Givetvis ska inställningen på "reserverna" som spelar mot Värnamo vara 100%. Och det vore ju jättekul om någon kunde visa framfötterna där - exempelvis en sådan som Ceesay.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:49:00
 Intressant bakgrundsbeskrivning av Kisfaludy på Sveriges största fotbollssajt, Fotbollskanalen.

"Peter Kisfaludy har varit i Brommapojkarna sedan han var sex år gammal. Först var han ungdomsspelare, sedan sadlade han om till ungdomstränare och på senare tid har han varit sportchef för herrarna. Mest känd är han för talangutveckling där han varit tränare för flera framgångsrika årskullar."

Låter ju som att han inte har varit i Café Opera eller AIK ett antal år..

Är ju ändå rätt intressant fakta att man går över till andra sidan.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:38:00
 //Nabbes upprullning
En sak med dina uppskattningar för de spelare som är i vårt lag är ju att de måste spela också. Så visst, spelare för spelare kanske har det värdet du säger men iom att alla inte kommer ta plats samtidigt så kommer marknadsvärdet påverkas.

——

Diskussionen Gruppspel vs SM-guld:
Nu när vi väl är i PO mot ett överkomligt motstånd är det ju årets viktigaste match helt klart men i annat fall är guldet viktigare. Om inte annat för att man som regerande mästare måste spela typ fyra ggr sämre än vi gjorde mot Albanerna för att inte nå gruppspel i nån turnering.

SM-guld garanterar i praktiken gruppspel.
 

Namn: teamworkspirit   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:33:00
 Apropå Kisfaludy som kommit upp på tapeten då han kommer byta klubb.
Är det inte så att både AIK och hela fotbollssverige var betydligt mera naiva då när det begav sig. AIK försökte med en del saker som inte slog så väl ut.
Peter har väl gjort saker dessa 15 år som är hans CV och som hjälper honom till nästa uppdrag. Vilken kvalitet det håller kan jag inte helt bedöma,men det verkar ju som han är duktig på vissa bitar
AIK i övrigt hoppas jag rör sig bort ifrån den linjen som BW ,eran förde med sig . Att relationer bränns med alla som arbetat i AIK och sedan lämnar.
AIK borde i mina ögon vara en så pass stor klubb på flera sätt att de flesta som varit i klubben har gott att säga och har en bra relation
Och som en naturlig parallell ,så ligger det naturlig att än en gång ifrågasätta AIK fotbolls truppansvariga inom värvning/scoutning.
Man skall inte bara snegla på andra klubbar i jämförelse,men konkurrensen ger en realitycheck
Som någon skrev här . Kompetens hos spelare kommer väl före AIK profil och lokal anknytning. Finns väl ingen klubb internationellt som är framgångsrik ,som prioriterar den lokala anknytningen så högt
Kanska dags att granska BW,s vision med nuvarande uppdatering i ljuset för att se om den håller?
Akademi och ungdomsverksamhet är lokal förstås främst,men värvningarna utöver det kanske bör styras av att bygga en bra grupp och ett lag som kan vinna serien och spela den fotboll man vill och generera ekonomi.
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:30:00
 Jag har ända fram till nyligen hävdat att guld är viktigare än ECL. Men nu, med ett dubbelmöte ifrån gruppspel, är läget ett annat. Det handlar om en värdering av risker och möjliga vinster. Nu är det rationellt att satsa allt på ECL.

Vi hade en sagolik tur med lotten och borde stå inför ett jämngott motstånd. En chans att nå gruppspel som kanske aldrig uppstår igen. -Då måste vi ta den! Även om det innebär att vila några nyckelspelare och riskera poängtapp i Allsvenskan de två kommande omgångarna.

Jag fattar att BG inte kan säga det offentligt, eller ens till truppen, men jag hoppas att det är prioriteringen.
 

Namn: Big Phil   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:26:00
 Ni får förlåta en gammal stofil men vad kommer den här jargongen att folk är OUT till höger och vänster ifrån?
Började precis lyssna på senaste Testa Stör och Svanemar har sagt OUT cirka 6 gånger första 3 minutrarna. Har märkt samma trend här på GF. Är det så enkelt att folk som skriver här lyssnar på Testa Stör och tar efter deras ”snajdiga” lingo?
Ber om ursäkt på förhand för ett meningslöst inlägg.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:23:00
 Nabbes upprullning:

Utryckte mig lite klumpigt. Menar inte utifrån varje spelare, mer att som du (och någon mer skrev) dra in 100 mille inom 2-3 fönster. Det tror jag är best case.

 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:18:00
 Björn Kindlund

Med fint tonläge, skitsnack. Best case är typ det dubbla, detta borde vara ungefär deras nuvarande kostnad för köpande klubbar. Visst, ta bort 25 miljoner om du så önskar. Då år vi på 75. Jag hade varit sjukt missnöjd om vi inte fick mer än 75 innan nästa vinter senast.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
VI ÄR ÖVERALLT

Mendes
Collins
Otieno
Ayari
Bilal
AAA
Brolin
Tihi
Ring
Tihi
Brolin

Ett snitt på fem miljoner ger 45 miljoner
Ett snitt på 7.5 miljoner ger 67.5 miljoner
Ett snitt på 10 miljoner ger 90 miljoner

Osv

Skulle vara oerhört chockad om dessa nio spelare inte gav runt miljoner i snitt. Skulle nog bli chockad om vi inte fick 60 miljoner om vi krängde alla idag och själva sökte upp klubbar och förhandlat med de som visat intresse och tagit deras just nu max.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:13:00
 Siffrorna på kommande försäljningar nedan är ju inte realistiska i nuläget. Snarare drömsiffror. Best case scenario. Mendes håller jag dock med om.

Men ni glömmer återigen att vi har allsvenskans mest tafatta sportchef, som verkar helt oförmögen att både locka hit spelare utan AIK/Sthlms-anknytning, men också att sälja våra bästa spelare.

Vaknar varje morgon och undrar hur det gick till när vi tyckte han var bäst lämpad för jobbet. Och jag undrar varje morgon hur länge denna novis får sitta kvar.

#Jurreout
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2022-08-13 10:13:00
 Catatonia
Nej inte logiskt, men härligt att se en som verkligen går in med hull och hår för AIK och vill visa upp sig.
Ingen vet vad detta tar vägen med Collins men om han forsätter att utvecklas och inte spelar så vårdlöst så kan han ju bli bra med mera rutin. Många brytningar gör han jättebra. Känns som om han har tusen fötter ibland.
Han är lovande tycker jag. Låt honom utvecklas i lugn takt.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:07:00
 Helt klart inte orealistiska summor och alla talanger som får kontinuerlig speltid i eventuellt gruppspel kommer troligen få högre prislapp på sig än innan. 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:04:00
 Nabbes/

Jo men det betyder ju inte att nån kommer att betala det. Det kan såklart hända, bör väl hända nån spelare om inte vi kört fast helt. Men det är ett väldigt optimistiskt scenario.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 10:03:00
 När det gäller väldigt unga spelare . Så säljs dom ofta på potential. Dvs inte för den fotboll dom presterar här och nu på planen. Utan för vad dom kan bli . Har man bra erfarna scouter . Så kan dom se just detta. Å då är klubbar ofta bereda att betala en stor slant för att säkra upp den spelaren . 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 09:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
VI ÄR ÖVERALLT

Siffrorna är så klart tagna i en förvisso subjektiv jämförelse med vad andra spelare i liknande ålder i liknande dignitet av klubb och med liknande prestationer har gått för. Dessa spelare kan så klart gå för både mer eller mindre. Men det är inga fantasisummor att sätta 5-20 miljoner för fina talanger som får speltid. Skulle vi köpa motsvarande spelare från säg norska ligan så skulle de sannolikt kostar ungefär de summorna som vi beskrivit,


Catatonia

Man har väl spelare som Odilon i bakhuvudet. Mer summan sett till ålder och spännande kvaliteter än att han redan nu är allsvenskans bästa back.
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 09:55:00
 Folk höjer Collins till skyarna efter ett fåtal matcher.
Skön hybris men är det logiskt?
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 09:40:00
 FabioGrosso/

Sjyssta hittepåsiffror som Nabbes spär på med ytterligare siffror. Vi bör kunna få minst 5 miljoner för Brolin kan man tycka i vinter. Sen är det massa osäkra värderingar tagna i luften. Jag kan säga att jag vill sälja Collins för 1 miljard men det betyder inte att det kommer hända tyvärr.

Verkligheten idag är väl att vi inte har lyckats sälja någon i detta fönster förutom småsummor som Bojan där han skrev på för 1,5 år. Köpesumman måste ha varit max 500k typ för ett så kort kontrakt.

Om man tittar på junisarna så är det ingen som är helt ordinarie i elvan. Ring måste bevisa mycket mer nu när han går in på sitt tredje år i a-laget annars kommer vi snarare skeppa honom än att sälja honom.

Ayari blandar och ger, senast var han väl en av de bättre men jag ser fortfarande en hel del brister. Han spelar dessutom på en position där det finns överskott av bättre spelare utomlands. Samma som med Billy som är under isen på slutet, där har garanterat värdet gått ner i sommar.

AAA har fantastisk teknik men har väldigt mycket att lära sig i övrigt. Kan han anpassa sig fort kan det bli en storförsäljning, annars får man vänta på att det sker.

Mendes är den som känns mest ordinarie men är ändå tvåa bakom Lustig fortfarande. Här bör vi kunna få bra betalt men då bör han vara nr 1 nästa år.

Är osäker på om Tihi tar en plats hos oss i en 4-backslinje. Däremot borde han vara fin en 3-backslinje. Problemet jag ser är att både Milo, Lustig och Tihi vill spela till höger. Släpper vi Lustig i vinter kvarstår fortfarande Milo.

Otieno har väl minskat kraftigt i värde nu, fyller 26 år i september. Dessutom med den ryktade klausulen till Vasalund blir det väl inte så mycket som man tidigare hoppats på.

En sak som kan höja värdet är om vi lyckas ta oss till Europa och nån spelare lyckas höja sig och visar att de håller på en högre nivå.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 09:32:00
 Här är fjolårets betyg för den som är intresserad: de flesta har sänkt sina snitt avsevärt

3,94 Supportrarna
3,25 Erick Otieno (25 betygsatta insatser)
3,01 Alexander Milošević (25)
2,88 Sebastian Larsson (23)
2,75 Nicolás Stefanelli (26)
2,67 Kristoffer Nordfeldt (11)
2,53 Bartosz Grzelak
2,50 Zachary Elbouzedi (16)
2,47 Sotiris Papagiannopoulos (25)
2,45 Bilal Hussein (26)
2,38 Mikael Lustig (24)
2,26 Budimir Janošević (16)
2,25 Saku Ylätupa (10)
2,16 Yasin Ayari (8)
2,13 Eric Kahl (3)
2,05 Per Karlsson (4)
2,00 Nabil Bahoui (23), Ebenezer Ofori (7)
1,94 Erik Ring (11)
1,92 Henok Goitom (25)
1,91 Filip Rogić (12)
1,76 Bojan Radulović (14)
1,42 Tom Strannegård (6)
1,26 Stefan Silva (5)
 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 09:06:00
 Krokko

Betygen är talande! Precis där känslan är också på hur spelarna bidragit och presterat.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 08:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker dina siffror, Krokko, visar att våra unga inte riktigt är där än att vi kan kalla de kvalitativ bredd. Inte bara för siffran i sig utan för att det bara är Collins som stuckit ut genom att placera sig inom gruppen ”stjärnor”. Men också runt 2 i prestationer på de unga är för lågt för att de ska bidra tillräckligt. Sen är ju brasklappen att det är GF betyg inte sällan satta med en del känslor. Jag killgissar att man skulle kunna höja alla typ 0.3-0.5 i snitt då många tenderar att sätta känslomässiga ettor så fort någon eller laget inte gjort en bra insats.

Krokko

Haha läste jag så fort. Sorry. Tack för info.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 08:39:00
 Nabbes upprullning
Bilal är jämte Nico på 2,54.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 08:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Bilal saknas. Tack för dina sammanställningar.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 08:31:00
 GF-betyg i Allsvenskan, EC-kvalet samt i cupmatchen mot Malmö FF (2-3 e. f.):

4,01 Supportrarna
2,82 Erick Otieno (21 betygsatta insatser)
2,80 John Guidetti (6)
2,72 Alexander Milošević (16)
2,70 Kristoffer Nordfeldt (20)
2,69 Jordan Larsson (11)
2,60 Sichenje Collins (4)
2,54 Nicolás Stefanelli (22), Bilal Hussein (18)
2,50 Sebastian Larsson (21)
2,33 Sotiris Papagiannopoulos (20)
2,23 Joe Mendes (18)
2,22 Mikael Lustig (12)
2,20 Bartosz Grzelak
2,15 Yasin Ayari (15)
2,13 Nabil Bahoui (12)
2,04 Axel Björnström (12)
1,96 Amar Abdirahman Ahmed (9)
1,91 Zachary Elbouzedi (17)
1,70 Erik Ring (6)
1,65 Benjamin Mbunga-Kimpioka (13)

Lagsnitt : 2,36

Högsta lagbetyg:
3,46 mot Malmö FF (2-0)

Lägsta d:o:
1,26 mot Häcken (2-4)

Högsta individuella betyg:
4,5 Erick Otieno mot IFK Göteborg och Axel Björnström mot Poltava

Lägsta d:o:
0,5 Erick Otieno mot Häcken, Bartosz Grzelak mot Kalmar FF
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 08:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Går vi till gruppspel och Guidetti kommer i målform mot några bra lag så kanske vi kan få 50 miljoner där med. Han är ju bara 30 ändå! Det var väl vad Bosse fick för en 30 årig Danielsson.

Dock vill man ju se honom måla i AIK nu sista 5 åren!
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 06:49:00
 antonAIK

Nej, bara till ett eventuellt gruppspel.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 06:35:00
 Ambro

Inte det minsta skulle jag påstå. Det är runt tio unga spelare som spelar i allsvenskan och flera av dem håller redan allsvensk god nivå.

Vi har fortfarande en tillräckligt hög omsättning för att varken Dif, Bajen, Häcken eller Peking ska kunna springa ifrån oss.
 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 05:43:00
 Håller faktiskt inte med Scholes och är faktiskt ganska trött på klyschan om att guldet har större roll. Skulle vi nu komma till ECL gruppspel så är det ett perfekt scenario för oss att båda tjäna stora pengar per vinst eller oavgjort samt samla rankningspoäng till både AIK som lag vilket ger ”enklare” vägar till Europa dvs undvika chansen att möta AZ Alkmaar eller Basel vid 3:e kvalet samt att vårat land får en bättre rankning.

Skulle svenska lag komma mer till Europa, så ökar chansen att bi når det där gyllene 15e platsen vilket skulle ge två Champions League platser till Sverige istället för 1.

Dessutom skulle våra spelare som du nämner ha ett ökat värde. Att nämna detta som det enda anledningen och även det främsta anledningen är helt enkelt fel. Att fokusera på Europa är just en investering och en investering som har mycket bättre potential jämfört med allsvenskan och vilket i sig kan skapa flera SM-guld. Att vinna Sm-guld är inget speciellt, vilket lag som helst kan göra det. Men att komma kontinuerligt till Europa är hur man skapar en dynasti. Samma dynasti som Köpenhamn skapade och samma dynasti som Malmö har skapat på 2010 talet.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 02:21:00
 Scholes
Europa drar in pengar i sig, men öppnar också upp för att lag ska hitta våra spelare öht samt höja anseendet på klubben.
Om inte annat kan vi ju hoppas på att få möta rikare lag som också har ett kompisgäng i ledningen och värvar var tredje spelare från lag se har mött och blivit lite imponerade av.

Sen pengajämförelsen, så dåliga som vi är på att förädla och sälja dyrt så tycker jag inte det stämmer.
Konferansgruppspel = 50+ miljoner, vi behåller spelarna och möjligen höjer värdet/får fler ögon på dessa. Sportsligt och möjlig ekonomisk vinst.
Jämför det med våra försäljningar. Vi skickar iväg vår största talang sen isak, subjektivt, i Kahl. Lite under 20 miljoner in, måste sportsligt ersättas. Om vi fixat att ta fram om göra 3-4 såna per år så visst. Men vårat track record visar annat.
 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:52:00
 Och förresten, Thill får vi väl registrera nu till playoff? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:47:00
 Ambro

Mm mobilen och jag har problem med stavningen.
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=3TYJ-3XpZfU
Sänt: 2022-08-13 00:46:00
 Efter 22 år på samma arbetsplats har jag fått en ny katolsk polsk arbetsledare. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro

Ja men det ör CL och helt andra pengar och under en tid när ingen annan gjorde det.

Nu är det ett annat läge. Vi kan lika gärna satsa på att spela Ayari och Collins som att satsa på Europa vad gäller pengar.

Tror fler måste inse det.

Målet är att vinna guld. Inget annat. Att ta sig till Europa är ingen mer merit än att sälja en spelare. Det ör en intäkt för att nå målet.

Det jag menar att så fort man ”vilar ” spelare i Allsvenskan så är man förlorad. Då har man missat vad vi spelar för.

MFF har väl visat att Europa spel int egentligen plötsligt gör att spelare är värda hur my let som helst. Speciellt när man spelar de rutinerade spelarna i Europa.

Klubbar har koll på AS så tron att spelare ökar så my let i värde för att vi spelar i Europa är nog utopi
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:27:00
 Scholes:

Hur menar du att det inte är viktigt? Det enda laget som gått till Europa kontinuerligt har en helt överlägsen ekonomi och har vunnit sju av de senaste tio SM-gulden.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:23:00
 Ambro

Fast egentligen är det ju inte så viktigt. Det är väl det enda vi sett de senare åren. Det går jättebra att bara satsa på Allsvenskan och sälja spelare.

 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:22:00
 https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/peter-kisfaludy-lamnar-bp-ryktas-till-djurgarden-maste-ha-ett-jobb/ 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:20:00
 Och förresten, ni vet väl vad som skulle hända om vi skulle tappa ännu mer ekonomiskt avstånd mot toppkonkurrenterna?

All makt åt Ackerman...

Sett till vad vi mäktat med när vi haft ekonomiskt avstånd i positiv bemärkelse borde väl ingen vilja veta hur det skulle se ut.
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:06:00
 Trefemtvå

Billy har själv sagt att det inte stämmer
 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:05:00
 Kmr Nabbe va med mot Tjeckien?! 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:04:00
 Trefemtvå: Ingen har varit beredd att betala den summan utifrån hur det har sett ut på slutet. 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-13 00:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nabbes upprullning:

Din gissning är ju otroligt optimistiskt. Men om vi nu mot all förmodan skulle sälja dessa spelare för 100 miljoner inom ett par år så skulle det troligtvis ändå inte vara räcka för att ta ikapp det ekonomiska avståndet eftersom flera av topplagen har minst lika bra försäljningspotential i sina trupper och att det numera blivit mycket enklare att ta sig till Europagruppspel.

Det är därför det är så otroligt viktigt att vi går till Europagruppspel i år. Vi har en jävla gratischans att börja ta igen ett ekonomiskt avstånd som kan bli svårintagligt annars. Inte minst nu när vi ser ut att kunna missa samma chans till nästa år.
 

Namn: Trefemtvå   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:59:00
 Angående truppens värde, vad hände med Bilals utköpsklausul som sas ligga på 8 miljoner - har det bekräftats att så inte var fallet? 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:41:00
 Nabbes upprullning: Det är fullt realistiskt att tänka så och det bör självklart vara uttalat i en dialog mellan sportchef och tränare att följande 2-3 spelare ska spela så mycket det bara går.

Det är två transferfönster per kalenderår och om vi räknar med två större försäljningar per fönster så tar det alltså dryga två år attt sälja följande spelare:

Mendes
Collins
Otieno
Ayari
Bilal
AAA
Brolin
Tihi
Ring

Det borde väl inte vara några större problem?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fabiogrosso

Det hoppas jag också för det ska vi alltid ha. Men samtidigt så finns det supportrar som vill bredda truppen med kortsiktiga lån etc så fort det ställer sig på sin spets.

Vi ska enligt mig spela Ayari och inte säga att det är för tunt och värva Thill.

Sedan Jurelius tog över så har det tyvärr inte sett ut så. Vi har sålt Abraham som typ föll i vårt knä med en klausul och sedan Kahl. Det är allt. Det med en tränare som skulle utveckla offensiven och unga spelare. Snacka om faceplant.
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:27:00
 Nåja rooster 10 -Kurre och Putte Kock, Vrålis, Tjotta och diverse n-word spelare
rockade innan vår tid.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FabioGrosso

Kul att fler är inne på att vi bör landa runt 100 miljoner inom 2-3 fönster. Ska bli spännande att se vad totalen blir.

Vill nog lägga till Tihi och Brolin där också, säg fem på Brolin och 10 på Tihi.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:21:00
 Jurre = 100.000.000 till ManC.
Lätt!
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:18:00
 Det finns gammal rock och det finns grundläggande rock
Skulle likna Ozzy med Obolo, Rubarth, Kenny, Mördarn och Ivan.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:17:00
 Vi måste uttalat ha som affärsidé att sälja spelare för att utöka vår kassa.

Mendes = 10 miljoner
Collins = 30 miljoner
Otieno = 10 miljoner
Bilal = 20 miljoner
Ayari = 30 miljoner
AAA = 30 miljoner
Ring = 5 miljoner
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:15:00
 Men Zack är ju den mest scoutade spelaren vi köpt typ. Kanske bara Alsani som hade världens bästa återerövringsreflex var mer scoutad. 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:11:00
 Älskar gammal rock! Det får mig att glömma norra makaroniens syn på fotbolll. 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:07:00
 Och att vi behöver ett miracle med truppen.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=j34juXrJWqw
Sänt: 2022-08-12 23:06:00
 Nirvis, apropå att sminka en gris... 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:04:00
 Nabbes

I alla fall har ditt Alter Ego gjort det
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 23:00:00
 Fin låt Rooster 10 tackar! Jag kör JackD nu och kommer köra din låt på repeat! 

Namn: rooster10   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=LQUXuQ6Zd9w
Sänt: 2022-08-12 22:42:00
 Nirvis, 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=OgY0EJ0DWNU
Sänt: 2022-08-12 22:34:00
 Till Rooster 10 (här mördas inga barn) 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 22:30:00
 Rent hypotetiskt,
Hur tror ni det hade sett ut med Stahre vi rodret fram tills nu?
Hade han lyckats bättre med våra junisar och världsmästare.
Personligen tycker jag att Stahre är fantastisk, kan smiska upp en bortskämd
trupp liksom hissa en junistrupp.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 22:23:00
 SiggeSluk, såklart. No offense.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 22:21:00
 triffids

Nej det ör ju det Zac inte har och därför ingen likhet med Levi. Däremot är ju Levi mer lik Jordan Larsson så ersattare till honom är ju helt logisk.

Jordan var också ytter i Norrköping i samma roll som Levi. Men i Bartozs 442 så var det ju inte Zac han ersatte även om jag hade hoppats på det och tydligen även du. Men BG såg det ju inte så vilket var min poäng.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 22:20:00
 Siggeslut,
den skiten var ju inte rolig heller men kan ursäkta den med en ekonomi och
ett fotbollsklimat i Sverige som inte kan jämföras med dagens fotboll.
NU 2022 finns inga ursäkter, det är helt enkelt för dåligt. Över allt.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 22:07:00
 rooster10 / man glömmer så lätt. Men 2004...

 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 22:05:00
 Almen 2018

När har jag påstått att han gjort massa fantastiska saker?
 

Namn: D-Mon   Visa profil  
Hemort: Rivieran
Sänt: 2022-08-12 21:51:00
 Tjena fredag,
Lite kul att jag idag, tidigare idag, kommenterade och citerade vår fd sportchef... och att han nu möjligtvis blir Bosse-flaskas sidekick.

Vi alla bär våra olika kors.

Må väl, och grattis alla riktiga Gnagare till vår vinst igår, oavsett spelsätt & prestation...

21-17-2
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:40:00
 Det vi såg igår var det värsta jag sett ett AIK lag prestera under 40 aktiva år.
Och ni som inte ser det är grissminkare deluxe.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:34:00
 Scholes. Och Zacks grundposition har ju i AIK legat högre än ett vanligt 4-4-2 och mer likt ett 4-2-3-1 med Stefanelli som länk mellan mittfält och anfall. Levi var ytter i Rosenborg och började som ytter i Norrköping men när Norling fick panik gjorde han nån match som forward i ett tvåmannaanfall för att direkt efter tränarbytet gå tillbaka som ytter
Problemet är att du fastnar i detaljer och ser inte helheten. Levi var troligen tänkt som kantspringare på Zacks plats och att AIK vill ha kantspelare med fart. På så sätt så är han en ersättare till Zack. Levi skulle knappast ha konkurrerat med Guidetti, Stefanelli eller Bilal utan på högerkanten.
Det var min enda tes egentligen innan du började dribbla med spelartyper och system.
Vi ville värva Levi för att göra det Zack inte gör dvs utmana och slå ut sin gubbe
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:33:00
 Skönt att se att spelarna firar på som fan efter segern igår. Tyder ändå på att stämningen i gruppen inte är skit. Hoppas man trots detta kan förstå allvaret i hur illa det ser ut på planen just nu. 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:26:00
 Stockholm´s nya BP.
Tja, tror vi är där med nuvarande tänk och styre.
Vi är helt klart efter vrak och djur. Tom efter Peking!
Från att ha haft ett brutalt bra läge att ta upp kampen med miff.
Vi är så otroligt off i våra värvningar, ledningen ser det men hoppas till slut rädda upp det med några populistiska dyra förvärv, återvändare och föredettingar, för att stilla havet.
Vi drivs av amatörer utan kunskap, sorgligt men sant.
Hemskt att säga men vi behöver att en Judas kommer in och gör kaos med den
här jävla inavelsklubben.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Europa satsningen för i år var ändå att behålla startelvan och förstärka/bredda med Björnström och Guidetti.

Man minns när vi ersatte lagets viktigaste spelare som vi sålt för 40 msek med Saku som inte ens var samma spelartyp. Man minns ju skribenter som skyllde på att vi inte använde honom rätt..

Man krävde att vi borde ändrat spelsätt för att passa Saku. Inget var BW:s fel. Det värsta var att BW själv på sitt överlägsna sätt i efterhand skrattade åt att Saku var ersättaren utan att fatta att det betydde att han inte ens försökt att ersatta lagets viktigaste spelare inför en CL satsning.

Klart det låter helt sjukt idag men så var det ju. Alla utom tränaren såg hur jävla bra Saku var.

BW:s proffsighet visade han sedan när han skickade sin egen spelare under bussen i försvar för han privata semesterpolare. Försökte tysta ner ett försök på våldtäckt på AIK. Men där Norling tvingade fram det i ljuset.

Men såklart ska vi anställa hans hotellbokare aka assistent som sportchef. Assisterande sportchef… alla inser väl att det är att pimpa upp en arbetstitel.

Jag är så besviken över att det inte blev mer liv efter en sådan anställning. Men många verkar ju skita i att vår sportchef saknade sportslig kompetens.

Jag kan helt ärligt säga att jag har minst samma sportsliga kompetens som Jurelius och betydligt bättre ekonomisk kompetens och ändå så är det ju ett skämt att jag skulle bli sportchef även som jag själv såklart skulle tro att jag skulle vara grym:) 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:23:00
 Med de citaten av BW så förstår jag varför vi kastat bort fem guld och bäst i Sverige. Nu är vi typ 4.

Nabbes

När ska du se sanningen i vitögat och inse att BW som sportchef i bästa fall är medioker...
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:18:00
 moromoro

Helt fel. Jag sätter bara in saker i kontext eller perspektiv som jag tror det är menat. Speciellt när man bara kastar ur sig saker utan att sätta in det i den kontext som det uttalats. Eller möjlig kontext. Då blir det mest skitsnack.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Länktips: http://play.acast.com/s/studioallsvenskan/bjornwesstrom-g
Sänt: 2022-08-12 21:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL:

Se länktipset från minut 16.

Ja, det är precis det jag argumenterat för här inne i alldeles för många år. Över så här lång tid kan hundhuvudet inte främst ligga på de misslyckade klubbstrategierna men på medlemmarna som tillåtit det, tyvärr. Den där stora skopan rannsakan börjar komma först nu.
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:08:00
 Att ställa Kimpioka mot Bojan är som att ställa Jacob Eklund mot grabben som spelar Birk i Ronja Rövardotter - de är dåliga bägge två och skulle aldrig erbjudits ett kontrakt från första början.

Det vi behöver är förstärkning på offensiv mitt. Nån som kan leverera bollarna fram till Nico/JG/Nabbes ersättare utan att gå via kanten utan lägga bollarna på djupet. Vi har ju absolut ingenting på mittfältet för anfall centralt. Thill har jag inte sett nog för att ha kläm på om han kan ta en sån roll eller inte.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 21:02:00
 Nabbes upprullning
Hur kan man vara så kär i BW?
Vilka resultat tror du att vi kommer se? Varken sportsliga eller ekonomiska har det blivit hittills.
Gillar såklart att vi har många bra och egna spelare, men någon större affär ekonomiskt minus Isak har det ju inte varit
 

Namn: Lafayette   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:56:00
 Scholes 18:49

Du har helt rätt. Både Kimpioka och Zac var spelare som handplockats av Bartozs och ingen annan. Kimpioka hade han haft i U21 och Zac spelade för Irlands U21 i samma grupp som Sverige i EM kvalet och spelade även mot Sverige.
Det är nog därför de får mer speltid än vad iallafall jag tycker de förtjänar.
Jag hade gärna sett att man testar att ge Victor Andersson chansen i anfallet även om han är offensiv mittfältare. Orädd 17-åring med självförtroendet på topp. Perfekt läge att slänga in nu när övriga inte levererar och JG är sjuk.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:52:00
 //Ambro
Är det där verkligen korrekt återgivna citat? I så fall har vi supportrar/medlemmar och aktieägare en stor skopa självrannsakan att göra. En sportchef som uttalar sig sådär ska bort direkt, vi gjorde honom till chef.

Men sen tyckte säkert inte BW så, däremot var det säkert en bortförklaring som han tyckte lät väldigt bra…
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
triffids

Du har säkert missat att Levi spelat som en av två anfallare så fort Norrköping gick över till 352 eller att han innan spelat ytter i ett tremanna anfall.

Dvs han har aldrig spelat till höger i 442. Men du kanske inte har sett AIK på några år. Vad vet jag. Finns hur som helst inga likheter med Zac men däremot med nya Thill som känns som precis samma spelartyp med sin vänsterfot och utgått från höger eller som 10:a. 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:47:00
 BWs ord är sagda i en långsiktig kontext. Att det är viktigare att bygga upp något som fungerar över tid snarare än kortsiktig framgång. Sen har ju utföra det då och då varit sisådär. Det var väl också i kontexten att arbeta med och utveckla akademin? Det finns många fördelar med att spelare känner klubben, faktiskt. Det finns också ekonomiska fördelar. Dels med våra egna produkter som inte kostar övergångssummor och större sign ons. Dels blir kakan till oss större netto. Dels får vi mer och fler utvecklingsbiddrag. Dels får vi fler hemvändare för billigare pengar än kvaliteten ”egentligen” kostar.

Jag skulle gissa att vi kommer att ha sett effekten av det inom tre år, eller början på den. Främst ekonomiskt. Sportsligt har vi börjat se den. Jag längtar tills vi får se Quaison och Isak i AIK igen.
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:43:00
 Varför fick vi inte loss Levi? 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:31:00
 Ambro - Får rysningar och flaschbacks av dom där citaten. Det är fina ord om man är ett lag som Degerfors eller liknande men att det kommer från en VD som styr ett av de största lagen i landet är genant. Å visar brist på det som vår klubb saknar allra mest, vinnarkultur. 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL

Vi gör säkert så först iaf. Men det är väl också för att vi har en grym akademi eller grymma äldre pojklag.


//

Spännande att Dif får cred när de värvar kompisar till sportslig ledning men här är det annat ljud när vi värvar internt eller från Stockholm eller med tidigare anknytning. Sen må så vara att även Dif tar det de kan som varit hos oss.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL:

Exakta citat tagna från Björn Wesströms besök hos Studio Allsvenskan 2019:

"Det kan mycket väl vara så att vi vunnit guld 2014, 2015, 2016, 2017 om vi inte haft en identitet som bygger på många lokala spelare".
"Vi har gjort avkall på att vinna för en identitet".
"Vi har en bit kvar till att vinna i Europa, vi vägrar göra avkall på identiteten för kortsiktig framgång".

För AIK har titlar och framgång i många år varit sekundärt. Det har lett oss till att bli sämst i stan på alla plan.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:11:00
 Det intressanta är inte primärt Kissens kvalifikationer utan snarare deras tillvägagångssätt. De identifierar en egenskap de saknar, de hittar en person som passar, de anställer personen oavsett historia.

Vi identifierar möjligtvis egenskapen för att därefter kolla vilka personer med AIK anknytning som passar bäst (eller minst dåligt).

Om det varit FM kan man säga att om Bosse vill ha en snabb forward lägger han in acceleration och snabbhet 18-20 i sökfältet medan vi lägger in moderklubb AIK och sen börjar kolla på siffrorna…
 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 20:08:00
 Flempanrat

Tog bara två år innan han till han nådde nivå
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:41:00
 Kisfaludy visste hur man för sig på sydeuropeiska flygplatsterminaler i augusti.

Jag tror inte att det är en oviktig egenskap hos en sportchef. Jag vill minnas att även den berömda ”Hatten” besatt denna egenskap.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S: Jag har väl inte påstått att någon tycker det är ett problem? Förstår inte varför du jagar upp dig så förbannat?

Du får gärna bemöta mitt svar till ditt tidigare påhopp om min ”kassa” jämförelse och skicka länken jag bad om.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:26:00
 Istället för värva skit som meja och kimpioka så kan man låta Victor Andersson spela .
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:26:00
 Björn K: Det är ingen som påstått att det inte är ett problem? Nabbe startade dock 27 matcher i fjol och 10 matcher i år innan skadan så inte jättemärkligt att man såg Nabbe, Nico och JG som en tillräckligt stark trio för att Kimpioka och Meja aldrig skulle behöva göra mer än möjligen korta inhopp.

Men det har man uppenbarligen fått fel i och det kan man såklart kanske kritisera. Fanns det skäl att anta att vi skulle ha ett bortfall på två av tre i denna trio och ta höjd för det? Personligen tycker jag det är långsökt och jag hade nog använt det eventuella löneutrymmet någon annanstans i laget än att försöka hitta en bättre fjärdeanfallare men det är ju en prioritering som var och en får göra.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:23:00
 Almen

Han landade ändå Boateng...
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:18:00
 Tomas/ snyggt minns den matchen. Var ej på plats. Kommer ihåg alla flaggor. Stod vi inte på södra då? Medel vet. Vem avgjorde? Ingen Google nu.. 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:15:00
 Bz

Vi som var med runt 2004 är inte så jätteimponerad av Kissen. Tunn, vindflöjel och en snackare av rang är min bild av honom.

Men visst han kanske har växt sedan sist
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:14:00
 Scholes.

Det jag menade från början är att AIK vill skaffa en bättre högerytter än Zack och då dyker Levi upp på radarn.
Levi har en ganska tydlig kantroll i Peking och hade även i Rosenborg. Levi har de egenskaperna som vi vill få ut av Zack dvs att utmana och göra sin gubbe på kanten.
Thill däremot är en mer central spelare som utgår från kanten och jobbar sig inåt planen.

Vet inte om du sett särskilt mycket av Levi och Thill. Det verkar inte så
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:11:00
 Det blir ju dock ett problem när den tilltänkta 4:e anfallaren har startat 7 av de senaste 11 tävlingsmatcherna och varit ganska jättedålig. Ett mål har det blivit på ett läge där t.o.m. Meja gjort mål.

Som inhoppare kan jag tycka att han är ok, men han visar ju i nuläget inte att han ska starta i AIK.

Förstår inte varför AAA inte får chansen från start istället för Kimpioka.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:06:00
 triffids

Fast där upphör ju alla likheter. Helt olika spelartyper. Varför BG skickade Bojan kan väl bara han svara på. Det var ju inte så att hans lön hindrade någon värvning av Guidetti.

Personligen ser jag inte varför man inte satsade mer på Ring och AAA istället för Kimpioka.
 

Namn: bz   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 19:02:00
 Djurgården verkar göra det mesta rätt, nu värvar dom kisfaludy från BP. Han har lika mycket kunskap i sin lilltåsom Jurelius. Imponerande 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:58:00
 Krille S

Klart man kan och det är ju precis det man försökt. Framtiden får utvisa hur bra /usla Kimpioka och Meja är.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:56:00
 min elva på söndag!
Nordfeldt - Lustig , Milosevic, Sotte, Otieno - Seb Larsson , Sichenje , Thill - Elbouzedi , Stefanelli , Trippel A.

Jag antar att Guidetti är out.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:55:00
 moromoro: Varför skulle man inte kunna värva en relativt ung spelare med nån slags utvecklingspotential som fjärdeanfallare? Det är väl inget konstigt med det? 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:54:00
 Zack och Levi är väl lika på det sättet att de är utmanande yttrar till höger med fart
Och varför värvades då inte Kimpioka tidigare istället för 23.59 dagen innan stängning om de hade trott så mycket på honom. Och nej, jag tror inte att Sunderland jobbade så mycket för att behålla honom
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:52:00
 Personligen ser jag 10 ggr hellre en hårt kämpande Kimpioka som iallafall är jobbig att möta som 4:e anfallare än tex Silvia som dels var kass men utöver det inte ens sprang.

Kimpioka ger alltid 100% av vad han kan är iallafall min bild av honom.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
triffids

Poängen var att det är BG själv som scoutat och som tex skickar Bojan för att få plats för Kimpioka. Eller det kanske inte stämmer men han körde ju verkligen ut Bojan. Spelade han som mittback bara för att visa vem som bestämmer.

Går ju inte att jämföra med Levi. Kimpioka är 4:e anfallare i ett tvåmanna anfall.

Finns heller inga som helst likheter mellan Zac och Levi vilket bara visar på problemet att värva när man inte vet till vad.

Såklart man kan missa en värvning av Zac men inte hans spelstil. Är det den man är ut efter men typ 2.0 av Zac så är det ju absolut inte Thill eller Levi.

Däremot känns Levi som 2.0 av Thill så Levi ryktet är verkligen sjukt.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Falcken

Gissar att det handlar om Kimpiokas fysik och att man hoppas kunna utveckla andra delar. Blir han ”bara” bättre på att komma till lägen och avsluta så blir han ju ett allsvenskt monster. Bojan såg man väl ingen framtid för och han ville också ha speltid. Bojan var väl en duglig luftspelare och target? Tycker ändå att Kimpioka är mer nyttig i spelet/presspelet än vad Bojan var. Åh andra sidan fick väl Bojan inte spela så mycket.


Scholes

Håller helt med angående Kimpioka.


//

Något positivt är i alla fall att vi är i ett play off för första gången sedan 2012. Smaka på den.

Älskar för övrigt den här nya turneringen. Tror den kommer sektionera lag och ligor bättre än när det bara fanns två. Tidigare kunde skitlag från sämre ligor uppnå en rätt bra seedning och därmed spela gruppspel relativt ofta. Med den här turneringen bör vi kunna se 2-3 svenska lag i gruppspel varje år framöver. Det fina är ju att vi själva kan bli ett Bate Borisov eller liknande och vara seedade genom alla omgångar om några år. ECL kan ju potentiellt också öka ligans status och höja transfersummor.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:46:00
 Och ja, Zack är rätt typ av spelare för vårt spelsystem men för dålig. Troligen var han billigare att lösa än nån stjärna från Superettan 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:43:00
 Nej vi hade redan skeppat iväg Bojan när Kimpioka värvades. Bojan släpptes då vi trodde att JG skulle lösas till premiären. Sen fick vi panik i slutet av mars och fyllde på med Kimpioka fem i tolv. Efter nån vecka lyckades vi låna Jordan vilket definitivt inte var planerat och lite tur då fönstret redan var stängt 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:37:00
 triffids,

Vi hade redan Bojan R i laget, vad var poängen med att skeppa honom och ta in en sämre spelare i Kimpioka?

BG måste ha trott att vi skulle få en mycket bättre spelare än vad vi fick med Kimpioka.

Zach tillför åtminstone en dimension vi saknar i kantslickare som kommer till inläggslägen + i teorin omställningsspel. Även där måste det dock ha varit en missbedömning av BG för den nivån av spelare behöver man inte åka till Engelska halvamatör-ligor för att hitta.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:26:00
 Falcken. Jo scoutad och billig eftersom pengar inte fanns till att värva då och inte nu heller för pengarna har lagts på andra spelare 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:23:00
 triffids,

Särskilt Zach hade väl aldrig kommit upp på vår radar om inte BG tyckt att han gjorde ett bra intryck i Sverige-Irland U21 matcherna.

Kan inte sätta Zachs (hittills) misslyckande på något annan än BGs fotbollsöga.

Även Kimpioka beskrevs på liknande sätt när han värvades.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:21:00
 Meja fick visserligen spela mot ett riktigt trött gäng från Makedonien, men tyckte han pressade rätt bra åtminstone och såg inte helt oduglig ut. Märkligt hur få minuter han har fått hittills? 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:17:00
 Tror inte att BG tror stenhårt på Zack och Kimpioka utan naturligtvis skulle han velat ha bättre spelare där, därav att vi gick för Levi. Han spelar Kimpioka för att vi tyvärr inte har något alternativ 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:17:00
 triffids/ kan det verkligen vara så.BG hade väl haft han i U-landslagen. När vår chef sitter o pratar om sin lista. Är den då på riktigt? Någon annan borde väl veta.. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:16:00
 Det som är mest provocerande
med sistaminutenraggen är att de alltid presenteras som oerhört välscoutade och att vi har velat ha dem länge.
När dom sen inte ens är nära så heter det att dom inte är värvade för att prestera nu utan längre fram.

När vi kommer längre fram skeppas dom på utlåning med köpklausuler. När dom lyckas så drar dom, när dom misslyckas så får vi tillbaka skiten.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Just vad gäller Kimpioka och Zac så litade väl Jurelius på Bartozs som såg dom som perfekta tillskott som han kände till väl.

Det faktumet är ju också anledningen till det otroliga förtroendet de fått från Bartozs jämfört med tex Meja.

Bartozs tror ju tydligen stenhårt på båda två.

Samtidigt så tycker jag det är rätt. Jämför tex med Saku och Krpic som Norling inte hade något med att göra och därför fick typ 2 matcher innan de hamnade utanför. Visserligen helt rätt bedömning enligt mig men så uselt samarbete mellan tränare och sportchef.

 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:10:00
 Moromoro. Ja visst skulle vi ha fördelat JG-pengarna på annat.
Kimpioka och Zack var sistaminuten-värvningar då vi behövde bredda truppen. Kimpioka plockades ju in i panik då Jordan försvann och JG-affären inte var klar
Tror inte ens att han var speciellt scoutad utan var tillgänglig fem i tolv
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Edit, hade missat tidigare inlägg.

Krille S
Clecio tänkt för startelvan? Om ni Kimp var tänkt som fjärdeanfallare, varför värvade vi honom öht? Är ju dessutom en av Barres gubbar i ungdomslandslag.

Nico, Bahoui, JG låter bra på pappret. En vet vi håller, en har varit mestadels skadad plus presterat under allas förväntningar 50% av tiden för att sedan i slutet av säsongen knoppa in några bollar. Den tredje vet vi inte var vi har då han inte lirat på två år
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 18:02:00
 Zack och Kimpioka värvades för att vi inte hade råd med något annat. Flopp är ett knepigt ord då ingen av dem har några som helst meriter från seniorfotboll och de håller den nivån som man kunde förvänta av dem
Det tragiska är ju att vi ens tittar efter spelare på den nivån för att vi inte har råd med bättre
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:57:00
 Krille/ varför försvarar du Ackermans floppar. Folk som jobbar med fotboll dagligen i media har officiellt totalsågat Kimpioka och Zack. Dom jämför nog med andra klubbar innan dom har åsikt. Vi måste höja kompetensen. Du o vi har läst att supportrar på detta forum i mängder tipsar om fynd via sina intressen .
Det är deras jobb att lyckas.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:56:00
 Vi har ju lagt alldeles för mycket pengar på spelare där vi hade kunnat hitta billigare alternativ och sen har vi fått hålla i plånboken sedan dess. Vår trupp offensivt består av en superdyr forward som kostar säkert som hela Kalmars trupp och resten är spelare som knappt skulle göra skillnad i Östers IF. Defensivt har vi bara gamla landslagsspelare som inte är bättre än andra lags backar men kostar dubbelt. Truppen styrs informellt av en massa föredettingar som BG inte törs säga emot eller röra.
Vi har inte pengar idag att förstärka på platser där vi skriker efter förstärkningar och istället värvas budgeterade vilda chansningar

Skulle behövas en tränare och sportchef som inte är plockade ur egna leden
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:50:00
 Scholes:

Håller med. Nabbe. Nico och JG är det bästa vi haft på mycket länge. Men Nabbe har missat typ 10 av de senaste 20 tävlingsmatcherna. Och frågan är när han är tillbaka och huruvida han hittar formen igen. 21:a maj spelade han en fotbollsmatch senast(förutom två 15 minuters inhopp där hans ringrost besannats).

Bara hoppas att Nabbe blir hel och i form snabbt, det känns som nyckeln framöver…
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:41:00
 Vi släpper Silva och vi släpper Bojan och vi lyckas med konststycket att inte träffa bättre än så. Det är så bedrövligt att man inte tror det är sant. Att jämföra med Clecio är helt rimligt.

Lag som Varberg och sirius skulle vara körda med den scoutingen.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:41:00
 Krille S:

Var kan jag läsa att Kimpioka och Meja är värvade till AIK som inhoppare?

Det var ny information. Trodde att både Kimpioka, med U-21 landskamper, och Meja med seniora dito var tänkta att utvecklas till startspelare.

Men. En flopp är väl en flopp om den inte håller allsvensk klass, oavsett om den är billig eller inte?

Sen var väl Clecio precis som dessa två en billig chansning i typ samma ålder. Så liknelsen är helt i sin ordning.

Tyck vad du vill, men länka gärna sidan där jag kan läsa om att de inte förväntas starta fotbollsmatcher.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:31:00
 Kan vi värva Tesfaldet Tekie som är kontraktslös? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Björn Kindlund: Varför skulle just dessa två bli ”20-talets Clecio”? Ingen av dem har ju som Clecio gjorde värvats för att ta en startplats i AIK? Jämförelsen är verkligen kass. Man kan såklart tycka att vi borde ha en bättre fjärdeanfallare än Kimpioka i AIK men det är ju nåt helt annat än att floppklassificera en billig chansning?

Det är för mig helt obegripligt hur man öht kan prata om en spelare som knappast var tänkt för mer än inhopp som en 10-årsflopp för att denna spelare är för dålig för att starta i AIK. En flopp måste rimligen ställas mot kostnad och de förväntningar som klubben hade på denna oavsett om skadesituationen senare gör så att spelaren hamnar på för djupt vatten.

Jag skulle snarare vända på det och säga att JG, Nabbe, Stefanelli i sig är en väldigt bra bredd på anfallspositionen jämfört med de flesta allsvenska lag helt oavsett vem som är fjärdeanfallare.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Björn Kindlund

Säkert men de är ju bara att byta ut. Poängen var bara att vinkar inte ha 4-5 likvärdiga anfallare. Så att ha 3 stycken av den kvaliteten vi har är en superbredd.

Nabil har spelat 11 av 17 matcher i AS. Under de flesta av de han missat har vi haft Jordan Larsson och Stefanelli eller Guidetti och Stefanelli.

Missat han resten av säsongen så är det såklart tunnt. Är han tillbaka snart så är det återigen kanon bredd i anfallet.

 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:17:00
 Scholes:

Du har rätt i sak, men jag tror att sannolikheten att vi kommer sammanfatta Kimpioka och Meja som 20-talets Clecio är extremt stor.

Vi har naturligtvis en hög kostnad för 5 anfallare, men vi har bara tre av allsvensk klass. Så i praktiken har vi ingen bredd på dessa positioner. Nu har vi dessutom saknat Nabbe i nästan halva säsongen, så då är vi lövtunna framåt vad gäller allsvensk kvalitet.

Faktum är att Calvin Kabuye inte borde husera i Vasalund. Helt säkert bättre än bröderna Clecio.

Men som sagt, det vore konstigt att värva ytterligare en forward. Det innebär ju att Jurelius dumförklarar sig själv.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 17:05:00
 Svårt att planera för att de två bästa anfallarna saknas varav än i covid sista dagen.

AIK spelar med två centrala anfallare och har Guidetti, Nabil, Stefanelli, Kimpioka och Meja. Dvs 5 st anfallare där vi har tre stycken beprövade anfallare som ändå är under 32 är samt en u21 landslagsanfallare bara för några månader sedan och en chansning som ändå spelat a-landskamp för Kenya.

Vi har ju aldrig haft en bättre eller bredare anfallsuppsättning. Som vi självklart betalar för.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 16:52:00
 Scholes / Håller med dig angående medel för nyförvärv. Ledningen har alltså beslutat att vi ska investera i nyförvärv. Rimligvis då ca 10 miljoner när Levi värderas till 18 milj . Var det bara det ägget i korgen. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 16:36:00
 Patrikvalbo

Det jag menar är att vi är alldeles för lätta att störa i uppdpelsfasen och spelar med väldigt låg risk. Vi har såklart en grundtanke som du beskriver men det räcker ofta för motståndarna att skicka några gubbar så kommer snabbt den långa bollen.

Håller nog med om anfallsspelet då jag menar att det du beskriver var något vi försökte i våras men sedan gick tillbaka för att sedan försöka igen efter uppehållet för att sedan gå tillbaka.

Men det är fortfarande egentligen innan sista tredjedelen. Väl där så tycker jag det helt saknas idéer och ofta slutat med ett inlägg. Det kan såklart vara den strukturen man vill ha så fel att säga att det inte finns struktur i så fall från min sida men jag gillar det inte.

Man måste också ifrågasätta att splittra på höstens starkaste anfallspar för att Jordan kommer in på lån. Jordan har ofta spelar ytteranfallare till höger och centrerat och har en helt annan kvalitet än Stefanelli i det spelet så tycker det var väldigt konstigt att man inte spelade så. Alltså med bibehållet anfallspar med Jordan till höger som kreativ spelare bakom två anfallare med utgångsposition till höger.

Stefanelli saknar kreativitet och ska inte spela i så långt ner i banan enligt mig. Han har under hela sin tid i AIK ändra från 352 tiden producerat mål på mål som central anfallare.

Tycker det fanns något i 3412 där vi får in Ayari så jag tycker vi borde försöka få in. Till skillnad från Stefanelli kan han droppa ner i speluppbyggnad när inte Bilal ovh Larsson klarar det själva vilket är i stort det varje match.

Då får vi en bra konkurrens med spets och bredd i anfallet mellan Nabil, Guidetti och Stefanelli samtidigt som Thill kan backa upp Ayari och Ceesay backa upp Larsson och Bilal.

Känns också mycket tryggare att spela in Collins som en av tre mittbackar än en av två.

Även om det bara är formationer så tycker jag vi behöver bemanna upp central är även i det uppställda försvarsspelet.
 

Namn: Bubka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 16:29:00
 Krille S
Fast vi har ju både Nabbe och Guidetti borta. Kimpioka är ju fjärdeanfallare och det är han väl egentligen en helt ok sådan.
 

Namn: rogde   Visa profil  
Hemort: Hässelby
Sänt: 2022-08-12 16:26:00
 Nån som vet hur det går för Guidetti? Har han covid? 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 16:23:00
 Tycker att Niko har just det problemet att inte släppa bollen vid rätt tillfällen. Älskar Niko för att det är en spelare som verkligen försöker ge allt oavsett resultat. Men det är också en spelare som i fokus måste utveckla sitt spelsinne men framförallt på mer kliniska avslut. Det är för mycket "Blunda och skjut på det bästa" när det gäller Niko i strax avgörande lägen. Jag skulle nog säga att Guidetti är den enda som kanske har något kliniskt tänkande när det gäller avslut framför mål. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:58:00
 Ja Nico blandar och ger när han droppar ner i speluppbyggnad. Emellanåt gör han helt magiska diagonala pass som skär sönder motståndarna för att andra gånger vända upp och springa rätt in i motståndaren.

Nicolas är i mitt tycke som allra bäst när han har en target bredvid sig, likt Guidetti, där hans kombinationsspel är som bäst på mindre ytor med en kollega som är med på noterna.

Sedan är Nico ett monster i presspelet, oerhört rörlig och gör det svårt för motståndarbacken. Det är för jäkla synd att övriga enheter i laget inte synkar som man vill i pressen.

 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Min poäng, Nico och Benji bör aldrig jämföras och som
Jag skriver, Nico borde och ska vara vårt 3 alternativ som forward, han är inte bättre.. men detta är ett underbetyg till vår sportsliga ledning, likt Goitom och Tarik, Nico som inhoppare/avlastare
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:27:00
 Ayari har visst nästa identiska siffror som Billy.
Om man inte räknar passningar i sidled såklart.

Flertalet gånger har det visat sig att vi blir sämre utan Ayari på planen. Han har en viss framåtlutning och känns som att han är på gång.

Ayari Seb/Billy Thill. Kittlar.

Vila gärna någon nu när innermittfältet är i en svacka.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gör inte deras målvakt en jätteräddning på Nicos nick så kommer alla ni kritiker att ge honom 4:a i betyg.

Nico har dessvärre helt fel omgivning just nu och så fort Guidetti, Jordan eller Nabbe är i närheten så levererar han. Han var inte värvad för 20 mill denna runda utan för ca en tjugondel och dessutom halverad lön.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Businesswithmoney: Det är väl inget konstigt med "Han var dålig men billig"-resonemanget. Allt annat lika kan man ju förvänta sig att billiga spelare i snitt är sämre än dyra. Ibland visar sig billiga spelare vara jackpot - men oftast inte. Men hela poängen med att de är billiga är att man har råd med en del chansningar.

Det man däremot verkligen kan kritisera AIK för är att man lyckats sätta sig i en situation där vi i säsongens viktigaste match tvingas spela med två av dessa chansningar som forwards (Kimpioka och Meja). Det ska inte behövas - ens med JG på hotellrummet. I den mån man har lite dylika chansningar i truppen ska man ju ha dem för att testa sista kvarten när man leder med 2-0 (vilket vi aldrig gör...), i träningsmatcher eller kanske mot Hudiksvall i cupen. De får ju aldrig utgöra en bärande spelare från start i en viktig match.

Men att vi har ett "churn" av billiga chansningar där kanske en på fem går hem på riktigt och de övriga lånas ut en tidoch lämnar sedan AIK för bottenlag/Superettan torde vara helt i sin ordning - så länge de är just billiga.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:22:00
 Det är ju för enkelt att vara säga att någon kämpar.

Nicos kämpande resulterar ju i en mängd bollvinster, farliga avslutslägen och poäng. Medans Kimpiokas "kämpande" inte resulterar i någonting.

Även när det inte stämmer för Nico i beslutsfattande så gör han ett viktigt jobb och får ut något av det.
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:21:00
 Nesh delaktig i skolningen av Hien till mittback.


https://twitter.com/Nesh7NeboAIK/status/1558049580532617217?s=20&t=JtEUrAM_r0p1OYr3Wxnkkw
 

Namn: Galbraith   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:07:00
 23an,
Tror inte det är någon som jämför de två. Nico är en överlägset bättre fotbollsspelare.

Men det blir löjligt när vi hyllar Nico match efter match. Som Patrikvalbo skrev nedan, ett av våra problem i uppspelsfas är att Nico tar så många felbeslut.

Och han var verkligen inte bra igår.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:06:00
 Utmedpacket Tror dom flesta är så gott som överens att Benji gör en otroligt svag match igår . Å det är som sagt fortfarande inte vad diskussionen handlade om ?

#23 lär ovan … har aldrig g försökt skyddade Benji eller påstå något annat . Jag e däremot mera orolig över att vad som ska vara våran stjärn fw är så gott som osynlig ännu en match . En att vårat 4/5 val gör en svag insats ..
 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/kronikorer/noa-bachner/bac
Sänt: 2022-08-12 15:04:00
 Noa Bachners krönika är verkligen "spot on". Läs den om ni inte redan gjort det. 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:03:00
 >>Spelarn

När Ring dessutom missade sin straff var det en befrielse att deras sista straff mer liknade en rensning.

Otroligt konstig match, inklusive straffläggningen.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 15:03:00
 solnajojje

Går inte jämföra Nico och Benji, Benji kan knappt ta emot ett boll och ännu mindre skapa lägen.
Nico är långtifrån perfekt och borde vara bort 3 alternativ men han skapar lägen, kan skjuta från distans, kan vara target trots sin längd..
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:56:00
 Det blev lite mycket igår och man har inte varit så aktiv idag men vad gör väl det nu när vi gick vidare. Vågade som sagt inte kolla straffläggningen vilket aldrig hänt tidigare och kollade om den idag. FY FAN. Måste ha varit fruktansvärt att bevittna live. Seb missar första i ribban, deras målvakt tror han är the king of the world och dansar på linjen. Acke skjuter ribba, målinje, ribba in... total ångest som sedan exploderar ut i om inte glädje så åtminstone lättnad.

Nu är vi i Playoff. Inte fan har det sett bra ut men vi har liksom vinglat oss vidare. Är det NÅGOT man kan lyfta fram så är det väl att vi nu faktiskt "lärt oss" att vinna dessa avgörande vinnaellerförsvinna-matcher. Tidigare har vi ju alltid åkt ur, vare sig det är Europa eller cupen.

Barre är en överlevare, får man ju säga. Nu är det bara att fila vidare på vårt spel. Men allt är ju inte nattsvart heller. Kanske kan Ayari bli nyckeln till att vi ska spela bättre för jag tycker han bara blir bättre och bättre. En riktig lirare med en jädra inställning. Len med bollen, stenhård mot motståndarna.

 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:51:00
 Tycker absolut att man får kritisera alla härinne, har absolut inga problem med det. Jag tycker också att Nico har haft det svårare att komma till de senaste matcherna, kunde dock satt två i förra matchen och nicken igår. Såg någon om Benji ens var nära bollen? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:44:00
 striker19 Du missar hela poängen åter igen. Nicco kommer undan med väldigt svaga insatser . För att han minsan kämpar .
Om Benji kämpar så är han usel . Precis som skribenten beskrev i sitt inlägg . Två otroligt Skillda måttstockar för våra två fw.
Det e sen gammalt att man inte får kritisera Nicco här inne. Hur svaga insatser han en gör . För han har varit väldigt svag nu i flera matcher .
 

Namn: D-Mon   Visa profil  
Hemort: Rivieran
Sänt: 2022-08-12 14:44:00
 Tjena,
Fantastiskt att vinna, som Stahre sa: Alltid kul att spela fotboll - men roligare att vinna...

Patrik, vi spelar vertikalt - på långsidan, dvs det är i ytterområdena som majoriteten av våra anfall har skapats, och sen inlägg - typisk klassisk 4-4-2 under tiden Barre varit chefstränare.

Matchen igår - och den senaste tiden har verkligen spelmässigt varit urusla. Att det är så är nog de flesta överens om. Däremot är våra känslor om vad som ska ske, olika - blir lätt en diskussion om "hönan/ägget". Trupp vs spelsätt. Jag gör det lätt, tycker alla från Falck, Manuel till firma Jurre/Barre är juniora. Som Manuels gm sportchef (tillika fd i AIK) sa: värvar man bara från Superettan - då hamnar man där tillslut... Tar vi in en VD från div1 så... Hur som helst, jag är så-där-lite "tålamods & vrak-gnagare" i det här fallet. Låter Manuel få några månader till innan 100% bedömning.

Må väl, njut solen var än den är...
21-17-2
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:39:00
 solnajojje

Han kostade oss mycket första vändan men Norling fuckade upp det. För han levererade direkt när han kom.

Nu ska vi diskutera denna vända och då kostar han inte mer än vad medellönen är i allsvenskan.

 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:37:00
 Solnajojje

Om kimpis insatser är 1 av 10 så är stefanellis kanske 5 av 10.

Går ju inte att jämföra dom två.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
striker19 Nu va kontentan diskussionen att folk öser skit över Benji . Men Nicco kan stå för liknande einsatser. Men han får man inte kritisera .
Blir en extremt skev bedömnings nivå…

Har mycket väl koll på vad Nicco kostar. Han har totalt kostat oss över 20 mille i att köpa loss . Signon samt lön . En sådan spelare ska hålla högsta klass leda laget i sånna här matcher ..
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:34:00
 Om man överhuvudtaget gick för Levi så borde väl ledningen veta ungefär pris. Killen ville verkligen till oss. Att förhandla ner priset från en konkurrent är väl omöjligt när danska o holländska klubbar betalar marknadspris. Är det här från översta listan.
Allt blir bara konstigare.
 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/klubbar/sverige/kontraktslos/
Hemort: Sthlm
Sänt: 2022-08-12 14:34:00
 Ingång-G. Tänkte fel. Och Utmedpacket har rätt. Finns kanske inga superförstärkningar bland de svenska kontraktslösa. (Länk) 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:21:00
 Fas 3, som är väll största sorgebarnet.

Nu jämför jag med våren. Man ville penetrera centralt, i form av väggspel och i andra hand genom att sätta ytter/winge i 1-1-lägen.
Det var en ganska tydligt strategi – dock så var den inte 100% effektiv givet att kvalitén i både avslut och passning inte var tillräckligt bra.
Nu håller man på och börjar om, givet att det är en helt ny offensiv.
Nico, John anfallare, Ring/ Zach dubblar, ibland Amar som vänsterytter.
Zach går ju förbi sin gubbe varje gång.


Återigen, tankarna i våras var goda – dock väl mindre effektivt utförda.
Detta finns självklart kvar – men man har fått in ny personal som beter sig lite annorlunda. Personligen tycker jag att det ser betydligt bättre ut med yasin som centrerande ytter nu än vad det gjort under sommaren.


För mig är det en relativt en enkel ekvation.
Vi har tappat anfallasparet som spelade i våras. Helt nytt par. Vi tappade också (genom att inte spela Yasin som centrerade ytter) De centrala genombrotten/kombinationsförmågorna.


Det största sorgebarnet för mig, just nu, förutom att många spelare tar så oändligt många felbeslut är dock uppspelen.

Uppenbarligen finns det spelare som inte riktigt klarar av tekniska momenten för att göra det 100% i backlinjen.

Mina främsta pet peeves med AIK är:
- Jag tycker att man spelar lite för centralt med ytterkanterna när man väl har ett etablerat anfallsspel. är bollen på högersidan tycker jag vänster ytterback centrerar alldeles för mycket och att man tappar fart när man vänder kant.

- jag fullkomligt blir rosenrasande över OFÖRMÅGAN att inte kunna erbjuda varandra adekvata stöd i de faser när man vinner bollen i backlinjen. Spelarna fullkomligt står stilla och erbjuder inget form av understöd. Det borde sitta i ryggmärgen för att öka spelavstanden och göra det enklare att spela ur press.

vinner mittback boll. Ja då skall den ande falla ner /ta några meter upp och dra iväg i sidled.

Vinner yb boll. ja då droppar närmsta mittback ner.

DETTA Händer aldrig. Och jag blir tokig. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:15:00
 Ingång-G

Sällan det finns något matnyttigt bland de kontraktslösa
som antingen är intresserade av oss eller vi av dem.

Ryska/Ukrainska finns det dock en uppsjö av spelare.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:11:00
 Bollatrolla,

Du missade att fönstret stängde igår?
Nu finns bara möjligheten att plocka kontraktslösa svenskar och spelare från ryska/ukrainska ligan.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:06:00
 Han är skitdålig men det är lugnt för att han var billig-resonemanget är magiskt puckat.

Atola undrar jag vilken nivå han håller, Scoutad extremt noga av våra genier ….
 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 14:02:00
 del 2:

spelet i andra fas. Tycker också det finns en form av struktur, den var tydligare i våras – självklart beror det på att det fanns spelare som faktiskt kunde utföra det.
AIK - vill spela centralt. Man vill skjuta in yttrar och anfallare för att kunna passera motståndarnas centrala mittfält.
Det fungerade i våras – när Jordan var med – ej konstigt (kvalité).
och det fungerade i vintras när man spelade Yasin som ytter.
Tycker att det försvann under tiden när man valde att spela Nico Och Zach som yttrar.
Mest för att Nico, tar många felbeslut och inte är så bra på att scanna sin omgivning.

Men i klartext. AIK vill spela centralt och sen fylla på med ytterbackar.

 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:59:00
 Scholes vi brukar ju inte hålla med varandra till 100%, iof så är väll det få som faktiskt ändrar åsikt över huvudtaget när man "diskuterar" med varandra på detta forum.
Man säger sin sak och går vidre.
Del 1:

However, du nämner struktur och mod.
Jag kommer tolka det som om att du menar det både i uppbyggnad och sista tredje delen.

Istället för att det är mod som saknas i uppbyggnad och att det är struktur som saknas i tredjefas.
Om jag har tolkat fel, så hojta till, det brukar du ju göra iof.


Men, AIK har ju i år använt sig av olika uppspelsfasmetoder.
Cm droppar ner och bildar treback - yttrar/ytter kommer in samtidigt som anfallare droppar ner.
Lustig skjuter in och bildar treback.
yttrar/ytter kommer in samtidigt som anfallare droppar ner.
Lustig/Mendes Centrerar
yttrar/ytter kommer in samtidigt som anfallare droppar ner.

Struktur finns. i mina ögon snarare kvalité som saknas bakifrån.
 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2022-08-12 13:58:00
 Jag tror vi värvar tungt strax. Av samma anledning som vi tokvärvade när Norling fick gå. Att få beslutet av ta in Bartosz att se bra ut. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/kronikorer/noa-bachner/bac
Sänt: 2022-08-12 13:55:00
 Catatonia /

Fanns mycket bra punkter i texten.

Klistrar in krönikan då de brukar bli låsta till premium efter ett tag.
https://www.expressen.se/sport/kronikorer/noa-bachner/bachner-vem-lagger-i-handbromsen-hos-aik-egentligen/

Förbi Shkendija med minsta möjliga marginal.

Allt var som vanligt när AIK hankade sig framåt.

Vems ansvar är det egentligen att handbromsen alltid ligger i?

NOA BACHNER
LÄS FLER: krönikor av
Noa Bachner
Säsongen hade anlänt till en avgörande punkt. Efter 45 minuter i Nordmakedonien stod misstroendet mot laget, tränaren, ledningen och hela poängen med att ägna tid åt den här sporten redo att sammanstråla till det fruktade oväder som drar in i sekunden som AIK:s säsong glider över i ett misslyckande.

Guidetti var snuvig. Det andra laget ledde. Fotbollen gick i slow-motion.

Det blev inget med missnöjesexplosionen. Åtminstone inte den här torsdagen. Efter en iögonfallande uppryckning avancerade Bartosz Grzelaks skadeskjutna, ålderstigna, unga lag vidare till play-off i Europa Conference League.

Skälet till att det närmar sig kokpunkt är ingen hemlighet. Det bufflas runt i AIK. Problemsöks. Spelas ganska dålig fotboll ganska ofta. Vinns inte så mycket som det ska. Går åt fel håll.

I min värld avslöjade reaktionen efter halvtid i Skopje mycket. Punkten som borde toppa dagordningen i AIK är inte Bartosz Grzelak som lösning eller problem. AIK uppträdde verkligen inte som ett lag som inte vill spela för sin tränare. Det tvååriga underlaget som finns att tillgå i fallet Grzelak bygger också ett starkt argument för att det här är en tränare som förstår vad som händer på en fotbollsplan.

Det finns däremot skäl att fråga sig hur högt ställda förväntningar som är rimliga att ha på den här upplagan, och varför svaret är: Inte superhöga.

Resultaten närmast hjärtat
Det nordmakedonska motståndet var nämligen inget vidare, trots hjälpen de fick från en åker till gräsmatta. Avancemanget såg ut som AIK:s att skänka bort under stora delar av matchen, ändå var det nära att hända.

Spelare saknades. För all del. Det är inget konstigt med att John Guidetti, Alexander Milosevic och Nabil Bahouis frånvaro märks. Motsvarande bortfall hade drabbat vilket allsvenskt lag som helst. Men även med sina tre förgrundsfigurer på planen har Bartosz Grzelak tilldelats en lite underlig uppgift.

AIK spelar för försiktig fotboll. Igen. När den inte hämtar hem resultat ifrågasätts den. Det är ett vanligt klagomål, eller snarare önskan, från supporterhåll att laget ska ”släppa handbromsen”. Alla förstår vad som menas med det, alla kan se den långvariga tendensen. Det var längesedan AIK gick att kategorisera som ett av allsvenskans mer fartfyllda fotbollslag, det är snarare fascinerande hur den bevakande ådran lyckas överleva olika tränare, spelare och säsonger. En mekanisk vinnarmaskin med sina resultat närmast hjärtat.

Och varje gång resultaten inte kommer, en önskan om något annat.

Marknaden gapar inte tom
Är det Grzelak som är anledningen till att handbromsen ligger i när AIK kör 2022?

Han kanske inte är oskyldig. Samtidigt går det inte att se förbi konstruktionen av truppen han har att tillgå, och hur den inte direkt öppnar dörrar till vilket spelsätt som helst.

Jag har länge tyckt att Grzelak förtjänar mer beröm än han fått för sitt 2021. Fjolårets envisa ansats gjorde att Malmö FF tog SM-guldet från hans lag på målskillnad. Det fanns klart bättre, mer dynamiska, noggrant sammansatta trupper i allsvenskan än den AIK förfogade över. Detsamma gäller i år.

Skillnaden är resultaten. I veckan pratade klubbens vd Manuel Lindberg med AIK:s egen mediekanal med anledning av alla frågor som ställs högt.

– Bedömningen vi gör är att vi har otroligt duktiga spelare. Ser man till startelvan är det väldigt få som vi vill byta ut. Så vad ska vi egentligen ta in?, sade han.

Jag är beredd att hålla med om första delen. Men nog är det inte så att marknaden gapar tom på spelare som kan förändra eller förbättra AIK, och nog är det inte så att elva bra spelare automatiskt innebär att man har gått i mål med ett truppbygge.

Anländer till ett moment 22
Lindberg avhandlade även Guidetti och det faktum att han var dyr.

Ingen kan ha missat det, även om AIK:s vd uttryckte sin oro för att många verkar ha glömt det. Problemet var aldrig att AIK inte behövde John Guidetti, utan att truppen behövde både Guidetti, spelare på andra positioner och en annan sammansättning, men att pengarna inte räckte till.

Vid sidan av Europaspel är nyckeln till att AIK:s pengar ska räcka till framöver att man börjar sälja spelare igen.

De senaste årens allsvenska utveckling har med emfas visat att spelare som fostras i initiativrik, snabb fotboll säljs utomlands för mer pengar än de som ingår i mer stillastående, försvarsinriktade lag. AIK behöver röra sig mot det förstnämnda, och där anländer man till ett sorts moment 22. Truppen behöver pengar för att förändras. För att få tag på pengar behöver truppen förändras.

Saknas spelare
Åldersstrukturen är en aspekt.

Spelarna som spelar för AIK är i genomsnitt tredje äldst i allsvenskan (28,3 år). Motargumentet som lastas fram är att truppen innehåller gott om lovande spelare, och det stämmer så klart. Abdirahman, Yasin Ayari, Josafat Mendes, Collins Sichenje. Lista dem själv. Men åldersglappet är anmärkningsvärt. Bara Erick Otieno (25), Axel Björnström (26), Nicolas Stefanelli (27) och Zac Elbouzeidi (24) befinner sig mellan 22 och 30. Av dessa kan bara Otieno betecknas som bärande.

Nio spelare är däremot över 30. Sju av dessa kan kategoriseras som ordinarie, och det har skapat en ganska tydlig ram för vilken fotboll som kan spelas och inte. Tolv spelare är förvisso mellan 17 och 22, men endast två av dessa, Benjamin Mbunga Kimpioka och Bilal Hussein, är över 20, och således tilltänkta som ordinarie byggstenar.

Utifrån betraktat ser det ut som att AIK har en idé om att dyr erfarenhet och tonårig försäljningspotential kan bindas ihop – men på planen ser det påfallande ut som om det saknas spelare som inte är på väg att avsluta eller påbörja sina karriärer.

Det ska sägas att de senaste månaderna inte varit Grzelaks bästa, men de har också blottat problem med AIK:s truppsammansättning som han själv ska ha en eloge för att ha slätat över under ganska lång tid.

På kort sikt behöver han återfinna den förmågan. På lång sikt behöver både han och hans chefer fundera på vem som egentligen lägger i handbromsen, och vem som kan se till att den inte återkommer som ämne framöver.
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Har svårt att känna några positiva känslor kring försvarsspelet 2022.

Den höga pressen lyckas vi allt för sällan med och blir då nästan alltid överspelade på mittfältet.

Ytan framför våran backlinjen finner vi alltid helt fria motståndare vare sig vi lirar mott MFF, Varberg eller Makedonier.

Försvarsspelet på fasta har varit bedrövligt.

Kommunikation har många gånger brustit har har då nynnat ut i en hel drös med tabbar.

Vi hamnar ofta helt fel kring och i eget straffområdet där vi har dragit på oss en drös straffar och frisparkar i farliga lägen.

Vi gick från att vara ett lag som kunde bryta bollen till att snabbt spela oss ur moståndarspress till att bli ett jäkla tjongarlag.

Nä.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:50:00
 Nico har halverad lön från första rundan ( han ville verkligen tillbaka till oss). 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje

Jag ställer exakt samma krav på varje spelare i a laget oavsett vad dom kostar.

Kimpioka har man tagit in som tredjeval och inte 4-5 val.

Håller man inte klassen för att spela i AIK så ska man inte göra det även om du är billig.

Två stycken skitspelare som kostar 120.000 i månaden ihop tar ju plats för en som är bra och skulle kosta den summan.

Dessutom så kostar stefanelli hälften nu mot vad han gjorde första vändan .

Han har allsvensk medellön
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:44:00
 Kenny Karate

Jag håller inte med om att det ser giftigt ut. Jag tycker det ser bedrövligt ut både vad gäller uppspelsfasen där vi saknar mod och sista tredjedelen där vi saknar struktur och idéer. Vet inte hur många gånger jag ser både etablerade anfall och omställningar bara avslutas med ett lycka till inlägg in i boxen. Ändå är känslan att det minskar och att vi jobbar på att sluta med det men det har tagit alldeles för lång tid för det uppvaknandet.

Försvarsspelet tycker jag ändå är det positiva under Bartozs. Jag tycker det ändå här finns en ambition att vinna bollen högt och även ha en intensiv återerövringspress. Problemet jag ser här är att vi inte orkar genomföra det och hamnar då ofrivilligt i 442 shape istället för att vila med bollen under kontroll. Med det menar jag inte att fysiken är dålig utan bara att det inte går i längden med det dåliga anfallsspelet vi har.

Positivt också att så många unga spelare får chansen men negativt att de inte utvecklas.


 

Namn: Garvis 2.0   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:42:00
 Att vara med i kvalet till Conference League känns som att vara med i gamla Tipscupen; Ujpest Doscza, Legia Bukarest och Lokomotiv Traktor etc. Fint att det inbringar kulor iaf. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:38:00
 Nicos lön är klart lägre än första rundan, kom även med en minimal signon, första rundan hade vi en tränare som inte kunde ta att Nico var hungrig och ville in och spela en match så han blev halvbänkad efter incidenten och skeppad därefter.

Han var absolut inte utkonkurrerad på det sätt som GF gjort gällande.

Han har under lång tid nu varit en av våra viktigaste spelare och levererat bra över tid, visst hade även jag gärna sett att han satte dit några baljor till men 12 mål förra säsongen med några derbymål är klart godkänt.

Denna säsong har han spelat allt för mycket på fel position, men levererar oftast när han har Nabbe, Guidetti eller Jordan bredvid sig.

Är väl inte den som ska vara bärande i anfallet utan ett grymt komplement till första anfallaren.
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:32:00
 AIK18911991 - du blir inte klar med köpet hur mycket du än vill om säljaren inte accepterar budet. Vad menar du att man ska göra - bara höja som en dåre för att få affären klar första veckan i fönstret? 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:31:00
 striker19
Så vi ska börja villkora vårt stöd nu? Kanske läge att googla ordet "supporter".

"Problemet med unga idag är att de blandar ihop privilegier med rättigheter, de tror att de kan ställa krav på sådant som de i sin privilegierade vardag har förmånen att få uppleva" - Charlie S.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:30:00
 Det konstigaste med Levi ryktet är ju att han är samma spelartyp som Thill och ingen av dom passar i Bartozs 442. 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Som sista ryck i transferfönstret försöker vi alltså med en av allsvenskans bästa spelare som sitter på kontrakt?

Antingen stämmer inte uppgifterna, eller så hade vi mycket mer pengar att spendera än vad som uppgavs. I så fall borde det funnits många fler alternativ än Levi att hugga på. Vad har vi ens en chefsscout till?

Det börjar ju bli parodiskt. Levi borde vi i så fall värvat för tre år sen när han var yngre, billigare och låg i perfekt tajming att ersätta Koffe Olsson. Men då hade ju inte även alla på GF fattat att det vore en bra värvning än så då var det så klart för mycket begärt.
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/kronikorer/noa-bachner/bac
Sänt: 2022-08-12 13:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En begrundande krönika från Noa Bachner om vår trupp samt ledare, supportrar på länken
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:18:00
 striker19 Så du menar alltså att det är ok att våran nästa dyraste värvning genom alla tider . Tar felbeslut på planen. Schabblar bort målchanser .
Men en ung spelare som kostade en bråkdel . Som e inplockad för att vara vårat 4/5 alltenativt han ska sågas för samma aktioner på planen ?
Borde du inte ha betydligt högre krav på killen som plockades in för att vara en allsvensk stjärna ? En han som plockades in för att vara ett komplement ?
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:12:00
 Motståndare: FC Slovácko 1927
Värderat: £7.99 m (AIK: £ 13.68 m)
Ort: Uherské Hradiště (UH) (betyder ”bosättning med fortifikation nära Ungern”)
Arena: Městský fotbalový stadion
Kapacitet: 8121
Publiksnitt (2022): ?

Avstånd
Brno – UH 77 km
Bratislava – UH 158 km
Wien – UH 171 km
Prag – UH 280 km
Budapest – UH 288 km
Stockholm – UH 1705 km

Tågalternativ: google maps, välj kollektivtrafik: https://goo.gl/maps/sjBdBod7eQB6oMuA6

Senaste & kommande

30/7: BRNO - FCS 1–1
4/8: Fenerbache – FCS 3-0
7/8: FCS – Hradec Kralove 1–0
11/8: FCS – Fenerbache 1-1 [4-1]
14/8: České Budějovice – FCS X-X (Bortamatch (t/r) 60 mil västerut. Inga avstånd som direkt påverkar negativt)
---- 4 dagar ----
18/8 FCS - AIK
21/8: Olomouc – FCS X-X (Bortamatch (t/r) 20 mil norrut. Inga avstånd att nämna)
--- 4 dagar ---
25/8: AIK – FCS
27/8: FCS – Liberec

Placeringar

2021/22: 4
2020/21: 4
19/20: 9
18/12: 12


Lyckades ta sig till UL-kval då de vann tjeckiska kuppen mot Sparta Prag (3-1) hemma på Mestsky stadion. I klass med hammarby 1899/1897/1915 är denna cupvinst det enda mästerskapet klubben vunnit.

Tjeckiska ligan har 16 lag med tre dominanter: Slava prag, Sparta prag och Viktora Plzen.
Ligan är rankad: 17 (Allsvenskan 23)

Verkar ha ett par hundra sångfåglar som gillar att hoppa som hjonen.

Det här blir 1-0 till AIK.
 

Namn: Drago   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:08:00
 Striker 19

Vadå det räcker nu? Menar du som i att sluta stötta laget?

Alla ser att vi spelar dåligt och givetvis ska man ha högre krav än det spel som presteras. Men att inte stötta laget nu när vi är vidare i ECL och 4 poäng från toppen i Allsvenskan med 13 omgångar kvar att spela låter helt befängt. Om vi riskerade att ramla ner i Superettan så visst, då vore det på sin plats med en snabb förändring. Men nu…knappast!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:04:00
 striker19: Det har han väl verkligen inte gjort. Lägg därtill en betydligt högre lön. 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 13:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Svårt att klaga på spelare som spelar varje match både i AS och Europa, och dels klaga på att vi inte orkar. Motsåndarna har inte samma matchning som vi och har därmed mer energi vilket är logiskt.

Sen sätter vi in yngre förmågor utan Euopaerfarenheten när vi går på knäna vilket gör det helt ok

 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:57:00
 solnajojje

Nicho har redan levererat målen för det värdet.

Och ni som sitter o försöka bedömma offensiva spelare kan väl ha i åtanke att det inte finns spelare på offensiv planhalva.

Finns inga att passa tyvärr . Taktiken är slå bollenpå Guidetti eller stefanelli sen ska dom lösa det själva
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:47:00
 striker19 Han kostade heller inte 12 miljoner att köpa loss likt Nicco …. 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:46:00
 Galbraith

Skillnaden är väl att kimpioka aldrig lyckas ha bollen längre än en halv sekund
 

Namn: Galbraith   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:43:00
 Läste på detta forum att man inte får klaga på Stefanelli eftersom han kämpar som fan. Men man får klaga på Kimpioka (fast han kämpar som fan).

Nicos förmåga att vända åt fel håll, springa in i närmsta motståndare och tappa bollen, eller bara passa fel, har präglat hans senaste matcher. Tänk om Kimpioka hade sumpat det läget som Nico trasslade bort sedan Otieno frispelat honom i andra? Huvva!

Jag gillar Nico, men det blir löjligt att han alltid är bäst, t.o.m. när han är kass.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi kanske borde spela som Vorskla i första matchen och använda Thill som de gjorde? Nico Ayari och Thill bakom anfallare och två sittande?
Få det där numerära offensiva överläget Rikard beskrev?
 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:37:00
 Hoppas också på Thill - Bilal/SEB - Ayari framåt, tror på bäst utfall och inte SEB och Bilal samtidigt på plan. Sett till prestation borde Bilal bänkas, sett till möjlig vidareförsäljning så borde SEB bänkas.

Tyckte även Zack var riktigt bra igår vilket var kul, hoppas han får lite självförtroende och bra om Thill har han eller Mendes utanför sig.
 

Namn: Uppsala_Gnagarn   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:22:00
 Nordfeldt 4
Lustig 2
(66' Mendes) 2
Papagiannopoulos 2
Sichenje 2
Elbouzedi 2,5
(106' Meja)
Hussein 3
Ayari 3,5
(91' Ring) 2,5
S. Larsson 2
Otieno 3
(90' Björnström) 1,5
Stefanelli 2,5
Kimpioka 1,5
(79' Ahmed) 2

Grzelak 2
Supportrarna 5

Mina tankar
Enligt mig så är vår stora utmaning vad vi gör med bollen i första fasen när fått/tagit bollen på egen planhalva. När vi väl har ett bollinnehav på sista 1/3 så skapar vi chanser samt är bra på att återerövra bollen.

Igår försökte vi ta oss upp på 3 sätt, där två sätt gjorde att vi tappade bollen i uppspelsfasen 9 av 10 ggr och ett sätt att vi kom fram med bollen till sista 1/3 9 av 10 ggr.

A
Om/när backlinjen används så blir det en långboll med dålig kvalitet där vi oftast förlorar 1:a duellen (utan JG). Backlinjen är sedan för seg/rädd att att flytta och vi blir långa. Mf har sedan två val antingen chansa för att vinna 2:a bollen utan understöd av backlinjen, då blir vi oftast förbispelade med omställning som följd eller strunta i 2:a bollen och ligga lågt och skydda backlinjen.

B
Om/när våra yttrar eller Stefanelli får bollen på egen planhalva, så försöker man göra sin gubbe (hög risk) och tappar bollen i de flesta fall med omställning som följd alternativt så passar man tillbaka till backlinjen med ovan resultat.

C
Bilal är helt vital för vårt spel. Han har en förmåga att med små medel ge sina medspelare tid och utrymme. Han och endast han kan se till att vi tar oss upp i från def 1/3 till off 1/3 stukturerat med hög %.
Många stör sig på att bollen inte alltid går frammåt, men det innebär att backlinjen kan maka sig fram vilket gör att mf ligger närmre motståndarna och vi vinner då fler dueller än vi förlorar och skapar tryck.
Problemet verkar vara att hans självförtroende inte på topp vilket medför att han inte söker upp bollen i den utsträckning man önskar.
Under våren kunde man se hur han i princip tvingade våra backar att passa honom även när det var trångt vilket gjorde att vi kunde spela oss förbi motståndarna.

Lösning?
Tvinga bollen till Bilal oftare och se till att våra yttrar och Stefanelli oftare spelar med mindre risk och tar ett inkast/frispark, så vår backlinje är tvingade att ta sig upp i plan.

Inför nästa säsong vore önskar jag att vi får in en mb med fin uppspelsfot samt snabbhet som inte är livrädda för ytan bakom (som Sotte, Milo) vilket gör att vi vågar ligga högre med backlinjen.

På söndag får vår backlinje order att passa Bilal och så tar vi 3p.

Vi är fortfarande kvar i Europa samt i en Allsvensk toppstrid!!

Kom igen Gnaget!!
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:22:00
 Svårt att inte gnälla då spelet varit under all kritik i säkert över 15 matcher i rad typ. Förutom en match.

Hade det varit tvärt om så ska man inte gnälla. Men det är för många onödiga fel som görs och det ligger på tränaren att lösa dessa problem, men han har inte kompetens nog.

Vi har problem med vilket lag som helst och för inte matcher. Vi tappar boll då vi försöker anfalla och åker på kontring på kontring. Vi får ett långt lag och hinner inte få upp laget och har få spelare i boxen.

Vi räddas i defensiven av en otrolig Otieno och Kristoffer. Laget sitter inte ihop och Scholes inlägg tidigare idag förklarar Bartosz tillkortakommanden väldigt bra.

Mot ett sämre lag så passar hög press väldugt bra då man vinner boll högt i banan och får många anfall. Vi har liksom ingenting av det.
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:22:00
 Fint att se Richard Gynge i AIK-shop, handlade förmodligen inför besöket på söndag.
Gör som Gynge - kom till Friends på söndag!
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Almshfot

Vi har gjort det sedan uppehållet .
Det räcker nu

Ska dom stöttas så ska dom bevisa att dom förtjänar det
 

Namn: Almshfot   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 12:07:00
 Vet att det inte ser bra ut spelmässigt, men nu fan är det dags att sluta leden, inget jävla mer gnäll, nu är det full stöttning som gäller. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:59:00
 Pelle
No shit sherlock! Jag vet att 3 parter ska vara överens. Har inte skrivit annat? Men man har fortfarande en hel månad att spetsa truppen. Borde finnas mer alternativ än Levi som man kunnat värva tidigare i fönstret!!
 

Namn: Putte Kocks cigarr   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:51:00
 Nordfeldt 4
Lustig 3
(66' Mendes) 1
Papagiannopoulos 2
Sichenje 2
Elbouzedi 3
(106' Meja) 1
Hussein 1
Ayari 1,5
(91' Ring) 1
S. Larsson 3
Otieno 3
(90' Björnström) 1
Stefanelli 3
Kimpioka 0,5
(79' Ahmed) 1
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:51:00
 AIK18911991 - det är två (alt tre) parter inblandade i transfers, och det är inte förrän alla är överens som det blir affär. Som säljande kan det vara så att man vill vänta till sista sekunden för att krama ur maximalt.

Det är inte som att gå och handla i affären med fasta priser.
 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:38:00
 Väldigt skönt att Nordfeldt har hittat rätt i år. Nu är han den målvakt jag trodde vi värvade förra året. Han kom väl relativt matchotränad om jag inte minns fel, så att det var några skakiga insatser förra året kanske inte var så konstigt. Tycker han är hetare i luftrummet nu och har ju räddat oss många gånger. 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:30:00
 Moas båge.

Bra skrivet!

Vi stödjer och tror på laget tills matchen är klar, ECL är klar och säsongen är klar och varje viktig vinst måste tas som den är, en viktig vinst.

Jag säger inte att vi spelar bra, självklart gör vi det inte och vi kan diskutera o SKA diskutera varför och hur framtiden kan se ut.

Men ibland längtar jag till de åren utan sociala medier när man diskuterade med typ farsan och släkten och ett par kompisar hur matchen blir o slutade.
Det blir så vridet tänkt nu, inte bara i GF, läs kommentarer i vilken artikel ni vill. För att inte tala om konspirationsteorier, totalt rotlösa rykten.

Folk här t ex jämförde Shkendija med en SE klubb, hur, varför? Bara för att ingen här har nån aning om klubben. Skulle t ex J-Södra kvala sig till EL (inte ECL) några ggr även om de skulle få chanserna.

Och vad är meningen att åka på matcher, betala dyrt o se på tv om man inte tror att det kommer gå bra. Slöseri med tid, pengar o annat som jag ser det.

Vinna snyggt ? Självklart vill alla det men kommer nån komma ihåg alla Real cl titlar hur de gick till. De slog lag med nog bättre trupp som Liverpool, City, Chelsea.
Ibland med mycket tur.

ECL är mer en cup trots att det heter liga och i cup sammanhang händer skrällar oftare.

Uttagningar o startelvan - alla spelare har sina plus o minus, vissa är självklara men en del mindre. Collins t ex, spelar eftersom Milo är skadad, Mendes kanske skulle gå förre. Men vem vet, Barre ville kanske ha Collins längd o fysik med tanke på motståndarna.
Det finns inte ett större diskussionsämne i fotboll än startelvan. I alla åldrar. Det var jämnt huvudvärk när jag var aktiv vid sidlinjen på ungdoms nivå. Och när det går dåligt för man höra alla tiotals varianter man kunde spela med. Som om man inte kan dem. Men tillslut måste du välja en, och byten kan också ha många olika varianter. Inte så lätt och helt briljant om det går bra.
Ofta gick det bra inte alls för vår förtjänst vid sidlinjen. Det kunde bero på att anfallaren gjorde hattrick eller mittbacken hade stenkoll i straffområdet.

Vi blir nog många mot Värnamo.
Vi ses där eller var som helst. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:28:00
 AIK måste spela som i andra halvek i en hel match!!! Blir tokig att man ser ut som ett korpengäng i långa stunder.. Sedan om man försökte med Levi så borde det finnas fler alternativ? Varför vänta till sista dagen för att värva? Spänningen eller? Förstår ej varför många klubbar väntar till sista dygnet för att värva när man har ett helt fönster!!!! Ne i år blir det varken europa gruppspel eller topp 5 i allsvenskan! Bänken är alldeles för svag! Den som säger annat har blindlappar över ögonen. 

Namn: Nadus   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:24:00
 Märkligt motstånd. Filmar och överdriver situationer konstant. Målvaktens beteende var under all kritik under straffläggningen. Och en av deras spelare tåfisar en straff i mål.

Ayari går från klarhet till klarhet. Hoppas på uppryckning av Billy.
 

Namn: jimper   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:23:00
 Förutsätter att AIK vilar några spelare mot Värnamo alt mindre speltid. Playoff-matchen är så mkt viktigare än Värnamo om man måste välja. 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2022-08-12 11:22:00
 Biljetterna till avgörande returmötet på Friends mot tjeckiska FC Slovácko (torsdagen den 25 augusti) släpps till försäljning via AIKbiljett.se enligt följande:

Måndag 15 augusti kl 10:00 – förtur för årskortsinnehavare

Tisdag 16 augusti kl 10:00 – allmänt biljettsläpp

Köp biljetter när dom släpps
 

Namn: Kenny Karate   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:18:00
 Scholes

Jag håller med dig om att varken anfallet eller försvaret lever upp till våra förhoppningar i år – särskilt inte nu under sommaren – men jag är lite tveksam till ditt sätt att bryta ner det på. Visst är kolumnerna gjorda och insläppta mål det som i slutändan är avgörande för resultat, men de fångar inte det som händer och inte händer på vägen dit.

Inte minst eftersom försvars- och anfallsspelet faktiskt hänger ihop med varandra över hela banan. Det är många som säger att vårt anfallsspel är dåligt eller att vi är uddlösa framåt, men tittar man isolerat på anfallsspelet ser det ofta ganska giftigt ut. Vi är bra på att såra motståndarna i sista tredjedelen, och har spelare som kan kombinera och förvalta lägen på egen hand.

Jag är ju verkligen inte fotbollstränare, men jag upplever att problemet snarare är att vi i varje match får ägna oss alldeles för lite åt just anfallsspel. Vi har svårt att spela oss upp till sista tredjedelen, och varje bolltapp vi får straffas med så oerhört många löpmeter medan motståndarna rullar boll. I många matcher är det som om vi får ägna all vår energi åt att pressa men ändå bara trampar vatten, eftersom vi inte riktigt är på rätt plats.

Samma sak skulle kunna sägas om försvaret så länge vi har en någorlunda ordinarie backlinje – vi är ofta duktiga på att freda vårt straffområde när motståndaren etablerar spelet där, men vi sätter oss i på tok för många situationer där vi faktiskt är sårbara under varje match.

Hade jag varit fotbollstränare hade jag förhoppningsvis fattat vad det berodde på och vad man skulle göra åt det. Men det är jag inte, och så länge är jag nöjd med att vi har gått vidare i alla fall. Nu är allt som hände mot Shkëndija tack och lov glömt. Och med tanke på skadorna, sjukdomarna, den bänk vi hade, formen, planen, och hettan får vi lov att vara glada över det.

Detta var sannerligen inte bragdens mamma, det var inte ens bragdens omyndiga och menlösa syssling. Men nu är vi faktiskt bara två matcher från ett europeiskt gruppspel igen.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:18:00
 Banguras danslärare

Jag får annan info. UEFA (10 års period)

Vorskla 173
Shkendija 234
Slovácko 223
AIK 251

Länk: https://www.uefa.com/nationalassociations/uefarankings/club/#/yr/2022
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/joakimhall/
Sänt: 2022-08-12 11:13:00
 Foton från i går på länken. Sjuuuk kväll i Skopje. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:10:00
 //Krille S
Förvisso men det tycks ju haft inverkan på nuvarande transferfönster, dvs ingen ut ingen in förutom en budgetlösning. JG måste rimligtvis ses som en vintervärving, i alla fall budgetmässigt.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:06:00
 Solan +1 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Länktips: http://fieldinsider.com/4-3-1-2-formation/
Sänt: 2022-08-12 11:04:00
 Såhär skulle jag vilja se laget ställa upp, då det passar nuvarnde trupp och vår identitet.

Nordfeldt
Mendes-Milo*-Sotte-Otieno
Seb-Bilal-Ring
Thill
Stefanelli-Guidetti**

*Collins ersätter Milo om Milo inte kan spela
**Nabbe ersätter

Istället för att jag ska beskriva taktiken, kan man läsa mer här för den som är intresserad av taktiker.
https://fieldinsider.com/4-3-1-2-formation/

Summering:
I defensiven trycker vi ut offensiven mot kanterna, där Milo och Nabbe nickar bort inlägg.
Vi skulle få ordning på våra problem när motståndare kör med tre innermittfältare.

Svagheterna med taktiken är att Mendes och Otieno skulle få jobba extremt mycket upp och ner, Otieno skulle klara det, Mendes är jag osäker på men troligen, Lustig skulle garanterat inte klara det.


 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:02:00
 Scholes(10.26): Exakt! 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:01:00
 Kollar man startelvan på Slovácko så verkar dom
Som oss ha flera äldre rutinerade spelare . Bla mittbacken
Michal Kadlec 37 år gammal . Fw Milan Petržela 39 år.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 11:00:00
 Rotborsten, bra analys. 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:59:00
 Krille S, det är svårt att sälja spelare då man spelar en defensiv fotboll och gör få mål. Är säker på att till och med Zack skulle se bra ut om vi ägde bollinnehavet och skapade chans mot chans mot storlag som Mjällby, Degerfors, Helsingborg och Sirius. 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2022-08-12 10:56:00
 Bedrövligt spel igen men de stod pall i straffläggningen.
Nordfeldt 3,5 avdrag för utsparkarna, BGs dumma idé?
Lustig 2 gjorde så gott han kunde efter bortavaro.
(66' Mendes) 1,5 Blandar verkligen, mycket slarv.
Sotte 2 Gjorde väl inte bort sig.
Collins Blandar från 1-4 i matcherna, för het ännu.
Zach 1 Bra en stund, sen hände inget.
(106' Meja) 1 Såg knappt till honom.
Hussein 1,5 Vad har hänt med honom?
Ayari 3 Bra match. Han, Nordfeldt och Otieno bäst.
(91' Ring) 1 Bättre mot dåligt motstånd, men inte igår.
S. Larsson 2 Med Nabbe, Rogic, Milo blir hörnorna effektivare, nu finns det ingen som kan nicka.
Otieno 3,5 Otroligt nyttig.
(90' Björnström) 0,5 Har gjort en godkänd match.
Stefanelli 2,5 Sliter iallafall. Måste bli flera mål bara.
Kimpioka 0,5 En gåta, varför platsar han?
(79' Ahmed) 1 Behöver muskler.

Grzelak 0 Utan idéer.
Supportrarna 6 Vilka kämpar, bäst på plan igen. Tur att vi har dem i medgång och är jätteviktiga i motgång.
 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vårt nästa möte i UCL-playoff. UEFA-ranking och truppvärde enligt transfermarkt.

220. Slovácko (€8.88m) vs 259. AIK (€15.20m)

För referens:
137. Shkëndija (€6.75m)
196. Vorskla Poltava (€11.03m)

Slutsats: Bollen är rund. Vi behöver steppa upp vårt spel ordentligt. Deras bästa spelare verkar vara Michal Travnik, central mittfältare, på lån från Sparta Prag.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:43:00
 Skolan: bra text! 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:39:00
 PAL: Å andra sidan har vi inte sålt för några riktiga pengar vilket vi gissningsvis hade räknat med?

Billy är kall som en isbit och Otieno röner uppenbart inget reellt intresse. Även AAK är ju knappast i nåt superslag.
 

Namn: Solan   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2022-08-12 10:39:00
 Någon skrev att scoutingen är ett stort problem och att Ackerman borde skeppas.

Vi har värvat hemvändare och dessa kan väl knappast räknas som "scoutade" spelare. (Ärligt talat vet jag inte exakt hur det fungerar så det blir lite spekulation.)

Sen har vi värvat spelare som har en karriär men som är yngre. Måste vara chefscoutens huvuduppgift.

Dessutom har vi plockat in från vår egen akademi enligt U- till A-konceptet. Till akademin plockas också spelare (i nedre-/mellersta tonåren). Här pratar man om att "värvningar" inte ska ske så mycket men alla som varit på insidan i ungdomsfotbollen vet att det finns några apex-klubbar i Stockholm som ständigt är på jakt. Rimligen är en chefsscout på något sätt inblandad, antingen aktivt eller genom direktiv till andra medarbetare.

Så vad har utfallet varit?

Hemvändarna måste ändå ges godkänt under Ackermans år i seniorverksamheten (när han kom från BP anställdes han i ungdomsfotbollen).

Bland de som haft en karriär och som värvats i yngre år har jag svårt att hitta några riktiga fullträffar förutom Koffe. Men han var (som några skrivit) inte så svårscoutad. Mer en agent- och övertalningsgrej kan jag tänka. Tveksamt om det låg på Ackermans bord men han var säkert iblandad på något sätt. Möjligen kan vi räkna Robin Jansson till lyckträffarna. Men honom hittade vi väl i en träningsmatch? Vi har också haft spelare som tagits till Gnaget som floppat hos oss men som sedan vuxit i andra klubbar. Felscoutat eller otur? Fan vet, men inte ett kanonjobb. Här måste det bli max "1 plus" som Niva skulle sagt.

Bland de yngsta som kommer från akademin är det svårt att ha en åsikt kring Ackermans prestation. Men sett till helheten är vi nog ändå "4 plus" även om de som hamnat i A-laget i många fall sedan fastnat och inte flugit vidare.

Totalt sett känns bidraget från scoutingavdelningen/personen ganska slätstruket sett till resultaten. Det har ändå gått ganska många år nu. Den berömda "listan" (omnämnd i en intervju med Tobias Ackerman för några år sedan) har inte haft någon vidare "verkningsgrad" (sorry, kunde inte låta bli...) och det är inte svårt att tycka att vi borde prova något nytt.

Kanske har ansvar för seniorscouting i en svensk storklubb med internationella ambitioner inneburit att Tobias Ackerman till slut dukat under för "Peters princip"? Han har befordrats till sin inkompetensnivå och därmed är vår scouting också tämligen inkompetent. I så fall måste man göra något från ledningshåll.

Om Peters princip besannats borde det intelligenta från Ackerman att backa ett steg, fokusera på ungdomsfotbollen igen. Men karriärklättrare tar sällan sådana beslut och därför vore det inte osannolikt att vi skulle vara en bättre fotbollsklubb utan Tobias Ackerman. Det har trots allt gått snart 9 år sedan han tillträdde i nuvarande roll...

 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:33:00
 Apropå AIK-stilen så var det ju väldigt snyggt när Nordfeldt gick fram och klappade om Albanen efter straffmissen. Klassagerande.

Gällande pengar har vi alltså fått 3ggr 1 miljon + 7,5 miljoner så här länge samt tillkommande publikintäkter. Kan nog bli en bit över 15 när publikintäkter summeras och bortaresorna dras av. Lägg till att TVV:s återbetalningskrav är fullständigt horribelt (utifrån vad som framkommit) samt årets publiksiffror och det bör finnas medel för en rejäl omstart ifall så skulle krävas nästa år, under alla omständigheter ingen budgetsäsong 2023.

Sen är det iof inte omöjligt med nya restriktioner under hösten, speciellt inte om valet ger en säker regeringsmajoritet som inte behöver bry dig om sådant som folkets tyckande de kommande tre åren. (Oavsett färg)

JG: Förutsätter att han inte fick följa med hem i skokartongsplanet, finns väl hyrbilar även i Skopje?

Sist men inte minst: Nu gäller fullt fokus och stöd, låt denna match bli säsongsdefinierande. Jag lovar därför att inte vara en bittervåtängmark tills dess AIK är ute ur turneringen.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2022-08-12 10:32:00
 Synd på Levi.
AIK var ju på väg att värva en mittback också...
Det gjorde man, men till damlaget.
För många håller ej måttet tyvärr, men det kan bero på den dumma taktiken, därför ville jag ha en ny coach, vill ha in nytänk.
 

Namn: Rey   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2022-08-12 10:29:00
 Inför säsongen var det här de nio (9) bärande spelarna i startelvan:

Nordfeldt 33 år
Milosevic 30 år
Papagiannopoulos 32 år
Lustig 35 år
Otieno 25 år
Larsson 36 år
Hussein 22 år
Stefanelli 27 år
Bahoui 31 år

Med tanke på den åldersstrukturen så är det kanske inte helt oväntat att vi har fått skador och sämre prestationer.

Jag tror tyvärr, oavsett Bartosz prestation som tränare, att truppens peak var passerad. I längden tror jag att vi måste ha betydligt fler bärande spelare i 25 - 30 årsåldern än 31+ årsåldern. Annars kommer laget att "underprestera" mot våra förväntningar.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:26:00
 Jag blir nästan mer frustrerad över Jurelius om vi försökte värva Levi om det inte bara var ett skambud.

Har vi resurserna att värva en sådan spelare så är det ju bara för dåligt att inte förstärka under fönstret.
 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:24:00
 Joos, tack!

Så det låter som att det aldrig var riktigt nära ändå.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jopeppi

Helt ärligt så tycker jag han var lIka dålig som de flesta i AIK. Med det sagt så menar jag inte att jag tycker han är en klasspelare. Hade personligen hellre sett både en kraftfull löpare som Ring i anfallet eller AAA. Just Ring med hans egenskaper tycker jag är konstigt att han inte fått mer speltid just där jämfört med på en kant.

Men Bartozs tycker ju Kimpioka är bättre. Han har ju själv haft honom i u-21 och valde honom framför Bojan så han har ju gjort en annan värdering.
 

Namn: joos   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:20:00
 Jonathan Levi
Ålder: 26 år

Position: Mittfältare

Från: IFK Norrköping till AIK

Det här kunde onekligen bli en riktig deadline day-bomb. AIK har varit på jakt efter offensiva förstärkningar under transferfönstret, just för att spetsa truppen ytterligare, och jag nåddes under Deadline Day av uppgifter som sa att AIK gjorde ett försök med Jonathan Levi. AIK hade en kontakt med IFK Norrköping, dock meddelade den sportsliga ledningen med Tony ”Tonna” Martinsson i spetsen att det inte var aktuellt med en affär. Levi har haft intressenter efter sig under sommaren, bland annat från Israel, och Norrköping har hållit hårt i sin offensiva mittfältare som gjort fem mål på 17 matcher i allsvenskan i år. Kontraktet med Norrköping sträcker sig till december 2023. Det är inte första gången Stockholmsklubbar rycker i Levi. I vintras var Djurgården sugna, där föreslogs en bytesaffär bland annat, men även då blev det ett nej från Norrköpingshåll.
 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:18:00
 Nån som kan klistra in Anel Avdic's Expressen-text om Levi?

För övrigt hoppas jag att denna straffvinst stärker gruppens självförtroende. Utan att vara en expert så hoppas jag att sånna här vinster gör att gruppen mår bättre.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:10:00
 Så vi gick för Levi. Så vi var på jakt efter spelare men misslyckades. 

Namn: Svebbe v2   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:09:00
 Tack. Mitt fel, Läser om läser rätt... Ingen Thill. Innan gruppspel. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:04:00
 Kimpi var väl väldigt tidigt utvecklad fysiskt och fick väl av den anledningen plats i ungdomslandslagen, det han saknade i teknik kunde han kompensera med överlägsen fysik. 

Namn: sime   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 10:03:00
 Svebbe v2: Läs 44.06 i din länk, man får inte representera fler än en klubb före gruppspelet. Playoff som nämns i 46 är efter gruppspelet. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:59:00
 Scholes

Nu är det ju inte så att "alla" här inne säger att "allt" är Kimpiokas fel. Det konstateras bara att han är overkligt dålig.
Måste ju t.om du hålla med om.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:58:00
 Stäng Taket

Ja det kan bli tufft. Shkendia var ju värderat likt GIF Sundsvall medans Slovacko är närmare Sirius.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:56:00
 Kör 3-5-2 mot Värnamo och sedan tillbaka till 4-4-2 mot slovakerna.
Detta är oxå ett lag där vi på papper är starkare, men med tanke på hur spelet sett ut senaste tiden så skulle jag våga påstå att Slovacko är favoriter, de spelade 1-1 mot Fenerbache, det skulle inte vi garanterat inte göra.
 

Namn: Mästare2009   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:54:00
 Örjan....
Lägg ner skitsnacket
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tänkte under andra halvlek igår att det var exakt samma mittfält som i höstas. Zac-Larsson-Bilal-Ring medans Kimpioka/AAA spelade tillsammans med Stefanelli längst fram.

Backlinjen vari första intakt förutom Milosevic. Dvs möjligheten fanns att starta med samma 442 som då med 9 av 11 startspelare.

Under förra hösten så satt grundspelet i 442 och vi slutade tvåa. Sedan dess har truppen förstärkts ordentligt men samtidigt så har vi börjar skruva i spelet. Vi såg i början av säsongen ett sätt som sedan kastades bort efter några matcher, Vi hittade tillbaka i grundspelet med 442 igen och avslutade vårsäsongen starkt. Sedan förändrade vi igen. Alltså inte tillbaka till det i början av våren utan ett nytt sätt som sedan kastades bort efter några matcher. Vi gick tillbaka till gamla grundspelet med 442 igen men testade sedan ett tredje sätt efter missnöjet på Tele2 som vi nu ser ut att kasta bort igen.

Det finns två sätt att se på det. Positivt att vi inte fortsätter tro på våra tre försök till förändringar och får tillbaka till tryggheten i 442. Negativt att Bartozs famlar i hur AIK ska spela.

För mig är det tydligt negativt då jag inte tror man kan vinna på det här sättet. Det gör det även väldigt svårt att värva och truppen blir lätt felbalanserad och därför bli tunn på vissa positioner.

 

Namn: Stäng Taket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Enligt Transfermarkt gällande truppvärde;

AIK €15.2m
Slovacko €8.8m
Shkendjia €6.75m

Kan bli tufft om vi fortsätter spela som vi gjort, även om andra halvlek igår var ett litet kliv framåt. Men vem ska göra mål om Guidetti fortsatt är sjuk?
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:45:00
 Rubin

Han är i Nord makedonien. Varför skulle han gömma sig?
 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:45:00
 Jag tycker absolut att vi skall luta oss mot en stark defensiv men då gärna en hög hårt arbetande press på inte en stillastående handbollsvägg på halva egen planhalva.

Problemet med en hög press är att den skall orka och framförallt vara organiserad för att vinna boll/återerövra och ska egna chanser lättare än att behöva anfalla 70-90m.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:44:00
 Svebbe2

Tack! Då har vi iallafall ett nyförvärv klart till PO och eventuellt gruppspel. Bara att hoppas att vi kan jaga liv i
Alex, Nabbe och John så fort som möjligt, då har vi nog ändå ett lag som kan vara med och slåss om poängen i gruppspelet.
 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:43:00
 Undra om inte Thill kan utnyttjas på samma sätt som Jordan gjorde. Dvs bakom anfallarna men ovanför Seb/Bilal. Då blir gapet mellan mittfält och anfall mycket mindre. Ofta känns det som att vi inte har en naturlig uppspelspunkt i anfallet och att vi alltid är numerärt underlägsna.
 

Namn: örjan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:43:00
 Dubbelhakan,
Ja det är helt otroligt. Det är visst medioker superettannivå på vissa. När man hör om den dåliga stämningen som råder i laget så blir man ännu mer förvånad. Nu har jag fått höra att moralen på spelarna sjunker när vissa spelare byts in.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:43:00
 Kan någon minnas något år på 2000-talet när spelet sett lika svagt ut som i år och vi faktiskt lyckas vända trenden med samma tränare? Jag kan det inte på rak arm, historiskt sett har vi väll bytt tränare i dom här lägena.

För övrigt håller jag med FabioGrosso 2022-08-12 08:47:00

Skit i finliret nu, in och grisa i någon typ av shape och håll tätt bakåt. Vi har minst 16 matcher kvar i år varav 13 är i Allsvenskan. Och vi måste landa topp tre.

Bäst igår tycker jag Kribba, Zack och Nico var
 

Namn: Svebbe v2   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Utmedpacket. Thill borde vara spelbar i playoff. Paragraf 46 i länk.

https://documents.uefa.com/r/Regulations-of-the-UEFA-Europa-Conference-League-2022/23/Article-46-Subsequent-registration-Online

Edit. Slinkan eller vem det vederbör. Länkfunktionen verkar inte funka. Jag får serverfel.
 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:31:00
 Intressant diskussion!

Jag ser det som två led (minst). Det första är att få in rätt spelare, antingen etablerade eller talanger. Det andra är att ge dem rätt förutsättningar där talanger utvecklas och de etablerade kan bibehålla sin nivå.

Scoutingen ska ge en lista på utvecklingsbara talanger. Sportchef ska skapa och hugga på möjligheter att få in bra spelare inom budget och hålla en långsiktig balans talang/etablerade spelare. Tränare ska utveckla individuell skicklighet och sätta ett spel som ger framgång både för laget och individen.

Jag vet inte riktigt var någonstans det funkar tillfredställande just nu. Vi har en del bra etablerade spelare, men de är tyvärr lite väl ofta skadade eller underpresterar.

 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:28:00
 Utan Milo, Nabbe och JG och att Thill blir en succé så är 3-4 spelare av 11 i en startuppställning mediokra spelare. Eller för att tala klartext, spelare på medioker superettan nivå.

Så tunn är vår trupp. Mao hoppas fys-teamet gör underverk och att covid-bacillen är lindrig.

Med dessa spelare på plan från start är vi 50% bättre som lag. Med eller utan BG...
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jämförelsen med -19 om man bara räknar upp snittet som vi har efter 17 omgångar till en hel säsong.

-22. 55p 42-35
-19. 62p 47-24

Att hitta balansen off/def är tränarens absolut viktigaste del. Det man kan se på skillnaderna på fiasko säsongen -19 och årets säsong är att vi tar färre poäng, gör färre mål och släpper in betydligt fler.

Det finns ingenting när man ser på materialet som förklarar det.

Att luta sig mot ett otroligt starkt försvarsspel är en sak och något som många ändå verkar vara trötta på. Man vill inte ha den identiteten längre i AIK. Att luta sig mot ett starkt anfallspel är en annan sak. Kanske är det dit många ändå vill att vi går.

Nu har vi tyvärr varken eller. Vi har inget starkt försvarsspel eller ett starkt anfallsspel.

 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:24:00
 Alla spelare blandar högt och lågt. Det är ju trots allt allsvensk klass vi pratar om, då får man räkna med sådant. Och efter internets intåg där vi kan se streamade matcher från toppligor varje dag, det har gjort skillnaden än mer påtaglig.

För oss äldre så hade vi fram till år 1990 typ via TV en Tipsextramatch (på en lerig plan med tandlösa britter) på lördagen och sen VM/EM och nån final i UEFA, Cupvinnar och Europacupen att jämföra våra allsvenska hjältar mot.

Och med den bakgrunden smärtar det mig väldigt att ändå konstatera att Kimpioka är faktiskt bland det mer obegåvade jag sett i AIKs tröja...tyvärr.
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:23:00
 Scoutingen är vårt största långsiktiga problem just nu. Ackerman out! 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:23:00
 Om jag förstått allt rätt så är:

Våra tränare värdelösa

Vår sportchef värdelös

Vår scout värdelös

Vår styrelse värdelös

Våra spelare är helt värdelösa jämfört med andra lags superstjärnor

Måste säga att det är otroligt att vi hänger med i allsvenska toppen och att vi tar oss vidare i europaspelet.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:21:00
 Övertygad att Zach och Ring skulle kunna ta nästa steg med lite mer tydlighet och uppstyrning från tränarteamet. Ring visade det mot Värnamo. Zach glimtade till i går och verkade nästan överraskad när han gick förbi sin gubbe igår.

Kimpioka saknar ju helt en målskytts instinkter. Det känns helt hopplöst.

Nu får det räcka med Ackermans misslyckade värvningar.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:19:00
 JOnz Så att bk häcken som leder AS jobbar på att värva Ring inför nästa säsong. E för att han inte platsar på deras bänk ?? 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:16:00
 Är fortfarande i smått chocktillstånd över gårdagens, ibland parodiska, fotbollsmatch.
Det såg ut som en div 4 match i de värmländska skogarna snarare än ett europakval, å det var vi som stod för det mest hädiska spelet.

Så hur ska vi vända denna dystra trend (vad gäller vårt spel)?
Jag vet faktiskt inte…jo, en idrottspsykolog kanske! Känns som att ett flertal spelare skulle behöva en reset i hjärnkontoret för såhär dåliga är dom inte. Vi skulle oxå behöva en helare som snabbt får bort JGs covid, Nabbes eviga blåmärke på benet och fixar till Milos huvud.

Om vi spelar 433,352, 442 har i dagsläget noll betydelse för det är så många spelare som är helt ur slag eller enkelt inte håller på denna nivå.

Skönt å kul att vi är vidare iaf å nu väntar ett motstånd som vi normalt skulle ha en stor chans att slå över 2 matcher men mina förhoppningar är ytterst små.

Men först Värnamo på söndag, å det kommer inte bli en vacker syn.

Har nån sett till Jurre, han verkar som bortblåst?
 

Namn: JOnz   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi behöver få tillbaka tryggheten i backlinjen och där finns det tyvärr ingen plats för Collins just nu. Stor potential men han behöver bli bättre på spelet med fötterna samt värdera situationer bättre, när han ska stöta och inte. Jag är livrädd varje gång han går in i en duell och mot Kalmar, Poltava och Shkendija var det tydligt att motståndarna fått instruktioner att pressa honom när han har bollen för han inte kan hantera den.

Perfekt för att byta in när vi ska städa undan en ledning men det går inte att spela med så små marginaler som han gör på denna nivå.

Mendes-Lustig-Sotte-Otieno

Tills Milo är tillbaka.
 

Namn: JOnz   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:13:00
 Hur kan vi ha hamnat i en sits där vi i brist på alternativ tvingas spelare killar som Ring, Zach, Meja, Kimpioka. När de här killarna byts in sänks moralen hos hela laget för att ingen medspelare litar på dem.

Ingen av dessa skulle ens ta en plats på bänken i många andra allsvenska lag. På höjden en starttröja i superettan.

Det är väl Jurelius och Ackerman som är högst ansvariga här?
 

Namn: Kampione   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:08:00
 Läste att någon jämförde Kimpioka med Asoro och att vi därför ska ge Kimpioka tid och förtroende.

Jag håller med om att det finns en hel del likheter. En av dem är den totala bristen på spelförståelse.

Skillnaden är att Barre slänger ut Kimpioka på plan och förmodligen säger något i stil med ”kom igen, jag tror på dig, kör hårt nu!”. Sen springer han runt som en yr höna och är ständigt på fel plats.

Medan Asoro, med lika dålig spelförståelse, inte behöver tänka själv. Kim och Tolle har gått igenom och programmerat honom vart han ska springa, vem han ska passa etc. Blir betydligt enklare för honom att att blomma.

Kimpioka kommer aldrig att flyga under Barre. Dock är jag nog en av få härinne som tror att han skulle kunna bli en rätt vass allsvensk anfallare med rätt vägledning.
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:07:00
 Moas båge

Bra inlägg, tack! Håller med varenda ord du skrev.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:06:00
 Nabbes Upprullning

Ja visst är det så. Bra poäng och jämförelsen i anfallsspelet med nu och då. Då är vi ju överens om problemet.
 

Namn: norrlandsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har läst sedan tidigare att om två lag från samma stad lottas till hemmamatch på samma datum så får laget som är bäst seedat behålla hemmamatchen på ordinarie speldatum. Dvs AIK. Sen har Cypern fyra lag i playoff vilket har gjort att Djurgården dessutom har varit tvunget att byta ordning på hemma- och bortamatchen och kommer istället spela retur på bortaplan. Om det inte hade varit så hade nog Djurgården spelat sin hemmamatch dagen före vår. Den nackdelen tycker man ju om.
 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Nja va, inte Kimpioka som beskylls. Däremot gör bättre spelare poäng ändå. Precis som de avgjorde matcher framåt 2019.
Jag ”beskyller” Barre för att spela 3-5-2 mot sämre lag och att han inte får till balansen off/deff. Det fungerar inte med 3-5-2 utan att spelarna på mitten presterar med och utan boll. Jag lägger också ett rätt stort ansvar på våra rutinerade spelare och ställer mig undrande till hur gruppen mår.
 

Namn: Farbror Sven   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 09:00:00
 Zach var riktigt riktigt vass igår. Rundar sin snubbe 3-4 ggr och vassa inlägg. Slår inte bort en enda boll.
Gnaget är vidare. Solig Fredag och AW.

WELL DONE PIKEY!
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:52:00
 Spännande igår och kul att vi gick vidare. Men vafan vilken usel och bedrövlig prestation. Match efter match. Hur länge ska denna misär fortsätta? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:51:00
 Undrar om JG får flyga hem med resten av laget nu på förmiddagen eller om han får uggla på ett hotellrum i Skopje tills frisk? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det räcker väl att se prestationen på hemmaplan med Guidetti och Stefanelli i anfallet för att inse att det absolut inte har något med materialet att göra. Helt plötsligt är allt Kimpiokas fel.

Det verkar som man tror att det finns spelare av Jordan Larsson klass där ute och bara ta in på lån etc. Man ska ju inte glömma att vårens dåliga målskörd skylldes på att anfallet Nico, Nabil och Jordan var för svagt. Att bra anfallspel med sådan kvalitet längst fram ska ju bara ösa in mål.

Det blir intressant att se hur Jurelius hanterar den här säsongen.

Jag tycker ändå det är intressant hur det ska vara sådan etablerad kvalitet både vad gäller spets och bredd medans vår sportchef, tränare och assisterande i Jurelius, Bartozs och Falck som måste vara hela allsvenskans minst erfarna ledarteam.
 

Namn: Bojans högerfot   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är det bara jag som reagerade på att deras nummer fem slog en straff med utsidan? Vem slår en straff med utsidan?? Hade förstått om han brutit tån eller liknade men WTF?
Såg extremt märkligt ut men den gick ju in.
 

Namn: Moas båge   Visa profil  
Hemort: Råsunda
Sänt: 2022-08-12 08:49:00
 

Vilken episk grisseger! En sådan match man kommer minnas länge; Guidettis covid, Ayaris supermiss å revanch, Zachs comeback, Sebs missade straff å Björnströms pingpong-straffmål mot ribban. Otroligt starkt.

Första halvlek var dålig, andra klart bra bortsett från sista tio. På övertid var det tydligt att vi spelar tre matcher i veckan medan albanerna haft en vilovecka.

Oavsett vilken klass motståndet höll (jag håller med nedan om att mittenlag i Allsvenskan nog stämmer rätt bra) så är det inte lätt att åka ner till en leråker på Balkan, med tre vilodagar i benen, utan Guidetti, Nabil, Milo å Pertan, och spela borta i 120 minuter i 30-gradig värme. Det är tufft mot ett jag som tagit sig till playoff vid tre tillfällen senaste åren. STARKT. Att gå vidare var allt som betydde något. Att det var en grisseger gör det extra ljuvt.

Hjältar ni som var nere och manade på!
Ni som bara gnäller kan logga ut.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:47:00
 Jag tror vi skulle må bra av att gå tillbaka till vårt DNA med solid defensiv och starka på fasta situationer. Som det är nu så gör vi väldigt få mål framåt. Då kan vi likaväl spela en defensiv fotboll med fokus på att släppa in få mål och att vara cyniska framåt när det dyker upp fasta situationer, kontringslägen och när vi får perioder i matcherna där vi är tunga.

3-3:2-2

-----------------------------Nordfeldt-------------------------
-----------------Lustig----Milosevic----Sotte--------------
-------Mendes---------------SEB-------------Acke--------
-----------------------Ayari------------Thill-------------------
---------------------Guidetti--------Stefanelli---------------

Närmast speltid av de som är utanför min elva: Collins, Bilal, Otieno och Nabbe. Övriga kommer behöva visa mer på Karlberg och i inhopp för att få förtroende.

Bilal utanför då SEB, Ayari och Thill helt enkelt går före som det ser ut nu.

Fyran längst fram (Ayari, Thill, Guidetti, Stefanelli) kan byta positioner offensivt och defensivt kan de kliva högt och hårt då vi har ett rejält block bakom dessa.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:44:00
 Hur länge blir JG borta? Får han ens åka hem? Missar väl troligen Värnamo och första matchen i playoff. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:37:00
 Vilken torsdag det blev. En katastrofalt usel fotbollsmatch men ändå ett avancemang som innebär en bra slant in i en ansträngd klubbkassa.

Vad är det som brister? Är det taktiken? Är det mentalt? Är vi supportrar för hårda mot både spelare och BG? Är spelarna rädda att misslyckas och att det därav låser sig fullständigt? Är det en spricka i laget mellan spelare och tränare? Jag tänker på Milosevic intervju direkt efter Europamatchen på Tele2.

Veckorna som kommer nu måste vi enas. Det måste vara tryck på NA, det måste vara stöttning på Karlberg och det måste vara en helt annan ton härinne.

Vi har några extremt lovande ungdomar som behöver oss nu. Vi måste ta deras rygg, oavsett hur deras prestation i föregående match har varit. Vi måste ge grabbarna knuffen som krävs för att avancera i Europa och vi måste ge våra unga spelare knuffen som krävs för att bli såld för 20+ miljoner till Spanien eller Italien.

Nu gör vi det här tillsammans!
 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:33:00
 Uttalandet "Vi har en bra trupp för vår målsättning" tolkar jag som att man vill sätta mer press på Bartozs få ordning på misären som vi nu ser på planen.
Han har en bra trupp men lyckas inte förvalta den. Nu är det upp till honom att få ordning på detta annars är det tack och hej efter säsongen.
Sen är känslan att Ackerman bör ha gjort sitt.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:32:00
 Tack för snabba svar! 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:31:00
 Krille S Uefa brukar inte gilla att det spelas 2 matcher i samma stad samma kväll nej .. 

Namn: myggan   Visa profil  
Hemort: Mörby
Sänt: 2022-08-12 08:30:00
 Åsnan, det vet ju självklart inte jag men han känns som en smart och kunnig person . 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:30:00
 Någon skrev att Thill skulle vara tillgänglig antingen redan i playoff eller först i ett eventuellt gruppspel, någon som vet? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:30:00
 solnajojje: Nu verkar det ju lösa sig ändå men det är väl ändå inte så att Uefa har något problem med två lag i samma stad som har hemmamöte i Europaspelet samtidigt?

Däremot säger väl typiskt stockhomspolisen nej till det och då ger Uefa dispens för flytt av matchen.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:29:00
 Om det inte finns pengar nu så finns det ju inga pengar för att ersätta lustig Larsson och nabbe till nästa säsong 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:27:00
 Råsunda i passet

Jag tänker så här. Man signade Guidetti, Nordfeldt och Milosevic innan man visste att vi förmodligen skulle slå publikrekord och gå till play off. Vi borde ju ha dragit in runt 4 miljoner för fyra kvalmatcher i publik? Lägga kanske upp till en på resor till bortamatcher? Vi får lite oklar summa för avancemanget till play off. Knappast så att man budgeterade med play off. Knappast så att man budgeterade med publikrekord som borde ge upp till 10 miljoner extra mot rimligt budgeterande. Vi har avyttrat några kontrakt mot 2-4 miljoner i transfer in?
Vi fick betala tillbaka 5 miljoner till staten.

Om det inte finns pengar nu, då var man fruktansvärt oansvariga tidigare. För matten går inte ihop om man nu inte har pengar.

Sen är det en sak om man står hårt för den strategi som jobbats fram om att unga tre unga ”SKA” ska starta osv. Den strategin kanske vi kommer applådera om ett par år. Men just i år, med det läge som finns till gruppspel och guld som ”garanterar” gruppspel i minst ECL. Då bör man ta den? Om man nu då inte var sjukt oansvariga i våras.

Gå ut och säg som det är i så fall. Vi har pengar men vi går stenhårt på vår strategi att utveckla och spela unga spelare. Vi kommer inte avvika från det. Då kan man i alla fall respektera beslutet. Nu säger man egentligen ingenting. Truppen är tillräcklig för våra långsiktiga mål? Att komma topp tre och ha ett EK på minst 30 miljoner? Jo visst, det tror jag också. Men klandra då inte Barre om vi just kommer bara topp tre och åker ur play off.
 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:26:00
 Härlig seger igår! Det är något speciellt ändå att gå segrande ur såna här jämna, grisiga matcher. Hoppas laget får en boost av självförtroende nu och börjar lyfta. Ser att många kommenterar Collins. I mina ögon så är han en blivande stjärna. Visst, han är lite ovårdad i sitt spel men man ser också tydligt i vissa aktioner att han har ett stort spel i sig. Orädd, tuff, snabb och en bra passningsfot när han värderar situationerna rätt. Verkar vara en helskön snubbe också. Ge honom ett år till så kommer han vara gjuten i startelvan, det är jag säker på.
I övrigt så tycker jag det var ett fall framåt för Zack igår, slog några riktigt fina inlägg, kul att se. Kul för Ayari att få göra det där målet också, stärker säkert hans självförtroende en hel del.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dif har redan gått ut med att dom preliminärt börjar hemma och avslutar borta, så inga matcher krockar.

Nabbes upprullning

En del av dom är säkert budgeterade i förhand, sen fick vi återkravet från tillväxtverket.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:21:00
 Siddharta Nej det kommer Uefa aldrig att tillåta . Någon lär få spela matchen på onsdagen istället . Precis som senast . 

Namn: Råsunda i passet   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:14:00
 Alla som nu klagar i fallande ordning på R. Falck, M. Lindberg, H. Strandlund, H. Jurelius och sist B. Grzelak om att det inte görs tillräckligt på transfermarknaden. En stilla undran till er är om man ska äventyra klubbens existens med nyförvärv?

Tänk er själva, klubben behöver kunna täcka alla kommande kostnader man har kommande året utan att låna. En annan usel faktor är att vi är skyldiga staten mångmiljonbelopp för permitteringsstöden. Gårdagens seger kvittar kanske den skulden?

Vi fick J. Guidetti, K. Nordfelt och A. Milosevic. Vad kostade de? Utan att veta gissar jag att priset överstiger ett helt lag för till exempel Kalmar FF. Varför avstod vi i så fall inte dem, till förmån för andra?

Slutligen, strategin är att förädlas spelare - dvs köp billigt sälj dyrt. Synd då att både E. Otieno och B. Hussein fallit som korthus. Deras värde har sjunkit som stenar. I media har vi fått läsa om att A. Abdirahman Ahmed har ryktats bort, twittertroll vill ha 50 miljoner - tänk om vi bara fått 20? Vem ska ha honom nu, mycket blek tyvärr.

Spelet är uselt och livet är skit. Min förhoppning i framtiden ställer jag till Y. Ayari. Sälj gossen.
 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:13:00
 Vaknar, lättad av att vi är vidare. Men det sista jag gjorde i natt var att kika PK efter matchen. BG säger att ”vi gör en mycket bra andra halvlek”. Det gjorde vi inte, det är helt enkelt en ruggig beskrivning av AIK: prestation. Jag hade föredragit att han sagt som det var, att insatsen var svag och att han inte accepterar liknande insatser i nästa omgång.

Sliten som efter en tung spritfest.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:12:00
 Kan det bli så att hjonen spelar hemma samma dag som oss?
Party i Stockholm
 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:10:00
 Kommer avancemangen av alla 3 lag påverka svenska rankingpoäng? 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ilimor

Jag undrar verkligen om det stämmer? Adderar man summan per omgång eller får man den där man går till? Adderar man prispengar efter omgång är det ju extremt mycket bättre än jag trott. Och då vore det också oerhört märkligt om vi inte hade råd att värva. Jag kan nästan för mitt liv inte förstå hur vi inte tog in åtminstone två spelare på korttidskontrakt. Även om jag tycker att man borde ha ersatt Nabbe och Seb redan nu. Så ta åtminstone in 1-2 offensiva stabila pjäser på lån. Som kan användas vid behov, behövs de inte så betyder det att våra skadade är tillbaka eller våra unga tar kliven och då får de nöta bänk/läktare. Det är en rätt grov chansning man gör nu från styrelsen att tro att Barre och gånger ska gå till gruppspel och hamna minst topp tre med John i form kanske nästa år och Kimpioka som främsta hot om John eller Nico inte kan spela. Dagar som dessa hade jag älskat att ha en Panos och en Obasi att slänga in.
Men nu år det som det är, spela då AAA som anfallare resten av säsongen FÖRE Kimpioka. Där ligger min främsta kritik mot Barre, visst jag förstår att Kimpioka är mest lik Guidetti av de vi har tillgängliga, men spela de yngsta och framför allt våra egna produkter om de som är lite eller mycket äldre inte presterar. Sen erbjuder så klart Kimpioka en hög lägstanivå i vissa avseenden.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:01:00
 Är fortfarande traumatiserad av gårdagens insats. Sen inga nyförvärv på det samtidigt som John har åkt på covid, usch….

Vad gör jurelius? Är han en betald supporter som bara följer med på bortaresor?
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 08:01:00
 Det Collins gör jäkligt bra till skillnad från sotte är när motståndarna skickar långt och det finns en möjlighet att som försvarare nicka ner bollarna till medspelare.

Sotte vågar inte göra det i den utsträckningen som Collins gör det. Det är väl bara Lustig och Milo i viss utsträckning annars.

Det som även utskiljer Collins från Sotte är att han kan driva upp bollen rätt bra, petar sig rätt enkelt förbi och spelar framåt. Sitter gör liknande försök men det är oftast 2-3 meter driv fram för att sen spela i sidled.

Sen bör det inte vara så svårt att slipa bort att han ska STÅ i straffområdet och inga glidtacklingar/satsningar/ utsträckta ben i straffområdet.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:54:00
 Myggan/
Vilka kvalifikationer har Obolo som gör han lämpad som sportchef?
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:54:00
 Uttåg i playoff innebär ca 15mill in netto från Europa iår.

Tråd på twitter som gäller även AIK även om Dif tas som exempel: https://twitter.com/andersnorlen/status/1555984727471001600?t=gWV2hsNgeIpR3x86zoN7dA&s=19
 

Namn: bz   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:54:00
 Om man inte kan lösa Ola skulle jag vilja se Seb som sportchef efter säsongen. 

Namn: myggan   Visa profil  
Hemort: Mörby
Sänt: 2022-08-12 07:50:00
 Angående sportchef, vad tror ni om Ivan Obolo för en sådan roll ? 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:45:00
 Oerhört gott att vakna upp och vara i playoff, megastöd på söndag så tar vi oss igenom detta tillsammans 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:42:00
 Grymt starkt alla ni som pallrade er ner och lät hela matchen! Kan mycket väl ha varit tungan på vågen. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:39:00
 Collins är ju en total säkerhetsrisk. Han har otroligt mycket att slipa på. Dock inte som startspelare i AIK.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:38:00
 Dags att ringa Bojan Djordjic o be han ta över jurelius!

Behöver sportchef som kan fotboll med ett bra kontaktnät!
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:30:00
 Problemet med Collins som defensiv mittfältare är att det även ställs höga krav i uppspelsfasen. Man ska visa sig, ha mycket boll och fördela. I den ytan får man absolut inte tappa bollen. Han behöver nog spela där en hel försäsong först. 

Namn: Nabbes upprullning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:28:00
 LokF

Håller helt med. Det år vi som gör spelmålen och det år vi som sumpat chanser. De får en dålig straff av oss och en väldigt dålig passning av oss. Visst var deras första ett spelmål på pappret, men det var knappast deras egna förtjänst. Vi var ganska klart bättre även om vi inte briljerar.
Också kritisk till truppbygget. Vi får hoppas att vi trots allt tråcklar oss vidare till gruppspel med alla våra unga ofärdiga spelare och sedan få full effekt nästa år. Kanske det som krävs.
 

Namn: Stäng Taket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:17:00
 En natts sömn.

Första halvlek är usel av alla utom Nordfeldt. Vi höjer tempot på bollen i andra och börjar ta löpningar, tycker vi gör en godkänd andra halvlek spelmässigt. Vi är dock otroligt ineffektiva när bollen ska läggas i nät.

Ayari är bra. Zach gör sin bästa halvlek.

Tuffare motstånd på söndag i form av Värnamo, med 120 minuter i benen och nyckelspelare sjuka eller skadade. Jobbig känsla inför redan nu…
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:16:00
 Lokf..

Jodå, mot Öster i cupfinalen 85 lyckades vi vinna straffar :-)
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:13:00
 Collins skulle passa mycket bättre som en defensiv mitt om han har tekniken för det, för han är aggressiv och gillar att tacklas.. lite för mycket för en mittback, 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:06:00
 Nordfeldt 2
Lustig 1
(66' Mendes) 1
Papagiannopoulos 1
Sichenje 1
Elbouzedi 1
(106' Meja) 1
Hussein 1
Ayari 1,5
(91' Ring) 1
S. Larsson 1
Otieno 2
(90' Björnström) 1
Stefanelli 1
Kimpioka 1
(79' Ahmed) 1
Sämsta laget vi någonsin mött allt annat än 3-0 är aldeless för dåligt.

Grzelak 0
Supportrarna 5
 

Namn: Scott   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:04:00
 Det verkar som om det från vissa håll gnälls med automatik på Zach. För det första låg hans inlägg bakom kvitteringen. För det andra rundade han backen och serverade bollen på silverfat till Ayari när den sistnämnda borde gjort mål men sköt över 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 07:03:00
 Chansen är väl att spela 3-5-2 då vi inte har yttrar som håller för allsvensk toppstrid. Låt Mendes och Otieno ta varsin kant och låt Ayari eller Thill spela liten offensivt på mitten.
Truppen är ett stort felbygge och vår ekonomi verkar vara körd i botten så nu gäller det att göra det bästa av situationen
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 06:58:00
 Efter den här insatsen måste Ayari vara given på mitten någonstans. Fördelen är väl att han kan spela på alla positioner.

Zach gör väl kanske sin bästa halvlek i år under andra.

Otieno mycket bra.

Stefanelli uddlös framåt men har ju faktiskt en nick som nog gått i mål 8/10 på olika målvakter. Grym räddning!

Ring borde återigen haft en assist efter sitt fina förarbete till Amar

Kimpioka har nog gjort sitt. Jag ser hellre att vi satsar på Meja.

Collins blandar och ger. Han får tagga ner i våran tredjedel och istället använda sin fysik med att vara ivägen. Han gör dock en hel del bra saker med.

Jäklar vad hörnor och frisparkar vi gav bort runt vår box. Kändes som att vi kunde torskar på detta.

Vid straffläggningen var jag säker på att vi skulle torska. Men jäklar vad starkt av våra unga spelare att bomba in dem. Och maken till sämre straffar hos Shkendija har man ju knappt sett.

Totalt sett var det dock ett bra lag vi mötte. Garanterat ett mittenlag i Allsvenskan som hade lagt upp träningen för att vara 100% i dessa matcher. Medan vi spelat match på match senaste tiden.
 

Namn: Bubka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 06:52:00
 Rogic var trist att vi släppte. Men Haliti behövde ju speltid. Och ingen hade väl räknat med att Pertan skulle ha hjärnskakning hela säsongen. 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 06:21:00
 Det viktigaste i går var att vi inte släpper i väg de andra lagen i toppen ekonomiskt. Sedan har vi saknat att våga vinna i Europa, det gjorde vi nu.

Tufft matchande och två matcher till förlängning, klart vi var slitna på slutet. Dessutom med en junior-bänk att tillgå. Kanske är det självförtroendet som ger skjutsen till lite bättre spel.

Sedan har dif Hapoel i sin match som inte är enkel. Känns bra i dsg
 

Namn: Obolostand   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 06:10:00
 Så inga nya in..OK! Då förutsätter man att våran skadelista snart är tillbaka. Om inte är det grovt tjänstefel. 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 06:06:00
 Verkar inte blivit något panikragg från Jurelius

Då blir det väl ngn gammal avdankad kontraktlös i bästa fall.
 

Namn: Sunnegnagare   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 06:00:00
 Norrköping hemma va. Mål på hörna. 

Namn: svartgulnyckelpiga   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 02:20:00
 När gjorde vi mål på en hörna senast?
För ett år sedan blev det mål på var och varannan.
Men har vi gjort något hörnmål alls i år?
Hur många hörnor/mål?
 

Namn: andreasaik   Visa profil  
Hemort: Märsta
Sänt: 2022-08-12 01:58:00
 Ayari tvåa, shit pommes frittes. Han va ju outstanding.

Kan ni inte släppa emomodet för ikväll iaf. Vi är vidare till playoff. Här nere FIRAR VI IAF INATT!
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 01:18:00
 Och dessutom, jag fattar inte vad ni som snackar om ett "rån" pratar om. Utan tvekan var vi det bättre laget i båda matcherna. Hade de gått vidare hade det varit i varje fall en stöld.

Sen är jag ändå kritisk mot truppbygget. Jag kan inte förstå hur vi kan släppa Rogic och låna ut Haliti och inte ta in en rimligt bra forward. Jag försöker, men kan inte!

Men just nu skiter jag i allt sånt. Vi är i play off mot ett överkomligt motstånd. Chansernas gammelmormor! Vi måste göra allt, på alla plan för att lyckas. Jurre på sitt, Barre på sitt och vi på vårt.

Vi börjar med att helt sonika sluta att klaga! Våra spelare är gudar. Vansinnigt bra. Och vår tränare är ett geni. Klubben är perfekt!
 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:49:00
 Har inte hunnit scrolla. Har kanske avhandlats redan. Jag är 50. Har följt AIK aktivt sedan åtminstone 1980. Jag kan inte minnas att jag upplevt en seger i en straffsparksläggning förut. Borde jag det!?

På riktigt! Har det hänt i min livstid?

Jag är så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen!
 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:42:00
 CurriKarri:

Vet ej om du är sarkastisk, men räknas inte Värnamo borta där vi släppte in 2? Sen tre insläppta mot Vorskla innan det…
 

Namn: Saulis glasögon   Visa profil  
Hemort: Gamla Huvudsta
Sänt: 2022-08-12 00:39:00
 Vidare till nästa runda. Gott så! Spelet bedrövligt i vanlig ordning och jag kan inte för allt i världen förstå hur Gnaget ska ta sig vidare till ECL men vi gör ett försök.

Tänkte försöka ta mig ner till Uherské Hradiště på torsdag. Någon som har koll på smidigaste/billigaste vägen ner? Kollade flyg till Prag men ser ut att vara en bit därifrån (såg dock billigt ut att flyga ner). Kikade även på alternativet Bratislava men där måste man väl ta sig över gränsen? Vet inte om jag är sugen på att fasta med hyrbil där. Hjälp! Snälla!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:37:00
 HE Pennypacker

Nu var det Studio AIK med Jurelius själv vilket är lite skillnad…
 

Namn: CurriKarri   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:34:00
 Får man lov att sprida lite optimism i forumet?

Vi har på dem 5 senaste matcherna endast släppt in mål på straff + det där sketna misstagsmålet efter 27 sekunder vs Shkendiaj i första matchen.

Sen att vi ser klappkassa ut hoppas jag är hjärnspöken från första mötet med Shkendija. Nu tar vi en enkel och komfortabel 1-0 seger hemma mot Värnamo och sen kör vi över tjeckerna.
 

Namn: HE Pennypacker   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:33:00
 Vad som sägs i studio allsvenskan ska man nog ta med en stor nypa salt, två riktiga tomtar och sen Birro 

Namn: Florenzi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:33:00
 PAL/

Otieno avstängd första matchen mot Slovacko, Larsson står på två gula
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:33:00
 Nordfeldt 4
Lustig 3
(66' Mendes) 2
Papagiannopoulos 3
Sichenje 3
Elbouzedi 1
(106' Meja) 1
Hussein 2
Ayari 4
(91' Ring) 2
S. Larsson 2
Otieno 3
(90' Björnström) 1
Stefanelli 3
Kimpioka 1
(79' Ahmed) 1

Grzelak 3
Supportrarna 5
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:32:00
 Kimpioka har ungefär exakt samma bakgrund som Joel Asoro som såg minst lika dålig ut i sin första säsong i Dif. Dessutom ett år yngre och cirka sju miljoner kronor billigare. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:31:00
 CPL

Oj. Det har jag missat. Det ör ju en stor skillnad. Då ligger nog Bartozs illa till och med tanke på vilka jag tror viskar i Jurelius öra alldeles för mycket så kommer det bara bli värre efter en sådan här insats.

 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:31:00
 Fattar inte hur alla kan ropa på förstärkningar nu! Varför slänga iväg ex antal miljoner på en spelare som ska in i ett spelsystem där tränaren högst sannolikt kommer att få gå inom snar framtid. Håll i plånboken och bygg inför 2023 istället, så att ny tränare och sportslig ledning i lugn och ro kan sätta en transferstrategi. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:29:00
 Det sades i studio allsvenskan för nån månad sedan att BG hade tappat omklädningsrummet eller i alla fall de äldre spelarna (nåt sånt minns inte exakt) 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:29:00
 Nordfeldt 4
Lustig 2
(66' Mendes) 2
Papagiannopoulos 2
Sichenje 1
Elbouzedi 1
(106' Meja) 1
Hussein 1
Ayari 2
(91' Ring) 2
S. Larsson 2
Otieno 2
(90' Björnström) 1
Stefanelli 3
Kimpioka 1
(79' Ahmed) 1

Grzelak 1
Supportrarna 5
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:26:00
 PAL

Antingen det eller att styrelsen sagt nej. Då är det klädsamt att de också skyddar Jurelius som inte ens fått en chans att förstärka laget.

Även om det suger så är det förmodligen ett klokt beslut. Fotbollen vi presterar just nu blir inte bra bara för att det ev kommer in en spelare till.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:25:00
 Truppen är ok, inte mer. Men vårt spel är för tillfället riktigt uselt. När vi väl kommer till anfall blir det enbart inlägg mot en ”EN” spelare i boxen. Vi vinner heller inte då andrabollen när inlägget blir bortskyflat av motståndarlaget utan åker istället på kontring, fast det inte borde vara möjligt då vi har så många spelare kvar hemma, nä det ser otroligt märkligt ut 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:25:00
 Sätt betyg, 1-5:

Nordfeldt
Lustig
(66' Mendes)
Papagiannopoulos
Sichenje
Elbouzedi
(106' Meja)
Hussein
Ayari
(91' Ring)
S. Larsson
Otieno
(90' Björnström)
Stefanelli
Kimpioka
(79' Ahmed)

Grzelak
Supportrarna
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nordfeldt 4
Lustig 3
Collins 3
Sotte 3
Zack 1
SEB 2
Bilal 2
Ayari 4
Otto 3
Nico 3
Kimpioka 1

Mendes 2
Amarinho 1
Björnström 1
Meja 1

BG 3
Stå 5
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lafayette

Gott att höra! Belyser isf att spelarna i laget har självinsikt samt att BG sannolikt inte är helt bortkommen som tränare vilket båda är nödvändiga parametrar för oss att kunna ta oss igenom det här.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ni som säger att vi fått ytterligare 750K euro, är det inte så att vi fått totalt 750k euro?

Gällande Falks snack då är min känsla att Jurre inte haft något öht på radarn, Falk skyddar personalen helt enkelt.

En sak till, hur är det med gula kort, några avstängda mot tjeckerna?
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det bara kan inte få fortsätta se ut som det gör. Vi går vidare efter årets grövsta rån nere i Nordmakedonien. Styrelsen och Jurre måste se att det inte kan fortsätta såhär. Laget behöver en ny injektion och framför allt så behöver vi ge oss själva en chans att klå Tjeckerna. För vem, med handen på hjärtat, tror vi har en chans i playoff när vår (permanenta) formsvacka” bara blir djupare och djupare?

Scholes

I studio AIK innan uppehållet så sa Jurelius att spelet varit en besvikelse och inte nått upp till målbilden och att det är något som måste förbättras. Med facit i hand så har det bara blivit sämre så det vore ju fantastiskt intressant att höra vad Jurelius har att säga idag..
 

Namn: guernica   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:16:00
 Benjamin K. kommer tillbaka starkare ur det här tror jag, ge honom lite tid, såpass ung 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:16:00
 Lafayette

Skönt att höra.

Började bli lite för mycket efter Milosevic sågning och sedan rykte på rykte. Men de kan ju alla kommit från samma felaktiga källa.

Känns som Bartozs drabbas av förväntan att han skulle utveckla ett bra offensivt spel eller utveckla de unga spelarna. Har aldrig hört de kraven från Jurelius. Då är det bara resultaten som räknas innan Jurelius säger något annat.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:15:00
 Det är klart, spelarna kanske inte bryr sig och då kan jag förstå om det är bra stämning i omklädningsrummet efter att ha spelat som en påse kattskit i månader nu. 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:13:00
 Vi har spelat som skit i typ 15 matcher nu på rad, förutom Ukraina hemma. Det är inget annat än en uselt hanterad trupp. Konstiga laguttagningar och konstiga byten. Konstiga formationer.

Verkar inte finnas ett intränat sätt att spela försvar. Det är så ihåligt.

Sotte nonchalant, men har tur. Collins är för opolerad, Lustig bör spela mittback då Alex är borta.

Zack ska inte spela, men det är Bartosz prestige-värvning. Ring känns som ett bättre val.

Kimpioka ska inte spela, han har inte kvalitet nog, Synd för han kämpar som fan.

Plus för Ayari, Norfeldt, Otieno och Nico (ska gör mål på friläget som han slarvade bort)
 

Namn: Lafayette   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:12:00
 Mimaroben

Exakt. Folk tycker att det ”borde” vara dålig stämning i omklädningsrummet efter att ha tolkat intervjuer och tillslut blir det GF och twitter sanningar.

Men som sagt, jag VET att det inte stämmer.
 

Namn: Gnaget är vackrast   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:07:00
 Kimpioka och Meya varför värvades de?
Den ena ser vi ju klart och tydligt han inte håller måttet.
I Sunderland som spelade i league one fick han ingen speltid sen utlånad till ännu lägre nivå och färgare inte där heller. Varför skulle han funka hos oss ?
Den andra hämtar vi från Afrika men han behöver tydligen tid. Är det 1 år eller 2 år?
Är det inte bättre satsa på nåt annat ?

Man kan hitta bättre spelar både i superettan och div 1.
Varför får kimpioka spela?
Alla ser ju vilken klass det är på honom.
Har du inga alternativ så spela med en forward alt spela Ring/AAA brevid nico.

Bartoz har inte en optimal trupp men han har dribblat bort sej helt. Allt ser ut som skit och alla våra spelare blir sämre och sämre.
Vi skulle må bra av en ny chefstränare omgående.
Finns ingen tro i truppen.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:07:00
 Jäkla bra frågor från en nord makedonsk reporter på PK efter matchen.

Frågade om Bartosz inte var rädd att byta ut otieno.

Uppenbarligen var otieno bytet taktiskt då Björnen är lite längre och starkare i duellspelet när dom försökta slå bollar på bortre men även så vela Bartosz få in fräscha fötter.

Frågade hur AIK kan ligga under och komma tillbaka hela tiden. Bartosz menar att de är styrkan i truppen.

Reportern berömmer även dom tillresta supportrarna som han kallar fantastiska.
 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:06:00
 @ice age

Jag är inte besviken. Jag skäms. Det är två olika saker. Att vi har varit dåliga länge är ett faktum men såhär dåliga som vi va idag är katastrof. Men det som är ännu värre är att det ser ut att saknas hjärta och glöd.
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Hemort: Kungsholmen
Sänt: 2022-08-12 00:06:00
 Ljugarn Utan att värdera det kommer delar av det från podden "Studio Allsvenskan"
 

Namn: Mimaroben   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:04:00
 Tycker nog att man kan undvika att sprida rykten om stämningen i omklädningsrummet öht om man inte får sina uppgifter direkt från personer som regelbundet vistas i nämnda omklädningsrum. 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:03:00
 Pratas om rykten att BG tappat spelarnas förtroende. Var kommer de ryktena ifrån? Var går det att läsa? Substans?
Genuin fråga.
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Hemort: Kungsholmen
Sänt: 2022-08-12 00:02:00
 Citat från Roh:

Enorm cred till de som reste ner och som hjälpte laget vinna denna usla cointoss. Utan er så hade vi inte gått vidare!

Bara för oss som satt i soffan att buga och visa respekt! Hjältar!
 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:02:00
 Äre någon som vet hur många biljetter vi får till bortamatchen? 5% eller hur brukar det vara? 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:02:00
 Krigarna på plats!!!! (klack) 👍👊🤘 Vicket jävla jobb ni göööör!!!! BÄST IDAG!!!! 🖤💛🖤 

Namn: Lafayette   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:01:00
 Scholes

Jag hörde från en väldigt initierad person idag att ryktena inte alls stämmer att det skulle finnas ett utbrett missnöje i truppen mot Bartozs.
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12 00:01:00
 Rank 259 slog ut rank 137. Helt otroligt vilken plaskdamm svensk fotboll är. Och ändå älskar jag det så mycket 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12
 Stefanełli alibispelare? Då kan man inte mycket fotboll. Om resten av laget ansträngde sig i närheten av vad han gör skulle vi jogga hem allsvenskan. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-12
 Lafayette- Ja jag skulle gärna vilja låna deras glasögon för att få se vad dom ser.

Vill inte hänga ut spelare men det finns iaf 3-4 st på planen idag som någ inte skulle ta en startplats i superettan.

Å vår ”guldkalv” Amar, självklart ska vi ha tålamod med honom osv men herregud vad han agerar juniormässigt. Hur länge ska det räcka med att han kanske gör en överstegsfint per match men i övrigt är livsfarlig åt fel håll?

Helt absurt att trots avancemang så kokar man inombords…

”Vi har en bra trupp” kan inte släppa det
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Hemort: Kungsholmen
Sänt: 2022-08-11 23:58:00
 Förlåt min uppriktighet men hur kan någon berömma Elbozeidi och Kimpioka, Med all respekt för människorna Zach och Benjamin så håller ingen av dem allsvensk nivå som fotbollsspelare. Zack kan EN sak och det är at springa förbi sin motståndare. Är inte hans fel att han spelar. Vår A-lagstränare har en bänk med AAA, Ring, Mendez, Lustig och , Acke som kan lira där. Enligt mitt förmenande är Zacjh den mest begränsade fotbollsspelaren i den gruppen. Ändå spelar han. I bra många minuter... 

Namn: andreasaik   Visa profil  
Hemort: Märsta
Sänt: 2022-08-11 23:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Så ja, så jävla lätt. Nu tbax till irish pub å fira med övriga gnagare på plats!

Edit ganska säker på jag såg jurre på plats efter slutsignalen, så borde ju innebära att vi kör på nuvarande trupp. Även om man ju iofs kan styra det digitalt idag.

Vore ju magiskt om truppen tar sig till europa, å e med å krigar om guldet hela vägen in.

Å till sist en undran. Varför vi i klacken e så usla på å ha känsla, när vi behöver bua ut domaren, för å inte tala om linjedomaren? Den sistnämnde, närmast oss i klacken, va ju fruktansvärd å MÅSTE varit mutat av makedonierna.

Men ett litet minibreak av vårt hejarös, som ju iofs va grymt idag, för å sätta lite tryck på domaren. Är det som saknas, för å ranka läktarens prestation med 10 av 10!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:57:00
 Det enda man kan se säkert ör ju att Bartozs inte får ut något extra alls från den här truppen.

När det blir fler och fler rykten om att förtroendet från spelarna inte finns där är det ju bara dead man walking.

Trist som fan. Så mycket med personligheten Bartozs som är perfekt för AIK.
 

Namn: Mimaroben   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:57:00
 Varför är det så många som beter sig som stt det hör ör första gången vi vinner utan att övertyga spelmässigt? Det är väl en central del i AIK-identiteten trodde jag? 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:56:00
 Sektion 219: Det finns ju exakt en enda sak som är viktig i dag. Att det sett dåligt ut en längre tid är nog många överens om. Men efter dagens match, även om den var dåligt genomförd, att vara besviken då är väl märkligt? Vi skulle gå vidare. Vi är vidare. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:53:00
 Vi kan inte värva fler spelare när 4 ordinarie är borta. Ekonomin finns inte. 

Namn: Pogue Mahone   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:52:00
 Snälla AIK, läs här inne och dra in årskorten för människor som "abrahamsberg". Kollar ni noggrant finns det säkert människor som gnäller utan att ha säsongskort och medlemsskap. Något som är helt hjärnskadat sjukt. Om man inte ens betalar för ett säsongskort och medlemskap ska man naturligtvis hålla käften. 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:52:00
 Det är rimligt att inte plocka in nån ny spelare nu. Till vilken position? För vilket spelsystem? Falck kanske har rätt. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:51:00
 Det går att vara glad över dagens vinst och samtidigt vilja byta tränare/ledning. Det finns ingen motsättning. 

Namn: Lafayette   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:50:00
 - Bästa chansen i modern tid att gå till gruppspel i Europa
- Tajt spelschema
- Trötta spelare i en tunn trupp
- Vi drog just in ytterligare €750 000+ kommande publikintäkter i playoffen som knappast är budgeterade
- Skador på Milo & Nabbe och dessutom JG covidsjuk.
- Vi har två anfallare Kimpioka & Meja i truppen som solklart inte har inte närheten av kvalité för att spela i Gnaget eller ens i Allsvenskan.
- Vi har ett baktungt mittfält med två sittande mittfältare där den ene för första gången visar att han börjar bli till åren och inte orkar följa med upp i anfall och även tappat kvalitén på fasta. Den andre har tappat allt självförtroende och alibispelar konstant.

Men styrelsen tror på truppen! Uppenbarligen ser de nåt som inte jag ser…
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:48:00
 Det jag kommer minnas från dagens match är nordmanedoniernas målvakter. Förstekeeperns luftspel och straffspecialistens dansande. Underhållning!

Enorm cred till de som reste ner och som hjälpte laget vinna denna usla cointoss. Utan er så hade vi inte gått vidare!
 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:48:00
 AIK Robin

Det är för mycket rutin som saknas idag men samtidigt så saknas den rutinen och inställningen överlag för att förkroppsliga den fundamentala grundinställningen att vi kan och att vi vill. Hela året har det varit krampaktigt förutom vid enstaka stunder av briljans.

 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:48:00
 AIK Robin - Dagens startelva borde inte ha problem med Shkenderija. Att vi saknar några ordinarie spelare ursäktar inte vårt uppträdande idag. 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:48:00
 NackaGnagaren

Du glömmer Otieno. Får slita defensivt men snurrar upp motstånd och tar sig ur svåra situationer
 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:47:00
 Jag har följt AIK aktivt jävligt länge nu. Grät av lycka när vi tog gulden 92 och 98. Kommer ihåg känslan av den totala lyckan när nebo gjorde målen mot aek aten och barca. Minns med värme Andreas Anderssons magiska spel. Kommer ihåg sorgen när turina gick bort. Vördnaden när henok gjorde sitt 100:e mål. Listan kan göras lång.

Idag fick jag uppleva en ny känsla efter en AIK match. Javisst jag känner mig lättad och arg men det har jag gjort många gånger förr men idag kände jag för första gången i mitt liv att jag skämdes efter en seger.

Vi blir utspelade av ett lag från ett fucking Tin Tin land och vår klart bästa spelare på plan är vår målvakt. Tror detta är bland det sämsta jag har sett under alla mina år. Till och med sämre än torsken och uttåget mot primorje.
Undrar vad guidetti, milo och nabbe kände när de såg matchen. Vi är ett lag i kris. Något måste hända och det är snabbt. Tror inte att ett enstaka nyförvärv hjälper då vi har materialet på pappret. Detta måste vi lösa själva.

Nu hoppas jag att alla tar sig till NA på söndag. Vi måste göra allt vi kan för att lyfta laget. Jag skämdes idag men jag kommer alltid älska och stötta AIK.
Från vaggan till graven.
 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:47:00
 AIK Robin
Lite svagt?
Vi har väl inte spelar en enda bra match efter uppehållet.

Men men, liket lever
 

Namn: Tor   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:44:00
 Krigahelgi byt namn till internetkrigare 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:44:00
 Dagens AIK saknar

Per Karlsson
Alexander Milosevic
John Guidetti
Nabil Bahoui
Vincent Thill

4/5 går rakt in i vår startelva. Klart som sjutton att det ser lite svagt ut idag.
 

Namn: abrahamsberg   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fantastiskt starkt att slå ut ett lag från en liga som är lägre rankad är toppnationer som Gibraltar och Malta.

Det är bara att konstatera att truppen är felbyggd och många av våra kanske lovande juniorer inte är redo för mer än några inhopp här och där.

Abdirahman spelar tyvärr som en junior, bockar ner huvudet och har noll koll på var han har sina medspelare. Kan bli bra, men i dagsläget för dålig för ett AIK med guldambitioner.

Ring- Tänker inte ens kommentera.

Kimpioka- Undrar varför han var tillgänglig??

Zach- blandar och ger, men för dålig för AIK.

Mendez- sjukt ojämn.

Björnström bra var tredje match.

Meja???

Ofattbart att vi inte agerar när det ser ut som det gör. Bahoui - glaslirare som vi tyvärr inte kommer se mycket av framöver. Milosevic skadad och hyr länge blir John borta?

Listan kan göras lång, men vi har ju en tillräckligt bra trupp för våra mål:)

 

Namn: Mimaroben   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:42:00
 Tyckwr nog ändå att Kimpioka gör det ok i den här matchen. Stark och stor. Vinner ofta kampen. Kanske inte den spelartypen som man vill se som ordinarie i en start-11 men habil truppspelare. Meja för tidigt att utvärdera. Plus idag för Zack, Ayari och Kribban. Hade varit vackert om AAA hade fått avgöra i förlängningen. Starkt att hitta sätt att vinna även när mycket inte klaffar. Fanns en period i 2:a som öndå gladde en del. 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:42:00
 Sotte, Larsson och Nordfeldt får godkänt idag om man ska leta något positivt i misären. Och bortafansen, dom ska alltid ha cred.

 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/1_FCS/status/1557838464984440835?t=nAE
Sänt: 2022-08-11 23:41:00
 Ja, vi börjar borta 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:41:00
 Tror att Nico är vår bästa straffskytt även om Seb är bra, Nico var första straffskytt både på Cypern och i Chile och missade knappt en straff. Att ge Ring chansen är väl bra på ett sätt, men visar väl också lite vilket förtroende man har för Meja ( då man som anfallare nästan alltid får ta en). 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:39:00
 Nu får väl vissa ändå ge sig? AIK nya BP? Är det bekräftat att vi börjar borta? 

Namn: Gnaget-förevigt69   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:37:00
 Kimpioka gör inte mycket rätt dags att bänka han totalt 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Hemort: Kungsholmen
Sänt: 2022-08-11 23:36:00
 Lindrigt nykter men glad. Eller lättad.

Kanske en kombination av lättnad "VI ÄR VIDARE!" och ilska "Hur fan kan vi hamna i den här situationen?" riktad mot Barre ""Jag vill ha en tunn trupp", "Ge mig Zach och Kimpioka!" - alla med två ögon ser att de inte håller allsvensk klass. Mot Jurelius "Älskar John men vi har lagt alla ägg i en korg inte en komplett matchtrupp (se punkt 1). Mot marknad "Ni har ett fantastiskt varumärke "In med stålarna!" och styrelsen "Ni ska fan se till att det funkar. Det är AIK ni roddar och vi har fått en drömlottniong. till gruppspel. Vinn eller dra!"
 

Namn: bångbångh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:36:00
 Starkt att vara med i Europa och allsvenskan med den här formdippen. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:35:00
 Seguis Omfamning
Den nya vdn vill att AIK ska bli nya BP........ Finns en anledning varför BP hoppar mellan divisioner som en jojo. Nej AIK ska inte bli nya BP!
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:35:00
 Motståndet var fruktansvärt uselt men det passar också oss oerhört illa att möta dåliga lag då vi inte har ett mittfält som kan trilla boll. Vårt spel passar bäst mot bra motstånd där vi med lite tur kan få någon omställning eller fast situation. Nu vann makedonierna mitten fastän de inte ens ville.

Jag tror på fullaste allvar att jag aldrig sett en sämre professionell fotbollsmatch. Det var makalöst dåligt.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:35:00
 Varför kan vi inte köra ring och steff på topp? Varför måste ring spela som ytter? 

Namn: Mästare2009   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:35:00
 Vi har några bra som saknas.
De måste tillbaka snarast.
Nabbe, Milo, Guidetti och även Thill saknades som jag tror stenhårt på.
Otroligt viktig seger
 

Namn: grillan   Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2022-08-11 23:34:00
 Bänka Bilal. 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:34:00
 Conta //

Haha! Blev ju tvungen att jinxa annars hade vi åkt ut
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:33:00
 
Det kommer inte att LOSSNA. Vi är på tok för dåliga. Och det är en tydlig trend.
Som PAL skrev, undrar hur många som blev smittade av John på planet ner?
Värnamo kommer helt säkert bli en pinsam upplevelse.

Men det viktigaste är ju cupen och bara hoppas att Guidetti och kanske Milo är tillbaka.
Fan vad Nabbe/Guidetti skulle sitta fint. Då skulle man kunna börja hoppas på riktigt.
 

Namn: Krigahelgi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:32:00
 Businesswithmoney

Tjaa det såg du väl idag.. blev det ett dugg bättre med Atola på plan?

sanningen är väl att båda två är urusla spelare som aldrig skulle ha värvats från första början.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:32:00
 Almen 2018

Det håller jag verkligen inte med om, Rijeka och Sepsi är bättre än Shkendija.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:31:00
 Seguis Omfamning
Fast oavsett så måste AIK värva ett etablerat namn . Med denna trupp blir det inte topp 5 för alldeles för svag bänk! Har man mål att gå ut i europa det första steget är att ha en bred trupp som gör att man kan gå runt med hela truppen. Men just nu är den bredden för dålig!
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:31:00
 CJ Von Gnaget,
Oväntat med hugg på den.
Jag tycker helt enkelt att han får för mycket credd i förhållandet till hur mycket
han schabblar bort.
Han springer mycket och pressar mycket, fine, men det händer inte mycket mer.

 

Namn: Conta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Orakel/ Byt nick (förbjuden smiley)…

Namn: Orakel
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
Seb sätter sin straff resten missar
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:29:00
 Fyfan….. 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:28:00
 För övrigt, om Kimpioka och Meja är det man har att välja på bredvid Nico så väljer man en formation med endast en central anfallare.

 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:28:00
 Hydro

Vi har mött lag som är bättre än de dif har mött.

Skönt med seger, viktigt för ekonomin. Men vi kan aldrig bli ett lag som dominerar spelet så länge Bilal och Sebbe är centrala mf

Spelet ser inget vidare ut och det måste lösas
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:26:00
 Bergsget

Var man med 2004 och 2010 vet man att det är farligt att säga saker som "det här måste vara botten"...

Men håller med dig. Det är fan overkligt hur vi spelar just nu.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:26:00
 Äntligen har vi en styrelse som inte viker sig för trycket. En kompetent styrelse som på sikt kommer att generera stora framgångar.

Släpp kompisgänget och gå vidare.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2022-08-11 23:26:00
 Allt var förjävligt hela matchen igenom ända tills motståndarna missade avgörande straffen.
En skitmatch som slutade i "dur". I stort sett 120 misslyckade minuter där knappt nåt var positivt.
Vi trodde att de spelade i vinterkängor. Det måste vända tror man ju efter varje katastrofmatch, sämre kan det inte bli tror man, men jodå det kan det... men nu då vänder det väl...
 

Namn: CJ Von Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:25:00
 rooster,

din förmåga att förstå fotboll tycks högst begränsad när du kallar vår genomgående bästa spelare för en alibispelare. eller du kankse kan utveckla? har du sett en sidledspass? vad är problemet?
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2022-08-11 23:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bahoui, Milo, Guidetti skadade/sjuk.
Bortaplan med sämre matta än Friends 2017-2018

Visst fan var det bra att vi lyckade rycka sista halmstrået ändå.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:24:00
 Så jävla pajjigt, vilka amatörer. Börjar låta som BWs
mantra ersättaren finns i truppen. Varför låter fjunisen Falck föra hans talan, vilket han även gjorde när Guidetti missades i förra fönstret.

Kan vi bara sluta att befordra folk till positioner dom inte har höjd för eller åtminstone plocka bort dem när de bevisat det.
 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:24:00
 När stänger fönstret för att ta in en ny sportslig ledning?

Frågar för en polare…
 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:24:00
 Fan vad skönt men lite surrealistiskt.
Nu kan vi inte sjunka längre det här måste vara botten.
Tycker det är bra att det inte släpper till pengar för värvningar, skulle Jurre och Ackerman helt plötsligt hitta guldkorn? Nä.

Hoppas det lossnar nu.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:24:00
 Frågan är hur dålig Atola är om Kimpioka går före.

Värsta spelaren jag sett i AIK.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:23:00
 AIK18911991

Om Guidetti, Milo och Nabil startar så har vi en bättre bänk.
 

Namn: grillan   Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2022-08-11 23:23:00
 Straffseger utan Milo, Guidetti och Nabil. Ser jag som godkänt. 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:23:00
 Känslan som uppstår när du vet att Guidetti inte startar på söndag heller.. 

Namn: RåsundasBetong   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:23:00
 Bra att vi inte värvar nu. Lägg pengarna på spelare i vinter i stället när vi har en ny tränare. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:22:00
 Seguis Omfamning
tips. Kolla dagens bänk.... INTE TILLRÄCKLIGT BRA FÖR EN TOPPKLUBB I ALLSVENSKAN! en toppklubb i superettan skulle dagens bänk vara bra
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Enligt Falk (live på Fotbollskanalen) ska vi inte räkna med några värvningar i sista minuten... "Vi har en bra trupp för vår målsättning"

29:a på den bollen är jag
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:21:00
 Gläds och åt er som kan känna glädje efter en sån rakt igenom usel insats, men jag försöker tänka framåt. Kommer det fungera att dunka huvudet i väggen med Bartosz en vecka till? Vad talar för att vi plötsligt blir ett lag som begriper hur man spelar fotboll?

För vi måste ju vara införstådda med att Slovacko är ett bättre lag. Det kommer inte fungera med det vi sett senaste månaderna.

Nej det är dags att byta tränare rätt omgående om vi ska ha någon som helst chans. Guidetti och Milo behöver komma tillbaka också då vår bredd är så fruktansvärt svag. Ingen tränare kan trolla med spelare som dessa.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:21:00
 Tack vare streaming-länken någon postade kunde jag se andra förlängningshalvan och straffarna här i Grekland(såg även första halvlek och början av andra innan mobilsurfet blev alltför kasst).Förutom detta vet jag inte vad jag ska skriva. Känner mig helt mållös. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:21:00
 blir rent förbannad nu.. '' har truppen för våra målsättning'' är målsättningen att åka ut i playoff och komma 6a så blir jag oroad. Dagens bänk är spelare där alla förutom 2-3 håller superettanklass max 

Namn: Krigahelgi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:20:00
 Rubin

Tack och lov för det!

Jag kan fan lova att Johan Bloomberg hade varit ett alternativ då.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:20:00
 Falck har egentligen rätt: vi har en tillräckligt bra trupp på pappret, och om alla är friska. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:20:00
 Alibispelaren Stefanelli? 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:20:00
 Enligt Falck blir det inga spelare in. 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Smash n Grab!

Hoppas vårat flyt i europa kan hålla i sig i en omgång till, för vi är inte i playoff utav egen förmåga.

Vi har haft bonnröta i båda omgångarna, både med lottning och resultaten.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:19:00
 Nordfeldt, Ayari och faktiskt Zack tycker jag var skapliga idag.
Resten bedrövliga.
Förhoppningsvis tänder man till efter den här skiten och börjar spela bättre.
Men, jag har svårt att tro det.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:19:00
 Klart som fan vi inte värvar, Jurre kan inte hitta någon i sin telefonbok 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:19:00
 Jag kan respektera att man sparar pengarna. Det enda som kan rädda oss är att vi får igång spelet själva. En ny spelare skulle se ut som en korpspelare om vi fortsätter som vi gör.

Låt hoppas att Milo och Guidetti är tillbaka snabbt.
 

Namn: myggan   Visa profil  
Hemort: Mörby
Sänt: 2022-08-11 23:18:00
 Hjärtat slår dubbelt fortfarande, puh .
Nu ser vi framåt mot nya nervsammanbrott.
Framåt stolta AIK …
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:17:00
 Inget nyförvärv in, bekräftat av Robert Falck nu

Suck!

”Vi tror på truppen”
 

Namn: Scott   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:16:00
 Vi är alla överens om att spelet inte ser bra ut men det jag saknar mest är en pålitlig målskytt. Målchanserna vi har måste man göra mål på! Att vi inte heller har en bred trupp visar sig så tydligt i förlängningen när hälften av spelarna på planen är mycket orutinerade ungtuppar. Därför är jag ändå nöjd med en straff seger även om motståndet inte var av hög klass 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:16:00
 >>Snakeman

Ja det blir ju alltid bättre om spelet hackar och det går allmänt dåligt.

#svenskaskolsystemet
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:15:00
 @Spelarn - I feel you. Jag velade om jag skulle gå ut och ta ett längre varv runt kvarteret och sen komma tillbaka för att se resultatet bara. Stannade inne och såg.

När självaste Seb fucking Larsson MISSAR försa straffen höll jag på att kasta datorn ut från balkongen.

Men faaaan va skönt att det löste sig
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:15:00
 Jag kan acceptera att man plumpar i en match och kryssar mot ett lag som Shkenderija. Det är sådant som händer i fotboll. Men inte i två matcher, det är totalt jävla IG!

Men vi är vidare i alla fall.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:15:00
 Vi är fan sämst i allsvenskan och sämst i Europa, ändå ligger vi kvar i guldstriden samt playoff i Europa. Vi bryter alla regler universum satt upp, får man lov att hoppas på att vi kan spela bra framöver? Kan bli väldigt kuligt isf 

Namn: The Ghost of Micke Dubois   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:14:00
 Den här matchen fick mig att vilja skriva ett s.k levande testamente. ”Om jag hamnar i koma - ryck sladden.”

Konstgjord andning för en uppenbart hjärndöd patient. Det är pinsamt, vilket flyt vi har mitt i detta hån som ska föreställa fotboll.

Spelarna är tydligt minst lika frustrerade och besvikna som oss supportrar. Skillnaden är att vi inte kan förändra något, det är bara de elva som står på planen som kan göra.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:13:00
 Klart det är kul att vi vann, men allt annat idag är ju tråkigt.

Matchen är bland det sämsta jag sett. Två dysfunktionella lag.

Men en sak är numera iallafall 100%. Kimpioka och Meja är alldeles för dåliga. Nabbe är skadad/långt från matchform. John är sjuk och Nico ser sliten ut. Vi bara måste få in någon spelare innan midnatt. Annars är det god natt med allsvenskan och Conference League.

Jag tar van den Hurk alla dagar i veckan just nu.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:12:00
 Stefanelli alibispelar på ett "smart" sätt.
Mycket spring men det händer otroligt sällan något.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:11:00
 Nej vi ska inte köpa spelare. Spara stålarna till personalbytet är klart efter säsongen. 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:10:00
 Levi in då skulle man må, men det lär bli någon av gänget ju lyckades lura bort i en straffläggning 

Namn: CJ Von Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:10:00
 Att skriva att makedonierna är ett hyfsat superettangäng visar på så totalt usel insikt, lägg ner och somna om.

Däremot har vi oroväckande tunn trupp OM vi skulle gå vidare till gruppspel.

Bra jobbat samtliga nera på balkan. Kör över Värnamo
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:10:00
 Utmedpacket,
Exakt, ta plånboken från lillJurre nu.

 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:09:00
 Vet inte hur vi lyckades vinna detta men förbannat skönt. Äntligen har vi turen med oss känns det som. 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:09:00
 Undra hur länge Guidetti blir borta.
Sen har ju många svårt komma tillbaka snabbt efter covid också..,
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:09:00
 Vi behöver inte värva - vi behöver få tillbaka våra spelare från frånvaron NU! 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:08:00
 Levi in? 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:08:00
 Älskar stefanelli och förstår att han är en favorit men någon måste fan börja prata om hans effektivitet framför mål. Var samma hemma när han hade ganska klara lägen där placeringar behövs, men skjuter fortfarande på mitten.

Samma sak med AAA den skotten är fan bedrövligt. Det känns ju som att bara Guidetti kan skjuta i AIK.
 

Namn: Krigahelgi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:08:00
 Fyfan vad dåligt.. Fyfan vad skönt!

Någonting drastiskt måste göras annars är det över redan efter första matchen i play-off.

Slovacko måste ju tycka att det här är en bättre lottning än vad tom vi tycker.
 

Namn: Snakeman   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:07:00
 Lägg ned gnället nu för fan.
Det är i motvind drakar lyfter.

Förr eller senare vänder det och då kommer vi vara taggade. Det är starkt att ta sig vidare utan de spelare vi saknade.

Stötta laget, istället för ett massa jävla domedagssnack om tränare som ska sparkas hit och dit.
 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:06:00
 Var får folk 10MSEK ifrån? Det jag kan hitta är €750.000 för playoff. Eller räknar ni med publikintäkter från Vorskla och Zkendija också?

Oavsett. Värva. Nu. Tack.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:05:00
 Nu är vi vidare och det kommer in pengar givetvis skönt. Men är i chock hur dåliga vi är. Total förlamning. Vem kan hjälpa oss att komma ur koman.
BG blir givetvis kvar året ut. Men vi ser o hör hur rutinerade spelares frustration att inte mycket är rätt.
Vem?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:05:00
 Helt ärligt alltså. Efter första halvlek så var jag så besviken så jag började knäcka bira inför andra. Och i takt med biran kom in så blev ju spelet bättre och vi gjorde mål... men fortfarande bara likaläge!

Jag fortsatte att dricka massa öl för att palla det hela och förlängningen blev ju en pärs. Sedan hände något UNIKT. Detta är FÖRSTA fucking gången som jag inte pallade att se en straffläggning. Jag gick till köket och drack mer öl och även vin och kollade på klockan. Jag orkade inte se helt enkelt, ty jag är bara människa. Var också helt övertygad om att vi skulle förlora då vi ju knappt kan träffa mål på skott. Sedan kollade jag Aftonbladet målservice när jag visste att det var slut - och vi VANN!

Helt jävla galet. AIK ett vinnarlag i avgörande cupmatcher, bara en sån sak.... är helt galet full nu men så jävla glad. Liket lever, liksom. Men FY FAN för vad dessa matcher är jobbiga.

Och till sist - FETT jävla cred till alla er som var på plats!
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:05:00
 roh

Absolut att vi skulle må bra att at bredda truppen men det haveri som vi bevittnat senaste månaderna handlar inte om spelarmaterialet det måste vi någonstans landa i nu.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:05:00
 Ingen idé att ge en krona för värvningar till Jurre/Barre då får vi välscoutade Kimpiokas och Zacketter, lej ut inköpen till våra tidigare proffs som har någon typ av kontakter i fotbollsvärlden. 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:05:00
 Vår innermitt är tragiskt dålig. Larsson är gammal så det är en sak.

Men bilal är helt värdelös, måste ha in nytt där.
 

Namn: Kampione   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:05:00
 Jävligt fint att vi går vidare!

Dock extremt oroväckande att vi ska göra det med minsta möjliga marginal. Motståndarna är nog som bäst ett hyfsat Superettangäng och vi ser ut som en påse skit. Vad fan gör vi på träningarna?

Öppna plånboken Jurre. Gå inte på något som Ackerman rekommenderar. Byt ut Barre.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:04:00
 LÄTTNAD ! 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:04:00
 Tekie och Van der Hurk in hade varit något, speciellt den sistnämnda. Bilal såld helst, verkligen inte sitt sanna jag just nu. 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:03:00
 Alltså vi kommer aldrig möta ett lättare motstånd än det här. Varken i Europa eller Sverige. Finns ingen i det laget som tar en bänkplats i Sundsvall. Vi kommer få så otroligt mycket pisk mot tjeckerna, vi får vara glada om det bara står 4-0 till dom i första halvlek. AVGÅ ALLA! 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:03:00
 Vad vill vi helst värva efter dagens cirkusföreställning? Jag vet inte riktigt var man ska börja. 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:03:00
 KU65.

Valium??
 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:02:00
 >>Germanicus

Stort tack!
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:01:00
 Har vi inte en startapelare värvad för de 10M vi spelande in blir jag galen!!! 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:00:00
 Förlängning omg ett
Straffar omgång två
Vem slår sjätte straffen mot Tjeckerna?
 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi börjar 18/8 borta och avslutar 25/8 hemma,

 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 23:00:00
 Värva tekie nu
Behöver ändå ersätta Larsson efter säsongen o det lär. Bli dyrare då
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ser ut som att vi börjar borta 18/8 med retur 25/8 om Google ger rätt info.

Ser ut som att inhyseshjonen också spelar hemma/borta så någon av oss lär väl behöva byta?
 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:59:00
 Avgå alla ! Detta var missär delux. Snacka om straffläggningsångest . Jag hoppas pojkarna fick en gnutta självförtroende men de ser inte ljust ut gubbar 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:59:00
 Ja, vad ska man säga? Det var inte snyggt men vi gick vidare och i kväll så betyder det faktiskt allt. 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:58:00
 Kan någon vänlig själ säga när vi lirar hemma i playoff. Orkar inte leta på DDR-Uefas sidor. UX som på kontinenten. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:58:00
 1 timme för HJ att värva 1-2 etablerade namn som får spela i europa. Sjukt att Mathews ej värvades...... 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:58:00
 Vi skulle behöva möta lilldif för att få tillbaka självförtroendet.

Vi må vara fruktansvärt dåliga men som alltid kommer vi kliva ut och plocka ner dom.

Hej lilldif, ni är skit.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:57:00
 Djurgården och Bajen spelar enligt dom själva sin livs fotboll.

Sen när man tänker att Bajen utan Europa spel och Gårdarna är i lika långt fram (i playoff) och det skiljer trots det några poäng i serien när vi knappt har gjort en bra match i år.

surrealistiskt hur det kan hålla.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:57:00
 Juan Mata och Cavani är free agents. Mata har väl även en svensk fru.
Spanskatalande Gnaget
 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:57:00
 Helvete vad skönt !!!

Och lägg av ni som hade negativa vibbar hela dagen, det började kl 8.00 med nån bajare som hade profetia hit o dit.
Avgå ni losers och skål för de som alltid tror på vinst när AIK spelar.

Lär er nåt enkelt - imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Showen rullar vidare med eller utan alla skådisar.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:56:00
 Nu vill jag ha in ett stort namn innan fönstret stänger. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:56:00
 Mr__Gnaget - nej, det är väl ändå en omgång kvar? 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:56:00
 Så otroligt viktigt. När vi väl vunnit skiter jag i hur det ser ut.

Nu är vi i play-off. Otrolig möjlighet till riktigt rolig höst och bra pengar.

Alla till Nationalarenan. Hata värnamo
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:55:00
 Tick tack tick tack 65 min kvar Jurre.

Styrelsen/VD ja hela klubben måste ju inse att detta inte håller längre
 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:55:00
 Det största rånet i modern tid mot det sämsta motståndet sedan dackefejden. Herregud vad det är frustrerande att vara AIK. 

Namn: spikimun   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:55:00
 Hur går det vidare? När möter AIK tjeckiska laget? Nån som vet datum o tider? 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:55:00
 majkki


Borta först.

Nu hoppas vi på spelare in
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:54:00
 Kommer drömma mardrömmar i natt om jag ens kommer somna.
Måtte Milosevic vara tillbaka snart.
 

Namn: Stäng Taket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:54:00
 Bara lättnad, ingenting annat 

Namn: Globalgnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man har inte mått såhär under en match sen Maribor hemma. Nu fick dramat ett lyckligare slut.

Himla starkt att lyckas ta oss vidare, men insatsen är inte bra. En period i andra halvlek spelar vi ganska bra, annars är det en rätt usel insats.

Viktigt att vi är vidare. Hoppas vi får tillbaka fler spelare nu innan Slovacko.

Segern är extremt tung med skadorna. Speciellt utan Guidetti.

Vi lyckades slå ut Real Skhendija på en tungsprungen öststatsarena.

Nu väntar Real Slovacko!
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:53:00
 Man kan ju tyvärr konstatera att Ring kommer fortsätta att vara iskall framåt efter den där straffmissen. Tips: Flyger målvakten runt och flaxar som en clown, slå en låg hård straff som inte går mitt i målet. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:53:00
 Det är ingen negativ trend. Snälla någon. Vi är tvärslut som lag. Tränarbyte och att få tillbaka Guidetti och Milosevic så kanske kanske vi kan överraska mot Slovacko. Men nuvarande gäng löser det absolut inte. 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:53:00
 Har fotboll någonsin varit sämre? Tack gode gud att albanerna var ännu sämre. 

Namn: Mästare2009   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:53:00
 Såååå jävla skönt!!!
Nu kör vi med spelare tillbaka förhoppningsvis

Viktigt
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:52:00
 Helt tom efter matchen, såg straffarna på en ljudlös stream. Underbart med seger, tack för mig. 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:52:00
 HELA AIKs lag ska skämmas. Alla tröjor ska upp på läktaren. Straff vinst men nöd o näppe men för i helvete Makedonien lag ska städas av rätt enkelt. BG avgå 

Namn: Partyman   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:52:00
 charlieb

Absolut, och det taggade gänget kommer att Värnamo
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 Fy fan men det gick ju vägen i alla fall...

Jag och många andra hade tyvärr rätt i att elvan är för svag eftersom vi tvingas spela Kimpioka varenda match och att Collins är okej bra men kommer kosta oss med sitt hårda spel.

Något måste hur som helst ske med laget för det ser bedrövligt ut.

Skål ändå för denna seger!
 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Väljer att jubla.

Framåt stolta AIK, mot Europa!!
 

Namn: Pogue Mahone   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 Ja, det var skit. Men njut. Vi är vidare 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 Hemma först? 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 Låt oss hylla Hasani som går fram och dammar en yttersida 47 meter utanför i en avgörande straff. Vilken kille! 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 Så jävla sköööööönt!

Kan detta vända vår negativa trend? Vi suger balle stora delar av matchen förutom i andra halvlek. Men men vi grejade det å BG får sitta kvar.

Liket lever!
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 En timme kvar på fönstret, kan Sebbe/Lustig jaga in några kontakter? 

Namn: abrahamsberg   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:51:00
 Medioker insats men föga förvånade med tanke på hur svaga vi är. Jag hoppas Jurelius arbetar på högvarv innan midnatt för vi måste få in förstärkningar.

Vi tar med oss segern inte mycket annat.
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 Några som inte borde firat är Shkendija i halvtid *Skål* 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 ADLA BARTOSZ! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 
Jaja, tvärtemot vad jag trodde så hade de usla straffskyttar.
Den med yttersidan ser man ju bara i Korpen.

Känner mest fortsatt ångest. Hur fan ska det gå mot tjeckerna??
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 Puh!
Mållös att det ska behövas straffar mot det här gänget.
Jag förstår verkligen ingenting av truppbygget eller vad vi vill på planen.

 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 - Usel insats till stora delar.

- 7 millar att shoppa spelare för eller betala en ny tränare med.

- Länge sen det var svårt att ladda gnagarforum. Good old days.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 Helt rättvist, vi var bättre matchen igenom.

Sug kuk Shkendija, älska AIK
 

Namn: Obolostand   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 1 timme Jurelius! Gör ditt jobb eller avgå 

Namn: Frazze55   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 In med värvning NU!!!!!!!innan 00:00? 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:50:00
 Det är helt jävla otroligt vilken flyt vi har.

Hoppas aldrig det jämnar ut sig. Eller så är det precis det som det gör nu efter alla Linnér-tabbar.
 

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Jag var aldrig orolig.
Alla till NA och tjeckien!
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Glad, arg, uppgiven, förundrad - allt på en gång.

MEN, det här är inte en valfri skitmatch i AS. Det är ConfL.
Nu jävlar
 

Namn: Sopuli   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Tid såldes
Tid köptes

Bartosz har ett dubbelmöte kvar att bevisa att han är rätt man, nu vänder säsongen igen!
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Skönt men alltså, det får inte se ut såhär. Barre måste sparkas. Detta går inte.

Räknar med värvningar nu.
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 HAHAHA hur fan löste vi detta? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Underbart. I bland räcker det att vara näst sämst!

 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Acke3 - när ska de fira då menar du? Vinst är vinst, även om allt är skit. 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Snubblar oss vidare med minsta möjliga marginal.

Dags för ny energi vid rodret, det kan fortfarande bli något av den här säsongen men jag har omöjligt att se det hända med BG kvar.

Perfekt läge för Axén att komma in!
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:49:00
 Thank god for this!

En omgång kvar en är vi i gruppspel eller???
 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:48:00
 Hur kan spelarna fira detta? PINSAM insats 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:48:00
 Äventyret fortsätter! Kall öl på det. För AIK i Europa 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:48:00
 Hahaha fan vad skönt, men… AVGÅ ALLA 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hahahahahaha!!!!!
Jaaaaaaaaa!!!!

Vi är så rötna och ändå tråcklar vi oss vidare!!!!
Jag kan inte andas, jag är så glad! Vi lever än. Hela vår säsong hade knäckts, vin hade vandrat en golgatavandring.

Katten har ett liv kvar, nyttja det!!
 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:48:00
 Jurre, om du inte spelar ut dina kort nu så dör jag.

Agera!
 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:48:00
 Hahaha fan vad skönt, men… AVGÅ ALLA 

Namn: Aramoo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:47:00
 Herrejösses vad skönt! Nu glömmer vi den sketna insatsen och försöker gjuta självförtroende i laget. Mot bättre dagar! Framåt! 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:47:00
 Hahaha fan vad skönt, men… AVGÅ ALLA 

Namn: Sweden21   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:47:00
 Lätt!!! Tycker vi va ganska överlägsna matchen igenom. Det här förtjänade vi va? Sov gott boys! 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:47:00
 Så ovärdigt, men skiter i! Vi är vidare! 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:46:00
 Hahaha herregud

Nu tar vi oss väl till gruppen och längre av så av bara farten liksom.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:46:00
 Såja 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:46:00
 Så jävla lätt!! 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:46:00
 Herregud…..nu har du 1 timme på dig att landa 2 spetsspelare Jurre!

Agera för i helvete! !!!!
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:46:00
 Så ovärdigt, men skiter i! Vi är vidare! 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:45:00
 Ojojojoj, vidare med minsta möjliga marginal. Vi fick in mer deg, det är det enda positiva jag tar med mig från dagens match. 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:45:00
 Vilken tur 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:45:00
 Jag dog.

Åldrades till döds.
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:45:00
 JAAAAA! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:45:00
 JAAAAAA!!!!! 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:45:00
 Jag dog.

Åldrades till döds.
 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:45:00
 Tack Guuuuuuuuuuuud!!!!!! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:44:00
 
Den korpenstraffen med yttersidan....
 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jävla pärs
 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:42:00
 Bra, då är vi i ledning! 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:41:00
 Berätta mer om hur dålig Stefanelli är. 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:41:00
 Någon som kan svara på varför deras målvakt går fram och tjaffsar med domaren innan varje straff? Psykning? 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:41:00
 Aaaaaaaaaaaaah dett tar vi! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:41:00
 
Haha. Min spaning om bollskicklighet
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:40:00
 sådär, då åkte iv då. Makedonierna blir väl överkörda i nästa omgång. 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:39:00
 Hahaha ridå ändå när LARSSON av alla missar 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:39:00
 Vilket skämt.... 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:39:00
 Rip Larsson.... 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:38:00
 Kommentatorerna tror målisbytet är för att den nya är bättre. Ja, det kan ju inte vara bara för att sätta griller i huvudet. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:38:00
 Nico straffskytt i Chile 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:37:00
 Jaja nu tar vi hem detta o sover gott sen 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:37:00
 Har vi gubbar som kan träffa mål? 

Namn: Kano   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:37:00
 Vinst är det enda som gäller nu annars måste folk avgå. 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:37:00
 Vore ju intressantast att se Collins slå en.. hehe 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:36:00
 Samtidigt vill jag nog säga att vi saknar JG och Nabbe. Inget jag ser att BG kan göra så mycket åt.

Ska inte tolkas som att jag anser att allt är bra.
 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:36:00
 Bedrövlig förlägning även om vi skulle vinna detta
får det inte se ut så här längre, beslut och förändringar
ska tas.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:36:00
 Pressen kommer knäcka oss totalt. Kan inte se oss klara detta, motståndarna allt att vinna. Ack och ve 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:36:00
 Nu ska det avgöras. Hoppas ni ansvariga för den här skiten är beredda på konsekvenserna. 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:35:00
 Med tanke på hur det sett ut i år blir det torsk på straffar. 

Namn: Acke3   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=5jiQwSaCzxM&feature=em
Sänt: 2022-08-11 22:35:00
 För de som saknar stream 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:35:00
 Kmr va ett taggad gäng hemma mot Värnamo på söndag.

Snälla VINN
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbel
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:35:00
 Med tanke på vår avslutningsteknik för övrigt så vore det otippat om vi vinner en straffläggning. Man får hoppas på det bästa.

7 miljoner extra till vinnaren. Viktigt att vinna!
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
 
Inte första gången som spelet försämras när Ayari byts ut.

Ger oss 10 % chans på straffar. De är betydligt bättre med bollen och det brukar avgöra.

Albanerna gör en Chelsea för övrigt
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
 Jag orkar inte…

Vi tar ut Kimpioka och sätter in Clecios mamma.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
 
Inte första gången som spelet försämras när Ayari byts ut.

Ger oss 10 % chans på straffar. De är betydligt bättre med bollen och det brukar avgöra.

Albanerna gör en Chelsea för övrigt
 

Namn: •1891•   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
 Pallar inte se skiten! Loggar ut! 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
 Seb sätter sin straff resten missar 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
 Pinsamma mamma 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:34:00
 Vad ska Bartosz säga efter matchen ikväll. Vilka förmildrande omständigheter ser han nu? 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:33:00
 Inte Sotte 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:33:00
 Det är sådan jävla parodi detta lag 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:33:00
 Två klappusla förlängningskvartar, överleva till straffar, där vi bommar ut oss och så har vi knäckt oss för år framåt. Fy fan vad illa man mår nu, tortyr att bevittna det här. 

Namn: Sweden21   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:33:00
 Straffskyttar: Nico, Seb, Billy, Ring & Sotte? 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:33:00
 Folk drömde om att möta West Ham i play off för att det skulle va kul.

Nej det skulle inte vara kul o förlora med 40-0
 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:32:00
 Kan vi byta in Markus Jonsson...

 

Namn: 18jonatan91   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:32:00
 Det finns INGENTING att spela på. Våra lagdelar sitter inte ihop, vi får varken första, andra eller tredjebollar och vi verkar inte heller kunna slå ens de enklaste av passar. Det här är det sämsta AIK jag sett på jag vet inte hur länge. Under Norlings sista period hade vi ändå en idé, även om den utfördes horribelt. Nu har vi ingen idé alls och det ser fullkomligt uruselt ut. 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:32:00
 Jobba in spökmålet nu! 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:32:00
 Ska vi vinna detta är det straffar som gäller…. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:32:00
 Jag förstår att en del spelare är trötta, men det är ingen skillnad på spelet från när matchen blåstes igång.

Sen undrar jag varför våra inbytta spelare ser lika trötta ut som de som spelar 119?
 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:32:00
 MangeMan:
Ackerman har evighetskontrakt
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:31:00
 Atola har har visat klassen på vår scouting. Hur mycket mer facit behöver folk? 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:31:00
 Otroligt många simpla felpass?!
Björnström var ju jättebra i Sirius, vad har hänt med honom?
Motståndet har inte börjat seriespelet, har vi spelat oss trötta?
Straffar liknar dessvärre lotteri.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:31:00
 ”Namn: #23 Visa profil Skicka ett meddelande till #23
Sänt: 2022-08-11 22:27:00
Meja kan iallafall passa bollen”


Hög kravbild på våra anfallare numera…
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:31:00
 Vi har ingenting 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:30:00
 Haha alltså vad är det här? Vad är det för spelare vi har i truppen?
Nivån på vissa av spelarna är ju inte ens div 1 å dom spelar en förlängning i ett Europakval, absurt.

Bara hoppas på straffar och att Nordfeldt tar 5 raka
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:30:00
 Åker vi ut på straffar så får vi både åka ur och en mer sliten trupp för allsvenskan. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:29:00
 Atola är ju klasser sämre än Kimpioka? Tar inte emot en rullnde sjumeterspassning på mittplan… 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:29:00
 Ögonen blöder och hjärtat gör ont. Fyfan så det ser ut. 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:29:00
 Helt utspelade i förlängningen 

Namn: Kano   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:29:00
 Får hoppas på straffar med detta spelet 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:28:00
 
Atola har redan visat varför Kimpioka går före.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:27:00
 Jurre är väl på plats och scoutar. 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:27:00
 Pelle

Tack
 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:27:00
 Det skär i hjärtat att se AIK spela fotboll. Vad fan är det vi bevittnar? 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:27:00
 Någonstans skönt att inse att en lottning mot Slovacko är för tufft, då spelar det inte lika stor roll om vi åker idag. Vi förlorar ett par miljoner förstås. 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:27:00
 Meja kan iallafall passa bollen 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:26:00
 Nordfeldt är bra 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:26:00
 Ritorpsdrutten - 3,5 år är ett tag framöver. Tror nog inte han sitter och förutspår att allt kommer vara skit så länge. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:26:00
 Topp tio värsta match jag sett med AIK. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:25:00
 Kommer bli pinsamt i eventuell playoff mot tjeckerna... 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:25:00
 Jaha, det var ju typiskt 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:25:00
 Har vi ens fem spelare som slagit en straff in sin karriär? 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:25:00
 Collins är livsfarlig. Aldrig sett en spelare spela med så små marginaler. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:25:00
 
Så Collins fick inte gult vid straffen alltså. Det var ju bra.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:25:00
 Domaren är ju katastrof i förlängningen. Precis som oss. 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:24:00
 För övrigt smiskade precis HJK ut Maribor med totalt 3-0.

När vi är bra har vi ingen respekt för motståndet men full respekt för vad som krävs för att vinna (fokus, hårt arbete etc)

När vi är dåliga är vi arroganta och tror att vi är ett självspelande piano där någon annan kommer fixa det åt oss.

När vi är usla går vi ut med mössan i hand och pratar om varenda lag som Real Madrid.

Senast vi var bra i Europa var 2012. Vår sjukdom av antingen arrogans eller överrespekt är längre än BG men han har visat sig oförmögen att bota oss.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:24:00
 Undrar vilken motståndare vi scoutar idag. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:24:00
 Tänkte skriva att vi inte bör hoppas på straffar men som det ser ut just nu är det nog vår bästa chans. 

Namn: Sweden21   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:23:00
 Atola avgör ikväll. Ni hörde det här först!! 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:23:00
 Norling kommer göra ett fem timmars Youtube-avsnitt på den här matchen. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:23:00
 francesco - http://www.sportp2p.com/football/1362903/shkendija-aik-free-live-streaming-online-p2p.html 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:23:00
 PAL

Det var en SAAB 2000
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:22:00
 Får låna bollen och Seb drar den över kortsidan 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:22:00
 Är det klubben med det minst catchy namnet hittills? De där litauiska namnen har ju i alla fall någonting. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:21:00
 Domar jävel som tar den frisparken på Ring, solklar axel mot axel. Höll på bli kostsamt, de får tryck direkt på fasta 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:21:00
 Utrullade av ett nordmakedonskt lag i försäsong. Mycket ska man behöva uppleva. 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:21:00
 Varför fortsätter man slå bort bollar? Varför sparkar målvakten ut bollen mot GARANTERAT bolltapp efter man fått tillbaka den? 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:21:00
 Shkendjia är dåliga
Domaren är sämre
AIK är sämst
 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:20:00
 Närmare 2-1 än 1-2. Oavsett resultat kan nuvarande stab inte sitta säkert
 

Namn: Aramoo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:19:00
 Noll i självförtroende. På samtliga spelare. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:19:00
 Sämre spel än första 45…
Vad har vi gjort sedan minut 80?
 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:19:00
 Är utomlands behöver srream nu 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:19:00
 Undrar på riktigt hur JG känner just nu när han sitter Covid isolerad på ett hotellrum i Skopje och som oss alla andra genomlider matchen på Aftonbladets stream.

När han valde bort europa och chansen att tjäna ytterligare 10-20M gjorde han det med förhoppning om att vinna titlar och få visa att han är på riktigt - samtidigt så var det i ett läge där Jordan Larsson sminkade över grisen något jävulskt.

Nu visar det sig att laget han flyttat hem till och skrivit på för i 3,5 år är ett korthus. Laget kommer inte slåss om några titlar och han kommer inte få visa upp sig eftersom vi inte har någon över huvudtaget som kan ge han de bollar han behöver.
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:19:00
 francesco

Har redan blivit hotad till livet efter antal frågor, så du bör lugna ner med den frågan ett slag,
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:19:00
 Herregud aftonbladet+ kostar 29 kr första månaden 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:18:00
 Pinsamt för Bartoz in Meja avgör 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:18:00
 Hur många spelare smittade JG på vägen ner i Cesnan? Har vi ens en elva till kommande matcher? 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:18:00
 Kör nu Atola. Gör det bara 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:18:00
 ATOLA!!

Nu så Uccelino :)
 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:17:00
 Stream nån 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:17:00
 JÄVLA GNÄLL!!!! ÖKA Gnaget!!! KÄMPA!!!!! 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:17:00
 De ointelligenta bolltappen fortsätter. Vågar BG inte ställs krav? 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:16:00
 Övrigt: Jasir Asani har gjort 2 mål mot Molde 

Namn: Andii   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:16:00
 När var vi i en straffläggning senast? 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:16:00
 AAA måste lära sig värdera när han gjort sitt och ska släppa bollen.

Vi måste våga håll i boll, och bilal måste våga spela bollen framåt istället passar han backlinjen och tvingar dom små upp bollen och det blir betydligt sämre än om bilal i första skedet spelade framåt.
 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:15:00
 Jag tror Bartosz byter in Budo lagom till straffarna 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:15:00
 Jag överlever inte en straffläggning 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:14:00
 Abdirahman är väldigt mycket bättre än Kimpioka. Trots att han dundermissade i förlängningen 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:13:00
 Helt sjukt hur dåligt spelet är 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2022-08-11 22:13:00
 Går det till straffar vinner vi pga Nordfeldt. 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:12:00
 Vad gör dom på dagarna på Karlberg kan man undra.
Spelar Fifa och käkar bullar?
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:11:00
 Hoppas inte det är några scouter på plats.

Bränn videobanden.
 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:11:00
 Angående de grova missarna på skotten så tror jag att bollen hoppar till vid bägge tillfällena 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:11:00
 Tobias

Båda lagen är trötta. Och vi vågar inte mycket med vårt självförtroende nere i skoskaften.
 

Namn: Kano   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:11:00
 Varför är känslan i kroppen så dålig? Blir inte mycket sömn om vi torskar emot detta urkassa fotbollslag.. Snälla vinn bara för i helvete.. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:11:00
 Nu är de fan inte ens trea på bollen, det här måste vi kunna utnyttja! 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:10:00
 Zack & kimbioka vilka skämt värvningar 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:10:00
 Bollen rullar perfekt, studsar inte och han trycker den inte på mål ens. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:10:00
 På tal om maskande så slår inget lag Hapoel Tel Aviv 2007. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:10:00
 Fy faaaaaan! Amars och Ayaris lägen är så extremt dåliga att missa, inte ens träffa mål!! 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:10:00
 Ett helt lag fullt med usla skyttar. Synd att hela spelet går ut på att skjuta bollen. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:09:00
 Hur kan vi missa sådana här lägen? 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:09:00
 Vilket avslut av påläggskalven... 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:09:00
 Träffa mål 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:09:00
 Jag ser alltså inte(längre) matchen på grund av att mobilsurfet är för oregelbundet i utlandet. Men båda lagen maskar alltså, är det korrekt uppfattat?
 

Namn: Aramoo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:08:00
 Fan AAA. 

Namn: spector   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:08:00
 Den ska va på mål iallafall, för helvete 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:08:00
 Rooster 10,

Då är ändå Zach och Kimpioka handplockade av BG...
 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:07:00
 charlieb

Var inte Carlgren den första experten på det området (i modern tid)?
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:07:00
 Köp Hasani!!!! 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:06:00
 Kul men inte kul på ett sätt att Linnérs gamla maskning kommit tillbaka! Fint att det behövs.

Avd trött på allt.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:06:00
 Nordfeldts baksidor. Finaste vi har. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:05:00
 Maskning ÖT: 1:31 (exkluderat AIK) 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:03:00
 Haha, de maskar i förlängningen. Snacka om att veta om sin kvalitet.

Om de bara visste formen på motståndet...
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:03:00
 Moromoro

Instämmer, Ring gör det bättre som spets (anfallare) medan AAA bör spela bakom forwards.
 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.us/kristoffer-nordfeldt/elfmeter
Sänt: 2022-08-11 22:03:00
 Den "blåa personlighetstypen" i mig söker stöd inför ev straffdrama


Nordfeldt räddar strax söder om 20% av sina straffar. Hittils.. Men då ska det även räknas in en räddning mot Aguero
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:02:00
 Sparka BG? Sparka den här ledningen vi har som är helt inkompetenta.
Finns ju inget fotbollsöga alls där, ingen som har stake.
En bunt lallare rent fotbollsmässigt.
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:02:00
 Vilka löjliga filmare i Shkendijabanken 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:02:00
 
Var lite ofokuserad ett tag. Ayari får alltså gå ut!! Håller med övriga. Helt overkligt.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:01:00
 Byt plats på Ring och AAA?? 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 22:00:00
 Tungt att behöva byta ut Lustig, Otieno och Ayari som alla var väldigt bra i andra halvlek. Men de var känningar och trötta spelare. Nu ska unga Ring, Amar och Mendes lösa framgången. Våga och vinn som gäller nu 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:59:00
 Vill han behålla Zac, fine.

Våga flytta på bilal och ta ner Ayari där och Ring på Ayaris position.

Gud förbjude att vi skulle fortsätta spela bra efter 1-1.
 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:59:00
 majkki

Han fick i alla fal mer än 65 minuter idag som är normalfalllet


OT:
Från tv-sändingen med heliktopervy så ser man verkligen hur osammanhängande laget är och att vi inte har någon aktiv anfallskraft över huvudtaget.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:59:00
 det är bara en tidsfråga innan vi släpper ett mål.. 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:57:00
 Kommer ihåg första matchen bör Björnström gör en pass innåt i banan som bilal måste vara beredd och med på. Vi kan inte bara lösa saker genom kanterna eller långboll. Det där målet tar jag helt på bilal och inte på Björnströms passning som försöker spela fotboll. Det är det som för för dåligt i AIK, innemitt gör för dåligt kreativt och att visa sig i uppspelsfasen. De ska alltid finnas tillgängliga när vi startar från baklinjen genom att möta för att skapa yta bakom och få bollen i rullning. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:57:00
 Vill verkligen inte klaga men… ”Ta mig med till Norra stå” nu?! 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:57:00
 Bra att Ayari går ut, han var alldeles för bra i slutet av matchen 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:57:00
 Tycker BG förtjänar säsongen om vi ****skriver inte detaljer pga jinx***** 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:57:00
 Kimpioka är ett stort skämt och den/dom som tog hit honom är ett ännu större skämt.
Blir så förbannad, ansvariga ska ställas tills svars för sina pajas värvningar.
Vad har dom sett?! Vad har dom tittat på för videos?!
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:56:00
 Sparka BG nu hur fan kan han ta ut Ayari istället för Zack 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:56:00
 Overkligt Ayari ut.

Kunde inte Ring byta mot Zac (även om zac gjort en acceptabel match).
 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:56:00
 >> Seguis Omfamning

Gud nej, det här har varit taktisk perfektion hittills.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:56:00
 Dålig täckning i Kykladerna. Nu är det bara målservice och GF. Känns väldigt 1999. Fast lite bättre lag då... 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:55:00
 Om vi gör mål - in med Ceesay

Om vi behöver göra mål - in med Ring

Ja, det är en tunn trupp det..
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:55:00
 Deras spelare borde ju vara tröttare än våra då dom inte ens börjat din liga. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:55:00
 Bartosz måste ju såklart gå innan midnatt oavsett resultat. Ska vi ha en chans mot Slovacko behöver vi en ny tränare. Åker vi så är kommentarer överflödiga.

Men gudarna ska veta att det inte är någon stark elva vi ställer upp med.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:54:00
 Att BG med tunn trupp skickat på oss 60 extra minuter är underkänt bara det mot dessa motstånd.

Går vi vidare skulle jag gärna se typ Axén blåsa in lite tro och glädje i truppen. Tror han är bäst lämpad för att nå kortsiktig framgång.

Ryker vi vill jag se Rydström använda hösten för att sätta ett spel så vi kan flyga in i 2023 med en förmåga att äga matchbilden.

Oavsett så ser jag vägs ände för BG.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:54:00
 Så fort vi spelar spelet vi har tänkt oss att spela, med hög press, vågade passningar och snabba löpningar - ja då är vi helt plötsligt rätt överlägsna.

Jag tror inte att problemet vilar främst på tränaren.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:53:00
 Man måste ju snart ifrågasätta taktiska förberedelserna inför matcherna. Känns mer som regel än undantag att vi kommer helt fel i första halvlek. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:53:00
 antonAIK - möjligt. Men Otieno brukar väl vara rätt färdig efter 80+? 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:53:00
 Johnny scuba

Kan ju också vara så att Bojan inte vill sitta på bänken en hel säsong till utan ville bort.

Dock håller jag med om att han hade gjort mer nytta än Kimpioka.
 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:53:00
 Håller med om att Bojan var ett par klasser över Kimpioka men idag är det Seb som är tvärsämst.

I förhållande till förväntningar mellan Seb och Kimpioka har den senare varit fenomenal i kväll....
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:53:00
 En stor portion skam känner man.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:53:00
 Vafan hände efter vårat mål!? Dom såg ju sopslut ut å vi hade ju faktiskt några passar i rad, men sista 20 var vi helt borta igen….

Nu gäller det, många jobb som hänger löst nu.

Vamos, kriga!
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:53:00
 Vi blir hårt ansatta på fasta. Hoppas AIK kan fortsätta vara starkare i öppna spelet. Bolltappen måste minimeras. 

Namn: Hector1891   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 Konraldo.

Varför? Zach har varit riktigt bra i andra.
 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 Oavsett hur det går så ställer jag mig hos: BG OUT 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 Mycket bättre andra halvek om man bortser från sista 10 min.

Synd att vi ska ha kniven mot strupen för att börja spela fotboll.
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 Vi måste avgöra nu i förlängningen.....ser inte att detta laget har självförtroende att vinna på straffar 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 Att åstadkomma detta mot det här pissgänget är så inåt helvete jävla uselt.

Måste ske saker imorgon inom klubben. Oavsett utgång.
 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 Pelle

Sa han inte ”konstig byte om d inte beror på en känning”
 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 174Rissne
Synd att ingen av dem har samma strävan för framgång som Cruise i filmen

joppepi
Bra tillägg. Intressant hur vi bara fokuserar på alla som går ut istället för att vi kan känna en trygghet i de som ersätter.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:52:00
 Konraldo

Zac har tillhört dom bästa idag
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:51:00
 Otieno med gult kort, kan inte riska ett rött där. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:51:00
 Konstant panikångest, orkar knappt tänka. Vinn, bara vinn! 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:51:00
 Kommenatorerna spekulerar i att Otieno hade nån känning. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:50:00
 Jag är ledsen, men jag vill inte se Kimpioka spela en minut till i AIK. 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:50:00
 Seriöst, tar ut bästa spelaren..... 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:50:00
 Märkligt att Zac får fortsätta?!? 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:50:00
 Nu får vi sluta bjuda på fler hörnor. 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:49:00
 Men varför tar han ut Otieno?! 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:48:00
 Varför Otieno 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:48:00
 
Nu är det slutsignalen som kan rädda oss i ytterligare 30.

Uccelino

Ayari ut i min 70 trots klockren insats är ju också standard. Men nu så....
 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:48:00
 Uccelino// hahaha så sant så.. kul att våra två senaste tränare har mer gemensamt med Rainman än min aspiga lillebror 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:43:00
 174Rissne

Klassikern:
Nico ut i 65 fast han har mest geist av alla på plan och energikvar
Pertan in i 85-90'e mot en av kvarvarande anfallare

Kanske en junis i 82 om vi har tur.

 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:43:00
 Nordmakedonierna går ju på knäna nu, dom är helt slut! Vinner vi inte detta så är det det största fiaskot jag varit med om. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:43:00
 jinxbetta allt ni orkar, människor. Om du vinner, skänk slantarna till AIK Tifo. 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:41:00
 joppepi

Håller helt med ditt resonemang. Men det kapitlet i AIK-stilen verkas ha missats av tryckeriet. Ser det som självklart att låta hungriga talanger få chansen att både göra ris och ros. Tycker AAA har extrema highs (Degerfors borta) och extrema lows (Mjällby hemma). Collins är lite samma, idag är han katastrofal och är precis så naiv som en 18-åring kan vara.

Prova nytt för i helvete :)
 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Hemort: Sundbyberg
Sänt: 2022-08-11 21:40:00
 Uccelino// spelar väl ingen roll BG byter ju inte el petar någon ändå, han kör sina 11 och byter bara vid skador sin 11a.. Atola kanske e bättre talang har han inte öga för iallafall 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:39:00
 Det som Kimpioka har visat upp i AIK är en bra bit sämre än det som Bojan erbjuder. De som inte ser det kan fan ingenting.

De som tog bort Bojan för att ta in Kimpioka har jag inget förtroende för. Ni saknar kompetens.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:39:00
 
Nån som tror att vi vinner en straffsparksläggning mot det här mer bollskickliga laget??
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:39:00
 Obolostand

Ja. Men har missat lite tyvärr
 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:37:00
 2 enkel byten... Kostsamt. Oerhört. 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:37:00
 Någon borde avgå för att Kimpioka får spela 79 min. Herregud. 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:36:00
 Äntligen 11 man på plan. 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:35:00
 Bara jag som tycker Larssons fasta blivit sämre och sämre? 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Uccelino

Ja, det är en bra fråga. De fåtal minutrar jag sett av Atola så är ju det en floppvärvning också.

Som jag skrev tidigare. In med valfri junior, läs Victor Andersson men det lär ju aldrig ske. Alldeles för "riskabelt"
 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2022-08-11 21:34:00
 Det är lilla Makedonien 2 miljoner människor. KOM IGEN. Ni har löner på hundratusental kronor. 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:34:00
 Uccelino

Victor Andersson på bänken. Låt honom få prova .
 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:33:00
 Tydligt hur vi saknar Guidetti och bakom finns inget. Nabbe behöver ersättas. Bara hoppas vi kan komma vidare med en vinst. 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:33:00
 Man blir inte klok på BG. Att spela med kimpioka är som att spela med 10 man. Sätt in Budomir på topp för fan!! 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:32:00
 Vad gör kimpioka kvar på plan?
 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:32:00
 joppepi

Då är frågan hur pass mycket sämre Atola är om #22 får chans på chans på chans mwn inte lyckats kapitalisera
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:32:00
 Det är inte Kimpiokas fel, han gör så gott ha kan när han nu får starta rätt ofta. Felet och skulden ligger hos de som scoutat och värvat honom (och Meja) och sett till att han är vår första backup när JG blir sjuk.

Personligen tror jag Erik Ring skulle göra det klart bättre på samma position.
 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:32:00
 Att Kimpioka fortfarande är på planen är ju helt sjukt. Jag känner div 2 spelare som hade gjort det bättre. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:31:00
 3 av våra mest tongivande spelare borta. Truppen är för tunn. BG ska få säsongen på sig om vi går vidare här. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:31:00
 
Vår nr 22 är faktiskt helt ohyggligt svag. Alla ser ju hur han (inte) rör sig i straffområdet.
Det är helt omöjligt att hitta honom med ett inlägg.

Bland de märkligaste värvningarna nånsin och då har vi ju några att välja bland.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:30:00
 Sotte... 

Namn: Obolostand   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:30:00
 Siddharta

Haha klockar du?
 

Namn: Kano   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:30:00
 Av med Kimpioka NU!!! 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:29:00
 Jag vill att Barre ska få en fin sorti och åtminstone vinna idag. 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:28:00
 OM det finns ett bra alternativ tillgängligt så absolut. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:28:00
 Nu när vi gör en bra frekvens i andra halvlek börjar maskandes igen. Även gatubarnen/bollkallarna maskar

2 min
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:27:00
 Bartosz måste väck även om vi magiskt skulle gå vidare.
Vi måste ha en chans i playoff och det kommer vi inte att ha med BG.

Att ersätta BG är växelpengar jämfört med vad ett gruppspel inbringar.
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:27:00
 Ayari känns ju på G efter målet. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Seb gör ett jäkla bra jobb, box till box och vinner boll. Fungerar väldigt bra tillsammans Bilal nu. Mycket yta och bra tryck
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:25:00
 Sebs hörnor är ju klockrena. Synd att ingen är där. 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:25:00
 Finns det en bra tränare (utan AIK-koppling) tillgänglig redan nu, så byt direkt. Varför kasta bort 4 månader på den här anti-fotbollen? 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:24:00
 Kan ju inte finnas någon som tycker Kimpa ska vara på plan? Han är ju dålig på ALLT. 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:23:00
 Bartosz måste bort oavsett resultat ikväll det är tydligt.

Men efter säsongen.
 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gnaget99995

Det saknas en förmåga att fylla på och känna att man faktiskt är bättre. Nu är det kul att köra lite översteg och passa hem än att skicka rätt instickare till en hungrig forward som distinkt kan förvalta bollen.


Krigahelgi

Att det här är Zachs bästa match säger väldigt mycket om vilket nivå vi förväntar oss av våra gulsvarta hjältar. VI måste ha tuffare krav på hjärta, inställning, fotbollskunskap (rätt typ av inlägg vid rätt tilfälle). Grabbarna får ju för fan betalt för att slå mediokra inlägg som är korta när de ska va långa eller vice versa.
 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:22:00
 Vi måste också säga det... Zach har fan gjort ett gäng bra aktioner nu. Äras den som äras bör 

Namn: Krigahelgi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:22:00
 Zacks bästa match i år. Tack det behövs idag! 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:22:00
 Nordin_ men Kimpioka kan varken ta emot en boll eller hantera den, inte skjuta heller, seg i tanken och ligger ett steg efter hela tiden.

Så fysiken spelar ingen roll
 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2022-08-11 21:21:00
 Gnaget99995; Bartosz är kvar. Styrelsen är supporters. 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:20:00
 Vad spelar fysiken för roll när han torskar alla dueller haha? 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:19:00
 Hur det än går i den här matchen måste tyvärr Bartoz få sparken. Det här är det sämsta AIK som någonsin spelat fotboll. Mycket mycket sämre än 2004,2010 och 2020. Vi ska vinna matchen med f8 juniorer med 14-0 och de spelar ut oss. Finns inte en chans att BG kan få vara kvar 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:19:00
 Varken Atola eller AAA har dock fysiken som BMK har, så han får väl vara kvar därför? 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:18:00
 Har Kimpioka två (misslyckade) bolltouch på 60 minuter? Det är inte värdigt en forward i AIK. 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:17:00
 Byte nu för fan! Ut med Kimpa, vänta inte! 

Namn: Sweden21   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:17:00
 Helt övertygad vi (oxå) kommer få en straff om vi snubblar in i deras straffområde lite oftare. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:17:00
 Kom igen nu AIK! Fortsätt på det momentum som var. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:16:00
 Om det där är ett gratismål så är väl deras straff gratis också… man får mål (och straffar) genom att vara i straffområdet 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:16:00
 Byt Kimpioka. Lev på momentum vi har nu 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:15:00
 moromoro - när det går tungt gäller det att ta alla chanser att fira det som är bra! 

Namn: Koffes hårband   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:15:00
 Elbouzedi vass i andra 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:15:00
 Bra Ayari!! Dags för byte nu Barre.

Ut med Kimpioka in med AAA
 

Namn: Kano   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:15:00
 Visar klassen på motståndet... Vinn detta skiten nu 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:15:00
 JAAAAA
Fortsätt mata sånna inlägg nu.
 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 50 miljoners målet* 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Turmål? Lägg av fan 

Namn: Sweden21   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Siddharta/
1-3..? Ok, jag tror på dig!! ;)
 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Vänta vänta vänta!
Nej nej nej!
En målchans va ju allt vi förtjänar!

Avd.
Aldrig får man vara bitter..
 

Namn: Big Phil   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Vilken jävla keeper dom har 😂😂😂
Nåväl, tack Ayari, nu kör vi.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Vilken jävla dundertavla av målvakten.
Bara att tacka och ta emot.
 

Namn: awesomeusername   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Så jävla viktigt, nu tar vi det här! 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Hemort: Sundbyberg
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Zach bland dom bästa på plan idag 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Shkendia klappusla. Vi måste ta detta nu. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Nu jävlar 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Gratismål, tackar vi för. Firandet förstår jag inte när vi behöver ett mål till men det är kanske jag 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Som sagt Ayari, Stefanelli och JG är finessen och lirar som vill spela fotboll.

kör nu bara, sluta inte!
 

Namn: Krigahelgi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 Framåååååt! Fortsätt nu pumpa nu!

Atari allt förlåtet.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:14:00
 MEN TACK 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 YEEES 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Flytmål.

Ett till
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Såja! Första gången de var fler än 3 pers i boxen!

Kör nu, ös på!
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 JAAAAAAAAAAAAAA! 

Namn: PKarlsson   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Nu ser vi verkligen vilket värdelöst motstånd vi möter, skönt med kvittering iallafall 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Jaaa ett jävla turmål fick vi 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ayari lyssnar på GF

Herregud vilket uselt lag vi möter.
 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Revanch av Ayari, och bra inlägg av Zach! 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Äntligen härligt Ayari! 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Yeeeeeesssssssww 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Jag älskar er alla!!!!!! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Härligt Ayari!!! 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Så gör man Ayari!!
Vilken tavla av målvakten.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Jaaaaaaa!

KÖR NU
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Ayari!!!! Kör nu Gnaget 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Såjaaaaa 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:13:00
 Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:12:00
 Så, nu har vi fått vår målchans...

Avd.
Dags att backa hem.
 

Namn: Krigahelgi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:12:00
 Supertalangen Ayari! 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Är ju för fan bara att placera den. 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 50 miljoners missen... 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Pissavslut 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Det är så pinsamt dåligt
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Hur kan man skjuta så dåligt... 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Huuuuur fan kan man missa???!!! 

Namn: metal   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Hur in i helvete kan vi vara så dåliga på att träffa mål???? 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Vilket skämt Ayari. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Men gud!!!! 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Hur kan han missa 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 DRIVER DU MED MIG 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:11:00
 Herregud Ayari 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:10:00
 
Det är närmast kriminellt att inga byten görs. Som sagt, redan efter målet hade varit rätt. Efter 30 hade också varit okej.
Men inte ens i halvlek???!!!!
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:09:00
 Guds hand behövs om vårt lag ska ta sig ur den här totala handlingsförlamningen.

Då tror jag ändå inte på Gud.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:09:00
 Fortfarande bara 2-3 spelare i boxen, behöver vara 4-5. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:09:00
 Snart börjar maskandets moder. Jag är beredd omedelbart timern 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:09:00
 Bragdens mamma om vi tar och vänder på detta. Utan att överdriva måste detta vara bland det sämsta jag har sett. Då har man ändå sett sin beskärda del av AIK. 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:07:00
 Ring, en, vän, nu 

Namn: Uccelino   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:04:00
 Majkki

VI kan enas om att ingen visar kurage att ta tag i saken

Vi kan enas om att det här är värre än Primorje

Vi kan enas om att det inte finns en central mittfältare som aktivt vill göra poäng

Vi kan enas om att det inte finns en central mittfältare som framgångsrikt håller ordning och reda mellan backlinje och anfall

Vi kan enas om att minimalt med bollar spelas framåt längs backen i dagens AIK

Vi kan enas om att försöka imitera handbollsanfall i fotboll inte har samma procentuella utdelning av mål.

Vi kan enas om att Collins enbart bör spela i Svenska Cupen

Vi kan enas om att ingen vet vad som krävs för att ändra detta

 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:04:00
 Barre vakna 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:04:00
 Otroligt ofta sotte inte hinner in i duell och Petter ner med armarna. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:04:00
 //Krokko
Nej så blir det inte iom att vår sportchef som är marinerad i samma tänk ska utse efterträdaren. Vår enda chans är om styrelsen/VD kliver in och styr om skutan, chansen att det händer? Som att Vänsterpartiet får 75 procent i Täby kommun…
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:04:00
 BG ”såg bra ut sista 2 min” låt mig fortsätta med det här laget i andra och som alla supportrar inbilla mig att det ska bli bättre” 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 Ja, vi har väl blivit bortskämda med att vara nr 1 i Stockholm så länge, nu väntar en ökenvandring som kommer att pröva vår älskade klubb. Jag hade tagit Kalmars trupp rakt av om någon velat byta den med vår. 

Namn: Globalgnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 In med AAA eller Meja på topp istället för Kimpioka
In med Mendes istället för Collins. Lustig i mitten.

Ut med Zach in med Acke och skicka över Ayari på andra kanten.
 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 Inga byten?! 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 Framåt Stolta AIK! 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 Oväntat att Barre gör 0 byten i paus.. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 Hittills en karbonkopia av AIK-Herfölge för 22 fucking år sedan.

Spela fotboll nu AIK. Glöm att Stuart Baxter nånsin existerat.
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 Pelle

Bojan hade 2021 samma poäng per spelad minut som både Nico och Nabbe.

Och jämför man med Kimpioka så är det väl unger för x6
 

Namn: bollatrolla   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2022-08-11 21:03:00
 HEJDÅ BARTOSZ och amatörstyrelsen. 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:02:00
 Bank sågar ju AIK rakt av ... 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:02:00
 kommer ju krävas en straff om vi ska kunna göra mål 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:02:00
 Siddharta// äntligen nån som ger en hopp!! 🖤💛🖤 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:02:00
 aikgurra

Jag vet och jag var på den skiten med.
Men med öl och annat glömmer man. det är tyvärr det är såhär för mig för att orka se på detta AIK,
 

Namn: Sektion 219   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:02:00
 Inte nog med att man ska behöva genomlida när vårt lag spelar pinsamt dåligt. Man ska dessutom behöva genomlida ett halvtidssnack med en programledare som ser helt jävla konstig ut från topp till tå och verkar att ha sett typ 3 fotbollsmatcher i hela sitt liv….

En rotfyllning är att föredra framför detta.

Skjut mig!!!!
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:02:00
 Att jurre är sportchef är lika knas som när BW blev VD.
Men fasen, det e ju Gnaget
 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:01:00
 Siddartha

Vad röker du? Jag vill ha
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:01:00
 Radulovic kan göra mål i finska ligan ja.

Vem fan bryr sig om dif i det här läget? Vi har fullt upp med våra egna problem.

Kimpioka får inte starta andra halvlek för då spränger jag en pannven.
 

Namn: Boyd   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:00:00
 Bartosz sista halvlek? Nu måste det hända något. 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:00:00
 Gnaget Före Jaget/

Detta ÄR returen. Hemmamatchen var förra veckan.
 

Namn: illusionisten   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 21:00:00
 >>Krokko

Inkluderar det Jurelius? Hans CV måste vara det tunnaste någonsin. Kunde tagit vem som helst från gatan.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:59:00
 Det här får den sportsliga ledningen ta på sig. Vi ställer upp med ett superettanlag. 

Namn: slagborren   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:59:00
 Fan senaste matcherna liknar ju spelet vi hade bär BW var tränare själv

Nä det här duger inte
 

Namn: Hatadif   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:59:00
 Hej då Europa för ett par år framåt! Detta kan va det sämsta AIK jag sett på 10 år! 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
GnagetFöreJaget

Men jösses! Det här är match 2.
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2022-08-11 20:58:00
 Otroligt svag halvlek av vårt innermittfält. Det existerar inte. Seb och Billy är helt under isen 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:58:00
 Vi säljer alltså Radulovic (som ändå kan göra mål) och plockar in Benji ”Hur-tar-jag-emot-en-boll” Kimpioka? Sedan startar vi med honom i den ”viktigaste” matchen på länge.

Inför varje match bygger man upp något slags hopp om att nu vänder det. Gud ge mig styrka
 

Namn: HB   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:58:00
 Vi ser ut som IK Frej. 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:58:00
 Att kimpioka är fake ser alla. Men problemet ligger ju inte där. Vårt mittfält, framförallt innermittfält är ju det sämsta man skådat på länge.. var är kreativiteten? Vart är de offensiva löpningarna? Vi öppnar ju inte upp ytor för varandra. Ge bollföraren alternativ, kom med fart, fyll på med ytterback, löp löp löp. För i helvete vad hemskt det är att se denna parodi på fotboll.

Vidrigt.

Ska inte kommentera vad jag tror om nr 29s ålder, men tyvärr har ingen fotbollshjärna eller förstatouch. Ännu en flingpakets-värvning vad det verkar?

Orkar inte rätta stavfel eller grammatik pga ilska mot detta fucking skämt till fotboll
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 Kämpigt för Stefanelli när han inte har nån att lira med offensivt

Och Guidetti bekräftad smittad med covid, snyggt jobbat! Snacka om bortkastade pengar.
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 Verkar som att se till att hålla 1-0 och sen vända på hemmaplan eller har jag fel?
Möjligvis kontra in ala Kwami Karikari....... DREAMing ON
 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 Johnny Scuba// stämmer dom du skriver om SEB dock är Billy spårlöst försvunnen båda ggr ring missing people 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 Det enda jag hoppas på nu är att Manuel står för det han har sagt vad gäller kravställning och att han inte är rädd för att agera.

För isf ska trion BG/Jurre/Ackerman bytas ut efter/under säsongen och ersättas av en trio med noll kopplingar till AIK.

Jag ställer inte krav på att det måste ske nu eller imorgon utan ta den tid det behövs för att hitta folk med rätt cv.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 Fick en vision.
Vi vinner med 1-3!

Lägger 500kr
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 Så här blir det när man anställer en kompis som sportchef.
En helt orutinerad snorunge utan något som helst kontaktnät.
Det är så skrämmande amatörmässigt.
 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 GnagetFöreJaget

Vad för retur ska du se ........
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:57:00
 Alla måste få sparken efter detta. Ingen kan ju sitta kvar. 

Namn: Almshfot   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:56:00
 1. Om motståndarna är skit, vad är vi då.
2. Om vi nu kommer till gruppspel, då lär vi få riktigt med spö inför 100000 på Friends.
3. BG kan inte trolla, så jävla avundsjuk på diffen.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi kan enas om att startelvan är åt skogen.

Vi kan enas om att det här inte är fotboll

Vi kan enas om att det är 1 år kanske 2 år för tidigt för Collins (oslipad/oskolad)

Vi kan enas om att det här laget saknar finess, bara brunkare utom (undantaget, JG, Steff och Ayari) resten försöker inte spela fotboll och har inte gjort det tidigare).

Vi kan enas om att vi inte har gjort en enda bra match.

Vi kan enas om att vi knappt har vunnit en match med mer än udda målet.

Vi kan enas om att AIK inte kan städa av något motstånd i Europa (ink Sverige)

Vi kan enas om att Mendes ALLTID ska spela.

Vi kan enas om att vi hört tillräckligt med ursäkter (till och med när vi vunnit).

Vi kan enas om att det ska till miraklets mamma för att vända detta.

Vi kan enas om att det är historisk enkel lottning att gå till gruppspel, vaska 30-35 miljoner.

Vi kan enas om att bara i år kan bli omsprungna ekonomiskt på över 100 miljoner bara i år mot dif och Malmö.

Vi kan enas om att vi ekonomiskt och sportslig blivit helt blottade snart.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:55:00
 Jag är i Grekland och fick innan matchen syn på lite AEK-klotter.

Till andra halvlek tror jag att jag ska ”testa att köra på ngt Wi-Fi i närheten” istället så att jag slipper se skiten.
 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Äsch jag ger upp och ser skiten. Kommer iaf på returen där vi ser till att gå vidare. EDIT: FYFAN VAD JAG ÄR BORTA ALLDELES FÖR MKT ÖL

Hade jag coachat laget hade jag sett till att få ut det mesta av varje spelare i varje position och för lagets skull. Just nu gör BG inget av det. Men visst, det väl jävligt tydligt att jag inte ska träna AIK som inte ens fixar att se de livestream. Men jag hatar Facebook.
 

Namn: VieGnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:55:00
 Instämmer i att Kimpioka får alldeles för mycket skit idag. Har ni sett till Alibi-Billy? Såg ni Larsson vid 1-0?

Så många andra, med mer kvalitet och erfarenhet, som sviker ikväll.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Suck!
Vad ska man säga?
Jo, att jag såg min första match 1974 och detta är det sämsta anfallsspel vi någonsin haft!!!
Kimpioka kan faktiskt inte ha spelat fotboll tidigare,synd om killen.

Helt obegripligt att det inte sker byten direkt efter målet!!!

Räknar med att t.om Bartosz byter i halvlek. AAA, Acke och Mendez in. + valfri junior i anfallet bredvid Nico.
Tyvärr kommer det nog se lika jävligt ut ändå
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:54:00
 Upp med hakan alla. Den 11 augusti 2022 kan blir den dag där Baxterspåret äntligen upphör att existera.

Vi går mot bättre tider, tro mig, tro mig.
 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:54:00
 Riktigt så dåliga är inte det här laget vi möter som en del vill göra gällande. Däremot ett bra taggat AIK borde vinna både hemma och borta.
Hoppas på en armé av byten nu i halvtid och så kör vi helt jävla desperat nu sista 45 minuterna. Vi skapar ju absolut inte ett jävla skit hittills...
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:54:00
 Bara det att Bilal startar idag borde ge bartosz sparken 

Namn: Gnaget är vackrast   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:54:00
 Man skäms när man ser det här.
Nivån på de vi möter är superettan.

Bättre lott än så här går knappast att få och vi vaskar de.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man kan ju tro att detta skulle vara den sista spiken i kistan. Det som vi som helt enkelt har tittat på matcherna och sett med egna ögon sagt i flera veckor/månader nu, att vi är HELT JÄVLA VÄRDELÖSA. Att det nu ska bli tydligt för alla.

Men så lär väl inte vara fallet. Man ska väl i vanlig ordning slutta gnälla, stötta laget och duktigt ta emot urinstrålen i ansiktet.

 

Namn: Aramoo   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Collins måste ut. Oavsett vad vi har på bänken. Han slår bort passningar och tar dumma distansskott. Shkendija vill att han ska ha all boll. Byt! 

Namn: bz   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Shit vi har ingenting, helt rättvist resultat. Flera klasser sämre än mot kalmar. Bilal ännu sämre och kimpioka suck. En kon på plan hade varit bättre. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Vi kommer alltid underprestera så länge vi snackar om Vårt DNA med ett starkt försvar och 1-0 segrar. Menar det går inte särskilt ofta i allsvenskan och i Europa räcker en dålig prestation för ridå medan de lag som vi måste överprestera mot är en klass för bra för att slå ut med 1-0.

Underprestera blir som idag, bättre motstånd och det ser ut som mot Celtic och så länge ledningen inte fattar detta kommer vi aldrig nå några gruppspel.

Det här laget slår vi inte, det här laget hade övriga lag norr om Varberg i tabellen slagit ut, de flesta enkelt.

 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Vi är usla, otroligt usla.

Förstår dock inte riktigt hur Kimpioka blir den värsta syndabocken. Tycker han gör en bättre halvlek än typ Bilal och Seb.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 VINN för helvete! 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Med tanke på att bollen aldrig hamnar i boxen borde vi köra 361 istället.
Vinn allt på mitten, ha folk som kan skjuta framför Billy och Larsson. Zack har en bra bössa, Ring och AAA typ lite ibland.
Steffi längst upp själv.

Avd.
5 man på mitten!
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tidigt i matchen är en motståndare helt fri i boxen framför backlinjen.
Ja då är Seb i backlinjen.

Vid straffsituationen är en motståndare helt fri i boxen.
Ja då är Billy i backlinjen.

Vi har på allvar två CM som numera inte bara är svaga offensivt. De är båda för dåliga defensivt.

 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Jag hade också sjukskrivit mig som Guidetti om jag behövde spela med dessa amatörer 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Trodde inte Bartosz skulle få sparken vid förlust i kväll, men med tanke på hur spelet ser ut så tror jag nog att det blir så.

Får hoppas på ett turmål i andra.
 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:53:00
 Vi är tyvärr ett riktigt dåligt fotbollslag just nu. Varken uppbyggnadsspel, offensiv eller defensiv fungerar.

Skiter i hur det ser ut resten av matchen, men lös det nu AIK! Sen måste nog något omvälvande ske om vi ska få ordning på spelet.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:52:00
 Kimpioka är verkligen klappkass men han nämns verkligen oförtjänt mycket härinne med tanke på att i princip alla andra är det också… 

Namn: francesco   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:52:00
 AVGÅ ALLA !! Nu börjar de nästan bli pinsamt hur spelet ser ut. BG ska avgå ikväll 

Namn: Sopuli   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:51:00
 Det jag ser nu är det sämsta AIK jag någonsin har sett - och då var jag med kaosåren 04, 10 och 2020.

Bara ett mirakel kan rädda upp det här, vad i helvete hände under sommaruppehållet!?!?
 

Namn: roggan1973   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:51:00
 Vilka skojare. Starkt av dem som åkte ner. Fem plus där! 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:51:00
 Standard med 1-manspressen, ser fan ut som juniorer utan någon som helst taktisk skolning alls.

Detta gör fan i mig ont att se på.
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:51:00
 Jag har stort tålamod. Det är borta nu. Alla ska bort, börja om. Fyfan säger jag bara. 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:51:00
 Vi kommer ingenstans samt ett ihåligt försvar. Skandal att det får se ut såhär 

Namn: GnagetFöreJaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:50:00
 Inte sett matchen men upp med Otieno på topp eller off mitt så kommer det hända grejer. Vad som händer på kanten där han inte finns där är en annan femma. vi kommer skapa lägen med Otiono i OFFENSIV POSITION I MITTEN., 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:50:00
 Kimpioka kommer säkert bli en utmärkt spelare när han hittar sin rätta nivå men det är bevisligen inte detta, det syntes nästan lika fort som Clecio, det är inte hans fel de ansvariga för att han fortfarande är återkommande startspelare är de som ansvarar för vår scouting och våra värvningar, vi har tydligen inga bättre alternativ än att starta med 10 spelare och en hyfsat snabb dörrvakt på topp. 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:50:00
 Kul att vara djurgårdare den här sommaren. Semester i Kroatien och Cypern, bra spel, toppkänning och två matcher från gruppspel i Europa. Vad har vi? 

Namn: Krigahelgi   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:50:00
 Det här det PINSAMMASTE jag har sett! Byt in vem som helst mot kimpioka!

FYLL PÅ med folk i straffområdet för i helvete! Inlägg mot stefanelli 165 cm lång och kimpioka..
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är fullkomligt hädiskt att vi ligger under mot det här skitlaget. Men när bla Bilal och Kimpioka är så hädiskt dåliga samt att övriga gömmer sig så är hoppet snudd på begravt.

Enda ljusglimten är att motståndaren är ett riktigt skitlag, vi också dessvärre. 10 veckor marinerad i fullkomlig skit. Ren skit
 

Namn: Sandylatorn   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:49:00
 Har Kimpikoka gjort något positivt i AIK tröjan? Han är ju klappkass , kan inte förstå varför man inte lirar Ring som ändå är hungrig och har gjort bra saker i AIK tröjan. 

Namn: ragulf   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:49:00
 Satan vad hopplöst det känns 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:49:00
 Vi är på väg att åka ut mot ett korplag. Vi är inte ens nära att skapa lägen, snälla väck mig bara. 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:49:00
 Hade man varit i omklädningsrummet i paus hade man ju skällt ut varenda jävel. VAD HÄNDER?! Snacka om att pissa oss supportrar i ansiktet. 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:49:00
 Ser fram emot AIK + episoden med halvtidssnacket från förnedringen i Nordmakedonien.. ”we hef to pläy lajk a team guys!!” ”Pass the ball fårward and look får cårners and inkast”.

 

Namn: Frank   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:49:00
 Det här är så bottenlöst dåligt och pinsamt så att man vet inte vart man ska ta vägen... 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:49:00
 Wow vilken första halvlek man ser verkligen revanschlustan från helgen och tidigare uselt spel.

NOT
Avgå alla i halvtid och chartra över P17 laget dom kan
garanterat passa bollen.
 

Namn: Helgis nackspärr   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Gnaget99995 - Började du följa AIK i år eller? Dina kommentarer tyder på det i alla fall. 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Måste till flera byten i paus men det lär inte bli ett enda.

Vill se detta efter paus

_____Nico
Amar-Ayari-Ring
____Billy-Seb
Otieno-Sotte-Lustig-Mendes
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Meja kan omöjligen vara sämre än Kimpioka.
Vill även se Ring komma in.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Sämsta AIK-halvleken jag sett på många år……

Jag skäms
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Tortyr att kolla på denna skit. 

Namn: Obolostand   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Byt för helvete ut kimpioka , sätt Ring där 

Namn: Globalgnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Uppenbart att Sichenje inte ska starta en sådan här match. Dom var inne på det i testa stör podden. Risken finns att det då blir såhär med en opolerad mittback som är ny i laget.

Lustig och Sotte skulle spela i mitten och sen Mendes och Acke på kanterna. Otieno högt upp i banan för att skapa något offensivt.

Barres fel även om spelarna är usla.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Är det något gemensamt myteri ifrån polarna Nabbe, Milo och Guidetti? 

Namn: 174Rissne   Visa profil  
Hemort: Sundbyberg
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Plocka ut Bilal och Collins nu direkt ! Ditt fakking jobb står på spel!!! 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 Jurre avgå, avsätt, bort med Junnisen! 

Namn: bångbångh   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:48:00
 SOPOR! 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 FÖR HELVETE! E 

Namn: Armfeldt   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 Desperationen sista minuten vill man se hela tiden 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 Känns som att vi kan byta Kimpioka mot vem som helst. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 Tungt för Collins men känns ändå som han skakar av sig det. Hela AIK måste spela en mycket bättre andra halvlek. Bartosz behöver ta fram fingertoppskänslan och hitta rätt med byten och taktik. Tidigare 3 halvlekar betyder ingenting. Det är nu det gäller. Väx nu grabbar, kom igen Gnaget! 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 AVGÅ ALLA 

Namn: Stäng Taket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 Känns som att Collins är den enda som faktiskt försöker, med betoning på försöker. Han driver framåt med bollen och försöker slå passningar igenom deras lagdelar. Han har modet iaf. Bra mycket mer än övriga som bara står still och passar hemåt och i sidled.

Brutalt usel halvlek. Vi får knappt fast bollen i sista tredje delen, passningsspelet är otroligt långsamt och rörelsen obefintlig. Ingen som löper och när vi ska pressa så gör man det en och en.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 Vad ska BG göra i paus eller snarare, vad kan han göra paus? Typ ingenting för vi har ingenting att slänga.

Billy får gärna gå ut tack, är ganska less på honom nu å sen plocka ut valfri och sätta in Amar och Acke.

Patetisk trupp
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 Bilial Ayari och Zack måste vara det sämsta mittfält AIK haft på planen samtidigt, på 25 år.., 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:47:00
 Bara för Barre att avgå, nu är vi tillbaka på Norling nivå när det var som värst igen.
Helt ny sportslig ledning tack.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:46:00
 Jag vet att man blir trött på 11:or men varför inte spela

—Lustig-Sotte-Björnström——-
-Mendes-Larsson-Bilal-Otieno-
————-Ayari———————
——-Stefanelli-Kimpioka———
 

Namn: Partyman   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:46:00
 Det är inget lag vi ser. Det är 11 dåliga individualister 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:46:00
 Åsnan

Sundsvall och Helsingborg hade vunnit båda matcherna med minst 5-0. AIK är inte ens värdiga ett korpenlag just nu!
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:46:00
 Kimpioka Byt ut han i paus… behöver ingen ersättare 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:46:00
 2 tilläggsminuter vilket otroligt nog stämmer ganska väl.

Nästa halvlek är tiden nollställd igen.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:45:00
 Herregud, vad är det för spelare vi har. 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:45:00
 Den landar aldrig.... 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:45:00
 Boateng
Exakt så är det, vi spelar fasen inte som ett lag och när nu zebs högerfot tappat magin så har vi inget alls framåt, friidrottaren Kimpioka får inte mycket att jobba ned
 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:45:00
 Man blir mörkrädd. Vart ska denna nedåtgående sprialen sluta? Vi är inte ens i närheten av att slå i botten än. Detta är bara början. 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:45:00
 Någon som tror att vi vänder på det här? Ser ett gäng alibispelare på planen och få som tar tag i matchen. Vi gör det ju extremt lätt för dom då vi aldrig hotar dom någonsin... 

Namn: Lebban   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:44:00
 0 passningsalternativ 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:44:00
 Undrar varför ingen vill köpa Otieno och Bilal? 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:44:00
 Det här är alltså det sämsta laget AIK någonsin har mött under de senaste 100 åren och vi ligger under rättvist 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:43:00
 Vad spelar det för roll om vi sparkar BG? Vi kommer ta in nån annan inkompetent sopa som har nån slags AIK-koppling som gör ett lika uselt jobb. 

Namn: roggan1973   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:43:00
 Fem byten i paus. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:43:00
 Mest skräckslagna upplagan av Gnaget genom alla tider. Mittfältet sitter i knät på backlinjen.

Vet BG och laget om att vi ligger under?
 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:43:00
 Är Kimpioka den sämsta spelare som någonsin dragit på sig en AIK-tröja? Han har ingen bollkänsla, är alltid på fel plats och gör fel ingripanden i alla lägen.

Sen undrar man ju om någon förbjudit Seb och Bilal att beträda straffområdet eller befinna sig närmare bollhållaren än 2 meter. Det spelar ju ingen roll hur många inlägg som Zach eller Otiena slår om de enda som befinner sig i straffområdet är Kimpioka på fel plats och Stefanelli är i kortaste laget som enda måltavla.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:43:00
 Det är i motgång som rasismen visar sitt fula tryne. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Att vi är tvungna att spela Collins och Ayari i en så här viktig match är väl okej ifall övriga positioner är ordinarie.

När även Zack och Kimpi är med från start så har ju hjärnan panik…

Vi kan ju kasta in Meja och ett par till kanoner

Vi har dock en bred och fin trupp iallafall ifall vi frågar GF+Jurre+ Barre.
 

Namn: Uppenbarelse   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:43:00
 Tyvärr ser det lika illa ut som man befarade. Kimpioka är uppenbart alldeles för dålig för att spela i AIK och det ser inte riktigt ut som att vi vet vad vi ska göra när vi väl får bollen. 

Namn: Kano   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:42:00
 Jag säger det redan nu.. AVGÅ BG! 

Namn: charlieb   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:42:00
 Är detta en mardröm? Väck mig 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:42:00
 Brutalt dålig halvlek. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:42:00
 Såg ni när Seb hade bollen? Alla i laget stod stilla och tittade. 

Namn: Sweden21   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:42:00
 södergnagare/
Du har såklart helt rätt. Vill mest intala mig själv att vi har annan arena att foka på. Men visst, serieseger ser avlägset ut, va?
 

Namn: Devletyan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:41:00
 Värvningen av Kimpioka är faktiskt helt otrolig. Killen kan ju inte göra två på foten 

Namn: •1891•   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:41:00
 Nej Collins är inte 18 någonstans.. möjligtvis 26 eller äldre!
Spelar mindre roll idag.
 

Namn: VieGnaget   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:41:00
 Det funkar inte att Billy & Larsson är bland de sämsta på plan, match efter match, sedan uppehållet. Smärtsamt att titta på. Peta Billy för Ceesay / Ayari. 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:41:00
 Vi spelar inte som ett lag, det är bara individuella anfall och då märks extra tydligt hur dåliga vissa är, t.ex Zach, Kimpioka mm 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:41:00
 Kicka BG i halvtid .... 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:41:00
 01:53
Inkluderar även inkast
 

Namn: Oforis höfter   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:41:00
 Visa lite hjärta förfan! Hur kan Seb, Lustig etc tillåta att det ser ut såhär??? Skäms Gnaget, skäms. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:40:00
 Fatta vilken uruselt lag AIK är som åker däng av detta skräplag.
Helsingborg och Sundsvall hade slagit detta lag över 2 matcher.
 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2022-08-11 20:40:00