Kategori:

Just nu är det 550 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 23:24:00
 Har lte svårt att se varför man ska lägga energi på en arena som inte finns längre.

Se framåt istället. Om 100 år är våra barnbarn minst lika förfärade över att anrika Friends arena rivs till förmån för ett "skrytbygge".
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 22:51:00
 Wales - Island i final då.

Kul match.

/övrigt.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 22:26:00
 Koppinho:
Inte för att det är nån viktig grej att diskutera (vi köpte aldrig Råsunda) men den är rolig, men hade vi ägt fastigheten hade följande hänt (jag har läst fastighetsrätt):

"iom att arenan ändå hade rivits"
Nej, en kommun kan inte bara riva en fastighet mot fastighetsägarens vilja.

"Sen hade kommunen exproprierat Råsunda"
Nej, exproprieringslagstiftningen används främst bara vid samhällsnytta som inte kan lösas på annat sätt, tex en räls- eller motorvägsdragning som ett hus är i vägen för. Jämför med den i decennier erbarmligt misskötta kulturmärkta villan på Djurgården bredvid Gröna Lund, som fastighetsägaren medvetet lät förfalla, för att sen casha ut när ABBA-museumet byggdes där istället - som kommunen inte exproprierade fast det eventuellt kunnat finnas ett visst utrymme för det. (Expropriationslag (1972:719) 2 kap. 7 §) Att bara bygga bostäder är inte skäl nog.

Vi hade dock kunnat driva en kampanj för att staten skulle expropriera Råsunda "för att bevara bebyggelse eller fornlämning med ett högt historiskt eller kulturhistoriskt värde". Det hade varit humor.

"och sannolikt kraftigt undervärderat arenan"
Det är inte kommunen som värderar arenan vid en expropriering, det sköts av oberoende fackmän, och en sådan uppmärksammad affär skulle inte misskötas. OM det hade varit tal om expropriering hade vi ersatts med 125% av marknadsvärdet. Dvs vi skulle gjort en väldigt bra affär. Ibland kan Vägverket salta sådana ersättningar för att snabba på en process. (Vet en liten röd sommarstuga i Värmdö längs väg 222 som kommer lösas ut för närmre 9 miljoner tex.)

Sen är lite tanken att Sveriges mesta moderatkommun, Solna, skulle nyttja exproprieringslagstiftningen smått absurd. Att Råsunda revs handlade ju dessutom inte om att den marken i sig var viktig, den var bara en ursäkt för att kunna bygga ett skrytbygge med polarna i byggsvängen.

Avd. Fredagsmysjuridik
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 22:00:00
 Rätta mig om jag har fel. Men ena läktaren på Råsunda hade väl gigantiska sprickor ? Å även problem med marken under? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 21:31:00
 Allsvenskan FC lag blå hade iofs glada toner igår såg jag trots uteblivet Europaspel, dels hade en spelare som för andra gången haft sönder korsbandet haft en lyckad operation och dels hade en spelare som fått malaria blivit utsläppt från sjukhuset, alltid finns det något att fira.
 

Namn: myggan   Visa profil  
Hemort: Danderyd
Sänt: 2016-07-01 20:51:00
 Spelarn, håller med , vi ska vara glada för att vi når topp tre så ofta nu förtiden. När det gäller spel på NA kontra Teletubbies , är även det ljusår från varandra ( skulle tappa sugen helt och lira på plast i en stor grå gympa hall)
Hursomhelst , skål på er alla Gnagare !

Ps Tycker vi ska njuta av att vi inte är Hifdif !
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 20:50:00
 Såg precis att Fiskfusks Jakob Ankersen, som slog en motspelare i ansiktet, endast blir avstängd i deras returmatch mot Llandudno och är tillbaka redan mot Giffarna.

SvFF är allt bra härliga!
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 20:34:00
 Hur avundsjuka tror ni att Dif och Bajen är att vi hela tiden lirar i Europa? Hela tiden får mäta krafterna med lag från kontinenten och göra massa spännande resor, nu Wales och härnäst kanske Gibraltar.

Hade jag varit anhängare till någon av de klubbarna så hade jag varit extremt avundsjuk.

För allsvenskan är en sak - men Europa - det är fotbollens finrum och där är AIK inbjudet år efter år.

Vi ska vara tacksamma för det, tycker jag. För det är inte så jävla lätt att komma topp 3 år efter år.
 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 20:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hotel Malm
Du tycker att T2 arena klår NA för att det är enklare att ta sig dit? Det beror ju på var man bor någonstans. Vi som bor i Vasastan har ju raka spåret till T2 idag och bor man inte nära Karlberg (eller Centralen) så är det ju lite bekvämare att åka till T2. Men redan nästa år invigs Citybanan och då har vi en enda station att åka till NA från ‘Stockholm Odenplan’. Enklare än så kan det inte bli om man inte bor granne med arenan. Som boende nära Odenplan är det fantastiskt.
Sedan håller jag inte med om att akustiken är bättre på T2. Akustiken där ger mycket mer ‘hallkänsla’ än NA vilket jag verkligen inte gillar. Jag föredrar faktiskt ‘mummelkänslan’ NA ger då. Det viktiga är att AIK lyckas höja publiksiffrorna och jag tycker verkligen att man borde köra med kampanjer och rabatter för att få dit så mycket folk som möjligt. Alla under 15 borde gå in gratis med betalande vuxen.
Jag håller helt med dig om ljuset. Anledningen är väl framför allt Mediakuben och alla balkar men också att NA har en mörkare inredning. T2 har ju en ljus metallvägg som reflekterar mycket. Samtidigt tycker jag att just den väggen är väldigt ful och ger inomhus- och hallkänsla.

Jag föredrar absolut NA framför T2 men hade helst sett Råsunda kvar. Sedan är problemen med avtal och att AIK inte ens får spela alla sina europamatcher där andra sorgliga kapitel.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 19:15:00
 Om man som AIK senaste åren i huvudsak värvar bosmanspelare så kommer driften konstant se värdelös ut eftersom dessa värvningar belastar driften.

En rättvisande bild vore ett driftresultat exkl sign-on´s.

Vår bästa chans till egen arena lär fortsatt vara ett övertagande av NA den dagen lånen skrivits ner till en hanterbar nivå. 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 18:54:00
 Hade vi köpt Råsunda för 500 milj 2010 så hade det varit en riktig idiotaffär iom att arenan ändå hade rivits. Det beslutet hade vi troligen inte kunnat påverkat speciellt mycket. Sen hade kommunen exproprierat Råsunda och sannolikt kraftigt undervärderat arenan varpå vi hade hamnat på NA ändå men troligen med ännu sämre ekonomi än vad vi redan har...
Släpp Råsunda... Släpp tanken på egen arena... NA är det ända alternativet för oss då vi inte ska spela på konstgräs och måste ha en arena som tar över 27000 pers.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/p/BHUQo5FAphS/
Sänt: 2016-07-01 18:42:00
 
AIK P03A borde lära norra att köra den här ramsan!!
Killarna kan inte bara spela bra fotboll dom kan också festa.

 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2016-07-01 18:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker vad det verkar , att T2 arena klår friends, mest pga av det centralare läget, enklare att ta sig dit iaf, akustiken o ljudet igår var bra mkt bättre än friends, kioskerna bättre men slitsamma, dock ljuset bättre , öppnare än friends, en klar jäkla skillnad där

Fixar gräsgudarna ett grymt konstgräs i framtiden, två generationer framåt, så flyttar jag gärna , självklart det om bara AIK får bättre villkor än friends
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 18:25:00
 GGVS:

Och priset på Råsunda kring 2009-2010 låg på 500 miljoner. Även om det hade varit dyrt för oss då, så hade det antagligen fortfarande varit värt priset. Visserligen hade det legat en del renoveringskostnader som hade tillkommit de där 500 miljonerna, men faktum kvarstår; att stanna på Råsunda hade antagligen varit det absolut bästa för AIK.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 18:01:00
 Dudde/

Som vanligt när man pratar driftsförluster så gäller det att noggrant kolla på personalkostnaderna. När AIK säljer flera spelare så brukar kostnaderna för ersättarna belasta driften rejält. Somliga år, som ifjol, med närmare 20 miljoner kr.

Det här är kostnader som aldrig uppstår utan en initial försäljning och således är det helt fel att räkna detta som en del av driften.
 

Namn: GGVS   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 17:59:00
 Hade vi köpt Råsunda tillsammans med dif i början av 2000-talet hade vi inte haft dessa diskussioner. Dock fick difs styrelse kalla fötter o blåste av allt. Annars hade Sanny Åslund o dåvarande styrelsen setts som legender av kommande AIK-generationer. Dåvarande prislapp var väl 300-350 miljoner.

Avd: Avgå djurgårdsjävlar... 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 16:39:00
 /Dudde
Det du beskriver är ett kriminellt förfarande från enskilda ledamöter och ev VD och borde gå att gå vidare med oavsett om ansvarsfrihet beviljas eller ej. Så hur länge har du vetat och har du hårda fakta eller hörsägen?
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2016-07-01 16:27:00
 P.Nilsson

1. Du pratar guano om mina - och vågar jag påstå - Johan Seguis preferenser. Vi var för Råsunda.

2. Om du ska byta till en arena som hyresgäst och förhandla ett avtal så måste du ha alternativ. Annars försöker hyresvärden köra upp dig.

Det här var situationen för AIK Fotboll från 2006, då Per Bystedt omfamnade planerna på Swedbank arena, och fram till 2009 då medlemmarna började ta tag i arenafrågan.

Friends arena började erbjuda mindre usla villkor först när Arena-Gruppen, där bland andra jag och Opus2000 ingick, kom med en rapport som sade att Tele2 arena hade lagt ett preliminärt bud som var 5 miljoner SEK bättre per år än Friends arena.

Sen lyckades en ny styrelse, med Johan Strömberg i spetsen, slarva bort det förhandlingsläget genom att berätta för Friends arena att man skulle välja den arenan under alla omständigheter samt slarva med avtalsskrivningen.

3. Den nya Arena-Panelens rappport, och dess siffror, är idag officiellt ett skämt. Att det överhuvudtaget blev en omröstning i arenafrågan berodde på att en mängd medlemmar bråkade med styrelsen bakom kulisserna. Det fanns t o m ledamöter som slarvade bort protokoll och försökte ta bort beslut och formuleraingar i efterhand.
Så nervösa var en del ledamöter över att låta medlemmarna säga sitt.

4. Vad tycker jag idag? Att AIK måste inleda ett seriöst arbete med ett eget alternativ till Friends Arena. Ej så mycket pga utformning eller läge. Den är helt enkelt inget bra ekonomiskt alternativ för AIK Fotboll. Utfallet är sämre än vad vi ens misstänkte i Arena-Gruppen (för att ej tala om Arena-Panelens fantasi-siffror).

Berätta gärna hur stort driftsunderskott du är beredd att acceptera på AIK:s hemmaplan med våra publiksiffor. Berätta gärna hur du tror Friends arenas ekonomi ser ut om 5-10 år och hur det påverkar AIK Fotbolls ekonomi.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 16:09:00
 Hoppas Kpozo kan få lite taktisk slipning av Norling. Jag tror faktiskt han kan bli jävligt bra. Stark i kroppen, bra kondition och verkar ha ett jävligt bra tillslag på bollen också. Bonus också att Nisse kan hålla sig i mitten där han hör hemma. Om Kpozo är tänkt som startman på VB så är det väl bara Goitom in, sen är truppen spikad för hösten. 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 15:46:00
 P.Nilsson

Ville Johan Segui ha Tele2? Det har jag missat...
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 15:20:00
 //Nordanvind
Har man 24 000 sittplatser set det helt naturligt mer fullt ut än om man har 50 000 platser. Sen är väl den stora anledningen att hela jumpahallen verkar designad av en arkitekt med torgskräck som gjor allt i sin makt för att få till pluttiga sektioner. Herregud, klacksektionen ser ut att passa på Strömvallen och det efter att den utökats med sisådär 30 procent.

Nej I valet mellan NA och T2 är det utklassning i NAs favör även om T2 har betydligt bättre käk.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 14:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kan iofs tycka att Tele2 är grå och trist (gråa stolar i en grå lokal, verkligen) men hade det vart naturgräs och lite färg där inne skulle jag nog kunna trivas ganska bra. Deras snackskiosker har både bättre utbud, bättre service och bättre priser. Dessutom är arenan hyfsat enkel att ta sig till. Hela området ska tydligen få sig en upprustning i samband med Globenrenoveringen. Gillar också att 6000 pers faktiskt ser ut som att det är folk på matchen och inte som på Friends där 6000 pers hade sett ut som kön till krogen klockan 11 på morgonen en måndag.

Avd. Övrigt (eller är det fotboll eller kanske hockey?)
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 14:29:00
 Borde nästan bli en enklare match i bortamötet eftersom Bala måste flytta upp laget betydligt mer, tror vi vinner med större marginal. 

Namn: P.Nilsson   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2016-07-01 14:06:00
 Tackar min AIK gud att Dudde , Segui mfl inte fick sin T2 vilja igenom. Min premiär där igår gjorde mig både gråhårig och sömnlös.

Friends är himmelriket jämfört med T2. Jag hoppas verkligen att alla nu inser att Friends är vårt alternativ och att vi gör allt , avtalsmässigt och arrangemang mässigt för att detta skall bli vår starka borg!
 

Namn: Stolt Gnagare i Brajenland   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2016-07-01 13:50:00
 Håller med fullt ut relaterat till Teletubbies, grå,trist gymphallskänsla med plåtväggar & plastmatta. Området kring arenan är trist med gamla globen gallerian. Perfekt för söderfamily.

Trevlig helg Gnagare
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 13:33:00
 Att bollen glider istället för rullar beror väl delvis på att de vattnar planen så överjävligt mycket, det plaskar ju om planen. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 13:29:00
 Vilken jävla skitarena hifdif familjen har, luktade plastigt i hela arenan, ungefär som när man kom in i en gympasal med plastprodukter överallt.
Ljudet kom ut som i en plåtlåda.
Ska det vara något som var bra å var det öppningen på deras tak, gav mer ljus ner på plan men det var det enda som jag upplevde poaitivt
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 13:12:00
 Ja, resultatmässigt kan vi iofs inte klaga. Men om man lyssnar på både Norling & Ishi om hur de upplevde mattan i går och svårigheterna med att bemästra den. Så känns det inge vidare att återse skiten igen. Från en biljardmatta till en som nu lever ett eget liv tydligen. (Bollen tar konstiga banor)

Rikard ville även att journalisterna skulle gå ut och testa att spela fotboll på den, på PK:n efteråt. Finns att se på AIK:s facebooksida.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 12:51:00
 mr.e
Okej, tack.

Resultatmässigt är väl T2 en smärre dröm? Bara låhandö-matchen som vi torskatjänat där va?
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/cra
Sänt: 2016-07-01 12:23:00
 Viktigt att vi vinner även borta. Inte bara får vår egen del, utan även om vi ska nå den där 15:e platsen i den nationella rankingen nån gång. Vilken ger 2 platser i CL. Just nu ligger vi på 18:e plats. (Se länk) Alla vinster ger 1 poäng per nation, sen delas det upp på hur många lag som är med i Europa (så igår 2 vinster / 4 lag = 0.5 p) Sen hjälper det även att bygga på vår individuella koefficient, även om det inte ger så mycket. Utan där får man mer poäng av hur långt man går i turneringen. (q1=0.25 q2=0.5 q3=1.0 q4=1.5 gruppspel=2.0 minimum)

Vår samt gbg seger i går tillsammans med vår medverkan i första rundan adderade 0.3500 poäng till vår egna koefficient. Alla lag i Sverige fick 0.1000 adderade till deras.

Norge tappade även på oss i går tack vare att Stabeak bara fick oavgjort borta mot deras walesiska motstånd. Odd slog dock Mariehamn hemma.

@ Kiwi:
Enligt dragningen så ska vi avsluta borta. Om det är helt fastställt än har jag inte koll på?

Piss att vi ska tillbaks till T2 i en eventuell 3:e omgång. Känns som vi förlorar minst lika mycket på det som motståndaren.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 12:05:00
 *bump*

Är det klart att vi avslutar borta nästa runda? Nån som vet? Finns det folk som är intresserade av att dra till Gibraltar?
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Länktips: http://groundhopping.se/res/FriendsArenaAIK/northstand1ai
Sänt: 2016-07-01 11:53:00
 Teletubbies är verkligen en vidrig arena, det känns som en gympasal deluxe och även när det är mycket folk så är känslan helt värdelös. Den där skrikiga färgen från konstgräset och de höga väggarna som helt oförståeligt är ovanför etage 2. Nä, är så jävla glad att vi spelar på nationalarenan, se bilden ovan för känslan.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 11:03:00
 Ja varför tog man ens bårt måljinglet? Snacka om att inte försöka få hem känsla direkt. 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 10:38:00
 Vad jag inte förstår är varför man startar med Strandberg som snart drar sin kos. Vore väl ett utmärkt läge för Avdic att få komma in i matchtempo och få öva avslut. 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 10:31:00
 PAL: Ser helt underbart ut. Tänk att sitta inne på en pub inne i centrum och ta några bira, sen bege sig till matcharenan. Korsa flygbanan och få ett Boeing 737 rakt över käkbenet. Fan vad ont... 

Namn: ajlo   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 10:28:00
 Vilken feeling med både måljingel och matchspeaker från Råsunda igår. Behåll gärna det. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.viasatsport.se/sport/fotboll/nyheter
Sänt: 2016-07-01 10:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL:
Haha... underbar arkitektur. Den arenan vore nåt att besöka.

Que Sera Sera:
OK. Glasklart? <->

Highlights finns på länken, reklamen får du stå ut med.

Oups... 2:a där tydligen.
 

Namn: IBRAHIMMORO   Visa profil  
Länktips: http://www.viasatsport.se/sport/fotboll/nyheter/aik-och-i
Sänt: 2016-07-01 10:24:00
 Highlights från igår 

Namn: DT4ever   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 10:18:00
 Tele 2 är plast - rakt igenom!
Smutsig plast.

Måljingeln fick mig att få gåshud!
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 09:43:00
 All respekt åt motståndet Bala Town och Europa League. Men jag hoppas verkligen på stor spelarrotation i returen. Väisinen-><-Nisse, Blomberg-><-Ishizaki, Saletros-><-Ofori, Avdic-><-Isak, Eero-><-Carlos.

Lagets åldermän bör hellre "sparas" till Allsvenskan än "slitas" på. Ofori "skyddas" från eventuell skada. Avdic & Eero måste få speltid för att komma i form och därifrån kan man utvärdera dom. Den förstnämnde för att va i bra form & få en så bra chans som möjligt att kunna ersätta Carlos när han lämnar. Den sistnämnde för att se om han är konkurrensstark nog att ha i truppen som 3e anfallare.

Ersättarna gör inte laget sämre så pass att en förlust eller ens ett kryss är att oroa sig för, bara mindre vassa framåt.

Finns highlights från matchen igår?
 

Namn: Har man sagt A får man säga IK   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 09:34:00
 Deppigt att se AIK spela "hemma" på plast, även om Friends har sina brister är man jävligt glad att slippa åka till Tele 2 mer än 2-3 ggr / säsong.

Måtte jävulen ta alla plastlag och plastarenor.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 09:32:00
 Lammkött
Är bra akustik samma sak som att det låter mycket? Det låter ju som man är i en burk på tele2 och ljudet är bara skränigt. Skulle någons telefon ringa så skulle man typ höra det 100 meter bort. Tycker hela arenan är en katastrof. Finns absolut ingen charm med den öht.
 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 09:31:00
 Måljingeln från Råsunda var höjdpunkten igår. Synd att vi inte vann med 5-6 baljor som ifk för då kunde vi vilat många spelare inför allsvenskan. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 09:27:00
 Tele 2 är trots allt överlägsen på en punkt, akustiken. 6000 på Teletubbies lät mer än 15 000 på NA. 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 08:35:00
 Haha, älskar sådant där!

Den stadsarkitekten måste fått sparken.

Hade arbetsmiljöverket satt sin fot där hade man nog tvingat åskådare och spelare till hörselskydd när man lägger fotbollsplanen direkt intill landningsbanan.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 08:26:00
 och gå inte mot röd gubbe 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 08:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Då FC Europa vann kan det vara intressant att se bild över deras hemmaborg. Observera vägkorsningen och gå inte mot röd gubbe.

https://www.google.se/search?hl=sv&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1670&bih=812&q=gibraltar+flygplats&oq=Gibraltar+fl&gs_l=img.1.1.0l2j0i30l8.401.8365.0.10399.16.10.2.4.4.0.165.1137.4j6.10.0....0...1ac.1.64.img..0.16.1255.AAgHtzeosCY#imgrc=P6RT5xYJ286ghM%3A
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 07:18:00
 Sett till verkligheten: Råsunda existerar inte längre samt att Tele2 är en sådan jäkla beige arena, så är jag så in i bomben nöjd med NA...

 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 07:04:00
 Ok resultat, bitvis rätt fyndigt och underhållande spel men usel effektivitet. Visst man kan önska sig mer mot ett sådant motstånd men 2-0 är ett bra hemmaresultat. Gör vi ett mål ska de försöka göra fyra och jag har svårt att se att vi åker hem mållösa men ännu svårare att vi släpper in två mot dem.

Klarar man av att bortse från effektiviteten var utfallet av matchen nästan perfekt. Vi fick ett utmärkt resultat. Inga skador och nästan lika viktigt inför framtida kvalmatcher: inga varningar.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 06:43:00
 Tele2 är hemsk som fotbollsarena.

 

Namn: grillan   Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2016-07-01 01:01:00
 Inte bra idag Gnaget. Ett mål på bortaplan oerhört viktigt nu. Tele2 värre som TV arena än live. 

Namn: Trustguru   Visa profil  
Sänt: 2016-07-01 00:42:00
 Godkänd prestation tidigare ikväll, med tanke på hur matchbilden utvecklade sig...svårt att hitta något spel mot ett lag som Bala Town FC som bara försvarar sig. Vi borde gjort minst 2 mål till på dom, bra speltempo första halvlek, och lite dom första 20 min i andra......sen tappar vi något, bra insats från Ishi, Gravius, Ofori,Sundgren, Nu laddar vi om och vinner borta så är vi klara för ev Gibraltar som vann sin match idag också med 2-0 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 23:42:00
 Tele2 är en fin evenemangsarena men en fruktansvärd Fotbollstadion. Hela upplevelsen att vara där är surrealistisk. Jag kan uppriktigt inte förstå hur Söderbröderna kan gilla arenan. Den är hemsk!
(Plast)gräset har gått från ultrasnabbt carambole underlag till en matta långsammare än 5cm gräs på Starke Arvid arena i Ljungskile. (Nu kanske Bajen kan hänga med i allsvenskt tempo?!)

Jag åker helt uppriktigt hellre till Gamla Ullevi i Göteborg eller Guldfågeln i Kalmar för hemmamatch nästa gång Friends arena är upptaget när AIK har hemmamatch.

Avd övrigt: Hur i hela friden skall vi få Avdic i form? Hans miss idag var bland det värsta jag sett en forward missa. Både Kari Stephensson och Nick Mrdja var hetare än Avdic i straffområdet.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 22:31:00
 PAL
Ja, verkligen en tråkig arena. Absurd upplevelse med konstgräset.
 

Namn: zerman   Visa profil  
Länktips: http://www.flickr.com/photos/jesperzerman/albums/72157669
Sänt: 2016-06-30 22:18:00
 Nu finns bilder från AIK-Bala Town FC uppe på:

https://www.flickr.com/photos/jesperzerman/albums/72157669817076922
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 22:12:00
 Tele2 är väl bättre bara på en punkt, det blir ett skränigare läktarljud, i övrigt är det bara deprimerande att befinna sig där och området utanför är ju ingen höjdare heller.

Jag tyckte vi försökte hålla uppe ett förhållandevis högt bolltempo om man jämför med hur det brukar se ut senaste åren, det är dock svårt när man möter ett lag som är helt ointresserade av att anfalla även om de är värdelösa. Hade gärna sett att vi skjuter mer i såna här matcher, räcker med en touch på vägen så går även ett dåligt skott i mål.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 22:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
60 bra minuter och 30 riktigt dåliga.

Intressanta tendenser med 6 centrala spelare med tidvis fin rörlighet och ett centralt kortpassningsspel som var tidvis effektivt och trevligt att titta på. Flera andra nya taktiska detaljer.
Affane, Ishi, Ofori och Gravius mycket rörliga. Isak klok och skicklig. Carlos hade inte sin nästa match men jävlar vad stark han är i djupled. Sundgren (en ny assist!?), nisse och pertan gör vad de ska. Kpozo svag och har mkt kvar tyvärr.

Avslutningen av matchen kan vi glömma. Kul att se AIK hursomhelst. Motståndet såklart svagt men charmigt. Tele2 är en jävla skitarena med balkongmatta.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 22:00:00
 Sådär då har man upplevt Tele2 i vanlig lunkmatch som hemmalag och fy fan vilken jäkla öken att spela där för jämnan. Konstgräset, pluttläktarna (klackläktare mindre än bortastå på Gamla Ullevi), den gråa inramningen, området ja allt är så mycket sämre än vårt hem.

Fast ett undantag, hamburgarna var goda det måste man ge dem, å andra sidan vad gör det när det inte ens serveras folköl.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:57:00
 Tror knappast Ishi vill ha Kpozo bakom sig framöver. Kpozo har väl sina kvaliteer även om jag är fortsatt skeptisk. Får man som bänknötare chansen i 90 minuter tycker jag man borde visa mer vilja.

Ogillar skarpt vårt låga bolltempo. Man behöver faktiskt inte slå lösa passningar bara för att man kan.

Grymt bra kortpassningsspel vid några tillfällen.

Sundgren ägde hela sin kant och retade gallfeber på #10. Respekt.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:53:00
 Synd att så viktiga matcher ska avgöras på dåligt konstgräs! Synd om bägge lagen.
Bra av Norling att ta upp det på det sätt han gör.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:49:00
 Det hade varit trevligt med nått mål till men för mycket duttande idag.

Störde mig för övrigt mkt på Kpozos loja inställning under andra halvlek. Gick mest runt och väntade på att matchen skulle ta slut. Herregud Ishi hade ju lämnat hela kanten till att leka på. Flytta upp positionen som Sundgren gör på andra sidan.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:47:00
 Tack för bra rapporter!
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:45:00
 > hjelmen

Carlos, Avdic och Gravius borde gjort mål (dåliga avslut) ffa Carlos var iskall. Isak hade mer oflyt. Insidan av stolpen samt en bra räddning av målvakten efter en fin soloraid.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:40:00
 - 2-0 mot Bala hemma - ett godkänt resultat. Detta SKA vi klara.

- Att det bara blev 2-0 beror förresten på oflyt, vi kunde vunnit med minst 5-0.

- Affane har mig veterligen gjort 4 mål i AIK-tröjan, 2 i träningsmatcher, 1 i cupen samt en i EL-kvalet. Samtliga har varit bomber upp i krysset. En fin egenskap.

- Tycker Isak var bra och rätt dominant idag, var väldigt nära att göra mål. Man märker att han gillar att ha taktpinnen i offensiven.

- Nisse gör mål med högern i krysset. Easy peacy för Nisse.

- Matchens lirare är UTAN TVEKAN Ishizaki. Tokdominerar och är full av spelglädje. Allt han gör är klass.

Intressant om AIK skulle få möta Europa FC från Gibraltar i nästa omgång - nog rätt coolt att åka dit. Lustigt "land" som är ett brittisk territorium på iberiska halvön.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren


 

Namn: MikaelJ   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:30:00
 Förstår inte riktigt varför någon är förvånad över att laget inte "gjorde vågen", det är väl kutym att inte göra i ett möte över två matcher? 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:30:00
 Tyckte Kpozo såg intressant ut igen, snabb och stark. Rätt lik en ung Carl Lewis förresten. Isak missade lite men fortsätter utstråla klass.
Det enda negativa var väl Carlos som verkligen inte var vän med bollen idag.
 

Namn: THUNDER   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:28:00
 hjelmen:
Ofori,Ishi och Gravius...
 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:26:00
 Idag märktes en klar skillnad mot tidigare (Alm) även om motståndet var svagt. Tydligt hur man centrerade mittfältet för att ge fler möjligheter till raka offensiva "Boateng-passningar" centralt och därifrån hitta kombinationer, väggspel alt. ett djupare kantspel.

Kul att se Ofori som också vågar lägga dessa passningar. Ishi bäst på plan och drev från kant till kant i en till synes fri roll.

Viktigt i detta spel att ytterbackarna hittar balansen mellan off och def, funkade skapligt idag.

Ser man till chanserna så borde det blivit 5-0. Endast 2-0 berodde på dåliga avslut och inte dåligt spel.
 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:19:00
 Strandberg var verkligen inte bra idag, missade två frilägen. 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:17:00
 Vilka utmärkte sig positivt? 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 21:06:00
 En viss deja vu känsla sedan Norlings förra session infann sig. Mycket boll och runtduttande utan skott på mål. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2017/matches/
Sänt: 2016-06-30 21:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För mycket duttande och för lite killerinstinkt. Carlos såg helt lost ut dessutom. Men ett "bra" resultat hursomhelst.

Intressant att FC Europa från Gibraltar vann sin hemmamatch med 2-0 också.

Kollade upp lite stat från vår vs GBG match. Och vi dominerade klart mer om man ska gå på avslut och hörnor. Men Götet satte sina chanser, det gjorde inte vi.

Brittiska lag tackar oftast hela publiken efter en match, även när de spelar borta. (Linfield gjorde likadant) Men gör väl kanske inte vågen med dom varje dag... ha ha
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:44:00
 Vid ett dubbelmöte firar man väl efter andra matchen. 

Namn: Tjernas vänster   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:44:00
 Precis som ishockeyn i slutspel/playoff matcher inte brukar göra vågen mot klacken så är det väl helt naturligt att man inte gör det i "halvtid" heller? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:41:00
 God forgives, Bala Town no. 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:39:00
 AIK gör inte vågen med norra. Ishi rusar till intervju och Nisse plockar upp barnen.

Bala kommer över och gör vågen med oss och hyllas av oss kvar på läktarna som var wtf efter AIKs agerande efter matchen.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sämsta laget jag sett. Men dom försvarade med hela laget och AIK kladdade för mycket. Men jobbet gjort.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:29:00
 Vi borde ju också vunnit med 5-0 iofs. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2016-06-30 20:29:00
 Gjorde just Bala vågen inför klacken? Aldrig sett förut 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:27:00
 Vilken djävla legend Rikard är! Skickar en (in)direkt känga till HIFDIF:s plastiga låtsatsgräs. Tycker annars like oskärpa sista delen eller vid avslut. Funkar ej så klart mot bättre motstånd.


 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:23:00
 2-0 ok men jävlar vad långsamt det går

 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:22:00
 Ett OK dagsverke, gott så. 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:20:00
 Vi kommer att torska borta mot detta div 3 lag... kom ihåg vem som sa de först!!!! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:20:00
 Inga jämförelser i övrigt, men IFK Göteborg lyckades vinna sin match mot sina Walesiska diton med 5-0 på hemmaplan. 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:12:00
 Börjar vi hemma eller borta nästa omgång? 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 20:07:00
 Haha, Pertan ser jävligt sugen ut på varje hörna. 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:53:00
 Norling ALM kopia!!!!! 

Namn: Henokkomtbx   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:43:00
 Carlos ser inte alls sugen ut 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:38:00
 Snyggt Nisselinho! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:29:00
 Isak ser het ut dessutom 

Namn: Hallå   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:25:00
 Fc Europa leder sin match mot pyonik med 2-0 i halvtid. Gibraltar away vore ju jävligt sexigt. 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:24:00
 Tack för bra rapporter. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:23:00
 Sjukt irriterande att sitta med Mac och iPad. Helt hopplöst när man ska kolla streams. Får nöja mig med fotboll direkts liverapportering. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:23:00
 Typ vi har bollen mest hela tiden, ser ut som handboll, borde gjort fler mål, domarna suger som vanligt. 

Namn: Sebbe66   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:21:00
 Är på plats o skickade detta till en polare. En någorlunda matchrapport.

Halvtid nu. Lite för mycket duttande. För få skott. Men de sjunker hem med hela laget. Har haft 0 skott. Skulle gissa på 75-25 i innehav. På riktigt. Vi har haft en i stolpen efter ett fantastiskt anfall. O lite andra chanser som vart nära. Men lite snabbare o mindre duttande. Vi borde göra 2-3 till. Gissar att avdic o yasin kommer in efter ett tag. Avdic som för övrigt verkar ha övermålade Nike skor när han värmde??
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Extremt förväntad matchbild.

Det enda som är någorlunda värt att uppmärksamma är att Kpozo verkligen växt till sig den senaste tiden. Jag minns när jag såg honom i ett par U21-matcher i fjol och då var han inte alls den "talang" som jag hade hoppats på att en Afrikansk spelare i AIK skulle vara. Men nu ser han verkligen bra ut och har troligtvis lagt på sig både kroppsligt och mentalt; jag tycker mig nämligen se ett betydligt större självförtroende hos Kpozo än tidigare. Betydligt mer rejäl i dag än för bara ett par månader sedan.

Jag tror han kan vara en av våra nästa storförsäljningar. Jag tvivlar på att han går i sommar då han fått för lite förtroende för att kunna säljas, men inom ett år är jag tämligen övertygad om att vi har en del intressenter på Kpozo.
 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:19:00
 Tack Dängroth, nu fick jag stream eländet funka i a f ;))

Ni får gärna komma med synpunkter på första halvlek...
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:19:00
 Skulle någon kunna ge en kort rapport om första halvleken till oss som inte har möjlighet att se.? 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:17:00
 Jag trodde norra stå ville framstå som mäktigt stort och grymt i Europa.
Dom som kollar i Wales lär ju tycka precis tvärtom.
"Finns i våra hjärtan"... Snälla skjut mig.

Europa league oavsett motstånd borde vara mer speciellt på den fronten. Enda chansen att synas utanför Sverige i "ultrassyfte". Och så sjunger man sovramsor för småbarn..

Kom igen!
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:16:00
 Affane gjorde målet. 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vem gjorde målet?

Stream djäveln funkar ju inte! Sitter strandad lång bort för tillfället :/
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://wiz1.net/channel30
Sänt: 2016-06-30 19:11:00
 Denna stream fungerar utmärkt. Länkad tidigare också om ni scrollar ner lite... 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:11:00
 ALLA retards som inte KAN googla streams.. här har ni.. spara som bokmärke!!!!!

http://www.wiz1.net/schedule
 

Namn: Folkis   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:09:00
 Hittade en stream som funkar. Vågar inte länka i fall det blir överbelastat, men kan länka via PM om någon är på.

Någon som vet vem som kommenterar på Viasat Fotboll? Vet att Bosse Pettersson är expertkommentator.
 

Namn: december   Visa profil  
Länktips: http://laliga-live.xyz/stream22.php
Sänt: 2016-06-30 19:06:00
 se länk 

Namn: Svartgultfilter   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:05:00
 Har någon en stream eller hur ser det ut på den fronten? 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:03:00
 Får fan lite hybris av den här uppställningen. Så jävla ung, teknisk, snabb men ändå stabil. Älskar att Norling har dragit in Nisse och vågar spela Kpozo på vänsterbacken också. Skulle inte kunna gjort det bättre själv.

Är riktigt nöjd över hur Norling sköter AIK just nu, rent uppställningsmässigt åtminstone. 10 av 10.
 

Namn: Folkis   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 19:00:00
 En stream via PM skulle sitta bra till!

Tack på förhand!
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:58:00
 Riktigt snyggt mål! Att han sen gör det i Ivan Turina minuten ger guldstjärna i kanten. 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:58:00
 Norling spelet känns redan igen...
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:57:00
 En av matchvärdarna ber folk att ta ner fötterna från stolsryggarna och detta på en arena befolkad av alkisar och djur! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:56:00
 Sillstryp leder redan med 2-0 mot sitt walesiska motstånd.

Avd: Övrigt
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:55:00
 Snacka om att man blivit bortskämd med bra fotboll de senaste veckorna i EM. Stor skillnad i hur spelarna rör sig utan boll och explosiviteten när de får den framförallt. 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:53:00
 zeeeeeeeeeeegt 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:51:00
 Äntligen på plats på familjeläktarplats - ingången ligger fan i höjd med Farsta strand! Mattan verkar mjukare, men ser fortfarande ut som en landhockeyplan, dock beter sig bollen lite mer naturligt 

Namn: Sawyer3   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:41:00
 Skaplig start. Kpozo ser bra ut och Ofori söker mer offensiva alternativ än tidigare i år som det ser ut. Isak nära ett riktigt snyggt mål också!

Småtrevligt ungefär..
 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:27:00
 http://wiz1.net/channel30 

Namn: AIKgreg   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:25:00
 Tar tacksamt emot stream om det finns, har bara cmore... 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:25:00
 mr.e

Hur menar du att man gör med VLC? Kan man klippa in en länk som funkar? och var i programmet gör man det? (teknisk idiot).

 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:24:00
 GhR08: 10k i tredje kvalomgången vore otroligt bra. Tippar på 7-8k. 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:23:00
 "För lite litteratur"?
Allt skrivet är väl litteratur. Även GF.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:20:00
 Bit i denna kamrater.

Det hade varit 20 000 om vår minsta syrra från söders höjder hade lirat.

Vi bör nog ta och titta oss i spegeln,NOGA.
 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:16:00
 Borges Bolltouch

Tyvärr har du ju rätt.
Men ändå, det är ju AIK som spelar!!!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:13:00
 GhR08:

Nej, det blir vi knappast - men det är väl inte väntat att vi ska dra några större mängder publik en match som denna?

Semestertider, "bortamatch" på Tele2 och ett lag som Bala Town drar ju knappast marginalåskådare i mängder.
 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:11:00
 Herregud vi blir väl inte ens 10k... 

Namn: THUNDER   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 18:05:00
 Nån som vet en bra stream? 

Namn: Råttsunda   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 17:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra att Kpozo startar!

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2017/matches/live/index.html?day=-8&session=2&match=2019983
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 17:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Verkar som att Gravius och Affane startar utöver de väntade.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Länktips: http://www.yuiopz.se/de-dem-och-dom/
Sänt: 2016-06-30 17:46:00
 "Denna text är till för du som inte riktigt bryr du riktigt hur man bör använda orden de, dem och dom. Mig vill belysa hur det ser ut för vi som läser texter där man använder dem när sig istället borde skriva de. Mig förstår att det är svårt och att det kan brista i vad sin svenskalärare har lärt du när dig gick i skolan. Mig förstår också att svenskan har deras brister och kanske till och med är förlegad när sig inte bara kan använda “dom” i alla de lägen då sig säger “dom” i talspråk. Något mig personligen ser som en lämplig lösning på detta problem!

Ett “problem” tänker dig kanske? Spelar det verkligen så stor roll om sig råkar skriva fel på en kommentar på nätet, i en artikel eller i ett kärleksbrev till en speciell vän som tycker om du? I relation till barn som svälter i Afrika eller personer som tar livet av man på grund av mobbing är det förstås en bagatell. Det hindrar dock inte att sig försöker göra läsupplevelsen på nätet och i övriga medier smidigare."

...och just det. Heja AIK ikväll och sånt.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 17:46:00
 Zepanski // Ord !

SOLNASTAD // Sååå ja :)
 

Namn: 890622   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 17:40:00
 Hej igen,

AIK säger att det är onumrerat. För mig löste det sig dock när jag sket i 3D kartan över arenan och istället klickade på texten som beskriver sektionerna lite längre ner.

Om någon annan har samma problem. Men vi kanske bara är säsongare för ikväll (förbjuden smiley)
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 17:11:00
 Dom knullar får. 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:59:00
 Hoppas Kpozo får starta på vänsterbacken idag. Ett bra läge att se vad han går för. Annars är nog elvan ganska given. Hade gärna velat se Affane och Gravius från start också. Gravius är snart uppe på Oforis nivå, och Affane blir ju nästan som ett nyförvärv nu till hösten. Så jävla skönt att få se AIK igen. EM är väl ett bra tidsfördriv, men AIK är på riktigt. 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:58:00
 Det läses för lite litteratur. 

Namn: THUNDER   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:54:00
 Måste arbeta ikväll. Någon som vet en bra stream? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:43:00
 PAL

Dom är okej att skriva, att felaktiga skriva dem till förbannelse vilket många gör idag är inte okej.

Mvh
Språkpolisen
 

Namn: PAL   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=10123
Sänt: 2016-06-30 16:37:00
 >>890622

Verkar som det är fri placering för de flesta
http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=10123
http://www.aikfotboll.se/attachments/10123/sektioner%20aik%20-%20bala%20town%20fc.pdf

 

Namn: 890622   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:22:00
 Hej alla!

Lite av en stressad situation...

Har besök från USA och har hela tiden planerat att ta med honom på kvällens match. Jag har säsongskort (såklart) på nordöstra. Nu när jag kollar biljettsidan efter en enstaka biljett hittar den inga på plastapas sektion som motsvarar NÖ. Helt omöjligt att varenda stol är slut. Någon som har någon idé hur jag bör gå tillväga?

Drog ett mail till AIK men tvek om jag hinner få svar..
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://torrent-tv.ru/torrent-online.php?translation=10656
Sänt: 2016-06-30 16:11:00
 Matchen går på Viasat fotboll va?
Då finns det en Ace Stream här ^ Typ HD iaf.

Eller plita bara ner nuffrorna under i ACE/VLC-spelaren:
9bd11f8ee0fc3ff43d95336951e114f75a9c1906

They eller Them brukar även funka som substitut för De & Dem. Men ibland missar man ändå.

Ne, nu måste jag röra mig...
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:09:00
 PAL
Det är hundra ggr bättre att skriva dom (speciellt i kommentarsfält) istället för att använda de och dem fel...

"Dem gör mål på övertid"... (Förbjuden kräksmiley)
 

Namn: Tabilentillisland   Email Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:02:00
 Va händer med stream!?! 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 16:00:00
 Vad jag fick lära mig i skolan är att DOM är talspråk av DE och att skriva DOM var på ren svenska ett big No No... 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 15:51:00
 >> Spelarn

Uppskattar detta initiativ! Är lite snärjigt ibland.

En fråga:
- Vilka spelar ni mot?
- Vi spelar mot dem.

Korrekt?
 

Namn: VbgGnagare   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 15:50:00
 Kan tyvärr inte närvara idag men såg att matchen går på viasat. Efter att ha kikat en stund så verkar det som att man måste köpa ett abonnemang för 495kr(!?)/månad för att kunna se matchen. Stämmer det att det inte finns någon ppv att köpa eller är jag helt efter?
Skulle det stämma så hade en stream uppskattats.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 15:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Skola för att lära sig de och dem.

Kan man sätta VI istället för de eller dem, ja, då ska det alltid vara de.

Kan man sätta OSS istället de eller dem, ja, då ska det alltid vara dem.

Kan man denna metod så kommer man inte ha några mer problem med att veta om det ska vara de eller dem.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 15:35:00
 SOLNASTAD // Dom, D O M !Varför kör så många med detta förb....e DEM ? 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 15:22:00
 Ian Rush är h*********l 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 14:55:00
 Vi bör ju sjunga om att dem knullar får. Dem är ju kända för det i Wales. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 14:53:00
 En liten fråga om AIK solna som alla skriver i EL-sammanhang. Behöver man fortfarande en geografisk förankring i namnet? Större klubbar t.ex arsenal verkar ju slippa det? Är inte själva solna jag bryr mig om, hade varit samma med stockholm 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 14:47:00
 mr.e /// Så är det säkert.

Fan vad kul det är med Europa-spel. Ger en helt annan dimension till en säsong att möta lag man inte har någon aning om.

Jag drömmer om skottskt motstånd iår. Känns överkomliga på plan men skulle bli fet resa.

Krossa bala som första steg.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=RRFPjrMrri8
Sänt: 2016-06-30 14:33:00
 Var jävligt roligt sist mot Shirak på Tele2. Krossa Balla!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 13:47:00
 Bala Town ger "Inte AIK" en ny innebörd 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 13:46:00
 @ fd Ross Geller
OK. Ja de mötte även Poznan på deras resa efter de slagit ut Motherwell så vem vet, flera influenser kanske?
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 13:37:00
 mr.e /// Såg ett inslag med en isländsk fotbollsreporter som hävdade att vulkanen var tagen från Poznan, som Stjärnan hade stött på i EL för ett par år sedan.

Vill minnas att Poznan-klacken hade lite koreografi för sig när vi var där.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://korturl.com/euw996
Sänt: 2016-06-30 13:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
/Övrigt i väntan på kick off:

Dnipro har tydligen inte gått i KK. De dementerar uppgifterna som stod på nätet i går:
http://korturl.com/hgc682

Islands vikingvrål har tydligen sitt ursprung från Motherwell i Skottland. Stjärnan från Island mötte Motherwell i Europa League 14/15 och plockade därefter med sig "vrålet" hem och införde senare det till landslaget. ^

Så lite nyheter och historia innan vi möter Bala Town FC. Ett lag med mer europeisk historia de senaste 5 åren än både dif & bajen - aka Allsvenskan FC.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 13:25:00
 Så alla våra derbyn kommer i framtiden ske mot Allsvenskan FC. 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=10128
Sänt: 2016-06-30 13:04:00
 Är Stam på väg bort? Helt utanför truppen mot Bala. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 12:55:00
 Nu kör vi över Bala Bala, vi får jobba hårt från läktarna så spelarna gör allt från första sekunden. Hur lätt vi än ska slå dem kan allt hända i fotboll. 

Namn: sebbegol   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 12:08:00
 glömde länk:

http://www.cambrian-news.co.uk/article.cfm?id=106059&headline=Bala%20arrive%20in%20Sweden%20for%20Euro%20clash&sectionIs=sport&searchyear=2016
 

Namn: sebbegol   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 12:07:00
 Kanske det roligaste om söder om söder sen Kenta lyste upp tillkvaron...

"Their stadium’s capacity is over 25 times the population of Bala - but Thursday’s match will be played at the Tele2 Arena, which is used mostly for music concerts, as well as hosting all the home matches of Allsvenskan FC, and some AIK fixtures."

Kategori: HIF DIF finns inte :D
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 11:49:00
 För kvardröjande efter hockeymatch.
Laget käkar där efter fullgjort arbete.Tror dom får mkt fördelaktigt pris/gratis.
M.a.o ett ställe vi bör gynna tycker jag. Senast jag var där berättade Ullis för att gäng supportrar varför han bedömde Modo som ett enklare motstånd än Karlskrona.
Vad rätt han hade.
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 11:34:00
 Gnagarskalle

Lill-Pröjsarn brukar också hänga där om jag inte minns fel, har sett dem båda några gånger. F.ö äter hockeyn lunch på den restaurangen vad jag har hört.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 10:54:00
 Haket bredvid "Greken" kör med Åbro. Där har Bert Ola med fru sitt bokade bord innanför dörren.Ser honom ofta där vid AIK match. I övrigt alltid byst med gnagare då hockeyn lirar.Bra käk,både pizzor och goda kötträtter. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2016-06-30 09:53:00
 "AIK avslutade våren med tio poäng av tolv möjliga.
Ändå kom sommaruppehållet mer lägligt än någonsin.
Rikard Norling hoppade över semestern – för att forma sitt, nya AIK.
– Jag tog tre, fyra, fem steg framåt på väldigt kort tid när jag tog över. Nu har jag kunnat ta två steg tillbaka, säger han."
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 09:38:00
 Tack Borges Bolltouch!

Märkte av detta 2014 när jag kollade på match i Zagreb. Man bröt matchen tre gånger för att publiken skrek att det var så korrupt. Matchen blev ändå avblåst innan minut 90, mycket märkligt.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 08:57:00
 Noah bör vara kvar i Sundsvall året ut , forsätta få speltid å utvecklas. Vi har Sauli som 3 alltenativ . Å även Haukur kan hoppa in vid ev kris.
Hoppas Eliasson lånas ut. Killen e ung å behöver speltid!
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 08:55:00
 Hallå

Grekiska Kolgrillsbaren har rätt bra käk, hyfsat billig bira och en trevlig personal. Den ligger precis brevid Hovet, till vänster vid Arenatorget om man kommer från tuben.

Övrigt
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 08:46:00
 Jag hoppas att AIK får ett vettigt bud på Eliasson i sommar och att vi då släpper honom. Tyvärr har han inte tagit de chanser som han har fått. Vi värvade en av Sveriges hetaste talanger och han sitter förmodligen på en relativt hög lön. Tråkigt att han inte har fått det att lossna hos oss, ambitiös verkar han i alla fall.

Tror att han skulle göra sig bäst som ytter i ett 4-3-3 med tanke på hans direkt svaga försvars/närkampspel.
 

Namn: Hallå   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2016-06-30 08:46:00
 Någon som har ett tips på var man kan käka och ta en öl i närheten av hifdif-Arena? Blir lite tight efter jobbet! 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2016-06-30 07:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Angående Eliasson så kan de tänkas att Norling vill få in Affane i laget och satsa på honom. Rikard talade varma ord om Affane och om den spelartyp han är senast i Radio Råsunda.

Kan förstå om de står och väger mellan Eliasson och Amin vem som de ska satsas på, som ska få mycket speltid utöver startande Yasin/Ishizaki på kanten. Tycker Rikard gör rätt då (om så är fallet) som väljer att ge 3e parten till Affane. Blomberg får gå in som 3/4e gubben i rangordningen, men med Blomberg blir de mer rutinerat spel än Eliasson, medan Affane får stå för finessen.
 

Den här sidan har laddats 74985720 gånger sedan 1999-09-14