Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 414 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:51:00
 Det blir tydligen en 4:e-5:e-plats med målskillnaden 56-42 i år... 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Poängmässigt (som är det relevanta) är inledningen underkänd. 4-5 förluster brukar krävas för guld. Vi har redan 2 st.

Tyvärr har jag väldigt svårt att se att Jurelius ska ta några obekämva beslut i sommar.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:48:00
 Supergnaget1

Styrelsen lägger väl sig inte i och ska inte lägga sig i den sportsliga strategin?

Björn är chefen för denna produkt.
Från ax till limpa.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
KrilleS skrev:

”För mig är det lite obegripligt mycket prat om spelsystemet i relation till den otroligt konstiga, omotiverade, skadebenägna och till synes illa tränade truppen vi sitter på.”

Respons:
Misstänker att spelsystem och skadedrabbning hör samman. Det uppstår i matcherna situationer som kan kallas dråpliga, i dessa situationer måste spelare ta pest eller kolera beslut med betänketid två tiondelar. Det kan vara kvicka vridningar av kroppen eller en chansning in i duell som har enormt mycket högre skaderisk än ett mer sofistikerat och balanserat spelsystem, där man inte försöker forma vatten till en boll.
Ett exempel är hur Pertan slet med Kiese-Thelin de tog halvt ihäl varandra under dubbelmötet. Duellerna blir en enorm skaderisk, det smäller hela tiden ute på plan.
Att pertan skulle skadas såg jag komma som han fått slita, vi kommer få fler skador, överbelastningen och det märkliga situationerna är anledningen tror jag.
Att spelare är omotiverade är ju i grunden även tränares ansvar- att få dem på spelhumör.


Respons slut:
En annan fråga är ju hur i hundan man ska klara av ett europaspel parallellt med Allsvenskan när vi tydligt visar tecken på stukad, utpumpad trupp redan nu med samma täta matchande.
Tänk ett spelskicklig lag som rullar boll eller väntar in alla våra misstag det kan sluta illa. Är vi dessutom slitna och spelar i 30 graders värme blir det inte lättare.

En till sak som jag och andra ställer oss frågande till:
Vi hade inte en riktig målchans.

Det trampas vatten.

Hyllningarna av Seb från eget läger och utifrån är givna. Han gör vad kan kan för att upprätthålla det tränaren vill. Trots att en stor portion stolthet förmodligen åker ner i brunnen, han är lämpat för större uppgifter.
Förstår om det brister på samlingen idag. Silvas inhopp är som någon skrev att pissa de som sliter i ansiktet.
Kan nog börja koka internt snart.
Larssons intervju visar att något är galet.

Om det är så att något faktiskt är galet så sitter vår dirre på orginalritningen till det hela, hans Sportchef är en handplockad junis i sammanhanget som inte vill stöta sig.
Om det visar sig att experimentet blir en grå sörja av kokande ämnen istället för den där svävande brinnande bollen som lämnar provglaset i labbet letar sig ut genom fönstret och vidare, om det visar sig, så undrar jag vem som ska säga att sörjan inte kommer börja brinna och bilda en sfär av kemisk reaktion som väger mindre än luft utan att det bidde sörja av det hela, vem ska säga det?
Tror det blir Rikard själv i så fall.
Men efter en envis lång kamp med att få kemin i brinnande symbios och många galna intervjuer.

Edit
Tegis, precis!
 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-07-03 12:34:00
 Jag är mest förvånad att det finns folk i väran styrelse som godkänt detta Kamikaze projekt.Visst det har varit roligare framåt ibland med detta system,men försvarsmässigt har det varit riktigt Hawaii ibland.Hur kan man stå och försvara och säga att vi måste ha tålamod när dom flesta som kan sin fotboll ser vilken hönsgård det är ner killarna sprungit sig trötta,bara tuvär ett fåtal killar som spelar för laget.Dom andra är 100 % överbetalda.Nisse och Råp och många fler experter som förstår sig på fotboll har väldigt mycket rätt i sina analyser.Det blir bara så pinsamt att höra RN i intervjuerna försöka förklara hur spelet ser ut mm.Vad har ni gjort BW/RN 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:32:00
 PAL,

Vår nuvarande press gör att vi har bollen mer. Men tvingas göra fler intensiva löpningar än 2019.
Att spela försvarsspel som vi gjorde 2019 så behöver du bara lunka runt på en relativt liten yta och inte ödsla någon större kraft först bollen är i närheten av dig.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:29:00
 Rotborsten,

Det har varit ganska tydligt att vi när vi vinner bollen längre ner i banan försöker skapa ett ganska stort bollinhav och att vi vill driva matcherna även mot Norrköping, Hammarby, Malmö och Göteborg.

Sämre lag bör inte ha samma kvalitéer som lagen vi hittills mött att spela sig ur våran höga press utan tvingas slå långt hela tiden vilket oftare bör leda till att vi snabbare vinner tillbaka bollen. Vilket gör att vi inte behöver springa lika mycket.
 

Namn: Tegis   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:28:00
 Vilket fullblodsproffs Larsson är men nog kokar det allt lite inombords när man läser den senaste intervjun. Som han springer och kämpar samt alla andra fina egenskaper. Sen kommer avbytare in och lallar runt, suck.

Nu får vi se hur det fungerar på söndag då det måste se åtminstone någorlunda ut och inte självdö strax in i andra. För ja annars måste nog Norling tillbaks till ritbordet då det blir svårt att få ordning på det nya systemet med tätt matchande.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:26:00
 Det jag inte förstår är varför vår press gör oss trötta.

I min bok fungerar press som ett sätt att stressa motståndaren att slå iväg bollen, alternativt tappa den, dvs precis det som AIK gjorde hela 2019 så fort motståndaren initierade press (Celtic borta någon?).

Så AIKs system ska inte göra oss trötta utan snarare ge oss ett bollinnehav och motståndare som aldrig får vila. Fungerar det istället tvärtom är det inte idén som är fel men bevisligen utförandet som måste vara väldigt dåligt.
 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:12:00
 Ironin i att många av de skribenter som skriker efter tålamod är samma personer som ville bli kvitt Alm. Varför förtjänade inte han erat fortsatta tålamod och förtroende? Kunde inte han ha fått experimentera fritt med nya spelstilar och formationer oavhängigt resultat? 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-03 12:07:00
 Ingång-G, jag hoppas du har rätt 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 12:01:00
 Jag tror att vi iår tillskillnad från förra året kommer vara bättre när vi tvingad föra matcherna. Del spelar vi med fler kreativa spelare som är bättre på små ytor än förra året. Paulos är fan otrolig på att utmana in i straffområdet.

En till del som talar för att vi kommer trivas bättre av att driva matchen är att vårat presspel tar mycket kraft så genom att föra matchen så får vi mer tid att återhämta oss.

 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-03 11:51:00
 När man har avbytare som Silva, Michel, Panos, Saku som får speitid, då begriper man att truppen är tunn. Adu är för långsam i både tanke och fötter för detta spelsätt. Budimir var överraskande usel i går, trodde att han var bättre, matchotränad? För många svek i går, Granli gjorde många enkla misstag. Var tog Bilal vägen? Varför utgick Ofori? Lundström och Lindkvist saknas för jämnan. Goitom brukar vara svag på vårarna men inte så här ur slag. AIK har inte tillräckligt med spelare som det är klass på. 11/12 st när så många är skadade. Nu ska laget föra matchen på söndag, kan de det? Tänker på Norrby. Tror att spelsättet är för jobbigt i längden, det blir tomt i tanken tillslut är jag rädd. En frisk Nabbe och likaså Oteino PK och Lundström kan rädda laget men när är de tillbaka? Ungdomarana, Seb, PK, Mets och Ofori ska hyllas och dansken i målet oxå. 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:44:00
 Nisse och RÅP. Ser bara kaos och ingen struktur. Håkan Mild sitter i radion och säger. "Det är en tidsfråga tills IFK.G. gör mål, så här kan man inte spela försvar". Även om jag antar att alla, Norling och Wesström-kramare anser att de här personerna troligen inte begriper sig på fotboll. (helt plötsligt) Så har jag ett förslag. Läs H.C. Andersens saga. Kejsarens nya kläder. I bästa fall kan det väcka er ur konsensustransen. För något mer naket än Norlings taktik och idéer får man leta efter. Ni kan hålla på att projicera ansvar på enskilda spelare till döddagar. Någon har värvat dem, någon tränar och instruerar dem. Kan det möjligen vara så att ansvaret kan och bör sökas där? 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:36:00
 Hela säsongen lär ju se ut såhär, bara inse det.
Vi spelar med massvis av unga talanger, nytt krävande spelsystem och ett otroligt tätt matchande.
Norling säger själv att vi inte hinner slipa på taktiken mellan matcherna, det som gått fel i matcher. Det får man ”träna” på i nästa match istället, träningarna mellan matcher blir mer av en återhämtning.
Och det som inte sitter i matcherna är offensiven, det är då som vi ska få vår ”vila”, inte springa slut på oss ännu mer i anfallen. Där har det brustit och därav blir vi slut så jäkla snabbt.

Räknar iaf med minst 3 vinster av kommande 4. Helst 4 vinster.
Dessa matcher är det Vi som ska kontrollera, då lär vi inte ta slut lika fort när vi måste jaga defensivt.
Jag själv tror att det är en av anledningarna till att vi ser så pass slut ut. Vi har haft tungspelade matcher konstant nu i början där vi mött extremt skickliga lag offensivt.
Hade matcherna varvats med tufft och svagt motstånd så hade vi nog inte varit lika slut.

Malmö, bajen och Peking har nog seriens vassaste offensiv = vi får springa arslet av oss defensivt.
Göteborg och Örebro har även de en riktigt bra offensiv, men där borde vi kunnat hotat bättre och fått ’vila’ lite mer med boll.

Återstår att se men det är min teori iaf, för många krävande matcher tätt inpå varandra.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:32:00
 Ja, helt sjukt att vi har en spelare som Sebastian Larsson. Han visar vad som krävs för att nå toppen medan vi har spelare som lallar runt och inte gör sitt yttersta. Otroligt frustrerande är det.

Hade mardrömmar i natt om Janosevic försök till räddning på slutet. Men men, det är bara överleva som gäller i år på alla plan.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:30:00
 Krokko Mot Kalmar i cupen va han riktigt bra . Både han och Saku va två av planens bästa . Sen har ingen av dom två herrar fått till det efter den matchen . 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:24:00
 Vi kan inte skylla på att publiken saknas.

Coronaläget har gett Rikard väldigt mycket tid att få in spelsättet.Han har inget att skylla på där.Han kan dessutom skrika så alla spelarna vet vad de ska göra, han skrek hela tiden att spelarna skulle pressa som fan, inte konstigt att de blir trötta. VI får inte till långa anfall och måste hela tiden löpa max tillbaka efter att vi förlorat bollen.

Det är fortfarande samma problem i anfallet. Skulle vi kunna ha längre anfall och iha bättre täckning bakåt så skulle det fungera. Men jag tror helt enkelt att man man och en trebackslinje är för bräckligt.Ett väggspel och motståndarna är i övertag. VI kunde helt klart förlorat gårdagens match med stora siffror. Vi kunde fått med oss två turmål pga deras målis.

Dessutom är det optimalt med många byten då man springer så mycket som vi gör nu, men det verkar inte hjälpa. Med många maxlöpningar kommer många skador.

Jag vill inte gå tillbaka till dödgrävarfotbollen men detta är en hönsgård som verkar fungera bättre på konstgräs, ska vi vara ett konstgräslag nu????

433 med Ofori Bilal och Larssom är enormt starkt. Dessutom så gör ett tremannaanfall så att motståndarna måste ha minst fyra spelare hemma för att bevaka dem. Då är man vips en mer på resten av spelplanen.
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:21:00
 Från Noa Bachners text i expressen:

”Spelet blev så utsmetat att det bara lämpade sig för en spelare på hela planen, Sebastian Larsson, 35-åringen som betraktar varje fotbollsmatch som en entusiastisk besökare av ett skogsrave, han struntar i om solen går ned och upp igen, sova kan man göra när man är död, låt det aldrig ta slut, men jag undrar om han kommer sakna den här matchen, eller ens den här säsongsinledningen, så krävande har den varit.”

Jösses vad han är viktig för AIK. 35 bast och spelar 90 minuter match efter match, springer samtidigt mest av alla. Räddar självklara baklängesmål likt Per Karlsson, nere i backlinjen och bygger upp spelet, inne i mitten och krigar efter boll, slår hörnor/frisparkar, eldar på sina lagkamrater och går ALLTID i bräschen. Vilken inställning! Gårdagens inhoppare pissar honom i ansiktet. Frågan är hur länge han orkar med det här..
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Silva är nog den mest lastaste och loja spelare någon jag sett i AIK tröjan..
Norling får gärna skeppa tillbaka honom till vasalund..
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 11:08:00
 Kikar på Silvas GF-betyg hittills i år:

ÖIS i cupen (1-0): 0,7
Peking (1-4): 0,9
Bajen (2-0): 1,8
MFF i cupen (1-4): 1,3
MFF (2-2): 1,0
IFK (0-1): 0,7
 

Namn: andreasaik   Visa profil  
Hemort: Märsta
Sänt: 2020-07-03 10:58:00
 Krokko en av norlings favospelare när han e hel, tycks dock ha väldigt svårt med manman spelet. Tycker fortfarande att man borde spela Panos som en back upp på mitten (å ta in ungdomen Adam som backup till backlinjen), lr har Norling glömt att han eg e mittfältare efter fjolårets experimenterande? Sen har vi ju en till ungdom i herr Ring, å utan å eg ha en susning, gissar ja att han skulle passa bättre å ligga å gnugga sin gubbe.

Tycker vi hittade en balans mellan tokpress å återhämtning senast mot danskjävlarna, men igår saknades det. Å tex Paulos måste lära sig å läsa av när man ska ta en maxlöpning lr ej i motståndarens uppspel, nu känns d som han rusar på typ allt. Så 4 byten iom matchande å spelsätt borde ske senast i 60e, lilla varberg startade tex igår med 7 nya startspelare sen sist, å tyckte fö sportens bilder visade att bajenbacken räddade deras skott med armen...

Nåra av få ljusglimtar igår. Kahl gjorde återigen en bra insats. Å Sigge såg iaf riktigt tung ut, krigade till sig massa bollar å sög in uppspel etc, så tungt när han å Ofori fick kliva av i halvtid.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Oavsett ifall vi inte har någon publik i år så kommer det att delas ut SM-GULD och Europaplatser. Jag kan acceptera Europaplats så länge vi inte har apor eller vrak före oss i tabellen i år igen.

Utanför Europa och Hifdif före i tabellen så är det fiasko oavsett, vi har redan åkt ut cupen.

Nu har ursäkterna haglat om att vi i stort sett bara mött topplag, men vad händer ifall det ser likadant ut mot Falkenberg? Är götet ett topplag? Bajen?

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:55:00
 Bwm: Desutom gör vi ju alltså fem byten de allra flesta matcher. Hälften av utespelarna *borde* vara väldigt fräscha i slutet av matchen. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:47:00
 Sunnegnagare
Fotboll utan publik är inte riktig fotboll och det har man konstaterat överallt i Europa. Det är möjligt att bristen på läktarliv får matcherna att se slöare och sämre ut än vad de verkligen är...
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:46:00
 Hjelmen;

De orkar ju inte.

Och om de är väldigt väl tränade och ändå inte orkar mer än 35 minuter så kommer detta INTE att funka.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:37:00
 GylleneSvartOchGul
Ett fint volleymål, exakt... Men jag minns knappt en aktion där jag hajat till och tänkt "bra gjort".
 

Namn: GylleneSvartOchGul   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:35:00
 @Krokko

Måste varit mot Göteborg hemma 2018 då han spelade 20 min, blev skadad och fick byta, men han gjorde ett fint mål iaf.
 

Namn: Scouten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:33:00
 Jag är glad att AIK äntligen spelar egna talanger. Det är den rätta vägen i en liga som Allsvenskan. Varför? Jo, för att det kommer ge intäkter i försäljningar som bara EL och CL kan ge oss. Vi ska även stå för en attraktiv offensiv fotboll som lockar både spelare och publik.

Problamatiken med AIK är dok att om 1-3 år kommer de byta inrikting och det är just det som är felet i klubben. Man måste sätta upp långsiktiga mål! Då kan klubben nå sin riktiga höjd som Skandinaviens största fotbollsklubb.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:27:00
 Någon som minns när Silva gjorde en godkänd insats senast? Varför används han egentligen så flitigt? 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:17:00
 Krille S/

Jo.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:17:00
 Hjelmen: Håller med. Dessutom, vårt spelsystem mår nog tyvärr som sämst av det ovana oerhört tighta matchandet, samt avsaknad av vår grymma publik som eldar på spelarna sista kvarten då energin börjar nå botten. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:14:00
 hjelmen: Vi får ju inte låna bollen sista kvarten? 

Namn: Sunnegnagare   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:14:00
 Ställer mig frågan. Är jag unik? Tycker att denna speciella säsong känns enbart som en försäsong till nästa år. Intensivt matchande, ingen publik. Spelare som är rejält slitna, passningar som borde sitta, men inte gör det. Hafsigt spel men framförallt ingen publik. Allt känns så dött på något sätt.

Jag tror stenhårt på produkten som vi bygger upp. Våra 20-talister blandar och ger, men är positivt överraskad. Alla gör det bra av stockholmskillarna. Önskar mig mer av Saku. Mer juniorer lär komma. Riktigt kul. Att spelarna är slitna kan jag förstå. Nu hoppas vi på 3 pinnar på söndag.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:13:00
 Businesswithmoney/

Otränade? Tänker precis tvärt om. Hur kan de köra på ett det här tempot i drygt 90 minuter?
Intervallpass nästan oavbrutet så länge är på gränsen till omänskligt.
De ligger ju inte precis och joggat sista halvleken.
Titta om sista halvleken och se vilka rusningar de gör in i det sista.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 10:03:00
 Då jag är förpassad till AIK via TV och inget annat är som vanligt kan jag leva med en säsong av föryngring och spelsystemexperiment.

Kämpa AIK!
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:59:00
 Krill S,

Du tog orden ur munnen på mig. Norling har på några månader förvandlat halva truppen till dödkött. Norlings största svaghet är att han inte ser människan. Ett vanligt fenomen i den kategorin.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:56:00
 Kan någon förklara varför 10-talet spelare över vintern gått från god allsvensk klass till klappads?

Att det sker på så många håll samtidigt indikerar en gemensam nämnare. Norling.

Hur kul är det för Lindqvist, Panos, Silva, Lundström eller Adu att spela i AIK? Vad motiverar dem idag? De vet att de inte passar in och att inhoppen kommer bli få.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jagär förmodligen en fotbollstaktisk analfabet men jag ser ärligt talat inte riktigt vad som är så spännande och så mycket ett fall framåt med det nya Atalanta-spelsättet. Har väldigt lite överseende med att vi ska stå ut med tveksamma resultat och i stora stycken precis lika risigt och måttligt underhållande spel som något annat år.

För mig är den ENDA ursäkten till att det ser lite upp och ned ut att vi spelar med otroligt många lovande ungdomar från de egna leden. Det i sig är kul och glädjande och väger faktiskt för mig upp en hel del. Det är såklart sorgligt att våra etablerade bänkspelare inte ens klarar av att komma in i 70:e minuten och på ett fullgott ersätta en 18-åring som gör sin femte allsvenska match någonsin.

Men nu är det som vi är. Av olika skäl har vi en massa truppmässigt dödkött och vi kommer inte bli av med det innan säsongen är över och vi kan låta en massa kontrakt gå ut. Dessa individer ser naturligtvis att de inte kommer vara kvar efter denna säsong iallafall och är säkerligen måttligt motiverade just nu. Därtill är transfermarknaden död så de kan lika gärna sitta ut kontraktet hos AIK.

Det här året *kommer* bli ett se-och-lära-år oavsett om vi tycker det är acceptabelt eller ej. Överleva ekonomiskt och sätta oss i en hygglig position inför 2021 är vad det handlar om.

För mig är det lite obegripligt mycket prat om spelsystemet i relation till den otroligt konstiga, omotiverade, skadebenägna och till synes illa tränade truppen vi sitter på. Gäller naturligtvis inte ungtupparna. Att de finns i truppen får vi ju tacka vår lyckliga stjärna för - men det är ju ärligt talat ren flax att vi råkar få fram några sådana stjärnskott på kort tid och därmed inte en del i truppbygget.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:37:00
 Ambro

Man kan fortfarande ha en strategi som är lite dynamisk med hur helheten ser ut. När vi har möjlighet så satsar vi extra och när vi har möjlighet eller behöver så satsar vi mer på utveckling. Ibland både och. Då pratar jag inte enbart om vi har pengar eller ej. Utan har vi en grym trupp som ta guld men kanske behöver någon pusselbit till, har vi ett CL-kval, dyker det upp en Seb eller en Isak eller fina talanger från egna led så anpassar man strategin delvis efter det. Samtidigt som man aktivt söker sin stora strategi.
Du resonerar som att man saknar strategi och mer är oansvarig och har tur. Du kan ha rätt men det är inte min bild.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag förstår helt att systembyten tar tid, jag är mest chockerad över hur otränad/bräcklig vår trupp verkar vara. Vi hade en evig försäsong och spelarna orkar ju knappt en halvtimme?

Kanske ska sluta dricka nocco dygnet runt och filma hos frisören och börja arbeta, de är högavlönade proffs.
 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Norling låter skrämmande svag i intervjun o famlar ordentligt , samtidigt i en annan intervju så vill inte ens Seb bekräfta Norlings experiment......

Har vi flyttat hem till Stadion ännu ?
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ishi#24

Skulle vara jobbigt att sälja vår bästa anfallare, 40 millar kan vi dock i dessa tider inte tacka nej till. Vi skulle kunna signa Milo på långtidskontrakt och säkert hitta en bra anfallare för de pengarna. Jag vill dock ha kvar Abraham på planen.

Ännu bättre ifall vi är tvungna att ha kvar honom resten av året som solnajojje skriver, han behövs.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:35:00
 Ishi#24: Abraham kan väl inte säljas då du inte får representera 3 olika klubbar per år ? 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:32:00
 karl4712 /

Haha tur att du inte är tränare då, som sagt det tar tid att få ihop detta system lägg till även att vi inte haft så mycket träningar mellan matcherna då är det svårt att träna på det som går fel.

Som sagt TÅLAMOD.

Står fast att mestadels av lagen i Allsvenskan kommer byta till detta system inom 3-4 år.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:29:00
 Säg om vi skulle få in ett bud redan nu på Abraham värt cirka 30-40 miljoner hade ni sålt då?

 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon:

Då var du alltså en otålig GF-gnagare som inte hade tålamod och självdisciplin nog att bygga ett lag på riktig då trots allt? Var det rätt att öka den kortsiktigheten till 2019 också för att vi inte hade hade nått Europa på länge? Vad talar för att vi inte kommer göra så igen om vi nu skulle få pengar igen?

Det är inget utfall av en strategiskt långsiktig ungdomssatsning som görs nu. Det här är en konsekvens av att en enorm mängd av pengarna vi lagt på etablerade värvningar blivit enormt misslyckade, och att vi tvingats ersätta med juniorer.

Det borde vara en omöjlighet att vi spelar med halva juniorlaget idag, och att de har press på sig att vara ett allsvenskt topplag. Vi måste tacka våra lyckliga stjärnor om dessa ungdomar, som de flesta inte ens har en halv allsvensk säsong i sig, skulle fortsätta leverera.

Dessutom: "Ledningen i AIK är ett unikum av balans jämfört med oss supportrar?" Snälla. Hur kommer det sig att vi konstant skiftat på taktik, skiftat med åldersbalanserna, gjort enormt kortsiktiga satsningar, har flest lån och halvårskontrakt i serien osv osv?

Det finns absolut ingenting som tyder på någon sorts balans i A-truppen, förutom ev att vi har många Sthlmare. Därför börjar det bli så oerhört tröttsamt med samma gamla orimliga psykofant-försvar av ledarna även nu när deras korthus börjat falla ihop framför allas ögon.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:25:00
 Målvakt:
Budimir Janošević - Håller inte tillräcklig kvalité, sätt Samuel Brolin som reserv, Förläng inte kontraktet
Jakob Haugaard - Ser lovande ut men har mer att bevisa

Backar/Mittfältare:
Per Karlsson - En klippa som ska spela varje match, förlängkontraktet med ett år
Daniel Granli - Jag har vart väldigt skeptisk till Granli, men han har vuxit lite på mig.
Karol Mets - Har gått från att vara ruggit bra till en skugga av sig själv, kostat oss två straffar redan. Är det taktiken eller har han bara tappat kvalité?
Panajotis Dimitriadis - Förläng inte kontraktet, är inte ens nära att hålla den kvalité som behövs för att spela i en Allsvensk topklubb
Sebastian Larsson - Vår viktigaste spelare, förläng kontraktet ett år sedan vill jag ha in han i ledarstaben.
Enoch Kofi Adu - Finner inte ens ord, så dålig är han. Han ska inte spela en minut till. Förläng inte kontrakt
Felix Michel - Mycket märklig värvning när han kom förra året, är absolut inte tillräckligt duktig för att spela i AIK
Robert Lundström - Har inte ens vart i närheten av så bra som han var innan sin stora underkroppsskada, förläng inte kontraktet
Rasmus Lindkvist - Håller inte kvalité, förläng inte kontraktet
Eric Kahl - Spännande spelare som har gjort de bra, men är det med Kahl på ena kanten man kommer top 3?
Erick Otieno - Har sett förlite av honom, men verkar spännande
Heradi Rashidi - Låt grabben spela någon match, kan absolut inte vara sämre än Ylätupa eller Adu, förläng inte kontraktet.
Ebenezer Ofori - En fröjd för ögat, för bra för Allsvenskan, men taktiken håller tillbaka honom, han ska vara högre upp på plan
Robin Tihi - Stor talang som gör de vädligt bra, men en 18åring ska inte behöva bära backlinjen

Mittfältare/Anfallare:
Henok Goitom - Har blivit för gammal, kan vara kvar i truppen som ett tredje alternativ, förläng inte kontraktet låt han ta plats i ledarstaben
Tom Strannegård - Lovande, men behöver bygga upp sig lite mer
Jasir Asani - Bara att skicka hem honom när lånet går ut
Saku Ylätupa - Han ska inte spela en minut till håller knappt superettan nivå, försök sälj honom till en finsk klubb
Paulos Abraham - Ska spela varje match, ett riktigt bra nyförvärv
Stefan Silva - Teknisk men fotbolls-IQ som en fiskmås, förläng inte kontraktet
Kolbeinn Sigþórsson - Kommer inte bli den målgörare vi alla hade hoppats på, sälj/riv kontraktet och skaffa en ny nr 1 anfallare
Nabil Bahoui - Snälla var tillbaka på planen snart, du behövs mer än någonsin

Övrigt:
Det är ett spännande lag eller rättare sagt en spännande startelva, bänken är otroligt svag.
Taktiken är för svår och tar för mycket energi, kör man-man men och gör det över hela planen men inte hela tiden, majoritet av tiden bör det vara man-man i zoner.

Och så vill jag rikta ett stor eloge till alla som inte krävt pengar tillbaka för säsongskorten, hatten av! Ni är AIK!!!!
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:22:00
 RW

Ska vi vara ärliga så är väl det RN gjort under hela sin sejour, haft en taktik där vi tagit oerhört mkt poäng trots kärvande spel.

Igår vet jag inte om det berodde på taktiken. Mot Peking var det absolut så, till viss del mot MFF.
Igår kändes vi mest bara trötta och dåliga.
Vi byter dessutom ut Ofori och Kolbeinn i halvtid. Som att fisk skulle plockat av Yusuf (alltid riktigt bra mot oss btw) och säg Erlingmark (matchens spelare). Eller att mff tar av AC och IKT i halvtid.
Där har vi mer att göra och fundera på. Visst är det tätt matchande men våra bästa spelare borde iaf kunna spela, säg 60-90 minuter två ggr i veckan.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:22:00
 Igår var det inte roligt att se på, men längtan efter match och spänning har funnits, till skillnad från 2018/2019. Jag är uppenbarligen oense med 5 pers på GF som hellre tittar på riskminimering i 90 minuter. En Adu på samtliga positioner ger dessa personer ståfräs.

Men bara lugn, vi säljer snart Abraham och kan snart leka Stureplan ett par år igen = Vi bränner pengarna på ett guld utan mersmak och framtid, tar in skönt folk som personal, säljer tongivande spelare, åker ur CL och EL kval, tar in ersättare som vid initialt misslyckande ska få tid att utvecklas (Saku), åker SvC och fiaskot är ett faktum. Då tar sportchef/kanslipolitikern till med ”utvecklingsår” och ”utmaningar” eftersom han inte har haft stake att säga ”Rille, den här fotbollen du ger oss är så otroligt tråkig att man gråter!”

Är pengarna för Isak och Koffe verkligen slut ska huvuden rulla
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:17:00
 Atalanta hade förmodligen kompetens i ledarskapet.

Det är orealistiskt att spelarna ska orka springa i och lägga energi på tröstlösa pressituationer.

Norling är i stort sett galen om han tror på detta.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Att Norling ser i ögonen på Ofori att han är slut efter 45 minuter i omgång 5 av allsvenskan och måste bytas ut, precis som han såg Granli i omgång 4 efter 45 minuter att han var slut och måste bytas ut.

Är varningssignaler deluxe om att detta blir svårt att fortsätta med så länge bänken inte är starkare än vad den är. Det känns som att bänkspelarna till stor del är just bänkspelare för att dom inte passar in i modellen.

Jag vägrar att tro att Silva, Goitom, Adu, Panos med flera ligger på den här korpnivån som dom visar upp när dom blir inbytta.

Dom borde för faaan iallafall hålla breddspelarnivå.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:16:00
 RW;

Ja
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det här med att jämföra poängutdelning mot samma motståndare ifjol. Kan det vara den sämsta motiveringen till att vi är på rätt väg någonsin?

Malmö verkar för övrigt hittat rätt med sin tränare. Ser till att ta poäng även när spelet kärvar. Sånt gillar jag.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:09:00
 Gordon- Vem eller vilka är emot vår ungdomliga satsning? Jag förstår att vi måste göra det för att kunna få in pengar framöver och för att vi har en ålderstigen trupp.

Jag tror dock inte på idén att Norling ska uppfinna fotbollen igen med denna revolution som ingen verkar bli klok av, inte ens han själv.

Jag lider med en kille som Seb Larsson, han måste vara så sjukt frustrerad just nu. Han är den enda i hela truppen som spelat samtliga minuter hittills. Han springer å springer, får täcka upp efter andra, spela mer mittback än fältare. Å medans han kämpar å sliter så kliver spelare efter spelare av för att dom har ont, känner sig sjuk eller är trött!
Trött! Det ordet finns inte ens i Sebs vokabulär.

Tror nog Seb har några väl valda ord att förmedla till både Norling och övriga spelare idag.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:08:00
 Som läget är nu borde vi värva en ny fystränare. Eftersom spelarna inte orkar, inte ens avbytarna rör på sig. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:07:00
 För att citera "resse" under Alm.

Vad har hänt med vår stabila defensiv?
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:07:00
 Kände ungefär exakt som Seb. Fine och springa in i väggen och torska med 4-1 nån gång. Men igår, va i helvete. Mot ett ganska svagt motstånd rafsa ihop en sån insats.

Inhoppen/bytena var otroligt svaga. Jämföra det med exempelvis Malmö, jösses.

Fanns möjlighet till bra avstamp mot enklare motstånd, men nu blir det tvärtom ganska ångestladdat.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 09:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Laget Atalanta byggdes inte på 1 dag, ha Tålamod!

Jämför poängfördelningen 2019 jämfört med 2020 mot samma lag så ser ni enorm skillnad.

Sluta dröm om Milo, vi kommer inte värva honom under denna Pandemi!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro: Du har fel. Jag brukar förespråka ungdomssatsningar och någorlunda budgetdisciplin som strategi. Jag tror dock satsningen 2018 var nödvändig för vi hade gått alldeles för länge utan guld. Därför kan jag leva med åldersbalansen den här säsongen.

Alla som precis som jag gillar långsiktiktiga ungdomssatsningar borde vara glada nu, men nej. Man bara måste hitta något att klaga på så fort de kortsiktiga resultaten sviktar lite.

Alla som vill ha satsningar på unga spelare har nu chansen att visa att de står bakom en sådan satsning.

Edit: Ledningen i AIK är ett unikum av balans jämfört med oss supportrar. Här på forumet brukar supportrar framförallt förespråka att vi ska satsa alla pengar vi har. Se bara diskussionen om kontrakt för Milo.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:50:00
 https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/sebastian-larsson-vagrar-uttala-sig-om-aik-ska-tanka-igenom-saker-och-ting-inn/

Tror spelarna fortfarande på vår nya taktik?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:45:00
 Sebastian Larssons kryptiska intervju känns sådär.

Förövrigt riktigt fina vibbar av Kahl, kul!
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:43:00
 Och som vanligt på detta forum är detta samma idioter som gnäller på laget efter förlust men hittar inte hit efter vinst!

När ska ni ge upp?

TÅLAMOD!
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:34:00
 Säger rätt väl vad vi många anser om Norlings taktik och U-19-satsning när en ikon som Nisse Johansson bara skakar på huvudet och undrar vad RN håller på med.

Väger betydligt tyngre än när Norling-kramaren Scholes pissar på oss som håller med Nisse.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:32:00
 Hmm okej, där ser man. Men om man är energilös så blir man väl inbytt och inte utbytt?

Goitom, Silva till ex.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:29:00
 Han var helt slut efter 45 min..

hur länge ska vi lira ett system och taktik som spelarna inte klarar av både fysiskt och taktiskt?

 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:29:00
 Businesswithmoney

Energilös
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:27:00
 Gick ofori sönder igår?

Eller var det ett vanligt byte?
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:21:00
 Vart hittar jag intervjun med Norling? 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 08:01:00
 AIKs nuvarande strategi är intressant, en stor källa till stolthet och så långt ifrån bajens NFL-ierade Nachohattsprojekt som går att komma. Får i alla fall mig att längta till NA betydligt mer än under målarfärgsåren…

Med det sagt så behöver det inte finnas likamedstecken mellan Norling och projektet. Men vi ger honom väl chansen i alla fall?
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 07:50:00
 Namn: hjelmen Visa profil Skicka ett meddelande till hjelmen
Sänt: 2020-07-02 20:11:00
"Saku mot Ofori. Ingen kan anklaga Norling för feghet."

Mycket möjligt men direkt uselt val av Norling.


 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 07:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jaha, 6 matcher spelade sen det drog igång igen. 2 vinster, 1 kryss och 3 torskar är den korta summeringen av dem. Intressant är att att vi vunnit båda våra plastmatcher och att dem oxå sett bäst ut spelmässigt.

Har vi spelat ”roligare” (vad det nu är) vilket folk tjatat om?
Nej!
Vi har några flygande anfall per match men skapar lika lite som förra året. Målen är oftast fina individuella aktioner.

Börjar nya systemet sitta?
Hoppas jag verkligen inte för då har vi en lång väg att vandra. Vi blir duktigt avslöjade i varje match förutom mot vraken. Vi släpper stora luckor bakåt och ger motståndarna stora hav att operera på.

Hur ser spelarna ut?
Snart halva truppen på skadelistan å dom som är hela orkar 45-60 min innan de vissnar, förutom Seb Larsson. Han har varit helt outstanding. I övrigt har det blandat och getts oerhört mycket. Plus till Tihi och Paulus oxå!

Norling då?
Han verkar mer och mer förvirrad för varje match som gått. Intervjun igår efter matchen är katastrof å känslan är att han satt sig själv på extremt djupt vatten.

Framöver?
Nu kommer några matcher som vi ska och måste vinna! Jag tror att Norling så smått börjar inse att detta inte håller och kommer börja skruva tillbaka lite för annars kommer vi få ställa upp med ett rent U-19 lag snart.

 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 07:19:00
 4 raka, effektiv fotboll och tömd sjukstuga som gäller framöver. Vi behöver poäng, energi, spelare och självförtroende.

Just nu har vi varken bredd eller spets och finns väl inget i nuläget som tyder på att vi kommer göra det så mycket bättre mot förväntade bottenlag. Vi mötte precis ett svagt mittenlag och var det klart sämre laget.

Hårt arbete och ödmjukhet. Vi får återvinna hedern ett spadtag i taget.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 07:01:00
 Tomas/ Håller med dig delvis, man mot man det är väl basket. Tappar du bort din gubbe lägger han in den i korgen.
Såg att Tihi stötte med sin gubbe rätt högt upp på mittfältet igår där det var helt tomt, räcker då att lägga en boll i djupet och nån kommer i fart före våran kille som har tappat lite(adu i malmö).
Detta är självmord. Ska du spela treback måste.... en ta lite djup och dom framför stenhård markering. Ger detta till söndag och ny analys.
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 06:53:00
 Scholes// Med tanke på ditt Nick så förstår jag att du passar på att hänvisa till Liverpool när du säkert väntat ca två år på att de ska göra en dålig match ;-)

Problemet med Norling är att det finns andra vägar att gå från dödstrista urusla Shape och att tokpressa över hela planen och springa ihjäl sig.

Det första han kan se till om han i sin enfald vill ha ett sånt spel är att hans spelare faktiskt har den konditoin som krävs för att spela detta spel han är ensam om i världen att coacha och att de håller sig friska och hela. Han kan inte ha en aning om vad som rent fysiskt krväs för hans spel, för det finns ingen annan som har gjort detta.

Eller är det så att han vill bevisa för världen att det inte är hans fel att han inte vunnit mera med AIK för att materialet är dåligt.
Att han vill hänga ut spelarnas bristande kompetens och lämna de helt ensamma ute på planen en mot en, utan understöd av lagkamrater som håller sin gubbe?
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 06:41:00
 Jag förstår fortfarande inte pratet om rolig fotboll.
Det är roligt när AIK vinner matcher.
Det är tråkigt när vi förlorar.
 

Namn: Vrvaenforward   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 06:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Känns ganska givet att vi kommer att landa i en mer balanserad defensiv så småningom. Upplever att signalerna är att vi övergår från shape till en extrem man man för att riva upp med rötterna och inte riskera att falla in i gamla vanor. Gillar det
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 06:02:00
 Har grubblat mycket i natt. Har följt Gnaget på plats sen -84. Undrar nu om Norling o hans chef Bw blivit tokiga. Extremt svårt nytt spelsystem som vi är själva om i världen. Eller vet någon annan något lag ? ( inte Atalanta) , dessutom med halva läget helt oerfarna juniorer. Det känns som en enormt risktagande.Hur länge finns tålamodet om det skulle haverera. Han säger själv att han har absolut ingen aning om hur detta funkar. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 00:50:00
 I 2019 blev vi utspelade av Blåvitt både borta och hemma. Alla minns hemmamatchen då vi knappt fick låna bollen trots att de var 10 man. Vi vann på en straff men det kändes inte bra alls.

Om AIK nu håller sig kalla och inte säljer iväg den unga talangen i år för att betala BW’s lön och vi låter kontrakten för Henok, Panos, Silva, Adu, Lindkvist, Rashidi och Lundström löpa så har vi 7-10 miljoner att lägga på yngre nya spelare nästa år när lönerna kommer vara lägre och spelarna bättre. Många lag kommer tvingas dumpa spelare. Pertan förlängs om han håller sig skadefri i stort (lägre kostnad), Seb är redan bestämt. Det här kommer bli bra, vi måste bara växla ur den generation som burit oss i några år.
 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 00:45:00
 1. Per Karlsson saknas
2. Kolbeinn kan vara på gång.
3. Abraham kan göra sin gubbe och öppna upp. Men strannegård borde få vila några matcher inne på gymmet och passa på att lägga på sig 3 kg ”överkropp” eller nåt
4. Står bakom nya spelet 110% Tänk att sitta och glo på 3-5-2 shape utan publik nu. Just saying. ”Fifan” vad tråkigt det skulle va.
5. Tror på ett bra 2020. Det brukar gå bra när ett lag vill nåt och spelarna kämpar mot samma mål, och det för man känslan av nu, ändå.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 00:17:00
 Sebastian Larsson åter bäst i allt.

På planen och utanför planen framför en mick.

Han är prickfri.

Däremot är Norlings intervju inget annat än en katastrof!

Vad sänder han för signaler med den, ursäkta ordet, smörja han får ur sig efter matchen?

Har gett er smakprov på den tidigare ikväll, orkar inte
ge exempel på hur oseriös den är med tanke på att han
faktiskt experimenterar med Sveriges största klubb och i livesändning släpper ut de vilt snurrande tankarna som om det var lets dance.
Se intervjun, dra era egna slutsatser.
Han får fan rycka upp sig och ge mer seriösa intervjuer, vi har ingen clown till tränare.

Rikard, lär av Sebastian.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 00:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
gnaget,
Sigge i form? Den var rolig!

Att Sigge värvades som en anfallare som skulle "göra skillnad" i Europa är ju också lustigt. Säkert vass för 4-5 år sen men karln ser ju helt ointresserad ut bortsett från kanske 2-3 gånger ifjol.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 00:06:00
 En fundering, är det det nya man/man spelet som alla tycker är så roligt, eller att det nya ska vara offensivt? Eller att vi nu satsar på unga spelare?

Jag är nämligen lite fundersam, tänker att man kanske skulle kunna lira både offensivare och med unga spelare om höll sig till ett försvarsspel som all (inkl tränarna och fysteamet) känner till?

Eller är hela grejen att allt måste ske nu på en gång?

Varför skulle man inte kunna utgå från samma formation tidigare, skippa att trycka upp innerbackarna så högt att dom inte hinner försvar men ändå köra med offensiva wingar och en hög press periodvis.

Alla är så övertygade om att vi har något på gång och att vi ska ge det tid för att det är något nytt, men om det som finns där på andra sidan inte är bra då? Inte ens Norling själv säger sig veta vad han pysslar med. Tänker att det kanske ändå finns en anledning till att många lag inte spelare man/man över hela banan i 90 min över en hel säsong.

Alla lag har ju efter si sådär 45 min fattat hur man ska möta oss och fått ordning på det, vad händer när dom möter oss andra gången? Även lag som kommer ligga under med 0-2 mot oss kommer ju känna att matchen absolut inte är körd eftersom det räcker med ett felsteg av oss för att ett hav ska öppna sig. Man/man spelet medför ju också att gubbar minst lämpade för försvarsspel hamnar i dessa situationer vilket såklart också leder till baklängesmål.

Och vet ni allt detta ovan hade jag köpt om det också var så att vi faktiskt skapade något framåt, dvs betydligt fler målchanser och mål än tidigare, men jag ser inte det. Skillnaden mot förra året är bara att då försökte vi inte ens anfall dö vi var odugliga på det.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-07-03 00:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man får glädja sig åt att Isak avgjorde med sitt 2-1 mål mot Espanyol idag. Inte nog för att han är en fantastisk fotbollspelare, nu snackar han flytande spanska också efter bara nått år i klubben. Imponerande.

https://mobile.twitter.com/LeeRoden89/status/1278786654736703495
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:59:00
 Lugn alla! Vi har spelat fem matcher. Vi har mött fyra lag som tippas i toppen. Vi ha glömmer ut med sju poäng men det kunde varit mer. Vi hade 2-0 på Malmö och spelat har stundtals glimmat till. Vi kommer växa denna säsong och med tålamod så kommer det bli riktigt bra.

Ge oss Bahoui, Otienno och en Sigge i form så kommer det se riktigt bra ut tror och hoppas jag.

Strannegård och Abraham ger mig rirkgt fina vibbar.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:50:00
 Mycket ryggdunkande och svågerpolitik på kontoret känns det som. Det må vara hyfsat jämt på plan mellan oss och Malmö men orginastionsmässigt känns avstånden stora.

Vi har haft en vägvinnande fotboll i två år som vi övergett istället för att utveckla. Norling har nog peakat 2018 men kommer nog få 2-3 år till att gnugga på behagligt avstånd från guld och gruppspel i Europa.
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:40:00
 I fjol blev vi utspelade av IFK i Göteborg. I år mötte vi en sämre motståndare, likväl kändes det bara som en tidsfråga innan vi skulle åka på baklängesmål.

Vi kan och orkar inte spela som Norling vill. Spelsystemet kommer att dränera oss helt, skador, avstängningar, tappat självförtroende, frysbox kommer att göra att vi snart inte har en startelva värd namnet att ställa upp med. Då är mellanår ett bra utfall.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:35:00
 Ambro till Gordon 2020-07-02 22:54:00

Ambro, vart är du? Kommer med en back öl som tack för det inlägget
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:29:00
 Alltså, jag är inte så konspiratoriskt lagd men idag gör en sak mig jävligt irriterad.

Försöker med ljus o lykta hitta ett uttalande från linjedomaren om hur han upplever den helt matchavgörande situationen. Han måste ju ha brutalt vassa ögon och han torde också kunna se rakt igenom människokroppar. Den här gåvan vill man ju läsa mer om. Hittar inget i de stora kvällsdrakarna öht.

Känslan är att hade vi fått samma mål hade 3-4 blodtörstiga journalister ställt stinsen mot väggen innan han lämnat gräsmattan.

Avd. jag behöver också skriva av mig ilska...
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:28:00
 Scholes: Aningen tröttsamt med de där vinklingarna.

*Nästan europaplats. Han gav oss vår sämsta placering sen 2012. Vi hade vår sämsta säsong sen 2010. (eftersom vi 2012 nådde EL-grusspel).


Detta gjorde vi med en av de dyraste AIK-trupperna. Och meritmässigt en av de starkaste.


Det är underkänt, försök inte försköna det.


2018 tog guld på rekordpoäng.

Också jävligt tröttsamt konstaterande. Även du vet att AS senaste åren (denna säsongen lär blir speciell där) har blivit mer skiktad och att poängsnittet har gått upp.MFF har nyligen också haft 67 p. DIF hade 65. Innan brukade 60 p räcka för guld. Likväl är guld bra. Men när MFF gjorde det jävligt svagt är det något man bör kunna förvänta sig givet den stora satsningen 2018.Med det sagt är 2018 bra. 2019 absolut inte godkänt. Och 2020 har inletts svajigt, men med positiva tendser. Norling bör få viss tid tack vare dessa intentioner men i och med 2019 snackar vi inte oceaner av tid.


Ge Norling året ut förutsatt att det inte ser ut som i dag alltför ofta.
 

Namn: PKarlsson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:28:00
 DubbelIV

"Material för top 3"

5 spelare födda år 2000 startar men Ylätupa, Panos och Silva kommer in.
Vi har material för övre halvan, inte mer än så.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:19:00
 Rimligt de kommande matcherna är att inte dundra på i man-man. FFF ska vi kunna gå hem segern emot.
Enstaka ruscher likt Atalanta men inte all in.

Vi också se Ofori eller Seb komma upp lite i banan emellanåt.
Och sen måste vi sluta med de slarviga passningarna. Spelar vi så intensivt funkar det inte att slå bort enkelt.

Blir väl svårt men ger gärna Kolbeinn och Goitom tillsammans från start. Paulos precis bakom.
Kahl till vänster och Bilal till höger och samma backlinje som idag.

Denna förlust sved lika hårt som tappen mot mff.

Kross på söndag!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
VI ÄR ÖVERALLT

Norling skruvade på spemodellen som gav oss guld på rekordpoäng. Han anpassade den efter materialet och gav oss nästan återigen Europaplats.

Att du sedan anser veta bättre och att han skruvade åt fel håll får ju stå för dig. Men vilka var förutsättningarna? Att vinna allt med ett lag som ledningen redan börjat nedmontera för ombygget?

Tänk om du har fel och Norling är vassare än vad du är och värderade förra årets trupp rätt och skruvade precis på rätt sätt för att få ut max av truppen poängmässigt

Varför passar inte systemet våra spelare? Menar du att vi inte har materialet till att spela med en hög press?

 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:16:00
 Det är inte fel på systemet. Vi ställer upp med 5 spelare födda 2000 eller senare, en snedsparkande reservmålvakt och en usel bänk. Vi saknar 6 spelare där Nabbe tveklöst är vår bästa offensiva spelare.
Det var länge sedan jag såg ett så blekt inhopp som Stefan Silva. Han var aldrig i närheten av bollen när AIK hade den och han kunde inte ens hitta den gubbe han skulle markera. Vad vill han med sin fotboll? Han måste ju ha något mer att komma med än att vara Milos polare i Rissne? Rikard har rätt när han sa att vi blev sämre av bytena.

Så Henok ska bli ledare/tränare. Vem ska han ersätta eller ska han bli ytterligare en ”tränare” till den stora stab Rikard redan har?

Vinn nu mot Falkenberg
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:13:00
 Det är ju laget som är för dåligt och för tunt. Spelsystem hit och spelsystem dit spelar ingen roll då. Nu har ju våra ungdomar överraskat, men det går ju inte att förvänta sig topprestationer varje match och man ser ju att Paulus och Strannegård som exempel helt tappade kraft idag. Då måste våra bänkvärmare vara bättre än Saku, Silva osv som kommer in och gör ingenting. Goitom också rejält mycket sämre än Kolbein som jag tycker ser rätt bra ut i första.

Ändå tagit "okej" med poäng. Det är ju ett bra derby som räddar oss från att göra en katastrofal inledning om vi ska vara riktigt ärliga. Vi får se om vi kan göra något mot sopgängen nu.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Plågsam match. Vidrigt avslut. Vi är inte värda mer. Tappert, lokalt, kämpande och helt i onödan.

Tydligen låg energinivå i laget. Funkar sådär med ett spelsystem vars fundament, förmodar jag, explosivitet och intensitet.

Det är högst anmärkningsvärt och glädjande att vi ställer upp med halva u19. Dessutom gör de det riktigt bra och har bevisligen förtjänat sina platser. När man ser inhoppen idag förstår man varför.

I ärlighetens namn så är det svårt att kräva att laget vi ställer på banan ska vara mycket bättre än så här. Vi är överlägset mest skadedrabbade i serien och kommer väl knappt få ihop ett full bänk till på söndag. De etablerade spelarna vi hade behövt är sjuka, har magont, bryter benen, drar sina korsband, kommer inte tillbaka från korsbandsskada, skadar sig på uppvärmning, överbelastas, klarar inte mer än 30 minuter eller så är de fullt friska men likbleka ändå.

Jurelius får undvika att fylla truppen med massa dyrt dökött eller dåligt läkkött som sin läromästare. Kanske se över de som ansvarar för spelarnas fysiska status också för det här börjar likna parodi.

FAN.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:12:00
 DubbelV

Det är en grym 433-a.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:08:00
 Bara förlängning av Pertan och Seb. Möjligen också Panos för en lagom lön som god truppspelare. Givetvis ska Sundgren och Alex in också. Brolin plockas upp och sen ett par talanger till det.

Karl4712

Gilla din text om trianglandet. Bra fotbollspelare går på intuition och känsla i stunden och dennes lagkamraters uppgifter är att skapa alternativ för denna i situationen att passa eller täcka för att den ska kunna gå själv. Trisnglandet 2 varv runt eller att försöka gå runt nån genom att balansera bollen längs med linjen har ju aldrig funkat och är sååå lättläst och lätt att försvara sig mot
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:07:00
 Scholes/

Alm borde ha slutat tidigare än han gjorde. Samma med Norling.

Jag var positiva till båda i början.

Alm för att han ryckte upp oss från kaoset Stahre lämnade. Sen gick utvecklingen åt fel håll.

Norling för att han gav oss 2006, vi vann nästan och spelade riktigt bra och rolig anfallsfotboll. Pavey och Özkan var på topp på kanterna bla. Sen gick det sämre. Såg verkligen framåt att han kom tillbaka, klart upprörd att han fick sparken 2008. 2009 var senast jag inte hade säsongskort. Det började bra 2016 men sen körde vi fast igen, klubben bytte spelsystem och BW köpte massor av dyra spelare till spelsystemet. 2019 var totalt fiasko. Nu har vi ett helt nytt spelsystem igen som inte passar våra spelare. Bara att kassan redan är tömd för att Norling ska försöka prestera på den nivån Alm gjorde när han fick sparken.

Många andra tränare hade skruvat lite på spelmodellen för att bli lite mer framåtlutade. Många lag lyckas spela offensivt med 3-5-2 så länge det inte är 5-3-2.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kiwi

Ja självklart kommer motståndarna skapa lägen under 90 minuter. Vilket spelsystem tar bort alla lägen för motståndarna? Om det är så jävla enkelt varför lyckas Göteborg bara med det en enda gång?

Vill du inte se hög press utan istället att vi fokuserar på stänga ytorna bakom oss och låter motståndarna ha bollen utanför oss? Helt ok att vilja det. Men själv ville jag se en förändring mot tidigare.

Angående Kahl så blir jag förvånad hur någon kan säga så när man såg Otienos insatser som var ledande men ingen skugga på Kahl. Gjort det helt ok. Men jag ser fram emot när Otieno är tillbaka.

Men visst borde vi skapa mer. Ganska många lägen där lite kvalitet framåt hade kunnat straffa Göteborg ordentligt men blir inga riktiga målchanser. Men det ser trubbigt ut förutom Abraham som överraskar positivt. Ser dock fram emot Nabil tillbaka.

 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dagens intressantare var väl inte piss matchen som vi spelade . Ingen ork alls andre halvlek. Hur ska spelarna orka i detta experiment?

Utan intressant att Nisse J idag så toksågade AIK och indirekt både Norling o BW , spelar AIK för vinna eller att det är coolt att matcha 4-5 juniors varje match ?

Befrirande att höra Nisse säga vad han tycker . Han lär dock inte få inbjudan till nästa sponsor event av Björn 

Namn: Gnaget är vackrast   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 23:00:00
 4-3-3 skulle passa så mycket bättre.

Känns som vi kommer köra slut på spelarna med det här systemet, fysiskt och mentalt.

 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:59:00
 Spot on av Bohman

”Två av allsvenskans bästa passningsspelare (spelare över huvud taget!) reduceras till att bli spelsystemets hängslen och livrem. Tom Strannegård och Paulos Abraham är supertalanger och blixtrar definitivt till i offensiven, men det känns onekligen som ett osunt resursslöseri att både Larsson och Ofori ska spela kvadraten mot motståndarnas anfallare eller slå den långa bollen i stället för att utnyttja sitt spelgeni högre upp i plan.
Framför allt Ofori har haft mycket svårt att nå sin fulla potential.”

Vi har två av seriens bästa fötter i laget men dom får agera mittbackar och städgummor...resursslöseri enligt min mening.

Nu har vi haft en rad svåra motståndare (gbg mer jobbigt historiskt) å nu väntar lite ”lättare” lag på pappret, så dags att stapla 3 poängare!
Bara hoppas att våra junisar hinner samla kraft inför söndag och har lite spritt i benen i första halvlek iaf.

Plast - 2 matcher och 2 vinster
Gräs - 4 matcher och 1 kryss å 3 torskar
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon:

"Den stora risken med oss är givetvis att vi får in en massa pengar och bränner iväg dem direkt för att en massa otåliga GF-gnagare inte har tålamod och självdisciplin nog att bygga ett lag på riktigt."

Det är ju EXAKT det vi har gjort redan. Då har snarare många GF-gnagare motargumenterat och varnat för just det, men blivit motargumenterade av exempelvis dig.

Varför skulle det bli annorlunda den här gången? Vi borde inte ens befinna oss i den här situationen sett till de pengar vi lagt ner.

Det är AIK:s A-lagsledning som står för det problemet, inte GF.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-02 22:52:00
 Det jag var rädd för med det här spelet med ett evigt jagande, är att spelarna blir slutkörda och skadade. Det här tar på kroppen mer nu med tätt matchande. Undrar om laget orkar det här. Många unga spelare som får jaga livet ur sig match efter match. De är ju inte tränade för detta. Det kan man inte vara när man är 17/20 år. Är man mentalt förberedda på detta, jag tvivlar. Facit får vi i höst, eller redan på söndag. Med denna taktik måste man nog ha en större jämnare trupp. Alldeles för många håller inte allsvensk klass. Är orolig för att AIK inte ska orka detta.
 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:52:00
 Scholes
Två synpunkter.

Yussufs läge i första där han rundar Budo beror till 100% på spelsystemet. Alldeles för enkelt att dra isär och skapa ett hål i trebackslinjen när central forward i motståndarlaget möter och en mittfältare tar en löpning in i "havet". Yussuf gjorde det idag och AC gjorde det i cupen (1-1 målet).

Ofattbart hur inte Norling lyckats rätta till detta. Alldeles för enkelt att såra oss.

-------------------------------------

För mig har Kahl bevisat mer än Otieno.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:50:00
 Hårt matchande ja men inte värre än vad vi siktar på varje år vid den här tiden när kvalet börjar rulla igång.
Dessutom, och det här är viktigt, har vi nu f e m ! byten att tillgå, något som inte är normalt och knappast kommer fortsätta efter Coronan. Vi kan ju föreställa oss hur det kommer se ut då, är spelarna trötta nu kommer vi vara helt slutkörda när vi återgår till normalläge igen.

Upp till ledningen att lösa uppgiften.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:48:00
 Bjärsmyr har helt rätt i intervjun med fotbollskanalen. Nytt defensivt, men samma gamla offensiv.

Nä, erkänn misstaget tidigt och ställ upp ett vanligt 4-3-3 och rädda säsongen. Vi har definitivt material för att utmana om topp 3.

Nabbe-Sigge-Abraham
Seb-Ofori-Bilal
Otieno/Kahl-Tihi-Pertan/Milo-Lundström

Bänk med Strannegård, Goitom och Saku offensivt, Adu och Michel på mitten, Mets, Granli och Lindkvist i backlinjen.

Det låter som ett grymt bra lag tycker jag.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:48:00
 Rätt intressant att se hur otroligt avklädda Liverpool blir med lite mindre individuell inställning. Ett lag som brukar pressa sönder motståndarna och har varit helt sjukt bra den här säsongen.

City väggspelar och spelar på 3:e spelare och rinner helt igenom trots zon försvar.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:46:00
 Siddharta

Snart. Det pågår en pandemi som kommer suga livet ur klubbarna. Har du missat det? Du verkar inte så smart.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojans

Vill inte ens kalla några av dem för breddspelare och dessvärre sitter flera av dem inte på breddspelarlöner.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:40:00
 Patera/

Du kan inte ha sett Ofori mot Mff senast???
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:39:00
 Utmedpacket

Breddspelare finns i alla lag. Att de är kvar gör inte värvningarna eller förmågan att värva sämre.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FörAIKiFramtiden

Allt är ju relativt. Spelsystemet skapade inga 100% chanser för Göteborg. Deras chans kom efter kontring på hörna.

Jag vet inte vad du menar med bra. Jag har inte sagt att vi var bra idag. Jag skrev att Göteborg verkligen inte var bättre och jämfört med ifjol så var det betydligt bättre insats.

Klart ag skulle vilja se att vi hade ett bättre lag och kunna se oss totalt spela ut Göteborg som vi gjorde -18 mot Poya. Det var uppvisning. Men nu har vi inte det och då är jag bitter över att Göteborg vinner trots en jämn match.

Vi får se ett AIK med halva u-21 laget på plan och spelare som Haugaard, Karlsson, Otieno och Nabil skadade. För mig är de 4 givna startspelare och vi möter Göteborg på bortaplan. Vi får ett riktgt skitmål emot oss i slutminuten. Jag är därför sjukt besviken på resultatet.

Jag kan inte se varför det är så konstigt att inte tycka att allt är skit för det. Förutom över de som är så bittra över mitt klagande på Alm för 5-6 år sedan. De förstår jag då de vill få rätt till slut trots att det är helt sjukt hur de kan gnälla nu och inte gnällde då. Men de led ju hela -18
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:38:00
 Nitcho/

Bajenbladet kör med Bajenvinkel - otippat!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:37:00
 Lundström out och Sundgren in till nästa säsong.
Behövs mer hjärta och inställning i AIK..
 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:37:00
 Smärtsamt usla vi är.Det här kan sluta riktigt illa.Ett Göteborg som inte haft många rätt hittills skapade mer och hade kontroll.

Ofori är en skugga av sin senaste sejour.SEB den enda som får godkänt.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:36:00
 Gordon

Hur kommer det sig att du förväntar dig ett bra värvningsfönster av dem (BW, Jurelius) som plockat in Silva, Adu, Rashidi, Panos mfl? Dessutom med en decimerad kassa. Finns iofs en del intressanta eventuella spelare i truppen nu som faktiskt skulle kunna inbringa en hel del ifall dom fortsätter leverera, Tihi, Kahl, Abraham och Strannegård.

Men att tro att våra värvningskunskaper blivit bättre är lite naivt.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:35:00
 Allsvenskan utan publik är ett dåligt surrogat.
Fotboll skall ses på plats.
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:35:00
 AIK i USA: Detta i kombination med ungdomarna är det absolut mest positiva.

Av dessa är det bara Seb och Pertan man vill behålla.

Goitom och Lundström hade jag vissa förhoppningar på men det håller inte att vara så skadedrabbad eller att behöva en hel vårsäsong för att komma i form. Goitom får ta en ledarroll efter säsongen.


I och med det ökade löneutrymmet för nästa säsong borde man verkligen kunna hitta en lösning med Milo.


Han vore så viktig, som kulturbärare, pådrivare och försvarsgigant i AIK. Snälla, låt det hända.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:34:00
 Så Isak och Koffe pengarna är slut? 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:31:00
 Kontrakt som går ut efter säsongen:

Pertan, Adu, Lindkvist, Panos, Lundström, Silva, Rashidi, Goitom, Buda, Seb (option)

 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:26:00
 Jävligt tung förlust men det kändes som en tidsfråga hela andra halvlek. Varför orkar vi inte? Spelare som hoppar in känns också trötta. Janosevics "ingripande" vid målet var bland de sämre man har sett.

Visst hopp finns med våra fina unga talanger, men i övrigt är det inte mycket att glädjas åt den här säsongen.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:26:00
 Vi är överallt

Vad är det som är lustigt? Höll du inte med mig då eller håller du inte med mig nu?

Eller menar du att jag borde klaga på Norling för att jag ville se en ny tränare när Alm tränade?

Men det är lite befriande för sådana som mig att se alla som kritiserade vårt spel ifjol nu kritisera vårt spel i år.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:25:00
 Gordon,

Vår trupp kostar galet mycket pengar. Alla löner ska betalas. Vare sig de sitter på läktaren eller är med i startelvan.

Lita på att när de unga börjar prestera på riktigt så kommer de kräva löneförhöjning eller dra.
 

Namn: Linje179   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:25:00
 GF får 1,5 timme till att gnälla sen blickar vi framåt. Vi har massa 3p att se fram emot kommande veckorna och ett helt gäng fina stockholmskillar på väg upp (tillsammans med våra trotjänare och kulturbärare i trupp och organisation).

Vi har en historia, ett fruktat arv och världens vackraste klubbmärke på bröstet. Ut med bröstet.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:25:00
 götborg spelare om vår taktik

Visst, det kan ju funka. Det är ju ganska många unga spelare i AIK. Visst, de här spelarna orkar det i tre-fyra matcher, men att göra det i match 14 och 15 när nyhetens behag har lagt sig, då får vi se. Jag tror att det är svårt att hantera. I första halvlek fick vi ju två-tre gratischanser, och att det inte stod 2-0 i halvlek var ju dåligt av oss. Det är lägen som kommer från ingenstans.

Är det lättläst?
- Offensivt ganska. men det finns ju individuell skicklighet. Han anfallaren, Paulos Abraham, och yttern, Bilal Hussein, är nya spelare som vi inte har mött och då får man vara på tårna. Henok vet man var man har mer, även om han är en smart spelare. Men i dag var det ganska lättläst i alla fall.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:24:00
 Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani) 1
Tihi 2
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2
(81' Dimitriadis) 1
Strannegård 1
(74' Silva) 1
Sigthórsson 2
(46' Ylätupa) 2
Abraham 3
Norling 1
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:21:00
 Scholes:


Din fanatism för Norling är lika uppenbar som märklig. Även du måste kunna se att dagens insats inte var bra. Den var inte i närheten av bra faktiskt.


GBG hade utöver målet ett 100 % läge där GBG ska göra mål. De hade även en rad lägen där de är mycket nära att komma till 100 % lägen.Spelsystemet är så här långt riskabelt. Det kanske man kan ha acceptans för när det är så nytt.


Det jag vänder mig mot är att vi skapar så jävla lite. Hela 2:a halvlek är bedrövlig att titta på.


Inhopparna håller för dålig kvalitet. Samtidigt är det inte acceptabelt att spelarna är så trötta efter 45 minuter. Vi spelar alltså match 2 ggr/vecka.


Detta är något elitidrottsmän ska klara av. Det är en verklighet för många lag i Europa. Det har även talats (trot det var K Olsson bl.a.?) som sagt att det är stor skillnad på träningsnivån utomlands.


Dvs det blir mycket mer krävande fysiskt. Detta är för fan minimikravet man ska kunna ställa på svenska lag. Vi ska iaf vara lika bra fysiskt. Då kan man inte springa runt och tröttna efter 45 minuter pga 2 matcher/vecka.


Spelsystemet kräver också mer men då måste man kunna spela smartare och hushålla mer med energin.
 

Namn: Nitcho   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:20:00
 Ser ut som att Aftonbladet photoshoppat målfotot, allt för att skydda domarna och få slut på snacket när det gäller AIK. Folk som kan Photoshop märker kanske detta också? 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mutumbas mikrofon: Varför skulle det bli så? Om du tittar på lag som överpresterar i relation till resurser så bygger de i generationer.

Den stora risken med oss är givetvis att vi får in en massa pengar och bränner iväg dem direkt för att en massa otåliga GF-gnagare inte har tålamod och självdisciplin nog att bygga ett lag på riktigt.

Jag säger vad jag brukar säga. Alldeles för många AIK-are tror att vi har någon slags nedärvd rätt till framgång. Vi har inte rätt till ett skit! Vi måste bygga och kämpa oss dit som alla andra.

Edit: Karl4712, men herregud. Vi bygger ju ett lag med väldigt mycket mindre medel än vi brukar med en tydlig och väldigt rimlig plan. Vad är det om inte att skapa värde med små medel?
 

Namn: San Siro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:16:00
 Att Goitom och SIlva fortfarande får speltid är tragiskt att se. Fyfan vad dåliga dom är... 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:16:00
 Konstigt att ge Saku lägre betyg än Strannegård. 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:15:00
 Undrar fortfarande vad Silva gjorde på plan?
Räknade han fjärilar?
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:13:00
 Andas ut.. andas in.. mycket kvar att spela om =)))) 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:12:00
 Gordon,

Nej, allt vi behöver är inte pengar.

Vi hade pengar och detta är vad vi byggt. Att hälla mer pengar på problemet kommer inte att lösa någonting. AIK behöver framförallt bättre ledare. Ledare som med små medel kan skapa värde, det är vad som efterfrågas. Sanningens minut närmar sig.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:11:00
 Bidd: Kom igen. Det finns precis ingenting som talar för att vi ska åka ur i år.

Din analys är vansinnigt platt. Du behöver inte gilla taktiken men till och med en amatör som jag kan se att det finns en stark poäng med att ha Sebs och Oforis passningfötter vid uppspelen.

Vi behöver fortsätta att ge ungdomarna erfarenhet och göra ett bra transferfönster i vinter. Sedan är vi med i matchen om guldet på riktigt.

Det som skulle kunna hindra den typen av utveckling är om vi får så bra bud på våra unga spelare att vi måste sälja dem. Då får vi in pengar men behöver börja om från början med ett nytt lag.

Förresten är Kahl en väldigt spännande spelare. Han känns väldigt mycket AIK på något sätt.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:09:00
 Vad ska man säga..
Dags att lyfta upp fler yngre spelare där vi brister, för är ju ändå ett utvecklingsår (bara det uttalandet borde ge sparken i Gnaget).

Vet ännu inte om vi är på väg upp eller mot Brann.
Säger inget förrän nästa match är slut.

Bidd, jag har varit oroad länge. Jag har börjat förlita mig på vår Herren av dessa år av inre oro för Gnaget.

Och Herren sänkte sin hand och sade till honom; gingo till Nasaret, ty därstädes finnes Hin. Låtom oss bedja
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:07:00
 När Norling själv går ut och säger att vi skulle stänga matchen vid 0-0 så vet jag faktiskt inte varför vi skulle spela ”roligare” nu än förra året. Får faktiskt inget grepp om tanken att spela kul offensiv fotboll men att stänga matchen, som ändå inte blev stängd, förvirrad 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK i USA:

Du har en intressant poäng. Både idag och mot Göteborg tappade vi rejält efter bytena och de avgörande misstagen kom av de inhoppande seniorspelarna som blivit förpassade till bänken av våra juniorer.

Det är helt sanslöst att det är vår bänk som är problemet, när det är den som består av någorlunda etablerade och dyra spelare.
 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:04:00
 Gordon

Problemet med dina framtidsvisioner är att när de inte slår in så kommer 3-5 (i din värld) fantastiskt logiska bortförklaringar till varför det inte skedde..

.. och hur det däremot kommer att ske i ett senare skede!

Det är så man är och förblir ett mittenlag.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:03:00
 AIK i USA: Precis så. Det är inte en slump att vi tappar såhär sent. Vi har gått på knäna från min 70 och framåt både idag och dubbelmötet med MFF och de bytena vi gör synes inte kunna räta upp situationen.

 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:03:00
 Scholes/

Vi vill se AIK :
- vinna matcher
- ta titlar
- gå till Europa
- spela anfallsinriktad fotboll
- köra över motståndarna

Norling levererar just nu inget av dessa punkter. Han säger att vi är framåtlutade men det märks inte på planen annat än att vi pressar högt i början av matcherna.

Du spenderade flera år med att skriva ner Alm, lika mycket som du hyllar Norling. Rätt lustigt.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:03:00
 En förutsägbar defensiv är ju en sak, den kan ändå vara svår att tränga igenom. Men en förutsägbar offensiv, suck. Den är inte svår att stoppa. IFK hade uppenbart läst in sig på våra ideliga väggspel. Tvärstopp varje gång.
En framgångsrik offensiv måste till viss del bygga på spelarnas egen kreativitet att våga låta situationen styra val av alternativ. Då blir man svårstoppad eftersom motståndaren inte vet vad som kommer att hända.


 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 22:02:00
 Sigge har nu spelat 28 matcher i AIK och gjort 4 mål!!
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:59:00
 Vi har haft ett mardrömsschema stormatch på stormatch. Vi har 6 poäng fler än motsvarande möten 2019.

Det finns positiva bitar. Hoppas vi hinner få ihop det till på söndag bara.

Nu kör vi.

Framåt
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:59:00
 Jag vill så gärna att alla som mår dåligt och neggar just nu ska kunna lyfta blicken och se det uppenbara. Vi har så jäkla mycket bra på gång.

Vi startar med 5 (!) spelare födda på 00-talet. Dessutom sätter vi fortfarande ett nytt spelsätt. Till det kommer Brolin som är utlånad till Superettan och ytterligare talanger nära att ta steget till a-laget.

Redan nu spelar vi jämnt med MFF och IFK Göteborg. Vi har sänkt Bajen. Vi kommer att bli bättre och bättre och jämnare och jämnare.

Det enda vi behöver för att bygga ett brutalt storlag är pengar så efterskänk årskort och köp stödplåtar. Det här kommer att lyfta!
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:59:00
 Vi har tappat 3 poäng i slutminuterna de sista två matcherna. Ser inte ut som de orkar och bänkspelarna är helt enkelt för dåliga. Nu gäller det att vinna mot Falkenberg och sedan är det väl en vecka till nästa match. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:56:00
 Hydro,

Ja paulos var trött men passningen satte honom iprincip i ett friläge som han inte orkade förvalta.
 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:56:00
 ”Spännande” och ”bättre än mot samma motstånd ifjol”

Ja vill man hitta positiva saker så går det såklart. Det går alltid. Vill man vara realist så går det bra också. Alla har sina sätt att se på saker.
 

Namn: trogen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:55:00
 Scholes

Det som var dåligt var att vi i vår nya offensiva stil i stort sett var helt uddlösa. Och att vi i dag efter flera matcher av överraskande offensiv inte överraskade längre. Kändes lite sönderlästa där.

Sedan tycker jag att Göteborg skapade en mängd chanser, vet inte varför du inte tycker så. Oavsett hur det såg ut förra året.

Jag förväntar mig inte att vårt unga fina lag ska köra över Göteborg, jag tycker de kämpade bra trots skador osv.

Det enda jag undrar är varför du inte kan vara kritisk efter en match som var dålig av oss??
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:52:00
 roggan1973: Varför var det bedrövligt? Tråkigt att förlora såklart, men till och med en känslodriven gnagare måste ju se att vi har något väldigt spännande på gång. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:51:00
 Första halvlek godkänd Sigge får fast bollen på ett helt annat sätt än Goitom med sina klackar och vad han nu sysslar med. Som någon skrev så ser det ut som Goitom är helt slut från minut 1-45 i sin halvlek. Ofori såg inte helt hundra ut, men så länge han spelade så höll vi ändå upp spelet godkänt.

Att Silva får speltid för andra matchen i rad är ett mysterium, han ser om möjligt ännu mer ointresserad ut än Adu. Hur kan han varit proffs i Serie A? Vad såg dom i honom?

Dansken är väldigt saknad från att vi haft 11 utespelare och kan hålla igång spelet så är vi tillbaka till massor av bortslagna bollar upp på läktaren och målet ser inte otagbart ut när den passerar Budo heller.

Vi faller tillbaka ordentligt sista 20-30 och är på hälarna i varje duell och blir duktigt söndersprungna.

Andra halvlek är inte i närheten av godkänd.

Kul att se Kahl, Abraham, Tihi borde kunna ramla in en del miljoner här framöver.

Orolig över hur länge Sebbe kan hålla uppe motivationen med nuvarande arbetsbeskrivning.

Blir svårt att övertyga honom om förlängning av kontrakt ifall vi inte slåss om titlar, vilket jag tror är det han drivs av nu när han kör i allsvenskan.

 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:51:00
 Ingång-G
Friläge? Du menar när Paulos var dödstrött och sköt ett mediokert skott ur dålig vinkel som målvakten enkelt räddade?


Nah, Saku är otroligt dålig, idag igen.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:49:00
 Noll segrar på gräs. Bedrövligt. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:48:00
 Hydro,

0 till ylätupa? Om jag inte minns fel så är det han som slår passningen till Paulos friläge. Bara den aktionen gör högre betyg än Goitoms insats.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:48:00
 Rubin sa Norling det efter matchen på dplay? Varför händer det här. Spelarna är förvirrade . Synd om Larsson idag vilken hjälte han är. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:48:00
 Berg och dalbanan rullar på. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:47:00
 Jisses va usla vi var idag. Vi är bra varannan match vad det verkar. Sen måste vi bli av med dessa gubbar. Silva, Henok, Panos m.fl. tillför INGENTING. Det är juniorerna samt Seb, Ofori och Pertan som bär detta lag... 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:44:00
 Janosevic 1
Granli 2
Tihi 2
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 4
Ofori 2
Kahl 2
Strannegård 2
Sigthórsson 2
(Ylätupa) 0
Abraham 3
(Goitom 1)
Norling 1
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rubin: Nä, det är nog ingen som tvivlar. Däremot kräver det här spelsystemet spelare som orkar och som inte är skadebenägna. När vi dessutom spelar två matcher i veckan är det bara ungdomarna och Seb som orkar.

Det här kommer lösa sig med tiden men vi måste nog ge det en säsong.

Edit: För övrigt har jag landat i att det är meningslöst att betygsätta spelare. Det är den typen av oanalytiskt förhållningssätt som jag är starkt emot. Skäms över att jag själv har gjort det.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:43:00
 Janosevic 1
Granli 2
Tihi 3
Mets 1
Hussein 3
S. Larsson 4
Ofori 3
Kahl 3
Strannegård 2
Sigthórsson 2
(Ylätupa) 0
Abraham 3
(Goitom 2)
Norling 2

.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Trogen

Specificera vad som är dåligt och varför så har jag inga problem med det. Skriver man att vi ska spela 433 som Liverpool och sedan klagar på att vi inte orkar i nuvarande system så tycker jag det är idioti.

Om vi var sönderlästa så var väl Göteborg också sönderlästa då de på hemmaplan körde över oss ifjol och nu knappt skapade någonting. Vem hade läst sönder vem?

Hade du förväntat dig att vårt unga lag skulle kört över dom på bortaplan?
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:41:00
 Scholes // Tur att det är en generationsväxling. Utan ungdomarna skulle vi orka 30 minuter.

Som sagt: Detta är vansinne med denna trupp och fystränare.
 

Namn: roggan1973   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:39:00
 Ett ord. Bedrövligt. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:39:00
 Västra 132: Jag håller med om att det är segt idag men det är nu det gäller att hålla i. Vi är definitivt där och nosar på något jäkligt bra. Våra unga spelare hittar trianglar lite överallt och vi är där och hugger även om vi inte får till det riktigt. Med lite utveckling och ytterligare något fönster blir det här jäkligt bra! Det måste till och med en blind människa se. 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:39:00
 Janosevic 1 - Allsvenskans sämsta fötter och fumlig vid målet
Granli 2 - Många ggr han täckte upp och räddade lägen när andra tappat markering. Bra uppspelsfot.
(81' Asani) 1 - Hann inte komma med i spelet
Tihi 3 - Spelar resolut och stabilt
Mets 2 - Ser att Mets får kritik här på forumet, men han är back och sköter sina uppgifter som en back ska göra
Hussein 2 - Inte riktigt så inblandad i spelet som tidigare
S. Larsson 4 - Dominant både offensivt och defensivt
Ofori 2 - Ovanligt anonym, skadekänning?
(46' Goitom) 1 - Nej, det går inte. Har varit genomusel alla matcher.
Kahl 3 - Bra så länge han orkade
(81' Dimitriadis) 2 - Bäst av de som kom in som avbytare
Strannegård 2 - Inte lika bra som tidigare
(74' Silva) 1 - Förstår inte varför Norling byter in Silva som gör mindre nytta än att ställa ut en röd kon mitt på planen. Tappar sin markering som upprinnelse till målet.
Sigthórsson 3 - Bra uppspelspunkt som alla lag behöver. Är överlägsen Goitom just nu.
(46' Ylätupa) 1 - Nej, det vill sig inte.
Abraham 2 - Blixtrade till, men hade det småtungt.
Norling 2 - Bänken är väl inte bättre, men alla byten var till det sämre.

Sen förstår jag mig inte riktigt på Norling. Tidigare har vi spelet extrem possesion-fotboll i gå-tempo a la Torino och när alla tröttnade på det och Norling fick kniven mot strupen. Då byter han till extremt man-man-försvar a la Atalanta. I intervjuer uttrycker han att han inte riktigt vet vad som ska hända med det nya sättet att spela och att allt är ett stort experiment. Är inte Norling professionell fotbollstränare? Har han bara lärt sig ett sätt att spela under alla år som tränare? Varför gå från den ena extremen till den andra? Varför kan inte laget spela på olika sätt beroende motstånd som många andra lag gör? När vi blir trötta så måste vi spela på ett annat sätt så att vi orkar stå emot i slutet av matcherna. Man kan inte bara fortsätta efter devisen går-det-så går-det.

Ändå skönt att den här såsongen inte riktigt känns på riktigt. Perfekt läge att spela in de unga spelarna som slipper få höra att de är sopor så fort de slår bort en pass. Är det fler unga spelare på plan varje match i år än vi sett sammanlagt under de senaste tre säsongerna? Nu kan de spela in sig i allsvenskan med mindre tryck så att de är mer rutinerade när vi fyller läktarna med publik igen. Så den satsningen ska Norling ha en eloge för, även om han kanske gör det under tvång.

Om dansken är skadad ska vi kanske ta hem Samuel Brolin? Budo är inte bra och vi kan lika gärna satsa ungt i målet också.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/Dplay_Sport/status/1278774368127070208
Sänt: 2020-07-02 21:38:00
 Bollen är långt inne, för dom som tvivlade. 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:37:00
 Varför hela tiden låsa sig i ett spelsystem? Är det inte bättre att ha flera så det går att ändra under match? 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:36:00
 ”Spelarna är helt slut efter 45 minuter”

Säger Rikard och tillägger att han inte varit med om det förut.
Hans ärlighet är dräpande ”vi blir svagare för varje byte.”
BWs verk.
”Vad herr Norling pysslar med det får man ju fundera över”
säger han om sig själv, ha, ha eller ska man gråta?

Börjar han tvivla? Exakt min tanke oxå!

Vi försöker alltså sätta ett spelsätt som endast 2-3 gubbar i hela truppen klarar av rent fysiskt, är det verkligen så jäkla smart?

Spelare går sönder höger till vänster och pallar inte ens 45 min, då är det ju riktigt illa. Speciellt när vi roterat som vi gjort och bytt som vi gjort, ts från tex Peking som kört med samma lag...

Gbg är inte ens bra, faktiskt ganska dåliga, men vår andra halvlek...ja herregud...
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:36:00
 Nebo Man

Precis som vi spelade ifjol i samma möte alltså. Vad får dig att dra den analysen?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIKs trupp klarar inte av denna taktiken.
anpassa taktiken efter ditt spelarmaterial norling.

Seriöst adu och silva ska inte lira en minut så länge vi spelar så här..
och vi blir extremt sårbara i defensiven.

 

Namn: trogen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:35:00
 Scholes

Jag gillar ändå denna nya satsning av Norling.
Men kan du inte efter en dåligt genomförd match ens ge kritik? Varför måste du i alla lägen försvara det vi gjort, även efter en match där vi var sönderlästa och knappt hade något framåt trots vår nya offensiva stil?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:34:00
 Helt otroligt att se allt gnäll på vår höga press. Inser man inte att det krävs löpstyrka? Tror man det är man mot man inslaget som gör spelarna trötta och inte den höga intensiva pressen som vi skrikit efter?

Vi vill ju se ett högt pressande AIK. Göteborg skapar ingenting egentligen på hemmaplan mot ett AIK som genomgår en otroligt generationsväxling.

Helt sjukt att det gnälls. Det var ju precis det här vi ville se. Hög intensiv press och en ordentligt generationsväxling.
 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-07-02 21:34:00
 Nytt spelsystem och sen köra med en massa juniorer som är långt långt ifrån att vara färdiga startspelare i ett topplag tror jag var den enda lösningen för att inte RN skulle få sparken.Det här spelsystemet och med 60-70 procent av spelare som är så dåliga är ju rena rama Kamikaze idén att bara komma på den.Var det det här snillena BW och RN kom på i vintras,då bli jag jävligt mörkrädd.Hur kan man bara få hålla på med sånt här experiment.Vad r det som händer på lekstuge kontoret.Tur att det är publiklöst,annars vet jag somskulle hända bland hardcore publiken. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:33:00
 Samtidigt så har vi ett nytt spelsystem och vi vet att det kommer ta ett tag att få ordning på detta.
Samtidigt så är det för jävla segt att fundera i dessa banor, vi vill vinna helt enkelt.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:33:00
 AIK i USA: Tycker du prickar helt rätt i din analys med det tillägget att vi har många skadade spelare. Nu går många kontrakt ut vid årsskiftet så det är inte ett långsiktigt problem.

Utan Corona hade vi kunnat ta in Milo och ett gäng unga utvecklingsbara spelare redan nu i sommar för att få en bra överlapp truppmässigt. Nu får vi glädjas med utvecklingen av våra unga spelare.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:32:00
 VI ÄR ÖVERALLT

Och det står var i regelboken?
 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:31:00
 4-3-3 och zonförsvar tack. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:31:00
 Tomas

Känslan är att när vi tappade Johan S som fystränare att vi gått ner oss i fysiken
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:30:00
 Tycker synd om Sebastian Larsson som får en så sjukt jävla otacksam roll att vara städfantom.
Ofori-Larsson ett av de bästa innermittarna i serien varav en får leka superman i backlinjen.

Jag är skeptisk.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-02 21:29:00
 I dag passade hönsgård perfekt på lagets insats
Janosevic 1
Granli 0
(81' Asani) 1
Tihi 3
Mets 1,5
Hussein 1,5
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 0
Kahl 3
(81' Dimitriadis) 0
Strannegård 2
(74' Silva) 0
Sigthórsson 1,5
(46' Ylätupa) 0
Abraham 2,5
Norling 1
Knappt nåt var bra. Så här kan man ju inte spela, AIK och Norling tiggde om torsk. Många får 0 i betyg, dåliga korpspelare.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:29:00
 Svårt att se riktigt vart vi är påväg i detta? Vi pratar offensiv etc, tycker inte vi skapar några målchanser alls. Vi hade väl knappt två idag. Ser heller inte någon aggressiv hög press längre. Det jag ser är att vårat försvarsspel även förvirra motståndarna så passa att dom bara spelar på chans och inte lyckas skapa något direkt, men nästa alla lag vi mött hittills tycker jag har fått koll på spelet och tar över i andra.

Det känns också väldigt mycket som hela havet stormar. Ingen vet vart man ska passa köpa eller vara. Inga chanser skapas, felpassningar haglar och vi blir trötta. Mittfältarna spelar backar och ingen fyller på eller vinner andrabilar.

Tycker detta var en bedrövlig insats av samtliga faktiskt.

Men hej hellre bedrövliga insatser med unga spelare än gamlingar. Nu hade vi både och iofs...
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:28:00
 Aiesh är en av allsvenskans bäst betalda spelare - men det är Henok också... vad som gör AIK:s läge tufft är att bänken har höga löner. Panos värvades hem från Turkiet, Lindkvist från Norge, Adu är helt säkert dyr och var värd det 2018. Kolbeinn är säkert dyr när han spelar, Lundström är mer skadad än inte. De här lönerna blockerar AIK:s möjligheter att signa Milo och en snabb forward. Det kommer bli bättre med Nabbe dock. Seb är kaptenen i det här laget, han levererar alltid både offensivt och defensivt, han kämpar mer än någon av de andra. 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:27:00
 Detta är obegripligt.

Fattar ingen att vi inte orkar?
Vi orkade ju inte förra året heller när vi var helt stillastående i 90 minuter.

Att lägga denna taktik med dessa otränade gubbar och alibispelare och kompisvärvningar som fystränare är ju självmord.

Vi kommer inte bli piggare under säsongen med detta täta matchschema.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:26:00
 AS bästa mittfält men två av tre får agera mittbackar i princip.
Ofori måste vara skadad. Han sprang inte direkt ihjäl sig i första. Han ska spela 90 minuter annars.

Idag är vi snett på det. Vår man-man fungerar dåligt och i andra känns vi otroligt trötta och kommer mest på mellis.
Förstår inte heller bytet Kolbeinn/Goitom. Gav absolut ingenting. Islänning var som sagt inte så dålig i första utan löste fast bollen och gav andrum och utymme.

Seb är bra idag liksom Kahl.
Mets, Tihi och Abraham godkända.
Resten, mja..

Åter igen ... surt att bli bortdömda eftersom INGEN kan säga om bollen var inne.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Två straffar senast och nu tveksamt mål. Otroligt tunga domarbeslut även om de säkert var korrekta. Men otroligt tufft att få 1p av 6p.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:25:00
 Bättre att värva in maratonlöpare i vårt spelsystem 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:25:00
 Isak in och avgör iaf. 

Namn: familjeläktarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:25:00
 8 jävla månaders försäsong....och man orkar inte spela 90 minuter. Vad i helvete tränas det på? Taskig teknik vet vi att de flesta har och är svårt att träna upp men kondition....?? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:24:00
 mattma: Vad är poängen med ett sådant inlägg? Vi kan inte bara ”avsluta” kontrakt med mindre än att vi svartlistas av Uefa och dras inför domstol i Sverige? 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:24:00
 ”Spelarna är helt slut efter 45 minuter”

Säger Rikard och tillägger att han inte varit med om det förut.
Hans ärlighet är dräpande ”vi blir svagare för varje byte.”
BWs verk.
”Vad herr Norling pysslar med det får man ju fundera över”
säger han om sig själv, ha, ha eller ska man gråta?

Börjar han tvivla?

Det känns faktiskt som detta dramatiska system kostar mer än det smakar, hög risk på så många sätt:
Skador i form av överbelastning, många kort då dråpliga situationer uppstår, hjärnblödning på oss som hejar på,
Var är målchanserna? De ska drälla av dem när vi säger oss vara så framåtlutade och får sådana hemska frilägen emot oss.

Jag är skeptisk till detta.


Abraham lär inte vara kvar hela säsongen. 60 mille minimumpris.
Tihi lär ju oxå ryka för en fin slant.

 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:23:00
 Finns inga ursäkter för hur det ser ut med vårt spel. INGA.
Ett skämt är det.
Ett korthus som kommer blåsa omkull. Ett hittepå spel med en taktik som vi inte
har spelare för på långa vägar. Framförallt inte tränade spelare.
En utopi som Norling i desperation och självintresse vaskat fram.
Ett experiment som säkerligen sakta kommer att vattnas ut till den vanliga ickefotbollen vi tvingats stå ut med senaste åren.
Negativ? Japp.

 

Namn: AIKgnaget   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani) 0
Tihi 1,5
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2,5
(81' Dimitriadis) 1
Strannegård 1,5
(74' Silva) 0
Sigthórsson 2
(46' Ylätupa) 0,5
Abraham 3
Norling 1
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:23:00
 Falcken/

Den där texten säger inget om att linjedomaren ska dömma mål om han inte ser att den är inne. Då låter man spelet fortsätta.
 

Namn: Partyman   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:22:00
 Vi bygger för framtiden som dagens ungdomar kommer vara grunden i till. De kommer bli bättre men vi måste bli av med de gamla och trötta.

Hoppas förresten att det gick bra för Silva. För en sekund så såg det ut som att han riskerade att bli svettig men förhoppningvis så hann han stanna upp i tid. Vore obehagligt för honom om han blev svettig och behöver duscha
 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Janosevic: 1 - usla fötter! Må Haugaard snart vara tillbaka.
Granli: 2 - bra i defensiven, men oerhört slarvig tekniskt med boll.
Tihi: 3
Mets: 3
Hussein: 1 - osynlig idag, borde definitivt ha flyttats in på Oforis plats istället för Strannegård.
Kahl: 4 - bäst av alla idag
Ofori: 2 - gör en helt ok halvlek, vi tappar mycket när han kliver av.
Seb: 4 - imponerande hur han orkar 90 efter 90 och gör en riktigt bra insats framför allt defensivt.
Strannegård: 2 - ok i första halvlek, men på tok för mycket bolltapp som CM i andra. På gränsen till 1.
Abraham: 3 - vårt enda offensiva hot idag. Riktigt vass en mot en, synd att inte avsluten var av lite bättre kvalitet.
Sigthórson: 3 - bra i target spelet. Måste få bättre inlägg att jobba på.

Goitom: 1 - var knappt inblandad i något, borde kunnat göra bättre på sitt nickläge.
Ylätupa: 2 - har några aktioner som är bra, men överlag för svag och ingen leverans av slutprodukt.
Asani: 1 - är från hans kant och gubbe (?) målet kommer, i övrigt ej involverad särskilt mycket.
Panos: 1 - många felpassningar och ser inte stabil ut.
Silva: 1 - bedrövlig.

Våra bänkspelare passar inte detta system. Måste bygga om truppen i grunden om vi ska få full utväxling.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:22:00
 RW

Vad menar du? Det är ju en otroligt förbättring jämfört med fjolåret resultatmässigt.

Men det är ju fakta. Vad är det som du tycker är sämre?
 

Namn: mattma   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:21:00
 Avsluta kontrakt omgående med:
Silva - kan vara den sämsta spelaren jag sett någonsin i AIK-tröjan, han gör inte ett rätt på planen
Kolbeinn - alldeles för dyr för det vi får, vi får säkert in 2-3 duktiga juniorer på det kontrakt han sitter på
Asani - kan inte spela försvarsspel
Adu - skönt att vi slapp se hans trötta lunkade idag

In med fler juniorer underifrån alt. plocka från BP och bygg inför framtiden.
 

Namn: Frazze55   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:21:00
 Åter efter en torsk så är allt bara skit på detta forum. Fan skärp er efter vinst och bra spel mot bajen och poäng mot iff iff. Vi har en väg att gå och den kan vara lång nytt spelsystem och många lovande unga spelare. Lite tålamod tack. Sm guld iår NEJ KNAPPAST men en position för Europa JA. Stå bakom i med och motgång. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:21:00
 Falkenberg nästa, blir det inte 3 poäng där...

 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:21:00
 Ska vara tre raka vinster nu, annars kan vi dumpa taktiken och leta efter ny tränare, säsongen är ändå över. 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Majkki

Äsch varför det. Charmigt det här ju. Inga avbrott, bara pang på!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:21:00
 Felix Michel
Jacob Haugard
Nabil Bahoui
Per Karlsson
Eric Otieno
Robert Lundström
Rasmus Lindkvist

Var alla sjuka eller skadade. Då blir truppen tunn. Skitmatch!
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:20:00
 Orkar inte...så. Ny match på Söndag. 

Namn: Uppsala_Gnagarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:20:00
 Janosevic 1
Granli 2,5
(81' Asani) 1
Tihi 2,5
Mets 2,5
Hussein 2
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2,5
(81' Dimitriadis) 2
Strannegård 2
(74' Silva) 1
Sigthórsson 2,5
(46' Ylätupa) 1,5
Abraham 3
Norling 2
 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:20:00
 Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani)1
Tihi 2
Mets 2
Hussein 1
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) så dålig
Kahl 2
(81' Dimitriadis) så dålig
Strannegård 2
(74' Silva) så jävla sämst
Sigthórsson 1
(46' Ylätupa) så dålig
Abraham 2
Norling sämst av alla!!!

Jag brukar inte betygsätta avb men gör ett undantag idag.
SILVA, GOITOM, SAKU, PANOS KAN INTE SPELA MAN/MAN DÅ DE SAKNAR MENTALITET/FLÅS/VILJA/ETC....

Vår tränare e så jävla sämst som inte kan bättre efter 5mån - (Corona)
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:20:00
 macko

Du kan ha målkameror (tekniken), som säger till när bollen är över mållinjen, utan att använda VAR, hoppas du förstår det.
 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:19:00
 Isak nätade i alla fall för Real Sociedad nu. 2 - 1, fem minuter kvar 

Namn: Opolo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:19:00
 Fick sitta och försvara våra horungar på en sunkig pub i Mellansverige. Aldrig igen. 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:19:00
 VI ÄR ÖVERALLT,

Från SvFFs spelregler:
"Beslut ska fattas efter domarens bästa förmåga enligt Spelreglerna och ”spelets anda” och ska baseras på domarens uppfattning där domaren har handlingsfrihet att vidta lämplig åtgärd inom Spelreglernas ram."
 

Namn: Putte Kocks cigarr   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:18:00
 Janosevic 2
Granli
(81' Asani)
Tihi 2
Mets 3
Hussein 2
S. Larsson 4
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2
(81' Dimitriadis)
Strannegård 2
(74' Silva)
Sigthórsson 2,5
(46' Ylätupa) 2
Abraham 3
Norling

 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Äntligen mål igen av Isak.

AIK orkar man inte ens kommentera. Ska det vara så svårt att spela normalt? Är trött på extremism.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:18:00
 Grunden lades när Rikard valde att köra slut på bästa laget i Malmö till ingen nytta.

Med tanke på att detta skulle bara revanchens säsong för Norling går det inte att ge någit annat än klart underkänt so far.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:18:00
 Isaaak!!!!
Äntligen något positivt...
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:17:00
 Trodde inte det kunde bli så illa spelmässigt. Ja var är mittfältet. Hittar dom som mittbackar nästan hela matchen. Tungt fram till söndag. Saku o Silva håller ej hoppas dom ser det på sin repris imorgon. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:17:00
 YumYum

Man kan iofs ha målkameror utan VAR.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:17:00
 Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani) 1
Tihi 2
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2
(81' Dimitriadis) 1
Strannegård 2
(74' Silva) 1
Sigthórsson 1
(46' Ylätupa) 2
Abraham 3
Norling 2
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:17:00
 Ylle, Silva, Panos, Asani...
Stabil insats dom 10 min ni spelade.
Värre hönsgård har jag knappt varit med om under mina 42 år.

Vad gör ni på TRÄNING
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:16:00
 Så jävla pinsamt att vi har spelare som sitter på 70% högre löner än våra junisar och presterar 100 gånger sämre än dessa junisar, så jävla pinsamt, fan är det för jävla trupp Wesström har byggt, och det belönas men än högre roll inom AIK.

Spyyyyyyyyyyyyyyyyyyr.
 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mmm charmen utan VAR! Mys riktigt mycket nu vänner.

Tänk vad tillfredställande om några månader när det händer igen. Shit vad kul det är med fotboll då!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:16:00
 Finns absolut inget rättvist med en Göteborg seger ikväll. Jag vet inte vad man förväntar sig men med fjolårets insats är det ljusår bättre.

Vet att det är sjukt larvig statistik men i de matcherna vi haft i år hade vi 1 poäng ifjol. Nu upp till bevis de nästkommande matcherna där vi ska vinna. Hade varit supernöjd över säsongsinledningen med 1 p ikväll. Nu känns det surt.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:16:00
 Goitom och Sigge har antagligen dubbla lönen mot Aiesh.

Tänk om vi hade haft en vettig forward förutom vår lovande men valpiga 18-åring.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:16:00
 Linjedomarn går bara på att IFK spelare vänder sig emot honom och skriker att det är mål. Det är min direkta känsla. För han kan omöjligt se att det är mål. Tråkigt när man är ”förbundets lag” och allt.

Men överlag så tycker jag ändå att IFK förtjänar segern mer. Så svårt att bli speciellt upprörd.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:16:00
 Glöm just den här matchen. AIK idag med dess tränare verksamhetschef och en massa juniorer, förutom Abraham, är det största luftslott som jag sett inom vår klubb på 10-15 år,

Välkomna till mötena mot Falkenberg, Mjällby och Östersund så ska ni få se.

Göteborg är absolut inget topplag i år men AIK med en en desperat tränare och 5 juniorer som inte skulle ta en plats i Falkenbergs trupp är helt vilse. Vad händer i vår fina klubb?
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:15:00
 Goitom glider in o joggar lite. Ylätupa ytterligare en av BW geni värvningar. Uselt inhopp. Silva inte ett rätt. Aja. Huvudsaken vi spelar kul fotboll som nya spelsystemet gett oss. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:14:00
 Spelarn: Fast Göteborg orkar ju gå för det sista kvarten när vi stapplar omkring och knappt får låna boll. Det är ju närmast så att vi som kollektiv ser som tröttast ut när vi faktiskt fått in fem nya spelare under andra halvlek.

Det är klart man kan säga att Göteborg inte skapade så mycket klara målchanser under sin forcering men så brukar det ju se ut. Alla härinne måste ju iallafall likt mig suttit och konstaterar att fört eller senare ramlar bollen in om vi låter Gbg pressa ned oss på det här sättet så länge. Det var ju inte en blixt från klar himmel när det väl skedde.

Det som gör mig konfunderad är hur otroligt låg kvalitet det är på våra bänkspelare.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-02 21:14:00
 Granli, Silva, Saku, Panos, Goitom, betyg 0.
Varför utgick Ofori? Skadad? I annat fall helt vansinnigt gjort av Norling. Tihi, Seb, Kahl var bäst. Abraham trots missarna, Strannegård godkända. Mets har setts bättre liksom Bilal som gömde sig på en kant. Kolbeinn för kantig. Budimir, usch, han får inte stå igen. Laget var nattsvart som tröjorna.
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:14:00
 HEJA Gnaget.. KÖR PÅ SAMMA LINJE VI TROR PÅ ER!!!!!! 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:13:00
 Sluta gnäll på domaren. Vi vill ju inte ha VAR och detta är ”charmen” med fotboll att domarn kan ta olika beslut baserat på hur den tolkar situationen. 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:13:00
 City - Liverpool......

känns som det kommer va lite bättre kvalitet på match....
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:13:00
 Falcken

"Till alla som påpekar att linjedomaren måste ha haft svårt att se den säkert. De måste ta ett domslut, om den nu är över mållinjen men de dömer bort den är det ett lika dåligt domslut som om den inte hade varit över och den döms in.

När han inte vet säkert måste han ju ta det domslut han tror är det rätta."

När en domare ska blåsa att bollen över mållinjen så måste domare SE att bollen är över målllinjen, så länge domaren INTE ser det så är aldrig bollen över mållinjen, så domaren ska inte döma "vad han tror är det rätta" som du försöker få det till, utan han ska döma utifrån vad han ser.

På samma sätt som offside, ser han inte en fysisk människa stå offside så kan offsiden aldrig ha existerad, och kan därmed inte utgå ifrån vad han tror, utan han måste utgå ifrån vad han sett. Har han inte sett nått så kan han inte blåsa offside, samma sak vid målet.

Nu förlora vi, vilket vi förtjänade,men det hör inte till saken.
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:13:00
 Nu skiter jag i det här för i kväll. Det känns som.... "Bizzaroworld". 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:13:00
 Årets sämsta match, precis som förra året. Och ja, vi var sämre än mot Peking Idag. Vi mötte ett väldigt svagt Göteborg men kommer absolut ingenstans. 1 eller 0 poäng skiter jag nästan i. Visst var vi väl värda en pinne för insatsen men är man så usla framåt och sett till de chanser Göteborg hade (som vi gav dom) tycker jag dom vinner fullt rättvist.

Jag tycker vi var helt okej i första halvlek, om än uddlösa. Andra är katastrof. Som det ser ut nu ska vi va glada om vi kniper en 7e plats.

HUR kan vi ha så många skadade?
HUR har Norling tänkt att vi ska orka?
HUR har Norling tänkt lösa alla öppningar vi lämnar bakåt?
VAD är det med Ofori?

Och hur f*n kommer det sig att den roliga offensiva taktiken skapar noll och ingenting förutom öppna landskap bakåt?

Plus för Seb, Ofori, Abraham, Tihi, Kolbein
Bottennapp för Budo, Bilal, Henok, Saku, Asani, Norling

Vi kommer få det tufft mot Falkenberg på Söndag.
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:12:00
 FörAIKiFramtiden ? Är du tränare? .. annars sök som tränare i AIK ! Då vinner vi allt förmodligen ??? 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:12:00
 nej detta var för dåligt helt enkelt. trist! 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:12:00
 Är övertygad om att vi skulle kunna ha en frejdig och offensiv spelidé där våra talanger får speltid samtidigt som vi kan leverera resultat också. Det ena utesluter inte det andra. 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:12:00
 Inte en målchans på nittio minuter...känn på den.
En halvchans som gb keepern bjöd på.
Det är ju skandal. Det är inte värdigt. Hur är det möjligt att spela så dåligt?
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:12:00
 Dålig bänk med dagens bredd säger vissa. Är väl det här som är ’bredden’ som spelade idag, varav bänken egentligen är läktarplats.

Strannegård > Bänk (Nabbe in)
Kahl > Bänk (Otieno in)
Granli > Bänk (Karlsson in)
Budo > Bänk (Dansken in)

Därefter
Panos > Läktare
Asani > Läktare
Silva > Läktare
Ev Adu > Läktare

Så bredden har vi. Orken har vi däremot inte. Inte kvalitén heller på dagens bänkspelare.
Men fortsätt nöta på detta, när vi får tillbaka våra ordinarie och kan slänga in spelare med Kvalité som förändrar matchbilden - då jävlar.
Nu byter vi bara in friska ben utan någon speciell kvalité.

Satan vad vi saknade Pertan och dansken idag. Deras lugn och pondus behövs.
Snart borde även Nabbe vara tillbaka i truppen, det behövs verkligen också. Dock ska vi inte förvänta oss underverk från honom direkt.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:11:00
 Janosevic 1, usla fötter och målet var långt från omöjligt
Granli 2, helt ok
Tihi 2, lite bättre än Granli
Mets 2, lite sämre än Granli
Hussein 2, ganska osynlig
S. Larsson 3, överallt i försvaret och städade. Hade dessutom vårt farligaste avslut med hörnan
Ofori 2, helt ok
(46' Goitom) 1, såg ut att spela sista 5min på en 120 min match hela halvleken
Kahl 3, fina brytningar och påhittig framåt
Strannegård 2, lite osynk offensivt men helt ok
(74' Silva) 1, ser ointresserad ut
Sigthórsson 2, knappt godkänd
(46' Ylätupa) 2, knappt godkänd
Abraham 3, han är vårt anfallsspel just nu
Norling 1, skapar vi i princip inget och släpper till em handfull farliga chanserna till en motståndare som ska vara sämre så finns bara underkänt
 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:11:00
 HELA bollen ska vara inne! Vi kan inte se det på repriser!? Men linje-lärkan ser det från 50m med spelare i vägen! Hmmm AVGÅ! 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:11:00
 
Janosevic 2
Granli 2
(81' Asani) 1
Tihi 2
Mets 2
Hussein 1
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2
(81' Dimitriadis) 1
Strannegård 1
(74' Silva) 1
Sigthórsson 3
(46' Ylätupa) 1
Abraham 3
Norling 2
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:11:00
 Vi blir bra nästa år när alla bänkspelare försvunnit. Nivån är pinsamt dålig på alla äldre bortsett från Seb, Ofori, Pertan och möjligtvis Sigge. Resten är inte ens på svag allsvensk nivå.

Bara att bita ihop och tro att detta blir bra över tid. Lång tid.
 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:11:00
 Surt men inte helt orättvist!
Känslan är att bollen är inne, inget snack.

Otäck/svår situation för Målvakten så att såga honom för målet är inte riktigt sjysst i min bok. Dock har han två vänsterfötter....

Och ni som sågar Goitom får gärna förklara vad han skulle gjort bättre? Vad får han för kollar att jobba med?

Larsson överlägset bäst! Vad hände med Ofori? Missade varför han blev utbytt, såg dock honom slå bort två passar i första halvlek vilket är extremt ovanligt för att vara honom..
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:11:00
 Falcken/

Ser han inte att det är mål, ska han ju inte dömma mål. Du får nog plugga på både regelboken och logik.
 

Namn: •1891•   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:10:00
 Så nu ligger vi 8:a istället för 3:a 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:10:00
 Slutligen är det givetvis en domarskandal med målet. Inte för att det inte är mål.


Utan för att han knappast kan se huruvida bollen är inne från hans position. Därmed kan han inte blåsa mål, horribelt.


Därmed inte sagt att det inte var rättvist. Det här var en usel insats av AIK.


Vilken match såg du egentligen Scholes, dina Norling-brillor börjar bli lite väl patetiska.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:10:00
 Halva truppen platsar inte i Allsvenskan.
Tänker inte ens lista vilka då alla vet vilka de är.
 

Namn: dani2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Janosevic 1
Granli 1
(81' Asani) 2
Tihi 2
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 2,5
Ofori 2
(46' Goitom) 0
Kahl 2
(81' Dimitriadis) 2
Strannegård 1
(74' Silva) 0
Sigthórsson 2,5
(46' Ylätupa) 1
Abraham 2,5
Norling 1

Om vi ändå byter ut halva laget mot junisar. Varför får då Goitom ibland starta. Borde inte ens sitta på bänken. Inhoppet idag lika illa som tidigare. Snark.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:09:00
 - En oerhört hafsig match. Vi skapar alldeles för lite. Göteborg skapar knappt någonting heller men får det där skitmålet.

- Talangerna återigen fina att se. Abraham är redan nu tokgiven i startelvan och kanske vårt enda riktigt farliga hot däruppe. Kahl gör ånyo en fin insats och visar verkligen att han ska spela.

- Men som sagt - spelet i övrigt måste bli bättre. Okej, skitmatch nu mot Göteborg, vi överlever detta - men nu möter vi enklare motstånd framöver och då bör trepoängarna samlas på hög. Där måste detta lag visa att vi fanimig har i toppen att göra.
 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-07-02 21:09:00
 Alla vet hur dålig Silva är,så den här förlusten är RN fel igen med dessa alibibyten.Viljek jävla ojämt lag vi har.Goitom ,Islänningen,Ylleploppa Asani,Adu,Mets,+några fler.Vad säger man.Halva detta lag måste bort.Får dra fram en liten klassiker.Det måste vara fel på skorna 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:09:00
 Bollen är troligen inne men repriserna visar att linjemannen nästan omöjligt kan se det. 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:09:00
 Tung förlust men jag tycker ändå att vi håller uppe spelet relativt bra. Det är väl framförallt sista halvtimmen som spelarna inte orkar. Märks att vi har mycket skador i truppen just nu. Bänken känns rätt tunn. Tror ändå att vi är på rätt väg. Det är bara att bryta ihop och studsa tillbaka igen, nåt annat finns inte. 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:09:00
 Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani) 2
Tihi 2
Mets 2
Hussein 1
S. Larsson 2
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2
(81' Dimitriadis) 2
Strannegård 2
(74' Silva) 0
Sigthórsson 2
(46' Ylätupa) 1
Abraham 3
Norling 2
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:09:00
 Uppbyggnadsår my ass.... vi är AIK! Ingen jävla medelmåtta-förening som kan ta att det går dåligt ibland.

Har vi inte resurserna att ha en trupp som alltid slåss om SM-guld har någon eller några misskött sig. Vi är en förening som ALLTID ska slåss om guldet. Allt annat är oacceptabelt och en jävla förlorarmentalitet.
 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:09:00
 Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani) 1
Tihi 2
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 3
Ofori 3
(46' Goitom) 1
Kahl 3
(81' Dimitriadis) 1
Strannegård 2
(74' Silva) 1
Sigthórsson 2
(46' Ylätupa) 1
Abraham 3
Norling 2
 

Namn: FörAIKiFramtiden   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:08:00
 Har sagt att jag ska ge laget lite tålamod eftersom de har visat intentioner och det här är något nytt.

Men det här är verkligen prövande och i dag rök ytterligare en portion av mitt tålamod.Det här duger inte. Goitom vinner inte en enda nickduell. Börjar ruttna på att han tar halva säsongen på sig att komma i form, det håller inte.

Det håller inte att ha en målvakt med Janosevics fötter om man ska köra det här systemet.Det vi har sett sen 2018 är fortfarande en rejäl nedmontering. Då var vi överlägsna gbg. Sen dess har vi haft riktiga skitmatcher mot gbg, det håller inte.


Nu är vi inne på något nytt och Norling ska få visst tålamod men det är INTE stort givet det usla 2019.Systemet är hittills alldeles för riskabelt, vi hamnar jämnt i situationer där motståndarna är mycket nära 100 %-lägen. I dag fick de också några 100 % lägen.


Samtidigt är vi inte i närheten av att skapa något rejält i offensiven..Det här duger helt enkelt inte.


Jag ger Norling denna säsongen om det inte fortsätter se för jävligt ut (likt i dag).


Ska han få förnyat 2020 måste det bli rejält bättre över tid.
Att BW fortfarande kvar är en jävla gåta, det är hans fel att vi sitter på en stor jävla bunt medelmåttor. En rejäl skandal att han har befordrats i föreningen.AVGÅ BW!
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:08:00
 Fy satan vad dålig fotboll. Pinsamt AIK. 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:08:00
 Vad gör Silva? 

Namn: D-Mon   Visa profil  
Hemort: Södermalm
Sänt: 2020-07-02 21:08:00
 Va nog den sämsta matchprestationen i årets AS, i stark konkurrens med första halvlek mot Peking. Som Adu, så sjunker kvalitén när Silva ska in, det här man-man spelet är verkligen inte hans spel... Som positivt-tänkande AIKare som hoppas på genombrott, så briljerar ju inte Saku heller. Trist.

Bra - Tihi, Larsson, Abraham, Kahl och Strannegård så länge han orkade.

Känns som man-man spelet bäst lämpar sig för våra unga spelare (Larsson evigt ung).

Nu lite på pappret enklare motstånd framöver. Skönt.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:08:00
 
Sätt betyg, 1-5:

Janosevic 1
Granli 1
(81' Asani)
Tihi 2
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 4
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 2
(81' Dimitriadis)
Strannegård 2
(74' Silva) 1
Sigthórsson 2
(46' Ylätupa) 1
Abraham 3
Norling 1
 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:07:00
 Janosevic 1
Granli 3
(81' Asani)
Tihi 2
Mets 2
Hussein 2
S. Larsson 4
Ofori 2
(46' Goitom) 0
Kahl 3
(81' Dimitriadis) 1
Strannegård 2
(74' Silva) 0
Sigthórsson 3
(46' Ylätupa) 1
Abraham 3
Norling
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fullkomligt domarrån. Finns inte en chans att linjedomaren såg den situationen så bra att han kan avgöra om bollen är en halv cm på den ena eller andra sidan.

I övrigt har vi fortfarande att jobba på en del men det visste vi redan.

Edit: Falcken, nä dömer man mål bör man vara säker på att den är inne. 50-50 så låter man spelet gå vidare.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:07:00
 Janosevic 2
Granli 2
(81' Asani) -
Tihi 2
Mets 2
Hussein 1
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 0
Kahl 2
(81' Dimitriadis) 0
Strannegård 1
(74' Silva) 0
Sigthórsson 1
(46' Ylätupa) 1
Abraham 3
Norling 3
 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:06:00
 Hur kan vi släppa in ett sånt skitmål? 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:06:00
 Till alla som påpekar att linjedomaren måste ha haft svårt att se den säkert. De måste ta ett domslut, om den nu är över mållinjen men de dömer bort den är det ett lika dåligt domslut som om den inte hade varit över och den döms in.

När han inte vet säkert måste han ju ta det domslut han tror är det rätta.

Vi satte oss i situationen att ett dåligt försvarsingripande (och eventuellt ett felaktigt domslut) kostade oss matchen genom att inte skapa en enda riktigt bra målchans på 90 minuter.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:06:00
  Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani) 1
Tihi 3
Mets 1
Hussein 2
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 3
(81' Dimitriadis) 1
Strannegård 1
(74' Silva) 2
Sigthórsson 2
(46' Ylätupa) 0
Abraham 3
Norling 1
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:06:00
 Hur kan vi ha denna skadelista redan? Finns det någon som kan avgå? Tack på förhand. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:06:00
 Bollen är ju över herregud, varför lägga fokus på det. Vi gör 90 rätt dåliga minuter innan dess med abraham som den ända godkända spelaren. Han är piggare efter att ha pressat i 85 min än goitom som just kommit in. Det här spelet är för svårt där varje väggpass ska sitta.

Svårt för norling att göra det bättre än såhär med denna trupp.
 

Namn: Kenta K   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:06:00
 Bollen är inte inne!!! 

Namn: lillmackish   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:05:00
 Jag förväntar mig ingenting annat ur denna säsong. Wesström var ute tidigt och talade om ett uppbyggnadsår, och rent truppmässigt är vi ett mittenlag. Samtidigt har vi en drös talanger som ser högintressanta ut, så det blir dragplåstret för mig i år. Förhoppningsvis kan människor bedöma den truppen vi har efter hur den är, och inte efter hur de vill att den ska vara. 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:05:00
 Jack Lahne til Gnaget? 

Namn: The Ghost of Micke Dubois   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:05:00
 Janosevic 1
Granli 2
(81' Asani) 2
Tihi 2
Mets 2
Hussein 1
S. Larsson 3
Ofori 2
(46' Goitom) 1
Kahl 3
(81' Dimitriadis) 2
Strannegård 2
(74' Silva) 1
Sigthórsson 2
(46' Ylätupa) 1
Abraham 2
Norling 1

 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:05:00
 majkki sa "passningskvalitet"!

Word of the Day. Tur man ff kan onanera.
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:04:00
 Goitom har ett stort AIK-hjärta men det är dags att han ställer skorna på hyllan. Tyckte att han borde gjort det redan förra året.

Han tillför absolut noll just nu.
 

Namn: Solan   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2020-07-02 21:04:00
 Silva. Goitom.
Ingen kanonmatch från någon av dem direkt.
Helt. Otroligt. Dåligt.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:04:00
 Det verkar vara mål men det spelar ingen roll då det är dömt mål för vi vill inte ha VAR?? 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:04:00
 Det kommer gå upp och ner, vi spelar igen med 5 unga spelare. Nya tag!

Sjukt att linjedomaren ska in där och säga att den är inne, omöjligt att han kunde se det!
 

Namn: Linje179   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:04:00
 - Silvas inhopp var som Pertans sista 15 förra matchen.
- Var det Asani som hoppade in eller var det Vrdoljak?
- Budas fötter

Vad är det för trupp vi har om det är så att det hänger på 11-12 spelare som kan prestera över tid? Krävs en rejäl rensning av alla dessa spelare som har 1 år kvar och sitter av tiden nu.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:04:00
 Surt. Fortfarande Stockholms bästa lag.
Falkenberg 3 poäng är ett krav.
 

Namn: Acke3   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:04:00
 Återigen tappar vi matchen när våra legosoldater blir inslängda i hetluften. De visar absolut noll stolthet för klubbmärket eller intresse av att spela. In och jogga runt lite. Byt mot andra U21-spelare. Kan bara bli bättre.

Kahl fortsätter att imponera
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:03:00
 Nej en riktigt utrensning efter säsong och bygg om!

bygg laget runt de unga! med några klasspelare som Nabbe, Milosevic och Ofori!
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:03:00
 Svårt att komma till målchanser med så jäkla uselt passningsspel som vi har.

Borde inte Budo tagit eller i alla fall haft ett finger på den där...
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:03:00
 Var väl inte helt oförtjänt med en 1-0 förlust, nu har vi mött svårt motstånd och ser fram emot lite lättare redan i nästa omgång. Bryt ihop och ta nya tag!! 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:03:00
 Håller fortfarande kvar vid min tes, med detta spel och spelare så är det konstgräs att föredra, mindre närkampspel och bättre passningskvalite 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:03:00
 Bra av linjedomaren att se den när han står 40 meter bort med 10 spelare emellan. Huvuddomaren står ju mkt närmre och friar.

Visst är vi dåliga men vi ska inte förlora på ett idiotdomslut..
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:02:00
 Goitom har tyvärr inte ett rätt i matchen. Synd att inte Kolbeinn kunde fortsätta. Måste ha en anfallare som kan få fast bollen. Goitom vinner inte en boll. Konstigt med tanke på hans längd.

Vi var trötta idag tyvärr. Abraham är fin att skåda och Kahl, Strannegård och Tihi var bra.
 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:02:00
 Larsson matchens gigant. Tycker synd om honom.
Han måste ju koka av ilska.

Vad fan gör Budo på målet... otroligt
och hur stinsen kan se att bollen är i mål???! aldrig i helvete!
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:02:00
 Silva fel, helt och hållet men vad gör Mets? Han skulle kunnat få träff på bollen, Tihi med
Hur kan Henok få spela?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:02:00
 Sätt betyg, 1-5:

Janosevic
Granli
(81' Asani)
Tihi
Mets
Hussein
S. Larsson
Ofori
(46' Goitom)
Kahl
(81' Dimitriadis)
Strannegård
(74' Silva)
Sigthórsson
(46' Ylätupa)
Abraham
Norling
 

Namn: TjernasVänsterfot   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:02:00
 Ishi#24

Lundström har inte fått chansen.
Sigge visar iallafall idag att det finns något.

Resten bort, goitom till staben.
 

Namn: PKarlsson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:02:00
 Panos ser fö ut som att han spelar mittback i Akropolis och inte i AIK 

Namn: PKarlsson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Nu e det 4 enkla i rad iallafall 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Sorgligt hur kassa vi är framåt TROTS att vi är världens mest risktagande lag, och helvete vad tunn trupp samtliga spelare på bänken är värdelösa. 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Precis när man trodde att man skulle få bli av med alla målvaktstabbar. Så mycket målvaktsskit som vi upplevt senaste åren upplever de flesta topplag inte på decennier.

Budimir Janosevic. Förhållandevis dyr för att vara andramålvakt, gammal, skadebakgrund och icke-existerande fötter. Återigen en plats där vi, likt halva laget bevisat denna säsong, antagligen hade karat oss bättre med en junior.

Fuskbygget faller isär och Norling försöker hålla upp det.
 

Namn: HM   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Det här kan faktiskt vara den sämsta match jag sett.

Krokko: 1 på alla.
 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Granli sämst på plan idag och Mets spelsinne håller knappt för Superettan. Att vi inte signat Milosevic än är en stor jävla skandal. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Ja det målet låg i luften. Det är troligtvis mål, men domarn chansar ju bara tyvärr, då har avvaktar länge innan han bestämmer sig.

Våra byten ger noll energi tyvärr. Goitom är en gåta för tillfället. Jag tycker Inte han gör ett enda rätt. Silva är någon annanstans än på plan.

Abraham och Larsson bäst i svartgult. Tuffa schemat klart. Nu måste vi börja plocka 3:or.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Seb och Mets jättar.
Alldeles för många som är riktigt svaga.
Kan Kolbeinn och Ofori vara skadade? Då blir det tufft framöver...
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Håller inte att dö så som vi gör efter 65-70 min. Men hoppas att vi växer in i det och detta fenomen vid ett normalt spelschema inte ska hända. Oerhört påtagligt dock att vi inte har en riktigt vass toppforward. 17-årige Abraham kan inte behöva dra ett sådant tungt lass själv. Han är enastående där fram vilket ska vara orimligt.
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:00:00
 aikgurra
Japp precis som Gnaget hade....
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:00:00
 Ishi#24/

Spelarna som Isak pengarna blåstes på.
 

Namn: Go-Pavey   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 21:00:00
 Scholes,

AIK har ju varit pinsamt dåliga hela matchen. Förtjänar förlust.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:59:00
 Inte ologiskt men för skit ändå. Seb och Paulos bäst. Henok ser otroligt tung ut. Vad gör Silva på planen. Han försvarar inte och han anfaller inte.

7 poäng i år mot de motstånd vi mött. 1 poäng förra året
 

Namn: Pogue Mahone   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:59:00
 Seger för fotbollen?

När ska det här forumet stängas för folk som inte håller på Gnaget.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:59:00
 Vi har inte skapat ett skit men bjudit på rätt många hel och halvlägen. Det där målet borde ha kommit tidigare.

Abraham, Larsson & Kahl var dagens ljuspunkter.

Silva kan ställa sig i frysboxen för ointresserade spelar tillsammans med Adu.
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:59:00
 Lugn ALLA.. de kommer se bättre ut framåt!!! 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:59:00
 Vilken jävla bänk och vilka jävla byten....... 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:59:00
 Kanske får ta ett nytt beslut gällande VAR.. jäkligt tveksamt att den där bollen var inne 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helt otroligt. Göteborg skapar absolut ingenting förutom en kontring på hörna så ger vi bort ett jävla skitmål. Så jåvla surt och orättvist.

Hur kan vi få skadade målvakter. Faaaan vad surt.

Säker inne men inte en chans att domaren kan vara säker helt jävla omöjligt. Men som VAR motståndare köper jag det.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Att vara döda efter 45 min är ett problem eftersom vi aldrig någonsin lyckas göra mål i första halvlek. 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Det är ju något fundamentalt fel när det kan se så här jävla illa ut.

 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Vår bänk är duktigt pinsam och då spelar vi med halva akademin i startelvan. 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 GF har fantastiskt hög nivå som vanligt märker jag.

 

Namn: Pogue Mahone   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Rättvist? Sjuk jävla kommentar. Linjemannen kan aldrig se att den är inne. Sådan jävla skandal. Fruktansvärd människa. Fasansfullt att sådana kan födas. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 buda
saku
silva
lundström
adu
lindqvist
asani
panos
rashidi
goitom
sigge

håller någon av dessa längre i AIK??
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jävligt vassa ögon han har linjedomaren... Speciellt som både Seb och en blåvitt spelare skymde sikten.
 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Tycker synd om Sebastian Larsson. 

Namn: •1891•   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 •Trökigt
•Slarvigt
 

Namn: dani2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:58:00
 Så jävla rättvist..

Dem orkar springa och försöker vinna i slutet.
Vi stoppar in Silva och Goitom som PROMENERAR. Aiesh springer åttor runt dem fast han lurat hela matchen. Hahahah.

Framtiden! Wow.
 

Namn: Almshfot   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Tråkigt, men en seger för fotbollen, ska vara glada att det bara blir 1-0. Vilken jävla nivå, har ej spelare för detta system. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Jaha då får vi en talang till framöver,
som 2:e målis...

Farsliknande
 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Inte konstigt att vi förlorar den här matchen. Avslutar med först Strannegård som cm, sedan Silva. Allt medan Hussein sv någon anledning slickar kanten hela matchen.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Fy fan vad tafatt. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 
Jösses Silva!
 

Namn: TjernasVänsterfot   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Janosevic bort
Silva bort
Panos bort
Saku bort
Asani bort
Adu bort
Goitom till tränarstaben

Glömt någon?

 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Märks så tydligt att våran bänk är för svag. Gång på gång så kollapsar vi både resultat och spelmässigt när vi börjar byta.
Känns som ett enormt misstag att inte sätta 1 elva och spela den så mycket som det är möjligt
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Fullt rättvist att vi torskar då vi är fullständigt urusla!

MEN hur i helvete kan linjemannen se att den bollen är inne!? Var den ens inne?
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Hur är det rimligt att Henok tillåts vara skitkass de första 15 matcherna varje år? 

Namn: Hector1891   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Har goitom vunnit en enda nickduell idag? 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:57:00
 Skit mål men rättvist 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 433 hög press inte denna hönsgård. 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Nu ska vi spela offensivt! 

Namn: VieGnaget   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Våra bänkspelare är verkligen helt odugliga, absolut ingen har kommit in och bidragit med något. Det är rätt sjukt att man ska behöva utstå killar som gång efter gång presterar som Adu, Saku & Silva (Bra lunk vid målet).

Plus idag till Kahl & Tihi. Även Larsson har räddat oss ett antal gånger idag.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Silva... jesus vilken jävla lallare 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Såklart mål. Solklart rättvist 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Rättvist. Är inte ens besviken. AIK tiggde om torsk. 

Namn: Hatadif   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Haha heja Gnaget!

Hoppas vi håller oss kvar!

Klona Saku!
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Nästa match vinner vi.. BRA JOBBAT GRABBAR!!!! 

Namn: Vrvaenforward   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 inte inne för helvete 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:56:00
 Starkt av Silva 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:55:00
 Silva, dra ner han 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:55:00
 mets självmål och buda är värdelös...
jävla skitsäsong...
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:55:00
 Rättvist. 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:55:00
 Rättvist. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:55:00
 Sådärja 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:54:00
 +
Inga röda kort
Inga straffar
Någon enstaka målchans

-
Resten
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:53:00
 Jag är glad att vi övergett långa bollar på Bengt-taktiken. Men vi borde nog se över vad vi håller på med när hela laget är så här trötta alldeles för tidigt i matcherna. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:53:00
 Jaha det här gav hopp om framtiden. Toppar och DALAR 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:52:00
 Vad sysslar vi med just nu? 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi orkar ju inte , trots att vi bytt ut halva laget...

Kan inte ha ett system där vi ”dör” efter 60 minuter ifall vi inte leder.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:47:00
 Silva som ska vara enorm enligt bla Norling på träning är och har alltid varit för mig ett mysterium...

 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför använder man en spelare som silva på mittfältet?
Abraham en av få ljusglimtar i dagens AIK.

 

Namn: Ljugarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:45:00
 Panos hår dagens behållning. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:45:00
 Avslaget var ordet. Henok får inte någon boll att stanna.
Sen stefan silva, var inte hans enda bra säsong för 5 år sen när han var en statisk box-anfallare som gjorde tap-ins i Sundsvall? Varför lirar han mittfältare och defmittfärltare?
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:45:00
 5 byten gjorda, håll tummarna! 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:45:00
 Silva springer och gömmer sig som vanligt. 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-02 20:45:00
 AIK har ju inget spel alls i andra. Saku, Granli, Goitom helt ur slag. Bilal syns inte heller. Jävla röra. 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:45:00
 Henok Goitom är sätt till sin längd den sämsta huvudspelaren vi haft, tillsammans med Karikari.

Motbud?
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:44:00
 Saku träffar en göteborgare istället för mål. Jag är chockad 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:44:00
 en målchans! 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:44:00
 Skapar vi mer målchanser per match nu än ”tråkiga defensiva” AIK? Borde väl finnas data på det nu när det spelats några matcher, Krokko? 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:42:00
 Detta kommer bli så jävla bra i framtiden ... HEJA Gnaget!!!!!! 

Namn: abrahamsberg   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:42:00
 Känns som en träningsmatch.
Riktigt avslagen tillställning.
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:42:00
 Nu är det riktigt trötta skallar.
Inte en passning går rätt.
Goitom har inte vunnit en duell som Budo har skickat upp.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:42:00
 Känns som världens längsta match? Publiken saknas extra mycket idag 

Namn: dani2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro: Absolut det köper jag. Men bara för det är inte Norling någon Gud. Hade gärna sett att både Norling och BW fått foten för länge sen. Får se om Jurelius tar några egna beslut eller om BW tutar på som vanligt där i bakgrunden. Internrekryteringarna.. Snark.

———-

Abraham bra läge för kontring och Goitom står still vid mittplan. SÅ JÄVLA TRÖTT på dig.
Hade inte Sigge någon känning så förstår jag inte på mig dig herr Norling. Likaså bytet med Ofori.. Dumdristigt.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:41:00
 Förstår mig inte på Goitoms duellspel, han duckar istället för att söka upp kropp på backen och suga in bollen. Han har inte vunnit en enda duell. Vi får lida rejält då han inte klarar av att låta oss vila med boll och lyfta laget. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:41:00
 Ne vi bara slår ifrån oss just nu och förlorar närkamper. 0-1 hänger i luften. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:40:00
 Varför använder inte Norling Panos på mittfältet???

helt sjukt..
men silva adu och saku är tydligen bättre...

 

Namn: chris84   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:38:00
 Varför måste vi alltid vara så usla när vi möter gbg? Ett mysterium för mig att vi aldrig kan prestera i dessa matcher 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:37:00
 Asså va fan, Abraham kommer fri och blir retur rakt ut på avslutet. Goitom är 200 meter bort. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:37:00
 Jisses, nu är det jobbigt för grabbarna, forwards och en backlinje. Mittfältet helt borta. Gneta nu grabbar! 

Namn: Hector1891   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:36:00
 Nu ska Silva in och jogga runt. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
sakus match mot kalmar i cupen lär vara hans karriärs höjdpunkt.

nu kommer glödheta silva in!
 

Namn: CleciosOstbågar   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:34:00
 Utan Ofori på mitten sitter vi helt fast... 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kahl är sensationellt bra! Bytet förra matchen är fortfarande en gåta.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:31:00
 Det är fasen samma odugliga mentalitet och styrning i fotbollen som i hockeyn. 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:29:00
 Två fowards som båda är gjutna för spelmodellen.

Sigge är jämt skadad och när han spelar når han max godkänt.

Goitom är ungefär på 30% av hans nivå från 2015. Ej överdrivet.

BW har skrivit kontrakt med båda.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:29:00
 måste in anfallare i sommar går inte att enbart köra på goitom och sigge...
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:29:00
 Vi skapar absolut ingenting. Vakna AIK! 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:29:00
 Mets är en jätte 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:29:00
 Och vem bär ansvaret för att vi har ett av allsvenskans äldsta lag och dyraste?
Vem har sjabblat bort momentum och pengar efter Isak?
Vem har värvat odugliga spelare för dyra pengar?
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:28:00
 Vårt enda hopp idag står till Abraham. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:28:00
 har en känsla av att detta inte slutar 0-0

 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Goitom ser tung ut på fel sätt tyvärr. Vi får kämpa rejält, men givet vår sjukstuga så kämpar vi riktigt bra tycker jag
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
dani2.0:

Vi har ett av allsvenskans äldsta lag och en av allsvenskans dyraste trupper. Det ligger inte på Norlings att han idag har ett halvt amatörlag att spela med.

Vi borde kunna kräva mer, men vi kan inte kräva särskilt mycket mer av Norling med det han har att tillgå.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:26:00
 
Seb har en förmåga att undvika gult.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:26:00
 Blir rött när som nu 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:25:00
 Så sjukt jävla mkt felpass..... 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:25:00
 0-0 är taget idag, varje dag i veckan 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:22:00
 Märklig match, kan nog nöja mig med 0-0... 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:22:00
 Slutkörda efter 60... Nej det här blir jobbigt. 

Namn: dani2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:21:00
 Ambro: Älskar du med Norling?

Vinn. Vi är inte Falkenberg, bara för man satsar på ynglingar så köper man inte 1 nytt år eller att alla accepterar en 14 plats för ”han har allt att vinna”.

Synd att vi inte kunde slå några dugliga inlägg i första. Sigge såg fin ut, får hoppas Goitom iaf är helt OK idag.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:21:00
 Byt ut Strannegård nu, gång på gång så åker vi på kontring på grund av honom. Tyvärr. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:21:00
 Ge Goitom bollen! 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:21:00
 Strannegård tappar och slår bort så otroligt mycket bollar. Måste vara nästa byte 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:21:00
 Skadorna känns tunga nu. Vi gör verkligen inte vår bästa match och känns trötta, inte minst mentalt men har inget att byta in 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Wow Strannegård är mycket svag idag
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:20:00
 Tåduttar Goitom på plan. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:19:00
 Slutprodukt Saku. Visa Slutprodukt!! 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:18:00
 Schh!!!!!!!! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:18:00
 Är Saku en man för AIK??
våra egna junisar är klasser bättre..
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:17:00
 Glaslirare, nja kanske inte. Men spelsystemet kanske tar ut sin rätt. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:17:00
 6 man borta innan truppen släpps, 1 man klev av under uppvärmningen och 2 man i paus med skador/känningar... Vafan är detta!?

Med tanke på hur andra startat så tar jag gärna den poängen vi har just nu.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:16:00
 KÄÄÄMPA!!! 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Saku är tillbaka i sitt valpiga jag, mycket minuspsyke på den gode Saku nu dessvärre. Ser tunt ut nu. Goitom får öka farten och ta tag i det offensivt sett.
Viktig period nu...
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är nästan parodiskt vilket lag vi har på planen nu, sett till de förväntningar som finns på Norlings axlar och på laget.

Mer än hälften av laget får väl knappt ihop 20 seniormatcher tillsammans?

Saku är ju för övrigt Koffes ersättare från Ajax. Borde ju vara ett lyft.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:14:00
 Fullständig bedrövlig start av andra halvlek, va fan är detta?? Kan inte slå en paassning rätt och våra juniorer ser ut som juniorer. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi minns 433 mot Göteborg förra året. Tror inte formationen spelar någon som helst roll. Med hög press så blir det mer ytor bakom backlinjen. Deras bästa chans på kontring efter hörna.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:14:00
 sigges karriär i AIK

skadad eller urform/matchotränad.
 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:12:00
 Usel teknik på Granli idag, varenda mottagning studsat ifrån honom 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
In med Panos på högern i stället och in med Bilal centralt.
Saku? Just nu år alla andra lösningar bättre.


hjelmen

Sant, frågan är om det är ett sunt val.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:11:00
 Saku mot Ofori. Ingen kan anklaga Norling för feghet. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:10:00
 Islänningens sejour hos oss...herregud!
Henok passar nog bättre m Abraham dessutom.
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:09:00
 Ja, jösses! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:09:00
 många glaslirare i AIK..

 

Namn: Globalgnaget   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vi
Sänt: 2020-07-02 20:09:00
 Jag kommer att swisha 50kr per mål AIK gör idag!

https://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vinn-matchanvanda-spelartrojor

Vinn nu!!
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:08:00
 Ofori mot Saku, ujujuj 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:08:00
 Helvete Sigge!

//Saidas snesteg
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:08:00
 Positivt: Larsson, samt vissa initiativ av Kahl och Paulos. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:08:00
 Sigge ut skadad?

och saku in för ofori..

blir tufft i andra..
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kolbeinn skadad igen? Ylätupa in istället för Ofori. Nästan ett juniorlag på plan.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:08:00
 Sigge och ofori ut, godnatt 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:07:00
 Tycker det ser ut som vi har många spelare i bra form, men spelsystemet klickar verkligen inte fullt ut.

Bilal för lite med i spelet när Seb och Ofori hamnar lågt.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:06:00
 Fjellström liknar en Lennart Bladh i hans senare videos från pysket.
Grå, förvirrad och olycklig uppsyn. Vad fan har hänt
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:05:00
 Antingen har inläggen varit värdelösa eller så har Kolbeinn inte varit på plats. Ja, jösses! 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jäklar vad fin Abraham var vid kontringen han starta.

Tyvärr är ju junisarna (fullt logiskt) rätt ojämna i sina prestationer.

Larsson galet bra ikväll.

Vi saknar lite tyngd framåt, vi har kämpigt att komma till målchanser.

Stabil insats med individuella misstag som kommer kunna straffa oss i år. Gäller att göra fler mål framåt.

Edit: Detta är snälla kommentarer eftersom vi har 5 juniorer på planen. Inte att spelet känns okej egentligen.
 

Namn: Henrik123   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:03:00
 Plus: Kahl, Sigge & Paolos
Minus: Budos fötter och alla dessa frilägen
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:01:00
 Man orkar ju inte se skiten.
Är så less Norling, halva laget och framförallt mannen som är ansvarig. Björn.
Ska vi nöja oss med sånt här skitspel?
 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:00:00
 Lite för mycket skolgårdsfotboll för min smak.

Att det "ser" tekniskt ut räcker inte - fråga Bajen...

Fler bollar i djupet, mer inlägg från kanten och för guds skull - sluta släppa så många frilägen.
 

Namn: TjernasVänsterfot   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 20:00:00
 Klart godkänd första halvlek.
Tydligt att vi saknar dansken och kommer bli ett problem längre fram ifall vi inte värvar liknande ung målvakt med trygga fötter.
Imponerad att Kolbeinn tycker han gjort det bra.

Tycker vi ska fortsätta ge Strannegård och Abraham mer förtroende i uppspelsfasen.

Larsson är otrolig och Orofi är den bästa spelaren jag någonsin sett i AIK ,K.Olsson nr 2 på listan.

Tänk de tre tillsammans....

Blir intressant när snabbe kommer tillbaka!

 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-02 19:59:00
 Kahl kan bli riktigt bra, fin passnimgsfot. Många lovande spelare men första halvlek har präglsts av väldigt slarvigt passningsspel och tappade bollar. Budimir ger ett väldigt osäkert intryck men två bra ingripanden ändå. Det här kan sluta hursomhelst. Bättre och noggrannare passningar så kan det gå vägen tillslut. 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hawaii-fotboll, Rikard bjuder verkligen upp.

Det känns inte farligt offensivt direkt, det är nästanlägen. I defensiven så är det väldigt svårt då man ska försvara kontringar stup i ett.

Det är verkligen en revolution Rikard håller på med. Hoppas att han får till det.

Jag hävdar fortfarande att bäst hade varit med 433. Det är tunt framme nu och öppen gata bakåt.

Kopiera Liverpools taktik, vi har spelare för det.

Tycker att alla utom målisen gör så gott det kan, det kan ju han göra också ii och för sig.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:59:00
 Det är ju Kolbeinn som håller spelet uppe. Utan honom hade det inte varit en rolig historia. Paulos fortsatt fin men Tom ser jag nästan att vi tar av i halvtid.

Måste sluta slå indianare också. Paulos hade en liksom Ofori. Räcker med att de får rätt styra ytor ändå.
 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:58:00
 Svag insats av Strannegård i första. Hade varit läge att för byte om vi haft någon bättre på bänken. 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:57:00
 Det offensiva man mot man har skapat en kanske två chanser framåt och fyra farliga lägen bakåt. Ja, jösses! 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:57:00
 En dålig halvlek, men fru fortuna ser till att vi är kvar i matchen inför andra. 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:56:00
 Det känns som om AIK är det starkaste lag men man får farliga kontringar mot sig då och då. Andra delen på första halvlek är ren hönsgård. Abraham är värsta utropstecknet. Skeppa hem islänningen däremot. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:56:00
 Slarvig halvlek, från båda lagen. Tycker dock att vi gör för mycket enkla misstag med bolltapp via dåliga passningar mitt i banan. Blir jobbigt att rusa hemåt
då det blir kontring rätt mot vårat mål. Men spelschemat har säkert en stor del av förklaringen i detta, lite trötta ben samt hjärnor i det spelsystem vi nu anammar föranleder detta. I gengäld så när vi är pigga och krya så kan det bli åka av offensivt för oss.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:55:00
 Ser att Kolbeinn får kritik här men jag tycker han gör det riktigt bra förutom passet till Abraham. Spelet offensivt ser positivt ut! man bör scouta en ny andremålvakt till nästa säsong som har bra fötter. Frågan är om inte AIK ska spela 4-2-3-1 när Bahoui är tillbaka? Vill inte peta någon av Abraham,Kahl eller Abraham 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:53:00
 Vi spelar i perioder riktigt bra, i andra matcher har vi kunnat förvalta lägena bättre. De behöver vi göra nu också.

Sitta ned i båten som gäller. Vi har en horisont den här gången.
 

Namn: petson81   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:53:00
 Alltså vi har allsvenskans kanske bästa innermittfältare men vi har dem aldrig på plats för att vi ska spela dem som någon slags hybrid mittback i uppspelsfasen! Har vi haft mer än en målchans i första halvlek i någon match så här långt? Och vi som ändra hela spelsättet för att bli mer offensiva 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:53:00
 vi har tur som har 0-0..

skapar väldigt lite också..
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:52:00
 Håller Granli? 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:49:00
 Åker Atalanta också på 4 frilägen i baken varje match? 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:49:00
 Mutumbas Mikrofon

det kan vi fundera på nästa gång vi ska lira u europa..
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:49:00
 fattar att en ung spelare behöver speltid men Brolin kan omöjligt vara skakigare än budomir? 

Namn: Mutumbas Mikrofon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:48:00
 Om IFK GBG och övriga lag i Allsvenskan förutom Bajen kan skapa 2-3 frilägen per match mot oss, hur kommer det se ut i Europa sen? 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:45:00
 Usla vi är just nu och kolbein out? 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:41:00
 Satan vad snabb Kahl är herregud 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:41:00
 Där måste Kahl ta en taktisk ostskiva. Bara att dra ner Aiesh där. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:40:00
 vilket läge för ifk.. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:36:00
 Vi får springa så jäkla mycket i onödan pga av vårt slarviga passningsspel!
Stackars Seb har väl redan sprungit 1 mil typ. Alldeles för mycket futsalspel och bolltapp.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:36:00
 Skrik lite på Granli att utmana, finns ju oceaner av yte ute till höger där han typ är en mot en. Peta spring, han ska ju vara svinsnabb 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:35:00
 Abraham är riktigt bra. Bättre än islänningen. Hoppas inte proffsuppköparna ser på Allsvenskan. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:35:00
 Abraham är vår bästa offensiva spelare utan tvivel..
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:32:00
 Världens bästa städgumma! 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sigge och Abraham ser vassa ut, kan absolut komma ett mål ifrån någon av dem om dom fortsätter på samma spår.
 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:29:00
 Den här matchen märks hur viktigt Haugaards fötter är för vårt spel.


 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:29:00
 En fotbollsplan är väl typ 70 meter bred... 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:27:00
 Janosevic fötter är sämre än Linners 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:25:00
 Ambro/
     
 "Kan NÅGON med gott samvete förvänta sig vinst i den här matchen? "
Javisst.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:22:00
 Vi växer in i matchen som mot Malmö. Tydligt att lagen ”känner på varandra”, AIK vill inte åka på en start som mot Peking, var likadant sedan mot Malmö. Tycker vi börjat bra. 

Namn: Cigge   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:20:00
 Vad man inte har saknat Janosevics lyror upp på läktaren... 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro: Inte precis som att Blåvitts elva skiner av kvalitet. Vi ska nog kunna ta det här. Dessutom har våra ynglingar imponerat i tidigare matcher.

Herregud dock när man vant sig vid en målvakt som inte är ett komplett träben...
 

Namn: Kenta K   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:18:00
 Stackars Larsson.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:12:00
 Kan NÅGON med gott samvete förvänta sig vinst i den här matchen? Vi har fler spelare på planen med högst oklar allsvensk kvalité än ens spelare med bevisad allsvensk kvalité.

Allt annat förlust och det är bara att lyfta på hatten åt herr Norling.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man man i försvarsspelet är inte jättekul att bevittna emellanåt. Det är en hel del hundraprocentiga lägen vi gett motståndarna de senaste matcherna. Måste lyckas fila bort den avarten
 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:08:00
 Ser skakigt ut första fem 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:08:00
 Ishi#24

Det är nog iofs inte gamla ullevi man ska titta på. Det är nog arenor likt Friends arena man bör kolla.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
fin matta!

se och lär friends arena...

fan buda från start med sina träfötter.. :/
 

Namn: spikimun   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:02:00
 Nu kör vi Gnaget! 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:02:00
 Oj, viss skillnad på Budomirs å Haugaards fötter...ska bli intressant å se hur vi löser det.

Framåt, kör AIK!!
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 19:01:00
 Trevlig gräsmatta i alla fall. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 18:58:00
 Sigges match idag, kommer måla, garanterat.
Må väl, mot 3 poäng

//Saida
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/fotboll/han-var-inte-en-br
Sänt: 2020-07-02 18:52:00
 Berns-92
Bara en av många missnöjda med stolpskottet
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 18:38:00
 Aiesh och Kharaishvili mot vårat man mot man försvar kommer ställa stora frågor för våran backlinje, två extremt vassa spelare i en mot en. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 18:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Berns-92// Han är ett kräk som är slut.
Han kommer förvisso locka ännu fler bönder till bajen 1915:s matcher, men att han kommer lyfta laget tror jag inte på.

Han är en energitjuv utan dess like. Hans ord är lag i en storklubb, tänk då vad han kan göra i en liten pissklibb i Sverige - som han dessutom nästan äger. Vill han lira målvakt någon match och prova på kommer han att få göra det.. Han har kuppat in sig själv och gjort klubben till sin hobby. En annan hade tågräls

 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 18:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Göteborg spelar utan central anfallare och utan spelare som gör sig bra felvända. Överlag väldigt lite fysik i deras lag. I bästa fall väger de för lätt och fastnar i vår press. Har vi disciplin, undviker att åka på omställningar och jobbar hårt tror jag det går vägen.

Nu verkar det vara omöjligt att förutse hur matcherna kommer se ut i år så kanske ska man låta bli.
 

Namn: GylleneSvartOchGul   Visa profil  
Hemort: Norrort
Sänt: 2020-07-02 18:30:00
 Har mentalt gått på semester då det bara är en arbetsdag kvar, kollat igenom vrakenmatchen och mffmatchen med några kalla starkisar. Så jävla fint att se hur Tom, Kahl, Paulos, Tihi och Husse tar för sig, vilka jävla grabbjävlar! Attityd, teknisk skicklighet och en jävla fart i benen - blir helt seriöst så jävla lycklig att se dessa grabbar spela även om resultaten inte alltid går vår väg! 

Namn: Berns-92   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 18:27:00
 Skulle Zlatan skapa dålig stämning i ett lag?? I stort sett Alla lag han spelat i har blivit mästare. Jag förstår inte det här agget som många känner mot honom.
Han kommer garanterat att lyfta bajen resultatmässigt i höst om han kommer. Även om han själv inte öser in mål så kommer han att höja allas focus på träningar mm.
Jag hade gärna sett honom i svartgul tröja under hösten MEN absolut inte som delägare.
 

Namn: Sopuli   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 18:26:00
 Synd för våran del att kharasvaili är tillbaka.

Sjukt spetsig, han och aiesh kan verkligen konsten att göra sin gubbe.

Ska bli kul att se vad Kolbeinn kan få ut mot blåvitts minst sagt svajiga försvar
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 18:04:00
 Tihi in i backlinjen, Sigthorsson på topp. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 17:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Frågan är ju dock hur Zlatan kommer motivera sig i matcher som borta mot Falkenberg utan publik. Ja, alla matcher är ju utan publik och är Allsvenskan i sig "sexig" nog för Zlatan..?

Att han sedan är en grymt jädra bra spelare med en meritlista av högsta internationell toppklass, det är en annan sak.

Vore en mycket märklig värvning av Hammarby på många sätt.

Edit: Men nu.... AIK-MATCH SNART!!
 

Namn: Kenta K   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 17:53:00
 Mmm. Man kan se det så. Men människan har gjort historiska saker.

Plus att han kommer tillföra ett ex antal miljoner.

Han är inte vad han va! Men bra mycket bättre än många sopor därute!

Jag gillar honom inte!! Men människan har varit typ 3 bästa i världen.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 17:41:00
 Har sagt det förut och säger det igen, om Zlatan spelar i bajen så blir jag glad. Ingen kan skapa sämre stämning i ett omklädningsrum/planen än den mannen. Egot pajasen besitter går inte av för hackor! 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 17:36:00
 Om man inte kan se framför sig hur Zlatan skulle få Allsvenskan att se ut som LDB-cup så är det nog för att man är partisk, det kan göra den bästa blind.

Kat
Slarvsylta
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 17:15:00
 Zlatan till Bajen är det bästa som man hända

1. Ingen public hype som de kan kapitalisera på

2 Massmedialt tryck som ökar kännedomen om våra talanger och kan säkerligen generera någon eller ett par miljoner extra när de sprungit åttor runt Zlatan
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 17:08:00
 Är lite nervös då backlinjen skrämmer mig, men det ska nog gå bra ändå!

HATA GÖTEBORG!
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 16:55:00
 Enda realistiska lösningen för att signa milo utan externt kapital är följande

Milo får en låg lön säg 50k
Milo äger i sin tur hela kommande övergångssumma våra lönekostnader under tiden

Win-win
Vi får en fantastisk spelare som kan bidra
Han får en chans att spela och visa upp sig och tar igen ”lönetappet” om han säljs vidare förnyat då får nästan hela summan samt även en eventuell sign on bonus från nästa klubb

Riskfritt för oss och en bra chans för honom och bättre än att inte spela alls
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 16:42:00
 Businesswithmoney

Superettan här kommer Zlatan!
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 16:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Zlatan väldigt nära Bajen.

Att se Hammarby med bajen i ett hemmarderby vore smått surrealistiskt då motståndaren står för precis ALLT jag inte vill att svensk fotboll ska vara.

 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 16:24:00
 Slinkan

Matchades inte Granli-Tihi-Mets mot Peking?

Det var ju faktiskt en smärre katastrof. Vi har tagit några kliv sedan dess men det blir svårt utan Pertan.

Samtidigt verkar Götet matcha svag backlinje dom med
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 16:14:00
 Elvan ikväll då?
Tror inte på några större ändringar än Tihi istället för Pertan å så lär Henok starta igen. Annars blir det nog som sist även fast jag kan tycka att Strannegård (han känns bäst på plast) bör bänkas idag, dock vill jag ej se Saku ta hans plats. Kanske dags för Silvas första start eller slänga in Asani där?
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 15:16:00
 En spelare som är skadefri och top 3 på sin position i serien bör man alltid chansa lite med ekonomiskt. Självklart inte för att riskera klubben. Men för Milo bör man göra allt man kan för att säkra upp.
Har svårt att se en värvning av en kontraktslös spelare som inte haft en klubb på drygt 1 år vara skillnaden på konkurs eller överlevnad för klubben.
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 15:10:00
 Fan nervös inför försvaret utan Pertan ikväll det är stor risk det blir rörigt.. 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Länktips: http://www.tvmatchen.nu/match/ifk-goteborg-aik-7/
Hemort: DSM
Sänt: 2020-07-02 15:05:00
 Om man inte vill streama kvällens match så går den på Kanal 9. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 14:58:00
 IFK Norrköping köpte Haksabanovic för 10+ miljoner och nu jagar man Wahlqvist det är klart att det är möjligt för klubbar att värva spelare - uppenbarligen.

Sedan vet jag inte om Milosevic är ett "måste" i nuläget då Robin Tihi har visat sig vara redo redan nu. Vi har gott om mittbackar i truppen även vid skador. Ben-Lamin och Dimitriadis finns att tillgå som ännu inte ens fått spela.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 14:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL: Han har ju redan försökt ett fönster utan framgång. Vad som är "marknadsmässigt" är ju helt omöjligt att säga idag?

Med tanke på att det skulle handla om ett halvårskontrakt med uppsidan att han spelar elitfotboll i väntan på en normal fotbollsmarknad istället för att gå och gå och kallna så tycker jag inte det vore helt orimligt.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 14:50:00
 Lala

Nisse pratade väl mest om vikten av att vinna? Vilket RÅP höll med om även om Robban också pratade om ett litet större perspektiv.

Det ör väl där dilemmat blir, är det okej för oss fans att bli typ sexa för att utveckla unga för framtiden i stället för att spela med det starkaste laget och sedan matcha in de unga vid skador eller när matcherna är avgjorda.
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 14:46:00
 Folk här verkar verkligen totalt sakna insikt i vad detta virus innebär för AIK och klubbar i stort.

Att börja tala om att det är dåligt att vi i detta läge inte signar Milo är helt verklighetsfrånvänt och snudd på löjligt.

2020 kommer att handla om klubbens överlevnad. Skulle vi signa Milo handlar det om en väldigt kreativ lösning eller ett kapitaltillskott.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 14:44:00
 En förbättring som måste ske av det vi sett hittills är kortpassningsspelet.
Det måste bli bättre.
Om vi visar upp en trygghet med boll där vi lyckas stå emot en första press är väldigt mycket vunnet.
Att pressa högt på oss med ett snabbt fungerande kortpassningsspel blir lika riskabelt för motståndare som vårt extrema mam man är riskabelt för oss.
Riskerna jämnar ut sig.

Jag tänker ofta på hur Sundsvall på ett närmast sjukligt sätt spelade sig ur press runt eget straffområde (ironiskt nog gick det som det gick tillslut) , även Sirius med så små medel har tidigare visat upp fint maskineri med onetouch som olja.
Varför kan inte vi i högre grad spela på onetouch?

Onetouch i kombination med rörelse löser upp försvar.
Det är väl så att oavsett hur mycket och snabbt du springer så har det liten betydelse om bollen inte går lika fort eller såklart fortare, låt bollen göra största delen av jobbet, onetouch och rörelse.
Att springa som dårar med ett långsamt bolltempo tar ju bara kål på energin utan att något är vunnet framåt.

 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 14:38:00
 Lala

Låter som Nisse kanske är lite småsugen på en framtida roll på tränarbänken och lite smått börjar att så lite frön, dock låter det inte särskilt genomtänkt utan mer som att han skjuter lite från alla håll och kanter.

Håller verkligen med om att RÅP:s pedagogik låter betydligt sundare.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 13:56:00
 Var väl självklart att vi behövde göra någonting efter förra året + påbörja en förynring.. 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=4NV9iHXyVVY
Sänt: 2020-07-02 13:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fan va Nisse är kritisk till "nya" AIK. Väldigt svårt att förstå en del av hans resonemang här...

RÅP desto mer klok (i detta klipp iaf)
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 13:51:00
 //Krille S
Fast varför skulle Milosevic vilka binda upp sig för småpengar? Kan inte utnyttja kommande fönster med ev bättre erbjudanden och skaderisken?

För honom finns det ingen uppsida med något annat än ett marknadsmässigt kontrakt. Ett kontrakt vi inte kan erbjuda.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 13:47:00
 Men snälla, ett välskött AIK. För att kunna göra som vi vill likt MFF hade vi behövt halka in i CL eller vara en mindre klubb utan krav på titlar som i lugn och ro kan spela talanger och bygga kassa utan krav att använda den för titlar över 10 år +. Likt Häcken och Peking.

AIK har varit mycket välskött sedan 2011. Vare sig man gillar eller icke gillar vissa strategier.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 13:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hade Corona inte kommit hade Alex redan skrivit på. Så att påstå något annat blir bara löjligt ....
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 13:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL: Kan iofs tycka att det är konstigt att man inte kan hitta en lösning där Alex skriver på säsongen ut för småpengar (han tjänar ju ändå inget nu). Borde ju göra hans situation inför 2021 bättre oavsett om han stannar i AIK till ett förhoppningsvis mycket bättre kontrakt när publiken är tillbaka - eller så kommer han ut på marknaden som en allsvensk Bosman.

karl4712: Vi har hamnat i det läget för att nån käkade fladdersmustartar i Kina.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 13:31:00
 PAL,

Det du skriver är helt sant och frågan är varför vi hamnat i detta läge. Ett välskött AIK hade haft råd att ta in Milo.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 13:18:00
 Black Ben

200000 är snarare 300000 när man adderar alla kostnader såsom pensionskostnader mm. Vet att vi på ett tidigare företag räknade lönen X 1,67 (då hade vi lite utbildning, mm som ingick). Men under 1,5X månadslönen kommer du inte.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:57:00
 Tror förvisso inte att det är någon drömsists för någon allsvensk sportchef i nuläget. Tror också Jurelius och AIK kommer vara väldigt tacksamma och leva vidare och kunna satsa vidare mycket tack vare alla fina talanger Björn har signat upp. Tror bog Jurelius arbete kommer vara väldigt mycket roligare än de allra flesta övriga kommer ha det kommande år. Han får ju dessutom möjlighet i ganska stor grad att börja bygga/bygga om redan i vinter när alla äldre kontrakt går ut. Nog varit jobbigare om alla dessa kontrakt låg på 1-2 år till. Tycker nig Jurelius fått ganska goda framtidsutsikter. Sen suger just detta fönster, men det gör det för typ alla. 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:38:00
 Vad hände med ”Agent 09” eller vad dom hette som var med och finansierade en del spelare förut? Vi skulle behöva någon som kunde skjuta till kanske 5msek till att signa Milo.

Svarta massan som BORDE vara till för sådana saker gör ju inte sånt...
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:33:00
 Ja inget drömläge för Jurelius just nu tyvärr. Fick ta över ett ålderstiget lag av BW där 6-7 st är skadade/sjuka jämt eller helt enkelt för dåliga. Å dessutom i Corona tider...

Mycket skulle behöva göras men hans händer är låsta, så det är väl bara att gilla läget å vänta ut kontrakten...även fast det är sjukt frustrerande!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:32:00
 //Konraldo
Även om du får erbjudandet att köpa en okänd (men äkta) Da Vinci gör 250 000 kr spelar detta ingen roll om du har 0 kr på kontot och 5 000 000 i skulder, du har inte råd, simple as that.

Och i fallet Da Vinci skulle du säkert kunna låna summan nånstans i och med att tavlan säkerligen är värd en kvarts miljard, men byt ut ordet tavla mot löpande lönekostnader och du ser hur omöjlig ekvationen är.

Nej att i detta läge försöka värka fram nån smart lösning för att få Milo är ungefär som med speltorsken som ”lånar” från kassaapparaten med motiveringen att han ju kommer betala tillbaka när Halta Lotta vinner avd 5 på Valla...
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:25:00
 Solnajojje: Det kan man ju fatta är kostnader AIK inte vill dra på sig, framförallt inte som månadskostnad! 200.000 kr / mån är ju typ en kvarts miljon efter soc avg. Ska vi sajna upp honom på typ 5 år för att ha som framtida backklippa är det alltså 25 Mkr totalt, inkl signon. Känns inte som helt rätt läge att lägga för AIK just nu, hur gärna man än hade velat ha honom. Trist dock att man inte kan lösa ett halvårskontrakt så han får hålla sig i form och AIK får en back till i ett ganska prekärt läge. Till vintern vet man ju lite mer vad man har för pengar. Man behöver ju inte gå för 5-årskontraktet på en gång liksom! Återigen, jag förstår om man vill strypa exakt ALLA kostnader just nu.

Fan, kan inte Råsunda FC värva Adu så vi slipper den lönekostnaden? Det är ju bara att köra en såndäringa Crowdsåsing! Alternativt låt Adu åka på träningssemester i Kina med Bosse Andersson och ge honom 50% av försäljningssumman i provision. Viktigast just nu är egentligen inte att köpa nya spelare utan att bli av med dyra, onyttiga spelare. Den bästa sillynyheten just NU skulle alltså inte vara Alex in utan Adu ut. Avd. Det som får oss att leva.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:23:00
 Konraldo Du bör ha i åtanke att vi behövde ett styrelsebeslut för att köpa Paulos från BP. Å då va det summor lååångt ifrån vad detta skulle vara... å redan då va vi alltså över våran budget. Att då kliva ytterligare miljoner över.. ja jag har svårt att se det. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:21:00
 Konraldo Klart Alex är värd pengarna. Han är en av seriens bästa backar. Problemet e snarare att vi i detta läge inte kan lägga ut den summan pengar . E som Steken väldigt rädd att q2 kommer forsätta se illa ut , 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-02 12:20:00
 Jag vill se Kolbeinn också stänka in några kassar, behövs för självförtroendet. Han måste väl ha hårda skott med de benen. Goitom behöver också sätta nåra. Abraham, Strannegård och Bilal med. Vill se många bollar i motståndar kassen framöver. Förutsättningar finns för det. Kahl hoppas jag startar mot Gbg. Bilal, Seb, Ofori och Kahl.
Abraham, Goitom och Kolbeinn.
Hellre Panos på bänken än Michel. För många är sjuka eller skadade. Tunn bänk med Saku som oftast kommer fel och alltför långsamme Adu.
Bänk, första val: Strannegård, Asani duger väl men sen då? Silva är för dålig. Resten av manskapet är väl sjuka/skadade. Bra elvamanna stomme.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 12:06:00
 Solnajojje: visst är det mycket pengar men om du jämför med den lön som Lewicki påstås ha är Alex ju verkligen värd den kostnaden 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 11:56:00
 Black Ben Senast jag hörde (va några månader sen så kan såldes ha ändrats ) så ville Alex ha liknande villkor som Nabbe fick. Dvs 5-6 mille i signon å över 200 000 i månaden i lön. Det är en rätt saftig summa i dessa tider . 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 11:53:00
 HATA GÖTEBORG 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 11:44:00
 Lindkvist sjuk igen? Helt otroligt! 

Namn: Gordon   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/foraik
Sänt: 2020-07-02 11:43:00
 Fortsätter att tjata. Jätteviktigt att efterskänka årskorten. Vi ligger klart efter våra antagonister i antal efterskänka kort så nu gäller det att vi lägger på en spurt!

Se länken.
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 11:32:00
 PAL: Jag ber om ursäkt. Jag var lat i letandet av referens där och du har förstås helt rätt. Det var ju cj jag syftade på, iaf denna gång, sen hör man det uttrycket lite nu och då, att om en spelare inte längre presterar ska man bara "låta dem gå" eller just "riva kontraktet". De har ju, via avtalet, rätt att stanna här under kontraktslängden, vare sig vi vill eller inte (det lärde vi ju oss med Avdic). På samma sätt som att vi har rätt att "tvinga kvar" dem, även om vi aldrig väljer att göra det.

Fan vad jag ser fram emot kvällens match annars. Det känns lite som när vi hade Isak, man vill liksom se matchen minst lika mycket för att hålla ögonen på den spelaren. Nu är det samma sak x 4 (även om förväntningarna kanske inte är lika upptrissade som med Isak). Min personliga player cam är inriktad på Strannegård, blir alltid glad när han får bollen. Sen vill man ju se Abraham stänka in kassar också!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 10:49:00
 //Black Ben
Nu har du nog missuppfattat något. Var just det du beskriver som jag också påpekade inte går att göra.

Alltså vi sitter med de begränsade intäkter vi har samt en jäkla massa kostnader som ska betalas. Hantera detta och glöm alla tankar på nyanskaffningar.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 10:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
cj: Det är klart de letar. Men de kommer ju inte få några anbud på seriös nivå i fht sina löner idag. Därför kommer de inte röra sig.

Möjligen kommer vi kunna låna ut nån av dem till nån Superettanklubb med skadeproblem där vi får inlånande klubb att betala 30-50% av spelarens lön under utlånet. Det är väl den bästa lösning vi kan hoppas på.

Vi sparar lite pengar och spelaren får speltid utan att behöva slakta sin lön och teckna ett nytt kontrakt vid sämsta möjliga tillfälle.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 10:21:00
 cj

du kanske har rätt, 10m i eget kapital kan vara för lågt. Jag tror att vi behöver runt 30m i eget kapital för att våga vara lite aggressivare i 2021 budgeten (och aktivare i vinsterförnstret). Men många gissningar nu.

Bojansfulamuche

Tror att våra nuvarande befintliga ägare som gått in med kapital känner sig pippade från tidigare stämmor då dom helt bortkopplats från styrelsen. Kanske blir att söka sig till nya investerare/AIKare isf.

För att svara på din fråga, inget stoppar oss men det tar både tid, energi och drar en del kostnader (advokater/rådgivare). Om vi får in en ankarinvesterare, typ Torbjörn Törnqvist, så skulle sannolikheten till en nyemission öka drastiskt.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 10:20:00
 Tror i mångt och mycket att dagens match är säsongsdefinierande.

Vinner vi idag, utan pertan och går in i ett enklare schema så kommer vi vara med.

Tror dock det blir tufft idag, håller tummarna!
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 10:11:00
 Krille S

Du har helt rätt i det du skriver.

Samtidigt så kommer det röra det sig om 3-4 månadslöner för den enskilda spelaren. Inte helt osannolikt att flera spelare kommer tvingas gå ett år utan lön och goda träningsmöjligheter. I det läget våra veteraner är idag så är det deras framtida elitkarriärer som står på spel. Goda incitament för att leta efter en annan arbetsgivare redan nu om du frågar mig, men jag är inte fotbollsspelare.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 10:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför inte fiktiva biljetter till bortamatcher? Ca 3000 i snitt där också x 15 ger dryga 2 miljoner. Eller har jag bara inte hittat det?


Nyemission hade kanske varit bra nu, eller vad stoppar?
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 10:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbelhakan

I vilket tidsperspektiv då?

Följande kontrakt går ut vid årsskiftet
Budomir - Lär ersättas med Brolin
Per Karlsson - ?
Panos - Kommer inte förlängas
Lundström - Kommer inte förlängas
Lindkvist - Kommer inte förlängas
Rashidi - Kommer inte förlängas
Adu - Kommer inte förlängas
Larsson - Kommer förhoppningsvis förlängas
Silva - Kommer inte förlängas
Goitom - ?

Efter årsskiftet så kan vi tappa upp till 10 etablerade spelare. Kanske skriver vi nytt med Larsson, Goitom och Karlsson. Vi kommer behöva värva ersättare. Vi bör göra det så tidigt som möjligt. För AIKs överlevnad på kort och lång sikt. Det kommer antagligen öppnas många möjligheter under sommaren.

Vad hade du tänkt att lån från svarta massan skulle bidra till om inte kärnverksamheten (direkt eller indirekt)

Ska passivt huttra i ett hörn och långsamt blöda ut eller ska vi agera proaktivt och göra allt för att förstärka laget på både kort och lång sikt?
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 09:53:00
 cj: I en normalt marknad är det naturligtvis som du säger - men nu är ju inte normala tider. Dessa spelare kommer inte ha några anbud på en vettig nivå i fht sin nuvarande ersättning. Den lönenivå som spelarna i hela Fotbollseuropa sitter på just nu kommer ju inte gälla när kontrakten tecknad om. Spelare överallt kommer sitta ut sina nuvarande kontrakt fullt medvetna om att de troligen kommer behöva gå ned i lön när de måste hitta ett nytt/förlänga.

En spelare som sitter på ett kontrakt idag tecknat i den gamla marknaden och har något år kvar bör ju *verkligen* inte röra på sig just nu. Med lite flax så funkar ju saker och ting normalt igen om något år och spelarlönerna återhämtar sig. Att bryta kontrakt och byta klubb nu är ju lönemässigt självplågeri. Just nu är förmodligen den sämsta marknaden någonsin för en spelare som behöver hitta en ny klubb/inkomst.

 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 09:52:00
 Krille S: Ja, som sagt är det en bild på Twitter så man får ta det med en handfull grovsalt. Siffrorna kanske stämmer men basen kan ju vara något helt annat. Oavsett om man slår ut sign-on eller inte så kan hans lön knappast vara mer än Seb's, som ju också lär ha fått en FET signon.

Herregud vad Seb har varit värd varenda krona förresten, och det ska jag säga att jag trodde aldrig att Seb skulle vara såhär bra. Snarare mer av en spelare som lite nu och då briljerade, var skadad en del, gjorde en del plattmatcher och liksom aldrig riktigt nådde upp i nivå. Han är så fruktansvärt underbar. Kombinationen av kämpandet, den absurda vinnarskallen, frisparkarna, domartjafset, intervjuer. Hur han lyckats blivit så AIK under denna tid (eller så var han AIK redan innan) är härligt att se. Måtte han hålla i minst tre år till, sen kommer han jogga hem Silly 2024 åt oss i Sportchefsrollen.

PAL: Om du får hem en räkning som du inte gillar. River du den då? Vips så behöver du inte betala den? Ett kontrakt är ju bindande för båda parter och ska det "rivas" behöver båda parter vara med på det. Sen kanske man hade önskat/hoppats att tex Rashidi skulle fatta sitt eget bästa och flytta hem till Dalkurd för att få speltid, men kontraktet måste ju hållas.

Tänk såhär annars. Abraham stänker in 16 mål och 7 assist i årets allsvenska, inklusive Årets Mål när han tråcklar sig igenom 6 Djurgårdare i höstderbyt och pangar upp den i nättaket. Manchester United står med armarna öppna och vill ha honom till varje pris. AIK suktar efter ett nytt transferrekord...då gör Abraham det oväntade! Han tar upp den enda kopian av papperskontraktet - och river det! Fan också! Nu kan han ju gå som Bosman och ta de 90 Mkr själv.

Det hade för övrigt varit intressant med en Nyemission för att kunna gå loss på Silly i vinterfönstret och således få en relativ fördel i Allsvenskan. Sen så fungerar det självklart inte av massor av anledningar.

Solnajojje: Om du skulle gissa. Vad pratar vi om för typ av månadslön och signon för Alex? Är det ens värt att göra en supporterkampanj? Han måste ju onekligen också känna att han hamnat i en knipa och bör väl ändå kunna tänka sig ett kontrakt som rampas upp allteftersom?
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 09:43:00
 Cj

Tar lån från svarta massan.. Kanske inte pengar som ska spenderas på nya spelare.

Fokus på överlevnad.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 09:33:00
 PAL

Det var tvärsäkert.

Steken

Tror du verkligen det? Jag tror vi kommer göra ett bättre resultat än så. Lägre kostnad för spelartruppen. Mindre totala intäkter men även mycket mindre kostnader.

Dessutom får vi in swishpengar, tar lån från svarta massan, får in extra för Linner och kanske även får in några extra miljoner om Quaison ev Isak säljs. TVintäkterna borde också öka?

Vad som är än viktigare är att vi faktiskt sitter inne på ett framtida försäljningsvärde i truppen tillskillnad från tidigare år.

Krille S

På ett sätt nej de har inget omedelbart incitament att lämna snarare tvärt om. Om de värderar att spela fotboll högt och tänker framtiden så finns det en del strategiska skäl att hoppa på ett nytt kontrakt om det dyker upp i sommar. Inte ett superläge att vara 30+ och kontraktslös utan att ha spelat alls under hösten i årsskiftet.

Men det förutsätter ju att det finns intresse och intressenter.

Gordon

Nä jag tycker vi ska vända varenda krona och undersöka varenda möjlighet. Möjligt att vi sitter med helt bakbundna händer tillslut, då är det så. Rock the boat.

Rubin

Intressant sommar för Jurelius.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 09:30:00
 PAL

jag tror inte man ska se det som stängt, i kriser kommer felprissättningar ske och om vi har nära kontakt med marknaden kommer fyndläge uppstå.

Min personliga bedömning är att marknaden för försäljningsbara spelare (16-23) är mer fungerade än för äldre spelare. Med lite flax kan vi få hyffsade pengar där och på så vis möjliggöra transfers in. Rent åldersmässigt har vi föryngrat oss mycket och kommer fortsätta göra det 2021 (när åldringarnas kontrakt går ut) med samtidigt så bör det inte vara fel att plocka in någon runt 30 till 2021. Ungefär vad Utmedpacket föreslår.

Nu vet jag inte om det var en produkt av Corona med Abraham är väl ett exempel på felprissättning som BW/Ackerman fick till underpris?
 

Namn: Globalgnaget   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vi
Sänt: 2020-07-02 09:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stötta Gnaget köp en fiktiv biljett till Matchen mot Falkenberg redan nu! Tillsammans tar vi sikte mot att slå publiksiffran mot Norrköping! Dela länken på era flöden och i de kanaler ni har tillgång TillResultatet från tidigare hemmamatcher:

IFK Norrköping (17 juni 2020) – 3 856

Malmö FF (28 juni 2020) – 2 765


https://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vinn-matchanvanda-spelartrojor
 

Namn: andreasaik   Visa profil  
Hemort: Märsta
Sänt: 2020-07-02 09:17:00
 Fan va nice att Granli tycks kunna va med, tycker han imponerade å visade pondus i förra matchen, med bla en grym glidtackling i farligt läge för danskjävlarna!

Säsongens viktigaste bortamatch, å hopp om upprättelse för ifjol! HATA göteborg!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 09:10:00
 Istället för att spekulera i att riva kontrakt, värva via specialpaket och andra modeller inspirerande av ”Svenssons handskars”-värld bör folk förstå att det är stängt i alla riktningar. Vi tjänar inga pengar, ingen annan tjänar pengar, spelarna sitter där de är och så är det med den saken.

Se det som att transferfönstret är stängt och att vi sitter med Östersunds balansräkning, minus ölbaracker...
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 09:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra inspel Steken

Ifall nu alla våra fiskpinnar är nästintill osäljbara/oskänkbara/outlåningsbara
så borde vi inte heller behöva betala topp-dollar för eventuella spelare in. En bra spelare som Milo vet ju också det, att han inte är lika "het" för tillfället. Motsvarande kvalitet kan således hittas till "reapris" för tillfället.

Om/när marknaden återgår mer mot det normala igen så kan vi ha gjort bra klipp. Jag förstår också att våra ekonomiska muskler inte är dom bästa för tillfället men vi har väl ändå fått in över 10 miljoner i bortskänkta årskort och en hel del andra extra inkomster som till viss del kan kompensera för uteblivna lösbiljetter.

Tycker vi ska ha ett stort öra vid marknaden, och hugga med våra bänkspelare när några lag får oväntade behov(med kreativa lösningar) och även åt andra hållet ifall man hittar en för bra spelare till för lågt pris(även där kreativa lösningar vissa kan nog tänka sig ett stegrande kontrakt i dessa tider).
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:58:00
 Cj

Jag hör vad du säger och vi har en fördelaktig sits att vi teoretiskt kommer kunna byta ut välavlönade bänkspelare mot ännu bättre lirare för samma kostnad då transfermarknaden för spelare kring 30 år verkar näst intill död. (Kanske kan liknas vid en mini credit-crunch 2009?).

Däremot så gissar jag mig till att vårt egna kapital kommer ligga kring 10m i slutet av året och BW/Strandlund/Styrelsen kommer kämpa med att få runt driften av bolaget under hela 2021.

Något positivt i eländet är att MFF verkar sitta med dyra och föråldrade spelare med kontrakt som sträcker sig över 2021 så jag ser inte riktigt hur dom skulle vara superaktiva nu i vinterfönstret.

För övrigt Kanske Milo borde revidera ner sina lönekrav mtp hur omvärlden ser ut. Gissar mig till att hemvändare såsom Blomberg, Olsson I Helsingborg, Bjärs i Götet, har erbjudits monsterlöner av signande klubb.

Om vi skulle sätta en nyemission kring 50m har vi guldläge men det har jag inte hört något om och kommer inte ske så det känns jus om en utopi. Även större spelarförsäljningar skulle förändra allt radikalt.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:46:00
 cj: Finns väl knappast någon av de spelare som du nämner som kommer välja att ta ett rivet kontrakt och gå gratis. Det är ju bara att inse att det inte kommer bli en vidare aktiv transfersäsong - vare sig i AIK eller annorstädes.

Gordon: Instämmer. Tror dessutom inte det blir ett val att göra som du säger - utan det kommer lösa sig av sig självt eftersom vi inte kommer bli av med några spelare oavsett om vi vill.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:45:00
 Hur dålig är Rashidi på träning egentligen? 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:44:00
 Granli, Tihi och Mets i backlinjen ikväll?
Panos hade nog fungerat bra istället för Granli, då han naturligt vill driva på längs kanten. Det gjorde han redan förra året.

Känns som en öppen match som kommer bli jämnare än förra året iaf.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:44:00
 Jurelius gör helt rätt att sitta lugnt i bussen.

Hitta ny klubb för spelare som vill bort får deras agenter syssla med. Som det ska vara.

Rashidi lär väl inte vilja sitta ett år i frysbox.

 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:38:00
 cj: Som det ser ut just nu (coronatider) lär det vara svårt att nå överenskommelser om att avsluta kontrakt i förtid. Jag tror dessutom att våra äldre truppspelare fyller en funktion i att skapa trygghet för våra talanger.

Som jag ser det är det rimligt att köra på med den trupp vi har säsongen ut. Ju mer pengar vi inte gör av med, desto mer begränsar vi årets oundvikliga storförlust ekonomiskt.

Om vi får ont om spelare ser jag helst att vi testar spelare från U19 som är uppe och tränar med seniorerna.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rubin: Marknaden för att ”bli av” med de spelare vi vill bli av med är alldeles säkert nästan obefintlig för tillfället. Görs nästan inga spelaraffärer för tillfället. Alla sittet still i båten.

Black Ben: Det är ju helt otänkbart att Panos skulle ha högre lön än Larsson, Goitom, Adu, Ofori? Det måste handla om deklarerad inkomst under nåt enskilt år där han av något skäl hade en större engångsinkomst såsom sign-on eller dylikt.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:37:00
 cj - Ja jag hoppas att Jurelius sliter som satan för att sälja/låna ut/skänka bort spelare som bara är överflödiga å kostar pengar.
Å såna har vi väldigt gott om... skulle han få bort iaf 2-3 st så är dörren öppen för Milo och hans lön! Vad gäller sign on är jag övertygad om att Milo fattar läget och godtar trappmodellen där han får mer för varje år som går.

Skulle ju smaka mumma med en trea ikväll (då har vi verkligen fått en bra start poängmässigt) men med tanke på hur Poya skojade med Norling förra året samt att han kan man mot man spelet bra så kan det bli tufft.

Vi får hoppas att våra teens fortsätter att leverera!

Hata Göteborg
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:34:00
 Man blir ju lite småtrött på Lindkvist/Lundström ständiga skadeproblem. Lindkvist verkar väl inte direkt jättesugen på att lira ändå...

Michel hade ju verkligen haft möjlighet nu men är tydligen sjuk ännu.

Nej lite för dåligt.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:27:00
 Asanis kontrakt nog förlängs inte. Michel verkar ha blivit rejält sjuk och risken finns då att det tar tid innan han kommer tillbaka. Otieno lär vara borta hela sommaren.

Lundström, Lindkvist, Adu, Panos och Rashidi ingår inte i årets planer.

För mig känns det som vi bör vara aktiva under transferfönstret. Uppenbart att vi vill bli av med vissa spelare (riv kontrakten låt de gå gratis). Vi kommer behöva alternativ i ytterzon och på sikt även på centralt mittfält och i anfall. Ska vi värva utvecklingsbara spelare inför 2021 så är det fotbollsmässigt bättre att göra det nu än i januari. Ska vi värva klasspelare så är det nu i sommar som det kommer fyllas på med bosmanspelare.

Hur allt ska finansieras och balanseras vet jag inte riktigt.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 08:18:00
 Ej med i matchtruppen: Per Karlsson (underkropp), Nabil Bahoui (underkropp), Felix Michel (sjuk), Robert Lundström (underkropp), Rasmus Lindkvist (underkropp), Heradi Rashidi (ej uttagen), Erick Otieno (underkropp), Adam Ben Lamin (ej uttagen).

Hur är det egentligen med Lundström?
Felix har varit sjuk länge nu.. coronasymptom?
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 07:56:00
 Solnajojje

Jag undrar om det ändå går att få fram en kompromiss. En slags stegring av tex lön då många ganska tunga avtal går ut i årsskiftet. Sen kanske Milos fokus är att gå till någon klubb utomlands
 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 07:54:00
 Panos lön (näst högst i AIK enligt nån lönestatistik jag såg på Twitter, källsäkerhet: låg, med andra ord) borde ju iofs nästan täcka Milos lön. Nu är väl inte lön som anges nödvändigtvis, eller ens troligtvis, just månadslön utan lön plus signon utslaget på kontraktslängden så det säger kanske inte så mycket.

Panos, när han kom, sågs ju som en mycket bra och väldigt användbar spelare med mkt erfarenhet. Han har ju inte varit usel men inte tillräckligt bra - ffa inte bea bog att konkurrera på def mitt. Som back har han ju varit rätt dålig. Jag gillar dock hans offensiva synsätt som back!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 07:45:00
 Ni som tror att vi har råd att plocka in en back av Alex kaliber bara så där. Vad tror ni han kräver i betalt ? Ett busskort (som mutumba) ? 

Namn: kaffekask   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 07:40:00
 AIKiUSA

Då har vi ingen säkerhet över huvudtaget vid skador och utvisningar som leder toll att 2 eller fler backar är borta åt gången.

Lundström är i mina ögon inte tillräckligt bra under defensiva för att kunna spela mittback. Hans kvalité tycker jag ligger i offensiven. Hur mycket jag än vill ha Milo kan vi inte riskera vår back-buffert. 2018 försvann helt plötsligt halva vår backlinje och det kan hända igen
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 06:20:00
 Älskar nya AIK. Vet aldrig vad man får riktigt. Per Karlsson har varit grymt bra. Synd på skadan. Ikväll vinner vi
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 03:21:00
 Genanalytikern

Om Granli är den ordinarie mittbacken du refererar till och Panos och Lindkvist (34 resp 30 år) fullgoda ersättare så -ja -jag tycker det i nästa fönster. De här tre löneposterna täcker kostnaden för Milo, 28 år. Pengarna måste komma någonstans ifrån. Granli är ofta skadad , Pertan är tillbaka senast i augusti. Då har vi 4 bra backar. Pertan, Milo, Tihi och Mets. Lundström kan spela höger mittback också. Detta är kostnadsneutralt eller bättre.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-02 02:53:00
 AIK i USA
Så du tänker alltså att vi ska göra oss av med 1 ordinarie mittback samt 2 fullgoda mittbacks reserver när vi har Pertan skadad?
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.joakimhall.se
Sänt: 2020-07-02 01:08:00
 Fjärde raka för damerna i dag (ja, onsdag alltså) via 2-0 hemma mot Älvsjö AIK. Total dominans men många skott högt över. 

Namn: Division   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 23:46:00
 Finns det egentligen någon trovärdig info om att AIK förhandlar/planerar att förhandla med Milo? Ser en del surr på Twitter, men inget som känns övertygande. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 22:44:00
 Det är väl klart att man önskar några förändringar i truppen nu i sommar.

Ut: Rashidi, Panos, Granli, Lindkvist, Skadade för ofta eller platsar inte och kostar för mycket.

In: Milo, Halmstad-Rasmus

Vi behöver mer speed framåt, vi behöver en frisk Nabbe och vi behöver Milo att spela till höger i trebackslinjen som han gjorde i 2018. Eller i mitten, Pertan är skadad litet för ofta. Bonden i Orlando kan bli tillgänglig, MLS är osäkert och Orlando är smittspridningens center just nu?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 22:35:00
 Sir Jonas
Vi dominerade nästan samtliga matcher i inledningen av 1996, men det var som en fortsättning av -95: uddlöst framåt ända till sommaren, där vi öste in mål i några vänskapsmatcher och skaffade oss självförtroende.
 

Namn: Hector1891   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 22:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tänkte kolla en grej jag länge tänkt på. det har att göra med Enskede AIK matchen förra året. Då kenny Pavey mötte oss. efter matchen kom han mot norra. och enskilda i ena ultras gruppen pekar finger åt Pavey och skriker något jag inte hör men det var något om Bosman.Vad handlar det om? något jag missat? för ung?

AVD: övrigt
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 22:20:00
 Milošević måste värvas. Säkrar upp backlinjen flera år framöver och vår framtida kapten.

 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 22:18:00
 Har vi råd att inte värva hem Milosevic?
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 22:17:00
 Har vi råd att värva hem Milosevic? 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 22:02:00
 Måste man vara djurgårdare för att jobba med Allsvenskan på TV ? Jon Persson, Dahlquist, Irma, Fjellström. Vem kommer in nästa gång? Janne Tauer eller Källström? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 21:47:00
 Tycker Thelin är riktgt bra. Hoppas Kolbeinn kan stå för liknade target spel. Med tanke på den totala brist på speed vi har i Goitom och Kolbeinn så är det krav att targetspelet är lysande.

Tycker Goitom med sin storlek, tyngd och teknik borde kunna suga mer varenda boll men är nästan häpnadsväckande hur svag han är i det spelet. Känns som han screenar etc och inte tar duellen trots att det inte finns någon spelar i hans närhet.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 21:25:00
 Blir jäkligt viktigt att vi gör en bra insats mot blåvitt imorgon. Har inte råd med en plattmatch likt förra året. 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 21:25:00
 Krokko,

1996 missade vi guldet pga en usel start, 1-1-5 på de första sju plus att Göteborg var för bra. Vi var 13 poäng efter.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 21:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helvete va Lagerlöf är sympatisk! Stor synd o skam att han är i totalt fel klubb!!

F.ö är både Tommy Åström o Fjellström extremt irriterande.
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 21:01:00
 Nej, publikintresset slog igenom på allvar säsongen 1998, när bajen hade gått upp och det fanns publikunderlag för två stormatcher under en säsong. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 21:00:00
 Klart, elfsborg rånade på solklar straff och pekinhäg kvitterar på övertid. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:59:00
 Otroligt färglösa är de, djurgården. Nu en jävligt tuff situation i deras mittförsvar. Sannolikt endast den vandrande knäskadan Erik Berg att tillgå den närmaste tiden. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:59:00
 Jon Persson har alltid varit bra trots hans bakgrund, dessutom med en skön humor som tyvärr sällan kommer fram i sändning.

Jonas Dahlqvist en av de bättre sen länge

Irma en klart positiv överraskning

Men den största positiva överraskningen är definitivt Pär Hansson som varit klockren trots att han hade ungefär alla ens egna fördomar emot sig på förhand.

 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:58:00
 Nu börjar nog apa längta till hösten och puckeyn snart 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:57:00
 Det var ju i själva fan att pekineserna skulle peta in en också... 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:50:00
 DubbelV:

Exakt så, ruskigt ful i duellen mot Une Larsson. Att han spelat landslagsfotboll beats me. Känns som att han försökt axla Rosenbergrollen i att vara svinig och dryg, som tur är han en medelmåttig fotbollsspelare.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:46:00
 Kiese Thelin är bra på en sak: Target. I övrigt högst medioker. Sen spelar han fult och bryr sig inte om någon skadas, och är dryg i intervjuer. 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:32:00
 Två apor skadade. Inte för att man vill att spelare skall bli skadade men med tanke på hur apflocken jublar när vi får spelare skadade så är det inte så att jag känner mig särskilt ledsen åt att två apor blir skadade. 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:30:00
 DubbelV: Vad har han gjort nu? Tycker han tyvärr var riktigt bra mot oss i båda mötena, framförallt i Malmö. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:25:00
 Kiese Thelin är en sopa och idiot 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:24:00
 LalaweleAtakora
Ja, kanske plussade ishi lite för mycket. Bara sett en halvlek där han var involverad och tyckte det var lite som du sa men kanske något mer ok, trots klyschor. Gick lite på att kompisar som håller på andra lag tyckt att han varit okej


Szepanski
Haha ja kanske, men jag har inte tröttnat på det ännu. Jag får någon sorts mysvibb av hennes sätt att kommentera. Kanske är annorlunda om det är AIK som spelar, men är det någon match som man slökollar på medans man fixar med annat känns det lite som att åka bil under sommaren och ha på radiosporten
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 20:00:00
 Vinst imorgon och en Varbergvinst på Tele2 med efterföljande spydiga kommentarer från Joakim Persson vore en bättre torsdag. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 19:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Först skulle Malmö jogga hem allsvenskan precis som dom skulle i början av förra säsongen. Efter förra pekingvinsten skulle Norrköping jogga hem allsvenskan.

Kollat första nu mellan Norrköping-Elfsborg och Elfsborg leder rättvist med 1-0 och Peking ser absolut inte ut som några svenska mästare jag började med att kolla mff-dif men började spy i munnen då jag äcklades vilka som än hade bollen så bytte snabbt match.

Avd: Alla chanser finns fortfarande
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 19:52:00
 moromoro:

Riktigt bra och intressant sammanställning! Sånt man inte får läsa i vanlig media för att journalisterna är för rädda att skada sina relationer och framtida jobb.

Håller med om det mesta. Irma Helin senast imponerade starkt på mig. Man fattar att hon förtjänat sitt jobb när hon gick in och toklevererade både analytiskt och rytmiskt i sin typ debut.
 

Namn: Szepanski   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 19:49:00
 moromoro!
Hon som snackar som om hon var radiokommentator stör jag mig fruktansvärt på. Någon borde tala om för henne att TV-tittare ser matcherna.
 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 19:48:00
 Krokko: 17:51 "Efter några omgångar fick han stifta närmare bekantskap med Firman..."

Här får jag en känsla av att du insinuerar nåt, kan det vara dom tre punkterna? Att samtal fördes utanför Västra läktaren efter en match i maj, så var det.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 19:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
moromoro:

Ishi tycker jag tyvärr varit bedrövlig så här långt. Känns mest som att han slänger ut sig klyschor och ständigt en massa "ääääh" ääääh". Trodde mycket mer av honom då han känns skarp men kanske har en lite längre inkörningsperiod och förhoppningsvis lossnar det med lite skarpare svar (säkert inte alltid lätt på uppstuds i direktsändning)..

Fjellström. Att han fortfarande får vara involverad i tv-sammanhang runt Mff matcher är ett under då han saknar allt vad objektivitet heter. Dock ganska skarpa analyser.

Pär Hansson bäst så här långt. Sympatisk och jävligt vass generellt utöver målvaktsanalyserna som är ett fräscht inslag att få expertis kring.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 19:27:00
 Kanske lite övrigt men vad tycker ni om dplay, och deras kommentatorer och experter?
För mig har tjänsten fungerat bra rent tekniskt (peppar peppar) men tänkte mer på personerna. Kanske kan göra som ett matchbetyg

Tommy Åström - I mitt tycke den svagaste av de alla. Lam snubbe som istället för att föra något sorts intressant samtal med spelare/ledare mest verkar vilja ha citat och tvinga fram irritation från alla förutom sina favoriter. Verkar vara en rätt oskön person rent generellt.

Karin Frick - Bra, ibland lite stressad men bra. Fördelar ordet och låter oftast tränare/spelare få prata till punkt. Enda egentliga minuset är väl att det ibland kan kännas lite väl mycket som en mode show med sina utstyrslar (sexismvarning på mig kanske).

Fjällström - Svag och vill också ha rubriker. Skriker att Thern är landslagsmässig efter en halv bra insats efter två omgångar. Blandar högt och lågt i sina analyser. Rätt tråkig att lyssna på rent generellt.

Axen - Var otroligt trött på honom i slutet av cmore-sessionen men tycker han bättrat sig något. Dock verkar han ha lite komplex och ska ofta ställa tränarna mot väggen med taktiska analyser som tränarna såklart har koll på och redan tänkt på. Helt ok än så länge dock.

Petter Barrling - Kommenterar väl mest och är otroligt intetsägande. Man hör att han hela tiden gör till rösten för att låta mörkare och "större". Bryr han sig om fotboll öht? Känns ofta inte så. Verkar vilja kopiera Granqvist mest. Stockholmsförakt.

Simon Bank - Rätt bra, tar ofta med lite av snacket runt om vilket är mer intressant än att bara rulla klipp från matchen innan och självsäkert förklara hur lagen ska spela som fjällström och axen ofta gör.

Ishi - Gör det också bra även om han ibland skulle kunna ta lite större plats så att säga. Dock en fin lina att balansera på, de som går in för mycket med sin spelarerfarenhet kan bli långrandigt och översittigt.

Irma Helin - Bara sett någon match med henne men tycker hon gör det bra. Lagom snackig och oftast intressanta grejer utan att det blir för mycket.

Jonas dahlquist - Bland de bättre kommentatorerna. Djurgårdare men håller sig objektiv utan att det slår över åt andra hållet. Gör matcherna roligare genom att på ett roligt sätt både plussa och negga på spelare.

Pär Hansson - Hade i min bok mycket emot sig med dialekt, keeper och att han är ny men är nog lite av en favorit. Plussar saker som han ser och tar upp målvaktsgrejer som han har koll på. Plussar bra saker och neggar dåliga men förklarar också svårigheter som han har koll på men som vanliga i soffan kanske inte har så bra koll på utan att det blir för mycket.

Johan Arneng - Ok. Tycker personligen att han kan vara rätt trist men tar inte upp för mycket plats eller är för stensäker på saker han inte har koll på som vissa andra. OK.

Jon Persson - Väldigt bra. Ogillar inte stockholmsklubbarna och kan ofta se nyktert på situationer där andra bara rycks med utan att se eller tänka efter. Skön personlighet.

Har glömt en av tjejerna som kommenterar men tycker att båda gör det väldigt bra. Ena är mer nykter och faktamässig och kör mer radiosportenstilen med att säga vad som händer vilket skapar lite stämning och ger en känsla av att matchen betyder något, kan också ge lite tempo/spänning i matchen tycker jag.


Vad tycker ni? Vilka är favoriter och vilka har ni svårt för?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 19:07:00
 Flempanrat
Jag vet inte om man kan kalla Hamréns fotboll offensiv. Både 1996 och -97 hade vi seriens tätaste försvar, men vi missade SM-guld på klent anfallsspel.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 18:55:00
 Krokko

Vi borde kanske tacka Erik Hamrén för det?

Två titlar på två säsonger, bästa europaplacering för AIK någonsin, offensiv fotboll och målrika matcher, senaste segern mot MFF borta, den högsta publiksiffran för AIK på hemmaplan på väldigt många år...
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 18:24:00
 JacobAIKÄktenskapsförbryterskan

Tidigt på morgonen var Jesus tillbaka i templet. Allt folket samlades kring honom, och han satte sig ner och undervisade.
De skriftlärda och fariséerna (den tidens makthavare och förståsigpåare ofta med dubbelmoral, min egen notis) kom då dit med en kvinna (råsundafettot med impulsproblem, min notis) Som hade ertappats med äktenskapsbrott. De ställe henne framför honom och sade:
”Mästare, den här kvinnan togs på bar gärning när hon begick äktenskapsbrott.
I lagen föreskriver Mose att sådana kvinnor ska stenas. Vad säger du?”
Detta sade de för att sätta honom på prov och få något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och ritade på marken med fingret. När de envisades med sin fråga såg han upp på dem och sade:
”Den av er som är fri från synd ska kasta första stenen på henne.”
Och han böjde sig ner igen och ritade på marken. När de hörde hans svar gick de därifrån en efter en, de älste först, och han blev ensam kvar med kvinnan framför sig. Jesus så upp och sade till henne:
”Kvinna vart tog de vägen?” Var det ingen som dömde dig?” Hon svarade: ” Nej herre.” Jesus sade: ”Inte heller jag dömmer dig. Gå nu och synda icke mer.”

#####

En moralkaka med väldigt mycket sylt och grädde på.

Men att säga att ”du är inte Gnagare” är att kasta första stenen enligt min uppfattning.

Att säga ”ni är dif, gå, dit apor flockas”
(Typ det CPL skrev och som jag vände mig emot att Slinkan sympatiserade med.)
Då hamnar man i min uppfattning någonstans i det land som Jesper Jansson vandrar i.

Syndare kommer och går, förrädare består.

Med det sagt så väger jag synder mot klubben olika även om det inte handlar om förräderi. Att stå på Norra och se kraftigt våld Gnagare emellan uppstå griper mig av sorg som gör att allt känns meningslöst.
AIK-Elfsborg 5-2, 2017 var ett sådant tillfälle då våldet tog död på allt.
Ville inte tillbaka.

Vare sig det är påhopp fysiskt eller påhopp i verbal form på nätet och under matcher, båda former är ett gissel,
så fråntar inte det den syndande Gnagaren sin identitet.
Jag är för att åberopa någon del i ”Mose lag” när det går för långt, lite mildare än stening dåra.


Jag skyller denna svårsmälta moralkaka på min reaktion över när Gnagare kallar Gnagare för dif.


Det gör man inte.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://AIK-historik.blogspot.com/
Sänt: 2020-07-01 18:11:00
 Vi diskuterade imorse hur mästarlag oftast inleder säsongen och hur viktigt det är att börja bra. Jag ville ha lite mer detaljerad kunskap så jag kikade på hur säsongerna brukar se ut för mästarlagen i 16-lagsserie.

Det visar sig att de nästan alltid går som tåget de första fem omgångarna (76% poängutdelning), för att sedan mattas av på försommaren. Men framför allt tenderar resultaten att bli svagare på höstkanten när EC-spelet kommit igång och man tvingas rotera alltmer i truppen.

Att det är extremt viktigt att börja bra råder det inget tvivel om när man ser på säsongskurvan.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 17:51:00
 Sir Jonas
Ja, det var våren 1997 som svensk fotbolls publikboom inleddes, och till stor del hade det nog med oss och vår sanslösa match mot Barcelona i mars att göra. Råsunda hade varit för stort för oss i evigheter, men plötsligt förvandlades det till ett arktiskt la Bombonera den där kvällen, och sedan dess har inget varit sig likt. Det var betydligt större hype omkring AIK våren 1997 än -98 och Baxter sågs inte som något klockrent val heller. Efter några omgångar fick han stifta närmare bekantskap med Firman...
 

Namn: Betraktaren   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/0nPk8g/su
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-01 17:38:00
 Sundgren på länktipset 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 16:33:00
 Krokko,

1997 inleddes bra med 2-1 hemma mot Helsingborg och 3-0 borta mot svårspelade Trelleborg då Pagge gjorde en strålande match. Jag var rätt säker på att AIK skulle ha chans på guldet då för vi hade avslutat 1996 ganska bra och hade en fin svit med 4 raka vinster mitt i sommaren med bl a den oförglömliga segern med 6-0 mot Göteborg.

 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 16:14:00
 JacobAIK,

Fördelarna med att trycka upp mittbackarna är att det blir väldigt enkelt att vända spelet och då har vi Ofori och Seb som kan slå dessa bollar i sömnen. Kör vi fast så kan vi ganska enkelt slå över bollen på en spelare som motståndarna oftast saknar markering på. Och även om dom har markering så vinner dom oftast nickduell mot en mindre ytterback/yttermittfältare.

Tror inte heller att mittbackarna är dom som primärt ska slå inläggen utan endast finnas som alternativ om våra wingbacks inte har läge att slå inlägget. Även här saknar dom ofta markering.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 15:58:00
 På drift med svullo,

Nej du verkar inte hänga med vad jag talar om
Folk verkar tro att man har rätt att kränka, bedriva förtal o snacka skit om anställda i AIK bara för att man håller på laget.

Och enligt dig är det också försvarbart om man lider av en diagnos, är berusad eller inte i sitt sinnes fulla bruk?

Självklart ska man kunna framföra kritik mot hur saker och ting sköts samt spelares prestationer, men när nivån börjar längst ner med "krav" och "kritik" och man endast bidrar till att dra ned stämningen och klubben så tycker jag det är för mycket.

Mycket utav detta skedde i och med bytet av arena, jävlar vad all negativitet drog ned oss i skiten, fattar inte hur man kan tycka ens egna agenda går före klubben.
Man märker dessutom av dessa människor varje match man går på, man hör alltid folk uttrycka sig fullkomligen respektlöst mot spelare, ledare och klubbmärket.. det är fan illa och det tar mycket utav kärleken på läktaren ifrån en.

---
Håller verkligen med Scholes om Panos, han är som gjord för det här spelsättet. Full fart fram o tillbaka, perfekt press- och duellspelare även om han kanske inte har samma speed längre.
Fortfarande den kanske mest dynamiska utpräglade tvåvägsspelaren jag sett senaste 10 åren.
Panos före Adu alla dagar.

Kul att folk tillslut fick upp ögonen för vad Norling ville uppnå med spelsättet och att Bilal är kung.

Hävdar dessutom fortfarande att Pertan trots fina insatser inte är avgörande för vår defensiv. Vi behöver bli bättre på att vinna boll högre upp och hitta tajmingen i vårt presspel bara, då är mycket vunnet.
I offensiven så har vi ju tyvärr i och med skador och annat förlorat kantspelet som är en ytterligare dimension i vårt spel, som kommer lösa upp knutar som finns.
Otieno och Granli är två nyckelspelare i backlinjen och Nabil där framme, får vi igång dom tre på önskad nivå så kommer vårt spel höjas både en och två nivåer såväl offensivt som defensivt.
Är fortfarande lite frågande till att vi trycker upp våra mittbackar högre än Ofori och ofta även Larsson, förstår tanken bakom det, men tycker inte att det ger tillräckligt.
Viktigaste poängen jag vill göra där är att jag tror vi blir starkare på mitten och på andrabollar om vi har våra centrala mittfältare högre upp istället för våra mittbackar på kanten.

Oh well, systemet kommer finslipas under säsong så vi får se vart det landar. Jag bara ber för att vi får vara friska och hela så vi får ut maximalt utav den otroliga potential vi har i laget.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-01 15:32:00
 Kolbeinn får väl börja matchen. Gå in tufft på junioren och mala ner honom, Kolbeinn måste väl göra mål snart. Sen kommer Goitom in och sätter nåra med pannan. Bilai och Abraham var sitt och Seb en frispark. Många mål önskas och så vaknar man upp med 0-0. Nej 5-2 får det bli. 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 14:52:00
 yes, Sigge borde slakta deras 17åring, ser framemot enorm skillnad i pondus. Sigge är nyckeln denna matchen. Båda lagen fyllda av trixiga och fina spelare, Sigge kan vara skillnaden. Kom igen och "slakta" nu som du själv tjatat om, då tar vi detta! 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 14:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Göteborg har en 17årig mittback som dom matcher jag sett han spelat gjort lite juniormisstag (duktig i övrigt) skulle gärna se Kolbeinn som spelar lite mer på kropp än Goitom få starta. Tror vi kan få se lite Nyman mot Tihi dominans
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 14:25:00
 Det brukar vända när jag gnäller, så nu gnällt jag på Kolbeinn. Värvningen är ju redan misslyckad eftersom han inte presterade i Europa. Men nu är det verkligen dags att börja prestera, för annars börjar det lukta fiasko.

Bra med unga spelare i startelvan som kan undanröja ursäkter.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 14:18:00
 Kroko,

Och Limpar sparkade sönder foten när han efter att ha missat öppet mål från 0,5m kände sig tvungen att avreagera sig på en reklamskylt.

Tur skyltarna är hologram numera.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 14:14:00
 Lindqvist å Lundström, satan vad jag hade förhoppningar på dessa två herrar när de kom å dom levererade ju till en början!
Men numera är det sjuk, skadad, sjuk, skadad hela hävla tiden...helt galet detta!

Michel, äre Corona på han eller? Måste ju vara det då han varit borta flera veckor nu.
 

Namn: andreasaik   Visa profil  
Hemort: Märsta
Sänt: 2020-07-01 14:10:00
 LalaweleAtakora Blev oxå nyfiken, å skulle börja surfa å skrev automatiskt Gary Sundgren... :D Hittade inget där, så gick in på nifs, å efter carolauppehållet har man spelat 4 matcher, å en av dessa (borta mot Olympiakos), fick lill-Gary sitta på bänken utan inhopp. Å då har man ändå coronaanpassat bänkarna, från 7 spelare till 9 (märkligt att inte vi gjort samma iom 5 byten?), så verkar ju dessvärre fortfarande va långt ner i frysboxen... 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 14:03:00
 DubbelV Hoppas på samma startelva som sist. Bara att Tihi kliver in istället för pertan .
Vill se mera av Sigge på planen.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 13:53:00
 Jaha, lär väl bli Mets-Tihi-Granli imorgon då, med Panos som ända backup?

Det lär väl tyvärr innebära att Adu måste in i truppen igen, annars har vi ingen backup till Seb/Ofori.

Kahl och Bilal på ”kanterna”, med Asani som backup.

Framåt tippar jag på att Goitom startar före Kålbenet.

Blir en ok startelva med svag bänk..
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 13:39:00
 Sir Jonas
Jag minns tydlig premiären hemma mot TFF 1998. Man hade fortfarande 1997 års haveri i bakhuvudet, det var knappt 6000 pers på Råsunda och råkallt som fan. Limpar drämde in 1-0 på volley, men vi släppte in en billig kvittering och det hela kändes väldigt bekant. Våren var ganska miserabel och inte blev det bättre av att media tjatade sig grönvita om Eskelinen & Co. En av de mest osannolika säsongerna i fotbollens historia, alla kategorier.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 13:35:00
 Någon som vet vad Sundgren pysslar med dessa dagar? Är väl inte kvar i Grekland? 

Namn: Knivskarp tunga   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 13:21:00
 Frågor. 1) Finns det någon substans i att det pratas om och med Milo?
Går det att ta in honom med tanke på fönster hit eller dit?
Om svar ja, på ovanstående frågor, hur ser det ut?
Gås det för Lustig kanske?

Låt mig gärna slippa höra föredrag om ekonomi eller annat jag själv kan räkna ut.
Tacksam för att få någon form av klargörande åt en det ena eller andra hållet.
Huruvida vi behöver honom/dem eller inte, behövs heller inte tas upp. Som med allt annat lär åsikterna vara skilda. Bara ett ja eller nej duger utmärkt.

Tack på förhand om någon hugad med viss insyn eller insikt vill svara.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-01 12:56:00
 Rotborsten: Sant. 2-2-straffen får nog främst tas på sig av:

1. Laget som inte hörsammar Norlings skrik/uppmaning att inte gå för kontringen som föranleder situationen
2. Norling som brände två byten med fyra minuters skillnad ist f ett dubbelbyte så vi inte kunde byta ut Pertan

Varken Haugard eller Mets förtjänar i första hand att hängas för situationen.
 

Den här sidan har laddats 112343746 gånger sedan 1999-09-14