Kategori:

Just nu är det 156 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Under fredagen den 17 oktober utsattes forumet för en hacker-attack och sajten har tillfälligt varit stängd medan vi åtgärdat säkerhetshålet.

Hackarna kan ha kommit åt e-postadresser och lösenord till forumet, så om ni har samma inlogg på andra känsliga sajter bör ni byta lösenord där för säkerhets skull.

Vi har nollställt alla medlemmars lösenord som en försiktighetsåtgärd, så för att kunna logga in igen behöver du välja ett nytt lösenord.

Under onsdag förmiddag när sajten kom live igen, uppmärksammades vi ganska omgående på ett olyckligt slarvfel där det var möjligt att logga in på andra medlemmars konton utan lösenord. De 17 konton som påverkades har fått sina lösenord nollställda och problemet är nu åtgärdat.

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 19:49:00
 Saxat ifrån Barcelonas Svenskafans-forum:

Namn: Sentuary Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2014-10-25 19:37
Enrique idag tappa jag allt för den mannen, ska han här leda oss till titlar? Vad fan sysslar du med din lilla råtta, Alba bänken hela matchen???? Rakitic bänk, tar in Pedro råttan mot den som endå skapar något och VAR FAN ÄR RAFINHA VAD SYSSLAR SERGI HORBERTO PÅ PLAN DITT JÄVLA MONGO BUSQUETS SKA VARA PÅ BÄNKEN MASCHERANO PÅ MITTFÄLTET JÄVLA HORKUKTRÄNARE

Avdelning: GF 2.0?
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 19:49:00
 Cj/ Nabil var i högsta grad en prestigevärvning. Mff ville väldigt gärna värva honom och han levererade rejält med poäng för BP i superettan

Sedan skriver du att kvaliteten är avgörande och inte åldern. Det låter fint men det stämmer inte i praktiken. Du är lurad om du tror att yngsta truppen i allsvenskan kan ta guld. Det har aldrig hänt och kommer aldrig att hända.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 18:52:00
 Spelarn:

Håller med att han har gjort en bra säsong. Dock finns det fortfarande mycket som kan bli bättre - och då menar jag inte målskyttet som jag, faktiskt, tycker har varit i överkant från Goitoms sida - utan snarare mer i länkandet av Goitom i anfallet till övriga positioner.

Efter att Eero lämnade så har vi inte haft någon annan anfallare - bortsett från just Goitom - som fått det att fungera. Säkerligen därför som Goitom gjort massvis med mål denna säsong, eftersom ingen annan klivit fram i positionen bredvid honom. Bahoui har varit jävligt duktig på sin kant och har kompenserat upp, rent poängmässigt, gentemot den andra anfallaren bredvid Goitom som borde gjort fler poäng.

Som sagt, jag är mycket nöjd med antalet mål som Goitom har presterat denna säsong och jag är nöjd med han spel i största allmänhet, men det finns fortfarande en del bitar att slipa på. Någonting som jag rent spontant tänker på, det är hans vilja i vissa situationer. Att han är en smart spelare, det vet vi redan, men ibland så hade man önskat att han verkligen gick in ännu hårdare i sin press eller i sitt närkampsspel - just som Rosenberg gör - för att visa vägen.

För övrigt, angående Goitom, så hoppas jag - precis som många andra - att han blir en del i en 4-3-3-formation till nästa säsong med Bahoui till vänster och Brustad till höger om sig. Då tror jag att Goitom kan blomma ut till den verkliga stjärnan som jag ser framför mig. Den anfallaren som gör massvis med mål, men även gör massvis med assist - och samtidigt är extremt delaktig i länkandet mellan anfall och mittfält.

Detta är ingen kritik mot Goitom, snarare tvärtom - en kärleksförklaring. Men det finns bitar att utveckla hos alla spelare, inklusive Goitom.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 18:51:00
 Spelarn

Ja det vore underbart om Henok fick vara i form och skadefri hela 2015. Han har ju haft en del problem även i år om än inte ryggen.
Hade han varit med från start formmässigt och sluppit skada nu på hösten så hade han ju säkert gjort en fem mål och några ass till.

Goitom hel hela året är verkligen en nyckel. Speciellt som Alm går all in på honom.

Hoppas att Brustad kan vara någon som kan avlasta Goitom något så vi inte faller ihop så fort Henok inte är med eller ur slag.

Hoppas verkligen vi kan få in eller få fram en riktig poängspelare till vänsterkanten också.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 18:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
tholar:

Stämmer. Den enda match som återstår är Malmös mot nåt div 2 lag i november. Vinner dom den är det klart att Malmö får Jönköping Södra. Allsvenska tvåan får laget som kommer sist av Hammarby eller Ljungskile. Allsvenska trean, laget som kommer först av dom två. (GIF Sundsvall är redan ute ur cupen)

Men skulle vi bli trea och bajen etta (eller tvåa men före LSK) så blir matchen på NA. (eller var vi nu väljer att lägga den)
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 18:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kom att tänka på en grej, nu när man lite håller på att summera säsongen för sig själv.

Henok Goitom. Tycker han, i det stora hela, gjort en väldigt bra säsong. Tidigare så hade han lite svårt med målskyttet men denna säsong har han gjort 12 mål hittills och varit en pålitlig målskytt.

Dessutom verkar han ha blivit kvitt de där ryggproblemen som hämmade honom tidigare.

Om han kan hålla denna nivå nästa säsong också så skulle det vara guld värt för AIK. Han kan bli för oss vad Rosenberg är för Mff.

Goitom är ett typexempel på en dyrare värvning som gett valuta för pengarna. Han är klass och då måste det också få kosta lite extra.
 

Namn: VbgGnagare   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 16:50:00
 Från AIKforum:
"Hej, jag heter Niklas Wistedt och är styrelseledamot i Allmänna Supporterklubben, som den nya föreningen heter.

Vi hade i onsdags ett informationsmöte där övriga supportergrupperingar var representerade, så ni som idag tillhör någon av de grupperingarna kanske redan fått lite info.

Något jag kan vara mycket tydlig med är att vi inte har för avsikt att ersätta någon av de andra supportergrupperna. De har alla sin unika identitet, och är en viktig del av AIK:s supporterkultur.

Dock är det ett faktum att en försvinnande liten del av AIK:s supportrar idag är organiserade, och på grund av detta går potentiellt engagemang förlorat. Syftet med Allmänna Supporterklubben är att samla dessa tusentals supportrar och ta tillvara på det engagemanget, för att i förlängningen kunna stärka supporterkulturen i och kring AIK. Vi vill erbjuda ett brett alternativ till den stora massan av AIK-supportrar.

Det är min bestämda uppfattning att Allmänna Supporterklubben inte står i motsatsförhållande till befintliga supportergrupperingar.

Vi kommer mycket snart att bjuda in till ett stort, öppet informationsmöte där alla AIK:are är välkomna. Under det mötet kommer vi informera om våra mål, syften och planer för framtiden.

Jag kommer hålla ett öga på den här tråden, och försöka svara så gott jag kan på era frågor."
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 16:48:00
 Spelarn

"Så bara för att DM blev en misslyckad värvning så ska AIK aldrig mer värva "stornamn" eller...?"

Eh nä? Var fick du det ifrån. Jag konstaterar bara att många av de tongivande spelare som har funnits och finns i truppen inte vara några stornamn innan. Att värva färdiga spelare kan vara riskabelt, lex majsan. Det kan också falla väl ut som med Nisse, Celso och Henok. Oavsett om det är lyckat eller inte så är det förbannat dyrt. Jag återupprepar mig, försvinner Celso - in med kvalitet. Försvinner Lorentzon in med kvalitet. Försvinner Nabbe ja - in med kvalitet.

De egna talangerna ska vara med och bära laget. Kanske inte direkt men på sikt. Har man inte den ambitionen kan man lika gärna lägga ned verksamheten och värva smedberg dalences, nordin gerzikar, tom söderbergare och Mikael Bomans istället.

Du argumenterar som att jag inte skulle förstå att klasspelare inte är helt nödvändigt för att både ta poäng och utveckla spelare. Du är fel ute. Balansen och mixen är helt nödvändig. Men den dag halvdanna spelare utan potential står i vägen för utvecklingen av spelare om det har satsats tid och kraft på (t ex Saletros, Moro, Ofori, Sonko, Nikolic, Sam, Eliasson) så är vi i min mening på fel spår. Det behöver dock inte hindra oss från att värva toppnamn på positioner där i är svaga.

I dagsläget, ja en bra högerback bör stå högt upp på agendan. Vi har yttrar så det räcker. Anfallsbesättningen är fylld om vi rör oss mot 433. Så realistiskt, var vill du att vi ska förstärka. Var ska toppnamnet in. Vilka namn är ens realistiska? Spelare som Accam, Lewicki och S. Gustafsson kommer vi inte åt..

 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 16:40:00
 Någon skrev på flashback att om bajen vinner superettan och vi kommer 3:a i allsvenskan så hamnar vi i samma grupp i svenska cupen. Vore inte helt fel med bortamatch på tele2 i slutet av februari. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 16:00:00
 cj: Så bara för att DM blev en misslyckad värvning så ska AIK aldrig mer värva "stornamn" eller...?

Alla spelare du nämner har gjort det bra i AIK fast de var okända innan, men mycket av det är ju tack vare att de backats upp av kvalitetsspelare i laget.

Jag tror inte Eero lyckats lika bra om han inte haft Goitom bredvid sig och Nabbe hade nog haft svårare om han inte haft klasspelare som Borges på mittfältet osv.

Jag tycker det är bra att vi satsar på egna talanger, men det får verkligen inte gå till överdrift. De egna talangerna ska aldrig behöva sättas i en position där de måste "bära AIK", utan de ska mer komplettera laget.

Sedan är det ju jättekul om någon talang visar sig hålla riktig hög klass, men AIK kan aldrig utgå från det.

Ska vi kunna vara ett topplag nästa säsong måste vi göra några fina värvningar då vi kommer tappa spelare i vinter. Minst en toppspelare vill jag se in, AIK måste försöka blåsa lite liv i intresset igen och visa att man menar allvar.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 15:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SiggeSluk

Det kanske är att klyva hårstrån men kvaliteten och inte åldern är det absolut viktigaste vad gäller hur bra vi står oss mot konkurrenter.

Bäst i år har: Nabil (ingen prestigevärvning på det sättet du avser iaf), Moro(ingen prestigevärvning), Milosevic (ingen prestigevärvning) och Carlgren (ingen prestigevärvning). Alla unga spelare som växt i AIK tröjan. M. Bangura var en värvning från Värnamo som du kanske kommer ihåg.

Henok och Celso som kan ses som årskortsvärvningar har inte varit så bra alla hoppas i år även om de är viktiga. Jag håller med om att vi bör värva klasspelare, men vad du väljer att inte se är att de spelare som faktiskt gjort avtryck på senare år inte har varit solklara klasspelare när de värvades.

Det är lätt att glömma bort att alla våra försäljningar de senaste åren har varit nollor innan de drog på sig AIKtröjan. Bravo AIK, bravo scoutingansvariga och bravo Björn. Det finns dock något onämnbart exempel på en stjärna som drog på sig AIKtröjan och blev en nolla.

Hur vi värvar måste någonstans anpassas efter vad vi släpper för spelare. Lorentz ut - Ny kvalitativ högerback in. Celso ut? - En bärande kvalitetsmittfältare in. Och så vidare.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 15:26:00
 Nordanvind

Sauli & Panos kanske... Fast jag hoppas att AIK värvar en naturlig högerback. Emil Krafth från Helsingborg vore inte helt fel men tyvärr lär en sådan värvning inte vara så trolig precis...
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 15:23:00
 Jag är oroad om man vi tror att den yngsta truppen i allsvenskan ska vara en seriös utmanare om titlar.

Jag är oroad om vi i AIK tror att den yngsta truppen i allsvenskan kommer att sälja säsongskort. Tror vi behöver värva klass emellanåt för att det ska stämma med hur det alltid sett ut. Vi behöver värva in en Rubarth ett år och en Mohamed Bangura ett annat.

Vägen AIK har valt är i grunden sund, men jag hoppas att man vid sidan om talang fortsätter att värva klass.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 14:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SiggeSluk

Varför oroad?
Vi har flyttat upp 2 st ungdomslandslagsspelare som sannolikt konkurrerar om platser i startelvan framöver. Skorpan knep en ordinarie plats efter sommaren på ett imponerande sätt.

På både kort och lång sikt är det positivt. Vi får billiga breddspelare med potential att gå hela vägen (som Robin). Vi visar också att U till A faktiskt fungerar vilket gör oss konkurrenskraftiga när det gäller att rekrytera unga spelare till U laget. Om vi skulle kunna få igång ett Väsbyliknande samarbete ser det fan riktigt bra ut. Att vi lyckas plocka upp så pass bra spelare är en av få ljusglimtar i detta antiklimax som är 2014.

Personligen ser jag hellre en Sonko Sundberg som standin än att som Göteborg överbefolka sin trupp med medelmåttiga allsvenska spelare. Det är kanske inte lika stabilt men billigare och som jag försökte förklara ovan betydligt bättre för verksamheten på sikt.

Edit: Sen tror jag inte att idén är att vi ska ställa upp med bara egna produkter. Mixen har varit och förblir nyckeln till framgång. Det är också BW mfl är medvetna om.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 14:58:00
 Kingpin,

Om BW gör det, vem skulle det då vara?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 14:47:00
 Nordanvind

Vad är oddset på att BW kommer att säga att "ersättare finns i truppen"...
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 14:31:00
 Vem ersätter Lorentzon? 

Namn: spikimun   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 14:31:00
 Tack för allt Martin - skön snubbe med hjärta för AIK och laget.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 14:16:00
 Är det bara jag som är en smula oroad att man i AIK överskattar sina talanger och Akademi? För det låter ju som vi är långt före till och med BP. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:48:00
 Stoltenbauer

Det vore onekligen en spännande värvning.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:48:00
 En av de skönaste nyheterna på bra länge. Definitivt på tiden att AIK och Lorentzson går skilda vägar, speciellt efter att den sistnämnda haft allt för höga lönekrav i relation till hans prestationer på planen - någonting som verkligen inte matchar AIK's sparambitioner. Var väl även därför vi sålde av bl.a. Helgi Danielsson, p.g.a. hans höga lön.

Stoltenbauer:

Har du sett honom spela - eller går du endast på Football Manager-attribut?
 

Namn: R.Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:33:00
 Tack för allt Martin, på det stora hela har du levererat mer än vad jag räknade med från början. 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:26:00
 Martin är en bra spelare. Men det är andra parametrar som spelar in än enbart kvalitet. Visst är det så att han begär en ganska ordentlig lönehöjning? Har för mig att frågan togs upp i RR. 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:24:00
 Lorentzon har varit felplacerad hela året. Ta och gå igenom alla mål motståndare gjort mot oss så kommer ni se en Martin som står fel, blir uppsnurrad och gör en mängd felbeslut. Han har inte varit sitt gamla jag.
Ska förtydliga att jag inte har nån smutskastningskampanj mot Martin för jag tycker det är en riktigt bra spelare med en skön personlighet som passat utmärkt i AIK. Men denna säsong har han verkligen inte varit bra.

Visst har AIK varit obalanserade på mittfältet samt haft en helt annan offensiv approach än tidigare år men när jag säger att Martin varit usel defensivt så menar jag självklart situationer där det är han som inte varit på tårna.
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:17:00
 Bajsmacka är fan ordet. 

Namn: Stoltenbauer   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:16:00
 Viktor Lindelöf-Nilsson istället för Lorentz? 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 13:10:00
 Vilken förstklassig bajsmacka det har varit att vara försvarsspelare i AIK i år. I sammanhanget högklassiga försvarsspelare har sett ut som medelmåttiga allsvenska diton. Habila allsvenska försvarsspelare har sett ut som sina kollegor i bottenlagen.

Vilken upp och nedvänd värld det har blivit på bara en säsong. Tidigare kunde ju habila allsvenska försvarsspelare se ut som i sammanhanget högklassiga diton tack vare vårt enastående organiserade försvarsspel.

Så frågan är då hur bra Lorentzon egentligen är och har varit?

Hur som helst. Slutomdömet väger kraftigt över åt det positiva.

Tack för allt!
(inte minst ett visst mål i Ryssland...)
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 12:51:00
 Lite kluven inför att vi inte förlänger med Lorentz. Men det känns nog ändå rätt i slutändan. Någonting måste vi förändra, det har inte sett bra ut defensivt i år (även om jag tror det främst beror på att mittfältet inte varit tillräckligt defensivt balanserat).

Hoppas verkligen att vi tackar av honom ordentligt imorgon.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 12:30:00
 Bra att Lorentz inte förlänger, det känns som det är dags för AIK att satsa på en ny högerback.

Lorentz ska ha ett stort tack för det han gjort för AIK, han är nästan aldrig varit skadad och lirat match efter match samt stått för en del riktigt viktiga mål.

Hoppas han får en fin avtackning imorgon.

Ska bli mycket spännande att se hur AIK tänkt med högerbackspositionen framöver.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=8896
Sänt: 2014-10-25 12:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK och Lorentzon förlänger inte.
Goda nyheter och tack som fan för allt Martin!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 12:03:00
 Ser gärna Ofori som VB fullt ut. 

Namn: PB72   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 11:48:00
 Försöker köpa kampanjbiljetter till familjen men får bara upp fullpris på allt. Är jag försent ute eller är det något jag gör fel bara? Länken via AIK går till fullpris biljetter på ticnet. Någon som vet något om det här? 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 11:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om man säljer Milosevic kan vi flytta in NEJ som kapten på vänster mittback bredvid Pertan? Alltså NEJ som den naturliga ledaren bredvid lojala och snabba Pertan. Om Lorentzson också lämnar skulle man kunna tänka sig Väsinen/Panos på HB? (Vem som startar beroende på Väsinens utvecklingskurva och hur Panos kommer tillbaka från skada samt konkurans på centralt mf) Ofori ner som vb, en offensiv frejdig sådan, eller är det ett avslutat kapitel? Samtidigt så är Ofori egentligen "bara" 19 och har nu hunnit få rutin och anpassat sig lite till ligan och spelsättet. Alltså:
Ofori - NEJ - Pertan - Panos/Väsinen
Vad tycks?
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 11:14:00
 Karikari gjorde även det första Allsvenska målet på Nationalarenan. 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://theblackmovement.se/
Sänt: 2014-10-25 10:58:00
 The Black Movements första kampanj, en sedelkampanj, blev grrreat success. AIK Tifo satte insamlingsrekord i samband med matchen mellan AIK och Halmstad. Läs gärna mer på den lilla grupperingens hemsida.

...och sätt gärna in en slant på deras plusgiro: 189 65 49-1.
 

Namn: M-T   Visa profil  
Länktips: http://www.daytona.se/podradiopriset/2014
Sänt: 2014-10-25 10:19:00
 Se till att rösta på fantastiska Radio Råsunda i Stora Podradiopriset! Röstningen pågår fram till och med imorgon kväll så se till att rösta på länken om ni inte gjort det tidigare! 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 08:31:00
 SiggeSluk
Det är lustigt med KKK.
Han har ofta varit Clecio-dålig men om man ser hans mål i youtubefilmen nedan framstår han som en spelare på hög nivå.
Han har ju fått tid att arbeta bort sina dåliga sidor men man känner fortfarande att han kan utvecklas.

Han har förmågan att göra mål samt att ta bollen med sig genom att bara springa igenom motståndarna. Dessutom är han snabb och håller motståndarna ifrån sig. Om han då lyckas förbättra bollkontroll och spelförståelse kan han bli riktigt bra. Känslan är ju att han faktiskt utvecklade just dessa saker under tiden i Degerfors. Kanske är det AIK som inte lyckas utveckla honom?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 08:22:00
 Siggesluk: Den turkiska klubben ville väl ha honom men Karikari ville inte dit då de hade problem att betala lönen.

Sedan vart väl något MLS-lag intresserad av honom också men Don Björn begärde typ 20 miljoner kr så det bidde inget av det. Det är i alla fall vad jag har fått höra.

Synd att vi inte sålde honom till MLS, hade vi fått två miljoner kr hade det lätt varit värt det.

Karikari är en mycket speciell spelare som måste få tid och utrymme för att leverera och det känns som han inte kan få det i AIK, så bäst för alla parter att han går till en annan klubb.

Men, men. Han hann ändå åstadkomma en del i AIK, bl.a. nätat mot Dif och gjort två blytunga mål mot CSKA och Eindhoven borta. Han satte avtryck, så att säga.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 08:02:00
 Förstår mig inte på ert hypande av en forward med så dålig bollkontroll och spelförståelse. Om han hade varit så bra hade han väl sålts till Turkiet? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 03:42:00
 Jag tror att Karikari kan bli en duktig startspelare i ett medellag i en av de största europeiska ligorna, på riktigt. Han är verkligen en joker med "gubben i lådan"-faktorer som, med rätt vägledning, kan slipas till och bli extremt spetsiga. Det kanske skulle ha varit Karikari som gick till Zinedine Zidane i Real Madrid - och inte Eero Markkanen. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 00:56:00
 Bojansfulamuche

Ja, håller med.
 

Namn: Darryl_Revok   Visa profil  
Sänt: 2014-10-25 00:39:00
 KKK måste vara världens bästa dåliga spelare. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=uTBSmOXCUCs&feature=yo
Sänt: 2014-10-24 21:40:00
 Spelarn:
Det är iaf nån som gjort en "best of KKK" med musik och grejer på YT.
Målet kommer direkt på länken. Moskva-baljan precis innan om du vill se den också.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 18:43:00
 Scholes

Möjligt. Det är dock väldigt hypotetiskt att påstå att han hade fortsatt. Jag tror ju att han inte fick chansen för att han helt enkelt inte är tillräckligt bra. En spelare som är bra blir inte ras bara för att den inte spelat på ett tag. Som dessutom spelat massor i en klart sämre liga. Så matchning hade han.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 18:17:00
 Alla snackar hela tiden om Karikaris mål mot CSKA... men jag tycker banne mig målet mot Eindhoven höll högre klass, men det målet är dessvärre nästan omöjligt att få tag på på internet. Verkar ha blivit totalt bortraderat på webben av någon konstig anledning...

Någon som kan skicka en länk...?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 17:57:00
 Bojansfulamuche

KKK var grym sedan han kom tillbaka från Degerfors både i AS och EL. Det är den enda perioden han fått förtroendet i AIK. Hade fortsatt att leverera om han fått fortsatt förtroende.

Att ta tillbaka KKK istället för att chansa på Thelin var egentligen ett säkrare val. Ett val som du om det varit andra namn förespråkar.
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=70WyZZcqt9c
Sänt: 2014-10-24 16:38:00
 Nessi! 

Namn: jockelublin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 16:00:00
 Hallå!
Jag har skrivit här förrut och undrat om någon vill ha mina råsundastolar. Den gången fick jag många ja, men jag hade svårt att skiljas från dem och det blev den gången inte någon överlämning. Nu måste jag på grund av en flytt göra mig av med dem. Det är cirka 15 norrastå-platser (bänkar som sitter ihop) och sedan upp mot 15 fällstolar från östra övre. Det kan vara något färre (länge sedan jag räknade).

Stolarna finns på Lundagatan 23 på Södermalm.

Skicka ett meddelande här i forumet till mig om du är intresserad.
Jag hoppas och tror att många kommer svara på detta. Blir det många som svarar så kanske jag inte kan höra av mig till alla.
Hämtning sker på tisdag eftermiddag någonstans kring kl 16.00. Kan någon ta alla stolar så kommer jag prioritera den personen. Om du vill hämta och ta många stolar så tänk på att du behöver en skåpbil och kanske lite bärhjälp.

Jocke

 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 15:54:00
 Jag tyckte Eliasson såg jäkligt pigg ut i sitt inhopp mot BP, ville ha boll hela tiden och vågade utmana för ovanlighetens skull. Tror han tar en startplats nästa år. Och det jag har sett ut av Sheriff hittills så har han byggt på sig en hel del, har ett bra ryck, bra flyt med boll och passningssäker. Tror faktiskt han kommer konkurrera med Lundholm ordentligt. Tycker det ser jäkligt bra ut inför nästa säsong, speciellt om allt går som man hoppas och tror vad det gäller värvningar och försäljningar.

Målisar: Carlgren, Stam
Backar: Nisse, Pertan, Alex, Sauli, Sonko, Ofori, Goijic
Mittfältare: Panos, Moro, Ofori, Lundholm, Nabbe, Brustad, Eliasson, Sheriff, Saletros, Pavey
Anfallare: Goitom, Nikolic, NY, Brustad
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-10-24 15:45:00
 Bojansfulamuche//
Han bidrog på så sätt att han gjorde mål, åtminstone den där hösten. Men absolut, om man bortser från målen så var det mer tunnsått.

Stor, stark och snabb men ack vilken usel bollkontroll. Hade KariKari bara haft en normal allsvensk bollkontroll så hade han hamnat i Belgien eller Holland istället för Turkiets andraliga.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 15:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kingpin

Ja lite som vi hade i början med Goitom och Nabbe. Men dom spelade fast dom kanske inte borde ha gjort det. Då dom trots det nog var starkare än alternativen. Liksom två försvann under sommaren en skadades och återigen så blev Goitom skadad och Nabbe borta en del.

cj

Det tror jag absolut. Men det är extremt svårt att få speltid i en allsvensk toppklubb för såna spelare. Dom hade knappast fått det i IFK MFF Ellos HeIF heller. Förmodligen inte i Häcken Kalmar eller till och med Dif.
Däremot skulle KKK kanske kunna få ut sin potential i BP Gefle eller Mjällby. Så som Crespo eller Bärkroth gjort i mindre klubbar med dåligt lag.
Det är därför man bör värva spelare som redan nåt längre i sin potential. Att värva Crespo nu hade sannolikt varit mer givande för AIK och Crespo i AIK än der var när han kom och var här.
Men man kan också försöka låna ut spelare till lite bättre klubbar än att sätta i Degerfors och lilnande. Men det är ju lättare sagt än gjort.


Borges Bolltouch

Kan absolut vara sant att man kan behöva gå vidare. Poängen var mer att det kanske finns andra förklaringar än att tränaren är problemet.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 15:23:00
 Såg att Halmstads andre ytter, islänningen Kristinn Steindórsson också sitter på ett utgående kontrakt. Är även 3 år yngre än Blomberg. Det lilla jag har sett av HBK så tycker jag att Steindórsson varit riktigt bra iaf, gillar att utmana och tar sig ofta förbi sin gubbe. Gjort 7 mål & 2 assist i år Blomberg har ju 6 + 6 vilket är bättre men jag ser större potential i islänningen. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 15:17:00
 Bojansfulamuche

Man får inte glömma bort att Dortmund inledningsvis haft enorma skadeproblem. Annars hade dom nog legat högre upp. I CL går dom ju som tåget. Kommer att klättra i Bundesliga också. Klopp är utan tvekan en av världens bästa tränare, får ut maximalt av sina spelare när det gäller att göra sitt jobb på fotbollsplan.

Avd: Övrigt
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 15:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche

Skulle vara lite försiktig med att totalsåga KKK. Jag är övertygad om att han skulle leverera om han fick kontinuerlig speltid och förtroende från tränare (vilket han inte fått fr Alm). En snabb stark anfallare som har näsa för mål och levererat i turkiska andraligan som desutom är ung, det låter väl egentligen rätt spännande.

Tänk på hur Crespo såg ut när han spelade hos oss. Han var helt hopplös. Nu? Bäst målform i AS och ett ruskigt målsnitt per match. Vad har han gemensamt med KKK, jo exceptionella fysiska spetsegenskaper. Om jag hade varit sportchef i typ Gefle/Halmstad/Falkenberg hade jag gjort allt för att värva Kwame. Han behöver bara lite kärlek, då kommer han prestera.

Med det sagt var det rätt att släppa Crespo och rätt att släppa Kwame nu.
Som avslutning vill jag tipsa om när han kör över djurgårdsback i ett av derbyna 2012. Godis.
http://youtu.be/uTBSmOXCUCs?t=2m9s
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 15:12:00
 Bojansfulamuche:

Nej, Jörgen Klopp är inte en dålig tränare för det. Däremot så kan det vara så att han nått slutet i Dortmund och det kanske måste till en förändring för att BVB skall ta nästa steg.

Jag säger inte att det är så - jag vet nämligen inte så mycket om Dortmund och deras nuvarande säsong - men det finns ett slut för allt och det måste man ha respekt för.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 15:04:00
 Apropå dåliga starter så ligger Dortmund på 7 poäng efter 8 matcher.
Är Jurgen Klopp en dålig tränare för det...


Fotbollsgräs

Ja det gjorde han. Frågan är om han var bra eller om han satte några av alla lägen som gavs honom. Man slet ju sitt hår mer än tio gånger över honom också. Han är ju inte en spelare som bidrar speciellt mycket över huvudtaget i spelet.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-10-24 14:56:00
 KariKari dansade en hel sensommar och höst. Det var inte bara en match i Ryssland som formtoppen bestod av. Rätt ska vara rätt. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 14:44:00
 Jag kan tänka mig att Lundholm kan bli riktigt spännande till nästa säsong. Tycker han redan denna säsong visat oerhört mycket - han har varit bäst på plan i flera matcher och i allsvenskans kanske tuffaste bortamatch mot Elfsborg så hade han flera fina aktioner.

Han har också något som inte så många spelare har, nämligen förmågan att gång på gång kunna göra sin gubbe och på det sättet bryta mönstret.

Skulle han bara lägga på sig lite mer muskler i vinter men samtidigt behålla kvickheten så tror jag att han kan vara helt ordinarie nästa säsong och i sådana fall bli den förste AIK-produkten på senare tid som lyckats med den bedriften.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 14:43:00
 Scholes

Nej det är ju så klart den biten man aldrig vet om spelaren kan prestera i AIK också. Men det är i alla fall mycket större chans att någon som utvecklat sin potential och är anpassad till nivån och landet klarar av det än någon som inte är där.

Visst är det så att dessa två spelare inte presterar på sitt absoluta Max. Över tid om man ser en match mot Moskva borta som referenspunkt.
Jag tror inte dom har utvecklat sin potential eller så fungerar dom helt enkelt inte i AIK eller i Sverige. Och det är ju som sagt en annan diskussion.


Tjerna till landslaget

Definitivt ska vi ha en mix. Inget snack.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 14:13:00
 Bojansfulamuche

Du kan tycka att KKK och Atakora är usla även om de presterat i AIK. Finns säkert Norrköpings fans som tyckte Thelin var usel. Jag tycker själv att Atakora var sjukt överkattad när han kom och har aldrig gillat honom. Det är liksom inte poängen.

Hade Alm fått KKK och Atakora att prestera deras max så hade vi inte haft den här diskussionen.

Sedan har du helt rätt i det du skrev precis angående att det är bra att ta in en spelare som redan har utvecklat sin potential och anpassat sig till Allsvenskan och presterar. Sådana spelare behöver vi förutsatt att de kan fortsätta att göra det i AIK. Problem är att bara för att de gjort det i bondelag betyder det inte att de bara kan gå in och prestera sporadiskt i AIK.

Ta Blomberg som exempel. Ordinarie i ett bottenlag som HBK där allting är tryggt för honom, fullt förtroende från tränaren etc. Presterat poäng över en hel säsong. Ska sedan flytta till Stockholm och via inhopp övertyga i en klubb som AIK. Jag skulle säga att Lundholm är mer redo än Blomberg för en sådan uppgift.

Om han är så pass grym att han tar en given startplats är det såklart en annan sak men som etablerad truppspelare. Tror inte det kommer ske.
 

Namn: Tjerna till landslaget!   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 14:05:00
 Hydro

Nu har jag inte sett Crespo i höst men det väl väl inte spelare jag heller vill ha tillbaka dom två. Men kanske hade vi kunnat utveckla dom bättre. Eller så är det bara smällar man får ta som storklubb, det finns alltid fler talanger än det finns plats för. Presterar en spelare som Gernt gjorde hos oss är det ju tjänstefel att låta han spela.

Men vi har en scoutingverksamhet utöver det vanliga i Sverige (vill jag tro iaf) och kanske kan det vara lockande för bottenlagen i allsvenskan (alternativt topplagen i superettan) att få ha en stor talang från t ex Ghana som dom aldrig skulle ha haft råd att scouta fram själva. Dom får ha spelaren 1-2 år mot att betala lönen och inget mer. Och att man då lånar ut spelaren omgående istället för att han ska nöta bänk ett år hos oss först. Bara en tanke...

Bojansfulamuche

Jag tycker vi ska ha en bra mix av talanger, rutinerade herrar ala Pavey och några riktiga klasspelare i åldern 26-29 (Borges, Henok, Pertan). Men jag håller med om att den senare kategorin har det varit för få av på sistone. 1-2 hade gjort skillnad tror jag.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 13:58:00
 Kingpin: Vette tusan om Blomberg är bautakinan, men han är nog den så kallade "logevärvningen". 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 13:33:00
 Tjerna till landslaget.

Därav vikten att värva fler spelare som är redo och inte behöver vara nummer ett på en position under lång tid för att hitta sin högre lägstanivå.
Utan ta in spelare som redan har Utvecklat sin potential som redan har anpassat sig och som är redo även om spelaren inte spelar varje vecka.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 13:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det var inget... Jetlaggad, kommer med nytt inlägg snart istället..
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 13:19:00
 Tjerna till landslaget!

Kan lägga till att jag tycker att AIK gör rätt som dumpar Karikari, han är inte tillräckligt bra för AIK och våra ambitioner, menar bara att det inte skulle förvåna mig om han går till Falkenberg och gör en del mål likt Crespo, och med det sagt så skulle jag inte vilja ha tillbaka varken Crespo eller Karikari.

Att låta spelarna vara utlånade under en längre tid låter spännande, fast vilka allsvenska klubbar skulle gå med på att låna en spelare i två år?

Och ska vi låna ut någon i två år så blir klubben som lånar spelaren tvungna att betala en stor del av spelares lön, annars håller det nog inte ekonomiskt för oss.

Gerndt,Pirre,Crespo och Eriksson hade kanske hade genererat en stor summa pengar för AIK om vi kunnat lånat ut dem under en längre tid till de klubbarna vi sålde dem till.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 13:12:00
 Är Johan Blomberg Bautakinan vi har väntat på?

 

Namn: Tjerna till landslaget!   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 13:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hydro

Jag ser med mkt talang i Karikari även om han är väldigt ojämn. Men vilken anfallare är inte det med så sporadisk speltid? Crespo t ex.

Det jag minns av Karikari var en spelare med ofta väldigt bra bollmotagning som tog med sig bollen fint i steget och varje match i stort sett kom fri med målvakten. Sen sköt han ju riktigt illa men jag hade hoppats att han fått till det vid det här laget. Jag tycker i regel att det är svårt att döma en poängspelare som inte spelat mer än 5 matcher i rad. Crespo var säkert halvkass första matcherna i Örebro med, det brukar ta några matcher för dom flesta.

Därmed inte sagt att Alm gjort fel som inte satsar på rätt spelare, i ett storlag som AIK är det svårt att slå sig in och jag hade inte heller flyttat på Henok/Kennedy i första taget för en spelare som behöver 5 matcher för att komma igång. Samtidigt som vi jagar guld.

Men det är ändå ett problem, kanske borde vi ibland låna ut spelare lite längre? Låta dom få en hel säsong (eller två) minst i klubbar som Gais, BP, Halmstad etc. Istället för att låna ut dom ett halvår när dom redan fått sitta på bänken lite väl länge hos oss.
 

Namn: Tjerna till landslaget!   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 13:02:00
 Felet vi gjorde under transferfönstret tycker jag var att vi inte tog in någon liknande spelartyp till Eero. Visst, dom växer inte på träd men nästan alla våra offensiva spelare som ska göra poäng är kvicka spelare som springer på djupet. När det inte funkar har vi aldrig alternativ så tillvida inte Henok gör nåt på egen hand. Med Eero fick vi det alternativet och det kunde förändra matchbilden när plan A inte fungerade längre.

Som jag förstått det är Brustad en spelare som är väldigt snabb och springer mkt på djupet... Har Kennedy en dålig dag kan man hoppas Brustad har en bättre men det hade inte kompletterat truppen avsevärt låter det som. En stor targetplayer som kan hålla i bollen, vara stark i luftrummet och göra en del annorlunda mål än dom vi gör idag är vad vi behövde/behöver.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 12:57:00
 Hoppas bara att karikari inte säljs till en allsvensk klubb, är fortfarande övertygad om att grabben kan göra 10-15 mål om han är ordinarie, och vi alla vet att han kommer göra mål mot AIK om vi säljer honom till en allsvensk klubb. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 11:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Lala och Karikari har aldrig varit några vidare bra fotbollsspelare. Varken i AIK eller någon annanstans. Okej att dom höll i de turkiska andraligan. Okej att dom gjort någon enskilt bra prestation som mot CSKA. Att dom suger var inte oväntat och det är ingen efterhandskonstruktion.

Som sagts tidigare. Så måste man förutom att vara etablerad vara anpassad och även ha tillräcklig kvalitet. Annars är det så klart ingen vits.
Pavey är etablerad men inte så bra längre. Hej Tjerna kanska ska lira igen. Han är ju etablerad. Nej det handlar inte bara om att vara etablerad. Det fattar du också hoppas jag. Du fattar exakt tror jag.

Nej att ersätta Eero med Kennedy är inte att ersätta med talang.
Men att ersätta Kennedy med Nikolic är att ersätta med talang.
Nej han ersattes inte av KKK på annat sätt än att man vart tvungen. Planen var Brustad och han kunde ha kommit in tidigare.

Och det är så jag hoppas man kan jobba. Annars utarmas både bredd och kvalitet. Och då får vi aldrig en "färdig" trupp. Den säljs ju också av varenda år utom ett under Alm. Nu när man har "full" plånbok är det dags att börja jobba med truppen för kommande försäljningar.

Nabbe ska inte ersättas av Sam. Sam ska ersätta den dag han är tillräckligt bra. Och då ska Sam ersättas av talang som är anpassad med kvalitet bakom Startspelaren Sam. 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-10-24 09:16:00
 Scholes//
Ja! Visst triggar det lite goda känslor i kroppen när man tänker på att man kan ha en så med boll begåvad spelare som Ofori på vänsterbacken. Om han håller åtminstone samma klass som Lorentz defensivt så har vi något riktigt spännande att se framemot.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 08:48:00
 Scholes/

Att Atakora och Kari Kari skulle finnas med i AIK's trupp denna höst kan omöjligt varit något som Wesström önskade sig.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 08:44:00
 Någon som vet status på gräsmattan i Friends?

Den var ju bra senast i landskamperna.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 07:16:00
 Bojansfulamuche

Om våra etablerade tillskott i somras KKK och Atakora hade presterat lika bra som Thelin och Tinnerholm, hade du dragit samma slutsatser om tunn trupp? Självklart blir den tunn när de inte presterar men det är ju bara efterkonstruktioner.

Att ersätta Eero som spelat knappt 10 matcher med Kennedy är Inte att ersätta med talang.

Att prestera i mindre allsvenska lag är inga som helst garantier att de kommer prestera i AIK. Du verkar ha förträngt det eftersom vi inte jobbat så på ett tag.

Kort sagt, vi tog in etablerade spelare som presterat i AS. De presterade inte då fick vi istället hoppa ett steg bakåt i truppen och använda spelare som inte var helt redo ännu som tex Nicolic där det var ganska tydligt och med Lundholm/Saletros där det inte var lika tydligt.

På pappret inte en tunn trupp men utfallet blev det eftersom KKK och Atakora inte presterade på den nivån de tidigare gjort.

Jag hoppas vi nästa säsong kan ha en lika fantastisk trupp som den här säsongen och säsongen innan den. Blir svårt men litar fullt på att Wesström kommer fixa det.

Angående resurser så har vi verkligen haft det i truppen. Tror vi till och med satsade med en för dyr trupp inför förra säsongen men var tvungna att banta ner den till sommaren eftersom Alm inte lyckades få den att leverera.


 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 07:05:00
 Hoppas vi får möta ett på pappret svagare lag i premiären hemma nästa år, t.ex. Falkenberg, Ljungskile, Sundsvall eller Gefle beroende vilka som kommer upp. Så har vi dels större chans att vinna matchen samt fylla de 2 etagen mot ett lag det normalt sett skulle komma lite publik mot. 

Namn: Blåsa Kallt   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24 01:00:00
 Kommer in då och då här. Tycker dock att det är intressant att läsa detta forum oftast.

Mina two cents denna gång...

- Kommer vi att börja nästa säsong med synk i gräsmatta och trupp.

- Har vi utan oväntade försäljningar en trupp som kan prestera över en hel säsong.

 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-24
 JacobAIK: Håller med om att Ofori är en ruggigt spännande spelare. Det är vackert att se den mannen spela fotboll.

Är lite orolig att han ska hamna i en "Quaison"-roll bara, att han inte riktigt kommer till sin rätt på kanten men samtidigt inte riktigt kan slå sig in på innermitten.

Jag skulle gärna se att man gav honom 100 % förtroende på innermitten men samtidigt så är konkurrensen knivskarp där. Tycker inte heller han passar på kanten heller.

Fan, jag skulle verkligen suga som huvudtränare, jag skulle bara må dåligt över alla bra och fina spelare som jag skulle vara tvungen att bänka...
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 23:55:00
 En duktig Allsvensk spelare var det rätt länge sen vi värvade (om man inte räknar panos som gjorde en halv säsong i BP). Tror det är helt rätt väg att gå om man vill vara med från starten nästa år. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 23:43:00
 MangeMan,

Men är det inte en stabil spelare som kan komma in och leverera som vi saknat då? Det har ju "klagats" hela tiden på att truppen är för tunn och att vi inte har någon bakom startspelarna som kan komma in och göra skillnad.. Är inte Blomberg då en perfekt värvning, en spelare som kan anlända gratis, som presterat bra på denna nivå i ett svajjigt mitten/bottenlag och som har erfarenhet. Ser absolut inte värvningen som dålig, men inte heller överdrivet bra, mer som en pusselbit i lagbygget. Sedan kommer vi till nästa säsong ha spelare som Lundholm, Eliasson och Ofori som kan komma att ta ytterligare kliv. Ofori känns som att han kan ta klivet till att bli en utav de bästa i AS nästa år eller året efter. Lundholm tror jag kan ta klivet till en spelare som verkligen kan göra skillnad nästa säsong och Eliasson kan nog också få en större roll.

Om vi startar nästa säsong med yttrar som Nabbe, Blomberg, Lundholm, Eliasson och eventuellt Brustad och Ofori så är inte jag ett dugg orolig, är snarare väldigt omptimistisk. Men säljs Nabbe måste vi nog ta in en ytter till som kan leverera direkt.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:54:00
 Jag väntar i alla fall på en riktig smällkaramell från Don Björn i vinter. Jag förväntar mig att Nabbe säljs och vi kommer tappa en hel del spelare och frigöra mycket löneutrymme.

Visst, skulle vi värva Blomberg så vore det en stabil värvning, men ska vi slåss om guldet behöver mer spets in.

Drömmen är väl att Brustad ersätter Nabbe på kanten och får ta över hans lite friare roll. Nabbe är ju en blandning mellan anfallare och ytter idag och det skulle Brustad också kunna fungera som.

Sedan säljer vi Kennedy får någon miljon och därefter slår Don Björn på stort och värvar en riktig jädra stjärnanfallare.

Låt det få kosta, låt AIK göra ett statement att nu jädrar satsar vi på 2015.

Har ingen aning om vilka heta anfallare vi skulle kunna välja mellan men det ska i alla fall vara en etablerad spelare som lämnat "talang"-stadiet och som kan leverera direkt.

Känns som det är dags för en sådan värvning nu, vore viktigt ur flera aspekter, som sagt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:53:00
 JacobAIK

Det är väl just det som är grejen, en stabil spelare som inte är någon stjärna, ska vi verkligen värva den typen av spelare 28 år gamla? Han står ju bara i vägen för våra yngre spelare. Ser hellre att vi värvar en ung stortalang eller lägger lite mer krut (sign-on) på en "stjärn"spelare typ Borges, för inte kan väl planen vara att vi aldrig ska betala mer än en back finsk öl för de spelare vi värvar?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:34:00
 Scholes

Jag tycker inte att Björns värvningsfilosofi är fel sett till våra förutsättningar. Tvärt om.

Absolut har vi haft råd med det. Problemet sett till att andra har bättre förutsättningar, är att det sällan har funnits något bakom ersättarna till dom som lämnat. Vilket det har gjort i minst en annan klubb. Hos oss tar det 1-2 år innan det glappet i bredden fylls igen.
Vi måste jobba så för att vi inte har råd. Det har varit helt rätt väg.
Jag hoppas dock att man kan få till truppbygget på ett annat sätt. Och att man nu med bättre plånbok kan satsa lite mer i sporten.

Precis som det pratas om. Att nu när vi har våra 30+. Så vid nästa försäljning så kan man stoppa ner mer i sporten. Säljs Nabbe för 25 minus 5 till Nabbe. Så kanske man kan återinvestera 10-12 av dessa i truppen. Resten till eventuellt minus och kanske bygga på det egna kapitalet men någon miljon. Tidigare har man bara varit tvungen att fylla minus. Och ersatt med en ung talang som i vissa fall varit redo. Men bakom är det då ganska tomt.
Det är det jag hoppas man nu slipper. Och det är så jag tolkar att man eftersträvar i hur framför allt Alm har pratat på sistone.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:33:00
 MangeMan,

Vad jag hört har Radetinac vart bra denna säsong, en del upp o ner men stundtals vart klart bäst i Dif, gjort helt ok med poäng också (11st). Förra året var han usel dock.

Ser ingen likhet med en värvning utav Blomberg som jag visserligen är lite osäker på. Han är en stabil spelare, men har sett för lite av honom för att göra en rättvis bedömning. Men han är väl en stabil spelare som är bra på det mesta men inte är nån stjärna direkt.. Skulle säkert bidra med lite bredd och jämnhet, gissar att han ska fightas med Nabbe om en plats i startelvan och eventuellt ta över den efter att Nabbe säljs (om han säljs i sommar dvs).
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mangeman: När det gäller Radetinac är han en riktigt bra spelare, han var dominerande i Mjällby i alla fall. Dif är dock en klubb som ofta gör spelare sämre än vad de egentligen är, även om de gjort det bra med Sebastian på sistone.

Gordon: Örebro spelar en jädra frejdig fotboll och känns rätt solida. Alla spelare vet vad de ska göra liksom, de jobbar starkt som ett lag och förlitar sig inte på att några enskilda spelare ska göra solonummer.

Ska bli spännande att se om de lyckas bevara detta någorlunda även nästa säsong.

Som Örebro spelar nu ger mig vibbar till vår säsong 2006 - och då lyckades vi ju inte bevara det till nästa säsong.

Men det är ju det som är bland det svåraste i idrottsvärlden, både för lag och enskilda idrottare. ALLA kan göra en bra säsong, eller ha en jädra fin period. Men få kan hålla denna nivå över tid. Det är det som skiljer ut de riktiga topplagen och toppspelarna från "tomteblossen".
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:11:00
 JStyrman: Känns fel i efterhand att jag nämnde dig. Ber om ursäkt för det. Var Spelarns resonemang om att vi borde kunna spela frejdigt eftersom Örebro gör det, som jag ifrågasatte. 

Namn: R.Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gnagarskalle
Skadespöket finns där som vanligt, men det kan vara ett gott omen med att man snart börjar "rulla igång" om man ser på historien.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 22:01:00
 Måste säga att det känns lite luffaraktigt att vi nästan enbart värvar bosmanspelare i fotbollen, marknaden blir en aning begränsad i det läget, okej när vi plockar en spelare som Nabbe på bosman men 27-åriga allsvenska spelare som man knappt hört talas om är knappast startspelare för ett lag som vill vinna guld. Radetinac försökte vi ju värva också, killen som nu knappt tar plats i plastapa trots en obefintlig konkurrens. Inte för att ta något från Blomberg som tycks gjort en bra säsong men han har bara varit heltidsspelare i tre års tid och är nästan 28 år när nästa års säsong börjar. 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:57:00
 Gordon

Har inte bedömt Örebro efter en formtopp. Jag har bedömt Örebro efter nästan en hel säsong. Örebro hade en riktigt svag period Maj/Juni och vi hade en riktigt svag period i September. Vi har en bättre trupp och Örebro en sämre trupp men ändå ligger vi bara 5 poäng före.
Som jag sa, Örebro har gjort det riktigt bra i år med den truppen dom har.

Jag förstår inte riktigt vad din poäng är? Man är väl så bra som tabellen visar när säsongen väl är slut oavsett vilken trupp och potential man besitter.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:42:00
 Fan vad kul med vinst i hockeyn. Hoppas bara att de kan bygga upp en liten vinnarvåg att rida på nu istället för att köra ett magplask direkt på söndag.

Vore kul om vi kunde ta några trepoängare på raken och jag tror laget har kapacitet till det också.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:36:00
 Goofy // Vi som följer är samtliga gråhåriga. Dock finns strimmor av hopp här och där.
"Give it to Ryan"
P.s vi har haft mellan 10-6 skadade/sjuka. M.a.o allt e som vanligt.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:32:00
 Kul och se en transatlant som faktist presterar i AIK! 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn och JStyrman: Det är väl orimligt att bedöma ett lags kapacitet efter hur det gör ifrån sig under en formtopp. Vi spelade väl ännu frejdigare än Örebro i somras. Eftersom de har sämre material än oss kommer deras formtopp förmodligen vara kortare. Denna säsong är de inte i närheten av att vara ett topplag. Därmed inte sagt att de inte gör det bra efter sina förutsättningar.

En annan klubb som har gjort det riktigt bra i relation till sina förutsättningar är väl Åtvidaberg. Bara tre poäng efter Örebro.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:28:00
 Give it to Ryan :) 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:17:00
 @Tobias

Hehe verkligen!

Deklaration Arena, eller Deklarationsarenan kanske är bättre, är en personlig favorit om Skatteverket går in och sponsrar något lag i någon obskyr håla någonstans...
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche

Javisst tar det längre tid, en tid vi haft möjlighet att ge pga att vi fått behålla större delen av startelvan inför varje säsong.

KKK och Atakora är etablerade så varför blanda in dom. Att de två inte kunde ersätta oetablerade Eero eller egen talangen Quaison var synd.

Ska du verkligen använda Wesströms eventuella tankar som ett argument att hans värvarpolicy är helt fel?

Sedan tror jag Brustad är värvad för att gå rakt in i elvan och ersätta Kennedy som man ni kommer lyssna på alla bud som kan tänkas komma på. Tror absolut inte han är tänkt som någon breddspelare som KKK var. Men vi får se.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 21:10:00
 Rourke >>> Fler arenor borde döpas efter processer av olika slag. 

Namn: Rourke   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 20:58:00
 Almtuna måste ha det tröttaste arenanamnet någonsin. Metallåtervinning Arena... 

Namn: R.Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 20:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra då är det bara att ta tag i det igen och köra

Kat. Visst är det kul med Hockey.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 20:53:00
 R. Goofy: Det är lugnt. Vissa klubbar sätter ut klappor på alla stolar, men AIK Hockey delar ut små burkar med valium.

Kul med hockey!
 

Namn: R.Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 20:20:00
 Hur är det med Hockeyn hittills?
I år köpte vi inga stolar av lite olika orsaker, och jag har valt att totalt "stänga av" ett tag. Tänkte ta årets första match den 4/11 mot Karlskrona för att se status.

Måste man stålsätta sig innan?
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Länktips: http://stats.swehockey.se/Game/Events/209439
Sänt: 2014-10-23 20:15:00
 2-1 i PP McKiernan. 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 20:13:00
 AIKforever94 >>>
Kollar du? Isf var? På plats eller?
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 20:09:00
 1-1 i hockeyn nu! 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 19:36:00
 Någon stream till hockeyn? Gärna PM tack 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 19:21:00
 JStyrman: Håller med, jag är grymt imponerad av Örebro denna säsong. De är förmodligen Sveriges formstarkaste lag och spelar en oerhört frejdig och attraktiv fotboll. De verkligen badar i självförtroende just nu.

Om de kan leverera så pass bra och verkligen köra över motståndet, varför ska då inte AIK också kunna göra det? Varför skulle inte vi kunna lira lika frejdig och attraktiv fotboll som dem?

För inte fan har de bättre spelarmaterial än oss.

Däremot har de en bra coach som verkligen har präntat in en fungerande spelidé i laget. Hoppas att Alm kan göra något liknande i AIK nästa säsong.

Jag vill få tillbaka 2006-känslan igen!
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 19:13:00
 Örebro är ett lag som jobbar på ett fantastiskt sätt just nu på sin värvningsfront. Jag är imponerad hur dom lyckats plocka in spelare med väldigt stor potential och erfarenhet som inte lyckats helt hundra i större klubbar. Dom har lyckats identifiera spelarna som inte riktigt har det mentala att lira i större klubbar men som håller en hög högstanivå i mindre klubbar med inte lika höga förväntningar. Där ligger dom nu på 6:e plats med 5-6(!) poäng till AIK och Elfsborg.

Scholes
Håller med, det är inte givet att bara för man värvar etablerat så kommer det fungera. Dif är dock ett dåligt exempel då hela föreningen är rutten och har så varit rätt många år nu.

Ett lag som värvat ruskigt etablerat utan att vinna guld för den delen är IFK Göteborg.

I slutändan handlar det alltid om att finna rätt balans i laget med sina värvningar. Där har MFF varit riktigt grymma och IFK G mindre grymma.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 19:05:00
 Scholes

Nej det finns inget självändamål att värva etablerat.
Om man bara ser på det så.
Det är väl en självklarhet att man måste ha kvaliteten med sig också.
Det finns undantag. Men det är självklart generellt sett så att det tar längre tid för 10 spelare från lägre serier och Afrika att anpassa sig än 10 spelare från spel på minst allsvensk nivå i Norden.

Det är lika självklart att bredden och den svagaste länken blir sämre om man har fler spelare som behöver längre tid att anpassa sig. Man har inte råd med skador på samma sätt då. Inte heller att sälja av sina etablerade och ersätta med bänken. Det är okej om man ersätter bänken.

Nu vet vi ju alla att det inte blev riktigt som man hoppats.
Men med tanke på att Björn verkar vilja ha in en forward och en ytter som är etablerad. Tyder inte på att han tycker som dig att det bara är att fylla på bakifrån eller att vi har en bra bredd med Lala och KKK i spetsen.


 

Namn: AIKGnagaren1995   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=59jqWssLHJ4
Sänt: 2014-10-23 18:55:00
 Nu finns överkörningen mot BP uppe på YouTube.

// Samuel
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:54:00
 Borges Bolltouch

Finns inget självändamål att värva färdiga spelare om vi inte tappar många på en gång. Dvs de behöver inte prestera direkt. Finns ju massor med exempel på när AIK gjort precis så men det fungerade inte. Att prestera i Åtvid, Norrköping, Örebro säger nada om hur de kommer prestera i AIK.

Tyvärr har vi inte längre Väsby upplägget längre.

DO har värvat "etablerade spelare" från allsvenskan och jag ser inte det som en framgångsfaktor.

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:53:00
 gnagarskalle

Hahaha mitt första inlägg var skrivet i ironi.
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:51:00
 "Bloom the Booomb" som de säger på västkusten. Känns spontant som en WTF?-värvning i stil med Kristian Haynes och Kenny Pavey – första vändan. Och i de båda fallen gick det ju bra. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:48:00
 En ödmjuk, habil AS-spelare i sin bästa ålder som gör jobbet varje dag är nog precis vad vår trupp med stjärnor och supertalanger behöver. 12 poäng i ett lag som HBK är inte illa. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:48:00
 En ödmjuk, habil AS-spelare i sin bästa ålder som gör jobbet varje dag är nog precis vad vår trupp med stjärnor och supertalanger behöver. 12 poäng i ett lag som HBK är inte illa. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:46:00
 Kingpin // Först hyllar du Blomberg sedan sågar du.
Dr Jekyll o Mr Hyde ?
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:42:00
 Hade Blomberg varit 22 år kanske man hade kunnat se något i den värvningen. Vad hade han fått för bud hittills? Ett bud från en dansk division 2 klubb? Inte för att det behöver betyda något, BW har ju ett jävla öga för värvningar.

Men ja, dyker Blomberg upp ska vi nog stötta han till max för att han just ska kunna få ut max. Självklarhet.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:42:00
 Blomberg, ja han följer ju i alla fall Björns taktik om att värva bosmanspelare. Drygt tjugosjuårig ytter, bra och stabil som kanske kan spela ett tag i klubben.
Frågan är om han är tillräckligt kvalitativ för att spela framför våra talanger. Och om han är okej med att sitta på bänken när dom tar klivet.

Men jag gillar idén. Om det är han eller någon annan. Så behövs det bredd i laget.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:35:00
 Vette tusan så mycket om den där Blomberg, förutom målen han har gjort på oss.

Skulle han klara av att lira i ett storlag? Vad är hans styrkor på plan?

Känns kanske inte helt som en typisk AIK-värvning, men vad tusan, värvar vi honom så har han vårt fulla stöd.

Man får lita på Don Björn.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:33:00
 Jag brukar inte lägga märke till motståndare på Råsunda/NA. Alla i det andra laget blir som en grå massa.

Men en spelare jag la märke till i höstas var nummer 6 i HBK. Därför blev jag väldigt glad när nummer 6 visade sig vara Blomberg. Rörlig, bollsäker och bra inlägg/skott.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:26:00
 Kingpin:

Ja, Boman känns som en vettig värvning.

Tack för infon om TP också. Verkar också vara en smart värvning.

Den där Gren, sportchefen dom har gillar jag inte riktigt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 18:17:00
 JStyrman

Kan bara hålla med, hoppas verkligen inte att vi värvar Blomberg.

mr.e

Två väldigt smarta värvningar av Göteborg. Boman är en tung(bokstavligt talat) forward med näsa för mål samt jobbar alltid hårt på plan och Tom Pettersson är en väldigt allound-spelare som nog är tänkt som mittback i Göteborg men som även kan lira vänsterback(han har en fin vänsterfot)samt som defensiv innermittfältare där han faktiskt lirat nu på sistone i Åtvidaberg och gjort det riktigt bra.


 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 17:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tillbaks, efter visst strul. Tack admin för hjälp.

Solid insats senast och kul med 4-3-3. Första halvlek var väl i sömnigaste laget, men förståeligt. Det fanns viktigare saker än en fotbollsmatch.

Sen att mff blev rånade av domaren med en ellos straff som följd är väl bara höjden av ironi antar jag. Nu blir det riktigt jobbigt att nå topp tre men det är bara att göra vårt. Gör inget om do slår ellos i nästa heller, dom kommer aldrig ändå ifatt oss.

Såg också at IFK värvat Boman från HBK, samt Tom Pettersson från Åtvidaberg. Boman är väl en OK/bra värvning (gjort nio mål och är fysiskt välbyggd) Pettersson har jag mindre koll på? Vet dock att även han är rätt så stor.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 17:59:00
 Bojansfulamuche sammanfattar det rätt väl.

Men när man just jämför värvningsfilosofin mellan oss och just MFF så blir det rätt tydligt varför vi svajar mer i Allsvenskan.

Johan Blomberg ser jag absolut ingenting i.
En medioker spelare som passar utmärkt i ett Halmstad. En riktig Dif värvning.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/site/news/45820
Sänt: 2014-10-23 17:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Johan Blomberg 27 bast och bosman känns som en väldigt spännande värvning, en spelare som verkligen kommer att lyfta AIK. Starkt jobbat BW om detta skulle stämma.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://www.fantv.se/3/fotboll/851/han-har-dragit-ner-oss-
Sänt: 2014-10-23 17:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Veckans 08-fotboll grymt bra. do:s representant vass och frispråkig.

Blomberg ! Mkt intressant !
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 17:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Det där har jag skrivit om flera gånger. Tror det är 11-0 till AIK i värvningar som inte är egna produkter som inte har spelat på allsvensk eller någon högstaliga nivå i en likvärdig eller bättre liga än allsvenskan.

MFF tar in egna produkter eller etablerade spelare.
AIK tar in egna produkter eller oetablerade spelare och någon enstaka etablerad spelare.
Edit. Typ som i Ruths senaste länk.

 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/kvp/sport/halmstads-mittfaltare-
Sänt: 2014-10-23 17:17:00
 Halmstads mittfältare är nu nära flytt till AIK
Publicerad 23 okt 2014 17:09
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 17:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JStyrman:

Kul initiativ! Uppskattas.

Tycker också att det är en markant skillnad i hur AIK värvar i relation till hur Malmö värvar. Visst är det så att de har mer pengar och därmed större möjligheter till att värva dyrare och mer etablerade spelare, men AIK borde också kunna göra mer rejäla och erfarna värvningar för att stabilisera grunden som man skall stå på. Det tycker jag verkligen behövs.

Sedan, någonting som är viktigt att nämna i sammanhanget, det är även att rutinen och erfarenheten inte är allting. Om jag får nämna Pavey som exempel, så har han gjort massvis med matcher på Allsvensk toppnivå, men rent kompetens- och egenskapsmässigt så håller han inte längre. Det hela handlar givetvis om en kombination av erfarenhet och kunskap/egenskaper för att därmed hitta den optimala matchningen.

Som ännu ett steg i din analys, JStyrman, så vore det intressant att se antalet värvningar till AIK kontra Malmö FF i kategorin "spelare som inte spelat Allsvenskt spel". If you don't mind, så att säga.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Länktips: http://oi57.tinypic.com/mkg6so.jpg
Sänt: 2014-10-23 16:23:00
 Tycker det är intressant att se hur olika lag väljer att bygga sina lag och speciellt intressant är det att jämföra med MFF som gjort det riktigt bra.
För att få lite perspektiv satt jag i morse och gjorde en liten jämförelse av dom två senaste åren i brist på annat.

La upp som en bild då jag inte orka knåpa in texten här på GF.

Det kanske säger något eller absolut ingenting. Beror ju helt på hur man ser på det.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 16:21:00
 Fotbollsgräs

AIK:s backuppsättning 2015

Något sådant här kan det ju faktiskt se ut.

Högerback: Panos,Sauli
Mittback: Milosevic, Karlsson, Nisse, Sonko, Sauli
Vänsterback: Nisse, Ofori

Att Panos är en bra ytterback vet vi och jag tycker Ofori gjorde det bra senast han spelade vänsterback och hoppas han får chansen mot Åtvid. Kan han leverera där som han gjort både på kanten och centralt på mittfältet i år så är ytterbacksproblemet lost då kan vi flytta upp en lovande junior istället för att värva.

Men annars så kankse Milosevic säljs så har vi pengar att värva en etablerad vänsterback. Då går han direkt in i elvan medans Ofori blir en perfekt truppspelare som kan spela på fler positioner.

Men i Wesströms truppbyggarhuvud så är det nog tänkt att Ofori ska spela vänsterback nästa säsong.
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 15:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
så, då har jag mailat björn wesström om att han borde värva Oscar Lewicki och Oliver Silverholt som båda har utgående kontrakt. Inte för att det lär hjälpa, men ändå.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 14:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn:

Håller med, det är en intressant fråga det där.

Jag tror att det beror på i vilken situation klubben är i. Hade det varit så att klubben var på ruinens brant och konkurs var nära och så hade man kunnat välja mellan att plocka in en duktig kille på finansavdelningen vs att plocka in exempelvis Johan Mjällby, så är valet ganska självklart. Hade klubben istället haft en mer stabil situation så kanske det hade varit mer aktuellt att plocka in trotjänare. Sedan tror jag inte att Johan Mjällby, i det aktuella fallet, hade varit optimal som en del av ekonomiavdelningen inom AIK, men det är ju bara ett exempel.

Dessutom så tycker jag att det är viktigt att man skall kunna säga stopp någon gång också. Tänk om Ivan Obolo hade fått ta över marknadsföringen i AIK. Det hade kunnat varit ett korrekt beslut i mina ögon. Men om det visar sig att marknadsavdelningen går skitdåligt efter typ 2-3 år, så måste man kunna säga att man skall gå åt olika håll ifall utfallet inte är/blev som förväntat. Det gäller att vara professionell i alla lägen.

Dessutom tycker jag att man måste hitta den optimala rollen för en trotjänare och inte anställa bara för att det är en trotjänare. Det är lite som att sätta in en vänsterback i anfallet och tro att vi skall göra massa mål. Exempelvis Tjerna i CSR-rollen, som väl inte var helt optimalt kanske.

Nåväl.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 14:47:00
 AIKrasmus: Ja, det aktualiserar ju en rätt berättigad fråga.

Är det rätt av AIK att ganska konstant erbjuda våra "trotjänare" som lägger skorna på hyllan ett avlönat jobb på kansliet?`Fast det kanske finns en mer kompetent men "utomstående" person att anställa istället?

Jag tvivlar inte ett dugg på att personer som Nordin och Tjerna verkligen har gett 100 % på kansliet, men har de verkligen varit de mest kompetenta sett för AIK:s bästa?`

Jag tycker denna fråga är väldigt svår och finns inga direkta enkla svar. Klart att man vill att AIK tar hand om sina trotjänare men ja... ni förstår lite hur jag menar.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 14:30:00
 Klockrent, att ha Krille där bara för att blir ju sådär, nu har vi ett samarbete som bör göra oss bäst i AS på marknadsföring, tror detta kommer bli succé! Finns väldigt många AIKare som inte är medlemmar, många som inte har koll på hur pass billigt och fördelaktigt det är. Speciellt i framtiden då medlemmar kommer premieras rejält med souvenirer, förköp, billigare biljetter etc. Tror att kampanjen inför nästa år blir årskort + medlem.
Låt oss tillsammans göra Nordens största klubb ännu större!
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/aik-fo
Sänt: 2014-10-23 13:16:00
 Någon annan som snappade upp det här med att vi är i startgroparna för ett samarbete med Sport five? Låter ju väldigt intressant med tanke på vilka klubbar dom redan jobbar med, och vi behöver ju verkligen steppa upp på den fronten. Någon som vet mer? 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2014/10/23/aik-vill-oka-till-
Sänt: 2014-10-23 13:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK vill öka till Dif och Bajen – vill ha 25 000 medlemmar
2014-10-23 12:13

Namn: SiggeSluk håller med
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 12:59:00
 Ruth/ förutom medlem tycker jag att man bör vara aktieägare för att få klaga.. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 12:13:00
 Dom enda som kommer att lämna i vinter tror jag är Atakora, Karikari, Borges & Lorentzson. Alex & nabbe tror jag blir kvar till sommaren iaf. Dom flesta klubbar som värvar mitt under säsongen(vinterfönstret)vill oftast värva spelare som går rakt in i startelvan och förstärker laget direkt. Oftast satsar klubbarna på lite mer rutinerade namn under vinterfönstret. 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-10-23 12:02:00
 Scholes//
Jag hoppas på det lika mycket som du men undrar om AIK anser sig ha råd? Vi vet att vi ska ersätta Lorentz och även om vi säljer Alex så kanske vi inte kommer att ha råd att köpa in två ytterbackar av kvalité nog för våra ambitioner om nu inte Ofori ska flyttas ned och att man anser sig, i och med Brustad, ha bra besättning på yttermittfältet?
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Länktips: http://aik.se/klubben/bli-medlem/kop-medlemskap-i-aik/
Sänt: 2014-10-23 12:00:00
 På den länken betalar ni och blir medlemmar direkt.

http://aik.se/klubben/bli-medlem/kop-medlemskap-i-aik/
 

Namn: En till Niklas   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 11:53:00
 tholar//
Jag antar det. Om du kollar på sidan att skriva ut på http://aik.se/25k/ så står det "Bli medlem för 2014 och få 2015 på köpet". Men det står väldigt luddigt på sidan man kommer för direktbetalning. Själv chansade jag...
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 11:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Äntligen

Edit/
Tack för hjälpen admin.
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 11:45:00
 blir jag medlem på Ruths länk...gäller medlemskapet för hela säsongen 2015? 

Namn: En till Niklas   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 11:41:00
 Inte för att jag tänkte klaga på Alm, men Ruth gjorde att jag äntligen gjorde slag i saken och blev medlem. Tyvärr kunde jag inte välja Ruth som "värvad av". Självklart blev mina 3 barn medlemmar också = 4 nya. Jag känner stolthet att äntligen vara medlem, men skam att bekänna att jag blev det först nu.
AIK!
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=8889
Sänt: 2014-10-23 11:15:00
 Du har ingen rätt att klaga på Alm, om du inte är medlem.

Är du det??
 

Namn: Ramen   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2014-10-23 11:08:00
 Jag håller verkligen med om att reklamen som öppnas på en ny sida är störande! Leder bara till att jag bojkottar och utvecklar ett hat mot företaget som gör reklam 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 11:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fotbollsgräs

Ge mig inte sådana förhoppningar. Jag klarar knappt av att hantera att Alm spelade tre centralt förra matchen trots svagt motstånd.

Om Milosevic säljs hoppas jag verkligen vi flyttar in Nisse så vi har en tydlig ledare centralt och så får Karlsson och Sundberg konkurrera om vem som ska spela bredvid honom. Nisse har bra fot för att vara mittback och fantastiskt försvarsspelare när han är rättvänd. Vinner ju varenda närkamp och luftduell. Svagheten felvänd tror jag inte motståndarna är tillräckligt bra för att utnyttja.

Kingpin

Enkelt, därför att Nisse är given i startelvan och vi inte har råd att ha etablerade utpräglade vänsterbackar på bänken.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 11:06:00
 Scholes


Varför skulle vi inte värva en etablerad vänsterback så länge nisse är kvar? Är det något vi verkligen behöver värva så är det just ytterbackar. Och nisse behöver verkligen konkurrens.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-10-23 10:58:00
 Scholes//
Det skulle i sådana fall vara om Alm vill flytta in Nisse i mitten men det skulle å andra sidan stänga dörren för Sonko-Sundberg om vi nu inte säljer både Alex och Pertan i vinter.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 10:56:00
 AIK kommer inte värva en etablerad vänsterback sålänge som Nisse är kvar.

Vi kan inte värva en etablerad spelare som Uronen att ha som breddspelare. Ingen i AS kommer att peta Nisse.
 

Namn: FlavioKung!   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 10:55:00
 Stäng av dessa jävla fucking popup annonser innan jag sätter på adblock! Sanslöst irriterande, speciellt på mobilen. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/site/news/45803
Sänt: 2014-10-23 10:40:00
 Två bra värvningar av allsvenska mått mätt av Göteborg. Kommer garanterat förstärka deras trupp till nästa säsong.

Avd: Övrigt
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://fotbolltransfers.com/site/player/4402
Sänt: 2014-10-23 10:20:00
 FlavioObolo

Ser hellre att Jere Uronen som har ett utgående kontrakt med Helsingborg blir vår nye vänsterback än en oprövad spelare från Argentina utan erfarenhet från seniorfotboll. Hoppas verkligen att BW tar kontakt med Jere Uronen och ser vart han står i frågan att byta klubb. Vore nästan tjänstefel att inte fråga en sådan duktig och lovande vänsterback, speciellt när hans kontrakt är utgående som sagt.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 10:19:00
 AIKrasmus

Förklara gärna för oss i så fall som ansåg att han inte förklarade någonting utan bara konstaterade att man hade en. Eller du kanske menade att det räckte för dig?
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 10:12:00
 Rubin, Alm kan inte förklara AIKs spelidé så enkelt som du beskriver det, för det inte är så enkelt. Simple as that. Han förklarar bra nog enligt mig. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 10:11:00
 Steken

Nabil, Goitom , Ofori.

Sedan kan du kalla det för 4141, 41221,451 om man nu känner sig mer bekväm med det.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 10:09:00
 Rubin

Därför att han inte ser det som en spelidé utan endast formationen och taktiska intruktioner.

Tror Alm med spelidé menar hur AIK ska uppträda oavsett taktik.

Tror mycket det handlar om vilka frågor man ställer. Jag tror alla precis som du är intresserade av att höra han mer tala om grundformationen och varför han föredrar den. Hur ska vi försvara oss när vi tappat boll direkt efter bolltappet samt när motståndarna har den under kontroll.

Hur vill han se anfallspelet dels direkt efter vi vunnit boll eller mot samlat försvar etc etc.

Men Alm är ju expert på att endast svara på den direkta frågan även om han och alla som lyssnar förstår att han som ställer den är ute efter ett mer.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2014-10-23 09:55:00
 Har nu hört och sett 2 intervjuer med Alm där han försökt förklara AIKs spelidé, å fattar fortfarande inte. 11 punkter blabla aggressiva blabla inte tappa boll vid inkast blabla.

Hur svårt kan det vara att bara säga. "Vår idé är att vi har 4-4-2 som grund men att vi ibland kan droppa ner med en forward. Har vi boll långt ner i banan vill vi komma runt på kant, helst via en snabb vändning via mittfältet, å sen inlägg.
När vi bryter ett motståndaranfall ska vi agera blixtsnabbt och 3-4 spelare ska genast ta löpningar. Det är grunden men självklart kan man bryta ner det i en drös av situationer punkt!"

Nä istället börjar han babbla om inkast!?

För övrigt gillar jag hans prat om kravbild inom klubben. Helt rätt att AIK som klubb måste ha högre krav på sina organisationer och anställda. Är nog inte ensam om att ha känslan att det är mycket "svågerpolitik" på kansliet. Å att det inte alltid är rätt man på rätt plats
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 09:55:00
 Scholes

Spelade vi 433 senast?

Vilka tre var på topp? Henok, Nabil och (?) Nisse (?)

Håller även med om att spela Lorentz på fel kant, icke bra
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 08:55:00
 Sauli är bra på det sättet att han kan funger som reserve både som mittback och som högerback.

Spelar vi tre på mitten kan han även bli aktuell som mittfältsankare. En bra truppspelare.

Panos är en grym högerback och kommer ta den postitionen om inte en ny etablerad högerback värvas.

Hoppas också på repris på 433 på söndag. Blir galen om Alm väljer att flytta over Lorentzon till vänster istället för att återigen testa Ofori där. Vill även se Kennedy på högeryttern. Tror han kan göra det riktigt bra när han får koncentrera sig på att göra en bra match och inte bara mål.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 01:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Instämmer.

Har kört lite nattscoutning och Maximiliano Padilla känns riktigt hett! En till från Boca var det väl? Padilla = Mittback&vänsterback, samt vänsterfotad. Boca Juniors U20 lag (spel i lägre divsioner) 20 år. Ingen speltid i Bocas A-lag men 5 U17 kamper för Argentina (2011) Vår nya vänsterback? NISSE kör pappa roll likt Pavey i år.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 01:37:00
 FlavioObolo


Hoppas verkligen man letar efter en mer naturlig ytterback som har grymma lungor bra fötter och är bra i båda riktningar. Sauli känns mer mittback som kan spela ytterback om det behövs. Om laget ska utvecklas så behöver vi en spelare som är som Loren fast bättre defensivt och med bättre inlägg.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 01:26:00
 Kan Väsinen ersätta Lorentzson till nästa säsong? RImlig utvecklingskurva att vänta sig? 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-23 00:25:00
 Det är det som är så typiskt när svenska lag möter högklassigt motstånd på bortaplan i Europa. De "står upp" bra i första halvlek och tror att de har en chans, sedan i andra så blir de totalt överkörda då motståndarna växlar upp.

Mff kan säga vad de vill om sitt Europaäventyr men det är fortfarande AIK som stått för den största bragden när vi slog ut CSKA med 2-0 på bortaplan i playoff.

De var rankade 18 i Europa då har jag för mig och det var inte direkt några bäjconlirare vi mötte...
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 23:32:00
 iff iff torska,apa hockey OCH fotbolls-torska,lyxfällan(Leksand) ligger jumbo.
Se där ngt att glädjas över i tider då himlen synes ngt grå.
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 22:59:00
 ett helvete att hitta vilken mailadress man registrerat sitt nick på..

Skönt att se mff åka på en rejäl käftsmäll. Vågar någon i svenska media kritisera en, faktiskt, usel andra halvlek? Gissar på att gullandet fortsätter.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 22:38:00
 I den här ligan blir Malmö blåsta på straffar till skillnad från Allsvenskan.
0-5... måste dom skämma ut oss också.

Nu längtar jag till den säsong som som alltid är AIKs bästa, -silly season.

0-6 dif, Janmark mål och assist.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 22:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Andra saker som skulle kunna göra Gordon glad:

- Vi fixar Europaplats.
- Driften gör ett mindre underskott än 2013.
- Våra yngre killar lägger på sig mer (befogade) muskler till nästa säsong.
- Carlgren utvecklas till en ÄNNU bättre målvakt under uppehållet.
- Träningslägret på försäsongen förläggs till finska Karelen.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 22:24:00
 4-3-3. Äntligen! Jag ser ljuset i tunneln. Om det fortsätter och Ofori får spela vänsterback mot ÅFF kommer jag att gå stärkt ur även denna säsong.

Mot ÅFF:

Bahoui - Goitom - Eliasson
Borges - Moro - Salétros
Ofori - Pertan - Milosevic - Lorenz
Carlgren

Bänk: Argentina, Nikolic, Sauli, Sonko m.fl.

Och MFF får stryk och ingen straff.. Än i alla fall.
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 22:06:00
 3-0 Atletico de Madrid bye IIF IIF 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 22:02:00
 GF tillbaka! :) 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 22:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JacobAIK

Mycket mer positiv, men det går nog snabbt över.

Tycker det är tragiskt att kritisera Saletros och Sonko.

De ska inte vara de som visar vägen utan vara en del av laget.

Klart de spelar för att de är unga och det finns spelare i AS som vi kan värva som är bättre idag. Men med speltid har de talangen att bli bättre än spelare än vi kan värva i AS.

 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 21:59:00
 Lorentzson till Örebro? Ska vi köra Panos/Väsinen till höger nästa säsong kanske?
Skönt att forumnet funkar igen.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 21:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tänk er 2000 oxtokiga gnagare i Madrid. Hade varit galet.
Malmös "supportrar" märks/hörs ju knappt..
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 21:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes,

Blev också väldigt förvånad när jag läste kritiken efter BP-matchen. Visst var första halvlek lite sisådär, men det var ju trots allt första halvleken i ett riktigt 4-3-3 så det kanske inte är så konstigt. Men i andra halvlek tyckte jag det mesta klaffade, kombinationer, press och styrkan i båda riktningarna.

Hoppas verkligen det inte var en engångsförteelse utan att detta kommer fortsätta, bevisar ju bara att "vi" här på GF tänkt rätt när vi tjatat om ett 4-3-3 med en defensiv spets. Är du mer optimistisk nu Scholes? (smiley)

Tycker också det är konstigt när en spelare som Moro hyllas för sina krossbollar (med all rätt) medans en spelare som Salétros, som har ett (enligt mig) ännu bättre passningsspel och sätter varje krossboll på läppen, får kritik för allt han gör och som påstås få speltid för att han är en AIK-produkt och inte för att han är tillräckligt bra.
 

Namn: Beaver   Visa profil  
Hemort: Haninge
Sänt: 2014-10-22 21:41:00
 Alltid så skönt när gården torskar, ikväll utklassade dessutom.

Är man sjuk eller...
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 21:31:00
 Hur många sålda mot Åtvid? 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 21:23:00
 Nämen tjena GF!

Vem var det som låg bakom hacker attacken? Nån brukar ju alltid vilja ha cred? Vilken klass och stil att hacka ett forum haha. Jag bjuder hackern på min fantastiska kiwi smoothie valfri dag i veckan, den grabben måste ha grov c-vitamin brist.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 21:20:00
 Påminn folk att man får köpa biljetter till etage 2 mot åtvidaberg för 100 spänn. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 21:16:00
 Fick Alm kritik för BP matchen? Gillade verkligen det jag såg. Äntligen spelade vi genom mitten och inga långa bollar och ingen lycka till fotboll.

Metodiskt, kontrollerat som med tiden gav effekt. Tidvis riktigt bra återerövningspress som jag inte vet om jag sett tidigare.

Tyckte även Lorentzon visade vilken bra offensiv ytterback han kan vara med offensiva instruktioner.

Hoppas vi fortsätter så resten av säsongen.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 20:30:00
 God afton. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 20:26:00
 Snart dags att se om Malmö kan lyckas stå emot Atletico Madrid då.

Avd: Övrigt
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 13:39:00
 Måste varit därför ryssen var i skärgården, för att hacka GF. 

Namn: sucram   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 13:37:00
 Om någon vill åka och se matchen Mora-AIK, hockey. 1 november (samma dag som KFF-AIK i fotboll) så skicka ett PM. Jag försöker styra upp en bil. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 13:32:00
 Nämen vad trevligt, nu lyser det i stugan igen. Kliv in kliv in...

För att kommentera BP-matchen...

Jag såg att Alm fick kritik för denna match, men det är bara löjligt. Vi vann med 4-0 och kontrollerade matchen totalt. Gillade bland annat Sonkos insats.

AIK och Alm gjorde jobbet till 100 %.

En sak som jag dock reagerade på var när Alm på presskonferensen sa att nu var det "oåterkalleligt" att satsa på våra unga spelare.

Jag hoppas AIK vet vad de gör här, för en grundförutsättning att man ska ge de unga killarna massa förtroende är ju att de ska vara tillräckligt bra också.

Jag vill inte att nästa säsong ska bli någon slags mellansäsong för att vi ska ge de unga chansen. Hoppas Alm kan hitta rätt balans i detta, för nästa säsong måste vi kriga i toppen.

Tycker förövrigt att Örebro spelar en jädra bra fotboll just nu, där har vi verkligen ett bevis på vad en bra tränare kan göra för ett lag.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 12:33:00
 Guess who's back.. back again.. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 12:23:00
 hurra det fungerar!!! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 12:08:00
 Fan det har varit så jävla skönt när GF legat nere.
Livet kom tillbaka några dagar. Hacka GF igen.
 

Namn: myggan   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2014-10-22 11:49:00
 Skönt och ha GF tillbaka . 

Namn: myggan   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2014-10-22 11:48:00
 Myggan varar testar ! 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 11:43:00
 Hitta nu inte på en massa NYA namn. Jag vill veta vem jag argumenterar med/mot. 

Namn: En till Niklas   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 11:34:00
 Blir lite nostalgisk när GF ligger nere några dagar och sen plötsligt poppar upp igen. Jag tänker alltid att detta blir nådastöten, men så lättas/gläds jag av att se en massa inlägg direkt.
Avd. Insamling till nya servrar.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Länktips: http://www.aikhockey.se/artikel/58985/
Sänt: 2014-10-22 11:32:00
 AIK lånar Christopher Bengtsson. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 11:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nej men hallå. Så sitter man här igen, med nytt lösenord och grejer. Kul att man är i fas med den reella vardagen igen.

Nu saknas bara Mr. Lipton, även känd som Spelarn, för att detta skepp skall hissa segel och lämna efter hackingdebaclet. Kan det vara så att M/S Gnagarforum är den lilla ubåten som försvaret siktat? Främmande undervattensverksamhet och såna grejer.

Känns som en spännande nystart. Intressant!
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 11:13:00
 Jaha då var man inne igen. Slut på meddelandet. 

Namn: FlavioKung!   Visa profil  
Länktips: http://harhamrenavgatt.se/
Sänt: 2014-10-22 10:57:00
 Det finns en avgång som är viktigare än Alms. Se länktips. 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 10:47:00
 >> Finansekonomen
Ja vi måste gå till botten med det
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 10:30:00
 Lessen Fader Salvatore, men jag länkar aldrig gårdagens nyhet. 

Namn: Fader Salvatore   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolltransfers.com/site/news/45723
Sänt: 2014-10-22 10:28:00
 Freddy Adu till Allsvenskan?

Hur har du kunnat missa detta, Ruth? Skärpning för fan!
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 10:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hydro

Och just när GF höll på att avsätta honom!
Coincidence? I think not...

Och den där u-båten är ju också ett lustigt sammanträffande.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 10:09:00
 Alm som hackade GF? 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 10:06:00
 Jag hade hoppats att vi skulle bli tvungna att byta nick också, och att jag skulle bli först att ta "Professor Logachev". 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 09:59:00
 Undra hur många relationer som gått i kras senaste dagarna.

 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 09:53:00
 Ett hattrick av Ruth! 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2014-10-22 09:51:00
 Vad skönt, inget gnäll på Alm än.
Undrar när häxjakten börjar.
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2014/10/22/osk-mot-en-fjarde-
Sänt: 2014-10-22 09:49:00
 ÖSK mot en fjärde AIK-värvning: ”Jag borde egentligen inte kommentera”
Publicerat Idag 08:45
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://www.matchdax.se/allsvenskan/nytt-europaspel-vore-j
Sänt: 2014-10-22 09:43:00
 Nytt europaspel vore jackpot för AIK
2014-10-22 8:50
 

Den här sidan har laddats 63292240 gånger sedan 1999-09-14