Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 254 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-05-29 05:58:00
 Väldigt märkligt det här med kritiken mot BW för "principbeslutet"...
Jag förstår faktiskt inte hur ni resonerar.
Vi har 12000 sålda årskort, detta är alltså redan betalda matchbiljetter.
Ni spekulerar i att vi kommer kunna ta in 8000 på matcherna om SEF skulle få gehör hos smittskyddsfolket.
Så då måste man ställa sig minst två frågor.
1 vilka av dom 12 000 biljettinnehavarna ska få gå, lägg där till alla sålda biljettvouchers...
2. Hur skulle AIK kunna få in mer matchintäker hade ni tänkt?

Nä, det här handlar bara om ryggmärgsreaktionen om att kritisera allt!
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-05-29 00:20:00
 Fotbollen tillhör alla. När jag spelade i St Erikscupen och långt senare i korpen tillhörde den mina lagkamrater och motståndare. Går man på match i division 3 tillhör de alla där. Fotbollen tillhör oss alla, inte bara en engagerad ståplatspublik, den tillhör oss alla. Att Allsvenskan börjar är fantastiskt. Hade det varit publik är det ännu bättre, nu dröjer det. Hur länge? Det enkla och realistiska svaret är till det finns ett vaccin som de flesta fått i armen. 2021? Kanske. 

Namn: Lennarts knutna guldnävar   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 23:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
W.T.F

Upp med en elvamannaplan på vår allra första hemmaplan Ladugårdsgärdet så lirar vi där och hyllar vi vår historia! Sen måste det väl i och för sig upp med en provisorisk mur runt planen för att inga ska kunna komma och kolla.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 23:44:00
 Gucci1891:

Det är ju inte särskilt svårlöst. Det går alltså inte att sälja (dyra) lösbiljetter till de matcherna och reda ut årskortsfrågan på annat sätt, typ genom uppskjuten giltighetstid? Alla sätt som går att tjäna pengar på måste givetvis utnyttjas.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 22:57:00
 Rotborsten // Fem byten blir det. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 22:45:00
 Va, SÖT senap ? Ska ju vara Skånsk o brödet heter Fäbodknäcke.

Va glad jag blev att bollen snart rullar.

Är det inte givet att vi swishar in biljettpengar i samband med våra hemmamatcher?
 

Namn: W.T.F.   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 22:39:00
 Vet inte hur avtalet med NA ser ut i sin helhet, men måste vi verkligen spela alla våra hemmamatcher där nu? När allt är som det är. Matcherna skulle lika gärna kunna sändas från någon annan billigare arena, alternativt äng... 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 22:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro:


Vi får ingen publikinkomst om vi får bara kan ta in 8000 tusen på Friends då vi har sålt ca 12 tusen årskort så de tror att snarare att vi går minus med tanke på att vi måste publikvärd, kiosker,ov osv

I övrigt så håller jag med just att dra ner så mycket kostnader som möjligt men man får se hur de blir.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 21:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Att Allsvenskan startar är väl kul ur ett underhållningsperspektiv, men knappast särskild viktigt när det kommer till de riktigt seriösa frågorna just nu. Så länge vi inte får några publikintäkter kvarstår fortfarande alla de riktiga problemen.

Så om vi vill fortsätta ligga högt i hierarkin även i framtiden (eller för den delen slippa existensiella hot) så borde andra frågor än den rena underhållningsaspekten prioriteras. Till exempel - när följer vi efter Bajen och ser till att göra lönesänkningar, och varför är de inte gjorda än? När börjar vi varsla på icke-jättenödvändiga positioner? Och framför allt - när tar vi tillbaka det totalt idiotiska beslutet att säga nej(!) till den lilla publikinkomst vi ev kunde få?

Just nu gör vi i stort sett allt fel om vi vill undvika att bli ett av lagen som får en av de hårdaste smällarna av det här. Till och med Hammarby ligger framför oss med sina lönesänkningar.

Att allsvenskan startar betyder väldigt lite i de sammanhangen. Det absolut mest essentiella - att publik ska tillåtas igen - ser nämligen fortfarande ut att ligga oändligheter (troligtvis flera år) fram i tiden.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 21:21:00
 PAL /En fråga är hur många lag som finns kvar till-21 om publik intäkter ej kommer in. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 21:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
//Spelarn
Problemet är att du hoppas det men det finns inget som säger att det måste bli så, i alla fall inte inom de närmaste åren.

Visst pratar vi om en total lockdown så kommer det inte ske då det ekonomiska utfallet skulle var globalt katastrofalt men en situation som nu är absolut möjlig flera år framåt. Alltså ganska öppna samhällen men där vissa verksamheter har försvunnit, andra växer fram och där digitala möten och streamad underhållning ersätter liveupplevelser. Ja just arenabesök kan nog vara det absolut sista som återgår till det som vi förknippar med det normala.

Världen kan såklart anpassa sig och ekonomin till social distansering, bara en lite tråkigare värld för vissa av dess invånare. Det å andra sidan kan ju bli en generationsfråga.

Förövrigt har du fel om brödet, vörtbröd inklusive russin ska det va.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 21:20:00
 PAL: Ja, det är det enda sättet jag käkar julskinka på nuförtiden (tycker det är rätt överskattat). En skiva knäckebröd, och sedan några tunna skivor julskinka på och så senap vilket är totalt nödvändigt. Gärna sötstark. Och så en iskall julöl av högre alkoholvolym. Helst en sen kväll den 23 december för att "varva ner" i julstressen. Och så en macka till och en öl till. För på julen ska man inte snåla.

Då minsann, då blir knäckebrödet en del av den perfekta julmatssymfonin.
'
Och DET, skulle aldrig en skiva skogaholmslimpa eller annat mjukbröd kunna klara av!

Kategori: Fotbollen ska starta upp, det är 28 maj, vi babblar julmat... hur fan hamnade vi här..?! Charmen med GF.
 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 21:00:00
 Kollat igenom alla senaste follow us avsnitt , Tom och Nabbe är ej i träning, är ju väntat, men också Silva är fortfarande?! Inte i kollektiv träning..., nån som vet mer? Vad händer med Silva? 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 20:59:00
 Rutin lär krävas nu.
Plötsligt så är vår ålderstigna trupp förhoppningsvis en fördel!

Fantastiskt att det blir grönt ljus enligt plan för elitfotbollen.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 20:57:00
 PAL: Men det KOMMER ju bara bli tillfälligt, det förstår du väl också? Som jag sa, worst case scenario är att man måste vänta på vaccin, och det kommer om typ ett år eller något längre, och tjoff, så är allt normalt igen.

Som vi lever nu är liksom ett undantagstillstånd i våra samhällen, det kommer inte hålla i sig per automatik, liksom. När corona är under kontroll så finns det absolut inga hinder att börja leva som vanligt igen - som ju alla villl förutom de som lider av agorafobi osv.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 20:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jo men vad är poängen med det hela? Alltså inte som en tillfällig händelse men om det blir det nya normala över flera år.

Derbyseger utan publik, serieseger inför tomma läktare, ”digital pokalutdelning” och ingen segerfest utöver hemmaparty hos Norling?

Känns ju helt jävla meningslöst egentligen.

//Spelarn
Jag har prövat knäckebrödspizza och det är helt ok. Men ett julbord bestående av knäckebröd utan skinka och senap. Tack men nej tack.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 20:51:00
 Karl4712: Haha, ja, knäckebröd I SIG är en jädrigt torftig produkt. Men har man bara rätt pålägg så blir det jädrigt gott. Knäckebröd med smör och en riktigt god ost. Eller knäckebröd med lite smör, ägg och kaviar. Eller knäckebröd som du brer sardin eller makrill över. Eller knäckebröd som du brer avocado över och så lite örtsalt. Och så vidare.

Variationerna är många för en riktigt god knäckesmörgås. PAL måste upplysas! Är han månne fast i skogaholmlimpeträsket..?

Vet även att de har (hade?) en knäckebrödspizza som fryspizza men den har jag dock aldrig testat. Någon som gjort det härinne och kan ge en liten recension?
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 20:46:00
 Jag tycker det är roligt att se AIK på försäsong utan publik med en värdelös kameravinkel från någon träningsanläggning i dom södra delarna av världen.
Kommer nog klara av att se matcher utan publik med riktig kameravinkel.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 20:44:00
 Spelarn,

En kopp presskaffe till det så...
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 20:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL: Tycker din jämförelse är lite skev. Nu gäller det inte att äta för att "fira jul" utan för att överleva. Fan, då jädrar skulle knäckebröd smaka gott, särskilt om det är smör och en smakrik prästost på...

Sedan det där "domedagssnacket" om att det kommer dröja evigheter innan vi kan se fotboll inför publik igen och det här med social distansering osv. Worst case-scenario är ju att det blir normalt först när vi får ett vaccin. Och det lär ju knappast dröja flera år, utan typ ett eller ett och ett halvt. Det är ju för tusan en internationell kapplöpning för att ta fram ett vaccin.

Och när befolkningen väl är vaccinerad - vad finns det då för skäl att fortsätta leva efter social distansering..?

Edit: Det här med att det skulle vara farligt med flygresor pga smittorisk... ja men det är ju jääääättemycket säkrare att packa in folk på båtar eller trånga tåg...
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 19:55:00
 Fotboll utan publik, som att gå på Operakällarens julbord och bara äta knäckebröd, ja du blir mätt, typ...

Men visst för en begränsad tid och för att rädda klubbarna ekonomiskt så får det gå, problemet är väl bara att fler och fler forskare nu pratar om social distansering till 2022 eller längre. Till och med en i dagens AB som pratar om flygresor och fotboll inför publik som borta för alltid, visserligen en Gretadyrkare men ändå. Slutsatsen verkar ändå vara att vi har en lång väg innan det eventuellt blir normalt och själv kommer jag ha noll intresse att följa någon fotboll ifall La Manga-inramning blir det nya normala.

Eller nån idrott för den delen..

Men en positiv sak har det med sig, nu kommer det ju inte att ske men om vi mot all förmodan skulle förlora mot pyjamas vore det onekligen nästan roligt att göra det i år...

 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 19:42:00
 Fixar vi det här på 20 veckor eller ska man bara spela enkelserie + slutspel?
Ska bli trevligt att se Gnaget igen.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-05-28 19:18:00
 Vid starten 13/14 juni, hur vältränade är lagen. Ingen mer än tränare och spelare vet hur det är i laget. Skaderisken kan bli större i år. Blir det fler byten än tre? Har läst någonstans att det kan bli fler än det. Väntan är snart över, måste skaffa dplay. 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 19:12:00
 Tjosan! Jag vann Nordins tröja från Bröndby på swisch-lotteriet!

Ungefär samtidigt läser jag om att Allsvenskan lär dra igång den 14e och cupen kanske redan innan dess. -Typ nästa helg?

Den här kvällen kändes plötsligt ännu soligare. Men frugan förstod inte riktigt euforin. -Vad ska du göra med en svettig tröja!?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 18:56:00
 
Start 13/14 juni


Två matcher i veckan under sommaren


Lägre tempo under hösten


Spel fram till jul
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2020-05-28 18:35:00
 Allsvenskan startar igen i mitten av juni, säger flera källor till Expressen. Tidningen skriver att de första matcherna troligtvis spelas 13–14 juni.

Dessutom har Svensk elitfotboll haft möte om att dra igång Svenska cupens kvartsfinaler innan Allsvenskan drar igång.

Beskedet väntas bli officiellt vid en presskonferens på fredagen.

---

ÄNTLIGEN
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 18:26:00
 

@DKristoffersson
·
1m


Fått bekräftat från flera håll nu att fotbollen rullar igång i mitten av juni. Det lämnas alltså positiva besked på presskonferensen imorgon. Svenska cupens kvartsfinaler väntas också spelas innan den planerade första omgången av allsvenskan.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 17:36:00
 
Cj

Just så.


ilimor

BW har ju fel när han säger att så många som möjligt ska ges chansen att se AIK. Med stängt etage 3 har man vid ett eller fler heta höstderbyn och några avgörande guldmatcher hänvisat en stor del Gnagare tillbaka till soffan och förmodligen sänkt publiksnittet i en å samma smäll.

Det är fakta att man begränsar publiken, säger nej tack till gnagare, vid dessa tillfällen.

Det är en ren gissning från Söderberg och co att det skulle ge oss en mer allert och köpvillig publik som kan komma att höja publiksnittet.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 17:16:00
 Björn är formell VD i AIK Fotboll AB. Att han är klubbdirektör i AIK Fotboll är en annan sak. Enligt aktiebolagslagen ska det finnas en verkställande direktör. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 17:11:00
 På drift med Svullo

Ser ut att vara att potentiellt kunna bli ett ganska ordentligt feltramp från Björns sida.

Helt meningslöst "hardcore" att låta bli att släppa in vår publik. Dessutom är det en sportslig konkurrensfördel som vi potentiellt skulle ge upp.

Om det kommer finnas möjlighet varför ska vi förvägras att se AIK för att precis alla som vill inte kan få göra det.

Skapa ett jävla lojalitetsprogram, lotta, slumpa ut biljetter och ge "ståplats" ett visst antal garanterade biljetter. Det är inte supersvårt att göra det på ett rimligt sätt som jag faktiskt tror att de flesta kan acceptera.

Möjligtvis finns det något bakom det här som gör att uttalandet i sig är harmlöst (som att om restriktionerna släpps så kommer alla in typ) men lite märkligt är det.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 17:09:00
 På drift med Svullo

För att det förväntas sälja fler biljetter totalt, dvs fler ser på AIK med stängt E3 om man har rätt.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 16:57:00
 PAL

Ang. principbeslutet,
det verkar vara ett utspel från BWs sida som inte grundats på annat än en känsla av AIK-Dna.


Enligt mig är frågan lätt att lösa:
Lotta ut de antal biljetter som tillåts till årskortsinnehavarna.
Allt annat är idioti.


”– Jag tycker att det här ligger helt i AIK:s DNA att se till att så många som möjligt kan se matcherna”

Det här stämmer ju inte heller, etage 3 skall under ALLA omständigheter vara stängd för obestämd framtid.

 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 15:36:00
 //Skjut Nurmi Skjut
Just nu är det 50 pers som är gränsen och den gränsen styr regeringen.

SEFs gräns är intressantare men vi får väl anta att det i ett sånt läge är en del av villkoren från FHM, tror ju inte SEF hittar på en egen begränsning i ett läge där myndigheten ger ett ovillkorat starttillstånd.
 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 15:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nabbes instagramstory, hoppar som en antilop! Blir nog en premiärcomeback här va..
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 15:02:00
 PAL /
Mig veterligen är den utglesade publiken i fas 2 SEF's eget påhitt baserat på deras tolkning av 2 meters avstånd på läktaren.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 14:49:00
 //Skjut Nurmi skjut
Ja fast där är skillnaden att myndigheten stoppar AIK, dvs utanför vår egen kontroll.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 14:42:00
 PAL /
Även med begränsad publik enligt SEF-modellen kommer personer med giltig biljett att nekas inträde.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Länktips: http://fotbollsthlm.se/aik/aiks-styrelse-tar-upp-wesstrom
Sänt: 2020-05-28 14:38:00
 Intressant om principbeslutet, låter för mig som att BW kört sitt eget race här och att ordföranden är ”diplomatisk”

Kan ju vara intressant för styrelsen att vara medvetna om att de är de som riskerar avslag på ansvarsfriheten samt bli ekonomiskt skadeståndsskyldiga ifall de fattar beslut som är av ekonomisk skada för AIK (typ att inte släppa in folk med giltiga biljetter). Björn har inget sådan formellt ansvar, inte så länge hans tjänst är klubbdirektör istället för VD. Är han VD blir det delat ansvar.
 

Namn: cj   Visa profil  
Länktips: http://fotbollsthlm.se/hammarby/avslojar-ik-frej-nara-kon
Sänt: 2020-05-28 14:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
IK Frej nära konkurs. Hammarbys samarbetsklubb "Eller vårt U23-lag som vi kallar det internt.." verkar få det svårt att överleva.

Jag antar att det har satsats en hel del på det här. Dessutom har det värvats en hel del spelare för att just gå in i just Frej vilka inte kommer ha någon hemvist om klubben går under. Det kommer inte finnas speciellt mycket resurser från hammarby att pumpa in i Frej i nuläget.

Det kommer nog bli ett prövande år för "bajen". JJJ lär känna närvaron av gamla demoner och misslyckande. Något att glädja sig över.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 13:56:00
 Herr Kolsäck: Varför tror du det? Man har ju sagt att man kommer med besked för elitidrotten imorgon. Tror nog man kommer igång i nån form som planerat 14 juni. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 13:52:00
 Enligt fotbollskanalen ryktas det om pressträff i morgon med representanter för regering och FHM avseende fotbollen 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 13:50:00
 Den danska ligan kör igång idag. Den norska ligan startar den 16e juni. Allsvenskan och Superettan blir inställda i år? 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 13:22:00
 Rotborsten

Jag tror Michel kan komma förvåna många.

Panos och Lindkvist lär vara reserver under året och sitta ut sina respektive kontrakt utan förlängning.
Lamin lär lånas ut igen inför säsongen.

Det kanske finns utrymme för både Pertan och Milosevic nästa år. Men då skulle vi ha Granli, Michel, Pertan, Tihi, Mets och Milosevic på 3 platser. Det är för få vänsterfötter och en resursmässigt rätt saftig lagdel om inga fler spelare lämnar. Det låser oss också till en trebackslinje under lång tid framöver vilket kan vara ett problem vid ett eventuellt tränarbyte.

Jag vet inte, att förlänga eller inte med Pertan är inte en helt enkel fråga för mig.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-05-28 13:14:00
 Glömde Tihi, en oslipad diamant som har alla möjligheter att nå toppklass. 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-05-28 13:11:00
 Michel, Panos, Lindkvist eller Lamin är väl inga mb att luta sig mot, iallafall inte de tre förstnämnda, Lamin kanske kan bli bra. Hellre då ha kvar PK och in med Alex. Granli och Mets håller ju allsvensk klass. Ser fram emot starten. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 13:07:00
 Agenten

Nix inte än vad jag vet.
Gissar att man löser det så fort besked om AS ges.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 13:06:00
 Cj/ Har Tihi fått A-lagskontrakt? 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 12:51:00
 LokF

Det är en bra poäng. Många har försökt och ingen har lyckats hitills. Pertan brukar starta tillslut oavsett vad intentionen var från början.

Jag är dock själv ganska övertygad om att Pertan i nuläget inte är tilltänkt att starta.
Vi har på tre centrala backpositioner följande tänkbara spelare i truppen: Granli, Panos, Mets, Tihi, Ben Lamin, Pertan, Lindkvist och Michel. Det är inte heller någon hemlighet att vi är intresserade av Milosevic.

Pertan som central mittback är en rätt dålig matchning för ett mer framåtlutat och modigare lag. Rikard Norling kör sina koncept in i döden och kompromissar väldigt sällan enligt samstämmiga uppgifter. Jag tror Tihi kommer starta. Som höger mittback går han inte heller först.

Frågan är om Pertan accepterar att inte vara nummer ett och ett betydligt sämre kontrakt framöver? Vill han stanna så ska han såklart göra det men inte till vilket ekonomiskt pris som helst.

 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 12:38:00
 Jag tänker att Pertan är som Tjerna. De sista 5 säsongerna sa alla att han var för gammal, sen spelade han ändå skjortan av yngre konkurrenter, utom kanske sista året. Vi behöver dessutom kulturbärarna. Ger vi Pertan 2 år till kommer han ge allt på match och på träning. Han kommer inte tjafsa med tränare, inte gnälla om han bänkas och inte dra till Grekland om vi inte ber honom om att låta sig säljas.

Valet står knappast mellan Milo och Pertan. Det står mellan tex honom och Sundgren, eller kanske en hemvändande Jansson. Pertan går före bägge.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 10:09:00
 AIK i USA,

Pertan eller Milo, i min värld är det inte ens en diskutabel fråga. Milo är bättre på alla plan. Hur mycket man än älskar Pertan som person och representant så är han inte längre tillräckligt bra defensivt för att täcka upp bristerna han har i tekniken.

 

Namn: Tomas   Visa profil  
Länktips: http://fotbolldirekt.se/2020/05/27/inga-samtal-med-aik-ik
Sänt: 2020-05-28 07:10:00
 Approp på Pertan i länken 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-05-28 01:23:00
 Alla eller ingen som prejudicerande principbeslut är typiskt BW populistsikt men inte genomtänkt.
Det här situationen kan vara till nästa sommar eller längre.

Pertan eller Milo? Det är det valet,AIK ställs inför. Emotionellt eller rationellt val?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 23:09:00
 Nu tyckte jag att vi skulle gjort en emission redan inför denna säsong för att inte tappa momentum, med facit i hand hade det varit bra såklart men det är lätt att säga nu...

Nu är väl frågan om vi borde försöka ta in kapital efter denna säsong istället för att rent krasst täcka upp för del av årets underskott, självklart under betydligt sämre förutsättningar men relativt de flesta andra skulle det vara en klar fördel.

Många som köpt årskort i år lär inte gå även om de skulle tillåtas så självklart vore det bättre att släppa in 10.000 pers än ingen alls, frågan är om det kommer bli någon publik öht.

 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 23:01:00
 //Krille S
Nu tror jag iof det beslutet är lite som att Sas pga Coronapandemin går ut med att man slutar med direktflyg till Antarktis men visst, risken finns att man bundit ett ordentligt risknippe till egna rumpan...

Inte bara att man skulle tveka inför 2021, återbetalning 2020 lär väl också bli en större grej.

Fast bara de som köpt husets billigaste biljetter blir nöjda så. (Ja vi vet alla att det är exakt där detta beslut har initierats)
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 22:38:00
 Krille S: Just det oroar mig också. Att Allsvenskan kommer till ett skede där klubbarna får börja öppna upp lite för publik och arenorna får några tusen pers kanske som kan skapa lite tryck, liv och atmosfär kring matcherna. Och då ska AIK tydligen tacka nej och fortsätta stå utan publik.

Jag kan absolut se fördelarna i detta, att man står för solidaritet med alla AIK-supportrar osv, samtidigt så kommer det kännas som att de andra lagen hoppar upp ur sina startblock medan AIK står kvar. Dessutom går vi ju miste om en riktigt fin hemmaplansfördel som våra supportrar kan skapa.

I grund och botten handlar det om att som supporter faktiskt uppoffra sig för AIK, vilket jag varit inne på tidigare. Visst, det KOMMER bli skevt och orättvist för många årskortsinnehavare om AIK bara får släppa in några tusen, men vad fan. Det finns lägen då man som supporter inte bara ska tänka på sig själv och mig mig mig, utan vad som är bäst för AIK.

Kan vi ha publik på våra matcher - ja, då ska vi ha publik på våra matcher. Det tycker i alla fall jag. OM det nu blir aktuellt i år, det är ju en annan femma.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 22:32:00
 Krille/Helt rätt , har ledningen insett risken att bra många färre väljer att skaffa årskort 2021 om dom ej får se någon match trots betalning? 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 22:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Håller med om att det är onödigt att ta ett principbeslut om alla eller ingen. Om vi får in 70% av årskortsinnehavarna på match, och tänker att det ändå blir 10-20% som försvinner på grund av riskgrupp, sjukdom, utökad rädsla, ute på landet, jobb. Då är det knappt 10% som inte går in. Jag skulle gärna vara med i en utlottning varje match, där man har risk att bli utlottad en match (men att om man blivit utlottad en match, så får man automatiskt tillgång till 3-4 till. Kan sorteras per årskortsgäng också..)

Ovan gäller för mig även om publiksiffran på Friends blir begränsad till 5000..
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 22:05:00
 PAL: Om vi får möjlighet att släppa in några tusen säsongare men väljer att inte göra det medan övriga lag börjar spela inför begränsad publik sån kan jag tänka mig att vi drabbas hårdast av alla pga noll sålda säsongskort inför 2021... 

Namn: Lennarts knutna guldnävar   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 21:54:00
 1000 swishat 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 21:24:00
 200 swishat

Blir säkert mer när serien startar, att man swishar en 150 spänn varje gång vi har hemmamatch.

 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 20:33:00
 Största förlorarna är:

Hammarby vars ekonomi är uppbyggd kring publiken och vars kassakista inte var lika välfylld till att börja med. Har dessutom en sportchef vars trackrecord inte imponerar om vi pratar snålande.

Häcken vars kassakista och EK klarar krisen men vars existens som topplag är helt beroende av Gothia Cup. Med inställt i år, kanske ändrade resvanor och bild av Sverige som ett virusparadis är kan det ta flera år innan turneringen återhämtar sig.

Östersund: Kommentar överflödig

MFF: Ja de kommer klara krisen men är samtidigt i en situation som påminner om vad som skulle ske fall klubben gjorde fiasko två år i rad. Klubben kommer förlora mycket av sin kassa och kanske/högst troligt missa möjligheten att spela EL nu i höst. Nästa år när Europaspelet förhoppningsvis är igång igen blir det troligen EL2 för dem, dvs kaffepengar.

Och ja självfallet drabbas även vi.

Största sportsliga vinnaren lär bli MFF, i alla fall om vi börjar med fem byten modell Bundesliga. Fem byten innebär att bredaste truppen vi ner.
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 20:07:00
 Nu är det löning och många av oss har faktiskt råd att swisha en eller ett par hundralappar till AIK!

Do it!


SWISHA TILL
123 115 95 73

Jag swishade 500kr till nu!

Skriv om ni swishar vetja!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 19:55:00
 Steken: Skulle tro att Häcken blir en stor förlorare. Men även vi, Bajen och övriga topplag kommer tappa gentemot MFF som har en massa pengar kvar. Pengar som kommer vara värda mer på en billigare fotbollsmarknad.

 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 19:53:00
 Steken

Har i och för sig analyserat bolag och länder professionellt ganska många år men inte tittat djupare på AIK:s Q1. Antar att Q2 blir den riktiga katastrofen på intäktsidan. Har tidigare sagt att jag tror AIK kommer behöva kring 50 miljoner i någon form av kombinerad kapitaltillskott & kostnadsneddragning för 2020 och delar av 2021 men det är en uppskattning.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 18:14:00
 AIK i USA

jo men du är snett ute om du tror att jag inte fattar.

I exemplet med Häcken nämnde jag bara eget kapital eftersom det var resultatet (och indirekt det egna kapitalet) det hänvisades till i artikeln. Sök på mina inlägg och igår gick jag igenom vad jag tror ek och kassan landar på per sista mars för AIKs del.

Du som är expert, hur skiljer sig dina estimat från mina avseende AIKs Q1a?
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 17:37:00
 Steken

Man kan ställa sig många frågor.
Kommer det spelas någon fotboll alls i år?
Kommer det att spelas fotboll inför publik i år?
Kommer AIK finnas som ett AB nästa år?
Kommer AIK fotboll tillhöra Allsvenskan nästa år?
Kommer vår VD tillsätta ett stålbad för att få oss på rätt köl ekonomiskt?
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 17:26:00
 Steken

Eget kapital kan vara uppbundet i t.ex bokförda värdet på en arena, en träningsanläggning osv.
Likviditet är enkelt uttryck pengar på banken, sådant man betalar löner och räkningar med.

Om jag minns rätt hade AIK ett eget kapital kring 60 mkr vid årsskiftet och 44 milj i likviditet. När likviditeten är slut och man inte kan betala skatter, löner etc så går man i konkurs.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 17:16:00
 AIK i USA

Hur menar du att jag ska skilja mellan cash och eget kapital? Kan du förtydliga please

Krille S

True that. Frågan man ska gräva i vilka som blir dom relativa förlorarna? Ena extremen kan ses som Hammarby med stort beroende av intäkt från publik vs Häcken med nästintill noll i publik men stort beroende av Gothia Cup. Jag gissar på Häcken men relativt ogrundad analys
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 17:02:00
 Steken: Hela fotbollsindustrin vänds ju på ända av detta. Kommer vara mycket mindre pengar i fotboll lång tid framöver. Spelarlöner och transfersummor kommer gå ned kraftigt under åratal. Som tur är drabbar det ju alla samtidigt och fotboll är ju ett nollsummespel - så våra chanser till sportslig framgång behöver inte nödvändigtvis bli så mycket sämre. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 17:00:00
 Steken

Häcken - skilj på eget kapital och likviditet. Det gäller alla företag och klubbar.

Sverige är ifrågasatt som säker destination idag, utan tvekan. Kvaliteten på den svenska förvaltningsmodellen är ifrågasatt (på goda grunder, dödstalen är förfärliga). Det svenska corona-debaclet kommer kosta i åratal, turismen minskar, svenska företag får brantare uppförbacke på exportmarknaderna, etc. Tafattheten i beslutsfattande och genomförande är närmast otrolig om man ser med ögon utifrån.

När det gäller allsvenskan tror jag den breda publiken kommer tillbaka när man är vaccinerad.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Länktips: http://www.sportlib.se/sportlib/video/51e92f34-62af-415e-
Sänt: 2020-05-27 16:52:00
 
Finansekonomen,

Har du sett SportLib intervjun med Stefan Jonasson?

Är lite nyfiken. Vad tyckte du?

 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-05-27 16:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ser att Häcken väntas backa med ca 40m i år, ingen direkt fara på taket med tanke på deras egna kapital i början av året låg kring 70m.

Jag gissar mig en strukturell förändring kring Gothia Cup, denna typ av event kommer garanterat lida 2021 och jag tror på nedåtgående kurva många år framöver:

Ansiktsmasker på planen? Dyrare att flyga? Färre flygbolag? Färre avgångar? Sverige får dålig PR pga Corona-hanteringen? Etc

Samtidigt är det svårt att sia hur det blir för vår del. Kommer publiken återvända 2021 till samma nivåer som vi haft sedan flytten till Nationalarenan? Hmm kanske är tveksamt? Tankar?
 

Namn: snoken99   Visa profil  
Länktips: http://www.sportlib.se
Sänt: 2020-05-27 11:40:00
 5-kampen var grymt rolig att se. 

Den här sidan har laddats 111643528 gånger sedan 1999-09-14