Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 247 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 12:28:00
 @Incontrista

Högst troligt det du skriver.

Jag tror också att det är extremt viktigt med press från vårt mittfält på motståndarens bollhållare utanför vårt straffområde. bajens 2-1 är typiskt ett sånt läge där Milos tröghet runt fötterna felvänd blir tydligt. Sotte dessutom damma svaghet. Iofs blir det skillnad till deras fördel på naturgräs.

8 raka gräsmatcher kan f ö vara det som avgör vår säsong tror jag. Känns som det passar våra nyckelspelare bäst. Både spelmässigt och ur skadeperspektiv. Så länge vi slåss om guldet tror jag stenhårt på det här bygget. Vi har världens chans till momentum med publikhype dessutom. Börjar det däremot knaka lite så är risken att det går käpprätt i stället. Jag ser inte det här bygget som ett lag som klarar att kriga för en mittenplacering.
 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-31 12:03:00
 grillchips

Känns väldigt ovant att se oss i år tycker jag, det är ganska uppenbart att man prioriterat anfallsspel i år, tycker det finns mycket kvar att jobba med i defensiven, oavsett uppställning och vilka som spelar. Min förhoppning är att det kommer se bättre ut under året men har en känsla av att vi kommer få se några 4-2, 3-3 och 3-2 matcher i år om man så säger…
 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 11:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En sak som slår mig i år är att jag för en gångs skull är mer orolig för defensiven än offensiven. Vi har väl inte direkt sprudlat framåt på försäsongen men de mål vi har gjort och de chanser vi skapat får mig att känna mig lugn. Vi har ett betydligt mer varierat anfallsspel under Brännan än tidigare år. Vi kommer till chanser med olika spelare och känns inte alls lika lättlästa som tidigare år. Hoppas vi får en bra start på säsongen så vi vågar släppa på bromsen och inte tvingas bli låga av säkerhetsskäl.

Bakåt tycker jag vi ser lite svårbedömda ut ändå. Milo ser allt annat än stabil ut vilket inte är konstigt mtp skadan. Sotte är Sotte och kommer aldrig att bli något annat. Det kommer att varvas guld och bajs där. Jet är väl den som sett bäst ut hittills. Tycker dock den trebacken har en del att bevisa för mig. Nordfeldt tycker jag är lite av en gåta. Under långa stunder grym på linjen, inte jättedominant, men stabil i luften, finfina fötter för att sedan släppa in till synes ganska enkla mål, särskilt från lite halvdåliga vinklar.

Jag tror att det antingen blir sjukt bra eller riktigt risigt när vi summerar 2023.

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 10:58:00
 Som sagts nedan så ser jag ett EK på 50 msek som sunt och inga problem att uppnå. Jag tycker även att omsättningsmålet sätter en annan kravbild på sportchefen i hur han ska investera i truppen. Att tex inte investera ordentligt ett år som det här kommer inte hålla.

Det är fantastiskt att vi kramar ur försäljningar från akademin men det måste läggas större fokus vid även på värvningar. Inga Fischer eller Keita värvningar på positioner där vi redan har fyllt upp kvoten icke försäljningsbara nyckelspelare som Guidetti och Durmaz i truppen. Här måste vi istället investera ordentligt i etablerade spelare med försäljningspotential. Dvs inte räkna med att för stora multiplar vid försäljningar. Helt ok att investera 20 msek och 2 pr senare bara få ut 15-25 msek.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 10:03:00
 Å vi e AIK spelades nyss på P3.. snart får man nog tyvärr höra andra lag dock.. 

Namn: Bergsget   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 09:31:00
 Germanicus
Vad menar du med lågt rankade? Det är prestationerna i serien som avgör hur du rankas och vilken serie du spelar i.
Vi har varit bra och har haft sköna gamla profiler som spelat i AIK.
För min del gick jag på hockey match före fotboll i slutet på 70- talet men nu är det fotboll till 99%.
 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 09:08:00
 Har faktiskt ingen koll på hockey, men varför är AIK då låg rankade när klubben i sig är bland de största i Sverige, har AIK någonsin varit väldigt bra och om ja när slutade det och varför 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 09:07:00
 Nya finansiella mål för AIKfotboll.
Intäkter minst 250 mkr årligen.
Och Eget kapital på minst 50mkr.

Intäktsmålet kan kännas lite ambitiöst kan jag tycka. Ett år med få eller inga större spelarförsäljningar så blir det svårt att nå.
I år blir det nog inga problem att uppnå med försäljningarna som gjort, Stefanelli, Mendes och Ayari. Sen finns det ju optioner på utlån som kan kicka in ytterligare.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 08:32:00
 Sulovic/
Skoj och bra jobbat med talangerna.

En intressant aspekt är ju att vi har ruggigt bra hemmastatistik sen flytten till NA. Med undantag för tex 2022. Kanske är en delförklaring? Känns ju annars rimligt, att som många påpekar, att får Norras hjälp offensivt i andra.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 08:31:00
 Pelle/ har du hört något om Jonas Almkvist?
Förövrigt jävligt skönt band han rattade.
Han missade inte en match på Råsunda norra när man debuterade där . Väldigt flitig skribent i forumets unga år.
 

Namn: Fenriz   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 08:25:00
 Nicket Mary Poppins var ju för övrigt Charlie Granfelt. Jag har för mig att nicket hade att göra med att han tillbringade mycket tid på sjukhus med ett av sina barn.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 08:14:00
 PAL: Kan ju iofs vara så att den som svarade i första läget inte hade nån som helst aning om att detta ens var en ”issue” eller att det fanns en mer eller mindre uttalad policy av något skäl? Det behöver ju inte handla om att just den personen försökte göra något annat än att tala klarspråk utifrån det hen kände till 

Namn: Beaver   Visa profil  
Hemort: Haninge
Sänt: 2023-03-31 08:11:00
 Verkligen glädjande att man fortfarande är ihågkommen här och nämns ihop med profiler av rang här på GF.

Jag skulle gissa att de flesta av dessa, i likhet med mig, fortfarande läser här. Även om nivån svajar emellanåt är det fortfarande ett vattenhål för alla oss AIK-are, en plats för åsiktsmangling, gemenskap och bearbetning. Särskilt i motgång vill jag hävda att GF tillför ofantlig styrka.

Nu väntar ytterligare en säsong och vi har en klart intressant trupp, vi vet att snart så är det dags igen.

Keep it up!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 07:48:00
 //Sulovic
Har man sagt A får man gärna säga IK. Du behöver ju inte skriva en hel kandidat men en kortare sammanfattning kanske går att få till.

Det intressanta: Var det en policy? (Ja)
Vem/vilka intressen var det som styrde policyn, (1-0 fotbollens eller kanske säkerhetsorganisationen)
Varför har man inte velat tala klarspråk om policyn
Varför ändrar man sig (förhoppningsvis) nu?
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2023-03-31 06:26:00
 Sulovic / Grymt jobbat med talangerna samt med AIK.
Väntar med spänning mot Peking var vi börjar matchen. Vad var anledningen till beslutet över 10 år samt vem kommer på detta?
 

Namn: Gnaget är vackrast   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 23:26:00
 Läsvärd text i DN.
Känns sunt och rätt.

En reflektion är att vi har så pass få lag i varje åldersgrupp det tycker jag är synd antar det till stor del har att göra med planbrist men borde gå att lösa i närliggande områden?

Att ha fler lag i varje kull och utöka antal ungdomslag är något som borde jobbas för.
Desto fler som tidigt fostras in i klubben desto bättre för oss på alla plan. Ge fler av de unga chansen att få representera AIK.
 

Namn: Soden   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 23:03:00
 Firade precis 20 år på forumet. Satan vad gammal man blivit. 

Namn: Sulovic   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 23:02:00
 Måste fan skryta lite. Jobbar som idrottslärare på en liten kvartersskola år F-6 och nu har tre av mina gamla elever nått A-kontrakt med AIK. Sen tidigare Nathalie Björn och Filippa Angeldahl numera i damlandslaget och idag Hugo Aviander. Gemensamt för alla tre är att jag lärde samtliga Mutumbas patenterade dragning när han bara rullar bollen förbi ytterbacken som springer o köper 13 korvar ha ha. Det är tydligen den finten som är medicinen för att lyckas komma till AIK. En annan elev hamnade två år i dif men han bryr man sig inte ett skit om såklart. Hannes Sveijer i u-21 landslaget är en annan adept. Lite stolt blir man ju. Kör nu Hugo!!

Sen har jag efter lite mailkontakt blivit uppringd av AIK angående diskussionen varför vi förra året anföll mot norra i första halvlek hundra procent av alla tävlingsmatcher. Fick först ett standardmail till svar som AIK skickar ut till alla som skriver och frågar om detta men då jag ställde ett par mkt relevanta motfrågor så blev AIK nyfikna på mitt resonemang så de ringde upp mig istället Ett mycket trevligt öppet o givande samtal. Det som vi pratade om blir en halv gymnsieuppsats att redovisa så det låter jag bli men jag törs ivf lova att vi inte kommer fortsätta på det inslagna spåret att vilja anfalla mot norra i första. Hoppas jag får rätt angående detta för det är min övertygelse ivf ha ha.

Har fått statistik skickat till mig som Mellerborg sammanställt och sen vi började på Friends för tio år sen så har vi börjat anfalla mot norra i ca 70 procent av alla tävlingsmatcher. Enligt mig en häpnadsväckande bedrövlig statistik.

Väl mött i Halmstad!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 21:04:00
 Läste intervjun med Brännan om bollvinnare centralt. Fan vad jag hade velat se Yasin under Brännan och i ett 352. Jag tror verkligen vi kan ha sålt guldet där och tycker fortfarande det känns som vi underinvesterat i truppen när vi väljer att sälja en sådan spelare enligt mig ett år för tidigt. 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 20:58:00
 @Herr Kolsäck

Min första AIK-fotbollsmatch. 1987, Brage borta på Domnarvsvallen, 0-0. Vi var där med mitt gamla ungdomslag och en skinnbula i klacken kastade ett ägg i skallen på vår tränare. Där och då började jag intressera mig mer för fotboll än hockey som var min grej tidigare.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 20:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Apropå gamla minnen! Jag minns hur AIK vann över ett värmländskt lag som kallades för Sörby med tvåsiffrigt för att sedan förlora mot grekiska Panatinakos som leddes av Svennis.
Jag minns inte vilket år det här var.
Någon mer som har lustiga minnen om AIK?
 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 20:17:00
 Om vi nu ska prata gamla forum-minnen......jag var faktiskt arbetskollega med Anders Nettelbladt när han byggde GF en gång i tiden. Satt bredvid honom på kontoret när han (på arbetstid!) satt och kodade GF i html. Känns sjukt att det har hängt med så länge. Många härliga profiler som har passerat revy genom åren. Kettle Black, Mortex, Beaver bara för att nämna några... 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 20:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Incontrista

Poängen är väl att sådan som du och dina vänner som både spelat och brinner för fotboll blir föräldrar och ideella tränare. Ni har säkert efter spelartiden även skaffat er en akademisk examen och arbetslivserfarenhet.

Dvs ni har rätt bra förutsättningar för att dels förstå fotboll genom års erfarenhet och dels ta till er den mängd information om hur man utbildar unga spelare.

Poängen jag försöker säga är att även om det som du säger är föräldrar så är de iallafall enligt min erfarenhet inte ”bara” föräldrar. Utan fotboll ör så stort så bland föräldrarna i ett lag på säg 30 grabbar så har du nästan alltid många års erfarenhet som spelare/ledare bland föräldrarna.

Men förstår såklart frustrationen att själv ha kunskapen men se på när andra utan den tränar sitt eget barn på fel sätt.

Har sällan sett talangfulla 11 åringar lägga av för att det ör för tråkigt. Kan inte minnas en enda men kan direkt se framför mig en handfull som ansågs vara akademi spelare som 7 åringar och selekterades ut men som med tiden slutade pga att de inte fick utöva andra sporter etc. 

Namn: thecomeon   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:51:00
 Kul! Aviander var ju GRYM på mittfältet i nån av träningsmatcherna på skyttan nyligen. Till skillnad från Dabo. Men vad vet jag om fotboll? 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:35:00
 Hoppas Aviander kommer flyga, tids nog!


Angående mina årskortsprognoser. I och med att vi redan har så gott som sålt slut etage 1+2 i första två matcherna kommer antalet årskort vi säljer vara väldigt begränsade framåt. Så, jag tror att vi slutar på cirka 15.100 årskort sålda totalt.

Något vi kan vara nöjda och stolta med, även om en liten annan push och strategi (spara ett antal platser för årskort för första matcherna t.ex.) skulle kunnat leda till fler sålda totalt - så ger den strategi vi nu haft istället en push för framtiden till folk att köpa tidigare. Kanske kan vi nästa år nå 16.001 sålda årskort =)

Nu får fokus bli på att sälja så mycket lösbiljetter som möjligt framåt istället. Drygt 28 sålda till Halmstad med 11 dagar kvar. Hoppas vi kan nå 35k men tror det kommer bli svårt och att vi istället hamnar lite under det. Mot Bajen har vi väl cirka 30k sålda och 17 dagar kvar. Förra året hade vi 45k - kan vi överträffa det?

 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:20:00
 Började själv komma till AIKforum runt 2013-14. Och då var den ändå relativt aktiv, känns lite tråkigt att man får uppleva slutet av forumen. Är ändå 24 och förmodligen bland de yngsta här, säger ganska mycket om vad forumen idag ligger. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:17:00
 Steken

Tror dom läser här inne och agerar direkt

 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:15:00
 Tre4Tre

Akademin flyttar fram positioner och skriver numera A-lagskontrakt med dagisbarn!
 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-30 19:12:00
 Scholes

Det låter toppen att du har en annan upplevelse.

Poängen jag försöker göra är att det kanske skulle vara dags för svensk fotboll att tänka om kring hur man utbildar spelare.

Jag ser ingen anledning till att Sverige ska stå ut på punkten tränare osv, varför ska just forbollsspelare utbildas av föråldrar?

Det finns ingen anledning som jag ser det, jag har ofta pratat om detta med vänner vsrs barn spelar i olika lag runt om i landet, de har ofta samma upplevelse från sina barns lag som jag beskrev förut.

Vi har också gemensamt att vi alla har bakgrund som spelare osv och därmed ganska god uppfattning om hur man tränar fotboll, tyvärr blir man mest frustrerad som åskådare på grund av den undermåliga träningeb som bedrivs.

Det sorgligaste av allt är ju hur många potentiella fotbollsspelare som aldrig får chansen, de lägger av redan när de är elva för att träningen är så tråkig osv, det är den stora förlusten.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:11:00
 Haha Hugo är såklart inte 5 år, kontraktet är. Hugo är 18 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Man skriver även A-lagskontrakt med Hugo Aviander, 5 år

Grattis Hugo

Kan tillägga att det var detta fönsters 29e transfer, helt otroligt vad många
 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 19:04:00
 @OH

Kom igen, var lite positiv! Ramstark centrallinje med Shichenje, Dabo och Meja om ett par år. Hur rimligt som helst.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 18:58:00
 Man är galet naiv om man tror Dabo kommer göra några riktiga avtryck hos oss. 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 18:48:00
 Ang. ungdomsfotbollen

Jag tror att det skiljer sig väldigt mycket, dels mellan olika klubbar och dels mellan olika distrikt. Jag bor i mindre ort några mil utanför Uppsala och i vår förening, där jag själv är ungdomstränare, ser det tyvärr väldigt mycket ut som Incontrista beskriver. Föräldrar, i bästa fall engagerade, som gör så gott de kan med de ev kunskaper de besitter. Ungdomar i köer som väntar på sin tur att få ett par bolltouch. De flesta lagen från klubben ligger långt efter Uppsalalagen och får mestadels rejält med bonk i matcherna. Vi har fått skaplig ordning på vårt lag nu efter 3 års slitande. Jag skulle säga att det mesta barnen i vår förening lär sig om fotboll är att förlora( vilket iofs kan vara nyttigt).

Inpendligen till akademierna i Uppsala är i princip noll då ungdomarna hos oss halkar efter från början. Jag vet iofs inte hur pass representativa vi är för övriga landsorten.


Avd: Vi har ingen tunnelbana
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 18:47:00
 Grillchips

Precis. Det var inte så svårt att lägga ihop 1+1 i det fallet. Välscoutad är han iallafall så ska bli intressant att följa.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 18:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dabo täcker väl för Cessay som förväntades få sparsamt med speltid och därför flyttade på sig. Förväntningarna torde då vara begränsat med speltid även för Dabo men såklart lite större chans så länge Keita är borta.
 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:40:00
 @moromoro

Förmodligen är det så att värvningen är just för framtiden men att gluggen som tillfälligt uppstod i truppen behövde tätas med kort varsel. Det ena utesluter ju inte det andra i det här fallet.

Shichenje till Finlad var det ju också mediasnack om. Och det verkade ju som den flytten behövde göras om om vi signade Dabo. Mao så kanske vi exporterar risken att komma sist i fair playligan österut.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:33:00
 grillchips
Manuel sa också tvärt om själv i fotbollskanalen på lilla deadlineday, att det här var för framtiden och inte nu. Att det inte hade med brist på 6or. Märkligt
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Incontrista

Var har du dina ungar någonstans? ”Träningar och ’fotbollsutbildningen’ går ofta ut på att stå på ett led och vänta på att få skjuta och liknande ’övningar’. Känner inte alls igen den bilden iallafall de 10 åren jag varit aktiv ledare inom pojkfotboll.

Även bland ideella föräldrartränare så är de flesta utbildade och bedriver träningar som är långt ifrån det du beskriver.

Jag har själv sett många akademiträningar av utbildade engagerade tränare men sett liknande i vanliga breddlag av engagerade föräldrar.

 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hade noll koll på att Dabo är spanjor i passet. Det ger ju värvningen lite annat perspektiv. Intressant att Manuel säger i intervjun att tajmingen på värvningen handlar om Keitas skada och Ceesays flytt vilket inte var fallet enligt initierade GF-källor.
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/lamine-dabo-till-aik-fot
Sänt: 2023-03-30 17:08:00
 Välkommen Lamine Dabo. 

Namn: Hep   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:06:00
 Apropå gamla GF-inlägg. Vem skrev inlägget som jämförde skribenter och AIK-profiler med rabiata vänsterbegrepp och Maos änka? Förvirrad beskrivning, men någon gammal räv borde koppla.

Själv sumpade jag en gammal mailadress och fick regga om mig. I många år skämdes jag för mitt sena reg-datum men det är kanske överspelat nu.
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:05:00
 Incontrista/ Dina iakttagelser stämmer med mina, anledningen är resursbrist. Ingen på fotbollsförbundet har kommit på att man kanske ska fråga de 95% unga fotbollsspelare varför de slutar helt med att spela fotboll. Akademierna är säkert jättebra men med nuvarande system tappar elitfotbollen de talanger som är sena i sin utvecklingskurva och även de som bara vill spela motionsfotboll organiserat.
Min reflektion över dagens värvning är att vi har det skralt framöver med defensiva mittfältare. Andas lite panik att värva veckan innan seriestart.
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:05:00
 Incontrista/ Dina iakttagelser stämmer med mina, anledningen är resursbrist. Ingen på fotbollsförbundet har kommit på att man kanske ska fråga de 95% unga fotbollsspelare varför de slutar helt med att spela fotboll. Akademierna är säkert jättebra men med nuvarande system tappar elitfotbollen de talanger som är sena i sin utvecklingskurva och även de som bara vill spela motionsfotboll organiserat.
Min reflektion över dagens värvning är att vi har det skralt framöver med defensiva mittfältare. Andas lite panik att värva veckan innan seriestart.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 17:03:00
 Joakim och Incontrista: Det finns stunder när man är glad i att ha fel och detta är i sådana fall en sådan stund, haha. 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-30 17:00:00
 Spelarn

Som Joakim skriver, jag känner inte heller igen det du beskriver, tycker snarare kidsen spelar mer fotboll ån nånsin, kopplat detta till den nya fotbollen med fotboll på tv hela tiden, Messi,Neymar, Ronaldo och hela den grejen som inte fanns på samma sätt när jag var liten.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 16:55:00
 Spelarn: Jag jobbar i skola. Vi har "problem" med att för många spelar fotboll, vi måste köra fotbollsfritt varannan vecka för att det blir för mycket folk på planen annars. De kör varje rast, på fritids och många stannar kvar efter skolan. Det du beskriver känns inte riktigt igen där jag jobbar (med reservation för att de äldre kanske i större utsträckning lämnar planen för mer skärmtid, häng med polare etcetera). 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 16:52:00
 Apropå ungdomsfotboll eller fotbollen överlag tror jag faktiskt mycket går förlorat i när spontanfotbollen försvinner mer och mer. Förr i tiden när jag själv var barn så gick man och spelade fotboll på rasterna (eller bandy) men man höll alla fall igång med någon boll och stimulerade sitt bollsinne. Och när man lekte med sina polare så gick man ofta ner och spelade boll på fotbollsplanen. Det var liksom inget organiserat men det var så man fick upp en "naturlig" grundteknik med bollen.

Sedan hade man ju fotbollsträningar med sitt lag som var mer uppstyrda men utan "spontanfotbollen" hade man ju inte alls varit lika bra.

Jag oroar mig lite för "spontanfotbollen" idag - känns som barnen prioriterar skärmtiden före - denna digitala drog - även på rasterna. Vill man bli riktigt bra i fotboll räcker det nog inte att du bara deltar på lagets träningar - du måste spela fotboll mer - på rasterna, efter skolan etc. Förr i världen var detta en självklarhet, fotboll blandades in i umgänget efter skolan. Man gick ner till planen och snackade och lirade boll. Nu är det verkligen inte så.

Det är utmaningar AIK och alla andra klubbar måste ha i beaktande.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 16:46:00
 Lamine Dabo är klar nu. Välkommen. 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-30 16:31:00
 Il pesce pazzo

Måste säga att sedan mina barn började spela fotboll i klubb har man fått en skrämmande inblick i hur det ser ut. Inte konstigt att svensk fotboll ligger efter när alla tränare är ideella, det saknas utbildningsplan och tränare är ofta ganska okunniga inom fotboll.

Träningar och ’fotbollsutbildningen’ går ofta ut på att stå på ett led och vänta på att få skjuta och liknande ’övningar’.

Som du säger, man är tacksam för de ideella krafterna men barnen får ju inte lära sig spela fotboll, det är lite som att man när barnen blir sex-sju år så skulle man fråga runt bland föräldrarna om det är nån som kan lite matematik och har lust att lära barnen lite, eller om man inom karate eller hästsport skulle fråga, kan inte du lära barnen några sparkar eller några dressyrprogram. Skulle ju aldrig hända, men i fotboll är det så det fungerar.

Tror det är oerhört svårt att komma ifrån detta inom svensk fotboll för det har ALLTID varit såhär.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 16:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker il pesce pazzo är helt rätt på det.

Sen vilken akademi som får fram flest proffs ja vad betyder det egentligen? Menar säg att BP får fram flest och deras siffra ligger på 10 procent, betyder det att vi bör kopiera eller fråga oss det inte finns ”90%” förbättringspotential?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 15:48:00
 il pesce pazzo

Tror du är inne på det absolut viktigaste och det är att oavsett väg man väljer så ger fler utbildade tränare pch ledare bättre förutsättningar att lära ut fotboll. Så att öka resurserna för knatte- och pojkfotboll borde alla vara överens om bara är positivt.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 15:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Frågeställningen är väl om det är den tidiga selekteringen som gör att BP får fram så många "proffs". Lätt att dra nonsenssamband om man inte utforskar det ordentligt.

BP kan ju få fram flest "proffs" för att de värvar de bästa unga spelarna eller har det största upptagningsområdet där flest talanger bor etc etc. Eller så gör de bara ett sjukt bra arbete bland deras ungdomsledare. Min poäng är verkligen inte att ta bort något från det BP gör.

Jag tycker Marcelo trycker på det viktigaste här i intervjun nedan och det är barnens hälsa i allting. Det måste gå först. Bedriver vi en bra verksamhet och har en bra väg in i a-lag eller till andra elitklubbar kommer unga spelare välja vår akademi när de blir äldre.

Jag är därför väldigt positiv till den vägen AIK valt även om ingen kan säga att det är den bästa.

Eftersom alla lag numera bedriver akademier så kommer ju det inte komma fram någon spelare längre som inte spelat i någon akademi som ung. Men det säger ju ingenting längre.

Man kan ju vända på det och säga att aldrig har väl en sådan låg % av akademispelare i Stockholm blivit elitspelare som seniorer som nu.
 

Namn: il pesce pazzo   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2023-03-30 15:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Riley

Exakt, det finns inget motsatsförhållande, och det är där problemet ligger.
De s.k. forskarna har många bra poänger muntligen och i skrift, problemet är att de inte har en endaste aning om hur man utbildar i fotboll i praktiken från knatte och uppåt.
Och då blir det än värre att ha föräldratränare som ska försöka träna efter de direktiv de får (vill poängtera att föräldratränarna är beundransvärda som ställer upp ideellt).
Och det visar sig med all önskvärd tydlighet hur det ser ut i de yngre AIK-lagen hos de lag som följt denna filosofi.
Och vill man behålla spelare, är detta då rätt väg att gå?
När 2010:orna togs ut till akademi i höstas, som andra kull med denna "nya" filosofi, så kom 4 st. av ca. 120 med (en 2010:a flyttades ned från 2009 A och en 2011:a flyttades upp), 10-11 spelare kom in utifrån. Vad hände då?
Jo, en mängd duktiga spelare som inte kom med i akademin lämnade AIK (då AIK inte har något U-lag för de på gränsen så hamnar de i blandade baslag istället, där alla kallas U men, ja, ni förstår). 2010 A har inget att hämta mot de bättre lagen i Stockholm.
2009:orna var första kull att tas ut med denna senareläggning av akademi, de hade några riktigt bra lag (varav ett var tränat av Björn W och Ackerman från knatte och ett antal år framåt).
Nu är 2009 A långt ifrån de bättre lagen i Stockholm.
2011:orna är näst på tur, ska bli intressant hur de kommer tas ut (dvs. hur många från AIK som kommer med), men BP, hammarby och dif har riktigt starka 2011:a lag så AIK kommer även där vara långt efter.

Nu är ju det kändaste "forskar"namnet borta (äntligen), behövs att några till försvinner, men jag hoppas att det blir en ändring i organisationen om hur man tränar fotboll från knatte och uppåt (dvs. hur man förbereder spelarna på att hela tiden bli bättre, för alla nivåer). Men det krävs en större omgörning.
Det är självklart beundransvärt att ha målet att barn ska spela fotboll så länge som möjligt, men vill AIK behålla alla barn (även de tidigt duktiga) så behöver de tänka till. Och det är här det inte finns ett motsatsförhållande enligt mig.

MEN, det var inte speciellt mycket bättre förr. Som flera skribenter skrivit så är det ytterst få som gått hela vägen i AIK, de flesta har kommit in från 12-15-årsåldern (tror nog flesta i det högre spannet).
Och många säger att "det är ingen fara, vi lockar in de bästa spelarna ändå i högre åldern", enligt mig är detta ett enormt feltänk.
En spelare brukar man säga har en gyllene ålder mellan 8 och 12 år, varför skall AIK inte kunna ha en riktigt utbildning, en röd tråd, för att forma spelarna efter vad AIK tror på från denna tidiga ålder.
Som det är och har varit så är det andra klubbar som format spelarna under de "gyllene" åren efter vad de tycker och tror. AIK kan själva är vad jag vill.

Vad är mitt "recept" på allt detta då?

- Satsa på ungdomsfotbollen, från knatte till äldsta åldrarna. Svenska lag lägger överlägset minst pengar på detta om man tittar utanför Sveriges gränser.
"Utomlands" lägger man en enormt mycket större resurser på sin ungdomsfotboll och det med att ha anställda tränare från yngsta ålder där man jobbar efter en klubbspecifik utbildningsplan (vad man ska lära sig vid vilken ålder och med övningar designade att framkalla just de beteendena), många har samarbetsklubbar i närområdet men som jobbar efter samma plan med stöd från storklubben (så naturligt att de bättre flyttar över med åren, men de är då skolade i samma filosofi).
Det är bara att åka över till Danmark (ett hälften så stort land som Sverige) för att se skillnaden i hur de jobbar med ungdomsfotbollen och hur mycket pengar de lägger på den. Men sen säljer de sina danska spelarna för betydligt högre summor också.
Många utomlands jobbar efter samma grundmetodik som grund (för de yngsta) men med sin klubbspecifika inriktning av utbildningen. Det gör att barnen lär sig rätt saker vid rätt ålder och gör att ju högre upp i åldern du kommer desto mer kan du skruva upp tempot (då grunderna redan sitter i ryggmärgen på alla spelare).
Det är framförallt därför våra svenska topplag kan utmana storklubbarna upp till ca. 13-14 år, sen är det kört.
Detta är egentligen inte ett AIK-problem utan ett svenskt fotbollsproblem, men nu är jag AIK:are och har klubbens bästa för mina ögon, dessutom en bra insyn i väldigt många åldersgrupper (och nej, jag är varken anställd eller tränare i AIK) och i ungdomsfotbollen i Sverige generellt.
Och ja, klubbarna utomlands har större ekonomier, men detta sker inte över en natt, det måste börja någonstans och någon gång, det kommer i långa loppet inbringa mycket pengar till AIK.
Med utbildningen som är en röd tråd från tidig ålder och med utbildade tränare så blir du en skolad fotbollsspelare, så om du inte går hela vägen i din klubb så har du många alternativ att gå vidare till.
Med rätt skolning av spelarna kunde en mycket större mängd spelare som inte går hela vägen inom AIK kunna vara attraktiva till mindre klubbar i allsvenskan och superettan (eller utomlands), och där många skulle kunna ta steg i sin nya miljö, dvs. mer pengar till AIK i form av utvecklingsbidrag och ev vidareförsäljningsklausuler.
Vad säger att vi inte kan ha 9-10 spelare från varje årskull som kan gå vidare än 1-2.
På sikt blir det många, och det skulle dessutom vara flertalet som gått hela vägen i sitt hjärtas klubb.​

- Hur träna fotboll?
AIK:s grundtänk med icke-linjär pedagogik är rätt, men kunskapen att utbilda i fotboll finns inte där. Övningsdesignen är för statisk och man lär sig inte grunderna tidigt, man behöver helt enkelt tränare utbildade som vet vad de gör (föräldrar får gärna vara hjälptränare men i de allra flesta fallen inte vara styrande huvudtränaren).
Övningsdesign är A och O, du vill framtvinga beteenden utan att behöva säga exakt vad som skall göras, övningsdesign finns inom alla olika områden och åldrar och där av är utbildade tränare på den utbildningsplan man vill följa extremt viktig.

- Hur göra för att behålla ALLA spelare så länge som möjligt?
Alla barn följer inte samma utvecklingsmall, och ta ut akademi tidigt är ingen lösning då man bara toppar för stunden, för att 2 år senare ta bort ett antal spelare och in med ett nytt antal som utvecklats mycket de senaste 2 åren och så blir det bara en ny toppning där du vinner nästan varje match enbart pga detta.
Så problemet är inte att ta bort akademierna (som AIK gjorde för de yngre åldrarna), det är enbart positivt att de är borta för 8-12 åringarna. Akademi är bara ett ord, men folk tror att det automatiskt är någon slags kvalitetsstämpel. Så är inte fallet.
Jag är inte impad av Europas största fotbollsklubb (till antalet spelare) t.ex. (dvs. BP)
Lösningen är att man genom att ha större grupper där man nivåindelar inom gruppen, där smågrupperna jobbar i takt med sin utveckling men där alla följer exakt samma utbildningsplan men i olika tempo (här kommer återigen övningsdesignen in i bilden och tränare som vet vad de gör).
Smågrupperna är inte statiska utan följer barnens utveckling (dvs. barn flyter mellan gruppen).
Matcher spelas blandat i de yngre åren så att alla i den stora gruppen känner sig som ett lag för att flyttandet inom den stora gruppen inte ska dras några växlar av.
Det gör att den som tidigt är långt fram får utmaningar på träningen med likasinnade, och de som ligger långt bak får möjligheten att öva på sin fotboll från sina förutsättningar tillsammans med likasinnade.
För det är så att när det är blandade grupper så kommer den tidigt duktiga spelaren ta bollen av de som ligger långt bak väldigt snabbt, så den får aldrig möjligheten av öva medan den tidigt duktiga i många fall tycker det blir tråkigt då det går för lätt (vilket den som blir av med bollen hela tiden också kommer att tycka).
Ge alla förutsättningarna att utvecklas i sin takt men håll det inte statiskt.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 15:32:00
 Jag undrar också. Skrämmande tyst angående John Guidetti.

Finns det någon som varit nere i veckan och sett honom på träningsplan?

Inga nyheter känns som dåliga nyheter.
 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-30 15:19:00
 Tror vi lär spela i hemmatröjor på söndag? Brukar vara lite olika i Halmstad men sen de började med svarta shorts tror jag vi kör svarta tröjor. 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 15:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag har också hängt här sen Jesus gick i kortbrallor. Saknar gamla skribenter ibland, som Mary Poppins och Jonas Almquist.

På den tiden skrev ingen i forumet under match, man hängde i chatten.... <3
 

Namn: Albion   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 14:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bortapremiär på söndag. Idag är det torsdag. Noterar att vår förträffliga marknadsavdelning misslyckats med att släppa årets bortaställ i tid så att folk har möjlighet att få den till årets första match. HUR KAN VI VARA SÅ USLA PÅ DETTA OMRÅDE?! Hur svårt kan det vara? Helt obegripligt.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 14:31:00
 solnajojje

Och Ayari kom hit som en knatte. 9 år tror jag han var.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 14:29:00
 solnajojje

Har jag påstått det du säger att det kommer minska antalet?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 14:26:00
 striker19 Yasin började i Råsunda is …
Så på alla dessa år har vi fått fram 2 spelare som gått hela vägen ? Så då haltar onekligen din tes att om denna förändring kommer minska det antalet ?
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 14:14:00
 solnajojje

Kollar man på oss och våra stora namn så har dom varit i klubben sedan små.
Alexander Isak
Quaison
Ayari

Sen finns det dom som värvats till vår akademi. Men då har dom ju varit i andra klubbar som toppat lagen när dom varit mindre. Eller andra klubbar som inte elitsatsatsat från väldigt ung ålder..


Det jag vill säga är att forskningen AIK pekar på inte kollar på hur pass bra spelare man får fram från ungdomslagen. Utan det är en förhoppning från AIKs sida att vi ska få fram fler spelare pga färre slutar.

Vill man kolla på vem som får fram flest proffs så behöver man ju inte forska. Utan då är det ju bara kolla på vilken klubb som spottar fram flest proffs och från vilken ålder dom toppar lagen.

Svar=BP
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 14:07:00
 Krille/ inte så märkligt men kul när Bomber Boy rapporterade från La Manga från AIK träningsläger.
Längesen som fan och unikt då.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 13:59:00
 Dom flesta spelare som tagit steget upp via akademin har väl endå oftast värvats in till klubben i 12-14 års åldern ? Är väl en handfull som verkligen gått hela vägen från knatte till A-lag ? 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 13:42:00
 Det behöver inte vara motställda förhållanden att man strävar efter arbete som grundar sig på forskning och samtidigt sträva efter att få fram akademispelare. Som nedan nämnd tidigare antytt grundade AIK:s tidigare ansvarig för detta också sitt arbete på forskning. Jag tror det i bägge fall handlar om att försöka ha någon form av ung elitsatsning samtidigt som man undviker skrämma bort typ "late bloomers".
il pesce pazzo kanske har info?
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 13:23:00
 Dixi

Inte en fråga egentligen sorry.. Jag tycker dock att det måste komma fram att vi gör detta inte för att det finns forskning som pekar på att vi kommer få fram bättre spelare.
Forskningen pekar på att färre spelare kommer sluta om väljer att toppa lag runt 13 istället för 9.

Sen är förhoppningen från AIK att man då ska kunna få fram fler bättre spelare..
Det är många som inte förstår den biten.


Så resultatet kan bli att vi kommer få fram färre spelare till a-laget. Så det är en chansning.
 

Namn: striker19   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 13:02:00
 Dixi
Vilka akademier i sverige skapar flest proffs och vid vilken ålder börjar dom selektera?
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 11:48:00
 Snarf, fantastiskt att AIK går först med denna modell för ungdomsfotbollen. För första gången låter man forskning stå som grund för ideerna.

Är stolt över att vara AIK-are.
 

Namn: PS1891   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 11:42:00
 Vad är statusen på Johns skada, tränar han för fullt? 

Namn: Kalle Berg   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 11:31:00
 Apropå biljetter till Halmstad,

Jag har tre biljetter med bra på plats på sektion 16 (nära bortastå) över. PM:a vid intresse.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 11:23:00
 Lammkött

Halmstad sålde 5000 premiärbiljetter på en dag och då tror jag inte man hade släppt biljetterna till bortasupportrar än.

”Stort tryck från AIKare”

 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 11:02:00
 Finns det fortfarande plåtar kvar på våra sittplatssektioner i Halmstad? Oacceptabelt isåfall!

Prognosen säger sol och 8 grader. Åk till Halmstad!
 

Namn: Snarf   Visa profil  
Länktips: http://www.dn.se/sport/forskning-ska-lara-barn-i-aik-att-
Sänt: 2023-03-30 10:03:00
 Mycket läsvärd text i DN om hur vi jobbar på ungdomssidan 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 09:59:00
 Chesters bön inför guldmatchen mot blåvitt 2009 är ett klassiskt inlägg. Förtjänar att hamna i den boken. 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 09:14:00
 Blev nostalgisk igår och började rota i gammal GF-histora. Jäklar vad mycket roligt man hittade. Gisse hade jag faktiskt glömt men han var riktigt kul. Ogillade Tjerna och gillade Kibebe dessutom. Den kombon var ovanlig. Iofs var ju Tjernas glansdagar betydligt senare än Gisses.

Kvällen slutade med AIK - BFC 99. Har inte sett matchen på länge och slogs av hur sjukt bra vi var då. SM-gulden som jag fått vara med och uppleva är självklart stora men som enskild match finns inget liknande för mig.

 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 09:04:00
 Kolsäck

Vi är ju ett Sthlms lag , vad är problemet ?
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 09:03:00
 Krille S. Japp, galet. Samma med Hattrick, managerspelet, har insett att jag kört det sedan 2001, haha. Man börjar bli till åren... 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 08:57:00
 Joakim: Noterar att du reggade din GF-profil dagen innan mig i September nådens år 1999... ;-) 

Namn: Joakim   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 08:49:00
 Jag har varit med längre än PAL, det är fan en bedrift, haha. Mejlinglistan har jag förträngt tror jag men har ett svagt minne om att jag var med på något sådant. Ses i Halmstad.

Övrigt.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 08:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nope ingen mejllista, träffade några sköna snubbar som pratade om hur AIKfotboll.just.nu hade typ överbelastat Ryan airs server inför Arsenal-AIK. Så dagen efter den matchen var min premiär.

Ska för övrigt försöka göra en paus nu under allsvenskan, istället för att marineras i frustration från sociala medier ska jag välja glädjen i att se fotboll helt enkelt. Bli lite mer som Colin Firth i slutet av Fever pitch.

Sen tror jag inte det blir mycket frustration, SM-guld brukar leda till andra känslor
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 07:34:00
 Germanicus: Undrar om PAL tom inte (likt övertecknad) var med på mejllistan som föregick GFs skapande…? 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 07:12:00
 Herr Kolsäck

Oroa dig inte. Med tanke på tidigare beslut är nog chansen, eller risken, större att vi lirar på Hjorthagens IP.
 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 02:01:00
 Lite sjukt att PALs konto är knappt äldre än mig. Här pratar vi om en dedikerad online gnagare. 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 00:20:00
 Både på träningströjorna och på hemsidan skyltas det med att vi är ett Stockholmslag. Vad är syftet med det? Är AIK fotboll på väg att flytta till teletubbies arenan?
Man blir ju misstänksam!
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2023-03-30 00:07:00
 PAL/

Haha, riktigt bra! Gisse låter som en klok person.
 

Namn: The Ghost of Micke Dubois   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 23:48:00
 >>PAL

Klassiker!! Har du många såna där sparade? 2001 var ju innan GF:s överlevnadsflytt då all historik försvann (väl?)
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 23:08:00
 Namn: Gisse Visa profil Skicka ett meddelande till Gisse
Sänt: 2001-01-25 17:18:00
Riing !
Riing !
Välkommen till SAS informationsservice, Marianne.
-(glatt) Hej det är jag som är Gisse !
-Hej Gisse. Jag heter Marianne !
-Jo tack jag hörde det. Black Army skall byta namn !
-Va!?
-Rättare sagt Krokko skall byta namn på Black Army. Du vet
det är inte så bra det där med black man börjar ju lätt
assicioera till svartskjortor, mussilini och Adolfs gammla
Svarta Ordern.
-Jag förstår inte riktigt. Vem är Krokko ?
-Han är mäktig. Han fick bort Baxter och Von Rosen. Fast
jag är osäker på det där sista.
-Vilket då ?
-det där med Von Rosen, det kan ha varit aftonbladet.
-Jahaja. Underliga namn dom har dina kompisar. Men jag
förstår fortfarande inte vad det här har med SAS att göra ?
-Svarta Lådan !!

Här blir det tyst. Tanten ber mig hänga kvar. Jag hör bara fragment av samtalet.Scratch. ..Långbro..Stängde..sratch.
.Problem... Det rörde nog inte mig men det verkade som hon lade handen över luren.
-Jag är tillbaka, var var vi ?
-Svarta Lådan !
-Du menar den som sitter i flygplanen ?
-Ja precis. Den måste bort !
-(något indigerad)Den är ett utmärkt hjälpmedel för oss men
det tycker alltså inte du ?
-Jo självklart. Det var namnet jag tänkte på.
-Jaha du menar det svarta. Det där med svartrockarna och
facismen ?
-Japp, men jag tror inte Krokko gillar lådan heller.
-Varför inte då ?
-Ja det är ju lätt att man börjar tänka på tex flyttlåda.
-Och ?
-Ja du vet flyttningar, folkomflyttningar, etnisk rensning
och det leder ju till massmord i slutändan.
-Hörrödu den där Krokko verkar vara en riktig snitsare med
hög moral.
-Överdängare. Nu skall han lägga ner Firman också.
-Skall han gå i konkurs ??
-Nej nej asså. Firman är några bråkiga AIK are som brukar
bråka med andra fans som också gillar att bråka.
-Det där var ju enkelt. Kan man inte bara låta dom bråka
ihjäl varandra ?
-Jo förvisso men problemet är väl att ibland råkar dom
skicka några julgranar i backen av misstag liksom.
-Jamen det var väl inte så farligt. Jag brukar kasta ut
julgranar från femte våningen.
-VA ! Vad sa du ? Inga svartgula väl får jag hoppas.
-Nä dom är gröna med sånt där vitt på. Du vet dom blir ju
så kinkiga om man ger dom för lite att dricka.
-Jo tack jag vet. Jag brukade klippa gräset i Gullmarsparken
-jaha då kan du ju det där.
-Det låter hyffsat olagligt det där. Är du inte skraj för
snuten ?
-Äh ! Det blir knappast mer än böter lite nedskräpning bara.
-Nedskräpning !?! Jag tycker allafall att det liknar mord !
-Du verkar blödig. Är du vegan eller ?
-Hmm nej. Kan du vänta ett tag Per Ahlmark är på radion. Jag
tål inte fanskapet, måste stänga av.
-Jag väntar så gärna.

Tanten verkar helt begreppslös. Kasta ut bajare från balkongen och hävda nedskräpning. Jo den skulle sitta fint i rättssalen. Här gillar jag inte alls vändningen som samtalet har tagit. Ahlmarksjäveln kom som ett brev på posten.
-Ehh kan vi hålla oss till ämnet ?
-Självklart. Var var vi ? Hur skulle det vara med Boxen
istället för lådan ?
-Mycket bättre! Krokko blir nog glad.
-Va bra ! Hur skulle det vara med Bruna Boxen ?

Här får jag kväva en kräkreflex. Bilder av frodiga tyskar som pangar rutor iförda bruna skjortor och hundhalsband poppar upp i mitt huvud.
-Nä då blir det som när han gick loss på Baxter. Han
fullkomligt dränkte GF. Han fyller eran mailbox
garanterat. Du vet SA, brunskjortor....
-Nu hänger jag inte med. Vad är en GF ?
-Det är en plats på internet där man kan skriva om AIK. Har
du ingen PC ?
-Jo men jag verkar ha missat den där GF.
-Konstigt !
-Ja det kan man ju tycka men blir det inte lite
intellektuellt trångt på en sån där plats. Om alla tycker
lika liksom ?
-Nä en del gillar Tolle andra gör det inte. Då kan man ha
debatt.
-Tolle, Krokko, Baxter och Gisse. Är ni utlänningar ?

Tanten verkar ha koll på namn. Undrar om hon håller på med nåt sånt där dataregister och registrerar icke ariska namn ?
Bergis dotter till nån gammal krigsförbrytare. Här gäller det att bevara lugnet. Undrar vad hon heter i efternamn ?
Kamprad kanske ? Här avbryts mina tankegångar av ett fnitter.
-Ursäkta det var radion igen.
-(glatt) Vita Boxen duger väl inte heller förstår jag !
-Nä han är ganska rabiat. Risken finns att propparna i eran
server ryker.
-Jamen Hörrö va sägs om det här då, Multietnicitets Boxen ?
-Det är ju genialiskt !
-Jag tror jag går upp till ledningen med det här direkt.
-Tack Marianne du gör en insatts för mänskligheten.
-Tack själv Gisse.
-Tacka inte mig, tacka Krokko. Personligen insåg jag inte
vidden av såna här problem innan jag började läsa hans
alster.
-Hejdå Gisse.
-Hejdå Marianne ta det lite lugnare med julgranarna i
fortsättningen.
-Hörrö jag tänkte på det där medans vi pratade. Det vore
kanske bättre att släpa ner dom för trapporna och elda upp
dom på innergården så försvinner ju bevisen också.
-Hehe ja du gör som du vill Marianne. Akta så dom inte ger
tillbaks bara . Hejdå igen.

KLICK.
 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 22:54:00
 Angående gnagare på andra sektioner än våra i Halmstad, så gick det att läsa i Hallandsposten att "5000 biljetter såldes till HBK:s premiär mot AIK under det första dygnet, men den stora majoriteten såldes till bortasupportrar". Detta var alltså innan våra sektioner släpptes.

Vi blir många!
 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 22:51:00
 Större delen av ena långsidan är uppköpt av AIK-are samt fylld bortasektion så vi blir nog närmare 5000 på plats 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 22:30:00
 Incontrista, Riley, lahain

Ja det där klassiska inlägget är självfallet givet i gf-boken!
 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 22:01:00
 Legendariskt inlägg 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 21:30:00
 Den här kanske:


Namn: Svenssons handskar Visa profil Skicka ett meddelande till Svenssons handskar
Sänt: 2004-04-14 00:16:00
Jag har lett Gnaget till tre raka SM-guld på Championship Manager med i stort sett samma lag som Money har idag. "Fuskade" dock lite innan jag startade spelet med att se till att Mjällby återvände hem till säsongen 2005 men ändå... 2004 års lag ser precis ut som det lag Money har bortsett från Andreas Eriksson som inte var klar när jag började spela.

Känns lite märkligt att jag, som helt saknar tränarutbildning, kan leda laget till med 4-0 mot Djurgården exempelvis... Att jag kan leda laget till tre raka SM-guld borde ju vara ett bevis på att det inte är fel på materialet, det är snarare fel på ledarskapet då det inte funkar i verkligheten.
Följande elva har jag:

Håkan
Sandberg Nilsson Björck Tjerna
Kah
Åslund Rubarth
Boateng
Marklund Hoch

Bänk: Jönsson, Adde, Kibebe, Krille och Tamandi
 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 21:21:00
 Sopuli

Japp, jag och en polare sitter långsida in mot mitten på sektionen bredvid bortasitt. Gissar på mycket gnagare där.
 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-29 21:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
murnau

sida ett, Svenssons handskar…eller vad han hette…
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 21:01:00
 Fan jag skulle vilja se en GF-bok med best of inlägg från start till idag. Om någon/några orkade plöja igenom alla år med inlägg och välja ut de bästa. Svårt att tänka mig mer underhållande läsning! 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-29 20:52:00
 Scholes

Såklart kan det vara så, ingen vet. Mycket man inte vet kring våra vårvningar, det här med Zeidan tex som måste vart ett spontansamtal ner till Malmö bara sådär liksom.
 

Namn: Sopuli   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 20:52:00
 På tal om Halmstad - några fler som har biljetter på andra sektioner än våra? 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 20:39:00
 Joakim: Gillar tänket.

Rubin: Bra där. Såklart blir vi mycket folk. Ses vi i Halmstad också? Vi åker ner redan på lördag och hem på måndag. Det blir INTE en billig helg…

#pantburkar#nudlar#plundra-barnens-sparbössa
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 20:18:00
 Björn Kindlund- Jag är numera bondegnagare (fd Solnabo) å jag och lillgrabben kör självklart en favorit i repris från förra året. Hemmapremiär å Peking hemma!

Mot 40k
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 19:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Incontrista

Jag ser som sagt ingen som helst logik i det. Varför vänta med att värva en fysisk 6:a så nära inpå att fönstret stänger om vi tänkt värva han hela tiden?

Däremot är det ju väldigt logiskt att värva en fysisk 6:a som vi haft här på provspel nu när Ceesay lämnat samtidigt som Keita skadades. Hel plötsligt fanns det ett hål som behövdes täppas till innan fönstret stängde.


 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Länktips: http://www.bilddump.se/bilder/20230329192254-82.183.13.17
Sänt: 2023-03-29 19:24:00
 Slutet gott.... 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/joakimhall/
Sänt: 2023-03-29 18:30:00
 Björn Kindlund: En intressant tanke slog mig, nu när det finns grupper för AIK-biljetter på Twitter och exempelvis hade ASK läxhjälp tidigare... Långsökt, visst, men det skulle ju kunna gå att de som kan erbjuder rum/sängplats/motsvarande till folk som reser långt, allt för att få upp publiksiffrorna lite. Själv har jag en inneboende för tillfället och har det rätt tjockt, men vi har exempelvis en övernattningslägenhet man kan hyra billigt i föreningen. 

Namn: AIK-Kosmos   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 18:25:00
 Sant det Krille, tack för en annan vinkel på det hela. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 18:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK-Kosmos: Det är väl normalfallet i Allsvenskan? Hur många toppallsvenska sportchefer började inte på positionen som sportchef för första gången i livet där de är idag?

Det är väl snarast vanligare med sportchefer som har en bakgrund som spelare i klubben (vilket inte alls är uppenbart särskilt meriterande för en chefsroll) än med sportchefer som kommit till klubben som sportchef i en mindre klubb.

Varför det inte skulle vara värdigt med nån från BP förstår jag inte alls? Oavsett chefsposition som vi anställer för så är det väl supermeriterande om man arbetat som ledare i en mindre klubb tidigare?
 

Namn: AIK-Kosmos   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 18:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Intressant med Manuel i 08 fotbolls sportchefsspecial. Som dels erkänner att han är orutinerad och amatör. Men också att han ibland tänker fel när det gäller vad för typ av värvningar som görs. Spelare eller ledare, vilka ska det satsas på.

Oj vad jag drömmer om den dagen vi har en kompetent sportchef och Manuel inte råkar knyta för goda band med exempelvis agenter som ett amatör misstag.. det är ej värdigt AIK att sitta med en BP människa som tycker att det är skoj att sitta där han sitter.

Sen kanske han är en bra VD.. men låt han vara VD då. Nu sitter han på två väldigt avgörande poster, med stort mandat.

Edit. Samt rekommenderar jag att lyssna på Studio Allsvenskans intervju med Brännan där han säger mycket goda saker. Bland annat att han är bra på att värva spelare men i AIK ej har något med det att göra.
Tror mycket gott om Brännström och hoppas på att han stannar här minst 3 år.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 17:58:00
 Businesswithmoney:

För att nå 40K behöver vi nog rejäl draghjälp av hela Sveriges gnagare(ogillar ordet bonde-gnagare).

Ovisst om tillräckligt många har tid/ork/pengar att åka långväga efter påskhelgen.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 17:57:00
 SakuÄttestupa

Stämmer, vi tog 28p på hemmaplan och 22p på bortaplan så vi var ungefär lika dåliga var vi än spelade

2021 tog vi 41p på hemmaplan och 18p på bortaplan
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 17:51:00
 Tror ni vi kan bli 40.000 mot Peking om vi spöar Halmstad? 

Namn: SakuÄttestupa   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 17:41:00
 Gnaget-förevigt69

Du blandar ihop säsongerna. Förra året var vi betydligt sämre på hemmaplan.

Avd. om man ska oroa sig för nåt...
 

Namn: Gnaget-förevigt69   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 17:22:00
 Bortaspöket vi hade förra säsongen måste bort och gärna direkt nu på Söndag !!!! 

Namn: Elisa_1492   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 16:33:00
 Incontrista

Det tror inte jag heller, att han ersätter Keita på något sätt. Ceesay var långt ifrån speltid och det lär den nya spelaren också vara. Möjligtvis att han fyller ut en numerär i truppen, men knappast tänkt som ersättare för Keita. Det var väl inte heller en stor skada på Keita?
Däremot tror jag att man inte såg att Ceesay kommer blomma ut hos oss och så ville man ha in en annan CM man tror kan göra det.
 

Namn: Dared   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 16:09:00
 Någon som har plats över i bil/buss till halmstad borta?
Annars rullar en bil ner som gladeligen tar med passagerare!

PM
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 15:53:00
 Rubin

Tror de tränade på skyttan
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 15:05:00
 Nån som har en träningsrapport att bjuda på eller körde dom på Friends idag? (Vilket jag både hoppas och räknar med) 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 14:18:00
 Krille S

Håller med och förhoppningsvis passerar vi dom i publiksnitt iår och årskort nästa år om trenden håller i sig. Det positiva är att vi har utrymme att fortsätta växa!
 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-29 14:14:00
 Scholes

Jag anser ingenting, ren spekulation. Kanske gavs det en möjlighet att ta in honom nu som inte fanns för, säg en månad sedan?

Min uppfattning är dock att han inte ersätter vare sig Keita eller Ceesay i truppen, inte spelmässigt i ett a-lag iaf.
 

Namn: grillchips   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 14:06:00
 Ska bli spännande att se vad Halmstad bjuder på för underlag till helgen. Mycket regn, några + på dagarna och några - på nätterna säger prognosen. Kan bli grisigt.

Tänk vårarna på Råsunda med grönmålat grus nedanför västra. Vilka härliga tider!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 14:00:00
 Incontrista

På vilket sätt anser du att sista minuten på vårat eget fönster är ett bra tillfälle? Jag menar varför riskera att inte få in papper i tid? Varför inte göra värvningen för en vecka sedan om den inte hade något med försäljningen av Ceesay och skadan på Keita?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 13:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S

Inte alls utan bara ett sätt att inte sätta press på spelaren. Sedan får du såklart tro att planen var att värva honom hela tiden precis som jag tror det motsatta.

Vad spelar det för roll? Är det för att du tycker jag är orättvis som kallar det för panikvärvning eller vad är din poäng?
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 13:44:00
 Scholes: Varför skulle en spelare "för framtiden" handla om en ersättning för en spelare som är skadad just nu de närmaste veckorna? Det är ett helt obegripligt 1+1.

Att AIK kommer behöva 6:or i framtiden är ju sant oavsett om vi värvat Keita eller ej. Eller för den delen oavsett om Keita skadat sig eller ej.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 13:39:00
 ilimor: Tycker ändå det är knallstarkt att nästan nå Bajens siffra när man sitter med en stadion där man vet att det i princip alltid kommer gå att få tag på lösbiljetter med marginell ansträngning.Är övertygad om att vi sålt upp till 16k om vi haft Bajens situation också.

Iofs så är ju Bajens siffror imponerande med tanke på att de spelar på en blandning av grus och hardcourt i en lokal som mest påminner om en förvuxen version av Ärvingehallen eller annan valfri gympasal. Ur den synvinkeln är det ju helt obegripligt att någon vill komma.

Som att AIK skulle spela sina matcher på klinkergolv i Kistamässan. Tveksamt om jag hade köpt årskort för det.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 13:07:00
 Pertan kämpar alltid

Vi har passerat 15k, vilket är taket för Dif men dom ligger lite under. Hammarby har sålt till sitt tak på 16k som vi förmodligen inte lyckas nå iår.
 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2023-03-29 12:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det här med Zeidan låter märkligt, inte hört nåt alls om det.

Varför skulle han vilja lämna Malmö? Vad jag förstår har han varit en av deras bästa på försäsongen? Schism med nye tränaren kanske…
 

Namn: Seguis skäggväxt   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 12:35:00
 Östersunds forwards är bedrövliga så Kabuye borde få spela hur mycket han vill. 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 12:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Perfekt att gå för Zeidan när han precis gått till MFF istället för de ungefär fem åren när vi enkelt hade kunnat ta honom när han spelade i bottenlag/superettan. Scoutinggiganten AIK.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2023-03-29 12:30:00
 Solnajojje

Visserligen säger Manuel att han är för framtiden men är väl ganska enkelt att lagga ihop 1+ 1. Varför tror du det annars blev så bråttom att värva in en som Manuel i artikeln du länkar beskriver som en ”fysisk 6:a”?

Så att spelartypen är en rak ersättare till Keita även om det är för framtiden är ju klart.
 

Den här sidan har laddats 133814096 gånger sedan 1999-09-14