Kategori:

Just nu är det 262 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:54:00
 mossaldo_vällingby

ja den köper jag rakt av :) Hans fys kanske inte är där den ska va såklart. Men saknar ändå info som kanske "operationen gick bra nu är det bara kort rehab och fysträning som gäller för TB" , så man vet va som sker. Men som sagt han bör va på G snart för sinnessjukt dålig kondis kan han inte ha :)
 

Namn: Pazi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helgen höll på att börja med en katastrof!
Kör stressad till OKQ8 för att handla snus här i Falun och kommer till en rondell, med solen rakt i ögonen rullar jag in mot rondellen samtidigt som Celso Borges och Patrik Carlgren kliver ut på övergångsstället.
Fy f*n!
Tryckte ner rutan visade det obligatoriska fingret och önskade lycka till på Söndag mot Häcken.

Ps. Det med fingret var inte sant och grabbarna klev in på Må bättre gymmet här i Falun.
 

Namn: mossaldo_vällingby   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:50:00
 AIK krigare, TB's operation gick utan problem på SH.
Men han har inte spelat match på fem månader och missat försäsongen. Tror att AIK inte säger nått för att det inte finns nått att säga to be honest.

Men klart, det vore skönt att åtminstone ha honom på bänken snart.

Väl mött
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:46:00
 Dubbelhakan

håller med, eller iaf att AIK går ut med vad det är för skada och va dom tror för rehabtid. D e segt o bara gå o vänta o vänta utan att dom meddelar hur läget är. Jag kan bara tala för mig själv men e ju sjukt sugen på att se TB i tröja nu. och att inte få någon som helst info...det är rakt av dåligt.

Och ja, det måste vart en svårare version men det va rätt längesen nu han opererades så förväntar mig att han e med på bänken snart ( om hans övriga fys är bra vill säga )
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:44:00
 Finansekonomen...men hela den ökning kan tillskrivas publikökningen som också var 32%. Säger ju inget om jag förstår det rätt hur mycket mer vi faktiskt har kvar efter hyra osv i förhållande till avtalet på Råsunda.

ALLTID AIK
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:41:00
 AIK krigare

Finns olika sorters miniskskador. Jag själv har gjort titthålsoperationen och börjat springa 2 veckor efter. Då hade jag en spricka i minisken, som läkaren skär bort.

Den andra skadan är när menisken är av, då måste den sys ihop och läka. Antagligen den skadan som TB har. Dumt att de inte sa det när han värvades eftersom den slags meniskskada är klart ovanligare.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Från not 4 i senaste årsredovisningen för 2013:

Match & Event: 48 345 (36 584) +32%
Sponsring & reklam: 30 122 (28 198) +7%

I princip sker hela lyftet i match & event, sponsring & reklam lyfte inte särskilt mycket. Och varför man inte ens bemöter Finansgnagares antydan om att Segui försöker smussla med sanningen är ju knappast förvånande. Tur att man fortfarande har en vettig årsredovisning att titta i så att man slipper förlita sig på Duddes skitsnack. Och hur mycket av det lyftet hade skett på Råsunda?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:19:00
 AIK krigare Tb Va väl i allmänt dålig kondetion när han kom till oss? Så inte nog med skadabn , så ska han börja bygga upp sin fysik mm. Kan vara d som tar den extra tiden. 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:10:00
 Att vissa föredrar 6-1-6 framför 2-4-2 är för mig helt obegripligt, kontinuerliga topplaceringar med europaspel är så jävla mycket mer lönsamt för vår klubb, ekonomiskt samt för att locka till sig spelare (vilket vi sett med Nabbe, Eliasson mm). Gulden kommer som följd av denna kontinuerliga topplacering, vi växer även ifrån de mindre klubbarna, sakta men säkert.
Vill även se lite större tålamod i supporterleden, vi är ju inte en klubb som vinner guld varje år, så varför ska vi kräva det? Det finns minst 3 klubbar till med liknande ekonomi och spelartrupp. Vi har något riktigt bra på gång, en framgångsvåg som vi inte sett sedan 1930 talets glansdagar, snälla låt inte den negativa hybrisen förstöra det som är på väg att byggas upp.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:09:00
 Jake

vafan snackar du om? va har köer med det här o göra?
Från den dagen TB opererades så har det tagit en tid eller? har jag sagt något om att ja tycker d tar för lång tid för han att opereras?

När jag bodde på andra sidan jorden i rugbylandet så är meniskskador så sjukt vanligt. Där gör dom tittoperation ,plockar ut den skadade biten och spelaren är tillbaka i full hård träning inom 2 veckor. Det finns olika grader på skadan beroende på hur mkt av "halvmånen" som är av men det är en otroligt simpel operation och simpel skada att fixa.Så ja, jag undrar vad våra läkare här har gjort/gör som gör att det tar sån tid för TB att komma igång på allvar.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 10:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>Dudde
Biljettintäkterna påverkas naturligtvis av vilken kategori som säljs, 2013 liksom 2014 såldes många familjebiljetter medan vip tillskillnad från 2014 stod tom. Kanske detta påverkade om intäkterna gick under budgeterat? I annat fall borde AIK kanske fundera över prissättningen på familjeläktaren?

Kostnadssidan var dock det som skulle göra skillnad eftersom hyran per såld biljett skulle vara lägre på NA jämfört med Råsunda varför det rimligtvis är där man bör jämföra mot utfallet, eller?

Och gällande resultatet så är det lika mycket fakta att AIK i vanlig ordning hade massa engångskostnader för flertalet miljoner. Då dessa engångskostnader i år bestod i att flytta kansli och shop från ett rivningsobjekt till ett nytt läge hade väl rimligtvis samma kostnader uppkommit även om vi valt att flytta till Tele2.

Sen har Flempanrat en viktig poäng i att tänkta kioskintäkter kanske har blivit långt under förväntat, oavsett procent på omsättningen blir det liksom inte många kronor ifall utbudet suger och folk drar sig för att handla. Och att utbudet är mindre bra kan jag hålla med om (vad hände med surkålen och arenakorven???) medan publösningen (som jag inte besökt) alldeles säkert förlorar på att vara ett provisorium. Men jämfört med Råsunda, Guide Michelin…
 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 09:57:00
 Ufo,

Nu kommer du strax bli ifrågasatt för att du har "Bajen-mentalitet".
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 09:53:00
 Vad tror vi om våra chanser på söndag ?

Häcken verkar ha fått igång det rätt bra..
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 09:48:00
 GF har blivit en energitjuv av enorma proportioner. Trillar nästan av stolen när man läser att en del anser att placeringarna 2-4-2 inte är bra nog för en tränare i AIK. Nån/några ansåg att minst ett guld under den tiden var ett krav. Då har man inte följt klubben länge och har nog en skev uppfattning om AS rent generellt.

 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 09:41:00
 Vid bedömning av det ekonomiskas utfallet säger kanske det första året på nya arenan inte så mycket. Första året kanske ger lite extra publik men också extra utgifter.
Sen var väl åren på Råsunda inte alltid så positiva ekonomiskt sett. Publiksnittet där verkar ha varit stagnerande eller vikande på slutet. Det kan ha brutits i och med flytten. Svårt att dra några slutsatser än så länge, kanske.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 09:08:00
 Sns/ näe. Men hur länge ska man högljutt älta hur mycket bättre allt var på Råsunda ? Jag tycker också att istort allt var bättre förr och även arenasituatonen men vad tjänar det till att gnälla? De som gnäller högst kan ändå inte påverka ett skit utom att dämpa glöden hos supportrar som biter ihop och finner situationen som iaf uthärdlig.

Jag hoppas och tror att vi växer in i arenan. Det tar tid innan ett nybyggt bostadsområde blir inbott.
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 08:56:00
 I en opersonlig och t o m otrevlig miljö och med ett uselt sortiment och usel service säljer man inte för många kronor i kiosker och barer. Löftena om en riktig AIK-pub fick många att gå igång på NA, men med facit i hand blev guldet till sand.

Andra får ju självklart göra som de vill, men i mitt gäng på 13 pers är det ingen som är på arenan ens 10 minuter innan avspark och vi snabbar oss därifrån efter matchen. Men hey, grattis till alla restaurangägare i den delen av Solna som nu hämtar hem den vinst som AIK kunde ha fått vara med och dela på om miljö, service, sortiment och priser varit bättre på NA.
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-25 08:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL,

Du diskuterar nåt slags teoretisk arena. AIK spelar på Nationalarenan. 2013 gick sporten under sin budget. Vi hade en hög genomsnittspublik (bland topp-10 genom tiderna, nästan lika bra som Råsunda kring 2006-07). Biljettpriserna höjdes jämfört med Råsunda.

Enligt spådomarna kring alla intäktsmöjligheter borde vi ha gjort en nätt vinst kring 5-10 MSEK. Det där berömda "lyftet" som alla vi "romantiker" sades motarbeta när vi ville behålla och utveckla Råsunda.

"Lyftet" blev en förlust fór AIK Fotboll 2013. Det är fakta.

Alla diskussioner vinner på om man förhåller sig till fakta.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 08:37:00
 Hoppas dom nya avskärmningarna finns på plats mot heif, annat är faktiskt skandal? Hur jävla lång leveranstid är det egentligen? Har vi specialbeställt det från Tibet? Ett gäng munkar som handsyr av det finaste silke denna värld kan bringa, för att sedan rida det hit på en jävla åsna?

Dessutom, i höstas så gjorde AIK något med ljuset inne på NA som jag tyckte var grymt, man sänkte belysningen i taket och fokuserade ljuset mot planen! Det tog verkligen bort inomhushalls-känslan och det massiva taket liksom "försvann". Hoppas de fortsätter med det framöver.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 08:27:00
 PAL...klart, men det finns egentligen inte något sätt vi direkt kan se hur mycket vi sitter kvar med av matchintäkten när hyra osv är dragna, utan det blir en spekulation i jämförelse med det slutgiltiga resultat right? Där man föregående år menade att förlusten till stora delar berodde på engångskostnader i samband med flytt så blir det lite upp till bevis i år med andra ord.

ALLTID AIK
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 08:27:00
 SiggeSluk /
Skall den som är missnöjd med Nationalarenan sitta tyst och gilla läget ?

Vi har nu haft 3 matcher på NA 2014, vad har blivit bättre jämfört med i höstas ?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 07:44:00
 >>Est1891
Publikintäkterna ökar ju inte per besökare bara för att man byter arena, ja om man inte samtidigt höjer biljettpriset då. Däremot bör resultatet per besökare öka då kostnader i form av hyra ska vara lägre på NA är på Råsunda. Även kringintäkter i form av försäljning inne på arenan bör ha ökat med fördelaktigare avtal men bör redovisas på separat rad samt kanske uppgå till ganska marginella belopp, i alla fall i jämförelse med totala biljettintäkter.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 07:33:00
 MangeMan...intäkterna ökade men lika så gjorde antalet åskådare. Om man tar dina siffror i förhållande till besökare är intäkten per besökare ungefär likvärdig om jag inte är helt ute och cyklar, 169:- 2013 och 167:- 2012.

Jag är ingen ekonom så min fråga blir, vart ser man effekten av NA i mer än att vår publik har ökat? Och hur långsiktig den effekten är kan vi bara spekulera kring men jag är övertygad om att det kommer krävas sportsliga framgångar de kommande åren för att kunna bibehålla publiken.

Någon med lite kunskap får gärna komma med en lite utläggning.

ALLTID AIK
 

Namn: adde+2   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 01:06:00
 Pocca //

Tack för träningsrapport !
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 00:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
marcarolo > Väldigt många som står på Norra.

Personligen ser jag framför mig ett AIK som fyller Friends med enbart barnfamiljer och sittplatspublik om 10 år. Högre publiksiffror än någonsin. Märk väl, detta är fantastiskt i sig. Klackaktiviteten har dock suddats ut då. Det förstnämnda är ju fantastiskt och jag är övertygad om att det inte är tal om det ena eller det andra. Problemet är dock att Friends enbart är bra för just sittplatspubliken och barnfamiljerna.
 

Namn: marcarolo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 00:25:00
 12
Hur många ungefär tror du “avskyr friends”?
AIK har betydligt bättre publiksiffror på den nya arenan jämfört med Råsunda - är det då verkligen värt att “ta sig en närmare titt på problemet”?
Och om man nu kan definiera ett problem - vad kan man göra åt det?
 

Namn: å vi e AIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-25 00:23:00
 Förstår inte ältandet om NA vs. Råsunda. Råsunda finns inte kvar, tyvärr tycker de allra flesta däribland jag. Nu kommer AIK spela på NA under överskådlig tid, det vore ett under om de får ordning på gräset så det lär bli konstgräs. Jag är hjärtligt trött på alla jävla torvor som förstör spelet och våra chanser.
Det är klart att ett riktigt beslut hade varit att totalrenovera Råsunda men nu blev det inte så. Alla involverade i det beslutet är härmed lysta i bann men det går inte att göra något år det nu
 

Namn: OZZY-Tompa   Visa profil  
Länktips: http://www.fritthasch.nu
Sänt: 2014-04-25 00:23:00
 Alm, ut!

 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:54:00
 SiggeSluk >
Fast nu generaliserar du. Det stämmer att det finns många personer som avskyr Friends. Och det stämmer att många av dom ser mer fram emot bortamatcher på arenor som dom betraktar som riktiga fotbollsarenor jämfört med Friends, men det går nödvändigtvis inte hand i hand med något MDMF-kramande och en tävling om vem som är mest äkta.

Det handlar väl snarare om att man gjort en värdering. Många anser att den värderingen dock inte synonym med AIKs bästa.

I regel så tycks det vara uteslutande folk som står på Norra som tycker illa om Friends och dom som uppskattar Friends mest tycks finnas på sittplats.

Uppenbarligen så finns det ett stort problem som är värt att ta sig en närmare titt på. Så pass många personer kan inte ha fel liksom.
 

Namn: Sittplatshets   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:50:00
 Hoppas vi ses i Gbg på söndag! Billigt med flyg hem! 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:49:00
 trevlig rapport Pocca, tack. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:46:00
 Lampan// Ja man ser ju fram mot landskamperna med anledningen att man vet att dom då slänger in en ny matta. Ska väl tilläggas att mattan på Råsunda kunde vara lite risig den också på vårkanten. Själv är jag övertygad om att de usla gräset är anledningen till de mindre bra säsongsinledningarna. 

Namn: Lampan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:42:00
 Att Råsunda gav sämre ekonomi var rätt givet då vi i princip var livegna arenan och det visste SvFF som satte hyran. På NA fick vi ställa två arenaalternativ mot varandra vilket gynnade oss. Förhoppningsvis kommer det gynna oss även om 8-9 år när vi ska omförhandla.

Angående gräset så är det ju rätt givet att laget inte är byggt för ett dåligt underlag. Vi har allsvenskans näst dyraste trupp med en hel del tekniska och snabba spelare, vi är tänkta att spela på ett bra gräs.

I enskilda matcher kan man inte skylla på underlaget, det är lika för båda lag och man kan ställa om och spela en annorlunda fotboll. Men sett över tid, över hela säsonger, så missgynnas vi av att aldrig kunna spela vårt spel på hemmaplan. Vi måste verkligen ha ett bra underlag snart, är en skam att detta inte avgjorts innan denna säsong började. Nu lär det bli kasst gräs säsongen ut.

Tror det blir konstgräs men det lär bli en punkt på ett årsmöte som medlemmarna får rösta om. Ser ingen annan utväg, för skulle det gå att få ordning på gräset så borde det redan ha fungerat, det är ingen raketforskning det handlar om.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:36:00
 12 / Det finns en högljudd skara mdmf:are som sörjer Råsunda mer än de älskar AIK, som hellre ser AIK borta på Örjansvall än på hemmaarenan. Det kan dem gärna fortsätta med men jag stör mig på att dem så uppenbart och öppet söker någon slags bekräftelse för sin "äkthet" som den gamla skolans supporter.

Jag är ingen fan av NA, men att hela tiden dissa kommer inte att hjälpa AIK någonstans.

Förövrigt har det alltid funnits svarta hål i vår ekonomi, det finns i vårt DNA, även om det numera kallas för engångskostnader.

Fast jag tror inte på det där att Råsunda gav en bättre ekonomi.
 

Namn: Blåsa Kallt   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2014-04-24 23:33:00
 Nu verkar de mer sansade tagit steg in i debatten.

Min stora fråga är egentligen ska vi bygga en trupp och spelidé för en dålig gräsmatta. Det laget/spelideen vi har idag kommer ha problem med detta, då jag uppfattar dem som mer skickliga på passningar och speed mer än mer destruktiva åtgärder.

Att påstå som vissa härinne gör att våra motståndare har spelat ut oss på Nationalarenan är att slira på sanningen lite för mycket enligt mitt sätt att se på det.


 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:27:00
 12

Exakt vad är det som ser illa ut? Omsättningen i samband med matcherna i allsvenskan ökade från 36 miljoner 2012 till 48 miljoner 2013 så det är uppenbart att vi drar in betydligt mer pengar på NA i samband med vanlig allsvensk match.

I år har vi dessutom inga polis eller flyttkostnader, plus att vi sålt betydligt fler loger och VIP platser, jag anser att det är först i år vi verkligen får se hur NA står sig ekonomiskt jämfört mot Råsunda, går vi back flera miljoner även i år (exklusive transfers) då kan jag hålla med om att något är fel.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 23:10:00
 //12
Då kostnaden i form av hyra är bestämd i tio års tid och intäkterna per biljett samt köp inne på arenan ger en nettointäkter överstigande motsvarande intäkt på Råsunda har jag svårt att se var ett oväntat arenarelaterat ekonomiskt bakslag skulle komma ifrån. Ja Peab-delen var en bluff men den borträknat så är väl som sagt arenaavtalet per besökare fortfarande bättre än det vi hade på Råsunda. Återstår väl de eventuell förbättringar som vi vill ha men endast har muntliga överenskommelser kring varför kostnaden tillslut faller tillbaka på oss, dessa förbättringar är ju dock frivilliga och kostnaden därmed möjlig att undvika.

Nej så länge det avtal som presenterades på arenamötet är det riktiga bör din info vara fel och skulle det visa sig att vi fått se ett förskönat avtal är det dax att vidta rättsliga åtgärder mot de ansvariga.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:45:00
 Joppepi

Absolut. Det är det jag menar med att jag inte tror det är inställning.
Jag tyckte dock det såg väldigt annorlunda ut i de båda halvlekarna senast. Första halvleken blev mycket upp till anfallarna medans i andra involverade AIK Panos och Borges mycket mer.

Jag tyckte det var en ordentlig förbättring. Om det berodde på att Peking var mer passiva i andra likt DO i derbyt eller om det var vi som ändrade metod lite då den initiala inte fungerade.

 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:44:00
 ->starre

Nope. Matchtempo saknas fortfarande. Han får nog debutera i U21 först antar jag.
 

Namn: 163Sthlm   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:35:00
 Ja, vad är na mot Råsunda? Men nu ska vi minst spela där i 8 1/2 år och Råsunda kommer aldrig tillbaka. Om man alla läger manken till kan stämningen bli bra, men det förutsätter att klacken är platsen är dit man går för att man vill sjunga och inte bara för att det är billigt. Dags för en uppryckning! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:32:00
 Scholes

Kan det vara så "enkelt" att Peking var ett klart bättre lag än apa, samtidigt som vi inte kom upp i samma nivå.
Janne Anderssonär också en väldigt skicklig tränare och vann den taktiska kampen , tycker jag
 

Namn: lilleströmgnagare   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:23:00
 kan säga såhär, NA är bajs, en riktig skitarena. MEN det blir fan inte bättre av att det sitter fågelholkar lite varstans som bara står/sitter där på Norra med sina jäkla mobiler osv bara för att det är billigaste alternativet att stå på Norra typ. Om alla sjunger så kan det bli bra, och capona på senare år suger getpung,och alla dessa små grupperingar som sjunger olika ramsor, suger också getpung. Dessutom såg jag en gång i fjol två fjortizar i rånarluvor i klacken(ultras nord om jag inte misstar mig) som bara stog där i 90min och rökte cigg och kollade sådär argt på folk runt sig,såg sådär lagom coola ut med..not, helt stumma matchen igenom, ville bara gå till dessa två och fråga varför Dom inte sjunger, men då hadde man ju fåt resten av kickersgängen på sig antar jag.. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pocca// Tack för rapporten! Kan man hoppas på ett inhopp från TB redan i helgen tror du?
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:19:00
 Scholes,

Håller med dig, dock har dom ju påpekat flera gånger att dom inte är så fotbollskunniga vilket jag tycker är lite tråkigt att dom inte är. Då uteblir just dom diskussionerna som du eftersöker. Får väl säga att det är RR:s enda svaghet..
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:12:00
 Hör på Radio Råsunda som alltid är bra. Men jag förvånas över hur man kan säga att man såg ett tydligt spel mot DO för att sedan inte se det mot Peking.

Det är ju endast resultatet som var tydligt/bra resp. otydligt/dåligt. Man beskriver aldrig vad det tydliga spelet var och vilka linjer man såg då som sedan saknades i den dåliga matchen. Om man nu vräker ur sig att man såg den tydliga speliden mot DO hade det inte varit intressant att först beskriva vad den var och om Panos kunde bekräfta om det stämde och sedan om den ändrades mot Peking, hur var tanken att man skulle såra Peking etc. Jag tror inte AIK sprang mer i derbyt än senast så jag tror inte alls det är en inställningsfråga vad gäller själva kämpandet.
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 22:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag har ingen koll på detaljerna då dom inte berättats för mig, men att det ser illa ut har jag förstått. Det var uppenbarligen ett obekvämt samtalsämne när jag pratat med vår VD om det. Men det kommer att visa sig.

Finansgnagare >
Vad stoppar dig från att se till att en sådan sak sker?
Ring vår VD och föreslå det. Det finns nog många medlemmar som skulle tycka att det var intressant.
 

Namn: Pocca   Visa profil  
Länktips: http://aikbilder.pocca.se/#!album-39
Sänt: 2014-04-24 22:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Träningsrapport från dagens träning på Karlberg:

Vad jag kunde se var samtliga närvarande utom Moro.

1. Kickande av boll i grupp

2. Jogg

3. Jogg med tänjningsövningar (sidled, benspark, sidhopp osv)

4. Hela laget på liten yta med många bollar (typ hälften av antal spelare). Passningar och dribblingar när man samtidigt måste akta sig för medspelare. Kristiansson poängterade snabba fötter och förflyttningar hela tiden.

5. Bollövning 3 och 3. En i mitten som snabbt skulle passa tillbaka bollen till de 2 framför och bakom som kastade den mot spelaren i mitten på olika sätt. Snabbhet och snabba vändningar påpekades.

6. Småplansspel utan mål med 2 lag. samtliga var med (en yta av ca 7-manna). 2-touch.

7. Uppspelsövning med fokus på varierade uppspel. Det som såg ut som en "första elva" försvarade. Försvar mot boll mellan mittfält och försvar. Samtidigt fanns kanterna som fick order att dra så att försvaret inte kunde koncentrera sig på mitten.

Medans detta skedde så tränade Eero, Kennedy och Bangura instick med snabba vändningar och avslut på mål (Carlgren)

8. 2-mål. Carlgren och Stam i varsitt elvamannamål. 7 mot 7 spelare på en plan stor som en sjumanna.

9. Gemensam stretch och slut på träningen.

Sam och Ofori såg pigga ut och hade bra driv. T Bangura hade kvar klippet i sitt skott men såg aningen "feg" ut i närkamperna vilket kan vara naturligt).

Bilder i länktipset ovan.

 

Namn: Biff   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 21:26:00
 -> Lord Wellington

Det är precis nu arbetet behöver vara igång om en annan arena ska kunna vara verklighet om 9 år.
 

Namn: TrumanBurbank   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 21:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borde fan vara fotoförbud på Norra.
Det finns bilder att hämta från flera olika fotograder EFTER matcherna om ni måste lägga upp något på facebook.

Så folk kan koncentrera sig på att sjunga.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 20:22:00
 Dudde
Du har säkert rätt i det där. Men det var inte det frågan gällde!
 

Namn: Finansgnagare   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 20:20:00
 Dudde:

Jag tycker du berör ett intressant ämne - det ekonomiska utfallet på NA första året. Däremot är jag i vanlig ordning inte lika snabb som dig på att dra slutsatser utan underlag...

Jag har flera gånger föreslagit att man efter säsongen 2013 skulle skriva en rapport och redovisa utfall mot prognos, vad som inte gått som tänkt och vad som varit bra, vilken sedan presenteras på ett medlems-/supportermöte. Dock har man inte prioriterat detta (jag lägger ingen värdering i om det är rätt eller fel).

En sådan rapport/utredning är fortfarande möjlig. Jag kommer försöka påverka så att den utförs så gott jag kan. Om du faktiskt vill veta utfallet så föreslår jag att du påverkar dina goda kontakter i AIK Fotboll (inkl. ordförande) i samma riktning.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 19:46:00
 PAL /
Med undantag av hemmaderbyt 2006 får jag lov att ge dig rätt i att hemmaderbyn har haft sämre tryck på senare tid än hemmaderbyn.

De 2 sista matcherna på Råsunda har dock ännu inget på Nationalarenan varit i närheten av.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 19:09:00
 //skjut nurmi skjut
Inget hemmaderby eller premiär på Råsunda de senaste åren har varit i närheten av stämningen vi skapade i senaste derbyt. Däremot har bortaderbyna på Råsunda hållit precis samma klass som på Tele2 vilket inte beror på NAs eventuella fel utan att turister har en förmåga att hamna på klacksektionen vid stormatcher på hemmaplan. Fråga plastapa om deras syn på sin egen sånginsats senast...
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-24 19:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn och skjut Nurmi skjut,

Tycker ni båda har rätt. Stämningen skapas av publiken på vilken arena som helst. Sedan kan det finnas en fara i att ståplats är för bekvämt. Alla väntar sig att nån annan ska göra jobbet.

AR,

Grattis!

super-g,

Ett tips: Ta arenapanelens rekommendation och jämför med resultatet 2013. Det är stora diskrepanser.

En av de stora lögnerna som progagerades i arenadiskussionen var hur oerhört mycket mer pengar AIK skulle tjäna på NA (intäkter minus kostnader, AR).
Det första året på en en arena drar enligt all tillgänglig statistik folk - mer pengar. Sporten hade ett rekordlågt utfall på sin budget 2013 - har i princip aldrig hänt tidigare i AIK:s moderna fotbollshistoria. Det som backade nästan rekordartat var marknadssidan bl a tror jag PEAB:s avhopp spelar in. Tidigare ledningar hade dessutom fått förskott (OBS!) på sponsring från PEAB och redovisat det som "extra sponsring" i samband med arenavalet för att hjälpa NA att sockra sitt bud i arenapanelens rapport.

Summa summarum: Vi backade första året på den nya arenan. Flera medlemmar i arenapanelen och dåvarande styrelsen för AIK Fotboll AB for med osanningar och överdrifter.

Observera: Det är fullt möjligt att NA var ett bättre alternativ än Tele2 arena trots osanningarna och sockret.
Det som irriterar är den usla förhandlingen som innesäljaren för NA, lätt maskerad till ordförande i AIK Fotboll AB, genomförde.

När vi dessutom känner till överdrifterna och osanningarna med det "fantastiska" avtalet på NA, och ekonomin i stort för NA; så ser jag det som naturligt att AIK jobbar på ett eget alternativ som bygger på idrott, AIK och AIK:s publik. Ett hem för 70 år framåt.

Under tiden?

Stöd AIK!
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 19:05:00
 sNs: Ja, verkligen svårt för klacken att skapa bra stämning när AIK Fotboll skapar historia på plan... Jämför istället stämningen på Råsunda vs NA under de vanliga matcherna. Ingen stor skillnad då.

AIK Fotboll har än så länge inte bjudit fansen på en riktig fest sett till spelet på plan på NA. Ge oss en Poznan, en Napoli, ett 3-0-derby på NA. Sedan har vi ett värdigt material att jämföra med Råsunda.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 18:58:00
 AR
Först ett stort GRATTIS!!!

Vad jag tror så har inkomsterna ökat sen vi kom till NA, fast spelarbudgeten har blivit större.
Matchen mot peking så såg jag att Norra var uppdelat och de olika grupperingarna verkade gå loss på olika ramsor, kan jag ha fel?
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 18:56:00
 Spelarn /
Ingen match på Nationalarenan har läktarmässigt varit i närheten av sista derbyt, sista AS-matchen eller avslutningsmatchen mot Napoli.
Detta trots att vi har haft hypade invigningsmatcher samt första derbyt någonsin på Nationalarenan.

Över tid tror jag att AIK's publik kommer att förändras av Nationalarenan, mer publik med större förväntningar på komfort och underhållning och mindre passion relativt sett.

Bra, eller dåligt beror på vem du frågar men helt i arenaägarnas smak.
Vissa kan se det som ett uttryck för Den Moderna Fotbollen.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 18:55:00
 AR...och vilken hög häst sitter födelsedagsgubben själv på om man får fråga. Grattis!

ALLTID AIK
 

Namn: Gposson   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 18:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Grattis AR !!

Som många redan sagt så var norra på dekis redan de sista åren på Råsunda, att gnälla på Friends är en efterkonstruktion. Beror mycket på mummelramsorna och de olika grupperingarna som vuxit sig starkare och blivit flera, men framförallt beror det på inställningen hos många som helldre fotar klacken / facebookar matchen igenom. Bara norra kan ändra på detta kom inte och påstå att vi på sittplats ska göra jobbet åt er!
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 18:41:00
 12//

Alla intäktsposter har ökat 2013 jämfört med 2012 om man bortser från intäkterna genererade av spel i EL. Vad är det som är en glädjekalkyl och vad är fakta? Knip igen om du inte har belägg för vad du skriver.

I övrigt, jag tänker fortsätta på sittplats och aldrig någonsin återvända till norra ens för en match så länge ett par självutnämnda pojkspolingar i hoodies och solbrillor dikterar villkoren i de 48 supporterföreningarna som vill synas och ha makt på norra. Några fem minuters mummelramsor som ska sjungas av småglin som att dem har fått basröst fastän den inte kommit ännu tänker jag inte lära mig. Jag har helt enkelt inget intresse av det och i min värld är dessa kraftigt orsakande till att det som norra idag kallar supporterkultur håller på att dö.

Ärligt talat, jag skiter i vilket! Det är inte min supporterkultur och jag tänker aldrig, aldrig, ALDRIG tänka om för ens dessa 48 falanger rannsakar sig själva och dess självutnämnda hjältar kliver ner från sina höga hästar.

Faktum är att samtliga biljettkategorier på Nationalarenan ökar och bidrar mer till en ökad omsättning och sportslig framgång i framtiden än vad solglasögonbeklädda bengalbrännare någonsin kommer göra.

Varsågod och angrip mina ord men glöm inte att säga grattis för jag fyller jämnt idag.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 18:21:00
 super-g,

Vi tjänar mer pengar men vi har även större utgifter, främst i spelartruppen. Ska bli spännande att se vad som står i Q1an som kommer i Maj. Hoppas verkligen att vi går se lite positiva resultat igen.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:58:00
 12
Jag frågar dig eftersom du påstår att vi tjänar mindre pengar än på Råsunda. Jag har själv ingen aning, men jag har inte hört vår VD säga det och därför frågar jag dig som vet. Det är ju intressant.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tiss
Är besviken på akustiken och gräset. Men de sakerna var, ärligt talat, inte alltid så bra på Råsunda. Men topparna på Råsunda är hittills oöverträffade. Annars är jag mycket nöjd med nya Nationalarenan. Tror det fattas mål och segrar och tid för att den ska bli vår på riktigt. Lite historia. Jag tror det kommer.
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Super-g > Varsågod, ställ frågan till vår VD.
Arenarekommendationen som lades fram innan årsmötet där vi skulle rösta om var AIK skulle spela sina framtida matcher innehöll en glädjekalkyl som inte alls stämmer överens med verkligheten.

Vi har skitit ner oss själva.

Som sagt. Klackkulturen på Norra dör och ja, mycket av det ni säger stämmer. Problemet är att inget görs åt det. Sittplatspubliken sitter på sina bekväma platser och tycker att Norra ska rycka upp sig på egen hand. Lycka till!

sKalman> Hade spelet på planen varit det enda jag personligen brydde mig om, så hade jag inte haft mina sympatier hos AIK. Nu värderar jag dock betydligt många fler faktorer än så.

å vi e AIK > Kritik är bra. Det håller oss på tårna. Det får oss att ständigt sträva till något bättre.

För övrigt så är det otroligt mycket gnäll på GF om att det "gnälls" på allt och alla. Det här är ett diskussionsforum. Här är det inte meningen att vi ska sitta och hålla med varandra om allt.
 

Namn: å vi e AIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:35:00
 Det måste bli mer negativt, kortsiktigt fokus i AIK. Allt är skit från tränaren, spelarna, arenan och det ekonomiskt resultatet. 

Namn: Julgranen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:34:00
 super-g
Visst är det så, det är alltid de som inte är nöjda som hörs då alla andra accepterar situationen eller är nöjda över den. Samma gäller i Alm debatten. De som inte gillar Alm gör sina röster hörda, medan majoriteten av alla som vill ha Alm kvar lägger energi på annat.

För övrigt vill jag se Mjälby som assisterande tränare tillsammans med Alm! Muskler och hjärna, passion och kontinuitet!
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:34:00
 Är i London nu, har tagit några pints och skrattar gott åt vissas gnäll på stämningen på NA. Anledningen till den dåliga stämningen är att klacken är packad med massa bortskämda jädra slynglar som aldrig sjunger en endaste ton, bara står som fågelholkar, sedan efter matchen så är det "buhuu, akustiken är så dålig på NA"

Har blivit en sådan vidrig offermentalitet i AIK-leden. En jädra massa gnäll som inte leder någonvart. Det är inte synd om oss AIK:,are, det finns inget skäl att förbarma sig över oss. Däremot förtjänar många på Norra en fet spark i röven så mobilen och ciggen flyger all världens väg.

Den sparken hade behövts även på Råsunda, för det var fanimig inte så jävla mycket bättre där de sista säsongerna.

Over and out från London
 

Namn: Tiss   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:32:00
 super-g, Finns det något som är dåligt med Friends?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 17:07:00
 Sen är det lite konstigt att om allt är så dåligt, akustiken, taket, gräset, avskärmningarna, korven, kommunikationerna, omgivningarna för att inte tala om tränaren, spelet, laget och resultaten, att vi ända slår rekord i årskort.
Kanske en del tycker lite annorlunda?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:56:00
 Stämningen är ganska avhängigt av antal mål, resultat, dramatik också. Kanske mer än arena och ramsor. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:56:00
 k1891n,
Det borde ju vara så att skickligare spelare har enklare att bemästra ett dåligt underlag kan man tycka..
 

Namn: LordWellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:54:00
 Helt absurt att folk diskuterar en ny arena när vi har 9 år kvar på Friends. Vi kan väl ta det om sisådär 7-8 år, inte nu?! 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:47:00
 sKalman //

Jag skiter bokstavligt talat i hur planen ser ut, och vad spelarna tycker om den. Kan Norrköping göra två mål på VÅR hemmaplan, på VÅRT gräs som vi borde vara med vana med, ja då borde vi kunna göra minst fyra. Precis som Ellos utnyttjat sitt unika plastgräs borde vi göra med vårt gräs. Att klaga på gräset är bara patetiskt, för vad jag vet spelade varken IFK, Örebro eller Norrköping på ett annat gräs än oss.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:43:00
 12 /
Trots att jag personligen med ålderns rätt sedan länge har flyttat till östra kan jag inte annat än hålla med dig.
Än så länge känns NA som ett bojsänke och de roligaste matcherna sedan flytten upplevs på bortaplan.
 

Namn: sKalman   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:42:00
 Är det alltså en större fråga hur läktarsången låter än hur spelarna tycker att planen är?
Förvandlingen till Bajen i svart-gult går fortare och fortare...
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:42:00
 12,

Det där är ren bullshit att den är påväg att dö pga NA. Finns många djurgårdare som upplever exakt samma sak som oss och då har dom ändå extremt positiv inställning till sin arena och bra akustik.

Det handlar helt enkelt om folket som står på Norra nu.
 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:42:00
 12 //

Att klackkulturen håller på att dö ut har inte med Friends Arena att göra utan med det som sjungs på Norra. Ramsor där man mumlar, en capo som hela tiden ber en sakta ner tempot, ja det är helt enkelt DÖDSTRIST att stå på Norra.

Förra året fick jag lida i femton omgångar, akustiken spelade ingen roll utan ramsorna. Våra ramsor är tråkiga, långsamma, mumliga. Lite fart så ska du se att klackkulturen vaknar igen. Trumman förstör ganska mycket eftersom den bestämmer ett visst tempo, ett tempo som är helt jävla värdelöst, ett tempo som är bittert, ett tempo som förstör roligare ramsor.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:40:00
 12
"Tjänar mindre pengar". Visa det i siffror.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Länktips: http://www.solna.se/sv/om-solna/nyheter-om-solna/solna-by
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-24 16:38:00
 PAL//
På det så kommer det även en tredje ishall, att AIK lämnar Solna faller väl på sin egen orimlighet.
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:32:00
 12//

Kan du inte specifisera mer ingående vad klackkultur betyder idag för en som anser att den dog för länge sedan.

Jag ser liksom inte skillnaden på klackens prestation mot tex Norrköping om man stället de båda Nationalarenorna mot varandra så hur skulle det vara arenans fel och inte folket som står i klacken om "klackkulturen" dör?
 

Namn: gnagetfrälst   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:28:00
 12:

samtidigt undrar man ju också hur det kan vara möjligt:

faktum är ju att vi trots allt mångdubblat så gott som alla våra intäkter vad gäller både biljett/ säsongskortsförsäljningsvolym, de flesta av våra kringverksamheter samt inte minst VAD JAG förstår fick ett fördelaktigt avtal med Friends då vi flyttade in där - eller hur är det nu med det sistnämnda egentligen?

Ja, någonting är ju som vanligt RUTTET då det gäller vår ekonomi kontra de intäkter vi ändå sägs få in.

Att något inte stämmer någonstans i kedjan är väl tyvärr ganska uppenbart.

Antingen då via grovt felaktiga uppgifter från ledningen alternativt något annat som kostar betydligt mer pengar än de/ vi kanske räknat med.

Ja, lyckas vi inte ens få ordning på ekonomin med ökade ekonomiska intäkter undrar man ju verkligen när vi ska få det i så fall?

Måste tyvärr erkänna att man nästan börjar bli smått irriterad och inte minst mer och mer oförstående till det med hänsyn till ovanstående faktum.

Finns det ens en chans till att det kan stämma?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:22:00
 Vi har en hockey-vd som i en intervju rakt ut säger att vi 2021 spelar i Solna, vi har ett fotbollslag som inom något år och med kommunens goda vilja flyttar till en med svenska mått fantastisk träningsanläggning i Solna. Så var ser ni en öppning om Sundbyberg??? 

Namn: Tobias   Visa profil  
Länktips: http://bloggar.bajenbladet.se/bankoniva/2014/04/numbers-d
Sänt: 2014-04-24 16:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För att eventuellt byta spår en aning. Är det ingen som vill kommentera, den för svenskt vidkommande, Kalle Anka-koefficienten i utfallet av undersökningen som refereras till i blogginlägget i länken?

47 procent av portugiserna håller på Benfica. I Sverige är Manchester United det populäraste laget.
Ligue 1 är alltså den näst mest populära ligan i Sverige.

Kategori(er): Fotboll Allmänt/Skjut mig.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:09:00
 På ett sätt förstår jag att folk gnäller över Alm, det är inte första gången vi inleder säsongen dåligt och efter läger i Spanien och i Kina så tycker jag att man kan ha högre krav på att laget ska vara redo när det roliga drar igång. Däremot är precis som många säger en av de tränare som gjort bäst resultat i AIK.

Det jag däremot tycker är konstigt är att vissa inte har förståelse för att vissa andra är upprörda över situationen med nationalarenan. Norra Stå är det bästa AIK har som klubb, något att vara stolt över. Att inte det bästa AIK har får förutsättningar att fortsätta vara bra, är verkligen något att vara upprörd över.
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:04:00
 Och då har jag inte ens nämnt att de ekonomiska resultaten ser betydligt mycket värre ut än man befarade.

Det som skulle bli markant mycket mer pengar på den nya arenan, har istället blivit en situation där vi slutligen tjänar mindre pengar än vi gjorde på Råsunda.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:03:00
 sNs//
Efter 4 år som assisterande i Celtic tycker inte jag att man kan kalls oprövad. Mou var också assisterande en gång i tiden! Ang RN gillar jag inte repriser, blir sällan lika bra. Tycker också att RN verkar ha sammarbetsproblem!
Hoppas det är svar på frågan
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är ironiskt att läsa här på GF hur "allt kommer att vara löst" och att "det enda problemet kommer att vara gräset" om 10 år på Friends.

Vilket bottenlöst skitsnack. Vår klackkultur dör i en raskande fart på Friends under rådande omständigheter, oavsett vad folk på GF skriver eller vill tro. Det vill säga, om inte drastiska ändringar sker inom den närmsta tiden, så kommer draget på våra matcher att vara obefintligt.

"Sjung högre" säger många. Problemet är inte att folk sjunger lågt eller sällan. Problemet är att folk inte sjunger överhuvudtaget(till skillnad från bortamatcher lex. bortaderbyt förra veckan, där precis alla sjöng. Även om man naturligtvis bör räkna in en derbyfaktor där). Inte en enda gång har jag upplevt att Friends har kokat så som andra arenor tenderar att göra när vi är många på plats. Eller för den delen, så som Råsunda gjorde under sina bästa stunder.

Sen så får var och en ta ställning till vilka värden man håller högst som AIKare.

Det är i mina ögon ett väsentligt mycket större problem jämfört med huruvida våra spelare tycker gräsmattan är "bra" eller inte. Uppenbarligen så klarar andra lag av att spela fotboll på den.

Friends Arena är en cancertumör för AIK.
 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:51:00
 Krille S: De som var mest involverade i arenan visste inte hur man bygger en arena som är bäst för fotboll, Har man mycket pengar har man makt att bygga om tex.... 

Namn: felixhaljeskog   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:46:00
 Någon som håller koll på årskortssiffran?
Skulle vara intressant att veta hur hög den är nu!
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:44:00
 >>Capybara

OK, jag tycker inte att du är en gnällspik, ofta är dina inlägg seriös, men jag anser att alla påstående om att Alm inte har levererat är oseriösa. Han kanske inte har de resultat som många har hoppats på. Men för mig som följt AIK i 60 år upplever jag det som om Alm har levererat bättre resultat än de flesta andra tränare AIK har haft under dessa år.
Det är poänglöst att jämföra Alms insats med vad man tror eller rättar sagt hoppats att någon annan skulle ha åstadkommit.
Som jag skrivit tidigare är inte jag heller nöjd med AIK spel. Och om det inte blir bättre så kommer detta naturligtvis att avspegla sig i resultaten. Då är det kanske dags att fundera på förändringar. Inte nu.
Dessutom har det nog väldigt svårt för oss supportrar utan ingående kännedom hur andra tränare jobbar kunna avgöra vilka som skulle kunna lyfta Gnaget.

tegang
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:42:00
 titoortiz,
Tråkigt att du känner så.
Vad vill du diskutera?
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:41:00
 Lagrell & Co körde över oss

Och så är vi då tillbaka på rutan 1 i Arenadebatten. Där vi var för åtta, nio år sedan.
Redan då föreslog många en egen arena. Naturligtvis ett helt orealistiskt projekt. Bästa hade naturligtvis varit om det hade varit möjligt för oss tillsammans med djif ta över Råsunda. Men även det var orealistiskt eftersom de som stod för pengarna hade bestämt sig för att att det var nödvändigt att krossa alternativet Råsunda för att kunna uppföra ett skrytbygge åt Lagrell.
Det bästa hade naturligtvis i det läget varit om man hade kunnat få inflytande över projektet, men det var förstås också omöjligt. Det var de som hade kulorna som skulle bestämma hur lite de än visade vad som krävdes för att man skulle kunna spela fotboll på ett bra underlag. Så bonde som Lagrell än var så hade han naturligtvis ingen aning om att gräs behöver sol för att växa. Och tydligen inte någon annan heller på Fotbollsförbundet. Och så blev det som det blev.
Förr byggde man med naturen, numera bygger man mot naturen. Det gäller inte bara för hus utan även för fotbollsplaner.
Råsunda byggdes ursprungligen med låga läktare utan tak ifrån de håll där det mest av solflödet kom. Vilket var väldigt viktigt speciellt under vinterhalvåret när solen stod lågt.
Men med åren när Råsunda började byggas ut för att få fler sittplats byggdes läktarna i söder och väster på såde de blev mycket högre och de fick dessutom tak, och inte nog med det i bästa solläget satt man upp en skärm för solen i form av en kontorsskrapa. Naturligtvis tog det sedan längre tid på våren innan plan blev OK.
Det var ju sedan helt logiskt att man skulle helt avskärma gräsplanen från solljuset när man sedan skulle uppföra en arena där det var lika viktigt att göra med monstertruckar och annat bjäfs som att spela fotboll. Om man låter penningkåta byggherrar, monumentsugna kommungubbar och fotbollspampar planer då går det på det viset.
Nu bör vi nog sluta att drömma om egen arena eller om att försöka få ordning på den så kallade gräsmattan inne på Friends. Bägge drömmarna är lika orealistiska. Det är nog bara att gilla läget och inse att vi måste kunna anpassa vårt spel så det fungerar på vår egen hemmaplan.

TYVÄRR!

Det är bara att konstatera att dumskallarna körde över oss.
 

Namn: titoortiz   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:38:00
 2 minuter på GF räcker för att ledsna.

Är det inte NA, är det förhoppningar om egen arena (igen) samt det vanliga Alm-är-usel tjafset.

Det är nog dags att lämna in för gott.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:37:00
 I det här läget ska vi inte dra igång en tränarkarusell. Får både 2004 och 2010 vibbar av den tanken. Ska ett skifte ske i år gör det vid VM uppehållet, det skulle även ge en ny möjligheten att lära känna laget innan match.

ALLTID AIK
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:36:00
 Tarre74: Om vi lämnar krånglet med ombyggnationer på Friends därhän så förstår jag inte varför arenaägarna skulle vilja att vi bygger om deras arena? Om de velat ha ett etage hade de ju byggt ett. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:31:00
 Capybara /
Du svarade inte på frågan:

Vad får dig att vilja byta ut Alm mot nästan vilket oprövat kort som helst men behålla Alm om alternativet är Norling ?
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:24:00
 Det senaste jag hörde angående en egen arena var att konstgräs var ett krav eftersom naturligt skulle bli för dyrt.

Så att dela med Dif är nog den enda möjligheten att kunna ha riktigt och bra gräs. Skulle det gå att kombinera ishockey och fotboll så får man runt hundra evenemang per år.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:22:00
 Capybara,
Mjällby som huvudcoach med Graham som assisterande. Mumma!
 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:21:00
 Att ha denna fond kan ju bara vara bra, tänk att i framtiden kanske kunna bygga om Friends så att tex norra blir ett enda etage, eller kanske förbättra akustiken. Det skulle nog inte nästa generationer med gnagare tycka illa om... 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FabioGrosso,

Som Krille säger så är man alltid nöjd över att vara Gnagare, oavsett underlag, division och arena. Själv då?

Dängroth,

Dom börjar faktiskt få ordning på shopen på riktigt nu. Dom sålde ju varor för 1 Mkr på premiären, en helt sjukt bra siffra.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:18:00
 Att AIK skulle ha råd med en egen arena är totalt orimligt, de får ju för fan inte ens snurr på AIK-shopen... 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:16:00
 sNs//

Graham Potter! Honom hade jag nästan glömt bort, tack för påminnelsen. Antar att jag var lika besviken förra säsongsinledningen på Allsvenskan med ett cupfiasko och Maestrogate som lök på laxen så känndes det som att guldet rök redan i April! Istället för att bara klaga ville jag komma med ett förslag. Potters historia som spelare i PL samt framgångarna med Östersund med en internationell trupp gjorde att jag tyckte att han påminde om Roar H Down South (Helsingborg gick bra då). Mailade t o m BW som faktiskt svarade att de hade på agendan att besöka honom i Östersund för att kolla hur han arbetade.
Nä, RN vill jag inte ha tillbaka, tror inte det skulle lösa någonting. Men det är bara vad jag tror!
Känslan jag hade för ett år sedan är likadan nu. Skillnaden är att Alm haft ytterligare ett år på sig och att Mjällby känns som ett bättre alternativ än HP. Nån skrev att Mjällby skulle funka som assisterande till Alm, men som jag skrev innan tror jag Alm blir överflödig om Mjällby anställs!
Tegang//
Kalmera dig, jag vet att du är en hyvens kille med bra värderingar, vårdat språk och lugnt sinne men man (du) behöver väl inte kalla folk som tycker annorlunda än du för oseriösa och gnällspikar?
 

Namn: Felix Magath   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:02:00
 Hur ska AIK som knappt kan driva en fotbollsklubb kunna drifta en egen arena.
Speciellt som konkurrensen har hårdnat enormt med 2 nya evenemangsarenor.

Ni kan fortsätta hoppas, men det finns tyvärr inte en chans att det kommer bli av.
 

Namn: catkiller   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:00:00
 Med den ystra entonigheten av en papegoja upprepar jag: Återuppliva det gamla ÖIP-spåret med dif. Makabert centralt. Kommunikationer nästan i klass med Globenområdet. Och äntligen kan Hans Korpulens kungen rent av komma till lite nytta, då Östermalms IP arrenderas och förvaltas av Djurgårdsförvaltningen.

Två klubbar, med två - efter svenska mått mätt – biffiga sektioner i fotboll och hockey. Tror fan både Lagrell och Sune Hellströmmer fixar att få bäring i ett sånt projekt. Åhaja.

Fixa f’fan

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 15:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
TheDonAIK: Sumpan har varit S-styrd sedan Birger Jarl. Vad är det som hindrar dem att gå ut med det nu...?

Dock finns det väl en del mark utmed gamla E18 nedanför Hallonbergen som svårligen kan användas pga buller och sumpig mark.

FabioGrosso: Jag är nöjd med att vara AIKare oavsett underlag. Dock är jag inte alltid nöjd med underlaget. Men det har jag ju inte varit sedan jag började gå på tidigt nittiotal och mitt missnöje har inte hjälpt.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:59:00
 Skulle inte en förbättring på arenan kunna vara att stänga av alla öppna ytor runt hela första etaget. Sätt upp plexiglas som kan reflektera ljudet tillbaka in i arenan och ha endast öppet vid trapporna. Spontant när jag tänker på det bör det vara en del av boven att ljud kan läcka ut och ute i gångarna har man väl jobbat rätt hårt med absorbenter osv. Borde inte heller vara världens mest kostsamma lösning. Är jag fullständigt fel i mitt tänk?

ALLTID AIK
 

Namn: TheDonAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:57:00
 Krille S:

Finns redan mark i Sumpan som kan vara planerad för en AIK-arena. Mer info kommer nog beroende på hur det går för S i sumpan i kommande valet.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:53:00
 Absolut viktigast av allt är att vi får med oss ett andra lag på tåget för egen arena. Hyresgäster kommer aldrig bidra med mer än krafs med tanke på att eventuell arena knappast kommer ligga särskilt hett till.

Stockholm och Solna stad går givetvis bort eftersom dessa knappast vill medverka till att göra sina egna arenor till än större floppar.

Då är frågan vilka kommuner som finns kvar som alls skulle vara tänkbara för två klubbar? Sumpan, Nacka? Inte för att jag tror att några av dessa känner något behov av att upplåta dyrbar mark till ett projekt som detta. Det finns mer betalningsstarka spekulanter på all mark i de kommunerna.

Det lär stå mellan Knivsta och Upplands Väsby...

Scholes: Nej, då kommer ju saken i ett annat läge när det finns ett konkret och hyfsad färdigt och trovärdigt koncept att ta ställning till. I ett sådant läge skulle jag iallafall vara öppen för att köpa en andel.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:49:00
 JacobAIK

Hur kan du som supporter vara nöjd att hålla på ett lag som spelar på en bedrövlig gräsmatta?
 

Namn: Lampan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:49:00
 Det finns ändå ganska mycket positivt som kommer hända runt NA de närmaste åren, även om själva arenan i sig inte är så mycket som kan förändras.

Bättre pendeltågsförbindelser/tätare trafik från 2017.

Enklare att komma med bil då garaget i mallen är färdigt typ nästa år och ny bro från E18 kommer vara klar.

Mallen blir klar nästa år samt alla bostäder med 3000 boende, området kommer bli trevligare när allting är färdigbyggt och enligt mig mycket finare än globenområdet.

Eventuella pubar/restauranger/food courts som byggs i Mall of scandinavia som gör att man kan befinna sig i området på ett annat sätt innan match. Obs jag gillar verkligen inte gallerior, men detta är ändå något positivt.

Tvärbanan går ända fram till solna station f.o.m. i höst.

Nya t-banan som blir klar 2022, 2 stationer från stan (Odenplan - Hagastaden/karolinska - Arenastaden.


Vi måste ändå se det positivt att vi har väldigt mycket publik redan nu och då är inte alla kommunikationer klara på långa vägar och arenan har fortfarande barnsjukdomar. Allting runtomkring arenan kan bara bli bättre närmaste åren.


 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:46:00
 Alltid kul att snacka om att bygga ny arena osv men det är en utopi.

Enda chansen att bygga en sådan är om det finns rika AIKare som hjälper till att finansiera arenan. Det kommer aldrig komma någon utifrån och erbjuda sig att bygga en egen arena. Det är större chans att en Gnagare vinner nått miljardlotteri och skänker pengar till ny arena.

Nä, som det är nu så är det bara göra det bästa utav situationen, därför är det lika tröttsamt att höra gnället om NA som att höra gnället om Alm då det inte hjälper eller gör nån skillnad.

När kontraktet ska förnyas om 8år så tror jag att en klar majoritet kommer vara nöjda med arenan, det enda som fortfarande kommer vara en fråga är gräset.. allt annat kommer vara löst och fungerande.

Och Dirty Dennis, hur kan du påstå att det inte är ok att inte ta ett guld sedan 2009 med 2010 i färskt minne? Vi var på ruinens brant och ska vara mycket glada att vi är där vi är idag.. Detta mycket tack vare BW och Banguras.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:44:00
 Tarre74: Precis så resonerades det både när Globen och Nationalarenan skulle byggas, Globens centrum har mestadels varit misär sen det öppnade, hur det går för Mall of Scandinavia vet vi dock inte än. Men risken finns att de enda som tjänar på affären är byggbolagen som får bygga allt.

Det är naturligtvis en möjlighet att det skulle kunna fungera, men vi måste också ta höjd för vad som händer om köpcentrumet blir ett ankare. The Terrace fungerade till exempel inge vidare och det var bara en(1) butik.
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:40:00
 Tarre74 ->Förutsatt att man har lyckats komma över mark i ett område där alla dessa hyresgäster kan gå runt. Svår ekvation tror jag. 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:35:00
 Skulle man i framtiden ha råd med en egen stadion vore det bra att ha en massa extra yta i markplanet eller under stadion så att man kan hyra lokaler och få en ständig intäkt till klubben . Det skulle kunna tex kunna inhysa hyresgäster som har pubar, gym, frisörer mataffärer mm 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=_PUPmLWhD2w
Sänt: 2014-04-24 14:35:00
 Ni kan sluta drömma om att bygga en egen arena med insamlade pengar. Vafan tror ni 37,5 kr räcker till? Några plankor och lite spik på Byggmax kanske. 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:34:00
 Nöten att knäcka med en egen arena är INTE att finansiera bygget, det svåra är att få arenan att gå runt på max 20 större evenemang utan glädjekalkyler.

Det räcker med att kolla på historien både i Sverige och utomlands, att bygga en arena har massvis med klubbar lyckats med. Däremot hittar man inte särskilt många exempel på klubbar som lyckats få en arena med runt 15-20 evenemang med 15-20.000 åskådare att gå runt ekonomiskt.

Därför bör man börja med att lösa driften.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:31:00
 
Bra pod med Radio Råsunda, gäst Panos.

Man förstår där att åsikterna om Alm till stor del är hjärnspöken hos många supportrar
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:30:00
 Krille S

Vet inte om det går att likställa med en fond men visst borde AIK kunna bilda ett fastghets- eller arenabolag för ändamålet och emissonera ut aktier och få in en 100 MKr. Förutsatt att det är sista pusselbiten.

Det skulle vara mer påtagligt att faktiskt äga en del vilket borde möjliggöra att faktiskt få in en betydande summa.

Att bara börja random spara på hög tror jag inte heller så mycket på, då har vi redan DSM och då är det inte så stora summor det handlar om.

 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:28:00
 Det är det jag menar, pengar kan även komma från företag . 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:22:00
 En arenafond i all ära men ska man bygga en arena som håller måttet för AIK, då behöver man företag i ryggen. Som någon skrev skulle det vara otroligt stort med TURINA ARENA men att sälja ut namnet på arena inbringar nog en hel stålar så det blir säkert svårt. En läktare döpt efter Ivan skulle vara mäktigt också. 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:16:00
 lite roligt skulle det allt vara att ha en site på nätet där man kan följa sparandet, det skulle nog trigga många till att skänka en slant titt som tätt.
kanske kan man få lite mer pengar från annat håll med till fonden?.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:10:00
 Det enda läge där en arenafond skulle kunnat göra skillnad är om hockeyn skulle vilja bygga om befintliga Ritorp till en egen arena. Ett sånt arbete skulle beroende på standard antagligen gå på bra mindre än 100 miljoner och då genast bli realistiskt ur ett insamlingsperspektiv. Fast hockeyn har ju tydligen redan sina arenapaner ordnade, finansierade däremot? 

Namn: djungelmannen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:09:00
 Vad hände med de där luftslingorna man skulle installera under gräset för att få fart på gräsets syresättning?

Kan man odla pelargoner och mer olagliga saker i en jävla garderob så borde de gå att odla gräs i en jättelik hall också.

Avd: Logik.
 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:08:00
 Krille S: pengarna ska gå till Ny stadion eller arena förbättringar. Om det inte är helt meningslöst så ska en reservplan finnas vad de ska gå till. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 14:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbelhakan: Det har jag också svårt att se att de kan (även om säkerheten givetvis skulle vara själva fastigheten).

Precis som DSM bara kan få ihop växelpengar i sammanhanget så kommer givetvis en arenafond också bara få ihop växelpengar.

Tillräckligt för att inreda en toalett eller så.

Komplett meningslöst orealistiskt.

Tarre74: Pengarna ska vara öronmärkta och sedan ska vi bränna dem på något annat? Har jag förstått dig rätt?

Givetvis är detta totalt orealistiskt.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 13:58:00
 Krille S, jag har svårt att tro att DSM skulle kunna låna ut en miljard eller två.

Och vad skulle AIK fotboll AB ha som säkerhet på det lånet? Styrelsebordet från kontoret?

En arenafond låter bra, skulle kunna skänka en 100 kr i månaden i de närmsta 65åren det skulle krävas tillsammans med 10000tals andra. Kanske hinner med en match på nya arenan innan man dör.

 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 13:55:00
 Krille S , Inget fel på DSM , men en fond där pengarna är öronmärkta till ny stadion eller arena förbättringar . Om alla är nöjda efter 9år kan man säkert hitta något vettigt att bränna dem på. Bättre träningsanläggning mm . Men skulle kännas bra att veta var pengarna skall gå till är bestämt från början. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 13:47:00
 Tarre74: Vad är det för fel på DSM? Om AIK har ett bra koncept kan de säkert få låna lite växelpengar därifrån till bra ränta.

Det finns ingen anledning att tro att ännu en fond skulle få in mer.
 

Namn: Tarre74   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 13:42:00
 Som jag sagt tidigare, vore det inte dags att starta en arena/stadion fond, dvs man skänker pengar i många år som sparas och förhoppningsvis har man många miljoner när hyrtiden för Friends har löpt ut. Det skulle vara bra att kunna ha alternativ i framtiden tex kunna betala för en större ombyggnad av Friends eller en egen stadion?. 

Namn: Boyd   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 13:34:00
 Lundin Oil Arena, 35000 platser, underjord. Snacka om hemvist för gnagare. Konstgräs förstås.. 

Namn: norrlandsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 13:08:00
 Även fast Råsunda var en fantastisk fotbollsstadion så känns det som många bygger upp myter som inte riktigt fanns när man klagar på vårt nuvarande boende. Som att vi har börjat uselt resultatmässigt på hemmaplan till exempel. Sista året på Råsunda tog det fem hemmamatcher tills vi tog första segern (20 maj mot Norrköping). Förutom att vårt spel inte har stämt, så tror jag mycket handlar om att våra motståndare inspireras av att komma till huvudstaden och faktiskt är mer fokuserade och arbetsvilligare än vanligt. Med tiden lär sig dock vårt lag hur de ska hantera hemmaplansfördelen och trepoängarna börjar rulla in.

Är helt säker på att det bara är en tidsfråga tills vi börjar rycka upp oss även i år på Nationalarenan, oavsett dålig gräsmatta och allt annat man kan klaga på.
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 13:01:00
 När blir avskärmningarna klara att användas även med taket öppet? Det skulle ju vara klart sa vår VD redan under Kinalägret! 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 12:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Turina Arena med 27 000 platser, Tight, ingen jumbotron, lägre i tak och större taköppning. Det hade varit något.
 

Namn: CAS   Visa profil  
Länktips: http://www.blackarmy.se/Nyheter.html?news=26284
Sänt: 2014-04-24 12:24:00
 Åk med Black Army till Göteborg i helgen! All info om resan, biljetter, samlingskrog etc finner du i "länktipset"

STÖD AIK PÅ BORTAPLAN!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 12:19:00
 Dängroth: Hybridgräs är inte bättre på att överleva dåliga förhållanden än naturgräs och ännu dyrare att byta ut. Kommer således inte på fråga.

Hybridgräs är däremot bra om man har problem med för stort slitage på gräset. Men så är inte fallet här ju.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 12:09:00
 Dängroth: Arenan är byggd för att gräset ska bytas ut ett par gånger per år, även hybridgräs skulle dö alltså. Att byta ut hybridgräs är dessutom betydligt dyrare än vanligt gräs. Hybridgräs är alltså inte aktuellt varken nu eller i framtiden på NA. 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 12:05:00
 Dängroth>

■ HYBRIDGRÄS

Exempelarena: Lerkendal, Trondheim, Parken, Köpenhamn.

Yta: Naturgräs 97 procent och insytt konstgräs 3 procent.

Underlag: Sand och mulljord.

Kapacitet: 150 timmar/år.

Kostnad: För fem år sedan anla Rosenborg sin hybridgräsmatta som då kostad 7 miljoner kronor. Men RBK var inte nöjda med grästypen. Stråna var tåliga och slitstarka, men underlaget blev också hårt och halt. Därför byttes underlaget ut till 100 procent naturgräs.

Övrigt: Parken i Köpenhamn har också hybridgräs, med varierande framgång. En teori är att klimatet i Norden är för kallt för att blandningen ska fungera
Verkar inte vara ett bra alternativ
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se
Sänt: 2014-04-24 11:35:00
 In och rösta i enkäten. 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-24 11:35:00
 Det är inte bara Alm som kom in som en frälsare och har gjort oss till ett topplag i AS, vi har alltid varit det kraven är höga.

Hela organisationen gjorde en förändring i samband med att Alm blev huvudtränare.

Om vi haft valet mellan tex Alm och mjällby 2011 med 4 år som ass i Celtic tror jag att det låtit annorlunda på många härinne.

Alm var ett oprövat kort när han började , och vi har varit nära några gånger att vinna , men vi är AIK annat vore skandal .

Nu till det faktum att vi är segerlösa sen 2009 det är inte godkänt.

Sen finns det ljusglimtar och falla på mållinjen ögonblick, under Alm som jag inte klandrar 100% pga utebliven framgång(pokaler).

Med våran organisation med BW o co så kanske det sett annorlunda ut med ett beprövat och säkert kort på tränarposten.

Det låter på vissa som att Alm ensam har byggt upp och tagit oss från botten till toppen , men faktum kvarstår han har gjort det ok inte mer .

Det räcker inte !!

Men vi får se säsongen är tidig som många påpekat, dock jävligt jobbigt att behöva uppleva denna starten år efter år.

Att ens diskutera gräset är skämmigt det är samma för båda lagen som spelar där.

Jag är övertygad om att Kung Mjällby kommer in i organisationen på något sätt , jag kräver det ifall det är genomförbart.

Alm fick chansen som joker i snart 5 år , jag vill ge Kung mjällby den chansen alla dagar i veckan.

kanske till och med vid Alms sida....


Något måste göras iaf och enda nyckeln jag kan se nu är att ta in Kungen i vår ledarstab...

SUPER Gnaget
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 11:17:00
 FabioGrosso//

Råsunda var fallfärdig och Nationalarenan bjuder på lyx i överflöd vid en komfortjämförelse.

Även jag trivdes bättre på Råsunda! Mycket bättre! Men det är av andra anledningar än komforten.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 11:16:00
 Ny arena till fotbollen kommer knappast hända det närmaste kvartsseklet då det enda sättet att få ekonomi i det hela är att få med någon annan på tåget. Plastapa vore ett alternativ men så länge de är glada över att ruttna ihop i bajens skugga så bör vi inte störa dem. Återstår AIK hockey som dock enligt tf vd ju verkar ha en egen Solnaarena klar redan till 2021. Så ställ in er på att vi stannar på Friends i många år och arbeta utefter att till varje säsong förbättra arenan ur vårt perspektiv. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 11:12:00
 Zepanski
Om det här fortsätter ett tag till så kommer jag att skriva till AIK och säga min mening. Med risken att det hamnar i runda arkivet direkt.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 11:11:00
 Arenan i sig är helt ok tycker jag, jämfört med teletubbies som känns trång och grå. Underlaget är problemet, kanske hybridgräs vore nåt att testa? 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 11:09:00
 AR

1. Första punkten beror på spelartrupp och ledarstab - JA
2. En del kan skyllas på gräsmattan, i övrigt som på ettan
3. Fler trivdes på Råsunda jämfört med Friends
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 11:07:00
 FabioGrosso//

1. Hur många poäng ta motståndarna på Nationalarenan? Det går uppenbarligen fint att ta trepoängare där så arenan i sig är det inget fel på.
2. Så länge AIK spelar sämre än motståndarlaget kan det knappast skyllas på Nationalarenan.
3. Hur bra komfort tycker du attdet var på Råsunda i jämförelse?

 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:59:00
 Det sorgliga i det här är att det som styr hur många som kommer till matcherna är:

1. Hur många poäng tar AIK
2. Hur bra fotboll spelar AIK
3. Hur bra är komforten på arenan

Med nationalarenan är det svårt att uppfylla någon av dessa punkter...
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:54:00
 Mjällby som hjälptränare åt Alm då? Alm kan fotboll på det teoretiska planet, ingen tvekan, även om det finns vissa frågetecken kring en del grejer. Däremot saknar han förmåga att ingjuta adrenalin och "jävlar anamma" i spelarna. Där kanske Johan kan komplettera honom?

Vilken spelare vågar låta bli att ge 100% med en skogstokig Mjällby vid sidlinjen att förhålla sig till?
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:54:00
 
Gillar Björn som deltar i 08 Studion. Gör ett bra och sympatiskt intryck :)

 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:53:00
 Sen förstår jag att ta bort taket är fullständigt orealistiskt med tanke på att man byggt kåkar och hotell som är högre än arenan så nära att man kan pissa ner från en balkong på mittcirkeln. Så självklart är man tvungen att kunna stänga taket då...

Hur har det gått med akustiktestet/åtgärd från alliansen?

Vart är vi med avskärmningarna?

ah suck...

ALLTID AIK
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:50:00
 Ännu en gräslig debatt/ eller vad varde jag sa.

Jag tar mig friheten att repriserna några av mina inlägg i gräsdebatten från 2005.


Namn: tegang  
  
 
Sänt: 2005-12-05 20:45:00
 
Arena uppvaknande

Det är bra att den nya arenan ska ligga när solna centrum är kommunikationssynpunkt, nära T-bana, inte allt för långt från två pendeltågsstationer (olika linjer/ Solna och Sundbybergs station). Nära E4/E12.
Samtidigt är det en nackdelar för AIK om den nya Arenan byggs på samma plats som Råsunda Fotbollsstadion – problem under byggtiden.. Läget är inte heller optimalt ut funktionssynpunkt (se nedan). Därför är det ett stort framsteg om SvFF och Solna kommun samt byggherre insatt att det är bättre att bygga den nya arean på en annan plats. Jag föreslog själv på forumet för någon månad sedan att man borde bygga på Skytteholmsfältet. Då avfärdades detta som orealistiskt eftersom Solna kommun skulle bygga bostäder där. Men nu verkar det som om Solna kommun har tänkt om. Det är bra.

Nu till arenan utformning. Det är bra om man har ett skjutbart tak, det gör det bättre både för spelare och publik under regnväder, men det är också lika viktigt att ta hänsyn till gräsmattans krav (OBS självklart ska man ha naturgräs). Den behöver rikligt med solljus särskilt under våren. Därför bör läktarna på södersidan inte byggas för högt (undvik etage) Läktartaket måste kunna vara skjutbart så att det inte hindra solstrålarna. På södersidan får inte heller arena byggas ihop med några höghus som skuggar planen. På norr, nordöst och nordvästsidan kan man däremot ha höga läktarna och även placera andra höga husbyggnader bakom arenan.. självklart ska en av långsidorna ha söderläge – Arena ska alltså inte läggas som nuvarande Råsunda med en kortsida söderut och en hög byggnad som skuggar planen. 
Vi bor i ett land där solen står mycket lågt på våren och hösten – det måste vi ta hänsyn till om vi ska få bra gräsplaner - alternativet är konstgräs. Arkitekterna måste ta hänsyn till att vi har färre soltimmar här i norden än i Central- och Sydeuropa under vinterhalvåret och att solen står lägre här – man kan därför inte lägga kalkerpapper på ritningarna från arenabyggen i andra delar av Europa när man ska bygga i Solna.
För övrigt tror jag inte at storleken på arenan blir något problem om den utformas på rätt sätt – inte för AIK åtminstone.

tegang
Namn: tegang  
  
 
Sänt: 2005-12-05 21:38:00
 
>>Boyd

Visst har vi sol under vinterhalvåret, problemet är att den inte kommer rakt uppifrån utan under en låg vinkel. Om vi ska ta vara på solinflödet måste vi tänka på detta i alla typer av byggnader. Detta borde inte minst gälla dem som bygger arenor där grönt gräs har en viktig funktion.

tegang
Namn: tegang  
  
 
Sänt: 2005-12-05 21:41:00
 
>>Blobbo

På golfbanor skyms inte solen av höga läktare och höga byggnader, tvärtom tänker golfbanearkitekter ut banorna så att greenerna aldrig skuggas - inte ens av höga träd i söderlägen

tegang
amn: tegang  
  
 
Sänt: 2005-12-05 22:07:00
 
>>illusionisten

Det blir dyrt och omständligt och kan ställa till det problem att ständigt byta gräsmatta. Med modern teknik kan det inte vara svårt att skydda mattan mot väder och vind och se till att tillföra värme under den kallaste årstiden Det stora problemet och den arkitektoniska utmaningen är att se till att solinflödet blir så stor som möjligt. Därav är det viktigt hur arenan läggs och hur läktare, tak med mera utformas. 
Det är väl vettigt att man bygger så att man håller nere de framtida kostnaderna för att hålla en bra gräsplan – (för det är väl ändå i första hand en fotbollsarena vi talar om).
Namn: tegang  
  
 
Sänt: 2005-12-06 12:29:00
 

Ännu ett gräsligt inlägg

En fotbollsplan har ju en mer koncentrerad yta än en golfbana. Den är på knappt en hektar. Naturligtvis går det att få en väldigt bra gräsplan på denna yta utan att satsa aastronomiska summor. System för uppvärmning, luftväxling och övertäckning finns redan. Men sedan bör man också se till att solljuset når ner på planen. Därför är det viktigt hur man bygger.
Om man vill att planen ska kunna användas under en längre säsong än under den nuvarande så måste man i så fall ta hänsyn att under vinterhalvåret faller mindre solljus över Sverige, dessutom faller det in under låg vinkel. På våren måste man se till att gräs inte är snötäckt och hindra nattfrosten att nå planen, samt få mycket solljus (men redan i slutet av mars så har vi fler soltimmar än längre söderut) så gräset kan växa. På hösten är det viktigast att planen inte blir för blöt samt att gräsets växtsäsong förlängs genom värme och att man tar tillvara så mycket som möjligt av det allt mindre solljuset på våra breddgrader.
Med avancerad teknik kan man säkert komma långt, men man måste också ta vissa hänsyn när arean byggs. Se till att få en långsida i söderläge och inte bygga in för mycket skuggning från höga byggnader i söderläge, allt för höga och branta läktare, tak och pelare till tak som inte går att skjuta undan då det inte är match etc…

Förmodligen kommer vi inte att inom överskådlig tid (när vi vunnit CL fyra, fem gånger i rad är läget annorlunda) bygga en egen Arena. Alltså måste vi försöka göra det bästa av dagens läget..


Det intressanta med denna gräsliga debatt är att trots att det inte handlar om en egen arena tycks gnagarna ta ett större ansvar för att denna arena får en spelbara plan än andra, eftersom diskussionen pågår här och ingen annanstans.

tegang
 Namn: tegang  
  
 
Sänt: 2005-12-06 07:50:00
 
>>DanneSthlm

Somliga skulle nog säga att det var många gräsliga inlägg i går på forumet

tegang 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:49:00
 1. En gemensam träningsanläggning för A-lag och akademilag.
2. Ett ännu mer utvecklat samarbete med skolans värld.
3. En egen arena

De tre stegen på 10-20 år...
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:36:00
 Lär ju inte finnas på kartan pga ekonomin men en ombyggnad av skiten (NA)vore på plats.

 

Namn: Carrezi   Visa profil  
Länktips: http://radiorasunda.libsyn.com/
Sänt: 2014-04-24 10:36:00
 #36 ute. Panos. 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:33:00
 Krille S...så kan det säkert vara. Men om man leker med tanken att plocka bort taket. Är det ens möjligt måntro. Det mesta idag byggs ju i typ legoblock så från en som inte kan ett skit om bygg och konstruktion så känns det möjligt men till vilken kostnad?

ALLTID AIK
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:32:00
 Krille S

Nu svarade jag bara på frågan om hur länge vi är bundna till arenan. Men ja, jag håller med dig. Att vi lyckas få fram något eget under denna period känns som en utopi.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:25:00
 Est1891: Förbundet hade förmodligen gärna byggt en sådan. Men majoritetsägarna av arenan ville helt säkert ha ett bredare användningsområde än bara fotboll. Således tak.

Såhär i efterhand kan man ju undra hur många fler evenemang man plockar upp pga taket och om det var värt det. Förmodligen inte. Men det spelar ju liten roll.

För övrigt så var ju planen hela tiden att byta matta c. Fyra ggr/år. Man var alltså fullt medveten om att gräs aldrig kan ta sig inne på arenan.

Den enda överraskningen här är att gräset dör ännu snabbate så att man behövt byta sex-sju gånger på året.

Så då väger de väl helt enkelt kostnaden av 2-3 extra byten mot investeringar med högst osäkra resultat? Det finns ju inga garantier för att det funkar med förbättrad syresättning.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Länktips: http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/161747-lfc-re
Sänt: 2014-04-24 10:19:00
 Liverpools nya arena ser ut som en våt dröm, tänk om fotbollsförbundet hade byggt en fotbollsarena istället för en jävla multikultiarena...

Fan bara att klippa av det där jävla taket, sänka det och göra öppningen större skulle göra sjukt stor skillnad. Det är taket det är fel på inte arenan i sig skulle jag vilja påstå.

ALLTID AIK
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:18:00
 Dulees advokat: Jag tror du är högst naiv om du tror vi spelar någon annanstans efter de nio åren...

sNs: Visst är det så. Men skit händer och vi kommer inte kunna påverka det så det finns ingen poäng med att fokusera på det.

SiggeSluk: Knappast. Plastmatta skulle inte spara några signifikanta pengar så länge landslaget kräver naturgräs på sina tävlingsmatcher. Vilket SvFF gjort klart att det är inställningen ett bra tag framöver.

Då skulle de likförbaskat behöva lägga in naturgräs 3-4 ggr/år ovanpå en hyggligt dyr plastmatta som även den kräver skötsel. Besparingen skulle vara minimal.

När SvFF svänger i den frågan kommer det naturligtvis i ett nytt läge.

För övrigt förstår jag inte varför man behöver en konspirationsteori för att förklara varför gräset mår dåligt i en inomhusarena på nordkalotten? Det finns väldigt få arenor med stängbart tak och naturgräs - det är förmodligen en riktigt dålig kombination som det är svårt att få till.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:14:00
 SiggeSluk...uvkanoner eller solarium har använts. Om jag fattat rätt så var det dock för dyrt att öka syresättningen vilket låter konstigt i mina öron med tanke på att man istället får byta matta sjukt många gånger på en säsong men kan vara jag som missuppfattat något i den frågan.

Att gräsmattan är dålig råder det ju ingen tvivel på och ska man ifrågasätta något är förmågan att anpassa spel efter underlag. Om man vet att det inte går rulla boll måste man öva och träna på ett spelsätt som faktiskt fungerar även om det innebär att göra avkall på sin "filosofi".

ALLTID AIK
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:12:00
 Dulees advokat

Det låter ju helt värdelöst...
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:10:00
 FabioGrosso

Det skrevs ett avtal om 10 år. Alltså är det 9 långa år kvar.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:06:00
 Är det någon som är insatt i hur länge AIK är knutna till nationalarenan? Tänk er en egen arena (med ett bra naturgräs/konstgräs) som är vår borg! 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:03:00
 >>Capybara

Vad menar du? Jag har inte skrivit att man inte får tycka vad man vill eller att man inte får kritiseras AIK:s tränare eller ledning. Jag har däremot kritiserat den oseriösa kritiken mot Alm, nämligen att han inte lyckats leverera resultat. Jag kritiserade själv i går AIK sätt att spela under årets tre hemmamatcher. Hur laget inte klarat av de mest grundläggande i fotbollsspelet, nämligen rörlighet. Detta innebär ju ett ifrågasättande inte bara av spelarna utan också av tränarna. Jag skrev också så här:

”Visst är det tränarnas uppgift att få spelarna att få spelarna att fungera bättre. Men att byta tränare just nu vore ett stort vågspel. Hur mycket AIK än tränar på spela ett snabbt spel som bygger på rörlighet så hjälper inte det, om spelarna inte själva vågar spela det spelet när de ställs mot en motståndare.
Det är OK att föra fram kritik mot Alm för att han inte lyckas bryta det dåliga mönstret, men det är inte OK att kritiseras en av AIK:s resultatmässigt mest framgångsrika tränare för att han inte har uppnått resultat, det är oseriöst.”

Jag tycker att det är bra med kritik av hur AIK leds, men anser att man bör bemöta sådan kritik som inte är seriös. Det handlar inte om att försöka stoppa andras åsikter.

tegang

ps för övrigt instämmer jag helt med föregående talare, dvs The Ghost of Micke Dubois ds
 

Namn: sKalman   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 10:00:00
 Vi behöver bättre fotbollsspelare om vi vill vinna fler fotbollsmatcher. Svårare än så är det inte.
 

Namn: The Ghost of Micke Dubois   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:57:00
 Jag upprepar väl bara sånt som förnuftiga skribenter redan sagt men det tåls att sägas igen.

Anonyma bänkade spelare kommer alltid klaga på tränaren. Och tekniska spelare som inte presterar kommer alltid klaga på underlaget. Inga nyheter där. Men allt är bullshit och handlar om att förflytta fokus från sanningen, som ofta handlar om det personliga ansvaret, och bristen på professionalism som handlar om att ge järnet - alltid! Det var något Alm stod för som spelare och nu som tränare också begär av sina spelare. Klart han kan ha lite svårt att förstå hur en spelare inte ger allt när han själv är naturligt 100%-ig i sina ansträngningar. För mig är det ändå helt rätt inställning av en AIK-tränare. Han begär 100%. Men nu får han inte ut 100% och behöver hjälp med det.

AIK har de senaste säsongerna fått den hjälpen genom att någon i truppen "blommar" eller ett tongivande nyförvärv anländer. Resterande tid har det sett ungefär lika trist, trögt och linjelöst ut. Om det är Alms fel eller inte vet jag inte, men det säger väl rätt mycket om hur labilt och skört vårt lagbygge ändå är, på gott och ont. Just nu gör det jävligt ont iallafall.

Ingen är i närheten av att blomma och transferfönstret stängt. Så in med en teambuilder, skolkurator, arbetsterapeut, idrottspsykolog, Mjällby eller Söderberg! Om det blir årsbudgetens stora engångskostnad - so be it! Jag skiter i vem som gör det och hur det går till bara det löser sig! Problemet sitter i spelarnas huvuden. Jag tror inte det sitter i Alms coachning och eftersom våra motståndare kan spela bättre, snabbare och effektivare på Friends Arena så sitter problemet uppenbarligen inte heller i gräset.

Sen kan man ju se till det man själv har kontroll över. Alltså vi åskådare och supportrar. Stöd Gnaget!
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:49:00
 Skulle inte arenan kompletteras med uv-kanoner? Och testa syresättningen av rötterna? Är det något man glömt?
Arenabolaget kanske har mer att vinna på att det inte funkar med naturgräs. Illa dold agenda...
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:45:00
 Krokko /
Ja, mattan används som bortförklaring.

Det är dock under all kritik att ett Nationalarenabygge för 3 miljarder inte kan få till en bra gräsmatta.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:43:00
 Kan bara hålla med om gnället på gräsmattan. Vad är nästa bortförklaring.

Är det för pressande för spelarna att spela inför hemmapubliken? Statistiken visar ju tydligt på det i år. Ska vi spela utan några matcher så att de hittar formen?

Jag tycker matchen mot ett för dagen otroligt passivt DO fått många att dra för stora växlar över vår prestation i just den matchen. Förra säsongen när vi gick för guld blev vi snudd på överkörda spelmässigt på samma underlag. Jag såg inte hur våra spelare sprang och njöt av underlaget då.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:42:00
 AIK krigare//
Ja det är verkligen för jävligt. Här kommer Teteh Bangura, glider förbi hela sjukvårdskön och blir opererad inom en vecka för sin meniskskada. Trots det är han ännu inte redo för spel. Svensk sjukvård borde naturligvis avgå!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:38:00
 AnZen: Du kan mejla vart fan du vill. Det kommer inte hjälpa.

Givetvis är Arenabolaget inte heller nöjda med en situation där man måste byta matta 7-8 gånger per år. Så om de hade en genomförbar lösning så hade de genomfört den.

Dulees partysinne: Mattan dog ju iallafall under fjolåret när de lade prima holländskt gräs.

Det har inte med själva gräset att göra.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Hemort: Förnärvarande Pretoria, SA
Sänt: 2014-04-24 09:37:00
 Krokko/

Hör av dig till AIK om saken. Alltså ge klubben en intellektuell spark där bak!
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:35:00
 För en gångs skull håller jag med Krokko. Det är klart som fan mattan är dålig - men vi är knappast det enda fotbollslaget i världen som spelar på en dålig matta.

Förmodligen är det hopplöst att "lösa" problemet med att gräset dör. Det är en funktion av arenans läge, lilla ljusinsläpp och mycket annat. Då får vi helt enkelt bli bäst i Sverige att spela på en matta som släpper.

Gilla läget. Get over it och träna.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Hemort: Förnärvarande Pretoria, SA
Sänt: 2014-04-24 09:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför skulle Mjällby vara bättre lämpad träna AIK än Alm? Den senare framstår mer som den med fotbollsskallen än den tidigare. Ett stort AIK-Hjärta kan man säkert komma långt med men Mjällby ger inte intrycket av att vara killen som kommer förnya och utveckla AIK:s spel. Allt detta är ett intryck och åsikt som allt annat på GF men vill man ha förnyare så väljer jag Alm före Mjällby. Allt annat vore felaktigt tänkt.

Alm och Nesh året ut och sedan utvärdering men helst ser jag Alm kontraktstiden ut. Väl fungerande klubbar har kontinuitet på tränarsidan och Alms något torra sida kanske endast behöver lite hjälp. Troligen omger sig Alm med ungefär likasinnade personligheter; vanligt chefskap, så i det fallet kan kanske en Mjällby/Söderberg vara boost för laget? Vi kan dock inte anställa alla forna hjältar som så många varit inne på. Istället kan man ge Alm stöd för den George Graham-typ han kanske är lik?! Spelarna bör också få en kärleksfull känga där bak!
 

Namn: ME   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/SportExpressen/status/4592262666509516
Sänt: 2014-04-24 09:24:00
 Sjukt nice! 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:23:00
 Problemet är inte mattan. Problemet är att vi använder mattan som ännu ett alibi.

Vi har blivit en typisk alibi-klubb. Vi påminner lite grand om Barcelona före Cruyff: en klubb som är expert på bortförklaringar och undanflykter, men som aldrig klarar av att se sig själv i spegeln med självkritiska ögon.

Vi behöver någon som kommer till klubben och ger oss alla en fet spark i röven så att vi kommer till sans och besinning.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 09:06:00
 Kanske är blind men tycker inte mattan varit såå dålig, mycket bättre än förra året. Den släpper i stora chok men spelarna halkar ju inte 50gånger per match iaf. Tycker mer problemet ligger i passningsspelet, det är alldeles för dåligt tryck i passningarna så det blir aldrig någon tempohöjning. Kanske svårt att ställa om från karlberg/skyttan? 

Namn: AlexanderAIKSTHLM   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 08:59:00
 Det här jävla gnällt om gräsmattan.

Motståndarna spelar på samma jävla gräsmatta som oss när dom kommer till Friends. Gräsmattan suger och är svårspelad, men se då till att bli absolut bäst på just dem gräsmattan så att ni får ett övertag mot motståndarna som är ovana att spela på den.
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 08:57:00
 AIK krigare...tränar med boll så lär väl inte vara allt för långt bort.

ALLTID AIK
 

Namn: AnZen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 08:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker till viss del att diskussionen angående tränarnamn och framtid är intressant. Visst kittlar det lite med Mjällby i en roll i klubben. Bergstrand och Tolle verkar onekligen ha bra koll på sin trupp i Uppsala och Norling kommer tillbaka till AIK inom en snar framtid, om man ska tro det man läser (det misstaget har man kanske gjort en gång för mycket, men men). Men låt oss börja med en sak i taget. Om något ska in så behöver även något annat ut.
Ska vi byta på tränarsidan så är det ju inte aktuellt förrän efter säsongen gissar jag. Jag är, som de flesta här inne har märkt, för Alm i alla lägen. Jag vet inte om det rör mig nämnvärt i ryggen att han efter ett derby skruvade upp DO:s, stackare till dåvarande, tränare så till den milda grad att denne efter en presskonferens näst intill höll på att implodera. Jag menar, karln är ju dryg på ett jäkligt charmigt vis. Typen man bara älskar att ha i sitt eget lag men fullkomligt skulle gå upp i atomer över att få som motståndare. Nä jag vet inte vad i Alm:s sätt som inte skulle vara positivt för AIK. Mannen fullständigt utstrålar (ibland) myten om oss själva. "Alla hatar oss, vad f*n gör det".
Ni som har mer långtgående tankar och idéer än jag själv, hur ser formeringen ut.
Mjällby chef
Nesh Assisterande
Och sen då?

Visst ska kritiken riktas åt rätt håll, absolut. Men va f*n. Arenabolaget? Vem riktar man sin ilska emot. Vem/Vilka är Arenabolaget. Vem mailar man om gräsproblemet. Jag känner mig delvis blåst på vad jag betalar för. Nämligen att mitt kära lag ges rätt förutsättningar att kunna prestera fotboll efter förmåga. Jag respekterar folks åsikter om pressfotboll och långa bollar osv, men arenan är ett j**la skämt oavsett.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 08:39:00
 Capybara /
Förra året ville du ha in Potter från Östersund som huvudtränare.

För någon dag sedan (2014-04-21 09:22:00) skrev du följande:
"
Jag förstår inte riktigt de som skriker efter RN, då kan vi lika gärna behålla Alm!
"

Jag har väldigt dålig koll på Potter och har sett väldigt lite av Östersund, så jag har svårt att förstå varför du vill ha in Potter men vill behålla Alm om alternativet är Norling.

Förklara utförligt varför Potter är ett bättre alternativ för AIK än Norling.
 

Namn: adamhammar   Visa profil  
Länktips: http://gormhyllan.wordpress.com/2014/04/24/episod-10-stor
Sänt: 2014-04-24 08:35:00
 Här är vår senaste podd vilken vi spelade in igår! Vi dissikerar Norrköpingsmatchen och ifrågasätter väldigt mycket, däribland Alms taktik och hans vara eller icke vara. Vi oroar oss för nästkommande match mot Häcken borta. Dessutom har jag något otippat Mjällby både som Eero och Pirnes denna vecka. Ett bra avsnitt med bra flow i diskussionerna.

Varsågoda!
 

Namn: Defectio solis   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 08:34:00
 Rädda friends död eller levande, vilken matta bli det nu? Persisk? Vår arena är ett skämt vår klubb är bäst.

Kämpa AIK!
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 08:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hotel Malm /
Rikta kritiken angående gräsets kvalitet mot arenabolaget och inte mot AIK's supportrar eller ledning.

Bygger man en ny Nationalarena för Fotboll till en kostnad av mwer än 3 miljarder kronor borde underlaget för fotboll ha varit en prioriterad fråga att finna bästa möjliga lösning på, eller hur ?
 

Namn: etthundrafemman   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 08:22:00
 Mattan byts ju redan nu till Helsingborgsmatchen så verkar inte som dom snålar med pengar iaf och låter skiten ligga 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 07:58:00
 Satt och fundera på om Arenabolaget medvetet kommer välja att köpa in en billigare gräsmatta och inte lägga ner lika mycket energi för att hålla upp den för att vi supportrar samt AIK-spelare ska tröttna på skiten och fråga efter konstgräs..

 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 07:51:00
 Ska vi ha en ny tränare så är givetvis det bästa om vi kan få en respekterad erfaren A-lagtränare med ett gediget trackrecord, det är det många som varit inne på! Tycker dock inte att man ska underskatta J Mjällbys erfarenheter: han har i 4 år jobbat ledastaben i Celtic. Ett Celtic som är en storklubb och med en kravbild som är konstant hög. Vi kan säga vad vi vill om den skotska ligan men Celtic är och förblir en storklubb. Varje vecka möter de lag som backar hem och satsar på kontringar. Mjällby är dessutom gammal kapten i Landslaget! Jag tycker inte att det låter så dåligt! 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2014-04-24 07:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det intressanta är ju att det har bubblat upp och nu växer det, den interna kritiken bland spelarna mot gräset på NA, många känner sig nog bakbundna då supportrar o tom vd går ut hårt med naturgräs

Det är spelarna som ska göra det, känner dom sig hämmade pga av underlaget är det riktigt illa o fördjävligt


Bara titta på mattan, långsiktigt fattar väl alla att det är otänkbart att spela på den
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 07:18:00
 Fattar inte vad läkarna håller på med?
Var det inte meniskern på TB som var problemet?

Han borde va igång med full träning för längesen
 

Namn: Martin Krook   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 07:16:00
 Ljuv musik tegang

Rörlighet och lokal överlägsenhet. Precis som en pansargeneral.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 06:38:00
 Är det ok att man får tycka vad man vill här på GF så länge det gäller AIK? Vi snackar tränare/ tränarbyten, spelide, spelsystem, Friends osv mm! Delar man inte någons åsikter får man bemöda sig med förklara varför med sakargument, inte kalla nån för "-kramare", "-hatare", oseriös, idiot eller troll bara för att ens retorik inte håller. Vad blir bra om man håller på så i ett forum som GF?
Är det ok Gregory61, Finansekonomen, High Priest, Tegang, Bojan och alla som känner sig träffade?
 

Namn: Pulvret80   Visa profil  
Länktips: http://www.bbc.com/sport/0/football/scottish/gossip/
Sänt: 2014-04-24 06:07:00
 Assistant coach Johan Mjallby, who has announced his impending exit from Celtic, is in talks with former club AIK Stockholm about the manager's position. (Various) 

Namn: 1896   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 05:15:00
 Tekniska spelare behöver plastgräs????
Nej. Tekniska spelare kan spela fotboll på vilket skitunderlag som helst.
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 00:58:00
 Tyvärr tänker jag åter igen på hur alla våra tekniska spelare ser ut att njuta av plastgräset där dom äntligen kan utnyttja sin teknik utan att bollen hoppar och far runt på tuvorna... 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 00:53:00
 Ja sitter och njuter till Cmore jag med! 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-24 00:48:00
 Bra match just nu på Cmore 

Namn: Blåsa Kallt   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:47:00
 Nyreggad igen.

Jag skrev här runt 2004. Nu har allt förnuft försvunnit från forumet.

1. SM-guld i fotboll koras tidigast i oktober.
2. Andreas Alm är AIK:s chefstränare i fotboll.
3. Tråkfotboll och 54 mål 2013 går inte ihop.
4. Na:s gräs är ett skämt om vi ska spela offensiv fotboll.
5. BW har gjort så mycket för AIK att ens andas nått annat är under all kritik.

Vi hörs!
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:41:00
 Nessies bensax

Ska vi ha Kim Bergstrand vill jag att Thomas Lagerlöf följer med också. Det som Sirius presterar är Thomas en stor del i.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:40:00
 Om man förlorar sig igenom en hel försäsong, så är det väl rätt givet att man fortsätter förlora även när säsongen startar. Kom och ta oss, vi är närmast ofarliga på hemmaplan. Fyfan jag är fortfarande helt förbittrad över den sjukt dåliga insatsen mot Peking.

Förresten är det inte rätt typiskt att just Ellos av alla lag kan vara det laget som får 3-0 i förlustmatchen mot Åtvid?
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:40:00
 Med eller utan Andreas Alm, vissa spelare måste lyfta sig. Syftar speciellt på Henok Goitom som vill vara en ikon men inte har presterat ett dugg förutom ett helt okej derby. 

Namn: Nessies bensax   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:38:00
 Alm har gjort ett grymt jobb för AIK & ska absolut inte lämna enligt mig..

Men ni som tycker han ska sticka, vem vill ni ha in? Personligen skulle jag tycka Kim Bergstrand skulle vara rätt intressant den dagen Mr. Alm lämnar och OM Norling ej är tillgänglig.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:34:00
 ViCi,

Nej det är därför man diskuterar annat också.. Något inte vissa härinne gör. Syftar inte på dig nu alltså.
 

Namn: Defectio solis   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:31:00
 Det finns mycket frustration och ilska och sorg efter all skit vi gått igenom senaste tiden vilket många får utlopp för nu, vi behöver framgång mer än någonsin! 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:30:00
 Fan det blir en tuff match på söndag...

Vi spelar ju iofs bättre på bortaplan nu än hemma så det är kanske en fördel men Häcken var riktigt bra i sista matchen och dom är grymt offensiva.

Någon som har en aning om hur status är med TB?
Kommer han kunna lira någonting under maj eller är det juni vi siktar på nu?
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:21:00
 >>PAL

Det är möjligt att Alm sagt detta. Dock anser jag att mycket av problemet just nu är den mentala biten. Och att man borde söka en lösning för detta.

Självklart är även jag besviken både på laget och tränarna. Men Alm sitter säkert och har AIK-ledningens förtroende. Man sparkar inte en tränare med de resultat som Alm har uppnått med AIK, i första taget. Däremot om säsongen fortsätter att utvecklas negativt och om hoppat om att nå en europaplats dör, då blir läget ett annat. Men vi är långt ifrån detta ännu.
Visst kan man kritisera Alm för att spelet går på kryckor just nu, men att dra fram att han inte lyckats vinna något håller inte. På de senaste 70 åren är det bara Baxter som uppnått bättre resultat under flera säsonger i följd. De som håller på med sånt tjafs är gnällspikar.

tegang
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:19:00
 
Först kommer massa inlägg om den låga nivån, och nu diskuteras varför det är låg nivå.

Suck..........
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:15:00
 Om ni ville ha svar på vilken betydelse en tränare kan ha för ett fotbollslag, så kunde ni få det svaret ikväll mellan Real och Bayern.
Pep har med sin filosofi förstört Bayerns raka effektiva tyska segermaskin, till ett tråkigt mini barca. Blääää.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JacobAIK,
Ja, och alla vet vad du vill.
Betyder det att du ska sluta skriva på forumet?
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:07:00
 ViCi,

Nu har ju inte jag heller försvarat Alm direkt, förutom de tidigare åren då han verkligen inte förtjänade den skit han fick. Har själv vart lite smått kritisk till honom senaste tiden men tycker fortfarande att det krävs tålamod och en avgång kommer inte vara aktuell föränn efter säsong, därav är det så onödigt att snacka om det. Han har fortfarande hela denna säsong på sig att prestera och jag tänker inte be honom avgå föränn vi vet hur tabellen ser ut efter 30 omgångar.

Och du behöver ju inte hymla med dina åsikter, det är ganska tydligt att du vill att Alm ska avgå även om du inte använder dom exakta orden. Men du har ju bl.a kallat honom för "ett skämt" och du gnäller ständigt åt spelet så vi vet ju liksom vad du vill..
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 23:05:00
 Mest trött blir man på alla som kastar epiteter överallt. "almhatare" "almkramare" osv. Snacka om att kategorisera folk för att slippa ta sakdebatten. Det är enklare att stämpla folk med ett ord och på så vis kunna vifta bort argumenten.

 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:55:00
 När Almhatarna slutar med att upprepa samma skit en gång i timmen då slutar jag också. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:54:00
 JacobAIK,
Öhm va? Jag har inte skrivit att Alm ska avgå.

Fråga dig själv och du får svaret på din fråga.
Varför skriver du här? Varför fortsätter du försvara Alm trots att alla vet din ståndpunkt?
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Som liverpoolfan ( glad sådan).
Skulle man kunna tänka sig att Borges gick ner mer ( liksom Gerrard) i uppspelsfasen och att vi flyttar upp ytterbackarna mer.
Dulle hade ju en sliknande roll.
Vad tror ni?
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:49:00
 //tegang Satu
Rätta mig m jag har fel men visst har Alm i tidigare intervjuer utryckt att han inte är någon större förespråkare av mentala coacher och att denna bit inte är något man satsar speciellt mycket på? Tyvärr (om jag minns rätt alltså)
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:47:00
 ViCi,

Men det uppfattas som hat då åsikterna upprepas hela tiden.

Om jag får fråga, varför känner du behovet att flera gånger i veckan skriva om att Alm ska avgå, hur dålig han är eller vad du nu kan tänkas skriva? Alla här inne är medvetna om din åsikt, vissa delar den, andra inte..
Men varför fortsätter du? Tror du att du kommer åstadkomma något med det?
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:31:00
 JacobAIK,
Bara för att man är kritisk mot en person så innebär det inte att man hatar någon.

Har inte sett hat från "vår" sida utan endast från de som försvarar Alm med näbbar och klor, t.ex. Bojansfulamuche och Finansekonomen kommer med påhopp lite här och var.
Gregory hatar också rejält mot meningsmotståndare.

Trist att se att man inte kan hålla en normal diskussion utan att komma med påhopp om det ena och det andra.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:30:00
 >>Sulovic

Jovisst har du rätt, det är alldeles för dålig rörelse. Detta gör att det är svårt för den bollförande spelaren att hitta passningsalternativ. När därtill bolltapp , som mot IFKG leder till baklängesmål, blir man ännu ”fegare” och vänder ofta bakåt för att åtminstone försöka behålla bollen i laget.
Det är precis vad som hänt i alla tre matcherna på Friends arena, men inte på söder.
Jag tror dock inte att detta helt har att götra med underlaget, men misstagen kommer ofta på den sämre mattan och gör just att man spelar ”fegare”.
Det är det jag menar med att det känns som om laget drabbas av en kollektiv ångest som gör att det känns som om spelarna helst vill vara på någon annan plats än på sin egen hemmaplan.
Det handlar mindre om kunnande än om känsla.
För lag vars styrka inte är det snabba spelet, utan bygger på att försvara sig och kämpa hamnar itne i denna situation. För lag vars framgång bygger på snabbt spel och rörelse hamnar lätt i en ond cirkel, när man tappar modet att anfalla, då försvinner rörelsen.
Grund´den för bra fotboll är egentligen väldigt enkel – och beror inte på vilka sifferkombinationer man har. Den är helt enkelt rörelse för att söka fria ytter när laget har bollinnehav och krympa ytorna när motståndarna har bollen. Allt spela försöka röra sig som att man får övertalighet där bollen spelas och att motståndarna hamnar i svårigheten när de har bollen. Och grundet för detta är rörelsen. Sedan finns det naturligtvis tusentals olika sätt att genomföra detta spel på. Men detta är ändå grunden för att kunna lyckas i fotboll. Och gång på gång har jag nu sett hur AIK inte ens klara denna grundläggande bit av fotbollsspelet. Och då blir det väldigt svårt att vinna matcher.
Det är bara en spelare som har bollen men det är lika viktigt vad de övriga tio gör när han har bollen. AIK visade mot djif att man genom rörlighet verkligen kan spela bra fotboll. Att laget inte alltid spelar så handlar inte om kunnande utan att spelarna blir väldigt osäkra när man inte lyckas. Felet sitter inte i benen – de orkar springa – men i huvudet. Det är den mentala biten som inte fungerar.
Visst är det tränarnas uppgift att få spelarna att få spelarna att fungera bättre. Men att byta tränare just nu vore ett stort vågspel. Hur mycket AIK än tränar på spela ett snabbt spel som bygger på rörlighet så hjälper inte det, om spelarna inte själva vågar spela det spelet när de ställs mot en motståndare.
Det är OK att föra fram kritik mot Alm för att han inte lyckas bryta det dåliga mönstret, men det är inte OK att kritiseras en av AIK:s resultatmässigt mest framgångsrika tränare för att han itne har uppnått resultat, det är oseriöst. Det är också oseriöst att påstå att den ene eller den andra tränare skulle ha nått bättre resultat än Alm/Nebosja.
Däremot tror jag att det kan vara bra om AIK just nu tar hjälp för att lösa den mentala biten. Och de kan man göra utan att sparka tränarna. Som fotbollsledare har jag haft förmånen att få lyssna till goda råd från Tommys Söderberg. Därför är jag övertygade om att han skulle kunna vara mannen som just skulle kunna bli en mentor både för ledare och spelare i AIK. Jag tror att vore ett både billigare och bättre sätt än att ge sig in på ett mycket osäkert tränarbyte.
Det finns säkert många andra förslag på bra personer som skulle kunna hjälpa till att bryta det mönster som nu upprepats sig på Friends.

tegang
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:28:00
 Nyreggad Tomte. Det bevisar bara att Alm inte gjort rätt för sig. Därav som det finns två läger. 

Namn: Nyreggad Tomte   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:25:00
 Pajkastningen här inne har nått nya nivåer...

Man loggar in för att läsa intressanta diskussioner som inte rör Alms vara eller inte var, det har redan behandlats alldeles för många gånger, man vet redan vilka "skribenter" och skribenter som står var i frågan.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:24:00
 Den dåliga stämningen beror ju på att det finns ett gäng Alm-hatare härinne som känner sig tvugna att uttrycka sitt hat nästan varje dag, om inte så efter varje match med dålig poängskörd.

Om upprepandet utav åsikter försvinner så försvinner mycket utav skiten. Jag förstår ärligt inte vad som får folk att upprepa sin åsikt mer än 2-3 ggr.

Alla förstår att ni är missnöjda med Alm, men det hjälper inte ett dugg att ni sitter och hatar på GF, ingenting kommer förändras för det. Skriv om nånting annat för omväxlingens skull.

Sluta med Alm-hatet och börja stödja laget.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:22:00
 Dängroth. Ja, men jag går ju enligt honom bara på mellanstadiet:/ Och eftersom han skall få rätt i något någonting, så måste jag också sänka mig. 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:17:00
 Highpriest:
Din och Gregory61 senaste ordväxling är ett bra exempel på småbarnsbeteende.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:06:00
 Dängroth. Det är sant. Men vilka är småbarnen då? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:05:00
 Ibland får man skäll här inne när man skriver om matcher som pågår, det ska skrivas i chatten får man höra.
Alla de här påhoppen ni har på varandra skulle kanske passa sig i chatten? Brukar inte säga något när några skriver politiska saker här inne men det ni håller på med är verkligen opassligt här inne.
Visst kan man ah olika åsikter om saker och någon tycker att en spelare är dålig och någon en annan.
Lite kan man väl gnälla på varandra men snart slutar det väl med allvarlig hot här inne.
Jag har blivit påhoppad av några av er, ingen nämnd ingen glömd, men nu verkar det verkligen gå överstyr.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:03:00
 Detta en gång så intressanta forum har sannerligen utvecklats till en sandlåda. Fullt med bråkande småbarn och kattskit. Trist! 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:03:00
 Allvarligt talat kan inte båda sidor i Almstriden sluta bete sig som åsnearslen, har varit på forumet sedan 1999 och tror nog aldrig att stämningen varit så fientlig om nu. Skärpning tack, söderfamily har börjat klaga över genitala skavsår.

Så nu ska jag klaga över nått annat nämligen vår speaker. Ja nu är säkert inte körschemat hans fel men när han har så förbannat mycket att snacka om att matchens lirare utses i 79:e minuten för att han ska hinna med allt är något fel. Funderar allvarligt talat på at ta med stoppur och anteckningsblock på nästa fight för att se hur många minuter som pratas sönder. Böjar bli bondenivå och presenterade hörnor över det hela.

Avgå körschemat!
 

Namn: gimme danger   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 22:02:00
 Men det här med gräset på NA. Var det inte prat om att det behövdes dras om i ventilationen, så att luften kom underifrån eller något i den stilen? Och varför görs/gjordes inte det isåfall? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:58:00
 Shisu

Det finns ett namn för folk som låtsas vara olika personer.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche,
Var det inte jag som var Shisu nyss?
Är alla som inte håller med dig i sak Shisu?

Gregory,
När argumenten tryter så tar man börjar påhoppen.
Tack för att du bekräftar!
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:55:00
 Shisu. Att du och solnalicious skriver och har åsikter som 12-åringar är även det en åsikt. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:53:00
 Shisu

Ja smärtsammast lär bli dina självinsikter en vacker dag.
Hoppas dom inte kommer för sent.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S

Jag förstår vad du menar men har de verkligen det? Det kan ju inte vara Barcas och nu Bayerns fel att de inte ger bort bollen till ett lågt liggande försvar genom att slå chansbollar så att motståndaren kan ställa om på de stora ytorna som finns.

De rullar ju inte runt i eget straffområde med en frenetiskt högt pressande motståndare eller hur.

Visst kan experter som Lagerbäck anse att de tillåter Real Madrid att backa hem och inte försöker chansa på djupledsbollen och därför inte skapar så mycket. Men de kanske inte är så enkelt och man anser inte att det är värt det att bjuda motståndaren på att få bollen så ofta. Nu menar jag inte att jag ser något som inte Laberbäck gör men det är ju inte orimligt att Guardiola gör det.
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:46:00
 Bojans. Jag har ett tredje öga att se med. Varför skall jag tro på det jag ser och hör på intervjuer? Inombords vet vi båda två vem som är smärtsammast. 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:45:00
 Gregory,
Kan du inte komma med några egna åsikter istället för att skriva ner andra gnagare?
 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-23 21:41:00
 Moas båge:

Jag håller med angående kontinuitet det är viktigt men i år är sista chansen enligt mig, kommer ej ihåg att du skrev det 07 länge sen, men kommer ihåg ditt nick :) .

Skål Gnagarbröder
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dingo
Tur tre år i rad? Och poängen har ju visst ramlat in. Högre poängsnitt än de flesta.
Inte i år dock, än så länge. Men vi pratar om en tränare som varit i toppstrid tre år i rad. Det är inte ofta på det sättet!
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:37:00
 Är det Pelle Olsson som tränar Real? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:37:00
 Scholes: Fast i den mån som possessionfotbollen har blivit alltmer kritiserad såsom varande tråkig är det väl för att Barca har börjat använda den som ett defensivt vapen snarare än ett offensivt?

Det ser onekligen ut som man ofta spelar enligt parollen "Så länge vi har bollen kan motståndaren inte göra mål" utan någon egentlig ambition att gå framåt.

Inget fel i det förresten. Men det finns gränser för hur länge jag kan njuta av passningsskicklighet.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JacobAIK

Precis men det är matchen som är tråkig för att det ena laget har sådan respekt för motståndarna att de parkerar bussen.

Det konstiga är bara vem man skyller matchbilden på. Det är inte Barca eller nu Bayern som spelar tråkig fotboll, det är motståndarna och för dagen Real Madrid. Om man nu inte gillar sådana här matchbilder. Det finns det säkert folk som gör.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:33:00
 
JacobAIK

Eh, jo, jg känner till att Guardiola numera inte är kvar i Barca.
Barca saknar i stort sett krossbollar,djupledspass och inlägg, vilket är en stor skillnad
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:31:00
 gregory. Du verkar redan befinna dig där;) 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:31:00
 Scholes,

Den är tråkig att se på, inget annat. Vad annars ska dom göra liksom? Möter man en köttmur så möter man en köttmur.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det konstiga är att när Gefle ligger lågt och bara väntar på motståndarna är det de som spelar tråkig fotboll medan när det är det lag som Barca möter eller för dagen Bayern så det possesionfotbollen som är den tråkiga inte den passiva.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:27:00
 heigpreist/solnalicious. Du reggades för två dagar sedan och har så här långt bara skrivit en massa skit. Jag såg AIK första gången 1957 och med det sagt kan du dra åt h-e. 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:21:00
 >>gregory

Du är ett nättroll som bara avser att avsiktligt reta upp folk i diskussionsforum på Internet. Vi är många här som inte ens tror att du klarar av att förgylla din mors vardag. Kalla mig inte för solnalicious. Och det var året 1992 som jag gick ut mellanstadiet. Var du där när vi vann Mästerskapsserien samma år? Jag var där!
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
joppepi,

Det är ju precis det dom gör. Guardiola som tränade Barca innan tränar ju Bayern just nu. Visserligen har han tweakat taktiken lite grann då han har ett annorlunda spelarmaterial än under Barca-tiden. Och sedan ligger Real väldigt lågt vilket gör att det enda som händer är att dom rullar runt bollen och inte lyckas komma nånvart.

Så jovisst är det possesion-fotboll vi ser, tråkig sådan..

Har dom haft ett skott på mål ännu?
 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:19:00
 Super-g

Jag hade mycket hellre sett ett AIK som kom fyra under Alm dessa tre år om vi hade spelat grym fotboll. Då hade jag trott på guld i år och sett med tillförsikt på säsongen. Nu tror jag att vi tidigare säsonger haft lite tur att poängen ramlat in trots riktigt uselt spel långa stunder. Visst vill jag vinna! Men gärna för att AIK är bra och spelet flyter och inte för att någons lycka till boll hamnar rätt och någons skicklighet gör ett det blir mål. Men visst! Så länge tre poäng ramlar in är jag nöjd ändå: men dom gör ju inte det.

Inte på nationalarenan iaf och inte under Alm..
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JacobAIK

Jag tycker det tyder på att ena året kan vi var usla i början av säsongen på konstgräs och nästa bra.

Dvs den säger ingenting förutom att det är ett sista halmstrå för folk att sträcka sig efter för att försöka få en förbättring efter åter en dålig start. Förra året var det sk glassarlägret i USA, i år är det konstgräset.

Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra. Antingen spelarna eller tränaren.

Moas Båge

Klart de försöker, de tränar ju varje dag på att bli bättre. Men lyckas de? Överlappningarna är en sak. Där verkar analysansvarig vara allergisk mot att mittbackarna ska röra sig från mitten i försvarsspelet och då ser vi till att säkra hem med ytterbackarna istället för att förhindra det när vi tappar bollen istället för att jobba ännu hårdare för att inte tappa bollen så ofta. Fel väg enligt mig men ger kanske bättre kortsiktiga resultat vilket är en förutsättning för att kunna utvecklas på lång sikt. Men jag hade önskat annorlunda.
 

Namn: Moas båge   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
--> Soluvic

Jag och många andra håller helt med dig om att den dåliga rörelsen är ett av de stora problemen i offensiven. Inte minst Scholes brukar muttra sig röd i ansiktet här inne över bristen på överlappningar, med all rätt. Det är nog en riskminimering som delvis beror på att vi fått en hel del billiga mål i baken tidigare när vi fyllt på framåt och tappat boll samtidigt som en del spelare inte har jobbat hem tillräckligt.

Rörelsen måste absolut bli bättre, jag tyckte dock att det såg bra ut mot Dif. Men som det sett ut annars tvingas vi lita på att yttermittfältarna har en bra dag på jobbet (som Quaison mot Peking). När Nabil var gäst i Radio Råsunda berättade han dock att de pratat mycket om vikten av överlappningar, så det är inte helt logiskt att vi är så försiktiga som vi är.

--> Scholes

Att Alm menar att vi har samma spelidé som när han kom betyder inte att spelet inte har utvecklats. I varje intervju inför säsongerna har han berättat om hur de har försökt att utveckla spelet (konstigt vore annars, det är ju deras jobb). En del i det arbetet handlar givetvis om att anpassa spelet mer till spelartyperna. Men visst ser man linjer som liknar de som fanns då.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:13:00
 
JacobAIK
Kalla det vad du vill.

Om du tycker Bayern spelar tråkig " possesionsfotboll" a la Barca så vet jag inte riktigt vad jag ska säga
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
heighpreist

Ställde en fråga och du har som vanligt aldrig något svar.
Och hittar då på att jag inte förstår mig på ordet.
Du raljerar över hur du tror Alm är som människa utan att egentligen veta något över huvud tager mer än vad du ser och hör på intervjuer.

Du börjar bli pinsam
 

Namn: lilleströmgnagare   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:08:00
 Björn Kindlund: Skulle säga att Almfn är ett osäkert kort inför framtiden, han har ju som alla vet haft några år på sig att göra AIK till ett topplag, men misslyckas gång på gång, förstå mig rätt, har försvarat Almen länge men nu får det räcka. Känns som vi behöver en ny tränare som klarar tagga spelarna, inte bara inför derbyn och europacup-matcher. Tror Mjällby hadde klarat det galant, och samma visa varje jävla säsong, vi lirar bajsfotboll på våren, torskar mot bonngäng och reser oss lagom till hösten då gulset är kört, förjävligt TRÖTT på det. Näe, förändring måste ske i närmaste framtid. Måste tillägga att jag också är förbaskat trött på vissa spelare i AIK som gör EN bra match och sedan drömmer om att bli startspelare i real madrid, kämpa varje match förihelvete. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 21:06:00
 joppepi,

Possesion-fotboll är trist att titta på, sedan skulle jag inte kalla det en överkörning med tanke på att dom inte haft ett skott på mål ännu. O där gör Real 1-0..

Gräset är däremot riktigt jävla fint, titta hur tätt det är mellan varje grässtrå.. Hög kvalité!
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Länktips: http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?matchid=258136&pa
Sänt: 2014-04-23 21:03:00
 råttkött

Prova någon av dessa på denna sida
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Måste va rätt ovanligt med typ 10 % bollinnehav för Real på hemmaplan.
Vilken jävla överkörning hittills
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:58:00
 >>Bojans

Det märks att du har missuppfattat ordets egentliga innebörd. För det är verkligen en börda att ha med okunniga gnagare att göra. Att Alm har visat viss sakkunskap om det han gör kan vem som helst köpa. Men han är bara en medioker tränare, precis som han var spelare. Han innehar inte förmågan (på ett otvunget sätt) att övertyga andra att göra som han själv vill. Han är snarare svar som en tant. Men jag hatar inte honom för det. Han får gärna ta på sig prästkragen, men det kommer inte att hjälpa heller.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes
Alm säger att de spelar ungefär likadant och de stämmer väl i hur man ställer upp osv. Men tycker inte du, som en del av oss, att AIK successivt blivit alltmer spelförande jämfört med tidigare. Då var det ju extremt i att invänta misstag från motståndaren. Bra eller dåligt, men en utveckling iallafall.
Sen är vi väl alla besvikna på inledningen i år. Jag har också förväntat mig mer. Mycket mer.
 

Namn: Moas båge   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
--> Dirty Dennis

Haha, din fantasinivå är nog något högre än min - men vem vet vad Norling hade åstadkommit i dagens AIK. Vad vi däremot vet är att Andreas Alm under sina säsonger som huvudtränare har varit 5, 4 och 5 poäng ifrån guld. Norling var 1, 11 och 9 poäng ifrån - och dessutom helt utan Europameriter.

Jag är inte alls säker på att Andreas Alm är rätt person för att göra den här klubben till en storklubb. Vad jag däremot är övertygad om är att kontinuitet är ett måste på tränarsidan om vi i längden ska vara topp 3 (målsättningen).

Jag tänkte på det 2007 (skrev det nog här då) när Kalmar hade fått stryk med 0-5 hemma mot något lag och tappade i tabellen, att om det var AIK hade Nanne Bergstrand fått sparken efter den matchen. Men han fick vara kvar, Kalmar reste sig och tog silver och nästa år tog de guldet.

Jag tror att en tränare måste få en chans att misslyckas och sedan resa sig. Alla misslyckas vid någon tidpunkt, det är ett måste i utvecklingen, och jag tycker inte att Alm har gjort det än. I år är i mina ögon det första året som han har en trupp bra nog att vara en av guldkandidaterna. Rickard Norling hade enligt mig klart bättre spelarmaterial 2007 och 2008 än vad Alm hade 2011 (var tippat mittenlag inför säsongen), 2012 och 2013.

Men fortsätter vi att tappa i tabellen under sommaren och det dyker upp ett bra alternativ är jag inte alls främmande för ett tränarbyte.
 

Namn: råttkött   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:50:00
 Någon med en BRA stream till champions 

Namn: Sulovic   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:48:00
 Jag läser och läser här inne men nu skulle jag faktiskt vilja delge mina åsikter om det tafatta spelet:

Fotboll handlar om rörelse. I de inledande matcherna (till stor del även mot dif) så har vi haft i stort sett en obefintlig rörelse. Man ser ALDRIG några överlappningar t.ex innemittfältare utanför yttermittfältare, ytterback utanför yttermittfältare som går in i banan, forward runt forward eller vad som helst. Våra yttermittfältare anfaller nästan alltid ensamma mot minst två försvarare utan alternativa överlapp vilket självklart är en mycket svår uppgift att lösa. I vårat offensiva spel så håller våra spelare stenhårt sin position och rörelsen blir då undermålig för om en spelare rör på sig till en annan yta så hamnar de på tårna på en lagkamrat. Dynamiken i spelet försvinner ju helt! Vi måste ju börja våga. Nisse t.ex har när vi anfaller på högerkanten varje match ett tiotal tillfällen att flytta upp på ett hav av yta och bjuda in till en effektiv spelvändning men han slickar som alltid mittlinjen typ fyra(!) meter bredvid Pertan. Finns många exempel.

Alltså om grabbarna skulle printa in i deras skallar o enbart träna på att springa till en ledig yta när du inte har bollen, när du får den så leverera bollen snabbt till en polare o spring sedan till en annan ledig yta så skulle allting lösa sig spelmässigt hundra ggr bättre än hur det ser ut idag. För ärligt hur många väggspel blir vi bjudna på under en match? Väggspel kräver ju att man leverar boll och fullföljer med ett snabbt ryck till ledig yta typ sånt som våra spelare tydligen inte behärskar. Rörelse! Snabbt passningspel! Enkelt! Några synpunkter någon?

 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:48:00
 Jaha, nu är Johan Mjällby helt plötsligt frälsaren? Visst alla gillar Johan, men killen har inte varit huvudtränare ännu. Han har spelat andra fiol i ett lag som möter Motherwell, Hibernian och St.Mirren... Visst, han har viss erfarenhet av C.L, men dit går vi nog inte på ett tag ändå. Johan Mjällby som chefstränare för AIK är ett mycket osäkert kort...

Dessutom, jag tror vi återigen har överskattat vårt lag en smula. Det ser lika hackigt ut som förra året, den som räddade oss då var Kennedy. Det verkar vi inte kunna räkna med i år...
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:46:00
 "poängen och placeringen har räddat honom"! Vad skulle det annars vara? 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:46:00
 Scholes,

Den där statistiken visar ju inte sanningen tycker jag.

De 6 konstgräsmatcherna består utav 4 träningsmatcher och 2 seriematcher varav den ena var ett derby där vi var grymma och den andra mot Gefle där vi var usla och hade tur som vann.

De 9st träningsmatcherna består utav 6 st träningsmatcher varav 4 st var mot riktigt bra motstånd. Sedan har vi dom 3 hemmamatcherna i serien som vart allt annat än bra.

Så vad för växlar kan man dra av den statistiken? Ingenting egentligen, jag tycker den ljuger samtidigt som den på något sätt talar sanning. Vi är bättre på konstgräs.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:45:00
 heighpreist/solnalicious. Jag kan skriva en hel roman om AIK fotboll om jag skulle vilja så jag har inget att lära.
Det har däremot du och dom andra mellanstadieeleverna som har en hel del att lära av dom jag nämnde och några skribenter till som förgyller forumet.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:44:00
 Moas Båge

Alm verkar ju anse att vi spelar på samma sätt och konstigt vore ju annars. Att vi sedan fått andra spelartyper i truppen gör ju såklart att det inte ser precis likadant ut.


I början försökte vi så snabbt som möjligt sätta vårt duktiga anfallspar i spel precis som du skriver och vi gjorde exakt samma sak några år efter mot Norrköping nu senast.

Alla de spelare du nämner skulle jag nästan säga gjorde sina bästa prestationer direkt när de kom förutom Karikari som tog stora steg efter sin utlåning till DIF. Sedan gick det väl återigen lite knackigt efter försäsongen i AIK.

Resultaten som används som bevis för Alms prestationer visar väl också att det inte skett någon direkt utveckling.

I år var det dags, inga ursäkter, en intakt trupp som flög fram efter sommaren förra säsongen och som dessutom breddats med nödvändiga spelartyper som ytterback ( Ofori nu redo), defensiv mittfältare (Panos) och targetanfallare (Eero) och två olika sorters yttrar (Pavey och Eliasson) , nu skulle sista steget tas. Det tror jag var mångas känsla och därför är besvikelsen så enorm. Troligen orimligt stor. Jag kan bara gå till mig själv och jag är alldeles för besviken och förbannad mot vad som är rimligt egentligen. Trots allt bara en jättetabbe från Stam från att ha en helt ok start resultatmässigt.
 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:42:00
 Hur som haver; så är det av det man hör i år och förra året på nationalarenan. 50/50 av oss som inte är nöjda med Alm (trots tabellplacering) och andra hälften som är nöjda. Vet bara att runt mig är det fler som är sjukt trötta på att säsongen eller Guldracet är kört innan april månad är slut. Samt att poängskörden ser ut som den gör.. Vinner man matcherna, så kan vi ta att spelet ser ut som skit. Tyvärr tror inte jag att vändningen kommer den här säsongen. Det har sett lika illa ut varje säsong under Alm, men poängen och placering har räddat honom. Hoppas jag har fel. För jag vill att AIK vinner ALLA matcher vem som än är tränare för laget. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:39:00
 heighpreist

Berätta gärna för oss alla varför Alm saknar auktoritet?
Tolkar du det så eftersom han inte står och vrålar så saliven sprutar? Eller bygger du det på någon typ av fakta.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:38:00
 Det är synd att gnagarforum har blivit något bollplank för Almhatare som spammar sönder allt dag in och dag ut efter varje poängtapp.

En gång i tiden var det intressant att läsa här inne, typ innan East End och Shisu började spamma..

 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:36:00
 >>gregory

Det ända du gör här är att läsa andras kommentarer. Varför ens skriva själv när du inte har något eget att tillägga? Du har mycket att lära.
 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-23 20:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Moas båge:

Ja precis han har inte vunnit ett skit, kom igen vi e AIK 2a räcker inte för mig.


Med det materialet han förfogat över skulle vi haft minst en pokal...

Norling och Mjällby med denna truppen skulle ha vunnit 2 sm guld och 2 cup guld och spelat gruppspel i CL ;) .

Alla vet varför norling fick gå!!!

Que sera sera

 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:32:00
 Fy fan vad skönt det känns när tegang satu och Moas båge skriver här. Läs och lär ni i knatteligan. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:27:00
 Krokko
Fast vi har ju slagits om guldet under åren med Alm och vi har ju slagit publikrekord.
Självklart blir det mindre publik ju sämre det går ( och tvärtom) men vi är ju inte där än!
G
För övrigt ska vi av arenabolaget kräva inte bara naturgräs utan ett bra sådant! Man kan misstänka ett fult taktiskt spel från bolagets sida. Lägg dåligt gräs så börjar folk ropa efter konstgräs. Pengar att tjäna för bolaget.
 

Namn: farmerstrret   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:27:00
 Off topic men vet nån om vad som kommer hända den 2 maj??
Har inte hört nåt från AIK håll..
Jag kan än idag inte glömma den dagen förra året.. Min klart jobbigaste händelse i mitt liv.. Hoppas verkligen nåt fint kommer att anordnas till minne av Ivan.

Finns mycket som varit kasst i år men JAG kommer alltid tro på mitt AIK.
Tänk positivt - Tänk AIK….
 

Namn: heighpreist   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:25:00
 >>Moas båge
"2. Släng in en av miljonerna på Söderbergs konto, "nu måste pappa Tommy hälsa på". Han är en av få som kan göra skillnad och som kan gå in i en mentorroll utan att undergräva Alms auktoritet."

Förstår inte du hur skenbart orimlig du låter? Det är ju just det som är felet. Att Alm saknar auktoritet. Om nu "vanligt" folk anser detsamma, av vilken anledning skall då Tommy underkasta sig falsk auktoritet?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:24:00
 JacobAIK

Ok så det är bara på samma underlag som det är på Tele2 som alla menar. Dumstrut på på mig.

Jag trodde statistiken som visade den stora skillnaden i år var från årets försäsongsmatcher på Skytteholm, matchen mot Gefle och den mot DO.

 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:23:00
 Sen när har cmore sänt U21 matcher? Nu visas Ellos - Skansen. 

Namn: Moas båge   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:21:00
 --> Dingo, ViCi

Att Andreas Alm inte utvecklat spelare eller spelet är befängt. År 2011 bestod vår spelidé av att kriga till oss bollen och sedan skyffla upp den på offensiv planhalva och hoppas att Banguras skulle göra något av det. Vilket de gjorde. Då bestod mittfältet av Tjerna, Helgi, RÅP och Viktor Lundberg - i dag av Quaison, Panos, Celso och Nabil, och spelet har anpassats därefter. Att se AIK i dag och då är skilda världar (på gott och ont; mer skönlir men mindre kämpatag). Sedan är det mycket i dag som behöver bli bättre, men att spelet har förändrats de här tre åren är glasklart.

Spelare som har tagit kliv under Alm: Teteh Bangura, Robin Quaison, Alexander Milosevic, Mohamed Bangura, Nabil Bahoui, Kwame Karikari, Eero Markkanen, Kennedy Igboananike bland annat.

--> Dirty Dennis

Han tog guld som assisterande tränare 2009. Han har två andra platser som huvudtränare (bland annat från ett år då vår förstemålvakt och kanske viktigaste spelare dog) och har kommit fyra under en säsong där vi var med om guldet fram till näst sista omgången. Samma år kvalade vi för övrigt in till Europa League där vi stod för flera riktigt bra matcher.

Om vi ska jämföra så avslutade exemplevis Norling med två femteplatser - trots det ville fansen ha kvar honom. Så dålig placering har Alm inte varit med om än.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:17:00
 Scholes,

Du vet att det är skillnad på konstgräs och konstgräs va?

T.ex är konstgräset på Skytteholm och Strömvallen riktig jävla skit jämfört med t.ex det på Tele2.
 

Namn: Dirty Dennis   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2014-04-23 20:16:00
 Vad är det för looser mentalitet vissa av er besitter här inne??

Alm har haft 4!!!! säsonger på sig och inte vunnit ett skit...

Jag är långt ifrån nöjd, med att ha en slätstruken figur som sitter och gömmer ansiktet i jackan när laget krigar.

Han har skapat intriger i laget då han inte kunde hantera Bajstorovic,vad har han gjort som är så bra ni alla Alm älskare.

Detta är sista chansen blir det inte guld i år måste han gå..

Åk upp till Gällivare en helg och häng med byborna så får ni se hur sociala dom är dom är inte direkt kända för att vara karismatiska människo kännare , jag har egentligen inget emot killen men nu är det upp till bevis, vi ska vinna sm guld.

Vore konstigt ifall man satt och var nöjd efter 2 förluster hemma!!! och 1 oavgjord.


Kung mjällby ska hem inget att diskutera.


Attack Attack Attack Attack Attack....
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ni som nu helt plötsligt vill se AIK spela på plast.

Hur förklarar ni förra säsongens katastrofala start på konstgräset?

Någon stor förändring måste göras i laget om nu Alm är kvar. Ett målvaktsbyte eller formationsbyte. På samma sätt som många nu är övertygade om att vi är ett konstgräslag både supportrar som spelare så måste vi få en tro på något annat även om det i sig kankse inte är så viktigt så kan det ge en riktigt stark mental boost om man får en framgång direkt efter förändringen.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:10:00
 Krokko,

Jag har ju redan sagt att dom har mycket större ytor att spela på än vad vi har. Därför får du intrycket av att dom rullar ut oss trots att det är vi som bjuder dom på alla ytor och gör dom bättre än dom egentligen är.

Eller tror du det hade sett likadant ut om vi hade legat med 10 man bakom boll? Nä då hade deras anfallsspel sett lika stelt ut som vårat eftersom vi spelar mot i stort sett samlade försvar med små ytor att spela på.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Hemort: Förnärvarande Pretoria, SA
Sänt: 2014-04-23 20:01:00
 Krille S/

Spot on!
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:00:00
 Krokko: tom konstgräslaget ÖSK vågade spela sitt egna spel på bortaplan, på en gräsmatta dom aldrig spelat på innan. Och även dom gjorde det OK. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 20:00:00
 Intressant det där med statistiken på plastgräs.

Om inte jag minns fel så fick vi rätt skrala resultat förra försäsongen i USA på plast och sedan i cupen på Skytteholm och Valhallaarena båda plast samt visserligen ett ok kryss borta mot Elfsborg men som sedan följdes upp av en pinsam insats borta mot Åtvid alla matcher på konstgräs.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JacobAIK
Dock var deras motståndare mkt mer destruktiva än vad t ex Gbg, ÖSK och Peking var. Peking rullade t ex boll riktigt bra på vår matta, trots att de är vana vid plastgräs. Hur är det möjligt?

super-g
Vi är svenska mästare på att marknadsföra laget, men det kan vi troligen fortsätta att vara även med andra tränare. Risken med att locka till sig folk i tron att de ska få uppleva ett lag som slåss om guld och som sedan spelar som ett svagt mittlag är att publiken känner sig lurad. Den dagen det sker är vi riktigt illa ute, med en mastodontarena som NA.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
VICI
Tycker visst att Alm utvecklat spelet, från ett avvaktande spel där man inväntar motståndarnas misstag till att själva föra spelet! Tålamod har man pga de historiskt sett bra resultaten de senaste tre åren. Hur länge det varar beror på resultaten framöver.
Krokko
Dina påståenden blir inte sannare av att du upprepar dem. Vi har slagit årskortsrekord två år i rad och har ett bättre snitt än på många år! Publiksiffran mot Norrköping var strålande mitt under påsken!
 

Namn: Moas båge   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag har inte heller orkat skriva efter Norrköpingsmatchen men nu när tegang krupit fram gör väl jag detsamma.

En poäng på tre hemmamatcher är helt bedrövligt. Fruktansvärt. Inte bara poängmässigt utan för att vi just har slagit rekord i årskortsförsäljning och haft bra publiksiffror. Om vi hade vunnit mot Peking hade vi sett varandra i ögonen, nickat och mumlat "bara en grästuva från fyra raka segrar" och publiken hade säkert fortsatt att strömma till Friends. I stället har vi tre bedrövliga hemmamatcher i ryggen.

Att så små marginaler kan göra så stor skillnad.

Jag tror att det har gått inflation i spelarnas huvuden, att "den här gången ska vi ge allt från minut ett" och "den här säsongsinledningen ska vi minsann... ". Jag var bortrest och såg matchen på tv och Jens Fjällström sade att AIK, trots förlusterna, fokuserade för mycket på offensiven. Att de gått och tänkt på allt som de ska göra rejält i offensiven för att köra över motståndarna. Och ju fler hemmatapp med få mål gjorda, desto mer fokus på just offensiven - kanske som följd av en pressad tränarstab som självklart vill visa hemmapubliken att de kan vinna. Men sedan åker vi på bakåtmål vid fel tillfällen i kombination med lite oflyt, några snooze-spelare och det förskräckliga gräset.

Så här kanske det ser ut i huvudet på en spelare:

Minut 1. "Nu ger vi allt, vi har inte råd att förlora fler poäng för då rycker Malmö. Full fart framåt!"

Minut 5. "Fan, 0-1 i ryggen redan och publiken buar. Vi m å s t e ta tag i det här nu. Fokus på anfall, precis som de sjunger, 'attack attack attack'.

Minut 30. "Okej! Nu har vi kopplat greppet. Det ligger ett mål i luften och får vi bara det så..."

Minut 40: "Fan, 0-2 i baken! Hur gick det till? Vi som var nära. Vi f å r inte tappa poäng".

Minut 50: "Bra! 1-2, nu kör vi, det här grejar vi!"

Minut 70: "Vi öser ju på allt vi har, men de har parkerat bussen. Nickar bara bort alla inlägg. Och oj vad klockan går fort."

Jag tror att vi måste rensa huvudet på spelarna, gå tillbaka till några enkla grunder, ha rejält fokus på jobbet inte minst defensivt utan att älta om och om igen hur viktigt det är att vi tar poäng och charmar hemmapubliken.

Här kommer ett enkelt men ytterst motvilliga recept för att komma åter på banan:

1. Gå till Arenabolaget och sälj er själ för en bit plastgräs och 5-10 miljoner.
2. Släng in en av miljonerna på Söderbergs konto, "nu måste pappa Tommy hälsa på". Han är en av få som kan göra skillnad och som kan gå in i en mentorroll utan att undergräva Alms auktoritet.

Beträffande Mjällby. Johan är en sann AIK-hjälte, en av de riktigt stora, och han skulle säkert ställa bra och hårda krav på spelarnas arbetsinsats. Finns det möjlighet att ta in honom så borde vi göra det, m e n, ett stort jävla MEN, det ska bara göras om det är ekonomiskt och uppgiftsmässigt försvarbart.

Jag är skeptisk till hur vi erbjuder gamla spelare tjänster till höger och vänster. Vi gick åtta miljoner back förra året och har det senaste året anställt publikfriare som Pavey (som utlovats tränartjänst) Bojan och Tjerna (vad han gör på kansliet vet kanske inte ens han själv) samt fastanställt Nebo och Lee. Innan vi anställer någon framöver måste vi se 1. vilka arbetsuppgifterna är (om de överhuvud taget finns) och 2. om personernas kvalitéer motsvarar dessa uppgifter samt 3. att ekonomin tillåter det.

AIK-hjältar kommer alltid att födas men vi har inte råd (eller skyldighet) att anställa dem alla på kansliet. Det vore direkt felaktigt, framför allt om det sker för att blidga supportrar och vårda vänskapsband snarare än för att det behövs.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko,

Jämför inte AIK med Milan. Milans spelare var bra mycket skickligare än våra och kan därför hantera ett sämre underlag på ett mycket bättre sätt.

Ska dock sägas att gräset ser lite bättre ut iår än förra året, skillnaden är väl att gräset släpper, flikar viks upp osv. Däremot verkar gräsets hälsa vara bättre, eller är det en illusion? Det är bara hoppas att gräsets rötter sätter sig. Eller det kanske inte spelar någon roll om rötterna sätter sig då dom kommer döda gräset vid sina evenemang.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:49:00
 Dingo

Du är inte alls någon idiot. Ber om ursäkt.
Du har bara bestämt att Alm är dålig, hur verkligheten än är, punkt.

Hoppas du är lite mer öppen i livet.

Puss 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:46:00
 JacobAIK
Ingen är omedveten om NA:s gräsmattas status. Borde vi inte ha försökt lära oss bemästra den och göra den till en fördel i stället? Minns hur San Siro såg ut i skarven 80/90.tal, när man byggde tredje "ringen": alla försökte sabotera för Milan, men deras spelare bemästrade det usla underlaget bättre än alla andra.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:42:00
 Bojans har rätt. Inte mycket att gnälla om. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:42:00
 Jag fattar inte den här märkliga önskan att medelst skohorn försöka trycka in trotjänare och populära individer i organisationen?

Mjällby lämnar rimligtvis inte Celtic för att få nån hittepåtjänst på AIKs kansli? Likaså så måste huvudtränare som capybara säger inom rimliga gränser få skapa sitt eget team.

Att pressa ihop starka viljor bara för att man gillar individerna är ju ett idiotprojekt.

Nu tror jag iofs att Alm, Mjällby och Norling inser att AIK inte är stort nog för mer än en av dem åt gången. Men det övergår mitt förstånd hur folk på GF kan tro att det är en bra idé?
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:40:00
 Det är ju det jag sagt, laget kan inte spela sitt spel på NAs gräsmatta.

Krokko,

Därför att vi är laget som ska föra matchen, det är vi som är beroende av bra underlag. Dom andra lagen spelar på våra misstag och kontrar mest. Dom har mer ytor att spela på, därför gör inte gräset så stor skillnad. Vi som hela tiden måste spela på små marginaler mot samlade försvar är beroende av att gräset är näst intill perfekt. Svårare än så är det inte.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:40:00
 Bojansfulamuche
Skippa huliganvokabulären.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:35:00
 Skärp dig Bojan, kolla inlägget 17:12! 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:34:00
 Vi är i a f mer vana vid den usla mattan än lag som spelar på plast till vardags. Varför syns aldrig den fördelen?? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:33:00
 Dingo

Fy fan vilken idiot du är.

Allt som är bra står alla andra för allt som är dåligt står Alm för.

Skjut dig själv.


 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Hemort: Vasastanl
Sänt: 2014-04-23 19:27:00
 Laget är trött på mattan, svårt o säga det för klart utåt men på karlberg vill man ha in plastgräs på NA enl löpare från karlberg

Stor parodi mot peking när fetton ovanför mig skriker på missade pass när hela jävla mattan släpper o bollen studsar totalt oberäkneligt

Plastgräs nu!,
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:24:00
 Det målas mycket svart men utav fel anledning. Kan inte folk ha lite is i magen? Bör väl också ses som en AIK-gren?

 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:24:00
 Det är ju inte bara spelet Alm inte har utvecklat. Jag kan inte se någon spelare, som under Alm har tagit några riktiga kliv i utvecklingen och blivit bättre fotbollspelare under dessa fyra år.. Utvecklingen under Alm är lite som inflationen. Dom få procent som spelarna har blivit bättre hade dom även blivit bättre utan tränare.. Det kommer liksom av sig självt.. 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:21:00
 Jag är ett jättefan av Johan Mjällby men att flytta konor som hjälptränare i Celtic och bli huvudtränare i AIK är en enorm skillnad. Jag vill gärna ha in honom på något sätt hos oss. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:19:00
 super-g
Tålamod kan också gå till överdrift. Just nu blöder AIK... vi tappar inte bara poäng, vi tappar drösvis med publik också - och därmed pengar. Som i sin tur kommer att göra det svårare för oss behålla de spelare vi har, svårare att ta betalt för dem, och svårare att värva nya...
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:08:00
 Som det ser ut nu så behöver vi hjälp med farten och/eller en riktigt usel motståndare för att få ett resultat. Hjälp med farten får vi nog både mot Häcken och Helsingborg. I omgång åtta och nio har vi sedan förhoppningsvis två tillräckligt dålig motståndare i Halmstad och Mjällby.

I omgång tio får vi sedan hjälp med farten mot Elfsborg. I omgång elva får vi, som läget ser ut nu, verkligen hjälp med farten nere i Malmö.

Sedan kanske allt ser kanon ut! AIK har tagit ganska många poäng och är enligt folk på allvar med i matchen om guldet igen! Det är bara det att det är självbedrägeri. För i matchen mot BP i omgång tolv så är vi plötsligt stora favoriter mot ett tråkigt lag som dessutom är ganska dåligt, men inte tillräckligt dåligt för att de ska kasta in bollarna i eget mål. Och då kan ni ju fethaja att det kommer att vara omöjligt att vara vaken hela matchen igenom. Det kommer att bli 1-1 och "buuuhhööää" från de som är kvar ända till matchminut 94.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:07:00
 Krokko/

Jag tycker inte du svarar på min fråga men skit i det....
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:06:00
 super-g,
Hur långt tålamod då? 10 år? 15 år?
Alm har haft 4 år på sig att utveckla spelet, vilket han inte har lyckats med.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 19:03:00
 Dudde//

Jag är inte historielös. Jag har vart med sen slutet på 70-talet och bl a bevittnat matcher mot Herfölge, Barcelona, Parma, Århus, Prag (tror jag), Nice och Rosenborg. Vad jag inte fattar är vad debaclet mot danskarna har med Alms vara eller icke vara i AIK att göra? Vi är många som kommer ihåg tränarkarusellen för några år sen (och vi vill inte dit igen), men vem är det som säger att det kommer bli likadant nu? Är rädslan för en tränarkarusell anledning till att inte byta tränare eller ska en tränare vara kvar för att han är rätt man på rätt plats?
Att försöka para/tvinga ihop nån sorts ledartrojka tror inte jag på. Anställer man nån som tränare/ansvarig måste han själv få välja medarbetare. Jag tror att en sån som Mjällby har en ganska klar bild i huvudet vilka han vill jobba med. Anställer vi Mjällby blir Alm överflödig!
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:58:00
 Krokkoee
Minsta chans? Ekonomin då. Dubbla årslöner i två år? Lösa ut nye tränaren från kontrakt. Kanske bra med en aning tålamod då? Eller sätta allt på ett kort som gjorts tidigare?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vem nu gästen är i veckans Radio RÅsunda så kan vi ju lyssna på honom. Björn Enjebo sa i 08 idag att denne spelare kommer berätta om att dom inte litar på mattan på Friends.

Statistiken på gräs kontra plast är ju faktiskt ganska intressant. Även om inte alla matcher varit tävlingsmatcher.

Tesen styrks ju så klart även då vi i takt med att Råsundas eller Friends gräs och övriga arenor med naturgräs blir bättre så blir vi bättre.

Om det är så enkelt så kommer både Klopp och Mourinho misslyckas med AIK under våren.
Eller så får man ha en brunkarelva.
MangeMan

Den lösning jag också vill se om Mjällby ska in.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:47:00
 korr

Mitt förra inlägg var ett svar på Krille S inlägg . Missade att få med det, funkade inte heller att korrigera detta.

tegang
 

Namn: CAS   Visa profil  
Länktips: http://www.blackarmy.se/Nyheter.html?news=26284
Sänt: 2014-04-23 18:45:00
 Samlingskrog på Söndag klar. Det blir Gamle Port. Öppnar 11.30.

Det finns fortfarande platser i BA-bussen ner. Se länk!
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:44:00
 Jag tvivlar inte på att Alm kan fotboll, tvärtom.

Dock, tänk er detta:

Tränare 1: Kan 100% fotboll men får ut 50%.
Tränare 2: Kan 75% fotboll men får ut 75%.

Vem är bäst?
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>Kanske din tolkning är rätt - kanske min är rätt, vem vet. Men det jag kännt i alla matcher i år på friends är hur hela laget utstrålar ångest. Jag tror att det handlar mindre om hur bra eller dåliga motståndarna är. Denna ångest fanns ju där även under inledningen av fjolårssäsongen och i cupen mötte vi ett betydligt sämre lag en djif och misslyckade.
Medan vi dessutom ifjol efter en misslyckad inledning med straffmissar i stort sett spelade ut IFKG. Trots att vi oturligt förlorade mot blivande seriesegrarna MFF hemma så spelade vi även mycket bra i denna match. Därför tror jag inte det är så att dåliga motståndare göra AIK bra, snarare är det så att dåliga motståndare vid fel tillfällen göra AIK svagare.
Men precis som salige Dumbom så har ju var och en rätt att bli salig spå sin tro.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:39:00
 super-g
Garantera att någon gör succé? Om du behöver garantier så ska du inte ge dig in i fotbollen öht. Men så länge det finns minsta chans att skapa nytändning i en trupp så är det väl värt ett försök?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:35:00
 Är det bara jag som gärna får in Mjällby utan att för den delen sparka Alm? Förusätter såklart att de båda är med på det hela. Jag tror det är få som betvivlar Alm's kunskaper, desto fler som är tveksamma till att han får ihop en grupp på bästa sätt. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:33:00
 tegang satu: Har läst och hört flera personer i likhet med dig uttrycka oförståelse för hur ett lag kan rasa ihop så efter derbymatchen.

Enligt mig är frågan felställd då det är derbyt som är den enskilda avvikaren här.

Snarast borde man uttrycka förvåning över hur ett såpass risigt lag som AIK är just nu kunde spela så bra mot Dif?

Kanske var det så enkelt som att Dif gjorde en riktig plattmatch och fick AIK att se betydligt bättre ut än man är? Det är betydlogt mer sannolikt än att IFK G, ÖSK och IFK N gjorde fantastiska toppmatcher mot oss?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:29:00
 Krokko
"Separationsångest". Om du betalar gamle tränarens lön, löser ut den nye tränaren och garanterar att han gör succé och vinner nästan allt skulle det gå lättare.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:28:00
 tegang satu. Fantastiskt bra inlägg. Stor kontrast mot knatteligan som bara tjatar om avgå och tränarbyte i hundratals inlägg. 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:17:00
 Ångest

Har först nu kommit upp till ytan efter förlusten mot Peking. Har inte ens orkat läst om varken matchen eller kommentarerna till den. Men nu måste jag få trycka ur mig några reflektioner.
Intrycken från de tre hemma matcher jag har sett är – Ångest! Kan det ens vara samma lag som jag såg på TV mot djif. Fattar inte.
Gnaget inledde bra men lite trevande mot IFKG, men efter 0-1 spreds sig ångesten. Mot ÖSK började det ännu bättre , men ju längre tiden gick efter 1-0 desto större blev ångesten. Mot Peking satt ångesten där redan från början, tros derbyvinsten. Att 0-1 kom tidigt gjorde inte saken bättre, Efter Pekings 0-2 blev det precis som omedelbart efter ÖSK kvittering rena hönsgården, inget spelare verkande veta vad de skulle gör. Nya baklängesmål hängde då verkligen i luften.

Mot Peking kändes det som om:
Stam bara ville skyffla iväg bollen så långt som möjligt ”Så jag slipper få någon bakåtpassning”
Lorentz hela tiden ville liga steget efter både offensivt och defensivt. ”Jag satsar när jag får chans.
Milo, varför passa när man kommer över mittlinjen ”Jag har ju ett bra skott.”
Pertan: ”Det är säkrast att slå bollen till Milo eller Nisse. Då riskerar jag inte att passa fel.”
Nisse: ” Nä jag vågar itne fylla på , för då blir det bara nån bolltapp. Om jag går upp offensivt är det säkrast att skjuta mot mål, så jag hinner hem igen.”
Nabil: ”Jag kan dribbla, jag kan skjuta, nån gång ska det väl lyckas om man försöker tillräckligt många gånger”.
Panos: ”Jäklar, jag platsar på Gnagets mittfältet. Det är stort.”
Celso: ”Varför gick det så lätt mot djif, men inte idag” Andra halvlek: ”Jag ska åtminstone visa att jag är en kämpa.”
Robin: ”Varför ska jag behöva spela på en kant?” Andra halvlek: ”Skit i det jag kör på.”
Henok: ” Varför studsar bollen bara i väg för mig på den här djävliga sk-t arenan”
Eero: ”Jag kan göra mål med alla kroppens delar. Men varför hoppar alla småkillar så högt”.
Kennedy: ”Varför kommer alla bollar så högt? Men jag är ju en målskytt så får jag bollen så skjuter jag vilket läge den än är.”
Pavey: ”Var det inte i såna här läge jag skulle komma in?”
Alm/Nebosja: ”Varför måste vi spela på denna sk-t arena. Vi längtar söderut.”

Kanske elkat mot våra liare, men så som det kändes från läktaren.

Jag tror inte att det här laget behöver en ny tränare. Jag tror både tränarna och spelarna behöver en terapeut.
Kanske en som får dem att läsa dikter i omklädningsrummet, det lyckades ju för ett annat ångestlag.

Jag tror att AIK:s fotbollslag idag skulle behöva en erfaren mentor som jobbade för att gjuta samman truppen och ge alla bättre självförtroende. Det finns ett namn som genast dyker upp för mig: Tommy Söderberg!

Det känns som om man som AIK-supporter, efter ishockeysäsongen och fotbollssäsongens upptakt behöver terapi. Damernas bandyfinal är väl den enda byttelilla tröstnappen man kan suga på.

tegang

ps tack Dudde för att du kan historien och berättar den för de historielösa
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:16:00
 Jag tvivlar inte på Alms fotbollskunskap, det jag saknar hos honom är lite mer passion. Skulle vilja se honom riktigt förbannad när man som senast på hemmaplan släpper in skitmål mot ett lag som peking, lite temperament alá Diego Simeone/Jürgen Klopp. 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:13:00
 Bäst i stan
Var exakt det man trodde efter segern mot dif. Men icket.

 

Namn: Bäst i stan   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:03:00
 Låt alm få en chans, vinst mot häcken borta nästa match kan ge en rejäl självförtroendeboost. Därefter vinst hemma mot helsingborg och vi är uppe och slåss i toppen. Alm får till omgång 10. 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 18:00:00
 Bra Dudde. Det är alltför många här inne som inte ens var med då. Lite AIK-historia skadar aldrig. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:57:00
 För evigt trogen mitt lag

Såklart det svider för dem att torska ett derby, Pelle har alltid haft (för) mycket respekt för AIK sedan tiden i Gefle IF, men att han kommer fortsätta att stabilisera Djurgården är jag helt övertygad om. Jag tycker det handlar om att spela utifrån förutsättningarna och på så sätt ta så många poäng som möjligt, men vad vet jag.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:54:00
 Dudde
Tror du att AIK:s insatser under året hade med saken att göra?

Det var ju ett typex på separationsångest: vi kunde inte förmå oss till att byta tränare under året och - kanske - delvis rädda säsongen. Nu fick vi uppleva det pinsamma Herfölge-debaclet i UEFA-cupen, ett av klubbens absoluta lågvattenmärken.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:53:00
 FabioGrosso> gårdare verkar inte särskilt impornerade av POs fotboll direkt, helt handlingsförlamad i derbyt dessutom! nä du dif kommer med all säkerhet att i vanlig ordning rasa i tabellen. Men Högmo visste vad han snackade om, en jävla tur att det tog slut snabbt där! 

Namn: Chucky   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:51:00
 ingen 08 idag? 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-23 17:50:00
 Krokko,

Baxter avgick eftersom han saknade uppbackning och stöd. VD hade ju redan sin man klar i kulisserna: Olle Nordin.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FabioGrosso

Högmo satte upp DIF till den nivå där dom har trupp för. plats 4-8. Att MP var usel har inte så mycket med Alm och AIK att göra. Mer än att AIK 2010 var i fritt fall men nte pga dålig tränare. Sedan kom Alm. Om man nu vill se det så snävt. Sedan har Alm kanske inte maxat allt som går ur våra spelare.
Men han har verkligen inte misslyckats heller.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:42:00
 Dudde
Obs att det var Baxter själv som avgick. Han meddelade när han gick att han inte längre sig motiverad, vilket framgått under hela året då vi ofta lyckades spela erbarmlig fotboll utifrån de förutsättningar vi hade.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:42:00
 Det tar emot att säga det men kolla Djurgården under först Högmo hösten 2013 och Pelle Olsson hittills under 2014. Djurgården var ett lag i spillror med en Magnus Pehrsson som är bra på att snacka men inte får ut speciellt mycket. In kommer Högmo med en fotboll där han vill ha ett stabilt försvarsspel och ett anfallsspel där man spelar relativt enkelt och effektivt. Högmo försvinner, nästa värvning blir Pelle Olsson som vill ha i princip samma typ av fotboll.

Här tycker jag resultaten talar sitt tydliga språk. Djurgårdens trupp är inte lika bred som den AIK besitter, startelvan är inte heller lika bra som den AIK har. Trots det har Högmo och Pelle gjort bra resultat.
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-23 17:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko,

Baxters avgång 2000 var ju ett väldigt lyckat beslut, eller hur?

Allt för att tillfredställa en del lata spelare och en VD som ville vara tupp på dynghögen.

Olle Nordin, Peter Larsson, Dusan Uhrin, Richard Money och så Patrick Englund snurrade karusellen. Sen var det Superettan, ekonomisk ruin och undergångsstämning.

Catenacci, Börje Andersson och Norling fick ordning på saker och ting.

Sen, när klubben var stabiliserad, så var helt plötsligt vissa styrelsemedlemmar, som radikalt ökade vår kostnadsmassa på icke-sportsliga "satsningar", som aldrig gav intäkter, viktigare än en skicklig tränare.

Exit Norling.

Stahre surfade hem ett guld med Norlings trupp. Men redan i december 2009 så krattade samma klick i styrelsen manegen för nya äventyr 2010. Sms-lån och spelarkorgar istället för att skära i icke-sportsliga kostnader och genomföra en rejäl nyemission. Kraftig bantad spelarbudget däremot. Hela centrallinjen släpptes och ersattes av en skadad Eguren samt att man gav Mutumba tröja nummer 10.

Klubben var i fritt fall. Igen.

Som tur var hade klubben ett sportsligt arv sen Baxter. Jag tror att såväl Norling som Wesström, Stahre och Alm ser sig som led i den kontinuiteten.

Med Wesström och Alm i mer beslutande positioner är det stabilt igen. Jag vet att Stora Silver inte är något för dig, men 2-4-2 är sportsligt OK.

Det finns ingenting mer överskattat än rika ägare och ständiga tränarbyten. Exemplen Atletico och Tottenham förskräcker. Utom på internet förstås.
 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:32:00
 Ett populärt förslag som dyker upp ibland är ju att försöka hyra in Söderberg som assistent/inspiratör. 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:30:00
 Norling är en knepig person som vill styra allt själv och inte kan samarbeta med någon. Dessutom har han inte fullföljt ett kontrakt någonstans. Inte det vi behöver nu om Alm får gå. 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2014-04-23 17:24:00
 Krokko,

De brister som sticker ut hos Atlético Madrid över tiden är a) galen självsvåldig ägare och b) ständiga tränarbyten och brist på kontinuitet.

Det är väldigt svårt att se vad AIK har att lära av Atlético Madrid. Inte mycket alls skulle jag vilja påstå.

Det finns betydligt mer intressant att hämta hos t ex Bayern München vad gäller ägande, ungdomsakademi, återanvändning av gamla spelare som ledare, tränare och funktionärer... tja, kontinuitet helt enkelt.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:23:00
 Capybara
Inget nytt under solen. Alltid när en tränare kört fast i AIK så drabbas klubben av något slags avskedsångest som gör att man drar ut på processen i all oändlighet, medan supporterleden hinner splittras i grupperingar av nostalgiker och folk som vill framåt.

När jag krävde Baxters avgång 2000 fick jag flera mordhot och en post där ett charmtroll hotade att slita käken av mig om jag visade mig på Norra igen fick sitta kvar i fem timmar. Det var t o m en omröstning om jag skulle uteslutas ur GF.

När Norling suttit i ett drygt år och sagt "vi kom inte upp i vår vanliga nivå" efter var och varannan match uppstod samma situation. Många insåg att han inte skulle komma längre, medan andra ville ha kvar honom till varje pris.

Argumenten 2000 pro-Baxter hade inte mkt med fotboll att göra: många hävdade att AIK skulle återgå till 90-talets publiksiffror på 4000 om Baxter stack (varför?). När Norling avgång närmade sig hävdade många att vi fr o m 2009 skulle hamna i en ny "tränarkarusell" och åka ur serien om vi inte förnyade kontraktet med honom.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:21:00
 Vem vet kanske Johan Mjällby plockar med sig Lewis Toshney ifall han följer sitt hjärta och går till AIK. 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:19:00
 Jag gillar Norling men han är inte rätt man för AIK.

Dessutom skulle han inte vara en långsiktigt värvning.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:17:00
 Jag ser gärna Mjällby i AIK's organisation, han borde kunna berätta för ungtupparna vad som krävs ute i Europa.
Däremot saknar han erfarenhet av huvudtränarskap, så det är trots allt en chansning.

Jag anser att vi skall vänta tills Norling är ledig med att byta huvudtränare.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker det var intressant att se Atletico spela igår.

Deras uppställning påminner ju om vår. En 4-4-2 fast med två väldigt offensiva yttrar. Två forwards där den ena droppar ner och spelar djupliggande medan den andra ligger på topp.

Till saken hör - OK jag ber om ursäkt för att jag upprepar mig nu - att man använder sitt centrala mittfält på ett helt annat sätt. Backlinjen jobbar upp bollen till det centrala mittfältet som sedan driver bollen fram till sista tredjedelen (med hjälp av yttermittfältare som går in mer centralt och hjälper till) - för att sedan välja att portionera ut bollen sista tredjedelen på kanterna.

Nu gjorde Chelsea en bragdmatch rent taktiskt defensivt när man parkerade bussen, så Atletico fick inte så mycket klara målchanser. Däremot gillar jag hur man spelar.

Jag har hela tiden hävdat att jag tycker bollen ska spelas för och främst via vårt centrala mittfält med Borges som dirigent, gärna med hjälp av våra yttrar i uppbyggnadsfasen som kanske går in lite mer centralt istället för att stå längst ut på kanten och vänta på en pass.

När vi sen kommer till sista tredjedelen, då kan man bredda spelet och spela ut den på kanterna. Detta ger även stor chans till att utnyttja ett mer effekt djupledsspel.

Så som det ser ut nu, och som det även gjorde förra säsongen är att:

1. Milo kliver upp och spelar bollen över vårt centrala mittfält och ut på kanten direkt.

2. Vårt centrala mittfält hämtar bollen från backlinjen och spelar snabbt ut den på en ensam ytter. Sen stannar spelet / helt beroende av att vår ytter drar sin gubbe.

Anledningen till att vi vann mot APA var för att vi vann den centrala mittfältskampen och för att Panos/Borges tilläts ha lite jävla boll.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:13:00
 Ordet "kontinuitet" missbrukas på de mest otroliga sätt. Kontinuitet as such är varken bra eller dålig: Bajen har en imponerande kontinuitet vad gäller att slå på arslet och fatta misslyckade beslut medan andra klubbar lyckas klippa av en skadlig kontinuitet.

Klubbar som Atlético, Liverpool och Dortmund är typex på hur man varit modig nog att se sina egna brister och visat vilja att utvecklas.

Brendan Rodgers är DISkontinuitet så det sjunger om det. Från den gammaldags fotboll som LFC spelat under många år har de skakat fram en kille som vuxit upp med Ajax' totalfotboll som inspiration och som tillbringat tid i Barcelona för att förkovra sig. Det är annat än våra svenska halvkufar till tränare, som ofta bara har teoretiska grunder att stå på och vars sociala kompetens ofta är minst sagt bristande.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:13:00
 Harry Potter från Östersund var ju en snackis förra året. Själv har jag ingen aning. Alm får nog några matcher till.

Vad gäller matchen mot Peking tycker jag att deras mittfältsmotor och lagkapten får jobba väldigt ostört. Hur kan det vara, är Ulf K på semester?
Känns inte helt stabilt detta.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:12:00
 De senaste dagarna har tonen oss emellan här på GF hårdnat och i vissa fall passerat gränsen för respekt och värdighet. Vi kallar varandra saker vi inte ens skulle kalla motståndarsupportrar en matchdag, folk är "dumma i huvudet", "idioter" och ""troll". Varför? För att de inte delar din/min uppfattning om hur vår klubb ska skötas? Varför är det så viktigt för vissa att förminska och förlöjliga fellow rodents? Jag är övertygad om att alla här inne, t o m FE och G61, vill AIKs bästa. Vi behöver inte hålla med varandra i allt men ta det lugnt med påhoppen och behandla och tilltala andra Gnagare med respekt. Det blir ett trevligare GF då! 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:12:00
 Krokko:

"1996 spelade vi också strålande fotboll långa stycken och tog oss till CVC-kvarten tär vi torskade totalt 2-4 mot Barcelona med Ronaldo, som sedan vann cupen"

Och

94-95 torskade vi mot Parma (1-0 / 2-0) som sedan vann cupen.

Och

03-04 torskade vi mot Valencia (1-0 / 1-0) som sedan vann cupen.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 17:02:00
 Zepanski
Det lag som vann SM-guld 1992 vann inte pga övriga lag var skit. IFK Göteborg kom den hösten tvåa (efter Milan men före FC POrto och PSV) I CL:s ena semifinalgrupp, Öster var mkt bra, Norrköping likaså. Vi hade begränsade tillgångar ekonomiskt och stockholmarna gick bara på hockey - ändå presterade vi finfin fotboll. 1993 kunde vi ha vunnit SM-guld igen om inte Tommy S "tackat" Vadde för SM-guldet genom att peta ut honom på kanten till förmån för ett par ungtuppar.

1996 spelade vi också strålande fotboll långa stycken och tog oss till CVC-kvarten tär vi torskade totalt 2-4 mot Barcelona med Ronaldo, som sedan vann cupen. Vi lyckades sedan locka över folk som Limpár, Mellberg, Andreas A, Tjernström till klubben. Hade inte AA haft sån otur med skador kunde han ha blivit en av klubbens stora genom tiderna.

Det var CVC-kvarten 96/97 som lade grunden till publikboomen, som 2000-talet sedan surfat gratis på.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:58:00
 ViCi

Haha nej exakt. Bra att du säger det själv.
Haha du gör dig dummare för varje inlägg.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:54:00
 Bojan,
När har jag snackat spelare? Sluta hallucinera.
Klopp har förändrat Dortmunds sätt att spela fotboll.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:49:00
 Hydro

Parden my "stavfel".
Du vet vem jag menar och förstår poängen.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:43:00
 Bojansfulamuche

Aguero från Liverpool?
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://rasundafc.se/2014/04/23/rasunda-fc-soker-malvakt/
Sänt: 2014-04-23 16:40:00
 "Det har en lite speciell målvaktssituation i AIK-supporterlaget Råsunda FC. Vi har en förstekeeper och en reserv på det, men det räcker inte. För att öka konkurrensen, samt säkra upp bakåt, söker vi nu en ny målvakt.

Som det varit nu har det sällan varit två målvakter under våra träningar på Skytteholm och det är förstås ingen bra situation. Vi vill förstås ha två målvakter i träning hela tiden.

De krav vi ställer är ganska enkla: målvakten i fråga ska förstås vara AIK:are precis som alla andra i detta sköna gäng och den vi söker bör ha spetskvaliteter. Snackar vi om utfyllnad kan vi lika gärna ställa en utespelare mellan stolparna.

Intresserad eller vet någon som kan tänkas vara det? Skicka ett mejl eller ring omgående. Nästa träning är i morgon, torsdag.

Mvh Joakim Hall, ordförande

joakim@rasundafc.se / 070-726 85 62"
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mjällbys Kaptensbindel

Det är väl klart att spelarna är viktigast.
Ta bort Messi och Xavi från Barca. Ronaldo och Bale från Madrid. Aguero från Liverpool Lewandowski Hummels Reus från Dortmund osv. Vad hade framgångsrike och heta Klopp varit utan väldigt bra spelare? Är väl samma i alla ligor.

ViCi tror ju Klopp kan göra vad som helst med ingenting och att dom spelare han basar över plockades upp på gatan och gjordes till världsklasspelare över en natt. Har inget med organisationen som helhet att göra.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:31:00
 AIKrasmus

Är troligen en av de okunniga för jag tror att ytterbackarna är precis så offensiva som Alm vill att de ska vara och de var inte ett dugg offensiva mot Norrköping och det var inga hål bakom dom.

Däremot bakom yttermittfältarna. Hade vi tryckt upp ytterbackarna hade det hålet kanske inte uppstått men då kanske det hade öppnat upp sig för mycket bakom dom som deras anfallare kunde löpt in i. Att Telo lurar brallorna av Lorentzon några gånger betyder inte att det är några luckor bakom ytterback eller att de varit för offensiva.

Jag ser heller inte någon större skillnad i offensiven utöver att truppen förbättrats. Vad i offensiven anser du har förbättrats och vad i defensiven är det som har försämrats?
 

Namn: AVGÅALLA   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:21:00
 Någon som har en uppfattning om hur storlakarna på T-shirts från The Black Shop är? Måtten som anges på siden ger mig intrycket av att de är stora i storlekarna. 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Phobos (09:56:00)

Bra, hatar den här inställning att vårt lag är så överlägset alla andra. Inte konstigt det smittar av sig på spelartruppen efter ett tag. Läs bara vad Milo, sa: "Ja i derbyt så gav vi allt, sen så kan man inte bara tro att man ska gå ut och köra över Norrköping på hemmaplan, det här är allsvenskan, typ..." Näe har man den inställningen och saknar ödmjukhet mot motståndarna och även inte tar jobbet som behövs, då kan man t.o.m torska mot lag som ramlar ner i 2:an.. oups. (Sen det här med "Inte AIK" Inte fan hjälper det oss iaf, kul idé men den failar ganska hårt, och förstärker bara bilden av överlägsenhet, sorry)

Vi har ett bra Allsvensk lag (när dom gör det dom ska) Men det har även ett flertal klubbar till, med MFF i spetsen för närvarande.

---

Byter spår nu.... Tar gärna in Mjällby i nån roll i AIK:s ledarstab. Den energein som Celtic visade upp mot Barcelona, och även ellos hemma, kan vi bara få in en bråkdel av den mentaliteten så kommer det att räcka långt.

Sen är inte Skottska ligan så jävla kass som många vill påskriva den heller.
St. Johnstone slog ut Rosenborg förra året i Europa League.
Skulle tippa att ovanstående tillsammans med Motherwell, Aberdeen & Dundee United håller minst samma klass som oss iaf.

Att MFF mötte ett lag i oordning som nyss hade bytt tränare och tappat spelare får inte göra oss helt blinda. (och som även fick platsen på grund av att dom förlorat en cupfinal hör jag för mig, klart sämre än lagen ovan iaf)
 

Namn: Mjällbys Kaptensbindel   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:21:00
 Jag är sjukt kluven i Alm-frågan. Vet varken ut eller in. Tänker att i en så kackig serie som Allsvenskan har stjärnspelare som Mohamed och Teteh Bangura en enorm inverkan. Ibland undrar jag om inte 2011 års andraplats och 2012 års Europaplats enbart kan tillskrivas M och T Bangura? På samma sätt som 2009 års Tripplish i mångt och mycket kan tillskrivas Ivan Obolo. När spelet gick i lås dessa säsonger kunde man bara tjonga upp den till en Obolo eller Bangura och till slut löste det sig.

Hur hade vi sett på Stahre om vi inte haft Obolo 2009? Hur lyckades Stahre efter att Ivan stack? Vi har bra spelare nu, men ingen som är så outstanding som Obolo eller Bangura. Malmö har Molins och 2013 hade de även fenomenale Hamad, utöver ytterbackar som är bättre offensivt än AIK:s. Ändå var vi bara en domarskandal och ett mål på bortaplan från att kanske ha hamnat på samma poäng som MFF 2013.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ViCi, har de väl inte sagt? Snarare tvärtom? Citat? Länka något?
Spelidén syns tydligt vissa matcher när dom lata divorna gör sitt JÄVLA JOBB. Vilket är allt för sällan.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:14:00
 Falcken//

Har vi mött d.o fler gånger? Trodde vi vann med 3-2
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ViCi

Du tycker alltså AIK sen match ett 2011 efter det "fina" 2010. Fram tills hur det såg ut från sommaren och in i mål förra året inte har utvecklats.

Du är en sån jävla kappvändare att man blir mörkrädd. Så fort ett spännande namn från Östersund eller vart som helst i världen dyker upp. Eller om en gammal ikon är arbetslös. Så är den alltid bättre än det vi har.
Får du Mjällby så ska du snart ha nästa.

Jösses.

Kan du inte berätta om alla dina tränarutbildningar också.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:09:00
 AIKRasmus//

Jag har inte heller märkt att spelet utvecklats! Det är en sak hur tränaren vill att laget ska spela (det är jag också bra på), tricket är att få laget att göra det!
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:09:00
 AIKrasmus,
Och ändå ser några av de främsta experterna(Fjällström och Hasse Backe) i Sverige inte vad Alms spelidé är.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 16:05:00
 ViCi, har inte spelet utvecklats? Hur okunnig är du? Det är enorma skillnader på 2011 års AIK och 2014 års AIK, ständigt utvecklat vårt offensiva spel och jobbat in ett annat tänk i spelartruppen. Solklar förbättring offensivt, desto sämre defensivt men det är ju såklart ett resultat av den mer framåtlutade inställningen vi nu mera har.

Problemet i vårt spel är att våra ytterbackar inte klarar av att vara så offensiva som Alm vill att de ska vara, så det blir enorma luckor defensivt, det såg vi många exempel på mot Peking senast.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Svarta Massan / Sektion 113 / Vasastan
Sänt: 2014-04-23 15:59:00
 å vi e AIK//
Jag är rätt så säker på att Segui var den enda(?) i styrelsen som motsatte sig värvningen av Majstorovic.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:56:00
 JacobAIK,
Det handlar inte om resultat. Det handlar om spelidé och utveckling.

Alm har haft 4 år på sig att utveckla spelet sitt men det står still.
Jämför med Klupp när han tog över Dortmund.
 

Namn: å vi e AIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:53:00
 Ger AIK bort guld? Tror inte man känner så i Malmö och Borås. Det är väl så att man tävlar och någon kommer upp kort.

Det finns inte en chans att en sportchef fattar beslut om 10-12 miljoner för Majstorovic. Det är ett styrelsebeslut där Segui deltagit att fatta det beslutet. Skulle vara intressant att höra vad han har att säga om det, han gillar ju att uttala sig. Sportchefen kan rekommendera men ett ekonomiskt åtagande i den storleksordningen är ett styrelsebeslut. Sportchefen vid den tidpunkten var Jens Andersson, som är på AIK:s lönelista nu igen.
 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:52:00
 JacobAIK >> Enligt mig handlar det mesta just nu om spelet som ser totalt värdelöst ut. En ny tränare skulle få chansen att bygga upp ett bra grundspel vilket Alm inte är kapabel till. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:49:00
 Om vi skulle anställa en ny tränare så är ju guld ett måste redan första säsongen.. annars har vi ju redan en tränare som presterar likadana resultat redan. Och om vi inte vinner guldet, ska den nya tränaren få kicken då? Eller är det helt plötsligt ok att komma tvåa för att man har en ny tränare? 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:47:00
 Kim Bergstrand och Tolle verkar ha lika stora problem att motivera sina spelare i mindre matcher, eller hur ska man tolka deras hemmafacit i superettan?

Noterar att förra årets hetaste kandidat till att ersätta Alm, som närmast framställdes som en demontränare av vissa på GF, verkar knäa ganska rejält med sitt Östersund i superettan.

Assyriska och Valentic Azrudin har förstås producerat sprudlande fotboll under säsongsinledningen.

Har Huskvarna något intressant namn på tränarposten?

Nej okej, vi kör på "något oprövat namn från Holland/Tyskland/Spanien". Det är den största snilleblixten man har läst i alla fall.

Om jag tycker att Alm är rätt man att leda AIK? Jag är långt ifrån säker på det. Det handlar inte om att beskydda Alm för sakens skull, men det här jävla hamsterhjulet som ni springer runt i är oerhört tröttsamt. Skrik högt så fort det blir en motgång och peka fram någon tränare som lyckats i några matcher.

Faktum är trots allt att AIK gång på gång stött på samma minor under de senaste säsongerna trots att man är medvetna om det och säger sig jobba på det. Man lyckas uppenbarligen inte hitta motmedel. Har man kört fast? Jag hoppas innerligt att man bevisar motsatsen och får igång maskineriet under de sista matcherna innan uppehållet. Börja vinna matcher, prestera jämnare och bra fotboll, sluta bjuda bortalag på poäng när de kommer till Solna. Om inte, då bör man på allvar se över huvudtränarrollen under vm uppehållet.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:35:00
 bz: Man kan inte GE BORT guld, speciellt inte om man inte ens är favorit till gulden i fråga eller har bäst trupp eller förutsättningar jämfört med konkurrenterna.

Guld VINNER man. Punkt.
 

Namn: bz   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:31:00
 Tycker det minsta vi kan begära till AIK är en tränare med riktiga framgångar på elitnivå där han själv är huvudtränare. Vi omsätter 130 miljoner om året men skriver ett långtidskontrakt med Alm som saknar huvudtränare erfarenhet. I samma veva slänger vi ut var det 12 mille på majsan? Man behöver ju inte vara Einstein för att fatta att den personen som fattade dom besluten behöver ha en aktiv chef över sig. Kan aldrig tänka mig att dom som styr AIK sköter sin egen ekonomi på samma sätt.

Angående Alm så gillar jag han som person men tror inte på honom som tränare. Anser också att vi gett bort minst ett guld sen han tillträdde på grund av hans oerfarenhet. Tycker inte man ska behöva hålla på och laborera med tränare i en klubb av AIK:s dignitet. Finns mindre klubbar man kan bekänna färg i som typ kimpa/tolle gör i Sirius. Hade gärna sett dom träna AIK.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:24:00
 bladi

Nja, fortsätter vi så här kommer vi komma 10a i år. Det är där vi ligger nu.

Vårt bortaspel har aldrig varit bättre.

Bortafacit i år just nu:
Gefle: Vinst 2-1
djurgårn: Vinst 2-1

Säger inte att jag är nöjd med säsongen hittills eller känner mig lugn över hur inställningen i truppen pendlar från match till match men man kan ju iaf lyfta upp hela myntet om man ska utvärdera det.
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:22:00
 ViCi//

"Eller så vill man att AIK ska ta steget och bli den dominerande kraften i svensk fotboll som vi faktiskt har alla förutsättningar att bli."

Fattar inte vad du menar i förhållande till mitt påstående att 80-90 talisterna är curlade och bortskämda?

Det finns en väldigt klok devis som många företag använder sig av vid rekryteringar:

"Hire for attitude - train for skills"

Ser inte varför detta inte skulle tillämpas inom AIK fotboll.
 

Namn: bladimir   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Haha förlåt menade såklart att om vi fortsätter på samma skitnödiga spel så kommer vi åka ur i år.

Andreas Alm har gjort det bra i 4 säsonger men nu är det dags att lämna över stafettpinnen till någon annan!

Det står still.

Hemmmafacit i år just nu
Göteborg: förlust 2-0
Örebro 1-1
Peking förlust 2-1
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:10:00
 Est1891: Jag påstår inte att Mjällby är dålig, bara att vi inte vet vad vi får. På många här låter det som att alla våra problem skulle försvinna om vi bytte Alm mot Mjällby. Men det har vi som sagt ingen aning om, det kan bli bättre, men det kan också bli sämre. Vi vet inte. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:08:00
 Bladimir
Jo det kan bli sämre tyvärr. Ganska stor risk att det blir sämre än 2a, 4a, 2a.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:07:00
 Dulee's Partysinne:

Moyes är väl ledig nu för tiden?
 

Namn: Est1891   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:06:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Phobos // Å andra sidan så visste väl ingen det om Alm eller för den delen Stahre heller när dom kom.

Sen ta ett namn som Dusan Urhin, framgångsrik ute i Europa men här blev det bara skit av det. Finns aldrig några garantier, bara titta ute i Europa. En del lyckas i en klubb och sen pannkaka i en annan.

bladimir // det kan definitivt bli mycket mycket sämre...

ALLTID AIK
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mjällby har varit assisterande tränare i ett Celtic som varje vecka spelar, och vinner mot försvarsinriktade lag.
Fråga Celtic-fansen hur det gick för Celtic innan Mjällby anställdes.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är ett vågspel med nya tränare. Lätt att säga bort med Alm, in med Mjällby! Men vem vet att att Mjällby skulle lyckas? Han har en personlighet, men det räcker inte långt. Och vem tar ansvaret om då tex Mjällby förlorar de första tre matcherna. Ska han sparkas då och ha återstående lön samtidigt som Alm ska ha ut sin återstående lön?
Och alla andra namn, är de ens intresserade, är de tillgängliga, ska de lösas ut, hur långt kontrakt, hur mycket lön och vilka garantier finns det för att de ska lyckas? Om det går dåligt i början, vad händer då?
 

Namn: bladimir   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 15:01:00
 Kim Bergstrand
Valentic Azrudin
Johan Mjällby
Något oprövat namn från tysk/Holland/Spanien

Kan inte bli sämre än Andreas tyvärr.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:57:00
 Mjällby är naturligtvis ett intressant namn med sin historik, men i ärlighetens namn så har ingen här någon aning om hur han skulle fungera som huvudtränare, förmodligen inte han själv heller. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:57:00
 Har Mjällby visat något än som tränare?
Han har endast varit ass tränare så svårt att se vad han har för spelidé lr hur hans tänk är.

När vi byter tränare någon gång i framtiden så vore det intressant med en internationell tränare, som varit ute i Europa fast kanske är för dyr för oss.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:54:00
 Dulee,
Johan Mjällby.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:51:00
 Vilken fotboll står Mjällby för? Nån som vet det ens?

Vinner vi inte guld iår hade inte jag vart emot Mjällby som huvudtränare, men jag skulle gärna vilja veta mer om hans "spelidé".
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:51:00
 ViCi/Bladimir,

Är ni samma person eller skriver ni bara samma saker?

Presentera ett bättre namn än Alm.

Har ni det så är jag med.

Vilka kom 2:a i ligan förra året.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:25:00
 Alla vet att prestation och resultat är färskvaror i fotbollsvärlden. Gamla meriter ger ett visst tålamod, men inte mer.
Själv är jag för att stödja den tränare vi har så länge han tränar laget. Någon gång byts tränaren ut och då stödjer man den tränaren osv. Sen är det bra med en smula tålamod också. Alternativen är inte självklara och osäkerheten stor kring många namn. Inte många klarar jobbet.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:20:00
 Phobos

Jag förstår hur du tänker men jag tror inte att Alm är rätt man att få fart på AIK. Mycket möjligt att de har fått en utskällning som du säger, det har dock inte bitit speciellt bra i såna fall. Ge mig Johan Mjällby så ska jag sluta gnälla.
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:18:00
 FabioGrosso: Som sagt, jag har inte pratat om några enskilda fall, tycker bara att man förenklar verkligheten lite när man säger att spelarna behöver en rejäl utskällning så ordnar sig allt. Speciellt eftersom vi inte har den blekaste om de har fått en utskällning eller inte. De kanske de har? 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:16:00
 Phobos

Eliasson såg skitnödig ut på Tele2 i derbyt. När fyra spelare går hemåt efter bolltapp i matchen på Peking så är jag helt övertygad om att det handlar om en dålig inställning...
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:14:00
 skjut Nurmi skjut

Det hade ju inte skadat om det handlat om Örebro, IFK eller Peking så vi hade fått in några gratispoäng på kontot...
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:14:00
 FabioGrosso: Jag menar mest att det som vi uppfattar som att spelare inte kämpar kanske inte beror på dålig inställning utan osäkerhet och nervositet, en utskällning i ett sånt läge lär knappast hjälpa. Framförallt tror jag inte att det finns en quick fix som gäller på alla spelare, då skulle vilken idiot som helst kunna motivera spelare. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:09:00
 FabioGrosso /
Åtvid
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:08:00
 Tycker att folk presenterar andra namn hela tiden. Vet inte hur många gånger folk skrivit "någon tysk eller holländare"... det är iofs inte namn men åtminstone har man klart för sig vilken nationalitet efterträdaren ska ha. Det tyder på att det är genomtänkt.

 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:07:00
 "Allsvenska tabellen kan räknas om. En av vårens stora succéspelare saknar arbets- och uppehållstillstånd."

Vilken spelare och vilket lag gäller det här?
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:06:00
 Phobos

Ganska trött jämförelse men visst finns det olika typer av ledarstilar. Tror inte att det funkar med en snäll ledare när Goitom (som ska vara en ledare i laget) själv säger att de har svårt att spela som ett lag så länge det inte är viktiga matcher (derbyn).
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:04:00
 Bladimirs brorsa

Nej men helheten ligger helt klart på plus med Alm som coach för AIK
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 14:02:00
 AR,
Eller så vill man att AIK ska ta steget och bli den dominerande kraften i svensk fotboll som vi faktiskt har alla förutsättningar att bli.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:58:00
 Bojansfulamuche... Alm ska alltså vara kvar på gamla meriter men man ska inte räkna med hans plumpar? 

Namn: Dobbarna   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:56:00
 All kritik mot Alm.... jag är själv inte övertygad att han är rätt man för uppgiften men att spy galla över honom utan att presentera ett bättre namn är dåligt. Kritik är ok , men kom samtidigt med ett motförslag, annars kan det va!

Tycka är lätt, vara konstruktiv kräver något.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ViCi

Alm ska alltså sparkas på gamla plumpar men man ska inte räkna med hans bedrifter.


Undrar spontant hur det hade gått för Man U om man sparkat tränaren varje gång man missade guldet åkte ur CL i åttondel-kvart
Eller åkt ut inhemska ligacupen eller FA cupen mot något brödgäng.
 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:50:00
 Utan att generalisera allt för mycket så kan man ju säga att de sena åttiotalisterna samt nittiotalisterna är så vansinnigt curlade, bortskämda, kräsna och itutade att de kan få vad dem vill utan att själva prestera så detta är givetvis inget AIK-problem utan mer ett generationsproblem.

Att det sen skrivs fler artiklar om tex Bahoui/Quaison än tex Melker Hallberg eller någon annan ung talang för den delen, det kan lägga ett onödigt ok eller en skev självbild på dessa spelare...
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:46:00
 FabioGrosso: Samtidigt finns det ungefär lika många spelare som har hyllat tränare som använt en mjukare hand ala Tommy Söderberg. Att skälla ut spelare är lika lite en universell lösning som att slå stökiga barn. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:46:00
 "Allsvenska tabellen kan räknas om. En av vårens stora succéspelare saknar arbets- och uppehållstillstånd." 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Hemort: Förnärvarande Pretoria, SA
Sänt: 2014-04-23 13:40:00
 Krokko/
Är du seriös när du skriver följande?: Vi var faktiskt en mer seriös och professionellt skött
klubb när vi var utfattiga på 90-talet och hade usla
träningsförhållanden än idag".

Hur menar du då i detalj?
 

Namn: FlavioKung!   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:39:00
 Dulee's Partysinne:

Laget fungerar ju uppenbarligen när spelarna är upptaggade som t.ex. derbyt senast. Problemet kommer så fort vi möter skitlag, alla spelare tittar ner i marken och det ser ut som att de är tvingade att spela.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dulee,
Så Alm ska leva på gamla meriter?
Sandviken i cupen, vem var tränare då?
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:38:00
 Dulee's Partysinne... Du verkar inte minnas Sandviken i cupen. Undra vem som tränade AIK då... 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:36:00
 Phobos

Till viss del kan jag hålla med, det behövs ett inre driv hos spelarna för att hela tiden ta nästa steg. Samtidigt finns det många spelare som har en eller flera tränare att tacka för sina framgångar, tränare som har stått med blåslampa i arslet på spelarna för att få dem att förstå vad som krävs för att lyckas.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:36:00
 Ingen verkar minnas sista året på Råsunda när vi spelade i Europaleague och slog lag som PSV, spelade jämt med Napoli hemma och skickade CSKVA Moskva åt helvete.

Undrar vem som tränade AIK då...

Presentera ett bättre namn eller håll käften!
 

Namn: Phobos   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:34:00
 Jag kanske är för modern i mitt tänk här men i mina ögon är det svårt att få spelare mer motiverade och ambitiösa genom utskällningar, det måste komma inifrån spelarna själva. Det spelar liksom ingen roll hur stora talanger vi har inom truppen, gör de inte jobbet som krävs kommer de bli lika stora parenteser i svensk fotboll som Jonny Rödlund. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:28:00
 Krokko

Det är kanske sant, men det går ut på att vinna. Som det är med Alm nu så tar vi varken poäng eller spelar bra i den utsträckning som kan förväntas.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:26:00
 FabioGrosso
Jovisst, något lag måste ju nödvändigtvis vinna serien. Men MFF:s spel hackade ju nästan hela säsongen och med tanke på spelarmaterialet var det inte mycket till fotboll de presterade.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:24:00
 Krokko

Norling vann guld med MFF förra året, glömmer du det?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:21:00
 FabioGrosso
Jag tror säkert att Alm kan bli en bra tränare med tiden. Däremot är det väl ganska uppenbart att han inte är mogen att träna en storklubb ännu, och risken är att hans karriär kommer att förknippas med svårigheterna att få ordning på AIK:s spel.

Detsamma gällde väl även Norling: han behöver få sig en del törnar och skaffa sig erfarenhet. Även han kan kanske bli en bra tränare för AIK om 6-7 år om han förmår utvecklas, men han kom alldeles för tidigt till oss och hade svårt att växa i kostymen.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:03:00
 Krokko

Jag förstår att du inte är Alms största fan av det jag läser, men jag håller med dig.

Det är ingen idé att prata om och skriva böcker om speluppfattning när man inte får ut det mest primära, det vill säga attityd och inställning.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 13:01:00
 Krokko /
Tiden mellan Baxter och Norling präglades av allt annat än kontinuitet.
 

Namn: ViCi   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:59:00
 Skulle hellre se Jesper Hofmann i 08-fotboll än denne Björn. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:55:00
 Alla måste vara medvetna om att svenska fotbollsspelare hör till det lataste och lojaste som går att hitta inom professionell idrott. Det saknas inte talanger, men det daltas med spelarna och det mjäkas i situationer där det enda som fungerar är en sjuhelvetes utskällning.

En tränare får inte vara alltför demokratisk och absolut inte kompis med spelarna. Att ha karisma och en viss förmåga att skrämma spelarna till ansträngningar är faktiskt inte helt fel. Att däremot gå omkring och se knäckt ut hela tiden och suga på sin jacka har jag däremot svårt att se som ett korrekt tränarbeteende.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:51:00
 Felix Magath

Jag gillar verkligen din syn på det hela. Vi har flertalet spelare som någon gång kommer bli utlandsproffs. Det är viktigt att ha ett fungerande lag som vinner matcher för att inbringa så mycket pengar som möjligt. Ett lag som ligger topp tre säljer spelare dyrare än ett mittenlag.
 

Namn: Felix Magath   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:47:00
 Många som kan bli hur bra som helst?
Vad betyder det egentligen.

Antingen presterar man eller så gör man det inte. Det är dags för våra gamnackar till stjärnor att sluta snacka en massa och fatiskt börja leverera i mer än var femte match.

I annat fall är man inte bättre tyvärr.

Milosevic t.ex. var grym året han kom, extra mycket med tanke på hur ung han var. Men just nu presterar han inte alls som någon toppmittback i allsvenskan och just nu är det så bra han är, varken mer eller mindre.

Det är dags för dessa lirare att äta lite taggtråd och sluta drömma om bättre ligor, bli bäst i AIK först, sedan bäst i allsvenskan, efter det kan man börja drömma om ett proffsliv.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:44:00
 Om man tänker på hur många som bryr sig om AIK är det under all kritik att vissa spelare i truppen inte gör ett hårdare jobb än i dagsläget. Vissa spelare är bekväma till sin natur och då krävs det någon som sätter ner foten och får dem att lägga ner den kraft och energi som krävs, alternativt låter andra spelare spela.

En spelare som förtjänar att hyllas är Panos. Där snackar vi någon som är på jobbet varje dag, underbar karaktär.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se
Sänt: 2014-04-23 12:42:00
 Idag för ett år sedan: en spansk tidning rankar Norra Stå som Europas sjätte bästa supporterläktare. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:33:00
 Kristianstadsgnagaren: Äh. Fluff om potential.

För det första så skulle långt ifrån alla hålla med dig om att AIK-spelarnas potential är högre. För det andra är det inte alla spelare som levererar på hög nivå hela tiden. Det är inte självklart fördelaktigt med spelare vars insatser går upp och ned jämfört med spelare med lägre toppar och jämnare kvalitet.

Måste dock säga att jag har svårt att se att potentialen skulle vara högre i AIK än i andra topplag.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:33:00
 Trashed
Men kontinuitet är väl snarare något vi haft nästan för mycket av i AIK? Ända sedan "Lill-Lotta" på 70-talet, Roffe Z på 80-talet, Baxter på 90-talet och Norling/Stahre/Alm har vi haft extremt svårt att uppträda med auktoritet. Vi har fått kämpa till oss poängen snarare än att vinna med kombinationer, possession, variation, kreativitet och mod.

Likaså finns det en kontinuitet i underpresterandet, men det är en kontinuitet som förstärks år efter år. Vi var faktiskt en mer seriös och professionellt skött klubb när vi var utfattiga på 90-talet och hade usla träningsförhållanden än idag.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kristianstadsgnagaren

Precis. Kan bli, om. Det som skiljer mot MFFs kan bli, om. Är att dom redan Är i större utsträckning.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:17:00
 Ni kan ha rätt i att malmoe e bättre. Men potentialen i vårt lag är riktigt hög. Sen är det jävligt svårt att jämföra spelare för spelare. När vi spelar hemma och ska anfalla är inte Nisse i närheten av Ricardinho. Däremot Ofori kan bli hur bra som helst. Men folk verkar vilja hänga en när man föreslår att bänka Nisse, eller flytta in honom som mittback. Borges e i mina ögon allsvenskans bästa im. Bahoui kan bli as bästa ym. Milo e fan klassen bättre än Pontus Jansson, jag ser inte storheten i honom. Quaison håller fan PL klass i sina bästa stunder. Problemet verkar va att få alla att prestera alltid. Kanske nåt för Mjällby att bita i. Malmö var ju ganska bra förra året också, men så som vi spelade ut dom hemma säger en del. Synd att vi blev rånade dock. 

Namn: Lebowski   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:15:00
 Herregud vad "hatet" mot Alm överdrivs, speciellt av Björn i 08-fotboll. Jag stöttar Alm, han är rotad i föreningen och har gjort ett fantastiskt jobb. 

Namn: Trashed   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:12:00
 Jag står bakom Alm och är för kontinuitet, något vi inte är direkt bortskämda med i AIK-läger. Men med det sagt, denna säsong är det verkligen upp till bevis.

Tanken att se Mjällby leda vid sidlinjen är oerhört kittlande. Jag hoppas att den drömmen slår in en dag. Vore guld att få in honom i staben redan nu, även om jag tror att han är sugen på ett huvudtränarjobb nu.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 12:02:00
 Framgångar når man genom att en bunt skickliga individer drar åt samma håll. Prio nu måste vara att få det befintliga laget att borra ned skallarna och jobba stenhårt. Klubbikoner tycker jag passar bäst på hedersläktaren. 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:58:00
 Snälla ge oss Jesper Hoffmann i 08 nu! 

Namn: maumaubi   Visa profil  
Länktips: http://www.svenskafans.com/fantv/live/774.aspx
Sänt: 2014-04-23 11:54:00
 08-fotboll i länktips! 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:54:00
 Loffe: Alm har sagt i maj någon gång. 

Namn: Loffe   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:53:00
 När kommer T Bangura in i matchen? Blir det innan hyreskontraktet går ut i augusti?
Vem har svaret?
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jake:

Tjerna jobbar väl inte i tränarstaben utan på kansliet?
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:47:00
 Jag uppfattade det som att tanken med att erbjuda Tjerna en fortsatt anställning i klubben var att han bl.a. skulle förmedla kämpaglöd och AIK-värderingar. Men visst, in med Mjällby också. Själv väntar jag fortfarande på att Nebo ska lyckas lära spelare att träffa mål oftare än de skjuter över/utanför. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:24:00
 Wellington

Neil Lennom som är huvudtränare i Celtic har flertalet gånger hyllat Mjällby för hans betydelse för laget. Sen är den ligafotbollen i Skottland inget att hänga i julgranen men jag är helt övertygad om att Mjällby skulle kunna lyfta AIK bara med sin attityd och sätt att vara.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 11:15:00
 Jäkla märkligt timing det här med Mjällby.

Har vi någon som helst koll på hur han har skött det i Celtic?

Sen även: GJRODE VI ÅTTA MILJONER FÖRLUST FÖRRA ÅRET?!?!?
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:59:00
 PMK

Håller med dig om att vissa spelares prestationer är höga berg och djupa dalar. Därför behöver laget en attityd och en spelidé att luta sig tillbaka på.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:56:00
 Felix Magath

Jag håller med dig! Det är extra jobbigt när vi alla vet hur bra AIK kan vara i lagets bästa stunder.
 

Namn: PMK   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:55:00
 Fler än jag som minns hur dålig Nabbe var förra våren för att sen blomma ut till toppklass sommar/höst. Hoppas att allergin släpper. Tyvärr är det för många spelare i AIK som har för låg lägsta nivå. Läs Goitom, Robin, Nabbe, Martin, Kennedy. Det är en ruskig berg- och Dalbana på dessa spelare. På våren för två år sedan var Lundberg den spelare som imponerade mest för att sedan försvinna helt sommar/höst. Är det så att spelare med inställning klarar våren bäst innan det fotbollsmässiga sitter på riktigt? Bara en spekulation från min sida.. 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2014-04-23 10:54:00
 Bojansfulamuche

Självklart blir en jämförelse som min väldigt stel, jag ville dock bara på ett enkelt sätt visa på att vi inte har Allsvenskans bästa startelva.

Det du skriver om individualister är väldigt intressant och jag håller med dig till 110%. Här kommer en hel del saker in, bland annat om Andreas Alm är rätt man att få spelarna att underkasta sig ett stenhårt kollektivt jobb för att därefter ge varandra möjligheter att visa upp sina spetsegenskaper.

Som det är nu tar det väldigt lång tid för oss att vinna tillbaka bollen och när vi väl gör det är det ofta långt ner i planen, vilket gör det svårt att anfalla därifrån. Skulle laget jobba stenhårt kollektivt skulle det skapa bättre möjligheter att spela ett positivt anfallsspel.
 

Den här sidan har laddats 59209106 gånger sedan 1999-09-14