Kategori:

Just nu är det 388 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker att Haukr har kvaliteter. Han blir nog bra när allt fått sätta sig. Tror även Dickson blir bra med några matcher i kroppen.
Kommer också ihåg när Nisse var utdömd av tyckareliten såsom för gammal, för långsam osv. Även Rubarth och Tjerna var utdömda under superettanperioden såsom för sega. De hade sina bästa år framför sig! Tur att den svängiga opinionen inte bestämmer.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:19:00
 När det går knackigt för laget måste vi stötta mer.
Vi fortätter kämpa på...
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:17:00
 Scholes

Vad baserat du ditt omdöme "visat fina offensiva kvaliteter på Island" på?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
super-g

Absolut, jag hävdar absolut inte att vi vunnit matchen OM Alm gjort si eller så. Jag menade bara att han hade olika valmöjligheter att påverka matchen. På er låter det som att han stod inför en omöjlig uppgift att stänga en 2-0 ledning i paus mot DO.

För att vi saknar Sonko, Sauli och tvingas byta ut Ofori efter en timme.

/MangeMan

Ja inte hade man scoutad Brustad i 442 eller Haukur i en defensiv ytterbacksroll.
 

Namn: H3   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:13:00
 Tycker även Ofori borde ges ett set med guldtänder. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:09:00
 Efter scoutingfiaskot med Majsan hopades jag man lärt sig den läxan, hur har man egentligen scoutat Brustad, Haukur och Dickson? Man får ju känslan att att man ännu en gång gått mer på meriter och statistik. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:09:00
 Spelarn,
Carlgren försöker ofta sätta igång spelet snabbt, han tar bollen och rusar framåt för ett utkast....problemet är som vanligt där att det är inga i vårt lag som rör sig framåt för att få boll. Vi spelar för långsamt helt enkelt.

superg,
Säger det igen, leder man med 2-0 trots avbräcken vi hade så ska vi klara av att göra en bättre 2:a halvlek. Vi kanske hade fått oavgjort ändå men det är inte ok på det sätt som skedde, vi blir totalt utspelade.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:07:00
 h3.. ja nu måste vi prioritera! längre short till dickson ligger först på listan. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:07:00
 Alm skiftar mellan 442 och 4141(433) under hösten och man går in i den här säsongen med inställningen att spela 4141 (433) för att undvika förra årets dippar. Något som såklart måste efterspeglas i truppen.

Wesström värvar en enligt många optimal balansplare framför backlinjen i Etuhu med lovande Saletros bakom som även kan bidra med en mer spelfördelande egenskaper i den rollen.

Han värvar Blomberg som hårt jobbande men målfarlig tvåvägsspelare framför att kokurrera med Panos och Ofori. Dvs 4 etablerade spelare som ska slåss om 3 platser. Bakom dom två talanger i Saletros och Gravius.

I 433 vill man nog se en lite mer ytteranfallstyp istället för en vanlig anfallare eller yttermittfältare i 442 och kanske även offensivare ytterback.

Wesström värvar Haukur som visat fina offensiva kvaliteter på Island och även blivit uttagen i landslaget. Bakom har man även rutinerade Pavey som kan passa i en lite mer offensiv ytterbacksroll.

Som ytteranfallare värvar man även Brustad som gjort det bra som ytteranfallare i tidigare nämnda 433 i Norge tillskillnad från Kennedy som var mer en 442 anfallare.

Man hade sedan tidigare Nabil som seriens bästa ytteranfallare och formationsförändringen skulle troligen ge han ännu bättre förutsättningar. Bakom dom hade man talangerna Lundholm och Eliassson. SOm grädde på moset kunde Wesström även knyta till sig Bangura så att vi nu hade en riktigt bra ersättare för Goitom om han skulle få tillbaka lite av sina skadeproblem.

Efter några matcher ändrar Alm formationen det tänkta 433 blir ett 4231. Alltså en rockad på det centrala mittfältet som kräver enligt mig helt andra spelartyper.
 

Namn: JockeSvanlund   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 13:06:00
 Kommer ni ihåg när det snackades på GF om att Nisse var för gammal och det var dags att börja spela in andra spelare för några säsonger sedan? Känns ganska avlägset idag, haha ! 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se/
Sänt: 2015-05-26 13:02:00
 Tidningarnas spelarbetyg. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:57:00
 Scholes
Det är så lätt för dig med facit i hand. Men du säger det själv, varför förändra redan i halvtid när det ändå såg bra ut? Och Pavey, han var ganska kass senast, kunde blivit förlust med honom på plan. Då hade du kunnat skriva om vilket dåligt byte Alm gjorde och att han istället borde.......
Vi spelade faktiskt oavgjort under ganska svåra förhållanden.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:56:00
 1891

Häxjakt? Tycker dom flesta artiklar som skrivits på sistone varit rätt sakliga. Speciellt Ekwalls som du länkar till. Ser inget fel i den artikeln. Gör du?
 

Namn: H3   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:56:00
 Har sett matchen i repris och kan inte annat än konstatera att AIK verkligen måste se till att ordna ett par längre shorts till Dickson. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:52:00
 Koppinho: Håller med, vi kontrar alldeles för sällan. Det börjar med Carlgren som är alldeles för restriktiv med sina snabba utkast. Där tappar vi värdefull tid. Sedan när utkastet är gjort och vi kanske fortfarande har chans att kontra bromsar vi nästan alltid upp spelet med pass i sidled.

Vi skulle kunna bli enormt mycket bättre här. Istället för att slå den där passen i sidled så kanske man någon gång kan chansa med en bra djupledare. Passa på när motståndarna inte är samlade, liksom.
 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:48:00
 Brustad får väldigt mycket skit trots att han används helt fel. Han är en kontringsspelare. När motståndarna flyttar upp mycket folk på vår planhalva och vi vinner boll ska det slås en snabb pass i djupet till brustad så han kan springa ifrån en back och få friläge. Inte en enda gång har detta hänt i år... Vi kan inte kontra... Bara passa i sidled eller snett bakåt. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:47:00
 Två mittbackar borta, två tidiga byten, två bästa spelarna borta påverkar hela matchen. Det skulle det göra för alla lag. Löjligt att förneka det. det blev ändå en poäng i bortaderby på konstgräs. Godkänt. Det går inte att ha resurser för allt som kan hända med skador osv utan att det påverkar negativt. Det måste bli nödlösningar i vissa situationer och det är inte säkert att det var Alms fel att Sonko var sjuk eller att Sauli stukade foten eller att Ofori fick migrän. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:46:00
 Apropå en spelare som Brustad. Tycker AIK skulle bli mycket skickligare på att verkligen använda hans spetsegenskap, nämligen speeden. Tycker aldrig riktigt han får tillfälle att visa den.

Han borde få instruktioner att ALLTID hugga däruppe, att alltid ligga precis på onside-linjen och sticka på bollar, MOT mål och inte mot hörnflaggan. Att alltid stå på mittlinjen vid defensiva hörnor osv.

Känns som man använder honom lite fel nu, även om han användes lite bättre under gårdagen.

Men vi alla kommer ju ihåg CH Jagne. Han var väl ingen fotbollsvirtuos men AIK använde honom på precis rätt sätt, man utnyttjade hans snabbhet till 100 % och resultatet blev rätt spännande.

Detsamma borde man kunna göra med Brustad. Ge han bra bollar i djupled och låt han springa.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/kronikorer/patrick-ekwall/
Sänt: 2015-05-26 12:40:00
 
KOM IGEN NU! Vi kan nu välja att vara del av häxjakten på tränare, spelare och våran klubb. Eller så försöker vi vara del av att vända skutan i rätt riktning. Dvs skjuta liv i våra spelare och stötta dem i det här läget som vi befinner oss i just nu. Det vore jävligt häftigt! Alla hatar oss vad fan gör det... så att säga. Det är nu som vi ska visa vilka fans som är bäst!!

Glöm inte bort hur journalister arbetar.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:33:00
 Mycket ursäkter. Det är ju inte bara gårdagens match utan cupförlusten mot Bajen, svängdörrarna mot Elfsborg, förnedringen mot Göteborg och onödiga tappen mot både Åtvid och Peking.

Men för att återgå till gårdagen.

Sauli skadar sig och vi tvingas göra vissa förändringar. Som tur är har vi en väldigt rutinerad mittback som vänsterback och en rutinerad vänsterback som mittfältare så att rotationan går smidigt. Vi avslutar 1:a halvlek på ett bra sätt och med en stark backlinje.

Alm har sedan hela pausen att se över den elvan som är på plan och vilka svagheter den kan tänkas ha och vilka styrkor DO har.

Han väljer att inte göra någonting och vi blir överkörda. Detta även innan Ofori tvingas avbryta.

När sedan Ofori tvingas avbryta har han valet att inte göra någonting utan bara ersätta Ofori rakt av med Saletros eller formera om laget och balansen för att försöka ändra den matchbild som alla såg.

Han valde ett rakt byte med Saletros.

Han har sedan ännu en till chans att påverka matchbilden genom att byta ut Lundholm som inte lyckats på hela matchen. Han kan återigen välja att tex stärka upp oss defensivt genom att flytta in Pavey och flytta in Blomberg för att hjälpa Saletros och Etuhu om han nu anser att vi "tappat mitten".

Han valde att sätta in Brustad. Förstår tanken och han fick ut precis det han var ute efter och Brustad fick sitt frilägge efter en löpning bakom motståndarnas backlinje men missade tyvärr. Han rann även igenom ytterligare en gång och spelade fram Goitom som sånär avgjorde matchen.

Kort sagt Alm hade valet att försöka ändra den matchbild som rådde eller försöka utnyttja den och såra DO. Han valde det sistnämnda och misslyckades.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:30:00
 Först och främst BWs ansvar enl mitt tycke. Dickson är ju en felvärvning av RANG. Killen är inte en fotbollsspelare 2015. Promenerar runt på planen och ser extremt otrygg ut med boll.

Brustad då? Har vi gjort ordentlig scouting på honom? Han måste ju ha sämst första-touch i hela allsvenskan?


Sen så tycker jag att Alm kunde ha gjort något för att förändra matchbilden.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:17:00
 PAL

Håller med om allt du skriver.

Det är ju också en "röd tråd" varje år mer eller mindre med mycket skador.
Samarbetar vi inte med, tappat namnet, med ett fyslabb som haft hand om friidrottare med mera? Det kanske är en kombo men det är ju ett faktum att Björn värvar många spelare som kommer från skador. Ingen har väl precis fått ordning på sina problem omgående. Henok kom ju också "skadad".

Tror Bjön får i alla fall delvis sluta värva alla dessa skadade spelare. Man kanske också får titta på träningsbiten.
 

Namn: lahain   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:16:00
 Nån som vet hur långt kontrakt Backman sitter på i Kina? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:14:00
 Skador kommer alltid att finnas i fotboll - det är bara att inse. Så vad gör man åt den saken då?

Jo, man har en tydlig idé med hur man vill spela fotboll när spelare X och spelare Y är på planen. En grundidé och ett fundament att falla tillbaka på. Det ger säkerhet till spelaren som spelar och ger ett gott sportsligt utfall.

Dessutom är det sportchefens ansvar att se till att det finns fullgoda ersättare när skadorna inträffar. Att man tappar poäng i en enstaka match för att det inträffar oväntade skador kan ske, men det gäller att kika på truppläget i relation till skadorna över 30 matcher. Då kan man säga att man redan nu, efter 10 omgångar, har tappat en del poäng på grund av att spelare saknats och att vi ej har haft tillräckligt bra ersättare att stoppa in istället för den skadade.

Det är inte tillräckligt bra, helt enkelt.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 12:09:00
 Gällande skadorna så visst påverkar det men har man då ett tryggt fungerande grundspel att falla tillbaka på, ett grundspel där alla vet sin position och roll så blir det knappast samma panikartade fotboll som igår. Istället fick vi se ett AIK som i panik slog ut egna inkast till apa och där det stundtals såg ut som sista kvarten på Wembley 1999 då man med en hockeymetafor trodde Arsenal spelade konstant 5-3… Grundspel Alms ansvar, verkar onekligen inte sitta så där betonghårt va?

Sen skador. Vissa skador så som hjärnskakningar kan man inte direkt skydda sig mot. Däremot brukar skador gå hand i hand med antingen skadebenägna spelare eller etnotillräcklig fysträning där det senare även i vissa lägen kan leda till saker som hjärnskakningar då trötta spelare tar fel beslut och kommer fel in i situationerna. Så är vi dåligt tränade? Helt klart Alms ansvar, skadebenägna spelare, dålig scouting, BWs ansvar.

Däremot är det inte ok att bara säga, oj vilken otur vi har med skador och sen låssas som det regnar. Lös problemet, se till att det inte inträffar igen!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:55:00
 CPL

Han har ett väldigt bra passningsspel men i övrigt kan jag hålla med om att han inte känns redo än, han behöver få högre tempo och bli bättre i duellspelet, han går ofta bort sig och blir rätt enkelt överspelad när han ska in i duell mot nån som har boll, när då Dickson är bredvid och för tillfället har ännu lägre tempo i kroppen och är sjukt otimad så tappar vi mitten totalt.
 

Namn: Betraktaren   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/jag-tr
Hemort: Solna
Sänt: 2015-05-26 11:54:00
 Status på Ofori; Se länk 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:52:00
 Beaver. Som vanigt ett inlägg med klass, i motsats till nästan alla övriga med några få undantag. 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:43:00
 Det är nästan så att man tänker "Kosta vad det kosta vill" för att få tillbaka Jos, det skulle smaka mumma. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:42:00
 Pogues & Steely Dan

Ni vet väl om att det där var rätt väntat då Jos kontrakt med Southampton gick ut nu sista maj? Med det sagt, vore tjänstefel om BW inte hörde av sig till Jos nu.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:41:00
 Utan att bli kallad för "Saletros hatare" eller liknande nu. Vad är det egentligen Saletros är bra på? Tycker mest han lunkar runt (kan vara hans maxhastighet) och käbblar om bollen utan att aldrig vinna den. Har han något magiskt spelsinne som jag missat eller vad är hypen? 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:40:00
 Scholes
Så kunde man gjort. Kanske varit bättre. Men Pavey var, å andra sidan, ganska dålig senast. Alm hade i den meningen alternativ, men inte många och då bara i form av räddningsaktioner.
 

Namn: Beaver   Visa profil  
Hemort: Haninge
Sänt: 2015-05-26 11:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Yo!

Som många påpekat - sett till förutsättningarna måste AIK vara nöjda med 1 pinne. Det är sjukt vad mycket skador och därmed rotationer Alm tvingas till match efter match. Fortsätter det så här blir det tufft att ens hamna topp fem i år. Symptomatiskt dessutom för ett lag i motgång och uppförsbacke är sekvensen när Brustad bara har att raka in 1-3 men på något märkligt sätt lyckas slå knut på sig själv och likt en 6-åring skjuter bollen på eget ben och gården i direkt anslutning istället gör 2-2. Det är bara så det är liksom, bara att tugga i sig och gå vidare. Lite taggtråd rensar magen, eller…

Läser man enbart den så kallade mediamaffian efter derbyt verkar det som att gården vann med 2-2 och äger Stockholm. Vi brukar säga att vi är överallt, men i media är vi definitivt inte. Där härskar sympatisörer till andra lag. Detta gäller även de flesta kommentatorerna på Canalplus, de gör heller absolut ingenting för att dölja sina vinklingar. Lasse Granqvist glider dock undan snyggt och verkar mer fokuserad på vad som händer på läktarna, inser väl att slaget om fotbollsdebatten är förlorad sedan länge. Bra då att en sådan denimskolad barhunk som Ekwall ändå lyckas sticka ut och levererar en sansad analys mitt bland alla hyllningar till Sveriges hausselag nr 1.

Gården gör det bra, det ska sägas. De kunde trumma på med nästan ordinarie uppställning och behövde inte ändra så mycket under matchens gång. När Alm tvingas rotera och flytta om mest hela tiden i takt med att skadeläget försämras behövs inte så mycket mer för att det ska se billigt ut. När sedan AIK i andra dessvärre går ut alltför försiktigt efter det genomskinliga rökavbrottet och ger gården taktpinnen blir det i det närmaste kölhalning. Lök på laxen erbjuds när dessutom Ofori måste lämna med hjärnskakning. Varsågod, här bjuder AIK på trerätters med avec till kaffet, allt serverat på plastduk. När Panos lirade back räckte inte Etuhu och ”Ersättare finns i truppen Salétros” till utan mittenriket tillhörde gården helt och hållet. Att AIK lyckades hålla undan hela matchen var det nog inte många som trodde. 3-2 eller 4-2 till gården hade inte varit orättvist på något sätt.

Det finns onekligen en chans för gården att ta AIK's plats bland topp 5 i år efter den här mardrömslika inledningen av lillebror. Om man lyckas hålla uppe den energi man visade igår och slipper alltför många skador vill säga, men någonstans finns ett tvivel. Jag tror inte gården håller hela vägen ut, jag vill inte tro det i alla fall. De har överlevt länge nog nu på sin enkelhet och gefleläskeblask.

För AIK's del handlar det om att slicka såren och så snabbt som möjligt komma tillbaka till en någorlunda kontinuitet i formeringen. Fortfarande finns det chans att haka på tåget, katastrofalt är det inte som vissa vill göra gällande. Spelschemat innan uppehållet ser dessutom hyfsat lovande ut.

Men tiden går snabbt dessvärre.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:36:00
 AIK krigare:
Zorken 88 har redan svarat på din fråga nedan.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:24:00
 Men ta hem Jos omgående!!!

Pogues/http://mobile.saintsfc.co.uk/news/article/20150526-released-list-2469966.aspx
 

Namn: Pogues   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jos "frisläppt".

http://mobile.saintsfc.co.uk/news/article/20150526-released-list-2469966.aspx
 

Namn: pettan69   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:20:00
 Det pratas om att Ofori var sjuk, att det var hjärnskakning, vad gäller, vad hände, någon som vet? Om han inte lirar på söndag och inte heller Panos då ser det tunnt ut...... Även skador på mittbackssidan. Fan för alla dessa skador hela tiden :( Status på Nabbe? 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:16:00
 Positivt : Banguras stigande form och Nisse "Messi" två underbara ljus i mörkret.

Negativt : Ofori skadad o borta en tid. Faaaaan. Saletros o Sam såg ut som junisar. Äger Alm omkl.rummet ?

AIK i med och motgång.
 

Namn: pettan69   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:16:00
 Avdelning övrigt: det helsvarta stället som AIK har i bortaderbyn är så jävla snyggt! 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 11:00:00
 Är själv mest orolig för att Henok inte kommer vilja förlänga. Då blir det tufft 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:54:00
 super-g

Om Alm var orolig för DO:s högerkant varför inte byta in Pavey i halvtid mot Lundholm och flytta över Blomberg eller Bangura till vänsterkanten beroende på om man vill försöka stänga eller trycka ner motståndarna?

När sedan Ofori måste avbryta så har man Saletros som då kommer in som en av tre centrala mittfältare som gör att man kan ge bättre understöd till kanterna.

Alternativ fanns som vanligt.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:53:00
 >>Jake
Kanske skulle börja med att stänga ner även etage 2 då och endast sälja 20 000 biljetter till vanliga matcher. Premiärer och derbyn mot dif kan vi ha två etage, bajen kan få vara med och fylla upp trean. Skulle onekligen bli huggsexa om de bra platserna och många sålda säsongskort.

Du har för övrigt väldigt rätt i hela det undre stycket. Interna styrdokument verkar inte vara vår grej om man säger så.


 

Namn: AR   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:47:00
 Enligt bengalmupparna så blir ju spelarna extra taggade när man bränner sina bengaler så därför brände man utav bara helvete inför andra halvlek och JÄVLAR vad extra taggade våra spelare såg ut av detta!!! 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:46:00
 Vilken "falang" var det som spotta?
"Bakom mina solglasögon"UN?
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:43:00
 Håller med dig Jake, stämmer bra ditt inlägg.

Zepanski,
Jag har inga namnförslag på ny tränare men tycker Alm kört fast tillsammans med BW ska tilläggas. Poängtapp kommer alltid att komma men sättet vi tappat på i slutet känns långt ifrån bra.

Gårdagens sämsta är ändå de "supportrar" som behandlar våra spelare som skit.
 

Namn: Orlandini   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>Celso

Du glömde nästa match!
H Helsingborgs IF NA> Fotbollsgräs
Jag kan tycka att man bör ta den extra löpningen oavsett support eller inte - om man har ambitioner.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:39:00
 Om det stämmer att panos blev spottad på av "oss" så hoppas jag dom aldrig sätter sin fot på en match igen 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113
Sänt: 2015-05-26 10:38:00
 KP14//
Exakt. Tror du att spelarna känner att de vill ta den extra löpningen för dem bipolära vasstråna som står och vajar på läktaren? Det är inte GoT ni är med i. Lojalitet skapas inte genom rädsla och aggressivt beteende.
 

Namn: Zorken88   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:38:00
 " i Gnaget så stöttar vi varann " står herr "capo" och sjunger. Men endå är det han som är först fram för att spotta och fräsa på våra spelare.

Kanon!
 

Namn: Schalke   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-05-26 10:34:00
 Stark trygg defensiv som varit vårt signum och varumärke i så många år... vart tog den vägen? Saknas kunskap helt enkelt? Nebbo och Alm var ju två gamla offensiva herrar under sin aktiva tid, kanske inte en så lyckad kombo även om vi fått se många mål både förra och denna säsong. Vi har ju bara Nisse som förvisso är ligans bäste back men stackarn är ju helt ensam. 

Namn: vargen   Visa profil  
Hemort: DSM #67
Sänt: 2015-05-26 10:26:00
 jag har följt AIK i 40 år och har försvarat vår läktarkultur inklusive bengaler vid otaliga möten med släkt, vänner, bekanta och kunder.
Igår stod jag på nedre läktaren och jag och de runt mig fick ett smärre regn av glödande bengalrester över oss, jag fick glöd i håret och det svider rejält i huvudsvålen idag.
De som bränner bengaler har ett STORT ansvar att det sker säkert, igår var det inte bra.
Jag tror att det är dags att tänka till, så att man inte tappar sympatierna från många av oss på läktaren...måste man bränna vid varje "stormatch"? Ska man elda framme vid räcket från övre etage?

Allltid AIK
Gubbe som tar hatt nästa derby
 

Namn: Rolex   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:18:00
 Lika duktiga kålsupare på bägge kortsidorna igår.
Men fy satan vad tröttsamt att vänta i 40 minuter på andra halvlek.

Lägg ner den biten då..

Det var inte på grund av det som det rasade ihop, det var när Ofori var tvungen att stapla ut. Hoppas det inte är allvarligt.

Dickson, tja. Stor och tungi varje fall.

Hade Nisse fått spela kvar på vänstebacken hade han sannolikt käkat upp haris. Panos gjorde ingen Turkietproffs-insats i varje fall.

Även fast vi tappade det mesta i andra så var ju Brustad en storlek för stor för och kunna sätta dit 2-3 och på Henoks chans så gör ju målvakten en otroligt bra räddning.

Tragik i Kubik med dessa skador.

 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:14:00
 Mikael123:
What goes around comes around.
 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:12:00
 KP14 /

Bara för att spelarna spelar som påse skit i andra betyder det att "fansen" får bete sig som idioter? Vad mysigt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:03:00
 Jake

Håller med i det du skriver.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 10:02:00
 Jake
Som vanligt håller jag med dig. Det är dilettantism som frodas i klubben, år efter år, utan att de flesta verkar ta notis om det. Som om vi vant oss vid det, som ögat vänjer sig vid skymningsljuset.

Sverige har nu ett fotbollsintresse som vi aldrig sett maken till, men det tragiska är att bara en liten del av det kommer AIK tillgodo. Allsvenskan har en töntstämpel på sig och några seriösa försök från klubbens del att höja sig över den formlösa massan har inte gjorts.

Nu står vi där med en jättearena, ännu en utebliven guldstrid och en kvardröjande känsla av amatörmässighet på nästan alla plan. Vi är en omogen klubb, omedveten om sin egen potential och med en svag identitet och självkänsla. Den som vågar ställa krav på klubben blir förlöjligad. Vad kan man hoppas på i en sådan förlorarkultur?
 

Namn: celso borges   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:59:00
 Fem matcher kvar innan serien vänder. Inget skräckinjagande motstånd direkt. Förhoppningsvis tar vi in några pinnar på toppen innan hösten startar och sedan ökar vi.

H Falkenbergs FF NA
B BK Häcken Gamla Ullevi
B Kalmar FF Guldfågeln Arena
H GIF Sundsvall NA
B Helsingborgs IF Olympia

Avd: Optimism
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:52:00
 PAL//
Nu när snart halva NA blivit familjeläktare med nära nog fri entré så lär Panos knappast vara den siste spelare som säljs för att hålla ekonomin i balans.

-------------------------------------------

I ett större perspektiv är det inte så förvånande att det fortsätter svaja. Det finns ännu ingen egentlig prispolicy för biljetter på NA. Takpolicyn ändras av och till, likaså banderollpolicy och avstängningspolicy. BW meddelade på en försäsongsträff att AIK i år skulle spela 4-3-3 och att lirare värvats specifikt för detta. AIK spelar varken 4-3-3 eller något annat. Då saknar det egentligen betydelse vilka spelare som värvas. Med ett gjutet grundspel går det annars att spetsa laget m ett par kvalitetsköp.

Vi har under senare år hört om Argentinaspår, Afrikaspår samt egen talangutveckling. Det hela liknar mest en ratatouille dvs. ganska oidentifierbart. Det är inte ett dugg märkligt att det ser ut som det gör med en så svajig struktur. Höga löner verkar AIK vara bra på att betala, men får klubben verkligen valuta för pengarna? Det känns inte så.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:42:00
 Gräsallsvenskan
1. IFK Göteborg 7 +8 18
2. Malmö FF 7 +1 11
3. BK Häcken 5 +3 9
4. Falkenbergs FF 6 +0 8
5. Kalmar FF 5 +0 7
6. Helsingborgs IF 5 -3 5
7. AIK 3 -2 4
8. Halmstads BK 6 -8 0
Kommande matcher: 31/5 AIK - Helsingborg, 3/6 AIK - Falkenberg, 6/6 Häcken - AIK
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:39:00
 Ruth

Bra skrivet av Ekwall faktiskt.
 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:38:00
 Mikael123:

Hur kan betalda spelare bete sig som de gör mot oss och klubben i andra halvlev? Fy fan säger jag bara.
 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:37:00
 Största kängan går till s.k "fansen" som beter sig som svin, eller till och med värre än svin.. Hur fan kan man bete sig så mot egna spelare? Fy fan säger jag bara. 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:35:00
 Vad är det de där tränarna har som alla vill ha som inte Alm har?

Jag ser ett sett till det "utlovade guldet" ett rätt mediokert AIK så varför skulle Alm då avgå och hur ser den där quick fixen ut som gör underverk med denna trupp?

Jag läser och läser men aldrig får man några egentliga svar från gnällspikarna på GF. Att man kan vara kritisk till det man ser är en sak men bara skälla som bandhund (jag har också varit förbannad ibland,medges..) men inte kunna presentera ett enda initierat förslag som skulle göra skillnad blir löjligt.

Tycker de som skämde ut sig på läktarna igår ska avgå. Pubertala pojkar med taskig potträning?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:31:00
 Ufo
Snarare konstigt att det gick så bra i första. Omständigheterna började ta ut sin rätt, dif blev bättre, kunde göra byten vartefter och Ofori var sjuk, Panos allt sämre på sin kant. Dif kunde välja mer energi mer taktiska byten vi blev allt tröttare. Målet gav dom momentum också.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:18:00
 Ruth

Det är jobbigare för nöff nöff i år när AIK inte kört slut på lagen de ska möta nästa match. Så var spelschemat förra säsongen.
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:13:00
 Klart att Alm känner vindarna blåsa
Publicerad 26 maj 2015 08:43

Efter Dr Jekyll & Mr Hyde-derbyt på Tele 2 arena är jag inte helt säker på att AIK-tränaren, Andreas Alm, har svaret på varken det ena det andra.

Den klassiska "lagen ägde varsin halvlek" har aldrig tidigare varit ett större understatement än efter Djurgården-AIK, 2-2.
Sett ur AIK-perspektiv går det förstås att peka på nya skadebekymmer och ett AIK utan vare sig Ebenezer Ofori och Nabil Bahoui på planen är någonting helt annat än en guldkandidat.
Det går att säga att Panos Dimitriadis inte riktigt är vänsterback nog när Haris Radetinac är på det humöret eller att det är på gränsen till lite sorgligt att behöva se Dickson Etuhu med dykarskor på en blixtsnabb konstgräsmatta.
Och tveklöst kan AIK ställa tränaren Andreas Alm till svars för rätt mycket; inga titlar, stapplande spel och underligt taktiskt utspel borta mot IFK Göteborg senast.
Men jag vet inte vilken tränare som skulle kunna vända upp och ned på dagens skadeskjutna AIK?
Skadorna kan ingen beskylla Alm för och man tager vad man haver.

Rikard Norling är väl sannolikt för evigt ett alternativ som AIK-tränare och det är ingen hemlighet för någon (allra minst Alm) att Norling är aktuell om det är dags för tränarbyte.
Men jag är inte helt övertygad om Norlings förträfflighet. Det känns mer som nostalgi än som ett genomtänkt alternativ.
Han tog så klart Malmö FF till SM-guld men när det bjöds på lite sämre spelarmaterial att jobba med så gick det som det gick i Norge: jag tror inte att de hårt beprövade Brann-fansen begår harakiri om Norling sticker därifrån, om vi säger så.
Om AIK skulle ha kickat Alm skulle de ha gjort det inför den här säsongen, om de tänker kicka honom nu för att få bättre ordning på det manskap man har i dag så tror jag inte ett dugg på ett sådant beslut.
AIK är förvisso nio poäng efter IFK Göteborg, men efter nästa omgång kan de vara en poäng före Malmö FF - det är som det är men SÅ illa är det inte.
Däremot gick det att ta på Andreas Alms funderingar efter presskonferensen.
Han känner så klart av hur vindarna blåser, han vet vilka resultat som krävs och han inser att han mycket väl kan sitta löst vilken dag som helst.
Så mycket kan det skilja på en halvlek och en annan, så skört är tränarlivet just nu för Alm.

Efter det taktiska självmålet mot IFK Göteborg senast presenterade Andreas Alm annars en startelva som sett till de förutsättningar som råder i AIK just nu kändes som Formulär 1A.
Noah Sonko Sundberg borta med skadeproblem, men i övrigt back to basic.
Ebenezer Ofori där han hör hemma, det vill säga så långt från en kant som möjligt och Mohammed Bangura som offensiv länk till Henok Goitom i stället för den klart enkelriktade roadrunnern Fredrik Brustad.
Ingen kan ha haft enda anledning att ifrågasätta valet valet av spelare. Eller taktisk formation, för den delen.
Det var när mittbacken Sauli Väisänen tvingades utgå med skada som Alm fick rucka på det som var givet.
Nisse Johansson in som mittback var väntat. Dickson Etuhu lufsade in som central mittfältare.
Panajotis Dimitriadis ut som vänsterback.
Och även om Etuhu återigen såg ut som Jätten Glufs-Glufs med ett steg likt en löddrig ardennerhäst i sina sämre år så gick det ändå att utläsa trygghet i AIK.
Rätt män på rätt plats.
Mohammed Bangura och Henok Goitom samarbetade fint, växlade i djupet och mötte för att vara alternativ som targets. Och när Ofori väldigt ofta vann kampen på mitten så innebar det att AIK lätt kunde nagla fast bollen.
Antingen sticka in snillrikt bakom småtröga Omar Colley/Fredrik Stenman eller vända ut på kanterna där Sam Lundholm och Johan Blomberg ville och vågade framåt.
Det fanns ständigt en hel del alternativ och AIK-attackerna kändes hotfulla i olika riktningar.
Johan Blomberg visade prov på smartness - och just variation - när han snyggt stack in bollen genom Djurgårdens försvarslinjer till Mohammed Bangura som dundrade in 2-0.
Men en halvlek gör ingen allsvenska.

När Djurgården kom ut till andra halvlek som en virvelvind så valde inte AIK att stå stadigt i stormvindarna. De valde att ta skydd.
Och när Ofori tidigt skadades och fick utgå så vann inte AIK en enda boll på mittfältet. Dickson Etuhu stod som fastnitad och unge Anton Saletros kastade in vid hans sida som om ett lamm som offrades till hungriga lejon.
Vi ska inte glömma att Brustad hade ett friläge som han snubbelsparkade bort eller att Goitom hade ett direktskott i straffområdet som Kenneth Höie gjorde en blixtrande räddning på.
Men det var AIK som kom undan med blotta förskräckelsen när Djurgården fick vittring och satte tänderna i sitt offer.
Natt som dag, himmel eller helvete eller Dr Jekyll & Mr Hyde - det var en förvandlingens afton på Tele 2.
Det var en match som AIK ägde, tappade och nästan förlorade.
Och Andreas Alm börjar en ny tränardag på Karlberg med två nya skador, ytterligare tyngre press över axlarna och med en återvunnen trygghet som kom - och försvann.
Om han ens har jobbet kvar, det vet han nog inte förrän han kommer dit.
Av Patrick Ekwall
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
superg:

Du svarade inte på hur samma spelare som avslutar kontrollerat i 1:a startar 2:a totalt värdelöst, likt gbg matchen. Vad hände däremellan som gör att vi helt plötsligt uppträder som ett div 4 lag?

Edit:
Har inga problem med att vi tappar ledningar eller förlorar matcher ibland men när det sker på det här sättet så känns det inte ok någonstans. Speciellt med gbg matchen på näthinnan.
 

Namn: pettan69   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:09:00
 Det mesta kring matchen är ju skrivet nedan. En bra första halvlek ch en bedrövlig andra. Nisse riktigt bra dock. Många andra darrade. Till något annat:
Stod på nedre med sonen igår. Magiskt tifo och tryck i sången före matchen och under första halvlek. Sedan ska dessa jävla bengaler tändas. Vi fick gnistor på jackorna och fick fly bakåt. En kille fick gnistor i håret. Det är ju bara en tidsfråga innan någon fattar eld....... Jag förstår inte detta. Varför inte köra begaler i samband med tifor före match och sen är det bra? 30 min paus vill ju inte spelarna ha och inte heller majoriteten av oss supportrar. Vi vill se fotboll! Sedan såg jag incidenten med Panos efter matchen och det såg inte vackert ut...... Nu har vi två hemmamatcher. Lappa ihop alla spelare och ta sex pinnar nu, kom igen Gnaget!
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:07:00
 Ruth
Är det en plan att "ta rygg" på ett annat lag? Planen måste väl vara att andra lag ska tvingas ta rygg på oss?

Men inte i den "topp-3=en-målsättning"-klubb som AIK muterats till att bli, uppenbarligen.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Med två mittbackar borta, vår bäste poängspelare borta, med två tidiga byten på nyckelspelare och nödlösningar i form av rotering av laget och med inga möjligheter till taktiska byten, på bortaplan, på plastgräs lyckas vi ändå, mot alla odds, ta ledningen och hålla till oavgjort. Mot ett lag i medgång med sex raka segrar.
Förstår inte kritiken, det blev en jävla press i andra men det var ju självklart under omständigheterna. Dåligt av Dif att inte kunna utnyttja drömläget dom fick och bra av oss med oavgjort. Under normala förhållanden hade vi vunnit detta bortaderby.
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 09:02:00
 Vi följer våran plan att ta rygg på MFF, endast 2 poäng efter. Börjar MFF bara att börja vinna så blir det här bra. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:59:00
 Måste dock ge Alm att han inte direkt haft flyt med skador i truppen. Många skador och på spelare i startelvan! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
super-g

Men Majstorovic och Alm var rätt tighta ett tag, detta hörde jag inte bara från en spelare utan från flera. Och ingen av dessa var bänknötare som var besvikna på Alm eller nåt. Men det där är ju gammalt nu. Vet att mycket som skrivs på GF kan vara bullshit men att en del även kan innehålla en viss sanning. Du kanske väljer att inte tro på detta jag skrev nu, att Alm och Majstorovic var rätt tighta ett tag och det är lugnt, som sagt, det är gammalt det där.

 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:57:00
 Tycker nog att både BW och Alm kan lämna sina poster efter den här säsongen. Vi behöver få in lite nytt blod och synsätt, dvs inte Norling igen. Jag vill se några utan tidigare kopplingar öht till AIK.

 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:55:00
 Andra halvlek helt utspelade, värsta överkörningen sedan Barca borta.
Hur står det till med fysiken?
Kanske dax att byta tränare som har en högre kravbild.
Norrmanen jättekul om han hade varit med i en Helan och Halvan film, dock inte lika rolig om man gillar Gnaget.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:53:00
 Har AIK glömt att informera övriga klubbar att det är O M Ö J L I G T att rubba MFF? Är det bara vi som sitter inne med den obestridliga sanningen? 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:51:00
 Spekulationer om vad som händer i truppen vägrar jag att deltaga i eftersom det är just spekulationer. Det finns intresse både i media och bland vissa supportrar med egen agenda att skapa eller förstora upp motsättningar. Under Majstorovicaffären fick jag "inside" information att Majstorovic och Alm var bästa kompisar och styrde allt tillsammans. Det kom från "säkra" och flera olika källor med "direktkontakter" inifrån. Bara ett par dagar senare kom sanningen fram. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:51:00
 Scholes

Antingen säljer man för pengarna, om 3,5 miljoner stämmer kan så omöjligt vara fallet, eller så säljer man för att "ge spelaren chansen till ett utlandsäventyr". Du kan väl inte på allvar tycka att Saletros, Dickson i nuvarande form och Blomberg som backup är ett mittfält för ett lag som vill vinna sm-guld? Walter, Falsetas, Karlström är ju ärligt talat bättre.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:49:00
 Kan vi inte bara enas att det sammantagna intrycket är att matchen är fiaskoartad och pinsam.

Otur i scoutingarbetet. Bara Blomberg och Bangura är något att ha.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:49:00
 Håller med fotbollsgräs helt och hållet.

Superg:
Vi gick ut i 2:a halvlek med samma lag som kontrollerade matchen i 1:a för vi spelade bra hela vägen in. Vad som hände i 2:a har jag ingen aning om men det är totalt oacceptabelt med tanke på hur det såg ut mot gbg några dagar innan.

Riktigt ynkligt av dom som hånade våra egna spelare.
 

Namn: pedrus   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:48:00
 Fick kläderna sönderbrända av dropp från bengaler från övre etaget igår. Den här gången var det bara kläderna som gick tog stryk, men skiten hade lika gärna kunnat hamna i nacken eller huvudet.

Eldar man är det ens förbannade ansvar att se till att det inte hamnar på någon annan. Ansvarsfull bränning handlar lika mycket om hur man bränner som vad man bränner.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag har varit kritisk till Alm rätt länge men tror inte att en ny tränare, oavsett vem, kan träna med detta material till sitt förfogande. Är inte ett material för topp 3 på långa vägar. Målsättningen borde kanske ha ändrats innan säsongen drog igång så kanske folk inte hade varit lika besvikna? Den dagen Alm lämnar så bör även BW lämna. Är min åsikt iaf.

Edit: Och inte kommer materialet att bli bättre om både Panos och nabbe lämnar i sommar och ersättarna finns i truppen... Men har en känsla av att Björn W denna gång inte kommer att dra den klyschan och vi får hoppas att han har scoutat bättre denna gång jämfört med tex HHH & Brustad... Etuhu lär dom inte ha scoutat för fem öre utan endast gått på gamla meriter.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:45:00
 Och i en annan del av Sverige vägrar urfattiga och publikkrisande Helsingborg att sälja spelare. Vi däremot skeppar iväg de så fort det bara går, ersättarna finns ju i truppen som det heter.

Och Super-g, ersättarna finns i truppen enligt BW, borde vi då inte vinna mot usla Dif när dessa ersättare spelar?
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:45:00
 Tror nog Alm har det klart för sig. Är vi avhängda toppen när säsongavslutningen närmar sig så är det dags för ett nytt jobb. Topp 3 är målsättningen. Han bör ta sig en kraftig funderare om vi slutar fyra. Alla positioner efter i tabellen och vi har en ny tränare 2016.

Jag brukar försvara Alm, mest för att jag inte ser något annat vettigt alternativ just nu men när Goitom behöver ta ansvaret för att genomföra taktiska förändringar under matchen och Dickson säger det utan att säga det så visar även spelarna att det finns övrigt att önska av Alm. Det är aldrig bra. Missnöjda spelare är aldrig bra.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
När vi blir överkörda i andra halvlek av ett lag med Walker, Falsetas och Karlblom som alternativ centralt klagar vi alltå på att våra alternativ är Etuhu, Blomberg och Saletros om/när Ofori är borta. Alltså när Panos och innan vi vet om någon värvas.

Sedan ser jag det som en självklarhet att AIK inte säljer Panos för att han inte ska bli ledsen
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sonko borta innan match och Sauli skadad direkt. Nisse fick gå in och därmed tappade vi vänsterkanten defensivt till Radetinac mfl. Dif skapade mycket därute, hade aldrig hänt med Nisse kvar. Hade dessutom Nabil varit med hade kanten varit vår helt och hållet och Dif tvingats till defensivjobb istället. Och Ofori tidigt skadad sen. Mittfältsgeneralen. Etuhu en hel match på plastgräs kompletterad med Saletros! Inga möjligheter till taktiska byten, inte kunna ta ut trötta spelare.
Allt var bäddat för Djurgårdsvinst men dom fick bara oavgjort.
Bra gjort av oss att ta ledningen, trots allt som drabbade oss och bra gjort att hålla oavgjort med tanke på omständigheterna.
Lite sans och vett och eftertanke måste man ha.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/etuhu-vi-hade-i
Sänt: 2015-05-26 08:36:00
 "Etuhu: "Vi hade ingen idé - borde ändrat taktik" 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:34:00
 super-g

Är väl inte konstigt att folk är förbannade, vi leder med 2-0 och ska egentligen kunna stänga matchen men vi ger bort 2 poäng bara för att vi börjar skicka bollen mot apas planhalva så fort vi får tag på den, så kan man göra om det är 5 min var men nu var det en halvlek kvar.
När man sen läsar vad Henok och Dickson säger så förstår man att spelarna inte var nöjda med taktiken inför 2:a.

Hyllar man Alms taktik så måste man oxå få dissa den när det blev som igår och som mot fisk.
Visst fick vi skador men det var ändå inga dåliga spelare vi tog in
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:19:00
 Så nu ska vi spela med Dickson o saletros på mitten när Ofori är borta och Panos ger vi bort för att vi måste ju vara snälla så inte spelaren blir lite ledsen. Vårt innermittfält blev helt plötslig något för ett lag på undre halvan utan någon vettig avbytare, bra jobbat BW. 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/user/17124blogg
Sänt: 2015-05-26 08:13:00
 Fem klipp från i går, bland annat på marschen från Medis och båda halvlekarnas tifon... 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 08:03:00
 Ståle Solbakke, norrmannen som tränar FC Köpenhamn är en tränare som skulle vara mycket intressant att se i AIK och svensk fotboll. Han har helt klart meriter som tyder på det iaf. 

Namn: CPL   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/etuhu-vi-hade-i
Sänt: 2015-05-26 07:49:00
 - Det känns som att vi förlorade. De ändrade något taktiskt, men vi hade ingen idé. Det är problemet för mig, att vi inte kontrollerade matchen och inte hade någon idé. Det är det mest frustrerande, säger Etuhu.

Varför hade ni ingen idé?
- Jag vet vad du vill att jag ska säga, men jag kommer inte säga det. Jag tycker bara att vi måste jobba lite hårdare på det vi behöver jobba med, för att hitta vår egen identitet. För hur spelar vi nu? Vi kanske skulle ha ändrat taktik lite när vi ledde med 2-0.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 07:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
"Johan Segui (AIK:s ordförande) har en väldigt nära relation med Rikard."

AIK, nu med två sportchefer. Två kockar, dubbelt så bra soppa.

http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tv-wesstrom-dementerar-norling-ryktet-oseriost-sprida-osanna-saker/

Edit: Slinkan, jag kan inte posta inlägg med länkar i länkfältet. Fastnar i en tom vit skärm.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 07:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
edit
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113
Sänt: 2015-05-26 07:30:00
 super-g//
Att släppa in två mål på en halvlek är aldrig bra. Att åka hem med en poäng när man gått in i halvtid med 2-0 är aldrig bra. Att bli totalt förödmjukade av Göteborg och sedan se samma sak hända mot dif några dagar senare går in på katastrofkontot. Sättet som vi återkommande agerar på är ett stort problem och för mig det sista hindret för att kunna ge Alm den krädd han antagligen och verkligen förtjänar. Man vet att vi kommer göra minst två, till tre matcher per säsong där vi blir totalt förödmjukade. Om det sedan beror på nonchalans och arrogans, inre myteri eller inkompetens kan jag inte bedöma.

Vad som gör det än mer pinsamt är att Göteborg och nu Dif inte ens behövde ha bollskickliga spelare på planen för att spela ut oss. Det räckte att byta in ytterligare en brunkare och sedan kunde ett lag med superstjärnor som Faltsetas, Walker och Stenman förödmjuka oss.

De som hotade och spottade mot Panos är dock de största besvikelserna. Vill ni ha solidaritet från resten av klubben så sluta vänd er mot era egna. Så trött på er, eran martyrskap och skit.
 

Namn: Dulee's Partysinne   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 07:28:00
 12 Juli möter vi Sundsvall hemma, och vi har spelat hälften.

Ligger vi inte närmare toppen inför den matchen så är det dags för en ny idé.
Trodde verkligen Alm skulle fått bukt inför denna säsong. Bra säsongsöppning, men senaste 5 matcherna har varit en stor besvikelse men nedåtgående trend.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se
Sänt: 2015-05-26 07:10:00
 Enkät: 9 poäng från toppen efter 10 omgångar. Vem bär huvudansvaret? 

Namn: Kiwi   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2015-05-26 07:00:00
 Mohamed Bangura fucking legend! 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Länktips: http://m.youtube.com/watch?v=Bqp64q7kHmw
Sänt: 2015-05-26 07:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Är Trapattoni ledig? Min favorittränare helt klart.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 06:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
super-g
Att återigen sumpa alla chanser till titlar - glöm inte cupdebaclet mot bajen! - är bara oförsvarligt uselt för en klubb av AIK:s dignitet.

Finans
Håller med om att Alm får ta alltför mycket skit. Han är helt enkelt en snäll kille - lite för snäll - som hamnat på en plats som kräver mer av honom än vad han har.

Man kan inte förvänta sig att tränare ska avgå självmant: det hade varit läge att efter 2012, 2013 eller 2014 tacka Alm för gott samarbete och vända blad. Alm kan säkert förkovra sig och bli intressant för AIK om 10-15 år, men han måste gå den långa vägen, som alla andra.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 06:39:00
 Sluta bråka med våra spelare och glöm inte att fotboll bara är en lek. Slagsmål och gräl har med politik att göra. Lämna politiken utanför idrotten.
Varför ska man tycka illa om andra fotbollsälskare? Slåss hellre mot en politisk grupp eller parti som hotar din eller dina barns framtid.
;)
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 05:57:00
 Erik Lo
Jo om man inte bryr sig om omständigheterna. Man skulle också kunna säga att det är bra att klara oavgjort med så mycket emot.
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 05:43:00
 Det är ett fiasko att tappa 2-0 i halvtid i ett derby. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 05:27:00
 Folk är helt sanslösa. Oavgjort i bortaderby (och vinst hemma) är godkänt. Och med de nödlösningar AIK tvingades till, mer än godkänt.
Löjligt med alla hatare som ska hitta syndabockar även under omständigheter såsom igår.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 03:42:00
 Ni som spottar på Panos. Ni spottar på en spelare som just spelat ett derby för AIK mot Djurgården, ni spottar på en spelare under kontrakt med AIK. En spelare som spelar kvar i AIK om AIK inte säger något annat, beslutet är AIK:s.
Är Panos skyldig till att AIK inte längre genererar de intäkter som behövs för att hålla en trupp på allsvensk toppnivå och därmed tvingas sälja spelare?
Så småningom begriper nog även ni som spottar vem som bär ansvaret.
 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 02:28:00
 För evigt trogen mitt lag: Vi är inte bajen men vi kommer bli lika miserabla som dem om vi accepterar nederlag som dessa. 2-2 mot dif är KATASTROF. 

Namn: AIK-SL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 02:19:00
 Besvikelsen har svårt att släppa taget, försökte sov a men gick inte, skriver av mig så den (förhoppningsvis) kan ebba ut om en stund.
Jag delar ut både ris och ros utifrån vad jag såg och uppfattade:
- Norra stå: magnifikt tifo, bra tryck hela matchen med många ljudtoppar.
Stort minus dock till att det som brände bengaler från övre etage fullkomligt struntade i att små/större eldklot/eldflugor flög ner mot oss på nedre, en hel del jackor och tröjor fick brännskador, själv fick jag ett stort brännmärke på underarmen som svider än, en flagga som låg på backen höll på att ta eld, t o m den stora banderollen med "Norra stå" började brinna men släcktes snabbt - fan om hela den hade börjat brinna, hade kunnat slutat riktig-riktigt tråkigt. Ännu större besvikelse när ett fåtal ska skrika/spotta/håna (eller va fan de gjorde) till våra spelare efter en match.
-Klackledaren: under matchen superbt, men att efteråt försöka få alla att sjunga "avgå Alm"...riktigt dåligt.
- Spelet: första halvlek klart godkänd med 2-0 trots skador och rotationer under matchen. Andra halvleken: katastrof, ska inte hända trots skador.
-Trenden: är klart vikande, trots bra start har vi nu sämre poängskörd än normal(-dåliga) säsongstarter. I de 5 senaste matcherna har vi 1 (EN) seger, 3 oavgjorda och 1 torsk. Trenden, spelet och skadorna ser allt annat än bra ut.
- Kampmoment: hur kommer det sig att vi förlorar kampmomenten så ofta? Alarmerande är att i 4 av de 5 senaste har vi vikit ner oss långa stunder av matcherna, speciellt i stora delar av andra halvlek mot Åtvidaberg och Norrköping där vi kunde förlorat, men framför allt: två katastrofalt dåligt genomförda andra mot IFK Gbg och DIF. Det är bara Bajenmatchen som var undantaget.
- Coachningen: 1 match VG (Bajen) medan 4 UK.

Var är nattsömnen? Jag ska gå upp kl. 6.30.
Får gå och lägga mig och grubbla lite tid.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 02:02:00
 Finansekonomen:

Mitt i prick.

Ansvaret för AIK:s situation faller på Johan Segui. Han har ansvaret för att tillräckliga resurser skapas för att kunna ställa ett konkurrenskraftigt lag på banan. Det har han misslyckats med
Alm tränar och matchar de spelare som han får sig tilldelade. Man behöver inte ha gått steg 4 på tränarutbildningen för att se att truppen är både tunnare och av sämre kvalitet.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 01:50:00
 k1891n> ja för 2-2 i ett derby är fiasko? skärp dig för helvete! vi är inte brajen eller hur vi stötar laget när det blåser kallt. 

Namn: Spelet suger   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 01:36:00
 Väl rutet! 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 01:22:00
 I överlag måste vissa supportrar ta sig en allvarlig funderare hur de faktiskt beter sig när de ser AIK lira boll.

Tycker fan inte det är okej att kontinuerligt gapa massa könsord och det är FAN inte okej att bete sig illa mot våra spelare.

Visst, jag kan förstå om man buar, men då är det mer riktat mot hela laget, dess insats, men det är bara vidrigt när sk "fans" går till verbala angrepp mot enskilda spelare.

Vad beträffar grova svordomar har jag också syndat på läktaren, men det är skillnad om man skriker "f-tta!!!" efter att AIK skjutit insida stolpe i 92:a minuten vid ställning 0-0, och att skrika massa grova svordomar som en jävla grej. Eller att man skriker det efter enskilda spelare.

Går man på fotboll så ska man få ge utlopp för eufori, frustration och allt sånt där - det är en del av det underbara med att se AIK - men det finns fan gränser. När man skadar AIK med sitt beteende är gränsen passerad sedan länge.

SKÄRPNING!

Hoppas verkligen att Panos inser hur det ligger till apropå de verbala övergreppen. Det är en enskild klick som helt enkelt inte klarar av att bete sig som folk. Det är ovärdigt och verkligen inte AIK.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2015-05-26 01:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
"Stämmer de att de spottade på dig?
– Det vill jag inte kommentera. Det jag kan säga är att det inte kändes bekvämt."

Vad är det för svin som spottar eller hotar Panos egentligen??? Har svårt att tänka mig att det är riktiga gnagare som har gjort detta. Fy fan.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 01:01:00
 
AIK fick göra ett antal förändringar under dagens match. Sonko fick lämna återbud innan matchen. Hans ersättare Sauli skadas rätt tidigt i matchen. Nisse går därför in och spelar mittback istället för båda dessa herrar. Dimitriadis får lämna mittfältet och ersätta Nisse som vänsterback. Dixon får ta mittfältsplatsen intill Ofori. Här upplever jag det som att vi tappar en hel del fart i vårt spel. När sen Ofori får kliva av med hjärnskakning så tappar vi mittfältet helt och hållet. Saletros som kommer in gör inte någon glad. Dixon tillsammans med Saletros kanske kan duga i ett lag som Gefle men i AIK så måste vi ha spelare som kan och vågar hålla ett högt tempo.

 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:56:00
 Har Wesström i sin iver att hitta en ny "Markanen" börjat tappa lite av sin fingertoppskänsla? Frågan är befogad då flera av de senaste värvningarna är högst mediokra. Har det blivit viktigare för honom att tjäna pengar på enskilda spelare än vad som är bäst för AIK? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:50:00
 Känns som om Pertan, Sonko och Sauli är lika bra/dåliga.
Sauli gjorde det bra den lilla stund han spela
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:42:00
 I mitt tycke finns det 9 spelare i truppen som håller tillräcklig kvalité i dagsläget för att starta i AIK. Dessa är:

Carlgren
Nisse (duktig, men som kommit till åren)
Pertan (som dock är ur form)
Ofori (skadad, kanske säljs i sommar)
Panos (som verkar vara såld)
Blomberg (egentligen truppspelare, men som visar sig vara duktig)
Nabil (som verkar säljas i sommar)
Bangura (relativt otränad)
Goitom (ryggskada som spökar till och från)

9 av 11 spelare i mina ögon med andra ord. Jag tycker det är uppenbart att den här truppen inte slår i Allsvenskan över tid. Det kanske inte är så konstigt att vi ligger där vi ligger just nu - 9 poäng bakom serieledarna efter 10 omgångar.

Vi saknar en rejäl högerback samt en rejälare mittback bredvid Pertan. Elvan som jag hade ställt upp hade varit den här:

Carlgren; Nisse, X, Pertan, X; Ofori, Panos, Blomberg; Nabil, Goitom, Bangura

Panos lär säljas.
Nabil lär med största sannolikhet säljas.
Nu blir Ofori borta ett tag samtidigt som han kanske säljs i sommar.

Detta skulle innebära att vi behöver ha in 2 backar, 2 centrala mittfältare, samt en offensiv ytteranfallare som går direkt in i startelvan. Inte förrän vi uppnått detta faktum, så tror jag att vi kan börja konkurrera om Europaplatser på riktigt.

Sedan är frågan om vi skall värva detta i år, eller vara kyliga och köra vidare tills vintern kommer för att då plocka in något välscoutat guldkorn ifrån Colombia eller något. Nåväl.
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:40:00
 Verkar lovande till nästa mach om vi säljer Panos och Ofori har hjärnskakning. Helt plötsligt känns våran trupp vääldigt tunn och det osar inte direkt kvalitet. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/aik/tv-aiks-nor
Sänt: 2015-05-26 00:37:00
 "När AIK värvade Fredrik Brustad i sommar presenterades han som "snabbare än Usain Bolt på de första 30 meterna". Snabbhet i sig, men i scoutingen verkar man glömt bort norrmanens egenskaper med bollen."

Hahaha det kan man verkligen säga.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:36:00
 1. Segui
2. Edselius
3. Wesström
4. Alm

Helt rimligt att Alm får all skit. Jag tycker att AIK borde vara en organisation där skit faller nedåt och individuellt ansvar är sånt som högre chefer utkräver från sina underhuggare.

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:34:00
 k1891n

Måste det alltid vara svart eller vitt?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/DKristoffersson/status/602953280193429
Sänt: 2015-05-26 00:30:00
 Kanske redan har länkats/tagits upp men Ofori utgick p g a en befarad hjärnskakning och kan bli borta ett tag. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:23:00
 Nu måste det vara dags för Eliasson att få flera rejäla chanser. Tycker inte Sam riktigt visat i dessa stormatcher varför han ska få spela, och inget ont mot honom, men har man en spelare som Eliasson i truppen måste han faktiskt också få chansen. Det är dags för Eliasson nu. Han borde få till uppehållet på sig åtminstone att visa vad han går för. 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:17:00
 Ska vi applådera spelarna när de vikt ner sig och tappat en 2-0 ledning i ett derby? Någon jävla måtta får det vara. Fjantigt. 

Namn: gimme danger   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi har en sportslig ledning som bestämt sig för att vårat adelsmärke, defensiven, inte är lika viktig längre och det är vad vi ser frukten av. Gång på gäng igen och den som påstår annat bör kunna backa upp sitt påstående.

Vad vill man med klubben? För ärligt talat, personligen har jag ingen aning. Jag tror vi behöver en injektion, snarast. Fram tills dess är 9 poäng innan uppehållet att föredra.

Höj er, Edselius, Wesström, Alm etc.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Länktips: http://aikplay.com/video/anton-saletros-efter-derbyt
Sänt: 2015-05-26 00:14:00
 Saletros efter derbyt.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:12:00
 Svagt av Dif att inte kunna vinna hemma mot oss på sitt konstgräs med tanke på våra skador som förstörde hela matchbilden för oss b 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:05:00
 Borges Bolltouch

Sen att vi låter Eliasson sitta på bänken till förmån för Sam.
Jag tycker inte Sam varit bra sista matcherna han spelat men ändå får inte Eliasson chansen.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:02:00
 AIKforever94

Ok, tack.
Inte undra på att det inte blir något från AIK Play
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:02:00
 Sen var Djurgården ganska bra också, spelade hemma på sitt konstgräs och tvingades inte till tidiga och oönskade byten.
Vi hade spelare Bangura och Dickson som kanske normalt sett pga trötthet inte fått spela tills matchens slut på detta konstgräs. Många olyckliga omständigheter hade vi men inte Dif vilket gjorde att de kunde ta över.
Bra med oavgjort med tanke på allt.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-26 00:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Enligt någon snubbe på Twitter så har ingen spottat på Panos, men att en hel del rejält hemska saker ska ha sagts.

Fan vad ledsen jag blir, om det är sant smärtar det betydligt mer än resultatet. En så genomtrevlig kille, hans syn på AIK lär ju vara förändrad för alltid...

Är det något med den här övergången som är infekterat? Har jag missat nått? Varför skulle han förtjäna detta?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:59:00
 Gordon:

Jag är med dig kring skadorna och det här. Men det jag menar är det här med "budgetvärvningar" som faller rätt eller fel ut. Tar vi tre exempel på spelare som Malmö FF värvat de senaste åren som varit billiga, så kan vi tala om Simon Thern, Isac Kiese-Thelin och Anton Tinnerholm. Unga, talangfulla spelare som visat sig vara riktigt bra i A-laget. Detta har varit bra för det sportliga, men man har även lyckats få in 40 miljoner SEK för Thelin (0 för Thern om jag minns rätt, har för mig att han gick som bosman). Nu är väl Thelin ett extremfall, men det jag menar är överlag att MFF är bättre på att plocka in spelare på bosman och som sedermera visar sig prestera i A-laget. Tokelo Rantie? Han var väl också ganska billig och man fick väl 35 miljoner SEK för honom när han gick till Bournemouth.

Säga vad man vill om en spelare som Thern. Han gick ifrån Helsingborg till MFF på bosman. Vem hade inte velat ha honom i AIK? "Han är skåning" - so fucking what? Är vi en fotbollsklubb som skall ta hem titlar eller är vi någon lokalpatriotisk sambaförening?

AIK har värvat Nabil, Milosevic och Markkanen. Bangura för ett par år sedan som var en bra värvning. Samtidigt har vi värvat Etuhu som är gammal, skadedrabbad och ur form; Hauksson som är högst medioker; Sauli Väisänen som är medioker; Fredrik Brustad som är snabb men som varken utnyttjar den eller tillför något annat i spelet.

Det jag försöker peka på är att vi gör alldeles för många "felvärvningar" i relation till såna värvningar som ger positivt utfall. MFF's försäljningar av de två spelarna Kiese Thelin och Tokelo Rantie som landar kring 75-80 MSEK är väl mer än vad AIK har fått för alla sina spelarförsäljningar de senaste 10 åren?
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spottat på Panos? Stämmer det?
Status på Ofori????
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:55:00
 Nordin_

Bränner man direkt efter slutsignalen för 1:a halvlek så kommer man igång snabbare. Dvs, om inte målet just är det vi ser, att sabotera matcherna för att visa att man kan.

 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:53:00
 Sen är det värt att poängtera att stinsen inte rånade oss på ett mål. Han rånade oss på en målchans men då både backar och målis uppfattade flaggan och slutade spela går det knappast att säga att det med säkerhet blivit mål.

Men visst var det ett uselt beslut, däremot inte nödvändigtvis avgörande.
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:49:00
 arbogagnagaren

Han har börjat att jobba hos sportbladet.
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:49:00
 arbogagnagaren

Han har börjat att jobba hos sportbladet.
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:49:00
 arbogagnagaren

Han har börjat att jobba hos sportbladet.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:49:00
 
Någon som har en film på tifot?

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:44:00
 Har Bodin redan slutat på AIK Play, han brukar lägga upp saker så gott som direkt efter matcherna 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:44:00
 Jag gillar inte bengaler. De ger mindre än vad de kostar, tycker jag. (Att jag idag hade varit betjänt av ett bengalavbrott innan avspark i första halvlek, eftersom jag inte kunde komma ifrån ett viktigt möte, är en annan sak)

Men, förbundet, polisen eller vem det nu är, skjuter sig själva i foten genom att vara barnsligare än bengalmongona. Tror dom på allvar att dom kan vinna!? Att klackarna låter sig uppfostras!? Jag har jobbat med säkerhet på arenor. Det är en farlig väg att gå när man provocerande länge avstår från avspark. Vad vill man ska häna? Kravaller!?

Har aldrig tagit de orden i min mun förut. I kväll skrek jag lungorna ur mig. SvFF fotbollsmördare!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:42:00
 Borges Bolltouch: Jag tycker att du har en bra poäng. Samtidigt känns det som att jag vill ha lite mer tid att utvärdera de förändringar som har gjorts. Vi har haft sjukt många skador i år. Utan dem hade truppbygget varit helt annorlunda. I sommar får vi in Kpozo och förhoppningsvis ett par spelare till.

Men det behöver bli mycket bättre än vad det ser ut just nu.

Mycket bättre.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:42:00
 super-g

Du har helt rätt i det du skriver men att bara back hem och slå bort bollen utan att hålla bollen inom laget ett tag håller inte som taktik, vi försökte inte ens med något i 2:a och där ger vi apa momentumet
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:41:00
 Finansekonomen

Nej, men att dra ut på det extra förvärrar bara situationen. Tyvärr är ju de nya arenorna inte gjorda för bengaler som Råsunda var.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:40:00
 Ja idag hade väl Alm inte mycket att jobba med och han gjorde ju vad han kunde när Goitom och Bangura fick flytta ner samt Brustad komma in. Och säga vad man vill om Brustad men hans snabbhet gav i alla fall apa tillräckligt med huvudbry för att vi i alla fall skulle kunna få ihop några perioder med jämt spel.

Samtidigt går det inte att blunda för att Alm inte har lyckats utveckla laget och går det i någon riktning så är det snarare bakåt. Nej jag ser ingen framtid för honom lägre i rollen som huvudtränare utan hoppas att ryktena om Norling visar sig stämma. Sen BW, du kanske inte vill ha Norling men vi börjar nog närma oss den brytpunkten där det kommer krävas ett offer för att kunna gå vidare. Med tanke på att du BW är ansvarig för att ha värvat ihop en felbalanserad trupp med undra ofärdiga talanger samt att du lyckats göra om bedriften att värva en Majsan så bör du nog se om ditt eget hus.

För Alm är knappast någon demontränare men frågan är om ens Han som förvandlar vatten till vin skulle kunna nå toppen med denna trupp och inte blir det lättare när vi efter färdig Rehab rear bort Panos.

Det här duger inte!
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:39:00
 fgk2:

Så det var bara dif som kunde snacka taktik under avbrottet? Vad fan gjorde Alm då? Stod och sög på sin jacka i 30 min? Spelarna kanske passade på att köra nått Cooper-test eller liknande för att fylla ut tiden lite?
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
https://www.youtube.com/watch?v=ilAh5WAfzD0

Vilken jävla anfallare som helst med lite speluppfattning hade ju bara tittat upp och placerat in det här läget ca 2 sekunder tidigare.

Men Brustad verkar inte ens se det helt öppna rummet till höger om målvakten, utan verkar försöka vänta in bollen och gå på kraft? Och sedan träffan på det.

Det här är nog tamejtusan den mest tragikomiska situationen jag sett i AIK på bra länge. Gärna att vi värvar spelare som kan titta upp till nästa fönster.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
I och med att Sonko inte kan spela och Sauli tvingas gå ut tidigt förstörs mycket. Vänsterkanten försvagas kraftigt både offensivt och defensivt. Mittfältet försvagas kraftigt också, speciellt när Ofori får lämna. Lägg till att Nabbe är borta också. Våra två bästa Ofori och Nabbe, den som gör poäng tillsammans med Henok, borta och tidiga skador och därmed inga byten som kan ändra matchen, inte ens kunna byta ut trötta spelare.
Bra med oavgjort då. Lite perspektiv tack.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:36:00
 Bojansfulamuche

Han har sagt att han respekterar Henkeborgs beslut men att han vill iväg
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:35:00
 Tragiskt att vi släpper panos en av våra absolut viktigaste spelare för kaffepengar, sen att wesström säger att det finns ersättare i truppen... Vilket skämt.

Nattsvart
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:30:00
 Nordin

Så ett 20min långt avbrott efter halvtidsvilan är helt ok?

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:30:00
 Vill Per Hansson iväg då? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:28:00
 Henkeborg vägrar sälja deras Mv Per H trots att han har ett dyrt kontrakt, fast de behöver pengarna
BW säljer en av våra bästa spelare direkt vi får in ett bud som ger ca 3.5 milj
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:28:00
 Det är fan inte bengalerna det är fel på, det är de orimliga avbrotten. Domaren väntade minst tio minuter extra helt i onödan, den lilla rök som fanns kvar förändrades ej. Mer tröttsamt än bengaler i sig. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:27:00
 Alltså, jag förstår egentligen inte vad som är tanken med den här säsongen. Redan innan den här säsongen ens startat så har Alm varit ifrågasatt ganska rejält ifrån många håll och kanter. Har målet varit att försöka rå på ett CL-aspirerande MFF? Har målet varit att ta sig ut i Europa genom EL? Har målet varit att stabilisera ekonomin? Har målet varit att göra ett så pass bra resultat att Andreas Alm kan hålla sig kvar? Jag vet inte, frågorna är många.

Det är klart att det är en svår situation att avgöra. Skall man gå all-in, signa dyrare spelare och försöka spöa Malmö FF i ligan? Skall man försöka förädla sina unga spelare, sälja dem dyrare i sommarfönstret, göra ett mellanår men ändå nå Europa i slutändan?

Ekonomin har blivit stabilare på sistone genom att få in spelare och sälja vidare för en dyrare summa. Quaison, Markkanen och Milosevic är exempel på detta. Väldigt bra gjort. Det vi däremot har missat på är att plocka in spelare som på allvar skall ta över deras platser. Bangura och eventuellt Blomberg skulle jag väl se som okej värvningar i dagsläget.

En relativt gammal, men skadedrabad, Etuhu in.
En mycket oprövad Haukson in.
En Brustad som dansat en vår i Norska ligan in.

Om jag säger såhär; detta är inga spelare som Malmö FF hade lagt sina pengar på direkt. Visserligen har Malmö FF råd med dyrare spelare än oss, men om de hade varit i samma situation som AIK så är jag fullkomligt övertygad om att man hade hittat bättre spelare att få till sin klubb.

Det som jag menar är att, även fast vi inte har lika stora ekonomiska muskler som Malmö FF, så gör vi inte värvningar som är tillräckligt bra eller starka i relation till vad vi kan få får våra pengar och till varumärket AIK. Björn Wesström har gjort en del bra värvningar genom åren, men man får inte glömma bort de dåliga värvningarna heller.

Vad är min poäng med denna text? Jo, för det första så tycker jag inte att vi har gått all-in för att på riktigt tampas med de storsatsande lagen Malmö FF, IFK Göteborg och till viss del IF Elfsborg. För det andra så tycker jag heller inte att utfallet av våra värvningar har varit tillräckligt bra eller effektiva i relation till vad vi lagt på dem. De har alltså inte presterat tillräckligt för att man skall vara nöjda med dem.

Detta leder oss till en tredje fråga - är Alm och Wesström rätt tränare för AIK i dagsläget - år 2015? Jag vet inte svaret på den frågan, men det kan vara dags att på riktigt börja fundera vilka alternativ vi har.

En sak är åtminstone säker och det är kring det faktum att vägen för firma Wesström/Alm sakta men säkert börjar nå sin ände. När vägen tar slut, det vet man aldrig.
 

Namn: GianniRivera   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:25:00
 Känns som att det i dessa tider kan vara värt att poängtera att vi inte förlorat ett derby mot dif sen 19e september 2011. Att djurgårdarna firar som att de vunnit guld och vi låter som att vi åkt ut när matchen slutar 2-2 säger väl egentligen mest om hur stort övertag vi haft på dem de senaste åren.

Hade vi legat så här långt efter Mff hade jag varit orolig, mot GBG kan vi knappa in detta försprång. Kom ihåg att vi mött mff, elfsborg, göteborg och dif borta - kanske de 4 tuffaste matcherna på säsongen!

Upp med hakan, ut med Haukan och spela aldrig mer med det här innermittfältsparet så går vi nog mot ljusare tider.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:24:00
 Ironi när bengalbrännarna börjar sjunga med i "SvFF fotbollsmördare"...
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fyfan hoppas jag vaknar upp och hör att AIKaren som blev slagen med batong mår bra, att Panos inte blev spottad på. Och att AIK har en rejäl plan på hur framtiden ska se ut!

Godnatt! Jobbigt att vara AIKare kan skapa ett sådant enormt mörker ibland. Men snart skiner solen på oss ändå
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:21:00
 Vi kan i alla fall "glädjas" åt att det var 1345 dagar sen vi torskade mot Dif i ett derby, även om dagens match känns som en torsk. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Såg nog en av de sämsta andra halvlekar AIK göra någonsin. Så svagt mentalt att ge bort matchen, vet inte om det är Alm som skall hängas för det, är bara Nisse som är godkänd.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:18:00
 Blir nog ganska turbulent efter detta.. 

Namn: H-åsen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:16:00
 Scholes: Han visste ju att de var sålda. 

Namn: fgk2   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:15:00
 Mycket trist avslutning då det var bra tryck och stämning hela vägen till 2-2 målet. Man kan ju utgå från att spelarna själva är jävligt sura för resultatet och det känns helt vidrigt att skälla på sina egna spelare. Tack f.ö alla härliga pyromaner för att DIF fick 30 minuter extra för att ändra taktik och ladda om. Hoppas ni är nöjda. Det är ni som borde bli utskällda. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Länktips: http://www.aikpatv.info
Sänt: 2015-05-25 23:13:00
 Matchrapport: dif - AIK 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:12:00
 H-åsen

En träning där Milosevic och Borges fortfarande var kvar.
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:11:00
 Avgå Alm!


Slut på meddelandet!
 

Namn: H-åsen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:10:00
 Man kan även undra vilka träningar nebojsa varit på då han anser att detta lag är det bästa AIK haft under hans tid. 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:09:00
 Har hörselproblem nu tack vare alla bangers. 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:08:00
 Bara för att vi inte har tränare med bättre poängsnitt betyder det inte att det inte finns bättre tränare för AIK där ute. Helt efterblivet att stirra sej blind på Alm företrädare för att försöka rättfärdiga dom dåliga resultaten. Men jimper, om du är nöjd med att vara ett lag som aldrig leder serien, som inte är en guldkandidat, men som slutar på övre halvan och nosar på Europaplatser år efter år. Ja då är Andreas Alm mannen för ditt AIK, jag är inte nöjd med det. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:07:00
 Fram med bilder på personerna som bör stängas av från våra läktare 

Namn: fgk2   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:05:00
 Stod och tittade från långsidan när ett gäng s.k AIK fans stod och skrek och viftade mot våra spelare. Någon pekade på Panos varpå han gick fram till personen i fråga och vad jag kunde se sades det inga snälla ord. Jävligt onödigt! 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:05:00
 Goitom lär inte bli sugnare på att förlänga heller.. Kan bli jobbigt 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:05:00
 Solnastad:
Jag har mycket trovärdiga uppgifter på det tyvärr..
 

Namn: jimper   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:02:00
 dulee.till.barca

Vilken tränare i AIK historien har bättre poängsnitt?
Medioker? Är du ens seriös? kanske Olle Nordin eller Peter Larsson som tränare?
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 23:01:00
 Oavgjort på bortaderby, på plastgräset, mot Dif är bra just nu speciellt med tanke på skadorna på tongivande spelare och roteringen som därmed måste göras. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:59:00
 Dängroth får fan inte vara så då hoppas jag dem personerna blir sönderslagna flertalet gånger och sen hängs upp inför nästa match. Gör man något sådant och kallar sig AIKare ska man börja springa för då har man fan förstört allt för alla 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:58:00
 Det var längesen vi kunde spela på en ledning så att försöka om och om igen känns rakt av idiotiskt. Håller med att vi skulle fortsatt och pumpa på men det blev en sämre variant av gbg matchen vilket borde vara omöjligt.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:57:00
 Om det ligger nåt i det jag hörde att Panos blev spottad på och utbuad av vår egen klack när han kom fram efter matchen så tappar jag helt tron på våra sk hardcores. 

Namn: sjung eller dö   Visa profil  
Hemort: Bury
Sänt: 2015-05-25 22:57:00
 Inse fakta. Att kliva in på AIKs kansli är som att kliva in i verksamheten hos en div 4 klubb, skrämmande men sant. Fråga tex Legenden Krille Nordin han sitter på hela sanningen 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:57:00
 Alm har varit okey sen han tog över, varken mer eller mindre. Han var och förblir en tillfällig tränare som tog över efter kaosåret med Alec Miller som lyckats harva sej kvar på grund av sin vänskap med BW.

Alm är mr. Medioker. Är vi nöjda med det?
 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:56:00
 Jag är mest förvånad över att signaturen "Brustads stödjeben" inte har reggats ännu. 

Namn: jimper   Visa profil  
Länktips: http://www.svenskafans.com/fotboll/aik/kronika-avga-hit-o
Sänt: 2015-05-25 22:56:00
 Satans oflyt just nu. Vi gör tre(!) regelrätta mål och Brustad ska ju bara avgöra matchen. Det är så dåligt. Får Långås-Andersson vibbar...

Att två mittbackar tvingas byta (innan och under match) påverkar såklart laget. Lägg dessutom till att båda innermittfältarna flyttas/byts

Visst kritisera Alm, men inte mer än någon annan... Våra nyförvärv underpresterar eller är inte bättre. Blomberg är ok.

Lorentz, Borges, Moro, Kennedy är betydligt bättre än Hauk, Dixon, Brustad., Blomberg.

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:54:00
 Henok är väl besviken, det är vi många som är

 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:54:00
 Grejen är den att vi aldrig skulle ha börjat backa hem i andra halvlek - vi skulle bara öst på. Vi har Goitom och Bangura däruppe - de är experter på att ta emot bollen, hålla i, invänta övriga spelare osv.

När vi backar hem ger vi verkligen Dif initiativet. De är oerhört mycket bekvämare på offensiv planhalva än defensiv. Deras backlinje var inte bra!

Jag vette tusan vad Alm hade för instruktioner i halvtid men det blev inte så bra av det. Vi är ett lag som helst inte ska backa hem överhuvudtaget, vi har för dålig defensiv för det.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:52:00
 RoC//
Just precis. Försök förklara för någon utomstående hur AIK spelar. Inte ens spelarna tycks veta. I år heller.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:45:00
 Kul att vara tränare när mr Kista Galaxy talar om för hela världen, via aftonbladet, hur laget borde spela egentligen. Proffs ända ut i sitt eget rövhål. 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:44:00
 Jag har aldrig trott på föredettingar även om många av dem givetvis har sin plats i mitt AIK hjärta. Men låt det vara så. Det blir aldrig som förr.

Norling, nej tack. Punkt
 

Namn: RoC   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:44:00
 Vilken taktik..? 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:43:00
 Fisk matchen och nu apa visar att någonstans är det fel på taktiken.
Henok sa att mot fisk var det fel att spela med en anfallare, undrar vad han säger om derbymatchen?
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 22:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tack Jesper för bilderna. Alltid kul för snubbar som mig som har ca 30 utlandsresor per år i tjänsten som pajar de flesta säsonger. Titta och begrunda..

Tilläggas: att ta bilder från ögonblicks händelser som ändå är inom ramen av en given form är inte lätt. "Sportfotografer" är ofta skickliga fotografer.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:42:00
 Vad som än händer finns tydliga tecken på att något är i görningen. Vi pratar med tränare i andra klubbar samtidigt som Goitom öppet grinar över taktiken. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:41:00
 Alm kommer inte avgå själv, ska han gå måste det bli sparken.
 

Namn: sjung eller dö   Visa profil  
Hemort: Bury
Sänt: 2015-05-25 22:41:00
 Styr rätt kompetens klubben? Har vi ett styre som rättmätigt kan göra oss till den ledande klubben i landet? Sveriges största klubb m sveriges största följe, är vi inte värda mera?

Vi kan inte ha folk på kansliet som agerar som vi vore en div 6 klubb. Segui hjälte alla dar i veckan som supporterledare men chefsroll... Nja

Jag har alltid stöttat o försvarat firman, men va fan gör ni? Vill ni inte klubbens bästa längre? Jävla korp puta madre
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:40:00
 Nästan så att den andra halvleken ensam är fog för en uppsägning.

Har väl sagt det 100 gånger tidigare och kommer säga det 100 gånger till, men andra halvlek kan vara den sämsta insatsen någonsin.

Ett konkret mål innan uppehållet måste vara minst 7 poäng, annars måste skiten utvärderas på riktigt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:40:00
 Tror inte Alm lämnar redan nu, isåfall efter säsongen först. Och som jag skrivit tidigare,lämnar Alm så bör BW också lämna. Har ett visst ansvar han med. Sen om Norling är rätt man att leda AIK vete fan, ser hellre Hasse Backe men han vill väl inte träna något lag i Allsvenskan eller? Fan va besviken jag är, såg ju så bra och stabilt ut i första bara för att raseras totalt i andra... Deprimerad är bara förnamnet. Hoppas allt är bra med Ofori i alla fall och att Saulis skada är lindrig. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:40:00
 Vi blev ju överkörda direkt i sida halvlek innan skador, vi försökte spela på resultatet i 45 fucking minuter det gick åt skogen såklart det är Alms ansvar. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:40:00
 Scholes
Jag ser historien i ett dynamiskt perspektiv.

Om du inte vet vem du är, var du kommer ifrån och vad du representerar så blir det aldrig mycket med dig.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-05-25 22:39:00
 Inget fan av Alm direkt men jag har ändå den respekten för honom att jag inte vill kicka honom nu. Vill han själv avgå i sommar så fine men annars får han året ut.
MEN till nästa år måste vi in med nytt tänk på ledarsidan, även fast en mirakel vändning skulle ske under hösten.
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jaja vi har iallafall pengar på banken

AIK:s sportchef Björn Wesström om uppgifterna om möte med Norlings agent: - Stämmer inte. Oseriöst att sprida uppgifter som inte stämmer...
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:39:00
 JStyrman

Okey, tack!
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:38:00
 Hydro

Hjärnskakning tydligen.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:36:00
 Någon som läst någon info om Ofori? Såg inte bra ut. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:35:00
 Krokko

Historia och passé, trodde det var din grej.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:34:00
 Folk skriver massa sörja i affekt överallt just nu. Sov på saken och analysera imorgon om ni inte kan kontrollera era känslor.

Tung med alla skador, rubbade balansen totalt och det blev virrigt och stressigt över hela plan i andra. Vi gör en fin första halvlek.

Tifot var värdsklass!
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:32:00
 Scholes
Jag tänker inte diskutera Norling, han är historia och passé.

AIK måste lära sig att vända blad. Hela Baxterspåret är ett enda stort irrspår. Det är 2015 nu, vi kan inte leva i 90-talet i evigheters evigheter.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ufo

Mer erfaren, mer meriter så jo jag rankar han före Alm men det finns såklart många andra.

Skulle vara intressant med Backe, även om han inte är ett nytt namn.

 

Namn: zerman   Visa profil  
Länktips: http://www.flickr.com/photos/jesperzerman/sets/7215765303
Sänt: 2015-05-25 22:30:00
 Nu finns bilder från dif-AIK uppe på:

https://www.flickr.com/photos/jesperzerman/sets/72157653034469350
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:29:00
 Scholes

Och sen med Alms fegtaktik så gjorde det att vi tappade matchen och 2 poäng
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:28:00
 Arbogagnagaren

Klart vi inte var bättre än DO, de körde över oss i andra med sämre spelare.

Svårt med så många förändringar samtidigt som motståndarna får momentum.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:28:00
 Scholes,

Du kan ju inte mena allvar att Norling är en bättre tränare än Alm...??

Ska vi byta borde vi blicka framåt mot en helt ny, inte rota bland gamla tränare som passerat.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:26:00
 För tredje matchen i rad så är det bara besvikelse som man känner, hur kan man vika ned sig så mycket i andra halvlek utav ett derby? Nu drabbades vi visserligen utav skador på bl.a Ofori som var väldigt tungt.. Men det ska fortfarande kunna gå att spela bättre fotboll än såhär. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:26:00
 Norling känns inte stabil som tränare. Skulle fan nästan se en Alex Miller som kommer och sätter eld på spelarna. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:24:00
 Krokko

Jag minns ett lag som spelade väldigt bra och vann allsvenskan och året innan kvalade in till gruppspelet i EL.

Ett barn kanske men inte du. Den dagen man börjar sätta en kedja av matcher för att bevisa något är det illa.

Jag minns MFF krossade av Häcken som sedan torskar ordentligt mot Falkenberg.

Inte Lyon i andra ledet utan Falkenberg. Betyder det att Hareide är usel?

 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:24:00
 Krokko:

Ja. Konkurrensen var väl inte den hårdaste i AS då kanske. Men han vann trots det ett guld och tog mff till EL. Det går inte att blunda för. Men väl där var dom chanslösa och gjorde en klart mer blek figur än vad vi gjorde mot likvärdigt motstånd i gruppspelet. Men hade dom bara spelat lite mindre blåögdt mot Dinamo så hade dom redan då varit i CL också. Men nu funkade inte taktiken alls borta mot dom då dom konstant gav bort bollen. Hemma var taktiken dock bra.

Menar mest att har man inte ett lag som är tekniskt lagda över huvud taget så blir det svårt att vinna med den envisa hålla i bollen till alla pris taktiken han gillar att köra med. Mff var i AS-normer då iaf itopp. Tekniska ytterbackar är nog ett måste t.ex. Själv önskar jag mig lite mer flexibilitet hos en tränare.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:23:00
 Borges Bolltouch

Klopp är ledig han med.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 22:21:00
 För att späka mig lite mer ser jag nu HeIF v/s vraken, lite då att jag vet den slutar bra. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:21:00
 Scholes

Vet inte om vi var bättre än apa, ser man på 2:a halvlek så var vi utspelade och rena turen att vi inte torskade
 

Namn: RoC   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Avgå alla, f f a BW, Alm samt även Johannesson.

F ö måste Norlingryktena vara ett försenat Aprilskämt.
 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:19:00
 Tittar på fotbollskväll och tänker nog ta med mig Pertans fina skarv till 0-1. Den var fin. Känns bättre så. 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:19:00
 AIK tifo!!! Så jävlar bra! 

Namn: sjung eller dö   Visa profil  
Hemort: Bury
Sänt: 2015-05-25 22:19:00
 Jag har alltid hävdat att vår nya opersonliga arena blir supporterkulturens död. Tyvärr så hjälper de styrande i klubben processen. Säkra källor gör gällande att de styrande i klubben håller varandra om ryggen som påverkar viktiga beslut. Bl a så har Wesströms nya unga snärta fått roller i klubben på fel grunder. Tyvärr så drabbar de alla oss fans då det av förklarliga skäl visar sig på insatsen på planen 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:18:00
 Ambrosini

Två mittbackar skadade på matchdagen och rutinerade reserven på vänsterbacksplatsen skadad. Ändå kan vi ställa upp med ett bättre lag än DO.

 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:18:00
 Måste hylla våran klack i första, tifot och sången som ekade i 10-15
minuter ungefär, har aldrig skrikit så mycket!
 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:18:00
 Tifot var episkt! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:18:00
 Ge mig en rejäl förändring bara vi har ju uppenbart kört fast, vi kommer inte längre, vi kommer inte vinna ett skit och vi säljer bra spelare alldekes för billigt för att vara snälla så de får chansen att leva sin dröm ,trots att de redan spelar i AIK och även om de just varit skadade i ett fucking år med full support från klubben, dra så fort pengarna från ett random lag i turkiet lockar, BW säljer så länge vi får sjusiffrigt betalt, ersättarna finns i truppen eller möjligen i det usla U21 laget som kan flyttas upp. Vi har noll ambitioner att vinna något. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes
Gör jag? Minns jag fel att han lyckades torska 1-4 mot Dinamo Zagreb i CL-kvalet också? Samma Dinamo som sedan förlorade 1-7 hemma(!) mot Lyon i huvudturneringen?

Men eftersom AIK tydligen är masochisternas klubb (sedan när?) så är ju Norling en man som man omöjligen kan komma förbi.

Även ett barn kan se Alms brister, men att jämföra honom med Norling är direkt oförskämt.
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:17:00
 Kenny
Haukur-Sauli-Noah-Kpozo
Eliasson-Gravius-Saletros-Sam
Nikolic-Brustad

Avd: Ersättarna finns i truppen
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:15:00
 In med Ancelotti. Hört att han är ledig. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:15:00
 Vi kan inte ta in Norling, vore ett nerköp. Är det alternativet så hoppas jag Alm är kvar.

Nytt blod och nya idéer är vad som behövs, dessutom behöver vi en ny sportchef.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Zepanski: Skador ansvarar BW för på så sätt att han måste räkna med dom. Har vi inga tydliga ersättare på positioner kommer vi tvingas rotera och då blir vi ännu mer sårbara för skador på andra positioner.

Hela den grejen visade sig ganska tydligt idag. Hade vi haft en tydlig vänsterbacksersättare hade vi kunnat göra ett byte på planen och fortsätta med samma idé, istället för flera positionsbyten och spelarbyten som det blir när man inte har tydliga ersättare. Det, mer än något annat, var det som kostade oss idag.

Att ha två mittbackar och en innermittfältare skadade är långt ifrån exceptionellt. Att hela laget blir en jävla mixerskål utav det är dåligt planerat.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:14:00
 Hoppas BW har någon riktigt bra klassvärvning i bakfickan när han släpper Panos för kaffeslantar. Ersättarna som ju finns i truppen håller inte riktigt måttet idag. Eller någon annan dag heller.
 

Namn: celso borges   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Okej, lite lugnare nu.

Klart Alm ska vara kvar året ut, det tror jag alla förstår om man sansar sig lite. Om allsvenskan skulle vara slut nu så hade jag hållit med om att det vore dags för förändring. Att hålla på och mixtra nu när vi är långt ifrån något som kan kallas kris är fan historielöst.

Och vafan, nio pinnar bakom toppen, två bakom mff med de 5 svåraste matcherna bakom oss. Lägg till det ett jävla skadehelvete, vår bästa spelare (har folk redan glömt nabbe?) har i princip varit borta hela säsongen, varje match har vi saknat viktiga pjäser. Den som tror att 4-5 rockader eller förluster av våra bästa spelare inte påverkar spelet är antingen dum eller ignorant.

Tror ni ifk kommer fortsätta gå som tåget? Alla lag kommer ha svackor och vi har förhoppningsvis vår nu, jag tror absolut att när säsongen summeras så är det mff och vi som är i toppen, med brasklappen att vi någon gång kommer kunna spela med vårt bästa lag en längre period.

Tråkigt med så mycket hat mot BW förövrigt, sett över tid så tycker jag vi värvar friskt och smart.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:12:00
 Om AIK har träffat Norling undrar jag hur många tränare som är med i processen. Om jag skulle gissa fyra namn tänker jag Norling, Backe och två interna. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:11:00
 Krokko

Du minns fel.
 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:11:00
 Seriöst, alla! Hur skulle era tankar gå om ni hade förlorat en i gänget i sömnen på grund av hjärtfel och sedan ett år senare ser er vän segna ner när ni festade. Ni hade "säkert" festat vidare utan som något hade hänt. Nä, det hade ni inte. AIK spelade vidare och förlorade inte, det räcker. Trots derby och hur vi ligger till. 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:11:00
 Jag var på plats idag och förutom det som skedde på plan var det skönt att se norra totalt krossa aporna i tifot. All heder till er !
 

Namn: Que Sera Sera   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:08:00
 Skönt att norrmannen väljer att rensa vid ställningen 2-1 på en offensiv kontring i motståndarnas straffområde så att dom inte gjorde 2-2 tidigare. Riktig hjälte! Blir vi av med honom så tappar vi många poäng framöver. Än idag måste IFK G vara lite sura över att vi norpa honom före dom.

Om 10 säsonger, då jävlar!
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Norling är nog en M.Bangura presterar bara i AIK.

Zepanski

Då ska något radikalt hända, har svårt att se det hända, MFF,Elfsborg,Göteborg,Aporna är bättre än oss, rätt tydligt också.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:08:00
 Hydro/

Kan ligga ngt i det. Jag tror dock vi kommer behöver både ersätta och förbättra laget för en topp-3 placering kan vi fortfarande ta.

 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:07:00
 mr.e
Vad jag minns av Norlings MFF är ett spel som hackade och snubblade. Deras SM-guld var en skänk från övriga lag, främst AIK.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:06:00
 Norling skulle vara katastrof i detta läge. Han har ju floppat totalt i Norge. Det skulle sänka oss ännu mer. Ska vi byta tränare ska det va någon helt utomstående ingen gammal hjälte. Utom Baxter som är en våt dröm. De jävla bengalerna hjälpte nog dif mer än oss.. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:05:00
 Måste säga att det är en tecken på fingertoppskänsla att sälja Panos i det här läget. För 3,5mkr. Verkligen. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:04:00
 Dicksons nivå sista två matcherna är ju jämförbart med Clecio, konstant sen, fel och otimad i allt han gör, får han fortsätta spela i den form han är nu är det helt oacceptabelt. Värvningarna av Dickson, Brustad och Haukur är helt miserabla, BW hittar säkert ersättare i truppen.
 

Namn: Nisse   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:04:00
 Skadorna/sjukdomarna blir avgörande i den här matchen. Så bred trupp har vi inte att vi kan bygga om både försvar och mittfält under matchens gång utan påverkan. Resultatet är inte mycket att säga om även om det svider. Vi är inte bättre än så här just nu. Lutar väl åt ett mellanår tyvärr. 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:04:00
 Ambrosini/

Instämmer. Skador kan dock inte BW ansvara för. Möjligen då Etuhu som jag var skeptisk till redan från början. Förstår inte varför vi ska ta in dyra spelare med svåra och flera skadeår bakom sig.

 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
difs mittback stannar helt upp när han ser att stinsen flaggar (felaktigt) Apropå det bortdömda målet. Så...

Norling säger ni. Ja han behöver ett passningssäkert lag. Eftersom bollinnehav är a och o. Funkade fint i mff när deras lag var ett av dom mer tekniska Sverige och mot stabbigt motstånd. Även i Europa mot skottar och liknande. Sämre mot bra taktiskt och tekniskt motstånd. Gick inte hem i träbens-tippeligan heller tydligen. Har vi laget för det då?

Själv hade jag hellre sett nån annan. Men, men.
 

Namn: AIK Dempa   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:04:00
 Håller med flera här inne, utefter hur skadorna såg ut så är det inte mer än logiskt att apa tog över som de gjorde.

Etuhu kan sköta sitt om han får kreative Ofori bredvid sig, måtte han vara tillbaka snart. Panos var riktigt jäkla bra på vänsterback ändå och Nisse sjukt stabil på mittback, kan Panos tänka sig lira back tro så är jag hoppfull om backlinjen igen?

Saletros är alltför kass och bör lämna ett par säsonger och kanske vara en Åhman-persson sen i bästa fall.

Sluta bränna bengaler för fan, skulle jag se enögt på matchen skulle jag säga att ni gjorde att vi inte vann..
 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:02:00
 Alla såg vad som hände i andra halvlek, det är egentligen ingenting att kommentera. Resultatet börjar redan släppa lite.

Vad som däremot är viktigt är hur laget hanterar det här och där ligger allt ansvar på Alm. Det som hände under matchen var ganska exeptionellt. Med tanke på de rockader som laget tvingades till blev det uppemot fem-sex byten och dessutom vissa förändringar i uppställningen när Henok gick ner på mittfältet.

Det var tydligt att AIK inte kunde hantera det kaoset och om Alm sköter sitt jobb ser han till att laget tar till sig av den enorma läxa det innebär.

Det går att peka på enskilda spelare som inte var bra men i ärlighetens namn bestod andra halvlek av i stort sett 11 individer som spelade fotboll mot ett lag. Där tappades vinsten. Inte i någon försvarsmiss, inte i Brustads avslut, inte i att Etuhu var otroligt långsam eller något annat. Då och då kunde två spelare få till någon slags samarbete och då såg det bra ut i några sekunder (t ex när Brustad serverade Henok i slutet var resultatet av bra samarbete mellan de två).

Men allt som allt var det Carlgren som ensam (utan stöd av backarna) som stod för fina individuella prestationer, Nisse som ensam fattade bra beslut i försvaret osv. Men utan lagspel blir spelare ineffektiva, osynliga och allt vi ser är deras brister.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:02:00
 Överkörda i andra halvlek. Hur kan man gå in så tafatt första 10 min i ett derby?

Nisse är lagets bästa mittback.

 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:02:00
 Jag och många med mig har garvat åt gefle olsson, idag vann han mot Alm 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:02:00
 Taskigt att gnälla på Etuhu. Han är ingen bollskicklig spelare men det vet vi sedan tidigare. Problemet var väl att vi tappade all balans när Ofori försvann. Ofori är så sjukt bra och viktig för oss. 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det blir nog inga värvningar i sommar.. "ersättarna finns i truppen".

Ufo//
Varsegod. Måste vara jobbigt att tro på något som inte finns. Typ gud, loch ness och att liverpool fortfarande är en storklubb. (förbjuden smiley(?))
 

Namn: H-åsen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:00:00
 Skulle vi inte gå för guld i år? Hur kan man då göra så bedrövliga värvningar? Tycker fan att BW har varit katastrof i år. Sen hjälper det inte att Alm inte kan få spelarnaattgöra rätt saker. Syntes direkt att man gick för att ligga rätt i positioner i stället för ge järnet. rätt 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:00:00
 Zepanski

Är det inte bättre att verkligen ta detta år som ett mellanår och scouta lite noggrannare (vi kommer endå inte ta sm-guld) så vi slipper Haukurs och Brustads.

Håll i pengarna, scouta och gör rätt till NÄSTA säsong, med en ny huvudtränare förstås.
 

Namn: ostranedre   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 22:00:00
 Dickson är inte bara matchotränad, tror fan inte ens han skulle palla tempot i en div4 match.
Blir jobbigt för Norling att köra sina roteringsuppställningar med denna trupp.
Ge Alm detta år och ta in nått nytt nästa år om det måstes.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:59:00
 Jag vill ha Alm kvar året ut. Åtminstone. Vi får öppna plånboken i sommar däremot.

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:58:00
 Efter idag kan vi förstå hur bra det blir när vi säljer Panos och Ofori och ska spela med Dickson och Saletros på mitten, tjena mors lycka till BW. 

Namn: Pocca   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:58:00
 Nisse och Bangura bra. Etuhu bättre än senast (ingen bedrift). Snälla BW: Vad f*n såg du i Brustad förutom snabbheten? Jagne var vindsnabb med men inte hjälpte det! Saulis och Oforis skador skälpte oss idag. Ny backlinje och ett innermittfält med Saletros och Etuhu är inte hållbart i ett derby helt enkelt. Lägg till att seriens bästa ytter är borta så är 2-2 inte kattskit faktiskt. 

Namn: J&I   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:58:00
 Är det någon som kan förklara för mig hur Etuhu kan ha lirat EL-final och i Nigerias landslag?

För mig är han anledningen till att vi släpper upp dem. Vi har 0 spel i andra halvlek för att vi totalt tappar innermittfältet där Etuhu mest springer och gömmer sig, är sen in i dueller och aldrig visar att han vill ha boll. Det gör att vår backlinje mest får panga chanslösa långbollar. Vad gör karln på plan?
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Att Djurgården kör över oss i andra halvlek är väl egentligen inget annat än logiskt. Vi har ett innermittfälts som aldrig lirat tillsammans förut, dessutom håller ena (Salétros) en alldeles för låg kvalité (tyvärr) för att påverka matchen på nåt positivt sätt. Den andra är matchotränad och behövde tydligt en kreativ mittfältare bredvid sig.

Vi har alltså innermittfältare som ytterback och anfallare som yttermittfältare och ytterback som mittack. Hela laget blir tyvärr helt kaos i andra iom de många skadorna.

Tyvärr är Wesström mer ansvarig än Alm för det. Har vi inga tydliga reserver på positioner (ytterback) tvingas man blanda en jävla massa och då tappar man. Hade vi haft en godkänd reserv på vänsterbacken hade hela tryggheten i bygget sett annorlunda ut från Väisänens skada och vi hade sluppit blandandet redan från scratch.
 

Namn: sjung eller dö   Visa profil  
Hemort: Bury
Sänt: 2015-05-25 21:58:00
 Fyfan! Vi blev knullade! Dagens obalanserade Gnaget är pinsamt. Inget hjärta ingen karaktär o en korptrupp! Avgå 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:57:00
 Fan inte ens som pojklag går man ut för att spela så defensivt som vi gjorde i 2:a, jag skulle vilja veta hur de la upp taktiken inför 2:a.
Kanske så här: Slå bara bort bollen så fort ni får den, upp med den bara, ungefär som om det vore 5 min kvar....

Något sånt
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:57:00
 Är det Ackermann eller Wesström som scoutat Haukur och Brustad? Äh skitsamma, sparka båda två. 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:56:00
 Taktisk knock-out.

Skulle kännas läbbigt att byta bort tryggheten som vi ändå har haft med BW och Alm (topplaceringar flera år i rad, bättre ekonomi, en sabil grund bla bla...) mot någonting annat, men det ser onekligen inte bra ut just nu. Brustad känns som en riktig flopp med bollkontroll som en packad Clecio. Försvaret behöver jag inte ens nämna.

Sen är känslan att spelarna inte har något att gå efter, ingen mall, inga ordentliga direktiv (inget jävla X hit och X dit).Goitom pekar lite och sen blir det mål, men annars känns det bottenlöst dåligt.

Hur många dueller vann vi i andra? En? två? Ingen stark avslutning, ingen AIK-press med allt jävla spel framåt, adrenalin, kombinationsspel, kämparglöd och vunna dueller. Vad har allt det tagit vägen? Min uppfattning är att det har lyst med sin frånvaro hela säsongen, förmågan att pressa på när det gäller.


Jag kan inte säga om jag vill byta tränare eller inte. Det kan bli jävla mycket bättre än detta, men det kan lika gärna bli sämre.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/all
Sänt: 2015-05-25 21:56:00
 Spelarbetyg. Nisse bäst på plan. Etuhu, Saletros och Brustad sämst med varsin etta.

 

Namn: Anders G   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:56:00
 Nån som har någon info om Ofori ? Vad faan var det som hände , han bara sjönk ihop ju ! Såg riktigt otäckt ut , hoppas det är något elementärt som snabbt går över......
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:55:00
 Avgå alla, men mest stinsen. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:54:00
 Det kanske är dags för AIK att byta huvudcoach, men vette tusan om Norling är rätt namn. Han är ju oerhört älskvärd men nu känns det faktiskt som det är dags att ta in någon utan tidigare AIK-koppling, som kan ha en fräsch och ny syn på klubben och taktik och sånt.

Matchen orkar jag knappt kommentera. Dif förtjänade faktiskt att vinna, så som vi spelade i andra halvlek.

Matchen började ju så bra... men icke då.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:54:00
 Vi är bara 4 poäng efter apa
9 poäng efter fisk
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:54:00
 Andra halvlek får Alm definitivt ta på sig en stor del av.

Att bli överkörda över så lång tid utan att göra någon form av motdrag (behöver inte vara byte) är sanslöst. Var ju rätt uppenbart att läget som det var inte fungerade så inte någon större portion risk att ändra om i formationerna. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:54:00
 Krokko

Kalla och uppspydda matrester. Men blommetaforerna ingår i köpet. Beware what you wish for...

 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:54:00
 Skador på viktiga spelare, bengalbrännare, domare som dömer bort regelrätta mål men som får noll uppmärksamhet hos media eller kommentatorer. Darriga backar, tjongbollar, noll inställning. Nyckelspelare som säljs för reapriser. Jaha det är en sån säsong i år, jag borde inte skriva i affekt men det känns nattsvart just nu. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:54:00
 Andra halvlek är under all kritik, vårt sätt att vika ner oss de senaste 5 åren är under all kritik, försäljningen av Panos är under all kritik, jag orkar inte mer av detta, BW tack o hej bra jobbat men nu får du gärna syssla med något annat, Alm jag har trott på dig ändra sen start men tyvärr du är oförmögen att leverera oavsett hur mycket du analyserar, det är dags att gå vidare nu, AIK måste start om NU med en bra ekonomi och en hyffsat stark trupp, vi behöver NYA IDEER.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:53:00
 Zepanski
Från garanterad succé till garanterat magsår är det en hel ocean. En tränare vars syntax är lika tydlig som hans idéer om fotbollsspelet är inte precis vad vi behöver nu.
 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:53:00
 Vill även tillägga att som någon skrev, tror att Alm redan fått beskedet. Titta på intervjun i halvlek med Alm. Aldrig sett han så mångordig men framför allt avslappnad. Kändes som att tyngden hade lyfts bort från hans axlar. Så, nu får ni lite luft som vill ha bort Alm. (Ja vi ledde med 0-2, men aldrig har jag har aldrig hört honom så avslappnad i rösten i en halvleks intervju) 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:52:00
 Tycker BW kommit undan hela tiden med sina floskler men nu ser man hur "bred" trupp vi har.

Brustad liksom....
 

Namn: Mjällbys Backslick   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:52:00
 Farsan: All respekt till gamla gardet. Oftast inte den kategorin människor som gnäller på allting hela jävla tiden. 

Namn: Psyche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:51:00
 Är väl egentligen bara att konstatera att djurgården fick luft under vingarna i andra halvlek och körde över oss spelmässigt.
Men alla ni som är besvikna just nu borde stanna upp och fundera lite på vad Alm och ledarstaben skulle gjort annorlunda?
Sonko sjuk strax före match - Sauli in
Sauli skadad - ofori eller panos ner på backen och in med nisse i mitten (är väl precis vad många här gett som förslag tidigare)
Ofori segnar ihop - saletros in istället.

Syns tydligt att panos är otroligt viktig i mittfältet, närvsedan även ofori får utgå så är det ganska givet att vi får problem.
När sedan Alm flyttar ner goitom som hjälp till etuhu och saletros och slänger upp brustad på topp får vi något bättre kontroll.

Nej, detta resultat är ingen förlust för Alm, det visar att vi inte kan klara av skador i denna omfattning.

Så tagga ner med avgångskören
 

Namn: ostranedre   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför misslyckas Sam varje gång han får chansen i en "större" match ? Är det självförtroendet eller är han inte bra nog?
Saletros fortsätter vara en alibispelare, dessutom ser det ut som han ber om ursäkt för att vara på plan, ser ingen startspelare i AIK där.
Panos har det tungt idag, men inte lätt att bli felplacerad och inte få nån hjälp mot en av allsvenskans mest formtoppade spelare.
Pertan kämpar på, fortfarande alldeles för mkt dock, vilket leder till att han är felplacerad alldeles för ofta ( tex på sista målet)
Nisse , bäst i AIK igen, vill inte ens tänka på hur många mål vi hade släppt in utan honom.
Dickson, herregud, har en mer otränad spelare någonsin spelat i Allsvenskan? Tillför absolut ingenting.
Mo, sliter bra håller i boll, klart godkänd.
Goitom, godkänd inte mer.
Blomgberg, myten om han fantastiska fot måste väl dö snart, slarviga frisparkar inlägg och hörnor avlöser varandra.

Förövrigt ser det ut som att det var en bra idé att jag gick hem direkt efter signalen. Verkar stökigt på plats ?

Edit;
glömde ju att betygsätta Ofori, men alla som såg matchen vet ju att han är motorn i AIK, bra som vanligt.

Dessutom tyckte jag precis att som i matchen mot GBG att domaren höll alldeles för hög nivå, tyvärr utnyttjar våra motståndare det mkt bättre igen, vi är alldeles för snälla och ärliga.
 

Namn: Kewin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:50:00
 Tycker inte man kan lasta Alm för matcehn, han har ju inget material att jobba med i andra. Sauli + Oforis skador är direkt avgörande då vi blir av med våra enda bra innermittfältare (panos ner på backen). Brustad, Saletros, Lundholm och Etuhu är bara sorgliga att se. Oforis skada är även avgörande på första, han lunkar 3 meter bakot Mrbati men klarar inte att jobba hem när han tar löpning. Tror inte det hade sett ut så om han hade varit frisk 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:50:00
 Djurgården är inte bara snäppet bättre än oss i andra, de fucking våldtar oss. 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:50:00
 - Vi fick ett felaktigt bortdömt mål (igen)
- Domarna var dålig som vanligt
- Alla våra bästa spelare fick byta position
- Vår bäste spelare fick utgå i 55:e minuten
- Raketforskarna försenade spelet med 30 minuter

2-2 får man vara nöjd med.

Skärpa sig listan:
Dickson - Promenad hela matchen
Haukur - Vill mycket, kan lite
Carlgren - Måste ta mer bollar helt enkelt (köpa klister)
Pertan - Blir ofta bortvänd och rensar fel

Bäst-listan:
Nisse - Bäst i laget
Goitiom - Alltid
Ofori - Näst bäst tills han gick av
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:49:00
 Krokko/

Lägg ner. Vem skulle du välja då med garanterad succé?
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-05-25 21:48:00
 Hyffsad överkörning i andra, snacka om att komma undan med blotta förskräckelsen...
Å ännu en match där vi fick många svar på vilka spelare som inte håller på denna nivå, där är vi nog alla överens.
Visst blev det rörigt med alla skiftningar men att bli så totalt översprungna som vi blev i andra är inte ok.
Nisse och Henok bäst i vanlig ordning!
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:48:00
 Bråk på läktaren, någon från oss har snott en banderoll o apa blev tokiga, inte roligt när det blir bråk 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:48:00
 Tomas/

Då kan vi skylla på FB också. Det är väl FB fel att vi har så få guld?

Norling in nu vore generalfel.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:48:00
 Tunga dagar för en svartgul själ 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:47:00
 Finans
Norling är Alm, fast i kubik. Inte AIK, inte det minsta.
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 21:47:00
 >>Ufo,
Tror att det blev för stökigt med alla skador och byten. Torskar man mitten mot ett lag som tvingas framåt blir det tufft.

Nu var det tråkigt men skönt att slippa ta tuben hem.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:47:00
 Norling in?
Ska vi spela ur oss från AS?
Likt Brann i Norge?
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/alls
Sänt: 2015-05-25 21:46:00
 Krokko

Här har du din förändring. Du vill ha en lyxmiddag, du får upphittade och kasserade matrester. Och blommetaforer.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:45:00
 Jag är egentligen pessimist men jag tror inte säsongen är körd!

Vi spelar ju bitvis fin fotboll idag. Kunde till och med sänkt dem efter 2-2.

Många på GF har ju mer gamnacke än spelare och tränare som kritiseras.
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:42:00
 Givetvis tufft med skador och sjukdom, men insatsen i andra halvlek och med Göteborgsmatchen i närminnet ställer en mängd med frågor.
Laget är ruskigt felbalanserat. Vi saknar helt alternativ i defensiven.
Vi har från start inte fyra fullgoda backar.
Vårt defensiva mittfält utan ordinarie spelare är direkt svagt.
Vår målvakt är för tillfället inte bra. Alternativet kan inte rädda något som går till sidan om honom.
Framåt lite bättre men Brustad är en katastrof...
Summa summarum är att vi har en sportchef som inte levererat på sex år.
Tyvärr så bestämmer FB i vår klubb och där är vi nu med kompispolitik i klubben.
Nu ska tydligen Norling in enligt nya rykten.
Den graven vi grävt och fortsätter gräva blir bara djupare med sånt tänk.
Idag har vi tur som får poäng...
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:42:00
 Tack CPL - nu tror jag på Alm igen. Just såna kommentarer får mig tillbaka igen.

Ge Alm resten av säsongen, ska inte gnälla på Alm mer.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:41:00
 Alm glansig i ögonen. Har han redan fått beskedet? 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:41:00
 Etuhu och Saletros på mitten påminner mig på ett obehagligt sätt om den gången vi ställde upp med Kibebe och Svante Samuelsson på mitten... huva.

Bengalbrännare = fotbollsmördare
 

Namn: Apan Ola   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:41:00
 Vad händer med ett lag som har momentum om halvtidsvilan blir 45 minuter pga rökutveckling?
Vad händer med ett lag som behöver samla sig om halvtidsvilan blir 45 minuter pga rökutveckling?

Kanske inte hela sanningen, men jag skulle gissa att dagens match kan ge en liten indikation.
 

Namn: Ordning   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2015-05-25 21:41:00
 Den här säsongen är rökt, jag tror vi kommer sluta bäst i stan men det är å andra sidan ett förlorarpris om man inte vinner. Att byta tränare mitt i säsongen tror jag inte på om det inte är som nu att tåget redan gått. Jag förväntar mig att styrelsen tittar på en ny, beprövad sportchef snarast om man nu inte redan gjort det. Lägg en ansenlig del av eventuella transferpengar i den potten och blir det något över köp en back eller tre.

Cred till publiken, den matchen vann vi åtminstone
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:40:00
 Nu måste Eliasson få chansen i nästa match annars är det fan mobbing.
Börjar snart hålla med dem som gnäller på BW , Brustad hade inte hjälpt oss förra säsongen, det har han visat hittills.

Alm: Vi är närmast att vinna till slut... Såg han inte deras chanser??
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:39:00
 stevoo/
.
Instämmer. Vi har oflyt nu. Oflyt och taskigt självförtroende. Flera nya spelare också.

Vi gör en riktigt bra första halvlek och borde faktiskt haft 0-3 där. Då hade plastapa inte orkat resa sig.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:39:00
 Spelarna kan inte vika ner sig bla bla bla bla.. Det kan vara så enkelt att spelarna inte är anpassade efter den taktik som Alm vill spela. Ja vad nu den är för något dvs 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:38:00
 Tack BW för Brustad. Wow... 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:38:00
 Oforis skada och saulis skada blev avgörande. Inga på bänken som kunde ersätta. Saletros riktigt usel. Blir vi av med Panos så får vi problem på allvar
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:37:00
 Brustad snubblade alltså på sina egna ben när han skulle lägga in den i princip öppen kasse. Clecio! Kom tillbaks! Allt är förlåtet! Det finns ostbågar till dig! 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:37:00
 Vad har hänt med Pertan?
Han o Haukur är inte bra, Nisse bäst idag, som vanligt.
9 pinnar bakom fisk, inte trodde jag på detta inför AS
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:37:00
 Snälla. Sansa er. Vad förväntade ni er med ett innermittfält med Etuhu och Saletros? Med det lag vi hade på banan i andra ska vi vara glada för att vi bara förlorar den med 2 bollar.

1: Brustad, Saletros, Lundholm. Riktigt usla alla tre.
2: Blomberg, Sauli, Etuhu. Ett steg framåt på Etuhu men den timingen är en säkerhetsrisk varje gång. Blomberg har tappat formen. Sauli kunde orsakat straff igen..
3: Henok, Bangura, Hauksson (helt ok idag), Panos vänsterback
4: Panos innermitt, Ofori, Pertan, Nisse, Carlgren


Ge bort Brustad, låna ut Lundholm och Saletros. Värva en bolltrygg djupledslöpande anfallare, en mittback och en klassytter (om Nabbe säljs).
 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:37:00
 Ok ja forsätt med bengalbränningen då så pauserna blir 1 timme långa om det nu inte spelar roll, 

Namn: grillan   Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2015-05-25 21:37:00
 Tippade förlust inför matchen. Var euforisk efter första halvlek. Vid 2-2 är jag tillbaka på ruta insikt. Ett hyfsat AIK idag.

 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi hade dom i brygga. Dom var mentalt trötta. Det var "bara" att ta en paus och gå ut och fullfölja jobbet. Men då tar vi ett break på över 45 min så dom verkligen fick chans att andas och restarta matchen. Samtidigt som vi var väldigt passiva när den väl startade igen. Bra jobbat!

Första gav mig lite hopp. Men nu känns det piss igen. Vi var bleka redan innan Ofori gick av också.

Möjligt taktiken felande i andra också. Men spelarna kan inte vika ner sig så här match på match. (oavsett vilka som spelar)
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:36:00
 Ni som skrikit på Panos som ytterback kanske kan tänka om nu efter att ha fått Radetinac att se ut som en världsspelare. 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:36:00
 Många skador blir väldigt problematiskt i en trupp som denna.
Vi har ju ingenting att byta in med..

Men en sak säger jag med säkerhet, Brustad är inte bra nog för att spela i AIK och måste helt enkelt bort!

Alm då? Nej jag vet inte...

KÄMPA AIK!
 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:36:00
 Gnagarforum SKÄRPNING! Ofori har säckat ihop på mittplan och blir utbytt, vad tror ni spelarna tänker efter vad som hände Turina! En skada och Ofori som gör att inner mittfältet försvinner. Avgå Almare får gärna ha luft i alla matcher min inte nu. Men er insikt på hur en grupp och ett fotbollslag fungerar verkar inte finnas hos er. Så, nu kan ni skriva vad ni vill om mig och gräva eran grav än djupare! 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:36:00
 Fredrik Brustad, Han är så snabb så att han snubblar...

 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:35:00
 OH

Håller nog med. Trodde att vi gjorde en dålig andra halvlek mot Göteborg men det var ju ingenting jämfört med idag. Horribel!
 

Namn: celso borges   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:35:00
 Dra åt helvete alla, framförallt fjällström och domarna. Vad fan händer med alla skador och skit, oturen grinar oss i ansiktet. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:35:00
 NoNick

Men mot vraken så gjorde vi det inte, då sa våra spelare att det inte spelar någon roll
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Obesegrade på Tele2. Nu går vi vidare, mycket att jobba på.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:35:00
 Andra halvlek skrämmande lik Göteborgsmatchen. Totalt sett blir vi tämligen överkörda och ska va hyffsat nöjda med en poäng sett till spelet.

Hade inte linjedomaren rånat oss och Brustad avslutat som en korpenspelare hade vi ändå vunnit. Mrabti och Radetinac tveklöst bäst på plan.

Känns piss


 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
arbogagnagaren

Nej jag tycker också Alm har visat i tre raka borta plus Norrköping att han inte kan få laga att spela stabilt i ledning. Spela bort tid. Edit. Ja IFK matchen är ju mitt i den smeten.
Självklart påverkar alla skador men det ska vara på en bättre nivå i andra helt klart.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:34:00
 Fy fan vad vi vek ner oss i andra halvlek. Vi behöver en helt ny backlinje och en defensiv mittfältare som håller högre klass än Etuhu.

Ser ju bedrövligt ut när vi saknar 3-4 spelare. Agera!
 

Namn: Pogues   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:34:00
 Ord på sju bokstäver: KOLLAPS 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:34:00
 Gissar på att Norlings agent just nu lagt fram telefonen på vardagsrumsbordet och bara väntar.... ring ring 

Namn: kolsvarthjärta   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:34:00
 Då har vi mött samtliga topplag borta för i år. Hösten tillhör oss, och då kommer vi ha en hel trupp. In Alm we trust. 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:34:00
 UFO det kan ju bero på att spelarna somnade pga detta långa bengalbränning, 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:34:00
 Så trött på allt... Blir att jobba nästa hemmamatch tror jag. 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är Brustad på riktigt? Seriöst? Har han på allvar värvats in som en avgörande offensiv spelare?

Sämre än Mrdja för fan. Jag skämtar inte ens. Det luktar Cleco-nivå över Brustad. Jag orkar inte se sådana patetiska floppar i vår klubb.

Brustad kommer in och är mer nervös, ängslig och intetsägande som en debuterande 17-åring. Och då är han köpt som 25-åring för vad som borde vara allt annat än det.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:33:00
 Just nu är apa topptippade, de var klart bättre än oss 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:33:00
 Andra halvlek är nog det sämsta jag sätt under mina 10 år som aktiv supporter. 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag är inte nöjd. Det är dags för Alm och BW att packa. Skiter i vilket. Fyra säsonger åt helvete nu...

Skitdif springer typ dubbelt så mycket i andra..
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:33:00
 9 poäng efter serieledarna efter 10 omgångar. Är det tillräckligt bra? Nej, jag tycker inte det.

Vad tycker ni?
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:32:00
 Gawain

Vi startade 2:a halvlek med samma lag som spelade bra i 1:a

Helt plötsligt får vi inte låna bollen.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:32:00
 Man tror ju nästa att det är plastapa som är topptippade och vi mittentippade.. 

Namn: Spelet suger   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:30:00
 Hejdå Alm. Lycka till med din fortsatta tränarkarriär. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:30:00
 Vi ser ut som ett P15 lag 

Namn: Gawain   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:29:00
 Har man inga backar, så har man inga backar.. Gud hjälpe tränaren.. 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:28:00
 Synd. Vi rullar ju ut dem i 1a....

Lag med självförtroende har fördel... Man ser vilka som vunnit mycket. Fotboll är ett mentalt spel helt enkelt.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:28:00
 Ja, både Alm och BW kan packa väskorna
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:27:00
 Inte bara Alm som bör avgå. BW med. Fy fan vilken horribel andra halvlek av oss. Redan från första minuten av andra halvlek så kunde man se hur illa det såg ut. Ingen aning vad Alms instruktioner var men tydligen förstod inte spelarna det med tanke på hur det har sett ut. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:27:00
 Handlar väl ändå om att dom som är på plan ska göra något eller?
oavsett vem vi har att sätta in..dom på plan gör ju inte ett skit förutom att vara koner.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:26:00
 Bojansfulamuche

Är första gången jag kritiserar Alm och det gör jag med tanke på att taktiken vi kör med i 2:a att bara slå bort bollar och hoppas de inte gör mål. Måste våga anfalla och hålla bollen annars går det inte enligt mitt tycke iaf
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:25:00
 Det är väl för fan inte Alms fel att ofori klappar ihop och Sauli blir skadad. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:25:00
 Vi har ju knappt några att ställa på plan och folk gnäller på Alm!?!?!?
Vissa är verkligen helt befriande från fotbollsintelligens.

Brustad kan för övrigt gå hem till Norge. Clecio var en klassvärvning i jämförelse.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:25:00
 OH
helt med på din linje

torsk idag och han ska BORT !
har alltid försvarat han men nu får det fan räcka
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:25:00
 Som sagt. Sitter bara och väntar in 3-2. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:25:00
 Håller med OH

Så jävla less på håglöshet nu, den här halvleken är gbg all over
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:24:00
 Är skrämmande att se!!! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:24:00
 arbogagnagaren

Är bristen på bra backar Alms fel? Du klagar på Pertan och Haukur och då ska Alm avgå?
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:23:00
 Går in med 2-0 i paus, kommer ut och får inte nudda bollen... I ETT DERBY!

Jag skiter i, torsk idag så vill jag inte se Alm mer. Är ingen Alm-hatare men jag har fan fått nog!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:23:00
 Mailade BW för länge sen om Mrabti innan han skrev på för do men tydligen var han inte bra nog jämfört med Brustad... 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:22:00
 Men för i helvete! Alla skadar sig och vi tappar hela säsongen! 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:22:00
 Hahahaha jag orkar inte..

Vad ser folk hos Saletros egentligen? Han bara existerar, gör INGENTING på planen. Samma med Alm, vad gör han egentligen?
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:22:00
 Pertan springer upp på läktaren vid varje anfall, även denna match. Han är så jävla horribel. 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:22:00
 Välkommen NORLING!!!! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Var bara en tidsfråga, så jävla usla.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:21:00
 Bra AIK, fyfan så här går det när man inte törs spela sitt eget spel.
Haukur och Pertan igen

Alm, blir han kvar nu ??
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:21:00
 bra alm...bra TAKTIK ! va fan säger han i halvlek egentligen ??? 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:21:00
 Säger det igen! Avgå Alm! 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 21:21:00
 Bagge!! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:21:00
 Bra.

Det var bengalerna som avgjorde detta. Jävla idioter som gör att AIK tappar sitt momentum.

Sitter bara och väntar in 3-2 nu.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:21:00
 Linjedomaren och Brustads fel om vi tappar poäng ikväll. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:20:00
 Herregud... Brustad visar upp sin omtalade teknik. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:20:00
 Brustad...fyfan. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:19:00
 Brustad träben 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:19:00
 Hur i helvete kan vi vara så här usla i andra halvlek? 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 21:18:00
 Jobbigt att se matchen på TV. Särskilt jobbigt när jag nu får ett sms från mina goda vänner som hävdar från plats att dom har min biljett. Kasta långt..
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:17:00
 Stenmark springer jämsides med Brustadt... 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
9 mål

Ironisk?
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:16:00
 
Kan någon maila till CMore o fråga hur många mål Mushkweti gjort??
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:14:00
 Konstigt spel? Vi slår bara bort bollarna, kommer vara ett under om vi klarar av detta! 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:14:00
 Kämpa AIK! 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Förövrigt så säckade Ofori bara ihop. Tänk vad spelarna tänker efter vad som hände Turina. Inte lätt helt enkelt. För mig gäller bara att Ofori är ok. Det är det ända viktiga nu, trots derby.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:11:00
 Zepanski

Nej men helt plötsligt ser vi ut som ett div 1 lag...ingen aggressivitet

 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:10:00
 Bollen har inte varit många sekunder på apas planhalva under andra. 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:10:00
 Är väl inte konstigt om spelet är knackigt?

Vi var utmärkt i 1a. För mycket skador.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:09:00
 Ufo/

Vem trodde det var klart?

Inte Nisse ivf
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:09:00
 Kan inte minnas när jag såg ett så dåligt AIK som just nu. Vi har utan att skoja haft bollen tre gånger på 25 minuter.

 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:08:00
 Nu är det konstgrässpel. Vi suger verkligen på det.
Noll presspel och då är vi vilse i pannkakan
 

Namn: kolsvarthjärta   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:08:00
 Håller vi undan, så har vi gjort en bragd. Tvingade till 4 stora förändringar. Kämpa AIK 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 21:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sam tycker jag e bäst när han byts in i andra.
Kanske bra att ta in Brustad nu för kontring då DO ligger på.
Jag vill gifta bort min lillasyster med Nisse.

Tillägg: Sam fick kortet för sin Viggan-arrogans.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:07:00
 Nu är de 1:a på varje boll 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:07:00
 Nu är de 1:a på varje boll 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:06:00
 Ny mittback in för helvete. Per Karlsson håller korpnivå tyvärr. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:05:00
 Fjellströms kommentarer får mig att spy. Större gårdaras får man leta efter. Möjligtvis linjedomaren närmast difklacken. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:05:00
 Vi trodde det var klart med 2-0 i paus, det är 90+ som gäller
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:05:00
 Bengalbrännare! Tror inte avbrottet gynnade AIK ivf.

Ni som gnäller: Derbyn är så här!
 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:04:00
 Ha ha ha han drar kort för maskning! 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:02:00
 Börjar likna första derbyt mot vraken 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:02:00
 dif vinner alla 50/50-dueller. Förbättring snarast annars blir det nog torsk. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Va fan är hjärtat i andra halvlek? Har spelarna somnat eller? Och hur jävla inkosekventa är domarteamet?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:01:00
 Pertan verkar helt ut slag
Vi måste alltså ha in 2 MB i sommarfönstret
Blomberg börjar tappa bollar oxå, vad är detta?
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 21:00:00
 All vår intensitet i laget försvann efter ett 45 min+ break och difs usla trötta spelare fick en nystart. Bra jobbat bengaltalibaner. Är så jävla trött på er. Sen sjunga SvFF FM bevisar bara inteligensnivån också.

Steppa upp nu Gnaget. Hoppas det är ok med Ofori också. Obehagligt.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:59:00
 Har vi bytt in ett korpenlag eller ????!!!!


Enbart Nisse spm e godkänt o d me 5+
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:58:00
 Som jag ser det så gick vi in bara för att slänga bort bollen i 2:a, kostar oss 1 mål i arslet direkt 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:57:00
 Kom igen nu! Vill se bragd! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:56:00
 Ett stolpskott från 2-2 där. Skärpning nu för fan!!!! Börjat andra halvlek för jävligt! Och så verkar Ofori vara skadad nu då, fy fan... Vänder plastapa detta så... 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:55:00
 Vakna !!!!!!!!!!!!


Fan om d e allvarligt me ofori
 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:55:00
 Avgå Alm! 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:55:00
 VAKNA!!! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:55:00
 Ofori ut. Kul. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:55:00
 Vi spelar bekvämt nu....risk för torsk om vi inte tar tag i det här! 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:54:00
 Så här går det när vi ger bort bollen hela tiden,
Pertan o Haukur fel
Vad är Alms spelplan när vi leder med 2-0, tjonga bort bollen lr?
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:54:00
 Vad har hänt med Pertan? 

Namn: spikimun   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:54:00
 jaha….vad betyder då detta…? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:53:00
 Aja, bra att bränna bengaler. 

Namn: Indie   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2015-05-25 20:51:00
 Svårt att säga vilket lag det gynnar bäst med förseningar.
Hur som helst blir det nog en annan matchbild med detta brännande, förmodligen det sämre.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:49:00
 Hur många matcher ska Sam få chansen egentligen??

Han är inte med i matchen för 5 öre
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:40:00
 Ang Norling så har han inte visat något bra i Norge
Bergstrand från Sirius vill jag hellre ha
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:38:00
 
Stevoo-
Du har verkligen hittat framgångsreceptet för att stoppa bengalerna.
Lyfter på hatten.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:38:00
 Det hör är ju parodi för helvete nu har vi väntat 40 min på att få börja kolla på fotboll. Ja vet att polisen är patetiska, men sluta elda för helvete. Så förbannat tröttsamt. Ja är här för att kolla fotboll , inte kolla på eld, det gör jag på majbrasan en gång om året. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:38:00
 De som bränner skiter nog i om det hade varit avbrott i 4 timmar. Huvudsaken är att man får dra på sig masken och bränna lite, skit i matchen. 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:37:00
 Snacka om partysänkare dessa bengaler är zzzzzzzz 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:37:00
 Nån som känner sig mer taggad nu efter lite eld och 20 minuter väntan?

Pragmatiskt sett har ju det argumentet fallit helt med de nya reglerna.

 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:35:00
 Kan det inte vara så att Norling är tänkt för en annan roll än huvudtränare? Skulle kunna tänka mig att ha honom som chef för U-verksamheten t.ex. 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:35:00
 Tycker att det är bra att man håller på matchen för bengalerna! Så kanske alla lär sig att man inte behöver dra av 200 st för att skapa "stämning". 

Namn: Gawain   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:34:00
 >>GGVS,

Pravda, stinger o s v påstår samma sak. Jag är personligen tveksam till ryktet och en ev. sanning. Tror inte på tränar byte nu och om så ändå händer vill jag ha något nytt.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:34:00
 
Spelbart utan rök sedan 10 min.
SvFF gör allt för att vinna prestigkampen mot klackarna!
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:34:00
 Glöm nu inte, "No pajro no pajty".

Helsingborg leder mot Bajen också, en god kväll än så länge.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:33:00
 Sluta bränna förhelvete... det är snyggt som fan men det funkar inte längre. 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:33:00
 zzzzzzzzzzzzzzz åt bengalröken, zzzzzzzz. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:32:00
 Tyvärr byter man inte upp sig om man tar in Norling istället för Alm enligt mig.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:31:00
 Celso åker till Stockholm bara dagar efter att ha klarat sig kvar i La Liga för att kolla på derby, viken hjälte! 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:31:00
 Ang. Norling så tror jag att Alm får den här säsongen på sig. Blir det inte topp 2 i AS får han schappa. Känns huvudlöst att bryta med Alm mitt under säsongen. Såvida vi inte torskar/kryssar resterande matcherna inför sommarledigheten. Då kan det gå snabbt. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:31:00
 Fan vad coolt med bengaler! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:30:00
 Celso Borges på plats ikväll tydligen. Magiskt! 

Namn: Gofer2.0   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:25:00
 Vid en eventuell derbyvinst, är det någon som är sugen på en segerbärs i Solna?

Avd. Antijinx'
 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 20:24:00
 Bengaler e partypajjare ... Nisse e kung! 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:23:00
 Spelarna är säkert jättepeppade nu efter att ha sett lite eld på läktaren och får sätta sig i en kvart till... 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:23:00
 Vi måste spara ett byte för annars kommer Dickson få rött.

Känns riktigt bra med Nisse i mitten, däremot känns HHH väldigt oberäknelig åt båda hållen.

Sätt två till så passerar vi MFF
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dingo

Det är inte så jävla IQ befriat att sätta Ofori på en kant borta mot Göteborg. Ofori är bra både som ytterforward ytter central fältare och ytterback. Vi har andra centrala fältare som också är väldigt bra normalt sett. Vill man ha dessa och Ofori på planen samtidigt och så är det inte så jävla fel att han spelar där.

Det är inte heller speciellt konstigt att spela en snabb forward borta mot IFK då det borde finnas ytor för honom att springa i.
Inte uttagningarna som avgjorde matchen snarare det taktiska.

Den position man däremot borde ha gjort annorlunda var det centrala mittförsvaret.
 

Namn: Karikaris slaka   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:21:00
 RW//

Nej för h-vete, in med Camilla Nordlund...mmm, jag hade missat varenda mål och målchans på planen.
 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:21:00
 Bengaler är så sanslöst värdelöst. 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:20:00
 Någon annan än polisen som fått kemisk lunginflammation ännu? "Host host" 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:19:00
 GGVS//

Såg den precis. Intressant. Lär ju inte ha varit vilken fika som helst..
 

Namn: GGVS   Visa profil  
Länktips: http://www.dn.se/sport/norling-kan-vara-pa-vag-till-aik/
Sänt: 2015-05-25 20:19:00
 Har denna länkas tidigare?

Norling på väg tillbaka?

Kämpa AIK!
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:18:00
 Har aldrig förstått mig på dessa halvtids bränningar. Snacka om att döda stämningen! Först paus i 15 min å sen ytterligare 15-20....
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:18:00
 RW//

Saletros på kanten? Hade blivit kö bakom honom isåfall.. Han är ju inte känd för sin blixtrande snabbhet.

Hoppas vi fortsätter tugga på.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:18:00
 Snyggt med gula eldar. Men bara att konstatera att den mängden rök inte funkar på våra nya läktare.

Det blir lika snyggt med hälften av bengalerna.


 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:18:00
 Skulle kunna tänka mig att Brustad kommer in istället för Sam. Känns som att hans snabbhet kunde vara nyttig i kontringar. 

Namn: Dingo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:17:00
 Mot den här jävla skitupplagan av skit-dif så är minst 4-0 godtagbart.
Annars kan Alm avgå!!!

Sätta Ofori på en Kant!? Mot gbg.. Herregud..
 

Namn: AIKISBEST   Email Visa profil  
Hemort: Järna
Sänt: 2015-05-25 20:16:00
 Media ska väl bara hacka på AIK-klacken som vanligt sen... 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:16:00
 Ge Sam 10 minuter till, sen kan Saletros in och gnugga på kanten. Brustad kanske kan komma in och kontra också. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:16:00
 tror nisse kommer spela på alla positioner samtidigt. de räcker så 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:15:00
 Nisse kommer nog att spela i mitten framöver!
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:12:00
 Bränning på sittplats. Mäktigt eller inte? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
OH

Vi får hoppas att Kpozo som kommer i sommar och ska lira U20 VM är så bra att han redan nu kan prestera i AIK. Kanske inte troligt men kanske inte omöjligt. Ghanas U20 spelare brukar vara bra.
I övrigt helt enig. Men vi kan också peta Pertan till förmån för den av Sauli och Sonko som är för bra för att petas.

Tänk att vi ska behöva en massa skador för att Alm äntligen ska sätta in Nisse i mitten och använda någon av Panos, Ofori, Blomberg som ytterback. .
Första gången i år backlinjen känns stabil.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:10:00
 Söderfamily är klockren i derbyn

Nisse har varit helt outstanding hittills

Vi måste försöka hålla bollen lite mer inom laget, med den bolltapp vi ger dem så får de chanser
 

Namn: Darryl_Revok   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:09:00
 Förvånande att Johannesson inte lärt sig offsideregeln ännu.. Han har ju haft ett tag på sig sen Malmö borta förra året. 

Namn: Nyreggad Tomte   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:09:00
 Nisse är så jävla bra, den mannen är AIK. 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:06:00
 AIKRasmus, tycker gräsapa har haft duktigt höga ljudtoppar i första.

Vår klack envisas däremot fortfarande med skitramsan Söderfamily i derby efter derby. Vad är grejen egentligen?

Håller med dig helt OH! Nisse är och förblir vår försvarsgeneral. Ge karln ett femårskontrakt! ;) Så brytningssäker, där har junisarna något att lära av!
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:04:00
 Bang Bangura! Äntligen! Fan vad jag har saknat att få skrika ut det! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:04:00
 OH:

Spelar ingen roll vad domaren faktiskt heter. Han är lika kass som Lerjeus iallafall.
 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:04:00
 Vad håller norra upp just nu? Befinner mig bakom 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är Johanesson som dömer. Helt jävla värdelös som vanligt, tillsammans med stinsarna på båda sidorna.

Det bortdömda 2-0 målet för påhottad offside är helt otroligt. Kommentatorna försöker hitta bortförklaringar som att "det är svårt att se". Nej, om man inte ser att det är offside så blåser man inte. Det finns inget lättare.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:04:00
 Stefan Johannesson ska det vara

Mannen som blåser i varje nickduell.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:03:00
 Varför tror folk att Larjeus dömer? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:02:00
 Herregud. Har Lerjeus och stinsarna käkat arsenik eller något? Sämsta domarinsatsen jag sett på år och dar. Tur som fan att vi har 2-0 efter första halvleken, för en sådan här hemmadomare var det länge sedan vi hade emot oss.

Panos - Nisse - Pertan - Hauksson känns spontant som mer tight än Nisse - Sauli - Pertan - Hauksson.
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:00:00
 Skulle inte bli det minsta upprörd om man tog in en vänsterback i sommar och har Nisse som permanent mittback, precis vad Pertan behöver också. Satan vad bra han är, älskar den mannen!

Konsekvensen är ju dock att satsningen på ungt går i stå. Men då får man bestämma, hur hårt går vi för guldet? Med Pertan och Sonko/Sauli tror inte jag vi vinner något guld iallafall.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:00:00
 Tele2 spöket allez allez allez 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 20:00:00
 Vart är dif? Varken på planen eller på läktaren, där sprack även deras bubbla. AIK bäst i stan i vanlig ordning, rövkörda 

Namn: Farsan   Visa profil  
Hemort: Thailand
Sänt: 2015-05-25 19:59:00
 0 fucking 2 borde vart 3 tack Gnaget fr Thailand.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:58:00
 Jag har inte gnällt på Haukur utan tvärtom har stått upp för han men han ger bort många bollar idag, tar alldeles för lång tid på sig med bollen 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:58:00
 Vi är klart bättre, domarntrion är fullständig katastrof 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:58:00
 Tyvärr väger SAM(Nedved)För lätt som sagt eliasson in! 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bang Bang! AIK Stockholm
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:55:00
 Grym passning av HHH och jävligt bra avslut av Bangura! 

Namn: Seigo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:55:00
 Ut med Sam han har fått allt för många chanser utan att ta dom nu.
In med Eliasson.
 

Namn: spikimun   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:54:00
 BANG BANG BANG!!!!!! 

Namn: Ritorpsdrutten   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gräsapa kör som vanligt ett trött flaggtifo.

Vidrig jävla offside-avblåsning på målet.

Ojämn dommarinsats: Nisses duell, Etuhus sula m.fl.

Ramsan Söderfamily så jävla urusel! Hur fan kan det vara vår favoritramsa i derbyn?!


EDIT: JAAAAAAAAAA!!!!!! BANG BANG GURA!!!
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bäst: Nisse, Blomberg och Ofori
Sämst: Sam, Johannesson och Stinsen på högersidan

Edit: Den där Colley är ju rätt kass? Missar markering på båda målen och ser allmänt passiv ut
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:52:00
 Bara jag som tycker Lundholm varit rätt osynlig/mindre bra än så länge? Tråkigt att han ska vara så pass ojämn. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:52:00
 Falcken

Haha My bad !

Både ser ut som en påse skridskor så....
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:52:00
 Håller med föregående 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:51:00
 Ut med Sam o in med Eliasson
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:49:00
 Vad har vi för spelare som ger bollen hela tiden??
Vore bra om vi kan hålla bollen inom laget ett tag
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:47:00
 AIK krigare

Det är han iuf men det är Johannesson som dömer.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:43:00
 Sluta ge bort bollar hela tiden !! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:42:00
 Båda går in med sula, Dickson tar bollen, apa får frispark. 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:36:00
 Varför kunde vi inte fått dommartrion från förra derbyt istället? 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:32:00
 Parodi på domarnivån nu. Hur ska detta sluta? 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:32:00
 Lerjeus är så JÄVLA dålig !!!!!!!! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:30:00
 När ska de lära sig att hellre fria än fälla i sådana situationer när de osäkra. De har ju tydligen tjatat om just det inför varje uppstart. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:30:00
 Vafan hitta han den frisparken? Dickson ren i straffområdet och han lyckas hitta en frispark?

Först hittar han en egen offside när linjedomaren inte vinkar, sen vinkar linjedomaren fel och nu detta? Börjar ju bli larvigt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:27:00
 IFK gör 2-0 på oss en meter offside, vi gör 2-0 korrekt men blir avblåsta, det här domarhelvetet har förföljt oss ända sen 2009 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:27:00
 Grattis domarn till den felaktiga offsideavblåsningen. Skulle vart 2-0 där. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:26:00
 De var onside 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:25:00
 Alla hatar oss, vafan gör det!? 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 19:24:00
 Kan välan tilläggas att taxichaufförern från Arlanda tippade att NEJ skulle näta först... Läskigt. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:23:00
 Och DÄR torska vi innermittfältet... håll i Gnaget! 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:22:00
 Läskigt med etuhu in, för om en hel del. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:21:00
 Helvete dickson ut.
En man mindre o förlust innan minut 60
 

Namn: BergaBonde   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:20:00
 Väisinen..... Han håller inte... någonstans. Han Måste bytas ut, kvickt. Han kommer att kosta oss matchen. 

Namn: stevoo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 19:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
0-1 Bra Nisse!
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:58:00
 Alm har kontrakt t.o.m 2017 dvs ca 36 månader till. Att sparka honom kostar kring 5 miljoner, inklusive sociala avgifter. I en klubb som gjort allt fler dåliga och dyra spelaraffärer de senaste åren (Majstorovic, Etuhu, Brustad m.fl) och tvingas sälja spelare billigt för att det ska gå runt kan man inte göra sig av med den framgångsrikaste tränaren AIK haft i modern tid mätt som poäng/match. Dåligt sportsligt beslut och ännu sämre affärsbeslut. Med en populist som ordförande kan man nog vänta sig vad som helst 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 18:58:00
 Skulle varit i Tyskland idag men resan ställdes in. Väl nu hemma så köpte jag Csports men får upp " ingen tillgång " när jag försöker starta matchen.. Försöker ringa Csports support men naturligtvis ingen som svarar ... 👿 paniken ... Paniken.. 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:32:00
 Var är alla på norra? Långt ifrån fullt... 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bra elva med tanke på vilka vi har tillgängliga. Bra att peta Brustad till förmån för Bangura. Sam måste ta chansen idag, det känns som att han närmar sig en frysbox annars. Eliasson har sett bättre ut tycker jag. Säger inte att det är fel att välja Sam, men han måste prestera nu.

Noah är uppenbarligen skadad. Hade han varit petad hade han garanterat suttit på bänken. Hoppas Sauli sköter sig. Att han undviker misstag blir kvällens enskilt viktigaste.

Vi tar det här. Panos blir matchens lirare och får sätta avgörande 2-0 efter snett inåt-bakåt spel av Hauksson.
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:21:00
 Nu förlorar vi dock en av våra farligaste vapen hittills: inkasten. 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:11:00
 Om det är okej med rånarluva i AIK-klacken är det då okej att råna någon iklädd AIK-kläder?
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:09:00
 Spelarn

Den stämde (förbjuden smiley)
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:08:00
 Rånarluva funkar bra för att dölja finnarna.. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 18:08:00
 Bra startelva. Helt rätt att spela Sauli istället för Sonko. Även om jag tycker det är jämnt skägg där så håller jag nog Sauli som snäppet bättre som sagt. Vinst idag är ett måste! 

Namn: Farsan   Visa profil  
Länktips: http://www.aik.se
Hemort: Thailand
Sänt: 2015-05-25 18:06:00
 Backslick// Masker wtf. Det fanns hardcorw pa 70 80 90 talet oxo. Man behovde inte maskera sig. Det e bara fegisar som gor. Underskatta inte gamla trotta gubbar vi e hardcore o vi e AIK.
 

Namn: Betraktaren   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-05-25 18:06:00
 Noah skadad?? 

Namn: Farsan   Visa profil  
Länktips: http://www.aik.se
Hemort: Thailand
Sänt: 2015-05-25 18:00:00
 Orolig i Thailand, vet nagon en funkande stream i detta land. De flesta funkar normalt inte. Kanns som en mastematch. E trogen sen 1968. 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:54:00
 
35. Patrik Carlgren (MV)
12. Haukur Heidar Hauksson
2. Sauli Aapo Kasperi Väisänen
3. Per Karlsson
4. Nils-Eric Johansson (K)
8. Johan Blomberg
17. Ebenezer Ofori
5. Panajotis Dimitriadis
25. Sam Lundholm
23. Mohamed Bangura
10. Henok Goitom

Ersättare

7. Fredrik Brustad
13. Kyriakos Stamatopoulos (MV)
14. Kenny Pavey
20. Dickson Paul Etuhu
24. Marko Nikolic
28. Niclas Eliasson
29. Anton Jönsson Salétros
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:53:00
 Backslick // Va tråkigt för dig. Men du kanske kan dra på dig rånarluvan i sängen. För att komma upp på tårna lite. Själv åker jag i ur o skur för att stötta min kära klubb. Men aldrig någonsin har jag behövt skrämmas för att få respekt.Men det är väl ute i din värld . . . eller ? 

Namn: Gawain   Visa profil  
Hemort: Täby
Sänt: 2015-05-25 17:51:00
 Riktiga män är inte maskerade. Enda undantag är maskeraden i Venedig.

Avd. Rätt klädd vid rätt tillfälle
 

Namn: Mjällbys Backslick   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:50:00
 gnagarskalle: Jo tack, vanligtvis så brukar jag inte hänga på internet såhär nära inpå match men nu har jag feber och mår otroligt jävla dåligt. Du lämnade ju öppet mål.

Det är skrämmande hur lite verklighetskoppling inläggen här inne har. Men det är ju också för att gf domineras av ett gäng feta, trötta, gamla och korkade gubbar.

Tjipp!
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mjällbys Backslick // Ditt tjugoförsta inlägg var ju kul . . . eller inte.
 

Namn: Scorsese   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:47:00
 Shit! Nu börjar nerverna dyka upp på riktigt. Blir att ta något lugnande/ ångest dämpande.

Det är bara vinst i dag som gäller. Det enda jag oroar mig över idag är difs basketspelare. Den mannen gör mål på allt i dagsläget. Om vi bara lyckas markera och hålla honom, plus radetinac som gör alla assisten så vinner vi.

Resultat: 1-3 (Goitom, Panos, Bangura)
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fotbollsgräs // Läs mig INTE som fan läser bibeln tack.
Jag sade att jag får vibbar. F.ö så börjar jag nästan svänga i maskeringsåsikt. Borde banne mig vara otillåtet.
I varje fall i en hyfsat demokratisk stat.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
FotbollsGurun: Klart dom ska ha rånarluvor, man blir inte mer stenhård än så. Då kan ju polisen inte leta upp dom efter att dom skrikit alla dumma ord och kontakta deras mammor.
 

Namn: Mjällbys Backslick   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:44:00
 Gnagarskalle: Ni är gamla och korkade. 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:43:00
 Snart kommer dom som tycker det är läckert med maskerad,bus och att bränna i tid o otid att förklara för oss att vi är gamla o korkade.
 

Namn: FotbollsGurun   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nästan tragikomiskt. Hur löjlig måste man inte känna sig om man maskerar sig i rånarluva när man ska se en fotbolllsmatch? Inser man inte hur löjligt det faktiskt är?
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113
Sänt: 2015-05-25 17:41:00
 gnagarskalle//
IS som i organisationen som drivit miljoner på flykt och mördar tiotusentals oskyldiga människor? Tycker du verkligen att det känns som en rimlig jämförelse?
 

Namn: W.T.F.   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:39:00
 Håller med. Neandertalare... 

Namn: Indie   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2015-05-25 17:39:00
 Tyvärr missar jag matchen och fick ge bort derbypaket till en kompis. Segui talade på Sjökrogen, Pampas marina och sade det. Ikväll blir det hans sista match för Gnaget. 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Så fruktansvärt jävla pinsamt, tragiskt (använd vilket ord du vill) att se på de pinsamma individerna som går maskerade i vår marsch. Fy fan. Väx upp.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/sportbladetlive/fot
Sänt: 2015-05-25 17:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Usch fy faan så vi ser ut.Får tamig faan is-vibbar :(
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:31:00
 Konstigt om Panos är klar för turkarna och startar ikväll 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:30:00
 OH: Bra startelva, om den nu stämmer. Helt rätt att Momo får starta på topp. Sam kan också bli väldigt intressant, han har ju haft lite svårt i stormatcherna tidigare när han fått starta, men kan han bara "göra sin grej" så kan det bli åka av för Dif.

KOM IGEN Gnaget!
 

Namn: sucram   Visa profil  
Länktips: http://www.facebook.com/pages/La-Chispa/255282391266573?f
Sänt: 2015-05-25 17:30:00
 Sista gånger jag spammar här.
Men om någon AIK:are nere runt Malaga vill se AIK ikväll så kan ni komma till restaurangen på länken… 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:30:00
 Saaaatan va fint 0-2 skulle sitta ikväll. Då har vi samma poäng som gröthals o e så klart bäst i stan. 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:27:00
 Vi har en biljett över till klacken. Skänkes bort, sitter vid Slussen till 6 för hämtning 

Namn: W.T.F.   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:22:00
 3,5 mille, tillåt mig... W.T.F.? 

Namn: Gnagetgura   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:15:00
 1 biljett finns fortfarande kvar nedre . Inköparna. Medis. PM 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:12:00
 Har fått samma info från en polare som sitter på VIPen, även startelvan är släppt.

PC
HH SV PK NEJ
JB PD EO SL
MB HG
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 17:06:00
 Akenas:

Tror att Indie har träffat Segui i egen hög person, ej genom att ha läst någon artikel eller liknande.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:59:00
 Indie, kan du länka till källan? 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:56:00
 Figo klar! Bekräftad av Gurra på Snaps.
1,5 avokados om dagen.
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:54:00
 Nisse vill ha ett nytt 2-års kontrakt av AIK, det tycker jag låter som en bra ide. 

Namn: Indie   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2015-05-25 16:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Panos såld. Bekräftat av Segui.
3,5 mille.
 

Namn: jmt_   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:52:00
 Två biljetter över (klack). PM. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:50:00
 Scholes,

Jag vill egentligen inte uttala mig för tidigt, för mycket kan hända och det finns omständigheter som spelar in. Men håller med om att vi bör byta tränare iår om vi är långt ifrån guld och missar att kvala till EL. Även om vi kommer 3a så tycker jag att det krävs en ordentlig utvärdering. Jag tycker inte att 3a är dåligt dock, det är inom målsättningen.. Men jag vill också se mer framsteg, iår ska vi slåss om guldet ända in mot sista omgångarna, annars är det ett misslyckande.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:35:00
 Precis så ska det skötas Scholes. Vem fan tror han att han är den där Lundh? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:06:00
 Alm ska gå om AIK vill ha en ny tränare och har en klar ersättare som de anser vara bättre lämpad.

Alm ska absolut inte få sparken pga någon sorts missnöje och att "något måste göras".

Han har förtjänat att ha jobbet, däremot hoppas jag det är lite upp till bevis i år. Misslyckat EL kval och borta från guldstriden i år igen så vill jag se ny tränare nästa år.

Hoppas därför vi värvar en mittback i sommar och ersätter Nabil om han säljs. Inga ursäkter helt enkelt.
 

Namn: Miscym   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 16:02:00
 Har en biljett över till Nedre. Kan ses på Medis. 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 15:49:00
 Apslakt! Gnagarmakt! 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 15:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har en biljett över till Övre. 300 spänn, swish eller cash. Inget krångel. Skicka PM

Edit: finns på Medis fram till marschen avgår.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 15:45:00
 Det här med att Lundh och andra journalister utan integritet -skriver vilken skit som helst- och hakar på de skränigaste AIK-fansen i Avgå Alm-kören är bara för billigt.

Till intet förpliktande "journalistik".

Vad skulle AIK tjäna på att sparka Alm?

Vem skulle vilja komma in nu och fixa allting? Vem KAN göra det och hur vilka garantier får vi för det? Nej, Alm ska köra vidare säsongen ut därefter kan och ska resultat och övrigt utvärderas inkl Alm&Co.
 

Namn: Fotbollsgräs   Visa profil  
Hemort: Ständig medlem / Svarta Massan / Sektion 113
Sänt: 2015-05-25 15:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jake//
Bananer är lite svårare att smuggla in tyvärr. Då pyropjäser är raka så är de lättare att stoppa upp där solen inte skiner så ofta och ytterst få svenskar kommer undan med en banan i kalsongen.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 15:10:00
 Jag skiter i bananregn. Vinn bara matchen för i helvete. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 15:10:00
 Vill verkligen se bananregn. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: Tampa Bay
Sänt: 2015-05-25 15:08:00
 Lycka till AIK idag. Brinnande hjärtan och kalla hjärnor 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 15:03:00
 MangeMan

Vet inte om det beror på vart man befinner sig. Abonnemang funka i Finland för mig.
 

Namn: Jake   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 14:58:00
 Törs man hoppas på ett äkta bananregn i kväll, eller är alla för unga i dagens klack för att känna till detta klassiska dif-tifo? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 14:50:00
 Funkade csports från utlandet med matchbiljett men inte abonnemang? 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/olof-lundh/lundh-andreas-al
Sänt: 2015-05-25 14:48:00
 "Lundh: Andreas Alm har inte många matcher på sig"

Krossa plastapa!
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 14:37:00
 ned braden 2.. kvarnen.. gröne jägarn.. mcdonalds. 

Namn: ned braden 2   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 14:33:00
 Krogar? 

Namn: Trillapenez   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 14:05:00
 Säljer två biljetter till norra nedre för inköpspris. Finns på medis vid 16. PM 

Namn: karbon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 13:59:00
 någon som sitter på en biljett till norra nedre dom inte behöver?, så köper jag den gärna. PM 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 13:42:00
 HerrG//

Den där studien medverkade jag i förra höst/vintern. Man får fylla i lite frågeformulär med frågor så som "står du upp för alla människors lika värde" och liknande frågor. Sedan fick man titta på lite bilder av ormar, spindlar som man skulle memorera typ.. 2 enkla bioticketz
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 13:39:00
 Så gratulerar vi BW som har blivit farsa idag! 

Namn: Gnagetgura   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 13:37:00
 1 biljett i nedreklacken finns. Inköpspris.

Möts upp på medis vid 16-17. Pm
 

Namn: herrG   Visa profil  
Länktips: http://docs.google.com/document/d/1o5N2XcbdP16Nvx_65E9E7-
Sänt: 2015-05-25 13:27:00
 Derby i Labet

Jag har postat om detta tidigare och uppslutningen har varit bra. Dessutom har resultaten varit så intressanta att forskarna nu gör en uppföljning.

Djurgårn har fått ihop folk så nu gäller det att Gnagare som ännu inte deltagit kliver in och reppar:

Karolinska Institutet genomför under våren en studie om fotbollssupportrar och reaktioner på emotionella och sociala stimuli. Man får först fylla i ett frågeformulär online och sen delta i ett experiment på Karolinska Institutet i Solna vilket tar ca 45 minuter. Som tack får man 2 biobiljetter och ersättning för resan till och från KI.


Följ länken för att få mer detaljerad information om studien.

 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 13:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rent spontant kan man känna att spelarna borde tvingas kvar.
Men det skulle bara leda till att spelare med utlandsdrömmar går till andra klubbar som dom känner inte står i vägen när en spelare vill utomlands.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:58:00
 Krille S

Ja, AIK äger ju spelaren så vi kan ha kvar honom. Men då blir det ju ingen affär heller. Tycker inte att AIK ska stå i vägen för spelare som vill ut heller, så länge det är utanför de nordiska länderna.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:56:00
 Länge sedan man hörde Dif spelarna snacka så mycket i media inför ett derby. Dom ska krossa våra gulddrömmar, dom har planerat hur dom ska fira och dom ska ta initiativet i matchen och trycka på.


Fan inte derbykungen Nabbe är med!
Skit samma, vinst kommer smaka extra bra. Lite handikapp för dom med hemmaplan och vi utan vår stjärna, dom med toppform, vi har dålig form och så allt snack från dom innan.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:56:00
 MangeMan: Fast om du ska räkna nettopengar får du ju göra detsamma i din jämförelse med Nabbe.

Oavsett vad du tycker så ÄR 5 MSEK brutto bra betalt sett till Panos ålder, spelstatus mm. Kan du nämna många 29-åringar i AS just tillbaks från långtidsskada som gått för mer?

Däremot kan jag hålla med om att AIK inte bör genomföra affären. Men att få betydligt bättre betalt är helt orealistiskt.
 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:51:00
 Finns plåtar på de områden som tillhör dif men 100% kommer vara fyllt med AIKare på axs.com. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:51:00
 Nisse berättar i podden Lundh i veckans avsnitt att han var onykter senaste i måndags. Tre dagar innan matchen mot IFK. Han ska har varit på ett event. Han sa inte att hela laget varit på detta, någon som vet om så var fallet?
Tanken går ju direkt till att laget var lite bakfullt.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:44:00
 MangeMan

Jos in - panos ut.
Panos inte ut - Jos inte in.

Vad väljer du? Om vi nu leker med den tanken.
Vi har ju en enonomi att förhålla oss till. Så om vi valutaväxlar till oss Jos.
Känns det okej?
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:42:00
 Hur fungerar det med att se matchen i repris på cmore eller viaplay? 

Namn: karbon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:40:00
 söker biljett till norra nedre till kvällens derby. PMa 

Namn: Koppinho   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:40:00
 Carlgren
Höken - sonko - Pertan - Nisse
- Panos -
Blomberg - Ofori
Brustad - Henok - Bangura

Ställer vi upp så här vinner vi...
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:38:00
 hej gf

Det ligger ju ett mcdonalds med bajenmärke där på söder. Är det den restaurangen dom inte vill att vi ska gå på? Kommer nog bojkotta det ändå isåfall ifall jag blir hungrig.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 12:09:00
 Krille S

Jag hakar främst upp mig på att vi öht säljer nu mitt i säsongen, hade vi åtminstone väntat till efter säsongen så hade det varit mindre värdelöst av flera anledningar. Helst hade jag sett att han fått vara dominant på mitten hos oss i 3-4 år och sen gå ner på backen. Sen tycker jag inte att 3-4 miljoner netto är särskilt bra med tanke på kvaliteten vi tappar, Panos har redan visat att han är en av få som kan stå upp o leverera även om resten av laget sviker, en egenskap som att svår att värva. Kollar man matchen mot IFK var han riktigt bra trots att matchen i sig sög hårt, och Dickson bredvid var ju mer eller mindre katastrof.
 

Namn: Balaklava   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 11:50:00
 Biljetter till derbyt sökes! Klack eller Övre spelar ingen roll. PM 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 11:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan: Fast det stämmet ju inte. För 5 MSEK får man just en "hygglig" ersättare till Panos. Precis som man får en "hygglig" ersättare till Nabil för det tiodubbla. Det finna ju trots allt en anledning till att Nabbe är dyrare. Panoskopior finns det gott om.

Därmed inte sagt att jag är för försäljningen eftersom det tar tid att skola in en ersättare. Eftersom vi inte behöver pengarna. Eftersom Panos är bra. Osv.

Men det enda som är helt okej med affären är ju övergångssumman. Vilket verkar vara det som du oförståeligt nog hakar upp dig på.

Nordin: Varför det? Vi kan väl ha kvar honom säsongen ut? Jag hoppas Scholes har rätt om omdisponeringen?
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 11:32:00
 Dubbelhakan

Endast till övre. De kanske behöver just till nedre.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 11:18:00
 Om man är i Gävle och ska se derbyt på något hak, finns det något ställe där gnagare brukar samlas? 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 11:16:00
 Det finns biljetter i shopen!!

Åk dit latmaskar.
 

Namn: karbon   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 11:05:00
 Söker en klackbiljett till derbyt. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 11:05:00
 Angående Bajen fans, lite desperat att göra det dagen innan också.
 

Namn: Krippa191   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:54:00
 Söker 2 klackbiljetter till derbyt ikväll , PMa! 

Namn: pettan69   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:51:00
 Bara vinn ikväll Gnaget! 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:48:00
 Om inte Alm startar med MO idag blir jag galen! 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/nyheter/article20847145.ab
Sänt: 2015-05-25 10:34:00
 "Internbråk skakar djurgården" 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:32:00
 hahahaha grinbajen 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:28:00
 Hahah bajen fanz, som om de har något att säga till om, de borde komma till medis och göra något åt saken istället, men det skulle aldrig ske.

Avd: ledsen i ögat
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
hornstullsgnagare

HAHAHAHAHAHA.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:21:00
 Scholes

Tror på en liknande elva men hoppas att Sauli startar istället för Sonko. Jämnt skägg mellan dom två men tycker att Sauli kanske är snäppet bättre.
 

Namn: hornstullsgnagare   Visa profil  
Länktips: http://pbs.twimg.com/media/CF1QsknUEAEuF2D.jpg:large
Sänt: 2015-05-25 10:12:00
 Har ni sett bajen fans senaste tilltag förresten? (Se länk.) 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 10:05:00
 ----------Carlgren-----------
-Haukur-Sonko-Karlsson-Nisse-
-------Panos--Etuhu----------
-Blomberg--Ofori-----Bangura-
---------Goitom--------------

Tror inte Alm kommer peta Etuhu nu när han är tillbaka och tror inte han flyttar ut Ofori igen.

Jag tycker den ser rätt balanserad ut med en överlappande Haukur bakom Blomberg som inte är så bra på att utmana men då får ytrymme för sin högerfot samt bidrar med sitt hårda jobb och en mer defensiv Nisse bakom Bangura som är duktig en mot en och gillar att utmana.
 

Namn: malmoegnagaren   Visa profil  
Länktips: http://tinyurl.com/tvillingderby-statistik
Hemort: Lund
Sänt: 2015-05-25 09:48:00
 Intressant statistik inför derbyt ikväll. Tittar man krasst på skiten så slutar det väl 1-1 igen. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2015-05-25 09:48:00
 Riktig Do or Die känsla inför kvällen. Allt annat än 3 poäng ikväll och säsongen känns körd (ja jo jag vet, det är långt kvar men känslan är så).

Hoppas som många andra att pengarna vi får för Panos direkt går till en rutinerad mittback!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 09:36:00
 4-2-3-1 har vi ju startat med mot både vraken och IFK. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 09:31:00
 Scholes

Gillar dina tankar.
 

Namn: 12   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 09:27:00
 Ikväll är det mycket enkelt.
Sjung eller dö.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 09:24:00
 Varför gnäller folk om Panos? Han har spelat i BP och Sandefjord, kommit tillbaka från korsbandsskada, är snart 30 och hans kontrakt går väl ut 2016?

Så, antingen säljer AIK nu eller så behöver man skriva på ett tre års kontrakt med en spelare som bara kommer att bli sämre pga av åldern. Valet är givet.

Dessutom när vi har en kille från egna leden i Salétros som kan ta över.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 09:18:00
 Klart Nabil blev besviken när han inte såldes.Men han krigar och gör mål ändå. Klart Panos blir besviken om han inte får chansen i Turkiet. Han skulle ändå prestera i AIK under sin kontraktstid och kanske till och med längre beroende på vilka alternativ han har då. Vi kan inte hålla på att vara bussiga mot spelarna på det sättet. Det tror jag heller inte AIK är.

För mig finns det en anledning för AIK att göra detta och det är att man omdisponerar i truppen. Vi vet inte om Nabil säljs och har en sportlig budget att utgå ifrån. Vi anser helt enkelt att vi kan få en spelare som är viktigare för truppen än Panos för 5 Mkr + lön.

Tar vi in Backman eller Jos eller någon likvärdig mittback för de pengarna och satsar på Etuhu och Ofori centralt så tror jag inte alltför många blir besvikna.

Peronligen har jag velat se Panos eller Blomberg som högerback och Ofori som vänsterback om alla är kvar men eftersom Alm inte delar de tankarna så är det överbefolkat på det centrala mittfältet.

När vi dessutom inte längre spelar vår 433/451 med en sittande mittfältare som när vi gick in i säsongen och byggde truyppen blir det ännu tydligare. Med en nr 10 så är även Bangura ett alternativ på det centrala mittfältet. Så att omdisponera truppen nu när vi inte tänkt spela så längre känns klokt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 09:15:00
 Och känns nästan lite som att vinna eller försvinna för Alm ikväll. Men bara nästan... Jävla klump i magen man har idag då. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/kalmar/kalmar-t
Sänt: 2015-05-25 09:00:00
 Varför kan inte vi tex bjuda in honom för att se hur bra/dålig han är? I Schalke som har en riktigt bra ungdomsakademi lär man få en rätt bra fotbollsutbildning. Och killen är ju Stockholmare också verkar det som, fostrad i BP. Agera nu tack BW.

Avd: Övrigt
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 08:56:00
 Krille S
Nej men jag skrev att man i varje fall får en hygglig ersättare om man säljer för 20 miljoner, ska man däremot ersätta Panos med 3 miljoner krävs det att man gör ett megafynd.

Spelarn
Ärligt talat tycker jag inte vi har några so.helst skyldigheter att släppa Panos just nu, han har spelat ca 1/2 säsong och varit skadad resten där han fick massor av support för att kunna komma tillbaka, det minsta man kan kräva är att man behåller han säsongen ut, tills dess kan vi gott kräva +10 miljoner för att släppa han.
 

Namn: SKBG   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 08:49:00
 Kuknalle
Medborgarplatsen
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 08:40:00
 1 biljett säljes till derbyt norra övre för inköpspris. PM:a vid intresse 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 08:36:00
 Om Panos vore en robot hade AIK kunnat sagt nej utan att tveka. Men nu är han en homo sapiens sapiens och styrs därför av känslor, precis som övriga individer ur människosläktet.

Hade man nekat Panos denna oerhörda chans att bli utlandsproffs och tjäna riktigt bra med pengar hade man fått en väldigt frustrerad spelare i truppen som sett världens möjlighet bara rinna iväg.

Och jag vet, man ska som spelare vara professionell osv, men de är inte mer än människor. AIK tackar ja till turkarna för att de vill inte ha massa negativ energi i truppen, man vill inte ha en spelare som hellre lirar någon annanstans. Och AIK resonerar helt rätt.

Om utländska klubbar vill ha våra spelare så ska vi låta dem gå - så länge vi får bra betalt, och det får vi i detta fall. Skulle vi prompt hålla kvar spelarna så skulle det nog endast vara kontraproduktivt i längden.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 08:16:00
 Forever: Att vi säljer Panos har knappast nånting med dålig ekonomi att göra. Han sitter knappast på nån topplön och själva försäljningen av en allsvensk 29-åring drar knappast in några pengar.

Det har garanterat att göra med att man inte vill säga nej till Panos som får en chans till en andra utlandssejour och lite pengar.

Det kan man däremot ifrågasätta. Är det AIKs roll att agera sjukstuga åt rehabbande spelare och sedan sälja? Bara hans omkosnader under rehabben äter ju upp halva transfersumman.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 08:02:00
 Idag är det enbart 3 poäng som är godkänt! Dags att steppa upp och leverera. Finns inget utrymme för att schabbla mer med laget och taktiken. Kämpa 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 07:43:00
 Utan och överdriva så är det måstematch på alla sätt ikväll
Tar vi inte 3p är det kört, då är det dags för
tränarbyte.

Sist var en riktig pinsam insats det godtas inte ikväll, fokus från start!
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 07:37:00
 PS: Det finns fortfarande 2-3 biljetter i rad i kurvorna på övre etaget hos oss. 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 07:36:00
 vilken tid öppnar entréerna? För oss fetton som ska vara på sittplats. Försöker leta på "de onämnbaras" hemsida men hittar inget. 

Namn: Forever   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 07:33:00
 Det är jättetrist och vi ska sälja Panos en grymm kille
Alltid 100% bra tvåvägspelare med tempo hur ska
vi kunna ersätta han, tänker dom??

Det går inte, och Etuhu gjorde nog den sämsta
Insatsen i AIK tröja sen Clecio?!

Måste vi sälja av allt hela tiden, är det fortfarande
så dålig ekonomi, innermittar har vi ju knappt ens.....:((((
 

Namn: SKBG   Visa profil  
Länktips: http://www.rivjumbotrånen.nu
Sänt: 2015-05-25 07:32:00
 Sittplatshets
prova the pipeline bar
endast tre poäng är godkänt idag !
 

Namn: kuknalle   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 07:28:00
 Är äntligen tillbaka efter många år i USA. Kunde inte vara mer taggad att se våra fina grabbar igen. Kan någon god själ sammanfatta hur uppladdningen ser ut innan Tele2? Har varit borta alldeles för länge.. 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 07:17:00
 Fyfan väntan inför ett derby, låt klocken bli 19:05 bara. 

Namn: Mbeki   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 07:03:00
 Vinst - 3 pinnar
Torsk - Avgå alm!
 

Namn: tholar   Visa profil  
Länktips: http://aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=9344
Sänt: 2015-05-25 06:52:00
 AIK:s chefstränare Andreas Alm har - tillsammans med assisterande tränarna Nebojša Novaković, Ulf Kristiansson och Lee Baxter - tagit ut 19 spelare till måndagens bortamatch mot Djurgården på Tele2 Arena. Avspark kl 19:05.

Uttagna spelare: 2 Sauli Väisänen, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Panajotis Dimitriadis, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 10 Henok Goitom, 12 Haukur Hauksson, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Dickson Etuhu, 23 Mohamed Bangura, 24 Marko Nikolic, 25 Sam Lundholm, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv).

Text: Stefan Mellerborg
 

Namn: valldou   Visa profil  
Hemort: DSM #29/
Sänt: 2015-05-25 03:15:00
 Mo bang bang, avgör derbyt ikväll. Och sen hysshar han ap-bänken. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-25 00:07:00
 Krokko

Du är inte bara inte övertydlig, det är extremt otydligt vad en term som "mindre insnöat än det allsvenska genomsnittet" egentligen betyder. Påståendet saknar definition och kan inte falsifieras. Som du redan har antytt i vissa texter så är Stahre ibland en bra tränare och ibland är han en dålig tränare. Det är verkligen en flyktig egenskap det där "insnöad". Du skulle lika gärna ha använt "cool" som beteckning. En cool tränare vinner och en tränare som en gång var "cool", eftersom han vann, blir då "ocool" så fort han slutar vinna. När du själv är så otydlig om vad det är du vill så kan du inte förvänta dig att andra ska förstå vad det är. Och fundera över den ensidiga fokuseringen på tränaren istället för hela den sportsliga ledningen och dess ramar som sätts av styrelsen som i sin tur sätts av den ekonomiska verkligheten. Är det på tränarbänken underprestationen sker, eller är det i styrelserummet?
 

Namn: Blåsa Kallt   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 23:57:00
 Jag hoppas att de som gnäller var på årsmötet som tyckte att 30 m i ek var en bra ide.

Jag tycker att det var rätt. Jag tror och hoppas att BW/Alm trollar med knäna. Vinst imorgon mot toppen
 

Namn: kingolif   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 23:36:00
 
Hata dif!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 23:15:00
 Spelarn:

Träffade ett par killar ifrån Argentina när jag var ute och reste vintern 2013/2014. De påstod att Jorge Ortiz var en av Argentinska ligans bästa centrala mittfältare när han spelade där. Om det är sant eller inte, vill jag låta vara osagt.

Det var för övrigt ett par riktigt härliga killar. Jag lärde dem ett par AIK-ramsor och varvade detta genom att snacka goda Obolo/Ortiz-minnen.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 23:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn,

Missade du att Ofori var vår kanske genomgående jämnaste spelare förra året som vänstermitt? Självklart inte. Men visst på en ytterback vill jag inte se honom just nu då jag inte tycker det finns tillräckligt av samma kvalité som kan ta hans plats som innermitt. Men att han gjorde en dålig match på vänsteryttern senast beror på att övriga i laget blev för osynliga, speciellt Goitom som blev ganska ensam på topp. Skulle vi ställa upp i derbyt med Ofori som vänstermtitt i ett 4-4-2 som förra året tror jag att han skulle göra det riktigt bra. Men nu är det innermitt som gäller, det är där han har mest potential och vi behöver honom mest..

Och angående startelvan så hoppas jag på ett 4-4-2 med Goitom och Bangura på topp samt ett mittfält med Ofori centralt, Sam och Blomberg på kanten.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 23:06:00
 Ortiz då? Han är bara 30 år och har säkert flera år kvar på karriären. Spelar i Uruguay för närvarande. Han är en av de absolut bästa innermittar jag sett i AIK. Som en hybrid mellan Borges och Helgi.

Skulle digga om AIK värvade tillbaka honom, såvida han är i bra form och har mer att ge på plan.

 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:56:00
 Tror knappast Oforis utköpsklausul ligger så lågt som 15 miljoner. Ofori har nog den största potential jag sett hos en AIK-spelare. Sen vet man ju att för varje spelare som utvecklas till sin fulla potential så går det nio som stangerar i utvecklingen. Den som lever får se. u bättre det går för Ofori, desto kortare tid får vi behålla honom.

Sen är ju pengarna ganska ointressanta eftersom de de tenderar försvina i stora svarta hålet oavsett.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan: Inte en chans att man får en spelare av bevisad Nabbekvalitet för 20 MSEK om det inte handlar om en nedvarvande åldring?

Att Panos skulle ha en klausul tror jag inte ett ögonblick på. Han hade knappast den förhandlingspositionen när han kom till AIK.

Och ja, givetvis kan vi bara hoppas på ett fynd i nån mening. Så är det nästa alltid med värvningar till alla allsvenska lag. Om du inte står ut med den prdningen så är det ju bara att ge upp AIK och hela allsvenskan?
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:38:00
 BB

För att det är så det sett ut historiskt. Dyra spelare = poängspelare. Är väl bara CP-Pontus som kostat +30 miljoner utan att vara en poängspelare.

Sen är ingenting omöjligt men hittills har det krävts poäng för att nå dom summorna.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:38:00
 Återigen Ofori förlängde nyss, precis som med Nabbe och Milo kan utgå från att han därmed har en utlöpsklausul och allt annat blir ointressant. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:29:00
 Återigen; det finns potential i Ofori för en försäljning på 30 miljoner SEK. Varför i helvete skulle det inte finnas det?

Han är ung, talangfull och har en exceptionellt bra bollbehandling. Han är ingen poängspelare, varför måste han göra mer poäng för att säljas dyrare? Klart att det är ett plus, men hans primära roll på en fotbollsplan är att styra spelet från en djup central mittfältsposition - inte nödvändigtvis göra massa mål eller assist även om det är ett plus.

Vi sålde Quaison för 20 miljoner SEK till Palermo. Han hade kunnat gå för 30-35 miljoner SEK om vi hade spelat honom i en position som passade honom bättre - typ OMC - och att han hade fått mer speltid. Nu hade han kort tid kvar på kontraktet och när han lämnade AIK så kändes det som att han inte uträttat tillräckligt mycket "än".

Precis samma sak med Ofori. Vi kan säkerligen få en 12-15 miljoner SEK för honom som det ser ut i dagsläget, men det är precis samma sak här som med Quaison - han har en outnyttjad potential. Han är våran viktigaste centrala mittfältare i dagsläget, men trots detta glänser han inte i match efter match. Potentialen finns där att göra ett ännu bättre jobb, att ta för sig ännu mer och att således få ännu mer blickar på sig.

Återigen. Potentialen att summan på en förädlad Ofori kan ligga på 30 miljoner SEK - den finns där. Det gäller bara att han fortsatt tillåts att spela på sin naturliga position som central mittfältare, att han blir jämnare i sitt spel och att han överlag syns mer på banan. Han behöver inte nödvändigtvis göra mer poäng.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:26:00
 Vill man sälja Ofori för mycket pengar kan man ju börja med att aldrig mer sätta honom på en kant där han blir helt osynlig.

Sedan är han rätt begränsad i och med att han är så enfotad. Högerbenet använder han mest att stödja sig på verkar det som. Däremot har han verkligen övat upp en makalös känsla och teknik i vänsterfoten.

Därutöver är han jädrigt mjuk och följsam på planen, det är fint att se honom lira boll.

Vad han skulle behöva förbättra är givetvis sin högerfot men också att göra de där inbrytningarna i straffområdet som han gjorde mot Bajen. Då blir det alltid hyperfarligt. Han är minst lika bra på att driva med boll som att passa, och då måste han utnyttja det.

30 miljoner får vi nog knappast, men fortsätter han utvecklas och göra fler poäng så kan vi nog få en fin summa. Men han är absolut inte färdig i sin utveckling, vilket å andra sidan visar vilken stor potential han har.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:21:00
 30 miljoner för Ofori kan vi glömma, eftersom han förlängde nyss så lär han garanterat han en klausul på gissningsvis runt 15 miljoner. 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:16:00
 BB

Tror Ofori måste göra bra mycket mer poäng om han ska upp i 30 miljoners klassen.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:15:00
 Krille S

Ofta inte men säljer man en Nabbe för 20 miljoner kan man ändå få en hygglig ersättare, säljer man Panos för 3-4 miljoner netto kan man inte få ett skit utan att hoppas på att hitta ett fynd igen. Sen är ju Panos värd så mycket mer för oss just nu på planen, varför i hela friden kan man inte bara säga nej? Ska vi acceptera vilka bud som helst för att vara snälla? Nej nånting här luktar skit, jag misstänker nån klausul som BW ännu en gång gått med på trots att Panos kom som Bosman och som nu tvingar oss att sälja.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:13:00
 Jag har svårt att hetsa upp mig över att Panos blir såld. Kan enligt min mening t.o.m vara bra för AIK. Panos är helt klart en bra defensiv Allsvensk mittfältare. Men det är nog i princip det hela.

Vi har ju Etuhu på denna position och vi slipper en besvärlig konkurrenssituation.

Räcker pengarna till motsvarande mittfältare? Naturligtvis inte. Däremot räcker pengarna förhoppningsvis till att stabilisera backlinjen.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:12:00
 Angående Ofori så hoppas jag att man är tillräckligt kalla i AIK för att hålla i honom tills man förädlat honom ännu mer, låtit honom prestera under tid, samt att en vettig klubb kommer och säger att de vill köpa honom.

Ofori kan utan tvekan bli våran största försäljning någonsin. Då vill jag fan inte att någon Ukrainsk eller Polsk klubb går in och signar honom för 10 miljoner SEK. Potentialen för 30 miljoner SEK finns. Ge honom ännu mer tid att visa vad han går för, sedan kan vi börja snacka.
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:05:00
 Krille S: Håller helt å hållet med.
Är det agenter och bjuder på Panos, så är dom också och rycker i Ofori, det är nog bara en tidsfråga...
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:04:00
 MangeMan: Det kan man i stort sett aldrig vad gäller försäljningar från Allsvenskan. Hela poängen med att köpa från Allsvenskan är att den är billig. Nackdelen är att spelarna floppar ofta i sina nya klubbar. Så det i sig är inte ett dugg konstigt utan fullt normalt.

Dessutom är ju pengarna för Panos inte alls så dåliga. Det är valet att sälja som är konstigt.
 

Namn: Sittplatshets   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:01:00
 Frågar åt en kompis som befinner säg i London.
Vet någon ett ställe som eventuellt visar matchen?
Harcourt arms är stängt för renovering.

Krossa dif!

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 22:00:00
 Sigge
För de kaffepengar vi får för Panos kan vi omöjligt värva någon som vi på förhand vet håller jämförbar nivå.

Spelarn
Nej, Blomberg kan inte ersätta Panos utan att vi försvagas, Blomberg gör sig verkligen inte bäst som tvåvägsspelare på centralt mittfält.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:59:00
 SiggeSluk: Visst har BW säkert en plan. Men alla planer går ju inte som tänkt och oftast tar det även i de bästa fall en tid innan nyförvärv börjar leverera.

Jag förstår att man inte vill stoppa Panos. Men ärligt talat kan det inte vara så en fotbollsklubb i allsvenskan ska funka.

Jag är till skillnad från en hel del härinne klar över att man måste sälja spelare för att gå runt. Det är där vi är i näringskedjan. Men i detta fallet handlar det ju knappast om pengar vi inte kan säga nej till utan att någon inte vill säga nej till Panos.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:53:00
 Den i truppen som är mest lik Panos till spelstilen, alltså en hårt arbetande riv och slit-spelare fast med okej spelsinne är ju Blomberg. Kanske kan han ersätta "rakt av"?

Annars så bör vi väl värva en ny spelare till denna position, för bortser man från Blomberg så finns ingen i truppen som kan täcka upp för Panos. Han är en väldigt funktionell och genuint bra spelare.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:50:00
 Enligt Expressen ligger Teletubbies bäst till för att arrangera Eurovision nästa år. Det intressanta med det fotbollsmässigt är ju att man förra gången, 2013, snackade om att arenan behövde stå till sångtävlingens förfogande i drygt tre veckor i maj, man undrar ju då lite smått hur de ska fungera med det fotbollsmässiga. Mycket bortamatcher för hifdif våren 2016? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:44:00
 MangeMan / Fast det beror på hur Panos ersätts. BW kanske har något i bakfickan?

Skulle man ersätta en vass truppspelare, Solnakille med ett chansartat oskrivet finskt namn så är det klart att det är skit.
 

Namn: Smattrat   Email Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:42:00
 Har nu en extra klackbiljett till derbyt, övre etage. Säljes för inköpspriset 300. Hämtas i Solna före klockan 1 i natt eller under morgon/förmiddag imorrn. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:38:00
 Nabil ska vara tillbaka mot Helsingborg läste jag för någon vecka sedan. Statusen kan ha förändrats efter det, men det var den enda infon jag sett.

Någon som sett om Haukur snart är tillbaka? Annars vill jag nog se Sauli på högerbacken. Han tillför mycket på våra offensiva hörnor.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:36:00
 Mange Man: Håller med, kan det bli 2-3 miljoner? på kontot för Panos. Det måste vara att han själv vill iväg för att tjäna rejält med pengar men det ska ju inte spela någon roll om det inte står i kontraktet.
Med en blott sporadiskt spelande Etuhu så kommer ju mittfältet bli helt annorlunda än tänkt.
Det är ju en sak att sälja Bahoui för stora pengar men att avsluta en gjuten startspelare för ett par miljoner är idiotiskt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:30:00
 Försäljningen av Panos gör mig vansinnig. Förutom att han just nu är vår stabilaste centrala mittfältare så kan han även spela i hela backlinjen, han är just nu nästan oersättlig, vi säljer han för kaffepengar efter att alla kostnader dras bort. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:21:00
 Tror nog Etuhu kan spela men helst med Ofori och Panos framför sig. Dock tror jag konstgräset gör att han inte spelar. Känner mig ganska lugn inför derbyt, ovanligt att vara underdog. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 21:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finansekonomen
Att vara övertydlig är alltid på gränsen till oförskämt, i synnerhet när man vänder sig till personer över 14 års ålder. Risken är naturligtvis att någon inte snappar upp ens budskap, även när man ligger på övertydlighetens gräns...

Vad jag vill är att AIK, som har turen i oturen att spela i en liga i ett land där majoriteten av alla lag och tränare är extremt dåligt uppdaterade med den moderna fotbollens realiteter försöker vara... hur ska jag säga, ANINGEN mindre dåligt uppdaterade. Jag kräver/förväntar mig/hoppas absolut inte på något revolutionerande, bara någonting som är aningen mindre insnöat än det allsvenska genomsnittet.

AIK har val att följa något slags Stuart Baxter-spår in absurdum (inte minst därför att hans fotboll var ganska gammalmodig redan för 17 år sedan). Om Alm inte skulle få förnyat förtroende är man nästan skraj för att hans efterträdare blir en random 40-åring som varit best man till brudgummen vid Stuarts dotters bröllop.

Vissa (ganska stora) delar av AIK lider av en svårtatad Baxter-fetichism som med nödvändighet kilar in sig i processen varje gång vi ska utse en ny tränare. Det är just därför man inte vågar tanken fullt ut vad som händer om vi fortsätter spela så illa att Alm tvingas lämna sin post. Sannolikheten att han ska ersättas av något som "känns AIK" och som inte följer det gamla spåret är så liten att man frestas att tro att det är lika bra att fortsätta med Alm vad som än händer.

I väntan på att hela klubbens mentalitet blir mindre insnöad och provinsiell. Det kommer att hända en vacker dag - AIK är trots allt AIK - men det kan ta jävligt lång tid och kosta oss väldigt mycket mer lidande innan processen är klar.
 

Namn: sista_bossen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:56:00
 Orkar inte scrolla igenom idag och hittar inget på hemsidan. Status på nabbe? 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:53:00
 Spelarn

Antagligen inte, men där dog han i alla fall för mig...ingen supporter ska behöva se en potentiell sportchef bli utgrävd från en strand.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:46:00
 Finansekonomen: Jag vette tusan om detta hör till en av de ordinarie sysslorna som sportchef. Att gräva ner sig under stockar på en strand vill säga.

Men AIK är ju också en lite udda klubb, så inte vet jag.

Apropå startelvan imorgon så hoppas jag på Ofori och Panos CENTRALT. Panos är en nyckelspelare för oss och hoppas han vill avsluta snyggt i AIK.

Dickson får väl "komma igång" i U-21 så han får upp flåset. Den vägen skola alla andra spelare vandra. Som inhoppare kan han absolut bli aktuell imorgon. Han HAR faktiskt fina egenskaper som exempelvis hans luftspel, har inte sett honom förlora än enda duell hittills.
 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:40:00
 Dickson borde inte ens starta imorgon. Alm måste köra Panos o Ofori på mitten. Jag kommer bli galen om han startar med Dickson, då handlar det inte om att spela bästa spelarna utan då känns det som BW lägger med veto i startelvan.

Vill inte se en lika loj match som sist, då är säsongen körd.
 

Namn: gregory 61   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:35:00
 PAL. Punkt 2 kanske inte gäller publiken i allmänhet men definitivt en stor majoritet här på GF. 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:31:00
 Krille:
Ja det är väldigt rimligt, men jag kan inte hitta något om att de har höjt priserna inför iår, utan de höjde biljettpriset inför flytten till Tele2 och sedan legat på samma nivå (har inte hittat info om något annat).

Prisnivån på deras biljetter tycker jag är jämförbar med vår prisnivå.
Långsida första etage:
AIK mitt: 300 kr
HaIF mitt: 384 kr ((ink. 35 kr i serviceavgift som inte är inräknat i grundpriset)

Klack
AIK: 140
HaIF: 155-175 (35 kr i serviceavgift som inte är inräknat i grundpriset)

Så att biljettpriserna har varierats så mycket har jag svårt att tro.

Ne men nu orkar jag inte lägga mer energi på Bajen, men om du har rätt Krille så får du mer än gärna motbevisa mig
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:31:00
 Är orolig för Dickson imorgon. Det kan bli himmel och det kan bli pannkaka. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:26:00
 Om någon hade tippat att sill skulle ligga 7 poäng före mff efter 10 omgångar hade denna setts som fullständigt ororealistisk.
Förhoppningsvis öppnar både Göteborg och Malmö plånböcker på vid gavel under fönstret.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:26:00
 Sitter och kollar på mästarnas mästare och ser Patrik Andersson och jag funderade lite löst på om han skulle tänka sig ta över som sportchef. Sen ser jag honom gräva sig under en stock på en strand och fastna, blödandes från pannan. Han får hjälp och blir utgrävd till slut...njäe. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:22:00
 Och det skrämmande på punkt två är att det troligtvis inte gäller publiken? 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:09:00
 akenas: Det är väl rimligt att biljetterna är billigare i Superettan?

JStyrman: Det är klart som fan att AIK i likhet med alla lag ha en spelidé. Det har såklart alla lag. Att man inte lyckas uppfatta den kan bero på två saker:
1. AIK lyckas inte genomföra den pga motståendet
2. Man är för inkompetent för att förstå den
 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:05:00
 Jaha, nu ska tydligen AIKs spel försvaras. Ett spel som
inte funkar alls. Men hoppas vi vinner imorgon. isf är det ju jättebra, men vi har ju mil kvar till något som känns
stabilt, över hela banan i 90 minuter.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:01:00
 Finansekonomen/

Instämmer; vad vill Krokko egentligen och hur ska det gestaltas med vem och hur kommer det förändra AIK fotboll på alla dess nivåer?

Jag skulle gärna se Baxter men mer som en "tillfällig lösning". Nuvarande ledarskap har ändå byggt upp något över tid.

Man ska inte bara stirra sig blind på A-laget utan se verksamheten som en helhet och då tror jag AIK ändå ses som en framgångsrik klubb? Rätta mig om jag har fel.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 20:00:00
 Hittade en annan intressant sak i samma artikel
AIK hade publikintäkter på 40'000'000
HaIF hade publikintäkter på 38'000'000

AIK's totala hemmapublik var 246'693 och HaIF var 306'762, vilket ger en snittintäkt per biljett på 162,1 kr för AIK och 123,9 kr för HaIF.

Sen insinuerar jag inte att Bajen skänker bort massa gratisbiljetter, men kostar biljetterna till AIK matcher så pass mycket mer att bajen med nästan precis 30'000 fler åskådare ändå tjänar 2'000'000 kr mindre än AIK?

Avd. ganska övrigt, gammal diskussion.
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:57:00
 Fan också! Mff torsk igen och guldet borta!

Känns igen?
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:55:00
 Krokko

Jag tror att krav på radikala förändringar, så som ditt gnäll på Baxter förr, faktiskt kommer att hörsammas om kräftgången fortsätter. Slutsatsen då var Olle Nordin, som tidningen offside i en sällsynt men briljant artikel om AIK sammanfattade kravprofilen med "inte Baxter". Och det är precis det som kommer hända denna gång. Det blir snarare en återgång till en mycket mer pragmatisk och mindre risktagande fotboll. Den enda röda tråden mellan 2000-2004 var att varje tränare definierades som sin föregångares motsats. Det är med dem glasögonen jag ser på AIK idag, du verkar sällan reflektera över vad det är du egentligen vill.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:49:00
 Skulle man be folk som säger att vi inte har nån spelidé att förklara Malmös spelidé skulle dom flesta säkert ha fel i sin analys enligt Åge.
Klart alla har en spelidé, sen om man lyckas med den eller inte är en annan sak. Sen kan man tycka att den inte är tillräckligt tydlig vilket iof inte alltid behöver vara negativt. Kan vara bra att vara svåranalyserad.
Dessutom lär man skruva på sin idé av och till beroende på motståndet man möter. Det är få lag i världen som aldrig behöver anpassa sig.
När spelarna börjar klaga på att dom inte vet hur laget ska spela kan man höja på ögonbrynen.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:48:00
 Wellington,

Håller inte med, tycker han oftast löper smart. Men som alltid i AIK så finns det ingen som vågar slå bollen bakom backlinjen.. Och när bollen väl kommer så är det usel kvalité. Blomberg var väl tänkt som den spelaren på centralt mittfält som ska vända upp med bollen och hitta Bahoui, Goitom eller Brustad med dom passningarna.. Varför kommer inte passningarna undrar jag?

Var samma sak när vi hade Kennedy i laget, skillnaden där var väl att Kennedy ofta löpte vid fel tillfälle eller inte alls. Brustad är däremot klok i sina löpningar.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:39:00
 Tack för svaren gällande vårt EK. Har inte full koll på sånt där än, men det känns som att en större del (än tidigare) av transfersummorna kommer hamna inom sporten än tidigare då vi hade ett ekonomiskt mål som styrelsen ville uppnå (EK på 30''). Någon skillnad borde det vara iaf då det ekonomiska målet redan är i hamn eller vad man ska säga.

Riktigt skönt med MFF förlust, jag personligen tror att GBG kommer att tappa förr eller senare. Om jag minns rätt har väl de en ganska dålig ekonomi och kommer få det svårare att ersätta om de blir sönderköpta i sommar.

"En annan utmanare är IFK Göteborg som har sin största styrka i klubbens framgångsrika historia och höga igenkännande i Sverige. Men "Änglarna" har inte heller lyckats göra någon bra affär av sitt starka varumärke. Publikintäkterna är 30 procent lägre än AIK:s och sponsorintäkterna hälften så stora som Malmös. En av anledningarna är att arenan Gamla Ullevi inte fungerar som den borde. IFK Göteborg har länge försökt förvärva de kommersiella rättigheterna för sina egna arrangemang där utan att lyckas. Ett problem är att Gais och Örgryte spelar på samma arena, vilket krånglar till ärendet. Ett annat problem för klubben är en ineffektiv ungdomsakademi. Varje spelare från de egna leden som får kontrakt med seniorlaget har kostat i snitt 1, 75 miljoner kronor att utbilda. Krasst företagsekonomiskt finns det helt enkelt unga och mer talangfulla spelare till ett lägre pris på marknaden. IFK Göteborg har haft problem med spelarrekryteringen de senaste åren och gjort spelarköp som inte har betalat sig eller kunnat matchas av motsvarande lönsamma spelarförsäljningar. Detta har tärt på klubbens egna kapital som har minskat från 31 miljoner kronor 2011 till 14 miljoner 2014."
Från AFFÄRSVÄRLDEN - pengar avgör allsvenskan, publicerat den 2015-04-22 Sida 28-30 - Sektion: FOKUS - Del: 1 29 / 56
 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:38:00
 Bara vi hänger på det där jävla tåget imorgon! 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:36:00
 Rätt komiskt att det gnälls på bristen på "spelidé" på MFFs forum idag efter två raka förluster emedan MFF (tillsammans med IFK) härinne av flera skribenter tidigare hyllats för just sin "spelidé". Något som enligt dessa skribenter AIK tydligen saknar.

Ämig synes det mest som "spelidé" är en omskrivning av "vinner matcher" och när man inte längre vi mer matcher såsom MFF de senaste två, ja, då har man enligt en del av supportrarna "ingen spelidé". Dvs. Det är ett fullkomligt meningslöst ord som man använder för att skänka en aire av trovärdighet till ett inlägg vara hela innehåll väsentligen är "Vi borde ha vunnit idag. Dåligt."
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Du kan alltså se att Stahre hade samma poängsnitt mellan omgång 21-30 som man haft mellan omgång 1-10 i år. Alltså ingen skillnad...

Jag tycker inte att vi bedriver en primitiv form av jordbruk, jag misstänker snarare att försöker spela en fotboll som spelarna inte behärskar. Jag tror att om trenden inte vänder så kommer du snarare se Stahre ta över igen, istället för något teoretiskt love-child mellan Guardiola och Klopp.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finansekonomen
Jag sa att sunk-IFK helt plötsligt är mindre utvecklingspessimistiska än vad vi är. Om AIK tagit andraplatsen med det "spel" (primitiv form av jordbruk är en mer korrekt beskrivning) som IFK visade upp ifjol så hade vissa härinne garanterat sagt att "vi är på rätt väg", "skit i spelkvaliteten, vi tog ju silver förfan", "bekräfta Stahre till 2027" osv.

I AIK är problemet att vi har så komiskt låga förväntningar och krav på vårt lag. Visst är det bra med godhjärtade supportrar, men när det leder till visionslöshet och allmän medelmåttighet så är det väldigt lite AIK.

Hur många pinnar IFK tar i år vet ingen, men att de tagit 8 segrar efter 10 omgångar medan man ifjol tog 15 på 30 tyder ända på att en "viss" förbättring skett. Och detsamma kan man ju inte direkt säga oss, trots att vi observerar Den Heliga och Lyckobringande Kontinuiteten på Tränarsidan med religiös nit.
 

Namn: Wellington   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:32:00
 Jo, problemet med Brustad är att han springer när han ska stå kvar, och står kvar när han ska löpa. Han är fullständigt osynkad. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:30:00
 IFK lever väl på lånad tid? Har ju värvat väldigt mycket för pengar dom egentligen inte har?

Var dom inte näst intill tvingade att sälja Vibe senast för att rädda ekonomin? Visserligen har dom en hel del kapital i truppen som kan rädda deras ekonomi, men har dom sedan pengar för att värva nya spelare?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:23:00
 Kalmar ser ut att ta 3 mot iff iff 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:18:00
 För evigt trogen mitt lag

Sa dom inte även att Brustad tar fel löpningar?
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kokko

Ok, så fiskrens tar 75 poäng enligt dig. Vi får se...

Tittar man på deras poängsnitt förra året så bottnade (bortsett från 1,33 efter 3 omgångar) deras poängsnitt kring 1,47 i omgång 19 (mötte AIK i omgång 17). Sedan slutade deras poängsnitt på 1,87, räckte till en andra plats. Om jag minns rätt så signade de flera spelare i de två transferfönster som varit till en redan dyr trupp. Men på dig låter som att man bytte tränare och sedan så blev man ett topplag...

Jag blir mer och mer övertygad om att det är fel att sparka tränaren efter varje inlägg från dig.

ifk g poängsnitt:
omg 1-5: 1,6
omg 6-10: 1,8
omg 11-15: 1,8
omg 16-20: 1,0
omg 21-25: 2,6
omg 26-30: 2,4

Verkar snarare för mig handla om bra ersättare till Sam Larsson = bra sportchef? Beror på hur mycket pengar man lagt ner. Men höga poängsnitt levererade Stahre redan i slutet av förra säsongen.
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:15:00
 Hasse Backe sa i cmore studion i matchen mot vraken att AIK spelade Brustad på ett helt annat sätt än när han spelade i Norge, kommer tyvärr inte riktigt ihåg vad han sa specifikt! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:14:00
 
Med omsorg om PAL tillåter jag mig ändå att glädjas åt Kalmars vändning.
 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:13:00
 Sveriges Bayern München, om man ska tro Lewicki blir överkörda av Kalmar just nu. 

Namn: k1891n   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:06:00
 Är Haukur tillbaka i derbyt? Isåfall ser min elva ut såhär:

Carlgren - Nisse, Sonko, Pertan, Haukur - Blomberg, Ofori, Panos, Lundholm - Bangura, Henok

 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2015-05-24 19:01:00
 RW >>>
Kolla hur Brustad rör sig när våra backar har bollen, han försöker och försöker men det går för långsamt därbak och allt blir förstört för att snabbt kunna spela bollen igenom motståndarna till en djupledslöpande Brustad.
Sonko behöver en ledande hjälp vid sidan om sig, PK är tyvärr inte den som är en sådan. Nisse är inte optimal som vänsterback, flytta in honom på mitten där han kan styra Sonko. In med 2 nya ytterbackar (en på varje kant), kvalitet som levererar poäng och orkar jobba upp och ned hela tiden (typ tinnerholm).
In med en riktig kvalitet-mittback till nästa säsong och fasa ut Nisse, så kommer Sonko att växa då han har boll i sig.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 19:00:00
 Brustad har ju tagit sig till lägen och borde lätt ha legat på 5-6 mål vid det här laget. Men han är en usel avslutare. Finns med andra ord grym potential i han förhoppningsvis. Men han förtjänar att börja på bänken och jobba till sig en startplats just nu. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 18:29:00
 Blir inte riktigt klok på Brustad. Känns som han förlorar de flesta 50/50 dueller och går in halvhjärtat i för många situationer. Där hoppas man på några kliv kommande matcher. Han skulle ju kunna bli en ny Elmander med rätt inställning. 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2015-05-24 18:27:00
 akenas >>>
30 milj i ek är väl inte helt riktigt heller.
En hel del kan väl gå iväg om polisnotorna måste betalas, de pengarna ligger väl i det egna ek. Vad jag har för mig har vi inte satt undan några pengar på speciellt konto för polisnotorna.
Rätta mig om jag har fel.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 18:26:00
 akenas

Med ett EK på 30-40 miljoner kronor klarar vi några sämre år i driften men vi har inte tillräckligt mycket för att kunna lägga 100% av det vi säljer för på nyförvärv. Överskott är nödvändiga för att gardera sig mot framtida, sämre år.

Om vi istället hade haft 150-200 miljoner kronor på kontot så hade vi kunnat budgetera för minst ett gruppspel i Europa League under flera års tid. Vi hade kunnat kräva ordentligt mycket bättre betalt för spelare som vi inte vill sälja och vi hade dessutom kunnat lägga 100% på nyförvärv.

Så visst finns det skäl till att fortsätta öka på vårt egna kapital. Dock ser jag helst att det sker via framgångar i Europa. När vi fått lite kontinuitet där så kommer det se betydligt bättre ut på kontot ändå.
 

Namn: W.T.F.   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 18:24:00
 Torsk imorn och den här säsongen är fucked up. Jag klarar inte av att se dessa skitgäng gå som tåg, samtidigt som AIK med alla sina enorma resurser snubblar fram! Jag blir så förbannad. Vad är det som är så fel? Kan det vara så jävla svårt att få till det liksom?
Köp in spelare som kan prestera och låna ut ikkefärdiga spelare som Sauli, Haukur, Anton och till viss del Sam.
Fan! Nu måste jag lugna ner mig...
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 18:22:00
 Spelarn:

Visst är det så. Man väntar och väntar på att nu i år då ska vi ta det där steget som resten av våra toppkonkurrenter gjort på det ena eller andra sättet (inför varje år) 2012 fick vi åtm ett härligt Europaäventyr. Men förutom det så står vi mest och stampar på samma tuva känns det som (lite hårdraget då) Medan mff har två guld, Elfsborg ett + ett cupguld, ifk två cupguld. Allt under vår senaste femårsperiod under nuvarande ledarskap, där vi inte ens har lyckats avancerat från lätta cupgrupper och aldrig varit riktigt nära glitter i AS heller. Till slut så tappar man hoppet (det kan givetvis återkomma med en fin svit och lovande spel) Men just nu känns det mest grått. Och man undrar över vad som felar: Laget? Ledningen? Eller båda delarna? Och när man samtidigt får sig en läxa som heter duga mot ett av lagen man ser sig jämbördiga emot de senaste åren så gör det inte saken bättre direkt. (inte ett skott på mål t.ex.) Ändå tyckte jag vi började lovande de första 15 minuterna och även hade ett mål som var nära att räknas. Men sen var det roliga slut, och många spelare som även var väldigt "sub-par".

Man behöver en injektion i nuläget. Så skicka en jävla kanyl av rent adrenalin in i oss i morron Gnaget, tack!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 18:14:00
 Spelarn

Delar det mesta av det du säger. Vi är bra hela tiden men aldrig tillräckligt bra. Och eftersom vi aldrig är dåliga så blir det heller aldrig något klassiskt AIK kaos och avgå alla. Att det därför känns som att vi går på tomgång och något måste vara fel.

Det är kanske inte antingen eller. Men om du tycker att vi måste ha in tunga namn i sommar, vittnar inte det om att du inte tycker vi har en tillräckligt bra trupp?

Jag tror dom flesta inklusive mig själv delar att vi behöver minst ett starkt namn in till backlinjen för att kunna utmana om guldet.

Om man tycker att detta behövs, är det rättvist att komma till att coach är problemet?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 18:14:00
 Göteborg vann och både Malmö och Ellos leder sina respektive matcher. Piss-söndag än så länge. Får hoppas på vinst imorgon. Förlust och säsongen kommer nog bli jäkligt lång och plågsam tror jag... 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:59:00
 Anledningen till att många AIK:are känner sig lite blasé är väl att varje säsong är typ identisk med varandra. Vi är med där uppe, men lite bakom och aldrig riktigt på allvar. Hela tiden en kanske 5 poäng bakom serieledaren som minst.

Det hettar aldrig riktigt till. Det går liksom mest på rutin tillslut.

Jag skulle gärna vilja att vi äntligen tog det där nästa klivet, att vi äntligen på allvar var med däruppe i toppen, ja, att vi kanske för någon omgång kunde leda serien.

Att det liksom blev lite action och guldhopp så att säga. Att AIK skulle visa att man VILL något. Inte bara "vara med" utan mer än så.

Huruvida Alm är rätt tränare eller inte låter jag vara osagt, personligen tvivlar jag men han har fortfarande (lite) tid att överbevisa mig. Starten på säsongen satte han äntligen men vi har ändå inte levererat tillräckligt.

Men i sommar måste vi ha in fina nyförvärv som visar att nu jädrar, liksom. Inga talanger från långtbortistan utan spelare som direkt kan gå in och leverera.

Som får oss alla att börja hoppas igen. Om det sedan leder till guld är en annan femma - men just att alla AIK:are kan få det där hoppet och entusiasmen tillbaka skulle betyda så oerhört mycket, för nu känns vi lite som en pysande ballong.

En derbyvinst imorgon vore ett bra första steg!
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Enligt gängse "AIK-visdom" så borde ju IFK ha behållit Stahre minst några säsonger till, eftersom han fixade ett silver ifjol. Spelet var skit, men sådant brukar ju inte störa oss nämnvärt när det gäller att klänga oss fast vid en random tränare som vi fått för oss ska bli "vår Sir Alex".

Ifjol vann IFK 15 matcher med Stahres caveman-fotboll: i år har de redan vunnit 8 av 10. Och om de fortsätter i den här stilen tar de 75 poäng, mot fjolårets 56.

Att IFK av alla lag ska vara mer ambitiösa och utvecklingsoptimistiska än vi, hur känns det egentligen?
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:50:00
 Fördelen med att vi nu har runt 30'' i EK är väl att en större del utav transferpengarna kan läggas på nyförvärv, och det finns väl ingen egentlig anledning att fortsätta bygga på det EK vad jag kan komma på.

Förhoppningarna är att driften har fortsatt att utvecklats i rätt riktning och att större delen av transfersummorna kan gå tillbaka till sporten.

Eller tänker jag fel?
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:47:00
 Behöver en seger i morgon för att få tillbaks nåt hopp. Just nu är energibanken rätt tömd. Torsken i sig är inte det värsta utan det var hur det gick till. Att ifk skulle snubbla in en segerboll i slutsekunden nu idag också känns bara så typiskt i dagsläget. [och där gjorde mff mål också, efter en tabbe såklart...]

En seger i morgon och man kan se framåt på ett annat sätt hur som helst på året och säsongen. En torsk, så blir det nog stormvarning alà huricana runt laget. (vi lever i nuet)
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har vart så jäkla besviken sedan torsken i Torsdags, helt oacceptabelt!

Vill se en rejäl satsning i sommar.

Vi kommer med största sannolikhet sälja Panos nu för ca 5Mkr och sedan lär även Bahoui lämna för 20-25Mkr.

Hälften utav dessa pengar ska läggas direkt på nyförvärv enligt mig. Först ta hem en mittback av högsta klass, alternativt värva en stjärnmittfätare och sätt Etuhu som mittback. Sedan ska en ersättare till Nabbe värvas också, Hamad ryktas vara påväg till Bröndby, jag tror vi får svårt att matcha dom rent ekonomiskt men fått intrycket utav att Hamad är lite smått förtjust i AIK som klubb.

Sedan kan det komma att ske transfers som inte är lika väntade där inga konkreta rykten tagit fart ännu, ex Carlgren, Ofori och Sonko.

Carlgren bör vi kunna få ca 8-10Mkr för, har dock dålig koll på marknaden för målvakter. Ofori lär vara eftertraktad i Europa och skulle inte förvåna mig om det trillar in ett bud i sommar på ca 15Mkr, tycker dock inte AIK ska släppa honom för en krona under 20Mkr. Sedan har vi Sonko också där AIK väl förra eller förr förra året fick in ett bud på 6-8Mkr(?). Skulle inte förvåna mig om det trillar in ett bud på honom också runt 10-12Mkr.

Iår vill jag se att vi värvar in ersättare direkt, speciellt för spelare som Nabbe, Ofori och Carlgren. Enormt viktigt att vi har en trupp som är stark nog för topp 3 och som har hyffsad chans att kvala in till EL. Att ta guldet iår blir svårt även om jag personligen ALDRIG ger upp föränn det är matematiskt omöjligt att komma ikapp.

Men.. Först fokus på derbyt, nått annat än 3p finns inte på kartan.

pettan69,

Oavsett vad så är Panos våran spelare fram till 1a Juli, så om han saknas från truppen blir jag väldigt förvånad. Det är inte heller en värdefull affär för AIK rent ekonomiskt, så att man skulle vara rädda för skador osv ser jag inte heller som troligt.. 99,9% säker på att han spelar.
 

Namn: pettan69   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:24:00
 Om inte Panos är med i truppen imorgon blir jag sur......... 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:21:00
 PAL>>

Självklart vill man se våra rivaler tappa poäng. Är det ens något att diskutera?

Var lugn du om du vill. Själv tycker jag att det suger att IFK tar en trea på övertid.
 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:17:00
 Är det nån som hyllat vår insats mot göteborg? Eller vaddå? 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:11:00
 Hur usla än ni tycker Halmstad är så va de betydligt bättre än vad vi var mot Göteborg. 

Namn: PontusH   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:05:00
 Quaison med 90 minuter för Palermo idag mot Fiorentina. Jäkligt fin match. Fick en spelare utvisad. Blev även varnad i slutminuterna efter ruff med Fiorentinas keeper. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Istället för att spy galla över att HBK försöker ta två viktiga hemmaplanspoäng bör vi väl i första hand rannsaka där vi verkligen kan påverka, dvs inom vår egen klubb.

Fast nu förtiden är det visst alltid någon annans fel...
 

Namn: Greken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:02:00
 Fy fan vad sämst HBK! Hur kan man låta IFK kontra in ett mål på hörna när det är 30 sekunder kvar? Ofattbart uselt. HBK borde ju bevaka sin poäng i det läget. Dom behöver varenda poäng dom kan få. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 17:00:00
 Jag tycker också målsättning topp 3 är fel. Läste MFF:s -13 då det var att åter kvalificera sig för EL, vara med i guldstriden och helst vinna.

För-14 var det givetvis att försvara guldet.

Sedan behöver inte huvuden rulla om målen inte nås men man bör då såklart analysera varför och försöka undvika det säsongen efter.
 

Namn: Ingen kärlek utan hat   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:59:00
 Är så jävla äcklad just nu. Hbk, jävla pisslag.

Göteborg är på väg att kasta bort två poäng, vad gör halmstad? Ger tillbaka dom.

Ska man heja på malmö nu eller? Orkar inte se göteborg vinna sm-guld.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:58:00
 skjut Nurmi skjut
Exakt. Det är när klubbledningen ger intryck av redan i förväg garantera sig om att "säsongen uppfyllt våra målsättningar" som man blir sådär extra trött.

Hela klubben är så jävla slätkammad just nu. "Målsättningarna" är mesiga, insatserna på planen tama, Alm... ja, fyll i själva. Finns det öht någon som VILL något i AIK 2015? Finns det någon med lite karaktär och framåtanda? Något Krille N m/92, Mjällby m/98 eller Pavey m/09??
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:56:00
 2009 låg vi 5 poäng efter Göteborg vid uppehållet. Känns som vi kommer ligga något liknande i år. 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:55:00
 hbk var likadana mot apa, helt sjukt!! 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:55:00
 Bra jobbat HBK! hoppas ni flyger ut ur denna serie! era jävla SOPOR!

Sen vet man ju redan hur det kommer sluta mellan HBK-AIK . Man kan satsa alla pengar man har redan nu...

 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:54:00
 Hoppas hbk åker ut, jävla sopor 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:53:00
 
Men va faaan. Offensiv hörna med 40 sek kvar. Fyller på med hela laget och sill gör 2-1 med 10 sek kvar.
Vilka jävla idioter!
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:53:00
 Hur många är mutade i Halmstad? 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:52:00
 Göteborg gör segermålet i slutsekunderna... nu måste AIK verkligen ta sig i kragen, vill man hänga på Göteborg så håller det inte att tappa onödiga poäng. Vi måste vinna mot Dif imorgon, och sedan plocka trea på trea.

Dags att steppa upp rejält nu.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:52:00
 Fyfan Halmstad. Först mot Dif och nu mot Göteborg. Man kan bli gråhårig av mindre. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:51:00
 Vilka losers, hbk... 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko /
Det är den officiella uttalade målsättningen från AIK' ledning

Sedan kan Alm och laget internt i omklädningsrummet ha en annan målsättning.
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:38:00
 1-1 Snyggt jobbat hamlstad, håll i det här nu! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/aik/uppgifter-d
Sänt: 2015-05-24 16:13:00
 "Uppgifter: Dimitriadis uppges skrivit på för Genclerbirligi"

Lycka till Panos! Det är lugnt, Saletros ersätter.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:12:00
 skjut Nurmi skjut
Topp tre kan aldrig vara en "målsättning" när man missat elva SM- och cuptitlar i svit, det säger sig självt.

Om AIK officiellt uttrycker ett så urvattnat mål så skulle det kunna innebära att vi gör en lika avslagen säsong som ifjol - och att klubben ändå kan uttrycka tillfredsställelse över att man uppnått det man föresatt sig. Och det vore ganska ödesdigert, som alla förstår.
 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:09:00
 Göteborg fortsätter att springa, och jaga.
Helt tydligt att -hårt arbete- är det som gäller.
Dom är massor med folk i offensiven, och ännu fler i tillbakajobbet.

Fakta i avdelningen: Själrannsakan- AIK.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 16:04:00
 Om jag inte minns fel är AIK's snittplacering i AS 5'e plats historiskt.
Målsättningen är fortfarande topp-3 officiellt.

 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Länktips: http://aiktifo.se/2015/05/24/infor-djurgardsderbyt-aik-ti
Sänt: 2015-05-24 16:01:00
 AIK-tifo informerar. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 15:55:00
 Panos försvinner. Fortsatt utspädning av truppen. Mittenlag.

 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 15:50:00
 Har inte varit inne här sen torsken mot IFK så detta kanske är old news:

Kristofferson skriver att Panos är klar för ett treårskontrakt, blir offentligt nästa vecka.

FAN - säger jag bara - FAN
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 15:41:00
 Spelarn
Konfetti är faktiskt ingen dålig idé alls. Det visuella är strålande och dessutom är det något som inte precis varenda klubb från Tromsö till Gibraltar kör med.

Jag propagerar även för mobilskärmar som ljuskällor: faktum är att en mycket mäktig effekt skulle uppstå med tusentals skärmar (gärna i gult) på läktarplats, framför allt vid inmarsch.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 15:38:00
 Quaison wingback i Palermo idag. Hyllas för sin fysik av tränaren. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 15:28:00
 Palermo-Fiorentina på TV12 också, Quaison från start.

Avd: Övrigt
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 15:17:00
 Halmstad-Göteborg 0-1.

Avd: Övrigt.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 14:56:00
 Klart det är trist för de gnagare som ville se elitloppet att det krockar med AIK match.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 13:55:00
 PAL: Jag håller med, väldigt olycklig krock även om jag själv aldrig skulle gå på elitloppet. Är totalt ointresserad av sådant.

Men har AIK:s kansli gjort vad som kunnat krävas av dem här? Har de varit på alerten och upptäckt denna krock i spelschemat och verkligen gått all in för att få matchen flyttad till ett senare klockslag...?

Har de gjort det eller bara struntat i det? Jag vet alltså inte så jag vill inte döma på förhand, men just sådana här saker måste ett kansli vara beredd på och vidta alla åtgärder man kan för att ändra matchtiden.

Vill man ha mer publik på matcherna måste kansliet också göra sitt jobb.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2015-05-24 13:35:00
 Jo varenda jäkla söndagsmatch har börjat 17:30 men när det väl är en eventkrock ala grande i stan ja då ska man såklart starta vår match 15:00.

Och ingen från AIK säger verkar säga ett pip ens för att få starta vid 18:30, eller 19 istället utan är så nöjda alternativt kör tyst diplomati. Jämför med Malmö som gråter en månad innan och efter ifall matchtiden inte faller dem i smaken.

Naturligtvis ska jag gå. Hästar zzz.
 

Den här sidan har laddats 67290103 gånger sedan 1999-09-14