Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 429 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 18:45:00
 Andra halvlek var klart bättre. i första halvlek såg det ut som 3-4-1-2 och i andra var jag osäker men såg ut som 4-2-3-1 tills Saku Ylätupa gick ut samt LIndkvist blev skadad. Men kan ju varit 3-4-3 men saku var ofta centralt.
Plus idag: Otieno,Asani,Kahl,Bilal, Lundström,Larsson,Saku Ylätupa, Michel, Robin Tihi,Mets, Janosevic + de juniorerna som bytte av Mushito och Saku

Minus: Panos, Rashidi, Goitom,Mushito

De jag ej nämnt har gjort en godkänd insats. Kan säkert vara ett namn jag glömt.

Hänt med Ben Lamin? Märks ju att Stefan Silva har ingen framtid i Norlings AIK.

Frågan är om Adu verkligen ska vara kvar i AIK ifall nu man ska spela 3-4-3? Är nöjd med Larsson,Ofori, Bilal Hussain och Felix Michel. Dessutom känns Panos överflödig eftersom AIK redan har Felix Michel. Skulle gärna få ut Panos och Adu för att få in Milosevic och en högerfotad ytterforward. Räknar med att Stefanelli och Stefan Silva lämnar AIK. Tror Stefan Silva återförenas med Sirius. Sedan skulle jag faktiskt vilja se en yngre targetforward eftersom Kolbeinn har skadehistorik och då har AIK bara Henok Goitom. Mushito räknar jag bort för han är ej tillräckligt bra . Får AIK in Milosevic, Högerfotad ytterforward samt en forward så är jag riktigt nöjd med truppen. alternativt Milosevic och en spelare som kan spela på kant och som ensam forward. Rasmus Wiedesheim-Paul vore ett alternativ
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 18:40:00
 Låna ut Saku direkt. Onödigt och låta han sitta på bänken/läktaren ett år till. Måste utvecklas. Håller knappt Superettan klass nu 

Namn: Rubber   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 18:29:00
 Davide,

Haha! Kul!
 

Namn: Kråka   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 18:22:00
 Skönt att det är igång nu.
Tycker matchen idag var en helt ok start av säsongen.
Nyförvärven ser intressanta ut med Otieno som utropstecken idag.
Det enda som inte kändes bra var Panos i backlinjen men han lär inte vara startspelare där så inga problem.
Tycker Saku gjorde en helt ok match, vi måste däremot bli snabbare att släppa bollen när spelare gör sig fria.

 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 18:18:00
 Några intryck från 2020 första fotbollsmatch. Äntligen är det fotboll igen.

Spelsätt:
Vi ställer upp med 3412 varvat med ett 343. I båda halvlekarna fick vi se yttrar som med hög intensitet och fart attackerade dagens motstånd högre än vad vi såg föregående år. Vi använder två centrala mittfältare som är betydligt närmare varandra än vad vi sett tidigare. I båda halvlekarna så varvade de yttre mittbackarna med att trycka upp rejält högt i uppspelsfasen och överbelasta respektive kant. I första halvlek så pressade vi högt med mycket folk och försökte spela med ett högt bolltempo. Hade svårt att urskilja om det tydligt var något annat fokus i andra halvlek men vi fick inte riktigt till spelet med eller utan boll på ett lika bra sätt. Däremot var vi betydligt vassare omkring offensivt straffområde.

Prestation kollektivt:
Helt okej för att vara en första träningsmatch. Strukturellt tydlig första halvlek men uddlös framåt. Lite hafsigare andra men med mer spets framåt och ett tröttare motstånd.

Individuella prestationer:
I första halvleken imponerande Bilal på mig. Mycket rörlig och involverad. Vänder spelet fint och såg väldigt taggad ut. Bra tillslag på bollen och har något farligt avslut. Skulle inte förvåna mig om han får sitt genombrott i år.

Kahl intressant på vänsterflanken och ligger bakom en del farligheter. Fin funktionell teknik, vass och hårt arbetande.

Mets var allt som allt första halvlekens gigant. Tror han kan bli ruggig i år.

Saku blandar och ger får man säga. En godkänd insats men har en tendens att göra det enkla för svårt. Överarbetar flera situationer där han med sin balans och teknik bara kan göra en riktningsförändring där det ska trixas och dribblas i onödan. Behöver bli mer direkt och balansera mod med att spela enkelt.

Otieno en helt klart kul bekantskap. Unik kombination av snabbhet, balans och funktionell teknik som kommer gäcka en hel del försvar. Lovar mycket gott.

Asani var för mig en positiv överraskning. Likt Otieno så var han en av få spelare på planen som kan kombinera balans, teknik och hastighet. Gör ett fint mål och orsakar en hel del oreda. I ärlighetens namn ska det också sägas att han också misslyckades med en del enkla passning och vaskade en del klara målchanser men trots allt lovande.

Michel är en härlig gris på mitten. Gör mål och ligger bakom en hel del farligheter. Mycket vilja och kraft.

Lundström är väl mer snabb än vad han är bra. Om han lyckas tänka och behandla bollen lika snabbt som han springer kommer han bli en tillgång.

Tycker även Budomir gör en ganska fin match.

Det fanns en del spelare som inte imponerade nämnvärt och någon som kanske var direkt dålig men så får det vara. Tycker det finns anledning att se på framtiden med någon typ av försiktig optimism. Kombinationen av rejäl speed på kanterna, fina fötter på målvakt och en Ofori som kommer lösa mycket spelmässig kramp tror jag blir en fint fundament för att öka attraktionsvärdet i vårt spel.

BW får jobba på att sälja av några spelare och få in en högerytter och offensiv mittfältare av klass så kan det bli ganska bra tillslut.
 

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 18:15:00
 Fake news Davide
Visa lite klass för fan, vi är inte vraken!
 

Namn: Davide   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2020-01-18 18:06:00
 Nyhetsbyrån TT
Publicerad 2020-01-18

AIK:S STÖRSTA UTMANING 2020 --SPLITTRING I DIGITALA SUPPORTERFORUM GENOM DESINFORMATIONSKAMPANJER

Solna, Stockholm

Fjolårets fjärdeplats har skapat en revanschlusta i AIK. Efter en säsong där Solna-laget slutade sist bland Stockholmlagen och dessutom missade det lukrativa Europa-spelet är förutsättningarna klara för den allsvenska storklubben: slutna led och kvalificering till Europa League genom Svenska Cupen.

Inför Allsvenskan 2020 tycks AIK:s utmaningar större än någonsin. Supportrarnas krav är otvetydiga: kvalificering till Europaspel och att bli bäst i stan, helst genom ett andra SM-tecken inom loppet av tre år. Pressen som uppstår runt klubben är signifikativ för AIK. Det stora intresset kan både hjälpa och stjälpa lagets insatser på planen. Lagkapten Henok Goitom är tydlig med behovet av en supporterfamilj som ger laget stöd i alla lägen:

"– Det kommer alltid finnas en press att spela i AIK. Men vi behöver inte göra den större", säger han på tal om pressen som vilar över laget och behovet av att ena leden inför årets tävlingssäsong.

Men var övergår en hälsosam vinnarmentalitet till destruktiv press som kväver klubb och spelares möjlighet att utveckla sig för att åstadkomma den förändring som fjolårets resultat visade laget är smärtsamt nödvändigt?

I en omfattande studie av attityder och diskussionsmiljöer på svenska supporterforum genomförd av Jannis Westlundh, professor i Medieteknik vid KTH i Stockholm, visar en sentimentanalys av medlemsinlägg publicerade mellan 2018 och 2019 att AIK-forumet "GnagarForum" är det värst drabbade av de allsvenska storklubbarna. Andelen inlägg som refererar till den sportsliga ledningen och spelartruppens med en negativ vinkling är 36% högre än för närmaste klubb i den föga smickrande rankingen. Särskilt utsatta är unga spelare och nyförvärv som inte omedelbart levererat poäng i sina inledande insatser i den svartgula tröjan.

"– Resultaten i studien är entydig: på AIK-forumet i fråga är miljön bitvis osund och vi ser flera användare vars publiceringsmönster tycks vara att upprepa negativa mantran kring spelartruppen och den sportsliga ledningen. Vid mothugg från andra supportrar på forumet upprepas ett slags mantra om att meningsmotståndarna saknar vinnarmentalitet”, säger Westlundh.

Nu visar det sig att den anmärkningsvärt höga splittringen och motsättningarna på det svartgula supporterforumet inte är en slump. För att kunna genomföra sentimentanalysen fick forskargruppen från KTH tillgång till besöks- och databasloggar från "GnagarForum". Den tillgängliga datan visar IP-nummer, textinlägg och textförfattare. Efter att ha iakttagit AIK:s särställning bland negativa supporterkommentarer valde man att djupdyka i publiceringsmönstren.

"– Vi kunde knappt tro våra ögon. När vi visualiserade kluster av negativ inlägg på 'GnagarForum' ovanpå en kartbild av Storstockholm var ungefär hälften av de kritiska inläggen jämnt distribuerade över huvudstaden. Men den andra hälften ses publicerade från en och samma punkt på kartan: en radie om 50 meter runt adressen Kaknäsvägen 30", berättar Jannis Westlundh om de häpnadsväckande fynden. Adressen tillhör AIK:s tvillingklubb och historiska konkurrent Djurgården vars träningsanläggning och klubbkansli återfinns på adressen.

Det tycks nu uppenbart att någon utomstående försöker så en splittring inom AIK:s supporterled i allmänhet och på ”GnagarForum” i synnerhet. Digital desinformation har vuxit i omfattning under 2010-talet med så kallade "trollfabriker" ansvariga för miljontals inlägg på sociala medier för att så splittring bland olika samhällsgrupperingar. Anklagelserna mot den ryska underrättelsetjänstens inverkan på det amerikanska presidentvalet 2016 och Brexit-omröstningen är några av de mest omtalade. Nu står det klart att aggressiva desinformationskampanjer också nått den svenska fotbollssupporterkulturen.

Upptäckten av KTH-forskarna har ännu inte kommenterats av AIK. Jannis Westlundh förstår att fynden kan oroa de genuina AIK-supportrarna men har en tydlig bild av vad som krävs:

"– Utomstående negativ inverkan och sabotage på starka grupper, oavsett om dessa är av religiös, politisk eller kulturell natur, motarbetas bäst på ett sätt. Genom att sluta leden och inte låta sig dras med i smutskastning och destruktiva tanke- och handlingsmönster förpassas de så kallade ”trollen” till marginalen och blir snart bortglömda”, avslutar Westlundh.
 

Namn: D-fence   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:51:00
 Äntligen är det igång igen, oj vad jag har längtat. Kul att vara tillbaka på Skyttan efter två år. Vad fick jag då se, tja, typ
• Formation, det där såg ut som ett 3-4-3 i mina ögon, två centrala mer defensiva mittfältare och ”wingbacks” med mycket högre startpositioner.
• Våra nyförvärv, Asani var bättre än jag förväntat mig, rörlig med rätt bra touch på bollen och Otieno, shit..första 15 i andra halvlek när han kom in, han sprang ju ifrån allt och alla på sin vänsterkant med bollen klistrad vid fötterna. Stackars högerback i Karlstad.
• Vår nye dansk i målet, Hauggard, han värmde upp rejält och trodde han skulle komma in i andra halvlek eftersom i princip hela laget byttes ut men när det gäller målvakter är det kanske så att det är bättre att han står hela matchen mot Västerås nästa helg istället
• Övriga spelare 1, Saku, jag tror på honom, kom ihåg att han fyller 21 iår och Bilal, jag tror på honom, kom ihåg att han fyller 20 iår. Granli och Lundström såg också pigga ut
• Övriga spelare 2, Rashidi, hmm, måste kunna få in bollen i straffområdet från sin kant, mycket finta, snubbla och blockerade inlägg och Michel, är verkligen defensiv mittfältare rätt position för honom. Goitom, men för i helvete, det läget i första halvlek, ett försök till chip…men det är okey ändå
• IF Karlstad Fotboll, helt rätt av dem att lägga sin första match i historien mot oss, svagt av deras lagkapten dock att inte ge Henok en vimpel innan avspark. Nåja, i deras klubbrum så hänger vår vimpel på hedersplats som första lag de någonsin mött. Svårt att bedöma laget, låg 4-4-2 formation men de försökte spela i alla fall och de var riktigt farliga i några kontringar
• Kontringar ja, oj, oj, oj, det får vi se upp med i år…
• Plus sex grader på Skyttan, ja, men vis av erfarenheten så hade jag ändå min stora, tjocka dunjacka på mig, och det behövdes på slutet vill jag lova
• Viktigast av allt, min erfarenhet säger mig att det är helt omöjligt att dra några slutsatser efter den första träningsmatchen i mitten av Januari
Ja, typ så….

 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:50:00
 De som alltid neggar och inte skrev något alls eftet guldet 2018 bör ignoreras. 

Namn: AIK-bäst   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:50:00
 Kan bli svårt att hitta en plats för Saku, jag tror nummer 10:e är rätt för honom 

Namn: AIK-bäst   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:47:00
 Jag är hoppfull

Från vänsterkanten kan vi hota genom Otieno och Lindkvist
Från högerkanten kommer hoten från Asani och Lundström
Bra speed, det gäller för övriga laget att hinna med upp.

Med Ofori blir det bättre
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:33:00
 Kör vi fembackslinje igen mao? Vore det katastrofalt att enbart ha två mittbackar? 

Namn: LokF   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:29:00
 "Köttbulle" sa jag om Otieno första minuterna Men vilken snabb köttbulle i så fall! Och med en trevlig förmåga att få med sig bollen. Och slå inlägg utan att stanna upp och trampa på bollen. Det här kan bli sevärt i fortsättningen! 

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Appropå negga i januari...kommer ni ihåg första matchen 2016, när vi låg under med 5-0 mot vasalund i halvtid?
Vi kom tvåa det året...efter blekblå gröthals.
Då yttrade Alm det näst bästa citatet jag har hört av en AIKtränare, endast slagen av Baxters "this is the fucking champions league"
Alm sa " när det är försäsong finns det mycket att träna på, idag tränar vi på att vara dåliga"

Så slappna av, vi vann och livet går vidare"
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:21:00
 Jag tycker inte Saku var dålig men förväntar mig att en spelartyp som han ska dominera mot sådant här motstånd.
Om det sedan inte håller hela vägen mot bättre motstånd så ok men mot sådant här motstånd ska han visa betydligt mer.

Jämför med hur Otieno tog för sig. Kanske inte kan göra samma sak mot bättre motstånd men visade direkt kvaliteter på ett helt annat sätt än Saku. Tycker även en spelare som Bilal tog för sig betydligt mer och visade betydligt mer än Saku.

Men bra att Saku fick mest speltid. Han ska verkligen få chansen att ta en plats nu under försäsongen men då måste han höja sig.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 17:08:00
 
Blev otroligt imponerar av nr 22, Maxim Sainte under dagens match på Skytteholm! Han påminde lite om Robin Quaison i sättet att spela boll.

Ser fram emot att följa hans utveckling framöver.

 

Namn: 18jonatan91   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/dplay_sport/status/1218541627112861697
Sänt: 2020-01-18 17:07:00
 OH: Twitter, min vän. Tyvärr endast målen. Ligger i länktips. 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:53:00
 Finns det highlights någonstans eller ska man behöva betala för det också? Fan att det inte fanns ett paket med bara Allsvenskan. Eller ännu bättre, ett paket med bara AIKs matcher.

Hörde något om att det skulle bli svårare att fulstreama nu. Någon som vet om det finns någon sanning i det?
 

Namn: Rubarths kapning   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:46:00
 Tyckte Saku gjorde flera intressanta saker idag. Han gör det oväntade. Behöver matcher för att blomma. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mycket nöjd över det man fick se idag. Spännande med nya formationen och jättekul att se Otieno.

Positiv även över Bilal och lite besviken på Saku. Lite orolig över att Goitom användes I den positionen han gjorde. Vill inte se han och Kolbeinn samtidigt på plan men valet att spela han som man gjorde tyder tyvärr på det. Men just nu så är det kanske rätt med tanke på att det saknas kvalitetsspelare just där och det skulle kännas fel att spela både Saku och Asani samtidigt som man har en av Goitom eller Kolbeinn på bänken.

Otieno och Lundström på kanterna. Bra fart på dom.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:37:00
 Att det bara blir pannkaka av allt Saku gör är direkt felaktigt, han flera bra saker som inte blev pannkaka inkl en perfekt hörna som Panos nicka i stolpen. Lite tröttsamt med dessa ilvilliga glasögon när man bedömer spelare. 

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tänk att det är exakt samma skribenter som hänger läpp för jämnan, andas för fan och slappna av en smula.
Hur orkar man fortsätta leva när man går i taket över en träningsmatch i mitten av januari?
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:27:00
 Bra värvningar och försäljningar: Inte BWs förtjänst
Mindre lyckade värvningar och försäljningar BWs fel helt och hållet

Höjer inte BW till skyarna, men så vansinnigt dåligt jobb har han inte gjort
 

Namn: Häggström   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:27:00
 majkki//

Spelarna vi värvat ser bra ut enligt dig.....Bra så. Hur kan du då döma ut lagets prestation efter EN jävla träningsmatch ? Kom Igen och ha lite tålamod för fan ! Gå inte efter ryggmärgsreflexen och döm ut....
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:07:00
 Känner mig ganska nöjd med den här premiären. Asani överträffade mina förväntningar, även om det såklart är tidigt att säga något efter endast en match.

Otieno vågar jag dock redan nu måla ut som en attraktion 2020. Trampade förbi sin back varje gång

I övrigt spelar vi en mer offensiv fotboll nu, det tror jag de flesta såg idag. Utmaningen blir att freda oss mot de kontringar som kommer att uppstå. 

Namn: Roditore   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:05:00
 Stort plus för Otieno, stort frågetecken för defensiven. Men säsongen är ju ung..... 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 16:04:00
 vasbyagenten

om 3-4-3 blir basen, tror jag nog det finns plats för alla 3 ändå

tanken kan nog vara:

mv
trebackslinje
Larsson-Adu-Ofori-Otieno(t ex)
Tremanna-anfall
 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-01-18 16:01:00
 Förstår inte att man inte ser att Saku är för dålig fotbollspelare för att spela i AIK. 

Namn: Conta   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Noah Tesfai Negash! Han har tempot, inställningen och bollbehandlingen.
Härlig insats som lovar en lysande framtid!
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:55:00
 Spela vi bara med två centrala mittfältare idag?

Om så då måste ju adu bort då ofori o larsson lär spela där
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:53:00
 Asani ser ändå lite intressant ut, har redan visat mer än vad Saku gjort på 1 år...förstår mig inte riktigt på er som ”hyllar” Saku. Händer ju ingenting, han försöker trixa lite men det blir bara pannkaka av det varenda gång...

Som vanligt med dessa matcher så är det småtrevligt å se junisarna, annars inget mer typ.

Vi måste göra oss av med ett flertal spelare som bara känns som utfyllnad.
Rashidi, Silva, Panos å Nico. Måste göras klart nu BW å in med 2 spelare till som tillför något.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:53:00
 Otieno och Lundström riktigt positiva.
Michel är för tung, seg, för mf - och forwards! -rollen.
Riktigt kul se de yttre mb gå framåt i första.
Rätt lovande!!!
 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:50:00
 Utan att utvärdera scoutingarbetet med Otieno och Asani för mycket så tycker jag att det ser extremt lovande utifrån dessa 45 min. 

Namn: Rubber   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:50:00
 triffids har tidernas lägsta pH-värde. Det blir bara lägre och lägre! 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Häggström

Handlar inte om att negga.

Spelarna som vi värvat ser fantastiska ut.

Men berätta gärna för mig vilken spelare Norling har gjort bättre/presterat bättre förra säsongen?

Eller åtminstone få en spelare att se ut som att han är bättre än vad han är tack vare ett bra grundspel?

Nä precis tänkte väl det.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:43:00
 Mcnasty// Axel Karlsson tyckte ja de sa. 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:41:00
 Vem e #20? Chef! 

Namn: Opolo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:39:00
 Otieno, vilken fullträff. Tack Nebo! 

Namn: Häggström   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
majjki och triffids.....Ni har båda fattat vad GF går ut på..... Här gäller det vem som kan negga mest.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:37:00
 Du me triffids, här gäller det att va negativ. 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:34:00
 Majkki. Du har fattat 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:32:00
 Vänta bara tills Norling satt sina taktiska fingrar på otieno och asani.

Bara en tidsfråga innan dom också kvävs med en blöt filt.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:30:00
 Otieno kan vi börja ta emot bud på redan nu, inte under 40 miljoner! 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:30:00
 Asani målar!!! Otieno assist!! Ser bra ut för våra nyförvärv. 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:30:00
 Fint av asani. Otieno nästa storförsäljning. 

Namn: Wrazxc   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:29:00
 Ingen som sitter på en fulstream? IPtv funka inte på tlf nu såklart .... 

Namn: Baydon   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:29:00
 Var är silva? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:23:00
 Bra för Michel efter en rätt svajig start.'

Saku gör bra 60 minuter, framförallt är det ju uppenbart han som mer än någon annan har en X-factor, kan vi ge han lite support istället för gnäll.

Mushito ensam på topp håller knappast...
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:22:00
 Är Felix uppe och leker forward nu igen, vad har vi sagt om det där 

Namn: Östermalmsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:21:00
 Vad står det i matchen? Någon spelare som sticker ut positivt? 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Skönt att vi faktiskt kan producera på hörnor.

Lindkvist totalt värdelös än så länge, Otieno +++++
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Otieno ser ruskigt bra ut.

Kul för Michel att få göra mål.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:15:00
 Otieno imponerar, Felix M katastrofala 10 minuter... 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:12:00
 Det är ju 7 gånger viktigare att värdera framsteg i den offensiva modellen än baklängesmål i den här matchen. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:05:00
 Linje179
Tomma ord. För att rädda sitt egna skinn flr flertalet av ledarna i AIK. Jag tror verkligen inte björn har sjukdomsinsikt
 

Namn: Östervägen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:05:00
 Goitom måste höja snittåldern från 18 till 28 i den här elvan

Hur kan man inte se det för vad det är? En träningsmatch med 3 spelare som var stadiga startspelare 2019, resten är inhoppare, bänkspelare och junisar, som alla vill visa att dom ska ha en större del av AIK 2020. Klart att det inte funkar 100%

Tycker det ser bra ut individuellt på vissa
 

Namn: Flavios ostbågar   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:03:00
 Från 532 till 523 - en mer anfallare på planen jämfört med förra året med andra ord. Eller en central mittfältare mot en ytteranfallare, för att vara ännu tydligare. Wingbackarna ser ut att bli kvar. Med två spelare på vardera kant kan de förhoppningsvis växeldra och skapa oreda från kanterna i anfallsspelet.

I den senaste intervjun med Norling på Sportslib pratar han om att sju spelare ska hjälpa till i försvarsspelet och att tre spelare i huvudsak tar hand om anfallsspelet, vilket blir logiskt utifrån ett 523-system.
 

Namn: Szepanski   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:02:00
 Vilken är elvan i andra halvlek?
 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 15:00:00
 Fan, det ser väl ändå hyfsat lovande ut? Tycker det är tydligt att vi är offensivt framåtlutade. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:57:00
 Bilal ser rätt bra ut och haft mkt boll. Rashidi har haft väldigt mycket boll, blandar högt med lågt.
Vi spelar mest 3-4-2-1 med Mushito på topp, han har dock varit rätt svag förutom en bra grej på slutet. Goitom bränner soprent friläge efter fantastisk passning från Bilal.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:57:00
 Råttskit. Leder vi med 4-0 mot mittenlaget i division 1 

Namn: Linje179   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:57:00
 triffids: Ofori. Insikten att vi behöver ändra saker. Fler unga spelare i truppen osv osv. Kan nämna hur många som helst, men om du ändå vill fokusera på att gnälla över en träningsmatch så får det stå för dig. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:55:00
 Nicholas Stefanelli hade passat i denna taktik. Måste gå mer i djupled. 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:54:00
 Positivitet? Jag ser till verkligheten. Vad finns det att vara positiv över senaste året tycker du? 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:54:00
 *Kahl ser mycket lovande ut.
*Saku är riktigt hungrig och gör det bra.
*Mets kommer dominera i år.
*Bilal kommer ta ytterligare steg i år.
*Härligt att se Rashidi högre upp i banan.

Jag är hoppfull.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:53:00
 Vad gör Panos på planen..Tror knappt det jag ser. Är det 3-4-3? Rörigt o för dålig kvalité än så länge ny elva nu. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tycker vi spelar okej, vi borde leda med någon boll med tanke på spelövertaget. Dahlqvist och Axén snackar upp Karlstad som om de vore Barca. De har haft en lyckad kontring och lyckats göra mål på den, AIK dominerar men för svaga i sista tredjedelen. Goitom bränner ett friläge när han ska chippa. Väldigt nonchalant.

Erik Kahl imponerar på kanten, riktigt snabb och bra med i anfallen, även gjort några fina brytningar i defensiven.

Saku hittar bra fickor att löpa i men får inte passningarna i rätt lägen, eller så har passningarna blivit för dåliga.

I övrigt tycker jag även att Bilal ser bra ut. Trist med Strannegård, hade vart kul att se i en sån här match.

 

Namn: Linje179   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:52:00
 triffids: Kul med positivitet, testa det. 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:52:00
 Jag gnäller egentligen inte på Saku men vi kan inte gå i denna säsong också och tro att han ska leverera. Vi behöver andra och bättre spelare än Saku, Silva och Stefanelli 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:49:00
 Ja möjligen men hade vi låtit Clecio fått chansen i tre år så hade han säkert satt en nick i cupen mot Forward 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:48:00
 Släpp gnället på Saku nu det är ofta han det händer nåt runt.

Större problem om Panos ska vara back i år igen, han gör för många misstag som vi såg förra året, ser hellre att han konkurrerar på mittfältet.
 

Namn: Linje179   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:47:00
 triffids: I dagsläget kanske, men jag vill tro att han har högre högsta topp med lite slipning, men det är tydligt att iom att han hamnade i den frysboxen under hela förra säsongen så ska han överarbeta vissa situationer för att bevisa sin talang istället för att bygga förtroende gent emot tränare och medspelare. Tror det kommer vara det som kommer avgöra hans kommande säsong och därmed hans framtid i AIK. 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:47:00
 Medioker första halvlek och spelet ser fruktansvärt rörigt ut och ingen utmärker sig öht..
Karlstad minst lika bra och det är väl oroande om nåt att det ska se ut så här mot ett mittenlag från div 1.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:45:00
 Intentioner hit och dit. Vi behöver ju inse att Saku är en lite sämre variant av Sam Lundholm. Vi slängde bort hela förra året och vi fattade inte heller att Rasmus Lindkvist inte kan fylla en offensiv kantplats 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:44:00
 herregud..... 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det är panos ansvar vid målet.

Om rashidi ska stöta högt som hela GF vill, så måste panos ta ytan bakom, men just då följer panos med och stöter på en mittfältare istället för att falla djupt på deras boll.
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:42:00
 Goitom bränner friläge.... 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:42:00
 Herregud goitom, inte ens okej på en träning. 

Namn: Linje179   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:42:00
 Rashidi som tappar markering vid målet, men han haltade innan vid hörnan som tog i stolpen också.

Kahl & Saku visar rätt intentioner även om slutprodukten inte alltid är 100%.
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:41:00
 Haha panos alltså .

Rashidi stöter, och Panos följer med också upp och stöter.
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:41:00
 Håhåjaja 1 målchans och mål..... 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:39:00
 Det går att spela 4-3-3 uselt (AIK 2004) också. 5-3-2 går att spela med ett brilliant anfallsspel också.

Jag är mer intresserad av vilken inställning och flyt vi har i anfallet en hur sifferkombinationen är. Med det sagt påverkar förstås uppställningen vilka spelare som kan göra nytta. Med 4-3-3 har jag svårt att se vilka som ska vara yttrar av Allsvensk toppklass. Särskilt med Nabil borta halva säsongen.
 

Namn: Baydon   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:35:00
 Han står väldigt mycket rätt när de avgörande passningarna ska slås, han borde få bollen mer i sista tredjedelen enligt mig. 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:32:00
 Ja mot Karlstad ska väl Saku ändå kunna vara hyfsad 

Namn: Baydon   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:31:00
 Tycker Saku ser bra ut! 

Namn: andreasaik   Visa profil  
Hemort: Märsta
Sänt: 2020-01-18 14:28:00
 fuck hittar ingen fulstream... någon som lyckats? 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det enda intressanta att se idag är en del spelare individuellt vad dom har för egenskaper.

Att försöka hitta ett tydligt nytt sätt som vi spelar på är som att leta efter en nål i en höstack. Visst att vi hittar en sifferkombination men det är inte där förra årets problem låg, utan snarare hur vi agerade som lag, utgångsposition, press, hålla boll/lång boll? Osv.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:26:00
 Väntat att spela 343 eller om man ska skriva ut det som man spelar 3421. Två sittande istället för en för ju att både wb och yttermittbackarna kan vara mer offensiva.

Spännande formation och tydliga förändringar i anfallsspelet men med bibehållen trebackslinje längst bak.

Individuellt är det väl mest spännande att se Saku i en av nr10 rollerna. Han måste ju visa ordentligt direkt de flesta matcherna.
 

Namn: Szepanski   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:26:00
 Hur verkar Saku? 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:25:00
 Kahl bäst på plan än så länge imo. 

Namn: fantomgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:25:00
 Bilal känns het... 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:23:00
 Förvisso men du menar att det inte har någon som helst betydelse hur man ställer upp? 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2020-01-18 14:21:00
 triffids

Fotboll är en dynamisk sport
 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:20:00
 Som det ser ut just nu kör Norling med 3 olika "sifferkombinationer" samtidigt i så fall. Så nej, det går inte riktigt att säga så 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:17:00
 Funkar det inte så? Utveckla gärna? 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:17:00
 Första träningsmatchen, lite tålamod kan vi väl ha? 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:14:00
 Snälla släpp sifferkombinationer, det fungerar inte så. Lär er det snällllllla 

Namn: Gnagarrogge 2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:14:00
 OK
Tävling på gång!
Nu när matchsäsongen är igång.....vilken skribent blir först med att kräva allas avgång?

Noterar att gnället är i full gång redan, så varför inte också en tävling om vilken skribent blir först med att skriva något positivt under en match? ( JAAAA när vi gör mål räknas inte)
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:14:00
 Nej inte 5-3-2, kan folk lugna ner sig en aning...ser ut som 3-4-3 än så länge 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:10:00
 5-3-2? Herregud 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:09:00
 Varför spelar vi inte 4-3-3 ????? 

Namn: W.T.F.   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:08:00
 Nu vill jag se ett ursinningt AIK som går in och manglar allt i sin väg!
Upp till bevis brillgök, inga ursäkter godtas... Inga.
 

Namn: Buddah   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:06:00
 5-3-2 Zzzzzzzzz 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:05:00
 Det kostar 175:- första två månaderna, sen kostar det inte mer än vad Cmore gjorde så förstår inte riktigt gnället. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:05:00
 lw86 Vi kommer spela med 2 st mixade elvor . Dvs hela laget lär bytas i paus. Å hela truppen får 45 minuter vardera. Perfekt start att kicka igång . 

Namn: Häggström   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:04:00
 Är Ingång-Gs startelva bekräftad nu ? 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:04:00
 Jag skiter i Dplay.
"Kommer snart: Årspaket för 299 kr månad".
Är det komplicerat att erbjuda det redan nu eller?
349 kr/månad för deras pissinnehåll är det verkligen inte värt, även om de nu har allsvenskan.
På Cmore fanns/finns det ju i alla fall lite annat man kan kolla på förutom allsvenskan.
 

Namn: lw86   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:03:00
 För oss som vägrar betala för dplay, va är de för "trött" elva? 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:01:00
 Så jävla skönt med match igen, f.ö. har jag toppenkvalitet på min stream 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:00:00
 Någon som vet vilken dplay-kanal som gäller vid IP-TV? Jag har två kanaler men ingen verkar ha startat AIK-matchen. 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 14:00:00
 //Flempanrat
Vägrar vara orolig. AIK valt väg, jag har två fötter och om så behövs röstar jag med dem.
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad är det för jävla trött elva egentligen? kan inte förstå varför Norling inte väljer från dag ett att spela ihop den starkaste elvan sen kan dom göra byten i paus om det behövs..
Och framför allt spela spelare som är så fruktansvärt långt ifrån a laget, nej Norling har inte lärt sig ett skit det märks och sätter 100kr på att det kommer se ut så här resten av försäsongen sen kommer cupen och spelarna kommer knappt känna varandra på planen.

Så jävla oprofessionellt så man häpnads!!
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:52:00
 Bilden blev bättre när jag valde mediium. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:38:00
 Ingång-G använder ni för inställning? för mig blir det suddigt ibland så man knappt ser spelaren. 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vilken klubb har Julian Larsson gått till? En annan 01 som tidigt var med i träning med a-laget och även med i träningsmatcher är ju Niklas Persson, den lilla kvicka yttern. Har han också lämnat AIK med tanke på att han inte är med i dagens matchtrupp?
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:34:00
 Rotborsten// Ja, det tycker man ju de borde ha nämnt. Men de kanske ändrade efter ert samtal. Bara att gå in på deras sida. Där ser du att det är 50%. Tecknade själv nyss.

 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad är poängen och vad tjänar man på att inför säsong detaljerat berätta hur man ska spela?

Jag tror man prioriterar att jobba stenhårt internt för att på bästa sätt visa det på planen, så man nöjer sig med att säga att vi ska spela mer offensivt och försvara med färre spelare.
Vad mer vill ni höra liksom?

Finns verkligen noll att tjäna på att börja snacka innan man kan visa det på planen.

Solan,

Tycker Dif och Bajen är överskattade, dom lyfts utav att ha tränare med en spelsätt som passar. Men i ren individuell kvalité håller dom inte samma nivå. Får vi ut max utav Larsson, Ofori, Mets, Pertan och Granli är vi bättre än dom.

Och angående Kolbeinn och Henok så ska dom dela på sysslan, dom kommer pressas till att vara bäst för att få starta, ingen utav dom är given vilket jag tror är extremt viktigt för två så pass rutinerade spelare. Kolbeinn dessutom med en förhoppningsvis skadefri försäsong.
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:31:00
 Inga problem med bild på Dplay här heller 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:29:00
 Aik18911991

Jag har inga problem med Örebro matchen och det är skarp bild.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:28:00
 Kollar örebros träningsmatch på Dplay nu! Man kan tro att man ser matchen på Hesgoal. Man ser knappt något! Hoppas på förbättring under allsvenskan 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rubin,

Ja men tror tror elvan blir betydligt intressantare i andra halvlek.
Tyvärr kommer vi med största sannolikhet inte få se danska målvakten idag då han och buda skulle få stå varsin hel match

Ska dock bli väldigt intressant att se Kahl i match. Blivit imponerad av honom varje träning jag sett och tycker det pratas på tok för lite om honom som löfte
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:25:00
 Någon som har möjlighet att rapportera hur det ser ut under matchen.
Kommer inte ha möjlighet att vara på plats dessvärre
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:20:00
 Haha ja hypen är total efter denna startelva...vet ett det är en ”lufta truppen” match men herregud, nån motta får det väl ändå vara.

Jaja, kul med match iaf...
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:19:00
 Solnajojje;

här får folk mer info, till exempel berättar du att han lirade mittback på träningen igår, det hade inte en googling gett!

helt oförklarligt att de envisas med mushito, varför rullar de ut honom varje försäsong? han blir säkert en duglig spelare men kommer aldrig göra avtryck i AIK, tyvärr!
 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:18:00
 Flempanrat,
klart vi är oroliga, men vad ska vi som supportrar göra annat än att gå på matchen, analysera och ge support...
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:13:00
 Har alltid undrat. Om man ser ett namn man inte känner igen. Varför gör man inte då bara en snabb sökning på Google ? Så får man ett snabbt svar vem killen är . Istället för att ställa en fråga på forum å liknande ? 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tihi är junis. Född 2002
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:08:00
 Dplay kostar 175kr per månad de två första månaderna 

Namn: Häggström   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:06:00
 Förlåt , en fråga från en oinsatt....Vem är Robin Tihi ? ....Junis ? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:06:00
 ElFeo Nej det finns inte vad jag vet . När vi hade adidas va dom dock stenhårda på just den punkten. Därav avdics skoproblem då han inte fick ha Nike. Nike verkar dock inte vara lika hårda. Flertalet spelare i truppen som körde med adidas skor förra året. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:04:00
 leran1902 Ska ha spelat mittback igår på träningen. 

Namn: Szepanski   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:04:00
 Dplay har ingen tjänst för köp av enskild match. någon som vet om det finns stream till dagens match? 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-01-18 13:02:00
 Kakmonstret, har varit i kontakt med Discovery och de skrev 349 kr, inget om 50% nämnde de. Det borde de väl ha gjort isåfall. 

Namn: Patera   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 13:00:00
 Flempanrat//

Jag är inte orolig.Bara mest uppgiven.Men jag är övertygad om att Norling får gå i maj efter att säsongen inletts med katatrofalt passivt spel och klen poängskörd.I övrigt är det som du säger.Vi är omsprungna på alla plan.
 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:59:00
 Ingång-g

Är inte Tihi mittfältare?
 

Namn: ElFeo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:59:00
 Moromoro:
Jag trodde att det fanns krav på spelare i AIK att i varje fall inte ha konkurrerande sponsorer. Om alla spelare i AIK hade personliga kontrakt med Adidas så gissar jag att affären för AIK med Nike blir mycket sämre. Fungerar det verkligen så i klubbar generellt menar du (gissar att det är vad du vill säga med att Adidas sponsrar många)?
 

Namn: Kråka   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Orsaken att vi endast får ganska generell beskrivning av hur vi ska spela, mer framåtlutat, mer offensivt etc är nog för att varken BW eller RN vet själva ännu. Jag tror det kommer bli mycket "trial and error" under försäsongen vilket vi just i år inte har råd med då vi måste prestera direkt i SvC.

Jag hade velat höra i intervjuer mer tydligt från RN hur vi tänker agera i år, jämför med Billborn tex när han intervjuas. Han har en tydlig ide & tanke bakom och kan såldes beskriva vad han vill ha ut mer i detalj.

2020 kommer bli "heaven or hell"
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:57:00
 ---------Goitom---------
Saku---------Mushito
Kahl-Bilal-Adu-Rashidi
Mets--Tihi- Panos
-----Janosevic----

Något sånt tror jag elvan kommer formeras
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:51:00
 Jens lämnade därför att han är en för svag ledare. Han klarade inte av att hantera motgångarna eller de närmast anställda inom sporten under honom. Nu står vi här med BW och Norling som lovar förändring och resultat. Ekonomiskt är vi omsprungna av Diffab. Publik- och organisationsmässigt är vi omsprungna av Bajenic. Ledningsmässigt är vi omsprungna av båda.

Huvuden kommer att rulla om vi inte är på tå när tävlingssäsongen startar och det är inte många veckor kvar.

Jag förstår inte varför inte fler är oroliga.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:50:00
 Vad är startelvan?? 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:46:00
 Mycket märklig startelva... 

Namn: Solan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:24:00
 @JacobAIK

Jag tycker tyvärr att bägge versioner av Söderfamiljen har en minst lika stark centrallinje. Förutom Malmö som du nämner.

Håller tummarna för att Vraken tappar både Tankovic och Djurdic innan säsongen börjar. De blir svåra att ersätta med samma kvalitet med kort framförhållning.

Skulle gärna se Apas Ulvestad försvinna också. Han var bra förra året. En spelartyp jag inte tror att de byter ut i en handvändning. Det tog norrbaggen en säsong att hitta rätt.

Men ännu viktigare är fokus på vårt. Henok och Sigthorson är kvalitetsspelare. Men är de det fortfarande? Och två räcker inte. Islänningen är långt ifrån den spelare han var innan han blev knäskadad (hade han varit ikapp hade han inte spelat i Allsvenskan) och Henok kan gå flera omgångar och se iskall ut. Att tro att en (eller helst båda) ska göra 12-14 mål är lite av en chansning. Går den hem blir det bra. Annars...
 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:24:00
 Alx - kika gärna i din inbox, skickade ett pm igår.

Stort tack på förhand!
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 12:04:00
 Hotell Malm

Trollar du?

Rikard och Björn har sagt att vi ska vinna allt.

Visionen är klar sen tidigare. Finns på hemsidan. Ändras inte inför varje säsong.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:59:00
 Vi har helt klart Guld-kvalité i vår centrallinje, det kommer bli vår styrka iår och därifrån som vi kommer fokusera i vårt försvarsspel medans kanterna kommer släppas lös lite mer jämfört med tidigare.

Mets, Pertan, Granli och Michel som kan spela mittback.

Larsson, Ofori, Bilal, Adu, Panos och Michel som kan spela på mittfältet.

Sedan Kolbeinn och Henok som kan spela på topp.

Vågar nog påstå att endast Malmö kan matcha oss där..

Frågetecknen finns i ytterzon, kommer Lundström tillbaka till 2018 års form? Kommer Otieno anpassa sig till det Allsvenska tempot och nivån?
Kan Asani anpassa sig till ett nytt land, nytt spel och få ut sina spetskvalitéer?
Vem ersätter Nabil?

Grymt taggad inför matchen och jag hoppas vi får se ett hungrigt lag som går ut för att spela fotboll, spela med en blandning utav AIK-hybrisen och Norlings cynism så kan det här bli ett roligt år.
 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:58:00
 Har en biljett till matchen idag som bortskänkes. Först till kvarn, PM:a med din e-mail. 

Namn: Burgic   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:54:00
 Har två biljetter till dagens träningsmatch till övers om någon önskar dessa så mailar jag över. PM. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:36:00
 ElFeo
Du menar adidas som som sponsrar halva fotbollsvärlden, var vår sponsor tills för ett år sedan och som pertan, henok, rashidi, nabbe och säkert några till har personliga kontrakt? Helt okej skulle jag säga...
 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:31:00
 Norlings spel förra året med dyraste truppen med färdiga spelare i modern tid resulterade för första gången att årskortsinnehavare slutade besöka NA helt enkelt pga av den intetsägande gå fotbollen med fem man därbak mot pisslag på hemma plan

Nu står vi här, 2020, inget tydligt kommunicerat vad planen är vad målbilden är, allt känns bara ovärdigt AIK

Jens har lämnat, finns ingen ledning i AIK, vem har visionerna vem jobbar långsiktigt , vad är visionen ? 

Namn: ElFeo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Någon som vet hur klubben tänker kring att spelare gör reklam för största konkurrenten till klubbens tröjsponsor? Känns konstigt tycker jag.

Tänker på Rashidi som gör reklam gör Adidas på sin insta
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:16:00
 solnajojje,

För mig är 3-4-2-1 och 3-4-3 samma sak egentligen då jag tänker mig ett 3-4-3 som ställs upp utifrån att Kolbeinn/Henok är högst upp med två ytterforwards strax nedanför ute på kanterna. Men du kanske tänker att "ytterforwards" ska operera mer centralt och så trycker vi upp yttermittfältarna (Otieno/Lundström) på kanterna? Oavsett vad så är ju inte spelarna statiska i sina formationer så det där ska ju ändå vara en flytande skiftning för att vi ska få till ett svårläst och effektivt anfallsspel. Med andra ord behöver vi, enligt mig, oavsett värva en ytteranfallare till - och gärna en som även kan spela centralt.

 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:11:00
 Solnajojje.

Precis, vilket i anfallsspel ser ut som en trebackslinje
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:07:00
 sätter vi kolbeinn rätt i boxen så blir det GRYMT!! måste ha in kvalité! ytterzon avgör hur denna säsongen blir 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:04:00
 Hur som haver så måste BW först fixa iväg Silva å Nico och sen ta in 2 yttrar av klass!
Ni kan vända å vrida på formationerna hur mycket som helst men det som kommer avgöra utgången är ändå kvalitén på på just dessa positioner.

Henok å Kolbeinn kommer kunna växeldra på ett bra sätt men positionerna bredvid/bakom måste stärkas upp!
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 11:00:00
 Rotbortsten// Verkar vara rabatt 50% på dplay denna månad. Så du betalar 175:-. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 10:58:00
 RåttskitVid 3-4-3 måste en till ytteranfallare in. Å även om jag tror det kommer så utgick jag från nuvarande trupp.

Ingång-G Peking spelade väl väldigt likt hur landslaget spelar nu ? 4-4-2 i försvar . Sen i anfall klev vänsterbacken upp till vänster ytter . Å vänsteryttern klev in i plan å blev spets på mitten.. typ
 

Namn: Kråka   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 10:50:00
 Jag hoppas vi inte spelar med en anfallare, ser mycket hellre 442, 343 eller 433.
Som nämnts tror jag vi kommer bli för låga i presspelet igen. Tror det är väldigt viktigt att vi vågar släppa en aning på säkerheten/kontrollen bakåt och kliva upp för hög press annars blir det nog att vi lätt faller tillbaka i gamla synder och tappar initiativet.
Blir kul att se laget idag även om det blir en massa byten.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 10:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Råttskit.

Minns att Norrköping ofta skiftade mellan 4 och 3 backar 2015 i anfall och försvar

Det handlar inte så mycket om att skifta formationer
Utan mer om vilka aktioner olika spelare tar.
Spelar lundström på högerback och Mets på vänsterback så är det mer naturligt att lundström i anfall kliver mycket högre upp och Mets stannar kvar i försvar
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 10:21:00
 Ingång-G,

4-2-3-1 blir ofta 4-3-3 vid anfall men kör man fyrback så gör man. Blir väl rörigt att hålla på att skifta mellan treback och fyrback. Backlinjen vill man ha inkörd i de defensiva principer man satt upp samt att de är ihopspelade och känner varandra utan och innan.

 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-01-18 10:11:00
 Gratisstream skrev någon att det borde finnas. Få se om man kan hitta det. Vill gärna se matchen 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 10:10:00
 Allsvenskan håller tyvärr den nivån att lag som spelar med 3 anfallare i presspelet inte har några problem alls att pressa vilket lag som helst i serien. Speciellt inte mot lag som inte är bekväma att spela sig ur svåra situationer och lag som sällan bryter mönster.

De lag som försöker spela sig ur denna press måste hitta in centralt med bollen för att döda pressen och det är få lag i serien bekväma med, de flesta föredrar att spela ut mot ytterback/wb för att sedan ta den långa vägen.

Vi såg lag göra det mot oss, och jag vet att vi kan göra det mot nästan vilket lag som helst i serien.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 10:00:00
 Solnajojje,

Jag gissar på att båda formationerna kommer att användas.
Det är ju väldigt enkelt att gå från 4-2-3-1 till 3-4-2-1 genom att endast trycka upp högerback och högerytter kliver in i banan.
 

Namn: maxoftime   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 09:27:00
 Kaladze.
Åhfan. Där ser man, tack för info!
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 09:22:00
 solnajojje,

Ja, 3-4-3 är nog den formationen som passar oss bäst just nu - och som jag helst ser oss implementera.
 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 09:00:00
 maxoftime.

Julian Larsson har lämnat AIK.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 08:19:00
 Som truppen ser ut idag hade jag personligen föredragit den andra uppställningen från träningen . 3-4-2-1 . Känns som den passar truppen bättre
—————Sigge———————————————— ————-Silva -Jasir———————————————
—Erick- Ofori - Sebbe - Lundström ————————
———Mets - pertan - Granli ———————————

Något sådant
 

Namn: maxoftime   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 08:18:00
 Är det någon här inne som har koll på u-spelaren Julian Larsson. Hur ser utvecklingen ut där egentligen? Borde väl vara högaktuell för A-truppen, framförallt för matcher som idag. Verkar ha varit kapten och gjort massa mål i p19 enligt statistiken. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 07:50:00
 Dick Lidman 13

Det finns andra produkter att köpa
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 07:35:00
 Dick Lidman 13

Det är ju 50% rea. Ska AIK shop sälja produkter med förlust menar du?

 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 07:09:00
 Jag storknar
Jätterea på den vita matchtröjan från 2019.
Fortfarande ett pris på 699 kr.
Ordinarie 1399 kr
Utsugare
Kommer aldrig ha respekt AIKs merch.

2019 AIK Vapor Match Away Sponsor
Ordinarie pris1399,00 SEK
Just nu 699,00 SEK
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 03:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jävligt kul att höra Fredrik Söderberg snacka om ett initiativ att försöka få AIK:s damlag att slå publikrekord i en match på NA. Det är ett förslag jag själv lyft här inne och även mejlat om.

Det som är lite märkligt är att det ska göras redan i maj, och att det knappt nämns någonstans öht förrän i något kort segment av studio AIK. Hade det hajpats upp rejält i något halvår hade vi nog lätt kunnat få ihop sjuka siffror. Finns inga hinder när vi mobiliserar bevisligen.

Tror rekordet ligger på typ 9000, så det är väldigt enkelt att slå. Hoppas det börjar tuggas om det lite redan nu. Hade nog varit obeskrivligt nyttigt för den här klubben på så många plan om vi kunde dra ihop 30-50 000.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/p/B7cG6cvFXTv/?igshid=c024k55qhu
Sänt: 2020-01-18 03:06:00
 Är det bara jag som associerar dessa poster med blinkningar åt Firman? Rätt osmakligt.

Tyvärr är det svårt att känna glädje när det går bra för bandyn när man vet att det är Bobbo, Segui och Galotta som styr skeppet och att framgångarna beror på fiffel i klass med ÖFK.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 02:18:00
 4-2-3-1 funkar åven om jag tror att Norling kommer att föredra en fembackslinje med tre mittbackar och två wingbacks. Givetvis defensivt viktad.

Om man vill att AIK ska anfalla så tror jag att vi ska hoppas på en fyrbackslinje istället. Det känns dock rätt så otroligt.
 

Namn: OhlsAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 01:08:00
 Rotborsten

Lär finnas en gratis stream som visar matchen
 

Namn: grillan   Visa profil  
Hemort: Årsta
Sänt: 2020-01-18 01:01:00
 Tärnström lär inte hinna med att få sin tröja hissad. 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-01-18 00:40:00
 Dplay kostar 349 kr/mån, tyvärr kan man inte köpa en match, man måste prenumerera månadsvis. Tokigt att inte kunna få flera alternativ. Nu missar jag och mina kompisar matchen i morgpn. Synd att inte cmore kunde behålla rättigheterna. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-01-18 00:29:00
 Ulf Nilsson "Lillpröjsarn" fick tröjan hissad ikväll. Kul för honom och en fin AIK:are, men han var långt innan min tid.

När får DICK TÄRNSTRÖM sin tröja hissad, är allt jag känner just nu. Han gav allt för AIK när han kunde valt miljonerna i NHL, och såg till att vi blev ett lag som hela det fisförnäma hockeysverige blev skitskraja för. Med Dicken vid ratten så körde vi över lag med resurser långt över våran nivå.

När han lade av gick det sedan riktigt utför, vilket vittnar om hans betydelse.

Så när får Dicken sin tröja däruppe? Ja, det är mina nattliga och lite berusade tankar lagom innan läggdags ikväll...
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 23:54:00
 Äntligen attityd, både på isen och på läktaren. Trist som faan att vi tamigfaan aldrig får stolpe in. Men krigandet, tacklingarna ja helheten lovar gott inför stundande kval.

Låt Piteå, Ronneby, Hudiksvall och allt vad dom heter få känna av vad ett samlat AIK förmår. Sälj kvalkort med vettigt pris.
 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 23:31:00
 Bidd.

Jag håller med dig. Saku verkar ha en bit till senior nivå.
Han är inte alls bättre än typ Yasin, Silva, Stefaneli, Gravius, Sam Lundholm och många fler offensiva spelare som har haft svårt att få stabil speltid i a-laget.
Steget från låt säg U21/19 till a-laget och speltid i a-laget är stort. Det kan man se i vilken valfri klubb man vill.
Saku får gärna motbevisa första intrycket men han är inte där än.

Samma sak med Tom Strannegård. Visst skada kan drabba alla, otur osv. Men det är inte bara blankt otur. Han var inte redo fysiskt för a-laget. Det märktes rätt snabbt. Visst finns smala unga killar som klarar sig stå emot det hårda spelet men ofta är de så sjukt tekniska att de löser situationer för att slippa få smällar genom sin teknik. Jag märkte inte att Tom hade en exceptionell teknik. Klubben hade bråttom med honom. Vi ska inte vara hysteriska med att försöka få en ny Isak så snabbt som möjligt. Isak är en mer unik än det verkar.
Inte ens Bilal är helt redo fysiskt. Dock ett steg närmare än Tom.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 23:16:00
 moromoromoro
inte ett rakt 4-4-2. Då kan AIK lika gärna fortsätta med 3-5-2/5-3-2...............
Och ska man spela med 2 forwards så ska man ej ha 2 st targetforwards! 1 target och en som går snabbt i djupled. men det djupledsspelaren är tydligen inte bra nog enligt vissa. Många här inne vill ha 2 st targetforwards istället! Goitom,Igbonnanike, Goitom,Stefanelli.Bangura x2 3 välfungerande anfallskonstellationer. Isak,Obasi var oxå en bra par pga Isak var relativt snabb och Obasi var något snabbare och hungrigare då. Tycker AIK gör rätt att gå över till 4-2-3-1/3-4-3 och det kommer gynna Kolbeinn mer dessutom. Gör han en bra vår och EM så kan AIK tjäna miljoner på han även vid hans ålder. Ge Saku och SIlva chansen nu! AIK har ej ekonomi att värva något etablerat i kanten så bättre ge Silva chansen! Värva Mervan Celik som konkurrens. Visst en budget trupp men i höst är Bahoui tillbaka. Och Silva kan spela som central offensiv mittfältare oxå
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 23:11:00
 Om man bortser från första perioden där vi inte är bra och lyckats ge bort 1 mål (för vilken gång i ordningen?) så såg det betydligt bättre ut ikväll än tidigare. Laget visade vilja och riktig kämpaglöd. Ägde både period 2 och 3 , stundtals såg det ut som vi var en man mer på isen. Tyvärr ingen utdelning och vi bränner ju de många lägen vi har tyvärr.
Spelar vi som idag är jag inte ett dugg orolig inför kvalet...

Det som oroar mer just nu är det ekonomiska situationen, helt otroligt hur man lägga en sån felaktig budget.

I kvalserien satsa på sälja ”billiga kvalseriekort ” 500 kr för alla matcher på långsidorna, 300 kr för kortsida/klack. Ta hjälp av supporterorganisationerna + enskilda supportrar för att bygga upp en hype kring detta. Börja försäljning redan nu, inte några dagar innan kvalet startar.
Dyra biljettpaket och dyra lösplåtar tror jag inte på, bättre försöka sälja mycket till ett lägre pris...


 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 22:57:00
 Mets kanske kan ta vänsterbacken. Isåfall skulle man kunna tänka sig 4-4-2 med

Lundström - Granli - Pertan - Mets

Larsson - Adu - Ofori - Otieno

Goitom - Sigge
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 22:48:00
 Tycker man ska ge Stefan SIlva chansen som vänster ytterforward till sommarfönstret. Värva en till spelare för att komplentera truppen! Mervan Celik vore ju ett hyffsat budgetförslag? Kan Bajen väcka Imad Khalili så kan AIK väcka Stefan Silva och Mervan Celik. Vem vet, Det kanske blir ett gulddrag ;) 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 22:27:00
 Självklart ska Saku få chansen och chanser, gärna från start i morgon och från start i flera matcher.
Vad jag säger är att det ( lilla) han har visat hittills har inte övertygat mej om att vi talar om en startspelare, varken i AIK, Malmö, Bajen eller Norrköping.

Visa gärna på plan att jag och många med mig har fel eller agera och värva en startspelare på den positionen, om vi vill vara topp tre i år.
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 22:27:00
 Med Henok och Island gör vi inte många mål.
Sticker ut hakan och förutspår måltorka.
Henok skulle lagt av efter Guldet.
 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 21:16:00
 Skönt att se ett nästan fullt Hovet igen, men låt oss vinna detta!

Ses imorgon
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 20:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK hockey 18/19, snittar drygt 4 000 som seriesegrare, mångmiljonunderskott.

AIK hockey 19/20, säljer av alla som vet skillnaden mellan skridskor och inlines, spelar som det div2-lag man är men budgeterar med typ samma snitt som året innan! Mångmiljonunderskott.

Det värsta är att man hört den förut, hallå Styrelsen 1992 ringde och vill ha tillbaka sin budgetprocess.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 20:10:00
 MangeMan,

Saku ska defenitivt få chansen. Den killen har ytterst spännande kvaliteter, och skulle nog klara av att spela tia - men då har vi ingen som kan spela vänster ytterforward. Sen är det nog önskvärt att Henok+Kolbeinn delar på ansvaret som ensam CF då Kolbeinn har sin skadehistorik och Henok ofta behöver en halv säsong för att komma igång med målskyttet. Sen kan kanske Ofori spela tia men han och Seb skulle nog bli grymma tillsammans som sittande duo då Seb är högerfotad och Ofori vänsterfotad. Asani vill jag främst se som backup till ytterforward-platserna samt CF-rollen.

Med andra ord: säljer vi Adu och tar in en #10 som även kan spela ytterforward ser det bra ut. Säljer vi Adu samt blir av med Stefanellis lön och tar in en #10 SAMT en ytterforward ser det löjligt bra ut...
 

Namn: AIK-bäst   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 20:09:00
 Dubbelhakan

Då är jag nöjd. Får se vad resultatet blir
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 19:55:00
 Jättefint med lillpröjsan vilka lirare.
Dagens AIK är en tragedi
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 19:25:00
 Imorgon vill jag se en ny uppställning och större mod. Hur spelet ser ut och hur resultatet blir struntar jag i. Förlorar hellre med 3-4 än vinner med 1-0 efter ytterligare en shape-match. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 19:16:00
 Tror garanterat Saku kan glänsa i år om han bara får spela. Förra året så vart han ju jädrigt vass i svenska cupen och visade upp en riktigt fin "framfusighet" i sitt spel. Minns också straffen han la mot AFC i cup-semin i ett riktigt pressat läge, den dunkade han iskallt upp i krysset.

Tycker Saku kan jämföras lite med Sam Lundholm i Sirius, som vi ju alla känner igen. Båda två är rätt kortväxta men oerhört finurliga och frejdiga offensivt. Lite av "gubben i lådan"-spelare. Spelare som dessutom kan göra sin gubbe, vilket är betydligt svårare än man tror på denna nivå. Om Sam kan glänsa i ett rätt begränsat lag som Sirius - där motståndarlagen säkert lägger den mesta kraften på att radera ut just honom, varför skulle inte Saku kunna vara lika bra hos oss?

Låt honom få fria tyglar offensivt. Låt honom få misslyckas med en dribbling eller offensiv pass. Ge honom förtroende. Han kommer nog garanterat "betala tillbaka" med råge.

2020 är ett nytt år och nya möjligheter. Dels bland annat för Norling, dels bland annat för Saku. Blir spännande att se hur det går...
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 18:43:00
 Håller verkligen med om att Saku måste få chanser iår, en spelare med sånna spetskvalitéer måste kunna få frodas utan att bli slagen på fingrarna för att han inte tagit rätt beslut defensivt.

Och om det är så att vi ska spela med en #10 iår (det trodde man fan inte) så är han som klippt o skuren för en sån roll.
Vill inte se Henok där, inte Larsson och helst inte heller Ofori.
Då ser jag gärna att vi värvar en ny spelare som kan spela både där och som ytter så får vi se vem utav Saku och den nya som tar chansen på vilken position.
 

Namn: Smokinglir med skruvdobb   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 18:38:00
 Varför diskuteras inte plastepidemin mer?
Sorgligt och pinsamt för svensk fotboll!

Förbjud plastfotboll förbjud söderfamily!

https://www.fotbollskanalen.se/superettan/vsk-anfallaren-slaktar-hemmaplanen-kanns-inte-kul-att-riskera-fotbollskarriare/
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 18:36:00
 McNasty. Ja med detta material så ska vi spela defensivt med 5 backar. Wesström sade ju också att de inte prioriterade spelare i ytterpostition i detta fönster 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 18:06:00
 Råttskit

Jag menade att Henok är tillräckligt bra för att kunna spela tia mot majoriteten av de lag vi möter, sen kan man ju prova Saku/Bilal/Ofori där och hoppas att nån kan hitta in i den rollen.

______________Haugaard________________

Lundström____Pertan____Mets____Otieno___

__________Seb___________Ofori__________

Ny_______________Henok___________Saku____

_______________Kolbeinn________________


 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 18:01:00
 Saku måste ju få chansen i varje fall, låt han start några matcher i rad utan att kasta ner han i frysboxen om han gör nåt misstag, det gjorde Olsson också första halvåret.
Om vi dels ska föryngra samt utveckla spelare för att sälja samt spela mer "offensivt/roligare" så är det ju hål i huvudet att inte ge han en ärlig chans. Han gjorde mer än en match i cupen förra året som ändå lovade gott. Får han inte en ärlig chans kommer han såklart med 100% säkerhet inte bli något.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 18:00:00
 MangeMan,

Då måste vi ju värva en kvalitets CF istället och det känns ju onödigt när vi har 2 st. Hellre då att vi värvar en kvalitets tia (gärna en som kan spela ytterforward också) som vi inte direkt har i nuläget.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 17:51:00
 En nödlösning kan ju vara att spela Henok bakom Kolbein, borde funka bra mot minst 10 av lagen vi möter i allsvenskan. 

Namn: Alvedon   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 17:37:00
 Har 4 sponsorplåtar till killens match, A9, rad 11.
Gratis till den som vill ha, skicka PM
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 17:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Agenten,

Tror inte Seb skulle passa (eller ens få rollen) som #10. De i truppen just nu som troligen skulle klara den rollen bäst är nog Ofori och Saku. Men jag vill också gärna se Ofori som DM (och Seb måste ju spela) så önskvärt vore ju att vi säljer Adu och värvar en #10 samt en ytterforward till om vi ska spela 4-2-3-1 - blir dyrt detta ;-)

______________Haugaard________________

Lundström____Pertan____Mets____Otieno___

__________Seb___________Ofori__________

Ny_______________Ny___________Saku____

_______________Kolbeinn________________


 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 17:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tror att flera spelare som har offensiven som sin styrka kommer visa sig vara betydligt bättre än de såg ut förra året. Inte alla som passa i att vara passiv, täcka ytor och spela styrspel och sedan samtidigt klarar av att explodera ut sina offensiva egenskaper.
Tror inte vi fått se en bråkdel av Saku och Bilals potential för att nämna två. Tror även att Sigthorsson kommer få betydligt föer målchanser i år. Om vi blir det lag det pratas om.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 17:12:00
 Dansken
Lundström-Granli-Mets-Otieno.
Adu-Ofori.
Asani-SEB-Ny för Tarik.
Sigge.

4-2-3-1 med offensiva ytterbackar.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 17:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bidd

Jag tycker väl alla verkar vara väldigt överens om att det är där vi främst behöver värva? Högerforward, Sakus position

Även om jag inte har något emot att han för chansen
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:44:00
 Bidd,

Tycker saku visat i cupen och mot östersund förra året att han är en sånn spelare som med kontinuerlig speltid kan blomma.
Han har så pass spännande egenskaper att jag tycker det är värt att chansa med honom
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:40:00
 Många spekulationer om hur vi ska ställa upp och vilken taktik som ska gälla. Vissa positioner är verkliga nycklar om vi ska landa topp 3.

Därför förstår jag inte er som nu bygger jaget med Saku som startspelare. Kul om han blommar i år men det vi sett, hittills, är en juniorspelare fran Ajax ungdomslag som inte visat sig vara nära 90 minuter i ett allsvenskt topplag.

Landa lite och berätta vem som ska spela där i stället om utvecklingskurvan inte stigit rekordbrant under vintern?
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:39:00
 Strannegård borta också. Det måste vara ett skämt det här med skadorna. Först Nabbe och nu det här.

Oklart dock hur mycket speltid Strannegård faktiskt hade fått under våren, men han hade ju definitivt fått starta lite matcher i cupen. Trist, en av få spelare man verkligen var laddad på att få se mer av.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:39:00
 Är väldigt rädd att BW och Norling bara säger det folk vill höra. Håller med om att vi inte har trupp för de uppställningsalternativen som presenterats nedan. Det måste inte kvalité, annars ett till bortkastat år.

kom igen Gnaget!!!!!!!!
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/hockey/aik-hockeys-okanda-
Sänt: 2020-01-17 16:33:00
 Postar medvetet i fel kategori så flertalet får infon:

Krisen i hockey i länken:

Alla som går på gratismatchen:
Se till att lägga minst en hundring i insamlingsbössor om det finns det ...
Eller handla typ special-souvernirer som brukar finnas på de här matcherna...
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:32:00
 Något jag tänkte på igår på träningen är att hela träningen präglades av att alla spelare skulle röra bollen så mycket som möjligt.
Även konditionsövningen gjordes med många bolltouch
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:30:00
 Dubbelhakan

Upplevde du att dom 2 centrala mittfältarna i båda formationerna låg jämsides?
Eller var det någon som låg mer släpande?
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:28:00
 Jag har varit / är skeptisk till Norling som förändringsledare.

Men det låter helt fantastiskt om vi faktiskt över anfalls-spel och försvar med hög press


Mer sånt och bygg fysik på spelarna så ser jag med tillförsikt fram mot vårens matcher
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK-bäst

Ja det är korrekt. I min värld var 4-2-3-1 laget det som övade anfallsspel. De andra försvarade med hög press.

Det andra laget var:

Panos-Lamin-Mets
Rashidi-Adu-Bilal-Kahl
Silva och Junis(eller provspel)
Mushitu

Milo fick vila på matchspelet
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:17:00
 triffids ->Det kan väl vara spännande och ett bra sätt att utvärdera nyförvärv etc även fast vi kanske inte har optimalt material för det idag? Eller blir du gladare om vi nöter shapen i 5-3-2 tills det kommer några nya yttrar? 

Namn: AIK-bäst   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:05:00
 triffids

Kanske du har rätt

Bra uppställning för att vara ett spelförande lag,
Fast mycket beror på 2:an det balanserande mittfältet Ofori och Adu kan leverera det lugn som KO gjorde. Jag tror det räcker för att många andra spelare ska lyfta.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 16:01:00
 Vi var inte materialet för den uppställningen. 

Namn: AIK-bäst   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 15:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
triffids

Hur menar du då?

Jag kan tycka att den här är baktung
"anfallande lag på träning hade spelat 3-4-2-1"

I anfall borde man kunna köra 3-2-4-1 eller 3-2-5
 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 15:57:00
 Angående min fråga om IP-TV så uppmärksammade jag att kanallistan blivit uppdaterad med två dplay-kanaler. Allt borde vara i sin ordning med andra ord. 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 15:57:00
 AIK bäst. Spännande? Ja i bottenstriden ja 

Namn: AIK-bäst   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 15:54:00
 solnajojje

Perfekt, kul
 

Namn: AIK-bäst   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 15:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbelhakan

Menar du att laget har tränat i den här uppställning?

Träningselvan:

Lundström-Granli-Karlsson-Lindkvist
———Seb————-Michel———-
Asani————Saku———Otiene
—————-Goitom——————

4-2-3-1


Spännande !
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 15:50:00
 Såg någon på twitter som skrev att anfallande lag på träning hade spelat 3-4-2-1. Å försvarande lag hade spelat 4-2-3-1.
Får se vad detta landar i.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:36:00
 Alla till Hovet ikväll!
Asyl asyl kebaben är för dyr!
 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:36:00
 Vad gäller angående träningsmatcher på Dplay? Står inte vad det kostar eller om det krävs något abonnemang.

Någon som vet om man kan ratta in det via IP-TV?
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:34:00
 Asani - blandade och gav. Snabb och teknisk men tappade boll till Adu eller Bilal ett par gånger i helt fel lägen (möjliga kontringar).

Otiene - Första gången jag såg killen. Blir en publikfavorit med sina trumpinnar till ben. Sprintade ifrån Panos och Rashidi ett par gånger på sin kant.

Sammantagen bedömning - Vi behöver ha in 1-2 spetsspelare bakom Henok/Sightorsson för att hota om guldet.

Mets stack ut som en gigant i sitt lag.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:34:00
 Rubin

Känns som rollen bakom anfallaren i den uppställningen skulle kunna tas av ofori/bilal, saku eller goitom och alla gör den på olika sätt.
Jag föredrar nog ändå om saku får utgå från en kant och ha goitom eller ofori i den positionen
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:32:00
 Tycker att det är märkligt att man inte kör 442 så man kan ha Henok och Sigge på plan samtidigt. De plus Sebastian och Ebenezer är de bästa vi har och man måste ha en formation för att få ut max av materialet. Vi vet att Nabbe är bäst som ytter i 442 så det är också något som talar för 442.

Sigge Henok

Nabbe ofori Sebbe Saku

Otiero Mets Granli Lundström

Dansk dynamit
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dubbelhakan- Now we are talking, intressant och spännande om det är 4231 som gäller!

Backlinje inga problem
Deff 2 hög klass (Adu/Ofori/Seb/Bilal/Michel)
Forward bra/kanske hög klass beroende på form på Henok/Kolbeinn

Stora frågetecknen är ju som sagt våra yttrar å vem som tar nyckelrollen bakom forwarden. Seb, Ofori? Eller tar Saku klivet in nu och äger? I vilket fall måste vi ha fler yttrar helt klart
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:10:00
 Dubbelhakan

Härligt. Kul att Asani fått börja träna också. Hur såg han ut?
 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:09:00
 gnaget1968

För att det är en stor lönepost förmodligen.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:08:00
 alla verkar ha med saku i diverse startelvor , är väl inte alls säkert att han är upptinad ännu från the box.

ännu värre varför måste vi vänta på att steffo försvinner innan vi värvar nytt ?
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 14:05:00
 Träningselvan:

Lundström-Granli-Karlsson-Lindkvist
———Seb————-Michel———-
Asani————Saku———Otiene
—————-Goitom——————

4-2-3-1
 

Namn: OhlsAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 13:41:00
 Ingång-G

Mycket möjligt
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 13:27:00
 OhlsAIK

Tror det handlar om en förslitningsskada eller något liknande i axeln som behöver opereras för att det inte ska bli värre.
 

Namn: OhlsAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 13:25:00
 Säkert axeln som gick ur led, brukar ta upp emot 6 mån med röntgen o återhämtning osv 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 13:24:00
 Rubber,

Hur såg uppställningarna ut under tvåmål?
Några andra spännande rapporter från träningen?
 

Namn: Rubber   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 13:19:00
 Var på träningen. Tom S körde på obehindrat fram till tvåmålsövning. Imponerande utstrålning och vilja. Hoppas på snabbt tillfrisknande! 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:59:00
 kaffekask Om Adu säljs hade jag gärna sett Bilal på den positionen . Att spela mellan Sebbe och Ofori. Med pertan strax bakom . Kan inte så en så mycket bättre miljö för en ung spelare att utvecklas i en i den . Sen finns det folk som inte tror han håller. Men jag hade gärna sett just det . 

Namn: kaffekask   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:53:00
 Solnajojje
Jag tror att Adu behövs på mitten om vi ska lira 3-4-3 i och med att vi sätter Seb och Erick på yttermittfältet istället för backar. Så vitt jag förstod var Erick mer vänstermittfältare än vänsterback, kan ha fel dock... tror vi blir mer spelförande i denna 3-4-3 uppställning
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:41:00
 kaffekask Jag förväntar mig att Steff blir klar för den chilenska klubben när som. Å efter det kommer en ersättare plockas in. Det är min förhoppning. Hade personligen inte haft något emot en försäljning av Adu heller . 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:39:00
 Ingång-G Som jag antog en Axel. Förmodligen slitit av något. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:36:00
 Enligt en person på twitter så tränar tom idag.
Ska tydligen operera axeln men träna på fram tills dess.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:32:00
 6 månader för överkroppskada!? Då måste han ju pajat nån disk eller liknande.
För hans del behöver dock detta inte vara en katastrof utan nu kan han fokusera på att bygga upp sin kropp i lugn och ro.

Men dessa skador vi drar på oss under träning, vad fan är problemet!?
 

Namn: Mr__Gnaget   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:22:00
 Tråkiga nyheter, krya på dig Tom!

Finns fortfarande ett par hundra plåtat till matchen på Hovet ikväll innan det är lapp på luckan. Går att boka för 25pix fram tills 16.30 sedan delas resterande ut gratis vid biljettluckan om det finns några kvar.

Kom o sjung, drick bärs o hata SSK
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:22:00
 Känslan är att vi har dubbla skörden av elaka skador mot jämförbart allsvenskt lag senaste 2-3 åren... 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:21:00
 En helt övrig iakttagelse...

Alexander Ovechkin har gjort sitt 25:e hattrick i NHL, samtidigt som Messi och Ronaldo har gjort 52 och 54 hattrick. Vilka jäkla bedrifter av alla tre, men att göra det i fotboll och med färre antal matcher är overkligt.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:07:00
 Så himla trist med Strannegård och Nabil. Som man hade sett fram emot att se båda spela. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 12:07:00
 Surt. Tom kändes som en frisk fläkt och hade haft möjlighet till mycket speltid nu under träningsmatcherna inför skarpt läge. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje

Man kan ju hoppas. Och vore ju isåfall inte stort problem varken för AIK eller Toms utveckling

Men tycker isåfall att AIK borde kommunicera det. Han är ok för att delta i all träning där kontakt inte förekommer.
 

Namn: kaffekask   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:56:00
 Solnajojje

Varit inne lite på sams 3-4-3 uppställning som låter riktigt intressant med spelarmaterialet vi sitter på idag. I och med att Asani är ett osäkert kort och en långtidsskada på Nabbe, ser jag också gärna en stjärn ytterforward in... eller att Steff får matchas in där!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:53:00
 Ingång-G En vild gissning e att han dragit sönder något i en Axel ? Å därför kan träna lätt men inte klarar av närkamper . Som sagt en gissning . 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Avsliten muskel kanske. Annars så ingår ju även nacke och huvudet i överkroppen
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:53:00
 Hjärnskakning kanske? 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hur gör vi med Silva? Vi måste ha in en ytter om vi ska köra något slags 4-3-3 eller 3-4-3
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:49:00
 Så Strannegård tränade i går och i dag står det att han missar sex månader med överkroppsskada? En hund begraven eller vad är det frågan om?

Måste vara en gymrelaterad skada tänker jag. Rygg, axlar? Ingen aning hur lång tid sådant tar men sex månader låter oavsett extremt.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje,

Tom va med på gårdagens träning. Visserligen deltog han inte i något matchspel men gjorde alla andra övningar utan några synliga problem och till 100%.

Jag antog att han inte deltog i matchspel för att få jämnt delade lag.

Har han en skada som gör att han kan delta i all träning förutom dueller så är det ju inga problem.
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:47:00
 Kanske en ryggskada? 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:44:00
 6 månader för en överkroppsskada är ju extremt.....

helvete
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:40:00
 Tom hade redan innan gårdagen tackat nej till landslagets läger (i hans årskull) så nej han behöver inte ha skadat sig i gymet igår. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:39:00
 Det tar inte 6 månader att rehaba en bruten arm . 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Belastade han för mycket i sin iver?
Men halvår?? Hmmm
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:35:00
 Ska man som fotbollsspelare skada sig så är det ju i överkroppen iaf, han kommer mest troligt kunna spela fotboll under hela rehabiliteringen och därmed inte tappa speciellt mycket.

Oavsett så är det väldigt tråkigt för en så ung och talangfull spelare att tvingas till ett så långt uppehåll från matchspel.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:35:00
 Låter som att armen gått av i gymmet... 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Brutit armen?
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tom tränade hela träningen igår men vet att man enligt sportlib också hade ett gympass igår. Så något har förmodligen hänt i gymmet

Självklart tråkigt att Tom skadade sig för hans egen skull. Men tror Tom var ganska långt ifrån startelvan i övrigt.
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:26:00
 Detta börjar bli löjeväckande. Finns det någon klubb som har ens i närheten av liknande otur med skador-historik som oss de senaste åren? Vad fan är problemet?! 

Namn: moromoromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:25:00
 Fan helvetes jävla skit 

Namn: AndyAndersson   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:23:00
 Ovanligt att 17:åringar skadar sig så illa som Tom. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:20:00
 JacobAIK,

Lita inte på Transfermarkt. Vad jag kan se har de t.ex. inte med matchen mot Sheriff borta där han startade på topp. Sen har han även flyttats upp vissa matcher efter att ha startat som ytter (sådant tar de inte med i sin statistik) Jasirs främsta positioner är som ytterforward och CF, men man vet ju aldrig med Norling, han kanske kommer lira mittback hos oss ;-)
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:16:00
 Businesswithmoney Har inte sett han tillräckligt i den rollen . Vet bara att han spelar där i landslaget. Stor kraftfull spelare . Rätt bra att driva boll framåt i planen vad jag minns. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:16:00
 Businesswithmoney

Michel har helt klart funktionell teknik så han klarar sig.
Dock är Adu på en nivå som nästan ingen annan i truppen kan matcha.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:12:00
 Ishi#24

Måste varit i gymmet.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:11:00
 va fan...

17-årige Tom Strannegård har drabbats av en överkroppsskada och den uppskattade rehabiliteringstiden är cirka sex månader.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.com/marko-mrkic/profil/spieler/3
Sänt: 2020-01-17 11:11:00
 Skulle Marko Mrkic kunna vara något? 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:11:00
 Solnajojje;

Jepp, håller med.

Däremot inte lika bra på att täcka ytor. Är väl mer muskler än smartness där.

Hur hans fötter är har jag dålig koll på, nån som vet?

Dock ett hot/bra hjälp på fasta jämfört med Adu som typ aldrig har nickat.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 11:07:00
 Ingång-G Intressant med olika grupperna. Känns som man kan anta att Rasmus kommer vara backup till Mets . Å att det kommer bli 3 back.
Å att Felix alltså ses som mittfältare ? Hade personligen gärna testat han i den sittande rollen. Mera kraftfull bollvinnare en Adu.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:53:00
 Råttskit,

Enligt Transfermarkt har han spelat 4 utav 86 matcher som CF, eller är det något jag missat?
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:52:00
 Hjelmen, därför tyckte jag att vi skulle byggt en arena med söderbröderna, då hade vi haft 45 hemmamatcher plus cupspel.

Men nu är vi där vi är...
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:42:00
 solnajojje,

Jasir har spelat CF en hel del i Partizani.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:38:00
 Black Hill;

Har den känslan också. Hoppas högre hylla inte innebär enorma skadebekymmer och lång startsträcka också.

Förjävla tråkigt med Nabbe, förstörde mycket.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Länktips: http://osynligahanden.com
Sänt: 2020-01-17 10:36:00
 Läs gärna Osynliga handen när det gäller ekonomi.

Nu senast går han igenom klubbägda arenor eller inte. Resultatet är tydligt. Endast Norrköping har klarat av det genom dels speciella upplägg med kommunen och dels genom att de kan använda innerplan ordentligt eftersom de har konstgräs.

Ur inledningen på artikeln:

"Enligt Uefas årliga rapport över Europas drygt 700 klubbar stora fotbollslandskap så ägs hälften av arenorna av stat eller kommuner. Färre än 20 procent av klubbarna har ett direkt arenaägande. Faktum är att om arenor hade varit en god ekonomisk affär så hade det offentliga ägandet varit obefintligt, förstås.

Det stora problemet med arenaekonomi är det faktum att en arena trots allt är en ganska stor byggnad som tar mycket plats i anspråk men som kommersiellt inte utnyttjas särskilt effektivt. En fotbollsarena står mer eller mindre oanvänd närmare 350 dagar om året. Dessutom brukar de flesta arenorna inte vara fullbelagda under de fåtal tillfällen som det pågår evenemang där. Det är inte sällan vi får höra att man genom att äga sin egen arena då kan tjäna pengar på korvförsäljningen. Men faktum är att man inte blir rik på kiosk- och arenarestauranger. Inte tillräckligt för att kunna bära en investering på flera hundra miljoner kronor."

 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:22:00
 Ingång-G/

Tack!

Mycket intressant rapport om de tre grupperna och vilka som ingick i dem!
 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:22:00
 Businesswithmoney:

Jag skulle gissa att man inväntar spelare (kategori "aningen hög hylla") som har andra intressen i första hand men kan tänka sig AIK om nåt sånt inte löser sig (Milo-kategorin).

Efter januari månad har fler fönster stängt och möjligheterna till bättre spelare kommer nyanseras. Jag tror man har lite is i magen här istället för att bränna hela budgeten direkt. Största delen av truppen är också hyfsat klar om inte fler spelare försvinner.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:18:00
 JacobAIK

Så kan det ju absolut vara, men tycker det vore konstigt att träna ett annat spelsätt än man tänker spela bara för att alla inte är på träningen.

En intressant grej från träningen är att man delade upp truppen i 3 grupper mittbackar/mittfält/anfall
Lindqvist tränade med backar
Michel och alla '' wingbackar'' med mittfältarna
Saku, Silva och Strannegård med anfallare

Saku och Silva spelade sedan som anfallare i tvåmålsspel medans strannegård körde individuellt med Sean.
 

Namn: Solan   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2020-01-17 10:16:00
 Vad är egentligen grejen med Stefanelli? Varför vill klubben så himla gärna bli av med honom (och är det ens så)?

För hög lön i relation till prestation?
Fel egenskaper för spelsystem/lagbygge?
Något med personlighet/gruppdynamik?
Ont om plats i startelvan och desperat önskan om att ordna speltid för att kunna få igenom pengar från värvningen?

När han värvades var det mycket snack om att Grande Ivan Obolo haft fingrar med i spelet. Är "misslyckandet" Stefanelli början och slutet på scoutningsamarbete med Obolo?

Vem sitter på fakta och vad är fakta i målet?
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:12:00
 Ingång-G,

Kan ju vara så enkelt som att vi har väldigt många försvarare i truppen samt att Ofori och Kolbeinn inte tränade, så man valde att ställa upp utefter tillgång utav spelare.

Oavsett är jag grymt taggad inför imorgon, långkalsongerna är nytvättade och upphängda.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 10:11:00
 En inte allt för vild gissning e att ingen fw/ytter fw kommer värvas förrens stefanelli affären är löst. Å samma sak på mitten . Skulle Adu komma då lär ersättare plockas in. Annars blir det detta mittfält .

Kollar man på spelare under kontrakt så skulle 3 manna anfallen egentligen se ut
A Stefanelli - Sigge - Jasir

B Silva - Henok - Saku

Så vill man se en anfalla värvning . Ja då måste en spelare ut...
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:58:00
 Som jag skrev här igår. Gårdagens träning vittnade om att det blir 3 backslinje. Sedan om det blir 3-5-2 eller 3-4-3 det kan jag inte avgöra. Då det saknad 1 utespelare i varje lag 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:57:00
 Rubin,

Nej jag är inte orolig över materialet om vi spelar med 3 forwards, men jag är det om vi spelar med 2 centrala forwards.

3 forwards kräver en värvning utav klass, då tycker jag truppen ser mer än bra ut. Skulle vi spela med 2 forwards behöver vi fortfarande en bra forward som kan rotera med Henok och Kolbeinn, men då har vi också problemet att flertalet spelare i truppen inte har en naturlig position i systemet. Man eliminerar delar utav dom tillgångar som vi har.

3 forwards så finns det plats för Asani, Saku och Nabil.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:55:00
 är ju oroväckande tyst på silly season, har vi några rykten alls på vilka spelare BW går på.

måste ju ha in åtminstone en tung forward, och lite flera offensiva pjäser.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:55:00
 In med något snabbt nu, orkar inte startsträckor, har vi inte råd med iom cupens betydelse pga fjolårets totala fiasko.

Kämpa BW, detta är året vi MÅSTE hänga med.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:47:00
 Siktar vi på 3-4-3 skulle det vara intresssnt att se
Erick - Ofori -Adu -Sebbe på mitten
Sebbe spelar till höger i landslaget , så han är van med den positionen . Skulle även förhoppningsvis få utrymme för sin grymma högerfot .
Men vi är fortfarande för svaga på topp. Ytteranfallare måste in.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:43:00
 Vi har ju egentligen enbart Lundström som i bästa fall kan hålla hög allsvensk klass på en kantposition så om vi ska spela 3-4-3 så krävs ju minst 3 nya på kanterna.
Blir som jag tidigare inte klok på lagbygget eller snarare att lagbygget 2019 var så dåligt så vi lider av det nu
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:33:00
 Norling pratar ju både om wing o kantspelare.. 3-4-3? 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:26:00
 solnajojje- Håller med, känns högst oklart å rörigt just nu...ska bli spännande å se på lördag vad planen är iaf.

JacobAIK - Hm du är inte orolig över materialet men samtidigt sågar du våra 2 enda forwards? Återigen, jag struntar fullständigt i vilket system vi kommer använda oss av så länge det utnyttjar potentialen i truppen till fullo. Saku- Asani som yttrar kommer inte hålla tyvärr men får vi in 2 klass yttrar så absolut, go for it!
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:17:00
 Rubin,

Är inte orolig för kvalitén på nuvarande material eller framtida värvningar.

Så 2 centrala forwardsplatser ska innehas utav Henok som hade 10-15 matcher i form förra året och som jag tvivlar orkar prestera över 30+ matcher. Sedan Kolbeinn som också är ett frågetecken fysiskt, även om jag tror han får ordning på alla bitar iår.
2 frågetecken ska alltså leda anfallet, vi har stora problem om nån utav dom inte håller. Henoks och Obasis katastrofala form och fysik i början på förra säsongen var det som la grunden till fiaskot, låt det inte ske igen.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:16:00
 Om tanken är att spela med 2 fw så är vi väl minst en fw för lite i truppen? Henok Sigge och Silva . Jasir är en ytter fw . Å Saku är väl tänkt som pocket eller ytter fw. Så ja det känns rörigt just nu. Särskilt då ingen riktigt vet hur vi ska spela. Vi har samtidigt 5 mittbackar (panos är mittfältare i min bok). Så kommer Ben Lamin lånas ut?
Väldigt många frågetecken just nu...
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 09:01:00
 JacobAIK - Inget fel på 433 eller 352 för den delen egentligen, då det är en lek med siffror. Kruxet är ju att spela det system som man har trupp för, få ut det mesta å bästa av materialet.

Å som cj är inne på, i dagsläget håller våra ytterforwards knappt allsvensk nivå så då vore det självmord att spela 3 där fram...

Vi har 2 bra forwards (tror Kolbeinn tar en fet revansch i år) som med rätt bollar kommer leverera mål. Så se till att vi får ett bra inläggsspel så kommer det ordna sig.
 

Namn: chico   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 08:53:00
 Något 5-3-2 med riskminimering ska naturligtvis inte räcka för att rädda ens en daggmasks skinn. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 08:52:00
 En utav dom främsta anledningarna till att jag vill se 4-3-3 är att vi mycket enklare kan bedriva ett högt presspel och återerövra bollen högre upp i planen.

3-5-2 blir mer som ett styrspel, vi har 2 anfallare som kan pressa högt, men det är inte lika självklart vem den 3e spelaren är som ska pressa, en central mittfältare som lämnar ett hål bakom sig? En wingback som ska orka med ett högt presspel, som om positionen inte redan kräver många löpmeter?
4-3-3 ger oss redan 3 spelare som kan pressa högt och vi behöver inte "offra" något.

Detta var bara väldigt grundläggande även om det är mer komplext än så, sen kanske Norling föredrar och väljer att spela ett styrspel i defensiven ändå. Att vi sjunker ner i 4-5-1 när vi tappar boll.
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 08:52:00
 RW, i år har vi inte spelat ännu.

Fresh, tror tyvärr att du har rätt.
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 08:22:00
 Efter dom två första träningsmatcherna så kommer Norling att inse att vi är för dåliga och kommer återgå till gamla hederliga 5-3-2 och köra riskminimering för att rädda sitt eget skinn, va så säkra 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 08:16:00
 Har inget emot 3-5-2. Det har gett väldigt fin poängutdelning. Däremot borde vi kunna vara mer flexibla i år. 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 07:42:00
 cj,

Jag tror vi kommer spela med fyrbackslinje. Rikard säger själva att han var inställd på att 3-5-2 skulle hålla i en 3-4 år. 3-5-2 står och faller därtill med wingarna och jag tror inte Otieno är tänkt till en sådan roll. Då har vi enbart en habil wingback i Lundström. Nä, någon formation med fyrback blir det.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 07:41:00
 Ofori tror jag inte har sin bästa position som pocket eller offensiv mittfältare. Sedan saknar vi som sagt två yttrar av högsta klass samt ett djupledslöpande alternativ som forward. Truppen är liksom feltajmad och då vi har många spelare som ska ha bollen på fötterna men vem ska ta djupledslöpningarna. Med en central forward så måste en av Henok och Kolbeinn petas och med två forwards blir dessa för lika varandra och för osnabba vilket gör att motståndarna kan ställa sin backlinje högt och krympa utrymmet för vår offensiva mitt. 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 07:39:00
 Är helt säker på att vi kommer känna igen spelsättet från förra året, en låg fembackslinje är det en gånger pengarna på. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 06:37:00
 Nordin_

Bra fråga, varför värvade vi Asani?

På en eventuell ytteranfallsposition håller vi i nuläget knappt allsvensk nivå. Tycker inte heller att det på förhand räcker med ett nyförvärv där utan snarare 2 för att vi (innan Nabbe blir skadefri) ska spela 343, 433 eller 442.

Mitt förslag är att vi värvar en offensiv central mittfältare som kan lösa en pocketroll, som släpande och framöver även som ytter. Spela 3412 eller ren 352 till en början och överväg att skifta när Nabbe är tillbaka.

Vilken spelare skulle kunna passa in i denna profil (förutom Stefan Silva som är vår bästa ytter idag), Jonathan Levi.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-01-17 05:57:00
 Varför kommer alla med vänsterfotade ytterforwards till förslag? DMK,Levi...... AIK behöver en ytterforward som är högerfotad för båda ytterforwardsen ska gå innåt i planen och ytterbackar som överlappar. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 23:37:00
 Om vi inte ska byta formation, varför har vi värvat Asani? 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 23:30:00
 @Bojansfulamuche
Även jag tror det blir en 352 under Norling så hoppas jag på din sifferkombination. Har alltid gillat en fyrbackslinje med offensiva ytterbackar
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 22:42:00
 Kanske blir mittfält diamantens återkomst i år som grundpositionering.

4-1-3-2 med offensiva ytterbackar offensivt.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 22:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rubin Råttskit

Rimligen ställer vi upp med vårt bästa lag med klassanfallarna Goitom och Kolbeinn samtidigt och resten av gänget i en 352 uppställning.

Vilket jag tycker att Norling hintar att vi kommer göra i kvällens sportlib (men med mer gaspedal och bättre possesionspel).
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 22:14:00
 Rubin,

Det vågar jag nog också lova :-(
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 22:02:00
 Råttskit - Ställer vi upp med trion Saku-Kolbeinn-Asani under våren så kan vi glömma topp 5 vågar jag lova...

hjelmen- Ja vi ska byta spelare efter 45 min men inte spelsätt. Tyckte han var tydlig med att han ville se direkt att det ”nya” klickade.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:59:00
 Rubin/

På Sportlib sa Norling att vi byter rakt över efter 45 minuter på lördag, om jag minns rätt.

Tror att det är alldeles för tidigt att kunna se vårens uppställning
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:56:00
 triffids,

Har sett båda Partizanis matcher mot Sheriff i vilka Asani skulle ha varit bäst på planen enligt BW. Två ganska tråkiga matcher (0-1 och 1-1). Asani hoppade in i andra halvlek i första matchen (hemma) och spelade då ytterforward och i returen startade han på topp (och gjorde Partizanis mål).

BW pratade om att Asani skulle ha en "naturlig återerövringsreflex" men jag tyckte han mest sprang in i motståndarna bakifrån varpå de fick frispark. Asani blev också tilldelad 8 gula kort säsongen 2018.

Vidare såg man inte mycket av någon större förmåga att slå sin gubbe 1-mot-1 och komma runt på kanten i första matchen när han spelade ytterforward. Därtill gjorde han några otajmade djupledslöpningar när han spelade på topp i andra matchen som resulterade i att flaggan åkte upp. Målet var heller inget märkvärdigt.

Däremot var han ganska så duktig på att täcka ytor under Sheriffs uppspelsfas då han sprang mycket.

Vidare har jag sett en hel del klipp på Asani och har inte blivit jätteimponerad. Tror med andra ord inte på någon jättesuccé här men hoppas så klart att jag har fel. Vore dock tjänstefel att förlita sig på Asani och Saku under våren om vi ska spela med ytterforwards.

 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:45:00
 Det man tolkar är att Adu blir kvar. Trodde inte det när Ofori blev klar. Då är väl tremanna mittfältet givet Adu-Seb-ofori med Saku-Sightorson-Asani framåt. Övertygad att vi går för 4-3-3. Lördag vet vi. 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:37:00
 Rubin/

Plus att vi måste få en ordentlig plastplan gör att träna på underlaget inför viktiga plastmatcher.

Jens jobbade med att få den nya träningsanläggningen på plats. Hoppas att det inte blir ett avbrott i det arbetet. En ny träningsanlägning skulle innebära ett stort steg framåt.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:34:00
 Riktigt intressant intervju med Norling på Sportlib.

Jobbar tydligt med det offensiva, med det som var sönderläst och prioriterat ner betydelsen av olika uppställningars sifferkombinationer.

Känner stor revanschlusta.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:31:00
 Efter att ha sett senaste Sportlib klippet så tänker jag på 2 saker.

1. Bli inte förvånad om vi ställer upp med en 352 uppställning men med wb som ligger 10-15 m högre upp å kanske nån vridning på mitt trion. Men grunden känns som 352, å helt ärligt så har vi ju just nu inte en trupp för tex 433.

2. Jag älskar Skytten å har lirat där i många år men det känns fan inte värdigt att AIK år 2020 halkar runt på den skitmattan som ligger där. Stor skaderisk å näst intill omöjligt att få till ett bra passningspel där då bollen inte rullar utan bara studsar.

Ps. Vart fasen är Ofori?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:27:00
 JacobAIK

Jag är inte säker men har för mig att Hammarby liksom Ellos verkade vilja värva honom (visat intresse iaf) och att Rosenborg kunde tänka sig att sälja honom. Kan dock ha fel.

Men kan dom (Rosenborg) tänka sig att sälja honom (för rätt pris) så tror jag det vore en kanonvärvning.

 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:19:00
 Två yttrar av högsta allsvensk klass är ett måste om vi ska ta guld. Om nu inte albanen håller den klassen men något gör mig väldigt tveksam 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 21:17:00
 Kingpin,

Hade helt glömt bort Levi, tror också det hade vart en riktigt bra värvning, känslan är dock att Rosenborg vill ge han en chans denna säsong.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.com/jonathan-levi/leistungsdaten
Sänt: 2020-01-16 21:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dansken

Lundström-Pertan/Alex-Mets-Otieno

Seb-Adu(DM)-Ofori

Asani-Kolbeinn-Ny/Saku?

Startelvan 2020? Alex ingen prio för tillfället men vet även att det inte är omöjligt heller.

Viktigare att AIK nu lyckas hitta en kreativ jäkel. En offensiv yttermittfältare som även kan lira forward (hade varit det ultimata). Är Jonathan Levi fortfarande tillgänglig? Tror fan han vore en riktigt bra värvning. Bra ålder och gjorde ändå 9 poäng på 21 matcher för Ellos (5 mål & 4 assists) förra säsongen. Tycker själv det är en spelare som nog skulle förstärka Gnaget. Åsikter?

Avd: Övrigt/Silly Season
 

Namn: jc_92   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 20:49:00
 Ett nytt spelsätt kan ju iof lika gärna vara 5-3-2 fast mer framåttlutat lex 2019.. Ska hur som bli spännande
på lördag
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 20:44:00
 Råttskit,

Alright, hade avsagt mig Sportlib under vintern men sitter nu och kikar på inslaget.
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 20:43:00
 JacobAIK,

Edit: Rikard pratar om att de (ledarstaben) måste få in alla - nya som gamla spelare - i det "justerade spelsättet" då det är nytt för alla.

Allt gott,
 

Namn: Råttskit   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 20:26:00
 JacobAIK,

Tror inte vi värvar Otieno (som gör sig bäst som ytterback) samt Asani (som spelade ytterforward, och ibland CF, i ett 4-3-3/4-1-4-1 i Partizani) för att fortsätta spela 3-5-2. Norling pratar därtill om "det nya systemet" i senaste avsnittet på Sportlib.

Lär nog komma in en ersättare till Tarik som främst är ytterforward/CF.
 

Namn: DVSG   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 20:25:00
 PAL.

Du tror inte att nya avtalet och hyresnivån kan ligga på en skälig nivå? Det är väl snarare bortfallet av publik och resultat som är problemet.

Ekonomin har varit dålig i åratal så det är knappast en nyhet men på något vis får vi vad vi förtjänar. Med det sagt så vet jag att jag är lika skyldig till det här så som många andra som inte går på matcherna.

Men jag ska skärpa mig. Det är fan dags.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 20:10:00
 PAL

Lätt att vara sarkastisk. Men inte snyggt att sparka på en som ligger.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2020-01-16 20:00:00
 3-5-2.. Innebär det att det inte finns plats i truppen för Nabil, Saku och nyvärvade Asani?

Eller ska Nabil, Saku, Ofori och Bilal slåss om en och samma pocketroll?

Med en bra värvning i ytterzon känns 4-3-3 riktigt bra, 3-5-2.. nej tack, hoppades verkligen att vi skulle göra en stor förändring.
Visst kan vi förändra oss ändå, men det är väldigt lätt att falla in i gamla mönster om spelarna spelar i samma uppställning och på samma position, är det inte bättre att printa in en helt ny mall att utgå ifrån då?

Ja vi får se helt enkelt, jag hoppas på nått annat på Lördag!
 

Den här sidan har laddats 109556490 gånger sedan 1999-09-14