Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 78 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Bolltrollarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-18 00:55:00
 Så jäkla deppigt är det väl inte. Flera inslag av samtal i god ton än på länge. Förnya årskorten så kör vi så det ryker 2018! 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2017-11-17 23:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jäkla deppigt forum nu för tiden.
Vad sägs om att gå på matcher och stötta laget?

Avgå Bystedt.
In med Mikael åter igen.

Hata dif
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 23:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bobo/IV

Häxjakt är ordet du letat efter. Det bidrar inte till ett drägligt arbetsklimat. Kritiken har rätt ofta varit osaklig och hårt vi vinklad. Ni har hängt ut privatpersoner som jobbar icke officiella roller som inkompetenta. Det är inte ok. Det är uppenbart att ni vänt på varenda sten för att hitta en vinkel för att kritisera MA. Är det man ska tåla som förtroendevald och anställd AIK fotboll. Är det som sig bör?

Har svårt att se att din omvärldsbevakning är såpass avskärmad att du inte märker vad folk tycker om Jonas och förlängningen IV? Du kan få mig som konkret exempel, räknar med att du följer gf och sociala medier. Ursäkta invektiven i övrigt.

Jag ska väl eg inte tala för andra så exakt hur de berörda parterna tar er (med reservation att det är svårt att hålla i sär de olika aktörerna ibland åtminstone utifrån) kritik och frågor. Har hört det beskrivas som trakasserier och det låter ju inte speciellt trevligt men jag låter det vara osagt.
Men låt mig svara dig med en motfråga:
Är det en bra för AIK att allt från banal till känslig väl detaljerad information om den dagliga verksamheten och avtal paraderas ut för allmän beskådan?

Hursomhelst ganska enkelt är det såhär, det med sorg och frustration jag ser AIKfotboll förmultna från insidan. Min uppfattning är att ni är del av problemet. Därför är jag arg, frustrerad på er och skriver arga saker på internet riktat i er riktning. Upplever inte heller att jag är ensam. Gör med det vad du vill.
 

Namn: lillmackish   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 21:36:00
 Kom över lite förvånande fakta som jag inte kan erinra mig att någon annan lyft fram tidigare.
Nämligen att Nisse numera är den äldsta spelare som spelat i AIK, någonsin.
Han är även den äldste målskytten, föga förvånande.
Kung Nisse!
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 21:14:00
 Kanske dags för AIK atttahjälp av AI i beslutsfattandet. Då skulle man slippa känslan av att höns styr klubben. 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 21:06:00
 Kollar Gnaget hockey. Vi ligger under. Jobbigt. Men , det kan man leva med.
Men jag kan inte leva med kammentarorn. Heeeeelt usel.
Här kommer AIK , för upp ......................pucken , går in i ............zon.
AIK kämpar nu..............för..............att..............ta in ............underläget.
Sandberg ...............spelar till.....................pucken ut ur zon..............
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 20:57:00
 LalaweleAtakora

Tråkigt att Isak är skadad nu när han behöver matcher i benen om han ska kunna konkurrera ut Zlatan från start-elvan.

Grupp D i VM blir Brasilien, Spanien, Nigeria och Sverige ganska säkert om jag känner FIFA rätt.
 

Namn: Trollet   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 20:53:00
 Ja du Guns of Brixton största grodan i pölen leken kostar på. Man vet ju själv hur kul det är när någon ska lära pappa göra barn, inte så roligt, bara bortkastad tid.
Ibland önskar man att personerna i frågan skaffar sig ett liv i stället.
En grej kan ju vara att gå på hockey.
"Vi är överallt utom på Hovet"
 

Namn: myggan   Visa profil  
Hemort: Mörby
Sänt: 2017-11-17 20:36:00
 Hur svårt ska de va ? Oavsett om man är en äldre Gnagare med ett förflutet i eller runt AIK's organisation samt med i någon fraktion ( BA,SI,FB,UN,ASK eller någon annan) eller som mej en vanlig svartgul julgran att komma överäns och mobilisera för ett framgångsrikt AIK. Nu har vi tid, fixa ett öppet möte för alla ( så vi kan sätta ut kursen för framtiden) för hur det än är så vill nog alla AIK 's bästa .

Avd: Den svarta massan !
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 20:20:00
 Bobo
Bra jobbat, fortsätt med ditt engagemang! Du brinner för AIK utan någon dold agenda! Det vet alla med lite koll!

 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 19:54:00
 Bobo
Nöjd? Ja, det var ord och inga visor.
 

Namn: Guns of Brixton   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 19:36:00
 Skriver sjukt sällan och läser tyvärr mindre och mindre, är väldigt tröttsamt men alla internpolitiska och organisatoriska kaosdiskussioner. Den här klubben skulle verkligen behöva lugn och ro i några år, tyvärr kommer den fulla potentialen aldrig att nås med den här konstanta maktkampen. Trist.

Måste hur som helst få skriva av mig lite ang. några spelare:

Linner: Klart vi ska förlänga, och nu verkar det ju bli så också. Bitvis väldigt darrig första hälften av säsongen men efter jättetabben i EL vet jag inte om jag var nervös en gång under hösten när det gäller hans ingripanden. Kommer blir riktigt bra.

Olsson: Känns bättre ju längre från eget straffområde han befinner sig. Är ju sjukt snabb med bollen när han väl sätter fart, tyvärr gör ha det lite för sällan.

Blomberg: Behöver förlängas, en spelartyp som behövs. Inget konstigt egentligen.

Obasi: Tveksam, hur motiverad är han egentligen? Sett till potentialen är det såklart en av Allsvenskans bästa spelare, men hur mycket kommer han få ut?

Sundgren: Bara att hålla tummarna att han är tillbaka, blir väldigt svår att ersätta tror jag. Betyder mycket både för spel och för laget.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 19:30:00
 Vafan så är Isak skadad när Dortmund har stängt av abonnemanget. Typiskt 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 19:26:00
 Olsson spelar ju mycket framåt och inte alltid den enkla passen i sidled. Slår man hans typ av passningar utan att sprida mer än nån enstaka boll tror jag inte man spelar länge i allsvenskan.

mr.e

Vi behöver definitivt fler poäng från hela mittfältet. Håller med dig om Blomberg. Tror inte heller man ska underskatta vad hans löpningar ger för övriga offensiva spelare. Nog därför tränare efter tränare startar honom trots att han inte sprutar in personliga poäng. På ett sätt känns han ”enkel” att ersätta då ”många” mittfältare kan göra hans poängskörd i AIK och man tänker ju alltid att ”vem som helst kan springa som en idiot”. Men jag är inte så så säker på att det finns så många av hans typ heller. Även om man helst vill få allt i en och samma spelare.

Håller med BB att det är viktigt att förlänga med Linner.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:51:00
 Kristoffer O är för mig lite av en gåta. Har ngn hos oss så hyllad slagit bort så många passningar som han. Idag skulle han väl ha en mer offensiv roll o Avdic mer defensiv. Resultat två riktigt dåliga prestationer där Avdic nog var minst dålig. Taylor stod liksom många andra ej heller att känna igen. Nej, den evigt unge Nisse och Albin tycker jag var dom enda som hade med beröm godkänt.
Henok, Obasi och Blomberg saknades verkligen.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Så vilka mittfältare med regelbunden speltid har gjort så mycket mer poäng än Blomberg i Allsvenskan i år för oss då?

Ishi? Nä 1+5
Olsson? Ja men knappt 2+6
Blomberg 2+5

Kanske dags att hitta ett nytt spår om man vill racka ner på Blomberg. Ingen av ovanstående gör ett sånt slitjobb defensivt-offensivt utan och med boll som Blomberg också gjort i år. Tycker det märks när Blomberg inte är med i matcherna att vi tappar b.la tempo i spelet också. Typ som i sista mot ÖSK, även om den inte gällde nåt.

Är precis som MangeMan tidigare ytterst tveksam till att Yasin klarar av Blombergs defensiva slit. Offensivt kan det dock funka. Men värst av allt är att vi tappar den fina kombon i DS-JB som haft ett skönt samspel på högerflanken. Upp till nya spelare att fylla de skorna. Blir inte helt lätt (tror jag)
 

Namn: thecomeon   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:43:00
 Bakåtpassningsfest i kylan på Skyttan.
Matchens enda behållning var väl egentligen när Nisse fixar till sin hårsnodd samtidigt som han drar en perfekt crosspass på 55 meter. Matchens prestation. Av matchens lirare.
Då glömde jag kanske Stefanellis tunnel. Den var fin.
Bilal Hussein imponerar och har karisma. Albin Linnér också bra. Affane sämst på plan. Som vi är vana. Sälj.
Opassionerat spel av Gnaget idag. Men ändå bättre fotboll än på vårarna.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:38:00
 Borges

Du är inte ensam! Jag har stöttat Linner från dag ett då det är en fantastisk målvaktstalang, en bra säsong bakom sig gör honom till mitt förstaval så glad av nyheten, även om det inte är officiellt (ännu).

Gällande Ishizaki så håller jag med, fantastisk utanför plan men på plan så har tempot varit svagt och han har blandat och gett alldeles för mycket. Dock ska sägas att hans spelartyp är svårfunnen i svensk fotboll så blir tufft för Olsson att ersätta honom.

Blomberg är ju en klassisk Allsvensk spelare, kämpar, sliter men har några tydliga svagheter såsom avsaknad av ett bra skott som ger mål. Jag ser nog honom även 2018 som en startspelare, men han är ju enklare att ersätta och blir knappast bättre.

Att hitta en "tredje forward" blir nog svårt för BW, det måste vara kvalité men samtidigt inte till den peng som Obasi verkar kräva.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:32:00
 Tappar vi både Blomberg o Sundgren så hade onekligen Seb Larsson varit en optimal värvning, han kan spela på båda de positionerna. Om Yasin o Taylor blir ersättare blir man onekligen lite nervös även om Taylor sett lovande ut. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:25:00
 Besvikelsen och reaktionerna efter tappet av Ishizaki har fått alldeles för stora proportioner.

Att Ishizaki som person är viktig för lagets moral och mentalitet är en femma. Men har ni verkligen sett samma matcher som jag gjort den här säsongen? Det är tvivelaktigt. Initialt under våren var Ishizaki rätt bra. Men successivt under säsongen har han gått från att vara en "bra spelare" till att vara "högst medelmåttig". Ja, han har gjort ett par mål – bland annat några schyssta frisparkar – och ett par assist, men i det aktiva spelet har han varit bedrövlig i mina ögon. Det är inga nyheter att han tappat i både tempo och energinivåer. Därtill har han blivit slarvig i såväl passningsspelet som i det defensiva spelet. Det är långt ifrån den spelaren vi såg när han anlände till AIK för drygt två år sedan.

Återigen. Man kan vara enormt sentimental för att laget har tappat en viktig pjäs i omklädningsrummet, men på planen den här säsongen så har Ishizaki sannerligen inte nått upp till de krav som ställs på en spelare i ett guldaspirerande AIK. Det kan man inte komma bort ifrån på något som helst sätt.

Tacka honom för alla mål, assist och oförglömliga insatser i hans karriär – men att på det stora hela adressera tappet av Ishizaki som vitalt och avgörande inför framtiden är totalt felaktigt i mina ögon.

När det gäller Johan Blomberg så tror jag att de flesta som läst mina spalter vet vart jag står i frågan. Han är på sin höjd en bra truppspelare, men gör alldeles för lite poäng i proportion till den speltid och framskjutna position som han faktiskt har. Jag ser alltså att vi helst inte förlänger med Blomberg. Detta genom att dels ta ovan nämnda faktorer i beaktande, men dels för att han börjar bli till åren och samtidigt vara ännu dyrare i drift. Jag har en känsla av att han själv övervärderar sin roll i AIK och situationen är inte helt olik den vi hade med Martin Lorentzson för ett par år sedan.

Däremot ser jag Johan Blomberg som ett potentiellt större tapp än Stefan Ishizaki, även om jag är fullkomligt övertygad om att vi med enkelhet kan hitta ersättare till dessa spelare – ersättare som därtill är yngre, mer talangfulla, som innehar större kompetenser vilket i det korta loppet kan ge större sportslig framgång, har större potential att utvecklas och som därtill i det långa loppet kan säljas för större summor et cetera.

Nåväl. Tänker inte kasta mig in i någon längre diskussion här. Men i mitt tycke hade ett tapp av Oscar Linnér varit det jobbigaste och svåraste sett till vilka spelare som har utgående kontrakt 2017. Men det är jag nog relativt ensam om.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:23:00
 Jag har svårt att se Yasin ta jobbet utan boll på det sätt som Blomberg gjorde utan att gny.
Jag blir gärna motbevisad.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Astream: Ishi ersätts av Olsson. Som kliver upp och tar hans plats . Ingen större förlust då enligt mig. Samtidigt tar Adu hans plats som sittande mf. Blommans ersättare blir Yassin . Lite mera tveksam på det bytet. Obasi är inte klart att han lämnar . AIK pratar dock med alltenativ!. Thern ... ja du. Verkar vara en skon snubbe. Men helt ärligt. Vad uträttade han på plan? Gjorde endå 13 matcher från start.
Sundgren där emot. Där e vårat största tapp!

Edit: thern avgjorde mot apa. Å speladefram till 2 mål mot afc. Det ska han så klart ha kred för! Men utöver det?
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 18:02:00
 Den ABSOLUTA bästa värvningen skulle vara Ahlerup, Då skulle alla känna sig lugna inför nästa säsong 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hmm ... som läget är nu, tappar vi alltså eventuellt:

- Ishi
- Blomman
- Obasi
- Thern
- Sundgren (vi får se när han kommer tillbaka, förhoppningsvis snart)

Men vi får tillbaka Yasin, han kanske blir en nyckelspelare nästa år.

EDIT: tillägg.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
gnagarskalle

Japp Albin gjorde ett bra inhopp. Som vanligt gjorde han ett bra intryck när han fick chansen. Ser spännande ut... Skulle varit intressant att sett han fått lite mera minuter bara. Kanske får chansen nästa fredag? Provspelarna visade iallafall inte särskilt mycket. Koakou försökte åtminstone i första utan att lyckas med särskilt mycket. Detsamma kan man väl säga om Björnström som hade en hel del boll men inte lyckades med mycket mer. Traore fick inte många minuter så svårt att ge nåt omdöme där.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:11:00
 Gnagarskalle: blomman sägs prata med Colorado. Å vara nära där. Å Obasi har inte sänkt sina lönekrav . (Vad jag fått höra från folk som brukar han koll) 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:11:00
 Bilal gav mig lite Quaison vibbar måste jag säga. Gillar kroppsspråket! 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:08:00
 Gnagare 2000: eller att vi värvat S1 bästa keeper. Som ska tävla med en U21 landslagsmålvakt...? 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:05:00
 Solnajojje // Modell döda havet ? Jo jag har förstått det :( 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:04:00
 Ja då har vi en målvakt med meriter från superettan och serbiska ligan som varit skadad i ett halvår och Linner. Ja men det blir nog bra...

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:03:00
 Gnagarskalle: du bör ta den infon med en stor nypa salt... 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 17:02:00
 Tycker nog att Albin var helt okay. Den ende som gav mig lite positiva vibbar. Nisse skötte sig givetvis också.

I Expressen-artikeln om Oscar säger man att endast detaljer återstår inna Obasi och Blomman skriver på. Måtte dom vara rätt ute !
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 16:58:00
 0-0 och sömnigt värre. Brage var nog snäppet bättre i 2:a också. Men RN och co fick väl prova några spelare iallafall. Mycket mer av värde kan det knappast gett. Ingen av dom som direkt utmärkte sig heller. Bäst på plan (i svag konkurrens) var nog Gomez och han ska ju ändå lämna. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 16:55:00
 AIK krigare den som är bäst? 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 16:53:00
 Vem blir 1 målvakt? 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2017-11-17 16:40:00
 Rey,

Tack!

Super-g,

Ja, det har funnits viskningskampanjer som varit destruktiva. Fast jag vet ej om det handlar om att "dra gränser" mot supporterorganisationer.

Jag tror det handlar om att de som sitter i våra styrelser måste bejaka idén om föreningsdemokrati. Det har under perioder varit si och så med den saken i ärlighetens namn (och med all respekt för Stefan W:s ljusa minnen). Styrelser måste komma med riktig information och vara beredda att debattera. AIK:aren i gemen är intelligent. Den som går på ett informationsmöte och konfronteras med floskler och fraser kan härskna till.

Sedan måste alla supportrar och supportergrupper rannsaka sig själva. Viss information måste förbli sekreressbelagd, ett tag åtminstone. VD och styrelser kan ej jobba i glashus där alla utanför får veta allt och det omedelbart.

En svår balansgång? Javisst. Vem sa att det skulle vara lätt?
 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 16:18:00
 super-g>>
Försöker du ta billiga poäng genom att försöka sätta dit mig? Jag använder andra ord i denna diskussion som pågår och på en direkt fråga från Dixi.

Men klart jag kan använda mer slagkraftiga och snaskiga ord om du prompt vill.

Hata alla!
Nöjd?
 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 16:08:00
 angående Isak/agent-affären...

Hade AIK fungerat som en normal och professionell förening, utan inflytelse, påtryck, smutskastning, läckor, insider, intriger, hot m.m

Så hade ingen känt till Isak/Agen-historien utanför organisationen vem som fått vad, och ännu mindre så hade det varit en icke-debatt för oss normala supportrar.

Men nu ska allt sippra ut genom olika kanaler där en del negativa delar, andra positiva, och information går från mun till mun och ändras för varje person som får reda på nått.

Det problemet som skapas är att alla då tror dom är experter på området.

Trots att vi aldrig sålt en spelare i den klassen tidigare, så har alla amatörexperter en bestämt åsikt för något dom egentligen inte har någon aning om om det var marknadsmässigt fördelaktigt eller inte för AIK vid försäljningen av Alexander Isak.


Det är därför vår klubb aldrig kommer nå sin fulla potential. Desto fler kockar desto sämre soppa.
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Länktips: http://t.co/9BvBpYsHIr
Sänt: 2017-11-17 16:05:00
 Talangens beslut: Förlänger med AIK
Publicerad 17 nov 2017 kl 15.58
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 16:05:00
 Som sagt inte mycket att skriva hem om. Dominerar bollinnehav och rullar boll i makligt tempo med dålig skärpa i både passningar och avslut. Gomez/Koakou är väl de som sett "bäst" ut av de ej ordinarie. Brage rätt blekt. Backar mest hem och föröker göra det trångt. Typisk träningsmatch ala AIK. 

Namn: Rey   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2017-11-17 16:02:00
 Dudde:

"Under denna period har varken styrelser, VD eller medlemmar med hög profil berättat hur de ser på AIK Fotboll i strategiska frågor. Många, inklusive jag själv, endast diskuterat sakfrågor utifrån personer.

En positiv sak med att en infekterad personkonflikt - oavsett vad man tycker om den - kan läggas till handlingarna är att det finns ett fönster där alla AIK:are skulle kunna diskutera en strategi och långdiktig plan för AIK.

Hur bibehåller och vidareutvecklar vi vår identitet på Friends arena?

Det blir svårare och svårare att få sponsorer som endast vill sätta en logga på tröjan? De vill bli förknippade med positiva och samhällsnyttiga värden. Hur gör vi?

Vilket osökt för in på ungdomsfotbollen och akademin: Ska AIK ha lag under 12 år? Eller ska vi rekrytera direkt till akademin? Ska vi enbart ha elitsatsning efter en viss ålder? Eller både-och?

Träningsanläggning för seniorer och akademin? Är det långsiktigt mer rationellt att bygga ihop allt detta med en Fotbollsstadion? Var Hur?

Det finns en mängd övergripande och mera detaljerade frågor att diskutera som ej är kopplade till om X vabbar, Y sade Z om W i styrelserummet osv."

Bra skrivet!

AIK har länge saknat en övergripande strategisk diskussion kring framtiden.

Vi har inte bara fastnat i diskussioner om enskilda personer utan även i kortsiktiga "avgå alla"-kriser. Samtidigt så är det i slutändan vårt eget ansvar. Om formerna för mer strategiska diskussioner inte finns så får man skapa det (Studiecirkel AIK 2030?).
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 15:59:00
 Svag första halvlek. Björnström mkt boll men misslyckas med det mesta. Kristoffer O slår borta givna lägen gång på gång. Trist historia där vi dock är ngt bättre. I varje fall har vi skapat några fler lägen. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 15:54:00
 Bobo
Och ändå skrev Isidors vänner att Isakaffären luktar än mer skit. Väl? Utan att belägga. Väl?
 

Namn: Gurra Sjöberg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 15:29:00
 
För vad det kan vara värt och om någon ens bryr sig; Jag är enig med Dudde.
Jag hade några frågor till Bobo. I det läget kunde jag välja att;

A. Gissa lite och sedan anonymt påstå ett eller annat på nätet.
B. Lyssna på människor som är negativt inställda till Bobo.
C. Ringa upp Bobo och tala med honom.

Efter moget övervägande valde jag "C". Tyckte vi likadant om allting? Nej. Skrek vi slagord till varandra? Nej. Skildes vi som vänner? Ja.
Det är en gammal sliten sanning, men skall vi ha en liten chans att överleva så är det dags att börja tala med varandra mer än vi talar om varandra.

Detta säger jag eftersom jag har en tvärsäker uppfattning om vilka som blir vinnare i ett inbördeskrig inom AIK. Nämligen MFF, dif, bajen och alla andra jävla plattnackar.

Som vanligt; Om någon vill höra av sig till mig... 0736 22 53 75 eller larsa.lindblad@gmail.com
 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 15:28:00
 Dixi>>
Du ska få ett tudelat svar.
Dels har jag inte all fakta men ett par teorier som inte är helt okontroversiella så jag håller gärna dessa för mig själv än så länge.

Annars kan jag bara konstatera det vi alla vet och det är att det är AIKs största försäljning någonsin, om det sedan är en specifik agents förtjänst eller inte låter jag vara osagt.
Jag är däremot av den bestämda uppfattningen att säljare generellt ska ha bra provisioner och att om de blir miljonärer så innebär det att AIK får än större förtjänst.

Kort sagt kan jag personligen för lite om agentvärlden och dess turer men visst har några påtalat att det inte gått helt OK till. Men inte något mer konkret än så tyvärr och det tills dess att det kommer en whistle blower så blir det svårt att bevisa något.

Danne J>>
Kommer ingen vart om du inte vill vara mer konkret än så.

Stefan W>>
Alltid bra med en historielektion då och då för de som av olika anledningar inte kunde vara med då. Bravo!
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 15:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stam
Gomez-Nyholm-NEJ
Taylor-Affane-Olsson-Avdic-Björnström
Stefanelli-Kouakou

Edit

Om jag inte ser helt galet. Inte största bilden på mobben.
 

Namn: AIK-Bergshamra   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 15:08:00
 Har hesgoal slutat streama matcher? 

Namn: Danne J   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 15:02:00
 Bobo, som sagt - fråga dina "kumpaner" och börja med de närmsta. Nog sagt från mig i detta ämne.
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2017-11-17 14:55:00
 Super-G,

Exakt.

Vi håste hitta tillbaka till en formel där frågor diskuteras utifrån sina sakliga grunder. En bra början är transparens som jag vet att t ex Bobo söker i praktiken och ofta efterlyser.
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:39:00
 Glöm inte bort att AIK Baskets damer spelar match idag i Solnahallen klockan 19.00! 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:38:00
 mr e

Ser fram emot en rapport om de nya spelarna !

Spännande målvaktsval också !
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kampanjerna mot Ahlerup och Leif Karlsson (tex) har varit rätt osmakliga och för mycket inriktade på att smutskasta person istället för att diskutera förhållanden i sak. Och det är inget nytt, många har drabbats tidigare. Det finns en historia i AIK och i AIKs supporterkultur att problem ska lösas genom att personer ska smutskastas och ges sparken. Den kulturen måste man göra upp med.
AIKs framtida styrelser måste dra klarare gränser mot supporterorganisationernas inflytande. Måste arbeta metodiskt för att bredda demokratin. Och rapportera för alla medlemmar.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:34:00
 Brage nu 15.00 på c more fotboll för de som inte har möjlighet att se den på plats (som jag idag) 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:34:00
 DennisN

Det vore det allra bästa, skulle nog komma över 1000 medlemmar till mötet.

Bobo

Bra skrivet
 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:18:00
 Situationen som den nu är och framstår som visar på problem. Vilka är problemen och varför har de uppstått är väl då rimligt att fråga sig?

Förenklat och högst generellt påstår jag att vissa grupperingar skapat en polarisering, att det slagits in kilar och därmed delat klubben till den grad att många känner misstro och tvivel oavsett hur det faktiskt ligger till. Detta är ingen ny företeelse i AIK. Tyvärr.

Att PB återigen blev ordf. trots den massiva kritiken mot hans tidigare eskapader i klubben en sådan inslagen kil i det sociala kontrakt av förtroende och respekt som nu delar klubben; imaginärt eller inte, det spelar ingen roll. Tvivlet finns där. Misstänksamheten finns där.

Den politik/svartmålande som skett under lång tid mot MA är ett annat ex ovanstående . Det har ingen inbillat sig.
 

Namn: Stefan W   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:10:00
 Min mor sa för väldigt många år sedan till mig att var och en är salig på sin tro. Hon var ingen drama queen. Hon menade bara att ibland kan till och med goda krafter köra fast i sin egen entusiasm.

Jag har hängt med i AIK i några decennier och är lycklig över det. Ibland blir det breda penseldrag. Jag har fått skit för att jag med många namnkunniga eldsjälar var med och startade nuvarande supporterklubben Smokinglirarna. Jag har engagerat mig och exempelvis fått skit för att jag har utifrån min tidigare roll inom AIK hävdat att AIK bör delta under den så kallade Stockholm Prideveckan. Jag har i konsekvens med min uppfattning deltagit i de senaste fem paraderna. Ibland har jag fått skit för min roll i inom AIK Hockey där jag ansågs tillhöra "de onda" - samtidigt som jag vid nära samtal med "de goda" noterade att vi var överens om tidigare åtgärder, liksom kring lejonparten av de förslag som låg inom nära tid.

Jag var vice ordförande och sedermera ordförande för AIK under en synnerligen trängd situation som pågick under väldigt många år (2004-2008). Det var arbetsamt och ett strikt ideellt arbete. Kronofogdemyndigheten var på oss hela tiden. Vid den absolut avgörande tidpunkten var ett konkurshot överhängande och alla utvägar näst intill utredda. Några timmar inför ett avgörande årsmöte slöt jag och Per Bystedt ett avgörande avtal. AIK räddades (det låter som stora ord men hur hade eftermälet låtit vid en konkurs?). Vilken agenda kan vi ha haft?

Jag är av den bestämda uppfattningen att alla som lägger ner sin tid och själ i AIK vill
AIK:s bästa. Sedan har jag respekt för att andra med samma förhoppning må vara saliga på sin egen tro...men att respektera varandra skulle kunna vara en god tradition. Att hysa tilltro till alla ideellt arbetande funktionärer inom AIK ungdoms alla verksamheter, publikvärdar, engagerade föräldrar, tränare, ledare, styrelseledamöter och dem på olika nivåer inom våra elitverksamheter.

Det är ett jävla jobb att ”sköta” AIK Fotboll, AIK Ishockey, AIK innebandy, AIK Bandy och..... ja ni fattar. Allas agenda kan nog kocka ner till ”Win baby, win”. Ibland lyckas vi/de. Ibland inte. Jag och ni får leva med lyckorus och besvikelser.

Jag har aldrig hört talas om en ideellt arbetande medlem inom AIK:s organisation som skulle ha en annan agenda än att verka för AIK:s bästa. Sedan kan var och en inom Skandinaviens viktigaste klubb hga olika uppfattningar över tid. Jag har respekt för det så länge våra engagerade funktioner får respekt tillbaka.

Idag är jag ”bara” lekmannarevisor i AIK Boulle. Jag har hittills inte ångrat inte en sekund av min engagerade tid för AIK genom åren. Jag vill inte att nuvarande engagerade eldsjälar skall göra det heller. Jag vill istället passa på att tacka dem som idag jobbar i AIK:s namn och för oss.

Var och en må vara salig på sin tro men kämpa!
 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 14:02:00
 Bobo!

När jag har dig på tråden, vad har du för åsikt/info om Isak-försäljningen? Jag är väldigt irriterad över att så mycket som 20-30 miljoner har försvunnit till agenten Lemic? Det luktar något här....

Väldigt få här inne har varit frågande till att det är ett problem, "det är så det fungerar i den stora världen", säger många med en axelryckning.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 13:53:00
 En person som skor sig ekonomiskt på AIK och påstår att Ibrahimovic vore en zigenare har inget här att göra. 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 13:35:00
 Danne J>>
"Övriga kumpaner" är de som jag och Jonas blivit ihopklumpade med och tänker då på ex. "Finest" men kanske framförallt Firman (ingen nämnd, ingen glömd)

Sedan kanske jag är otydlig, jag förminskar eller raljerar verkligen inte över hot och trakasserier men jag kan på riktigt bara svara på det jag vet. Inte det jag tror, eller tycks mig tro, eller hoppas på.

Så då måste jag fråga dig då du säger att jag inte har full insikt i sakernas gång. Vad har då hänt? Finns det polisutredningar som du vet om eller har det delgetts polisanmälningar för hot och trakasserier till de som skulle kunna klassas som mina kumpaner? Jag är genuint nyfiken och det är ingen hetsfråga. Nu menar jag i närtid, inte Sanny Åslund eller SBK.
 

Namn: Danne J   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 13:25:00
 Bobo, jag vet inte exakt vilka du definierar som dina "övriga kumpaner", men om jag var du skulle jag börja närmast mig själv, hos den/de "kumpaner" du själv namnger. När du nu är så ovetande som du säger så tror jag det vore bra med ett antal kritiska frågor till "kumpanerna". Jag tror dig som sagt på ditt ord - även när du säger att du kan stå för vad du skrivit eller sagt till alla representanter i AIK. Men du raljerar över och förminskar hot och trakasserier och när det finns dig närstående kumpaner som inte är lika oskyldiga - varken i offrens, polisens eller övriga AIK-ares ögon - klingar det lite falskt eller i vart fall ihåligt. 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2017-11-17 13:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vad min åsikt kan vara värd.

Till att börja med tror jag i princip aldrig på konspirationsteorier. Tanken att t ex en bankirfamilj av judiskt påbrå från Frankfurt styr världen sedan 200 år bland annat genom ett gäng farbröder som träffades på Hotell Bilderberg i Scheveningen på 50-talet, och där de flesta deltagarna är döda, är löjeväckande.

När saker och ting går åt helvete som t ex AIK:s arenafråga så är den enklaste och mest närliggande förklaringen inkompetens.
Ej ens Erik Paulssons märkta kortlek i form av dusörer till särskilt förtjänta förändrar det faktum att det var inkompetens och renodlad dumhet som ledde till Råsundas rivning. Inkompetens hos Per Bystedt. Inkompetens hos Lars Rekke. Inkompetens hos FF-styrelsen. Även inkompetens hos oss engagerade supportrar som vaknade försent.

Den som börjar leta efter konspirationer, hamnar ofta på en mängd stickspår och kommer aldrig framåt.

Jag satt på olika befattningar i styrelser och kommittéer i AIK Fotboll från 2009-2012. Under den perioden kunde det vara stökigt inom och mellan styrelser. Jag uppfattade ej att det fanns fullt förtroende mellan alla ledamöter. Det fanns diametralt olika uppfattningar i vissa frågor. Det är OK. Det är till och med hälsosamt om det finns ett klimat där man luftar olika uppfattningar. Det skedde ej. Istället var andra klassens dominanstekniker legio.
Någon opponerade sig mot idén att ta upp besynnerliga lån? Föreslog istället nyemission? Vips öppnades falluckan och personen var ute. Ingen diskussion. Inget konkret. Det där klimatet kulminerade säsongen 2010 och kunde mycket väl ha sänkt klubben.

Däremot. Mötena med engagerade supportrar, t ex Bobo som skriver längre ner, stod i bjärt kontrast till styrelserummen. Att gå på styrelsemöten var ett nödvändigt måste. Att gå till ett möte på East eller Backstugan med engagerade supportrar var aldrig några problem. Tvärtom. Raka frågor. Raka svar. Man behövde aldrig fundera över underliggande avsikter med t ex Bobo. Det är den delen av styrelseuppdrag och liknande jag ser tillbaka på med glädje.

Sen är jag även god vän med Mårten Paulsson. Om han uppfattar sin senare erfarenhet i valberedningen som han gör så är det så. Det han egentligen beskriver är hur ett mått av bristande förtroende kröp sig in hos en samling människor som tidigare hade odelat förtroende för varandra. För övrigt har jag ännu idag förtroende för Mårten och Bobo i AIK-frågor eftersom de är AIK:are.

Sen kan vi alla ha rätt eller tokfel på olika punkter hur klubben ska styras och vem som ska sitta på vilken plats, och det kan leda till het debatt.

Men, jag tror att vi - i bred bemärkelse - måste hitta tillbaka till en situation där vi samtalar med varandra. Jag är även fullt övertygad om att det sker endast i verkligheten. Det kommer aldrig ske på internet.
 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 13:09:00
 cj>> Hej och hå, nu kör vi.
"IV har genomgående smutskastat och kampanjar för föregående vd"
Öppet kritiserat och ifrågasatt, helt korrekt. Som sig bör i en påstådd öppen och demokratisk förening.

"Ni är oerhört illa omtyckta"
Apropå smutskastning. Men utveckla gärna. Hos vem?

"Det ni sysslar med och era metoder är vidriga. Ni förstör arbetsmiljön och är bromsklossar och energitjyvar."
Ännu en gång, utveckla. Vad exakt är det vi gör som är så vidrigt? Hur kan en sådan liten grupp som IV lyckas förstöra så mycket för så många genom att vi ställer frågor och kommer med kritik? Antigen är vi supermänniskor eller så är alla andra gjorda av kokt spaghetti. Är det verkligen så enkelt?
 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 13:00:00
 Danne J>>
Först och främst. Tack för tilliten, hur bisarrt det än nu är att man numera måste tacka för att någon tror på en.

Men ditt andra stycke, Kom igen nu, tala klarspråk. Vad exakt ska jag fråga och till vem? Ska jag fråga Jonas om polisen varit hos honom? Det hade jag fått reda på så utan att behöva vara fastsydd med honom 24/7 vågar jag påstå att inte han heller fått det.

Övriga då, Firman? Hur många är de, 3-400? Kan inte med gott samvete påstå att jag känner alla och kan därför inte svara för vad de gjort/inte gjort.

Så än en gång. Vem vill du att jag ska fråga?


Utmedpacket>> På riktigt, är det allt du har att komma med? Men fine, då är det väl jag som är den radiostyrda fåntratten. Du tillhör one-liner kategorin helt utan substans. Kom tillbaka när du har något konkret.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:59:00
 IV har genomgående smutskastat och kampanjar för föregående vd, hängt ut tjänstemän i AIKfotboll på lösa grunder, trakasserat ideellt arbetande personer inom AIKsfären.
Ni är oerhört illa omtyckta. Det ni sysslar med och era metoder är vidriga. Ni förstör arbetsmiljön och är bromsklossar och energitjyvar. Hur stor inverkan det har får alla inblandade svara för men ni göra inte klubben en tjänst.

Cry me a fucking river med påklistrad offermentalitet. Stackare.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:54:00
 Bobo S

Han styr dig och dina gelikar(oavsett ifall du är medveten om det eller ej).
 

Namn: Danne J   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:50:00
 Bobo, ok om du säger att du inte känner till polisutredning mot dina "kumpaner" för hot och trakasserier mot ledande företrädare för AIK så tror jag naturligtvis dig på ditt ord. Du ljuger alltså inte, men har heller inte full insikt i sakernas tillstånd vad det verkar? Det är väl bra om du ställer frågor till Leffe, men du ska nog passa på att ställa några frågor till "kumpanerna" också... 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:49:00
 Alla vet att de förekommit hot och trakasserier mot personer i AIK. Det vore dumt att förneka det även om man själv inte är inblandad. Men det är också dumt att peka ut personer utan att veta vem som stått för det. Man kan dock kritisera den kultur som finns som bidrar till sådana beteenden. 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:46:00
 @ilimor

Jag tror ju att det är en oerhört liten skara som skulle göra det. Även om de gör det så är nog svårt att få igenom något som rakt ut skadar klubben. På samma sätt som det är oerhört svårt att göra det i andra offentliga aktiebolag på börsen.

Vi kan aldrig sträva efter att inskränka på tillgängligheten för medlemmar. De som vill gå på mötena kan fortfarande göra det, för de som inte har tid/ork/whatever så hade en e-omröstning varit att föredra.

 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:44:00
 DennisN>>
Det är nästan fantastiskt. Man vill, och här är jag helt med, avpersonifiera AIK så gott man kan. Dvs inte göra sig beroende av en eller några specifika individer. Här har jag och Jonas också lagt en motion om just detta, som man då röstar ner, för att det är Jonas, och jag. Magiskt!

Wassenuss>>
Historiskt ja så har det förekommit massor med hot både direkt och indirekta. Det jag syftade på är vad som slentrianmässigt kladdas på mig själv och Jonas.
Har inte en susning om vem som har haft tillgång till Ahlerups telefon. Kolla med FRA.

Utmedpacket>>
Nu är vi något på spåren. Jonas orkestrerar "allt" säger du. Utveckla gärna, vad är detta "allt"?
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:40:00
 Macko

Jag hade nog inte gjort det oavsett hur lätt det vore. Men det finns garanterat en större risk för sådant förfarande om man inte behöver infinna sig fysisk.
Det skulle gå att mobilisera sig tämligen osynbart inför ett möte där man överrumplar befintliga medlemmar, på ett annat sätt än vad som idag är möjligt.

Nog finns det grupperingar som vore villiga att lägga en slant för att åsamka skada för konkurenter, men som inte vill befinna sig i ett mötesrum.
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:36:00
 Förstår inte varför man inte bara lägger mötena i samband med match. Borde inte vara svårare än så att mångdubbla antalet besökare. 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:28:00
 Danne J>> Du ska få ett så ärligt svar som jag kan ge.
Jag personligen har inte delgetts någon misstanke om något och mig veterligen har inte mina påstådda kumpaner heller delgetts något.

Betyder det att det inte funnits en utredning? Inte den blekaste, våra seniga tentakler sträcker sig inte in till Kungsholmen.

Men om de, dvs polisen, ringer på dörren ikväll och ber mig klargöra något så lovar jag att rapportera om det. Kanske inte i realtid men snarast möjligt. OK?
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:28:00
 DennisN

Problemet är inte att Jonas är "med" problemet är att han orkestrerar "allt".
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:28:00
 Bobo/

Angående punkt nummer 2, Hot och Trakasserier. Det är väl inte ett särskilt nyfunnet kort att det pågår hot och trakasserier mot anställda inom AIK? Det har ju pågått i jag vet inte hur många år. Sofia slutade väl pga det? Det Mårten skriver på Twitter idag får väl också ses som en typ av indirekt hot/trakasseri? Att VD får sin mobil genomsökt skulle iaf jag klassa som trakasseri?

Många på Twitter senaste veckan har lyft fram det här, bland annat tidigare förtroendevalda och anställda, och det får väl då ses som att fenomenet stämmer? Jag tror inte de sitter och ljuger om det, framförallt inte när det är känt sen många år tillbaka.
 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:27:00
 @ilimor

Fast e-omröstning känns väl oerhört rimligt? Går ju att via bank-id bekräfta din identitet så att du om du vill gå in och rösta dåligt för djurgården, så måste du regga dig i djurgården. Alternativt köpa akter. orkar du gå hela den rutten för att lägga en dålig röst?

 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:25:00
 Bobo: Ett bra inlägg, och motionerna du nämner ser jag inga problem i heller. Problemet för "er" är nog till största del för att Jonas är med på tåget. Han är illa omtyckt och har lågt förtroende hos de flesta skulle jag tippa.
Ni skulle nog få ett större genomslag utan honom kort sagt.

Köper inte heller konspirationen mot ert "gäng", utan lutar mer åt att Firman har större makt än dom borde.

Hoppas du har lust att dela med dig av vad Leffe har att delge, det tror jag alla tycker vore intressant.
Trevlig helg!
 

Namn: Danne J   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:23:00
 Bobo - klara besked, då kanske du kan svara rakt på detta: har det, eller har det inte funnits en polisutredning mot en eller flera av "kumpanerna" för trakasserier mot ledande företrädare inom AIK? 

Namn: Schwimmhalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 12:18:00
 Bobo Sörensen
Hade långtgående planer på att totalt lägga ned GF. Efter att knappt startat.
Men efter ditt eminenta inlägg så får det anstå ett tag.

 

Namn: Bobo Sörensen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 11:58:00
 Halleluja!
Jag läser att jag själv tillsammans med Jonas och övriga kumpaner indirekt styr AIK. Detta helst genom hot och trakasserier. Inte nog med att vi lyckades sparka ut förra styrelsen, vi lyckades dessutom, håll i er nu:
- Rigga ett extra medlemsmöte
- Sammansätta en ny styrelse, givetvis med sådana personer som vi känner sedan gammalt och är bundsförvanter med
- Sätta en ny valberedning
- Få 2/3 av denna valberedning att hoppa av då de inte gjorde som vi beordrade
- mm
Jösses, jag måste uppdatera min CV för det där är inte illa pinkat måste jag säga. Vi kommer tjäna miljoner som lobbyister.

Eller så är sanningen nog att det är spännande läsning och ett helt OK synopsis för en B-rulle men tyvärr inte så mycket mer.
För det NI indirekt säger är att samtliga ovanstående individer i styrelsen, VB samt medlemmarna som dyker upp på årsmötet är radiostyrda fån som inte kan tänka själva.

Men har jag rätt i om jag säger att det inte är OK att man som grupp gaddar ihop sig driver igenom ”sin” grej oavsett vad? Det är i stort sett kontentan av vad jag läst mig till den senaste veckan.

Så låt oss då klargöra en del saker i en icke rangordnad lista:
1. Ni får själva scrolla neråt men det är inte direkt bara en person här inne som vill att ”Alla RIKTIGA AIK:are ska gå ihop för att få ut Bystedt” utan någon som helt eftertanke eller konsekvensanalys på varför eller vad man ska göra när han är borta. Dvs. man förespråkar, nej KRÄVER att detta sker trots att det är precis det man anklagar mig och mina kumpaner att göra.

2. Hot och trakasserier. Ahhhh detta nyfunna kort som man viftar med likt vitlök framför Dracula. Jag kan när som helst svara på vilka frågor som helst om vad jag har skrivit eller sagt till alla representanter i AIK, alla kategorier. Det går säkert att hitta rätt korkade saker jag kläckt ur mig i affekt eller onyktert tillstånd, och det får väl bli skämskudde på mig men jag sover gott på natten i vetskap om att det inte är värre än så.

3. Insiderinfo. Ännu en het potatis. Så sent som i tisdags kväll står Bystedt och säger till samtliga närvarande ”Vi finns här för er, maila eller ring, kom upp på ett möte så ska vi svara så bra vi kan på era frågor”. Samma budskap som har förts fram de senaste 10 åren på samtliga stor/årsmöten. Gissa vad? Jag är en av dessa som hör av mig och ställer alla möjliga frågor mellan himmel och jord, ibland får jag uttömmande svar, ibland får jag politiska svar.

Så nu ska ni få en bomb av mig, är ni beredda? Jag ska träffa Leffe Karlsson i nästa vecka tillsammans med någon eller några av de nya ansvariga i ungdomsfotbollen. VA?! Hur får jag access till det undrar ni? Enkelt. Leffe sade högt och tydligt att det var bara att höra av sig så ställer han gärna upp och förklarar det nya upplägget. Gissa om jag har ett batteri av frågor och funderingar.

4. Årsmöten. Det är helt riktig att jag och Jonas har skrivit många motioner genom åren till diverse årsmöten, och det kommer vi att fortsätta med för det är ett sätt att direkt påverka klubben i den riktning vi tror är bäst. Vi har bla motionerat om:
a. Större öppenhet och transparens där vi bla ville ha en helt ny struktur för vilka som är tilltänkta som ledamöter i klubben så alla medlemmar runt om i världen skulle kunna göra sin röst hörd innan årsmötet.
b. Arvoden till styrelseledamöter – Står fast vid denna då det är enklare att ställa krav på någon som inte kan gömma sig bakom ”ideell kortet”. Det är 2017 och föreningslivet är inte detsamma som det har varit för en elitklubb.
c. En avsatt klumpsumma till VB för deras utlägg – VB är ett sjukt slitsamt jobb och man måste ha många samtal med kandidater där man bjuder på fika/lunch/middag och det finns ingen anledning till varför individerna i vb ska stå för detta själva.
d. mfl
Ni som suttit med på dessa möten har sett hur andra grupperingar har röstat emot våra motioner, och i veckan har vi fått bekräftat att det enbart beror på att det är vi som skrivit dem, oavsett om motionen i sig varit bra klubben eller inte.

Vi blir bespottade på FB och twitter från både höger och vänster trots att ingen direkt kan peka på vad vi gjort och när man har bett dessa personer utveckla vad de menar så har man mötts av tystnad.
Man är mao mer kåt på att skicka ur sig en skön one-liner men är inte beredd att utveckla sin åsikt.

Så berätta nu, gärna så detaljerat som möjligt och utan personliga påhopp. Exakt hur har vi lyckats korrumpera AIK och dess närmaste omgivning? Jag är sjukt nyfiken.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 11:44:00
 E-omröstning vore en dödsdom. Om man kan sitta hemma framför egen dator finns inga hinder till att regga sig och rösta för dåliga saker i motståndarklubbar.

Det är bra att det krävs lite engagemang genom att aktivt behöva infinna sig på plats.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 11:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
I dagens samhälle är det tyvärr vanligt med trakasserier av olika slag i syfte att få folk att hålla tyst.
Ibland är det mer eller mindre organiserat, ibland är det enskilda personer som står bakom.
I detta sammanhang, i AIK, har vi alla ett ansvar. Speciellt de som har en röst via organisationer, hemsidor osv. Det gäller att inte hoppa människor som person utan i sak. Har man synpunkter ska man ärligen diskutera just det man är missnöjd med. Kritik är bra och god ton och ärlighet är nödvändigt annars triggar man igång vissa personer.
Det är därför jag tycker att tex den ”granskning” som sverigescenen gjorde av ungdomsfotbollen var så dålig. Mycket handlade om påhopp och misstänkliggöranden vilket sätter igång vissa personer, kanske inte avsiktligt men nästan lika illa ändå.
Stärk demokratin!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 10:52:00
 Isak knäskadad :( så ingen match ikväll, hoppas det inte är allvarligt. 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 10:28:00
 Bernt ljungs
E-omröstning kan ev vara något för framtiden. Nu är uppgiften att rädda föreningen som medlemstyrd. För det behövs fler aktiva medlemmar och en bredare uppslutning.
Styrelsen borde av sig själv eller få i uppdrag att verka för detta och komma med målsättning och en plan för det arbetet. I det arbetet borde ingå att inte låta särintressen få styra alltför mycket.
Överhuvdtaget borde personfixeringen minska och sakfrågorna lyftas fram mer. För mycket personkonflikter och hedersfrågor tillåts dominera diskussionerna och hindrar framsteg.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 10:22:00
 Wassenuss 

Usch vad trist att läsa, externa personer som ger sig in i liknande är bara för tråkigt, måste verkligen suga musten ur den dagliga driften.


Måste ge Ahlerup och valberedningen cred att dom inte droppar namn på folk som ständigt misstänliggjorde personer i AIK - (hej Finest plus Isidors Vänner)
 

Namn: Isakk   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 10:13:00
 Det är väl både oroande och olämpligt att vi just nu bara har 1(!) person i valberedningen? Enligt stadgarna ska det väl vara minst 3. Nu är det såklart en speciell situation där 2 i valberedningen slutat på grund av privata skäl(Läs; inte orkat med den/de konstanta press/trakasserierna från vissa rättshaveristiska medlemmar)

Valberedningen tillsätts väl på årsmötet, men i i detta skede måste väl valberedningen vara otroligt viktig att fylla ut redan innan årsmötet för att kunna få lämpliga förslag till eventuella ändringar i styrelsen. Kan detta vara en grund för att åberopa ett extra möte där ny valberedning tillsätts? (Tilläggas är väl att det verkar vara ett helvete att sitta i valberedning, vissa medlemmar håller alltså koll på var styrelse/valberedningens medlemmar åker på semester(till exempel Orsa, och där med nämner det till denne för att insinuera koppling till Ahlerup och att inget personen gör går förbi osett)) Men vi kan ju inte heller lägga oss platt och ge upp?

Kanske måste vi ha något system för stt skydda valberedning och styrelsens medlemmar på något sätt? Begränsa möjligheten att trakassera(begränsa tillgängligheten/ha flera möten eller "debatter" där komplexa frågor kan behandlas och disskuteras).
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 10:06:00
 Ni som har Twitter kan följa Mårten Paulsson (@martenpaulsson) för att se hur det är att sitta i valberedningen. Han ger en väldigt ofiltrerad syn på saker och ting just nu. 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 10:02:00
 super-g

e-omröstning i all ära, men för att en sådan ska kunna fungera så behöver medlemmarna få insikt och transparens.

Och det är ju just det vi INTE får när det finns interna stridigheter, yttre påverkan osv...

Man kan aldrig vara säker på att det som kommer ut är det korrekta och av "rätt personer" således faller hela upplägget.

Det enda det möjligen hjälper till att stoppa är att det kanske inte går att kuppa en omröstning på samma sätt som i dagens läge om vissa bestämmer sig för att mobilisera.

Men håller med, det kan ju inte bli sämre i alla fall än dagens upplägg.
 

Namn: Lundborg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Super-G

Jag skrev "Firman Boys skulle kunna vara lösningen."

Observera: ”skulle kunna vara”

Observera, även om jag uttryckte mig otydligt, att jag syftade på det nuvarande akuta problemet.


 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:50:00
 Man ska tänka positivt. Styrelserna i AIK borde ha/få som uppgift att medlemmarna ska mobiliseras bredare, att demokratin ska utvecklas och att komma med konkreta förslag om hur det ska gå till. Det finns vägar framåt. Det där med e-omröstning är intressant, fast på lite sikt, arbetet för en bredare uppslutning kring föreningsarbetet kommer först. 

Namn: Family guy   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:49:00
 Bernt ljungs sneda högerfot: Kan bara instämma. Så jävla tröttsamt och förjävligt. Man lessnar och det känns inget kul längre att investera så mycket kärlek och passion till något som man inte riktigt kan lita på.

Mitt engagemang får iaf sig en törn utav det här. Sjukt less.
 

Namn: gnagetcalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag är helt övertygad att i princip alla som har ”händerna i syltburken” vill AIKs bästa. Men dom vill inte AIKs bästa på samma sätt. Då går det inte styra skutan på rak kurs mot att bli Sveriges ledande fotbollsklubb utan då åker båten än hit och än dit utan att åka en meter åt rätt håll.

Det bästa blir det godas fiende.
 

Namn: Bernt ljungs sneda högerfot   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:37:00
 Cirkus AIK fortsätter att rulla på i sina gamla hjulspår.

Varje gång så hoppas man att det ska bli ordning på torpet, man är så naiv.
AIK äpplet ruttnar inifrån med hjälp av yttre påverkan av personer som når ända in i kärnhuset, en VD i AIK kommer aldrig att lyckas och INGEN har någonsin gjort det heller i modern tid.

Och folk undrar varför mitt intresse sakta men säkert brutits ner genom åren.

Vi kommer aldrig att bli den där framgångsrika klubben vi vill att AIK ska vara när vi har så många med händerna i syltburken, interna intressen och andra agendor än AIK:s bästa.

Bystedt var avskydd, hatad och icke önskvärd av i stort sett alla inklusive inte minst FB, att de sedan tar tillbaka honom är mycket märkligt.
Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att FB kräver en motprestation på något sätt, just saying.

Det är bara att inse att AIK aldrig kommer att fungera bra så länge det ser ut som det gör.
 

Namn: Mankan   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:31:00
 Lundborg

Du har rätt i mycket av det du skriver. Du nämner också detta med att avlöna styrelseledamöterna.

Du vet vilka som motionerat om det va? I syfte att, någorlunda korrekt citerat, tydligare kunna avkräva ansvar av den enskilde ledamoten ety vederbörande uppbär lön.

Den bild du målar upp påvisar ju bara en sak - det är orimliga förhållanden som råder kring AIKs ledande skikt. Det är snart bara svårt megalomaniska teflonkaraktärer som törs sätta sig i den positionen...och det kanske är syftet, vad vet jag.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lundborg
En sekteristisk gruppering kan aldrig vara lösningen. Sekterister inser aldrig att de själva har en sekteristisk inställning och är därmed oförmögna att väga in andras värden i sin bild av världen. För sekterister helgar dessutom ändamålen ofta medlen.
Men man ska alltid försöka ha en dialog, fast med klara gränser och man ska försöka ta vara på passionen.
En medlemsstyrd förening som AIK måste mobilisera vanliga medlemmar och få en bredare uppslutning. Det borde styrelser arbeta för på olika sätt. Det är avgörande för klubben på sikt och också möjligt att genomföra. I den sekteristiska fållan sätter man egna intressen först, har en stark hederskultur och har därmed svårt att tänka strategiskt för klubben.
 

Namn: Roccard   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:20:00
 Gurra S & super-g

Senast Sumpan och AIK möttes var väl i finalen i Stockholm Cup 1985 (på Sumpans smala plan), då Sumpan vann.
(Dessutom slog Sumpan ut Bajen i semifinalen)
 

Namn: gnagetcalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:15:00
 Jag tror FB och alla andra sk ”engagerade supportrar” är en del av problemet. Det är deras ”insyn” och ”engagemang” som leder till en granskning och ett ifrågasättande av alla i ledande position 24/7. Ingen position, ingen person klarar en sån granskning. Men det betyder inte att man gör ett dåligt jobb. Däremot reducerar det möjlighet att göra ett bra jobb på långsikt till nära noll. Och långsiktighet är väl ffa det AIK lider en kronisk brist på. Så många borde nog ifrågasätta sitt eget engagemang... 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kritik bör vila på saklig grund, även mot styrelser.
Något att fundera över är om det är lämpligt att som ordförande i föreningen ha någon med ett så stort aktieinnehav som Bystedt har?
Var det verkligen ett klokt av den nya styrelsen att besluta om en stor omorganisation som inte var förankrad bland medlemmarna?
Var det verkligen rätt av styrelsen att ge Ahlerup sparken?
Borde verkligen firman (Danny) sitta inne med information om varför Ahlerup fick sparken innan styrelsen kommenterat detta offentligt?
Är det rätt om styrelsen ger supportergrupper en särställning framför andra medlemmar i frågor som inte rör rena supporterfrågor?
Är det en slump att en person försvinner från valberedningen i samband med att Bystedt mfl väljs in och att ett annan person försvinner från valberedningen dagarna efter att Ahlerup fått sparken?

Jag tycker det är fel att ff har en ordförande med så stort aktieinnehav, kan bli konflikter.
Jag tycker det är bra med dialog med alla supporterfraktioner om supporterskap men fel att ge dem en särställning i övrigt.
Jag tycker att beslutet om omorganisation var fel eftersom det inte var förankrat.
Jag tycker det verkar som att det var fel att ge Ahlerup sparken eftersom han nådde goda resultat och har haft ett stort stöd.
Jag undrar över hur stor roll konflikter över värdegrundsfrågor och inställning till tillträdesförbud osv spelar i frågor om person.
 

Namn: Lundborg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 09:04:00
 Magkänsla eller vetskap?

Min syn är följande:

Bystedt är inte Firmans knähund. Så funkar det inte.

Firman Boys är inte det stora problemet. Firman Boys skulle kunna vara lösningen.

Men:

Det finns kampanjer som drivs av personer – med kopplingar till eller med representation i den nuvarande och i den förra styrelsen – som inte är anständiga. Kampanjer som är synnerligen ihärdiga.

Vad agendan egentligen är – förutom att få bort MA – är obegripligt.

Vi kan konstatera följande:

Oavsett skuld, oavsett avsikter, så stormar det alltid lite extra när Bystedt är ordförande.

AIK Fotboll AB har aldrig - aldrig - haft en vd som inte fått sparken. Alla - alla - har fått sparken för att de anses vara usla.

Valberedningen tunnas ut, avhoppen därifrån är lite väl ofta förekommande. Hur ser valberedningens arbetsbörda ut? Hur ofta ringer telefonen på kvällarna? Hur ofta är det samma person som ringer på kvällarna? Rimlig arbetsbörda?

AIK Fotbolls två styrelser har sammanlagt haft säkerligen ett hundratal olika ledamöter, som i allt för många fall inte anses vara värda omval. Rimligt?

AIK Fotbolls två styrelser har haft ledamöter som lagt ned motsvarande ett heltidsjobb på styrelsearbetet. Det är fullkomligt orimligt, det skapar klåfingrighet nedåt i organisationen och osäkerhet uppåt.

Som det ser ut vore det kanske rationellt att samtliga styrelseledamöter inklusive valberedning var fullt avlönade. Rimligt?

Och återigen:

Jag tror INTE att AIK är på väg mot avgrunden. AIK är starkare än så.

Det är föreningsdemokratin som är på väg mot avgrunden, och den kan man självklart lära sig att leva utan.

 

Namn: gnagetcalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 07:59:00
 Finns det något konkret gällande ”kuppen”, FB inblandning, PB & Co agenda mm eller är allt bara en dålig magkänsla? En magkänsla jag förvisso delar men känner väl inte riktigt att den känslan motiverar ett ”nu är vi påväg mot avgrunden” uttalande. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 07:36:00
 Stuttgart mot Dortmund ikväll, Ofori mot Isak! 

Namn: VbgGnagare   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 05:12:00
 Finns det ens någon som har nått bevis på att de senaste besluten har någon koppling till firman?
Kritiken mot PB att han har kommit tillbaka för att vara firmans knähund är ju verkligen osmaklig.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 01:56:00
 Jag är ingen supporter av Bystedt men innan vi börjar kölhala honom måste han väl göra något som vi med säkerhet vet är dåligt?
Kritik inom styrelsen mot Ahlerup fanns uppenbarligen redan i den gamla styrelsen, innan PB kom in i bilden, och samma kritik verkar den helt nya styrelsen också haft. Synd att vi inte får veta exakt varför MA får gå men jag tycker det ganska uppenbart funnits saker som inte funkat helt okej, huruvida det var skäl för avgång är dock omöjligt att veta.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Hemort: Inte Sverige
Sänt: 2017-11-17 00:55:00
 Borges B

Tack för svar.
Men firman sitter ju inte på samma innehav, vad är då deras roll då han enligt folk här är marionett åt dem? Av vilken anledning skulle han frivilligt tacka ja till en post där han vet detta kommer ske vilket inte låter trevligt?
Och menar du att han vill styra klubben mot att vi inom en snar framtid ger utdelning vilket skulle ge honom avkastning på sitt aktieinnehav?
Han utmålas här som djävulen själv för sin senaste sejour där han inledde med att ta oss upp i allsvenskan, sedan med protester sparka Richard för att sen ta trippeln och därefter bli utsparkad. Får inte riktigt ihop hela bilden.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 00:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Novembermörkret tuggar nu i sig det som ur knoppar blev lövkronor i sommarvind, det som ur vårens kåta drillande knullgalna små djur med vingar förvandlades till blöta, tysta, bittra trashankar,
”va fan skare här dunet va bra för när man i väta fryser mer än de sorgliga, livegna hundjävlarna som knappt vågar ut å lägga en korv på mitt träd på sin onde förtryckares begäran, den dummaste av skapelser efter hunden dåra, människosläktet asså, å min skapare evolutionen, var du tvungen att odla fram de där tvåbenta lycksökarna, aldrig nöjda alltid med jolmigt sug efter mer, de kallar sin meningslösa mening för carpe diem, asså fånga dagen, hohoho, jaga den ständigt flyende dagen du, jaga, dumma människosläkte jaga på in i trälådan bonk åså locket på såja därinne nånstans kanske du finner den fångade dagen plötsligt på rymmen bortom tid, så jaga vidare, vem vet, bortom dagen, i jakt på den förlorade dagen kanske du begåvats med vingar, och dun som tål väta utan att frysa arslet av sig i tidlöshetens bistra regn.
Så ges plats åt nästa historielösa lycksökare. Himmel!
Min evolution, min evolution varför har du övergivit mig?!”

Novembermörkret skördar psyken.
Svart, svart, svart på gult. Mörksvart svart på gult, svart mörker på gult. Svart på gul sida är mörkt svart svart. Mörker över svartgult på sida gul.
Svartgult som av guld bör glimma.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-11-17 00:09:00
 bostad66:

Jag säger inte att det är hela förklaringen – men Bystedt sitter ju på ett enormt stort aktieinnehav i AIK. Således har han ett stort privat intresse att styra klubben åt ett håll som gynnar honom själv. Allt annat vore märkligt i den situation han sitter i just nu.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Hemort: Inte Sverige
Sänt: 2017-11-16 23:45:00
 Flertalet här säger PB går i firmans koppel. Är det någon som kan förklara varför en man med fru, barn och ekonomiskt oberoende tackar ja till ett uppdrag där han styrs av dessa (enligt flertalet här) hemska människor? Varför tackade han ja?
Och då vår klubb nu är på väg ner i fördärvet, vad är deras syfte med att ta klubben dit?
 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 23:41:00
 Av det jag har sett av Bartoz så verkar han väldigt vettigt. Men man förstår om han vill vara huvudtränare. Både Jens G och Bartoz är för duktiga tränare för att harva runt som assisterande. 

Namn: Gurra Sjöberg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 23:39:00
 Det finns att välja på.

1962-06-17 19:00: AIK - Sundbybergs IK 0-0 (Division II Svealand 1962)
1962-08-01 18:45: Sundbybergs IK - AIK 0-0 (Division II Svealand 1962)
1964-03-22: AIK - Sundbybergs IK 5-1 (Vårcupen 1964)
1964-07-29: AIK - Sundbybergs IK 1-0 (Distriktsmästerskapen, Stockholm 1964)
 

Namn: claus   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 23:31:00
 @Arbogagnagaren
Det låter ju inte helt okomplicerat men inte heller helt omöjligt. Tror hur som helst att det är väldigt viktigt att få bort honom.
Någon som vet på vilket sätt han skulle ha jobbat på sitt beteende sen förra sejouren för att inte upprepa samma mönster? Beteenden ändrar sig inte bara för att en vill det.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 23:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gurra
Nej, tidigt 60-tal seriespel i div 1. Och AIK måste väl ha spelat returen på Sumpans smala plan. Men den kommer jag inte ihåg.

Men, självklart, det är ju förstås samma år som du såg kvalet. AIK vann ju serien då. Missade du derbyt mot Sumpan?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:54:00
 claus

Även om valberedningen har en annan kandidat till ordförandeposten så kan det vara så illa att övriga styrelsen hoppar av om Bystedt inte får vara kvar som ordförande.
Alltså måste man ha en hel styrelse som är beredd att ta jobbet.
Har man det så räcker det att få dit 400-500 medlemmar så får du din nya ordförande.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:50:00
 mr.e

Tack
 

Namn: Gurra Sjöberg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:47:00
 Sumpan nedflyttningsåret?
Senast vi lirarde mot Sumpan var 1970. Då vann vi med 8-0.i Thorstens Cup.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/matcher/27036
Sänt: 2017-11-16 22:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Skytteholm kl 15.00 och fri entré. (se länk)

Sen hoppas jag verkligen att Bartosz stannar och det bara är lösa rykten tagna ur luften. Tycker vi fått till ett mycket bättre spel med hans intåg, främst positionsmässigt. Även om det tog en stund innan det satt. Vill verkligen inte tappa honom. Jag som flera andra ser nog honom om nåt år som en tänkbar förstatränare hos oss.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:37:00
 Vilken tid är träningsmatchen i morgon och är den på skytten?
Visst är det match i morgon...
 

Namn: claus   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:33:00
 Det finns ju sätt att ordna upp det här. Ett kan vara mobilisera tillräckligt mycket kraft för att inte de som självskadar ska kunna styra hur de vill. Rösta bort Bystedt på nästa årsmöte borde väl vara görbart. Vad krävs för att få bort honom? ...förutom att valberedningen måste ha en annan kandidat... 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:16:00
 Gurra Sjöberg
Såg du också AIK-Sundbyberg, nedflyttningsåret? För mig var det på förhand svårt eftersom jag normalt höll på båda lagen. Och de spelade ju alltid, utom då, i olika divisioner. Men på plats blev det inte Sumpan, det blev automatiskt AIK man höll på.
Det var tider. Det fanns nog intriger då också, men det var rakare, hederligare.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:12:00
 Ja, det känns ju lite märkligt. AIK är en klubb som utåt sett mår oerhört bra och vi är utan konkurrens landets näst bästa klubb. Ändå målar folk upp det som att apokalypsen är nära. Som att de fyra ryttarna överfaller skölden med allt skit de har.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Men jag har hört förr om när "fotbollen dör" och jag har även läst Aisopos fabler om pojken och vargen.

Vi får väl se om AIK rasar i positionerna nästa säsong eller om man återigen kommer vara ett topplag. Kanske STÄMMER det att vargen kommer - men den kanske alltid levt runt vår husknut... vi kanske lärt oss leva med den.
 

Namn: Gurra Sjöberg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:10:00
 Den dolda agendan kanske inte är så obskyr och heller inte alldeles uppenbar.

För oavsett om sanningen är absolut eller relativ, och helt bortsett från att många av oss ständigt söker den, är den till sist ändå förborgad för nästan alla av oss. I regel av nödvändighet, och om inte annat av omsorg om dem som ändå inte skulle förstå. Sanningen omfattas inte av någon allemansrätt. Vi har ett praktiskt problem som vi måste lösa och svårare än så är det inte.

Avgå Bystedt!
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gurra Sjöberg
Firman gör ingen genomgång av ungdomsfotbollen. Om man hade gjort det skulle man kollat målsättningar, policydokument, resultat av olika slag, rapporter, bokslut, antal lag, antal spelare, antal spelare i olika landslag, antal tränare, olika läger, aktiviteter,osv, osv och jämfört med tex tidigare år. Man skulle också på ett allsidigt sätt försökt kolla kvaliteten på de olika aktiviteterna. Om man var ute efter en sådan genomgång hade det inte spelat någon roll om någon i ledande befattning spelar tvärflöjt. Av okänd anledning anser tydligen några att detta skulle svärta ner vederbörande. Och det synes vara det som är den huvudsakliga avsikten med ”granskningen”, att svärta ner och ta heder och ära av någon eller några? För mig lyser det igenom och gör att ”granskningen” kommer i en annan dager.
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 22:03:00
 Den som vet vad den påstådda dolda agendan består av får gärna upplysa mig.

Kanske är fler som är intresserade?

Hela GF och twitter svämmar över om AIKs undergång men hittills har jag inte sett något som kan betraktas som annat än folks magkänsla.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:54:00
 Helvete om ändå Lennart Johansson hade orken att agera. 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:51:00
 tack Gurra Sjöberg. blytungt. 

Namn: Gurra Sjöberg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:39:00
 Jag förbannar mig själv. Jag borde ju veta bättre. Min första match på Råsunda, Holmsund i kvalet 1962 och den där känslan när min annars ganska reserverade pappa dansade på västra. Då borde jag ha nöjt mig. Lagt av.

I stället står jag nu här med människor som med fanatikerns övertygelse vet vad som är bäst för AIK. Jag vill inte ens utesluta att de har rätt, men jag vet inte.

Firman gör en genomgång av vad AIK ungdom pysslar med och om jag väljer att tro på denna beskrivning och att acceptera den som som sanning så ser det jävligt dystert ut. Men, återigen, jag vet inte.

För ganska många år sedan hade vi ett möte med det vackra bukett av Gnagare som befolkar våra läktare. Vi tyckte, vi gissade, vi hoppades och till slut kom vi överens om att nyckeln till framtiden hette valberedningen. Det fungerade ett tag. Men sedan kom alla dessa egna agendor bakifrån och åt upp oss. Alla dessa spel som till slut kommer att knäcka oss. Någon kommer att vinna striden om AIK, men klubben kommer att gå under.

Jag kan ärligt säga att så illa som det är nu har det aldrig varit. Oavsett vem som utropar sig till segrare.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:38:00
 Roligt att Alexander Isak diskuterats flitigt idag. Nu har Dortmund stängt av Aubameyang av disciplinära skäl. Så finns chans för Isak att spela nästa liga match. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:13:00
 Firmabanderollen hänger inte på läktaren, den hänger över en reklamplats som någon betalat för.

Avd sätta klubben främst
 

Namn: Lundborg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:11:00
 ErikP

Nej. Du har inte uppfattat korrekt.

AIK är inte slut som klubb.

Däremot pågår det väldigt obehagliga saker inom AIK, och enligt min mening så innebär det ett stort hot mot allt vad en föreningsdemokrati ska innehålla.

Och enligt min mening innebär det i förlängningen att allt fler inom AIK kommer att tröttna på föreningsdemokrati.

Och enligt min mening innebär det i förlängningen att få inom AIK kommer att vilja försvara 51%-regeln.

Och enligt min mening innebär det i förlängningen att de krafter inom svensk fotboll som vill avskaffa den regeln får det lättare om AIK inte är med i motståndet.

Men AIK är inte slut som klubb. Absolut inte.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:06:00
 Sekterister är svåra, de tror alltid att de har rätt. 

Namn: ErikP   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 21:03:00
 Herregud vilket foilehattsforum detta är just nu.

Har jag fattat det korrekt att vi är slut som klubb?
 

Namn: nikodemus33   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 20:58:00
 Mörka krafter styr återigen våran kära klubb. Så tråkigt 

Namn: KöpRåsunda   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se/search?q=R%C3%A5dstr%C3%B
Sänt: 2017-11-16 20:52:00
 1961 Skrevs bland annat detta om AIK av Pär Rådström.

"Den mörkare och mindre AIK:aren (Solna, Huvudsta, Hagalund, Norrland, Realexamen, snabb, artistisk, elva små killar omgivna av ett jättelikt kansli). Ja, det sista hör till tyvärr. Det hör till när man tänker på AIK. Ett jättelikt tungrott klubbkanslimaskineri. Det är att hoppas att den senare delen av Imagen bortarbetas. Det finns tecken på att så sker"

Tyvärr verkar det sistnämnda vara ett problem som alltid funnits hos oss. Förhoppningarna att dessa problem skulle försvinna har vi gång på gång tyvärr visat inte kommer hända!


 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 20:26:00
 När folk säger att de sätter klubben främst ska man bli misstänksam.
Tex, låter man en firmabanderoll hänga på läktaren och samtidigt säger att klubben sätts främst, så finns det två alternativ.
Man ljuger och sätter sin egen grupp före AIKs intressen.
Man tror att man sätter AIKs intressen främst genom att låta banderollen sitta uppe. I så fall, om man tror det, lever man i en sekteristik parallevärld och har ingen aning om vad den vanlige AIKaren, sponsorer osv tycker om huligangrupperingar.
Troligast är det det sistnämnda som gäller, med tanke på annat som skrivs här och där och på det som händer.
Det är dags att AIKs intressen sätts före gruppintressen, att supporterintressen begränsas till just supporterfrågor.
Vi måste ha en styrelse som sätter AIKs strategiska intressen först och en valberedning som arbetar i den andan och supportergrupper som arbetar i den andan.


 

Namn: Lundborg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 20:13:00
 Å andra sidan, man kan väl egentligen ge fan i bry sig om att AIK har kidnappats.

De flesta supportrar världen runt har ju aldrig hört tals om föreningsdemokrati och 51%-regeln, så vi ska väl också klara att leva utan det.

Trist att en rättshaverist med vänner knäckte den goda tanken på demokrati i klubben, men livet måste gå vidare.

AIK är större än några stadgar. Men ett sorgligt farväl blir det.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 19:17:00
 Skulle vara fint om både Aubameyang och tränaren försvann från Dortmund snart. 4-4-2 och ingen Auba skulle kunna ge oss Isak i VM. 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 19:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Måtte Alexander Isak ta chansen nu och bli en joker till VM. Jag anser att Ola Toivonen är den enklaste att konkurrera ut i den svenska elvan. Kommer han bara med i truppen och får chansen kan det blixtra likt Zlatan (som gjorde sitt första landslagsmål bara ett halvår innan VM) som kom med i truppen 2002 och Brolins oväntade succé och genombrott inför EM 1992.
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 19:10:00
 Vore det inte klädsamt och smart om Masih gick ut och berättade varför han väljer att hoppa av VB med omedelbar verkan?

Få ut saker och ting i ljus tänker en som jag.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 19:09:00
 Precis som när Mårten försvann från valberedningen kort innan Bystedt dök upp igen så känns detta inte helt bra i magtrakten.
Valberedningen är en nyckelroll i föreningsdemokrati.
 

Namn: Lundborg   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 19:08:00
 Det är viktigt att förstå att Per Bystedt hade rätt när han sa att det inte var någon konspiration.

Det är nämligen frågan någonting annat, det är en regelrätt statskupp.

AIK Fotbolls framtid står på spel just nu. Och det ser väldigt mörkt ut tyvärr.
 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 18:31:00
 Adidas går pissdåligt nu och NIKE är offensiva och starka, bra byte.
Adidas kunde inte matcha det budet NIKE lämnat, bra byte!!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 18:18:00
 Aubameyang petad ur Dortmunds trupp av disciplinära skäl. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 18:15:00
 Masih Khedri är helylle på alla sätt och vis. Det kan undertecknad med egen empiri intyga. 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 18:05:00
 Haha! Sjukt när man ser en bild på Mark Sullivan och ser att det är "den andra pappan" som brukar vara i lekparken:). 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 18:04:00
 Wassenius

Vad är kört?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 17:38:00
 "Personliga skäl"

Motsätter sig kanske hur styrelsen arbetar?
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 17:31:00
 Efter att ha gjort lite research inser man ju att Masih inte gillar att slåss i grusgropar. Däremot tror jag han gillar både värdegrundsarbete och vår förre vd.
Det mörknar.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 17:27:00
 Vad gör BW i Argentina? Rundturen på La Bombanera är väl knappast huvudsyftet, har vi någon mer på ingång? 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 17:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jaha vad är den gemensamma nämnaren..

Idiocracy
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 17:15:00
 Hur kan det vara "kört" för att någon hoppar av valberedningen? Oavsett hur trevlig prick det handlar om. 

Namn: Snarf   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/28051
Sänt: 2017-11-16 17:06:00
 Fan fan i helvete 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 17:02:00
 "Personliga skäl" brukar ha en helt annan betydelse när det gäller AIK. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 17:00:00
 Varför är det kört? Personliga skäl låter ju rimligt. 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 16:57:00
 Och nu Hoppar Masih Khedri av Valberedningen. Nu är det kört, tack och hej! 

Namn: Isakk   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/bra-start-pa-arskortsfor
Sänt: 2017-11-16 16:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Härligt med en bra start på årskortsförsäljning. Gäller att vi redan nu förlänger och köper årskort för att ta nästa steg och öka hetsen inför nästa år, det är dags att nå vår potential och återta förstaplatsen i publikligan. Vi måste ta första steget för att bära klubben till SM-guld 2018. Köp årskort!
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 16:02:00
 SOLNASTAD/

Vad händer mer då? Byte av lokal? Det där var väl en " "flaggskepsbutik" för Adidas? Kan mycket väl tänka mig att shopen flyttar.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 14:36:00
 Inga kommentarer kortet brukar ju innebära att intresset åtminstone finns, hade det inte varit aktuellt hade han nog sagt "det stämmer inte". Svårt att klandra någon som vill vara huvudtränare dock. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 14:14:00
 Hade Grzelak varit sugen på J-Södra eller andra klubbar så hade han väl redan varit där? Varför skulle han lämna Frej i första taget isåfall?

Nej. Han kommer sannolikt stanna i AIK. Där kommer han utvecklas i samarbete med Norling och sedan tar han över AIK om något år när Norling går vidare i sin karriär.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 14:00:00
 Att Grzelak är något av en "hidden gem" har jag känt länge. Verkar oerhört kunnig men också "redig" nog att kunna få ut infon på ett bra sätt till spelarna.

Hoppas inte han går till Jönköping och varför skulle han? Om de åker ur så kommer de lira i superettan och där har han ju redan varit huvudtränare. Blir inget steg upp i karriären.

Bättre då att vara kvar i AIK:s organisation - kanske ses han som en kandidat att ta över chefstränarposten inom några år? Hade förstått om något annat etablerat allsvenskt lag ryckte i honom, som Norrköping med Jens Gustavsson, men nu känns det inte riktigt lika hett.
 

Namn: JockeSvanlund   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2017/11/16/avslojar-thelin-ti
Sänt: 2017-11-16 13:52:00
 J-södra sugna på Bartosz Grzelak.

Känns som det hade varit ett tungt tapp, tycker han har kommit in med bra tankar & idéer och verkar vara ett väldigt bra tillskott i ledningen.

Hoppas på att J-södra åker ut mot Trelleborg nu då. Tror inte han är så sugen på att träna i Superettan igen.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 13:52:00
 Att våran shop reas bort kanske ni märkt. Vi byter ju till Nike. Men det är inte allt. 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 13:33:00
 Svinsnygg vindjacka i AIK-shopen. Vill. Ha. 

Namn: KP14   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 13:32:00
 jag har hört att Oscar kräver att vi värvar Figo som bänkvärmare.

avd. Varför tror ni ens på saker här på GF?
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 12:02:00
 solnajojje

Ok, tack
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 12:00:00
 Arboga : infon jag fått handlar det inte om pengar för Oscar. Utan andra saker . Ser dock ut att lösa sig!

Orlandini ok tack! Merit mässigt låter killen intressant! Har dock ingen koll hur han e rent praktiskt!
 

Namn: Orlandini   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 11:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
@solnajojje

Det är han. Han är även (eller har varit iaf) instruktör på tränarutbildningarna på StFF.
 

Namn: Fader Salvatore   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 11:28:00
 Yasin kommer givetvis inte spela en minut i AIK under 2018 utan säljas i vinterfönstret. Han nobbade en övergång till Häcken, vilket kanske var bra då vi kan tjäna större pengar på att sälja honom utomlands istället. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 11:20:00
 Seb larsson hade varit utmärkt brevid Olsson på mittfältet med Adu bakom sig. Förstår inte det sjuka hatet spelare kan få i landslaget utan att de förtjänar det. Granqvist tyckte jag var bra i EM och fick höra att jag var sjuk i huvudet. Vem är sjuk nu? hehe. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 11:12:00
 Sign-on kostnader belastar driften direkt.

Vill man få ett bra driftresultat säljer man alla med höga löner och förbjuder värvningar av bosmanspelare.

Eller så inser man en gång för alla att som toppklubb får man regelbundet intäker från transfers och europaspel som när de investeras i klubben påverkar driften negativt samtidigt som ekonomin ändå kan förstärkas.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 11:12:00
 Kan vara att Blomberg sätter press på BW om att han ska höja erbjudandet annars går Johan utomlands som Bosman och vi får inte en enda krona.
Frågan är vem vi ska ta in istället?
Taylor kan överraska men det känns som en chansning.
Kommer vi även tappa Oscar som vi tappade Carlgren?
Kanske Oscar kräver för mycket nu när han fick första tröjan gratis?
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 10:50:00
 Daniel Sundgrens sjukdomsfall var en rejäl pungspark, fan vad man lider med killen, han har verkligen blommat ut och varit en av AIKs viktigaste spelare.

Tappar vi även Blomberg så känns det riktigt jobbigt, Sundgren och Blomberg har löpt över enorma ytor och rivit upp sår i motståndarnas defensiv. Jobbar outtröttligt såväl defensivt som offensivt. Om Blomberg försvinner tappar vi dessutom en back up till högerkanten.

Jag är övertygad att AIK jobbar stenhårt på en förlängning med Johan men jag förstår om det blir svårt, stämmer det att han har fått bud från utlandet så kan det nog locka, det är förmodligen sista chansen. AIK måste övertyga Johan om att ett SM-Guld smäller högt också..

Jag såg att någon nämnde Sebastian Larsson här om dagen, personligen har jag haft väldigt svårt för honom tidigare men med det senaste årets landslagsinsatser har jag fått en annan syn på honom. Han skulle vara som klippt och skuren i AIK, funkar i alla roller på wingback/mittfält. Är nog svår att lösa under vintern, däremot utgående kontrakt i sommar. Förmodligen har han dock något kontrakt kvar utomlands innan han eventuellt testar allsvenskan.
 

Namn: arbogagnagarn   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 10:48:00
 Såna som säger att de sätter klubben först men gör allt för egen vinning har inget hjärta för klubben utan det finns bara ett ego hjärta 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 10:39:00
 Tobbe

Sant, det visste jag men glömde bort det i skrivandets hetta. Tack för korrigeringen. Likväl, samma poäng.
 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 10:38:00
 Jag tror att somligas hedersmoral och karriärlystnad är ett hinder för strategisk utveckling. Det och sekteristiska gruppintressen.
Att sätta klubben först är uppenbarligen floskler för en del.
 

Namn: Tobbe   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 10:36:00
 Bojans:
Spelarförvärv kostnadsförs löpande under kontraktstiden. Så om vi köper en spelare för 30 miljoner på ett fyraårskontrakt är kostnaden i driften 7,5 MSEK per år.

Du blandar ihop utgift, utbetalning och kostnad.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/intervju-med-mark-osulli
Sänt: 2017-11-16 10:17:00
 Är denna kille en del av ”Älvsjö maffian” eller vad nu dom blev kallade hära inne? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 10:05:00
 Danny

Vill minnas det också. Det känns bara som ett orimligt mål att ha positivt driftresultat. Det går ju inte om vi vill köpa spelare för delar av det vi säljer för. En hypotetisk budget som faktiskt ligger på +/- 0 för helåret i slutet av sommarfönstret. Även om man bara kan se det i efterhand.
Men så inkommer bud på 50 miljoner netto på Stefanelli och vi tar det, men sedan ersätter honom för 30 miljoner med riktig klass för att inte tappa ledningen i serien.
Då kommer ju vår drift gå 30 miljoner minus om vi inte minskar utgifterna med 30 miljoner dom sista 4-5 månaderna av året. Kanske lite till med avskrivning av Stefanelli.
Anses ett sådant mål då ha misslyckats? Fast att egna kapitalet samtidigt ökat med 20 miljoner.

 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2017-11-16 09:49:00
 Sverigescenen?

Det vi vet är väl att Bernt Ljung hade den som favoritsida i en intervju på IK Brages hemsida? Just den frågan och svaret fick ligga kvar i 24 timmar innan någon informerade Brages kansli om sakförhållandena.

”Men jag tycker de ofta har intressanta krönikor” menade Bernt.

Det kan jag hålla med om - då. Sen ett par år tillbaka är Sverigescenen alltför ofta ett slags skvallersajt för en klick i den strid som för tillfället pågår i styrelserummen. En - hårt vinklad - version erbjuds.

Det är lätt att ramla i fällan för eller emot personen X eller Y. Jag har själv trillat i den under det mer än dryga år som olika grupper beskrivit
AIK:s öde som knutet till huruvida en VD är kvar på sin post - eller ej. Några för, andra emot.

Under denna period har varken styrelser, VD eller medlemmar med hög profil berättat hur de ser på AIK Fotboll i strategiska frågor. Många, inklusive jag själv, endast diskuterat sakfrågor utifrån personer.

En positiv sak med att en infekterad personkonflikt - oavsett vad man tycker om den - kan läggas till handlingarna är att det finns ett fönster där alla AIK:are skulle kunna diskutera en strategi och långdiktig plan för AIK.

Hur bibehåller och vidareutvecklar vi vår identitet på Friends arena?

Det blir svårare och svårare att få sponsorer som endast vill sätta en logga på tröjan? De vill bli förknippade med positiva och samhällsnyttiga värden. Hur gör vi?

Vilket osökt för in på ungdomsfotbollen och akademin: Ska AIK ha lag under 12 år? Eller ska vi rekrytera direkt till akademin? Ska vi enbart ha elitsatsning efter en viss ålder? Eller både-och?

Träningsanläggning för seniorer och akademin? Är det långsiktigt mer rationellt att bygga ihop allt detta med en Fotbollsstadion? Var Hur?

Det finns en mängd övergripande och mera detaljerade frågor att diskutera som ej är kopplade till om X vabbar, Y sade Z om W i styrelserummet osv.

Vi kan alla ta tillfället i akt.
 

Namn: JockeSvanlund   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 09:45:00
 Har svårt att tänka på något annat än att Daniel Sundgren kanske inte spelar allsvensk fotboll för AIK 2018. Han som skulle leda våra trupper till SM-guld, han som (tillsammans med Rabbe) varit ansiktet utåt för AIKs revolution under 2017, han som är son till vår guldhjälte -92, han som är AIK ända ut i fingerspetsarna. Allt kändes så fint för några månader sedan. Nu känns det mest mörkt tycker jag.

Daniel Sundgren - Snälla, bli frisk! Du är så enormt saknad
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 09:26:00
 Borges å Björn man ska vara bra puckad om man läste det jag skrev å dra dom slutsatser ni två gjorde . Herregud... det jag menar e att det kan finnas andra anledningar att vi inte går för spelare . I Sarfos fall visste halva Uppsala att han dejtade småbrudar. Men jag låter er två genier spekulera vidare... 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 09:24:00
 ANDI

Jag hade då inte blivit förvånad om det var något man intalar sig.

Det är mycket man hört här på GF.
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 09:05:00
 Det är väl uppenbart att Danny (trots att han representerar FB) skojar om ha sverigescenen som startsida.

Jag ser framför mig hur Obasi drar igång webläsaren och nämnda sida laddas (med google translate till engelska) varpå han kollar om det kommit någon sällsynt uppdatering om månadens box, m.m. innan han går vidare till sociala medier, etc.
 

Namn: gnagetcalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 08:58:00
 Danny

”Du har hört”?

Som Finest skulle sagt; vad har du för bevis? Lögnare!
 

Namn: bagerilukt   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 08:40:00
 Danny

Du har alltså hört att stora delar av spelartruppen har Sverigescenen som start sida.
Ursäkta mig men det låter som önsketänkande.

 

Namn: super-g   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 07:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Danny
Generad, skrev jag.
Folk vill väl ha något att skaka på huvudet åt. Ni borde göra något åt kvaliteten när ni har så många läsare. Finns säkert hjälp att få.
 

Namn: gnagetcalle   Visa profil  
Sänt: 2017-11-16 07:52:00
 Den återkommande diskussionen om positivt driftresultat är lite märklig. Jag minns ett samtal jag hade med några tidigare styrelseledamöter i AIK (dom satt för ca 7-10 år sedan och är alla ekonomiskt begåvade) som menade att när dom klev in i styrelsen var fokus initialt på positivt driftresultat men med tiden insåg dom att det i princip var omöjligt om vi samtidigt skulle ha nån sportslig ambition att tala om.

Varje gång det kommer en ny styrelse så är det år noll gällande driftresultatet. Men sen går några år utan att nåt egentligen händer gällande driftstesultatet tills en ny styrelse tar över och allt upprepas.
 

Namn: Danny   Visa profil  
Länktips: http://www.sverigescenen.com
Hemort: Stockholm
Sänt: 2017-11-16 07:41:00
 ”Bojansfulamuche” med flera,

Det här var ”huvudmålen” när Ahlerup anställdes för över två år sedan (av den förra styrelsen) och kommer från hans egen mun. Sedan om ”positiv drift” var lika med + 1 kr eller +-0, om ”öka publiken” var lika med antalsmässigt eller intäktsmässigt, eller hur ”förbättra kansliorganisationen” ska tolkas, minns jag faktiskt inte. ”Målen” kan ju även ha reviderats under åren av såväl den gamla som nya styrelsen.

”super-g”,

Inget att skämmas över, vad jag hört så är du i gott sällskap. Stora delar av spelartruppen, kanslipersonalen och inte minst Leif Karlsson själv sägs ha Sverigescenen som startsida.
 

Den här sidan har laddats 87769039 gånger sedan 1999-09-14