Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 265 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga Allsvenskan tabell och statistik

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 07:18:00
 karl4712 Spelar vi det mera offensiva försvaret som vi gjorde igår . Med högre press å mera folk högre upp i banan. Passar det Steff alldeles utmärkt. För det ställer inte alls liga högra krav på det taktiska som det lägre gör. Inte svårare en så. Å precis så som vi bör spela mot sämre lag. 

Namn: Sven Ehrenflycht   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 06:27:00
 Den dagen Iinner säljs kanske man ska göra detta till Köpenhamn och vidareförsäljningsklasul. Går helt okej för Robin Olsen där. 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 02:43:00
 Nicos andra och tredje mål är verkligen klass i mina ögon. För att han väntar med att avsluta till exakt rätt läge, han förivrar sig inte, vilket nog är lätt att göra om självförtroendet inte är på topp. Bugar och bockar! 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 02:39:00
 Spännande att se om Silva kan steppa upp snart och utmana våra tre klassanfallare. Annars blir det nog bara kortare inhopp för honom i den här konkurrensen 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 01:31:00
 Till er som skriver att jag aldrig är positiv:

Idag tog AIK ett rejält kliv mot hur jag vill att vi alltid bör spela mot sämre mtstånd. Jag har vetat hela säsongen att det vi såg idag är vad vi har akapacitet för.

Så fortsätt så här. Nyttja den urkraft som finns i truppen så koan vi gå vidare mot SM-guld.

P.S Har Stefanelli äntligen lärt sig täcka ytor, eller räcker det att han öser in mål?
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:46:00
 Linnér - VG
Milosevic - MVG
Karlsson - MVG
Dimitriadis - VG
Rashidi - VG
Larsson - VG
Adu - VG
Olsson - VG
Lindkvist - VG
Goitom - MVG
Stefanelli - MVG

Elyounoussi - VG
Yasin - VG
Silva - VG
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:42:00
 Jag kan intyga att Kingpin har koll på läget och vet vad han snackar om 

Namn: aleex-x   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:40:00
 När släpps biljetterna till skitdiket? Glad för att inte behöva köa bakis idag, men när ska man skicka marktrupperna imorgon? 

Namn: Germanicus   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:32:00
 Idag (Måndag) är det lottning för 3:e kvalet, vet att 2:a är inte avklarad, men ska vi ha någon chans att komma in i gruppspelet så behövs en tur lottning, som FC Ufa,Molde eller Apollon Limmasol å andra hand så kan vi också möta lag som Sevilla,Besiktas eller Zenit. 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:30:00
 God natt obesegrade serieledare. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Om man lite hafsigt får göra en slags summering över potentiella transfers ut:

K Olsson 30 miljoner: Ja, jag vet att det är lite lågt värderat men 30 miljoner är ändå en rätt fin summa ändå. Vilket givetvis kan bli mer.

Stefanelli 30 miljoner: Samma som med Olsson, kan gå för mer. Mff sålde ju Kjartansson för runt 40 miljoner kr och det är väl två rätt likvärdiga spelare. Notoriska målspottare.

Linnér 10 miljoner: Målvakter brukar inte gå för så mycket men Linnér är väldigt ung och skulle AIK vinna guld så varför inte? Det ÄR en mycket spännande målvakt. Han har också tuffat till sig efter uppehållet - tuffare look och tuffare attityd.

Dessa transfers ser jag som fullt möjliga denna säsong, och jag tycker också att jag räknat lite lågt för att hålla en slags marginal. Men det är hursomhelst 70 miljoner kr in alles vilket kanske skulle bli runt 50 miljoner efter diverse avdrag.

Sedan kan ju alltid någon annan - mer oväntad - säljas, typ Jansson, Rashidi, Lindkvist eller liknande för 5-6 miljoner styck.

Tycker vi således har rätt bra försäljningspotential i vår spelartrupp, även om det kanske inte vimlar av potentiella storförsäljningar.

Det allra bästa vore ju givetvis att ta oss till Europa league, men det blir nog rätt svårt. Tar vi oss till PO så är det en god prestation.

Det viktigaste är att vi vinner guld!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:08:00
 Ulvpäls

Ja jag känner några som jobbar som agenter/rådgivare. Bland annat dom som jobbat/jobbar för Nabbe, Stefan & Alex. Men dom har ingenting med killen från Danmark att göra. Så mycket märklig fråga från din sida eller så har jag missförstått dig.

Om Du undrar varför jag tycker att vi borde få minst 5 milj Euro för Olsson så är det min egna personliga åsikt. Ingen annans. Inga agenter eller dylikt. Oftast brukar man få mer betalt för en offensiv spelare än en DM tex. Inte alltid men oftast.

Njut på av kvällen nu istället och dagens sköna vinst.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-23 00:01:00
 AIK i USA:

"Det enda jag vet är att om man måste sälja så blir det billigare och om man inte måste så kan man ta mer betalt"

Precis så. Och när det gäller Kristoffer Olsson så AIK knappast i den situationen att man är tvungen att sälja. Så bara den parametern gör att Olssons pris potentiellt ökar. Och sedan har vi det här med ålder, form, kvalitéer, formbarhet, utvecklingspotential, anpassningsbarhet, personlighet och tusentals andra parametrar som är viktiga att ta i beaktande.

Min samlade bedömning är att Kristoffer Olsson – med förutsättningarna i den givna situationen – kommer bli en ny toppaffär för AIK. Summan kommer inte glida upp i Alexander Isaks nivåer, men det kommer antagligen inte vara långt därifrån.

Och då kanske folk tänker att man är fullblodsidiot och att man övervärderar Olsson brutalt. Må så vara. Men jag är övertygad i den här frågan.

Kristoffer Olsson är bäst i allsvenskan på sin position. Han är i ruskig form. AIK behöver inte sälja. Olsson har själv hög integritet gällande vilka ligor/klubbar han kan gå till. Han är tekniskt briljant. Han är ett geni spelmässigt.

Men en annan viktig aspekt är också timing. Vilka klubbar – och hur dessa klubbars finansiella situation ser ut – kommer att behöva ha en teknisk och passningsskicklig central mittfältare i sina kommande lagbyggen? De mest intressanta klubbarna kanske har fullt i sin kvot av spelande mittfältare och kanske snarare är ute efter något destruktivt? Enormt svårt att förutse givetvis.

För övrigt skulle jag kunna tänka mig att Olsson passar in i den italienska fotbollen. Och den tyska möjligtvis. Fiorentina? Roma? Napoli? Dortmund? Leipzig? Ptja. Möjligheterna är oändliga.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-07-22 23:45:00
 Seb Larsson gav den rödkindade domaren en hyra och undrade om reglerna var annorlunda här. Stort, den vinnarattityden har vi saknat. 280 Premier League-matcher och drygt 100 landskamper. Respekt.

Alexander Isak tyvärr helt osynlig för Dortmund så här långt och Stahre coachar mot Jose Mourinho nu. Bacon.

Tänk att det finns någon på forumet med riktig insyn i spelartransfers. Det enda jag vet är att om man måste sälja så blir det billigare och om man inte måste så kan man ta mer betalt. Fråga MFF.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 23:44:00
 Mycket intressant prat om övergångssummor och om Kristoffer Olsson. Själv undrar jag vad vi kommer få den dagen vi säljer Linnér. Tycker den mannen har haft en otroligt intressant utveckling. Han är bra på linjen, på frilägen och modern på det sättet att han är riktigt bra med fötterna. Som alla har varit inne på kan han dominera straffområdet lite mer men det kommer att komma. Sedan har han en bra längd, vilket innebär att han inte har någon naturlig begränsning i sin potential.

Tänker att han kommer att ha bra bud på sig nästa sommar. Då är han 22 år, vilket är riktigt ungt för en målvakt. Han kommer då ha drygt 60 matcher i Allsvenskan på kontot, rimligen en plats på januariturnén och fan ta alla om han inte är U21-landslagsmålvakt då. Jag hoppas att det kommer ett bud från ett mittenlag i italienska ligan, alternativt ett belgiskt lag på övre halvan. Tänker att priset borde vara i spannet 1,5-2,5 milj. euro.
 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 23:34:00
 Kingpin: Tjenare...

Du har ju tidigare påståt dig känna folk som jobbar som agenter så då kanske det vore snyggt att veta turerna i hur en transfer går till och inte kräva si eller så mycket betalt kan jag tycka?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 23:25:00
 Ulvpäls

Märklig fråga. Angående min vänskap till ett par spelare så tror jag nog nu att ett flertal andra härinne kan prata för mig istället. Om mina startelvor till dom stämt tex.

Och hur sjutton skall jag ha någon insyn på varför danskarna fick 5 milj Euro för sin spelare???

Har aldrig påstått mig jobba med transfers heller. Däremot har jag bekanta som jobbar som agenter/rådgivare.

Själv jobbade jag tidigare med sportsändningar bland annat. Vad jag gör idag är... Privat.

”Väl mött”.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/31828/Liverpool_vs_Borussia_D
Sänt: 2018-07-22 23:09:00
 Isak byts in i halvtid i match mot Liverpool. 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 23:02:00
 Kingpin: Då du påstår dig veta både det ena och andra samt jobba med transfers och vara nära vän med spelare till höger och vänster så ber jag dig nu om en förklaring.

Varför gick Lobotka för den peng han gjorde?

Har du någon som helst insyn vill jag se dig förklara turerna i Lobotkas transfer.

Väl mött.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:59:00
 Stefanellis defensiva arbete: Hela grejen med Stefanelli är väl att han är oortodox i sin spelstil. Han löper inte som vanliga anfallare, han avslutar bara med låga tåfjuttar och är klart kortare än de flesta på den positionen.

Det oortodoxa gör rimligen att han är oförutsägbar. Det måste vara jobbigt för försvararna att möta en anfallare som alltid är i rörelse och dyker upp här och där som gubben i lådan utan att det finns något mönster bakom. Tycker också att den spelartypen balanserar upp vårt extremt strukturerade spel som annars riskerar att bli statiskt.

Samtidigt måste Stefanelli ta vissa grundläggande löpningar i anfalls- och försvarsspel. Tränarnas uppgift är rimligen att hjälpa honom med den balansen.

Klart är i alla fall att det blir en spännande fortsättning på berättelsen om Stefanelli i AIK. Nästa steg för honom är rimligen att fortsätta utveckla sin taktiska förmåga och att göra mål mot bra lag. Nordsjälland skulle vara en perfekt fortsättning!
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:47:00
 Goitoms straff idag var ett stycke subtil fotbollskonst. Utan att ens titta på bollen kliver han långsamt fram, stirrar ut målvakten och slår in den retfullt enkelt när keepern förflyttar tyngpunkten en aning åt fel håll. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Märklig målvakt. Sträckte liksom inte ut armarna. Var ju någon annan BP-målvakt som gjorde en horribel insats för några år sen och släppte in 6 mål.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:42:00
 Vet någon när biljetterna släpps imorgon på AIK-shop? 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:40:00
 Akerman

BP är på väg ur AS av en anledning. Uselt fotbollslag,
 

Namn: NYCgnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:32:00
 Björn Kindlund och Flempanrat;

Carlos fick två matcher av disciplinnämnden. De sa dock att det var en förseelse som var värd tre matcher men då AIK själva internt redan givit Carlos en match avstängning lät de det räcka med två matcher till.
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:30:00
 Akerman-Ja, men det blir inget sommarhus i Spanien..7512kr på 13 rätt..

 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:27:00
 Akerman: Deras målvakt stod kvar i mitten - vilket absolut kan vara ett smart drag då ju en hel del straffskyttar lägger den i mitten. Inget fel i det.

Däremot så har ju BP:s målvakter i övrigt inte några jättematcher mot just AIK, av någon anledning. Men vi kan nog leva med det.
 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:26:00
 Skriver under på kritiken mot BPs målvakt haha, varje skott gick nära honom men han hade ingen chans. 

Namn: dulee.till.barca   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:25:00
 Jansson, Sundgren, Haukur, Yasin, Avdic, Silva och Elyounoussi Utvilade inför veckans match, hur många vågar man starta med? Sjuk trupp! 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:24:00
 Min analys från matchen? Backlinjen och målvakten i BP måste ha spelat på tipset. Vill inte ta ifrån något från våra spelare men det där var horribelt på en helt ny nivå. Hade Linnér agerat på straff som deras målvakt gjorde vid straffen hade jag blivit vansinnig. Glad att Linnér är så pass mycket bättre. 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:21:00
 Nirvis fick 13 rätt alltså? 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:11:00
 Borges

Lyngby går typ i "konkurs" vart 3:e år, svårt med löner så spelare drar. Lyngby vann ligan 92' samma år Danmark halkade in i EM på en räkmacka.

 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:07:00
 På tal om att våra spelare halkar omkring på plan.
Har vi för korta skruv dobbar på skorna?
Motståndarna halkar inte alls lika mycket
 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:04:00
 Ang: Nordsjaelland:

Yes, sjukt ungt lag som spelar en modig fotboll. En 3-4-3 formation där de spelar med högpress - nästan helplans press.


Främsta anfallsvapnet är snabba omställningar där de vill vinna boll centralt högt upp i plan för att aktivera sin wingar. Nu verkar vi dock ha tur genom att:
Deras tilltänkta förstamålvakt är ännu in klar för spel, deras kapten en 96:a, kommer att missa mötet pga en skada. Det är även troligt att de kommer sakna deras främste anfallsstjärna och möjligtvis deras vänstra wingback.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 22:01:00
 Linnér 3
Milosevic 3
P. Karlsson 3
Dimitriadis 2
Rashidi 3
S. Larsson 3
(67' Yasin) 2
Adu 3
K. Olsson 3
Lindkvist 2
Stefanelli 4
(66' Elyounoussi) 3
Goitom 4
(84' Silva)-för kort speltid
Norling 4
Publiken 3
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn

Angående spelarförsäljningar så vet jag att FC Nordsjaelland sålde sin DM (Stanislav Lobotka, född 94) till Celta Vigo 2017 för drygt 5-6 milj Euro. Och där blev denne Lobotka en viktig kugge direkt, fick ett nytt kontrakt sen med en utköpsklausul på 35 milj Euro! som både Inter & Napoli bland annat ryktats vara redo att aktivera nu.

Så visst kan man sälja DM (defensiva mittfältare) dyrt. Vår Olsson är tex yngre så tycker personligen att vi bör sälja för minst 5 milj Euro med då. Han kan ju lira både som DM som CM. Men bäst lite högre upp i banan.

Avd: Övrigt
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:55:00
 cj:

Fint inlägg. Bra analys. Håller med det mesta.
 

Namn: Roditore   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:54:00
 Sebastian Larsson precis den värvning vi behövde. Tillför utöver klass och kvalitet den attityd som saknats i ett par av de senaste matcherna. Det sistnämnda skiljer honom från värvningen av Källström so DO gjorde. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:52:00
 Spelarn:

Jag kollade faktiskt precis det. De brukar göra 1-2 större försäljningar per år. De senaste åren har det sett ut såhär:

12/13
Enoch Kofi Adu - Club Brugge - 2 miljoner euro
Anders Bjelland - FC Twente - 2.8 miljoner euro

13/14:
Jores Okore - Aston Villa - 4.7 miljoner euro

14/15:
Anders Christiansen (MFF i dag) - Chievo - 750k euro

15/16:
Bruninho - Guangzhou - 3.75 miljoner euro
Uffe Bech - Hannover 96 - 2 miljoner euro

16/17:
Emre Mor - Dortmund - 9.75 miljoner euro

17/18:
Stanislav Lobotka - Celta Vigo - 5 miljoner euro
Marcus Ingvartsen - Genk - 4.95 miljoner euro
Emiliano Marcondes - Brentford (Free Transfer)

18/19:
Rúnar Alex Rúnarsson - FC Dijon - 1.6 miljoner euro
Ernest Asante - Al-Jazira - 1.6 miljoner euro

Det som är intressant är att de verkligen fått utslag på vissa spelare. Om man tar Bruninho som exempel. Han köptes från HB Köge för 200k euro. Redan samma säsong såldes han för drygt 18 gånger inköpspriset till kina. Det är en enorm utväxling på så pass kort tid.

Om man kollar hur duktiga man varit på att plocka in spelare i sitt U19 och förädlat dom därifrån, så har vi dessa spelare som gått hela vägen:

Jores Okore
Emre Mor
Marcus Ingvartsen
Emiliano Marcondes
Rúnar Alex Rúnarsson

Intressant är att FC Nordsjaelland verkar plocka in massvis med spelare från FC Lyngby varje säsong. Nästan lite som att dom är en farmarklubb. Kan väl jämföras med att BP eller IK Frej säljer spelare till AIK, Djurgården och Hammarby tämligen ofta. Ett par av de spelarna ovan har gått från Lyngby till FC Sjaellands U19-lag – och sedan slagit sig in i A-laget.

Nåväl. Intressant är detta iallafall.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:47:00
 BP Hemma:
Skåpmat. Vi gör det vi ska mot ett underlägset lag. Målfest som kanske mer återspeglar motståndarens obefintliga försvarsspel och tilltagande uppgivenhet mer än vår egen förträfflighet.
- Inga skador. I princip hela truppen har varit med i hetluften inför de tuffa matcher som kommer.
- Riktigt kul att Stefanelli fick göra hattrick.
- Rashidi bäst över de två senaste matcherna i AS tillsammans med Linner tycker jag.
- Sebastian Larsson kommer bidra. Gnäller nog till sig en straff idag vilket uppskattas.
- Lite orolig över hur vi agerar i vårt försvarsspel men det kan vi glömma.

Kort sportslig summering av första halvan av Allsvenskan
- Serieledare i en haltande tabell. Poängsnitt i paritet med vad som krävs för guld. Obesegrade i AS i 27 matcher.
- Flest gjorda, minst insläppta mål och således även klart bäst målskillnad.
- Spelmässigt ibland riktigt bra, ibland dåligt, rätt ofta lite låst och väldigt disciplinerat.
- Snyggast mål (Silva).

Framtiden:
Vi är otvivelaktigt klara favoriter till att ta hem bucklan i höst. Har svårt att se vad som ska hända för att vi ska tappa greppet framförallt med Sebastian Larsson i laget. Möjligtvis då osämja, snöpligt uttåg ur EL igen eller ett nytt skadehelvete samtidigt som något annat lag överpresterar å det grövsta.

Möjligtvis stöter vi på bakslag när vi sannolikt flyttar fram positionerna och blir mer offensiva nu under sommaren och hösten. Jag tror dock kvaliteten på vårt mittfält kommer att räcka såpass långt att vi har råd att öka riskerna. Utöver det kommer vi kunna diktera matchbilderna i ökad utsträckning genom att vi kan använda olika spelartyper på olika positioner utefter matchbild. Rashidi komplimenterar vårt wb-spel med sin teknik och styrka en mot en. Tidigare anfallare så vi ska nog kunna få honom att bli ett rejält hot i boxen också. Larsson erbjuder förutom sina ledaregenskaper och vinnarskalle, tydliga bollvinnaregenskaper, en till fin fot och kanske bäst av allt en ett hot på offensiva fasta. Panos stärker kanske framförallt upp bredden på backposition i nuläget.

Elefanten i rummet är ju hur vi ska formera vårt anfall med 3 stycken riktigt vassa anfallsalternativ. Henok är värd sin vikt i guld och är mannen bakom Stefanellis målexplosion idag. Dessutom kapten. Tarik har en exceptionell stamtavla, rutin, snabbhet, rivighet och gryende form med 4 mål på 6 matcher. Stefanelli gör mål. Rimligtvis får Tarik gå ned på mittfältet på bekostnad av Adu/Olsson/Larsson i de matcher då vi behöver mindre balans och roteras med Stefanelli i resterande fighter.
Henok tycker jag är självskriven så länge han är pigg och ska i mitt tycka ersättas med Silva.

Vi har verkligen allt i egna händer och äntligen är det vi som kör loket. Just nu peak-AIK på nått sätt. Fruktansvärt stark trupp med profiler, hjärta och älskvärda spelare som sitter i den där efterlängtade förarsätet. Nu mår man och längtar redan (sådär naivt) efter nästa match. Det blir kul det här.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:47:00
 MangeMan

Tack för info!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:46:00
 Spelarn

Jo dom verkar onekligen vara Danmarks svar på BP. När jag gick igenom deras trupp så fick jag en smärre chock! Satan i gatan va unga alla (nästintill) är. Äldsta är född 1990. Resten är födda: 93, 91, 98, 98, 96, 94, 97, 97, 98, 96, 99, 95, 98, 96, 99, 99, 94, 00, 97, 99, 99, 98, 00, 94, 90 (äldst i laget), 00 & 98.

Detta är samtliga spelare i deras A-lag. Snittåldern är som sagt 21,3 år och dom lirar en offensiv 3-4-3 där dom förra säsongen gjorde mer mål (nämnt det tidigare) än både FCK & Bröndby. MEN släppte även in en hel del mål! Så skall bli intressant att se vår defensiv mot deras offensiv. Men med tanke på att dom verkar läcka så får vi hoppas att vi försöker hota dom när tillfälle ges/finns.

Avd: Övrigt/EL
 

Namn: satin   Visa profil  
Länktips: http://mobil.bold.dk/fodbold/nyheder/hjulmand-om-skader-d
Sänt: 2018-07-22 21:45:00
 Fcn har 5-6 startspelare skadade, 2-3 långtidsskadade och på bara de sista matcherna 3 ordinarie borta. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:40:00
 Kingpin

Mads Pedersen, verkar vara ganska given som vänsterback eller vänster mf när han kan spela.
 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:40:00
 Dulees advokat

Tack! Hade varit fett att dra på matchen men det får bli mobilen denna gång.
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Länktips: http://www.tvmatchen.nu/
Hemort: DSM
Sänt: 2018-07-22 21:39:00
 Astream

Eurosport 1
 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
I vilken kanal går Nordsjaelland-AIK?

EDIT: På Eurosport.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:37:00
 MangeMan

Undrar på vem? För deras bästa och viktigaste spelare är mittfältaren och kaptenen Mathias Jensen. Stått i dansk media med. Men ju mer skador på viktiga spelare för dom, desto bättre för oss.

 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:35:00
 Rashidi är ett fynd... 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:33:00
 Kingpin

De fick en knäskada idag.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kingpin: Ja, om de är lite som Danmarks BP (fast säkert flera klasser bättre i och för sig) så borde det ju passa oss rätt bra. "Naiva" lag som är anfallsglada brukar vi ju ha rätt lätt för, som exempelvis mot Häcken, Norrköping osv.

Vinner vi kampen på mitten, vilket vi har alla möjligheter att göra, så är mycket vunnet.

Att vi slipper den där Jensen är ju jädra skönt, men det känns lite som en sådan säsong i år. Vi har det där extra lilla flowet med oss, liksom.

Lagen i tredje rundan ser dock bra "saftiga ut"... men vi kör på!

Borges Bolltouch: Är ju nästan åldersdiskriminering, haha. Men en intressant strategi, helt klart.

Någon som vet om de gjort några storförsäljningar de senaste åren..? Måste ha flera spelare i truppen som är intressanta för större ligor.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:31:00
 Är FC Nordsjaelland Nordens motsvarighet på Ajax i Nederländerna? Jesus vilken ung trupp. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.com/mathias-jensen/leistungsdate
Sänt: 2018-07-22 21:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn

Danska FC Nordsjälland har ett extremt ungt lag! Se länk. Snittåldern är visst 21,3 år.

Vi har även tur som verkar slippa deras kapten och playmaker Mathias Jensen på mittfältet (verkar vara deras egna ”Olsson”) som är skadad visst och tillbaks i mitten/slutet på Augusti först.

Förra säsongen stod han (född 96) för 12 mål & 10 assist på 36 matcher totalt. D v s 22 poäng på 36 matcher som innermittfältare. Ett riktigt bra jäkla facit! Och honom slipper vi. Ett tungt tapp för danskarna minst sagt.

Vet ej om dom har några andra skadade eller avstängda men Mathias Jensen är som sagt ett mycket tungt avbräck för dom.

Avd: Övrigt

Länk angående klubbens unga ålder: https://www.transfermarkt.com/fc-nordsjaelland/startseite/verein/2778
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:27:00
 Tarik är också klass men han och henok känns som samma typ av spelare.
Blir lite mkt stanna upp och spela kort.

Stefanelli är den där som går rakt mot mål utan överstegare och avlossar skott. Som en anfallare ska göra .

Första halvlek idag var ett riktigt sömnpiller.
Hålla på i backlinjen pass efter pass efter pass, vi är bättre än så.
Raka bollar i djupled tack.

5-1 satt som handen i handsken idag. Trevlig andra halvlek!
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:26:00
 Carlos fick två matchers avstängning av disciplinnämnden, efter att AIK stängt av honom på eget bevåg. Domarna sade sig inte ha sett något då, så då kunde SvFF komma in med en anmälan. I och med att domaren såg Olsson och gav honom ett kort finns det väl någon regel som säger att SvFF inte kan gå in i efterhand? 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:24:00
 En liten observation från matchen: Fint att se att Rashidi och Stefanelli verkar vara så goda vänner. Dels körde de en liten dans efter varje mål, sedan såg jag på sammandraget från matchen när Stefanelli gjorde 4-1 och Rashidi verkligen jublar som han gjort målet självt.

Det värmer alltid att se sådant. Rashidi har ju också kommit in och gjort det ruggigt bra. Han ska inte vara bänkvärmare i något bottenlag, han ska vinna SM-guld och spela på kontinenten med AIK.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
akenas

Hoppas på Rapid Wien. Ett lag vi definitivt kan slå från en fantastiskt stad. Mardrömmen är Zenit
 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:17:00
 Kul med mål!

Väldigt märkligt att man inte spelat Steffanelli innan. I han och Goitom hade vi ju ett färdigt fungerande anfallspar från förra året, men istället har man exprementerat med typ alla andra anfallspar man kan tänka sig.


 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:16:00
 Nordsjällande fick 1-1 idag och börjat serien med två kryss, de fick dessutom en knäskada på en 21-årig ytter som verkar vara nån sorts "assistkung". 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:13:00
 Kikade precis intervjun med Larsson av AIKplay efter matchen.

Klass rakt igenom
 

Namn: akenas   Visa profil  
Länktips: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2019/draws/ro
Sänt: 2018-07-22 21:10:00
 Tänkte fråga när lottningen sker, men google är ju så underbart.

14:00 CET, sker lottningen för "vår" grupp, champions path sker 12:45.

De nya lagen som tillkommer efter den andra rundan är:
Zenit (RUS)
Olympiacos (GRE)
Braga (POR)
Gent (BEL)
Feyenoord (NED)
Rapid Wien (AUT)
Rijeka (CRO)
Zorya Luhansk (UKR)
İstanbul Başakşehir (TUR)
Luzern (SUI)
Sigma Olomouc (CZE)
Bröndby (DEN)
U Craiova (ROU)

Även två lag från CL tillkommer, förlorarna av dessa matcher:
PAOK (GRE) v Basel (SUI)
Ajax (NED) v Sturm Graz (AUT)

https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2019/draws/round=2000988/
 

Namn: Astream   Visa profil  
Länktips: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_spelare_i_AI
Sänt: 2018-07-22 21:08:00
 Spelarn

Fina siffror!

Vem tar sig an att uppdatera denna statistik på länken? Goitom är inte med? Vem har access?
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 21:08:00
 Carlos fick väl bara en match av disciplinnämnden, samt att vi själva stängde av honom en. 

Namn: NYCgnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:48:00
 Sköna tre poäng idag. Var inget snack efter 2-1.

En spaning; Carlos Strandberg fick ju tre matchers avstängning efter att ha tagit strupgrepp på Sundgren (en medspelare). Kan ju knappast bli mindre om man som J. Olsson tar stryptag på en motspelare under match. Eller?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIKonomi

Ja Nico auktionerade i alla fall ut en matchtröja där intäkterna ska gå till att hjälpa till att släcka bränderna.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:38:00
 Många matcher på gång så jag strukturerade upp det lite.

23 juli lottning EL-kval 3
26 juli Nordsjälland-AIK
29 juli AIK-Kalmar
2 augusti AIK-Nordsjälland
6 augusti lottning EL-kval playoff
(9 augusti EL-kval 3)
12 augusti AIK-Elfsborg
(16 augusti EL-kval 3)
19 augusti BP-AIK
(23 augusti EL-kval play off)
26 augusti AIK-Trelleborg
(30 augusti EL-kval playoff)
1 september AIK-Häcken
Landslagsuppehåll
16 september Norrköping-AIK
(20 september gruppspel match 1)

Eventuellt Svenska cupen med Sandviken-AIK 23 augusti
 

Namn: Tjernas bindel   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:29:00
 Linné 3.5
Milosevic 3
P. Karlsson 3
Dimitriadis 1
Rashidi 3
S. Larsson 2.5
(67' Yasin) 2
Adu 3
K. Olsson 3.5
Lindkvist 3
Stefanelli 4.5
(66' Elyounoussi) 3
Goitom 4
(84' Silva)
Norling 4
Publiken 4
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:19:00
 Rashidi petad i dalkurd, vilket fynd!

Tycker att han petar Sundgren i nuläget, bra med konkurrens.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stefanellis defensiva löpningar: Visst skulle Stefanelli kunna bli lite mer taktisk och slipad med sina löpningar - men en del av hans spelstil är ju att vara den där sprudlande lille parveln som bara öser på. Får han ett läge så pang-på bara. Skulle han börja "tänka" för mycket i sitt spel så skulle det nog hämma honom.

Förövrigt. BP-målvakten verkar ha haft taktiken att stå kvar i mitten på straffen, vilket jag finner intressant. Jag har alltid blivit så förvånad över att så få målvakter gjort just det, med tanke på att en hel del straffar slås i mitten av målet.

Nu gick det inte denna gång - som tur var för oss - men en annan gång hade han kanske nypt den i famnen retsamt enkelt.

Goitom gjorde förövrigt sitt 48:e allsvenska mål i och med straffen, han kommer säkert passera 50 innan säsongen är slut. Hur många AIK:are har gjort fler mål än så...?

Allt som allt, om jag har räknat rätt, så har Goitom gjort 60 tävlingsmål och 31 assist för AIK. Rätt okej levererans ändå.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:14:00
 Efter kalmar har vi 2 veckors ledigt i serien, blir bra. 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 20:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Halvt taskigt att gnälla på Stefanelli när han stänker dit 3.. men man kan inte sticka under stolen med att han är ingen hypertaktiker, springer jäkligt märkliga löpningar. Nog funkar det mot BP men det kommer inte hålla mot Nordsjälland. Ligger nog trots matchen idag som 4de/3de anfallare i Norlings bok

För övrigt, så jävla fantastiskt att se Gbg vara så sinnessjukt usla. Dom ska vara tacksamma att det finns ännu uslare lag i serien, annars hade dom rykt
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:58:00
 Läste precis en efter-match intervju med Stefanelli.

Fint av Henok att fråga Stefanelli om han ville ta straffen, inte en gång, utan två gånger, innan han tog den själv. (Nico ville inte slå pga missad straff sist)
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:55:00
 Unge spännande Poya som för övrigt hyllade Norling som en grym tränare då han taktiskt knockade IFK i vårmötet.
Han får det hett om öronen nu Poya.
 

Namn: AIKonomi   Visa profil  
Hemort: Vasastan
Sänt: 2018-07-22 19:55:00
 Fy fan va härligt att se en sprudlande Stefanelli idag.
Detta var han verkligen värd.
Gladare och mer lojal kille får man leta efter.
Följer AIK i alla sporter, gnäller inte när han bänkas, tränar som ett djur varje träning. Ett föredöme på alla sätt och vis.

Fattas väl bara att han tar en avstickare till Kårböle för att släcka lite bränder i veckan.
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:54:00
 Linnér 3
Milosevic 4
P. Karlsson 2
Dimitriadis 1
Rashidi 3
S. Larsson 3
(67' Yasin) 3
Adu 3
K. Olsson 3
Lindkvist 3
Stefanelli 4
(66' Elyounoussi) 3
Goitom 4
(84' Silva)
Norling 3
Publiken 4

Mattan 1 Totalt jävla värdelös. Folk halkar omkring. På vissa ställen är den gul och ser nästintill lappad ut. Förvånande att inte fler på riktigt anmärker om detta. Ett jobb för Jens A?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:49:00
 Borges Bolltouch: Great minds think alike...

Ser att Nordsjaelland har ett extremt ungt lag, vet att det redan avhandlats härinne men ändå. Nog den yngste trupp jag någonsin sett - knappt någon över 28 år...

De är säkert ett piggt och frejdigt lag men någon vidare rutin torde de inte ha. Här kan våra spelare som Goitom, Larsson, Olsson, Tarik osv straffa dem REJÄLT.

Blir ett spännande möte, men nog borde vi ha en rätt okej chans att gå vidare. Fixar vi kryss borta så ska vi kunna ta dem hemma.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:46:00
 Allsvenskan ska vara prio 1!

Europa är bara ett +

All in för att ta guldet!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:42:00
 Spelarn:

Jag går i exakt samma tankar som dig. Hade nästa match varit vilken match som helst i det allsvenska lunket så hade jag spelat Stefanelli alla dagar i veckan. Man kan liksom inte peta någon som har gjort ett hattrick i den senaste matchen.

Men nu är nästa fight match mot FC Nordsjälland i Europa League. Det är match nummer ett av två – och dessutom på bortaplan. Matchplanen och strategin för den matchen bör vara att hålla tätt bakåt. Gör vi något framåt så är det en stor bonus givetvis, men inte på kostnad av vår defensiv. Det är vitalt att vi lyckas hålla fast bollen i våra anfall och då är sannolikt Elyounoussi ett bättre val för att åstadkomma detta. Precis som du säger, så kan Stefanelli få hoppa in i andra halvlek för att springa mot ett tröttkört motståndarförsvar. Men det beror ju förstås lite på hur matchen artar sig. Det viktigaste är att få med sig ett resultat.

Nåväl. Jag blir inte särskilt besviken om Stefanelli får sitta på bänken i det kommande Europa League-mötet – trots dagens fina insats. Han kommer nog vara given i Allsvenskan framöver ändå.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:41:00
 Ingen kan slå vårat svartgula lag, svartgula AIK....

Tarik från start mot dansken, mer erfaren och presterar alltid bättre mot bra motstånd. Nico in som en virvelvind i 75e. Sedan startar Nico mot Kalmar och Tarik in på slutet osv, on and on it goes.

Det finns ingen spelare som är självskriven, inte ens Nico nu.
 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:41:00
 Tack för den Gordon . Alm har inte ändrat stil sen han lämnade oss.
Grymt vass i såna intervjuer.

Alltid gillat Alm!
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:40:00
 Lennart kommer hem och Sillstryp åker ur. Vilken säsong det är på väg att bli.
Hata G******g!
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Mycket bra fråga om man ska lira Tarik eller Stefanelli mot Nordsjaelland. Instinktivt vill man alltid lira Stefanelli, men Tarik är kanske bättre på att låsa fast bollen på offensiv planhalva och hjälpa oss att etablera tryck.

Stefanelli kan sedan komma in i 70:e och springa sönder dem.

Någon som vet ungefär klassen på danskarna..? Skulle de vara topplag i Allsvenskan..? Har de några stjärnspelare osv..?
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:28:00
 Förbannat kul med Blåvitts torsk - må de braka ur! 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:27:00
 Linnér 3
Milosevic 3
P. Karlsson 3
Dimitriadis 2
Rashidi 3
S. Larsson 3
(67' Yasin) 3
Adu 2
K. Olsson 2
Lindkvist 3
Stefanelli 5
(66' Elyounoussi) 3
Goitom 4
(84' Silva)
Norling 4
Publiken 3
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:26:00
 Att vi både lyckades få pengar samt att bli av med affanes lönekostnad var en mycket god affär av den fine BW 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:22:00
 Linnér 3
Milosevic 4
P. Karlsson 3
Dimitriadis 2.5
Rashidi 3
S. Larsson 3.5
(67' Yasin) 3
Adu 3
K. Olsson 3
Lindkvist 3
Stefanelli 5
(66' Elyounoussi) 3
Goitom 5
(84' Silva)
Norling 5
Publiken 4
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tv-alm-rasar-mo
Sänt: 2018-07-22 19:18:00
 Apropå Alm. Svårt att vinna titlar men tar ingen skit. Härlig intervju på länken. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:18:00
 Kör lite betyg då.

Linnér 4 - grym assist till 4-1 och han växer för varje match
Milosevic 3 - skjut inte för mycket så du skadar dig...
P. Karlsson 3
Dimitriadis 2 - katastrof första 30, spelar upp sig lite
Rashidi 3
S. Larsson 3 - fick veta var domarnivån ligger i Sverige rätt omgående. Slår grymma mackor men låg lite för defensivt för min smak.
(67' Yasin) 2
Adu 3
K. Olsson 2 - såg lite trött ut?
Lindkvist 2
Stefanelli 5 - mest för målen, kan faktiskt ännu mer i själva spelet
(66' Elyounoussi) 3 - underkastar sig kollektivet trots att han nog är vår bästa spelare, härlig energi!
Goitom 4- folk har klagat lite men kolla hur avgörande han är i nästan samtliga mål som vi har gjort på senaste tiden. Lurig straff får man säga, men lite flyt på den.
(84' Silva) - vad är det med hans kroppsspråk? Ser uttråkad ut, blir nog frysboxen nästa om han inte visar mer.
Norling 4
Publiken 4
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/user/17124blogg/
Sänt: 2018-07-22 19:15:00
 Tre klipp på AIK-klacken från i dag, och när Stefanelli tackar densamma. 

Namn: Lillalelle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:12:00
 Usel första halvlek, varför så rädda?
Sen till andra så kommer målen omgående och vi bara kör. Kör från början bara, vi har ju materialet.
Goitom måste sluta hänga med huvudet, fan ge bindeln till Larsson där är kapensmaterial.
 

Namn: ngd   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:12:00
 Linnér 3
Milosevic 4
P. Karlsson 3
Dimitriadis 2
Rashidi 3
S. Larsson 3
(67' Yasin)
Adu 3
K. Olsson 3
Lindkvist 2
Stefanelli 5
(66' Elyounoussi)
Goitom 2
(84' Silva)
Norling 2
Publiken 3
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:11:00
 Jag får 13 rätt på stryktipset om Sirius vinner, men Al-Hakims straffar...
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:10:00
 Sätt betyg, 1-5:

Linnér
Milosevic
P. Karlsson
Dimitriadis
Rashidi
S. Larsson
(67' Yasin)
Adu
K. Olsson
Lindkvist
Stefanelli
(66' Elyounoussi)
Goitom
(84' Silva)
Norling
Publiken
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:06:00
 Al Hakim har verkligen helt tappat det.

Killen som skulle ut i Europa o döma. Tjena
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:05:00
 Haha asså Sirius 2 straffar man blir mörkrädd över dommarnivån.. 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:03:00
 Straffen al-Hakim delade ut nu, jösses... 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:03:00
 Var tvungen att ladda ner text-tv appen för lite flashbacks från förr.
Sida 343 summerar vår första halva av säsongen på ett poetiskt vis:

1 AIK 15 9 6 0 29-11 33När såg ni något vackrare senast?

Rikard är vår man, även om kritik givetvis måste få förekomma, Stefanelli har inte hanterats rätt.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:03:00
 Jag tycker att vi bör slå danskarna. Även om de slutade trea i danska ligan var de drygt 25 poäng efter vinnarna. De har ett ungt och frejdigt lag - precis den typen av lag som vi ska kunna bryta och mala ned över 2 matcher.

Oroande dock att vår defensiv har sviktat på sistone. Solklara misstag i eget straffområde har straffat oss 2 matcher i rad nu.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sänder man inte längre PK via FB eller liknande?

Edit: såg till min fasa att jag inte följde via FB! Komplott
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 19:00:00
 Steken

Haha, hoppas att du får rätt. Har inte superbra koll på dem om jag ska vara ärlig så är väl mest därför man blir osäker. Spännande att se om Norling spelar Tarik eller Stefanelli på torsdag.

Varför var inte Jansson med överhuvudtaget förresten? Missade det.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:58:00
 Nordin

Jag tror att Nordsjaelland passar oss fint:

Ett lag bönder från en håla som spelar naivt längs marken med massa junisar och liknas vid BP.

Vi kommer att sjunka lågt och äta upp dom. Det är precis dessa fighter som Milo/Tarik/Seb/KO kommer visa sin klass.

Mark my words mannen, mark my words
 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:57:00
 Nico var som vanligt bedrövlig i presspelet samt hemjobbet.

Det blir bänken framgent.

Obs: Detta inlägg kan innehålla spår av nötter och ironi.

 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:53:00
 Vackert Gnaget!!

Som man har väntat på proppen ur på hemmaplan.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:49:00
 Gjorde vi många mål med Stefanelli på planen? Vad konstigt. 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:46:00
 Haha Sirius kvitterar till 2-2 på straff mot IFK Göteborg. Låg under med 0-2 för 12 minuter sedan typ. . 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:43:00
 Skönt att vinna med så pass mycket mål ändå. Missade matchen mot Shamrock helt och kom hem precis till dagens match. Kul att Stefanelli har börjat producera och det är såklart tack vare honom och inte pga "Norling mobbing". Tyckte han såg bra ut i träning men man måste vara lite tålmodig med chanserna.

Något jag tar med mig i dag som en del kanske missade var Linners långa fina boll till just Stefanelli som ledde till 4-1.

Tror att Nordsjaelland blir väldigt svårt men kan vi få med oss 0-0 så kanske de blir lite stressade.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:40:00
 Sir Jonas

Krokko hade statistik på det.
Det är omvända världen mot förra året, eller snarare som det skall vara.
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:36:00
 Minns inte vem men någon klagade på att AIK gjorde så få mål i andra halvlek. AIK:s målskillnad i första halvlek i år är 10-6 och i den andra 19-5. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:28:00
 
Siattel kan dra åt hälvete!

Hybris, hybris ge oss en sång!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:28:00
 Linnér 3

Milosevic 3

Pertan 3

Panos 1

Rashidi 2,5

Lindkvist 2

Seb 3,5

Adu 2

Olsson 3

Goitom 3

Stefanelli 5

Fansen 4

Norling 4

Inhoppare:

Tarik 3

Yasin 2

Silva för kort tid
 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:26:00
 Linnér 2
Rashidi 2
Milosevic 2
Karlsson 2
Panos1
Lindkvist 2
Adu 2
Olsson 2+
Larsson 2
Stefanelli 4
Goitom 3
Norling 2
Publiken 3
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:20:00
 Tema hybis

Stefanneli är med sina 5 mål 4 mål efter skytteligaledaren (samma för Tarik btw)

27 raka utan förlust nu, vi har bara 22 matcher kvar tills rekord slås...
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:19:00
 Bra att Norling gav Stefanelli chansen från start, och som han förvaltade det. Man kan så klart ha åsikter om att han borde getts chansen tidigare, men ingen vet ju hur det hade sett ut i en annan match mot ett annat lag ändå, så jag väljer att glädjas åt att Norling tog det beslut han gjorde.

I övrigt - härligt med en rejäl påfyllning på målskillnadskolumnen. Med tanke på hur den här hemska serien alltid avgörs i sista omgång med ev målskillnad som vattendelare är det jätteviktigt att vi får såna här matcher om det nu skulle vilja sig så att vi är med ända till omgång 30.

Härligt att vara gnagare idag.
 

Namn: Luckelinho   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:18:00
 Linnér 2,5 Gör det han ska.

Milosevic 3

Pertan 3

Panos 0.5 Beklämmande att se. Måste upp ett antal nivåer för att inte bli femteval på mittfältet.

Rashidi 3

Lindkvist 2 börjar löpa offensivt först när det står 4-1. Ta de där löpningarna när matchen fortfarande lever.

Seb 2.5

Adu 2,5

Olsson 3 Ganska medioker match för att vara Kristoffer Olsson men han är fortfarande bra och viktig.

Goitom 2 Två viktiga assist men var riktigt under isen första 40. Missar mängder av tvåmeters passningar och såg seg ut.

Stefanelli 5 Seriens bästa anfallare PUNKT

Fansen 3

Norling 2.5 Hade gärna sett att Olsson klev av efter 4-1 men sedan har man dålig koll på övriga spelares status så ska inte yttra mig alltför mycket.

Inhoppare:

Tarik 3.5 Bra inhopp även om det var ett tacksamt läge att komma in. Möjligt att Stefanellis 3 mål bidrog till att han kände att han behövde bevisa sig

Yasin 3 Bra inhopp men även ett tacksamt läge att komma in.

Silva spelade för kort tid.
 

Namn: Råsunda i passet   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:16:00
 att folk fortsätter såga rikard, jag skulle skämmas om jag gjorde det.

vi leder alltså serien, har gjort flest mål, släppt in färst och förlorar aldrig. solen skiner och himlen är blå. låt ölen sköljas över den stora staden och färgen av den påminna oss om siffran tolv. den lyfter rikard i höst.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 18:09:00
 Försvarsspelet är fortfarande bedrövligt. Spelet utan boll är direkt undermålig. Åtminstone en spelare måste gå fram och stressa bollhållaren. Nu står tre man och täcker passningsvägar.
Argentina!
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:59:00
 Mina spelarbetyg då:

Linnér 2,5

Milosevic 3,5

Pertan 2,5

Panos 2

Rashidi 3

Lindkvist 2

Seb 3,5

Adu 2,5

Olsson 3

Goitom 4

Stefanelli 5

Fansen 4

Norling 4,5

Inhoppare:

Tarik 3

Yasin 2 (Bra inhopp på den relativt korta tiden)

Silva spelade för kort tid.

 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:56:00
 Fantastiskt med Stefanelli!
Man kan ju tycka att han avslutar "dåligt" men skjuter man snabbt och hårt har inte målvakten mycket att göra och han kan nog vinna skytteligan i år trots allt.

Skulle det inte vara bättre med Tarik-Seb-Olsson i såna här matcher? Idag hamnade ju Adu rätt ofta som någon sorts offensiv kreatör, och det är väl inte riktigt meningen.
Kan väl vara skönt för honom att få vila ibland också och bra för Seb att ha mer boll och springa mindre.

Både dumstrut och skamvrå för Norling som inte spelat Stefanelli mer.

Man saknade Jansson och hans vänsterfot.

Man får tugga i sig Difs mål och tänka att det är bättre om dom får plats i Europa nästa år framför Malmö.
Toppen får gärna bli AIK, Norrköping, Östersund, Djurgården.
Hård dag för Hammarbyarna. Överlyckliga inledningsvis men sen blev det skit som vanligt.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.sofascore.com/hr/if-brommapojkarna-aik/oKsMK
Sänt: 2018-07-22 17:52:00
 Skönt med vinst! Och en stabil sådan! Missade första 25-30 men såg resten. Milosevic klart bäst i försvaret vilket statistiken visar på länken också. Panos spelade upp sig och kommer bli en nyttig spelare för oss. Seb bra idag med liksom Rashidi.

Nya tag mot danskarna nu!

 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:48:00
 GF elvan levererar idag. Kul. Stefanelli har ju definitivt tagit sin petning på rätt sätt, trots att alla anser han förtjänar spela. Magisk match från hans sida, blir näst intill omöjligt för Norling att plocka bort honom från startelvan nu, dock kommer Tarik in och levererar han också. Kanske läge att lira elyounoussi i europa och Steffe i allsvenskan. Oavsett så har vi ett rinktigt bra anfall just nu.

Panos känns lite rostig idag, men spelar upp sig avsevärt i andra halvlek. Rashidi bra återigen. Även där har nu Norling ett delikat problem. När Larsson blir mer trygg i sin roll och vårt spelsätt sp tror jag han kommer bidra på ett riktigt bra sätt med sin fina fot och inställning.

Alla till Köpenhamn.


 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:44:00
 Äntligen! Idag spelade AIK ett spel som passade Stefanelli.
Precis så här ska det vara.
Nicolas ska inte behöva anpassa sig till dödgrävarfotbollen .

Han är grym!- Och supporter på Hovet!
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:44:00
 Solnajojje, stämmer bra, nästan tvåfotad tror jag så det vore faktiskt perfekt om han skulle komma tillbaka fullt ut och kan alternera med Robin och Panos byter på de andra två positionerna samt Adu 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:38:00
 Riktigt bra. 5-1 gnäller man inte bort.

Sebastian kommer vara given på mitten. Det är han, Adu och Olsson. Detta mittfält är absolut bäst i serien. Larssons pass till Rashidi kort innan halvtid.. oj oj oj.

Man ser att Panos håller hög kass. Men han ska spela central eller defensiv mittfältare för att få ut sitt spel till max. Vänsterback i en trebackslinje var inte hans säkra sida. BP fick en målchans efter 15 sekunder när han kommit fel, och vad hände på målet? Det är inte att gräset släpper, utan han snubblar. Hursomhelst, misstag kan alla begå, och Panos gör en bra match.

Goitom med två assist och ett mål. Denna smarta spelare är uppskattad och underskattad på samma gång.

Flest mål, minst insläppta.

NAJS
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:37:00
 Tre4Tre Om jag inte minns fel är Ekstrand högerfotad fast med en väldigt bra vänsterfot! Får vi igång han skulle han kunna vara ett alltenativ till vänster. Å panos till höger. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:37:00
 Linnér 3 Fortsätter vara stabil

Rashidi 3 LillM9 fortsätter utmana och skjuta mycket, bra psyke
Milosevic 3 Stabil och har börjat avlossa kanonen mer och mer snart är siktet fullt inställt
Karlsson 3 Bra defensivt som vanligt, inte hotad i uppspelsfasen och spelar enkelt och bra
Panos 2 Klart godkänd debut även om första 20-25 hade Majsanklass så spelade han upp sig mer och mer och på slutet av matchen var han bra
Lindkvist 2 Börjar få fart på benen och fortsätter han så här så kommer även utdelningen framåt snart

Adu 3 Bra
Olsson 2,5 Gör det bra som vanligt även om han nog skulle behöva lite välförtjänt rotering
Larsson 2,5 Bra debut, finns mkt mer potential men visar härlig kämpanda och vinnarskalle även ett par riktigt fina långpassningar och man ser även potential i framtida servar på både frisparkar och hörnor(Det man ställer sig frågande till är vem som ska nicka in den nu när inte Nisse spelar längre)
Yasin (67) 2,5 Piggt energifullt inhopp, när de flesta dragit i handbromsen så försökte Yasin och det märks att han verkligen vill

Stefanelli 5 Äntligen fick han ordentligt med speltid och som han återgäldar det
Tarik (66) 3 Väldigt pigg idag och tror att han mådde bra av att få vila i inledningen av matchen och komma in när BP var helt slutkörda, bra för framtida matcher också
Goitom 3 Klart bästa matchen av Goitom den här säsongen, även om han första halvtimmen slog bort allt och såg helt misstajmad ut. Men precis som Panos så höjde han sig ju längre matchen led, andra halvlek nästan 5 i betyg
Silva (84) Spelade för lite

Norling 2 Spelade rätt lag idag, dock så ska han ha lite bannor för att hållit Argentina borta från planen så mycket i vår. Även bänken kunde varit lite mer välbalanserad så att vi kunnat kasta in någon talang för speltid i slutet när allt var avgjort..Men utan ovanstående skulle han ha haft 3-4 i betyg

Publiken 4


 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:34:00
 Tycker det är ganska tydligt att vi behöver en vänsterfot på vänster mittback 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:28:00
 Kul att vi gör mål! Riktigt gott! 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:25:00
 Hoppas att en spelare som Panos verkligen kommer upp i nivå. Hans mobilitet med bollen behövs i backlinjen.


Måste säga att Linnér imponerar allt mer. Ännu en stabilmatch som toppades med en assist. Bra positionsspel, igångsättningar och framförallt - han håller bollen tycker jag. Komplett GK.

Det enda han saknar är väll att han inte är superskarp på att dominera sitt egna straffområde.

 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:20:00
 Linnér 2

Rashidi 3
Milosevic 3
Karlsson 2
Panos 1.5, 2 misstag men spelade sedan upp sig.
Lindkvist 3

Adu 2
Olsson 2
Larsson 3

Stefanelli 5
Goitom 4

Norling 1 för att ha bänkat får överlägset bästa målskytt halva säsongen.

Publiken 3


Kör!
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:18:00
 Ingen kan slå vårat svartsjuka lag...
 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Linnér

Rashidi
Milosevic
Karlsson
Panos
Lindkvist

Adu
Olsson
Larsson

Stefanelli
Goitom

Norling

Publiken


 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:15:00
 Bojansfulamuche ser oss väldgt gärna köra det låga på torsdag borta. Håll nollan. Å ta chansen när lägena kommer mot deras väldigt offensiva lag.
Sen på söndag not Kalmar öser vi på igen framåt!
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:14:00
 Bra idag trots en svag första halvlek. Första matchen avklarad på det lätta sommarschemat. Vi ska ha full pott fram till Norrköping borta där ett kryss går an, då borde vi skapat ett mellanrum ner till övriga. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:12:00
 - Var aldrig orolig när BP gjorde 0-1, men tyckte mest det var lite onödigt. Synd att Panos halkade men sånt händer. Lastar honom inte alltför mycket för det.

- VIKTIG kvittering, och vilket samspel av Goitom-Stefanelli. Goitom klackar fram den och Stefanelli tåfjuttar in den - en närmast symbolisk aktion från denna duo.

- Goitom gör förövrigt 2 assist och 1 mål, helt okej facit för dagen.

- Men Stefanelli!! Låt han spela, så gör han mål. Han är en sådan vass striker, bollen ska bara in. Han hittar alltid sätt att göra måla på.

- Bra debut av Larsson, och det finns mer att ta av där.

- Annars så får man väl säga att det var en dag på jobbet för AIK. Vi gjorde jobbet och då är vi så här mycket bättre än BP. Den där 16-åringen Lahne de bytte in verkar dock mycket intressant.

- Bra startelva av Norling, bra match, bra resultat, "rätt" spelare fick näta. Jag är nöjd!
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:09:00
 Vi verkar ha svårt att få igång maskineriet i första halvlek nu men trummar på duktigt i andra. Tycker Rashidi är riktigt bra idag, Panos skakig inledning men spelade upp sig, Seb såg ut att få pingislunga efter 20 men han var Seb hela tiden när han var inne och domarn somnar säkert med huvudvärk, fantastiskt! 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:07:00
 Härlig dag!!
5-1, fina debuter, inga skador, poäng och mål av våra anfallare och inget att klaga på!

Moooot Köpenhamn!
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:05:00
 Nordsjälland spelar nu, verkar ha fått en skadad 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:02:00
 Har Rikard avgått? 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 17:00:00
 solnajojje

Enig
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:52:00
 Bojansfulamuche Vraken Peking apa å mff borta köper jag den låga defensiva . Överiga matcher ska vi kunna köra detta offensiva spel! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:52:00
 Mycket bra dag. synd aporna avgjorde i sista minuten bara.. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:51:00
 Utmedpacket Tycker det ska finns utrymme för bägge. Mot topplag på bortaplan kan vi använda den låga. Precis som mot vraken borta. Döda hela deras offensiv . Mot sämrelag bör vi definitift spela just så här. Å det är väl det RN tyvärr inte vågat. Men nu med alla förstärkningar måste vi bygga vidare på denna offensiv . Potentialen finns onekligen ! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:50:00
 ”Om vi hade gjort en tidigt, då hade vi kanske slagit av”
Rikard Norling om ett hypotetiskt 1-0 hemma mot BP.

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:49:00
 solnajojje

Precis. Detta spel bör vi kunna ha mot alla lag utom MFF hemma möjligtvis och mot alla borta utom 4-5 bästa lagen under oss. För alla har sämre trupp än oss förutom MFF. Men på bortaplan mot duktiga lag kanske man bör säkra lite mer.
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:48:00
 Va har ute lämnat alla juniorer.. fel fel fel.. det är dom ska spela efter 2-1... vi köper köper med satsar inte på våra egna... bittert! 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje

Man får bara hoppas att man ser fördelarna med att spela på det här sättet, nästan oavsett motstånd då vi mot de flesta gör fler mål än vi släpper in..

Feg är väl bara förnamnet

 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:46:00
 Blir alltid målkalas mot bp.

deras 16 åring på topp ser vass ut, plocka honom när bp åker ut.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Utmedpacket När vi flyttar upp laget . Kör den offensivare varianten av försvar . Skapas betydligt flera lägen framåt. Helt enkelt . Precis det här man vill se mot sämre lag. Där har Norling tyvärr varit för feg i vår.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:44:00
 Bojansfulamuche, instämmer. Blev orolig när Olsson tvingades ta en intensiv hemåtlöpning för att täcka defensivt. Sånt kostar på.

Men idag skiner solen. Linnér gör två dunderräddningar och en assist(!!!). Rashidi är sjukt vass och sliter även bra hemåt. Lindkvist får fina bollar att springa på, speciellt när BP börjar gå mer framåt. Sebastian skäller på såväl domare som Adu när han passar bakåt ist för framåt. Pertan gör en dundermatch och vinner snudd på allt. Alex är en sin gigant på planen. Henok länkar och slår fina passningar, och en iskall straff. 2009 vibbar av att släppa in ett mål, och sen veta att vi alltid vänder det.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helt plötsligt så gör våra anfallare mål, 5 mål och alla av våra forwards

Vad är hemligheten
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:43:00
 MangeMan

Haha
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:42:00
 5-1 Tarik! 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:42:00
 Silva kanske inte ska ta frispark direkt efter han bytts in... 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:40:00
 Matrialet säger att vi inte pallar Själland ... tyvärr! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelar ingen roll om vi får avsluta med tio man. BP gör inte tre mål mot oss för att vi slutar anfalla. Hålla i boll kan vi göra med en anfallare mindre i värsta fall. Byt ut Olsson, in med Haukur och flytta upp Panos. Så kan man flytta ned Panos igen om Milosevic går sönder. Och flytta ner Tarik till mittfältet. Spara Olsson för helvete.
 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:36:00
 Mangeman, jag förstår om man väntar 5 min, men med tanke på att han inte kunde starta mot Shamrock.. Vi behöver honom verkligen mot Nordsjälland. 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2018-07-22 16:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Helt sjukt att man inte vilar Olsson eller Goitom nu med tanke på den viktiga matchen på torsdag!

Annars en bra genomförd match
 

Namn: Hufvudstad   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:35:00
 Hade varit trevligt med en ordentlig förklaring varför stefanelli har spelat så lite i år. 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:35:00
 Tror det är som MangeMan säger, dumt att ta ut Olsson om det visar sig att Alex måste kliva av. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ut med Olsson. Borde gjort för 15 min sen!!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:33:00
 Varför vilar inte Olsson sista 30? 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:32:00
 Bojans/ Det hade jag missat. Hade vart perfekt match att ge honom 30 min annars. Synd. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:31:00
 Man väntar nog med sista bytet pga Milosevic 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kakmonstret

Bilal är inte med i truppen. Avdic har hans plats så vi kan stänga matchen.

Ja verkligen synd.
 

Namn: aikgurra   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:29:00
 Alla snackar om att ta in Bilal, men han fick inte plats på bänken idag. 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:29:00
 Varför byts inte Olsson ut så han får lite vila inför Nordsjälland... 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:29:00
 E de bajen vi ser eller är de AIK? 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:28:00
 Han den unga forwarden i BP borde BW värva. Jävlar vad snabb 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:28:00
 Byt ut Olsson och ta in Bilal nu. Olsson behöver va redo inför Europa. Den där Lahne ser ju riktigt spännande ut. Bara 16 bast. Tycker väl att BW och ackerman borde ha koll på honom. 

Namn: Henkepeh   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:28:00
 Bojansfulamuche

Det är sant och det bidrar ju till att han får kramp eftersom han löper så in helsike mycket
 

Namn: CleciosOstbågar   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:28:00
 Fick nästan en hjärtattack när Milo såg ut att bli skadad... Ser gärna att vi byter ut honom (Sundgren) eller Olsson (Hussein), viktigt att de är fräscha mot Nordtjälland. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Henkepeh

Han är inte i full matchform 15 matcher in på säsongen.

Edit ;)
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:27:00
 FLYTTA NATIONAL ARENAN TILL SKÅNE å lägg konstgräs på kompisvallen! 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:26:00
 Fast det är bara för våra spelare som mattan är farlig. Märkligt. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:26:00
 
Jävla gräsmatta. Trodde på 3-6 veckor på Milosevic ett tag där
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:25:00
 Vi har inte råd med fler skador på mittbackar..
Tunnt på bänken där
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:25:00
 Den här gräsmattan är livsfarlig 

Namn: Henkepeh   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:25:00
 Kan förstå att han fick kramp, sprungit två maraton idag ;) 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hade hoppats Bilal skulle få några minuter. Ajaj milo, det ser inte bra ut. Ingen fara, grymt skönt.
 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:24:00
 Kan vi göra något åt den här mattan... 

Namn: jmt_   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:24:00
 Norling ska skämmas för att han av uppenbarligen personliga skäl hållit Stefanelli utanför startelvan trots att ungefär alla andra sett att kvalitén finns där. TROTS förmodat dåligt självförtroende och matchovana visar han varför första säsongen var så bra. Hade mycket väl kunnat vara skytteligaledare vid det här laget. 

Namn: OSX   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:24:00
 Baksida Milo? 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:23:00
 Joppepi:

Stefanelli gör just nu ett mål per 63.5:e minut han spelar. Han har gjort 6 mål och spelat totalt 381 minuter (AS + EL).
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:23:00
 Det som är härligt med Stefanelli är att bollen bara ska in, det finns inga tveksamheter 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:22:00
 Kanske dumt att ändra på en elva som leder med 4-1, men det är trots allt BP vi möter så vi kanske inte ska dra allt för stora växlar.

Adu har varit bra idag, men känns han inte lite överflödig när vi har Larsson på plan?

Vad sägs om
OL
Backlinjen
Rashidi-Tarik-Seb-Olsson-Lindkvist
Henok-Stefanelli

Mot bättre lag ska såklart Adu spela
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK har hållt igång vår skyttekung så bra att han får kramp efter 65 minuter. Härligt.


Såna här matcher och ställningar i matchen till exempel Bilal ska vara med för att få speltid.

 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
3 mål på 65 min idag av Stefanelli.
Vår överlägset bästa anfallare punkt slut..

Vila Olsson och Goitom nu Norling.
 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:20:00
 Gör ett trippelbyte nu och spara kraft.

Ut Goitom, Olsson framförallt

Matchen är ju klar
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Märkligt att vi kan spela så bra med 3 färska spelare i centrallinjen. Borde behövas sex månader innan vi vågar släppa på ”ansvaret”.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:17:00
 AIKkrigare när vi spelar som idag med laget högre upp i banan. Sätter högre press å inte fallet djupt. Ja då ska han starta. Det spelet passar han perfekt . Vilket vi ser idag.
När vi spelar djupt försvar. Backar ned långt på egen planhalva. Typ som mot vraken nej då ser jag hellre Tarik/Henok på topp.
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:17:00
 Blir sjukt spännande att se om "killer steff" får spela nästa match eller inte. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:14:00
 Resse : vad var det jag sa? 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:14:00
 ALER: Norling är ju ett geni uppenbarligen. Fan vilka mål han gör också. Klass rakt igenom. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ja det är bara att göra tre snabba byten på dom tre mest slitna spelarna.

Ishi#24

Ja just nu 1 poäng per 79.5 minut.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:14:00
 Update

Stefanelli har på 1431 min i allsvenskan gjort 14 mål och 4 assist.
 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:13:00
 BB
Önskar uppdaterat målsnitt för varje mål.

Men tänk på att han sprang lite fel på vänsterkanten strax innan målet.

 

Namn: ALER   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:13:00
 Taktik av Norling! Ge inte Stefanelli chansen, led ligan ändå, få Stefanelli revanchsugen, ge han chansen - BOOM!! 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:13:00
 Det enda vi EGENTLIGEN vet är att Stefanelli gör må... 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:12:00
 Solnajojje

Kan du fatta nu att stefanelli ska spela vill varje pris?
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:12:00
 Argentina!!!

Fan att Goitom var så målkåt och snodde straffen
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:12:00
 STEFANELLI KLARAR INTE AV DET DEFENSIVA SNÄLLA BÄNKA HONOM 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:11:00
 Snudd på assist av Linnér. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kan ändå köpa att man som grund valde Henok och Tarik som anfallspar. Deras kvalitet går inte riktigt att ifrågasätta. Har man dessutom Nabbe och Silva i truppen så blir det väl ganska naturligt att 1-2 av dessa får stå åt sidan i sin valda normala startelva. Det kan jag köpa vilka det än blev. Men att man knappt använder sig av Nico över huvud taget, det är högst orimligt och märkligt.

Tror också han hade vunnit skytteligan om han fått vara ordinarie. Och sedan sålts för 40 miljoner.


Edit. Ja han verkar sugen på att göra det på halva säsongen.
Skönt, nu kan Norling fan inte bänka honom mera. För så mycket har inte Tarik eller Silva visat.


Ja låt Tarik få 30 min i pocketrollen.
Men blir väl att ta ut Nico så han inte visar för mycket.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:11:00
 Hahahhahahahhaa STEFFE ÄR KUNG!! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:11:00
 ARGENTINA!!!!!!!!!!!!!

Synd han suger i det taktiska bara/Norling
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:11:00
 Herregud 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:11:00
 Sjukt att Stefanelli ej blev uttagen i VM :D 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:11:00
 AVGÅ NORLING 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:10:00
 Ut med Olsson nu och in med Tarik! 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Goitom var tvungen såklart att bättra på sin mål per minut statistik på GF. Det kan man förstå! 1 mål 2 assist idag

Edit. Argentina hattrick!
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:09:00
 Betydligt bättre start i andra. Plötsligt har vi folk i straffområdet. Snyggt. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:09:00
 Killen som rivs ned bör inte lägga straffen. Helt rätt att Henok tar den! 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:09:00
 Rotation nu Norling, ut med henok och Olsson initialt 

Namn: uaGnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:08:00
 Fint slagen straff, 3 poäng av Goitom än så länge bra att han kommer igång lite. Blir en mkt fin höst det här. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:08:00
 Bra Goitom! Men oj va man unnade steffe den straffen. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:08:00
 Är inte Larsson bra på straffar?
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
STRAFF


3-1 Goitom
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:04:00
 Det där gjorde han bra Stefanelli.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:04:00
 Känns som att vi borde hamna i tidigt underläge varje match, det är då vi blir ”desperata”, släpper handbromsen och blir offensiva. Hoppas på tidiga 0-1 underlägen alla matcher f o m nu! 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:03:00
 Vad e oddset på Steff Hattrick? 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:03:00
 Hade bara Norling lirat med Stefanelli från start på säsongen skulle han vinna skytteligan.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:03:00
 Nästan sorgligt att ”vi” får rätt. Är jäkligt nyfiken på att få höra varför han varit bänkad hela säsongen 

Namn: AIK MUS 00   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:03:00
 Väckarklocka för Norling, spelat mindre än 90 minuter på 2 matcher och gjort 3 mål. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:02:00
 Kul med en målskytt på plan som sagt 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:02:00
 Stefanelli har alltså gjort 3 mål på de senaste 83 minuterna.

Klass.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:02:00
 Det enda vi EGENTLIGEN vet är att Stefanelli gör må... 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:02:00
 STEFANELLI KAN INTE HANTERA PRESSPELET HAHAHA SNÄLLA AVSÄTT NORLING INNAN HAN KÖR NER AIK I AVGRUNDEN 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:01:00
 Snabbt mål var det ja!!! Argentina 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:01:00
 Argentina!!! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ishi#24

Ja han har ett poängsnitt på bättre än ett per match.

Edit förbättrar den siffran nu.

Adderar bara fler poäng. Frågan blir bara märkligare och märkligare varför han inte fått spela.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:01:00
 Jag hänvisar till mitt föregående meddelande

Avdelning med facit i hand
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:01:00
 Stefanelli är ju helt galen !! Haha 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:01:00
 Vilken show av Stefanelli! 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:01:00
 STEFANELLI ÄR KLASS!!!!!!!

 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 16:00:00
 Vi kommer mala ned dom tillslut har svårt att se nått annat.

- Sebastian Larssons första 45 är godkända. Hård, skicklig i duelspelet och resolut i passningsspelet.
- Rashidi tycker jag gör det ok. Några mindre bra aktioner men hotar faktiskt offensivt
- Panos har ingen bra dag. MEN han ska enligt uppgift knappt vara i matchform och spelar på fel sida och i ett nytt lag. Behöver höja sig om han ska få agera annat än reserv dock.
- Stefanelli visar att han vill och kanske också ska spela. Tåpaj!

Visserligen ställer vi upp med nån form av allstaruppställning är det många spelare som inte känner eller kan varandras mönster. Man får hejda sig lite och ha lite tålamod trots resultat och motstånd.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:59:00
 Stefanelli har på 1418 min i allsvenskan gjort 12 mål och 4 assist. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:59:00
 Jag förstår inte hur vi vill anfalla. Ska det till trolleritrick av Olsson, Stefanelli eller Goitom för att något ska hända? När vi kommer runt på kanterna har vi EN spelare i boxen, kanske två om Goitom orkar jogga in i straffområdet. När vi får bollen till skänks av ett uselt BP på offensiv planhalva så har vi återigen EN spelare där uppe, kanske två om Goitom orkar jogga med. Med tanke på hur mycket vi vunnit boll på offensiv planhalva är det skandal hur lite vi skapar.

Ser redan problemet med Larsson och Adu på plan samtidigt dessvärre. Antingen behöver Larsson inse att han måste fylla på betydligt bättre offensivt eller så får Adu nöta bänk resten av året.
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:58:00
 På drift med Svullo -> Saknat Rubarth style tokräder på kanterna ända sedan han lade av. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:56:00
 Önskar lite mer Rubarth show på kanterna, finns både tid å plats. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:55:00
 Så typiskt spela-in-nyförvärvmatch. Märks att Seb är grym och Rashidi visar fina intentioner men har inte i märgen var han har medspelarna. Panos lite ringrostig men börjar spela upp sig. Saknar verkligen Janssons långbollar så vi slipper fastna i pressen hela tiden.

Domaren håller på att tappa matchen trots att den är hur snäll som helst. Hoppas att BP mattas i andra och att vi håller uppe intensiteten.
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:54:00
 Gör ett snabb mål och ut med Goitom och Olsson och in med Stefan Silva och Tarik Elyounoussi.. Sista 10 byt ut Adu mot Avdić 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Första 30 min är BP riktigt bra med sin höga intensiva press, men när matchen blev mer fysisk med mer kamp så kändes det som att de kroknade.

Klart imponerad av BP hittills.. Är en gammal sanning att det inte finns några enkla matcher i Allsvenskan.

Jag vill dock att Norling ger Goitom en Alm-utskällning för att han inte är i boxen på Heradis fina löpning och inlägg i slutet. Herregud vilket läge. Precis där ska han vara. Inte stå still och titta. I övrigt har Goitom gjort en bra match.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:52:00
 Ambrosini:

Jag tog fram de siffrorna tidigare under veckan. Inför dagens match såg det ut såhär för våra anfallare:

Nicolas Stefanelli – 95 minuter per mål (3 mål totalt)
Stefan Silva – 144 minuter per mål (1 mål totalt)
Tarik Elyounoussi – 222 minuter per mål (4 mål totalt)
Henok Goitom – 387 minuter per mål (3 mål totalt)

Noterbart är då alltså att Stefan Silva fått relativt lite speltid, så det är svårt att få ut ett rättvist snitt när det gäller honom.
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
+ Seb Larsson. Vilken jäkla vinnarskalle (och äntligen någon som vinner bollar och har en grym passningsfot).
+ Stefanelli. Mål igen, och mycket bra arbete defensivt(!) och bra arbetsinsats i övrigt.
+ Rashidi (stavningen). Vilken grym värvning!
- Panos. Fel position? Känns inte rätt just nu.
-+ Henok. Underkänd till nivån att man borde byta ut honom redan i första halvlek. Men sedan glimmrar han till med det geniala samarbetet med Stefanelli.

Övriga har inte direkt varit speciellt roliga att se. Men AIK nu handlar om tålamod. Var aldrig orolig när de gjorde mål. Visste att vi skulle kvittera i första halvlek och att vi skulle nöta ner BP. Men man blir ju lite sådär när vi spelar som någon stoppat ner Stilnoct i vattenflaskorna. Men vi har spelat upp oss.
 

Namn: AIKAVFC   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:52:00
 Kan vi bara se till och KASTA ut mer pengar på en ny tränare till nästa säsong..som vill spela fotboll.Och inte handboll! 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Larssons passning till Rashidi är ju galet bra.

Ishi#24: De har än så länge bara gjort ett mål mot ett av seriens svagaste lag så kan vänta lite med hyllandet

 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:49:00
 Borges Bolltouch:

Dra fram Goitoms, Tariks och Silvas snitt så kommer det där låta sjukt imponerande!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:48:00
 Vi spelade på tok för omständlig fotboll i första halvlek.

Förstår inte varför vi försöker oss på något slags kombinationsspel hela vägen in till BP:s målområde. Vi skulle tjäna på att vara mer raka i spelet. Snabbare passningar, fler djupledslöpningar och mer hot bakom motståndaras backlinje. Då kommer också en sådan som Stefanelli mer till sin rätt. När vi har bollen på kanterna så har vi en, max två, spelare i straffområdet mot BP:s 5-6 spelare. Goitom tenderar till att backa ut från straffområdet och möta boll istället för att vara en av de som trycker ned motståndarnas backlinje i knät på målvakten.

Utmana på kanterna, slå inlägg, vinn andrabollen om motståndarna får bort den, fortsätt sätt press därifrån. Till slut maler vi ned BP och joggar hem det där.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Goitom och Stefanelli visade förra säsongen hur bra dom var tillsammans, tråkigt att Norling inte fattat det förrän nu.

Dessutom talar Stefanellis målsnitt för sig själv. Vår överlägset bästa MÅLSKYTT.
 

Namn: Slinkan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:45:00
 SEBs passning till Rashidi där i slutet! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:45:00
 Inför den här matchen hade Stefanelli gjort 3 mål på 279 minuter. Alltså ett mål var 95:e minut. Efter första halvlek mot BP så har han gjort 4 mål på 324 minuter i Allsvenskan. Det ger ett snitt på drygt 82 minuter per mål. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:45:00
 Domaren är inte så jättekonsekvent direkt. 

Namn: bahrt   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:43:00
 Luktar dif om domaren, riktigt äcklig typ. 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:43:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nåt av Olssons små instick kommer till slut hitta fram till rätt adress, kör på bara! Sen måste Goitom se till att vara i boxen oftare!
 

Namn: uaGnagare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:43:00
 Provocerande dålig insats av domaren so far.. idioten kommer starta ett upplopp om han fortsätter såhär. Har han spelat på bp lr?!?! 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:42:00
 FlavioObolo

Dock var det nästintill tjänstefel av Norling att spela en av våra bästa mittbackar på fel position. Blev en jäkla skillnad när Alex till slut fick flytta ut till högerkanten.

Men vet att Norling även pratade med Alex och tyckte han var bästa lösningen på vänsterkanten för tillfället då och klart han då för laget ställer upp där. Kom även från en mindre skada och lite matchotränad. Samtliga i laget hade ju en försäsong i ryggen medans Alex inte hade det direkt. Jag tror att Panos med tiden kommer att höja sig mer. Som vissa nämnt härinne med.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:42:00
 Härligt, kul med en målskytt på planen! 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:41:00
 Men men men Stefanelli är ju en svagbegåvad idiot som inte kan pressa motståndarbackarna. Hur kan man ha bänkat honom halva säsongen. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:41:00
 Stefanelli måste ha samma måi/minut-statistik som Eero hade ett tag. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:41:00
 Älskar redan Larsson!! Gnäller på allt och visar hjärta. 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Seb och Stefanelli bäst hittills. Lindkvist Rashidi också bra. Goitom är Goitom, bör bytas mot Tarik i 60e om han inte höjer sig.Olsson har inte kommit in i matchen, det är det största problemet

Edit: Och där kom det, Argentina!
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Argentina!!!

Snyggt av Goitom också såklart


Frågan är hur i hel...e man kunnat hålla den här dynamon utanför laget
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:40:00
 Kolla på Stefanellis målsnitt, måste vara bäst i allsvenskan.

In med ett mål till innan halvtid, bp är trötta
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:39:00
 YEEES!! Sådärja!!


.
 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:39:00
 Argentina - Goitom

Varför skulle Norling avvika från den einsteinekvationen i år för? De är vårt anfallspar
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:39:00
 Såja!!!!!!!! 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:39:00
 Stefanelli!!!!!! Min favoritspelare 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:39:00
 Någon som sett mer av BPs matcher får gärna uppdatera mig, den här nivån kan de inte hållt hela säsongen? AIK gör inte BP bra nu, utan de har ett skarpt passningsspel, hög press de ofta vinner boll på samt bra inlägg som leder till farliga situationer.

För någon som mig som längtat efter Panos är det tydligt att han inte har speeden för att täcka upp i ytterkant.

Och Sebastian.. herregud vilken kämpaglöd. Än så länge är jag fortfarande glad. Heradi riktigt vass. Det blir bra det här. Saknar Jansson bara.
 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:39:00
 Stefanelli tystar mig! Satan va vackert samspel mellan Nico och Goitom!

ARGENTINA!!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:39:00
 ARGENTINA!

Nu vänder vi!
 

Namn: rooster10   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:38:00
 Förstår mycket väl varför Norling inte prioriterat Stefanelli.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:38:00
 SÅJAAAA VIKTIGT!! 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:38:00
 Panos behöver ett par matcher..Milosevic såg också sådär ut första matchen och som vänster mb.. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:37:00
 Vi radar upp felpass otroligt frustrerande, som tur är ger BP bort bollen mest hela tiden. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:36:00
 Vi har extremt svårt att skapa målchanser, precis som mot irländarna..
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:34:00
 Domarn katastrof, vet inte vad han blåser för ibland. Larsson skulle dock haft gult där alla dar i veckan. Men kul att se hans inställning. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:34:00
 Stefanelli är ”iskall” för att han inte får något att jobba med. Däremot sliter hammock vinner boll, samt pressar BPs mittbackar att slå iväg bollen. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:34:00
 Man får röra varandra mer i innebandy än i fotboll. 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2018-07-22 15:33:00
 Långsamt, idefattigt, sidled. Är det Norlings taktik? i så fall ser det ju bra ut.
Någon som mätt Panos BMI?
 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:32:00
 Larsson inställning... Krigare!!! Gillar att domaren inte vågar ge gult för hans protester.
 

Namn: Azp08   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:32:00
 Larsson klarar sig från ett solklart gult just på grund av att han heter Larsson. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:32:00
 Påfallande ofta som vi gör misstag i avgörande lägen så vi lyckas inte skapa chanser. 

Namn: Åsnan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:29:00
 Jansson är klasser bättre än Panos defensivt.

Panos ser extremt osäker ut, får hoppas de är för att han är matchotränad.
 

Namn: FrappE   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:29:00
 Som vissa säger, Panos ser riktigt långsam ut. Förlorat alla löpdueller hittills. Snudd på en mindre säkerhetsrisk. Jag menar, halka kan alla göra, men alla spelare är inte stabbiga. 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:29:00
 BP ger alltså bort bollen till oss gång efter annan på offensiv planhalva, ändå klarar vi inte av att skapa ens en målchans. Helt otroligt. 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Seb, Stefanelli iskalla
Panos med mardröms debut

Kristoffer Olsson är väldigt bra och en nivå högre än de andra, Tycker Goitom också ser intressant ut. Vill se Goitom komma till avslutningslägena också bara. Rashidi känns fortsatt spännande.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:28:00
 Måste in en kvittering innan ht, annars blir detta riktigt tufft...
Rashidi imponerar iaf..

 

Namn: 08agge   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:26:00
 Henkepeh
Kanske hittills idag. Har sett ut så hela säsongen för flest lag på friends. Även i Sveriges genrep inför VM.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:24:00
 Spelet/taktiken och inte spelarna det är ”fel” på. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:24:00
 Panos hör nog hemma på mittfältet, katastrof än så länge som mittback.. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:24:00
 Herregud. Panos är inte bra !! 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:24:00
 Panos är betydligt långsammare än Jansson så här långt 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:24:00
 aikmaster91

Tack för info! Vi måste bara vända detta! BP är ett av ligans sämsta lag och har spelat 6 bortamatcher och har 6 förluster. Målskillnad 3-17!
 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:24:00
 Panos är ju en katastrof.. 

Namn: Henkepeh   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:23:00
 Steely Dan

Spelar ingen roll vilka spelare vi spelar med när Norling sätter taktiken ;) :-P
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
BP gör ett lottomål. Detta vänder vi. Det brukar ta ett tag innan vi får grepp om matchen.
 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:22:00
 Vem ska vi gnälla på nu då?? Det e ju GF som tagit ut laget... 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:22:00
 Balansen på mittfältet blir lite konstigt. Ingen som riktigt fyller på. Vad fan gör Olsson nere i backlinjen och hämtar boll. Överlåt den skiten till Larsson. 

Namn: Henkepeh   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:22:00
 08agge

Dock nästan bara vi som halkar så.....
 

Namn: 08agge   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:21:00
 Skitmatta. Kommer vi få en halkfri plan snart? 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:21:00
 Kingpin pass från vänster och Panos snubblade och ger Nilsson bra läge o blir mål 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:20:00
 Två katastrofingripanden från panos. Får hoppas han spelar upp sig 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:20:00
 Svårt när man ska slå om från Torino nu till ett anfallsgladare lag. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:19:00
 Vi måste bara vända detta. Kan någon vänlig själ beskriva målet? Är utomlands och på g hem så missar kanske första halvlek. 

Namn: joppepi   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:19:00
 Pertan som ger bort bollen först. 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:19:00
 Ja ja, det här ska vi bara vända. Panos ser lite ringrostig ut! 

Namn: ultimatenico   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:18:00
 Tänkte just skriva att det ser stabilt ut... hmm 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:18:00
 Åååh, Come on!?! 

Namn: Joxxe89   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nattsvart

Inte sett matchen så noga men vart är spelet, kontrollen och balansen.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:18:00
 Varför är det bara vi som halkar på vårat gräs? Inga andra gör det. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:17:00
 Från ingenstans 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 15:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Häcken leder borta mot apa

Samtidigt som vi släpper in...
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:57:00
 ice age

Ser fram emot när Norling efter matchen hyllar GF.
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:49:00
 Så jävla taggad på att få se Seb och Olsson tillsammans på mitten, bör kunna bli sagolikt vackert! 

Namn: Family guy   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:48:00
 70/30 bollinnehav, 4-0 och 14277 på läktarna.
Stefanelli x2, Rashidi och Goitom målskyttarna
 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:37:00
 Det är så höga förväntningar (med rätta) här inne så vågar inte besöka GF på en vecka om BP vinner 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Återstår att se om Norling säger åt spelarna att konstant anfalla som om det vore en scen från Braveheart innan man kan säga att det är GF:s taktik.
 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
MangeMan: Den här gången gick det inte att missa?

Sista dagen på semestern, och jag finner glädje i tillvaron.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:21:00
 Ge mig en tidig ledning. Plocka ut Henok koffe och Alex tidigt i andra . In med Silva Yasin och Hauk/sundgren . 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:20:00
 Skönt att Norling äntligen insett att han ska kolla GF för att ta ut rätt startelva. 

Namn: ice age   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:19:00
 Har vi någonsin haft en så här stark elva? Och bänken... 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:18:00
 Drömmen idag vore en enkel 5-0 seger, några tidiga mål och att Sebbe får sätta nån. Gärna även Panos och Stefanelli.
Men det är just såna här matcher som kan strula till det - förväntad enkel seger = tufft som in i helskotta.
Kör mot guld nu Gnaget!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:17:00
 solnajojje

Jo men man kan försöka vinna matchen även utan dessa så att man slipper byta in dom.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:16:00
 Den här elvan samspelt då blir det EL final. 

Namn: Steely Dan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:14:00
 Klang å Jubel!! Är det GF som tagit ut startelvan idag?
Alla nyförvärven + Stefanelli!?! Haha!


.
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:09:00
 Älskar den där elvan. Nu får vi se om den kan motsvara förväntningarna. 

Namn: ultimatenico   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tackar för upplysningen om uppställningen! Måste säga att den ser väldigt spännande ut..
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:04:00
 Ja nu kan inte Rikard klaga på att han bara har massa junisar på bänken...

Sunkan, Yasin, Tarik, Avdic, Budo, HHH och Silva
 

Namn: Betraktaren   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2018-07-22 14:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
ulta....//

34. Oscar Linnér (MV)
3. Per Karlsson
6. Alexander Milošević
7. Kristoffer Olsson
8. Enock Kofi Adu
9. Rasmus Lindkvist
14. Heradi Rashidi
16. Sebastian Larsson
22. Nicolas Stefanelli
25. Panajotis Dimitriadis
36. Henok Goitom (K)
Ersättare
23. Budimir Janosevic (MV)
2. Haukur Hauksson
10. Denni Avdic
11. Stefan Silva
19. Ahmed Yasin
20. Tarik Elyounoussi
21. Daniel Sundgren

Edit: Nån hann före
 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:02:00
 Ultimatenico

Oscar i mål. Panos-Pertan-Milo back, Linkan och Rashidi på kanterna. Olsson, Adu och Sebbe på mitten. Stefanelli på topp med Goitom.
Bänk Silva, Yasin, Tarik, Avdic, Janosevic, Höken och sundgren.
 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 14:01:00
 Akerman

Salétros 1-0 mål mot Sirius borta är ett typiskt exempel. Goitom droppar ner, möter boll och tar med sig en back upp i banan. Bakom så öppnar sig en yta för Salétros att springa in i (eller en ficka) och Olsson slår en djupledsboll som friställer honom.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En riktig GF-elva idag får man väl säga...

Om vi vinner övertygande kommer GF-sanningen vara att GF hade rätt hela tiden. Om det går knackigt så kommer det bero på att Norling på bara ett par dagar fullständigt marinerat Larsson, Rashidi och Dimitriadis i ett tråkigt och dåligt spelsätt.
 

Namn: Akerman   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:54:00
 Kan nån vara så snäll och förklara eller ge länk till något som beskriver pocket-rollen och då främst i ett 3-5-2? 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:53:00
 Stefanelli, Olsson och Larsson ska bli riktigt kul att se idag!

Även Panos som mittback.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:53:00
 Spännande elva! 

Namn: Sebbe66   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:53:00
 Nån som vet hur länge insläppet är öppet? Finns risk att jag trillar in runt 15:10 

Namn: ultimatenico   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:53:00
 Har inte twitter eller Instagram tjafs. Finns det nån som kan lägga upp startelvan här? 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:49:00
 Startelvan släppt, ser grymt ut! Stefanelli startar, likaså alla 3 nyförvärv. Yasin bänk 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:49:00
 Jag får för mig att Panos är vänsterfotad eller tvåfotad. Är jag helt ute och cyklar?

Bra startelva för övrigt!!
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:47:00
 halvårskort -> hesgoal.com kör alltid… 

Namn: halvårskort   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:39:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hallå! Är det någon som kan PM'a en stream kanske?

avd, utlandsvensk

edit: trodde matchstart var 1300
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:31:00
 Idag blir det en riktigt fin startelva :) 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:05:00
 Vänner,

Jag har svårt att hålla hybrisen stången.

Nu börjar det...

Det vi sett hitintills har bara varit en brokig ouvertyr.

Äventyret kan börja!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:04:00
 Hoppas verkligen vi siktar på den offensivare grundidén idag. Ser väldgt gärna oss vara 3-4-1-2 istället för 5-3-2 . Upp med våra WB högre i banan. Attackera å kör över BP. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:03:00
 Bojansfulamuche Precis. Tanken va att vila koffe och Henok. Men vi behövde bägge för att vinna matchen. Vilket kan bli kostsamt längre fram!
Men hoppas verkligen panos gör det bra idag från start. Samt att vi får igång Ekstrand . Vi får då 2 backar till av god AS kvalité att kunna rotera på. Framförallt Ekstrand som har potentialen av att vara topp i serien om han lyckas bli 100. Skulle iofs vara bra även på 90%!
 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 13:01:00
 Vi ärna nu uppbryta och med allra första infinna oss där i nejden med en så stark militzie som näst Guds hjälp nog skall vara vuxen att fördriva förmätta patrask och tvinga den kanaljen att vika undan.

Eller med andra ord: Mot Friends, krossa Bp!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje

Sant

Dock försökte man väl rotera mot Shamrock men vi fick ändå inte vila eftersom vi inte försökte vinna matchen
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:51:00
 Kingpin, jag nördade faktiskt ner mig lite i det innan han värvades, gick in och kollade match för match och fick det nog till att han spelat ungefär 50/50, inget exakt men där omkring. Blev lite förvånad att vi skulle värva honom som mittback så grävde lite. Men det var ett tag sedan. Iallafall så blev jag nöjd med vad jag såg 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:50:00
 Bojansfulamuche Självklart inte. Men backlinjen är en av dom delar som drabbats hårdast. Å behöver inte bara vara mf RN pratar om i citatet du la upp . 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje

Pratar inte enbart backlinje, sen sliter det väl sällan lika hårt på i alla fall centrala mittbackar.
 

Namn: Banguras danslärare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:45:00
 @AIK Krigare

Två timmar gratis i MoS. Men skaffa deras app och signa upp dig som medlem så får man ytterligare två timmar (4 totalt). Du får en digital streckkod som man blippar i betalautomaten bara.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:43:00
 Tre4Tre & På drift med Svullo

Panos spelade ett par matcher som mittback i Turkiet. Det stämmer bra. MEN majoriteten av matcherna så lirade han som DM. Enligt Transfermarkt bland annat där man kan se startelvorna och positionerna så blev Panos uttagen i truppen 59 ggr och startade i 58 matcher. Inbytt en gång. Av dessa 59 matcher så lirade han som DM i 39 av dom. Övriga 19-20 matcher finns tyvärr ingen info eller så missade jag det. Hursomhelst är Panos väldigt flexibel som vi alla vet. DM/CM, mittback och ytterback. Han kan spela på samtliga positioner och göra det bra!

Väl mött grabbar!

Länk: https://www.transfermarkt.com/panajotis-dimitriadis/leistungsdatendetails/spieler/95364/wettbewerb/TR2/verein/11688
 

Namn: december   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:37:00
 matchen mot shamrock var det väl tydligt varför Norling inte roterat tidigare.

Tidigare Nr 45 sitter på västra idag, hoppas att han visas på storbilden och får sig en egen ”välkomnade” ramsa.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 12:03:00
 Bojansfulamuche Vilka spelare skulle han roterat på i backlinjen enligt dig? 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:48:00
 Bojansfulamuche


Mycket min tanke med.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:46:00
 343

Ok, dåså
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Länktips: http://www.tradera.com/item/343718/317008012/nicolas-stef
Sänt: 2018-07-22 11:45:00
 Stefanelli aktionerar ut sin tröja för att hjälpa till med bränderna. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:42:00
 https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/kajJJQ/nyforvarven-raddar-trott-aik-for-stor-utmaning-annars


Rikard om dom tre nyförvärven och truppen innan dessa ”– Hade jag inte haft den fördelen så hade jag tyckt att det hade blivit en för stor utmaning att hämta kraft. Så det kommer hjälpa oss.”

Lite märkligt uttalande i mina öron. ”En för stor utmaning”. Vi har haft alla möjligheter att rotera innan dessa blev spelklara. Samt vila viktiga pjäser. Sen är det klart att det hjälper till att dom tillkommer.
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:40:00
 Jag är mer nervös över hur Milo eller Panos klarar uppspelen om de hamnar till vänster. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:38:00
 Svullo, han har spelat ungefär 50/50 back/def mitt i Turkiet 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
På drift med Svullo

Ja det verkar lite märkligt om Rashidi Panos Seb och Stefanelli alla spelar från start. Tidigare har det ju varit så himla viktigt att inte ändra och ta det säkra före det osäkra. Alla ska först förstå och anpassa sig till taktiken. Inga risker. Även när laget var trött kunde man till exempel inte vila Tarik från start mot Shamrock. Men nu verkar Stefanelli äntligen ha lärt sig presspelet, härligt!
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:24:00
 Om man väljer Panos i backlinjen idag hur bra tror ni han klarar det? Spelade han back i Turkiet?
Finns ju risk för misslyckade Joos-stötningar och bli överspelad om man är oerfaren eller för het.
Han kan ju kanske behöva lite inskolning i Rikards försvarsstrategier mm kan jag tänka mig, verkar märkligt i min värld att spela en helt färsk spelare om man nu inte har Sebs nivå isig dåra.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:07:00
 Ja Sebbe startar. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 11:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK har ju marknadsfört den här matchen som Sebs debutmatch. På alla sociala medier och på hemsidan så finns det bilder med Seb kopplat till dagens match. Så han kommer starta. Konstigt vore det annars.
 

Namn: Vadliderduav   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:57:00
 Säljs biljetterna endast i butiken eller man kan köpa online, (angående matchen på torsdag) 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:55:00
 Kommer Seb starta tro?
Eller byts han in till ovationer ?
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:34:00
 Hoppas på denna elva idag.

Linnér
Alex-Pertan-Panos
Rashidi-Larsson-Adu-Olsson-Lindkvist
Goitom-Stefanelli

Förhoppningsvis så leder vi tidigt och kan byta ut viktiga spelare inför tordag.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Faktiskt länge sedan jag var såhär förväntansfull och taggad på en vanlig lunkmatch.

Vi kommer kanske inte vara så många, men det är ofta då som vi blixtrar till och är som bäst på läktaren.

Kom till NA!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:15:00
 Låter vettigt att han vilas, men känns riskabelt att inte ha en enda naturlig mittback på bänken. Haukur behöver knappast vara där när vi har Rasmus Sundgren Rashidi och i worst case Seb som kan ta wingback. Haukur ser inte heller speciellt bra ut vart han än spelar för tillfället.
Vi har sett tidigare hur vi sett ut i trebacken med för många wingbacks där. Bara att hoppas vi slipper skada där. Tar en trött Jansson före alla andra tillgängliga alternativ alla dagar i veckan vid skada på mittback.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:10:00
 gnagetEken

Såg det! Dumt att inte bli sån medlem.
4 timmar är ändå generöst.

Bekvämt med bil en sön.!
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:09:00
 Krille S

Tack!

Kollade lojalitetsgrejen, t om 4 timmar gratis då så det borde man klara sig bra på!

 

Namn: gnagetEken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK krigare

Det är två timmar gratis i gallerian, med lojalitetskort (fås automatiskt då du laddar ner appen och registrerar dig) så får du 2 timmar extra. Lojalitetskortet registreras med en streckkod som finns inlagd i appen.

För att använda de två extra gratistimmarna så scannar du streckkoden vid betalning. Om du kör direkt med kort så gör du detta innan du stoppar i kortet vid utfart, om du istället tar en biljett så scannar du koden innan betalning vid automaten (efter att du satt in p-biljetten).

Edit. Tvåa på bollen...
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Länktips: http://www.mallofscandinavia.se/registration
Sänt: 2018-07-22 10:05:00
 AIK krigare: Ja, MoS är absolut lättast. Särskilt en dag som idag när publikmängden kommer vara begränsad. På stormatcherna är det ofta bäst att parkera nån annanstans pga för mycket trafik in och ut. Men som sagt - inga problem idag.

Om du signar upp dig som lojalitetsmedlem (länk) hos MoS får du en extra gratistimme för parkeringen.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:04:00
 Jansson var sliten sist så bra att han får vila. 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 10:02:00
 Var är lättast att parkera ?

Är det 3 timmar gratis i mos sen kostar det vad?

Har aldrig tagit bilen tidigare
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:56:00
 Ingen underskattning idag, full fokus och 3 poäng! 

Namn: Shearer   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:55:00
 Fan vad jag ogillar dom här matcherna där vi bara förväntas att städa av motståndet.

Hoppas alla tre nyförvärven från start. Vi behöver energi.
 

Namn: roggan1973   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:51:00
 Är ”lottgrupperna” klara för runda tre? Eller blir dem klara imorrn i samband med lottningen? 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:51:00
 Bojans, tror bara han vilas. Och Norling vill förmodligen testa Panos i backlinjen. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:45:00
 Jansson skadad/sjuk eller petad? 

Namn: ALER   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:42:00
 Skönt att Jansson får vila! Såg väldigt sliten ut i slutet av Shamrockmatchen.

Vad gissar vi på för elva idag då? Kanske något i stil med;

Linner
Milo - Pertan - Panos
Sundgren - Adu/Avdic - Seb - Yasin - Rashidi
Elyounussi - Stefanelli
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:40:00
 Titta på dagens trupp å njut! Idag måste det bli islossning och vinst med 3-4 mål, finns inget annat.

Släpp lite på bromsen nu Norling och låt grabbarna ha lite kul, de kommer garanterat sköta det galant.
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:39:00
 Robins största inverkan på spelet har varit hans vänsterfot. Spelet kräver nästan att man har en vänsterfot till vänster. Annars blir det vändigt lätt att läsa, skära av och låsa våra uppspel. Att passningskvaliteten på vänsterfoten i har visat sig riktigt bra är bara en bonus.

Visst defensivt känns det som han blandar och ger lite. Ibland är han lite för aggressiv, vilket gör att han går bort sig lite men det är ju lite därför vi kör med tre mittbackar. Nyckeln för honom att utveckla sin defensiv är förmågan att läsa av det defensiva spelet.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:37:00
 Väldigt nervöst spel av Rasmus hela våren, spelat hem 9 ggr av 10, de gånger han provat framåt har det hamnat i gapet på motståndaren med effekt av farlig omställning. Helt klart är han inte bekväm i taktiken men med han som enda alternativ så blir det så.

Tror nog Rasmus får bekänna färg om han skall vara startspelare, flera alternativ nu.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:35:00
 Solnajojje, jag håller inte riktigt med, jag tycker Robin på egen hand klarar av defensiven sen kan ju Rasmus fått order att inte gå för högt ändå. Rasmus insats mot Shamrock var väldigt svag (nyas kommit tillbaka från skada iofs) och det hade med kvalitet att göra, inte med Robin. Jag kanske kan tycka att högerkanten varit sämre än vänsterkanten faktiskt. Men alla tycker inte lika och det är väl tur det :)

Tror som Borges tidigare inlägg att det är nu vi växlar upp, alla bitar är på plats
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:32:00
 Hoppas på både Stefanelli och Seb från start idag.

Hoppas vi gör som vi brukar med BP, kör över dem fullständigt.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:30:00
 Solnajojje

Tror den huvudsakliga förklaringen ligger i att Blomberg och Ishi var mer utpräglade i sina fickroller och gav mer understöd till wingbacks. Dessutom överbelastar vi oftare hö än vänster i år. Det gör att Rasmus ofta hamnar ensam utan offensiva passningsalternativ. Han är ju bra i löpdueller men inte lika stark 1 mot 1.

Där erbjuder ju Rashidi egenskaper som nog kan gynna Rasmus i de matcher de spelar tillsammans.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:26:00
 Ingen Jansson i truppen?

Alla tre nyförvärv in från start då kanske?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:25:00
 Tre4Tre Rasmus har dock varit väldigt Osynlig i flertalet matcher. Särskilt när vi nu vet vilken hög nivå han besitter. Å som jag skrivit nu flertalet ggr. Anledningen till att Robin sett så bra ut kan va pga det defensiva stödet han fått av Rasmus. Dvs vi har prioriterat defensiven under våren. Vilket varit väldgt tydligt sett till spelet. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:22:00
 Solnajojje, självklart är det svårt att ersätta Nisse men som du säger har Robin gjort det bra utefter sina förutsättningar ,och mer där till tycker jag. Tycker han varit en av våra bästa spelare under våren. Och sett till Rasmus så gjorde han ju inte mer poäng med Nisse bakom sig 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:18:00
 Vår fantastiska marknadsavdelning har jobbat sig svettiga att få folk att lämna playan för denna match... 

Namn: Murre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:18:00
 Någon som vet om Eero har varit i träning sista tiden och om han är nära en ny klubb? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:18:00
 Tre4Tre:negativ? Mera ett konstaterande. Som Patrik skrev nedan ersätter man inte seriens bästa 1mot1 back hur enkelt som helst . Robin har gjort det bra efter sina förutsättningar. Men RN har förmodligen sett det som extra viktigt att ge han mera stöd nu under våren. En vad vi hade behövt med nisse i samna roll. Vilket även förklarar varför Hauk spelade till vänster som Sundsvall . 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 09:10:00
 Solnajojje, absolut men kände att det hade lite väl negativ klang bara. Det är ju Nisses bortfall och inte Robins intåg som skulle vara orsaken till det. Jag tycker Robin har full koll på defensiven och även bra offensivt, dock då tycker jag han gått ner sig lite sista matcherna så välbehövlig vila för honom nu 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 08:56:00
 Tre4Tre Ändå tämligen övertygad att Ramus fått order att ligga längre ned. Kännt som han varit betydligt mindre offensiv denna vår en förra hösten tex. Tycker vi överlag styrt spelet mera mot högerkanten . Å jag tror anledningen till detta e nisses bortfall. Precis som jag förklarade nedan. 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 08:55:00
 Ekstrand, Milosevic, Karlsson, Nyholm och Jansson är fem bra backar. Ekstrand är väl den som har visat högst kvalitet under karriären, men det är ju svårt att bedöma hur han ligger till idag. Av de vi har tillgängliga tycker jag Pertan är den bästa i det rena försvarsspelet utan boll. Alex och Jansson dock betydligt bättre med boll. Jansson är sämre än både Alex och Pertan i försvarsspelet. 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 08:39:00
 Man kanske ska säga att Robins intåg stabiliserade hela vårat defensiva spel. Och iom att vi fick ordning på det så har hela offensiven drabbats. Rasmus har ändå gjort 2 mål och 3 assist, det är ungefär samma poängsnitt som våra forwards. 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 08:25:00
 Yes, är den mest troliga förklaringen. Man ersätter bara inte klubbens bästa defensiva 1v1-spelare med en back från div 1 utan att inledningsvis skruva på balansen i laget. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 08:18:00
 Solnajojje

Ja det är ju min teori detta år.. Först Nisse, sen Nyholm, lite Sundgren och Milo och nu Robin. Ja Rasmus har nog spelat med "ansvar"..
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 08:13:00
 En stilla undran en söndags morgon. Har Robins intåg till vänster i backlinjen hämat Rasmus iår? Förra året hade Rasmus Nisse bakom. Han kunde attackera och vara väldigt offensiv. För bakom fanns Nisse. Å alla vet att där kom ingen förbi. Iår kom Robin in. Å har gjort det bra. Men visst känns det som Rasmus e långt ifrån lika offensiv iår? Kan han fått order att ligga mera hemma för att hjälpa Robin i defensiven?? 

Namn: bullet   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 01:13:00
 aik9

Google translate är ju för roligt ibland:

"Then I also have an Icelandic partner who fucked me a lot during the World Cup"
 

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2018-07-22 00:59:00
 aik9

Dom skriver att vi vann SM-guld 2008. Vafalls!!!
 

Namn: aik9   Visa profil  
Länktips: http://www.clarin.com/deportes/futbol/stefanelli-publicar
Sänt: 2018-07-22 00:12:00
 Lång intervju med Stefanelli i en stor argentinsk tidning. Målet mot Shamrock nämns, så den skrevs nyligen. Han nämner t.ex. den mycket goda livskvalitén i Sverige, eftersom samhället är så välorganiserat - "Svenskarna har nog ingenting att klaga på" :-) Och skillnaden i spelet, anfallarens roll, etc, jämfört med i Argentina. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 23:40:00
 Borges Bolltouch

Jag tror och hoppas du har helt rätt. För det folk kallar handbroms hoppas jag är ansvar.

Är det inte det så är jag den första att krypa till korset. Då har jag läst allting fel.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 23:33:00
 gnagarskalle

Ja helt fantastiskt fint gjort! All heder åt dem!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 23:08:00
 Hoppas vi får se Larsson Adu och Olsson på mittfältet imorgon och Stefanelli från start!
 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 22:56:00
 Jag har så sjukt bra känsla inför hösten. Joel tillbaka snart. Seb, Panos och Rashidi verkar vara grymma tillskott, vi har 6 (SEX) raka "hemmamatcher! Vi lyckas även vinna matcher när vi spelar som skit (som alla guldlag brukar göra).

Precis som Bojan skrev, det är nu vi lyfter, som alltid kommer vi vara ett höstlag.

 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 21:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rubarths kapning,

något sådant tror jag också men det är intressant att det blir så många mål första kvarten i andra halvlek. Jag tror att man konsoliderar i mitten på andra för att sedan gå på hårt plus att ett bättre lag som leder mot ett sämre kan kontra in mål på slutet.
Från minut 75 och framåt inklusive tillägg har de lag som ligger 1-6 gjort så hjär många mål:
Djurgården 8
Norrköping 7
AIK 6
Hammarby 6
Malmö 5
Östersund 3
Kan lägga till Sundsvall och Örebro som vardera har gjort 7 mål.

 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 21:17:00
 Borges Bolltouch/
Litar på dig till 100 %.
 

Namn: Rubarths kapning   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 21:01:00
 Sir Jonas/
Kan det vara så att laget som leder nu slår över till att spela defensivt och försöker spela på resultat. Sen antar jag den så kallade slutforceringen kommer där de bättre lagen får till mål när motståndarna börjar bli trötta?

Om man får gissa lite.
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En intressant sak med hur målen har fallit i Allsvenskan i år är att för var 15:e minut som går ökar chansen att det blir mål fram till den 61:a minuten. Mellan minut 61-75 minskar antalet mål för att sedan öka igen. Så här ser det ut:
0-15: 33
15-30: 40
31-45: 45
45+ : 3
46-60: 61
61-75: 47
76-90: 49
90+: 21

Frågan är varför det är en sådan kraftig dipp i mitten på andra halvlek.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:50:00
 Borges Bolltouch: Lyssna noga nu... Jag älskar ditt senaste inlägg. Puss. 

Namn: Loffe   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:44:00
 Som boende SOS blir det buss till Gullmars och sedan grön linje till OP, annars brukar det bli Stockholm City.
Alternativet är ju tvärbanan eller Sona C, men då blir det längre och knalla.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/aiks-supportrar-och-spon
Sänt: 2018-07-21 20:43:00
 Fenomenalt ! Detta är solidaritet. 

Namn: Loffe   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:40:00
 Ordnas det någon resa till Köpenhamn? Tycker resebyråerna är dåliga på sådant. Hittade heller inget till Sverigematchen i Petersburg. 

Namn: #10Äger   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:38:00
 Christopher
Det är väl ’bara’ Stockholm city som är avstängd? Pendeln går hela vägen från Södertälje till Solna, tror jag.
Däremot är det avstängning upp mot Jakobsbergshållet någonstans.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:38:00
 Bor i Nacka, kan vara ganska jävligt att ta dig hem från matcherna. Dit är ok, tar 40-60 min. Hem har jag varit uppe i 2,5 timme när inget klaffar och pendel inte gick som den ska. 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:31:00
 Finns ytterligare problem med publiken imorgon. De som bor söder om stan och åker kommunalt har ju episka problem med byten, kokande bussar och tåg. Nu talar vi om marginalare. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:31:00
 Av någon anledning har jag en känsla av att det är nu som AIK:s spel kommer börja frodas ordentligt. Vi är många som varit kritiska mot själva spelet under våren. Med all rätt kan jag tycka. Resultaten har kommit – vilket såklart är det viktigaste – men själva spelet i sig har lämnat mycket att önska.

Sett till de spelarna vi har att tillgå i truppen och sett till de matcher som kommer upp nu framöver, så har jag en känsla av att vi kommer få se ett mer roligare AIK. Ett AIK som offensivt kommer att köra över småklubbarna i Allsvenskan – och ett AIK som kommer falla tillbaka och lita på sin defensiva ådra mot lag av lite högre klass. Det kommer bli en intensiv period framöver med mycket matchande. Men jag tror att vi kommer klara det galant.

Våren är, märkligt nog, AIK:s svagaste årstid i modern tid rent historiskt. I år har vi fått resultaten med oss därifrån, fastän att spelet inte alltid varit bländande.

Och nu är det höst. AIK:s starkaste årstid rent historiskt.

Vi kommer släppa loss ordentligt.
Vi kommer få se en idel stora segrar mot de mindre klubbarna.
Vi kommer få se en Norling som släpper på bromsen ordentligt.
Vi kommer få se en underhållande, fartfull och fröjdig offensiv – som även kommer ge sportsliga resultat.
Vi kommer se folk vallfärda till Solna.
Vi kommer vara överallt; ännu mer än vi brukar.

Hösten kommer bli förbannat rolig i år. Sanna mina ord.
 

Namn: Mikael123   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:17:00
 Rekommendationer på hotell för torsdagen? Där fler gnagare ska vara. Blir att åka själv med tåget från Kalmar på torsdag. 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 20:00:00
 Sundsvall vinner över kalsongerna borta. Det är farligt att underskatt skräplag även i allsvenskan. Hoppas AIK ser och lär. Tidigare år har vi fått ballonghuvuden då och då och ställt ut skorna på plan och förlorat 2-3 matcher på raken och kastat bort guldet. Hoppas det är annorlunda i år. 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 19:33:00
 Nu hoppas vi på en säker seger imorrn, Häcken piskar upp plastapa och vraken o Norrköping får bara kryss med sig. 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 19:22:00
 Tyvärr kommer matchen imorgon olägligt rent publikt med tanke på semesterperioden. Tror ändå på 15 000 som är bra med tanke på att många är bortresta. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 19:17:00
 Gnagarskalle

Fullt rimligt att på förhand gissa på 15 000 med tanke på tidigare siffror mot BP samt alla fördelaktiga omständigheter.
 

Namn: BojansRåtta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 19:10:00
 Hade Strandberg hårfästet i nacken när han ströp sundgren eller har det blivit så jävla fult nyligen ?

Går och lägger mig?
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 19:08:00
 Lammkött // Härligt :) OM det blir ca 15 000 så är jag den förste att jubla. E bara rädd för att av de 12000 bokade finns årskort och många årskortare kan vara på annan ort.

MEN, kom hem och välkomna vår SEB för tusan.
Frun och barnen kan säkert bli lite gramse men kan neutraliseras med extra glass, Proseco och räkor.
 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 19:01:00
 Kristianstadsgnagaren


plocka ut dom så fort Gall vart såld, mår så dåligt
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 18:44:00
 Diskuterade härinne för nån dag sedan om någons trippel som avslutades med Sundsvallseger idag. Roger nånting om jag inte minns fel. Plockade du ut 6000kr eller höll du på den. Skulle väl få 27000kr om Sundsvall vann? 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 18:42:00
 Är faktiskt oförskämt taggad inför imorgon. Första dagen på semestern. Så varmt ute att det är för varmt. AIK mot ett lag som liksom inte går att ogilla. Sannolikt tunt på läktarna på grund av semestertider men familjevänligt och trevligt. Tre nyförvärv på planen. En någorlunda ung, spännande kvick och teknisk spelare. En återvändare med hjärta och inställning utöver det vanliga. En är vår största stjärnvärvning sen 90-talet.

Måste bli kul!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 18:27:00
 Rent hypotetiskt skulle vi väl kunna ge Olsson och Milosevic typ 12 miljoner var i årslön inklusive arbetsgivaravgifter. Nuvarande maxnivå samt dela på den nya intäkten på 20 miljoner per år. Ska vi bli bäst i norden så... 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 18:20:00
 AIK-Alex: Jag tror inte alls att det känns konstigt som spelare. De flesta spelare planerar rimligen sin karriär noggrant och hoppas på ett bättre kontrakt efter sin tid i AIK. Resonemangen är nog en anpassning till deras egen syn på karriär. Allt annat hade nog framstått som konstigt. 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 18:19:00
 Krille
Jo men jag har inte benchat mot bruttosummor, skrev mer vad jag skulle vara nöjd med.

Angående Isakdealen kunde man krångla fram till att bruttot var ganska exakt 10m eur. Ironiskt nog var det dock bara snack om nettosummor i media (iaf vad jag minns)
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 18:12:00
 Idag vann AIK:s P15 SEF Trophy, vilket är motsvarigheten till SM-Guld. De vann mot Helsingborg i finalen med 2-0. De slog BP, Häcken och Vasalund i slutspelet och släppte endast in ett mål på totalt sju matcher (inkl. gruppspel) Målet var förövrigt en felaktig dömd straff mot BP i kvarten. Jävligt imponerande! 

Namn: AIK-Alex   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 18:11:00
 Förr hette det "hoppas vi inte säljer honom" om bra spelare, nu heter det "hoppas vi säljer honom dyrt". Undrar vad nästa steg är i den utvecklingen. Hade jag varit spelare hade det känts märkligt att läsa "wow, vi kan sälja honom dyrt snart Wohoo". Jag hoppas vi kan behålla Olsson och Milosevic för lång tid framöver, men det är väl orealistiskt pga pengar. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:52:00
 Steken: Jo, jag vet. Men det gör ju inte de flesta andra eftersom de inta är ABn.

Dessutom är det ju ändå svårt att utläsa det sanna nettot från affären eftersom betalningar kan falla ut på olika kvartal såsom hände i Isak-affären exempelvis.

Det blir iallafall konstigt att ställa vårt netto mot rykten om brutton i andra affärer.
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:45:00
 Romario och Melker Hallberg blir avstängda mot oss vid gula kort ikväll. 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:34:00
 Krille

Vi redovisar netto i kvartalsrspporterna
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:32:00
 Strandberg gör mål igen, 1-2 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:32:00
 Ösk är väl ingen favoritmotståndre till mff precis. Oftast jämna matcher. Bachiru skadad också? 

Namn: Anbo 2.0   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:29:00
 ÖSK kvitterar på straff mot MFF. 20 kvar. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:25:00
 Priset på Olsson, Linnér och andra spelare har väl egentligen bara att göra med hur det går i EL-kvalet. Starka insatser betyder mycket pengar. Ghoddos var väl nära att säljas för 5 milj. euro i vintras, nästan bara baserat på hans insatser i EL.

Tycker för övrigt att det är viktigt att komma ihåg att inte allt handlar om stora försäljningar. Salétros gav väl cirka fem milj. kr. Ett par till sådana så har vi samlat ihop en slant som är värd en hel del i Allsvenskan.
 

Namn: Kristianstadsgnagaren   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:18:00
 Det fina med Olsson är att han, förutom att vara en gudabenådad lirare, även verkar ha huvet på skaft. Tror inte han går var som helst bara pengapåsen e tillräckligt tung, lex Bahoui. Kanske e jag naiv, men en förlängning med lite högre lön skulle kunna gynna både Kristoffer och AIK. Visst har vi bra täckning på mitten, men det hade varit jävligt fint om han stannat till nästa sommar iallafall. Och får malmö 45 miljoner för Svanberg så ska vi fan inte nöja oss med mindre. 23 bast är fortfarande ganska ungt. Olsson har även skolats i en storklubb i England och borde ha lättare att anpassa sig till tempo mm.
Nu hoppas vi på Ekstrand också så har vi några riktigt fina förstärkningar i höst.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:16:00
 Steken: Nettosumman talas det ju nästan aldrig om i spelaraffärer så den blir svår att jämföra. De siffror man hört om exempelvis Svanberg är knappast netto heller. 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 17:00:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag menar bara att många lag vill ha färdiga spelare, visst kanske många småklubbar hittar utvecklingsbara spelare som de kan köpa någorlunda billigt för att utveckla dessa och sälja dyrt, medan andra vill ha färdiga spelare som de vill ska gå in i laget direkt.

Tror knappast Juve köper Ronaldo för de tror han kommer utvecklas så mycket direkt, och billig var han inte.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fresh128

Nä jag fattar vad du menar. Tycker att signalen att mff ett mittenlag kan sälja en spelare som varit rätt svag, visserligen är ung och lovande, för de summorna så ska vi inte stå med mössan i handen. Det finns mer pengar i omlopp idag än för några år sedan.

Kristoffer Olsson är magnifik i sina bästa stunder och är en vanlig dag på jobbet i princip alltid bäst på plan. Utvecklar han sina avslut kommer han dominera även i statistikkolumnen. Borde intressera många klubbar i min mening men vad vet jag egentligen kanske överdriver jag.

Steken
Solsting, hehe kanske.
Men jag tycker faktiskt vi borde kunna göra det för jag tror inte vi sett max av Olsson ännu och det rimliga nästa steget kommer kunna öka hans pris rejält. Slutar han AS på mellan 10-15 poäng som central mittfältare samtidigt som han är motorn i vårt anfallsspel borde köpande klubbar stå på kö.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:52:00
 Solsting cj? aggressivt att neka bud på 40 m euro!!!

Nää över netto 40m tror jag faktiskt inte på men jag blir gärna motbevisad
 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:48:00
 Fresh128
Tror inte riktigt du vet vad du pratar om, absolut kan man utvecklas mer om man är yngre, men är ju inte alls säkert att så blir fallet, ingen kan veta hur mycket svanen kan utvecklas, om han överhuvudtaget kommer komma i närheten av Olsson.

Då blir frågan ska man chansa köpa svanen dyrt och HOPPAS han kommer utvecklas, eller köper vi en som VI VET håller väldigt hög nivå.

Vad skulle du göra? Chansa eller köpa någon du vet är bra?
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:44:00
 cj

Det jag menar, självklart att Svanberg inte är på Kristoffer Olssons nivå än då han är 4 år yngre, Olsson var inte heller så jätte bra vid 19 års ålder..

Men yngre spelare går för högre summor då dom har utvecklingspotential som är bra högre än en 23 åring, det är så fotbollen fungerar.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:43:00
 50-60 miljoner för Olsson är inte ett dugg orealistiskt sett till hans kvalitéer, form och ålder. Tror till och med att de siffrorna kan komma att spetsas ifall det är fler klubbar som är intresserade av hans signatur. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fresh128

Nej du har rätt i att Svanberg inte kan jämföras med Kristoffer Olsson då mffgossen inte är i närheten av hans nivå.

Gör Kristoffer den sommar och höst jag tror han kommer göra så kommer Björns telefon gå varm.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:36:00
 Östersund-Trelleborg 4-0 nu efter knappt 33 min. Även jämnt hittills mellan Örebro-MFF.

Avd: Övrigt
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:16:00
 Gnagarskalle // Haha, jag bjuder på den. Fortfarande rätt långt ifrån 7000 dock. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:16:00
 Östersund har 3-0 på Trelle efter 15 min 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:10:00
 cj

Du kan inte jämföra vad Malmö fick för Svanberg som är 4 år yngre och har mer utvecklingspotential än Kristoffer Olsson.

Men 40 miljoner för vi kunna få men inte så mkt mer än så om nu inte en kinesiskt klubb kommer med plånboken.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Steken

Nu är jag inte en köpande klubb men 40 m € är för mig ett underpris. Något som jag är övertygad Kristoffer kommer visa under sommar och höst hos oss samt rimligen även i landslag.

Kan mff kränga en klart ofärdig och medelpresenterande Svanberg för de ryktade 45 m tycker jag vi inte ska nöja oss med lägre summor.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.hesgoal.com/news/31764/Orebro_vs_Malmo_FF.html
Sänt: 2018-07-21 16:00:00
 Dags att slökolla lite på Örebro-Malmö. Även MFF kör 3-5-2 nu under Rösler. Matchen på länken.

Avd: Övrigt
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:38:00
 Tre4Tre

Kan bara hålla med, jag har alltid tänkt att vi ska acceptera ett bud på Olsson för 35m och hålla tummarna för att Seb ska fylla luckan (olika spelartyper I know men Sebs kvalite ska innebära att vi inte tappar totalt sett) men jag börjar nästa tänka om...

Nu kräver jag istället 40m, hehe
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
gnagarskalle: nej, egentligen inte. Vi spelar två matcher i veckan, vilket måste slita väldigt mycket när det är så här varmt. Inget av lagen vi har mött spelar lika tätt just nu.

roh: du har en poäng i att spelet har varit ovanligt cyniskt i övrigt i våras och att det inte har klickat ordentligt. Tycker att det finns andra förklaringar till det som Scholes har varit inne på många gånger.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:36:00
 Men saknar Obasi i dessa tider..
Han kan uppehålla ett försvar och skapa tid till laget att återhämta sig
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:33:00
 Olssons överlägsenhet när han kom in mot Shamrock, han gjorde ju precis vad han ville. Undra om jag har sett ngt sånt i Sverige under min livstid. Knappt Obasi kunde leka runt så. Och om man tycker att Shamrock var dåliga så kan man ju vända på det. Det var ingen annan i vårt lag som lekte upp de på läktaren som Olsson gjorde 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:30:00
 Våra motståndare i allsvenskan har inte spelat kval till Europa League och vi kan först imorgon ta ut en trupp med alla våra förstärkningar.

Tycker både Trelleborg och Sundsvall kroknade i andra halvlek medan vi växlade upp.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:25:00
 Det har sett energilöst och statiskt ut hela säsongen. Kan för all del leva med det så länge som vi vinner men frågan är väl om det håller i det långa loppet?

Hoppas på en riktigt bra prestation imorgon. Hoppas också att Stefanelli kan få mer än enstaka minuter speltid. Riktig klasspelare.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:25:00
 Gordon // Våra motståndare borde drabbas i lika hög grad kan man tycka.
Ja, ja imorgon ska det bli kul att få se Seb, Panos o Rashidi (tror o hoppas att samtliga lirar) Om dessutom Nico får vettig speltid blir jag glad.
Idag håller vi på ÖSK.
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:09:00
 Gordon

Exakt! Värmen tar ut sin rätt
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 15:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
En annan grej. Utmanar alla som klagar på vårt energilösa spel just nu att ta en löptur i solen. Gjorde det precis själv och det är helt sjukt jäkla jobbigt. Är en van löpare och skulle uppskatta min kapacitet i solen till ungefär 50 procent mot normalläge.

Finns en anledning till att länder som är lika varma som Stockholm just nu spelar höst-vår.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 14:55:00
 Lammkött // Eru färsk eller ?

Ursäkta men kunde inte hålla mig :)
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 14:27:00
 Någon som såg Isak spela igårnatt? (Fotbollskanalens text kändes lite tunn). 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 14:16:00
 Businesswithmoney Ja det tror jag ! 

Namn: Pogue Mahone   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 14:01:00
 ObenezerEfori:

Pendeltåget från Köpenhamn till Farums tågstation tar 35 minuter. Därifrån är det sedan tio minuters promenad till arenan.
 

Namn: ObenezerEfori   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 13:53:00
 Någon som vet hur man tar sig enklast från Köpenhamn till matcharenan? 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 13:33:00
 Tror ni larsson spelar imorgon? 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 13:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
12 000 sålda till imorgon var fan chockerande uselt.

Dra med er alla som är AIK och kom!

Edit: kunde dock varit värre, såg att Malmö Support hade behövt ställa in sin resa till Örebro pga bristande intresse. Haha.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 13:18:00
 Norling gör det han tror på för att vinna serien, går på erfarenhet på spelare, kalkylerar på förhand m poäng, går inte för det pga rädslan att förlora den poängen han har.
Visst kan man klaga på att vi inte spelar offensivt och inte går för det när vi har oavgjort men Norling ändrar sig inte bara för att några klagar, han går för det han tror på. När han var i Brann och spelade ur laget ur högsta serien så fortsatte han med samma fast de hade åkt ur och låg sist i div 1 så att han står för det han gör.

Just nu så är det Norling som äger, ganska enkelt egentligen
 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 13:16:00
 Ser att Eurosport skall sända matchen i Danmark. Hoppas de inte bryter för reklam innan första halvleken är klar som mot Shamrock borta… 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:57:00
 Gordon Instämmer till fullo. Ett av dom bästa inläggen jag läst hära inne som sammanfattar läget just nu i klubben. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje

Har kanske missat något och ber om ursäkt då men vore mycket bra om våra talangfulla spelare såsom Mushito (lyckades dock ej ta en startplats i Vasalund), Albin Linnér, Adam Ben Lamin (fick en del speltid i Vasalund och gjorde det visst bra), Bilal Hussein, Gustaf Lagerbielke, Samuel Brolin m.fl kunde lånas ut till Vasalund eller dylikt för att få mycket värdefull seniorfotboll-erfarenhet och spela i lag & ligor som verkligen betyder något. Personligen tycker jag det är en mycket stor skillnad på U19 och Div 2 tex. Ännu större när det gäller Div 1. Lyckas våra spelare ta en plats så kommer deras utveckling gå klart uppåt snabbare jämfört med att lira i U19. Men gäller även för dom att visa att dom är tillräckligt bra med för tex Div 1-2 också. Ta chansen när den ges.

Väl mött!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje: Det är väl också där Norling visar sin styrka som tränare. Det finns inte mycket naivitet i honom längre. Han vill vinna guld och då vill han använda de spelarna som är bäst just nu. Spelet är cyniskt, startelvan är erfaren, truppen är bred och vips så leder vi Allsvenskan om än knappt.

Fotbollsromantiker får ursäkta men tycker det visar hur mycket vi vill vinna just nu. Vi måste hitta en ny väg att utveckla spelare och då är Vasalund ett riktigt bra alternativ!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:43:00
 Gordon Precis därför vasalunds samarbetet kommer bli så viktigt . Dock verkar väldgt många människor (både här twitter å i andra socialamedier) tro att det e jätte vanligt. Då tydligen enda anledningen till att vi inte har massa egna juniorer i truppen. Är den dumma dumma Norling som inte ger dom chansen . Det finns tydligen en Alex Isak i varje årgång som vi missar.
Det tankesättet gör mig helt ärligt mörkrädd !
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/tyska-ligan/isak-nara-att-b
Sänt: 2018-07-21 12:42:00
 Flix

Isak hade visst ett bra avslut som gick tätt utanför målet och fick 5/10 i betyg av tysk media. Bäst fick Christian Pulisic 8/10 i betyg.

Avd: Övrigt
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:37:00
 Blir vi över 15k imorgon?

Med lite roligare fotboll så...

(förbjuden smiley)
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
hjelmen: Ligger något i det. Omformulerar till att Alm är lätt för mig och många andra att tycka om som person. Samma egenskaper retade gallfeber på många andra.

Tycker att Alms personliga bidrag har gjort enormt mycket för AIK. Det var under honom som vi gjorde upp med vår gamla antiintellektuella kultur där argumentationer fördes genom one-liners. Det var också under honom det blev självklart att vi skulle utveckla spelare och vara i toppen av Allsvenskan.

Alm verkar också ha gett AIK en struktur och stadga som varit en förutsättning för framtida tränare. Dessutom en grym ambassadör för AIK som aldrig tvekade att tjafsa med MP eller någon annan som gav sig på AIK verbalt. Uttalade sig också kring märkliga saker i vår organisation och var nog mycket av en katalysator för engagemanget som kulminerade i vintras.

Jag kommer alltid minnas Alm som en av de största AIK-tränarna. Med det sagt har Alm aldrig visat att han kan vinna något. Därför vill jag hellre ha Norling i den fasen vi är i nu.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:17:00
 Gordon/

"Tror helt enkelt att han (Samma) är exceptionellt lätt att tycka om som person. "

Nja. Vet inte det. Nog var det många här som retade sig på honom. Hans svar till journalister, att han var dryg och hans bitande i jacksnören.

I GFs permanenta tillstånd av kampanjer mot den ena personen efter den andra så ingår ofta kritik mot personligheten. Det gällde även under anti-almkampanjen.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
sonajojje: Svarar på din retoriska fråga om hoppet från div. 2 till Allsvenskan. Svaret är nästan inga spelare. Däremot har vi sett flera spelare gå från div. 1 till Allsvenskan, vilket gör samarbetet så viktigt. Tycker Bejmo, Jansson, Banguras, Quaison, mfl. visar att div 1 kan vara en jättefin utvecklingsmiljö.

I och med Vasalundssamarbetet får vi också full utväxling av Nebo. Arbetet han gör är sjukt viktigt och något han ska ha stor kredd för. Verkar fö som att laget leder div. 2 med 7 poäng just nu och som att de blandar unga spelare med erfarna. Kan säkert bli en nästan optimal utvecklingsmiljö för exempelvis Bilal nästa år.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 12:01:00
 Gordon Instämmer i snacket om Vasalund. Tror detta kommer bli extremt viktigt framöver . Att erbjuda våra u19 killar ett mindre första steg in i seniorfotbollen. För seniorfotboll e precis vad medparten av dom
Behöver spela. Är idag ett alldeles för stort steg från u19 till a-laget i AIK. Som sagt håller u19 överlag div 2-3 klass. Hur många spelare klarar av att gå från div 2 in i ett guldjagande AIK?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:58:00
 RicSte Tycker det snarare talar för en väldigt tydlig speltide. Men tydliga roller. Som gör att vi kan ta en back från div 1. Å sätta han på plan å det ser inte ut som han gjort annat en att spela as hela sitt liv . En klar fördel med denna extremt tydliga spelidé. Något jag själv gillar allt sedan apa använde det tydligt under 00 tal . Sen behöver inte alla gilla detta. Men resultaten hittills talar väl sitt tydliga språk?
Nu behöver vi dock vrida upp våran offensiv. Å förhoppningsvis med dom nyförvärv som kommer in. Kan vi börja utnyttja våran högre försvars grundidé . Å få upp laget högre i banen. Å attackera mer å framförallt med mera folk.
Mot guldet å mot gruppspelet i EL!!
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ricste: Jag kan hålla med dig om att Alm gav en härlig känsla kring AIK på ett sätt som få tränare har gjort. Tror helt enkelt att han är exceptionellt lätt att tycka om som person. Spelar också en sympatisk fotboll även om den bevisligen har haft svårt att vinna något.

Som solnajojje skriver har Norling visst utvecklat spelare i AIK. Säljer vi Olsson (vilket sannolikt sker efter säsongen) gör vi väl förmodligen ett nollresultat i år. Säljer vi även Linner går vi nog med vinst och har då väldigt fina muskler nästa år.

När det handlar om att plocka upp ungdomar tror jag att vi kommer att behöva förlita oss mycket på Vasalund och att det laget går upp till div. 1. För att ta en plats i AIK behöver unga spelare vara riktigt bra på den nivån. Annars kan inte Norling göra så mycket.

Edit: Olsson var helt ok och hade fin potential när han kom. Norling har fått ut den. Att truppen är dyrast betyder inte att den är bäst. Quaison, Nabbe, Carlgren, Kennedy m.fl. var inte särskilt dyra spelare.
 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:49:00
 Såg att Gordon precis nämnde några spelare som utvecklats under Norling. Kan väl hålla med om att Olsson visar klass, men höll han inte den klassen redan när han kom? Han började lite risigt första matcherna men efter det har han väl ändå hållit måttet. Glöm inte att Saletros fick chansen först när halva laget var skadat trots att han var framträdande i U-21. Jansson kom in och var bra från första minuten, bra värvning av BW, men knappast någon som Norling utvecklat. Och Isak var ju i princip såld när Norling tog över så den utveckligen borde i så fall Alm kunna ta cred för. Glöm inte heller att Norling idag förfogar över den mest namnkunniga och dyraste truppen ever. Med de spelarna borde vi kunna köra över lag som BP, Trelle org och Giffarna, men istället är det andan i halsgropen varje match pga ett spelsystem Norling är besatt av och där man hamnar infrysboxen likt Stefanelli och Haukur om man inte följer det till punkt och pricka eller gör avbön. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:48:00
 Rasmus e väl även en spelare som va tämligen okänd för den stora massan. Som vi tog in å fick sedan åka ned på landslagslägret i vinter. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:40:00
 RicSte Olsson e väl första spelaren som kommer upp. Även under RN som Anton äntligen tillslut fick spela på sin rätta posetion. Å tog steget vidare ut. 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:37:00
 Vi har haft fler tränare än Alm och Norling så den diskussionen känns lite passé. Min favorit genom tiderna är nog Tommy Söderberg som verkligen kunde lyfta och utveckla unga spelare. Det var ju för övrigt även något Alm var bra på. Många av de som han gav speltid inkasserade många sköna miljoner i klubbkassan senare. Det jag har svårt för med Norling är att i princip ingen mer än Linner har utvecklats i dagens AIK. I det spelsystem som vi har och som mycket väl kan resultera i guld medaljer är spelet tråkigt vilket lockar mindre publik och framför allt, spelarna ökar inte sitt värde när allt man kan se är 10 man som promenerar och försöker hålla nollan. Så även om det kanske kan bli guld kan det bli ganska dyrköpt och påverka klubben negativt. Men det är det kanske värt, eller? Är det någon som tycker att Norling plockat in någon spelare och utvecklat den idagens trupp.? 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:32:00
 Tycker inte vi ska jämföra Alm och Norling. De är så olika tränartyper att det inte går att göra. Fakta är att Norling har bättre meriter än Alm. Fakta är också att Norling är vår tränare just nu och att Alm finns i Häcken.

Om vi bara utgår från Norling så är det ungefär som att bedöma en fotbollsmatch i halvtid, dvs. det är för mycket kvar för att säga något mer än att vi leder knappt trots alla olyckor som drabbat oss, och att det i mina ögon är välförtjänt. Det som många ser som en svaghet (knappa vinster) innebär i mina ögon bra psyke och vinnarinstinkt. Hur tror ni MFF har tagit sina guld?

Jag gillar verkligen trebackslinjen som Norling har infört. Tror att det kommer ge oss enormt mycket som klubb på längre sikt att behärska det spelsystemet. Gillar också skarpt utvecklingen på Olsson och Linner. Andra spelare som haft en fin utveckling under Norling är väl Jansson, Isak, Saletros, m.fl. Tror också att Rashidi kan bli en Norling- och AIK-favorit av rang.

Nu är det väl läge att njuta av ledningen och matchen mot mitt och många andras lokala lag imorgon.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 11:08:00
 AvgåNorling/NoNick

Saxen är inte en robot vaken dygnet runt. Saxen har också ett liv vid vaket tillstånd. Som sagt, saker missas ibland. Problemet är att ni enbart ser när det missas åt andra hållet. Det som råkar stå kvar från er sida är ni bara glada över att det står kvar så det märker ni inte. Ni märker inte heller när Resse med flera på ”den sidan” saxas. Antingen för att ni inte hunnit läsa det, eller för att ni helt enkelt inte lägger märke till det, eller för att ni tycker det är rätt.

Sen kan ni ju fundera på var era konspiratoriska hjärnor kommer ifrån, det ligger inom er själva.

Alla som läser mig vet vilken sida av Alm/Norling jag står på. Faller på sin egen orimlighet att Scholes skulle ha en hållhake om man besitter förmåga att tänka efter lite.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:58:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Svar nej. Det har jag förklarat för sig i PM.

Vad som saxas är inte upp till dig och jag är inget fegt kräk som saxat som jag gör. Jag är neutral i min roll som sax. Givetvis inom en mänsklig felmarginal. Du med många andra styrs utav känslor i era inlägg. Visst det gör vi alla, men en del låter sina känslor ta överhanden. Och klarar sedan inte av när era känslor som spys ut på forumet saxas.
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:57:00
 Jag kan köpa Scholes invändning om att SÅGA spelet och tränaren som har fört oss till vår första serieledning på åtta och ett halvt år.

Sedan finns det gått om utrymme för att kritisera på både mikro- och makronivå, men då bör man också bemöda sig att argumentera för varför tränarstaben gör fel och gärna leverera och argumentera för en alternativ lösning.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:56:00
 bullet // Sansat och mkt bra sammanfattning av hur det sett ut hittils. Tillägg. Mot Trelleborg såg det bra ut fram till deras 1-2 mål. Med bara lite Trelle-flyt hade matchen kunnat vända där. Underbart att resultaten gått vår väg men vi måste bara få offensiven att stämma bättre. Näst flest mål ja, men det har varit så mkt flyt att samtliga här inne gått bananas om apa,gröt eller bajen vunnit på vårt sätt. 

Namn: NoNick   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:46:00
 Vad jag såg var det bara en mening i ett inlägg. Ni tog bort 2 eller 3 inlägg av honom. Om det var sån stor grej kunde ni tagit bort bara den meningen då 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:43:00
 NoNick

Det är en no brainer att inlägg som innehåller efterbliven saxas. Bemöt då dessa enligt dig felaktigheter på ett resonerande sakligt och hövligt sätt. Man kan vara lite spydig med finess, helt okej. Du bör ta en riktig funderare på hur du spyr ur dig saker om du verkligen vill vara kvar som skribent på forumet. Det gäller en hel del, framför allt under match.
 

Namn: AIK krigare   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:23:00
 Det är svårt för spelare att bli riktigt bra när dom inte får spela.
Silva är en duktig spelare men vi kommer nog inte få ut så mkt mer av han än såhär sålänge han är bänkad.

Fatts om stefanelli fick starta varje match?
Samma där, svårt att vara inhoppare hela tiden och vara riktigt bra. Spec om du får 10 min...

Nej vi får vara nöjda med det som är för det är så det kommer se ut
 

Namn: Flix   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Såg någon av er Isak-matchen? Läste på FK att han var nära att göra 2-0 i första halvlek. Hur gick det i övrigt?

Vore kul för honom om han kunde etablera sig i Dortmund i år och kanske ta ytterligare ett steg upp i Europas näringskedja under nästa sommar.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 10:22:00
 "Åh Scholes. Ååå!
Åh Scholes. Ååå!
Han är bara 41,
han hatar Djurgården!"
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 09:55:00
 
Tips! Ni som ska till Köpenhamn kolla in området som kallas för Köttbyn (slakthusområdet) det är riktigt bra! En bra plats och käka god mat och dricka öl. Dvs gott om restauranger och skönt häng.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 09:12:00
 Siddharta BA kör buss ned . ASK håller på och kollar om tillräckligt stort intresse finns. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 09:08:00
 Blir det någon organiserad resa? Inte hört ett dyft 

Namn: macko   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 09:00:00
 @AIKnomi

Kul uppdateringar!
 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 08:47:00
 Scholes,

Du tar verkligen varenda chans att pissa på Alm.
En person som har jobbat stenhårt för vår klubb och gjort mycket gott!

Ett egocentriskt och jävligt respektlöst beteende.

Personligen tycker jag att "Alm vs Norling-diskussionen" borde ha pensionerats för längesedan.
 

Namn: satin   Visa profil  
Länktips: http://fcn.dk/2018/07/away-info-for-aik-fans/
Sänt: 2018-07-21 08:42:00
 Info från FCN till oss:

http://fcn.dk/2018/07/away-info-for-aik-fans/

 

Namn: Conta   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 08:34:00
 AIKonomi/
Stort tack för träningsrapporten. Intressant och väldigt uppskattat av oss som befinner oss på andra platser.
Det vore kul med fler liknande initiativ.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 08:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dagens AIK påminner så klart mycket mer om det AIK som var i början 2000-talet, när vi även då köpte in namn efter namn utan några tillsynes särskilt tydliga långsiktiga strategier än så. Det har varit mer av AIK:s linje sedan runt just 2013-14.

Skillnaden i år överlag är väl att vi har en klart duktigare och ordentligare tränare än vad vi hade meddet totala kaoset som var på tränarposterna den tiden. Det är den kontinuiteten som skiljer sig kraftigast! Dessutom finns det inte lika stora liknande kvalitetsmässiga hot nu som det fanns då, särskilt efter MFF:s flopp-år.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2018-07-21 08:21:00
 AIKonomi

Tack för rapporten, ser onekligen bra ut detta. Nu växlar vi upp.

 

Den här sidan har laddats 94151112 gånger sedan 1999-09-14