Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 763 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: OH   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 21:55:00
 satin

Den elvan vinner ju AS 9 av 10 gånger känns det som.
 

Namn: Frazze55   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 20:40:00
 AvgåNorling: kan du bara skriva om Eikrem eller Berget någonsin varit på tal för truppen? 

Namn: Boyd   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 20:38:00
 Fan, vi missade de Jong... 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 20:29:00
 Steken

Tycker alltid han gått konstigt, lite crip-walk ala wc, ice cube

Så fullt normalt :-)
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 20:24:00
 Scrollade igenom Elfsborgs forum där två olika skribenter skrev att det såg ut som Obasi haltade vilket förklaras av problem med häl eller hälsena. Någon som vet mer om detta eller sett denna tendens när Obasi lirade förra året?

Jag tänkte direkt på HHH men kan såklart vara något som inte stämmer öht
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 20:22:00
 På miffo-forumet spekulerar de om Rakip inte är en spets-värving, att han kanske inte tar plats. Men kanske är detta deras start-11:a:

--Antonsson---Rosenberg

--------------AC-------Rakip
Rieks---------Bachirou------Traustason

-------Safari-Bengtsson-Nielsen

------------------Dahlin
 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 20:00:00
 Borges bolltouch: kan de obegripliga värvningarna av krpic och stipe i förfjol tänkas vara exempel på ”gentjänster”? Koppling till isak-affären?

Det är en uppenbar sanning att agentnätverk har en enorm makt i den moderna fotbollen, och i princip kontrollerar betydligt större klubbar än AIK ute i europa.
 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 19:46:00
 Verkar fixat nu.., 

Namn: Backmans vittne   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 19:44:00
 Ngn som har stream nu när Hesgoal visar MODO dubbelt? 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 19:28:00
 Borges bolltouch, bästa grävet på länge.

Klart vi är i Lemics skruvstäd.
 

Namn: Heron Stone rat   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 19:22:00
 War Machine
Nej, inte där heller.
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 19:01:00
 Heron Stone
Ligger i skräpkorgen, har hänt mig flera gånger.
 

Namn: Pyromanerna från huvudstaden   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:51:00
 Sjuka ni är som är oroliga. En jävla monsterelva är vad vi har. Seb Larsson och Joel Ekstrand bör ni se som förvärv inför denna säsong snarare än förra då de nu kan påverka fullt ut. Ni är fan galna som är missnöjda av att ha historiens starkaste AIK på plan. 

Namn: gnaget   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:37:00
 Borges

Kan det inte vara så enkelt att man litar på vissa agenter mer än andra, eller att man startar sammarbeten på olika sätt.

Alltså agent A säljer spelare X till någon klubb. Man får upp ett förtroende för agenten om affären gått smidigt Agent A kommer sedan tillbaka med en intressant spelare i Spelare Y. Vår klubb kommer såklart värdera det tipset på spelare Y lite högre än om agent B kommer med ett förslag om en annan spelare. Sen behöver det kanske i slutändan inte betyda att spelare Y är bättre.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:32:00
 
-Hej älskling är du hemma? Jag hör dig muttra där ute i hallen.

-Ja jo raring, men nä.

-Ja juste det, du är borta fast du är hemma, är det läget vi har att förhålla oss till?

-Dessa tider asså denna loop av framgång utbytt till magplask, för många ormar där ute.

-Men älskling gör som jag säger lägg alla stålar på Zlatan så glömmer folk bort vad de drömde om, all denna ungdom, framtidshopp och åldersfixering, det är bullshit, Zlatan är den nye Jan-Ove Waldner du vet, det evigt gröna trädet. När han träder fram på presskonferensen får vi försöka hitta ett annat ord än hybris, storm och feber, undrar om Zybris skulle funka?
Han kommer förblinda och förtrolla det vet du.

-Men va fan, han är ju en ljusblå jävel det skär sig.

-inte då, han är Gnaget när han tar på sig svart
det vet du.
Sluta fegspela nu och gör lite skillnad i den där ankdammen å du som tjatar så om det där speciella med Europaspel i år, vem är mer lämpad, han drömmer väl oxå om det där CL väl?

-Hmm, undrar om inte Åbro...


-Förresten har du tumlat tvätten från igår? Vissa plagg däri tål inte tumling så nu är hälften av kläderna förstörda, jag sa ju det förra veckan du tumla utan att gå igenom plaggen.
En kall januarikväll hemma hos Wesströms

 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:29:00
 Borges Bolltouch: Intressant inlägg... vad jag själv tror? Vette tusan. För det första så verkar ju Norling vara en notorisk pedant - känns inte direkt som att han skulle "okeja" en spelare som han verkligen inte ville ha. För det andra så VET Wesström att han bedöms oerhört mycket efter de spelare han värvar till AIK. För varje flopp kommer han ett hack närmare sparken. Skulle han verkligen våga gambla då genom att ta in spelare bara för att de är kopplade till en visst agentnätverk..?

Men samtidigt är jag dock inte främmande för att det KAN förekomma skumma saker i fotbollsvärlden (som i alla andra branscher). Kanske är det så att det hela kanske är något mellanting..? Att AIK kanske gärna tittar på spelare från detta nätverk men att de inte är "tvingade" att värva..?

Men vad vet jag... jo, en sak vet jag. Dags för en öl.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:23:00
 Borges Bolltouch

Väldigt bra text!

Jag hade önskat att Stipe och Krpic var med i den där listan, hellre än att det var ”gediget scoutingarbete” bakom vävningarna
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:19:00
 Vi har haft många bra spelfördelare de senaste 15 åren, de flesta utländska spelare.
För att nämna några av dem.. Boateng 3-poeng, Drulle, Ortiz, Borges, Ofori och senast Olsson.

BW se bara till att signa någon som är på denna nivå av spelarna så blir det nog bra.
 

Namn: Heron Stone rat   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:10:00
 AIKbiljett verkar inte funka alls. Sidan känner inte igen mig och när jag ber att få ett nytt lösenord får jag inget. Har bara jag haft det problemet?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:10:00
 FörAIKiTiden Satt väl på utgående kontrakt vad jag mins? 

Namn: FörAIKiTiden   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 18:08:00
 Solnajojje,

Vet du varför Saletros släpptes för en så pass låg summa som 5 mille? Utgående kontrakt eller värderades han helt enkelt inte högre?
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:59:00
 Solnajojje/

Okej, jag som läst fel uppgifter. Klass 2 enligt AIKs pressmeddelande, dvs mellan 2.5 och 5.0 mkr alltså.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:58:00
 Undrar om inte Samuel Gustafson (utgående kontrakt) eller Tesfaldet Tekie skulle kunna gå att lösa? Båda skulle vara fina/bra ersättare till Olsson.

Avd: Silly Season
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nu kommer jag försöka mig på någonting kontroversiellt. Det jag skriver nedan i det här inlägget kommer sannolikt att mottas som ytterst spekulativt och konspiratoriskt. Men låt gå. Jag tror ändå att jag kan vara någonting på spåren här.

För drygt ett år sedan skrev fotbollsjournalisten Ronnie Sandahl en lång rant på sociala medier om Malmö FF:s kopplingar till olika nätverk bestående av agenter och scouter som, minst sagt, sannerligen inte har rent mjöl i påsen. Ranten går att läsa i sin helhet här: https://twitter.com/RonnieSandahl/status/974620769543172096

Det som är intressant med detta är att Ronnie Sandahl – genom att titta på Malmö FF:s nutidshistoriska affärer – förutspår att MFF kommer signera Isak Ssewankambo inom kort. Bara ett par dagar senare blir affären officiellt klar: Isak Ssewankambo presenteras av Malmö FF. Hur kunde Ronnie Sandahl förutspå den här affären?

Jo. Genom den klassiska devisen ”follow the money” som presenteras som en tydlig följetång i den klassiska filmen Alla Presidentens Män från 1976; en film som handlar om Watergate-affären och som ledde till att Richard Nixon sedermera fick avgå som president.

Genom att applicera den här principen så lyckas Ronnie Sandahl – just genom att kolla på vilka spelare Malmö FF lagt pengar på de senaste åren – landa i att klubben har tydliga kopplingar och sannolika skulder eller ”gentjänster” som Malmö FF måste återbetala till olika agentnätverk. Hur kunde Bonke Innocent landa i MFF för 10 miljoner kronor? Hur kunde Egzon Binaku landa i MFF för 8 miljoner kronor? Hur landade Sören Rieks i Malmö FF? Carlos Strandberg?

Av en ren slump nu under eftermiddagen blev jag påmind om Ronnie Sandahls långa rant i sociala medier. Jag gick tillbaka, läste hela hans text och började spekulera kring ifall det här också skulle kunna vara ett faktum i AIK. För att undersöka min tes så granskade jag vilka agenter som olika spelare i AIK har. Jag kollade även agenter för spelare som med kopplingar till tidigare AIK-spelare. Jag gick igenom hemsidor och databaser över både spelare och agenter för att se ifall jag kunde hitta något tydligt mönster. Det är svårt att bekräfta olika teser utan att läsa egentliga dokument eller handlingar, men någonting som är väldigt uppenbart är att det finns ett agentnätverk som har väldigt många kopplingar till olika AIK-spelare: Allinvest Management. Samma bolag som Ronnie Sandahl skriver en del om i sin MFF-rant.

Vad är speciellt med Allinvest Management? Jo, ”de försåg plötsligt Malmö FF med prestiegevärvningen Carlos Strandberg” som Ronnie Sandahl skrev i sin långa text. Om man snabbt ögnar igenom listan över vilka klienter som Allinvest Management har kopplade till sig, så är det en idel skara spelare med AIK-kopplingar. Ett axplock nedan: 

Alexander Isak, Robin Quaison, Niclas Eliasson, Carlos Strandberg, Nabil Bahoui, Noah Sonko Sundberg, Heradi Rashidi, Sam Lundholm, Amin Affane och Stefan Silva till exempel. Det finns ännu fler intressanta namn därtill.

Ett annat sådant namn är kontaktslösa Khalid Abdo; tidigare ungdomsspelare i Aston Villa. En spelare som vi senast förra året hade på provspel i AIK:s regi. Jag misstänker att det inte är särskilt konstigt att AIK får tips på tusentals olika spelare från agentnätverk (i synnerhet från sådana nätverk som man uppenbarligen har hygglig frekvent kontakt med). Men är det inte lite märkligt att Khalid Abdo provspelade med AIK under det året som klubben gick och vann SM-guld, men att denna spelare uppenbarligen är så dålig och/eller oattraktiv att han nu gått kontraktslös i snart 6 månader sedan hans avtal med Aston Villa gick ut? Borde inte en sådan spelare, som är så pass intressant att han från första början provspelar med toppklubben AIK, vara intressant för andra klubbar på lite lägre nivå? Typ Örebro, Sundsvall eller Dalkurd? Tydligen inte. Men SM-guldsklubben AIK tar in honom på provspel. Det är här jag börjar ana att det ligger en hund begraven på ett eller annat sätt.


Efter att AIK sålde Alexander Isak så har det publicerats flertalet granskningar kring den specifika rekordaffären, agentnätverket och efterspelet därtill. Kalla Fakta gjorde ett inslag ihop med Fotbollskanalen och Olof Lundh. Det finns kopplingar mellan Alexander Isak-affären och den kontroversiella agenten Vlado Lemic som jobbar ihop med fotbollsvärldens största skumraskare: Zdravko Mamić. För er som inte känner till honom så är det bara att googla för att hitta hans track record.

Och allt det för mig tillbaka till samma typ av resonemang som Ronnie Sandahl för i sin sociala medier-rant om Malmö FF. Att AIK potentiellt har ”gentjänster” eller ”skulder” till dessa olika typer av agentnätverk som måste återbetalas på ett eller annat sätt. Och då ställer jag mig frågan:

Hur kommer det sig att Amin Affane – iskall spelare nere i Tyskland – signar för AIK?
Hur kommer det sig att Stefan Silva – iskall spelare nere i Palermo – signar för AIK?
Hur kommer det sig att Heradi Rashidi – iskall spelare i Dalkurd – signar för AIK?

Jag påstår inte att dessa tre spelare på något sätt är dåliga spelare. De har förstås kvalitéer av olika slag. Men det finns lite väl många samband mellan AIK och Allinvest Management, i synnerhet efter Alexander Isak-affären, som gör att varningsklockan ringer här. AIK tjänade enorma summor på affären med Alexander Isak efter att Lemic kommit in i bilden, dissat Real Madrid och skeppat honom till Dortmund i stället. Så som agentvärlden ser ut i dag så är det inte särskilt uppseendeväckande att klubbar och sportchefer har olika typer av gentjänster till agenturer och nätverk. Och jag är inte ett dugg förvånad ifall AIK faktiskt har gentjänster som måste ”betalas” tillbaka till dessa personer.

Så med det sagt: Jag är inte ett dugg förvånad ifall det trillar in någon spelare från Allinvest Managements stall i AIK framöver. Ska vi säga Ronald Mukiibi från Östersund eller Ahmed Awad från Dalkurd?

Avdelning: Illuminati.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:51:00
 Vi fick 5-6 mille för saletros . 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:50:00
 FörAIKiTiden/

Vi släppte väl Saletros för 1-2 mkr så någonstans där är väl en rimlig peng.

Han var helt magisk förra våren, väldigt bra rörlighet som drog sönder motståndarnas försvar.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:48:00
 Du gnagarbroder som läste GF och satt bredvid mig på buss 221 kl 17:44 mot Högsätra. Du hoppade av vid Baggeby. Kul att det fler likasinnade på denna förgätna ö. Dela en bulle hem efter sen match?

Avd: gammal klassisk mötesannons
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:46:00
 Räknade inte direkt med Rakip men bra om vi tryckte upp kostnaden för mff iallafall.

Fortsätt kämpa BW.
 

Namn: faha   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:36:00
 Någon som sitter på en extra black edition tröja med storlek XL alt XXL som vill byta mot en i L? Eller kanske bara vill byta XL, XXL mot L? DM mig då tack! 

Namn: Såjävlaenkelt   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:26:00
 Ishi#24

Rakip är förlorad, valt Malmö
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:22:00
 Såjävlaenkelt

Lahnesnacket kommer från Flashback
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:22:00
 
Fotbollsdamp@Fotbollsdamp

Precis fått veta att en eventuell värvning av Erdal har blivit en kamp mellan sportcheferna i AIK och MFF. Klubbarna gör allt man kan för att ro affären i hamn och pengar verkar ej vara något problem för någon av klubbarna
 

Namn: FörAIKiTiden   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:21:00
 vasbyagenten,

Tror att många underskattar både Saletros nuvarande nivå och potential.

Saletros gjorde 7 poäng på 605 spelade minuter (1 poäng var 86:e minut) under vårsäsongen, innan han gick till Rostov.

I Rostov har han fått spela en hel del, även om han under sista tiden fått sitta mest på bänken. Rostov är dock inget dåligt lag, sexa i ryska ligan just nu och med spelare värderade 4 gånger högre än AIKs enligt Transfermarkt. Så att inte ta en ordinarie plats där betyder inte att man är dålig.

Man måste även komma ihåg att Saletros fortfarande bara är 22, och antagligen kommer att utvecklas en hel del till kommande år.

Om det vore möjligt att ta hem honom igen till en rimlig peng så hoppas jag att man gör det!
 

Namn: Såjävlaenkelt   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:18:00
 Och gällande Lahnesnacket, finns det någon substans i det över huvud taget? Har inte läst om det någonstans förutom här? 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:16:00
 Tuborg1891

Han är ytter och har nyss brutit armen så nej tack
 

Namn: Tuborg1891   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/jC3XFVEiPSs
Sänt: 2019-01-23 17:12:00
 Jag vill ha Jesper Karlsson i Elfsborg som ersättare till Kristoffer Olsson. Han behöver en nytändning. 

Namn: Frazze55   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:09:00
 Hoppas och tror att det är Eikrem eller Berget. Malmö har velat ha tillbaka bägge dessa och AIK kopplingen blir väl Norling.
Resten som det skrivits om här känns aningen lågt satsat om vi vill nå någon framgång ute i Europa.
 

Namn: Såjävlaenkelt   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:09:00
 Det är ett väldigt fokus på offensiva spelare här! Absolut, vi behöver en offensiv mitt, vi måste ersätta Olsson. Vi har Tarik som kan ta pocketrollen, Silva är ett stort frågetecken öht. Vad det gäller anfallet så tog vi nu in Obasi, jag kan erkänna att när nyheten kom ryckte man lite på axlarna - "Jaha, Obas. Okej". Och kritiken för den värvningen här på forumet har ramlat in. Vi AIK-supportrar är inte lätta att pleasa, har aldrig varit och kommer aldrig vara. Det ligger i vårt DNA men vi vet samtidigt Obasis potential, åldern icke att förglömma, men killen kan lira boll. Levererar han som han ska kommer det bli en supervärvning även i år, det är jag säker på.

MEN, fokus och det vi verkligen behöver få in nu är en mittback!! Milo är förlorad, något annat går inte att räkna med. Perta, Jansson och Joel? Joel kommer att vara trasig igen innan säsongen ens har startat, Ben Lamin kan inte gå rakt in i startelvan nu. Det är för tidigt. Sen är det tomt.

Kan vi få in Lustig nu i januarifönstret om Celtic signar den där portugisen? Hade varit en riktigt tung värvning men som redan diskuterats flitigt här, vi måste få in lite ungt blod. Att ha en startelva på 30+ som ska klara av att lira både allsvenskan och CL känns livsfarligt, även bokstavligt talat. Frågan är inte om de blir några stora skador utan när de börjar ramla in. Isherwood tror jag personligen inte alls på, där får skrapet jaga hur mkt de vill. Men vem? Hoppas och tror att det är här BW lägger fokus nu.

Kul att vara här förresten! Läst forumet febrilt dagligen i flera års tid men aldrig varit medlem och haft möjlighet att bli en del i diskussionen. Nu dock, nu kommer jag inte kunna hålla käften.

Det är dags att försvarar guldet för första gången sen 1902! Seså, FRAAAAAMMÅTTTT Gnaget!
 

Namn: AIK Johan   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=AQrEpt21lOY&t=68s
Sänt: 2019-01-23 17:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Glöm för Guds skull inte Salétros brutala vårsäsong 2018. Kristoffer gjorde hela tre poäng fler än Anton förra säsongen. Detta på ungefär 2000 fler spelade minuter. Säger inte att det betyder allt, men det ger väl ändå någon slags indikator?

Salétros har ytterligare växlar i sig och kan säljas för stora summor igen. Dessutom redan inskolad i systemet. Det vore fan den optimala lösningen.
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 17:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jo Inge Berget skulle vara perfekt till Pocket .
Eller snuvva Bajen på Kacaniklic
 

Namn: Solan   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2019-01-23 16:59:00
 Om vi ska nå samma resultat som förra året OCH kvala in i CL eller EL-gruppspel behöver vi en offensiv innermittfältare på antingen landslagsnivå eller med ena foten i U21 och den andra i seniorlandslag.

Det är en sådan spelare vi sålt.

Enkel matematik. BWs jobb är att hitta en färdig spelare eller så gamblar han och hittar en som inte är klar men som utvecklas snabbare hos oss än vad Kristoffer Olsson gjorde.

Ett annat alternativ är givetvis att hitta en spelare som håller landslagsnivå men som av något skäl inte är uttagen. T ex för att han är för gammal eller för att konkurrensen är så grisig att han inte får plats. Sannolikheten att det är en skandinav är i det sista fallet i princip minimal eftersom vi inte direkt har grisig konkurrens i vår del av världen. Att värva en europeisk, afrikansk eller sydamerikansk spelare som kunde ta landslagsplats känns inte ekonomiskt realistiskt.

Svårt jobb för Björn. T o m Rakip (som ryktesvägen verkar gå för hemmaplan) hade varit en chansning. Om än inte en dålig sådan.

50 miljoner för Koffe. Det finns en anledning till att vi fick bra betalt och den anledningen måste vi tugga i oss. Det förefaller inte orimligt att det blir så svårt för säsongen 2019 att resultatmässigt mäta sig med den som nyss passerade.

Reality bites...
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:59:00
 Rakip till Malmö var ju väntat.
Inga flera nostalgi värvningar
Nej till Nabbe, salle och Moro
Har vi ingen fantasi längre ???

Men BW kämpar på, är lahne avskriven också ?
Hoppet går till Isak men lönen blir för dyr.
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:51:00
 Nabbe är orealistiskt resten av namnen folk droppar här är endast breddspelare och ingen som är i närheten utav att kunna ersätta KO..

Hoppas inte scoutomfånget är lika uselt hos BW och co som här på gf..
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:50:00
 Nu bör vi ju ha nytta av ha Jens som VD med sitt kontaktnät och förmodade sportsliga kompetens.

Jag hade älskat att se Nabil hos oss men samtidigt lite oroande om vi fastnar i gamla hjulspår.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:50:00
 Undra om obolo kan skramla fram något. Eller blev Stefanelli affären ett stopp för Argentina spåret? 

Namn: DVSG   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:48:00
 Saletros: Nej
Moro: Nej

Vi måste ha in bättre på mitten. Är helt säker på att Björn levererar en "Tarik" inom ett par veckor. Helt säker.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:48:00
 vasbyagenten / Saletros vårsäsong var verkligen inte dålig.

Vill se mer av Bilal mot bättre motstånd. Tycker han såg riktigt bra ut senast.
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:39:00
 Ska det in en mittfältare så ska det va en toppspelare!
Ingen Saletros eller Moro.

Då kan vi lika gärna låta Panos, Bilal och Gravius slåss om den platsen.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:38:00
 Moro kan knappat lira i pocketrollen, och vi har redan Panos Adu Larsson och Gravius som slåss om 2 platser på mittfältet.

Saletros,Lundholm och Nabbe skulle däremot funka som pocket!
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vill se Bahoui! Hellre Bahoui än Rakip
 

Namn: Oforis ofelbarhet   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:28:00
 Moro?!?!

Visst för att han inte var totalt oduglig med fint långpassningsspel, men han var väl främst defensivt skicklig? Han har ju dessutom inte rosat marknaden sen han lämnade heller. Misslyckade sejourer i Kazakstan, Turkiska andraligan och nu senast Silkeborg kommer ju knappast få någon att skaka.

Aja, jag gillade honom sist men tror väl inte att han skulle platsa öht om han kom
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:25:00
 McNasty:

Där ser man. Som sagt. Det var otroligt anekdotiskt av mig att försöka minnas siffrorna från 2009 och 2010.

Tack för länken.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:25:00
 Borges Bolltouch

Av din lista så skulle jag inte tacka nej till Nabbe eller Saletros. Ofori skrev dock på nytt med New York häromdagen så han är helt avskriven. Tyvärr.

Celso? Ja tack!

Övriga? Inget ont om dom men... Nej tack.

Än så länge så har inte Olsson ersatts och det skrämmer iaf mig lite. Ersättare finns inte truppen. Det vågar jag nog påstå. Sead till Peking, Hrgota kanske till Dinamo Zagreb och nu Rakip kanske till MFF (vem ska han peta där för tillfället?). Sedan ryktas det ganska starkt om Kačaniklić till Bajen.

Just nu är vi sämre än förra säsongen. Dock min personliga åsikt. Alex kan stanna kvar, ingen omöjlighet. Vore bra. Men sedan behövs verkligen en klasspelare på mittfältet som ersättare till Olsson och tyvärr hade Rakip varit den spelaren men ganska väntat ändå att hans hjärta klappar för MFF.

Ska bli intressant att se vad BW hittar/löser på den fronten. Måste vara en kreativ spelare. Helst under 25.

Mittback (Om Alex lämnar). Ekstrand kan vara en fullgod ersättare men hans skadehistorik med hans matchoträning så... En stor risk. Men antar BW och kompani har stenkoll på Ekstrands status.

Offensiv CM.

Ska man gå in i ett CL-kval, försöka ta sig ut i Europa och även utmana om guldet så behövs det en stark startelva och även en stark bänk.

Väl mött.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:25:00
 Mycket skönt om det stämmer att det spricker med Rakip. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:24:00
 Moro var en liten favorit till mig, sköt på allt, när det väl lyckades så var det "årets mål". Kämpade alltid - kralliga ben. Har som sagt utvecklats en hel del, men ses väl mest som balans-spelare och inte en Koffe-ersättare, skall nog hjälpa till när Seb inte gillar plast.

Bomb, nej.
På g, ingen aning, gissar bara
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Att Rakip skulle komma till oss trodde jag inte på för en sekund även om MFF inte varit intresserade.

Men ja... Vi får nog börja ta in spelare snart. För med denna truppen blir det ännu ett debacle i Europa. Ska vi satsa på Europa och klara oss i allsvenskan krävs det en bra mycket bredare och bättre trupp än nu.

Det är i Europa-spel jag vill se mitt kära AIK. Är trött på att se andra svenska klubbar frottera med de största spelarna.
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Länktips: http://old.aikfotboll.se/publikbarometer.aspx
Sänt: 2019-01-23 16:18:00
 Borges Bolltouch ->Vi sålde bättre 2010, se länk. 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:16:00
 Moro var väl extremt ojämn? 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:15:00
 Rakip till Malmö, Väntat. Saletros, Lundholm mfl. f.d AIK;are är absolut inte lösningen på luckan efter KO. Rakip hade troligen varit rätt man om han haft mentala styrkan att gå till oss. Det har han nu visat sig inte ha. Tack för beskedet, innan en värvning.
En av få f.d AIK:are som skulle göra oss ännu bättre är Nabil. Ordinarie i sitt klubblag gör det ganska orealistiskt att få hem.

Så vad har du i bakfickan BW? Behövs en riktigt tung värvning för att ersätta KO. Säker på att BW och RN resonerar på samma sätt.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:15:00
 Enligt expressen har tydligen Rakip bestämt sig för mff.
Det tycker jag var bra, om det nu stämmer vill säga.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:15:00
 Skulle Nabbe komma in blir det inte kul för motståndarförsvaren om de tvingas hantera Obasi och Nabbe i högform samtidigt! 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:12:00
 MackaPacka:

Som jag skrev i höstas så var det samma princip efter guldet 2009 också. Någon slags mättnad. Eller någon slags pyspunka i årskortsförsäljningen.

Jag minns inte hur många årskort vi sålde, men rent anekdotiskt så vill jag hävda att jag minns vintern/våren 2010 som extremt avslagen rent publikmässigt.

Ja, vi tappade en hel del spelare som kanske stannade av takten på hypen under vinterfönstret, men det borde å andra sidan balanserats upp av att vi tog trippeln 2009 och att publiken borde vilja ha mer.

Ifall någon har den faktiska årskortsstatistiken från 2009 till 2010 så vore det intressant att se den i antal.
 

Namn: Oforis ofelbarhet   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:12:00
 Håller med om att det ändå känns bra att Rakip inte kommer, det finns alldeles för många riskfaktorer

Det man helst vill få in är en utländsk superspelare lex Tarik (men gärna ung så att det finns försäljningpotential, vilket är en svår kombo), annars nöjer jag mig med Nabbe eller Anton :)
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:10:00
 Stämmer det att det handlar om Moro så måste det väl vara något mer på G in? Nu var det ju några år sedan men Moro är väl knappast någon poängmaskin i en pocketroll utan snarare något för den mer defensiva platsen centralt? 

Namn: MackaPacka   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Att vår publik skulle känna någon form av mättnadskänsla vägrar jag acceptera i mina vildaste fantasier. Om så vore fallet efter vår första titel på 10 år så är det höjden av självförnedring. Självspäkning deluxe!

Obasi känns rätt och spännande vem det blir nu när Rakip (känns ändå bra att han väljer gröt) ej blir av.
Känner mig om möjligt än mer taggad inför kommande säsong då vi ska visa vem som är den rättmätiga mästaren!
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:06:00
 Lutar åt Nabbe, mff har ju ryckt i honom tidigare..

Men har inte han fått ganska mycket speltid för sin klubb i Schweiz?
 

Namn: Sintonen   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2019-01-23 16:05:00
 Problemet med årskortsföräljningen är nog att det senaste säsongerna har det körts väldigt många erbjudanden på flertalet matcher, vilket gjort att det är billigare att köpa lösbiljett än årskort.
Inget säger att det kommer att köras sådan kampanjer i år, men då arenan är stor och alla platser är bra så är det nog så att folk kommer avvakta och se, för det är egentligen bara derbyna som kan ställa till det, men då finns etage 3 som har en bra översyn av planen till en billigare penning än östra.
Norra och familjeläktaren brukar väl komma igång senare i försäljning också.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:05:00
 it's Moro :) 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:04:00
 Angående Saletros så kändes det inte direkt som han hade Norlings förtroende. Blev ju inbjuden med armbågen p g a skador då både Yasin och Nabbe gick före på den positionen (vilket jag tyckte var konstigt) trots att han gjorde det väldigt bra varje gång han fick chansen. När han väl fick spela gjorde han det ju bra men så fort han inte glänste blev det ju bänken direkt och dessutom var det ju för sent då han förmodligen redan då letade ny klubb. Om jag inte minns fel sa väl BW att han lämnade/såldes för att Norling inte ville spela honom.

Hoppas verkligen han kommer tillbaka då det var en av mina farvoritspelare och tycker det var ett mysterium att han släpptes så lättvindigt.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Måste vara Nabbe eller Borges, iaf om man går efter din lista. Dock borde AIK inte kunna matcha någon utan dessa klubbar ekonomiskt. Två sjuka värvningar. När det gäller MFFs eventuella intresse så tror jag att Borges ligger närmst, kanske som ersättare till Bashirou.

Är det bara jag som tycker Moro var en medioker spelare? :D
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 16:01:00
 Skulle vi gå för Saletros så här nära efter hans övergång så är det nog på lån. Enligt intervjun jag läste med Saletros handlar det ju mest om balansen i Rostovs trupp och kravet på antalet ryska spelare på plan i varje lag. Det är det som sätter käppar i hjulet för honom nu.

 

Namn: forte   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:59:00
 Borde kolla på Ismael, ex-Kalmar, spelar nu i Akhmat Groznyj. Har varit på gång tidigare och enligt mig skulle han passa väldigt bra in i nuvarande spelsystem. Dessutom van vid svensk fotboll vilket skulle minimera anpassningstiden. Har vad jag förstått spelat en hel del och har väl en relativt hög lön, men med de egenskaperna och vanan att prestera på en hög nivå hade det varit en fin värvning. Tror dock att Akhmat kommer satsa vidare på honom om inget annat plockas in i detta fönster, värt att ha honom i åtanke dock. 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:52:00
 Spelaren AvgåNorling snackar om måste väl vara Nabbe? Situationen kanske ändrats i Schweiz? Mff har försökt norpa honom tidigare men gått bet så han hade känts logisk som ett andraval för bönderna i Skåne. 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:51:00
 Borges Bolltouch har fått in det namnet jag syftar på. Finns ett par namn på den listan som jag redan har avfärdat. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hyggligt realistiska namn med AIK-koppling (där med inte sagt att graden av realism är hög, men detta är namn som skulle kunna falla inom ramen för realism):

- Nabil Bahoui
- Celso Borges
- Johan Blomberg (tveksamt att både AIK och Malmö skulle vara sugna på honom)
- Sam Lundholm (tveksamt att MFF skulle vilja signa honom)
- Ibrahim Moro (kontraktslös; håller nog inte måttet)
- Ebenezer Ofori (tveksamt; nyss förlängt med NYFC)
- Niclas Eliasson (känns som en omöjlig värvning)
- Anton Saletros (känns inte som att detta är någon spelare som MFF skulle vara sugna på, men kan ha fel)

Edit: Fler namn med AIK-koppling

- Brwa Nouri (antagligen inte; för gammal och spelade senast i Bali United)
- Viktor Lundberg (tveksamt att Häcken vill släppa honom; också tveksamt att MFF skulle ha honom som andraval)
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lundholm har varit riktigt bra i sirius av det jag såg förra året.

Saletros, Lundholm, Moro,Borges, Blomberg?
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:45:00
 Knappast förvånande att det inte lirade med Rakip med tanke på att mff var med i matchen. Jag antar att den spelaren "AvgåNorling" hintar om är Saletros. Hamnar längre och längre ner i Rostovs rankordning. Frågan är vad ryssarna vill ha för att vi ska lösa tillbaka honom. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:44:00
 Återigen, tufft fönster för BW då han verkar få leta långt ner på sina listor...

Känns ändå helt rätt att Rakip går till mff! Han är absolut bra å hade varit kanon för oss men han känns för mycket mff och bör lira där.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:44:00
 Hulken ofori är klar för ett år till i MLS. Så han kan vi glömma. 

Namn: Hulken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:41:00
 Finns det äns någon realistisk svensk som vi kan värva in nu?

Ofori är ett annat förslag.

Hoppas BW sitter på ett riktigt vasst ess. Likt när han tog in Tarik förra året.
 

Namn: Mimaroben   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:40:00
 Avgå Norling -->

Lundholm?
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:40:00
 Salétros, Borges (!?) eller Viktor Lundberg? Så många alternativ finns det ju inte. Skönt att slippa Rakip ändå, blir sällan bra när en spelare är så kopplad till en annan klubb. Typ Sebastian Eguren. 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:39:00
 Inget som förvånar med Erdal Rakip, det är ändå moderklubben för honom, men vad fan ska vi få in? vill ha in en Wilton Figueiredo typ! den jävel kunde leverera. 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:38:00
 Som jag skrev imorse, igår samt häromveckan, Rakip vill inte spela i varken AIK eller Dif. Så nu kan vi titta vidare. Intresse finns för en spelare med AIK-koppling vilket jag varit inne på sedan igår. Den spelaren var både vår och MFF:s andraval om inte Rakip löste sig. 

Namn: Ruth   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Erdal Rakip har bestämt sig – vill tillbaka till MFF • AIK har fått besked

https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/allsvenskan/rakip-har-bestamt-sig-vill-tillbaka-till-mff/
 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:31:00
 Hjälmen har rätt. De som är på plats match efter match är vår kärna. Oavsett om man är på plats med årskort eller lösbiljett. 

Namn: carcass   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:29:00
 Tillbaka med årskortsraketen som stod utanför södra, den skapade hype. 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 15:12:00
 murnau: Så brukar det alltid vara, jag förstår inte riktigt oron hos vissa. Är det något man lärt sig så är det att det sällan brukar det stressas över årskortsinköp hos gemene man i AIK. Vi brukar ligga jämt med aporna så här dags. Årskort är såklart viktigt ur en del aspekter men personligen tycker jag det slutliga publiksnittet är det allra viktigaste.

Årskortskampanjen sades på "upptaktsträffen" på MoS pågå över längre tid och i olika stadier, vilket då skulle innebära att man inte kör en och samma grej efter försäljningsstart. Der återstår att se vad som isåfall blir nästa steg.

Jag är annars hyfsat säker på att ingen i klubben ligger på latsidan i nuläget, varken gällande transfers eller årskort.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:59:00
 Enligt arenaöversikten har vi sålt ca 1k på norra, 1k på familj och övriga 4.5k på långsida+norra övre.
Anledningen till att vi säljer 'dåligt' tidigt är väl att stor del av de kort vi kommer sälja härifrån kommer vara på onumrerade platser. Åtminstone är min uppfattning att antal stolar till försäljning på långsidorna under säsong inte skiljer sig särskilt mycket från vad som finns kvar nu.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:56:00
 War Machine/

"Kärnan av supportrarna är min bok vi som köper årskort. "
Det har du naturligvis rätt i. Men det är inte helt rätt. För mig är kärnan av supportrar de som går på matcherna regelbundet. Under några år så hade vi många som köpte årskort och inte kom på matcherna. Samtidigt hade vi folk som regelbundet gick på matcherna utan att köpa årskort av någon anledning.

Så. Årskort är naturligtvis viktigt. Men ännu viktigare är att fylla läktarna.

Kan vi hjälpas åt att dra mycket folk till de första tre matcherna och resultatet går vår väg så kan 2019 bli ett gyllene år för publikintäkter. Vare sig vi säljer mycket årskort eller inte.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:54:00
 Har för mig att DO brukar ha sålt ungefär lika många årskort som oss vid den här tidpunkten tidigare år men att vi sen drar ifrån dem ordentligt. Får hoppas att det upprepar sig... 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:44:00
 knarfeggab Att koffe inte skulle vara förknippad med en annan klubb är väl endå att ta i? Spelade i Peking från 10-16 års ålder . Å väldigt öppet lagt upp antalet hyllningar till vraken i sociala medier. Gick endå rätt utmärkt för han att prestera hos oss va?
Självklart ska va ha en stor stomme av spelare från 08 området. Helt enig . Men när vi behöver spetsspelare in (som i detta fall) så personligen struntat jag vad en spelare hållit på för lag som ung. Så länge han presterar hos oss. E väl snarare bra mycket värre för MFF om han skulle välja spel hos oss?
Hade gladeligen tackat ja till både Fransson och Nyman i våran trupp!
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:40:00
 PAL
Ja, kanske du har rätt.
I min värld så finns det inte att man känner mättnadskänsla som supporter efter ett guld men det är ju jag... kanske är vanligt att årskortsförsäljningar/publiksiffror stagnerar/går ner efter man vunnit serien.

Självklart är 30000 i en premiär mer än 19000 (vi får väl se hur många som dyker upp, folk kanske är mätta).

Kärnan av supportrarna är min bok vi som köper årskort. Skulle de sälja fler kort än oss så får vi nog förlika oss med att de gått om oss på den punkten.

Tittar man just nu så är det sålt enligt följande :
Malmö : 9711 st (försäljning öppen)
Hammarby : Mellan 9500-10000 (har inte öppnat nyförsäljning)
AIK : 6500 st (haft försäljning öppen i ca 2 månader
dif : 6600 st (har inte öppnat nyförsäljning)

Ja, det känns oroande... vi ligger långt efter.

Angående gratisplåtar tror jag inte det är fel om det görs på rätt sätt... enstaka matcher och till rätt målgrupp. Om det var så dåligt skulle ju inte bajen sälja så många kort eller? Vet att vi har andra avtal än bajen/dif vad det gäller arenan men kan få dit 10000 människor som normalt aldrig går kommer nog vissa tillbaka och betalar nästa gång om de är nöjda med upplevelsen.

Oakley
Förstår om du vill avslöja för mycket men när är tanken att ev kampanj ska sparkas igång?
 

Namn: Oforis ofelbarhet   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:17:00
 FlavioObolo

Kan absolut hålla med, men tycker att Anton har tagit väldigt stora kliv i sitt ansvarstagande offensivt med bra passningsspel, målfarlighet och sköna kombinationer. Däremot är han ju kanske inte riktigt lika kreativ som Olsson, men tycker att om valet står mellan Rakip och Salétros så tillför inte Rakip så mycket mer än vad Anton gör.
 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:17:00
 PAL

kan absolut finnas en mättnadseffekt. Tror ”suget” är betydligt större efter europamatcherna i år än tidigare år dock
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:14:00
 Flavio //

Det låter som att du inte ens sett vårens matcher. Saletros var grym offensivt. Det var ju han som löste upp försvaren många gånger. Enastående assist till mål eller missade avslut.
Visst, ingen KO i högform, men det var inte långt därifrån av det han visade.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Är rädd att Saletros med Adu och Larsson blir lite för fyrkantigt. Perfekt dock om man leder med 1-0 och ska stänga ner matchen med 15-20 kvar. Men som Olssons ersättare? Gillar verkligen Saletros men tveksamt. Om man släpper tyglarna rejält på wb kanske men tror ändå dynamiken centralt blir för defensiv totalt sett.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 14:04:00
 //War Machine
Eller så infinner sig en mättnad efter ett guld, kanske speciellt ett där slutkänslan var mer av en lättnad än eufori? Kanske krävs katalysator i form av storvärvning för att tagga igång intresset inför nästa steg i form av CL?

Sen att dif gått om, jo jag väntar och ser innan jag köper det. Tror nog ändå att 30 000 på Friends i premiären är mer än 19 000 oxtokiga på Nya Söderstadion...

//Oakley
Pengar är nog inte problemet (men väldigt bekvämt att skylla på) idéer o uthållighet (ja brist på alltså) är nog närmare verkligheten. Bara för att man drar igån årskortskampanjen i oktober kan man liksom inte slå sig till ro sen i fyra månader och hoppas på djungeltelegrafen i form av supportrarna. Eller jo visst kan man men då blir resultatet också en succeartikel på fotbolldirekt i november och sen inte mycket mer.

De där gratisbiljetterna kanske vore nått ändå...
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje & Falcken

Jag tycker att det är lite märkligt att jämföra Olsson med Rakip, det är ju som natt och dag. Rakip har lirat i MFF sedan barnsben och vunnit flera SM-guld och lirat i CL med klubben. För att sedan prova lyckan utomlands och vill nu komma hem till Sverige. Känns jävligt långt ifrån Olsson som blev ungdomsproffs i Arsenal efter typ några säsonger i Pekings U-lag och ”håller” på Bajen...

Sedan har jag aldrig sagt att vi bara ska värva spelare med AIK-hjärta. Känns ju ganska naivt och som en väldigt snäv spelarkrets. Men just Rakip känns lite för mycket ny-gnagar dröm när man inte bryr sig om spelarnas bakgrund längre, och skulle typ hylla en Janne Eriksson värvning idag.

Klubbens styrka är Stockholm som bas, med några kryddor från utlandet och inte spelare som är jävligt förknippade med andra svenska klubbar. Typ Rakip, Fransson eller Nyman i Peking. Granen i HIF... #förbjuden smiley
 

Namn: Oforis ofelbarhet   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:45:00
 Med lite betänketid börjar Obasi-värvningen framstå som en väldigt bra förstärkning.

32 bast (trodde ärligt talat att han var typ 34) och om man ser på honom som Nicos ersättare snarare än Olssons (Tarik ner etc) så kommer det nog öka konkurrensnivån till det bättre. Oavsett hur mycket man än gillar Nico så går det inte att komma bort ifrån att han kunde vara väldigt ojämn när han kom in i matcher utan att ha fått förtroende över en längre tid. Det lär inte hända med Känner du.

Jag bangar inte på Salétros! Typ samma spelare som Rakip utifrån ålder position etc, men utan risk att han kommer få mentala problem med tryck utifrån. Tänker till exempel på Rieks i mff som hade stora problem att leverera under första halvåret
 

Namn: J&I   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:42:00
 Fick tag i den limiterade matchtröjan och undrar om någon vet var man kan köpa eget namn- och nummertryck i liknande stil som spelarna hade i matchen? Jag har redan frågat AIK Shop som inte sålde det. 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:35:00
 PAL
Ja, det är en jättebesvikelse efter ett guldår.
Naturlig förklaring finns nog inte.. bara konstatera att de säljer fler kort just nu.
Deras nyförsäljning har dessutom inte startat än medans vi sålt i ca 2 månader.

Hoppas försäljning ökar annars kan vi konstatera att även dif gått om oss...

Oakley
Tack för ditt brinnande engagemang, håller med om allt du skriver!
 

Namn: oakley   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:27:00
 PAL - Hade gärna sett större resurser på att växa på fler platser men det resulterar ju också i mindre pengar till sporten. Så förstår deras tankar, mycket bygger på att vi supportrar ska hjälpa till. Mailade nyligen marknad att de under februari ska öppna något swish-konto där man kan donera pengar till AIK-marknad så de får mer resurser till just detta inför premiären. Hoppas det kan bli något av det, hade själv kunna tänka mig att skänka en slant. Föreslog också att alla som donerar mer än en viss summa får en speciell upptaktsträff med AIK marknad inför säsongen där man får information om hur de tänkt jobba och varför. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:25:00
 Saletros vore en dröm att få hem igen, tycker hans sista säsong var ruskigt bra.

Nu hoppas jag bara att vi får truppen klar så den kan spelas samman inför våren.
Gäller att prestera direkt, nu är vi jagade.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:11:00
 Vår försäljning av säsongskort ligger väl i normal fas (vilket i sig kanske är en besvikelse). Så om dif då ligger före bör man kanske söka svaret där, vad de har gjort för att öka? Kanske finns en naturlig förklaring så som tidiga förlängningar eller annat?

//Oakley
Intressant att höra om ditt möte men blir samtidigt provocerad av om det stämmer att vi har en marknadsavdelning som inte anser att resurserna räcker till att jobba i hela Norrort.

Har man den inställningen kanske man ska söka jobb hos BP. Eller så kanske klubben ska börja lira på Skytteholm.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 13:05:00
 Får vi igång Silva och Obasi så känns ju anfallasbesättningen väldigt fin. Frågetecknet är väl att alla fyra haft sina skadeproblem. 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 12:56:00
 Berguv

Ännu ett incitament till att vara med i matchen, om mff får betala högre lön är det bättre för oss.
 

Namn: War Machine   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 12:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vilket makalöst fiasko om vi skulle sälja färre kort än dif,
Riktigt uselt om det skulle bli så. Vi var vunnit guld och borde sälja som aldrig förr... men försäljningen minskar... de kommer från halvdan säsong... men ökar sin försäljning. Får inte hända att de säljer fler.

Hoppas på stor och genomtänk kampanj på alla fronter!
Mycket kan göras organiserat av AIK och supporterklubbarna men den största påverkan gör man själv som individ genom att se till så alla AIK:are man känner köper!
 

Namn: oakley   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 12:35:00
 Tycker också 6500 är oroväckande.
Dock tror jag vi kommer kring 12000 till slut ändå.

Träffade AIK marknad i december och känns som vi hade ganska liknande tankar och de hade mycket bra planer på hur vi ska nå våra mål, genomförs allt som det ska tror jag också vi kommer nå i hamn med våra mål. Det jag personligen saknar som jag även framförde är något flexkort till västra/östra kant, där man kan lämna tillbaka sina platser och istället få en värdekupong som motsvarar en biljett till samma sektion eller en billigare sektion, gör det enklare att gå med olika vänner. Men de ska kolla på det inför 2020.

Tycker vi hade en liknande syn på det mesta, mitt fokus var till 90 procent hur vi kan öka lösbiljetterna. Vi har en stabil kärna runt 10k, därefter har vi de som går på de större matcherna, när de kommer blir vi närmare 30k. Men det sista spannet mellan 30-50k intresserar mig ganska mycket, vilka är de och hur når vi dem? Uppenbarligen håller de på AIK men är väldigt svåra att få till matchdag. Det var främst dessa vi diskuterade och jag hoppas AIK kan nå dessa, ett första steg skulle vara att få dessa att åtminstone börja gå på stormatcher, så vi i premiärer och derbyn alltid kan bli runt 40k till en början.

AIK marknad var tydliga med att gratisbiljetter inte är vår väg att gå tillskillnad från Bajen/Dif, efter att de förklarat varför så håller jag till stor del, strösslar vi gratisbiljetter åt alla håll och kanter så förväntar sig dessa personer att det också alltid ska vara gratis. Men sedan är det ju viktigt att få in nya förstagångsbesökare som aldrig varit på Friends Arena och sett AIK spela, så att vi kan växa som klubb. Vi bollade lite idéer men bättre att det stannar där så inte våra konkurrenter plockar dessa tankar. Men vi hade ganska liknande syn även här.

Det vi kanske hade mest olika syn på var det jag skrivit om här förut, det är att vi mer ska försöka profilera oss som hela Norra Stockholms lag. Då jag tror Djurgården på lång sikt kommer få problem med sin identitet när man spelar i Bajens område så ser jag stora möjligheter att allt norr om Slussen långsiktigt kommer bli väldigt starkt AIK-land. Inte så jag tror folk kommer ändra sympatier, utan tänker mer på de som flyttar till och föds i Stockholm. På 30-talet så såg många oss som Östermalmslaget, den slogan har Dif tagit över. Sådant byggs inte över en natt utan tar decennier, jag tror på sikt Dif kommer få starkare koppling till Globen-området precis som vi fått Solna. Jag tror därför vi kommer kunna vinna mark på många nya platser, inte minst när det känns som vi börjat trivas på NA.

Vi hade en ganska stark samsyn, dock såg marknad en risk med att dels tappa fästen söder om stan men också att vi saknade resurser för att på ett seriöst sätt faktiskt inpränta att allt om Slussen är AIK land. Hade gärna sett att AIK vidgade sitt territorium och jobbade bredare med att öka rekryteringen i mindre givna AIK-områden. Känns som vi allt för ofta låser oss vid Solna. Jag vill ta den möjligheten vi nu har att faktiskt växa, blir AIK mer förknippat med norra Stockholm kommer vi också få enklare att attrahera företag då det blir mindre risk för företagen att sponsra oss. Däremot sågade de inte iden på något sätt, men tyckte att det finns viktigare saker just nu men att det kan bli något inför framtiden.

Men för att summera så känns det verkligen som AIK marknad har en plan för kommande år och det känns bra. En sak vi var väldigt eniga om är att AIK behöver fler stora tävlingsmatcher som denna säsong mot Bajen och Sundsvall, det är där AIK växer, men också mot storlag i Europa. Förhoppningsvis kan AIK i framtiden också jobba med att bredda vårt territorium, tror faktiskt personligen vi kan vinna mycket på det.
 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 12:30:00
 Man gillar ju allt AIK håller på med i form av merch och andra marknadsaktiviteter, men jag känner ändå att det mesta riktar sig till samma personer dvs vi supportrar och medlemmar för att vi ska köpa mer. Det finns ju någonstans en gräns hur mycket pengar vanliga supportrar har att lägga i form av merch biljetter, bortamatcher etc.

Tycker pricken över i skulle vara att man också presenterar en eller etta par nya partners som går in med pengar för att stötta oss på denna resa! Där borde verkligen krutet läggas från marknadshåll nu när mycket är på plats.
 

Namn: Foppen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 12:07:00
 Varför har vi inte sålt fler årskort?
Det är en aning oroande.
Det kanske släpper, men att apa skulle sålt fler än oss, stämmer det verkligen?

Jag har tjatat om det tidigare så det är inte min mening att älta det, men vi behöver en rejäl jävla bomb för att skapa hype och förväntning.
Jag kan lugna mig lite i min frustration, men det är svårt.

Så ser jag på det iaf.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 12:01:00
 Folk köper så jävla mycket merch så man har inte råd med årskort 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:49:00
 Colley/Hörberg kommer inte komma in såvida vi inte släpper en wingback. Hörberg var ju muntligt överens med AIK i somras, men sedan kom Heradi in (pga lundströms skada) och presterat bättre än man trott, så Hörberg är on hold förtillfället. Även Sundgren gjorde en stark comeback, något vi inte hade räknat med. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:49:00
 Curci klar för Bajen. 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:48:00
 Någon som vet hur det går med Batanero? Hade varit så jävla spännande med honom 

Namn: AIKSMGULD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:46:00
 Värva Joseph Colley.
Korttidskontraktera Milosevic igen.
Låna Saletros.
Köp King Hägg Obinongo.

Colley och Obiningo kan ge oss ett ordentligt klirr i kassan med tanke på deras ålder om utvecklingen går åt rätt håll.
Milosevic och Saletros vet vi vad de går för. Att ha dem med oss under ett europaäventyr vore strålande i mina ögon.
 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:42:00
 Vi har sålt över 6500 årskort nu.
Kommer vi komma upp i 12000??

Apa har så här långt sålt över 6600
 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:35:00
 Det mest sannolika är väl att rakip använder oss för att hetsa upp lönen från MFF? I europa har flera spelare använt PSG i samma syfte. Tycker personligen att vår kvot av legoknektar i elvan redan är fylld, även om flera andra lag har det betydligt värre.

Om milosevic drar behöver vi en mb, annars är den enda värvningen jag vill se en kreativ mf med vidareförsäljningspotential.
 

Namn: Gnauget   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:33:00
 6500 årskort sålda.

Förr fanns det en sida på AIKfotboll.se där man kunde se hur många årskort som sålts vid samma tid tidigare år. Hittar den dock inte nu. Någon som vet hur vi låg till i januari 2018?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:21:00
 Lyssna gärna på Osynliga handen i podden Studio Allsvenskan som kom ut igår kväll. Vad gäller ekonomin så säger han samma sak som jag MangeMan och Steken pratade om igår. Han brukar ha kolla på läget. Vi sitter inte i ekonomisk risk och det är kanon om vi inte är tvingade att sälja kommande två år. Enda drivkraften att sälja ska vara för att kunna öka utgifterna ytterligare. Men med nya tv pengarna så är vi i stort sett helt safe om vi inte ökar nuvarande kostnadskostym. 

Namn: Ganska Grå   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:12:00
 Jag instämmer med Borges Bolltouch (och flera andras) oro över potentiella vidareförsäljningar. I dagsläget är det de facto bara Linnér som har en potential. Övriga spelar inte.

Cudos till Björn som verkar vara inne på samma spår, med försöket att värva Sead. Helt rätt. Hoppas han fortsätter den linjen bara nu när den affären gick i stöpet.

Jag har flera gånger innan lyft fram att vi har ett gyllene läge med både Adu och Larsson, då de kan ge tryggheten för att få en talang att blomma ut. Och Bilal är i mitt tycke den talangen. Jag får samma wow-känsla av honom, som när jag första gången såg Quaison eller Anchén. Sån potential och klass.

Så ge Bilal speltid i Allsvenskan. När vi kör CL-kval kan Tarik droppa ner och tillsammans med Obasi och Goitom har vi rutinen och skärpan att gå mycket längre i år. Det är vad jag hoppas på.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AvgåNorling

Vilka spelare som är ”för bra” för allsvenskan är tillgängliga för typ 10-15 miljoner? Vanligtvis behöver man utveckla unga som blir ”för bra”. Vi hade till exempel inte kunnat köpa Olsson nu.
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:10:00
 Ser alltså ut som att vi just nu sålt färre säsongskort än både dif och hif om man läser https://fotbollsthlm.se/ trots att vi haft öppet för nyförsäljning mycket längre.

Hur var det tänkt att kampanjen skulle fungera inför säsongstart iår? Jag har förstått att man vill ha större delaktighet från supportrar, men det känns inte som att vi ges ingångar för att göra det riktigt?
Det vore bra om vi fick igång försäljningen på norra och familjeläktaren i tid.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 11:00:00
 Tomas //

Nja, Rakip var inte för BRA för Allsvenskan. Han intresserade faktiskt inte många klubbar i Europa förutom det vanliga, mittenklubbar i Belgien. Varför han plötsligt skrev på för Benfica (gick på free transfer, blev inte köpt), berodde på Cetinkayas fantastiska relation med Benfica (i o m Lindelöfs övergång). Tjänster mot tjänster helt enkelt.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:59:00
 I tillägg angående Rakip,

sett att hans "verkningsgrad skulle vara 0 i AIK" eftersom han håller på MFF och att han skulle vara överskattad.

- Att han är överskattad är ju trams. Fortfarande väldigt ung, flera SM-guld i ryggen, sista året i MFF var han toppklass i AS. Han skulle både gå rätt in i elvan och ha en riktigt bra vidareförsäljningspotential.
- När en spelare väl har valt en klubb så ger man ju allt för det laget. Jag kan inte komma på många exempel på unga spelare som bara lökar ut sitt kontrakt utan att bry sig. Om han nu skulle vilja bort från AIK samma dag som han skriver på är ju det bästa sättet att prestera på en hög nivå så att en större klubb vill köpa honom.

Kvalitetsmässigt hade Rakip varit en toppvärvning, sen vet jag inte exakt vilka siffror som det pratas om (eller om det faktiskt pratas alls).
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:51:00
 Kaladze Antons lag plockade precis in Eremenko. Så lär se rätt mörkt ut med speltid för han närmaste tiden. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:50:00
 Falcken Precis det folk verkar missa. Koffe ville till Peking som inte hade råd. Vraken hade heller inte den ekonomin. Blir ett väldigt smalt urval om spelare vi ska värva bara få ha haft AIK som favoritlag. 

Namn: Kaladze   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:46:00
 Det här snacket om Saletros...Ligger det någonting i det? Är han i frysboxen i Ryssland?

Alldeles oavsett så är han definitivt inte tillräckligt bra för att ersätta Olsson.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:44:00
 knarfeggab,

Om man är uppvuxen i Malmö, har spelat i Malmö och Malmö tillhör topp 3 klubbarna i landet är det väl rätt naturligt att man har Malmö som första val, allt annat lika?

Koffe hade garanterat valt Peking eller Bajen om de hostat upp samma pengar och varit ett lika bra sportsligt alternativ när det begav sig. Lundström hade förmodligen valt Giffarna under samma förutsättningar etc.

Ska vi bara välja spelare som ser AIK som nummer ett får vi plocka upp spelare från juniorlagen och läktarn istället.
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:44:00
 AvgåNorling/
Rakip var för bra för allsvenskan det år han blev utlandsproffs.
Därför man brukar bli köpt.

Givetvis skulle Rakip vara en fantastisk spelare att få in i AIK oavsett vilket lag han har närmast hjärtat.
Inse att AIK ligger efter MFF i näringskedjan. Lägg inte in supporterskap i värdering av vilka spelare som AIK ska ha. Då blir det en väldigt liten värld att välja från.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:44:00
 Som spelartyp tycker jag Rakip borde kunna prestera och leverera på vårt mittfält. Jag tror också att han skulle bidra med egenskaper som kan höja vissa delar av vårt spel och bidra med mer mål och allmän oreda i straffområdet.

Han är absolut inte den spelare Kristoffer Olsson var och är. Han kommer inte heller bli så pass bra. Det är det däremot få spelare som kommer bli så det i sig är ingen kris. Vi förlorar lite saker men kan få till lite nya lösningar och sätt att hota motståndare på. Att ha såpass skickliga anfallare och två högenergiska spelare som attackerar från mittfältet är lockande.

Det som oroar mig med Erdal Rakip är två saker. Det ena är med vilka förväntningar och med vilken inbillad status han skulle komma. Han och Saletros har följt varande i landslag och klubblag. Rakip har där varit strået vassare och fick väl kröna det med sin sista säsong i mff. Jämförbart med det Saletros gjorde hos oss i våras. Få skulle se Saletros som ett tydligt stjärnförvärv men Rakip skulle bli en oerhört omskriven, dyr och högprofilerad övergång. Kan Erdal Rakip hantera de interna och externa förväntningarna?

Det andra är att det väl på det sättet han har tagit sig ann sin proffskarriär. Lämnar som Bosman med flaggan i topp och sätter sig på läktaren i två klubbar utan att ens vara i närheten av att konkurrera om en plats. Orden från Hodgson om hans tid i Palace är väl inte direkt smickrande. Bilderna på en tillsynes lite mystjock Rakip i samband med den övergången ställer också sina frågor.

Sammantaget tror jag att det skulle kunna vara ett bra nyförvärv. Kul att det blir mer hets mellan oss och mff kan jag tycka. Hade inte sett det som vi tar deras andrasortering utan snarare att vi nyper en av deras unga kulturbärare pga vår egna attraktionskraft. Däremot finns det en hel del frågetecken för mig och gissningsvis tror jag att det finns bättre spelare till billigare peng där ute.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:41:00
 Ser hellre ett allvarligt försök med Bilal än Rakip. Rakip är ungefär lika överskattad som Frans Brorsson i Mffs backlinje. Helt ofattbart att klubbar i Europa sägs vara intresserade. 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:38:00
 AvgåNorling:

Tolkar det som att vi främst går för Rakip och om det skiter sig går vi för Saletros?
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:28:00
 Obasi kan ensam vara skillnaden mellan gruppspel i CL och ut ur första rundan. 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:19:00
 knarfeggab /

Förstår exakt vad du menar och håller med dig till 100.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:18:00
 Björn Kindlund//

Majstrojovic hade presterat betydligt mer än exempelvis Robin Jansson. Vilken värvning blev mest lyckad?

Rakip är inte den frälsare många tror han är. En bra allsvensk spelare, inget mer än det. Vi behöver spelare som är för bra för Allsvenskan om vi nu ska ta nästa steg. Så jo, Rakip är överskattad sett till hans pokalsamling samt klubbtillhörigheter.
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>AvgåNorling

Exakt, precis vad jag menar. varför ska vi vara andrahandssorteringen efter MFF. Speciellt när det gäller en spelare som har MFF i sitt hjärta? Det är inte värdigt AIK, och att en pajas som Hamad gick till en tillika pajasklubb Bajen får stå för dem och säger ju allt om klubb och spelare. Men vi är AIK för i helvete!
 

Namn: Södras betong   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:14:00
 Att bara ta en snittålder på truppen och dra en massa slutsatser utifrån det är ett ganska märkligt sätt att se på ett truppbygge, och vår strategi för att ta hand om ungdomar och talanger.

T ex har vi sju egna produkter i A-truppen just nu. Alla utom Brolin kan nog räkna med speltid i år.

AIK går efter en uttalad strategi om att först titta i ungdomsleden, sedan Stockholm, sedan Sverige och i sista hand ute i världen för att hitta spelare. Jag ser inga problem med den ekonomiska kalkylen där.

I varje lagdel behövs det dessutom en blandning av erfarenhet och talang för att skapa ett starkt lag.
Där ser det ju strålande ut på målvaktssidan. Bland wingbacks har vi ingen spelare över 30, Rashidi är 24, ingen brådska att föryngra där.
På backsidan tog vi just in en 17-åring, förra året 26-årige Milosevic. Nyholm är 25. Åldermannen är 33-årige Pertan men jag ser inga problem med att iaf ha en eller två MB som är över 30, det behövs rutin i ett försvar. Jansson är 27.
Mittfältet: Bilal, Gravius, blandat med rutin från Larsson, Adu och Panos.
Ja anfallet är nu ålderstiget men vi har ju inte sålt Stefanelli, han är utlånad?

Och vi har heller inte värvat klart i år.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:12:00
 Rakip har som 22-åring presterat betydligt mer på seniornivå än vad Koffe hade gjort när han kom till oss. Sista säsongen i MFF var han riktigt bra i Sveriges då bästa lag. Har också svårt för MFF-kopplingen, men att han är överskattad det köper jag verkligen inte. Toppmittfältare i allsvenska mått mätt. 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:05:00
 Rakips sista säsong i Malmö var ju grym.

 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:04:00
 knarfeggab //

Att Rakip är mer intresserad av att spela i MFF än AIK kan jag garantera dig. Sedan är det självklart många andra faktorer som måste spela in (se Hamads övergång till bajen).
 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:02:00
 Snittålder är totalt ointressant. Det intressanta är om vi har spelare i truppen vi kan få bra betalt för. Bättre med 2 riktigt bra unga spelare än 20 mediokra. 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:02:00
 Björn Kindlund //

Om du visste snacket som går om honom bland diverse människor som jobbar kring klubbarna etc så hade du kanske vetat vad jag pratar om ... Inte en dålig spelare, men vore en dålig ersättare för Kristoffer Olsson.

4 SM-guld varav han var ordinarie 1 säsong.
U-21 landskamper har även spelare i svenska divison 2 spelat.
Simon Thern stoltserade med 3 SM-guld där han dessutom var en vital spelare. Hur gick det i AIK?

En spelare som Kristoffer Olsson är både en och två nivåer bättre än Rakip. Anton Saletros är minst lika bra som Rakip.
 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 10:01:00
 >>AvgåNorling

Hoppas verkligen att dina källor har rätt när det gäller Rakip att han inte vill till Stockholm. Överskattad eller inte, hans känslor för MFF diskvalificerar honom från AIK för all framtid. Det kommer bli väldigt fel om han kommer till oss, den så kallade verkningsgraden är noll.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 09:54:00
 AvgåNorling

Är Saletros aktuell att komma tillbaka? Bra för oss men lite tråkigt för honom kanske
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 09:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Erdal Rakip: 89 allsvenska matcher, 11 mål och 11 assist. 17 matcher i U21-landslaget och 5 SM-guld. 22 år gammal. "En ganska överskattad spelare"...
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 09:34:00
 Vad jag hörde för lite mindre än två veckor sedan var att Rakip inte alls var sugen på sthlms-klubbarna. Om den informationen fortfarande kvarstår så kommer han med största sannolikhet välja att spela för MFF, vilket är bra enligt mig. En ganska överskattad spelare som dessutom inte spelat en match sedan 2017. Anton Saletros är en spelare jag hellre hade sett i AIK så att säga. Att Rakip tillhört Benfica och Crystal Palace beror endast på den smutsiga agentvärlden och de skyldigheter vissa klubbar har gentemot agenter. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 09:13:00
 Obasi har många fina egenskaper men den egenskapen som blir viktigast i ett kval är att han brukar sätta dit bollarna. Vi har inte råd att missa 1-3 givna målchanser i ett kval. 

Namn: Dusan_Uhrin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 09:00:00
 Brustad är ett exempel på en framgångsrik snabb AIK anfallare som kanske ska tillbaks också? :-) 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 09:00:00
 AIKskasegra/
Självklart vill vi ha allt.

Men. Om Norling vid ett visst läge måste vila en viktig spelare. Tycker du att han i år ska vila inför en allsvensk match eller en match i CL?
 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:57:00
 Vi måste sluta det där losersnacket om att vi "satsar på Europa" och topp 3 är ok. Ska vi etablera oss på samma nivå som MFF och ta mer än ett guld var 10:e år duger inte den inställningen.


Det finns ingenting som säger att vi om vi har rätt bredd inte ska kunna konkurrera om guldet bara för att vi går till Europa. Vi får se till att alternera mer och smartare bara.


Malmö lyckades nu senast under hösten. Vi var nära att knipa guldet 99.


Sen kan vi självklart inte kräva guld, det kan vi aldrig göra så länge de ekonomiska skillnaderna ser ut som de gör kontra MFF.


Däremot måste siktet vara inställt på att försvara guldet OCH nå Europa-gruppspel. Försvarar vi guldet täpper vi till käften på MFF som inte kan hävda att det var en engångsföreteelse. Begraver snacket om 4 guld sedan WW2 osv.Min hunger är således lika stor som innan, jag vill ikapp de 3 blåvita lagen i antal titlar.


Vill ni?
 

Namn: Dusan_Uhrin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:57:00
 Om det är sprinters vi ska ha är det bara för BW att plocka Usain Bolt. Endast det bästa är gott nog för AIK! :-) 

Namn: AIK-Luke   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
RW

Jag håller med dig! Tarik och Goitiom visar mot Bajen hemma även att det inte bara handlar om att springa snabbt ala CH Jagne. Spelförståelsen vi har i anfallet just nu är galen!

Edit: Dusan, great minds think alike
 

Namn: Dusan_Uhrin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:38:00
 Tarik och Henok visade hur dåliga de är på omställningar i senaste vrakderybyt...(obs ironi) 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:32:00
 Osynliga handen med i studio allsvenskan idag. Rekommenderas 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:32:00
 patrikvallbo:

Är med på vad du menar men det är väl själva grejen med talanger, att de ska lite oväntat ta en plats från en etablerad? Jag har ingen aning om ungtupparnas status i nuläget men helt plötsligt dyker det upp en ny Milo, Anton, Isak, Robin som ingen riktigt förväntat sig.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:28:00
 Stefanelli är inte direkt snabb på omställningar utan mer kvick. Men Tarik är ju inte direkt dålig på omställningar och Goitom är snabbare än ryktet. 

Namn: Obolostand   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:24:00
 Vi kommer iaf inte spela kontrings spel med våra nuvarande AF. All speed är förlorat för närvarande. 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:21:00
 Vi har de senaste åren tagit plats 1 och 3 på försäljningslistan (Isak och Olsson).
Vi är Svenska Mästare och abbonerar numera stadigt på topp-3 i AS.
2019 är året då vi skall gå längre i Europaspelet än senast och på så sätt dra in de pengar vi behöver för att hålla en spelartrupp på den kostnadsnivå som behövs för toppen i Allsvenskan.
 

Namn: Svartgul Själ   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 08:11:00
 Att vara ett topplag (i synnerhet ett svenskt) som ska utmana om titlar och europaspel varje år och samtidigt förädla talanger genom att spela dem är tyvärr nästintill en utopisk kombination.
Europapengarna är så pass stora och därned viktiga för nästa steg och vi har sannolikt större chans att nå de summorna just genom europaspel kontra spelarförsäljningar.

Alexander Isak var/är en säregen talang. Att hitta eller fostra nästa Alexander Isak är ingenting som man kan budgetera för.
Ibrahimovic var för snart 20 år sedan, Isak var nyligen. Ca.15 år däremellan.

Att förädla och utveckla unga spelare som inte är lika uppenbara talanger som Isak, i hopp om att de ska bli det är (tyvärr) inte ofta förenligt med att samtidigt vara ett guldlag och en utmanare till europagruppspel.
Med det sagt så tycker även jag att vi ska satsa på vår ungdomsverksamhet, både genom att plocka in lokalt, men också genom att satsa på scouting av spelare i yngre åldrar. Däremot är det sedan sannolikt bättre att försöka hitta bra samarbeten och jobba med utlåningar på en sådan bra nivå som möjligt.

Detta i kombination med värvningar som Olsson, yngre spelare som ska kunna gå in och prestera på en hög nivå i stort sett direkt.
Även Olsson-typen är dock en svår värvning av den enkla anledning att det inte kryllar av dem samtidigt som konkurrensen är tuff.

Om ovanstående fungerar så är det enligt mig fullt rimligt att endast ha 1-3 spelare i A-truppen där man kan tala om transfersummor om 10 milj och uppåt, men samtidigt ha en tillräcklig spets, rutin och kvalité för att utmana om guld och europagruppspel.
 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 07:59:00
 Nej mitt mattesinne var sådär. Det blir 27,68 år i snittålder.

Aningen sämre men det kommer fler nyförvärv som putsar den siffran, det är jag säker på. Inte orolig och litar till 100% på att sportsliga ledningen har full koll på både kort och lång sikt. Ni får inte glömma att dom ligger åtminstone två transferfönster före i planeringen.
 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 07:59:00
 Man kan vända på resonemanget och säga att vi numera har råd att ha en senior trupp med färdiga spelare. Tidigare har vi förlitat oss på lite billigare talanger, chansningar. Nu värvar vi in det vi behöver.

Möjligen att det är bättre att ha en åldersstruktur med spelare runt 27-32 år och krydda med 2-3 supertalanger åt gången. Risken att bli totalt sönderköpt efter ett bra år minskar betänkligt.
 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 07:56:00
 Jag fortsätter med att argumentera från båda sidorna - för som sagt - jag håller delvist med borges i hans teser.

När det kommer till åldersstrukturer i laget så får man inte stirra sig blind på genomsnittsåldern för truppen överlag.
Black hill - du får siffran till 26,5 när du räknar igenom hela truppen, men hur många av de yngre är faktiskt nära startelvan - och som det dessutom ligger på en försäljningspotential mellan 20-30 miljoner?

Man får en helt annan bild när jag ställer upp dessa spelare:
Tarik:31
Obasi: 32
Seb:33
Stefan 28/29
Henok: 34

=31,6 (silva räknat på 28 år)

Jag har alltså nu valt endast offensiva spelare, för de är de spelarna som man brukar sälja till högstpris.

Jag har medvetet utelämnat bilal och gravius då jag har sett dem alldeles för lite och därför vet jag inte vilken nivå som de håller.

Men som jag skrev i mitt förra inlägg - alldeles för tidigt att dra några växlar
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 07:54:00
 MangeMan /
Periodiserar mff utbetalningen till spelaren också?
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 07:33:00
 Rakip o Lustig in så är saken biff.

I år satsar vi mera på Europa än serien; Topp 3 är fullt okay.

I år alternerar vi 11:an mera också; Backlinjen med Lustig, Ben, Pertan, Ekstrand, Robin och Claus

Mitten med Gary, Lundström, Rakip, Gravius, Seb, Adu, Bilal, Rashidi och Rabbe

Topp med Julian, Obasi, Tarik, Silva och Henok

Sjukt bra.

God morgon alla!

 

Namn: Black Hill   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 06:22:00
 Gällande just åldersstruktur får jag det till att vi i nuläget har ett snitt på ca 26,15 år. Då räknar jag bort Kenny och räknar in Stefanelli och Nyholm.

Är det så vansinnigt högt egentligen?

Man kan självklart ha olika åsikter gällande vidareförsäljningspotential men just snittåldern är väl ingen katastrof?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 00:54:00
 Får vi in Rakip är jag grymt nöjd med läget, enda stora frågetecknet blir då om Alex stannar eller om Ekstrand håller.

Det bästa för både oss och Alex kunde egentligen vara att han signar för ett år till, med möjlighet att lämna gratis i augusti om vi helt missar EL/CL gruppspel.
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-01-23 00:05:00
 hjelmen

Så träffsäker berättelse för gf, lysande!
 

Namn: AIK-Luke   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 23:51:00
 Mycket bra inlägg Flavio!

Med tanke på att även BW sa att dom jobbar på att få in en eller tom fler värvningar i detta fönster tycker jag det känns sjukt bra!

För mycket skepsis här för närvarande till en trupp som är galet bra redan nu.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 23:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
För lite snack om Rakip annars. Vilken sjukt bra värvning det skulle vara! Det är en ung klasspelare med all erfarenhet man kan kräva.

Tycker dessutom att han gör det klokt om han kommer till oss. MFF har hur många mittfältare som helst. Jan riskerar hela sin karriär om han går dit och fastnar på deras bänk pga. han ligger efter i speltid. Hos oss skulle han matchas in med tålamod.

Rakip - Kom igen nu!
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 23:12:00
 Vi har precis sålt Koffe för stora summor, tagit SM guld. Att man lånar ut Steff är ju rimligt, som det ser ut nu petar han inte Henok eller Tarik och istället för 8 minuter här och där kommer han troligtvis lira mer och göra en del mål på cypern bra för honom och hans marknadsvärde. Med Obasi, Goitom , Tarik kan vi snurra rejält på dessa 3 utan att tappa hög kvalite som spec behövs mot hårdare motstånd där Steff visat sig lite begränsad.

Ålderstruktur? Visst vi ligger lite högt nu men fönstren och truppen är ständigt flytande. Vi ska ju vinna titlar och samtidigt sälja. Vem vet vad för yngre spelare vi tar in i sommar? Kanske Steff säljs för 10 i sommar och Linner efter säsongen? Just de lovande Brolin är ju uppflyttad redan nu inför det som komma skall. Ben Lamin likaså som 5 mb. Sedan har vi nått en nivå där det inte är lika lätt att slå sig in , vi behöver bättre yngre spelare än tex mot konkurrenter som d.o.
Där finns inget på hb och en lovande norrman går rakt in i elvan, han petar varken Sundgren eller Lundström. Det är skillnad på lag och lag. Eller Buya på lån han petar väl Silva men varken Goitom, Obasi eller Tarik.
AIK sätter en nivå just nu inför kommande försvar av guld och cl kval med iaf troligt EL spel. Tv avtalet inbringar många sköna miljoner framöver.
Goitom, Adu, Obasi Larsson, Tarik m.fl befäster AIKs nivå. Vi kommer inte 7a vi kommer inte 5a vi kommer alltid topp 3 och då behövs kvalite och MÄN inte pojkar. Vad tror ni Goitom eller Obasi känner mentalt när de möter någon yngre mb som definitivt skulle vara på bänken i AIK?

Tycker att vi kan sitta ner i båten lite, vi har tagit guld vi tog in en av allsvenskans bästa spelare (om form och skadefri) på ett perfekt 1 års kontrakt och det kommer mer kvalitativa nyförvärv. Vi måste vara lugna och positiva. Ska alla avgå efter 6 omgångar och en rad på 2-3-1 eller pushar vi tillsammans mot ny segrar?

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:58:00
 Tre4Tre

Jansson lär vi förlänga med inom kort, Henoks kontrakt gäller redan för flera år om han vill fortsätta spela, minst en av Tarik o Obasi tror jag vi kan kunna förlänga med om vi själva vill och Sundgren har vi ju egentligen en bra ersättare till redan nu.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:53:00
 I december går kontrakten ut för Henok, Tarik, Obasi, Sundgren och Jansson. Iaf tre av dessa kommer inte förlänga 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:41:00
 Det är klart att det är värt att diskutera åldersstruktur men diskussionen får inte bli för snäv.

Alla lag vill hitta och kontraktera de stora talangerna. Konkurrensen där är stenhård även om vi har hävdat oss bra de senaste åren.

MangeMan har med ett väldigt enkelt exempel visat att det relativa värdet av att förädla spelare har minskat (eftersom prispengarna i Europa har gått upp).

Rimligen är den bästa iden att hitta en egen nisch som kan ta oss till Europa. Att jobba med äldre spelare kan vara en väldigt bra nisch, iaf just nu. Se bara på Juventus som har en snittålder på 28,5 år.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:31:00
 Borges Bolltouch/

Jag delar inte din oro.

Men jag tycker att det du har gjort idag är väldigt bra. Du argumenterar och lyfter diskussionen av omsorg för klubben.
En diskussion som får oss att tänka är alltid bra. Och du har säkert gjort oss mera observanta så att vi inte hamnar ditt du fruktar.

 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:29:00
 Håller med BB, är också lite oroad av åldersstrukturen.

Känns som vi sill skynda och ta genvägar nu när vi har ett perfekt läge att bygga en supersolid grund som kan vara lång tid framöver. Rasar det nu blir det inte kul.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:25:00
 Utmedpacket/
Du har helt rätt i att BW måste upp till bevis igen. Och det gäller alltid.

Men att han var trött för två år sedan och vaknade genom några inlägg här på GF är inte rätt på något sätt.

Dels är det att överskatta GFs betydelse. Kritiken var under några veckor och nu som då var det delade meningar. Och kritikerna var ganska få som däremot levererade inlägg efter inlägg. Precis som ofta annars här när kritikerna kör sina kampanjer. Mot Alm, Norling, BW eller någon spelare.

För det andra så finns det inga belägg av några på att han jobbat annorlunda efter kampanjen. Jag har i alla fall inte hört några belägg på att kritiken var riktig.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:17:00
 sNs

Stämmer, däremot har i varje fall MFF börjat periodisera kostnaden för sign-on över kontraktstiden.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Redan nu kan vi ställa upp med:

Linner
Ekstrand Pertan Jansson
Sundgren Larsson Adu Tarik Rashidi
Obasi Henok

Bänk: Janosevic. Silva. Panos. Gravius. Ben Lamin. Lindkvist. Hussein.

In kan vi förvänta oss att det kommer in en mittback (Lustig eller Milosevic?) och åtminstone en mittfältare som kan förväntas hålla hög klass. Det här är ett starkt jävla lag.
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:11:00
 Sign-on tar väl AIK (och skatteverket) upp som lönekostnad och således en del av driften, eller har jag missuppfattat något?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:02:00
 Borges Bolltouch

När vi gick till EL gruppspel 2012 gav det oss ca 20 miljoner kronor, jämförbart med en bra försäljning.

Idag ger ett EL gruppspel minst 60-70 miljoner, jämförbart med en Isak-försäljning som vi knappast kan räkna med att göra särskilt ofta.

EL pengarna är helt enkelt så mycket större nu än för bara några år sedan, därför är det enda sättet om vi på riktigt vill ta "nästa steg" att satsa allt på att ta oss dit, att utveckla och sälja spelare kommer inte att räcka.

Pengarna från ett EL gruppspel skulle dessutom ge oss klart bättre möjligheter att värva in fler riktigt bra unga talanger. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 22:01:00
 Borges Bolltouch

Kan väl inte tala om vad alla tycker har uppfattat det som att flera är medvetna om åldersdispositionen i truppen. Jag och flera med mig är det iallafall. Tror nog de flesta som tittar noga såg nog att vi gjorde en kortsiktig satsning förra året och att vi med värvningen av Obasi inte direkt bryter den trenden.

Förra årets satsning var verkligen vältajmad och väldigt väldigt fint utförd. Årets truppbygge är inte färdigt ännu men vi är redan betydligt starkare än starten av förra året. Sen så letar vi självklart efter nya påläggskalvar. Att tro något annat är fel. Att vi inte löst det ännu är väl för att den typen av spelare inte direkt växer på träd. Löser vi inte den perfekta värvningen under våren är det inte för att vi inte vill utan för att det inte är helt enkelt. Då får vi lösa det till sommaren istället.

Planen är definitivt riskabel och vi fortsätter satsa tungt utan säker förväntad avkastning. Men att agera på motsatt sätt är också riskabelt. Fyller vi hålen och truppen med potential måste förväntningarna på leverans justeras nedåt. Titta på hur jävla brända MFF blev när de skulle satsa på sin akademi våren 2018. Jävlar vad snabbt de förstärkte truppen så fort de fick möjlighet. Inte många framtidshopp som blomstrade där under europaspel eller AS.

Så vägen till framgångar är kantade med risker oavsett vilken väg man väljer. En small väg att vandra. Nu är truppen byggd för kortsiktig framgång. Det kanske visar sig vara helt rätt. Kan vi bara krydda upp den lite med ungdomlig entusiasm tror jag vi är hemma. Någonstans kan jag känna att vi inte kan gå så jävla fel om vi försöker vinna till alla pris i det läge vi är nu.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Klockrent att ta in Obasi. Obasi är jämförbar med Vadde för oss som kommer ihåg 90-talet.

Nu kan vi gå för Hrgota, Lahne eller någon egen produkt som anfallare nr 4. Egentligen är det ingen brådska. Vi kan vänta till sommarfönstret.

Antar att vi går 100 procent för Rakip nu. Tror inte alls det är självklart att han går till MFF. Tror han avvaktar att Bachierou eventuellt säljs. Om det inte händer tror jag han skriver på för oss.

Apropå pengar.. Det handlar inte bara om att dra in pengar på försäljningar utan minst lika mycket att ha en kostnadseffektiv trupp. Där ligger vi sjukt bra till just nu! Så gott som varenda spelare i vår trupp lär bidra mer än den kostar i lön. Jag tror aldrig jag har sett något liknande i AIK.

Apropå rädslan för Peking och deras ekonomi: Nu kommer jag inte ihåg siffrorna men de behöver sälja väldigt många spelare per år för att vara nära oss. Bajen är nog ett större hot på sikt!

Borges: Problemet med ditt riskresonemang är att det är felaktigt. Var finns den stora risken? Utgå gärna från siffror om du ska visa den.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Att du inte förstår att vi inte sitter i risk stör mig något förbannat.

Ekonomin är safe.


Att vi alla sedan vill se en massa grymma talanger till AIK, det håller alla med om liksom att det vore önskvärt med en något yngre åldersstruktur. Ingen säger mot dig.

Men din koppling till ekonomin stämmer ej. Inte när vi pratar risker.


I det här ämnet går du Krokko. Du har bara bestämt att vi är i stor risk ekonomiskt och lyssnar inte på annat.
Jag är inte ekonom men du är det bevisligen inte.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
cj:

Jasså? Det finns alltså folk här inne som håller med mig? Jag har då inte läst särskilt många inlägg som berör det ämnet jag lyfter. Varken i dag eller de senaste veckorna. Den enda som hållit mig med i sak och som argumenterat för samma princip är Ambrosini.

Det är således inte särskilt konstigt att jag står på barrikaderna och skriker ut min oro eftersom alla andra verkar sitta så extremt lugnt i båten.

"Jag vill vinna SM-guld till varje pris"-mentaliteten utan kalkyleringar stör mig något förbannat.

Sedan lär det finnas hundratals skribenter och GF-konsumenter som stör sig på mig och mina åsikter. Men det bryr jag mig inte om, förstås.

Edit: Sedan vet jag inte om du missförstått mig. Men jag förespråkar givetvis inte en linje som styrs av panik. Jag utgår i från att Björn Wesström och de som sköter spakarna kring värvningar har både en plan och strategi. Problemet är att jag upplever planen som jävligt riskabel och som eventuellt tar oss i väg mot fel håll.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:38:00
 patrikvallbo:

Ja. Alexander Isak är ett unikum. Där håller jag med dig.

Men är spelare såsom Anton Tinnerholm, Filip Helander och Isac Kiese Thelin unikum? Knappast. Sådana spelare borde vi kunna värva på löpande band relativt frekvent sett till vår ekonomi och status i dagsläget. Och i synnerhet en säsong som den här, där vi ska kliva in i Champions League-spel. Då borde vi vara extra starka på den marknaden då många unga spelare borde vilja komma till oss och visa upp sig på en större scen.

För övrigt hänvisar jag till mitt inlägg 21:34:00 till MangeMan som tar upp aspekten angående att min kritik inte bara handlar är en engångsföreteelse kring det här enskilda fönstret och potentiellt uteblivna värvningar bara vintern 2019.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:34:00
 MangeMan:

Ja, vi har försökt. Och det är superbra. Jag skulle vara den första att applådera ifall vi skulle landa Ofori/Rakip/Hrgota/Haksabanovic eller någon av de spelare som ryktats i den åldern och klassen.

Men problemet är att det fortfarande inte hade varit tillräckligt för mig ifall vi landade enbart Rakip och Hrgota. Det är givetvis ett steg på vägen mot jag vill, men jag tycker fortfarande att vi tagit en alldeles för vid sväng för långt bort från vår inslagna strategi med att värva ungt och sälja dyrt. Det tyckte jag under förra säsongen också, även fast truppen var något mer balanserad då. Nu har vi tappat Olsson och Stefanelli ur den kvoten spelare och blivit ännu sämre balanserat åldersmässigt.

Jag vill se samma princip under fler fönster framöver. Då – och inte förrän då – kan jag sitta ned i båten i lugn och ro eftersom att jag vet att vindarna har vänt oss tillbaka till den inslagna vägen.
 

Namn: RobinG   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:30:00
 Andas Borges, fönstret är långt ifrån stängt. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:28:00
 Borges Bolltouch

Alltså du svingar vilt mot väderkvarnarna just nu. Tror inte det är speciellt många som inte identifierar just det problem du beskriver.

Det som blir komplicerat är att vi både ska bibehålla förra årets kvalitet och faktiskt kanske växla upp. Bevisligen har vi inte lyckats nå bra lösningar ännu med en ersättare till KO. Det är dock inte likställt med att vi bör agera panikslaget.

Prioritet nummer ett är att ställa ett så bra lag på banan inför nästa säsong. Det är angeläget och det måste vi lösa så snabbt som möjligt.

Prioritet nummer två är ju att fixa kvaliteten i truppen över tid och få in gubbar som vi kan sälja vidare. Det här är inte lika brådskande. Vi kan lugnt och metodiskt leta efter rätt spelare. Är det inte en högprofilerat förvärv så är det kanske är spelare som inte ännu har hög status. Bäst avkastning får vi ju om utvecklingen sker hos oss. Vi kan definitivt välja att stärka upp truppen med denna kategori spelare nu i sommar. Det är ett betydligt enklare fönster att rekrytera spelare i. Dessutom kommer vi ha ett betydligt större urval och flera spelare som är okontrakterade.

Sammanfattningsvis. Chilla lite. Du är inte ensam i världen i det här. Finns ingen anledning att misströsta än även om jag också hellre hade hoppats både på Haksabanovic och Hrgota.

 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:23:00
 Vår nya tränare är ju specialiserad på att träna upp fotbollsspelare inviduellt, jobbat med stora stjärnor som Van Dijk i Liverpool, så kunskapen där kommer bli intressant att följa. Ska ju rikta sig främst mot de unga, men tror även spelare som Ekstrand och Obasi kan få en ny dimension.

Något mer som är spännande är den samlade rutinen hos flera av våra spelare. Obasi Tarik Goitom Per Larsson och Adu, och ingen av dessa spelare känns som någon diva som vill avsluta sin karriär och casha in. Alla känns hungriga på att vinna och representera våran klubb. Sålänge den glöden finns, så tror jag att vi kommer bli svårstoppade.
 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:13:00
 Borges:

Håller med i delar av ditt resonnemang men - jag säger men. Utifrån ett hstoriskt perspektiv så är Alex ett unikum. Att vara 16 år och färga i ett topp-lag i Allsvenskan - det är inte normalt. Normalare är att man får fram en talang som tar en startplats vid 20-21 som man sedan kan sälja för 20-30 miljoner. Kan vi få en sådan utveckling på våra unga spelare så får man vara glad och nöjd

Sedan om vi jämför paralleller så tror jag att det här vinterfönstret kommer bli rätt snarlikt det vinterfönster som vi hade den gången Alex skulle säljas - fast med mycket bättre spelare som kommer in eftersom att vi redan har ett visst kapital.

För egentligen så är det samma förutsättningar som förra gången. Spelare har varit tvungen att säljas för att det skall komma in nytt.

Troligtvis har man gått för Rakip/Hrgota/Sead - men det har ännu inte funkat ekonomiskt. Därför väljer man att ta ett säkert kort som är van i AIK:s miljö - och som man dessutom vet är allsvenskans, troligtvis, skickligaste spelare.

Januari är ännu inte slut och det är gott om tid kvar till säsongen börjar.
Vi sitter på en trupp som är +++ för tillfället, vi får se var vi landar i slutet. Det tjänar ingen att sitta och gasta att strategier är fel innan man har sett vad som har spelats ut, att sitta och kritisera en strategi utan att ha den framför sig - det är huvudlöst.


Sedan vill man väll ha en riktigt ung duktig spelare - tyvärr tycker jag nog att Rakip är lite för gammal för att vara utvecklingsbar att vi skall kunna sälja honom för 30-40 miljoner.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:09:00
 Borges Bolltouch

Vi har ju försökt med både Sead och Hrgota, kanske fler som vi inte känner till.

När vi nu försöker värva yngre spelare som håller en högre nivå än vad vi tidigare kunnat värva så blir det också flera andra klubbar med större pengar som kan lägga sig i, jag tycker bara det är bra om vi är noggranna och avvaktar om det inte blir optimalt.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 21:04:00
 MangeMan:

Det jag har sagt hela tiden är att jag vill se en kombination av satsning på Champions League/Europa League, samtidigt som man tar in yngre spelare som fortfarande inte är färdigutvecklade för att utveckla dessa på kort och medellång sikt.

Varför ska vi bara fokusera på en sak i taget när vi kan göra båda på samma gång? Det förstår inte jag för fem öre.

Varför skulle vi inte ta in nästa Kristoffer Olsson eller Alexander Isak, förutsatt att de håller precis samma nivå som dessa två spelare?

Hela min poäng är vi kan ta oss till gruppspel i Champions League eller Europa League med en kombination av Chinedu Obasi-karaktärer och Kristoffer Olsson-karaktärer samtidigt. Och varför skulle vi inte ta den möjligheten att slå två flugor i en och samma smäll?

När Malmö FF spöade Olympiakos i Champions League-gruppspelet 2014 så hade man en startelva som bland annat innehöll Filip Helander (21 år), Anton Tinnerholm (22 år), Enoch Kofi Adu (23 år), Emil Forsberg (22 år), Magnus Eriksson (24 år) och Isac Kiese Thelin (21 år).

Det är liksom helt uppenbart att man kan spela Champions League med en ung trupp. Det går att göra två saker på en och samma gång.

Varför måste startelvan som ska ta oss till Champions League ha en snittålder på 30,2 år när den kan vara betydligt yngre utan att tumma på kvalité?
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/p/BqnjhrBlyVE/
Sänt: 2019-01-22 20:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Längtar redan till att få se Obasis vackra bollmottagningar och första toucher. Minns någon hemmamatch senaste vändan han var här och jävlar vad han lekte med motståndarna, gjorde rabonor och snurrfinter.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:55:00
 Hjelmen 14:21

BW var trött för två år sedan. Tror dock att drevet här och på andra ställen satte eld i baken på honom då han kände att han satt lite osäkert. Därefter så levererade han väldigt bra under 2-3 fönster(med vissa undantag). Nu är det lite upp till bevis igen, han har en stor påse pengar men det har givetvis även vissa av våra konkurrenter så det gäller att sälja "drömmar, projekt, utveckling mm"

 

Namn: PS1891   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:50:00
 Hotel Malm:

Du är helt rätt ute, Jag antar att Gravius blir utlånad efter försäsongen.
In med Rakip och Isak nu.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Den drift du pratar om, dvs exklusive sign-ons, går vi redan nästan +- noll på. Om vi antar att vi går back 15-17 miljoner 2018, samtidigt lade vi ut nästan 13 miljoner i sign-ons 2018.

Sen kommer lönerna också drivas upp när vi får in större intäkter från transfers och europaspel så driften kommer påverkas hur man än väljer att definiera den.

Jag vill gärna också att vi utvecklar unga spelare och säljer men i nuläget ger EL/CL så otroligt mycket mer pengar än transfers så i det läget vi är nu 2019 hoppas jag vi satsar 100% på att försöka gå till EL gruppspel. Vi har utan problem råd med att inte sälja en enda ytterligare spelare varken i år eller nästa.
Säljer vi även Oskar för en bra slant har vi 3-4 år på oss att satsa på ett EL gruppspel utan någon överdriven ekonomisk risk. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:50:00
 solnajojje:

Du har missuppfattat hela grejen.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Smattrat

Haha ja hur kom jag fram till det.


Vi har i alla fall sex spelare U21. MFF Häcken och Östersund har samma siffra. Peking har några till men kvantitet behöver inte heller betyda kvalitet.

Är inte mot fler unga men dom ska kunna tillföra kvalitet i ett guldjagande lag. Vi kan flytta upp fem stycken 16-17 från värt U-lag så ser det kanon ut på pappret.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:45:00
 BW har gått ut och förklarat att vi inte värvat klart ännu. Flera spelare ska in. Endå vet tydligen vissa skribenter att vi redan nu helt övergivet planerna på att ta in talanger? Fan grabbar ni måste vara grymma på spådomar. Trots att vi vet att AIK ville ha sead och göra liknande med han som med koffe. Å nu går efter Rakip med garanterat samma plan. Trots att vi har en fw plats kvar. Så vet vi redan att vi helt lagt av med det? Å allt detta för att vi tagit in Obasi på ett års kontrakt... 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S:

Jag tror att du och jag tänker på olika sätt när vi talar om drift. För mig är sign-on, arvoden och annat kopplat till transferdelen som inte innefattar den dagliga driften. Precis på samma sätt som transfersummor in och ut är kopplade till samma transferdel.

Drift för mig handlar om det som sker i samband med daglig träning, matcher et cetera. Allt i från kostnader i form av spelarnas månadslöner till sponsorintäkter som kommer in.

Drift för mig är inte att ge 5 miljoner i sign-on till en spelare, även om det förstås kan periodiseras ut på det sättet rent praktiskt ekonomiskt. Det hamnar på den andra sidan.

Så när vi har det avklarat så måste man väl ändå påstå att målet måste vara att göra så bra resultat som möjligt (alltså så nära +/-0 som möjligt), exklusive transfers in och ut? Inte sant? Det är väl därför AIK har merchandise, procentandel på kioskerna och massa kampanjer för att sälja produkter och annat? Annars hade man ju inte gjort dessa saker från första början från klubbens håll.

Sedan gör du ett samband med att "driften" per automatik ökar bara för att man gör förändringar i spelartruppen. Så behöver det ju inte alls vara. Det KAN vara så, men inte per automatik. Rent teoretiskt kanske vi tappar "spelare X" som satt på hög lön och ersätter denna spelare med "spelare Y" på en betydligt mindre lön, utan att för den sakens skull tappa extremt mycket i kvalité.

Hela grejen med att AIK ska förädla yngre spelare är ju att vi dels köper billigt och säljer dyrt vilket är bra för ekonomin, dels att vi kan förstärka truppen och förstora kostymen med nya bättre talanger som kan gå samma väg till mötes, dels att unga spelare kan tränas och skolas i AIK så att vi får ut maximalt av dessa i vår verksamhet.

Ta Kristoffer Olsson till exempel. Ett praktexempel på hur AIK borde jobba i allt större utsträckning. AIK:s jobb med talanger sedan 2011 förbättrade vår ekonomi till den grad att vi kunde börja kolla på bättre talanger från dyrare hyllor. Vi landade Kristoffer Olsson, han gjorde succé på två och och såldes för det femdubbla. Med en ännu bättre och stabilare grund att stå på i dag, så har vi möjlighet att börja snegla upp på nästa hyllplan för att hitta bättre talanger, med ännu mer potential och som kan säljas för ännu mer pengar än vad Kristoffer Olsson gjorde.

Sedan är det givetvis inte ett lätt arbete att hitta nästa Alexander Isak eller nästa Kristoffer Olsson. Men det måste vara det som ska vara ambitionen. Det tycker jag är en självklarhet. Och det är därför jag blir irriterad när vi de senaste 2 åren gått i från vår röda tråd med att plocka in unga, talangfulla spelare med stor potential när vi har möjlighet att plocka spelare från ett hyllplan högre upp.

Se på IFK Norrköping. Efter att flera års gediget arbete med att köpa billigt och sälja dyrt, så sålde de Arnor Sigurdsson till CSKA Moskva för 40 miljoner. Helt plötsligt hoppar de upp en nivå i sin verksamhet och landar spelare som Totte Nyman och Sead Haksabanovic. Den sistnämnda förvisso på lån, men principen kvarstår.

AIK har allt att tjäna på att fortsätta att jobba med talangutveckling.
 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=qBGud4Pmc_c
Sänt: 2019-01-22 20:32:00
 Obasis mål i AIK-dräkten. Svårt att välja det läckraste. 

Namn: Pata Negra   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/traningsmatchen-mot-giff
Sänt: 2019-01-22 20:25:00
 Träningsmatchen mot giffarna på lördag flyttad till fredag 14.00. 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:24:00
 Av någon anledning kom jag att tänka på en historia som min mamma berättade för oss när vi var små. Jättekul tyckte jag då:
Det var en gång en mamma som hade en flicka som ständigt grät och gnällde. var det inte för att det var för kallt så var det för att det var för varmt. Mamman höll på att bli tokig.
Men en dag så var flickan helt plötsligt alldeles tyst. Mamman blev lycklig. För någon sekund. För nu satte flickan igång och började gråta igen.
- Mor! Mor! Katten glor på mina nya skor!!!
- Men vi har ju ingen katt!?
- Nej, men om vi får en!
 

Namn: Smattrat   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche
Du får bakläxa på den matten! Det är rimligt att räkna bort Stam, men det sänker bara snittåldern till 26,4, inte till 25....
Även utan Stam har vi allsvenskans näst äldsta trupp.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:14:00
 Bojansfulamuche:

Det handlar ju inte enbart om ANTAL. Det handlar ju om VILKA spelarna i de respektive kategorierna är. Ifall vi hade haft 9 stycken Alexander Isak-talanger i kvoten "yngre än 25 år" så hade ju inte någon här inne varit ett dugg oroad. Det är således inte ENBART ålder som är det viktiga.

Det viktiga är en uppskattning av kombinationen mellan ålder, nuvarande kvalitéer och förväntad potential. Och det är där problemen uppstår – vilket jag försökt påvisa hela eftermiddagen.

Sett till de spelare som AIK har i sin trupp i dagsläget och som, realistiskt sett, skulle kunna inbringa 15-20 miljoner (eller mer) inom det närmaste året så har vi enbart en sådan spelare; Oscar Linnér, 22.

Sedan har vi ett par bubblare som, med extrem kometkarriär och enorm formkurva under våren 2019, skulle kunna kliva in i den kategorin. Bilal Hussein spås ju en lysande framtid och om han får förtroende så kanske han går samma framtid till mötes som Robin Quaison gjorde. Men sett till Bilal Husseins fjolår och sett till den skrala speltid han fick då, i kombination hur vår trupp förväntas byggas klart nu under vintern, så har åtminstone jag enormt svårt att se att han skulle göra en sådan vårsäsong för att sedermera säljas till Serie A i sommar för 25-30 miljoner. Det är möjligt, absolut, men det mest sannolika är ju snarare att han tar det steget 2020 eller 2021.

Christos Gravius? Otroligt svårt att se det hända. Enligt de som följt Superettan 2018 så färgade Christos knappt i Degerfors.

Vilka mer har vi som är realistiska försäljningar på 15-20 miljoner eller mer inom det närmaste året förutom Oscar Linnér? Ingen. Och det är det jag menar. Det handlar inte om kvantiteten eller frekvensen av en viss ålderskategori; det viktiga är vilka dessa spelare är sett till kombinationen ålder, kvalité och potential. Och där har AIK tydligt jobbat bort ifrån den linje som Andreas Alm (i viss mån tvunget) jobbade fram.

Ja. Vi är starkare som klubb i dag. Vi har bättre ekonomi. Vi är inte lika beroende av att spelare ska göra kometartade och oväntade succéer på samma sätt som exempelvis Banguras gjorde 2011.

Men det innebär inte att vi bara ska kasta bort möjligheten till att kunna förädla ännu fler talanger, på ett ännu bättre sätt och på så sätt få snurr på ekonomin ännu mer än tidigare. Snarare tvärtom; den goda statusen och den gedigna historiken av att sälja unga talanger till större klubbar på kontinenten borde snarare vara en sporre till att vilja ta ytterligare kliv i talangutvecklingen, plocka in bättre (och dyrare) talanger för att på så sätt kunna göra ännu större affärer framgent.

Vissa skribenter både här inne och på Twitter diskuterar talangutveckling som att det är någonting som "borde" stanna av "naturligt" när man får en bättre ekonomi och mer framgång. För mig är det helt tvärtom; framgång och förbättrad ekonomi borde vara en sporre till att vilja göra ännu fler affärer. I synnerhet när det är uppenbart att det är specifikt talangutvecklingen som gjort att AIK är på den plats där man är i dag. Varför skulle man inte fortsätta på den inslagna vägen, fast genom att skruva upp allting ytterligare en eller flera nivåer?

Vi har sålt Alexander Isak för svenskt rekord. Målet borde vara att jobba för att hitta Alexander Isak 2.0. Spelaren som säljs för 150 miljoner kronor i stället för 95 miljoner kronor.
 

Namn: Kalle Berg   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Snälla sluta länka till "två bönder i en bil gafflar och knivar och skedar osv". Ingen vill se skiten. Och dom som vill hittar nog dit själva.

Edit: vad fan betyder ens "gafflar". Sån otrolig buskisvargning.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 20:04:00
 Loggar nog ut fram tills transferfönstret är stängt, sällan vart med om maken till mer ointressant gnällande. 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:55:00
 Bojansfulamuche

Bara en sån sak, om nu siffrorna stämmer, vilket jag litar på, för lat för att räkna själv.

Om man räknar den vanligast förekommande startelvan blir siffrorna annorlunda iofs.

 

Namn: ChristoferH   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hotel Malm,

Eliasson färgade inte i AIK, nått år senare är han såld till England via Norrköping.
Saletros såg väl länge ut som en färglös breddspelare? Ytterligare en talang som aldrig blev något, skeppades iväg på lån och kom tillbaka. Det gick ju rätt bra.

Det går ju inte att förutspå framtiden men att Gravius har plockats hem måste väl åtminstone vara ett positivt tecken att det skett utveckling. Han är fortfarande ung, har plockats hem för att inte bli utlånad igen och har visat talang, det måste väl vara det som är "potential"?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi har ändå nio kontrakterade spelare som är 25 och nedåt. Sex av dom är 21 och nedåt. Vi har Stam som man egentligen kan ta bort 39 år på fotbollstransfers snittålder. Då sänks snittåldern med 1.69. Då går den från 26.7 ner till 25. MFF har 25.81 i snittålder. Utan Stams ålder har vi plötsligt ligans åttonde äldsta trupp.
Att vissa klubbar har 22-23 i snittålder beror också till viss del att dom måste.

Jag är inte oroad över vår snittålder.

Inte heller att vi har 0-2 korttidskontrakt eller korttidskontrakt per år i en trupp om 23-25 spelare. Inte när det är spelare som som Obasi Nabbe eller Milosevic. Inte om alternativet är sämre spelare och därmed sämre chanser att vinna liga och nå gruppspel.
 

Namn: jimper   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:41:00
 Hotel Malm

Inte direkt så att Saletros hade färgat något tidigare innan han slog igenom med dunder och brak detta år. Varför skulle inte Gravius göra samma resa med en bra försäsong samt superettansäsong i ryggen?
Innan Saletros genombrott så såg iaf jag Gravius som en mer intressant spelare med förmåga att alltid sätta bollen i rörelse.
 

Namn: 890622   Visa profil  
Länktips: http://youtu.be/P6yY_i8BYv0
Sänt: 2019-01-22 19:36:00
 Några tankar om Obasi till AIK
- Känns som att affären gått snabbt
- Känns mer som att han spetsar konkurrensen än given start
- Känns som en bra trade mot Stefanelli/Avdic
- Finns det plats för en forward till?

Även mycket gaffel om Rakip, Haksabanovic och massa annat.

https://youtu.be/P6yY_i8BYv0
 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Folk beskriver Gravius med potential och att han ska in in i elvan etc när han ej färgade i Degerfors förra året

Herregud

Avd, CL år
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:34:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Åldersuppgången har ju varit en väldigt tydlig trend de senaste tre-fyra åren, vilket finger lyfts för flera gånger. Att vi i dag är allsvenskans näst äldsta lag med marginal, endast slagna av fuskbygget Helsingborg, kan ju knappast överraska någon.

Vi har varit äldst i närmare tre år och trenden fortsätter gå uppåt snarare än neråt, så förvänta er ingen skillnad på den fronten.

Sedan har vi klarat oss hyfsat ändå, men det betyder inte att det inte är och varit ett riskspel som heter duga. Det vi främst ska vara tacksamma för är ju att Isak kom från ingenstans och räddade en liknande situation 2016, och att MFF hade ett mellanår 2018 så att den kortsiktiga jättestatsningen gick vägen.

Om folk vill fortsätta räkna med att vi ska räddas av kortsiktiga satsningar och oberäkneligheter i all framtid så kan ju givetvis dessa korta kontrakt och gamla trupper gå vägen. Annars kommer en dag komma när det inte alls gör det, då får vi istället jämföras med Göteborg och Helsingborg när det kommer till plusresultat, då promenerar MFF och Norrköping enkelt förbi.
 

Namn: oakley   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:23:00
 Hur ser det för AIKs del ut med sponsringen? Hur pass bra står vi oss mot andra klubbar i Allsvenskan samt hur har kurvan sett ut senare år, har det blivit bättre? Känns som det var ett tag sedan vi hade större skandaler och att vi mår bra, det borde ju kunna attrahera företag.

Hur jobbar AIK med sponsringen, tar AIK kontakt med företag i Arenastaden? Erbjuder vi bra företagslösningar för företag med varierande utbud och priser? Känns som vi kan bli bättre men samtidigt har jag dålig insyn på den fronten. Hade gärna sett att AIK vid någon match går samman med företag i Arenastaden (Så många som möjligt) och genomför en stor företags-AW där det serveras öl och hamburgare. En ganska neutral AW som kanske riktar sig mer mot folk som jobbar i Arenastaden men som inte är så hängivna supportrar, då kan vi både knyta till oss privatpersoner som jobbar i området som förhoppningsvis får en positiv upplevelse och samtidigt börja bygga en långsiktig relation med företag i området.

Tror vi kan tjäna mycket mer pengar i Arenastaden med Sveriges modernaste arena än någon annan klubb i Sverige. Finns det någon plan för det och hur jobbar AIK isåfall med detta? Jag vet som sagt väldigt lite.
 

Namn: Capybara   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:18:00
 Karl4712//

Jag tror mer det handlar om att man kan visa att man kan utvecklas och få chansen i AIK än att bli garanterad en startplats. Vi måste verkligen snäppa upp oss där, vi kan liksom inte leva på A Isak hur länge som helst. AIK verkar inte var förstahandsvalet bland talanger direkt!
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
karl4712

Håller med, men det är mycket svårare att landa dessa då det är fler om budet. Vet du vet du.
Men det är inte den strategin som lett oss hit ekonomiskt utan det är främst via oprövade talanger som fått och behövt tid på sig i dom flesta fall. Också fått chanser som vissa inte hade fått i dagens AIK. Håller dock helt med om att man ska försöka hitta dessa spelare såsom Olsson eller spelare som ryktats in. Den där Ghananen är väl att betrakta som oprövad på nivån?
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:06:00
 bfm,

Korrekt. Det krävs en större talang idag för att ta plats i AIKs startelva. Av exakt den anledningen vill jag att vi värvar dessa stora talanger. Detta är vår chans att växa internationellt, d.v.s spelare som presterar bättre än vad vi betalt för dem som senare kan säljas dyrare och ge plats för ännu större talanger.

Skit i mff, vi tog oss förbi dem 2018 och jag tycker inte vi ska titta bakåt.

Den 18-årige Ghananen låter riktigt intressant. Knappast "oprövad", men med en enorm potential. Tänk om Isak kunde få chansen att utvecklas i AIK, det vore ju drömmen.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:05:00
 karl4712

Är det inte precis det vi gör? Obasi in med rutin och potential i Ben Lamin, Brolin, Gravius. Även Bilal Hussein borde ju få spela mycket mer i år.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 19:05:00
 aikmaster91

Inte hans officiella konto väl?
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:49:00
 Borges bolltouch: Hur tänker du när du säger att vi ska gå +-0 på driften och sedan ta pengarna från försäljningar och ”investera i truppen”? Stora delar av de kostnader man ”investerar i truppen” hamnar på driften (sign-on, löner, agentarvoden mm). Det enda som inte belastar driften är ju rena transfersummor (samt möjligen investeringar i Karlberg...)

Såvida du inte anser att vi alltid ska bränna lika mycket pengar på transfersummor in som vi säljer för ut så är det ju ofrånkomligt att vi går back på driften helt enkelt eftersom återinvesteringen av intäkterna från försäljningar med nödvändighet driver upp våra driftsomkostnader utan att det sker något nämnvärt med våra driftsintäkter. En spelare som kommer på free transfer tas ju inte ens upp som en investering!

Såvida du inte föreslår att vi ska följa den helt vansinniga modellen ovan så är det ju närmast ofrånkomligt och fullt rimligt att vi går back på driften.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:46:00
 
Borges Bolltouch

Är det inte så att det mesta går enligt plan?
Vad kunde vi önskat mer än att såklart fått lite mer deg för Anton?
Att han gjorde braksuccé var ju ändå en trevlig överraskning.
Linnér är landslagsmässig.
Planen för Olsson gick i lås med 100% tillfredställelse.
Missräkningen är väl endast Stefanelli?
Han är heller inte helt körd, kan hända mycket med honom trots allt.
Sen att det går lite grus i nyförvärven är ju givet, BW är inte ute efter silver som dif tex. han vill ha guld, det kan ta lite tid att vaska fram.

Nu tror jag BW vill ha in ung högpresterande talang och jag tror han hellre väntar in sommarfönstret än att gör en halvdan affär som ex Rakip.
Fattar att du med snävt fokus på ålder, och vidareförsäljningspotential får lite panik men tror du får vidga vyn lite speciellt som truppen inte är färdigbyggd än.
Jag tror inte BW delar din syn på vikten av låg snittålder i truppen. Jag tror han vill ha en mix av Sebs och Olssons som drar nytta av varandra, talang möter rutin.
Då kan nog snittåldern bli högre än du önskar.
Snittåldern säger ju egentligen ingenting.
Lite äldre spelare kan man dessutom få behålla ett tag och således få kontinuitet tillsammans med rutin för de yngre förmågorna att ta del av.
De yngre som sen flyger vidare och lämnar en säck med guld efter sig.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
karl4712

Samtidigt såg vi hur truppen såg ut när vi väl tog guldet, den var inte fylld med ung talang som kunde bli. Därmed inte sagt att man inte kan göra både och.
Men jag tror vi ska akta oss för att bygga en trupp som har spelare i startelvan som man hoppas ska bli bra och en typ Panos bakom. Det är lätt hänt att lägstanivån sänks och maxinsatserna inte förekommer lika ofta. Även fast man har många kvalitetsspelare.
Vi är på en viss plats i näringskedjan internationellt. Men vi är också på en plats i vår inhemska näringskedja. Det är viktigt att ta oss upp på MFFs nivå för att växa inhemskt och internationellt.
Det är inte heller speciellt vanligt att det i toppen av ligor ute i Europa huserar en massa på den nivån oprövade talanger i startelvan. Anledningen är inte bara att dom är högre upp i näringskedjan, utan jag tror det beror på att det är vad som krävs.
Det krävs också större talanger idag för att ta en plats i AIKs trupp än för ett par år sedan. Vilket är mycket bra, men det gör det också svårare eller smalare att hitta dessa.
 

Namn: Dusan_Uhrin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:35:00
 Tack knarfeggab! Jo Cletus Nombil honom ska vi ha! 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:28:00
 Jag anser att vi borde blanda äldre säkra kort med unga potentiella storspelare.

Vidare anser att jag att vi inte ska glömma den strategi som tagit oss till denna position. Att nu byta till en all-in-på-CL-strategi tror jag inte alls på. Vi ska heller inte agera utifrån att vi jagar mff. Är helt säker på att BW heller inte gör detta,

Värvningen av Obasi är säkert trevlig av sentimentala skäl. Dock hög skaderisk. Troligen rejält over the hill. Jag hoppas verkligen att vi inte värvat klart på forwardssidan. Behovet av en spelintelligent offensiv motor på mittfältet är också skriande.
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:22:00
 Edon Zhegrova följde ju Joakim Hall på Instagram.. Kanske betydde något? 

Namn: knarfeggab   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>Dusan_Uhrin

Precis så, ditt inlägg är mitt i prick. Alltid lika roligt att läsa inlägg här under silly season. Cesar Cletus Nombil IV är även släkt med Haile Selassie, så med andra ord med två kejsare från tillika två världsdelar i olika tidsperioder. Helt unikt och en jävligt spännande spelare. Kommer garanterat bli succé. Släng er i väggen Hrgota och speciellt den där skåningen Rakip.

Cesar Cletus Nombil IV är vår man. Länge leve vår kejsare!
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:08:00
 vasbyagenten

är det så stor löneskillnad mellan Championship och Allsvenskan? Multipel på 4x, fan alltså
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:06:00
 Borges Bolltouch

Min personliga uppfattning är att du överreagerar avseende ekonomin och fundera på att läsa Mangemans text nedan (en åsikt jag delar). Utöver det så har vi minst två platser kvar att fylla detta fönster för att förbättra åldersstrukturen, sen har vi även sommarfönstret vi kan lyfta in yngre förmågor
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:06:00
 Fresh128
Tycker inte jag. Har potential. Men ja,ser hellre än etablerad mittback. Men spelare som måste in nu år helst yngre än 25 år... Rashidi kan man sälja ifall han gör det riktigt bra. Eller så låter man Bilal Hussain få chansen i år som konkurrent till pocket spelaren
 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 18:05:00
 Mcnasty
150.000 i månaden eller i veckan.
Plus lättare att en premier league klubb sedan tycker man platsar i deras trupp

Lätt val
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:55:00
 Sundgren var helt kass och vilsen som mittback så nej tack 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:55:00
 Wigan, CL kval med AIK mot bottenstrid i championship.

Det kan knappast duga Alex?
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:32:00
 Milosevic bjuden till besök hos Wigan... Tycker Sundgren var spännande som mittback.. köpa Hörberg och flytta ner Sundgren? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:24:00
 Vi sitter verkligen inte i skiten. Ekonomiskt har vi efter Olsson mer pengar än någonsin och sportsligt har vi troligen aldrig haft en lika bra trupp vid denna tidpunkt som vi har nu.

Det här med åldern på truppen och att det vore en risk, man kan vända på det resonemnaget.
Om det är någon gång man ska köra med en äldre och mer meriterad trupp så är det ju precis nu just eftersom risken inte är så hög av flera anledningar. Dels har vi som sagt redan mer pengar än någonsin och dels ger de nya TV pengarna i kombination med detta att ekonomin redan är säkrad även för hela 2020 och troligen ett eller par år till, utan att vi kommer ha behov av att sälja spelare.

Lägg därtill att vi med en stark o rutinerad trupp har ganska goda chanser att ta oss till EL gruppspel (och en minimal chans till CL gruppspel) så är min åsikt att det just nu är helt rätt att satsa 100% på sportslig framgång och inte ha lika storts fokus på att utveckla unga spelare för att kunna sälja.
Jag vill påstå att vi utan problem har råd med detta både i år och nästa år utan att på något sätt ta en överdriven ekonomisk risk.

Det som krävs för att vi ska komma ikapp MFF än mer är att vi tar oss till EL gruppspel, det är det vi behöver satsa på nu när vi verkligen har chansen, spelarförsäljningar kommer inte att räcka.


 

Namn: Berguv   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:24:00
 Kul med Obasi! Synd att han hattar runt så mycket, en sån spelare kunde haft en ännu bättre karriär med lite tålamod, sannolikt.


Jag är inte jättestressad över silly-situationen. Sannolikt kan åteminstone en av ben lamin gravius och bilal ta en startttröja likt saletros i fjol, och med tanke på det löneutrymme som nu finns bör vi kunna få in ett par spetsvärvningar. Tarik goitom obasi silva tycker jag låter som en vettig anf-uppsättning. Vi saknar en mb och en spetsspelare på mittfältet.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:15:00
 BREAKING: John Obi Mikel is having a medical at Middlesbrough after agreeing personal terms on a short-term contract. #SSN

var väl några som hoppades på honom.
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:07:00
 Att gå till Europagruppspel ger intäkter i sig. BW brukar säga att en klubb kan tjäna pengar på två saker: spelarförsäljningar och europaspel. Att satsa kortsiktigt på att ta sig till EL eller CL gruppspel är inte fel utan tvärtom fullt rimligt.

Obasis kontrakt är på ett år inte tre år. Vi har inte värvat klart heller utan mer lär vara på gång in. Kanske där en yngre spelare på längre kontrakt med vidareförsäljningspotential?

Möjliga (stor)försäljningar som finns i truppen:
- Linner
- Stefanelli

Om dessa får speltid och utvecklas:
- Bilal
- Gravius
- Ben Lamin
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:07:00
 Henok går i pension och har fått sin SM-guld,
så jag räknar inte med honom fullt ut,
Dessutom har han tv jobbet.

In med en forward till och låna ut Silva till Frej,
det är lagom nivå för honom.

Är det sparkrav hos B&W ???
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 17:01:00
 Borges Bolltouch,

jag delar inte din oro men vill dela ett citat jag läste i AIK:s 90-årsbok:

-Oro är AIK:s drivfjäder

 

Namn: ChristoferH   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:56:00
 Jag tycker att folk är orimligt stressade och pessimistiska här. Fördelen med att ha en äldre trupp är att det går att bygga kontinuitet. Det betyder most likely också att vi har spelare i sin peak. Om det dessutom är bra spelare, vilket jag tycker att vi har, så är det bästa förutsättningarna vi kan ha för ett lyckat Europakval.

Jag tycker att det är helt rätt att gå för det. För sanningen är inte att vi saknar säljbara spelare. Vi har Linnér, Gravius, Hussein, Rashidi och inte minst Stefanelli.
Om man ser till våra senaste stora försäljningar, vem såg Isak komma inför säsongen? Vem räknade med Saletros som en stor försäljning när han blev skeppad till Ungern, då satt folk och skrek efter Gravius. Hur mycket pengar fick vi för våra väntade stortalanger Carlgren? Eliasson? Vi var också yngre tack vare Carlos Strandberg som var på 6 månaders lån vid den här tiden. Ofori var en spelare som vi älskade men både vi och experter brasklappade alltid för att han gjorde för få poäng samt icke-EU för att vara en storförsäljning.

Sitt ner, vi ligger grymt bra till. Vi har ett starkt lag som kan vinna matcher, vem vet vilka som tar kliv framåt i år och bringar in miljoner. Vi har dessutom ett helt fönster till på oss att köpa talang för framtiden. Fokus nu måste vara att sätta det bästa och vinnande laget.
 

Namn: Dusan_Uhrin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:38:00
 Det är inte så att hrgota och rakip som det suktas efter är talanger som kan förädlas och säljas. De har ju visat att de inte håller på en hög europeisk nivå tror därför inga europeiska lag kommer köa för köp. Om de togs in skulle det vara för att prestera direkt i as. Vi måste också inse att KO värvningar är svåra att hitta. Jag vill se ett lugnt AIK i detta fönster som fokuserar på att höja verkningsgraden i den befintliga truppen (Ekstrand,Lundström,silva), plocka in några utländska talanger (cletus nombil vilket jävla namn!!!), lyfta några Junisar som kan lära sig av våra gamla gubbar och sedan göra allt för att signa Alex. Dock måste nog en ny mf in. Om detta skiter sig får vi växla upp i sommar fönstret. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:35:00
 Bojansfulamuche:

Det är klart som fan att jag målar fan på väggen när jag redan 2018 var oroad över truppsituationen och vår plan för framtiden. Sett till hur Silly Season hittills varit vintern 2019 så har oron dessutom förstärkts avsevärt. Ingen här inne verkar ta den ekonomiska risken på allvar. Alla önskar sig SM-guld, Champions League-gruppspel och guld och gröna skogar utan att förstå vilka risker som föreligger.

Klart som fan att man måste vädra sina tankar ifall ingen annan lyfter en potentiell problematik. Min uppgift som AIK:are är inte att köpa allting som sägs eller görs. Min uppgift som AIK:are är att stötta klubben – men också att granska klubben utifrån eventuella problemområden. Här inne har det enbart varit masspsykos efter Obasi-värvningen.

Angående din ekonomiska kalkyl så missar du helt att alla andra klubbar också får ett tillskott rent ekonomiskt. Ja, AIK får en ganska stor summa eftersom vi placerat oss bra de senaste åren. Men våra största toppkonkurrenter Malmö FF och IFK Norrköping får också liknande pengar när de nya TV-avtalet sätts i spel. Och för att AIK då ska kunna konkurrera mot dessa två klubbar i toppen så kommer vi fortsätta att behöva investera och skaffa oss en större kostym på lite sikt.

Ifall AIK har en trupp som är dyr och gammal så blir det enormt svårt att växla upp.
IFK Norrköping, som för det mesta gör allting rätt nu för tiden, kommer kunna växla upp och förstora sin kostym ifall de fortsätter att sälja spelare på löpande band i samma takt som de gjort den senaste åren. Skillnaden mellan AIK och IFK Norrköping är att AIK har en trupp full med dyra och gamla spelare, medan IFK Norrköping har en trupp med dyra och yngre talangfulla spelare som kan ge avkastning.

Vad tror du kommer ske ifall IFK Norrköping lyckas med en succésäsong och Totte Nyman säljs tillbaka till kontinenten för 25-30 miljoner? Kommer man behålla cashen på banken? Knappast. Det är pengar som kommer gå rakt in i truppen på nya, unga, talangfulla spelare så att man kan fortsätta växla upp sin kostym.

Vad tror du kommer ske ifall AIK:s satsning inte går vägen?

Du har rätt i att AIK:s ekonomi kommer se hyfsad ut efter det nya TV-avtalet. Men problemet är att en av våra huvudkonkurrenter i form av IFK Norrköping gör det mesta rätt i sitt truppbygge rent sportsligt och ekonomiskt. Malmö FF redan har en enorm fördel. För att AIK ska kunna ta ytterligare kliv så krävs det att vi växlar upp vår ekonomiska och sportsliga kostym – och det gör man genom att fortsatt göra Isak- och Olsson-försäljningar på löpande band. Inte genom att bara kasta in massa dyra spelare i truppen som inte kommer kunna ge någon som helst ekonomisk avkastning.

Klart som fan man är orolig.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:34:00
 aikmaster91

Deras instagram och fotbollskanalen
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:33:00
 Falcken;

Jajo, tycker inte han håller kvalité för att vara en startspelare i en svensk mästare, har gärna fel!
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:31:00
 Rat Man, Gotham City

??

Vad händer med lustig?
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:30:00
 Tre4Tre
Info?
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:23:00
 Ofori förlängt med New York 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:22:00
 Rat Man, Gotham City:

Samma trupp? What? Spelare vars kontrakt går ut efter 2019:

Daniel Sundgren
Robin Jansson
Henok Goitom (option på förlängning beroende på hur kroppen fungerar i år)
Tarik Elyounoussi
Chinedu Obasi

Det är HELA vår nuvarande anfallstrio. Och två ordinarie spelare. Det är fem klasspelare som ska ersättas till säsongen 2020 ifall vi inte lyckas förlänga kontrakten.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ja precis, skönt för Henok. Trotsallt var han vår bästa eller näst-bästa ifjol men behöver vilas. Nu får vi in en som är ännu bättre, inte läge att klaga då...

Igen, 2019 - Eye on the ball.

Nu kör vi. Och som någon sa, det är inte slutvärvat ännu...
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:21:00
 Nu börjar det röra sig på Lustig-fronten 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:19:00
 Bojansfulmuche

Vårt worst hade scenario är bättre än 9 miljoner, eftersom om vi åker ur CL-kvalet i första omgången, så har vi ändå en andra match i EL-kvalet att spela.
 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:17:00
 Så Obasi är tillbaka
En väldigt bra värvning om han får vara skadefri och vara i 2016 nivå.
Sen när de gäller vår trupp som är lite äldre så vill jag ge åtanke att vi har INTE värvat klart.
Som björn sa till fotbollskanalen så kommer komma 1 eller flera nyförvärv till oss då blir de nog unga spelare med försäljningspotential då de är dessa spelare som AIK har varit ute efter i första hand.
Sen har vi unga spelare truppen gravius och Bilal som kan gå samma väg som saletros gjorde förra året och där kan vi få en storförsäljning.

visst vår trupp är just nu är en äldre trupp men vi har som sagt inte värvat klart och sedan får vi inte glömma europapelet där till och med el kan generera mycket pengar för oss.
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:16:00
 Businesswithmoney
När vi värvade Silva var det absolut min förväntan att han skulle kunna sköta pocket i toppmatcher.

Den potentialen finns fortfarande.

Kul med Obasi, dags för en värvning av en U21-landslagsman snart som går in i Startelvan. Börjar bli en väldigt ålderstung trupp. Ett lån av Haksabanovic hade inte hjälpt ett piss för den balansen dock för syftet är ju stt ha några vi kan sälja.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi kommer ju att ha ungefär samma trupp 2020 och den truppen kommer att vara guldkandidater oavsett hur det går 2019z
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Har försökt beskriva det väldigt kort.

Från förra årets kostnadskostym behöver vi få in circus 30 miljoner extra varje år för att täcka minus.
Leker vi med tanken att vi inte ökar våra utgifter så får vi 2020 ca 20 av dessa 30 ”gratis”. Kvar är då ca 10 miljoner att täcka. För det krävs inte jättemycket. Fortsatta topplaceringar ger i alla fall EL kval och någon enstaka miljon in. Kvar är kanske ett behov att sälja för 8 netto. 10 om vi inte landar europakval.
Vi säljer för ca 15-20 netto per år Isak borträknad.

Vår historik säger att det är inga problem. Vårt egna kapital säger att det inte är några problem. 2020 och framåt. Bara vi inte ökar kostnadskostym så är det summor vi ska klara.


2019 får vi som jag skrivit ca 9 miljoner om man går på MFFs prispengar för deras misslyckade kval 2018. Leker vi med tanken på att vi gör en lika usel insats men i alla fall slår ett blåbär i första rundan så har vi liknande pengar in. Då behöver vi sälja för ca 20 netto för att klara ett minus på 20 och bibehålla kanske 70 miljoner i EG.

Det ser jag som worst case. För mig betyder det att vi har två hela år på oss att sälja typ Linner och en spelare till för runt 30 netto för att klara av 2018 års kostnader utan att tappa EK till 2021.
Även om vi skulle bomma att sälja en enda spelare 2019 och åka ut i CL första runda och bli fyra i serien så får vi bara ha en lite billigare yngre trupp 2020 som du önskar för att inte ta någon risk och då sköra ca 10 miljoner i 2018 års kostnadskostym för att gå +/0 på resultatet. Det är inte jättesvårt att göra truppen billigare.


Vi har som sagt flera egna unga produkter på väg uppåt och scputar en Ghanansk ung spelare.

Om vi har samma struktur intrigen om två år och ingen är såld, då kanske jag blir lite orolig.

Du målar fan på väggen långt innan fönstret ens är halvvägs. Antingen har du svårt att sitta i båten eller så vill du hävda dina kunskaper som alla ser men du indetta fallet går alldeles för långt i i dina resonemang.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:12:00
 Fanns det någon 25 åring på väg hit? Vet vi vilken klass Halsabanovic håller? Jag tror dessutom att våra största värvningar kommer i sommar.

Alla ägg i en korg? Kanske. Men det är åtminstone två korgar, en CL och en EL. Kan vi få hit en yngre spelare att sälja vidare så är det ju bara tip top, om inte så ska det satsas på Europa ändå.

 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:08:00
 Ingen kan väl tycka att Silva är bra nog för att spela pocket i ett CL-jagande AIK?

Han är en fin breddspelare i mitt tycke. Men ser inte att han skulle ta plats i ett Malmö för några år sedan och det är ju den nivån som krävs!
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:05:00
 Något som måste in till svenska cupen är en etablerad mittback sedan vill jag AIK granskar Silva i Pocket rollen sedan spela Tarik som pocket. Funkar Silva som Pocket spelare så får han vara backup till Tarik.. vill hellre se en till forward till in än ny mittfältare.. om Silva bedöms att han ej funkar där vill jag se en ung offensiv mittfältare som kan vara backup och växa in i rollen 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:04:00
 Bojansfulamuche:

Förklara gärna hur du ser på AIK:s nuvarande truppbygge utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Hur ser du på det ekonomiska flödet?
Vart är våra största risker?
Vart är våra största potentiella inkomstkällor?
Hur lång tid skulle det kunna ta för våra "investeringar" att bära frukt ekonomiskt?

Från mitt perspektiv är truppen extremt felbalanserad ur ett ekonomiskt perspektiv. Alla ägg i samma korg. Och det är för att 10 av 11 spelare i startelvan är 28 år eller äldre. Spelare som inte kommer kunna säljas vidare till utlandet och ge ekonomisk avkastning i någon större utsträckning.

Menar du att du inte ser ovan nämnda faktum?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:03:00
 Oscar Linnér är den spelare unge spelare i dagsläget som skulle kunna ge runt 10 miljoner kr. Skulle han imponera i Europaspel så kan det ju ge riktigt bra pengar.

Därefter har vi några spelare som "knackar på dörren" till startelvan. Bilal och Gravius kan väl räknas dit. Ben Lamin... ja, varför inte.

Varje säsong så brukar det väl alltid vara någon större överraskning bland spelartruppen. Förra säsongen överraskade t.ex. Saletros oss alla. Kanske kan någon av de yngre spelarna ovan göra samma resa.

Annars så har vi ju en rätt ålderstigen trupp - fördelen är ju klassen och rutinen vi får. Obasi som värvades idag är ju en klippa av klass att mönstra i en startelva. Spelare av den kalibern kan vara totalt avgörande i ett Europakval - när yngre spelare inte pallar trycket.

Aja, silly season är väl inte över än och vi ska nog ha ett lag att ställa på banan när tävlingsmatcherna kommer.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:02:00
 Jäkligt mycket snack om ekonomi hit och dit. Jag vill att AIK vinner och satsar för att kunna göra det. Stefanelli må ha varit dyr men hans insatser ledde till SM-guld, det är ju det som det hela går ut på? Om Obasi skjuter oss till CL/EL så är det värt det. Fallhöjd får man ju alltid ta, men det är ju inga clowner som sitter i klubben. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pyromanerna från huvudstaden:

Eller så oroar man sig i förväg och gör ekonomiska kalkyler för att inte bli förvånad ifall en olycka eller ett missöde skulle ske framgent.

Bill: "Jag kastar in 5 miljoner på i börsen på Apples aktier."
Bull: "Och risken då?"
Bill: "Äsch. Det är ju ingenting man ska oroa sig över förrän man vet resultatet."
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Vet inte vilken ekonomi du sysslat med men jag ser inga alla ägg i en korg över huvud taget. Men du verkar ha bestämt fokus och lyssnar inte på en annan sida av myntet.
Det du påstår finns inte.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 16:00:00
 Folk e medvetna om att vi inte värvat färdigt va? 

Namn: Pyromanerna från huvudstaden   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:58:00
 Är det inte jobbigt att vara så negativa som vissa här är? Man kan tycka att vi bör värva den spelaren eller sälja just den men man ska inte domedagsprofeta innan man vet resultatet. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:57:00
 Rat Man, Gotham City:

Ja. Jag köper att man tar en lite större risk än vad man är van vid om man är AIK:are. Men för alla som någonsin sysslat med ekonomi och investeringar så måste man förhålla sig till regel nummer 1: att sprida ut riskerna.

Nu lägger vi alla ägg i samma korg; vi satsar på äldre spelare med kvalité. Går det vägen är allt frid och fröjd. Går det inte vägen så sitter vi i skiten. Och det ordentligt.

Jag är helt och hållet för en satsning på Champions League-gruppspel. Investera för all del en stor summa av Olsson-pengarna på att förstärka truppen. Men förstärk då för i helvete med spelare som ger oss både kvalité och potentiell ekonomisk uppsida inom ett par år.

Vad är bäst; att ta oss till Champions League med en dyr 33-årig anfallare eller att ta oss till Champions League med en 25-årig anfallare som har potential att säljas tillbaka ut i Europa för en stor summa pengar?

Valet är så jävla lätt att göra. Obasi i all ära. Hade vår anfallsuppsättning sett ut som den gjorde 2011-2012 så hade jag helt och hållet köpt den värvningen. Då hade vi varit i behov av en klassanfallare med erfarenhet och ledarkvalitéer.

Men nu är vi snarare i behov av yngre spelare med klass, kvalité OCH potential som kan vara en del i AIK:s väg mot Champions League och som kan inbringa pengar på en försäljning om ett par år.

Och kom inte och säg att det är omöjligt att göra värvningar av den digniteten jag snackar om. Det finns massvis med spelare som hade kunnat fylla den rollen.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:57:00
 Vilken panik det blev när nu BW tar in en perfekt värvning.

Goitom lär må väldigt bra av att kunna spela lite mindre i matcherna och kanske till och med få vila helt ibland.
Förra året skrek alla efter någon som kunde sätta chanserna och nu får vi in en klinisk avslutare, som dessutom inte lär stressa upp sig det minsta oavsett omgång i EL/CL.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Vi kan inte gå +/-0 och ska inte gå det heller. Inte utan Europagruppspel. Vi ska gå back 15-30 miljoner varje år beroende på hur det egna kapitalet ser ut. Eftersom försäljningar inte ingår inresulatet. Annars kan vi aldrig investera några pengar i truppen. Dom där pengarna du vill se oss investera i truppen efter försäljningar gör att vi går back nästkommande år. Jo vi kan gå +/-0 om vi skalar av truppen.


Vi har Linner Brolin Ben Lamin Gravius Bilal under kontrakt och har flera som verkar spännande underifrån. Har en 18 årig Ghanan med på lägret och siktar på såna spelare du räknat upp.

Vad ska vi fylla på med under tiden om dessa inte går i lås? Flytta upp fyra spelare från U18 bara för att?

Vi ska till Europagruppspel och försöka vinna ligan igen. Och har riktigt bra ekonomi.

Det är nog ingen som säger mot dig om att det är önskvärt med såna värvningar du pratar om. Allra minst Björn eftersom han försöker få dom. Men vad ska han göra för att säkerställa kvaliteten för serien och CL?
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:52:00
 SOLNASTAD:

Så när vi sålt Kristoffer Olsson för 50 miljoner (35 ~ till AIK efter arvoden) så är ryggmärgsreflexen att göra en gammal trupp ÄNNU äldre?

AIK:s trupp under 2018 var redan en av allsvenskans äldsta trupper. Och nu ska vi alltså inte vända den trenden – utan snarare förstärka trenden ytterligare?

Ja. Vi har gått för Haksabanovic.
Ja. Vi har gått för Hrgota.
Ja. Vi har gått för Rakip.
Ja. Vi är intresserade av Hörberg.

Jag var orolig för återväxten redan under 2018. Nu är situationen ännu värre.
 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:49:00
 En Chinedu Obasi i fin form?
JA TACK.
Drömmar om CL blir inte längre bara drömmar kanske.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:49:00
 Borges

Vet inte riktigt vad som är ett rimligt risktagande. I viss mån är årets Europachans något som dyker upp ungefär vart 10:e år. Skulle vi lyckas, så kommer AIK att flytta fram positionerna rätt rejält. Så jag kan förstå att man tar en större risk än vanligt.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:48:00
 SOLNASTAD

20 miljoner, så länge vi behåller bäst snittplacering vilket vi har just nu med ett par placeringar.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:45:00
 Kom ihåg att vi precis sålt Koffe, och gjort oss av med lite löner. Samt att vi kommer få ca 10 miljoner extra nästa säsong från nya tv-avtal. Så det är inte så farligt som du får det att låta. Och samtidigt så har ju tanken varit hela tiden att plocka Sead och det lutar fortfarande åt kanske Rakip som också kan säljas vidare. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:43:00
 Rat Man, Gotham City:

Jag hävdade aldrig att AIK skulle gå plus på driften. Jag hävdade enbart att AIK, som det ser ut nu, backar jävligt mycket på driften. Det optimala är i mitt tycke +/- 0, där vi boostar kassan genom någon/några försäljningar varje säsong. Pengar som, när de kommer in, kan återinvesteras i truppen igen.

Det är helt omöjligt att INTE vara oroad i den här situationen. Vi har verkligen lagt alla ägg i en och samma korg.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:40:00
 Höger fot 2.0:

Problemet är att alla dessa spelare är LÅNGT i från att vara startspelare i AIK.

Ben Lamin kommer kunna inbringa stora pengar om tidigast tre år.
Bilal Hussein kanske säljs om två år – men då måste han ta enormt stora kliv den här säsongen.
Brolin kommer också behöva tre-fyra år för att kunna inbringa pengar rent ekonomiskt.

EN av ELVA spelare i vår startelva har potential att vara en storförsäljning. Vi måste ha betydligt fler spelare närmare en storförsäljning än så.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:38:00
 Alla är såklart medvetna om åldersstrukturen, ett EL gruppspel motsvarar en Isak försäljning eller två Olsson försäljningar. Jag kan verkligen köpa att vi i första hand satsar på det i år, Obasi ger väldigt hög kvalitet i kvalet till en förhållandevis billig peng.
Vi har fortfarande gott om pengar att värva talanger för, saken är nog den att vi vill värva även talanger från en "högre hylla" än tidigare, då är det tuffare konkurens från andra sorters klubbar på de spelarna så det är inte säkert att man lyckas signa någon.
 

Namn: Rat Man, Gotham City   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges

Alla lag som ligger i toppen av tabellen blir ”beroende” av att sälja spelare. Av den enkla anledningen att om AIK går bra i tabellen, så blir AIK:s spelare dyrare att köpa och AIK värvar därefter spelare som ska väga upp förlusten.

”Plus i driften” är ett mantra som passar lag i botten av tabellen, då lag som Falkenberg inte kan skapa inkomster utifrån sporten.

Så länge AIK är ett topplag så kommer vi alltid att gå minus i driften, men balansera upp det med spelarförsäljningar. Annars skulle vi tappa placeringar i Allsvenskan.

Alternativet till spelarförsäljningar är naturligtvis att det skapas inkomster från Europa. Men även där, om europaspel skulle bli regelbundet, så skulle våra spelare bli ännu dyrare och ersättas de också för att försöka behålla vår position i Europa.

Är tämligen övertygad om att MFF:s driftsresultat är negativt och att det vägs upp av spelarförsäljningar och Europa. Nu kommer de dessutom att försöka investera i laget så de kan behålla sin position i euros League och UEFA:s ranking.
 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:37:00
 Jag tror att Gravius är kapabel att göra samma succéresa som Saletros gjorde ifjol.
Hussein är idag ungefär där Gravius var innan utlåning.
Vi har unge Brolin bakom Linner.
Vi har Ben Lamin.
Stefanelli har ett par år kvar på avtalet och kan fortfarande bli en bra förstärkning om han växlar upp på Cypern.

Inte fasen ser det så jäkla tunt ut med unga talangfulla spelare bakom startelvan...
 

Namn: murnau   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/traningsmatchen-mot-giff
Sänt: 2019-01-22 15:36:00
 Matchen mot Sundsvall spelas på fredag istället för lördag på grund av befarat väder.

14:00
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

2020 och framåt räcker det med att sälja spelare för 10 netto för att ha 30 mer netto per år än vi har idag. Det bör då räcka för att klara av att fortsättande en kostym som i år hade gått back 30 miljoner utan några större problem.

9 miljoner får vi om vi åker ur CL fas två och därefter EL fas tre. Det fick MFF förra året utan publik inräknat. Så jag skulle påstå att det räcker med att sälja Linner nästa vinter för att att klara årets ekonomi om vi går minst till CL runda två.

Det ger oss två år att utveckla nästa större försäljning till efter säsong 2020 där vi ändå bör klara oss på tv pengar och en mindre försäljning.

Övrigt blir bonus som vi kan återinvestera.

Detta är inte året då vi ska utveckla en massa unga. CL chansen är för viktig för det. Med tanke på det jag skrev ovan så behöver vi enligt mig inte oroa oss för ekonomi och försök ung kommande två år i någon större mening.

Skulle vi göra ett fiasko år i både liga och Europa och komma typ fyra kan vi också skala ner truppen något i sin bredd och därmed göra 2020 till ungdomens år på ett annat sätt.Nordanvind

Mycket tack vare en mycket bättre ekonomi. Ekonomin och Björn styr det ganska mycket. Rikard måste sätta etablerade stjärnor på bänken för att ge unga chansen som det såg ut truppmässigt förra året. Vi är där vi ska vara enligt mig med tillägget att vi behöver en ny 19-21 åring med kvalitet. Är helt övertygad om att man söker dessa. I väntan på det ska vi ha maxad kvalitet och låta dom unga ofärdiga som tidigare fick spela i brist på annat utvecklas i till exempel Vasalund.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:20:00
 Rätt övertygad om att BW, Jens och RN är fullt medvetna om åldersstrukturen. Det har väl med all tydligt framkommit i kommunikation och vad som läckt i samband med Haksabanovic värvningen.

Tror nog vi har velat och fortfarande vill värva förädlingsbara spelare som kan ge en omedelbar verkningsgrad. Frågan är om vi kommer lyckas med det.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:18:00
 Nordanvind Vi har u18 landslagsspelaren ben lamin i truppen. Du håller alltså Isherwood högre ? Vad gör han till en bättre spelare en ben lamin? 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:11:00
 Krille S / nja tänkte mer i termer ekonomi och lönekostnader för spelartruppen. Mer att Avdic totalt sett varit en väldigt kostsam värvning. 

Namn: Zepanski   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:11:00
 Borges Bolltouch/

Vore ju ytterst märkligt om det är bara supportrar som tänker på detta med åldersstrukturen & ekonimin.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 15:06:00
 AIK är en klubb som är FULLSTÄNDIGT beroende av att sälja spelare hyfsat dyrt på löpande band. Vi befinner oss där i näringskedjan och vi kommer aldrig komma i från det. Så som vi spenderat pengar de senaste två åren så är vi dessutom i ännu större behov av att sälja spelare på löpande band för att säkra ekonomin eftersom att vår kostym blivit betydligt större under den här perioden.

Ja. Vi har sålt Isak. Och ja. Vi har sålt Olsson. Men vart fan ska pengarna till AIK komma in ifrån någonstans framöver? Så som det ser ut nu så backar vi redan ganska stora summor på driften. Vi måste alltså sälja för att hålla oss flytande ekonomiskt och för att bibehålla kvalitén i truppen.

Vi kan sälja Oscar Linnér. Sedan är det slut på spelare vi kan skeppa till utlandet. Vi har alltså en enda spelare som ska ta vår ekonomi till nästa nivå.

Ja. Vi kan förstås ta oss till Europa League- eller Champions League-gruppspel. Då kommer det in en del pengar. Men herregud. Vad händer ifall vi INTE når gruppspelet med den här enormt dyra och extremt gamla truppen? Vad händer ifall vi inte når framgångar i allsvenskan 2019?

Hade balansen med talanger i Olsson-klass och rutinerade spetsspelare i Obasi-klass varit betydligt bättre; då hade ingen av oss varit oroad. Men så som truppbygget ser ut nu så tar vi helt extremt stora risker ekonomiskt.

Den enda uppsidan är att vi får mer TV-pengar till 2020, men ÄVEN med ett förbättrat TV-avtal så är AIK en klubb som är fullständigt beroende av att sälja spelare.

Jag hoppas att vår vd, styrelsen och Björn Wesström gjort ordentliga ekonomiska kalkyler på detta. För om det skiter sig; ja, då riskerar det att skita sig rejält.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:49:00
 Intressant Borges!

Exakt en spelare i den elvan har vidareförsäljningspotential, det var då en ny situation för oss väl? Min bedömning är att vi minst ska ha en realistisk +20m försäljning per säsong...

Hmm allt talar för en yngre spelare i pocket och på mittbacken.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:49:00
 Nordanvind:

Personligen tror jag inte att Isherwood håller för AIK som ska satsa mot Champions League.

Men det är iallafall åt det hållet vi ska kolla. Unga, talangfulla spelare som vi kan förädla och sälja vidare.

Vad i helvete. Vi har EN spelare i dagens startelva som vi överhuvudtaget kan sälja vidare till en annan klubb med någon större vinst. EN spelare. Långsiktigheten är fan katastrofalt skött som det ser ut i dag.

Jag är extremt oroad över den ekonomiska framtiden i den här klubben. Ja, vi kanske tar oss till CL- eller EL-gruppspel. Men snacka om ett ekonomiskt och sportsligt risktagande som heter duga.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:48:00
 SiggeSluk: Kan man verkligen hävda att vi ersatte Avdic med Obasi? Avdic kontrakt var utgående och han har inte spelats som anfallare sedan evigheter.

Det var helt enkelt två spelarförändringar som skedde oberoende av varandra på kort tid. Om det var någon som ersattes av Obasi så var det ju utlånade Stefanelli. Även det ett bra byte i min bok - förutsatt att Obasi kan spela.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:45:00
 Borges har helt rätt. Sedan Alm lämnade har vi gått mot spelare i högre och högre ålder. Om nu Ekstrand tar Milos roll. Varför inte värva Isherwood och ge honom ett 4-årsavtal? Men nej, han är på väg till vraken.

 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:45:00
 Att ersätta Avdic med Obasi är ju helt lysande. Skulle tro att lönekostnaden blir densamma. Men verkningsgraden... 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:45:00
 BB: Intressant också att den startelvespelare som mest drar ned snittåldern är målvakten - som väl är den position där åldern tar ut sin rätt senast.... 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:42:00
 Höger fot 2.0: Goitom har inte sagt att han ska sluta. Snarare att han vill köra på så länge han kan. Därför har han den lösningen där han går över till assisterande den dagen han slutar spela. 

Namn: sista_bossen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:42:00
 Goitoms ersättare bör rimligtvis isåfall ha kontrakt över nästa säsongen. Obasis kontrakt går ut samtidigt som Henoks. Tror verkligen inte han är tänkt som Goitoms ersättare. 

Namn: Höger fot 2.0   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK-Luke: Jag ser Obasi dom ersättare till Goitom!
Goitom har varit tydlig med att denna säsong blir hans sista som spelare. Obasi är perfekt i rollen som den briljante, spelskickliga, målfarliga, rutinerade anfallsspelaren.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:38:00
 Om man utgår från att Ekstrand ersätter Milosevic, att Tarik Elyounoussi tar pocketrollen från Olsson och att Obasi spelar bredvid Henok, så kommer snittåldern på vår startelva att vara över 30 år.

22; 28, 33, 30; 29, 29, 29, 34, 31; 35, 33
Snittålder: 30,2.

Året jag räknat på är vad de fyller den här säsongen.

Snacka om att lägga alla ägg i en och samma skål. Det här är att spela sina kort med enorm risk.
 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:37:00
 Moro!?
Finns ju absolut ingen anledning att värva in honom (även fast han kanske är bra i sin roll) då han är deff mitt. Å där har vi ju Adu och både Panos å Seb kan lira där.
Nä, vi behöver nån med mer offensiv kraft på mitten!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:26:00
 Tar vi in Lahne så är jag nöjd med anfallet till 2019.

Tar vi in Ofori så ser mittfältet hyfsat ut också. Men jag vill ha en till talang i Olsson- eller Haksabanovic-klass också.
 

Namn: AIK-Luke   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bojansfulamuche

Jo exakt. Inte rakt av i rollen men jag tänker även på lönen Avdic hade osv. Vi får in få in Obasi för liknande lön som Avdic med liknande egenskaper men mycket bättre. Jag tror att vi värvar in ytterligare en anfallare men då i kategorin "talang" medans Silva kommer gå ner och konkurrera på mittfältet i "pocket" rollen. Därav att han spelade där mot Vasalund.

Anfallare:
Obasi
Goitom
Tarik
TALANG
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:22:00
 Gnagarsvans: Detsamma. 

Namn: hjelmen   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:21:00
 Panikvärvning av BW?
Lika stor underskattning av BW som kommentarerna för två år sedan om att BW är trött.

Obasi är klass.
 

Namn: triffids   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:18:00
 Nej inte överskattade Moro. På den positionen behöver vi ju inte fler spelare 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:07:00
 Det är nog Moro

Vart mkt bra i andra ligan i danmark, kanske den bästa men tränaren satsar på annat.

Jag gillade Moro senast, han har växt till sig.
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S

Jag är ledsen om du inte förstod att det var ett skämt.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 14:03:00
 Nabbe kan ta pocketrollen utan problem, Norling älskade honom förövrigt, dessutom kan vi omfördela lite på rollerna. Vi har Seb och Adu redan det är ju inte så att vi inte har passningsfötter redan. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Det kan väl nästan bara vara Sam Lundholm eller Lundberg som kan vara intressanta för en pocketroll som varit i AIK. Quaison helt orimlig. Moro är ju mer i så fall back upp till Adu/Larsson men där finns ju backning.
Visst skulle vara om det var möjligt att lösa Nabbe trots allt. Hans klubb kanske vill ta in någon annan och därför kan tänka sig att släppa honom. Egentligen den enda jag kan tänka mig MFF också vore intresserade av. Men ”gåtan” kanske inte gällde mittfältare.


AIK-Luke

Jag tror inte han ersätter Avdic roll i alla fall.
För mig kommer han starta för både Henok och Tarik och kan även spela som pocket i mitt tycke. Så grym med boll och så kreativ. Kanske är det planen? Får vi in en annan ersättare till Olsson ser jag honom som startspelare oftare än Tarik. Men att man kommer rulla bra mellan dom tre.
 

Namn: AIK-Luke   Visa profil  
Länktips: http://www.transfermarkt.com/cletus-nombil/profil/spieler
Sänt: 2019-01-22 13:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Någon som har koll på Cletus Nombil som kommer hänga med till Dubai lägret?

Highlights:
https://www.youtube.com/watch?v=pPci0Nq3Wg8
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:52:00
 Sebastian var ju helt slutkörd i slutet av säsongen han hade spelat mer än dubbla vad någon annan brukar göra under en säsong. Tycker det var imponerande att han ens kunde röra sig haha. Nu slipper han det, tror hans kropp kommer må bra av att spela 40-45 matcher på ett år istället för typ 80. 

Namn: AIK-Luke   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:52:00
 ‪Bara jag som tror att Obasi är en ersättare till Avdic? ‬ 

Namn: Lennarts knutna guldnävar   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:48:00
 moromoro

Skönt att se honom riktigt bra i landskampen mot Ryssland på NA dock
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:45:00
 Skulle ljuga om jag säger att en värvningar utav Obasi gör mig exalterad, hade hoppats på något bättre, och framför allt yngre.

Pratade om panikvärvningar igår, och detta luktar panik.
 

Namn: Kecke   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:43:00
 Nu får vi iaf in en snubbe som kan sätta straffarna 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:42:00
 Hoppas obasi kommer upp i 2016 nivå. Dock blir man ju lite nervös med så mycket matcher om han är tänkt för att spela alla matcher. Självklart har man tänkt på det men henok, obasi och tarik på topp. Höll fysiskt förra året men de är inte 25 längre.

Angående moro så ja, jag skulle älska det men sportsligt vettefan. Inte kollat silkesborg men jag vet inte riktigt vart han ska in. Tar väl sebs plats på mitten för någon offensiv mitt är han ju inte.

Med tanke på seb så är jag tyvärr lite orolig. Fick ju spela i en och en halv säsong men jag tycker tyvärr att han var medioker i spelet sista 4 matcherna. Lätt att glömma nu men innan frisparken mot malmö vill jag minnas att de flesta ville byta ut honom, mig inkluderad.

Tror på staben men det känns som att åldern på spelartruppen börjar bli ett verkligt problem.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
"Vidare är det nu klart att har bjudit in ghananske mittfältaren Cletus Nombil, 18, till sitt träningsläger i Dubai. Enligt Björn Wesström ser det heller inte ut som att AIK värvat klart i vinter.

- Vi jobbar nog för att få in någon eller några spelare till. Vi är inte riktigt klara med att genomföra planen som vi har för fönstret i alla fall, sen får vi se om vi lyckas, säger sportchefen."

klippt från fotbollskanalen.
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:30:00
 Andra lags supportrar tycker Obasi är avdankad.. Blir kul när det motbevisas 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:24:00
 Fresh128 skriver väl endast när det går att klaga över saker och ting. Knäpptyst sedan vi säkrade guldet och vaknar till när det går segt med nyförvärv. Har inte riktigt förstått vad motivet är? 

Namn: triffids   Visa profil  
Hemort: Borlänge
Sänt: 2019-01-22 13:16:00
 Obasi en bra värvning då vi redan har två bra forwards. Obasi blir mest backup skulle jag tro och han kan användas på flera positioner. In med en till offensiv mitt och en vänsterbreddare samt låna ut Silva så är jag nöjd 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Fresh128:

1. Elyounossi blev klar 30 jan 2018

2. Milosevic blev klar 28 feb 2018 (och hade knappast hänt om inte Nisse fallit bort)

3. Sebastian Larsson blev klar 11 jun 2018 (Varför skulle han räknas som en bomb INFÖR 2018?)

Dvs. såhär års i fjol så var möjligen ett rykte om Elyounossi i svaj. De övriga två var knappt på kartan. Att Elyounossi skulle varit en bomb som bygger hype.... tja.
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:16:00
 Är Obasi skadefri och får kontinuerlig träning är han bästa forwarden i allsvenskan.
Men det är många matcher vi ska avverka i år.
Känns inte helt tryggt.
 

Namn: Hulken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:12:00
 Kan folk bara chilla med krav på en ny mittback och bara vänta ut januarifönstret och se vad som händer med Milo först? 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S

Eh Milosevic? Tarik? Larsson?

vad har vi fått i år? en avdankad Obasi yeaj..
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:10:00
 Fresh128: Vilken "bomb till nyförvärv som får upp hypen" fick vi förra säsongen? 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:08:00
 Oavsett vad så behöver AIK en riktig bomb till nyförvärv som får upp hypen och tron på nåt riktigt bra denna säsong och där är vi inte i nuläget..
Obasi värvningen skapar bara mer oro än nytta så jag förväntar mig två tunga nyförvärv inom kort, en offensiv mitt och en mittback.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:06:00
 AvgåNorling

Mittfältare som kan välja mellan mff och AIK?
 

Namn: tommpa   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:05:00
 //avgå Norling
Då var det bara Anton saletros kvar !
 

Namn: leran1902   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:03:00
 Vet inte om det nämnts tidigare men Milosevic är på väg till Wigan för kontraktsförhandlingar med Wigan Athletic, för nuvarande på plats 20 i The Championship. 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:01:00
 Inte Ofori och inte Borges!!!

 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 13:00:00
 Gnagarsvans: GF är inte en person. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:58:00
 GF: VI MÅSTE VÄRVA NU!
BW värvar Obasi.
GF: Känns som panikvärvning.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:55:00
 Alla suktar efter Hrgota som om han vore en frälsare, men Obasi har bättre statistik i Bundesliga och behöver ingen anpassning till AIK. Jag skiter i ålder och försäljningspotential, vi behöver vinna fler matcher iår jämfört med förra säsongen och då är jag övertygad om att Obasi är ett starkare kort.

Dessutom har Hrgota dissat oss tidigare, han vill inte spela här helt enkelt.
 

Namn: Dimension1891   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2019-01-22 12:47:00
 Fan vad härligt med Obasi hoppas på Hrgota också då är man nöjd på forvardssidan. 

Namn: Joachim Posener   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi måste ha nåt officiellt rekord i att värva tillbaka spelare?

Gillar det inte lika mycket som alla andra verkar göra.
 

Namn: gnaget1968   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:42:00
 obasi är väl en ok värvning inte mera, nostalgi värvningar brukar aldrig bli lika bra andra resan, men kommer han i närheten av nivån som har var på så,
då blir det bra.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Västra 132: Fast Malmö FF budgeterar ju inte löneutrymme för att käka ur kassakistan utan för att någorlunda hålla sig inom den intjäning de har.

Vidare så driver löner löner. Om Rakip kommer in på en lön som är (ännu) högre än de övriga startspelarna i MFF så driver det naturligtvis på deras krav i kommande förhandlingar.

Därmed inte sagt att det spelar någon stor roll - men det är bättre än inget.

Fresh 128: Ja, lite så faktiskt. Ingen kan ju tro att Obasi var på toppplats på BWs lista. Men sådan är fotbollen. Man får inte alltid det man vill ha och då får man laga efter läge.

Ska dock sägas att jag såg för lite av Obasi i Elfsborg för att ha en uppfattning om hans nuvarande kvaliteter. Han HAR ju onekligen varit väldigt bra i AIK tidvis.
 

Namn: Fresh128   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:40:00
 Ja det LUKTAR panik av värvningen Obasi, alla andra som var på AIK:s lista verkar ha gått i stöpet och så blev det så här..

Visst Obasi är okej numera men inte alls den han var första gången han kom hit, han var faktiskt rätt medioker i Elfsborg om vi ska vara ärliga..
Kan tycka det är märkligt att låna ut Stefanelli för Obasi men men..
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:36:00
 Henok, Tarik, Obasi, jisses vad en spelare som tex Jack Lahne skulle kunna lära av dessa 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:25:00
 Med all respekt för Moro så är det knappast en spelare varken vi eller Malmö har behov av. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:19:00
 Avgånorling - Moro på g?

https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/agent-moro-skal-vaek-fra-silkeborg/
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:18:00
 Enligt Pertan den bästa spelare han någonsin spelat med. Och vi har haft några bra under Pertans tid minst sagt. Välkommen tillbaka Obasi 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:17:00
 Ja välkommen tillbaka då Obasi!

Bara hoppas att han håller sig hel och uppnår samma nivå som under sejour 1, å ffa leder oss framåt i Europa.
Sen fattar nog alla att han inte var nr 1, 2 eller ens 3 på BWs lista...

Så nu ska vi ta in 1 fältare och 1 back av klass oxå, sen kan AIK tåget börja rulla!
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:17:00
 Läste att Obasi hade problem med konstgräset i Elfsborg. Lite oroväckande med tanke på hur många matcher som spelas på plast. 

Namn: ngd   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:16:00
 Varför skulle Borges gå till oss? Han är en startspelare i Göztepe. 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:14:00
 AvgåNorling

Kan du inte ge någon mer hint om vem det kan tänkas vara? Har han spelat i AIK de senaste 5 åren?
 

Namn: patrikvallbo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:08:00
 Kluven ändå:

Killen är absolut den bästa anfallaren i Allsvenskan som jag har sett.

Möjligen att Rosenberg har varit bättre. Han har enligt transfermarkt gjort 14 mål på 29 matcher - rätt bra facit ändå.

men som sagt - detta är ingen spelare som vi kan sälja vidare - vi börjar gå mot ett rejält ålderstiget lag och det är en fara i sig.
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:08:00
 Tack AIKskasegra

Om det inte är Ofori utan Borges börjar även jag stämma in i kören att vi blir lite väl ålderstyngda.
 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:08:00
 AIKskasegra

Borges spelar i Göztepe i Turkiet.
 

Namn: Agge   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIKskasegra: Borges lirar väl i Turkiet nu?

Edit:

https://en.wikipedia.org/wiki/Celso_Borges
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 12:07:00
 Björn, lägg 20 miljoner på en U21:a från valfritt land som går in, tar över mittens rike och dansar vidare medan vi står med hakorna nere och du med en pengasäck du blir lite rädd för. 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:58:00
 Allsvenskans bästa spelare tillbaka!. Känner du Obasi
Blir bra att snurra på Goitom, Tarik och Obasi.
 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:58:00
 Sopuli:


Ingen dum gissning. Borges lag åkte väl ur La liga och han är fri att lämna. Dock har det väl sagts att han väntar sig att stanna där några år till. Men vore knappast någon skräll om både AIK och MFF har hört sig för. Känns kanske tom. som det troligaste, tveksamt om Saletros skulle intressera MFF.


Östranedre: Se AvgåNorlings tidigare inlägg, han brukar ha koll.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Har lite svårt att koppla den här oron över vår åldersstruktur till vår ekonomi, samtidigt som vi har ett mycket starkt eget kapital, samtidigt som vi från nästa år får 20 miljoner per år utan kostnad, samtidigt som man vill vinna serien igen och på riktigt skapa hyfsade chanser för att ta sig till europagruppspel och därmed växa ikapp MFF.

Nu 2019 om någon gång, så har vi ett gyllene läge att faktiskt flyga på riktigt. Ett läge att på riktigt befästa oss som ett lag som kommer ta titlar frekvent. Det kanske inte kommer igen med dessa förutsättningar.
Visst kan en Rakip eller Haksabanovic ingå i en sådan satsning och därmed få med alla bitar. Men får vi inte in dom yngre kvalitetsspelarna nu så måste dom äldre in.

Man måste förstå att vi har råd så länge vi inte höjer utgifterna mer än vi hade föregående år så räcker det sannolikt att få lite Europaintäkter, vilket var 9 miljoner för MFF när dom åkte ur i andra omgången förra året. Den inkomsten bör vi nästan kunna räkna med som minst. På det räcker det sannolikt att sälja en spelare för 15 miljoner netto så har vi så gott som lagat nästa års underskott. Och står oss ännu starkare 2020 med dessa extra 20 miljoner. Det med ett ganska misslyckat europaäventyr. Tänk vad ett lyckosamt europaspel kan göra... Kommande två år bör AIK inte ha någon stor press på sig att sälja stort även utan gruppspel i Europa.

Sen har vi en hel del talanger i klubben och förhoppningsvis är den hör Ghananen något vi vill ha för framtiden. Vi har också föryngrat truppen. Det är väl bara det att man är typ 25 och uppåt eller 19 och nedåt även om Gravius och Linner är 21.

Men det räcker förmodligen att vi säljer Linner och åker ur CL o andra omgången för att året ska vara okej ekonomiskt.
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:56:00
 Nabil Bahoui.. har varit på mffs radar förut 

Namn: Sopuli   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:55:00
 Om det alltså inte är ofori som är spelaren med AIK koppling (f.d spelare dvs) så hoppas jag verkligen på celso borges!

Enbart önsketänkande
 

Namn: Östranedre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:54:00
 Vart kommer ryktet ifrån att vi jagar en mittfältare som spelat i AIK tidigare? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:54:00
 McNasty Tar Vi oss vidare i Europa och med dom nya tv-pengarna så är inte försäljningar ett måste . Dessa två kan generera bra mycket mera pengar. Men det är otroligt mycket mera riskabelt. Så på sikt måste vi vidareutveckla å sälja spelare ja, 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Obasi är bra det fattar alla MEN självfallet är detta en värvning som enkom görs för att våra tidigare alternativ valt andra adresser.

Å andra sidan knappast fel att ha Obasi i bakluckan. Sämre reservdäck kan man ju tänka sig...
 

Namn: McNasty   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:45:00
 Groggi ->
1. Inte en aning.
2. Spelarförsäljningar är ett måste för att vi ska kunna vinna titlar i längden.

Med det sagt, välkommen hem Obasi. Ingen kan ifrågasätta den mannens fotbollskunskaper. Overkligt bra under sina bästa stunder i AIK.

Som sagt, när Rakip väljer mellan AIK och mff så är nog svaret åtminstone 9 av 10 gånger det senare.
Möjligt att vi kan locka med en plats i startelvan vilket mff knappast kan garantera. Men njae.

Då är frågan vem den andra spelaren är som AIK och mff tampas om..
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/allsv
Sänt: 2019-01-22 11:40:00
 Om Rakip... 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:34:00
 Obasi är verkligen en grym spelare men vi får anta att detta innebär att Hrgota är körd tyvärr.

Är Malmö med i spelet lär Rakip aldrig vara aktuell heller. Inte ens om vi skulle erbjuda något högre lön.

Vi får hoppas att BW har fler ess i rockärmen.
 

Namn: GhR08   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:33:00
 Jag vet inte vad jag känner inför Obasi..
Men en sak är säkert.

"Obasi, Obasi, känner du Obasi" är en underbar ramsa.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:33:00
 Bra värvning. Tack BW. Dagen blev just lite bättre. 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
1. Har Hrgota faktiskt varit aktuell och i så fall ens nära på riktigt?
2. Drivs den här klubben för att tjäna pengar på spelarförsäljningar eller för att vinna titlar?

Edit: Obasi gjorde åtlöje av (vad somliga menar är) AS bästa försvarare, han bjöd hela DIF på korv, han såg till att vår största talang någonting fick glänsa. Av det jag såg förra året håller han fortfarande högsta klass. Enda nackdelen imo är att han inte klickade hundraprocentigt spelmässigt med Henok senast han var här. Tycker de är något för lika.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Den största legoknekten av dem alla.
Kysser inte klubbmärket, går inte på hockey men gör det han ska på planen.
Respekt.

Varmt välkommen tillbaka Obasi!

Trots en tillfällig lösning känns det bra i magen och som att Obasi å AIK inte avslutade boken senast åså får vi hoppas att bollen kommer nu då.

Är så sjukt svag för hans lugn.
 

Namn: Dängroth   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:29:00
 Obasi är en riktigt bra värvning. Välkommen tillbaka. Dags att damma av hans ramsa då. 

Namn: tommpa   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:29:00
 Klockrent med Obasi, helt överlägsen forward i allsvenskan och endast 32 år, nu får han dessutom en hel försäsong att förbereda sig! Helt obegripligt att man kan vara emot den här värvningen.

Frågan är, kommer nu även John Obi Mikael?
 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:19:00
 Är väl perfekt att plocka in Obasi medans vi försöker testa unga spelare som Cletus. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:17:00
 Lugn nu, fönstret är flera månader kvar på. Får vi in en ung, bra mittfältare så ser jag inte problemet med åldern i truppen. Dessutom har både Obasi och Tarik nu ett år kvar på avtalet, det är ju bara släppa om de skulle ha svårt att prestera, vilket jag inte tror visserligen. Goitom går väl också på ett år i taget nu.

Om vi dessutom går till Europa så är det helt klart värt det, vi satsade inför 2018 för guldet och 2019 blir det satsning mot Europa istället.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:17:00
 In med OFORI!!!! 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:16:00
 Obasi är bäst i allsvenskan när han vill. Visst är det roligare med nya namn men lär vara svårt att hitta någon bättre. 

Namn: tito_ortiz   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:13:00
 Att vi är gnälligast är välkänt. Det finns inget som är tillräckligt bra, då gnälls det på det vi inte har/får. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:12:00
 Obasi kanske inte är helt tokig i Olssons roll? Hellre det än Tarik eller Silva. 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:11:00
 Businesswithmoney

Hur många har skrivit att det är en bomb?
 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:11:00
 Alla hade tyckt att det var en jättebomb om Obasi hade stannat i Kina eller något hela förra året. Ingen hade haft koll på hans insatser. Alla satt och önskedrömde om att han skulle förlänga för 1 år sedan.


Nu har han haft en höst i elfsborg där han dessutom var riktigt bra. Då känns det mindre sexigt för vissa.


Lite som den där snygga bruden du velat ha hela högstadiet och sen kan du plötsligt få henne, och då är hon inte alls intressant längre.


Obasi är klass, han är 10-poängaren i plugget, 10:an på planen eller ett glas Lipton på kvällskvisten. Mot CL!
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:11:00
 Välkommen åter Chinedu Obasi! Den bästa spelaren Pertan någonsin spelat med. Bara en sån sak.

Känner mig dock rätt kluven över detta. Otvivelaktigt hög kvalitet och ett riktigt bra redskap för att maximera möjligheterna inför europaspelet i sommar. Samtidigt börjar vår trupp mer och mer likna en elefankyrkogård och det kommer bli svårt att krama ut så mycket pengar ur vår trupp. Att den kommer kunna prestera sportslig framgång 2019 absolut.

Nu är hela pusslet inte lagt än. Vi får se vad vi hamnar när fönstret är stängt men jag är lite orolig hur det kommer se ut på sikt. Det kommer vara oerhört svårt att rå på MFF i år även om vi självklart har en möjlighet att göra det. Att ta sig till slutspel i europa är trots allt inte något vi kan räkna med. Vinner vi inte AS eller tar oss till europa i år så kommer det bli ett delikat uppdrag, utan extraordinära intäkter, att bygga klubben inför 2020 då vi sannolikt kommer tappa flertalet bärande spelare och inte haft tid att spela in nyförvärv. Dessutom kommer det bli kostsamt att stärka truppen med kvalitet som samtidigt har möjlighet att säljas vidare.

Vi spelar ett högt spel som solnajojje sa. Det kan lyckas och då är det ju fantastiskt men fallhöjden kan bli rätt hög om vi inte gör det.
 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Obasi var väl klar redan i somras men Andreasson slantade upp mera i lön och vi satt inte sjön precis, så blev en mellanlanding där :p

Obasi, Obasi..
 

Namn: Steffjohansson   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:10:00
 Skulle va grymt om Obasi kan locka över sin polare John Obi Mikel! 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:08:00
 Har drömt om att få ha Obasi en hel säsong så jag kan verkligen inte klaga! 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:08:00
 Rakip har sagt att han helst spelar i mff, det gör att jag är skeptiskt men samtidigt så är han ett proffs och kör fullt ut om han kommer till oss.
Någon skrev om vi kunde "pressa upp priset" så mff får betala överpris för Rakip, även om de skulle betala överpris för honom så märks det inte i deras fyllda skattkista.

Att Obasi kommer in känns som ett "panikköp" när vi inte får in Hrgota.
En Obasi i form är jävligt bra att ha in, en måltjuv som kan göra mål
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:04:00
 Har vi de gnälligaste supportrarna? Känns som det. Var inte folk osäkra till Sebastian Larsson också? Haha, sitt ner. Vi är inte klara, Obasi är dessutom skitbra! 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:04:00
 Är ni seriösa med att det är en BOMB när vi plockar en spelare som senast satt på ett korttidskontrakt med Elfsborg? 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:03:00
 AvgåNorling:

Hmm, Saletros känns väl som det rimliga då. Tveksamt om MFF är intresserade av Saletros dock.


Tänker man bortom mf-rollen är väl Nordfeldt den som dyker upp med AIK-koppling. Om Linnér drar, möjligt att MFF är intresserade också.


Lägger dock korten på Saletros, frågan är om han är tillräckligt bra.
 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:01:00
 
Grym värvning!

Han har ju den internationella rutinen inför CL så det är ju bra. I sina bästa stunder så är han ju topp 3 av anfallare någonsin i allsvenskan typ.

Glömmer aldrig ”Obasi och de sju Djurgårdarna” målet.

 

Namn: FreddeP Reloaded   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 11:00:00
 Blir grymt det här. Obasi sparkar oss in i Champions leauge. Stefanelli sprutar in mål i Cypern. Stefanelli ersätter Obasi 2020 och sprutar in mål i Allsvenskan när Goitom pensionerats. Säljs för 60 millar plus de 200 millar vi spelade in i CL. Vi tar lilla silvret 2019 och åter guld 2020. Vi har sedan råd att dammsuga hela Stockholm på talanger och trycker ner Bajen och DIF riktigt i skiten. 2021 så slås dessa klubbar ihop. Det tjafsas intern om klubben ska hetta Djurgårdsby eller Hammargården. Alla deras supportrar tröttnar och börjar gå på fäktning och bandy istället. 

Namn: Solan   Visa profil  
Hemort: Stockholm
Sänt: 2019-01-22 11:00:00
 Obasi är en bra värvning. Punkt. Även under den korta sejouren i Elfsborg visade han hög nivå. Dessutom får vi en spelare som känner miljön och som visat att han hanterar att spela i Gnaget. Stefanelli mot Obasi är ett fotbollsmässigt plus för oss. 

Namn: Seguis Omfamning   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:59:00
 Obasi kan bli en nyckel till CL. Fantastisk nyhet! 

Namn: Orten164   Visa profil  
Hemort: HUSBY
Sänt: 2019-01-22 10:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi borde värva Fredrik Ljungberg
 

Namn: 18jonatan91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:57:00
 Herrejävlar. Vi har en utav Allsvenskans topp tre bästa målvakter, vi kan (förhoppningsvis) ha Milosevic i mittbacken som i så fall är en utav Allsvenskans absolut bästa, vi har Seb på mitten som är landslagsspelare och nu Obasi på toppen.

Nu jäclar har vi fanimej en chans på CL! Älskar detta, vilken BOMB. Förstår att folk är oroliga över att det värvas äldre spelare men är helt 100% på att BW sitter på en plan att göra laget yngre. Bara titta på Gravius, Bilal och Ben Lamin t.ex.
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:57:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
SOLNASTAD/ I somras när Seb kom är senast. Ska väl till något mer för en presskonferens
 

Namn: Gnagare2000   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:56:00
 Dags att plocka hem Hoiveld som ersättare till Milo... Nej knappt någon pulshöjning på den här värvningen. 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi kör inte ens presskonferenser längre. Kanske när Wulle är klar.

Borges Bolltouch, snälla välj glädjen. Obasi kommer tvåla in den i viktiga matcher.
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:54:00
 Okej, Obasi är väl inte den bomb alla väntar på, men är det inte så att hans rykte om att vara skadebenägen är rätt överdrivet. Han blev brutalt överkörd i ett derby mot plastapa och missade ett par matcher, men därefter har han väl inte haft problem?

Nu kommer han dessutom in i en försäsong och får en rejäl chans att bli riktigt inkörd från början.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:54:00
 När värvar vi Mutumba, Pavey och Djordjic? 

Namn: Christopher AIK P75   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:53:00
 Är det bara jag som har en känsla från båten jag sitter i, att Obasi bara är en “icke bomb”-värvning, och de riktiga bomberna kommer? 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:53:00
 Alltid många som är trötta på spelare som varit här förut. Inte kvalitén utan att det inte är något nytt spännande. Vafan Obasi är klass. Och kom ihåg att vi har Silva Goitom Tarik som alla håller toppklass i allsvenskan.

Jag tror att BW vänder skutan nu och avfyrar kanonerna.
 

Namn: FreddeP Reloaded   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:53:00
 Borges:

Du kräver alltså en anfallare som är bättre än Obasi? Okej. Lahne? Hrgota? Du måste nog upp på absolut svensk landslagsklass om du ska bräcka Obasi om ens det räcker.
 

Namn: #23   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:52:00
 Ja jävlar vilken bra värvning!
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:52:00
 Känns rätt så uppenbart att vi går all in för att gå vidare i CL kval? Vi har tre grymma fw i truppen. Dock med 0 vidare försäljningspotential . Ett väldigt högt spel som vi spelar nu. 

Namn: satin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:51:00
 TUNG värvning, tack för den !!

Vem fan bryr sig om 2020, det är i år vi skall försvara guldet och ta oss ut i Europa.

Eye on the ball
 

Namn: ALER   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:51:00
 ..för Övrigt så är Obasi 32. Goitom är 34 och jag tror att vi alla känner att han kommer att kunna prestera denna säsong. Även om Obasis kontrakt bara är på 1 år så vet man ju aldrig. Han kan alltså göra 3 säsonger innan han är i den åldern som Goitom är idag. Nog jävlar kan vi kräma ur mycket ur honom. 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:51:00
 Vad är det med folk? Hur kan man vara bitter över att Obasi är tillbaka? Den kanske mest överlägsna spelaren vi sett i AIK senaste åren.

Jag ser det kort och gott som en rejäl uppgradering där vi blir av med Stefanelli och tar in Obasi, ser inte hur man kan vara besviken över det.
 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:51:00
 Det är väl ingen som ifrågasätter spelaren Obasi? Han lyckades t.o.m prestera i ett Elfsborg helt under isen. Med en försäsong med våra fystränare så kan han bli ett mönster. Skjuter han oss till EL eller CL så är det värt att ta honom. 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:50:00
 Tar Ofori före Rakip alla dagar i veckan. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:50:00
 En mittfältare med AIK koppling som vi jagar, kanske är Saletros eller Ofori? 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIKskasegra //

Haha det är inte Ofori jag syftar på men du tänker i rätt banor ...
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:49:00
 Nordanvind

Där snackar vi bomb!

Kan defensiven sitta lika bra som 2018 och Obasi ha sin bästa lekstuga där framme kan det här nog bära långt.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:48:00
 Trött jävla värvning. Kommer säkert göra ett gediget jobb, men otroligt färglöst.

Jag kräver mer än så här.
 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:47:00
 Verkar som folk i Obasi-yran missade AvgåNorlings hint/inlägg.. Och han brukar ju ha koll faktiskt.. Jag tolkar det som att vi och MFF hugger på Ofori också.


Rakip till MFF? Ofori till Gnaget?
 

Namn: Haldor   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:47:00
 KÄNNER DU OBASI!!!! 

Namn: ALER   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:44:00
 FAN va kul!! Inte bara Obasi i sig, utan att det verkligen kom från ingenstans. Alla ni som säger "inga rykten, bli inga nyförvärv blablabla". Detta visar ju att BW har långt gångna förhandlingar med spelare utan att det läcker ut.

Visst, han är till åren, men jävlar vilken kvalité han har. Det går inte att säga emot. Idag är det dessutom ett överlag mer välfungerande lag kring Obasi. Om han kunde prestera så pass bra sist så kommer det ju inte se sämre ut denna gång. Kul!!
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2019-01-22 10:44:00
 Dunderborstaren

Han missade bara en match med Elfsborg under hela sensommaren och hösten. Den missade han på grund av avstängning.
 

Namn: Oforis ofelbarhet   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:44:00
 Ifall Känner du Obasi accepterar bänk och att kontraktet är långt ifrån monster är det nog en helt ok värvning.

Däremot börjar man bli lite orolig för åldersbalansen som sagt
 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:44:00
 Fan vad trevligt med Obasi!!! 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:44:00
 Obasi lär inte vara värvad som backup/bänkspelare.
Innebär detta att Tarik flyttas ned på mittfältet?
 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:43:00
 Dunderborstaren:

Han spelade typ 10 matcher i höstas i Ellos. Vad jag vet hade han inga allvarliga skador då och inte nu heller.


Du kan ju gnälla när Obasi skjuter oss till CL
 

Namn: Steffjohansson   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:42:00
 Glöm inte vår nya "assisterande".
Med hjälp av Sean O'Shea kommer Obasi bli riktigt farlig i år!
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:42:00
 Från AIKs hemsida och nyheten om att Obasi skrivit på.

"...inledde 2005 sin fotbollskarriär utomlands då han tillsammans med landsmannen John Obi Mikel skrev på för norska Lyn Fotboll. "

Samma John Obi Mikel som nu är Bosman. Som är en mittfältare som absolut skulle ersätta Olsson I kompetensnivå. Som har internationell erfarenhet.

Kan Obasi... Kan Obasi vara" kompisvärvningen"?

 

Namn: FreddeP Reloaded   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:40:00
 Jag kan förstå strategierna här. Det här är en supersatsning att nå gruppspel i Champions- eller euroleauge. Vi ska kvala i sommar och vi går all in på detta med rutinerade kortsiktiga lösningar. Missar vi gruppspel så blir det ingen ekonomisk katastrof med dyra övergångar och långa kontrakt. Björn maximerar våran sportsliga förmåga detta år, sen kanske laget kommer ha en snittålder på 47, det spelar ingen roll. Vi ska gå till gruppspel. 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:38:00
 AIKskasegra: Och hur ofta har han varit hel de senaste 5 åren? kom igen.. släpp det. detta är trött värvning. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:37:00
 Obasi i form är Allsvenskans bästa spelare. Låt oss hoppas att tränarstaben får ordning på honom så blir det riktigt bra. Tyvärr med Hrgota men så är det ibland. 

Namn: AIKskasegra   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:36:00
 Om Obasi är skadefri är det löjligt att ens ifrågasätta hans kvalitet. Kanske tom. den bästa spelaren vi haft i AIK under 2000-talet.

Vem skulle vara bättre, Nebo, Adde eller Obolo?

Senast för drygt 1 år sedan var han riktigt vass. Nära att sänka Braga. Hans erfarenhet blir nog perfekt till kvalet.


Vi har ju Stefanelli och Olsson ut. Så räknar med att vi tar in en till. Förmodligen en mf med mer försäljningspotential.
 

Namn: AvgåNorling   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:36:00
 Rakip och en annan spelare har att välja mellan MFF och AIK. Rakip har hjärtat i Malmö och den andra spelaren har hjärtat i ... 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:36:00
 Nåja, man tar ju Obasi före Stefanelli alla dagar i veckan om den förre är hel. 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:35:00
 Steken/ Mer än så har jag inte koll på, följde inte honom i ellos. 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:35:00
 RW: Finns ju inte en sportmössa att vi vinner en dragkamp mot Malmö om de är motiverade att vinna den? Särskilt inte när det handlar om en spelare med MFF-historia och -känsla?

Om vi vinner dragkampen så är det för att MFF aldrig på allvar ville vinna den utan bara deltog för att driva upp priset för oss.

Att vi kvalar till CL är knappast någon större attraktion eftersom det med 95% sannolikhet slutar med någon form av deltagande/kvalande till EL. Dvs samma tävling som MFF kommer kvala till.

Så om du ser denna kampen som "avgörande" så får du nog ställa in dig på att förlora den "avgörande" kampen. För om det verkligen är en avgörande kamp så kommer MFF vinna den.

Men inga kamper är ju avgörande på riktigt. Det kommer alltid en morgondag. MFF var ju favoriter inför 2018 och kommer vara det igen inför 2019.

Det enda som kan ändra på den ordningen är om vi skulle råka snubbla in i CL - men det är ju väldigt låg sannolikhet för att det ska hända.
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/nyheter/aik-fotboll-overens-med-
Sänt: 2019-01-22 10:35:00
 Klart nu.

Ettårskontrakt...
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:33:00
 Ja, nej detta känns inte helt hundra alltså.

Skadebenägen och utan vidareförsäljningspotential.

Hoppas detta är en breddvärvning.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:32:00
 Boateng#20

Varför lirade han bara 10 matcher förra året? Skadad?

resse: är han skadefri idag?

Dubbelhakan tack
 

Namn: Dunderborstaren   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:32:00
 Här går man och väntar på en grym bomb och så vad händer.. jo Obasi kommer tillbaka. SUCK! men de glädjer väll alla er som vägrar lämna historia bakom er, och har tjatat om Obasi in i döden. 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2019-01-22 10:32:00
 Obasi klar!! 

Namn: Alx   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:31:00
 Tänker dom att man hugger en free transfers med Obasi o lägger krutet på att köpa in en talang ala Lahne? Känns som det är affärer som har spruckit om vår CL-satsning består i att ta tillbaka Obasi. 

Namn: Dixi   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:31:00
 Kommer Obasi så måste väl vi ha värvat klart i anfallet och på mittfältet. Då måste väl Tarik flyttas ner i KO rollen. 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:30:00
 Rakip känns som en avgörande kamp. Vinner vi hit Rakip så kan vi åter ställa upp med ett monstermittfält. Rakip har förutom kvalitet visat att han har rätt skalle och kliver ofta fram när det gäller som mest. Vinner Malmö kampen blir de ruggiga med AC och Rakip som alternativ som tidigare bidragit till många guld. Ingen slump att Malmö tappade när båda försvann.

DA inser nog faran med att Rakip skulle gå till oss och är säkert beredd att ta in honom oavsett spelartrupp. Just för att de har råd.

Det lilla som talar för oss är just att Rakip fått stå tillbaka lite tidigare i Malmö men annars är det ju som att Saletros skulle välja bort oss när han återvänder. Typ obefintligt.


 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:29:00
 Obasi leker sönder allsvenskan.

Känner ni obasi obasi!
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:28:00
 4 mål och 2 assist i ellos på 10 matcher. Han kommer lyfta oss om han håller sig skadefri. Obasi är klass som vi alla vet. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:27:00
 Obasi kan ju omöjligen vara klar, han kommer ju bara till hösten! 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:27:00
 Obasi är iofs bara 32 år. Är kroppen skadefri kommer han kunna göra stor nytta. Aldrig sett en så överlägsen spelare i vissa stunder. 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:26:00
 Steken

Räddade kvar Elfsborg i allsvenskan. Klart bäst i laget under hösten.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag fattar inte riktigt varför vi skulle gå efter Obasi. Är inte bäst före-datum passerat där med råge?

edit// Såg länken från agge nu. Man får hoppas att jag har fel!
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:25:00
 Obasi

Någon med tid över som kan göra en kort summering av fjolåret i Elfsborg?

Vad är mannens skadestatus?
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:25:00
 Obasi? For real

Tudelad
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:23:00
 Ja, mycket hets om Obasi, känns väl ok. Men inte som den där bomben som ska lyfta oss ett snäpp. Vågar man hoppas på både Obasi och Hrgota och att Tarik flyttas ner till pocket?

Vad tycker/tror ni?
 

Namn: Agge   Visa profil  
Länktips: http://www.sexpressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/anfall
Sänt: 2019-01-22 10:23:00
 Jo men visst. 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:17:00
 Resse/ Vi känner Obasi 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:15:00
 Ambrosini: Finns ju dock en viss poäng i att driva upp lönenivån för MFF...? Det är en större "loss of face" för dem att förlora denna dragkamp så de lär gå så långt som behövs för att vinna - vilket de ju enkelt kan.

Om vi kan få dem att överbetala för Rakip och så lite split i MFF-truppen så är ju det bra.

Rakips agent lär ju inte ha några som helst problem att använda AIK som en spelbricka för att trissa Malmös bud och vi bör ju vara behjälpliga i det.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:14:00
 Känner ni honom? 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:13:00
 Mycket hets om Obasi nu, men om kroppen håller så ser jag inga problem att han lirar hos oss säsongen ut. Men betyder det att Hrgota är körd?
 

Namn: Ambrosini   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hoppas vi inte blir för desperata och försöker övermatcha MFF:s löner för att få hit honom. Vi har ju inte heller direkt den bästa historiken när det gäller logiska löner.

Så bra är helt enkelt inte Rakip.
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför är så många mot Rakip? Är det en känsla ni har? Eller har ni följt hans karriär?
Förstår inte varför BW skulle gå efter en spelare vi inte behöver. Men ni kanske är bättre sportchefer, så dela gärna med er om Rakip och hans svagheter/styrkor.
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 10:01:00
 Skönt om det stämmer. Rakip är inte vad vår trupp behöver. 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 09:54:00
 De som talar för oss är att vi kan garantera han mycket speltid något som han har inte fått sen han lämnade Malmö plus att vi är regerande svenska mästare.
Sen tror jag också att de beror på bahirou lämnar eller inte.
Om bachirou lämnar då har vi nog ingen chans mot mff men bachirou är kvar så har vi en chans eftersom att vi har en plats för Rakip men de har inte Malmö eftersom att de har flera spelare som konkurerrar på samma position.
 

Namn: Gucci1891   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 09:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
De som talar för oss är att vi kan garantera han mycket speltid något som han har inte fått sen han lämnade Malmö plus att vi är regerande svenska mästare.
Sen tror jag också att de beror på bahirou lämnar eller inte.
Om bachirou lämnar då har vi nog ingen chans mot mff men bachirou är kvar så har vi en chans eftersom att vi har en plats för rakip men de har inte Malmö eftersom att de har flera spelare konkurerrar.

 

Namn: DT4ever   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 09:46:00
 Är fan inte sugen på Rakip..

Han vill väl helst spela hos miffona?

Vill helst ha spelare som inte har stark koppling till ngt lag alternativt tydlig AIK-koppling.. risken finns att fallet blir för hård om det skulle gå dåligt.
 

Namn: willepille   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 09:44:00
 McNasty: Ja det ser inte optimalt ut, men sedan får man också tänka på vad Rakip vill? Han kanske ser AIK som bättre alternativ eftersom det är mindre konkurrens, samt att han ser möjligheten att spela i CL ? 

Namn: McNasty   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/kao4Lj/ai
Sänt: 2019-01-22 09:36:00
 Om uppgifterna stämmer att Benfica har accepterat bud från både oss och mff så känns det tyvärr ganska kört för vår del. Jag skulle gärna se Rakip hos oss men i kamp mot mff har jag väldigt svårt att se hur vi ska kunna vinna. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 09:23:00
 Rubin Självklart måste dessa två bärande spelare ersättas med kvalite . Rätt naivt att tro något annat . Men jämför man med 2010 få vi tappade hela våran centrallinje . Så e jag betydligt lugnare denna gång.
Vi behöver 2-3 spelare in lite beroende på hur vi kommer formera laget. Alltenativt utveckla 352 formationen.
 

Namn: Dast   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 09:18:00
 PAL //

Han hade ju tappat biljetterna, anmälde som knivrånad på biljetter för att få ut nya säkert.
Varför ligger de annars på platsen där han köpte, om de enda dom tog var biljetterna?

Nä, inget knivrån där inte
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 09:14:00
 >> För evigt trogen mitt lag
Vilken del då menar du, knivskärningen eller att supportrarna får köpa bortabiljetter till Europeisk slutspelsfotboll...
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 08:52:00
 Kpozos Spisplatta:

Vad jag hörde senast så höll han inte måttet.
 

Namn: Kpozos spisplatta   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 08:43:00
 Moussa Traoré från Vasalund som var på provspel, någon som hört något mer vad som händer med honom eller hur provspelet gick? Kändes lovande på förhand i alla fall. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 08:41:00
 solnajojje- Absolut, det är ”bra” att vi bara har tappat 2st från vår startelva. Kruxet är dock att den ena var vår ingenjör för stora delar av offensiven och den andra var vår försvarsgeneral, så inga dussinlirare direkt. Å dom måste ersättas med kvalité såklart!

Men vi har helt klart ett mycket mer gynnsamt läge nu jämfört med 2010, å det känns bra.

På drift med Svullo- Ok, men kom inte å gnäll sen att AIK merch går minus...som sagt, finns stora pengar att tjäna här
 

Namn: aikmaster91   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 07:58:00
 För evigt trogen mitt lag
Bara jag som reagerade på Nils Norling?
 

Namn: För evigt trogen mitt lag   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/21/otacka-scenerna-ma
Sänt: 2019-01-22 07:47:00
 Haha only in skithålan Malmö 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 07:34:00
 Gordon Precis så . Vi har kvar 9 av 11 startspelare (i skrivande stund ). Det är en stor trygghet för mig. Vi kommer inte behöva starta om från 0. Där emot kommer vi förmodligen behöva skruva lite på både offensiv och defensiv . Lite beroende på vem/vilka spelare som kommer in. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2019-01-22 00:37:00
 Gordon,

Hoppas du har rätt. Är personligen inte så oroad över defensiven som sådan. Är mer orolig över att tappa offensiv kraft utan Olsson.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 23:38:00
 Rubin

Hela grejen är väl en välgörenhetgrej!?

”ALLA intäkter går oavkortat till AIK Fotbolls mentorsprogram för ungdomar, som genom fotbollen arbetar för att motverka segregation i Stockholms förorter.”
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Länktips: http://twitter.com/jsimoneriksson/status/1086300758193197
Sänt: 2019-01-21 23:18:00
 Den tröja ska väl vara ngn design liknande det 3e ställ Nike lanserat för säsong 19/20. Sen har någon gjort om det i svart och gult 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 23:09:00
 Koltrast

Ja det är sant, blir det en Europa-tröja är den förhoppningsvis lik den ordinarie hemmatröja den här gången
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 22:53:00
 Skulle bli djupt besviken om vi spelade CL/EL i någon jippotröja i år igen. Visst kan man göra en speciell till dessa matcher för att kunna sälja lite extra men då får det vara någon mindre ändring. 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 22:49:00
 Lär väl komma en Europa-tröja sen också, hoppas den är av liknade karaktär eftersom det är jävligt snyggt och lockar många runtom i världen. Tänk sen om vi går till CL och massa folk runt om i världen börjar hålla på oss för att vi har världens snyggaste matchtröja.... 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 22:20:00
 Hoppas på nyförvärv innan grabbarna sticker till Dubai, jag vill vinna cupen och få en bra start på allsvenskan, vilket kan bli svårt om vi ska spela in nytt folk mitt under cupen eller starten utav allsvenskan.

Och ja, jag anser att vi MÅSTE värva minst två spelare, mittback och en ersättare till Olsson, och ju tidigare dem kommer ju bättre. (En anfallare skulle inte heller vara helt fel då vi aldrig vet hur många matcher Goitom klarar av att spela under en säsong)

Men hittar BW ingenting så får vi kriga hårt under vintern/våren och hoppas på att det dyker upp något smaskigt i sommar, för panikvärvningar nu under vintern/våren löser ändå inga problem.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 22:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag vet att folk är nervösa och har tokabstinens, men alltså, vi gör så mycket rätt just nu.

Vi har gjort en jättebra försäljning och fixat utlåning till vår dyra bänkspelare. Vi har flyttat upp en stark backtalang och en stark målvaktstalang. Dessutom lyckas vi äntligen ta in en ung afrikan, något som varit en av våra största framgångsfaktorer före Isak.

Vasalund kommer att gå in i en enormt spännande säsong där vi förhoppningsvis har möjlighet att utveckla våra yngsta talanger.

Vi har behållit stommen i vårt guldlag och går systematiskt efter spelare efter spelare av hög klass. Jag skiter i att det inte har gått hela vägen ännu - det är ambitionen och strategin som jag uppskattar.

Kontinuiteten i lagbygget gör att vi inte behöver gå tillbaka för att träna försvarsspel från grunden. Istället pratar våra tränare om att bygga vår offensiv och hitta mer spets.

AIK bygger sten för sten ett jäkla starkt fort som på sikt kommer bli jäkla svårt att inta.

Edit: Och så tröjorna såklart. De är världsklass!
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 22:10:00
 Helt rätt med så få helsvarta tröjor.
Så bygger man en hype.

Alla vill ha få får äga.

Gör folk frustrerade i sin åtrå.

Sen måste de ju vara något alldeles extra rent estetiskt
och dessa tröjor är gåtfullt vackra.


Bravo!

 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2019-01-21 22:01:00
 Såg att nån var inne på det tidigare, ang våra special edition tröjor som vi släppt.
Det känns som att AIK ”slarvar” bort en en ganska bra pengako här!
Jag fattar att det måste vara i ett begränsat antal men som den senaste, endast 128st inrikes å lika få utrikes!? Varför inte 1891 iaf?

Folk i hela världen är ju tokiga i dem, liksom förra årets helsvarta, så passa på för sjutton å sälj fler. AIK kan ju tjäna miljonbelopp på detta nu när vi äntligen har så sjukt snygga tröjor.
5000ex X 900kr = 4,5 milj blir ju en bra slant även efter alla avdrag...
 

Den här sidan har laddats 99034713 gånger sedan 1999-09-14