Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 462 besökare på forumet.

Svenska Casinon - Snygga, trygga

Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 16:55:00
 Visst håller ni väl med om att Bachirou vore det optimala nyförvärvet ?
(Bortsett från fantasier typ Messi)

Va kul det vore med om vi täppte till gröthalsen ikväll. Det KAN gå.
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 16:54:00
 Trist att matchen idag rent krasst inte betyder mer än att komma före Dif.

Men känslomässigt. Och för nästa år... En odiskutabel vinst. Obasi 2 mål och nytt kontrakt tack.
 

Namn: Dudde   Visa profil  
Hemort: Sthlm, Sthlm (Guds utvalda stad)
Sänt: 2017-10-23 16:13:00
 Krokko,

Väldigt intressant skrivet om KB, B 1903, GAIS, ÖIS och klubbkultur. Och Bröndby.

Noterar att Bröndby har sin egen stadion sen 1979 (ombyggd och utbyggd sen dess). Deras filosofi är på många sätt på tvärs mot FCK - arenabolaget med ett fotbollslag.

Inne i sin stadion har de träningslokaler för A-lag och ungdomsakademi, samt kansli. Flera träningsplaner i direkt anslutning till stadion. Restauranger och pubar inne i stadion.

Det här borgar för att man kan bygga upp den klubbkänsla som AIK legendariskt skaffade sig under Birger Nilsson på Stadion på 30-talet. A-lagsspelare, juniorer, kanslipersonal, ungdomstränare och sportslig ledning. Alla trängs i samma korridorer.

Om det ekonomiskt är ungefär samma affär för AIK att spela på "sin" Bröndby arena som på Friends arena - då är jag för.
 

Namn: Andy04   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 15:42:00
 Hotel Malm

Känns som att Ahlerup är den som kan lyfta AIK Fotboll.
Ge honom tid bara.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 14:51:00
 Scholes
Det roliga med dig är den totala kontrasten mellan ditt nick och Paul Scholes krönikor i Evening Standard och The Independent. Din namne och du är verkligen från olika planeter vad gäller världsåskådning och inställning till fotbollsspelet.

Nåväl, envis som du är så kommer du naturligtvis att vidhålla att det Borås Arena som vann Elfsborgs första guld på 45 år snarare än laget och dess tränarstab. Att Taco-Anders var viktig kan ingen ifrågasätta, men han var med även i den berömda 1-8-matchen på Stadion, liksom Johan Wiland, Samuel Holmén och många andra från guldlaget året efter.

Men i din värld existerar troligen inget sådant som mentalitetsskifte så jag tänker inte ödsla min tid på att försöka övertyga dig. Vi andra drar våra slutsatser.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 14:36:00
 Krokko

Och det lägret hade varit meningslöst om man inte fått till en bättre ekonomi med hjälp av den nya arenan och fått hem Anders Svensson och därmed skapat sig förutsättningar att utmana som man inte varit i närheten av innan.

Du är som Ingemar Stenmarks konkurrenter som började gå på lina när de hört att Ingemar gjorde det. Du letar efter fakta som stämmer överens och drar sedan en nonsensamband.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 14:29:00
 Hoppas Obasi spelar, han var så bra mot MFF borta förra året. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 14:20:00
 Bojansfulamuche

Jo det gör det. Anledningen till det är säkert beroende på att vi har en dyrare spelartrupp än resten även om jag tror Dif:s var dyrare i våras. Det går bara att mäta vad som är bäst fotboll och det är i tabellen. Sedan finns det en massa andra saker som man kan ha åsikter om men som såklart inte går att mäta som roligast fotboll etc.
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 14:13:00
 Obasi in på Stefanellis bekostnad? 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 14:10:00
 Ändring på topp idag.... 

Namn: sucram   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 13:35:00
 Om vi nu inte skulle lyckas förlänga med Obasi, eller om vi nu inte vill ha honom. Vore det inte enkelt att ersätta med Ahmed Yasin som gör sin bästa säsong någonsin.
Upp med han i anfallet, given tredje-fw efter Henke Goitom och "Nelly"-Stefanelli
 

Namn: Gulsvartochglad   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 13:06:00
 Pertan kämpar alltid,

Malmö - AIK
0 - 2

Men 1-1 ligger väl nära till hands så det får väl bli mitt andrahandsval. Drömmer om 0-3, eller varför inte ett godkänt rekord mellan lagen: 0-5 (AIK vann med det resultatet 1933 fast hemma men fick det bortplockat ur statistiken i efterhand...)
 

Namn: Gulsvartochglad   Visa profil  
Länktips: http://www.bajenbladet.se/sportbladet/fotboll/a/arJp7/bol
Sänt: 2017-10-23 12:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
http://fotbolltransfers.com/site/news/84917

Nu är det spikat. Usain Bolt ska provspela för AIK-Isaks Borussia Dortmund.

Galet så Isak får vara med om så stora historiska händelser. Rekordtransfer i Sverige, näst yngsta landslagsdebutant, så ung få kontrakt med europeisk storklubb, snart ha världens förmodligen genom alla tider mest populära idrottsnamn (Bolt) i/kring sitt lag...
Ingen dålig spelare AIK fått fram... Om Isak gör stora saker i Borussia så kan det spilla över positivt till AIK på en del olika sätt.
 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 12:12:00
 Nån som vill tippa kvällens resultat? 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://AIK-historik.blogspot.se
Sänt: 2017-10-23 11:37:00
 Dags att bättra på den här statistiken. Radikalt. 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 11:22:00
 SOLNASTAD,

"... and ibn atheer said: the king of the Germans (Fredrick Barbarosa) dies in water that doesnt reach your knees!"
 

Namn: Groggi   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 10:49:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Håller med föregående. Spännande blir det ikväll. MFF har inte på något sätt imponerat i år rent spelmässigt men ändå är de överlägsna i tabellen. Är väl i så fall på slutet de kommit igång. Tyckte de var bra borta mot Peking.

Vi är oerhört starka nu men har ju som bekant inte vunnit borta mot dom på årtionden. De har vunnit serien och behöver inte spela ut sitt register men samtidigt betyder det också att de kan slappna av och då brukar spelet kunna bli ännu bättre. Lite samma som för oss. Hur många gånger har vi inte sett Gnaget fullkomligt spela ut motståndet i de sista 2-3 matcherna pga att vi missat guldet men klarat europaplatsen.

På tal om MFF. Vad sägs om en liten spelarkupp där?
Vi signar Eikrem som inte får spela, vi tar hit Adu som är kontraktslös(?) och som grädde på moset ger vi Lewicki (utgående kontrakt) ett monsterkontrakt som lockar honom till Sthlm.

Lewicki är nog orimligt då han nog signar nytt eller sticker utomlands men han eller Adu bredvid Olsson skulle nog lyfta vårt mittfält ytterligare och då framför allt Olsson.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 10:44:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes
För att återgå till vilka krav vi kan ställa på AIK och hur de kraven kan påverka resultaten ganska radikalt. De flesta av oss har nog förträngt 2005 när Dif vann SM och krossade Elfsborg med 8-1 på Stadion i sista omgången. Men den matchen kan vara värd att minnas av en anledning.

Elfsborg fixade en hyfsad placering det året, men smällen på Stadion fick hela klubben att knyta näven och kräva revansch. De utskämda spelarna skickades på överlevnadsläger i Östergötlands skogar med Klas Ingesson, som indoktrinerade dem proffsighet, hårdhet, ambition, vinnarinstinkt. Året därefter vann Elfsborg Allsvenskan för första gången på 45 år.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 10:26:00
 Är med lite skräckblandad förtjusning man ser fram emot dagens match. Malmö borta ger ju en lite kalla kårar på sistone då. Men känns som det är två lag som kan gå in till match med rätt avslappnad attityd. Ska mycket till om vi ska sjabbla bort vårt läge i toppen och Malmö har ju redan sitt på det torra. Vem vet kanske blir full fart och 3-3 när allt är klart? Men känns som det var längesen vi hade en sånt bra läge i den form vi är i just nu och med fullt lag dessutom. Inte mycket skador alls i år heller, det ska creddas. Nu ska "bara" försäsongsträningen upp en nivå så vi pallar fullt ut när vi startar nästa gång.

Två lag som även "Sveriges bästa lag" inte klarat av att rå på i år som möts. Måste svida för jämtarna. Med andra ord, välförtjänta ettan och tvåan.

Kom igen nu, dags att ta död på en annan bortasvit. Borås redan kirrat i år, Malmös tur nu.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 10:23:00
 Starre om jag inte missminner mig går hans kontrakt ut iår! Skulle väldigt gärna se han hos oss. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 10:19:00
 Hur mycket får Abubakari spela i Häcken? Tror han skulle passa perfekt in som defensiv mittfältare hos oss. 

Namn: Black Ben   Visa profil  
Länktips: http://bit.ly/2gCnT3a
Hemort: Malmö
Sänt: 2017-10-23 10:13:00
 Nu har jag iofs paus härifrån men med den för mig viktigaste matchen på året i knutarna känner jag ändå för att skriva. Bor i Malmö med en flickvän som "håller" på MFF och ska gå på matchen med hela hennes familj (som såklart håller på MFF, de flesta även på riktigt). I morse, när hon lagade frukost satte jag på mig AIK-tröjan och "Åh, vi e AIK" på högsta volym och skrålade för full hals.

Det skulle vara SÅ JÄVLA SKÖNT att för en enda gångs skull få se AIK vinna här och att för en gångs skull få gå glad hem från Swedbank.

Nu samlas väl alla på Lilla Torg men om du inte känner för det eller kommer till Malmö tidigt så rekommenderar jag ett besök till Kärleksgatan 4 vid Davidshallstorg (se länk). Där är det också bara krypavstånd till Sir Toby's där man kan ta en iskall innan man går raka vägen till stadion.

Är det marsch idag förresten?
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 09:26:00
 Korståg i Rosengård! Nu ska vi visa vilket Sveriges största lag är, på plan och på läktaren! Framåt stolta AIK! 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 09:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Inslaget om bröderna Leback på Sportlib. Bästa hittills enligt mig, väldigt vackert på alla sätt och vis.
 

Namn: steveireland   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 09:03:00
 Trevlig Blå Måndag på er! 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2017-10-23 08:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dags att segra mot nöff. Har lagt ner mitt gamla nick då man inte längre befinner sig i brajenland, nya tider.

3poäng Bateng!
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 07:44:00
 Sotte hade varit bra men han trivs nog rätt bra där han är plus att rimligen borde vara attraktiv för större ligor.

Paulinho? Har inte förstått hans storhet. Tycker inte han är något extra.

Kul förresten med tyckare på fotbolldirekt som tycker att Mff ska ”ta” Sema eller Ghoddos. Verklighetsförankringen...
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 07:40:00
 Vi är allsvenskans formstarkaste lag och vi har alla spelare tillgängliga ikväll.
Det är dags att vinna i Malmö!!
 

Namn: Picknickkorgen   Visa profil  
Sänt: 2017-10-23 00:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gillar Paulinho också men tyvärr är han för skadedrabbad. En av de absolut bästa i allsvenskan när han väl är skadefri och i form. Jag tar för givet att Obasi försvinner. Hade Henok varit några år yngre så hade jag gärna sett Paulinho men det håller inte att ha två anfallare i form av Henok och Paulinho som bara kommer kunna vara med i 15 matcher var per år.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Länktips: http://saltakatten.com/bluemonday.html
Sänt: 2017-10-23 00:04:00
 Blå måndag 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 23:04:00
 Hotel Malm/

Kanon. Så man har satt sig i en bra sits med Arenan och Stockholm Live, Lagerdere är borta samt att man får ett bättre avtal med Nike nu än vad man haft med Adidas (vad det verkar som). Kul att kontoret sköts bra. Är väl bara en tung ny huvudsponsor som ska landas nu när Åbro försvinner.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.joakimhall.se
Sänt: 2017-10-22 22:38:00
 AIK Basket bortabesegrade Alvik tidigare i dag. För den som är intresserad finns det bilder uppe på min hemsida. 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 22:38:00
 // Hotel Malm
Hur vet du detta?
 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 22:22:00
 AIK och Lagadere avbryter samarbetet, sensationellt men enl mig strålande nyheter för klubben.

Lagardere är amatörer.Ahelerup med team är de som kan lyfta AIK till nästa nivå.

Bör komma inom närmaste veckan/veckorna
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 22:13:00
 Paulinho är utan tvekan en av de bättre spelarna i AS när han är frisk. Problemet är att han sällan är det. Tycker inte att vi ska lägga några pengar på honom. 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 22:01:00
 //MangeMan

Sotte hade varit grym!
borde väl inte vara omöjligt att få tbk honom särskilt med tanke på att kontraktet går ut nu efter säsongen. Vet du något om att vi snackar med honom?

Hade varit en bra ersättare till Nisse också som jag antar spelar sin sista säsong 2018?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 21:52:00
 Steken

Paulinho har knäprobem som jag misstänker är kroniska och inte lär bli bättre. Obasi är dessutom bättre spelare, är han för dyr vore Buya Toray mer spännande imho.


Sotte=Sotirios Papagiannopoulos
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 21:32:00
 Snart blå måndag 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 21:28:00
 Mange

Obasi gissar jag är minst 50% dyrare.

Sotte who?
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 21:25:00
 Steken

Då är väl Obasi ett klart bättre alternativ.

Sotte som varit grym i år sitter på utgående kontrakt, hade vart grymt om han kom tillbaka till AIK, kunde bli en klippa för de kommande 8-10 åren. Släpp Sonko och sälj Haukur om det finns minsta intresse och ta in Sotte.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/paulinho-om-fra
Sänt: 2017-10-22 21:09:00
 Paulinho sitter på utgående kontrakt, vore inte det ett alternativ till Obasi?

Såg vass ut idag
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 21:06:00
 Astream

Troligtvis, men jag är så jävla trött på Hussfeldt. Sett flertal matcher som han kommenterat (borta) och i efterhand som vi lirat hemma och han är alltid så negativ mot Gnaget och letar minsta fel, samt höjer dif varje gång han får chansen. Precis samma med "journalisten" Lundh för övrigt, som man kunde tro hade medlemskap i baby saint/järnkaninerna tidigare under säsongen.

Var väl därför jag retade upp mig på hans kommentar lite väl mycket kanske.

Ordningen återställd nu iallafall. Nu ska vi bara ta minst två segrar så är det inget snack om saken heller. Då blir vi 2:a (igen)
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 20:32:00
 Det behövs två poäng på tre matcher, klart görbart... 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 20:30:00
 Apropå kommentatorns kommentar:
Det låter ju konstigt. Jag vill inte ta någon i försvar (jag såg inte matchen) men kanske menade han:

(Och Djurgården spelar som om) "Dom bara ska förbi AIK"
 

Namn: murnau   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:32:00
 mr.e

Reagerade också när han sa det. Lät som om det var hans egen önskan. Men icke sa Nicke!

 

Namn: 1891   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:28:00
 
Djurgården kan ta sig i Häcken!

 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:27:00
 Drömläge. Dags att slå Malmö borta nu! 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:24:00
 "Dom bara ska förbi AIK"

Skjut dig själv Hussfeldt sämsta kommentatorn på tv. Och så blev det inte va din jävla sillstrypare!

Bra resultat. Vinst i morgon och vi är 100% klara för EL eller mot GBG eller mot ÖSK.

Kör!
 

Namn: SOLNASTAD   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:24:00
 Kryss är bra nu ligger vi riktigt bra för att få minst en europaplats. 

Namn: ilimor   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:24:00
 Gött! Bara hoppas att häcken tar sig förbi dif nu i slutomgångarna så att både ÖFK och Dif missar europaspel nästa år. 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:23:00
 Kryss var väl det bästa som kunde hända egentligen. 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:23:00
 Difs publik är bättre på att klä sig i svart än vad vi är, vi som ska symbolisera "svärtan"... 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 19:11:00
 Kryss är väl helt okej nu? Avd jinx 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 18:58:00
 pusher
Det var vänligt, tack.
 

Namn: pusher   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 18:26:00
 Tack Krokko. Du står oftast för den bästa och mest klarsynta sammanfattningen
av AIK- fotbolls historia i vår nutid. Typ 1970 och framåt.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 17:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes
Det finns klubbar med traditioner och klubbar utan (eller med klena) traditioner och två sätt att förhålla sig till desamma: det ena är att låta sig skrämmas av dem och känna sig kvävas av tidigare stordåd - det andra är att låta sig inspireras av dem.

Om man ser till Norden så har många klubbar gått första vägen. KB, som var världens äldsta fotbollsklubb utanför UK, sjönk längre och längre ner i hopplöshet på 80- och 90-talet, samtidigt som Bröndby, en av de yngsta klubbarna i fotbollens toppskikte, kapade åt sig alla titlar och all publik. Till sist tvingades de fusionera med B 1903, en annan av "traditionsklubbarna" från Kph, och fick då ut all den potential som legat latent under evigheter.

ÖIS och GAIS är liknande exempel på klubbar som känt traditionerna som ett ok snarare än en sporre.

I AIK:s fall har vi ofta legat och vägt mitt emellan: på 70-talet kändes det ofta som om vi var på väg att bli en vintersportklubb à la Dif, men någon gång på 80-talet vände det gudskelov och vi började vinna saker igen. Och - till skillnad från KB, B 1903, B 93, Örgryte och GAIS - så har vår publik aldrig svikit oss helt, hur långt vi än halkat efter MFF, IFK under vissa perioder.

AIK har en staying power som är unik: vad vi behöver nu är spets. Och den har vi i vårt DNA om vi bara lär oss känna det: vår klubbkultur är vårt stora kapital. AIK är och kan aldrig bli ett modifierat Dif eller Bajen. Järnkaminstilen är inte vår och kan aldrig bli det och inte heller småklubbsmentaliteten som Bajen ännu försöker odla.

RicSte
Att Bajen skulle ösa på offensivt är en av de största myterna i svensk fotboll. De hade några år mellan 1979 och -83 när det faktiskt stämde med verkligheten, men annars har Bajen varit brunkandets och tjongandets utpost i Stockholm. T o m när Kenta Ohlsson tränade dem 1989-92 var det långbollar, idéfattigdom och allmän grådaskighet. Deras SM-guld vanns på det viset och så spelar de än idag. Anders Linderoth försökte ändra på mentaliteten, men det visade sig vara omöjligt.
 

Namn: Poorkid   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 17:04:00
 Steken -
Endast Erlingmark
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 17:02:00
 Ser att Götet drog på sig tre varningar, någon som är avstängd mot oss? 

Namn: Kenta K   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 17:01:00
 Om Norling kollat på matchen mellan Glenn och Östersund så är det hög press som gäller annars gör han en tabbe! 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 15:38:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ändå har IFK ätit sig in i matchen en aning och trots ÖFKs tekniska överlägsenhet får de bitvis problem vid hård press på mittfältet.

Vi har också tagit ledningen och spelat bra förut, men torskat till slut mot blowit
 

Namn: Wassenuss   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 15:33:00
 ANDI/

Håller med. IFK har oerhört svårt att hantera Östersunds höga press med två man i många lägen, samtidigt som man inte har koll på lagdelarna i defensiven och ÖFK får egentligen göra precis som man vill. Instick, krossbollar, djupledsbollar, IFK tillåter allt och det är ett under att det bara står 0-1 fortfarande..
 

Namn: ANDI   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 15:16:00
 Högintressant att titta på hur Östersund (ett lag som passat oss rätt bra) hanterar IFK (vars brunkande brukar ge oss stora problem). 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 15:16:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Finansekonomen /// Ok, tack.

Enligt Fotbollskanalen så han även ägt andelar i samtliga spelare i laget.

Förövrigt är det ruggigt svårt att bestämma sig kring önskeresultat i dif-Häcken.
 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Länktips: http://fogis.se/arkiv/startsida/2015/03/forbud-mot-tredje
Sänt: 2017-10-22 15:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ross Geller

Det är inte ”olagligt” men förbjudet av fifa sedan mars 2015. Sen vet jag inget om det specifika fallet.

Vad jag kan se har han ägt andelar i klubben och varför det beskrivs som ett tredjepartsägande fattar jag inte.
 

Namn: fd Ross Geller   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 14:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ursäkta en dum fråga kanske men är inte det som Kindberg gjort (ägt andelar i spelare) som ordförande olagligt?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 14:35:00
 Scholes

Lite väl smalt att fastslå det baserat på att vi ligger tvåa?
Vi "SKA" ligga tvåa. För vi har näst dyrast trupp. Vi spelar inte per automatik bättre fotboll än något lag under oss för att vi ligger tvåa. Kan vara så, men det är extremt svårt att slå fast.
Men vi kan nog konstatera att vi ligger där vår ekonomi är.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 14:29:00
 Personligen tycker jag inte vi spelar en defensiv fotboll. Vi hade i våras svaga offensiva spelare så då var det en defensivare balans men tycker vi såg i fjol och nu under hösten då materialet förbättrats att det inte alls är fallet. Målskillnaden kommer alltid vara betydligt viktigare än gjorda mål.

Men alla gillar ju olika sorters fotboll. Just nu kan vi iallafall fastslå att vi spelar allsvenskan näst bästa fotboll och gjorde det även ifjol.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 14:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Nej inte alls utan bara att du och jag aldrig upplevt det och att jag inte håller med om de slutsatserna du drar.

Personligen tror jag mer det är sådana som har din syn som är ett av problemen. Det ger en skev förväntansbild och leder till en farlig kortsiktighet. Som tur är har dagens sportsliga ledning överlevt trots detta och vi blir bättre och bättre på ett sätt som jag inte upplevt under mina 25-30 år på läktaren.

Sedan är ju frågan om faran att tappa vår identitet. Om vi nu fokuserat på ett starkt försvarsspel de senaste 60 åren är inte det då vår identitet?
 

Namn: AIKmittLIV   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=FDu1uKAQcAc&t=560s
Sänt: 2017-10-22 13:37:00
 Den här killen är så passionerad och så duktig att han bara förtjänar lite större publik.

/Avd Övrigt.
 

Namn: RicSte   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 12:47:00
 Det är en jävla skillnad att spela defensivt och defensivt. Att som Vraken alltid gjort, ösa på framåt och läcka bakåt har ju visat sig framgångsrikt, not. Man kan och ska absolut organisera sitt försvarsspel som vi och många andra svenska lag har gjort genom åren. Men det finns inget motsatsförhållande till det och att skapa framåt. Problemet med AIK säsongen 2017 är att vi kombinerat ett defensivt tänk med possesionfotboll där vi aldrig vågat släppa iväg bollen på möjliga ytor utan istället bollat gris mellan lagdelarna och då händer det absolut ingenting. 

Namn: Ufo   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 11:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Pertan kämpar alltid

Att spela för ett X tycker jag aldrig ska vara en utgångstanke, vi ska alltid försöka vinna våra matcher och satsa på 3p. Däremot kanske man kan känna efter vissa matcher att ett X var ok som i sammanhanget du nämner.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 11:25:00
 VI ÄR ÖVERALLT
Framför allt så gäller det att vi använder vårt offensiva folk på ett intelligent sätt. Vi lyckas aldrig bryta 60-målsvallen och i år är det risk att vi inte ens kommer upp i 50. Och då blir det ju inga SM-guld, garanterat.
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 10:49:00
 Krokko/

Nej vi ska inte bara sikta på att komma topp 3 i allsvenskan. Allt annat är ett stort misslyckande. Däremot om vi inte klarar av att utmana på allvar om guldet 2018 så måste vi se till att satsa på EL.

Inga halvfärdiga trupper och inga desperata sistaminutenförstärkningar. Dags att steppa upp för BW alltså.

 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 10:15:00
 Ulvpäls / konstig värvning. Man åker inte till Finland för att chansvärva breddspelare. Man är ju inte förvånad dock då värvningsfilosofin verkar vara rena Hawaii. 

Namn: Pertan kämpar alltid   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 10:14:00
 Tror det avgörs om vi kommer före Dif eller inte idag. Vore verkligen bra om de tappade poäng. Skulle kännas skönt att åka ner till Malmö och spela för ett X. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 10:11:00
 Scholes
OK, så du menar att alla våra SM-guld, alla våra landslagsmän och legendariska spelare och alla våra legendariska matcher aldrig har inträffat? Rena fantasifoster och inbillningar?

Det är exakt den här historielösheten och bristen på tydlig identitet som ligger bakom AIK:s underpresterande.

Det går inte att förneka att AIK någon gång under årens lopp blev mer intresserat av att hålla tätt bakåt än att anfalla. Det är nu 62 år sedan vi lyckades gör två strutar per match i Allsvenskan, och det här naturligtvis helt ofattbart med tanke på de spelare vi haft.

Men våra tränare, från Torsten Lindberg till "Lill-Lotta", från Roffe Z till Stuart och Rikard, har i de flesta fall varit så försiktiga att vi gjort oss själva en otjänst. I år uppträdde vi extremt passivt under 3/4 av säsongen, och mycket riktigt fyller vi inte på prisskåpet i år heller.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 09:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

När skedde detta? För 80 år sedan? Du hänvisar hela tiden till någon sorts storhetstid som du aldrig upplevt.

Rena larverier att vi spelar någon sorts kontringsfotboll.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 09:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes
Varje klubb måste vara trogen sin egen identitet och det är på den punkten som AIK brustit under många år. Vi var Sverige per definition Stora Klubb under många decennier, men vid en viss tidpunkt i vår historia började det kännas betungande och vi slog in på en linje som gick ut på att "förminska" oss själva. Rent fotbollsmässigt ledde det till att vi alltmer började uppträda som provinsklubbar, som av bristande resurser tvingas spela en kontringsinriktad fotboll där man är mer inriktad på att hålla tätt bakåt än att själva göra mål.

Problemen med detta är flera:

1) Det är själva förnekelsen av AIK:s originalitet och "födelseattest"

2) Det är identiskt med Djurgårdens stil så som den utmejslades genom åren

3) Den ger alltför få titlar på nationell nivå och EC-framgångar internationellt

4) AIK:s popularitet omsätts inte i reella tal, i form av publiksiffror och -intäkter

Att AIK, året efter försäljningen av Isak, spelat mer provinsiell fotboll än en gäng från jämtska obygderna är naturligtvis inte OK. Hade vi vunnit SM-guld hade man kunnat tolerera det, men nu är vi på ungefär samma avstånd från tabelltoppen som vi varit under hela årtiondet.

Alltså måste slutsatsen bli att ÖFK:s framgångar är ett slags meddelande med tydlig adressat. Frågan är om mottagaren är villig att ta emot budskapet.

VI ÄR ÖVERALLT
MFF kommer att göra svaga säsonger då och då, men det känns inte som att AIK är berett att utnyttja det. Senast de floppade var det Peking av alla lag som utnyttjade det, och nu känns det som om andra klubbar utmanar dem minst lika mycket som vi.

AIK ska aldrig "sikta" på en EL-plats eftersom det är i väldigt svårt att missa den, givet seriens kvalitet och andra förutsättningar, Vår målsättning måste vara att spela fotboll hela säsongen (inte bara från mitten av maj och framåt) och hela matcherna (inte bara första 50-55 minuterna).
 

Namn: VI ÄR ÖVERALLT   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 09:27:00
 Får se hur våren ser ut 2018, men jag tror för att kunna utmana Mff över tid så bör vi fokusera på att komma på Europaplats i Allsvenskan och ta oss till EL. Att på så sätt bygga upp en högre kassa så vi har råd att konkurrera och locka till oss spelare.

Bara att hoppas BW slutar vara dumsnål och inte gör om gamla misstag. Bara lyssna på Jens A, det är okej att göra misstag som sportchef bara man inte gör om dem.

2018 är det dags att få någon form av utdelning av allt vi byggt upp sen 2010 och alla investerade kronor. Men först ska vi bryta en negativ trend i Malmö imorgon och ta tre fina poäng!
 

Namn: BigMac   Visa profil  
Sänt: 2017-10-22 07:23:00
 Bfm> kommer inte ihåg när/vilken match men Stahre använde väl nästan samma uttryck "När vi kör så kör vi utav bara helvete" men det krävs en viss mentalitet i gruppen för det. 2009 fanns den, frågan är om den finns 2018. 

Namn: Ulvpäls   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=PaTXkXYA1hg
Sänt: 2017-10-22 01:42:00
 Taylor värvades för en framtida plats i startelvan.

Det snackade ju BW om i alla intervjuer när han kom.

Taylor har en grym spetskvalitet med sitt skott men ser jävligt långsam och snurrig ut på träning.

Får han i hop det kan han bli nyttig dock.
 

Namn: Conta   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=cjp-Gyo5tNM
Sänt: 2017-10-22 00:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Vi är punken, drömmarna och champagnen. Vi är (som världens vackraste klubbmärke visar) svärtan, solen och guldet.

Efter kvällens storfilm på ettan är det dags att upprepa ett ramsförslag med växelsång - I Isidors led.
-----

(Melodi: 2:29-2:46 i länken:)
SVART - vår tro som aldrig dör ("SVART" sjungs av ena delen av klacken varpå den andra svarar "vår tro som aldrig dör")
GUL - vår sol som allt berör (sjungs på samma sätt som första strofen)
sjung - vår sång så alla hör (sjungs på samma sätt som första strofen)
GULD - är också vår kulör (sjungs av alla)

(Melodi: 3:04-3.25 i länken:)
A - en anrik väg vi gå (sjungs på samma sätt som första strofen)
I - ett led från Isidor (sjungs på samma sätt som första strofen)
K - en kamp med guldkant på (sjungs på samma sätt som första strofen)
VI - är STOLTA AIK (sjungs av alla)
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 23:50:00
 Scholes

Det tror i och för sig jag också. Men tror också man gjort det om man sålt Ghoddos Sema med flera som vore naturligt för en klubb som Östersund.

Hoppas i alla fall att vår ledning kan agera likvärdigt om det kommer bud på Olsson Nyholm och Stefanelli.
Tänk att få behålla stommen från i år. Addera 1-2 till av typen av värvning som Stefanelli och Olsson står för. Ett par "billiga" ynglingar som ändå kan bidra. Vi har råd att addera kvalitet/potential/talang för en 25-30 miljoner. Tala om för spelartruppen och omvärlden att ingen säljs i vinterfönstret under överpriser.

Tanka in lite cash efter säsongen om vi missat EL spel.
Och så fanimig kör vi av bara helvete.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 23:33:00
 Taylor vill man väl gärna se spela ett par matcher i varje fall innan man avfärdar, tyckte han såg spännande ut på lägre nivå, sen är ju frågan om han kan göra samma sak på hög allsvensk nivå. 

Namn: joos   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 22:51:00
 Någon som har en stream till kvällens damboxning? 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 22:36:00
 Justja, Yasin glömde jag helt

Jag tror han kommer dra, han är nog inte jätteglad på AIK efter att ha blivit utlånad 2 gånger om. Som tur är får vi cashen för det och inte häcken.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 22:24:00
 Olsson Blomman Ny
Affane Taylor Gravius
Senast jag läste om saletros har han väl fått starta varje match å gjort det bra? Kan tänka mig han blir såld till sommaren.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 22:13:00
 mr.e

Nej blanda ihop era kommentarer.

Ser väl mer att jag skulle vilja se truppen såhär.

Idag: Olsson, Blomberg, Ishi, Thern, Taylor, Affane
Nästa säsong: Olsson, Blomberg, ny, ny, Saletros, Gravius.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 22:02:00
 Scholes

Vet inte om du syftar på mig med din kommentar?

Men tycker att det känns för tunt med Taylor, Affane, Gravius, Saletros kvalitetsmässigt för att fylla hålet efter Ishi & Thern som båda lär lämna. Tycker ingen av dom (i nuläget) ligger på samma höga nivå. Affane skulle jag inte gråta över om han även lämnade.
Gravius ser jag dock gärna tillbaks igen, även om han kommer att få nöta bänk för det mesta. (Peking har visat intresse för honom tidigare och vill inte se han där. Deras fotboll lär passa honom "alldeles för bra" också) Taylor är svårbedömd. Lite som Augustin. Men tror nog att vi har tålamod med honom, annars hade han väl inte värvats?
Saletros vet jag inte alls var han ligger i planeringen? Sen finns väl även Yasin kvar (än så länge)

Tycker nog ändå att det saknas spets på mitten om/när Ishi & Thern försvinner som vi behöver hämta in utifrån. För vi lär fortsätta med vårt spelsätt. Men risk att det blir lite överbefolkat om inte några lämnar eller blir utlånade.
 

Namn: antonAIK   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 21:42:00
 ngn som vet vart det går att få tag på sista 4 avsnitten av Gåsmamman? letat tamefan överallt 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 21:35:00
 Stefanellis defensiva arbete

Ledsen blanda ihop dina och mr.e åsikter.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 21:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Stefanellis defensiva arbete

Ok, trodde du sa att han var hårt kritiserad i Sundsvall men de vill alltså ändå verkligen köpa honom.

Om vi nu kommer värva bättre alternativ än Saletros när vi har Affane och Taylor i truppen. Varför ska de då vara kvar?
 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 21:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes
Sonko kan enkelt bli köpt av giffarna, saletros kommer efter halva säsongen då vi förhoppningsvis köpt in bättre alternativ, i samma veva inser han att det är bäst att byta klubb. Min gissning. Om han inte blir köpt av ungrarna - som jag inte har den blekaste hur det går för

Gravius vill jag dock ge en chans till

Mr.e

Jag tror oxå att det är det sociala. Kontrasten att bo hemma i Dalen och bo uppe i Sundsvall är stor, märktes rätt tydligt under en intervju när han blivit utlånad igen att han inte var jätteglad att vara tillbaka i Norrland
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 21:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Det har du i och för sig rätt i. Sett alldeles för lite av Augustin för att bedöma hans kvalitéer. Enda matchen var i cupen där han gjorde en riktigt blek figur. Men var enligt Norling stabil mot bajen i träningsmatchen senast iallafall.

Visar sig väl om vi tar chansen med honom efter säsongen eller om lånet avslutas. Om de bedömer att han är bättre än t.ex Noah eller inte då.

Angående mittfältet så lär vi behöva få in mer kvalité hur som helst. Kanske en till från Argentina kan vara svaret? Få se vilka bollar Obolo har i luften, om några?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 21:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
mr.e

Tveksam om han är bättre än Augustin eller tar en startplats är ju två olika saker. Delar annars helt åsikten om både Saletros och Gravius. Samtidigt har jag ett romantisk synsätt att vi alltid ska prioritera egna talanger om alternativet inte är klart bättre.
 

Namn: mr.e   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 20:53:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tveksam till om Noah tar en plats. Han har från och till varit rätt hårt kritiserad i bottenlaget Sundsvall vad jag läst på deras forum. Men möjligt att han inte trivs fullt ut och blommar ut när han kommer "hem" Kanske...?

Gravius har även han rätt tufft i Jönköping. Såg inte den utvecklingen komma alls. Tyckte att han och Saletros gjorde det helt OK på mitten hos oss för att vara så unga. De petade t o m Ofori i några matcher (dif hemma + Häcken borta t.ex) Två matcher vi även vann.

Har inte gett upp om honom än iaf. Hoppas han får försäsong här att utmana Taylor, Affane etc.. Gillade verkligen hur han satte fart på bollen/spelet från sin lite mer defensiva position. Fina öppnande passningar dessutom.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 20:50:00
 Stefanellis defensiva arbete

Detsamma gäller ju Sonko, Saletros och Gravius.
 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 20:39:00
 Scholes

Jag håller med, men Affane och Taylor kommer vi ha kvar nästa år om ingen mot förmodan vill köpa dom, så har svårt att se det hända
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 20:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Norling vs Potter 7p av 9p. 7-2 i målskillnad. Kan vara värt att tänka på. Norling/Alm vs Potter 10p av 12p 9-2 i målskillnad.
Personligen tycker jag Sonko, Saletros och Gravius absolut har en framtid i AIK. Vill se alla tre i AIK nästa säsong.

Finns inga stjärnförhoppningar kvar med kan vars väldigt nyttiga allsvenska spelare att ha i truppen. Skulle inte ha några problem alls med om de tog Augustin, Taylor och Affanes plats i truppen nästa säsong. Skulle tycka det var skitkul att ha fler egna talanger i truppen.
 

Namn: tegang satu   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 19:55:00
 Dagens ÖFK = Råå IF (1950 2:a i allsvenskan)) och IFK Malmö (Europaspel 1960), men var finns dom nu? 

Namn: Stefanellis defensiva arbete   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 19:55:00
 Sonko

Rickson

Gravius

Saletros

Eero

Alla dessa är på lån och kommer i olika tider på året komma nästa säsong. Ingen av dessa ser jag ha nån framtid i klubben, Förhoppningsvis lär alla ha en framtid i någon annan klubb, så man kan ta betalt för dom.

Tråkigt att Gravius varit så oönskad i Jönköping, tyckte han visade lite kvalitéer 2016.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 19:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Konstgräslaget ÖFK lyckas i Europa. Vår-höst säsong och konstgräs är något som skiljer från resten av Europa.

Man är i full matchform när man möter ett Galatasaray som knappt börjat sin försäsong. Man är helt inspelade på ett konstgräsunderlag som många motståndare inte behärskar.

Att vilja se dessa fördelar försvinna känns som att vara Bolivia och flytta sina hemmamatcher till låg höjd.

 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 18:55:00
 Östersund kommer omsätta runt 100 miljoner i år tack vare EL spelet, vi omsätter runt 150 miljoner exklusive försäljningen av Isak så idén att Öfk på något sätt riskerar gå förbi oss ekonomiskt är såklart bara fånig.

Inräknat Isak så kanske vi till o med omsätter mer än MFF i år.
 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 18:40:00
 Är det någon som hört något ang mittfältet?

Antar att Ishi sticker eller lägger av och thern är redan klar att sticka.
Vem kan vi ta in? Snackas det om någon?
Det har ju snackats om han Budimir Janošević in som keeper men inte hört något kring en kanske ännu viktigare pos. Jobbas det med att kolla på namn? Någon som vet något?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 18:09:00
 Krokko

Nu var det mer en syn på vad du ansåg var viktigast. En "stark man" som Kindberg står för en ambition etc eller en kompetent tränargärning likt den Potter gör.

Vad är det för fotboll som du tycker han spelar och som alltså bör spelas?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 17:58:00
 Bojansfulamuche

Därför det inte är en intressant frågeställning. Vi får se. Personligen tror jag ÖFK kommer falla som ett korthus när Potter lämnar.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Hemort: New York
Sänt: 2017-10-21 17:49:00
 Lindelöf är kass. Pertan och Nisse är bättre. Manchester United -do you hear me?? 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 17:47:00
 Kindberg är väl allt utom tränare, en s.k "starke man". 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.it/2017/10/allsvenska-klubba
Sänt: 2017-10-21 17:29:00
 Lite fakta för dem som vill studera korrelationen ekonomi-sportsliga resultat. 

Namn: Finansekonomen   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 17:29:00
 Kindberg är väl ordförande och inte sportchef? 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 17:22:00
 Coach torsk med 1-2... 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 17:17:00
 AIKmittLIV
Ja säsongsupplägget handlar om svenska klubbars i allmänhet förutsättningar att klara seriespel och EC smidigast. Troligast är att det tar väldigt många år innan vi kommer dit, och på sätt och vis gynnar möjligen oss, som gräslag.
 

Namn: Coach   Visa profil  
Sänt: 2017-10-21 17:10:00
 Hur gick det i U17-semin mot Elfsborg? Såg att Täby FK tyvärr förlorade mot MFF i andra semin... (förhoppningsvis några framtida AIKare där) 

Den här sidan har laddats 87202476 gånger sedan 1999-09-14