Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 488 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 10:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Genalytikern

Problemet är inte att hitta vem eller vilka, problemet är att spelare 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 inte känner sig delaktiga och i många fall har en bristfällig relation till chefen, alternativt en direkt dålig relation.

Finns många dussin case på spelare/ledare som inte fått ut sin bästa potential, och där några av dem i vissa fall också dragit ner gruppen som helhet.

Som sagt ofta har chefer de egenskaperna och hamnar i en roll som är lite för ”stor” för dem.

De bästa tränarna är oftast bra ledare som är relativt prestigelösa och lägger krutet på att få alla delar i sin organisation att växa till sin potential, Rikard är mer av en klassisk chef än en ledare.

90% av näringslivet består av såna chefer och det brukar de flesta av oss vara mindre nöjda med.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 10:33:00
 Utmedpacket
Vilka av spelarna är inte med Norling och har inte varit med menar du?

 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 09:57:00
 Enligt Robert Laul kan AIK, Hammarby, Malmö, Göteborg, Djurgården glömma guldet redan nu...? 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-11 09:55:00
 Håller med Dick Lidman 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 09:53:00
 Scholes


Dom pengarna ska fänrik löner för spelare vi ta in.
Men spelarna vi ska ta in om vi ska ha kvalite ska antingen ha hög sign on eller så är det hög transfer.

Om du nu är ute efter kvalite
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 09:42:00
 Norling är dessvärre inte en av de få tränarna som lyckas få med sig hela omklädningsrummet, de tränarna som lyckas att få med alla på tåget ( likt Party-Janne, Klopp, Potter mfl) är ofta de som hittar full potential i de lag de tränar.

Viktigt att inte stora delar av truppen inte känner att dom inte är en viktig del av just densamma. Jag tycker inte att Rikard är klappusel, jag anser dock att han saknar en viktig pusselbit för att skapa förutsättningar för full potential i en trupp.

Dessvärre tror jag inte att Rikard kommer att sluta vara grandios, lättkränkt och lite annat då det är just Rikards framträdande drag.

Viktigt att poängtera att RN inte är unik på det sättet , utan så är de flesta chefer( mest rädda om att skydda sin egen position).
 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 09:35:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje
Känner samma sak inför dom saker som du skriver och mycket riktigt står i artikeln.
Obetydliga.
Förstår inte varför han agerar lagens väktare angående petitesser. Om Zlatan vistas in deras omklädningsrum och restaurang öppen, blanda dig inte in i det.
Folk träffar varandra överallt och restauranger är öppna i hela sthlm.
Flytta fokus och peka finger är inte AIKs devis. Framförallt inte i de läget vi är just nu.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 09:33:00
 Hur går det för Sundgren? 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 09:14:00
 Ja, det ser snyggt ut när Saku lyckas med en dribbling. Ungefär som Gary. Lyckas han med en, så kommer det en till.

Saku gör sitt första år som senior och det ser fortfarande ganska valpigt ut. Förmågan att värdera lägen är inget som finns där, utan måste tränas in. Dessutom väldigt långt mellan målen.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 08:42:00
 Scholes Håller med om Saku. Han är för svag defensivt för att kunna ta en kant . Han behöver ha folk bakom sig . Så ser gärna han och Paulos från start som 10or på söndag . Har inte gett upp hoppet en om Saku. Han hade en riktigt fin dribblingsrädd mot Falkenberg där bollen gick i ribban . Precis såna aktioner han ska forsätta med. Dom måste dock komma mycket oftare . 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 08:39:00
 Dock Lidman 13 nu är det väl inte direkt händelsen i Eskilstuna BW pratar om? Har du ens läst artikeln du länkar till ? Handlar väl mera att Zlatan fick vistas i Vrakens omklädningsrum efter matchen. Att Helsingborg haft restaurang öppen för sponsorer å dyligt . Å att 30 talet MFF supportrar dök upp för deras match mot Mjällby i cupen.. som exempel . 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 08:37:00
 bostad66 När man pratar om apa kan man väl passa på att nämna deras dyraste spelare med. Erik Berg va knappast gratis. Bosse har lagt väldigt stora summor på han. Dela köpte dom loss han. Sen en väldigt hög signon. Å sen en HÖG allsvensklön. Han har kostar dom multum . Sen deras nordka keeper. Fick väl 4-5 mille i signon och är bäst bäst betald efter Berg . Så att säga att apa minsan bara kört på lågbudget . Blir en sanning med stor modifikation .
Snarare att Bosse misslyckats rätt kraftigt med deras stora värvningar . Dom killarna som kostar mest bidrog minst till guldet ....
 

Namn: Dick Lidman 13   Visa profil  
Länktips: http://fotbolldirekt.se/2020/07/10/wesstrom-satter-ned-fo
Sänt: 2020-07-11 08:17:00
 Även mot bajen förstod jag att detta system inte kommer ta oss till framgångar.
Norling gör de han alltid gjort, anpassar sig efter motståndarna istället för tro på vad laget kan prestera utifrån kapacitet. Här vill han minimera risker istället för att utveckla spelarna.

Se Larsson och Ofori springa runt och man man markera spelare är bara slöseri med resurser. Det är motståndarna som ska man man markera så bra spelare om dom bara får möjlighet till att utnyttja sin fulla potential.

Det är lite spännande men hur detta system ska kunna öka antalet målchanser, vilket är precis det vi behöver, hat jag oerhört svårt att se.

Antingen så tar man initiativet själv eller så blir du en följare resten av livet.

Förövrigt vad är Björn ute o svamlar om? Några hyr en lägenhet i Eskilstuna för att få överblick av matchen. Vem fan bryr sig?
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 03:23:00
 Vad vi gjort efter Alm är att sälja Isak och att köpa och sälja Koffe. Utöver det har vårt driftsunderskott ökat sedan 2015.

Men allt bakåtblickande spelar ingen roll idag. Det krävs inget geni för att se att Norrköping varit duktigare att få ihop ett bra lag för mindre pengar än Stockholms-klubbarna och MFF. Sedan gjorde de Eliasson och Simon Thern till elitspelare i Allsvenskan när de kom från AIK:s bänk.
AIK har gjort mycket bra men nog hade det varit bättre att satsa på Kakaniclic än Kolbeinn? Vi ställer om nu och jag tillhör dem som tror det blir bra om vi har tålamod. Alternativet är bara nytt kaos just nu.
 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 02:17:00
 Det fanns ett ögonblick idag där jag kunde varit en bra fader för någon..
Jag missade idag ,som jag brukar..Fan.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 00:14:00
 Väsbyagenten

Med de pengar vi sparar i kostnader på de spelare vi inte längre behöver betala.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-11 00:13:00
 Scholes

Du vrider det konstigt många gånger och tydligt hur du endast vill förvara Norling. Blir parodiskt även i detta fall

Danielsson fick det värdet för kina betalade - inte vad dif betalade för honom och chockpris var fotbolls-Sverige eniga om
Turay var inlånad så kostade inga miljoner
Astrit finns i min bekantskapskrets så vet vad han kosta, inga Stefanellipengsr direkt
Kujovic kom till hösten för framtiden å spelade en handfull matcher från start. Inte direkt han som skulle spela hem det

Kört hårt i din tro
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:58:00
 Bostad66

Dif hade bevisligen en spelare som ensam kostade 50 mkr. Utöver han hade de Astrit, Kujovic och Turay Som alla kostade enorma pengar Vilket gav dom precis liknande förutsättningar att vinna som vi hade vilket årsredovisningarna visar. 

Namn: vasbyagenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:58:00
 Scholes
Om vi i sommar släpper alla dyra spelare som idag är utanför elvan och vars kontrakt får ut så har vår sportchef en enorm chans att förstärka.


För vilka pengar då?
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Steken: Är inte alls säker på att det rycks mer i spelare i andra klubbar. Jag tror snarare att andra klubbar är mer angelägna att sälja. Därav de planterade nyheterna.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:53:00
 Scholes

Med på det argumentet och vet alla har ökat budget osv
Dock hade vi 3 spelare i truppen när vi vann guld som bara dom kostade cirka 50 miljoner Och till det kan vi plussa på Tarik. Djurgården gjorde inte riktigt på det sättet för att vinna ett guld. Det finns olika sätt.

Hur har vi förbättrar ekonomin. Hur mycket pengar hade vi på banken vid årskiftet?

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:45:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bostad55

När Norrköping vann guldet före oss hade de ca 50 % av Alms spelarbudget.

Lag som DIF och Bajen var då i kris. Det som hänt är att de lagen tagit stora steg framåt och totalt raderat vår relativa fördel vi hade under Alm.

Det vi har gjort efter Alm är att förbättrat ekonomin och tagit steg framåt sportsligt.

Men dina tankar tycker jag är viktiga att lyfta. Du tror verkligen vi hade sämre förutsättningar tidigare bara för att vi nu har ökat budgeten? Vi tävlar inte emot oss själva för 5-6 å sedan utan vi tävlar mot motståndare som är relativt starkare oss idag än de var då

Om man inte inser det så kommer man hela tiden bedöma dagens AIK fel..

Det vi för just nu är ju sjukt häftigt. Vi tävlar mot dessa topplag med ett halvt u-21 lag.

Om vi i sommar släpper alla dyra spelare som idag är utanför elvan och vars kontrakt får ut så har vår sportchef en enorm chans att förstärka.

Skador på nu irlspelare är såklart surt men det hr också gett våra unga chansen att bevisa att de kan vara reserver till spelare som Otieno, Karlsson och Nabil och vi kan släppa spelare som Lindqvist, Panos och Silva som alla värvades som absoluta toppspelare.

Detsamma gäller 2-3 till i truppen som vi nu visat kan släppa.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:32:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Agenten

En grej kan jag sakna. När det knorra satte sig Alm i radio Råsunda, räckte upp händerna och sa det inte var bra nog och förklarade. Orädd för kritik och öppen för att prata. Bad till och med Wicklin vara tuff och hård i sina frågor efter en bedrövlig period. Avsnitt 53

Så bra och verbalt intressant prat så man kan lyssna om på det

 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:23:00
 Vill ha en djup förklaring av vår målsättning samt en vettig beskrivning av vårat nya spelsystem. Gärna Jureilius först och sen Norling. Borde väl followus fixa. Tror vi i tusental behöver det för o orka gå vidare. 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tidiga Alm-åren var ambition pallplats och sakta men säkert fyllde vi på kassan. Första steget var de 25 milj sek som skulle vara vår säkerhet i tuffa tider. Trupplönerna var ungefär hälften mot idag.

Säger inte det behövt vara med just Alm men hade det inte varit klokt å mala på med denna strategi och fortsatt fylla på bankkontot i ett nästa steg med 50 miljoner, sen 75 miljoner osv tills vi vart riktigt solida?

Oavsett Alm eller annan tränare. Hade det vart verkligen helt omöjligt att vi träffat plankan till slut utan att behöva satsa 50 milj sek på tre spelare i truppen (stef, seb, koffe)
Jag menar att guldet 2019 är marginalerna rätt med enfrispark i sista sekund mot Malmö och en vänsterfot i sista spark mot Sundsvall Borta för att vinna guld . Ett annat år var det felaktiga domslut mot Malmö Hemma å borta som likväl kan vart marginalen emot fast då utan samma jättesatsningar.

Om djurgården kunna vinna förra året med sin trupp utan 20miljonersspelare kanske vi borde ha malt på som vi gjorde, sakta men säkert fyllt på kassan å till slut träffat plankan, därifrån fyllt på än mer osv osv

Organisk tillväxt är det enda hållbara för stabilitet och på sikt

Mange Eriksson drog en halvvolley för Malmö i bortre krysset för att de skulle gå vidare i CL och hoppa över ett steg i den organiska tillväxten. Det skottet gör han aldrig om. Vi kunde ju hoppas på det med men utan att satsa så mycket pengar
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:10:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Min känsla är att vi kommer ser ett lag med energi i benen och revanschlusta i skallarna.

Det är det jag förväntar mig, att vi försöker köra över Helsingborg precis som vi försökte mot Örebro. Men precis som mot Örebro så kommer vi släppa till chanser. Hopps vi liksom då har marginalerna på vår sida eller rättare sagt inte emot oss så vi vågar fortsätta.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Första matchen sen Isak flyttade till La Real där han inte fått spela en minut.

Slump? Nej.

Kunde inte bry mig mindre om vad du tycker om Norlings taktik.

Det är ingen taktik enligt mig, det är självmord, och kommer tycka det tills "taktiken" visar resultat, vilket jag betvivlar starkt.

När vi slutar ge bort mål i varje match så kanske man kan börja kalla skiten för en "taktik".

Och du vet redan om vilka misstag våra tränare gjort, speciellt Norling.
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:06:00
 Jag har känslan av att vi med 1veckas vila och träning kommer lyfta oss ordentligt och vinner med 2-0. 

Namn: Nirvis   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:06:00
 Defeatism kommer aldrig vara AIKs varumärke så länge jag lever.
Visa världen att våra spelare kan spela fotboll på gräs..
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 23:00:00
 Vad har ni gör känsla inför söndag?

Själv är jag orolig för att Helsingborg tar första 3 poängaren för säsongen. Detta pga att vi spelar på gräs och troligtvis lär väll Norling höja motståndarna med ”dom borde liga högre i tabellen”

Mitt tipps bli 2-0 till henkeborg i en jämn match
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 22:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Måste sägas att det varit rätt lite kommentarer om Norlings sågning av Saku vars försvarsarbete var nära att kosta oss segern mot Bajen och senast gav Falkenberg ett ledningsmål.

Lite som med Adu. Känns som Saku inte startar mot Helsingborg med tanke på det.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 22:31:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hydro

Nej det var därför jag frågade. Kan du inte berätta vad de gjort för fel?Ödegaard skadad och Isak har roterats hela säsongen. Men en typiskt analys av något man har riktgt dålig koll på. Men såklart kan kan du ha rätt. Har ingen aning om hur tränaren i Real Sociedad tänker.

Men vad är det som är oförklarligt i den taktik vi använder? Jag kan försöka förklara det för dig om du specificerar vad som är oförklarligt.

Sedan kanske du inte håller med om förklaringen men det är ju inte samma sak. Vad vill du förstå?
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 22:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Borde inte vara så svårt att lista ut vilka misstag våra senaste tränare gjort när det krisat.

Oförklarliga laguttagningar, frysboxar, obegripliga ändringar utav spelsystem.


Och för att återgå till La Real, Isak och Ödegaard fick spela 0 minuter idag, en slump? Nej.

Tränare under press gör obegripliga misstag, det är vanligt,i AIK och överallt runt om i världen.

Att jag nämnde just AIK är tack vare min bitterhet gällande just AIK och den oförklarliga "taktik" vår nuvarande huvudtränare använder sig utav.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 22:15:00
 Scholes/ tack för ett mycket bra svar. Nu hörs vi väl 1700 söndag. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:54:00
 Hydro

Vilka har de satt i frysboxen och vilka är jämför du med i AIK?
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:49:00
 Rätt vanligt det som händer i La Real, tränaren är under press tack vare dunder kollapsen efter omstarten av serien.

Vilka är det då som sätts i frysboxen? De unga utländska spelarna, till förmån för veteraner och inhemska talanger.

Tränare under press gör underliga misstag, något vi är allt för vana vid att se.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:37:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Moromoro

Ja det är såklart inte enkelt att värdera.

Men vi måste även förvara så Mets och Granli bör ju vara i elvan och om de då inte ska trycka upp så blir det precis som mot Falkenberg att Kahl och Saku som spelade wb tryckte upp. Vilka ska sköta uppspelen från mittfältet om Larsson och Ofori ska trycka upp de också? Då blir det backlinjen som får sköta det.

Älskar testa stör podden men är förvånad hur fel jag tycker de de var ute efter just Falkenberg. Såg man inte att Mets och Granli inte tryckte upp som tidigare utan låg kvar betydligt mer likt ifjol? Vi rullade runt på de tre samt upp på en Kahl och Saku som höll bredden samtidigt som Ofori och Larsson turades om att droppa ner.

Så istället för

Larsson och Ofori
Strannegård och Bilal
Abraham och Saku

Blev det

Granli och Mets
Larsson och Ofori
Abraham och Strannegård

Jag föredrar det första men det behöver såklart inte vara rätt.
 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ishi:

Verkligen! 2-3 målet rätt åt dom.

Frågan är ifall dom inte är ute efter att boosta upp brassens värde inför transferfönstret men sjukt märkligt att Isak inte ens får komma in när han byttes ut om han nu verkligen var helt 100 där på bänken vill säga. Ödeegard bänkad 90 är också anmärkningsvärt.

Måste vara sjukt frustrerande att inte få fortsätta flyga och boosta formen när man gjort det bra. Ut med brassen nu för fan så vi får se Isak lira 90 i varenda jäkla match nästa säsong.

Övrigt

 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:33:00
 Ishi#24

Samtidigt är det ju bra ifall dom skulle kvalificera sig för Europaspel, men mycket märkligt att han inte fick några minuter. Gjort mål två matcher i rad, på sammanlagt kanske 70 minuters speltid.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:18:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Agenten

Såklart jag sett Larsson i landslaget. Aldrig sett han som en kreativ spelare.

Granli och Mets ska inte agera wing utan ge oss möjlighet att ha spelare som Bilal och Strannegård som wing.

Mot Falkenberg frångick vi den talriken och det är troligen den matchen som Granli och Mets hade mest boll.

Jag vill se att de har mindre boll och att spelare som Larsson,Ofori,Strannegård och Bilal har betydligt mer och det är det som sker om du droppar ner Ofori och Larsson, trycker upp Granli och Mets samtidigt som Bilal och Strannegård rör sig in centralt.

Men som sagt vi gick ifrån det sist och låt Granli och Mets ha alldeles för mycket boll och droppa bara ner med en av Larsson och Ofori samtidig som vi pga det lät wb Kahl och Saku hålla kanten istället för att söka sig centralt.

Tanken var säker precis den du vill se att få upp Larsson och Ofori högre upp men fungerade inte så hoppas vi återgår till att de sköter uppspelen och att vi breddar och drar isär motståndarna med Mets och Granli.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:08:00
 Varje gång sociedad inte startar Isak hoppas jag de förlorar..

byt in han istället för överskattade brassen på topp...

 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:08:00
 Som självklar Isak beundrare så vill man såklart se Isak starta varje match men rotationen mellan han och brassen är precis så jag skulle vilja se oss använda Goitom och Kolbeinn. Låt en av dom starta och tokköra 60 min och sedan ta in den andra. Så skiftar man nästa match.

Speciellt nu med nuvarande system. Krävs såklart att Kolbeinn är hel. Men kan han inte vara uttagningsbar för att kunna ha den rotationen så klipp bandet och ta in en som kan. Larsson och Hallenius är två alternativ som nu är utan kontrakt.

Ser såklart hellre en frisk Kolbeinn men om han inte är det så klipp bandet nu.För Goitom behöver den rotationen.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:06:00
 Ok du ger dig inte. Har du sett seb nere i landslaget nån gång? Hur många kamper har han? Ofori håller med dig delvis. Men snälla Schole inte granli o mets som wing o prestera. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:02:00
 Kan sociedad bara slänga in isak så man orkar titta klart.

Scholes
Håller med lite men inte helt, tycker ändå ofori kan ge något lite högre upp. Slutet av förra sejouren med målen mot hammarby och norrköping som extra minnesvärt.
Annat system dock och att ligga lika högt som saku/strannegård har gjort nu skulle nog inte vara någon höjdare.

Någon skrev att seb kanske skulle spela högerback vilket kanske är att ruska om för mycket och vaska en så vass defmitt, men jag måste hålla med om att det vore intressant att se honom där. Ytterbackarna har ju mest boll per match och kan han komma upp och slå lite inlägg så varför inte. Han spelar ju där nu i anfallsspel och det skulle kanske skapa mindre taktiska grillor i huvudet på spelarna att behöva ställa om och ta ställning till när de ska göra det osv
 

Namn: GregerHeger   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 21:01:00
 Sociedad i underläge. Behöver mål. Varför i helvete sätter han inte in Isak? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 20:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Agenten

Du menar väl inte allvarligt att de är våra två mest kreativa spelare? Bästa köper jag men det är inte samma sak som kreativa. Varken Ofori eller Larsson är i närheten av spelare som Koffe.

De är grymma defensiva mittfältare och ska enligt mig användas som det. Sköta uppspelen och sedan fylla på.

Förstår inte när någon sett Larsson och Ofori prestera i någon sorts offensiv mittfältsroll där de ska vara kreativa. Varken i AIK eller någon annanstans.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 20:49:00
 Der som är mest intressant med Ludvigsson är hur Billborn inte anpassar formation efter spelare. Skrev om det när Djurdic lämnade och man värvade Paulinho.

Paulinho kan ses som ersättare till Tankovic när han lämnar men centralt vill Billborn se presspel som Paulinho inte kan ge.

Detsamma ser man i Dif där man ersatt spelartyper med namn och helt plötsligt så får inte tränarna till det. Jättevårvningar som Astrid och Kujovic kokar torrt.

Om inte Kolbeinn startar de tre nästkommande matcherna eller iallafall är fullt uttagningsbar så måste vi släpp honom och gå för en nu 9:a.

Våra ungdomar har vilken klass de håller och visat att de kan vara truppspelare i AIK. Vilken sjuk möjlighet detta ger till Jurelius som sitter på 5-7 tunga löneposter vars kontrakt är på väg att gå ut och som är utanför elvan.

Han kan utan risk förstärka det här laget ordentligt så fort fönstret öppnas. Jag hoppas han tar den.

Milosevic borde vara given men finns utrymme för 1-2 till.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 20:43:00
 Scholes. Jag lovar att vi kan t en bira innan o ha det trevligt. Men att du tycker att våra två bästa spelare ska gå ner o ta uppspel. Är det nån mer än du o Norling som verkligen tycker det.

 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 20:42:00
 >>Genanalytikern

Jag var mycket missnöjd med fjolårets prestation och framförallt dess genomförande. Så jag vill inte krampaktigt hålla kvar i det gamla, Men jag tror samtidigt inte att det är rätt melodi att kasta allt på sophögen, inklusive en stor del av truppen.

Utnyttja truppens kvaliteter, krydda med juniorer och utveckla spelet. Men för den sakens skull behöver vi inte uppfinna hjulet. Och det är därför Norling inte längre är rätt person att vara huvudtränare. Han har ingen fingertoppskänsla, kan inte finjustera, utan måste välta allt över ända. Det är inte långsiktighet, snarare en kortfristig tillfredsställde att pröva på något helt nytt.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 20:30:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje

Gustavsson inspirerade Alm till samma formation som Janne körde dvs 442 i försvar och 352 i anfall.

Såg ju verkligen hur bra ut som helst under försäsongen.-16. Minns hur jag som Alm kritiker för andra året rad verkligen såg fram emot säsongen med tanke på de förändringar Alm gjorde under försäsongen.

Besvikelsen total när han sedan gav upp det och återgick till sitt då beprövade 442.

Lite av samma besvikelse fick jag efter Falkenberg. Vi återgick till gamla uppspelen och formationen från förra året. Hoppas verkligen inte Norling hamnat i Alm fällan och inte genomför sin tänkta förändring.

Mot Helsingborg vill jag inte se Mets och Granli stanna kvar och sköta uppspelen utan som i början av säsongen trycka upp och droppa ner Ofori och Larsson samtidigt som wb lämnar kanten och drar sig inåt. Så hoppas på Bilal och Strannegård som wb. Ge Saku en sista chans som 10:a och inte som ren ytter.

Hoppas verkligen vi inte går tillbaka som vi gjorde mot Falkenberg.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 19:56:00
 Spelarn Fast endå 2 rätt stora skillnader väl? Ludvigsson hade väl 6 månader kvar på kontraktet ? Å gjorde upp med vraken helt ”lagligt” så att säga. Å stannade kvar för att dom skulle få han gratis ?

Kulusevski köptes väl å sen lånades ut . Han blev Juves spelar men blev sen ett lån ? Å detta går som sagt inte att göra nu .
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 19:45:00
 solnejojje: Givetvis har du rätt, men ville bara säga att det är fullt möjligt att "värva" Abraham redan nu. Sådana affärer är väl inte så jädra ovanliga, två som poppar upp i skrivande stund är Bajens på Ludwigson från Öis och Juventus på Kulusevski. Alltså spelare man värvar som sedan fortsätter spela ett tag till för den gamla klubben.

Men, men. Hoppas AIK håller i Abraham säsongen ut och låter han fortsätta utvecklas så kommer vi sälja honom för stora pengar 2021.

Vore rätt fränt att få se honom i A-landslaget om något år med Quaison och Isak... fasten your seatbelts, gott folk.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 19:37:00
 Spelarn Fast varför ska vi gå med på något sådant ? Visst om vi är på gränsen till konkurs . Annars ser jag ingen vettig anledning alls att gå med på en sådan affär? Hans värde kommer bara att öka . För han komma bara utvecklas och bli bättre . Att då släppa han redan nu ? 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 19:28:00
 solnajojje: Men han kan väl säljas nu och så blir övergången 2021..? Att en klubb liksom "paxar" honom..?

Kan ju vara av intresse också om det är en klubb i en större europeisk liga, där Paulos kanske inte går in direkt i startelvan men får kontinuerligt matchande i AIK och därmed blir mer redo inför 2021.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 19:07:00
 Spelarn Som jag skrivit hära förrut. Att så länge inte Uefa ändrat på sina regler?? Så får man max representera 2 klubbar per år. Paulos har redan spelat för oss och BP iår . Så han kan såldes inte säljas förrens tidigast 2021. 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 18:40:00
 Back in business

Du kan inte tänka steget längre och tänka att vi precis som alla lag varken räknat med Corona och framförallt inte med att starta säsongen utan träningsmatcher?

Då hade vi blivit av med lite barnsjukdomar och kunnat finslipa detaljer istället för att tvingas göra det nu.

Eller du kanske tänker att vi ska kasta bort 6 månaders försäsong för att gå tillbaka till det gamla?

Märkligt att spelet harvar för de som håller kvar sitt gamla spelsätt med sina gamla beprövade hjältar?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 18:30:00
 Ishi#24: Innan Abraham gick till AIK så var ju Feyernoord villiga att betala 5-6 (?) miljoner för honom och han har ju knappast sjunkit i värde nu.

Men vore alldeles för tidigt att sälja nu tycker jag. Det "jobbiga" vore väl om någon klubb erbjöd typ 20 miljoner kr för honom. Alldeles för billigt men ändå frestande att nappa på i dessa tider...

Jobbiga val AIK kan ställas inför.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 18:10:00
 Steken lär nog redan finnas intresse för Abraham.

Kommer inte bli någon publik i europaspelet enligt uefa..
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 18:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>Ingång-G

Du svarar på frågan själv, det är outforskat även i våra egna led. Vem kommer på att gå live med något som inte är testat!? Det är ju inte en modifiering, tillspetsning, utan en omkullkastning mot hur vi spelat tidigare. Visst friskt vågat hälften vunnet, men inte nödvändigtvis i AIK där vi är helt beroende av resultat, sportsliga och ekonomiska.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 18:04:00
 Hmm det rycks i spelare i Helsingborg, MFF, ÖSK, ÖFK, Norrköping men tyvärr känns det svalare hos oss.

Vi kanske ligger lite fel i cykeln, våra unga är inte riktigt redo för utlandsflytt samtidigt som äldre inte levererar. Eller har vi tappat i attraktionskraft?

Hoppas det blir bättre drag i vinter!
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 17:30:00
 Att ”kunna klubben” är ju också ett sätt att göra saker på samma vis. Alla i ledande ställning behöver inte ”kunna klubben”. Vem ställer de tuffa och nödvändiga frågorna då? Eller vill man inte att de ställs?

Norrköping har en ordförande som lånade ut 25 millar till klubben när det behövdes, pengar som återbetalades när de sålde av spelare. 25 miljoner....
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 17:29:00
 Back in business

Hur kan du säga att det är en kortsiktig lösning att försöka sätta ett nytt spelsystem som är ganska outforskat i dagens fotboll.
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 17:02:00
 >>Gordon

Snabb och kortsiktiga lösningar är precis vad vi håller på med just nu. Hafsimplementerar ett spelsystem, som ingen riktigt vet hur det kan och kommer att fungera.

Det är som jag sagt tidigare. Att satsa på ungdomar är en sak, att vända upp och ner på vårt spelsystemet något helt annat.

Det finns en anledning varför Janne A är Förbundskapten och Norling inte är det.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 15:54:00
 Skriver på mobil så det blir en del korrfel. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 15:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Back in Business: Självklart har jag ganska ytlig koll på Peking, men mycket av det de har gjort sticker ut. Som alla vet sladdade de länge i Superettan. De hade kroniskt dålig ekonomi och svaga trupper.

2011 tog sig Peking tillbaka till Allsvenskan. De tog då in Janne Andersson som manager, dvs. både som sportchef och tränare. Janne Andersson är som alla vet fostrad i HBK. HBK har en lång tradition av att bygga i generationer, dvs. att spela in unga lag som utvecklas och önskar, varefter man generationsväxlar och bygger nytt.

Janne Andersson byggde med tiden upp ett starkt lag med flera tongivande egna produkter och unga spelare utifrån. Peking har en stark akademi. Exempelvis kommer Totte Nyman, Muamer Tankovic och Linus Wahlkvist därifrån. De har dessutom kontinuerligt värvat in unga spelare som Bärkroth och Kamara.

När Janne Andersson försvann till landslaget gick Peking för en ny Halmstadtränare som manager, nämligen Jens Gustavsson. Han fortsatte i Janne Anderssons fotspår och satsade på att bygga på talanger (självklart uppblandat med rutin). Han tog bl.a. in Niclas Eliasson, Jordan Larsson och deras unga islänningar.

Den röda tråden i Peking som jag ser det är att ta över och uppdatera HBK:s metod, men i en större och starkare klubb. Kännetecknande för den är att satsa ungt och att bygga i cykler.

Jag skulle gärna se oss använda samma metod, men i AIK-format. Det är precis därför jag går bananas mot folk här som propagerar för snabba och kortsiktiga lösningar.

Det pratas mycket om att vi inte har tagit in kompetens utifrån. Det tycker jag är märkligt. Ackerman kommer från BP som alla vet var de har sina styrkor. Norling hade en lång period utanför AIK och är faktiskt en tongivande MFF-tränare under 2000-talet. Dessutom har vi det brittiska fysteamet.

Sammantaget tycker jag att många av ropen efter förändring här är platta och oanalytiska. Jag önskar att vi supportrar kunde utvecklas i takt med klubben och omfamna vårt nya projekt. Jag önskar också att vi kunde släppa hybrisen/narcissismen och acceptera vilka vi är och var vi kommer och startar ifrån.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 15:40:00
 Back in business Kul att spela korkad ? 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 15:31:00
 >>solnajojje

Tog Janne A guld med bara juniorer 2015?

Vilken fotbollsrevolution, 4-4-2.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 15:23:00
 När Peking tog guldet 2015 med Janne som coach så spelade man liknande som landslaget gör nu. Dvs 4-4-2 i försvar. Å 3-5-2 i anfall . När Jens tog över klev man väl över till ett mera rakt 3-4-3 ?
Angående egna talanger så är väl Fransson och Nyman egen producerade spelare ?
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 15:13:00
 >>Gordon

Berätta lite mer om IFK Norrköping, du verkar initierad. Har de bara egna talanger i laget eller? Vände de upp och ner på sitt spelsystem?
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 14:29:00
 För övrigt beror väl Difs framgång till stor del på att de har fått tillbaka Mr. Dif, Bosse Andersson. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 14:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro: Norrköping är mitt favoritexempel! Har kontinuerligt satsat långsiktigt, ungt och offensivt. Det verkade orimligt 2014 men sedan 2015 skrattar ingen längre.

Dif: Saknar helt egna talanger, men urdålig ekonomi tvingade dem att bli mästare på att utveckla unga afrikaner till jäkligt bra fotbollsspelare. Man ska dock tänka på att deras grundförutsättningar är ungefär lika bra som våra, och att deras utveckling är en återhämtning från en underprestation. De verkar dessutom ha stagnerat för tillfället.

Bajen: Har väldigt mycket publik. Deras förbättrade resultat hänger ihop med att de har Jesper "all in" Jansson som sportchef. De har en skitdyr trupp och noll marginaler i sin ekonomi. Ska bli intressant att se dem utvecklas för just nu är deras situation väldigt allvarlig. Även här ska man komma ihåg att deras grundförutsättningar är minst lika bra som våra.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 14:05:00
 Back in Business: Modellen är enkel men det krävs självklart mycket för att kunna göra det bra. I vårt fall har vi en väldigt stark akademi, och mycket erfarenhet av att hjälpa talanger ta det sista steget. Dessutom har vi rimligen byggt förtroende hos Stockholmstalanger, eftersom vi har visat oss vara bra på att förädla just dem.

Den stora anledningen till att fler klubbar inte satsar på det sättet, tror jag annars är att man inte har tålamod att vänta på resultat. Precis som här inne vill supportrar ha resultat snabbt. Det driver rimligen klubbarna till att värva fler färdiga spelare.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon:

Jag håller inte med dig om att ingen tränare har fört dem framåt de senaste åren med tanke på vilka prestationer de åstadkommit.

Men okej, vill du inte ha MFF som förebild kan du väl kika på Norrköping, Djurgården, Hammarby, till exempel. Det är andra organisationer som tagit större steg än vad vi har gjort på senare tid, mycket på grund av folk som inte "kunnat organisationen" när de kommit in.
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:46:00
 >>Gordon

Du får det att låta så enkelt, satsa på unga spelar som har en hög utvecklingspotential och som inte blir skadade. Konstigt att alla inte gör på det viset!!!

Och du kan inte tänka dig att vi fn har extra många skador till följd av att laget får springa runt som skållade råttor på plan?

 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro: Du missförstår mig. Jag har förklarat flera gånger att jag inte tycker kontinuitet på tränarsidan är särskilt viktigt just nu. Att jag tycker Norling ska vara kvar beror på att jag tycker han passar väldigt bra i den utvecklingsfas vi är i.

Vad jag säger är att MFF inte är en förebild just nu. Deras storhetstid byggdes av Norling och Hareide. Ingen tränare sedan dess har fört dem framåt, och de har knappast överpresterat värvningsmässigt de senaste 5 åren.

Edit: Utmedpacket - så vi skulle ha petat Tarik istället eller?
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Rätt imponerande siffror av en spelare som sällan fick chansen och i stort sett alltid gav bort straffarna. Ändå ses han som den största floppen vi har haft. Floppen var att RN inte spelade honom tillräckligt.
Statistik 2017-2020.

0,745 Nicolás Stefanelli (AIK) : 15 spelmål på 1811 minuter
0,538 Mohamed Buya (AFC, Dalkurd, Djurgården)
0,516 Robin Söder (IFK Göteborg)
0,514 Paulinho (Häcken, Hammarby)
0,502 Carlos Strandberg (Malmö FF, Örebro)
0,493 Nikola Đurđić (Hammarby)
0,485 Magnus Eriksson (Djurgården)
0,475 Linus Hallenius (GIF Sundsvall)
0,462 Saman Ghoddos (Östersund)
0,410 Kennedy Igboananike (Örebro)
0,408 Alexander Jeremejeff (Häcken, Malmö FF)
0,404 Tarik Elyounoussi (AIK) : 18 på 4014'
0,385 Markus Rosenberg (Malmö FF)
0,381 Kalle Holmberg (Norrköping, Djurgården)
0,346 Henok Goitom (AIK) : 26 på 6763'
0,351 Dino Islamović (Östersund)
0,349 Romain Gall (GIF Sundsvall, Malmö FF)
0,337 David Moberg-Karlsson (Norrköping)
0,330 Muamer Tanković (Hammarby)
0,329 Chinedu Obasi (AIK, Elfsborg) : 10 på 2737'
0,323 Anders Christiansen (Malmö FF)
0,314 Sören Rieks (IFK Göteborg, Malmö FF)
0,313 Kerim Mrabti (Djurgården)
0,309 Filip Rogić (Örebro)
0,268 Philip Haglund (Sirius)
0,232 Giorgi Kharaishvili (IFK Göteborg)
0,221 Nahir Besara (Örebro)
0,218 Kolbeinn Sigthórsson (AIK) : 3 på 1237


Givetvis också en flopp av BW att betala för mycket för honom också.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon:

Ja. Men MFF har också fyra SM-guld, två CL-gruppspel, ett gruppspelsavanvemang i EL, tre cupfinaler och flera jätteförsäljningar de senaste sju åren.

Med det i åtanke känns det lite smålöjligt att skryta om att vi inte inte bytt tränare lika ofta. De har bevisligen haft större verkningsgrad. Det är ganska självklart att de har förtorende för sin sportchef eftersom han ständigt lyckats med antingen en titel eller ett Europaspel per år.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:12:00
 Ambro: Det är intressant att du tar MFF som exempel. De har sparkat tränare på löpande band de senaste åren, utan att göra särskilt bra resultat i Allsvenskan. Trots det verkar de ha en sportchef med ett oändligt förtroendekapital. MFF just nu är ingen förebild utan en rätt trött gubbe. 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Omega:

Ja, att plocka in personer som "kan hur AIK fungerar" i organisationen är ett tydligt sätt att upprätthålla status quo. MFF har exempelvis inte haft en enda tränare som varit särskilt insatt i organisationen den senaste tioårsperioden.

Vill man inte ha någon som ruckar på ens idéer, trots dess svaga verkningsgrad, ska man plocka in bekanta jasägare och folk som "kan organisationen". Det är ett smart mantra för att gottgöra nepotism.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro: Alltså det stämmer inte riktigt. Vi använde väl överskott 2011-2015 främst för att bygga buffert och för att täcka driftsunderskott (vilket är normalt i Allsvenskan). Att försäljningssummorna var ganska låga beror främst på den inflation som varit på spelarmarknaden de senaste 5 åren, och som ledde till den spekulationsbubbla som precis har brustit.

Med det sagt gjorde vi för många dyra investeringar som inte var bra. Det går dock inte att säga att vi hade en ekonomi som borde ha gjort oss bäst i Sverige.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:02:00
 Gordon,

Idén är det säkert inget fel på, men Norlings implementation.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:02:00
 Back in Business: Att spelare är skadade rår vi inte på. Att köpa skadebenägna äldre spelare är precis den typen av högriskstrategi jag inte gillar. Genom att satsa på yngre spelare som inte är skadebenägna kommer vi på lite sikt slippa ha så många spelare borta.

Att låta dyra spelare med kort kontraktstid kvar stå tillbaka för att satsa på unga och billigare spelare är väl riskminimering om något? Var ligger den långsiktiga risken?
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 13:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon:

Mellan 2011-12 hade vi idel överprestationer sett till våra förutsättningar, både i allsvenskan och Europa och med våra spelarrekryteringar/försäljningar.

Efter det har vi länge kunnat leva på de pengar det laget inbringade främst via att sälja av de spelarna. Men av de spelare vi själva tagit in sen dess har verkningsgraden i själva verket varit alldeles för låg både vad gäller lyckade värvningar och försäljningar för att vi ska ha kunnat fortsätta ta steg. Det är ju också därför vi inte har gjort det, och därför utvecklingen i stort sätt stannade upp efter sportchefsbytet 2013.

Det bästa vi har att komma med är Isak från juniorlaget, och Kristoffer Olsson som i sin tur öht kunde köpas in pga just Isak-pengarna. Dessutom en historiens märkligaste värvningshistoria i Eero Markkanen. Men överlag har både lagen och försäljningarna varit för svaga över en så lång period, det märks egentligen både på ekonomin (set till våra egna värvningar) och på framgångarna.

Hade vi fortsatt överprestera som vi gjorde 2011-12 åren därefter hade vi mycket väl kunnat ligga i MFF:s position idag. Det kan man inte kräva, men man borde kunna kräva att vi skulle ha nåt bättre resultat än vad vi gjorde då med klart bättre ekonomi. Det har vi, sjukt nog, inte gjort.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 12:58:00
 Rotborsten: Vi har ingen aning om huruvida vår spelidé är ineffektiv eller inte. Jag tycker den verkar lovande, medan många andra inte tror på den. Det kommer att dröja innan vi kan ge oss på en utvärdering. 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 12:56:00
 >>Gordon

Hur kan du tycka att det är en lågriskstrategi, när dyra spelare är skadade hit och dit eller sitter fastfrusna på bänken?

Och var är den där offensiven du pratar om?
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 12:47:00
 AIK18911991: Det är såklart bra att bygga långsiktigt, men det verkar ärligt talat helt orimligt att flytta en landslagsman till en ytterbacksposition för att skapa plats åt en snart 26-årig truppspelare.

Vem vet, kanske, kanske skulle det vara ett genidrag jag inte ser men jag lovar att en tränare som hade gjort det, hade blivit idiotförklarad.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-10 12:45:00
 Någon som vet om Nabbe tränar förfullt. Han kan förändra allt trots Norlings ineffektiva spelidé. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 12:29:00
 Resse,

För 2 år sedan hade vi en trupp för Sm-guld och gott om pengar.

Enligt dig har Norling och Bw gjort ett oerhört bra jobb sen dess. Men vår trupp är idag mycket sämre och pengarna nästan borta. Hur är det möjligt om de gjort ett så bra jobb? Är det inte resultat som räknas?
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 12:27:00
 Gordon
Tycker AIK ska använda Michels bästa egenskaper. att vinna boll. ge Ofori fri utrymme i offensiven där han kan göra avgörande passningar. men var ska Michel spela? Känns ju som onödig värvning om man inte använder han. Då kan man bygga systemet efter han och Bahoui. Bygga långsiktigt än att skeppa bort han och tänka kortsiktigt. Men just ja glömde att alla här är ju Norlingkramare som vill ha 30+ spelare utan en dugg försäljningspotential........ Med den strategin kommer AIK åka ur pga ekonomin blir mycket sämre.
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 12:03:00
 Än mer omöjligt är det nog att övertala Isak till en sådan flytt. Han verkar trivas väldigt bra i Sociedad och han får det han behöver just nu, nämligen speltid. En säsong till med Sociedad och med samma utvecklingskurva som nu så kommer han att attrahera betydligt större klubbar än ett mittenlag från Italien. 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:54:00
 Steken,

Omöjligt att real sociedad skulle sälja Isak för 20m Euro.
 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Viktigt att MFF vann igår, irriterande att finalen går först i slutet av juli. Hade gärna vetat utfallet redan nu i veckan. Tror att EL kan vara Milos vara eller icke vara i Gnaget 2020.

Bologna rycker i Isak, 20m EUR, eller ca 4m till oss. Hade inte varit dumt om Isak bytte klubb/såldes varannat år (sett ur ett finansiellt perspektiv). Dock känns Bologna som ett steg ner från Sociedad så det lär ju inte hända
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:27:00
 resse;

Absolut!

Men långt ifrån vd-material.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:26:00
 Man kan se valet av VD och vice VD så här. Vår kärnverksamhet är att spela fotbollsmatcher vid stora evenemang. Därför har vår VD mycket erfarenhet från fotboll och vår vice VD mycket erfarenhet från evenemang.

Sedan håller jag med om att Stefan Jonasson verkar ha varit viktig, och att den delen av AIK han representerade också förtjänar mycket uppmärksamhet.
 

Namn: sulan76   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:20:00
 @Resse
Jag håller med om att det just detta år är bortkastat att börja sparka folk hit och dit, riktigt onödigt att dra på sig sådana extrakostnader.

Jag har dessvärre inga förslag på kandidater när det gäller nya tränare, sportchefer etc. för jag har inte den kunskap om vad som krävs för för detta, men det är väl det styrelsen är till för?...däremot så känner jag som supporter att det är något som inte stämmer i organisationen, dock har jag inte den insyn som krävs för att bekräfta det.

Men kontinuitet i all ära, ibland behövs bara nytt blod för att få nya idéer och tankar om hur man kan organisera sig på bästa sätt.
Min åsikt är att man blir hemmablind om man stannar för länge på en ledande post...ingen regel utan undantag (Lex Ferguson bla.) Däremot så ser jag varken BW eller Norling tillhöra dessa undantag.
 

Namn: Omega   Visa profil  
Hemort: Östermalm
Sänt: 2020-07-10 11:18:00
 Det är väl föga förvånande att en person vars främsta kompetens är att han "kan hur AIK fungerar" i åratal har promotat hur viktigt det är att kunna AIK för att kunna verka där.

Sanny Åslund, Thomas Edselius, Jens Andersson, Charlie Granfelt, Annela Yderberg & Johan Segui (Merchandise) etc "kunde" också AIK från ett supporterperspektiv och/eller organisatoriskt men vem talar om dem som framgångsrika Vd.ar i AIK? Inget ont om dem som personer, det är AIK.are hela bunten men uppenbarligen så räckte inte det.

Håkan Strandlund däremot har klarat av sina roller galant och visste väl knappt hur en fotboll såg ut när han började sin tjänst. Sedan att han inte var rätt som långsiktigt val som klubbdirektör håller jag med om då det det bör vara en mer kommersiellt erfaren person på den posten. Jonasson verkar utifrån också ha skött sitt arbete väl godkänt, dock känner jag inte till hans bakgrund innan han började på Merchandise en gång i tiden.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro: Men nu missar du en viktig variabel. En stor anledning till att vi haft näst bäst ekonomi är att vi över tid har varit en utvecklande klubb som kontinuerligt har sålt sina bästa spelare. Det påverkar självklart resultaten i relation till de ekonomiska musklerna över tid.

Om man ser på enskilda säsonger är det exempelvis inte konstigt att IFK GBG var bättre än oss 2014-2015 eftersom de satsade mer pengar (trots att vi hade bättre ekonomi).

Överprestationerna för oss som klubb enskilda säsonger kom 2012 och 2018. Sedan kan man säga att stabiliteten över tid med en väldigt hög lägstanibå var en överprestation i sig, men det beror ju på hur man värderar det.

Med det sagt håller jag med om att vi haft alldeles för låg "verkningsgrad" när det gäller dyrare värvningar. Jag håller också med om att det kan göras bättre, varför jag gillar vår nya strategi. Fan om Jurelius köper skadade äldre spelare.

Back in Business: Nej, det vi kör nu är väl en lågriskstrategi om något. Vi investerar billigt i spelare som vi vet ökar i värde dels pga. deras utveckling, dels pga. det faktum att vi ger dem speltid. Dessutom implementerar vi en offensiv filosofi som gäller hela klubben. Det minskar beroendet i relation till en enskild tränare.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:14:00
 Tomas Du har inte tänkt tanken att om man skriver ut vem ens källa är så kommer man sluta få i formation där ifrån ? Så varför skulle man då berätta det på detta forum?
Om du är en person som e här ofta lär man sig rätt snabbt vilka människor som faktiskt vet något ...

Å sen ja det läcker från ALLA klubbar. Har tex fått massvis av information via en skribent här inne om en av våra småsyskon här i staden . Allt ifrån vilka spelare som jagar till varför vissa beslut tagits . Fotbolls Stockholm är inte så stort som alla verkar tro....
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 11:01:00
 AIK18911991: Alltså, förlåt. Du vill alltså spela vår bästa mittfältare, tillika landslagsman på den positionen som högerback i en fyrbackslinje? Allt för att Felix Michel ska kunna spela centralt på mittfältet.

Sedan klagar du på Norlings taktik.

Mycket ska man höra.
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:57:00
 >>Resse

Det var väl likadant när vi skulle rekrytera en klubbdirektör...in med ett konsultbolag som sedermera kom med namnet Jens T...

Kapitalförstöring? Någon?

Kan ju kanske vara läge att inventera sina interner INNAN man tar in ett konsultbolag
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:53:00
 Businesswithmoney //

Betydligt mer VD-material än Björn iaf.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:51:00
 resse;

stefan är knappast vd-material.

Läcker en hel del från AIK.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tomas //

Självklart är det så, ingenting läcker från AIK :)


Det sista jag skulle göra är att skriva ut var jag får min information ifrån.
 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:46:00
 Resse // som vanligt så kommer du och andra som säger sig vara insatta med samma kommentarer.

Vi andra vet ingenting....

Ännu så har ingen av er som säger sig veta allt kommit med någon källa var ni får er information ifrån.

Det innebär i min värld att alla bara gissar.

Min gissning är att ingen vettig assisternade vill komma för att de vet att Norling inte lyssnar på input.
Kan inte vara en slump att det är så mycket samstämmiga rykten om hur Norling fungerar.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:33:00
 Q15 //

Jag håller med dig börjar också bli oerhört trött på dessa kompisrekryteringar vi sysslar med just nu, vi tappade precis Stefan som är den viktigaste delen i AIK på flera flera flera år..

Förstår ärligt inte hur han inte kunde bli VD istället för BW men det är en annan sak.

Sen att AIK anlitar konsultföretag som ska hitta en ny VD och kommer fram till efter flera månadsarbete att juste fan vi har Björn Wesström vi kan tipsa om...
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:30:00
 >>Resse

Det hade ju inte förvånat mig om det var Stahre eller Alm, skämt åsido men det här med "interna" rekryteringar börja gå till överdrift. Är ju sällan så utvecklande om man så konsekvent vägrar att ta in personer med andra värden och referensramar.

Norling, Alm, Stahre, Jildefalk, Wesström, Jurelius, Nesh, Ola, Jens T....internt is the shit liksom...dessa personer utgör väl ungefär 90% av all vår personal på nyckelposter de senaste 15 åren...
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:25:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tomas //

Haha och du tror Bartoz lämnade pga att han inte kunde samarbeta med Norling?
Kanske finns annat bakom kulisserna vem vet, men samarbeta var det inte iaf.

Jag har alltid gillat Nebo men AIK har infört att allt tas på engelska alltså alla genomgångar allt, och Nebojsa om jag förstår det rätt är inte så bra på att framföra sig i Engelska då fungerar det tyvärr inte att vara Assisterande i Sveriges bästa klubb? Sen vet jag faktiskt inte vad som hände mer.

Men vi behöver ha in spetskompetens i staben.

 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:19:00
 Resse//
Du skriver det själv:

"Rikard saknar spetskompetens i staben, vi måste ha in en likt Bartoz, nuvarande stab är ett skämt"

Oavsett vad man tycker om Norlings kompetens så har han ju själv tillsammans med ledningen i övrigt bäddat för att inte ha spetskompetens.

Den spetskompetens vi haft har ju självmant valt att sluta för att det inte går att samarbeta med Norling... eller fått lämna pga samarbetssvårigheterna.

och B.W och Norling kan inte sparka varandra och vaktar varandras ryggar.

 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:11:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK18911991 //

Haha nej finns redan en plan om Rikard försvinner, säger inget mer men det finns en väldigt bra plan!

Nu får du ge dig, Nebo? han gjorde ju ett så otroligt bra jobb med Vasalund... Rydström usch nej, Potter kan du nog få hit om du vinner på lotto. Han kommer aldrig vilja till Allsvenskan igen efter att han tränat ett PL-lag.

Hur i helvete kan du veta att denna spelide inte är något att ha efter 6 omgångar?!

Som sagt Tålamod!

Rikard saknar spetskompetens i staben, vi måste ha in en likt Bartoz, nuvarande stab är ett skämt.


Krokko/

Nej jag sa bara att om vi haft publik så hade inte Allsvenskan sett ut som den gör just nu, sen tappar vi enorma pengar på att inte ha någon publik (Värvningar uteblir pga klubbarna måste tänka på att överleva, alla utom Mff.)
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:07:00
 Skulle AIK sparka Norling lär Jildefalk ta över........... AIK måste sparka BW först sedan Norling. Ser gärna Nebojsa Novakovic som tillfällig tränare till nästa säsong för att ta in en ny tränare då. Rydström? Man kan ju hoppas Graham Potter blir tillgänglig då ;) AIK måste ha en Spelidé som funkar. Det kommer inte man mot man göra! Och ej Shape och meriterande spelare heller . AIK förr var jävligt tunga i anfallspelet men nu känns det inte lika tungt ut att möta AIK längre. AIK måste stort sett börja om från nytt med nya namn. 3-5-2 såg bäst ut när Nebojsa Novakovic var assisterande. Slump? Tror inte det! 

Namn: LalaweleAtakora   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:02:00
 Rosenborg slog Maribor i rudan efter med totalt 6-2. Tror det säger det mesta om kvaliten på Maribor där och då. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 10:01:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Grejen med Maribor är att det var en drömlottning som vi bara inte fick slarva bort. Maribor ligger trea i den oerhört svaga slovenska ligan och inledde serien uselt: de låg när vi mötte dem på nedflyttningsplats. Om vi inte klarar av att gå vidare under sådana omständigheter - mitt i säsongen, med evighetslång kontinuitet på tränarsidan, svag motståndare - så kommer vi troligen aldrig klara av att prestera acceptabla resultat på internationell nivå.

resse
Att spela utan publik är trist, men att göra detta till alibi #1219 för varför vi sumpar titlar är nog inte den bästa av idéer.
 

Namn: Globalgnaget   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vi
Sänt: 2020-07-10 09:56:00
 Nu med flera dagar kvar till match har vi snart redan passerat siffran mot Falkenberg!

857 biljetter sålda hittills inför matchen mot Sirius!


Resultatet från tidigare hemmamatcher:

IFK Norrköping (17 juni 2020) – 3 856 fiktiva biljetter

Malmö FF (28 juni 2020) – 2 765 fiktiva biljetter

Falkenbergs FF (5 juli 2020) – 1 017 fiktiva biljetter

https://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vinn-matchanvanda-spelartrojor
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 09:25:00
 sulan76 //

Vilka vill du se istället?

Björn och Rikard har gjort så oerhört bra arbete senaste åren med AIK, som du säger så hade vi extremt otur i Maribor matchen, sen kan vi ju ta upp alla tabbar en viss målvakt sysslat med dessa matcher.

Jag tror på denna ide AIK tagit fram sen får vi se om det är fel men ge det mer än 6 omgångar i Allsvenskan mitt under en pågående Pandemi som gör att vi får spela utan Publik vilket jag tror är väldigt negativt för storklubbarna.

Detta år handlar om överlevnad sen får vi ta tag i sportsliga nästa år
 

Namn: sulan76   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 09:14:00
 Vinnarkultur eller tillfälligheter...hönan eller ägget?
I Allsvenskan handlar det om vinnarkultur medan det i Europa, för svenska lag, handlar om tillfälligheter och medgång för att lyckas i Europa.

Så hur byggde Mff sin framgång:
Läs på hur Mff gick till CL 2014/2015, efter att ha vunnit mot FK Ventspils med 1-0 så höll de på att åka ut mot Sparta Prag men gick vidare på 4-4.
För att i sista kvalomgången möta Red Bull Salzburg, de började borta och var fullständigt utspelade och efter en kavalkad av missar och ramträffar från Salzburg vid ställningen 2-0 lyckades Mff helt oförtjänt peta in ett bortamål.
Väl i hemmareturen hade dem den medgång man behöver i Europa med ett tidigt mål följt av ytterligare ett mål ett par minuter senare och framgången var ett faktum.
Vad hade hänt kommande år om Mff inte hade kvalat in 2014/2015?

Så tillfälligheter betyder precis allt för att lyckas i Europa, jämför med AIK-Maribor föregående år...vad hade hänt om vi hade gått vidare, hur långt hade vi gått, hur mycket hade vi inte hyllat den sportsliga ledningen då?

Kombinationen av tur och skicklighet är svår att bemästra för alla lag men det är också tjusningen med idrott.

Men för att ta ställning i frågan om Norling, BW, styrelsen etc. så sällar jag mig till dem som önskar en helt ny sportslig ledning av den enkla anledningen att de har tömt verktygslådan och vi behöver helt nya idéer utifrån.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 09:13:00
 Tomas De verkar vara emot Spelarna istället för Norling och de verkar ej vilja ha yngre spelare att få chansen som jag förstår det. De spelare som ej har presterat är ju de meriterande som Goitom,Adu,Mets ,Ofori till viss del, Lindkvist, Granli. Medans de yngre har imponerat! Jag anser att det är taktiken som det är fel på! Visst AIK ska spela med hög press men inte man mot man. Samt Ofori ska ej spela back i uppselsfasen.... Och jag vill se en elva som passar Michel och Bahoui bäst och jag tror det är 4-2-3-1. Vill se Sebastian Larsson som högerback eftersom hans fina högerfot samt kondition gör han till en riktigt bra högerback. Spela Michel bredvid Ofori . Michel kommer agera Bollvinnande mittfältare som gör att Ofori kan gå upp längre i planen för att understödja offensiven. med det sagt så tycker jag ej man behöver värva hem Daniel Sundgren. Men Alexander Milosevic vill jag se hem och jag har inget emot om då Mets går utomlands efter Per Karlsson är tillbaka. Och i vinter plocka hem Sonko Sundberg för att vara den som konkurerar och Per Karlsson får agera backup. Vill se en värvning av RWP i Halmstad. Kan väl kosta upp mot 5 miljoner men de kommer man tjäna senare när man säljer honom. Hoppas någon köper loss Adu i sommar, Ser gärna att AIK släpper han billigt för att slippa löneposten och ge Milosevic den.

Haugaard - S. Larsson, Milosevic, Tihi , Otieno - Michel, Ofori - Abraham
, Strannegård , Bahoui - Sightorsson
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 08:53:00
 >>Gordon

Nej, det är inte samma princip. Vi gör det inte metodiskt, utan kastar in hela insatsen på svart.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 08:50:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes
Du som anser dig vara lite bättre och lite klokare än alla andra, kan du förklara för populasen varför AIK:s anfallsspel nästan undantagslöst är trubbigt, förutsägbart och allmänt improviserat? Inte ens när vi hade beprövade klasspelare på offensiva positioner fick man intryck av att vi hade potential att t ex ta oss till ett gruppspel till i Europa League.

Jag får intrycket att Rikard är tämligen ointresserad av anfallsspel och att det mer eller mindre är upp till enskilda spelare att krafsa kastanjerna urt elden. Om man har en Isak, en Henok, Nabbe, Obasi eller Tarik i toppform så löser det sig, men så snart de dippar det minsta formmässigt så har vi problem att göra mål - på hemmaplan - mot i princip vilket lag som helst.

Detta fortsätter år efter år, medan världen runtomkring oss utvecklas och tar steg framåt.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 07:38:00
 Scholes/ Ok kanske dålig jämnförelse, men vi tycker olika. För mig är det självklart att använda rätt spelare på sin bästa position för att vinna matcher och i år spela mer framåtlutat( fint ord). Att du ständigt hyllar Rickard trots mycket märkliga beslut får jag inte ihop. Men du har din tro och jag min.Förövrigt det blev rätt bra när Sir Alex drog ner Scholes som innermitt, visste inte det. 

Namn: Tomas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 07:05:00
 Mellan kl 23.22 och 00.12 är inläggen en suverän sammanfattning av allt.
Läs och begrunda.

 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 03:49:00
 Vi ska komma ihåg hur viktig lag-kontinuitet är för ett vinnande lag.

Jämfört med hemmamatchen mot Falkenberg 2019 var det tre AIK spelare som startade matchen. Seb, Mets och Goitom. 8 gjorde det inte. Detta är ett nytt lag och oavsett vad den pratglade BW säger så tar det tid att spela in det. Ha litet tålamod innan alla ska avgå.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 00:27:00
 Det som skiljer vad MFF lyckats med och AIK stavas Markus Rosenberg och vinnarkultur.

Nu har MFF Sveriges överlägset dyraste lag. Någon som tror set här gänget som har belgiska bänknötare som stjärnor går vidare till gruppspel i Europa. Det tror inte jag.
 

Namn: Herr Kolsäck   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 00:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro

Det är ingen idé. Med det skattesystemet vi har i Sverige har en svensk klubb ingen möjlighet att etablera sig i Europa. Det gick för trettio år sedan då fotboll en inte var så stor som den är idag.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 00:12:00
 Överprestera, hemskt ord. Nå full potential skulle jag påstå att ordet betyder. Underprestera är väll mer att inte nå full potential 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 00:04:00
 Det handlar inte om att överprestera, det gör kan under en kort period. Sedan presterar man som man ska. Eller under under en motsvarande kort period.

Det handlar om att bygga en vinnarkultur där allt förutom vinst inte är acceptabelt.

Det ska genomsyra hela organisationen och det gör det inte i AIK. Det börjar hos BW som pratar sig ur situationer. ”Verkningsgrad” - eller hur. Sedan Rikard som detaljstyr men inte kräver vinst mot Falkenberg. Sedan kapten Goitom som analyserar men är mer som en intellektuell än en kravställare.

Där kommer vi till Seb Larsson. Titta på hur han leder laget, han skäller på den som missar sin markering, han tar ansvar för de unga efter en förlust. Det är ledarskap, det är kravställande. Så bygger man en vinnarkultur.

Vi måste ha in vinna till varje pris spelare - då först bygger vi den kultur som måste finnas rakt genom organisationen. Från bänken till styrelsen.

AIK är för mesiga.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10 00:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krille S:

Oavsett vilken tävling det gäller så har det åtminstone en titel eller ett Europaspel per år de senaste ca sju åren. Varför tror du de har nått den överlägsna ekonomiska och sportsliga ställningen de har idag?

I början av 2010-talet låg vi relativt nära varandra ekonomiskt.

Vi? Inget Europa, en enstaka titel. Det finns en specifik anledning till att ett av lagen dragit ifrån och ett inte.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-10
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Går ju se saker i olika synvinklar. MFF har mest pengar och därför bättre sportsliga framgångar. Frågan blir varför? Vad bidrog till detta försprång? Ofta får jag få höra försäljningen av Zlatan som bäddade för detta, Inte vilken tränare dom hade inte vilken sportchef, inte vilken styrelse utan bara Zlatan och denna försäljning. Vad skiljer då oss från att vi INTE gjorde samma resa efter Isak pengarna?
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:56:00
 Ambro: Vad gäller MFF är det väl egentligen bara i Europaspelet man ”överpresterat” med regularitet? Vad gäller de inhemska titlarna har de väl snarare som bäst presterat i linje med vad man kan förvänta sig? Eventuellt lite sämre. 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:52:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gordon:

"Det jobbiga med alla som pratar om kravlöshet är att det aldrig definieras vilka krav som är realistiska att ställa".

Jag kan förklara för dig väldigt kortfattat vad en realtistik kravställning är, som jag tror alla kritiker delar. Ett ord: överprestationer.

Sedan BW tog över har vi kontinuerligt haft näst bäst ekonomi men missat topp-2 lika många gånger som vi nått topp-2. Vi har dessutom aldrig gått till cupfinal eller varit nära Europa. Ska vi nöja oss med det, samtidigt som ekonomin dalar, kommer vi aldrig nå de resultat de flesta AIK:are siktar på.

Anledningen till att MFF idag kontinuerligt vinner gul, spelar i Europa, går till cupfinal och tjänar enorma pengar är för att de kontinuerligt överpresterar.

Vi har en överprestation, i en tävling, i ett år, med den största satsningen i vår historia. Nöjer vi oss med det kommer vi i den bästa av världar få nöja oss med ett AIK som står helt stilla i utvecklingen, men än mer troligtvis går mer bakåt, precis som verkligheten visat.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:49:00
 Gordon,

Du har fel. Det vi nu ser är damage control. Det har redan gått åt h-e. Genom att slänga in ungdomar på chans så köper man sig tid. Det finns eg. Inget lyckat scenarie ut ur detta. Det handlar bara om hur risigt det kommer se ut inför nästa säsong.

Abraham får svårt att briljera i ett lag som knappt skapar en målchans mot FFF. Flera äldre spelare har redan genomskådat hur illa det är och tappat intresset.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Nuvarande modell är ett resultat av fjolårets misslyckande. Både spelmässigt och ekonomiskt. Låtsas inte som att detta är en snilleblixt från ledningen.

Vilka krav ska vi ha? Sjätteplats i år och kanske topp fyra nästa säsong?

Personkulten som finns är ju hos de som ska ha kvar Norling oavsett vad. Jag skiter i vem som styr bara det blir någon sorts ordning och framgång. Om Rikard kan lösa det så är det okej med mig. Det känns bara inte som att det är på g om man ser till hur fotbollen sett ut de senaste tre åren. Därav kritiken.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:19:00
 roh: Det jobbiga med alla som pratar om kravlöshet är att det aldrig definieras vilka krav som är realistiska att ställa.

Ser man till BW:s insatser de senaste 10 åren och Norlings sedan 2016 kan man konstatera att de är historiskt starka. Allt går såklart att göra bättre, och deras förbannelse är delvis att deras resultat har höjt ribban för förväntningarna. Vi vill ha mer och det är självklart rimligt. Problemet är att vi kräver det nu på en gång, vilket är orimligt.

Nu har vi ju sjösatt en modell med att bygga på talangfulla unga spelare, som är väldigt lovande. Den modellen vi använder bygger på samma princip som flera av våra konkurrenter har nått väldigt fina resultat med.

Östersund när de var bra - samma princip.

Peking - samma princip

MFF 2013-2015 - samma princip

Varför måste man haka upp sig på personer hela tiden? Är det inte bra att AIK äntligen tar till sig en metodik som bevisligen har fungerat?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:04:00
 Ambro;

Yes, men ej vunnit sen 1989.

Så skitsamma.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bland de som vill hitta svagheter hos MFF är det mycket snack om deras cupfloppar. De är nu klara för sin tredje cupfinal de senaste fem åren.

Vi? Inte en cupfinal på 10 år, trots kontinuerligt näst bäst förutsättningar.

Sett till att de även prenumererar på guld och Europaplatser är även det ett facit på hur man bör använda sina resurser på bästa sätt. Nu hoppas vi MFF vinner så vi når Europa!!!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:03:00
 Agenten

Menar du som när han tog anfallaren Scholes och gjorde en spelfördelare av honom eller hur han satte en central mittfältare som Beckham på en kant eller hur han med tiden flyttade in en ytter som Giggs mer centralt?

Det och att ständigt rotera och med hjälp av nya assisterande ändra formation och spelsätt var Fergusons styrka. 

Namn: Rubin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:02:00
 Ska bli grymt att få se ”nya AIK” chocka Europa med sitt offensiva spelsystem som bara pumpar framåt i 90 min!
Dom vet inte vad som väntar...
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 23:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Genalytikern
Det har jag inte sagt men jag tror jag skippar att svara dig vidare då det inte leder någon vart. Jag kan bara gissa att du på något sätt har kopplingar till de hårdföra supportrarna eller lider av det du anklagar mig för, tunnelseende.
Jo en sista grej, vore roligt att höra vad mitt tunnelseende är? Att tycka det är okej att kritisera dåliga resultat trots bra förutsättningar?
Hej då hare bra
 

Namn: DubbelV   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:57:00
 Puh. Europa lever. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:55:00
 Hotell Malm

När såg du Ofori eller Larsson prestera i offensiva positioner?

Personligen har jag aldrig sett någon av dom ens spela där. Skulle vara Ofori på vänsterkanten under Alm ett är men det är nog enda gången och vet i fan om det kändes optimalt.

De är två fantastiska defensiva mittfältare. AIK behöver se till att våra offensiva mittfältare presterar bättre. Inte låtsas att Larsson och Ofori är offensiva kreativa mittfältare.

 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:54:00
 Jag syftade mer på de supportrar som är happy med misären när jag pratade kravlöshet. Jag förutsätter att klubben ställer tillräckliga krav på verksamheten. Att de sedan inte alltid når resultat är vad det är.

Norling har snart fixat vår Europa-plats.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:54:00
 Hotel Malm, / tänk om Mr Alex Ferguson plötsligt fått för sig nu har jag kommit på en ny uppfinning som ingen annan av världens tränare gjort förut. Hela ledarstaben och spelattruppen är spända av förväntningar. Han avslöjar då att mittbackar blir Keane och Scholes (inte vår) yttrar blir Ferdinand och Vidic. Beckham och Giggs söker sig in i mitten o släpper helt sina kanter och inlägg.....Tänk om. 

Namn: Almen 2018   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:52:00
 karl 4712

Är du på riktigt eller...

Hur fan kan man ta ifrån Norling hedern som du gör med dina flumalster... Du menar alltså på fullt allvar att Norling inte utvecklat en enda spelare?

Att inte gilla honom är fine eller spelfilosofin.
Men skriva sådant till en gnagare av stora mått är kränkande.
Du är ju för fan efterbliven...
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2020-07-09 22:50:00
 Evigt trött på "nick" som påtalar kravlöshet.
Vad ligger till grund för ständigt detta uttryck inom klubben?

Handlar inte allt om kontinuerligt arbete att få in ett spelsätt som gör att vi vinner från ungdom till A-lag över tid?

Krävs det inte oerhört med tid för att få allt på plats?
Förändringen sker inte över en period på 10 matcher.

Självklart kan man träna på nytt spelsätt under försäsongen men bästa träningen är matcher.

Övertygad om att man vrider och vänder på spelidé för att minimera risker med hur vi genomfört matcher när vi nu bråkar fram/tillbaka vad som är rätt på forumet.

Självklart är det ren tur att fler lag underpresterar som DO/och söder...

Kan vi, trots att vi är AIK med sån jävla press på oss själva låta utveckla spelsättet utan att skrika avgå efter en/två förlorade matcher så har vi alla tagit två steg framåt....
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:48:00
 >>Hotel Malm

Ingen fara, vi trycker bara in fler ungtuppar i startelvan. Det blir en win-win när vi sedan säljer dem jättedyrt.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:48:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hahaha... MFF får en (i mitt tycke) helt felaktig straff till skänks i 120:e minuten och Kiese Thelin missar. Därefter blåses matchen av för straffar.

Avd. När AIK inte levererat nåt på snart 1,5 säsonger så får man leva på skadeglädjen.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:46:00
 Krokko

Ja då borde man vara nöjd med Norling men som sagt du är ju alltid missnöjd och idiotförklarat Baxter och Norling så fort de inte vunnit.

Personligen har jag aldrig sett dig själv göra en vettig analys av spelet så undrar hur man kan vara så gnällig som du är. Men som sagt det är ju ditt syre så bara att köpa det.

Andas på till nästa titel.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:46:00
 Moromoro
Du påstod ju att han utvecklat sig själv utan Norling Med sitt team och verkar tro på det säger väldigt mycket om dig eftersom du inte tror Norling kan utföra något överhuvudtaget trots att han nyss Tog guld men det hjälper ju inte med ditt fanatiska tunnelseende
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:44:00
 Bra Norling! 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-07-09 22:43:00
 Hur faan kan Mjällby spela roligare fotboll än AIK.Vad det inte vi som talibanskägget sa att AIK spelar framåtlutande.Innebär det att vi inte behöver anfalla.Ibland undrar man 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:42:00
 Blir intressant när Norlings experiment direkt gör så att Seb går sönder alt Ofori med.. känns bara som en tidsfråga

Alt blir båda stationerade framför backlinjen mer permanent, är ju där deras positioner mestadels är, våra bästa fötter är 60
Meter från farligt område hos motståndarna

Istället trycker vi ut centrala backar på kanten

Är ju bara oerhört märkligt alltihopa
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:41:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Karl4712

Hörde idag på det ”vår värld”-avsnitt när ekonomen i gänget just pratar om detta.

Alms trupper kostade hälften av nuvarande ungefär. Vilken ökning ändå

Pallplats med Catovic som anfallsvapen är vasst om något

Pa. Vet att detta inte bara gäller oss osv
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:41:00
 Genalytikern
Trist att du är så jävla otrevlig när du svarar. Att du drar in trump i det hela var också rätt skevt.
Det jag sa om bilal, som jag fortfarande tycker var tydligt att förstå efter att ha läst igen, är att han blev hämmad av taktik och vart i banan han verkar.

Kom in i laget och hade offensiva uppgifter och gjorde det väldigt bra (även om några av matcherna var försäsong), spelade 2019 mer sittande och längre bak i shape-AIK och fick då inte ut sitt register till att nu återigen ha en mer framåtlutad position.


Sen att du hoppar på folk som fotbollsokunniga och fm-supportrar medans du själv inte bevisat eller lagt fram något sorts argument för dina åsikter bortsett ”poängskörd 2018!!”. Du predikar för att 1/10 möjligheter att prestera är ett bra snitt trots väldigt bra förutsättningar.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:39:00
 Även om jag gärna skulle vilja se en ny tränare så tycker jag den bästa fotbollen som AIK spelat var 2006 med en hyfsad medioker trupp men så otrolig inställning och ett jävla tempo framåt. Då var det Norling som tränade.

Allt är inte svart eller vitt (gult) jag TROR bara gör AIKs bästa att vi någonstans på vägen gått in i väggen. Tycker just att det är så tråkigt åt båda dessa sidor, de som försvarar eller kritiserar aldrig kan ha fel. Alla verkar totalt bortkopplade från omvärlden (mitt barn gör aldrig fel) fan våga erkänn fel och försök förbättra åsikten genom att lyssna på andra. Mycket som skrivs är bra om det kan framhävas på rätt sätt.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:38:00
 2018 var alltså satsningen så stor att vi hade 3 spelare i truppen som ihop Bara dom kosta runt 50 miljoner

Seb, Koffe och Stef

Otroligt ändå
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:29:00
 Karl4712

Låter rimligt. Vilka data utgår du ifrån när du drar den analysen? Du drar väl inte bara från höften och vräker ut sig något dumt nu utan varför borde AIK vunnit 2 SM guld sedan Norling tog över?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:28:00
 Scholes
Baxter var utmärkt för AIK de första två åren. Tredje året var en soppatorsk av stora mått och det fanns ingen som helst anledning att inte vara missnöjd.

Mitt AIK är en klubb som alltid gör maximalt med de förutrsättningar som finns. På 90-talet vann vi två SM-guld, fick lyfta Cupen flera gånger och bjöds på EC-matcher mot storlag som Parma, Barcelona - två gånger - Arsenal och Fiorentina. Trots 4000 i stampublik, usel erkonomi och allmänt mycket sämre förutsättningar än bl a IFK Gbg och MFF.

Första året med Stahre var också mycket AIK: "När vi kör, då kör vi så ini helvete". Precis raka motsatsen till 2008 alltså.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Jag menar såklart de som vi tagit tidigare under tex när Baxter ledde laget. Ditt gnäll är ju inte bara på Norling utan varit konstant i 20 år.

Men svara istället på min fråga vad ditt AIK är? Jag vill verkligen veta hur någon som konstant gnällt i 20 år ser på vad ditt AIK är. 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:22:00
 2 sm-guld hade varit rimligt om nu Norling varit mer än medioker 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Med de trupperna han har haft till förfogande så hade iallafall jag hoppats på 2 2 1 3 och flera avancemang i Europa.

Dessutom hade jag hoppats på att spelet den sista tredjedelen hade varit mindre naivt och totalt avhängt till våra offensiva spelare att lösa på egen hand.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:18:00
 Chilla

Förlorar MFF så tränar Peps Persson dem i morgon. Vinner de går AIK med stor sannolikhet till Europa. En win-win
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:16:00
 Scholes,

Alm kunde ta oss till 2:a-platser med betydligt lägre budget. Dessutom utvecklade Alm spelarna från SE till försäljningar på 20 miljoner. Detta under brinnande säsong. Vi byggde kapital, men det var svårt att ta guldet när lagets bästa spelare försvann i Augusti. Det ska dock sägas att inte ens Norling kunde hindra koffe och Isak från att utvecklas.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:15:00
 Utmedpacket

2.2.1.4 det är alltså våra placeringar under Norling. Vad anser du sett till förutsättningarna att de borde varit?

När tycker du vi ska tillskriva resultatet till tränaren ?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:14:00
 roh
Det är just det här att försöka vara mer Bajen än Bajen själva (vad gäller kravlöshet) och mer Dif än Dif själva (vad gäller defensiv slagsida) som gör mig vansinnig. Vi är AIK och ska vara stolta över det. Vi kan inte ändra på vårt DNA och det är inte heller önskvärt. Låt Hifdif förbli Hifdif och låt AIK förbli AIK:
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:11:00
 Instämmer RW; Malmö gör noll mål på två 90-minuters matcher mot Elfsborg och Mjällby. Samma Malmö gör 6 mål på oss på två matcher. Punkt. Ser bra ut, sa Bill till Bull.... 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:11:00
 Kravlösheten är ett självskadebeteende. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:09:00
 Scholes
Tidigare titlar? Vilka tidigare titlar? Under Rikard vinner vi lika många SM-guld som Kalmar FF. Vad yrar du om?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:07:00
 Krokko

Ja jag vet att guldet var tufft för dig precis som tidigare titlar. Du får inte syre av framgångar.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:01:00
 Ambro förklara då hur vi kan ha högst placeringskort över de senaste åren? Är det sen 2015 vi har en solklar 2 plats? Sluta förvräng verkligheten med korkade påståenden som inte stämmer. Du kan dessutom välja mellan både poäng, slutplacering och sätta det mot spelarbudget så ser du att vi hamnar precis där vi ska alternativt bättre. Oavsett om man gillar spelet eller inte under Alm och nu Norling så är det fakta 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:01:00
 Inte jättebra insatser av det synnerligen välbetalda och ålderstigna mff anno 2020 än så länge.

Hoppas Danne stannar länge.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 22:01:00
 Scholes
Vad gäller sambandet Rikard-titeltorka så är det svårt att ta sig förbi det. Nej, omöjligt.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
80% av guldet faller på att vi hade Koffe, mest överlägsne spelaren jag någonsin sett i Gnaget( Vadde den enda som eventuellt kan jämföras och då har jag också sett Andreas Andersson).

Att tillskriva Rikard det guldet är ett hån, vi vann trots RN inte tack vare RN. Precis som Malmö gjorde när Rikard tog guld med dem så borde vi tackat Rikard för hans tjänster där och då.

Hur ska vi orka lira Europa när vi knappt orkar lira allsvenskan
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:59:00
 Inget märkvärdigt Malmö vi blev piskade av med 4-1. Mjällby närmare Europa än AIK just nu. 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:59:00
 Genanalytikern; sorry to say, AIK;are som du är men du är bara lite för mycket.
Vi summerar säsongen i december. Då får vi se vem av oss två som är närmast sanningen...
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:55:00
 Genalytikern:

Inte tur, det var bra att vi 2018 presterade enligt våra enorma förutsättningar i allsvenskan, särskilt sett till att MFF floppade samma år. Men att göra den säsongen till något sorts riktlinje, när vi aldrig kommit i närheten av samma resultat när vi inte haft samma förutsättningar, det blir småparodiskt.

2019 kan man med lätthet påstå att vi hade liknande förutsättningar, men inte ens i närheten presterade utefter dom, trots att MFF återigen misslyckades i allsvenskan. Till skillnad från MFF, Häcken, Göteborg, Dif mfl har vi dessutom aldrig kommit i närheten av liknande framgångar i någon annan tävling heller.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:53:00
 2018 var bra iom vi vann guld. Hade vi kommit tvåa så tror jag att väldigt få varit nöjda med tanke på hur det såg ut. Nu blev det guld så vi stänger det året som succé. Skit samma om vissa tyckte det var uselt spelmässigt eller om andra tyckte det var briljant.

2019 var uselt rakt igenom och borde ha resulterat i ett tränarbyte.

2020 ser än så länge jobbigt ut. Jag är villig att ge det tid men jag känner igen Norlings oförmåga att kompromissa och anpassa planen efter utfallet. Fortsätter vår kräftgång så måste han bort.

Hans status i klubben ska bedömas efter nuvarande prestation. Ingen ska leva på gamla meriter. Oavsett om man heter Rikard Norling, Henok Goitom eller Björn Wesström. Det är do or die som gäller.
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:49:00
 Även om det (i teorin..) ligger i vårt intresse för MFF att vinna så värmer det ju att se att de är precis lika klappkassa som oss i offensiven. Släpper inte till riktigt mycket lika skit bakåt dock. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:48:00
 Krokko

Men du ställer en bra fråga. Varför försvarar jag AIK? Man borde kanske bara skita i det och gnälla som du gör. Ägna timmar åt att leta upp statistik och sedan dra nonsenssamband på nonsenssamband.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:46:00
 Roh
Jag såg ett fullkomligt briljant AIK. Kanske inte det vackraste att se på, absolut inte. Men förbannat effektivt och det var knappast ”tur”

Ambro
Så för att analysera 2018 så hade vi bara tur då som vann en på högsta poängen någonsin? Ett normalare poängår hade vi ju inte ens vunnit? Tur??

2019 kan man väl inte heller påstå att vi hade en fullkomligt lverlägsen spelarbudget sett till motståndarna? Var det Otur att vi inte vann då om 2018 klassas som tur trots att fakta säger att vi var bäst i historien? Om det var tur var kallat man då alla andra vinnare?


Varför vann inte något av alla de bättre lagen som Hifdif eller Norrköping 2018? Eller hade vi genomgående mest tur av alla lag?

Inse fakta istället att vi vann på högsta snittet någonsin och måste ha gjort något jävligt bra. Speciellt eftersom Norling och Bw är värdelösa båda två så är turen extrem....
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Krokko

Om det är så du beskriver AIK från -98 så ja då har du nog rätt. Jag står upp för mitt AIK.

Det är det AIK jag växt upp med och följt aktivt de senare 25-30 åren.

Det är det AIK jag älskar.

Vilket AIK är ditt? Barcelona, Dortmund, Liverpool? Vem vill du vara?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:33:00
 Scholes
Och du har tagit på dig som livsuppgift att försvara skitfotboll i 3 km/h, ständig titeltorka och urusla resultat i Europa. Fyfan vad trött man blir.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:30:00
 Krokko;

Yes.

Jag går alltid på match, ibland lite av plikt och ibland mest pga glädje. Men marginalsupportern eller killen som blir meddragen av kollegan på jobbet tappar vi.

Men vissa verkar skita i det, de vill sitta med andra rättrogna och heja på rätt sätt.

De som inte tycker på samma sätt eller behandlar sitt supporterskap annorlunda är inte vatten värda.

Allmänna.
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Genalytikern:

Ge valfritt lag de Isak-resurser AIK hade och spenderade iinför 2018, och ett MFF som samtidigt floppar, och de ska mycket till om valfritt inte tag tar guldet samma år. Allt annat vore snarare en extrem flopp.

2018 är inte så jävla magnifikt som gemene man vill få det till. Det är åren där emellan som är mest intressant.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:29:00
 roh: Vi slog poängrekord. Snälla nån. Tyck vad ni vill, men historierevisionismen måste sluta. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:29:00
 Krokko

Passa på att andas eftersom ditt syre är att AIK inte vinner. I över 20 år har man hört ditt okunniga gnäll. Ända sedan Baxter tiden har du gnällt.

Men vi som följt dig alla år vet ju att du alltid gnäller oavsett och inte kan se när något är bra eller inte utan bara helt enkelt valt att gnälla.

Förstår inte hur man kan vara AIK are när man hela livet är missnöjd över hur AIK presterar. Konstant gnäll sedan -98 på dig.
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:27:00
 Jag såg ett stramt spel som med lite tur och lite skicklighet kapitaliserade på ett floppande MFF. Jag tänker inte ta ifrån Norling guldet men jag tycker inte att vi var fantastiska då heller.

Om Norling idag ska leva på guldet. Ska vi låta Adu göra samma sak och spela honom nu i varje match? Det hade iofs varit en sak som Norling kunnat göra bara för att försöka göra en poäng. :)
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:26:00
 Krokko: Vi var väl lika splittrade kring Alm. Enighet har aldrig varit AIK. Lika lite som regelbundna SM-guld. Lika lite som fantastiskt anfallsspel. 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:24:00
 Roh
Kan du då förklara guldet 2018?

Bw som inte kan värva ihop ett lag

En tränare som är egoistisk

Jag såg då ett fruktansvärt välbalanserat och extremt bra sa spelt lag som fullkomligt krossade motståndarnas taktik. Match ut och match in.

Låter som århundrades mirakel har skett med en så fullkomligt inkompetent ledning och styrelse..?

Tänk att vakna upp med vetskapen om att alla beslut som tar är PISSDÅLIGA men att med tur så blir allt bra ändå...


Jag påstår för tydlighetens skull inte att de gjort allt rätt men du påstår uppenbarligen att alllt de gör är fel men ändå är vi i topp år efter år... märkligt!

Sen är det väl fullt rimligt att kunna kräva lite bakrundscheck när man pekar med hela handen och skarpt påstår att saker ligger till på ett visst sätt?

Annars kan man ju framföra sin åsikt men väldigt enkelt lägga till ” jag tror det ligger till så här...” eller liknande
Speciellt när nästintill all fakta kring siffror finns väl utskrivet en knapptryckning bort!
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Businesswithmoney
Jag tror de allra flesta upplevde 2019 som en enda lång pina: en säsong där AIK inte uppträdde som AIK utan som ett eländigt Gefle in disguise. Det kändes även på läktarplats, där den gamla enigheten numera är borta. Rikard är en man som splittrar klubben, mer och mer för varje vecka som går. Och dessvärre kommer andra klubbar att utnyttja vår söndring.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:17:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes;

Om du tycker annorlunda än mig så innebär inte det per automatik att jag tycker/utgår från att du har dålig koll.

Vilken grandios och elitistisk självbild man måste ha om man resonerar så. Sunkigt.

Oavsett vad, oavsett vad som är rätt eller fel så känner väldigt många AIK:are att glädjen långsamt kvävts senaste två åren.

Och glädje säljer biljetter.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:14:00
 Bidd

Vilka är de duktiga fotbollsspelarna du talar om? Men framförallt vad har du förväntat dig för resultat av de fotbollsspelarna de senaste 5 åren som AIK inte gjort?

Så vad har blivit fel? Men du har rätt. Det är tyvärr många AIK are med lika dålig koll på både nutid och historia som verkar tro att det är något fel på den här perioden.

När gick det rätt i din klubb dom du kallar den?
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:14:00
 Sitta och hålla på MFF för att få chansen att se EC-fotboll. Tack så mycket, Rikard. 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:12:00
 Genanalytikern

Det blir snabbt parodi när man cherrypickar vilka man kan dela info om men inte andra. Att bara peka på att andra ska hämta det man inte vill berätta år ganska så oskönt. Jag bryr mig föga om jag saknar uppgiftet eller har någon siffra fel. Nico var absolut en flopp som han hanterades men han är långtifrån den enda. Även om han måhända är den dyraste. Det gör inte Sigge, Goitom och Ylätupa bättre i år.

BW är uppenbarligen en usel sportchef och Norling är en envis inkapabel, egoistisk tränare som vägrar att anpassa sig eller att förstå vad som är bäst för klubben. Något som var uppenbart med matchningen av Stefanelli. Hur dålig han än var så borde Norling ha gett honom en chans iom AIK investerat så stort i honom som man gjorde. Nu gjorde sig Norling större än klubben och det kostade AIK enorma pengar. Det värsta som kunde ha hänt annars var att Stefanelli ändå floppat samtidigt som en trött Obasi eller liknande fått färre minuter.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:09:00
 Bidd
Har du kommit till insikt med att styrelsen är godkänd nu eller vadå? Nyss var de ju BWs nickedockor?

Sluta sitt och hitta på en massa skit du inte har en aning om

Men kul att du är tillbaka på avgå Norling och BW igen...

Svårt att se det som BWs uppgift att få spelare att prestera?...
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:08:00
 Ambro // absolut, jag har inte antytt något annat, dock tycker jag att en tränare även ska kunna utveckla spelare som en sportchef köper in. Problemet är ju just det, det obefintliga sportsliga samarbete mellan tränare och sportchef. 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:04:00
 Även om BW är ytterst ansvarig så är det knappast acceptabelt att Norling är usel? 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:03:00
 Ett mff utan AC är som barca utan messi..
0-0 i halvtid mot mjällby..
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:03:00
 Roh
Lättast är väl att folk slutar ljuga ihop saker de inte har den blekaste aning om och antingen tar reda på fakta eller frågar så att de får sanningen innan de drar slutsatser baserat på påhittade saker för att passa en skev jävla teori?
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Orakel, m.fl:

BW eller Norling som är ansvarig för flopparna? Du vet att BW har anställt Norling, förlängt med honom och tillåtit honom att vara kvar, och därför ansvarat för att alla hans värvningar ska passa under Norling?

Med andra ord är det helt bisarrt att jämföra något sorts slutgiltligt ansvar mellan Norling och BW. ALLT ansvar ligger på BW, eftersom det är han som ansvarar för att vi har Norling! Det är detta som gång på gång, även i detta fall, kommer många om bakfoten när man ska avgöra vad de otillräckliga resultaten berott på.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 21:02:00
 Genanalytikern;
Hoppsan trampade tydligen på en öm tå med tanke på dina svar.

Kan bara konstatera att vi är oerhört många inom AIK
som undrar hur fan det kunde bli så fel på så kort tid med så många duktiga fotbollsspelare som presterar så långt ifrån sin högstanivån under BW och RN:s ledning.

Du får lägga hur många meter inlägg du vill men mej och många många AIK;are med min åsikt kommer du aldrig att övertyga.

Något har gått riktigt fel i vår klubb på mycket kort tid. Punkt.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:57:00
 Nico blev ju en flopp som det hanterades. BW’s scouting i borde visat på en ganska snabb djupledslöpare utan spelsinne som springer offisde fler gånger än inte. Men om man räknas mål per spelad minut så ser det ju bra ut. Vore ju bra om tränaren var med på vagnen när AIK satsar de pengarna.
Kolbeinn har sett stor och stark ut sedan dag ett men det tar en halvtimme för honom att vända sig om. Det är väl ganska precis ett år sedan han gjorde 2 mål hemma i Allsvenskan och då trodde vi alla att det skulle lossna. Flopp? Absolut.
När vi ändå håller på så är Henok anno 2020 också en dyr flopp. Tung, långsam men med bra spelsinne. Inte rätt kapten i år.
Jag vet inte riktigt men Haugaard har inte imponerat på mig mer än ett par dina räddningar mot Örebro och en bra vänsterfot. Verkar inte stark och modig i luftspelet, trots storleken och första målet mot Norrköping var svagt. Verkar skadebenägen, han var ju borta en del av försäsongen också. Vi måste ha en målvakt som spelar varje match.
Att Ylätupa är en flopp står klart för mig. Killen kan vare sig anfalla eller försvara, han har inget ryck och för mig är det en gåta att han varit i Ajax akademi men betydligt mer klart att de släppte honom. Ingen De Jong precis. Andra floppar i AIK de senaste 5 åren är Avdic, Simon Thern (varför det???), Panos återkomst, Stefan Silva, Ödegaard

Färdiggnällt - succevärvningar 2016-20 (de senaste 5 åren) är, Sebastian Larsson, Paulos, Koffe, Bonden, Adu 2018 enbart), Tarik och jag hoppas Nabbe.

Vi borde ha bättre träffbild än så om vi ska nå vår potential
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:53:00
 Moromoro
Jaså så Bilal har utvecklat sig själv från att tvingats gå bakåt i utvecklingen (RN) tillbaka till samma utveckling... inte att han mognat som spelare och pushats på träning, taktikgenomgångar? Han kanske satt och lyssnade på ljudbok då och kollade FM när han kom hem? Eller googlade klipp?

Det är nog endast du och USAs president som skulle komma på något så korkat att Bilal stått för hela utvecklingen själv... wow alltså... Solsting? För mycket Fulöl?

Bidd
Kul att du kan googla!

Saknar styrelsen mål för verksamheten?
Eller tror du BW misslyckats med allt de satt upp för att uppgraderas till VD?
Har tidigare VD nöjt sig med att få ett rum hemma ommålat?

Eller kan det helt enkelt vara så att de personer som sitter på ALL fakta granskat det och kommit fram till att den väg som varit och den väg som stakats upp trots allt är jävligt rimlig om man tar bort skygglapparna och inser att allsvenskan består av flera lag med samma målsättning?

Samtidigt som de har insikten i att det mycket väl kunnat bli bättre men ändå inte så illa resultat att avgå allt och alla vägen ledning, tränarteam samt minst halva laget och insett att det banne mig skulle öka risken lavinartat att allt skulle gå åt helvetet rejält? Även om det rimligtvis absolut även KAN bli bättre
 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:47:00
 Apropå Stefanelli. Hur mycket fick vi betala för att bli av med honom? 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:46:00
 Är Sigge en flopp så är det BW eller Norling som misslyckats, är Silvia en flopp så är det också BW eller Norling som är ansvarig.... du förstår vart jag försöker komma 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:42:00
 Solnajojje, om då steff var en flopp, vem bär ansvaret för dessa 25m i sjön. Det är ju antingen BW eller Norling 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:29:00
 Helt patetiskt och sitta och hålla tummarna på Mff. Loggar ut och tar en kvällspromenad istället. Låg och less fast det snart är semester. AIKs uppstart påverkar mig kanske mer än jag vill erkänna för mig själv. Det här året...

Å hur mår ni?
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:24:00
 Inte enklare att de som kollat skriver? Eller droppar vi bara siffror om spelare vi vill svart,åla? 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:23:00
 Solnajojje;

Yes, jag med kanske.
Men jag jämför inte, pratade om Sigge.

Båda är två riktigt dåliga värvningar, helt klart.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:21:00
 Roh bara att leta upp årsredovisningen när vi köpte Saku. Jätteenkelt jag lovar. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:21:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Businesswithmoney Jag hade personligen högre förväntningar på nicco . En spelare vi har åkt över halva jordklotet för att värva . Näst dyraste spelaren vi någonsin köpt . Obolo flögs in å skulle bo här för att hjälpa igång han. Sett till hela den karusellen så är det en gigantisk megaflopp. Å i mina ögon ligger allt ansvar på BW för den.
Sigge hoppades jag att vi skulle gå igång . Å att han då självklart skulle hålla högsta as klass. Men ja han har varit långt där ifrån .
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:20:00
 Antar solnajojje kan hjälpa med siffror på alla. Knappast bara Stefanelli han vet kostnaden på. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:18:00
 roh

Enligt BW är Saku inte alls en dyr värvning
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:17:00
 solnajojje

Givetvis är han en flopp ekonomiskt men det är självklart att unga spelare man vill sälja kostar mer än sånna som man aldrig kan sälja.

Ylätupa är ytterligare en kanonvärvning som kostar oss många miljoner. Inte lika många som Steff men sett till prestation kanske än sämre.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:15:00
 solnajojje;

Yes, för mig är det inte en pengafråga i detta fallet som avgör om han är en flopp eller inte. Hade höga förväntningar, i stor del skapade av Kolbeinn själv.

Det är för dåligt.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:14:00
 Guidetti verkar bo i stockholm för tillfälligt, värva?

Han har tränat med oss tidigare och har uttalat att han vill spela för oss..
 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:13:00
 solnajojje

Om du glatt skvallrar om Nico. Vad kostar Sigge oss? Vad kostar Goitom?
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:13:00
 Roh Steff kostade oss någonstans runt 20-25 miljoner . Hur kan man inte kalla det en flopp ? Det är 1/4 av pengarna vi fick in på koffe och isak. Sigge har knappt kostar 1/4 av nicco . En flopp spelmässigt ja. Men inte i närheten av summorna nicco kostade . 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:12:00
 bostad66 Vilka mina källor e tänker jag så klart inte avslöja . Då kommer jag inte få höra ett knyst mera. Försöker ofta dela med mig av det jag kan. Särskilt dock då folk sitter å hittar på kritik å dyligt basserat på rena lögner . Om du läst här inne ett längre tag så vet du att jag överlag har goda källor. Duger det ? 

Namn: roh   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:10:00
 Nico vs Kolbeinn är ju rätt enkelt. Ena kostade mycket in för att han var ung och hade säljpotential. Kolbeinn är knappast billigare i drift och han har givetvis noll i säljpotential. Svårt att kalla Stefanelli flopp om man sedan inte säger detsamma om Sigge. Rätt sjukt att vi inte hade mer tålamod med en prestigevärvning där vi investerat stora pengar när en småfet islänning kommer undan med ingenting.

Sedan så ska vi inte glömma vår gående storstjärna Henok som knappast vandrar runt på mittplan för småpengar.

Allt som allt så suger våra forwardsstjärnor. Jävligt tråkigt hur dåligt det presterats på topp de senaste åren. Hoppas innerligt att inte Nabbe floppar han mer.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:10:00
 Businesswithmoney Är enig med att Sigge inte alls levt upp till förväntningarna . Tycker dock man inte ska sitta å sprida rena lögner som skribenten i fråga gör.
Som Ingång-G skriver betalade vi ut 3,7 mille i signon Jan- mars 2019. Sprit på 6 spelare...
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bidd

Det tror jag faktiskt inte alls. Däremot så tvingar pandemin oss att göra saker snabbare än planerat. Ganska övertygad om att våra talanger hade spelats in på ett mer ”ansvarsfullt” sätt genom inhopp och start vid tillfällen som brukligt tills lägstanivån är tillräckligt hög för att starta varje match i ett svenskt topplag. Och att de flesta av våra etablerade hade spelat mycket mer frekvent. För att göra både resultat och samtidigt utveckla våra unga. Givetvis fanns också planer på förändringar i truppen, för att anpassa till spelsystemet, men budgeten var låst efter Ofori och Abraham tills vi sålt spelare eller kvalificerat oss för Europa. Det vi ser nu är inte en ansvarslös efterhandskonstruktion i mina ögon. Däremot kanske man kan ifrågasätta om just det här spelsättet är optimalt för vår truppsituation.
Dock ska man komma ihåg att planeringen för detta spelsätt pågått ett bra tag. Sedan kom pandemin. Kanske blir lite svårt att bara slänga fram ett annat spelsätt än det man planerat och tränat på. Även om jag kan tycka att vi borde kunna pulsera mer och inte köra all in hela tiden. Och även om jag inte riktigt förstår vinsten kontra förlusten i att dra ner våra centrala mittfältare och flytta upp våra mittbackar. Även om jag förstår tanken så förstår jag inte hur man tror att det ska gynna vårt anfallsspel. Men det är en annan fråga.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 20:07:00
 Bidd;

"Har svårt att se att styrelsens plan var att bygga ett lag, för dyra pengar, skrota flertalet av gruppens spelare, mitt under kontraktstiden,"

Haha, ja det är så absurt.

Men men, OM det är så (vilket det inte är) så är det en jävligt dålig plan.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 19:58:00
 Genanalytikern;
En styrelsens huvuduppgift är att sätta målsättningen för Verksamheten på kort och lång sikt, att utse VD som får en tydlig bild över hur och vad verksamhetens mål är.

VD:s uppgift är att i verksamheten realisera dessa mål med den organisation han byggt under sig.

Har svårt att se att styrelsens plan var att bygga ett lag, för dyra pengar, skrota flertalet av gruppens spelare, mitt under kontraktstiden, in med nya unga juniorer och byta helt spår från att bygga laget stegvis till ett av Nordens topplag till att sex månader senare bygga ett lag innehållande flera juniorer som hamnar på plats 6-9 i allsvenskan och är ett mycket mediokert lag
i Skandinavien.

Allt snack som BW nu kör med är en efterkonstruktion som en svag styrelse bara beskådar samtidigt som vi många medlemmar undrar, hur kunde det gå så bananas på så kort tid?.
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 19:58:00
 Genalytikern
Minns du när bilal klev upp i a-laget? Han spelade på en mer offensiv plats och var ännu inte förstörd av riskminimeringstänket. Jävligt kul att se honom komma tillbaks till det nu!

Med det sagt så började detta med hur rn utvecklar talanger, jag vill mer ge utvecklings-kredd till bilal snarare än systemet och coachningen.
 

Namn: Probie   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 19:51:00
 Härligt! 1-0 av fiskfusk. Går mff till final och får sill finns det inte en chans att de lägger sig för vår skull. 

Namn: Västra 132   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 19:29:00
 Att säga om nyförvärv att de är potentiella skytteligavinnare är inte bra då det verkar bli ett dåligt omen att säga så.
BW sa det om Denni Avdic, han sa det om Stefanelli och han sa det om Kolbein, riktigt dyra nyförvärv där 2 är konstaterade att de misslyckats, Kolbein kan vara in i det han också. Han har inte visat det vi vill se.

Dyra spelare är det också
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-09 18:47:00
 Håller med Pelle
 

Namn: Globalgnaget   Visa profil  
Länktips: http://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vi
Sänt: 2020-07-09 18:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Köp fiktiv plåt mot Sirius! Ni som har möjlighet och inte gjort det än!

Sprid även länken till era vänner!

https://www.aikfotboll.se/ge-aik-fotboll-ditt-hemmastod-vinn-matchanvanda-spelartrojor

AIK har marknadsfört detta mer frekvent i sina kanaler denna gång och verkar sikta på att slå 4000 barriären!
Blev glad av att dom verkar ha tagit åt sig av kritiken att de fiktiva plåtarna marknadsförs för dåligt och köpte 2 extra plåtar, trots att jag redan köpt 2 innan! Kämpa! Mot 4000 sålda!
 

Namn: Ingång-G   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 18:19:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Gällande Kolbeinns sign on så delade enligt kvartalsrapporten

Obasi
Granli
Ödegaard
Mets
Ylätupa
Kolbeinn

På 3,7 miljoner i sign on utbetalningar.
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 18:14:00
 Förresten - nu när jag ändå är igång.

Vill inte klanka ner mer på Nico, men Fjellström sa för några år sedan något intressant. Man ska inte bara stirra sig blind på antal mål, utan också väga in matchavgörande mål. Många spelare har målsinne, men tenderar att göra många mål i få matcher. De gör också ofta tex 3-0 - målet i en match som slutar 4-0.

Andra spelare gör de där viktiga matchavgörande målen. Tex det enda målet i en 1-0 match, eller det förlösande första målet i en 3-0 seger.

Jag vet inte, men låter inte nr.1 mer som Nico och den senare som Goitom? Rent generellt alltså, jag vet att Nico gjorde ett fint inhopp mot Sirius.

Eller var det bara Norlings fel alltihop? (Smiley).
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 18:08:00
 Ekonomiskt spelar ingen roll, en spelare värvad för att göra mål som inte gör det är per defintion en flopp.

3 mål på 30 matcher för Nantes imponerar inte precis. Jag har skrivit det förut, har aldrig sett honom vara bra i nån enda match.

I Ajax verkar han ju ha lyckats, vem/vilka spelade fram honom där?
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 18:07:00
 Vad har Kolbeinn för målsnitt? 0,07 mål/match typ? Vad hade Stefanelli? 0,7 mål/match?

Man kan säga att om Stefanelli var ett ledarskapsproblen så är Kolbeinn en sportchefstabbe de Luxe.
 

Namn: bostad66   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 18:07:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Solnajojje

Vilka är dina källor i AIK när du skriver substantiella saker här?

 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 18:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ishi: Håller med - Kolbein har hittills varit en flopp. Dock, det är ju konstigt att värdera honom som en större flopp än Stefanelli utan att veta det ekonomiska. Och, även om man kan ana, så vet vi inte slutet för Kolbein än. Har själv tyvärr gett upp honom, hans kropp är inte gjord för fotboll på den här nivån.

Skulle Kolbein få vara frisk - spela 5-6 matcher i rad så skulle han kunna bli det monster han en gång var. Och då skulle det göras mål...
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje;

Äsch, många härinne kastar ur sig saker och anger som enda källa "vi som vet vet" så ställ inte för höga krav nu.

Sigge är en flopp, inte beroende på vad han kostar(vilket jag inte har en aning om) utan pågrund av hur han själv har snackat upp sig själv, lite pinsamt faktiskt.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:57:00
 Ishi#24 Så bara för att han hitils varit en flopp är det ok att ljuga å anta saker för att visa en poäng ? Bra nivå på dig ... 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:55:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje

är iaf fakta att han är en extremt stor flopp..


både du och jag vet att en spelare med meriter som honom inte är billiga direkt....
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:52:00
 Ishi#24 Vadå lär ? Fakta tack .. ge mig siffror med källa om du ska komma med påståenden . 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna
Sänt: 2020-07-09 17:49:00
 De flesta forwards har väl inte varit speciellt bra under Norling, svårt att spela på topp när AIK taktik har varit att förvara egna målet till varje pris.Tarik har gjort det bra och Goitom tidvis. Springa utan att få bollen är frustrerande, få inlägg, ofta ensam på topp. En omöjlig uppgift tycker jag. Sigge har inte heller lyckats, Goitom inte heller alltid, eller i år. Isak är en undantagsspelare, sådan växer inte på trä'n. Tycker inte att Stefanelli fick en ärlig chans, anser att taktiken inte passade hans spelsätt, det passar inte Sigge heller. Abraham skulle säkert göra fler mål med mer understöd. Taktiken mot Falkenberg, vilken forward skulle det passa?
Sen tycker jag att Norlings sätt mot Stefanelli när han var redo att hoppa in är direkt sjukt dåligt. Stafanelli var så taggad att få spela så han höll på att hoppa ur dojorna, det borde Norling ha förstått, så hans sätt mot Stefanelli vid linjen var taskig. Det hade aldrig hänt med Tommy Söderberg i samma situation. Okänsligt gjort - vilken match det nu var.
 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:47:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Han lär sitta på lagets dyraste lön? och en sign on på cirka + 5 millar?

Stefanelli 43 matcher 17 mål 6 assist

Sigge 30 matcher, FYRA MÅL, 5 assist.

att snitta ett mål var 7.5 match för sigge är extremt uselt...


 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:44:00
 Björn Kindlund Instämmer . BW betalade i mina ögon ett gigantiskt överpris . Ok om vi köpt killen för 4-5 mille . Men dom summorna han kostade så förväntade jag mig så mycket mera . Å det ska självklart inte landa på nicco . Det landar på BW rakt av . 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:42:00
 Ishi#24 Eh va ? Vad kostade Sigge enligt dig ? Nicco kostade 12 Mill plus sigon plus 200 000 i månan .... 

Namn: Ishi#24   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Sigge är en klart större flopp än Stefanelli.

småskad hela tiden ,extremt dyr (lön + sign) och uselt målfacit när han spelar..
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:24:00
 Stefanelli... AIK:s, bland supportrarna, mest överskattade forward genom tiderna. Kändes många gånger som en tandlös cockerspaniel-valp sprang där uppe på topp. Älskade också honom som person, men speciellt bra var han faktiskt inte. Inte på Cypern heller och senast jag kollade satt han på bänken i Union Calera... Brutalt dålig rekrytering av BW. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:19:00
 CPL

Vad är ditt problem med den nuvarande styrelsen?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:07:00
 Otroligt tråkigt hur polariserande denna riktning är oavsett vad.

Nu har vi en jävla tur med spelschemat ett tag, hoppas vi kan kapitalisera på det. Men känns snarare som det bara köper tid till något som är fel i långa loppet.

Kul med utveckling på våra unga grabbar iaf, Bilal smått fantastisk precis som Genalytikern skriver.

 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 17:00:00
 Moromoro
Menar du på allvar att bilar var böttte än förra året när grabben knappt slog en chanspassning?

Han har växt något oerhört och styr numera spelet till stora delar samt gör poäng...

Men det är klart är det din syn på saken så förstår jag ju att du är missnöjd med precis allt....
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:43:00
 Rw, hur uppfattade du scenerna? Jag reagerade på att något var konstigt, men fokuserade därefter på domaren. 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:34:00
 RW Som sagt med tanke på vad som utspelade sig bakom kulisserna , så tycker jag BW skötte detta alldeles utmärkt. Vad jag hör e även att detta i efterhand ska vara helt utrett bland iblandade parter . Tycker BW förtjänar kritik för flera saker . Dock är denna inte en av dom . 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:32:00
 Ja jisses, efter förra årets fiaskosäsong med både vrak och apor före i tabellen och uttåg ur varje cup med huvudet före(Svenska Cupen, Champions League och Europa League) så ska vi alltså ha tålamod även denna säsong.

Vi kan ju absolut inte ha några resultatkrav då vi håller på att ”bygga” tillåt mig att småle...

När spelet ser ut som det gör mot Göteborg och hemma mot Falkenberg så kommer det kritik, trots att det bara gått 6 omgångar. Hade dessa matcher varit de två första och man sett utveckling åt rätt håll så hade kritiken eventuellt inte behövt vara lika skarp.
 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:29:00
 RW:

Vilka scener? Måste missat helt, vilken match?
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:24:00
 Hur är det med kemin i truppen månne? Talangerna får mycket uppmärksamhet medan vi har några stjärnor på bänken/läktaren. Jag säger det igen. Scenerma när Saku gjorde "mål" var inte vackra. 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:23:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Resse
Men jag förstår fortfarande inte varför just han och bw ska ha förtroende och tålamod från allt och alla?
Bilal är lika bra som han var förra våren. Skulle påstå att Bilal var som bäst precis efter att han kom upp i a-laget.

Alm är verkligen inte min gud, snarare är han i samma fack som RN fast han hade en lite sämre trupp att jobba med.

Jag skulle inte säga 6 omgångar utan 36 omgångar, minst.

Jag tror starkt på att bra spelare slår sig in om de är tillräckligt bra, Isak kanske fick spela någon match tidigare pga skada än vad som var tänkt. Men var alm, som jag fortfarande inte avgudar på något sätt, var emot talang och spela unga? Jag tycker inte det har varit ett så stort problem i AIK.

Edit, visst har andra tränare fått får mycket kredd (inte av mig personligen, men har också sett att det skrivits av folk) men de du tar upp hade alla en uppåtgående trend medans våran sjunker. Möjligtvis har dif något liknande men de har också sparat in på truppen likt oss
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:18:00
 Nordanvind
Att han var en potentiell skytteligavinnare som vaskades pga personliga intriger med rn och att han inte var 100% klippt och skuren för att försvara i shape.
Juste, han kostade 20 millar och en saftig lön på det.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
PAL //

Vi är människor och dom gör fel, 2008 var jag en fjunig kille som trodde på allt, men nu när man fått lite insikt i AIK om vad som faktiskt händer och vad Norling verkligen styrt upp efter alla tränare är det nästan sjukt att höra att folk sitter och vill ha bort mannen som gör allt för AIK 24/7.

Men detta är ett forum och vi kan ha olika åsikter men att varje dag skriva skit om Rikard och Björn W börjar bli oerhört tröttsamt.

moromoro //

Jasså så Bilal har inte höjt sig i år?
Rikard är en man med Cojones som vågar släppa fram 5st talanger direkt, inte så att eran gud AA gjorde det, utan han var tvungen att spela Isak när en spelare var skadad. Men inte måla skit på Alm nu han var bra men inte tillräckligt för att leda AIK.

Tycker som sagt folk har för bråttom att såga allt totalt efter 6 spelade omgångar.. LUGNA ER!

Hur går det förresten för Mellberg,Tolle,Billborn alla målade upp som några jävla demoner förra året?
 

Namn: moromoro   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:13:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Genalytikern
Pratar du om goitom/kolbeinn eller stefanelli?
Sen så kan man ju kanske tro att sjukt märkliga petningar efter bra prestationer i samband med en chef som är inne och detaljstyr allt påverkar en spelare.

Teteh gjorde också flertalet av sina mål mot sämre lag, blev en del pengar av det iaf.


Resse
Ja fan va alla klagar, ge bw och rn 10 år till. Att alla kurvor pekar nedåt och ett gäng undermålig år i bagaget spelar väl ingen roll?

Varför ska bw och rn få förnyat förtroende?
Du säger kastas under bussen, just nu är de dem som kastar AIK och supportrarna under bussen.
"Jag tycker Rikard ska få detta år på sig att visa att han är rätt man att utveckla spelet och utveckla talanger som kommer upp, vilket vi ser redan nu att han kan."
Det han bevisat att han kan är att bänka dyra spelare och ställa upp med junisar som presterat ok. Bevisat att han kan förändra och utveckla spelet har han definitivt inte, inte heller att han kan utveckla talanger.
 

Namn: Nordanvind   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:10:00
 Nivån här inne är så brutalt låg just nu. Det ältas alltså Stefanelli, fortfarande. Jag förstår det inte. Finns det andra spelare som hamnat i frysboxen och sedan sålts som ältas så mycket som Stefanelli?

Älta att vi inte fick till en förlängning med Tarik istället. Han hade varit som klippt och skuren för det här systemet. Tarik och Nabbe som 10:or och Goitom centralt. Det hade varit brutalt.
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:05:00
 //Resse
Om du var Bladimir undrar jag på fullt allvar hur du kunnat svänga så enormt, nått måste ha skett som fått dig att totalt omvärdera Norling medan jag som exempel ser samma detaljstyrande kontrollfreak nu som 2008.

Vore intressant att veta vad som fick dig på andra tankar.
 

Namn: AIK i USA   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 16:01:00
 Robin Jansson spelade hela matchen i går kväll när MLS började spela igen. Han spelar vänster mittback i en fyrbackslinje och såg stabil ut. Orlando vann 2-1 mot Inter Miami, segermål av portugisen Nani i 97:e minuten 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:55:00
 Genalytikern,

Jag anser inte att taktiken är åt helvete. Bara Norlings huvudlösa implementationer av den.

Hur många matcher mot bra motstånd spelade Stefanelli och vad har övriga forwards för målsnitt mot topplag?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:55:00
 Resse;

tack för ditt svar!

I stora klubbar är tålamodet kortare, tyvärr så innebär det knappt någon press att träna/spela i AIK nu jämfört med tidigare. Även om allt går åt helvete så får man fortsatt förtroende/alternativt en ännu bättre post. Som i BP ungefär.

Vill att andra ska vara rädda för AIK, inte AIK ska vara rädd för sig själv.

 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:48:00
 >>resse

Spännande att du beskriver AIK-bröder och systrar som muppar, bara för att vi inte är sålda på Norlings lekstuga.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:48:00
 Businesswithmoney //

Ja vilken skräll va?

Jag tycker Rikard ska få detta år på sig att visa att han är rätt man att utveckla spelet och utveckla talanger som kommer upp, vilket vi ser redan nu att han kan. Sen måste vi ge detta lagbygge tålamod då vi bygger något helt nytt som inte funnits i Svensk fotboll på väldigt länge. Klart det kommer svaja lite i början men Atalanta byggde inte sitt lag på 1 dag?

Jag litar på att BW gjorde rätt att förlänga med Norling men tanke på namnen som var tänkt som ersättare.

Som sagt Tålamod!
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:46:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
>>Genanalytikern

Stefanelli var med och bidrog till guldet 2018. 2019 fick han spela en match. Istället värvades Kolbeinn in. Med facit i hand ett dumt, dåligt och kortsiktigt beslut.

Jag har svårt att se att Stefanelli inte skulle kunna spela en roll i ett tremannaanfall, alltid redo för avslut. I nuvarande spelsystem passar han dock inte, men vem gör det som är över 19 år.....

 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:44:00
 resse;

Gillar du Norling alltså? Det var som fan...

Allvarligt talat, hur illa ska det behöva bli för att det ska till en förändring?

Är ej ute efter att du nu berättar hur fantastiskt allt är utan vill veta, hypotetiskt, vad som skulle krävas för din del?

Oavsett vad tränaren heter.
 

Namn: CPL   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:43:00
 Ja man är duktigt naiv om man tror att några högljudda skribenter representerar gemene gnagare.

Lika naiv som när man skrek sig hesa för den ”nya” styrelsen som samma skribenter nu undrar vad tusan dom håller på med.
 

Namn: resse   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Genalytikern , Scholes.

Kudos till er som orkar sitta och diskutera med dessa muppar som bara klagar på allt, jag gav upp efter igår.

Karl/
Sprider så jävla mycket skit på detta forum så det är ett under att han ens får skriva här, mitt andra nick Bladimir blev bannat pga jag skrev som jag gjorde förr i tiden, saknar Riley som höll ställningarna.

skjut Nurmi skjut//

Det kan jag tala om för dig, finns inget missnöje för Norling snarare tvärtom. Rikard Norling andas AIK och då kan man bara inte kasta honom under bussen som vissa på GF vill. Jag var väldigt emot Norling förr i tiden men fått sån oerhörd respekt för den mannen!
 

Namn: skjut Nurmi skjut   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:30:00
 Nebo man /
Först av allt måste jag säga att det förvånade mig att Norling blev kvar trots alla missade sportsliga mål 2019.
Däremot så undrar jag över varför det inte förekom några Avgå-banderoller eller eller dito talkörer på läktarna om det fanns "missnöje bland i stort sett alla AIK-supportrar"?
 

Namn: Back in business   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:19:00
 >>Bidd

Att en föreningen är och blir tjänstemannastyrd är svårt att komma ifrån. Framförallt med tanke på att styrelsen arbetar ideellt. Därför är det så viktigt att de styrelsen tillsätter en Vd, som har styrelsen fulla förtroende att agera inom ägardirektivet. Därför är utnämningen av BW olycklig, då det inte blir något nytt blod snarare tvärtom. Rent krasst skall han nu som VD konfirmera sin egen insats som Sportchef. 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:17:00
 Karl
Stefanelli presterade endast mot bottenlag och var nästan uteslutande helt värdelös mot bättre motstånd som plockade bort han utan problem. Du kan nog räkna upp hans prestationer mot bättre motstånd på 1 hand tyvärr.

Däremot skulle han passa bättre i denna taktik men det spelar väl ingen roll eftersom du anser att taktiken är åt helvete så varför vilja ha in en spelare som passar just för denna taktik? Kapitalförstörelse ytterligare en gång eller anser du att taktiken blir bra om stefanelli spelar?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:12:00
 svebbe;

verkligen.

Nu kunde vi inte behålla tarek men det hade varit något i hästväg.

Han hade fysiken för denna taktiken.
 

Namn: Svebbe v2   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:08:00
 Stefanelli hade varit underbar med denna frijakttaktik. Vart är han nu? 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:04:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Bidd
En svag styrelse påstår du?

Gissar att du varit delaktig att tagit fram styrelsekandidater? lyft fram varför de ska vara i styrelsen. Vad de kan åstadkomma som ”saknas” samt röstat in dem?

Eller sitter du bara och gnäller?

Hur många nya kandidater fanns för röstning detta år? Som sagt lätt att gnälla.... Bw och Norling kan inte direkt välja styrelse som de vill även om du verkar tro det...

Du kanske saknar tiden med F*nest i styrelsen och tiden då ALLT läckte ut och de egna agendorna var det enda viktiga...
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 15:01:00
 Stefanelli och Carlsson är två spelare som i högsta grad presterade i AIK.

Vi får väl se vad som händer framöver och om de rykten som når mig stämmer.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:54:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Karl4712

Du kan nog addera några ledare till din lista, du kan börja med Nebo, Grzelak..
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:53:00
 Karl4712: Pja, det här är ju icke mätbart, alltså huruvida han hamnar i fler konflikter än andra tränare.

Minns i ärlighetens namn knappt dessa ”konflikter” vissa är ju 15 år gamla. I de flesta fall du räknar upp handlar det väl om brist på speltid, gissar jag? Och ingen av dom visade sig väl förtjäna den i någon annan klubb heller... Men som sagt, omöjligt att ifrågasätta dig här eftersom varken du eller jag vet eller kan göra en lista på tränares konflikter.

Så, får erkänna att det är ett smart drag av dig att kasta ytterligare en brandfackla som ingen kan släcka.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:39:00
 karl;

stam
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:26:00
 Bk,

Det skulle varit ett frågetecken.

Men ja, det är min känsla att Norling hamnar i fler och djupare konflikter än andra tränare.

Konflikten med Stefanelli visades väl i direktsändning en gång. Detsamma gäller konflikter med Alm, Axén m.fl. Andra spelare som han varit i konflikt med verkar ha varit Arash T, Niklas Carlsson, valdemarin, Stefanelli, Sundgren, Silva. Andra får gärna fylla på listan.

Sen kan du inte kräva att jag ska rapportera från insidan.

Jag vet ju huruvida jag skulle vilja ha en chef som skäller ut mig och detaljstyr mig på mikronivå.
 

Namn: Bidd   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:21:00
 Nebo Man; vi har en mycket svag styrelse. Verkar snarare vara så att BW och RN i någon form av symbios styr verksamheten. Resterande söker antingen sig bort från klubben eller fungerar som marionetter, Mao gör som BW och RN säger.

Förödande för vår klubb på både kort och lång sikt.
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:16:00
 >>Cj

Att bedöma formen hos våra spelare ett år som detta är ju såklart väldigt svårt med tanke på det stora antalet juniorer vi väljer att mönstra samtidigt som vi förändra hela vårt sätt att spela. Jag tycker däremot att den här utvecklingen har gått att se under i stort sett hela Rikards nuvarande sejour i AIK.

Många som har kommit in och varit riktigt bra inledningsvis men som med tiden bara tappar i kvalité. Att en spelare som Lundström åker på en korsbandsskada med en lång rehabiliteringstid må vara hänt men det gäller ju inte för samtliga.

Kan man verkligen ge ett gott betyg till en tränare som så konsekvent misslyckas med att dra nytta av sina spelares kvalitéer? Om man inte anpassar sin taktik efter sina spelare så är det ju givet att spelarna aldrig kommer kunna leverera efter den kapacitet de faktiskt besitter. Bidraget blir liksom inte bättre än vad tränaren ger dem utrymme för.

Visst ibland kan det vara på sin plats att bortse från vissa delar för att få i hop lagets spel som helhet på ett bättre sett men ja, det tenderar att gå till överdrift när man ser hur många spelare som faktiskt berörs negativt av vårt sätt att spela. Det är det som får mig att höja på ögonbrynen och fråga mig vad det är Norling sysslar med.

Vad är det för ingångsvärden han har när han sätter ett spelsystem? Vad utgår han från? Är det vissa nyckelspelare eller är det bara en vision i Rikards huvud?
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje,
Nu har jag inte påstått att Sundgren agerat rätt. Men nu hände det och jag tycker BW kunde hanterat det betydligt bättre än vad han gjorde. Precis som han hanterade Atta-gate otroligt dåligt. Vi ska väl förvänta oss ledare som inte sjunker ned till dagisnivå och hänger ut enskilda spelare? Det sista sköter vi supportrar tillräckligt bra tyvärr.

 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:07:00
 RW Eller så kunde sundgren och köpande klubb respekteras avtalet man alla kom överens om och skrev under ? Så whips hade det inte ens blivit en situation ? Rätt enkelt faktiskt .... 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 14:02:00
 solnajojje,
Tycker mer att de skyddade sig själva än att vara de stora ledarna de ska vara i svåra stunder. Sen skulle fötstås BW sålt Sundgren under vintern eller haft kvar honom hela säsongen. Men nog om det. Förhoppningsvis togs lärdomar.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:58:00
 RW Av det jag fått höra anser jag att BW och RN agerade helt rätt i den frågan . Sen får folk så klart tycka va dom vill. 

Namn: Nebo man   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:57:00
 Kritiken mot Norling är ju liksom inte på en nivå där ett fåtal supportrar på GF klagar på hur det ser ut utan det är ett rejält stort missnöje bland i stort sett alla AIK-supportrar där även ett antal gamla spelarprofiler har visat sitt missnöje. Jag kan bara inte förstå hur detta kan få fortgå. Hur mesig styrelse har vi egentligen? 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
solnajojje,
Möjligt men inte så att BW klarade av att vara den vuxna i rummet så att säga. Atta-gate var 10 gånger värre men detta var inte heller bra.
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:49:00
 Q15

Just nu när vi har våran sämsta formkurva på år och dar så är det svårt att hitta ljusglimtar. Många av de unga har varit duktiga dock och tagit tydliga kliv.

Många av de äldre gardet som har gjort det riktigt bra har lämnat, kvar är Pertan, Goitom och Larsson som hållt nivån över flera års tid.

Men tycker i grunden som du att det finns fog för att ifrågasätta Norlings metodik och hans förtjänster när det gäller spelarutveckling. Men många av de spelare vi pratar om är i grunden inga stjärnor tyvärr även om de kan fungera bra i rätt miljö.
 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Hemort: Linköping
Sänt: 2020-07-09 13:48:00
 Har sagt det så många gånger.BW och RN är direkt farliga för AIK.Dom verkar bara se till sin egen agenda och kör över allt och alla. 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:41:00
 >>Cj

Klart att det finns orsaker och förklaringar till vissa spelares utveckling men är det inte oroväckande många? Om vi vänder på det, hur många av våra mer etablerade spelare har en positiv utveckling eller ens en bibehållen kapacitet?

Det är fullt naturligt att förvänta sig en dipp från spelare likt Panos och Goitom men övriga?
 

Namn: Björn Kindlund   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:36:00
 karl4712: Intressant fråga. Gör han det ”väldigt ofta”? Gör han det mer än andra tränare?

Eftersom ditt påstående inte avslutas med ett frågetecken så förutsätter jag att du anser att så är fallet. Redogör gärna alla dessa konflikter. Och vad är en konflikt för dig? Räcker det med en meningsskiljaktighet som når pressen?
 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
karl4712

I grund och botten har majoriteten av spelarna som Q15 radar upp spelare som i bästa fall fungerar i ett allsvensk topplag men som inte har en högre höjd i sig.

Stefanelli är ett jävla haveri av BW och RN. Lägger man ned den investeringen så polerar man bajskorven i värsta fall. Låt honom snubbla in ett par mål så kan vi sälja honom. Vi gjorde tvärt om. Dåliga affärer.

Tycker det verkar som att de flesta tränare ibland hamnar i konflikt med sina spelare. Men nog är RN inte alltid lätt att samarbeta med.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:26:00
 Cj,

Är det inte så att Norling väldigt ofta hamnar i konflikter med våra spelare han som chef är ansvarig för att hantera, men inte lyckas.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:21:00
 om man inte ser vart detta är påväg så är football manager ett superbra verktyg för att skaffa sig den allra mest grundläggande förståelsen. 

Namn: cj   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:20:00
 Q15

Lugna dig lite:

Rasmus drabbades under förra året av någon form av mögelproblem som höll honom borta från planen och sannolikt gjort honom mottaglig för upprepade sjukdomar. Han har inte haft fysisk men för att spela ordinarie.

Lundström har inte heller fått ordning på fysiken eller tekniken efter sin korsbandsskada. Vad ska Rikard göra åt det?

Silva har gjort en bra allsvensk säsong och varit bra i superettan. Har hos oss konstant varit skadad eller ur matchform. När han börjar komma igång åker han på nått som håller honom borta från matchspel.

Adu var suverän 2018, bra 2019 och än så länge usel 2020. Han offras ju både i det här systemet och i konkurrensen. Inte speciellt konstigt.

Thern var riktigt svag hos oss. Delvis pga att han inte var helt återställd från sin skada och dels för att som inlånad spelare begick myteri. Det hade vi nog kunnat sköta bättre men både Thern och RN gjorde väl det omöjligt.

Tror du att Kolbeinn, Rashidi eller Panos skulle prestera på en allsvensk toppnivå i en annan miljö?

Michel har väl aldrig fått chansen att bevisa sig ännu. Var bra under försäsong och träning men åkt på nått som hållt honom borta

Rikard är en del av problemet. Men det här i till stor del en frukt av en förlegad värvningsstrategi över flera fönster.
 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:17:00
 AIKs nya strategi tycka vara att hellre göra disig av med 15 spelare än att byta tränare.

Det är sannerligen obegripligt varför bw och Norling inte ens tillåts utvärderas. Deras sätt att leda AIK har kostat fruktansvärt mycket pengar och inom kort är vi bankrutt. Därav satsar vi på juniorer och hoppas att försäljningar ska rädda ekonomin. Har vi tur lyckas vi sälja ett par stycken, men grundproblemet återstår ju då.

I år går det mot en medioker sportslig prestation och inget tyder på någon ljusning 2021.

Guldet 2018 hade varit omöjligt utan koffe, det är han som ska hyllas för det.

 

Namn: karl4712   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:11:00
 Bfm,

Absolut och dessa pengar behövs för att dels täcka förluster i övrig verksamhet, dels för att köpa in nya juniorer.

Numera är det kanske om 2 år, då jävlar.
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:03:00
 Business
Du och dina FM polare vet ju inte ens vad kravställnkng är eftersom ni tror förlust= avgå alla spelare som ledare.

Totalt jävla världsfrånvända men ni växer väl upp ni också någongång och förstår hur verkligheten ser ut och hur det fungerar, hoppas jag...
 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 13:00:00
 >>Dubbelhakan

I mitt tycke så handlar det inte alltid om misslyckade spelare! Självklart finns det såna exempel och precis som du säger så finns dem i alla klubbar. Listan innehåller allt från spelare som inte tar sitt ansvar (Majstorovic) till ungtuppar som inte riktigt klarar av att ta det där sista steget. Däremot så tycker jag det är extremt oroväckande att vi lägger så sjukt mycket kapital på att värva mer etablerade spelare för att i ett senare skede hamna i Rikards likhög.

Stefanelli är sannolikt det allra värsta exemplet sett till vad han kostade men det finns ju gott om andra exempel. Simon Thern har verkligen levererat i Norrköping, han gjorde det även för Malmö under sin sejour där, men i AIK? Vad hände där? Var det på grund av att Thern var en sämre fotbollsspelare under sin tid i AIK som han misslyckades eller var det Norling som misslyckades med att få fram hans bästa sidor?

Silva och Yasin har ju presterat väldigt bra för andra allsvenska klubbar men misslyckats kapitalt under Norling, vad beror det på? Hur kommer det sig att Yasin producerade så galet bra i Häcken medan han var där på lån men inte hos oss? Hur kommer det sig att Adu helt plötsligt blivit klapp-usel? Vart han något år äldre så krämporna tog överhanden eller är det taktiska val som påverkar han negativt?

Lindkvist, Lundström, Rashidi har alla levererat väldigt bra/lovande inledningsvis men har med tiden bara blivit sämre och sämre. Vad beror det på? Är det rimligt att tro att det bara är en väldigt lång och segdragen formdipp som framför allt drabbat Rasmus?

Inledningsvis så kan vi se samma taktiska val utmana både Pertan och Mets och jag antar att det bara är en tidsfråga innan vi får se dem i samma likhög som övriga..

Vilka utvecklas positivt eller lyckas överhuvudtaget bibehålla den nivå i sitt spel som dom en gång hade?
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 12:32:00
 utmedpacket;

Kravställning är INTE Gnaget. Byt klubb om det inte passar.
 

Namn: Utmedpacket   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 12:31:00
 Genalytikern

Glömde bort att världen förbättrades av alla glada jasägare...
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 12:25:00
 jonas;

vreten!
 

Namn: Genalytikern   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 12:22:00
 Q15
Kan det vara de orimligt höga förväntningarna som att det på första matchen efter världens längsta uppehåll, utan träningsmatcher gnälls så in i helvete redan på en 2-0 seger?

Finns på tok för många nästintill helblinda såkallade ”supportrar” som bidrar starkt till det.... dom är som Corona, jävligt jobbiga och svåra att bli av med samtidigt som de bidrar till precis ingenting gott
 

Namn: Sir Jonas   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 12:11:00
 Kiwi,

vad fasen? Nu slösade jag bort tre minuter av mitt liv för att komma på vad Solna Strand hette tidigare.
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 11:47:00
 Det kan vara värt att tänka på att alla klubbar och tränare har en lista på misslyckade spelare. Inte bara AIK och Rikard 

Namn: Q15   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 11:23:00
 Skit i Norling nu, han kommer driva klubben ner i skiten förr eller senare. Det krävs bara att vi snubblar vid ytterligare något tillfälle innan han än en gång ska förändra hela världsfotbollen...

Under tiden så staplar vi liken Adu, Thern, Eliasson, Yasin, Lindkvist, Lundström, Silva, Kolbeinn, Panos, Rashidi, och Michel på hög... lägsta odds på nästa tänkbara lik finner vi på Mets till spelet 1.06

Lite bitter just nu men är det inte konstigt att allt ska vara så förbannat svårt i AIK?
 

Namn: dani2.0   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 11:13:00
 DH:

Tyvärr ger det AIK ingen utveckling med Norling och BW i klubben heller.

Blir det inga värvningar i sommar så borde Jurelius blivit permitterad. Eller? *Förbjuden smiley*
 

Namn: Dubbelhakan   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 10:55:00
 Kom igen nu

Köp stödbiljett/lott till nästa match.

Att sitta och vara bitter och efterklok ger inte AIK någon utveckling.
 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2020-07-09 10:55:00
 Back in business/ Det kommer en dag när Potter får gå från Brighton, han har nu gjorts sig ett namn och han väljer nog ett Championship lag alla dagar i veckan före oss. 

Den här sidan har laddats 112498776 gånger sedan 1999-09-14