Svartgul.se
 Kategori:

Just nu är det 87 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 23:38:00
 Andis

Kunde personligen inte bry mig mindre om en persons kön när jag väljer att kritisera eller hylla en fotbollsspelare.

Jag gör bedömningen genom att jämföra deras prestation med nivån på ligan dom spelar i.

Gör du för mycket misstag i Herr Allsvenskan och gör fler dåliga än bra matcher, så är du inte tillräckligt bra för Allsvenskan (Se Björnström)

Gör du så mycket tavlor som AIK´s målvakter gjort i Dam Allsvenskan i år så är man inte tillräckligt bra för att spela i Dam Allsvenskan, ung eller gammal spelare ingen roll.

Nu har jag långt i från lika bra koll på Dam Allsvenskan som jag har herr, men har i alla fall sett alla mål damerna gjort och släppt in, och min bedömning är att AIK´s motståndares målvakter inte gör lika grova eller lika många tavlor som AIK´s, därav min sågning utav AIK´s målvakter.

Har svårt för människor som tar upp "kön" när folk diskuterar insatser utav fotbollsspelare, eller något annat överhuvudtaget.

Om jag kritiserar en fotbollsspelare för deras insatser på fotbollsplanen så är det sista jag tänker på vad dom har eller inte har mellan benen.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 22:59:00
 Bravo bravissimo! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 22:18:00
 Andis

Bra skrivit. Men en detalj som ligan borde agera på istället för att ”leta jämlikhet” tillräckligt stora skillnader i fysik för att faktiskt justera planstorlek, boll, mål utifrån förutsättningarna.

Men annars så är min bild av damfotboll att den närmar sig med stormsteg och hoppas att det blir som många andra sporter att det verkligen känns som samma sport .
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 21:59:00
 Makkelie är en riktig domare. Låter spelet flyta på och blåser inte för företeelser som KAN ske, filmningar eller att de petar på varandra.

Gör väl en dundertabbe i sista minut bara för det.
Regelbok eller ej så är det underhållande
 

Namn: Andis   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 21:39:00
 Serina Backmark är en riktigt bra målvakt och står i U23-landslaget. Hennes säsong har varit snäppet svagare i år och hon har gjort ett par tavlor, något som man inte såg henne göra föregående säsong. Hon har ju helt riktigt varit skadad ett par matcher då Vendela stod och gjorde det bra. Jag tror att skadan har gjort att hon är lite matchotränad då man inte är van med dessa tavlor, hon är också ung vilket gör att hon som många yngre kan svaja lite.

Jag ser i princip alla damernas matcher, både hemma och borta, och har gjort det ett par år. Serina är en riktigt duktig målvakt om man jämför i serien, hon är också ung vilket gör att hon har framtiden för sig.

Man ser mycket fler tavlor av målvakterna i damserierna än man gör i herrserierna, det är ganska genomgående. Min gissning är att det till viss del har med fysiken att göra, det är en jävla skillnad att vara Kribben, 185 cm, 100 pannor (jag bara gissar här) än att vara dam-målis och vara 1.65 och väga 67 kilo. De har inte riktigt fysiken i samma omfattning (duh). Men, eftersom det är genomgående så är det lika för alla. BP's målis tappade in en boll när vi mötte dem senast på Grimsta, så det är ganska genomgående.

Det är en monumental skillnad i damallsvenskan mellan lagen, topplagen är milsvida bättre än de andra lagen, sedan finns det ett mellanskikt och ett bottenskikt. Det är inte ovanligt att se att ett topplag spelar ut ett bottenlag såtillvida att bottenlaget knappt kommer över planhalvan. Det finns helt enkelt inte samma mängd av kvalitetsspelare som i herrserien.

Jag har sagt det förut att man ska se herr- och damfotboll som olika sporter, det är olika förutsättningar och när man väl anammat det så är damfotboll skitkul att kolla på, framförallt på Skyttan.

Det vi inte behöver är fler gubbar som ska ta varje chans att berätta för tjejerna hur dåliga de är. De gör det skitbra utifrån sina förutsättningar och de tränar och spelar på en plan som herrarna inte ens vill beträda.

AIK's damlag är ett gäng med riktiga karaktärer och måste jag välja mellan vilket lag som är mest AIK och sliter mest för klubbmärket så blir det damerna varje dag i veckan.

 

Namn: Curva   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 21:33:00
 Det finns lägen där det kan vara bra att lyfta fram och gå på en intern lösning. Exempelvis om man har en fungerande metodik, spelsystem och principer som fungerar bra och är framgångsrika, om då huvudtränaren går vidare så kan ett smart sätt att försöka bibehålla det som fungerat vara att låta någon som varit med i det som fungerat och varit en del i teamet ta över.

Däremot om man under en relativt lång period haft en dysfunktionell metodik, famlat efter spelsätt och principer utan att hitta rätt. Då är det ytterst tveksamt om någon som aldrig varit huvudtränare och som varit med och famlat under hela denna period ska vara den som får chansen. Hur kan man då ens veta vad man får?

Jag tänker lite som Axén sa i fotbollsmorgon, en assisterande som huvudtränaren har ärvt och som direkt när huvudtränaren går tar över och gör förändringar som han vill ha, har han egentligen varit lojal med huvudtränare? Eller har han bara varit ute efter dennes jobb?
 

Namn: striker19   Visa profil  
Länktips: http://youtube.com/shorts/ICzZ86JfzB4?si=pUmIew8wuK0BMqhW
Sänt: 2024-06-24 21:18:00
 https://youtube.com/shorts/ICzZ86JfzB4?si=pUmIew8wuK0BMqhW

Om vi nu ska prata om att va topplag år in år ut.
Football heritage

Vet att jag skickat denna tidigare
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 21:05:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Ambro

Inte svårt att ha en framåtlutad taktik som spelarna trivs med. Precis som du säger visade Goitom det redan förra gången han tog över.

Det svåra är att nå resultat och tyvärr finns det inga korrelationer med offensiv taktik som spelare trivs med och resultat. Vilket också Goitom visade sist han tog över. Tyvärr heller inte någon speciell formation.

För att kontinuerligt nå toppen och ta en titel krävs något extra. Väldigt få klarar av det. Väldigt förvånad att du förespråkar en tränare helt utan meriter och som sitter på ett kontrakt som skrevs av Wesström för att belöna hans lojalitet. Nu har ju Berntsen även försökt få in Larsson som tränare. Försöker han bygga en stab med AIK-hjärta?
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 20:33:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Hydro

Precis. Verkar sitta i väggarna..
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 20:28:00
 Catatonia

Mindre roande att herr så väl som damlaget verkar ha mer eller mindre samma typ utav problem.
 

Namn: Catatonia   Visa profil  
Hemort: Råsundavägen
Sänt: 2024-06-24 20:24:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag på matchen igår. Inte för att skydda någon målvakt men man kunde tro att man tränade halv fotbollsplan mot ett mål av dom fåtal kontringar vi hade.

Skulle fan ledsna själv som målvakt i det laget.
Troligtvis släppa in en och annan boll av dom 75 målchanser motståndarna hade då utespelarna är allt för veka i eget straffområde.

Såg ut som försvaret hade ögonbindel, sprang in i varandra. En riktig cirkus. Dom kunde varken vinna närkamper eller etablera ett eget spel. Tappade boll ofantligt mycket...
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 20:02:00
 Hydro

Jag håller med dig, de är faktiskt väldigt lika. Även när det gäller kvalitén. Men båda får stå iallafall så du behöver inte vara orolig :)
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 20:01:00
 Ja det är komiskt att andrekeepern inte får starta trots det där skämtet till målvakt. Krävs verkligen inte mycket för att bli fotbollsspelare och tror ju inte att det tränas speciellt mycket heller, knappast magrutor där skulle jag tro.Undrar hur damlagets målvakt är…
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 19:59:00
 Tre4Tre

Ska vara ärlig, kollar bara höjdpunkterna från damernas matcher, och de senaste 5-6 matcherna har varit en pandemi utan skräckinjagande misstag utav AIK´s målvakter, ska också erkänna att jag trodde att Serina stått samtliga matcher, i min ignorans och dåliga koll på damlaget så trodde jag att det var samma person som stod samtliga matcher, för skylla på att Serina och Vendela är (enligt mig) väldigt lika varandra till utseende och kroppsbyggnad.

Aja, så damerna precis som herrarna har två riktigt dåliga målvakter.
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 19:49:00
 Hydro

Serina som jag antar ses som förstemålvakt har stått de tre senaste, innan det stod Vendela typ 6 matcher. Tror de stått 6 matcher var… Serina drogs med någon skada har jag för mig.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 19:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Lammkött


Satt precis och funderade på varför damlaget inte ger reservmålvakten en chans, inte för att vara elak, men det känns som förste keepern 6-7 komiska tavlor de senaste 10 matcherna.

Måste kännas på gränsen till nedvärderande för reserven, hon måste känna sig urusel eftersom hon inte ens får chansen trots att förste keepern kostat laget en herre jävla massa poäng.
 

Namn: Pelle   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 19:01:00
 Riley - tänker du på att det viktigaste är ATT, inte VAD? :) 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 18:36:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Riley
ja, det måste vara jobbigt för han.
 

Namn: Riley   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 18:25:00
 Här kommer ett standardinlägg för denna period från en boomer:
Det märks att skolan stängt.
 

Namn: Lammkött   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 17:52:00
 Tycker ni fortfarande det är helt oförklarligt att fler inte glider in och kollar damerna på Skytteholm när man får se farsartade målvaktstabbar som vid 0-1? 

Namn: Incontrista   Visa profil  
Hemort: Sthlm
Sänt: 2024-06-24 16:12:00
 AIK18911991

Gå ut och ta en glass nu.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 15:58:00
 Johnny Scuba
Jag kan ju regelboken jämfört med en person.
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 15:52:00
 Hyfs > Okunskap
Facit.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 14:43:00
 Siddharta
Skrev så bara för du påpekade om hyfs. Hellre dålig hyfs en okunskap. Konstigt att Jonas Eriksson säger att det är solklar frispark. Då är det ju frispark enligt regelboken. Att man får ha kontakt ja men man får ej sparka ner någon med fart. Regelboken ska följas. Annars kunde man ju spela fotboll utan domare .
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 12:12:00
 Siddharta
Enligt regelboken så är det solklar frispark. Den som säger annat saknar iq
 

Namn: Falcken   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 12:05:00
 Hoppas Berntsen tar bra betalt när det kommer regna in bud på Självmål efter EM. 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 11:45:00
 AIK18911991

Och du borde gå i en kurs om hyfs, precis som jag har gjort.

Jag vill se fotboll, inte golf.
 

Namn: Joakim   Visa profil  
Länktips: http://www.instagram.com/joakimhallfoto
Sänt: 2024-06-24 09:23:00
 Torsk med 2-0 på Skytteholm i går, men tycker tjejerna kämpade och slet hela matchen. Det är klart att det är skillnad på våra spelare och de i Hammarby. Tycker fler borde glida in på Skytteholm när våra damer spelar.

Lite foton på länken, nytt konto.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 08:53:00
 Siddharta
fast det där är mer att röra. Du borde gå till optiker och läsa regelboken!
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2024-06-24 08:28:00
 I rest my case. Såg inte England-Danmark och tar tillbaka vad jag sa om mattan i Frankfurt. 

Namn: KU65   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 23:43:00
 Jag tycker upplägget av EM är sådär. Alla tvåor plus 4 av 6 treor går vidare. Med andra ord, bara 8 lag åker hem efter alla grupp matcherna. Jag tycket det ska vara svårare att gå vidare från gruppen.
Synd om Skottland åker ur, fina supportrar.
(Såg deras landslag på 80 talet, de hade en fin borta klack).
Har sett bara 3 matcher, njuter av balkongen med öl/vin och chillar istället. Bra matcher faktiskt.
Såg inte ens träningsmatchen.
Men längtar till 7/7.
Över optimistisk som vanligt. Jag tror på topp tre tills allt är matematiskt klart. Norska gänget vi hade hittills är splittrat, hoppas det bäddar gött, Berg hade tråkig inställning till vad fotboll är,
Jag hoppas Pittas blir kvar, 7 mål redan, länge sen vi har haft en sån kille, Henok kanske innan. Jag är besviken på dansken Benji, trodde verkligen på en ny Nisse. Men man är en amatör med sina fotbolls ögon. Inte bara jag i o f s.
Pratade med sonen om en mängd killar som spelar idag på från div 4 till ytterst få på AS. Såna man har sett när de var 10-12 år. Jag konstaterade en sak - talang - de allra flesta som idag är 20+ och spelar på hög nivå, de stack ut redan när de var barn.
Det finns en tro, starkt då i AIK, att man inte vet vem som når högsta nivå som senior. Visst, finns en långrad undantag, men de flesta syns väldigt tidigt.
Det är inte så konstigt egentligen. Man kan t ex se tidigt vem som har bra händer, händigs ungar som kan fixa och pyssla. Likadant bör gälla fötterna.

Det var mina 50 cents om fotboll och AIK.
Hoppas ni har haft en mysig midsommar. Bara njuta av värmen och semestern. Vi som älskar fotboll har inga problem med hösten, tvärtom, då lever vi i allra högsta grad. Jag tycket synd om folk som inte gillar fotboll.


 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 23:27:00
 AIK18911991

Då får man alltså inte röra varandra.. förbjuden
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 22:43:00
 Siddharta
Tysken springer rätt in i schweiziska spelaren med kraft. Solklar frispark enligt regelboken. Tips läs regelboken!
 

Namn: PAL   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 21:48:00
 Jaha så nu är de här 30-miljonerna 40-60, och ska vi slå vad om att innan sommarn är slut är det 75 millar bara för break even.

I verkligheten? Ja i verkligheten har det pratats om att sportchefen ska sälja gör 30 millar och även det kan ju diskuteras. För varför ska han sälja, är det för att klubben önskar nå tillbaka till den buffert vi hade innan förra årets katastrof eller är det som vissa verkar tro att vi annars går back på driften? Tror ni det kan ni ju förklara för mig varför vi alltså skaffar oss ett lag som kostar så mycket att vi efter halva säsongen måste sälja av det, låter liksom inte riktigt rimligt om ni frågar mig.

Och kom nu inte dragandes med missat Europa som att en garanterad kvalomgång mot FC Paddys Pub skulle ge i närheten av tvåsiffriga miljonbelopp.


Och på ett helt annat ämne kan man ju från Skottlands matcher konstatera att mörka färger inte gifter sig med läktaren…
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 21:43:00
 AIK18911991

Han rörde honom med knäet?

Planen är för övrigt en sorkåker
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 21:38:00
 Siddharta
Var ju solklar frispark!
Dock är Schweiz mål misstänkt offside
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 21:28:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jag tycker flera domarinsatser under EM varit av toppklass. Man har t.ex genomskådat filmningar.
Dagens domare verkar tyvärr inte tillhöra toppskiktet…
Och så gillar jag VAR
 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 21:26:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
YumYum: Just den arenans matta kritiserades ju rejält efter den förra matchen?

Framgår exempelvis på den här länken att de även här byter mattan med jämna mellanrum rum likt Jordgubbens.

https://profis.eintracht.de/news/der-rasen-im-deutsche-bank-park-143391

Edit: Precis som Dulees säger nedan så var mattan skit. Förmodligen just eftersom den läggs ny titt som tätt.
 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2024-06-23 21:21:00
 YumYum

Missade du England mot Danmark? Den gick på samma arena och planen var katastrof. Alla sågade den och Uefa startade en utredning.
 

Namn: Siddharta   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 21:19:00
 Får man inte röra varandra i modern fotboll?
Börja må illa av denna fotboll
 

Namn: YumYum   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 21:02:00
 Ser Tyskland-Schweiz nu. Gräsmattan är felfri trots tak. Jävla klåpare som jobbar med NA.... 

Namn: Krille S   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 20:39:00
 Hotel Malm: Allt dödkött du tar upp utom JG går väl ut nu i sommar eller till årsskiftet? Finns nog inte mycket Berntsen kan göra där. Budo och Ring lär väl få gå om nån vill ha dem nu i fönstret men annars blir de kvar året ut. 

Namn: Hotel Malm   Visa profil  
Hemort: Odenplan
Sänt: 2024-06-23 19:40:00
 + järeteg tog för sig bra samt lugn med boll
+ S Rydell , fina fötter , har nåt vi helt saknar i truppen
+ Milo tillbaka
+ något tydligare presspel

- fortsatt uppkäkade centralt o flera ggr enorma ytor mot egen backlinje , Saletros ibland så långt ner som liknar en libero

- målvaktspelet vilka misstag ännu en gång

- tydligt med så mkt dödkött i truppen , hur många miljoner kostar klubben som Zack , Ring , Budo. JG, Kortidslån etc , otroligt mkt som måste ut från klubben TB måste fortsätta lägg inga fingrar emellan

Måste verkligen se över kostnadsbiten vad man och vilka man lägger pengar på , TB måste börja träffa rätt ..

Sälja för 40-60 som minimum varje år för att ens håll driften i schack samt en trupp o kassa som går hand i hand som ett mittenlag i slagkraft kommande åren samt inget httf dkr utveckling i egen regi är illavarslande om nån hoppas på SM guld kommande tio åren
 

Namn: ManuelkungLindberg   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 19:05:00
 Förstår bara inte varför vi tror att Goitom som lämna bosman när vi erbjöd han bästa kontraktet någonsin och behövde honom mer än någonsin ska på 7 månader med u19 och 5 månader som tredje Ass , ska på något sätt rädda oss ur de här?
Vi såg ju redan senast han tog över att det inte gick...
Det är dags för någon utan AIK koppling
 

Namn: Ambro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 17:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Precis som förra gången räcker det med en match för att se Henoks extremt tydliga taktiska förändringar direkt som faktiskt är framåtlutade och ger spelet och truppen energi.

Att den taktiska kunskapen och nytänkandet finns där är det liksom ingen tvekan om. Så om Henok och Heingård har spelarnas förtroende och följer klubbens riktlinjer så förstår jag verkligen inte poängen med att vilja ta in någon annan i det här läget.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 17:53:00
 Agenten Alla spelare fick speltid idag . T.o.m Zach . Så fattar inte varför det ska vara så speciellt ? Han e in lånad månaden ut. 

Namn: Agenten   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 17:45:00
 Varför spelar Coulibaly?
Finns väl inte en chans att han blir kvar?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 17:28:00
 AIK18911991

Ja därav topplag som du frågade efter. Ska jag nämna bottenlag som spelar 433? Poängen vara bara att det inte spelar någon roll. Jag gillar iallafall det om vi vill gå högt och det vill jag se oss göra. Men förstått att du inte håller med.
 

Namn: Businesswithmoney   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:51:00
 Hoppas jag har fel men goitom känns helt fel. Hoppas vi löser en riktig tränare snart, utan AIK-koppling tack. 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:49:00
 Scholes
Men de har ju också en bättre och bredare trupp. Deras bänkspelare skulle kunna starta i AIK...
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:45:00
 Tycker vi gjorde en ok insats idag . Intressant 343 som såg ut att bli mera av ett 4231 när Rui klev av i 2a .
Blir intressant match nästa helg då jag förutsätter att alla spelare är med . Får Pittas dom lägen Ring och Gono fick idag så är det 2 mål. Minst .
Åldern på våra offensiva spelare där framme idag va
04-05-07

Samt 06-02-05 i andra , väldigt ungt och oerfaret framåt .
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:40:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
AIK18911991

MFF skiftar mellan både de två enligt dig värdelösa formationerna. Men inte en diskussion jag orkar ha med den utgångspunkten att det finns bra och dåliga formationer.

Jag gillar det hur som helst av de anledningarna jag skrev. Vill vi spela med ett intensivt presspel så speglar det många motståndares formation och ger därför väldigt bra förutsättningar för att göra det. Skulle föredrar en bättre defensiv spelare ön Edh eller Tychosen som en av de tre mittbackarna. Då tror jag tex båda målen idag hade kunnat undvikas. Men det tror jag kommer ske också.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:26:00
 Scholes
Säg något topplag i allsvenskan som har lyckats med 3-4-3? Kompakt? Isåfall hade ej Viking fått så mycket yta som de fick. med 3 centrala mittfältare så blir man mer dynamisk och ej risk att bli för mycket bakåttungt. 3-4-3 spelade AIK 2020. Gick ju jättebra med Norling 2020. 3-4-3 är lika värdelös formation som 4-4-2
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:18:00
 AIK18911991

Fast de spelar ju inte som yttrar utan som offensiva centrala mittfältare med två 6:or bakom. 343 varianter skrev jag dvs 3421 eller 3412.

Vi var kompakta centralt och tror inte det hade sett bättre ut med bara en 6:a bakom. Men det är ju bara vad jag tycker och jag gillar som sagt den här balansen med två sittande istället för en.

Tycker det ger en bättre balans och bättre flexibilitet i pressen och naturligt kunna gå man man.
 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:16:00
 AIK18911991

Är ju precis det jag skriver. Vi har inte gjort en bra fotbollsmatch sen cupen. Det är var bara en av de bättre insatserna vilket inte säger mycket.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:11:00
 Jag är iallafall mycket nöjd över det jag såg. Klart billiga mål förstör men försöker att se det med helt nya ögon och inte ta med mig det som skedde under Berg.

Gillade linjerna i spelet och det ör sådant jag tittar på när det är träningsmatcher. Men såklart surt med att släppa in mål som känns billiga men tyckte inte vi släppte till chanser pga något taktiskt.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:11:00
 Hydro
Men man kan vara mer kompakta och ej ge bort massa ytor.
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna Råsunda
Sänt: 2024-06-23 16:10:00
 Såg inte matchen. Men backlinjen känns ju inte bra. Torsk igen. Hoppas Pittas stannar. Faraj betyder mycket också. 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:08:00
 AIK18911991

Jo, fotboll funkar ju så, alla delar måste hjälpa varandra.

Vårt mittfält kan dock inte göra något åt att våra målvakter och försvarare tävlar i vem som ska göra flest obegripliga misstag under en säsong (Mad-Mads och Diawarra leder den ligan atm)
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:05:00
 Hydro
Eller så behöver Backlinjen hjälp av mittfältet därav jag vill se 4-3-3 med en ren 6a
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:04:00
 Scholes
Vilka 4? Järeteg och Andersson var yttrar/10or. Du skrev ju sj att det var 3-4-3. Vad jag vet så är Victor Andersson ytter.
 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 16:04:00
 FabioGrosso

Kan hålla med om att Isherwood är bättre än våra nuvarande mittbackar (Säger mer om våra)


Vårat försvarsspel är moral dödande, vi kan lira helt okej till och med bra, men våra helt otroliga misstag i backlinjen dödar alla chanser vi har att ta poäng i matcher, det MÅSTE bort, det är prio nummer ett för Berntsen och Henok, vi kan inte ge bort 2 mål per match.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:59:00
 AIK18911991

Är ju 4 centrala mittfältare så vad är du vill få fram genom att gå ner på tre? Jag har inget emot att bara spela tre och enkelt att justera. Men jag gillar när vi är så många centralt.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:59:00
 Gnaget99995
Så bra var den ju inte? Visst AIK skapade chanser men fortfarande så känns mittfältet ihåligt.
 

Namn: Orakel   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:56:00
 Rydell ser spännande ut, Ring blandar och ger, vad har hänt med ayari?

Annars ser det ut som vanligt, vi sätter inte våra chanser motståndaren gör mål på typ allt
 

Namn: Gnaget99995   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:56:00
 Vi gör tragiskt nog vår bästa insats fotbollmässigt i år sen cupen. Vilket säger en hel del om hur dåliga vi är och hur otroligt dålig allsvenskan är.

Synd att vi slarvar bort matchen i sista sparken.

Utropstecknet är Stoch-Rydell som om får speltid och klarar av att producera poäng kan bli ruskigt bra för oss.

Utöver det. Helt okej första halvlek vi börjar bra för att sedan hamna i gamla vanor av passivitet och orkeslöshet, samma i inledningen av andra för att sedan rycka upp oss. Borde gjort 1-2 mål på de 100% chanser vi har. Viking är ett mediokert norskt lag hade nog dock utan problem åtminstone slutat tvåa i Allsvenskan och gör man inte mål så räcker det med ett halvdant läge för att de ska göra mål vilket vi ser i slutet.

Hur många fler chanser får Ring? Faqa blandar och ger defensivt, Ayari inte påhoppad idag och varken Coulubaly eller Dino är tillräckligt bra för att spela i AIK
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:52:00
 Som vanligt ett helt gäng gubbar som visar upp varför de inte ska spela.

Om Ayari går före VA även i höst vet jag inte vad jag gör.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:49:00
 Ser inte bra ut det här.... 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:27:00
 Hydro; du har helt rätt gällande att onödiga mål måste bort. Det blir jobbigt både mentalt och resultatmässigt. Får vi in Isherwood så tror jag att vi kommer kunna bygga en väldigt stabil backlinje kring honom. Säga vad man vill men han är en bättre mittback än de alternativ som finns i truppen idag, dessutom vänsterfotad så platsen till vänster i trean centralt känns gjuten för honom.

Jag skulle vilja se att Faqa får en ordentlig chans att bli startspelare i AIK. Han gör det bra inledningsvis idag också. Bröstet ut och ryggen rak, precis som jag vill se AIK.
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:23:00
 Nordin_

Gonos var ju nästa identisk.
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:17:00
 Erik Ring med årets miss... 

Namn: Hydro   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:15:00
 Såg okej ut första 20-25.

Efter det? Not so much.

Men men, träningsmatch osv.

Synd att vår trend med onödiga mål fortsätter.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:08:00
 Börja inte gnälla direkt på Diawara nu. Stötta honom och låt honom få en ärlig chans att konkurrera ut Nordfeldt. 

Namn: Maanojas benbrott   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:03:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Utan att ha sett målet så känns det ju sådär att Diawara fortsätter göra tavlor, ringrostig eller ej.

Signa Carlgren! (Och skeppa Kribban)
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 15:00:00
 Scholes
Och jag avskyr 3-4-3. fortfarande bara 2 centrala mittfältare. Ser hellre 4-3-3 eller 3-5-2
 

Namn: Konraldo   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:59:00
 Fram till 1-1-målet har ju Diawara varit bra men det är ju en dundertabbe att släppa in bollen från den vinkeln 

Namn: Supergnaget1   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:58:00
 Kul med match igen fast vissa spelare forfarande ser fortfarande ut att ha 2 vänsterfötter 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:56:00
 Extremt viktigt med poäng igen för Modesto. Nu blir han lättare att sälja. Höj prislappen Berntsen! 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:56:00
 För mig som gillar 343 varianter så gillar jag det jag såg i första halvlek även om jag snurrade bort mig i appen och missade 1-0 målet. Men 4 centrala mittfältare och Modesto och Björnström på kanterna.

Björnström kommer mer till sin rätt och Modesto är fortsatt lika farlig trots lägre utgångspositionen.

Svagt målvaktspel att släppa 1-1 från den vinkeln.
 

Namn: Johnny Scuba   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:50:00
 abrahamsberg

Jo men han släpper ju sådana varoch varannan match.
Diawara är medioker men han spelar ju knappt. Klart att han är kall.
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:49:00
 Målskytten i Viking Stavanger är född 2003 och har kontrakt till 31/12-24. Kanske är en spelare som vi ska erbjuda kontrakt? Bra 1vs1 och bra i spelet. 

Namn: abrahamsberg   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:49:00
 Uselt försvarsspel vid 1-1. Hade Nordfelt släppt den hade det kommit avgångskrav. 

Namn: Klubben Klacken Klicken   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:46:00
 Sjukt bra först 20min

Med Pittas istället för Gono hade det stått 3-0

In Henok I trust
 

Namn: NackaGnagaren   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:32:00
 FabioGrosso

Check på den
 

Namn: FabioGrosso   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:25:00
 Kan vi inte bara bestämma att vi sluter upp bakom Berntsen och Goitom från och med nu? Det syns redan efter 20 minuter att det här spelsättet, jämfört med det Henning Berg bjöd på, kommer öka våra chanser att utveckla spelare och på så sätt sälja spelare vidare.

Jag kommer vara åtminstone vara positiv i forum, på sociala medier och gentemot folk som vill prata fotboll med mig. Det vi alla sprider påverkar mer än vad vi tror. Det kan göra att några extra går på matcherna, att spelarna slappnar av lite mer och att vi också får några kronor extra för våra spelare när vi välj säljer.
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:13:00
 Boateng#20
Alternativt 3-4-2-1
 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:08:00
 3-4-3 Uppställning. Modesto kontrar in 1-0 direkt! 

Namn: Lagavulin   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 14:02:00
 Har jag gått och blivit dum i huvudet, eller går det inte att casta AIK-plus från datorn? 

Namn: AIK Robin   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 13:59:00
 Blir det en ny jubileumströja eller kommer vi använda tröjan från försäsongen under omgångarna när Allsvenskan firar hundra år? 

Namn: ObenezerEfori   Visa profil  
Hemort: Södermalm
Sänt: 2024-06-23 13:53:00
 När kommer träningstider ut på hemsidan? Ser inga träningstider för nästa vecka?

Eller är det för att man åker till Prag?
 

Namn: AIK18911991   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 13:19:00
 Bradolfpittler
Eller 4-3-3. Järeteg är väl en 8a?
 

Namn: Bradolfpittler   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 13:02:00
 Lutar åt 4231 idag va med tanke på startelvan 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna Råsunda
Sänt: 2024-06-23 12:10:00
 Ja det står Sparta, trodde det var i dag, stod inget datum där jag tittade. Jag som har Expressen livesport, blev lång näsa.
Hemmamatchen kunde de väl ha köpt.
 

Namn: På drift med Svullo   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 11:43:00
 Trots allt.

Det blir nu otroligt spännande att följa Berntsens drag.
Som Scholes skriver. En bra sportchef gör misstag men det är hur han räddar upp dem går vidare och vinner framgång som gör honom bra, tyvärr har ju väldigt många misstag gjorts nu så det förmodligen finns en stress över kommande steg.
Men jag väljer att tro.
Jag har fått skriva av mig , tänka och känna.
Men nu måste saker börja hända inte bara i tankens värld.

Min önskan: sälj Modesto och köp 2-3 spelare för pengarna
minst en ung från lägre divisioner.
Åtminstone en början på Berntsens revansch.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 11:24:00
 Dagens match sänds på AIK +. Nästa veckas match i Prag sänds via expressen .
 

Namn: Keegan   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 11:23:00
 Rotborsten
Ser bara att de visar matchen mot sparta prag nästa helg men inget om dagens match…
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna Råsunda
Sänt: 2024-06-23 11:05:00
 Matchen visas på.Expressen, måste väl vara pluskund eller nåt. Kolla in där. 

Namn: Keegan   Visa profil  
Hemort: Kalmar
Sänt: 2024-06-23 10:48:00
 Någon som vet om matchen visas på annat ställe än AIK+? 

Namn: Steken   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 10:47:00
 D-Mon

Superförenjlad kalkyl för att täcka årets driftunderskott. Så sälj för kanske 30m i sommar och sen någon till i vinter.

Känns tragiskt att kränga för kanske 60-70m för att hålla oss flytande/bibehållet eget kapital
 

Namn: Rotborsten   Visa profil  
Hemort: Solna Råsunda
Sänt: 2024-06-23 10:00:00
 Öka takten... hejade man, men kommer inte ihåg om det var i samband med AIK-kvarten. Som på en given signal blev det bara ett väldigt liv på läktarna sista 15. Trots att det ofta kom från ganska få åskådare. Det var inte organiserat men kraftfullt. Tråkigt när det försvann för det tillhörde liksom matchen och AIK. AIK-kvarten blev till ett begrepp. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 09:11:00
 Tre4Tre

När jag kollade först var han inte med, men nu är han det. Skönt.
 

Namn: solnajojje   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 09:05:00
 Killarna som va iväg med respektive landslag anslöt som sagt i lördags . Man har gissningsvis gjort en träning med laget . Så ingen större chock att dom vilas idag .
Gissar på stor rotation då många lär få speltid för att komma igång igen efter uppehållet .
Tror matchen nästa helg blir mera ordinarie startelva …
 

Namn: Tre4Tre   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 08:58:00
 Nordin_

Står ”ej uttagen” som för JG och Faraj bl a
 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 08:56:00
 Pittas nämns inte på hemsidan i truppstatus. På väg bort? 

Namn: Dulees advokat   Visa profil  
Hemort: DSM
Sänt: 2024-06-23 08:10:00
 Milo uttagen i dagens matchtrupp! 

Namn: Flempanrat   Visa profil  
Sänt: 2024-06-23 06:08:00
 Rotborsten

Menar du att Bajen stulit även "öka takten sista kvarten" från AIK? Har de ingen bonnaheder kvar i kropparna efter flytten till storstan?
 

Den här sidan har laddats 143909947 gånger sedan 1999-09-14