Kategori:

Just nu är det 254 besökare på forumet.


Regler 


Du måste vara registrerad för att göra inlägg.

Under fredagen den 17 oktober utsattes forumet för en hacker-attack och sajten har tillfälligt varit stängd medan vi åtgärdat säkerhetshålet.

Hackarna kan ha kommit åt e-postadresser och lösenord till forumet, så om ni har samma inlogg på andra känsliga sajter bör ni byta lösenord där för säkerhets skull.

Vi har nollställt alla medlemmars lösenord som en försiktighetsåtgärd, så för att kunna logga in igen behöver du välja ett nytt lösenord.

Under onsdag förmiddag när sajten kom live igen, uppmärksammades vi ganska omgående på ett olyckligt slarvfel där det var möjligt att logga in på andra medlemmars konton utan lösenord. De 17 konton som påverkades har fått sina lösenord nollställda och problemet är nu åtgärdat.

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 18:59:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Borges Bolltouch

Det förstår jag. Och jag eftersträvar inte 11 nordiska A-landslagsmän i startelvan.
Jag tycker vi har en bra elva med kvalitet. Jag tycker vi har en bra trupp oftast.
Perfektionen är inte det jag eftersöker här även om det vore nice.

Tar vi ytterzon på mitten så tycker jag vi har dom där startspelarna. Och spelare fyra. Men inte spelare tre.

Tar vi anfall så tycker jag vi har spelare ett tre (eller två) och fyra..

Där kommer kanske spelare tre in o Blomberg på yttermitt mot Lala.
Där kommer kanske spelare två in i Brustad mot Karikari som varit spelare tre. Och lägger Kennedy som spelare tre och Nikolic som spelare fyra.

Då har vi den sits jag vill se där.
Säljer man då Kennedy så vill jag ha in en spelare tre som är längre fram än Nikolic. Och inte lägga Nikolic som den och ta in ytterligare en ung oprövad talang.

Vi har inte riktigt haft råd tidigare att jobba på det sättet fullt ut. Vi kanske inte är där riktigt ännu heller. Men jag hoppas nu med 30 + på banken. Att man kan ha råd att ersätta en såld Nabbe med en spelare på Oforis nivå ungefär. Inte med en Eliasson.
Sen får gärna Eliasson visa att han förtjänar plats 1-3 och då får man försöka göra plats där genom att sälja den spelare han gått förbi.

Jag vet att det inte är enkelt. Jag vet att det kan ta tid att forma om. Jag vet att man är beroende av många saker.
Och den där spelaren man hoppas finna kanske varken finns inom klubben eller inom räckhåll att köpa just nu och då får göra det bästa av situationen.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 18:39:00
 Bojansfulemuche:

Det du eftersträvar är perfektion. Den mest optimala truppsammansättningen. Alla lag i världen strävar mot någonting liknande, men få lyckas. I ett land som Sverige, där de ekonomiska krafterna är svaga och där elitsatsningar ser som någonting negativt och tabubelagt, är det dessutom ännu svårare att lösa en sådan trupp som du eftersträvar. Tolka mig inte fel - jag vill också att AIK skall kunna ha en elva precis på det sättet du presenterar - men realiteten är en helt annan; det är en omöjlighet i AIK's kostym i dagsläget.

AIK skulle alltså behöva 11 stycken "Nabil Bahoui" (kvalitétsmässigt, alltså, inte 11 stycken med hans exakta egenskaper) från Målvaktspositionen till Anfallet. Det är tyvärr omöjligt.

 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 18:28:00
 Och då ska man ju så klart väga in spelartyper spelsätt kontraktssituationer
Balans offensiv/defensiv. Ekonomi osv osv.

När det ovan är rätt och truppen samtidigt ungefär som jag beskrev. Så tror jag vi har rätt förutsättningar för att ta guld. Och med bra ekonomi och forttt jobb på det sättet så tror jag på guld mer ofta. Jag tycker det som hänt i AIK senaste åren går åt just det hållet.
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 17:56:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Scholes

Jag tänker mig stelt sett.
Att man om man delar upp laget i ytterback, mittback, yttermitt, innermitt och forward. Att man ska ha fyra spelare till varje del.
Där dom två främsta är kvalitetsspelare för startelvan. Där den tredje spelare är en spelare som håller bra nivå. En spelare med viss rutin bra kvalitet och hög lägstanivå. Om den spelaren är 21 eller 31 eller däremellan spelar kanske inte så stor roll. Men en spelare som man kan räkna med saker av.
Och spelare fyra är en väldigt stor talang.

Lämnar en kvalitetsspelare tar man in en ny på såg hög nivå som möjligt som utvecklat sin potential men fortfarande kan växa ytterligare.

Om den spelaren råkar vara spelare tre så är ju det bra men då får man ersätta den spelaren om så är fallet med likvärdig för att inte spelare nummer tre ska bli den där oprövade talangen. Skulle den oprövade talangen faktiskt ha utvecklat sig så att den är redo för ett steg upp i hackordningen. Så får man ersätta talangen.

Vem som är redo att ersätta vem blir ju olika olika gånger. Men man bör jobba för att alltid ha två kvalitativa, en som är bra och redo men potential att plocka av och en som är ung och väldigt talangfull som kan bli. På varje del om du frågar mig.

Fallet Blomberg ser jag som ersättare för spelare tre Lala som egentligen inte håller måttet att vara det. Sen har vi kanske två spelare nu mer fyra i Sam och Eliasson.

Så fyra spelare till varje del. 20 spelare plus 2 målvakter. Där några är bra på flera positioner. Plus 1-3 som Nikolic.

Ungefär så. Sen är det ju väldigt komplext och svårt att alltid ha exakt den balansen.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 17:34:00
 Bångbångh.. en analbengal av den här kalibern säljer man inte.. den ska ställas ut på museum. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 17:27:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kakmonstret: Det var "Erik Holm" som skrev detta på twitter som jag såg i twitterfliken. Men givetvis ska det vara 40 meter (som Holm också skrev) och INTE 60 meter - jag såg helt enkelt fel.

Aja, snabb som attans är han i varje fall, den gode Brustad.

Hoppas verkligen inte att han placeras centralt i anfallet och kommer isoleras bland motståndarnas mittbackar, mycket bättre att han lirar i en Nabbe-roll på kanten och gång på gång kan skära in med djupledslöpningar.

Används han på rätt sätt kan han bli ett grymt anfallsvapen.

Drömmen vore ju att ha Nabbe på vänstern och Brustad på högern... fan, vad det skulle gå undan!

Edit: Kan vi värva in en klassanfallare bredvid Goitom på det så har Mff satt sin sista potatis.
 

Namn: Classee   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 17:26:00
 
Jag och min brosa kan tyvär inte åka ner till Kalmar, då personliga hinder står i vägen för oss. Eftersom vi blir tvingade att avbryta så sent inpå så tog vi beslutet att ge våra 2 biljetter till någon Gnagare som vill åka ner och sjunga fram våra spelare genom hela matchen och förhoppningsvis fira en säkrad Europaplats! Skänker dessa biljetter.

Skriv i PM om intresserad. Sektion M (Övre Etage) i Klacken är det som gäller.
 

Namn: Bagdad-Sanny   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 17:13:00
 akenas:
Kul att bli kallad medgångare när man inte har möjlighet att åka
pga olika anledningar. Tänkte kolla min sons cup som han ville spela
bara om jag var med.
Ber om ursäkt för detta. Har rest med Gnaget världen runt genom åren, ibland skiter det sig helt enkelt.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 17:08:00
 Okan// nee jag insåg min blunder efter att jag redigerat inlägget en gång. Bolts 4.64 måste såklart varit på 40m, (hur har spelarn lyckats få fram denna tid?) även om första 40 m kanske inte är bolts styrka så är det minst sagt imponerande att brustad är snabbare på denna sträcka. 

Namn: akenas   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:54:00
 Jävligt tråkigt med alla medgångare som nu säljer sina biljetter till kalmar... Fan åk ner till kalmar och stöd Gnaget. Det är en oerhört viktig match som handlar om europaspel. Komigen nu va fan! 

Namn: Boateng#20   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:49:00
 Vem fan e Usain Bolt? För vi har Fredrik Brustad! 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:39:00
 Kan nog stämma, Bolt styrka är inte första 40m då han brukar sväva fram när han väl fått upp farten sista 40. 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:37:00
 Spelarn

Sedan beror det också på vilken position han kommer utgå ifrån. Känns som att Alm i år ville ha anfallare som sökte upp mittbackarna och Kennedy kom nästan aldrig loss i djupled pga medans Nabil som kunde komma bakifrån verkligen rann igenom gång på gång. Så jag tror det mer handlar om den som löper än den som slår passningen.

Jag hoppas att Brustad får komma som Nabil från kanten och inte stångas med mittbackarna. Att ha dom två som ytteranfallare med Goitom centralt som också är grym i djupled känns riktigt bra. Han verkar dock ha lite sämre teknik så att som Nabil både behärska dupledsspelet som att utmana sin gubbe rättvänd tror jag inte han kan. Dvs inte en ytter som passar i Alms 442.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:30:00
 Kakmonstret

Det kan ju omöjligt stämma, det lär vara på samma distans, Brustad är brutalt snabb hur som helst, frågan är hur bra teknik/bollkontroll han har, det har jag noll koll på men han lär ju inte ligga på Nabil's nivå kan man anta.
 

Namn: Okan   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:30:00
 Kakmonstret/

Världsrekordet på 60m är 6.39, så båda tiderna är noterade på 40m.
 

Namn: Bagdad-Sanny   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:24:00
 Har 4 sittplats mot Kalmar borta, sektion A. Säljs alla för 400:-
Skicka pm.
 

Namn: Kakmonstret   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Spelarn// om jag inte är helt ute och cyklar så har brustad den tiden du nämner på 40 meter. Bolts tid är på 60 m, eller missuppfattade jag dig?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 16:09:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Får se hur Blomberg pallar att spela derbyn nästa säsong mot Dif och kanske bajen. Han lär väl få ta hörnorna och det är ju en omställning att lira i trygga och lugna Hbk till att möta en fanatisk motståndarpublik som vrålar rätt otrevliga saker till en.

Eller för den delen att fejsa den tämligen kräsna AIK-publiken.

Men bara han kämpar så ska det nog gå bra. En kämpande spelare har publiken bra mycket större tålamod med än en glidare.

Edit: Såg förövrigt på AIK Twitter att en tjomme skrev att Brustad tydligen är snabbare än Usain Bolt på 60 meter - på riktigt.

Brustad har 4.57 i tid här och Bolt har 4.64.

Om bara mittfältet kan servera honom rätt bollar så kan det bli rätt bra skulle jag tro...
 

Namn: BD (#13)   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 15:55:00
 //tholar

Alltså, jag har sällan läst en sämre text. Stundom helt obegriplig. Får vem som helst jobb på Fotbolldirekt nu för tiden?

 

Namn: bångbångh   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 15:42:00
 Bladimirsbrorsa;

Angående bengalen från 07,
Vad kostar den? ändå jävligt retro!
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 15:42:00
 Intressant då man inte hört något om att Helsingborg skulle varit intresserade. De har ju visserligen Christoffer Andersson och Lindström på kanterna.

"Det är det mentala han måste jobba med. Han har väl kanske inte det mest självklara självförtroendet."

Låter som en som verkligen är redo för AIK eller?

Kanske spekulationerna om eventuellt alternativ som högerback inte är helt fel med tanke på Wesströms lite kryptiska uttalande om ersättaren till Lorentzon.

"Men det positiva är mycket större. Hans inläggsfot, tillslaget han har med högerfoten."

Wesström värvade ändå Ofori (som väl var mittfältare i Ghana enligt RR) som i hans huvud skulle vara vänsterback även om det sedan inte blev det i Alms. Kanske samma sak här.

Att få in en mångsidig rutinerad allsvensk spelare som både visat sig kunna spela både på en kant och centralt och sätta han som högerback där han med sina egenskaper faktiskt skulle kunna tillföra spets känns ju väldigt mycket mer intressant.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 15:31:00
 Bojansfulamuche

Hur ställer du dig till Blomberg om det är tänkt som Nabils ersättare?
 

Namn: tholar   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2014/10/30/aiks-vagade-varvni
Sänt: 2014-10-30 15:29:00
 "För fem år sedan togs Johan Blomberg från Lund. I dag är han starkt AIK-aktuell. Men doldisen är ingen chansvärvning.
- Skickligt scoutat. AIK gör rätt som satsar på någon som fått jobba hårt för sin framgång, anser HIF-tränaren Roar Hansen som en gång upptäckte Blomberg."
 

Namn: Gnagarsvans   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 15:20:00
 Ni hänger väl på och kollar hockey ikväll? 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 15:15:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JacobAIK

Ja det är svårt att dissa eller hylla en värvning som Blomberg om han nu är klar innan man vet hans tilltänkta roll eller vilka som lämnar.

Men framför allt vilken värvning kan vi inte värva pga en sådan här breddvärvning.

Personligen tror jag inte han tillför någon spets alls och har väldigt svårt att se han slå sig in i dagens startelva. Men han verkar mångsidig och kan därför erbjuda bredd på flera positioner och det gillar jag.

Men han konkurrerar även främst med kanske Lundholm, Ofori och Saletros om speltid och det gillar jag inte.

En väldigt hypotetisk fråga men skulle du hellre vilja se att AIK värvar Blomberg och Hauksson än att de satsar/chansar på Lundholm/Ofori och Saletros och lägger både Blomberg och Haukssons lön på en riktigt vass högerback?

För jag tror någonstans att om man inte är så glad i en värvning av Blomberg är just för att man inte tror vi kan få allt.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 14:58:00
 Bojansfulamuche

Ja jag tyckte KKK var riktigt bra när han spelade i AIK. Inte bra som reserv. Men du har rätt vi lämnar det.

Jag vill också ha spelare som kan gå in och spela direkt när de får chansen. Det är hur man når dit vi skiljer oss åt. För mig gör det inget om de blir redo i AIK:s organisation än i HBK:s.

Vi tar bort startelvan för det är inte den vi talar om. Hur många på bänken vill du att AIK ska ha som har bevisat sig på allsvenska nivå och inte behöver 1-2 år att aklimatisera sig?

Är spelare som Saletros, Sonko, Lundholm och Eliasson redo nästa säsong eller vill du ha in etablerade reserver före dom och i så fall hur ska de här 4 st bli redo?
 

Namn: sucram   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 14:32:00
 Finns det någon här som ska upp till Mora för matchen Mora-AIK? 1 nov... 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 12:02:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
GF är bra konstigt ibland, det gnälls på att vi inte har nån bredd, att vi inte värvar etablerade spelare och att vi bara har massa junisar överallt. Men när vi väl värvar en spelare gratis som tillför både spets och bredd samt är etablerad och presterar i AS och har sina bästa år framför sig, då blir värvningen sågad direkt och vissa vill t.o.m fylla på med ännu fler unga lovande spelare utan AS-rutin (Kozica).

Jag ser Blomberg som ersättare till Atakora och Pavey som jag inte tror kommer kunna ta en plats nästa år.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.matchdax.se/allsvenskan/waehler-om-halvbrorsan
Sänt: 2014-10-30 11:59:00
 Hade inte den blekaste att Kjetil Waehler & Brustad var bröder! Har Brustad bara hälften av Waehlers vinnarskalle så kan det här nog bli riktigt bra! 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 11:54:00
 FlavioObolo

Ser det likadant. Förmodligen så Björn tänker också.
Dödkött ut. Bredd rutin och kvalitet in. Inte toppklass. Men en spelare man troligt kan förvänta sig bra lägstanivå av som komplement till ytterzon.
Tråkig värvning men perfekt för truppen.
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 11:53:00
 någon som har plats i bil ToR Kalmar från Stockholm får gärna PM;a! Givetvis är jag med och betalar soppa. 

Namn: Classee   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 11:29:00
 Jag och min brosa kan tyvär inte åka ner till Kalmar, då personliga hinder står i vägen för oss. Eftersom vi blir tvingade att avbryta så sent inpå så tog vi beslutet att ge våra 2 biljetter till någon Gnagare som vill åka ner och sjunga fram våra spelare genom hela matchen och förhoppningsvis fira en säkrad Europaplats! Skänker dessa biljetter.

Skriv i PM om intresserad. Sektion M (Övre Etage) i Klacken är det som gäller.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 11:29:00
 Varför inte se det såhär:

Ut - Atakora
In - Blomberg

Jag brukar inte ha stort tålamod men till och med jag är lugn =)
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2014/10/30/profilen-allsvensk
Sänt: 2014-10-30 10:10:00
 ajlo

Håller med dig i denna fråga. Blomberg känns som en riktig do-värvning. Hoppas jag får fel i denna fråga...

Dzenis Kozica i Värnamo är en spännande ytter som verkar dra till sig blickar från allsvenska klubbar nu. Som jag skrev inatt så har Jonas Thern hyllat honom, och han vet nog vad han snackar om då han tränat både honom och spelare som Simon Thern, Viktor Claesson, Loret Sadiku, Baffo m.fl. Personligen aldrig sett honom lira men förhoppningsvis har BW gjort det. Spännande unga spelare som Kozica och Degerforsspelaren Ferhad Ayaz är spelare jag gärna ser att vi värvar, tillsammans med någon lite mer rutinerad och då kanske Blomberg inte är en sådan dum värvning.
 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se/
Sänt: 2014-10-30 09:17:00
 Rösta i bengalfrågan: legalisering eller fortsatt förbud? 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 09:14:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Kanske kan denna Blomberg bli lite som Rosén var för oss i hockeyn, och då menar jag inte det där när den sistnämnde lämnade oss, vilket var början på vårt fall i hockeyn.

Men vad fan, bägge är ju "bönder som lirat på vischan", som har goda offensiva egenskaper men kanske varit lite underskattade.

Rosén blommade ju upp som tusan när han kom till AIK och visade att en bonde faktiskt kan klara av att "dra lasset" i en storstadsklubb som AIK.

Kanske kan man få se samma utveckling som Blomberg?

Nu vet jag att det är olika sporter men ja... gomorron förresten.

Bladimirs brorsa: Jag är jätteledsen och jag har verkligen försökt. Men det sket sig när jag försökte skapa den intelligenta kanelbullen som med vingar skulle flyga till Nordkorea och befria din bror.

Jag kanske använde för mycket jäst, vad vet jag. Nu är väl hoppet ute för Bladimir och det är ju lite synd.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 09:04:00
 På tal om bladimir förresten, kan nån tänka sig att släppa ut honom från fängelset i Nordkorea? Jag saknar honom lite och det gör Spelarn också.

Free Bladimir!
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 08:57:00
 gnagarskalle.. kul att du tycker om analhumor. Det gör jag med.

Nu var det ju längesen jag pratade om cyklar så det är inte så svårt att lova. Men då får du lova att inte kalla mig för bladimir.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 08:50:00
 Vad är meningen med att värva Blomberg? Så Alm kan trycka ner Eliasson ännu längre ner i frysboxen? 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 08:21:00
 Blomberg känns som en typisk AIK-värvning. Rätt ålder, presterat bra i ett bondlag. Nyckelspelare för oss inom 12 månader? 

Namn: ajlo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 07:58:00
 Blomberg känns som en typisk djurgårdsvärvning. Några år för gammal, presterat ok i ett bondlag och ingen riktig spets. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 01:36:00
 FlavioObolo

Dzenis Kozica har Jonas Thern pratat sig varm om förut när han var tränare för Värnamo.
 

Namn: FlavioObolo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-30 01:29:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Dzenis Kozica? Agent Mörk, Värnamos stjärna. Offensiv och potenial.
 

Namn: AIKforever94   Visa profil  
Länktips: http://nwt.se/karlskoga-degerfors/kt-kuriren-sport/articl
Sänt: 2014-10-30 00:14:00
 Legendernas Legend 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 22:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Tobias: Jag håller inte med. Spontant känns det bara märkligt för mig. Även om Nabbe försvinner har vi ju Ofori (som uppenbarligen inte är tänkt som back), Sam och Eliasson. Pavey kan spela sista 15 ibland. Dessutom kan väl Brustad hoppa in där. Jag tror säkert att Blomberg är bra men han verkar knappast vara ett djupledsmonster och jag ser inte riktigt vad han ska tillföra. Visserligen är han högerfotad så det kanske är tänkt att han och Eliasson ska fajtas om en plats. Det skulle betyda att Nabbe är på väg bort.

Ett riktigt snurrigt inlägg. Ännu mer silly än när silly verkligen har kommit igång.

Edit: Nu kom jag på att Eliasson kanske även han är vänsterdoja. Det kanske är det som är lösningen på gåtan? Knixigt värre det här.
 

Namn: Uppenbarelse   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 22:43:00
 Jag slog på Palermo-matchen sista fem minuterna, en ganska bra målchans för Quaison på slutet som tyvärr hamnade utanför. Jag hoppas att han kan få lite längre inhopp så småningom. 

Namn: Pohlman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 22:33:00
 Om det handlar om att ersätta Nabbe med en spelare från Halmstad är ju Stiendorsson det för mig självklara valet. Var avstängd på Friends men har annars tillsammans med Boman varit deras genomgående bästa spelare som dessutom sitter på ett utgående kontrakt.

Nu kanske Steindorsson har helt andra planer än att fortsätta i allsvenskan men jag tror han kommer göra det riktigt bra om något annat allsvenskt lag plockar honom.


I övrigt noterar jag att Valdet Rama som jag föreslog som nyförvärv då han var kontraktslös i somras ikväll gjorde mål för 1860 Munchen hemma mot Freiburg i tyska cupen.

 

Namn: iallafall   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 22:24:00
 Quaison inbytt i 77 min 

Namn: Tobias   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 22:22:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Blomberg känns väl spontant som en typ av spelare som vi för närvarande kan vara i behov av, kanske inte minst med tanke på åldern. På kanterna har vi en spelare (Nabbe) som det är stor risk att han försvinner. En spelare som sannolikt är i slutet av sin karriär (Pavey), om han inte helt plötsligt får värsta nytändningen. Vilket inte är helt osannolikt, men knappast troligt. Övriga spelare räknar jag in i kategorin "mycket stor potential", men ändå mer eller mindre osäkra kort hösten 2014.

Lite "kul" också att han har Lunds BK som moderklubb, vilket ju är MFF:s upptagningsområde. Nu vet jag inte om han har någon historia av att ha blivit ratad av dem. Annars kan han ju kanske bli något av vårt "svar" på Mange Eriksson...
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 21:49:00
 Scholes / Tror inte det blir betydligt tyngre nästa säsong. Dock kan man vara säker på att MFF blir svåra att rubba några säsonger, om dem spelar sina kort rätt.

Vi får slåss för att vara bäst i Stockholm. Samt att hålla Blåvitt och Ellos stången. Vad mer kan man begära?
 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 21:43:00
 Scholes m fl

Vi kan alla diskutera det där i leda.

Självklart handlar der inte bara om att ha rutin och på så vis kunna kallas etablerad.

När man kokar ner det hela så handlar det ju i slutändan om man är bra nog eller inte. Självklart är KKK och Lala etablerade i den bemärkelsen.
Men tycker du dom har kvalitet nog? Som helhet. Inte att mäta deras bästa och sämsta prestationer. Utan tycker du dom är tillräckligt bra för att spela i AIK?

Sen är det som diskuteras från mitt och andras håll som tänker ungefär lika. Inte att det handlar om att värva etablerat. Utan att ta in ett par spelare till som inte behöver 20-30 starter och 1-2 år av träning för att vara redo för 25-30 starter på en hög lägsta och högsta nivå. Den spelaren kan självklart vara det direkt från både div 1 superettan och en medioker afrikansk liga.
Det är dock mycket mer troligt att någon som presterat på allsvensk/nordisk högstaliganivå klarar det utan anpassning.

Det handlar väl mer om ett sätt att arbeta på. Som helhet. Vi kan alla plocka ut enskilda spelare för att styrka vår sak åt det håll vi vill.

Det är väl inte heller nån som är mot att satsa på dom mest spännande oetablerade talangerna i Sverige eller chansa på nån afrikansk talang.
Det ska man ju inte sluta med. Men nu när det finns pengar. Så bör vi kunna värva lite mer färdiga spelare när en stjärna säljs än vad vi tidigare har kunnat.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 21:19:00
 JStyrman

Återigen om Alm valt att spela etablerade Atakora istället för Lundholm den matchen, hade vi då haft en mer etablerad trupp? Men om man frågar sig om han i och med de erfarenheterna är mer redo för att prestera i AIK än vad spelare från landet är som har 40 matcher i ett litet lag så ja det tror jag nog.

Men jag är väl luttrad efter alla år där etablerade allsvenska spelare kommer till AIK och inte är i närheten av att prestera set de gjorde i sina tidigare klubbar.

Nu har vi inte haft mindre resurser utan till och med fått öronmärkta sponsorpengar inför flytten till Friends. Truppen har varit grym de två senaste säsongerna och jag tror vi kommer få det betydligt tyngre i år och nästa år.
 

Namn: Koltrast   Visa profil  
Länktips: http://www.wiz1.net/channel28
Sänt: 2014-10-29 21:08:00
 För den som vill följa en gammal bekant så spelar Palermo just nu hemma mot Chievo. Robin börjar som vanligt på bänken. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 21:00:00
 Spelarn: Det stämmer men det är väl rätt fullt på kanterna också. Får nog bara erkänna att jag inte förstår tanken riktigt, men det kommer kanske så småningom. Läge för några utlåningar till nästa säsong kanske? 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 20:58:00
 Scholes

Att våra spelare bli etablerade i ett topplag som AIK kan absolut vara negativt precis som det kan vara väldigt positivt om allt går väl. Det handlar om riskminimering och det är inte alltid det är det smartaste valet att låta dessa spelare etablera sig i viktiga matcher. Speciellt inte i ett lag som jagar guld och EL gruppspel med supportrar som nästan höll på att kasta Sam till vargarna efter hans insats hemma mot Astana som är ett bra exempel.
Men samtidigt hyllar jag modet att låta dessa unga orutinerade spelare spela in sig på en så hög nivå som möjligt vilket jag tror bidrar till att dom just blir etablerade snabbare och fler unga spelare kanske just väljer AIK för att man får chansen hos oss.

Finns många sidor av detta mynt helt klart och det är nog inte det lättaste att hitta rätt balans i att bygga en trupp med mindre resurser än konkurrerande lag.
 

Namn: gnagarskalle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 20:46:00
 bladimir // Bara för att inte vara orättvis. Ibland är du hyfsat kul. Den med bangern där bak fick mig att dra lite lätt på smilbanden. Nu när jag gjort en eftergift är min önskan att du ger en tillbaka. Ex löfte om att skippa cykelretoriken. Om det uppfylles så har vi skapat ngt av en borgarfred som inte är så illa o som definitivt innebär lite mindre irritation här inne. 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 20:35:00
 Gordon: Vi har tämligen fullt på det centrala mittfältet. Vi har Moro, Panos, Saletros, Ofori, Ferreyra och Gravius och då utgår jag från att Borges lämnar i vinter.

Behöver vi verkligen en till innermitt?

Okej om det är en som går rakt in i startelvan, som är ett toppnamn, men det är ju inte Blomberg.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 20:30:00
 Kan det inte vara så att Blomberg är tänkt att spelas centralt? Halmstad spelar väl inte lika offensivt som vi gör med sina yttrar. Mot oss spelade han t.ex. centralt på ett tremannamittfält. 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 20:20:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
palle

Kan lova dig att Blomberg knappast är värvad för att fylla nabbes skor.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 20:17:00
 palle: Vette tusan om Blomberg är en spelare som kan ersätta Nabbe rakt av, däremot är Brustad en sådan typ av "extrem" spelare.

Jag såg förövrigt att Blomberg blev utnämnd till div 2
södra Götalands bästa mittfältare 2007. Motivering:

"Ung, lovande mittfältare med bra blick för spelet. Johan är en speedig och svårstoppad spelare med oerhört bra teknik."

Nu tycker jag i och för sig att vi har för många yttrar då vi har Ofori, Sam, Pavey och Eliasson som slåss om kanten jämte Nabbe. Men Blomberg kan säkert erbjuda rutin och klass.

Jag väntar dock på en riktigt jädra bra anfallsvärvning då vi lär tappa Kennedy och Karikari.

Min förhoppning är att vi säljer Kennedy och Karikari och köper in en toppanfallare OCH en breddanfallare (typ Silva från Sirius).
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 20:12:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
JStyrman

Han skrev alagskontrakt 2013. Likvärdigt Lundholm.

Du säger det själv, KKK värvningen ska jämföras med Thelin i år inte när han kom till AIK. Det handlar om vem som anslöt i somras när Eero såldes. Det var ingen Bambi på hal is utan en etablerad anfallare som presterat i alla lag han spelat i. Atakora hade ju spelat i Norge så han behövde ingen tid.

Ja Eliasson fick match direkt men det är ju Alm som väljer det. Före honom fanns redan Nabil och Quaison med Pavey som säkert rutinerat kort. Dvs ingen press alls på Eliasson att leverera.

Hade varken Quaison eller Pavey funnits i laget så hade jag köpt det du skriver om Eliasson. Hade Hareide varit tränare hade kanske inte Eliasson, Lundholm, Saletros eller Nicolic fått någon speltid alls utan vi hade istället spelat KKK, Atakora, Pavey istället. De har alltid funnits mer etablerade namn att välja från truppen när dessa fått speltid. Om vi valt så istället hade truppen varit mer etablerad då?

För det är ju det som är det viktiga hur många etablerade spelare som finns i truppen och inte hur många man värvar.

Att våra spelare blir etablerade i ett topplag som AIK istället för i mindre klubbar verkar ni se som något negativt.

Tappar/säljer vi många etablerade spelare måste vi ersätta dom men så har inte varit fallet.
 

Namn: palle   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 19:39:00
 Är säker på om AIK köper Blomberg från Halmstad så är Nabbe förlorad. 

Namn: Bojansfulamuche   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 18:58:00
 JStyrman

Gott att någon mer resonerar likadant.
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 17:54:00
 Borges Bolltouch: Jag tycker också PRECIS som JStyrman i denna fråga. Fan, det är ju nästan så att jag hade kunnat skriva det inlägget från 17:09. 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 17:52:00
 JStyrman:

Gott snack!

Håller med dig i allting du säger. Vi har precis likadana åsikter kring i denna fråga. Kul!
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 17:51:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Jahapp, så det "verkar" klart med denne Blomberg. Ja, det smäller ju inte lika högt som om vi värvat den där Anelka men man får väl nöja sig med det detta.

Vet väldans lite om Blomberg som spelare, men han ska väl ge stabilitet och rutin till laget, samtidigt som han ska kunna dra ett lass i offensiven.

Vår bänk har varit jädrigt tunn de senaste matcherna och skulle man kunna byta in en spelare som Blomberg så skulle det betyda mycket, då han faktiskt skulle kunna göra skillnad för matchen.

Ska bli riktigt intressant att höra Don Björns motivering för denna värvning om/när den blir officiell. Känns ju som att vi har en tydlig "plan" med alla vi värvar.

Edit: Nu kommer han ju inte heller kunna göra mål på oss när vi möter Hbk, vilket ju är skönt. Precis som när vi värvade Kennedy från Dif.

På det sättet är det ju riktigt smart.
 

Namn: Danne   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 17:12:00
 Givetvis så värvas inte Blomberg för att sättas på ytterbacken, där han aldrig spelat.
Vad vet vi om honom? Beskrivs som kvick och aggressiv. Bra skott. Verkar slå bra frisparkar och jag tror han slår de flesta fasta situationer i HBK.
Några år yngre och jag hade tyckt det varit en riktigt bra värvning.
Nu är jag lite osäker, men kanske kan han leverera bra i ett par år hos oss. Är Nabil kvar så är han given, sen får Blomberg, Ofori, Eliasson och Sam slåss om den andra. Tycker det känns helt ok.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 17:09:00
 Scholes

Bra svar och jag är med dig i mycket av det du säger men ska försöka rätta några punkter jag tycker du missar.

Först och främst Kroon. Står det fel på svenskfotboll.se? Står att han var redan med 8 matcher 2011 sen gjorde han ett inhopp 2012 för att sen slå in sig i laget ordentligt 2013. Men ja, absolut han är en av deras egna som dom lyft upp och bidrog till guldet 2013.

Håller jag med angående KKK, Lala och Pavey som inte presterat som önskat. Men när vi värvade KKK och Atakorafrån början så var dom inte etablerade. Alltså hela min poäng är just att när vi som oftast värvar spelare så tar det en säsong innan dom kommer in i Allsvenskan. KKK var ju som Bambi på is när han halka runt på Skytteholm och Karlberg. Men absolut, när KKK och Lala kom tillbaka var dom faktiskt etablerade.

KKK var mer etablerad nu i sin tredje sejour i AIK än när Thelin värvades till MFF. Men när vi värvade KKK första gången jämfört med när MFF värvade Thelin så var Thelin bra mycket mer etablerad med sina över 20 starter för peking i Allsvenskan än KKK med sina 20 matcher i Ghananska ligan.
Det jag menar är att när Thelin kommer till Malmö så behöver han inte lära sig springa på gräset det första halvåret utan kan gå in och bara köra på och har en större chans att få ut mer av sitt spel redan första matchen.

Scoutingen av Thelin och Hareides mod att peta Eriksson precis dom du beskriver det är imponerande.

Eliasson hoppade in i premiären mot Göteborg och startade redan andra matchen borta mot Gefle så jag vet inte om jag håller med dig angående att han inte värvades för startelvan. Jag tror man faktiskt hoppades på att han skulle klara av det tidigt. Just här kommer min poäng med att en "etablerad" Allsvensk spelare som Thelin som ändå har tillräckligt med starter för att nästan täcka en hel säsong i Allsvenskan har en mycket större chans att gå in direkt och ta en plats. Hade Eliasson haft en 20-30 starter i tex Örebro så kanske han hade klarat av att ta för sig direkt. Men det finns självklart inga garantier, men däremot är chansen större kan man ju tycka.

Ofori har däremot överraskat och jag tycka han får på tok för lite uppmärksamhet i media. Han är 19 år vilket verkligen inte märks i hans spel om du jämför med Eliasson som är lika gammal. Fantastisk utveckling på kort tid.

Hur som, brett ämne och det blir lätt rörigt. Jag tycker vi gör grymt bra värvningar men jag hoppas Björn smäller till med några spelare utan startsträcka som kan leverera från första match nu i vinter. Blir extra viktigt nu när Malmö kan rusta upp lite hur dom vill.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 16:14:00
 PontusH

Det skulle helt plötsligt göra det till en väldigt intressant värvning men jag tror mer på Lorentzon gissning om stabil mittbackstyp som nyförvärv på den positionen.
 

Namn: DennisN   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 16:12:00
 Skulle vara otroligt intressant och höra hur planerna ser ut när det kommer till nästa säsong. Ska vi spela 4-3-3? Vart ska Blomberg spela? Brustad, Haukar? Planen för våra talanger med mera. Känns som vi är övertjocka på mitten för tillfället iaf. 

Namn: Nordin_   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 16:12:00
 Var det Blombergs mål mot oss som väckte tanken kanske?

Känns spontant som en breddspelare. Dock bra att vi får in lite mer rutin i laget.
 

Namn: PontusH   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 16:06:00
 FRÅGA:

Kan man ha planer på att göra Blomberg till högerback?
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 16:04:00
 Enligt en tidning som ej bör nämnas här så är Johan Blomberg klar för oss. Jag säger varken bu eller bä för denna värvning men har mina tvivel... Hoppas jag får fel och det visar sig bli en bra truppspelare.
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 15:53:00
 JStyrman

Ja dom plus Kroon.

Tror dom hade 5 stycken av dom där spelarna på bänken när de vann mot oss på Råsunda, dvs MFF:s bredd.

Jag har aldrig sagt att de vann guldet tack vare att man lyfte upp dom utan bara att man gjorde det.

Hade vi lyckats med våra etablerade tillskott Pavey, KKK och Atakora hade vi haft en fantastiskt bred och bra trupp. Så hela min poäng är att vi inte behöver fler etablerade nyförvärv utan få dom att prestera bättre. Vi har inte råd att så etablerade spelare lvererar så dåligt som de gjorde.

KKK och Thelin är egentligen en intressant jämförelse. KKK var mer etablerad än Thelin och jag tror han liksom Crespo skulle levererat bättre i Norrköping som ordinarie anfallare under vårsäsongen än vad Thelin gjorde.

Hareide ger Thelin förtroendet före sjukt etablerade Eriksson vilket är modigt och han levererar direkt. Eriksson blir först förbannad och det är nära att han lämnar men Hareide ger han en ny roll och han levererar från den vilket nog krävdes då Thern skadades.

Oerhört imponerande. Få in en ny orutinerad spelare som levererar direkt och samtidigt lyckas hålla en gammal nyckelspelare nöjd och även få han att prestera till slut.

Man kan väl lugnt säga att vi inte fick ut samma effekt av hemvändaren KKK och Kennedy (som liksom Eriksson hade ett fantastiskt 2013 men ett tyngre 2014)

Går alltid att spekulera hur vi hade gått om Alm satsat fullt ut på KKK som tung striker framför Goitom och använt Kennedy på en kant. Det kunde såklart gått åt helvete men alternativen fans.

Ofori och Eliasson värvades inte för att ersätta någon i startelvan direkt. AIK värvar dom för att de ska ersätta någon i startelvan efter kanske 1 år. Ofori har väl lyckats helt ok.

Kanske är det bättre att de tillbringar det året i AIK än i ett bottenlag i Allsvenskan. För andra lag än AIK tror jag inte det, speltid på så hög nivå som möjligt borde vara det bästa.

Men jag tror inte man förbereds att spela i AIK genom att spela i Örebro, Norrköping mfl.

Det kan ju vara så att AIK av erfarenhet märkt att etablerade i Allsvenskan i mindre klubbar inte är den kvalitetsgarantin man kan tro och även får betala för.

Jag anser att vi värvar etablerat och anledningen till att antalet kanske inte varit så många de senaste åren är för att vi fått behålla den rutinerade stommen. Då behövs det ju inte.

Långt och kanske snurrigt inlägg. Vill bara tydliggöra att mitt inlägg tidigare absolut inte var menat att försöka dissa dig för att du vill se mer etablerade allsvenska värvningar. Jag tycker bara vi blandar ihop det med bra värvningar och därför drar fel slutsatser.
 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 14:54:00
 bångbångh.. nämen se på fan, satt och tog min dagliga session på toan... och vad händer? Jo, en bengal från bajenderbyt -07 ramlar ut. Hade totalt glömt bort den 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 14:02:00
 Scholes
Vilka syftar du på?
Hammar med ett inhopp?
Fadi som gjorde två inhopp?
Petter Thelin som inte fick spela?
Mohlin som inte heller fick spela?
Rakip en match från start?
Konate, ok 2 starter 4 inhopp får väl klassas som väldigt delaktig.
Cibicki, samma här 1 start 6 inhopp.
Petrovic med 4 inhopp.

Blev inte guld för att dom lyfte upp dessa spelare. Malmö har haft en tendens tidigare år att bara lyfta upp spelare som sen inte spelar. Detta ser dom ut att ha ändrat på nu i år.

Sauli och Eliasson har redan nu fler matcher än alla dom där tillsammans. Vi jobbar på ett lite annorlunda sätt än MFF och jag tycker också det är helt rätt väg att gå. När vi värvar unga spelare eller plockar upp talanger från akademin gör vi inte det bara för att, utan det finns en tydlig plan för just den spelaren.

Jag vet inte om du följt med i diskussionen dom senaste dagarna eller om du bara vill flika in och såga allt med en kommentar men antar att det är jag som "hittat på att vi inte värvar etablerat".

Jo vi värvar också etablerat, men inte som Malmö som just nu är måttstocken i svensk fotboll.
Visst seriens kanske bästa ytterback i Miiko försvann för dom och ersattes med Tinnerholm som ändå hade en 60 allsvenska matcher i bagaget. Värvar vi dubbelhaukan är vi inne på just det jag menat med att vi inte värvat tillräckligt etablerat i alla lägen. Jag har då inte sågat hela AIKs värvningspolicy utan pekat på att vi ofta värvar från lägre divisioner eller andra ligor och dessa spelare kan inte allsvenskan utan har en startsträcka. Där är skillnaden när man tar in en Tinnerholm eller Thelin istället för en Eliasson eller Ofori tex.

Vårt truppbyggandet är fantastiskt absolut. Men är det ok om man efterlyser nån mer etablerad allsvensk värvning?
 

Namn: Spelarn   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 12:43:00
 RIP Klas Ingesson, du dog med fanan i topp som den kämpe du var. Det är respekt.

Apropå Lagerbäcks ord om Haukur... ja, vissa kanske jämför det med Sauli, men kan inte Haukur lika gärna vara en ny EERO Markkanen?`Som tar oss alla med storm?

Han har ett häftigt namn, och det är en bra början.
 

Namn: AIKrasmus   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 12:08:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Men har folk redan glömt vilken klippa Panos var på mitten? Varför ska vi slösa på hans kvalitéer på en högerback?
Visst, han var bra där stundtals men han var tamefan briljant på centralt mittfält. Ett rivjärn som man inte sett sedan Ortiz 09, dessutom har han ett jävla skott. Han var inte dålig där 1 match. Snarare vår bästa spelare och överglänste Borges gång på gång, som dessutom var i riktigt bra form vid den tiden.

Edit: Spana in vårmötet mot plastapa och återkom
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 12:06:00
 Scholes

Fick också dom vibbarna.

Nyfiken också på hur vi kommer att agera vid vinterfönstret om nu dessa lämnar: Atakora, Karikari, Lorentzson, Borges & Kennedy. Kommer vi ersätta dom alls? kommer vi att ersätta dom med spelare underifrån? Räcker Brustad & islänningen?
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 11:18:00
 Inte fick man större förhoppningar när man läser Lagerbäcks utlåtande om Hauksson. Känns som en sämre version av Sauli.

Får fortsätta hoppas att Alm väljer Panos och värvar in en ersättare till Borges istället.
 

Namn: Mats N   Visa profil  
Hemort: Stockholm City
Sänt: 2014-10-29 10:59:00
 Back in business!
Tycker Gnaget (Björn W) gör rätt som inte förlänger med Lorentzson. Martin bör också fundera på att byta Agent.

Så kan det gå när man är girig. För övrigt tycker jag att Hamrén bör avgå!
 

Namn: Loffe   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 10:54:00
 Bångbång << Aldrig på Friends, enbart i samband med eldiga SM-lekar. 

Namn: bångbångh   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 10:39:00
 Man börjar ju undra 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 10:37:00
 bångbångh,

Nej det är inte på riktigt. Människor för inte upp bengaler i vaginan eller ändtarmen.

Avd: farfars klocka
 

Namn: bångbångh   Visa profil  
Länktips: http://www.bt.se/nyheter/ulricehamn/sa-smugglas-bengalern
Sänt: 2014-10-29 10:34:00
 Vila i frid Klas Ingesson!


För övrigt läste jag en jävligt sjuk artikel nyss, är det här på riktigt?

"– De vanligaste sätten är att gömma dem i kläderna, under bh:n, i trosorna, i kalsongerna. En del stoppar bengalerna i kondomer och för upp dem i ändtarmen, eller vaginan."
 

Namn: Loffe   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 10:24:00
 Tack för allt Klas. En stor kämpe på plan och en ännu större utanför. Sov gott. 

Namn: majkki   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 10:11:00
 Vila i frid Klas Ingesson! 

Namn: Goofy   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 10:01:00
 Vila i frid Klas Ingesson. Tack för allt. 

Namn: Skorr   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 09:57:00
 R.I.P Klas Ingesson. En riktig viking på planen! 

Namn: bladimirs brorsa   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 09:54:00
 Vila i frid Klas Ingesson! 

Namn: dontomaso   Visa profil  
Länktips: http://www.radiorasunda.se/2014/10/15/stod-aik-fretong/
Sänt: 2014-10-29 09:47:00
 Hej, säljer 10 st biljetter till Kalmar FF - AIK på lördag. Sektion G långsida, bra platser tillsammans. 2000 kr för alla tio biljetter (köpta för 2800 kr). Alla pengar skänks till AIK Fretong i Sierra Leone. OBS! Säljer endast alla biljetter, eller ingen. Finns att hämta på Kungsholmen. 

Namn: Krokko   Visa profil  
Länktips: http://aik-historik.blogspot.se
Sänt: 2014-10-29 09:19:00
 Fortsätt rösta: Vilket/vilka ord beskriver bäst säsongen 2014? 

Namn: I.Nils   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2014/10/29/lagerback-om-aik-a
Sänt: 2014-10-29 08:25:00
 Lagerbäck om Hauksson. 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 06:58:00
 Rubarthpower

Tönt
 

Namn: Scholes   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 06:22:00
 Vem är det som sitter och hittar på att vi inte värvar etablerade spelare.

MFF tog upp 5- 7 egna talanger och vann guldet förra säsongen. Det är de man kan jämföra med våra Eliasson och Sauli värvningar.

Genom att vi börjar göra detsamma genom att ta upp egna talanger eller signa dom som Eliasson bygger vi på samma sätt en bra bredd.

När MFF värvade Tinnerholm hade de sålt allsvenskans kanske bästa högerback. När vi nu tappat Lorentzon är det väl ingen som tror att vi kommer ersätta honom med en lovande 17 åring från superettan? Gör vi det så agerar vi så som en del hävdar.

Vi arbetar fantastiskt vad gäller truppbyggandet.
 

Namn: maggie   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 02:44:00
 MangeMan:

Hade han inte stuckit till PL så hade det varit Modou Barrow iaf.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 01:19:00
 Justice

Vart skrev jag att vi ska värva allsvenska stjärnor som är på dekis? Kan väl bygga ett slagkraftigt lag utan att värva en massa "allsvenska stjärnor på dekis"... En mix är det bästa, rutinerat med lite ungdomlig talang.
 

Namn: Justice   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 00:45:00
 Kingpin,

Du menar att vi ska göra en Real göteborg? Värva allsvenska stjärnor som är på dekis.
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 00:14:00
 Kingpin

Jag är inte imponerad. IFK kommer förmodligen förlora Augustinsson, Vibe och Mahlangu till nästa säsong, alla riktigt vassa spelare med allsvenska mått. De har en enda ung spelare som kan förväntas utvecklas ordentligt (Gustav Engvall eller nåt). Värvningarna hittills är väl ok men skrämmer inte överdrivet mycket.

Vi har redan värvat Brustad. Dessutom innebär väl utvecklingen av Ofori, Moro, Carlgren och Lundholm förstärkningar som kan jämföras med bra värvningar. Vi förlorar förmodligen Borges men han har knappast varit en gigant i år. Det kan gå så illa att Nabbe försvinner men då kommer vi säkert att förstärka. Vi blir kontinuerligt bättre. Det blir inte de.
 

Namn: Kingpin   Visa profil  
Länktips: http://www.fotbolldirekt.se/2014/10/28/ny-blavitt-satsnin
Sänt: 2014-10-29 00:03:00
 Ska vi likt Göteborg vilja skaffa ett slagkraftig lag för att ta sig till gruppspelet i EL 2015? Jag hoppas verkligen att vi hänger på MFF & Göteborg som båda säkerligen kommer att satsa inför nästa säsong. 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-29 00:01:00
 Erik Lo

Om du tar upp hans ageranden som räddat poäng så lär du ju ta upp dom ageranden som kostat oss poäng?

Sen om hans mål kommer saknas nästa säsong är ju omöjligt att sia om då vi inte vet hur den tänkta ersättaren kommer lyckas. Ersättaren kanske gör fem mål och håller bättre tätt defensivt eller så göra han inga och suger defensivt. Det vet vi ju inte.

Vad jag stört mig på med Lorentzons ageranden defensivt är att han lämnat målfarliga spelare med stora ytor att komma fri på (Accam, Strandberg) och det har inte varit för att han tryckt upp offensivt varenda gång. Så att det är pga Alm vette fan men säkert delvis också eftersom det varit mycket snack om att trycka upp våra ytterbackar inför säsongen.

Men för att kunna få en 100% rättvis bild måste man ha en Lorentzon cam från varenda match och analysera igenom samt Alms order inför varje match. Det enda vi supportrar som ser matcher på läktaren eller hemma i TV soffan kan gå på är känslan och vad vi ser.
Vilket är en förklaring varför vi tycker olika om spelare rätt ofta.
 

Namn: MangeMan   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 23:56:00
 Nabil är väl i princip fem år äldre än Eliasson och var en betydligt mer färdig spelare när han kom, om 3-4 år skulle inte jag bli förvånad om Eliasson är en av allsvenskan bästa yttrar fast risken är att han är det i en annan klubb än AIK eftersom tålamodet här inte alltid är det bästa, i varje fall hos oss supportrar som förväntar oss att 17-19 åringar ska leverera direkt.

Intressant förövrigt att vi två år i rad värvat den den "hetaste" unga spelare från superettan, vem skulle det gälla för i år?
 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 23:09:00
 Såg intervjun med Sauli på AIK Play. Verkar vara en grymt bra kille. Är så övertygad om att hans attityd och fysik kommer att göra honom hur bra som helst. Förmodligen inte redan nästa år men åren därefter.

Det hade varit intressant att veta mer om klubbens strategi för att utveckla alla yngre spelare som inte är ordinarie. Kommer vi exempelvis att kunna låna ut spelare till Vasalund med mer eller mindre garanterad speltid och i så fall hur många? Har vi planer på att låna ut till några klubbar i Superettan? Sirius kanske?
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 22:54:00
 Borges Bolltouch> När du skriver att ML är en högst medioker spelare vem jämför du med då egentligen?

Det du inte verkar förstå är att det inte är ML som bestämmer hur ofta han kommer med upp, det är Alm.

ML har gjort 3 mål denna säsong som alla betytt 1-0 dvs väldigt viktiga mål och det kommer saknas nästa säsong.

Mr100% gjorde en assist var 15:e match i Allsvenskan jag tror ditt minne av honom är lite lätt överskattat.
 

Namn: alepale   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 22:51:00
 Siggesluk - Japp, så är det!... Och hade GF fått styra AIK så skulle vi aldrig släppt G Özkan, RÅP, DG, Crespo, P Engblom, V Lundberg o alla andra som inte levererat särskilt mycket i AIK... Men som ngn GF-expert anser vara bra! Vår trupp skulle bestå av 200 pers... För vem vet... I sinom tid kanske de blommar ut!

Jag tror att AIK skulle må SJUKT mycket bättre om alla supporters taggade ner vad gäller tyckande om spelare & ledare (iallafall det negativa dravvlet)... Och istället fokuserade mer på att stödja klubben!
 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 22:22:00
 Problemet med GF är om en ytterback är offensivt lagd och vi släpper in ett mål så klagar folk på att spelaren inte är bra defensivt. Och har vi en defensivt lagd ytterback så klagar folk över det. Det kan fan inte vara lätt att vara ytterback i detta lag och slippa undan gnäll. 

Namn: starre   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 22:14:00
 Håller inte med om att Lorenzon en defensiv ytterback. Tror jag sett få ytterbackar fått så många frilägen som honom. Även om han inte gör så många överlapp så är han är jäkligt bra på att smyga upp på tomma ytor och ta smarta löpningar när ytor ges. För att vara defensiv (som några påstod nedan) så är han väldigt ofta inne i motståndarens straffområde.

Defensivt har han däremot varit kass och då speciellt i år. Fast det är ju inte bara hans fel, för medan en back som Nisse klarar sig rätt bra utan understöd från ytter så får Lorentz väldiga problem i försvarsspelet med en offensiv ytter framför sig.
 

Namn: JacobAIK   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 22:07:00
 Kan en spelare vara både underskattad och överskattad? På GF är det nog möjligt iallafall.. Så det är vad jag skulle vilja säga om just Lorentzon. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 21:41:00
 alepale / Om jag inte minns fel ville Lorentzon avvakta då det fanns intresse från utlandet. Det kan ju vara förhandlingstaktik i detta också. 

Namn: alepale   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 21:19:00
 Lorentzon får naturligtvis fullt godkänt för sin tid i AIK, men jag tycker vi gör rätt som går skilda vägar nu.

Han är stabil/godkänd men sticker sällan ut...

Tycker även att det är bra att AIK är tydliga vid förhandlingsbordet. AIK gav ju faktiskt Lorentz ett kontraktsförslag för förlängning som jag tolkat det, men det accepterade inte Lorentz (via agent).

I intervjun med Lorentz verkar han vara av åsikten att varje förhandling ska ske genom att båda parter lägger varsitt bud och sen möts man på mitten... och det tycker jag inte ska vara en regel. Har man värderat en spelare och erbjudit honom en viss ersättning utifrån det - ska man ju inte mötas på mitten bara för sakens skull.

Nu är det som vanligt helt omöjligt att diskutera dessa saker utan att veta detaljerna i förhandlingen och hur långt ifrån varandra parterna var... är det småsummor som skilde buden kan man ju se det som dumsnålt... men oavsett gillar jag principen!

Jag gillar att man från AIKs sida är tydliga med sin värdering och inte drar ner byxorna bara för sakens skull.

På samma sätt som jag tyckte AIK gjorde rätt som inte mötte Kenny Paveys krav i förhandlingen som ledde till att han gick till Ljungskile... även om man självklart älskar Kenny som person.

Allt har sitt pris.
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 21:15:00
 Alepale:

Just Magnus Eriksson hade jag inte haft någonting emot att ha i AIK rent kompetensmässigt. Sedan att han gått ut i media och snackat skit om AIK och att hans prislapp är alldeles för dyr, det är en annan femma.

Men visst, i stora drag så är det såna spelare som du nämner som jag tycker att AIK skall rycka i lite oftare och lite bättre. Annars finns det en risk att Malmö FF rycker ifrån ännu mer. Det är synnerligen viktigt nu när Malmö dessutom har en större pengapåse att visa när det börjar vankas förhandlingsläge.

Alltså, skillnaden som jag kan tycka i fallen Forsberg/Thern/Nabil/Tinnerholm kontra lite mindre etablerade värvningar såsom typ Eliasson - det är där man kan förändra mest tror jag. Absolut, jag ser inga som helst fel med att man värvar Superettans bästa assistspelare som Eliason var i fjol, men i och med att prestationskraven är så pass höga i AIK, så kan det vara svårt att få en sådan värvning som Eliasson att ses som lyckad i det första taget. Delvis alltså för att folk vill se honom prestera från första början och delvis för att folk i stora drag inte har något tålamod.

Just Eliasson kontra typ Nabil. Nabil var något äldre när han kom till AIK. Han hade en halv säsong av Allsvenskt spel innan han tog steget o.s.v. Således kan man förvänta sig ännu mer av honom "från början" när han anländer. Det är lite där som jag tycker att man kan förbättra sig.

Typ Tinnerholm, hur gammal är han - 23-24 någonting va? Hade egentligen varit perfekt för AIK i mina ögon. Ganska erfaren i sammanhanget och redo att ta nästa steg. Kostade säkert ett par miljoner att köpa ut honom, men vafan - han har visat sig vara ett gott tillskott för Malmö FF.

Ja, alltså. Jag antar att vi har samma typ av tankar kring detta - JStyrman, Alepale och jag. Fast jag tänker mig just förändringen kring att våga värva lite mer "rutinerade spelare" i sammanhanget, även om jag - som sagt - inte har någonting emot att värva spelare från Superettan som visat sig göra en kanonsäsong vid 18 års ålder.

Gud vad jag känner att det här blev en rejäl soppa. Ber om ursäkt för "the mess" såhär i förhand.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 21:08:00
 alepale

Med etablerade Allsvenska spelare menade jag över 20 matcher. Eller startat en hel Allsvensk säsong nästan. Nabil hade startat 2 matcher och en kanske 10 inhopp i Allsvenskan när vi värvade han. Vi har gjort få värvningar som haft någorlunda erfarenheter från Allsvenskan. Därav får vi också en lite längre startsträcka hos dessa spelare.

Vet inte hur många som hade koll på Nabil innan men han var nog inte helt okänd. Få kunde väl se han blomma ut och bli en landslagsspelare medans han spelar hos oss. Den såg inte jag komma direkt.
 

Namn: JStyrman   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 20:59:00
 Lorentzon ska ha mycket cred för sin tid i AIK. Han har varit en riktig tillgång och man är inte annat än glad och stolt över att han representerat oss.

Men i år har han inte varit på tårna vilket även ledningen verkar tycka då han inte får förlängt. Han har en nedåtgående trend och han behöver en nystart även han. Jag är helt säker på att han kommer få en sådan revanschlust i sitt nya lag att han kommer höja sig rejält. Örebro vore helt perfekt för han och jag hoppas verkligen han går dit.
 

Namn: alepale   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 20:54:00
 Borges Bolltouch & JStyrman - Då är vi överens!

När ni igår surrade om att AIK skall värva "etablerade spelare" tolkade jag det som att ni ville värva spelare som exempelvis Mange Eriksson, Erik Sundin, Johan Oremo (Gefle -> dif 14 miljoner), Nordin Gerzic (Örebro -> ifk 8 miljoner) eller hemvändare - och det tror jag är HELT fel melodi! Väldigt dyrt och stor risk för att misslyckas (... i jämförelse med prislappen).

Men - ni tar nu upp exempel som Forsberg, Nabil, Tinnerholm osv så håller jag helt med er! Denna typ av spelare skulle jag dock inte vilja kalla "etablerade" eftersom de bara haft ngn enstaka säsong i allsvenskan/superettan och inte varit totaldominerande. Jag skulle mer kalla dem för "lovande". Hur många hade koll på Nabil och hans kvalité innan han kom till AIK liksom?!

Lovande spelare i runt 3-4 miljoners klassen i typ 20 års åldern (+/- 2 år)... Det tror jag också på!

Sen kan jag ju iofs tycka att AIK redan jobbar mer eller mindre så redan idag.... behöver bara trimmas lite! Det är ju så sjukt mycket tillfälligheter för att det ska bli helt rätt. Dels måste det ju finnas utrymme i truppen för att kunna värva en viss spelare, dels ska spelaren vilja komma till oss, dels ska prislappen vara rätt både för säljande klubben såväl som lönen för spelaren.... och när allt det väl landat så ska spelaren leverera i en ny miljö. Givet alla dessa parametrar - så är jag VÄLDIGT nöjd med hur AIK lyckats med värvningarna och scouting senaste åren. Svårt att lyckas bättre!
 

Namn: Borges Bolltouch   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 20:41:00
 Erik Lo:

Jag har aldrig sagt att han är varken "passiv" eller "värdelös". Snacka om att lägga ord i munnen på mig.

Dessutom så har Lorentzson aldrig under sin period i AIK varit en spelare som har "dragit" backlinjen. Oftast har det varit mittbackarna Milosevic, Pertan, Backman (när han var i AIK), samt Nisse. Att Lorentzson varit en del av det framgångsrika försvaret 2011-2013 - i ett lag som rent historiskt haft en sjukt bra defensiv - ja, det kan knappast Lorentzson hyllas fullt ut för. Han var en del i den defensiven, absolut, men knappast så framstående som du försöker få honom till att låta.

Om vi skall börja nämna specifika situationer eller insatser i match, så kommer vi aldrig komma någonstans. Ja, absolut, han gjorde det säkert jättebra offensivt i den situationen som du nämner. Han har gjort det bra i andra offensiva situationer tidigare, men det är inte endast den parametern man kan väga in i en sådan här diskussion. Det handlar snarare om hur ofta men inte uppnår dessa premisser och faktorer som vi snackar om. Hur ofta ytterbacken inte följer med upp, hur ofta ytterbackens inlägg inte kommer över första försvarare o.s.v. Dessutom kan man ju vända på steken och peka på situationer där han gått bort sig i markeringsspelet defensivt, men det kommer troligtvis inte leda våran diskussion framåt överhuvudtaget.

Återigen, jag har aldrig kallat honom värdelös. Däremot tycker jag inte att han når upp till den hypen kring honom. Varken defensivt eller offensivt.
 

Namn: Astream   Visa profil  
Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=-mNXRf9Qoys
Sänt: 2014-10-28 20:33:00
 Målet kommer efter 3:50 in i klippet. Sjukt, sjukt, sjukt snygg balja. 

Namn: Astream   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 20:29:00
 Spelarn

Underbart att det gamla gedigna uttrycket "sula" används igen. Det har jag nog inte hört sedan 2001.

Kom därigenom att tänka på något heltannat: Davor Sukers sulfint i EM 1996. Nu blir det YouTube.

Avd. Att associera fritt åt olika håll
 

Namn: Erik Lo   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 20:26:00
 Borges Bolltouch> Konstigt att denna passiva värdelösa ytterback hade en fast plats i det Allsvenska laget som släppte in överlägset minst antal mål 2011-2013.

Intressant också att du skriver att han råkar befinna sig på rätt plats ibland och gör mål. Intressant att det är han och ingen annan som gång på gång gör flest mål av alla i backlinjen.

Att han inte är mera offensiv är Alms "fel", han var tokoffensiv i Assyriska och det var därför han köptes. Han har inte haft så många bra inlägg men kolla in statistiken på hur många assist ytterbackar egentligen har i Allsvenskan, det är inte många alls.

Han gör andra bra saker offensivt som t.ex vid 1-1 målet hemma mot Gefle i år så det kan du gärna kolla upp.

Ingen spelare som blir uttagen till januariturnén är värdelös eller är lätt att ersätta men om han nu krävt för mycket lön eller om AIK hittat ett bättre alternativ så kanske det är rätt att gå vidare.
 

Namn: RW   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 20:15:00
 En nödvändig förändring för att ta nästa steg. 

Namn: SiggeSluk   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 20:09:00
 Kommer sakna Lorentzon. Han har löst upp många ångestfyllda knutar genom åren. Är säker att han kommer fortsätta att leverera och att den klubb han hamnar i gör ett klipp. Blir lite samma känsla som när Helgi lämnade. 

Namn: rubarthpower   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 19:59:00
 tholar:

Det här är GF, inte Happypancake. Men för att vara snäll så kan jag bygga på din kontaktannons lite...

"Jag är en städad kille som föredrar vin framför bärs. Bor i norrort. Jag gillar mysiga hemmakvällar och att gå långa promenader i månskenet. Jag är pälsallergiker men älskar ändå djur. Därför har jag 7 guldfiskar som jag har döpt efter de 7 dvärgarna. Söker dig som ser ganska bra ut och har stora pattar.

Pussar Tholar Tholarsson"
 

Namn: tholar   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 19:50:00
 Är det någon som tänkt bila ner till Kalmar och har en plats över, skicka gärna PM. Jag är en städad kille som föredrar vin framför bärs. Bor i norrort. 

Namn: Gordon   Visa profil  
Sänt: 2014-10-28 19:42:00
 Meddelandet har redigerats av insändaren
Varför all hets över att värva ny högerback? Vi har ju Panos. Islänningen är väl under kontrakt på Island. Känns sjukt mycket rykte över det.
 

Den här sidan har laddats 63368351 gånger sedan 1999-09-14