Originalet av inlägg:1436491
Redigerat:2023-09-24 09:56:00

Magashy’s karriär har blivit ganska styvmoderligt behandlad i AIK. Samtidigt är han en svårplacerad spelare som kräver sitt spelsystem.

Magashy har väl slagit igenom som en offensiv central mittfältare. Det närmsta en sådan Berg har plats för är den släpande anfallsrollen och där fick han chansen mot Malmö under Berg. Jag tror inte han är tillräckligt bra felvänd för att lyckas där. Och som ytter verkar han inte vara tilltänkt.

Som AIK har spelat både under Brännström och Berg så har det inte funnits någon klockren roll för Magashy. Han ser bättre ut när han kommer rättvänd och går djupare i planen. Med Brännström hattade han runt som en av två centrala framför en defensiv men kom sällan i rätt position. Han gnuggade mest upp och ner som en tvåvägsspelare, vilket han är ganska medioker på. Ingen särskilt bra kortpassningsspelare, begränsar spelsinne och inte jättebra som bollvinnare heller. De två sista matcherna på våren utgick han från en kant och fick bollen i betydligt mer fart. Det blev också två mål, och där och då var han vår bästa offensiva spelare. Han har förtjänster i offensiven, men jag ser inte att det någonsin kommer klaffa i AIK.