Originalet av inlägg:1338750
Redigerat:2021-09-14 09:31:00

Mjällby i all sin enkelhet taktiskt överlägsna igår. Solklar coachvinst till Torstensson. Med deras 3-mannamittfält får de ett naturlig numerärt övertag på mitten vilket tvingar ned Stefanelli i planen och vi blir baktunga och Henok för ensam på topp och således väldigt lätt att störa/isolera. Sedan lyfter de mycket långt på två forwards mot våra två mittbackar vilket ger tuffa 1-mot-1 dueller gång på gång vilket blir extremt jobbigt att möta i 90 minuter. Risken Mjällby tar är att de öppnar upp sig på kanterna men är med all rätt villiga att ta den då våra offensiva kanter inte håller allsvensk toppklass, även om det blivit bättre med Zach och Ring visar lite framsteg. Ska man svara på Mjällbys taktik med en 4-4-2 handlar det om att utnyttja kanterna och ytorna som uppstår där och då krävs det hög kvalité på kantspelarna. Varken Ring eller Zach är på den nivån att de har den naturliga X-faktorn ännu. Mentalt på planen spelar det stor roll. Både för egna laget att verkligen tro på det och även för Mjällbyspelarna som inte direkt känner en oro när Ring får bollen.

Även om jag gillar att Bartozs säkert vill sätta ett eget spel i ur och skur så kändes det rätt uppenbart att vi borde spelat 3-5-2 igår för att:

1.Vi hade fått det betydligt behagligare mot Bergström och Sarr med Lustig inne i mitten med mer möjlighet till understöd.

2.Kunnat släppa fram Elbouzedi och vår bästa offensiva ytter Otieno på kanterna i större omfattning.

3.Fått in rivjärnet Ayari i detta som man visste skulle bli en fysisk match och möta Mjällbys totala 6-mannablock i mitten med lika många man istället för 4.

4.Med anledning av punkt nummer 3 hade Stefanelli kunnat ligga högre upp och antingen gått mer på djupled eller växeldra med Henok i att droppa ner i ytor bakom Mjällbys mittfältare.