Originalet av inlägg:1331985
Redigerat:2021-08-03 18:51:00

Det viktigaste angående gräsfrågan är att det inte blir för mycket av en identitetsfråga. Precis som att det inte ska bli för mycket av en identitetsfråga huruvida vi har många Stockholmare i truppen eller inte.

Vårt främsta intresse bör aldrig handla om en poänglös identitet som vissa supporterskaror kan mysa med. Vårt främsta intresse ska alltid vara att ge AIK optimala förutsättningar för att vinna.

När vårt naturgräs ser ut som den gör 50% av tiden så hindrar det AIK att nå sin fulla potential och vinna. Den senaste snart decenniet har vår egen arena varit ett hinder för oss. Så länge det är fallet borde det finnas noll intresse av att försvara det.

Det senaste decenniet har vi också kontinuerligt gjort våra bästa matcher och nått vår fulla potential på konstgräs, ofta på Tele2. Just nu spelar båda våra konkurrenter en fotboll som ser ut att vara två gånger snabbare än våran på samma underlag.

Är det så jävla illa att det här fuskbygget till miljardarena inte kan garantera bra naturgräs varje säsong (vilket i sig är en helt otrolig skandal) så måste vi till slut börja ta konstgräsfrågan på allvar tyvärr, om det är vårt högsta intresse att ge AIK bästa förutsättningar att vinna dvs.