Originalet av inlägg:1308134
Redigerat:2021-02-22 11:43:00

Att det skulle vara dyrt med Afrika går rent faktamässigt att motbevisa. Summorna som tjänats i på afrikanska värvningar bara i Stockholm de senaste åren är enorma (Runt 200 miljoner senaste tre åren). Dessutom är flopparna relativt få och har inte betytt någon stor ekonomisk förlust alls. Sammantaget är det alltså enorma vinstaffärer som gjorts sammantaget.

Varför satsar AIK inte på det spåret som räddat alla tre Stockholmsklubbar från ekonomisk kris till ekonomisk bekvämlighet bara det senaste decenniet? På grund av identitetspolitik där ursprunget blivit viktigare än framgången?

Samtidigt som AIK övergivit Afrika har Hammarby sålt Odilon och Aidoo för över 60 miljoner de senaste tre åren. De ryktas dessutom få mångmiljoner ytterligare vid vidareförsäljning och har bla Amoo i laget som sägs kunna säljas svindyrt.

Djurgården har en bra Olunga för 40 miljoner, Colley för 20, Sam Johnson 40, Daniel Amartey 20, Kadewere 30, Badji 20. Dessutom väntas de också få mångmiljoner ytterligare vid vidareförsäljning på nästan samtliga.

Samtidigt sitter vi fortfarande och hoppas på att våra egna talanger i vår relativ smala akademi ska ta oss förbi dessa siffror en vacker dag. Trots att det egentligen är helt omöjligt att förutspå. Dessutom klappar vi oss själva på axeln för vår fina identitesbygge samtidigt som vi blir omkörda både sportsligt och ekonomiskt av lag som faktiskt gör ett gediget scoutingarbete.