Originalet av inlägg:1298862
Redigerat:2020-11-21 15:52:00

Bojansfulamuche:

Du verkar konstant lägga in nya tolkningar och göra en röra av alltihop. Kategorin "icke-svindyra spelare" är ingen komplicerad "bonuskategori". Det är majoriteten av våra spelare, oavsett ålder och bakgrund.

De är inte heller nödvändigtvis "i princip gratis". Spelare som Michel, Affane, Saku ingår inte i vår högsta priskategori, men hade varit det för de flesta allsvenska klubbar. Ändå misslyckas vi i en klar majoritet av de värvningarna.

Vi har en högre framgångsratio på våra dyraste värvningar och etablerade lån (ex Seb, Tarik, Koffe, Adu, Goitom, Mets, Milosevic, Nabbe m.fl) eftersom de flesta andra lag inte kan drömma om den värvningskategorin. Men när det kommer till priskategorin under, som många andra allsvenska klubbar också ligger på, så är vi för dåliga. Oavsett ålder och bakgrund.

Det är en huvudanledning till att vi inte tar steg framåt, och till och med är sämre än många klubbar som inte kan göra spetsvärvningar som oss. Skulle vi ha en liknande lyckoratio på den värvningstypen som exempelvis Norrköping, Djurgården och Häcken skulle vi ha plockat fler SM-guld idag.