Originalet av inlägg:1291579
Redigerat:2020-09-14 10:08:00

Domarens insats kanske har fått lite för stora proportioner men han är minst sagt svajig i sina bedömningar. Titta på Oforis första gula, det är absolut en situation som bör föranleda en frispark. Det gula kortet kanske också det är befogat. Däremot så kan man ju då ifrågasätta varför varken Knudsen eller Rakip får gula kort för exakt samma företeelse?

Angående straffarna så är Toivonens situation inget annat än en filmning, visst finns det en mindre kontakt men eftersom domaren bedömer det som filmning så borde också Toivonen ha fått sitt andra gula kort men så blev icke fallet, varför? Den enda situation som KAN föranleda en straff är den med Kiese Thelin. Däremot så tycker jag det är alldeles för tydligt att han både söker och förstärker situationen och det är sannolikt det som gör att domaren väljer att fria.

Även om vi maskar och utsätter oss själva för onödiga risker så visar ändå domaren prov på en högst dålig känsla när han visar ut Sotte. Ovanpå det så hittar han nästan 10 minuters tillägg och det får en ju att undra huruvida domaren verkligen var opartisk eller inte.

Vårt bortdömda mål kanske det inte går att säga så mycket om, men det är högst märkligt att vi alla såna beslut går emot oss när Malmö står för motståndet. Man minns ju som sagt hur det gick till när Rosenberg befann sig i en offsideposition utan att man tog någon hänsyn till regelboken. Och den situationen är som bekant bara toppen på isberget.