Originalet av inlägg:1268242
Redigerat:2020-06-29 00:09:00

Man får göra 5 byten, men bara 3 spelavbrott för byte. Om man byter en spelare i halvlek, som inte innebär spelavbrott, har man upp till tre bytestillfällen kvar.

Idag byttes Granli ut i halvlek. De tre kvarvarande bytestillfällena (och fyra spelarbytena) genomfördes tidigt och därför före Pertans skada.

I efterhand är det lätt att se att ett bytestillfälle borde sparats i händelse av en skada. Men ingen vet ju vad som kunnat ske i så fall. Låt säga att Abraham inte blivit utbytt och i sin trötthet missat någo försvarsuppgift. Då hade GF klagat på ett för sent byte.

För min del är det Granli/Tihi som känns som det onödiga bytet. Granli var bra och en förändring i backlinjen inte vad som behövdes. Om Granli inte hade någon skada borde han fått starta 2a halvlek. Tihi hade i så fall funnits kvar som byte i ett senare skede, eller hade fått vila.

Sen borde man inte gjort ett enkelbyte när Goitom ersatte Sigge. Med de nya reglerna och det hårda matchande borde man som regel byta 2 åt gången första två spelavbrotten och spara ett enkelbyte till en eventuell skada, eller slutförvaring.

Ingen stor sak ändå, tycker jag. Detta moment är helt nytt och Norling behöver få lära sig hantera de nya villkoren.

Pertans skada oroar mest. Hoppas innerligt att han snart blir ensam i topplistan över spelade tävlingsmatcher!