Originalet av inlägg:1253054
Redigerat:2020-02-14 01:37:00

Bojansfulamuche:

Man måste väl vara så trångsynt att man knappt kan se rakt om man inte inser att Norling anställdes på vänskapliga grunder, det enda som är oseriöst är att inte ens tillåta den diskussionen utan ”direkta bevis”. Men det är lugnt, bevisen finns. För det första har han god kontakt med flera ledare i laget sedan länge och har dessutom jobbat nära sportchefen tidigare. Samma sportchef har flera gånger dessutom påpekat hur viktigt det är med ”AIK-identitet”.

Att anställningen INTE i samma mån gjordes på grund av en långsiktig spelmässig filosofi finns det också mycket belägg för. Att AIK skulle varit ute efter en tränare som spelade med trebackslinjer och mer defensiv inställning just då är oerhört orimligt, eftersom truppen då inte alls var anpassad efter varken formationen eller den typen av spel och att det sedermera tog över ett år att omforma hela truppen för att passa det spelsättet. Dessutom hade laget sedan innan kritiserats för att vara defensivt.

Och sist då, ”pojkdrömmarna”. Att Norling velat experimentera med trebacklinjer och luriga italienska spelsätt har varit tydlig sedan tidiga 2005, då han gjorde det senast innan återkomsten. Då gick det inte så bra, och sedan dess har han undvikit det, fram till att han fick komma tillbaka till AIK, och leva ut sina experiment med sin försökskanin och sin kompis till sportchef som inte sitter på några andra tankar än så.

Nej, det är ingen foliehattsteori. Det är ju ganska tydligt.