Originalet av inlägg:1252865
Redigerat:2020-02-12 15:11:00

Bojansfulamuche
" Det rimliga är att vi behöver förbättra vår målskillnad år efter år. Och för att göra det räcker det inte med att matcherna blir målrika? För det förutsätter att vi står på den vinnande sidan och så är inte fallet per automatik bara för att det blir målrikt mot övriga topp 6-8."

Målskillnaden kan bli mycket bra tack vare några storsegrar mot redan nedflyttade lag när SM-guldet redan är förlorat (så har skett flera gånger). Det viktiga är att spela så att det blir i princip omöjligt att nolla oss: det är det som lönar sig i längden för ett topplag.

Det viktiga för AIK är att börja dansa medan musiken ännu spelar. Att börja ta poäng och göra mål när serien redan är avgjord - och nervpressen avtagit - , det är bara spel för gallerierna.

Om man spelar så defensivt som vi envisas med så är risken överhängande att det bara görs ett eller ett par mål per match - eller inget mål alls. Och detta betyder ett mycket stort antal kryss, som för vår del oftast innebär helt onödiga poängtapp vars orsak går att finna i vår egen feghet.

För eller senare måste detta gå upp för oss.