Originalet av inlägg:1245644
Redigerat:2019-12-02 15:53:00

Bolltrygg possesionfotboll är långt ifrån det som vissa menar med offenisv fotboll. AIK spelade en bolltrygg possessionfotboll både -17 och -18. Norling har alltid velat spela så. Man har haft sin bolltryggaste och kanske mest teknsiska mittfältare i en sittande roll i allt från Boateng, Dulee och Ofori. Det finns åtskilliga exemåpel på en sådan syn även ute i europa speciellt i possessionspelande lag.

Man minns ju hur mycket skit Sarri fick för att spela Jorginho i fel roll i Chelsea första året. Vissa försåtr helt enkelt inte hur vissa tränare vill se sin fotboll och vilka spelartyper de prioriterar.

Att utveckla spelare är ett bra sätt att tjäna pengar. Vi har sett att välutbildade spelare ofta har en bättre utlandskarriär. Att få offenisva spelare att att klara av det taktiska och defensiva i spelet kan vara en väldigt stor del av deras utveckling och en stor anledning till att utländska klubbar är beredda att betala mer och det ger dom även större chans att ta sig till landslag och genom det växa i värde. Att låta bra offensiva spelare göra sin grej tror jag kanske fungerar på en viss nivå men tror inte det är speciellt utvecklande.

Det finns olika syn på vilken fotboll man vill se. Vissa vill se en tempostark fotboll och vissa kanske hellre vill se en bolltrygg possessionfotboll. Vilken formatiopn man ställer upp i känns verkligen oviktigt. Kritik som utgår ifrån formation och lösningar som utgår ifrån formation känns verkligen meningslösa.