Originalet av inlägg:1235935
Redigerat:2019-10-08 09:27:00

SiggeSluk

Hmm det stämmer väl inte riktigt.

En kontrollbalansräkning upprättas för att styrelsen inte ska bli personligt betalningsansvariga. En kontrollbalansräkningen är en räkneövning där tillgångar/skulder värderas till verkligt värde/marknadsvärdet. Efter att en kontrollbalansräkning upprättas kan bolaget välja att driva vidare verksamheten, det viktiga då är likviditeten.Jag tycker fortfarande det är svårt att sia om utfallet - från Fotbollskanalen:


kulle inte ÖFK få in de pengarna som krävs för att fortsätta verksamheten och klubben försätts i konkurs, kan det innebära att den allsvenska tabellen ritas om.

Förbundsjuristen Tobias Tibell berättade för Fotbollskanalen i förra månaden att ÖFK:s resultat i sådana fall annuleras. Det innebär att alla matcher som spelats med Östersund under året tas bort och ÖFK slutar på sista plats i allsvenskan och degraderas till en distriktsserie. Det skulle innebära att de hamnar i division 4 eller lägre, samtidigt som det lag som slutar på 15:e plats i allsvenskan ramlar ur serien. I övrigt sker övrig upp-och nedflyttning på samma sätt som vanligt.

- Om det blir en konkurs under innevarande säsong och man inte har möjlighet att fullfölja återstående matcher spelas allsvenskan klart med de 15 återstående lagen. Östersunds samtliga matcher annulleras och de blir nedflyttade till distriktsserierna, från division 4 och nedåt. Då tar distriktsförbundet sedan beslut om vilken serie det blir, sa Tibell till Fotbollskanalen.

Skulle Östersund inte kunna spela klart säsongen kommer som sagt den allsvenska tabellen ritas om.
Om ni skulle sätta en 500 idag, tror ni ÖFK utesluts under säsongen? Ja eller Nej?