Originalet av inlägg:1235909
Redigerat:2019-10-07 19:57:00

JGson: jag uttalade mig tidigare om hemmaarena men det visade sig vara felaktig info.
"AIK spelar hemma!

Nu är den långa väntan över.
AIK spelar sina hemmamatcher i elitserien 2019/20 – på Bergshamra.

AIK kliver in i högsta serien med ambitioner att etablera klubben i svensk bandys toppskikt. Klubbens alla spelare, ledare och ideella krafter arbetar för högtryck med denna målsättning.
Vi åker till Västerås, Uppsala och andra orter där det finns istider och klagar inte på energitapp eller dåliga förutsättningar. AIK har inte ens omklädningsrum till sina spelare förrän vi kan äntra Bergshamra runt den 15 oktober varje år, vilket medför släpande av väskor genom Stockholm för våra spelare. I AIK är vi tysta och arbetar oförtrutet vidare.

I ett led att skapa förutsättningar för att kunna prestera den kommande vintern och samtidigt kunna ta emot publik och media på ett värdigt sätt – har AIK haft ambition att spela årets matcher på Zinkensdamm. Planen har varit att fortsätta träna på Bergshamra men att vid 12 tillfällen spela matcher på den enda arena som i Stockholm 2019 kan anses vara en fullgod arena för upp till ca 6000 åskådare.

Bandy är en regional sport och samarbete över kommungränser ska i möjligaste mån ske.
AIK:s största motståndare har varken varit Solna eller Stockholms kommuner och tjänstemän. AIK har fört en bra dialog med båda parter men det har ändå inte räckt till för att nå vårt mål. AIK har tidigt tagit kontakt med Hammarby och föreslagit ett samarbete gällande både Zinken och derby, men de har inte velat samarbeta på något sätt utan istället påstått att det skulle innebära döden(!) för deras ungdomsverksamhet om AIK tilläts spela 12 elitseriematcher på den arena som de anser vara sin egen, men som i själva verket tillhör skattebetalarna i Stockholm. AIK:s argument om att naturligtvis kompensera Hammarby med det dubbla antalet timmar på Bergshamra har inte inneburit någon skillnad för deras ställningstagande. Inte heller det faktum att AIK:s närvaro vid 12 tillfällen skulle kompenseras ekonomiskt genom en väl tilltagen hyresnivå samt direkta/indirekta möjligheter till uthyrning av evenemangstält har fått Hammarby att sitta ned med AIK i frågan. AIK vill således gratulera Hammarby till att ha skapat de ekonomiska förutsättningar som de har i dag. Det är få förunnat att avstå extraintäkter på runt miljonen för att hålla en annan klubb borta vid ett begränsat antal tillfällen. När det gäller det planerade Stockholmsderbyt har AIK föreslagit att det ska spelas en back-to-back på Östermalms IP, men även detta försök att skapa en bandyfest för stockholmare och bandyintresserade från hela Sverige – har förkastats med hänvisning till att Zinken är fullgod för Hammarby och att deras åskådarkapacitet är fullgod.

Bergshamra då? Jodå, det är där AIK helst vill spela då det är på hemmaplan och i Solna. Arenan är för närvarande underkänd för spel i elitserien och nu måste således Solna Stad tillsammans med AIK utföra mirakel på kort tid. Det är inte bara belysningen som är undermålig och måste ordnas. Det handlar om allt från omklädningsrum som AIK:s dam- och herrlag tvingas dela med tre gemensamma duschar, motståndares omklädningsrum som är otillräckliga, press och domarrum som även dessa är undermåliga, entréer och säkerhet, parkering, servering och läktare för att nämna en del av utmaningarna. AIK sätter full tilltro till att Solnas politiker och tjänstemän nu går man ur huse för att göra Bergshamra till en vettig spelplats den kommande säsongen, så att varken en av Sveriges mest välmående kommuner eller AIK behöver skämmas när de klubbar med toppmoderna hallar kommer på besök. AIK kommer hjälpa till i alla frågor vi kan och dialog i frågan förs naturligtvis redan. Solna Stad har ett projekt ”Bergshamra 2020” som ansvariga politiker nu verkligen skulle behöva tidigarelägga då den slanten sannolikt behövs redan nu för att undvika delar i texten ovan.

Sammanfattningsvis kan vi meddela att vi ser fram emot säsongen där vi i vanlig ordning ska göra vad vi kan för att vinna alla matcher vi spelar och där de spelas. Extra bränsle till ett par av matcherna behövs inte men nu vet vi fortsättningsvis att dialog med Hammarby är helt bortkastad tid.

Slutligen vill vi uppmana alla gnagare och andra intresserade att följa länken nedan till biljettförsäljningen inför derbyt den 7 december. Försäljningen passerar i dag 3000 sålda biljetter och det känns mer inspirerande än någonsin att göra denna decemberafton till en minnesvärd kväll. Visa stödet genom att köpa biljett! https://www.easyticketing.se

/AIK Bandy - styrelsen"