Originalet av inlägg:1179774
Redigerat:2019-02-22 10:18:00

Dixi

Jag vill börja med att jag också vill se en högre press från AIK i år.

Men en anledning kan vara att sämre lag speciellt i AS inte försöker spela sig ur utan lägger en lång boll och jobbar däriftån och på det sättet tar udden av en hög press. En hög press gör även att de får ytor att kontra i och på det sättet göra mål. Dvs vi riskerar mer. Det kommer givetvis oftast vara en framgångsrik risk eftersom vi är det bättre laget.

Däremot är de sämre lagen oförmögna att göra mål mot ett mer samlat försvar då de inte är tillräckligt skickliga. Det var kanske därför vi var 100% mot de sämre lagen.

Norling tog över ett lag som släppt in 14m ål på 8 matcher och låg i mitten av tabellen. De svängdörrarna fortsatte direkt när han tog över även om vinsterna kom. Sedan organiserade han upp det under uppehållet och sedan dess har vi haft en liknande balans med vissa få perioder som undantag.

När vi gick in i förra säsongen så hade vi ett tänkt mittfält med Adu, Olsson och Tarik med Saletros, Avdic, Nabil och Yasin som alternativ. Har vi verkligen ett mycket bättre mittfält idag?

En högre press mot topplagen däremot borde vara något vi eftersträvar den här säsongen då det tar på självbilden att vinna med ett underdog spel mot lag som tex Bajen. Mot de bra lagen så borde vi få en betydligt bättre effekt av en hög press då de ofta liskom vi försöker spela sig fram till chanser.

Man kan se Liverpool i år som mot de sämre lagen inte alls har samma press som tidigare år men däremot numera håller tätt och vinner även de matcherna. Mot de bra lagen däremot så är de fortfarande lika bra.