Originalet av inlägg:1177770
Redigerat:2019-02-11 12:52:00

Resultaten styr tanken. När det går bra är det inte potential utan färdig kvalitet. Har svårt att köpa att Norrköping har så stor potential och AIK som färdig kvalitet där i stort sett alla nyckelspelare i IFK redan är etablerade AS spelare. De riskerar dock att tappa några i ett sommarfönster eftersom deras kvalitetsspelare är yngre.

Med potential (ej potentiell försäljning) måste man ju mena att kunna överträffa tidigare prestation dvs att man inte är etablerad på den nivån. Se på vårat lag förra säsongen där Linner, Jansson, Rashidi, Saletros var tydliga spelare som överträffade tidigare prestationer. Samtidigt som en spelare som Olsson exploderade. Så man kan ju helt klart se att det var väldigt många spelare med potential att höja sig förra säsongen men som tog steget och levererade kvalitet.

Fördelen med äldre kvalitet är ju att man har större chans att behålla den och det borde betytda större chanser att vinna. Det få vi se den här säsongen. Det var några år sedan vi var så här kompletta inför än säsong som i år. Jag hoppas vi får se fördelarna med det direkt genom ett böttre och högre presspel.