Originalet av inlägg:1172790
Redigerat:2019-01-10 09:44:00

Ofori är väl en mix av Olsson och Adu.
Han har likt Olsson det irrationella rörelsemönstret som gör att de med några enkla knyck med axlar och höfter ganska enkelt lurar bort sin motståndare. Båda har fin passningsfot och bra skottfot. Olsson något bättre skott, ffa på fasta och är väl lite mer av en genombrottsspelare.

Ofori är lik Adu i sättet att beta av stora ytor och göra det svårare för motståndaren att hitta passningsytor. Dessutom otroligt känsliga fötter där de liksom har en tendens att suga in bollen och sällan ge bort bort de pga av slarv. Ofori något slarvigare kanske men spelar också med högre risk då han är mer utmanande medans Adu spelar mer enkelt och på så sätt minimerar sina misstag. Passningsfötterna är väl likvärdiga men Ofori har ett bättre skott medans Adu är något starkare fysiskt.

Med det sagt, lyssnade på lite poddmaterial från januariturnén. Ett namn som vi kanske kan höra oss för med är Tekie. På lån till ÖFK men sägs att hans belgiska klubb vill ha tillbaka honom. Frågan är om belgarna kan tänka sig att släppa honom vid rätt bud. Vi går helt enkelt in och kapar affären.

En anna rolig grej var intervjun med Irandust (i Häcken) som fick frågan om vad de behöver förbättra för att placera sig högre upp i tabellen. Då pekade han på deras svaga vårar de två senaste åren. Ironiskt nog har väl Stahre och Alm tränat Häcken de senaste två åren. Skönt att iaf vi bröt den trenden som tydligen annars verkar ligga i vårt tränar-dna.