Originalet av inlägg:1146292
Redigerat:2018-07-11 22:05:00

Tycker att värvningsdiskussionen skulle kunna ha potential att vara intressant, men då måste man vrida och vända mer på den.

Om en värvning anses lyckad eller inte beror till stor del på speltid. Värvningar som inte platsar anses aldrig lyckade. Vi startar bara med elva man. Samtidigt har vi en trupp som innehåller dubbelt så många spelare. Alla spelare i truppen är värvade på ett eller annat sätt.

Utan att vara matematiker verkar det som att det är omöjligt att få 100 % träff på värvningar, förutsatt att vi inte vill minska truppen.

En annan intressant aspekt är att den typen av förutsättningar rimligen gör att det är rätt att ta risk när man värvar. Eftersom alla spelare du värvar över tid omöjligen kommer att få spela är det förmodligen rätt att ha en strategi som innebär att vissa värvningar blir lyckade och andra inte. Hade truppen bestått av 14 man hade det förmodligen varit mindre rimligt att ta risker.

Sedan måste värvningsansvariga alltid självklart ha ambitionen att varje enskild värvning ska bli lyckad men det är en annan sak. Äpplen och päron liksom.